Ajaxaddict
Algemeen
Vrienden (37)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 2 maart 2010
  • Ajaxaddict
  • 137 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 4.024
  • 29 jaar (18-2-1994)
  • Venray
  • Gymnasium
  • 37
Persoonlijke berichten
12 september 2010 om 21:34
#1

Heyy!
Ja gelukkig maar , matige wedstrijd die bij vlagen niet om aan te zien was , maar gelukkig de 3 punten.
El Hamdaoui viel inderdaad erg tegen gister, maar ik denk dat ook te maken heeft met de Ramadan en het Suikerfeest die zo juist is afgelopen, Ik denk dat Mounir gaat vlammen vanaf volgende week.
Wat denk je van woensdag tegen Real? maken we een kans denk je?

Greetz

13 september 2010 om 17:49
#2

Heyy

Ja inderdaad, maar vorig jaar wonnen we ook best wel veel wedstrijden zakelijk zoals bijvoorbeeld Heerenveen, Groningen uit.
Onder Van basten hadden we of een ruime zege of een ruime nederlaag
De komst van Jol heeft Ajax enorm goed gedaan en ik denk dat dit jaar toch echt weer eens eindelijk ons het Kampioenschap gaat bezorgen.

Ik denk dat we best een kans hebben om een puntje te pakken bij Real, ze zijn nog niet helemaal op elkaar in gespeeld en ben blij dat we ze vroeg treffen.
Al ben ik bang dat het gemis van Vertonghen en vooral van Suarez Ajax parten gaat spelen.
Laten we hopen op een mooie avond en misschien wel een mooie uitslag

26 september 2010 om 12:04
#4

Heyy!
Tevreden met het gelijkspel? of toch wat teleurgesteld?
En dinsdag de wedstrijd tegen AC Milan he , wat zijn je verwachtingen?

Greetz Diego_forlan

28 september 2010 om 19:40
#5

Wordt wel spannend straks....ik denk dat er vandaag zeker meer mogelijk is dan Uit tegen Real zonder Suarez.
Ik denk een gelijkspel vanavond maar hoop uiteraard op meer.
Laten we hopen dat iedereen zijn dagje heeft bij Ajax , als het publiek er (zoals altijd) fanatiek achter gaat staan kan het eigenlijk amper fout gaan

1 november 2010 om 20:22
#6

Hee !

Spannende wedstrijd wordt het zeker, ik kan niet wachten !
Die Oliech is inderdaad geschorst, dat scheelt toch wel veel snelheid voorin bij Auxerre, maar toch verwacht ik dat het zwaar gaat worden, Real Madrid won ook met veel moeite bij Auxerre (rond de 80e minuut)
En Zenit St Petersburg (De ongeslagen koploper van Rusland, en in de EL alles gewonnen met ruime cijfers) Zelfs dat Zenit ging met 2-0 onderuit bij Auxerre.

Ik blijf het raar vinden dat Jol in Eredivisiewedstrijden voor Ooijer blijft kiezen, vorig jaar was de verdediging enorm sterk, en dat was met exact de zelfde achterhoede : V/d Wiel-vertonghen-alderwerield-anita.
Woensdag is Ooijer geschorst dus ik denk dat Jol voor Oleguer gaat kiezen.

Het middenveld is in mijn ogen een beetje statisch, De Jong was door Pantelic zo goed in vorm, daarom scoorde hij veel omdat hij veel aan de bal kwam.
Maar op dit moment heb je weinig aan De Jong, je hebt nu meer een ''brutale Nummer 10'' nodig die veel aan de bal komt en zich vaak aanbied en zelf acties kan maken.
Ik hoop dat Jol kiest voor Lindgren-de Zeeuw (op 10) en Enoh , net als thuis tegen Auxerre.

Ik verwacht een 1-2 zege,maar het gaat lastig worden , en wat verwacht jij?

Greetz

14 november 2010 om 12:19
#7

Hey,

Het is jammer dat het (onnodig) zo ver heeft moeten komen, maar we zitten nu alweer in de situatie dat elk puntverlies dodelijk is.
Ik hoop niet dat we net als vorig seizoen weer zo''n lange inhaalrace moeten inzetten (zonder succes)
Als we volgende week gewoon winnen van PSV dan staan we gelijk met hun en waarschijnlijk een puntje achter op Twente, als ze vanaf dat moment gewoon elke wedstrijd ingaan als vorig seizoen (2e seizoenshelft) dan moet het kunnen.

Het verschil echter met vorig jaar is dat we vorig jaar duels verloren die je kan verliezen Twente uit, PSV uit, Utrecht uit.
Dit jaar verliezen we echter duels als Utrecht thuis en ADO Den Haag thuis.
Die wedstrijden moet je winnen als je kampioen wilt worden, zelfde geld voor Excelsior uit.
Gelukkig hebben PSV en Twente al een keer verloren, en zitten we alsnog redelijk dichtbij ze, maar puntverlies is vanaf nu dodelijk, ik hoop dat de spelers dat beseffen.

Laten we hopen op een zege vanmiddag in ieder geval, als Ajax speelt zoals vorige week zondag dan kunnen ze van iedereen verliezen, dus helemaal zeker ben ik niet van een overwinning vandaag.

12 december 2010 om 21:43
#8

Ajax speelt erg goed he de laatste 2 duels
Ajax wordt langzaam Ajax weer

21 december 2010 om 12:28
#9

Inderdaad, zouden ze bij VZ ook moeten doen, mailtje als je een bericht op je pagina hebt.

Ik ben vooral blij dat het geen nutteloze lange ballen meer is, ging 9 van de 10 keer fout en leverde dus altijd balverlies op.
De Boer laat Ajax in ieder geval weer spelen zoals Ajax hoort te spelen, maar we mogen natuurlijk ook blij zijn dat PSV en FC Twente zo veel punten hebben laten liggen.

Ik weet niet of het nog wat gaat worden met El Hamdaoui, er zijn in zo''n korte tijd al een paar incidentjes geweest en ik heb echt het gevoel dat Luis en Mounir elkaar niet liggen, ik vind het ook raar dat Mounir opeens zo lang ziek is toen hij een keer gepasseerd werd, natuurlijk hij kan ziek zijn maar ik vind het maar een beetje raar.
Ik hoop dat hij in teambelang leert spelen maar zo lang zijn trots en ego boven het teambelang blijven mag hij direct vertrekken van mij, liever vandaag dan morgen.

Greetz

24 december 2010 om 17:30
#10

Hij overdrijft misschien wel een beetje, maar het kan nooit kwaad om jonge jongens aan het grote werk te laten ruiken he

Gister weer een lekker potje, Ajax dicteerde volledig, dat was in het eerste halfjaar onder Jol wel eens anders, daar was vaak de tegenstander in de Arena zelfs nog de ploeg met de meeste kansen en balbezit, zie Nec, ADO Den Haag enz.

5 januari 2011 om 14:03
#12

Hey jij ook de beste wensen man !

Het gaat inderdaad lekker, de overbodige ''ervaren'' aankopen die geen wedstrijdritme hebben en totaal niks toevoegen zijn verleden tijd heb ik het gevoel.
Dat zijn gewoon risicovolle aankopen, spelers die geen wedstrijdritme hebben, het gaat soms goed (zie Pantelic) maar vaak fout (zie Atouba, Mido, Tainio etc)
Ik ben daarom blij met Toivomaki, niet dat ik hem ken maar omdat het een jong talent is die bovendien niks heeft gekost.

We hebben inderdaad nog een spits nodig, ik blijf stiekem hopen dat Bendtnet komt, maar als dat al zou gebeuren vertrekt Suarez, mijn droom is Sulejmani - Bendtner -suarez , maar dat zit er niet in haha.
Dan hebben we ook nog goede wissels die het verschil kunnen maken zoals Ebecilio, Ozbiliz, twee toptalenten in de aanval die ver kunnen komen.
Ook al is het weer enigzins bijgelegd met El Hamdoui, hoop ik stiekem toch dat hij wordt verkocht, hij past niet in het huidige Ajax, hij is een hele goede speler, technisch misschien wel de beste van de Eredivisie, maar het is een speler voor 4-4-2, in een 4-3-3 systeem komt hij niet uit de voeten.

17 januari 2011 om 21:58
#13

Hey !

Ik heb de zelfde droom als jou met Bendtner
Maar is helaas onmogelijk denk ik (

Het was gelukkig maar een oefenduel, maar het was inderdaad erg matig, maar als je naar de opstellingen kijkt tegen HSV en tegen Gala dan is het wel te begrijpen.
Al hoop ik niet dat het zo doorgaat.
Als we woensdag maar winnen

Groetjes

18 januari 2011 om 19:26
#14

Inderdaad, al denk ik dat Suarez die rol ook kan vervullen, ik denk niet dat hij weg gaat, er staat elke dag wel een bericht dat hij weg gaat, maar ik zie het niet gebeuren, een echte topclub zie ik niet voor hem komen momenteel.
Liverpool is geen echte top meer, 3 jaar geleden zou het nog een eer zijn als Liverpool je vroeg maar dat is al niet meer zo, Liverpool is alleen qua competitieniveau en salaris een verbetering ten opzichte van Ajax in mijn ogen, het niveau van de club is in mijn ogen niet veel hoger.
El Hamdaoui kan die rol ook nog vervullen, ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen met hem onder De Boer.

Junker is inderdaad een goede spits, maar ik weet niet of hij wat voor Ajax is eerlijk gezegd.

Aangepast op 18 januari 2011 om 19:27 door Diego_Forlan.

7 juni 2011 om 19:26
#15

Eriksen, het antwoord voor Barcelona!

Zeventien oktober 2008, een kleine, blonde, nuchtere, Deense jongen tekent een contract bij Ajax. Zijn naam? Christian Eriksen. Op het moment dat hij naar Ajax komt is hij zestien jaar oud. Zijn positie is aanvallende middenvelder. Op het moment van tekenen is nog niet veel bekend over deze jongen, behalve dan dat hij aardig kan voetballen en kon kiezen uit diverse clubs. Wie is deze speler? Wat maakt hem zo goed? Waar ligt zijn plafond?

Eriksen begint bij Ajax in de A-jeugd. Zijn positie daar is aanvallende middenvelder, de positie waar het bij Ajax allemaal om draait. Al bij het begin is te zien dat we hier niet zo maar met een talent hebben te maken, dit is wereldklasse! De vergelijkingen met Sneijder en van der Vaart zijn snel gemaakt. Wat bij Eriksen opvalt is zijn balbehandeling, inzicht en het feit dat hij tweebenig is. Dit maakt hem voor iedere tegenstander lastig te bespelen. Minpunt is zijn lengte, een te verwaarlozen eigenschap waar hij enkele maanden later de critici keihard de mond mee snoert, dan gaat het namelijk alleen nog over zijn voetballende eigenschappen.

De ontwikkeling van Eriksen is binnen Ajax niet onopgemerkt gebleven en men besluit dan ook vrij snel om hem over te hevelen naar de eerste selectie. Ook Martin Jol is gelijk onder de indruk van Eriksen. Enige nadeel voor Eriksen is dat Siem de Jong in dat seizoen als aanvallende middenvelder speelt en er voor hem dus helaas geen plaats is. Jol besluit Eriksen vooral als linkshalf en linksbuiten te zien. Het is al vrij snel duidelijk dat hier niet zijn kwaliteiten liggen, hij mist snelheid en heeft geen passeer actie in huis. Jol blijft er desondanks toch aan vasthouden.

De echte doorbraak van Eriksen komt in de tweede helft van het seizoen erna onder Frank de Boer. De Boer besluit Eriksen zonder twijfel steevast op nummer tien te zetten. Vanaf dat moment gaat het snel. Eriksen leeft weer helemaal op en laat regelmatig staaltjes van wereldklasse niveau zien. Zijn spelinzicht, precisie en tweebenigheid maken hem de absolute smaakmaker op het middenrif bij Ajax. Zijn belangrijkste wapen is nog wel zijn steekpass waarmee hij medespelers vrij voor de keeper kan zetten. Waar in de jeugd nog de vergelijking met Sneijder en van der Vaart werd gemaakt heeft men het nou al over de vergelijking met Xavi en Iniesta.

De ontwikkeling van Eriksen en zijn ongekende mogelijkheden zijn niet onopgemerkt gebleven. Grootmachten Barcelona en AC Milan gaan voorop in de strijd om dit talent vast te leggen, tevergeefs. Deze jongen staat met beide benen op de grond en heeft voor zichzelf al lang bepaald welk pad hij wilt bewandelen, eerst een jaar constant presteren bij Ajax en hierna de stap maken naar het buitenland.

In Barcelona vragen ze zich vaak af wie Xavi moet opvolgen? Moeten ze Fabregas halen? Het antwoord op die vragen loopt bij Ajax rond!

7 juni 2011 om 19:27
#16

Cruijff, gek of geniaal?

Het is woensdagavond vijftien september, de dag waarop Real Madrid-ajax gespeeld zal worden. Vooraf is iedereen het er wel over eens, Ajax heeft geen schijn van kans, zeker niet gezien het feit dat Suarez en Vertonghen ontbreken. Wat men vooraf al verwachtte is uiteindelijk ook gebleken, Ajax is kansloos ten onder gegaan, vernederd en keihard op de plaats gezet door het sterrenensemble uit Madrid met een 2-0 nederlaag als gevolg. Is deze nederlaag daadwerkelijk zo dramatisch?

Nee is het antwoord! De wedstrijd tegen Real Madrid is de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Na de wedstrijd begint namelijk een zekere Johan Cruijff aan de poorten van de Arena te rammelen. Zijn clubhart bloedt. Cruijff heeft kritiek op de speelwijze en het niveau wat Ajax vandaag de dag laat zien. Het is voor de volgers al vrij snel duidelijk dat de kritiek in 1 woord is samen te vatten: de jeugdopleiding!

Cruijff is van mening dat de spelers die Ajax uit de eigen jeugd laat doorstromen niet meer van het niveau zijn wat het ooit geweest is. Van de huidige lichting komen alleen Eriksen, Stekelenburg en Vertonghen in de buurt van het niveau wat Ajax hoort na te streven. Vooral de basisvaardigheden laten volgens Cruijff te wensen over, hij wijt het aan een gebrek aan persoonlijke training. In de visie die Cruijff voor ogen heeft staat bij de jeugd de ontwikkeling van de speler centraal en niet het verlangen naar het kampioenschap.

Bijkomend gevolg hiervan is dat je tevens het financiële plaatje veel meer op orde krijgt. De afgelopen jaren heeft ons geleerd dat je topspelers niet lang kunt behouden. Wat je wel kan doen is deze spelers voor een zo hoog mogelijk bedrag doorverkopen, zoals met Vermaelen en Suarez recentelijk nog is gebeurd. Met de visie zoals Cruijff die voor ogen heeft kun je dan moeiteloos een speler van de jeugd doorschuiven zonder dat je daar kwalitatief veel op achteruit gaat. Het geld wat hierdoor vrijkomt kan gebruikt worden voor hogere salarissen om op deze manier weer de aansluiting met de Europese top te maken.

Dat laatste is waar ook Cruijff naar toe wilt, de aansluiting met de Europese top. Ik ben dan ook van mening dat de kritiek van Cruijff volledig terecht is. Enig punt van kritiek dat de buitenwereld heeft, is dat Cruijff geen functie heeft bij Ajax en dus geen recht van spreken heeft. Cruijff roept altijd maar wat en neemt nooit zijn verantwoordelijkheid? Volkomen onzin natuurlijk! Een man met zo''n status en verleden moet geen functie hoeven hebben alvorens hij mag spreken. Wanneer een icoon van je club zulke kritiek geeft heb je dat als club serieus te nemen! De kritiek die Cruijff krijgt is het begin van een Revolutie die zijn weerga niet kent. Iedereen is het er vooraf wel over eens dat Cruijff gewoon de macht moet krijgen. Toch besluiten van den Boog en Coronel samen te spannen en Cruijff op alle mogelijke manieren te dwarsbomen.

Cruijff besluit ook om een machtsblok op te trekken, bestaande uit namen als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk. Eerstgenoemde zal op niet al te lange termijn, na die desastreuze wedstrijd, het stokje van Jol overnemen en de eerste selectie onder zijn hoede nemen. Dennis Bergkamp en Wim Jonk zijn de twee personen die het voetbaltechnische gedeelte verder moeten uitvoeren. Iedere club zou een moord doen om deze personen samen binnen hun club te krijgen, de kennis en ervaring die ze in de top van Europa hebben opgedaan is ongekend. Er komt een voetbalbolwerk te staan zoals men het nog nooit gezien heeft. Enige probleem bij dit alles is de manier waarop dit moet gebeuren. Cruijff heeft volledig gelijk wanneer hij zegt dat dit op korte termijn moet gebeuren en waar nodig mensen moeten worden ontslagen. De zittende directie is het hier niet mee eens, een machtsstrijd is begonnen!

In de maanden die daarop volgen is het over en weer moddergooien. Inmiddels zijn ook de supporters volledig op de hoogte en zij kiezen dan ook massaal de kant van Cruijff. De dagen van Rik van den Boog en Uri Coronel lijken geteld. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voor beide heren hun functie neerleggen. Ze hebben een strijd verloren die vooraf onmogelijk gewonnen kon worden.

Cruijff pakt zijn verantwoordelijkheid, niet voor zichzelf maar voor de buitenwereld en zijn eeuwige liefde Ajax! Hij neemt zitting in de Raad van commissarissen. Frank de Boer laat Ajax herkenbaar voetbal spelen met een duidelijke visie. Talenten worden voor de lange termijn vastgelegd. Er komt een Raad van commissarissen die op alle gebieden over de nodige expertise beschikt. Ajax is hard op weg naar de Europese top, terug naar waar het hoort!

Johan Cruijff...................................een geniale gek! Barcelona is er volgens mij niet slechter van geworden, toch?

8 juni 2011 om 17:42
#17

nice plaatje:)

17 augustus 2011 om 19:24
#20

1000 reacties

22 augustus 2011 om 12:44
#21

Tsja, hoe zou het beter moeten. Ik roep al vanaf de eerste wedstrijd dat het rendement omhoog moet. Als Sulejmani die 100 procent kans gewoon maakt is er niks aan de hand en win je die wedstrijd met grote cijfers.

Daarbij keepte Gentenaar de wedstrijd van zijn leven, zo gaat hij het in ieder geval nooit meer doen. De tweede treffer is een blunder van Blind, wat is die jongen slecht zeg! Verder valt mij op dat er soms nog te weinig durf is in het spel. Wanneer de ballen naar de vrijstaande spelers worden ingespeeld is het goed en zijn we niet te stoppen, dat zag je ook bij de doelpunten.

Toch zie ik dat er te veel de weg van de zekerheid wordt gekozen, balletje breed balletje terug, dat werk zeg maar. Ze moeten gewoon die ballen naar voren durven inspelen. Ajax heeft de spelers om in 1x te kaatsten. Zeker met een Eriksen op je as moet dat geen probleem zijn. Van der Wiel houdt de bal altijd veel te lang bij zich, moet veel sneller kaatsen.

Verder mogen de buitenspelers nog meer acties maken. Je zag bij Boerrigter dat iedere actie gewoon lukte en Ajax dan ook dreigend was. Al met al is een 2-2 wel terecht. Vvv heeft een fase gehad dat ze beter waren, Ajax ook.

24 augustus 2011 om 10:48
#22

Ik wou nog even reageren op jouw reactie in het topic van het live meepraten bij Zurich-bayern.

Ik kwam met de opmerking waarom Ajax werd vernoemd op teletekst. Maar ik vroeg me dit af, ik kan me niet herinneren dat dit er ooit heeft gestaan, in het verleden stond er volgens mij altijd: de winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi. Misschien dat ze dit nu anders doen bij de nos, en daar was ik benieuwd na.

Dit zei ik niet om een discussie te starten over allerlei complottheorieën over Ajax, mocht je dat misschien denken.

25 augustus 2011 om 17:05
#23

Nu staat bij de play-offs van de EL dat de winnaars zich plaatsen voor de groepsfase, er wordt niet gesproken over Twente terwijl die zich wel voor de groepsfase hebben geplaats. Bij de voorronde CL stond Ajax wel genoemd, toch vrij opvallend moet ik zeggen.

29 augustus 2011 om 11:34
#24

Ik vind het niet erg ofzo, maar vond het wel vrij opmerkelijk. Van zoiets als teletekst zou je toch wel enige objectiviteit verwachten, nietwaar?:)

11 september 2011 om 18:21
#25

Heey ajaxaddict,

Bedankt voor het compliment!

25 september 2011 om 16:57
#26

Ik heb het al aangepast hoor, gloryhunter;)).

25 september 2011 om 17:48
#27

Nee, klopt. Je woont in Venray, maar je bent voor Ajax. Ga me niet vertellen dat je voor Ajax bent omdat je 'iets' hebt met de club.. Je bent voor Ajax omdat het de grootste club van Nederland is, je bent voor Ajax omdat ze vaak kampioen worden. Oftewel, een gloryhunter. Iemand die dus voor een club is vanwege de resultaten.. Ik word gewoon doodmoe van die zogenaamde Ajax 'supporters', die helemaal niks met de club hebben, puur voor het succes 'supporter' zijn geworden, en 99% zeker nog nooit in de Arena zijn geweest..

25 september 2011 om 18:55
#28

Ach, donderstraal toch een eind op joh. Vertel dat hele lulverhaal nu maar opnieuw, maar dan op een manier hoe ik het wel geloof. Die zogenaamde liefde voor Ajax, dat kan je beter de kat wijs gaan maken. Je bent zeker weten fan geworden van Ajax, omdat het de grootste club van Nederland is. Dat is precies hetzelfde met die zogenaamde Barcelona of Manu fans hierzo, ook allemaal gloryhunters.

25 september 2011 om 20:36
#29

Ach, tis toch zo. Supporter lekker Vvv, en maak jezelf niet balachelijk door jezelf een Ajaxied te noemen, iedereen weet toch wel dat je een gloryhunter first class bent. Moet ik echt uit gaan leggen waarom ik voor Fiorentina ben? Want Palermoo, mijn nickname, heeft niks te maken met de club, maar met de stad. Ik heb namelijk Italiaans bloed, mijn moeder heeft vroeger in Palermo gewoont, mijn vader in Firenze. Daar heb ik zelf dus ook nog gewoond, en ik ga ook bijna elk jaar terug naar Firenze, en minimaal 1x per jaar naar een wedstrijd. Ikheb een band met Fiorentina, en die zal ik ook altijd houden. En fan van Fiorentina word je nou ook niet meteen omdat ze vaak prijzen pakken ofzo..

27 november 2011 om 19:44
#30

Ik citeer:

'twente moet winnen van de knvb lijkt het weer hoor.. jezus christus zeg, er is niks maar dan ook niks gebeurd de tweede helft en dan 5 minuten extra tijd?! Ze weten heel goed dat Twente vaak scoort op het einde van de wedstrijd..'

Je bent niet goed wijs of je probeert grappig te zijn? Kerel der hebben minstens 4 veldspelers van Vitesse ellenlang op de grond gelegen. Bony bleef zeker 2 minuten liggen. Veldhuizen wachte elke aftrap minstens 15 seconden en ging zelfs plezierig zijn veters strikken. Nee als je voor ajax bent, oke, als je partijdig bent, fair, maar als je niet objectief kan kijken reageer dan aub niet.

11 maart 2012 om 12:45
#32

Hee ik zie dat je een plaatje hebt van Sulejmani ik ben ook een hele grote van van Mickey en zijn landgenoot. Alleen jammer genoeg is hij geblesseerd geraakt voor het hele seizoen en dat is balen.

Forzaa Ajax !

29 december 2012 om 19:49
#33

Ik hoop dat je naar Arsenal kijkt met je geplaatste reactie in je achterhoofd...

2 augustus 2013 om 13:39
#34

Haha, yep.. niet dat je de punten nodig had natuurlijk, maar af en toe geef ik nog steeds complimentjes

12 oktober 2013 om 20:12
#35

zo jij hebt veel reacties complimeten

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 7 juni
Cyriel Dessers gaat al na één seizoen afscheid nemen van Cremonese. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren