Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real bereikt kwartfinales na pikante avond in Manchester

Laatste update:

Real Madrid is erin geslaagd ten koste van Manchester United de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Na de 1-1 in Santiago Bernabéu verliep de return op Engelse bodem aanvankelijk niet goed voor de Spanjaarden, met een eigen doelpunt van Sergio Ramos. Na (onterecht) rood voor Nani kantelde de wedstrijd echter in rap tempo en tekenden Luka Modric en Cristiano Ronaldo in een mum van tijd voor twee doelpunten. Die schok kwam United niet te boven en dus is Real zeker van de kwarfinales (1-2). In de seizoenen dat José Mourinho de Champions League won, bedwing hij steeds een Engelse club in de achtste finales. De loting voor de laatste acht is over tien dagen.

/

Wereldwijd werd reikhalzend uitgezien naar de kraker op Old Trafford, maar voor rust viel het spel enigszins tegen. Dat kwam vooral door de sterke defensies aan beide kanten. Gonzalo Higuaín speelde zich na ruim tien minuten voorbij twee man en probeerde geplaatst te schieten, maar zijn poging ging naast. Even later deed Robin van Persie een poging, maar hij raakte de bal niet goed nadat jubilaris Ryan Giggs (hij speelde zijn duizendste wedstrijd) hem de bal prachtig gaf met buitenkant voet. Het waren de enige twee kansen in een vrij tam eerste kwartier.

De beste kans voor rust kwam op naam van United. Nemanja Vidic kopte een hoekschop vanaf rechts hard op de paal en in de rebound tikte Danny Welbeck de bal tussen Diego López’ benen. Het tempo ging daarna omhoog en dat kwam de avond ten goede. Tot goals leidde het helaas niet: al wat de fans nog zagen was een krachteloze kopbal van Sami Khedira en reddingen van López op pogingen van Van Persie en, in de rebound, Welbeck. Het enige voorname voor rust was nog de aftocht van Ángel Di María, die zich geblesseerd liet aflossen door Kaká.

/

Vroeg in de tweede helft was het al raak en ontbrandde de wedstrijd. United zette bij een aanval fel druk en Nani ontfutselde de bal bij de achterlijn, na een mislukt schot van Van Persie. Hij zette voor richting het midden, waar de bal via Ramos in het doel verdween. Real moest toen wel alle schroom van zich afgooien en de jacht op twee doelpunten openen. Het werd daarbij geholpen door scheidsrechter Cüneyt Çakir, die Nani zeer zwaar strafte met rood toen hij met een hoog geheven been inkwam op Álvaro Arbeloa.

Het ondertal van Real Madrid deed hard zijn best de 1-1 te maken en slaagde daar ook in via Modric, die snel na Nani’s rode kaart was ingevallen en de bal kiezelhard via de rechterpaal binnen vuurde. Amper bekomen van de schrik verergerde het leed voor United al. Higuaín mikte hard richting de tweede paal en daar zette Ronaldo de voet er tegenaan: de Portugese ster zette Real in een zetel, maar juichte uit respect voor de Engelse fans niet. United drong vervolgens nog ontzettend aan, maar López gaf zich niet gewonnen op een kopbal van Carrick, een inzet van Van Persie en een ultieme kopbal van Vidic. Vlak voor tijd raakte Kaká nog de paal en viel de derde goal net niet voor de Madrilenen. Real mag blijven hopen op La Décima, de tiende Europese hoofdprijs.

De rode kaart voor Nani had nooit gegeven mogen worden door Cüneyt Çakir

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 maart 2013 om 22:38

ja de scheids was toch weer beslissend hoor. Ik ga niet zegen dat het geen 100 rode kaart was maar in zo wedstrijd moet een scheids gewoon geel geven. Nani zijn intentie was de bal niet de speler. Dus geel was wel meer op zijn plaats. En zo zie je toch een wedstrijd kantelen. Real had nog geen enkele goeie kans gehad waarbij een keeper een goeie redding moest doen voor de rode kaart. Manchester untited is hier wel erg genaaid uiteindelijk. Maarja het moet ook meezitten met voetbal. Gefiliciteerd real madrid fans het zat namelijk voorgaande jaren ook tegen met de beslissingen van de scheidsrechters. Succes verder in de beker.

5 maart 2013 om 22:41

En hoe moet de scheids de intentie van Nani zien, het enige wat hij ziet is een gevaarlijk inkomend Nani met zijn voet op de borstkast van zijn tegenstander. Dat in zo een wedstrijd beter geel gegeven kan worden ben ik het met je eens, maar aan de andere kant kun je de scheids niet kwalijk nemen om op zo een moment gewoon volgens de regels te fluiten. Jammer, maar niet veel op aan te merken imo.

5 maart 2013 om 22:43

Bedank de scheids maar voor deze 3 punten Madrid ! Ongelooflijk hoe je in zon belangrijke wedstrijd zo'n cruciale fout kan maken..

5 maart 2013 om 22:44

@sheen je zag dat nani de hele tijd naar de bal keek toen hij aankwam dus zo kon je zien dat nani zijn intentie de bal was en nooit de man

5 maart 2013 om 22:45

Scheidsrechter dit seizoen maar niet meer fluiten op de Europesse-velden?

On: Nani ging voor de bal, net zoals Varane.. met een beetje pech raakt de Portugees de jonge franse verderdiger aan.

Geel mischien dan op z'n minst geweest, maar rood

5 maart 2013 om 22:45

De rode kaart gewoon terecht. een trap op zijn borstkas is gewoon rood, geel kon maar zou te licht zijn.

5 maart 2013 om 22:46

sportheld

de scheids moet hier idd geel geven, maar niet om jou reden omdat het in zo een wedstrijd is.

wel geel omdat nani niet wist dat er een real speler kwam, je ziet in de herhaling dat hij dat niet wist.

je kan het de scheids ook niet kwalijk nemen want het blijft een hoog been, maar wat ik dan weer vind is dat lopez geel moet krijgen wegens tijdrekken, en dat utd in de extra tijd een pingel had moeten hebben na pootje haken van ramos op evra.

verder slechte wedstrijd van real, zelfs met 10 man had utd de beste kansen, en de commentator vond real het meest overtuigen, ^^.

jammer utd, gevochten als leeuwen na de rode kaart.

ook mag ramos weleens geel krijgen want hij begint de laatste tijd barca trekjes te vertonen dmv direct huilen naar de scheids.

5 maart 2013 om 22:50

De scheids denkt verrek jij maar united 180 minuten met 11 man achter de bal staan, ik haal er gwoon een speler vanaf

5 maart 2013 om 22:51

dan nhad abeloa dubbel rood moeten hebben voor de overtreding op evra ? die zag hem namelijk duidelijk aankomen en ging puur voor de speler ipv de bal?

5 maart 2013 om 22:51

De scheidsrechter heeft gewoon de juiste beslissing genomen, het is rood of niets. Geel is het gewoon niet.

5 maart 2013 om 22:56

Wat een gehuil zeg. Als Pepe exact hetzelfde had gedaan, had men hier moord en brand geschreeuwd. Intentie of niet, hij kwam gewoon met hij noppen in de borstkas, wat gewoon een rode kaart is.

5 maart 2013 om 22:57

Hou je mond man. Als je een beetje een fatsoenlijke scheids bent, en dat ben je als in de CL fluit als het goed is, dan moet je dat gewoon zien.
Overigens, als ie het niet goed had gezien is het nog steeds geen rood, mongol, hooggeheven been is toch geen rood waard. Gewoon geel en een waarschuwing, Real-boy

5 maart 2013 om 22:57

Klopt, maar de scheids heeft wel de wedstijd gekantelt. Manchester United was voor de rode kaart de betere van de partij tegen Real Madrid.

Dan komt er in eens een moment dat Nani prongelijk Varane raakt op de borstkast en dan gaat meteen een Real-speler verhaal halen bij de scheids.. en dan meteen aan zijn borstzakje voelen en gelijk rood trekken (belachelijk).

Hij heeft het moment niet eens gezien en ja, een speler van Real heeft bij hem ingefluisterd en dan maar meteen een absurd de rode kaart trekken?

5 maart 2013 om 23:04

Dat is hetzelfde als je iemand aanrijdt met een snelheid die niet toegestaan is waarbij je zegt: het was niet mijn bedoeling om aan te rijden. Ik weet dat nani geen slechte bedoeling had maar hij gaat gewoon de fout in door met zijn been gestrekt de bal te willen aannemen.

5 maart 2013 om 23:09

Het zit Real madrid de laatste tijd zeker niet tegen met de scheidsrechters. Daar kunnen ze niet over klagen. Als die rode kaart niet gegeven werd denk ik dat united door was gegaan

5 maart 2013 om 23:13

@sportheld:
Het gaat volgens de regel niet over de intentie om de bal te spelen. Het gaat om de manier van inkomen: Hoog geheven been en buitensporige inzet.
Met andere woorden een groot risico nemen om iemand te blesseren.
Volgens de regel is het gewoon rood.
Het siert de man dat hij dat in deze hectiek ook gewoon doet.
Dat het veel invloed heeft op de wedstrijd mag duidelijk zijn. Het speelde Real in de kaart.
Andersom waarom moet Nani dat doen, daar op het middenveld?

5 maart 2013 om 23:16

@quizarverai, Aan het eind heeft iedereen ven vaak de scheids mee als tegen toch.

5 maart 2013 om 23:19

Je bent niet neutraal wan die linsback van united had ook een rodekaart en een penalty tegen moeten krijgen nadat de kopbal van huigain metzijn handen uit het doel vistte

5 maart 2013 om 23:21

Manu heeft in 180min 2x gescoord waarvan 1 uit onterecht gegeven corner (hoor ik niemand over) en 1 EG. Dus hoezo verdiende MAN U door te gaan.
Wat de rode kaart betreft, volledig onterecht maar soms heb je geluk en soms ook niet. Get over it ...

5 maart 2013 om 23:28

het was geen verane maar arbeloa :P

5 maart 2013 om 23:30

@sportheld, Nani zag Arbeloa overduidelijk al aankomen! Dit was duidelijk zichtbaar tijdens de nabeschouwing op Nederland 3.

5 maart 2013 om 23:31

Madrid is ook bestolen, want ze hadden een penalty moeten krijgen nadat die linksback van maninited de kopbal van huigain uit het doel vistten, volgens de spel regels hoor je dan ook rood te geven.

5 maart 2013 om 23:38

Als we dan toch bezig zijn. Vorige wedstrijd haalt Varane doorgebroken man neer en geeft Ramos een elleboogstoot.

Het is onmogelijk nu nog te kijken naar welke ploeg beter was. Eerste wedstijd Madrid alleen voor de rode kaart hebben ze geen enkele grote kans gehad. United stond achterin goed. Nani gaat voor de bal, gezien de afstand van Arbeloa en krijgt een volledig overdreven rode kaart. Geen intentie en een dergelijke grote scheidsrechter moet dit ook zien. Tevens na 1 minuut nadenken en al de assistent er om heen. Na de goal knakt United en speelt Madrid het professioneel uit.

Conclusie: zonder rode kaart en een verloren wedstrijd van United had iedereen het geaccepteerd. Maar niet op deze manier.

5 maart 2013 om 23:43

"maar in zo een wedstrijd moet een scheids gewoon geel geven."

Dit meen je niet toch? Beslissingen moeten niet per wedstrijd afhankelijk zijn. Of geen kaart, of altijd geel/rood. Het kan niet per wedstrijd verschillen.

5 maart 2013 om 23:47

Ziet dan werkelijk niemand dat Nani enorm veel theater maakt door net te doen alsof hij ook is geraakt? En dat er sprake is van een natrappende beweging?

Ik vind de rode kaart volledig terecht. Mensen hebben een vrij breed gezichtsveld en Nani ziet Arbeloa daarom dondersgoed aankomen. Je moet ook gewoon uit je doppen kijken als je je been een meter de lucht in steekt. Arbeloa zoekt het op, maar het is Nani aan te rekenen dat hij niet even snel om zich heen kijkt voordat hij op 1,5 meter hoogte de bal uit de lucht wil plukken. Hij had Arbeloa lelijk kunnen blesseren.

6 maart 2013 om 00:02

Waar hebben we het over? Nani kijkt duidelijk naar de tegenstander terwijl hij naar de bal loopt. Ze staan beide 2 meter van de bal. Iedere voetballer met ook maar een greintje voetbalkennis weet dat de tegenstander naar de bal komt lopen en Nani moet dit gewoon geweten / aangevoeld hebben. Ondanks deze situatie komt hij met ongecontroleerde opgeheven been op iemands borstkas in slaan en mensen zien hier een fout van de scheidsrechter in?

Ik vind het knap, werkelijk waar! En dat dankzij een paar commentatoren van de Nos, die de scheidsrechter overigens tot de rode kaart werkelijk waar de hemel in prijzden!

6 maart 2013 om 00:44

Gestrekt? volgens mij niet en de vergelijking slaat dus ook helemaal nergens op haha

6 maart 2013 om 00:53

Overigens kwam nani met de zijkant van de schoen tegen die zijkant van de buik an arbeloa geloof ik, dit was gewoon gevaarlijk spel en geel, een voet die naar een hoofd gaat is gevaarlijker en daar geef je ook geen rood voor, dit was een foute beslissing van de scheids die united de kop heeft gekost.

6 maart 2013 om 01:08

Ook al ga je voor de bal sowieso moet je rekening houden met een eventueel betrokken speler...anders zou je bv ook de "gevaarlijke spel" regel niet hebben. Is het het geval dat je die speler hoger dan de gordel raakt met je noppen vooruit dan is dat gewoon rood. Eigenlijk geen discussie mogelijk maar mensen zagen toch oh zo graag op scheidsen.

6 maart 2013 om 01:39

Intentie is vaak moeilijk te zien maar in dit geval juist wel. speler kijkt de hele tijd naar de bal (achter zich) en kan dus voor hem de speler niet zien, scheidsrechter had er perfect zicht op dus dat hij ook prima kunnen beoordelen. Zonde van de wedstrijd

6 maart 2013 om 06:42

Ga toch weg man, was gewoon duidelijk rood want zulke trappen zijn levensgevaarlijk!

6 maart 2013 om 07:46

Moet je iets beter kijken hij gaat naar de bal arbeola loopt op nani in

6 maart 2013 om 10:37

Aan de ene kant begrijp ik de rode kaart maar hij had niet de intentie dat klopt. Maar dit was inderdaad zo'n wedstrijd waarbij geel beter op zijn plaats was. Ibrahimovic kreeg rood uit bij valencia maar dat was ook 100 % geen rode kaart !

6 maart 2013 om 11:25

Doncusto...

Sorry hoor maar ze moeten niemand bedanken. Die overtreding was gewoon rood. Als je dat zelfs niet ziet dan moet je geen voetbal meer kijken. Iedereen die eeen beetje verstand van voetbal heeft en niet partijdig is weet gewoon dat dat rood was. En trouwens ik kan het je ook niet kwalijk nemen aangezien je niet eens doorhebt dat dit de 1/8 finales betrof en het een eliminatieronde is waarin geen 3 punten worden gegeven dus ze moeten de scheids niet bedanken voor punten. Blijkbaar volg je het voetbal niet echt.

6 maart 2013 om 18:19

Als Nani alleen maar oog voor de bal had, dan had hij ook moeten kunnen inschatten dat er een speler op hem afkwam en dus niet zo onbesuisd inkomen.

5 maart 2013 om 22:38

Voetbal is echt een lachertje geworden. Altijd weer een scheids die de wedstrijd beslist.
Ongelooflijk.

De lijst van wedstrijden waarbij de scheids een cruciale rol speelt is gigantisch. Het is simpelweg niet meer leuk.
Bij zo'n wedstrijd waarbij twee ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn is er toch wel een scheids die de wedstrijd beslist.
Je kan net zo goed stoppen met die CL.

5 maart 2013 om 22:42

Niet altijd, kijk Milan wint tenminste met eigen kracht want dat zijn echte bazen, maar Real poept en moet weer even de hulp van scheids inschakelen, duidelijk dat de scheids een berichte doorkreeg van de kleinzoon van Franco.

Iedereen (inclusief alle italiaanse en engelse fans) als jullie echt nog Barca cheaters noemen dan weet ik het niet meer!

5 maart 2013 om 22:46

Ach ga ergens anders huilen, alsof Real daar wat aan kan doen dat de scheids rood aan Nani geeft.

5 maart 2013 om 22:46

@moflflow, best dom om milan er bij te pakken bij de eerste goal ging er duidelijk een handsbal vooraf...

5 maart 2013 om 22:48

Dat was niet hands a nerdd de bal kwam tegen Zapata's hoofd zoek maar op youtube

5 maart 2013 om 22:49

DIt is gewoon weer een domme reactie.
Ik geloof niet echt in die theorieën.
Je haalt ook Franco erbij, kom op man!

Maar feit blijft gewoon, hoe je het ook bekijkt, elke keer worden weer wedstrijden beslist door de scheids. In de competitie kan het elkaar nog compenseren maar in de CL is het cruciaal.

5 maart 2013 om 22:51

Je slaat de spijker op zijn kop, het is voor zo'n scheidsrechter niet eens meer te controleren. Dat er in zo'n grote sector als de voetbalindustrie zoveel in de handen ligt van een menselijke medewerker.

Ik zag gisteren nog een filmpje op youtube over de zogenoemde 'refcam' bij rugby, daarbij heeft de scheidsrechter een camera'tje aan naast zijn oor waarmee een buitenstaande arbiter op basis van beelden een oordeel kan vellen.

Daarbij levert deze technologie ook prachtige beelden op voor de toeschouwers.

Voetbal loopt jaren achter op sporten als rugby.

5 maart 2013 om 23:01

Jazeker. Er worden miljoenen en miljoenen in de handen gelegd van een menselijke medewerker, met een zeer moeilijke baan waarbij 22 spelers hem continue proberen te misleiden.

Dit moet echt de slechts gerunde business ter wereld zijn. Ik snap zoveel domheid echt niet van de Uefa en de Fifa.
Op dit moment zijn er miljoenen fans over de hele wereld die zich bedrogen voelen en verliest Manchester United miljoenen, waar Real Madrid die weer (onterecht) verdiend. Maar ach, dat is toch de charme van het voetbal zoals Blatter zegt. Ik zweer je, dat moet echt met afstand het domste antwoord ooit in de voetballerij zijn.

5 maart 2013 om 23:02

Wat weet jij over Franco ? Alleen maar onzin theorien gehoord en je begint er meteen over.

5 maart 2013 om 23:20

die linsback van united had ook een rodekaart en een penalty tegen moeten krijgen nadat de kopbal van huigain metzijn handen uit het doel vistte

6 maart 2013 om 00:57

Off: waarom verwijderd geen enkele moderator deze reactie? Haha mijn reacties worden al verwijderd als ik een keer het woord schavuit gebruik.

On: je hebt helemaal gelijk dit is totale onzin ook was het besluit onterecht maar dit heb ik eerder al uitgelegd en ga daar dus niet dieper op in. Vrtbal is en blijft een achtergestelde sport.

5 maart 2013 om 22:38

Real de verdiende winnaar alleen zei wilden voetballen, rode kaart was wat overdreven maar hij kon arbeloa wel lelijk blesseren .

wel knap van real gewoon 11 punten halen uit de drie duels tegen barca en twee tegen man utd. dat had ik dus echt niet verwacht

spelregel 12:
Een tackle, die de veiligheid van de tegenstander in gevaar brengt, moet worden bestraft als ernstig gemeen spel.. etc. Sanctie is het wegzenden van de speler.

5 maart 2013 om 22:39

Benzema? Real heeft de hele wedstrijd op de counter gespeeld en wilde er juist geen wedstrijd van maken. Zelfs met 10 man was Man U de ploeg die beter speelde..

5 maart 2013 om 22:40

Real is totaal niet de verdiende winnaar en mag Diego Lopez op de blote knietjes bedanken. Ik ben voor beide teams en vind het jammer dat het zo gelopen is, maar Real had geluk dat Man U niet scherp was en dat het geen 4-2 is geworden.

Rode kaart was ook enorme bullshit. Aan alles zie je dat Nani totaal geen intentie heeft om de speler te raken. Hij volgt voortdurend de bal, springt, strekt zijn been en op dat moment ziet hij Arbeloa en kan hij niets meer doen.

Scheidsrechter mag gelukkig fluiten naar de finale, want wat een ramp is dit. Begon goed maar maakte de hele wedstrijd kapot. Een schande is die man.

5 maart 2013 om 22:41

sorry hoor maar zet je gekleurde bril af.
real had tegen 11 man niks in te brengen. creeerde weinig tot niets. als voor rust het 2/3-0 voor manu zou staan mocht real niet klagen.
Manu kwam volledig verdiend op 1-0.. daarna werd real in het zadel geholpen door de scheidsrechter. die een volkomen onterechte rode kaart gaf aan nani.. daar waar geel meer op zijn plaats was.

als het 11 tegen 11 was gebleven hat real nooit gewonnen

5 maart 2013 om 22:43

68% balbezit spreek jou tegen...

5 maart 2013 om 22:44

Man normaal gesproken spreken jullie op de counter tegen alles en iedereen en dan zijn jullie ongelooflijk blij met jullie uitstekende tactiek. Nu doet Manu het en dan zeggen jullie weer iets anders?

5 maart 2013 om 22:45

En als barcelona balbezit heeft en real verdedigd is het wel goed? Hypocriet.
Eerste helft was manu beter. Meer kansen. Na rode kaart tot de 1-2 real. Daarne manu weer.

5 maart 2013 om 22:47

Real op de counter???? Real domineerde het spel, ze bleven maar druk zetten en dan moet je niet praten, met V Persie op de achterlijn bijna.

5 maart 2013 om 22:48

@smk88
Dus als hij iemand zijn benen breekt maar wel de intentie had om de bal te spelen is het geen rode kaart ?

5 maart 2013 om 22:50

Onverdiend dit en onterechte rode kaart. Je ziet wel dat Real Madrid veel moeite heeft om het spel zelf te maken bij 11 tegen 11. Het liefst speel mourinho gewoon heel verdedigend en op de counter en wachten op een gelukje. Dat zag je ook aan de wissel toen het 1-2 werd, gelijk Pepe erin voor özil. En dan hoor ik Real fans hier klagen dat Manu zo verdedigend en saai speelt, terwijl real dat zelf altijd doet. Het liefst speelt Real gewoon tegen clubs als Barca, dat ze lekker achterover kunnen leunen en ruimte voorin krijgen. Ronaldo was slecht nu die weinig ruimte kreeg en dubbele dekking kreeg. Messi krijgt dan nog vaan 4 dubbele dekking.

5 maart 2013 om 22:53

Dat ligt er aan of je het risico neemt. Dit was geen tackle en hij kon ook niet weten dat hij daar was. Arbeloa komt dom inlopen.

5 maart 2013 om 22:55

Benzema,

Hou je nou is niet van de domme en lees m'n hele verhaal. Als je iemand z'n benen breekt, dan zie je hem aankomen en zet je bewust nog je tackle in. Daarnaast kan een benen-brekende-tackle ook met geel bestraft worden. Nani kijkt niet naar Arbeloa, alleen naar de bal. Op het moment dat z'n been al onderweg is, komt Arbeloa opgedoken. Ben je echt zo dom of doe je dit expres?

5 maart 2013 om 23:00

Ga aub niet beginnen over alleen zei wilden voetballen. Iedereen zijn tactiek, alsof wij altijd om balbezit spelen ..

5 maart 2013 om 23:06

Mourinho zei het gelukkig zel al: het beste team heeft verloren, Real verdiende het niet maar zo is voetbal. Realistische analyse, dus die discussie kunnen we dan wel stoppen tenzij er nog lui zien die twijfelen aan het analytisch vermogen van Mourinho?

5 maart 2013 om 23:24

Ze kwamen dan wel 'verdiend' op voorsprong, maar dat was een ongelukkig eigen goal. En Manu hing de hele tijd met z'n kont tegen de 16 totdat ze moesten komen. Real had veel meer eruit kunnen halen en vooral meer moeten creëren, ze hadden dan wel balbezit maar amper kansen. Ik vond Ronaldo besluiteloos in zijn actie en kwam er niet zo vaak langs als normaal.

5 maart 2013 om 23:26

Je bent niet neutraal wan die linsback van united had ook een rodekaart en een penalty tegen moeten krijgen nadat de kopbal van huigain metzijn handen uit het doel vistte, verder kun je zeggen dat in de eerste wedstrijd real ook met 5 goals verschil had kunnen winnen !! dus volgens mij heb jij je gekleurde bril aan zonder dat je hetzelf weet !

5 maart 2013 om 23:32

@ravnoss, Man U was alleen de laatste 10 minuten beter -.-
Real was juist de enige die er een wedstrijd van wou maken, United speelde ultra-verdedigend tegen eigen publiek, terwijl je weet dat ze kunnen aanvallen. Zelfs Rooney (en Kagawa man van de hattrick) werden op de bank gehouden..

5 maart 2013 om 23:52

Real speelt ook vaak verdedigend en dat zetten ze spelers als özil kaka en modric op de bank en pepe of essien op het middenveld.

5 maart 2013 om 22:38

Hou op te zeuren man. Was een veelste hoog been en gewoon terecht rood.

5 maart 2013 om 22:42

Ondanks dat emoties natuurlijk zijn en het was bij lange Nani een rode kaart maar ik het ook wel zielig om te zien om 10 spelers van United schreeuwend een meter voor hem te zien staan. Zo'n man probeert ook maar dingen te doen waarvan hij denkt dat het het beste is.

5 maart 2013 om 22:42

Gewoon duel zonder de intentie te hebben de tegenstander opzettelijk te raken. Hij zag hem ook niet eens.... Dus conclusie voor de lelijke madridfan: leer de spelregels!!!

5 maart 2013 om 22:43

Aan al de mensen die vinden dat de rode kaart terecht was en voordat hier een hele discussie over ontstaat zal ik gelijk een argument noemen waar geen tegenargument tegen is. Rond de 15e minuut (kan iets later zijn) had united een corner. Vidic kopte de bal en López sloeg vol met de vuisten in het gezicht van vidic. Een bijna identieke situatie kun je zeggen. Het was niet de bedoeling,
Wel een zware overtreding. Het enige verschil is dat nani arbeloa niet zag en López vidic wel.
Hier is geen argument tegen.
Rode kaart was onterecht.

5 maart 2013 om 22:49

Inderdaad, toen De Jong dit deed schreeuwde iedereen moord en brand en nu is het opeens geen rode kaart ?

OT: Goede wedstrijd tot de rode kaart, vanaf toen nam Manu het over. Ik begrijp de beslissing van de scheidsrechter al had ik geel ook wel voldoende gevonden.

5 maart 2013 om 23:34

Sorry hoor, maar De Jong heeft het er gewoon zelf naar gemaakt datje bij hem gewoon meteen zeker weet dat hij de man wil raken. En bij zijn actie kwam hij recht van voren en was de bal al weggekopt, dus hij wist dat Alonso er was. Nani wist niet dat Arbeloa er was tot het moment dat hij hem raakte.

5 maart 2013 om 22:39

Terecht gewonnen! Real Madrid was over 180 minuten 36x zo goed als Man Utd. Niet zo huilen aub.

5 maart 2013 om 22:41

Eens met Franklfc

Ik vind rood anders terecht, ik had gehoopt dat Man United zou door bekeren om het Engels voetbal enigszins te redden maar het mocht helaas niet zo aflopen. ;

5 maart 2013 om 22:46

De statistieken spreken erg in het voordeel van United op basis van de return en je gaat niet naar Madrid voor de overwinning, maar voor een goed resultaat. Ik weet dus niet hoe je erbij komt, maar ja, je bent niet anders gewend van een Liverpudlian. Ga maar lekker Europa League spelen, kunnen jullie misschien nog iets winnen.

5 maart 2013 om 22:52

Frustratie is er vanaf te lezen ...

5 maart 2013 om 23:19

Manu heeft in 180min 2x gescoord waarvan 1 uit onterecht gegeven corner (hoor ik niemand over) en 1 EG. Dus hoezo verdiende MAN U door te gaan.
Wat de rode kaart betreft, volledig onterecht maar soms heb je geluk en soms ook niet. Get over it ...

5 maart 2013 om 23:27

Manu had geluk met eigen goal Ramos. Je mag dan wel kansen creëren maar je moet ze afmaken en in dat afmaken was real toch beter.

5 maart 2013 om 23:30

Rm09,

Ik probeer zo objectief mogelijk te blijven omdat ik voor beide team ben, maar in de heenwedstrijd had het zomaar 3-3 kunnen zijn, maar op Old Trafford had Real met 4-0 ook niet mogen klagen. Het is dat Man U zoveel kansen nodig heeft om te scoren, anders was het gewoon klaar met Real. Wij als Real fans mogen blij zijn met Lopez, die Casillas uitstekend vervangt.

5 maart 2013 om 23:34

@smk88

Haha gast omdat mijn team Europa Leagua speelt mag ik geen mening geven over Man Utd of over de wedstrijd? We zullen eerst maar een wachten tot Man Utd 5 keer de Cl/ec1 heeft gewonnen. Dat zijn resultaten, en dan niet beginnen dat ik over historie van de club praat daar mag ik als LFC fan toch echt wel trots op zijn.

Dan praten we verder. Elke topclub heeft wel eens een dipje, Liverpool heeft de weg omhoog gevonden en is over een paar jaar weer op het hoogste podium te vinden.

Nog altijd beter fan zijn van een minder team dan een echte gloryhunter.

6 maart 2013 om 12:38

Precies Frank_lfc. Elke topclub heeft mindere jaren. Voorbeelden hiervan zijn Liverpool en Inter, Chelsea en Arsenal zie ik ook nog erg afzwakken. Ik haat het als mensen zeggen dat je club in de EL speelt. Inter mag dan EL maar we wonnen 18 x scudetto, 3 CL, en 3 EL, Liverpool ook. Real is verdiend door.

5 maart 2013 om 22:39

Dit was gewoon terecht??

Je hoort met je voet niet in iemands borst te komen. Voor wat voor reden dan ook, het is zo simpel. Ik denk niet dat het zijn intentie was, maar dat maakt niet uit met zo'n moment.

Dit was een terechte rode kaart.

5 maart 2013 om 22:41

Haha kom op man. Nigel de Jong gaf in de wk finale een karateschop tegen Alonso en dat was niet eens rood. Nani's voet gaat 100 voor de bal, dan kan het nooit rood zijn.

edit: ik bedoel natuurlijk dat de jong geen rood kreeg, wat waarschijnlijk wel rood was, maar dat is irrelevant hier

5 maart 2013 om 22:41

hij ziet hem niet eens komen, hij kijkt duidelijk naar de bal. Dit is duidelijk maximum geel waard. Wat een scheidsrechterlijke blunder!

5 maart 2013 om 22:41

Hij wilt die bal gewoon aannemen en die van Real loopt erin.

Spanje heeft weer eens de scheids nodig tegen een Engelse club, want ervoor geen kans gecreëerd.

5 maart 2013 om 22:41

Voor de zoveelste keer. Waar zit jouw borst?? Als iemand (arbeloa) op zijn arm wordt geraakt en even later in zijn zij als zijn voet doorschiet. Jij bent altijd al zon aparte gozer geweest. Zit jouw hoofd ook waar het bij normale mensen of zit het bij de benen?

5 maart 2013 om 22:42

Je ziet toch dat hij naar de bal kijkt en z'n voet uitsteekt om de bal te controleren.

5 maart 2013 om 22:42

@armenchik

Ik raad daarnaast sterk aan om allebei de replays van De Jong en Nani even nog eens te bekijken. In mijn ogen was dat van De Jong velen malen erger, dat was gewoon frontaal en vol op de ribben, zou me niet verbazen als er nog steeds een afdruk van is.

5 maart 2013 om 22:43

armenchik,

Dat was zeker wel rood waard, maar het werd apart genoeg niet bestraft met rood.

5 maart 2013 om 22:44

Gestrek been = altijd rood. Het had van mij niet gemogen omdat het niet zijn intentie was maar gestrekt been is altijd rood. Herinner je je nog Pepe, toen zat iedereen om moord te schreeuwen. Het verschil was alleen dat Pepe niemand raakte en Nani de borst van Arbeloa raakte.

Daarnaast was het toch echt Manu die met een buitenspel doelpunt had gescoord waardoor zij gingen voorstaan...

5 maart 2013 om 22:45

@degast

Daarom vergelijk ik het ook daarmee. Dat wat de Jong, daar kreeg hij geel voor en dat was 10x erger dan wat Nani hier deed en Nani krijgt rood.

5 maart 2013 om 22:52

Dus al die prachtige aannames van Zidane zijn ook rood waard, omdat deze met gestrekt been waren. Ach hou toch op. Je ziet duidelijk dat Nani alleen oog voor de bal had zonder de intentie de man te raken

5 maart 2013 om 23:20

Hahahhahahahha het was niet eens gestrekt kneus.

Real kan vrij weinig doen aan de kaart maar arbeloa wist al dat Nani hoog in ging komen dus loopt hij express naar voren zodat nani hem raakt. Btw waarom kreeg arbeloa dan geel bij de overtreding op evra waarbij hij duidelijk de bal al kwijt was en dan nog bewust op zijn linker been trapt? En dan diego lopez, prachtige wedstrijd maar wel aan het eind echt heel zielig tijd rekken waar is dat nou in godsnaam voor nodig.

Kortom, scheids verziekte de wedstrijd.

5 maart 2013 om 23:20

Ook mooi, eerst een argument gebruiken en vervolgens snel verklaren dat het irrelevant is. Als de scheids de Jong goed had gezien had ie uiteraard ook rood gegeven. Deze rode kaart is absoluut te verdedigen, raakt 'm ten slotte vol, of het intentie was of niet kan alleen Nani je vertellen

5 maart 2013 om 23:29

Het feit of de Jong wel of niet rood kreeg is irrelevant. Het gaat erom dat die actie erger was dan deze.

5 maart 2013 om 23:34

Hoe is het feit of ie wel of niet rood is irrelevant? Het was een soortgelijke actie, alleen had de Jong het geluk dat zijn actie niet gezien werd door de scheids, Nani wel. Zo inkomen is toch altijd vrij risicovol, als je weet dat er nog iemand naar de bal komt, wat Nani dus wel wist.

5 maart 2013 om 22:40

Iedereen zal wel over de rode kaart vallen, maar als objectieve kijker vind ik ook dat je 'm ervoor kan geven. Misschien was het niet de intentie, maar uiteindelijk gebeurd het wel en wat er gebeurd is een zware overtreding. Gewoon een karatetrap op de borst. Als je bij een sliding te laat bent of geen oog hebt voor de man, maar je neemt de benen mee i.p.v. bal kan het ook rood opleveren, wat de intentie ook is.

Of het verdiend is dat Real hier wint laat ik in het midden. De ploegen waren gewaagd aan elkaar en als Manchester United gewoon had aangevallen had het ook al 2 - 0 kunnen zijn, maar de ploeg speelde angstig.

5 maart 2013 om 22:58

En de twee vuisten van de keeper die Vidic op zijn hoofd raken? Dan is dat ook rood!

5 maart 2013 om 22:40

Ik ben het met je eens dat die rode kaart niet nodig was maar van te voren bepaald..

On: Real kan egt niet veel met balbezit hebben we vandaag gezien ze hadden 64% en deden er niks mee. Ramos, Varane, Modric en Diego Lopez hebben geweldig gespeeld Ronaldo was niet egt aanwezig op zijn goal na.

5 maart 2013 om 22:50

Ronaldo speelde een beetje ingetogen tegen zijn oude club liefde. Sommige bal aannames, acties en doelpogingen waren veel mislukt bij hem.

Sergio Ramos (c) heeft als heer en meester geweldig gespeelt op Old Trafford.

5 maart 2013 om 23:34

En gaf Rafael een gigantische duw in de 16 van real = penalty, maar die wordt niet gegeven. Alles waar deze scheidsrechter ook maar enige invloed op had, viel de kant van Real op.

5 maart 2013 om 23:36

Dat was helemaal geen penalty man Rafael rende zelf op Ramos af. Accepteer het dat Ramos fenomenaal speelde en dat Real gewoon door is.

5 maart 2013 om 22:40

Totaal onterechte rode kaart, erg jammer dat de scheids de wedstrijd weer zo bepaald.

5 maart 2013 om 22:42

Haha komen alle Barca fanboys en Madrid haters weer aan. Gooi het maar op de scheids ja. Wie waren er toch vorige keer zo aan het huilen dat Chelsea van barca won met afbraakvoetbal???? Real wint nu van Man U dat zich ingroef. Er was maar 1 team dat door wilde, en dat was Real. Zwaar verdiende overwinning, helaas dat het tegen Man U moest zijn. Beslissing van de scheids is discutabel. Ken zelf de regels niet maar wat Nani daar deed leek nergens op natuurlijk.

5 maart 2013 om 22:42

Hala Madrid!!!!!! Ronaldo beslissend. Rood is misschien zwaar maar het was een zware karatetrap van Nani, op de cruciale rode kaart na was de scheids prima!

5 maart 2013 om 22:55

Het was een potentieel zeer knappe technische aanname.
Maar er kwam een ongelukkige botsing uit voort, op de zij van Arbeloa.
Zonde en gevaarlijk spel. Onbesuisd inkomen zoals van Halst zojuist zegt.
Geel.

5 maart 2013 om 22:43

Gadverdamme, ben weer ff hard afgeknapt op voetbal. Wedstrijd weer eens verziekt door de scheids. Dit was bij lange na geen rood en zelfs als het een twijfelgeval is moet je hem niet geven als je het spelletje een beetje aanvoelt.

5 maart 2013 om 22:43

uiteindelijk moet jezelf de bal er 2x in schieten dus niks scheidsrechter dit dat !!!

volkomen terechte rode kaart natrappen hoort niet thuis in het voetbal

hala madrid !!

5 maart 2013 om 22:52

Wat een grapjurk ben jij zeg.
Dit had niks te maken met natrappen ,nani ziet die speler niet eens aankomen vermits hij uit zijn rug kwam en zeker niet de intentie had de speler te raken.
Conclusie hooguit geel voor gevaarlijk spel.

6 maart 2013 om 00:13

Je nickname is Ado den haag, je avater met een PSG symbool in en je roept dan nog eens Hala Madrid. Weet je zelf wel wat je wilt

5 maart 2013 om 22:51

Inderdaad, heel erg jammer dit. Het was gewoon overduidelijk dat deze wedstrijd is beslist door de scheidsrechter, als je de beelden een beetje analyseert en zelfs vanuit de hoek waar de scheids staat zie je overduidelijk dat het gewoon een bal aanname is en dat hij de aanstormende Real speler niet eens zag aankomen. Gewoon maximaal geel.

Zelfs op Marca was het oordeel van alle leden overduidelijk, de wedstrijd is helaas voor het voetbal beslist door de scheidsrechter; " theft theft theft 12-10, 11-11 they would have lost, " "it was yellow not red, disgrace" "the biggest robbery in the history of the theater of dreams" "real Madrid, the team that stole, steal and rob in football history." "mou will be remembered for the scandal at Old Trafford!!" "mourinho who won every champions league because of unjust penalty's and red cards, just have a look all the games under Mourinho".

Was het 11 tegen 11 geweest en de scheidsrechter een beetje goed in beslissingen dan had ik vrede kunnen hebben met de uitslag ongeacht dat ik neutraal naar deze wedstrijd heb gekeken maar dit geeft gewoon een wrange nasmaak.

5 maart 2013 om 23:00

Schei toch uit! Nani schopt die gozer gewoon vol in zijn borst. Zijn intentie is niet relevant. Als een speler bij een doorgebroken tegenstander voor de bal wil gaan, maar te traag is om de tackle op tijd in te zetten, dan kan hij wel de intentie hebben om de bal te spelen, maar is het nog steeds rood. Daarnaast denk ik dat die goals ook waren gevallen tegen 11 man...

5 maart 2013 om 23:06

Waar zit jouw borst dan kerel?
Bij mijn weten zijn het de arm en daarna schiet de voet door tegen de zij.
Daarnaast denk jij dat die goals ook waren gevallen tegen 11 man?
Nou, dan denk ik dat van Persie een hattrick had gescoord.
Pure speculatie waar je niks aan hebt.

5 maart 2013 om 23:14

Zijn intentie is wel degelijk relevant, die jongen wil de bal aannemen en ging dat a la Zidane doen. Wel een risicovolle manier dus eventueel geel had gekund maar rood? Give me a break!

Mourinho: 'ik zou me kapot schamen als ik zo de CL moet winnen'
Donderdag, 28 april 2011 om 00:05

Mooie wedstrijd gezien, jammer van de rode kaart. Misschien had Real alsnog kunnen winnnen maar jammer dat het zo gelopen is. Daarnaast verdiende united ook een penalty in de 91ste minuut.

5 maart 2013 om 22:39

wat een minkukel van een scheids zeg. Real had 55 min niks te vertellen en dan zo'n rode kaart geven. Ongelooflijk!!

5 maart 2013 om 22:40

hehe beste competitie ter wereld heeft geen ploegen meer in de CL

5 maart 2013 om 22:47

Ik ben er nu zat van, al het commentaar op de Epl.
Zoek de definitie van Competitie eens op, dan snap je waarom het de beste Competitie ter wereld is.
Soms lijkt het net alsof mensen reageren zonder te snappen wat ze zeggen...

5 maart 2013 om 22:56

Laat ze haten, Barca fans hebben nu iets tegen Real gevonden en over een paar weken gaan ze dit gebruiken om te laten zien dat La Liga beter is dan de PL aangezien Real de nummer een van de PL heeft uitgeschakeld.

5 maart 2013 om 23:06

Wrm voelt gij u zo aangevallen?? Ik wil hier mee zeggen dat de andere competities weer in opkomst zijn en de epl binnen 1 of 2 jaar ingehaald zullen hebben als ze dat al,niet gedaan hebben ( voornamelijk de bundesliga) maar de serie a is ook weer in opkomst en is momenteel de spannendste competitie ter wereld

5 maart 2013 om 23:10

Kifesh barcafan, kijk voor mij fck barca, fck real, forza milan
Ik ben een milan en een voetbalfan, ik was vandaag voor een mooie voetbalmatch dus kon het me niet schelen wie er ging winnen.
U laatste zin trekt helemaal op niks

Voetbal draait niet alleen rond barca en real

En ja hoor, Mourinho heeft weer eens de scheids mee in de CL. In 2004 met Porto, in 2010 met Inter en nu weer tegen United. Echt een schande deze wedstrijd. Onrechtvaardiger dan dit kan niet. In de blessuretijd moest Evra ook nog eens een penalty krijgen, maar die scheids besluit om categorisch tegen United te fluiten en niet eens incidenteel. Schande gewoon.

5 maart 2013 om 22:51

Hm ja, en Kaka die een op een gaat en aan zijn shirt word getrokken dat mag natuurlijk weer wel

5 maart 2013 om 22:57

Ja dat is toegestaan aangezien het tegen Real is. Van Persie die buitenspel stond bij de goal is ook okey.

5 maart 2013 om 22:58

Klopt, de scheids heeft dus evenwichtig gefloten.

5 maart 2013 om 23:16

Haha, het is toch gewoon triest verhaal dat hier fouten van de scheidsrechter tegen elkaar afgewogen worden om de balans weer recht te krijgen.

Kom op zeg, weer zoveel fouten. Zoveel discutabele beslissingen. Weer een wedstrijd die beslist wordt door een scheidsrechterlijke dwaling.
Slechts gerunde branche ter wereld. By far.

De scheids heeft niet evenwichtig gefloten, hij heeft volgens jou evenwichtig fouten gemaakt.

5 maart 2013 om 23:22

Ja, nja die twee boven mij willen het inderdaad wegstrepen tegen elkaar. Daar ga ik niet eens proberen om serieus op in te gaan.

6 maart 2013 om 00:19

Evra werd nog harder neergetrokken dan het moment waar Kaka erdoor was en daar werd ook niets voor gegeven.

Dit heft elkaar niet op maar zijn gewoon twee grote foute beslissingen...

Het is de inconsequentheid van de scheidsrechters van de scheidsrechters waar je zo doodmoe van wordt.

5 maart 2013 om 22:52

Rustig aan man , real is over 2 wedstrijden de verdiende winnaar. Ik snap ook niet dat je zegt dat mou met inter geluk had in 2010. Vergeten die return in Barcelona waarmotta heel onterecht rood kreeg na de zoveelste duik van busquets en we meer dan 1 uur met 10 moesten sspelen! Wat ben jij zielig zeg. Bah.

5 maart 2013 om 23:07

Real zou over 2 wedstrijden de verdiende winnaar zijn als deze beslissing niet was gevallen, maar United controleerde de wedstrijd volledig voor de rode kaart.

5 maart 2013 om 23:09

Vergeet jij dan even niet dat Barcelona een busreis van 1100 km moest maken door dat men niet kon vliegen met die vulkaanuitbarsting en die goal van Milito daar 500 meter buitenspel was?

5 maart 2013 om 23:23

Manu scoorde door een buitenspel goal, hoor ik niemand over.

6 maart 2013 om 00:12

En uit een onterecht gegeven corner in de heenwedstrijd! Wat een selectieve perspectie weer zeg, tsjongejonge

6 maart 2013 om 08:26

als Evra die penalty had mee gekregen en er werd gescoord waren ze alsnog uitgeschakeld geweest 2-2 was niet genoeg geweest dus maakt eigenlijk helemaal niet meer uit

Om te beginnen vond ik het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Alleen was ik wel teleurgesteld in Manchester United. Zo laf thuis spelen had ik niet verwacht. Een eigen goal van Ramos en op 1-0 komen was ideaal voor United.

Alleen heeft Nani het verpest voor het hele team. Je hoort gewoon niet zo naar de bal toe te gaan met je tegenstander zo dicht op je. Ik persoonlijk had geen rode kaart gegeven vanwege de intenties erachter, maar je mag er wel rood voor geven: het was gewoon een intrap à la Nigel de Jong WK finale 2010. Dus het is geen foute beslissing achteraf.

Daarna trok Real het spel naar zich toe en liet United zien hoe je hoort te voetballen in plaats van laf te spelen.

Uiteindelijk is dit gewoon een terechte uitslag met een terechte winnaar. Een team dat laf speelt voor het eigen publiek verdient geen plek in de kwartfinales.

Motm: Diego Lopez. Wat een reddingen die hij heeft verricht. Casillas heeft hevige concurrentie te pakken.

5 maart 2013 om 22:47

Nani verpest het?! Zijn ogen zijn vol gericht op de bal. Neemt ie m aan is t een wereld aanname, maar nu komt ie ongelukkig in botsing met Arbeloa. Geel was meer dan terecht, maar deze hond van een scheids verneukt de mooiste wedstrijd van de Cl.

Real had het balbezit de eerste helft, de kansen waren toch echt voor United. Misschien een laffe techniek, maar wel een goede van onze baas en absolute held Ferguson. United had hier meer verdiend vanavond. Zo lang doorvechten tegen 11 spelers die zoveel voetbal in zich hebben, dat houden niet veel teams vol.

Giggs en Ferguson bewijzen weer geweldige fenomenen te zijn. Op deze leeftijd zo spelen en zoveel passie tonen. Fantastisch.

Aan de kant van Real is natuurlijk lopez de man van de wedstrijd. Tranen in mijn ogen na dit verlies, maar we moeten het accepteren. Glory Glory Man United!

5 maart 2013 om 22:52

Nani had de intenties niet, maar het is en blijft een intrap op Arbeloa. Je mag er rood voor geven. Dus als je 'm dan geeft, is het geen foute beslissing, maar wel een hele strenge. Het is een discutabel voorval. De meningen zullen sterk verdeeld zijn en in dit geval is geen enkel mening verkeerd.

6 maart 2013 om 00:21

Trap á la Nigel de Jong? Kom op zeg dat kun je niet menen.

De Jong kon de bal nooit controleren op de manier hoe hij inkwam. De Jong stond had veel meer zicht op de situatie en er stonden meerdere spelers in deze situatie. Bedoel Van Bommel en zo'n andere Spanjaard stonden op nog geen 5 meter.

Nani moest de bal wel op deze manier aannemen. Het was aan de zijlijn zonder enige tegenstanders en hij had amper zicht op de situatie.. Lijken me twee verschillende situaties.

Geweldig gefloten van Çakιr, hét omkeerpunt van de wedstrijd.. Tot dat moment was het nog aardig om te zien en daarna explodeerde het.

Daarnaast geweldige pot van Diego Lopez zeg.

Doodzonde dat deze scheids de wedstrijd doodmaakt. Ronaldo en Mourinho gun ik echt het allerbeste maar als het op deze manier moet dan is dat heel erg jammer. United had alles onder controle tot de rode kaart. Niet geheel verrassend was de leidsman Cuneyt Cakir, de man die eerder een strafschop toekende aan Barcelona na een smerige schwalbe van Fabregas, in Camp Nou tegen Chelsea. Deze man is overduidelijk nog niet klaar voor het fluiten van dit soort wedstrijden, laat hem nog maar een paar jaar in de wacht staan.

De wedstrijd was wel heerlijk. Beide clubs hadden kansen genoeg en er stonden dan ook echte toppers op het veld. Niets dan respect voor beide clubs want dit was een echte voetbalwedstrijd. Veel mensen klaagden in het Live Meepraten-topic, dat kunnen echt alleen mensen zijn die sinds 2008 het voetbal volgen en/of Barca-fan zijn. Als je niet van deze wedstrijd kon genieten dan is voetbal niet de juiste sport voor jou, als je het mij vraagt.

Opvallend vond ik het wel hoe sterk United nog was met tien man, ook daar een groot compliment voor. Nu Real door is hoop ik dat zij doorstoten naar de finale. Het blijft misschien toch wel de aantrekkelijkst voetballende ploeg die nog in het toernooi zit. Een finale tussen Milan en Madrid is echt een droomfinale. n zou Mourinho het dan weer gaan flikken? Het is hem gegund want hij blijkt eens te meer een van de beste coaches van deze generatie te zijn. We gaan het zien.

5 maart 2013 om 23:06

Real Madrid heeft nu al in de twee voobije confrontaties met Barça geen terechte penalty tegen gekregen.
Jouw perceptie van Barça rijmt niet meer met de feiten.
In deze match alleen al een rode kaart en een alweer een terechte penalty niet tegen gefloten. De aandacht afleiden naar Barça verandert daar niets aan.

5 maart 2013 om 23:24

'' Real Madrid heeft nu al in de twee voobije confrontaties met Barça geen terechte penalty tegen gekregen. ''

Ja, en nu? Was Cakir daar de scheids? Ik heb het alleen over de scheids.

'' Jouw perceptie van Barça rijmt niet meer met de feiten. ''

Waarom heb je het over Barca, ik wil hier geen Real - Barca discussie beginnen. En welke perceptie heb jij het dan over?

'' De aandacht afleiden naar Barça verandert daar niets aan. ''

Ik noem een voorbeeld waarin deze scheids eerder de fout in is gegaan (toevallig tegen Barca) en dan leid ik de aandacht af naar Barca? Dat moet je mij even uitleggen...

5 maart 2013 om 23:37

Gelukkig floot hij ook niet voor een doorgebroken Kaka die (overigens heel slim) gwn werd vastgehouden aan het shirt, het feit dat Rafael hands maakte bij die corner die hij van de lijn haalde (kijk maar terug was gwn hands) en dat van Persie allaang afgefloten had moeten worden bij de aanval die uiteindelijk de goal voor Manu werd.
Ga jij maar lekker kijken naar je acteurs daar in Barcelona, in de heen wedstrijd was er niet eens aanleiding om een penalty te geven en in bernabeu liet Adriano weer een mooie duik zien he
Achjaa, als je zovaak wordt geholpen als barca zijnde, dan raak je eraan gewend en dan is het opeens niet zo leuk he als de scheids niet mee wilt werken, kansloos.

5 maart 2013 om 23:51

@ziekte

Je vermeldt Barca 2x in negatieve zin in een topic dat niks maar dan ook niks met Barça te maken heeft. Dus hou je niet van de domme.

@realww

^the delusion is strong in this one.

6 maart 2013 om 02:00

Kopbal van higuain werd van de lijn gehaald door Rafael. Volgens de regels is dit rood en een penalty, dus het slaat nergens op.
En om op El Clasico terug te komen, Adriano viel veels te gemakkelijk. Op het moment dat Ramos zijn been terugtrok zou adriano gewoon door kunnen rennen maar door de indoctrinatie van de trainers om de schwalbes erin te houden viel hij en was het uiteraard geen penalty.

6 maart 2013 om 14:34

Waar vermeld ik Barca in negatieve zin dan?

Wat een wedstrijd, als je kijkt naar het spelbeeld is de 1-2 gewoon volkomen terecht. Tot de rode kaart, waar je toch echt een rode kaart voor kunt geven. Als je zo zwak speelt als Man Utd, ik bedoel niet qua spelbeeld maar qua tacktiek wel. Ik vond de beste man van het veld toch echt Rafael de rechtsback. Aan de kant van Real vond ik Higuain weer geweldig spelen paar strakke voorzetten en daar viel uiteindelijk de beslissende goal van United uit. Wel erg zwak dat Real erg verdedigend gaat spelen als ze met 2-1 voorkomen.
Over 180 minuten gezien is Real Madrid de verdiende winnaar. En toch vind het dan wel weer grappig dan United een keer genaaid word door de arbitrage, meestal zit het mee op Old Trafford maar dit keer zit het tegen.

5 maart 2013 om 22:47

United speelde gewoon beter dan Real. Je kan het misschien niet mooi vinden, maar ze controleerden de wedstrijd perfect. Tot die rode kaart had Real zo goed als geen enkele kans terwijl Welbeck eigenlijk gewoon al meermaals had moeten scoren.

5 maart 2013 om 22:56

Hm. Als jij deze wedstrijd durft te vergelijken met Chelsea - Barca, dan heb je er niet veel kaas van gegeten.

5 maart 2013 om 23:05

Frank_lfc@

Sorry maar nu moet ik toch wel ingaan op jouw anti Manchester United gedoe. Technisch gezien was United zeker de betere. United controleerde het spel in de vorm van een goede organisatie je kan het niet met Chelsea vergelijken. Als Chelsea supporter zeg ik dat wij veel geluk hadden tegen Barcelona buiten het goede verdedigen.

Man United speelde zeer geconcentreerd en hield Ronaldo uit de wedstrijd, eerste helft helemaal onzichtbaar. Real Madrid wist niet wat zij met de bal moesten doen. United had in de eerste helft zelfs betere mogelijkheden en kansen om te scoren dan Real. Real kon nauwelijks counteren waar zij erg dodelijk in zijn.

Tweede helft was een ander verhaal. United controleerde eigenlijk de hele wedstrijd tot dat die rode kaart kwam toen begonnen nog verder achteruit te zakken (wat zij niet moesten doen) waardoor Real in korte tijd 2x kon scoren. Daarna was het duidelijk te zien dat Man United beter was dan Real. Hele wedstrijd gezien had Manchester United de wedstrijd gecontroleerd, dat Real Madrid veel balbezit en maar meer niet neemt niet weg dat Man United niets te vertellen had.

Wat een wedstrijd voor de neutrale kijker.

Eerste helft nogal saai. Ongelukkige 1-0. Daarna kwam Nani met zijn voet in de borst van Xabi Alonso, dan kan je als scheids niks anders dan rood trekken. Terecht dus. Die kaart heeft de wedstrijd wel drastisch beinvloed, je zag duidelijk dat United iemand voorin miste gezien de gemiste kansen. Twee goede goals hebben United de das omgedraaid, na de rode kaart was Real vele malen beter en had de wedstrijd onder controle. Vanaf de rode kaart tot de 80e minuut was het Real Madrid dat vele malensterker was, daarna ging de concentratie omlaag en kon United zomaar 3 keer scoren.

Man of the Match: Ik heb geen idee.

5 maart 2013 om 22:41

Tot de 80e minuut was United sterk? Na de 80e minuut had het nog zomaar 5-2 voor United kunnen worden.

5 maart 2013 om 22:44

Ja ik bedoelde ook na de 80 minuut. Foutje van mij.

5 maart 2013 om 22:47

haha 5-2??

Real had evenveel kansen na 80e minuut.

5 maart 2013 om 22:46

Modric man of the match vind ik, viel echt geweldig in en een prachtige goal. Eerste helft inderdaad teleurstellend maar de tweede helft was heerlijk om te zien. Ik vind persoonlijk dat de rode kaart goed te praten is, maar had hem zelf niet gegeven. Hij raakt z'n tegenstander op de borst , zit veel te hoog met zijn been. Ik had geel genoeg gevonden, maar ik vind rood geen belachelijke beslissing.

Overigens teleurstellend dat de Manchester fans Ronaldo uitfloten, had ik niet verwacht.

5 maart 2013 om 22:47

Niets anders dan rood trekken? Wanneer ga jij eens een normale reactie geven? Doe alsjeblieft niet alsof jij de waarheid en kennis in pacht hebt...

Hij had geel kunnen geven en daar had niemand raar van opgekeken. Nani ging volledig voor de bal dus er was al geen sprake van vuil spel. Zonder die rode kaart was Manchester United nu door, daar ben ik van overtuigd.

Edit : het was trouwens in zijn buik en volgens mij ook nog met de zijkant van zijn schoen...

6 maart 2013 om 00:15

Ik ben heel benieuwd of je me kan uitleggen wat volledig voor de bal is? Nani kijkt voordat hij naar de 'bal' / Arbeloa toe loopt naar Arbeloa. Ziet hem in komen lopen. Met een klein beetje voetbal kennis uit de 'f-jes' weet je dat ook de tegenstander naar de bal toe komt lopen. Ondanks de vele ervaring en voetbalkennis kan Nani dus niet inschatten dat niet alleen hij, maar ook de tegenstander in komt lopen.
Komt vervolgens met ongecontroleerde, gestrekte been op borst/hoofd hoogte inlopen en men vind het niet de intentie hebben de speler te raken! Ik vind het een mooi verhaal.

Sinds wanneer kan Nani dit soort situaties niet meer inschatten/aanvoelen? Complete kul als je het mij vraagt en daarom ook een terechte rode kaart.

6 maart 2013 om 13:50

Hij kijkt echt minder dan een seconde naar Arbeloa. Geel was ook op zijn plaats geweest maar de intentie was, volgens mij je kan het natuurlijk nooit zeker zeggen, de bal aan te nemen a la Zidane. Mooi uit de lucht plukken.
Hij raakt Arbeloa vervolgens op de arm en het been schiet door op de zij.
Geen super zware trap a la de Jong maar wel degelijk onbesuisd en gevaarlijk inkomen.

Hier spreekt een gefrustreerde Manutd fan.

United is over de 2 wedstrijden gezien helemaal niet slechter geweest. Ze hebben zoveel kansen gemist.. Het is jammer dat de scheids de wedstrijd kapot heeft gefloten. Want het was natuurlijk totaal geen rode kaart. En die scheids had ook makkelijk minimaal 1 pingel aan United kunnen geven.

Ik feliciteer alle Madrid fans en ik hoop dat ze hem nu ook winnen ook!
Gefeliciteerd Real fans! De volgende keer pakken we jullie hehe

5 maart 2013 om 22:39

United was deze wedstrijd iets beter dan Real. Maar vorige wedstrijd was Real veel beter. Over 2 wedstrijden was Real wel iets beter, maar het is een schande dat het zo moet eindigen.

5 maart 2013 om 22:40

Hoe kun je nou zeggen dat Man Utd over 2 westrijden niet slechter was?
Wat heeft Man Utd nou in aanvallend/dominerend opzicht laten zien? Ze hebben 180 minuten op eigen helft doorgebracht als ik het heel oppervlakkig bekijkt.

Real is gewoon de terechte winnaar, gewoon schandalig dat je zo voor de dag durft te komen op Old Trafford.

5 maart 2013 om 22:42

minimaal 1 pingel? Alleen dat van Ramos op het eind was discutabel en voor de rest zag ik niets dat op penalty leek.

Zei je ook hetzelfde toen Nigel de Jong Alonso trapte? Kom op dit heeft niets met voetbal te maken. Je wordt vol getrapt op je ribben en dat is gewoon rood. Het is dat veel scheidsrechters tegenwoordig geen rood durven te geven.

5 maart 2013 om 22:47

Dank u erg jammer van die rode kaart maar het zag er gewoon verdacht uit. Geel was meer dan genoeg geweest maargoed. Varane, Ramos en Diego Lopez zijn te danken dat Utd niet had gescoort.

Het maakte mij niet uit wie er door zou gaan maar die rode kaart was echt belachelijk en heeft de wedstrijd sterk beïnvloed. Nou goed de kansen die Manu nu mist had Real thuis al gemist dus dat heft elkaar op maar dit is wel erg sneu voor Manu.

5 maart 2013 om 23:14

Eens. Ik was erg teleurgesteld met de spelopvatting van United. Hoopte op een gelijkmaker van Real maar dat daar zo'n idiote beslissing aan vooraf gaat is natuurlijk sneu. Weer een wedstrijd beslist door een arbitrale dwaling. Geel had al een te zware straf geweest voor Nani die gewoon een bal wil aannemen.

6 maart 2013 om 09:17

Idd. Waarom zou je ook expres zo'n actie willen maken als je 1-0 voor staat en het lijkt erop dat je gaat counteren. Dat moet zo'n scheids ook zien en aanvoelen

Voor de mensen die het wegsturen van Nani als reden opvoeren voor de uitschakeling:

A player is guilty of serious foul play if he uses excessive force or brutality against an opponent when challenging for the ball when it is in play. A tackle that endangers the safety of an opponent must be sanctioned as serious foul play

Fifa Laws of the Game

De scheidsrechter heeft volgens het boekje een legitieme reden om hem weg te sturen. Er is sprake van excessief geweld, die de gezondheid van de tegenstander in gevaar brengt, volgens de scheidsrechter. Of het bewust of onbewust was doet er niet toe volgens de reglementen.

5 maart 2013 om 22:39

Oohja, het is een Turk dus we beschermen hem. Wil hem nog wel eens zien als hij tegen Turkije fluit of jouw Turkse ploeg. Die Nani probeert de bal aan te nemen, en zie die gast van Real niet. Hoogstens geel. Maar die scheids wilt weer even een punt maken door rood te geven.

5 maart 2013 om 22:42

Nee hoor, volgens het boekje kan hij hem geven. Ik heb hem van het weekend zien fluiten en toen was hij dramatisch. Kan ik net zo makkelijk zeggen.

5 maart 2013 om 22:46

Als we dan toch volgens het boekje moeten fluiten dan had Manchester United recht op 3 penalty´s. 2x hands en 1x een tik van Ramos op het laatst.

5 maart 2013 om 22:47

@ Buono

Wat kan Cuneyt Cakir nou hieraan doen ?? Hij handelt volgens de regels zoals karayalcin al aangeeft !

Nani is gewoon te laat met zijn timing ! Hij kwam gevaarlijk in , ook al wilde hij hem niet ernstig blesseren is hij vooralsnog verantwoordelijk voor de trap ! Volgens de regels is dat rood !

5 maart 2013 om 22:57

2x hands. Je bedoeld van Ramos en Khedira?

Wat moet je dan hun armen eraf zagen? Beide spelers hielden hun armen langs hun lichaam, dus beide waren goede arbitrale beslissingen.

5 maart 2013 om 23:02

@ Raging Eagle
Een grote scheids voelt een wedstrijd aan. Dat allereerst. Als hij de wedstrijd aanvoelde had hij hier nooit en te nimmer rood voor gegeven, want hij fluit de wedstrijd kapot.
Bovendien vond ik dit dus geen rood, wel geel. Hij was inderdaad te laat, en kwam gevaarlijk in, maar een rode kaart geef je als je iemand (ernstig) kan blesseren. Daar was nooit sprake van. Hoogstens een pijntje aan de borst. Als je hier al rood voor geeft, moet je voor alle fouten waar je je tegenstander raakt rood geven.
Als laatst wil ik zeggen dat ik het erg verdacht vind als ik een Turks embleem zie, en hij zo ongeveer de enige is, samen met jou, die de scheidsrechter verdedigd. Dat lijkt mij een beetje subjectief.

5 maart 2013 om 23:11

@ Bueno

Dus je beoordeelt mijn reactie op basis van mijn Avatar, wie is hier vooringenomen en subjectief?

Ik heb duidelijk aangegeven dat volgens de regels de scheids een grond heeft om Nani weg te sturen. Ik benader het nuchter en minder emotioneel dan de meeste mensen die het er niet mij eens zijn, want inhoudelijk hebben zij ook geen steekhoudend argument om in te brengen, die mijn redenatie ontkracht, dan dat de scheidsrechter de wedstrijd niet "aanvoelt".

5 maart 2013 om 23:12

@ Buono

Ik ben zelf ook turks , en vindt het niet netjes als ik zie hoe mensen Cuneyt Cakir met de grond gelijk maken . Nogmaals als hij een echte blunder maakt , zie je mij hem niet verdedigen , ondanks dat hij turks is . Maar hij handelt volgens het boekje , its simple as that .

Ik heb dit even gepikt van B.korkmaz , want hij typt precies wat ik wilde typen . Zijn comment is toevallig net hieronder te vinden

'' Nani komt onbesuisd binnen, vooraf ziet hij in een fractie van een seconde die verdediger aankomen. Vervolgens trapt hij hem keihard in de zij en dat nog in de lucht. Dus hoog genoeg. Volgens de regels is dit gewoon een rode kaart. De Turkse scheidsrechter Cakir beslist goed, de Engelsen horen gewoon te gehoorzamen. ''

Ik denk dat dit duidelijk is .......

5 maart 2013 om 23:38

@ Karayalcin
Ik heb net twee argumenten gegeven. Dus dat ik en vele anderen geen argumenten geven voor de beslissing klopt gewoonweg niet.
Inderdaad beoordeelde ik jouw reactie, dus niet de actie van de scheidsrechter, subjectief, omdat (de meeste) Turken nogal chauvinistisch zijn. Maar als jij dat niet bent, is dat alleen maar mooi.

@ Raging Eagle
Ik maak in ieder geval de scheidsrechter niet met de grond gelijk. Dus daar moet je mij niet op aanspreken. Ik zeg alleen dat het een idiote beslissing is. Dat handelen volgens het boekje vind ik nergens op slaan. Nani komt inderdaad onbesuisd in, maar er was nooit sprake dat hij Arbeloa ook maar kon blesseren. Dat is toch ook een voorwaarde voor een rode kaart, denk ik zo. Dat Nani Arbeloa aan ziet komen beaam ik ook niet. Zijn ogen waren enkel en alleen gericht op de bal. Bovendien is 'keihard trappen' nogal groots uitgedrukt. Als je het nog een keertje terugkijkt zie je geen trappende beweging en dus al helemaal geen keiharde trappende beweging.

Geef mij maar eens precies de zin(nen) in de spelregels waaruit blijkt dat dit een rode kaart is. Tot dan blijf ik erin geloven dat je dit met geel moet afdoen.

5 maart 2013 om 23:39

Kijk dit bedoel ik dus, gelijk "oh ja turk bla bla bla".

6 maart 2013 om 00:19

@ Afca_godenzonen

Kun jij me de penalty's nog even voorleggen? Behalve de penalty situatie met Ramos herinner ik me namelijk geen enkele situatie waarin een penalty gegeven kon worden. Of bedoel je soms dat spelers van Real de aan hun lichaam geplakte armen af moeten zagen?

6 maart 2013 om 01:25

@ Buono , lees de eerste reactie van karayalcin . Hij heeft de regels netjes getypt , weliswaar in het engels maar ik neem aan dat je engels kunt lezen ??

6 maart 2013 om 12:14

@ Raging Eagle

Ja, maar dat is zo vaag.

''... if he uses excessive force or brutality against an opponent when challenging for the ball when it is in play. A tackle that endangers the safety of an opponent must be sanctioned as serious foul play''.

Ik zie nog steeds niet in hoe Nani Arbeloa's veiligheid in gevaar kon brengen. Nogmaals, hoogstens een pijntje in de borst. Dat heb ik ook al in mijn eerdere berichten verteld.

Ik kan deze regels trouwens net zo goed aanvoeren bij de situatie Diego Lopez en Vidic. Moet Lopez dan ook rood krijgen? Tuurlijk niet.

Maargoed, we worden het nooit eens. Sorry trouwens als ik Turken heb beledigd, dat was niet mijn bedoeling. Als je boos en verontwaardigd bent, zeg je nogal wat stomme dingen.

5 maart 2013 om 22:42

Dramatische beslissing Punt. Hier word altijd geel voor gegeven. Maar nee nu is het opeens rood... United was gewoon doorgegaan als Nani erop was gebleven.

5 maart 2013 om 22:44

Ja vooral je landgenoot verdedigen......
Gelukkig zijn we van deze scheids af. Die mag nu zeker geen wedstrijden meer in de rondes hierna fluiten.
Beinvloed een topwedstrijd, was ook niet erg consequent. Naar beide teams niet. Gaf Pepe geel om niets?

5 maart 2013 om 23:04

Haha, kx22. Ahw, kan je je gevoelens toch niet verbergen? Dan geven we Bjorn de halve finale en Cakir de finale! Deal.

Nani komt onbesuisd binnen, vooraf ziet hij in een fractie van een seconde die verdediger aankomen. Vervolgens trapt hij hem keihard in de zij en dat nog in de lucht. Dus hoog genoeg. Volgens de regels is dit gewoon een rode kaart. De Turkse scheidsrechter Cakir beslist goed, de Engelsen horen gewoon te gehoorzamen.

Chill out!

5 maart 2013 om 23:26

Haha Cakir is de kroonprins van de Uefa , hij zal nog veel wedstrijden krijgen.

5 maart 2013 om 23:35

Cakir is en blijft de beste scheids in de wereld, die gaat wel zeker de finale fluiten. Deze man laat zich nooit beïnvloeden door het publiek dat zag je vandaag ook wel. Misschien kon hij hier ook geel voor geven, maar om blij te zijn dat hij niet fluit. Ik hoop dat hij de finale fluit!

6 maart 2013 om 00:17

Gaf Pepe geel om niets? Dus je hebt een herhaling gezien van het incident dat vooraf ging aan de gele kaart? Ik niet namelijk, dus ik zou het knap vinden als jij wel een herhaling te zien kreeg!

Geen rode kaart. Jammer voor Manu, maar ze hadden ook een ontzettend laffe spelopvatting.

Real verdiend door.

5 maart 2013 om 22:41

Laf? Eerder slim. Ze waren zelfs beter. Hadden grotere kansen, hadden Ronaldo, Higuain, Ozil noem ze maar op in hun zak. Maar dan krijg je een geweldig optreden van een geweldige scheids. Not! En dan pas komt Real erdoorheen. Zonder die rode kaart had United gewonnen.

5 maart 2013 om 22:47

Laf? Ben benieuwd wat jullie tegen Barca gaan doen....
Als Milan het doet noemen ze het met een mooi woord catenacchio, volgens mij is het gewoon plat Nederlands voor omschakeling. Precies wat man utd doet.

5 maart 2013 om 22:50

ook erg jammer van een ploeg als milan om te zien, maar ik denk dat manu toch wel kwalitatief een beter elftal heeft, en daarom toch wat meer voetbal had mogen laten zien ( zoals op t laatst met 10 man wel kan)

8 maart 2013 om 12:32

Manu heeft wel even wat beter materiaal dan Milan. Dat is vooral m'n punt: in eigen huis de bus voor het doel zetten, dat mag je je supporters niet aandoen. Milan is momenteel gewoon niet zo sterk, dan kan ik er nog inkomen (en dan nog kan ik countervoetbal inderdaad wel waarderen, maar het hangt ook een beetje af van het team en de wedstrijd).

5 maart 2013 om 22:47

kort krachtig en helemaal mee eens....

HET grote Manu dat zich zo ingraafd en wil counteren, in eigen huis notabene... erg triest om te zien, en ja tuurlijk krijgen ze dan kansen gek he, dat krijgt elke ploeg wel met kwalitiet die counterd, maar come on, manu op old trafford moet toch zelf willen voetballen....

qua voetbal real terecht door, die wilde wel voetballen...

5 maart 2013 om 22:58

Dat doet Madrid nou ook altijd tegen Barca .. dus hoe bedoel je laf ?

5 maart 2013 om 23:02

volgens mij was dat de laatste 2 wedstrijden toch niet meer...

en ja dat vond ik toen ook ERG jammr/laf ja....

Aan al de mensen die vinden dat de rode kaart terecht was en voordat hier een hele discussie over ontstaat zal ik gelijk een argument noemen waar geen tegenargument tegen is. Rond de 15e minuut (kan iets later zijn) had united een corner. Vidic kopte de bal en López sloeg vol met de vuisten in het gezicht van vidic. Een bijna identieke situatie kun je zeggen. Het was niet de bedoeling,
Wel een zware overtreding. Het enige verschil is dat nani arbeloa niet zag en López vidic wel.
Hier is geen argument tegen.
Rode kaart was onterecht.

5 maart 2013 om 23:20

Je hebt helemaal gelijk.

Volgende ronde madrid eruit. Wat een onverdiende overwinning. Gadverdamme.

Tegen 10 man niet eens kunnen domineren.

5 maart 2013 om 22:51

Zijn gewoon standaardregels van de Uefa hoor. Daar heeft een scheids zich gewoon aan te houden.

Scheidsrechter verpest de wedstrijd. Nani wil hem gewoon aannemen, vol voor de bal. Pfff wat een schijtzooi! Zo'n vent boort je ff de volgende ronde door je neus. United had alles onder controle.

Na de ''knipoog-kroaat'' hebben we nu het nieuwe fenomeen, de ''higler-turk''. Wat een dwaas zeg, hij geeft ''de wedstrijd aanvoelen'' een compleet andere betekenis. Na de rode kaart was het meteen niet meer spannend en verloor Man Utd. de controle. Meneer Cakir, stop met fluiten.

5 maart 2013 om 22:44

Haha, de Higler-turk! Maar als dat zo was had ie Manchester ook 2 penalties moeten geven om de eer van Higler een beetje hoog te houden. "ik wilde er een gezellige avond van maken" aldus Higler na 4 rode kaarten en 5 penalties te hebben gegeven.

5 maart 2013 om 22:44

Hahahahah iets over de Turken ben jij er altijd als de kippen bij. wou ik even melden.
Verder was de rode kaart gewoon terecht. een trap op zijn borstkas is gewoon rood, geel kon maar zou te licht zijn.

5 maart 2013 om 22:48

Ik wist dat deze zou komen. Hij floot een fantastische wedstrijd hoor, tot aan die rode kaart. Maar ik weet het: voor kritiek ben jij, en vele landgenoten heel erg allergisch

5 maart 2013 om 22:53

Shaktar

Ik heb weinig tot niets met Turkije, maar de 1e zin van Arumadbro klopt wel.

5 maart 2013 om 22:55

Ik heb het de hele week ook over Nederlanders, Duitsers, Engelsen etc. Ik kan hier niets mee. Het is maar wat je wel/niet wilt zien.

5 maart 2013 om 22:49

Pff wat een overdreven zeikerige reactie, Nani komt ook gewoon lomp in wat je sowieso op een kaart komt te staan, in mijn ogen was de rode kaart overdreven maar niet geheel onterecht.
Real probeerde tenminste te voetballen en Man Utd zette lekker 6 man achter de bal, ik was geheel neutraal in deze wedstrijd maar gunde het Real naarmate de wedstrijd vorderde des te meer.

6 maart 2013 om 03:33

Shakhtar ben je weer eens je gal aan het spuwen op Turken jongen ? Ik begin me toch elke keer weer af te vragen hoe jij aan die afkeer komt tegen Turken , waarschijnlijk heeft het te maken met een meisje kan gewoon niet anders

De beste scheidsrechter die Europa kent moet stoppen met fluiten door een terechte beslissing ? Blijf aub kijken naar je PSV en hou je bezig met de Eredivisie , je wordt met de dag belachelijker

Drie weken uitgekeken naar deze wedstrijd die dan op zo'n manier beslist wordt, beetje jammer..

Another disgrace in de Champions League. Jammer, maar helaas waar dat zoveel belangrijke wedstrijden door flut scheidsrechters om zeep geholpen worden. Zelfs met 10 man verdiende Man U het meer dan Real. Had dit liever later in het toernooi gezien, aangezien het mijn favoriete buitenlandse clubs zijn, maar kan niet anders concluderen dat Real enorm veel geluk heeft gehad.

5 maart 2013 om 22:50

Oké de rode kaart was discutabel maar wat zit je nou te janken dat Manchester United het meer verdiende het ging gelijk op eigenlijk precies hetzelfde als uit in Madrid. Real had de bal langer deed daar weinig mee, United gevaarlijk in de omschakelingen en kreeg de beste kansen.

United komt gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt, waar je overigens de vingers best naar Varane mag wijzen zo'n bal had de zijlijn over gemoeten welke maakte niet eens uit.
Maar dat zijn schoonheid foutjes.

Dan krijgt Nani rood, in mijn ogen was het ook discutabel omdat Nani alleen oog op de bal heeft en het meer een ongelukkige botsing lijkt. Na de rode kaart was Real de betere eigenlijk nadat Modric er in kwam wat een heerlijke invalbeurt had hij zeg alles op maat geven en altijd knap weg draaien en natuurlijk het prachtige doelpunt, eindelijk weer een schim van Modric van Tottenham.

2-1 ook Prachtig uitgespeeld overigens magistrale hakbal van Ozil hééééérlijk.

Dus waarom verdiende Manchester United meer? Omdat ze in eigen huis met 11 man een bus parkeren? en hopen op een counter? hou toch op man!

5 maart 2013 om 23:02

Ben je echt zo verblind door je liefde voor Real en ik één van de weinige die nog reëel naar de wedstrijd kan kijken? Als Man U vandaag 4-5 keer gescoord had, had Real helemaal niets te vertellen. Op wat spaarzame gevaarlijke momenten na, had Real tot de rode kaart niets te vertellen. Toen gingen de eerste en beste twee ballen erna erin en daarna was het weer aan United. Zelfs met 10 man kon United nog twee of drie keer scoren.

Jij als Real fan weet als de beste dat als we tegen Barcelona spelen en zij zeggen 'maar wij hadden de bal en Real counterde' dat dat geen reden is om de overwinning te verdienen, aangezien je op meerdere manieren perfecte wedstrijden kunt spelen. Echter nu het in het voordeel van Real spreekt, komt ineens de hypocriete aard naar boven.

De goals van Real waren knap en mooi, daar hoor je mij ook niet over, maar er was maar één club die het hier verdiende en alleen de Real fans vinden weer van niet. Zelfs Mourinho vond dat Real het vandaag niet verdiende, maar ja, jij snapt het natuurlijk allemaal veel beter dan een van 's werelds beste coaches.

5 maart 2013 om 23:14

Je begrijpt toch zelf ook wel dat ik me club verdedig? ik geef toch eerlijk toe dat de rode kaart discutabel was.

Man United had de kansen maar scoorde niet dus je argument is nutteloos.
Iedereen op voetbalzone reageert hier alsof Real er wat aan kan doen dat de beste man op het veld rood trekt.

Mourinho is een clown je weet zelf dat zijn reactie niet serieus te nemen is, geloof er geen zak van dat die dit meent. Als we zo van Barcelona zouden winnen had die zoiets nooit gezegd maar dat is nu niet relevant.

Hopelijk krijgt die het voor elkaar om de Champions League te winnen als die daarna maar gelijk een trap onder z'n reet krijgt want ik kan hem nog steeds niet uitstaan.

5 maart 2013 om 23:36

Je verdedigt juist niet, je verkondigd onzin door te vertellen dat het gelijk op ging. Als je een echte Real fan bent, kan je objectief kijken en verdedig je de club niet blind.

Ik ben Real en United fan, dus voor mij is het juist moeilijk hier fatsoenlijk op te reageren. Ik kan echter niet anders concluderen dat Real het balbezit had, maar tot de rode kaart niets creëerde. Zelfs toen Nani eraf ging, had United de meeste en de beste kansen, maar was Real effectief.

Dat je dan zegt dat Real de betere was, vind ik gewoon een schande en moet je gewoon je bril afzetten. Je club verdedigen is prima, dat doe ik ook vaak genoeg, maar doe het dan wel op een manier waarbij je feiten aanhaalt.

6 maart 2013 om 03:34

De rooie kaart is niet discutabel , dat maken de Manchester fans ervan

Over twee wedstrijden was Real beter dus terecht door naar de volgende wedstrijd. Maar de wedstrijd van vandaag was een schande voor het voetbal. De scheidsrechter maakt een waanzinnige beslissing, wat Man U gewoon de volgende ronde kost want er was de hele wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Maar zelfs met 10 man had Man U het nog zelf af kunnen maken, want ze hebben legio kansen gehad.

Opvallend dat Nigel de Jong een rode kaart verdiende en Nani met een soortgelijke overtreding niet.

Ja, dit is hard gestraft, maar je kunt hem geven.

5 maart 2013 om 22:41

Grapje zeker. Nani ziet Arbeloa totaal niet aankomen, De Jong daarentegen richtte zijn actie wel degelijk op de man. De een verdient een rode kaart, de ander totaal niet.

5 maart 2013 om 22:45

Tuurlijk ziet hij hem wel aankomen. Hij komt diagonaal en niet van achteren naar Nani. Dit is gewoon heel gevaarlijk. Zie het als met 2 benen inkomen, dat wordt ook met rood bestraft terwijl er niet altijd contact hoeft te zijn, omdat het gewoon gevaarlijk is.

Seriously, moet er iemand doodvallen om rood te geven?

5 maart 2013 om 22:44

Ehm, Nigel de Jong had de tegenstander recht voor hem en trapte toen nog, vriend. Nani keek naar de bal, die kan zijn tegenstander niet eens gezien hebben.als jij dit een 'soortgelijke overtreding' vindt concludeer ik dat jij net zo weinig van het spelletje snapt als jouw landgenoot (als ik even op je naam af ga) die vanavond floot.

5 maart 2013 om 23:49

Nigel de Jong komt met gestrekt been en met de noppen naar voren precies op de borst van Alonso. Later bleek dat hij z'n ribben had gebroken. Nani focust zich echter volledig op de bal en draait z'n voet naar buiten toe waardoor hij zelf meer kans heeft om geblesseerd te raken dan Arbeloa.

Begrijp deze vergelijking ook totaal niet..

Spijtig van die rode kaart maar Real meer dan terecht gewonnen.

5 maart 2013 om 22:44

Meer dan terecht? United was beter, ze hadden alleen minder balbezit, maar voor de rest staken ze overal bovenuit. Hadden meer en bovendien grotere kansen, stonden achterin beter, hadden de sterspelers van Real in hun zak ga maar verder.

Man Utd heeft alleen gevoetbald na de 1-2 van Real Madrid vandaag. In Bernabeu en op Oldtrafford heeft Man Utd laf gespeeld en dus terecht verloren. Nani actie is gewoon onbezonnen en levensgevaarlijk en dus terecht rood.

Jammer van die laffe instelling van Mourinho. In plaats van de score wat uit te breiden gaan ze verdedigend spelen terwijl ze voorstaan tegen 10(!) man. Ik hoop niet dat mensen Ronaldo nu gaan ophemelen die nergens was tot aan zijn goal. Modric duidelijk de beste man van de wedstrijd gevolgd door Lopez. United heeft een goede potje gespeeld, maar had hier minimaal een punt mogen meenemen. Scheids heeft de wedstrijd ook kapot gemaakt met die kaart, maar ik moet dat nog eens bekijken.

5 maart 2013 om 22:40

Zijn ze door, ja of nee? De tacktiek van Mou. heeft gewerkt dus waarom daar over gaan zagen?

5 maart 2013 om 22:44

Hou toch op man. Dat had te maken met die rode kaart niet met de genialiteit van Mourinho. Wees ook objectief zoals ik dat de 2 wedstrijden afgelopen week ook was.

Mourinho is een dwaas dat hij niet inziet dat Modric op dit moment met afstand zijn beste middenvelder is. Wat een techniek en inzicht heeft die man.

5 maart 2013 om 22:45

Ik had het over verdedigend spelen als je voorstaat en niet nog meer gaan aanvallen.

5 maart 2013 om 22:48

Dat is een laffe instelling. Je speelt voetbal en gaat niet na een positief resultaat verdedigend spelen al helemaal niet als je over middelen beschikt om de tegenstander te vernietigen met een man extra.

5 maart 2013 om 22:51

Dat is dan puur naïviteit want in in die verdedigende opstelling had Manu een stuk of 4 grote kansen, maar goed dat jij geen trainer was.

Snap het niet, scheids floot echt goed tot de rode kaart..

De scheids heeft de wedstrijd naar de klote geholpen.
Ik vond het overdreven rood, dom inkomen maar niet gericht en het wss gericht op de bal.
Ik heb respect voor de United fans want ondanks ik een fan van de rivaal ben heb ik bewondering voor United.

Het spel van Real begon na de rode kaart en toen Modric erin kwam, modric speelde geweldig. Ben zeer blij dat Real Madrid door is, denk dat ze de Championsleague kunnen winnen. Ronaldo mooi vrijgelopen had niet erg goed speelt maar door de goal is dat niet belangrijk!!

Hala Madrid!

Nja geweldige slotfase natuurlijk. Goede wedstrijd gezien met een verdiende overwinning. De rode kaart valt over te twisten, maar hij kan gewoon gegeven worden voor zo inkomen, al kan ie hem nooit zien aankomen.

Die scheids mag ook een bril kopen. Nani gaat gewoon voor de bal. Absoluut geen intentie om te schoppen. Weer een wedstrijd die om zeep wordt geholpen.

Real was wel beter over twee wedstrijden, maar dat die scheids rood geeft is ronduit belachelijk. Nani ziet Arbeloa niet eens en wil de bal controleren. Geel prima, door het hoge been maar rood is volslagen idioot.

Na zaterdag heeft de scheids wederom Real Madrid vanavond geholpen, erg jammer dat Real dankzij de rode kaart door is/

Ik schaam me als turk zijnde voor de beslissing van cuneyt cakir....


schandalig... hij begint te fluiten zoals in Turkije schandalig gewoon..

5 maart 2013 om 22:43

Eerlijke reactie, terwijl de meeste andere Turken hem (vanwege trots) nog proberen te verdedigen. Hij kan de finale wel vergeten.

5 maart 2013 om 23:02

voor mij was het duidelijk gel hoor...

alhoewel ik lees nu dat er iets over natrappen was? als dat het geval is kan ik d rood wel begrijpen..

anders is het zuiver geel...

5 maart 2013 om 23:03

Nee, normaal zou een scheidsrechter geel geven, tenminste, als hij de wedstrijd aanvoelt. Nani had geen enkele opzet om zijn tegenstander te blesseren.

5 maart 2013 om 23:02

Waarom schaam jij je als Turk zijnde, als Bjorn Kuipers een slechte wedstrijd fluit schaamt zich niemand er voor hoor...

5 maart 2013 om 23:06

omdat hij voortgebracht wordt als beste turkse sheidsrechter.... heeft wel zijn wedstrijden waar hij zeer goed fluit ( in europa)

maar eenmaal in turkije is het een arrogante scheidsrechter met zijn arrogant gedrag... trekt heel snel een kaart...

ik ben noch voor man u noch voor real, maar als ik zie dat hij voor zo'n actie rood geeft en voor andere fouten niet fluit ja dan schaam ik me...

want de meeste reacties zijn als: rotte turk etc....

5 maart 2013 om 23:12

Ja als de scheids een Italiaan ofzo was hadden geen ''rotte italiaan'' enzo gezegd maar omdat hij een Turk is doen ze dat wel, ik ga nu heel veel minnetjes krijgen maar het boeit me even niet.

6 maart 2013 om 03:35

Jij moet je schamen voor je reactie arda53 , serieus waar.

7 maart 2013 om 11:23

Ben ik 100% met jou eens ! Wat is de zin van zo'n reactie?

De scheids kon een rode kaart geven en dit deed hij dan ook. Voor mij een volkomen terechte beslissing. Het doet er trouwens niet toe of Nani bewust of niet bewust de overtreding beging ! Het was gewoon veel te gevaarlijk spel, punt uit.

5 maart 2013 om 23:03

Het feit dat hij een Turk is, heeft hier niets mee te maken en daarom hoef jij je ook nergens voor te schamen.

Gefeliciteerd Madridista's

Ik ga maar geen woorden vuil maken over de scheidsrechter, dat komt me op een ban te staan.

Erg jammer om eruit te liggen. Nu kan de focus worden gelegd op het binnenhalen van de landstitel en de Fa cup. Complimenten aan Giggs die in zijn jubileumduel fantastisch speelde. Ook Diego López had een aantal uitstekende reddingen in huis, mede de reden dat Real door is.

5 maart 2013 om 22:50

Giggs was echt geweldig, niks te hij kan het niveau niet aan. Hoe hij het publiek ging oppeppen met Sir Alex, geweldig gewoon.

Ik ben blij met de overwinning, had het Manu wel gegund mocht het tegen een ander team zijn geweest (ook al heb ik een hekel aan Manu), puur voor het Engelse voetbal. Nu liggen waarschijnlijk alle teams eruit na de 8ste finale al.

En dit laat naar weer eens zien hoe belangrijk een eagle-eye of videoscheids zou zijn waarmee dubieuze beslissingen als de rode kaart voor Nani nog eens heroverwogen kunnen worden. Die (in mijn ogen foutieve) beslissing had een gigantische impact op de wedstrijd, en dat is al helemaal zonde bij een wedstrijd als deze waar tientallen miljoen mee gemoeid zijn.
Ik wil niet zeggen dat ik mezelf beter vind dan de scheids en dat het geen rode kaart was, maar ik vond hem op zijn minst erg zwaar, en als een scheids hem nog eens in slowmotion terug zou zien zou hij ook een beter oordeel kunnen vellen (ging Nani voor de bal of voor de man?)



De scheids heeft gewoon een goede wedstrijd gefloten. Jullie moeten allemaal niet zo zeuren. Ik heb hem op geen enkele fout kunnen betrappen. Het was een 100% rode kaart. De zogenaamde "penalty's" die Manchester United had moeten krijgen, waren allemaal stuk voor stuk geen penalty's. Het is gewoon, dat jullie allemaal het verdriet moeten verwerken.

Fijne avond.

5 maart 2013 om 22:45

Jaa, eindelijk iemand die er kijk op heeft. Alle zogenaamde hands balletjes, waren gewoon strak langs het lichaam. Maarjah jij hebt gelijk!

HALAAAAAA MADRID!!!

Wat betreft de controverse. Ik stond er ook even van te kijken toen de scheids rood trok, maar als ik de herhaling zie kan ik wel begrijpen waarom hij dat zou doen. Vind het nog steeds wel een strenge straf maar Nani had iemand flink kunnen blesseren met hoe hij in kwam.

Ik ben er ook niet van overtuigd dat het keerpunt de rode kaart was. Man Utd liep al een tijdje achteruit sinds ze dat doelpunt hadden gescoord en Real kwam dichterbij. Dat de doelpunten ná de rode kaart vielen is niet verwonderlijk omdat deze kaart ten eerste vroeg na de Utd goal viel en ten tweede Real gedwongen was de rest van de wedstrijd vol gas te geven om de wedstrijd te winnen, met of zonder overtal.

De scheidsrechter heeft hier natuurlijk wel invloed op het spelverloop, maar er zit wel een kern van waarheid in zijn beslissing en ik vind ook zeker dat Real de terechte winnaar is over beide wedstrijden.

5 maart 2013 om 22:46

De schandalige overtreding op Evra van Arbeloa was nog een grovere overtreding die met geel werd bestraft!

Het kan niet op dit niveau want was gewoon zwaar onterecht!

5 maart 2013 om 22:51

Je kunt twee fouten (of in dit geval twijfelachtige beslissingen) niet tegen elkaar wegstrepen.

Rafael haalde ook een bal van de lijn met zijn arm. Lekker boeiend.

Je moet elke beslissing individueel bekijken, als je je eerdere beslissingen in de wedstrijd als scheids daarin betrekt ben je fout bezig. Veel mensen zijn boos omdat de rode kaart de (anderszins spannende) wedstrijd verpestte vanuit het oog van de toeschouwer. Ik denk ook niet dat Real had geklaagd.

Wat Arbeloa deed was gewoon dom. Ook geen rode kaart naar mijn mening, maar ik heb geen scheidsrechterscertificaten.

5 maart 2013 om 22:54

Mooie en eerlijke reactie van een United fan, hulde!

Even alle duidelijkheid mensen.. Cakir is en blijft een mens, hij besprak het met zijn assistenten en ze vonden het rood..

5 maart 2013 om 22:43

Maar dan kan het nog wel een idiote beslissing zijn. Bovendien was hij de enige met zijn manschappen die er rood in zien, dan ben je in mijn ogen meer een blind mens.

Een scheidsrechter kan je redden en een scheidsrechter kan je nekken en voor United was het duidelijk dat laatste.. Natuurlijk komt Nani daar wat gevaarlijk in maar hij zag Arbeloa duidelijk niet, geel was gewoon op zijn plaats.. Dat was natuurlijk het kantelmoment want zonder die rode kaart zie ik Real Madrid hier niet zo snel winnen.. Sterker nog, ik vond United zelfs met tien man nog beter spelen dan Real Madrid met elf.. Real Madrid speelde alles behalve goed voetbal maar won toch.. Ondanks het feit dat Ronaldo vandaag niet goed was is hij door wederom doorslaggevend.. Modric voor mij beste man van het veld langs de Real zijde..

5 maart 2013 om 22:59

Ze waren beter toen ze 2 goals om de oren kregen toen begon Utd egt te voetballen. Mochten ze dat vanaf het begin hebben gedaan dan was er denk ik meer te halen voor hun.

5 maart 2013 om 23:26

@ramos_4

Nee want als Man United dat in het begin zou doen dan werden zij helemaal overlopen door Real Madrid om Manchester United dan veel ruimtes achterin vrij zou laten en Real United letterlijk stuk zou gaan counteren.

Dat Real 1-2 maakte toen moest United, toen was het alles of niets, je zag ook dat Real niet meer hoefde door Pepe erin te zetten en Benzema niet meer inzetten vandaar ook dat United een duidelijke overwicht kreeg.

Manchester United zou het nooit 90 minuten lang op zo een tempo hebben gered kijk maar naar die wedstrijden tegen Barcelona in het verleden, ze zouden helemaal stuk zijn gespeeld. Eigenlijk ging alles goed tot die rode kaart.

5 maart 2013 om 23:20

Kijk eens aan. Eindelijk iemand die zijn ogen heeft gebruikt tijdens de wedstrijd. Modric inderdaad de beste en speelde een wereldwedstrijd. Ronaldo was op die goal na nergens te bekennen. Die keeper Diego Lopez mag er zeker wezen, wat een reddingen.

Gejank over de scheids, hij maakt een fout en is meteen alles wat slechts is zelve. Wees blij dat je hebt mogen genieten van een prachtige pot voetbal die deze spelers op de mat leggen, ik heb in ieder geval genoten.

5 maart 2013 om 22:45

Ik ook, tot ongeveer de 55ste minuut.

wacht ff hoezoe was dat geen rode kaart dan? toen Nigel de Jong dit deed bij Xabi zei iedereen dat het meer dan donkerrood was. Vgm was het gewoon terecht hoor.

5 maart 2013 om 22:46

Dan snap je er helemaal niks van. De Jong had Xabi recht voor zich, Nani zag Arbeloa niet. Jij moet helemaal niet meer op een voetbalforum komen joh.

5 maart 2013 om 22:49

Oke ik heb de beelden nogmaals bekeken en je hebt gelijk.

Het is een schande! Nani zag die hele speler niet en probeerde de bal uit de lucht te scheppen. Daardoor heeft Real gewonnen. United is zwaar bestolen. Ze zaten op rozen.

6 maart 2013 om 00:06

Zwaar bestolen? Kom op man

Na al die gemiste kansen.. en een cadeautje van Ramos... is de scheids de schuldige en is United bestolen?

Hou op...

Ik vraag me alleen 1 ding af.. Laten we die situatie zo stellen..

Pepe kijkt naar de bal ziet de speler niet aankomen.. en komt zo in raakt hem op de manier waarop Nani daar Arbeloa heeft geraakt..

Dan zou jij een van de mensen zijn die zouden spreken over een terechte rode kaart.. En een moordaanslag van Pepe.. Of niet? geef het gewoon eerlijk toe als het andersom was zou jij dit nooit roepen..

Ik snap daarnaast ook wel dat elke Barca supporter op dit forum na die 2 afgelopen wedstrijden tegen Real zwaar aan het hopen was dat Real er uit zou vliegen vandaag.. Maar helaas....

Jammer van die rode kaart.. heeft gewoon de wedstrijd verpest. En de scheids floot gewoon drama!!!

Belachelijke rode kaart die Real in het zadel helpt. Ik ben zienend kwaat. United was met normale scheidsrechtersgewoon doorgegaan. Uit ook al 2 rode kaarten voor real niet gegeven. Worden gewoon uit toernooi genaaid. Tot de rode kaart nauwelijks kansen voor Madrid.

6 maart 2013 om 00:57

Je bent zo kwaad dat je 'kwaat' typt. Maar ik ben het eens met je. Ik weet niet waarom de Uefa zo graag wil dat Real doorgaat, maar dit stinkt. Bayern sloopt Real wel, net als vorig jaar, alleen is Bayern dit jaar nog sterker.

Je ziet volgens mij toch echt nani natrappen daarom geeft die rood.scheids goed zijn huiswerk gedaan want nani komt altijd weg met zulke geniepige overtreding real terecht gewonnen

5 maart 2013 om 23:21

Wat is jou definitie van natrappen?

5 maart 2013 om 23:59

Mijn definitie is at je hem in de lucht ziet en ineens. Een trappende beweging maakt.. Hij wil hem raken duidelijk te zien

6 maart 2013 om 07:57

Dus geen Natrappen...

Prachtige goal Modric.
Toch moeten alle Madrilenen wel onthouden dat deze vreselijke scheidsrechter ze enorm heeft geholpen. Als Nani er was blijven staan hadden ze het waarschijnlijk nooit gehaald.
Was nou maar naar Specsavers gedaan meneer

Lopez heeft ons hier gered. Een flink aantal belangrijke reddingen. Varane ook een ijzersterke wedstrijd, zoals hij altijd speelt. Ramos speelde ook goed, tot het eigen doelpunt. Ronaldo viel tegen, maar alsnog beslist hij de wedstrijd. Overigens, het was een rode kaart. Niet zo gaan huilen, het was gewoon een domme actie van Nani.

5 maart 2013 om 22:50

Ach dat is appels met peren vergelijken. Die wedstrijd was de scheids gewoon te partijdig voor woorden maar nu was het 1 beslissing. Doet niet af dat Madrid gewoon verdiend gewonnen heeft in mijn ogen.

Scheids won van United, 1 ding, ik heb nu het echte Real Madrid gezien, deze ploeg is leuk maar maakt geen schijn van kans, laat ze tegen Dortmund of Bayern komen please

En weer is het voetbal de verliezer.........nu sta je met 10 tegen 11 en cleverly en carrick tegen modric, xabi alonso en kaka......... te triest dat zo'n man deze beslissing kan nemen en niemand er wat aan kan doen

doodziek

Wat grappig. Als Nigel de Jong zo inkomt dat hij Xabi Alonso bijna doodschopt is de wereld te klein, hoe kon dat geen rode kaart zijn?

Nu doet Nani hetzelfde en is er matchfixing en onrecht. Of je nou naar de bal of naar de speler kijkt, als je met zo met je been in komt heb je dikke kans om je tegenstander het ziekenhuis in te schoppen of erger, dus ik kan me best voorstellen dat dat rood is.

Verder opvallend dat je niemand hoort over de laffe opstelling van Ferguson. Rooney op de bank, massaal terugzakken. In Old Trafford, serieus? Man Utd is helemaal niet veel minder dan Madrid, waarom dat Anti-voetbal? Of is dat alleen lelijk als Milan het doet?

5 maart 2013 om 22:44

Kijk beide overtredingen even nog een keer na aub. Dit is misschien geel, Nani wil de bal aannemen, Nigel de Jong trapt Xabi Alonso moedwillig doormidden.

5 maart 2013 om 22:47

Het maakt helemaal niet uit wat je wil doen, het gaat om wat je in de praktijk doet. Als je zo inkomt, al wil je de bal spelen, heb je gewoon dikke kans je tegenstander ernstig letsel aan te brengen.

5 maart 2013 om 22:49

Het is hilarisch hoe alle turken hun mede turk willen verdedigen. Zoals de reactie hierboven, de intensie van beide spelers zijn totaal anders. Ik zou graag alle turken willen vragen om is op te houden met het beschermen van je eigen volk. Het sloeg helemaal nergens op, geel is op zijn plaats bij zo'n situatie. Voelde de wedstrijd totaal niet aan. Wilde even de ster spelen want hij liep de hele wedstrijd al met zijn borst vooruit.

Hilarisch.

5 maart 2013 om 22:56

Jij vindt Ewoud een typisch Turkse naam? Of vind je de persoon op mn schermafbeelding (overigens Clint Eastwood) er Turks uit zien? Ik ben namelijk helemaal geen Turk, maar grappig dat je dat uit mn reactie af kunt leiden. Ik ben ook geen fan van Real of van Manchester United. Ik heb gewoon een andere mening dan jij, dat kan toch?

Nogmaals, in mijn ogen maakt de intentie helemaal niet uit. Je kan als scheidsrechter sowieso nooit zeker weten wat voor intentie een speler heeft. Als je zo inkomt en je raakt de speler is het een overtreding waar de scheidsrechter geel of rood voor kan trekken. Rood is zwaar, maar ik snap wel waar het vandaan komt. Met een beetje pech trapt Nani zn tegenstander blijvend letsel aan.

6 maart 2013 om 00:25

Dit is precies mijn gedachte. Nani had moeten aanvoelen/inzien dat Arbeloa ook zou inkomen lopen, op de plek waar hij nodig achtte zijn been zo gevaarlijk te strekken. Dan moet je de consequenties ook accepteren als je elkaar raakt. Of je komt de volgende keer minder onbesuisd inlopen...

De Spaanse ploegen moesten weer duidelijk cadeautjes krijgen...
Rood belachelijk , was niet eens geel waard...
Ook nog een strafschop niet gegeven...

Zou me niets verbazen als bij Barcelona-milan. Barca ook een penal of rood voor Milan krijgt! Let op maar mijn woorden!

In godsnaam scheidsrechter, hoe kun je hier nou een een f*cking rode kaart voor geven? Wat een idioot. Hij wil gewoon die bal aannemen door de bal uit de lucht te plukken, hij ziet Arbeloa niet eens aankopen

De grootste wedstrijd van het seizoen tot nu toe wordt bepaald door zn incompetente debiel

Ik ben dan misschien niet zo objectief, maar je ziet toch duidelijk dat Nani nadat hij ziet dat (wie was het weer) eraan komt , dat hij een extra beweging maakt met z'n voet. Je kan daar rood voor geven.

Heerlijk dat Real door is, door een onterechte rode kaart voor United nog wel, dat maak je toch niet vaak mee.

Kantelpunt die kaart en de inbreng van Modric. Wat een speler, wat zet hij het naar z´n hand, wat een doelpunt. Magistraal gewoon.

Wat me wel opviel is dat Real met een man meer zo ontzettend veel kansen weggaf aan United. Als ze één van al die kansen hadden benut kon het gewoon nog gaan spoken hoor.

Gefeliciteerd Real fans, deze moet lekker smaken.

5 maart 2013 om 22:53

Dankjewel ben super trots en blij.

5 maart 2013 om 23:07

Als je een wedstrijd wint door een onterechte rode kaart moet dat lekker smaken?

Lijkt me vrij duidelijk, dan ben je geen liefhebber van het spelletje dan ben je succes-supporters.

Real had meer balbezit maar deed er niets mee, ze hebben geen fatsoenlijke kans gecreeerd mede door Ronaldo, die echt de slechte wedstrijd ooit speelde. Pas na de rode kaart kregen ze wat mogelijkheden en zelfs toen had United nog de beste kansen.

Lelijke overwinning van dat corrupte doping land.

Belachelijke rode kaart, Nani had enkel oog voor de bal en zag nooit de speler komen. Respect voor Manu en hun fans want ze hebben beiden gestreden. Real wordt hier weer lekker geholpen door de scheids en dan klagen dat ze de scheids tegen hebben hahahahaah

Ik had vantevoren geen voorkeur, maar vind die rode kaart te makkelijk gegeven... wedstrijd was daarna geen schim meer van die ervoor... heel sneu

PS: Op de rode kaart na floot de scheidsrechter een prima wedstrijd.

Die bal was veel te hoog om hem nog te halen, hij komt ook nog eens in met gestrekt been. Als het een normale competitie wedstrijd was dan had die ook gewoon rood getrokken, dus waarom nu niet? moeten de spelregels opeens veranderen dan ofzo?

het was op de eerste plaats nooit de intentie om Arbeloa te raken hij volgde duidelijk de bal en wilde hem aannemen, scheids oordeelt hier veel te streng geel had hier meer op zijn plaats geweest

Ik ben trots op de Turkse scheidsrechter. Hij heeft lef getoond en Nani terecht eruit gestuurd (uitleg: bovenlichaam van de tegenstander betasten met de noppen, om precies te zijn in de zij. On-be-suisd) . Ik snap daarom ook niet waarom die Engelsen constant aan het zeuren waren. SAF liet zich ook enorm kennen. De Turkse scheidsrechter Cakir nam gewoon terecht de hef in handen, de Engelsen moeten gewoon gehoorzamen. Klaar.

Real was veruit de beste, zowel thuis als uit. Het zegt wel wat over Saf, die zijn systeem omgooit en Kagawa en Rooney opoffert.

Uitgerekend Ronaldo maakt de beslissende, heerlijk. Hij is weer beslissend. Varane speelde goed, maar die puberale fout moet eruit. Het is daar niet de tijd om aan je wiskunde repititie van aankomend maandag te denken!

Modric deed het spel kantelen met zijn voetballend vermogen en overzicht, Kaka droeg zijn steentje bij.

Higuian krijgt apart de credits. Ik ben niet gecharmeerd van zijn kunnen, maar vandaag was hij constant aan het pressen en deed stinkend zijn best.

Leuk voetbalavondje, vanouds.

Gefeliciteerd Real-supporters

Ps: Precies nu zie je dat Nani hem vooraf ziet, hij ziet hem aankomen en daarna trapt hij hem. Youri merkte het op. Jan kijkt er expres overheen.

5 maart 2013 om 23:01

Real veruit de beste? United heeft meer echte kansen gecreëerd dan Real.

5 maart 2013 om 23:21

Onbesuisd? Hij wil de bal controleren en niets anders. Arbeloa loopt er als tweede met z'n arm tegen en gaat liggen kermen als een klein meisje.

5 maart 2013 om 23:42

De Turkse scheidsrechter Cakir nam gewoon terecht de hef in handen, de Engelsen moeten gewoon gehoorzamen. Klaar.

Jij stelt het wel heel simplistisch. Ik weet dat je trots bent op je Turkse scheidsrechter die een belangrijke wedstrijd mag fluiten. Heel leuk voor je maar hij maakt nu een cruciale fout.
Altijd dat overdreven trotse gedoe.

6 maart 2013 om 01:13

Jij denkt dat dit de 1e wedstrijd is dat Cuneyt Cakir op hoge niveau fluit ?

6 maart 2013 om 00:35

Altijd die domme turkse trots, het is misselijkmakend gewoon. Hij floot, tot de rode kaart, nog oke, daarna ontspoorde hij. Die man kan zn finale vergeten, gelukkig maar.

6 maart 2013 om 01:15

Vergeten ? Omdat jij dat zeg ? Haha , zoals ik hierboven al aangaf , Cuneyt Cakir is de beste scheidsrechter die Uefa tot zijn beschikking heeft , en zal hoedan ook een finale fuiten. Hij wordt warm gemaakt voor de wk van 2014

7 maart 2013 om 11:31

Bescheidenheid siert de mens!

Cakir floot een uitstekende wedstrijd, maar ik zou niet durven stellen dat hij de beste Uefa-scheidsrechter is.

6 maart 2013 om 14:23

Ik krijg de indruk dat je scheidsrechter beschermt omdat hij Turks is, maar dat hoeft helemaal niet. Ik als Real- en Man Utd sympathisant kan er mee leven dat Cakir rood gaf, want Nani kwam gewoon veel te wild in. Dom van hem, want je zag dat hij Arbeloa zag aankomen en toch nam hij bewust het risico om met een gestrekt been voor de bal te gaan. Hij had ook een kopduel kunnen aangaan, want zo groot is Arbeloa nou ook weer niet. En Fergie reageert altijd zo als hem onrecht is aangedaan.

Bovendien vond ik Real uit tot de rode kaart maar matig hoor. United hanteerde dezelfde tactiek als in Bernabeu en toen konden ze alsnog het spel maken. Op Old Trafford vond Real het gaatje niet meer. Modric heeft fantastisch ingevallen inderdaad. Toen hij erin kwam was er meteen meer creativiteit. De creativiteit die eigenlijk van de half-turk(als je toch de nadruk wilt leggen op de Turkse nationaliteit, mag hij ook niet achterblijven) Özil moest komen, maar die vond ik erg matig spelen.

Verdiende overwinning van Real Madrid.

61% balbezit zegt toch genoeg? Manu is slap, ze zeuren 100x om een kaart, om een penalty, om een handsbal terwijl je elke keer ziet dat het aangeschoten is (spelers lopen met de handen achter hun rug), typisch Man United gedrag.

5 maart 2013 om 22:44

En wanneer barca tegen real speelt en barca meer balbezit heeft, dan gaat het niet om balbezit?
Hou op, en ga slapen

5 maart 2013 om 22:50

Sorry Nasser, maar ik wil jou reactie graag omdraaien. Wanneer Chelsea en Milan verdedigend voetbal spelen wijst iedereen op het balbezit en walgt men van het anti-voetbal. Wanneer Manchester United het doet, en nota bene vedette Rooney op de bank zet om in eigen huis ultra defensief te spelen, heeft niemand het erover. Vind je dat niet vreemd?

5 maart 2013 om 23:17

ultra defensief? huh?

7 maart 2013 om 11:35

Als Barca de bal heeft, dan spreekt men over gezapig breien en niet meer over het echte Voetbal. Een strijd tussen mannen.

7 maart 2013 om 13:12

Manu speelde niet ultra-defensief. Je kan op de counter spelen, of je kan op zn cchelsea ultra-ultra-defensief spelen met 1 man op het middenveld en de rest in eigen 16 meter. Dus er is een verschil tussen counter en ultra-def voetbal.
Manu had het betere van het spel tot de scheids kwam...

5 maart 2013 om 22:47

Het maakt mij niet uit of Man U of Real door was gegaan.

Vind alleen nogal dom dat je komt met "61% balbezit zegt toch genoeg?", want dat was ten eerste totaal niet het wedstrijdbeeld van voor de rode kaart en ten tweede is dat percentage enorm opgelopen toen Man U met tien man kwam te staan....

Daarnaast is Ramos 3 keer goed weggekomen met een duw/uitgestoken arm etc. dus wat dat betreft klopt het eigenlijk ook niet wat je zegt.

Maar het is me wel duidelijk wat jouw voorkeur was ^^

5 maart 2013 om 22:54

Wat Ewoud zegt, goed punt.

Trouwens als je wilt fluiten voor Ramos zijn uitgestoken arm.... laat me niet lachen. Dan fluit je de wedstrijd compleet kapot.

Maar je hebt gelijk het percentage zegt uiteindelijk weinig. Het einde was ongelooflijk spannend.

5 maart 2013 om 22:58

Hoezo... hij hield met zijn arm voor zover ik kon zien Wellbeck gewoon vol tegen. Kun je het hebben over kapot fluiten, maar datzelfde kan van de rode kaart voor Nani gezegd worden.

Ach verder geef ik er niet zoveel om, vond het alleen tijd om eens op zo'n subjectieve post te reageren. :D

United mag trots zijn. Ze waren beter dan een Real dat meer kwaliteit heeft. Iedereen werkte voor elkaar, en Real toont weer eens aan hoe tactisch zwak ze zijn als ploeg. Ronaldo heeft ook aangetoond absoluut niet compleet te zijn. Goed is wat anders dan compleet. Van Persie is tactisch sowieso 3 klasses beter dan hij, die heeft prima gespeeld vandaag, maar mocht wel een keer scoren. Verder complimenten aan Rafael, hij was super vandaag, op dat ene moment na. Maar wat wil je na een onterechte rode kaart, het was toch wel dom van Nani om zo in te komen. Hopelijk loot Real Bayern weer, dat wordt een superwedstrijd.

Verder: Giggs, wat een fenomeen op zijn 40e.

6 maart 2013 om 00:39

Ronaldo speelde niet goed .. vandaag!!
Van Persie zie je sowieso nooit schitteren in grote wedstrijden. Vandaag niet en gisteren ook niet.

Hoeveel wedstrijden hebben we van hem wel niet gezien ondertussen ... mijn god!
En dan nog zijn er mensen die hem daadwerkelijk tot de top van de wereld rekenen.
Voor de media is hij een beetje de "ideale schoonzoon" achtige type. Kan niets fout doen en als hij zijn hiel al licht ... is het al schitterend!!!?

Meest overschatte Ned. voetballer momenteel.

Alweer en ja ik zeg het!
Alweer een wedstrijd in het voordeel Besloten voor real madrid
En zij maar zeuren van 'altijd scheids tegen'

Elke persoon dat normaal kan denken en kijken Ziet dat nani de realspeler Niet zag aankomen
Hoe in godsnaam kan je voor zo'n overtreding rood geven
Wat verdiende Manu de winst, wat verdienden ze het zeg!

@awinashr, men moet jou niet serieus nemen, laat jezelf nachecken door een psycholoog. Je bent niet 100, nee dat is te hoog, je bent niet 20 als je zegt dat dat 100% rood was. Doe je real-bril is uit en ga is kijken alsof je een forensische patholoog bent.

Eindstand beslist door de scheidsrechter. United had hiervoor grip over de wedstrijd. Tot de rode kaart viel voor Nani. Totaal onnodig, had het met geel kunnen bestraffen dmv gevaarlijk spel. Denk toch dat zijn beslissing beinvloed werd door zijn assistenten. Je zag dat hij lang nadacht om zijn beslissing.

Wel heel jammer dat zo'n grote wedstrijd beslist word door een scheidsrechterlijke dwaling. Zou wel willen horen waarom hij zo'n cruciale beslissing nam.

Bij Real wisten ze ook dat Utd genaaid werd. Ze durfden hun overwinning niet uitbundig te vieren.

Van persie weer niet gezien in de top wedstrijden zoals we gewent zijn Het kan gewoon geen toeval meer zijn

Ik kan me de WK finale nog herinneren toen er maanden lang werd nagepraat over dat Nigel rood had moeten krijgen. Ik vind dat je daar best rood voor mag geven, misschien zag hij hem wel niet maar hij komt toch wel gevaarlijk in. Het was inderdaad het kantel moment van de wedstrijd. Over 2 wedstrijden vind ik Real toch de verdiende winnaar. Ze hadden vandaag moeite met de verdediging maar ik vond ze niet slecht spelen.

Wordt het misschien dan toch nog een top seizoen!

Ik kan niet zeggen dat ik niet blij ben. Maar deze overwinning voelt toch raar man. Het was een Nigel de Jong actie (min of meer), maar de rode kaart was echt zwaar. Meesten waren geshockeerd omdat de scheids normaliter geen rood geeft voor dat. Hij wist volgensmij ook dat het te zwaar was, want daarna maakte Rafael opzettelijk hands in het strafschopgebied, maar hij floot niet (hij zag het wel). Maargoed,

Nu over Varane gesproken. Hij was echt goed in 1 vs 1 situaties, maar vandaag was hij echt matig in het verdedigen van corners. Vidic was hem 3x te slim (1x paal, 1x redding van Lopez en 1x wereld redding van Lopez).

Utd is fysiek gewoon sterker dan wij. Je ziet dat ze in de BPL uitkomen.

Kaka goed ingevallen.. Evenals Modric.

Mourinho: We didn't deserved to win. The best team lost.

Nogmaals, sorry Mutd fans.

Hala Madrid.. up to the quarterfinals!

Edit: op skysports vinden ze het wel terecht?! Apart, aangezien ze liever hadden dat Utd door zou gaan.

5 maart 2013 om 22:46

Respect voor jouw reactie, sommigen hier zitten echt te trollen, maar dat zijn geen echte fans zoals jij.

5 maart 2013 om 22:47

Varane was vandaag inderdaad niet zo goed maar het zou toch bijna onmenselijk zijn als hij na zo weinig wedstrijden al elke keer zo goed zou zijn.

Kaka en Modric inderdaad goed ingevallen. Had liever gezien dat één van beide al vanaf de basis startte omdat ik Di Maria niet echt een big game player vindt en Modric en Kaka vooral zijn dat veel meer.

5 maart 2013 om 22:51

100% met jou eens, perfect verwoord. Modric!!!

Wel chapeau van Mourinho, die gaf zojuist toe "the best team lost" en zei dat het onterecht was. Netjes

5 maart 2013 om 22:48

Mourinho is een stuk betere winnaar dan verliezer, dat moet ik hem nageven,

''zeer zwaar strafte'' kom op voetbalzone , was 100 procent terechte rood.. ...

5 maart 2013 om 22:47

Kom op zeg. Bergkamp nam op deze manier een bal aan, en daar wordt nu een standbeeld van gemaakt! Je ziet dat Nani gewoon probeert om de bal te controleren.

5 maart 2013 om 23:10

Ja precies. Als zo'n bal op die manier wordt aangenomen staan er 80.000 man te klappen en praten we er morgen nog over. Nu loopt daar die Arbeloa zelf zo onbezonnen en onnozel in en krijgt Nani de kaart.. Vreemd dit allemaal man...

De 1-0 was buitenspel en die rode kaart zeer twijfelachtig. Verder nog een hoop handsballen gemist. Dramatische arbitrage die het duel beslist heeft. Overigens was de arbitrage een stuk beter dan die zogenaamde wereldspeler van Persie. Weer niks in een topwedstrijd he Robin?

Real dik verdient door zeker over twee wedstrijden maar ook vandaag waren ze weer de sterkste.
United dacht met verdedigen er mee weg te komen in hun thuiswedstrijd.
Real groeit met de week en the special one gaat de tiende ophalen voor real .
De kaart beinvloed de wedstijd wel maar is niet de reden van de goals die madrid maakt.
In de eerste wedstrijd pikt united uit een dood spelmoment zijn goaltje stiekem mee en nu davcht het door een eigen goal veilig te zijn.

Real heeft sinds maanden maar 1 doel meer en dat is die cup met die grote oren en ik denk dat ze hem gaan winnen ook.
Heel knap gedaan om zo united in eigen huis te domineren.

5 maart 2013 om 22:45

United controleerde gewoon de hele wedstrijd (ja, dat kan perfect zonder het merendeel van het balbezit). Real kwam er gewoon niet aan te pas, op die 10min na die rode kaart na.

Wees nu maar gewoon blij met het resultaat, maar kom geen onzin verkopen.

5 maart 2013 om 22:48

Man Utd fans hebben echt totaal geen kijk op het spelletje dat blijkt maar weer. Man Utd domineerde tien hele minuten nadat Real Madrid de 1-2 maakte. Wel grappig dat al die Man Utd spelers en de coach zich zo misdragen. Ze hebben altijd de hulp van de arbitrage mee en nu een keer niet (al is de 1-0 buitenspel en slaat Rafael met de hand de bal van de lijn).

5 maart 2013 om 22:50

Grapjas het was Madrid die het spel maakte.

5 maart 2013 om 22:54

Madrid maakte het spel. Maar het spel maken betekent toch niet beter zijn? United stak overal bovenuit behalve in balbezit. En laten ze dat balbezit nou aan Real 'cadeau' gegeven hebben door ze het spel te laten maken.

5 maart 2013 om 22:55

Controleerde was misschien beter dan 'domineerde'. Had dat ondertussen al veranderd. Maar zeggen dat Real hier iets verdiende voor die rode kaart is werkelijk belachelijk. United had hier gemakkelijk doorgegaan zonder die blunder.

5 maart 2013 om 22:55

@laliga1

Gast, controleren is wat anders dan balbezit hebben.

5 maart 2013 om 22:56

Ik ben voor geen van beide dus mij maakt het geen zak uit.
Real groeit met de week United liep 70 minuten lang achteruit en liet het initiatief aan real.
Dat heet geen controleren dat heet angst.
Modric en kaka vielen geweldig in en zorgden ervoor dat ze geweldige goals maakten.
Pas toen united met 1-2 achter stond gooiden ze de schroom van zich af.

5 maart 2013 om 22:57

De rode kaart zorgde ervoor dat ze geweldige goals maakten

5 maart 2013 om 22:58

Het spel maken en kansen krijgen is totaal niet hetzelfde. Barcelona maakt tegen Madrid ook altijd het spel en Real won de afgelopen 2x volledig terecht. De bal een beetje rondpassen is iets heel anders dan beter zijn.

5 maart 2013 om 23:06

Angst? Gewoon een tactiek. En een goeie zelfs vanavond, ook gewoon perfect uitgevoerd, want Real voetbalde letterlijk niks bijeen. Helemaal niks. United was de enige die kansen bij elkaar creëerde met haar 'angst'. Welbeck had gewoon twee keer een leeg doel om in te schieten maar trapte jammer genoeg twee keer op Lopez.

Mensen die nog altijd niet beseffen dat verdedigen ook een aspect is van voetbal. Bizar.

5 maart 2013 om 23:13

Zo laf spelen en niet een eruit willen komen noem ik niet echt controleren.

5 maart 2013 om 23:14

Wat is dat toch met Arsenal en al die spanjaarden die zich zo lopen op te winden over balbezit man...

Al heb je 90% balbezit als je er niets mee doet heb je er geen zak aan. United verdedigde prima maar wordt verneukt op 1 moment in de wedstrijd.
Nani neemt de bal op precies dezelfde manier aan als Bergkamp tegen Argentinië in '98....

United creeerde de beste mogelijkheden. Vidic, Carrick, van Persie en Rooney. Kansen die Madrid niet creeerde.

5 maart 2013 om 23:31

Jij hebt gewoon echt 100% gelijk. Alleen in het eerste deel van de erste helft in Madrid had United moeite met Madrid. Verder heeft United Real gewoon tactisch afgetroeft. Zelfs ik als Chelsea fan en United hater zie dat.

6 maart 2013 om 00:31

Mensen die nog altijd niet beseffen dat een keeper ook een aspect is van voetbal, bizar.

Een tacktiek is het inderdaad, maar zeggen dat je dan geen angst hebt, ook dat is bizar!

kansen, ja kansen ze hadden inderdaad ook meer? Maar de opengoal was welbeck was toch gewoon een corner? Alleen van persie creerde af en toe is iets.

6 maart 2013 om 23:42

deze zal wel verwijderd worden maar toch :
Als jij een scheet laat krijg je dan ook al een groen randje?

Als ik vind dat real terecht door is over twee wedstrijden en jij vind dat manu verdedigend weliswaar de wedstrijd controleerde is het inderdaad terecht dat jouw alle credits toekomen.
Jammer dat ik geen groene randjes uit kan delen.

Eigenlijk gewoon een schande dit. Dit soort fouten van scheidsrechters heffen elkaar over de seizoenen wel altijd op, maar het is gewoon enorm zuur dat het in zo'n wedstrijd moet gebeuren.

Maar goed, ik ben eigenlijk nog wel trots op United na deze wedstrijd. Deden het werkelijk perfect tot die rode kaart en hadden de wedstrijd helemaal onder controle. En zelfs met 10 man waren ze nog grotendeels beter dan Real, die toch een enorm matige indruk lieten vanavond.

5 maart 2013 om 23:32

Idd, ik sluit me voor 100 bij je woorden aan. Ik heb ook een zin van berusting over me heen. United was vandaag gewoon goed. We hebben nou eenmaal niet de individuele en creatieve kwaliteiten van Real (ronaldo, Ozil, Di Maria, Kaka en Modric). En dan op zo'n manier spelen is gewoon goed. Bewijst maar eens weer de kwaliteiten van Ferguson en de rest van de staf.

Ik ben echt op iedereen trots vandaag maar wil er toch een aantal uithalen. Nani verweidt ik helemaal niets. Hij speelde goed en er kwam super veel dreiging uit hem. Rafael had Ronaldo 88 van de 90 minuten onder controle en dan nog Giggs. Geen woorden voor die man ongelofelijk. Ik zag hem in de 86e minuut nog een sprint trekken van 50 meter. Heerlijk

Aangezien je volgens mij Vlaming bent vraag ik me af op welke zender je gekeken hebt. Ik werd helemaal gek namelijk van de nos!!

Zeer jammer van het mislopen van de treble maar ben zeer trots op het team en alles wat United is. Denk dat ik niet kan bedenken dat ik zo'n sfeer op OT heb gezien

Btw

Denk je ook niet dat we hier sterker dan ooit uitkomen, dit kan toch niet anders zijn dat we de double pakken.

5 maart 2013 om 23:46

Klopt. United heeft gewoon aangetoond nog mee te kunnen met de beste. Ze hebben Real gewoon taktisch afgetroefd. Doet toch wat hopen voor de toekomst, zeker aangezien dit nog een jong team is.

Nu gewoon alles op de titel en de FA Cup zetten. Kan het zeker nog een prachtig seizoen worden. Dit weekend alweer tegen Chelsea en dit zo snel mogelijk vergeten. Hopelijk zal dit mentaal niet te hard aankomen en niet het verkeerde effect hebben.

In België is het een commerciële zender die het uitzendt (2be). Commentaar was redelijk (zit meestal wel goed bij ons) maar de studio-analyse trok werkelijk op geen bal. Analysten van de avond waren Bob Peeters en Aad De Mos. Vooral die laatste zei echt het ene belachelijke na het andere.

Edit: Had je edit nog niet gezien trouwens
Zie mijn tweede paragraaf dus. Ik weet niet wat het effect zal zijn, maar Ferguson heeft wel een geschiedenis van dergelijke tegenslagen als een motivatie voor de toekomst te gebruiken. Dus ik heb er ergens wel goeie hoop in.

Wel gewoon jammer voor Ferguson zelf, die nu toch al een paar keer -in mijn ogen- onverdiend een kans op de CL is ontlopen. Twee van die keren trouwens ook gewoon tegen Mourinho. Net als toen ligt het deelnemersveld eigenlijk vrij open dit seizoen, met een ogenschijnlijk minder Barcelona en een Real dat al weg was geweest had United hier doorgegaan. Dit was misschien de ideale kans om nog eens een CL te pakken

6 maart 2013 om 00:33

Ook jou wil ik exact dezelfde vraag stellen die ik hierboven aan andere Manu-fans vroeg.

Vind jij dat (en nu komt het):
Nani de speler niet ziet?
In mijn ogen is de situatie namelijk zo dat Nani kijkt voordat hij naar de 'bal' / Arbeloa toe loopt. Ziet Arbeloa in komen lopen. Met een klein beetje voetbal kennis uit de 'f-jes' weet je dat ook de tegenstander naar de bal toe komt lopen. Ondanks de vele ervaring en voetbalkennis kan Nani dus niet inschatten dat niet alleen hij, maar ook de tegenstander in komt lopen.
Komt vervolgens met ongecontroleerde, gestrekte been op borst/hoofd hoogte inlopen en men vind het niet de intentie hebben de speler te raken! Ik vind het een mooi verhaal.

Sinds wanneer kan Nani dit soort situaties niet meer inschatten/aanvoelen? Complete kul als je het mij vraagt en daarom ook een terechte rode kaart. Ik zou hem zelf niet meteen geven, dacht persoonlijk eerst ook dat het geel was. Maar met bovenstaande argumentatie en het geen de scheids ziet, kan ik de rode kaart heel goed begrijpen.
Mijn reactie is deels gekopieerd van mijn reactie hierboven, daar niet van, maar ik ben gewoon zeer benieuwd hoe je tegen de zaken aankijkt na deze reactie. Ik vind namelijk dat het grote deel van de reactie's of van elkaar of van de NOS gekopieerd zijn. Zag net op Sky bijvoorbeeld (toch weer een Engelse zender), dat ze de rode kaart terecht vonden. Ik weet niet of ze dan een bepaalde 'antipathie' hebben jegens Manu bij Sky, maar ik ging even af op het land en een objectief beeld.

6 maart 2013 om 00:44

Ik ben er vrij zeker van dat Nani hem niet ziet. En zeker niet merkt dat hij zo snel afkomt. Als hij hem al zag aankomen, dan zal hij zeker gedacht hebben nog meer dan tijd genoeg te hebben om de bal te controleren.

Trouwens, Arbeloa zelf heeft aan Mourinho gezegd dat hij denkt dat Nani hem niet heeft gezien.

Verder is in gans Engeland maar één iemand die de kaart terecht vond. En dat was de krankzinnige Roy Keane met een wraakgevoel naar United toe. Dat zou ik dus niet direct als argument gebruiken.

Uiteindelijk heeft iedereen dit gewoon gezien. Enkel wat Real fans blijken nog te geloven dat dit terecht was, maar heel wat Real-supporters zijn ook gewoon eerlijk en grootmoedig genoeg om toe te geven dat dit zwaar onterecht was.

6 maart 2013 om 01:00

Ik heb het niet over Real fans of Roy Keane. Ik heb het over Sky Sports. Naar mijn weet zit Roy Keane nog steeds bij Itv. Ik ben geen Real-fan, dus daarmee hoef je me in principe ook niet te associëren.

Ik heb het over de argumentatie zoals ik je die hierboven heb gegeven. Die vecht je niet aan. Je gaat weer vanuit de aanname te werk dat Nani hem niet zag. Maar al hetgeen wat ik hierboven typ, zou je toch moeten wakker schudden over het al dan niet zien van de tegenstander. Of over het al dan niet in kunnen schatten van het inlopen van je tegenstander. In elk geval is Nani hier de schuldige. Al noem je het verkeerde inschatting/timing. Dan nog is het onbesuist, te hoog, gestrekt en daarom kan rood worden verklaard.

Kortom zo simpel als jij het voordoet is het niet.

Het voetbal heeft gewonnen.. Madrid 3 x gescoord, mooie voorzet Nani en fc porto - Madrid een droomfinale..

Wat een belachelijke rode kaart. Ik zie heel veel mensen zeggen je hoeft niet zo hoog te komen met je been. Neemt hij deze bal aan, wat de intentie was, is het een geweldige aanname, nu is het opeens terecht rood. Hij zag arbeloa niet eens komen omdat hij naar de bal keek. Als we elke botsing gaan bestraffen met rood, ben je nog wel even bezig. Het gaat in deze gewoon om de intentie en dat was niet de man maar de bal dus is geel voor gevaarlijk spel op zijn plaats. Als het opzettelijk op de man was geweest had het meer dan terecht rood geweest, maar dat was dit niet. Kortom scheids beslist deze wedstrijd. Tijd voor een video ref? In elke sport kan het behalve in voetbal.... fossielen.

Haha, cry me a river. Rode kaart is meer dan terecht. Hoog been, heel hoog en heel gestrekt en dat hij de intentie heeft om de bal te spelen maakt het niet beter, dat maakt namelijk duidelijk dat hij helemaal geen acht slaat op Arbeloa. Klaar, gewoon een rode kaart.

5 maart 2013 om 22:49

Haha, maar hoe objectief ben jij eigenlijk ??

Alsjeblieft zeg hoe moet de scheids zien dat Nani naar de bal keek? zijn been was veel te hoog! iedereen roept wel scheids scheids scheids het zijn ook maar mensen!

Moraal van de wedstrijd; Mourinho spaart Manu door na de rode kaart Pepe in te brengen en op de verdediging te spelen. Door deze wissel blijkt dat hij manu en Fergie in warm hart toedraagt.

Mourinho is echt briljant. Hij wilde voorkomen dat Real met elf man Manu zou gaan vernederen. Geniale sportiviteit.

Mooi dat Ferdinand nog vlak voor het gezicht van Cakir ging staan klappen. Benieuwd wat er bij dat mannetje om ging. Belachelijke beslissing uiteraard.

Manchester United is bestolen van deze overwinning. Wat een schande.

Wanneer je opzet zou kunnen zien in de actie van Nani, dan zeg ik ja....rood is op zn plaats.
Maar hele Nani had niet eens de speler van Real gezien en dacht 'vrij' de bal te kunnen aannemen, die nog best moeilijk was om te kunnen controleren.

Geen opzet, wel een overtreding en als je het dan al wilt bestraffen dan kan het nooit mer zijn, gezien de omstandigheden, dan geel.

Cakir heeft gewoon Real Madrid net dat kleine beetje extra voordeel gegeven, dat men nodig had Manchester eronder te kunnen krijgen. Jammer.

Nare smaak in de mond van deze wedstrijd, waarin het me verder om het even was wie uiteindelijk zou winnen. Ben namelijk van geen van beide fan.

Je mag het een intikker noemen maar hij staat er toch maar weer... En dan veel zeggen dat hij niet belangrijk is in grootte wedstrijden

Maar weer eens het bewijs dat van persie een overschatte sropsleutel is die nooit iets presteert tijdens grote wedstrijden (en nee reading is geen grote wedstrijd)

Wat een overdreven reacties hier moet Man Utd maar niet zo laf voetballen thuis eigen schuld dikke bult. Er was maar een ploeg dat wou voetballen en terecht dat ze verder gaan Hala Madrid op naar de CL.

Modric viel zeer goed in. Hield de bal goed bij zich en had goede passes in huis. Zijn doelpunt was schitterend.
Tot de 1-0 speelde Varane een foutloze wedstrijd, maar het eigen doelpunt van Ramos is toch wel deels aan Varane te wijten. Zo'n bal moet je natuurlijk gewoon uitspelen.
De ommekeer in de wedstrijd kwam nadat Nani rood kreeg van de scheidsrechter. Het leek zwaar bestraft. Vervolgens domineerde Real Madrid de wedstrijd en liep het uit naar een voorsprong.
Over twee wedstrijden gezien is Real Madrid denk ik de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de volgende ronde.

Heerlijk dit geen een Engelse club door, krijg je als je alles leeg roofd overal, echt geen medelijden mee. Nooit laten ze jeugd doorstromen bij die Engelsen nee lekker arrogant , over spelers kopen.

United speelt geen voetbal , af en toe een countertje dan verdien je het gewoon niet.
Van Persie 2 wedstrijden onzichtbaar.

5 maart 2013 om 22:47

Gelukkig is Real zo'n geweldige opleidingsclub!

5 maart 2013 om 23:24

Vier spelers van Man United op het veld waren zelf opgeleid. Goed bezig sswaa.

En ja hoor de scheidsrechter mag een leuke voetbalavond voor miljoenen mensen vergallen. Wat zijn het vaak toch enge ventjes. Real was denk ik sowieso wel beter maar toch.

Manchester die mist trouwens echt een goede spelverdeler op het middenveld.

Gefeliciteerde mede Madridistas!

Diego Lopez voor mij motm, wat keepte hij geweldig met zijn katachtige reddingen. Even terug komen op de rode kaart die vond ik terecht, heel gevaarlijk spel. Iedereen schreeuwde moord en brand na de overtreding van Nigel de Jong deze vond ik van dezelfde categorie.

Volgende keer graag Modric in de basis, die moet altijd spelen wat een doelpunt.

Nu eerst een lekker biertje en genieten van de overwinning!

Hij trekt niks aan..was gewoon een terechte rode kaart!

Als dat niet zo was had Nani grof gereageerd maar hij wist zijn fout.

5 maart 2013 om 23:01

Nani was verbijsterd... Logisch want het was een belachelijke beslissing. Hij kan wel heel idioot gaan reageren maar wat schiet hij ermee op als de scheidsrechter net de meest idiote actie van de avond heeft gemaakt?

De Rode kaart is terecht (je zou het eventueel als zwaar bestraft kunnen omschrijven maar licht rood is ook rood dan kun je niet zeggen ik geef donker geel)

Wat ik wel weer moet toegeven is dat de scheidsrechter bij beslissende twijfel momenten in het voordeel van de koninklijke floot maar dan nog blijf ik erbij dat Manchester United gewoon niet scherp genoeg was of fit genoeg hoe je het ook omschrijft om door te gaan. Madrid was achterin kwetsbaar en dat zag je bijna bij elk moment dat United naar voren voetbalde.

United te verdedigend ingesteld met weinig wil (is wat anders dan kunnen) om na de 1-0 ook op zoek te gaan naar meer. Denk dat United dacht van 1-0 oooh dat redden we wel en dan krijg je zo'n moment van rood en dan ja op dit niveau nekt dat elk team.

Tot de 55e minuut was er niks aan de hand bij United.
Arbiter fluit goed, totdat hij rood trekt voor Nani. echt ongelooflijk.

Maar United had na de 1-2 nog wel genoeg kansen er 3-2 van te maken, maar ze waren slordig in de afwerking.

Wel een mooi gebaar van Ronaldo na zijn doelpunt. Respect!

Qua kansen had united gewoon door moeten gaan we verdedigden 2 wedstrijden uitstekend maar hebben teveel kansen gemist om het gedrag van de scheids ongedaan te maken. Nani had ogen alleen op bal en varane en Ramos kregen geen rood in Madrid

5 maart 2013 om 23:03

Scheidsrechters waren in beide wedstrijden United niet goed gezind inderdaad... ik gun het Madrid en Mourinho maar het is gewoon niet terecht en met enorm veel geluk dat ze door zijn. Madrid heeft amper kansen en United is gevaarlijk via de counter maar dan staat United 10 minuten met 10 man en scoort Madrid 2x.... Normaal houd ik niet van op scheidsrechters klagen (en wint United alsnog zelfs na idiote beslissingen) maar nu is er niet gewonnen en ben ik toch behoorlijk gefrustreerd door die scheidsrechter.

Is het zo moeilijk om de scheidsrechter te bedanken. Real heeft gewoon verdiend gewonnen.

Dank je scheids dat je ons geholpen heb. Hopelijk word volgende week Fc Barcelona uitgeschakeld. Kan me iemand zeggen of er word geloot voor de kwartfinales of weten ze da nu al?

Ook nog mensen die de scheidsrechters beslissing verdedigen, alsjeblieft zeg.. Is toch duidelijk dat Nani alleen oog voor de bal heeft. In de close-up kun je duidelijk zien dat Nani de speler niet eens zag en hij keek pas toen hij de speler raakte. Belachelijke rode kaart en uiteindelijk zeer beslissend. Real Madrid kan hier natuurlijk niks aan doen, maar het is toch wel zuur dat je als United op zo'n manier wordt uitgeschakeld.. Er zit wel een luchtje aan, maar goed. Prachtig om te zien hoe Ferguson boos kan worden!

Bij de rode kaart stond het 1-0 en als je dan met een man minder komt te spelen dan zorg je dat je niet binnen 10 minuten 2 tegengoals krijgt. Graaf je dan in ofzo. Makkelijk om nu weer excuus van rode kaart te gebruiken. Manchester speelde het gewoon dom uit.

Wow wat een laf United.. En dan nog klagen over de arbitrage.. Dit was gewoon een rode kaart. Helaas Madrid gewonnen maar zeker verdiend.

United had de wedstrijd zwaar onder controle. In de eerste helft was Real nergens. Ja ze hadden balbezit, maar dat tot 20 a 30 meter.

2e helft met de goal en tot de rode kaart had je het gevoel dat United dit nooit zou weggeven.

Totdat die kaart kwam ja.
Die onterechte rode kaart.
Scheids volkomen verkeerd gezien.
Eigenlijk een schande op dit niveau.

Daarna maakte Real makkelijk 2 goals.

United had zelfs met 10 man nog het overwicht en had er zo nog 3 kunnen scoren.

Jammer, zeer jammer!

Giggs Legende, speelde een beresterke partij en hij had de kwalificatie wel verdiend voor zijn jubileum maar mocht niet zijn. Manu is een ploeg die echt respect verdient in tegenstelling tot sommige andere arrogante clubs...

Je kunt die kaart gewoon geven. Ik vind het zwaar gestraft maar niet onterecht.
Toen de Jong dit deed schreeuwde de wereld moord en brand

5 maart 2013 om 22:49

De jong speelt vaak bewust op de man, nani gaat puur voor de bal.

5 maart 2013 om 22:51

Hij heeft m gezien. De Jong ging overigens ook voor de bal. Die van Jong was weliswaar zwaarder maar deze was ook fout. Ik had overigens geel gegeven.

5 maart 2013 om 22:56

Tuurlijk jongen hij heeft em gezien, hij kijkt alleen maar naar de bal, geen seconden kijkt hij naar arbeloa..

5 maart 2013 om 22:53

Nani was met zijn lichaam weggedraaid van Arbeloa terwijl De Jong Xabi Alonso zeker zag komen want hij stond naar hem gedraaid. Ik vind dat de scheids vanavond deze situatie beter had moeten aanvoelen en geel als straf was terecht geweest voor Nani.

5 maart 2013 om 22:55

Ze zijn inderdaad niet 1 op 1 vergelijkbaar maar de overtreding an sich is dat wel. De intentie om de bal te spelen was er zeker, echter wordt bij beide de gezondheid van de tegenstander in gevaar gebracht. Dus rood kan gegeven worden.

5 maart 2013 om 23:27

De gezondheid? De Jong trapte een borstkas doormidden. Nani controleert een bal in de lucht met z'n tip en Arbeloa loopt er met z'n arm tegen.

tja, eigenlijk hadden beide teams verdiend om door te gaan en nu was dat Real Madrid. Jammer, erg jammer. De rode kaart voor Nani was Fataal voor ons, Nu moest Rafael in zijn eentje verdedigen tegen Ronaldo. Gefeliciteerd Real! op naar volgende week!

Wat krijg ik toch een hekel aan Spaanse clubs. Het word Real en Barca altijd in de return gegeven. Deze arbiter waar ik de naam niet niet van kan en wil schrijven gaf vorig jaar Chelsea rood en een penal tegen voor Barca. Alles word eraan gedaan om de Spaanse clubs tegen te werken. Jammer dat dit zo gaat , Man Utd had dit makkelijk kunnen winnen voor de rode kaart. Gefeliciteerd top arbiter , gefeliciteerd Madrid fans.

Schhhhandalig dit zeg gvd man, nani kijkt totaal niet naar arbeloa hooguit geel was het. De hele wedstrijd was zwaar verziekt na die rode kaart. Echt schandalig manchester had hier door moeten gaan.

De eerste helft was echt tam.

Maar in de tweede helft brak de he los, echt genieten.
Die Modric speelde me toch heerlijk, geweldige bewegingen en een heerlijke goal.
Ook Diego Lopéz keepte echt een wereldpartij.

Terechte rode kaart; Nani trapte Arbeloa a la de jong, zwaar gevaarlijk.

Ook de overwinning was terecht. Real was in alles beter.

Maar de grote winnaar was de neutrale kijker; ik heb voor mij de wedstrijd van het jaar (tot nu toe) gezien.

Gewoon terechte rode kaart , exit ‪ Manchester !

VZ waarom staat er (onterechte) rode kaart. Nani komt met gestrekt been in.
Op laatste moment ziet Nani Arbeloa nog, dus je kan je been nog inhouden.

5 maart 2013 om 22:50

Omdat het onterecht is en jij er duidelijk geen kijk op hebt.

5 maart 2013 om 22:51

Dat doet ie ook als je goed kijkt, te laat, dat wel, maar er is geen enkele intentie de tegenstander te raken (want die zag ie niet eens toen hij met zijn been omhoog ging), dus dat kan never nooit rood zijn.

Absoluut eerlijke wedstrijd met een fanstastische scheidsrechter, die ook niet kan worden beschuldigd van aannemen van smeergeld.

De Uefa is zonder twijfel fan van Robin van Persie dat is nu toch wel duidelijk. Van Persie's zijn wedstrijden in de CL tegen een spaanse topper zijn altijd op een respectabele en eerlijke manier gefloten.

Die scheids heeft een greep gedaan naar in een invloedrijke positie binnen de Uefa of Fifa.

Het hoofdkantoor van de Uefa/fifa in Spanje zullen vermoedelijk miljoenen in valuta binnenstromen.

Viva Uefa.

Ongelooflijk dat 34% nog nee invult bij de poll.

5 maart 2013 om 22:52

Jouw waarheid is niet de waarheid van iedereen!

5 maart 2013 om 22:53

ongelofelijk dat je nog 2 goals weggeeft zo makkelijk door constant terug te lopen. Totaal onnodig, zelf met 10 man!

5 maart 2013 om 23:06

Met 11 man waren er geen/amper kansen. 10 minuten met 10 man en dan 2 goals tegen maar daarna weer beter. Had de scheidsrechter de juiste keuze gemaakt, want verder floot hij gewoon goed, dan was Manchester United nu gewoon door.

Als je zo als een gek erin komt als Nani kom op zeg dan weet je dat je het risico loopt om rood te pakken.

Als dat geen rood is dan weet ik echt niet wanneer je rood moet geven, een karate trap midden op de borst van de tegenstander is gewoon donker rood hoor, misschien niet zo bedoelt van Nani maar daar kan de scheid niks mee, het was onbesuisd e gevaarlijk punt uit. maar hoe dan ook Real verdiend gewonnen, Man U kwam tot de 70ste minuut niet aan de bak.

Er was gewoon niets aan de hand voor United. Ze controleerde de wedstrijd en zelfs met 10 man waren ze beter! Daar kan United echt trots op zijn! Met een betere scheids en iets meer geluk gaan we gewoon door. Voetbal kan soms zuur zijn...

Het verschil in de karate trap met die van N.d Jong is dat deze van de Achterkant er zelf in liep dus geen rode kaart.
Anders mag je dus de bal niet meer uit de lucht halen met de voet op schouder hoogte.
Wedstrijd verpest door de scheids...het is dus niet bewust.

Real fans die denken dat ze goed gespeeld hebben..pfff wat een lachertje zeg.. de laatste tijd waren jullie in vorm maar kom op zeg...jullie hadden voor die kaart helemaal nergens recht op !

Waarom vreet ik mij hier zo over ? ja omdat ik mee betaal aan de tv-rechten dus ook in-direct aan het salaris van die waardelose scheids. Hij heeft hier laten zien hoe slecht hij is, op een cruciaal moment de wedstrijd Verpest. Jammer dat dit mag en kan op dit niveau, zou verboden moeten zijn !

Welkom in de Primera Division mensen, oh nee Champions League. Als Real en Barcelona het niet op eigen kracht redden worden ze altijd geholpen in Spanje.

Rode kaart was onterecht, toch blij dat Real door is. Man U speelde niet des Man U, een beetje laf maar dat mag. Real maakte het spel en is terecht door.
Cr7....baas, weer beslissend ondanks dat ie niet goed voetbalde.
Hala Madrid.

Echt lullig! Kwa wedstrijdbeeld was het als voorheen in Madrid!
Toch had United de betere / beste kansen voor de rode kaart, daar zou je United wel aan kunnen verwijten.
Maar deze wedstrijd is beslist door die vuile pisvlek van een scheids die situatie niet eens inziet!
Je ziet duidelijk dat Nani volledig geconcentreerd is op de bal, ziet zijn tegenstander dus niet aankomen.
& dat in zo'n wedstrijd, bedankt scheids, met je matchfixing tafarelen!

Madrilenen, gefeliciteerd met deze overwinning, & de scheids natuurlijk ...

Ik genoot van de wedstrijd tot en met de rode kaart van Nani. Het was een evenwichtige wedstrijd met Real als beter spelend team eerlijk gezegd, maar de rode kaart haalde het tempo bij Man Utd eruit. Erg jammer.

Verder goaltje Ronaldo, daar hoopte ik ook op. De respect die hij weer toont aan United, kippenvel!

Zonder natuurlijk dat de scheidsrechter de wedstrijd heeft. Toch heeft Manchester nog genoeg kansen gehad, maar weten ze niet te scoren. Het had nog mogelijk geweest, maar dan moet die 2-2 er wel invallen.

De scheidsrechter heeft imo zijn laatste wedstrijd gefloten in Europa dit seizoen. Toch is hij niet de enige schuldige van vandaag. United mag ook de hand in eigen boezem steken.

6 maart 2013 om 00:36

Dat zou ik nog niet te snel roepen. Ik zie hem nog wel fluiten (en de finale acht ik nog steeds reëel). De Uefa beslist namelijk niet uit de volksmond, maar Elite-scheidsrechters met Collina aan het hoofd geven de scheids uiteindelijk een cijfer. Dat zal er toe doen, niet wat men bij de NOS of op VZ vind. In mijn ogen ook een terechte rode kaart overigens, maar dat doet er even niet toe.

Real Madrid speelde matig. Maar na de rode kaart van Nani speelde ze het wel gewoon uitstekend uit, ook al was het natuurlijk geen rode kaart. Maar dit geluk heeft Real Madrid dit seizoen (dat zijn voortekenen) net als Chelsea dat vorig seizoen had.

Jammer voor Manchester United die na de rode kaart ook nog geweldige kansen kreeg. Kopbal van Vidic, Van Persie, Rooney, Nog een kopbal. Voor mij was er maar 1 winnaar als het 11 vs 11 was gebleven maar het heeft niet zo mogen zijn.

Bizarre beslissing. In tijden waarin we inmiddels weten dat een groot deel van de wedstrijden waar we naar kijken gefixed zijn, moet je hier toch vraagtekens bij zetten. Grote kans dat er in illegale gokcircuits veel is ingezet op een rode kaart voor United in de tweede helft. De scheids ziet het gewoon helemaal, staat er goed bij en heeft tijd om na te denken. Niks verrast mij meer...

Wat een ongelooflijke idioot die Nani, hij verneukt de wedstrijd gewoon in zn eentje voor united.. Haha, ik snap echt totaal niet hoe mensen kunnen zeggen dat dit geen terecht rood is. Iedere blinde kan toch zien dat nani zn been nog doortrapt nadat hij zijn been tegen arbeloa zet.
Wel erg jammer, ik had erg graag gezien dat united door was gegaan.

5 maart 2013 om 23:18

Jij hebt duidelijk nooit zelf gevoetbald.

" Na (onterecht) rood voor Nani kantelde de wedstrijd "

Op wat lijkt dit? Dat Voetbalzone geen Real-fan was wisten wij al langer dan vandaag maar zo een opmerking.. Cakir is een proffesioneel en hij weet wat hij doet.. sommige geven rood sommige niet.

Real Madrid verdiende ook een penalty maar die werd niet gegeven..

De trots van Turkije Cuneyt Cakir!!! Hij floot een fantastische wedstrijd en liet zich niet intimideren door de Manchester United supporters en ook niet door die twee Indische baronnen achter Casillas.

Want onze trots, onze Cakir, is van alles gewend in Istanboel. Zoveel derbies in kolkende stadions is hij wel gewend. Hij floot fantastisch en haf terecht een rode kaart aan Nani die de lever van Arbeloa, notabene de sterspeler van Real, uit zijn lijf probeerde te trappen.

Helaas hebben wij de trots van Nederland niet gezien. Lachwekkend hoe de commentator ieder actie van Van Persie fantastisch vond. Terwijl van Persie geen pepernoot raakte vandaag. Ik walg van dit soort nationalistisch gedoe van die commentatoren.

En Ferguson, de man die verantwoordelijk is voor de hoge kauwgom prijzen, mag kauwen wat hij wilt op die biljoenste stukje kauwgom uit zijn cariere. Dit was een zuivere rode kaart. En eindelijk een scheidsrechter die niet in het voordeel fluit van Manchester United en zich liet intimideren door Old Trafford.

Cuneyt Cakir is The Special One vanavond en voor altijd! Dit is goed voor het Turkse voetbal!

5 maart 2013 om 22:52

*kuck* je praat over nationalistisch gedoe *kuuch*

5 maart 2013 om 22:55

Idd... Zelfde als dat ik zou zeggen "Is Cakir gelinked aan Gala? Dan snap ik waar die club het geld vandaan krijgt :D "

En "arbeloa, de sterspeler van Real" haha.

5 maart 2013 om 22:54

Grapjas. Turkse voetbal wordt alleen maar meer verdacht.

Nationalistisch gedoe? Je gaat wel erg ver vriend. Denk dat je chauvinistisch bedoelt. Daarbij. Pot, Ketel.

5 maart 2013 om 22:55

Gelukkig ben jij niet chauvinistisch... ook niet realistisch overigens!

6 maart 2013 om 14:32

Ik ben gestopt met lezen toen er stond dat Arbeloa notabene de sterspeler van Real is.

Ik wil echt nooit meer over partijdige scheidsrechters ten nadele van Real horen en dat Utd scheidsrechters omkoopt. Het verpestte de hele wedstrijd, of het anders anders uit had gepakt laat ik in het midden.

Rotwedstrijd. United was zo veel beter. Die Mourinho is toch maar afgebluft door Ferguson. Enige punt waarin Real beter was, was dat ze meer balbezit hadden. Dat is niet zo gek als zij het spel moeten maken. Maar in de rest stak United er overal bovenuit. Ze hadden grotere kansen en ook veel meer kansen, ze hadden alle grote spelers van Real Madrid in hun zak, stonden achterin heel goed (real had géén kans) ga zo maar verder.

Maar dan moet zo'n scheids een mooie wedstrijd verpesten. De Nederlandse scheidsrechters zijn er Niks bij. Nani wilt de bal aannemen, ziet die Arbeloa niet eens. En ja hoor, na die rode kaart, komt Real. Maar United was zelfs nog beter, met 10 man tegen een wereldploeg!

Die Mourinho mag nooit, maar dan ook nooit meer zeiken op scheidsrechters.

Van Persie goed, Giggs held, Vidic en Ferdinand erg goed. Ronaldo, Ozil, Varane erg zwak. Higuain vond ik nog wel aardig, vooral in de tweede helft. Die Diego Lopez was ook uitstekend!

Een ding kun je wel al stellen. Real wint de Cl.

Porto tegen Deportivo , scheidsrechterlijke beslissingen in voordeel van Mourinho en ze winnen de Cl.
Inter tegen Barcelona ook beslist door scheidsrechterlijke fouten.
En nu dit... En deze slaat echt alles. Ik was al aan het twijfelen of hij überhaupt geel ging geven, want Nani wilde gewoon de bal uit de lucht plukken en plots verschijnt daar Arbeloa op volle snelheid. En dan verbaast hij iedereen door doodleuk rood te geven.

Als je voor zoiets zwak al rood geeft had je United evengoed 4 strafschoppen kunnen geven. Bij 2 van de 4 momenten was er misschien heel weinig aan de hand met die handsbal, maar als je rood trekt voor dat, dan moet je ook gewoon strafschop geven. En Ramos maakte overigens wel gewoon 2 overtredingen in het strafschopgebied hoor. De eerste op Rafeal. Ramos keek niet eens naar de bal en de 2de was echt gewoon een strafschop op Welbeck.

Mijn respect wel voor United. Alle grote kansen waren eigenlijk voor United en Real was eigenlijk helemaal nergens. Zo zie je maar dat Real het spel echt niet kan maken. United verdedigde goed met name Rafeal, heeft mij wel verrast die jongen. Had niet alleen Ronaldo in zijn eentje in zijn broekzak, maar in aanvallend opzicht was hij ook zeker aanwezig.

Neen, United heeft me in zeker opzicht echt verrast vandaag, zelfs na de rode kaart, nog meer kansen bij elkaar spelen dan Real, ze hadden het wel verdiend.

Van Persie toch wel een geweldenaar die gozer.

5 maart 2013 om 23:05

Welke geluk kende hij precies tegen Barca?

De rode kaart voor zijn ploeg? Het onterecht affluiten van Diego Milito terwijl die 1 op 1 af ging op Valdes? Of bedoel je het afkeuren van de volleybal-assist van Toure op Krkic?

Of lul je gewoon anderen na met je geluk-gelul?

6 maart 2013 om 00:20

Vorig jaar had Real ook geluk tegen Bayern, maar toch won Bayern. Bovendien is Bayern dit jaar nog sterker, dus ik zie hun de CL winnen, of in ieder geval van Real winnen.

Positieve wat me opviel was het respect dat Ronaldo liet zien tegenover United en dat hij het van de supporters ook terug kreeg.

Verder maak ik er geen woorden aan vuil want het was gewoon onterecht die rode kaart want hij geeft voor een grovere overtreding van Arbeloa gewoon geel.

Meeste respect heb ik voor Gigs die echt nog steeds een topper is.

La Décima, here we come.

Mooie overwinning, ookal hebben we een beetje geluk gehad met die rode kaart. Modric overduidelijk de beste op het veld.

ihala Madrid!

Was gewoon een terechte rode kaart, precies hetzelfde als met Nigel de Jong.

5 maart 2013 om 23:20

Gare vergelijking, de Jong zag de speler 100% zeker aankomen, en deed geen enkele poging om zich in te houden. Daar krijg hij ook geel voor, wat wel rood had kunnen zijn.

Schandalig natuurlijk van de scheids. Zonder die rode kaart, was real zo goed als kansloos. Diego lopez red real een paar keer en misschien had capello toentertijd wel gelijk,dat diego lopez niet minder is dan casillas.

Verder was varane zwak vandaag. Laat al zien dat je in spanje nauwelijks getest wordt als verdediger.

Tja, de scheidsrechter heeft de wedstrijd (in mijn ogen) helaas kapot gefloten. Natuurlijk kun je voor die overtreding van Nani de rode kaart geven, hij kan het namelijk uitleggen als gevaarlijk/ernstig gemeen spel, maar als hij de wedstrijd ook maar een beetje had aangevoeld en ook de intentie van Nani meeneemt in zijn beslissing, dan moet hij hier gewoon geel voor geven. Daarnaast vind ik ook dat United in blessuretijd eigenlijk ook wel een strafschop verdiende(ook dit was discutabel).
Maar buiten dat de scheidsrechter een grote stempel op het duel heeft gedrukt, moet United ook even goed in de spiegel kijken, ook met 10 man hebben ze toch nog een aantal gigantische mogelijkheden gehad, en als zij die gewoon benut hadden, waren zij gewoon door geweest.

Oh man oh man echt schandalig dit!
Arbeloa komt notabene in de 1e helft ermee weg met geel terwijl hij met zijn gezicht naar de tegenstander staat. Werkelijk waar niemand op deze aardbol zag er een rode kaart in, behalve deze B scheidsrechter.

Zo jammer dat dit soort zaken het voetbal kapot maken. Duidelijk een zaak voor de Compliance afdeling van de uefa dit. Maar ach de Uefa, dat is zelf zo'n corrupte bende...

Zoals we al zeiden : Waardelose scheidsrechter , zet dat maar op je CV . Van Persie weer gefaald, wat die heeft gedaan ik weet het niet, zit niets in van een vechtertje , het is een lammetje in de wei. Waarom Rooney tegenwoordig zolang op de bank moet zitten ik weet het niet... Najah met zoveel geluk om door te gaan moet R.madrid wel voor de titel gaan

5 maart 2013 om 22:58

Gefaald? Heb jij die wedstrijd wel gezien? Hij speelde als aanspeelpunt. Alle ballen op hem. Dat heeft hij goed ingevuld. Raakte maar zelden de bal kwijt, en de ballen die hij gaf zorgden allemaal voor dreiging. Hij heeft, als ik het me goed herinner, geen 100% kans gehad. Het waren allemaal halve kansen. Daar kun je hem niet op beoordelen.

6 maart 2013 om 10:15

Ik vraag mij af wat jij graag ziet als je met 10 man speelt. Werklust en Van Persie het IQ van een pinda gaat een keeper aflopen jagen. Doordat hij dit meerdere keren doet kan Real lekker opbouwen met het top middenveld. Ik heb mij geërgerd, geen kansen zeg je haha, ik heb ze niet onthouden maar ik heb er twee op mijn netvlies die er in hadden gemoeten ! Voordat men met 10 man speelde was hij misschien ook leuk aan de bal maar had hij ook op verschillende momenten dodelijk balverlies, dat zelfs tot bijna 2 keer toe tot een goal leidt. Deze jongen heeft nooit gewerkt , hij is gewoon nog arroganter dan C.ronaldo die rent ten minste nog mee.

Real uiteindelijk de betere over 180 minuten, dus ze zijn terecht door. Maar nu moeten jullie die beker pakken ook!

Hala Madrid.

Yes!!! Door naar de volgende ronde vooral! Diego Lopez vond ik echt uitzonderlijk keepen, die keepte echt de wedstrijd van zijn leven. Ook viel goed in Modric, ik wist wel dat hij het een keer zou laten zien...hij kan het niet zomaar kwijt zijn en precies vandaag in een belangrijke wedstrijd laat hij zich zien. Hopelijk zien we hem vaker zoals vandaag.

Ik ben echt dolgelukkig dat Real door is naar de volgende ronde! wat een topweek in één week twee keer winnen van Barcelona en dan ook nog eens op Old Trafford in 3,4 minuten 2x scoren en daarmee United uitschakelen.

Mijn week kan wederom niet stuk!

Trots op het spel van United. Giggs was eerste helft fantastisch en Cleverly ook erg sterk. We hadden dit jaar de CL kunnen winnen maar niet meer door de ref.

5 maart 2013 om 22:58

United kan echt enorm trots zijn. We zijn zelfs met 10 man nog beter geweest dan Real. Dat zo'n scheids het dan verpest is gewoon echt enorm pech. Als United hier door was gegaan hadden ze de Cl gewonnen. Giggs is een legende en Nani speelde ook zeer sterk net zoals Welbeck!

5 maart 2013 om 23:10

Tsja volgend jaar beter, Man United was met 10 man zeker dapper. En ik geloofde er nog in dat het 3-2 zou worden. Als Man Utd doordrukt is het echt een team waar je tegen gaat shaken.

Haha en Mourinho geeft het ook toe. The best team lost zei die!

Zoals Mourinho zei: the best team lost....zegt genoeg. Scheidsrechter heeft het beslist

5 maart 2013 om 23:03

en jij snapt niet waarom hij dat zo zegt?

Ik was voor united, maar die kaart is gewoon terecht.
Als arbeloa niet springt,is hij zijnhoofd kwijt. Levensgevaarlijk.

De beelden van nos geven mij het idee dat nani toch wel zag dat er iemand aankwam.

Afijn, eeuwig zonde dat united niet doorgaat.

Ik verwachte een gele kaart, wegens het met noppen raken van het speler ongeacht dat hij hem niet gezien heeft, maar rood is wel wat zwaar gestraft idd. Jammer maar niks aan te doen.

Real was sterker dan united het is voor united makkelijker eruit komen en kans te krijgen als real met meeste spelers op helft van tegenstander staat. Maar had gehoopt op 11 tegen 11.

Goal van modric was toch wel een mooie ongeacht wat er gebeurd is.

Mensen die Real uitschelden of gaan haten slaat nergens op aangezien dit natuurlijk niet door Real geeist is.

Mensen die de scheids van omkoping beschuldigen, omdat het een turk is gaat nergens over natuurlijk.
Maakt een fout, maar omdat zijn afkomst turks is dit te roepen is wel behoorlijk fout dus elke italiaanse scheids is bij voorbaat al omgekocht ook? Ook kuipers maakte een gruwelijke fout toen met milan vs barca volgens mij? Ook omgekocht?

Jammer had gehoopt op een verder spannend duel, maar ondanks alles vind ik de commentaren van barca fans het grappigst als het op de scheids aankomt aangezien zij ook goede ervaringen hebben met fouten van scheidsrechters beduidend meer dan dit.

Jan van Halst lijkt een beetje aangeslagen, is die bang dat Real hem wint? Youri praat gewoon goed man. Gewoon eerlijk en bekritiseert de keuzes van Saf. Toffe opmerkingen.

6 maart 2013 om 14:37

Lol, van Halst. Die man moeten ze per direct van de televisie verbannen. Zelfs met zijn heilige computertje bij zich presteert hij het om onzin te verkondigen. Ik denk dat van Halst een keertje stage liep bij Real en ook naar kleedkamer 2 gezet is.

En dat ze nog Mourinho durven te bekritiseren omdat hij een keertje objectief is op Tv... En Youri lijkt in alles op zijn vader. Armen over elkaar, hard praten om indruk te maken. Vind ik wel leuk.

Real speelde de hele wedstrijd met 10 man

Waarom praat niemand over dat Ferguson Rooney op de bank laat beginnen?

5 maart 2013 om 23:09

Omdat de belachelijke beslissing van de scheidsrechter hoofdrol heeft opgeëist.

Real door naar de kwartfinales!

Deze wedstrijd verdiende in mijn ogen niet echt een winnaar. Als je de statistieken bekijkt lijkt het dat Real beter was, maar Manchester was in mijn ogen zeker niet slechter dan Real, zeker niet voor dat United met 10 man verder moest. Ronaldo was de eerste helft gewoon slecht te noemen. Maar na de 1-0 van United, toen Real meer begon aan te vallen, kreeg hij meer vrijheid en dat zag je meteen. Paar goede schoten en acties en uiteindelijk zijn doelpunt, ook al was het een intikkertje. Real bleef na de 1-1 druk zetten en vond de voorsprong. Ondanks dat ze met 10 man waren, bleef United kansen creëren en met onder andere Vidic en Rooney zijn ze gevaarlijk gekomen.

Scheidsrechter heeft een paar foutieve beslissingen genomen, zoals de rode kaart. Nani kwam zeker hard in, maar het leek alsof hij Arbeloa niet eens zag. Geel was in mijn ogen wel terecht geweest. Verder had United een penalty kunnen krijgen met Young (?) en Real na hands van Rafael.

Man van de wedstrijd: Zonder twijfel Lopez! Katachtige reflexen en belangrijke reddingen.

Bah veel betere team niet door. Onverdiend gewonnen door Real. Denk volgens ronde eruit. Angsthazen zijn 't toch ook zeg!!

6 maart 2013 om 00:00

Als je het mij vraagt is iemand hier nog een beetje gefrustreerd

6 maart 2013 om 03:41

Wacht nog even tot wanneer Barcelona eruit wordt geknikkerd , dan is het feest.

6 maart 2013 om 09:42

Totaal niet. Waarom? Kampioen worden we toch wel. Nergens voor nodig. Ik hou gewoon van mooi voetbal. Ik bekeek het neutraal. Zelfs jou heldje mou zei dat de beste team verloren heeft. Wou je zeggen dat Real niet angstig speelde? Samen met de scheids hebben zij de wedstrijd verpest. Mee eens of niet het is zo.

7 maart 2013 om 11:49

Ik kan mij best voorstellen dat jij de zon niet meer in het water kan zien schijnen. Jouw team is duidelijk aan het aftakelen en ik ben daar wel blij om. Breien, breien en nog eens breien, ik verafschuw dat. Ik houd van voetbal, echt voetbal en daarom ben ik wel blij met de overwinning van Real Madrid. Echt 'real' en echt voetbal.

Het tijdperk van Barca ligt gelukkig achter ons.

180 minuten verdedigen van United , en maar 10 minuutjes in 2 wedstrijden spelen wat United deed en dan verontwaardigd zijn dat je eruit ligt.

5 maart 2013 om 22:59

10000% met je eens.
Ik snap de verontwaardiging ook totaal niet.real heeft gewoon verdient de volgende ronde gehaald.

Opvallend dat mensen het geen rood vonden. Mag ik een momentje aanhalen waar Pepe ook voor de bal gaat en Alves niet eens raakt, maar wel direct rood krijgt?

Ronaldo wel slecht vandaag, zelfs een op een wilde hij er niet in bij De Gea. Wel mooi zijn doelpunt meegepakt. Had in het verleden veel kritiek op Modric, maar wat speelde ie lekker zeg. Ook Varane op dat ene momentje na bij de 1-0 ook heel goed gespeeld.

United had misschien nog wel een penalty verdiend aan het einde toen bij Ramos, maar al die andere keren echt niet hoor. Telkens zat de arm strak tegen het lichaam. Was ook nog een momentje dat heel snel voorbij ging maar dat Kaka een op een ging met De Gea maar aan zijn shirt werd getrokken. Was ook rood geweest eigenlijk. Heb de herhaling niet goed gezien maar volgens mij haalde Rafael ook een bal van de lijn met zijn arm.

5 maart 2013 om 23:01

Wat heeft een Overtreding van pepe op alves hier nou mee te maken? lekker foceren weer...

5 maart 2013 om 23:04

Omdat het een vergelijkbare situatie is, fergie.

5 maart 2013 om 23:03

Hou op man. Bergkamp nam op deze manier een keer een bal aan bij Arsenal en daar maken ze nu een standbeeld van. Nani probeert hier de bal aan te nemen, en Arbaloa gaat er tussen staan. Dan kan je eventueel geel geven, maar rood is buiten alle proporties.

5 maart 2013 om 23:12

Geen idee waar je het over hebt maar als je al zegt dat Pepe Dani Alves niet eens raakt was het natuurlijk een onterechte rode kaart... evenals deze.

Mag je als speler niet eens meer proberen een bal uit de lucht te vangen zonder rood ? Sjezus, wat een dramatische beslissing. Op het hoogste niveau zo'n blunder maken waardoor de wedstrijd een compleet andere wending krijgt, hoe krijgen ze het toch weer voor elkaar.
Nani wil de bal opvangen + ziet Arbeloa niet + het was zijn allereerste wedstrijdovertreding (ik snap best dat als je iemand echt doormidden hakt dat je dan rood verdient maar jullie begrijpen mijn punt vast wel). Desondanks was het gevaarlijk wat hij deed. Daarom zou ik niet raar hebben opgekeken als hij geel kreeg. Maar rood? Ongelooflijk dit...ik heb er echt de pest in, ik ben geen United-fan maar het voelt gewoon als onrecht.

Inderdaad. Echt triest dat mensen zeggen dat de scheids omgekocht is omdat hij een Turk is.

Ik vind het echt raar dat alle man u fans de acties van de spelers aan moedigen. (klappen in de scheids zijn gezicht)br Een soort gelijk incident bij Chelsea werd uitvergroot en veroordeeld.br

Ik riep het al na de eerste wedstrijd en dit bevestigt het wederom: Real gaat de cl winnen.

Vandaag is gebleken dat hij het geluk van de kampioen heeft.

En aan die losers die lopen te janken over het arbitrale geluk: Wanneer is een club cl-kampioen geworden zonder geluk?

Ik zou eerder zeggen dat dat geluk een ware kampioen tekent!

Ow en die rode kaart vond ik persoonlijk niet terecht, maar volgens mij heeft hij gwn volgens de regels gehandeld, want Webb gaf toendertijd achteraf aan dat hij de Jong rood had moeten geven, dus dan is dit ook gewoon rood.
Persoonlijk vind ik dat zulke overtredingen nooit rood mogen zijn omdat er geen enkele kwade intentie in zit.

7 maart 2013 om 12:05

Is 'hands' pas 'hands' als het de intentie van de speler was om hands te maken?
Is het pas een strafschop als een speler de intentie had om de tegenstander onderuit te halen?
Is het pas een 'elleboog' als men bewust iemand een hoek geeft?
Waarom zou Nani de intentie moeten hebben gehad om de tegenstander te raken om vervolgens ook te kunnen worden bestraft?
Onzin, hij kwam met zijn voet veel te hoog in en de scheidsrechter heeft dan de plicht om te beoordelen of dit rood-waardig is. En in mijn ogen was dit het geval. Dus een terechte beslissing van deze goede scheidsrechter.

Rauw avond voor het voetbal dit wat mij betreft... Zeer zure uitslag. Ik kan erg slecht tegen onrechtvaardigheid, maar dat lijkt me een redelijke open deur, vanavond werd ik op mijn wenken bediend wat betreft mijn ergernis...
Die rode kaart slaat werkelijk helemaal nergens op, direct na de overtreding zei ik al; hij heeft hem niet zien aankomen, het is niet eens een gele kaart! Toen ik tot mijn grote verbazing ineens rood zag..?! Uit de herhaling bleek vervolgens ook exact wat ik al direct zag, waarom ziet die man dat dan niet, daar let je toch op?
ik wil er verder geen woorden meer aan vuil maken, Real verdiend deze overwinning niet, ze stonden aan de rand van uitschakeling maar tegen deze baas in het blauw valt niet te vechten. Een blunder van de aller ergste soort, vreselijk dat dit vpersie en de zijnen moet overkomen in zo'n wedstrijd...

6 maart 2013 om 00:41

Heb jij ooit gevoetbald? Weet je niet als voetballer zijnde dat spelers naar de bal toe komen rennen, in plaats van van de bal af? Weet Nani niet dat Arbeloa komt inlopen? Kijkt Nani niet voordat hij naar de bal toe rent naar Arbeloa? Strekt Nani zijn been niet? Is zijn been niet te hoog? Komt hij niet onbesuisd in? Doet het er dan nog toe, dat men denkt dat hij hem niet ziet?

Ik kan op alle vragen met 'ja' antwoorden, behalve de eerste.
Wat ik wel zeker weet is dat Nani dit gewoon had moeten weten. Als je de confrontatie zo opzoekt wetende dat je tegenspeler ook naar de bal toe trekt en je komt zo in, dan verdien je ook de rode kaart als je elkaar raakt. En achteraf niet komen lullen dat je je opponent niet zag. Dat is dan kul!

6 maart 2013 om 10:26

Ja hoor, nog steeds trouwens, best op een respectabel niveau en jij?
Wat je zegt slaat nergens op, maar dat zullen de meeste wel met mij eens zijn. Als je het spel kan inschatten zie je dat Nani niets anders wil doen dan de bal uit de lucht plukken, hij verwacht zijn tegenstander absoluut niet zo dichtbij, anders had hij wellicht anders doen besluiten. Hoe je het ook wend of keert het blijft een ongelukkige botsing, dat heeft iedereen kunnen zien en als je dat niet kunt of wil zien mankeert er toch iets aan je. Botsingen komen voor, het is en blijft een contactsport, maar hier zit geen opzet bij. Als je er geel voor geeft kon ik er nog inkomen, maar rood...? Dat wil zeggen met opzet de intentie hebben de tegenstander te blesseren en daar is hier absoluut geen sprake van.
Op het moment dat hij keek was het al te laat, zijn actie was al lang ingezet en zijn voet gaat ook voor de bal. Hij keek ook hoogstwaarschijnlijk om te zien wie er vrij stond om zijn actie te vervolgen.
Als je nu nog steeds overtuigd bent van die rode kaart, raad ik je aan te stoppen met het volgen van voetbal. Hier wil ik het dan ook bij laten.

6 maart 2013 om 12:00

Ik ga het niet te lang maken. Ik heb mijn zegje gedaan. Persoonlijk vind ik dat de rode kaart wel te verklaren is. Met het bovenstaande gegeven. Hoeven het niet eens te zijn, maar ben niet van plan met voetbal te stoppen!

Nee, momenteel niet. Ben herstellende van een Voorste kruisband operatie. Maar anders ben ik zeker nog aan het voetballen!

Mourinho is weer slim om te zeggen dat het beste team verloren heeft, hij meent er toch niets van

5 maart 2013 om 23:02

Dat zijn sportieve groeten van Mourino. Jij bent de eerste die hier begrip voor moet hebben.

5 maart 2013 om 23:06

Joh, echt? Natuurlijk doet hij dit om sympathie te krijgen. Maakt verder ook niet uit.

6 maart 2013 om 14:39

Tuurlijk wel, die solliciteert openlijk om op Fergies stoel te zitten wanneer die ermee ophoudt.

Man of the match: Diego Lopez.
Scheidsrechter was best fout bezig. Voor belangrijke wedstrijden als deze misschien toch maar scheidsrechters gebruiken uit de 5 toplanden.
Dramapot. Slecht voetbal. Alles.

Ik vond United gewoon heer en meester tot rode kaart. Balbezit real maar geen uitgespeelde kansen.

5 maart 2013 om 23:01

heer en meester?? ze hebben een lucky goal mee gekregen en 70 minuten lang achteruit gelopen in eigen huis.......
Mij maakt het niet uit wie er verder gaat maar wel realistisch blijven zou ik zeggen

Real verdienen winnaar over2 wedstrijden en terecht door. Nu maar hopen dat ze de 10 e. CL winnen!

We moeten het niet over die rode kaart hebben natuurlijk was die niet terecht. maar united heeft het gewoon aan zichzelf te wijten vind ik. ze wouden niet voetballen en beperkten zich op tegenhouden, toen ze eenmaal begonnen te voetballen zag je dat ze real pijn konden doen.

Waar de verontwaardiging voor de rode kaart vandaan komt vind ik raadselachtig. Ongeacht of er de intentie is om de tegenstander te raken en ongeacht of hij Arbeloa gezien heeft of niet dit is gewoon een meer dan terechte rode kaart. Nani neemt de beslissing om zo voor de bal te gaan en raakt in zijn poging tot aannemen zijn tegenstander met de noppen naar voren op de borstkas. Zeer gevaarlijk spel en daar staat één straf op; een rode kaart.

Real werd overrompeld omdat bepaalde spelers totaal hun niveau niet haalden. Vooral Coentrao heeft mij echt doen schrikken. Vorig seizoen nog heel erg sterk maar vanavond echt verreweg de slechtste speler op het veld bij Madrid. Ook Xabi Alonso wist zijn niveau bij lange na niet aan te tikken.

Zuur voor Manchester United dat ze er uitvliegen na een redelijk goede wedstrijd van hun kant. Na die rode kaart word je natuurlijk tweemaal op uiterst efficiënte wijze te grazen genomen door Madrid. Ronaldo anticipeert opnieuw verschrikkelijk goed bij die tweede goal maar de gelijkmaker was een ware beauty. De voorbereidende actie van Modric getuigt van absolute wereldklasse en het is dan ook verbazingwekkend te noemen dat zo'n jongen meer op de bank zit dan dat hij minuten maakt (althans zo voelt het).

Had het beide teams gegund maar ben enkel blij een leuke wedstrijd gezien te hebben. Het enige waar Real moed uit kan putten na deze matige wedstrijd is dat ze hem winnen en kampioenen winnen ook de slechte wedstrijden .

5 maart 2013 om 23:03

Zuiver rood. Echt geen twijfel over mogelijk. Die Turk heeft ballen dat hij die kaart ook geeft. Dat belachelijke wangedrag van Man Utd is ook topclub onwaardig. Ajax werd op veel ergere wijze uit Europa gegooid vorig jaar en die hebben zich ook niet zo misdragen.

5 maart 2013 om 23:31

Zo voor de bal gaan??? Zo'n controle wordt honderd keer per wedstrijd gemaakt. Hij heeft de pech dat Arbeloa in z'n rug komt aangelopen. Als je al geen ballen in de lucht mag controleren...

5 maart 2013 om 23:34

Je mag het risico nemen. Als je je tegenstander vervolgens raakt ben je de pineut, en terecht. Zeer gevaarlijk spel en dus rood. Intentie moet de scheidsrechter zeker bij dit soort acties totaal buiten zijn beoordeling houden. Prima beslissing van de Turkse arbiter.

5 maart 2013 om 23:37

Been te hoog bij een tackle= rood
Been te hoog bij een controle=geel.

Groot verschil.

6 maart 2013 om 09:42

Als je de herhaling kijkt zie je dat nani wel degelijk ziet dat arbeloa eraan komt, probleem is dat nani zn eigen kwaliteiten nogal overschat.

Ondanks dat ik voor Chelsea ben en United haat is dit een schande. United is echt bestolen want Nani zag Arbeloa niet eens aankomen. Real was eigenlijk de hele wedstrijd tot de rode kaart besluiteloos en United had de betere kansen. Pas na de inbreng van Modric werd Real dreigend. Modric speelde echt fantastisch want hij durfde in tegenstelling tot de rest wel combinerend de diepte te zoeken waar de rest van Real daarvoor alleen maar alles breed speelde. Eigenlijk heel slecht van Real dat het daarna met elf tegen tien gaat verdedigen en nog een paar gigantische kansen tegenkrijgt. De wissel Pepe voor Ozil mag daar geen excuus voor zijn. Ondanks dat ik blij ben met het resultaat moet ook ik toegeven dat United over twee wedstrijden de beter was.

5 maart 2013 om 23:06

United heeft dus 2 wedstrijden verdedigd... Ik weet echt niet wat voor wedstrijd jij hebt gekeken.

5 maart 2013 om 23:16

Dat doet er niet toe, United had in Madrid de betere kansen en had dat vandaag ook tot dierode kaart. United had Real gewoon precies waar het hebben wou, het zakte in en Real had daar gewoon geen antwoord op waar het zelf een paar keer heel gevaarlijk werd.

5 maart 2013 om 23:21

Man United heeft 2 wedstrijden uitstekend verdedigd en Real Madrid vast gezet en meer kansen gehad en gecreëerd dat is ook een vorm van voetbal. niet alleen balbezit.

Tactisch zat het bij Manchester United zo veel beter dan Real dus in die zin heeft United zeker beter gespeeld.

In eerste instantie dacht ik het rood was maar naar net nog even naar de herhaling gekeken te hebben moet ik toch mijn mening bijstellen dat het dus geen rode kaart was maar wellicht zag hij het gebeuren vanuit een andere hoek en daardoor tot deze beslissing kwam ? Dit heeft natuurlijk wel een grote invloed geweest op het verdere verloop van de wedstrijd.

United heeft natuurlijk genoeg kansen gehad om die bal tegen de touwen te jagen. Al had die keeper van Madrid een hoop goede reddingen, ik begreep dat hij net terug kwam van een lange blessure en dan zo´n wedstrijd keepen is toch top voor zo´n man. Maar ik kan me de woede van de United supporters om die rode kaar begrijpen alleen dit is iets wat elke club wel een keer meemaaakt hoe klote het ook is voor het team wat daarmee benadeeld word, maar het team dat nu benadeeld word heeft ook weleens een soortgelijke situatie mee gekregen.

Wellicht kan ik er iets rustiger naar kijken omdat ik geen gevoelens heb voor beide clubs. Wie er zou winnen maakte voor mij persoonlijk weinig uit omdat ik zoals ik al zei weinig met beide clubs heb en ik vooral uitkeek naar een spannende wedstrijd. Het grooste deel van de wedstrijd was het wat lauwtjes maar uiteindelijk is er toch een krankzinnige slotfase geweest wat een hoop goed maakt. Het respect wat Ronaldo liet zien richting United vond ik mooi om te zien, er zijn natuurlijk meer mensen die zich inhouden maar soms heb ik het idee dat het meer voor de show is. Dit was geen show dit was oprecht respect van Ronaldo naar de supporters van United.

Als neutrale toeschouwer heb ik me in ieder geval vermaakt, hopelijk word Barcelona vs Milan ook een spektakel stuk waar ik na het zien van deze wedstrijd nog meer naar uit kijk. Bij die wedstrijd is het mij ook om het even wie er wint en hoop ik weer een spannende partij te zien.

5 maart 2013 om 23:15

Je bent niet neutraal wan die linsback van united had ook een rodekaart en een penalty tegen moeten krijgen nadat de kopbal van huigain metzijn handen uit het doel vistte

5 maart 2013 om 23:30

@ jpsanders

Ik ben weldegelijk neutraal ik heb totaal niks met beide clubs en hoopte alleen op een spannende wedstrijd. Wie er uiteindelijk zou winnen maakt mij niets uit omdat ik nogmaals niets met beide clubs heb.

Er zijn wel meerdere dingen gebeurd die ik niet benoemd heb in mijn bijdrage maar dat wilt niet zeggen dat ik daardoor partijdig ben. Als het om winnen gaat vind ik het alleen maar belangrijk dat de clubs waar ik omgeef winnen. Van alle overige wedstrijden hoop ik alleen een leuke pot te zien. Eerlijk gezegd vind ik het een aparte conclusie die jij uit mijn bijdrage trekt.

5 maart 2013 om 23:33

Als je de nadelen van united noemt benoem ze dan ook voor real, dan ben je neutraal. of je hebt er geen verstand van dat kan ook

5 maart 2013 om 23:38

Geloof jij lekker wat je wilt geloven kerel, nadelen van United benoemen ?? man ik zeg alleen maar dat ze genoeg kansen hebben gehad maar die niet benut hebben . Als je mijn reactie leest kraak ik geen van beide kanten af of bevoordeel ik een partij, dus ga lekker ergens anders even je frustraties botvieren.

5 maart 2013 om 23:46

No frustrations, real is throuh

6 maart 2013 om 00:04

Dan snap ik nog minder van jouw reactie maar goed, Madrid is inderdaad door. Nu ze United verslagen hebben zie ik ze ook wel doorstoten naar de finale maar goed we gaan het zien. Zolang het mooie wedstrijden worden vind ik het allemaal prima want daar is het mij om te doen.

6 maart 2013 om 00:13

Volgens ben je toch een aardige kerel, maar goed we hopen allebei op een mooie finale, met mooi voetbal, dat is het belangrijkst

6 maart 2013 om 00:36

Precies dan is bij deze enig mistverstand uit de wereld geholpen. Zeker weten dat ik hoop dat het een mooie finale word. Ik weet dat het niet altijd zo´n krankzinnige finale kan zijn zoals toen des tijds tussen Liverpool en Milan waarbij Liverpool werkelijkwaar vanuit de as oprees om alsnog de cup te winnen.

Ik ben ook nieuwschierig wie uiteindelijk in de finale tegen over elkaar komen te staan. Ergens denk ik dat Dordtmund het tot Wembly gaat schoppen maar tegen wie is nog de vraag natuurlijk. In finales geef ik in principe iedereen fifty fifty kans omdat het een wedstrijd opzich waardoor spelers die op papier minder zijn toch zo boven zichzelf kunnen uitstijgen.
Al zijn er nu alleen nog goede teams over bestaat er op papier natuurlijk nog wel enig verschil maar dat verschil zal weg vallen in de finale denk ik.

"ansi, ansi, ansi gana el Madrid."

De wedstrijd is al gespeeld dus aan de score zal niks veranderen.
Toch mooi om te zien hoe Real zijn decima zal pakken.

ps. Is San Iker gereed voor de strijd onder de lat tegen Diego Lopez?

United was tot de rode kaart gewoon een klasse beter.
Wat na de rode kaart gebeurde was natuurlijk wel te verwachten.
Over twee wedstrijden genomen vind ik persoonlijk Real wel de terechte winnaar, jammer dat dat weer op deze manier beslist moest worden.

Een overwinning wat de meeste hadden voorspeld. Madrid heeft zich gericht op de CL, omdat de landstitel niet meer haalbaar is. Ook waren ze in de stemming door de El Clasico's.

Een terechte rode kaart vind ik. Nani raakt eerst de speler en daarna pas de bal.

En maar zeggen dat real veel beter was..? Jullie zijn niet objectief jongens ! Ik had echt het gevoel dat jullie weinig konden inbrengen behalve het balbezit dan...vind real de laatste tijd echt lekker spelen maar vanavond toch echt niet hoor.. Heb wel respect voor ronaldo, kreeg de tranen in zen ogen...mooi om te zien! Gefeliciteerd madrid

Waarom heeft niemand het over de rode kaart die die linsback van manunited had moeten krijgen nadat hij de kopbal van huigain met zijn hand uit doel wist te vissen, ik vind at hier met twee maten word gemeten ! Maar goed. Je kan ook niet zeggen dat hij zijn handjes netjes bij het lichaam hield.
Hier had volgens de regels gewoon rood moeten worden gegeven en een peanlty. Dus wie is er nou genaait

Nee nigel de jong zag duidelijk alonso aankomem en haalde door, had rood moeten zijn. Nani heeft alleen oog voor de bal en wilt de bal aannemen, ziet arbeloa totaal niet komen en raakt hem ongelukkig. Geel had hier dus op zijn plaats geweest.

Verder was real niet veel vandaag, ze hadden wel balbezit maar creeerde eigenlijk niks tot aan de rode kaart.

En als jullie vinden dat ze domineerde zijn jullie hypocriet. Als barca zo speelt en niks creeerd zijn ze dramatisch en was de tegenstander beter.

Als de tegenstander tegen barca inzakt spelen ze altijd goed. Neem ac als voorbeeld.

Dus wat is real in deze situatie dan? Creeeren niets na geluk van de scheids komen ze plots op 1-1 en creeeren ze de eerste kans 1-2.

Vervolgens zette man u even aan en kreeg het enorm veel Echte kansen. V persie rooney vidic etc.

Kortom onterechte overwinning. Als je het bij een wedsrrijd van de ene ploeg zo beredeneerd moet je een vent zijn en het bij de andere wedstrijd ook durven.

Goede zaak dat Manchester eruit ligt. Wat een hypocrieten zeg. Ze worden bijna elke week in de PL bevoordeeld, en gaan nu ze een keer benadeeld worden meteen zeggen dat er sprake was van matchfixing. Laten we met zijn allen gedag zeggen tegen de grootste hypocriet ooit: Sir Alex Ferguson.

en wederom wordt real madrid geholpen door de scheidsrechter united was veel beter en realmadrid maakte nog een paar x hands

Wat is de voetbalwereld toch zo hypocriet. Chelsea, Inter Milan en Real madrid worden door de gehele voetbalwereld aangesproken als ze zich ingroeven en op de counter speelde. Nu doet Man United het maar je hoort er helemaal niemand over. Toch wel tekenend voor de houding die iedereen heeft tegenover Manchester United en Fc barcelona. Mensen vergeten dat deze wedstrijd 180 minuten duurde en real heer een meester was in Bernabeu en hier ook gewoon genoeg kansen creerde. De rode kaart was gewoon terecht, gestrekt been is altijd rood en natuurlijk man united die thuis weer zo speelde. Tot slot gewoon een zeer terechte overwinning van Real Madrid.

5 maart 2013 om 23:10

Ik weet niet waar je het over hebt, maar United kreeg de grootste kansen.

Pff compleet beroofd door de scheidsrechter, maar prachtig om te zien dat United met 10 man alsnog de betere was, en om Giggs zo in actie te zien. Wat een speler is dat zeg!

Hoeveel kaarten moest Ramos krijgen? Heb er iig 3 geteld, waarvan 1 penalty (siuatie met Rafeal in de eerste helft). Arbeloa was zoals altijd weer hinderlijk bezig. Kan liever bij Barcelona gaan spelen.

De inbreng van Modric was echter geniaal. Hij heeft er samen met de scheidsrechter voor gezorgd dat Real won. Hoop voor Real dat ze hun vorm weer vinden anders winnen ze de CL echt niet. Schat Bayern op dit moment hoger in, maar Real heeft de betere spelers dus..

Tsja, staat United op het punt om gebruik te gaan maken van de ruimtes die Real had moeten laten en dan komt daar de arbiter zoals zo vaak voor Madrid weer om de bocht.

Je verwacht geen Spaanse taferelen maar toch is het de arbiter, ditmaal geen Spanjaard, die een grote schaduw werpt over de wedstrijd. Daar waar doping in de wielrennerij al jaren duidelijk was maar pas sinds kort meer in de openbaarheid komt vragen we ons af wanneer de corruptie van de arbitrage eens het daglicht mag zien. Het begon al met een belachelijke gele kaart daar waar schwalbekoninging Di Maria gretig naar de grond dook met de prima schouderrol en zijn gebruikelijke ietwat scheve ogen vragend richting de arbiter in afwachting van een cijfer zou je denken. Maar de rode kaart overtrof toch het geheel. In Spanje vaak vertoond en wellicht kan menigeen zich eens een beetje voorstellen waar de trainers van de verschillende Spaanse clubs het over hebben als het gaat over de voor iedereen opvallende voorkeur van een arbiter. Het gebeurt aldaar nog wel eens met 'buitenspel' als een tegenstander op 8 meter van eigen helft vertrekt of een bal met de hand van een doellijn wordt geveegd... Maar terug naar United.

Een grote schande want er was geen vuiltje aan de lucht voor United. Ondanks het geforceerde voordeel heeft Real het natuurlijk goed uitgespeeld. Maar als je dat al niet zou kunnen met zo'n selectie dan zou dat een nog grotere schande zijn dan de arbitrage.

Ronaldo liet helaas voor de voetballiefhebber niet al te veel zien. Een paar mislukte hakjes, 'gevaarlijke vrije trap' recht in het midden van de muur, een paar schoten op de keeper, een prima goal en eenmaal een goede doelpoging vanuit een moeilijke hoek waar de keeper prima redde. Modric had het geluk welke United ontbrak met de paal. Wel een prima invalbeurt natuurlijk, maar alles valt nog immer samen met de voorkeur die de arbiter vanavond had met zijn ingecalculeerde rode kaart.

Ronaldo doet het weer wat een held scoort weer in een grote wedstrijd, Nani was terecht rood wat een dwaas nog erger dan Nigel De Jong trap.
Verder speelden we goed, het was United dat op zestien stond.
Rood was het Geen twijfel over mogelijk.

5 maart 2013 om 23:21

Nog erger zelfs dan de Jong haha. Gooi jezelf weg. Real speelde helemaal niet goed. Zelfs met 10 man kreeg United nog de beste kansen.

Haha het is toch ongelooflijk dat er 300 mensen (poll) zijn die vinden dat t een terechte rode kaart was? Wat een dramatische beslissing vd scheids. Een heel mooi boeiend voetbalgevecht naar de knoppen! Real had best langszij kunnen komen, maar het ging op en neer en Manchester had grip op het duel. Na die rode kaart was t geen wedstrijd meer.

Heeeerlijke wedstrijd!!

Manchester gaat in eigen huis met 11 man rond de zestien staan XD Ohja was verder een terechte overwinning voor Real in 2 wedstrijden. Onzin dat Manchester de betere kansen had want die bal van Welbeck die Lopez nog pakte stond Welbeck duidelijk buitenspel.

Bovendien praat niemand over de handsbal die Rafael maakte toen Higuain de bal kopte bij die corner en dat zou dus een penalty moeten zijn. En van Ramos en Khedira volgens mij was het sowieso geen hands want je zag duidelijk dat de handen van de spelers langs hun lichaam waren en van Khedira zelfs achter zijn lichaam. Rafael daarentegen werkt heel die bal weg met zn hand.

Ronaldo kon er in de laatste minuten nog 2/3 x scoren maar hij wilde Manchester niet nog meer pijn doen. Dat zag je duidelijk.

Modric heerlijke knal en die bal kon niet beter geschoten worden. En lekker makkelijk zeggen dat Nani niet wist dat Arbeloa daar was maar even zonder grappen: iedereen die voetbalt weet dondersgoed als er iemand 1 of 2 meter in zn rug staat en aangezien dit op het allerhoogste niveau is zal er heus wel gecoacht worden. Lekker makkelijk om te zeggen dat hij het niet wist maar pure onzin. Waarom ging Nani eigenlijk liggen? Hij werd niet eens geraakt?! Juist, hij ging liggen omdat hij dondersgoed wist dat hij zn voeten niet zo hoog moet laten slingeren en wist allang dat er een speler aankwam.

Trouwens, dit Manchester zou toch koek krijgen van Juventus, Dortmund of iets dergelijks aangezien ze niet eens zelf durven te voetballen op eigen kracht. Rooney op de bank zetten, Kagawa die afgelopen weekend een hattrick maakt op de bank zetten, Valencia die 80 kilometer rent per wedstrijd op de bank zetten. SAF heeft gefaald en Mourinho is geslaagd. Prachtig om te zien dat hij Kaka erin zette voor Di Maria en erna ook nog eens Modric. Wel jammer dat Benz er niet inkwam, wel zuur voor hem aangezien hij al langs de kant stond.

Enige minpuntje was dat Xabi Alonso wat minder vond spelen en slordig was. Ben wel blij dat Diego Lopez is gehaald, als Adan erin zou staan dan zouden er wel een paar ingevlogen zijn. Ok geef me nu maar rode duimpjes, maarja ben blij.

Hala Madrid.

5 maart 2013 om 23:13

Leg mij eens uit hoe United 3x zoveel kansen kan creeren als Madrid als ze met zijn allen op de 16 staan? United verdiende het om door te gaan en Mourinho gaf het zelfs toe. Jammer dat er dan weer zo'n scheids moet fluiten in zo'n belangrijke wedstrijd.

5 maart 2013 om 23:31

Het was Madrid die het spel maakte, dus terechte gewonnen.

5 maart 2013 om 23:38

Dus als je het spel maakt, verdien je te winnen? Zelfs Mourinho gaf aan dat United beter was.

7 maart 2013 om 12:10

Ben jij wellicht een van die personen die eerst alles veroordeelden wat Mourinho in het voordeel van Real Madrid naar voren bracht? Realiseer jij je nu werkelijk niet, dat deze uitspraak van Mourinho, gewoon een 'politiek' spelletje is?

5 maart 2013 om 23:20

Ronaldo wilde United geen pijn doen?. Ik hoop dat je een grapje maakt. Hij sprintte achter elke bal aan man. Hij was gewoon dramatisch vandaag.

Wat vinden jullie nou zo trots op het spel van Man United? lekker lopen verdedigen!
Ik weet nog goed dat zei thuis gingen verdedigen tegen Galatasaray en die wedstrijd onverdiend wonnen! 2 penalty's werden niet gegeven aan Gala.

5 maart 2013 om 23:21

Het trots komt voort uit het feit dat United zelfs met 10 man heeft gevochten tot de laatste minuut en eigenlijk gewoon de betere was. United heeft aanvallend(er) gespeeld tegen Barcelona in 2011 en werden compleet weggespeeld.

Dat je niet ziet dat United nieteens op 50% heeft gespeeld tegen Galatasaray vind ik raar. Ze waren serieus op geen enkel moment in de problemen gekomen. Over die penalty's, als Carrick was gaan liggen bij die 1-0 had jullie keeper rood en had United een penalty gekregen dus stil maar weer..

Sadjad... geen kans gehad voor de kaart, alleen balletje over tikken!thuis inderdaad wel veel sterker en had ook een overwinning verwacht voor real maar vanavond vond ik ze echt niks voor die kaart en komen ze gewoon heel goed weg... maar even goed gefeliciteerd man

De scheids heeft de wedstrijd verpest, mourinho heeft er goed aan gedaan om modric erin te gooien, na de 55e minuut was t logisch dat real zou gaan winnen, zonder zeg van die rode kaart..

We zijn door dus ik zou probleemloos zeggen als ik het een fout vond van de scheidsrechter. Maar die Nani raakt hem en strekt dan nog even zijn been uit. Kijk het maar terug anders. En dan heerlijk acteren omdat hij een kaart aan voelt komen en doet alsof het een botsing was. Leek mij gewoon smerig.

Wat een achterlijke trainer hebben we ook. In de thuiswedstrijd liet United Khedira gewoon met de bal lopen, heb je toch niks aan in zulke wedstrijden. Nuttige speler hoor, maar niet tegen een team zonder middenveld. En dan heb je Luka Modric in je team. Die naast geniaal is ook jaren in Engeland heeft gespeeld en tegen United. Hij veranderde gewoon de wedstrijd, geweldenaar.

Higuain hardwerkend en verraste me. Ozil heerlijk hakje bij de goal, geweldig. Ronaldo slecht maar scoort wel. Heeeeeeerlijk zeg.

5 maart 2013 om 23:23

Nani acteerde inderdaad, net als Diego Lopez toen die Vidic stompte.

5 maart 2013 om 23:34

Of Diego Lopez in minuut 90 toen die een duwte van RVP had gekregen. Commentator zei ook nog 'is het serieus? Kan hij de wedstrijd nog afmaken?' Kort daarna haalt die met een mooie reflex een kopbal eruit....

5 maart 2013 om 23:37

Volgens mij raakte van Persie hem wel behoorlijk hoor. Maarja, het blijft een spanjaard he.

Moet wel zeggen dat Diego Lopez erg goed keepte, vervangt Cassilas perfect tot nu toe.

Mooi dat Real Madrid gewonnen heeft! Alhoewel het niet allemaal heel soepel ging, en er een onterechte rode kaart gegeven werd aan man united.. Jammer dat het gebeurd want dan zitten de real haters er gelijk weer boven op.. alsof real er wat aan kon doen? ik denk dat niemand had verwacht dat die actie rood zou zijn.. Gelukkig haalde SAF Welbeck eruit, want die vond ik echt veruit de gevaarlijkste man bij man united.

man united was de betere ploeg vandaag, en dat zeg ik niet omdat ik een barca fan ben, maar eerlijk is eerlijk, zelfs mourinho zei na de match de beste ploeg vandaag heeft verloren, Madrid is er gwn onterecht door, maar de meeste madrid fans hier zijn gwn te koppig om toe te geven dat ze vandaag geen zak hebben gedaan.

Iedereen kan nu wel volledig de scheidsrechter de schuld gaan geven, maar volgens mij heeft Real Madrid de wedstrijd gewoon gedomineerd. Het spel werd gemaakt door Real, natuurlijk had Man Utd kansen, maar de goal hing al een tijdje in de lucht. Om te zeggen dat Utd alles in de hand had is wel heel apart om te verkondigen.

López keepte trouwens een heerlijke pot!

5 maart 2013 om 23:24

Ach ja, als of de Real spelers er wat aan kunnen doen dat de beste man op het veld rood trekt.

Manchester kreeg de beste kansen maar scoorde ze niet, dan verdien je het ook niet om te winnen maar goed dat is mijn mening.

In pakken en wegwezen!

5 maart 2013 om 23:26

Weet je wat ik zo mooi vind aan alle realfanreacties hier?

"wij hebben de wedstrijd gedomineerd, jullie konden alleen maar verdedigen."

Als dat in de Clasico gebeurd (zoals tot voor kort de afgelopen 5 jaar zon beetje) dan is het "jullie hebben wel balbezit maar wij zijn gevaarlijker."

Houd toch op.

Real had met 11 vs 11 zeker ook nog kans om door te gaan, maar manchester had de betere papieren. Het stond gewoon goed en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Buiten dat stond United voor en moest real dus ook wat doen. Real is niet zo gevaarlijk als ze t spel moeten maken. Daar kunnen ze niet goed mee omgaan.

Na die rooie kaart haalde Mourinho direct zijn minste voetballer (die toevallig ook directe tegenstander was van Nani) naar de kant. Modric erin, die wel heel goed kan voetballen, maar Moutje normaal niet durft op te stellen omdat ie verdedigend minder werk verricht.

Door de rode kaart van Nani kon Mourinho zijn joker erin gooien, want Modric hoefde geen verdedigend werk op te knappen en kon naar hartelust denken en doen in balbezit. Nota bene Modric zelf schiet de 1-1 schitterend achter De Gea en leidde daarmee de ondergang van United in.

Kortom, de rode kaart heeft wel degelijk de wedstrijd helemaal op zen kop gezet en alle verhoudingen in het voordeel van real verandert. Zonder die rode kaart, was t minstens een verlenging geworden

5 maart 2013 om 23:28

''het stond gewoon goed en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. '' Juist, maar ze scoorde niet.

Real wél, 3x zelfs.

5 maart 2013 om 23:38

Real heeft ook meer schoten op doel

Voetbalzone is de titel vergeten te erbij te zetten: Tot die Onverdiende rode kaart heeft Madrid pas gescoord.

In de tekst staat "het ondertal van Real Madrid" maar dat moet natuurlijk het overtal zijn.

ik begrijp jullie kritiek niet als je met je been in de lucht op je tegen je tegenstanders borst komt vind ik het logisch dat er rood wordt gegeven. en als je zegt dat nani hem niet had gezien , moest hij maar beter opletten

Mensen mensen mensen. Meer balbezit betekent niet dat je ook de betere bent. Meer schoten betekent ook niet dat je betere kansen hebt gehad.

Alsjeblieft, denk hieraan.

Ik dacht in eerste instantie ook dat het hooguit geel was, tot ik de herhaling zag.

Nani steekt in eerste instantie zijn been omhoog. Op het moment dat arbeloa de bal heeft weggekaatst en van nani's voet bijna af is, geeft nani nog een rare aftrap.

Kijk naar de herhalingen en kijk goed. In dit geval leek een rode kaart mij terecht.

Terechte rode kaart. Een been hoort niet zo hoog te zijn in de buurt van de tegenstander. Een mogelijkheid om je tegenstander zwaar te blesseren. Hij heeft dan niet de intentie maar het gebeurt toch en dat is zijn fout. Ook als het per ongeluk gaat verkleint het de overtreding niet en blijft het rood.

Haha goal hing in de lucht...het word steeds grappiger zeg, man united speelde verdedigend maar real moest komen maar er kwam niks uit, wees blij met de overwinning en uiteindelijk goed afgemaakt maar jullie fans die zeggen dat real zo goed was pfff daar word ik een beetje moe van..

Aww arme Ferguson toch, die heeft ook altijd de scheidsrechter tegen! Oude hypocriete Schot

1 ding is wel zeker en dat weten de Madrid fans ook. Madrid verdiende het niet om door te gaan Man Utd wel. Madrid was nergens tot die onverdiende rode kaart, C Ronaldo was ook onzichtbaar tot die rode kaart. Met en 1-0 stand was Man Utd door.

Soms zit het mee soms zit het tegen.
De rode kaart was niet verdiende maar het lijkt wel of nani een beetje doorhaalde. Modric speelde geweldig, was altijd aanspeelbaar en speelde een prima wedstrijd

ben blij dat real door gaat maar jammer dat het op een Barca manier moet.

whaaaaaaaaaaa jullie kunnen er allemaal niet tegen whaaaa!!!!

Hala Madrid!!!! ze zijn jaloers omdat barca 2-0 achterstaat.

terecht rood goeie scheids man utd heeft juist altijd webb mee dus stil nou maar!!

Echt zielig dat mensen zoals o.a. Ronald de Boer zo'n hekel aan Mourinho hebben dat ze weer wat achter zijn opmerkingen zoeken. Mourinho voelt zich lullig tegenover zijn vriend Ferguson en geeft aan dat het beste team heeft verloren. Hij heeft daarin gelijk en is gewoon eerlijk. Als iemand lak heeft aan wat mensen over hem denken dan is het Mourinho wel. En al die Barca aanhangers maar roepen dat er frustratie/jaloezie naar hun toe is. Dit bewijst wel weer dat het net zo goed andersom is.

5 maart 2013 om 23:38

Ronald de Boer vindt Mourinho een goede gozer, maar vind het alleen jammer dat hij dit zegt.

Hoe kan Real op de counter spelen als ze 70% balbezit hadden.. United met 6 centrale verdedigers, welke team kan daar tegen scoren?? Diego Lopez diepe buiging voor deze man, ik zou liever hem zetten ipv casillas

Slechte eerste helft met een Real Madrid dat niet langs de rode muur kwam en een geweldige tweede helft. Ik vind de rode kaart voor Nani discutabel, maar ik kan begrijpen dat de scheids hem gaf, want hij kwam wel erg onbesuisd in op Arbeloa. Ik vond het ook erg slim van Mourinho om meteen Modric in te brengen en vol op de aanval te spelen. Op basis van de vorige wedstrijd zeg ik dat Real dit verdiend heeft.

Kunnen wel gaan roepen om die rode kaart had mischien ook niet mogen worden gegeven in zo'n wedstrijd, Maar United vergat op sommige momenten zelf te gaan voetballen real was erg matig toen het nog 0 - 0 stond.

Real mag dan door zijn. De ploeg heeft absoluut geen gunfactor. Getuige ook de veel logische, balende reacties hier. Met afschuwelijk hypocriete, onsympathieke spelers als ramos en pepe. Om over de coach en de voorzitter nog maar te zwijgen. Vreselijk. Het is dat we tegenwoordig weten dat dit match fixing is. Lachwekkend hoe overduidelijk real dit moest winnen vandaag van de uefa. Gênant eigenlijk. br Ze hebben overigens geen schijn van kans de CL te winnen dit jaar. Bayern zal gehakt maken van deze over het paard getilde vedettes. Dortmund en juve ook trouwens. Blij als we hier zsm vanaf zijn.

Tuurlijk was dit geen rode kaart. Nani was hoogspel, maar hij had puur de intentie om de bal te spelen en niet om Arbeloa te raken. Real Madrid had geluk en verdiende eigenlijk niet om door te gaan. Prachtige goal overigens van Modrid. Jammer voor Ferguson.

Allemaal leuk en aardig, maar de rode kaart was gewoon terecht. Tuurlijk Nani wilt de bal spelen, anders denk ik dat hij op de verkeerde vereniging zit, neemt niets weg van het gevaarlijk inkomen. Maar als we toch beginnen over de arbitrage.. Mooi van de lijn gehaalde kopbal van Higuain door DE ARM van Rafael! Doorgebroken Kaka ook even naar beneden getrokken door Rio (?).br Nee verdiende overwinning van Real, 10e CL komt eraan!

Hala madrid !

Dit was gewoon overduidelijk rood voor nani want hij raakte volop de borstkas, en als Arbeloa hierdoor naar het ziekenhuis moest door deze overtreding dan zou het zeker ook geen rood zijn. Wat zijn ze hier toch lachwekkend zeg.

Ik ben er niet zo erg zeker van dat Nani het niet met opzet heeft gedaan. Want voordat hij zo inkwam keek hij even snel de richting van Arbeloa op en zag hem aankomen rennen. En net nadat hij hem raakt lijkt het een beetje alsof hij wat kracht in zijn been zet om Arbeloa "weg te duwen". Ook is het verdacht dat hij doet alsof hij geblesseerd is nadat hij Arbeloa raakt. Ik denk dat Nani het al voelde aankomen dat hij daarom ging acteren. Maar je acteert ook niet als je onschuldig bent.

Dit terzijde na het zien van de overtreding dacht ik zelf eerst ook dat het een gele kaart waard was. Ik vind de rode kaart niet onterecht maar hij had hem niet hoeven te geven. Volgens de regels is het wel rood waardoor ik geen bezwaar heb voor zijn beslissing. Cuneyt Cakir is ook een scheidsrechter die veel rode kaarten uitdeelt, daarom heeft deze rode kaart mij niet heel erg verbaasd.

6 maart 2013 om 00:25

Alsof ik het zelf had geschreven, zo treffend verwoord je mijn mening.

Het zien van de speler, het acteerwerk erna. Zou me niks verbazen.

Soms zit het mee ( man.united - Galatasaray ) en soms zit het tegen ( man United - Real Madrid)

De scheids heeft de wedstrijd verziekt, door twee cruciale fouten:
1 de onterechte rode kaart voor Nani
2 de niet gegeven pingel bij de overtreding van Ramos op Evra. Hij trapt hem gewoon vol op zijn voet.

Manunited had allang in de wedstrijd een rode kaart moeten krijgen nadat rafaeal de kopbal van huigain uit het doel met zijn hand vistte, volgens de spelregels hadden ze dan ook een penalty tegen moeten krijgen ! Dus wat is iedereen aan het huilen

Als eerste: totaal geen rood voor Nani, echt het meest belachelijke wat ik de hele avond gezien heb...

Nani kijkt notabene naar de bal, probeert hem (niet eens met gestrekt been geloof ik) aan te nemen en raakt Arbeloa half op zijn arm en half op zijn zij/borst... Arbeloa doet vervolgens alsof hij al zijn ribben heeft gebroken en die pipo trekt ook nog rood..

Oh ja, wat deed Ramos? Zette gewoon een blok met geen bal in de buurt? Mag dat wel dan? Daar werd niet eens voor gefloten! En dit moet de beste scheids zijn van het moment?mooi niet dus....

Verder keepte die Diego Lopez echt een wereldpartij. Speelde Varane en S.ramos goed, (varane vond ik bij de 1-0 niet helemaal lekker uitzien,, maar hij probeerde hem gewoon weg te schieten wat niet lukte)

Verder vond ik Coentrao goed evenals Kaka enmodric (beide vielen erg sterk in)

C.ronaldo was erg onzichtbaar en bijna hopeloos. Begon van elke hoek te schieten wanneer hij de kans kreeg, kreeg af en toe wel medelijden. En dat moet dan de beste zijn? Hopeloos schieten vanuit elke hoek? Verder rond hij het enorm knap wel af! Ook 2 schitterende doelpunten van Real Madrid, maar de rode kaart heeft Man Utd 100% zeker de das om gedaan. Anders had het plan (denk ik) vanferguson wel goed uitgepakt... Helaas, maar waar...

Enige wat ik die Diego Lopez echt misselijk vond doen was op het einde, doen alsof die enorm veel pijn had (door ene schouderduw van vpersie) terwijl hij wel gewoon de bal kon uitgooien? Lachwekkend... En het matennaaien van één van de meest dramatische backs in Europa: Arbeloa. Die man is echt matig, maar ook een matennaaier pur sang!

Weet iemand waarom Pepe trouwens geel kreeg? Kreegdat niet meer te zien.

Verder de reactie van Ferdinand na afloop kon ik begrijpen, maar is niet goed... Gelukkig bleef het bij provocerend klappen een paar keer...

Wat mij ook nog opviel is dat de scheids wel geel ging geven voor protesteren maar diverse overtredingen dan gewoon niks gaf wat in mijn ogen volledig terecht geel moest zijn. En de Rode kaart kon geel of helemaal niets...

Verder bij Man Utd vond ik het defensief enorm goed staan en was vpersie echt enorm belangrijk.. Zette enorm veel aanvallen op via hem en Welbeck heeft ook echt gestreden voor wat hij waard was! mooi om te zien!

Hoopte echt dat Man Utd won na die rode kaart, zoiets heb ik in de CL sinds de rode kaart van vpersie (vs Barcelona, die nog 10x zo belachelijk was als deze) niet meer meegemaakt... En dat als Arsenal fan... Zegt genoeg over hoe onterecht ik die rode kaart vond!

Hoe kunnen mensen hier nou zeggen dat dit terecht een rode kaart is, in mijn ogen geef je rood voor een overtreding waarbij je de intentie heb om de speler te raken of als je een tackle inzet en overduidelijk te laat ben, dat heb je namelijk in mijn ogen ook de intentie om iemand te blesseren. Het is een hoge bal kijkt eerst komt er iemand aan en ziet arbeloa aankomen vervolgens wildie de bal aannemen en raakt hij de speler, niet de intentie om hem een trap te geven. in een wedstrijd zijn er minstens 20 van dit soort momenten waarop het net goed gaat omdat er iemand net eerder bij de bal is nu zijn ze er toevalig tegelijkertijd. Nani kan alleen op deze manier de bal aannemen en doet er dus alles aan deze bal te winnen. Het is daardoor natuurlijk gevaarlijk inkomen aangezien zijn been vrij hoog dus kan je geel geven om een speler een waarschuwing te geven dat hij moet uitkijken. Rood daarin tegen vind ik onzin

De scheidsrechter heeft bij deze de hele Champions League al verpest!

effe voor alle duidelijkheid de scheids heeft rood gegeven Punt!!!!!
en alle madrid haters zijn het er niet mee eens, begrijpelijk maar Dom!!!!
want dat zijn dezelfde mensen die het ook terecht vonden toen die ene nederlandse scheids vorig jaar barca penalties cadeau gaf tegen ac milan, oftewel neem deze mensen niet serieus.
en natuurlijk speelt mee dat ze de afgelopen weken slecht hebben geslapen.
Madrid is door thts it.

Waarom doet Nani na zijn borsttrap alsof hij zelf geblesseerd is? Omdat hij precies weet wat hij bewust deed.

Real over de 2 wedstrijden gezien gewoon verdiend door in mijn ogen..

In de CL heb je nou eenmaal geluk nodig.. en dik keer zat het geluk aan de kant van Real.. Jammer voor United maar zo is het nou eenmaal.. Ook zij hadden geluk dat Ramos een eigen goal maakt.. Verder hadden zij pech in de afwerking..

Maar in de eerste wedstrijd was het juist Real dat dan pech in de afwerking had.. En Man U het geluk had dat De Gea de stand op 1-1 hield met een paar schitterende reddingen..

Die rode kaart.. In mijn ogen gewoon terecht.. Hij komt daar met een gestrekt been raakt de man.. Of het nu zijn intentie was of niet.. Dat hij naar de bal kijkt doet niet aan toe.. Zo kan iedereen naar de bal kijken en een speler omver maaien.. Als Pepe naar de bal keek en zo in kwam en van Persie op die manier zou raken.. Dan zou men hier van een moordaanslag spreken en noem maar op..

Wie floot die finale ook alweer? Webb? Hij zou hier wellicht niets voor geven.. Maar elke andere scheids zou gewoon een kaart trekken..

Men kan nu naar de scheids wijzen en hem de schuld geven.. Maar Man U mag ook wel naar zichzelf kijken.. ze hadden veel goede kansen maar als je ze niet af maakt.. Dan moet je achteraf niet bij andere zeuren.. en dat als reden geven waarom je de wedstrijd verliest..

Met 11 man zou die bal van Modric er ook best wel in kunnen vliegen..

Zoals ik al zei.. jammer voor Man U ze hebben hun kansen niet afgemaakt... Real dit keer wel wat ze in eigenhuis na hebben gelaten..

Real is er gelukkig toch nog in geslaagd door te dringen. Rode kaart van Nani was het kantelpunt. Tja, lastig te zeggen, Nani komt er als een idioot aan en heeft Arbeloa zeker zien aankomen, maar of hij ook had verwacht dat hij net iets eerder bij de bal zou zijn, denk ik niet. Maar er valt wel iets te zeggen voor een rode kaart, maar ook tegen de rode kaart.
Maar ja, de scheids zag niet alles goed. Rafael maakte hands, daar had hij wel een penalty voor moeten fluiten.

weet niet wat ik moet zeggen eigenlijk.
ik leef met de fans van man u echt mee
ze verdienden hier gewoon op zn minst een gelijk spel

en als je met 10 man tegen real speelt dan kan inderdaad die 2 goals verwachten
ik vraag me af hoe het zou afgelopen zijn met 11 man

ben ieder geval blij

hala madrid.
nu maar hopen dat barca niet doorgaat in de cl

6 maart 2013 om 00:11

Mooie reactie! Mensen zoals jij gun ik het wel! Je bent gewoon eerlijk en geeft toe dat het resultaat niet echt verdiend was.

6 maart 2013 om 00:41

thnx man.

de grote favoriet voor de cl ligt eruit.
barca bijna
blijft bayern over.

en nog een paar outsiders voor de titel.

hopelijk pakt real wel de cl beker.
en volgend jaar is het jullie zeker gegund.
wij wachten al heel op de beker met grote oren

oooo oooo ooo Mensen hou nou eens op met jullie zielige reacties..

Ik weet niet welke wedstrijd jullie hebben gekeken, maar als je terug kijkt naar de beelden zie je Heel duidelijk dat Nani fractie van een seconde ziet dat Arbeloa aankomt dus of het met intentie is of niet het is Rood volgens de regelement !

6 maart 2013 om 00:11

Ik heb Manchester United - Real Madrid gekeken.

6 maart 2013 om 00:14

owjajo ik dacht dat je geen tv had thuis kneus

6 maart 2013 om 00:16

Je kent me helemaal niet. Hoe kun je dat nou denken?

wat haat ik madrid niet normaal wat een geluk hebben ze door die turkse scheidsrechter.
denk dat barca de champions league wint. de vormdip van barca daar komen ze wel bovenop
ben eigenlijk madrid fan maar zoveel geluk heb geen zin meer om voor hun te zijn.

Real en United zijn mijn favoriete teams, daarom heb ik de wedstrijd ook min of meer neutraal bekeken.

Laten we daarom gewoon eerlijk zijn (ook andere Real-fans): Real gaat hier onverdiend door.
Ik vond dat United in Bernabéu al de beste kansen kreeg, maar vandaag was dat al helemaal zo.
Real valt toch behoorlijk vaak door de mand als het zelf het spel moet maken. Het was voorin echt armoedig en Real kreeg pas echte kansen op het moment dat Nani de rode kaart kreeg.

Dan even over die rode kaart. Het is werkelijk een schandalige beslissing. Hij leidde de wedstrijd sowieso al heel matig, maar met die beslissing heeft hij het wel heel bont gemaakt!
Een zeer slechte scheidsrechter en hopelijk (voor de voetbalsport) mag hij nooit meer een Champions League-duel fluiten!

Giggs speelde een geweldige wedstrijd. Ongelooflijk wat hij nog kan op die leeftijd, daar heb ik eigenlijk gewoon geen woorden voor! Diep respect voor zijn prestatie!
Ik denk dat United sowieso met opgeheven hoofd afscheid mag nemen van dit toernooi.

Nu moet Real de CL winnen. Om dat te bereiken moet het team echt beter gaan spelen, want tegenstanders als Dortmund en Juventus (twee zeer defensief ingestelde teams) kunnen voor moeilijkheden zorgen.
Aan de andere kant moet Real met deze selectie iedereen kunnen verslaan. Ik heb vertrouwen in het feit dat het team kan groeien.
Vorig jaar droomde ik al van La Décima, maar leidde de verloren penaltyserie voor mij een inktzwarte nacht in. Nu moet het gewoon lukken, want de belangrijkste Europese prijs voor de tiende keer winnen is gewoon een briljante prestatie, een mijlpaal in de toch al zo rijke geschiedenis van de club.
Ik hoop het echt, eerst maar afwachten wie straks de eerste tegenstander wordt.

Ik vond de rode kaart moeilijk te beoordelen maar ik denk dat je hem kan geven. Nani nam erg veel risico. Maar als Arbeloa zijn ribben had gebroken door die actie, zouden jullie het nog steeds geen rode kaart vinden omdat hij hem 'niet zag aankomen'?

Ik had liever geen rode kaart gezien. Tuurlijk ben ik blij dat Real door is, maar ik had het liever gezien tegen 11 en met gelijkaardige wissels. De invalbeurt van Modric, verkozen tot floptransfer van het jaar in Marca, vond ik trouwens héél sterk. Hij zorgt echt voor dat beetje extra, zijn goal was een bekroning daarvoor.. en wat voor één.

Maar dus jammer dat die (imo onterechte) rode kaart viel want ik had Real ook wel (een) goal(s) zien maken tegen 11 man na inbreng van Modric. Om te eindigen nog een beetje lof voor Ramos (schitterende match en jammer dat hij die owngoal maakte want zijn prestatie was echt sterk, net als Varane weer), Giggs (djeezes, wordt 40 dit jaar en is conditioneel nog zo sterk) en Welbeck (kan echt een topper worden, echt een prachtspits).

Edit: ik las het hier net op een andere site, maar ik was het al helemaal vergeten. Er was in de eerste helft een fase waarbij Rafael hands maakte in de zestien, wat penalty en rood had kunnen zijn.

regels voor scheidsrechters
Overtredingen die met een veldverwijdering worden bestraft Een speler, wisselspeler of vervangen speler wordt van het speelveld gezonden en wordt de rode kaart getoond, indien hij 1 van de zeven hieronder volgende overtredingen begaat

en de punt die in deze situatie om gaat is deze
1. zich schuldig maakt aan ernstig gemeen spel

Officiele Beslissingen
OB 4
Een tackle, die de veiligheid van een tegenstander in gevaar brengt, moet worden bestraft als ernstig gemeen spel.

dus bye bye Nani

6 maart 2013 om 01:07

Precies wat je zegt; een tackle. Dit was gewoon een poging van Nani om die bal aan te nemen, dus jouw argument raakt kant noch wal.

6 maart 2013 om 01:21

dit actie valt ook onder gemene spel. het brengt tegenstander in gevaar
dus rood. het gaat niet om de intentie van een speler maar om de actie.
je moet niet alleen op het woord tackle letten.
in dit geval was het zelfs erger.
ipv een tackle was het een flying kick.

trouwens voodat hij zijn been zette keek hij nog naar achter leek me.
plus na die trap probeerde nani nog een trap te verkopen.
althans zo leek het in slowmotion beelden. moet je maar eens bekijken

Ik zag nooit mensen zoveel kritiek geven bij de wedstrijd van Manchester.u vs Galatasaray waar Galatasaray in de 2e minuut al een penalty had moeten krijgen en in de 2e helft zelfs nog een waarbij Manchester.u nog een onterechte penalty kreeg...

Over de rode kaart is teveel gezegd die stuk sla ik over

Manchester United speelde veel te verdedigend gedurende de 0-0 en 1-0, maar begon pas te spelen toen Real op een voorsprong kwam. En wat een tempo hadden zij het was echt super goed, ze kwamen er zelfs een paar keer goed uit maar met de uitstekende reddingen van Lopez hebben ze niet kunnen scoren. Real Madrid was gewoon slecht. Na de 0-1 was het alles of niets en in plaats van op je eigen tactiek vertrouwen heeft Mourinho ervoor gekozen om alle aanvallende middenvelders erin te zetten die hij tot zijn beschikking heeft. Modric maakte ook een uitstekende doelpunt en de genadeslag van Ronaldo was ook goed. Al en al een onverdiende overwinning, dit is waarvoor we voetbal kijken en zullen kijken. Ik heb in ieder geval wel genoten van de strijdlust van vooral Utd.

6 maart 2013 om 01:38

Waarom zou je vertrouwen moeten houden in een tactiek die zo goed als 0 kansen teweeg brengt in praktisch een uur tijd...? Iedereen kan fouten maken en als je volhardt in foute beslissingen, heb je niet alleen een fout gemaakt, maar je dupeert er jezelf en je ploeg mee.

C Ronaldo was tot de onverdiende rode kaart onzichtbaar. Met andere woorden bij de 1-0 was Man Utd gewoon door. Madrid heeft weer in de CL geluk. Dit x door die onverdiende rode kaart en 4 weken geleden door de doorgebroken speler Varane tegen Evra had Varare toen een rode kaart moeten krijgen.

Wat een haat van veel mensen, en dat alleen maar omdat het een wedstrijd van Real Madrid betreft. Ongeacht of het wel of niet een rode kaart was voor Nani. Is het veel te gemakkelijk om te zeggen dat Real onverdiend door is.
Ten eerste was de 1-0 voor United niet terecht, want in de actie voorafgaand het doelpunt stond van Persie buitenspel. (Ga maar eens goed naar de herhalingsbeelden kijken).
Ten tweede schrijven mensen dat United een pen. verdiende omdat Ramos, Evra neerhaalde. Nou dan had Real ook een moeten krijgen want de kopbal van Varane die verlengd werd door Higuain zou gewoon in het doel gaan als het niet tegen de arm van Rafael was gekomen.

Discussies over: United was beter en kreeg meer kansen zijn overbodig, want in Bernabeu was Real ook beter en hadden ze meer kansen. Feit is beide ploegen hebben die kansen niet benut.

"na (onterecht) rood"
objectieve journalistiek is op VZ ook ver te zoeken :s
begrijp me niet verkeerd ik vond de rode kaart ook onterecht maar er zijn mensen die die mening niet delen en met goede reden. Men kan niet met 100% zekerheid zeggen of de scheidsrechter hier rood moet geven of niet.

Manchester United was toch de mindere ploeg over deze 2 wedstrijden.
Verdiende winaar: Real Madrid

Iedereen zou moeten kunen slapen met deze uitslagen.
1-1 en 1-2.

In ieder geval wordt elke Real Madrid van vanaf nu met de mond gesnoerd als men het nog eens op ";barcelona en hun scheidsrechtervoordeel"; wil afgeven.

Terechte rode kaart voor schandalige overtreding van Nani

Dan had Diego López ook rood moeten krijgen na het gevaarlijk uitkomen en vuisten tegen vidic z'n hoofd slaap en die stond voor hem zeker en ook zwaar gezien ook gevaarlijk dus keeper had er ook af gemoeten en Arbeloa helemaal na die tackle op evra z'n been leg dat maar eens uit scheids,heel de wereld wacht op die match in de CL en dan wordt tie zo kapotgemaakt,nog even en kijkt dalijk niemand meer voetbal door die arbitrage de Fifa en Uefa alles moet op de schop Schoonmaak !!!!!!

Wat een insinuaties weer van voetbalzone, zetten er zelf al bij of het onterecht is..
Als Media moet je ze objectief mogelijk zijn en dan gaan jullie zeggen dat het de wedstrijd kantelde door de rode kaart terwijl de wedstrijd allang aan het kantelen was

On: Het is heel simpel je kan verliezen en je kan winnen. Man United heeft verloren door zijn laffe spel.
Conclusie Real Madrid was beter..

6 maart 2013 om 08:01

Lol, Real Madrid had 60 minuten niks in te brengen. Dat betekent goed spel en niet laf aan de kant van Manchester United. Wat is er laf aan om op een gecontrolerende manier te spelen, als je voordeel hebt uit de het heenduel door een uitdoelpunt?

rood is gewoon terecht wat wou hij anders dan doen met een hoge been stop met zeuren rood is rood

Die actie van nani deed nigel de jong ook op een finale en kreeg ook rood, dus ik vind het terecht (nl-spanje)

Videobeelden, videobeelden en nog eens videobeelden gebruiken!!!!
In de VS lachen ze hierom, daar werken ze al jaren met video scheidsrechters.
Zo veel geld gaat er in om, en wordt door zo'n dom incident beslist.
Ik zou zeggen: Alle belangrijke wedstrijden WK , EK en Champions league video scheidsrechters gebruiken!

Jammer dat voor de zoveelste keer de scheidsrechter het verloop van de CL bepaald... Het voetbal gaat kapot aan die mannen die zichzelf in de kijker willen fluiten en niet dienstbaar meer zijn aan de wedstrijden...

Ik snap de verontwaardiging over de rode kaart en in mijn ogen was die rode kaart ook zeker niet terecht. Aan de andere kant valt de beslissing van de scheidsrechter ook zeker wel te verdedigen. Een tackle waarbij je de tegenstander ernstig kan blesseren, en dat was zeker het geval, moet worden beoordeeld als ernstig gemeen spel en daar staat rood op. Echter ben ik van mening dat Nani vol voor de bal gaat en dat de scheidsrechter de wedstrijd op dat moment een beetje aan moet voelen en het met geel af moet doen (voor gevaarlijk spel).

Ik begrijp niet dat er zoveel mensen zijn die zeggen dat nani arbeloa niet zag.
Youri mulder heeft gister toch heel duidelijk de camera stop gezet op het moment vlak voor ze sprong.
En nani keek naar arbeloa op, dus heeft hem wel degelijk gezien, maar het probleem is dat Nani zich zelf iets beter vind dan dat hij is.
Duidelijk rood!!

Van persie heeft aangetoond dat hij geen wereld top is hij kan in internationale wedstrijden geen potten breken .

Hoe is het toch mogelijk dat mensen hier met hun volle verstand beweren dat dit een rode kaart was? Dan snap je het echt niet. Een leek kan zien dat Nani absoluut niet de intentie had om Arbeloa een doodschop te geven. En in zo'n wedstrijd met zulke grote belangen en zoveel reactietijd tijdens de blessurebehandeling is dit een schandalige beslissing van de scheidsrechter. United was beter, verdiende het meer en Real heeft hier heel veel geluk dat het niet uitgeschakeld wordt. Wat mij betreft zien we deze turk voorlopig niet meer terug in de CL. Laatie maar lkkr in de turkse league gaan fluiten en daar rode kaarten trekken, wat een idioot zeg..

In mijn ogen was dit niet rood. Hij heeft volgens mij nooit de intentie Arbeloa te raken. Als je de herhaling ziet, kijkt hij helemaal die kant niet op. Volgens mij gewoon een ongelukkige botsing die voor kan komen. Geel is op z'n plaats om aan te geven dat hij voorzichtig moet zijn, maar direct rood is wel heel erg zwaar bestraft. Maar goed, neemt niet weg dat United sowieso al niet goed speelde en ik denk dat die twee goals er toch wel waren gekomen. Helaas, nou de titel en de FA cup maar winnen.

6 maart 2013 om 14:14

United speelde niet goed en Real had die 2 goals toch wel gemaakt??? Welke wedstrijd heb jij gisteren gezien? United had de wedstrijd onder controle voor de rode kaart! Als die niet was gevallen weet ik zeker dat United gewoon door was gegaan. Real creerde vrijwel niks en United had al op 2-0 kunnen en moeten staan. Zelfs met 10 man kregen wij de betere kansen.

Man U is de laatste 2 jaren heel vroeg uitgeschakeld in de CL. Vorig jaar in de groepsfase en nu in de 1/8 finale. Er zijn geen engelse ploegen meer over in de CL. Man U eruit, Chelsea en Man Shity al in de groepsfaes , Arsenal zit er nog in maar dan moeten ze met 0-3 winnen bij Bayern, wat nooit gaat gebeuren. Ik vind het spijtig dat een grote club als United eruit is gegaan tegen een andere grote club Real. Ik zou ze graag beiden in de kwartfinale zien. Maar Real is verdiend door. Rood voor Nani was overdreven maar je kan hem wel geven.

ik heb lang niet alle comments hier gelezen..maar ik kan me voorstellen dat vooral Man U fans (en of anti madrid mensen ) teleurgesteld zijn dat Real door is...
..ik ben het ook wel eens hoor dat..de scheids het Real idd wat makkelijker had gemaakt..(en was ook wel zonde voor de wedstrijd)..
\ en ook ik vond rood miss aan de wat zware kant.. (maar raar dat scheids het wel gaf???nou..dat nou ook weer niet!!nani deed het ook echt niet bewust..maar eerlijk is eerlijk ,,.//.dat hij wel degelijk de kas raakt van Arbeloa maar de bal niet..! plus been was erg hoog..terwijl arbeloa zelf sprong..als hij niet sprong was het zelfs op gezichtshoogte…plus zie een Nani die zelfs nog even doorhaalt..en..dan ook nog gaat liggen alsof hem ook wat mankeerde..!!!!????
dus ja t feit dat deze Turk rood gaf/..??ik verwijt hem dat niet..en lef heeft hij ook wel op zo een moment en dat nog wel voor thuispubliek
Daarnaast vergeten veel mensen….dat Man U in ‘t eerste duel ook geholpen werd aan een corner waar dat doelpunt uit voortkwam…en in de wedstrijd van gister was een domme eigen doelpunt meekregen
..daarnaast … heeft Man U zelf ook helaas wat weinig laten zien van zich zelf (in beide wedstrijden)
Man U ging eigenlijk pas echt wat doen toen ze helaas al 1-2 achterstonden..als ze vanaf t begin deden (ook in de eerste wedstrijd) hadden ze wellicht Real eruitgeknikkerd..misschien zelfs afgedroogd!?maar dit gebeurde niet

Al met al..t was jammer voor de wedstrijd idd..maar er zijn mensen die willen beweren dat als er geen rood kwam ..dat Man U sowieso deze ronde door moest...dat denk ik nou ook weer niet , want op basis waarvan??(op basis van die 15min dat ze wel lekker speelden toen ze 1-2 achter stonden/??
in beide wedstrijden had Man U erveel meer uit kunnen halen dan wat ze hebben gedaan..

Het is gewoon simpel..soms zit het tegen en soms niet..in dit geval had Real ietwat meer geluk..(en bedenk ook..dat toen het moest..real het ook gewoon knap afmaakte in 3min tijd..want dat het 11 tegen10 was..
Was ook nog geen garantie dat ze dan ook zouden scoren..gelukkig deden ze dat wel..
en hoe! ben blij dat Modric een goal meepikte , iets dat hij niet echt vaak flikt en juist nu wel en wat was dat een belangrijke..en Ozil speelde ongelukkig maar wat een geniaal hakje!
de mensen die over bepaalde omkoop achtige dingen praten jullie zijn stuk voor stuk niet serieus te nemen en met dergelijke mensen kan ik dan (helaas) ook never normaal leuk over voetbal praten want ik weet exact hoe dat gaat..namelijk..als Real verliest , wordt Real meteen met de grond gelijk gemaakt door deze trieste bashers..en als ze winnen dan komt dat natuuuurlijk omdat Real een mil aan Uefa heeft gegeven rights?? met andere woorden wat Real ook doet t zal toch nooit goed zijn in zulke mensen hun ogen..ik vind het maar triest van jullie.. Real heeft wellicht wat geluk gehad dat hoort er ook bij (en ze hebben in t verleden ook wel eens pech gehad)..maar om te zeggen dat het niet verdiend is?real kon niks doen aan t feit dat Nani zo dom inkwam..volgensmij had Rafael ook hands in 16 gemaakt daar hoor je ook weinige over...sometime you win sometime you lose..

vind dat Manchester prima heeft gestreden maar t mocht niet zo zijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren