Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royston Drenthe stopt na gemor bij laatste werkgever: ‘Het bestuur zei...’

Laatste update:

Royston Drenthe stopt als voetballer, zo maakt hij zelf bekend bij ESPN. De 36-jarige linkspoot speelde meest recentelijk bij Kozakken Boys, dat vrijdagochtend al melding maakte van het nieuws. Uit de woorden van Drenthe blijkt dat beide partijen het niet helemaal met elkaar eens waren.

Drenthe beleefde zijn gloriejaren tussen 2006 en 2010, toen hij zich bij Feyenoord in de kijker speelde bij Real Madrid en een transfer afdwong naar de Spaanse hoofdstad. Uiteindelijk zou de Rotterdammer 65 keer in actie komen namens de Koninklijke.

Na Real Madrid beproefde Drenthe zijn geluk door heel Europa en stond hij onder meer onder contract in Engeland, Rusland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland speelde hij naast Feyenoord voor Sparta Rotterdam en een aantal amateurclubs.

Dit seizoen stond hij onder contract bij Kozakken Boys. De tweededivisionist uit Werkendam maakte vrijdagochtend al bekend dat Drenthe zou stoppen bij de club. ''Volgens het bestuur zou de trainer hebben aangegeven dat de selectie te groot was en dat hij daarom afscheid wilde nemen van een aantal jongens. De trainer ontkende dat later. Maar goed, ik sta daar boven", aldus Drenthe.

Kozakken Boys meldt dat er wordt gekeken om in een andere rol met elkaar door te gaan. ''Daar ga ik de komende week over nadenken", aldus Drenthe. "Ik wil sowieso geen trainer worden, maar iets met technisch beleid, dat lijkt me wel wat.''

Clubs hoeven niet meer te bellen. "Het was geweldig, maar toch is het definitief dat ik stop. De gedachte van het stoppen, is wel heel erg wennen. Ik heb er nog maar een nachtje over geslapen. Het besef dat dit definitief het einde is, is wel even slikken."

Voor Drenthe stopt de teller bij 280 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarin wist hij 31 keer te scoren en fungeerde hij 27 keer als aangever. Eenmaal kwam hij uit voor het Nederlands elftal onder Bert van Marwijk (oefeninterland tegen Turkije).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is na zijn vertrek bij Feyenoord zo'n beetje al gestopt. Ik zie in deze jongen ook totaal niet iemand voor technish beleid.

17 november 2023 om 12:36

Drenthe in het technisch beleid? Dat lijkt me wat ambitieus. Ik zie in hem hooguit een soort straatcoach die ze in het fietsenhok verteld dat ze beter 1 dan 2 jonko's kunnen roken.

17 november 2023 om 13:03

Bedankt hiervoor, ik sta als een idioot te glimlachen in het openbaar door deze opmerking. Te visueel ingesteld

17 november 2023 om 12:38

Dat misschien niet maar ik zie hem wel in een rol figureren waar hij jonge jongens begeleidt en behoedt van dezelfde fouten die hij heeft gemaakt.

17 november 2023 om 15:21

Hier doel ik dan ook op Don Zlatan. Vind Drenthe echt een beste vent en gun hem nog een leuke carrière. Denk ook dat er altijd wel een baantje voor hem te vinden is, maar een beleidsbepaler vind ik het allerminst. Blijven daarmee zat andere opties over, waaronder idd een begeleidende rol.

18 november 2023 om 00:57

Hetgeen jij opsomt zou je toch gerust onder de technische beleidsvoering kunnen scharen?

17 november 2023 om 12:38

Want je kent hem en wat zijn capaciteiten zijn? Beetje vooroordelend niet?

17 november 2023 om 12:58

Wat is daar vooroordelend aan? We kennen allemaal Drenthe zijn carrière en levensstijl destijds. Ook zien we hem vaak in programma's en zeg nou eerlijk, zie je daar iemand voor het technisch beleid in?

Uiteraard benoem ik het met een knipoog en wil ik Drenthe hiermee niet afbranden, maar ik denk dat hij enkel een rol kan spelen bij de jongens die buiten het veld verleidingen kennen. Niks mis mee. Ook dat kan een onderdeel zijn van een technisch beleid overigens, alleen zie ik in hem niet de persoon om zo'n beleid te sturen/bepalen. Ik zie in te Kloese ook niet de opvolger van Gimenez in de spits, is dat ook een vooroordeel?

17 november 2023 om 12:59

Misschien kan ie samen met Sneijder naar Harvard en Nyenrode?

17 november 2023 om 13:02

Als je een beetje al gestopt bent na Feyenoord en je speelt daarna nog 65 wedstrijden bij Real Madrid dan denk ik dat hel veel Feyenoord-spelers, maar wat graag ook een beetje zouden stoppen. Real is ook maar een heel klein beetje een hoger niveau dan Feyenoord natuurlijk. Stelt eigenlijk weinig voor.

17 november 2023 om 13:49

280 wedstrijden in een jaar of 17 is niet bepaald heel veel nee. Maar agh wie maakt hem wat, hij heeft 65 (!) wedstrijden voor Real Madrid gespeeld.

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat iemand in hem een goede aanwinst voor het technische beleid ziet. Maar uiteraard mag dromen altijd.

17 november 2023 om 12:49

Denk dat hij wel erg goed met de jeugd om kan gaan. Heeft mooie verhalen te vertellen… En genoeg ervaring om over te brengen, hoe dingen niet moeten. Hij is werkzaam in de zorg, dat zegt ook wel iets over een persoon. Het is zeker geen domme jongen, ook al lijkt dat misschien wel zo soms.

“ Hij heeft zijn papieren behaald en werkt nu als zorgondersteuner en zorgbeveiliger op de High & Intensive Care Units (HIC) van verschillende psychiatrische klinieken in Nederland”

17 november 2023 om 15:21

Ligt er een beetje aan wat je onder technisch beleid verstaat. Een rol in de scouting zou natuurlijk best kunnen; spelers begeleiden (of over de streep trekken) zie ik hem ook wel doen. Zeker bij een amateurclub heeft de naam Drenthe best veel aanzien denk ik.

Technisch beleid hahahaha
Individuele trainer voor de reserves, dat zou prima kunnen

Lees hier weer wat denigrerende teksten.
Dat Royston niet alles uit zijn carrière heeft gehaald is een feit. Dat hij vooral naast het veld heeft geleefd is een feit.

Maar voor de mensen die hem de laatste paar jaar hebben gevolgd zien een volwassen man, die wel zeker ook over een bepaalde intelligentie beschikt.
Iets in technisch beleid kan letterlijk van alles zijn.
Hoofdzakelijk het aantrekken van spelers etc.
Gast heeft zo'n beetje overal gespeeld en ook nog op een aardig niveau en qua naam ook aardig populair onder de echte liefhebber van het spel.
Contacten genoeg dus.

17 november 2023 om 13:08

Precies dit. Mensen afrekenen voor dingen die zij meer dan 10 jaar geleden wel of niet deden, toen ze jong waren... beetje kansloos. Iedereen kan veranderen en zich verder ontwikkelen. Ik geloof best dat hij in het beleid kan, desnoods als leerling.
Succes met je verdere carrière Royston er komt vast wat moois op je pad.

17 november 2023 om 13:20

Wat weet jij over zijn persoonlijke leven dan ? Jij noemt hem buiten het veld volwassen ...

17 november 2023 om 13:26

Precies. Gezien zijn carrière en wat hij allemaal gedaan heeft, zou een player care manager wat kunnen zijn. Oud-speler met status die nieuwe spelers op weg helpt. Ik zie er wel wat in.

Zodra wij zijn gepromoveerd mag je aansluiten topper

Ik lees hier veel minachtende reacties aangaande Royston Drenthe. Alsof niemand hier in zijn jongere jaren domme of minder slimme dingen heeft gedaan. Drenthe is tegenwoordig ook gewoon vader. Zal hij niet net als iedereen hier in de laatste 10 a 15 jaren wat hebben bijgeleerd ? Zal hij niks opgepikt hebben bij o.m. Feyenoord, Real Madrid en Everton ? Kennelijk weten velen niet veel meer dan dat hij verkeerde dingen deed. Lekker makkelijk scoren hoor !

17 november 2023 om 13:21

Hij is tegenwoordig vader ? Volgens mij al heel lang gezien het aantal kinderen dat hij heeft. Ik ben er ook niet voor om hem te veroordelen maar velen doen hier ook het tegenovergestelde alleen omdat hij bijvoordeeld vader is..

17 november 2023 om 14:01

Hij zal een hoop verkloot en vergooid hebben maar volgens mij heeft hij zich knap herpakt. Sprak een tijd terug met enthousiasme over zijn werk als beveiliger in de zorg. Als je gewend bent om als voetballer miljoenen te verdienen en nu echt moet werken voor normaal salaris, en dat met plezier doet, kan ik alleen maar respect voor hebben. Dingen verkloten is makkelijk maar om het om te draaien is erg moeilijk.

17 november 2023 om 14:01

Top geschreven! Want het blijven haast kinderen die miljonair zijn. Zoals Veerman, Lang en Memphis die denken dat ze boven de maatschappij daardoor staan. De één gaat er zo mee om de ander beter. Uiteindelijk telt wat ze op het veld neerzetten

@kolleberga Belachelijke reactie. Ik geef daarmee slechts aan dat hij niet meer die losbol is die hij kennelijk ooit was. Maar velen doen hier nog net of dat wel zo is. Eentje daarvan ben jij. Het toeval wil dat ik Drenthe vanuit mijn functie vaker heb gesproken en hij, naast een goedlachse gast met humor ook iemand is die wel degelijk veel van het spelletje weet, kent en begrijpt. Maar dat zal we niet kunnen volgens jou.

19 november 2023 om 13:56

Ik zei helemaal niet dat dat niet kan. Mijn punt is dat vooroordelen zoweel positief als negatief over iemand gemaakt kunnen worden.

Drenthe zal zelf ook wel beseffen dat hij geen directeur zal worden. Dat wil hij ook vast niet.

Hij zal op technisch/tactisch vlak ook geen topper zijn, maar bij Ajax hadden ze deze volwassen jonge heel erg goed kunnen gebruiken.

Een functie binnen een staf als een soort van straat-mental-coach zou nog best eens kunnen werken. Dan had Akpom ook niet 2 maanden afgesloten op een hotelkamer hoeven te zitten.

Hmm een technische functie voor Royston. Misschien iets met de jeugd om zijn verhaal te doen zodat zij niet dezelfde verkeerde keuzes maken als hem. Ik zou het anders niet weten.

Ik heb hem laatst bij Rondo gezien en daar kwam hij op mij prima over. Hij praat makkelijk, is duidelijk in zijn bewoording en is intelligent zat. Waarom zou een technische functie niet passend zijn? Hij zal tevens vast zijn contacten hebben (al is dit een aanname). Ik vond hem in ieder geval duidelijker overkomen dan bijvoorbeeld Edgar Davids, daar komt veel uit maar achteraf denk je dan “wat heeft ie nou gezegd eigenlijk?”.

Poeh dan wordt het nog een flinke uitdaging voor Royston om actief te blijven in de voetbalwereld. Op voetbaltechnisch gebied zou hij natuurlijk wat kunnen bijdragen aan jonge talenten, maar dat ziet hij dus niet zitten. En mentale begeleiding komt echt een boel bij kijken om daar serieuze impact in te maken. Het is echt niet zo makkelijk om lastige jongens via een ex-lastige jongen als Drenthe even wat meer op het rechte pad te houden. Dat denken jongens als Drenthe vaak zelf wel, maar reken maar dat er destijds ook heel veel mensen, van 'ex-lastige jongens' t/m omgeving en clubmensen, zich druk hebben gemaakt om Royston. Zonder effect. En op het gebied van technisch beleid, heeft Royston op mij nooit de indruk gemaakt daar verstand van te hebben, maar ik laat me graag verrassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren