Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico�s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
Flip_Chelsea
Algemeen
Vrienden (123)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 15 augustus 2007
  • Flip_Chelsea
  • 200 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 4.406
  • 33 jaar (15-9-1990)
  • Doetinchem
  • 123
Persoonlijke berichten
2 februari 2013 om 14:43
#124

Palermo heeft idd een domme voorzitter. Hij maakt de hele club kapot

3 februari 2013 om 20:30
#125

gasperini wordt er waarschijnlijk ook uitgestuurd

3 februari 2013 om 21:08
#126

ook die selec,tie is niet zo heel denderend. miccoli, brienza, rios, dossena vind ik de enige goede.

3 februari 2013 om 22:06
#127

Ilicic valt wel mee. Hernandez is dit seizoen veel minder

13 februari 2013 om 16:28
#128

Bedankt voor het compliment!!:)

14 februari 2013 om 23:11
#129

Ik wist niet dat je voor Italie was?? Als iemand kans heeft op slagen in de CL is het Juve wel... echt ongelofelfijk zijn ze...

16 februari 2013 om 18:52
#130

Wow, echt gaaf man! Je mocht gewoon in München zijn en meemaken wat Drogba jullie als verrassing gaf!

Wat een vent zeg. Gelijk zijn stempel drukken in de eerste wedstrijd. Ik was echt kinderlijk blij en stond na tijden weer te springen bij een goal, hahaha. Nu voel ik wat de Chelsea fans jaren hebben gevoeld. Ik zou deze Reus blijven volgen, want hij gaat nog veel van zich laten horen!

Thanks voor je compliment en de uitleg van je compliment mag er ook wezen, whahahaha.

16 februari 2013 om 19:24
#131

Echt kicken! Het juiste moment om het zo van dichtbij mee te maken. Pff.

We maken een deal. Als ik dat gevoel dit jaar mag meemaken, mag jij volgend jaar weer zegevieren, hehe. Ik werd al helemaal gek met zijn goal tegen een hekkensluiter, terwijl jij dat werd tegen Bayern in de finale, wauw.

Wij gaan hopelijk nog veel meer genieten van deze grote Reus! Hij speelt zeker passievol en staat op wanneer de hoop opraakt. Een echte eenmansleger! Hopelijk verslaan we Schalke met Drogba als beslisser. GS in de kwartfinale zou echt vet zijn!!

Nogmaals bedankt!

22 februari 2013 om 17:34
#132

Sorry for the late reply, helaas waren we helemaal nergens tegen City. Van te voren had ik gehoopt dat we City op zijn minst een zware middag konden bezorgen om met veel geluk een gelijkspel af te dwingen. Om vervolgens er vol voor te gaan tijdens de re-match.

De Leeds supporters zijn fantastisch alleen kunnen ze ook voor heel wat ellende zorgen. Volgens mij heb jij wel gelijkm als je over het algemeen kijkt naar clubs die uit arme gebieden komen hebben ze vaak ook supporters die bloed fanatiek zijn. Dat komt denk ik ook omdat het enige wat ze hebben hun voetbalclub is. Daarom vind ik de sfeer bij Zuid-amerikaanse wedstrijden ook zo super, dat is zo verschrikkelijk intens wat echt door merg en been gaat. Heerlijk!! , als je ooit de kans krijgt om een Zuid-amerikaanse kraker te kunnen bijwonen moet je dat echt doen.

Leeds is een mooie stad maar kent inderdaad een hoop plekken die zwaar verpauperd zijn, als je dat ziet dan denk je soms eerder aan een tweede of derde wereld land. Goed nu zie je die zware verpaupering natuurlijk verspreid over heel Engeland.

Trouwens, het is jammer dat we Chelsera niet treffen in de volgende ronde van de Europa League. Helaas was het voor onze Amsterdamse helden teveel gevraagd om geconcentreerd te blijven en zodoende de wedstrijd en de 2-0 voorsprong gewoon als een cadeau weggaven aan de Roemenen. Want volgens mij keek jij daar meer naar uit dan de gemiddelde Ajax supporter:)

Aangepast op 22 februari 2013 om 17:36 door F-18/TACP.

3 maart 2013 om 17:53
#133

hey bedankt voor het compliment man, mn 1e hier op vz:)

4 maart 2013 om 22:20
#134

Bedankt voor je compliment. :)

5 maart 2013 om 00:19
#135

Hehe, ik post niet zo vaak op VZ, maar toen ik zijn post zag moest ik wel reageren. Sowieso vind ik die Frikx een rare gast.

Maar goed, bedankt voor je steun. Zal morgen heel erg lastig worden, maar ik heb er wel vertrouwen in.

Nogmaals bedankt.

6 maart 2013 om 11:35
#136

Thanks voor het compliment.

19 maart 2013 om 20:03
#137

Bedankt voor je compliment man!

Het doet me goed als mensen met mij eens zijn, nogmaals thanks.

Soms hebben mensen een totaal ander beeld van een bepaalde situatie, ik moest even ingrijpen. Het laatste wat ik wil, is een externe financierder die onverantwoord met geld smijt. Toevallig weet ik van jouw dat je liever géén suikeroom wilt en het liefst de harde kern van de club behoudt. In mijn ogen is dat de pure vorm van voetbal!

19 maart 2013 om 20:31
#138

Inderdaad, Abramovich komt naar de meeste wedstrijden en de vorm van Chelsea bepaalt ook zijn ritme. Dat gevoel wekt hij bij op. Chelsea is nu een begrip geworden in het voetbal, er is emotie bij de club (door jongens als Terry, Lampard en Drogba). Vooral vorig jaar zag je de emotie van de Chelsea-spelers en hoe meeste mensen hen toejuichten. Ik doelde alleen op het feit dat de eigenaar geld in de club steekt, maar ik vind al een geruime tijd dat Chelsea/abramovich dit heeft geneutraliseerd (het bedrag voor Torres uitgezonderd).

Juist, dat is net de punt die ik wilde maken. Veel van die types volgen Galatasaray net een paar weken omdat Drogba en Sneijder er spelen en trekken meteen conclusies zonder al te veel af te weten van de situatie rondom de club.

De Cl-inkomsten, het Tv-geld en de verkochte seizoenskaarten geven Galatasaray de ruimte ook zulke transfers te verwezenlijken en er zit een bepaalde opbouw in. Vorig seizoen richtten we op transfervrije, gehuurde en goedkope spelers op leeftijd, die direct het team konden versterken en dit seizoen hebben we veelal spelers met restwaarde aangetrokken.

Er blijven wel van die types die het tegendeel beweren, maar wat kunnen we eraan doen! Dankjewel dat je mijn reactie in the picture zet, zodat mensen beter geïnformeerd kunnen raken.

20 maart 2013 om 12:03
#139

27 April naar Chelsea - Swansea met mijn broertje. Mijn vijfde match die ik bezoek van Chelsea. Nog andere mensen die ook gaan?

21 maart 2013 om 23:02
#140

Geen probleem, ach ja je ziet het wel vaker dat mensen elkaar napraten. In het seizoen dat Chelsea met Ancelotti als coach kampioen werd durfden er een aantal mensen nog te beweren dat Chelsea lelijk en verdedigend voetbal speelde.

Ik heb een hoop onzinnige reacties gezien in het topic, maar ik vond het niet echt de moeite waard om in te gaan op reacties.

Wel leuk trouwens dat jij naar Chelsea-swansea gaat over een paar dagen. Ik heb ooit toen ik in Londen was bij Chelsea-tottenham een aantal Noorse mensen ontmoet waar ik nu al paar jaar contact mee heb. Zij gaan heel toevallig ook daar heen. Voor mij zal het dit seizoen geen Bridge worden, mogelijk Amsterdam Arena mocht Chelsea zich plaatsen voor de Europa League finale.

Aangepast op 21 maart 2013 om 23:03 door Kerry Dixon.

1 april 2013 om 23:48
#141

Ja meestal wel! in een vliegtuig krijg je mij sowieso niet in lol. Ik zal never nooit naar een andere club gaan in Engeland dan naar me eigen club, en al helemaaaaal niet naar die hap ellende van Wearside (s*nderland dus)
Néé ik heb de film nooit echt gezien, ik weet wel dat ie toen uit was maar toen was ik al een jaar of 7/8 voor Newcastle (die film komt namelijk uit 2004 volgens mij)
Ja ik mag ze niet zo die wearsiders lol :P ik heb in Engeland eigenlijk aan een paar clubs echt een pl**ris hekel maar aan S*nderland en Liverpool de grootste!
Liverpool met name omdat ze in de jaren 90 2x in de laatste minuut met 4-3 van ons wonnen, en ons dat bij 1x daarvan de landstitel koste grrrr tiefus club.
Alles in mijn huis en lichaam is zwart/wit, ik vreet ik slaap ik schijt ik denk zwart/wit lol als je mijn huis van binnen zou zien je zou versteld staan hoe zwart/wit dat het is, niet alleen de muren maar ook de merchandising dat ik heb (tig boeken, (seizoensoverzicht en andere) dvd's, alle thuis + uitshirts sinds 1999, dekbedovertrek, glazen bekers de hele kolere zooi haha) zelfs me facebook is zwart/wit haha.
Daarom ben ik vaak ook zo fel op vz hier als iemand Newcastle in de zeik neemt of als we genaaid zijn tijdens een wedstrijd.
Ik mag dan wel uit Maastricht komen maar MVV komt bij z'n levensdage niet in de buurt (qua gevoel/liefde) voor mij als Newcastle.
Van MVV heb ik ook maar 1 boek en 1 shirt volgens mij, en als MVV verliest is het nja jammer volgende week beter, maar als Newcastle verliest dan ben ik echt 1.5 á 2 dagen echt pissed.
Eigenlijk ben ik het ook een beetje op jou club omdat jullie Ba hebben gepikt van ons haha maar daarintegen dat wereld doelpunt van Cissé op het einde van vorig seizoen (waardoor we voor het eerst sinds 1986 weer eens uit van jullie wonnen) was echt mooi ik werd echt helemaal gek haha (elke week wordt ik dat als we winnen, de buren zijn ook zó blij met mij, not) dus ja zodoende :)

Nufc for life

13 april 2013 om 20:58
#142

hoezo ben je eigelijk catania-fan? daar ben k wel nieuwsgierig naar

9 september 2013 om 21:10
#143

Mag ik vragen waarom je een Catania fan bent? Mooi om dat eens te zien. Ik vind het wel een leuke club.

5 november 2013 om 21:46
#144

22 oktober naar Schalke - Chelsea geweest.

9 november naar Chelsea - West Bromwich

14 december naar Chelsea - Crystal Palace

#overlandandsea

16 februari 2014 om 17:00
#145

op welke stand zit je, als je naar chelsea gaat?

2 november 2014 om 08:29
#146

Bedankt dat je me hebt verbeterd bij stukje over mourinho met het publiek. Toen ik er was vertelde iemand mij dat het juist een club van het volk was. Maarja, dat was een andere fan,dus zal wel niet heel objectief geweest zijn :)

11 december 2014 om 16:28
#147

Vorig seizoen naar Chelsea - Stoke geweest met een groep Nederlanders. Willian en Salah waren top maar dit seizoen ben ik naar Chelsea - Villa geweest en zat ik weer lekker op de Shed. Zijn toch de mooiste seats met de beste sfeer

Als mensen een keer naar Chelsea willen voor een mooie prijs. Bericht me!

Aangepast op 11 december 2014 om 16:29 door Flip_Chelsea.

13 februari 2015 om 06:15
#148

Toch vindt ik dat die Enrique een paar plundert heeft gemaakt als barca met de basis elf speelde hadden ze nu al zeker met een paar punten voor gestaan tegen madrid maakte die ook een blunder om zonder alba tr spelen en real sociedad de grootste blunder die kenen we

6 maart 2015 om 12:30
#149

Zondag 1 maart naar de Capital One Cup Finale op Wembley geweest. Het was een fantastische ervaring om mee te maken #oneteaminlondon

Ook de laatste thuiswedstrijd tegen Liverpool bezocht. Stand up for the champions!

Aangepast op 8 augustus 2015 om 09:05 door Flip_Chelsea.

30 april 2015 om 15:43
#150


ik ga al 13 jaar the blues kijken , juist een jaartje voordat abramovic de club in handen nam.

ik koop mijn tickets rechtstreeks aan bij CFC , af en toe via de grootste buitenlandse supportersclub in België , the mighty blues en meestal rijden wij met 4 man over en weer naar Londen, meestal maken wij er ook een shopping dagje van .

ik heb zelf al enkele spelers kunnen ontmoeten zoals drogba en john 'skipper' terry, ook
mourinho heeft mijn zoon, en mij eens mooi onvergetelijk moment bezorgd maar dat is ondertussen al lang geleden toch heb ik hem jaren later nogmaals persoonlijk gesproken in het millennium hotel , was een kort maar goed en aangenaam gesprek(je)
verder heb ik een nog een goeie vriend in Londen , een echte Londenaar , die werkelijk al alle spelers heeft ontmoet ,en die ook op het trainingscomplex werd uitgenodigd, waar ik geregeld mee praat via de sociale media en ter plaatse op de bridge .

hoogte punten
een wedstrijd in de CL thuis tegen bayern , de fantastische terugwedstrijd tegen napels waar een 3 - 1 achterstand moest opgehaald worden in de verlengingen, de finale in Amsterdam tegen benfica en ook de 5 - 1 overwinning tegen de spurs op wembley in de 1/2 finale voor de FA cup die ze later wonnen tegen liverpool , ook de wedstrijd vorig jaar op PSG was niet te vergeten , niet vanwege het resultaat maar ik heb nog nooit zulke omstandigheden gezien en meegemaakt met zulk een orde macht van de ' garde national ' een politie macht maar dan met een militaire inslag , na de wedstrijd kon ik aan een officier vragen waarom zulke aanwezigheid ? die man antwoordde mij dat er verschillende supporters clans zijn in Parijs , een autochtone en een allochtone en die zoeken steeds contact met de bezoekers en deinzen er ook niet voor terug om onderling een afrekening te doen , dat was een hoogtepunt met negatieve bijklank.

wij zetten onze auto steeds op het car park van chelsea harbour maar dit seizoen hebben we ook al gebruik gemaakt van de parking van het shopping center fulham broadway, wel duurder en zeker niet groot , maar wel juist naast het stadion.

ik zit het lieftste op de west stand lower zodat je bij de opwarming echt dicht bij de spelers kan komen , vlak naast de boarding en dan kan je mooie foto's maken van de opwarming en ook van de line up net voor de start van de wedstrijd !.
groetjes.

4 augustus 2015 om 15:02
#151

Aanstaand weekend naar de openingswedstrijd van Chelsea -->, Chelsea vs. Swansea @ the Bridge Mijn elfde keer op Stamford Bridge. Wie gaan er nog meer?

Ktbffh!

Aangepast op 8 augustus 2015 om 09:06 door Flip_Chelsea.

15 september 2015 om 00:04
#152

hey Flip

ons team zit in de problemen hé man ! het loopt niet meer , plots worden er verdedigend zoveel fouten gemaakt dat je het niet voor mogelijk houdt ! waar is dat soliede team , dat blok , dat efficiënt chelsea ?

toch ga ik nu woensdag naar de CL home game tegen Maccabi Tel Aviv , mijn eerste wedstrijd van het seizoen nog maar , toch heb ik voor dit seizoen helemaal geen hoge verwachtingen meer en ben benieud hoe mourinho dit gaat oplossen ?

één troost hebben we nog .... slechter kan haast niet !

groetjes .

24 september 2015 om 17:18
#153

Ha Flip,

Ja na alle ellende lijkt er dan toch licht aan het eind van de tunnel.

Alle problemen uit het verleden zijn nu definitief afgesloten en de weg naar boven kan weer worden ingezet. Qua team zijn we zeker Serie B waardig, maar de weg is nog lang dus ik ben benieuwd of we dit jaar al kunnen promoveren, zeker met de achterstand waarop we begonnen..

Wat ga je precies doen in Italia?

Firenze en Taormina zijn niet met elkaar te vergelijken natuurlijk... Allebei prachtig.. Dat wel.

1 oktober 2015 om 00:39
#154

Ze spelen inderdaad erg goed, doet me veel goed moet ik je zeggen.

Wat ik nog wilde zeggen: ben afgelopen zomer met vrienden in Firenze geweest, naar Fiorentina-Milan (2-0, seizoensopening). Wat we daar ook weer allemaal meemaakten joh... Niet normaal. Zo veel verhalen aan overgehouden. Alleen al aan de dingen die buiten de wedstrijd om gebeurden kan ik een boek schrijven.

De taal leer je inderdaad pas echt als he d'r bent, ik weet zeker dat je in 1 week in italie meer hebt geleerd dan al die thuisstudies bij elkaar.
Je moet trouwens wel goed opletten dat je niet wordt afgezet in italie (lijkt een open deur), maar Italianen discrimeren extreem. Dit had een vriend van mij bij het kopen van de tickets van match van fiorentina. Hij betaalde zonder reden €15 meer dan mij.

Ben benieuwd wat je gaat kiezen als bestemming.

Ciao

8 oktober 2015 om 21:55
#155

Hee Hallo,

Ja m'n vader komt inderdaad van Sicilië en is getrouwd met een Nederlandse vrouw. Hij is fan van Gli Elefanti (nu praat hij er wat minder over omdat ze wat lager staan (vind ik raar omdat ik juist zeer fanatiek fan ben, ongeacht rangschikking).

Ik praat zelf ook gebrekkig Italiaans, maar zie er wel zo uit, dat is ook een van de redenen dat Italianen 'normaal' met me omgaan. Zelf wel 7 a 8 keer in Italië geweest maar de taal blijft moeilijk (terwijl het eigenlijk best een ''logische'' en dus eenvoudige taal is).

Maar zomaar even wekenlang naar Italië met je moeder... Waar haal je dat vandaan?! Haha

29 oktober 2015 om 22:30
#156

Ciao Flip_chelsea!

Ik ben voor Napoli omdat mijn familie daar vandaan komt. Ikzelf ben half Italiaans (van mijn vaders kant) en ging er vaak naartoe op vakantie. Ik ben ooit naar een wedstrijd geweest maar dat kan ik jammer genoeg niet meer herinneren. In ieder geval ben ik al vanaf jongs af aan Napoli supporter omdat dat ook mij een beetje verteld werd dat ik dat moest zijn natuurlijk. Mijn familie komt uit Lucrino dat is een klein gedeelte van Napoli. Misschien dat je het kent.

Catania is een mooie club en ik wist toevallig dat de supporters van Napoli en Catania elkaar mogen haha! Ik hoop dat Catania ooit nog terug te zien is in de Serie-A. Met hun Prachtige shirts overigens.

En ja wat hoop ik dat Napoli kampioen word maar ik denk dat het dit jaar erg spannend word. Als Napoli geen kampioen word gun ik het Roma. Nou ja ik gun het vooral Totti!

31 oktober 2015 om 00:36
#157

Ja eindelijk begint het te lijken op een spannende titel race. Natuurlijk zou het lekker zijn als Napoli gewoon kei snel kampioen word maar dat maakt het toch wat minder leuk.

Erg veel supporters zijn ontevreden geweest over De Laurentiis (grote deel van de supporters) omdat men vond dat hij te weinig aan een team aan het bouwen was. Hij kocht na het verkoop van Cavani o.a. Higuain, Callejon & Albiol maar er was veel meer geld beschikbaar en ze vonden dat hij maar wat namen kocht maar dat er niet echt een plan achter zat. Ik zelf vond dat hij het prima deed maar ik was wel wat kritisch over het budget dat hij bestede aan de verdediging. Zoals je zegt zitten we in de aanvallers goed maar de verdediging dat was en misschien is dat nog steeds wel ons zwakke punt alhoewel Koulibaly & Albiol nu een prima seizoenstart kennen en ik ben helemaal tevreden over Ghoulam & Hysaj.
Al moet ik zeggen dat in Italië de supporters over het algemeen wel snel ontevreden zijn Heeft denk ik met temperament te maken hahah.

Ik heb met wat vrienden afgesproken om binnenkort even te kijken om een weekendje of een mid-weekje naar Napels te gaan. Wanneer weet ik nog niet maar het lijkt mij leuk om naar een wedstrijd in de Europa-League te gaan, en het liefst wat verder in het toernooi.

Ik spreek overigens geen Italiaans helaas. Ik ben het nu langzaam aan het leren maar ik moet het wel even snel oppakken. Zou leuk zijn om met me familie een keer normaal te kunnen communiceren. Italianen spreken niet zo goed Engels zoals je waarschijnlijk al wist haha!

Gaaf trouwens dat je gaat studeren in Florence. Prachtige cultuur stad.

Groeten!

22 november 2015 om 13:21
#158

sorry voor de late reactie. inter heeft zeker wel een kans maar ik gok dit jaar op roma of fiorentina als kampioen. soms is het helaas nog te defensief onder mancini. ik denk dat inter 3e wordt. dan kunnen we voor de toekomst nog aan een beter team bouwen. zonder CL is dat gewoon moeilijk want als club ben je dan simpelweg minder aantrekkelijk. wel gaaf man dat je italiaans gaat leren in florence. mooie stad en prima eten amico.

23 november 2015 om 18:07
#159

woonde ooit in milaan. ik kon kiezen tussen rood en blauw. ik koos toen blauw en ben vanaf toen altijd fan geweest.

19 januari 2016 om 12:11
#160

Ja, zeer jammer dit. Vanaf nu kan het alleen nog maar slechter gaan, en helaas zie ik dat ooit gebeuren. Met Torino thuis en Genoa uit staat er lastige wedstrijden op het programma, die ik ons zeker niet zomaar zie winnen. De selectie is niet breed genoeg inderdaad, en kwalitatief komen we ook wat tekort. Zo jammer dat ADV nooit eens echt investeert, met enkele aankopen kan je zo meedoen om de Scudetto. Maar nu komen spelers als Vilotic/lisandro Lopez en Tello. Leuke spelers, maar zijn echt niet veel sterker dan wat er nu op het veld staat. Goede Italiaanse talenten worden steeds voor onze neus weggekaapt, zoals een Mandragora, Sportiello of Grassi.

En ik ben toen ik 'jong' was ook eens naar Viareggio op vakantie geweest (van de Viareggio Cup), en toen zijn we ook uiteraard naar Florence geweest. Ik wilde toen uiteraard het stadion bezoeken, en toen ik eenmaal in het Franchi was geweest, was ik meteen verkocht. Sinds toen altijd een die-hard fan gebleven, wil ook graag zo vaak als kan wedstrijden bezoeken. Maar mooi om te lezen dat je Fiore een mooie club vindt! En je laatste regel kan ik alleen maar beamen, er is geen stad zo mooi als de stad van de Renaissance. Hartstikke cool dat je in Florence gaat wonen en Italiaans gaat leren, dat staat ook nog zeker op mijn planning! Waar ga je wonen, en waar ga je Italiaans studeren? Via een bepaalde instelling, bij iemand thuis of via de Universita?

Vanwaar trouwens fan van Catania? Mooie club, jammer dat het zo met ze gelopen is..

Alvast veel plezier in Firenze, maar dat moet wel lukken:)

Ciao!

21 januari 2016 om 14:12
#161

24 augustus 2009

Blauw is mijn lievelingskleur, dat is het altijd al geweest. Net als dat het Engels voetbal altijd al mijn grootste passie is geweest. Eén van de fijnste herinneringen uit mijn jeugd is dan ook de tijd dat ik via RTL 5 kon kijken naar die club in het blauw. Die club waar ik tegenwoordig bezeten van ben.

Mijn vader is altijd al een voorbeeld voor mij geweest en dankzij hem ben ik opgegroeid met de liefde voor voetbal. Ook mijn vader had een voorbeeld, zijn naam was Theo de Wit, een Chelsea fan in hart en nieren.

Meneer de Wit, zoals wij hem altijd noemden, was trainer bij DCS in Zevenaar. Een club waarvoor hij enorm veel heeft betekend in zijn leven. Op een jeugdtoernooi waaraan DCS meedeed was ook Chelsea aanwezig. Chelsea speelde toen nog een divisie lager en leek in niets op de grootmacht die het nu is. Het maakte meneer de Wit niets uit, hij werd spontaan verliefd op Chelsea en die liefde is vervolgens nooit meer over gegaan.

Meneer de Wit was een bijzondere man. Voor de vele jongens die hij trainde was hij niet alleen een trainer, maar ook een soort van tweede vader. Dat gold zeker ook voor mijn vader. Meneer de Wit stond erom bekend dat hij regelmatig Chelsea shirts weg gaf aan jongens en dat hij hen ook meenam naar voetbalwedstrijden. Uiteraard waren dat dan meestal wedstrijden van Chelsea. Zo is ook mijn vader een aantal keer met Meneer de Wit mee geweest naar Engeland. Deze ervaringen zijn hem altijd bijgebleven en daardoor heb ik in mijn jeugd ook vele verhalen gehoord over deze bijzondere man.

Meneer de Wit werd echter niet alleen hier gewaardeerd. Ook bij Chelsea was hij erg geliefd en op Stamford Bridge zagen ze hem dan ook als de grootste Chelsea fan van Nederland. Meneer de Wit was iemand die nooit uitgepraat raakte over voetbal en hij wist er ontzettend veel vanaf. Dat hij zelfs een aantal keren heeft geluncht met ex-voorzitter Ken Bates geeft wel aan dat er veel respect voor hem was.

Uiteraard maakte al deze verhalen grote indruk op mij als kleine jongen. Ik kan me de dag nog goed herinneren dat Abramovich Chelsea overnam. Die dag liepen mijn vader en ik door de supermarkt en kwamen we Meneer de Wit tegen. Meneer de Wit vertelde over de onzekere situatie waarin de club verkeerde. Er was hoop dat Chelsea om de prijzen mee zou gaan doen, maar tegelijkertijd ook vrees omdat niemand wist wat Abramovich van plan was. Gelukkig bleek al gauw dat Abramovich het beste voor had met de club.

De jaren daarna, waarin Chelsea zich ontwikkelde tot absolute topclub, ging ik The Blues steeds meer volgen. In 2005, het jaar waarin Chelsea haar 100-jarig jubileum vierde, werd tot dan toe het absolute hoogtepunt bereikt toen de club precies na vijftig jaar, onder leiding van Jose Mourinho, weer kampioen van Engeland werd. Ik weet nog hoe jaloers ik was toen mijn broer Koen het officiële kampioensshirt met lange mouwen kreeg van Meneer de Wit, die het shirt had meegenomen uit de officiële fanshop. Het seizoen daarop volgend werd Chelsea wederom kampioen van Engeland en ook in Europa liet Chelsea steeds meer van zich spreken.

Mijn droom om Chelsea de Champions League te zien winnen kwam een aantal keer bijna uit, maar eindigde steeds weer op pijnlijke wijze. Vorig seizoen nog toen Chelsea de Champions League finale verloor van rivaal Manchester United. Ik heb toen de hele nacht wakker gelegen en merkte aan mezelf hoe groot de liefde voor Chelsea was geworden.

Inmiddels droom ik er al jaren van om een wedstrijd van Chelsea te gaan bezoeken. Meneer de Wit had het idee om samen met mijn vader de bekerwedstrijd van Chelsea tegen Queens Park Rangers te gaan bezoeken, maar helaas liet zijn gezondheid dit niet meer toe. Meneer de Wit kwam in februari dit jaar te overlijden.

De avond voor zijn overlijden sprak ik hem nog, maar was hij erg verward door de toegediende medicatie in het ziekenhuis. Kenmerkend voor hem was dat hij zich niet eens besefte dat hij zich in het ziekenhuis bevond, maar wel nog precies wist dat Chelsea die avond voor de FA Cup speelde tegen Watford. Hij wou graag de uitslag weten en toen ik hem vertelde dat Chelsea met 1-3 had gewonnen, stelde hem dat gerust. Dat was de laatste keer dat ik Meneer de Wit heb mogen spreken. Een dag later overleed hij, met een sjaal van Chelsea stevig tussen zijn handen geklemd.

De uitvaart in de kerk was emotioneel en in het bijzonder toen een vriend van Meneer de Wit een prachtig verhaal vertelde aan de grote hoeveelheid aanwezigen. Met een brok in zijn keel deelde hij een herinnering van vroeger, waarin hij met Meneer de wit verbleef in een hotel naast Stamford Bridge, het stadion van Chelsea. Tot zijn verbazing hield Meneer de Wit vlak voor de wedstrijd een taxi aan en verzocht hij de taxichauffeur om naar een willekeurige wijk te rijden waaruit Chelsea fans kwamen lopen. Ze stapten uit, sloten achteraan de groep aan en volgden de Chelsea fans op weg naar het stadion. Volgens meneer de Wit was dit uniek om mee te maken en hij had gelijk. Jaren later was zijn vriend dit verhaal nog niet vergeten. Het verhaal raakte mij enorm.

Zijn overlijden is nu ongeveer een half jaar geleden en ik denk haast iedere dag nog aan hem. Ik had Meneer de Wit graag eerder ontmoet maar tegelijkertijd ben ik blij dat ik hem heb mogen meemaken. Na zijn overlijden heb ik alle overgebleven Chelsea spullen van hem gekregen. Alleen al daarom zou ik de club nooit meer kunnen loslaten.

Dit jaar kreeg ik voor mijn verjaardag het mooiste cadeau wat ik had kunnen krijgen. Ik ga met mijn vader en mijn broer Koen een wedstrijd van Chelsea bezoeken en hoop dan dat Meneer de Wit stiekem meekijkt. Chelsea behoort inmiddels tot de sterkste teams ter wereld, maar wat er ook gebeurd, het zou voor altijd mijn club blijven. Dat heb ik te danken aan Meneer de Wit. Hij heeft de liefde voor Chelsea voor altijd aan mij overgedragen.

22 januari 2016 om 14:01
#162

Ja, precies. Iedereen was er verbaasd over, inclusief mezelf. Want als je puur naar het spelersmateriaal kijkt, is meespelen voor de Scudetto of CL-plekken een wonder op zich. Juve, Napoli, Roma en Inter zijn kwalitatief gezien allemaal beter. Des te knapper is de prestatie van Sousa. Maar als ADV zijn poen eens gaat investeren in goede spelers, kan je zo een gooi doen naar de Scudetto, en je kwalificeren voor de Champions League ligt helemaal binnen handbereik. Inderdaad, het is elk jaar weer hetzelfde liedje ja, helaas.. Hoe erg ik het ook vind, Juve heeft kwalitatief het beste team, en uiteraard ook de beste financiën. Dus die gaan dit jaar weer kampioen worden, en de Coppa zullen ze ook wel pakken. Jammer, want gun Napoli de titel wel. Als het maar niet Juve is, vind ik alles goed.

Het Toscaanse landschap is inderdaad echt zeer, zeer mooi. Helemaal in de zomer is dat echt genieten. Ik herken me wel in jou, alles aan Italië is gewoon mooi! Maar ben je zelf van Italiaanse komaf, of dat niet? En Florence qua stad, heeft het allemaal inderdaad. En zoals je al zegt, het is gewoon een schone stad, en minder chaotisch dan andere grote (italiaanse) steden. En de vrouwen daar zijn ook niet verkeerd:) Er wonen lijkt mij ook echt fantastisch, als ik daar ooit werk zou kunnen vinden ben ik meteen weg haha. Gaaf! Verona is ook een leuke stad. Het Italiaans vloeiend kunnen spreken lijkt mij ook echt mooi, maar op het moment ben ik zo druk met studeren dat het er nog even niet gaat gebeuren.

Appartementje is helemaal fijn. Ah, Scuola Leonardo da Vinci, die ken ik. Denk dat je via zo’n school wel het beste leert ja. Voor hoeveel weken ga je nou ook alweer? Catania is trouwens ook een leuke club, net zoals Sicilië een prachtig eiland is, daar wil ik ook nog zeker een keer naartoe.

En die wedstrijd van Fiore moet je zeker, zeker doen! En dan het liefst een wedstrijd kiezen waar wat rivaliteit bij komt kijken. Ik noem geen namen, maar ik denk dat je die zelf wel kan invullen:)

Ciao!

25 januari 2016 om 19:35
#163

Nogmaals bedankt voor je reactie op mijn CE. Voor een eventueel wedstrijdbezoek fiorentina-juventus of fiorentina-napoli is het te overwegen om met OV of lopend richting Stadion te gaan. De parkeergelegenheid rondom het stadion is niet heel erg uitgebreid. Straten zijn afgezet., lastig bereikbaar dus. En het centrum waar je verblijft, is ook niet echt autovriendelijk. Om een idee te geven, het is ongeveer 30 minuten lopen vanaf de duomo. Wat je ook kan doen is 1 halte met de trein. Vanaf hoofdstation Firenze SMN naar Firenze Campo di marte. Even het spoor over lopen via de wandelbrug en je bent er al.

29 januari 2016 om 15:08
#164

Hey man! Ja zeker, een onverwachts succes zo. Wij winnen tegen Torino (wat ik niet had verwacht), en Inter verspeelt punten tegen Carpi (wat ik ook niet had verwacht). Er zijn inderdaad aankopen gedaan, niet zozeer kwalitatief dikke versterkingen, maar wel in de breedte, en dat was ook nodig. Blijkbaar is er niet genoeg geld om écht hele goede spelers te halen, helaas. Maar wat er nu is gekomen, is ook prima. Tello kan weleens gaan verrassen, Mammana (talent van River) lijkt mij ook een goede, Tino Costa en Zarate voor de breedte ook prima, nu hopen dat Bartra of een andere CV nog komt. Er kan nog van alles gebeuren de laatste dagen..

Napoli, en vooral Juve, in het Franchi, moet je zeker doen!! De sfeer is dan echt geweldig, en dan hoop ik voor jou dat het weer iets van 4-2 wordt, dan heb je een topdag haha. Helemaal mee eens. Dan komt er net zo’n alleenheerschappij als Bayern heeft in Duitsland. Maar ik zie helaas alleen Napoli mee blijven doen.

Haha ja heel Toscane lijkt zowat op een filmset! Maar ik ga jouw tips nog weleens gebruiken denk ik. Maar leuk om te lezen dat er bij jou in de familie zoveel liefde is voor het land Italië, dat zie je niet bij veel mensen in Nederland volgens mij. Verona is ook mooi, maar als je moet kiezen tussen Florence en Verona, dan is de keuze uiteraard snel gemaakt:)

Ja, Sicilië lijkt mij ook echt geweldig, sowieso vind ik eilanden altijd wel fascinerend. Sicilië heeft in de jaren wel wat geleden ja, maar nog steeds zo mooi. En inderdaad zo puur nog. Precies, lekker in het voorjaar gaan, en lekker iets van een auto of scooter huren, dikke prima.

Ik merk het ja, jij hebt al genoeg van Italië gezien zo te lezen! Amalfi kust lijkt me ook de moeite waard! Positano zegt mij niet zoveel, Capri wel. Maar ga je tips zeker onthouden, ben van plan in de toekomst nog veel van Italië te gaan zien (ben nog een arme student haha, eerst maar eens afstuderen). Cinque Terre heb ik weleens gezien, op de foto’s alleen helaas. Maar Genua lijkt me ook erg mooi, sowieso wil ik nog eens de Derby della Lanterna gaan bezoeken.

Ben fan van Fiore geworden nadat ik met mijn familie naar Viareggio was geweest, en toen zijn we op een dag naar Florence geweest, en hebben daar het stadion bezocht (wat ik perse wilde). Daarna was ik meteen verkocht, en sindsdien mijn hele leven al die-hard tifoso van Fiore. Wil ook het liefst veel wedstrijden bezoeken, alleen zo jammer dat het toch nog wel redelijk prijzig is, met vliegtickets, accommodatie etc. Mijn affiniteit met Italië.. Het is sinds dat ik jong was al mijn favoriete vakantieland geweest in Europa, vele malen leuker dan bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Daardoor een brede interesse gekregen in Italië, die natuurlijk voor 99 procent gebaseerd is op het Italiaanse voetbal.

En dat Italiaans leren, lijkt mij echt gaaf! Ik wil sowieso graag een taal in mijn opleiding leren (spaans en Italiaans), en anders kan ik via mijn uni nog taalcursussen leren. Maar in Florence kan je het helemaal goed onder de knie krijgen, dus dat staat ook nog zeker wel op de planning:) Alleen moet het dan wel uitkomen met de situatie waarin ik zit met werk/school etc.
'
Hoe doet Catania het nu trouwens?? Ben ze helemaal uit het oog verloren.. Spelen er nog steeds zoveel van die Argentijntjes? Jammer dat ze zo ver zijn afgegleden, vond het altijd wel een leuke club, met een eigen identiteit.

Ciao!

7 februari 2016 om 16:37
#165

Ciao amico!

Ja, ik had me er ook al bij neergelegd. Punten verspelen tegen een kansloze ploeg als Carpi, en toen.. Bam, Zarate! Geweldige goal. Best grappig inderdaad. Steeds meer Engelse clubs willen shoppen in Italië, maar Italianen en Zuid-Amerikanen doen het Italië vaak veel beter dan in Engeland, ze aarden daar toch nooit echt.

Mammana is niet doorgegaan, maar ben er niet rouwig om. Blijkbaar heeft River niet heel netjes gehandeld, dan moet je je zeker niet laten gebruiken door die gasten. Benalouane is geen geweldenaar, maar sowieso beter dan Tomovic, die er echt niks van kan. Roncaglia of Benalouane is ongeveer gelijk.

En tegen Napoli en Juve wordt er sowieso gescoord, door het dominante en aanvallende voetbal. Wel lastige wedstrijden om te winnen, maar wel geweldig qua voetbal en ambiance. Zeker doen, al zouden beide wedstrijden zomaar nog weleens uitverkocht kunnen zijn.

Zeker, Florence is simpelweg de mooiste stad in Italië. Verona is ook mooi ja, maar Florence is niet te evenaren. De Chinezen zijn inderdaad wel wat minder, die zie je helaas vaker rondlopen in bekende steden, met die gekke parapluutjes van ze haha. Ach, ze zorgen er mede voor dat Florence een welvarende stad is. Een scooter huren is sowieso wel nice, want dat is toch een veelgebruikt vervoersmiddel in Italië. Helemaal met lekker weer is dat ideaal.

Is dat zo ja, dat Genua zo’n duistere stad is? Van Napels ben ik er wel mee bekend, maar van Genua wist ik dat niet zo. Ergens heeft dat ook wel weer iets moois, zolang het maar niet te is. Stadion is inderdaad erg mooi, vandaar dat ik sowieso eens die derby wil bezoeken! Heb zelf altijd wel meer sympathie voor Genoa dan Samp.

Precies! Frankrijk is ook een mooi land, maar zoals ze zeggen, jammer dat de Fransen er wonen haha! Spanje is ook niet verkeerd, maar niks gaat boven Italië. Veel mensen zweren bij Frankrijk of Spanje, maar weinig bij Italië heb ik het idee. Sowieso qua voetbal, zijn er niet veel Serie A volgers. Maar alleen maar prima, die fanboys hebben we niet nodig.

Ja, begrijpelijk. Helemaal als je fulltime werkt, en ook nog een gezin hebt? Dan heb je helemaal weinig tijd en geen concentratie om dat te doen, dan is zo’n periode in Italië wel ideaal, helemaal wanneer je dat met je werk etc kan regelen. Door zo’n periode leer je niet alleen de taal kennen, maar ook de gebruiken, de mensen, etc. Ook niet onbelangrijk.

Mm, oke. Mooi om te lezen dat ze weer terug gaan komen, als ze zo blijven gaan. Leuke club, en blijft sneu om een club zo ver af te zien glijden. Helemaal voor de tifosi. Maar goed dat ze af zijn gestapt van al die Argentijnen, en zich richten op Italiaans talent. Dat kan Italië wel gebruiken. Al waren die 9 Argentijnen in de basis ook altijd wel grappig

Tegen Bologna helaas 1-1 gespeeld, mede door de rode kaart van een verschrikkelijk spelende Matias. Ach, een puntje daar is niet verkeerd. Stadion van Bologna is wel mooi, maar verder vind ik het een verschrikkelijke club haha! Dikke rivalen van ons inderdaad..

Gr Bernardeschi

13 februari 2016 om 20:11
#166

Hey! Sorry voor de extreem late reactie. Zit alleen nog maar op de mobiele app de laatste tijd, waar je geen persoonlijke berichten op kan zien. Maar ik vind het inderdaad erg jammer dat Catania zo ver is weggezakt! De derby van Sicilie is altijd prachtig, echt een Zuid-Italiaanse derby. Helaas heeft het hele gedoe met de voorzitter jullie een plek in de Serie B gekost. Jullie deden het in het begin van het seizoen wel echt heel goed toch? Zonder al die strafpunten zouden jullie een stuk hoger hebben gestaan. De laatste tijd gaat het wel minder dacht ik? Het positieve is wel dat er weer veel Italianen bij jullie spelen, in plaats van al die Argentijnen. Bij Palermo spelen ook te veel matige buitenlanders trouwens. Nu nog even volhouden in de Serie C, en dan hopelijk volgend jaar weer koers richting de Serie B ( en daarna Serie A). Catania kun je er veel beter in hebben dan clubjes als Carpi of Frosinone. Vanavond tegen Lecce zag ik, de vrienden van Palermo. Dat is bijna Serie A waardig, ook zonde dat Lecce zo is weggezakt. Volg je de Serie A nog wel een beetje nu? En heb je nog een voorkeur voor een bepaalde club? In ieder geval succes met promotie komende jaren, a presto in Serie A! Ciao

15 februari 2016 om 11:19
#167

Hey amico. Vet man, naar Firenze om Italiaans te leren! Prachtige stad. Ik neem aan dat je ook een wedstrijdje van Fiorentina meepakt? Ik ben wel eens in het stadion geweest in de zomervakantie. Heel mooi stadion. Van Siciliaanse afkomst, dus dan wordt je al snel voor Palermo ( of Catania). Kijk je nog wel de wedstrijden van Catania? Via Lega Pro Channel doen ze alle wedstrijden live uitzenden. Ook zeer goede kwaliteit streams. Echt een aanrader! Ciao

25 februari 2016 om 23:05
#168

Goed stukje inderdaad, verwoord de frustratie van veel fans perfect. Het lijkt alsof ze het alleen maar doen voor zichzelf. Het zogenaamde project, heeft ons sinds de ingang ervan nog geen stap verder gebracht. Elk jaar weer hoge ambities, maar aankopen die daar totaal niet bij aansluiten. Dat we nog zo lang meedoen, is al knap van coach en spelers te noemen. Natuurlijk, de DV broeders hebben wel geld in de club gepompt, maar volgens mij niet zozeer om het project zelf, maar meer vanwege de publiciteit en het promoten van hun eigen bedrijven. Als het elk jaar zo doorgaat, wordt het eens tijd dat iemand anders de club in handen neemt die wél de gewenste spelers haalt. Vandaag komen je tekortkomingen weer pijnlijk naar buiten, net zoals tegen Sevilla vorig jaar. En zo zal het altijd blijven op deze manier. Zeer, zeer frustrerend.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren