Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Marwijk nodigt 36 man uit voor trainingsstage

Laatste update:

Bondscoach Bert van Marwijk heeft 36 spelers geselecteerd voor de eerste trainingsstage van het Nederlands elftal in de aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne. Dat meldt de KNVB via de officiële kanalen. De groep van 36 man wordt voor 17 mei, als Oranje naar Zwitserland afreist voor het vervolg van de voorbereiding op het EK, teruggebracht tot 27 spelers.

/

De definitieve selectie van twintig veldspelers en drie keepers moet op 29 mei bij de Europese voetbalbond UEFA worden ingeleverd. “Wij hebben binnen de technische staf intensief overlegd om tot een zo evenwichtig mogelijke samenstelling van de groep te komen”, laat Van Marwijk optekenen. “Je hebt immers in deze fase van de voorbereiding nog te maken met de Nederlandse play-offs, de buitenlandse competities en bekerfinales, alsmede de eindstrijd van de Champions League.”

“Bovendien zijn er nog spelers aan het terugkomen van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor deze tweedaagse trainingsstage opgeroepen; een mooie gelegenheid om deze spelers van dichtbij mee te maken”, besluit de keuzeheer. De eerste trainingsstage voor het Nederlands elftal staat op 14 en 15 mei in Hoenderloo op het programma. De belangrijkste namen die geen kans krijgen tijdens de trainingsstage lijken die van Bas Dost (sc Heerenveen), Ricky van Wolfswinkel (Sporting Portugal), Jordy Clasie (Feyenoord), Kenneth Vermeer en Derk Boerrigter (beiden Ajax).

De selectie voor de trainingsstage:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Erwin Mulder (Feyenoord), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Erik Pieters (PSV), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Barcelona), Vurnon Anita (Ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Siem de Jong (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting Portugal), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München).

Bas Dost, Derk Boerrigter en Ricky van Wolfswinkel zijn terecht niet uitgenodigd

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pijnlijk voor Vermeer dat Cillissen de voorkeur krijgt. Voor de rest is de spitspositie heel goed bezet en dan vallen Dost en Van Wolfswinkel buiten de boot.

7 mei 2012 om 12:40

waarom vind niemand het raar dat Bouma geselecteerd is?

7 mei 2012 om 12:43

niet gezien, ik zie het nu oook Schandalig hoe kan die bouma nou uitnodigen. En hoe kan cillisen voorkeur krijgen boven vermeer, heel apart dit

7 mei 2012 om 12:45

Omdat Bert van Marwijk altijd al de betere spelers thuislaat, en daarbij zit Bouma niet. Helaas weer cementvoetbal deze zomer. Hopelijk gewoon een mediastunt voor de VI aflevering van vanavond.

Met Stekelenburg, Van der Wiel, Sneijder, Van der Vaart, Krul, Afellay, Robben, Van Persie, Anita, John, Huntelaar niet ontevreden weliswaar.

Ik bid nog voor Seedorf, Janssen, Drenthe, Elia, Vermeer, Boerrigter, Gouweleeuw, Daniel de Ridder, Verhoek, Nuytinck, Babel, Virgil van Dijk.

Dus ja, ik wel, geloof in voetbal en in de Hollandse school. Jij niet dan?

7 mei 2012 om 12:45

Ja dit vroeg ik me ook af. Zelfde geldt ook voor Boulahrouz. Ik begrijp dat van Marwijk er ervaren krachten bij wil hebben, maar deze hebben letterlijk 0,0 toegevoegde waarde. Ik verwacht ook dat ze eruit zullen vallen.

7 mei 2012 om 12:50

Viel mij ook al op, hij kan PSV met moeite nog mee, en dan word je geselecteerd voor oranje, nee geef dan de jeugd een kans. Ook Ricky van Wolfswinkel niet meenemen is bijna schandalig, en dan wel een spelers als Lens meenemen naar de trainingsstage. We hebben dan wel veel spelers voor de spitspostie maar hem uitnodigen is wel het minste wat je kan doen, je geeft die jongen tenminste het idee dat hij er aan zit te komen.

7 mei 2012 om 12:50

In plaats van Bouma had ik toch liever Buttner gezien. Zonde dat van Wolfswinkel en Dost er niet aan kunnen ruiken, maar wat wil je met Huntelaar, van Persie, Kuyt en de Jong voor je. Daarnaast kunnen van Persie en Kuyt ook nog op de flanken spelen en Affelay ook.

Cillessen, Mulder, de Vrij, Bouma, Willems en Maher vallen zeker af denk ik. Denk dat Anita ook afvalt ten faveure van Emanuelson die ik zeker zou meenemen, heeft een fantastisch seizoen achter de rug in Milaan.

7 mei 2012 om 12:53

Ook een speler dit ik mis is Stijn Schaars, geen opvallende speler, maar zat er wel altijd bij. Was/is zelfs een kanshebber voor de linksback positie. Tegen engeland kwam hij daar te spelen. Gelukkige krijgen talenten zoals Narsingh John Maher de Vrij Willems de kans zich in de kijker te spelen voor het WK 2014 in Brazilie, want ik zie hooguit Narsingh een kleine kans hebben op dit EK.

7 mei 2012 om 12:53

@dufroid - dat was ook de eerste naam die opviel. Hopelijkis dit gewoon een typefoutje want die moet natuurlijk al helemaal niet mee gezien zijn prestaties van het afgelopen seizoen. Zijn wel betere en jongere opties voor die plek.

7 mei 2012 om 12:55

Ik denk dat je met Ola John toch een goede buitenspeler erbij hebt hoor!

7 mei 2012 om 12:56

@roodwit10 - met spelers als Kuyt voor je??? Dan zie ik toch liever van Wolfswinkel of Dost. Kuyt heeft geluk dat Van Marwijk gecharmeerd van hem is, maar dat is nu precies een speler die al een tijd geen meerwaarde voor het Nederlands elftal is.

7 mei 2012 om 13:04

In ieder geval het meenemen van Cillesen, Bouma, Willems, de Vrij en John lijkt mij niet verstandig. Maar ook Lens, Maduro en Ron Vlaar lijken mij meer dan overbodig.

7 mei 2012 om 13:07

Schaars staat er bij.
Voor Bouma zou ik eerder nog Ooijer meenemen.

7 mei 2012 om 13:09

Zou bouma geen Bruma zijn?

7 mei 2012 om 13:11

concierge @
Alle niet Ajacieden zeg maar!!!

Die 36 zeggen niets we kokken wel welke spelers overblijven en dan zien we gelijk de intentie van het spel hij wil gaan spelen!!

7 mei 2012 om 13:12

Ben het gedeeltelijk met je eens;
Bouma, Vlaar, Willems, Maher en John hoeven van mij ook niet mee naar het EK (en zullen uiteindelijk toch buiten de boot vallen), maar ik denk dat het juist slim is om jongens als de Vrij en Viergever in ieder geval al even te laten ruiken aan Oranje.. Zoals bekend zijn de centrale verdedigers vrijwel de 'zwakste' schakel in het Nl's elftal en kun je deze jonge jongens op deze manier toch motiveren/testen/klaarstomen om er uiteindelijk wel te kunnen staan.. En vooral omdat we verlegen zitten om centrale verdedigers..

Dit is trouwens een reactie op Congierge..

7 mei 2012 om 13:12

Zeker raar, de vreemdste keuze zelfs. Met Bouma weet je zeker dat het niets wordt. Geef dan Brouwers of Nuytinck een kans. Desnoods Arjan Swinkels.... maar alsjeblieft geen Bouma!

Ook liever Van Rhijn gezien dan Boulahrouz en Boerrigter of Dost in plaats van Kuyt en Wijnaldum. Ook liever Clasie dan Maher.... Willems mag ook eruit ten gunste van Buttner!

7 mei 2012 om 13:16

@dufroid

Dat was het eerste wat me opviel! Bouma?! Doe normaal Bert!

Bas Dost (sc Heerenveen), Ricky van Wolfswinkel (sporting Portugal), Jordy Clasie (feyenoord), Kenneth Vermeer en Derk Boerrigter (beiden Ajax) hebben gewoon pech dat de voorhoede en het middenveld goed bezet zijn. Toch had hij ze als signaal best mee kunnen nemen, 36 of 41 man meenemen maakt dan ook niet uit. Of eigenlijk 40 man want Bouma kan je serieus niet meer meenemen...

7 mei 2012 om 13:21

Bouhlarouz vind ik wel van toegevoegde waarde, hij is ontzettend gegroeid als rechtsback bij Stuttgart.
Ik vind de keuze voor Cillisen ronduit apart, die jongen heeft amper wedstrijden gespeeld.
En dan Bouma... hahaha.
Ik zal Bouma, Cillesen, Mulder, Willems, De Vrij, Maher, S. De Jong zeker thuislaten. Tuurlijk heeft S. De Jong een goed seizoen gehad maar de plekken waar hij uit de voeten kan zijn al ontzettend goed bezet.
Toch had ik graag Elia gezien. Ik weet dat hij niet heeft gespeeld bij Juve, maar ik zou hem toch wel uitnodigen bij deze trainingscursus. Toch een jongen met een levensgevaarlijke actie. Ik had bijvoorbeeld Lens vervangen voor Elia. Want Lens zijn seizoen was enorm wisselvallig, terwijl ik toch een groei van die jongen had willen zien maar dat was maar mondjesmaats...

7 mei 2012 om 13:23

Stijn Schaars staat er toch bij?

7 mei 2012 om 13:25

Lullig voor Luuk de Jong. Hij is pas 20 mei klaar met Twente en kan zich dus niet bewijzen tegenover de andere. 17 mei worden de eerste spelers al afgeschoten en 29 mei wordt de eindselectie bekend..

Ik baal daar wel van, klote play offs.....

7 mei 2012 om 13:25

@concierge Had al aan de hand van jouw reactie in de gaten dat je Ajacied bent... makkelijk allemaal niet ajacieden af te vallen..
Het is een trainingsstage, waar nog spelers van afvallen en andere BIJ kunnen komen. Van Marwijk wil al sinds z'n komst ook talenten aan het werk zien voor de toekomst, dit wil niet zeggen dat bijv. een Willems daadwerkelijk mee gaat en Blind (om in jouw taal te spreken) niet.

Ontopic: Zelfs als Psv'er snap ik het niet als Bouma mee gaat, enige wat ik kan bedenken is dat er een linksbenige centrale verdediger mee moet. Maar waarom Nuytink dan niet oproepen?

7 mei 2012 om 13:25

ik snap het ook niet, maar wellicht voor de links back positie? zodat ze daar een routenier hebben ipv alleen talenten

7 mei 2012 om 13:26

schaars staat er wel bij ;

7 mei 2012 om 13:27

vind het idd heel raar dat bouma wordt geselecteerd, had zelf eerder verwacht dat een talent als gouweleeuw een kans zou krijgen

7 mei 2012 om 13:30

@moettoes: Ik denk dat je Luuk bedoelt ;

7 mei 2012 om 13:32

Ja ik dacht het ook al haha er zijn toch nog wel betere die niet zijn opgeroepen

7 mei 2012 om 13:32

mischien is hij 13 mei al klaar. Twente maakt zo´n uitgebluste indruk en hebben al een El ticket vanwege die fairplay. Dat ene rondje extra rondje in de voorronde maakt ook niet zoveel verschil

7 mei 2012 om 13:33

Anita hoord daar niet tussen toch want er zijn wel betere hoor

7 mei 2012 om 13:35

ipv van bouma of boulahrouz kon beter ooijer worden gevraagd voor ervaring en anders van rhijn hehe

7 mei 2012 om 13:35

Als AZ supporter vind ik het mooi dat Viergever en Maher erbij zitten! Die zijn er in 2014 zeker bij!
Verder had ik liever van Wolfswinkel gezien ipv Lens
En wat doet Anita erbij?

7 mei 2012 om 13:40

Denk dat ie wil kijken of ie als linksback nog meekan. Dat is toch een makkelijkere positie dan centraal achterin. Twee jaar geleden deed hij eigenlijk hetzelfde met Ooijer. Omdat Van Marwijk toch wel van ervaring houdt. Dat veel toen niet slecht uit tegen Brazilie.

7 mei 2012 om 13:41

Ervaren kracht tijdens de trainingen; Is heel belangrijk. Een soort Oijer rol bij Ajax.

7 mei 2012 om 13:41

Echt ontzettend apart dat Bouma is geselecteerd. Ik vind dat het bij Bouma toch wel over is nu. Als Bert dan toch talenten wil bekijken had hij ook Van Rhijn of Gouweleeuw kunnen meenemen.
Overigens ook heel pijnlijk maar ook apart dat Cilissen is uitgenodigd en niet Vermeer. Dit azal wel met het oog op de toekomst zijn. Ook Wijnaldum vind ik raar dat hij er bij zit. Ik vind het een sympatieke jongen maar ook hij is dit seizoen tegengevallen.
Wel mooi dat Maher erbij zit. Daar ben ik toch wel fan van eerlijk gezegd.
Boerrigter had wat mij betreft ook nog wel een kans kunnen krijgen, maar de aanval is natuurlijk al ontzettend sterk.

7 mei 2012 om 13:53

Tja liever Boerrigter dan Kuyt, Boerrigter voegt nog iets toe aan het spel als hij op links staat, Kuyt is op die plek totaal geen meerwaarde voor het elftal.
Bouma, Wijnaldum en in mindere mate Maduro kan ik niet begrijpen. Die eerste twee laten het al een halfjaar- zo niet langer- afweten bij PSV en Maduro speelt nauwelijks

7 mei 2012 om 13:56

Dank je, jij zorgt voor wat gemoedsrust, Bouma ??? Moet er niet aan denken.

7 mei 2012 om 13:57

Wil je een selectie hebben met 3 verdedigers?

7 mei 2012 om 14:01

Wat wil je met de Jong voor je...tsja je afvragen waarom de Jong voor van Wolfswinkel en Dost staat natuurlijk! De Jong is ook een prima speler maar ik zou niet weten waarom hij de voorkeur moest krijgen boven Dost of van Wolfswinkel. De laatste houdt zich staande bij een grotere club en Dost rost er 32 in.

7 mei 2012 om 14:15

@moettoes: Luuk de Jong voegt zich na de play-offs waarschijnlijk gewoon bij de selectie, dat is wel een zekerheidje.

Bouma zal erbij zitten als mogelijke back-up als linksback. Waarom hij Cillessen boven Vermeer verkiest is eigenlijk heel logisch. Cilessen is volgens mij ook al meegeweest naar die oefentrip in Zuid-amerika als ik het goed heb en heeft toen een goede indruk gemaakt op Van Marwijk. Vermeer heeft dit seizoen gewoon laten zien een matige keeper te zijn. Dan kan De Boer wel zeggen dat hij zich goed herpakt heeft maar hij heeft de 2de seizoenshelft ook bijna geen bal meer op doel gehad.

7 mei 2012 om 14:17

denk dat de reden dat Buttner niet meegaat is dat hij deze week play offs moet spelen met Vitesse zelfde geld misschien voor Nuytinck?

7 mei 2012 om 14:24

omdat hij over veel ervaring en kwaliteit beschikt

7 mei 2012 om 14:26

Wat ik, en met mij sommige anderen al een tijd wisten, is dat Bert van Marwijk het noorden al heel erg lang kwijt is.

Hoe kun je nou überhaupt een keeper van Ajax selecteren terwijl het 2 ontzettende koekenbakkers zijn? En als je dat dan al doet, nodig dan Vermeer uit. Cilissen heeft helemaal namelijk niet gekeept en in die paar potjes geen denderende indruk achtergelaten.

En Wilfred Bouma? Een ouwe vent die bij PSV al niet meer mee kan? Alsjeblieft Bert, maak jezelf niet zo onsterfelijk belachelijk. Over Dirk Kuyt zal ik maar niks meer zeggen... maar hoe kan Bas Dost niet bij zo'n voorselectie zitten?! En wat moet Siem de Jong bij het Nederlands elftal? En Ron Vlaar staat er ook tussen, draaicirkel van een tank maar de beste man wordt gewoon opgeroepen.

Bert van Marwijk is een onbenul, hij doet maar wat en gaat ons EK om zeep helpen. De basisopstelling staat al vast, met opa Joris Matthijsen in de verdediging, Pieters op linksback, De Jong/van Bommel als verdedigend blok, Kuyt op rechtsvoor, linksvoor, spits of als keeper(er moet een plekje voor hem worden ingeruimd) en een van onze veelscorende spitsen gewoon op de bank.

Angsthazerij van de bovenste plank, de insteek is niet 'hoe win ik dit Ek'... nee de insteek is 'hoe hou ik mijn oogappeltjes te vriend' en 'hoe speel ik het minst avontuurlijk met deze wonderlijk sterke lichting'. Bert van Marwijk, ga alsjeblieft gigantisch af in juni met je zoutvoetbal zodat geen enkele club je meer wil hebben na het EK want je verdient helemaal niks meer.

7 mei 2012 om 14:26

Heel logisch dat er vreemde namen bij staan zoals Cillisen en Bouma. er moeten toch ook mensen afvallen?

dus neem je gewoon wat jongens mee die wat vertrouwen kunnen gebruiken maar aan het einde gewoon naar huis gaan. dan komt een "bouma" of een "cillisen" goed van pas

Bertje heeft zijn vaste 22 al lang gekozen, die andere 12 mogen gewoon even genieten van een weekendje oranje en dan lekker naar huis.

7 mei 2012 om 14:38

@jeronsaik.

Alsjeblieft zeg. Cillessen moet zich eerst maar tot basisklant bewijzen bij Ajax, want op dit moment is Vermeer beter. Waarom zou hij dan vertrouwen nodig hebben? Om een keepersprobleem binnen Ajax te bewerkstelligen, want dat is wat hij nu doet.

Nu maakt hij Cillessen nog ongeduldiger en krijgt Frank de Boer een probleem volgend jaar omdat Cillessen wil spelen.

Bouma is niet serieus te nemen, de centrale verdediger van Excelsior is nog beter dan hem.

Ook Willems, een jongentje van 17 die aan alle kanten voorbij werd gespeeld in Valencia. Boulahrouz, iemand die allang niet meer opgeroepen zou moeten zijn geworden en ga zo maar door.

Slappe hap, ik mis Büttner, Van Wolfswinkel, Dost, Gouweleeuw, Van Rhijn, Bruma of zelfs Ryan Donk!

7 mei 2012 om 14:42

Waarom wil niemand John erbij?
Lijkt mij een prima speler met snelheid en een aktie en die graag wil!

7 mei 2012 om 14:46

“bovendien zijn er nog spelers aan het terugkomen van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor deze tweedaagse trainingsstage opgeroepen”

Hoop dat dit de reden is dat Boerrigter en Dost niet meegaan, zou anders wel vreemd zijn. Daarnaast lijk Bertje wel een beetje gek, of hij heeft alleen de wedstrijd tegen Vitesse van Ajax gezien ; (daar stond Cillessen in de basis), normaal neemt ie toch alleen maar spelers die frequent spelen mee?

Ik had ook meer gehoopt op Buttner en Bouma hoeft van mij echt niet mee..

7 mei 2012 om 14:49

en niet te vergeten: het drama genaamd pieters..

7 mei 2012 om 14:51

Woestijnvis, Er moet gewoon een goed team staan, wie dat zijn boeit toch niet echt?

7 mei 2012 om 15:00

@ Jizzzy

Bert heeft altijd het volgende gezegd: presteert een speler op clubniveau, dan wordt hij opgeroepen, presteert een speler niet, dan wordt hij niet opgeroepen. Blijkbaar was dat een leugen. De keuze van Kuyt is daar het bewijs van. Kuyt heeft dit seizoen echt niks maar dan ook niks laten zien.

7 mei 2012 om 15:17

Het is gewoon humoristisch en zielig tegelijk om de onderstaande reacties te lezen
Als het artikel nou eens goed gelezen wordt , dan zie je dat dit gaat om een eerste stage Waarbij spelers UIT Sommige competities ER NOG Niet BIJ Kunnen Zijn.
en dat wordt Aangevuld met spelers van wie Bert wil zien hoe ze zich staande houden.
ALS het aan sommigen van jullie ligt , dan worden er 200 man uitgenodigd.
En de PSV er wil PSV ers De Ajaxieden wil de Ajax spelers en zo voorts
Realiteit is niet belangrijk in deze lijkt het
Wat heeft Boerrigter, Babel, Elia nou gespeeld?
Wie laat je thuis als je 7 spitsen mee wil nemen?
kom op laat deze jongen gewoon genieten van de eerste 3 daagse test
De meesten vallen af en wordt aangevuld met de vaste spelers die er nu nog niet bij kunnen zijn
Laten we daar nou eerst eens mee wachten

7 mei 2012 om 15:18

En niet alleen Kuyt.

Ook Cillesen, Maduro en Bouma hebben dit seizoen weinig gepresteerd..

7 mei 2012 om 15:20

seedorf, elia zou ik echt geweldig vinden vooral omdat Seedrof wel een soort speler is die de combinatie met van Persie zoekt.

7 mei 2012 om 15:36

Willems heeft afgezien van die wedstrijd tegen Valencia erg sterk gespeeld. Een jongen van zestien/zeventien die zoveel wedstrijden speelt en zo weinig fout doet, dan ben je een erg groot talent! Aanvallend brengt hij al erg veel, laat zien over veel potentie te beschikken qua snelheid, passeeracties en voorzetten. Verdedigend is hij nog niet rijp genoeg voor het Nederlands elftal, maar ik ben er van overtuigd dat Jetro Willems de Nederlandse linksback gaat zijn vanaf het WK 2014! Daarom hardstikke begrijpelijk dat Bert hem voor deze oefenstage uitnodigd, als positief teken naar Willems en zijn talent en razendsnelle ontwikkeling! Het EK zal hij niet mee gaan, maar dit vind ik een goede actie van Bert!

7 mei 2012 om 15:46

En die Siem de Jong hoort niet eens in dit rijtje.

7 mei 2012 om 16:04

Ik vraag me ook af waarom Clarence Seedorf niet wordt uitgenodigd. Hij is een enorm goede speler en vooral zeer ervaren. Ik weet dat zijn verleden bij Oranje niet al te best is, maar ik vind dat hij een kans moet krijgen.

7 mei 2012 om 16:05

En waarom is Bruma niet geselecteerd als Bouma er wel bijzit. Die heeft het in eerdere interlands absoluut niet slecht gedaan en vind ik een groot talent.

7 mei 2012 om 16:25

Cillessen krijgt geen kans maar is gewoon beter hoor. Het zou een schande als ze keeper als Vermeer mee zouden nemen. Cillessen zit ook niet bij definitieve selectie hoor. Dat kan ik je wel vertelllen. Qua keepers is het in mijn ogen duidelijk dat het Maarten, Tim en Michel worden.

7 mei 2012 om 16:26

@ Ajax Fanboy
cillessen en siem de jongen mogen ook wel thuis blijven.

7 mei 2012 om 16:27

@ triples

Ik denk haast wel dat je gelijk moet hebben. Het kan toch niet dat Bert Wilfred frikandel nek Bouma oproept?

Bouma en Bruma maar één letter verschil. Bruma heeft potentie, Bouma kan het niveau echt niet meer aan. Heeft zelfs moeite met aanvallers van clubs als Vvv.

Erg jammer dat er geen knappe linksback bij zit. Dit wordt echt de zwakke positie. Ik houd mijn hart vast met spelers als Emanuelson daar. Misschien is Willems nog wel een speler met de meeste potentie op die plek. Toch had ik graag Buttner erbij gezien lijkt mij ook een prima speler.

Owjah en Mattthijssen dat kan ook niet meer, veelte traag.

Stekelenburg
vd Wiel
Heitinga
Bruma
Emanuelson
v Bommel
Vaart/Sneijd
Narsingh
v Persie
Robben
Huntelaar
7 mei 2012 om 16:30

@concierge
Jij denkt ooh ik laat gewoon 5 verdedigers afvallen? Zou ik niet doen!

7 mei 2012 om 16:32

Waarom Luc wel dan?

7 mei 2012 om 16:35

wakker worde! schaars staat er gewoon tussen!

7 mei 2012 om 17:54

Sorry hoor maar als ik jou reactie zo bekijk dan begrijp jij volgensmij niet of van marwijk nou wel of niet de beste spelers op roept.

Ik ben een grote twente fan, en je kunt me alles vertellen behalve dat hij Daniel de Ridder en Wesley Verhoek moet gaan verkiezen boven bijvoorbeeld, Emanuelson? of Robben?

nee dan heb jij weinig verstand van zaken

7 mei 2012 om 20:11

Jizzy, een veel duidelijkere bewoording heb ik tot nu toe niet gelezen. Chapeau. De harde waarheid.

8 mei 2012 om 01:29

Boulahrouz echt wel hoor is een goede back die naar Ac kan nou dan ben je wel goed hoor.

Als je hem vergelijkt met bouma, is het alsof je appels met peren vergeleikt.

Boulah is veel en veel beter als bouma

7 mei 2012 om 12:41

Het is wel duidelijk dat Mulder en Cillesen af zullen vallen !

Inderdaad maar ik las laatst toch een topic dat vermeer ook mocht komen? Heel raar dat een keeper die het hele seizoen niet heeft gekeept toch word uitgenodigt.

Ook zeer pijnlijk voor Dost en Van Wolfswinkel ik denk dat deze 2 toch minimaal een kans moeten krijgen, Al is die positie wel al goed bezet met Huntelaar en Rvp en daar achter Luukdejong maar in principe kan je het niet maken iemand die 30 doelpunten maakt en hij krijgt geen eens een kans op een oefenstage wat moet hij nog meer doen?

Ook zeer teleurstellend dat Butnerr er niet bij is, Hem had ik toch zeker verwacht.

Siem de jong ook opvallend dat hij er bij is maar hij zal wel afvallen, Maar in principe kan hij ook in de plaats van wijnaldum aangezien die echt door de mand is gevallen de laatste 4 maanden.

Ik hoop dat Maher of Siemdejong de voorkeur krijgt boven wijnaldum !

Haha het tekent onze schandalige verdediging dat Bouma is geselecteerd dit is natuurlijk een lachertje, Viergever is ook geselecteert mooi om te zien !!

7 mei 2012 om 12:51

Ik vind Bas Dost minstens net zo goed als Luuk de Jong, wel een ander type spits....dost is een echte afmaker zoals Huntelaar en voorheen Van Nistelrooy...luuk vind ik wat beter aan de bal maar Dost had ook uitgenodigd moeten worden.

Bert zal Wijnaldum niet zomaar laten vallen....dat doet Bert met geen enkele speler ook al hebben ze even een mindere periode. Wijnaldum is een van de grootste voetbaltalenten van Nederland dus zou dom zijn om deze zomaar te laten vallen.

Bert heeft verder Willems en Buttner beide zien spelen en blijkbaar Buttner nog niet goed genoeg bevonden om hem de indruk te geven dat hij nog een kans maakt op het aankomende E.k. ....hij komt er wel aan voor de aankomende jaren, dat lijkt zeker.

Cillessen wel en Vermeer niet kan vreemd lijken, maar mogelijk is Cillessen erbij omdat hij kans maakt toekomstig keeper van Oranje te worden (over zo-n 3/4 jaar), daarom is de kans aanwezig dat hij wel als 3e keeper mee zal worden genomen puur om de beleving te ervaren.

7 mei 2012 om 13:06

Het lijkt bijna wel een van Basten achtige selectie ....

7 mei 2012 om 13:13

Cilessen wel en Vermeer niet is zeker vreemd! Jij zegt dat hij mogelijk is gehaald om alvast ervaring op te doen, omdat hij kans maakt toekomstig keeper van Oranje te worden. Maar kom op, je hebt al 2 jongens (krul en Vorm) die sowieso over 3/4 jaar de voorkeur krijgen boven Cilessen. Bert heeft het zelfvertrouwen van Vermeer aangetast, terwijl als hij Cilessen Niet had geselecteerd er niets aan de hand zou zijn. Cilessen zou het begrijpen omdat hij maar een paar wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen.
Hele merkwaardige beslissing.

7 mei 2012 om 13:15

Het is best goed te vertalen wat v Marwijk doet. Hij selecteert spelers die Europees ervaring hebben en bij hun clubs goed spelen op een aantal spelers na die een snuffelstage zullen krijgen. Jongens als de Vrij, Mulder, Bouma en Cillessen zie ik de finale selectie niet halen. Grootste knelpunt is de verdediging en deze groep heeft nu eindelijk wel een aantal grote talenten voor de verdedigende posities. Zeker als je indenkt dat Drenthe en Buttner ook nog opties kunnen worden voor een positie als back.

Ik denk dat van Marwijk een aantal gasten vooral opgeroepen heeft om ze te 'belonen' voor een goed seizoen. Een teken dat hun ontwikkeling opgemerkt wordt. Op een EK heb je vooral een ervaren selectie nodig en kun je 2 of 3 debutanten meenemen.

7 mei 2012 om 15:25

@ eymensen.

Vorm is van dezelfde leeftijd als Stekelenburg ongeveer. dus als Stekelenburg niet meer mee kan, dan Vorm zeker niet meer. bovendien isvorm echt niet zo'n geweldige keeper.

Cillessen en Krul hebben dezelfde leeftijd, laat hun het maar uitvechten wie de keeper van de toekomst wordt

7 mei 2012 om 12:44

Dost als stormram lijkt me uiterst handig. Kan niet begrijpen waarom men Kuijt boven Dost of Boerigter zou prefereren , vooral gezien het feit dat ze toch niet in de basis beginnen. Dan heb je veel meer aan een snelle jongen of een echte pinchhitter.

Dat jongens als Bouma en Vlaar de kans krijgen is natuurlijk wel erg raar. Veel te slecht en nul toekomst voor het Nederlands elftal. Idem voor S de Jong, Wijnaldum en Maduro op het middenveld.

7 mei 2012 om 12:49

Kan ik ook niet begrijpen, het tijdperk Kuyt is voorbij, had het net over jonge spelers die te licht zijn voor het Ek.. Kuyt is een speler die te oud ervoor geworden is. Nu moet je ook door selecteren en dan zal ik eerder een Dost of Boerrigter meenemen.

7 mei 2012 om 13:05

Laat Dost zich eerst maar bewijzen buiten NL. Vorig jaar was het een speler wat nergens op een topper leek.

Een goed jaar en scoren tegen rkc is leuk, maar trek deze lijn in Duitsland maar eens langere tijd door. Helemaal terecht dat hij gaat voor Luuk die al 2 jaar piekt en ook in europa (CL en EL) zich heeft bewezen.

Daarnaast zit luuk al tijdje bij NL elftal en al paar keer ingevallen

7 mei 2012 om 13:13

Wie zegt dat ik iets tegen Luuk de Jong hebt, wordt waarschijnlijk in de toekomst de nr 1 spits van Nl, das dus logisch. Waarom die 10 andere clowns meeneemt en oa de topscoorder van Nl niet , dat vraag ik me af..

7 mei 2012 om 13:20

Vlaar is de leider van de minst gepasseerde defensie in de Eredivisie. Dan is het toch niet zo raar dat hij opgeroepen wordt? Bovendien heeft hij al vaker bij de selectie gezeten en speelt hij de laatste weken echt goed voetbal. Zijn wendbaarheid is wel een probleem maar zijn passes en intercepties zijn weer goed.

7 mei 2012 om 13:25

Hem al eens in het Nederlands elftal gezien?
Vind hem ook by far niet de leider of beste speler van de defensie van Feyenoord.
Bovendien is hij al oud en gaat die in de toekomst niet meer van toegevoegde waarde zijn en zal hij het Ek nul minuten maken,dan lijkt het me toch dat je dan veel beter een jonger (nu al beter) talent kunt meenemen.

7 mei 2012 om 13:45

Correctie, de leider van de minst gepasseerde defensie in de Eredivisie is Jan Vertonghen. Hoe dan ook verwacht (en hoop) ik dat Vlaar de definitieve selectie niet haalt, ondanks dat hij de laatste tijd beter speelt dan hij de maanden/jaren daarvoor gedaan heeft.

7 mei 2012 om 15:41

Van Wolfswinkel niet meenemen is voor mij ook een heuse verassing.

Hij laat het wel vaak zien in topwedstrijden als : Benfica & Man City enz.
Als je Kuyt meeneemt dan kan je sowieso geen Van Wolfswinkel niet meenemen.

Met Bas Dost en Van Wolfswinkel heb je zeker potentiele europese subtopspelers.

Haha Willems meenemen?
Laat die jonge eerst wat ervaring opdoen en dan pas aan het grote werk laten ruiken.

7 mei 2012 om 13:02

pijnlijk? de bondscoach weet tenminste wie de betere keeper is , die heeft tenminste beetje kijk op kwaliteit en talent dus zo raar vind ik het dus echt niet , dat van bouma vind ik idd nog meer raar omdat hij echt niet meer aan dit niveau kan tippen zelfs verbaasd t me ook dat van Wolfswinkel er niet bij is maar schaars wel

7 mei 2012 om 13:15

Ik hoor hier iemand zichzelf tegen spreken...

In een zin: de bondscoach heeft tenminste kijk op kwaliteit, raar dat Bouma mee gaat want die kan het niveau niet aan, en verbaasd dat Wolfswinkel er niet bij is maar Schaars wel.

Maar goed, dat van Bouma ben ik met je eens...

7 mei 2012 om 14:33

net als over Kuyt maargoed , daar zeg ik al niks meer op . trouwens ook het feit dat Elia er niet bij is en kuyt wel slaat ook echt helemaal nergens op..
bouma is kwalitatief misschien wel goed als backup , maar hij komt gewoon snelheid tekort.

7 mei 2012 om 13:44

idd heel erg raar dat vermeer die gewoon beter is als Cilessen niet vereerd wordt.

verder zegt het genoeg dat Bouma opgeroepen wordt en zeg ik dus dat de kans zeer groot ios dat we de eerste ronde eruit liggen!

de verdediging is gewoon van erdivisie nivo en dus waardeloos.

7 mei 2012 om 16:34

Niet alleen pijnlijk, maar ook zeer onterecht Vermeer heeft echt een goed seizoen gekeept(na de winterstop dan) en cillissen heeft maar een paar wedstrijden gekeept. verders vind ik het heel raar dat Bouma er bij zit wat een matige speler is dat zeg als hij als CV in oranje komt dan kun je het EK zeker vergeten. Vind wel mooi dat Willems en Anita erbij zitten vind vooral dat Anita het echt verdient heeft!

7 mei 2012 om 17:00

Van Marwijk wil tijdens deze trainingsstage denk een jonge keeper erbij hebben als 4e keeper, om zo te snuffelen aan het grote werk. De drie keepers die meegaan staan in principe gewoon al vast, tenzij een van de drie geblesseerd raakt.

Vermeer is al 26, draait al een paar seizoenen mee, en maakt nog steeds met enige regelmaat grote fouten. De conclusie is dan ik dat Vermeer waarschijnlijk geen topkeeper zal worden. Vermeer is in mijn ogen dan ook terecht gepasseerd.

Opvallender vind ik dat Jeroen Zoet of Sergio Padt niet uitgenodigd zijn, aangezien Pot toch meestal Zoet en Padt verkiest boven Mulder en Cillessen. En daarbij vind ik vooral Zoet toch beter dan Mulder en Cillessen.

7 mei 2012 om 17:03

Bert is al lekker bezig met Psv, zal dan toch Dickie het niet worden?

Met alle respect maar met Bouma, Willems Wijnaldum, Ola John en Cillessen heeft Oranje helemaal niets te zoeken op het EK. Bert heeft een flinke zonnesteek opgelopen. Ik zet bij voorbaat nu al een streep door dit EK, ze zullen de groepsfase niet meer doorkomen met een coach die het spoor volledig bijster is.

7 mei 2012 om 17:15

Vermeer heeft een heel seizoen gespeeld en de reserve daarvan was cilliesen dat zegt toch genoeg dus waarom roep bert hem op inplaats van cillesen ?

maar waarschijnlijk gaat dit hem worden

Steek,vorm,krul

Jetro Willems wordt interessant of hij het nu al aan kan. Deze jongen moet niet onderschat worden want zou me niet verbazen als hij mee kan na een paar dagen.

7 mei 2012 om 12:40

18 jaar toch? Ik kijk vrijwel geen Psv, heb 'm alleen tegen Feyenoord toen aan het werk gezien. En als je al zo in de boot genomen wordt door Ruben Schaken, dan ben je nog niet goed genoeg voor een Ek-selectie. Maargoed, als hij goed gespeeld heeft de laatste tijd, laat 'm mij maar verrassen.

7 mei 2012 om 12:48

ik denk ook dat dat zijn slechtste wedstrijd was. Ik zou bij god niet weten of hij er klaar voor is, maar ik vind hem al beter dan Pieters, dus wie weet...
Hij is ten minste een back die aanvallend wat toevoegt, kan gewoon zijn tegenstander uitspelen.
Verder zou ik ook niet weten wie anders daar zou moeten spelen. Pieters haalt het niet dacht ik, Emanuelson is van gebleken dat hij een 10 is en geen linksback, Drenthe is verdedigend te zwak. Dan dacht ik nog aan Buttner maar die is niet geselecteerd.

7 mei 2012 om 12:49

Lol kijk het aantal minnetjes denk dat ik te grazen ben genomen door wat nog steeds niet nuchtere Feyenoordfans.

Hij heeft zich echt sterk ontwikkeld sinds die wedstrijden aan het begin. Heeft veel zelfvertrouwen en durft nu aanvallend ook acties te maken. Misschien is het te vroeg maar hij heeft gewoon veel talent dus kan geen kwaad om het van dichtbij te zien.

7 mei 2012 om 12:54

Ik vind Willems een zeer groot talent. Speelde inderdaad toen tegen Feyenoord(mijn club) niet best. De laatste weken, van wat ik van hem gezien heb, vond ik ijzersterk.

Misschien niet goed genoeg voor Oranje, maar zeker een speler die je in de gaten moet houden.

7 mei 2012 om 13:04

@ronaldo Dinho - bij het Nederlandse elftal zijn we ookniet op zoek naar een back die kan aanvallen, daar zijn er wel meer van. Het gaat erom dat er nu eindelijk eens een LB komt te staan die verdedigend zijn mannetje staat.

Vandaar is het raar dat Willems geselecteerd word, daar Buttner verdedigend toch een stukje sterker is.

7 mei 2012 om 13:08

Willems is ook echt geen back die alleen maar aanvalt, maar wanneer hij mee opkomt voegt hij wel wat toe. Hij is verdedigend ook wel sterk.
Ik ben het verder wel met je eens dat Buttner geselecteerd had mogen worden.
Van mij mag Willems wel al mee naar het EK, al is het maar als reserve, dat hij alvast kan ruiken aan het echte werk.
Maar goed ik heb geen idee of Willems dat niveau al aan kan.

7 mei 2012 om 13:19

@ronaldo

Als tegen Feyenoord zijn slechtste wedstrijd was, wat wil je zijn optreden tegen Valencia noemen dan?

Edit:
Waarom zou je ze gewoon niet beide meenemen?
Buttner en Willems zodat je dan kan kiezen...
Heel raar...

7 mei 2012 om 13:45

Tegen Valencia was niet echt zijn schuld. Mertens liet hem in de steek, waardoor Willems telkens tegenover twee man kwam te staan. Ja op dat niveau kan hij geen twee man aan, dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Mertens gaf later ook aan dat het zijn schuld was.

En je kan inderdaad Buttner en Willems meenemen.

7 mei 2012 om 14:25

In die eerste wedstrijd tegen Valencia bleek inderdaad dat hij nog geen internationale topverdediger is. Maar dat mag je ook niet van hem verwachten als je steeds 2 tegen 1 staat tegen spelers van een niveau waar je nog nooit tegen gespeeld hebt in je derde Europese wedstrijd.

Ik denk ook niet dat Urby, Buttner of Pieters het daar beter gedaan zou hebben. Gelukkig herstelde Willems zichzelf heel aardig in de thuiswedstrijd. Je ziet Willems echt per wedstrijd groeien en hij is mijn ogen dan ook de vaste linksback voor de toekomst.

7 mei 2012 om 12:41

Ik denk dat het nog wat te vroeg is. Je moet wel nagaan dat nveau van de eredivisie een stukje lager is dan die van het EK. En dat moet je er ook staan.

7 mei 2012 om 12:47

Ach zet hem een paar keer tegenover Robben en het antwoord zal meteen duidelijk worden... Deze jongen is natuurlijk noch veel te licht voor het Nederlands Elftal en zeker noch op het EK!
Speelt soms hele aardige wedstrijden bij PSV en is aanvallend de laatste tijd ook steeds beter gaan spelen. Daarbij moet je wel rekening houden dat de tegenstanders veel minder zijn in de Eredivisie dan dat ze zijn op het EK!

cillissen boven vermeer??

7 mei 2012 om 12:48

Ja dat is erg apart...
Als dit een half jaar geleden was geweest had ik de keuze nog wel kunnen begrijpen. Maar Vermeer heeft juist het afgelopen half jaar bewezen dat hij de druk van de eerste keeper aankan.

7 mei 2012 om 12:49

wijnaldum boven schaars/clasie, kom op die wijnaldum is zo hard door de mand gevallen afgelopen maanden

7 mei 2012 om 12:58

Schaars en Clasie spelen op een andere positie dan Wijnaldum. Ben het wel met je eens dat het raar is dat hij erbij zit.

7 mei 2012 om 12:52

Ach uiteindelijk zullen hij en Mulder toch wel afvallen.
Vorm, Krul en Stekelenburg presteren veel beter in hogere competities, staat denk ik vast dat zij meegaan.
Ik vraag me eerder af wat Bouma en Wijnaldum en in mindere mate Maduro in de selectie doen.
Bouma en Wijnaldum waren het afgelopen (half)jaar twee van de zwaksten bij Psv, Maduro speelt naar mijn weten bijna nooit.

7 mei 2012 om 13:50

Vermeer is ongeveer even oud als Stekelenburg en Vorm, en zal vermoedelijk nooit beter worden dan die twee. Cillessen en Mulder zijn jonger en ongeveer even oud als Krul en hebben nog langer de tijd om zich te ontwikkelen, het lijkt me dus vooral een keuze voor de toekomst, en in die toekomst zie ik Vermeer ook niet beter worden dan zijn generatiegenoten.

dat bas dost er niet bij zit okay maar van wolfswinkel niet dat is raar die doet het best lekker in portugal en is daarbij ook nog een goeie speler

7 mei 2012 om 12:40

Van Wolfswinkel? Heeft 11 keer gescoord in de Primeira Liga, waarvan de helft uit een penalty.
Dost heeft toch echt meer recht op een plek.

7 mei 2012 om 12:45

Precies, overschatte trage speler. Leuk dat je penalties erin kan trappen maar daar zijn we niet naar op zoek voor het Nl elftal

7 mei 2012 om 12:48

Misschien juist wel haha. Nederland verliest wel vaker op penalties. Specialisten zijn dus hard nodig. :P

7 mei 2012 om 12:50

@cabraldebest

Wetend dat het Nederlands elftal altijd dramatisch is geweest in penalty's zou je hem juist mee moeten nemen!

Maar alle gekkigheid op een stokje, je hebt gelijk: er lopen betere aanvallers rond die ik eerder zou kiezen dan een Van Wolfswinkel. Kies dan Dost.

7 mei 2012 om 12:52

Volgens mij is Dost nog een stuk trager dan Rickey hoor...

7 mei 2012 om 13:00

Op dat punt zal VW Dost misschien verslaan , in penalties maken ook. Voorderest kan ik er weinig bedenken. Heel veel mensen lezen dat VW goals heeft gemaakt in portugal, zien alleen niet dat die technisch ernstig tekort komt en dat hij vrijwel alleen maar penalties maakt. Een van de weinige niet blunders als ik dat lijstje zie

7 mei 2012 om 13:19

Wellicht dat Van Marwijk eerst wat meer van Dost in topwedstrijden wilt zien. Want ik kan mij vergissen, en dan hoor ik dat graag, maar volgens mij heeft Dost in de wedstrijden tegen topploegen zich niet zo erg geëxcelleerd..

7 mei 2012 om 13:24

Ik vond van Wolfswinkel in de halve finale van de Europa-cup erg sterk spelen.
Hij versnelde het spel door 2 steekballen en voetbalde goed mee.
Dost doet hetzelfde tegen RKC en laat het structureel afweten tegen goede tegenstanders.
Als ik dan moet kiezen voor een spits dan zou ik Dost meenemen als breekijzer.

7 mei 2012 om 13:28

@remkodj

Jou gebrek aan voetbalkennis is schrijnend, snelheid is juist één van de sterke punten van Dost.

7 mei 2012 om 13:17

Logisch dat ze allebei niet meegaan, aangezien je met Huntelaar en De Jong (en Van Persie, al zal die voor de flanken zijn) prima spitsen hebt, beide zijn goed, maar ook nog jong en zullen na het EK wellicht hun kans krijgen, maar het is voor beide nog te vroeg denk ik zelf.

7 mei 2012 om 15:11

maar waarom de jong boven dost verkiezen ??
dost scoort veel makkelijker en aangezien je in de spits niet de beste voetballer hoeft te zijn al je gewoon spelers met een goede voorzet opstelt dan scoort huntelaar aan de lopende band en als die geblesseerd raakt of moe is kun je hem vervanger voor dost

7 mei 2012 om 21:52

De Jong scoort ook veel, daarnaast is hij ook nog eens een meer voetballende spits, natuurlijk kun je zeggen dat goals het belangrijkst is, maar in sommige wedstrijden heb je meer behoefte aan een voetballer, Dost voor Huntelaar zou dan een waardeloze wissel zijn aangezien je een speler voor vrijwel dezelfde speler wisselt, bij De Jong krijg je een heel andere spits en kan dat beslissend zijn in een wedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan een ijzersterkte centrale verdediging met twee kopsterke verdedigers van 1.90+, dan heb je wellicht meer aan De Jong die je in de voeten kunt aanspelen en terug komt zakken.

Geen verrassende namen afgezien van Cillessen.

7 mei 2012 om 12:51

Mulder?

Grootste verrassing vind ik dat Boerrigter er niet bij zit.. Ok hij heeft nog niet veel wedstrijden gespeeld maar ik zie in hem toch wel een linksbuiten voor het EK als Afellay niet op tijd fit wordt. Kuyt wil ik met alle respect echt niet in de basis elf tegenkomen.

7 mei 2012 om 13:06

@ Mrton

Inderdaad een grote verrassing, alleen denk ik ook dat het heeft te maken met fitheid..

7 mei 2012 om 14:28

Ja dat had hij nou net kunnen krijgen in de voorbereiding en oefenwedstrijden. Maargoed. Bouma is misschien nog wel de grootste verrassing, die kan het niveau echt niet meer aan. Dan inderdaad maar de Vrij of een Nuytink of zelfs van Rhijn.

7 mei 2012 om 12:51

geen verrassende ? Bouma ?!!! Cillessen ?!!!!

7 mei 2012 om 12:54

En Bouma? En het ontbreken van Dost, de topscoorder van de eredvisie?

7 mei 2012 om 12:59

Ik doelde op de namen die wél zijn opgenomen in de selectie. Dat Dost niet is opgenomen vind ik gezien zijn statistieken ook wel vreemd.

Vreemd, cilissen wel vermeer niet. Dacht dat van marwijk alleen selecteerde als ze frequent spelen. Lekker consequent

7 mei 2012 om 12:40

helemaal mee eens, dat gelul van bondscoaches: "spelers moeten wel spelen anders selecteer ik ze niet". word ik niet goed van, dat is gewoon de ultieme excuus om tegen iemand te zeggen die buiten de boot valt. maarja bert van marwijk gaat het sws voor ons verprutsen omdat die met dirkie gaat spelen

7 mei 2012 om 14:08

Cillissen is nog niet geselecteerd hoor. Van Marwijk geeft duidelijk aan dat deze trainingsstage ook bedoeld is voor talenten van de toekomst. Het is duidelijk dat Cillissen meer toekomst heeft dan Vermeer. Vermeer zal het NL elftal waarschijnlijk nooit meer halen.

7 mei 2012 om 18:08

begrijp je punt, maar toch, een bankzitter mee laten lopen voor de toekomst zou ik logischer vinden in een toernooi-vrij jaar. iedereen weet dat cillissen vermoedelijk verder gaat komen dan vermeer, maar het signaal wat van marwijk NU afgeeft is niet volledig in lijn met zijn zogenaamde selectiebeleid. maar goed, keepers zijn al bekend, nu nog de matige verdedigers eruit en nog een breekijzer a la dost of slimme spits van wolfswinkel mee laten lopen ipv lens, ben ik blij deze zomer.

7 mei 2012 om 12:50

Maakt tocg niet zoveel uit. Uiteindelijk weet iedereen wie er mee gaan van de keepers. De rest zijn er allemaal om de lege ruimtes in de kleedkamer te vullen tot de definitieve einddatum. Sowieso worden het Stekelenburg, Vorm en Krul die mee gaan.

7 mei 2012 om 12:59

Voorlopig is dit een trainingstage dus maak ik me niet al te druk, ik wordt wel helemaal gek mochten ze meegaan. Dan doel ik op Bouma / Maduro en Kuyt zal zo wie zo mee gaan

Vind het wel raar dat Buttner niet is opgeroepen maar een 18 jarige Willems wel..

vind wel raar dat ricky van wolfswinkel er niet bij zit en jermain lens bijvoorbeeld wel en bas dost topscoorder van eredivisie maarja.....

7 mei 2012 om 12:44

Als Lens nog wat cooler wordt in het afmaken is het echt een topspits. De laatste tijd zeer in vorm en bijna bij elke goal van PSV betrokken. Van Wolfswinkel en Lens zullen erg dicht bij elkaar liggen, het is maar net naar waar Bert naar op zoek is.

7 mei 2012 om 12:53

Lens speelt als rechtsbuiten in Oranje.

Yes, Anita bij het Nederlands Elftal! Zat er aan te komen en wanneer hij onder van Marwijk hetzelfde spel vertoont als in de tweede seizoenshelft bij Ajax zal hij vast bij Oranje blijven, go Vurnon!

Cillesen ipv Vermeer? Willems ipv Buttner? Ola John ipv Boerrigter of Dost als breekijzer...echt maar dan ook echt jammer deze selectie

7 mei 2012 om 12:44

maar boerrigter heeft techniek te kort, toch wel een vereiste als je op het allerhoogste niveau wilt gaan spelen

7 mei 2012 om 12:47

Ja joh, alsof Kuijt of Lens een betere techniek heeft. Boerigter is ook nog eens veel beter en constanter als John ( die overigens wel mee moet, ervaring opdoen kan geen kwaad voor groot talent)

7 mei 2012 om 12:51

jah dat is ook wel weer zo maar kuyt werkt hard, maar toch is john niet minder dan boerrighter plus hij is nog eens 2-benig met een betere voorzet

7 mei 2012 om 12:51

Boerrigter is geblesseerd en heeft na de winterstop maar weinig kunnen spelen. Het schiet ook niet op om voor een oefenstage een speler uit te nodigen die een blessure heeft. Al zie ik Boerrigter graag meegaan!

7 mei 2012 om 12:52

Boerighter heeft er het hele seizoen uit gelegen. Hoezo verwacht je dat hij oppeens mee mag doen als hij dus niks bewezen heeft? Voor een Afellay geld het zelfde verhaal maar die heeft zich al bewezen in Oranje, PSV en bij Barca. Boerighter komt net kijken bij Ajax en heeft niet eens een half seizoen mee gedraait denk ik.

7 mei 2012 om 12:53

Boerrigter heeft techniek te kort? Dat is 1 van de meest technische spelers bij Ajax!

7 mei 2012 om 12:55

damsco93,

Voor een Cilissen geldt ook hetzelfde verhaal, maar hij krijgt ineens wel de kans om zichzelf te bewijzen? Hou toch op man, Boerrigter hoort gewoon in dit elftal te staan, vooral als je ziet wat voor kansloze voetballers wel de kans krijgen om zich te bewijzen...

7 mei 2012 om 12:55

Goede speler, maar een keihard langs een man rennen heeft weinig met techniek te maken.

7 mei 2012 om 13:06

@rupertpupkin

Uiteindelijk worden Vorm, Krul en Stekeltje de drie keepers. Die andere zijn gewoon voor de sier gekozen dus het maakt totaal niet uit.

Wat betreft Boerighter, John en Narsinh hebben het vreselijk goed gedaan dit seizoen. Die verdienen het meer dan Boerighter die zo een beetje het hele seizoen eruit lag. Het zou oneerlijk zijn om hem te kiezen terwijl die andere het gewoon beter gedaan hebben. En de twee boven genoemde spelers zijn echt niet minder dan Boerighter, ik vind hem van de drie juist het zwakste. Die gozer heeft verder ook niet bepaald een CV die hem Oranje in kan sturen.

Waarom iedereen gek van hem is begrijp ik niet. We hebben gewoon veel betere opties en ik vind dat Bert een goeie keuze heeft gemaakt.

7 mei 2012 om 13:07

In de wedstrijden die Boerrigter heeft gespeeld heeft hij het naar mijn mening beter gedaan dan een John of Narsingh, al zijn dat natuurlijk ook sterke spelers. Boerrigter is gewoon de klassieke buitenspeler en vooral voor een spits als Huntelaar zal hij enorm bruikbaar zijn.

7 mei 2012 om 15:56

@rupertpupkin Hoezo voor een spits als Huntelaar? KJH is echt niet afhankelijk van buitenspelers, hoor -niet bij Oranje en ook niet bij S04. Bij S04, scoort hij gewoon van steekpasjes van zijn teamgenoten - verdedigers, backs, oa. En voor iedereen die zeggen dat KJH is te afhankelijk of afwachtend: volgens Kicker, is KJH de MVP (most valuable player) van Bundesliga met 29 goals en 13 assists (42); tweede is Lewandowsky van VBV met 22 goals en 10 assists (32); 3e is Ribery met 12 goals en 20 assists. De buitenspeler van S04, Farfan heeft maar 9 assists op zijn naam. Dus, dat is gewoon flauwekul de opmerking dat Klaas Jan is afhankelijk van buitenspelers.

7 mei 2012 om 13:10

Grotendeels sluit ik bij je aan. Al zal Vermeer of Cillesen de definitieve selectie toch niet halen, mits er blessures zijn. Willems ipv Buttner snap ik helemaal niet. En helemaal de keuze voor Bouma en Maduro niet. Dat Viergever en De Vrij geselecteerd zijn vind ik wel positief. Twee jonge verdedigers die beloond worden voor een prima seizoen. Al verbaas ik me wel weer over de afwezigheid van Brouwers van Gladbach.

Er zullen nog een aantal spelers afvallen, al zet ik wel mijn vraagtekens bij sommige jongens die dit seizoen nauwelijks bij hun club in actie zijn gekomen.

7 mei 2012 om 14:43

John heeft meer potentie dan Boerrigter denk ik. Hij is al 24 of 25 dacht ik. Daarnaast heeft hij weinig gespeeld dit seizoen

Mooi lijstje. Ik denk zeker niet dat we kansloos zijn deze zomer!

7 mei 2012 om 13:11

Mooi lijstje? Waar zie je die staan dan? Heb lopen te zoeken in het artikel maar vind er alleen een lijstje waar een of andere behoudende trainer , vriendjes of clubvoorkeur laat blijken.
Waar zijn Dost, Boerigter, Clasie Buttner en zo kan ik doorgaan.
Waarom is godsnaam Maduro, Bouma!?, Wijnaldum, S de Jong, Vlaar, en Kuijt.
(willems, Maher en John zijn ook nog niet op niveau maar zijn toptalenten, toekomst van NL elftal)

7 mei 2012 om 13:28

Redelijk eenvoudig. Van Marwijk wil het liefste spelers die over meerdere seizoenen al wat hebben laten zien, die Europees wat ervaring hebben en het liefst in een grote competitie spelen. Maduro speelt bij Valencia, Wijnaldum en de Jong hebben al aardig wat ervaring en Vlaar is de aanvoerder van Feyenoord en de laatste weken telkens uitblinker. Kuyt zou je kunnen betwisten omdat hij duidelijk handelingssnelheid heeft ingeleverd.

7 mei 2012 om 13:38

Dat hele verhaal is sterk te betwisten. Bouma!?, Wijnaldum, S de Jong, Vlaar, spelen niet in een grote competitie.maduro wel maar speelt nooit. De Nederlandse mogen dan wel langer dan een jaar meegaan maar als die andere jongens in een jaar al laten zien dat ze dat niveau ver ontschieten, is het dan logisch om die geringe ervaring ( louter eredivisie of wat EL) te prefereren boven kwaliteit en toekomst? Vind dat niet eenvoudig, vind dat wel dom. Het is gewoon typisch Bertje ; hij maakt het zichzelf er gewoon weer makkelijk, dmv laffe , risicoloze keuzes.

7 mei 2012 om 14:51

heel eenvoudig Cabral....

wat moet je met spelers die nog niets hebben laten zien op het hoogste niveau.....

7 mei 2012 om 17:39

Zoals wie? Wat heeft de rest van die gasten die ik noem dan meer gepresteerd?

7 mei 2012 om 13:22

Jij als Psv'er ziet graag dat spelers als Wijnaldum, Bouma en Willems geselecteerd zijn. Maar ik vindt het zeer droevig, en dan doel ik vooral op de eerste twee namen. Willems boven Buttner kan ik me nog wel voorstellen, maar ik had dan bijvoorbeeld Pieters alsnog thuisgelaten want die man heeft sinds zijn blessure geen persoonlijk duel meer gewonnen.

Ik denk dat als Bertje spelers als Dost, Clasie en Boerrigter geen kans geeft maar de helft van een matig PSV wel meeneemt het Nl's elftal dit EK flink gaat verpesten.

7 mei 2012 om 15:29

Ik zeg ook niet dat hij de beste spelers heeft opgeroepen, ik zeg alleen dat we een behoorlijk goed elftal hebben..

Voor een stage had ik van wolfswinkel,drenthe en schaars ook wel verwacht.

7 mei 2012 om 12:56

Drenthe is nu alweer uitgespeeld bij Everton. ze kotsen hem daar ook uit.

7 mei 2012 om 13:21

Ik had niet verwacht dat Clasie erbuiten zou vallen. Ik had gedacht dat hij met Strootman had moeten strijden om een plekje.

7 mei 2012 om 14:05

Ja Clasie is echt zoveel beter en constanter dan Strootman, wat een belachelijke beslissing van Van Marwijk. Clasie heeft Feyenoord gedragen dit seizoen, wordt 2e, maar dan niet geselecteerd? Kom op, dat kan Echt niet

7 mei 2012 om 14:53

Hij mag zich volgend jaar gaan bewijzen, buiten het feit dat je je helemaal druk maakt om niks. De basis elf op hier en daar wat wissels zullen toch spelen.
Maar volgend jaar, want dan moet hij het laten zien op 3 fronten en evt op de 4de internationaal. Pas dan zal je zien of hij een grote wordt.

7 mei 2012 om 13:22

Schaars zit volgens VI wel bij de selectie? Misschien dat VZ hem over het hoofd heeft gezien. Boerrigter zit er wss niet bij omdat hij gewoonweg niet betrouwbaar is met zijn fitheid. Van Wolfswinkel heeft er een stuk 10/15 ingeschoten waar een groot aantal penaltys tussen zit. Drenthe presteert totaal niet bij Everton.

Bouma zou wel voor de ervaring opgeroepen zijn? Clasie er niet bij is opvallend, maar met dit middenveld val je al snel af. Hetzelfde geld voor Dost, met Rvp, KJH en De Jong heeft hij gewoon 3 betere spitsen voor zich. Bovendien ben ik vind ik Cillissen ook een betere keeper dan Vermeer. Dat Mulder is opgeroepen is wel opvallend, maar het mag toch duidelijk zijn dat de 3 keepers vast staan; Stekelenburg, Krul en Vorm.

Puh wordt lastig selecteren voor de Bondscoach, wat een spelers! Denk dat het voor de jongere spelers net iets te vroeg komt.

Opvallend dat de 2e keeper van Ajax verkozen wordt boven de 1e keeper en dat Boerrigter afwezig is.

Daarnaast leuk voor Mulder en de Vrij dat ze erbij zitten, ik vind het wel ongelooflijk dat Clasie hier niet bij zit want die was echt het hele seizoen geweldig!!

Wordt nog lastig zat om hier de laatste 23 uit te kiezen, succes Bert!

7 mei 2012 om 13:35

mee eens maar ik denk dat juist in de verdediging vervanging nodig is.

Dit zijn wel schrikbarende namen: Cillessen... Bouma...
Willems kan ik dan nog enigszins begrijpen vanwege de problemen op de linksbackpositie, maar blijkbaar heeft Van Marwijk meer vertrouwen in Cillessen dan in Vermeer.
En Bouma... daar kan ik niet echt een reden voor bedenken, verjonging van de selectie is het niet. Ervaring is er al genoeg in de ploeg ben ik van mening.

Ik ben in ieder geval gelijk klaarwakker op deze maandag

Jammer geen Clasie. Wel leuk voor Mulder, de Vrij en Vlaar. Zet hem op! Voor de rest wel logisch allemaal.

Nou, Büttner kan zijn vakantie gaan boeken!

7 mei 2012 om 12:53

Lees de tekst, Buttner speelt nog playoffs en kan daardoor geen kans krijgen

edit: Maar dan snap ik niet dat luuk de jong wel mee doet

7 mei 2012 om 14:54

Onzin wat je zegt.
Luuk de Jong, en Ola John spelen toch ook play-offs.

geen van Wolfswinkel? Dat is toch wel heel opvallend.

7 mei 2012 om 12:45

Hoezo dat? Luuk de Jong is in alle opzichten een veel betere speler.

7 mei 2012 om 13:12

Niemand die het vreemd vind dat Mulder erbij zit? Ben allang al blij dat Hofland niet geselecteerd is, want dit gaat nergens over. Clasie geef je toch zo'n kans? En waarom wordt Bruno Martins Indi niet gezien op de linksback? Issie dan toch te licht? Waar is de beste spits van NL? Bas Dost?

7 mei 2012 om 14:54

Waarom? Die jongen is verschrikkelijk overschat. 11 doelpunten in competitieverband waarvan ongeveer de helft penalty's. Dost is meer opvallend dan overschatte Ricky

ja vindt het toch wel apart maar cillisen heeft blijkbaar een goede indruk gemaakt op bert.
hopelijk kunnen maher en viergever zich bewijzen en mogelijk nog voor of na het ek zich vaker bij oranje mogen melden.

Geen Van Wolfwinkel? Dat verbaast me en vind ik jammer.

Bouma,siem de Jong,maduro,vlaar, Wijnaldum , Lens en Kuijt zijn natuurlijk veel te slecht.
Hoop dat Boerigter en Dost niet zijn uitgenodigd ivm blessures, mogen zeker mee

7 mei 2012 om 16:09

Eens, behalve over Lens. Die verdient gewoon een oproep. Werkt keihard en is bij zowat elke goal betrokken. Boerrigter is juist degene die te slecht is en overschat wordt.

7 mei 2012 om 17:44

Boerrigter is absoluut niet overschat. Overigens, je snapt het hele punt niet.
Lens komt never nooit als spits erin, Huntelaar, Van Persie en de Jong staan hoger in de pikorde. Als rechts/ links voor heeft Lens nog niets bewezen, stond zelfs wissel bij Psv. Haalt nooit rendement op de vleug, in tegenstelling tot Boerrigter. Volgens mij hebben ook geen goede linksvoor of goede wissel voor de linksvoor positie. Rara, wat is Boerrigters sterkste positie?

Ik zeg niet dat Boerigter een super speler is maar de kwaliteiten die hij wel heeft zijn juist zeer bruikbaar. Hij is supersnel en heeft een goede voorzet. Toevallig hebben wij twee top afmakers die daar iets mee kunnen.

7 mei 2012 om 18:16

Boerrigter is wel degelijk overschat omdat hij maar een handvol goede wedstrijden heeft gespeeld. In tegenstelling tot Elia en Babel die nu een mindere periode hebben maar nog altijd 5 klasses beter zijn als Boerrigter.

Mocht Huntelaar geblesseerd raken en van Persie wordt op een andere plaats gezet dan zijn Lens en de Jong de keuzes en die verschillen niet van elkaar qua kwaliteiten.

7 mei 2012 om 19:39

Heb jij werkelijk al eens een keer voetbal gekeken of ben jij alleen maar in het bezit van een radio? Zelden iemand zo'n domme reactie zien geven, inzichtloos is misschien wel een beter woord. Lees je eigen bericht nog maar eens na wanneer je nuchter bent of probeer dat Calimero brilletje een keer van je af te zetten.

7 mei 2012 om 21:04

Ik mis geen wedstrijd, jij waarschijnlijk wel. Of zeg eens waar ik fout zit dan. Zelfs Cabral kan nog meer als Boerrigter.

Wat mij opvalt is dat Van Marwijk. Cilissen boven Vermeer kiest.

En Jetro Willems vind ik persoonlijk toch beter dan Büttner die is wat beter in verdediging en heeft veel Europese wedstrijden gespeeld.

Als ik dat rijtje verdedigers toch doorkijk..

7 mei 2012 om 12:46

Dat doet pijn he? Verschrikkelijk wat een verdediging, vooral de links back positie, maar goed gebrek aan beter zullen we maar zeggen. de Vrij vind ik wel een voordeel.

7 mei 2012 om 14:02

Willems de enige linksback die hij meeneemt. verder kan emanuelson daar. nog wel spelen maar toch
Ik zou de volgen wijzigingen willen zien.

Buttner ipv willems
bruma ips bouma
Vermeer ipv cilessen/mulder

7 mei 2012 om 14:05

Gaat Pieters niet mee? Je zou toch ook niet eraan moeten denken dat Buttner in de basis van Oranje komt te staan?

Bruma mag van mij ook weg blijven evenals Vermeer. Gaat mijn voorkeur toch uit naar Vorm/krul en Stekelenburg en daarna pas Vermeer of Mulder.

7 mei 2012 om 16:19

Nee, Pieters laatste beetje hoop is nu ook weg.
Wie weet wordt Buttner nu nog opgenomen in de voorlopige selectie.
Maar ik hoop nog steeds dat Emanuelson het ziet zitten om als linksback te fungeren.

Clasie? Waar is Clasie? Beste Nederlander op de Nederlandse velden en niet geselecteerd? Belachelijk!

7 mei 2012 om 12:42

Die snap ik ook echt niet. Hij was zo verschrikkelijk goed het hele seizoen, was gewoon een van de beste in de eredivisie. Had hem zeker bij dit lijstje verwacht.

7 mei 2012 om 13:17

Ik denk dat de keuze ging tussen Maher en Clasie, en dan is Maher misschien wel beter. Of misschien willen ze hem richting Oranje trekken natuurlijk, aangezien hij nog mag kiezen;

Je had overigens Clasie best mee kunnen nemen in plaats van Siem de Jong, daar niet van. Eigenlijk ook in plaats van Wijnaldum, die bakt er helemaal niks van de laatste maanden!

7 mei 2012 om 13:20

Clasie speelde Maher helemaal uit de wedstrijd, die had niets in te brengen. Clasie was elke wedstrijd gewoon goed en heeft het hele seizoen een enorm hoog niveau gehaald en had deze uitverkiezing echt wel verdiend. Maar nu kan hij lekker vroeg op vakantie, laat hem daar maar lekker van genieten en volgend seizoen fris aan de start.

7 mei 2012 om 14:11

Leuke werker die Clasie, Maher heeft veel beter inzicht en techniek. Maher is een wereldtopper in wording en dat kan je natuurlijk niet zeggen van Clasie.

7 mei 2012 om 14:17

Toldos hoeveel minuten van Clasie heb je gezien dit seizoen? Die jongen werkt niet alleen hard en zit overal tussen maar heeft ook nog eens een uitstekend overzicht, dito pass in huis en leest het spel perfect!

7 mei 2012 om 19:24

maar clasie speelde gisteren heel slecht hij kan schijnbaar niet tegen druk.

Bouma in de verdediging??
Laten we hopen van niet zeg.

Als je naar deze voorselectie kijkt kun je een aantal dingen concluderen:

- De Feyenoorders worden beloond voor een goed seizoen
- Als je topscorer van de Eredivisie bent, kom je niet automatisch in de voorselectie
- Van Marwijk geeft de jeugd een kans

Hij geeft de jeugd wel een kans op de oefenstage, maar waarschijnlijk zullen er veel jonkies afvallen. Ook vind ik het gek dat Cillissen wel op mag komen draven, maar Vermeer niet..

7 mei 2012 om 13:06


- Spelers hebben geen ritme nodig om geselecteerd te worden (cilissen)
- Als je 1 van de beste spelers bent in de eredivisie, krijg je niet automatisch ook maar een kleine kans (clasie, Dost, Boerrigter(in mindere mate, want niet zo heel veel gespeeld))
- Als je er op het veld niks van bakt, maar er toch al heel lang bij zit, wordt je alsnog wel gekozen 'omdat je er toch altijd bij zit' (kuijt, Boulahrouz)

Raar dat Bouma, Cilissen en Mulder erbij zitten. Dan zou je bijvoorbeeld nog eerder een keeper als Zoet verwachten. en Ipv Bouma de voorkeur aan de getalenteerde Jeffrey Gouweleeuw.

7 mei 2012 om 13:29

En wat dacht je van Jeffrey Bruma?
Waarom zit hij er niet bij ongelovelijk?????!

7 mei 2012 om 20:09

Omdat Bruma al jarenlang systematisch zijn carrière aan het zeep aan het helpen is door een opeenstapeling van domme keuzes die er waarschijnlijk toe leiden dat hij blij mag zijn als hij ooit Eredivisiewaardig word, laat staan dat ie in Oranje een kans moet krijgen.

Waar is Elia?

Die oefenwedstrijden zijn toch genoeg om wedstrijdritme op te doen?

7 mei 2012 om 12:43

Dan had ie ook Kuyt thuis moeten laten, dus erg consequent is tie niet.

7 mei 2012 om 12:48

En Maduro die maar 6 competitie wedstrijden heeft gespeeld

7 mei 2012 om 12:48

Behalve in het geval Cillessen. Erg vreemd dat hij wel wordt uitgenodigd en Vermeer niet. Wat dat betreft is Bertje toch niet zo duidelijk. Maar goed, Bert zal wel weten wat hij doet!

7 mei 2012 om 12:51

En Cillissen.

7 mei 2012 om 12:53

En Cillissen dan? Heeft alleen de bekerwedstrijden gekeept?

7 mei 2012 om 14:14

Dat zeg ik toch, die oefenwedstrijden zijn dan genoeg om in ritme te komen. Er zijn nog wel meer spelers die een slecht seizoen hebben gespeeld en er bij zitten. Neem Kuyt bijvoorbeeld

7 mei 2012 om 12:44

Als je een beetje had gelezen op de voetbalnieuwssites, had je kunnen lezen dat Elia nauwelijks aan spelen toekomt in Turijn. Wat enorm jammer is voor hem maar ook voor het nederlands elftal. maar ik vind het niet raar dat hij daarom niet opgeroepn word

7 mei 2012 om 13:25

Waar is Bruma vraag ik me meer af?

Waarom Lens? Dat is helemaal geen bijzondere voetballer, heeft alleen zijn snelheid mee. Waarom geen Boerrigter, dat is tenminste een klassieke buitenspeler die buiten zijn snelheid ook nog een goede voorzetting heeft.

Cillessen? Give me a break, dat ventje heeft het hele seizoen amper gespeeld, ronduit belachelijk. Bouma? Waarom geen Bruma, Nuytink, Brouwers op zijn plek? Tenminste spelers die er niet uitzien alsof ze geestelijk beperkt zijn, en nog een stuk jonger ook.

Beetje teleurgesteld in Van Marwijk, het lijkt een teleurstellend EK te gaan worden.

7 mei 2012 om 18:29

Ook al is hier de helft ajacied, Lens is gewoon beter als Boerrigter en wordt volkomen terecht opgeroepen.

Vind het pijnlijk vooral voor Vermeer, voor een stage mochten Drenthe en Clasie ook wel hun potentie laten zien.

Bouma ?. Dit kun je toch niet serieus nemen. Overigens opvallend dat Cillesen is geselecteerd en Vermeer niet. Overigens wel volkomen terecht dat Vermeer er niet bij zit want dat blijft een onustige keeper met soms fantastische momenten maar vaker uitermate zwakke.

Niet verassend? Wijnaldum dit jaar samen net strootman flink door het ijs gezakt! Een Willems? En een de vrij? Zie voor Willems toch liever butner.. En een vlaar die vent heeft een draaicirkel van een intercity... Vind de vrij sterk spelen maar is nog erg jong en Europees onervaren.. Pff :/

De topscorer van de Eredivisie (dost) en de beste Nederlandse speler van de Eredivisie (clasie) zijn niet geselecteerd? Is toch wel belachelijk te noemen

Ik ben voor PSV maar ik had Lens thuisgelaten en Boerrigter in zijn plek meegonmen. Verder snap ik ook niet dat Wijnaldum erbij zit. Jammer voor Van Wolfswinkel en Dost, maar hun tijd komt nog.

Hmm had Van Rhijn er ook wel bij willen zien..

7 mei 2012 om 14:06

Ja, als Jetro Willems al opgeroepen wordt had Van Rhijn ook wel een uitnodiging mogen krijgen.

Het valt me op dat Van Marwijk totaal niet consequent is in zijn keuzes, sommige spelers maken per definitie al geen kans omdat ze weinig spelen ( Maduro), en dan zit Cilessen er wel bij.

Bouma in Oranje is echt de grootste fail van het jaar. Dan had ik 10x liever Bruma gezien.

7 mei 2012 om 17:42

Je snapt toch zelf ook wel waarom Willems wel is opgeroepen en van Rhijn niet?
Oranje heeft 0 linksbacks, en 2 rechtsback logisch dus.

7 mei 2012 om 17:46

Op welke positie dan? Boula en Van de Wiel staan op zijn plek! Jij bent dus de grootste fail van het jaar!

8 mei 2012 om 00:23

Ja, en Boula is ook echt een representatieve rechtsback, maar niet heus. Die gast kan totaal niet opbouwen. Hij staat er alleen om zijn ''die hard'' uitstraling.

Siem De Jong wel en Clasie niet? Haha wat is dit voor een onzin zeg. Een van de weinige op de Nederlandse velden die er iets van kan laten we thuis voor de slechte imitatie van Dirk Kuyt.

7 mei 2012 om 13:18

Dat snap ik ook echt niet! Clasie speelde Maher helemaal uit de wedstrijd, sterker nog hij speelde elk middenveld in Nederland uit de wedstrijd dus hij had er zeker bij moeten zitten.

vanochtend heel zo'n artikel over buttner, zit ie er nog en eens bij!
De opvallendste naam vind ik wel Willems, vind hem nog te jong en onervaren.
De namen van de spitsen die niet meegaan is meer dan logisch, van marwijk heeft zijn voorhoede al grotendeels ingevuld.

7 mei 2012 om 12:54

Buttner moet playoff spelen in die periode en volgesn mij heeft hij geen tweeling broer

7 mei 2012 om 13:26

En alle spelers van Twente dan?

BvM doet het hier wel goed, hij selecteert de spelers per positie. Bijvoorbeeld voor de spitspositie heeft hij Van Persie, Huntelaar en daarbij komt Luuk de Jong. Terecht, hij is een completere spits dan Bas Dost.

7 mei 2012 om 12:51

Alsof je in die laatste 10 minuten met een achterstand of gelijkspel meer aan een complete spits hebt. Lijkt mij stuk handiger als je dan een grote gozer, een aanspeelpunt en breekijzer kunt brengen

7 mei 2012 om 12:55

Nou de Jong is zo een speler. Hij is ook nog eens super sterk met het hoofd en dat hebben we hard nodig tegen de fysiek grotere Duitsers en Portugezen.

Wilfred Bouma, die man komt tegenwoordig geen meter meer vooruit. Laat die man weg en bekijk Jordy Clasie eens, ondanks dat het andere spelers zijn. Volgens mij heb je al genoeg centrale verdedigers in je team rondlopen, en daarnaast is Wilfred Bouma gewoon een regelrechte aanfluiting.

Ben ik de enige die het raar vind dat Cillesen word opgeroepen maar Vermeer niet?

Viergever wordt de linksback van het nederlands elftal dit Ek!!! Geweldig talent!

7 mei 2012 om 13:10

Mee eens. Die heeft het uitstekend gedaan en denk dat hij in het Nederlands elftal wel op die linksback positie uit de voeten kan. Ben blij voor Viergever dat hij in ieder geval de kans krijgt om zich te bewijzen, dat heeft hij wel verdiend naar mijn idee.

Ik zou zeggen dat deze namen het worden:

Doel Tim Krul (newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), Ron Vlaar (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax),

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur),

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (liverpool), Jeremain Lens (psv), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Bouma hoeft volgens mij niet eens de moeite te doen om naar die trainingstage af te reizen. Komop zeg, je gaat toch geen dramaverdediger als Wilfred Bouma meenemen naar het EK? Dan vermoorden die Duitsers en Portugezen je.

Vreemd dat Clasie en Buttner er niet bij zitten.
Cillessen idd apart maar wel een betere keeper als Vermeer vind ik persoonlijk.
verder idd Schaars, van Wolfswinkel had ik ook verkozen boven lens bijv.
@busteraap dat Anita hierbij zit wilt niet zeggen dat hij meegaat hoor.

Wilfred Bouma mee? Dan had hij nog beter Wilfred Genee voor de sfeer in de kleedkamer kunnen meenemen. Ik had liever gezien dat Roel Brouwers zich eens mocht meten.

Hmm. Cillessen wel en Vermeer niet? Vermeer keept laatste weken toch niet slecht. En Cillessen is maar tot een aantal duels gekomen. Ook jammer dat Dost er niet bij is. De topscorer van Nederland erbij hebben is natuurlijk altijd fijn, om in te brengen natuurlijk. Zelfde geldt voor van Wolfswinkel. Goed seizoen achter de rug, en dan niet worden opgeroepen. En Boerrigter is ook een goed alternatief voor een blessure van Robben en vind hem beter dan Ola John. Maarja, we zullen de definitieve selectie zien! Ben klaar voor het EK!

Geen Buttner dus, ik dacht dat hij afgelopen zondag voor hem op de tribune zat. Had hem toch liever gezien dan Pieters.. Ook jammer dat Van Wolfswinkel niet is uitgenodigd, maar wel te begrijpen als je Van Persie en Huntelaar voor je hebt. Ook Luuk de Jong heeft langer aangetoond een goede spits te zijn.

Een aantal opvallende dingen

1. Cillessen krijgt de voorkeur boven Vermeer
2. Wilfred Bouma
3. Geen Butner maar Willems
4. Maduro die weinig speeltijd krijgt bij Valencia word opgeroepen

Vind het raar dat bovengenoemde namen zijn opgeroepen maar het is de keus van de bondscoach dus die zullen we gewoon accepteren!

7 mei 2012 om 12:54

Naja er zijn wel meer opvallende beslissingen als je het mij vraagt...

Maher inplaats van Clasie
John inplaats van van Wolfswinkel

Ik weet dat er wat mensen gaan bashen op deze reactie, maar waarom proberen ze Daley Blind niet als linksback... Ik moet zeggen dat ik totaal geen fan van hem ben, dat hij de eerste seizoenshelft echt verschrikkelijk heeft gespeeld, maar in een goed draaiend elftal vind ik hem beter dan Jetro Willems. Daarom ben ik van de andere kant ook wel benieuwd wat er gebeurd met Willems wanneer hij in een meer voetballend team terecht komt.

7 mei 2012 om 12:56

Raar beleid inderdaad.
Talenten oke, maar nu al zonder te veel kwaliteiten? Het is een oefenstage, maar de oefenstage is toch ook al voor het echie of zullen er straks andere in het lijstje staan die niet op oefenstage gaan?

7 mei 2012 om 12:57

Maher en clasie zijn toch totaal verschillende middenvelders? Beetje appels en peren vergelijken

7 mei 2012 om 12:58

Absoluut mee eens! In een draaiend elftal is Blind absoluut beter als Willems. Maar eerlijk is eerlijk, Oranje is voor deze jongen te hoog gegrepen. Vind het maar een vage selectie. John die uit vorm is, Bouma die over zijn toeren heen zit. Maar goed we zullen zien wie er af gaan vallen maar dat kan je nu denk ik wel opmaken.

Willems, Mulder, Cillessen, De Vrij, Bouma, John, Maduro, Maher, S. de Jong en Viergever denk ik!

7 mei 2012 om 13:11

Hoe kun je nou Maher en Clasie willen verwisselen, en John en Van Wolfswinkel. Dat zijn toch hele verschillende spelers.. Clasie hoort in de '2' thuis en Maher in de '3' (4231 voor de mensen die het niet begrijpen). John hoort op de flanken, en van Wolfswinkel in de spits..

hoe kom je er in godsnaam bij om maduro te selecteren die de tribune haalt bij valencia en nooit speelt maar een Clasie die het hele seizoen geweldig speelt niet eens selecteert?

7 mei 2012 om 12:51

Maduro zal meegaan als centrumverdediger. Mogelijk heeft Anita de voorkeur gekregen, omdat hij ook linksback kan spelen, mochten Willems en Pieters niet bevallen of niet fit zijn, al staat wat mij betreft Emanuelson op die plek. Buttner er mogelijk niet bij vanwege play-offs

Bouma is gewoon belachelijk. selecteer dan Nuytinck

7 mei 2012 om 12:53

oke zo had ik nog niet gedacht over maduro maar een speler selecteren die nooit speelt keur ik niet goed. dan idd maar nuytinck en ik schat wel dat emanuelson linksback staat komende zomer trouwens

7 mei 2012 om 13:01

Ik had Clasie ook meegenomen trouwens. Strootman offeren. Een blok van Van Bommel en de Jong met Clasie als back-up. En verder Afellay (dan heb je voorin extra plek voor de buitenspeler John of Boerrigter), Van der Vaart en Sneijder. Als Maduro dan meegaat als centrumverdediger heb je nog een extra middenvelder

7 mei 2012 om 12:52

Zelfs bij mij als Ajacied was dat ongeveer het eerste dat in me op kwam, wat heeft Maduro gedaan om boven Clasie in de pikorde te staan?
Om daarnaast te zeggen dat Fredje Bouma een soepeltjes seizoen heeft gedraaid: totaal niet, die man is echt heel ver over z'n top, haal dan Buttner of zelfs Wisgerhof erbij. Die zie ik liever dan die matige Bouma.

Tsja, Cillesen boven vermeer, het maakt niet gek veel uit. Steekie is eerste doelman en ik vind zelf Krul de tweede doelman, dan gaan Vermeer en Cillesen voor de derde doelmanpositie denk ik.

Niet heel veel opvallende namen, er moeten ook nog 13 namen van het lijstje geschrapt worden natuurlijk. Jammer voor Clasie dat hij er niet bij zit. Daarnaast had ik V Wolfswinkel wel in het lijstje verwacht, en misschien Schaars ook wel.

Toch jammer dat er geen echte klasbak achterin bij Nederland staat, ik vrees dat ook dit jaar de achterhoede dus weer de zwakke plek zal zijn. Ik had eigenlijk een beetje gehoopt op de doorbrak van Bruma, maar helaas.

7 mei 2012 om 13:07

Nou derde doelman lijkt toch Michel Vorm te worden hoor! Speelt een goed seizoen bij Swansea City.

Cillissen wel Vermeer niet toch apart maar als je op talent basseerd logisch bovendien zullen de 3 keepers gewoon Stekelenburg, Krul en Vorm zijn.

De verdediging ben ik redelijk tevreden mee. Stel dat Pieters het niet haalt moeten Emanuelson, Viergever en Willems strijden voor die positie had trouwens Buttner ook verwacht.

Verder een logische selectie. Robben, Van Persie en Huntelaar in 1 voorhoede is geweldig!

Wel Cilissen geen Vermeer?! Wat the hell is er met van Marwijk aan de hand? Vermeer was de keeper van Ajax, Cilissen moest genoegen nemen met een plaats op de bank! Vermeer was beter!
En geen Bas Dost? Ik zou die meenemen naar het EK, sterke spits achter de hand voor wanneer je kracht nodig hebt.
En serieus, Bouma? Wie wil die kerel nou op het EK zien? Niemand!

Keepers, middenvelder en aanvallers van wereldklasse. Alleen de verdediging is heel veel minder, dat kan ons nog wel eens gaan opbreken.

Simpele conclusie, meer kan ik er niet van maken.

Bouma? Waar is Bruma?

Cillessen? Dan zou ik nog eerder Jeroen Zoet meenemen.

En Clasie i.p.v. Wijnaldum.

7 mei 2012 om 12:50

Inderdaad. Bruma of zelfs nog van Rhijn. Maar Bouma... Die is rijp voor de jupiler league.

Lekker hoor Viegever en Maher! Wel raar dat Schaars er niet bij zit....

Wat een schandalige selectie.. hij lijkt ook wel wat ajacieden over het hoofd te hebben gezien

7 mei 2012 om 12:48

zoals?

7 mei 2012 om 12:51

Tja de tijd dat Ajax de boventoon voerde in het Nederlands elftal is al lang voorbij hoor... wat ergerde ik me daar vroeger af en toe aan zeg! Maar Boerrigter had erbij moeten zitten, verder Vermeer in plaats van Cillisen, maar verder zie ik echt geen Ajacieden die erbij hadden moeten zitten.

7 mei 2012 om 13:48

Waarom ergerde je eraan? Het is toch een feit dat destijds Ajax de beste spelers had?

7 mei 2012 om 14:32

Je ergerde je dus aan elftallen die Nederland grootse successen heeft gebracht met o.a. het elftal dat de WK finale 1974 haalde en NL op de kaart hebben gezet, halve finale 1998 en het enigste EK titel uit 1988 waar er veel ex-ajacieden in speelden?

En VDW is natuurlijk ook niet Oranje waardig?

7 mei 2012 om 14:52

Ik heb het eerder over de overgangsperiode, waarin o.a. Van Gaal en Advocaat nog veel te lang bleven vasthouden aan de oude garde...

7 mei 2012 om 15:02

Mislopen van WK 2002 met v.gaal zaten er genoeg andere spelers dan alleen ex-ajacieden.
En EK 2004 was de bijdrage van oud Ajacieden ook al wat minder.

7 mei 2012 om 12:51

In de verdediging staat er maar 1 die basisklant is, die is geselecteerd. Tenzij je Blind in Oranje wil zien?
Op het middenveld heb je er 2 waarvan er 1 geselecteerd is (theo Janssen is te oud voor de bank) en voorin is er te veel kwaliteit dat het logisch is dat de jong niet is geselecteerd, Boerrigter heeft te weinig gespeeld de laatste weken, anders had hij er wel bij gezeten.

Edit: Siem de Jong wel geselecteerd,dan valt het toch allemaal wel mee?

7 mei 2012 om 12:54

boerrigter komt er straks nog wel bij schat ik. dit is een trainingsstage en derk is nog licht geblesseerd. lijkt me vrij logisch dat hij nog rust krijgt

7 mei 2012 om 13:06

Hoezo te oud voor de bank? Slaat mijn inziens nergens op. Zeker als je Bouma wel meeneemt.

7 mei 2012 om 13:34

Boerrigter is al heel het seizoen 'licht geblesseerd' dat is heel het probleem/

Ongelofelijk Bert van Marwijk, wat maak je hier een aantal fouten.

Keepers: Cilessen boven Vermeer, terwijl deze de laatste tijd juist uitstekend keept.

Verdedigers: Wilfred Bouma, Jetro Willems ongelofelijk. Geen alexander buttner die dit seizoen overduidelijk heeft bewezen veel meer flair te hebben dan een Jetro Willems. Daarnaast vind ik het onbegrijpelijk dat Wilfred Bouma uberhaupt de kans krijgt. Volgens mij speelt Brouwers in Duitsland ook een sterk seizoen. Daarnaast heb je aan Heitinga, Mathijssen, de Vrij, Vlaar en Viergever voldoende centrale verdedigers. Daarnaast mis ik eventueel ook Bruno Martins Indi bezig aan een sterke reeks wedstrijden. Als test had je ook nog Drenthe mee kunnen nemen voor de linksback positie.

Middenveld: Maduro en Maher horen er niet bij. Maher is natuurlijk het grootste talent van de eredivisie maar heeft vrijwel niks gepresteerd. Een aantal leuke wedstrijden is niet voldoende en qua effectiviteit presteert hij matig. Maduro speelt nooit. Ik mis in dit rijtje dan ook overduidelijk Clasie, de man die een top seizoen heeft gespeeld. Daarnaast mis ik Stijn Schaars. Goed seizoen in een buitenlandse competitie bij Sporting.

Aanval: Ola John had er voor mij niet bijgehoeven. Aantal leuke wedstrijd gespeeld dit jaar maar de laatste weken hopeloos uit vorm. Zelfs Boerrigter presteert beter. Deze is natuurlijk niet vaak fit geweest, maar in de wedstrijden die hij gespeeld heeft liet hij zich elke keer weer zien, of hij nou terug kwam van een blessure of niet (o.a. tegen Sergio Ramos). Verder opvallend dat Bas Dost er niet bij zit. Is toch een kopsterke pinchitter alhoewel je in luuk de Jong eigenlijk een zelfde speler heb, die wel beter is met meevoetballen.

Verassend: Willems, Bouma, Maher, Maduro, John
Onbegrijpelijk: Clasie, Buttner, Dost, Boerrigter, Schaars, Drenthe

7 mei 2012 om 13:26

Goed onderbouwd verhaal, kan me er dan ook helemaal bij aansluiten. Ik vind Siem de Jong ook wel een verrassing hoor, zo goed vind ik hem niet en voor zijn positie zijn er genoeg alternatieven.

7 mei 2012 om 13:31

Buttner heeft nog nooit een enkele Europese wedstrijd gespeeld en Willems doet het de laatste wedstrijden gewoon erg goed hoor.

7 mei 2012 om 14:39

Je gaat mij toch niet vertellen dat je de 6 wedstrijden van Jetro Willems in de Europa League mee telt als Europese wedstrijden.
Wedstrijden tegen Legia Warschau, Hapoel Tel Aviv, en Rapid Boekarest kan je niet meetellen als Europese ervaring. Dat zijn flut tegenstanders en enkel en alleen dat ze uit een ander land komen zou een meerwaarde moeten zijn?!

Het wordt pas een meerwaarde als je tegen aanzienlijk betere tegenstanders en andere speelstijlen meedoet. Hierbij valt de denken aan de CL of wedstrijden zoals tegen Valencia, Lille, Marseille, Udinese, Fiorentina etc.
Dat heeft een meerwaarde.

Anderszijds kan ik je argument ook counteren door te zeggen dat Buttner wel altijd in de vertegenwoordigende elftallen van Nederland gespeelt heeft, en dus zeker ook Europese Wedstrijden gespeelt heeft.

7 mei 2012 om 14:56

Je vergeet Trapzonspor.
En dat is nog altijd meer dan Buttner.
Bovendien speelt Willems bij PSV en een speler van PSV speelt onder grotere druk dan een speler van Vitesse.

7 mei 2012 om 16:04

@ gemaaidgras en dan mag jij mij vertellen waarom die butner er in moet
geloof niet hij europees gespeeld heeft
willems heeft zich goed staande gehouden bij psv en hij was een prima vervanger voor pieters en ik vond hem beter dan pieters
misschien komt het ek te vroeg voor willems
maar hij behoort terecht bij de voor selectie en niet butner

7 mei 2012 om 13:53

Maher niks gepresteerd? Een van de meest constante voetballler van de eredivisie, en dat al op 18 jarige leeftijd. Voortaan een keer aantal wedstrijden van AZ bekijken.
Belachelijk selectie van Maduro, bijna geen volledige wedstrijd gespeeld dit seizoen, Willems, Bouma, Anita, John en Siem de Jong.
Verder hadden Dost en Clasie een selectie wel verdiend.

7 mei 2012 om 14:33

Ik kijk alle wedstrijden van de eredivisie Toldos, daar hoef je me dus niet op te wijzen. Ik heb even de statistieken van Maher opgezocht wat mijn argument kracht bijdraagt waarom hij niet mee moet. Met name de assists springen er wat mij betreft uit. In alle competities maar 7 assist gegeven, veel te weinig voor een 10. Ik begrijp dat hij 18 is, en een enorm potentieel heeft, maar dat is nog geen reden om hem mee te nemen.

Wedstrijden 50
Goals 10
Assist 7(!)

Vergelijk deze statistieken met bv. Siem de Jong wat ook een 10 is (wel spits gespeeld moet ik toegeven)

Wedstrijden 36
Goals 16
Assist 12

Daarbij heeft de Jong champions leageau gespeelt, en aanzienlijk minder wedstrijden dus dit compenseert elkaar wel. De Jong kan beter met druk omgaan (grote club, grotere toernooien gespeelt Cl). Verder vind ik de andere selecties niet belachelijk, maar wel opmerkelijk. Je kan wel zeggen dat Dost een kans verdient, maar wat heb je in hemelsnaam aan Huntelaar, de Jong en Dost in één team. Alle 3 dezelfde type spelers.. Clasie idemdito. Je zou hem eventueel kunnen vervangen voor anita, maar die is kampioen geworden en heeft daardoor misschien een streepje voor.

7 mei 2012 om 14:20

ik vind clasie een beetje overhyped laat hij het nog maar volgend jaar zien. Hij is goed maar veel te klein als je dan tegen van die C. Ronaldo's en pepe's staat schrik je verschrikkelijk. Verder duidelijk verhaal. Vindt de zeeuw misschien ook wel verassend hij speelt volgens mij wel vaak bij spartak.

7 mei 2012 om 14:45

Ik heb dat ook gezegd halverwege dit seizoen. Ik moet echter toegeven dat het daarna alleen nog maar cresendo is gegaan met Clasie en Feyenoord. Ik geloof 13 wedstrijden op rij niet verloren? Puike prestatie dus. Daarnaast is het een trainingsstage. Hij zal hoogst waarschijnlijk afvallen, maar de potentie voor de toekomst heeft hij zeker.

De Zeeuw is debet aan het falen van Spartak Moskou. Volgens mij mag hij zelfs weg, dus het lijkt me niet dat hij opgeroepen wordt.

7 mei 2012 om 16:08

Want Cannavaro was met zijn 1,70m. natuurlijk wel heel groot als centrale verdediger! Clasie is geloof ik 1,67m en dit kan juist heel handig zijn op het middenveld met naast hem een Mark van Bommel. Is heel wendbaar, snel, kan het spel verdelen en is net als Anita echt een enkelbijtertje die je niet snel kwijt raakt en sterk kan verdedigen voor de centrale verdediging als box2box speler. Nee Clasie heeft echt de potentie om heel, heel ver te komen.

7 mei 2012 om 21:47

ja maar om hem gelijk in het nl-elftal mee te gaan naar ek is ook weer overdreven.

8 mei 2012 om 23:09

Nogmaals, Cannavaro was 3 cm groter en was 1 van de beste verdedigers aller tijden naar mijn mening. Laat staan op het middenveld moet je lengte geen ruk uitmaken als je maar dusdanig een balletje kan trappen ;

7 mei 2012 om 14:23

Schaars zit er gewoon bij hoor. Foutje van VZ denk ik.

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Siem de Jong (ajax), Hedwiges Maduro (valencia), Adam Maher (az), Stijn Schaars (sporting Portugal), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (psv)

7 mei 2012 om 14:43

Oké, denk ik inderdaad dan ook.

Ik vind het wel een ijzersterk middenveld hoor met veel verschillende types die elk uitblinken in hun kwaliteiten.

Verdedigend: van Bommel, de Jong en Schaars
Aanvallend: Afellay, Emanuelson, Sneijder, van der Vaart

Afvallen: Anita, de Jong, Maduro, Maher, Strootman, Wijnaldum

Neem aan dat Buttner niet is uitgenodigd omdat hij dan nog play-offs speelt en dat van Marwijk er ook denkt dat RKC wel van FC Twente wint.

Ik had Dost wel verwacht eigenlijk als topscorer. L. de Jong heeft er minder inliggen en word wel opgeroepen dus ik zou zeggen geef Dost ook een kans.

Dat Boerrigter (nog) geen kans krijgt is begrijpelijk na zo'n blessure en nu hij weer iets soortgelijks heeft. Van Wolfswinkel er niet bij ach ja dat zal wel.

Valt me verder ook op dat Bruma er niet bij zit en dat er niet nog een linksback bij zit naast Willems. Als Pieters dus geblesseerd afhaakt dan worden het dus Willems en Emanuelson?

Cillisen is natuurlijk wel vreemd tegenover Vermeer. Mulder valt ook te begrijpen. Maar goed 1e 3 keepers zijn natuurlijk allang bekend.

7 mei 2012 om 12:53

de Jong is heeft er wat minder inliggen maar kan wel beter voetballen. Met Huntelaar heb je al een type Dost.. Aan 2 afmakers die niet kunnen voetballen heb je niet veel. Ook krijgt Dost veel meer ballen van de beste buitenspeler van de Eredivisie genaamd Narsingh.. de Jong krijgt er een stukje minder.

Ik zeg niet dat Dost er helemaal niet in thuis hoort. Maar ik kan de keuze van Bertje wel begrijpen./

Natuurlijk geen Boerrighter en Vermeer! Maar wel dus Ola John en Luukie

Kampioen worden in NL betekent neit dat je een goede speler bent. Ola is zoveel beter dan Boerrighter en laat veel meer kwaliteit zien.

Mooi om te zien dat Bert daar volop vertrouwen in heeft! Wel mooi om te zien al die slechte reacties dat Boerrighter meteen bij NL elftal moet. Dus niet

En hoho Bertje heeft gelijk!

Slechte beslissing vind ik Anita. Absoluut te weinig in zich om door te groeien of op het middenveld te komen. Laat hem eerst maar 5 seizoenen dit volhouden en dan zien we weer verder.

Anita is veel te klein, staat straks in de spelerstunnel met sneijdertje haha nee dat wordt hem niet.

Luukie en Ola er gewoon bij! Wij Twente moeten niks aantrekken van media circus, maar gewoon rustig doorbouwen! We hebben super aanvallend duo wat ook nog is voor NL elftal wordt uitgenodigd.

Mooi dit haha geen boerrighter lekker voor ze

7 mei 2012 om 12:53

gedeeltijke mee eens maar anita heeft wel een scorende vermogen en is goed in de combinatie.
Hij is eigenlijk beter dan strootman alleen is die idd minder sterk maar hij heeft nog altijd meer snelheid om te herstellen.

7 mei 2012 om 12:57

Boerrigter komt net terug van een blessure en hij heeft nu weer iets soortgelijks. Daarnaast heeft John zich wel aardig weten te profileren dit jaar en Boerrigter te weinig door zijn blessure. Dus ik kan het wel begrijpen dat Boerrigter niet word opgeroepen. Niet omdat John veel beter zou zijn hoor. Als Boerrigter gewoon fit was gebleven had hij er ook bij gezeten.

7 mei 2012 om 13:02

Nee Ola is beter in de combinatie en houdt meer het overzicht. Laat boerrighter zich eerst maar bewijzen voordat die evengoed is als Ola.

Ola groeit alleen maar verder door en ik denk hij en narsing zitten er straks gewoon bij. Ola wordt de nieuwe elia en daar kan geen boerrighter wat aan doen. Een prima jaar bij RKC onvoldoende om door te gaan, daarnaast heb je ook nog mentale aspect.

Ola heeft meer ervaring in de topduels en in Europa (CL en EL) dus logisch dat hij gaat voor topper Ola. Daarnaast natuurlijk Luukie als derde spits, hoop dat die wat minuten gaat pakken

7 mei 2012 om 13:09

Mentale aspect? Zoals dat hij van der Wiel keer op keer zijn gang liet gaan? Niet zo overdrijven zeg. John en Boerrigter zijn allebei goede buitenspelers met verschillende kwaliteiten. De enige reden dat Boerrigter er nu niet bij zit komt door die blessures. Ik vind het overigens prima dat John erbij zit hoor maar ik vind hem niet beter dan een fitte Boerrigter. Ook niet minder. Gewoon anders.

7 mei 2012 om 13:47

Ola word de nieuwe Elia? Ik hoop toch wel dat je 1 van de grootste talenten in Nederland een wat betere toekomst gunt dan Elia.

7 mei 2012 om 14:52

''kampioen worden in NL betekent neit dat je een goede speler bent. Ola is zoveel beter dan Boerrighter en laat veel meer kwaliteit zien''.

en dan:

''absoluut te weinig in zich om door te groeien of op het middenveld te komen. Laat hem eerst maar 5 seizoenen dit volhouden en dan zien we weer verder''.

gevolgd door:

''luukie en Ola er gewoon bij''

Want die presteren al 5 jaar op niveau. Wat een mooie Twente bril heb jij op zeg, krijg je die gratis met een seizoenskaart bij een pakkie boter?

7 mei 2012 om 15:22

je kijkt duidelijk door je twente bril ik bedoel anita speelt gwn sterk en boerighter kan elke back de baas zijn en speelt altijd goed kan je van ola john niet zeggen maar luuk de jong zit er wel terecht bij hoor vind ik een hele goede spits die het ver gaat schoppen

Wel wat merkwaardige beslissingen.

Cilessen, een 2e doelman die vrijwel niet gekeept heeft???
Willems ?? Sorry, Willems zal best een talent zijn voor de toekomst maar heeft tegen Feyenoord en valencia aangetoond absoluut nog niet klaar te zijn voor de top. Dan had ik nog liever Buttner gezien
Bouma???
Wel Maher, geen Schaars?
Geen Dost en Van Wolfswinkel, wel Lens en Wijnaldum??

Lijkt erop alsof Bert PSV te vriend wil houden

7 mei 2012 om 12:52

Yeah right. je moet verder kijken dan je clubbril en dan zie je dat Ola stuk beter is dan Boerrighter en clubs tevreden houden absoluut niet telt.

7 mei 2012 om 13:58

welke club...ik ben voor Willem Ii.......

7 mei 2012 om 13:13

Geen Dost en Van Wolfswinkel, wel Lens en Wijnaldum??

Goede vergelijking ook van jou zeg. Neemt niet weg dat ik ook vind dat die 2 niet bij de definitieve selectie horen.

Het gaat natuurlijk vooral om voor welke basiself bert kiest maar zie toch wat aparte namen in de selectie.

Jasper Cillessen??
Wilfred Bouma??

Bertje is een beetje de weg kwijt... Cilessen,bouma, Willems, Vlaar en Kuyt mag je echt thuis laten. Dost, Boerrigter, en Buttner een kans geven

Ik had een hoge pet op van Van Marwijk, maar hier zijn toch een paar vreemde hersenspinsels aan vooraf gegaan lijkt me.

Bouma?????
Cillessen en Mulder boven Vermeer?????
Wel Siem de Jong en Wijnaldum, geen Janssen??????
Wel John en Kuyt, geen Boerichter?????
Waar is Clasie?????

7 mei 2012 om 12:56

Janssen??? Janssen? Waarom Janssen, zo'n type speler heb je toch al.. Dat Wijnaldum mee gaat vind ik ook raar, maar neem dan Schaars mee of Clasie. En dat Ola John een kans krijgt vind ik ook meer dan logisch, heeft meer laten zien dan Boerrigter, maar Boerrigter mag in dat geval weer een plaats krijgen ten koste van Kuyt!

5 middenvelders die in de eredivisie spelen, maar niet degene die is uitgeroepen tot beste (nederlandse) speler in de eredivisie .. Al is clasie nog erg jong natuurlijk. Toch had hij misschien wel een kansje verdiend imo na zo'n seizoen.

7 mei 2012 om 13:15

Terecht geen Clasie heeft nog nooit een europese wedstrijd gespeeld!

7 mei 2012 om 15:07

Wat heeft dat er nou mee te maken? Bovendien hebben misschien de vrij en mulder dat ook niet gedaan, en misschien nog wel een paar. En een stage kan natuurlijk weinig kwaad.

7 mei 2012 om 22:55

Europese ervaring maakt best veel uit. Hij is het niveau van de Eredivisie gewend en heeft nog nooit tegen betere voetballers gespeeld. Stel dat Clasie door blessures mag spelen, dan moet hij opeens tegen wereldtoppers van Duitsland en Portugal. Dan valt hij compleet door de mand als een jonge jongen voor het eerste op een EK. Mentaal is dat niet goed voor hem.

Hij moet nog even wachten op Oranje. Hij is nog jong en er ligt een mooie toekomst voor hem in het verschiet. Nu was het simpelweg nog te vroeg, ook voor Willems overigens.

Nu blijkt dat van Marwijk de weg kwijt is. Willems, Wijnaldum, Bouma en Lens? Volgens mij heeft hij bijna elke Nederlandse PSV er uitgenodigd. Het wordt helemaal niks dit EK. Waar is Boerrigter, Clasie, Dost, van Wolfswinkel?

7 mei 2012 om 13:16

Willems is qua de problemen op die positie gewoon terrecht. Speelt ook gewoon goed de laatste weken ! Je moet niet zomaar iets uitkramen.

Over Bouma en Wijnaldum heb je gelijk, die hadden er niet bij mogen zitten. Maar ik vind Boerrigter ook niet, heeft de kwaliteiten maar is teveel geblesseerd geweest dit seizoen.

7 mei 2012 om 14:45

Neen Bruno martins indi dan mee, ipv Bouma, die kan op links en centrum. en heeft talent

7 mei 2012 om 15:11

Ook Martins Indi was inderdaad een optie ! Ontwikkeld zich zeker goed, vind alleen dat Gouweleeuw en Nuytink iets verder zijn

7 mei 2012 om 15:26

ik vind buttner nog vele malen beter dan willems hoor ik heb er zelfs liever anita willems is er nog lang niet klaar voor

7 mei 2012 om 15:33

Willems is vooral de laatste paar weken echt goed aan het spelen ! De wedstrijd tegen NEC was hij de beste man op het veld. Hij was degene die steekpasjes moest geven omdat toivonen, wijnaldum etc het lieten afweten.

Naar mijn inziens is Willems verder dan Buttner ! Alhoewel we met Buttner weten dat we sowieso 1-0 voorkomen in de penaltyserie.

7 mei 2012 om 15:39

ja lkkre penalty's maar naar mijn mening is willems er nog niet klaar voor hij is nog te jong en heeft ook wel laten zien dat hij het zwakke punt van psv is

maar het liefst zie ik tog urby daar spelen want we hebben eigenlijk niks op die plek en urby is lekker aanvallend net als greg (wordt wel oppassen voor de counter dan) willems over 4 jaar ofzo mag ie er cker in van mij heeft veel potentie

7 mei 2012 om 15:46

heb je gelijk in, is nog te onervaren om tegenover grote spelers te staan. Urby is inderdaad de beste optie denk ik !

7 mei 2012 om 17:26

Willems speelt de afgelopen wedstrijden inderdaad goed, de westrijden daarvoor werd hij echter totaal overlopen. Daarbij komt dat alle Psv'ers roepen dat van Rhijn absoluut niet in Oranje hoort omdat hij te weinig gespeeld heeft, volgens mij heeft van Rhijn niet veel minder dan Willems gespeeld en is hij geen enkele wedstrijd tekortgeschoten

7 mei 2012 om 18:05

Ik vind Van Rhijn ook zeer getalenteerd echter is Van Rhijn een optie voor op Rechts en centraal, geen pure linksback. Ik denk wel dat Willems iets meer heeft gespeeld, wat jij zegt klopt echter wel, Willems begon heel zwak en heeft zich daarna keurig hersteld en stijgt nu zelfs boven het gemiddelde niveau uit. Van Rhijn heeft nog geen slechte wedstrijden gespeeld bij Ajax. Zal na het EK wel bij de selectie komen !

7 mei 2012 om 13:29

Luuk de Jong is kwalitatief gewoon beter dan Dost en v Wolfswinkel, van Wolfswinkel heeft er alleen wat penaltys ingeschoten. En Lens is een totaal anders speler, kan zowel in de spits als rechtsbuiten en is gewoon goed in vorm de laatste weken en kwalitatief echt niet minder dan Boerrigter.

Willems is logisch want er zijn geen andere linksbacks.
Clasie had er inderdaad wel bij mogen zitten ipv Maduro, en Bouma snap ik ook niet, waar is Bruma?

Ongeloofelijk dat Willems erbij zit, werd een paar maanden nog weggespeeld door Ruben Schaken. Verder snap ik niet dat Clasie geen kans krijgt en Siem de Jong en Wijnaldum (!!!) wel, Wijnaldum heeft totaal geen overzicht, doet eigenlijk maar wat en Siem de Jong vind ik toch echt te licht. Voor de rest, op de aanval niks aan te merken, al had Boerrigter er wat mij betreft bij gezeten, maar dat kan aan de langdurige blessure liggen, toch schat ik hem sterker in dan Lens, die toch wel heeel veel kansen gemist heeft de afgelopen tijd; geen topper. Van Wolfswinkel, tja, hij is toch minder dan De Jong, Huntelaar en Van Persie. Bouma valt sowieso nog wel af, waardeloze verdediger, staat er vooral op naam.

7 mei 2012 om 13:32

Wat blijft iedereen toch vast houden aan die wedstrijd tegen Feyenoord.

Ja hij speelde een slechte wedstrijd tegen Feyenoord maar hij heeft ook hele goede top wedstrijden gespeeld, zoals Twente uit en AZ thuis.

7 mei 2012 om 15:31

Die heb ik niet gezien, maar ik vind hem sowieso van wat ik van hem gezien heb het niveau niet halen van Oranje, de nummer 4 op de wereld. Veel eerder Martins Indi of Büttner dan, ook al ben ik van de tweede ook niet helemaal overtuigd...

Bouma is natuurlijk lachwekkend en het feit dat hij alleen al opgenomen is in de voorselectie kaart wel een heel groot probleem aan mbt de verdediging van het Nederlands elftal. Willems vind ik het ook veel te vroeg voor. Opportunisme ten top.

Nou enige wat hij kan bereiken is eindelijks die verdediging recht zetten.. zet je beste beentje voor Jetro!

Buttner kan de stage niet volgen ivm de play offs, maar de naam van Willems in dit rijtje vind ik wel opvallend

7 mei 2012 om 12:50

Dat zou niet de reden zijn denk ik. Lijkt mij dat hij jammer genoeg niet geselecteerd is aangezien de jongens van Twente er wel gewoon bij zitten

Schandalig dat Basje Dost niet meegaat en Narsingh wel geselecteerd is voorlopig.
Dost is immers wel de topscoorder van de Eredivisie en zou het zeker verdienen om in Oranje te spelen!
Bouma is ook zo lachwekkend maar dat zal wel komen omdat we geen betere verdedigers hebben

7 mei 2012 om 12:52

ohh dost is natuurlijk geen speler voor het ned. elftal maar dat begrijp je toch wel?..afmaker klopt, maar wel in een van de zwakste competities van de wereld he!

7 mei 2012 om 12:57

Net of Bas Dost beter is dan Van Persie of Huntelaar. 5x scoren tegen RKC is nog niet scoren tegen Duitsland of Portugal.

Bas doet goed in NL, maar moet eerst laten zien in grote competitie in het buitenland. Net als van Wolfswinkel daar paar jaar doorgroeien en als VP of Hunter weggaat dan zou die eventueel erbij kunnen.

maar wrs staat er dan supertalent David van Twente er al

ik lees dit allemaal en lees clasie??boerigther?? elia?...man man man ....denk dat Bert geen probleem zal hebben met 20 veldspelers, zeer aardige selectie, maar, groepsfase wordt al moeilijk maar daarna is het denk ik toch over want qua verdedigers heb je eigenlijk niets....vlaar, absoluut niet van dit niveau en tja eigenlijk wie wel, vd wiel nooit gepresteerd in het ned. elftal, en heitinga zie ik week in week uit bij everton nou niet bepaalt een top bereiken. zou wat zijn als je lef hebt om snijder niet op te stellen ..maar ok..allemaal whisfull thinking toch. duitsland..spanje zeker favorieten en...stiekem kan italia verassen.

Sorry hoor maar ff wat veranderingen die mij wat verstandiger leek
Willems= Buttner
Cillissen=vermeer
Lens=boerrigter/dost/van Wolfswinkel.
Viergever=bruma
Bouma=tsja.. Nou ja iemand die beter dan hem is.

Cillessen en Mulder slaan nergens op, neem dan Zoet mee! Dat is de keeper van de toekomst.

Bouma heb ik zo mijn twijfels bij, maar aan de andere kant is er wel erg weinig ervaring in de achterhoede. Willems is mooi, maar zou ik pas na het EK meenemen.

Bas Dost kan ik mee inkomen, maar Ricky van Wolfswinkel had ik toch wel meegenomen, heeft toch wel indrukwekkende stappen gemaakt.

Siem de Jong begrijp ik ook niet echt... Had daar nog eerder Clasie of Fer voor in de plaats willen zien.

7 mei 2012 om 12:56

Geen ervaring in de achterhoede.. Je hebt Stekelenburg op doel. Bouhlarouz, Heitinga, Mathijssen en (in mindere maten) Vlaar en vd Wiel. Dat is in mijn ogen zat ervaring. Daarvoor spelen nog van Bommel en de Jong of van der Vaart. Er is zat ervaring achterin en in deze ploeg. Daar heb je Bouma niet voor nodig. Denk je dat er ook maar iemand (op Willems en Viergever na) luistert naar zijn adviesen?

Ach ik snap het niet, waarom geen boerrichter?
en geen clasie? na vertongen beste speler in de eredivisie.
Bouma erbij is dat familie van marwijk of zo wat een drama....
en keepers betreft vallen er toch nog .......
ach ieder zijn voorkeur, maar ik de vrij moet zeker meegaan, top verdediger die kan voetballen en verdegigd zonder overtedingen te maken, laat bouma maar snel thuis

Bouma wel? Bruma niet? Cilissen wel? Vermeer niet?

Verder begrijpelijk dat een Dost en Wolfswinkel geen kans maken. Nederlands elftal heeft al 2 topschutters in de naam van Huntelaar en van Persie. Dan kan je beter nog een voetballer meenemen.

Lekker om Maher, Willems en John erbij te zien maar jammer dat Buttner en Clasie er niet bij zijn.

Boerrigter vind ik niet zo goed dus ben ik wel blij mee.

Zelfs Erwin Mulder boven Kenneth Vermeer? Wat is dit Bert???

Vreemde selectie hoor.. Dost, Vermeer, buttner had ik verwacht...

Vooral cilessen ipv Vermeer vind ik heel raar

7 mei 2012 om 12:55

Heeft denk ik te maken met de leeftijd, daar waar Vermeer 3 jaar ouder is en Stekelenburg ook nog heel lang mee gaat, denk ik dan. Anders snap ik het ook niet..

Jasper Cillessen boven vermeer? Ik denk dat dit vanavond tijdens VI wel ter sprake zal komen, want dit is een onbegrijpelijke keuze. Bovenien vind ik, in mindere mate, vreemd dat die Willems heeft uitgenodigd i.p.v. Büttner. Ik vind die Büttner toch wel verder staan in zijn ontwikkeling dan Willems. Dat is ook niet onbegrijpelijk vanwege het leeftijdsverschil.

Een aantal opvallende dingen:
Cilissen boven Vermeer.
Bouma bij de selectie terwijl hij heel het jaar al faalt bij Psv. Ik denk dat van Marwijk een 'ooijer-rol' voor hem in gedachten heeft.
Schaars afwezig, terwijl hij bij Sporting geweldig speelt.
John mee in plaats van Boerrigter, terwijl Boerrigter de laatste tijd veel beter in vorm is.

Verder goed om te zien dat Maher, Willems en de Vrij een kans krijgen. Ik hoop vooral dat Willems iets kan laten zien.

7 mei 2012 om 12:53

Dat Wijnaldum erbij zit boven Clasie of Schaars inderdaad vind ik erg opvallend! Wat heeft Wijnaldum de afgelopen tijd bij PSV laten zien?

7 mei 2012 om 14:21

Schaars zit er gewoon bij hoor:

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Siem de Jong (ajax), Hedwiges Maduro (valencia), Adam Maher (az), Stijn Schaars (sporting Portugal), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (psv)

Waarom Royston Drenthe niet voor de links back positie?

Afellay er ook nog niet bij!

“Je hebt immers in deze fase van de voorbereiding nog te maken met de Nederlandse play-offs, de buitenlandse competities en bekerfinales, alsmede de eindstrijd van de Champions League.”

vandaar een aantal namen niet bijvoorbeeld

frtorres,wat zeg je niet spelen is niet spelen daar is bert altijd duidelijk in geweest
en cillesen dan, hij is juist niet eerlijk dit is niet de eerste keer van bert

Als je Bouma selecteert kan je net zo goed Ooijer ook selecteren, kom op zeg waar hebben we het over. Neem dan een Bruma voor de fun mee kan hij ook alvast ruiken aan de Ek-selectie.
Dan ontbreekt er elke logica wat betreft Cillesen boven Vermeer te verkiezen...de beste meevoetballende keeper in Nederland, zou juist van pas komen tijdens trainingen voor een snelle opbouw van achteruit, maar Bertje is het spoor ff bijster zie ik.

Ik mis trouwens Schaars? Die hoort er toch wel zeker bij? Foutje?

Waarom worden er niet automatisch vanuit jong oranje spelers doorgeschoven.. Zoet, een groot talent, gouweleeuw of nuytinck ipv bouma.. Vreemde keuzes van bvm

Cilissen ipv Vermeer ? Onlogisch .. Vermeer heeft dan wel een mindere periode gehad maar hij keept nu gewoon goed en Cilissen heeft bijna niet gespeeld. Bouma ? Op basis waarvan ? Had dan Gouweleeuw of Nuytinck geselecteerd. Wijnaldum heeft ook geen goed seizoen gehad waarom wordt hij dan geselecteerd en bijv Jordy Clasie niet ? De keuze voor Lens snap ik ook niet dan had je beter Büttner kunnen selecteren. Ik mis verder Elia, de Zeeuw, Schaars en van Wolfswinkel. Teleurstellend deze selecte van van marwijk

Cillisen boven vermeer??? proef volgens mij een beetje voorkeur voor de blanke hier of zie ik het verkeerd??

Fredje Bouma zit weer bij de selectie voor de trainingsstage van het nld elftal. Ff serieus. Belediging voor de rest. Clasie niet en Maher wel. Die Maher heeft nog niet eens aangegeven voor welk land hij wil spelen. Dan zou ik Clasie oproepen. Ook omdat Maduro erbij zit , die lang geblesseerd was

heb even alles gelezen, eigenlijk een conclusie...feyenoorders hebben we nodig, dan maak je echt kans..........haha.....nee komt goed met jullie ned.elftal

Ik vind het goed dat van marwijk eredivisiespelers een kans gunt.
Ook ben ik te spreken over de selectie van bijvoorbeeld anita, de vrij, viergever, maher.
Maar dat hij buttner er niet bij heeft staan vind ik wel onbegrijpelijk. Hij is zeker verder dan willems, en hoewel willems wellicht meer potentie heeft, is buttner nu verder. Dat hij play-offs speelt, begrijp ik ook niet, want de jong speelt ook play-offs? of is hij nog niet wedstrijdfit en mag daarom mee op stage?

Cilissen snap ik ook helemaal niet. Dat je vermeer niet wilt hebben omdat hij te onrustig of wat dan ook, oké. Maar dan ga je toch geen bankzitter selecteren voor de stage?? Dat dost en v wolfswinkel er niet bij ziten verrast mij niet, terwijl lens er wel bij zit.

Lens is een multifuncitonele speler met veel snelheid. Spelers als v wolfswinkel en dost hebben we er al van. Huntelaar nummer 1 natuurlijk, daarachter dan de jong. De jong is een hele slimme speler die zich formidabel heeft ontwikkeld. Zonder hem was twente misschien nog verder afgezakt. Als de jong bij ajax of feyenoord zat, stak iedereen nu de loftrompet uit. Echt, die kerel is goed.

Dat clasie niet is geselecteerd komt door de overvloed aan kwaliteit op het middenveld.
Van bommel, De jong, vd Vaart die daar kan spelen, strootman, anita. Daarachter komt zeker clasie, en ik vind clasie de laatste tijd zeker presteren dan strootman, maar bert is een fan van strootman, en neemt hem dan ook wel mee.

7 mei 2012 om 12:56

clasie niet?....laat me eens denken, ned.elftal heeft verder geen betere spelers op het middenveld???? heeft pas 70% van zijn wedstrijden goed gespeeld??? in zijn 1e echt jaar????
zou het daarom komen dat hij niet is geselecteerd????.....

7 mei 2012 om 13:05

En Maher dan?
Op de positie van Clasie zijn wel geselecteerd, Maduro(amper gespeeld), Maher en Anita. Mag toch duidelijk zjin dat Clasie beter is dan de 2 laatst genoemde.. Strootman is voor mij ook een apart verhaal, presteerde ook maar heel even goed.

7 mei 2012 om 13:22

Deels mee eens. Strootman zijn ontwikkeling ging erg hard en is nu even stil komen te staan. 1ste seizoenshelft was gewoon super van hem. 2de had hij een terugval, maar heeft bij het Nederlands Elftal ook goede wedstrijden gespeeld(finland). Die hoort er gewoon bij te zitten !

7 mei 2012 om 13:45

Ik vind het echt zonde en verschrikkelijk onterecht dat Clasie er niet bij zit, die heeft elk middenveld van Nederland dit seizoen overklast. Ik hoop dat ze bij VI goede kritische vragen stellen en niet gelijk diep in zn k**t duiken en alleen maar zitten te slijmen als voorzitters van de BvM fanclub.

Redelijke selectie, alleen snap ik echt niet waarom Clasie er niet bij zit. Niet voor niets de zilveren schoen gewonnen lijkt mij

Mensen Ricky van Wolfswinkel is nog volop bezig met de competitie en heeft nog een bekerfinale,
het is meer dan logisch dat hij hier niet bij kan zijn!!!!

7 mei 2012 om 13:14

Twente is toch ook nog bezig met playoffs?

7 mei 2012 om 14:27

ja dacht daar opeens aan vind ik ook wel vreemd man.

7 mei 2012 om 15:00

Van Wolfswinkel is gewoon niet goed genoeg heeft 11 goals ofzo gemaakt waarvan de helft penaltys

Dan heet je Dost, scoor je meer dan 30 goals en ben je topscorer, en dan wordt je niet uitgenodigd.

Ongelooflijk,

Lens!?!?
Waar is Vermeer
Bouma!?!?
Waarom Wijnaldum!?!?
De jong vind ik ook verassing (siem) snap het alleen wanneer hij hem ook als spits ziet in het kader multifunctioneel.

Maar dat Bouma verhaal is werkelijk de grootste fout die je kan maken, alleen oproepen hiervoor is al schandalig , bedoelde Bertje niet gewoon Bruma maar zei hij per ongeluk Bouma?

Ongelooflijk dit. Geen Büttner die een goed seizoen heeft gedraaid, geen Boerrigter die bij zijn terugkeer meteen bewezen heeft levensgevaarlijk te zijn, terwijl Ola John in een dip zit. Cillessen ipv Vermeer.. Raar dit. En de ergste is nog wel Wilfred Bouma. Wat heeft die man nog te zoeken in een Oranje shirt?

wat zijn we toch allemaal een stel bondscoaches! Als van Marwijk straks weer de finale haalt/wint dan kan iedereen zich vinden in zijn selectie.

7 mei 2012 om 15:12

Als als.. ;

Voorlopig is de kans groter dat NL eruit vliegt met 1 punt dan dat de tweede ronde gehaald wordt, laat staan de finale..

7 mei 2012 om 18:15

waarop baseer jij dat? ben jij een magische voorspeller? had je ook voorspeld dat de wk finale nederland - spanje zou worden?

Kan iemand mij vertellen of bruma geblesseerd is?

7 mei 2012 om 13:08

bruma zit regelmatig op de bank bij een degradatiekandidaat in duitsland, dat kan niet het niveau zijn dat oranje nastreeft.

Mensen lijken soms alleen te reageren op hoe(veel) een speler de laatste tijd heeft gespeeld maar er zijn nog veel meer aspecten die meetellen bij een voorselectie.
- Toekomst, potentie, leeftijd, positie (op het veld en in de groep) zijn enkele van deze aspecten.

Ik kan me helemaal vinden in de selectie ik vind het alleen jammer dat Dost niet is uitgenodigd.

Van Marwijk maakt zich zelf volstrekt belachelijk door Bouma Willems en Cillessen uit te nodigen.
Op basis waarvan komt bouma die man bakt er 10x niks van in de eredivisie laat staan tegen een topper als gomez of ronaldo.
Cillessen kan echt niet want Vermeer is basisspeler bij Ajax en laat gewoon zien mits hij het vertrouwen heeft een stabiele keeper te zjjn.
Willems wel en Buttner niet ?? ben je helemaal mal Bert buttner is naar mijn inzien stukken beter in verdedigend en aanvallend op zicht.
Maar goed dat je vanavond bij VI zit bert want dan kun je het daar eens haarfijn uit gaan leggen.

7 mei 2012 om 12:59

haha belachelijk die van marwijk..echt..ontslaan moet je hem...bereikt niets ..zet allemaal spelers in die jullie niet willen....bah!....je hebt echt gelijk man...(bytheway, het is nooit goed..wat hij ook doet, maar als ie de halve finale zou halen wat natuurlijk niet gebeurt, dan lopen al die hollanders weer achter hem aan..eh including jij!!)

7 mei 2012 om 13:42

@vvncenzo1
De keuze om Bouma ipv Bruma uit te nodigen is indd belachelijk ja. Dan had die nog beter Van Rhijn kunnen uit nodigen. Want bouma kan niet meer mee op het niveau van de eredivsie laat staan europees top toernooi.
Cillessen en Mulder ipv Vermeer (zal wel puur voor ervaring op te doen zijn)
Willems ipv buttner Buttner verreweg de betere speler van de 2 in aanvallend en verdedigend opzicht.

Dat ik sommige keuzes van hem niet snap mag ik hier best verkondigen en dat jij geen eigen mening hebt en maar als een blinde vink achter iedereen aan huppelt wilt niet zeggen dat ik ook zo ben. Dus ben je het niet eens met mijn mening dan lees je er maar over heen .en reageer je maar niet..

7 mei 2012 om 13:04

Cillissen neemt hij omdat hij jong is en om hem vertrouwen te geven. Van Marwijk weet denk ik al lang dat hij Krul, Vorm en Stekelenburg meeneemt. Dat Bouma er bij staat vind ik ook erg raar. Die kan het lang niet meer aan.

Een domme Keuze noem ik dit,
Clasie prachtig seizoen speelt wekelijks goed.
Cilessen Alleen maar op de bank gezeten en 3 wedstrijden gekeept.
Bouma wordt met ogen dicht eruit gelopen door ronaldo Of Ozil.
Willems werdt makkelijk uitgespeeld door Schaken laat staan door Ronaldo.

Ben het niet geheel eens met deze 36 koppige selectie, zitten wat aparte namen tussen. En ik mis er een paar.

Maar laten we gewoon hopen dat er goede basiself elf staat en eventueel 4 á 5 wisselspelers die gaan invallen tijdens het EK, de rest komt toch niet aan bod.

Ik snap van Marwijk wel als het over Cillissen vs Vermeer gaat. Vermeer is 1e doelman bij Ajax en heeft het de afgelopen maanden prima gedaan (daarvoor heel wisselvallig). Maar hij heeft niet het niveau om ooit 1e doelman van het Nederlands elftal te worden. Cillissen heeft dit niveau ook nog niet, maar zou dit wel kunnen gaan halen in de toekomst. Dan is het mooi om zo'n jongen er alvast bij te betrekken in zo'n trainingsstage. Hij zal toch gaan afvallen in de definitieve selectie.

Cillissen heeft bovendien al eerder bij de selectie gezeten en heeft toen blijkbaar een prima indruk gemaakt.

7 mei 2012 om 13:02

Ik denk eerder dat Vermeer geen behoefte heeft aan een trainingsstage, waarvan hij al weet dat hij toch niet in een voorlopige, laat staan definitieve selectie komt.
Ik kan geen andere reden bedenken, het zou heel merkwaardig zijn om wel de 2 keeper van de kampioen te selecteren en niet de 1e keeper.
Ik denk dus dat Vermeer hiervoor bedankt heeft.

Asteblieft zeg. Jordy Clasie niet meenemen maar al die andere prutsers wel (lees: wijnaldum, maduro en bouma.)

7 mei 2012 om 13:00

Sorry Maduro vind ik geen prutser..wijnaldum leuk en aardig maar te wisselvallig en voor zijn plek hebben we genoeg spelers lopen. Clasie is ook een talent maar niet geselecteerd wel apart.

7 mei 2012 om 16:03

Maduro heeft in zijn 4 jaar tijd bij Valencia een handje vol wedstrijden gespeeld is ook nog eens te sloom en heeft een grote eigendunk. Wijnaldum en Clasie daarin tegen zijn gewoon goed en hebben alle bij een hoop potentie.

Hahah geen Babel in de Ek

7 mei 2012 om 13:16

Komop zeg, je had toch niet verwacht dat die meeging

Daarintegen mis ik Ooier die had ik graag gezien haha...bouma give me a break
Lens is ook onbegrijpelijk.

7 mei 2012 om 14:34

Jij mist Ooier....bedoel je Ooijer, de Andre Ooijer?
Voetbalveteraan die inmiddels gestopt is met voetballen?
hahaha

7 mei 2012 om 14:36

Lach maar, let maar op die gaat mij naar het Ek

Ik zie Van Marwijk Ooijer nog oproepen haha...

Ik mis Clasie en Zoet. Toch wel twee van de grootste nederlandse talenten op dit moment. Viergever boven Bruma, ook best apart.

Merkwaardig dat Bruma niet geselecteerd is voor Oranje. Hij is gewoon fit en heeft de afgelopen tijd alles gespeeld. Ook vraag me vaak af waarom bijvoorbeeld Roel Brouwers nooit een kans krijgt in Oranje, immers altijd basisspeler bij de 4e club van Duitsland (gladbach). Hoe kun je wel Bouma selecteren en dus niet 1 van deze 2 jongens?

Onbegrijpelijk dat Bouma geselecteerd is kan het tempo amper bijbenen. selecteer dan een Ricardo van Rhijn of een nuytinck.

7 mei 2012 om 13:00

Bouma snap ik ook niet, samen met Cilessen de enige namen die ik echt totaal niet kan plaatsen. Er zijn namen die ter discussie staan maar deze twee snap ik echt niet..

Er zullen nog wel meer spelers komen instromen. Dit is geen definitieve voorselectie of zo.

Tjonge dit zijn toch wel prachtige namen bij elkaar hoor. Ook wordt er al lichtelijk naar de toekomst gekeken. Bert weet ook donders goed dat er een groot aantal namen sowieso niet bij zullen zijn tijdens het EK, maar die nu worden opgeroepen om er alvast eens aan te proeven. Neem een de Vrij, een Cilessen, een Mulder of een Siem de Jong, die gaan echt niet mee naar het EK, maar nemen de ervaring van Oranje wel mee. Dat is nooit weg met het oog op de situatie na het EK. Benieuwd welke verrassende namen erbij zullen blijven.

Waar is Clasie? Ongelofelijk dat zijn naam ontbreekt op dit lijstje aangezien hij een van de grootste Nederlandse talenten is op dit moment en een zeer goed seizoen heeft gedraaid... Wat ik ook opvallend vind is dat Jetro Willems is geselecteerd. Ik vind het een waanzinnig groot talent maar een EK komt veelte vroeg voor deze jongen! Vorig jaar speelde hij nog het jeugd EK voor onder de 17... Dan had ik liever Buttner op de lijst gezien in plaats van Willems. Wat betreft Bouma.. hoe komt Bert erbij om zo iemand te selecteren?!
Verder zijn er weinig verrassende namen al had ik liever Eljero Elia er ook nog bij gezien. Pieters heeft ook een handjevol wedstrijden gespeeld en die word hier ook voor geselecteerd, dan mag van mij Elia er zeker bij.

lekker hoor Ola en Luuk erbij Dat zegt genoeg over Twente, een dipje maar zoveel kwaliteit. Laat steve maar rustig verder bouwen.

Dit is echt een heel mooi compliment voor Twente dat ons aanvallend duo uitgenodigd wordt

7 mei 2012 om 13:46

Het is toch onbegrijpelijk dat John er bij zit! Ik weet dat ie nog jong is maar heeft in de beslissende fase van het seizoen gewoon gefaald. Evenals Strootman, Wijnaldum en Willems.

On: Keuze voor Cilessen onbegrijpelijk, Bouma en Vlaar zijn lachertjes

7 mei 2012 om 15:45

je moet zulke spelers vertrouwen geven! Ik denk dat dat allerbelangrijkste is wat je spelers als willemsen, narsing en ola moet geven! Dus prima dat ze meegaan naar het Ek!

Alleen maar goed voor Twente natuurlijk!

7 mei 2012 om 18:42

Heel goed voor Twente, 1 juli is EK afgelopen en 5 juli mag Twente misschien wel voorronde EL spelen, dan heeft die jongen geen vakantie en dat gaat hem slopen

PSV hofleverancier, goed om te horen

Mensen waar maken jullie je druk om zeg! Tis een trainingstage!!! Hij wil gewoon bepaalde spelers van dichtbij aan het werk zien en het betekent echt niet dat velen van deze jongens in aanmerking komen voor het Ek. We weten het allemaal weer beter is wel weer te merken!

7 mei 2012 om 13:18

Als je de eredivisie volgt dan snap je wel dat er bepaalde namen bijzitten die er niet in thuis horen. Het is een trainingsstage, maar dan nog mis je sommige spelers die een uitstekend seizoen hebben gedraaid.

Sporting speelt die donderdag volgende week nog, dat is de reden dat Van Wolfswinkel en Schaars er niet bij zijn volgens mij.

Cilessen,bouma,anita,siem de Jong,maduro,strootman en Wijnaldem,kuyt,lens en John...
Ik vind het maar raar dat je die spelers oproept die niks toevoegen
- Cilessen speelt niet eens voor Ajax.
- Bouma kan nog niet eens mee op het niveau van de Eredivisie.....
- Anita heeft naar zijn doen een leuke seizoen gespeeld maar iets voor Oranje?nooit..
- Siem de Jong, scoort nu en dan leuke goals voor Ajax maar hoger kan hij niet. Hij is geen paaser, is ook niet de snelste en ik ben ervan overtuigd dat Ajax zijn plafon is (daar is overgens niks mis mee.)
- Maduro?? speelt hij uberhaupt wel voor Valencia???
- Strootman heeft een goed seizoen voor Utrecht gespeeld maar speelt teleurstellend slecht voor Psv. Natuurlijk ik dit normaal want voor hem gaat het allemaal zo snel maar toch, ik zie liever De Jong(man City) of Sneijder/vdv op zijn positie.
-wijnaldem.... op elke plek waar hij bij PSV speelt is hij gefaald, de volgende stap is de bank en dan wordt je ook nog eens geselecteerd voor een trainingsstage??? kom op zeg
- Kuyt. Speelt amper bij Liverpool en voegt niks aan Oranje toe, dit weet iedereen in Nederland alleen Bert van Marwijk wil hem er nog bij omdat hij achter zijn back aan rent..... Nou op de enige positie waar ik Kuyt voor Oranje wil zien is op de links-back positie want hij kan toch zo goed achter de back aanrennen? Zo kan hij en voor de back en voor de rechte middenvelder aanrennen. Genoeg ren werk voor hem. Buiten die positie heb je he-le-maal niks aan hem.
- Lens heeft 3 goede wedstrijden gespeeld en verder niks... eh valt er uberhaupt wel wat te zeggen over hem???
- John. In het begin van het seizoen leek het erop dat hij een verrasing kon worden maar is vies tegen gevallen.
Enige die indruk maken bij Twente zijn De Jong,janssen en Fer in mijn optiek.

Edit: Overgens snap ik niet waarom Brouwers niet wordt geselecteerd? speelt en fantastische seizoen in speelt op een hoger niveau als Mathijsen. Mathijsen speelt amper en Gladbach doet het echt goed dit seizoen.
Brouwers is veel beter als Heitinga of Mathijsen maar Bert kent hem wss niet eens, wel raar dat je een vaste basiskracht van Gladbach niet oproept en dan Bouma en Viergever er wel bijhaalt... domme en onlogische keuzes...bert.

7 mei 2012 om 13:05

Overgens dit zou zo'n beetje mijn opstelling worden

Zo neem je iedereen mee die een goede seizoen speelt. Persie functioneert het beste als V/d Vaart en Afellay hem lanceren en Persie kan goede ballen op Huntelaar/robben geven.
De jong als controlleur doet hij prima bij Manchester City en is velen malen beter als van Bommel.
Emanuelson kun je laten invallen op het middenveld als er iets aan de hand is of je zet hem op de back positie. Het liefst heb ik hem op de back-positie. Kuyt is ook een alternatief voor de back-positie in mijn ogen. Hij voegt niks toe maar is wel een renner en dan kan hij lekker achter zijn directe tegenstander, en de back als die opkomt, rennen! Daar is hij toch het beste in!

Krul
V/dWiel
Mathijssen
Heitinga
Emanuel/Kuyt
De Jong
V/dVaart
Robben
Persie
Afellay
Huntelaar

Onbegrijpelijke keuzes van Bert van Marwijk. Ik zie maar liefst 4 spelers van het falende PSV opgeroepen worden voor de stage. Terwijl er spelers van de landskampioen en de nummer 2 zijn die er meer recht op hebben, lijkt mij. Als je Bouma oproept heb je bij mij alle geloofwaardigheid al verloren. Wordt een klote EK en einde van Bertje.

Cillisen is onbegrijpelijk.. Dan kan Bert net zo goed Elia ook meenemen..

Onbegrijpelijk deze selectie, Ik weet niet of Bert ziek was en Cookie op pad heeft gestuurd maar deze selectie klopt van geen kant.

Grootste raadsel is natuurlijk Cillesen die geselecteerd wordt terwijl die alleen op maandagavond staat te keepen(verwacht niet dat Bert daar langs de zijlijn staat) en keepers als Vermeer vooral, maar ook Jeroen Zoet (zeker 7 punten gepakt voor Rkc) en Sergio Padt(keept super goed bij AA Gent) thuis laat zitten.

over de Verdedigers kunnen we kort zijn, Bouma heeft totaal niks meer te zoeken in het Nederlands Elftal. Nutteloos om hem uit te nodigen voor een trainingsstage. Wel verdiend dat De Vrij, Viergever en Willems geselecteerd zijn. Buiten het feit dat Buttner Playoffs speelt vind ik Willems beter en heeft veel meer potentie. Nuytink of Gouweleeuw hadden geselecteerd moeten worden ipv Bouma. Bruma is logisch want die speelt geen wedstrijd meer voor Hsv.

Middenvelders: Grootste fout dat Clasie niet is geselecteerd, beste man heeft een superseizoen gespeeld voor Feyenoord en heeft naast verdedigende kwaliteiten ook nog eens aanvallende kwaliteiten. Slap dat Bert Wijnaldum en Maduro wel uitnodigt en Clasie niet, onbegrijpelijk.

Aanvallers: Vind ik eigenlijk allemaal logisch. Dost is welliswaar topscoorder maar dat is puur te danken aan Narsingh. Daarbij heeft hij de pech dat er in de rol van Luuk de Jong en completere spits voor hem staat. Van Wolfswinkel heeft de potentie, maar speelt de laatste weken weer wat minder en scoort de helft van zijn goals nog steeds uit Penalty's.
Boerrigter vind ik ook logisch, verdiend naar mijn inziens zeker een plaats bij de selectie omdat ik hem hoger inschat dan Lens. Maar is tevaak geblesseerd geweest, daarnaast laat Lens de laatste weken zien goed in vorm te zijn en zal geselecteerd worden voor de rechtsbuiten positie.

7 mei 2012 om 13:06

om er nog aan toe te voegen. Blij dat Elia en Babel niet meer in aanmerking komen ! Vind ze beiden weinig toevoegen aan het Nederlands Elftal.

7 mei 2012 om 13:10

Ik denk dat Boerrigter kind van de rekening is omdat hij linksbenig is.

7 mei 2012 om 15:34

willems kan wel een goede worden maar word helemaal weggespeeld door een müller of ronaldo of nani (zeg daarmee niet dat de andere backs dat nie worden) maar ik vind hem nu nog maar matig wat niet erg is voor een 16 jarige

Schaars is verrassend speelt een goed seizoen en valt nu ineens af.

7 mei 2012 om 13:19

Valt helemaal niet af. Voetbalzone is hem vergeten erbij te zetten. Tel maar na.

Joh maak je niet zo druk om Cilessen, het is pijnlijk voor Vermeer maar ze zouden beide toch niet in de uiteindelijke selectie komen.

Steek, Vorm, Krul.

Geen Clasie en geen Martins Indi maar wel Bouma, Pieters, Wijnaldum, Anita en Willems. Heel raar..

7 mei 2012 om 13:08

Bruno speelt te kort op de linksback positie dus kan ik het wel begrijpen, maar Clasie is mij echt een vraag, wat moet hij nog meer doen om geselecteerd te worden?

7 mei 2012 om 13:16

Nou dat valt toch best mee volgens mij speelt Indi al een aardige tijd op de linksback positie. Vlak nadat Ramsteijn geblesseerd raakte, daarna heeft hij een tijdje centraal gespeeld (ivm wegvallen de Vrij) en toen stond Nelom linksback. Maar de laatste 15 wedstrijden heeft hij volgens mij elke keer linksback gespeeld.

Denk dat van marwijk beetje in de war is boerrichter niet oproepen en vermeer thuis laten! hebben wij allemaal dan wat gemist?

7 mei 2012 om 14:52

Zou jij Vermeer mee willen naar het EK dan? We hebben drie keepers die beter zijn. Cilessen en Mulder gaan heus niet mee naar het EK hoor.

waarom zijn elia, dost en van wolfswinkel niet geselecteerd ?

7 mei 2012 om 13:10

Elia speelt nauwelijks en Van Marwijk wil maar 3 spitsen mee: Huntelaar, Van Persie en De Jong. En die zijn nog steeds beter dan Dost en Van Wolfswinkel.

7 mei 2012 om 13:13

oke, en hoe zit dat met Clasie, Boerrigter en Vermeer?

7 mei 2012 om 15:30

Clasie, snap ik niks van. Boerriger is denk ik te vaak gebleseerd en Vermeer komt gewoon te kort: te vaak geblunderd dit seizoen en Cilessen kent Van Marwijk al. Ook al is het raar: Van Marwijk zei: spelers die niet spelen, roep ik niet op. Roept ie Maduro, Cilessen en Affelay op (ook al snap ik Affelay volledig).

Onbegrijpelijk...clasie is 10x beter dan anita, de jong(siem), maher, strootman, wijnaldum en maduro...strootman werd geselecteerd op een half jaar sparta en een half jaar utrecht...waarom clasie niet op een heel jaar feyenoord....speelt veel beter en is beslissender dan strootman...toekomstig belangrijkste man van oranje op t middenveld....

Goudenleeuw van Heerenveen... 1 van de grootste verdedigende talenten in Nederland op dit moment! Mathijsen is klaar! Ga met pensioen!

Als jullie even meetellen dan zie je dat er maar 35 namen staan. Op Nu.nl staan er wel 36 en staat Schaars er gewoon bij...

Erg raar dit... Cillessen wel, maar Vermeer niet? Geen Clasie? Wel Ola John die de laatste weken niks laat zien en geen Boerrigter?

Nee Bert dit word em niet.

Voetbalzone maakt een fout en zet slechts 35 namen op internet. Schaars is wel geselecteerd!

Het ergste vind ik eigenlijk dat Bouma erbij zit, dat kan dus echt niet meer!

Wat mij opvalt is dat naast Pieters alleen Willems als linksback is geselecteerd. Leuk om hem van dichtbij te bekijken maar dit zou toch niet echt werkelijk de linksback van NL gaan worden wanneer Pieters niet fit blijkt te zijn. Dan lijkt het me dat Anita en Emanuelson voor meedere posities zijn opgeroepen.

Bouma lachwekkend natuurlijk.

Cilessen weet nu al 100% dat hij niet meegaat. Als je bij je club geen 1e keus bent dan is dit alleen om ervaring op te doen.

Dost en Wolfswinkel snap ik wel. Huntelaar, van Persie en Luuk de Jong zijn gewoon beter en verder in hun ontwikkeling.

Ik had ook clasie er wel bij willen zien. Denk dat Maher en Wijnaldum gewoon nog te kort komen op dit moment.

Bouma en Willems zijn lachwekkende toevoegingen aan deze lijst. Van Marwijk heeft herhaaldelijk aangetoond niet overtuigd te zijn van Vermeer en ik dnek dat Cillisen ook simpelweg meer potentie heeft. Logisch dat hij mag aanschuiven. Ik mis Bütner, maar ik geloof ook niet echt in de hype rondom zijn persoon. Pieters is de linksback en zonder Pieters zijn er andere alternatieven (emanuelson, Anita en zelfs van der Vaart). Len vind ik persoonlijk ook vreemd. Heeft geen goed seizoen gedraaid. Nem dan Dost of van Wolfswinkel mee. Over Bouhlarouz valt te twisten. Hij doet het echter best goed in toernooien. Verder is er godzijdank geen plek voor Babel (was ik wel bang voor) en Braafheid.

ik heb een gevoel dat bert van marwijk sommige spelers selecteert alleen om te laten zien dat alles op zijn manier moet het nederlands elftal is van het volk en spelers als bas dost verdienen gewoon een plaats in deze selectie willems op linksback is zelfmoord hij is voor de toekomst.

Ik begrijp de discussie van de keepers niet. Steek, Krul en Vorm zijn heel duidelijk de keepers die mee gaan. De rest is leuk dat ze even mee mogen doen maar die gaan toch niet mee. En Cilessen heeft al eens meegedaan met het Nederlands elftal. Die lijn wil van Marwijk doorzetten.

Bouma is een aanfluiting dat hij überhaupt op een lijstje staat van het Nederlands elftal. Bütner, van Rhijn, Nuijtink of er zijn nog wel andere talentvolle verdedigers die het meer verdienen. Moet heel eerlijk zeggen dat wanneer ik onze verdedigers zie ik wel redelijk somber wordt. Niet veel echte top. Mathijsen die niet veel speelt bij Malaga. Alleen Heitinga speelt regelmatig.

En de regel dat je regelmatig moet spelen voor een selectie kan ook de prullebak in. Maduro, Kuijt en Cillessen hebben vooral trainingsvelden bekeken dit seizoen en niet veel gespeeld. Uiteindelijk komt het er op neer of onze toppers straks in vorm zijn anders zie ik het somber in.

Lachwekkende selectie dit. Cillessen in plaats van Vermeer? Dat is idioot.

Geen Buttner, en in mindere mate geen Blind, maar wel Willems? Buttner is toch 3 klasses beter dan Willems!

Clasie mis ik ook.

Wel Lens maar niet Dost de topscorer van Nederland, haha.

Wie neemt van Marwijk nog serieus nu?

7 mei 2012 om 13:12

Ik denk dat hij Bas Dost niet uitnodigt, omdat de plaatsen van de spits al vaststaan. Het heeft geen zin om je te bewijzen tot je een ons weegt, Huntelaar en Van Persie speel je er toch niet uit. Van Marwijk gunt hem gewoon een vroege vakantie.

Dat van Cillesen snap ik ook niet, maar ik zie zowel Jasper als Kenneth niet in het doel van Oranje staan. Het wordt denk ik gewoon Stekelenburg en als stand-in Krul.

7 mei 2012 om 13:53

Dat is waar, maar waarom dan wel van Wolfswinkel? Ik zie ook meer in van Wolfswinkel dan Dost, maar Dost scoort zo ontzettend veel dat het wat mij betreft geen uitgemaakte zaak moet zijn dat je wel Wolfswinkel meeneemt, en niet Dost. Zeker niet als het gaat om een 36 koppige voorselectie.

En de linksbackposiie, Buttner doet het bij Vitesse heel erg goed, hoe kan je dan voor Willems kiezen? Buttner heeft meer gespeeld, en ook veel beter gespeeld.

Lens is denk geselecteerd omdat hij juist een ander type spits is dan Huntelaar/dost/wolfswinkel plus dat hij ook op de flanken kan spelen.

Een beetje slordig van Voetbalzone.

Ik telde 35 man in dit artikel en ben gaan kijken op de knvb-site om te kijken wie er ontbrak in bovenstaand lijstje.

Stijn Schaars is dus wel degelijk geselecteerd!!!

Ook opvallend dat v.wolfswinkel er niet bij staat overigens..

Bert bert bert...
De man van de vrijwel altijd logische keuzes...

Onbegrijpelijke selectie.. Waarom geen Derk? en waarom geen Vermeer, maar wel Cillisen? en in godsnaam Mulder? Maargoed beide keepers zullen toch wel afvallen.. Dus ik mag niet haten, maar dit beleid is werkelijk onzin. Hoe kun je nu de eerste keeper van Ajax niet oproepen en wel de tweede?
Om hem te laten proeven? want hij is nog jong?
Het blijft het Nederlands elftal, opleiden moeten clubs doen, niet Oranje..
Apart..

Ik mis Breuer!!!

Maar wel mooi dat Narsingh er bij zit, hopelijk kan hij mee naar het EK en ook nog is goed spelen dat zijn marktwaarde wat omhoog gaat

Van Marwijk blijft een conservatieve trainer helaas die wel de resultaten in zijn voordeel heeft tot nu toe. Ben benieuwd wat hij vanavond als uitleg geeft bij voetbal international.

Ik herinner me dat Cillessen mee was vorig jaar naar zuid Amerika wellicht dat hij daar een goede indruk heeft gemaakt. Mulder en Cillessen zullen uiteindelijk gewoon afvallen. Stekelenburg, Krul en Vorm zullen in deze volgorde mee gaan.

In de verdediging hoop ik dat Bouma en Willems zullen afvallen te oud en te onervaren. Al heb je dan maar één echte links back mee dus zal je in geval van nood kan Nigel de Jong links back spelen.

Op het middenveld zal het dringen worden we hebben gewoon een hele goede generatie. Emanuelson zou ik als middenvelder niet mee nemen eventueel als reserve linksback maar dan zal er nog een verdediger moeten afvallen. Maduro heeft dit jaar te wijnig gespeeld, Maher is nog te jong en onervaren wel een geweldig talent maar er nog niet aan toe. Siem de Jong komt te kort en denk dat Anita overbodig is als je van Bommel, Strootman en Nigel de Jong al mee neemt. Verder hopen dat Affellay al op niveau zit dan kan hij links buiten spelen.

In de aanval zullen Huntelaar, van Persie en Robben neem ik aan zeker zijn van hun plaats en van Marwijk zal Kuyt ook wel mee nemen blijven er dus nog twee over. Ola John, Luuk de Jong, Lens of Narsingh. Ik gok zelf op Luuk de Jong anders had hij Dost of v. Wolfswinkel wel opgeroepen om vergelijkings materiaal te hebben. John, Lens of Narsingh zijn redelijk dezelfde type maar gok dat hij een echte rechts buiten mee wil achter Robben dus denk dat Narsingh de meeste kans heeft. Ik had eigenlijk verwacht dat Boerighter ook een kans zou krijgen maar die heeft gewoon te wijnig wedstrijden in de benen.

Mooi dat Van Marwijk straks bij VI zit, hopelijk zullen ze daar goed doorvragen naar een paar belachelijke beslissingen van hem. Niet alleen wat betreft deze selectie, maar ook waarom hij als hij toch al met een blok van twee verdedigende middenvelders speelt alsnog blijft vasthouden aan die dramatische Kuyt. En ook waarom Emanuelson niet gewoon een kans krijgt ipv de nog dramatischere Pieters.

7 mei 2012 om 13:18

Ja VI moet je altijd maar hopen dat ze dezelfde vragen stellen als die wij ons afvragen. Bij Frank de Boer had ik niet zulke kritische vragen verwacht, Ajax werd zowat helemaal naar beneden gehaald terwijl ze toch de terechte kampioen waren. Nou als Gijpie weer zo op dreef is gaat hij nou ook dit selectiebeleid aanpakken.

geen clasie? en wel anita?
clasie heeft dit seizoen bewezen dat hij op hoog niveau kan mee voetballen en sowieso een kans verdiend.

7 mei 2012 om 13:16

Clasie heeft geen europese ervaring!!

7 mei 2012 om 13:54

Volgens mij kijk jij nu door een Feyenoord bril. Vurnon Anita heeft het zeker verdient. Presteert dit hele seizoen al constant en behoort sowieso tot de voorselectie.

7 mei 2012 om 15:38

Volgens mij kijk jij nu door een Ajax bril. Jordy Clasie is een van de beslissende spelers geweest van Feyenoord voor die tweede plek. Clasie verdient het om geselecteerd te worden. Niet ten koste van Anita maar hij had best een kans mogen krijgen!

7 mei 2012 om 16:23

Als je goed naar zijn reactie kijkt zie je dat hij een vergelijking wilt maken tussen Clasie en Anita. Daar ben ik het dus totaal niet mee eens.
Anita presteert de laatste 2 jaren al bijzonder goed in de competitie zowel CL en EL. Als hij zegt dat Anita wel mag en Clasie niet wil ik daar graag even op in gaan. Iedereen weet dat Anita al superveel ervaring heeft en Clasie doet het werkelijk geweldig bij Feyenoord, maar laat hem eerst even wat Europese ervaring op doen zoals Anita dat ook gedaan heeft.

Dus de namen die er niet bijzitten gaan ook niet mee naar het Ek?? Jammer dat nuytinck niet is opgeroepen toch een groot talent en aanvoerder van jong oranje.. Cillessen boven vermeer toch een beetje raar wellicht ziet v marwijk meer potentie in hem wat ook wel zo is. Geen elia? Ook raar hij heeft niet veel gespeeld maar was toch wel een speler die er altijd bij zat.

Jetro Willems? Cillessen? De Vrij? Vlaar die iedere interland een aantal goals kost? Bert, ga alsjeblieft heel snel weg.

Maduro's genante open sollicitaties hebben gewerkt.
Snap er geen bips van dat hij geselecteerd is. Had dan Clasie meegenomen voor het middenveld, maar ik denk dat Maduro puur meegaat omdat hij zowel op het middenveld als achterin uit de voeten kan, zo denken velen.

Ik vind Maduro op vrijwel elke positie hetzelfde; traag, houterig en ontzettend zwak in duels. Geen speler waar je 'de oorlog mee gaat winnen'. Veel wedstrijden heeft hij ook niet gespeeld, maar dat geldt voor meerdere spelers.

Verder zou ik (helemaal op een oefenstage) altijd Royston Drenthe eens op linksbackpositie proberen. Brengt tenminste een stuk agressie mee, wat ik nogal eens mis in de laatste linie. Verder is het natuurlijk een aanfluiting dat Bouma meegaat.

ik vind alles prima! Als hij maar niet meer met Kuyt in de basis begint! Wat houdt die man het spel op zeg de laatste wedstrijden. Daarvoor zie je toch liever een Dost of Boerrigter voor mee gaan. De tijd van Kuyt is voorbij. Denk aan de toekomst! Het zelfde geldt voor Bouma. Kom op Bert hoe haal je het in je hoofd om die man te selecteren. Hij neemt hem toch niet mee, kan hij beter nog een jonge verdediger de kans geven.

Iedereen maakt zich druk over het wel of niet sellecteren van spelers die uiteindelijk toch afvallen! Natuurlijk hadden sommige spelers een selectie verdient op basis van prestaties, maar uiteindelijk hebben we voor de meeste gevallen gewoon betere alternatieven.

Enige positie die nog interessant is, is de linksback positie. Op alle andere posities is het nagenoeg duidelijk wie er gaan spelen. Ik denk dat Nick Viergever een betere linksback is dan Pieters. Daarnaast heeft Pieters dit seizoen amper gespeeld, dus ik ben heel erg benieuwd hoe van Marwijk dat gaat oplossen!

Opizch wel een logische selecties.

Alleen een paar rare namen: Mulder (hele matige keeper) Cilessen( keept nooit, roep dan Zoet op)
Maar ja deze twee keepers vallen toch af dus dat maakt niet zoveel uit.

Verder vind ik het raar dat Bouma er bij zit, ik als Psver vind toch niet dat hij een heel goed seizoen heeft gespeeld. dat had je beter nog een extra linksback kunnen testen.
Maduro snap ik ook niet, heeft nog amper gespeeld, geef dan Clasie de kans.

Verder snap ik wel dan Dost en v Wolfswinkel er niet bij zitten, de Jong is gewoon kwalitatief= een betere spits en Lens bijvoorbeeld is weer een totaal ander type.
Dat Boerrigter er niet bij zit snap ik ook wel, heeft amper gespeeld is maar de vraag of hij nu helemaal fit is of niet.

En verder hoop ik dat Viergever uiteindelijk de voorkeur krijgt boven Vlaar, zijn laatste interland was zo'n nachtmerrie, bovendien staat hij al jaren stil in zijn ontwikkeling en is Viergever gewoon een heel groot talent.

Van Marwijk heeft toch weer vooral op reputatie van speler en club geselecteerd. Prestaties in het afgelopen seizoen en vorm van het moment doen er blijkbaar minder toe. Zal wel iets met het groepsproces te maken hebben.
Waarom Cillessen meenemen? Heeft nauwelijks gespeeld. Kies dan voor Zoet, die jongen heeft een prima seizoen achter de rug.
Maduro, Boulahrouz, Bouma en eigenlijk ook Kuyt zijn namen uit het verleden.

7 mei 2012 om 14:16

Zoet? Die jongen heeft tegen Twente alleen al 3 blunders gemaakt! Dan nog eerder Pasveer en Vermeer.

7 mei 2012 om 16:23

Ja lekker is dat een speler op een wedstrijd afrekenen is gewoon een sterkhouder van RKC op 20 jarige leeftijd en zorgt ervoor dat de hele verdediging goed loopt. Esteban gaan we toch ook niet afrekenen op een wedstrijd want hij speelde ook dramatisch tegen Psv. Zoet hoort gewoon bij de top 5 beste keepers van de Eredivisie en is zeker beter dan Mulder of Cillisen.

8 mei 2012 om 16:23

Zoet is Jong Oranje keeper en wellicht het meest veelbelovende talent van zijn lichting. Niet vreemd om hem erbij te halen om ervaring op te doen.
Pasveer is een modale keeper die bovendien veel te vaak z'n verdedigers verrot scheldt wanneer hij beter eerst eens naar zichzelf zou kijken. Heeft Ten Rouwelaar ook last van.
Vermeer komt in beeld als Vorm of Krul af zouden haken.

Opvallende afwezigen: Buttner, Boerrigter en Dost/van Wolfswinkel. Buttner is op dit moment wel beter dan Willems en zou voor van Marwijk meer van belang zijn om op dit moment te bekijken. Boerrigter is gewoon een goede linksbuiten en spelers als Dost en Van Wolfswinkel had ik er minstens een bij verwacht.

Opvallende aanwezigen:
Willems: Te jong, EK komt veels te vroeg.
Bouma: Te oud, handelingssnelheid te traag.
Lens: In vergelijking met de huidige aanvallers gewoon een niveau minder, wel het voordeel dat hij op alle spitsposities kan spelen en zijn snelheid mee heeft.
Wijnaldum: Blind paard, waar veel betere spelers voor zijn. We hebben geen gebrek aan aanvallende middenvelders met Sneijder, Raffie, Van Persie, Maher. Wijnaldum komt tekort.

Ik vind sommige keuzes echt helemaal nergens op slaan. En het mooie is dat ze ook uitgebreid hebben zitten overleggen over die keuzes . Dan ben je bijna wereldkampioen en dan overweeg je Bouma mee te nemen! Kom op man... Dit zou mijn selectie zijn, zonder overleg:

Doel: Kenneth Vermeer (ajax), Tim Krul (newcastle United), Erwin Mulder (feyenoord), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), Jeffrey Bruma (hamburger Sv), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), Nick Viergever (az), Ron Vlaar (feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Gregory van der Wiel (ajax), Royston Drenthe (everton)

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (ajax), Nigel de Jong (manchester City), Siem de Jong (ajax), Hedwiges Maduro (valencia), Adam Maher (az), Stijn Schaars (sporting Portugal), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Jordy Clasie (feyenoord)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Bas Dost (sc Heerenveen), Derk Boerrigter (ajax), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Dit lijkt er meer op, volgens mij .

Mensen zijn jullie alweer vergeten dat Jasper Cillessen met het WK gewoon is mee gegaan als 3e keeper? Ik had ook eerder Vermeer verwacht, die heeft toch een goed seizoen gekeept.. Maar misschien wil BvM een beetje dezelfde keepers als vorig jaar!! Verder is de selectie van Bouma natuurlijk schandalig. Dan kon Bert nog beter Douglas oproepen ; en natuurlijk een beetje jammer dat Dost er niet bij zit, alhoewel Luuk de Jong natuurlijk ook een zeer goede spits is. En we hebbe RvP en Huntelaar al voor die posities. Verder vind ik het een zeer goede selectie een beetje gemixt van ervaring en talenten. Zal mij benieuwen wie er af gaan vallen..

7 mei 2012 om 13:37

Volgens mij ben jij Sander Boschker vergeten, hij was toch echt de 3e keeper op het WK!

7 mei 2012 om 16:21

Mijn excuus inderdaad.. Maar Cillessen heeft toch wel bij de selectie gezeten een aantal x kan ik me herrineren

7 mei 2012 om 13:38

Ik weet niet welk WK jij hebt gezien maar Cilessen is nooit als 3de keeper mee geweest hoot.

7 mei 2012 om 13:45

Je bedoelt het afgelopen WK waar naast Stekelenburg, Vorm en Boschker zijn meegegaan?

7 mei 2012 om 13:47

Doelmannen:
Maarten Stekelenburg, Michel Vorm, Sander Boschker

Ik weet niet waar jij Cilessen ziet in dit rijtje. Maar deze spelers waren op het WK 2010.

Verdedigers:
Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, André Ooijer, Khalid Boulahrouz, Edson Braafheid

Middenvelders:
Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Demy de Zeeuw, Ibrahim Afellay, Stijn Schaars

Aanvallers:
Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Klaas-jan Huntelaar, Eljero Elia, Ryan Babel.

7 mei 2012 om 13:47

Dat ben ik inderdaad vergeten. Volgens mij waren Stekelenburg, Vorm en Boschker de keepers in Zuid-afrika.

Denk dat dit de uiteindelijke selectie wordt:

Doel: Tim Krul (newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv) (mits fit), Ron Vlaar (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax),

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (liverpool), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

De afvallers zijn dan: Cillisen (niet gespeeld, te zware concurrentie) Mulder (kwaliteitstekort),
Bouma , Viergever, de Vrij, Willems zal ik even toelichten, Ik denk dat Boulahrouz en Vlaar als backup gaan voor Heitinga en Mathijsen en dat Bouma en Viergever die concurrentiestrijd verliezen. Pieters, Willems en Emanuelson zullen om de linksback positie strijden en daar zal Willems afvallen.

Siem, Maduro, Maher en Schaars en Wijnaldum zullen ten onder gaan aan concurrentie, evenals Lens en Narsingh. Ik denk dat van Marwijk een keuze zou willen maken tussen John en Narsingh, om een snelle vleugelspits te hebben als backup, en dat Narsingh die strijd uiteindelijk wint simpelweg omdat John momenteel niet in vorm is. Maar dat kan natuurlijk ook maar zo omdraaien.

Verder begrijp ik wel dat BVM Boerrigter niet heeft opgeroepen ivm rugblessure. Dost is simpelweg niet nodig met spitsen als van Persie en Huntelaar, maar ik begrijp niet dat Clasie en Vermeer zijn genegeerd. Denk dat Clasie zeker kan concurreren met Strootman en Kenneth als derde doelman zich best kan meten aan Krul. Opvallend vind ik wel de uitverkiezing van Siem de Jong, die zich dit seizoen toch vooral (noodgedwongen) als spits moest laten zien maar nou niet bepaald van Oranje niveau genoemd kan worden op die positie.. In ieder geval heb ik er zin in en succes aan alle 36 want ik gun het ze allemaal!

Wat een belachelijke voorselectie zeg niet normaal
Wilfred Bouma FF Serieus ? selecteer dan gewoon Virgil van Dijk ofzo
En serieus waar is Stijn Schaars ? waarom wordt hij zo geonderwaardeert
Altijd mag ie voor die kutinterlandjes opdraven en 1 minuut spelen als er een van de grote geblesseerd is...en dan is het EK er bijna dan mag ie wieberen
Als Adam Maher al boven zulke spelers word gekozen waar voetbal je dan nog voor

Bert van Marwijk selecteert volgens mij op hoor en wederhoor ipv zelf Goed te gaan kijken
Geen Dost die man schiet er verdomme 30 in ik weet het niet ?
Maarja de topspelers in NL weten al dat ze eens per jaar een goed moeten spelen bij hun topclubs want ze worden toch wel geselecteerd ...schandalig

Weer een zomertje afbraakvoetbal....zie je Bouma al invallen tegen Duitsland ? hahahaha

7 mei 2012 om 13:26

Schaars staat er gewoon bij hoor!

Er zitten een aantal spelers bij die Van Marwijk op de stage van dichtbij wil zien, maar sowieso niet meegaan naar het EK, daarom snap ik de heisa om wie er WEL bijzit niet.

Ik vind het wel vreemd dat spelers als Clasie, Dost en Boerrigter er Niet bijzitten, een selectie van 39 man zou toch ook best kunnen?

Ik hoop dat Van Marwijk eens flink aan de tand wordt gevoeld straks bij VI, want dit slaat nergens op. Geen Vermeer maar wel Cillessen? En waarom mag Büttner niet mee? En Bouma is helemaal lachwekkend.

7 mei 2012 om 13:25

Inderdaad! Waar heeft ie in hemelsnaam Cilissen zien spelen? In jong ajax?

En buttner hoeft niet meteen de eerste linksback van oranje te zijn, maar hoort zeker op zo'n trainingsstage thuis! En waarom Bouma???

En Boulahrouz... 't kan zijn dat ie hem heeft zien spelen, maar die heeft op mij nooit een goeie indruk gemaakt. Waarom niet Janmaat???

Ben blij dat Ola John, Adam Maher en Nick Viergever er bij zitten. Al is het alleen maar om te zien of ze meekunnen met het niveau van Sneijder, Van Persie, Heijtinga, enz.

Ik keek naar Van Marwijk op als bondscoach, maar nu heeft hij zich toch van zijn mindere kant laten zien.

Willems??? serieus!! die vraagt een handtekening aan Ronaldo als hij tegenover hem staat.

Cillessen wel, maar Vermeer niet! Dan gaat van Marwijk wel vaak naar de wedstrijden van Jong Ajax.

Wijnaldum? maar geen Clasie!!
Bouma, maar geen Bruma.

Sorry bertje, maar als je in de groepsfase van het Nederlands elftal afgaat, dan mag je echt weer een club gaan zoeken.

Het gaat om een tweedaagse trainingsstage op 14 en 15 mei. Boerrigter is nog geblesseerd en het seizoen van Schaars en Van Wolfswinkel is dan nog niet afgelopen. Wel jammer dat Clasie er niet bij zit.

Waarom Erwin Mulder en geen Kenneth Vermeer ? Allebei hebben ze dit seizoen wel wat fouten gemaakt , maar uiteindelijk is Vermeer een betere keeper , met meer ervaring .

Dus als ik Bert was , zou ik Vermeer meenemen en geen Mulder .

En waarom neemt hij Viergever mee ? Hij speelt pas een seizoen goed en dan neem je gelijk mee ? Hij heeft nog niet veel ervaring , dus als ik Bert was zou ik ook hem thuislaten .

Het wordt echt tijd voor een andere bondscoach, iemand die een frisse blik op het hele spul kan werpen want wat Bertje nu toch allemaal selecteert...onbegrijpelijk.

Op het EK mooi na de poulefase naar huis met deze onthutsend slechte verdediging

Het is toch ongelofelijk dit?! Hoe durf je Jasper Cillisen boven K. Vermeer te selecteren? Daarnaast blijf ik het raar vinden dat hij toch steeds weer kiest voor D. Kuyt. het is een beperkte voetballer en bovendien bankzitter bij Liverpool. Probeer is wat anders man. Bijvoorbeeld de topscorer van de eredevisie of een speler als van Wolfswinkel. Wat mij betreft blijft D. Kuyt gewoon lekker thuis hor!

Bert kennende zal dit de definitieve selectie worden..
Doel: Tim Krul (newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)
Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), , Ron Vlaar (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax), )
Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City) ,, Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (psv)
Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04),, Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (liverpool), Jeremain Lens (psv),), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Cilessen zit er volgens mij alleen maar bij omdat BvM hem aan het grotere werk wil laten ruiken.....eigenlijk moet die jongen naar een topclub om eerste keeper te worden. Bij Ajax zal dat niet lukken.

Mijn 23 man voor het Ek!

Doel: Tim Krul (newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), Nick Viergever (az), Ron Vlaar (feyenoord), Stefan de Vrij (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (psv).

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (liverpool), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Nederland A zal uit de volgende spelers bestaan:
Stekelenburg; v/d Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters; Van Bommel, v/d Vaart; Robben, Sneijder, Van Persie; Huntelaar.

Nederland B:
Krul of Vorm; Boulahrouz, De Vrij, Vlaar, Viergever; De Jong, Strootman; Kuyt, Wijnaldum, Afellay; De Jong.

7 mei 2012 om 13:33

Van Marwijk heeft alleen de ballen niet om in de belangrijke wedstrijden het verdedigende blok De Jong en Van Bommel te veranderen..

Bas Dost is een goaltjesdief, niet een spits met veel techniek of andere kwaliteiten die van meerwaarde kunnen zijn. Zijn niet-selectie kan ik wel begrijpen. Maar dat Ricky van Wolfswinkel totaal genegeerd wordt is belachelijk en oneerlijk. Van Wolfswinkel verrast vriend en vijand en wellicht zelfs zichzelf met zijn prestaties bij Sporting Portugal. Ik vind dat Van Marwijk deze spits absoluut had moeten selecteren.

De selectie van John en vooral Narsingh en Lens begrijp ik niet. Deze spelers zijn een beetje van hetzelfde laken een pak. Bovendien zijn vooral Narsingh en Lens helemaal niet constant met hun prestaties. Als Van Marwijk toch uitzonderingen maakt, zie ik dat liever gebeuren met Boerrigter...

7 mei 2012 om 13:36

Wat Bas Dost dit seizoen heeft laten zien is vele malen indrukwekkender dan Van Wolfswinkel. Bas Dost heeft met zijn lengte, agressie en snelheid genoeg toe te voegen, bovendien is hij een meester in het wegsturen van de buitenspelers.

Ik heb toch voor Willems als wisselspeler en misschien doet wel iets geks op het EK hij is toch maar net 18. Ik heb voor Lens gekozen meer snelheid dan Luuk de Jong wel als wisselspeler (net zoals Elia dat deed op de Wk). Al Had ik liever Luuk de Jong dan Dirk Kuijt (kuijt is een lievertje van de bondscoach, hij neemt hoe dan ook mee).

Dit wordt mogelijk de definitieve selectie:
Doel: Tim Krul (newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), Ron Vlaar (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax), Jetro Willems (psv)

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur),

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Dirk Kuyt (liverpool), Jeremain Lens (psv), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Er zijn altijd nog mensen die play-offs spelen met hun club!! daarom zitten zij er niet bij!

7 mei 2012 om 13:39

En de spelers van Twente dan die spelen ook play-offs

7 mei 2012 om 14:02

klopt inderdaad! zeer scherp!

Hmmm hoezo geen Butner is op dit moment bezig aan een goed seizoen.

Vreemd wel Mulder uitnodigen maar niet Vermeer?!? Ik vind Vermeer geen topper mar toch echt wel beter dan Mulder..
Bouma, Wijnaldum...kuyt kom op? Kuyt speelt niet veel meer ...

Vreemd de keuzes tot nu toe van Bert...

Dit is wel allemaal leuk en aardig van bert net zoals hij aangaf dat affelay miste toen ie een pak rammel kreeg van duitsland maar als het ek begint zal ie gewoon weer met de o zo grote 4 gaan spelen met dirkie als grootste grap dit ek zal het echte nederland verschut gaan en zien dat het net als griekenland wel een x leuk en aardig kan stunten maar kom op zeg met dit selectie gaat je het niet redden tegen duitsland en portugal laat staan spanje die zullen heel deze bejaarde verdediging zoek spelen hahah bouma en boulahrouz mathijsen en heitinga ik lach me rot

jongens, jullie begrijpen toch wel dat ivm nacompetitie de spelers van twente en vitesse nog niet zijn uitgenodigd. Buttner komt er echt wel bij hoor!

7 mei 2012 om 13:30

De Jong en John zijn geen fc twente meer?

7 mei 2012 om 13:34

Er staan toch al jongens van Twente in de lijst? En er zijn toch ook nog buitenlandse competities bezig, en die namen staan er wél bij. Dus deze lijst zal dus wel compleet zijn.

ik hoop dat ze vanavond van marwijk gaan ondervragen over bouma en willems en toch ook wel mulder, waarom zitten die er in hemelsnaam in? En waarom geen clasie, van wolfwinkel(die een echt vent is geworden) boerrigter en bütnner??

Jetro Willems? zeker een talent, maar voor oranje nog veelste vroeg.. Vind Büttner eerlijk gezegd beter! aanvallend kan die veel! en het is een vechtertje, geeft niet op!

Kan me niet voorstellen dat het spelen van de play-offs de enige reden is om Butner niet mee te nemen en Willems, die ik totaal niet geschikt vind om nu al een EK te spelen, wel mee te nemen.

zou zelf denk ongeveer zo spelen

Stekelenburg
VD Wiel
Heitinga
Viergever
Emanuelson
V Bommel
VD Vaart
Robben
Sneijder
Affelay
Huntelaar

Op zich heel logisch allemaal, ik mis eigenlijk alleen van Wolfswinkel en misschien Vermeer en Bouma vind ik verbazingwekkend. Verder een prima voorselectie.

Wat is Bert van Marwijk toch mee bezig?? Ik heb hier gewoon echt geen woorden voor.

PSV Hofleverancier
Al moeten ze bouma er zeker uit doen

7 mei 2012 om 13:45

Volkomen logisch na zo'n succesvol seizoen.
Engelaar had qua ervaring en Depay als leerling er ook wel bij gemogen ...

Er zijn zo veel betere opties dan bouma. Denk aan Nuytinck, Gouweleeuw, Brouwers...

misschien dat we vanavond bij Vi meer antwoorden krijgen over de vele vragen

Bouma? Haha wat een lachertje.
Zoiets kan gewoon niet.
Boerrigter snap ik wel die is net terug van een blessure en moet niet te snel van stapel lopen want zijn blessure kwam door intensief trainen.
Van Wolfswinkel en Dost als je die ook nog meeneemt wie laat je dan weg?
Je kan moeilijk 6 echte spitsen meenemen.

3 verdedigers van psv
Ga met vertrouwen het ek kijken
Ben benieuwd wie er gaan afvallen. Denk dat Bouma te licht bevonden word.

Verwondering alom hier ook op Vz.
Maar wat maakt het uit, dat sommige wel en sommige niet uitgenodogd zijn uiteindelijk?.
Ik bedoel maar, nu worden er 37 uitgenodigd. Dat hadden er ook 40-50 of 60 kunnen zijn. Uiteindelijk gaan er toch maar 23 mee naar Polen & Ukraine.

Dan zitten er opvalende namen bij, okay toegegeven. Maar sommige niet uitgenodigde namen zullen toch ook niet bij de laatste 23 komen, dat weten we ook allemaal wel. Net als dan de namen waarover we ons verbazen.....ook die zullen afvallen.
Verschil zit 'm erin, dat het voor die opvallende namen juistw eer een positief signaal is naar de toekomst toe. Want ookal zittenw e nu vlak voor een Ek...ook nu al zijn Van Marwijk en de zijnen al weer verder aan het denken. Dan laat ej aan sommige die het misschien niet weten of beseffen, dat ze niet ver af zitten van Oranje. Die nodig je dan uit. Laat je proeven aan het sfeertje bij Oranje.

En dan nodigt ie er ook veel uit ivm dat ie natuurlijk nog niet gelijk iedereen beschikbaar heeft van zijn beoogde 23-selectie....en wil toch graag trainen met een ruime ploeg.....

De 23 heeft Van Marwijk allang in zijn hoofd zitten, daar gaat een uitnodiging bij de 37 echt niet veel verschil meer in maken. Los van eventueel nog blessures die kunnen ontstaan zo vlak voor het toernooi. En zelfs dan kan het zo zijn, dat er een speler meegaat richting EK, die er nu niet bij de 37 zit!.

Ik hoop dat Vlaar een kans krijgt om mee te gaan het EK. Mede door dat Feyenoord 2e is geworden hebben ze te danken aan een goede Vlaar dit seizoen.

Verder snap ik de keuze Cilissen en Bouma ook niet en ook Pieters mag van mij thuis blijven wat een verschrikking zeg. Maar jah we hebben niet veel meer he.

Clasie, Muklder en de Vrij zullen ook afvallen, maar ik vind het wel leuk voor die jongens dat ze even aan oranje mogen ruiken. Clasie en de Vrij halen in de toekomst het grote Oranje toch wel.

Er zitten wel merkwaardige keuzes bij:

Cillessen en Mulder selecteren en geen Vermeer is wel lachwekkend! Daar zit Bert echt verkeerd mee. Ik vind dit een raar signaal naar Vermeer die een goed seizoen heeft gekeept maar ook naar de Boer. Ik denk dat De Boer die dagelijks met Vermeer en Cillessen werkt wel structureel kan beoordelen wie er verder is. En Mulder is gewoon echt aantoonbaar veel minder. Echt een jongetje nog. Ik weet ook wel dat Stekelenburg, Krul en Vorm mee zullen gaan maar toch begrijp ik hier niets van.

Andere merkwaardige keuzes vind ik geen Dost en Van Wolfswinkel en wel Lens en Kuyt. Ik denk dat hij dit wel zal kunnen uitleggen door te wijzen op het feit dat laatstgenoemden zowel centraal als aan de buitenkant kunnen spelen maar ik heb liever specialisten. Met name Kuyt kan gewoon echt niet meer. Het zou van lef getuigen en goed voor het elftal als Kuyt zou worden bedankt. Jammer dat Boerrigter er niet bij zit maar dit zal ook zijn omdat hij niet fit is. Dat kan ik begrijpen.

Op het middenveld vind ik het ontbreken van Clasie verrassend gezien Berts voorkeur voor (ex)feyenoorders (kuyt, Mulder, Wijnaldum) maar wel te begrijpen op die positie zijn Van Bommel, De Jong en Anita verder.

Achterin slaat het selecteren van Bouma nergens op maar veel andere linksbenige centrale verdedigers zijn er niet. Ik neem aan dat Bouma snel afvalt want Vlaar en Heitinga hebben een aardig linkerbeen en kunnen daar ook spelen. Verder vind ik Willems verrassend maar niet gek want een groot talent en net zo'n gok als Buttner selecteren. Daley Blind vind ik (nog) niet goed genoeg.

Er zitten wel merkwaardige keuzes bij:

Cillessen en Mulder selecteren en geen Vermeer is wel lachwekkend! Daar zit Bert echt verkeerd mee. Ik vind dit een raar signaal naar Vermeer die een goed seizoen heeft gekeept maar ook naar de Boer. Ik denk dat De Boer die dagelijks met Vermeer en Cillessen werkt wel structureel kan beoordelen wie er verder is. En Mulder is gewoon echt aantoonbaar veel minder. Echt een jongetje nog. Ik weet ook wel dat Stekelenburg, Krul en Vorm mee zullen gaan maar toch begrijp ik hier niets van.

Andere merkwaardige keuzes vind ik geen Dost en Van Wolfswinkel en wel Lens en Kuyt. Ik denk dat hij dit wel zal kunnen uitleggen door te wijzen op het feit dat laatstgenoemden zowel centraal als aan de buitenkant kunnen spelen maar ik heb liever specialisten. Met name Kuyt kan gewoon echt niet meer. Het zou van lef getuigen en goed voor het elftal als Kuyt zou worden bedankt. Jammer dat Boerrigter er niet bij zit maar dit zal ook zijn omdat hij niet fit is. Dat kan ik begrijpen.

Op het middenveld vind ik het ontbreken van Clasie verrassend gezien Berts voorkeur voor (ex)feyenoorders (kuyt, Mulder, Wijnaldum) maar wel te begrijpen op die positie zijn Van Bommel, De Jong en Anita verder.

Achterin slaat het selecteren van Bouma nergens op maar veel andere linksbenige centrale verdedigers zijn er niet. Ik neem aan dat Bouma snel afvalt want Vlaar en Heitinga hebben een aardig linkerbeen en kunnen daar ook spelen. Verder vind ik Willems verrassend maar niet gek want een groot talent en net zo'n gok als Buttner selecteren. Daley Blind vind ik (nog) niet goed genoeg.

Vreemd van die keeper verder snap ik de keuze Bouhlarouz niet. Kuyt had ik wel verwacht maar is zonde omdat deze oude knakker nu over is. Ook snap ik de selectie van de Psv-spelers niet. Geen van allen heeft het niveau voor het nederlands elftal met als ergste die Bouma die werd tegen Excelsior nog voorbij gelopen als een oude man op krukken. De Vrij is ook nog te jong,maar die kan je prikkelen voor de toekomst. Maar desalniettemin een rare selectie van ons aller Bertje. Ben benieuwd!!

Waarom is Vermeer niet erbij? Raar dat Jasper wel wordt gevraagd terwijl hij een rangetje achter Kenneth staat bij Ajax.

Mulder en Cillessen zullen alleen in beeld komen bij blessures van Steek, Vorm en Krul. In dat licht dus logisch dat ze er bij zitten. Vermeer wordt hiermee "gestraft" voor zijn zwakke eerste seizoenshelft.

Het oproepen van Bouma is uiterst lachwekkend maar gezien Van Marwijks liefde voor PSV niet eens verrassend te noemen.

Boerrigter heeft de pech dat-ie er lang is uitgeweest, maar dat was Afellay ook (maar ja, zie boven ;)

Al met al stelt Bertje me niet teleur als het gaat om lachwekkende beslissingen

Ik had toch echt Buttner opgeroepen in plaats van Jetro Willems. Ik denk persoonlijk niet dat hij het niveau van Oranje aan kan. Hij zal dus ook wel afvallen. Een beetje vreemd dat ook Cillisen is opgeroepen, heeft niet veel gespeeld bij Ajax en ik dacht altijd dat dit een harde eis was van Van Marwijk, spelers moeten spelen bij hun clubs.

En de grootste verassing in mijn ogen is toch wel Bouma, Die heeft dit seizoen toch wel bewezen een beetje niveau al niet meer aan te kunnen. Vind hem veel te traag en zie hem niet graag in het centrum van Oranje spelen. Misschien voor de ervaring?? anders begrijp ik deze keuze niet.

Het zou handig zijn als Van Marwijk deze selectie nader zou toelichten. Want er ziiten wel een paar gillers tussen.

D) Waarom Cillissen en Mulder wel en Velthuizen, Vermeer en Ten Rouwelaar niet ?
V) Waarom in hemelsnaam Bouma, Willems en Pieters ? Want dit is: te oud, te groen en geblesseerd. Hier hadden bijv. ook Martins Indi en Büttner kunnen staan. Spelers, die dit seizoen al geruime tijd goed presteren !
M) Waarom een Maduro en Afellay. De ene speelt nooit en de andere is er een 3/4 jaar uitgeweest en heeft dus geen wedstrijd gespeeld. En waarom Theo Janssen en Jordy Clasie niet ??
A) Op basis waarvan wordt Lens geselecteerd ? En waarom dan Dost en Van Wolfswinkel niet !

De voorkeur van Bert is geheel duidelijk ! Jammer dus ...

Waarom wel Viergever en niet Gouweleeuw? En dan al die andere vreemde beslissingen..

Ik heb het al vaker gezegd. Van Marwijk is een goede coach maar het selectiebeleid is wel eens beter geweest.

Terecht dat De Vrij er bij zit. Dat is echt een topspeler in wording. Jammer dat onze andere topper Clasie niet mee mag.

Ik vind het vooral opvallend dat Cillissen is geselecteerd, vooral omdat Kenneth Vermeer een redelijk goed seizoen draait!
Vooral omdat hij de minst gepasseerde doelman is van de Eredivisie, gevolgd daar Erwin Mulder.

Verder mis ik Jordy Clasie, dat heeft geen verdere uitleg nodig vind ik, hij hoorde zeker in deze 'voor'selectie thuis, Ik zie bij sommige in hun reacties staan, dat ze zich afvragen waarom Anita is opgeroepen, ik vind dat geheel terecht gezien zijn 2e seizoenshelft, daarom vraag ik me af waarom Strootman er bij zit, in mijn ogen een veel te overschatte voetballer!

Bas Dost had van mij wel mee gemogen, ik krijg zo'n klein vermoeden dat we met het zelfde scenario te maken krijgen als in 2006, Huntelaar topscorer van de Eredivisie en vervolgens ook niet opgeroepen terwijl we hem toen heel goed konden gebruiken!

Aparte keuze's hoor met Bouma, Willems, Lens en geen van Wolfswinkel, Dost, Bruma, Butner etc etc.
Maargoed zolang Bert geen 4-4-2 gaat spelen kan ik hem zowieso niet serieus nemen.

Ik snap niet alle keuzes die Van Marwijk hier maakt, maar ik zal even een poging doen om ze te proberen te begrijpen en wat in mijn ogen beter kan en een definitieve selectie samen te stellen.

Op doel kan ik bijvoorbeeld niet begrijpen dat Cillessen boven Vermeer wordt gekozen, dan kies je toch de tweede keeper van Ajax boven de eerste, naast het feit dat ik er vanuit ging dat Van Marwijk eerder heeft aangegeven dat spelers moeten spelen, dus ook keepers. Mulder vind ik ook vrij frappant, maar bijvoorbeeld een Zoet is ook nog niet klaar, dus in die zin kan ik wel zijn keuze voor Mulder begrijpen. Uiteindelijk zal het overigens weinig uitmaken, want de vaste drie keepers zullen weer meegaan en Cillessen en Mulder zullen beide wel afvallen.

De verdediging zijn in mijn ogen ook een aantal fouten gemaakt. De opvallendste is uiteraard Bouma, wat hij tussen dit rijtje doet snap ik niets van. Ik denk dat Van Marwijk hem echter vooral als linksback heeft meegenomen voor mocht er geen echte back-up voor Pieters zijn, dan kiest hij toch voor de ervaring, maar in mijn ogen een stomme keuze. Verder mis ik Bruma toch wel in de selectie, speelt de laatste tijd weliswaar iets minder, maar heeft toch vrij veel gespeeld dit jaar en heeft ook bij Nederland laten zien het niveau toch wel aardig aan te kunnen, in ieder geval gewoon kopsterk achterin. De rechtsbacks en overige centrale verdedigers spreken bij mij voor zich en linksback zal het Pieters worden en denk ik dat Willems en Viergever het mogen uitvechten voor de back-up positie, overigens vreemd dat hij Buttner, die het dit jaar toch goed doet, geen kans geeft om het in ieder geval te proberen.

Het middenveld spreekt vrij aardig voor zich, wel vreemd dat hij voor Maduro en Maher kiest, dan had ik toch liever andere jongens gezien, Clasie bijvoorbeeld, ook nog niet klaar, maar toch aangezien ze toch af zullen vallen zou ik liever een talent alvast aan Oranje laten proeven. Verder niet echt grote verrassingen.

De aanval valt toch wel het ontbreken van Bas Dost op, alhoewel je met Huntelaar en De Jong (en eventueel Van Persie, al denk ik dat hij voor de flanken gehaald is) prima spitsen hebt, heb je het toch over de topscorer van de Eredivisie die een geweldig seizoen draait en ik had voor hem ook wel ergens een uitnodiging voor op zijn minst de voorselectie verwacht. Verder vind ik het ontbreken van Van Wolfswinkel niet apart, aangezien hij toch niet zoveel scoort als iedereen denkt en hij ook vrij veel uit penalty's scoort. Lens vind ik ook niet onbegrijpelijk in tegenstelling tot vele hier, aangezien hij het de laatste tijd geweldig doet, maar toch zie ik hem liever niet op het EK. Opvallendste keuze in de aanval is echter toch wel zonder meer het ontbreken van Boerrigter die ik zelfs graag op het EK had gezien, prima speler en hoewel dit jaar last gehad van blessures, heeft hij er toch altijd gestaan en ik had hem dan ook zeker meegenomen.

Dan nu de definitieve selectie. Van Marwijk heeft altijd de filosofie dat hij elke positie dubbel bezet, dus ik verwacht dat dat ook deze keer het geval zal zijn, vandaar dat ik het hier per positie neerzet.

Doel: Stekelenburg, Krul, Vorm
Rechtsback: Van der Wiel, Boulahrouz
Centrale verdedigers: Heitinga, Mathijsen, Vlaar en ?? (ik heb werkelijk geen idee wie Van Marwijk dan mee wil nemen)
Linksback: Pieters, Viergever/willems (degene die zich het meest bewijst in de voorbereiding)
Centrale middenvelders: Van Bommel, De Jong, Van der Vaart, Strootman
Rechtsvoor: Robben, Kuyt
Linksvoor: Van Persie, Afellay
Aanvallende middenvelder: Sneijder, Emanuelson (hoop ik, maar ook hier zal het wel zijn: degene die zich het meest bewijst, eventueel Van der Vaart en dan een extra verdedigende middenvelder mee)
Spits: Huntelaar, De Jong

Dit zal dus in mijn ogen waarschijnlijk de definitieve selectie worden, persoonlijk zou ik een paar andere keuzes hebben gemaakt, maar zo zal Van Marwijk het in mijn ogen doen.

Als we weer zo'n oerlelijk defensief Oranje te zien krijgen dit EK dan moet van Marwijk ontslagen worden en moet er ook iemand anders bij de Knvb komen te zitten die de nieuwe bondscoach aanneemt. Ik zie het weer helemaal gebeuren deze zomer. Weer allemaal extra defensief. Kuyt erin omdat hij zo goed meeverdedigt. Simpel ballenafpakkertje Nigel de Jong ten faveure van vd Vaart. Een falende van Persie keer op keer maar opstellen terwijl Huntelaar op de bank zit. Alle ballen op Robben en voor de rest met zn 10en verdedigen.

Echt zo'n finaleplaats doet me echt geen flikker als je die toch verliest en daar bent gekomen met lelijk betonvoetbal. Wat herinner ik me nou van het laatste WK? Die goal van van Bronckhorst en de bijna goal van Robben. That's it. In 2008 lagen we er al vroeg uit maar daar denk ik met meer plezier aan terug dan aan dat angsthazenvoetbal van het WK 2010.

Het zou zo prachtig zijn als vlak voor het EK van Marwijk ruzie krijgt met Kuyt. Of Kuyt zelf zegt dat ie niet wilt. Of dan maar geblesseerd afhaakt als het zo moet. Alsjeblieft geen Kuyt in Oranje! Ook niet in de selectie van 23 man want dan kan je hem ook niet opstellen.

Ik vind het eerlijk gezegd allemaal vrij logische keuzes van de bondscoach. Afgelopen jaren heeft hij keer op keer laten zien dat hij vrij conservatief is in zijn keuzes en erg trouw is aan spelers die hij eerder heeft opgeroepen, ook als die spelers bij hun club geen eerste keus zijn.

Over namen kan je altijd twisten maar er moeten er nog zoveel afvallen dat hij daar vast al rekening mee gehouden heeft. Denk dat er weinig verrassingen zullen zijn in de definitieve selectie.

7 mei 2012 om 13:53

ik vind dit eerlijk gezegd totaal niet logisch. Cillessen,bouma, en Willems zijn namen die niemand denk ik had verwacht. vooral de keuze van Bouma is lachwekkend te noemen had dan een jong talent zoals bijv Gouweleeuw of Nuytinck opegeroepen. ook Clasie en Vemeer mis ik toch echt in dit rijtje.

vreemde keuze,s van Bert alhoewel de meeste nieuwkomers denk ik wel zullen afhalen.

7 mei 2012 om 15:12

Cilessen is veel jonger dan Vermeer en is mee geweest naar oefentrip in Brazilie en daarom wederom geselecteerd. Uiteraard valt hij af, want de vaste drie keepers zijn Stekelenburg. Krul en Vorm maar in de verre toekomst kan het een keeper voor Oranje worden. Van Marwijk heeft het niet zo op Vermeer, dat is al jaren zo.

Ik begrijp heel goed dat van Marwijk Bouma uitnodigt. We missen ervaren verdedigers die ingezet kunnen worden in het heetst van de strijd. Kijk maar naar Ooijer die twee jaar geleden vijf minuten voor aanvang van de kwartfinale ineens moest spelen en dat zeer behoorlijk gedaan heeft. Dat kan je een jonge, onervaren speler niet aandoen. Als Bouma meegaat, zal het dus in de Ooijer rol zijn. Achter de hand voor noodgevallen, direct inzetbaar.

Linksachter hebben we gewoon een probleem. Anita is geen goed idee, Emanuelson wil niet echt en Pieters is niet fit. Iemand zal het moeten doen, dus wil van Marwijk Willems testen.

Voor de positie van Clasie hebben we genoeg spelers. Buiten van Bommel en de Jong hebben we nog Strootman, Schaars, Anita en Maduro die allemaal allang in Oranje spelen.

Ach deze selectie is niet zo belangrijk, op een paar plekken na is de selectie toch al rond. Mannen als De Vrij, Mulder, Cillessen, Wijnaldum, Maher en Siem de Jong zullen toch nooit mee gaan. Dertien man vallen nog af, Van Marwijk wil sommige spelers gewoon even van dichtbij zien.

Cillissen is natuurlijk opvallend als tweede keeper boven zijn eerste keeper, maar eigenlijk boeit die keuze me niet zo, omdat ik denk dat Vermeer toch ook geen kans had om mee te gaan. Misschien juist daarom is Cillissen gekozen, want hij is nog jonger en heeft mijn en misschien Van Marwijk's inziens meer potentie.

Mijn verbazing gaat veel meer uit naar Clasie en Boerrigter..! Natuurlijk is Boerrigter net terug van een blessure en heeft hij niet veel gespeeld dit seizoen, maar ik vind hem wel altijd gevaarlijk en ik denk dat hij wel bewezen heeft dat hij een toegevoegde waarde kan hebben in Oranje. Dan is het juist een goed idee om hem mee te nemen op zo'n stage om te zien hoe fit hij is en hoe goed hij nou echt is. Snap deze dan ook totaal niet.
Verder mijn held van dit seizoen, Clasie. Hij heeft denk ik dit seizoen zeer constant gespeeld, wat natuurlijk al heel knap is voor zijn leeftijd. Daarbij toont hij veel potentie en speelt hij op een positie die binnenkort aan vervanging toe is (van Bommel). Naar mijn mening heeft hij goed genoeg gespeeld om opgeroepen te worden, zeker als je dan ziet dat bijv Maher wel opgeroepen wordt. Clasie is weliswaar een ander type, maar ze zouden beiden alleen opgeroepen worden om de ervaring op te doen en om van dichtbij bekeken te kunnen worden. Clasie heeft Maher in onderlinge duels verslagen en heeft meer zakelijkheid laten zien dan Maher, een kwaliteit die getuigd van volwassenheid en dat is een vereiste op zo'n topniveau als het EK. Ik kan er dan ook niet bij dat deze topper niet opgeroepen is..

De spelers die je zou verwachten, daar zal van Marwijk al genoeg van weten.
De anderen mogen ruiken aan een bijeenkomst.
Hou er maar rekening mee, dat uit deze 36 heus niet de defintieve selectie wordt gekozen.
De concurentie is groot, zeker bij de spitsen/voorhoede.
Dat Kuyt erbij staat is nog steeds terecht, let maar op, die kan nog steeds erg goed mee als pinch hitter.
Robben kan bijvoorbeeld al niet meedoen aan het trainingskamp, vanwege de CL finale.
Maar hoort natuurlijk wel bij de selectie.

Nufc_u2, Afellay is er 1,5 jaar uit geweest en is nu weer rustig aan het spelen. Theo Janssen is te oud, hij wilt jongere jongens de kans geven met meer potentie.

7 mei 2012 om 13:55

1,5 jaar? Afellay was er in September vorig jaar uit. Dat is nog niet eens een jaar. En je moet gewoon je beste spelers selecteren en niet kijken naar jonge spelers. Wij willen de beste selectie. En daarbij, waarom zou hij dan Bouma selecteren, is die zo jong dan?

7 mei 2012 om 14:00

Ik wist niet zeker of het 1 jaar was, dus zei ik voor het gemak 1,5 jaar, wist ik zeker dat ik eronder kwam. Ik vind Bouma ook een hele slechte keuze, vraag me echt af waarop die keuze is gebaseert.

Als Van Marwijk selecteert op spelers die bij hun club spelen, waarom selecteert hij dan Maduro en Cilissen??? Ik weet dat het maar een voorselectie is, maar toch.. waarom laat ie dan Elia thuis? Die traint elke dag tegen topverdedigers. Wanneer heeft die jongen wat verkeerd gedaan?
En Wijnaldum... need I say more? Die jongen heeft het hele seizoen geen knikker geraakt!

Maar goed.. misschien moet ik me niet al te druk maken, want het is maar een voorselectie. Ze gaan toch niet mee.

Doel: Stekelenburg, Krul, Vorm
Rechtsback: Van der Wiel, Boulahrouz
Centrale verdedigers: Heitinga, Mathijsen, Vlaar en Viergever
Linksback: Pieters ( indien fit) en Emanuelson en eventueel Willems/büttner (indien Pieters niet fit genoeg is)
Cvm: Van Bommel, De Jong, Strootman
Cam: Sneijder, Van der Vaart
Rechtsvoor: Robben, Narsingh
Linksvoor: Van Persie, Afellay, Boerrigter
Spits: Huntelaar, De Jong

Bouma. Bouma? Ik zie nog liever ons eigen toptalent Jeffrey Gouweleeuw! En als Gouweleeuw voor PSV had gespeeld had ik dat ook gezegd. Want Gouweleeuw heeft afgelopen seizoen minder fouten gemaakt dan Bouma en bovendien schuift Gouweleeuw meer in, verdeelt hij het spel vlotjes en heeft hij een prima pass in de benen: dat pást bij het Nederlands Elftal.

Bouma is een buffel. Buffels horen niet in Oranje.

Op de plaats van Jetro Willems had ik eigenlijk iemand als Alexander Buttner. Want die is qua Eredivisie niveau ervaarder dan Willems. Verder vind ik het opmerkelijk dat Bouma en Viergever erbij zitten, maar gelukkig moeten er nog 13 spelers afvallen.

Ik zou met deze elftal naar het EK gaan:

Doel: Tim Krul (newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), Stefan de Vrij (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Stijn Schaars (sporting Portugal), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Urby Emanuelson (AC Milan)

Aanval: Derk Boerrigter (ajax), Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (liverpool), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Ik zou Derk Boerrigter erbij halen mits hij fit is. Hij is in z'n ontwikkeling dan Ola John, vind ik.

Ik vind het jammer dat Elia en De Zeeuw niet getest worden.
Wat ik vooral niet begrijp is waarom Bert 13 middenvelders uitnodigt terwijl de spelers die geselecteerd zullen worden voor die posities al wel redelijk vast staan. Hartstikke leuk dat we veel talentvolle middenvelders hebben, maar ik zie liever dat verdedigers getest worden en misschien blijkt dat er 1 tussen zit die zich makkelijk staande houdt.

Willems en bouma? Your joking right??? Is en blijft een psv fan van marwijk pfff.. Wat een drama

7 mei 2012 om 14:02

Van Marwijk houdt van de spelers van Psv, hij weet dat ze wat Extra's kunnen brengen. Ik denk dat Bouma de rol van Ooijer krijgt bij het afgelopen WK.

Kan iemand mij vertellen waarom Maduro, Schaars en S de Jong zijn geselecteerd en Classie niet? Als er nou een middenvelder van het jaar was in Nederland vond ik het Classie wel.

Op de back toch wel teleurstellend dat hij Bouma uitnodigt en niet Buttner verder geen rare namen, ook al had ik misschien van Wolfswinkel er nog bij verwacht. Nu hopen dat Pieters fit is.

De 9 die afvallen lijken mij Cillessen, Mulder, Bouma, Vliergever, Maduro, Schaars, S de Jong, Narsing en Lens. Daarna zullen De vrij, Willems, Pieters (wanneer niet fit), Maher, Wijnaldum, John en Anita het wel uitgaan vechten wie de laatste 4 zullen zijn.

De spanning word opgebouwd en uiteindelijk zullen we het met sommige beslissingen niet eens zijn. Voor mij tot nu toe 2 teleurstellingen, geen Buttner en geen Classie. Voor de rest kan ik mij wel vinden in de voorlopige selectie

7 mei 2012 om 14:00

Dat Schaars er bij zit is gewoon logisch, speelt echt uitstekend in Portugal en die gaat gewoon mee naar het EK, voor 100%

7 mei 2012 om 14:05

Maduro speelt net zo vaak als centrale verdediger, Schaars doet het ook hartstikke goed bij Sporting en is meer ervaren en bovendien een linkspoot. S de Jong is een aanvallende middenvelder/spits en 1 van de meest belangrijke spelers van Ajax dit jaar.

Bouma word niet als back gezien maar als vervanger van Mathijssen. Zelfde geldt voor Viergever. De linksback posities zullen om Emanuelson, Pieters en Willems gaan.

Een beetje een rare selectie als ik even weer terug denk aan uitspraken van Bert van Marwijk. Spelers moesten toch spelen bij hun elftal om in aanmerking te mogen komen voor een selectie? Waarom dan Cillessen en Maduro die bijna niets spelen? Kuyt die speelt nog wel eens, geen hele wedstrijden maar à la. Afellay ook niet maar die beschikt over kwaliteiten waarmee je een wedstrijd kan openbreken cq. beslissen.
Verder is de vergelijking tussen Kuyt en Dost/van Wolfswinkel totaal niet relevant. Kuyt speelt aan de zijkanten. Dost en van Wolfswinnkel niet!

Toch denk ik niet dat van Marwijk gaat kiezen uit enkel deze spelers. Voornamelijk door onderstaand citaat:
“bovendien zijn er nog spelers aan het terugkomen van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor deze tweedaagse trainingsstage opgeroepen; een mooie gelegenheid om deze spelers van dichtbij mee te maken”, besluit de keuzeheer.
Dit laat duidelijk ruimte als het gaat om bijvoorbeeld het selecteren van een Boerrigter/dost/van Wolfswinkel aan de ene kant, en spelers die überhaupt niet zijn genoemd zoals Büttner.

Anita en Siem de Jong vind ik meer dan terecht. Anita speelt niet alleen de tweede helft van deze competitie voortreffelijk, maar dit deed in het vorige seizoen ook op dezelfde positie in de tweede helft van die competitie. Clasie heeft bovendien geen Europese ervaring zoals Anita en Siem de Jong. Verder heeft Siem de Jong bewezen er te staan in de belangrijke fase van een competitie. Dit jaar én vorig jaar. Een beloning lijkt het me dus, meegaan naar het EK zie ik niet gebeuren.
Bouma dat kan echt niet meer. De beste man heeft de kwaliteit niet meer om nog mee te kunnen draaien met de toppers in Nederland. Laat staan dan voor Oranje.
Verder is het goed om een jonge jongen als Willems alvast te laten ruiken aan het grote werk. Je kan me niet wijs maken dat hij over twee jaar niet bij de selectie voor het WK gaat zitten, mits blessures roet in het eten gooien. Ook Maher, in mijn ogen het talent van het jaar, verdient dit enorm.

Ik denk dat de volgende spelers meegaan naar het Ek:

Keepers:
1.stekelenburg
2.krul
3.vorm

Verdedigers
4.boulahrouz
5.heitinga
6.matthijsen
7.pieters
8.vlaar
9.van Der Wiel

Middenvelders:
10.afellay
11.van Bommel
12.emanuelson
13.de Jong
14.schaars
15.sneijder
16.strootman
17.van Der Vaart
18.wijnaldum

Aanvallers:
19.huntelaar
20.de Jong
21.kuyt
22.van Persie
23.robben

Als je kijkt naar het selectiebeleid van Van Marwijk zullen deze spelers volgens mij meegaan. Alleen ik weet niet meer zo goed hoe het zat met Pieters. Kon hij het EK nou nog halen of niet?

7 mei 2012 om 14:05

Ik denk dat je voor 99% goed zit met die selectie. zo zal het wel worden inderdaad.

7 mei 2012 om 14:23

Ik kan me haast niet voorstellen dat Van Marwijk slechts 6 verdedigers meeneemt naar het EK, dat is gewoon te weinig. Ik verwacht dat hij elke positie dubbel zal bezetten en dus 8 verdedigers mee zal nemen.

7 mei 2012 om 15:20

Aan een kant kan het wel. Je hebt met Emanuelson en Schaars beide spelers die eventueel ook als back kunnen(!) spullen. Dus mocht het ooit zo ver komen, dan heb je die twee als eventuele opties mocht er een verdediger wegvallen. Van mij mag trouwens Wijnaldum thuis blijven en daarvoor in de plaats De Vrij of Viergever mee, heb je toch wat meer zekerheid.

7 mei 2012 om 17:30

Ik hoop dat Bert deze verdedigers mee neemt:
V/D Wiel (rb)
Boularhrouz (rb/cv)
Heitinga (cv)
Viergever (cv/lb/vm)
Mathijsen (cv)
Willems (lb)
Buttner (lb/lm)
Dit lijkt mij het beste hiermee kun je veel rouleren bij blessures of schorsingen.

ik mis voor deze trainingsstage, Butner, Vermeer, Babel, Braafheid, Dost, van Wolfswinkel, Boerigter, Elijah, Narsingh, Bruma, Nuytink en misschien nog wel een paar.

Ach ja ben de bondscoach niet!

7 mei 2012 om 14:07

Narsingh gaat gewoon mee hoor!!!

De overige spelers die je opnoemt zou ik ook niet meenemen op Dost na!!!

7 mei 2012 om 14:16

Babel heeft sinds september niet meer gescoord.
Braafheid is na de winterstop zijn basisplaats kwijtgeraakt.
En ik denk dat je Elia bedoeld met Elijah maar die mag eens in de maand 10 minuutjes invallen.

Die Bert is het spoor soms ook bijster zeg, Mulder, Bouma, Maduro, en Cillessen horen (nog) niet in Oranje. En waar is dan Vermeer, nee laten we een keeper oproepen die op de bank zit.... Ik vrees dat we het komend EK weer klote voetbal gaan zien. Nederland heeft een nieuwe trainer nodig, iemand die houdt van verzorgd voetbal.

7 mei 2012 om 14:05

Cillessen gaat toch niet mee en Vermeer zou ook geen kans maken in de rangorde zijn ze allebei nummer 4.
nummer 1 Stekelenburg
nummer 2 Michel Vorm
nummer 3 Tim Krul.

hoe kan je affelay nou uitnodigen nog geen minuut gemaakt de afgelopen 8 maanden

7 mei 2012 om 14:09

Omdat het een trainingsstage is en je dan kunt kijken hoe ver hij is. Daar komt bij dat hij al wel minuten gemaakt heeft, maar dat terzijde.

7 mei 2012 om 14:09

Hij is al twee keer ingevallen voor Barcelona dus hij heeft wel weer minuten gemaakt.

7 mei 2012 om 21:58

Hij komt net terug van een blessure, logisch dat hij geen minuten heeft gemaakt dus, daarnaast heb je niet helemaal gelijk, want hij is alweer twee keer ingevallen, maar ik vind het logisch dat hij wordt meegenomen. Doet hij altijd uitstekend in Oranje, dus je kunt hem op zijn minst de kans geven.

Ik had het al wel voorspeld, Bert is een vrij laffe coach op het gebied van spelers een kans geven. Hij houd altijd vast aan een groep van 23 namen in principe, hoe slecht ze ook het hele jaar spelen dat maakt geen ene donder uit uiteindelijk gaan ze gewoon allemaal mee, erg jammer. Ik kan deze selectie niet serieus nemen, Wilfred Bouma kan het eredivisieniveau niet meer aan wat doet hij in deze voorselectie ? Er zijn al genoeg genoeg Cv's in deze voorselectie dus waarom niet Büttner erbij halen als je dit dan toch 'een mooie gelegenheid vind om bepaalde spelers aan het werk te zien' en als je dan toch een CV voor een CV moet vervangen dan neem je nog altijd Bruma op in de voorselectie en niet Bouma, wat heeft Bert bezield dit te doen er zit gewoon totaal geen gedachte achter.

Verder is het onbegrijpelijk dat Cilessen erbij zit en Vermeer niet, de reden waarom ik dat onbegrijpelijk vind weet iedereen. Verder vind ik het ook onbegrijpelijk dat Maher er wel bij zit (je weet dat hij never nooit mee zal gaan) maar de beste Feyenoorder dit seizoen,clasie er niet bij zit.

Dat Dost niet is opgeroepen kan ik begrijpen hij is dan wel topscorer geworden maar hij heeft ook een aantal wedstrijden tegen excelsior bijv. kunnen prijs schieten om zijn seizoenstotaal omhoog te krikken. De Jong is een completere spits naar mijn mening, heeft Europese ervaring en Internationale ervaring en is van de drie (dost, Wolfswinkel en hijzelf) in potentie de beste spits, dus logische keuze, jammer voor Ricky en Bas.

Verder hoop ik van ganze harten dat door een mirakel Büttner nog word opgeroepen.

Mensen, wat kan iedereen zich druk maken over een voorselectie, die nog 2x op de schop gaat! Er staat duidelijk dat ze nog 2x de groep moeten verkleinen tot uiteindelijk 23 man. Dus op 1 of 2 spelers na, staat er op het EK gewoon dezelfde selectie als in Zuid-afrika! Logisch ook, dat zijn nu eenmaal de beste spelers van Nederland. Alle jonge spelers die nu zijn opgeroepen, kunnen gewoon even aan het Nederlands Elftal ruiken. Dit verklaard de keuze voor Cillessen ipv Vermeer. Vermeer is waarschijnlijk 4e keeper van NL, maar je mag er maar 3 meenemen en ook al wat ouder als pakweg Vorm, Krul, Mulder en Cillessen. Dus Vermeer heeft pech met z'n leeftijd en die jongkies kunnen nu even in de keuken van Oranje kijken. Zo zal Bouma ook echt niet meegaan naar het EK, maar misschien dat hij toch nog iets van zijn ervaring kan overbrengen op de jeugd. Kortom, met min of meer dezelfde selectie als vorig WK, zie ik het EK met vertrouwen tegemoet. Halve finale moet sowieso haalbaar zijn!

Belachelijk! br Mulder en Cilissen... eerder vermeer/ velthuizen. En dan bouma en willems... dan liever buttner en nuytink.. ik had verder lens thuis gelaten voor v wolfswinkel.br

Cillessen, Maduro, Vlaar, Mulder, Bouma, Anita, Willems, S.de Jong, Lens en Wijnaldum lekker thuislaten. Echt belachelijk dat zij erbij mogen zijn om al te trainen. Vanavond in VI uitleggen waarom?

Ola John word ik mijn ogen ook zwaar overschat had in het midden van het seizoen een paar leuke wedstrijden/goals maar de laatste 10 wedstrijden is het helemaal niks!

Met alle respect hoor, maar ik snap helemaal niets van die Bert van Marwijk! Hoe kan je nou spelers uitnodigen als Bouma, Lens en Cillessen (keeper van jong Ajax)!!

Hoe kan je Lens nou boven van Wolfswinkel of Bas Dost verkiezen? Bouma kan het al 2 jaar niet belopen in de eredivisie en Cillessen hoef ik jullie niet eens uit te leggen.

Ola John heeft misschien 10 redelijke potten gespeeld, evenals Lens. Wel ben ik blij met de uitverkiezing voor Maher! Verwacht ik heel veel van.

Ik weet dat dit niet de uiteindelijke selectie is, maar toch..

Zal wel weer afbraakvoetbal worden dit EK.

Ow ow ow ow dit gaat echt drie keer niks worden met deze laffe en vooral oneerlijke coach.

Doel: Jasper Cillessen (ajax), Tim Krul (newcastle United), Erwin Mulder (feyenoord), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City)

De eerste keeper van Ajax is er niet bij?! Natuurlijk, het is geen geweldenaar en hij zal toch afvallen, maar op basis waarvan mag Cillessen wel komen opdagen? Pure schande en een belediging, meer kan je er niet over zeggen. Ik kan enigszins begrijpen dat je Cillessen die ervaring wil op laten doen, maar Vermeer heeft die ervaring ook niet. Hij is nu wel 26, maar Cillessen is ook al 23..... slechts een jaartje jonger dan Krul. Hem zal hij toch nooit passeren in de pikorde dus waarom is dit nodig? Overigens zie ik Krul volgend jaar Stekelenburg uit het eerste team keepen want hij maakt echt een zwakke indruk.

De keepers lijken me duidelijk: 1. Stekelenburg, 2. Krul, 3. Vorm.

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), Wilfred Bouma (psv), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), Erik Pieters (psv), Nick Viergever (az), Ron Vlaar (feyenoord), Stefan de Vrij (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax), Jetro Willems (psv)

Bouma? Onbegrijpelijk. Goede zaak dat Willems er bij is maar misschien is het nog net te vroeg voor hem, ik zou hem in de laatste ronde af laten vallen omdat Urby meegenomen wordt. Tenzij natuurlijk Pieters niet tijdig herstelt. Boulahrouz is een zekerheidje en kan ook centraal, evenals Heitinga, Vlaar en de Vrij wat mij betreft. Mathijsen zou ik thuis laten. Heeft geen potentie en is niet significant beter dan de anderen. Beter Viergever de ervaring gunnen.

4. v/d Wiel, 5. Heitinga, 6. Boulahrouz, 7. Vlaar, 8. De Vrij, 9. Pieters, 10. Viergever.

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Vurnon Anita (ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Siem de Jong (ajax), Hedwiges Maduro (valencia), Adam Maher (az), Stijn Schaars (sporting Portugal), Wesley Sneijder (internazionale), Kevin Strootman (psv), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (psv)

Siem de Jong, ongelooflijk. Is in Ajax een 'spits' maar wordt voor Oranje doodleuk opgeroepen als middenvelder. Is technisch heel beperkt, is niet snel, niet creatief en heeft een verdomd lage handelingssnelheid. Maduro is handig want hij kan ook centraal, dus misschien dat Viergever dan afvalt, dubbelrollen zijn altijd heel handig. Hetzelfde geld voor Emanuelson op de backpositie. Verder moet van Bommel thuis worden gelaten, maar dat is een droom die ik al heb opgegeven. Wat Wijnaldum in het Oranje te zoeken heeft is ook een mysterie, zeker als Clasie er dan niet bij is..... Daarnaast komt Afellay wat mij betreft alleen in aanmerking als aanvaller en is hij reserve voor op het middenveld. Anita is te klein en heeft niks te zoeken bij mij omdat hij niet lomp kan, daarvoor hebben we de Jong/maduro/strootman al, maar opbouwend ook te kort komt ten opzichte van Sneijder/maher/strootman. v/d Vaart komt vanwege beperkt loopvermogen alleen in aanmerking op de 10.

11. De Jong, 12. Sneijder, 13. Strootman, 14. Maher, 15. v/d Vaart, 16. Maduro, 17. Emanuelson.

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuyt (liverpool), Jeremain Lens (psv), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

Aanval is simpel, Kuyt thuislaten, heeft niks meer te zoeken in Oranje. Hetzelfde geldt voor Lens, wat een beperkte speler is dat zeg. Ik had van Wolfswinkel de voorkeur gegeven boven de Jong omdat hij gewoon beter kan voetballen, maar goed, het zij zo.

18. Robben, 19. Huntelaar, 20. Van Persie, 21. Afellay, 22. John, 23. De Jong.

Omdat Maduro nu mee is kan je bijvoorbeeld Viergever inruilen voor Narsingh. Ook moet Willems gewoon mee als Pieters niet mee kan. Dan is er weinig keus over denk ik.

Maar goed, dit is slechts een illusie want iedereen weet dat van Bommel en Kuyt mee gaan. Dit ten koste van spelers die in de toekomst nog wat moeten bijdragen aan Oranje, iets wat Kuyt en van Bommel al een hele lange tijd niet meer doen en ook betrekkelijk heel weinig gedaan hebben. Sterker nog, we speelden ons beste voetbal zonder van Bommel en zonder Kuyt als voorwaarde basisspeler onder Marco van Basten. Bertje de angsthaas moet oprotten met zijn clausule 'wanneer er een topclub' langskomt. Wat denkt hij nu, dat al die topclubs geen tv's hebben? Zij zien toch ook het spel van Nederland? Die topclub gaat nooit komen voor Bertje.

Steek
v/d Wiel
Heitinga
Vlaar/Boulah
Pieters/Urby
De Jong
Sneijder
Robben
van Persie
Afellay
Huntelaar

Ik snap echt niks meer van Van Marwijk, eerst zegt hij dat die alleeb spelers oproept die regelmatig spelen en dan roept hij o.a. Cilessen en Maduro op. Vervolgens geeft hij Boerrigter niet eens een kans, en je kunt nu wel zeggen hij is geblesseerd geweest, nou Maduro dus ook.

Inderdaad, dan zegt van Marwijk dat Elia speeltijd moet krijgen, maar Afellay heeft ook in geen tijd gespeeld.

Kunt net zo goed ook Elia meenemen en laten zien dat je hem niet bent vergeten, vindt hem wel beter dan heel wat namen daar.

7 mei 2012 om 14:19

Afellay was geblesseerd, Elia was gewoon fit maar niet goed genoeg.
En Afellay heeft de laatste wedstrijden weer gespeeld.
Bovendien is Afellay 5 klasses beter dan Elia.

7 mei 2012 om 15:24

Eljero Elia is ook weer 5 klasses beter dan Jermain Lens die het een paar wedstrijdjes leuk heeft gedaan en zelfs 10 klasses beter dan Ola John... Van mij had Elia er best bij gemogen ondanks dat hij weinig speelt is het toch een speler met iets extra's. Daarnaast is het zo dat als je Afellay en Pieters oproept die beide niet of nauwelijks hebben gespeeld, waarom zou je Elia dan thuislaten?

bij sommige namen dan denk je toch ook van waar is die van marwijk mee bezig! ..een cilissen..zal vast een talent wezen maar wat heeft hij dit seizoen (kunnen) laten zien. een anita komt toch zwaar tekort ! een willems...hoe kun je! een de vrij leuke verdediger maar die is er ook nog lang niet. een lens? en als hij voor bouma kiest dan wil hij gewoon verliezen...en zo kan ik nog wel even doorgaan over deze voorselectie..hoop en denk dat de vertrouwde namen overblijven.

Wat mij betreft: dan maar geen tv kijken deze zomer. Die Van Marwijk mag wat mij betreft nog voor het EK ontslagen worden. Geld genoeg verdiend bij de Knvb, Bertje! Nu maar es een tijdje onbetaald de bijvelden van de FC Grachtengordel en de FC Euromast aanschoffelen.

Bert heeft duidelijk te veel gedronken..
Cillessen boven vermeer? niet te geloven zeg.
Hoe kan je wolfswinkel en bas dost niet roepen?
En laten we helemaal niet beginnen over bouma..

Ongelofelijk ….cillessen/mulder/bouma/de Vrij/willems……..volgens mij lopen er betere keepers en voetballers rond...................!!!!!!!!!!!!!!!

7 mei 2012 om 14:26

Als die er waren had hij ze toch wel geselecteerd. Vermeer of Cillessen of Mulder wat maakt het uit ze komen toch niet in aanmerking voor de definitieve selectie. Hij kiest met name spelers die in de Top Voetballen in de eredivisie bij Psv, Ajax, Twente, Feyenoord en Heerenveen. Van Marwijk houdt met name van PSV en misschien wordt hij daar wel coach ooit van na Advocaat dan.

Ik weet niet wat ik van deze selectie moet zeggen. Het is niveau van de verdedigers is echt weer bedroevend.. Bouma? Ik bedoel maar..
Daarnaast mis ik toch een heleboel goeie spelers die een goed seizoen hebben gedraaid. (clasie, Buttner, Dost). Ook is het mijn inziens onbegrijpelijk om de 2e keeper van Ajax te selecteren, terwijl de 1e (vermeer) zowat alles heeft gespeeld.

Voor deze stage zou ik zeker ook wel Theo Janssen, Boerrigter, Van Wolfswinkel, Dost, Clasie, Vermeer, Zoet, Vormer, Burnet en Gouweleeuw hebben opgeroepen al is het alleen maar om ze te bekijken tijdens de trainingen.

Dat Stekelenburg (AS Roma), Vorm (swansea City) en Krul (newcastle United) de drie keepers worden zal niemand verbazen denk ik.
In de verdediging zou ik gaan voor Boulahrouz (vfb Stuttgart), Van der Wiel (ajax), Heitinga (everton), Mathijsen (málaga), Vlaar (feyenoord), Buttner (vitesse), Pieters (psv) (2 RB, 2 LB, 3cv's)
Middenveld: Van Bommel (AC Milan), N. De Jong (city), Maduro (valencia), Sneijder (inter), Van der Vaart (tottenham), Maher (az), Emanuelson (AC Milan), Afellay (barcelona).
Aanval: Huntelaar (schalke 04), L. de Jong (FC Twente), R. Van Persie (arsenal), Robben (bayern), Boerrigter (ajax)

Dit zou mijn selectie zijn voor het EK, 3 Cv's met een Maduro die eventueel a;s het nodig is daar ook kan spelen, veel lopende en opkomende backs (buttner/v.dwiel), een ervaren blok op het middenveld voor de verdediging, creatieve aanvallende middenvelders en een afmaker in het zestienmetergebied.

Cillissen, bouma, willems en boulahrouz zijn echt lachwekkend. Hoewel cillissen waarschijnlijk een soort Fred Grim verhaal is denk ik, toch nog steeds lachwekkend.cilci

Ik vindt het met een aantal namen toch wel verassend (ook al is het voor een stage training);
Cilessen kiezen terwijl hij niet zoveel gespeeld heeft toch opvallend. Verder leuk voor Mulder maar denk niet dat hij ooit een keeper van het Nederlands Elftal gaat worden.

In de verdediging Bouma? Serieus deze heeft bewezen het niveau bij Psv al niet meer aan te kunnen had hij beter een test met Buttner of Nuytinck/gouweleeuw kunnen doen. Verder goed dat Willems erbij zit ik zou hem ook wel al op het Ek als linksback willen zien past perfect bij het Nederlands Elftal lekker een aanvallende back.

En in de aanval ben ik benieuwd wat de redenen van iedereen was want wat is de plek van Kuyt en Lens? Bij Psv heeft Lens laten zien beter te renderen in de spits dan aan de rechterkant en als hij voor die plek meegaat had ik liever een Dost of van Wolfswinkel gezien. Aan de rechterkant zou ik ook eerder voor Narsingh gaan dan Lens dus ook hier vind ik Lens nogal een opvallende naam.

Voor de rest gewoon de bekende namen die iedereen wel geselecteerd zou hebben.

Het is jammer dat er in de technische staf geen "ajacied" meer zit, dit is dan ook te merken in zijn selectiebeleid....

Bert diskwalificeerd zichzelf. Hij kwam altijd over als een man van duidelijke en logische keuzes, nu doet hij het tegenovergestelde. Een speler moet toch (in ieder geval) regelmatig in het 1e elftal bij zijn club uitkomen om in aanmerking te komen voor een selectie??? Ik kan 10 spelers opnoemen waar dat niet bij het geval is!

Bertje toch.... aandeeltjes in Philips zeker, moet PSV nu weer hofleverancier zijn???

Een bouma, strootman en wijnaldum hebben dit seizoen Niks gepresteerd... jaja, nu zal er vast wel 1 van afvallen, maar let maar op... strootmannetje -ouwe zuurpruim dat ie is- gaat gewoon mee straks.....

Waar is Theo Janssen? En wat doet Maduro bij de groep en Elia niet? Affelay snap ik nog, is gewoon een uitzonderlijk talent met een onfortuinlijk seizoen...

Bertje heeft veel uit te leggen vanavond in VI, want dit slaat werkelijk waar nergens op!

Ik vind vreemd dat Siem de Jong Boven Theo Janssen word geselecteerd. Theo zou toch wat meer kans maken dan Siem de Jong. Wel gezellig mogen de broertjes de Jong samen op Trainingskamp.

Mijn definitieve selectie zou er als volgt uitzien:

Keepers: Stekelenburg, Krul, Vorm

Verdediging: vd Wiel, Heitinga, Mathijsen, Emanuelson, Boulahrouz, Maduro, Bruma, Pieters

Middenveld: De Jong, v Bommel, Sneijder, vd Vaart, Anita, Maher

Aanval: Huntelaar, v Persie, Robben, Affelay, de Jong, Boerrigter

7 mei 2012 om 14:48

ik mies hier wel echt strootman

7 mei 2012 om 16:02

Strootman ipv Anita, en Vwolfswinkel ipv Affelay.+dat Pieters gebleseerd is

7 mei 2012 om 16:13

Wolfswinkel in plaats van Afellay serieus? 1 training bij Barca geld als 28 wedstrijden in Portugal want na Porto,benfica en Braga is er geen tegen stand voor Wolfswinkel.

Vind het ongelofelijk dat Buttner er niet in zit. Die jongen speelt de afgelopen weken gewoon heel erg goed, hij is ook ouder en meer ervaren dan een Willems.

Bouma? Dit vind ik ook echt gestoord. Die jongen is al niet goed genoeg voor Psv, laat staan Oranje, zelfs op zijn top was hij te licht.

Toen ik Bouma las wist ik het zeker, tijd voor een andere bondscoach.

7 mei 2012 om 17:44

Ja inderdaad als je tweede wordt op het WK kan je er weinig van.
Vreemd dat de Knvb jou nog niet benaderd heeft.

Ik hoop maar dat er nog spelers ingewisseld kunnen worden voordat Van Marwijk zijn namen aan de uefa door moet geven, want anders geeft de bondscoach met deze namen en een paar ontbrekende wel weer een brevet van onvermogen af. Hij neemt de topscoorder, de beste Nederlander in de eredivisie en de gootste doorbraak van het seizoen anders niet mee en selecteert een keeper die misschien 10 wedstrijden gespeeld heeft in het afgelopen seizoen. Maar wel weer allemaal ja-knikkers buiten de echte top meenemen. Wat een zwakkeling toch.

selectie voor het EK in mijn ogen:
Doel: Steek, Krul, Vorm
Verdediging: Van der Wiel, de Vrij, Heitinga, Vlaar, Pieters en Boula. (zou Maduro, Anita en Emanuelson meenemen als backup voor cv/lb, dus erg veelzijdig)
Middenveld: Strootman, Emanuelson, Maduro, Anita, Afellay, Van der Vaart, Sneijder, N. de Jong, van Bommel.
Aanval: Huntelaar, van Persie, Robben, Narsingh, Luuk de Jong.

Dan ziet de opstelling er zo uit:
Dm--- 1. Steek 2. Krul 3. Vorm
Rb--- 1. Vd Wiel 2. Boula
Cv---- 1. Heitinga + Vlaar, 2. de Vrij + Maduro
Lb---- 1. Enanuelson 2. Pieters
Cvm--- 1. Van Bommel + Strootman 2. Nigel de Jong + Anita
Ram--- 1. Robben 2. Narsingh
Cam---- 1. Sneijder 2. van der Vaart
Lam---- 1. van Persie 2. Afellay
Sp---- 1. Huntelaar 2. Luuk de Jong

Ik heb dit team ook mede gekozen vanwege de brede inzetbaarheid: vd vaart kan bv cvm, maar ook cam/lam. Van Persie kan bv behalve spits ook op de posities achter de spits uit de voeten. Maduro, Anita en Emanuelson kunnen allen cvm staan, maar Maduro kan ook cv/lb, Urby kan in feite overal behalve op doel en Anita zou ook lb kunnen spelen. Heitinga kan ook cvm, rb en boula kan ook cv.

Luuk de Jong vind ik een veel betere spits voor Oranje dan een Dost/wolfswinkel. Ervan uitgaande dat deze spelers niet vanaf het begin starten, brengt Luuk de Jong veel meer dan de andere 2. Als pinchhitter breng je met Dost/wolfswinkel een mindere uitvoering van Huntelaar. De Jong daarentegen heeft hele andere kwaliteiten. Hij kan bovendien als cam spelen en zijn werklust en loopvermogen brengen ook wat extras mee. Bovendien kent hij de groep al en is het een veel betere doelpuntenmaker dan de errste 2. Dat klinkt miss vreemd, maar neem Dost: 32 goals. Maar hij speelde alles als spits, de aanvoer was er veel beter Djuricic en narsingh zijn echte spelers die een assist geven. De jong speelde de gehele eerste seizoenshelft achter Janko. Alleen John is een ecte aangveer. Verhoek is dat ook maar die maakte nog weinig Twente minuten. De Jong speelde minder wedstrijden door blessures. Zie afgelopen zondag en de wedstrijden die hij miste laatst. Bovendien heeft hij slechts 1 seizoenshelft spits gespeeld, zeg zo'n 13 wedstrijden, Dost speelde er 33/34. Kort gezegd: de Jong heeft veel meer verschiledne kwaliteiten en heeft ook minder intikkers genaakt- kan du zelf wat creeren, hij kan op meerdere posities uit te voeten en kent zijn medespelers. Clasie vind ik verreweg de beste speler van het Nederlnadse seizoen en zou ik meenemen ipv Narsingh aangezien er genoeg spelers zijn die die positie, als Robben geblesseerd raakt, kunnen overnemen.

Van Marwijk spoort niet... Juist Boerrigter, Anita, Dost en van Wolfswinkel zouden mee moeten, iig op stage... Ik vrees voor dit EK, ik denk zeld dat van Marwijk niet eens met Huntelaar gaat spelen, maar alleen van Persie opstelt tussen Robben en die verdraaide Kuyt... Die laatste zou trouwens helemaal niet mee moeten...
En dan Cillesen ipv Vermeer? Dat is wel een hele vreemde gang van zaken...

7 mei 2012 om 14:44

Anita zit er wel bij... maar indd, ik zie het ook gebeuren dat die Huntelaar op de bank zet!

7 mei 2012 om 15:33

Oh, mijn fout... Laten we hopen dat hij dit EK wel de juiste keuzes maakt!

Zo te zien hebben we 16 miljoen bondscoaches, maar we hebben er maar één. Dat is de heer Van Marwijk. Je in hem verplaatsen en begrijpen waarom hij zus en zo doet is een kunst.

We moeten hier niet te zwaar aan tillen he jongens, het lijkt me namelijk waarschijnlijk dat Cillesen, Mulder, Bouma, Viergever, De Vrij, S. de Jong, John, Wijnaldum, L. de Jong en Narsingh zullen moeten wijken. Het overgrote deel hier lijkt geschokt dat Bouma geselecteerd is, maar dit betekent niet dat hij mee gaat naar het EK, maar dat Bertje hem van dichtbij wil bekijken. Dit staat los van prestaties dit seizoen.
Verder denk ik persoonlijk dat Willems (mocht Pieters niet op tijd fit geraken) serieus mee gaat naar het EK, op mij maakt hij een hele sterke indruk de laatste tijd.
Ik ben niet echt een fan van Vlaar en ik hoop dan ook dat hij thuis word gelaten, want die heeft meermaals aangetoond het niveau van Oranje niet aan te kunnen. Feyenoord is echt zijn top. Verder vind ik het werkelijk waar een prachtige selectie en ik hoop dat we die beker pakken!
Dit zou mijn opstelling zijn, met voetballend vermogen gecombineerd met diepte en snelheid op de flanken en dit alles voor een gedegen organisatie waar Nigel en Mark als slot op de deur fungeren.

PS. Grappig dat we 3 de Jongs in onze voorlopige selectie hebben (nigel, Siem en Luuk)

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijssen
Urby
N. de Jong
Van Bommel
Robben
Van Persie
Afellay
Huntelaar

Bert is gek geworden en inconsequent!!

Ik ben blij dat die inziet dat Elia niet mee hoeft, maar dat is met de reden dat die niet speelt..
Wat doen Cillesen en Maduro dan in deze voorselectie ???

- Vermeer is beter dan Cillesen en al helemaal dan Mulder!
- Volgens mij speelt Theo Janssen na de winterstop een stuk beter dan Wijnaldum
- Buttner niet! (heeft niks met de play-offs te maken, want Arjan Robben staat er ook bij, die heeft CL finale)
- 32 goals niet in een selectie van 36 man.. helemaal idioot!
- Boerrigter heeft veel meer waarde dan Ola John als je met Huntelaar wil spelen! Maar ik zie van Marwijk er voor aan om Huntelaar wissel te zetten dus dan is het weer niet zo gek gedacht.
- Waar is Bruma ?
- En dan nog het meest lachwekkende: Wilfred Bouma... hoe haal je het in je hoofd?

Ik roep het al weken lang en doe het nog maar een keer:

Dit ek wordt 1 groot fiasco ... om te beginnen met een gelijkspel tegen de Denen!

1. Duitsland
2. Portugal

Nederland... naar huis!

7 mei 2012 om 14:53

Is goed Shenkie. We spreken elkaar wel naar de poulefase. Het zal niet makkelijk worden, maar zo dramatisch hoeft ook weer niet.

1. Cillesen en Mulder worden er nu alleen maar bijgehaald, zodat de spelers ergens op kunnen schieten. Cillesen heeft ie al eens uitgenodigd, daarom krijgt die waarschijnlijk voorkeur boven Vermeer.
2. Buttner en Willems zijn gewoon nog niet ervaren genoeg. Daarom nodig hij Bouma uit. Omdat hij denk ik wil zien hoe die het doet als linksback. Ook omdat Pieters niet fit is.
3. Dat is een keuze maken tussen De Jong en Dost. Wat heeft je voorkeur? De Jong heeft bijna een half seizoen niet in de spits gestaan en heeft er ook gewoon 25 inliggen.
4. Boerrigter is net terug van blessure en speelde vorig jaar nog bij Rkc. Heeft helaas niet standvastigheid kunnen tonen. Denk persoonlijk dat Ola John ook niet meegaat.
5. Bruma? Heeft zich ook nog niet echt bewezen. Dan lijkt Vlaar me een beter alternatief. Is ook echt een knoest van een vent geworden. Heeft ie echt aan gewerkt.

Zo onlogisch is het allemaal niet.

7 mei 2012 om 15:54

1. Zodat ze ergens op kunnen schieten ?? Haha.. Dan hadden ze ons ook wel kunnen nemen, kom op zeg, dan kies je toch voor het beste.. en dat heeft van Marwijk in zijn ogen ook gedaan, maar die 2 zijn toch niet beter dan Vermeer en Zoet? Kom op man!
2. Willems zit er toch ook bij? En voor Bouma kan jij ook 10 betere alternatieven als linksback noemen... Dus Bouma is gewoon voor het centrum, maar in beide gevallen slaat het nergens op!
3. Er wordt geen keuze gemaakt tussen spelers.. wat maakt het nou uit of je er 36 of 37 meeneemt... Dost hoort gewoon een kans te krijgen! 32 goals!! Klaar uit!
4. Boerrigter komt net terug van een blessure... Ja dat komt Affelay ook! Boerrigter in vorm is beter dan John .. en in combinatie met Huntelaar veel belangrijker!
5. Vlaar ben ik met je eens dat die beter is dan Bruma! Maar vind Bruma vooral verrassend omdat die daar zo lang aan vast heeft gehouden... speelt rechtsback bij hsv ;

Engeland zou blij zijn als ze Dost hadden!

Even voor de duidelijkheid, we hebben heel 2011 niks gepresteerd! En van Marwijk blijft maar vast houden aan zijn 4-2-3-van Persie ..

Wij spreken elkaar inderdaad na de poulefase! ;

Denk dat Boerrigter geen kans krijgt omdat hij sukkelt met blessures

7 mei 2012 om 14:45

Wat doet Maduro er dan ?

ongelofelijk mijn vertrouwen was al zeer laag in van Marwijk maar dit kan je gewoon Niet serieus nemen.
Het meeste is al aangestipt maar toch wil ik het nog een keer aanstippen. Waarom nodigt hij Bouma/willems/john/wijnaldum/lens/vlaar /kuyt/vanbommel enz uit?

Ik begrijp er echt helemaal niets van. Kuyt is echt een zeer beperkte speler en heb je helemaal niet aan, moet het vooral hebben van werken en gezien zijn leeftijd is dat ook niet meer zoals het geweest is.

Dan Lens die komt toch echt te kort is super wisselvallig en totaal niet technisch. Dan nog liever Elia.

Ik had ook liever Buttner gezien voor Bouma. Heeft toch een aardig seizoen achter de kiezen dit iit tot Bouma die maar net het Niveau van PSV aankan.

Als je dan jonge spelers mee wilt nemen dan moet je ook Van Rhijn mee nemen heeft veel meer gepresteerd dan Jetro Willems.

Dan voorin waarom Ola John? En geen Boerigter? Heeft toch minimaal even goed gepresteerd. En dan heb ik het nog niet eens over Dost of Van Wolfswinkel?
Zelfde geldt voor Wijnaldum speelt echt zwaar onder de maat bij Psv.
Naja het is en blijft Van Marwijk he, die wil geen voetbal zien.

Nog een noot......2 jaar geleden klaagde men steen en been dat Ooijer mee ging naar Zuid-afrika, omdat die geen club had. Toch heeft ie daar wat gespeeld en heeft niemand daarover geklaagd. Als BvM bijvoorbeeld Willems daar had neergezet, had het misschien anders kunnen uitpakken. Ervaring is soms toch doorslaggevend. Stel dat er een linksbenige (reserve)centrumverdediger geblesseerd raakt, dan zou Bouma wel eens meegenomen kunnen worden. Op zich niet eens zo raar, er zijn niet veel daarvan. Trouwens, Bouma is ook nog eens een rustige jongen, nooit problemen, geen gemekker op de bank. Ik kan zijn selectie daarom wel begrijpen, maar ben zelf ook geen fan van Bouma. Doe mij maar gewoon lekker De Vrij en Vlaar als stand-ins voor Heitinga en Mathijsen!

Doel:
Maarten kan ik begrijpen is gewoon de beste keeper die er nu is,krul is een geweldig talent moet mee zelfde geld voor Michel. Ik vind de uitnodiging van Jasper opvallend. Jasper heeft maar een paar wedstrijden in de beker gespeeld waarin hij ook niet goed keepte. Ik zag veel liever Jeroen Zoet daar staan keept echt geweldig bij RKC is daar een sterkhouder en ook nog 3 jaar jonger.
Verdediging:
Dit blijft natuurlijk een zorgen kindje maar vind het ook weer niet opvallende name die er staan op Bouma na leek het voor mij logisch, 3 spelers zullen hier afhaken Bouma,vlaar en De Vrij. Bouma omdat hij het niet meer aan kan en Vlaar en De Vrij zijn niet beter dan de centrale verdedigers die er nu staan. Ik zou Wiel, Boularhrouz,heitinga,mathijsen,viergever,pieter en Willems mee nemen; Wiel omdat dat de beste rechtsback is, Boularhrouz omdat hij de 2de beste rechtsback is en ook nog centraal kan spelen, Heitinga beste Cv,viergever speelt een goed seizoen en is al beter dan Mathijsen scheelt niet veel,mathijsen moet zijn laatste paar interlands spelen,pieters beste Linksback en Willems omdat hij in potentie de top gaat halen en nu al een basisplaats heeft bij PSV verdedigend en aanvallend erg sterk. Zo heeft Bert spelers die ook op andere positie's kan spelen achterin.
Middenveld:
Op het middenveld zijn wel een paar opvallende namen;siem en Maduro vind ik opvallend hebben niet geweldig gespeeld daar in de plaats kun je toch Clasie en Fer mee nemen deze 2 hebben alle bij erg veel talent de een heeft een beter seizoen dan de ander maar in potentie zijn het wel Nl-elftal waardige speler terwijl Siem en Maduro dat niet zijn. Ik vind de namen Afellay,bommel,nigel,sneijder,vaart,strootman en Emanuelson niet opvallend die horen er ook gewoon bij en dan kunnen Maher en Wijnaldum onderling uitvechten wie de back-up CAM wordt ik zou kiezen voor Wijnaldum puur omdat hij die Drive en Drang naar voren heeft wat onvoorspelbaar is(som ook nog eens voor zich zelf).
Aanval:
Ik vind het opvallend dat Bas en Ricky er niet in staan spelen een geweldig seizoen. Klaas,robin en Arjen horen er gewoon bij spelen een geweldig seizoen. Dirk moet niet mee is te voorspelbaar geworden en heeft het alleen nog maar van het harde werken en dan komt nu een interessante situatie want je hebt een heleboel spelers die dicht tegen elkaar aanzitten; Lens,de Jong,narsing en John. Lens is de motivatie geworden om nog naar het stadion te komen doet het geweldig en verdient de uitnodiging,de Jong heeft 25 doelpunten gemaakt en heeft een hoop potentie,narsing heeft 20 assist gegeven en als je met Huntelaar speelt in de spits kun je hem wel gebruiken en John ja speelde eerst goed maar is diep afgezakt met als diepte punt tegen Ajax maar potentie heeft hij wel verder vind ik het meer dan normaal dat Derk niet mee gaat heeft een zware blessure gehad. Mijn 23-selectie spelers zouden zijn;
Doel:
Maarten Stekelenburg (AS Roma),tim Krul (newcastle United),michel Vorm (swansea City)
Back-up Jeroen Zoet (rkc Waalwijk/psv)
verdediging:
Gregory van der Wiel (ajax),john Heitinga (everton),nick Viergever (az),erik Pieters (psv),khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart),joris Mathijsen (málaga),jetro Willems (psv).
Middenveld:
Ibrahim Afellay (barcelona),mark van Bommel (AC Milan),kevin Strootman (psv),urby Emanuelson (AC Milan),nigel de Jong (manchester City),wesley Sneijder (internazionale),rafael van der Vaart (tottenham Hotspur),georginio Wijnaldum (psv)
Aanval:
Klaas Jan Huntelaar (schalke 04),robin van Persie (arsenal),arjen Robben (bayern München),luciano Narsingh (sc Heerenveen),luuk de Jong (FC Twente) of Jermain Lens(psv).

Dit moet BvM dus een beetje in gedachte hebben denk ik.
Nou, dan weet ik wel bijna zeker dat we 1e ronde het moeilijk gaan krijgen.

Willems tegenover een CR7 of Nani.
Ik wil er niet eens aan denken.
Kuyt moet zeker heel de wedstrijd aan die linkerflank terugvallen om te helpen.
Dat is zeker het idee om Kuyt mee te nemen.

Dit wordt een hele lastige groepsfase.

Stekelenburg
VDW
Heitinga
Matthijssen
Willems
v.Bommel
d.Jong
Robben
Sneijder
Kuyt
v.Persie

ik ben er niet tevreden over, wie verzint het om bouma mee te nemen?!?!

ook is het erg opmerkelijk dat cillisen de voorkeur krijgt boven vermeer, lijkt mij persoonlijk erg pijnlijk.
dost moet mee, na zo'n geweldig seizoen kan je het niet maken om hem niet te laten mee-trainen.

Ghihi geweldig 16 miljoen bondscoaches laten weer van zich horen .

Wat is dit nou?! Bouma gaat mee? Bedoelen ze niet bruma? En ik begrijp nog steeds niet dat luuk de jong boven ricky van wolfswinkel word gekozen. Ricky van wolfswinkel heeft zich dit seizoen op bijna alle punten verbetert en hij heeft bewezen een grotere kompetitie aan te kunnen. En luuk de jong moet dat eerst maar eens bewijzen. Ook vind ik dat John niet mee hoeft hij is nog lang niet konstant genoeg neem boerrigter maar mee daar heb je veel meer aan!

Kuyt meenemen is belachelijk. Echt bedankt voor je werk en inzet hoor Dirk. Maar je komt tegenwoordig geen lantaarenpaal meer voorbij.

Raar dat Cillisen wel word opgeroepen en Vermeer niet want ik weet daar echt goeie reden voor. Verder vind ik het wel een beetje belachelijk dat de topscorer van de eredivisie met 32 goals niet eens word opgeroepen en dat Wolfswinkel niet een kans krijgen om zich te laten zien. Boerrigter kan ik enigszins begrijpen want die man is jammer genoeg weer geblesseerd en ik denk dat Janssen ook wel had meegenomen worden maarja.

Clasie, van Wolfswinkel, Dost, Bruma en Buttner hadden er van mij bij mogen zitten. Bouma, de Vrij, Mulder en Vlaar kun je wat mij betreft weg doen. Ook bizar dat Cillessen verkozen wordt boven Vermeer.

7 mei 2012 om 15:09

Nog een beetje ongesteld van gister dat je alle Feyenoorders niet goed genoeg vind voor Oranje?

Je moet je PSV bril wel af durven doen he. Willems en Bouma kunnen het niveau van de eredivisie nog nouwelijks aan dus waarom oranje wel? De Vrij Vlaar en Mulder hebben dit seizoen laten zien dat ze het wel aankunnen! Ookal schat ik de kansen voor de Vrij en mulder klein in op het EK omdat ze nog nooit eerder geselecteerd zijn.

7 mei 2012 om 15:29

Willems kan het niveau nauwelijks aan? heeft nu 20 wedstrijden gespeeld en er 2 slecht gespeeld dus je gaat me toch niet zeggen dat hij het niveau niet aan kan en bij die 2 wedstrijden was het de schuld van Mertens. Ik vind Mulder niet echt een goede keeper Zoet is bijvoorbeeld beter en het talentvolst. Ik vind dat Marwijk wel rare spelers heeft opgeroepen.

7 mei 2012 om 15:52

Woow waar heb last van. Is gewoon mijn mening hoor. Voor Mulder, de Vrij en Vlaar hebben we vele betere spelers dus vandaar. Overigens zeg ik ook dan Bouma er niet bij hoort en Willems waarschijnlijk ook niet. Maar andere opties zie ik niet.

7 mei 2012 om 15:58

@ Matroo

Denk even wat langer na joh. Hij zegt notabene dat hij Clasie graag erbij had zien zitten Waar is dat calimero gedrag voor nodig dan, wat kinderachtig he..

Ik vind het echt onbegrijpelijk dat hij spelers als: Cillessen, Mulder, Bouma (!), Viergever, Willems (!), Anita, Siem de Jong, Maher, Wijnaldum, John, Lens, Narsingh selecteert.

Zeker spelers als Bouma, Cillesen Willems en wijnaldum hebben dit seizoen maar weinig laten zien, en hun vorm totaal niet gehaald. Willems is dan uitzondering omdat hij pas net komt kijken..

Spelers als Mulder, Viergever, Anita, De Jong, Maher, John, Lens en Narsingh kun je selecteren maar ik ga er wel vanuit dat 90% hiervan het niet gaat halen. Ik denk dat John en Maher nog de meeste kans maken op een selectieplek.

Wel apart dat je de reserve doelman van ajax wel selecteert maar de eerste keeper niet :S.

Streep Erik Pieters maar vast weg heeft net aangegeven het EK niet te halrn door zijn blessure (zie twitter)

Zeer blij met Jetro Willems deze jongen gaat vele nog verbazen

7 mei 2012 om 15:15

Op basis waarvan? Hij is fysiek niet erg sterk, ik vind dat hij ook niet echt gif in zijn acties heeft. Op basis waarvan vind jij Büttner minder dan Willems?

7 mei 2012 om 15:28

Het is mooi voor zo'n jonge jongen dat hij dit al mag meemaken. Maar vergeet niet dat deze jongen een jaar geleden nog bij Sparta Rotterdam speelde en in de zomer een jeugd EK met oranje onder de 17 speelde. Het is een onwijs groot talent, met ontzettend veel potentie. Maar dit toernooi komt simpelweg te vroeg voor Willems. Hij is nog niet klaar voor het echte grote werk. Zoals Vitesse20 ook al aangaf is hij fysiek niet erg sterk, en we moeten geen risico nemen op een eindtoernooi. Nee, wat mij betreft mag hij de trainingen meemaken maar daarna mag hij terug naar huis keren.

Pieters doet dus definitief niet mee met het EK, zo meldt hij op zijn eigen twitter account. Had Büttner toch wel graag willen zien.

7 mei 2012 om 15:17

Misschien komt die alsnog dan.

7 mei 2012 om 15:21

Mag het toch hopen. Zou lachwekkend zijn als Bertje alsnog Drenthe meenemt, of Emanuelson voor de linksback-positie.

7 mei 2012 om 15:53

Nu Pieters zich afmeld zal hij toch serieus nog een LB moeten oproepen in zijn plaats en ik denk dat hij dan gaat voor Büttner, Blind of Braafheid en dan maakt Büttner by far de meeste kans.. En ik vind Büttner ook beter dan Willems.. Maar we zullen zien.. Ik denk dat hij Anita en/of Emanuelson meeneemt als reserves voor zowel LB als CVM en in Emanuelson's geval ook als Cam..

Een speler als Maduro kan ik nog wel begrijpen. Maduro is multi functioneel en een sterke kerel. Kan als CVM en als CV spelen.

Spelers alls Cillissen, Mulder, Bouma, Siem de Jong kan ik niet begrijpen.
Siem komt te kort voor de spits (ten opzichte van de anderen) en op het middenveld is die te slecht en te traag in de handeling.

Anita is ook multi inzetbaar. Verder is Viergever een enorm goede CV die misschien wel naast Heitinga gaat spelen.

Opvallend dat spelers als Vermeer, Bruma, Afellay en Buttner er niet bij zitten.

7 mei 2012 om 15:17

Afellay zit er wel degelijk bij.

7 mei 2012 om 17:01

Sorry. Ik keek bij aanvallers en zag hem daar niet staan. Opeens staat hij weer bij middenvelders hahaha.

@skila87:

Bij middenvelders staat ook Siem de Jong. Sommige zeggen dat hij meemoet, maar hij is als middenvelder te traag in de handeling en als spits te slecht ten opzichte van Van Wolfswinkel, Dost, zijn broertje Luuk, Huntelaar en van Persie.

Verder zou ik Luuk de Jong eerder meenemen aangezien hij voetballend de beste is en er ook veel scoort dit seizoen. Dost is een afmaker pur sang en vind hem geen echte goede voetballer. Ricky van Wolfswinkel presteert helemaal niet zo heel bijzonder. Scoorde geloof ik 11 doelpunten waarvan de helft pingels waren.

Gouweleeuw miste ik zelf ook. Samen met Jeffrey Bruma!

7 mei 2012 om 15:22

Siem de Jong?? Luuk de Jong neemt hij mee. Verder vind ik persoonlijk Bas Dost en van Wolfswinkel beter dan Luuk de Jong.

Ik denk dat ook een grote afwezige Gouweleeuw is. Is een hele goede verdediger (heeft hij dit seizoen bewezen).

Erik Pieters kan EK vergeten. Zie @_erik_pieters_ op twitter

waarom willems die komt nu al te kort voor psv en dan kan die wel in het nl eftal? dacht het ff nie

7 mei 2012 om 15:24

Willems komt tekort voor Psv? hij is nu al beter dan Pieters en is dat een e beetje lichtpunt waarom iemand naar het stadion komt. Willems is beter dan elke linksback die ajax heeft zelfde geld ook voor Pieters.

7 mei 2012 om 15:34

Wat praat jij man? Beter dan Pieters? Laat mij niet lachen zeg. Willems is beter dan elke linksback die Ajax heeft? Zelfs Blind schat ik nog hoger in dan Willems, en Boilesen helemaal. Volgens mij kijk jij wel heel erg door een Psv-bril heen.

7 mei 2012 om 15:42

Met jou praat ik niet omdat je boos bent dat Buttner niet mee doet.
Willems is 18 jaar heeft EL ervaring,knvb Beker gewonnen,is de beste verdediger van PSV zowel aanvallen als verdedigend beter dan Boilesen en Blind terwijl Buttner een verkapte linkermiddenvelder is.

Deze bondscoach is niet meer serieus te nemen. Ik denk dat die eerst een paar jointjes heeft gerookt voordat die deze selectie maakte. Een andere verklaring heb ik hier niet voor. Hoe kan je nou Bouma en de wissel keeper van Ajax selecteren. Onbegrijpelijk! Ben ook benieuwd of Johan Derksen hem vanavond nog gaat verdedigen.

Ik denk dat buttner nog wordt opgeroepen voor de trainingstage lees net op twitter dat Erik Pieters niet mee gaat naar het ek! Heeft slecht nieuws gekregen uit het ziekenhuis. Het ek zit er niet in voor hem.

Damn hij kiest gewoon Cilesen boven Vermeer!! Haha Frank denkt dus gewoon duidelijk wat anders dan van Marwijk. En met hem vele anderen. Oke, het is een fantastische lijnkeeper hoor Vermeer, maar buiten dat maakt hij op elk vlak fouten.

En zo'n 36 man voor een trainingsstage slaat ook nergens op. Hij weet allang wie hij meeneemt en wie niet. Die spelers moeten dan rechtsomkeert vertrekken straks. Had je beter niet geselecteerd kunnen worden dan zo'n teleurstelling krijgen van meegaan en dan weer weggestuurd worden.

Vanavond voetbal international met Bert van Marwijk!! Dan kan Johan Derksen het volk vertegenwoordigen voor deze keer door Kuijt uit Berts hoofd te praten en van Persie en Huntelaar allebei op te stellen.

7 mei 2012 om 15:22

Inderdaad, en gelijk even vragen waarom Willems wel en Büttner niet. Bouma mag ook wel uit Bert's hoofd gepraat worden hoor!

Veel discussie over Vermeer niet en Cillessen wel, maar Cillessen is nog een stuk jonger, en een stuk rustiger. Daarnaast denk ik dat geen van beide überhaupt kans zou maken op een definitieve plek. Stekelenburg, Krul en Vorm zijn gewoonweg stukken beter, en presteren ook op hoger niveau.

Drama selectie meer zeg ik niet kelere als je wissel speler bent bij je club kom je gewoon in oranje kan echt niet , maar goed ik zie Nederland ook niet ver komen hoop t wel maar heb er geen vertrouwen in.

hahaha geen vermeer en Cillessen wel hopen dat de Boer ook zijn voorkeur veranderd!

Ik vind het echt belachelijk dat Bas Dost niet is opgeroepen en Luuk de Jong wel. Een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten en Dost heeft laten zien dit beter te doen dan Luuk de jong. Veel mensen roepen ook dat Luuk de Jong Veel beter kan mee voetballen, hier ben ik het totaal niet mee eens Dost heeft in het mee voetballen dit seizoen (dankzij Gerald Sibon) hele grote stappen gemaakt.

7 mei 2012 om 20:19

Een spits word helemaal niet afgerekend op zijn doelpunten. Dost en de Jong zijn gewoon andere types spits en Dost is een type Huntelaar en die heb je niet nodig als je de echte al hebt.

7 mei 2012 om 20:25

maar volgens mij vinden veel Luuk de Jong een type v Persie en die hebben we ook al dus is die ook niet nodig?

7 mei 2012 om 20:38

Van Persie is een meevoetballende zwervende spits. De Jong is meer een type Kluivert, een complete spits (sterk in de lucht) die een beetje kan meevoetballen. Al is ie bij lange na niet zo goed als Kluivert.

Waar is Youri Rose? Zo'n type hebben we niet op de jong na!

@vitesse20 ik zeg nergens dat Willems beter is als Butnner maar Willems is geselecteerd en butnner niet ..verder vind ik Willems meer een echte verdediger, waar ik denk dat Butnner het middeveld nog well is in de weg zou kunnen gaan lopen. Verder vind ik Butnner ook beter maar is niet geselecteerd zo simpel is het.

7 mei 2012 om 15:36

Maar je zegt dat je erg blij bent dat Willems geselecteerd is. Als Nederlands Elftal fan zou je toch blij moeten zijn als de beste geselecteerd worden? Ook in deze post geef je aan dat je Büttner beter vindt, waarom zou je dan blij zijn met Willems?

wat een bout selectie weer zeg van Van Marwijk. Hier ga je de titel niet mee winnen.

Wat mij betreft scheiden de wegen van Bertje en Oranje na het EK. Hij heeft top gepresteerd hoor, maar ik denk dat het huwelijk lang genoeg heeft geduurd

Ronduit belachelijk dat Kenneth Vermeer, Bas Dost en Ricky van Wolfswinkel niet zijn uitgenodigd voor deze trainingsstage.
Vermeer die een goed seizoen heeft gedraaid met Ajax, met als beloning de landstitel.
Dost die over de 30 goals heeft gemaakt, en daarmee de topscoorder is geworden van de Eredivisie.
Van Wolfswinkel die ook n aardige seizoen achter de rug heeft met Sporting Portugal, en regelmatig met topclubs in verband wordt gebracht.
Heel raar dit!

Met deze selectie kom je niet langs Duitsland of Spanje. Dat is 1 ding wat zeker is tjonge jonge hoe kun je Ricky van Wolfswinkel thuislaten of Bas Dost. Verkeren beide in de vorm van hun leven.

7 mei 2012 om 15:43

Ricky???? hahahah tegen pacoes de fereira schiet ik ze er ook wel in man hahahahahha

Inmiddels is ook bekend dat Pieters zich heeft afgemeld bij Van Marwijk voor het EK. Willems, Büttner, Anita, Emanuelson, Martins Indi kunnen daar allemaal spelen. Wel jammer, nu hebben we ech een serieus probleem op de linksback-positie.

Bert je mag Pieters alvast schrappen want dat word hem niet...

Ik kan best begrijpen dat Boerrigter niet geselecteerd is.. IK vind nog steeds dat hij het meer verdiend dan Kuyt dit seizoen, maar door die langdurige blessure heeft zich gewoon niet genoeg kunnen bewijzen voor Van Marwijk waarschijnlijk..wat doet Bouma overigens in die selectie? Ook Cillessen staat daar voor jan-joker omdat Vermeer toch echt het hele seizoen op doel stond en zeker in het laatste deel van de competitie geweldig gekeeped heeft..

In ieder geval zit Anita erbij, speler die het zeker weten heeft verdiend!! Nu nog Dost eigenlijk.. Waarom zou de Jong wel erin mogen maar de topscoorder niet, terwijl ze beide in dezelfde competitie spelen..?

Mijn selectie:
DM: Stekelenburg, Krul, Vorm
RB: Van der Wiel, Boulahrouz
CB: Heitinga, Mathijsen, Vlaar, De Vrij/viergever
LB: Büttner
Lb/cvm: Anita, Emanuelson (cam of LAM kan ook)
Cvm: Van Bommel, N. De Jong, Schaars/strootman
Ram: Robben, Narsingh
Cam: V. Persie, Van der Vaart
Lam: Sneijder, Affelay
SP: Huntelaar, L. de Jong

Bouma of Maduro neem je natuurlijk niet mee vind ik, Bouma heeft bagger gespeeld dit seizoen en Maduro heeft amper gespeeld volgens mij. Viergever of De Vrij dan. Links moet je nu wel Büttner oproepen of je wilt met Blind in zee gaan.. of Braafheid die 0 presteerd.. dan heb je met Anita en Emanuelson twee veelzijdige spelersdie meerdere posities kunnen bezetten, Anita zou ook nog RB kunnen als nodig is of centraal achterin. Narisingh is de perfecte voetballer voor een spits als Huntelaar en heeft een goede voorzet. Mocht het spel van Robben stuk lopen is hij een goed alternatief. V. Persie zal achter Huntelaar niet veel doelpunten maken, maar komt in deze opstelling meer tot zijn recht dan in de spits.. Anders heb je met van der Vaart een goed alternatief.. Aangezien Dost niet is geselecteerd gaat Luuk dan maar mee helaas.. Strootman of Schaars dan nog mee (ik prefereer Schaars, heeft meer ervaring)..

Stekelenburg
v/d Wiel
Heitinga
Mathijsen
Büttner
N. de Jong
v. Bommel
Robben
v. Persie
Sneijder
Huntelaar

Waarom zou van Marwijk kiezen voor een Bas Dost de topscoorder uit de eredivisie. Nee mensen dat zien wij verkeerd die moet je thuis laten hahahahahaha. Zelfde als de eeuwige strijd om te kiezen tussen Huntelaar of van Persie. Hij verkiest toch weer van Persie die geen deuk in een pak boter trapt. Van persie is een clubvoetballer geen teamspeler voor het Nederlands elftal. Huntelaar is een killer, heeft hij ook wel diverse malen al bewezen in het Nederlands elftal tevens ook topscoorder in de bunder liga. Dat word je niet zomaar. Dezelfde strijd is er ook altijd tussen Sneijder en van der vaart waaruit van Marwijk geen keuze kan maken. Laat ze gewoon beide spelen dat deden ze al jaren bij Ajax. Die twee vinden elkaar blindelings. Word altijd gesproken dat spelers te weinig speeltijd hebben gemaakt bij de club, dit is complete nonsens. Want kijk naar Kuijt die heeft nauwelijks gespeeld bij Liverpool de laatste tijd maar is wel een basis speler neem dat maar van mij aan, omdat van Marwijk goede vriendjes is met de bondscoach. Als ik prof voetballer zou zijn en hij met mij zou spelen zoals hij dat met meerdere spelers doet, had ik gezegd van Marwijk bekijk het lekker zoek voor mij een ander. Hij speelt met mensen en niemand buiten de vaste kern is zeker van een plaats. Iedere keer weer een ander elftal ze hebben niet eens de tijd om aan elkaar te wennen. Deze EK is Nederland weer kansloos. Tegen Duitsland krijgen ze net zoveel slaag als ze hebben willen. Nederland - Duitsland 0-3

Ik begrijp toch echt niet hoe Jasper Cillisen en Mulder hier boven Vermeer eindigen. Hij mag z'n slechte momenten hebben gehad, maar sinds hij goed is gaan keepen heeft Ajax niks meer verloren hij heeft d ebeste reflexen van de keepers in de Eredivisie. Ja Mulder heeft een goed seizoen gedraait, maar due maakt nog vaker fouten dan Vermeer deed. Cillissen selecteren is gestoord, tenzij hij bij alle trainingen van Ajax is geweest en een andere mening had dan Bergkamp en De Boer dan zit hij gewoon goed fout.
De verdediging klopt ook gewoon niet, zeker nu Pieters nu niet speelt moet hij Buttner der bij halen en Van Rhijn en Bruma had boven De Vrij en zeker Bouma moeten eindigen.
Het middenveld klopt volledig, dat heeft hij goed voor elkaar Theo Janssen had ik in plaats van Maduro mee genomen iedereen heeft gezien dat hij een beslissende pass kan geven en dat vaak doet. Derk Boerrigter had mee gemoeten de enige speler die van links een voorzet kan geven snel is en een actie heeft. Kuyt is ook wel klaar, maarja Dost en RVW moeilijke beslissing, maar Van Marwijk zet hem zelfs nog in de basis ook. Ik zie Oranje het liefst zo.

Indeze rol komt Sneijder de bal halen bij De Jong en de verdediging en verzet het spel naar VDV die de een heerlijke bal geeft aan Arjen, Kjh, of Persie.

Steek
Greg
Heitinga
Vlaar/ Vierg
Buttner
Nigeldejong
Robben
Raffael Van
Sneijder
KJH
RVP

Dat Cillissen de voorkeur krijgt boven Vermeer snap ik niet helemaal. Dat Boerrigter niet meegaat snap ik wel. De man heeft te weinig wedstrijden gespeeld om hem echt te kunnen beoordelen. Dost gaat ook niet mee en ook dat snap ik wel. Ondanks dat hij topscorer is heeft hij niet echt kunnen overtuigen. Het grote probleem wordt de positie op linksachter nu Pieters niet meekan.

Overigens kan ik ook niet vatten dat Theo Janssen niet meegaat. Die zou de perfecte spelverdeler en aanjager kunnen zijn.

Van Marwijk zal zijn redenen wel hebben, zoals hij overal zijn redenen voor heeft.

Ik vind het echt raar dat spelers moeten spelen bij hun club om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal, en dat hij dan opeens Cillesen selecteert. En waarom kiest hij voor Bouma als je ook Bruma nog hebt?

Best raar toch dat Cillisen voorkeur krijgt boven Vermeer ik kan niet zeggen wie beter is maar het is een feit dat Vermeer vaste keeper was bij Ajax. Maar misschien denkt hij aan de toekomst

7 mei 2012 om 16:29

Oh dus ook toen van Basten Stekelenburg als 2e keeper had. Had jij Vermeer geselecteerd?

mooi dat viergever erbij zit, heeft een erg goed seizoen gedraaid bij Az.. rare namen zitten ertussen, maar dat is gewoon opvulling. De beste spelers blijven over, dus ga ervan uit dat mensen als mulder, cilissen, bouma, willems en wijnaldum afvallen

ik had toch eerder Ooijer meegenomen inplaats van Bouma.
sjonge jonge , dit kun je toch niet menen om Bouma mee te nemen!

En ik vindt dat Seedorf ook een kans verdient was één van de betere tegen Barca en heeft een schat aan ervaring.

Sommige hoor ik zeggen dat ze Maher niet mee moeten nemen. Ik zou hem juist wel meenemen, wat een speler is dag zeg.

Veder hoeven spelers zoals een Bouma, Mulder, Kuyt, Anita niet mee te gaan.

Ook snap ik niet dat veel mensen Anita mee willen, die gast gaat het tegen een Portugal en Duitsland nooit van zijn tegenstander winnen.

Niet verrassend de 36 namen en natuurlijk onze nieuwe linksback voor oranje
jetro willems wat heeft die jongen een progressie gemaakt dit jaar

Ik denk dat Xavi, Fabregas, Iniesta en co al bang worden van deze namen!!

Bertje gaat nu toch echt verkeerde keuzes maken, Bouma? Maduro? Vlaar? Cillissen? Willems?

had dan deze spelers meegenomen: Bruma, Vermeer, Clasie en Buttner..

Achja, al deze spelers zullen toch niet aan bod komen, ik hoop alleen dat hij van Persie en Huntelaar durft op te spellen!!

van Rhijn heeft zich bewezen tegen Nani, die we volgende maand weer tegenkomen. De verdedigers die Bert nu oproept hebben zich enkel bewezen tegen Frank Demouge en Tim Vincken..

hey jongens dit is maar de Voorselectie he geen zorgen maken is enkel maar om een leuk trainingspotje te spelen bouma en mulder vallen zeker af ;

Er zal niet veel veranderen in de basisopstelling ten opzichte van het WK twee jaar terug. Er zitten wel opvallende namen in de voorselectie.

Cilessen? Bouma?? Had echt niet gehoeven hoor.

Kuyt mag je wel vervangen door Narsingh of Ola John, jammer voor hem want het is gewoon een hele harde werker en die heb je altijd wel nodig, zeker op zo'n Ek.

Wijnaldum? Waar wil je die neerzetten??

Wel leuk dat die jonge jongens als Maher, Willems etc. er even aan mogen ruiken maar het is denk ik nog te vroeg voor ze. Emanuelson gewoon op linksback.

Ben benieuwd naar hoe Bert het zal aanpakken de aankomende weken, wie er thuis mogen blijven lijkt wel duidelijk op een aantal twijfelgevalletjes na. Succes met de voorbereiding, en hopen op een mooi Ek.

Keepers: Jasper Cillessen heeft bij Ajax 66 minuten gespeeld in de Eredivisie. Belachelijke keuze! Kenneth Vermeer heeft het veel beter gedaan en had op zijn minst in de voorselectie moeten zitten.

Verdedigers: Opvallend dat twee spelers van het matig verdedigende PSV zijn geselecteerd. Bouma speelt erg zwak, Willems is niet goed genoeg in topwedstrijden. Niveau a la Daley Blind. Gouweleeuw zou zoeizoe mee moeten worden genomen.

Middenvelders: Georginho Wijnaldum/ Adam Maher is/zijn niet goed genoeg. Theo Janssen en Clarence Seedorf waren beter en logischer geworden. Hedwiges Maduro kan je vervangen door Jordy Clasie.

Aanvallers: Jermain Lens? Waarom Jermain Lens? Bas Dost, Ricky Van Wolfswinkel neem dan andere spelers.

Dubieuze keuzes alleen vindt ik het wel mooi dat Ron Vlaar, Nick Viergever, Vurnon Anita en Siem De Jong zijn meegenomen.

Opstelling: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijssen, Emanuelson, Van der Vaart, Van Bommel, Robben, Sneijder, Van Persie, Huntelaar.

Deze bondscoach moet echt snel aftreden gezien zijn selectiebeleid. Het is natuurlijk niet relevant om een reservedoelman van ajax te selecteren ipv Vermeer. Ook bouma en wijnaldum hebben niks toe te voegen , dan zou ik Boerigter, Elia en buttner eerder een kans geven. Ook Seedorf die nog nooit een uitnodiging kreeg verdient een kans.

Op deze wijze zal je nooit een prijs winnen. Dat ze de finale hadden bereikt op het wk was een incident, mischien waren ze met hiddink wel wereldkampioen geworden ,want hij zou de beste spelers laten spelen en niet een team bouwen rond zijn schoonzoon!

Dost is een winnaar. Ik had hem meegenomen. Hij had best als invaller van waarde kunnen zijn.

Mooi, Buttner inmiddels wel toegevoegd door van Marwijk meldt Onsoranje!

Is wel duidelijk dat de hoofdtrainer en assistent van PSV Bertjes assistenten zijn, Bouma, willems..... Gelukkig wel Buttner nu, maarja. Ik mis Gouweleeuw/nuytinck (ipv Bouma), misschien wel beiden ipv ook Willems en Boerrigter ipv John. John heeft na de winter ook een flinke dip gehad... En wel Cillessen, geen Vermeer?! En Dost/van Wolfswinkel had er ook wel bijgemogen ipv Kuyt

Het tijdperk-bert van Marwijk is na dit komende EK voorbij! Sommige uitgenodigde spelers snap ik werkelijk niets van. Met dit team zal je zeker geen ronde verder komen!

Zo evenwichtig elftal vind ik het namelijk niet. We missen volwassen buitenspelers als Boerrigter, een pinchhitter als Dost. Alsjeblieft hou Kuyt, Bouma, Mathijsen, Maher, Anita, John, Maduro en Lens thuis! Waarom altijd dezelfde namen oproepen? Sommige zijn uitvorm of de ander speelt niet of nauwelijks bij zijn club. Bert's geloofwaardigheid is bij mij hierdoor aangetast!

Ik mis overigens ook nog de naam Jordie Clasie inclusief de 2 bovenstaande namen! Ik hoop dat Clasie er alsnog bijkomt. Hij verdient het net zo veel als Anita, Maduro of een ''zekerheidje'' als Strootman!!!

Ik zet mijn geld in ieder geval niet op Nederland!!!

Hele vreemde lijst als je het mij vraagt. Bouma?? Cillesen? Geen Dost? en die Kuyt blijft ie maar oproepen had daarvoor liever Bourigther gezien

Lol Cillesen? En Vermeer niet? Vermeer is eerste keeper en wordt gepasseerd en Cilessen is 2e keeper en die mag wel mee? Rare keuze...

Beetje raar dat Jasper Cillessen erbij staat. Had toch liever onze eerste doelman Kenneth Vermeer gezien. En Kuyt mogen ze van mij ook thuis laten, heb liever een Derk Boerrigter op die positie staan.

Kuyt boven Boerrigter
Cillessen boven Vermeer
Willems boven Buttner
Schaars boven Clasie

En Bouma??

Deze bondscoach is echt helemaal de weg kwijt. Wat een totale onzin!

Siem de jong is terecht maar ik snap niks van Bouma?? Had ook beter Boerrigter meegenomen ipv Lens.

Haha erg mooi om te zien hoeveel conclusies hieraan verbonden worden. Het gros van jullie doet net alsof we straks tegen Duitsland gaan aantreden met Mulder, Willems, De Vrij, Maher en Narsingh.

Denk nou eens even na, dit zijn spelers die straks sowieso zullen afvallen. De enige reden dat ze erbij zitten is dat BvM ze al gedurende langere tijd volgt en ze simpelweg van dichtbij aan het werk wil zien. Daar is dit een uitgelezen kans voor, niks meer en niks minder. Het zijn immers jonge potentiële internationals. En dat geldt inderdaad net zo goed voor Vermeer, Boerrigter, Gouweleew en alle andere namen die ik voorbij heb zien komen, maargoed, dat zijn keuzes. Over enkele jaren kunnen we pas gaan concluderen of die jongens terecht een paar daagjes mee mochten lopen met het 'grote' Oranje.

Vanavond zit Bert van Marwijk aan tafel bij VI. Tijd is hoog om hem maar eens aan de tand te voelen over zijn selectie beleid. Hoe kan je nou Cillessen boven Vermeer kiezen, Willems boven Buttner en Bouma uberhaubt selecteren?

Verder heb ik wel een interessante vraag hoe het kan dat Spanje het EK een paar jaar geleden won met eigenlijk twee echte spitsen Torres en Villa, en Bert van Marwijk het niet voor elkaar krijgt om Van Persie en Huntelaar samen te laten renderen.

Thumbs up als je kritische vragen gaat mailen in de hoop dat Bert ze voorgeschoteld krijgt!

Over de 2 keepers hoef je je niet al te druk te maken, die gaan toch niet mee. Van Marwijk wil ze gewoon even bekijken.

De afvallers zijn bijna allemaal logisch. Clasie doet het nu 1 seizoen leuk bij Feyenoord, dan kun je hem nog niet meenemen naar het EK (en heeft veel te veel concurrentie). Van Wolfswinkel en Dost hebben ook veel te veel concurrentie. Je kan ze niet naast Huntelaar en eventueel De Jong ook nog meenemen.

De opvallendste is Boerrigter, dat slaat gewoon nergens op. Die jongen speelt als één van de weinigen op de linksvoor positie. Daarnaast verwacht ik van Boerrigter veel meer dreiging en volwassenheid dan van Lens of John. Dat Affelay erbij zit is helemaal belachelijk, er zijn zo veel spelers die zich het hele seizoen hebben laten zien, hij niet.

Geen Buttner en wel Willems?(nog liever Blind dan..)
Geen Boerrigter en wel John?(john is te jong en te wisselvallig)
Gaan Ooijer en wel Bouma?(bouma kan er werkelijk niks van..
En ook geen Emanuelson. Dit slaat werkelijk nergens op. Ook geen Bruma. Pff..

vind het raar dat bouma word meegenomen! en waarom is bruma niet mee? plus ik vidn dat hij dost en van wolfswinkel ook wel mee mocht meenemen 38 of 36 maakt toch niet zoveel uit.
Uit eindelijk op het wk zie ik het liesft deze selectie:
alleen vind het ik het jammer dat van marwijk kuyt perse wil meenemen, waardoor er een vleugelspeler niet mee kan, stiekem hoop ik dat kuyt geblesseerd raakt en dat hij neit mee naar het ek kan

stekel/krul
v/dwiel/bouh
heiti/bruma
madur/mathij
eman/butn
v.bom/de jon
snijd/ wijna
vdv /strootm
robben/narsi
hunt/v pers
affel/john

Waarom wel Mulder en Cillessen en geen Vermeer ?
Waarom wel Kuyt en geen Boerrigter of Elia ?

Ik mis Brouwers, v. Wolfswinkel, Schaars die hebben bewezen in een grote competitie mee te kunnen. Daarnaast mis ik de topscorer van de Eredivisie die met zijn lengte het best als pinchhitter kan fungeren. en Boerrigter

Wat moeten we in vredesnaam met Willems (nog in de pubertijd), Bouma (reserve bij Psv), Lens (aardig seizoen, maar op een positie waar zeker 5 betere zijn) en Maher (ook nog te jong en oogt vermoeid) en Wijnaldum (zie Lens)

hopen dat dit de definitieve selectie wordt:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (swansea City), Tim Krul (newcastle United)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (vfb Stuttgart), John Heitinga (everton), Joris Mathijsen (málaga), , Nick Viergever (az), Ronvlaar (feyenoord), Gregory van der Wiel (ajax), Alexander Büttner (vitesse)

Middenveld: Ibrahim Afellay (barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (manchester City), Hedwiges Maduro (valencia), Adam Maher (az), Wesley Sneijder (internazionale), Rafael van der Vaart (tottenham Hotspur)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (schalke 04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (arsenal) en Arjen Robben (bayern München).

En dan gaat het denk ik nog tussen Emanuelson, Maduro en Maher.

Ik vind het wel jammer dat pieters niet mee doet.
Maar buttner is een goede vervanger

Rare selectie!
Clasie voor Anita.
Van Wolfwinkel voor Kuyt.
van Rhijn/ Nuytink voor Bouma

Verder vind ik het terecht dat het Feyenoord duo Vlaar en de Vrij opgeroepen zijn! wat hebben die jongens de 2e seizoenshelft een ontwikkeling gemaakt, trouwens ook weinig tegendoelpunten sinds hun weer samen in het centrum staan.
Maher is ook meer dan logisch, heeft een heel lang jaar heel goed gespeeld, hetzelfde geld voor Willems alhoewel ik Büttner hoger inschat

Iedereen zeikt hier over de keuze van een man die het nederlands elftal naar de wk finale leide en over een selectie van 23 man die uiteindelijk meedoen aub mensen de 11 die zowizo er in staan is gwn het elftal zoals altyd en dat bouma mee gaat is zo gek nog niet een man met ervaring diie centraal en linksback kan en de rest komen stage doen want mulder cillisen anita siem de jong butner. Maher lens john wijnaldum die zullen allemaal afvallen ik vertrouw wat bert doet

Wat een lachtertje zeg, dat een van de beste voetballanden het moet doen van een b-verdediger wiens tijd allang voorbij is. Haal Bouma er lekker uit en zet Van Rijhn of Grouweleeuw daarneer, kunnen hun nog wat ervaring opdoen. Altijd goed voor jonge spelers. En ik kan Van Marwijk verzekeren dat deze 2 het nieuwe duo voor de komende 5-6 jaar wordt. Misschien van Rijhn op RB en dan De Vrij in het midden maar veel verschil zal dat niet maken. De linksback is altijd een zwakke positie van Oranje geweest jammer genoeg. Gio was de beste van dit decennia. Beter zul je niet krijgen.

Het klinkt raar maar ik kan mij buiten Cillessen ipv van Vermeer wel vinden in deze selectie.

Bert had idd Nuytinck of een Gouweleeuw kunnen oproepen, maar die zijn er bij lange na niet in de buurt van Oranje. Vooral als je al een Viergever/de Vrij hebt opgeroepen heb je iemand achter de hand nodig die zich niet gek gaat maken op zo'n EK en de nodige ervaring heeft en die heeft Bouma nou eenmaal en de opgenoemde namen niet. Verder is de keuze voor Willems volkomen terecht speelt uitstekend en rustig op dit moment bij PSV en staat vooral verdedigend gezien meer zijn mannetjes dan een Buttner die alleen opvalt door zijn kei harde penalties en van verdedigen geen kaas heeft gegeten.

Dat Jordy Clasie er niet bij zitten snap ik ook die jongen komt net pas kijken speelt weliswaar geweldig maar op zijn posities zijn we overbezet en ik vind Schaars en een Strootman toch wel iets verder in hun ontwikkeling kwa back-up voor De Jong en van Bommel.

Selectie voor het Ek:

Keepers:

Tim Krul
Maarten Stekelenburg
Michel Vorm

Verdedigers:

Khalid Boulahrouz
Joris Matthijsen
John Heitinga
Wilfred Bouma
Gregory vd Wiel
Stefan de Vrij
Jetro Willems

Middenvelders:

Nigel De Jong
Kevin Strootman
Mark van Bommel
Stijn Schaars
Wesley Sneijder
Rafeal vd Vaart
Ibrahim Afellay

Aanvallers:

Arjan Robben
Robin van Persie
Klaas-jan Huntelaar
Jermaine Lens
Dirk Kuyt
Luciano Narsingh

Mijn selectie:

GK: Steek, Krul, Vorm
RB: Van der wiel, Anita (multifunctioneel)
Rcv: Heitinga, Boulahrouz, (doet het lekker laatste tijd)
Lcv: Mathijssen, Viergever (sowieso een linkspoot)
LB: Schaars, Emanuelson
DM 1: Van Bommel, de Jong
DM 2: Van der Vaart, Strootman
AM: Sneijder, T.janssen
RW: Van persie, Narsingh
Sp: Huntelaar, L. de Jong
Lw: Robben, Boerrighter

7 mei 2012 om 20:22

Je vergeet Affelay denk ik?

Vrinden. Dit is een voorselectie. Iedereen reageert alsof dit al de selectie voor het EK is. Als je helder en normaal nadenkt dan weet je zelf ook wel dat sommige jongens gewoon op 'stage' zijn bij het Nederlands Elftal. Dit betekent dat ze kijken of hij goed genoeg is. Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijssen, Emanuelson, Van der Vaart, Van Bommel, Robben, Sneijder, Van Persie, Huntelaar is de meest logische opstelling, en daar zitten al die Eredivisie spelers niet bij.

En om nu de aan positie van Van Marwijk te twijfelen lijkt me een beetje te ver gaan. Het WK was fantastisch en dat zullen we nu weer hebben met het EK.

haha iedereen zeurt maar over de beslissing van bert maar uiteindelijk blijft toch wel het beste team over.

Ik mis Elia toch wel, in Zuid-afrika heeft hij zich toch wel bewezen!

Ik vind het toch raar dat de tweede keep van Ajax boven de eerste wordt gekozen. Daarnaast vind de selectie van Mulder ook vreemd. Waarom van Wolswinkel de kans niet krijgt vindt ik helemaal belachelijk.

bouma is gewoon foutje dat is sowieso bruma, anders gaat het echt de verkeerde kant op, en elia mag er van mij ook wle bij hoor, alles beter dan kuyt

Uitstekende keuze om Bouma te selecteren! Liever de ervaren Bouma dan een bloednerveuze Viergever of Vlaar. Ik weet nog dat voor het WK 2010 iedereen Ooijer ook verguisde, totdat hij een topprestatie neerzette tegen Brazilië. Zulke mannen hebben we nodig. Die weten wat er van hun verlangd wordt, zullen niet klagen en staan er wanneer je ze nodig hebt. Nogmaals uitstekende keuze! Chapeau Bert!

Bert,

Waarom Ola John en Lens wel en Boerrigter niet leg me dat eens uit ik kan geen redenen bedenken

Bert aast alleen maar op Psv en Feyenoord spelers wordt tijd voor een nieuwe bondscoach die wel gewoon objectief kijkt en niet Kuyt en Pieters erin zet in plaats van Emanuelson en Affelay

Steekie
V.D Wiel
Heitinga
V Bommel
Emanuelson
Robben
V.D Vaart
Sneijder
Affelay
Van Persie
The Hunter

hoezo heeft deze man een Feyenoord bril op de vrij ??? mulder ?????????????? wijnaldum??????????? echt drama gaat helemaal niks worden op EK gooi je oranje zooi maar in prullenbak ook cilissen is ook nog niets maar heb deze man gezien bij vi deze man is Dramaaaaaaa!!!!

De definitieve selectie van 23 spelers zal naar mij verwachting er zou uitkomen te zien:

Doelmannen: Maarten Stekelenburg - Michel Vorm - Tim Krul.
Verdediging: Gregory van der Wiel - John Heitinga - Joris Mathijsen - Urby Emanuelson - Khalid
Boulahrouz - Ron Vlaar - Nick Viergever - Stijn Schaars.
Middenveld: Mark van Bommel - Nigel de Jong - Arjen Robben - Wesley Sneijder - Ibrahim Afellay - Rafael van der Vaart - Kevin Strootman - Vurnon Anita - Dirk Kuijt
Aanvallers: Robin van Persie - Klaas Jan Huntelaar - Luuk de Jong

Stekelenburg
v.d.Wiel
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
v. Bommel
N. de Jong
Robben
Sneijder
Afellay
v. Persie

Ik mis namen als Elia, Babel. Clasie, van Wolfswinkel, Gouweleeuw..
Bouma is toch echt een drama, straks gaat Nederlands tegen Cristiano Ronaldo, Lukas Podolski en Mario Gomez spelen. Dat is toch wat anders dan tegen Jason Oost, Rydell Poepon of Charlton Vicento.
En zelfs door die spelers word hij al verslagen
Pieters gaan we wel missen ondanks dat hij niet de beste is

Mijn selectie:

Keepers:
Tim Krul
Maarten Stekelenburg
Michel Vorm

Verdedigers:
Gregory van der Wiel
Joris Mathijsen
John Heitinga
Khalid Boulahrouz
Urby Emanuelson
Stefan de Vrij
Hedwiges Maduro

Middenvelders:
Wesley Sneijder
Rafael van der Vaart
Stijn Schaars
Mark van Bommel
Ibrahim Afellay
Nigel de Jong
Kevin Strootman

Aanvallers:
Robin van Persie
Klaas Jan Huntelaar
Arjen Robben
Dirk Kuyt
Luuk de Jong
Ola John

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren