Nijogeth
Algemeen
Vrienden (5)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 7 augustus 2013
  • Nijogeth
  • 199 punten
  • Lid
    + Bewezen lid
  • Geen ban
  • 10.534
  • 33 jaar (11-7-1989)
  • 5
Persoonlijke berichten
15 april 2014 om 22:42
#1

Mijn complimenten voor je uiteenzetting over de wijze waarop Ajax in de tijd van Danny Blind speelde. Ik zie dat je 24 jaar oud bent maar je hebt er een duidelijker beeld van dan ikzelf, en ik was 25 jaar toen Ajax de finale van de CL speelde, haha. Ik ben het over de vergelijking tussen Blind en zijn vader niet helemaal met je eens moet ik zeggen. Ik vind Daley Blind een hele aardige voetballer maar ik vind hem echt veel te traag om in de verdediging te spelen bij een ploeg die ver van zijn eigen goal speelt. Danny Blind was niet supersnel maar snel genoeg om dit wel te kunnen.

19 november 2014 om 02:50
#3

Per toeval zag ik dat je op mij gereageerd in 1 van de topics. Kreeg er geen bericht van. Was erg zonde geweest als ik het helemaal over het hoofd had gezien, want ik respecteer je mening natuurlijk, maar ik heb natuurlijk ook mijn mening. Zodat je het iig niet over het hoofd ziet plaats ik het hier en heb ik ook gereageerd in de betreffende topic. Lekker gierig he .

Dat je niet akkoord gaat met mijn statement dat kan natuurlijk, maar je eerste alinea bestaat enkel uit aannames. Je cijfers zijn enkel aannames, omdat ze in jou beleving accuraat kunnen zijn en zwarte piet in jou geval niet in verband wordt gebracht met de slavernij. Ik heb het hier puur over zwarte piet en niet over het sinterklaas feest. Er is niks mis met de samenstelling en uitvoering van het feest, enkel de kleur en kenmerken van de pieten. Volledig zwart gezicht, geen zwarte vegen, rode lippen, oorbellen en kroes haar. Als een persoon bij Opsporing Verzocht op deze manier wordt omschreven weet 100% van de bevolking dat het om iemand gaat met een Afrikaanse achtergrond. Er zijn ook genoeg verschillende verhaallijnen over zwarte piet en velen daarvan hebben een sterk verband met de slavernij.

Ik vind dat je het verkeerd ziet in dit geval. Zwarte piet is in principe geen scheldwoord, het gaat om wat zwarte piet werkelijk is. Kroes haar, vol zwart gezicht en rode lippen. Dat komt bijna 100% over met een negroïde persoon, dat is gewoon niet te ontkennen. En hoe hard je het ook probeert om het niet zo te zien en in jou geval geloof ik dat je er oprecht geen verband tussen maakt, die verband is er wel. Jij bepaalt niet of de verband er is of niet, de fysieke kenmerken spreken voor zich en zijn niet te ontkennen.

Zoals ik al vaker heb gezegd, dat gebeuren in Gouda is walgelijk. En niet vergeten, het waren niet alleen donkere mensen. Dat mag niet gebeuren tussen kinderen, daar is dat platform onder geen enkele voorwaarde voor geschikt. Nogmaals, het gaat niet om het feest. Er wordt niks aan de samenstelling veranderd echt helemaal niks, enkel de kleur. Ik ben het totaal niet met je eens dat kinderen geschokt zouden zijn door een kleurwijziging. Voor kinderen zijn het leuke thema’s die er zijn verzonnen en misschien heb ik niet goed gekeken, maar ik heb nog geen enkel kind horen klagen over de verschillende kleuren. Als een sprookje wordt verpest door enkel de kleurwijziging en ondertussen wordt er nog snoep gedeeld, cadeautjes uitgedeeld en Sinterklaas is bezoek, denk je oprecht dat die kinderen dan helemaal weggeslagen zijn? Is de kern van dit feest niet om kinderen blij te maken door ze te verwennen met pepernoten, cadeaus , een goedaardig man en zijn hulpjes? Zal een kleurwijziging echt een aanslag zijn op het fundament van het feest? Ik denk echt totaal van niet.

In een multiculturele samenleving hoor je elkaar te respecteren. Als je respect hebt voor iets ga je het ook overnemen en daar is Nederland een groot voorbeeld van. Buitenlandse innovaties zijn een groot aandeel in samenleving die we hanteren en realiseren. Hetgene ( zwart gezicht) dat niet gerespecteerd wordt is toch niet de rode draad door de cultuur van de Nederlanders? Het fundament is belangrijk en daar is geen enkel probleem mee en daar hoor je niemand over klagen. Het gaat om 1 simpel ding en dat is de kleur en ik heb al vaak genoeg uitgelegd waarom. Dit heeft niets met godsdiensten te maken, echte culturen of wat dan ook. Het gaat om een fysieke verschijning die duidelijk kwetsend is, niet naar alleen de allochtonen in Nederland,maar naar elke donkere persoon op aard. Dat de rest van de wereld er geen statement over uit brengt is alleen maar omdat ze geen weet hebben van dit probleem.

Overigens zou ik het totaal geen probleem vinden als er tussen de gekleurde pieten ook zwarte pieten rondlopen. Het gaat erom dat die fysieke verschijning niet meer wordt uitgelicht. Enkel de rode lippen en oorbellen zijn dan nog grote kenmerken, maar als ik rode kroeskoppen zie lopen met oorbellen hoor je mij echt niet klagen.

Ik vind dat je het over een hele andere boeg gooit. Het gaat hier niet om godsdiensten, fundamentele delen uit de Nederlandse cultuur, regel of wetgeving, het gaat alleen maar om een potje met verf/poeder dat volgens een grote groep ook andere kleuren mag bevatten. Waar hebben we het precies over? Het gaat toch om een kinderfeest?

Net zoals het kinderfeest geen platform is om dit soort statements te maken, mag het een kinderfeest op geen enkele manier nadelen bevatten ten opzichte van een bevolkingsgroep. Vergeet niet, ook kinderen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren, waarom zouden zij wel de onderscheid maken tussen pieten?

4 maart 2016 om 23:35
#4

Hey wij hadden laatst een discussie over Gudde en dan ondere andere over het punt dat de kloof met de supporters veel groter wordt. Wellicht had je het meegekregen dat er na het bekerduel tegen AZ wat consternatie is ontstaan, omdat de Tifo groep een 2e spandoek mee probeerde te smokkelen tegen de regels in en dat het volgens Feyenoord onwerkbaar is om nog samen te werken.

Ik zag zojuist een bestand met de regeltjes die Feyenoord de afgelopen jaren heeft opgelegd aan de Tifo groep. Sommige wellicht terecht, maar een hoop ook in mijn ogen onnodig. Misschien heb je interesse om het te lezen, let wel op, het is met een sterke Feyenoordbril vanuit de supportersharten geschreven

http://www.lunaticnews.nl/nieuws/persbericht-dit-n...

5 maart 2016 om 16:26
#5

Ik zal het eens doorlezen.

8 mei 2017 om 23:31
#6

Is dit de legendarische Nijogeth van de nog meer legendarische clan Killers of Darkness?

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 6 juni
Calvin Stengs wordt opnieuw in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren