Jeronsaik
Algemeen
Vrienden (7)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Zondag, 3 januari 2010
 • Jeronsaik
 • 200 punten
 • Lid
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 3.297
 • 34 jaar (7-5-1988)
 • Helsinki
 • 7
Persoonlijke berichten
2 mei 2022 om 08:59
#101

Ik mocht niet meer reageren op het topic, dus even op deze manier. Je neemt iig de moeite om een reactie te schrijven.

We zijn het duidelijk niet eens.

Wat je doet is wat tegenwoordig whataboutism heet. Je haalt er gelijk allemaal andere dingen bij die niet ter zaken doen in deze kwestie. Kunnen we het ook over hebben, maar niet tegelijkertijd.

Er worden zoveel vrouwen verkracht 53% van alle vrouwen is ook lastig gevallen en 22 % heeft te maken gehad met seksueel geweld (google maar op artikel van parool) Dat zijn bizarre aantallen. Daarin moeten alle mannen het beter doen. Vrouwen moeten zich niet hoeven uitspreken als wij mannen ons beter gedragen. Wat vervolgens de klassieke reacties zijn is; niet alle mannen zijn zo, mar ik doe dat niet want ik ben een goede vent. Vanuit die hoek wordt het nooit beter

Ik geef een klein voorbeeld hoe dit werkt (mijn vrouw werkt in de ggz, zo kom ik ook aan deze kennis) Wanneer je bijv kijkt naar het fenomeen pesten. Dan zijn de reacties ook, maar ik doe dat niet etc. Om pesten effectief aan te pakken moet je niet alleen de pesters aanspreken. Ook degene die het zien en niks doen, want die houden het ook in stand.

Dan weer terug naar de me too beweging. Dus elke man die zich niet uitspreekt tegen seksueel geweld, grens overschrijdend gedrag houdt het in stand. Wat maakt nou dat we niet met elkaar ons fatsoenlijk kunnen gedragen?

De andere voorbeelden die je geeft wil ik daarmee niet onder het tapijt vegen. Die zijn verwerpelijk en moet ook tegen worden opgetreden. Echter is dat zover nu bekend niet zo groot als bovenstaande en geen excuus om ons als mannen beter te gedragen

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 december
Internazionale is geïnteresseerd in de diensten van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren