feye88
Algemeen
Vrienden (10)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Vrijdag, 22 december 2006
  • feye88
  • 199 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 10.375
  • jaar (--)
  • Rotterdam
  • 10
Persoonlijke berichten
4 maart 2010 om 09:59
#1

Respect dat je dat Clubexpert stuk hebt geschreven.

Getuigt van hele grote ballen..!!

3 juni 2010 om 22:47
#2

Schitterende Clubexpert over homoseksualiteit. Echt briljant. Jammer dat velen het niet helemaal snapten, met vragen als:''waarom is nu juist Messi homofiel volgens jou?'' enz.
Jammer dat de alinea''s flink lelijk waren, maar je hebt geen woord te veel/te weinig gezegd, dus dan klopt het ook wel weer.
Heel mooi!

20 juni 2010 om 12:58
#3

Ik ben ook een groot Feyenoord supporter, maar de tovenaar van Tatabanya is toch Joszef Kiprich? Hij was wel voor ''mijn generatie'', ik heb hem alleen op videoband gezien:)

24 juni 2010 om 13:35
#4

Ik kon niet meer reageren op dat Dekselse columnpje van je dus dan maar zo.

Ik heb me echt kapotgelachen tijdens het lezen van je stuk. Op het moment dat je Ten Napel hoort praten dringt dat overdrijven niet eens meer zo erg tot je door omdat je er al jaren aan gewend bent, maar als je het zo leest is het toch wel confronterend. Ook dat stukje over de man die elke speler kent(zelfs de Noord-koreanen) en wiens vrouw de getekende hieroglyfen ontcijferd in de computer kon me zeer bekoren.

Tot slot vroeg ik me af, heb je toevallig Slowakije - Nieuw-zeeland gezien, waarin Arno Vermeulen, Skrtel uitmaakte voor broekpoepert, vanwege het feit dat hij niet in durfde te schuiven?

Grt

29 juni 2010 om 23:22
#5

@ Fred van Hoorn heeft wel héél snel gereageerd. Gisteren maakte ik nog melding dat hij ook eens aan een
centrale verdediger moest denken , en voila hij is er al . Fred bedankt want dit was hard nodig .

Aangepast op 29 juni 2010 om 23:23 door campari.

16 december 2010 om 22:05
#7

Normaal gesproken heb ik ook een bloedhekel wanneer mensen een muziekstuk citeren in een clubexpert, maar toen ik dit nummer luisterde wist ik precies wat ik wilde zeggen. Vandaar!

11 januari 2011 om 21:39
#8

haha graaaag gedaan. e :P

Aangepast op 11 januari 2011 om 21:39 door Maartenl.

5 juli 2011 om 16:37
#9

Mooi stuk over fictieve Coen in je clubexpert man! Lees m''n reactie. Je bent een voorbeeld voor al die gekken op fansites als Fr12.

3 november 2011 om 22:24
#10

Je schrijft echt prachtige clubexperts, ooit over gedacht om er een baan in te gaan zoeken?

6 november 2011 om 15:07
#11

Ik kon niet meer reageren op je Ce over Mulder, vandaar dat ik het maar op je persoonlijke pagina zeg: een erg goed geschreven Ce, met een goede combinatie van humor, verstand van voetbal en een leuke stijl van schrijven. Mijn complimenten ;)).

Edit: ik zie dat je uit wwijk komt, ik kom zelf uit Winterswijk en jij? Bedoel je daarmee ook Winterswijk of is het Waalwijk of nog weer een andere plaats?

Aangepast op 6 november 2011 om 15:10 door jasper9.

4 augustus 2012 om 20:32
#12

Mooie clubexpert, was helaas te laat met reageren/sterren geven.

10 maart 2013 om 13:23
#13

Geweldige Club Expert geschreven je moet, er meer schrijven ik kijk uit naar de volgende!

2 januari 2014 om 15:31
#14

Manchester City heeft altijd al een enorme achterban gehad. City is al sinds jaar en dag de club van Manchester, United heeft z'n fans vooral in de rest van Engeland (en die gloryhuntende aziaten natuurlijk).
En natuurlijk moet er een einde worden gemaakt aan al die clubeigenaren die zoveel geld als ze winnen kunnen investeren in een club

20 januari 2014 om 08:09
#15

Goed column over Immers zeg! Spijker-kop.

18 april 2014 om 12:28
#16

Vriend als je loopbaan bijna voorbij is neem ik aan dat je nog je nog een paar wedstrijden wilt spelen. Ajax Twente PSV is te hoog gegrepen coor deze man hij kan ook een seizoenskaart kopen en op de tribune zitten komt op het zelfde neer. En om dat ik zeg dat vrouwen lelijk en dik kunnen zijn. Heb ik geen respect voor vrouwen ??? Wat een belachelijke commentaar zeg. En hoe weet jij hoe ik eruit zie je hebt me zeker de deur uit zien gaan bij je zus of je madre joker

18 april 2014 om 16:27
#17

Ga huilen joh pootje meld het maar

27 november 2014 om 22:12
#18

Is mij ook opgevallen man, wat een verbroedering man dat zie je niet vaak op deze website. Zei het ookal in het topic, kan me niks interesseren dat ik Ajacied ben. Maar wat heb ik vreselijk genoten van jullie ploeg, ik kreeg hetzelfde gevoel als toen Ajax van Barcelona won. En het legioen stond er fantastisch achter, maar ook na zoveel pech in Europa eindelijk door..

Het is jullie gegund, en geniet ervan man!

27 november 2014 om 22:40
#19

Feye88

Ja precies, de ontlading was zo groot man geloof me stiekem ook bij veel Amsterdammers. Al zullen velen dat niet toegeven, en het was een beetje zoals in 2002 toen Van Hooijdonk de beslissende vrije trap inschoot. Toen werd ik ook helemaal gek vergeet dat moment ook nooit meer! Maar ook na alle kritiek, vind ik het vooral heerlijk voor Fred Rutten het is hem echt gegund dit succes.

Haha, een Europese klassieker! Daar teken ik voor hoor, en volgens mij mag er dan ook publiek bij zijn. Wat een gekkenhuis zou dat worden man..

8 april 2015 om 19:27
#20

https://twitter.com/squawka/status/584341890402750...

Nog ff een interessant feitje over Blind.

5 juni 2015 om 01:13
#21

Beste Feye,
Ik vond het wel zo netjes om op jou te reageren. Ik heb jouw reactie met veel plezier gelezen en vind het ook bijzonder dat je bewust bent van de consumptiemaatschappij waarin we leven en tegelijkertijd in ieder geval erover nadenkt om daar zowel nu als in de toekomst zo goed mogelijk mee om te gaan. Een nobel streven.

Dan nog even een inhoudelijke reactie op de door jou aangekaarte punten.

Over punt 1:
Ik kan niet echt de mensen zoals jij en ik kwalijk nemen dat wij gedwongen worden in zo een samenleving te leven. We zijn er - zoals je zelf ook schetst - teveel afhankelijk van.

Ik ben echter veel minder optimistisch dan wat jij bent over de toekomstvoorspelling. Waar jij meent dat we over 200 jaar naar dit tijdperk met veel argwaan zouden kunnen terugkijken, denk ik dat over 200 jaar de verschillen tussen arm en rijk en tussen de verschillende bevolkingen - en hun functies in de consumptieketen - nog groter wordt. Vroeger wist men niet dat slavernij 'slecht' was. Men wist niet wat mensenrechten zijn en men hield er daarom ook geen rekening mee.

Dit tijdperk kenmerkt zich met selectieve toepassing van mensenrechten en principes. We weten wat wel en niet kan. Wat wel en niet hoort (althans wat wij vinden dat echt niet hoort (natuurlijk is niet alles zwart-wit)) en we zijn ons er allemaal van bewust dat wat er in India, Pakistan, Nepal, China etc.. gebeurt gewoon echt niet kan. Kinderarbeid, slavenlonen, onmenselijke behandelingen, klassesystemen. We zijn het er allemaal ons moreel van bewust dat dit gewoon niet kan. Toch blijven we het doen.

Zo een WK in Qatar brengt deze spanningen perfect aan het licht. Dit moet het moment zijn voor ons allen om de mensenrechten eens echt serieus te nemen en dat wij blijk tonen dat wij deze rechten willen toepassen - niet alleen waar we politieke belangen bij hebben, of wanneer het om onze mensen gaat -, en dat het ons er echt om de mensenrechten gaat.

En dit brengt mij bij jouw analyse na punt 2. Naar jou mening geven wij een signaal af als wij het WK van Qatar afpakken en bijvoorbeeld in Engeland/vs organiseren. Wat is het signaal die je afgeeft en aan wie geef je dat signaal af? Indien je zo een WK afpakt van Qatar bereik je er niet mee dat de werkomstandigheden van de arbeiders in dat land wordt verbeterd. Wat je wel bereikt is dat je er dus nooit meer hier iets van hoort. Dus Qatar kan met deze mensen doen wat zij willen, het boeit niemand. Zie bijvoorbeeld wat de Saoediërs met de Yemenitische arbeiders in Saoedie Arabië heeft gedaan de afgelopen paar jaar. Politiek geschil met Yemen, alle Yemenieten het land uitgooien. Dit geldt voor de Libanezen, Egyptenaren, Palestijnen en andere Noord Afrikanen. Wanneer hun land van herkomst om welk reden dan ook een politieke meningsverschil krijgt met landen als Qatar, Kuweit, Saoedie en Emiraten.. dan worden deze mensen zonder pardon het land uitgegooid, ze krijgen hun salarissen niet uitbetaald en gewoon getreiterd. Al deze mensen, net als de Indiers, Nepalezen etc.. leven als tweederangs-burgers. Maar als je al deze mensen vraagt: 'wat heb je liever? Het leven hier in Qatar? of terug naar je vaderland?' zullen al deze mensen gewoon toegeven dat ze geen keuze hebben en dat ze het leven in Qatar, hoewel niet chique, hen meer geeft dan in eigen land. Deze landen kunnen zo met deze mensen omgaan omdat hun buitenlandse politiek vaak goed afgestemd is op het westen. Daartegenover staat dat het Westen doet alsof ze niet ziet dat er mensenrechten geschonden worden. Het wordt hier en daar zachtjes uitgedrukt, maar als er niet zoiets groots als een WK daar plaatsvindt, komt helemaal niets aan het licht. De F1 wordt al jaren in Bahrein georganiseerd. Bahrein sluit doodleuk delen van het land af. Westerlingen komen hun feestje beleven en gaan weer weg. In Bahrein zijn er de afgelopen 4 jaar dag in dag uit bloedige demonstraties, met zelfs bloedbaden gesticht door de interventies van de Saoedische leger (met toestemming van de regering in Bahrein). Niet boeiend allemaal. Althans, het komt niet voldoende op onze radar. Maar er is niets wat zoveel media-aandacht opeist en zoveel druk uitoefent als een WK. En dat is nou juist wat we moeten gebruiken om andere culturen / landen te overtuigen stappen in de goede richting te zetten.

Wanneer je zo een WK afpakt, dan geef je niet de signalen af die jij denkt. Je geeft aan heel Azie, Afrika en Zuid Amerika (zelfs), het signaal af dat je met twee maten meet. En dat de mensenrechten van westers willekeur afhankelijk is. Hierdoor waarborg je niet wat je materieel werkelijk wilt overbrengen aan andere culturen. Je laat niet zien dat je die waarden echt belangrijk vindt, je laat zien dat je een een op normen en waarden gebaseerde smoesje bedenkt om iets luceratiefs (een speeltje die je echt wilt hebben) te bemachtigen. Ook al is dit niet het sentiment bij de gewone westerse burger, je geeft naar de wereld een absoluut verkeerd signaal af die de mensenrechten zelfs meer schaadt. Door de grote financiele belangen, en het lucratieve wat met het organiseren van een WK gepaard gaat, heeft het westen de schijn absoluut tegen wanneer het dus met principes en mensenrechten gaat schermen (zeker als zij zelf deze principes in haar westerse fabrieken wel toelaat).

Dit zal dus niet leiden tot begrip. Sterker nog Qatar zal na een dergelijke straf ook verharden jegens die arbeiders. De arbeiders hebben namelijk ervoor gezorgd dat Qatar het WK niet mag organiseren. Dit zal leiden tot inflatie van het begrip mensenrechten in het midden oosten, wat toch een fragiel begrip is aldaar. Willen we dit? En kunnen we met zekerheid en overtuigend stellen dat er geen financiële en politieke belangen zijn die ons ertoe bewegen het WK af te pakken? Ik denk dat dit de geloofwaardigheid van onze principes ondermijnt. Dat moeten we niet willen. Het zou veel grootser zijn als wij constructief met Qatar zouden meedenken richting oplossingen om de problemen te kaderen en de mensenrechter naar een hoger niveau te brengen. En niet alleen in Qatar. Vooral niet alleen in Qatar. Wat heeft het voor zin dat we wel Qatar op de doden aanspreken, maar dat de wedstrijdbal voor het WK 22 in Pakistaanse fabrieken onder erbarmelijke omstandigheden wordt geproduceerd? Ook hier verliezen mensenrechten aan waarde.

Dus wij signaleren voor een groot deel hetzelfde, we voelen hetzelfde (met we bedoel ik nu jij en ik) maar we concluderen anders. Waar jij meent dat je met een straf Qatar en de wereld een signaal geeft, zie ik niet in dat dit een positief signaal is die ook daadwerkelijk naar het doel leidt waar we willen dat Qatar en andere landen ook heen gaan. Namelijk mensenrechten respecteren en de positie van de arbeiders verbeteren. Ik denk juist dat we constructief en uitputtend met ze de confrontatie moeten aangaan, ze onder druk moeten zetten en ze uitdagen tot betere omstandigheden. Want ze willen niets anders dan een fantastisch WK in eigen land. Een WK waar men daarna alleen met lof over spreekt. Dus deze punten moeten we gebruiken om ze te motiveren tot betere arbeidsomstandigheden te gaan. We moeten niet die arme arbeiders in de steek laten, door het WK af te pakken en ze aan hun lot over te laten.

Dan enkele feitelijke opmerkingen. Ik vind het lastig om in feiten over dit soort onderwerpen te praten. De reden daarvoor is omdat er simpelweg van alles wordt geroepen, maar dat wat wordt geroepen niet altijd even betrouwbaar is. De hoge sterftegetallen die jij noemt zijn niet de aantal doden van de arbeiders voor het bouwen van de stadions in Qatar. Dat zijn alle doden van de arbeiders in Qatar. Dit is een vrij stabiel getal van de afgelopen x aantal jaar (van voor de toekenning van het Wk). Jaarlijks sterven er nabij de 1000 arbeiders in Qatar. Dus de doden onder de WK-arbeiders vallen onder dat getal. Laat ik eerst voorop stellen dat iedere dode teveel is, maar het is niet juist dat de Fifa geen druk op Qatar heeft uitgeoefend. Men onderscheide het feit dat de Fifa Qatar verzoekt de ontvangen signalen op te lossen van het feit dat Amnesty en andere media de Fifa verantwoordelijk houden voor de doden. Fifa meent dat zij niet verantwoordelijk is voor de arbeidsomstandigheden van de arbeiders. Dat is de verantwoordelijkheid van het organiserend land. Wel heeft de Fifa veel politieke druk uitgeoefend. Qatar heeft sinds 2013 meerdere wettelijke aanpassingen in de arbeidsomstandigheden gedaan om de positie van de arbeiders te verbeteren. Is het nu goed genoeg? Neen. Gaat het allemaal snel genoeg? Neen. Maar we moeten ook niet denken dat een voor Qatar toch immens sociaal probleem (vergeet niet dat die gastarbeiders echt een substantieel deel van de inwoners van het land zijn) even binnen een paar weken opgelost zijn. De oplossingen moeten constructief en met visie worden ingevoerd. Men moet ook de gevolgen van deze veranderingen een beetje kunnen voorspellen. Dat is echt niet niets. Maar hoewel dit bekend is in de media (ook bij Amnesty) wordt en met een halve regel naar verwezen en focust men zich alleen op de negatieve berichtgeving. Dus de berichtgeving hieromtrent is niet zuiver geweest. En dat brengt ons weer bij de vraag: hoe zuiver zijn dan de bedoelingen van het westen? Willen we werkelijk verbetering van de arbeidsomstandigheden? Zijn we op zoek naar constructieve oplossingen? Helpen we een Qatar daarbij? Of zijn we alleen aan het pootje lichten om zo snel mogelijk het WK af te pakken?

Ik heb het weer te lang gemaakt. Het spijt mij oprecht voor dit ellenlange bericht. Persoonlijk denk ik dat we beide hetzelfde willen voor de wereld, maar dat we een verschillend tactiek kiezen.

28 augustus 2015 om 14:48
#22

Schijnt dat ze Živkovic nog even overwogen hebben omdat die onder contract staat bij ajax ;)-)

22 oktober 2015 om 17:56
#23

Ik wilde je langs deze weg mijn complimenten geven voor de wijze waarop je vandaag de voetballer Cruijff beschreef. Ik voel mij gezegend dat ik hem nog heb zien spelen, al was het dan wel in zijn nadagen. Voor mij persoonlijk is een fitte Maradona het beste dat ik ooit op een voetbalveld heb gezien, maar zoals ik al aangaf heb ik Cruijff alleen live aan het werk gezien toen hij hij al een jaar of 36 was en op basis daarvan hoort hij voor mij al tot de beste drie tot vier spelers die ik heb zien spelen. Die man moet op zijn top werkelijk een fenomeen geweest zijn.

Bij het horen van zulk nieuws is het voetbal natuurlijk niet echt belangrijk meer maar je denkt toch automatisch aan de tijd dat je hem nog hebt zien spelen. Je komt in je leven volgens mij maar enkele spelers tegen waar je ademloos en met open mond naar zit te kijken. Cruijff was wat mij betreft zo,n speler.

14 februari 2016 om 17:13
#24

Yo kerel, ik ben het met je eens hoor! Niks aantrekken van dat opportunistische gelul, ik ben die geweldige periode van Sven niet vergeten. Ik was helemaal klaar met Veltman, maar na zijn dip en als rechtsback presteert hij uitstekend.

26 maart 2016 om 20:47
#25

Beesttttt

28 oktober 2016 om 08:45
#26

Hallo,

Ja ik zie de waarschuwing staan nu ook.

Zijn nu een discussie begonnen, want een Jan Scharie is positief bedoeld.
En is niet zoals bijv Mark Netto wat we veel tegen komen, wat bedoeld is om te beledigen.

Kom er bij je op terug!

Groeten,

30 november 2016 om 20:32
#27

Beste Feye88,

Ik zag je reactie op mijn bericht maar kan er niet meer op reageren doordat alle reacties verwijderd zijn, inclusief ondertussen die van jou. Vandaar even een privã© berichtje. Doe ik normaal niet snel, maar wilde het toch even kwijt.

Ik investeer zelf niet zozeer in goede media, omdat ik slechts lezer ben. Geen onderdeel van de mediawereld. Ik maak een account aan op VZ omdat ik op een snelle manier voetbalnieuws wil volgen, waarbij ik mij ervan bewust ben dat VZ een zogenaamde kopieer-en-plak-site is. Daar is ook niks mis mee. Mijn reactie was ook niet zozeer gericht tegen VZ, maar tegen alle journalistiek waarin feiten niet worden gecontroleerd en die alleen op sensatie gericht is.

'spectaculaire artikelen zorgen nou eenmaal voor meer kijkers', zo zeg je. Dat zal zijn, maar is het daarom juist? Dus een spectaculair, maar feitelijk onjuist, artikel is toegestaan? Ik denk dat je het zo niet bedoelt, maar journalistiek is er voor bedoeld om feiten naar buiten te brengen. Daar mag een spectaculair tintje aan zitten, zolang het maar klopt wat er staat.

Verder denk ik niet dat regelgeving of kritische lezers zoiets hoeven op te lossen. Het lijkt me dat een journalist zelf ook normen en waarden heeft. Nu weet ik ook wel dat dit stukje net zo goed het gevolg kan zijn van onoplettendheid oid, maar fouten zoals deze dragen echt bij aan de beeldvorming. Verder wil ik er niet verder op ingaan, maar de rol van de media bij bijvoorbeeld politiek is ontzettend groot. Terwijl het 9/10 berust is op sensatie.

Groeten,

11 juni 2017 om 23:36
#28

Haha feye88, je blijft me spammen

ON: ah oke, ik dacht dat je na oefeninterlands nog gewoon kon wisselen van landen, en dat je keuze pas na 'officiele' interlands definitief is. Zo is Diego Costa toch ook uiteindelijk bij Spanje terecht gekomen?

26 september 2017 om 19:00
#29

Hey feye88!

Ik zag net je bericht op mijn pagina.

Kicke he! Dat soort mensen hebben mijn respect, ik zou ze ook heel graag willen helpen en gelukkig zijn er veel koerden die ook het lef hebben om iets te doen tegen die barbaren maar die mensen die hier gelukkig zijn en een goed leven hebben maar toch naar het front gaan, dat is nou echt een held. Als ik hem ooit zie, dan ga ik ervoor zorgen dat onze vereniging in Den Haag hem een lintje geeft of wat dan ook.

Groet,

Haagsekoerd

7 oktober 2020 om 09:16
#30

Goedemorgen Feye88, ik heb naar je geluisterd beste man! Was het helemaal met je eens, ik heb Sir Paul een groen randje/compliment gegeven voor zijn sportieve reactie! Ik vergeet het altijd om mede leden te belonen voor mooie of sportieve reacties, ga er vaker aan denken. Fijne dag man!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren