Ecktsjaak026
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 14 mei 2012
  • Ecktsjaak026
  • 200 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 3.023
  • 32 jaar (4-4-1989)
Persoonlijke berichten
3 februari 2013 om 17:50
#4

Ik ga hier maar even verder met reageren, want het is toch een gesprek tussen ons twee geworden. Ik wil niet zeggen dat er maffia rondloopt bij Vitesse. Dat gaat mij wel te ver, maar de geldstromen bij Vitesse vertrouw ik voor geen meter. Dat durf ik wel toe te geven.

De reden dat ik het niet vertrouw is dat de Knvb niet voor niets nog niet klaar is met het onderzoek. Jordania heeft blijkbaar iets te verbergen, want hij is niet iemand die het prettig vind als er bij hem in de tent rondgekeken word. Hij wil alles intern houden. Het liefst wil hij zo snel mogelijk van dat onderzoek af, maar dat waarschijnlijk niet 1, 2, 3, omdat hij geen openheid van zaken kan geven over de geldstromen.

Daarbij komt nogmaals dat Vitesse bij binnenlandse transacties geregeld twijfelachtig te werk gaat. Die 450.000 voor Leerdam is niet absurd hoog. Als je (volgens mij) 3 miljoen betaalt voor een Servisch talent dat niet goed genoeg is om direct te kunnen presteren (een taalprobleem is lastig, maar als hij echt zo goed is zou hij zo spelen, Bony spreekt ook geen Nederlands).

Hun uitgaven patroon is duidelijk anders wanneer het gaat om een binnenlandse transfer. Wanneer het om Oost-europa gaat leggen ze zo miljoenen voor een speler neer (gebeurde bij Bony ook). Dan word er minder gekeken naar waar het geld vandaan komt. Daar geven ze minder om in die landen en de clubs worden waarschijnlijk ook niet zo streng gecontroleerd als de clubs in Nederland. Geldstromen worden niet gecontroleerd door de club zelf, een voetbalbond, de overheid.. Hier word elke miljoenen transactie door verschillende autoriteiten nagekeken.

Er is daar wel iets aan de hand. Ik kan mijn vinger er nog niet op leggen en wil Vitesse ook nog niet beschuldigen zolang ik het niet precies weet, maar ik heb er een heel naar gevoel bij.

Elke club zou verder willen gaan met een rustige trainer als Rutten die zeer goed presteert met een smalle selectie als Vitesse heeft, maar Vitesse heeft hem er in de periode dat hij daar werkzaam is er niet van kunnen overtuigen dat Vitesse een betrouwbare werkgever is.

3 februari 2013 om 19:13
#5

Het is helemaal goed gegaan met reageren

Verder snap ik dat jij (wanneer er iets gebeurd wat niet legaal is) er niet achter wil komen en dat je liever heb dat de Knvb ook niks geks vind, maar het is allemaal wel opvallend als je het op een rijtje zet. Het kan gewoon niet kloppen.

Ook dat Jordania voor 18 maanden garant staat voor alle kosten. Daarna is hij niet meer verantwoordelijk. De loonskosten stijgen nu als een gek, want ze betalen net zoveel of meer dan Ajax, Twente en Psv. Wanneer Jordania vertrekt moet in de spelersgroep direct verkocht worden, omdat dat soort salarissen enkel betaalt kunnen worden door zijn aanwezigheid. Op dit moment zal dat geen probleem zin gezien het aantal huurlingen (al valt dat dit seizoen volgens mij ook wel mee).

Ik heb net even het jaarverslag 2011/2012 doorgelezen. Ik kon daar niet heel veel uit halen, maar misschien is dat omdat ik (nog) niet zo goed ben in financiele rapportages. Mocht je interesse hebben is hier de link:

http://www.vitesse.nl/uploads/publicatierapport_20...

3 februari 2013 om 20:52
#6

Ja als ik ergens een vraag over heb wat Vitesse betreft zal ik jouw even om duidelijkheid vragen

Waar ik op hoop is dat Jordania gewoon een sloddervos is wat zijn financiele huishouding betreft en dat er daarom zoveel onduidelijk is en fout gaat. Echte Vitesse supporters horen niet te dupe te worden van iemand als Jordania.

Op dit moment schiet mij ineens te binnen wat er eigenlijk mis kan gaan mocht alles legaal gebeurt zijn, maar Jordania toch besluit te vertrekken. Als Jordania dan 18 maanden alle kosten betaalt heeft Vitesse 18 maanden om hun zaakjes rond te krijgen voor de periode daarna. Het lijkt mij dat de spelersgroep die daar staat dan ook weer enkel van de club Vitesse is. Wanneer de spelers dan verkocht worden (en salariskosten dus omlaag) en de opbrengsten van die transfers voor de club Vitesse zijn en niet voor Jordania, dan is dat toch positief voor Vitesse? Ze zijn dan schuldenvrij en krijgen de transferopbrengsten van waardevolle spelers..

Of zie ik dat verkeerd?

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren