Depay en Elia lanceren frontale aanval op Veronica Inside

Donderdag, 18 juni 2020 om 14:00Tim Siekman • Laatste update: 14:22

Veronica Inside ligt onder vuur na een uitspraak van Johan Derksen maandagavond. De analist liet zich uit over het huidige racismedebat en besprak ook de aanwezigheid van een Zwarte Piet bij een Black Lives Matter-demonstratie in Leeuwarden. "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?", zei Derksen, doelend op de rapper die de laatste weken onderwerp van gesprek is. De opmerking schoot bij veel tv-kijkers in het verkeerde keelgat. Onder anderen Eljero Elia en Memphis Depay doen nu via social media een oproep aan grote bedrijven en sponsors om te overwegen te stoppen met het adverteren rond het programma en/of op de zender.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

510 reacties (laatste reactie door bralbal)

Ongelofelijk domme uitspraak, ben fan van het programma maar bij iets wat zo gevoelig is kan Derksen beter zijn mond houden.

18 juni 2020 om 14:28

bij een discussie als deze zijn er vaak 2 tegenstrijdige groepen die heel hard en ongenuanceerd hun mening erover roepen. dat zijn idd vaak de mensen die beter hun mond kunnen houden

18 juni 2020 om 14:31

haha bakkes, wat een leuke en zeer ware insteek!vind overigens dat we in NL toch ook wat minder hard hoeven te reageren op wat Akwasi zei( namelijk een slip of the tongue omdat ie erg emotioneel was) en wat Johan nu zegt (want wrsl ook niet extreem racistisch bedoelt). Hier hebben we dan vervolgens uuuuren aandacht voor op tv , de krant enz enz terwijl de problemen en uitdaging op gebied van discriminatie erachter..... Die krijgen amper aandacht. Laten we daar eens wat meer over praten en oplossen. Dat vrouwen standaard te minder betaald krijgen op dezelfde functie. Dat nederlanders met n kleurtje geen stageplek krijgen. Dat de politie raciaal profileert (en dat zelf ook toegeeft). Als je dat met elkaar oplost, dan ben je pas een cool land en kun je stoer zeggen, wij zijn Amerika toch niet.

18 juni 2020 om 14:35

ze zitten allebei verkeerd, maar zeggen dat we in nl minder hard hoeven te reageren op akwasi is lachwekkend. oproepen tot geweld is zelfs strafbaar, dus die mafkees heeft sowieso niets te klagen. "omdat ie erg emotioneel was" hou toch op man.

18 juni 2020 om 14:49

jij weet dan ook niet Jannes hoe het voelt om elk jaar je n minder mens te voelen omdat je belachelijk voelt gemaakt door de iguur zwarte piet. Ik ook niet dus ik probeer ook niet te oordelen over of hj wel of niet geemotioneerd mag zijn daarover. En nu ook weer, we hebben het over hoe hij zich uit, maar hoezo niet over de inhoud? Waarom voelt hij zich emo over zwarte piet, Wat doet het met m? En is het echt zo erg om m aan te passen?

18 juni 2020 om 14:58

Om antwoord te geven op je laatste vraag, clarkkent, nee, absoluut niet, roetveegpiet ftw!

Ik denk wel dat het op dit moment prima is om ons te richten op de boodschap én de manier van brengen. We kunnen echt wel over meer dan één onderwerp tegelijk praten. Dat zwarte piet nog steeds niet is aangepast op alle fronten is voor mij volstrekt onbegrijpelijk, maar het geweld en de toon van de huidige blm beweging staat me tegen en eigenlijk vind ik dat jammer, omdat het in de kern een hele legitieme beweging kan zijn/is.

18 juni 2020 om 15:02

Clarkkent2, je spreekt van raciaal profileren van de politie. Ik kan hier op zich in meegaan, ik geloof best dat een donkere in een dure auto eerder van de weg wordt geplukt dan een lichte. Ik neem aan dat je hier op doelt? Echter wil ik je ook eens een ander perspectief voorhouden. De politie is namelijk juist bezig om meer "kleur" in het korps te brengen. Ze nemen de laatste jaren veel meer mensen aan van allochtone afkomst. Het keerpunt hierbij is, dat mensen van autochtone afkomst (zoals mijn broertje, vandaar de kennis van dit verhaal) er totaal niet doorheen komen bij de toelating tot de politie opleiding. Dit, terwijl hij alle toelatingseisen met voldoendes tot ruim voldoendes behaalt. Hij wordt afgewezen (inmiddels al 3 of 4 keer), op basis van zijn huidskleur. Hier hoor je echter helemaal niemand over. Is dat dan niet ook een vorm van racisme richting blanke mensen? Is de opmerking dat er bijvoorbeeld meer donkere voetbaltrainers moeten komen dan niet ook een vorm van racisme richting de blanke trainers die even capabel zijn? Worden mensen met een kleurtje echt zo onevenredig zwaar benadeeld in onze Nederlandse maatschappij, of is het een kwestie vanuit welk perspectief er wordt gekeken? Zijn mensen met een blanke huidskleur echt die witte supremacisten, zoals ze nu worden afgeschilderd? Of valt het allemaal wel enigszins mee? Je zal mij niet horen zeggen dat racisme niet bestaat, in tegendeel. Maar als blanke jongen die de afgelopen 10 jaar 3 tot 5 keer per week in de bijlmer kwam, merk je dat er ook andere perspectieven zijn dan alleen die extremen van waaruit er nu gekeken wordt.

18 juni 2020 om 15:08

Hoe kan je oproepen tot geweld tegen een fictief persoon? Als ik zeg, Calimero moet klappen krijgen, ben ik dan strafbaar?

18 juni 2020 om 15:13

Ooit van vrijheid van meningsuiting gehoord? Zolang men niet oproept tot geweld (oops Akwasi), is alles geoorloofd.. Wie gaat anders bepalen wat men wel en wat men niet mag zeggen? Vrijheid van meningsuiting heeft een functie. De functie om minderheidsgroeperingen de kans te geven om voor hun rechten op te komen. Dankzij vrijheid van meningsuiting hebben vrouwen kunnen strijden voor kiesrecht. Dankzij vrijheid van meningsuiting hebben donkere mensen kunnen strijden voor dezelfde rechten als blanken. Het zwaard snijdt aan twee kanten. Soms zijn er groeperingen waar de meerderheid het niet mee eens is. Racisten zijn hier een goed voorbeeld van. Toch moeten zij toch kunnen uitten waar ze voor staan, zodat bijvoorbeeld ook donkere mensen kunnen blijven protesteren tegen Zwarte Piet.

18 juni 2020 om 15:20

Akwasi bedient zich van een stijlfiguur tegen een fictief archetype, als dit oproepen tot geweld is had ik al velen malen in het strafbankje voor de rechter gestaan.

18 juni 2020 om 15:24

@orgullo. Hij had het duidelijk over een persoon verkleed als zwarte piet... Niet slim proberen te doen als je niet weet waar je het over hebt....

18 juni 2020 om 15:25

@marvinarif Iemand verkleed als zwarte piet is geen fictief persoon. Je weet zelf ook wel wat Akwasi bedoelt. Hij heeft het daarna nog zelfs herhaald...

18 juni 2020 om 15:29

Marvinarif, als dat je redenatie is, kun je ook de stelling "hoe kan een fictief persoon fascistisch zijn" lanceren. Beetje onzin he?!

18 juni 2020 om 15:35

Ik heb Calimero nog nooit gezien bij mij in het dorp. Zwarte Piet daarentegen..

18 juni 2020 om 15:45

Als hij letterlijk een zwarte piet bedoelde dan is t oproepen tot geweld. Als die echter het fenomeen zwarte piet bedoelde dan niet. Bij Op1 legde hij t zo uit. Als Derksen nu ook uitlegt dat zijn "grap" heel lomp en ongepast was dan is t case closed.

18 juni 2020 om 16:22

Rjannes. De reactie en het gedrag van een figuur als Akwasi slaat echt nergens op. Ga op een normale manier in discussie. Wat hij echter vergeet is dat hij een Ashanti is. Zijn eigen voorouders verkochten Ghanese mensen als slaven. ( bron interview volkskrant- Akwasi uit 2017) verander de wereld maar begin bij jezelf Akwasi.

18 juni 2020 om 16:28

Echt overdreven.
Ik ken genoeg donker mensen en niemand daarvan heeft eenn hekel aan zwart piet en die maken daar zelf ook grapjes over. Organiseren zelf het Sinterklaasfeest met zwarte piet. Bij ons wordt ieder op het werk aangenomen welke kleur ook en dat zie ik bij andere bedrijven ook. Uiteraard als er discriminatie is welle soort ook moet gewoon aangepakt worden

18 juni 2020 om 16:42

Elke jaar een minder mens ? Wat denk je van al die buitenlanders die dagelijks gediscrimineerd voelen ?

Ben zwaar tegen racisme en ik heb Johan vaak genoeg gehoord dat hij ook tegen racisme is.

Elke woord wat iemand zegt wordt zwaar uitgemeten.

In Amerika mag je als blanke de N woord niet gebruiken maar wel zelfs van alles en nog wat erover rappen. Scheve wereld scheven houding.

18 juni 2020 om 16:43

Niemand weet hoe het voelt om belachelijk gemaakt te worden door zwarte Piet, want het slaat nergens op. Laat zwarte Piet aub met rust zeg, die hele discussie over racisme, weer opgewaaid door incidenten in Amerika, en meneer akwasi haalt zwarte Piet erbij, iets wat hij vroeger waarschijnlijk ook gevierd heeft. En ook nog eens een soort van oproep tot geweld. Ongelooflijk die gast. Laten we die discussie aub alleen voeren met mensen die er verstand van hebben, die oprecht zijn en geen sensatiezoekers zijn.

18 juni 2020 om 16:44

Dit is echt de domste opmerking ooit. Begin bij jezelf roepen omdat zijn voorouders honderden jaren geleden slaven verkochten.

18 juni 2020 om 16:47

Gaat om de gedachtegoed van het ontstaan van het fictieve persoon. Dat bij zwarte piet racistisch is, kijkend naar de achtergrond van de schrijver en de tijd waarin het is ontstaan namelijk de slavernij

18 juni 2020 om 16:49

Og hij roept iets uit emotie, wat boeit dat. Dat we daar al 2 weken over praten laat zien hoe triest het gesteld is tegenwoordig. Van beide kanten wel te verstaan. Enige wat ik enorm triest vond aan Akwasi is hoe hij het probeert te verdedigen bij Beau. Bullshit van de bovenste plank

18 juni 2020 om 16:49

Ik ben het helemaal met je eens. Men moet niet in 2 kampen denken en helemaal niet in extreme vorm, want dan kom je nooit nader tot elkaar en los je het probleem niet op. Ps vrouwen verdienen tot gemiddelde hun 30ste jaar meer dan mannen. Pas na deze periode gaat het de andere kant op en dit heeft ook een verklaarbare reden. Heeft nieta met discriminatie te maken.

18 juni 2020 om 17:49

@Marvin, Ja dan ben je strafbaar. Oproepen tot geweld is per definitie strafbaar. Ik ga de kerstman toch ook geen klap op z’n muil geven of zeg dat dat gedaan moet worden omdat hij mij al jarenlang overslaat met de cadeautjes?

18 juni 2020 om 17:59

Akwasi..ja ach beetje triest allemaal dit. Laat iedereen in zijn waarde. Wit zwart groen geel of regenboog wat maakt het uit!

18 juni 2020 om 18:31

Tja het is heel zielig voor je broertje en begrijp je standpunt maar er is nou eenmaal een inhaalslag te maken.zelfde geld voor vrouwen.je kan niets jaren en jaren het de andere kant op hebben en als ze het eindelijk beetje gelijk gaan trekken klagen dat dat ook racisme is.

18 juni 2020 om 18:59

Denken roept al maanden dat hij het racisme niet vind kunnen in de voetbal wereld .. maar dat zijn ze dan weer allemaal vergeten . en dat er wereld wijd ook donkere mensen zijn die de blanken niet kunnen verdragen hoor je ook niemand over . triest dat we met z'n alle over de hele wereld protesten moeten hebben om 1 man die onterecht gestorven /vermoord is . maar er zijn ook donkere mensen die blanken neerschieten of misschien wel elkaar.
laten we ons niet zo druk maken .

18 juni 2020 om 20:03

@wehave, dat is een hele kromme gedachtegang. Er is volgens jou een tijd lang de ene kant op gediscrimineerd, dus moet er nu de andere kant op gediscrimineerd worden om het gelijk te trekken? Maar oh wee als het dan ook racisme genoemd wordt. Waarom moet er überhaupt de andere kant op gediscrimineerd worden? Neem gewoon iemand aan op zijn kwaliteiten. Of hij nou blank, zwart, paars of geel is. Als je redeneert zoals jij zouden de donkere mensen de komende paar honderd jaar blanken als slaven mogen gebruiken, want immers de ene kant op moet ook de andere kant op. Heel gevaarlijke gedachtegang die je hebt.

18 juni 2020 om 14:30

Die akwasie had beter zn mond kunnen houden. Dit land is helemaal aan t doorslaan...

18 juni 2020 om 14:41

Ik ben het met je eens. Maar vind allebei de partijen fout (wie fouter is, ga ik niet over). Als je daadwerkelijk vindt dat Zwarte Piet niet racistisch is (waar ik in mee kan komen) dan is het niet verstandig om een zwarte man met een Zwarte Piet te vergelijken. Net als die sidekick van Genee bij radio Veronica. Dan maak je je punt dus ook compleet ongedaan.

18 juni 2020 om 16:46

'die akwasie had beter zn mond kunnen houden. Dit land is helemaal aan t doorslaan...'bedoel je dat hij dit eigenhandig heeft getriggerd en op zich heeft afgeroepen? Want zonder Akwasi maakte een bepaald slag dit soort opmerkingen ook al...

18 juni 2020 om 17:30

@PATS Helemaal mee eens. Daarbij vind ik de uitspraak van Akwasi dreigender en beledigender dan ie van Derksen. Maar daar hoor je de zogenaamde moraalridders Depay en Elia niet over. Als je de wereld wilt verbeteren moet je naar iedereen kijken en niet alleen naar een blanke man die iets zegt.

18 juni 2020 om 18:11

@apocalyps wat mij aan jou verbaasd is dat je best fel in de discussie bent en racisme keihard steunt en terecht maar als hier een Akwasi ver buiten zijn boekje gaat zeg je er niets over en veroordeel je het niet. Dat is vaak mijn hele probleem en dit is niet samen tegen maar laten we aub dit dan ook samen veroordelen maar dan zie ik echt iedereen alles met de
mantel der liefde alles wegvegen en valt het wel mee. Zo werkt dat niet als de discussie al hevig is. Daarnaast moet ik echt zeggen dat de humor van Derksen slecht is maar de opmerking richting Akwasi een kwinkslag was richting zijn opmerking om zwarte piet te meppen en daardoor best te doen was. Maar Depay en Elia kunnen dat niet aan elkaar koppelen en gaan de discussie kapen en doen meer slecht dan goed met hun acties.

18 juni 2020 om 18:29

Inderdaad. En dat terwijl we (de meerderheid, in ons eigen land notabene) voor die selecte groep onze cultuur al aan het aanpassen zijn. Roetveegpieten zijn er steeds meer, en over een paar jaar zie je geen zwarte piet meer. Staat meneer weer op de dam als een agressieve imbeciel al die onzin uit te kramen, maakt Derksen een ietwat foute grap, maar kom op ... overdrijf niet zo. Die Akwasi mag van geluk spreken dat hij er zo mee weg is gekomen. Ga je schamen! Als mensen alles en iedereen nou 's wat minder serieus zouden nemen, dan merk je vanzelf dat het eigenlijk allemaal wel meevalt. Alsof die Akwasi, Elia en Depay een kutleven hebben gehad hier dankzij zwarte piet. Die kregen zeker geen cadeautjes en pepernoten? Die Depay en Elia mogen van mij ook lekker ergens anders gaan wonen dan. Die snappen sowieso geen drol meer van wat er werkelijk in de samenleving speelt. Wat een losers zeg. Duidelijk teveel tijd, welvaart en gebrek aan ellende dat je je hier druk over maakt. Echt, serieus, hun hele leven aan ons land te danken, maar nee, er is natuurlijk altijd weer wat te zeiken in het altijd fascistisch en super conservatieve Nederland. Ik woon in Rotterdam Zuid en als we 't daar al kunnen met elkaar ... Zwarte piet, witte piet, zal me een worst zijn, er zijn toch grotere problemen in de wereld dan een f*cking kinderfeestje? Ga dan op de dam schreeuwen dat mensen met een niet-nederlandse naam minder kans hebben op de arbeidsmarkt? Mensen, ga wat nuttigs doen! Ik zeg: Depay exit en lekker Weghorst oproepen, doei. Wat een kleuter zeg. Eerst een agent voor van alles uitmaken in z'n mega bak en nu dit weer ... zwart of wit, whatever, ze hebben iig een kutkarakter ... of is dat dan weer racistisch? Of is dat alleen voorbehouden aan de kleur zwart?

19 juni 2020 om 00:19

@Thamike,

‘@apocalyps wat mij aan jou verbaasd is dat je best fel in de discussie bent en racisme keihard steunt en terecht maar als hier een Akwasi ver buiten zijn boekje gaat zeg je er niets over en veroordeel je het niet.’

Ik heb de uitspraken van Akwasi op niet mis te verstane wijze afgekeurd. En dan heb ik het niet zozeer wat hij op de Dam zei, maar in het bijzonder zijn optreden bij Beau. Ik draai er niet omheen als luitjes die roepen: ‘Racisme is zeker fout en je moet dit afkeuren, maar...’. Ik bedek niks onder de mantel der liefde. Ik beschouw mijzelf niet als een schijnheil of hypocriet in dezen. Ik was en ben niet blij met de wijze waarop Akwasi zich presenteerde. Ik heb hier bepaalde redenen voor die ik niet zal delen, omdat dit hier niet begrepen gaat worden, maar nogmaals; Akwasi had het mijns inziens strategischer moeten aanvliegen.

Wat betreft de uitspraken van Derksen. Dat valt niet onder de noemer slechte humor, maar discriminatie / racisme. Je excuus om Derksen z’n uitlatingen goed te praten zijn net zo slecht als Akwasi z’n metaforen / verwijzingen die hij gebruike om zijn uitspattingen recht te breien (waarbij hij - onbedoeld -de organisatie Kick Out Zwarte Piet ook nog in kwaad daglicht stelt).
Mannen als Derksen en Genee hebben in het verleden zich vaker - op z’n zachts gezegd - discutabel uitgelaten naar bijvoorbeeld Sylvana Simons (“Zij loopt nu rond zo trots als een aapje." of “chocolade-vriendinnetje”). Zij hebben geen externe triggers nodig om dit soort uitlatingen te doen. Het zit gewoon in types als Derksen en Genee. En wanneer zij daarmee geconfronteerd worden hangen zij de schijnheil uit.

18 juni 2020 om 14:42

Eerlijk gezegd vind ik de uitspraak wel meevallen, vooral als je de situatie meeneemt. Het zou anders zijn als Akwasi niet had opgeroepen tot geweld tegen zwarte piet. Of in plaats van allerlei smoesjes zijn excuses had aangeboden voor de oproep.

18 juni 2020 om 16:51

Dus daarom mag je hem uitmaken voor zwarte piet? Net als sylvana simons vergelijken met een aap?

18 juni 2020 om 17:30

Ik vind het geen probleem dat iemand zwarte piet genoemd wordt vanwege zijn uitspraken. Zolang het maar niet gebeurd vanwege huidskleur, dan is het pas racisme.

18 juni 2020 om 18:14

@fifaleeuw je moet, zoals viswoestijn aangeeft, context meenemen. Iemand die zwartepiet in elkaar wil meppen even een spiegel voorhouden is wat anders als zwarte piet schelden. Slechte grap maar een goede spiegel. Valt wel op dat Akwasi na zijn uitspraken veelal steun krijgt en ik Depay en Elia gemist heb toen Akwasi zijn opmerking maakte. Waar waren deze helden???

18 juni 2020 om 14:56

Zwaar overdreven, iedereen maakt die grappen in zijn huiskamer.en nu gaan we met zijn allen schijnheilig liggen doen om dat het op een tv komt? Wees blij dat Johan het doet en geeft daar mee aan dat er voor veel Nederlanders racisme er nog is.op deze manier is het bespreekbaar en niet als iedereen aan het huilen is of boos zijn.we moeten juist het racisme aan blijven benoemen en onze geschiedenis niet weg wissen want dan leren wel elkaar nooit respecteren.

18 juni 2020 om 16:53

En jullie weten nu wel dat zwarte mensen het niet leuk vinden om zo genoemd te worden toch, dat ze daar trauma's van hebben opgelopen vanuit hun jeugd. Wat is daar grappig aan? Derksen maakte geen grap hij heeft duidelijk een hekel aan akwasi en probeerde hem te kwetsen. Niet goed praten aub

18 juni 2020 om 17:10

Nee, maar Akwasi vond het wel nodig om even te benoemen dat hij een blanke schoonmaakster heeft. Ik word persoonlijk erg moe van deze situatie. Alles wat uit de mond van de donkere medemensen komt moet worden geslikt, maar als er een (misplaatst) grapje wordt gemaakt is de wereld te klein. Mensen zijn zo ongelooflijk overgevoelig geworden en ik dank god dat ik in een kleine stad woon waar deze dingen niet spelen.

18 juni 2020 om 14:59

Ik heb ze inderdaad niet gehoord toen Akwasi stond te schreeuwen om geweld op De Dam. Maar dat was natuurlijk allemaal metaforisch vanuit de artistieke zelf, en dan mag het. Ontzettend domme, en ook gewoon totaal niet grappige, uitspraak van Derksen. Wat mij betreft valt het onder de noemer satire, ook een artistieke vorm, maar dan mag het niet. Je kunt veel van Derksen zeggen, maar ik weet vrijwel zeker dat het gewoon géén racist is. De man beledigd iedereen, ongeacht huidskleur, geloofsovertuiging, afkomst of geaardheid.

18 juni 2020 om 15:13

Als blanke hou je eigenlijk best gewoon je mond en meng je je niet in de discussie want elk woord kan verkeerd genuanceerd of begrepen worden waardoor het als racistisch kan overkomen, ook al is de persoon in kwestie dat absoluut niet.

18 juni 2020 om 15:26

Aan wie ligt het dan?

18 juni 2020 om 15:28

Kortom: we worden als blanke gediscrimineerd en monddood gemaakt? All lives matter..

18 juni 2020 om 16:38

Wat zeg je nu, Thenry? In de discussie over racisme mogen blanken niet meepraten? Is dat niet discriminatie op basis van huidskleur of met een ander woord racisme? Is dat niet een beetje raar om de discussie over racisme te beginnen met racisme?

18 juni 2020 om 17:08

Hij zegt niet dat we niet mogen maar dat we het beter niet doen. Daar ben ik het mee eens. Momenteel wordt er zo eenzijdig, giftig en emotioneel gereageerd dat er geen mogelijkheid tot rationele dialoog meer is. Men slaat echt gewoon door, ik meng me weer in de discussies als de ratio het van de emotie haalt. Beter de storm even laten uitrazen zoals Thierry aangeeft.

18 juni 2020 om 17:12

Idd Bon Jovi, dat bedoel ik. Ik heb het gevoel dat elke uitspraak van een blanke momenteel verkeerd geïnterpreteerd wordt en nogal makkelijk als (semi) racistisch weggezet wordt.

18 juni 2020 om 17:42

Huh? Waarom mogen blanken niet mee praten? Ze moeten juist mee praten. Het moet toch samen opgelost worden. Dat is toch wat iedereen wilt hebben. De hoofd prioriteit is dat "huidskleur" geen issue meer word. Niet bij blanken, donkere, gele, rode noem maar op. Praten, luisteren naar elkaar mening op een normale manier kan niet teveel gevraagd zijn.

18 juni 2020 om 18:30

@Damsko maar dat bedoelt ie niet. Alles wat ‘blanken’ nu zeggen wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd of niet begrepen en als racistisch gebruikt in deze ontspoorde en eenzijdige visie. En waar zijn de Chinezen, Turken en Marokkanen en andere culturen en rassen dan in dit hele verhaal?? Waarom wordt deze discussie gekaapt door de anti zwartepieten groeperingen?? Dit lijken wel de extreem linkse die de slavernij aangrijpen om hun pijn te duiden en de extreem rechtse lui die weer olie op het vuur gooien en de grote overige groep is al jaren kijken naar mens zonder kleur een gewoonte. De verkeerde mensen voeren vaak de discussie. We gaan dit probleem zo nooit oplossen.

18 juni 2020 om 20:04

Dus alle vluchtingen zijn nu welkom? Fijn

18 juni 2020 om 20:04

Dus alle vluchtingen zijn nu welkom? Fijn

18 juni 2020 om 15:26

Het is een onhandige uitspraak en zelfs heel erg grof. Maar mijns inziens moet humor nooit het slachtoffer worden van politieke discussies. Humor moet altijd kunnen, zo lang het niet aanzet tot geweld. Oké, in casu is er weinig sprake van humor (niet echt om te lachen), maar om dan gelijk over te gaan tot boycotten...ik ben fan van het programma. Al jaren (vroeger meer dan nu, vroeger lag je echt een hele uitzending dubbel van het lachen). Ik ben mede fan omdat Derksen vaak weet te zeggen wat de gemiddelde kijker denkt. De gemiddelde kijker van Veronica Inside vindt inderdaad dat we nu volstrekt aan het doorslaan zijn. Echter, dat is de stille groep. Niet de groep die gaat protesteren (traditoneel een links middel) en in de media verschijnt (M, Beau, etc. allemaal links georiënteerd). Dan ben je blij dat daar een keer een tegengeluid op komt. Censuur op Veronica Inside zou dan ook de doodsteek zijn voor de rechts georiënteerde kijker of de populist. Bovendien vraag ik me af wat voor meerwaarde het heeft. VI van de buis betekent niet dat racisme over is en de échte racisten worden er ook niet minder racistisch van.

18 juni 2020 om 16:55

Polulist?? Heb je enig idee van de betekenis van het woord? Zelfs de personen in de politiek die alleen maar populistische uitspraken doen willen geen populist worden genoemd. En je schrijft het hier als iets positiefs.

18 juni 2020 om 17:47

@ilMaestro21 maar zeg ff eerlijk vond je dit dan humor? Maak dan een grapje zodat iedereen kan meelachen. Dit was gewoon niet passend. En dan hoeft hij niet gelijk een rascist te zijn. Zeker niet. Hij zit notabene voor nationale buis. Hoeveel verschillende soorten mensen kijken wel niet mee.

18 juni 2020 om 18:32

Dit was juist passend. Iemand die roept zwarte pieten in elkaar te slaan en die discussie voeren om daarna de zwarte piet toe te spelen. Humor ligt hem toch in gaat ie nu zichzelf slaan als gekwetste zwarte man. Beetje context bij de grap. Dan kan de grap slecht zijn maar de spiegel is juist passend met een knipoog.

18 juni 2020 om 15:42

Kunnen we niet sws beter stoppen met de hele blm discussie, je kan niet eens meer eerlijk je mening geven door de sociale druk. Ik ben ook tegen blm waarvoor het tegenwoordig staat, maar dat wil niet zeggen dat ik een racist ben.

18 juni 2020 om 15:42

Kunnen we niet sws beter stoppen met de hele blm discussie, je kan niet eens meer eerlijk je mening geven door de sociale druk. Ik ben ook tegen blm waarvoor het tegenwoordig staat, maar dat wil niet zeggen dat ik een racist ben.

18 juni 2020 om 15:49

Ja joh lekker stoppen ... Kan jou wat schelen!? *Zucht*

18 juni 2020 om 16:02

Ja inderdaad stoppen, er wordt van beide kanten niks anders gedaan dan eisen en geweld dreigen, wat heeft dit voor zin heb je trek in een amerikaans scenario? Laten we de volksvertegenwoordigers hier lekker over debatteren, hier zijn ze namelijk voor in functie gesteld. De punten zijn nu toch allang duidelijk wat heeft dit doortrekken voor zin, hoe blm het aanpakt creeer je juist racisten.

18 juni 2020 om 17:52

Je moet wel de achtergrond kennen hoe blm is ontstaan. En blm betekent niet dat 'alleen' blm de boventoon is. En niets anders. Zeker niet. 100000000% van niet!!! All lives matter!!! Laat dat duidelijk voor iedereen zijn. Iedereen is gelijk met elkaar. Maar, indyafcafcdb blm is iets wat duidelijk gemaakt moet worden tegen bepaalde mensen. En daar vallen zeker niet alle blanken onder. Dus als je je niet aangesproken voelt, moet je je er zeker niet aan storen.

18 juni 2020 om 19:17

Je niet aangesproken voelen? Sorry hoor maar heel nederland voelt zich hierdoor aangesproken damsko1103, als u het nog niet wist, heel nederland heeft maandenlang in een lockdown gezeten om de haverklap gigantische boetes gekregen. Als dan deze groepen veel te vaak deze regels aan hun laars lappen is dat een middelvinger naar de rest van het land. En dat is pas een van de redenen om je aangesproken te voelen, want het vernielen van beelden en dergelijke is ook mij tegen het zere been. Ja ze kunnen het niet eens zijn met de werkzaamheden van. Voc/wic, maar al hun landgenoten die begonnen met slaven te verkopen aan ons spreken ze weer niet over want die zijn niet wit. Overigens zouden ze zonder de voc/wic hier niet eens zijn en waarschijnlijk op een gelukszoekers boodje naar europa aan het varen. Deze hele beweging is te hypocriet voor woorden geworden. Als mensen zeggen dat er belangrijkere dingen zijn krijgen ze weer je mag racisme niet bagitalliseren, maar moeten we dan ook voor 10 andere problemen dagelijks gaan protesteren en heel het land kapot maken vanwege corona? Nee, het punt is duidelijk, nu moeten andere mensen er wat mee doen. De hele beweging is zijn zin aan het door drukken en zwaar hypocriet bezig.

18 juni 2020 om 19:46

Kortom wat wil je eigenlijk nu zeggen?

18 juni 2020 om 20:15

Samengevat staat het altijd aan het einde, “ de hele beweging is zijn zin aan het doordraaien en zwaar hypocriet bezig.”

18 juni 2020 om 15:52

Hij had zeker beter zijn mond kunnen houden, Akwasi ook. Dat is het hele probleem, je krijgt allerlei idioterie van alle kanten. Actie en reactie, wat Akwasi heeft gedaan is olie op het vuur gooien en dan krijg je reactie en ga je met zijn allen weer schreeuwen op die reactie en binnen een week heb je weer Derksen die reageert. Gewoon negeren die zooi: zowel Akwasi als Derksen

18 juni 2020 om 17:27

totaal mee oneens. Het is misschien niet handig, maar wel verfrissend dat iemand eens een mening durft te geven zonder bang te zijn om de racist stempel te krijgen . Persoonlijk irriteer ik mij mateloos dat een Floyd door sommige als held word gezien , al het geweld verzwijgen maar alleen de racistische punten eruit pakken etc. Of enorm als slachtoffer spelen van en alles daar alles op gooien maar vergeten dat heel veel kinderen gepest worden of gepest werden. Uiterlijk, kleding etc etc

18 juni 2020 om 17:35

Maar iedereen kent Derksen. Die zal nooit zijn mond houden bij welk gevoelig onderwerp dan ook. Maar dat hoeft ook niet. Nederland is tenslotte een land waar vrij de mening gegeven mag worden. Dat is het probleem ook niet eens. Wat de meeste mensen stoort is wat er uit zijn mond komt. De manier hoe hij het naar buiten brengt. Derksen kan onmogelijk zeggen dat hij tegen rascime is en dan zo'n grap maken. Ik zeg erbij grap omdat het in zijn ogen een grap is. Als je dan gaat zitten meelachen ben je net zo erg in mijn ogen.

18 juni 2020 om 18:38

Ik ben altijd wel benieuwd wat deze mensen willen bereiken met hun uitspraken. Due rapper , ik hooo dat het een emotionele uitspraak was. Due het daarna vreemd vond dat het meer over hem ging dan over rascime. Derksen die altijd maar op aandacht en controverse uit is . Depay en Elia? Wat willen die bereiken . Een ding wat ze allemaal bereiken is dat de mensen verder van elkaar komen te staan .

Wat een debiele uitspraak, maar ik hoorde ook weinig BNers toen alwasi het had over het in elkaar timmeren van zwarte pieten. Oftewel er wordt door dr blm gekte nog maar een kant op gekeken.

18 juni 2020 om 14:26

Dat is het hele probleem. Zo stoer waren Depay en Elia niet toen Akwasi opriep om elke Zwarte Piet te molesteren. Het is zo'n eenzijdige bizarre zaak geworden die juist racisme in de hand werkt, want niemand begrijpt het meer.

18 juni 2020 om 14:35

Precies. Het is echt om doodmoe van te worden. De kampen die het hardste schreeuwen, zijn de meest extreme kampen aan beide kanten. En juist dat werkt de polarisatie in de hand, want de 'gewone' mens gaat zich irriteren aan deze 2 uitersten.

18 juni 2020 om 14:46

Ongeveer 2 weken geleden heeft Elia aangegeven graag terug te keren naar Nederland en dan bij voorkeur naar zijn oude clubs Feyenoord of Fc Twente. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de mening van Elia nu Jans trainer is geworden of hij daar nog steeds voor open staat. Zou natuurlijk zeer hypocriet zijn om dit op te roepen en vervolgens onder Jans gaan werken die ontslagen is voor racisme (wat een volkomen opgelaaid ontslag is naar mijn mening).

18 juni 2020 om 14:50

Helemaal mee eens! Media schrijft er alleen maar al te graag over. Meer views dus inkomsten. Maar wel verontwaardigd zijn als de verschillen tussen beide kampen groeit, terwijl beide kampen tegen racisme zijn. Hooguit 1% is racistisch en die 1% wordt door de aandacht alleen maar racistischer

18 juni 2020 om 14:58

Als je als speler (elia) je geld wilt verdienen in een dictatoriaal land waar mensen onderdrukt worden of opgesloten omdat ze het niet met de dictator eens zijn, moet je volgens mij een beetje in de spiegel kijken.

18 juni 2020 om 15:02

Juist deze mensen die zogenaamd een voorbeeldfunctie hebben en veel bereik en volgers, zijn te dom om te poepen. Things will change?! Denktie dat ie Mandela is, het wordt alleen maar erger, thanks to Akwasi en co. De hele wereld kan je weggooien als we zo doorgaan

18 juni 2020 om 15:12

@punati elk weldenkend mens weet dat Jans geen racist is en dat zijn uitspraken alleen in een beperkt land als de VS verkeerd kunnen vallen.nou is Elia niet echt een weldenkend mens, maar dit zal hij zelf ook wel door hebben.wat idd wel op valt is dat hij zo stellig tegen racisme is, maar wel lekker centjes wil verdienen in Turkije waar een dictator heel wat ergere dingen doet dan een Afrikaanse man zwarte piet noemen (zonder dat goed te keuren)

18 juni 2020 om 15:20

@4Ever4Ajax types als jij en jouw duimpjes gever zijn dus de kern van het probleem. Het downplayen, krom vergelijkingingen maken om maar te balanceren. Nee, er is een disbalans dus stop met het bagatelliseren van racisme en dergelijke. Akwasi doelde symbolisch op Zwarte Piet kicken als in Kick Out Zwarte Piet, je weet wel die organisatie ondersteunend. Men neemt zijn woorden Express letterlijk en niet figuurlijk zodat ze het label geweld eraan kunnen plakken. Of heeft Zwarte Piet een BSN en betaalt ie ook belasting. Tierend dom, om zijn woorden als letterlijk te nemen. Johan Derksen ga ik niet lang op in, doe noemt iedereen gekkies die een afwijkende mening als hem hebben: van Sylvana, tot Rutte, Halsema en ga maar door ... Maar nee zijn gabber Baudet die conducteurs onterecht Marokkaans tuig noemt is wel oké. Schei toch uit! Hoeveel voorbeelden van racisme moet men nog zien voordat men wakker wordt, Rutte zegt het zelf ... De Belastingdienst zelf heeft erkent racistisch te hebben gehandeld bij controles. Wanneer is het genoeg en neemt men de woorden van kleurlingen serieuzer. Tip: iedere avond op NPO2 is er een programma Ook Hier genaamd te zien. Kijk dat en wellicht snap je het dan beter? Alle kleurlingen van Chinees tot Afghaan, van Jood (nee niet Ajax fans) de échte tot aan Afrikaan, Marokkaan tot aan Latino kan boeken schrijven hoe zij meerdere malen racistisch bejegend zijn. En als nog ontkent de grotere blanke meerderheid het 'gebeurd mij niet dus het bestaat niet' 'valt wel mee' 'in 'van is het erger' en ga zo maar door ... Als je het zelf niet ervaart, schreeuw dan niet het hardst hoe men het dient op te vatten.


Met vriendelijke groet,

18 juni 2020 om 15:33

Het is echt schokkend idd om te zien hoe racisme wordt gebagetalliseerd hier in Nederland. Schokkend.

18 juni 2020 om 15:35

@savano: Je tekst zit boordevol fouten (derksen is bijvoorbeeld totaal geen fan van Baudet wat hij ook vaak herhaalt). Het feit dat je Akwasi verdedigt, zegt eigenlijk al genoeg. Als je dat echt gelooft, mag ik dus werkelijk waar alles zeggen als ik ermaar bij zeg dat het symbolisch bedoeld is? Blijkbaar mag hij van jou wel alles zeggen, terwijl iemand anders een grapje maakt (of dat onsmakelijk is of niet) is meteen een groot onrecht namens jou. Etnisch profileren komt daarnaast ergens vandaan, dat komt omdat daar de meeste misstanden zijn. Dat kun je niet leuk vinden, maar het zijn wel de feiten (kan je gewoon bij het CBS etc opvragen). Heb genoeg mensen met een andere achtergrond dan ik in zowel mijn werkleven als mijn privéleven. Alle mensen gaan uit van hun eigen kracht en blijven niet in de slachtofferrol maar pakken hun eigen regie en doen het fantastisch (die kijken ook met afgrijzen naar de beeldenslopers etc). Natuurlijk is er ook racisme (overigens maakt elke bevolkingsgroep zich daar schuldig aan), dat moet ook gewoon aangepakt worden. Maar de algemene tendens dat niets meer mag is waanzin en zet totaal onnodig de verhoudingen op scherp. De heren Depay en Elia zijn juist voorbeelden van hoe mensen juist niet in het leven moeten staan maar staan nu wel vooraan om te schreeuwen.

18 juni 2020 om 15:39

@savano - ''akwasi doelde symbolisch op Zwarte Piet kicken als in Kick Out Zwarte Piet, je weet wel die organisatie ondersteunend. Men neemt zijn woorden Express letterlijk en niet figuurlijk zodat ze het label geweld eraan kunnen plakken.'' Ik trek dat complete symbolische echt totaal niet. Hij riep gewoon letterlijk op tot geweld. Letterlijk! Als hij zo'n mooi symbool had willen maken en steun had willen betuigen aan Kick Out Zwarte Piet; had 'ie dat gewoon duidelijk moeten doen. Hij dreigt met al z'n frustratie gewoon oprecht met geweld, komt met teksten als 'zwarte Piet gaat naar z'n (..)moeder' en zaait hiermee haat. Snap ook echt niet wat er 'tierend dom' is als je het letterlijk neemt, want hij had zelfs een emotionele bui bij Beau nodig om het uit te leggen. Althans; verdraaien en zich uit de nesten werken.

18 juni 2020 om 15:44

Precies jij snapt het! Wat er nu gebeurt wekt juist racisme op Mensen zijn bezig onderscheid te maken tussen rassen en kleur, iets waar ik mij eigenlijk nooit bewust van was. Ik ben ongevoed met de gedachten dat Iedereen gelijk is en huidkleur alleen maar extra pigment is. Wat is nu gebeurt is dat mensen ervoor zorgen dat er 2 groepen ontstaan, iets waar ze juist op tegen zijn.

18 juni 2020 om 15:54

4ever4ajax, 'het feit dat je Akwasi verdedigt, zegt eigenlijk al genoeg.'. Wat een ongelofelijk domme opmerking als je de rest van je betoog leest. Je ziet zelf niet dat je hierdoor de discussie op voorhand monddood maakt? Om vervolgens Depay en Elia voorbeelden te noemen van hoe je niet in het leven moet staan. Waarom vind je dat? Omdat wat ze doen jou persoonlijk niet aanstaat? Dat is nou niet bepaald een sterk argument he. En wat dan nog, jij vindt dat ze niet goed in het leven staan en dus mogen ze hun frustratie niet uiten? Frustratie die ontstaat door van jongs af geconfronteerd te worden met racisme. Mooi dat jij het hier op een anoniem voetbalforum wel even beter weet dan deze twee ervaringsdeskundigen. Oh en je morele failliet werd in je allereerste zin al keihard duidelijk door Savano op z'n spelfouten te wijzen.

18 juni 2020 om 16:03

@4ever4ajax komt door mijn iets enthousiaste woorden suggestie van mijn telefoon. Bovendien is de VZ app ook gedateerd dus dat helpt ook niet. Maar goed on topic: zoals ik al zei je je kunt het niet anders dan symbolisch opvatten van Akwasi aangezien ZP niet bestaat. Nogmaals, bij Op1 en M heeft hij kant en klaar toegelicht. Daarbij maakt Derksen hier een racistisch 'grapje' want alles moet maar kunnen onder het mom van grapje. Hij maakt deze 'grap' van hey is die ZP niet Akwasi, laat dát nou net zijn waarom een steeds groter wordende groep tegen ZP is: hier blootgesteld dé associatie met de zwarte gemeenschap in de persoon van Akwasi. Hoe moeilijk is dát te begrijpen? Roetveegpieten prima, maar dikke lippen, gouden oorbellen, krullend haar EN het ergste nog een fout Surinaams accent erbij is echt uit den boze. Check Lubachs Zwarte Piet discussie en dan snap je m misschien beter en ook vanuit een 'blank' perspectief zover dat mogelijk is. Men die All Lives Matter roepen, zijn ook oelewappers en zouden juist medestanders van BLM moeten zijn. Aangezien BLM gelijke, ik herhaal gelijke rechten wilt en NIET alleen recht. Men leeft in de eigen (blanke) bubbel en kent daardoor niet de ervaringen van de minderheden in dit land. Met Carnaval de Chinezen racistisch bejegenen met een kutlied, ZP voor de donkere gemeenschap, moslim = terrorist, joden zijn zionisten dat soort hokjesstopperij moet stoppen. Pas dan, en dan ook echt dan is het All lives matter ... Je leeft echt onder een steen als je niet ziet dat de donkere gemeenschap structureel en zoals Rutte zelf erkent, benadeeld wordt. Kijk dan hoe jij dit kan verhelpen ipv het downplayen en 'grapjes' a la Derksen moeten kunnen houding. Verdiep je eens!

18 juni 2020 om 16:06

Dat er mensen zijn die Akwasi's dramatische smoesje over "ik bedoelde het symbolisch" werkelijk geloven, wat een giller zeg... Die gast heeft z'n eigen betoog verpest door op te roepen tot geweld en werd terecht door Beau aangesproken daarover. Vervolgens komt ie met een of ander vergezocht excuus dat het symbolisch was, dat hij het als 'woordkunstenaar' zo bedoelde, ja daaaggg..

18 juni 2020 om 16:11

Om nog maar te zwijgen over de verdeeldheid die het veroorzaakt. Je moet domme mensen geen actie laten voeren, want dan krijg je situaties waarin iets zover doorsijpelt, dat de essentie van het actie voeren volledig draait naar de meest irrelevante dingen.

18 juni 2020 om 16:51

Dus de uitspraak 'als ik in november iemand verkleed als zwarte Piet tegenkom, dan trap ik hem hoogstpersoonlijk in zijn gezicht' is symbolisch? Waar is dat symbolisch voor dan? Iemand verkleed als zwarte Piet is namelijk geen fictief persoon, maar gewoon een persoon die verkleed is als zwarte Piet. Dat kan ik zijn, dat kan Jantje van om de hoek zijn, beiden met de intentie om plezier bij kinderen te brengen. Ik zie het al voor me dat ik ineens Akwasi tegenkom en hij me vervolgens in mijn gezicht trapt, zo lees ik dat namelijk. Dan ben je toch totaal van de wereld af, man, als je dat nog goed gaat proberen te praten? Die vent had gewoon direct zijn excuses aan moeten bieden en daarbij direct zijn excuses moeten aanbieden voor het slavenverleden van zijn voorouders, de Ashanti, de grootste slavenhandelaren van Afrika en de reden dat het Westen Afrikaanse slaven kon kopen in Afrika en verschepen naar andere plekken. Maar dat vergeet ie zelf even te melden, dat slavenhandel weinig te maken heeft met racisme, vooral met achtergestelde volkeren of gevangenen. Want over de miljoenen blanke slaven in Marokko of het Midden-Oosten hoor je ze eigenlijk nooit.

18 juni 2020 om 16:51

Deze discussie is ook een van de meest hypocriete dingen die ik ooit heb meegemaakt. Het waait ook alleen maar één kant op. Bah

18 juni 2020 om 16:53

Expres letterlijk? Ik wist niet dat mensen in die bullshit van Akwasi trapte. Jezus man. En niemand zegt dat er geen discriminatie of racisme is, maar wat er nu hebeurt is ook keiharde discriminatie tegen bv politie agenten

18 juni 2020 om 16:56

Ik denk dat de getallen iets groter zijn. Of bedoel je de radicale groepen?

18 juni 2020 om 16:59

Helemaal eens met jullie. Wat mij betreft wordt Zwarte Piet pimpelpaars, het boeit me niets. Maar hoe de minderheidsgroepjes volwassenen die voor dan wel tegen de schertsfiguur zijn en zich menen uit te laten, vervult me met walging. Of je nu een bus demonstranten met geweld stopt op een Friese N-weg of als gekwetste minderheid oproept om Zwarte Piet te molesteren; je bent werkelijk een enorme rotzak wanneer je het karakter van kinderfeest hier niet in ogenschouw neemt. Ga in gesprek, maak je punt en doe dat met een beetje begrip. Dat Elia en Depay niet 'ingrijpen' bij een oproep tot geweld is evenzeer tekenend voor hen.

18 juni 2020 om 17:00

Nee niemand bagetaliliseerd, maar de mensen hier zijn reeel. Niemand zegt dag er geen discriminatie/racisme is, maar het is niet zo simpel als maar roepen dat het er is. Het gaat niet maar een kant op he.

18 juni 2020 om 17:03

In hokjes stoppen doet elke bevolkingsgroep bij alle soort mensen. En structureel benadeld kan zeker, maar wat zijn jouw oplossingen? Altijd maar dat roepen en roepen. Kom eens met oplossinge dan

18 juni 2020 om 17:03

Ik ben opgegroeid met het feit dat alleen discriminatie bestaat en racisme niet. We behoren namelijk allemaal tot hetzelfde ras; het mensenras. Voor veel mensen is dit exact hetzelfde, maar het woord racist of racisme is een heel zwaar woord. Dit roept bij veel mensen emoties op die ons als mensen niet dichter bij elkaar brengt.

18 juni 2020 om 17:07

Zwarte piet is al lang niet meer de boeman die hij vroeger met e roe was. Tegenwoordig is het een kindervriend. Ik zie persoonlijk dus totaal geen problemen. Echter als die bij een redelijk grote groep wel een probleem is, dan moeten we het gewoon aanpassen. Het maakt de kinderen namelijk helemaal niets uit. Alleen de ouders vinden dit een probleem.

18 juni 2020 om 17:14

@aubaarsenal. Het wordt juist erger omdat de NL' ers vinden dat ze niet discrimineren. Terwijl bijv. de politie en de belastingdienst aangeeft dat ze discrimineren, legt u de schuld neer bij degenen die gediscrimineerd worden. Elia en Depay hebben 2x harder moeten werken dan witte spelers om door te kunnen stromen naar het 1e elftal. Vraag het ze maar. Ze spraken zich toen niet uit, uit angst om het 1e elftal niet te halen. Nu ze zich wel uitspreken vindt u ze te dom om te poepen. U weet niet waar u over praat vanuit uw witte leven. (niet beledigend) Waarom is het voor witte mensen zo moeilijk te accepteren dat ze discrimineren. Duizenden voorbeelden van. Zelfs bekentenissen van politie en belastingdienst. En u gelooft het nog niet. Zucht.

18 juni 2020 om 17:56

@savano.en derksen maakte die opmerking niet vanwege het feit dat die man donker was. Nee hij maakte dat grapje omdat die man daar ook een beetje een gekkie is. Want wie gaat er in zo'n outfit naar zo'n demonstratie dan ben je dus een gekkie en net als Akwasi.heeft derksen gezegd ik maak deze grap omdat ze beide donker gekleurd zijn? Nee derksen zag 2 gekkies en dacht is dit nou dezelfde persoon?zo simpel als jij Akwasi verdedigt dat hij het symbolisch bedoeld, want er bestaat geen zwarte piet is jou argument. Hij bedoelde op elke persoon die zich ging verkleden en schminken als zwarte piet. Dat weet jij ook. En als ik mij zelf als zwarte piet wil verkleden dan doe ik dat. Daar is niks racistisch aan.elk kind in zijn jeugd had veel meer liefde voor zwarte piet dan Sinterklaas. Iedereen vond het zo'n beetje eng om bij sinterklaas op schoot te moeten zitten. Maar iedereen werd vrolijk van die lieve zwarte pieten die pepernoten gaven.waarom is er zo'n slecht beeld bij zwarte piet? Kinderen worden ook helemaal niet zo opgevoed dat het donkere mensen zijn. Het verhaal is de schoorsteen en blabla. Net zoals religie kan je daar in geloven of niet. Maar laat andere mensen hun kinderen zelf bepalen of ze dat opvoeden.depay moet gewoon zijn mond houden. Die zei zelf in een interview dat hij gepest werd door zijn stiefbroers en dat hij Denkt ik herhaal HIJ Denkt dat het om zijn huidskleur was. Ja zo interpreteert hij dat, maar dat is toch echt zijn eigen tekort.men vult voor elkaar dingen in en gaat in de slachtofferrol. Daar moet men mee kappen en depay vooral. Die in coronatijden waarin geadviseerd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven. Gaat meneer in zijn dure cabrio rondjes rijden en agenten beledigen. En maar het slachtoffer uithangen. Nou ik kan je wel vertellen als ik zo tegen agent praat wordt ik opgepakt. Maar Depay kan gewoon rustig in zijn dure bak chillen. Dus meneer moet niet zo in een slachtofferrol kruipen!de man die zelf dierenmishandeling steunt door met beesten op foto's te gaan die eigenlijk helemaal niet horen te leven! Dan opeens is gelijkheid geen probleem meer voor Depay he? Dan is het de wetten van wie heeft de meeste geld en kan het zich veroorloven en wie heeft er status.bah om te kotsen! Ik hoop oprecht dat Koeman deze klungel niet meer selecteert. En nee dat is niet omdat hij een donkerder huidskleur heeft dan ik zelf. Nee dat is omdat ik de persoon depay een flapdrol vindt! En ook flapdrol is gewoon een symbolisch woord voordat mensen weer zeggen dat ik een racist ben. Want ja sommige mensen vullen zoals ik in begin al zei alles voor een ander in!

18 juni 2020 om 18:10

@okan: Zie hier weer een schoolvoorbeeld van hypocrisie. Begrijp mij niet verkeerd, er zijn zeker autochtone Nederlanders die discrimineren en dat is natuurlijk absoluut fout. Maar er zijn ook Surinamers, Marokkanen, Indo's en Turken die dit doen t.o.v. andere groepen, en ook genoeg personen van die afkomsten die dit absoluut niet doen, dit is totaal niet exclusief voor 'witte mensen' zoals jij graag wil doen geloven. Ik zelf (en miljoenen anderen in dit land met mij) doen dit helemaal niet. Ik wens niet weggezet te worden als racist door een kerel die zelf niet verder komt dan 'vanuit uw witte leven' en 'waarom is het voor witte mensen..', over generaliseren gesproken zeg.. .Turken scheren echt altijd iedereen over 1 kam en zijn hypocriet joh! (Let op: dit is uiteraard niet mijn mening maar gekscherend bedoelt om aan te geven hoe jij generaliseert, misschien dringt het dan een beetje door). Je komt nooit een steek verder als je doet alsof 'de witte boze man' almaar alles en iedereen racistisch bejegend, want dit is gewoon klinkklare onzin. De overgrote meerderheid denkt hetzelfde over de kwestie als jij waarschijnlijk.

18 juni 2020 om 18:18

@Sirius precies, Akwasi is gewoon een domme jongen. Zulke mensen kun je niet als leider aanwijzen, want die zullen bijwijze van het vuurtje nog meer opstoken. Zo iemand kan niet duidelijk zijn mening geven en gaat dan over op geweld. Die Akwasi denkt waarschijnlijk 'ik maak wat centen dus lul ik maar wat stront bij elkaar'. Laat hij zich maar op zijn rapcarriere richten. Daar kan hij zoveel geweld bij elkaar lullen als hij maar wilt. Zolang mijn poen of zelfs maar 'n 'view' niet naar hem toegaat, interesseert die gast me weinig.

18 juni 2020 om 19:09

@okan61. Ik ben zwarter dan jou abi. Ik ben vroeger zelf voor kkneger uitgemaakt, maar ik ben geen huilebalk. iedereen wordt gediscrimineert, kut turk, kut marrokaan, kut hollander, kut neger, of wou er soms iemand zeggen van niet? Ik moest vroeger ook harder werken dan de rest omdat de de trainer me niet mocht, of omdat ik niet werd aangenomen omdat me CV slecht was. Je moet naar jezelf kijken en niet zielig spelen, de enige die er problemen van maken zijn de bruine/zwarte, afro amerikaan, neger? Nederland is paradijs voor de neger vergeleken met Amerika, ze moeten zich niet aanstellen iedereen wordt gediscrimineerd

18 juni 2020 om 19:42

Ben het volledig met je eens dat het racisme opwekt, en dat het voor enorm veel verdeling zorgt. Echter, vind ik wel het volgende. De BLM movement is begonnen om aandacht te trekken voor het feit dat systemisch racisme daadwerkelijk een feit is, en dat er bepaalde items zijn binnen onze samenleving die moeten veranderen. Dit kan (helaas!!) alleen gedaan worden door dit soort bewegingen op globale schaal. Bovendien denk ik dat de verdeeldheid niet overal zo ervaren wordt als in Nederland, hier in Londen zijn er enorm veel mensen die zich als "ally" bestempelen, en meelopen in marsen. Incluis mezelf. Begrip en verstand voor systemisch racisme is een eerste stap, er enorm tegen opstaan en tegengas geven binnen dit proces zorgt naar mijn idee voor meer problemen. Ik ben dan ook daadwerkelijk niewsgierig waarom zoveel mensen niet willen / kunnen (?) accepteren dat zwarte mensen wereldwijd enorm lang als tweederangs burger hebben geleefd. Begrip en verandering is nodig - als mensen het niet met elkaar eens zijn dan denk ik dat een goed gesprek de beste oplossing is. Naar elkaar luisteren en vooral respect hebben voor elkaars meningen lijkt me een enorm goede eerste stap.

18 juni 2020 om 14:28

Mensen zijn blind geworden door het onrecht wat hen wordt ingesproken door alle media. Wat uiteindelijk alleen maar gaat zorgen voor meer scheiding.

18 juni 2020 om 14:52

Het is ook lastig voor de media eerlijk gezegd, er is totaal geen ruimte meer voor de neutrale mensen die zowel links als rechts begrijpen, ook deze mensen worden nu neergezet als racisten en gedwongen een kant te kiezen.

18 juni 2020 om 18:06

Er is in de maatschappij (zoals ik het ken) echt meer dan genoeg ruimte voor neutrale mensen. Alleen deze krijgen geen gehoor in de media. Het is altijd het uiterste van de ene kant of de andere kant die mag praten. Neutraal is niet interessant genoeg.

18 juni 2020 om 14:45

Wat een onzin argument zeg, omdat ze toen niets zeiden mag het nu weer niet? Het is toch logisch dat je je uitspreekt over iets wat jou zelf raakt? Ze hoeven zich toch niet uit te spreken over elke kwestie in de wereld? En waarschijnlijk waren ze het in grote lijnen gewoon met Akwasi eens, dat in elkaar timmeren van zwarte pieten daar gelaten.

18 juni 2020 om 14:55

Ja. Als je je uitspreekt tegen racisme en politiegeweld, waarom zeg je dan niks over een uitspraak van dhr. Akwasi die gewoon letterlijk uitspreekt geweld te gebruiken als hij in november een zwarte Piet ziet? Het is schijnheilig. Die Akwasi had het gewoon bij het afkeuren van racisme en politiegeweld moeten houden, maar gaat dan als een idioot zoiets doms roepen waarmee hij reacties uitlokt en probeert het dan bij Beau aan tafel nog goed te praten.

18 juni 2020 om 15:03

Ik vind die Akwasi en zijn acties eerlijk gezegd helemaal niet relevant hier. Waarom kom jij nu openlijk in opstand tegen Akwasi en niet tegen pak-hem-beet Kim Jong Un die geweld gebruikt tegen burgers en ze in concentratiekampen stopt?

18 juni 2020 om 15:06

@ruiz_fct: Ze zijn juist relevant omdat daarom ook Johan Derksen deze grap maakt. Meer relevantie kan je niet hebben. Als Akwasi die haatdragende, agressieve en racisitische opmerking niet had gemaakt, had Derksen deze hele grap nooit gemaakt.

18 juni 2020 om 15:15

Dus je vindt de acties van Akwasi niet relevant. Volgens mij gaat dit topic over Derksen en zijn opmerking over Akwasi, waar Depay en Elia zich tegen uitspreken terwijl ze hun mond houden wanneer Akwasi uitspraken doet waar hij gewoon oproept geweld te gebruiken. Iemand vraagt zich af waarom ze wel Derksen aanspreken, maar niet Akwasi. Jij snapt niet waarom mensen dit hypocriet vinden, ik leg uit waarom ik dat zo vind. Waar zie jij de relevantie niet? Ik zie de relevantie niet wat Kim Jong Un doet, want dat heeft letterlijk niks met dit topic te maken en is een heel ander probleem.

18 juni 2020 om 15:36

Het nieuwsbericht gaat over Derksen die een misplaatste (racistische) grap maakt, niet over Akwasi's acties op de Dam. Als Akwasi die opmerking niet had gemaakt en de zwarte piet was in beeld gekomen was er misschien wel iets anders "schokkends" uit de mond van Derksen gekomen. Weten wij veel?ik vind in ieder geval het 'racisme' van Johan en de medeling van Akwasi om zwarte piet in elkaar te slaan twee hele andere kwesties en vind het daarom raar om iemand hypocriet te noemen als deze zich niet over beide zaken uitspreekt.

18 juni 2020 om 15:43

Nee. Daar gaat het artikel niet over. Het artikel gaat over Depay en Elia die zich uitspreken tegen een onsmakelijke uitspraak van Derksen over Akwasi, waar ze hun mond hielden toen Akwasi een onsmakelijke opmerking maakt zoals iemand terecht opmerkt. Zie je de relevantie nog steeds niet?

18 juni 2020 om 15:49

Oke, er is ook een alinea over Akwasi op de Dam zie ik nu, mijn fout. Alsnog vind ik het twee los staande zaken en daarom niet vreemd dat Elia en Depay hun mond hielden bij een van de twee.

18 juni 2020 om 15:57

@4ever4ajax, 'als Akwasi die haatdragende, agressieve en racisitische opmerking niet had gemaakt, had Derksen deze hele grap nooit gemaakt.'. Wat een drogreden, en ook nog eens onjuist. Derksen heeft zichzelf in het verleden meermaals veel kwetsender uitgelaten dan nu en dat obv veel minder boeiende uitspraken door andere personen.

18 juni 2020 om 15:01

Ik denk dat jij en vele andere reaguurders hiernop VZ, eerst even moeten googlen naar: Akwasi uitleg toespraak. Dan ga je begrijpen dat hij het op een andere bedoelt dan iedereen denkt. Hoge woordspeling.

18 juni 2020 om 15:18

Als je het daarmee hebt over z'n optreden bij Beau: dat vond ik echt je reinste onzin. Woordkunstenaar? Creatief met woorden? Nee, hij was gewoon volkomen agressief/emotioneel, greep z'n moment en meende (al dan niet uit frustratie) wat 'ie zei. En wil het nu maskeren met zoiets vaags als woordkunstenaar .nou, dan is het een hele slechte woordkunstenaar.

18 juni 2020 om 18:43

Lulkoek. Achteraf recht lullen wat krom is. Dat deed Akwasi

18 juni 2020 om 18:55

De echte vraag is wat Akwasi zou doen als geweld niet strafbaar zou zijn zolang dit maar tegen als zwarte piet verklede blanke Nederlanders beperkt blijft. Ik geloof dat hij en velen met hem dan graag hun handjes zouden laten wapperen om hun afkeur duidelijk te maken. En in dat geval is er niets symbolisch aan.

18 juni 2020 om 20:19

Ik neem je onwetendheid niet kwalijk, het is oke. Wil je het begrijpen, zul je rap moeten begrijpen.

Erg dom, de hele zwarte piet discussie is juist grotendeels tot stand gekomen door zulke "het is maar een grapje" grapjes. En dan maakt hij er juist net weer een. Ik geloof best dat hij geen racist is, maar zulke domme opmerkingen houdt het wel in stand.

18 juni 2020 om 14:29

Hij spreekt zich op andere momenten juist keihard uit tegen racisme. Bijv. dat hij voorstander is van het staken van wedstrijden als er spreekkoren zijn. Veel mensen willen dan alleen boetes.

18 juni 2020 om 14:38

Volgens mij zei Derksen vorige week nog dat hij het politiegeweld in Amerika 'tegen de zwarten' niet vond kunnen. Iets met, selectief?

18 juni 2020 om 14:44

Derksen is absoluut geen racist, heb het gevoel dat hij alleen niet door heeft wat hij soms teweeg brengt. Hij zal wel vinden van niet, maar met zulke opmerkingen komt hij onwetend over.

18 juni 2020 om 15:04

Mee eens Yeisoonn, de reacties hieronder die dit ook maar een satieren/grapje/lange tenen vinden denk ik precies hetzelfde bij. Ze zijn geen racist maar onwetend.

18 juni 2020 om 16:03

Zwarte vrouwen met apen vergelijken is niet racistisch ?

18 juni 2020 om 16:50

'derksen is absoluut geen racist, heb het gevoel dat hij alleen niet door heeft wat hij soms teweeg brengt. 'hahaha, ik zou dit niet zo stellig durven zeggen, zeker met Alles wat deze kerel in het verleden heeft geroepen (en in de toekomst ook zal blijven roepen).

18 juni 2020 om 17:19

Ik denk ook niet dat hij een racist is, of daar ben ik eigenlijk van overtuigd, en onwetendheid is het volgens mij ook niet. Ik denk meer dat het een onrechtvaardigheidsgevoel is wat overheerst. Die Akwasi roept iets wat niet kan, als gevolg op iets wat ook niet kan. En zulke idioten mogen van alles roepen in het openbaar, en Derksen niet? Die idioten krijgen zelfs een podium aangeboden om hun idiote verhalen te verkondigen. Het lijkt een beetje mode te worden dit soort mensen zoals Akwasi uit te nodigen om maar sensatie te kunnen laten zien en kijkers te trekken.

18 juni 2020 om 17:33

Als je dat denkt, weet je volgens mij niet wat een racist is.

18 juni 2020 om 19:13

Heeft ie dat gedaan dan Football2019? Volgens mij zei hij toch echt 'zo trots als een aap met 7 lullen' en dat is toch echt een spreekwoord, wat eigenlijk betekent dat je ergens overdreven trots op bent.

18 juni 2020 om 14:34

Wil het niet goed praten van derksen en is ook ongepast maar hoor je niets zeggen over de opmerking van akwasi. Of te wel dat dat ook een domme uitspraak was.(ongeacht de manier zoals hij zichzelf er uit wil praten)

18 juni 2020 om 14:35

Waarom zou je geen grappen over zwarte pieten mogen maken? Ik vind oprecht dat zwarte piet veranderd moet worden, maar vind niet dat grappen erover direct aan taboe moeten zijn.

18 juni 2020 om 14:55

Met die opmerking raak je de kern @regulator. We gaan langzaam richting een kleurloze samenleving waarin een hele hoop onderwerpen taboe zijn voor een simpel grapje.

18 juni 2020 om 17:21

Precies. Geloof me ik snap dat racisme een groot probleem is. Ik snap ook de gevolgen van racisme en vooral BellaPartita op doelt dat men denkt dat je alles kunt zeggen als je er aan toevoegt ‘het is maar een grapje’. Maar het is wel echt afhankelijk van de context waarin iets gezegd wordt. Door direct een rode lap voor je ogen te zien en racisme te schreeuwen, plaats je mensen soms onterecht in een hoekje waar ze niet uit kunnen komen. Pak degene aan die je op basis van huidskleur uit de rij pikken. Pak degene aan die mensen niet eens op een gesprek willen uitnodigen op basis van de achternaam die ze zien. Maar blijf van het vrije woord af. Men vergeet, soms op basis van de uitspraken van Wilders etc, hoe belangrijk dat vrije woord is voor (zoals jij het mooi zegt) een kleurvol leven.

18 juni 2020 om 14:37

Zijn het de opmerkingen of de reacties die racisme in stand houden?

Nederland (West Europa in het algemeen) is nou eenmaal een land/gebied waar gereageerd wordt met (galgen)humor en cynisme. Dat is arbitrair, de een vindt het leuk, de ander niet.

Aan een Europeaan vragen dat niet meer te doen, is hetzelfde als aan iemand die zich gediscrimineerd voelt te vragen zich niet zo aan te stellen... het werkt beide niet, en dan moet mogelijk de conclusie getrokken worden dat het aanpassingsvermogen van een van beiden, niet groot genoeg is..

deze opmerking was alles behalve handig van Derksen en daar mag hij zeker voor op de vingers getikt worden, maar hetzelfde geldt voor Akwasi en zijn uitspraken op de dam

18 juni 2020 om 14:24

Precies, niet van één kant bekijken

18 juni 2020 om 14:31

Ben het met je eens dat de uitspraken van Derksen niet handig zijn en dat mag hem ook duidelijk gemaakt worden, maar Depay is de laatste die zijn mond mag opentrekken.

18 juni 2020 om 14:35

Oneens met je laatste zin. We leven namelijk in een vrij land met vrijheid van meningsuiting. Iedereen mag dus zijn mond opentrekken. Of er wat zinnigs uitkomt is een andere discussie haha.

18 juni 2020 om 15:16

Daarom zijn dit soort acties om mensen monddood te maken in een democratie net zo eng als rascisme

18 juni 2020 om 15:30

Ach ja. Depay roept gewoon op om tientallen medewerkers hun baan te laten verliezen... Niks mis mee

18 juni 2020 om 14:34

Nog los van de lachwekkende manier waarop Akwasi bij Beau zijn uitspraak over het op het hoofd trappen van zwarte pieten probeerde te rechtvaardigen. Want volgens Akwasi mag je als zelfbenoemd ‘woordkunstenaar’ alles zeggen, omdat je bij hen er rekening mee moet houden dat alles figuurlijk bedoeld wordt..

18 juni 2020 om 15:00

Inderdaad. Wat een beschamende vertoning van Akwasi was dat. Ook nog geïrriteerd roepen dat Beau zogenaamd niet boos moet zijn en niet z'n stem niet moet verheffen, terwijl hijzelf juist degene is die steeds harder was gaan praten en geïrriteerd leek. En als iemand hem hierop aanspreekt, gaat ie even met een denigrerende toon vragen wie de man is. Ik heb hiervoor bijna nooit over Akwasi gehoord en ik denk dat velen hem hiervoor ook niet kenden, dus hij mag wel even een toontje lager zingen als hij iemand belachelijk wil maken door te roepen wie dat is.

18 juni 2020 om 15:43

@thomasve ik heb het gezien idd. dat was hem waarschijnlijk ingefluisterd door zijn PR manager want ik heb nog nooit zo een vage verklaring gehoord

18 juni 2020 om 14:42

Hoezo moet hij op de vingers getikt worden? Satire en humor dan voortaan ook maar verbieden? Enorm verschil tussen een al dan niet slecht uitgevoerde grap. En daadwerkelijk oproepen tot geweld.

18 juni 2020 om 14:43

Oneens. Er zit veel verschil in beide situaties. Johan Derksen riep dit in een programma dat op humoristische wijze het voetbal beschouwd. Het was een grap. Ik moest er om lachen maar anderen misschien niet maar dat doet niet ter zake. Dat is smaak. Humor en satire moeten nooit gecensureerd worden. Als we daar aan gaan tornen is het eind zoek. Akwasi deed zijn uitspraken op een serieuze demonstratie en bedoelt dit absoluut niet als grap. Daarbij dreigt hij ook nog eens met geweld. Dat is wel appels met peren vergelijken.

18 juni 2020 om 15:36

Als jullie deze grapjes vinden kunnen in de periode waarin dit juist ter discussie staat, mag je je weleens achter je oren krabben.

18 juni 2020 om 18:48

En wat maakt jou mijn morele kompas die bepaalt wat ik wel of niet mag zeggen? Dat bepaal ik zelf wel.

18 juni 2020 om 20:20

Ik vond het niet grappig

18 juni 2020 om 16:16

En hetzelfde geldt voor hoe Depay met beschermde dieren omgaat. Wie zonder zonde is werpe de eerst steen....

18 juni 2020 om 17:22

Het verschil is, wie Akwasi? En daarbij kan je nog zeggen, hij was emotioneel en misschien bedoelde hij meer ermee dat Zwarte Piet echt over moet zijn. Maar dan nog hoor, hij heeft dat zeker niet mogen zeggen. Daarentegen over Derksen, die staat echt te schutteren in een enorm populaire praatprogramma en dan zoiets idioots roepen is gewoon er zelf naar vragen. Ik denk inmiddels dat Johan geilt op aandacht en daarom wel vaker zulke uitspraken doet maar goed, dit is absoluut fout. Daar mag hij best hard voor aangepakt worden, dit is niet de eerste keer. Heeft wel vaker dit soort uitspraken, ook destijds met Marokkaanse voetballers e.d. Wel altijd doodleuk roepen dat hij geen racist is, maar zijn uitspraken en gedrag laten toch echt wat anders zien.

Slechte humor kun je het wel noemen. Maar dan weer meteen achter de sponsors gaan zitten is ook weer belachelijk. Als Depay nog eens een domme streek uithaalt, moeten we dan ook allemaal achter zijn sponsors aangaan? Het ergste is nog dat de sponsors wel zullen zwichten, wel stel je eens voor dat er ietwat negatieve publiciteit komt.

18 juni 2020 om 14:42

De sponsoren zullen zeker niet zwichten want er kijken nog altijd per week honder duizenden mensen naar en dat is commercieel interessant. Dit is echt niet de eerste keer dat VI op deze manier in het nieuws komt en de sponsoren zijn daarvoor nog nooit gezwicht dus nu ook niet. Misschien een kort statement dat ze het afkeuren maar dat was het dan ook, en terecht aangezien het hier om satire en slechte humor gaat, niet mijn smaak maar toch moet het mogen in een vrij land als Nederland. Overigens moet Depay heel snel zijn mond dichthouden, wanneer dierenactivisten sponsoren benaderen omdat meneer met een lijger stoer loopt te doen zijn het zogenaamd trieste mensen maar nu zelf wel alles en iedereen oproepen is behoorlijk hypocriet.

18 juni 2020 om 14:48

Het hangt natuurlijk van sponsor tot sponsor af maar Pewdiepie haalde tientallen miljoenen kijkers op Youtube en toch verlieten vele sponsors hem. Het zijn op dat gebied echt vreemde tijden.

18 juni 2020 om 18:54

Gillet en Zespri hebben aangegeven zich terug te trekken en Gamma en SNS Bank gaan met Veronica in gesprek. Onderschat de macht dat zo'n groepje heeft niet.

18 juni 2020 om 14:51

Dezelfde Depay en Elia die altijd op hun huid worden gezeten door die engnekken van VI? Die willen met alle liefde een bijdrage leveren aan het kapotmaken van dit programma. En gelijk hebben ze.

18 juni 2020 om 14:54

"kapotmaken van dit progamma, gelijk hebben ze". Dat vind ik treurig. Het is een speciaal progamma, maar ik kan er zelf af en toe wel van genieten. Dit is geen slimme uitspraak van Derksen en zeker niet de beste humor, maar om het dan meteen kapot te maken?

18 juni 2020 om 15:02

Ik vind het treurig dat Manolev wekelijks werd kapotgemaakt door VI. Ik vind het treurig dat Memphis door het slijk werd gehaald als een jonge gozer door mannen van middelbare leeftijd vanwege een hoed. “Marokkanen brengen clubs naar de kloten”, dat vond ik treurig. Eerlijk gezegd geef ik geen mallemoer om Voetbal Inside of het bestaan ervan wordt bedreigd.

18 juni 2020 om 15:03

We kunnen het niet onder de noemer racisme scharen, maar een Depay die pronkt met zijn miljoenen en dure auto's en vervolgens handhavers met een minimumloon kleineert en wegzet, hoe noemen we dat?

18 juni 2020 om 15:16

Er is inderdaad meer dan genoeg kritiek te geven op wat ze doen. Maar "wie zonder zonde is, werpe de eerste steen".

18 juni 2020 om 15:20

Achterlijk gedrag.en daar zijn genoeg mensen schuldig aan. En dat is ook niet racistisch.

18 juni 2020 om 15:22

@twente-watcher ... Je laat wel toevallig weg hoe de handhavers hem in eerste instantie benaderde 'komt er wéér eentje!' ... Nee dat is opbouwend. Schei toch uit man met deze kul opmerking!

18 juni 2020 om 16:19

@ Savano, alleen snap jij niet de context van de controle. Depay is gewoon de patsercontrole van de politie Rotterdam in gereden. Hij is staande gehouden op de meent en daar kampt men met een enorm overlast van opgepompte wagens, zeer luide muziek en asociaal rijgedrag. Hij is ook absoluut niet het slachtoffer geworden van racisme. Ik zit er met enige regelmaat op het terras en wat denk je? Het zijn nauwelijks blanken die de overlast veroorzaken. Hij is gewoon van de weg afgehaald net als ieder ander die denkt dat hij daar god op aarde is. Dat hij het als racisme beschouwt is meer zijn onwetendheid dan zijn gelijk. Vond het zelf walgelijk om te zien.

18 juni 2020 om 17:26

Er is helemaal niks leuks meer aan. Ik keek het vaak destijds, maar al lange tijd niet meer. Het is totaal de verkeerde kant op gegaan. Ook nadat een Kraay er bijna uitgewerkt werd en tevens door die Derksen. Die snorremans is helemaal de weg kwijt geraakt met zijn gedrag en uitspraken, belachelijk gewoon. Je ziet zelfs Genee soms denken pff gaan we weer maar ja hij kan Derksen ook niet de mond snoeren, want ja het programma moet wel intact blijven. Die Johan zit enkel alle aandacht op te eisen en met allerlei idiote uitspraken zorgt hij er wel voor. Slaapt hij vast goed van, want ja dan blijft hij toch belangrijk he. Hij heeft een angst ontwikkeld dat hij zich zorgen maakt dat hij niet meer relevant zal zijn op tv vandaar zijn vreemde gedrag. En dan roept hij vaak ja ben geen racist dit dat, maar zijn uitspraken vermelden toch echt wel iets anders. Ook destijds met Marokkaanse voetballers of met de Denk leden e.d., Zo hypocriet als wat.

19 juni 2020 om 12:15

Ik zie Genee dat nooit denken. Ik zie Genee alleen maar voeren.

18 juni 2020 om 15:21

Nee, achter een Depay kan je dan niet aanzitten. Want dan ben je weer een 'hater', is het belachelijk en snap je hem niet.. Maar ik denk dat de sponsors zich er weinig van aantrekken eerlijk gezegd. Die hebben echt zwaardere stormen doorstaan.

18 juni 2020 om 15:57

Laten we het hopen. Ben het trouwens roerend eens met wat je over Depay zegt.

18 juni 2020 om 17:37

Sterker nog... begrijpen mensen niet hoeveel aandacht en reclame Johan krijgt met dit soort zaken?

Ik ben net zoals ieder wel denkend mens natuurlijk tegen racisme en keur deze uitspraak dan ook zeker niet goed. Maar is het niet heel toevallig dat van iedereen Elia en Depay degene zijn die hiertoe aanzetten. Zijn dat ook niet 2 voetballers die in het verleden meerdere malen zijn aangepakt door Derksen? Gemengde gevoelens al snap ik dat de intentie van de 2 heren natuurlijk goed is.

Die Derksen man, ongelooflijk. Hoe tactloos kun je zijn.

18 juni 2020 om 15:33

Is gewoon een grapje. Mensen moeten zich niet zo aanstellen. Er zijn ergere dingen dan een grappig bedoelde opmerking over Akwasi.

19 juni 2020 om 00:15

Ja man, lekker grappig, ik lig krom van het gieren omdat hij nou precies aantoont waarom Zwarte Piet problematisch is - dit soort uitspraken.

19 juni 2020 om 10:25

Ik kon er wel om lachen. Het leven is toch veel beter als je niet overal over gaat bitchen en ergens e satire van kan inzien.

18 juni 2020 om 16:17

Mee eens, maar men moet ook eens beseffen dat er wel ergere dingen zijn (zoals Thebigshow ook aangeeft). Het is wel duidelijk dat Derksen gewoon een sarcastische onsmakelijke grap wil maken en dan komen er weer twee jongens aan die zelf helemaal niet over de eigenschappen beschikken om een constructieve discussie te voeren. Nu willen ze hun functie gebruiken om 'goed te doen', maar als het ze zelf niet uitkomt, is iedereen schuldig behalve zij zelf.

18 juni 2020 om 17:28

Dit is juist wat hij wil joh, doet wel vaker zulke idiote uitspraken. Dan krijgt hij aandacht en blijft hij relevant op tv en de media. De beste man maakt zich zorgen op zijn leeftijd dat hij niet meer relevant zal zijn. En dan roept hij ja ben geen racist dit dat terwijl hij wel vaker zulke idiote uitspraken doet. Toen ook met Marokkaanse voetballers of met de Denk leden of tegenover Simons e.d. Zo hypocriet als wat.

Wat een gezeur zeg mensen kijken alleen maar naar vi om de mannen te betrappen op een foute opmerking, de mannen steunen ook alle acties tegen racisme, en hoe hypocriet ben je meneer elia als je zeurt over rasisme maar wel in turkije gaat spelen waar alle mensenrechten worden geschonde, maar dan is het geld ineens belangrijker voor je

18 juni 2020 om 14:26

Maak dan geen foute opmerkingen, zou ik zeggen. Zou niet zo moeilijk moeten zijn.

Derksen is gwn een ouderwetse man die zijn mening klaar heeft staan en soms onnodige dingen roept. Ook is dit weer een domme uitspraak. Maar we moeten hier geen aandacht aan geven, ze pakken alles en iedereen aan ongeacht zwart, wit, paars, roze. Geloof dat Derksen geen racist is maar hij moet wel leren soms zijn mond te houden.

18 juni 2020 om 14:34

Hij brandt alles en iedereen af, maar vind hem wel altijd erg denigrerend praten over donkere en Marokkaanse voetballers. Weet niet of dat racisme of provocatie is, of een combinatie van. Komt iig racistisch over op me.

18 juni 2020 om 14:40

Ik denk dat hij nog in de ontkenningsfase zit eerlijk gezegd. Kan me goed herinneren dat ik vanwege zo’n verongelijkte opmerking jaren geleden was gestopt met kijken. Ook al moet ik wel zeggen dat ik deze opmerking meer naar satire vind neigen.

18 juni 2020 om 14:43

Ben het volledig met je eens Dante, ben zelf ook een donkere jongen en vind het absoluut niet fijn als hij met die denigrerende opmerkingen komt. Maarja deze man is 70+ en zal niet meer zo lang op tv zijn. Ik geef geen aandacht meer aan hem want hij moet altijd over alles en iedereen negatief zijn. Ook zijn voetbalkennis verslechterd met de jaren

18 juni 2020 om 15:01

@ryan Helaas staat er een nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen. Opgestookt door populistische politici en deels de media. Nederland is een stuk racistischer dan 10-20 jaar geleden imo.

18 juni 2020 om 15:11

Nee hoor, alleen nu hebben we een paar volksmenners die het aanjagen en leven we nu in een tijd waarin we vinden dat alles gezegd mag worden.

18 juni 2020 om 15:13

@dante Ja helaas zal dat ook altijd zo blijven. Maar ik ben ook blij dat er meer dan genoeg witte mensen die niet racistisch zijn. Ik voel mij altijd fijn in Nederland en het is ook gwn mijn land. Er zal altijd een groep racisten zijn en door de social media lijkt het alsof Nederland racistischer aan het worden is, maar dat is niet zo. Maar ik focus niet meer op de racisten. Ik koester de mensen waar we samen wel wat aan hebben.

18 juni 2020 om 16:04

@wandering Ik constateer zelf verandering. Uit opmerkingen van mensen op straat, vrienden, collega's etc.

18 juni 2020 om 16:07

@ryan Dat is verstandig, en ben idd blij dat het in nederland een stuk beter is dan in veel andere landen. Ik geloof echter niet dat het verschil dat ik merk alleen een gevoel is omdat ik het via social media meer tegenkom. Zeker niet. Ik hoor ook mensen die ik al lang ken ineens meningen verkondigen die ze vroeger simpelweg niet hadden. Ik geloof wel da (social) media bijdragen in het verspreiden van dit soort gedachtegoed.

18 juni 2020 om 16:20

Ik denk eerlijk gezegd dat de definitie van racisme bij Johan Derksen wat ouderwetser is. Een beetje onder het mum van: "als ik het niet racistisch bedoel, is het niet racistisch". Anderzijds: Grappen over bevolkingsgroepen zit standaard in het repertoire van een komiek of cabaretier. Als je de grappen van Johan Derksen te kop in wilt drukken, zul je dat ook in de cabaret-wereld moeten doen en dan is er straks niets meer wat je kunt zeggen. Waar trek je bijvoorbeeld een streep?

18 juni 2020 om 19:26

Dante, ik denk vooral dat dat komt door de slachtofferrol die bijvoorbeeld een KOZP aanneemt. In plaats van constructief meepraten en bedenken hoe we racisme in zijn geheel kunnen minimaliseren (ik blijf realistisch, geheel verdwijnen zal het nooit, van twee kanten niet), zijn ze vooral bezig met zondebokken zoeken en mensen irriteren. De aanpak bevalt de meeste mensen gewoon niet. Waarom moeten ze bijvoorbeeld per se demonstreren bij de intocht van Sinterklaas, terwijl dat toch een positief iets moet zijn voor de kinderen. Doe het dan een week later, zodat de discussie het feest niet beïnvloed. Waarom moet demonstreren altijd in de binnenstad, waar iedereen er last van heeft, en kan dat niet ergens op een verlaten weiland in de polder? Het gaat puur om aandacht en niet om constructief zijn. Mensen gaan daar op een bepaald moment tegen ageren en vele donkere mensen krijgen nu de schijn tegen (omdat mensen gaan denken dat zij ook denken als KOZP) en daardoor vervalt ook voor hen de constructieve aanpak. Populisten stappen er vervolgens makkelijk in om weer tegen organisaties als KOZP te demonstreren, want mensen zijn dat zat en het levert aandacht en krijg je dus aan de andere kant ook dat donkere mensen gaan denken dat alle blanken zo zijn. Een soort vicieuze cirkel, die veroorzaakt is door het in de slachtofferrol kruipen en niet constructief willen zijn.

19 juni 2020 om 07:18

Dit is dus het probleem. Mensen willen het probleem niet echt onder ogen zien, en blijven dus smoesjes bedenken (nu weer aanpak niet goed). Als ik me niet vergis begonnen ze daar trouwens niet mee. Dus als de blanke samenleving het "probleem" direct serieus genomen had was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Er is altijd wel iets. Zelfs taking the knee was ongepast, terwijl het heel vredig en mooi was imo. Wat wij blanken bovendien maar niet lijken te begrijpen of willen begrijpen is dat het geen slachtofferrol is. Die mensen zijn (vaak) echt slachtoffer!

Ik dacht ook.. Ja daar gaan wij weer. Hij ontkracht het hele verhaal wat van daarvoor wat echt een aantal punten aanhaalde waarvan ik dacht. Ja, Akwasi is niet helemaal de persoon die deze belangrijke kwestie aan de kaak moet stellen.. (zeker gezien zijn familieverleden als slavenhandelaar).

18 juni 2020 om 15:27

All lives matters kan pas, Als het black gedeelte ook fair benaderd wordt hé? Wie alllivematter roept, moet juist een medestander zijn aangezien blm niet staat voor alleen recht maar GELIJK recht. Ga je eerst verdiepen voordat je kromme redeneringen maakt. Die liger was niet eens van hem, is niet zijn huisdier helemaal niks. Men maakt daar mega ophef over maar als hij het opneemt voor iemand, komt men met oude koeien aanzetten zoals een hoed die hij ooit droeg, of nu jij met een liger. Wat heeft dat met dit te maken? Moet een persoon brandschoon zijn voordat ie zijn mening geven mag ofzo?

18 juni 2020 om 17:19

En daar bega je de fout. Je denkt in 2 kampen en dat moet je juist niet doen. Juist daardoor zorg je juist voor grotere problemen.

zie niet wat derksen verkeerd doet, zegt duidelijk tegen elke vorm van racisme te zijn, maakt dan gewoon een grapje en al die over het paard getilde bnn'ers willen dan weer tegelijk scoren om zo weer in de picture komen te staan, overdreven gedoe allemaal

18 juni 2020 om 14:37

Gewoon een grapje?? Het hele probleem in de dicussie is dat er gedoeld wordt op de gelijkenissen tussen zwarte piet en de zwarte gemeenschap. Vervolgens doet een grote groep alsof dat niet het geval is. Maar nu maakt hij wel de grap om het punt van de zwarte gemeenschap te bevestigen... Nu zijn het de volgens jou de BNN'ers Elia en Depay die willen scoren over zijn rug heen terwijl zij zich terecht uitten over rascisme. Maar je rept geen woord over hoe Derksen simpel wil scoren over de rug van Akwasi of andere donkere mensen.

18 juni 2020 om 14:48

ik ben 62 jaar ben een Indo (heb zelf toen ik klein was racistisch geleuter meegemaakt) maar heb nog nooit en zelf niet even bij stil gestaan om zwatre piet met de zwarte gemeenschap te vergelijken, en denk 95% van onze bevolking denkt daar zo over, zelfs in de gekleurde overzeese eilanden wordt sinds lange tijd sinterklaas gevierd zonder enige racistische bijbedoelingen.

18 juni 2020 om 14:49

Als je in Amsterdam als akwasi zulke debiele dingen loopt te roepen moet je ook tegen wat tegengas kunnen. Allemaal pure selectieve verontwaardiging is het allemaal. Ik zou begrijpen als dersken en rene er helemaal mee kappen. Al dat gezeur en gezanik altijd van iedereen om ze maar van de buis te krijgen daar waar dan waarschijnlijk 700 duizend racisten naar kijken

18 juni 2020 om 15:16

@wees1858, prima dat jij daar geen denkbeelden bij hebt. Helaas heeft een groot deel dat wel. Mijn moeder heeft het een keer naar haar hoofd gekregen en een collega kon wel door de grond zakken toen een kind tegen hem zij 'he! Zwarte Piet'. Als een kind dus de link kan leggen, dan doen volwassenen dat zeker. Kijk ook eens naar die gasten van Den Bosch. Ik vind het ook niet getuigen van een groot inlevingsvermogen hoe het voor de ander moet zijn om dat gevoel bij zich te dragen. Men gaat te vaak uit van het eigen gevoel en het sentiment dat het allemaal wel meevalt, maar tegelijkertijd er zelf niet mee te maken heeft...

18 juni 2020 om 15:16

@wees1858, prima dat jij daar geen denkbeelden bij hebt. Helaas heeft een groot deel dat wel. Mijn moeder heeft het een keer naar haar hoofd gekregen en een collega kon wel door de grond zakken toen een kind tegen hem zij 'he! Zwarte Piet'. Als een kind dus de link kan leggen, dan doen volwassenen dat zeker. Kijk ook eens naar die gasten van Den Bosch. Ik vind het ook niet getuigen van een groot inlevingsvermogen hoe het voor de ander moet zijn om dat gevoel bij zich te dragen. Men gaat te vaak uit van het eigen gevoel en het sentiment dat het allemaal wel meevalt, maar tegelijkertijd er zelf niet mee te maken heeft...

18 juni 2020 om 15:30

@Tk87 Chapeau jij begrijpt het ... Alles onder het mom van grapje roepen, da's makkelijk want zo kun je de ander ALTIJD van overgevoeligheid berichten. De ZP grap is precies waar de BLM op doelt, dat soort ongein is juist het stigma (van ZP) waar tegen ze strijden. En maar ontkennen ...

18 juni 2020 om 15:31

@Tk87 Chapeau jij begrijpt het ... Alles onder het mom van grapje roepen, da's makkelijk want zo kun je de ander ALTIJD van overgevoeligheid berichten. De ZP grap is precies waar de BLM op doelt, dat soort ongein is juist het stigma (van ZP) waar tegen ze strijden. En maar ontkennen ...

18 juni 2020 om 15:31

@Tk87 Chapeau jij begrijpt het ... Alles onder het mom van grapje roepen, da's makkelijk want zo kun je de ander ALTIJD van overgevoeligheid berichten. De ZP grap is precies waar de BLM op doelt, dat soort ongein is juist het stigma (van ZP) waar tegen ze strijden. En maar ontkennen ...

18 juni 2020 om 15:32

zeg toch ook 95% dus diegene die jou moeder of collega heeft meegemaakt zal onder die andere 5% horen maar hier in Ned. valt het allemaal wel mee

18 juni 2020 om 15:33

zeg toch ook 95% dus diegene die jou moeder of collega heeft meegemaakt zal onder die andere 5% horen maar hier in Ned. valt het allemaal wel mee

18 juni 2020 om 15:37

Hoezo wil Derksen scoren over de rug van donkere mensen? Volgens mij zijn dat juist de bekende Nederlanders die nu overal hun mening over dit onderwerp geven...

18 juni 2020 om 16:05

Ja valt wel mee hoor 5%. Gaat maar over honderdenduizenden mensen die dat dan vinden. En nomaals, jij vind het meevallen. Als je donker bent is die realiteit heel anders. Het is nu alsof jij uitmaakt wat voor hen meevalt, dus eigenlijk zeg je dat ze zich niet zo moeten aanstellen. Of zit ik er nu naast?

18 juni 2020 om 17:31

Het zeggen van het niet te zijn is leuk maar is niet veel waard als je vaker zijn idiote uitspraken moet aanhoren. Toen ook met Marokkaanse voetballers, of met de Denk leden, of met Simons en nog meer. Kan je wel roepen ben geen racist maar man hoe geloofwaardig ben je dan nog. En daarnaast de beste man is bang dat hij niet meer relevant zal zijn op tv en doet ook daarom wel vaker rare uitspraken. Hij is wat mij betreft helemaal de weg kwijt, arme ziel.

18 juni 2020 om 18:00

Een grap kan ook racistisch zijn zelfs als je dat niet zo bedoeld of er aan voegt dat het niet racistisch is. Als ik iemand uit scheld en vervolgens zeg dat het een grap is of dat het vriendelijk is bedoeld dan maakt het dat ook niet ineens wel grappig of vriendelijk.

Wat een onzin allemaal. Een onschuldige uitspraak. Gewoon een grapje. Niks meer en niks minder. Is geen discriminatie. Hoe nou eens op met die overdreven reactie op iets onschuldig

18 juni 2020 om 14:27

Onschuldig?? Jij bent onderdeel van het probleem..

18 juni 2020 om 14:32

Haha. Zo'n dooddoener dit.

18 juni 2020 om 14:34

@momo2000: Nee, jij bent schuldig aan het probleem, dvd36e slaat de spijker op de kop. Er is 0 vrijheid van meningsuiting meer en ook grappen mogen niet meer. Cabaretiers moeten zelfs excuses gaan aanbieden voor grappen die ze in het verleden hebben gemaakt. We gaan terug naar een samenleving waar niemand meer mag iets mag zeggen. Dat is echt heel eng. Een grap kan ongepast en onsmakelijk zijn, maar ook die mogen gemaakt worden in een vrije samenleving.

18 juni 2020 om 14:44

Het is helemaal niet eng @4ever4ajax, behalve als je grapjes maakt die mensen echt heel erg kwetsen. Je mag nog heel veel zeggen, maar niks wat te ver gaat. Vind je het ook eng als je door een check moet bij het vliegveld? omdat je niet alles mee mag nemen? Of zijn alleen degenen bang die iets te verbergen hebben, zoals drugsdealers (In deze siituaties racisten, zowel racisme van wit naar zwart als andersom!)

18 juni 2020 om 14:50

@4ever4ajax: Als je de racistische opmerking van Derksen beschouwt als een onschuldige uitspraak, dan ben je weldegelijk onderdeel van het probleem. Als Derksen grapjes maakt over bv Anne Frank/joden dan is de wereld te klein. Hypocriete personen zijn jullie.. Zoals Anouk het zo mooi beschreef: om van te kotsen!

18 juni 2020 om 14:51

@momo2000volgens mij heeft Derksen genoeg grapjes gemaakt over blanke mensen, heb toen niemand gehoord. Selectief verontwaardigd. Een grap zoals deze is geen racistische opmerking, wanneer zie je dat nou eens in? De wereld zou prachtig worden als iedereen zo zielig zou reageren. Mag ik ook boos worden als iemand mij een bleekscheet noemt of een 'cracker'? Of stel ik me dan aan?

18 juni 2020 om 14:55

@momo2000: het was een grap, geen racistische opmerking. Dat is een groot verschil. En een grap mag onsmakelijk zijn, daarvoor leven we in een vrij land (althans, dat deden we). Grappen over Anne Frank vind ik snel onsmakelijk, maar die verbied ik nergens ofzo. Dat zou ik ook niet willen. De hypocrisie is juist bij jezelf te zoeken, maar je lijkt zo in je eigen tunnel te zitten dat je niet meer helder kan zien. Ik heb met je te doen.

18 juni 2020 om 14:59

@armanxxx: Je vergelijking raakt kant noch wal. Als je niet naar mensen wil luisteren, doe dat dan gewoon niet. Ga niet naar VI kijken bijvoorbeeld. Er is altijd wel iemand gekwetst in het land en dan kan je dus inderdaad helemaal niets meer zeggen. In dit geval gaat het om een grap, niet eens een mening oid.

18 juni 2020 om 16:21

Iedereen die naar een ander wijst is onderdeel van het probleem.

18 juni 2020 om 18:15

Ik heb echt geen idee waarom je zo graag wil dat dat soort grapjes dan op tv blijven, als je ze echt zo onsmakelijk vindt. Alle andere dingen mag je namelijk gewoon zeggen, een als je een keer perongeluk zon grapje maakt is het echt nog niet het eind vd wereld. Derksen maakt vaak zulke grapjes, en daarom is iedereen klaar met hem. Ik raad je wel echt aan om te kijken naar hoe erg het andere kwetst, bijv de zwarte piet grapjes. Ik ben zelf niet zwart dus mij boeit het niet zo, maar er is echt wel een reden waarom mensen het zo erg vinden, ze schreeuwen en protesteren echt niet zo maar. Als jij dat belang onderschikt aan het recht om onsmakelijke grapjes maken op tv dan denk ik dat wij daar dan anders over denken.

18 juni 2020 om 19:41

@armanxxx: wat voor de een onsmakelijk is, is dat voor de ander niet. De hele linkse vleugel van Nederland is louter bezig met het beperken van de vrijheid van meningsuiting. Als mensen zich zo snel gekwetst voelen, zou ik me bij mezelf te rade gaan. En zoals ik al eerder heb vermeld, in mijn privé en werkleven genoeg mensen van andere komaf die midden in het leven staan, prima baan en leven hebben en zich 0 gekwetst voelen. Want als dit soort grappen niet mogen, dan mag bijna niets meer want waar ligt de grens? Daarnaast willen ze van BLM racisme louter aan blanke mensen toewijden terwijl in werkelijkheid juist blanke mensen het minst racistisch bezig zijn in het leven. Loop eens door Adam Zuidoost als blanke man/vrouw en hoor dan eens wat je naar je hoofd krijgt geslingerd. Andersom gebeurt zoiets zelden.

Van zowel akwasi als derksen zeer onverstandige uitspraken. Wat mij betreft hadden elia en depay dan ook op mogen roepen om zowel het programma vi als de muziek van akwasi niet meer te sponsoren.

18 juni 2020 om 14:27

Als Akwasi nu zou worden aangepakt voor haatzaaierij zou het helaas racisme zijn ...

18 juni 2020 om 14:30

Daar zal het vast opgegooid worden inderdaad. Akwasi gaat in mijn ogen ook nog wel wat verder dan denken, aangezien hij immers een oproep doet tot geweld. Geweld is uiteraard nooit de oplossing en werkt alleen maar averechts.

18 juni 2020 om 14:39

Sorry, maar Akwasi is ook gewoon aangepakt. Of stond er in de media dat dit gewoon moet kunnen? Het is maar wat je wilt zien...

18 juni 2020 om 14:50

Akwasi moet vervolgd worden. In plaats daarvan krijgt hij een podium bij praatprogramma's. Het oproepen tot geweld is walgelijk. Wat is er nu echt tegen Akwasi gedaan? Niks. Dus kom niet aanzetten met Akwasi is gewoon aangepakt, dat is namelijk niet waar.

18 juni 2020 om 14:36

@frits de jong: Alleen maakte Johan Derksen een grap en was Akwasi bloedserieus. Grappen mogen in een vrije samenleving ongepast en onsmakelijk zijn. Akwasi was gewoon agressief, haatzaaiend en racistisch.

18 juni 2020 om 15:38

Lol. Depay en Elia staan keihard achter Akwasi. Die gaan hem echt niet afvallen.

Een tikje misplaatst. Maar schijnbaar mag dat niet meer. Benieuwd wat er gaat gebeuren. Een korte schorsing zou het doen vergelijken met Marco van Basten's uitspraak. Benieuwd wat er erger gevonden gaat worden

Wat een overdreven gedoe weer.tuurlijk is het een enorm slechte grap...maar wil je serieus daardoor een heel programma verpesten door de sponsoren weg te halen?met alle respect maar een donker persoon lijkt tegenwoordig wel een heilige...het is een slechte grap en daar mag je een mening over hebben maar het is niks racistisch of schandelijk... we maken namelijk allemaal grappen over uiterlijke kenmerken.

Echt een hele domme opmerking in deze tijd. Moet ook zeggen dat Genee (als ras noorderling vaker uitgesproken dat hij voorstander is van zwarte piet) altijd olie op het vuur blijft stoken door dit onderwerp aan te snijden. Hij geeft de assist voor Derksen. Het zou mij niks verbazen als dit sponsors gaat kosten. Slim om juist in deze tijd door een paar influencers te doen. Je wordt sponsor omdat je verwacht dat het je iets oplevert, en je gaat niet betalen voor deze negatieve rommel lijkt me.

18 juni 2020 om 15:28

Nja, Genee snijdt het onderwerp aan omdat het in Nederland gewoon leeft. En VI gaat, al wat langer dan vandaag, meer dan alleen om voetbal en sluit de ogen dus ook niet voor racisme. En na de opmerking van Derksen zei Genee er in elk geval wel wat van. Overigens denk ik niet dat er om deze (je kan het misplaatste) grap sponsors gaan stoppen. Net als met de hele zogenaamde 'homohaat' die Derksen zogenaamd uitte, de Renate-grap van Gijp, etc., etc. bleven sponsoren ze trouw. Er is een enorme ophef om weinig.

Het is al langer bekend dat de heer Derksen ongefudeerde racistische bejegingen maakt te pas en te onpas. Het wordt eens dat deze man keihard wordt aangepakt! Edit: overigens is deze actie op gang gezet door de Rotterdamse rapper Winne.

18 juni 2020 om 14:49

Ik heb liever Derksen met wat flauwe grapjes dan voetballers zoals Elia die Akwasi steunen (zoek maar op) om vervolgens hypocriet te doen over een grapje. Derksen beledigt letterlijk alles wat los en vast zit, moet gewoon kunnen want het is niet buiten proporties. Hij doet er niemand pijn mee. Het gezicht intrappen van Zwarte Piet daarentegen.. denk dat dat wel pijn doet. Ben benieuwd naar je reactie, sneeuwvlokje.

18 juni 2020 om 15:12

In dit topic gaat het toch over de uitlating van Derksen? of heb ik het verkeerd? Ik wordt een beetje moe van mensen die denken dat als je ergens een mening over hebt dat je gelijk voor of tegen de ander bent. En inderdaad Akwasi had dat ook niet moeten zeggen en slaat natuurlijk nergens op, maar Derksen heeft zich diversen keren zich kwetsend uitgelaten over diversen personen. Eens is er de druppel en ik hoop dat de dik betalende sponsors dat inzien.

18 juni 2020 om 15:21

Je noemt een grapje een ongefundeerde racistische opmerking, dan schaar je jezelf heel snel aan een kant Dirk. Derksen maakt ook grapjes over Louis van Gaal, mag dat dan wel?

18 juni 2020 om 15:30

Aan het adres van Sylvana Simons en Humberto Tan zeker, o.a. de vergelijking met de aap paar jaar terug. Nu richting Akwasi dat noem ik inderdaad racistische bejegingen. En keur ik ter stelligste af, ik keur de man sowieso af. Het is een wagelijk persoon die zijn argumenten alleen maar sterker probeert te maken met kwetsende opmerkingen. Het is algemeen bekend hoe de vork in steel zit bij die man. Jij noemt het 'grapjes' ik noem het kwetsend en nogmaals ik hoop dat de sponsors die grof geld hier voor geven dat ook eens in gaan zien. Een smakeloos narcistisch persoon die zelfs op een begrafenis zulke smakeloze 'grapjes' maakt.

18 juni 2020 om 15:33

Het is duidelijk dat het voor jou meer om Derksen als persoon gaat als om de grap. Koeien uit de oude sloot halen om Derksen nu aan te pakken op een grapje. Een tip, Dirk. Gewoon niet kijken en ook de topics niet aanklikken. Ik wens je verder wel oprecht een fijne dag toe.

18 juni 2020 om 15:37

Ik kijk het ook niet, maar dien ik mijn mening dan in te houden, omdat het jou dat niet zint? Het gaat in dit geval toch ook om de heer Derksen? de actualiteit is duidelijk in mijn inziens. Een tip vlieg niet gelijk frontaal in de aanval als iemand er een andere mening op na houdt, dan jouw mening. Dat is zo jammer van zo'n gezonde discussie.

18 juni 2020 om 15:42

Je mag gerust je mening profileren, ik probeer je dat ook niet te ontnemen. We gaan het alleen niet eens worden. Ik had je geen sneeuwvlokje moeten noemen maar liet me een beetje meeslepen.

Snap niet hoe sommige mensen nog fan kunnen zijn van derksen, hij roept maar wat en heeft altijd wel wat te zeiken..

Wat een kwats zeg. Als je donker bent mag je zeggen wat je wil. Moet je een vrijbrief krijgen om mensen te vermoorden te plunderen en haat te zaaien. Maakt een blanke een domme opmerking moet deze maar geboycot worden. Het moet niet gekker worden in deze verknipte wereld van racisme.

Geen handige uitspraak van Derksen maar dit laat ook de overgevoeligheid en de dommigheid van deze twee spelers zien. Zo selectief weer, zowel Elia en Memphis gedragen zich associaal in de maatschappij en daar ontbreekt iedere zelfreflectie. Daarom heel erg kinderachtig om gelijk zo een oproep te doen aan bedrijven. Die twee moeten zich ook realiseren dat mede door talkshows als VI ze beroemdheden zijn, waardoor ze bizar veel geld verdienen.

Het echte probleem is natuurlijk Veronica Inside en die racistische sponsoren van ze, de tijd en energie van deze voetballers moet hem natuurlijk zitten in het oproepen van een boycot hiervan, want normale mensen kunnen dat zelf niet beslissen, daar hebben ze de hulp van voetballers voor nodig.. de uitspraken zijn betwistbaar, zeker, maar kunnen we ipv dit soort acties niet eens energie steken in een BLM beweging die de politiek ingaat? Of zouden Elia en Depay zich niet eens politiek moeten bezig houden met hun kwesties.. dit soort acties vind ik altijd zo nutteloos, je verandert er niets mee en deze tijd had je dus kunnen gebruiken voor nuttige initiatieven zoals het oproepen tot een BLM partij in Nederland, verspreiden van de petitie om racisme op basisscholen te behandelen, niet dit soort kansloze acties waar je de uitkomst al van weet.

18 juni 2020 om 14:39

"racistische sponsoren" verklaar dat eens voor me. Vindt je dan ook dat ze Akwasi en zijn uitspraken maar moeten boycotten? Of werkt het niet zo voor jou? Elia en Depay zijn niet slim genoeg voor de politiek. Als dit je reactie is terwijl Akwasi het grotere gevaar is snap je er niks van.

18 juni 2020 om 15:54

Ik wist niet dat 12 mensen en jij dachten dat ik serieus was haha, dacht dat het duidelijk was dat ik cynisch was, maar nee tuurlijk niet

18 juni 2020 om 16:08

Er is geen enkele aanwijzing in je reactie wat suggereert dat je cynisch bent.

18 juni 2020 om 17:31

Een BLM partij??? Laten we dat nou juist niet doen. Dat zorgt namelijk alleen maar voor meer problemen. Dit gaat ook op voor partijen zoals de PVV. Ik zie ze het liefst allemaal verdwijnen en alleen maar partijen die er voor iedereen zijn.

Wat een jankerds zijn het ook ! Erg triest weer, als je het programma niet leuk vindt dan kijk je er toch gewoon niet naar. Er zijn gewoon een hoop mensen die het met hun eens zijn en het wordt ook nog is goed bekeken. Die grap van Johan had hij beter achter wegen kunnen laten, maar die Akwasi is gewoon een clown en zijn opmerking is nog veel erger. Het verschil is dat Johan het ook als grap bedoelde.

Tegenwoordig mag humor niet meer gebruikt worden. We weten al jaren dat het zo gaat daar. Het is slechts voor de show.
En ik vind dat Akwasi dit meer dan verdiend heeft. Een gepaste straf. Eigen schuld dikke bult.
Als je op een plein zo'n grote mond hebt moet je niet raak op kijken dat je kritiek of wat grapjes erover gemaakt worden.
Ik vind dat we door slaan in Nederland. Elia en Depay doen gelukkig nooit iets fout, dus die moeten we vooral serieus nemen.

18 juni 2020 om 14:39

Als zelfs de schitterende afleveringen van Fawlty Towers onder vuur komen te liggen, weet je: er is iets flink mis met het incasseringsvermogen van bepaalde personen en instanties. Hopelijk wordt dit geen deel van het “nieuwe normaal”.

18 juni 2020 om 14:42

Dit raakt alleen een grotere groep dan alleen Akwasi. En dan kan je zeggen dat deed Akwasi zijn opmerking ook. Maar moet er zo nodig vuur met vuur bestreden worden?

Ze vergeten wel weer dat Derksen meteen het geweld van de politieagent veroordeelde en zei dat "In Amerika de zwarte gemeenschap bang is voor de politie en dat de politie racistisch is tegen de zwarten". Overigens is deze uitspraak van hem best dom. Dit soort voor segregatie. Net zoals die stemmen van mense als Elia en Depay en de extreme 'linkse' stemmen

Uitspraken van hetzelfde niveau als Akwasi, waar overigens vrijwel geen ophef over was namens de hele BLM beweging en nu doet een blank persoon een domme uitspraak en ja hoor ze staan weer ondersteboven de racismefanaten. Zolang ze bij BLM niet snappen dat racisme veel breder gaat dan huidskleur zullen ze van mij weinig sympathie ontvangen.

18 juni 2020 om 15:59

Niets verkeerds aan toch. Als Akwasi iets roept hoor je heel medialand er over, dan mag dit ook wel. Al vind ik dat aan beide opmerkingen weinig aandacht gegeven mag worden. #myopinion

Ik vind het erg kwalijk dat de blanke in een hokje word geduwd en dat de blanke overal schuldig aan is. Maar goed, je weet van te voren wanneer je een bepaalde hoeveelheid allochtonen hier hebt dat men je de baas wil zijn. Misschien word het tijd voor de allochtone bevolking om excuses te maken naar de blanke Nederlander vanwege de last die men veroorzaakt, zowel in de criminaliteit en de geldvoorzieningen. Genoeg is Genoeg. We zien nu ook duidelijk dat culturen samen niet gaat en alleen voor onrust en problemen zorgt. Genoeg is genoeg.

Kijk gewoon niet. Het is geen nette opmerking, maar ook zeker niet strafbaar of onacceptabel. Wat zijn we toch een zielenpieten met zn allen.

Het is jammer dat altijd degene met de grootste bek, meestal ook de domste personen, zoals depay en akwasi de aandacht krijgen. Helaas speelt de media hier een grote rol in door sensatie te willen maken.

18 juni 2020 om 14:37

Klopt. Ze willen zich allemaal profileren als de nieuwe Mlk. "kijk mij eens voor mijn volk opkomen" Ze maken het alleen maar erger.

Dit gebeurt er wanneer polarisatie de boventoon voert. Het begint onaangenaam te worden. (slechte) grappen mogen niet meer gemaakt, selectieve verontwaardiging is tegenwoordig toegestaan en in plaats van begrip voor elkaar, krijg je dus (bewuste) stemmingmakerij. Op naar een volgende confrontatie....

18 juni 2020 om 14:47

Dat komt ook omdat de media hieraan meewerkt. NOS maar ook voetbalzone publiceren dit maar al te graag. Waarom dit op de voorpagina van Voetbalzone moet staan is me een raadsel. Jarenlang waren politieke reacties ongewenst en nu lokken ze het zelf uit.

De mannen van VI maken grappen over alles en iedereen. Homo's, hetero's, blank, zwart, bruin, geel, transgenders, man, vrouw, dik, dun en vooral over zichzelf. Men moet eens ophouden om overal racisme achter te zoeken. Zielig volk.

18 juni 2020 om 14:37

Ja precies johan maakt ook grappen over iedereen geen racist maar gwn een man met veel grappen op het randje die Gwn moeten kunnen

18 juni 2020 om 14:54

Dan moet het ook kunnen dat Depay en Elia bij hun miljoenen volgers VI willen boycotten? Toch?

18 juni 2020 om 15:31

Prima om te uiten dat je niet naar VI kijkt en wil dat je volgers dit ook doen, maar het richten tot sponsoren om te stoppen met het programma (wat nu gebeurt) is gewoon treurig. En in tegenstelling tot VI zijn deze voetballers wel bijzonder selectief verontwaardigd wat het enorm hypocriet maakt.

18 juni 2020 om 15:42

Als Manolev toevallig een kleurtje had gehad, dan werd zelfs die hetze nog als racistisch beschouwd..

De uitspraken van Akwasi mogen wel en dan worden ze boos om de uitspraken van Derksen? Ik vond Depay al een triest ventje, Elia komt nu ook op de lijst. Hypocriete losers. Als toevoeging: Mensen die Akwasi steunen maar tegen Derksen zijn moeten even goed in de spiegel kijken. Derksen maakt een grap. Akwasi roept op tot geweld en monden snoeren, anarchistische praktijken. Het is bekrompen maar kenmerkend.

Ik vind het grappig dat niemand begrijpt waarom Derksen dit zei over akwasie nou ik leg het uit die akwasie roept op tot geweld niemand die daarop reageert want dat mag wel en dan zegt johan dit als grap op reactie op akwasie kneuzen gedrag als akwasie zich had gedragen op de Dam had Johan nooit iets gezegd over akwasie eigen schuld dikke bult is het zelfde als ik nu iemand ga uitschelden en hij me terug pakt ga je mij dan beschermen ? Om gedraaide wereld en depay en Elia ja wat moet ik zeggen over hun zoeken vooral aandacht

Er zit een wezenlijk verschil tussen de uitspraken van Johan en Akwasi. De laatste riep op tot geweld, en dat is echt een andere categorie dan de satirische opmerking van Johan. Waanzin regeert weer eens in Nederland. En Depay zou zich eens een tijdje want minder op social media moeten bezig houden. Elia idem dito, niet bepaald de beste rolmodellen van de Nederlandse samenleving. Ben wel klaar met al die lange tenen en oproepen tot boycotten van programma's, talkshows en meningen van mensen. Vrijheid van meningsuiting word intussen gereduceerd tot de gewenste mening van een minderheid of bepaalde politieke stroming. Cultureel Marxisme in optima forma.

18 juni 2020 om 14:42

Je vind dat vrijheids van meningsuiting wordt geruduceerd, maar geeft zelf aan dat Depay het maar wat rustiger moet doen?gekleurde mensen met een platform is juist precies wat de wereld nodig heeft, het constante " het mag wel wat minder" narrative draagt zo ontzettend bij aan het kleineren en discrimeren.derksen mag zeggen wat 'ie wil op TV - het is zijn platform en hij moet vooral doen wat 'ie wil, maar dan moet ie niet gaan klagen als mensen hun platform gebruiken om spraak te geven aan iets wat constructief onderdrukt wordt, Juist door mensen als Derksen.beetje Trumpiaans; iets waar je het niet mee eens bent voor gek verklaren, en het belachelijk maken omdat je er met je knarses aan je eigen ideen vastgeroest zit.

18 juni 2020 om 14:48

Ja rustiger aan doen lijkt me in Depay zeker wel een goede optie. Maar nergens verbied ik hem iets, noch ga ik zijn sponsors bellen, mailen of stalken. Daar zit een wezenlijk verschil in tussen wat beide heren roepen aan hun volgers en de kijkers van VI. Maar dat lijk je niet echt te begrijpen, zoals zovelen.

18 juni 2020 om 14:52

Derksen roept al jaren onzin op TV - nu gebruiken gekleurde mensen hun platform om progressieve verandering te brengen, en dan is de wereld te klein. Ik snap 't allemaal niet zo goed.

18 juni 2020 om 14:53

Je snapt dat juist gekleurde mensen extra platform geven discriminerend is? Je maakt nu zelf onderscheid. Of zie je dat niet in Church? Als je voor gelijke representatie gaat moet je vervolgens kijken naar percentages, dan staan er niet veel donkere mensen. Natuurlijk ben je tegen Trump maar voor 'aanrander' Biden.

18 juni 2020 om 14:54

@churchhoe is zwarte piet in het gezicht trappen progressieve verandering? Je snapt het inderdaad niet. Jan Dino heeft toch ook een platform? Jij wilt gevaarlijke mensen een platform geven omdat het in jouw straatje past. Dat is iets anders.

18 juni 2020 om 14:58

Je ziet het verschil niet he, Derksen geeft een opmerking. En Depay en consorten willen hem het platform ontnemen door sponsoren te bellen etc. Wezenlijk verschil wat jij niet begrijpt en kan zien.

18 juni 2020 om 15:26

Maar wij de blanke mens hebben in het verleden wel mensen de kans om te werken, te kans om te stemmen mogen ontnemen.

18 juni 2020 om 15:34

Church89dat is zeker waar, maar dat was vroeger. Daar kan de blanke man van vandaag dus helemaal niks aan doen. Maar heel eerlijk. Zwarte mensen hebben ook andere zwarte mensen 'rechten' ontnomen. Nederland was helemaal niet zo'n ramp als je doet vermoeden. De situatie in de V.s. is bijvoorbeeld veel erger.

18 juni 2020 om 16:33

Church. Je leeft, net als zoveel van deze anti-racisme mensen, ver in het verleden. Het is verschrikkelijk dom. Daarnaast, en dat is het grootste probleem, bestaat jouw hele ideologie letterlijk uit hypocrisie. En dat komt vooral voort uit het laten varen van individualisme. Je doet EXACT wat je zegt te haten, menaen beoordelen op hun ondeelbare factoren, generaliseren en dat mag ALLEEN als ze blank zijn. Hypocriet en racistisch en 0 rationeel of logisch. En omdat zoveel mensen dit maar niet kunnen inzien denk ik dat zoveel mensen, jij ook, er nooit filosofisch, ethisch of rationeel over na hebben gedacht maar gewoon het emotioneel geaccepteerde volgt.
Man, zelfs ALS je de cijfers erbij pakt, wat dus echt niet hoeft, klopt het van geen kant. Ik hoop zo dat de hysterie een keer stopt.

Beide kanten hebben wel een beetje een punt vind ik. Normaal kan ik wel lachen om VI, maar af en toe moet je een klein beetje tactvol zijn in waar je grappen over maakt en deze grap had van mij ook niet gehoeven. Prima dat hij daarop wordt aangesproken. Ik kan de woede van Depay en Promes daarom goed begrijpen, al ben ik er geen voorstander van om achter sponsoren aan te gaan van mensen die bijvoorbeeld iets doms hebben gezegd. Die hele cancel-cultuur brengt volgens mij meer slechts dan goeds.

18 juni 2020 om 14:40

Hoezo de reactie begrijpen? Het is een grap... Liever een Derksen die zo'n grapje maakt dan een gestoorde vent zoals Awkwasi (die steun geniet van mensen zoals Depay!) met zijn uitspraken. Waarom moet je hier iemand op aanspreken? Mensen moeten zich niet zo aanstellen. Depay, Promes en Elia hebben hier persoonlijk geen last van.

18 juni 2020 om 15:03

'depay, Promes en Elia hebben hier persoonlijk geen last van.' Ik vind het wat makkelijk om dat zo te stellen. Van de opmerking zelf zullen ze geen last hebben, maar het probleem waar deze opmerking deel van uitmaakt ligt veel dieper. Derksen mag best een grap maken, maar af en toe moet je gewoon even je gezond verstand gebruiken over wat wel of niet gepast is. Ik hoor overigens zeker niet bij de groep die altijd over Derksen/vi heen valt, maar in dit specifieke geval vind ik het gewoon een domme opmerking die hij beter niet had kunnen maken. Ik zeg ook nergens dat ik de eerdere opmerking van Akwasi steun, want dat doe ik zeker niet.

18 juni 2020 om 15:19

Het is een grap Meliora. Derksen heeft zich tijdens het programma genuanceerd uitgesproken over de kwestie. Daar hoor je de beste mannen niet over. Of het verstandig is, is een tweede. Maar het oproepen tot boycotten? Dat gaat me te ver. Ik zou zeggen, kijk de aflevering even terug. Ik vind Derksen prima in die aflevering.

18 juni 2020 om 16:07

Het kan best een grap zijn, maar in deze situatie vind ik het bovenal gewoon een hele domme opmerking, dat kan toch? Ik zeg ook helemaal niks over de rest van wat Derksen zei, want daar was naar mijn mening ook weinig mis mee. Dat is ook zijn probleem; meestal is hij vrij genuanceerd maar door één opmerking zoals deze zet hij zichzelf voor zijn tegenstanders buitenspel. Nogmaals, normaal gesproken vind ik dat mensen ook niet zo moeten zeuren over een opmerking die Derksen maakt maar in dit geval begrijp ik de boosheid.

Die Derksen begint me toch steeds meer racistische trekjes te vertonen, wellicht iets met leefitjd te maken?waarom kunnen we niet gewoon accepteren dat het beter moet in de samenleving, en dat de BLM movement veranderingen aan het doorduwen is die long past due zijn?het komt zo frappant over om de hele tijd die discussie aan te gaan joh, steek de boezem in eigen hand met 't zwarte pieten gezever, heel de wereld weet dat het vanuit origine gewoon een racistisch element heeft. Laten we als Nederlanders laten zien dat we progressief zijn en ergens voor staan joh? En ja, dan zegt ie dat ie zwarte piet voor z'n bek wil rammen, alsof dat niet elke dag door blanke mensen gezegd wordt m.b.t gekleurde mensen?zucht.

18 juni 2020 om 14:39

Nee? In welke wereld leef jij dan?

18 juni 2020 om 14:43

Het is een grap, het is geen racisme. Mensen zoals jij vormen het probleem. Polariserend en mensen de mond willen snoeren. 'heel de wereld weet..' daarom vinden ze het in Suriname zo'n fijn feest, of niet? Nederland is juist al gigantisch progressief. Als mensen alsnog een probleem hebben zoeken ze toch hun heil elders? Dat je de uitspraken van Akwasi goedpraat.. walgelijk figuur ben jij. Je keurt enerzijds oproepen tot geweld van het ene spectrum goed en het andere niet.

18 juni 2020 om 14:51

't maakt werkelijk niets uit of het een grap is of niet - stel je gewoon veilig op en maak dit soort grappen niet.als Nederlander snap ik waarom het zo zit, en ik kan me er ook echt mee inleven. Vanaf mijn 20e heb ik in de US en UK gewoond, NYC en LDN en wellicht licht het aan 't multiculturele aspect, maar veel wat er in Nederland gezegd wordt kan hier niet door de beugel.ik ben vooral voorstander van gesprekken voeren. Ik keur het gedrag van Akwasi niet goed, maar hij wordt als crimineel uitgemaakt terwijl er door Nederlanders al Jaren, nee Eeuwen er grappen over negers gemaakt worden. Toen ik opgroeide en we tegen Helmond voetbalde was het gewoon "normaal" om te zeggen, laten we die turk extra hard raken vandaag. Dat zit er gewoon ingebeiteld bij een hele generatie jeugd, joh.

18 juni 2020 om 14:57

Het maakt mij ten eerste niks uit waar je hebt gewoond. Het maakt wel uit of het een grap is. Dit niet mogen zeggen is een beperking van speech. Iets wat de linkse politieke agenda goed uitkomt. Je snapt het gewoon totaal niet. Grappen maken is iets anders dan dat wat Akwasi doet. We maken ook letterlijk duizenden grappen over Belgen, mag dat ook niet meer? Je moet je niet zo aanstellen. Omdat jij vroeger iets tijdens voetbal hoorde is dat representatief? Die dingen gebeuren andersom ook. Zoek maar even goed op hoe het gaat op scholen waar de etniciteiten zijn omgedraaid. Akwasi is ook een crimineel.

18 juni 2020 om 15:02

Joh..."linkse politieke agenda" - we hebben het hier over racisme wat al eeuwen speelt.ik probeer een constructieve discussie aan te gaan, dat houdt in luisteren naar elkaar en proberen te leren van elkaars punten. Je doet rechtoe rechtaan al mijn ervaringen af als onzin - en zet 't in op de linkse politie agenda.succes ermee.

18 juni 2020 om 15:02

Wat Church89 zegt klopt gewoon, over heel de wereld wordt zwarte piet gezien als een racistisch figuur door zijn zwarte schmink. Je moet eens even rond gaan in landen als de US en UK. Suriname heeft het al een tijdje afgeschaft en Curaã§ao viert het nog steeds maar ook zij willen er van af. De grap er van snap ik niet dat is juist de reden dat mensen protesteren tegen Zwarte Piet protesteren om zulke walgelijke grappen.

18 juni 2020 om 15:04

Ik heb tegen Voorland (Surinamers), Sporting Maroc en Genzerbiligi Spor gespeeld in Amsterdam. Rara wat denk je wat je allemaal tegen mij en vooral blanke team genoten werd gezegd. Bijv. Ik maak je af kk Hollanders, Ik maak je kapot, Je kk moeder.

Ik heb ook gespeeld tegen Zuid-Oost United, voornamelijk Afrikanen. Wat een wereld van verschil. Geweldige gasten en na de wedstrijd heerlijk biertje meegedronken. Er zit veel meer racisme onderhuids bij allochtonen dan autochtonen. En het is ook puur wie of wat er tegenover je staat in het veld.

18 juni 2020 om 15:06

Dat is natuurlijk geen argument Superbuli. "omdat iedereen het doet klopt het." De US neem ik sowieso al niet serieus. Daar mogen sommige mensen bepaalde woorden wel zeggen en andere niet. Het is een kinderfeest. Dat kunnen de meeste mensen al niet bevatten.

18 juni 2020 om 15:07

@asian.interessant punt, racisme komt voor bij elke etniciteit. Het is vaak meerderheid tegen minderheid. Dat is letterlijk in elk werelddeel zo.

18 juni 2020 om 18:06

Grappen kunnen ook racistisch zijn. het kan best zijn dat jij of degene die de grap maakt het niet zo bedoeld, en het kan ook zo zijn dat jij of andere mensen de grap daadwerkelijk grappig vinden, maar dat maakt nog niet dat de grap niet racistisch is.

18 juni 2020 om 14:56

Betere wereld begint bij jezelf. Luister eens naar waar 'gekleurde' rapperts over praten rappen in hun songteksten etc. Drills, drugsgeweld, liquidaties, dodenlijsten op zwarte scholen, steek incidenten, wapenbezit. Kijk eerst naar jezelf voordat er weer naar andere word gewezen. En nee, die gedachte dat blanken willekeurig gekleurde mensen op hun bek willen rammen is echt lachwekkend.

Mede hierdoor ben ik een tijdje gestopt met kijken naar VI. Nare personen.

Ik wordt zo moe van deze discussie. De ene groep staat te klappen als klapvee als akwasi oproept tot geweld en vind de grapjes van Derksen te ver gaan. De andere groep heeft dat precies andersom. Deze discussie gaat niets meer opleveren dan ruzie, verdeeldheid en een paar kapotte beelden. Waarom kunnen we dit als land niet op een volwassen manier oplossen. De feiten op een rij krijgen, de problemen oplossen en een keer naar elkaar luisteren. Zo lastig is dat toch niet.

18 juni 2020 om 14:51

Maar je zegt het goed, Derksen maakt grappen die wellicht onsmakelijk en ongepast zijn enerzijds, aan de andere kant hebben we een Akwasi die haatdragend, agressief en racistisch optreedt en bloedserieus is. Dat is echt van een hele andere orde. In een vrije samenleving mag je ook onsmakelijke en ongepaste grappen maken. Mensen zouden veel meer verbolgen moeten zijn over Akwasi dan de grap van Derksen.

18 juni 2020 om 19:50

Natuurlijk is oproepen tot geweld veel erger dan een paar slechte grappen. Mijn punt was ook helemaal niet dat beide voorbeelden precies even erg waren maar meer dat beide voorbeelden goed lieten zien hoe dit een discussie is tussen 2 vrij radicale groepen die niet naar elkaar willen luisteren.

18 juni 2020 om 14:59

Eindelijk eens iemand die het goed ziet, het enige wat gezaaid wordt is meer verdeeldheid op deze manier. Men creëert alleen afstand tot de andere groep en er komt helemaal niets constructiefs uit deze discussie. Kom eens met toenadering en oplossingen, maar dat wijzen naar elkaar lost niets op.

Dit is dus waarom mensen als Akwasi, Depay en Elia geen podium moeten krijgen, want als ze dat wel doen roepen/schreeuwen ze alleen maar ongenuanceerde dingen. Nooit is er meer dan 5 minuten over nagedacht, of dachten jullie wel dat er over "ik sla zwarte piet op zijn kop" langer dan 5 minuten over nagedacht is? Zoals ze op het voetbal veld ook doen is het roepen/handelen op emotie. Ik zou mensen op een podium willen zien die met concrete problemen komen waar we wat mee kunnen. Ook zou ik bij moeilijke onderwerpen als etnisch profileren wat nuance willen zien, want na enige verdieping kom je er achter dat dit een heel heel moeilijk onderwerp is, waar moeilijk een oplossing voor te vinden is. Daarom wil ik mensen zien die problemen van meerdere perspectieven bekijken en gewoon eerlijk een conclusie kunnen trekken. De nuance ontbreekt volkomen bij dit soort mensen, wat een verkeerd beeld schept. Derksen is geen racist, zegt niks racistisch en spreekt zich daar tegen uit. Dat je gepikeerd bent over zijn mening over jou, dan is hij nog geen racist. Echt heel zielig gedrag van deze "sterren".

Prachtig programma en ik ben er juist fan van, dat bijna alles gezegd wordt en mag worden. Deze uitspraak van Derksen was ontzettend dom en niet handig. Ik hoop dat hij dat zelf ook inziet en er nog even op terug komt, de volgende uitzending

18 juni 2020 om 15:07

Ach, als je het onderwerp er bij neemt - een eenzame Zwarte Piet die een statement wil maken tijdens een BLM demonstratie - en de uitspraak van Derksen, is die toch gewoon om te lachen. Ik heb op dat moment niet direct gedacht: hier komt weer gedonder van. Maar tegenwoordig (aangespoord door bepaalde media) schieten bepaalde personen al in de stress wanneer er met heel veel fantasie een link met racisme kan worden gelegd. Gezien alle reacties op dit forum, lijkt de meerderheid gelukkig nog in het bezit van goed beoordelend vermogen, maar als je bepaalde media volgt, zou je denken dat een groot deel van de Nederlandse bevolking volledig achter het gedachtengoed van die nieuwe orde staat. Niks is minder waar. En dat is maar een geluk ook...

Dan krijg je dit als after effect. Jammer, want het is toch duidelijk dat we allemaal aan dezelfde kant staan tov racisme. Slaagt de mens er toch nog in om ruzie met elkaar te maken. De simpelste zaken kunnen wij echt uit elkaar trekken, het is niet te geloven. Derksen's reactie was flauw, maar je moet de nuance weten. Wat Akwasi mag roepen op een plein, en dreigen met geweld richting Zwarte Piet kan dan weer wel. Ik ga het nooit begrijpen.

18 juni 2020 om 14:53

Dat kon ook niet, vandaar dat het in bijna elk praatprogramma behandeld is, op elke nieuwssite te vinden was en ook hier blijkbaar een groter issue is dan waar het allemaal daadwerkelijk om zou moeten gaan.

18 juni 2020 om 15:16

Ik vind wat Akwasi zei veel erger dan wat Derksen zei. Derksen was flauwe humor, Akwasi was aanzetten tot geweld.

Volgens mij zegt Derksen duidelijk dat iedereen, hij ook, tegen elke vorm van racisme is. Hij zegt slechts dat hij vindt dat er Bn'ers een podium krijgen die juist geen ambassadeur zouden moeten zijn om dit probleem aan te kaarten. Hij maakt er dan nog een grapje bij... nou nou nou....ik vind het weer een hoop geneuzel om niets. Ja er moet iets veranderen, maar de manier waarop is op dit moment zeker stuitend te nomen.

Als de ophef om over dit moment net zo snel op houdt als de ophef over wat Akwasi allemaal uit heeft gekraamd op de Dam, dan valt het allemaal wel mee. Geen enkel weldenkend mens is voor racisme. Gestoorde witte/blanke mensen zijn racisten, maar Akwasi slaat totaal door. Kan voor hem net zo weinig respect opbrengen als voor racisten. Witte/blanke mensen zouden allemaal sorry moeten zeggen voor het racisme in het verleden, maar ik heb nog geen zwart/gekleurd persoon gehoord die zegt dat Akwasi te vergaat en dat zijn uitspraken niet kunnen. Ik vind overigens het praten over witte, zwarte, blanke en gekleurde mensen al erg vervelend. Volgens mij zijn we allemaal gewoon mensen, onafhankelijk van hoe we er uit zien.

Dom grapje van Derksen. Daarom geeft hij het onbelezen plebs nog gelijk ook. Verder wijs ik wel even graag naar het artikel van Arie Wildschut een Nederlands historicus in de Volkskrant. Veel onbelezen of o bestudeerde mensen trekken hun mond open over een historisch verschijnsel, waar ze weinig van af weten. Het zou de maatschappij goed om eens een verschijnsel te bestuderen alvorens een mening te vormen. Nu krijg je een sociaal maatschappelijk probleem dat weinig tot geen historisch fundament heeft. Simpelweg omdat het geschiedenis visie met oogkleppen op is.

Dus Akwasi mag alles zeggen, oproepen tot geweld en vervolgens zeggen dat het een beetje zijn "taal" is, maar wanneer meneer Derksen iets zegt is het opeens chaos. Ik begin mijn respect voor een deel van die BLM groep echt te verliezen door dit soort acties. Johan benoemt 10x in een uitzending dat hij tegen racisme is, maar dat een grapje moet kunnen, maar dit wordt niet gehoord door die mensen. Die mensen horen alleen maar wat ze willen horen en wanneer het niet in hun straatje past worden dit soort acties opgezet. Ik vind dit echt eng worden en hoeveel respect ik ook heb voor de BLM groep, dit gaat mij echt tever. Johan trek je er niets van aan, ik weet zeker dat een groot deel van Nederland wel hoorde wat je vertelde en niet alleen maar dat ene zinnetje.

18 juni 2020 om 14:58

Poe, je zou maar al minimaal 20 jaar aan proberen te geven dat iets als beledigend/denigrerend/discriminerend over kan komen en er wordt 0 gehoor aan gegeven. Het is op een vreedzame manier aangekaard, het is in politiek aangekaard, het is commercieel aangekaard maar nu 20/30 jaar na dato is het schijnbaar nog steeds een issue. Maar Johan zegt even in 2 minuten dat hij er wel tegen is maar moet toch nog zo een grap erbij maken is voor mij wel heel krom hoor. “Ik ben tegen alle vormen vaan racisme hoor maar kan het niet laten om er toch grapjes over te maken”. Ben benieuwd of het ook zo grappig gevonden zou worden als het om kinderporno zou gaan.

18 juni 2020 om 15:15

@Barca-070, volgens mij hebben we het in Nederland enorm goed. Zijn wij een van de meest gastvrije landen waar iedereen, maar dan ook echt iedereen iets van zijn leven kan maken en dat vrij mag invullen. Natuurlijk komt het nog steeds wel eens voor en dat moet aangekaart worden, maar we slaan nu door.

18 juni 2020 om 15:22

Je reactie zit vol belachelijke extremen. ‘Er wordt 0 gehoor aan gegeven’. Nul gehoor? Waarom zijn er in de grote steden met Sinterklaas dan alleen nog maar witte/roetveegpieten welkom? Ik zou eens even goed nalezen wat er de afgelopen 20-30 jaar allemaal is veranderd op het gebied van inclusiviteit, met het verbeteren van mindere wijken en voorzieningen - iets wat in Amerika juist een enorm groot probleem en de drive achter segregatie is. Of vergeet je dat gemakshalve maar even ten bate van je punt over een man die een in jouw ogen grensoverschrijdende grap maakt in een voetbalpraatprogramma?

18 juni 2020 om 15:41

Ik wilde op je reageren, maar je mede barca supporter haalt mij de woorden uit de mond. Ik snap niet hoe je zoveel onwaarheden in 1 stuk kunt krijgen. Hou het alsjeblieft bij de feiten en ga niet een onschuldig grapje (waar notabene nog bij wordt verteld dat het een grap is en Niet racisties bedoelt) vergelijken met kinderporno. Hoe je daar opeens bij komt is mij ook een raadsel, klein beetje verontrustend vind ik het wel.

Ah domme teksten die mensen niet aan staan moeten gewoon verdwijnen. Kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Allemaal tot dat iedereen achter de schreuuwers tegen racisme aanloopt . Doe je dat niet sociale uitsluiting. Geen excuses voor eventueel gedrag 400 jaar geleden, sociale uitsluiting. Roepen dat alle levens belangrijk zijn, sociale uitsluiting.

Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Derksen maakt een foute opmerking, dat maakt hem nog geen racist. En 1 ieder die met een vinger wijst moet zich afvragen of hij/zij nooit iets gemeens heeft gezegd gebaseerd op iemands kleur of uiterlijk. Mensen zijn aan het doorslaan en de hardste schreeuwers aan beide zijde van het spectrum zitten fout. En geweld leidt tot niets.

Alles water nu gezegd word in welke context dan ook wordt nu gebruikt om blm te promoten door op deze manier te blijven reageren veroorzaken ze het tegenovergestelde, zij gaan nu bepalen of het door hun goedgekeurd wordt.
All lives matters all colors are important

Ik zie hier zoveel mensen die het proberen goed te praten wat Johan Derksen heeft gezegd. Zo van akwasi roept op tot geweld dus dit kon je verwachten. Dat is onzin dit is precies het probleem als je meerdere keren als persoon van donkere afkomst racistisch word bejegend is het op een gegeven moment klaar. En dat Genee er bij zit en die er om lacht is nog erger na zn excuses van vorige week. Ik vraag mensen om gewoon inlevingsvermogen te hebben voor de donkere man die het zat is dat racisme als een grapje word afgedaan en gewoon toegeven wat Derksen hier heeft gedaan ontzettend racistisch en dom is.

18 juni 2020 om 15:02

Pepajax, heeft Akwasi niet gezegd dat hij Zwarte Piet tegen zijn kop zou trappen als hij hem tegen zou komen? Volgens mij wel. Daar mag je best iets van vinden en dat is echt niet racistisch. Als een blanke Bn'er had gezegd wat Akwasi had gezegd, had Derkesn volgens mij hetzelfde gezegd.in VI maken ze iedereen belachelijk die zich in hun ogen belachelijk gedraagt. Of het nu Louis Van Gaal, Depay, Van der Sar, Peter r. De Vries of Akwasi is.

18 juni 2020 om 15:16

Het is heel selectief Jows. Zodra je tegen ze in gaat wordt je zelf bestempeld als racist helaas.

18 juni 2020 om 15:53

Dat heeft hij inderdaad geroepen niet handig dat keur ik persoonlijk ook af. Hetgene wat me stoort in deze zaak is dat Derksen alleen maar meer olie op t vuurt gooit. Je mag van alles vinden en je mening uiten maar als je enige inlevingsvermogen hebt en wetende dat vele donkere mensen zwarte piet als racistisch figuur zien dan moet je beter weten dan een jongen die zich er tegen verzet belachelijk maken.

18 juni 2020 om 15:56

En dit is ook wat ik bedoel wie is "ze" ben ik geen Nederlander die mening mag uiten. Het zijn mensen als jij die het geheel niet snappen. Je kan niet van alles roepen en het afdoen met een grapje. Als ik voor de grap op 4 mei om 20.00 uur allemaal dingen ga roepen over de tweede wereldoorlog en 4 over 8 zeg oh sorry het was een grapje. Of satire denk je dat het me dan in dank word afgenomen? Nee dat denk ik ook niet.

18 juni 2020 om 15:18

Heb je de hele uitzending gezien, jongen? Genee nuanceerde het ook nog twee keer en zei dat het niet handig was, zeker omdat hij eerder in de uitzending juist andere dingen zei. Overigens haal je wel veel krachttermen van stal, ‘ontzettend racistisch’. Kijk liever even het stukje terug waarbij het serieus over dit onderwerp ging en wat ze zeiden. Racisme keuren ze af, maar ze vinden dat de mogelijkheid om grappen te maken moet blijven staan. Ze lieten nog een stuk van Theo Maassen zien over Arabieren die bier moesten gaan drinken, want dat zit in hun naam. Is dat net zo erg? Is dat een ontzettende racist? Ik hoor het graag.

Wat hebben mensen het toch ook zwaar in het leven he tegenwoordig? Nu snap ik ook waarom, als je al energie gaat steken in iemand die een grap maakt.... (slecht of goed, boeit geen flikker)."things Will Change" Ok dus grappen, goed of fout mogen straks niet meer ofzo?het is allemaal wat zeg

Dalijk worden de blanken gediscrimineerd, we wonen wel in een vrij land he en daar hoort een vrije meningsuiting ook bij.
Derksen mag zeggen wat hij wil en Akwasi ook en de rest ook.....

18 juni 2020 om 15:04

@jaap117. Ik woon in NL. Ben ik dan ook vrij in een vrij land? En mag ik dan ook zeggen wat ik wil zoals Derksen? Nee, dat mag ik niet! Want dan wordt mijn reactie door VZ verwijderd. Dus ik mag niet zeggen wat ik wil. Waarom spreekt u VZ daar niet op aan, als u opkomt voor het vrije woord? Of geldt het vrije woord alleen voor Derksen en niet voor mij? Mijn punt is: Derksen heeft een verantwoording. Die moet hij dragen en dat doet hij niet. Hij zegt letterlijk dat hij geen racisme ziet in NL. Ja, als je in het bos woont zoals hij en alleen maar witte mensen om je heen hebt, zie je geen racisme nee. Maar je hoort het vast wel.

18 juni 2020 om 15:15

Je mag gerust een grapje maken over een blank iemand. Niemand zal je daarop aanspreken. Dat weet je best Okan. Zodra je gewelddadig wordt of oproept tot geweld, tja dan is het een ander verhaal. Het is nondedju een grapje. Je punt maak je niet echt. Je bent vrij in Nederland. Je mag zeggen wat je wilt in Nederland zolang het binnen proporties blijft. Grappen maken mag ook. Als jij een grapje maakt naast een inhoudelijke comment verwijdert VZ je opmerking niet. Voetbalzone heeft gewoon regels die wat anders zijn dan de regels in Nederland omdat dit een voetbalforum is. Ze willen zich beperken tot inhoudelijke comments over voetbal.

18 juni 2020 om 15:48

Je woont in Nederland in een land met vrijheid van meningsuiting, inderdaad. Derksen mag zeggen wat hij wil en Akwasi ook, maar men heeft ook recht om te reageren op die meningen zoals ze willen. Dat houdt dus ook in een oproep aan adverteerders om VI bijv te boycotten.vrijheid van meningsuiting wil niet betekenen dat je afgeschermd bent van gevolgen van een racistische of kwetsende mening voor bepaalde mensen.

jongens ff serieus, dit is een grapje, als je ook dat niet meer mag doen , doe ff normaal !! Nee oproepen om zwarte piet voor zn bek te slaan/schoppen is normaal ?laten we ajb ook niet de humor niet uit het oog verliezen en moeten onze donkere medelanders ook kunnen inschatten als iets een grapje is of dat iets serieus is bedoeld. kom op zeg !!als jandino in zijn show "'zwartjoekel en spleetoog"" en dat soort uitingen mag maken over een Hindoestaan en een chinees en andere rassen belachelijk mag maken, mogen de bleekneuzen daar dan helemaal geen grap meer over maken ? Ik vind dat het echt allemaal te ver uit zn verband gerukt hoor.

Derksen is de gewone Nederlander en zegt gewoon wat hij wil zeggen maar hem bestempelen voor racist vind ik gewoon te ver gaan en hij lult meestal iedereen wel onderuit maar Depay en Elia gaan wel heel ver met deze actie. Als je de waarheid spreekt ben je de vijand. Je zou de mening en openheid van zo een man juist moeten waarderen.

Voor iedereen die zegt dat Akwasi excuses moet aanbieden voor zijn uitspraak: jullie weten heus wel dat hij dat niet letterlijk bedoelt. Derksen en Gijp doen ook dit soort uitspraken waarbij het niet letterlijk opgevat moet worden. Dan is het ook niet oproepen tot geweld. Waarom nu wel? Dan is het satire en feiten benoemen of zeggen zoals het is of figuurlijke taal. Nu Akwasi het zegt, is het niet figuurlijk. (vraag mij niet om welke uitspraken, vraag dat aan homo's, Marokkanen, linkse politici, gelovigen etc.) Derksen zet groepen mensen tegen elkaar op. En het interesseert hem niet. Daarom steun ik deze actie van Elia en Depay.

18 juni 2020 om 15:12

Okan. Hij heeft het letterlijk bevestigd. Hij staat 3000% achter zijn woorden. Derksen en Gijp doen niet dit soort uitspraken. Ik heb Derksen nooit horen zeggen dat hij iemands gezicht in gaat trappen omdat hij zich verkleed voor een kinderfeest. Akwasi satire noemen is onderdeel van het probleem in deze discussie. Het een uitvergroten (derksen) en het andere met de mantel der liefde bedekken (akwasi).de woorden van Akwasi zijn een oproeping tot geweld. Akwasi zet mensen tegen elkaar op. Dat jij mensen zoals Elia en Depay steunt, betekent dat je de woorden van Akwasi ook steund (elia is namelijk voorstander, etc.) Dat is een hele jammerlijke situatie waarbij je met twee maten meet. Je weigert een oproep tot geweld af te keuren maar begint een hetze tegen een grap.

18 juni 2020 om 18:15

@Arsenallz Hij staat 3000% achter zijn woorden dat hij zwarte piet eruit wil kicken. Hij wil dat doen door piet met woorden "in zijn gezicht te slaan'. Dat heeft hij gezegd! Niets anders. Jij wil per se het label ' oproepen tot geweld' op zijn actie plakken, zodat jij een argument hebt. Maar het is geen oproepen tot geweld. Hij roept op tot een stevig gesprek met elke persoon die zich verkleedt als Zwarte Piet. Terwijl jouw held Derksen elke week een minderheidsgroep ergens op discrimineert. Derksen misdraagt zich elke week op tv in opdracht van John de Mol waarbij hij het discrimineren van minderheidsgroepen legaliseert. Het is ze bij u al gelukt merk ik. Zijn misdragingen doet u af als grap terwijl in het land waar Derksen graag zou willen wonen (USA), zijn gedragingen misdrijven zijn waarvoor je wel 25 jaar gevangenis kunt krijgen. Omdat het pure racisme is. Maar u zult wel nooit gediscrimineerd zijn in NL en daarom zo praten. Want eigenlijk maakt het u niet uit.

18 juni 2020 om 19:44

Ben er rotsvast van overtuigd dat Akwasi rake klappen zou uitdelen als de wet hem dat niet verbood. De haat tegen het fenomeen zwarte piet zit te diep bij hem om in dat geval alleen maar een beschaafd gesprek aan te gaan.

18 juni 2020 om 20:09

Okan. Hij zegt het letterlijk zelf. Als je dat al niet in ziet heeft dit helemaal geen nut. Je hoofd zit zo diep in Akwasi's billetjes. "iemand in het gezicht schoppen" is geen oproep tot stevige gesprekken. Misschien in een of ander derde wereldland, maar niet in Nederland. Derksen 25 jaar voor racisme in de V.s.? Ga weg Okan. Je bent niet helemaal goed bij je hoofd.

18 juni 2020 om 15:27

Inderdaad. Iemand als de o, zo grappige Jandino zet in zijn shows en films ook allemaal personages neer met stereotypen. Hoor je daar iemand over? Nee. Maar andersom wordt er gelijk maar geklaagd. Als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren.

18 juni 2020 om 15:38

'iemand als de o, zo grappige Jandino zet in zijn shows en films ook allemaal personages neer met stereotypen. Hoor je daar iemand over? Nee' Ik kan jou verzekeren dat een heleboel, met name zwarte mensen, niet blij zijn met het beeld die Jandino schetst. Daar zijn zeker geluiden over te horen, maar die komen niet bij jou terecht.

18 juni 2020 om 15:51

Nou. Hoe komt het dat deze geluiden dan niet bij mij, en ik durf bijna te zeggen de meerderheid hier, terecht komen? Als er een heleboel mensen zich er duidelijk tegen uitspreken, dan moet dat toch bijna overal te horen of te zien zijn? Ik heb er in ieder geval weinig van gemerkt.

18 juni 2020 om 16:39

'nou. Hoe komt het dat deze geluiden dan niet bij mij, en ik durf bijna te zeggen de meerderheid hier, terecht komen?'dit is geen aanval of verwijt, maar ik ben er vrij zeker van dat het issues zijn waar jij (of de meerderheid hier) niet over nadenkt of bij stil hoeft te staan.ik houd het bewust vaag, omdat ik er misschien toch naast kan zitten en je wel weet waar ik het over heb. Heb je een idee? Of denk je nu wat raaskalt deze gozer nou allemaal?

18 juni 2020 om 16:53

@supernico Deze geluiden komen waarscijnlijk niet bij jou terecht omdat jij je voornamelijk in een witte omgeving bevindt. Jij wordt waarschijnlijk ook niet etnisch geprofileerd en ongelijk behandeld en beoordeeld op de arbeidsmarkt. Jij en de meerderheid hier hebben dit niet ervaren en kennen deze geluiden niet. Een heleboel mensen spreken zich hiertegen niet uit omdat ze dan te maken krijgen met het feit dat ze dan helemaal uit de samenleving worden gegooid. Jou zal dit nooit overkomen en daarom zal jij dit ook niet begrijpen. (no offence, ik wil het gewoon uitleggen).

Soms vraag je je af of die mensen überhaupt nog wel horen wat er gezegd wordt. Ik hoor Derksen zich namelijk keer op keer keihard uitspreken tegen racisme. Hij heeft zich gestoord aan Akwasi's manier van speechen, maar dat staat volledig los van de aard van de discussie. En ja, hij maakte aan het einde een provocerende grap, maar dat was voor iedereen die een beetje begrijpend kan luisteren overduidelijk als grap bedoeld. Een slechte grap ja, maar slechte humor is niet strafbaar.

18 juni 2020 om 16:58

@Hij niet. Derksen kan niet enerzijds zeggen dat hij tegen racisme is en anderzijds donkere spelers steevast aanduiden met 'die zwarte jongen'. Waarom duidt hij Luc de Jong niet aan met 'die witte jongen'? Daar gaat het om. Derksen ziet kleur en haalt dat aan. Hiermee laat hij zien dat het goed is om mensen met hun kleur aan te duiden. Walgelijk! Maar ja, hij komt uit de provincie he is rechts. Dan mag dit allemaal he..

18 juni 2020 om 17:23

Dat is gewoon de manier waarop die generatie mensen aanduidt: op basis van uiterlijk verschil. Mijn oma doet exact hetzelfde en is zich van geen kwaad bewust. Het is een generatie die in een veel homogenere samenleving is opgegroeid, waarin niemand nog nadacht over dit soort terminologie. Dat maakt ze nog geen racisten.

18 juni 2020 om 17:59

@Hijniet. Alle respect voor de oudere generatie, maar er is een verschil tussen jouw oma en Derksen. Hij komt elke week 2x op tv en bereikt hiermee honderdduizenden mensen in NL. Dat brengt voor hem verantwoording mee. Hij heeft er een sport van gemaakt om dwarse meningen te hebben en te uiten. Om vervolgens applaus te krijgen wat zijn ego weer streelt. Laatst aan tafel bij Beau durfde hij Dinand Woesthof niet aan te pakken toen die vertelde over zijn Indische familie en wat die aan racisme ondervonden in NL. Het interesseert Derksen allemaal niets. Het zal hem wordt wezen. Hij doet alles voor zijn eigen ego. En dat is prima, maar hij heeft maatschappelijke verantwoording zolang hij zich over maatschappelijke onderwerpen uitlaat. Daar moet hij op gewezen worden.

Het is ook wel lekker uit zijn verband gerukt, want voordat hij dit zei vond ik dat hij zich veel genuanceerder uitliet over de hele kwestie. Akwasi heeft het gewoon dom aangepakt, dat vind ik ook. Johan gaf aan dat hij het zich niet kon voorstellen, maar dat als het echt zo is, dat heel treurig is. Dat hij vervolgens die hele maffia van ‘defundracism’ van Depay en Elia op zijn dak krijgt vind ik een beetje zielig. Net alsof hij openbaar racisme loopt te prediken en het aanmoedigt. Ik denk dat er betere dingen zijn om met die hashtag te targetten dan een stel mannen om een tafel die met cafépraat over voetbal praten. Maak het verschil liever waar het er echt toe doet, op beleidsgebied. Daar hebben de heren Elia en Depay alleen weinig kaas van gegeten.

En terecht... het is al jaren komer en kwel op dat ''witte mannen'' programma. Echt verschrikkelijk is die Derksen met het narratief dat hij wekelijks bepaald op de televisie. Het is normaal jongens om donkere mensen voor aapjes uit te maken toch? Of heb je nu hier ook een goed excuus tegen? Kan niet wachten tot de dag dat de stekker uit dat programma wordt getrokken.

18 juni 2020 om 15:15

Hij maakt toch donkere mensen niet uit voor aap? De enige die dat hier zegt ben jij.

18 juni 2020 om 16:31

Dan let jij niet goed op! En ga nu lekker bij de rest zitten joh.. en maar ontkennen het is walgelijk.

18 juni 2020 om 15:27

En toch blijf jij het programma gewoon volgen dus. Zeikerd!

18 juni 2020 om 16:31

Volgen ? Al een hele tijd niet meer, maar kan er natuurlijk niet omheen aangezien Derksen uitspraken wekelijks breed worden uitgemeten in de media, ''wat wij allemaal normaal mogen en moeten vinden volgens Derksen'' flikker effe een end op joh!

18 juni 2020 om 15:28

@mimoon, volgens mij moet jij toch echt wat vaker VI kijken, want ook toen die speler van Sparta vorig jaar apengeluiden naar zich toegeworpen kreeg sprak hij zich fel uit en vond hij dat er veel strenger opgetreden moet worden. Een grapje doet dat niet opeens teniet.als je een grapje maakt over de holocaust (a la Teeuwen met zijn 'ze hebben het altijd wel over die joden, maar die Duitsers waren ook geen pretje hoor', wil dat niet zeggen dat je vóór de holocaust bent.dat heet volwassen zijn. Context begrijpen. En dat is waar het nu misgaat, de context en dat is treurig. Niemand leest zich meer in, pure sentimenten en emoties. Geen ratio. Want och, wat worden zwarte mensen toch altijd maar afgeknald in de VS. Het tegendeel is waar. Het is een enorm laag aantal voor zo'n groot land als Amerika. Elke dode is er één teveel en ja, natuurlijk heb je gekken bij de politie zitten die iets te trigger happy zijn (en in sommige gevallen ook best racistische trekjes zouden kunnen hebben), maar het is ook vaak genoeg andersom. En dan hoor je niemand. Of moeten witte mensen bij elke agent die door een zwart persoon wordt neergepaft demonstreren? Of is het dan niet meer zo erg? Is het dan geen racisme?de grootste groep die het voor de zwarte groep verpest is en blijft de zwarte groep. Punt.

18 juni 2020 om 16:32

Ook weer zo'n context ontkenning bullshit verhaal, word toch eens wakker joh en kijk het nou aan voor wat het is . Het is absoluut schandalig dat dit in 2020 nog wordt goed gepraat.

18 juni 2020 om 17:17

Als je denkt met zo'n houding de wereld te veranderen moet je niet raar gaan opkijken dat dit nog heel erg lelijk gaat worden. Een grote groep mensen (de meerderheid in een land) wordt aangesproken op iets wat ze kennelijk niet kunnen begrijpen, kan je tegengas verwachten. En terecht want de manier hoe dit gaat is krankzinnig op dit moment. Het begint er bijna op te lijken dat je als blanke geen tegengeluid meer mag laten horen. Daarmee win je de oorlog noet. Wil je een grote meerderheid die kennelijk onbewust een groep kwalijk wegzet bewust maken, heb je geduld nodig. Daar onderscheiden verbinders zich van keiharde falers. Want hoezeer een Akwazi, Sylvana Simons zichzelf als activisten zien, komen ze nog zwaar tekort om in de schaduw te staan van een Mandela. Oemand die nota bene na de apartheidsfase ook de blanken is blijven omarmen. Wil je ergens komen is dat het enige dat helpt. En daar hoort dan soms ook een beetje eelt op de ziel bij. Overigens, om nog even een zijstapje te maken heeft Jows volledig gelijk met dat ook het geweld tegen zwarte mensen genuanceerd moet worden. Als er 9 ongewapende zwarte mensem per jaar worden doodgeschoten en meer dan 92% gewoon in de eigen groep de moordenaar kan zoeken, vind ik het lichtelijk dubieus worden.

18 juni 2020 om 15:32

"Witte mannen" programma is een discriminerende opmerking van je. Lekker hypocriet bezig ben je joh...

18 juni 2020 om 16:33

Well.. ik ben wit dus ik mag het zeggen... of wou je ontkennen dat het geen witte mannen programma is ? Wanneer zie jij ooit iemand van een andere afkomst aan tafel komen daar? Bijna nooit... zegt toch genoeg!

18 juni 2020 om 16:40

Wie zegt dat ze op afkomst selecteren wie daar aan tafel mogen zitten? Wat een onzin.

18 juni 2020 om 16:50

Het komt ze wel heel goed uit he! Wat een fucking onzin.

19 juni 2020 om 00:22

Lachwekkende reactie dit. Echt waar. Wauw. Er wordt gewoon gewerkt met een vaste formatie. Dat heeft toch niks met huidskleur of afkomst of wat dan ook te maken? Ik zie bij het Zimbabwaanse nieuws ook nooit een blanke presentator. Zegt dan ook genoeg? Nee. Houd dan gewoon lekker je mond, en focus je eens op het echte probleem.

Ik ben blij dat er nog steeds mensen zijn die grappen durven te maken.er is straks weinig meer te lachen als we niets meer mogen zeggen over bijvoorbeeld het verschil in rassen.ook dat Black Lives Matter op al die shirts in de Premier League, grote onzin.denk je nu echt dat mensen dan ineens anders over 'donkere mensen' gaan denken?ze zorgen alleen maar dat er meer verdeeldheid komt door ze zo in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Als er publiek was geweest bij dit soort wedstrijden had je ook nog wel rare reacties van supporters kunnen verwachten. Uitfluiten e.d. was er denk ik wel van gekomen.ik ben heel erg fan van het programma Veronice Inside, ik hoop ook dat ze blijven doorgaan.lees de column van Angela de Jong eens, wat hierboven ook al eens is genoemd.

Je zou bijna gaan geloven dat mensen gelijk hebben die roepen dat Memphis Depay en Eljero Elia kort na hun geboorte bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket stonden. Wat een meelijwekkende (re)actie van beide voetballers.

Laten we wat liever voor elkaar zijn anders wordt het een gebed zonder een einde.

Als er een sponsor zich hierom terugtrekt koop ik er nooit meer iets. We laten ons allemaal wijs maken dat zwarte piet racistisch is. Zoals iemand met rood haar weleens wordt uitgemaakt voor clown moet deze vergelijking met Akwasi gezien worden.
Was vorig jaar bij een sinterklaas intocht met zwarte pieten. Een donkere man die stond te kijken gaf zwarte piet een boks en zei:"he broer". Zo kan je er ook mee omgaan. Het zien zoals het is. Het is een kindervriend die grappig is en snoep aan kinderen geeft. Als je hier mee wordt vergeleken en dat is het meest racistische wat je heb meegemaakt dan valt het allemaal wel mee. Jammer dat er nu zoveel met de massa meelopen, zogenaamd politiek correct en daarnaast een hoop gekkies met tere zieltjes.

Als ik het zo lees hebben we binnenkort allemaal dezelfde tijdschriften, tv-programma's, boeken, films, series, standbeelden en wordt alles 1 grote grijzen muizen massa. 1 geluid want een ander geluid wordt niet getolereerd. En dan zeggen we nog steeds in een tolerant land te leven? Racisme is bijna iedereen tegen denk ik maar het wordt nu allemaal wel heel krampachtig en een lange tenen discussie.

18 juni 2020 om 15:37

Orwell heeft het gezegd in zijn boek 1984. Het komt alleen wat later uit dan verwacht. Racisme moet en hoort niet, maar het wordt nu doorgedrukt. Als je, je niet uitspreekt tegen racisme ben je er een. Mensen die iets zeggen wat mensen uit die hoek niet bevalt moet het podium ontnomen worden. Op deze manier creëer je inderdaad één geluid. Het zijn Noord-Koreaanse praktijken verkleed als anti-racisme.

18 juni 2020 om 15:47

(Extreem) Links Nederland doet nu eenmaal aan dit soort praktijken. Als je je niet tegen uitspreekt dan ben je er een. Dit is pure intimidatie en zou strafbaar gesteld moeten worden.

18 juni 2020 om 16:11

Klopt. Extreem links neigt ook naar communisme en dit soort praktijken zijn vrij normaal in de communistische landen die ik ken (rusland / Sovjet, China, etc.)

Heeft niemand door hoe dubieus Akwasi is.met je armoede. Akwasi is een huisjesmelker, een subsidiehoer en een miljonair. Met meer dan zeven miljoen op de rekening wekelijks een podium bij de linkse huilprogramma's.als makke schapen loopt links achter ordinaire hitsers als Jerry Afriyie, Sylvana Simons en die vreselijke nepper Akwasi aan.

18 juni 2020 om 16:45

Iemand die zich al jarenlang inzet tegen racisme en eindelijk aandacht krijgt doet je pijn merk ik. Alles wat tegen jouw denkwijze in gaat is ordinair, links en mak. Change is coming!

18 juni 2020 om 17:50

Ik weet niet wat jij merk? Hoezo "alles"?veel sterkte met je "change" maar ik zal er niet teveel op rekenen.deze hetze waait spoedig weer over.

19 juni 2020 om 00:26

Datzelfde kan dan ook van jou gezegd worden, niet waar? Op deze manier gaat er helemaal niets veranderen hoor. Sterker nog, het werkt enkel polariserend. Of denk jij daadwerkelijk dat er in de, pak 'm beet, Friese huiskamers op 5 december geen zwarte piet aanwezig is?

Het is zo zonde dat duizenden mensen bijzonder vreedzaam hebben geprotesteerd tegen racismeen dat juist dit onderwerp alles wegkaapt . Tientallen mensen hebben heel zinvol gesproken . Daar hoor je niemand over .het enige waar het in Nederland nu over gaat is Akwasie . Het onderwerp is zoveel groter . Johan Derksen heeft zijn doel bereikt .

Elia en Depay roepen met hun boodschap dus op tot pure intimidatie richting sponsoren. Dit is volgens mij strafbaar.

Memphis en Eljero.. Johan Derksen is een talentvolle woordkunstenaar, dat begrijpen jullie toch wel? Dan is alles geoorloofd. Gelukkig gaat hij nog niet zover dat hij aanzet tot geweld..

18 juni 2020 om 16:07

Prima dat ze zich willen laten horen over racisme, maar ik heb het idee dat de meeste mensen veel te dom zijn om een constructieve discussie te voeren. Die indruk krijg ik bij Elia en Memphis ook.

De discussies tussen de moraalridders en de ongenuanceerde conservatieven viert weer hoogtij door elkaar te betichten van wat goed en slecht is. Vind het erg jammer dat figuren als Akwasi en alle linkse gasten bij praatprogramma's ontzettend veel spreektijd krijgen over hoe benadeeld niet westerse migranten zijn in Nederland en dat er sprake is van institutioneel racisme zonder dat de echte oorzaken worden besproken. Deze discussies die op een calimero-niveau worden gevoerd zijn voer voor de conservatieven die een totale afkeer hebben hiertegen. Maar de echte oorzaken waarom niet westerse migranten worden benadeeld tijdens sollicitaties hoor je niet; men schaart alles onder de vlag institutioneel racisme terwijl dat veel te kort door de bocht is. De werkelijke oorzaak in mijn ogen is dat de criminaliteitscijfers onder niet westerse migranten gemiddeld 7x hoger (kijk de cijfers maar na) zijn dan bij autochtonen (of is dat woord tegenwoordig niet meer politiek correct?). Door het verschil in criminaliteitscijfers krijg je polarisatie. Politie en werkgevers profileren hierop; niet vanwege institutioneel racisme maar vanwege risico inventarisatie. Niet westerse migranten mogen ook eens kritisch kijken naar hun criminele medelanders maar zij geven liever het gastland wat hen onderdak biedt de schuld van alles. Ook al ben ik niet politiek betrokken; ik merkte dat ik even m'n verhaal in m'n toetsenbord moest gooien. Scheelt toch weer wat opgekropte frustratie. Lekker kort verhaal trouwens. Mand.

18 juni 2020 om 17:29

Amen! Zelf ken ik een verhaal vanuot de belastingadvies praktijk waarbij een klein kantoor noodgedwongen een medewerker met een islamtische achtergrond heeft ontslagen. De reden? Hij wilde de grootste cliënte geen hand geven terwijl die voor t meerendeel van de inkomsten zorgde. Oftewel het bedrijf zou misschien wel failliet zijn gegaan. Is dit racisme of plaats je jezelf buiten de maatschappij? Dat is overigens ook het hele hypocriete van de discussie. Meeste groepen maken zichzelf er ook schuldig aan (bewust en veel onbewust) maar zullen dat nooit toegeven omdat het niet binnen hun straat past. Terwijl het eigenlijk het ideale uitgangspunt kan zijn om samen verder te komen...

Altijd als ik dit soort racisme onzin lees wat er in NL gaande is vraag ik me af hoeveel mensen hun hand afdruk op hun gezicht hebben staan. Hoe kan je zo in die slachtoffer rol kruipen als het duidelijk van beide kanten komt. Als er al een land multicultureel is dan is dat Nederland wel. Heb vaker gehoord dat een blanke niet zwart moet doen dan andersom.

Waar ik mij enorm aan stoor is dat nu elk pietlullig opmerking over een donker persoon onder een enorm vergrootglas geplaatst wordt en al snel het label Racistisch krijgt toegespeld.we gaan langzaam richting of we zijn nu bij censuur waarbij je niks negatiefs meer mag zeggen over donkere mensen. Dit gaat dan ook voorbij alles waar men zogenaamd tegen aan het protesteren is. Het gaat er toch om dat donkere mensen geen onrecht /geweld wordt aangedaan vanwege hun huidskleur en dus gelijkwaardig moeten worden behandeld? En niet om ik ben zwart en heb een teer zieltje, dus ik wil niet dat mensen grappen over mij gaan maken of mij beledigen. Daarvoor kan je beter naar een psychiater gaan.

Depay mist elke vorm van zelf reflectie. Komt werkelijk nooit iets zinnigs uit. Hij kan alleen aanwijzen wat anderen fout doen, maar ziet nooit in waar hij zelf fout zit. Het is wachten totdat hij weer iets doms doet, wat bij hem nooit lang op zich laat wachten, dan hoop ik dat mensen ook zijn sponsors gaan vragen of ze weten wat ze sponsoren. Verder helpt deze hele discussie niet bij het oplossen van het probleem. Werkt alleen maar verder polariserend. Maar goed, we zien wel waar het heen gaat.

Tsja, humor en relativeren mag tegenwoordig niet meer, schijnt het. Verontwaardigd zijn is het nieuwe amusement.

Dit is de verkeerde opmerking gezien het moment. Maar die Akwasi noemt zich een woordkunstenaar als hij mensen oproept tot geweld tegen zwarte Piet. Zo lust ik er ook nog wel en paar. Ik moest er wel om gniffelen, die opmerking van Derksen. Er worden keiharde grappen gemaakt over vrouwen, over mensen die verstandelijk beperkt zouden zijn als ze iets doen of en verkeerde actie maken, mee kunnen doen aan gehandicapte sporten, maar daar hoor ik al deze huilebalken niet over. Kijk nu al uit naar de uitzending van maandag......

Tja, BLM moet begrijpen als ze vuur bij olie houden dat ze het alleen maar aanwakkeren. Elia speelt in een land met een bepaalde vorm van dictatuur en Depay speelt voor een club waarbij de 'bad Gones' ook geen bepaald goede achtergrond hebben met racisme. Gaan ze dat dan ook boycotten of ken Elia dan niet meer zijn garage volzetten en Depay zijn halve leeuw te eten geven? Ik noem dit selectief verontwaardigd zijn. Heeft helemaal niks met het probleem te maken, ze zoeken gewoon een makkelijke zondebok.

Wat een gezeur om niks... is gewoon een grapje aangezien diezelfde Akwasi dreigde met het schoppen van een zwarte piet.
Mensen hebben te lang in een lockdown gezeten, dat merk je nu wel.

Deze “heren” houden racisme in leven en proberen het te normaliseren. Veel kinderen zien dit en denken dan dat het normaal is om Zwarte Piet te associëren met donkere mensen, en zo zal racisme nooit bestreden worden.

Ik hoop oprecht dat Veronica zal stoppen met Johan Derksen. Of dat hij snel met pensioen zal gaan, hij heeft al meerdere malen bewezen dat hij totaal geen verstand van voetbal heeft, hij praat iedereen maar na en kan alleen mensen neerhalen en bekritiseren.

Was vroeger een fan van dit programma, maar ik kijk al jaren niet meer, ik hoef geen negativiteit in mijn leven en kijk liever ECHTE voetbalprogramma’s waar ze serieus praten over voetbal. Dit is een kinderpraatprogramma met een racistisch tintje, niet meer niet minder.

Deze “heren” houden racisme in leven en proberen het te normaliseren. Veel kinderen zien dit en denken dan dat het normaal is om Zwarte Piet te associëren met donkere mensen, en zo zal racisme nooit bestreden worden.

Ik hoop oprecht dat Veronica zal stoppen met Johan Derksen. Of dat hij snel met pensioen zal gaan, hij heeft al meerdere malen bewezen dat hij totaal geen verstand van voetbal heeft, hij praat iedereen maar na en kan alleen mensen neerhalen en bekritiseren.

Was vroeger een fan van dit programma, maar ik kijk al jaren niet meer, ik hoef geen negativiteit in mijn leven en kijk liever ECHTE voetbalprogramma’s waar ze serieus praten over voetbal. Dit is een kinderpraatprogramma met een racistisch tintje, niet meer niet minder.

Zowel links als rechts zijn fout. Moet je eens even navragen bij de grote meerderheid die tussen de twee kampen in staat. Die zijn zowel zat van het hele #blm geneuzel als de anti-anti-racisten. Het slaat aan beide kanten door. Zelf ben ik liberaal en vind ik dat mensen niet gelijk zijn (niet iedereen wordt geboren in hetzelfde nest; als zoon van een arbeider heb je per definitie een achterstand op de zoon van een dokter), maar wel gelijkwaardig (staatsrechtelijk gezien, gelijk voor de wet, geestelijke vrijheid en vrijheid van (het hebben van) bezit). Dat gezegd hebbende kan ik me ook juist niet vinden in de huidige wetgeving. Het werd hierboven al even aangegeven dat er uitzonderingen worden gemaakt in de wet, bijvoorbeeld bij (vrijwel) gelijke geschiktheid het prevaleren van iemand met een (niet-Westerse) migratieachtergrond boven iemand zónder migratieachtergrond. Dat is wat mij betreft je reinste discriminatie. Hetzelfde is de kwantitatieve eis voor meer vrouwen in het bedrijfsleven. Ik zou er sowieso, als vrouw of minderheid, altijd het gevoel bij houden dat ik niet op basis van mijn 'zijn' en mijn kwaliteiten zou zijn aangenomen, maar op basis van een eigenschap waar ik mee geboren ben (kleur, geslacht).wanneer leren beide zeiden nu eens dat je (van beide kanten) niet beoordeeld moet worden op de kleur van je huid, maar op de inhoud van je karakter (vrije vertaling van Martin Luther King, "i have a dream". Dat bereik je trouwens niet met schreeuwen naar elkaar, maar praten mét elkaar.

In de aflevering ervoor heeft Derksen zich expliciet tegen racisme uitgesproken. Licht dat stuk dan ook even erbij uit.
Word echt doodmoe van de media die alles maar opblazen en alle bekende nederlanders die er vrolijk aan meedoen.

Ik kijk liever naar mijn kinderen, op school, op voetbal en de vriendjes waarmee ze spelen. Alle kleuren van de regenboog en culturen zitten erbij. Die zitten echt het nieuws te kijken en denken: Waar hebben jullie het over.

Het komt uiteindelijk dus allemaal goed. De nieuwe generatie denkt niet meer in kleuren.
(Voor de beeldvorming, hij is 12)

Tja vind de economie opbouwen na corona belangrijker dan selectieve verontwaardiging. Iedereen in NL heeft gelijke kansen en rechten daar is niks racistisch aan. Opmerking van Derksen was niet handig.

Los van het feit dat het wel een smakeloos 'grapje' was van Johan Derksen, weet men het allemaal wel erg te overdreven. Gaan Depay en Elia ook alle cabaretiers even af? Grapjes over bevolkingsgroepen zit standaard in het repertoire van een cabaretier of komiek. Spreken ze die Akwasi ook even aan op z'n dreiging tot geweld? Als je toch de moraalridder wil uithangen, meldt dan ook direct even bij de autoriteiten dat ze Akwasi even goed in de gaten moeten houden als de periode van sinterklaas eraan komt.

18 juni 2020 om 17:39

Dat vind ik met je eens, wie maakt nou geen opmerkingen die Johan Derksen maakt bij zijn vrienden.

Hahaha, door dit soort achterlijke opmerkingen plegen types als Derksen en Genee euthanasie op zwerte piet. Men claimt dat zwerte piet niets met zwarte mensen te maken heeft, maar toch zien we herhaaldelijk dat een bepaald slag volk dit gebruikt om zwarte mensen racistisch te bejegenen of belachelijk te maken.en we zien dit in alle lagen terug. Zelfs onze minister president Mark Rutte zei niet zo gek lang geleden dat 'zijn Antilliaanse vrienden zich niet hoeven te schminken'... Ik vind het helemaal geweldig, want dat crapuul trapt zwerte piet hiermee zelf in zijn gezicht. Daar hebben ze Akwasie helemaal niet voor nodig.

Gevoed door allerlei theorieën uit Amerika lijkt het debat echt om te slaan. Links denkt met geweld, intimidatie en censuur hun zin te kunnen doordrukken. Ik denk dat dit nog wel eens lelijk kan gaan tegenvallen waardoor we ook een enorme polarisatie krijgen binnen Nederland. Ik vind het prima dat Depay en Elia hun punt maken, heel begrijpelijk ook na de ondoordachte uitspraken van Derksen, maar je kunt dit ook op een andere manier doen. Het oproepen tot cancellen en online aanvallen van grote merken gaat echt geen oplossing brengen. Vanwege de grote commerciële belangen zullen sommige bedrijven en merken zwichten, maar het zal niet gemeend zijn.

18 juni 2020 om 16:18

Precies, de discussie wordt op een totaal verkeerde manier gevoerd waardoor de twee uitersten alleen maar verder uit elkaar komen te liggen en er meer polarisatie dreigt. Men moet discussies gaan voeren door de echte oorzaken aan te wijzen ipv als een calimero te roepen hoe benadeeld niet westerse migranten worden binnen Nederland.

Nog even over Elia die zo tegen racisme is. Ik kan me niet herinneren dat hij het ooit heeft gehad over de systematische onderdrukking van Koerden in Oost Turkije of valt dat niet binnen zijn opvatting van racisme? Vind hem vrij selectief in zijn opvattingen. Misschien moet hij daar ook maar eens over na gaan denken, terwijl hij in Turkije een riant salaris opstrijkt.

18 juni 2020 om 16:26

'nog even over Elia die zo tegen racisme is. Ik kan me niet herinneren dat hij het ooit heeft gehad over de systematische onderdrukking van Koerden in Oost Turkije of valt dat niet binnen zijn opvatting van racisme? 'dat probleem wordt nu niet besproken. En Eljero spreekt zich tenminste uit. Anderen houden met opzet in en volle bewustzijn hun klepper dicht of halen allerlei andere drogredenen aan.

18 juni 2020 om 16:39

Spreekt zich inderdaad uit......wanneer het hem gunstig uitkomt. Verder houdt hij, zoals jij het noemt ook zijn klepper dicht. Vrij selectief dus, alleen maar iets zeggen als het hem persoonlijk raakt, maar zwijgen als het om enorme aantallen anderen gaat, die nog veel meer geraakt worden. Behoorlijk hypocriet in mijn ogen. Verder vraagt 95% van Nederland zich af wat ze hier mee moeten. Die zitten tussen een minderheid van uitstersten in van zowel links als rechts, die niet tot een oplossing willen komen, maar helaas wel het hardst roepen in de (social) media.

18 juni 2020 om 16:58

Wat je nu allemaal aanhaalt zijn drogredenen, waarmee je een discussie met potentie probeert dood te maken. Maar ik ben het met een punt roerend met je eens: Het heeft met belang te maken...

18 juni 2020 om 17:17

Hij wijst terecht op de hypocrisie van Elia. Hij is een fervent tegenstander van racisme als het om Nederland/het westen gaat en het zijn huidskleur betreft, maar heeft verrekte weinig moeite met het systematisch vermoorden(!) van een volk, puur op basis van hun afkomst. Als ie niet in Turkije had gespeeld, prima. Kan ik me nog in vinden. Dan heb je er niets mee te maken. Maar nu gaat ie bewust in dat land spelen en zwijgt hij in alle talen. Dan ben je gewoon een hypocriet.

Ik ben Groot van van vi en ze zeggen echt wel dons dingen die te ver gaan maar dit viel in mijn ogen wel mee.

Het enige wat gaat veranderen is dat Elia en Depay nog 'geliefder' worden. Het zijn al twee halve zolen die uitgekotst worden door half NL door hun arrogante gedrag, zich verheven voelen boven de wet en nu even komen vertellen wat grappig is en wat niet.

Wat een triest persoon is die depay, als ie zich ook maar eens wat meer druk zou maken om het welzijn van dieren ipv zich hierom druk te maken! De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet of mag ik dit ook niet meer zeggen?

Pfff, in wat voor tijdperk zijn we beland... Ik ben enorm tegen racisme en ben me er al jarenlang van bewust dat Nederland helaas een racistisch land is. En dat ik het als blanke jongvolwassene makkelijker heb dan gekleurde leeftijdgenoten. En nee, daarmee zeg ik niet dat iedere blanke Nederlander een racist is. Maar dat moddergooien tussen beide kampen (over en weer) begint me echt de strot uit te hangen. De mening van die bekrompen Derksen ben ik al lang zat (toegegeven: voor de ontspanning kijk ik nog wel naar Vi), maar de andere kant begint me nu ook flink te irriteren met dit overdreven gedoe. En nee, ik heb de oplossing ook niet. Ik probeer in m'n eigen bescheiden omgeving zoveel mogelijk bewustwording te creeren door op een normale manier met vrienden / familie / kennissen over het onderwerp racisme te praten. Denk dat dat zinniger is dan deze mediahype, ik zie de kloof nu alleen maar groter worden.

18 juni 2020 om 17:48

Wauw eerste objectieve genuanceerde reactie gelezen onder de tig berichten hier. Ben het helemaal met je eens. Dit gaat zo gewoon helemaal verkeerd. En weet je, het is niet eens meer, die heeft gelijk of de ander, het is een kwestie van wederzijdse respect, fatsoen, acceptatie en medeleven. Bedoel als men zich echt beledigd voelt met bijv. Zwarte piet en zijn verleden, waarom gaat men dan niet denken oke, laten we naar ze luisteren, wat kunnen we er aan doen? Verschillende kleuren prima, doen we. Maar nee hoor, koppige mensen schreeuwen terug en waarom? Zogenaamd traditie? Man miljoenen mensen in het land hebben hun geloof verlaten van hun voorouders, waar is die bescherming dan? Het naar de kerk gaan op zondag, of het vieren van feesten als kerst op een totaal andere manier. Die feestjes zijn nu voornamelijk enkel symbolisch maar men gelooft niet echt meer in de achterliggende gedachtegang van deze feestjes. Of traditie? Vroeger droegen de Nlse vrouwen vaker bedekte kleding en ook hoofddoekjes. Waar is die bescherming dan? Nee men wil dat nu zelfs afschaffen en liever niet daar de moslim mensen dat wel dragen. Dus waar hebben we het over. Het is een kwestie van fatsoen en respect voor elkaar. Medeleven tonen en als we kijken naar de feiten dan is ook dit een probleem en daarbij vind ik dat een Derksen zeker aangepakt mag worden, want het is een bekend gezicht in het land en met zijn gedrag verslechterd hij enkel de problemen ipv het te verhelpen. Er is zoveel mis helaas. Derksen helaas heeft wel vaker vreemde uitspraken gedaan, ook toen over Marokkaanse voetballers, over vrouwen, of de Denk leden, of over Simons en dan roepen dat hij geen racist is. Tsja hoe geloofwaardig ben je dan. Bedoel waar is dat voor nodig? Waar is het fatsoen en mederespect gebleven vraag ik me dan af.

18 juni 2020 om 18:22

Leven en laten leven, is altijd mijn motto geweest. Geen enkel bezwaar tegen andere culturen / religies / afkomst, etc. Respect tonen, dan krijg je het zelf ook. Ik moet bekennen dat ik de afgelopen twintig jaar heel vaak hard heb moeten lachen om de opmerkingen van Derksen, maar langzamerhand leek het hem steeds minder om de grap zelf te gaan en meer om het effect ervan. Vandaar ook dat ik flink op hem uitgekeken ben. Je zegt het zelf al treffend; het gaat inmiddels allang niet meer om de originele discussie. Het is nu gewoon puur moddergooien over en weer, hoe kinderachtig kan het zijn...

Werkelijk waar te schandalig voor woorden wat de heren van Voetbal Inside nu al jaaaaarenlang week in en week uit, het zichzelf uitten door middel van flauwe en soms ook licht provocatieve humor! ! wat denken deze heren wel, dat ze zomaar de draak kunnen steken met jan en alleman? Waarom begrijpen ze niet dat tegenwoordig iedereen het volste recht heeft om zich over alles en nog wat gekwetst of beledigd te voelen? Snappen ze dan niet dat het feit dat de context waarin de heertjes hun opmerkingen maken, niets afdoen aan het feit dat mensen toch nog het recht hebben om deze grappen in een andere context te plaatsen en zich daardoor alsnog gekwetst, beledigd of gediscrimineerd te voelen? ik zeg Voetbal Inside per direct van de buis en voortaan alleen maar nog programma 's op de TV welke wel deugen.

18 juni 2020 om 16:39

Los van de inhoud, zouden mensen ook niet een wat dikkere huid moeten hebben? Iedereen voelt zich altijd maar zo beledigd en gekwetst. Ben vroeger ontzettend veel gepest tot en met de middelbare school. Als het al iets met me heeft gedaan, is dat het me sterker heeft gemaakt en vol zelfvertrouwen. Je kunt de situatie zelf omkeren. Daar heb je een ander niet voor nodig!

18 juni 2020 om 16:47

Precies en bovendien je hoeft geen Vi te kijken als je niet wilt. Met een afstandsbediening kun je gewoon zappen. Laat iedereen voor zichzelf bepalen waar hij wel of niet naar wilt kijken. We leven hier in een democratie en niet in een dictatuur.

18 juni 2020 om 16:45

Zich beledigd voelen is een subjectief iets, dat betekent niet gelijk dat een uitspraak ook racistisch is. (los van het feit of het handig is om bepaalde dingen te zeggen) Als alles waar iemand zich beledigd over zou kunnen voelen niet meer gezegd mag worden, dan blijft er weinig meer over, waar nog over gesproken kan worden. Ik denk niet dat we die kant op willen gaan, waar alles maar vermeden moet worden, omdat er altijd wel iemand is, die zich op zijn teentjes getrapt voelt.

Handige uitspraken zijn het zeker niet. Van beide niet. Discriminatie is er volgens mij vooral voor mensen die zich gediscrimineerd willen voelen. Andere storen zich er niet aan. Iedereen discrimineert wel eens. Blanken, zwarten, moslims. Maar als een blanke het doet is het een groot probleem. Soms mis ik gewoon zelfreflectie bij de medemens. Kom op, lach erom en ga daar. Sta erboven.

18 juni 2020 om 16:43

'soms mis ik gewoon zelfreflectie bij de medemens.' Zelfreflectie is juist een van de redenen dat meer mensen zich hier tegen uit beginnen te spreken.niet alleen zwarte, maar ook witte mensen worden zich steeds bewuster van dit soort problemen.'kom op, lach erom en ga daar. Sta erboven.'zou je dit dan ook tegen Ahmad Moreira Mendes hebben gezegd toen bij racistisch werd bejegend door FC Bosch aanhangers? In feite is dit niet radicaal anders…

Elia voetbalt in een land waar een dictator bloed aan zn handen heeft. Waarom zou ik iemans serieus nemen, wanneer mr. Elia zelf liever geld verdient ipv zich zorgen om de mensenrechten in Turkije.

We zijn als mens gewoon allemaal zo hypocriet als het maar zijn kan. Bij discussies word vaak door desbetreffende personen 1 zijde van het verhaal belicht, en is er vrij weinig zelfkritiek. Persoonlijk krijg ik vooral de hik van al die beroemdheden die zonodig hun mond open moeten trekken, en met het vingertje gaan wijzen. Ondertussen is er zoveel armoede in de wereld, maar zelf hebben ze geen moeite om 5 huizen met 20 kamers en 10 auto's te bezitten die miljoenen waard zijn.

En zo houden we racisme dus in stand door mensen die dan zo reageren op een opmerking die niet eens kwetsend bedoeld is, maar spottend en door dit zonder context te zien het als racists word opgevat.en dan meteen oproepen tot boycotten van het programma en andere dreigementen uitten.ik ben er wel over dat racisme een domme mensen ziekte is, want mensen die bij hun volle verstand zijn doen hun onderzoek wel of gaan keurig in een privégesprek hun ongenoegen uitten.vi bestaat nu dik 20 jaar en ik kijk het al vanaf het begin en pas sinds de afgelopen paar jaar is het elke keer wat.

Akwasi staat op de poster van zijn optredens in traditionele Ashanti kleding.
Dat moet toch voor Surinaamse Nederlanders heel pijnlijk zijn ?
Maar ik hoor er niemand over - selectieve verontwaaardiging

Wat een droeft toeter die Depay . Gaan we dan nu ook proberen met zijn allen de sposoren van Depay de ogen te laten openen voor het gebruik van Lijgers in clips. Want ja omgang met dieren is ook belangrijk, maar dat is voor geld geen issue bij deze man. Schijnheilig noem ik het. Waarom dieren niet beschermen? die kunnen zich niet als mensen verdedigen.

Racisten gaan andere racisten altijd beschermen met hun subjectieve inkijk in zaken

Mag ik voorstellen dat we dan ook bij deze oproepen tot het cancellen van de sponsoren van Memphis? Iets met een Lijger kan ik me herinneren....dan weten die sponsoren ook wat er met hun geld gebeurt.

Waar blijft nu de vrijheid van meningsuiting? Ik heb niets goed te praten of excuses te maken voor wat in het verleden gebeurd is. Ik leef nu en daar kan men mij op oordelen.

Dat is dus het verschil in Nederland tussen links en rechts. Als het over een gevoelig onderwerp gaat mag links alles zeggen en hebben ze ook altijd gelijk en is rechts altijd fout. Johan Derksen is nu natuurlijk weer een racist. Ik sta 100% achter zijn uitspraken. Ik ben een trots lid van het FVD en ik wordt er krankjorum van dat je tegenwoordig niks meer mag zeggen zonder uitgemaakt te worden voor racist. Ik heb een scherpe mening en die zal ik blijven geven

Het zijn gewoon zoals akwasi ook over z'n eigen uitspraak zegt, woordkunstenaars.

Vind alle ophef hierover wel wat overdreven. Akwasi heeft toch zelf olie op het vuur gegooid met die uitspraak over zwarte Piet? Bovendien spreekt Derksen zich vaak uit tegen racisme, en bijvoorbeeld ook over geweld tegen homo's. Dat ze wel grapjes over gekleurde mensen en homo's maken, tja, een beetje zelfspot mag toch wel? Vind nou niet dat hij hier mensen mee beledigd heeft. Vind dat mensen van de BLM-beweging (die ik absoluut steun) ook kritisch mogen zijn op de manier waarop Akwasi zich live op tv gepresenteerd heeft, ipv alleen op Derksen.

Waarom schaffen we gewoon Sinterklaas af in Nederland. Ben je ook gelijk van dat gezeur af.

18 juni 2020 om 18:07

Inderdaad nog zoiets! Zwarte piet kwestie:Kinderen geloven na hun 6e 7e jaar toch niet meer in sinterklaas,dus als zij deze illusie kunnen overkomen,dan moet dat zwarte piet gebeuren toch ook lukken.

Dat gedoe om zwarte piet is echt flauwekul. Mensen die daar staan te demonstreren hebben waarschijnlijk het hardst Sinterklaas gevierd MET ZWARTE PIET. mensen moeten zeiken om het zeiken tegenwoordig en alles en iedereen moet zich maar gehoord voelen. Is t dan ook discriminatie als er suikerfeest is en wij ook geen vrij hebben terwijl alles en iedereen vrij heeft met Pasen, Kerst, Pinksteren terwijl dat niet eens bij hun geloof hoort? Is toch ook discriminatie of niet dan?

Akwasi zou eigenlijk vervolgt moeten worden voor zijn haatzaaien. Er zijn zat donkere mensen die graag zwarte Piet spelen voor de kinderen. Nu scheert deze Akwasi alle zwarte pieten over een kam en dreigt ze te slaan. Dat Depay en Elia het voor hem opnemen is onbegrijpelijk.

Feit: Er is rascisme,maar om Johan Derksen een rascist te noemen gaat 30 bruggen te ver!Hooguit bevooroordeeld en laat zijn mening daar nogal aan hangen!Vooralsnog geen rascist. IK ben zelf ook niet van Nederlandse komaf,desondanks irriteer ik mij mateloos aan Depay en deze kneus van een rapper.Afgeven kunnen zij als geen ander! Zelfreflectie,ho maar!Teksten met bitches dit bitches dat stoot waarschijnlijk niemand aan het zere been.Go figure

Hij mag zeggen wat ie wilt en elke uitzending weer zijn er mensen die zich aan hem storen. Vorige keer moesten de homos het ontgelden, nu akwasi. Laat de man zijn gang gaan en vat het niet te serieus op. Iedereen maakt wel eens een grap, een goede of een slechte

Bij deze roep ik grote bedrijven om te stoppen met het sponseren van Depay. Deze jongen heeft totaal geen fantsoen, kan niet eens normaal reageren tegen een ambtenaar in functie, luistert niet naar deze desbetreffende man, maar roept direct, is rascisme, Hij is gewoon jaloers, dat soort brugklas redenaties. Als we gaan moraalridderen, depaytje, dan moeten we het helemaal doen, dus ook als jij je misdraagt!! Bah wat een engnek!

"Er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree". Dat zong Doe Maar in 1982. Als Depay, Elia, Anouk, Arie Boomsma en andere zo boos zijn op Derksen dan moeten ze gewoon wat anders gaan doen. Niemand dwingt hun om naar VI te kijken. Ik doe het ook zelden meer. Helaas is een bepaalde groep compleet doorgeschoten met hun emoties en zien achter elke boom een vijand. Depay bijvoorbeeld die al maanden bezig is met van alles en nog wat. Tijd dat iedereen even tot tien telt en diep ademt.

Dan Maar alle festivals en poppodia gaan spammen die die Akwasi boeken? Vind een oproep om mensen in elkaar te slaan wel wat erger Dan deze misplaatste grap van derksen

Dezelfde depay die iedereen die een mening of zijn enigszins controversiêle lijgerfoto bestempelde als een rascist?? Nee die neem ik net als derksen niet meer serieus.

De toon waarop de BLM beweging bezig is, daar ben ik ondertussen wel helemaal klaar mee. Op het moment dat ik in welk programma dan ook het woord racisme hoor vallen zap ik al weg om van het gezeur erover af te zijn. Volgens mij is dat nu wat je net niet wil bereiken als Blm.ik vrees dan ook dat de groep die ze willen bereiken door de wijze waarop ze communiceren, eerder verder van ze af gaat staan, dan dat ze denken verrek, hier hebben ze echt een punt, en volgens mij kan dat nooit de bedoeling zijn. Ik denk dat 95% van de bevolking het er mee eens is dat (bewust of onbewust) racisme fout is , maar probeer dan wel de toon te vinden die die 95% aanspreekt, en houdt je verre van de toon die je nu hebt, want dan wordt die 95% eerder kleiner dan groter.en om je nu druk te maken over VI, ik vind het echt ridicuul, ze roepen over elk onderwerp dingen die flink de bocht uit vliegen, en dus over racisme ook, echter als je het programma kent, dan weet je ook dat je het allemaal niet te serieus moet nemen. En zeker niet de aanval moet gaan zoeken, want dat is juist vragen, om het uit de bocht vliegen van de discussie, waarbij het onderwerp racisme juist verloren gaat, in de ophef over een simpel tv-programma,

Mensen ik begin me beetje te ergeren aan iedereen zn mening en zitten we nu niet met zn allen alles te serieus te nemen! We zijn nu eenmaal een land waar harde opmerkingen en (humor) is! Laten we nou gewoon is elkaar in elkaars waarde laten wat maakt het uit wat je gelooft wat je geaardheid is wat je huidskleur is! We zijn allemaal hetzelfde en laten we elkaar dan ook gewoon respecteren en soms wat water bij de wijn doen! Het is moeilijk maar ik heb zelf vrienden van allerlei afkomsten en we maken onderling zo vaak grappen! Laten we het leven nou te serieus steeds nemen en ook is er zijn voor elkaar en niet zo schreeuwen allemaal! Derksen wil shockeren zoals altijd je moet er geen eens reactie aan geven hij meent dit heus niet hij zei al dat hij tegen is! Helaas wordt er werkelijk overal geintjes over gemaakt denk aan oorlogen, geloof zelfs bij ongelukken of dramas! Dat is nu eenmaal de wereld en misschien kunnen we beter soms onze schouders ophalen en het laten gaan en als dingen te ver gaan gewoon je grens aangeven! Kom op mensen one love!!!!

Ik ben het vaak oneens met Johan Derksen(meestal over voetbal)Ik kan enorm lachen tijdens het programma.Ik ben zoiezo een voorstander van het ongefilterde!Wetende dat er geen diepgaande intenties achter zit.Ik ben zelf van marokkaanse komaf.Het feit dat daar grappen over worden gemaakt,beschouw ik dat zij ons zien als onderdeel van de maatschappij net zoals vrouwen,homos,Dirk Kuijt,van Breukelen etc.Lach erom of neemt het met een korreltje zout!

Het kan toch zijn dat je iemands gedrag verschrikkelijk irritant vind. Daarbij maakt het voor mij niet uit wat de huidskleur van die iemand is. Dat moet je toch gewoon kunnen zeggen zonder voor racist uit gemaakt te worden. We zijn knettergek aan het worden in dit land. En ja, ik ben tegen alle vormen van discriminatie.

Alsof dit de eerste keer is in dat programma dat ze racistische uitspraken doen. Zo'n sponsor die zich terugtrekt is hypocriet, dat hadden ze dan al veel eerder moeten doen en niet ineens nu. Die denken enkel aan het imago. Ik probeer de uitspraak niet te verdedigen, maar kijk al een aantal jaren niet, vanwege dit soort uitspraken.

Racisme is een groot probleem in de gehele wereld. Waar ik nu moeite mee heb in deze hele discussie is dat nu elke uitspraak onder een vergrootglas wordt gelegd en dat alles onder racisme wordt geschaard. Ik vind dat iedereen een mening hierover mag hebben. Zo vind ik het protest van Akwasi terecht, maar vind ik zijn uitspraken met betrekking tot zwarte Piet niet kunnen. Maakt mij dat nu een racist? Daar waar Akwasi zijn uitspraken nu bagatelliseert, is het Derksen die een slechte grap maakt. Daarnaast geeft Derksen ook aan tegen racisme te zijn. Ik denk dat het grootste probleem op dit moment respect is. Respect voor elkaar en respect voor elkaars opvattingen. Wat er op dit moment gebeurt is dat Nederland wordt verdeeld in 2 kampen die lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Je bent nu voor de BLM discussie of je bent een racist. Ik vind het echt verschrikkelijk wat er in Amerika is gebeurd. De verantwoordelijken moeten zeker boeten. Maar ik ben het ook niet eens met de uitspraken van Akwasi en vond ik de grap van Derksen misplaatst. Wat ben ik dan nu?

18 juni 2020 om 19:43

Iemand die gewoon de juiste kijk heeft op dit hele gebeuren. Ik ben het helemaal met je eens. Al vind ik wel dat Derksen nu wel eens op moet passen met z’n uitspraken. Het kan gewoon niet

Depay en elia waar hebben we het over over het paard getilde kwijlen die denken dat ze het voetbal uitgevonden hebben presteer eerst maar eens liever niet hoop dat je terug gaat naar waar je oorspronkelijk vandaan komt

Toch weer dubbele standaarden. Wat die Akwasi roept mag en wordt vergeten terwijl de uitspraak van Derksen dan weer 'not done' is.

Pfff wat lijkt het me toch vermoeiend om een politiek-correcte (links)activist te zijn zeg. Hele dag op scherp moeten staan om te kijken of er geen minderheidsgroepering gekwetst wordt of een uitlating wordt gedaan die niet in het hemelse gedachtegoed past. Die morele superioriteit moet en zal getoond worden. En anders kan je in coronatijd nog lekker met duizenden de Dam op. Want hé, sommige dingen zijn belangrijker dan andere.Ik vond de uitspraken van Derksen nogal onhandig, maar het slaat dan weer nergens op om aan een vorm van broodroof te gaan doen door adverteerders onder druk te gaan zetten. Laat merken dat je het er niet mee eens bent maar laat het daar dan ook bij ipv dit soort vervelende morele intimidatie. Wat dat betreft vrees ik dat de vrijheid van meningsuiting gaat lijden onder de huidige racisme-discussie (voor zover deze al niet onder druk staat)

En mijnheer depay al rijdend in zijn peperdure auto door Rotterdam en wat denigrerende opmerkingen maken naar onze agenten ,die mag wel zeggen wat hij wiltmijnheer depay kan dankzij supporters die teveel betalen om naar hem te gaan kijken in zijn autootje rond rijdengeef mij maar een goeie bouwvakker of vuilnisman of andere met bepaalde talenten daar heb ik nog wat aan.

18 juni 2020 om 19:40

Maar dat is toch denigrerend op een hele andere manier. Dit had met huidskleur te maken en daar werd een grap over gemaakt. Depay loopt te pronken met z’n dure gedoe en doet dan minachtend maar dat is toch eigenlijk niet te vergelijken.

Wat Derksen zei kan natuurlijk niet maar waren waren al die bekende Nederlanders toen akwasi die nare opmerkingen maakte. Of durven we dan niks te zeggen vanwege de angst dat mensen dat dan racistisch gaan vinden. Ik heb mij ontzettend lopen irriteren aan akwasi en z’n agressieve houding. Ook bij Beau kon ie zich amper bedwingen. Wat Derksen daarover zei was terecht maar wat ie deze week dan weer roept dat kan gewoon niet. En dit is echt niet de eerste keer dat ze opmerkingen maken die gewoon te ver gaan.

Het komt allemaal nauw bij. Geen goede zaak dat de mensen zo tegenover komen te staan. Nderland is geen China, geen Duitsland en geen Amerika. Ben een fan van het programma hoewel ik Derksen en co soms kan vervloeken om er dan weer heel hard om te lachen. Zo is dat soms, over tot de orde van de dag.

Zo krijgt een Kiwi opeens een nare bijsmaak. Aandacht trekken in deze klote discussie is wat ze hiermee willen bereiken. Bah.. komen er bij mij niet meer in.

Het was doelbewust het tegen de schenen trappen van Akwasi. Ik vond het persoonlijk te ver gaan en niet nodig wat hij deze week riep. Akwasi is er met zijn eigen optreden ook met gestrekt been in gegaan, wat naar mijn mening ook te ver ging. nu doen andere dat ook. Het was wel wat je van Veronica Inside kon verwachten, het is een beetje platvloers programma. Die zoeken de confrontatie ook op. Overigens is Depay wel de laatste die andere terecht dient te wijzen op hun media optredens, aangezien hij met zijn kinderachtige gedrag telkens weer headlines scoort. Ik zou blij zijn als deze hele soap weer is gaan liggen. Ik zou uiteraard graag zien dat er iets gebeurd aan discriminatie op de arbeidsmarkt, woningmarkt of bij de fiscus. Maar volgens mij gaat de discussie al snel weer over Zwarte Piet, de juiste termen waarmee je minderheden moet aanspreken en het vermijden van iedere mogelijkheid om op hele lange tenen te staan.

Wat een smerige, gore racistische opmerking is dat. Dus alle blanken zijn racisten mijnheer Gardiola. Lul die je er bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren