roodwit010
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Vrijdag, 4 april 2008
  • roodwit010
  • 123 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 1.230
  • Onbekend
  • Logistiek en Economie (HBO)
Persoonlijke berichten
17 januari 2010 om 17:30
#1

Dat klopt, ik had ook moeten schrijven: altijd in de eredivisie gespeeld.. Foutje die veel werd opgemerkt!

7 juni 2010 om 19:27
#2

Ik heb het stuk even zelf opgezocht.. Bedankt dat je me erop wees, heel interessant om te lezen. Verrassend dat het zo populair is in Amerika, maar toch ook weer niet. Ik weet niet of je het stuk uit de New York Times hebt gelezen over de opleiding van Ajax? Een flink, maar zeer interessant, artikel waar ook goed de verschillen worden beschreven over de voetbal jeugd van Europa en Amerika. Typ maar eens in google: New York Times Ajax.

3 september 2010 om 09:16
#3

Ik denk dat we best eens zullen verrassen. En die momenten zal ik erg koesteren. Vorig jaar begonnen we de eerste helft van de competitie sterk en het voelde ook goed. Ook al wist ik ook wel dat dat nooit een heel seizoen kon standhouden. Nu heb ik een heel slecht voorgevoel. Veel geneuzel (wie heeft er gescoord, wie neemt de pingel) en de nodige blessures alweer. Ik hoop op een goede ''aankoop'' voor in de spits. Een onbekende. Een nieuwe tovenaar, of rasta scandinaviër.... En ik hoop dat die miljonairsclub nog eens naar Rotterdam belt, die gasten die toen eens 60 miljoen erin wilde pompen...

Op hoop van zegen.

Spionkop.

24 januari 2011 om 14:21
#4

Zoals ik in september al aangaf was het hopen op een goede versterking. Daar hoef je geen hogeschool voor te hebben gehad. En zo kwam er bijvoorbeeld ene Simon. In alle eerlijkheid moet ik je bekennen dat ik me niet in hem verdiept heb en ook van de laatste wedstrijden zoveel mogelijk tvs en kranten gemeden heb. Tijdens de Klassieker stiekem af en toe over mn schouder gekeken heb. En zo herinner ik mij een moment, tweede helft .. stand 1-0, dat Simon tijdens een van de spaarzame bedreigingen de bal in de voeten kreeg aan de zijlijn op de linkerflank. Castaignos stond op het middenveld klaar te wachten op een steekpass.

Ik neem je wat steekpassjes betreft heel even mee naar een andere club die mijn sympathie geniet. Barcelona. Ik weet het, top van de top en succes gegarandeerd de laatste jaren. Maar daar lopen ca. 12 mensen in de selectie rond die allemaal meerdere malen per maand een steekpassje geven op een speloppervlakte van soms 20 vierkante meter.

Onze nieuwe aanwinst Simon dan weer op dat geschetste moment. De ruimte waar een steekpass ingeschoven hoefde te worden was bij benadering 625 vierkante meter (25x25m). Een ca. 4 seconden om de pass te bedenken en uit te voeren. Het lukte hem niet. Je zag dat hij het wel probeerde, het lukte hem niet..... Op dat moment wist ik dat er écht niets meer in zat. Niet in de afloop van die wedstrijd, niet in deze aanwinst Simon en ook niet in deze selectie.

Feyenoord 1 is fragiel. Er is geen duidelijk beleid. Niet binnen de selectie en ook niet daarbuiten. Ligt het dan aan Been? Ik denk het niet. Dit is gewoon nog steeds het gevolg van de financiele strubbelingen. Ik heb voorafgaand aan dit seizoen ingezet op de 13e plek en dit werd toen al door sommigen als nuts genoemd. We zeggen dat we eerst uit het dal moeten klimmen maar verwachten wel dat Been mee doet om een plek bij de eerste 5. we schuiven een ijverige, gekwiekste en ervaren TD aan de kant onder het mom dat hij te oud is voor een 5 jarenplan. Maar een nieuwe is nog niet op de korrel en als we eerlijk zijn is er 1 geen geld en 2 wil niet iedereen kapitein worden op een schip dat zich al in noodweer begeeft. Het afschuiven van Beenhakker zou nog wel eens veel meer gevolgen kunnen hebben dan verwacht.

De spelers zullen met het aanstellen van een nieuwe chief ongetwijfeld al weer druk met hun zaakwaarnemers aan het uitvlooien zijn hoe ze zo slim mogelijk contractverlengingen kunnen uitstellen of andere manieren bedenken om zo snel en onopgemerkt mogelijk het hazenpad kunnen kiezen. Stel dat Been weg gaat of ontslagen wordt, vermoed ik dat er al helemaal geen contract meer verlengd wordt. Niemand van het Legioen kan het ze dan ook kwalijk nemen, even een traan op tv laten zien en je bent vrij om bij de buren aan de slag te gaan in veel rustiger vaarwater.

De spelers hebben m.i. het hele jaar al hun after Feyenoord life in gedachten. Allemaal. Is ook deels de schuld van het gebrek aan perspectief bij Feyenoord. Iedereen staat stil, gaat achteruit of is geblesseerd aan een van de knie of tenen. Feyenoord, en vooral Been, moeten dit gewoon een rechtuig in de smoel van die snotneuzen zeggen. En als ze dan weg willen ivm een verslechterde verstandhouding, laat ze maar gaan. Zoals het nu gaat zijn ze ook nauwelijks een stuiver waard. We gaan al door de knieën voor 3 miljoen voor talent Castaignos die zich nog niet eens bewezen heeft... Optyfen zou ik zeggen, op het moment dat zijn zaakwaarnemer Arie bijdehand ging doen. Zak maar in het moeras waar al 1000 en andere talenten ingezakt zijn toen ze nog geen fatsoenlijk seizoen in NL gespeeld hadden. Of bijtekenen. Maar op dat moment is Feyenoord te lief voor die pubers.

Geen ontwikkeling, geen progressie, (nog steeds) geen goede aankopen of huren... Beenhakker op straat dus zelfs nog geen nieuwe Td.... Ik zie nog niet waarom volgend seizoen beter zou moeten zijn dan dit seizoen. Volgens mij is dan -gelukkig- wel Tim de Cler opgerot. Veel te hoog salaris en hopeloos ingekakt de afgelopen jaren (was international...).

Nieuw stadion. Gevoelsmatig ben ik daar altijd tegen geweest. Teveel herinneringen aan de oude Kuip. Ik herinner mij nog de trots na de supersnelle uitbreiding met een dak. We gingen spontaan CL spelen en knokten ons binnen en buiten de lijnen leeg tegen clubs als Spartak, Bayern, Lyon, Juventus en Inter.

Is er dan echt niets positiefs? Ik denk het wel. Als de pleuris uitbreekt zullen er een aantal wieberen. (volgens mij is EL Ahmadi ook al het hazepad op gegaan). Hopelijk komen er een paar vlugge flankspelers uit de jeugd die níet tot talent worden gerekend maar gewoon hard kunnen rennen en zo nu en dan een schaar eruit persen. Met rastaharen of gewoon met een Moluks achtige mat in de nek. En een vent van 1.90 lang en 1,5 m breed achterin met schouders zo dik als mijn kniën. En nog een paar criminele typetjes als vleugelverdedigers. Dan een of andere onbekende oostblokker in de spits, eentje die nog niet gehoord heeft van Inter en lacht als zijn zaakwaarnemer daarover begint. Maar die wel alle penaltys erin knalt en zo nu en dan een balletje met een hak of schuiver erin puft.

Dat verhaal lijkt me een beter scenario voor Feyenoord dan het leaseverhaal van ene Wenger. Hoe kan je nu een samenwerking aangaan met Arsenal? Ze hebben zelf al 18 jarigen in de selectie die zelfs in de CL invallen. Wat willen die gasten dan in Rdam opleiden? Kleuters? Of de snotneuzen die toch niet zo goed bleken te zijn? Die vechten zich nooit leeg tegen een Ajax ofzo hoor. Besteden waarschijnlijk nog meer aandacht aan hun school dan aan de ranglijst van de eredivisie.

Het goede nieuws is m.i. dus dat de pleuris dan waarschijnlijk wel zal uitbreken, maar hopelijk vliegen de hazen dan uit het zicht en komt er een op papier minder goed geachte selectie terug die wel de geest heeft om zich leeg te knokken en er samen wat van te maken. En als het mee zit misschien wel gewoon in de oude vertrouwde Kuip. Besteed eventueel kapitaal voor een nieuw stadion maar in een parkeerplaats, heb ik er ook nog wat aan. Hoef ik niet net zo lang te wachten op het kunnen parkeren of vertrekken als dat de hele wedstrijd duurt.

Verder goed nieuws.... deze week komt de groep ''vrienden voor Feyenoord'' met een reactie. Wacht ik even af. Als deze ''diplomatiek'' en niet recht voor z''n raap geformuleerd wordt, of als deze met andere woorden de groep aan het lijntje houdt.... weet ik beter wat ik van ze mag verwachten.

Zo, heel verhaal. Weet niet eens meer wat je vraag was. Maar hopelijk heb je een beeld van mijn fantasiën op dit moment...

Ik houd vast aan mijn voorspelling 13e plek. Dan deze zomer afwachten wat er gebeuren gaat. Vooruitzichten zijn somber, alle TD in voetballand zitten al te kijken naar wie ze deze zomer kunnen strikken en Feyenoord heeft nog niet eens een TD in het vizier, laat staan een perspectief voor volgend seizoen. Voor volgend seizoen houd ik het nog op een 15e plek, ervan uitgaande dat Vlaar dan ook weggefietst is. We zullen zien.

Leve Feyenoord 1!

Aangepast op 24 januari 2011 om 14:33 door Spionkop.

24 januari 2011 om 14:42
#5

O ja,

Je vroeg je af hoe de laatste pot zou aflopen en dat de selectie het aan Coen verplicht zou zijn om te winnen.

Ik heb niet eens de samenvatting gekeken. Zelfs de vroeger gebruikelijke pest sms''jes vanuit alle kanten worden niet meer naar mij verzonden. Het verval van Feyenoord is al een beetje ingeburgerd.
Een avondje NAC of Utrecht uit is in NL tweemaal zo hoog aangeslagen dan een uitje in de Kuip.

Ik denk dat menig speler ongetwijfeld geprobeerd heeft om te laten overkomen dat hij deze pot en een keertje winnen belangrijk vind. Maar ook al willen ze dat aan de ene kant, ik verdenk ze er allemaal van dat ze diep van binnen net zoveel bezig zijn met een individuele escape uit deze nachtmerrie. En oude sentimenten van een club, ik denk dat je deze in NL niet zo snel meer zult vinden. Wellicht bij onze ''vrienden'' uit Amsterdam. Die zijn misschien met hun herstel begonnen toen ze De Boer als trainer aanstelden. Maar die zal a la Van Basten ongetwijfeld ook bij het uitblijven van succes voor een pannekoek worden uitgemaakt en naar de arabieren of golfbaan verhuizen.

Groet,
Spionkop

27 februari 2011 om 20:45
#6

Hé Roodwit010!

Ben nog steeds zo pessimistisch als in mijn vorige berichtjes.

Plek 13 en een selectie vol individuen die allen een eigen agenda hebben.

Maar ik mag hopelijk ook nog wel stiekem genieten van de heerlijke beweging van Biseswar. Ik heb lange tijd geen grote smile op mijn kop gehad van een actie van een Feyenoord speler. Deze actie vond ik mooier dan de rest van de pot bij elkaar.

Jammergenoeg is die Rio slechts een huurling en het is te hopen dat Feyenoord meer tekenen van leven gaat geven op het gebied van technisch beleid.

We zullen het beleven! Dit weekend in ieder geval een moment van genieten.

Groet,
Spionkop

9 juni 2011 om 23:51
#7

Hé Roodwit010,

Een seizoenkaart in de Kuip is altijd mooi. Maar vergeet je regencapuchon niet op W

Het is zeker aangenaam dat er 2 schapen over de dam zijn. Van Vlaar had ik het eerlijk gezegd écht niet zien aankomen. Van hem zou ik een vertrek ook het meest begrijpen en het minst pijnlijk vinden, komt niet uit eigen jeugd en was wel toe aan een andere wereld -dacht ik-.

Bizar dat ''ze'' het bedacht hadden om de traditionele open dag en de openingswedstrijd te combineren. Ongelooflijk, de open dag is zowat de enige dag dat je tegenwoordig met een gerust hart naar de Kuip kunt afreizen in de wetenschap dat er écht geen punten verloren zullen gaan. En die dag wilden ze dan combineren met een andere mooie dag, namelijk de openingswedstrijd (die ook niet altijd meer vanzelfsprekend gewonnen wordt...).

Over dit jaar had ik plek 13 voorspeld. Met andere woorden, geen EL laat staan top 5. Om eerlijk te zijn verwacht ik voor komend seizoen gewoon maar niets. Kan het ook niet tegenvallen. Het is ook rete moeilijk. Afgelopen seizoen liepen er teveel spelers rond met hun gedachten bij hun contract. De passant uit Japan heeft heel wat voetbal meegebracht, die Scandinaviër was een -zoveelste- misgok. Ben benieuwd of de spelers van komend seizoen zich inderdaad kunnen richten op Feyenoord 1. En het is heeel hard duimen dat we zo min mogelijk blessures op ons pad zullen krijgen. Top 5 zal nog een brug te ver zijn...

Ik pluk maar gewoon de ''goede'' berichten. En dat zijn de contractverlengingen van de laatste dagen zeker. Nu nog een ''quatar Foundation'' ofzo op het shirt, met een helikopter vol geld vanuit Quatar ofzo... Zou ik oogluikend best een keer goed vinden. Maar voor 1x dan, tot we weer op eigen pootjes kunnen staan én lopen.

Voordeeltje van de ''mindere'' tijden van Feyenoord zijn nog altijd wel dat de shirtjes e.d. een stuk sneller een stuk goedkoper aangeboden zullen worden!

Groet,
Spionkop

8 juni 2012 om 15:32
#8

Nederlandse les krijg ik trouwens wel op school. Als ik bij les nodig heb weet ik bij wie ik moet zijn ;))
Grtz

14 juni 2012 om 16:37
#9

Zondag maar winnen van die portugezen ;))

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren