Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Late prachtgoal Pellè levert Feyenoord verdiend punt op

Laatste update:

Graziano Pellè kan voorlopig niet meer stuk het bij Feyenoord-legioen. De Rotterdammers leken in eigen huis op een nederlaag af te stevenen tegen Ajax, maar dankzij een fabelachtig doelpunt van de spits sleepte de ploeg van Ronald Koeman in de slotfase alsnog een gelijkspel uit het vuur. Daarmee duurt de ongeslagen thuisreeks in de vaderlandse competitie voort: al vijftien duels op rij wist geen enkele club in De Kuip te winnen. Ajax, dat het laatste kwartier met tien man stond na rood voor Niklas Moisander, blijft dankzij het 2-2 gelijkspel elf uitwedstrijden op rij ongeslagen.

/

De thuisploeg kwam als beste uit de startblokken. Met name debutant Jean-Paul Boëtius liet zich gelden op de linkerflank, maar ondanks het overwicht hoefde de afweer van Ajax niet echt te vrezen. Gaandeweg werden de bezoekers uit Amsterdam iets rustiger aan de bal en trok de ploeg van Frank de Boer het initiatief naar zich toe. Dat vertaalde zich na elf minuten spelen in de openingstreffer: Ryan Babel mocht ongehinderd het halve veld oversteken, waarna hij Eriksen in stelling bracht. De Deen kreeg de bal met enig fortuin mee, maar rondde vervolgens wel knap af via de binnenkant van de paal. Ajax nam de controle na die 0-1 volledig over.

Een beetje uit het niets trok Feyenoord de stand na 21 minuten spelen weer recht. Verhoek kon vrij oprukken aan de rechterkant en legde perfect af op Lex Immers, die over de bal heen maaide. De inlopende Boëtius bleef echter wel koel en schoot de bal in het halflege Ajax-doel. Na de gelijkmaker was het Feyenoord dat de lakens uitdeelde. Na twee prima acties van uitblinker Boëtius kreeg Verhoek tot twee keer toe de gelegenheid om de 2-1 te maken, maar de rechtsbuiten werkte de bal allereerst rakelings naast met de buitenkant van zijn voet, om enkele minuten later druistig over te schieten.

/

Feyenoord kon de goede laatste fase van de eerste helft geen gevolg geven na rust. Al na drie minuten spelen nam Ajax namelijk wederom de leiding. Eriksen legde een vrije trap op de stip, waar De Jong de bal behendig met zijn knie verlengde. Konstantinos Lamprou zag het te laat gebeuren en had geen verweer op de inzet van de Ajacied. De thuisploeg, die binnen een tijdsbestek van zes minuten drie keer geel kreeg en even het spoor bijster was, herpakte zich echter. Dat begon met een levensgrote kans voor Immers, die vrij voor het doel hard en hoog over knalde.

De thuisploeg draaide de duimschroeven verder aan, voerde de druk op en kreeg ook kansen. Zo dook Stefan de Vrij ineens op voor Vermeer, die de inzet van de verdediger maar net wist te keren. Een tweede gele kaart voor Moisander, na het licht vasthouden van Graziano Pellè, leidde een levendig laatste kwartier in. Feyenoord liet Ajax nauwelijks meer van eigen helft af komen, maar ondanks mogelijkheden voor Bruno Martins Indi (kopbal naast) en Ruben Schaken (schot) leek de gelijkmaker niet in het vat te zitten. In de slotminuut van de reguliere speeltijd bepaalde Pellè anders. Met een schitterende knal uit de draai zorgde de Italiaan alsnog voor de verdiende gelijkmaker. In blessuretijd had hij ook nog de 3-2 op zijn hoofd, maar met een superreflex voorkwam Vermeer een nederlaag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is maar één woord dat ik wil zeggen : ***********. Zoek zelf maar uit wat het is..

Dit kan echt niet, geen van beide kaarten van Moisander waren terecht? Dat je ze als fout ziet kan ik inkomen, maar als dat tweede geel was dan hadden de volledige beide elftallen zowat geel moeten krijgen.. Ongelofelijk..

Clasie: gek.
Immers mist enorme kansen en Pelle speelde als prima aanspeelpunten. Die jonge linkervleugel aanvaller van Feyenoord maakte een goede indruk en bij Ajax was het alleen Eriksen die 2x 10 minuutjes goed was.

Verder heeft Feyenoord hier zeker verdient een punt aan overgehouden, daar klaag ik ook niet over, maar Ajax moet leren om wesdtrijden niet zomaar uit handen te geven zoals oa. tegen Dortmund.

28 oktober 2012 om 14:30

Weer een belachelijke rode kaart zeg. Bij de eerste gele kaart speelde Moisander de bal en bij de tweede kaart viel er wel wat voor te zeggen maar dat had ze eerste moeten zijn.


Geweldige goal Pelle dat wel en verdiend maar door die onterechte kaart voelen we ons toch weer genaaid zoals tegen Heracles!

28 oktober 2012 om 14:31

Ach in dat opzicht was de scheids consistent...feyenoord had ook een paar vreemde gele kaarten.

28 oktober 2012 om 14:32

Bij de eerste gele kaart komt hij gewoon met gestrekt been in en raakt hij de enkel van de speler. Hij raakt eerst de bal ja, maar kan het dan meteen geen geel meer zijn? Belachelijk zeg, de eerste was overduidelijk een gele kaart en bij de tweede is het om het even. De een geeft hem en de ander niet. Als hij geen kaart op zak had zou iedere scheids hem geel geven en dan hoort het dus ook nu geel te zijn.

28 oktober 2012 om 14:33

BMI kreeg voor precies hetzelfde geel, dus niet zeuren!

28 oktober 2012 om 14:33

Idd, als er iets rood was dan vond ik dat die schop van Immers tegen Poulsen waar de 2-1 uitkwam. Bal was al weg en hij ging gewoon door. Ook Clasie had al eerder geel moeten krijgen voor die enorm onnodige beuk tegen van Rhijn toen de bal al weg was. Enorm zuur want verder floot ie wel een goede wedstrijd.

ON: Feyenoord wel verdient een punt gepakt maar dat we het weer weggeven in de laatste minuten is toch wel ongelooflijk.

28 oktober 2012 om 14:34

ja geel en geen rood.. is nogal een verschil vind je niet

28 oktober 2012 om 14:35

Immers had gewoon rood moeten hebben, Clasie misdraagde zich constant en had er ook gewoon af gemogen uiteindelijk, twee volslagen idioten op het veld waren dat vandaag.

Feyenoord had het betere van het spel, maar toch is Ajax regelrecht bestolen door Nijhuis die blijkbaar onder de indruk was van de Kuip. Verder uitstekende wedstrijd van Feyenoord hoor, Pellé was echt geweldig en dat buitenspelertje speelde ook goed, hopen dat hij dat door kan trekken voor Feyenoord.

Sulejmani hoef ik echt nooit meer te zien, lamlendig stuk vreten, we hebben hem lang genoeg gesteund hoor, volgens mij wil hij liever volleyballen.

28 oktober 2012 om 14:35

Jordy Clasie moet zijn mond houden en niet klagen bij d escheids, want hij had van het veld gemoeten. Bij Siem een ellenboog en bij Ryan babel een keiharde duw (plus) tackle terwijl de bal niet eens bij de buurt was?

28 oktober 2012 om 14:36

Ook had Immers een rode kaart moeten krijgen voor het op de bovenbeen schoppen van Poulsen volgens mij. Ook moest Clasie rood hebben voor de beuk op Van Rhijn. Dan nog die onterechte rode kaart voor Moisander.

En als zo vaak, speel je in de kuip altijd tegen 12 man!! Die scheids durft geen goede beslissingen tegen Feyenoord uit te voeren!

28 oktober 2012 om 14:39

Bij de eerste gele kaart komt Moisander met 2 benen en noppen vooruit in, hier staat een gele kaart op, of je de bal raakt of niet. De 2e is een kaart voor vasthouden hij deed het overduidelijk maar licht, het zelfde geldt voor Martins indi aan het begin van de 2e helft, Nijhuis gaf hem er geel voor, en kon dus niet anders dan ook een gele kaart geven aan Moisander. Ik vind het wel lef dat het hem niet uitmaakt of het de 1e of 2e gele kaart is, zoals het hoort.

28 oktober 2012 om 14:41

idd,en Clasie had er dan ook af gemoeten na die gefrustreerde reactie tegen de Jong.nu zal Koeman ook wel gaan klagen dat Clasie een smerige speler is net als hij over Toivonen zat te zeiken?? dit wat Clasie dit was heel wat smeriger dan wat Toivonen deed.

28 oktober 2012 om 14:41

Ik denk dat je juist blij mag zijn met die rode kaart!!

Want toen Moisander nog speelde probeerde jullie aan te vallen , wat niet helemaal lukte.
Met name door Suljemani die geen flikker deed.
Feyenoord was telkens gevaarlijk dicht in de buurt van een goal.
Toen Moisander de rode kaart kreeg begonnen jullie met zn allen te verdedigen waardoor het veel moeilijker werd om te scoren.

Mooie wedstrijd gezien , er zat meer in voor Feyenoord , maar helaas, gelukkig had pelle nog een gruwelijke goal!!
En wat een wereld redding van Vermeer zeg pfff!!!

28 oktober 2012 om 14:42

Wat zit je nou te lullen man. Toch overduidelijk dat die niet gelijkwaardig floot. Clasie en Immers hadden er 100% af gemoeten. En als je dat niet ziet dan moet je maar misschien scheidsrechter worden.

28 oktober 2012 om 14:43

nu zal Koeman zometeen ook wel gaan klagen dat Clasie een smerige speler is,dit was allebei veel smeriger dan wat Toivonen deed bij Clasie

28 oktober 2012 om 14:43

@genieterr klopt vooral die van Immers had idd rood moeten zijn.

28 oktober 2012 om 14:44

Kom op man dat was niks, gewoon een overtreding

28 oktober 2012 om 14:46

Ik zal het gelijkspel niet op de scheidsrechter willen afschuiven alhoewel er een paar keer heel discutabel werd gefloten.
Ajax had gewoon door moeten gaan na op voorsprong te komen. Telkens als ze op voorsprong komen verandert er iets in de mentaliteit. Dan vonden ze het wel mooi en gingen de bal rondspelen of althans dat probeerden ze, met af en toe wat succes. Daar lag de fout bij Ajax. Ze hadden deze wedstrijd gewoon kunnen winnen als ze hadden doorgedrukt. Dan hadden we het niet eens over de scheidsrechterlijke fouten gehad. Tenminste niet zo intens als nu.

28 oktober 2012 om 14:52

Ach, die gele kaart voor Bruno Martins Indi sloeg ook helemaal nergens op, is gewoon een vrije trap, niks meer, niks minder. En om hier nu een tweede gele kaart voor te geven, vind ik heel erg zwaar. Zeker als je het vergelijkt met die smerige overtreding van immers. Die gast doet het er gewoon om en komt er nog mee weg ook.

Gelijkspel op zich vind ik overigens qua spel wel terecht, de twee teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Voor Ajax is het alleen jammer dat het laatste zetje door de scheidsrechter wordt gegeven als je met 2-1 voor staat.

28 oktober 2012 om 14:56

Eh Moisander kreeg er ook geel voor hoor, geen rood. Ik vond zijn tweede geel inderdaad ook een beetje overdreven, maar net wat feye88 zegt, BMI kreeg er ook geel voor.
Zij eerste gele kaart was in ieder geval zwaar verdiend.

28 oktober 2012 om 14:58

ja verget clasie niet he die er ook af had gemoeten met misschie wel direkt rood

28 oktober 2012 om 15:14

Gewoon een overtreding die met rood bestraft had moeten worden. Puur de man gespeeld en met de noppen vol op de zij van Poulsen.

28 oktober 2012 om 15:20

Ja hoor doe je bril maar weer af Monahoedje.
Wat je beweerd is echt pure onzin.

Immers zijn overtreding was smerig maar echt geen rode kaart.
Clasie misdraagde zich constant? Sorry kan je dat even verduidelijken?
Hij deelt inderdaad een beuk uit bij de zijlijn maar speelde verder als een pitbull.. fel en maakte gewoon prima tackles.

Ajax heeft hier helemaal niks te klagen..
Met anderhalve kans 2 goals maken waarvan de 2de buitengewoon lucky is.
Wees blij met jullie keeper die heeft voor jullie een punt overgehouden.

Beetje zitten zagen achteraf stel je niet zo aan.. jullie zijn allemaal teleurgesteld na de knappe zegen op City dat jullie nu niet eens in de buurt kwamen van dat spel.

28 oktober 2012 om 15:27

@afcamjr Clasie heb je helemaal gelijk. Immers z'n gele kaart krijgt hij voor het in gevaar brengen van de tegenstander, Moisander krijgt die kaart ook. Op die overtreding staat geel.

28 oktober 2012 om 16:48

Met een gestrekt been de bal spelen is een overtreding.

28 oktober 2012 om 17:11

Haha ik kan hier zo erg om lachen.
Nu gaat het weer alleen om de scheids.
Ben het er mee eens dat Clasie een kaart verdiende te krijgen.
Als Feyenoorder was ik echter wel blij met de strijd die er werd geleverd op een moeilijk moment in de wedstrijd. Daardoor kwam de controle weer terug, omdat Ajax zich liet intimideren. Ajax vecht gewoon te weinig, zoals bijvoorbeeld ook een De Boer al aan heeft gegeven.

Het werkt wel verschrikkelijk op de lachstuipen dat mensen roepen dat Ajax is bestolen.
Ajax heeft een halve kans gehad in de tweede helft en dat was direct raak.
Eerste helft was Ajax de eerste 15 minuten beter, hoewel er in die fase ook gevaar was voor het Ajax doel. Al met al heeft Ajax 1,5 kans gehad, plus wat schoten op doel.

Waar was die walkover? Waar was dat dominante goddelijke Ajax voetbal?

Denk dat de gelijkmaker zeer terecht was en misschien ook wel een overwinning gezien de kansenverhouding!

28 oktober 2012 om 17:17

Kan iedereen nou eens ophouden om bij elke wedstrijd die scheidsrechter de schuld te geven?

als je met 10 man staat na 75 minuten en je gaat vervolgens Dijks (logisch) en Enoh (niet logisch) inbrengen, dan is er één ding zeker: Lekker ingraven en zorgen dat Feyenoord een kwartier lang alleen maar lange ballen en voorzetten kan geven.

Als je eens een paar mensen voorin houdt, dan kan je druk zetten en Feyenoord achteruit laten lopen. Daarmee kan je die (toenmalige) 1-2 voorsprong verdedigen. Maargoed blijkbaar is dat heel moeilijk om uit te leggen ofzo..

28 oktober 2012 om 17:49

Belachelijk? Rood was volledig terecht, sterker nog hij had er in de 16e minuut al afgemoeten. Op inkomen met twee benen staat volgens de regels maar een straf, en dat is rood, zelfs als je eerst de bal speelt. Dus Moisander heeft gewoon 59 minuten te lang in het veld gestaan.

28 oktober 2012 om 18:39

Wil je AUB ophouden over het feit dat scheidsrechters altijd door de Kuip beinvloedt zijn en dat jullie daarom het uit handen hebben gegeven.

Jij denkt dat dat in de Arena niet (is) gebeurd ?

Off: Bedankt dat je aangeeft dat er in de Kuip wel die sfeer hangt !!

28 oktober 2012 om 14:31

Die scheids maakt altijd fouten beslissingen.

28 oktober 2012 om 14:31

Een wedstrijd vol spanning, alhoewel zoals vele grote wedstrijden niet van hoog caliber. Wel met veel werklust.
Wat ik niet begrijp is waarom Ajax de voorsprong alleen leek te wiilen verdedigen tijdens de laatste 30 minuten. Als je zelf niet meer lijkt te willen scoren en de tegenstander probeert het wel, dan is de kans op een gelijkmaker toch groter dan dat je de voorsprong uitbouwt? Dat had Ajax slimmer moeten doen. Ze zijn best goed met de bal in de ploeg te houden, alhoewel dat vandaag op een paar vlagen na ook wel meeviel.
Een verdiende 2 – 2. Ajax als het besloot te voetballen duidelijk te sterk was voor Feyenoord, maar toch weer punten laat verliezen omdat ze het op een gegeven moment wel goed vinden na op voorsprong te komen.

28 oktober 2012 om 15:41

Jij vind het verstandig om met een man minder vol op de aanval te gaan zodat je de beslissing maakt? Juist dan vraag je om de gelijkmaker. De Boer heeft goed geprobeerd de wedstrijd te controleren maar als er meerdere factoren niet mee zitten is dat bijna onmogelijk.

28 oktober 2012 om 14:31

Ongelooflijk dat Nijhuis zich hier op dit niveau voor laat lenen door een publiek omdat ze zijn moeder een paar keer uitschelden voor een dame van lichte zeden. Blijkbaar toch effectief en het zal hierdoor alleen maar meer gebeuren. Nijhuis bedankt!

28 oktober 2012 om 14:31

Clasie is echt een rat. Mafkees. En we zijn weer genaaid door de scheids zoals bijna altijd.

Terecht gelijkspel maar alsnog baal ik. We hadden de winst al gewoon dik in handen en dan geef je het zo weg. Wederom.

En voor alle aanstekergooiende Feyenoorders. Ik hoop dat jullie ervan hebben geleerd. Wat een idioten daar op de tribune. Voor de rest heerlijke klassieker enige dat ik miste waren de supporters van Ajax.

28 oktober 2012 om 14:38

Ja, raken ze Janmaat ook nog. Gekkies op de tribune blijf je altijd houden. Ik zat in de metro naar Bijlmer-arena voor de wedstrijd Ajax-city op weg naar huis en de Ajax hoolies hebben zowat die hele metro aan gruzelementen geholpen, dus wat dat betreft blijf je die mafketels houden.

28 oktober 2012 om 15:03

Ja idd. Moedig je team gewoon schreeuwend aan maar het is nergens voor nodig om met aanstekers, blikjes, bekers en weet ik veel te gooien. Dit geldt ook voor Twente (muntje), Utrecht (aanstekers), ADO (aanstekers) en Ajax zelf natuurlijk.

28 oktober 2012 om 15:03

Feyenoord had hier moeten winnen, meeste kansen grootste kansen...
Clasie is geen mafkees, hij reageerd gewoon lkr fel op alles, gewoon dat vurtje opstoken eindelijk zou ik zeggen want dat miste ik bij hem...

Moisander is hier gewoon oliedom geweest en terecht rood, BMI kreeg hem ook en Nijhuis moet hem dus nui ook geven.

Dat van die aanstekergooiers heb je gelijk....wat een ........ was dat zeg, ik hoop da hij gepakt word

28 oktober 2012 om 15:15

Wat een kul-argument is dat zeg. Met andere woorden: wanneer een scheids een fout maakt en een team 'benadeeld', moet hij zijn fout ten koste van het andere team goed maken?

De gele kaart van BMI vond ik toch een wat andere situatie, maar los van dat. Ik vond de kaart voor BMI al wat overdreven en al helemaal die van Moisander. En ja, dan moet je als scheidsrechter, na mijn inziens, ook rekening mee houden dat de desbetreffende speler al een gele kaart heeft. Zo klein overtredingtje zo zwaar bestraffen is gewoon is veel te zwaar en heeft zo'n grote invloed op de wedstrijd.

Los van dit allemaal: qua spelbeeld een terechte uitslag. Die debutant speelde een heerlijke eerste helft, maar de puf was er bij hem uit de tweede helft. Gewoon klote dat we het weer in de slotminuten weggeven. Nu maar genieten van een mooie Engelse derby Everton - Liverpool.

28 oktober 2012 om 15:19

Hopen dat ze volgend jaar er weer bij zijn, de Ajax supporters. Voor de rest een leuke wedstrijd met spanning. Alleen weer jammer dat we het niet vast kunnen behouden de voorsprong en zo weer met een puntje naar Amsterdam afreizen.

28 oktober 2012 om 18:37

Inderdaad. Vooral in blessuretijd had die bal er gewoon in gemoeten. Helaas niet gelukt.

28 oktober 2012 om 18:59

Zag dat de politie vandaag met fotocamera's liep om elke vak te fotograferen. Daarnaast hangen er heelveel cameras in het stadion dus die gasten worden echt wel gepakt.

28 oktober 2012 om 14:31

Je kan wel de schuld bij de scheids leggen maar net als hij dacht ik dat het een overtreding was. Sterker nog, ik had rood gegeven. De scheids moet ook in luttele seconden beslissen, begrijp dat eens.

Feyenoord heeft met Clasie geniale speler in huis. Weinig gezien, en voor een dm is dat de beste manier om op te vallen...

28 oktober 2012 om 14:33

Ik begrijp het, er waren namelijk heel erg veel mensen die dachten dat het een echte overtreding was, maar toch kost het je zoveel uiteindelijk. Natuurlijk maken scheidsrechters fouten, maar het is zuur dat het je uiteindelijk een rode kaart oplevert..

28 oktober 2012 om 14:34

Rood voor heel lichtjes vasthouden of een sliding op de bal? Hahahaha, wat ben jij een leek wat voetbal betreft zeg, serieus. Jou kunnen we noooooit meer serieus nemen, dat is wel duidelijk.

28 oktober 2012 om 14:34

Clasie speelde matig.. Eriksen had Clasie vaak in zijn broekzak

28 oktober 2012 om 14:38

@ignition
Hij kreeg geen rood voor vasthouden maar geel en aangezien hij al geel had resulteerde dat in een rode kaart. Vasthouden is gewoon geel net zoals Indi eerder ook een gele kaart voor vasthouden kreeg.

28 oktober 2012 om 14:38

Wij als Feyenoorders hebben het ook niet altijd meezitten met kaarten. Mathijsen, en Kogolo. Bijv.

Het was weer een heerlijke Klassieker. Veel kansen. Het spel ging op en neer. er gebeurde genoeg. Allebij een verdiende punt. en het blijft lekker spannend.

Ik wil nog ff terug komen op dat moment waarbij Janmaat iets naar zijn hoofd gegooit kreeg. Zijn er nog beelden van die supporter? Want van mij mag hij een stadionverbod, en een boeten van tienduizenden euro's krijgen. Schoft.

Boetius speelde de 1e helft erg goed. Jammer dat hiji die lijn niet kon doortrekken naar de 2e helft. Maar hij is pas 18, en kan zich nu volledig doorontwikkelen.

Ik wil echt een keer een wedstrijd zien met Manu, Achahbar, Boetius, Vilhena, kongolo in de basis. Want Boetius hoort gewoon in dat rijtje thuis,.

28 oktober 2012 om 14:40

Ja ik snap je frustratie heel goed, alleen het is moeilijk voor hem om de situatie goed te beoordelen.

Ignition

Heel leuk mij kun je nooit meer serieus nemen maar ik zeg toch in eerste instantie, en wanneer moet een scheids beslissen? Juist in eerste instantie. Bij die sliding op Clasie zag ik in eerste instantie gestrekt been vol inkomen op de enkel van Clasie, normaliter is dat gewoon donkerrood.

Dat jij het na 4 herhalingen ziet als een tackel op de bal, is de luxe die jij wel hebt en de scheids niet. Snap je het nu???

28 oktober 2012 om 14:40

Ik ben het met je eens dat er voor overtredingen zoals deze 2 wel is een kaart wordt getrokken. Dat zie je vaak zat. Maar dat het juist in de Kuip gebeurd is geen toeval. Dat elke doeltrap van Vermeer slecht was is geen toeval, dat elke corner van Eriksen slecht was is geen toeval. Wat ik wil zeggen is dat in mijn ogen de Kuip (onbewust) wel invloed heeft gehad op Nijhuis. In 9 van de 10 wedstrijden had Moisander niet voor beide overtredingen een kaart gehad. Bovenal waren het twee domme kaarten dus moet er zeker ook naar Moisander als schuldige gekeken worden, en niet alleen naar Nijhuis.

28 oktober 2012 om 14:52

@ eazy-e

Misschien moet jij wat duidelijker leren lezen in groep 4, aangezien Zola zegt dat hij de overtreding met direct rood zou hebben bestraft..

@ Zola,

Dat jij niet in eerste instantie de bal ziet wegspringen zegt ook genoeg over jouw intelligentie.. Je ziet heel duidelijk de bal wegspringen als hij de sliding inzet. Tevens zie je nadat de bal wegspringt al dat hij daarna inhoudt. Dat zie je al in eerste instantie, dus als je dan nog rood durft te trekken ben je een rasechte leek en kun je beter gaan volleyballen.

28 oktober 2012 om 14:54

@zola#

Dan ligt het echt aan jou, want ik en volgens mij nog heel wat anderen zagen in één keer dat ie vol op de bal was. Daarnaast moeten wij kijken vanaf een camera op 20 meter hoogte en staat de scheids er zowat bovenop. Dan is het al helemaal goed te zien dat Moisander vol de bal raakt en daarna Clasie over Moisander heen valt.

28 oktober 2012 om 14:54

Dus? Wat wil je zeggen? Dat de bal niet kan wegspringen bij een tackel? Je kan bij een gevaarlijke tackel de bal en de man meenemen, zovaak gebeurd. Maar goed, waarom wordt jij dan geen scheidsrechter? Jij hebt zo te zien alle wijsheid in pacht.

4barca4

Tsja ik vertel alleen hoe ik het heb gezien en dat het heel goed mogelijk is dat Nijhuis het ook zo heeft gezien..

Daarbij is de camera hoogte niet echt van toepassing, het gaat erom hoe zij het in beeld brengen he. Camera kan inzoomen tot op details, Nijhuis moet de situatie beoordelen en alles wat erom heen speelt in de gaten houden..

Wat ik hier enkel probeer te zeggen is dat mijn eerste reactie rood was, en dat ik pas na de herhaling zag dat het een goede tackel was. Dus ik begrijp de beslissing van Nijhuis wel...

28 oktober 2012 om 14:59

Dus als je eerst de bal aanraakt kan het geen overtreding zijn? Het was gewoon veel te hard ingekomen van Moisander, en een verdiende gele kaart.

28 oktober 2012 om 15:09

Je beseft dat Clasie tegenover Schone stond?

28 oktober 2012 om 15:12

Dat de camera kan inzoomen begrijp ik ook wel, maar dat kan hij toch niet in eerste instantie. als je de wedstrijd gewoon ziet, nog zonder replays en close ups op die tackle, was het vanaf die hoogte al duidelijk te zien dat Moisander vol de bal raakt. Kun je nagaan als je er helemaal bovenop staat. Daar heb je echt geen replays voor nodig.

@sprokkie

Als je voet vol de bal raakt en er daarna een opgefokt dwergje aan komt sprinten en over je heen valt, is dat idd niet jouw schuld. Clasie was gewoon te laat en valt dan over Moisander heen en wordt daarvoor beloond met een gele kaart voor moisander.

29 oktober 2012 om 07:08

Lekker aan het provoceren? Clasie speelde op Schone en die hebben we de hele wedstrijd niet gezien.

28 oktober 2012 om 14:36

Maar die eerste was heel onterecht. De enige overtreding die direct rood verdiende was die achterlijke trap op Poulsen van Immers.

28 oktober 2012 om 14:40

Zeker niet, want als Eriksen eerder bij de bal had kunnen komen had hij in een veel kansrijkere positie kunnen komen en had mathijssen de bal niet weg kunnen schieten. Pellè kon daarentegen geen kant op. het was een overtreding maar geen geel.

28 oktober 2012 om 14:40

Beide overtredingen waren geen gele kaart waard. Nijhuis was gewoon te fanatiek bezig vandaag vond ik.

28 oktober 2012 om 15:05

he zeg dat nou niet, daar kunnen ze niet tegen,.......het lag allemaal aan Nijhuis....

Het was idd oliedom van Moisander

28 oktober 2012 om 15:09

Dus jij vind een bovenbeen proberen te breken niet hard schoppen? Misschien dat als het hem echt gelukt was dat hij dan wel rood verdient had? Kan me twee weken geleden herinneren toen Maher heel licht zijn voet optilde waar Rosales zonodig overheen moest struikelen. Dat was rood, dan is die actie van Immers toch donkerrood met een paarse rand? De scheidsrechters in NL hebben geen idee wat nu rood of geel is, ze doen maar wat

28 oktober 2012 om 15:38

Bovenbeen proberen te breken Als dat hem was gelukt had hij inderdaad wel rood gekregen want dan moest het met heel wat meer kracht komen.

28 oktober 2012 om 15:46

De intentie om iemand te pijnen is rood en als je hem dan niet met genoeg kracht inzet maakt dat de overtreding niet minder ernstig. Immers en Clasie verdienden de rode kaart maar werden gespaard daar waar Moisander een extra waarschuwing had verdiend in plaats van meteen zijn tweede.

Voor de rest een bijzonder slordige wedstrijd die alleen door al het gevecht leuk was om naar te kijken. Volgende keer de grasmat maar wat droger maken denk ik. Veel te veel glijdpartijen aan beide kanten.

28 oktober 2012 om 14:31

Rode kaart was inderdaad onzin, Nijhuis is een rare scheidsrechter.. fluiten waar niet voor gefloten hoeft te worden en geen kaarten geven waar wel kaarten voor hadden moeten worden gegeven.
Heb een leuke pot gezien, 5 mensen scoorde naar mijn inziens een onvoldoende.. Verhoek, Clasie, Sana, Babel en Nijhuis

28 oktober 2012 om 15:08

Vasthouden is gewoon geel wat is nou het probleem???
Moisander was gewoon oliedom en was zeker niet nodig, BMI kreeg hem ook en die was ook terecht.
Clasie speelde gewoon een goede wedstrijd en hield het vuurtje op het veld lekker warm, gewoon goed gespeeld.
Babel heeft zijn gewilde pana niet kunnen maken, dat heeft Janmaat goed gedaan.
Verhoek en Sana waren idd niet goed.

Nijhuis had een zware wedstrijd maar op een paar schoonheids foutjes na heeft hij het goed gedaan

28 oktober 2012 om 14:32

Die rode kaart was gewoon terecht. Hij geeft Indi namelijk voor exact hetzelfde ook geel.

28 oktober 2012 om 14:40

Jij en zoooooveeel andere snappen er echt helemaal niks van.. Het gaat niet om die 2e gele kaart.. Het gaat om de eerste.. Daar speelt moisander perfect en heeeeeeeel duidelijk de bal.. En om dan ook nog eens voor zo'n lichte overtreding een tweede gele kaart te geven waardoor je met een man minder komt is ook belachelijk.

28 oktober 2012 om 14:48

lees de regels er eens rustig op na. Het feit dat hij de bal speelt maakt voor de beslissing of het wel of geen geel is helemaal niet uit. Met zijn lompe inkomen loopt hij het risico zijn tegenstander te blesseren. Ergo terecht geel. Alleen een Ajacied kan dit anders interpreteren.

28 oktober 2012 om 14:55

Hij had geen gestrekt been, hield zelfs in nadat hij de bal had geraakt, geel was volstrekt belachelijk. Verder klopt je verhaal wel.

28 oktober 2012 om 15:12

Wat brengen jullie Feyenoorders toch een dom argument aan voor de tweede gele kaart. Omdat BMI geel krijgt voor een naar jullie mening soortgelijke overtreding( Wat niet zo was omdat Eriksen in een veel kansrijkere positie stond dan Pele die nergens heen kon) moet Moisander ook maar geel krijgen? Het gaat er niet om of BMI voor hetzelfde geel krijgt, het gaat er om wat er in de regels staat. Als je op jullie manier gaat denken dan mag iedereen elkaar dus naar de klote schoppen à la Immers bij Poulsen voor een gele kaart.
Naar mijn mening was de tweede gele kaart gewoon terecht bij Moisander omdat vasthouden gewoon geel is, maar kom niet met het achterlijke argument aan van: Ja want hij deed dat ook en die kreeg ook geel. We zitten toch niet meer in de kleuterklas.

Maar het gaat er bij ons Ajacieden om dat de eerste gele kaart geheel onterecht was. Perfecte sliding op de bal, en er is geen spraken van gevaarlijk inkomen omdat het been niet gestrekt was en er overduidelijk geen intentie was om de tegenstander te blesseren.

28 oktober 2012 om 16:49

@futureboss Hoe kan Eriksen in ''veel kansrijkere positie'' hebben gestaan, het gebeurde rond de middenlijn met nog een stuk of 5 Feyenoorders achter de bal, dus dat incident is goed vergelijkbaar. In dat opzicht vond ik nijhuis wel consequent, hij gaf hem aan allebij de spelers met die overtreding, en niet de ene wel en de andere niet.

Ook kunnen we wel met z'n allen de scheids de schuld gaan geven voor de rode kaart van Moisander, maar het is gewoon ontzettend dom van hem dat hij de scheidsrechter ook maar de kans geeft om hem een 2e gele kaart te geven, en om met gestrekt been, en noppen vooruit een sliding te maken vlak voor de neus van de scheids.

28 oktober 2012 om 14:32

Joh die Feyenoorders trekken 1000x aan een shirt krijgen 2 keer geel, die Moisander raakt hem 1x lichtje aan en hij krijgt rood terwijl de bal al 100km verder op was. Die Nijhuis zit zelfs bij RTV Oost over Twente te praten, en die moeten we dan nog serieus nemen. Verder was het kwalitatief gezien erg matig van beide kanten.

28 oktober 2012 om 14:33

Haal je moraal de andere kant op zeg. Stop met overdrijven en ga normaal praten. Gewoon een terechte rode kaart.

28 oktober 2012 om 14:35

Terecht was die toch al niet aangezien die eerste gele kaart helemaal niks was, geen gestrekt been helemaal niks, alleen de bal wegspelen.

28 oktober 2012 om 14:33

Helemaal mee eens. Jammer dat we het toch weer weggeven, hoewel we sowieso niet best waren. Scheids gaf Feyenoord alle ruimte om om zich heen te schoppen en die rode kaart voor Moisander was echt schandalig. Immers en Clasie hadden gewoon rood moeten hebben.

28 oktober 2012 om 14:33

Indi kreeg voor dezelfde overtreding ervoor ook geel. Consequent gefloten fus.

28 oktober 2012 om 14:36

@wisconsin: er is een verschil tussen eerste geel en tweede geel. Met alle respecdt maar je geeft iemand geen rode kaart voor zo'n klein vergrijp als diegene de hele wedstrijd verder geen overtreding heeft gemaakt.

28 oktober 2012 om 14:43

Nee, er is geen verschil tussen de 1e en de 2e geel, anders zouden ze de 2e geel is rood regel wel kunnen afschaffen en er oranje bij kunnen maken

28 oktober 2012 om 14:57

Een speler wordt vaak gespaard bij een overtreding die een tweede gele kaart waard is maar volgens de regels hoort hij gewoon geel te krijgen.

28 oktober 2012 om 14:59

Jordino....er is geen verschil.....moisander is gewoon oliedom.

28 oktober 2012 om 14:34

Nijhuis deed gewoon aan thuisfluiten , Clasie moest meteen rood hebben gekregen. Ook in de laatste minuut , Eriksen veroverde de bal en werd toen neergehaald weer fluit Nijhuis niet .

Feyenoord mag blij zijn dat ze 1 punt hebben kunnen halen tegen 10 man Ajax .

Overigens vond ik Pelle en boetius zeer verdienstelijk spelen.
Bij Ajax speelde Vermeer (alweer!) een geweldige wedstrijd , Eriksen speelde goed maar mocht imo wat meer doen en Blind speelde ook goed.
Edit : DIt was als reactie op cookinho bedoelt , niet op Wisconsin !! Vz??

29 oktober 2012 om 10:53

Inderdaad, Moisander stopt de aanval wel maar hij was niet doorgebroken ofzo, Eriksen en De Jong waren met zn tweeen en opeens werd hij neergehaald, zonder er zelfs een kaart voor te geven. Nijhuis was helemaal niet consequent.

Verder was Clasie echt een idioot met zijn reactie, De Jong maakte een fout, ja, maar dat is een soort fout die om de minuut gebeuren in de voetbalwedstrijd, gewoon frustratie..

29 oktober 2012 om 11:47

Ajax had gewoon die 3 punten binnen moeten slepen ...

28 oktober 2012 om 14:34

Slechte wedstrijd zeg. En wat heeft feyenoord eigenlijk toch een lelijke manier van voetballen. Steeds maar die hoge ballen in de hoop dat ie goed terecht komt. Helemaal geen creatieve ideeen. Lelijk om te zien. Wel een wereldgoal van Pelle! Hoogtepunt van de wedstrijd. Verder een ruime onvoldoende. Helemaal aan feyenoordkant.

28 oktober 2012 om 17:00

Zoveel creativiteit had Ajax ook niet. 2 weggevertjes van de Feyenoord-defensie en voor de rest stelde Ajax aanvallend niks voor. Feyenoord benutte de buitenspelers best aardig. Dat heb ik bij Ajax niet gezien.

28 oktober 2012 om 14:35

Klopt, Moisander twee keer onterecht geel, Clasie ging compleet door het lint. Wat een ontzettend opgefokte hinderlijke big is dat als het eventjes niet loopt. Voetbalde slecht, had minstens drie keer geel moeten hebben: die klap in het gezicht van Van Rhijn, die keer dat hij Babel buiten het veld veegde en de gele kaart in het opstootje er een minuutje na.

Compleet onterecht, Boetius en Pelle speelden sterk maar verder was Feyenoord zwak. Ajax had de controle maar heeft een keeper die niet kan opbouwen en was compleet vleugellam. Respect voor de vechtlust van Feyenoord, maar Nijhuis heeft zich lelijk laten kennen deze wedstrijd

28 oktober 2012 om 14:35

Blind toch ook weer sterk gespeeld vandaag. Ook vandaag weer gewoon een goede ondergrens. Wat was er met Babel aan de hand vandaag? die had vandaag als eerste gewisseld kunnen worden vandaag leek het wel. Misschien omdat de verwachtingen voor hem hoog zijn, maar in De Klassieker heeft hij duidelijk zijn zwakste wedstrijd gespeeld tot nog toe.

28 oktober 2012 om 14:36

Wat een razendspannende wedstrijd zeg, voor de neutrale toeschouwer denk ik een waar genot. Qua spelbeeld is de uitslag terecht, Ajax was zwak in de duels, maar speelde bij vlagen goed en Feyenoord vocht voor wat ze waard waren. Toch is het wel ontzettend jammer dat de scheidsrechter (weer) een grote rol heeft gespeeld in de klassieker. De eerste gele kaart was volkomen onterecht, de tweede kaart kan je geven, maar Moisander had nooit het veld afgestuurd mogen worden...

28 oktober 2012 om 14:36

Inderdaad ongelooflijk hoe nijhuis voor het 2e jaar op rij de klassieker helemaal verziekt met een belachlijke fout in het nadeel van Ajax.. Zooo ontzettend vaak heeft Ajax de afgelopen jaren de scheids tegen in heel veel wedstrijden. Ik kan zoooo veel voorbeelden opnoemen. Niet normaal meer dit.

Slechtste man bij Ajax: alderweireld.. Hij heeft verdomme ELK duel van pelle verloren. Echt ongelooflijk hoe belachelijk frustrerend dat was.

En waar verliest Ajax het weer op: Stijd, passie, inzet, velheid en beleving. Hierdoor kon ajax slechts delen van de wedstrjd controleren maar verloren ze op een gegeven moment dus in de 1e en 2e helft de controle.. Zooo slappe hap weer bij Ajax mentaal gezien. Ongelooflijk.

En weeeeeeer puntverlies na een CL wedstrijd..
En weeeeeeer wisselvallige prestaties van Ajax..
En weeeeeeer in de laatste minuten verliezen..
En weeeeeeer een straatlengte achter tijdens de winterstop..
En weeeeeeer een inhaalreeks tevoorschijn moeten toveren..

Te triest voor woorden dit.. Bijna al die nadelen komen door dat het mentaal slappe jongentjes zijn.

28 oktober 2012 om 14:43

Geweldig omte zien, Ajacieden, wederom gaan Ajacieden de scheidsrechter de schuld geven.....moisander had al rood kunnen krijgen op de overtreding van Clasie, daarna krijgt hij gewoon een gele voor vasthouden.....gewoon dom van Moisander..

Clasie gek???? kijk gerust naar je eigen spelers die net zo maf waren, waaronder Moisander.

Ajax was begin eerste en tweede helft beter, maar voor de rest was feyenoord gewoon vele malen beter en had ook de betere en de meeste kansen.....we hebben gewoon teweinig gehad en baal ook van dit gelijk spel

28 oktober 2012 om 14:52

Hey Liveanddiein010, probeer die enorme Feyenoord-bril even af te zetten jochie, als Moisander de bal speelt en meneer Clasie er daarna overheen valt alsof hij geraakt wordt door een bommenwerper is dat absoluut geen geel, laat staan rood. Immers en Clasie hadden allang in de kleedkamer moeten zitten toen Pelle die bal erin schoot. Jij mag balen van het gelijke spel, maar diep in je hartje weet je heel goed dat Feyenoord absoluut geen recht had op de overwinning. Noem mij trouwens eens 1 moment waarbij een Ajax-speler zonder reden een Feyenoorder uit de wedstrijd probeerde te slaan/trappen a la Immers(poulsen) en Clasie(v Rhijn, De Jong, Babel).

28 oktober 2012 om 14:58

er zijn hier maar een paar jochies en dat zijn de gefrustreerde ajacieden hier.....ik kan er ook alleen maar om lachen.

tegen mij zeggen dat ik me feyenoord bril moet afzetten??? kijk gerust even naar het aantal echte kansen van Feyenoord

Classie deed niets verkeerd, hij reageerd lekker fel dat wel...moisander is gewoon oliedom, BMI had voor precies het zelfde al geel Nijhuis kon niet anders....eigen schuld.

Ajax heeft gewoon geluk gehad vandaaag, Vermeer heeft jullie gered.....en net als altijd als jullie niet winnen ligt het aan de scheidsrechter.....worden jullie nou nniet moe van je zelf?

28 oktober 2012 om 15:05

Niks verkeerd? De elleboog tegen van Rhijn niet gezien?? Dat is niet lekker fel, dat is psychopatisch gedrag, zelfde geldt voor de tackle van Immers, maar ik neem aan dat je het daar over eens bent aangezien je het daar niet over wilt hebben. Gefeliciteerd met het punt trouwens, gaan jullie hard nodig hebben in de strijd om een EL ticket

28 oktober 2012 om 15:10

hahahaha....zooooo gefrustreerd..

Vond beide gewoon een duel, zag erbij Ajax ook wel een paar die dan "psychopatisch" waren hoor.

Maar als jullie zo doorgaan wens ik jullie ook veel succes om die tickel voor El.....

28 oktober 2012 om 15:19

Is goed vriend, ga nu maar weer met je lego spelen. Of weet je niet wat psychopathisch betekent? Als je dat wel weet, zou ik graag wat voorbeelden van je willen want ik heb ze niet gezien.

28 oktober 2012 om 15:22

hahaha....ben jij komiek???

Pak je speen nou maar weer en stop hem maar weer gauw in je mond, ga dan maar weer even uithuilen bij mama???

28 oktober 2012 om 15:37

Jammer dat je inhoudelijk niet reageert, waarschijnlijk omdat je weet dat je fout zit

28 oktober 2012 om 15:49

ik zit niet fout hoor maar als jij niet normaal kan doen tegen mij (met je lego spelen) dan ga ik ook gewoon op het zelfde niveau reageren?

Wij hadden de meeste kansen wonnen meerdere duels......over de gehele wedstrijd genomen verdiende wij gewoon de 3 punten en ik zie hier alleen maar huilende ajax supporters en trainers dat het de schuld is van de scheids....eigenlijk gewoon erg zielig om te zien... ;-)

28 oktober 2012 om 17:17

Pardon zeg?!! 1e geel van Moisander niet terecht?? lulaap dat je bent!!

Dat was een vieze overtreding man!

28 oktober 2012 om 17:46

Feyenoord had in de eerste helft gewoon met 3-1 voor moeten staan. En ajax komt met 2 hele gelukkige goals voor. Klaag niet zo, het was een leuke wedstrijd. 2-2 Is een onterechte uitslag aan gezien Feyenoord de betere was. Maar ja helaas scoort ajax altijd makkelijk tegen Feyenoord. En die rode kaart, Tjah moet je maar op je tellen passen als je al geel heb hoor. Je weet met een kaart op zak dat je niet dom moet doen. Maar in Nederland is het na 1x geel heel wat nodig om de volgende te krijgen. Ik vond het een terechte beslissing. Had eigenlijk verwacht dat Feyenoord er ook nog wel een rode kaart bij zou krijgen.

28 oktober 2012 om 17:48

Oeps! dit bericht had ik ergens anders moeten plaatsen, dit bericht sloeg niet op jou reacite Jeroenassen.

28 oktober 2012 om 18:37

Toch nog 28 havenslaven die willen doen alsof het rood was...

Feyenoord had zeker een gelijkspel verdient. Het had goede kansen, genoeg om er meer te maken dan 1 en is 2-2 dus zeker terecht, Feyenoord had naar mijn mening meer de 3 punten verdient dan Ajax.
Leuke klassieker!

28 oktober 2012 om 14:35

Niet mee eens. Feyenoord heeft hard voor dit punt gewerkt en dit is meer dan verdiend. Maar voetballend kan Feyenoord vandaag niet buurt komen van Ajax. Mijn beeld van de wedstrijd was dat Ajax het heft in handen nam. En dat onnodig dom balverlies steeds tot een counter leidde. Blind en van Rhijn stonden steeds al diep wanneer (vaak) Schone de bal verloor. Die a1 speler en verhoek waren dan steeds vrij. En met die domme foutjes hielpen wij Feyenoord weer in het zadel.
De tweede helft was exact hetzelfde, we beginnen sterk en Feyenoord was rijp voor de slacht. Vervolgens trekt Nijhuis rood en bracht ze weer in het zadel. Ik vond beide kaarten twijfel gevallen. Maargoed, in de Kuip zijn scheidsrechters net iets meer geneigd de kaart te trekken. Het blijft bovenal gewoon dom van Moisander.
Wederom onnodig puntverlies Ajax. En de Boer was niet al te sterk vandaag. Schone had er al lang vanaf gemoeten, Lukoki/sulej/boerrigther erin en Babel naar de spits, eriksen op Schones plek.

28 oktober 2012 om 14:40

Wat een onzin dat Feyenoord vandaag niet in de buurt kon komen van Ajax. Feyenoord was gewoon de betere club deze wedstrijd, een gelijk spel was wel het minste dat ze verdienden. Ajax heeft na de lucky 1-2 lang mogen geloven in een overwinning, maar dankzij een fantastische goal van Pelle kreeg Feyenoord toch nog het verdiende loon.

28 oktober 2012 om 15:34

Je hebt deels gelijk Patrick. Als je naar de wedstrijd kijkt dan was Feyenoord zelfs door hun werklust beter. Dat lag ook aan Ajax en dat was de grote fout van Ajax. Ajax speelt goed, controlleert het spel, maakt daardoor doelpunten (een in het begin van iedere helft), maar gaat dan de bal rondspelen. Dat is het gedeelte dat ik onbegrijpelijk vond. Waarom niet gewoon dat sterke spel door blijven spelen. Dan heb je kans op een nog grotere voorsprong. Nu krijgen ze de deksel op hun neus gedrukt omdat ze stopten met het spelen van het spelletje waar Feyenoord geen vat op had.

Dus ik geef helemaal toe. Feyenoord heeft over de hele wedstrijd gezien zeker dat gelijke spel verdiend en Ajax liep het risico tegen het einde aan zelfs het risico om te verliezen.
De discutabele beslissingen (charges op van Rhijn en Poulsen) waar niet voor werd gefloten maar wel voor het lichte vasthouden van Moisander (wel terecht dat hij daar geel voor kan krijgen) wil ik niet eens betrekken als reden waarom Ajax enkel gelijk heeft gespeeld. Dit zouden gewoon bijzaken hadden moeten zijn. Nu maakt men er kopstukken van.

28 oktober 2012 om 14:37

Als je naar de kans verhouding kijkt zeker , maar eigenlijk is het vooral Ajax wat zichzelf tekort doet. Je komt 2x op voorsprong en 2x ga je achterover leunen om te kijken hoe Feyenoord daarop reageert. Na de 1-2 heeft Feyenoord als aangeschoten wild over het veld bewogen , in plaats van een 3de goal te forceren ging men op balbezit spelen. Zo zonde , teveel ruimte gegeven aan spelers als Schaken en Janmaat om zo maar ballen naar voren te pompen. Dan krijg je vlak voor tijd ook nog eens de deksel op je neus omdat Pelle voor de 3de keer in zijn leven de bal gigantisch goed op de pantoffel neemt.

Het was een spannende klassieker , maar Ajax heeft het zoals zo vaak dit seizoen laten liggen. Nog ongeslagen , maar alweer het 6de gelijke spel.

28 oktober 2012 om 14:47

Ik denk dat Ajax vandaag gewoon niet in staat was om er echt overheen te gaan. Waar het middenveld normaal zo secuur is in de passing was vooral fat het zwakke punt van vandaag. Vervolgens hielp die rode kaart ook niet echt. Er waren gewoon te weinig slelets die hun niveau hebben gehaald. Inderdaad 6e gelijkspel, maar als je terug denkt hadden we er volgens mij 5 van de 6 moeten winnen, en waren er de kansen om ze te winnen. Dat belooft volgens mij veel goeds!

28 oktober 2012 om 14:54

Ben ik wel met je eens. Feyenoord had meer kansen dan Ajax, alleen de manier waarop Ajax het weggeeft is zonde. 2 keer voor, en dan gaan ze achterover leunen, terwijl er ruimte was om de beslissende goal te maken. De 2-2 hing 20 minuten in de lucht, en uiteindelijk mag je nog niet eens klagen dat je nog een punt haalt. Maar Ajax maakt zich het veel te moeilijk.

Tja en dan kun je over de scheids klagen, rood Moisander was wel erg makkelijk, maar daar lag het niet aan. De spelopvatting van de Ajacieden, daar ging het meer mis.

Feyenoorders vieren een gelijkspel als overwinning. Ajaxieden zien het als verlies. Zegt veel over de grote en mentaliteit van de clubs.

28 oktober 2012 om 14:31

Mentaliteit of kwaliteit? Denk eerder dat tweede, Feyenoord weet zelf ook wel dat zij kwalitatief een mindere ploeg hebben, dus daarom zijn ze dan zo blij met 1 punt.

28 oktober 2012 om 14:32

Als je thuis speelt en het de wedstrijd van het jaar is.. Toen Ajax thuis terugkwam tegen Feyenoord vorig jaar vond ik t ook dramatisch dat het een gelijkspel was.

28 oktober 2012 om 14:34

Als je toch nog eerst achter staat, en dan met zo'n geweldige goal 2-2 maakt, natuurlijk vier je dat uitbundig.

Elke Feyenoorder ziet natuurlijk liever 3-2 op het scorebord, maar ze zijn wel realistisch, en weten dat Feyenoord hard heeft geknokt voor dit punt, en het verdiend heeft. Dat jullie ajacieden zo arrogant zijn dat je alles denkt te kunnen winnen.

28 oktober 2012 om 14:35

Jij vond het een drama....maar die 50.000 man in het stadion waren toch ook blij? Volgens mij is elke club blij als er een paar minuten voor tijd wordt gescoord.

28 oktober 2012 om 14:36

Voor de supporters voelde het misschien dramatisch, maar voor de spelers van Ajax was het vorig jaar een verrijking dat het nog gelijk werd. Feyenoord was toen al heer en meester en had absoluut verdient te winnen. Als je dan gelijk speelt voelt dat als een opluchting.

Bij deze wedstrijd voelt dat ook als een opluchting. Als de gelijkmaker in de 60ste minuut viel dan zou dan niet zo voelen, maar in de 91ste minuut een doelpunt voor een punt maken is altijd mooi.

Feyenoord is de afgelopen 3 Klassiekers heer en meester geweest over Ajax. Dat zegt genoeg over Feyenoord, maar er werd maar 1x gewonnen, dat zegt eigenlijk ook al genoeg over Feyenoord.

28 oktober 2012 om 14:44

@vedettetrut

Heer en meester? Kom op man, Ajax had het na de 2-1 af moeten maken, Feyenoord leek nergens meer op. Na die zwaar onterechte rode kaart kreeg Feyenoord inderdaad wat goede kansen, ook omdat de verschrikkelijke scheids dat getrap en gebries van dorpsgekken als Clasie en Immers nauwelijks bestrafte.

28 oktober 2012 om 14:53

Ajax had het af moeten maken? Met welke kans dan? Alleen Sana had in de eerste helft een kans om te scoren en voor de rest heeft Ajax niets gecreeerd. Kansne verhouding was 21-8 met alleen maar afstandschoten van Ajax. Hoe kan je dan zeggen dat Ajax het had moeten afmaken.

28 oktober 2012 om 15:26

Ik zeg ook "ajax had het af moeten maken", maar dat hebben ze dus helaas niet goed gedaan. Die kansenverhouding zegt mij niet zo heel veel, want vele van die kansen kwamen na de rode kaart. Dat er geen grote kansen waren neemt niet weg dat Ajax die periode veel beter voetbalde dan Feyenoord en met iets meer drang om de 1-3 te maken waren die kansen wel gekomen denk ik. En dat je de dubieuze rol van de scheidsrechter niet noemt snap ik, maar die heeft (net als vorig jaar in de kuip trouwens) een groot deel van jullie resultaat bepaald.

28 oktober 2012 om 16:23

Ook voor de rode kaart had Feyenoord vele kansen.

Kopbal van Mathijsen, 2x schot van Boëtius, Schot Pelle, Verhoek alleen op de keeper.

Na de rode kaart kwamen er nog meer. 2x Pelle dichtbij, 2x Immers met een gevaarlijk schot en Boëtius nogmaals met een schot. Leerdam met een kopbal.

Ook voor de rode kaart waren er al genoeg kansen die Feyenoord had moeten maken. Had Verhoek bijvoorbeeld gescoord dan was de wedstrijd al gespeeld.

In jullie ogen heeft de scheids het al 3 klassiekers op rij gedaan terwijl jullie al 3 klassiekers op rij geen recht op een punt hadden dus het heeft voor mij geen zin om iets over de scheids te zeggen.

28 oktober 2012 om 16:46

Er zitten ook heel wat kwart-en halve kansen bij de situaties die jij opnoemt. Dat je voor de vorm daarna ook nog de kansen na de rode kaart noemt doe je vooral om je punt meer gewicht mee te geven, want dat Feyenoord na die rode kaart kansen kreeg zeg ik impliciet al in mijn reactie. Beetje doorzichtig.

Vervolgens weet je ook nog te beweren dat als Verhoek had gescoord (wat niet erg waarschijnlijk is trouwens, waardeloze speler) dat de wedstrijd al gespeeld zou zijn.. Op basis waarvan? Volgens mij scoorde Ajax later in de wedstrijd de 1-2, domineert vervolgens tot de rode kaart en verliest nog 2 punten..
En wat je laatste zin betreft; snap dat het voor jou geen zin heeft om iets over de scheidsrechter alias jullie 12e man te zeggen, want jij probeert alleen maar je onverdedigbare standpuntjes te verdedigen.

28 oktober 2012 om 14:31

Ja hoor gozer, als je in de slotfase langszij komt mag je toch gewoon blij zijn? Ik weet dat Ajacieden graag met deze opmerking strooien, maar meestal, en ook in dit geval, slaat het nergens op.

28 oktober 2012 om 14:31

Dat komt gewoon door het verloop van de wedstrijd. Als Ajax de laatste minuten de gelijkmaker er in schiet zou Feyenoord het als verlies zien en Ajax en als overwinning vieren.

28 oktober 2012 om 14:31

Absoluut niet.. Er had veel meer ingezeten ik ben dus ook niet blij met dit resultaat... Prachtige goal van Pellè die zich steeds meer bewijst.. Verder moet die Immers nooit meer spelen.. Gewoon Vilhena of Achabar aub.. Verhoek ook liever niet, voegt ook weinig toe!

28 oktober 2012 om 14:32

Gaat er meer om dat er in de laatste minuut werd gescoord,dan voelt het inderdaad als een overwinning en voor ajax als een nederlaag.

28 oktober 2012 om 14:32

Als je 5 minuten voor tijd nog met 1-2 achter staat en je maakt dan op zo'n manier alsnog de 2-2 dan is het ook logisch dat het eruitziet voor een overwinning voor feyenoord.

28 oktober 2012 om 14:33

Dat heeft inderdaad vast niets te maken met het feit dat Feyenoord vlak voor tijd gelijk maakt.

Waarom heeft iedereen toch zo'n hekel aan Ajax, oh ja door mensen zoals jij

28 oktober 2012 om 14:33

Nee, Feyenoord maakt de gelijkmaker in de 90e minuut. Natuurlijk ben je dan blij, zeker als het tegen de directe concurrent/rivaal is!
Feyenoord had deze wedstrijd gewoon moeten winnen, en ik weet zeker dat elke Feyenoorder met een dubbel gevoel zit!

28 oktober 2012 om 14:35

Ben ik het niet met je eens. Het ligt denk ik meer aan het feit dat Feyenoord laat scoort in de wedstrijd. Ajax is teleurgesteld omdat ze de 2-1 niet vast konden huden, Feyenoord blij dat het alsnog na die kansen-regen de 2-2 maakt. En wat voor een...

28 oktober 2012 om 14:36

Rot toch op man, we zijn blij omdat hij laat valt. Gewoon een dik terecht punt en eigenlijk hadden we moeten winnen. Rode kaart was terecht, ik zie alle Ajaciedjes al weer huilen maar was gewoon terecht.

En mentaliteit? Als één van deze twee clubs een winnaarsmentaliteit heeft is het Feyenoord wel.

28 oktober 2012 om 14:38

Winnaarsmentaliteit.....mmmm laatste titel was alweer wanneer?

28 oktober 2012 om 14:41

Dat heeft niks met mentaliteit te maken. Jij bent echt een typisch voorbeeld van 'te dom om te poepen'.

28 oktober 2012 om 14:41

Als Feyenoorder zie ik dit ook gewoon als verlies, we hadden vandaag gewoon kunnen winnen. Stel dat Ajax met 2-1 achter stond en ze maakten nog gelijk in de laatste minuut, dan zijn zij ook heel blij met een punt.

28 oktober 2012 om 14:44

Over mentaliteit moeten jullie zeker niet beginnen. Als er iets is wat niet klopt bij jullie is het wel mentaliteit....

28 oktober 2012 om 14:45

geloof me, wij zien dit als verlies, maar zijn alllen blij jdat wij vandaag iedergeval niet onterecht verliezen...
Feyenoord was het overgrrote deel beter en had zeker de meeste en de grootste kansen....wij hebben 2 punten verloren en Ajax 1 punt gewonnen

28 oktober 2012 om 14:48

@ Deulofeu:
Het was de laatste minuut, tegen de aartsrivaal, wat wil je dan.

Wat een heerlijke klassieker. Lang zag het erna uit dat Ajax met de volle buit uit Rotterdam zou vertrekken, maar eerlijk is eerlijk, Feyenoord heeft tot op de laatste seconde strijd geleverd en had de wedstrijd nog bijna kunnen winnen. Vermeer met een heerlijke reflex.

Natuurlijk zal er na de wedstrijd gesproken gaan worden over de arbitrale beslissingen, dat is altijd zo na wedstrijden van dit kaliber. Ajax had de beste papieren, maar lange ballen in de 16 met een Pele voorin, dat is vragen om problemen.

28 oktober 2012 om 14:32

Je zou het heerlijk kunnen vinden die inzet, maar wat een vreselijk wedstrijd, zowel voetballend als in de duels, als we de maatstaf nemen die Nijhuis in het begin van de tweede helft en bij de fout van Moisander neemt, had zowat iedereen een gele kaart moeten hebben..

Amper mooie combinaties en stampende spelers..

28 oktober 2012 om 14:33

Qua aantrekkelijkheid ben ik het met je eens, maar ik doelde idd meet op de inzet en de wil om toch de volle punten te pakken.

Met 10 tegen 12 gelijk spelen in De Kuip klasse prestatie! Trots op onze Ajacieden winnen op deze manier lukt nooit en dat zijn we inmiddels wel gewend. Er is minstens elk jaar 2/3 momenten dat je genaait wordt in De Kuip. Volgend jaar maar gewoon weer echt 100% de betere zijn anders win je niet.

28 oktober 2012 om 14:30

De rode kaart, was gewoon 2 terechte gele kaarten. Dus daarop zijn jullie zeker niet genaait.

28 oktober 2012 om 14:32

Ga weg, die tweede was absoluut geen kaart. Daarnaast had Clasie rood moeten hebben. Ik denk dat 2-2 wel een terechte uitslag is.

28 oktober 2012 om 14:32

Natuurlijk jonge, het was eigenlijk ook nog een penalty. Bosje bloemen voor Basje Nijhuis met ze gladgestreken haartjes, bang voor De Kuip.

Immers had met donkerrood van het veld gemoeten voor die aanslag op Poulsen, maar dat durft meneer dan niet aan. Om nog maar te zwijgen om geel te geven aan Clasie voor het slaan van Van Rhijn Waardoor hij later ook met 2x geel naar de kant had gemoeten.

Feyenoord krijgt in De Kuip op de buitenspelgoal van NEC vorige jaar na de scheidsrechter mee.

28 oktober 2012 om 14:33

Nou, die eerste was niet terecht. Die tweede kan je geven. Ik snap niet dat Immers (48e minuut) en Clasie (50e minuut) er met direct rood afgaan. Clasie kreeg zelfs geen geel, kan nog een fikse schorsing worden. 2-2 is terecht. Ajax drukte niet door toen het moest.

28 oktober 2012 om 14:33

Clasie had allang rood moeten hebben! De eerste gele van Moidander was onterecht! Ajax is wel degelijk genaait!

28 oktober 2012 om 14:33

Dan had Clasie ook rood moeten hebben he? 2 overduidelijke schwalbes, schopt Babel en vlak daarna naait hij siem de Jong een kaart aan om vervolgens als een idioot naar Siem de Jong toe te stormen. Nijhuis stond aan de kant van Feyenoord, blijft een matige scheids.

28 oktober 2012 om 14:33

@kx22 laat maar. Er zijn hier nogal wat Ajacieden die last hebben van het calimero syndroom (terwijl ze dat altijd andere verwijten). Iedereen behalve een Ajacied zal zeggen dat die rode kaart terecht was.

28 oktober 2012 om 14:34

Ik vond de eerste gele kaart niet echt terecht, hij kwam weliswaar hard in, maar hij ging gewoon voor de bal en had het ook. En tweede gele kaart was net zo makkelijk gegeven als die van Martins Indi, heel even vast houden in een situatie waar geen gevaar te bekennen was en dan geel krijgen.

28 oktober 2012 om 14:35

Nee die gele kaart van Indi was lekker terecht -_-
Als Ajax niet wint ligt het meteen weer aan de scheids

28 oktober 2012 om 14:36

Die kaarten waren allebei zwaar onterecht die eerste was gewoon op de bal en bij die 2de als je daar geel voor gaat geven dan eindig je elke wedstrijd alleen met de keepers. Moet wel zeggen dat de Ajacieden hier als een stelletje kleuters tekeer gaan. Dan had je er gewoon een meer in moeten schieten was er niks aan de hand geweest. Het is nou niet als of ze Ajax expres een oor aan willen naaien

28 oktober 2012 om 14:36

ach man die rode kaart was niet terecht kx22.. eerste gele kaart was gewoon een correcte tackle, en die tweede waarvoor hij geel geeft daar word normaal niet eens voor gefloten

28 oktober 2012 om 14:37

1e geel was perfect op de bal, en daarna trok hij zijn benen terug. Clasie viel er overheen, ging janken als een baby en de Kuip werd agressief alsof de Duitsers net ons land binnen vielen.. Nijhuis dacht niet meer na en gaf geel.

2e geel was wel heel lichtjes vasthouden, je had hem kunnen geven, maar het had ook absoluut zonder gehoeven. Misschien toch weer een kwestie van 'over de streep getrokken door het publiek'.

De schop van immers op Poulsen was gewoon rood, als je dat met een ander achtergrondgeluid had gehoord (ajax supporters aanwezig), had ie wél rood gegeven. Immers kwam niet eens in de buurt van de bal, en kon nog ontzettend makkelijk zijn been terugtrekken.

Ik wil als ajacied de 2-2 niet goedpraten(want 3 punten hadden we op basis van het gespeelde voetbal niet verdiend), maar zeggen dat we niet zijn genaaid is complete onzin.

28 oktober 2012 om 14:39

Bij Bruno Martins Indi en Eriksen gebeurden precies hetzelfde als bij Pelle en Moisander, en beide waren terecht geen. Niet zo mekkeren vriend.

28 oktober 2012 om 14:46

Ik ben anders geen Ajacied, maar die rode kaart was echt pure onzin..

Eerste geel, was niet eens een overtreding.. tweede was erg overdreven.. BMI had geen geel verdiend, ook erg makkelijk gegeven.. Clasie had er wel 3 of 4 kunnen krijgen..

Daarnaast heeft Ajax het vooral aan zichzelf te danken, simpelweg omdat ze niet gewoon doorgaan.. Steeds na een voorsprong terugzakken... Maar die rode kaart hielp er zeker niet aan mee.

28 oktober 2012 om 14:50

Zet aub en goede bril op, met gestrekt been inkomen {al ga je voor de bal) en een tegenstander de enkels eraf maaien is direkt rood! Ajax was gewoon lucky Ajax zoals gewoonlijk. Ze waren vandaag op mentaliteit de mindere. Feyenoord heeft gewoon 3x zoveel kansen gehad als Ajax. En wat betreft Clasie, ik kan me zijn frustratie wel indenken na de zoveelste Ajax aanslag op zijn enkels. In de eerste helft floot Nijhuis te veel in het voordeel van Ajax, in de 2de helft werden zijn dommefouten gelijk verdeeld. Feyenoord heeft hier gewoon 2 punten verloren terwijl Ajax 1 punt gewonnen heeft ....

28 oktober 2012 om 16:11

Doe eens even niet zo achterlijk Merijn, generaliseren kan je enorm goed.. achterlijke reactie van je.

28 oktober 2012 om 17:14

Gast, en nu even die bril af. Immers had geel moeten hebben inderdaad, geen rood, maar jullie bleven zo lang balbezit houden dat hij gewoon weer opstond. Clasie ging door op Van Rhijn maar kom op zeg, die blijft wel vaak liggen. Die heeft al de mentaliteit van Suarez gekregen. 2-2 is gewoon terecht wees blij dat je niet in de 90+3 verliest. Feyenoord kreeg ook 2 onterechte gele kaarten( BMI en nog iemand). Ajax heeft ook 2 onterechte gele kaarten gehad, verschil is dat dat 2x dezelfde persoon was.

28 oktober 2012 om 14:32

Kansenverhouding was 21-9 btw. Er was maar 1 team dat speelde om te winnen, helaas lukte het niet.

28 oktober 2012 om 15:17

10-9 waren de schoten. Waar jij die andere 11 vandaan haalt is mij een raadsel.

28 oktober 2012 om 15:28

Van de site van Eredivisie Live, staat er gewoon op.

28 oktober 2012 om 14:33

Lul toch niet man! Kaarten voor Moisander waren niet belachelijk, gewoon wat zwaar gestraft. Die eerste komt hij met gestrekt been in en bij die tweede houdt hij gewoon vast. Dus kan Nijhuis twee keer geel geven.

28 oktober 2012 om 14:33

Ga eerst eens naar je eigen team kijken voordat je de scheids bekritiseerd! Ajax speelde gewoonweg niet goed genoeg om te winnen van Feyenoord. De scheids floot zeker niet slecht.

28 oktober 2012 om 14:37

Ajax speelde goed genoeg om te winnen als ze met 11 waren blijven staan hadden ze de bal in de ploeg kunnen houden, dat lukte niet meer toen het 10 tegen 12 werd

28 oktober 2012 om 14:45

Ik heb de scheids anders niet zien meevoetballen, en Koeman mocht volgens mij ook niet een extra speler erin zette toen Moisander, rood kreeg.

28 oktober 2012 om 15:01

Hij bedoelt het publiek. Toch mooi dat hij dat als een compliment zet.

28 oktober 2012 om 14:41

Wanneer is het een keer niet de schuld van de Schreidsrechter. Wij kunnen ook gaan zeuren dat Boetius een penalty had moeten krijgen.

Stelletje Kinderen.

28 oktober 2012 om 15:02

Dus daarom mogen de ajacieden wel zeuren over lichte vergrijpen en stellen dat Clasie 5x rood had moeten krijgen en Immers 2x.

Ik houd het maar op mietjes.

28 oktober 2012 om 14:48

waarom regaeer je nou zou....het was gewoon een terechte gele kaart voor allebei de keren....

als ajax verliest ligt het altijd aan de scheids en of dat ze zo slecht speelde,

Feyenoord had hier gewoon dik moeten winnen, de kansen die ze tweede eerste helft kregen had de wedstrijd al moeten beslissen....

Wederom lucky ajax

28 oktober 2012 om 14:49

Wel mooi om te zien dat het grote ajax calimerogedrag vertoont.

28 oktober 2012 om 15:03

Doen ze altijd als ze niet winnen. Dan is zogenaamd een van de vele wedstrijden die Ajax speelt. Als ze dan weer eens winnen, zijn ze de allerbeste. Daarom worden mensen ook Ajax supporter. Zeggen dat je de beste bent en als je niet wint kan je het op een ander afschuiven.

28 oktober 2012 om 15:20

whats new?? winnen ze, dan zijn ze beste, verliezen ze, dan ligt het aan de scheidsrechter en hebben ze zelf heeeeel slecht gespeeld..

ach ja, ze mogen blij zijn met een punt, Feyenoord had hier gewoon moeten winnen vooral als je ziet hoeveel kansen je mist....

28 oktober 2012 om 15:07

Gast, Feyenoord kreeg in een tijdsbestek van 6 minuten 3 gele kaarten, waarvan 2 discutabel. Dus kom a.u.b. niet huilen over de scheidsrechter.

Hier hebben beide clubs in principe niks aan.

28 oktober 2012 om 14:34

In principe niet? En in het bijzonder wel?

Feyenoord heeft aan dit soort wedstrijden altijd wel iets. Kunnen ze weer het hele jaar blij zijn, ook al zouden ze eindigen in het rechterrijtje. Voor Ajax is een gelijkspel als dit inderdaad niets waard.

28 oktober 2012 om 14:56

denk dat als ajax de wedstrijd analyseert dat ze beseffen dat ze een punt teveel hebben gekregen, dus ze hebben er zeker wat aan.

Pelle, what can i say more?

28 oktober 2012 om 14:31

ja als hij die andere 100% kans er nou in had gekopt had je dat kunnen zeggen ja.

28 oktober 2012 om 14:34

Ik zou zeggen Eriksen. Vond ik de beste van het veld. Aan de kant van Feyenoord vond ik leerdam en Janmaat sterk spelen. Mooie goal, dat wel.

28 oktober 2012 om 14:46

Wat deed Leerdam dan? Hij heeft 4 keer dal aangeraakt en 5 keer goed in de weg gelopen.

28 oktober 2012 om 14:46

Ontzettend veel slechte passes gegeven, maar 1 assist en 1 goal, nog steeds een onvoldoende naar mijn mening

28 oktober 2012 om 14:51

Eriksen was een van de betere ja en dat is het erge. Hij was geneens zo goed. Wel weer een assist en goal en veel goede momenten hoe hij wegdraait etc maar veel balverlies en enkel hele slechte corners.

28 oktober 2012 om 15:08

Tweede helft vond ik Eriksen een stuk minder aanwezig dan in de eerste. Daar speelde hij erg sterk.

28 oktober 2012 om 15:20

Ik vond Leerdam de enige Feyenoord middenvelder die mee kon in het spel van Ajax. Clasie en Immers werden keer op keer uitgespeeld. Dat vijf keer goed in de weg lopen is dan al vijf keer meer dan Clasie vandaag.

2-2 lijkt mij een terechte uitslag. Feyenoord na de rode kaart (enige fout van Nijhuis) de betere partij en verdiend op 2-2. Wel erg jammer natuurlijk.

28 oktober 2012 om 14:30

Enige fout? Sorry hoor maar had hij Immers niet gewoon met rood moeten bestraffen voor ernstig gemeen spel tegenover Poulsen. Of het slaan van Clasie in het gezicht van Van Rhijn?

Waardeloos elk jaar worden we gepakt daar door de scheidsrechters.

28 oktober 2012 om 14:31

Ach, allemaal kleine overdredinkjes die geel waard zijn. Dat moet je niet erger maken dan dat het is. Rode kaart is wel zeer schadelijk en invloedrijk op het spel.

28 oktober 2012 om 14:33

Jij vond dat van Immers een kleine overtreding? Hij probeert de bal niet eens te spelen en trapt vol door op Poulsen is gewoon een rode kaart.

28 oktober 2012 om 14:35

Klein? Als hij daar tenminste geel voor krijgt mogen beide heren met rood het veld verlaten. Dit gebeurt niet en Moisander mag wel vertrekken. Onzin natuurlijk...

28 oktober 2012 om 14:35

Maar Clasie kreeg geen geel voor die slaande beweging. Had hij dat wel gekregen dan was hij er ook afgegaan na die charge op Babel.

28 oktober 2012 om 14:35

Ik ben net zo goed voor Ajax jongeman. Hij komt op volle vaart inlopen, is te laat maar door een sprongetje zit hij al in de lucht. terecht geel want het is lomp, maar totaal niet de intentie om hem een rotschop te geven.

28 oktober 2012 om 14:36

Dat klopt, maar het is geen elleboog, het is gewoon lomp, dus geel.
Wel raar dat Nijhuis er voor fluit, en het dus ziet, en vervolgens geen kaart trekt.

28 oktober 2012 om 14:37

Maar iemand trappen en niet voor de bal gaan heeft niets met voetbal te maken. En al is het schadelijk voor de wedstrijd is het jammer maar Immers verdiende rood want het sloeg nergens op wat hij deed.

Over deze wedstrijd gezien een terechte 2-2 maar Ajax heeft het gewoon weer aan zichzelf te danken dit gelijkspel want ook hier had er gewoon gewonnen moeten worden. Ze moeten maar eens stoppen met altijd wanneer ze voorstaan de tegenstander laten komen blijf gewoon voetballen voor die extra goal te maken.

28 oktober 2012 om 14:37

En die trap van Immers op Poulsen was zeker ook een klein overtredinkje? Hou op man. We zijn zwaar genaaid al maken we het onszelf weer onnodig lastig tegen zo'n opportunistisch, beperkt team.

28 oktober 2012 om 14:49

snap niet waarom je zo gefrusteerd doet Godenzoon?? je heb 1 punt gewonnen in een wedstrijd die je had moeten verliezenq!!!

28 oktober 2012 om 16:35

Ach let op. straks bij Studio Voetbal heeft Nijhuis weer geweldig goed gefloten.

28 oktober 2012 om 14:36

Enige fout? Clasie en Immers hadden rood moeten hebben.

28 oktober 2012 om 14:37

sorry maar dat is niet de enige fout van Nijhuis, immers zn actie kon echt niet maar ok, maar clasie had Echt rood moeten krijgen

wat een fantastische klassieker. Jammer voor ons van dat fantastische doelpunt van Pelle. Was ook wel verdiend, Feyenoord was op het eerste kwartier van de tweede helft na gewoon de betere partij

Wat is dit Ajax slecht. Kunnen geen bal naar elkaar over spelen. Geen woorden meer voor.

Scheidsrechterlijke dwalingen zorgen ervoor dat Ajax in 2 wedstrijden 4 punten verspeeld. Het wordt bijna een gewoonte van de Knvb, kunnen ze geen fatsoenlijke scheidsrechters opleiden? Moisander had nooit rood mogen krijgen. Natuurlijk was het wel een mooi doelpunt van Pelle.

Het erge is dat Ajax en Feyenoord niks opschieten met een gelijkspel, en PSV of/en Twente kunnen profiteren. Helaas...

28 oktober 2012 om 15:09

Scheidsrechter was inderdaad weer drama. Die tweede geel voor Moisander was inderdaad een lachtertje. Evenals de gele kaarten voor Indi en Clasie. Onbegrijpelijk.

Verdiende gelijkspel, maar wat heb ik een bloedhekel aan scheidsrechters die een stempel op de wedstrijd willen drukken.
Een rode kaart wat geen rood was, tal van gele kaarten die discutabel waren en dan overtredingen die geel hadden moeten zijn niet met geel bestraffen.
Eriksen en Boetiues de beste mensen aan beide kanten

28 oktober 2012 om 14:31

Hij gaf ook geel voor vasthouden van Bmi, dus dat is gewoon terecht. Moisander zn fout.. niet die van de scheidsrechter

28 oktober 2012 om 14:35

Je hebt me niet horen zeggen dat die BMI terecht was?
Het was een onzin rode kaart die de wedstrijd eigenlijk alleen maar verder op slot gooide

28 oktober 2012 om 14:42

Alsof dat het enige moment van vasthouden was in de wedstrijd, hij gaf maar een keer geel voor zoiets. En uitgerekend aan iemand die daarvoor al onterecht geel had.

28 oktober 2012 om 14:49

Beide kaarten sloegen werkelijk nergens op...

28 oktober 2012 om 14:51

De ovetreding op clasie waar hij geel voor had was meer dan terecht, gestrekt been en noppen vooruit, dat had al rood mogen zijn.

Dat vast houden was ook gewoon terecht.....bmi had voor een zelfde overtreding ook geel gekregen dus Nijhuis kon niet anders.....

Het is gewoon oliedom van Moisasnder

Dit heeft Ajax totaal op zichzelf afgeroepen. Totaal onnodig. Oke, Moisander misschien zwaar bestraft, maar wat baal ik hiervan. Ajax moet zo’n wedstrijd gewoon uitspelen. De kuip was stil, helemaal dood de laatste 20 minuten. Dan moet je de bal in je bezit houden. Vooral Babel onnodig veel balverlies. Hetzelfde voor Vermeer, die met z’n uitrappen constant de bal inleverd. Maarja hij red ons wel in de laatste minuut. Het probleem blijft bij Ajax dat ze niet kunnen voetballen tegen opportunistisch voetbal. Wat baal ik hiervan..

Was een leuke pot voor de neutrale toeschouwer, uitslag is terecht en Nijhuis heeft prima gefloten.

Prachtige goal Pelle! 2-2 is in mijn ogen een terechte uitslag. Vermakelijke pot. Nijhuis prima gefloten, al vond ik de rode kaart wat overdreven.

Wat een schandalige spelopvatting van Koeman zeg. De Klassieker in eigen huis en dan zo laf spelen. Ik snap het niet zo goed. Mede daardoor werd het een behoorlijk saai duel. Gelijkspel wel terecht uiteindelijk maar Feyenoord heeft de wedstrijd dood gemaakt. Hopen dat de volgende Klassieker leuker wordt. De sfeer was ook behoorlijk slecht behalve vlak na de Feyenoord goals, ook dat kan beter.

28 oktober 2012 om 16:56

bedankt voor je bijdrage, weten we nu ook dat jij de wedstrijd niet heb gezien!
Saai duel? Wedstrijd dood gemaakt? Sfeer slecht? In het ziekenhuis zenden ze wel vaker herhalingen uit van 4 jaar geleden.

Hoe durft de scheids Ajax rood te geven en Clasie te laten staan, totaal bezopen. Zoals gewoonlijk is de Kuip te intimiderend voor een scheids om neutraal te fluiten.

28 oktober 2012 om 14:31

Waarom had Clasie rood moeten krijgen? Omdat hij de Jong een duwtje geeft nadat die een vieze overtreding maakt uit een gevaarlijke counter? Ga toch met legoblokken spelen man.

28 oktober 2012 om 14:32

Hij heeft alleen maar tientallen kleine en soms wat hardere overtredingen gemaakt. Niet direct rood maar twee keer geel had hij allang moeten hebben hoor.

28 oktober 2012 om 14:32

Hij had al geel moeten hebben toen hij doorhaalde op van Rhijn.ga met legoblokken spellen knaap.

28 oktober 2012 om 14:32

Clasie maakte inderdaad een vieze overtrediing op Babel, De Jong haakte Clasie daarna alleen maar. Misschien moet jij maar met duplo gaan spelen.

28 oktober 2012 om 14:34

Voordat de jong een lichte overtreding op clasie had, ging clasie hard door op Babel. hij mocht er met 5 rode kaarten eraf., en laten we het niet over Immers hebben, vieze ajax hater die voetballer.

28 oktober 2012 om 14:36

Clasie slaat Van Rhijn, haalde door op Babel en duwde De Jong. Voor alle drie de overtredingen kan je rood trekken. Voor de eerste moest het.

28 oktober 2012 om 14:39

Clasie kreeg geen geel voor de overtreding op De Jong, maar die op Babel. Geheel terecht. Daarnaast kreeg hij onterecht geen kaart voor de slaande beweging naar van Rhijn eerder in de wedstrijd.

28 oktober 2012 om 14:39

5 rode kaarten het is geen ballet hier he. Zegt al genoeg over julie mentaliteit dat het 5 rode kaarten moesten zijn. Mietjes zijn het. Die hand van Clasie was niet slim, maar rood? Dan moet je niet op voetbal gaan. Pelle kreeg ook een elleboog van Alderweireld, maar die werd ook niet gezien. Die tegen Babel was gewoon fel doorgaan op de bal waarbij babbel opeens last krijgt van kramp en dat dat af wordt gedaan als een overtreding van Clasie.

28 oktober 2012 om 14:39

Schuif mijn blokken wel even opzij om op deze belachelijke reactie te reageren.

Jij bent die elleboog tegen Van Rhijn vergeten? Of die beuk die hij uitdeelt vlak voordat hij als een idioot bij de scheids gaat klooien??

28 oktober 2012 om 14:54

Het was allereerst geen elleboog tegen van rhijn want hij plantte zijn platte hand in de nek van van rhijn. En voor die overdreding op babbel kreeg hij geel dus daar moeten jullie gewoon niet om janken. Dat julie daar al rood voor willen hebben zegt al genoeg. Stop met dat mietjes gedrag, want voetbal is een contactsport! Oja dringt het tot jullie door?

28 oktober 2012 om 15:27

2x geel is rood vedetterut...
1x geel voor overtreding op babel, 1x geel voor het planten van de hand in het gezicht bij van rhijn terwijl de bal niet eens in de buurt was!

en als het een contactsport is hè, waar sloegen die 2 kaarten voor moisander dan op?
o wacht, nee, die vind je natuurlijk wel terecht haha.

man, wat maak jij je belachelijk zeg...

28 oktober 2012 om 16:26

Omdat een tackle met gestrekt been op de bal en op de enkel meer dan alleen contact is. Dat is gewoon een gevaarlijke onbesuisde tackle. Als hij Bmi geel geeft moet hij Moisander geel geven. Geeft hij geen geel aan Bmi dan moet hij oook geen geel geven aan Moisander. Hij gaf nu geel aan Bmi dus hij kon niks anders dan ook geel geven aan Moisander. Al had het in de felheid van dit duel beide geen kaart moeten zijn.

28 oktober 2012 om 14:33

De Arena, Grolsch Veste en het Philips Stadion zijn dat ook. Alleen Jol en Van der Ende konden daar vroeger mee omgaan, die mietjes van tegenwoordig hebben geen niveau. Moisander moet trouwens wel slimmer zijn.

28 oktober 2012 om 14:35

Haha, dat werd vroeger ook over Jol en Van der Ende gezegd, die hebben ook enorm veel gezeik gehad altijd. Het leven van een scheidsrechter... gaat nooit veranderen.

Feyenoord was heer en meester in eigen huis. Ajax was 15-20 minuten de betere ploeg maar de overige 70 was Feyenoord dominant. Heel gelukkig kwam Ajax op voorsprong maar toen kreeg Boëtius vleugels die hij helaas in de tweede helft kwijt raakte.
Immers speelde heel goed alleen miste de afwerking. Hij won eigenlijk ieder duel net als Pelle.

Feyenoord verdiende de overwinning alleen helaas kwam die niet. Met een punt kan ik leven alleen had Feyenoord toch echt wel recht op de overwinning. Tal van kansen tegen misschien 2 of 3 voor Ajax.

28 oktober 2012 om 14:34

Heer en meester, meen je dat? Het was achterover leunen en counteren of de langeballen, meer niet. Vond het van beide kanten niet erg goed maar Ajax houdt tenminste de Nederlandse speelstijl erin, namelijk opbouwend voetballen. Zo is het Nederlandse voetbal groot geworden en zo staat het over ter wereld bekend. Maar in Rotterdam zullen ze uiteraard tevreden zijn met een punt.

28 oktober 2012 om 15:11

Tja als je in de laatste minuut de gelijkmaker maakt kan je moeilijk ontevreden zijn. Neemt niet weg dat het erg fijn was geweest als Pelle hem er op het laatst nog inkopt.

Al met al kan ik wel leven met een gelijkspel. Het was een leuke klassieker.

28 oktober 2012 om 20:48

1 keer winnen van City en het is groot geworden en groot gehouden?!

28 oktober 2012 om 14:37

Je tv was vast van de 45e t/m de 85 minuut even weggevallen? Of dacht je dat de wedstrijd stil lag omdat de kuip zo stil was?

28 oktober 2012 om 14:37

Feyenoord staat achter tot de 90e minuut, hoe kan je dan zeggen dat ze de overwinning verdienden? wees blij met een punt zou ik zeggen

28 oktober 2012 om 14:42

Omdat alleen de kansenverhouding al 21 tegenover 8 was en Ajax in de beginfase 4 schoten van afstand had die niet tussen de palen kwamen en Feyenoord 4 a 5 enorme kansen had die er gewoon in moesten.

Verder was Feyenoord dominant in het spel op de eerste 10 minuten van de wedstrijd en de 1e 10 minuten na rust na.

Hoe kan ik dan tevreden zijn met een punt. alleen omdat ze achter staan tot de 90ste minuut terwijl Ajax niets fatsoenlijks gecreerd heeft?

28 oktober 2012 om 14:53

Dus als je een speler als Immers hebt, die heel de wedstrijd laat spelen, hem 3 enorme kansen laat verprutsen, dan verdien je te winnen?

Je wint wedstrijden met doelpunten, niet met kansen creëren,

28 oktober 2012 om 14:57

Ja en met kansen creeeren maak je doelpunten. Als Ajax 1 echte kans creeert in de wedstrijd (sana) en Feyenoord meer dan 10, hoe kun je dan zeggen dat Ajax (verdiend) had kunnen winnen. Sorry dat ik het dan zeg, maar dan ben je gewoon niet echt goed bij je appel.

28 oktober 2012 om 15:58

Een gebrek aan vermogen om wedstrijden te analyseren , anders zou ik jou wedstrijdverslag niet kunnen plaatsen.

Het is niet de verdiensten van Feyenoord geweest dat ze zo '' dominant '' waren , het was Ajax die dat bewust toestond. Ajax wilde met 3 punten terug keren , en zodra de betreffende score daarvoor op het bord stond werd er gestopt met voetballen en begon het verdedigen. Na de 1-1 was Ajax even van slag , maar na rust herstelde Ajax het weer en waren de rollen omgedraaid. Minuten liep Feyenoord als aangeschoten wild over het veld , wat ook te zien was aan het aantal harde overtredingen van de Rotterdamers. Iedere 2de bal was voor Ajax , maar het enige waar Ajax om gaf was balbezit om de tijd te doden.

Als je met die mentaliteit speelt , dan vraag je erom dat je de deksel op de neus krijgt vlak voor tijd. Helaas kwam die , mede dankzij een dramatische Nijhuis en Pele die een geweldige goal maakte.

Ajax is vergeten te voetballen en zijn eigen spel te spelen en heeft daarmee Feyenoord de ruimte verschaft om resultaat te halen. Doodzonde dat dit resultaat nog kwam zo vlak voor tijd , maar het was wel verdiend.

J. Boëtius wat een debuut van deze jongen niet normaal die speelde echt een goede wedstrijd.

28 oktober 2012 om 14:32

Hij was de 2e helft compleet onzichtbaar, maar deed het voor zijn debuut leuk.

28 oktober 2012 om 15:13

Mee eens, 2e helft was de tank duidelijk leeg bij hem. Maar hij heeft het prima gedaan tegen de rechtsback van Oranje.

Wij Feyenoorders mogen eigelijk niet klagen. maar toch hadden we deze echt moeten winnen. Geweldig goal van Pelle. En een geweldige redding van Vermeer.

Pelle Wat een gruwelijke goal!
Feyenoord maar 1 punt , zonde , er had veel meer ingezeten.
JPB heerlijk talent trouwens , 1e helft heel goed gespeeld , 2e helft onzichtbaar , maar je ziet wat ie allemaal kan!

28 oktober 2012 om 14:31

Idd. de basis is er. nu nog verder ontwikkelen.

Wie was trouwens man of the match?

28 oktober 2012 om 14:52

Volgens VZ Jpb!
Ik zou hem toch aan Pelle of Vermeer geven.
Pelle speelde heel de wedstrijd gewoon goed en had een heerlijke goal , Vermeer had op het eind een heerlijke redding.
JPB was nauwelijks te zien in de 2e helft, dus vandaar een van die 2 ( mijn mening).

Wat hadden vandaag scherper moeten zijn, dan hadden we gewoon gewonnen.
Al met al ben ik wel tevreden met een punt, want we waren gewoon niet goed genoeg.

Zonde van die domme tweede gele kaart van Moisander. Waarom vasthouden op het middenveld?! Anders had Ajax deze uitgespeeld op de counter.

Man van de wedstrijd. Bas Nijehuis. Wat een dramatische scheidsrechter. Hoe kan je daar een tweede gele kaart voor geven. Beslissend moment in de wedstrijd.
De wedstrijd was in evenwicht. Ik denk alleen dat Ajax het nooit weg had gegeven wanneer we met 11 man gespeeld hadden.
Teveel mensen haalden bij ajax het niveau niet trouwens. Babel was heel slecht. Met zijn gepingel. Sana onzichtbaar. Mickey was ook weer totaal ongepast frivool aan het doen, en speelde ook echt super dramatisch. Vermeer kon geen fatsoenlijke lange bal geven.

2x op rij genaaid door de scheidsrechter. Wat een onzin.

28 oktober 2012 om 14:31

Feyenoord 2x geholpen op rij... Waarom laten ze een klote Twente scheids dit fluiten.

28 oktober 2012 om 15:05

Ja inderdaad, we zullen de volgende keer iemand uit Amsterdam met een Ajaxshirtje laten fluiten. Zal dat jullie misschien eens een keer aan goed spel tegen Feyenoord helpen. 3x op rij weggespeeld in een Klassieker en telkens werd er gezeurd.

Eerst was de rode kaart van Vermeer onterecht, toen de penalty en nu is het weer een rode kaart. Misschien dat jullie trainer de volgende keer eens moet gaan sleutelen aan een beter elftal om Feyenoord omver te krijgen ipv elke Klassieker weggespeeld te worden en dan gaan klagen.

28 oktober 2012 om 15:24

Nou, dit lijkt me niet handig om serieus op in te gaan. Wel leuk om te lezen dat Feyenoord weel vertrouwen krijgt na de serie afstraffingen tegen Ajax. Gefeliciteerd met een punt en tot volgend jaar!

28 oktober 2012 om 16:06

@vedetterut

Die rode kaart van Vermeer was niet onterecht , maar die schwalbe van dat stuk verdriet van een Guidetti uiteraard wel.

En weggespeeld worden ? Als jij dit weggespeeld worden noemt leg je die drempel wel heel laag neer. Beter zijn betekend nog niet altijd dat je automatisch je tegenstander hebt weggespeeld. Maar ja , tegenwoordig word je als nummer 2 al gehuldigd in Rotterdam , dus zal wegspelen zal wel hetzelfde zijn als meer kansen gehad hebben bij jullie

28 oktober 2012 om 16:47

Hahahaha weggespeeld, man laat me niet lachen. Het breekpunt was de rode kaart, terecht of onterecht (mijn inziens onterecht, maar dat terzijde). Boerrigter stond op het punt om in te vallen maar omdat Nijhuis weer moet marchanderen gaat die wissel niet door. Dan krijg je een hele andere slotfase en had Feyenoord nooit de ruimte gekregen die ze nu wel hadden om die kansen te creëren, dan hadden ze net als de rest van de wedstrijd afgewacht op eigen helft en Ajax laten komen, hopende op een succesvolle counter. Maar blijf jij maar vooral door je Feyenoord-brilletje kijken, je andere reacties in dit topic zijn ook te lachwekkend voor woorden. Gezien de kansenverhouding een terecht uitslag, maar dat was zeker niet de verdienste van het goede spel van Feyenoord, maar door de rode kaart voor Moisander die Feyenoord terug in de wedstrijd hielp.

Wat een héérlijke pot voetbal. Zó hoort de klassieker te zijn. Terecht dat beide een punt overhouden ook. Heb als neutrale kijker genoten, niet zozeer van goed voetbal maar wel van strijd, mooie goals, sfeer. Drie punten voor de toeschouwers!

Feyenoord was beter over de gehele wedstrijd en gezien en had, zeker tegen tien man, moeten winnen vandaag. Doodzonde, want Ajax was te pakken.
Kan niet tevreden zijn met een gelijkspel, zelfs niet na een late (overigens prachtige) treffer.

Eigenlijk had hij de 3-2 op z'n hoofd voetbalzone... ;p

28 oktober 2012 om 14:32

Gelukkig hebben wij een fantastische keeper

28 oktober 2012 om 14:36

Eerlijk is eerlijk, het was een fenomenale redding. Ik was al Gooaaaallll aan het schreeuwen toen ik erachter kwam dat hij hem nog had ook. Erg goed gehouden van Vermeer.

De hoofdrollen voor 2 ex-spelers van mijn club AZ. En beide in de rol zoals ik ze ken. Moisander pakt weer domme kaarten, benadeelt zijn team, en Graziano laat weer zien hoe belangrijk hij kan zijn. Leuk potje verder, jammer dat die 3-2 niet valt.

28 oktober 2012 om 14:55

Pelle was inderdaad erg goed, Moisander pakte niet echt domme kaart... Nijhuis deed ze hem beide cadeau.. Vooral de eerste was onzin..

Wat een verrassing trouwens dat de Knvb weer een negatief aandeel heeft in deze wedstrijd.. Is ieder seizoen hetzelfde verhaal daar.

Ik vind dat de scheids niet zoveel te verwijten valt. Eerder dat opgewonden gedrag van Feyenoord-spelers die zelf flink allen flink uitdelen, maar bij een overtreding tegen meteen om kaarten lopen te zeuren en tegen hun voorhoofd tikken etc. Clasie zou hier als aanvoerder boven moeten staan

28 oktober 2012 om 17:22

Ben ik het niet helemaal mee eens. Maaar ze liepen pas te zeuren toen zij in 6 minuten tijd 3x geel pakten waarvan 2 zeer discutabel. En ja, door het publiek laat je je wel eens opstoken, ook al zou een aanvoerder hier wel boven moeten staan zoals je zegt.

Op zich moet ik vandaag als ajacied toch wel stellen dat feyenoord het weer fantastisch heeft gedaan. Ik vond feyenoord als ik eerlijk ben de betere ploeg vandaag en ajax speelde erg slap zeker na de voorsprong. Ik had natuurlijk gehoopt dat mijn ploeg dit goed zou kunnen uitspelen maar dat is onrealistisch omdat Ajax heeft aangetoont dat ze de laaste tijd geen voorsprong kan vasthouden. Ik schrijf het kampioensschap natuurlijk nog lang niet uit maar ik schat toch wel in dat het heel erg moeilijk wordt.
Ook is het natuurlijk wel weer opmerkelijk dat de scheidsrechter na de wedstrijd met heracles weer de wedstrijd beinvloed..... Feyenoord in ieder geval gefeliciteerd met je punt. MVG een lichtelijk argressieve ajacied.

Die scheids floot veel te vroeg af!! Sulejmani heeft in zn eentje 2 minuten in de extra tijd lopen rekken en precies op 4minute fluit die af.. wat een mafkees!

28 oktober 2012 om 14:57

4,5 was het.. al vraag ik me af hoe je aan 4 minuten blessuretijd komt.. Wie was er geblesseerd dan? Is er veel tijd gerekt? niet bepaald...

28 oktober 2012 om 15:16

Niet veel tijdgerekt? Het duurde bij iedere inworp een halve minuut eer die bal weer in het veld was. Daarnaast is er 6x gewisseld en duurde het met Babel even voordat hij van het veld was.

28 oktober 2012 om 15:27

haha, je vergeet de wissel van jullie eigen Mathijsen... dat duurde nog veel langer.. 6x wisselen is 3 minuten.. Je mag als Feyenoorder sowieso niet klagen over de arbitrage.. Als je alles bij elkaar optelt is het Ajax dat uiteindelijk het meest benadeeld is door de fouten van Nijhuis..

28 oktober 2012 om 15:37

Daar verschillen de meningen over.

28 oktober 2012 om 16:06

Heb je nog meer te klagen dan behalve die 2 minuten speeltijd?

Weegt dat op tegen een overdreven rode kaart en een niet gegeven rode kaart voor de tegenstander?

28 oktober 2012 om 16:20

Ja, ik had graag gezien dat Pelle die laatste bal er nog had ingekopt. Maar Vermeer stond uitstekend te keepen vanmiddag.

28 oktober 2012 om 16:27

Het is maar je uitstekend noemt, een paar prachtige reddingen, maar vrijwel iedere uittrap was matig.. dus niet uitstekend.. Maargoed, dat je verder geen punten kunt opnoemen zegt verder genoeg..

Gelijkspel is de terechte afspiegeling van de wedstrijd. Maar man, man, man wat zwijnt Feyenoord hier. Dat Moisander eraf moet en Clasie en Immers de wedstrijd uitspelen is mij een raadsel. Mooi om te zien dat Ajax de kuip na de rust tot de 90e minuut stil kreeg. Jammer dat ze het net niet vast wisten te houden door de wereldgoal van Pelle.

Terechte uitslag denk ik. Rode kaart vond ik wat zwaar gegeven, dan had Clasie er ook al af gemoeten. Met 10 in de kuip toch een punt pakken kan ik tevreden over zijn. Wel zuur dat weer Toby de fout maakt wat 2 punten kost net als tegen Heracles

Supporters zijn wel triest geweest vandaag, shit op je eigen spelers gooien wat een hersencapaciteit.

Wat heeft Pellè geweldig gespeeld zeg! Ik vond hem al goed voor de goal. Hij wordt echt goed gebruikt door Feyenoord. En hij weet zelf z'n kwaliteiten ook steeds beter te gebruiken.
Heerlijke goal! Jammer dat Vermeer die tweede kopbal nog redde. Maar dat had ook wel weer z'n charme, want het was wel een geweldige redding zeg!

Feyenoord had meer 'verdiend'. Maar misschien kwam dat ook door de rode kaart, die wel makkelijk werd gegeven.

Fantastische wedstrijd en een fatastische goal van Graziano Pelle. Jammer dat Pelle die laatste kopbal nog misste. Maar ik heb zeker genoten.

De feyenoorders moeten echt heel nodig op een lesje kansen afmaken.

Bijzonder matige wedstrijd wel zeer spannend en een passend slot.
2-2 vind ik wel terecht ondanks dat Ajax veel fouten maakte komen ze twee keer op voorsprong , maar heeft Feyenoord de meeste kansen gehad.

Ajax was in balbezit zeer slecht heel slechte passing etc een wedstrijd om snel te vergeten want niemand schiet iets mee op.

Leuke pot. Scheidsrechter heeft prima gefloten. 2-2 is de terechte uitslag.

28 oktober 2012 om 14:32

prima??? volgens mij heb jij een andere match gekeken

28 oktober 2012 om 14:36

Nee, ik heb zonder gekleurde bril gekeken. Anders dan jij en heel veel anderen.

Dankzij Pelle.....nou bedank Alderweireld maar die hem eerst laat scoren daarna weer een vole 100 kans gunt. Die jongen kan totaal niet verdedigen! Slappe hap! Weer in de laatste minuten een overwinning weggegeven. Moisander rood terwijl Clasie constant misselijke overtredingen maakte. Hoezo bevoordeeld....

28 oktober 2012 om 14:32

Dit was niet te verdedigen.
Alderweireld stond goed tussen Pelle en het doel in.
Het is gewoon gelukkig dat die bal erin ging.

28 oktober 2012 om 14:41

Helemaal mee eens, dit kan je echt geen fout noemen. Hij had er met geen mogelijkheid tussen kunnen komen. Gewoon een prachtig doelpunt helaas. Ben het wel met ajaxdude eens dat Clasie er vanaf had gemoeten. Gaat onnodig hard door op van Rhijn en slaat? hem. Constant irritante overtredingen en dan heb ik het nog niet over die schop van Immers op Poulsen waar sloeg dat in vredesnaam op?

28 oktober 2012 om 15:12

maar dan is die goal van Eriksen ook slecht verdedigd, en zonder" foutjes" van verdedigers word er vele malen minder gescoord.....het is zoals het is...

zonder die rode kaart hadden we hier gewonnen maarja elk jaar hetzelfde liedje in rotterdam ( wat een debiele supporters zeg mooi dat ze dan hun eigen speler raken)

Terecht gelijkspel, maar laatste Klassieker voor Nijhuis.

Wat een ongelooflijke thuisfluiter in de 2de helft. Immers trapt Poulsen in zijn buik, maar dat wordt afgedaan met geel. Moisander maakt één lichte overtreding (wat in mijn ogen niet eens een overtreding was) en houdt één keer vast aan het shirtje, meteen 2 keer geel. Clasie schopt Babel over de zijlijn, maar Nijhuis ziet het niet en vervolgens krijgt De Jong geel?

28 oktober 2012 om 14:33

Handsbal van Alderweireld, gele kaarten die wel aan Feyenoorders worden gegeven maar wanneer een Ajacied iemand onderuit haalt word nog maar net voor gefloten. Nee, inderdaad. Laatste klassieker voor Nijhuis

28 oktober 2012 om 14:37

@ Downtoearth

Noem de voorbeelden eens. Ik vond Nijhuis de eerste helft, buiten de gele kaart voor Moisander, goed fluiten. De tweede helft begon hij ook goed met fluiten, want verschillende Feyenoorders maakten erg domme overtredingen. Hij ging echter de fout in door Immers slechts geel te geven en daarna was hij volledig de weg kwijt.

28 oktober 2012 om 14:42

Hennie, kom op zeg. Zet die gekleurde bril is af. 'hij ging de fout in door Immers slechts geel te geven en daarna was hij de weg kwijt'.

Asjeblieft, Immers, de schlemiel, probeert met zijn domme verstand een bal van 2m met zijn voet te willen pakken. Maar om nou te zeggen dat het een vieze overtreding is, slaat echt volkomen nergens op.

Feyenoord was de betere partij vandaag en dan gaan we als Ajaxied met zijn alle over deze kleine incidentjes hebben. Het is te triest voor woorden. Be happy met een punt, het hadden er vandaag precies 0 moeten zijn...

28 oktober 2012 om 14:45

Snap jij het spelletje wel? Immers en clasie hadden zeker rood moeten hebben. Handbal alderweireld, waar moet hij dan zijn hand houden? Nee, Feyenoord is goed weg gekomen

28 oktober 2012 om 14:46

Gele kaart van Moisander onterecht? Sommige mensen moeten zich echt eens in de regels verdiepen. HEt feit dat hij de bal raakt pleit hem niet vrij voor het lompe inkomen. Daar staat gewoon geel voor, ongeacht of je de bal raakt of niet. Op de website van de Knvb kan je de regels eens rustig nalezen, misschien wel handig voordat je weer onzin begint uit te kramen.

28 oktober 2012 om 15:02

@ Ravnoss, hahaha jij noemt feiten, wat helemaal geen feiten zijn. Kijk die actie ff terug. Punt 1: hij komt niet met gestrekt been in. Punt 2: Hij heeft zijn noppen niet naar voren. Punt 3; hij speelt de bal en Clasie kan die tackle vervolgens makkelijk ontwijken maar hij plaatst nog net ff zijn been in de baan van Moisanders sliding om hem een kaart aan te naaien, het toneelstukje daarna spreekt voor zich. Maar het belangrijkste is: volgens jou mag je dus geen tackle inzetten als je op volle snelheid een duel ingaat? Dit was gewoon een perfect uitgevoerde tackle op de bal. Maargoed kijk Studio Sport vanavond even terug en dan zal ik je excuses in ontvangst nemen

28 oktober 2012 om 15:18

@theartist

Naast zijn lichaam.

Feyenoord had wel meer open kansen dus verdiende wel de overwinning iets meer.
Feyenoord begon alleen twee helften onzettend slap dus met een gelijk spel moet iedereen wel kunnen leven.

4 doelpunten in een klassieker. Moet wel even mededelen dat Pelle toch weer een belangrijk doelpunt gemaakt heeft, draait wel beter dan verwacht.

28 oktober 2012 om 15:19

Naast dat doelpunt vond ik dat hij een erg sterke partij speelde. Jammer dat iemand als Immers er achter staat.

28 oktober 2012 om 15:28

Wat speelt die gozer onregelmatig, echt een van de minste vandaag als je kijkt naar de meningen van andere.

Deze wedstrijd verdiende niet echt een winnaar , verhoek en immers moeite met ballen aan te nemen en totaal niet wendbaar zijn ja dan kom je er ook niet echt aan tegen ajax.
En toch maar een excuses voor die idioten die met volle flesjes naar spelers gooien.
Wel een leuke wedstrijd gezien.

egt een kutgevoel. we waren so close. en die rode kaart was egt triest. maar ben dat wel gewend van nijhuis

Prachtige klassieker, er gebeurde van alles.
Jammer dat Ajax die 1-2 niet vast wist te houden, maar om eerlijk te zijn is het gelijkspel terecht.
Beide ploegen hadden evenveel fases waarin gedomineerd werd.
Heerlijk om te zien dat de klassieker weer de klassieker is!

leuke wedstrijd voor de neutrale supporter, heb erg genoten.

Vond alleen dat Clasie vandaag uitblonk in zeuren en domme overtredingen maken. Kon in mijn ogen de druk van een kolkende kuip niet aan, verloor zijn kop geheel bij een lichte overtreding van De Jong.

Bah, 2 punten verloren vanmiddag. Ajax heeft aanvallend echt heel pover gespeeld. Een vrije trap op de knie van De Jong en een goal met mazzel (bij de aanname van Eriksen) Dat was het wel zo'n beetje. Als er een team verdiende te winnen dan waren wij het wel, kansen van Immers, Verhoek, Mathijsen.. pff... Ongelofelijk dat we niet gewonnen hebben, maar wat een wereldgoal van Pelle zeg!

28 oktober 2012 om 14:36

De aanname van Eriksen was technisch gewoon heel goed, als er iets mazzel was dan is het wel de houterige Pelle die een goal maakt die hij nooit meer maakt. Ajax was beter tot de cruciale rode kaart die te zwaar was gezien het feit dat Clasie dan ook in ieder geval 2 kaarten had moeten hebben. Terechte uitslag.

28 oktober 2012 om 14:41

Misschien moet je de wedstrijd even terugkijken als je weer 'down to earth' bent. Ajax en Feyenoord hebben beide fases gedomineerd. Kansen gelijk en na rust had Ajax Feyenoord heel lang bij de strot. Enige mazzelmomentje van de wedstrijd was het niet trekken van kaarten bij 'rode' overtredingen. Nee, Feyenoord komt hier net zo goed weg als Ajax op de kopbal van Pelle.

Niet te filmen dit, weer in de laatste minuten geven ze het weg. Lijkt me achteraf wel een redelijk terechte uitslag, maar Clasie en Immers hadden natuurijk al lang voor het einde van de wedstrijd onder de douche moeten staan.

Ongeloofelijk dat ajax het weer in de laatste minuten uithanden geeft. Maar dat maakt niet uit ze hebben tenminste niet verloren. Ajax had het zonder veel kansen goed gespeeld en ben trots op ze. Feynoord hebben lopen zweten en lopen jagen en hebben niet eens gewonnen triest.

Terechte uitslag van een zeer vermakelijke wedstrijd. Als Ajax doordrukt zoals het begint aan de wedstrijden is er niets aan de hand, maar op een of andere manier durft het niet.

12 tegen 10 man en nog 2-2 spelen respect. Bij Feyenoord mogen ze trappen en doen wat ze willen. En dan krijg Moisander belachelijk rood! Man of the Match Nijhuis.

Wat was dit toch een wedstrijd man. Ge-wel-dig. Wereldgoal van Pelle. Schitterend. Wedstrijd had veel strijd en wat een publiek!

De scheids fluitte gewoon een goede wedstrijd en dat zeg ik als neutrale toeschouwer. De kan van Moisander kon hij geven en het was gewoon een overtreding.

Verder was die Boelius toch wel de man van de eerste helft. Speelde top en strooide met voorzetten.

Gister 3 wedstrijden gekeken (eentje van Schalke, Arsenal-qpr en Man. City-swansea City) maar die wedstrijden komen niet eens in de buurt van deze wedstrijd. Top.

Immers was gewoon direct rood trapt gewoon terwijl hij bij lange na niet bij de bal komt en hij kijkt naar de speler.

Bij Ajax moeten ze een schop onder hun kont krijgen weer weggeven in de laatste minut. zo dom !!!!!!

Terechte uitslag was geen hoogstaande wedstrijd maar wel een vermakelijke. Belachelijke rode kaart 2 onterechte gele kaarten en had juist aan Feyenoord er wel 2 mogen geven. Wat begint die clasie een naar mannetje te wrden had geloof ik wel 4 gele kaarten mogen hebben. Zo opgefokt liep iede hele wedstrijd te doen. Al voorkwam Vermeer nog wel heel mooi de 3-2

Wat een mazzel die feijenoord. hebben weer hulp nodig van de scheidsrechter. Ajax toch niet verloren van die rotte dammers moet hun vijandigheid. heeft niets meer met voetballen te maken

Mooie pot; alleen jammer dat het niveau aan beide kanten soms op en neer golfde. Heeft tegelijkertijd ook voor de mooie wedstrijd gezorgd. Ajax zakte het meest en het diepst weg. Zonde hoe die 2-2 toch erin vliegd. Aan de andere kant, 1-2 was geen reele weergave. Maar ja, reel of niet: als je die 1-2 vasthoudt ben je spekkoper. En nu ben je 2 punten kwijt en mag je volgende week zonder Moisander tegen Vitesse. Ajax de verliezer van het weekend.

En die Boëtius: ik hoop dat ie zo firs blijft voetballen.. leuke aanwinst, mooi voor Feyenoord.

Slaande beweging Clasie: Niks
Noppen in het been van Poulsen, geen intentie voor de bal: Geel, waar rood volledig terecht zou zijn.
Moisander die de bal speelt, geel krijgt, en voor vasthouden z'n 2e en dus rood: Onvoorstelbaar..

28 oktober 2012 om 14:33

Ach...geef de scheids maar weer eens de schuld...was gewoon een hele hele domme actie met al een gele kaart op zak.

28 oktober 2012 om 14:35

was gewoon een domme actie van de scheids dat hij überhaupt geel gaf aan Moisander in de 1e helft...
buiten dat vond ik die 2e geel ook zwaar overdreven zoals die kaart voor martins indi ook zwaar overdreven was.

28 oktober 2012 om 14:38

Mjah, maar dan is het natuurlijk de schuld van Nijhuis. Ipv dat ze Moisander de huid volschelden...

28 oktober 2012 om 14:49

Aha, tegenwoordig krijg je gele kaarten voor domme acties? Zal lastig worden voor jongens als Immers en Clasie die het IQ van een regenworm hebben.

28 oktober 2012 om 15:04

Kan je verwachten als je al Geel hebt.

en nog een gefrustreerde ajacied!

28 oktober 2012 om 15:08

Zullen we de volgende keer iemand uit Amsterdam met een Ajaxshirtje laten fluiten. Zal dat jullie misschien eens een keer aan goed spel tegen Feyenoord helpen. 3x op rij weggespeeld in een Klassieker en telkens werd er gezeurd.

Eerst was de rode kaart van Vermeer onterecht, toen de penalty en nu is het weer een rode kaart. Misschien dat jullie trainer de volgende keer eens moet gaan sleutelen aan een beter elftal om Feyenoord omver te krijgen ipv elke Klassieker weggespeeld te worden en dan gaan klagen.

28 oktober 2012 om 15:17

déjà vu...

28 oktober 2012 om 15:23

Een déjà vu dat Ajax 3x op rij is weggespeeld door Feyenoord?
En 3x op rij er werd gezeurd?

28 oktober 2012 om 17:39

Nee vedettetrut, dat knip en plakwerk van jou met je Feyenoord propaganda.

28 oktober 2012 om 15:22

Over die slaande beweging van Clasie. Hij gaf gewoon een signaal af naar zijn ploeg.

on: Erg leuke klassieker, die goal van Pelle was echt schitterend. Vermeer keepte weer eens uitstekend.

28 oktober 2012 om 16:42

Jaa en zo'n signaal gaf Moisander ook in de eerste helft en die werd op de bon geslingerd. Op dat moment gaat Ajax denken, oh een beetje felheid mag vandaag dus blijkbaar niet. Hoe consequent Nijhuis was bij BMI en Moisander, zo inconsequent was hij bij het signaal afgeven!

Wordt weer leuk met Johan Derksen...de Pelle hater :-) Heeft nu wel duidelijk laten zien dat het een prima spits is.

28 oktober 2012 om 14:39

Hahaha inderdaad :P Ik hoor het Wilfred Gene al zeggen "nou Johan, dit deed hij anders wel aardig voor een middelmatige spits". Wahaha xD

Goed gefloten van Nijhuis, die man kan er helemaal niets van. Clasie geen rood geven voor een slaande beweging en geen eens een kaart voor een belachelijke overtreding. Die debiele overtreding van immers op poulsen had je ook rood voor moeten geven. Maar wel moisander 2 keer geel geven voor 2 lullige overtredingen. Je moet consequent zijn en dat was hij niet, tot die rode kaart van moisander was er niets aan de hand dus hij beinvloed gewoon de score

Over de hele wedstrijd gezien is 2-2 wel terecht maar Ajax zeg geven ze weer een overwinning weg in de slotfase ongelovelijk.
Ajax had gewoon na die 1-2 meteen door moeten drukken want Feyenoord was echt rijp voor de slachting maar helaas deden ze dat niet.

Moet wel zeggen dat Nijhuis toch wel wat fouten had gemaakt want de eerste geel van Moisander sloeg nergens op en die 2de geel was wel te zwaar bestraafd met de gedachte dat hij eraf zou moeten dan. Verder had Immers ook rood verdiend inplaats van geel met die trap op Poulsen want dat had niets met voetbal te maken maar puur de man schoppen.

En wat is die Clasie toch een opgewonden standje.
Verder een erg leuke wedstrijd alleen jammer dat Ajax weer een overwinning uit handen geeft maar dat is wel zo'n beetje het verhaal van dit seizoen voor Ajax.

Het trieste is dat de Ajax supporters altijd weer gelijk alles afschuiven op Nijhuis! Kijk daar die slimme Moisander, wat een domme verdediger, dekt bijzonder slecht en een domme overtredeing op een domme plaats.
Ajax mag vermeer bedanken voor het puntje wat ze hebben want feyenoord was hard opweg om de genadeklap te geven. Verder was het een super leuke wedstrijd!

Ik word er een beetje gek van dat elke belangrijke wedstrijd een scheidsrechter de hoofdrol speelt! Ongelofelijk dit en dan achteraf weer lullen van "ja ik had het verkeerd gezien" of "je kan er een kaart voor geven". Deze wedstrijd zou Ajax gewoon weer hebben gewonen maar ja het zij zo!

28 oktober 2012 om 14:41

Jochie nog wel, kun je misschien met wat meer respect praten tegen Rayno? Je hebt volgens mij ook een andere wedstrijd gezien.

28 oktober 2012 om 14:42

Bedank jij nijhuis maar ff, die clasie sloeg van rhijn en had ef af gemoeten! De eerste overtreding van moisander was er geen, laat staan een rode kaart!

Dus ik bedank zeker onze kenneth, die goed keepte, maar t zou je sieren als jullie feyenoorders toegeven dat nijhuis voor jullie floot, jochie!

28 oktober 2012 om 14:48

Vermeer speelt bij Ajax, Nijhuis als het goed is niet bij Feyenoord.

28 oktober 2012 om 14:34

Helaas heeft de scheids daarmee nog je niet meegeholpen, vond gelijk spel al lekker voor zijn club. Moisander onterecht eraf, Clasie moest eraf.

28 oktober 2012 om 14:36

@ Afca4lif3

Wat dacht van je van Immers. Die had donkerrood moeten krijgen voor zijn harde, opzettelijke trap in de buik van Poulsen.

28 oktober 2012 om 15:05

Dat Indi voor hetzelfde krijgt is geen excuss om dit te rechtvaardigen.. Ik was namelijk ook al verbaasd dat Indi geel kreeg, beide stelde weinig voor.. Een overtreding ja, meer niet..
Als dat echt geel is, dam had Clasie 5 gele kaarten moeten krijgen..

28 oktober 2012 om 15:23

@tim

Als hij hem aan Indi geeft moet hij hem toch ook aan Moisander geven of niet dan? Laat ik voorop stellen dat ik het beide geen geel vond. Maar hij moest hem wel geven aan Moisander anders is hij inconsequent.

28 oktober 2012 om 15:25

Zonder hulp van de scheids, had Ajax gewoon kunnen winnen. Moisander 2 onterechte gele kaarten en Jordy Clasie mag niet klagen, want hij had van het veld gemoeten.

On: 2-2 is wel het verdienste en heb genoten van de Klassieker.

Iedereen kan wel de schuld bij de scheids neer leggen maar volgens mij verdiende Ajax geen 3 punten vandaag en moeten ze een keer de schuld bij hunzelf zoeken.

28 oktober 2012 om 14:40

Punt is dat Ajax en Feyenoord fans de meest gekleurde bril op hebben van allemaal. :P Opzich wel grappig dan zo'n live chat enzo.

Ik heb maar 2 echte kansen voor Ajax geteld en 2 goals. Feyenoord toch wel iets meer gecreëerd. Denk dat deze uitslag terecht is. Mooie wedstrijd om te zien ook.

in 1 woord : schandalig
wat drukte de scheids weer een negatieve stermpel op de wedstrijd.. na de 1-2 leek er niks aan de hand, tot die onterecht gegeven rode kaart..
uiteindelijk een erg lucky goal van feyenoord, die daardoor een punt steelt

Niks over het elleboogje van Clasie of die karatekick van Immers. Kansloze Nijhuis.

28 oktober 2012 om 14:36

Wat een aanstellerij zeg. Elleboogje van Clasie? Ja, hij zwaaide iets wat door met zijn arm maar een elleboog slaat volkomen nergens op... dat van Immers is gewoon erg ongelukkig, het is een kluns vandaar zo actie...

Maar gaan we hier nou een heel probleem van maken? Feyenoord was vandaag gewoon de betere, dus wees blij dat het bij een punt is gebleven. Ajax heeft 1,5 kans gekregen en scoorde er 2x uit... dus niks te klagen voor de Ajaxieden lijkt me zo....

28 oktober 2012 om 14:49

Ongelukkig of niet, hij zat een meter van de bal af..

Clasie had al geel gehad kunnen hebben voor een beuk op Van Rhijn die nergens voor nodig was.

Vind niet dat Feyenoord echt de betere was, ja na 10 man van Ajax wel. Ajax was tot aan de rode kaart voor Moisander de betere in de 2e helft en met Boerrigter erin had ik het nog wel willen zien, een drukkend Feyenoord tegen een counterend Ajax met al die snelheid voorin had zo een 1-3 kunnen worden

Prachtige wedstrijd.
Wel vind ik het weer erg jammer dat er weer een scheidsrechter een belangrijke rol heeft gespeeld.
Kan er nou echt geen topper gespeeld worden zonder duidelijke invloed van de arbitrage?
1e geel voor moisander was een tackle op de bal (clasie werd niet eens geraakt joh, die viel er gewoon overheen om vervolgens zich aan te stellen, wat een etter is die gozer zeg, bah bah, ook al een hand in het gezicht bij van rhijn planten en vaak stelde hij zich aan (ook bij babel toen)), 2e geel vond ik ook nergens op slaan zoals ik die gele kaart voor martins indi ook nergens op vond slaan.

11 tegen 11 had ik het nog wel willen zien, uiteindelijk moet ajax tevreden zijn met 2-2.
Die 2-2 was een prachtige goal waar geen maat op stond, goal van het seizoen voorlopig...
Vervolgens moet je Vermeer zeer dankbaar zijn dat het 2-2 blijft.

Feyenoord was over het algemeen iets beter al kreeg het niet echt grote kansen in de 2e helft toen het nog 11 tegen 11 was. (immers 1x dacht ik en dat was het)
Toen leed Feyenoord vrij veel balverlies en die rode kaart was dan ook echt het omslagpunt denk ik.

Jammer, heel erg jammer want ik ben de arbitrage echt wel zat nu.

Feyenoord goed gespeeld, Ajax goed gespeeld (11 tegen 11) en al met al is 2-2 denk ik op zich wel een terechte uitslag. (gezien de betere kansen voor feyenoord in de 1e helft)

Ontzettend jammer dat Feyenoord niet gewonnen heeft, op basis van vandaag was een overwinning verdient. Ajax steeds het eerste kwartier in beide helften sterk maar daarna nam Feyenoord het over. Als we een technisch vaardige speler op de 10 hadden, hadden we vandaag gewonnen want wat mistte Immers weer veel kansen.

Desondanks toch blij dat we niet verloren hebben na die 1,5 kans die Ajax heeft gekregen.

Feyenoord verdiende meer Pelle held prachtige goal .

Sana was heel slecht. Babel was slecht. Schone was slecht. Eriksen was denk ik de beste man aan Ajax' zijde op Vermeer na dan. Al met al is een 2-2 wel een terechte uitslag al sloeg die 2e gele kaart natuurlijk nergens op.

28 oktober 2012 om 14:36

Die eerste, die sloeg pas nergens op. Allemachtig. Een tackle op de bal.

28 oktober 2012 om 14:37

Hé? Babel hield de bal vaak in de ploeg en had een schitterend balletje op Eriksen bij de 1-0. Speelde een prima wedstrijd. De Jong, Eriksen en Blind vond ik ook heel aardig spelen. Ajax speelde niet zijn beste voetbal maar wel heel beheerst, voor een uitduel in de Kuip een prima prestatie. Jammer dat de overwinning dan gestolen wordt door een onbegrijpelijke beslissing van de scheids.

Bruno martins indi kreeg ook geel voor hetzelfde als moisander neit zeuren!

28 oktober 2012 om 14:35

@ feye88

Neemt niet weg dat de eerste geel kaart onterecht was. Dat was niet eens een overtreding.

28 oktober 2012 om 14:35

En die was ook niet terecht vond ik.

28 oktober 2012 om 14:36

helemaal mee eens, ik word er niet goed van dat gezeur om die 2de gele kaart, en bij BMI schreeuwde ze allemaal om moord en brand.

28 oktober 2012 om 14:44

die kaart sloeg ook helemaal nergens op hoor...

maar goed, zelfs als je die gele kaart wel terecht zou vinden dan sloeg die 1e kaart nog steeds nergens op hè.
tegenwoordig krijg je hier al een kaart als je met een sliding de bal veroverd, ongelofelijk...

buiten dat mochten clasie en immers heel erg blij zijn dat ze mochten blijven staan...

Ik vond het een mooie en redelijk sportieve klassieker, wel erg jammer dat de scheidsrechter zo'n stempel op de wedstrijd drukt. Persoonlijk vond ik alle 2 de gele kaarten voor Moisander erg makkelijk gegeven EN vond ik Boëtius een revelatie om te zien daar aan die linkerkant bij Feyenoord. Vooral de eerste helft was hij bijna niet af te stoppen.

Al met al wel een terechte uitslag denk ik.

We worden helaas tekort gedaan door de rode kaart. Is niet de eerste keer in de kuip natuurlijk; 2008, 2009, januari 2012 en nu weer. Een gat van 4 punten met Twente, punten die we in principe gewoon moesten hebben. Heracles moet je vasthouden én je maakt 2-4, en nu wordt je benadeeld met een rode kaart.

Verder had Nijhuis ook zeer rare beslissingen. Immers' gele kaart leek eerder rood, ging niet voor de bal. Clasie liet zich volledig gaan, plant zijn hand in het gezicht van Van Rhijn en in 90 4 kan Eriksen zo doorlopen naar de goal wordt gestopt en wordt niet eens voor gefloten.

Gefeliciteerd met een punt, feyenoorders.

4 punten geef je in 2 wedstrijden weg in de slotminuut en dat de arbitrage een cruciale rol speelt. Eerste kaart van Moisander was onterecht en de tweede was weliswaar consequent gegeven, maar ook verkeerd. Maar goed het kwam de erkende Twentesupporter Nijhuis goed uit als het gelijk zou worden. Daar heeft hij netjes op ingespeeld.

28 oktober 2012 om 14:35

Mag wel genuanceerd worden dat de kaart van Bruno Martins Indi ook geen geel was, het falen was aan twee kanten.

28 oktober 2012 om 14:38

ja alleen het sneu is dat clasie minimaal geel had moeten hebben voor zijn actie tegen van rhijn (bal was niet in de buurt en hij plant zijn hand gewoon in zijn gezicht).
2e helft krijgt clasie ook nog geel, dat had minimaal zijn 2e moeten zijn.
kaart voor martins indi sloeg nergens op maar ja, dat was een 1e geel en niet een 2e geel en dus niet zo bepalend.

immers mocht heel gelukkig zijn met geel bij die actie op poulsen, bal in de lucht en op dat moment plant hij zijn voet met noppen en al vol in het been van poulsen.
geen enkele intentie om de bal te spelen...

28 oktober 2012 om 14:40

Wellicht wordt Clasie nog vervolgd voor zijn actie, al hoewel ik denk dat het misschien toch iets te licht was.

Je kunt uren praten over het fluiten maar we hebben het totaal aan onszelf te danken. Na elk doelpunt zakten Ajax in waardoor Feyenoord meer balbezit en geloof er in kreeg. We moeten blij zijn met een punt.

28 oktober 2012 om 14:45

de scheids heeft dat incident beoordeeld.
hij floot er volgens mij ook voor dus jammer genoeg gaat dat ook niet gebeuren

28 oktober 2012 om 15:12

Tuurlijk was het falen aan twee kanten, maar het is toch wel duidelijk dat de ene ploeg door deze 2 foute beslissingen heel erg benadeeld wordt?

Als Ajax-supporter mag ik geluk spreken van dit gelijkspel, Feyenoord had toch meer recht op een overwinning als Ajax vandaag. Ajax heeft maar een paar momenten gehad dat ze het min of meer onder controle hadden maar Feyenoord met hun bravoure hebben vandaag toch potten kunnen breken.

Neemt niks weg over het arbitraire kwarter. Clasie had minstens geel (beelden niet goed gezien; volgensmij gewoon een klap in het gezicht) moeten hebben en stelde zich vreselijk aan bij de overtreding van De Jong. Bovendien was de eerste geel van Moisander gewoon duidelijk de bal. Ook de kaart van BMI was *geen* geel. Toch verwonderlijk dat deze klassieker weer z'on nare nasmaak voor mij heeft.

Al met al, leuke wedstrijd gezien en gefeliciteerd Feyenoord met het punt! Dik en dik verdiend!

Het was een slechte wedstrijd aan de kant van Ajax. vaak de verkeerde oplossing, laatste pass kwam steeds te laat en de impact van afgelopen woensdag werkte duidelijk door in het spel vandaag. Maar alsnog was Ajax de betere vandaag. We hadden de betere kansen, waren driegender en hadden eigenlijk moeten winnen vandaag. Jammer genoeg krijgen we weer een rode kaart tegen die nergens op sloeg. Nijhuis liet maar weer zien geen 'grote wedstrijden' te kunnen leiden. Een lichte overtreding werd weer verkeerd getaxeerd. Dit was bepalend voor de wedstrijd, want na die rode kaart kon Feyenoord eindelijk goed druk zetten en de lange bal spelen. Eigenlijk het spelletje spelen wat ze graag beogen.
Jammer dat we twee punten hebben verloren, maar we staan in het ergste geval na vandaag zeven punten achter op de koploper. We hebben voor hetere vuren gestaan.

Wat veel kansen gemist zeg Feyenoord. Feyenoord de veel betere, maar door 2 slechte momenten wel 2x op achterstand...

Boetius gaan we nog veel van genieten wat een voetballer!

28 oktober 2012 om 14:37

Feyenoord de betere gelukkige ja, Nijhuis die ook al onvoldoende heeft gefloten in de wedstrijd van Liverpool - Anzhi.

Bah wat slecht.

28 oktober 2012 om 14:39

Vond jij ajax beter dan? Wat heeft ajax laten zien? Feyenoord veel meer kansen gehad en dan pas laat op 2-2 gekomen..

Nijhuis gaf BMI ook geel voor precies hetzelfde, dus ik snap het probleem niet? Moisander is zelf zo dom om hem vast te houden?

28 oktober 2012 om 14:46

Ik heb het niet over Moisander.

Clasie die 2x hard doorgaat.
Immers die een karate schop aan Poulsen geeft terwijl de bal 300 meter in de lucht is.

Eriksen die op het laatst geen vrijetrap krijgt terwijl het spel over lag.

niet normaal

28 oktober 2012 om 14:47

zal ik het uitleggen dan?

1. 1e geel van moisander sloeg nergens op (krijg je hier nou tegenwoordig geel voor het veroveren van de bal met een sliding waarna een speler over je heen valt en zich verschrikkelijk aanstelt? (wat clasie al de hele wedstrijd deed)
2. geel voor martins indi sloeg nergens op, 2e geel van moisander ook niet.
3. clasie had minimaal 2x geel moeten hebben.
4. immers mocht heel erg blij zijn dat hij geen rood kreeg, die bal was in de lucht en hij plant zijn noppen vol in de heup/ het been bij poulsen.
dat noem ik nou niet bepaald "intentie om de bal te spelen"...

28 oktober 2012 om 14:57

Dus door Nijhuis spelen jullie zo slecht? Lekker excuus heren..

De 1e gele kaart is gewoon onbesuisd inkomen met het risico een speler te blesseren, daar staat gewoon geel voor. Wees blij dat hij nog de bal speelde..

Ik heb Clasie weinig rare dingen zien doen? Hij kreeg geel voor de overtreding op Babel, nou terecht, verder weinig rare dingen zien doen.

Feyenoord was gewoon de betere en je pakt hier een punt door het falen van de Feyenoord aanvallers.. niet door de rode kaart of Nijhuis, die veel in het voordeel van ajax floot.

28 oktober 2012 om 15:08

Hij kreeg geel voor het ingaan op de jong, voor babel kreeg hij niks. heb jij de wedstrijd wel gezien?

28 oktober 2012 om 15:10

Zullen we de volgende keer dan iemand uit Amsterdam met een Ajaxshirtje laten fluiten. Zal dat jullie misschien eens een keer aan goed spel tegen Feyenoord helpen. 3x op rij weggespeeld in een Klassieker en telkens werd er gezeurd.

Eerst was de rode kaart van Vermeer onterecht, toen de penalty en nu is het weer een rode kaart. Misschien dat jullie trainer de volgende keer eens moet gaan sleutelen aan een beter elftal om Feyenoord omver te krijgen ipv elke Klassieker weggespeeld te worden en dan gaan klagen.

28 oktober 2012 om 15:12

dat je clasie weinig rare dingen hebt zien doen zegt genoeg...
moisander had gewoon vol de bal hoor, clasie kwam juist te laat en liet zich vervolgens maar vallen in de hoop op een vrije trap...
absurd dat je dat geel vond.

je hebt clasie geen hand in het gezicht van van rhijn zien planten?
nee hè, natuurlijk niet...
om dan nog maar te zwijgen over zijn buien van aanstelleritis.

Dat je überhaupt durft te beweren dat Nijhuis veel in het voordeel van Ajax floot maakt je hierbij echt ongeloofwaardig, je hebt het voor elkaar hoor.
Bij deze...

Immers had rood moeten hebben (uitleg heb ik gegeven, grappig dat je daar toevallig niet op in gaat)
Clasie mocht blij zijn dat hij dus niet 2x geel heeft gehad (een hand in iemand gezicht plaatsen zonder dat de bal er is is minimaal geel, tel daarbij de gele kaart in de 2e helft erbij op!)
Moisander krijgt belachelijk 2x geel, zowel de 1e als de 2e sloegen nergens op.
Overtreding op Eriksen in de 2e helft in de blessuretijd werd niet gegeven.

Enige beslissing van Nijhuis in het voordeel van Ajax was de belachelijke gele kaart voor Martins Indi.
Maar goed, jij vindt blijkbaar anders, noem maar op dan...

@vedetterut, o jij hebt allang aangetoond dat je niet serieus moet worden genomen als het om Ajax gaat...
De voorbeelden die je opnoemt waren toch ook gewoon onterecht of ga je nu met je gekleurde bril beweren dat je het nog terecht vond ook terwijl echt iedere echt neutrale toeschouwer zei dat het onterecht was! (zeker wat betreft die penalty).

Van mij hoef je niet eens een scheids met een Ajax shirt te laten fluiten, doe er maar eens 1 die fatsoenlijk fluit en niet een onterechte beslissing neemt op een bepalend moment waardoor de wedstrijd kantelt...

maar goed, jullie 2 zijn altijd negatief over ajax en leggen alles in het nadeel voor ajax uit, zelfs als het grote onzin is geloven jullie er zelf nog in.
kansloos en zinloos om nog verder op jullie in te gaan, jammer...

28 oktober 2012 om 15:33

@crazy

Ik snap niet waar je je zo druk om maakt. Moisander komt wel erg hard in bij de eerste gele kaart. Hij raakt weliswaar de bal, maar de man ook. Erg harde tackle. Kan je geel voor geven, hoeft niet. 2e gele kaart moest Nijhuis wel geven omdat hij hem ook aan Indi geeft.

Waar die haat jegens Clasie vandaan komt mag Joost weten. Ik hoorde laatst zat mensen die zeiden dat Toivonen op die manier een signaal af geeft, nu doet Clasie het en is de wereld te klein. Daarnaast snap ik die gele kaart die hij wel kreeg niet helemaal.

Maar goed, over de wedstrijd. Ik vond Ajax in de eerste helft op momenten erg sterk voetbalde, speelde goed onder de druk van Feyenoord uit. Met name Schone en Eriksen beheersen het 1x raken uitstekend. Sana was wel erg onzichtbaar. Maar dat had ik van tevoren al voorspeld. Indi is echt een paar maten te groot voor Sana.

In de tweede helft was de tank van Boetius duidelijk op. Van Rhijn had hem in de tweede helft echt in zijn broekzak. Van Rhijn vond ik sowieso sterk spelen. In tegenstelling tot Aldeweireld en Moisander. Vaak slap met de inspeelpass. Aan de kant van Ajax vond ik Blind eigenlijk het sterkst spelen. Na de rode kaart was het eigenlijk wachten op de 2-2.

Al met al vond ik het een erg leuke klassieker, en ik kan wel leven met een gelijkspel. Als had ik het fijn gevonden als Pelle hem er nog even had ingekopt. Maar dat was teveel van het goede geweest denk ik.

Begrijp niet hoe het zo kan zijn dat een club als Feyenoord zoveel kansen nodig heeft om een doelpunt te scoren. Een van de problemen die vandaag duidelijk zichtbaar was is de onkunde van Lex Immers. Loopt te kutten in het veld en verspilt de ene na de andere kans. Gooi er dan een jeugdspeler in die zich nog kan ontwikkelen want het gaat nergens naartoe met Immers. Tonny Vilhenna lijkt mij een betere optie dan sneeuwwitje.

afgezien van de ergenis was er wel een mooi debuut van Boetius. Verfrissend en brutaal

28 oktober 2012 om 15:34

Het is inderdaad erg zonde dat er niet een beter iemand achter Pelle staat. Het zou prettig zijn als Wijnaldum destijds was gebleven. Ik pleit inderdaad ook voor Vilhena op 10. Het schijnt alleen dat hij niet weet te overtuigen op de training.

28 oktober 2012 om 18:00

Immers schijnt niet te kunnen overtuigen tijdens de wedstrijden wanneer het ertoe doet

Leuke wedstrijd , 2 ploegen die voor de winst gingen, terechte uitslag. Mooie goal van Pelle technisch goed uitgevoerd. Genoot ook van de overtreding van de Jong op Clasie. De Jong is een echte winnaar en goede captain, hij laat niemand met zijn elftal spelen.

Immers moet er af hij had geen ene bedoeling om de bal te spelen daar hoort rood voor te worden geven. Ja Moisander is dom, maar die eerste keer was het al geen geel en de tweede was ook onzin zeker als het een rode kaart betekent, gewoon matchkilling van Nijhuis. Kenneth Vermeer is gewoon een wereld keeper met een magistrale redding op het einde. Tja echt woedend dat je het nog weg geeft je moet gewoon door drukken en de wedstrijd besluiten, maar natuurlijk weer zo slap uitgespeeld. Geen een buitenspeler was goed vandaag bij Ajax behalve Babel dan bij z'n assist Feyenoord moet bestraft worden die fans die iets op Babel proberen te gooien, maar z'n eigen speler raakt. Hier door raken we nog verder op, ach tenminste was het wel een echte klassieker! Die Buities speelde een hele goede eerste helft. Het enige wat ik blij mee kan zijn is dat de klassieker weer klassiek is twee jaar geleden was de vraag hoe hard Ajax Feyenoord ging oprollen vandaag was het een kolkende pot die op en neer ging, waar beide teams fases wisten te domineren. Ik hoop echt dat er Rotterdamers naar Amsterdam mogen komen want een klassieker zonder beide supporters is echt niks aan je ziet ook dat de supporters van Feyenoord vaak hun passie verliezen omdat ze nergens over boven hoeven te schreeuwen, laat se supporters terug en je krijgt een heerlijke atmosfeer. Ik moet toch even nog zeggen dat die goal van Pelle prachtig was, maar zoals de Engelse kommentator al zij die redding van Vermeer daarna is minstens zo mooi, gewoon van 4 meter afstand zo hard echt een wereld reflex.

Buiten dat we genaait zijn door de scheids, heeft Ajax dit wel op zichzelf afgeroepen. Op een gegeven moment moet je de bal in de ploeg houden en dit uitspelen. Of net na rust nog een keer toeslaan toen Feyenoord de weg kwijt was. Ik zag het al aankomen dat Feyenoord nog ging scoren. We hebben ook gewoon niet goed gespeeld, heel onvolwassen.

Ajax heeft me wel verrast hebben delen van de wedstrijd goed gespeeld, en laten we niet vergeten dat ze een erg zware wedstrijd tegen City in de benen hadden. Al bij al is 2-2 wel een terechte uitslag, maar de rode kaart was natuurlijk bullshit. Daarnaast had Clasie donkerrood moeten hebben.

Gelukkig nog een punt door een prachtig doeplunt van Pelle. Helaas maar 4 minuten blessuretijd ipv 10 minuten door al dat tijdrekken

Wat een stelletje amateurs bij Ajax zeg, Moeilijk HE, een wedstrijd uitspelen!!!!!!! Voor straf loon inleveren, wat een zaadpartij. Maak de wedstrijd gewoon af met 1-3. Moet makkelijk kunnen tegen dit Feyenoord, dat amper van VVV kan winnen!!!! Waarom zie je die 2-2 al 30 minuten voor tijd aankomen? Deze spelers zijn niet prof genoeg en mogen blij zijn dat ze bij Ajax spelen, 't ziet er niet uit. Geldt trouwens ook voor Feyenoord. Onvoorstelbaar, wat slecht. En dit verdient gemiddeld 4 ton per jaar. Vraag me af wat ze in hun vrije tijd uitspoken, zal weinig goeds zijn. Neem een voorbeeld aan CR, da's pas een prof die altijd met z'n 'vak' bezig is. Al deze spelers missen te veel en zullen nooit de top van Europa halen, ook Eriksen niet. Ze missen gewoon veel te veel kwaliteit. Leuk weekend weer.

Man man man wat een wedstrijd! Spel golfde echt op en neer, beide teams hadden hele goede fases. Uiteindelijk 2-2 terecht, Feyenoord wel wat meer kansen. Had wat geweest als Pelle die laatste voorzet erin had gekopt zeg!

Jammer dat de 2-2 niet eerder viel had Feyenoord wat meer tijd om de derde te maken, maar over de hele wedstrijd gezien is het een terechte uitslag

Als Immers zijn bril opzet wint Feyenoord gewoon met 5-2. Helaas genoegen nemen met 1 punt dan maar terwijl we Ajax 70 minuten lang van de mat speelden

28 oktober 2012 om 14:41

Wat een pretenties... Wees maar blij dat Nijhuis aan jullie kant meedeed, want Feyenoord was dan niet slechter dan Ajax, Ajax had wel moeten winnen.

Twente, Psv, Vitesse zal wel winnen dus weer 7.6.6. punten achter. Opnieuw nog steeds te doen naar de winter. Volgende week tegen Vitesse kunnen we die gat al dichten.

Immers en Clasie verdienden hier meer Rood dan Moisander.

Schande!!

28 oktober 2012 om 14:38

Niks aan te doen, zijn we gewend... maar goed gelijkspel beter dan verliezen dat kon ook nog. Volgende week tegen Vitesse en proberen die gat maar te gaan dichten.

Ajax forever.

Tis toch heel triest dat mensen niet kunnen toegeven dat de arbiter twee rode kaarten is vergeten te geven, al helemaal afzetten tegen de twee keer geel die Moisander krijgt. Immers schopt Poulsen gewoon moedwillig vol op de heup, geen enkele intentie om de bal te spelen. Das ernstig gemeen spel dus rood. Bal niet in de buurt en Clasie hoekt gewoon van Rhijn vol in het gelaat. Ernstig gemeen spel dus gewoon rood. Dus wtf Nijhuis heeft goed gefloten, not dus. Heeft gewoon ernstige fouten gemaakt en wederom een wedstrijd uit de klauwen laten lopen. Na de dramaflutisten van gister nu weer een drama derbij. Hier mag de Knvb echt het boetekleed aantrekken en eens een keer met een oplossing gaan komen. Dit loopt echt de spuigaten uit.

28 oktober 2012 om 14:39

Haha, ik zie je nu al een half uur over deze twee incidenten schrijven en ik lig er steeds dubbel om. Wat mensen toch niet aangrijpen om te laten blijken dat de ploeg 'benadeeld' is. In beide gevallen was het gewoon goed opgelost door de scheids.

Kijk naar je eigen team, wees blij dat het niet 3-2 is geworden want Ajax was nergens meer de laatste 30 min.

Pff niet goed voor mn hart deze wedstrijd! ik vind het een terechte uitslag, Ajax steeds beter in het begin, daarna komt feyenoord. Deze wedstrijd had alles wat voetbal leuk maakt.

Wanneer beseft de Boer nou eens dat Sana geen fysieke wedstrijden kan spelen... Ik vond Sulejmani niet geweldig maar deed het wel beter dan Sana , daarnaast vond ik dat naarmate de wedstrijd vorderde Ajax teveel fysieke duels verloor , voetballend was Ajax de beter ploeg maar in duels verloren ze al te vaak.

29 oktober 2012 om 11:01

Ik vond niemand goed op de flanken bij Ajax. Sana botste steeds op zijn mannetje en verloor elk duel, Babel heeft 1 ding goed gedaan en dat was de assist op Eriksen, verder ging hij altijd op wandel om uiteindelijk de bal kwijt te raken.

Het enige wat Sulejmani anders deed dan Sana en Babel was dat hij meer mee kwam verdedigen, dat was helemaal niet handig en nodig omdat er sowieso geen spits was. Er stond dus niemand vooraan en de Boer wou juist dat dar iemand was, hij schreeuwde Sulej ook telkens naar voor. Niemand heeft een goede indruk op mij gemaakt, op de flanken..

Vond juist die eerste gele kaart van Moisander nergens op slaan. Die 2e tja.. gaf hem aan Indi ook dus daar kan je dan niet echt moeilijk over gaan doen.

Verder een uitslag waar ik mee kan leven alleen toch wel weer jammer dat Ajax het in de slotfase weer uit handen geeft

Prachtig dat Pelle nog op zo'n manier gelijkmaakt, maar kom op, Die Immers had al 5 doelpunten moeten maken. Hoop met ganzen hart dat die vent z.s.m vertrekt

Vooropgesteld hadden beide teams recht op een punt gezien de kansen.

Maar wat heb ik me ongelooflijk zitten ergeren aan die nijhuis!!

Werkelijk alles ging de 2e helft naar Feyenoord, met als toppunt die rode kaart op verzoek!
Die eerste gele kaart wordt de bal gespeeld, maar hij komt wel link in. Prima, dan fluit je voor een overtreding. Maar om dan gelijk bij zijn 1e overtreding geel te geven?

Vervolgens maakt hij een lichte overtreding op pelle, waar niet eens voor gefloten wordt in de eerste instantie! Pas op verzoek fluit hij en trekt hij daarna geel!

Daarnaast staat mij ook nogmeen flinke beuk bij die babel ontving en waar niet voor werd gefloten,maar vervolgens wordt een lichte tik van de jong op clasie (die heerlijk simuleerde!) bestraft met geel?!

En hij hoordep ook bij een blessure aan het hoofd af te fluiten! Maar nee hoor, lekker doorspelen.
Bah!

Uiteindelijk een terechte uitslag.

Maar wat heeft dit Ajax en dit Feyenoord me teleur gesteld. Grote delen van de wedstrijd was het heel slordig, aan beide kanten.
Ajax was ook nog eens erg slap zo gauw het op voorsprong komt. Feyenoord probeerde daar wat tegen te doen, maar was ook (zeker eind tweede helft) ontzettend sloom bezig.
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe verschrikkelijk gezapig ik de wedstrijd vond.

Let wel!
Dit in de context van de klassieker. Voor een normale eredivisie wedstrijd was het nog vrij spannend.

28 oktober 2012 om 14:44

Ajax en Feyenoord zijn ook ernstig uitgedund deze zomer. Daardoor is Twente Ajax nu qua selectie voorbij om over PSV nog maar te zwijgen. Dan krijg je inderdaad dit soort matige wedstrijden.

Hoezo jullie geven altijd de schuld aan de scheidsrechter ? als hij slecht fluit dan mag ik dat toch zeggen hij heeft er gewoon weer niets van gebakken. Ik snap niet dat guzubuyuk deze wedstrijd niet heeft gekregen

28 oktober 2012 om 14:39

Nijhuis doet het vaak prima, maar hij heeft zich laten intimideren door die 50.000 proleten.

28 oktober 2012 om 14:40

daar snap ik ook niks van.
geef die man maar eens een topper want de huidige scheidsrechters die die toppers fluiten hebben steeds een zeer nadelige invloed op de wedstrijd.
echt bijna in ieder topper valt er een overdreven rode kaart, penalty of wordt er een goal afgekeurd om lompe redenen...

Ajax was niet beter dan Feyenoord maar we hadden wel moeten winnen, ware het niet dat Nijhuis zich door de verzameling tokkies die zich het Legioen noemt laat intimideren. Zonde dat het dan weer zo moet. Twee keer onterecht geel voor Moisander terwijl Clasie alleen al drie keer geel had moeten hebben. Schande.

28 oktober 2012 om 14:40

Beetje jammer dat je het hele Legioen over één kam scheert.....
De Kuip is gewoon een stadion met enorm veel sfeer. En ja daar kan een tokkie tussen zitten, maar allemaal gaat wel erg ver....

28 oktober 2012 om 14:42

Haha nee nee, dat mochten ze willen dus. Zoals jij het zegt, zo zit het bij Twente, PSV en Ajax. Feyenoord is andere koek. Ordinaire stad, ordinaire club, ordinaire aanhang.

28 oktober 2012 om 15:08

Ben jij echt zo dom of doe je hetvoor de gein? Ajax publiek is inderdaad heel normaal, zit geen aso tussen. Af en toen rent er 1 het veld op om de keeper van de tegenstander te slaan maar dat moet kunnen toch?

Ajax mocht willen dat ze zo'n mooi stadion hadden met die sfeerloze parkeergarage van jullie.

28 oktober 2012 om 16:28

Geen van beide. Het Ajax-publiek is inderdaad voor een randstedelijke topclub buitengewoon beschaafd. Vergelijk dat maar eens met Utrecht, ADO en Feyenoord. Duidelijk me dunkt.

Dat er één het veld oprent zegt meer over de inrichting van het stadion dan over de supportersschare. Sowieso apart dat je één incident als maatstaf neemt voor de fans van Ajax.

Ik vind de Arena ook niet zo'n schitterend stadion, De Kuip ook niet overigens, maar ik zie niet in wat de relevantie daarvan is, buiten als een kleutertje om je heen slaan dan.

Objectief gezien was Feyenoord sterker. Legde veel energie in de wedstrijd. Wat mij het meeste stoort is dat Ajax, nadat het op voorsprong komt, altijd de teugels laat vieren en de tegenstander in de wedstrijd laat komen. Ik open ieder weekend weer met deze ergernis hier op Voetbalzone en er lijkt maar nooit verbetering in te komen bij Ajax.

Ook wil ik het publiek genoemd hebben. Feyenoord wordt veelal geprezen door haar trouwe aanhang, maar ik heb vandaag 50.000 mensen gezien die meer haat voor Ajax dan liefde voor Feyenoord hebben. Dat maakt de sfeer in het stadion zo verschrikkelijk onplezierig. Wat een stel beesten zitten er op de tribune. En dan heb ik het nog niet over de domheid om je eigen spelers (onbewust) te bekogelen.

Dan tot sluit Nijhuis. Genoeg over gezegd bij het 'live meepraten', maar het is akelig om te zien hoe een scheidsrechter zich zo laat beinvloeden door een halve ton doorgesnoven gekken (ik druk me bewust zo sterk uit, want het publiek is echt ongezond fanatiek en vooral agressief). Het beinvloedt een wedstrijd natuurlijk gigantisch als je Feyenoord met schandalige overtredingen laat wegkomen en Ajax beteugelt door geel te trekken voor relatief kleine vergrijpen. Met dat beleid van fluiten laat je de wedstrijd volledig ontsporen.

Aardige wedstrijd, maar een fantastisch resultaat voor de PSV supporter.
Feyenoord had er alleen wel meer uit mogen slepen... Wat een kansen voor Immers en Verhoek bijvoorbeeld. De kansen van Ajax waren op één hand te tellen volgens mij.

Wel leuk om al die Ajacieden weer smoesjes te zien bedenken over de schieds, want die eerste overtreding was 100% geel, de tweede was gewoon dom van Moisander. vlak na rust kreeg Feyenoord voor iedere overtreding een gele kaart en ajax juist niet, dus kwamen jullie nog goed weg. Feyenoord verdiende dat punt gewoon qua spelbeeld en verdiende misschien zelfs nog meer, maar we mogen heel blij zijn dat we toch nog dat punt pakken.

28 oktober 2012 om 14:43

ik geef je gelijk hierin over de ajacieden, maar clasie.. elleboog stoot is rood immers had geluk scheids kan daar ook rood voor geven.
maar verder 2-2 is terecht
en over de kansen, ik geloof dat iedere niet ajax supporter vorig siezoen zei, je kan wel kansen hebben maar moet je ze wel afmaken

28 oktober 2012 om 14:58

Welnee man die eerste was keurig op de bal en die feyenoorder laat expres zijn been dan staan tegen die van moisander. 2e wel terecht want die kreeg Indi ook. Clasie deelt gewoon een stoot uit en wat immers daar doet met ze ze voet bij de Jong kan je ook rood voor geven totaal geen intentie om de bal te spelen. Dus wat betreft kwam juist Feyenoord heel goed weg.

Volslagen belachelijke reacties van verbolgen ajacieden die zich de handjes mogen dichtknijpen met een gelijkspel. Feyenoord veel en veel meer kansen. Ajax was bij vlagen wel gevaarlijk maar kwam niet echt aan kansen creeren toe. Feyenoord verdiende de overwinning en speelde veel beter, zoals verwacht werd ajax weer op mentaliteit, fysieke kracht en felheid afgebluft.

Helaas, vond ajax wel behoorlijk spelen.. Sulejmani hoef ik niet meer in het eerste te zien, hij wilt niet verlengen en heeft alle kans gekregen, die jongen heeft geen vechtersmentaliteit en ondertussen is hij ook al niet gevaarlijk meer.. Liever de Sa of Lukoki die daar wat meer minuten krijgen.. Rood voor moisander vond ik persoonlijk wat overdreven, geel had heeeeel vaak gegeven kunnen worden en net bij moisander doet hij het.. dat is niet erg consequent.. Clasie sloeg van Rhijn gewoon dat was dan minimaal geel, en de overtreding op babel wordt ook niet bestraft terwijl die zwaar was.. daarna moest de jong corrigeren.. Maar so be it, uit feyenoord gehad en ajax zal weer eens in de achtervolging moeten.. Achja, ajax moet vooral naar zichzelf blijven kijken.. er kan nog wel het een en ander beter de scheids daar hebben we toch totaal geen invloed op.. Vooral qua duelkracht mag het beter, feyenoord is fysiek totaal niet zo sterk maar ajax laat het vaak net in de duels afweten. Je moet goed positiespel combineren met vechtlust en duelkracht dan ben je echt sterk..

Weer laat je het in de laatste minuten afweten, tegen feyenoord onnodig punt verlies, utrecht thuis heel ongelukkig en heracles idemdito.. compleet onnodig.. maar daar koop je nu niks voor.

Hoop dat ajax erin slaagt de contracten wat te verlengen en het beste er van te maken dit seizoen er is nog van alles mogelijk want de concurrenten moeten bv. ook nog tegen elkaar..

Terechte uitslag na mijn mening. Feyenoord de eerste helft de betere en wij de 2de helft iets beter! Maar echt overtuigend was het niet! Moisander maakt gewoon een domme overtreding op een plek waar het niet nodig was! En na de 1-2 gingen ze weer achter over leunen en dan weet je dat de goal wel een keer gaat vallen! Wat een schitterende goal van Pelle zeg!

Door verregaande onkunde van beide partijen met een ongelooflijk hoog scoringspercentage in foute passing, is deze wedstrijd alleen nog vanwege de spanning aantrekkelijk geworden.
Feyenoord heeft gewoon de winst uit handen gegeven met name vanwege Immers. Als die over wat meer afrondend vermogen beschikte dan de eerste de beste B- Junior, dan was het eenzelfde uitslag geworden als vorig seizoen.

Dat geseik over Nijhuis snap ik niet zo van de ajax supporters.
Hij floot niet sterk en was duidelijk aan het marchanderen, maar ik kan me wel vinden aan zijn interpretatie van de gegeven gele kaarten.
Overigens had hij er wel meer uit kunnen delen, voornamelijk aan Feyenoord spelers.
De klassieker van de onmacht...

28 oktober 2012 om 14:40

Inderdaad, niveau was bedroevend. Waren paar spelers die er boven uitstaken zoals Eriksen die constant aan de bal kwam en goed de ruimte zocht. Daley Blind was de andere aan de kant van Ajax die sterk speelde.

Aan Feyenoord zijde waren Pelle en Janmaat goed de rest was echt knullig.

28 oktober 2012 om 14:41

alleen het feit dat hij duidelijk aan het marchanderen was moet al genoeg reden zijn voor je om het juist wel te snappen...

ik word er echt ziek van onderhand, dan heb ik het niet eens over ajax specifiek maar echt iedere topwedstrijd wordt steeds verpest door de arbitrage, bah!

28 oktober 2012 om 14:48

Door de bank genomen wordt het aantal arbitraire dwalingen voor en tegen over een heel seizoen genomen genivelleerd.
Inderdaad Nijhuis heeft in belangrijke mate bijgedragen dat het niveau van deze klassieker niet om over naar huis te schrijven was.

Maar kom op, zeg... Als ajax maar enigzszins de vorm tegen City benaderd had, dan....
En als ik de Boer was zou ik nu na zes wedstrijden puntenverlies toch eens maar gaan investeren in de aanstormende jeugd in plaats van die volkomen overschatte Scandinaviers. Die voegen echt niets toe aan het niveau wat ajax zou moeten nastreven.

28 oktober 2012 om 14:53

zal best dat je aan het eind van het seizoen over het algemeen evenveel mee hebt gehad dan tegen maar ajax heeft nu wel gewoon 2 wedstrijden achter elkaar dankzij de arbitrage punten laten liggen (en ja ook door zichzelf maar bij heracles is het na 2-4 echt wel klaar hoor... 11 tegen 11 had ik het vandaag ook nog wel willen zien want feyenoord grossierde in balverlies)

hierdoor moet ajax wel weer een inhaalrace doen hè, buiten dat maakt het ook wel erg veel uit op wat voor momenten je benadeeld wordt natuurlijk.
dus die absolute kijk op dat feit (?) vind ik altijd maar matig in dit geval...

puntendeling is uit eindelijk wel verdiend, valt weinig over te zeggen beide kanten sterk maar fout achterin.
maar over kaarten... clasie had er van mij echt afgemogen, elleboog stoot krijgt ie niks later gaat siem er te hard in waarop die als een maloot reageert, immers vond ik geel dan wel terecht, maar je kon er rood voor geven. dus k snap dan niet dat nijhuis WEL moisander zijn 2e gele kaart geef, als die niet voor die dingen rood geeft.

Laat ik zo beginnen: Feyenoord was beter. Maar, Ajax is weer keihard genaaid door de arbitrage. Hoe kon Clasie er nog niet af zijn? Kan een Feyenoord-supporter mij dat misschien uitleggen? En waarom Moisander wel? Echt onvoorstelbaar dit weer.

Denk dat ajax hier niet mag klagen. Hebben maar twee kansen gecreëerd. Feyenoord was de betere ploeg.

28 oktober 2012 om 14:46

efficiency heet dat

Immers heeft het voor ons verpest wat een idioot die Immers hoe kun je zulke grote kansen telkens om zeep helpen maak er een en we winnen gewoon vandaag met 3-2 ongelofelijk. Verder moet ajaxcieden hier niet klagen over kaarten vond juist dat die scheids de hele tijd in het voordeel van ajx floot. 2de gele kaar van moisander was inderdaad makkelijk gegeven. maar er was een ajaxcied weet niet meer wie die Clasie van achteren tackelde. dacht Siem de jong weet niet zeker dat was Donkerrood die tackle van achteren op clasie.

Verder mooie wedstrijd spannende wedstrijd alleen Immers heeft het voor ons verpest we verliezen vandaag gewoon 2 punten. Pelle vond ik sterk spelen die Linksbuiten ook a junior Verhoek had die kans best mogen maken hoor. Pfff 2 punten laten liggen vandaag jammer.

Ik zit hier enorm te stressen over die 2-2, terwijl ze in Rotterdam feest vieren tegen een gelijkspel in de Kuip!!!.

Dit zegt al genoeg over beide clubs.

28 oktober 2012 om 14:42

Wanneer je vlak voor tijd terugkomt van een achterstand, dan mag je dat ook best vieren. Achteraf zullen ze balen, want Feyenoord verdiende over de hele wedstrijd gezien de volledige drie punten.....

28 oktober 2012 om 14:45

Vind ik niet, Ajax maakt meer het spel, echter kreeg Feyenoord iets meer kansen dan Ajax door de omschakelingen. Daarnaast was de eerste gele kaart van Moisander helemaal niks, en kon je Immers en Clasie er met gemak af sturen aangezien zij allebei minstens twee gele kaarten hadden moeten ontvangen.

28 oktober 2012 om 14:47

Feyenoord zou sowieso een 2-2 wel gevierd hebben en dat komt omdat Feyenoord mijlenver onder Ajax staat, qua grootte, qua statuur.

28 oktober 2012 om 15:15

Jij bent de rede dat iedereen Ajax haat, leuk heh?

gewoon beter voor allebei de ploegen dat het 2-2 is geworden. ajax mag echt blij zijn met vermeer goeie keeper is dat zeg..

verder of ajax nou rood had of niet of clasie rood moest hebben weet ik niet wat ik wel weet is dat die goal van pelle met of zonder scheids dik en dik erin zit.

ach mensen maken ook fouten

Schandalig optreden van Nijhuis, hij is echt anti ajax. Clasi had allang rood moeten hebben en na die rode kaart van Moisander kwam Ajax niet meer aan voetballen toe. Met 11 tegen 11 hadden we zeker gewonnen in die belachelijke haatsfeer daar in R'dam.

De Boer kan blij zijn. Geen penalty tegen vandaag.
Terecht gelijkspel. Beide ploegen waren dramatisch. Ik had vaker het idee dat ik naar een degradatieduel zat te kijken, dan naar een subtopper.
Rode kaart vond ik overdreven. De beide gele kaarten waren wel terecht. Eerste gevaarlijk inkomen met een sliding. Tweede voor licht vasthouden waar Martens Indi eerder al geel voor kreeg. Samen niet zwaar genoeg voor rood en een laatste waarschuwing was meer op zijn plaats geweest.

Beide teams nu al 12 verliespunten. Waar de zes gelijke spelen van Ajax erg opvallend is.

Komen we weer aan met excuses: ' ze hadden nog een zware wedstrijd in de benen van afgelopen woensdag'

Dus?????

Ben je prof of niet? Je krijgt er dik voor betaalt. Op tijd naar bed en goed trainen, niet veel tijd besteden aan andere dingen, toeleven naar de wedstrijd. Feyenoord is notabene en klasse minder dan City.

28 oktober 2012 om 14:42

whahaha, dat "excuus" wordt hier helemaal niet genoemd man hahaha.
misschien 1 of 2 reacties hier (aangezien ik niet iedere reactie lees) maar ik heb het nog niet voorbij zien komen...

Wat een dramatische klassieker, qua voetbal, arbitrage en publiek.

Elke bal die er gespeeld werd ging verkeerd, geen een actie verliep soepel, grote kansen werden verprutst en noem maar op. Dit was in mijn ogen de minste klassieker die er ooit is geweest.

Het ergste waar ik me aan geïrriteerd heb is de arbitrage. Moisander krijgt twee keer een gele kaart, bij de eerste had ik al mijn vraagtekens, hij raakt volledig de bal en daarna pas zijn tegenstander (een overtreding was misschien terecht, maar ook hier had ik mijn twijfels, dus zeker geen geel!). En dan niet te spreken over zijn tweede gele kaart, wat een belachelijke beslissing.... Als je hier geel voor moet geven in een klassieker, dan is er iets goed mis.....

Verder moest die mafkees "tuinkabouter" Clasie al drie keer van het veld worden gestuurd, wat een drifkikker is dat, niet normaal. Hij heeft zich twee keer aan zijn kop gevoeld, omdat de overtredingen tegen hem niet door de beugel konden. Hij zelf maakt drie overtredingen die minimaal alle drie een gele kaart waren...
Nee maar die vieze gladkakker van een scheids die wordt geïmponeerd door het legioen en durft niet in het nadeel van Feyenoord te fluiten, bange piezel.

En dan heb je die albino van een Immers, met zijn karatetrap! Volgens mij heeft die het vidoebandje van de Jong teruggekeken tegen Spanje.

Als je Moisander wegstuurt met twee keer geel, dan hoorde Feyenoord zonder Clasie en Immers te spelen. Maarja met zo'n arbitrage in Nederland wordt elke wedstrijd naar de klote gefloten.

En dan heb ik nog niet gesproken over het 99 tokkie gehalte in de Kuip, wat een schandalig publiek bahbahbah. Je moet er maar als ouder met je kind zitten. Jarenlang hebben ze gezegd dat ze het liefst weer een klassieker met publiek willen. Jongens gedraag je dan eens.....
Een blikje naar je eigen speler gooien, wat een niveau heb je dan. Spreekwoorden naar de scheidsrechter (oh wacht? heeft die jullie nog niet genoeg geholpen dan? Die arme man....)
Flesjes gooien op het veld...
Nee sorry, de komende vijf jaar zie ik nog steeds een klassieker zonder publiek...

Nja klassieker.. Het niveau van de klassieker is al lang niet meer zoals het geweest is.

Edit: Al met al verdiende Ajax ook niet meer, wat een dramatische wedstrijd wederom..

Feyenoord heeft verdiend de gelijkmaker gescoord. Ajax blijkt er weer moeite mee te hebben om een voorsprong te verdedigen. Het lijkt moeilijk voor de ajax spelers om tot het laatste moment geconcentreerd te spelen. Verder blijkt ajax heel slecht in achteruit verdedigen.
De rode kaart van Moisander was onterecht. Bij de eerste gele kaart speelt hij duidelijk de bal. En onze vriend Klaasie had ook 2 gele kaarten verdiend voor de beuken die hij uitdeelde. Nijhuis geeft vreemde gele kaarten waar het niet nodig is en wanneer het wel moet houdt hij de kaarten op zak.
Nijhuis maakt zijn reputatie als thuisfluiter weer duidelijk waar.

Fc nijhuis-ajax 2-2 ongelooflijk wat is dit een drama, geel immers is rood, BMI krijgt een belachlijke gele kaart om nog maar te zwijgen over de allerdomste gele kaart ooit gegeven, helemaal voor een 2e gele kaart, dan mag deze ontzettende dombo 3 maand jupiler gaat fluiten.... misschien heeft ie dan door.dat nijhuis er is om de wedstrijd te.lijden, niet om zijn eigen gezicht zovel mogelijk op de camera te komen, wat een schande...

Ot. Denk dat gelijkspel miss. terecht is, ajax begon sterk, feyenoord kwam daarna wat beter in het spel.... zonder die rode kaart geloof ik er niet in dat feyenoord langszij had kunnen komen.... wel zuur, 2 punt uit 2, terwijl het er 6. Hadden moeten zijn....

Smoesjes over de scheids, jij beweerd nu met droge ogen dat die eerste en die tweede kaart volledig terecht waren ? Of zal ik nog even alle foute beslissingen van nijhuis voor je op een rijtje zetten ?

Wat een zielige reacties komen hiervoor bij zeg. Rood van Moisander was onterecht inderdaad.. Maar zelfs buiten dat mag Ajax zich nog in de handjes knijpen dat het nog een punt kreeg, Feyenoord was gewoon de betere ploeg, had meer kansen en het meeste balbezit (buiten het eerste kwartier en het eerste kwartier naar rust).

Al met al heb ik een prachtige klassieker gezien, geen hoogstaand voetbal, maar er werd geknokt voor elke meter! Ik ben trots op onze jongens, maar ik had wel het gevoel dat hier meer in zat.

Verder vind ik dat Clasie zich inderdaad ongelofelijk liet gaan, hoop dat hij zich in de toekomst wat beter in kan houden.

Wat zitten er toch veel debielen in het stadion wekelijks. br Nu ook weer, constant dingen gooien naar de Ajax spelers. br Zucht. De supporter die Janmaat raakte zal wel stil in een hoekje gezeten hebben.

Je komt tot een aantal conclusies vandaag. Ze worstelen nog steeds met het half 1 syndroom,woensdag was een moment opname waar ze in tegenstelling tot vandaag wel lef toonden,alderwereild laat zich niet voor het eerst weg zetten in een duel,poulsen brengt misschien rust,maar verder onzichtbaar,ze hadden beter een andere kunnen halen,ze konden bij de 0-1 en 1-2 nog steeds niet doordrukken en geven voor de 3de keer een voorsprong weg en weer is Vermeer belangrijk, De Jong is nog geen echte leider, die ze opzwepen en druk laat zetten,geef dan de band aan Babel of een Moisander.ze missen leiders en echte kerels en spelers met veel kwaliteiten De Boer keek al weer niet blij,zal mij benieuwen waar het nu weer aan ligt.wel een leuke wedstrijd waar alles inzat een rode kaart,felle duels,mooie doelpunten en onderlinge opstootjes.al hadden ze tegen het einde die bl uit moeten schieten bij die grote kans van Pelle.

28 oktober 2012 om 16:33

Wat nou half 1 syndroom? Ajax kon een uur langer slapen door de wintertijd. Dus eigenlijk was het half 2, sjaak

Smoesjes over de scheids ? jij beweerd met droge ogen dat die kaarten voor moisander terecht waren ? of zal ik alle foute beslissingen van nijhuis nog even voor je op een rijtje zetten

Iedereen zegt hier 2e kaart van moisander was terecht , omdat BMI ook voor hetzelfde geel kreeg. Maar die kaart was ook niet terecht. Aldeweireld had Pellé een klein duwtje in zijn rug moeten geven dan was het een verkeerde aanname en was er niks aan de hand.

Ajax heeft dit echt aan zijn eigen te danken, had moeten door drukken, immers had in feite wel en rode kaart moeten krijgen met die stamp naar poulsen zijn heup. Het rood van moisander was niet nodig geweest, maarja het is gebeurd, de scheidsrechters staan zeker onder druk in zo'n wedstrijden.
Feyenoord goed gedaan, terechte stand. Gelukkig heeft ajax niet verloren, maar we hadden moeten winnen, ook al was feyenoord 60% sterker geweest deze wedstrijd.

Ajax heeft op de kans van Sana na niets gecreerd terwijl Feyenoord talloze kansen had om te scoren (o.a. Verhoek 2x, Immers 2x, Pelle, Boëtius). Feyenoord was dominanter in het veldspel op de 10 minuten na rust en aan het begin na. Feyenoord had meer overwicht en er was hier maar één team dat verdiende te winnen en dat was Feyenoord.

28 oktober 2012 om 14:47

Wil je er even bij zeggen dat de eerste gele kaart van Moisander pure onzin was en dat Clasie en Immers er best af gehad mogen?

Neemt absoluut niet weg dat ik 2-2 een terechte uitslag vind.

28 oktober 2012 om 14:50

De eerste gele kaart was gewoon terecht. Hij kwam met gestrekt been in en raakte Clasie op de enkel. Ja hij raakte eerst de bal, maar dat betekent niet dat het gelijk geen overtreding meer kan zijn. Ik vond het een terechte kaart, want het is compleet zinloos om zo in te komen op die plek. Immers ga ik niet eens over in discussie. Hij raakt Poulsen en houdt juist nog in, want anders was Poulsen niet meer opgestaan.

28 oktober 2012 om 15:05

Over Immers ga je geen eens in discussie, maar je doet het toch?

Als je het zo gaat bekijken, kan je ook zeggen: "oh, omdat Immers nog inhoudt, hoef je geen kaart te geven?!" Immers kwam met z'n voet niet eens in de buurt bij de bal en zette de noppen vol in het bovenbeen van Poulsen, dat was minstens een gele kaart. En als je dan bedenkt dat hij later ook nog geel kreeg , had hij er ook wel af gemogen.

Dan nog niet te spreken over Clasie, die meerdere vieze kleine overtredingen gemaakt heeft. Apart misschien geen gele kaart, maar het waren er toch een stuk of drie dus hij had ook minstens een gele kaart extra mogen krijgen.

28 oktober 2012 om 15:06

waar had moisander zijn been dan moeten nemen, in zijn kont soms, de tweede kaart had gewoon niet moeten komen, dat had de scheids gewoon kunnen laten in deze wedstrijd niet nodig geweest.

28 oktober 2012 om 15:20

Hij zegt juist dat hij niet vol in zijn bovenbeen kwam en dat hij zich inhoudt, hij werd daar ook bestraft met geel als ik me niet vergis.

Triest van de ajax fans dat ze gaan huilen om die rode kaart. Kijk eerst maar eens naar jullie eigen spel! Feyenoord was beter en voor hetzelfde geld kopt pelle die 3-2 binnen. Lucky Ajax!

28 oktober 2012 om 14:47

Jouw reactie is pas triest, Feyenoord was helemaal niet zo goed alleen Ajax zakte na de voorsprongen gewoon teveel in. Feyenoord was oppurtunistisch en heeft daarmee terecht een gelijkspel afgedwongen, maar doe nu niet alsof Ajax weggetikt is.

Hij had rood voor clasie moeten geven, die gele kaart voor de jong was belachelijk, de beide kaarten voor moisander sloegen nergens op, hij had immers rood moeten geven en zo kan ik nog wel even doorgaan

28 oktober 2012 om 14:49

En volgens mij ben jij voor Ajax.

28 oktober 2012 om 15:03

nee ik ben niet voor ajax

Was wel ff een heel andere situatie pik, BMI of Mousanser. Eerste overtreding was never nooit geel, was keurig de bal. Wie zegt dat het gestrekt bern was, snapt het niet. Dan had die Clasie ook wel 6 x geel mogen hebben. Misselijk mannetje is dat geworden zeg. Hij liep alleen maar overtredingen te maken en dan janken als hij zelf licht geraakt wordt

Ajax is 2 keer een kwartier goed geweest maar zakte daarna te ver in, hiermee roep je het over jezelf af. Ik vond Feyenoord niet bijzonder goed, maar het oppurtunisme bracht ze uiteindelijk wel een punt. Moisander kreeg in mijn ogen terecht rood, alleen vond ik dat Clasie (belachelijk Babel omver kegelen en daarna als een gek tegen de Jong te keer gaan) en zeker Immers (doelbewust Poulsen trappen) ook rood verdiend hadden. Ach 2-2 kan ik best mee leven en het was een leuke wedstrijd om te zien.

Een leuke wedstrijd, maar een deel van het feyenoord publiek mag naar een opvoed gesticht. En deze figuren begrijpen niet dat ze hun eigen club benadelen. Feyenoord krijgt waarschijnlijk een boet voor het gedrag van dit publiek. Terwijl deze club hard haar best aan het doen is om de zaken financieel weer op orde te krijgen.

de fouten van nijhuis op een rij :

-van rhijn word omgeduwt door een speler van feyenoord, nijhuis geeft een corner
-het niet geven van rood aan immers die poulsen vol raakt terwijl de bal een meter de andere kant op was
-het door laten spelen terwijl suljemani geblesseerd in het strafschopgebied lag
-het fluiten van een overtreding op vermeer (terwijl poulsen zelf tegen vermeer opknalt)
-het niet fluiten in de 94ste minuut als eriksen kon doorlopen
-het geven van een tweede gele kaart aan moisander terwijl hij een feyenoord shirt aantikt?

ik klaag zeker niet over het resultaat, als ajacied zijn we nog goed weggekomen, jammer dat tukker nijhuis de wedstrijd niet in de hand kreeg in het laatste kwartier,

28 oktober 2012 om 14:48

Immers was geen rood, hij hield in en raakte Poulsen nog licht. Als Immers hem vol raakte dan had Poulsen de eerstkomende twee dagen niet meer opgestaan hoor.

Als Sulejmani geblesseerd op de grond licht is het aan Feyenoord of Ajax de taak om de bal buiten te spelen en niet de taak van de scheids tenzij er echt iets vreselijks gebeurt en dat was er niet aan de hand.

Eriksen werd gewoon van de bal gelopen, correcte overtreding.

Gele kaart Moisander terecht.

28 oktober 2012 om 14:50

raakte poulsen licht? heb je de wedstrijd wel gekeken?

moisander raakte het shirt aan, nog niet eens vasthouden te noemen!

28 oktober 2012 om 15:21

-van Rhijn ging makkelijk liggen iets waar Clasie ook wat van kan.
-was niet zo erg als jij het maakt maar geel voor immers was wel op zijn plaats.
-hij ging al liggen om niks en het is aan de spelers om de bal buiten te leggen en niet aan de scheids.
- Er werd niet gefloten voor de overtreding op Vermeer maar de duw op Alderwereld.
- hij kon toch niet echt door lopen en de vrij trap was dom genomen.
- Mee eens te gek voor woorden. Als er iemand er af moest zou het Clasie zijn en dat zou ik ook al dom vinden.

Verder is de 2-2 wel een goede uitslag. En ontzettend knap dat een debutant de stempel drukt op zo'n belangrijke wedstrijd.

Het zegt toch eigenlijk ook al genoeg over De Boer en Koeman dat Feyenoord de afgelopen 3 Klassiekers gedomineerd heeft en Ajax eigenlijk in geen van deze Klassiekers recht had op een overwinning. Vandaag verdiende Feyenoord te winnen net als in de arena vorig jaar. Koeman steek tactisch veel beter in elkaar en Boer heeft nog geen enkele keer iets uitgevonden om Feyenoord te stoppen.

28 oktober 2012 om 15:10

Aan de andere kant heeft het voor Koeman ook een tijd geduurd tot hij ook echt tactisch beter werd, ik heb zelfs het gevoel dat dit pas is sinds hij bij Feyenoord zit. De Boer is pas bezig aan zijn eerste klus als trainer en doet dit verdienstelijk, ik vind alleen dat in de echte grote wedstrijden (city en eventueel dortmund daar gelaten) hij zijn team nog niet echt heeft kunnen motiveren, en ook nog niet echt zijn tegenstander tactisch de mond gesnoerd. Hij blijft dan vasthouden aan de zelfde tactieken die daarvoor werkten, maar soms moet je ook een keer uitgaan van de kracht van je tegenstander ipv die van je eigen team. De Boer heeft nog wel alle tijd om hier aan te werken, maar voor dit moment is Koeman hem tactisch te boven.

De wedstrijd was trouwens erg vermakelijk, naar mijn mening wel omdat de verdedigers erg matig waren.

Geweldige wedstrijd waar Feyenoord eigenlijk had moeten winnen! Als Feyenoord gewoon een normale Nummer 10 heeft hadden ze al lang voor gestaan. Wat een prachtige goal van Goalciano Pelle,daarna nog een wereldredding van Vermeer. Jammer voor Feyenoord er had echt veel meer ingezetten! Mijn bierelftal kan ook hele tijd de bal achterin rond tikken ala Ajax. Sulemani word 2 min behandeld,maar Basje doet er maar 20 sec bij!! Was wel terecht rood: 1e geel eerst de bal maar daarna toch echt hard op clasie 2e geel gewoon terecht gaat helemaal om pelle heen hangen!

Al die gefrustreerde ajaxieden over de 'karatetrap' van immers... Hij kwam inderdaad gevaarlijk in, maar probeerde zijn been nog terug te trekken. Was niet gestrekt ofzo dus geel was terecht. Clasie zijn 'elleboog' kom op nou dat gebeurd gewoon tijdens het voetbal. Het is een contactsport, geen hockey.

Die rode kaart snap ik dat jullie dat onterecht vinden, maarja Martins indi kreeg ook geel voor precies hetzelfde. Vond het allebei overdreven maar hij floot niet tegen ajax hoor.

Ben blij met een gelijkspel omdat we zo lang achterstonden, maar toch zonde er had misschien meer in gezeten.

28 oktober 2012 om 14:50

Er zijn geen gefrustreerde Ajacieden, een punt bij Feyenoord in de Kuip is namelijk een goed resultaat en gezien het spelbeeld had het ook minder kunnen zijn. Maar hopelijk voor jou ben je het met mij eens dat Feyenoord hier en daar ook rood had kunnen pakken. Feyenoorders houden liever hun bril op dan toe te geven dat Clasie veel te strak van de pillen stond en dat Immers letterlijk op 'jodenjacht' ging en zeker rood verdiende. Die rode kaart voor Moisander was overigens terecht, ondanks dat het lichte overtredingen waren. Verder floot Nijhuis prima, ben ik met je eens, maar echt die van Immers was geen been terugtrekken zoals jij zegt. Immers was de hele tijd al bezig met opgefokt zijn en mensen neertrappen, hij vergat tussendoor te voetballen en heeft enorm veel kansen gemist.

Tja, Ajax is wel nog steeds de beste!! Tegen 12 man wordt het nou eenmaal lastig met zijn 10en.

Maar wij zijn Ajax, wij zijn de beste. Aan het einde van de rit staan we toch weer met die schaal in onze hand!! 3 Kampioenschappen op rij is wel echt geweldig hoor, chapeau Ajax en chapeau F. de Boer!! Ons 32e landskampioenschap is alweer binnen, dat is in ieder geval zeker! Ook al ziet dat er niet naar uit nu, zo'n geweldige ploeg gaat het gewoon binnenslepen hoor. Al die andere clupjes in de Eredivisie stellen niks voor, er is maar 1 club die altijd de beste zal zijn en dat is Ons Aller Ajax!

Wij zijn Ajax, en wij zijn en blijven altijd de beste!!

28 oktober 2012 om 16:03

Hoe vaak ga je het nog zeggen, dat Ajax de beste is? Als je vijf keer moet herhalen dat jouw club de beste is dan begin je er volgens mij grondig aan te twijfelen. Terecht ook, want Ajax was vandaag geen moment de beste.

Echt weer een schandalig optreden van de scheids. Wat ontzettend triest.

Feyenoord begint de tweede helft met een aantal overtredingen waar terecht geel op staat. Niks mis mee, ze laten een beetje lef tonen wat ze blijkbaar van Koeman mee hebben gekregen in de kleedkamer. Vervolgens merkt Nijhuis rumoer op de tribunes en laat hij zich intimideren door de supporters. Hij denkt blijkbaar dat het ook zijn taak is om het publiek rustig te houden, terwijl het enkel zijn taak is om op een eerlijke manier de zaken op het veld te regelen. Toch geeft geeft hij als cadeau aan de supporters een tweede gele kaart aan Moisander. Zo'n zware straf staat er niet op de overtreding die hij maakt en dat zag Nijhuis donders goed. Toch ziet hij het als zijn taak om de kaarten die Feyenoord kreeg recht te trekken met een tweede gele voor een Ajacied.

Als we met 11 man de laatste tien minuten in waren gegaan had Ajax veel meer kans gehad het 1-2 te houden. Boerrigter was er in gekomen voor Schone (babel spits, Siem naar middenveld). Zo hadden ze niet puur hoeven te verdedigen, maar het ook kunnen uitvoetballen en op de counter nog dreigend kunnen zijn. Maar dit alles ging niet door, omdat de scheidsrechter wéér foute beslissingen maakt op gevoel, en niet door de regels na te leven. Daarnaast had Clasie trouwens nog rood moeten hebben: Babel een schop geven en vervolgens Siem wegduwen (en daarvoor ook nog een harde overtreding). Triest!

28 oktober 2012 om 14:51

Onzin. 2 gele kaart van Moisander was gewoon terecht, over de eerste kan je discusseren.

28 oktober 2012 om 17:03

Bij het geven van de gele kaart kijk je naar de straf die daarboven hangt. In dit geval was die gele kaart absoluut niet terecht gezien het feit dat Moisander al geel had. Maar goed, over overtredingen en bestraffingen blijft altijd discussie aangezien je er op een verschillende manier naar kan kijken. Naar mijn mening was het overduidelijk dat Nijhuis hem niet gaf vanuit de situatie op het veld, maar de sfeer op de tribunes. Die mening is ook gebaseerd op het optreden van Nijhuis in eerdere wedstrijden, ontzettend beperkte scheidsrechter naar mijn mening.

28 oktober 2012 om 18:31

Je beoordeeld de overtreding gewoon opzichzelfstaand.
Beide overtredingen kan je geel voor geven, 1e geel is onbesuisd inkomen, hij raakt idd de bal maar had met die tackel Clasie ook aardig kunnen blesseren, gewoon geel dus. 2e kaart ook, op vasthouden staat gewoon geel, dat 9 vd 10 scheidsrechters hem niet geven doet daar niks aan af, Moisander moet dan niet zo oliedom zijn om zn handen te gebruiken.

Zelfde discussie als met Zeefuik die 3 directe tegenstanders met rood laat wegrukken, je kan het zien als smerig en matennaaien maar zoiets is gewoon gebruik maken van de oliedomme fouten van de tegenstanders.

Nou nou nou Calimero's, kijk eerst eens bij jezelf voordat je van alles en nog wat de schuld gaat geven. Zelfs voor die rode kaart had Ajax aanvallend amper wat in te brengen, een beetje zelfreflectie zou jullie sieren..

28 oktober 2012 om 14:52

Ajax speelde niet minder dan Feyenoord. Het ging gelijk op als je het geheel bekijkt. Ajax had onverdiend kunnen winnen maar werd daarin gehinderd door een scheidsrechter en dat is kwalijk.

28 oktober 2012 om 18:35

@ F De Boer,

Hoezo je praat jezelf tegen!?!?!

Ajax had volgens jou onverdiend kunnen winnen terwijl je daarvoor aangeeft dat ajax niet minder was dan feyenoord en dat het (volgens jou) gelijk opging.

Ajax mag hier blij zijn met een punt, Feyenoord was over de gehele wedstrijd gezien de ploeg die de 3 punten het meest verdiende.

28 oktober 2012 om 20:20

Ja, het is toch niet verdiend als je wint terwijl het gelijk op gaat?

Nee.

28 oktober 2012 om 15:12

Ajax begon beide helften sterk en scoorde. Dan krijgt Feyenoord wat meer grip op de wedstrijd, maar vind het voor de rode kaart gewoon gelijkwaardig. Pas na de rode kaart loopt Ajax echt terug. Was die rode kaart niet gegeven, had Boerrigter Schöne kunnen vervangen en had Ajax veel beter kunnen counteren. Ik zeg niet dat Ajax verdiende te winnen, maar Feyenoord had fases waarin Ajax naar achteren werd gedrukt, maar Ajax deed hetzelfde bij Feyenoord!

Naaihuis was weer een beetje het spoor bijster, zoals wel vaker in wedstrijden waar hij spreekkoren over zich heen krijgt. Dan wordt hij opeens een regelrechte thuisfluiter. Elke beslissing was opeens in Feyenoord's voordeel, waaronder dus die rode kaart wat simpelweg niks voorstelde.

Over Ajax heb ik maar 1 ding te zeggen; die kunnen niet met druk omgaan!! De creative spelers waren allemaal flets, het combinatiespel liep niet, er werd niet over de vleugels gespeeld. De enige die een voldoende haalde was Poulsen. Speelde een prima wedstrijd als regisseur in de verdediging/ middenveld. Enige speler die bovendien de rust wist te bewaren in deze heksenketel. De rest zakten allemaal door het ijs.

Heel apart dat zoveel mensen de overtredingen van Clasie en Immers afdoen als het kan gebeuren tis geel. Heel apart, is dit de afspiegeling van de maatschappij of zo? Het bekogelen van je eigen speler, het flesje naar het hoofd van Eriksen (had m opgepakt en teruggesmeten trouwens), het ongelofelijke aggresieve gedrag en opgefokt zijn van de supporters. Echt zo fijn om naar te kijken. Even nog voor alle Ajaxieden die Blind al maandenlang afzeiken, wat speelde deze jongen weer een prima partij.

wat zielig de schuld bij de scheidsrechter leggen ,hij gaf de kaart zoals het hoort en vergat dat dit zijn tweede was heel goed op dat moment dat hij hem trok,klasse van hem ,het zegt wat over Moislander dat hij op deze plaats zulke domme dingen doet ,wie is dan slecht

28 oktober 2012 om 14:50

Gaat om de eerste, als hij die gaf moest hij al 3 rode kaarten voor Feyenoord trekken waarvan 2 voor Clasie.

En jammer van die debiel die Janmaat raakte met een aansteker. Hoop dat degene achter hem gelijk een beuk op zijn kop gaf. Dat soort idioten kunnen we niet gebruiken op de tribunes.

28 oktober 2012 om 14:51

Ai, als dat je mening is vrees ik dat je halve supportersschare een stadionverbod moet krijgen. Eigenlijk is het goed dat er een Feyenoorder geraakt is, misschien gaan die paupers nu eens nadenken, voor zover ze daartoe in staat zijn, over dat soort acties.

28 oktober 2012 om 15:09

Hoe bestaat het eigenlijk dat mensen zo dom zijn..?

28 oktober 2012 om 15:16

Niet zo zeuren, want aanstekers en bekers gooien gebeurt bij elke ploeg ook bij Ajax.

28 oktober 2012 om 16:31

Je moest eens weten jochie.

Vedetterut, nee, absoluut niet op deze schaal. De doorsnee Ajacied is simpelweg iets... verder ontwikkeld. Objecten naar spelers gooien laten wij liever aan de proletariërs uit Rotterdam over.

28 oktober 2012 om 18:44

jij hebt wel een hoge pet op van jezelf en je kleine vriendjes bij ajax of niet??
In elk stadion heb je een percentage idioten, en die percentages liggen bij Feyenoord en Ajax echt niet zover uit elkaar als dat jij doet voorkomen.

Dat jij durft te roepen dat die schreeuwers uit A-dam verder ontwikkeld zijn als andere supporters is gewoon lachwekkend, enige waar Ajacieden in uitblinken is met de neus vooraan staan, het hardste roepen en zeer arrogant zijn.
Winnen ze, zijn ze de beste, verliezen ze, ligt het aan de scheids.
Calimero gedrag noemen we dat, wel grappig eigenlijk, dat ajacieden andere supporters beschuldigen van Calimerogedrag maar dat ze zelf geen haar beter zijn.

Misselijkmakend clubje en supporters daar uit amsterdam.

Dat is ook de reden dat ze in elk stadion juichen als Ajax geen kampioen word, dat arrogante gedrag van wij zijn beter dan jullie.

28 oktober 2012 om 20:23

Klopt.
Mocht je willen, haha.

Er zijn nauwelijks schreeuwers zoals die er in grote getale zijn bij Feyenoord. Vak410 is bijvoorbeeld heel iets anders, ze richten zich zelden op de tegenstander omdat dat überhaupt niet des Ajax is.
Niet altijd, vandaag wel.
Nee, dat heet absoluut geen Calimero-gedrag. Ken de betekenis van een woord voordat je het gebruikt^^

Adem in, adem uit.

Nee, dat heet afgunst. Waarom er afgunst is? Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.

Volledig terecht die rode kaart, ik zeg 10 wedstrijden schorsing. Wat een schandalige overtreding Veyenoord deed zichzelf te kort. Pietje pizza pelle moest er nog 1 maken! Helaas.

Weer geeft Ajax het weg, wat is dat toch...
Ik vind persoonlijk dat de ajacieden niet naar Nijhuis moeten wijzen.. iets te gemakkelijk.
Pellè scoort, uit iets wat geen eens een kans was, gewoon magistraal, dat geluk moet je hebben.
Persoonlijk snap ik al jaren de term "lucky-ajax" niet. wat vandaag ook weer niets is gebleken.
Al met al kun je het resultaat verdient noemen, maar gezien het feit dat ajax het laatste kwartier met 10 man speelt zorgt er toch voor dat ze zich genaaid zullen voelen.

groet,

diep teleurgestelde ajacied.

28 oktober 2012 om 14:55

Ajax had geluk dat die bal via de knie van de Jong gewoon in goal vloog
En Feyenoord had meer moeten scoren

28 oktober 2012 om 15:00

Je zou kunnen zeggen lucky-ajax omdat jullie 3 kansen krijgen en toch 2 goals maken, terwijl wij zeker 10+ kansen hebben gehad en ook maar 2 goals maken.

28 oktober 2012 om 15:03

Ik begrijp wat je bedoelt, maar vergeet niet dat het grootste deel van die kansen na de rode kaart plaatsvonden. Daarnaast heeft Ajax het gewoon laten liggen met eigen spelmentaliteit, inzakken en gokken op de verdediging, is gewoon niet des Ajax, zeker niet met de huidige verdediging. Feyenoord had inderdaad meer kansen en daarop gebaseerd is het punt dan ook meer dan terecht.

Ajax mag in zijn handjes knijpen dat ze niet 4-1 achter stonden na de 1ste helft. Kom nou beetje gaan zitten miepen over een rode kaart terwijl Feyenoord 70 minuten lang de bovenliggende partij is. Genoten vandaag van een spannende klassieker met een fantastische debutant.

28 oktober 2012 om 15:02

Word tijd dat meneer blatter echt op gaat rotten! We leven in 2012 niet in 1978 ofzoiets, met camerabeelden voorkom je veel elende en word het voetbal eerlijker, met die middelen had Ajax vandaag gewonnen en een week terug ook! Ondanks dat Ajax 2 keer zelf ook niet goed af maakte

En Moisander kreeg 2 x ontrecht geel! Ik vind dat deze wedstrijd gedeeltelijk over gespeeld moet worden vanaf de ontrechte rode kaart van Moisander! Is zo jammer dat zulke discussie's nodig zijn, in deze tijd moet je gewoon fair voetbal willen zien dus gebruik nou die camerabeelden, 2 man exstra achter de goal helpt geen drol, met video scheidsrechter heb je maar 1 man nodig!

De winst voor Ajax is dat het een jaar terug 4-2 verloor nu 2-2, Ajax kreeg te weining, Feyenoord kreeg veelste veel!

Wedstrijd heb ik niet gezien maar als ik zo lees over Boetius.. Debuut maken in de klassieker, doelpunt, dreigend en beste man van het veld dan kan je vast wel wat. Nog een groot talent uit de Feyenoord jeugd?

28 oktober 2012 om 15:14

Ja hij was erg goed, alleen had Schöne zijn goal moeten voorkomen, Tweede helft was die jongen niet meer zo goed. Maar ja zulke spelers lopen ook bij Ajax rond alleen die krijgen de kans nog niet, omdat de selectie van Ajax veel sterker is! Wil Acolatse wel is zien in Ajax 1!

Ajax supporters zijn zo zielig....bij geen winst heeft de scheids het altijd gedaan! Take it like a man...2-2 is een terechte uitslag, voor twee clubs die aan elkaar gewaagd waren, zoals het hoort! De klassieker is weer terug!!

wat een gefrusteerde ajacieden hier.....ajax heeft gewoon geluk gehad dat feyenoord zoveel kansen misten, de eerste helft had feyenoord er al minimaal 3 in moeten prikken.....

De gele kaarten van Moisanderr zijn gewoon terecht het was gewoon oliedom van hem en de eerste had al rood kunnen zijn, gestrekt been en noppen vooruit....

Wees blij met je punt want jullie hadden een aantal keer erg veel geluk, Vermeer heeft jullie gered vandaag.....alweer!!!!

Als objectieve Ajacied, vond ik de 2-2 zeer terecht, misschien zelfs iets meer ingezeten voor Feyenoord. Ik snap alleen Clasie niet, naar voorhoofd wijzen bij de 1e gele kaart van Moisander, terwijl de overtreding van Clasie was (moisander was er eerder en daardoor kwam de schop tegen Clasie aan, onbegrijpelijk van Clasie). Ik was best Clasie-fan voor de wedstrijd als obectieve voetbalvolger, maar eerlijk gezegd is dat beetje weg en blijft alleen nog Bony en Eriksen over als voetballers die de scheids nooit moeilijker maakt dan het al is. Verder Pele erg goed, en dat was ook zo zonder zijn geweldige goal. Lekkere 1e goal van Eriksen trouwens, die vandaag ook goed balvast was. Babel en Sana viel alleen beetje tegen, maar is altijd moeilijk spelen als flankspeler in de Kuip. Beotius een leuke speler, beste in de 1e helft, helaas voor Feyenoord 2e helft weinig meer van gezien. Nu maar hopen dat Koeman durft om deze speler verder te ontwikkelen, misschien ten koste van Schaken, maar je moet keuzes maken. Wel een fijn luxe-probleem natuurlijk. Vermeer was weer lekker bezig, ook al moeten zijn uittrappen nog wel beter, maar dat is een bij-skill wat makkelijker verbeterd kan worden. Verder tsja.. jammer van die rode kaart, dat had de wedstrijd niet nodig, en ook omdat het samen alleen een overtreding is, met misschien 1 kaart als je er al 1 moet geven. Wat kan ik verder zeggen... Als Ajacied was ik vooraf blij dat je onverslagen blijft na een uitwedstrijd tegen Feyenoord, ook al verlies je weer 2 punten. In ieder geval hebben ze er een leuke wedstrijd van gemaakt, waarop ik had gehoopt.

En van mensen die vinden dat Feyenoord teveel is bevoordeeld of Ajax zo slecht was, of Ajax benadeeld was, dan hoop ik wel dat deze mensen straks eens wat objectiever naar de wedstrijd kan kijken en dat de 2-2 terecht is. Tuurlijk kreeg Feyenoord ook meer kleine kansen, omdat Ajax na 2-1 natuurlijk geen onnodige risico neemt, en Immers... werkt hard hoor, maar dat hij het publiek moet opzwepen? dat kan hij beter doen door gewoon rustig te blijven in scoringspositie. Dat ze hem hebben gehaald voor geld en salaris, dat kan, maar dan Drenthe niet erbij nemen, dat vind ikzelf nogal tegenstrijdig. Nou... fijne voetbalzondag nog mensen

Hoe kan je die kaarten van moisander terecht vinden haha dan kan je toch niet meer serieus genomen worden

Feyenoord heeft uitstekende supporters, echter vind ik het echt pure onzin dat ze verkondigen dat ze de beste zijn en 90 minuten juichen, ook bij achterstand. Dit was vandaag echt totaal niet te horen namelijk, vanaf de 70/75ste minuut was de hele Kuip namelijk stil. Misschien dat Guidettie een rondje buiten de lijnen had moeten lopen, want je kon er een speld horen vallen bewijze van.

Daarnaast verkondigt menig Feyenoorder ook dat bij Ajax juist iedereen stil is bij een achterstand, echter blijven deze mensen leven in het verleden en is dit al sinds (ongeveer) 2004 niet meer het geval, zeker de laatste jaren niet, sinds Vak410 helemaal in vorm is en los gaat.
Vak410 blijft Écht 90 minuten tekeer gaan, in tegenstelling tot de Feyenoorders vandaag.

Waar ik het wel mee eens ben is dat bij Feyenoord ook de "dagjesmensen" gewoon meedoen, dat is bij Ajax weer niet het geval. Bij Ajax scoort Vak410 altijd een 9 en de dagjesmensen een 4, bij Feyenoord scoort iedereen een 6,5.

Leuke wedstrijd vandaag, jammer van die late goal, maar we kunnen nu wel ophouden over die "geweldige" supporters van Feyenoord.

28 oktober 2012 om 15:03

Haha, sukkel. Wat een belachelijk stukje. Natuurlijk vallen er wel eens stiltes in een stadion, maar over het algemeen was de sfeer geweldig. Misschien was dit thuis wat minder te horen omdat EDL het geluid natuurlijk terugdraait omdat de verslaggever anders niet goed te horen is. Hopelijk zijn jullie snel weer welkom, dan kan je met eigen oren horen hoe de sfeer is.

28 oktober 2012 om 15:36

De sfeer de beleving zal nooit in Amsterdam voorkomen (kom al 30 jaar bij ajax), kom ie met dat kindervak Lol. Ik ben geen ajacied of feyenoorder maar iedereen weet sfeerloos Arena is en veel sfeer in de Kuip zit, its a fact jochie.

28 oktober 2012 om 15:47

Ik zeg ook niet dat er geen sfeer is in De Kuip, echter is het fenomeen dat ze letterlijk 90 minuten tekeer gaan niet meer dan een mythe. Dit was trouwens wel meer dan "een stilte" vanaf de 1-2 tot aan de rode kaart van Niklas was er een hele lange, doodse stilte in het stadion.

Vriend ik kom ook wekelijks in de Arena en Vak410 gaat 90 minuten los hoor, F-side gaat ook steeds meer los.

Mooi, nu moet Vitesse nog winnen. Ajax en Feyenoord streep ik met potlood alvast door. De kwaliteit van deze twee teams houdt niet over, op de Clasies en Eriksens na.

28 oktober 2012 om 15:00

Babel en De Jong zijn ook wel aardig, en vind het wat overdreven om beide clubs door te strepen. Overigens vind ik wel dat de kwaliteit net niet hoog genoeg is tov Twente en Psv, maar ditzelfde geldt ook voor Vitesse.

28 oktober 2012 om 15:00

Ai Shakhtar, ik heb veel respect voor Vitesse, maar ga nu niet buiten je schoenen lopen, en praat helemaal niet over kwaliteit als Vitesse zijnde. Bony is verruit de beste speler van Vitesse, en als die weg is in de winterstop naar de Afrika Cup, of zelfs verkocht wordt, geloof me, dan wordt Vitesse 3 keer minder. Wacht nou maar eens af hoe Vitesse het er vanaf brengt tegen de toppers, in plaats van nu al concurrenten af te strepen.

On: Pellé heeft me wel verbaasd trouwens. Echt heel balsterk, en een prachtig doelpunt. Lijkt toch meer te kunnen dan de meeste hadden verwacht. Ook Boëtius speelde erg sterk (eerste helft), en Eriksen en Vermeer deden het goed aan de andere kant. Sana mag de komende wedstrijden banken wat mij betreft. Eerst maar eens goed het krachthonk in.

28 oktober 2012 om 15:02

@shakhtar

Ajax doorstrepen voor de winterstop is nogal belachelijk.
Laatste twee seizoenen onder een steen gelegen misschien?

28 oktober 2012 om 15:03

Suggereer jij hier nou dat Vitesse dat wel heeft? Of begrijp ik dat verkeerd?

28 oktober 2012 om 15:07

Goed, streep jij ze maar alvast door. De rol van outsider ligt Ajax veel beter!

28 oktober 2012 om 15:15

Niet eens een Bruno Martins Indi noemen..
Jou hoef ik de volgende keer dus ook niet serieus te nemen....

28 oktober 2012 om 21:33

Die hoort daar bij natuurlijk, ik noem de grote talenten bij name Clasie en Eriksen. Daarmee bedoel ik niet alleen hun twee.

28 oktober 2012 om 16:32

Feyenoord had je bij voorbaat al af kunnen strepen, Ajax niet. Als Vitesse een kandidaat is, dan is Ajax dat ook. Maar het is toch al lang duidelijk dat PSV fluitend kampioen wordt.

28 oktober 2012 om 17:23

F.de Boer PSV fluitend Kampioen???????? Kom op zeg het is dat Zwolle geen penalty kreeg en door zo'n pisgeluk via een eigendoelpunt wint.geloof me op een gegeven moment houdt ook voor PSV het geluk op.eerst tegen Willem 2 alle mazzel van de wereld.geloof me dit PSV wordt geen kampioen ze gaan nog lang meedoen dat zeker.

28 oktober 2012 om 17:27

PSV heeft echt een uitstekend team, steekt ver boven de rest uit. Ik kan me niet voorstellen dat PSV geen kampioen wordt dit jaar.

28 oktober 2012 om 18:54

PSV heeft idd kwalitatief een sterker eftal als wat Ajax, Feyenoord en Vitesse heeft, alleen in mijn ogen kan Twente qua selectie zeker mee met Psv, beide teams hebben een sterk basis 11-tal maar ook een prima bank.

Gaat denk ik tussen PSV en Twente waar ik denk dat Twente kampioen wordt.

28 oktober 2012 om 20:28

Twente is een redelijk team maar individueel is PSV echt een stuk beter hoor. Verdediging van Twente is overschat, middenveld en aanval van PSV zijn exceptioneel, bij Twente gewoon goed.

Always look at the bright side of life:

Nog altijd ongeslagen na 10 duels!

---
Een punt halen bij Feyenoord is in principe prima, jammer dat je het alleen in de laatste minuut de overwinning weggeeft.

28 oktober 2012 om 15:01

Heb je helemaal gelijk in. De JCS en CL niet meegerekend zijn we in de competitie al héél lang ongeslagen trouwens, nu al een reeks sinds vorig seizoen.

28 oktober 2012 om 15:05

2-2 zeker niet slecht, maar gezien de manier waarop hoop je gewoon op meer

Hulde voor de vechtlust van de Feyenoorders, met enig pijn in mijn hart moet ik toegeven dat een puntendeling het maximale was voor beidde ploegen.

Ajax kwam twee keer lekker uit de kleedkamer, maar daarna toch weer te ver terug. Voorin was het niet veel soeps bij Ajax. Babel speelde voor het eerst geen lekkere wedstrijd volgens mij, Sana is al een paar weken niet heel lekker bezig.

Feyenoord was fel, overal, moet lekker zijn als fan om die strijdlust te zien. Kwam wat zwakker uit de kleedkamers, maar nam goed over van Ajax.

Scheidsrechter toch weer een hoofdrol, rare kaarten. Eerste voor Moisander vond ik terecht, onnodig risico in zijn sliding, op een plaats waar dit totaal niet hoeft. Immers mag er wel af daarna. Clasie komt goed weg. Zeker als hij dan Moisander voor een licht vergrijp zijn tweede gele toont, had hij Clasie ook zijn tweede wel mogen geven.

En die sliding was puur op de bal gericht als je dat rood vind moet je slidings verbieden

feyenoord223 immers ging niet voor de bal maar voor de man dus direkte rode kaart lijkt me dat gewoon schandalig iemand uit de wedstrijd schoppen noemen ze dat

Ben benieuwd wat Derksen over Pelle gaat zeggen aangezien hij al vier erin liggen, balvast is, goed kan voetballen en sterk is

Heb een mooie wedstrijd gezien met eerlijk is eerlijk, over het algemeen een iets sterker Feyenoord (gezien de kansen ook), vooral na de rode kaart. Wel een terechte uitslag. Wel heel erg jammer dat Nijhuis zo zijn stempel weer op de wedstrijd drukt. BMI was geen geel, en bij Moisander was dat ook absoluut niet. De eerste kaart ook niet. Doe dat in Engeland en het is lekker door voetballen. Het is geen zaalvoetbal! Echt belachelijk! Clasie was meer met zichzelf bezig omdat hij niet lekker in de wedstrijd zat, wat een huilebalk af en toe en Pelle was heel erg sterk. Vermeer was weer af en toe erg onzeker, vooral met uittrappen maar die redding in de slotfase was fabelachtig! Ook al was de bal door het midden..

Kortom een lekker potje voetbal gezien maar please laat de Ajax supporters weer toe. En andersom ook. Dan wordt de sfeer nog mooier in dé klassieker!

even buiten het feit om of rood verdiend was of de uitslag verdiend is, als Nijhuis zo 'consistent' kaarten uit zijn borstvakje tovert, waarom krijgt Pelle dan geen tweede geel na het uittrekken van zijn shirt??

28 oktober 2012 om 15:07

Pellè kreeg geel voor het uittrekken van zijn shirt. Heeft voor de rest geen andere gele kaart gekregen.

Rode kaart was bullshit maar verder een terecht gelijkspel.. Ajax was beter maar feijenoord op wilskracht en wat geluk een gelijkspel eruit gesleept. Als Ajax gewoon zakelijk was geweest hadden ze met de overwinning naar huis gegaan.

Gelijkspel niet onverdiend voor feyenoord, maar de manier waarop wel... Door die rode kaart (waar feyenoord hem al had mogen hebben!!) was Ajax geforceerd naar achteren te lopen. Dit ligt Ajax gewoon niet. Jammer dit weer.

Jammer dat het gelijkspel oor beide niets oplevert en de concurentie waarschijnlijk de winnaar is.

Feyenoord had meer verdiend dan een gelijkspel. Ajax speelde beetje laf (op eerste kwartier van eerste helft en eerste 10 min van 2e helft na). Ze schoten in totaal drie keer op goal en het was twee keer raak. Ik zag de buitenspelers van Ajax meer verdedigen dan aanvallen( met name Babel en Sana was onzichtbaar). Siem de jong zakte ook ver terug. Terwijl Feyenoord kans op kans onbenut liet (immers en Verhoek). Uiteindelijk maakt Pelle een fantastische doelpunt. Een nederlaag voor feyenoord zou echt onterecht geweest. zijn. Dankzij uitstekende keepers werk van Vermeer kwam Ajax nog goed weg.

Ondanks het matige optreden van Nijhuis mag Ajax blij zijn met een punt... Feijenoord was de betere ploeg, hebben het tactisch zeer goed gedaan...

Sjonge jonge wat floot Bas zo in het voordeel van Feyenoord, poehhh

2e geel vond ik wat te overdreven en minimaal een rood voor Feyenoord stond wel op zijn plaatst!

En Ajax had slimmer moeten spelen, sta je met 1-2 voor dan laat je maar de tegenstander komen door in balbezit te blijven!

Feyenoord gefeliciteerd met je 1 puntje, Ajax heeft met al een goed week afgesloten, winnen van MC en minimaal gelijk bij Feyenoord

Er had wel meer ingezeten maar het is een gelijkspel gebleven, daar moeten we mee leven, niet meer zeuren.

Wat zeikt iedereen over die kaarten. De een geeft ze de ander niet en ajax heeft niks te klagen want ze hadden vrij weinig te vertellen! Feyenoord in de kuip is gewoon baas! Feyenoord gaat over een paar jaar ajax voorbij met de talenten! Tis dat Immers Weeer niet scherp is als feyenoord daar toch een speler had die scherp was had Feyenoord veel meer punten gepakt!

Wat een huilebalken die ajacieden zeg, wees blij dat jullie een puntje uit het vuur hebben gesleept. Als Feyenoord wat scherper voor de goal was, had het zomaar 5 of 6-2 kunnen zijn.

In alle bovenstaande reacties vind ik wel het woord 'scheidsrechter' terug. Dit is begrijpelijk maar in Nederland komt dit echt in 90% van de topwedstrijden voor. Ik kan je verklappen dat dit ook altijd zo zal blijven. Dat komt omdat iedereen een ander beeld heeft van een goede scheidsrechter en vaak speelt clubvoorkeur daarbij een rol. Dus dat eeuwige gezannik op de scheidsrechter vind ik onnodig. Alsof de scheidsrechter nu nog beslissingen kan terugdraaien.

ON: Ik had er vertrouwen in dat Koeman weer een mooi tactisch strijdplan zou bedenken. Dat heeft hij gedaan. Boetius is een uitstekende zet gebleken en ook Pelle functioneerde prima. Feyenoord was fel en zat er kort op. Met als aanjager, hoe kan het ook anders, Jordy Clasie. Ik heb genoten van zijn spel zoals ik dat aan de andere kant ook heb gedaan bij Christian Eriksen. Wat een bewegelijke speler is dat zeg! Vandaag koppelde hij zijn goede spel ook aan rendement. 2-2 is al met al een goede weerspiegeling van de wedstrijd al mag Ajax Vermeer zeker bedanken voor z'n uitstekende reactie vlak voor het sluiten van de markt!

Off: Jammer dat Eriksen van alles naar zijn hoofd geslingerd kreeg bij corners. De haat bij sommige Feyenoord aanhangers was wel angstaanjagend. Die jongen heeft Feyenoord toch niets misdaan?

Duits doelpunt meer zeg ik er niet over ik kan wel neer zetten wat ik echt vind van de schijds en clasie en immers maar dan krijg ik ban of weer punt minder

28 oktober 2012 om 15:40

Maken duitsers altijd mooie goals?

28 oktober 2012 om 15:43

wel 90 e minuut

Zou het een idee zijn om het over het voetbal te hebben en niet over de scheidsrechter?

wellicht kan er hier dan normaal gediscussieerd worden ipv dat men hier elkaar weer loopt te verwensen met woorden als pauper,imbeciel ect ect.

Realistisch gezien(hoe ik het heb gezien tenminste)
ajax had meer balbezit,feyenoord de kansen
als je alleen al de eerste helft neemt,kijk eens naar de kans van wesley verhoek,alleen op vermeer af
tweede helft de kansen van immers,pelle en de kopkans van Bmi

ajax heeft buiten de doelpunten niet veel kansen gehad,sana eerste helft goed schot,maar verder kan ik mij geen echte kansen herinneren

het enige wat die Feyenoorders er tegenin kunnen brengen is ja maar Feyenoord speelde bijna de hele tweede helft beter. Ja, 10 minuten voor de rode kaart zette feyenoord wat druk en toen de rode kaart kwam al helemaal. Ajax had alles onder controle, maar toen moest meneer Nijhuis weer een stempel drukken, waar die overigens in de eerste helft al mee begonnen was door die belachelijke gele kaart aan Moisander te geven! Hoe netjes wil je een tackle zien? Geen gestrekte benen, vol op de bal, Clasie was een kilometer uit de buurt en die idioot geeft een gele kaart. Daarna breekt Immers bijna het bovenbeen van Poulsen en dat is alleen maar geel. Een minuut later slaat Clasie Van Rhijn zijn kaken eruit en Nijhuis geeft alleen een vrije trap. Als dit niet voor de tuchtcommissie komt dan zijn we heel ver weg met z'n allen. Natuurlijk was het qua spelbeeld uiteindelijk een verdiend gelijkspel en een heerlijke goal, maar dat spelbeeld had Nijhuis nooit mogen creëeren! Wat een zaadweekend zeg..

ronaldinho ik heb je een duimpje omhoog gegeven omdat ik medelijden met je heb, feijenoord zal nooit standaard ajax voorbij gaan en je bent pas baas als je ruim meer wint dan dat je verliest . laat ajax nou alleen al in de kuip het beter doen dan feyenoord, dus feyenoord baas over ajax? dream on

het enige wat die ajaxieden er tegenin kunnen brengen is het huilen om de scheidsrechter
is een wekelijks terugkerend iets voor de ajaxieden,huilen over de tegenstander en de scheidsrechter
valt ook niet mee,vroeger was ajax de bovenliggende partij,maar dat is nu wel anders
maak jezelf eens druk over spelers die falen zoals een sana

28 oktober 2012 om 15:30

Dus Feyenoord supporters klagen never nooit over de scheidsrechter? Ik weet niet hoor maar in het stadion klagen ze al over de scheidsrechter, dat hoor je aan de spreekkoren. Beetje hypocriet zijn hier. Wil niet lullig doen maar een rode kaart beinvloed de wedstrijd wel enorm daar waar Ajax de wedstrijd nog aardig onder controle had met een voorsprong.

Iedereen in Nederland klaagt over de arbitrage en vooral het fluiten van kleine overtredingen, nu levert echt 1 kleine overtreding en 1 die geen overtreding was een rode kaart op, tja dan mag je het publiek even horen klagen, is namelijk een menselijke reactie en emotie.

Verder wel een mooie klassieker gezien die voor beide ploegen niets oplevert.

Nijhuis as dramatisch!
rode kaart was onterecht. +
clasie had ook wel wat mogen hebben en die immers ook wel.
Dat was gwn rood in elk ander stadion.

Verder kegen een paar feyenoorders wel snel geel voor niets zeggende overtredingen maar clasie en immers had toch echt rood mogen zijn.

En die vermeer..... Die goal van pele had ik er letterlijk uitgekopt. Ik ben 1,95 en vermeer 1,80...

28 oktober 2012 om 19:00

En daarom staat vermeer op doel bij Ajax en kan jij mooi reacties typen op VZ.

28 oktober 2012 om 22:50

Hijs gwn te kort. Ben je dat niet met me eens?
Kijk naar stekelenburg = topkeeper
Kijk naar van der sar = was topkeeper
Kijk naar buffon = topkeeper
Kijk naar neuer = topkeeper

Wat hebben ze gemeen? Ze zijn langer dan vermeer.

29 oktober 2012 om 14:04

Kijk naar Cassilas,
Beste keeper van de wereld nu de dag, ongeveer dezelfde lengte als wat Vermeer is.
Lengte zegt niet alles imo, met geweldige reflexen kan je ook tot de beste behoren,
Toegegeven zal ik liever ook een keeper hebben van rond de 1.90 maar Cassilas laat duidelijk zien dat je niet een "lang end" hoeft te zijn om tot de beste keepers ter wereld te behoren.

Dramatische pot van Ajax. Tuurlijk kunnen we de scheidsrechter de schuld gaan geven maar als Ajax fans moeten we even eerlijk naar de wedstrijd kijken en toegeven dat we misschien met een gelijkspel nog wel goed weg zijn gekomen.

Positieve punten van de wedstrijd: Eerste echte leuke/spannende en misschien ook wel goede wedstrijd van de Eredivisie dit seizoen. Alles zat erop en eraan. Vermeer is echt goed bezig, alle haters de mond gesnoerd.

Jammer dat De Boer Moisander niet eerder wisselde, vond die rode kaart op de een of andere manier redelijk voorspelbaar met die vroege gele kaart en de druk van Feyenoord.

Ajax moet echt het spel gaan verbeteren. Sulejmani maar gewoon erin voor Sana en hopen dat ie zn niveau weer een beetje haalt. Voor de rest vind ik Babel op linksvoor niet bijzonder dus misschien toch maar weer in de spits en Boerrigter op links het vertrouwen geven. Desnoods Lukoki die het nog altijd beter doet dan Sana waar ik me al weken kapot aan erger. We kunnen wel gaan aandragen dat ie nog jong is (wat ie niet is) en er misschien nog wel komt maar op dit moment komt er totaal Geen dreiging van de rechterkant van Ajax en dat kan gewoon niet tijdens dit soort wedstrijden.

Feyenoord en Ajax zullen dit seizoen denk ik niet hoger komen dan de derde plek en mogen blij zijn als ze Vitesse onder zich kunnen houden. Twente is misschien nog wel te doen, want die zie ik weer instorten.

28 oktober 2012 om 15:55

Ik zeg Ajax word gewoon weer kampioen wat is 7 punten nou ????

Leuke eraan is dat Ajax door veel mensen weer word onderschat, zou weer lachen zijn als Ajax aan het einde weer kampioen is van Nederland.

Denk 1.ajax 2.feyenoord 3.twente 4. Psv 5. Vitesse!

28 oktober 2012 om 18:14

Ik hoop het man, maar denk dat dit jaar de andere teams echt versterkt zijn ten opzichte van afgelopen jaren.

kijk even naar eredivisie live
laten ze de kansen zien van beide partijen
dan nog volhouden dat ajax verdiende te winnen?

28 oktober 2012 om 20:14

Ja, als meneer Immers rood had gekregen waar voor hij geel kreeg dan had Feyenoord met 10 man gestaan en dan nog niet eens de smerige overtreding van Claasie mee gerekend en de zekere eerst ontrechte gele kaart van Moisander, met 11 tegen 10 had Ajax gewoon gewonnen van Feyenoord, wil Feyenoord wel is zien aanstaande zondag tegen Twente ik denk dat Twente gewoon wint, omdat de dip van Twente pas aan het einde van het seizoen komt!

Ajax en Feyenoord gaan nog een zwaar seizoen tegemoet, het is vooral zaak geen topspelers te verliezen in de winterstop. Twente, PSV en Vitesse zijn voorlopig spekkopers na dit duel.

28 oktober 2012 om 16:21

Lol, Vitesse Bony is de enige speler die bij Ajax of Feyenoord in de basis zou staan.

28 oktober 2012 om 21:35

Dat zeg jij, ik zie dat anders. Helemaal als je de gebreken ziet bij beide clubs voorin en op bepaalde posities het middenveld.

28 oktober 2012 om 16:33

Stel Feyenoord en Ajax nou niet aan elkaar gelijk want dat is een wereld van verschil. Vitesse kan zich bij lange na niet meten bij Psv, zelfs Twente kan dat niet.

28 oktober 2012 om 22:03

Zielig mannetje.

Feyenoord had dik moeten winnen van Ajax. Voor de tweede keer op rij. Gezien de kansenverhouding. En kom niet met je verwijzingen naar de scheidsrechter, want Poulsen had er al lang met rood af gemoeten. Elleboog geven mag volgens mij niet.

Aan beide kanten was het af en toe niet best, maar de aanhouder wint vaak, en ook nu is dat het geval geweest. Ajax laat het liggen op lust en doorzettingsvermogen. De eerste tien minuten na rust hadden ze het af kunnen maken of in ieder geval kans gehad om de voorsprong te vergroten. Als Feyenoorder moet ik zeggen dat de 2e gele kaart wat makkelijk gegeven was (buiten het feit dat het wel een overtreding was) maar dat zijn waarschijnlijk dan toch de verdiensten van de spelers, supporters en het stadion. Dat is ook een kwaliteit! Verder vond ik Pelle weer heel erg sterk als aanspeelpunt en moeten ze Verhoek en Immers op de trein naar Den Haag zetten.

Terechte uitslag, al had ik feyenoord wel graag zien winnen :P

Ajax mag blij zijn met het gestolen puntje.echt weer lucky. Feyenooord had de ovewinning verdiend en had recht op de 3 punten. Tevens een vieze speler die Moisander. Die mag van mij 6 wedstrijden schorsing krijgen. Feyenoord krijgt zo snel de tegentreffer die nooit hadden mogen vallen.

Pluspunt is die prachtige goal van Pelle.

28 oktober 2012 om 15:39

Wat is er lucky aan als Feyenoord zelf de kansen mist? Dat ligt dan toch aan de kwaliteit van de selectie? Er zijn geen onterechte strafschoppen of wat dan ook gevallen? Dan is het volgens mij niet lucky. Kansloos ventje.

28 oktober 2012 om 15:45

Totaal geen verstand van voetbal heb je 2-2 is teveel voor Feyenoord. Jullie hadden met 9 man moeten staan, Ajax met 11 man, maar ja dat durfde mietje Nijhuis niet! 2 x ontrecht geel Moisander, vond de Boer ook!

En Claasie en Immers worden hoppelijk nog geschorst door de knvb, dat zijn pas onaardige spelers! Op het veld overigens, buiten het veld prima jongens.

28 oktober 2012 om 17:05

2-2 teveel voor feyenoord?
Ajax heeft amper kansen gehad, feyenoord had de grote kansen die ze kregen moeten benutte, dan hadden ze 3 punten gehad. Sana en Babel waren zwak, zeer zwak.

Echt een drama scheids die nijhuis, pele kreeg geen kaart bij het shirtje uitdoen maar elk trekkie of duwtje kreeg iedereen geel.

Maar goed gestreden van feyenoord en ze hadden moeten winnen maar helaas.

Wat schaam ik me soms als rotterdammer hoe dom sommige zijn.
1: we krijgen boetes bij het gooien van objecten maar wat doen ze... Ja idd.
2:huismoeders die naar ajacieden schreeuwen met net niet het schuim op de mond.

Immers heeft vandaag bewezen 1 drama te zijn, wat een miskoop, wat ik al dacht na zijn hattrick dat dit eenmalig een uitschieter was en ik had gelijk helaas...

Nijhuis waar ben je de laatste tijd mee bezig. Zeker deze wedstrijd was de maatstaf die hij normaliter hanteert ver te zoeken. Als voorbeeld, in de eerste helft waren er een aantal gelijkwaardige overtredingen van beide kanten waarvoor hij enkel een waarschuwing uitdeelt. Tot twee keer toe bij sommige. Dan in de eerste zes minuten van de tweede helft maakt hij zich volkomen belachelijk. Geeft veel te veel gele kaarten, in verhouding, en bouwt zo enorme spanning op bij het thuispubliek.

Dan heb je nog de discutabele beslissing om Moisander geel te geven in de eerste helft. Een tackle volgens het boekje die totaal verkeerd wordt ingeschat. Dan in de tweede helft een duel om de bal waarbij de een wat meer overwicht heeft op de ander. Bal schiet weg, Pelle gaat hangen op Moisander en de Fin krijgt de tweede prent. Graziano Pelle verdiend eigenlijk een oliebol voor het aannaaien van de rode kaart.

Dan heb je verder nog de slechte en gladde grasmat waar iedereen bijna wel een smakker gemaakt heeft. Het resulteerde in een chaotische wedstrijd die eigenlijk van dramatisch spelniveau was.

Feyenoord is blij met het punt maar bij Ajax voelt dit als een nederlaag. Logisch als je met nog 3 minuten speeltijd op de klok de 1-2 voorsprong weggeeft.

Verder kan je eenvoudig de spelers aanwijzen die goed gespeeld hebben en die slecht gespeeld hebben. Vermeer, Blind en Pelle verdienen zeker een ruim voldoende. De rest schommelt tussen middelmaat en onvoldoende. Nijhuis heeft zich teveel laten intimideren en verloor daardoor de controle.

Feyenoord gefeliciteerd met het punt.

Ow wat ben ik blij na vandaag zeg, wij hebben een punt gehaald tegen de nummer 1 van de wereld, de grootste club van Nederland. Want zij zijn Ajax en zij zijn de beste!
k ddank god op mijn blote knietjes dat Ajax zo vriendelijk was ons oo bal te geven!
Nee zonder dollen ik ben blij dat die arrogante smoeltjes voorlopig even de vocht blijven, misselijk volk( daarmee bedoel ik de grote smoelen die hier rond rennen over vz)

28 oktober 2012 om 16:58

Het enige dat hij aangeeft is hoe hij vindt dat Ajax-supporters over zichzelf denken en over hun club... Los van het feit of dat nou waar is of niet!

28 oktober 2012 om 17:12

Wat is het nut ervan dat te benadrukken als we gelijk hebben? Dat is net als jou verwijten PSV een topclub te noemen. Dat vind ik maar raar.

Tja, uiteindelijk is een 2-2 denk ik een redelijk terechte uitslag. Natuurlijk baalde ik als ajacied dat we weer in de laatste minuten een treffer tegen krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, Feyenoord verdiende zeker een punt. Vond dat Ajax voetballend wat beter was maar Feyenoord had meer kansen.

Verder was Nijhuis zoals iedereen waarschijnlijk wel vindt echt een drama. De kleinste overtredingen bestrafte hij met geel terwijl aanslagen nauwelijks werden bestraft. Met natuurlijk de tweede geel voor Moisander als absoluut dieptepunt. Maar goed dat weet je ook. Je speelt in de Kuip, als je in de Arena had gespeeld had hij Moisander nooit zijn tweede geel gegeven. Maar goed, valt verder niks aan te doen.

Wat me verder wel opviel is dat Boetius volgens vele de matchwinner was. Dat kan ik niet zo goed begrijpen. Leuk dat hij bij zijn debuut een goal maakte maar dat was gewoon een intikkertje. Verder heb ik hem eerlijk gezegd weinig goed zien doen. Dan vond ik Eriksen met zijn goal en een assist of Pelle met zijn late gelijkmaker eerder man of the match.

Heerlijke klassieker gezien die gewoon alles had. Grote gemiste kansen, inconsequente scheidsrechter die het soms even allemaal wat waziger zag, rode kaart, debuterende jeugdspeler die de eerste helft naar zich toe trekt, weergaloze goals, gefrustreerde Ajaxsupporters waarmee ze toch maar even voor mij aangeven dat deze wedstrijd meer met ze doet dan ze van te voren toegeven, vechtlust, passie en bij vlagen nog leuk voetbal ook, fysieke bodychecks, frustratie aan beide kanten, enorme vreugde en een enorme dosis spanning. Een echte klassieker.

Ik klaag verder niet al teveel, simpelweg een heerlijke wedstrijd gezien. Als Feyenoord supporter kan ik balen van de enorme gemiste kansen want dan had je gewoon gewonnen, al toont die laatste redding van Vermeer zijn enorme klasse aan, want de meeste keepers hadden die bal gewoon echt niet gehad. Boëtius speelde heerlijk, lekker ventje en die actie met Poulsen in zijn rug in de eerste helft heb ik echt van genoten, jammer dat er niet meer mee gedaan werd. Man of the match boven Pelle omdat het zijn debuut was en hij zeer belangrijk was. Pelle is een goede 2de, speelde heel balvast en had overzicht, voetbalde goed mee en maakte een weergaloos doelpunt. Als je naar de kansen kijkt baal ik enorm, maar over het geheel gezien kan ik leven met een punt omdat je nog terecht terugkomt.

Volgende keer uitsupporters graag, want dat het helemaal afgemaakt.

Lol altijd maar dat gezeur over de scheids. Tuurlijk doet ie dingen niet goed maar kijk eerst eens naar jezelf. Als Nijhuis volgens jullie maar naar de Jupilerleague moet, kan ie 3kwart vna Ajax van vandaag meenemen want die maakten ook fouten, die ook van invloed waren op de wedstrijd.

Het mooiste moment van deze topper was die feyenoord speler die van zijn eigen supporter een blikje of wat dan ook op zijn kop krijgt. Tjonge wat een sneu publiek is het daar ook, dat "wie niet springt is een jood" begint nu een beetje erg te vervelen en is eigenlijk gewoon zielig.

Overigens was Feyenoord de betere van de twee, maar stuurt Nijhuis Moisander eraf, waar Clasie, opgefokt standje deze pot, er al vaker af had gemoeten. Wat ben ik blij dat Verhoek weg is bij ons, toont week in week uit gewoon drama te zijn. Heerlijk doelpunt van Pelle, middelmatige spits maar dit doet hij toch leuk!

28 oktober 2012 om 16:59

Ja en daar heb je Cabral voor terug. Ook top. En ja, ik vind het ook triest dat er aanstekers worden gegooit, ik hoor dan ook zeker niet tot die categorie. Verder overal wel genoten en moeten toch nog blij zijn met een gelijkspel, al scoren die gasten 2x uit het niets.

28 oktober 2012 om 18:15

Ik ben het met je eens hoor over gooien van dingen op het veld.
Hoe dom kan je zijn, gelukkig staat hij ook duidelijk in beeld, maatregelen worden zeker getroffen.

Verder heb ik nog wel iets: ""wie niet springt is een jood" begint nu een beetje erg te vervelen en is eigenlijk gewoon zielig" Vind je? Alles wat wij zeggen is zielig toch? Tijdens de wedstrijd Ajax - City hoor ik ook: bommen op Rotterdam, en het zijn maar kut kakkerlakken. Maar daar hoor ik niemand over. Vreemd?

28 oktober 2012 om 20:23

Wat gij niet wilt wat u geschiedt doet dat ook een ander niet! Ik vind het zielig, ook al heb ik het ook niet op ajax. Sneu niets anders.

Wtf! Heeft niemand dan die elleboog van Siem de Jong gezien!? Dat was zeker zo erg als dat van Immers. Ik vind dat de scheidsrechter matig floot maar wel bij beide partijen dus niks dat hij meer voor Feyenoord floot, 3x geel in 2 min. ofzo? Dus ajax kan beter gewoon naar zichzelf kijken en een keer strijden voor een wedstrijd/.

Ik heb toch wel genoten van de wedstrijd,al baal ik van de uitslag,maar waar ik wel misselijk van werd, was dat vreselijke op hemelen van guidetti,het tot vervelens tot in beeld brengen,en alsof hij de enige is geweest die een knappe score heeft gehad in de ere divisie,3 keer scoren tegen ajax is goed na een jaar feyenoord en dan doen alsof je wereld ster bent,tuurlijk had ik zo,n iemand graag bij ajax gezien,qua inzet ,maar blijf gewoon met twee beentjes op de grond staan.wat de kaarten betreft,nijhuis heeft de wedstrijd verknalt met kaarten door rommelig te fluiten,zowel voor als tegen.

Terechte uitslag over 90 minuten gezien lijkt me. Een nederlaag voor Feyenoord zou onverdiend zijn geweest, gezien het spelbeeld en met name de kansen die Feyenoord gehad heeft. Eigenlijk mag Ajax nog best tevreden zijn met een punt, hoe raar het wellicht ook klinkt als je zo laat de gelijkmaker binnen krijgt.

Wat een gejank van al die snavels over scheidsrechter weer zeg. Wees blij dat je niet verliest vandaag want dat was zeer verdiend geweest. Er was er maar 1 die verdiende te winnen vandaag en dat was Feyenoord

Ik lach me echt kapot om al die mensen die hier zeggen dat 010 verdiend had moeten winnen. Dat feyenoord meer kansen heeft gecreerd is mooi voor jullie maar van de 21?? kansen hebben jullie er maar 2 gemaakt. Dit betekent dat Ajax vele malen effectiever te werk is gegaan. Hadden ze de kansen maar af moeten maken. Ajax heeft weinig gecreerd maar wel de kansen afgemaakt die ze kregen. Als moisander (wel of niet terecht) geen 2de kaart zou hebben gehad, dan zou het een heel ander verhaal zijn geworden. Zelf met een man minder en de scheids op de hand van 010 wisten ze geen eens te winnen. Al met al gewoon dramatisch. Daarentegen was het spel aan ajax zijde ook bedroevend en inspiratieloos.

28 oktober 2012 om 17:44

Die laatste zin, daar zou je betoog over moeten gaan, dat zou de kern van je verhaal moeten zijn en niet die lap tekst met onzinnige info daar boven...

28 oktober 2012 om 19:03

Dus jij bent niet eens met dat ze de kansen gewoon beter hadden moeten benutten en dat het wegsturen van moisander geen gevolgen had voor de wedstrijd? Man man man ga lekker iemand anders lastig vallen met dat slap geouwehoer

28 oktober 2012 om 19:11

In een betoog van je hieronder ergens heb je het over iets met een spiegel... Succes!

Ajaxcieden....hou nou op met janken!! Te zielig gewoon! Het ligt aan jullie team en niet aan de scheids! Ondanks dat de boer van de week al met mourinho praktijken bezig was door dingen te zeggen over de scheids.....

28 oktober 2012 om 18:12

DUs jij ontkent dat clasie voor dat slaan rood had moeten hebben?
Of immers met zijnntrappen? kan hoor maar dan heb jij een andere wedstrijd zitten kijken man!

Is trouwens het legioen met pensioen in 010?? Al die feyenoorders spreken altijd over sfeervolle kuip en dit is voor jullie toch wedstrijd van het jaar? Heb nog nooit zo'n dooie kuip als vandaag gezien. Meerendeel van de wedstrijd kon je spelt horen vallen. Leeft daar echt zo te zien!! only sing when you are winning werd ajax vaak verweten, misschien maar keer in de spiegel kijken daar!

28 oktober 2012 om 19:20

Jezus man praat je altijd zo'n hoop onzin? Ik heb voor de tv het legioen en het stadion vaak genoeg duidelijk gehoord!

Wat een verschil een Feyenoord met Schaken of zonder Schaken. Die jongen is zo erg gevaarlijk vanaf rechts.

3 puntjes waren hier trouwens ook wel op z'n plaats geweest, Maar goed Nijhuis is hier zeker wel blij mee met de uitslag gezien dat twente de punten wel heeft gepakt .. :P

4-2 moet het zijn qua kansen, want ajax heeft buiten de goal geen kans gehad, goede 1-0 ajax maar de
2-1 was een lucky, als verhoek en immers op scherp hadden gestaan, dan waren er zeker nog 2 goals
gevallen, eerste helft was fey de betere over de 45 min gezien, tweede helft had ajax wel controle, maar gaven ook genoeg kansen weg
2-2 gaf het krachtverschil goed af, maar qua kansen had fey moeten winnen

je kan ook zeggen dat ajax nog geuk gehad heeft ook, want pelle had gewoon de 3-2 moeten maken

Was wel echt een ziek doelpunt!
Snoeihard ingeschoten.

Zo, ik heb 640 reacties gelezen en alleen bij de laatste reactie zie ik dat het doelpunt van Pelle wordt gewaardeerd. Een wereldgoal was dat, geweldig! De rode kaart laat ik in het midden, aangezien je de 1e best geel kunt geven als je vergelijkt met Strootman vorig jaar en 2e geel is sowieso terecht. Het punt is terecht, en misschien waren er 3 wel terecht geweest. Ik heb een geweldige klassieker gezien en behalve dat incident met Janmaat, was het leuk om te zien. Vaker zo n klassieker en dan Feyenoord als winnaar(a)

28 oktober 2012 om 22:08

En bij de tweede reactie

28 oktober 2012 om 23:51

en ik kan er niet over oordelen of iets over zeggen want ik ben tot laat aan het werk geweest en hoorde het alleen op de radio
was erg blij met toch nog de gelijkmaker en scheet bijna mijn vodden vol toen pelle de kans kreeg op de 3-2..
vooralsnog gewoon een goeie wedstrijd voor feyenoord.

Ajax fans moeten niet zeuren, want Ajax heeft op een schot van sana niks gecreëerd en tweede goal van ájax was ook een Lucky.

Typisch weer Amsterdams gejank, 020 had de scheidsrechter mee op alles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren