MIXP
Algemeen
Vrienden (5)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 7 juni 2011
  • MIXP
  • 71 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 2.255
  • 29 jaar (12-2-1993)
  • Apeldoorn
  • 5
Persoonlijke berichten
4 februari 2012 om 00:59
#30

Haha, oke. Tja, die gast wilt gewoon graag reageren hier, maar dat provoceren is nergens voor nodig.

4 februari 2012 om 01:06
#31

Hahah, ik zie die reactie nu. Bazen reactie .

4 februari 2012 om 01:13
#32

IK lul je vierkant uit is niet veel voor nodig .verbaal ben ik je de baas .vriend ik ben je zwaar aan het dissen .Je probeert zo slim over te komen ,maar je bent ene faal haas. Je doet je voorkomen of de slimste bent ,ga fietsen joh .Ik poep je eruit snot neus .

4 februari 2012 om 01:16
#33

Ben je in je sas ,de man aan het spelen .doe niet groot nerdje .kruipt Lapulga je al diep in kont ,of moet het nodig dieper .Ik zou zeggen lik elkaar reet

4 februari 2012 om 01:18
#34

Wat lul je me toch uit jochie. Ga buiten spelen in de zandbak .laat me raden je bent fan van Harry Potter en je draagt een bril en je bent dik

4 februari 2012 om 01:20
#35

Je bent toch een dom mannetje.duidelijk dat je denkt dat je de man bent .Je bent gen man .maar een pussy .

4 februari 2012 om 01:21
#36

Staat Elpulga achter je woow .kan je het niet alleen af ,of heb je de bevestiging van Elpulga nodig

4 februari 2012 om 01:22
#37

Even de slimme henkie uithangen haha ,grappig mannetje

4 februari 2012 om 01:24
#38

Ik hoop dat je nu niet bij je Mammie aan het uithuilen bent .Ga je bezig houden met Hockey kijken voetbalverstand heb je in kont zitten .denk je nou echt dat je me de les kan lezen snot neusje

4 februari 2012 om 01:25
#39

Is dat wat je te zeggen hebt zo zo.ik typ om mijn manier klaar

4 februari 2012 om 01:26
#40

Kom is met wat beters ,want je bent echt slecht

4 februari 2012 om 01:34
#41

Ik ken jou niet maar die gast boven mij met al die berichten is echt een mongol-,-

Aangepast op 4 februari 2012 om 01:34 door ForzaAZ2010.

4 februari 2012 om 01:38
#42

Ben je nu stil zeg

4 februari 2012 om 01:40
#43

Serieus, ik lig dubbel van Goudenring. Hahahaha!

4 februari 2012 om 02:16
#44

Kijk is aan Elpulga komt je uit de zwarte gat redden

4 februari 2012 om 11:18
#45

Nouja, ik moet gewoon lachen om hoe dom je bent. Dat is het .

3 april 2012 om 23:46
#46

Haha, het niveau is inderdaad wel flink gedaald, maar gelukkig kan je nog wel inhoudelijk discussiëren over voetbal. Alleen wanneer er weer een wedstrijd van Barcelona aankomt, gaat het weer mis. Er is meestal één iemand die weer een nieuw account aanmaakt en vervolgens enorm zit te trollen, en met de meest vreselijke zaken aankomt. Jammer dat de site zo erg is afgedaald... het lijkt wel een PVV bijeenkomst! ;))

3 april 2012 om 23:48
#47

Ach, ik heb helemaal niks met die complottheorien. Ik word alleen moe van al die gasten die constant wijzen naar Madrid en vooral die gasten die durven te wijzen naar Franco, gasten met meer dan 150 punten!. Altijd hetzelfde gezeik hier, komt overigens van beide kanten hoor. Kuipers was vanavond drama aan beide kanten, maar goed daar ga ik niet veel woorden meer aan vuil maken.

Aangepast op 3 april 2012 om 23:49 door Fantasista.

4 april 2012 om 15:35
#48

Je moest ze is horen na een La Liga wedstrijd van Real of met dat gedoe rond Pepe, de vergelijkingen met de tijd onder Franco werden/worden constant gemaakt, Maar goed, laten we aub met deze discussie kappen omdat het dat niet waard is. Het is jammer dat het tegenwoordig steeds meer om dit soort randzaken moet draaien ipv het voetbal.

13 april 2012 om 18:38
#49

Dat geloof ik graag :P

18 april 2012 om 00:17
#50

Ja en?

20 november 2012 om 16:05
#51

Hey gappie. Kan je iets meer vertellen over de revolutie op voetbalzone waar je mee bezig bent? Thanks, Vurn.

20 november 2012 om 16:28
#52

Ik moet morgen trainen, dus ik kan helaas niet mee naar Birma. Kan je iets verder toelichten waarom de moderators niet geschikt zijn?

19 december 2012 om 12:28
#53

Beetje geduld he :)

19 december 2012 om 14:06
#54

Goed, dit is dus het niveau waarop je verder wil. Kennelijk voel je je dermate betrokken bij de problematiek daar, dat je je emoties niet kan verbergen. Maar je bent nog jong, je kan voldoende leren. Begin maar eens met het open staan voor andere invalshoeken.

Waarom Israël erbij betrekken? Iran is wel omsingeld door vijanden en het bagatelliseren hiervan is voldoende bewijs van je gebrek aan kennis van die regio. Sterker nog, de staatsreligie van Iran is een reactie op de eeuwenoude omsingeling van vijandige buren. Saudi bijvoorbeeld, is aartsvijand van Iran en zij hebben enorm veel invloed in het gebied. Zoals ik al zei, onlangs zijn ze voor 100 miljard bewapend. Bovendien, als de VS dat 12.000 km verderop ligt, de dreiging van de Taliban en Al Qaida serieus neemt, waarom zou Iran dat erdoor omringd is, dat niet doen? Om nog maar te zwijgen van de vele militaire bases van de VS rondom Iran. En het aantal groeit.

De generaals hebben gedreigd de straat van Hormuz af te sluiten wanneer er over wordt gegaan op een aanval op Iran. Dat is defensieve taal mijn beste. Maar volgens jouw redenatie moet Iran dus alles doen wat haar opgedragen wordt, want dat is stabiliteit? Vooralsnog hebben Israël en de VS meermaals openlijk gesproken over een (preventie-)aanval op Iran, niet andersom.

De installaties zijn inderdaad in de bergen begraven. Is dat het bewijs voor kwade bedoelingen? Het kan net zo goed uitgelegd worden als preventiemaatregel tegen eventuele sabotage, van terroristen of van Westerse landen. Het is namelijk geen geheim dat het Westen iedere technologische ontwikkeling van Iran probeert tegen te gaan. Het wantrouwen van Iran zou in ieder geval gegrond zijn. Maar nogmaals, we weten het niet. Het enige wat we weten is dat die beschuldigingen al vanaf 1989 gemaakt werden. Toen zei men al dat Iran slechts een jaar van een atoombom verwijderd is. Ook weten we dat het Westen vaker onder valse voorwendselen landen is binnen gevallen.

Alle volgelingen van Abrahamistische godsdiensten willen Jeruzalem. Daarin onderscheiden Sjiieten zich niet van Joden, Christenen en andere Islamitische stromingen. Maar dat is heden ten dage absoluut geen politiek streven. Nadat Irak Iran had aangevallen op aandringen van het Westen, wilde Iran na het verslaan van Irak doorstoten naar Israël. Dit was meer een politieke kwestie, dan een religieuze. Om het niet al te lang te maken zal ik dit niet nader uitleggen. Overigens zijn het de Israëliërs die bezig zijn heel Jeruzalem te annexeren. Om je maar even een spiegel voor te houden.

Het rapport van de Iaea aanhalen als sluitend bewijs, getuigt opnieuw van je gebrekkige kennis. Dit is namelijk gebaseerd op een eerder rapport (dus geen nieuwe bevindingen) waaruit blijkt dat er geen(!) aanwijzingen zijn dat Iran bezig is met het maken van een kernwapen. Echter staat in dit rapport ook dat de inspecteurs niet volledig konden uitsluiten dat Iran dat doet. Het nieuwe rapport, dat niet geheel ontoevallig gepubliceerd werd na de installatie van een nieuwe voorzitter, heeft het oude rapport gewoon overgoten met een politiek sausje. Het gedeelte van `,`,niet kunnen uitsluiten`,`, is versterkt en het gedeelte van `,`,geen bewijs`,`, weggelaten. Welkom op het wereldtoneel jongen. Oh, hiermee wordt het motief achter die economische sancties natuurlijk ook dubieus.

Leuk dat je mij nu ook nog even probeert te vertellen hoe een doodnormale ochtend in Iran eruit ziet, uiteraard kort voordat je mij beschuldigt van partijdigheid omwille van een religie die ik niet eens aanhang. Ben je het met me eens dat op dit vlak tussen ons een sterke ongelijkheid van feitenkennis is. Soms is het verstandig om gewoon je mond te houden.

Het is je misschien ontgaan door je denkwijze, maar ik kies hierin helemaal geen partij. Ik probeer naar mijn mogelijkheden aan waarheidsvinding te doen. Iraniërs hebben overigens geen haat jegens Joden of het Westen. Behalve dat je hier met een walgelijke beschuldiging komt, verwar je Israeliers ook nog eens met Israëlieten.

Ik keur de wetgeving van Iran niet goed, ik zeg enkel dat het vrij normaal is. Dit heeft niks met jodenhaat te maken, maar met het ondermijnen van het Iraanse regime. De Israeliers bepalen wie Palestina in mag en wie niet. Wanneer hierop een bevel genegeerd wordt, heeft dit ook celstraf of zelfs de dood tot gevolg. Daar waar Iran haar wil op de eigen burgers legt, heeft Israël dit uitgebreid naar ieder mens in de wereld. Of ben je vergeten hoe journalisten beschoten zijn? Of dat Turkse schip dat op internationale vaarwateren dreef waarbij meerdere doden vielen? Dan valt 5 jaar cel nog wel mee, vind je niet? Hier in Nederland staat bijvoorbeeld 20 jaar op majesteitsschennis.

Ah, dus wanneer ik het heb over Westerse oorlogsretoriek kom jij aanzetten met Rutte en Balkenende? Israëlische en Amerikaanse oorlogstaal is je ontgaan? We hebben hier regelmatig debatten (op tv of zelfs in de kamer) over het al dan niet aanvallen van Iran, open je ogen eens.

Stabiliteit vindt plaats wanneer de macht evenredig verdeeld is. Dat is geen mening maar een feit. Dan is men gedwongen tot compromissen. Zeker in een regio waar de belangen zo uiteenlopen.

Je opmerking over Assad is opnieuw een bewijs van je onwetendheid. Assad is Irans laatste bondgenoot in het Midden-oosten. Steun aan een bondgenoot is wat anders dan het installeren van een bondgenoot. Het gaat hier gewoon om lijfsbehoud. Overigens ben je waarschijnlijk niet zo goed geïnformeerd over de kwestie. Als ik partij moest kiezen, zou het zeker Assad zijn. Onder Assad hebben de Christelijke en Koerdische minderheden namelijk gelijke rechten. Hoewel hij natuurlijk een schurk is, zou het aan de macht komen van de rebellen absoluut een achteruitgang zijn. Of wist je niet dat de rebellen voornamelijk bestaan uit Jihadisten gesteund met geld uit Qatar en Saudi?

Eigenlijk is het best triest dat je mijn behoefte aan waarheidsvinding af doet als partijdigheid en de drang naar het verdedigen van een regime waarvoor ik gevlucht ben. Door overal maar hokjes voor te bedenken, probeer jij de realiteit te simplificeren. Voor jou zijn er overduidelijk twee kampen;) het goede en het kwade. Misschien zou je er goed aan doen om je eens echt te verdiepen in de uiteenlopende kwesties die spelen, in plaats van consequent Frits Barend als voornaamste bron van je wereldbeeld te gebruiken.

Aangepast op 19 december 2012 om 15:53 door .

25 december 2012 om 14:22
#57

Waarom beticht je anderen voor het uit de weglopen van een discussie terwijl je het zelf doet, beetje jammer. Tenzij je n.a.v hiervan hebt besloten om wat aan je feitenkennis te doen, dan niets dan lof natuurlijk.

13 januari 2013 om 17:06
#58

Haha ja dankje voor de hulde. Agh soms moeten die kleuters even vernederd worden. Het begint een ware plaag te worden, de mensen zonder enige kennis die ongefundamenteerd gal spuwen.

16 januari 2013 om 13:23
#59

Wat kan ik moe worden over objectief etc. Ik verwijder de berichten die niet horen, of dat van iemand van real, barca of van Feyenoord of Ajax is doet er niet toe.

De meeste mensen hier weten dat ik voor Feyenoord en real ben. Wat maakt dat uit? Iedereen heeft zijn mening en zolang onderbouwd is da geen probleem. Wat maakt het uit dat ik voor real ben als ik netjes alle berichten verwijder die verwijderd moet worden?

Zolang ik mij aan de regels hou is het toch goed? Of ik nou voorkeur heb voor paars, rood of groen, doet er toch niet toe? Wat is er verder onwaardig aan? ik ben hier toch om mijn mening te geven, o dat nou is als moderator of niet doet er toch niet toe?

16 januari 2013 om 14:02
#60

Lang geleden zag je mij veel voorbij komen overal en nergens,alleen is dat nu niet meer het geval. Al voor ik moderator werd nie meer en dat is waarschijnlijk ook een reden geweest waarom ze mij hebben gevraagd. Ik kom niet meer in barca topics. Wel als moderator, maar niet als real fan. Ook dat zou kunnen, maar omdat iedereen mijn voorkeur weet doe ik dit bewust niet.

Ik heb ook aangegeven dat ik minder berichten post, maar dat ik niet stop met posten, puur omdat ik real fan ben en dit ook graag wil laten blijken.

Misschien zal ik nadenken om te stoppen als moderator, vanwege mensen zoals jij die vinden dat een moderator geen voorkeur mag hebben. Ik moet dus eigenlijk doen alsof ik het niet heb terwijl ik het wel heb? Ik zie de moderatorschap meer als controle op foutieve niet onderbouwde of kwetsende teksten, niet als iemand die niet zijn mening mag geven.
Ik ben er om ervoor te zorgen dat het forum schoon is.

Een andere mening hebben dan menig napraters zoals bij sport1, moet toch kunnen?

19 januari 2013 om 10:56
#61

Zeer geachte Mixp,

Dank voor je reactie. Ik zal niet reageren op je sarcasme, des te meer ruimte er over blijft voor serieuze stof. Hopelijk doe jij dat ook..anders komt je betoog heel knullig over.

Wat is extreem-rechts? Extreem-rechts is een ideologie in één adem genoemd wordt met nationalisme en racisme. Geweld is geen onbekend terrein voor deze lui. Ontken jij dit? Zoals ik in mijn eerdere reacties aangaf, deze partijen zijn nu nog mild tegen de Joden. Puur vanwege de macht van de Joodse lobby. Lees dit artikel maar, wat je een beeld zal geven over hoe extreem-rechts in Hongarije denkt over Joden ( http://www.euractiv.com/central-europe/hungarian-f... Jij weet ook dat Joden de meeste partijen in West-europa die als rechts te boek staan zelfs domineren ( http://www.vn.nl/archief/politiek/artikel-politiek... Geert is daar een heel mooi voorbeeld van. Oh jah, Le pen van Frankrijk..heeft zelfs de holocaust een fabel genoemd en beweerde dat Chiraq door Joodse organisaties betaald werd. Toch iemand die een behoorlijk groot deel van de Franse samenleving vertegenwoordigt met zijn Front National. En toevallig een groot vriend van Filip Dewinter. Dus ik zou mijn mening maar wat gaan bijstellen over rechts.

Over Morsi. Ik citeer zijn woordvoerder 'yasser Ali, de woordvoerder van Morsi heeft inmiddels gereageerd dat de uitspraken uit hun verband gerukt zijn. “De opmerkingen van de president kaderde in een toespraak waarin hij reageerde tegen de Israelische agressie in Gaza” en “dat ze bedoeld waren om het racistische beleid van de Israel’s aan de kaak te stellen”.
Afstand genomen van zijn uitspraak, is nu president van een land als Egypte en houdt zich netjes aan de afspraken met Israel. Grote leiders als Bush en Berlusconi hebben ook controversiele uitspraken gedaan de islam en zijn daar mee weggekomen. Je moet dus alles in de context lezen.

Israel is een staat (die niet alleen bewoond wordt door Joden). Jodendom is een geloof en zionisme is een ideologie die dicht bij het fascisme staat. Hamas vecht tegen een ideologie van racisme, een ideologie waar er geen ruimte is voor andere mensen dan de Joden. Een ideologie die nederzettingen bouwt, minderjarigen in gevangenissen stopt, met buldozers huizen met de grond gelijk maakt, terroristische acties in andere landen uitvoert, buurlanden aanvalt en bedreigt. Meeste moslim landen zijn tegen het zionisme die niet voor vrede staat. Maar Jodendom is echt onzin, grote populatie Joden heeft er gewoond en woont er nog steeds (islamitische wereld). Tuurlijk heb je fanatici, die Joodse burgers bombarderen en aanvallen maar fanatici heb je ook bij de christenen als bij de joden.
Hezbollah vecht tegen de Joodse bezetiing van delen van Libanon. En Iran steunt deze groeperingen uit eigen belang (maar namen wel geld en wapens aan van VS en Israel tegen Saddam Hussein. En spanden samen met Israel om laatstgenoemde ten val te brengen..zo is politiek ook wel weer).

Europa is nummer één plaats voor antisemitisme. De plaats waar het is ontstaan..de plaats van pogroms, ghetto's, concentratiekampen, gaskamers, gele sterren. Tijden zijn veranderd en mensen zijn beschaafder geworden (naar buiten toe)..diep van binnen hebben mensen nog steeds zelfde ideeen over Joden. Ook politici (zie begin van mijn verhaal).

Over Marokko kan ik kort zijn. Jij vind het niet bij het MO passen, ik weer wel. Jij geeft je argumenten en ik de mijne. Als je maar goed motiveert waarom je dan vindt, is het geen punt naar mijn mening (marokko deed trouwens ook mee met de Ramadanoorlog van 1973).

Mussolini vaardigde wetten uit die Joden hun burgerrechten ontnam, joden kregen de schuld van alle problemen en een klein 10.000 joden zijn er officieel afgemaakt door de fascisten in Italie. Natuurlijk is dit een schijntje vergeleken met wat de Nazi's deden..maar om te zeggen dat fascisten niks tegen de Joden hebben is onzin. Dit deed Mussolini trouwens uit zichzelf, want er is geen bewijs Duce dat onder druk van Hitler deed. Overal waar fascisten de macht hadden en hebben zijn minderheden zoals de Joden, Roma, Russen gediscrimineerd en is sommige gevallen zelfs vermoord (spanje, Portugal, Griekenland, Italie, Roemenie).

Dat over Hitler en Mussolini..dat is deels te wijten aan Duce. Hitler zag hem als een last en zijn troepen waren zwaar gedemotiveerd om te vechten. Hitler heeft hem altijd geholpen en zelfs bevrijd van de partizanen. Duce was echter een zwak leider en zijn militairen kregen slaag van de Britten in zowel de balkan als in Afrika. Dus toch nog wel iets goeds in het hele verhaal.

Kort samengevat, rechts extremisme (waaronder fascisme, nazisme etc) zijn Europese creaties. Meeste extreem-rechtse partijen haten Joden evenals andere minderheden. Haat in het MO is er ook, maar dat heeft te maken met de Israelisch-palestijns conflict en is meer gericht tegen het zionisme wat een racistisch ideologie op zichzelf is. Dit is denk ik het essentie van ons discussie.

Ik zie jouw reactie graag tegemoet

Met vriendelijke groet,

Zinedine

20 januari 2013 om 11:16
#62

Beste Mixp,

Fijn dat we kunnen discussieren zonder elkaar te bespotten. Ik zal proberen te reageren op je tekst, omdat ik dit een heel boeiend onderwerp vind.

Om te beginnen, waar komt antisemitisme vandaan? Waarom is de haat tegen Joden in Europa altijd sterk geweest? We gaan terug in de tijd.. naar de Romeinse tijdperk. Keizer Caligula in het jaar 39 begon met wetten uit te vaardigen die Joden het leven onmogelijk maakten (bron: http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=,434). Hij zag Joden als ketters en als onrustzaaiers. Zijn opvolgers verschilden niet veel. Drie keer zijn de Joden in opstand gekomen en drie keer zijn ze afgemaakt door de Romeinen. Dit is het begin van de Joodse diaspora.
Maken we een sprong naar de Middeleeuwen. In Europa leven Joden als tweederangsburgers. Uitgesloten van vrije beroepen en gilde zijn ze voornamelijk bezig met financiele markt. Zij leenden geld tegen rente (wat de Kerk verbood) en konden op die manier de finaciele markt beheersen. Vanwege hun macht en de infiltratie van de financiele markt werden ze vaak gebruikt door heersers in goeie tijden. In mindere tijden werden ze aangewezen als zondebok en onrustveroorzakers. Gevolg: eens in de zoveel tijd massaslachting van de Donau tot de Rijn en van de Taag tot de Zwarte zee. Ghetto's worden gevormd waar Joden konden wonen, die ten prooi vallen aan plunderingen van Europeanen met stilzwijgende toestemming van de kerk.

De kerk ziet de Joden trouwens als nummer 1 oorzaak van alle ellende vergis je daar niet in. Ze geven (terecht of onterecht laat ik aan jou over) de schuld van de splitsing binnen 't christendom aan de joden. Joden zouden op die manier de macht van de kerk hebben willen breken. Veel verlichters en atheisten zouden verborgen joden zijn die erop uit zijn om het christendom te vernietigen. Let op dit is een beschuldiging die niet hard gemaakt kan worden zeg ik maar gelijk bij. Maar het leeft heel sterk in de rechtse hoek.
Veel rechtse mensen hebben ook het idee dat Joden achter het communisme (marx was een jood) zitten en achter alle revoluties in de 19e eeuw. Deze zijn bedoeld om de macht van de kerk te breken en nieuwe naties te doen herrijzen waar kerk en staat gescheiden zijn. Dit zijn allemaal complottheorieen die heel veel aanhang hebben onder rechtse mensen (fascisten, nazi's, maar ook Front National, Gouden Dageraad, NVU etc.)
Situatie duurt voort tot de WO I als de Britten geld nodig hebben om hun oorlog te financieren. Die kloppen dus aan bij de Joden (financiers). Joden hadden ervoor al een conferntie gehad waarin ze een eigen land in de toenmalige Ottomaanse provincie Palestina wilden hebben. Rest van het verhaal ken je denk ik wel. Balfour belofte, emigratie van Joden naar Palestina etc.
WO II Hitler en Mussolini komen aan de macht. Eestgenoemde is een fan van de Duce. Maakt Joden het leven onmogelijk, wereldoorlog..en miljoenen joden worden afgemaakt.

Islamitische wereld kent een geschiedenis met de Joden al sinds het ontstaan van de islam. In Andalusie bijvoorbeeld worden joden benoemd tot lijfartsen en krijgen de status van dhimmi (bescherming in ruil voor extra belasting). van Bagdad tot Fes krijgen Joden een goeie behandeling over het algemeen. Beter dan in Europa waar ze worden gediscrimineerd en afgemaakt.
Problemen steken pas de kop op, als Joden aanspraak beginnen te maken op Palestina. Na de oorlog van 1948 en het vestigen van Israel raakt de relatie bekoeld. Joden in het Midden-oosten vluchten massaal naar Israel. Deels te maken met geweld, maar ook deels te maken met de politiek van het zionisme. Zionisten (joden die geloven in Groot-israel en dat er geen ruimte is voor andere rassen in hun woongebied) lokken Joden overal ter wereld naar Israel met extra geld, nationaliteit en zelfs terreur (lees Shlomo Hillel - Operatie Babylon). Doel: een sterk Israel die bestand is tegen de Arabische/islamitische wereld.

Een lang stuk geschiedenis wat ik hier beschrijf, maar de kernvraag is wie heeft het antisemitisme uitgevonden? Is de haat van moslims tegen de joden puur vanwege het geloof of vanwege politiek? Is het haat tegen de zionisten die verschrikkelijke dingen hebben gedaan of haat tegen het joodse geloof? Check de geschiedenis van moslims met joden en geef me antwoord op deze vraag.

Is de haat van Europeanen verdwenen tegen de joden? Waarom hebben die complottheorieeen nog steeds veel aanhang bij rechtse Europeanen? In een werelddeel waar de holocaust ontkennen een gevangenisstraf oplevert zullen mensen denk je voor hun mening uitkomen? Le Pen is hier een mooi voorbeeld van. De beste man heeft heel wat antisemitische uitspraken gedaan (gaskamers een detail genoemd van WO II, Chiraq zou worden gefinancierd door Joden etc.) Hoe zou jij zijn partij typeren? Rechts? Extreem-rechts? Evenals de Vlaamse Blok en PP ( http://archief.uitpers.be/artikel_view.php?id=,2948...
Dus wie is de antisemiet?

Is Israel niet zelf een racistisch land? (http://www.nujij.nl/politiek/racistisch-geweld-is...
Mizrahi en Sephardi Joden kunnen elkaar niet uitstaan. Askhenazim joden voelen zich superieur en Ethiopische joden worden gezien als laagste ( Steven Kaplan, 'can the Ethiopian Change His Skin? The Beta Israel (ethiopian Jews) and Racial Discourse', African Affairs, Vol. 98, No. 393 (oct., 1999), p. 548.
Ik citeert verder de US Department of State in 2005 : 'the government generally respected the human rights of its citizens;) however, there were problems in some areas, including... institutional, legal, and societal discrimination against the country’s Arab citizens.

Sorry man, beetje veel tekst met hier en daar wat spelfouten, maar ik hoop dat je niet afhaakt.
Ik zie je reactie hierover graag tegemoet.

Groetjes,

Zinedine.

21 januari 2013 om 22:37
#63

Hoi,

Even over Morsi..ik reageerde daar niet op, omdat ik a) ik het idee had mijn punt duidelijk te hebben gemaakt en b) we anders teveel afwijken van de essentie van ons discussie.
President Morsi heeft inderdaad een paar stevige uitspraken gedaan over de zionisten in de tijd dat hij nog leider was van de Moslimbroederschap. Geen haan die toen kraaide, pas toen hij werd gekozen als president begon de media (lees tegenstanders) zijn uitspraken naar voren te halen. Natuurlijk zal hij als leider van de MB dingen gezegd hebben over Israël..een land die in oorlog is met buurlanden en veel heeft aangericht in Egypte. Ik keur zijn uitspraken niet goed, maar kan het wel begrijpen. Trouwens ook de vertaling van zijn uitspraak is van bedenkelijk niveau. Hij zei wij moeten de strijd niet opgeven en levendig houden zodat de kinderen die na ons komen verder gaan met de strijd (iets in die geest).
Maar nu hij president is van Egypte...heeft hij de vrede opgezegd? Spreekt hij over de zionisten als moordenaars of wat dan ook? Spant hij zich niet in voor vrede? Heeft Sharon in zijn tijd als legercommandant niet schandalige dingen geroepen en gedaan? Lieberman? Yitzhak Shamir? Begin? Shamir was zelf een terrorist die brute moorden op zijn geweten had en lid was van de Lechi. Heeft het geschopt tot minister-president die met verschillende staatshoofden heeft onderhandeld.
Punt is..morsi zei iets tegen zijn achterban wat door sommige als antisemitisch wordt gezien ( ik ben van mening dat dat uit zijn verband is gerukt). Is hij nu een antisemiet omdat hij zoiets zegt om de achterban te paaien?
En dat je Afshin Ellian en elsevier als bronnen neemt is niet echt objectief. De één is een uitgesproken anti-islam en anti-iran figuur en elsevier is een rechts tijdschrift.

Over fascisme is mijn punt dat het fascisme van Duce Hitler heeft geïnspireerd. Hoe Hitler het heeft ingevuld is natuurlijk anders..ideologie blijft hetzelfde. Namelijk een sterk leider, geen ruimte voor buitenlanders, sterk leger, nationalisme etc. Dat Hitler beduidend meer een antisemiet was is duidelijk, maar ook de fascisten konden er wat van. Maar als jij zegt dat het fascisme niet per definitie tegen het Jodendom is ben ik geneigd dat te geloven (bronnen die ik heb nagelezen geven idd aan dat Joden in Italië en Spanje pas eind jaren dertig te maken hadden met vervolging). Plaats ik wel één kanttekening of eigenlijk meer een vraag. Hadden de Joden in Italië net zoveel invloed als die van Duitsland (economisch en sociaal)? Beweerde Hitler immers niet dat Joden in Duitsland het land economisch en sociaal naar de afgrond hielpen? En de hoeveelheid invloedrijke Joden in Duitsland was die niet vele malen hoger dan in Italië?

Fijn dat je het met mij eens bent dat het antisemitisme zijn oorsprong kent in Europa. Europese haat jegens de Joden is puur religieus en heeft te maken met rassenhaat…terwijl dat in het MO politieke redenen heeft. Is daar een verschil in. Ik denk van wel. Daar waar Europa het puur gemunt hebben op de Joden om hun Joods zijn..is de haat van moslims gericht tegen de bezetting en de staat Israël. Voor de oprichting van de staat Israël was er geen haat tussen moslims en joden (op hedendaags niveau) in het MO. Antisemitisme is de discriminatie van Joden gebaseerd op hun etniciteit of religie. Vind jij dat van toepassing op Europa of het Mo?

Beste Mixp, al die voorbeelden die ik gaf vind jij dat niet kenmerkend voor een racistische samenleving en staat? Hier wat artikelen die wetten van Israël beschrijven
-http://www.hln.be/hln/nl/1281/israel-palestina/ar... -http://archief.uitpers.be/artikel_view.php?id=,234... Ik weet dat je pro-israel bent, en daarom vind het leuk om met iemand te discussiëren die andere standpunten heeft..maar dit kan je toch niet ontkennen?
Ik citeer jou even ‘De Staat Israël.....zal complete gelijkheid van sociale en politieke rechten voor al haar burgers verzekeren, ongeacht religie, ras of geslacht;) het zal de vrijheid van religie waarborgen, bewustzijn, taal, educatie en cultuur;) het zal de heilige plaatsen van alle religies beschermen;) het zal trouw zijn aan de principes van het Handvest van de Verenigde Naties.” Dit komt uit de Onafhankelijkheidsverklaring van Ben Goerion.
Iets soortgelijks stond er ook in de grondwet van Zuid-afrika tijdens de apartheid.

Mogen moslims met Joden trouwen? Zonder vergunning moskeeën bouwen? Grond kopen? Gelijke investeringen in Joodse wijken met Arabische? Israël heeft letterlijk staan in de grondwet..we zijn een Joodse staat. M.a.w. andere geloven zijn uitgesloten. Oh jah, over dat niet dienstplichtig..israël is bang dat ze hiermee problemen krijgen. Gezien dienstplicht in Israël betekent..naar de bezette gebieden.

Iran mogen christenen, joden, Koerden stemmen en deelnemen aan de verkiezingen. Toch vindt men dat een schurkenstaat.

Ik had het een beetje druk met werk vandaar mijn late reactie (hoop niet dat je afhaakt). Ik zie je reactie graag tegemoet.

Groetjes,

Zinedine.

22 januari 2013 om 12:01
#64

Palestina/article/detail/1377508/2012/01/12/israel... (http://archief.uitpers.be/artikel_view.php?id=,234...

22 januari 2013 om 12:02
#65

Beste Mixp,

Ik had toch wel een hoop vragen gesteld over fascisme en Morsi..maar als je een punt achter die discussie wil zitten vind ik het prima.

Over trouwen is niet zo gek..ook een land als Egypte kent ook zo een wet. Moslima met een niet-moslim trouwen kan..maar voor de wet is het niet legaal. Kinderen uit zo een huwelijk worden niet erkend als staatsburgers. Over moskeeen..dat is 1 van de vele voorbeelden. Investeringen in Arabische wijken is minimaal, grond kopen als Arabier wordt je nagenoeg onmogelijk gemaakt.
Probeer eens als arabier/moslims Israel te bezoeken en je zal zelf zien waar je aan onderworpen zal worden.

Dit zijn trouwens de artikelen die ik bedoel : ( http://www.hln.be/hln/nl/1281/israel-palestina/art... (http://archief.uitpers.be/artikel_view.php?id=,234... Je kan trouwens zelf heel wat onderzoek doen naar wetten in Israel en de positie van Arabieren daar.

Laat maar weten of je ze ontvangt anders mail ik ze wel.

Groetjes,

Zinedine.

23 januari 2013 om 21:16
#66

Beste Mixp,

Ik wacht eerst even jouw reactie en onderzoek af. Die zie ik graag tegemoet. Dan kunnen we verder discussieren als je wil/kan. Neem je tijd.

Ik hoor van het wel

Groetjes,
Zinedine.

19 maart 2013 om 14:51
#67

Of je wilt discussiëren of niet. Als jij niet wilt discussiëren, waarom ga je dan wel in op de stelling?

Indien jij wel wilt discussiëren, dan moet jij wel ingaan op de stelling en geen nieuwe stelling bedenken. De stelling is nogmaals: Israël is een racistische staat. De stelling is niet “iran is een racistische staat of Hamas ”. Jij maakt je schuldig aan ‘jij-bakken’. Het klopt inderdaad dat Iran een racistisch politiek programma heeft, maar wij hebben het niet over Iran.

Het politieke programma van Israël is discriminerend ten opzichte van de bewoners van Gaza. Gaza is veranderd in een gore getto waar 0,5 miljoen palestijnen zijn gepropt. Israël zorgt voor een blokkade via de lucht, via de zee en via het land. 0.5 miljoen palestijnen hebben geen tot zeer beperkt recht tot voedsel, medicijnen, schoon drinkwater en overige basisvoorzieningen. Bovendien wordt het elektriciteitsgebruik in Gaza geminimaliseerd door Israël. Een direct gevolg hiervan is dat jaarlijks zwangere vrouwen en zieke mensen sterven in de ziekenhuizen door een gebrek aan elektriciteit.

Al mijn argumenten zijn gebaseerd op een actueel rapport over Gaza. Ik kan het hele rapport naar je toe sturen zodat jij zelf kunt oordelen.

Aangepast op 28 maart 2013 om 16:37 door Matthaus.

30 oktober 2013 om 11:30
#68

ik heb je verhaal gelezen, over het een en ander , naar die meneer in Amsterdam,
heb je wel eens in Israel gewoond ?, ken je Israelische moslims ? heb je wel eens met ze gesproken ?
want ik denk als je hier op alle drie de vragen 'ja' zou antwoorden, dan zou je het toch iets anders zien, ik ben het laten we zeggen voor 85% met je eens, maar je hebt toch een iets te westerse inslag qua perspectief.
even wat anders aangezien je op de hoogte ben van zaken, dit is lachen, wist jij dat Israel ook een Marokkanen probleem heeft ??, zo noemen ze dat toch hier in Nederland.

and by the way, over Marokko, dat klopt niet helemaal wat je zegt, de mensen in Israel hebben dat toch echt anders ervaren, aangezien je van de bronnen bent, lijkt me dit niet al te moeilijk om dit te controleren.

4 januari 2014 om 16:59
#69

Dat bericht over Persiangooner is helaas een zeer eenzijdige belichting van de feiten dat van hemzelf afkomstig is (via een dubbelacount). Ik ga me niet tot dit soort praktijken verlagen en ga niet dit soort communicatie of zijn geschiedenis verspreiden. Maar het positieve verhaal dat sommigen van hem schetsen is onterecht;) hij heeft hier een zeer uitgebreide geschiedenis met zowel positieve als negatieve kanten. Als je iets meer achtergrond wil dan kan ik je die geven zoals ik die via de persoonlijke pagina van Persiangooner aan iedereen geboden heb.

Grt
Dammie

4 januari 2014 om 17:38
#70

Met mijn uitleg kun je inderdaad niet veel omdat ik het niet respectvol naar Persiangooner acht om voorbeelden te gaan te geven van zaken die hij op zijn kerfstok heeft. Het is heel makkelijk om een deel van de feiten te nemen en die op een andere manier uit te leggen en vooral naar het gedrag van anderen te gaan wijzen. Daarmee geef je een mooi gekleurd beeld en doe je het voorkomen alsof je gezocht bent en eigenlijk niets misdaan hebt. Ik zal Persiangooner keurig een antwoord geven op zijn mail en ik hoop dat hij het fatsoen heeft om dat antwoord te behandelen zoals het hoort.

En ik heb inderdaad wat posts van zijn persoonlijke pagina gehaald omdat ik het niet vind kunnen (en dubieus vindt) als een andere bezoeker de inhoud van de mailbox van Persiangooner op diens persoonlijke pagina gaat posten en vervolgens mij onterecht gaat beschuldigen van laster en een vete.

Het laatste dat ik hierover (richting jou) ga zeggen is dat iedereen die de geschiedenis van Persiangooner hier kent en naar zijn aantekeningen zal kijken zal concluderen dat dergelijk gedrag onacceptabel is en dat hem om wat voor reden dan ook lang genoeg de hand boven het hoofde gehouden heet.

Groet en fijn weekend
Dammie

21 januari 2014 om 14:00
#71

Onzin. De rechtbank heeft al verklaard dat de contracten gewoon rechtsgeldig zijn en Barcelona gaf zelf aan 57 miljoen betaald te hebben. Niet alles geloven wat je leest, dit was weer één van de onzingeruchten.

23 januari 2014 om 22:02
#72

Nog steeds hetzelfde. En inderdaad;) ik ben dolblij met het grote nieuws!

23 januari 2014 om 22:28
#73

Er zal ongetwijfeld een andere reden zijn voor z'n vertrek, maar ik geloof niet dat Neymar 95 miljoen heeft gekost. 57 miljoen plus 7,9 miljoen voor de eerste optie op drie talenten van Santos.

24 januari 2014 om 20:00
#74

En de cijfers zoals ik ze al noemde zijn net gepubliceerd en openbaar gemaakt door Barcelona, weer eens een storm in een glas water door de onbetrouwbare Spaanse media. Laat je in het vervolg niet zo leiden door dit soort domme geruchten.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren