RaulVilla
Algemeen
Vrienden (166)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 6 januari 2009
  • RaulVilla
  • 200 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 7.730
  • jaar (--)
  • Dordrecht
  • 166
Persoonlijke berichten
18 november 2011 om 21:31
#210

Haha inderdaad, maar kies je leuk uit.

15 december 2011 om 01:57
#211

Zo meneer wilt Ronaldo weg jagen;))

14 januari 2012 om 18:51
#212

vrienden worden madrid fan?

15 januari 2012 om 18:02
#213

vrienden worden hala madrid

18 januari 2012 om 14:50
#214

Mede Madrista :D

26 januari 2012 om 00:34
#215

Ben je het niet met me eens dat deze uitschakeling des te zuurder is voor Real fans zoals jij?
Als je in het Camp Nou instaat bent zoveel 100% kansen te creëren, dan kan je dat in eigen huis toch ook?

Ik vond het al een blunder van Mourinho om zo defensief te spelen, maar deze wedstrijd in het Camp Nou maakt het voor mij alleen maar erger. Ik vind het vanaf de kant van Mourinho een gebrek aan vertrouwen. Je beschikt over Özil, Kaka, Ronaldo, Benzema, Higuain, Di Maria, Calléjon. Stuk voor stuk offensieve spelers die allemaal instaat zijn om individueel een wedstrijd te beslissen. M.u.v. Callejon zijn ze allemaal wereldtop. Het getuigt gewoon van lafheid dat je deze jongens achter de bal laat spelen, en Pepe op het middenveld opstelt.

Barcelona is vandaag niet weggespeelt, maar een Real dat iets zuiniger om gaat met de kansen kan zo maar op 0-3 voor komen. Dan verloopt de wedstrijd heel anders en kan het zomaar een afdroog partij worden. Ik ben echt van mening dat Mourinho geheel verantwoordelijk mag worden gehouden voor deze uitschakeling, en de wanvertoningen in vorige Clasicó's.

Pepe heeft een steekje los zitten, en de trap op de hand van Messi valt niet goed te praten. Maar als je kijkt naar de manier waarop hij vandaag heeft staan verdedigen, dan kan je in mijn optiek niks anders concluderen dan dat zijn schoppartijen op het middenveld in de andere Clásico's zijn onstaan door onkunde. Waarom een van nature ijzersterke centrale verdediger op het middenveld zetten tegen technische wereldtop als Fabregas, Xavi, Busquets en Iniesta? De altijd tactisch sterke Mourinho kan hier toch nooit me zijn volle verstand voor gekozen hebben? En éénmaal als uitprobeersel is nog tot daar aan toe, maar meerder keren tegen Barcelona dezelfde tactische fout begaan vind ik zeer slordig en laf.

Begrijp me niet verkeerd, ik val jou Real hier niet aan. Ik ben niet voor Barcelona, en ook niet voor Real Madrid en kijk volledig neutraal naar deze tweestrijdt. Maar Mourinho stond bij mij als coach altijd op een voetstuk. Maar zeker de tactische keuze in de heenwedstijd valt voor mij niet goed te praten. Ik vind het getuigen van te weinig vertrouwen in de eigen selec,tie, en teveel ontzag voor Barcelona ookal doet Mourinho zich anders voor in de media.

Ik vind de wedstrijd van vandaag een zege voor Pepe, voor Real Madrid en voor het Spaanse voetbal. Want het was van ongekend hoog niveau. Maar ik vind het een nederlaag voor Mourinho, en een nog grotere teleurstelling voor de Real-fans aangezien hun club vandaag heeft bewezen ook voetballend zich te kunnen meten met dit Barcelona.

Ik ben erg benieuwd naar jou mening!
Groeten!

20 februari 2012 om 20:33
#216

weetje of Cska moskova realmadrid op tv word uitgezonden of chelsea napoli 1van die2 aub wagt nog op en antwoord !!

11 maart 2012 om 16:02
#217

Wil je mijn invite accepteren, mede-madridsta?
Je reacties zijn goed onderbouwd, je weet veel over de jeugdopleiding van Real en gewoon de feiten.
Voor je het mocht denken, ik ben geen gloryhunter, ik ben van Spaanse afkomst en al van mijn 8ste Real fan.

Greetings,
Zapatero

11 maart 2012 om 17:43
#218

Graag gedaan! Ik probeer mijn mening en mijn reactie altijd goed te onderbouwen.
Haha, Zapatero betekent in het Nederlands± ´´schoenmaker´´. Haha, ik vond het wel een grappige naam.

Wie vind jij het meest belovende talent van Castilla? Ik vind zelf Jése, Joselu en Morata wel lekker spelen. Helaas geeft Mourinho naar mijn mening te weinig speeltijd voor deze. En dan blik ik voor al op Joselu, die in mijn optiek echt meer speeltijd verdiend. Die jongen heeft het zelfde goaltjesinstinct als Raul. Dat is natuurlijk niet mis!)

Daarnaast ben ik zelf een groot fan van Raul. Erg jammer dat hij moest vertrekken, maar ze hebben Callejon nu in de selec,tie, dat is een veelbelovende speler en die jongen heeft ook aardige trekjes van Raul. Schitterend om te zien.

15 maart 2012 om 22:51
#219

Zou ik ook zeggen als ik een competitie zo zou onderschatten.

Feit is dat onze nummer 6 beter is dan jullie koploper en kampioen. En Osasuna won vorig weekend nog van Bilbao dus zo sterk is La Liga.

Was dit richting mij of Persiangooner bedoeld? Bedoel je dat ze beter dan Manchester United zijn of AC Milan??

15 maart 2012 om 23:39
#220

Oh oke, die vermoeden had ik al. Alleen wil je mij de laatste tijd sowieso al voor schut zetten ofzo, dus ik dacht misschien wil je Milan naar beneden halen.

16 maart 2012 om 00:01
#221

Mancini, Pazzini, en nog 1 dacht ik maar weet het niet zeker. Je reageert op een rare manier, weet niet of je dat bij iedereen doet. Alsof je mij naar beneden wilt halen, maarja is niet erg. Als het niet zo is is dat alleen maar goed. Sowieso zal ik jou mening respecteren wat je ook zegt.

16 maart 2012 om 00:24
#222

Ik heb geen enkele wedstrijd vanavond gezien dus kan het niet over de fouten van Mancini hebben maar goed. Ik heb overigens nooit gezegd dat Pazzini beter is dan Milito, Ik vind ze echt gelijkwaardig, ze zijn beiden goed maar erg andere soorten spitsen. Milito kan meevoetballen etc. Alleen Pazzini heeft de laatste ongeveer 3 jaar zich ontwikkeld als een ware afmaker.

Ik zal het met de Higuain-benzema situatie vergelijken om je mijn standpunt beter te vergelijken. Natuurlijk zijn deze 2 heren veel beter alleen denk ik dat je mijn standpunt beter gaat begrijpen.

Milito=, Benzema, Pazzini is Higuain. Benzema kan ook afmaken etc. Kan heel goed meevoetballen en heeft een betere techniek etc. Higuain is wel veel meer een killer. Ze zijn beiden op bijna evenhoog niveau. Velen in Spanje zullen de voorkeur hebben voor een type als Benzema maar in Italie zal men veel liever een Higuain hebben. Zoals ik dus al zei op gelijke hoogte maar een persoonlijke keuze. Ik hoop dat je mijn keuze begrijpt en het er misschien toch wel mee eens bent?

Ik wist niet dat je reacties van mij las over Kaka' en Real Madrid, heb daar volgens mij nog nooit een discussie of dergelijke met je over gehad. Mooi dat we toch ergens over eens zijn! Ik waardeer het echt dat je zegt dat ik 'het spelletje' snap, bedankt.

Ten slotte ben ik zeer blij dat het alleen een vorm van miscommunicatie was. Ik bied mijn excuses dan aan voor de rare gedachtegang die ik had.

21 maart 2012 om 13:05
#223

Wat worden de uitslagen van de Primera Division vanvond denk je?? Kan je de teams voor me zetten waarvan jij denkt dat ze gaan winnen?

22 april 2012 om 15:03
#224

Raulvilla

Wou je hierbij feliciteren met de overwinning op Barcelona. Kampioenschap is binnen handbereik.
Toch wel degene hier met de meeste kennis en historie over Real Madrid.
Mooi dat Ozil en Ronaldo zich hebben laten gelden en ook een zeer sportieve wedstrijd. Nogmaals gefeliciteerd.

22 april 2012 om 23:35
#225

Ronaldo kan in jou ogen niks goed doen wat deed was goed hoor . Jij bent samen met PG een Ronaldo hater ;))

23 april 2012 om 00:25
#226

Kampioen niet van hoogstaand niveau maar je moet toegeven dat het juichen van Ronaldo wel het hele stadion stil heeft gemaakt Zie je in de finale tegen Chelsea?;))

24 april 2012 om 17:31
#227

Haha ja ik ook Alleen ik vrees voor een partijdige hielenlikker die Barcelona kado's gaat geven...

4 mei 2012 om 12:20
#228

Raulvilla, laat ik even beginnen met je te feliciteren met het verdiende kampioenschap. Real Madrid was gewoon de meest constante ploeg in La Liga, Barcelona heeft het helaas aan zichzelf te wijten. De uitwedstrijden worden gewoon met een slappe hapmentaliteit gespeeld. Maar oké, ik wilde het even niet hebben over Barça, maar over de grote Madrileense rivaal. Wat vind jij, in mijn ogen één van de meest objectieve Madridistas op dit forum, dat er zou moeten gebeuren om terug te keren naar de tijden van de Galacticos, van El Fenomeno, Zidane, Beckham, Hierro... Real heeft nu weer de eerste prijzen binnengehaald, maar het team straalt in mijn ogen nog niet het ongenaakbare, de absolute klasse uit die het toen wel had. Ik heb dan wel niets met de club Real Madrid, maar had wel erg veel respect voor die generatie. Wat denk je ervan?

15 mei 2012 om 20:01
#229

Geen probleem, leuk dat je reageert. Ookal vond ik Real Madrid dit seizoen qua positiespel niet altijd even goed, ze hebben toch een fantastische prestatie geleverd. In Camp Nou had Barcelona gewoon eerder moeten scoren, zeker Xavi en Tello moeten zulke kansen gewoon afmaken, dan was het een hele andere wedstrijd geweest. Real Madrid heeft Barça een lesje in effectiviteit geleerd, gewoon twee kansen weggegeven en meteen twee goals. Met Benzema, Higuaín en Ronaldo hebben jullie gewoon drie jongens die hun kansen afmaken. Met de blessure van Villa hebben wij eigenlijk alleen Messi. Alexis moet nog wennen aan het spel. Barcelona heeft het gewoon laten afweten op mentaliteit. Waar Real tegen de kleintjes excellereerde, had Barcelona moeite in de uitwedstrijden.

Lees ik nou dat je liever Ronaldo zou verkopen om met Pipita en Benz te spelen? Waarom dat, Ronaldo is juist een geweldenaar op de linkerflank. En hoe komt het dat je geen fan bent van de Galacticos, dat vind ik juist één van de mooiste teams die Real heeft gehad. Op Figo na dan... ;))

Ik ben de laatste tijd wat kritisch over Real Madrid, dat klopt. Misschien ligt de oorzaak daarvan ook wel bij mij. We zijn als Culér gewoon verwend de laatste jaren met oogstrelend voetbal en vele prijzen, waardoor het extra hard aankomt als er zo'n seizoen tussenzit. Om even in te zoomen op de zaak Pedro, daar was ik natuurlijk niet echt objectief. Ik ben gewoon fan van die jongen, ik heb me ingelezen in zijn geschiedenis, dat is toch wel indrukwekkend. Daarnaast is hij een publiekslieveling á la Callejon in Camp Nou. Die wil je natuurlijk zien op het EK. Ik ben echter nog steeds overtuigd dat Pedro in vorm van een hoger niveau is dan Juan Mata. Maar oké, Pedro heeft inderdaad een slecht seizoen gedraaid, maar hij ziet de laatste weken er weer goed uit. De oude Pedro komt weer terug, daar ben ik van overtuigd. Vanaf volgend seizoen gewoon weer Mvp.

Wat betreft Arbeloa, ik ben daar toch iets over bijgedraaid na de EL finale. Javi Martinez werd helemaal weggespeeld door Adrian en Falcao, hij is een gelegenheidsverdediger. In een team dat dominant wil spelen als Barcelona kan hij wel als centrale verdediger spelen, maar dan speel je ongeveer op de middellijn als centerback. In het nationale elftal speel je veel dichter op de goal, waardoor Martinez daar niet goed uit zijn spel komt. Gewoon op het middenveld zetten, die jongen. Arbeloa wordt daardoor automatisch rechtsback. Ik blijf geen fan van hem, en vind hem tekortkomen, maar we hebben niemand anders. Montoya van Barça komt eraan, maar die is nog niet klaar voor zo'n toernooi. Sergio Ramos staat dan gewoon op zijn beste positie, centraal.

15 mei 2012 om 21:10
#230

Klopt, Real Madrid kreeg wel iets meer kansen in de Clasicó dan die twee goals. Tsja, Iker Casillas is gewoon de allerbeste keeper ter wereld, die verschalk je niet zomaar. Maar Xavi en de Brommer hadden gewoon moeten scoren.

Ik heb eigenlijk het tijdperk van Redondo niet meer bewust meegemaakt, ik kende de naam wel, maar nooit echt zien spelen. Jammer. Persoonlijk heb ik niets met de 'perez-methode', het kopen van grote sterren en vervolgens een elftal van maken. Misschien dat ik daarom ook wel wat fel reageer op het succes van bijvoorbeeld Manchester City. Zelfs als Barçafan kon ik wel genieten van spelers als Hierro, Roberto Carlos, Ronaldo, Raúl en Zidane. Dat waren toch voetbalgrootheden. Helaas heeft dat succes Barcelona natuurlijk veel pijn gedaan, en zeker de overstap van Luis Figo wordt ik nog altijd een beetje boos om. Natuurlijk was Claude Makélélé een voorbeeld voor vele verdedigende middenvelders, en nu nog steeds. Ik heb niet veel verstand van de transferpolitiek van Real Madrid, maar Gravesen was toch echt een miskoop.

Wat betreft Ronaldo en Javi ben ik het helemaal met je eens, daar heb ik eigenlijk vrij weinig meer wat aan toe te voegen. Ik wil nog wel één ding daarover kwijt, dat is hoe Real Madrid weer een echt voetballend team kan worden. Ik ben echt onder de indruk van Mesut Özil en Karim Benzema, dat zijn spelers die Real Madrid naar grote hoogten kunnen schieten, ik had ze graag bij Barça gezien. Om die spelers moet een team gebouwd worden, niet rondom Ronaldo.

Martin Montoya, grappig verhaal, daar heb ik nog een handtekening van nadat ik een dag voor een wedstrijd van Barcelona in het Mini Estadi Barça B had gekeken. Aardige jongen, en een zeer goede voetballer. In de laatste wedstrijden van dit seizoen was hij gewoon veel beter dan Dani Alves, en mag na het EK wel mee met het nationale elftal. Ik zou me niet verbazen als Dani Alves na volgend seizoen nog lekker gaat cashen bij City, hij is bezig aan een vreemde laatste helft van het seizoen. De overtreding tegen Betis was gewoon belachelijk, en dat dansje tegen Rayo vind ik ook smerig. Hij is van slechte invloed op Thiago, die moet oppassen dat hij niet meegaat in dat gedrag. Wat leuk trouwens voor jullie dat nu ook Castilla in de Segunda Division A gaat spelen. Dan krijgen we een mini-clasicó! Carvajal, Jesé en Alex zijn inderdaad enorme talenten, maar jullie hebben toch ook nog Morata? Wat vind je van hem?

16 mei 2012 om 22:03
#231

-

Aangepast op 14 maart 2013 om 00:57 door Camavinga.

17 mei 2012 om 02:34
#232

Ja, hoop echt dat ze promoveren. Wat ik nog liever zie is dat er een paar mee mogen doen in het eerste van Madrid, maar Mourinho heeft helaas een jeugdfobie.

27 mei 2012 om 14:47
#233

Hey!

Wat vind jij van de definitieve selec,tie van Spanje? Ik vind het toch opmerkelijk.

Om maar wat te noemen, Juanfran, redelijke speler die eerst gewoon rechtshalf was en nu rechtsback. Jammer dat de beste rechtsback van Spanje niet mee kan door die blessure, Andoni Iraola. Echt een moderne back die makkelijk mee kan in dit systeem.. Dan, Negredo die ik totaal niet goed genoeg vind voor dit Spanje, we praten namelijk over de beste selec,tie van dit hele toernooi en dan opeens Negredo.. Zeer jammer, helemaal gezien het feit dat ze de aller beste spits thuis laten Soldado.

Ik ben zeer teleurgesteld in deze selec,tie, overigens ook dat Muniain thuis word gelaten.
Dat Pedro mee is vind ik wel terecht, de laatste 5 wedstrijden is ie telkens de beste van het veld, en is de hardste werker van Barcelona.

Wie ik niet had verwacht: Negredo en Juanfran
Wel verwacht: Muniain en Soldado..

Helaas.

27 mei 2012 om 15:39
#234

Hoi,

ik heb effe een vraagje. Verkies je Spanje boven Nederland dit EK? Er staat dat je in Dordrecht woont, dus ik denk dat je Nederlands bent.(?)

27 mei 2012 om 18:20
#235

Real Madrid Castilla gepromoveerd!

4 juni 2012 om 14:48
#236

-

Aangepast op 14 maart 2013 om 00:58 door Camavinga.

9 juni 2012 om 11:57
#237

Ik hoorde dat Florentino Perez op de tribune zat voor Igor Denisov. En ik vroeg me af of jij als Real-expert iets meer daarover weet. Las dat Real ging kiezen tussen Javi Martinez, M'vila en Denisov. Ik als chauvinistische Rus zie uiteraard het liefst Denisov bij Real haha. Is verdedigend ook een stuk sterker als Khedira en Sahin. Tegen een Barcelona komt Denisov goed van pas. Dan hoeft Mourinho nooit meer met Pepe als CVM te spelen.

9 juni 2012 om 14:16
#238

Bij Zyryanov heb ik dat gevoel wel ja dat hij enkel speelt omdat hij bij Zenit zit. Als Dick zijn Zenit-hart wilde laten spreken, had hij gewoon Semak of Fayzulin mee moeten nemen. Dan had niemand dat erg gevonden. Als ik eerlijk ben had ik hem niet eens meegenomen. Zijn beste tijd heeft hij inmiddels wel gehad. Heeft gister niet bijster veel toegevoegd, maar hij heeft nog steeds paardenlongen. Semshov vind ik een stuk beter, maar Glushakov is ook een goeie box to box mid. Maar Denisov is verkozen tot Russische speler van het jaar en Shirokov is ook in topvorm. Izmailov is iets te aanvallend ingesteld voor Dicks systeem. Kan wel prima als rechtsbuiten en Kombarov is idd een flankspeler, maar is meegenomen als linksback achter Zhirkov.

Aangepast op 9 juni 2012 om 14:19 door Koni078.

18 september 2012 om 10:20
#239

Raulvilla!

Je bent wat minder actief he, de laatste tijd. Jammer man, vind het altijd leuk om je reacties te lezen!

Kan je het allemaal nog een beetje aanzien, hoe het met Real Madrid gaat momenteel?

Later!

19 september 2012 om 12:27
#240

Tsja, het is inderdaad teleurstellend wat voor dingen Mourinho allemaal laat zien.. Vind het vooral vreemd dat er gisteren ineens wel volle inzet was, dat moet in de competitie toch ook gewoon kunnen.

Ah, dat forum ken ik niet eens, hehe.

19 september 2012 om 18:39
#241

Oke, dan zal ik daar eens een kijkje nemen! :)

Het is inderdaad een beetje vreemd, maar hij wilt blijkbaar sowieso zeker zijn dat er niet direct een tegengoal komt doordat de verdeging overlopen wordt. Ik moet wel zeggen dat er gister de hele wedstrijd wel aanvallend gespeeld werd, met veel druk op de tegenstander.

Wie heeft je voorkeur als opvolger voor Mourinho? Ik dacht dat jij altijd fan was van Michel?

22 oktober 2012 om 14:59
#242

Goede middag senor Raul Villa, ik zie dat jij nog meer weet over Castilla.

Wil jij zo vriendelijk zijn en mij vertellen in wie een toekomstige ster zit verborgen.
Ik weet wel dat o.a Jesé en Carvajal ( nu verhuurd ) het enorm goed deden, vind het daarom ook zonde dat Mourinho ze niet wilt gebruiken.

Ook ik kan genieten van de spelers van Real, wil het liefst zoveel mogelijk eigen kweek op het veld zien.
Wat nu momenteel natuurlijk niet realistisch is. Het zal allemaal rustig gebracht moeten worden, ooit hoop ik dat het beleid van Real veranderd en dat men veel meer gebruikt maakt van Castilla.

22 oktober 2012 om 17:48
#243

Jazeker;) eens in de zoveel tijd volg ik een match van een bepaald jeugd team.
Barca en Real zijn inderdaad de giganten.

Bedankt voor de namen, de meeste kende ik;) maar José Rodriguez heb ik nog niet echt op gelet.
Zal ik nu zeker even doen. Met name als hij net zo speelt als Samper.
Die ik overigens live mocht meemaken tijdens de Otten Cup in Eindhoven. Mocht nog op de foto met heel het team ( wilde ik even erbij vertellen haha )

Jesé is uitzonderlijk;) scoorde erop los tijdens de zomer, samen met Deulofeu één van de uitblinkers dat toernooi.

Ik snap wat je bedoelt betreft Deulofeu;) een beetje egocentrisch en loopt zich nog vaak genoeg vast tijdens z`,n actie. Hij moet leren om meer in teamverband te spelen.
Is men bij Barca al jaren mee bezig;) maar hij blijkt nogal koppig te zijn.

Aangepast op 22 oktober 2012 om 17:49 door Inmessionante.

23 oktober 2012 om 00:42
#244

Dit talent is: Brahim Abdelkader Diaz.

Meer info;) http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=,172693
Is momenteel een hele talentvolle, maar nog veel te jong om te beoordelen denk ik zo ?

Aangepast op 23 oktober 2012 om 00:43 door Inmessionante.

7 november 2012 om 12:03
#245

Jij bent fan van Real Madrid.. Weet jij iets over de interesse van Real in Stevan Jovetic? Las namelijk twee dagen geleden dat ze geïnteresseerd zijn in Jojo.

7 november 2012 om 13:07
#246

Oké grazie, zoiets las ik ook ja. Inderdaad, zou een fantastische aanwinst zijn voor Real. Past denk ik ook perfect in het Spaans voetbal, met zijn techniek, inzicht en balgevoel. Lijkt een inderdaad een beetje op Benzema, al denk ik dat Jovetic technisch begaafder is. En Benzema is volgens mij een pure spits, Jovetic kan op elke positie uit de voeten. Als je een aanval hebt met Benzema, Higiuain, Ronaldo en Jovetic, en dan heb je nog spelers als Callejon.. Fantastisch.

Ja, klopt! Juventus had 30 miljoen geboden naar verluidt, maar dit was direct afgewezen. Hij heeft een nieuw contract met een clausule van 40 miljoen getekend, dus het zal hier wel tegenaan liggen. Denk dat rond de 35-40 miljoen wel genoeg moet zijn. Na dit seizoen vertrekt hij wel helaas, dan is hij niet meer te houden.

22 december 2012 om 18:37
#247

Ik volg Isco ook bijna niet.. maar het is gewoon heel moeilijk voor mij om te geloven dat iemand het net zo goed of beter doet dan El Shaarawy..

12 januari 2013 om 17:48
#248

Ha die Madridista! Leeft u nog?

2 maart 2013 om 20:07
#249

Haha amigo, bespaar je de tijd en laat die gast praten man :D Hij is echt de weg kwijt. Na een clasico van vorig seizoen kwam al zijn haat jegens Real Madrid naar boven en sindsdien plaatst hij alleen maar provocerende teksten samen met zijn Barca-vriendjes en hun Franco complottheorieën.

Al die tijd alleen maar schijnheilig lopen doen en aardig proberen te zijn op mijn profiel (en bij meerdere Madridistas overigens). Zelden zo'n schijnheilig persoon meegemaakt met een plaat voor zijn kop.

Btw;) op naar dinsdag :)

16 oktober 2013 om 12:15
#250

Om te beginnen waarmee jij was geëindigd, wat was dat een fantastisch middenveld.. Zo gebalanceerd. Ik blijf het nog altijd jammer vinden dat Redondo en Zidane niet tegelijk bij Real op het middenveld hebben gespeeld. Net zoals ik het jammer vind dat Redondo en Aimar nooit tegelijk op het middenveld van Argentinie hebben gestaan. Beide waren een meester in het één keer aanraken.

Ik vind Illara echt een goede aankoop. Ik verwacht ook veel van hem, denk dat hij in zijn passing toch meer op Xabi Alonso (meer een corss-passer) lijkt dan Redondo, maar dat maakt hem voor mij niet minder talentvol. Ik vind hem goed in duels en best sterk aan de bal. Ik hoop wel dat de positionering van Illara meer op Redondo lijkt dan op die van Alonso.

Dan over Modric, heb je zijn afgelopen 2 wedstrijden bij Kroatië gezien? Hoewel hij tegen de Belgen niet dramatisch was, speelde hij weer niet sterk. Ik deel jouw mening dat hij een goede EK 2008 heeft gespeeld. Maar ik deel jouw mening niet over Modric bij Real, hij heeft enkele wedstrijden een redelijk niveau gehaald, maar echt niet meer dan een handvol (dan reken ik zijn invalbeurt in Manchester meer). Modric vertraagt te vaak het spel, dat deed hij bij Tottenham ook. Te veel mensen hypeten hem toen in wedstrijden die ik live bekeek, precies zoals het nu ook gebeurt bij Real. Maar voor de Spurs-begrippen toen, was hij de beste (al ben ik ernaar benieuwd of Modric hetzelfde niveau zou halen indien Niko Krancjar het vertrouwen kreeg die Modric toen kreeg).

Ik wil best met je meegaan in de stelling dat er geen idee zit achter de formatie van Ancelotti, al heb ik vraagtekens bij `,geen idee`,, toch neemt dit niet weg dat een speler van 'het kaliber' wat aan Modric kennelijk wordt toegedicht veel en veel dominanter bij het spel betrokken moet zijn. Modric loopt echt te prutsen bij het opeisen van de bal (zie rol Modric in het opeisen van de bal bij eerste doelpunt van de Belgen tegen Kroatie), het aannemen van de bal, het zien van de juiste opties en het passen van een bal met de juiste snelheid en tempo. Modric loopt soms als een scheidsrechter (de bal aanschouwend) achter de bal aan. Hij is zo erg bezig met de wedstrijd bekijken, dat wanneer de bal naar hem wordt gepasst, hij heel vaak gewoon nog niet weet wat hij er mee moet doen. Dat hij af en toe goed/mooi wegdraait en het feit dat hij ook wel met mooie passes komt en af en toe een goed schot in de benen heeft, is helemaal waar. Maar hij is te weinig constant en dominant (en dit is echt niet alleen dit seizoen)
om hem tot nu toe geslaagd (althans bij Real) te willen noemen. Ik vind Modric tot nu toe alleen maar tegenvallen, hij neemt de verantwoordelijkheid op het veld niet op zich. Rosicky bij Arsenal (wisselspeler) hoeft alleen maar het veld te betreden en er ontstaat gevaar.. Daarom zie ik ook Modric als halfspeler niet opeens beter spelen. Pirlo compenseert zijn trage handelingssnelheid met een uitstekende (echt buitengewoon) passing, maar Modric zijn passing is niet van het niveau van Xabi Alonso, Thiago Motta, Pirlo en zijn handelingssnelheid komt ook niet in de buurt van Deco.

Ik weet niet precies wat jij bedoelt met `,ancelotti wordt gedwongen om aanvallend te spelen`,, maar mocht je daarmee bedoelen dat hij met een dergelijke selectie, tevens met Barca en Atletico als concurrent, geen keus heeft behalve iedere wedstrijd voor de winst te gaan, dan deel ik jouw mening absoluut. Maar Ancelotti kan moeilijk met een andere stelling komen.

Naar mijn mening probeert Ancelotti vaak de formule uit die hij met Pirlo heeft geprobeerd. Een redelijk technische speler met een goede pass een linie laten zakken, om vanuit daar het spel op zijn gemakjes te verdelen. We hebben het er vaker over heeft gehad. Bij Pirlo was het een groot succes geworden. Bij Chelsea probeerde hij het met Lampard/deco, en bij PSG met Thiago Motta (die het echt uitstekend doet/deed) en Beckham. Ancelotti liegt ook niet dat hij geen Ozil nodig heeft. Hij heeft spelers nodig voorin, die snel zijn, behendig, de open ruimte goed kunnen gebruiken, maar vooral spelers die allemaal makkelijk kunnen scoren. Bij zijn Milan had hij Crespo, Sheva, Kaka en Inzaghi. Een Ozil is fantastisch, maar voor het spel die Ancelotti beoogt heeft hij meer aan een Isco.

Ancelotti`,s pech is het uitvallen van Xabi Alonso, Ancelotti`,s hoop was Modric (maar die faalt) en Ancelotti`,s redding is Illara. Alleen die laatste is nog jong en te onervaren om het middenveld van Real te moeten dragen. Hiervoor is Ancelotti te veel Italiaan. Voor Ancelotti is de positie die Modric nu bekleedt, veruit de belangrijkste positie. Alleen Modric weet deze positie niet op zijn Pirlo`,s, Deco`,s en Motta`,s te bekleden.

We delen sowieso 1 conclusie, dat Real op tactisch vlak weer eens een trainer met een verkeerde visie heeft aangesteld om met de tijdens de zomer aanwezige selectie optimaal te presteren. Toch is het de vraag of het gezond zou zijn om met dezelfde selectie bij Real verder te gaan.

Naar mijn mening heeft Real 1 ding goed gedaan (niet helemaal, maar toch) door een groot deel van de selectie (ik zeg het oneerbiedig) te loozen. De teamspirit was door Mourinho aangetast. Er zijn teveel onderbuikgevoelens binnen de selectie. Niet helemaal goed, omdat Ancelotti snel een keuze had moeten maken tussen bijv. Lopez en Casillas en 1 van de twee eerbiedig te laten vertrekken. Hierdoor is de rust nog steeds niet binnen de selectie teruggekeerd. Zou hij kiezen voor Diego Lopez, dan had hij spelers als Higuain en Pepe ook moeten laten vertrekken. Ik had het liever anders gezien, maar het kon niet anders.. Mourinho heeft de selectie verziekt met zijn spelletjes. Spelers als Arbeloa en Benzema zaten niet op 1 lijn met de hier voornoemde trio. Met de reeds nieuwe spelers, zou je dan een nieuwe frisse start kunnen maken.

Wat Real absoluut niet goed heeft gedaan is Benzema behouden maar geen topaanvaller gecontracteerd. Met het oog op d aanstormende talenten begrijp ik deze overweging, zie hoe Raul destijds is binnengebracht, maar voor Benzema is dit de verkeerde prikkel. Hij is te zeker van zijn plaats. Naar mijn mening had Real eigenlijk Benzema sowieso moeten verkopen en met het systeem dat Ancelotti nastreeft een type snelle spits die ook een echte afmaker is moeten halen. Al vind ik Benzema een geweldige meevoetballende spits, toch haalt hij er te weinig uit zijn talent (ik vond hem bij Lyon veel dreigender en vooral explosiever). Bovendien wordt hij gewoon misbruikt met spelers als Ronaldo en Di Maria/ Bale om zich heen.

Maar ik blijf benieuwd hoe Real zich in deze overgangsjaar evolueert.

Aangepast op 16 oktober 2013 om 12:20 door diegopeladona.

29 januari 2014 om 16:44
#251

Een reactie van Raulvilla, dat is lang geleden! Welcome back my friend!

29 januari 2014 om 18:44
#252

Ja bar hè, zonde. Maar niks aan te doen door VZ, ik reageer ook alleen nog op bekenden.

Oja, had je al eens verteld, zal eens kijken!

11 maart 2014 om 14:09
#253

Yo Raulvilla,

Ik zie vaak een reactie voorbij komen van je op real topics , je ben altijd wel realistisch en je reactie bevallen me ook wel.
Wat zijn je verwachtingen dit jaar ?

Ik weet 100% dat we kampioen worden ik roep dit al zo'n 2 maanden..
Beker moet ook wel lukken als barca zo blijf voetballen.
Cl is lastig mede door bayern, maar als we onze dag hebben kunnen we best pakken met de omschakeling.

Ik wil dit jaar minimaal 2 bekers zien kampioen schap en graag de cl al word dat lastig.

Hoe denk jij er over?

Groetjes.

21 september 2014 om 23:27
#254

Beste Raulvilla,

Het heeft even geduurd maar naar mijn mening moet ik inmiddels toegeven dat Modric het echt heel goed doet bij Real Madrid. Hij heeft me het eerste jaar echt niet kunnen overtuigen. Naar mijn mening was hij te onconsistent en vooral zijn aannames waren een ramp. Inmiddels speelt hij 10 maanden echt heel goed. Hij is gegroeid en speelt met veel vertrouwen. De credits voor jou (en natuurlijk Modric).

groeten.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren