Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona terug in titelstrijd na zege in heerlijke Clásico

Laatste update:

Barcelona is weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Gerardo Martino won zondagavond een geweldige Clásico van Real Madrid (3-4) en heeft nu nog maar een punt minder dan Real en Atlético Madrid. Lionel Messi was de grote man bij Barcelona, met drie doelpunten en een assist. De wedstrijd had verder alles: prachtige doelpunten, (onterechte) strafschoppen, felle duels, een bal op de paal en een rode kaart voor Sergio Ramos. Voor de verdediger betekende het al de derde keer dat hij in een duel met Barcelona naar de kant werd gestuurd en daarmee is hij gedeeld recordhouder als het gaat om rode kaarten in Clásicos, samen met Fernando Hierro.

/

De wedstrijd van zondagavond boeide van begin tot eind: Barcelona en Real stonden in de laatste jaren vaak tegenover elkaar, maar zo leuk als de Clásico van zondag werd het nooit eerder. Barcelona kende een geweldige start en kwam al binnen zeven minuten op voorsprong, toen Messi op links Andrés Iniesta vrijspeelde en de technicus vol overtuiging zijn tweede doelpunt in een Clásico binnenramde. Vervolgens kregen beide ploegen een enorme kans op een volgende goal, maar Karim Benzema schoot na een geweldige actie van Ángel di María over, terwijl Messi de bal oog in oog met Diego López naast schoof. Ook Neymar werd nog gevaarlijk, maar hij schoot de bal op de kont van de glijdende Marcelo. Daardoor kon Real de rollen nog binnen het eerste halfuur omdraaien.

Het duo Di María-Benzema deed Barcelona pijn. De uitblinkende Argentijn was tweemaal de aangever bij de goals van Benzema: eerst kopte de spits de 1-1 binnen, waarna hij even later niet goed gedekt werd en de 2-1 binnen knalde. Barcelona was het even helemaal kwijt en Di María en Benzema vonden elkaar opnieuw, maar nu werkte Gerard Pique de bal voor de doellijn weg. Het eerste halfuur kende dus genoeg momenten van opwinding, maar in het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er niet zoveel meer voor de doelen. De gelijkmaker van Messi kwam dan ook uit de lucht vallen: de aanvaller pikte de bal op toen deze niet werd weggewerkt door de Real-defensie en schoot de 2-2 binnen.

/

Voor Messi betekende het zijn negentiende goal in wedstrijden tegen Real en daarmee loste hij Alfredo Di Stefano (achttien doelpunten) af als topscorer aller tijden in de Clásicos. In de laatste minuut van de eerste helft herstelde Real nog bijna zijn voorsprong, maar een kopbal van Benzema ging maar net naast het doel van Valdés, waardoor Real en Barcelona in evenwicht aan de thee gingen. In de tweede helft was de eerste kans voor Gareth Bale, maar zijn schot werd gekeerd door Valdés, die even later alsnog werd gepasseerd. Ronaldo werd net buiten het strafschopgebied gehaakt door Dani Alves, maar viel in het strafschopgebied en verdiende zo een penalty. De Portugees ging zelf echter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout: 3-2.

Real kreeg dus een goedkope strafschop, maar die kreeg Barcelona even later ook. Na kansen voor Bale (stuitte op Valdés) en Iniesta (geweldig schot dat net naast de paal zoefde) werd Neymar de diepte in gestuurd en ging hij naar de grond toen hij contact met Ramos voelde. De verdediger van Real leek toch geen overtreding te maken, maar de bal ging toch op de stip en Ramos kreeg bovendien een directe rode kaart. Messi herstelde het evenwicht in de score (3-3) en met elf tegen tien ging Barcelona op zoek naar meer. Alves kwam een kwartier voor tijd dicht bij een goal, maar zijn schot belandde op de paal, voordat het zes minuten voor tijd alsnog 3-4 werd. Iniesta werd in het strafschopgebied neergehaald door Xabi Alonso en Dani Carvajal, waarna Messi opnieuw mocht aanleggen voor een penalty. De Argentijn faalde ook nu niet en verzorgde zo het slotakkoord van een geweldige wedstrijd.

Barcelona heeft terecht gewonnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer.. het was zo'n mooie wedstrijd. En dan moeten er aan beide kanten penalties gegeven worden. Helaas heeft de scheidsrechter toch liever Barca een winst gegeven.

Dit seizoen is het voetbal dood. De scheidsrechters zijn tegenwoordig de beslissende mannen.

23 maart 2014 om 22:55

En alle 3 terechte penals. Ronaldo...ik hou van hem, maar die jongen verbleekt echt compleet naast Messi.

2 keer gewonnen van Madrid, te gek!

23 maart 2014 om 22:56

Gelukkig nog wel een puntje achter

23 maart 2014 om 22:57

Die van real was echt niet terecht. Het was buiten de 16 gebeurd.

23 maart 2014 om 22:59

Alle 3 terecht??? Word wakker joh. Die van ronaldo kan je het geven, maar ook weer niet en het was er buiten. Wat kan neymar goed duiken zeg. Die van iniesta sloeg echt letterlijk nergens op.

23 maart 2014 om 23:00

Heb je wel gekeken vriend? Eerste was 100 % geen strafschop want de overtreding van Ronaldo wordt duidelijk buiten de 16 gemaakt dus vrije trap en geen strafschop! Tweede ook geen strafschop, Neymar laat zich vallen na een aai met de arm van Ramos en de scheids is zo laf dat hij de gegeven strafschop van Madrid wil compenseren en omdat hij consequent wilt zijn geeft ie ook rood!

23 maart 2014 om 23:00

Een reactie voor reacties
Nee alleen de laatste was terecht.
Eerste er buiten en 2de was niks maar ook nog eens buitenspel om mee te beginnen...

23 maart 2014 om 23:00

Die van Neymar ook niet. Ging wel heeeel makkelijk liggen.

23 maart 2014 om 23:02

@ Cr-)z7: word wakker die van Ronaldo was 100% geen strafschop punt dus wordt wakker! Buiten de 16 is buiten de 16. Over Neymar heb je gelijk, alleen ik dacht eerst ook aan rood en strafschop tot dat ik de herhaling zag!

23 maart 2014 om 23:02

En gelijk met Atletico, dus op dit moment atletico kampioen.

Mooie wedstrijd, scheids die het (deels) verprutst.. Vraag me af of die bal op neymar geen buitenspel was. Niks meer aan te doen, gewoon alles winnen. Maak je nogsteeds kans als Real zijnde, atletico moet nog tegen Barca..

23 maart 2014 om 23:02

Twee onterecht. 1 terecht. Zet allemaal je bril af en doe gewoon eerlijk. Rode kaart overdreven. Na de 4-3 helemaal dood gefloten. Het iets te felle Real mocht helemaal niets meer!

23 maart 2014 om 23:11

Ramos haakt Neymars linkervoet, dus wel degelijk een penalty....

23 maart 2014 om 23:14

Neymar duikelaar. Man man man wat een vervelend ventje. Als je hier zegt dat dat een penalty was dan neem je jezelf volgens mij al jaren niet meer serieus! Die van Ronaldo was natuurlijk ook geen penalty, die van Iniesta laat ik in het midden. Ik vind het persoonlijk geen penalty maar ik kan me er nog in vinden als je dat als een penalty vind.

Hoe dan ook, rode kaart is natuurlijk breekpunt, oftewel scheids bedankt voor het verknallen van de laatste minuten. gelijkspel was terecht geweest.

Trouwens al die cijfers die hier worden gegeven op voetbalzone slaat natuurlijk ook nergens op he.. Heel Real krijgt ongeveer een 5, terwijl ze toch allemaal echt wel aardig goed hebben gespeeld hoor. Door 2 penalty's en een rode kaart verliezen ze die wedstrijd uiteindelijk. zeker de rode kaart. optimisme ten top.

23 maart 2014 om 23:17

Alleen die van Ronaldo onterecht hoor. Ronaldo erbuiten, Neymar geen buitenspel (of 1 milimeter, maar bij twijfel door laten spelen) en geraakt vol in de loop door Ramos (hoewel lichtjes) en Iniesta in de sandwich. Scheids floot daarna strak en alles af, dat was wat jammer. Maar verder weinig aan te merken op die man. Fabregas en Pepe beide geel, Fabregas vanwege dat provoceren (langs lopen en aantikken) en Pepe voor het hoofd tegen hoofd. Misschien hadden ze zelfs beiden rood moeten krijgen, het slaat nergens op en heeft niets te maken met het voetbal.

23 maart 2014 om 23:19

Hij vertraagt iets, maar Ramos moet het weten en neemt bewust het risico. Hij weet dat ALS hij hem raakt, het een pingel is. Hij zou nu toch beter moeten weten...

23 maart 2014 om 23:25

Die van iniesta was de duidelijkste penalty ooit, twee benen en shirt vastpakken! Absolute penalty

23 maart 2014 om 23:29

dat is en kan Cristiano ook

23 maart 2014 om 23:34

Laatste speeldag, atletico laten winnen om kampioen te worden is haast nog lekkerder dan zelf kampioen worden. Barca beker en cl madrid niks. Weet iemand waarom ronaldo niet mee deed vanavond?

23 maart 2014 om 23:36

Maar wel met lege handen

23 maart 2014 om 23:38

@cr_oz7

Huh, Ronaldo zijn penalty had een vrije trap moeten zijn. Neymar zijn penalty was buitenspel maar wel een penalty want ramos raakte ook al niet expres denk ik de voet van neymar waardoor neymar viel. En iniesta kwam met gemak langs de 2 gaf diegen voor hem een panna (doorgebroken speler en trappen hem met 2 spelers na ) Penalty. Conclusie ???? idk

23 maart 2014 om 23:40

@joranpsv
Meestal klopt het wat je zegt over die cijfers. Maar nu niet.
Eigenlijk waren alleen Benzema en di Maria erg goed, dus dat klopt.
De pingel voor Neymar is zeer terecht. Gewoon super dom van die Ramos. De Knuppel moet er gewoon weg blijven i.p.v. dat klote tikkie. Daarmee geeft hij de wedstrijd volledig weg, waar RM eigenlijk oppermachtig was.

En dat ligt niet aan de scheids want die maakt de overtreding niet. Hij had medelijden met Real want Ronaldo en ook Bale vroegen om kaarten . Niet die gele van Ronaldo

23 maart 2014 om 23:49

Helemaal mee eens, alleen die van ronaldo was onterecht omdat deze erbuiten was. Neymar wordt zeker geraakt (gaat dan helaas wel overdreven neer) maar geraakt is geraakt en dus uit balans op die snelheid en dan val je, een terechte penalty. Rood was dat wel weer was zwaar! Penalty van Iniesta lijkt me geen twijfel over mogelijk, alonso keek niet eens naar de bal...

23 maart 2014 om 23:50

Helemaal mee eens geldt dus voor @Eno4

24 maart 2014 om 00:02

@ korenmarkt,
ronaldo was zijn nagels aan het maken of was zijn gel mss op.

24 maart 2014 om 00:10

Lach me kapot 100 keer een herhaling of het nu wel of geen penalty was bij Neymar. Spoel die band nog 5 seconden verder terug en het is gewoon keihard buitenspel en is het sowieso geen penalty.... Werkelijk waar zeg...

24 maart 2014 om 01:26

Dan heb je een barca bril op. De 3e oke, die kan je geven. Die van Neymar leek erger dan het was, als hij de pure wil heeft te scoren maakt ie m gewoon ipv zo zielig te gaan liggen.

Voor de duidelijkheid, ik ben/was niet voor Real.

24 maart 2014 om 15:13

Die van Ronaldo was volkomen terecht of niet?

23 maart 2014 om 22:55

Waren allemaal terechte penalties.

Hoogtepunt van de avond vond ik de steekpass van Messi op Neymar. Zelden zo'n perfect pass gezien.

23 maart 2014 om 23:05

Die van Neymar vind ik discutabel, ging wel heel erg makkelijk neer, die van Ronaldo was onterecht, dat was een vrije trap.

23 maart 2014 om 23:07

Eerste was overduidelijk geen penalty, erbuiten. Tweede kun je over twijfelen, hij wordt geraakt, kan zijn linkerbeen niet optillen omdat de knie van ramos ertegen aan tikt maar of dat een overtreding is? Je kan hem geven. De derde is een loepzuivere penalty, wordt de ene zet zijn been ervoor, de andere duwt hem er over heen.

23 maart 2014 om 23:25

Eindelijk eens een RM fan met een objectieve kijk op de wedstrijd. Jij bent het voorbeeld voor vele anderen hier

23 maart 2014 om 23:47

Niet zo zeiken joh elke voetballer valt na een tik van een tegenstander als real in zoon posistie komt doen ze dat ook. Door die penals werd de wedstrijd alleen nog maar mooier. Real had evengoed kunnen winnen maar gelukkig pakte barca de winst.. prachtig spel van barca al een tijdje niet meer gezien dat ze wat sneller en directer waren

24 maart 2014 om 08:14

Ik vond die van Neymar ook geen penalty, maargoed je kan ook wel eens iets verkeerds zien he, ik dacht bij die van Ronaldo ook meteen aan een penalty.

Al met al genoten van een geweldige wedstrijd, gelijkspel was denk ik het meest terecht geweest

23 maart 2014 om 22:56

Terecht, pepe had een rode kaart moeten krijgen voor een kopstoot en messi verdiende een penalty eerste helft.

23 maart 2014 om 22:59

Waar heb jij een kopstoot gezien

23 maart 2014 om 23:03

Dat was absoluut geen kopstoot, kijk maar terug. Worden tegen elkaar geduwt en zoeken beide de confrontatie.

23 maart 2014 om 23:07

Inderdaad eerst 3 man van die catalanen die pepe in zijn rug duwen...

23 maart 2014 om 22:56

Helaas wel ja, maar het paste wel bij deze wedstirjd. Alles erop en eraan en je krijgt dit! Typisch dat Ramos weer rood krijgt helaas, was weinig aan de hand! Echt een Swalbekoning die Neymar.

23 maart 2014 om 22:58

Hij werd gewoon gehaakt, domme overtreding goed gefloten

23 maart 2014 om 23:03

Raad je aan het nog eens goed te kijken.
Neymar stond ten eerste al buitenspel.
Ten 2de om iemand te haken moet je de voet voor hem neer zetten wat dus absoluut niet zo was. Hij raakte hem heeeeeel maar dan ook heel licht aan 49/50 keer is dat niks en die 1/50 moment die scheids moet ontslagen worden

23 maart 2014 om 23:05

Hij raakt hem bewust heel licht aan, waardoor Neymar met zijn linkerbeen tegen zijn standbeen komt. Gewoon een terechte pingel, Ramos doet het erom....

23 maart 2014 om 23:11

Wat dacht je van de manier waarop Ronaldo naar de grond ging. Dat was ook triest. Hij wordt geraakt en gaat 3 meter verder pas als een wijf liggen.

23 maart 2014 om 23:19

Ja dat deed hij echt hehe.
Maar dat was ook geen penalty alleen de laatste was er 1.
Kan aan mij liggen maar gaan alle spelers niet liggen als een wijf in Spanje ? Die zijn daar toch goed in?

23 maart 2014 om 23:20

en je wilt zeggen dat de penalty van Cristiano wel terecht is ?

23 maart 2014 om 23:38

Laurens het was absoluut geen buitenspel en hij werd keihard op zijn voet geraakt, punt uit.

23 maart 2014 om 23:43

@laurens
Wat vond je van de overtreding van Pepe op Neymar in de eerste helft binnen het strafschopgebied.

23 maart 2014 om 23:56

Je ben niet goed bij je pannekoek als je zegt dat je vind dat dit een penalty en rood is, want dit is nooit een penalty, als we hier niet tegen optreden met schorsingen voor het in diskrediet brengen van de sport krijg je nog veel meer duikelaars. Neymar gaat tijdens de WK meer liggen dan voetballen, en omdat het in Brazilie is gaat hij alles mee krijgen, net als Barca vandaag, Real kon zijn fysieke overwicht geen moment ten volste benutten omdat die losgeslagen, compleet incompetente scheidsrechter de wedstrijd helemaal aan diggelen floot. Vakkundig ontmanteld deze wedstrijd.

24 maart 2014 om 00:13

Hahaha adonai, zelfs na het bekijken van de beelden kan je het niet toegeven. Dan ben je wel heel erg zielig. Zelfs Sierd trok alles daar in twijfel en als Sierd bij Barcelona iets in twijfel trekt, dan is er iets mis want die lult normaal alles in hun voordeel.

Niet dat zoiets een argument is, maar de beelden spreken voor zich en dat was dat Neymar voorbij de laatste man was.

24 maart 2014 om 00:16

@ Adonai
De herhaling liegt er niet om gewoon 50cm buitenspel.
Dat je het woord "keihard" noemt vind ook opmerkelijk want het was licht als je kon zien. LET OP ik zeg dus niet hij werd niet geraakt ^^. Maar hij had daar al nooit kunnen staan door buitenspel.

@diegopeladona
Dat heb ik nu al een paar mensen zien zeggen.
Sorry om te zeggen maar ik heb dat moment gemist al had hij er voor zijn fop duik en kopstoot ook al af kunnen gaan ^^. Achja wat je een kopstoot noemt dacht zelf dat ze elkaar niet eens aanraakte en allebei voor een Schwalbe gingen. Hahaha

23 maart 2014 om 22:56

Ik wil echt de personen horen die namens zichzelf zeggen: ik ben tegen de videoref. Iedereen doet dat via organisaties. Ben benieuwd naar die argumenten, zo hou je ruzies en oneerlijke beslissingen.

23 maart 2014 om 22:59

Ik ben voor de videoref maar zelfs na 10 herhalingen ben ik niet 100 % zeker of neymar wel of geen penalty had moeten krijgen en Ramos rood.

23 maart 2014 om 23:01

Kijk dan nog een keer op de manier hoe neymar naar de grond gaat, je kunt het zien aan zijn bovenlichaam. Schwalbe. Ronaldo ging ook veel te makkelijk liggen, dat kun je ook zien aan zijn bovenlichaam.

23 maart 2014 om 23:03

Dan zou inderdaad Real geen penalty hebben gehad(wel overtreding maar erbuiten) en Barca ook niet (buitenspel + twijfelgeval kon het niet goed zien)

23 maart 2014 om 23:04

Verschil is alleen, Ronaldo wordt wel degelijk geraakt, waar neymar zijn been laat hangen om maar "iets" te voelen..

23 maart 2014 om 23:04

Bij Engelse zender hebben ze videoref en het was een strafschop. Neymar werd gehaakt.

23 maart 2014 om 23:07

Ik ben voor het laten horen van het overleg tussen de scheidsrechter/assistenten in het stadion. Mocht er een videoref komen dan moet dat overleg beeld ook te horen/zien zijn in het stadion. Dit heb je al bij het rugby, en ik moet zeggen dat het erg leuk is om het overleg tussen de arbitrage te horen.

Mocht er ooit een videoref komen, dan moet dit wel op aanvraag zijn van de scheidsrechter en niet dat de trainers/spelers gaan zeuren om beelden.

23 maart 2014 om 23:09

Overtreding op Ronaldo was duidelijk, maar was erbuiten dus een vrije trap. Overtreding op Neymar was er ook gewoon echt eentje, Ramos weet dat als je op volle snelheid achterlangs kruist en je ook maar iets heel licht raakt het een overtreding is. En buitenspel? Misschien een milimeter maar om het daar op te gooien vind ik wel erg calimero (niet dat jij dit specifiek doet hoor, meer in het algemeen).

23 maart 2014 om 23:12

@rmadridcf

Hoe wil je dan een discussie beëindigen zoals het geval van Neymar? Dan neem ik aan dat we ook volgens de regels gaan beeordelen? Dus contact is penalty en dus terecht beoordeeld vandaag.

23 maart 2014 om 23:14

Had ronaldo geen last van, dat was zijn enige actie deze hele wedstrijd

23 maart 2014 om 23:18

Doet er niet toe, 2x onterecht en 1x terecht, dan is eindstand toch -2. Scheids maakte.fouten, maarwel faitr naar beide kanten. Ging te.snel om bij te houden

23 maart 2014 om 23:25

dat wil ik dus ook. je kan het zoals tennis doen inderdaad dat je kan vragen aan de scheids.
maar zoals ze het bij basketbal doen is ook prima.
verder zouden ze dan alleen de aanvoerders dit aan de scheidsrechters kunnen vragen. dan is het geouwehoer rondom de scheids afgelopen die man moet je met rust laten en z'n beslissing laten maken. helemaal in zo'n kolkend stadion.
verder gefelicieerd met die 40 eu !

23 maart 2014 om 23:29

Heb voor de elfde en twaalfde keer gekeken ik snap dat een scheidsrechter die het op volle snelheid ziet fluit en Ramos wegstuurt maar ben niet overtuigd ik denk persoonlijk dat Neymar te makkelijk ging liggen....

24 maart 2014 om 00:20

Weetje als mensen tegen zijn moeten ze eens naar dat voorbeeld van de Rene van der Gijp gaan kijken. Een heel stadion en spelers die er al helemaal uit zijn. Een scheids die denkt hey wacht eens daar ben ik niet zeker van en het komt op een scherm en ja hoor alle supporters/spelers zaten er naast. Meteen weg discussie meteen weg haat.

Dit moet gewoon zo snel mogelijk bij het voetbal komen.
Want die 5/6 mannen in het veld in Europa helpen ook niks.
Iemand in de 2de ring ziet het nog beter dan die pipo's op de lijn ahaha.

23 maart 2014 om 22:56

Onvoorstelbaar, Barcalona sjoemelt niet alleen met transferprijzen. Kan gewoon niet dat Barcalona zo vaak de scheids mee heeft.

23 maart 2014 om 23:11

Het grappige is nog dat je het serieus meent ook hahahahahaa

23 maart 2014 om 23:16

Klopt, barca koopt geen ronaldo, of bale, koopt de arbitrage. Wie is dan slimmer????

24 maart 2014 om 00:03

Ik wil eigenlijk alleen maar ja zeggen op deze reactie maar ik wil het ook nog aanvullen met. Als je alleen al kijkt naar spelers als Neymar, Dani Alves, Pedro, Busquets Iniesta en in mindere mate xavi dan snap ik oprecht niet dat je Barcelona een sympathieke club vind die prachtig onaards voetbal speelt. Allemaal van die smerige achterbakse geniepige duikelaars die bij het minste of geringste vallen en smeken om kaarten. Maar vervolgens wel aan alle kanten uitdelen en alsmaar zuigen bij de scheids. Fysieke teams zouden tegen Barca juist af en toe een kans moeten maken, maar dan heeft barca steevast de scheids zodanig mee dat die teams helemaal weggefloten worden.

24 maart 2014 om 00:06

Hoe was die van iniesta een dive dan? Door 2 man naar de grond gewerkt. En wat was dat dan met Ronaldo als je die van Iniesta een dive vindt?

24 maart 2014 om 00:14

Men klaagt over neymar en ronaldo als die strafschoppen niet waren gegeven had Barcelona toch gewonnen met 2 tegen 3 want de laatste was duidelijk een strafschop

23 maart 2014 om 22:56

De penalties waren allemaal verkeerd gegeven. Ronaldo was buiten het strafschopgebied. Neymar en Iniesta natuurlijk met een dive..

23 maart 2014 om 22:58

Iniesta werd door twee man gepakt, en Ramos is gewoon oerdom

23 maart 2014 om 22:59

Ronaldo was onterecht. Alonso liep gewoon door op Iniesta terwijl er geen mogelijkheid was om de bal te spelen, en hij wist dat (ik geloof) Marcelo er nog achter stond. De scheidsrechter kan m gewoon geven...

23 maart 2014 om 22:59

Zijn de emoties, kijk het morgen terug en je ziet dat ze beide 100% terecht zijn

23 maart 2014 om 23:00

Adonai Ramos raakte Neymar niet eens. Misschien kon hij die van Iniesta geven maar die van Neymar was een dive.

23 maart 2014 om 23:00

De herhaling 6x mogen zien op sport1 en de overtreding op Ronaldo was toch echt buiten de zestien.

23 maart 2014 om 23:02

Dan moet jij naar Specsavers vriend!!!

Raakte Neymar in de loop en van achteren, weliswaar niet bewust, maar een voldoende tik om voor te liggen!!!

23 maart 2014 om 23:03

Je kan wel alles op Barca en scheids gooien. Elleboog ronaldo?

23 maart 2014 om 23:03

Ben het met je eerste punt eens, maar de laatste penalty was er overduidelijk 1.. Xabi blokkeert Iniesta, volledig bewust. Erg dom.

23 maart 2014 om 23:03

Penalty voor Iniesta was 100% terecht. Heel erg dom van Xabi

23 maart 2014 om 23:05

Je naam zegt genoeg...

Ronaldo's penalty was buiten het strafschopgebied, maar in zo'n kort tijdbestek is het begrijpelijk dat hij hem wel mee krijgt, scheidsrechter moet ook maar even in een flits zien of de overtreding binnen of buiten het penaltygebied is gemaakt.

Neymar wordt wel degelijk licht geraakt op zijn hiel en valt dus slim, ook hier weer is het voor de scheids lastig te zien. Of het wel of niet een penalty is is hier lastig te zien, ook in de herhalingen.

De derde penalty was een loepzuivere, was gewoon een domme overtreding van Xabi Alonso.

Daarnaast is er maar 1 ploeg die niet mag klagen over de scheids en dat is Real, was het na de 2-2 gewoon zoals het hoort 11 tegen 10 geworden met de doorgeslagen Pepe die zich weer ronduit idioot gedroeg, dan was Real kansloos geweest in de 2e helft.

1e 60 minuten was de scheids meer voor Real, laatste 30 meer voor Barca

23 maart 2014 om 23:06

Sorry maar Iniesta zat echt in de sandwich. Als je dan niet valt heb je flubberbenen.

23 maart 2014 om 23:07

Hij raakt hem wel, kijk naar voeten van ramos. Is moeilijk te zien omdat iedereen op de handen let van ramos. De andere twee waren overigens GEEN penaltys

23 maart 2014 om 23:08

Is niet oerdom! Pure anti-voetballer.
En dan Pepe en Alonso erbij, zegt genoeg. Te weinig voetbal in je ploeg. Bale en Ronaldo? 200 miljoen? wat een giller!
Beste man van real wordt gewisseld (naast di Maria)
Heb je de scheids gewoon mee en dan nog verpruts je het.

23 maart 2014 om 23:21

Op hoofd staan van pepe?

23 maart 2014 om 23:34

Ronaldo niet terecht ... Neymar wel.. alleen was het niet opzettelijk dus die rode kaart had ,wat mij betreft, niet gegeven hoeven worden.
Wedstrijd werd zo teveel beslist... Maar ja..

23 maart 2014 om 23:38

Ramos hij raakte hem wel, kijk maar terug morgen als de emoties weg zijn.

23 maart 2014 om 23:58

Penalty Ronaldo buiten 16 onterecht dus.
Penalty neymar twijfel geval
Penalty iniesta 100% terecht xabi haakt iniesta terwijl bal al lang weg was.
1ste helft kon neymar ook penalty krijgen.
Elleboog Ronaldo niet voldoende bestraft gewoon rode kaart en Ronaldo zijn ze volgens mij nog steeds aan het zoeken want waar was hij? Zijn beste maatje speelde prima 3 goals laatste penalty weergaloos natuurlijk en ook nog goede assist. Iniesta speelde fantastisch even als di maria. Top aankopen bale en neymar zeer matig. Al met al een hele leuke classico gezien.

23 maart 2014 om 22:57

Was weer een mooie fopduik van Neymar. Die scheids zat er overal naast. Drie onterechte pingels, aantal keer buitenspel gemist.. En die Benzema.. hij scoort dan wel twee keer, maar mist zeven 100% kansen.

23 maart 2014 om 23:01

Snap ook niet waarom Sierd zo lyrisch over hem was, maakt 2 doelpunten maar hij had het al in de eerste helft kunnen beslissen.

23 maart 2014 om 23:34

en ronaldo die zich laat haken en duikt als een meisje? is daar niks mis mee? het was niet eens een stafschop want het was buiten de 16!
neymar is heel licht vind je het gek dat als hij op snelheid zit dan snel valt.
ronaldo daarentegen is niet de lichste en die laat zich gewoon haken en vliegt 20 meter als een meisje. verder was het madrid die zat te zeuren voor overtredingen die niks waren. niet barca zoals word beweerd onder de haters.
barca was voetballend 10x beter dan madrid. madrid heeft alleen maar kans gehad doordat barca 2 prutsers achterin hebben die elk luchtduel verliezen.
elke ploeg kan voorzetten op een paar grote kerels voorin. maar niet elke ploeg kan spelen zoals barcelona.

23 maart 2014 om 22:57

Ga huilen hahahahaha. Barcelona werd eerst flink benadeeld en daarna heeft het 2 terechte penalty's mee gekregen, dus wat zit je nou te zeuren man.

23 maart 2014 om 23:04

Dat is zodat het niet opvalt dat meneer de scheidsrechter een vakantiehuisje in Barcalona heeft gekregen.

23 maart 2014 om 22:58

Die scheids was echt rampzalig gewoon. Onterechte penalty Ronaldo, onterechte rode kaart voor Ramos bij een onterechte penalty. Die 2e penalty bij de overtreding had ik ook niet gegeven.
Gewoon echt rampzalig hoe zo'n man een wedstrijd negatief kan beïnvloeden. Desalniettemin een fantastische match!

23 maart 2014 om 23:00

2 terechte penaltys gegeven, 1 onterechte en dat was voor Ronaldo.

Het was een heerlijke Classico die alle kanten op kon en gelukkig stond Barca aan de goede kant van de streep en bewijzen ze mijn ongelijk, want ik had gezegd dat Madrid ging winnen, maar mijn hoop op de overwinning is vandaag verwezenlijkt!!!

De scheids heeft er wel goed kijk op bij de tweede penalty. Ik dacht corner of uitbal en in de herhaling zag ik pas waarom hij de penal wel gaf en terecht!!!

Gefeliciteerd Barcelonistas!!!

23 maart 2014 om 23:06

Die 2 terechte penals waren beide onterecht, de 1e is een duik. De 2e is niet eens een kans meer want hij verprutst zelf de bal al, daarbij zoekt ie de spelers op en laat expres even z'n benen hangen. Normaal spring je er gewoon over, veel te makkelijk gegeven.

23 maart 2014 om 23:16

Dus kortom als een speler niet meer bij de bal kan mag je hem gewoon neertrappen? Zulke onzin heb ik van mijn leven nog nooit gehoord. Hij kwam tussen 2 spelers in en werd gehaakt. Lijkt mij een duidelijke strafschop.

Bij Neymar is er gewoon contact die op volle snelheid is dus dan val je makkelijk. Gewoon dom van Sergio Ramos.

23 maart 2014 om 23:20

Hoe moet iniesta de spelers opzoeken als hij in een sandwich komt te staan, open je ogen end an zie je vanzelf dat alsono hem haakt, probeer dan maar eens verder te renne

23 maart 2014 om 23:19

Ten eerste wat 1 geweldige wedstrijd was dit zeg.en ja meer dan terecht ...ook gied voor de com houd de spanning erin .denk na deze overwinning van vandaag zie ik barca wel gewoon kampioen worden..ze moesten winnen en dien het dan daar op deze manier bij deze nogmaals zeer terecht overwinning en wat was messi weer geweldig heb die andere niet gezien ook toppie zoals de hele wedstrijd batca barca barca

23 maart 2014 om 23:22

Klopt, helemaal mee eens en verdient ook een groen randje F.c.p.!
De eerste penalty van Neymar was overigens helemaal niet terecht. Hij stond sowieso al buitenspel en daarna duikt-ie er ook op los. Jammer, en dan krijgt Ramos door deze fout ook een rode kaart..

23 maart 2014 om 23:36

Als Groningen supporter sluit ik me hier volledig bij aan. De scheidsrechter is de afgelopen weken meermaals beslissend geweest en heeft er voor gezorgd dat Groningen weer een nietszeggend seizoen heeft. Het is simpel om de scheids de schuld te geven van alles, maar ik wordt er ook simpel van als ik voor het voetbal kom en de scheids de wedstrijd weer beslist. Volgend seizoen maar voor de TV kijken i.p.v. in het stadion, en daarmee is Groningen weer de dupe. (Ga toch weg dat ik weer €210,- voor een SCC betaal als je toch 10 pingels tegen krijgt waarvan de helft ontrecht).

24 maart 2014 om 08:59

Kom op zeg, wees eens volwassen. Bij elke overtreding van Real staat er een klein legertje voor de scheids te protesteren. Beide ploegen kunnen er wat van

Wat een heerlijke pot! Wedstrijd van het jaar gezien, wauwwww! Het had alles, overtredingen, kaarten, heerlijke acties en goals! Jammer dat de scheidsrechter dan weer zo slecht was.. Zowel de 3-2 als de 3-3 waren geen penals, hoewel de laatste van Iniesta dat zeer zeker wel was. Geweldige pot, echt waar. Hoewel een gelijkspel terechter was, voelt deze winst heerlijk.

Achterstand nog maar 1 punt. En ja, jongens.. De beste speler ter wereld.. Messi scoort 3 x in de Classico, Ronaldo 1 x.. Lijkt me duidelijk toch? Hopelijk kan Barca nog kampioen worden..

Edit: mijn excuses als ik provocerend overkwam. Ronaldo en Messi zijn beide geweldige spelers, alleen is Messi de betere voetballer en Ronaldo de betere atleet..

23 maart 2014 om 22:55

Pff heb uiteindelijk 80 min gemist. Laatste penalty was sws onzin vond ik . Bovendien vond ik real in het korte periode best goed spelrn met 10 man. Aan het einde wel een heerlijke ouderwetse combo van barca gezien

23 maart 2014 om 22:58

De laatste penal was sowieso terecht.. Hij werd duidelijk vastgehouden en naar de grond gewerkt. De 3-3 was eerder onterecht, misschien dat je die niet zag..

23 maart 2014 om 23:02

Hij kon die bal nooit meer halen, nooit een penal.doe die bril van je eens af man

23 maart 2014 om 23:05

Laatste was het meest terecht. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart en penalty voor onze stervende zwaan Neymar

23 maart 2014 om 23:13

@mokhtar

Ik weet niet of je een beetje ervaring hebt met voetbal of niet, maar het feit of iemand wel of niet een bal kan halen heeft niets te maken met of iets een penalty is: een overtreding in de 16 is een penalty (op de tegenpartij in je eigen 16 welteverstaan).

23 maart 2014 om 23:24

@mokhtar

Wat maakt dat nou uit? Dus je mag iemand doormidden schoppen als hij de bal niet meer kan halen? Werd gewoon gesandwiched. Dat hij de bal niet meer kon halen was extra dom van Ramos.

23 maart 2014 om 22:56

Oii daar gaan we weer met de eindeloze discussie. Maar inderdaad, Ronaldo was onzichtbaar, daar waar messi een hattrick maakt.

maar degenen die hun team op sleeptouw hebben genomen waren Iniesta en Di Maria vandaag!

23 maart 2014 om 23:00

Benzema niet te vergeten. Wat een schande dat hij gewisseld werd, Ancelotti had Ronaldo er beter uit moeten halen. Wat een meester was Benz zeg, hij heeft het onze verdediging ongelofelijk moeilijk gemaakt.

23 maart 2014 om 23:03

Iniesta speelde heerlijk, de beste aan Barca zijde in mijn ogen.. Ook Di Maria speelde idd super. Al met al een heerlijke pot gezien..

23 maart 2014 om 23:05

Gewoon logische wissel, benzema speelt diep ronaldo komt veel meer mee terug in het spel met een man minder niet zo gek toch?

23 maart 2014 om 23:10

@luchador

Benzema was ook goed inderdaad, maar mistte toch nog vrij veel van zijn kansen, hij had er zo nog 2/3 meer in kunnen leggen.

23 maart 2014 om 23:24

Vergeet Modric niet! Hij was echt de motor op het middenveld, hij bepaalde het tempo niet DI Maria. Di Maria speelde een geweldige wedstrijd hoor maar Modric was gewoon echt de motor.

23 maart 2014 om 22:57

Wat je in je eerste alinea zegt is compleet waar. Wat je daarna zegt slaat natuurlijk nergens op. Messi is nu de beste speler ter wereld omdat hij 2 penaltys mag nemen en daardoor 2 keer meer scoort dan ronaldo? Onzin natuurlijk.

23 maart 2014 om 23:00

Objectief gezien is Messi de betere voetballer/speler en Ronaldo de betere atleet.. Misschien dat het wat provocerend overkomt, dan pas ik dat aan. Het zijn allebei geweldige spelers, alleen is Messi net wat beter..

23 maart 2014 om 23:17

Dit kan je nooit objectief beoordelen. Leer eerst maar wat het verschil is.

23 maart 2014 om 23:50

3 goals, 1 assistop iniesta. En die penalty's werden ook veroorzaakt na een pass van Messi.

23 maart 2014 om 23:54

Geef ik je gelijk in penalties scoren hoef je niet als reden te geven waarom iemand beter is tenzij hij zelf onderuit werd gehaald en (een goede) scoringskans had.
Edit: Of hij moest de pass geven aan de speler die onderuit is gehaald en hij eigenlijk een assist zou hebben.

Messi heeft naast de penalties vandaag wel een goal en een assist wat op zich gewoon goed gepresteerd is (en als hij die grote kans in het begin gewoon had afgemaakt had hij nog een goal).

24 maart 2014 om 00:22

Ik denk dat je daar absoluut gelijk in hebt. Ik ben overigens niet voor de één of de ander. Ik vind het allebei geweldenaren en op een totaal verschillende manier gewoon de beste. Ik hoop er nog altijd op dat Ronaldo en Messi allebei nog een dochter krijgen en hun kinderen met elkaar kinderen laten krijgen. Daar moeten de meest geniale voetballers ooit uit komen.

23 maart 2014 om 22:58

De laatste penalty werd duidelijk gezocht door Iniesta. Hij speelt de bal tussen de benen door en springt letterlijk tussen 2 man en een ruimte van 2 linealen naast elkaar.

Wees maar oneerlijk, Barcelona heeft alleen de eerste mimuten aanspraakngehad op een overwinning.

En Messi speelde belabberd, echt vreselijk. Dat hij dan 2x goedkoop een penalty in mag schieten en een rommelbal voor zijn voeten kreeg maakt hem niet de beste speler want dat was hij zeker maar wedstrijden als deze bewijzen dat hij dat al zeker 2 jaar niet meer is.

Maar nogmaals wees maar oneerlijk.

23 maart 2014 om 23:06

Ik zeg toch ook dat een gelijkspel n.a.v. het wedstrijdbeeld terechter was geweest? Maar ik ben niet minder blij met de winst natuurlijk.

En please, die laatste penal was gewoon terecht, face it.. Als je een onterechte penal wilt aanwijzen doe dan die van Neymar, die werd volgens mij niet geraakt.. Maar ook Ronaldo kreeg een onterechte penal, dus dat streept elkaar af.

Messi speelde zo slecht nog niet, sloeg op de juiste momenten toe. Iniesta speelde beter, maar Messi was niet zo belabberd als je doet overkomen vind ik..

23 maart 2014 om 23:10

@larsoboy

Iniesta zat in de sandwich. Penalty geen discussie mogelijk.

Messi slecht? Hij had geen balverlies, assist op Iniesta, schitterende pass op Neymar bij de penalty. En bij de goal gaf hij een schitterende pass op neymar. Gewoon fenomenaal gespeeld.

23 maart 2014 om 23:24

Messi had constant balverlies en was nergens te vinden. Dat hij zo fenomenaal goed is om dan 2 prachtige steekpasses te geven en 2 goedkope penalty's inschiet maakt het geen goede wedstrijd van hem.

Iniesta zoekt nogmaals gewoon het contact, Tuurlijk wordt hij gesandwicht als hij tussen 2 spelers en een ruimte van 2 linealen ertussen springt waar moeten die spelers dan heen? Die stonden daar al en hij had ze zeker niet uitgespeelt. Nogmaals wees maar oneerlijk maar alle penalty's in deze wedstrijd waren schandalig gefloten. Ik snap dat het voor jullie weinig uitmaakt maar voor Real zeker wel vooral omdat ze deze wedstrijd ruim beter waren dan Barcelona die dan natuurlijk ook af en toe gevaarlijk werd door hun kwaliteit.

Oh en Neymar stond ook nog is buitenspel. Op de Spaanse zender zijn de situaties ruim vanuit alle hoeken besproken. Die van Neymar was zeker geen penalty en er is geen mogelijkheid dat hij naar de grond zou kunnen gaan aangezien het been wat in de lucht hing bij de hak werd gestreeld door Ramos. De laatste vonden ze discutabel maar zeer vreemd dat er voor werd gefloten.

Dat voor de 2de een rode kaart werd getrokken vonden ze vrij grappig. Ik moet blijkbaar andermans mening erbij halen maar ik hou het liever bij mijn eigen die ik al had.

Ik wil het geen gestolen overwinning noemen want ook Barca heeft kansen gehad maar verdiend? Nooit. Wees nou gewoon blij met de overwinning. De ene keer wordt de een benadeeld de ene keer de ander maar ga er niet als een kind op reageren dat dit terecht was want dat was het niet.

23 maart 2014 om 23:27

Haha geweldig! Messi speelde meer dan een puike wedstrijd! Had zo 4 assists kunnen hebben met prachtige ballen. Maar als jij dat niet wilt zien dan vind ik dat spijtig voor je.

23 maart 2014 om 23:35

Haha Larsoboy, die laatste is een 100 pingel hij is er door en wordt gesandwicht. Messi speelde niet briljant, maar precies een pot waardoor Real fans de afgelopen jaren roepen dat Ronaldo de beste is, namelijk relatief onzichtbaar, maar toch pingels en intikkers scoren, Oh en een prima assist.

Ronaldo daarentegen was nergens vandaag en liet zien dat hij relatief weinig van het spelletje begrijpt. Op een gegeven moment countert Real met 4 tegen 3 en ipv dat Ronaldo afgeeft of de snelheid erin houdt, kapt hij en gaat hij scharen doen totdat de defensie van barca terug is. Hij is een fantastische afmaker, maar hij ziet het gewoon niet. In topwedstrijden zorgt dat ervoor dat hij wel scoort, maar netto niks toevoegt aan Real Madrid.

Wat ik wel met je eens ben is dat Real Madrid een gelijkspel had verdiend, ze waren zeker niet minder.

23 maart 2014 om 23:42

natuurlijk zoekt iniesta de overtreding op. daarom kan die man zo geweldig dribbelen.
dat real zo dom is om te happen in de 16 en ernaast te grijpen moeten ze zelf weten.
was gewoon heerlijk gedaan. paast de bal niet terug maar gaat het duel aan in de korte ruimte tegen 2 man van madrid en wint!
verder speelde messi niet geweldig maar hij was zeker wel aanwezig. kijk maar naar de geweldige paas op neymar daar droomt ronaldo alleen maar van.
verder eff 2 penals maken in het bernabeu is geen makkelijke taak hoor zeker niet als de hele seizoen erom spant.
dan nog de goal die hij krijgt omdat sergio moet ingrijpen op een goede paas. dat was gewoon goed gedaan. messi was gewoon scherper en sneller dan de rest en zag dat sergio de bal verkeerd zou raken. daarna schiet hij hem perfect binnen in zo'n korte tijd en in zo'n moeilijke hoek.
als je dan beweert dat messi belabbert speelde heb je geen verstand van voetbal.

23 maart 2014 om 23:50

Ik vind niet dat Real een gelijkspel had verdiend maar een overwinning. Ze waren een stuk beter en hebben het zelf nagelaten zowel in de eerste als 2de helft de wedstrijd op slot te gooien. Dat Barcelona met hun kwaliteit Real dus in zulke benarde situaties krijgt waardoor de arbitrage fouten gaat maken is niet de schuld van de arbitrage.

Ik heb ook niks aan te merken op de prestaties van Messi. Kwalitatief zo bizar goed dat hij zelfs in een persoonlijke belabberde wedstrijd bij alle doelpunten beslissend is. Als ik dan hoor dat Ronaldo nergens was en dat Messi het weer doet dan draait mijn maag wel om.

Oh en Barcastyle precies. Real is zelf zo dom geweest in die situatie en Iniesta zoekt het slim op. Ik heb alleen een ding geleerd en dat is dat het zoeken naar een overtreding niet voor wordt gefloten. Blijkbaar gebeurt het op dit niveau wel maar op de hoogste niveau van jeugdvoetbal waar ik speelde niet.

Vrij raar als je het mij vraagt.

23 maart 2014 om 22:59

Ik ben fan van Messi maar ik heb liever dat Messi geen penalties meer neemt. Omdat mensen het weer in hun hoofd krijgen om Messi te vergelijken met Ronaldo-.- Echt zo kansloos.

Wat een topscheids! Wat een foutenreeks in deze wedstrijd. Discutabel aan allebei de kanten, dat heft het weer op. Twee makkelijk gegeven penalty's, de derde compleet terecht. Benzema de grootste kansen gehad. Als hij die had afgemaakt was het compleet anders gelopen. Maar goed , uiteindelijk Barcelona verdiend gewonnen. Leuk voor de spanning van de competitie.

23 maart 2014 om 23:23

Goed gezegd, kan het zelf niet beter verwoorden bruma

Wat een Clasico zeg, wat een wedstrijd!!! Een gelijkspel was eerlijker geweest vind ik, maar een heerlijke potje met alles erop en eraan! Scheids was een drama trouwens!

Als jarenlange trouwe Real Madrid supporter verbaas ik me keer op keer hoe zwak ze voor de dag komen. Tegen de kleinere ploegen kunnen ze aardig mee voetballen, maar ze laten keer op keer zien dat ze weer falen. Ik kan zo ook weer paar redeneen opnoemen waarom dit Madrid weer faalt. Ten eerste wat heeft Ronaldo deze wedstrijd gedaan, en buiten deze wedstrijd laat hij ook in de andere grote wedstrijden niets zien. Dit behoeft denk ik geen verdere uitleg. Verder is Pepe de grootste idioot die er op deze aardkloot rond loopt. Doordekken is iets wat hij niet kent en laat zijn man constant lopen. Buiten dat heeft hij ook gewoon nul verstand. Ten derde wordt in deze wedstrijd pijnlijk duidelijk dat Carvajal te kort komt voor dit niveau. Ook Ramos die keer op keer weer rood pakt in een classico. Waarom zet je twee verdedigrs in met nul verstand. Het wordt ook hoogstens tijd voor Diego Lopez om zijn biezen te pakken. Vier tegengoals gaat toch nergens meer over wat heeft hij slecht gekeeped. Verder zie ik geen passie of strijd bij de rest van het team. Als jij de grootste club van Spanje bent, verwacht je toch dat je ook enigszins balbezit hebt en mee voetbalt. Ik heb hier voorlopig geen zin meer in en gun het Atletico of Barca dit jaar. Er moet een sterke hervorming komen.

23 maart 2014 om 22:56

Tot aan de rode kaart was Real gewoon de betere team?

23 maart 2014 om 23:06

Je kunt dit niet menen. Betere kansen ja. Beter voetballende team, nee.

23 maart 2014 om 23:11

Het betere team, welke classico heb jij zitten kijken? Barca had duidelijk de overhand, op een enkele aanval van Real na. Barca verdient gewonnen!

23 maart 2014 om 23:21

Betere kansen? Bal op de paal van Alves? Levens grote kansen Messi Neymar eerste helft? Iemand hier die de wedstrijd ook daadwerkeliik heeft gezien?

23 maart 2014 om 23:26

Benzema had er 6 moeten maken, ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien? Of misschien schakelde je in toen het al 11 tegen 10 was, ja dan is er niet zoveel meer aan he..

23 maart 2014 om 23:38

@vamos laat je niet gekmaken. Je hebt gwn gelijk.. Real was een stuk beter, als benzema alles had gescoord stond het 6-3.

Barca was heel goed maar Real had tot de onterechte rode kaart alles onder controle

23 maart 2014 om 23:38

6 kansen? Waar heb jij het over lol. Barca hebben minstens even veel kansen gemist man hou op met je eenzijdige nonsense.

24 maart 2014 om 00:11

@damsco
1- Benzema kreeg 1 kans voor open doel (5e minuut), voordat hij al zijn eerst had gescoord. Deze kans verprutste hij, hij schoot slap naast.

2- In de 12 minuut, reuzenkans Benzema na een actie van Di Maria, die legt hem panklaar.. Benz schiet over.
3+4- Daarna scoort hij 2x.

5- Kans Benzema, voorzet Di Maria, van de lijn weggehaald door Pique.
6- Daarna voorzet en mikt Benzema met zijn hoofd (hij had de hoek voor het kiezen) net naast de paal (normaal gaat zo een bal erin).

Tweede helft
7- Penalty Cr
8- De rush van Bale, met een pass op Benzema, hij schiet alleen niet geplaatst genoeg. Een echte killer zou deze kans hebben verzilverd.

Real heeft dus 8 zeer goede kansen gehad om te scoren.

24 maart 2014 om 00:02

waarom vond je lopez slecht keepen? hij had geen enkele kans bij de goals van barca.
valdes daarentegen had de bal van benzema gewoon moeten hebben ( de kopbal ).
verder ben ik het ook mee eens dat real niet heeft gevoetbalt. ze hadden geen combinaties niks.
geluk dat barca geen luchduel wint achterin anders had het heel pijnlijk kunnen zijn.
maar bij real komt het omdat ze het willen hebben van buitenspelers zoals ronaldo en bale. terwijl ze spelers hebben die mooi combinatie voetbal kunnen spelen alleen ze maken meer goals door t andere. dus kiezen ze maar voor de goals in plaats van voetballen.
real had ronaldo moeten verkopen. jesse had zonder moeite die plek kunnen vullen. die speelt meer in teamverband. dan had je zelfs bale links kunnen zetten die schiet er meer vrije ballen in dan ronaldo.
met het geld van bale had real een megabod op bijvoorbeeld kompany kunnen doen. verder hadden ze daarvoor ook nog eens mata kunnen halen. en ozil laten gaan was ook een slechte keuze. ozil doet het nu wel slecht maar voetballend is die jongen wereldtop als hij goed in z;n vel zit.
verder de aankopen zijn belachelijk spelers als isco en illamandri voor 100 daar had je gewoon gundogan en reus kunnen halen.
voetballend kan real veel beter hun geld spenderen in voetballende spelers en niet spelers die goals maken en niet assists leveren.
maar barcelona heeft ook zitten te prutsen als je kijkt hoe barca elke kopduel verliest en eigenlijk elk voorzet voor gevaar zorgt. dan is dat toch echt meer een prioriteit dan neymar.
neymar speelde verder heel slecht maar hij word nog een van de beste. dankzij 1 goede loopactie en paas van messi pakken we hier de 3 punten.
had veel makkelijker kunnen zijn maar madrid is fysiek niet te verdedigen met wat barcelona achterin heeft.

24 maart 2014 om 09:08

Daarom ben ik er ook nog niet zo van overtuigd dat ze wel even over Dortmund heenlopen. In dat soort beladen wedstrijden komen er andere spanningen op, waar real nog wel eens van op hol slaat.

Heerlijk! Ontzettend veel zin in de ontknoping van de PD! Hoop toch op Atlético Maar wat een wedstrijd voor mij als neutrale toeschouwer zeg!

Wat een clasico, je kon amper met je oog knipperen of je had wat gemist.

Jammer dat scheids ook invloed had in deze geweldige wedstrijd. Kleinste duels werden al bestraft.

Gefeliciteerd barca fans.
Geniet er van maar real word kampioen.

23 maart 2014 om 22:57

Maar barca heeft zowel thuis en uit gewonnen dus barca moest sowieso winnen want ronaldo penalty was niet terecht en die van neymar dus dan is het 2-3

23 maart 2014 om 23:02

Die 2e penalty sloeg ook nergens op want iniesta ziet Carvajal en varane staan maar toch gaat ie er Door heen

23 maart 2014 om 23:04

Beetje rare optelsom kurdishbarca. Want als het daadwerkelijk zo is dat het geen penalties waren (wat mij betreft onzin), dan zou er ook geen rode kaart zijn gevallen. Je kan niet dingen zo tegen elkaar wegstrepen. Dat slaat nergens op.

23 maart 2014 om 23:07

carvajal en xabi alonso... en alonso kreeg een tunneltje en moest iniesta neerhalen.

23 maart 2014 om 23:09

@losblancoscf

Varane?

Dat was Alonso, en hij was niet eens in de buurt maar rende juist af op Iniesta.

100% penalty dus.

Allereerst, gefeliciteerd Barca fans.
Ten tweede, mijn complimenten scheids, zo’n leuke wedstrijd, van beide kanten leuk voetbal, toch zo hard te kunnen verpesten is ronduit een knappe prestatie. Penalty van real was op het randje. Eerste penalty en die rode kaart voor ramos waren vergezocht. Neymar bewijst weer eens dat hij beter op zwemles had kunnen gaan met dat geduikel. Tweede penalty kan je wel geven. Op het middenveld heeft real bijna alles tegen gekregen qua overtredingen.
Genoeg over de scheids, daarmee doe ik barca maar vooral de wedstrijd te kort.
Had alle kanten op kunnen gaan voor het bovenstaande. Hoog tempo voetbal, helaas dat benzema te veel kansen nodig had. Messi speelde degelijk, echt niet super geweldig als sommigen wouden doen geloven in de live stream (1 assist 3 goals). Ronaldo speelde gewoon ronduit slecht. Di Maria was dan wel weer ouderwets geweldig.
Dit was toch wel echt een van mooiste classicos, ondanks de uitslag. Jammer dat videoref er nog niet is en voorlopig niet komt.
Nogmaals gefeliciteerd barca fans en we zullen zien wie aan het einde van de rit bovenaan staat. Real barca of Atletico.
En meneer de vos mag voortaan wel gewoon andere wedstrijden van commentaar voorzien. Meer anti-real kan gewoon niet.

23 maart 2014 om 23:05

Iniesta en Di Maria waren de grote spelers van vandaag. Messi heel beslissend geweest, maar niet heel super gespeeld, Ronaldo was nog veel slechter. Toch ongelooflijk dat zo'n grote speler, zo slecht kan spelen op zo'n belangrijk moment.

Mijn pre match reactie : ‘’een nieuwe editie van El Classico, laten we hopen dat we achteraf niet zullen wijzen naar scheidsrechterlijke beslissingen die de wedstrijd beslist hebben.’’

Scroll down for discussion.

23 maart 2014 om 22:55

Ik kan me de laatste keer dat er gejammerd werd om een arbiter bij
een wedstrijd van eender deze ploegen niet heugen, haha

23 maart 2014 om 23:00

Komt omdat er telkens een scheids staat die de wedstrijd verpest dit keer in het nadeel van Madrid 2/3 classico's geleden in het nadeel van Barca.. begin er een beetje gek van te worden want de 1e helft was van geweldig niveau van beide ploegen

23 maart 2014 om 23:46

Nadeel van Madrid, totaal niet dus die penalty was echt terecht van Neymar Ramos kruist hem en hij krijgt daar rood voor. Dat is nou eenmaal de belachelijke 3 straf regel. Maar ook Real kreeg een onterechte penalty waardoor Ronaldo zijn doelpuntengemiddelde weer omhoog kon halen, dus Real werd aan de andere kant ook niet benadeeld.

Wat een El Clasico!!!! Ik heb elk minuut van de wedstrijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Dit was een geweldige wedstrijd, ondanks de 'slechte' momenten. Misschien iets teveel van het goede, maar ik wou dat er elke week een El Clasico was te bewonderen.

Minpunten: de scheidsrechter en zoals gewoonlijk Pepe...

PS: Sierd de Vos was weer lekker bezig..

23 maart 2014 om 22:56

Nou ja, ik vond het na de rode kaart wel minder, maar dan puur vergeleken met de rest van de wedstrijd.

De eerste helft was echt leuk. Jammer dat Benzema een paar keer net niet kon scoren anders had hij de wedstrijd in de 1ste helft al op slot kunnen gooien. Jammer van alle penalties: Ronaldo viel buiten de 11 meter, Ramos raakte Neymar niet aan en die laatste tja... De ref ging slecht om met de druk.

Gelijkspel was wel verdiend geweest.

En weer beslist de scheidsrechter een classico meer zeg ik niet.

23 maart 2014 om 22:59

@cr9m10

Waarom? Die penal van ronaldo was ook niet terecht dus had barca sowieso met 2-3 gewonnen . maar als real dat kreeg was het wel terecht he?

23 maart 2014 om 23:01

Nee klopt die Penalty van Ronaldo was niet terecht en die van Neymar al helemaal niet .. over die van Iniesta valt niet te twisten dat is gewoon een 100% penalty

23 maart 2014 om 23:13

Ronaldo duidelijk buiten de 16. onterechte penalty

neymar ( ik keek via een stream dus zag het niet zo goed) maar lijkt me dat neymar de penalty heeft opgezocht: hij laat zijn been hangen aan ramos ( er is contact) kan je fluiten of niet denk ik rood ( ja als je daar fluit voor een doorgebroken speler dan zeggen de regels rood, hoewel ikzelf het te zwaar vind)
penalty van iniesta was terecht.

ik heb een vraag over 2 situaties: vrije trap van real of een trap? pique en fabregas in de muur. ene raakte de bal met de hand ( (on)vrijwillig)...

en een situatie waarbij pique en bale in duel zijn in de 16 ( bale raakt de bal als ik me niet vergis en pique trapt bale, kan je mss ook voor fluiten?)

23 maart 2014 om 23:16

Als die penal van Ronaldo en Neymar niet gegeven waren had Ramos ook nooit rood gekregen en won Real.

Ondanks het feit dat Barcelona heeft gewonnen wil ik even het volgende kwijt over de schwalbes van Real Madrid. Keer op keer liet Ronaldo zich vallen, maar in de media hoor je alleen dat Barca spelers zich laten vallen. Deze hebben zich deze keer geen een keer laten vallen. Bovendien zie je maar weer dat zodra het niet lukt bij Real, zij moeten trappen, slaan en duwen om te compenseren. En dan maar klagen over de scheids. Schandalig.
Wat Barcelona betreft: voortreffelijk gespeeld, en er had zelfs een veel grotere overwinning in gezeten. Messi heeft zich weer laten gelden als de beste speler ter wereld!

23 maart 2014 om 23:01

Maar jochie toch de 3-3 komt toch ook uit een schwalbe van Neymar?

Daarbij speelde Barcelona ver van voortreffelijk en hebben ze puur geluk gehad dat Real vertikte 3 tot 4-1 voor te staan de eerate helft.

Ook in de 2de helft had Barca niks te vertellen, tot de rode kaart dan.

23 maart 2014 om 23:20

@larsoboy

Ja maar andere jochie, volgens jou kan een speler dus niet zijn balans verliezen en vallen eventueel met een klein duwtje?

23 maart 2014 om 23:26

Dat kan maar Neymar verloor zijn balans niet dat zag je aan zijn bovenlichaam die volledig recht bleef. Pas toen zijn rechterbeen neerkwam(waarmee hij dus blijkbaar uit balans was) viel hij.

Leg mij maar uit hoe dat volgens de zwaartekracht mogelijk is om te vallen maar toch neer te komen op je benen voordat je neergaat.

24 maart 2014 om 00:17

Barca speelde weer uitstekend positiespel. Neymar en Messi hadden er anders veel eerder 0-3 moeten maken binnen het kwartier en dan was die wedstrijd al gespeeld. Niet doen alsof Real beter was he pikkie? Want net als in camp nou zoeken jullie smoesjes en willen jullie het doen lijken alsof real beter was en bestolen is. Barca was voetballende de betere ploeg, Real werd de eerste helft
Vooral 2x gevaarlijk uit onnodige uitbraken omdat Neymar onnodig balverlies leed. Wees blij als we zonder Cesc speelde vandaag en Iniesta op middenveld en Pedro/Alexis voorin had het enger kunnen uitpakken voor Real.

24 maart 2014 om 00:09

inderdaad real en vooral ronaldo waren de hele tijd aan het zeiken voor overtredingen.
ronaldo laat zich ook haken daar hoor je ook niks over.
hij had precies op dezelfde manier een paar classico's geleden een penal versierd.
hij laat gewoon z'n been hangen en wacht tot het voetje word uitgestoken en haakt zichzelf.
real fans hebben het altijd over hoe fysiek geweldig ronaldo wel niet is terwijl hij als een wijf neer gaat elke keer.
verder dat pep ging liggen tijdens die lange bal op pique hebben ze wss ook niet gezien.
sommige mensen zien alleen wat ze willen!

Bookmaker acht kans op goal Ronaldo groter dan doelpunt Messi

Looooool!!

Dacht het niet

23 maart 2014 om 23:07

Volgende keer aan de scheids vragen en niet de bookmaker

24 maart 2014 om 00:17

bookmaker heeft zich weer rijk gemaakt met all het geld dat op madrid is gezet.
verder hebben lang niet zoveel mensen op barca gezet want wie verwacht nou dat de ploeg met quote 3 + verliest?
bookmakers winnen altijd .ook al betalen ze de hogere quote. die quotes schrikken ook genoeg mensen af . wed dat bijna ieder1 twijfelde toen ze geld op barca zette omdat de bookmakers de quote zo hoog hadden gemaakt.
en als dat niet lukt dan hebben ze nog genoeg reken wondertjes die dit voor ze oplossen.

Jammer dat zo'n scheidsrechter weer de eindstand moet bepalen. Meest idiote rode kaart en penalty die ik ook heb gezien.

23 maart 2014 om 22:59

Ramos heeft er uiteraard niets mee te maken, dat zou veel te objectief zijn phoeh nee, Real spelers moeten met alles wegkomen of het is de scheids geweest.
Xabi ging ook gewoon vol op de enkel dus ik zie het probleem niet, maar je moet het uiteraard ergens op kunnen draaien..

23 maart 2014 om 23:06

Ik ben geen fan van beide, maar van die penalty en rode kaart voor Ramos gaan mijn tenen krommen van oneerlijkheid, schijtziek word ik van zo'n scheidsrechters. Het was een hele geniepige en smerige schwalbe van Neymar, maarja dat heeft Barcelona aan zich een beetje helaas.

23 maart 2014 om 23:26

Dan word jij zeker bij elke Clasico schijtziek?

Want Real verdient elke clasico wel minimaal 1 rode kaart maar de scheids geeft die dan niet.

23 maart 2014 om 23:40

Ik ben net als jij volledig neutraal maar er was wel degelijk contact, Neymar werd aangetikt op z'n hiel. Veel te licht om te vallen uiteraard, maar wie blijft er tegenwoordig nog staan bij enig contact. Zelfs Ronaldo voor wie ik veel respect heb gekregen afgelopen jaar (in tegenstelling tot voorheen waar z'n diva-gedrag me echt de neus uit kwam) ging bij elk contact liggen, terwijl die gast 100 kilogram gehard staal is. Erg jammer, maar zo gaat het tegenwoordig.

23 maart 2014 om 23:23

Verdedigend gezien waren beide ploegen nou niet bijzonder slim bezig hoor. Te makkelijk om dan alleen de scheids de schuld toe te dichten.

Heerlijke wedstrijd voor de neutrale supporter.. Kut wedstrijd voor de Madridistas..

Wat was Ramos aan het denken. Kan niet zeggen dat ik het niet had verwacht. Hij pakt altijd domme kaarten en daarom vind ik hem niet de beste CB ter wereld.. Maargoed..

Hala Madrid.

23 maart 2014 om 22:59

Wil je nou serieus zeggen dat hij Neymar had geraakt haha?

23 maart 2014 om 23:05

Ramos4

Ook na het laten zien van de beelden is het gewoon een 100% penalty want hij word geraakt punt uit!

Ook die van Iniesta was duidelijk alleen die van Ronaldo was een onterechte!

23 maart 2014 om 23:08

Hij heeft hem wel geraakt. Hij greep Neymar aan zijn shirt (licht dat wel) en ook zijn voet raakte die van Neymar. Hij is gewoon niet slim geweest. Want ten eerste, het was een dekkings fout. Waarom zet je jezelf in zo'n situatie?

Als je niet zeker bent dat je een duel gaat winnen.. laat hem gewoon gaan.. liever 3-3 met 11 vs 11 dan 3-2 plus een penalty en 10 vs 11.

Ik zoek de schuld echt bij onszelf. Als het Varane was.. dan okay.. Maar Ramos gaat altijd (!) in de fout in zulke situaties. Altijd! Daarom vind ik hem niet de beste, maar gewoon een van de beste.

23 maart 2014 om 23:15

Als je even een paar keer terug ziet zul je dat zelf ook zien. Alsof Neymar in zo een 1 op 1 positie zo dicht bij het doel gaat liggen. Ongelooflijk maar hij tikt em tegen zn linker voet aan, waardoor hij zelf zijn rechterbeen aantikt en valt maar de oorzaak ervan is Ramos. Gelijkspel was terecht geweest, maar Barca speelde wel beter dan ik zelf had verwacht.

23 maart 2014 om 23:23

Typische barca supporter antwoord.... van ronaldo was onterecht maar van neymar en iniesta niet. Echt top dit!

23 maart 2014 om 23:23

Hij raakt zijn linkerbeen. Ze lieten bij Engelse tv een superslomo zien, waarin je duidelijk ziet dat hij geraakt wordt. Dus zoek aub een nieuw moment om bij uit te huilen

23 maart 2014 om 23:33

Alle penalty's waren schandalig gefloten. Wees gewoon blij met de overwinning maar ga het niet goedpraten. Spaanse zenders vonden de penalty en vooral de rode kaart van Ramos een lachertje.

Tuurlijk wordt hij geraakt maar als zulke lichte aanrakingen al een overtreding zijn waarom bestaat voetbal dan nog als contactsport? Hij wordt niet gehaakt, hij wordt gestreelt.

Iniesta zoekt de ruimte tussen 2 verdedigers en een ruimte van 2 linealen tussen hun. Dat er dan contact komt is vrij logisch en normaal fluit de scheids er niet voor omdat contact wordt gezocht.

Barcelona heeft gewonnen, wees er blij mee maar ga niet zeggen dat de penalty's terecht waren. Vooral dat Ramos een rode kaart kreeg was gewoon schandalig en op de Spaanse zender moesten ze er zelfs om lachen en nee het was geen Madrileense zender voordat ik weer zo'n kinderachtige reactie krijg.

23 maart 2014 om 23:39

In voetballend opzicht (qua gecreeerde kansen etc) verdienden we deze nederlaag niet.
Maar qua scheidsrechters beslissingen had het erger gekund. Pepe had bijvoorbeeld zomaar rood kunnen krijgen. Ik had ook geen rood gegeven, maar de spelers doen alsof ze Undiano niet kennen.

23 maart 2014 om 23:40

@ Larsoboy

haha, ik heb de wedstrijd via canal plus (spaanse zender) gekeken.. en niemand daar vond het een onterechte penalty.. sorry hoor.

Zulke penalties kan je geven.. Net zoals die handsbal van Pique (?) bij de vrijetrap van Ronaldo. Toen had je ook penalty kunnen geven. Maar goed. de scheids heeft het blijkbaar niet gezien.

23 maart 2014 om 23:43

Helaas raakt hij hem wel. Alleen jammer dat neymar dit contact op zoekt door voor hem langs te kruisen. Penalty was terecht, rode kaart had die achterwege moeten laten. Dit verpeste de wedstrijd...

23 maart 2014 om 23:54

@blink182

Dan hebben wij een andere zender gezien lijkt me. Oh en kom tuurlijk weet ik dat je ze kan geven maar net als bij die handsbal van Piqué is het gewoon schandalig dat voor dit soort dingen wordt gefloten, ook als bij Piqué een overtreding werd bevonden.

Hoe kan je voetbal een contact sport noemen als dit overtredingen zijn. Het is echt in de loop der jaren vreselijk misgegaan met het spel waar ik van hou. Toen ik jong was en op het hoogste niveau van jeugdvoetbal speelde werden dit soort dingen echt nooit afgefloten en dan vooral het moment van Iniesta waar hij contact op zoekt.

Blijkbaar op het allerhoogste niveau veranderen de regels de sport in iets waar je dus als verdediger voor alles moet uitkijken in plaats van een man af te kunnen stoppen.

23 maart 2014 om 23:57

Trouwens.. Hmm ik heb tv beelden gezien waar Busquets op het hoofd van Pepe ging staan?! Wtf is dit nou weer?

24 maart 2014 om 00:01

Dat, Blink, is nou de scheinheiligheid van Barca waardoor ze met veel weg kunnen komen. Die beelden zullen niet uitgebreid behandeld worden overal en het zal erg snel sussen. Had pepe or Ramos dit gedaan dan was het morgen voorgelegd aan Obama tijdens de nucleaire top

24 maart 2014 om 00:05

@blink

Die handsbal wat je bedoelde was op Fabregas, ging nog langs Pique z'n arm. Lieten ze op de Amerikaanse (?) zender goed zien van een andere hoek. Fabregas hield z'n arm voor z'n hoofd ter bescherming en de bal kwam daarop, wat gewoon toegestaan is volgens mij.

Edit @khaled zie tekst hierboven, bal ging langs z'n arm en kon je van een andere hoek heel duidelijk zien.

24 maart 2014 om 00:19

voetballend opzicht? die paar voorzetten die der in gingen omdat barca elk duel in de lucht verliest?
voetballen heeft madrid niet 1 kans gehad. kom op zeg.
barca was voetballend 10x beter.
alleen fysiek kunnen ze real niet aan achterin met mascherano die 1 meter 70 is en pique die altijd aan het prutsen is.

24 maart 2014 om 01:25

Ik heb het niet over de hands van Fabregas dat vond ik ook geen hands. Het gaat erom dat Busquets op het hoofd van Pepe gaat staan en dat ongestraft blijft

24 maart 2014 om 02:16

Heb nieuwe beelden gevonden. Busquets raakt pepe heel licht terwijl die over hem heen wilt stappen. Het lijkt ook alsof die licht geduwd/vastgehouden wordt door lopez. Als het lukt hier de link (ben op mobiel). Zo blijkt maar weer hoe een foto van een bepaalde hoek heel bedriegend kan zijn. Als pepe echt werd gestampt zou die sowieso wel heviger reageren.

https://vine.co/v/MMFUebFhUdr

23 maart 2014 om 23:00

Jammer hoe hij elke keer te laat reageerde waardoor hij achter zijn/een mannetje moest aanrennen. Zag je op het begin al met die steekpass van Messi op Iniesta en dat zag je ook weer bij die bal op Neymar.

Ramos z'n rode kaart heeft de wedstrijd verpest. Barcelona weer met de punten ervandoor door puur geluk.

23 maart 2014 om 22:59

Barca heersde heerlijk!!! Messi!!!! Geweldig!!! Ronaldo was nergens alleen een strafschop die nooit gegeven had mogen worden

23 maart 2014 om 23:26

Barca heerste pas een beetje na de rode kaart die trouwens helemaal nergens op sloeg. En wat een top talent die neymar... kan binnenkort goud winnen met olympisch duiken!

24 maart 2014 om 00:02

Barca heersde? welke wedstijd precies? Messi geweldig? ik snap m niet goal die hij goed inschoot maar met gelukk kreeg, en 2 penalties. wat was er precies zo geweldig aan hem dan?

23 maart 2014 om 23:01

Want die penalty van ronaldo was geen geluk hou op man ga huilen lekker barca thuis en uit gewonnen lekker lekkerrrrrrrrrrrrrrrr

Jammer dat de scheids zo slecht was. Beiden penaltys waren geen 100% penaltys. De 1e was een klein tikje.. 9 van de 10 scheids geven daar geen pen + rood voor. Ik betwijfel of er ook maar 1 ref is in de PL die daarvoor een penalty geeft. Ik denk eerder een 'yellow' voor 'dive'.

Er was contact maar zeker niet genoeg; In voetbal is er altijd contact, blijft immers een contact sport.

23 maart 2014 om 23:27

1. Die van Ronaldo was buiten de zestien en dus geen penalty.
2. Neymar werd licht aangeraakt en kwam daardoor uit balans maar ging redelijk makkelijk liggen. Vond de penalty dan ook te makkelijk gegeven.
3. Xavi werd aangetikt en vervolgens geblockt, duidelijke penalty.

Verder waren beide teams redelijk vaak dom/slordig/slecht aan het verdedigen.

Scheidsrechter was niet foutloos maar ook niet beslissend dat waren de verdedigers van de beide teams.

23 maart 2014 om 23:27

Onzin het was absoluut geen dive. Je kan natuurlijk nooit vanuit het niets zo een beweging maken. Hij raakte hem zowel met zijn voet en hij trok hem aan zijn arm. Het gaat hier niet over PL of andere competitie. Enige onterechte penalty was die van Ronaldo maar die laat jij achterwege ahaha

Barca terecht gewonnen, Real bij vlagen zoekgetikt. 3-4 is het geworden maar het had 3-8 kunnen zijn. Messi, Iniesta waren weergaloos. Ronaldo onzichtbaar.

23 maart 2014 om 23:00

als je het zo gaat bekijken had het ook 7-8 kunnen worden met al die kansen van benzema.

Ga Ramos maar bedanken voor zijn idiote tackle in plaats van naar de scheids te wijzen Real-Boys, goed geprobeerd, volgend jaar weer een kans

23 maart 2014 om 23:03

Beker finale!
één woord: Wraak!
ps nog altijd een punt achter met een match tegen AtM te gaan ;-)

24 maart 2014 om 00:26

dan zijn we tenminste eervol tenonder gegaan dit seizoen.
tijdens de beker spelen we hopenlijk met een andere opstelling fabregas en neymar hebben niks laten zien.
denk dat we met pedro en sanchez 2x zo goed voetballen.
plus het moreel is ook weer omhoog.
real zal zich nu ook niet al te geweldig voelen en de clubs waar ze tegen moeten zullen bloed ruiken. 1 0-0 doordat de andere team allemaal in de 16 verdedigd en het eff bij real niet loopt. en dan staat barca weer bovenaan.
denk ook dat barca voordeel heeft dat ze atletico zovaak treffen. die weten er nu wel raad mee.
het is iig weer spannend elke wedstrijd is nu belangrijk!
de beker finale word hopenlijk gewoon gewonnen door barca

24 maart 2014 om 00:38

Barcastyle
of ATM zal door Barca zoveel te treffen ook raad met Barca weten?
Verder zal dit een kleine "blow" zijn in de flow van Real maar na een Wals over Dortmund is het moraal terug omhoog.

23 maart 2014 om 23:05

@Sergi Roberto

Op de Spaanse zender is het meermaals van meerdere kanten uitvergroot. Neymar werd gestreeld door de bovenbeen van Ramos.

Iedereen is het erover eens dat het duidelijk eem schwalbe was aangezien als voor dit soort dingen gefloten wordt het gewoon een schande is voor het mannenras en voetbal zelf.

Maar toch grappig dat je dat niet wilt zien als een klei kind.

Hij werd nog minder aangeraakt dan bij de onterechte penalty van Ronaldo.

23 maart 2014 om 23:22

Wie is iedereen? Engelse commentators vonden het uiteindelijk terecht. Hij schampt zijn been, terwijl Neymar op snelheid hem voorbij. Eigen schuld. Heb je zelf weleens gevoetbald?

Ramos protesteert ook amper, hij wijst alleen naar de andere kant en op het feit dat er geen kaart na overtreding op Ronaldo werd getrokken, maar hij accepteert zijn straf.

23 maart 2014 om 23:43

Ik heb zelf op hoog niveau gevoetbald. Ik was in ieder geval geen duiker. Ik heb dit zelf vaak genoeg meegemaakt en als je echt goed geraakt wordt vliegt je been achter het ander. Neymar kwam ook gewoon neer op zijn benen om vervolgens weg te draaien en neer te gaan.

Ik bedoelde iedere analist op die zender was het ermee eens. Ik zeg niet dat hij niet geraakt werd maar je kan er niet door neergaan dat is gewoon onmogelijk en wees eerlijk dat is gewoon zo. Ik begrijp ook ten volste waarom hij neergaat bij het geringste contact, dat is niks raars ik zeg alleen dat het geen overtreding was en als het dat wel was dat het een schande is voor de voetbalsport dat voor dit soort dingen wordt gefloten en dan heb ik het nog niet eens over dat het buitenspel was.

Dat Ramos niet presteert is logisch. Alsof de beslissing opeens teruggedraaid wordt.

Ik vond alle penalty's schandalig. Die van Barca en natuurlijk vooral die van Real aangezien die niet eens in de 16 was. Een kans voor Real die buitenspel was en niet afgefloten werd. Neymar die niet afgefloten werd.

Het was gewoon een schandalige wedstrijd van de arbitrage en dat Barcelona er gelukkig uit is gekomen mag je wel toegeven. Wel gefeliciteerd met de overwinning en dat zonder sarcasme.

Real had de wedstrijd gewoon zelf op slot moeten gooien zowel in de eerste helft als 2de helft. Dat Barcelona dan met hun kwaliteit gevaarlijk wordt en er 2 penalty's uithaalt is al de fout van Real.

24 maart 2014 om 00:56

Larsoboy

Je doet alsof real voetballend de betere was en dat barca puur en alleen door de kwaliteit van de spelers gewonnen heeft. Lachwekkend man, want de kansen die Real
Creerde kwamen vooral voort uit vroege voorzetten vanaf de flanken na een uitbraak door onnodig balverlies van vooral neymar steeds. Voetballend was barca veel beter, de derde man was constant aanwezig in het positiespel, er werd als vanouds weer veel druk gezet met name bij de aanval begon dat al (messi en neymar).

En real had de wedstrijd kunnen beslissen? Hahahaha neymar en messi hadden in het eerste kwartier al de 0-2 en 0-3 moeten maken dan was al het al klaar voor Real. Maar ja ik snap je frustraties wel en snap ook dat dit ten koste van je objectiviteit gaat. Veel gasten zaten afgelopen dagen al groot te lullen dat Real wel eventjes zou winnen. Zelfs Sierd de Vos begon vandaag met iets wat veel madridistas daadwerkelijk dachten: het einde van het tiki taka is nabij en Real neemt over. En ineens heeft Real weer 2 clasicos op rij verloren, speelde Barca vooral in balbezit weer heel erg sterk en nu hoor/zie ik niemand meer....

Tegen sterke clubs spelen we dit seizoen ons beste voetbal..

Visca el Barca !!

23 maart 2014 om 23:28

Ik durf te wedden dat ze elkaar dit jaar nog in de CL zullen tegen komen.

Prachtige eerste helft, van een zeer hoog niveau. Tweede helft was een aanfluiting, doordat de scheids er zo’n enorm potje van heeft gemaakt. Ongelofelijk dat je zoveel foute beslissingen kan nemen in zo weinig tijd. Het is gewoon te veel om op te noemen. Real Madrid mag zich hier enorm bestolen voelen.

Daarnaast ergerde ik mij kapot aan Sierd de Vos, die zijn voorkeur voor Barcelona niet onder stoelen of banken stak. Bah, verschrikkelijke commentator.

24 maart 2014 om 00:05

Sierd de vos was vandaag idd echt smerig. Hij hield zich in het begin nog een beetje in maar ging daarna helemaal los. Nogsteeds een schande dat hij zoveel mag zeggen van Sport !

24 maart 2014 om 00:37

Madrid mag zich hier bestolen voelen? De penalty van Ronaldette was als enige 100 niet terecht. Die van neymar was wat mij betreft een twijfelgeval maar als je die van Ronaldette al geeft dan toch zeker die van neymar. die van iniesta was zeker 100 terecht. Ok dus de rode kaart van ram(p)os was misschien discutabel maar daarvoor had pepe er al eentje moeten hebben en dan was het al veel eerder gespeeld. Je bent nu echt niet heel erg objectief over het bestolen voelen.

24 maart 2014 om 01:00

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe objectief jij overkomt met de leuzen: 'ronaldette' en 'ram(p)os'?

Wanneer je normaal kan reageren wil ik best met je in discussie gaan, anders niet.

Nou nou nou.. eerste helft van die wedstrijd tot rond 60-70 min van de tweede helft was leuk…maar daarna begon de scheidsrechter alles te verpesten. 2 onverdiende penalty’s van real en barca.. De roodde kaart van ramos zou ik als scheidsrechter niet geven.
Ik vond beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Maar wat heeft barca een slechte verdediging. Soms vraag me mezelf af : wat als barca had 2 cv’s als ramos?
Voor mij men of the match. Dimaria en Iniesta en Messi. Is wel moeilijk om een te kiezen.
Verder ben ik teleurgesteld in Neymar. Zijn akties lukken helemaal niet. Alleen maar duiken kan hij. Ooei.. ik moet eerlijk zeggen Bale beter is dan Hem.(tot nu toe)

Nieuwe record voor messi, 21 goals in el clasico..puur Legend

Wanneer gaat de fifa is de regels veranderen man? Doorgebroken in de 16 is gele kaart plus penalty. Elke prachtige wedstrijd wordt door deze achterlijke regel verziekt. Barca-City, Bayern-Arsenal en nu weer deze. Na de rode kaart was de wedstrijd dood en kon Barca het afmaken. Ik vind een winst voor Barca hier niet de juiste afspiegeling geven van de krachten van beide teams. Erg jammer dit en Barca het meest geluk.

mensen die zeggen dat real bestolen is ze kregen beide een onterechte penalty dus niet zeuren barca was gewoon de betere vandaag Visca EL Barca!!

23 maart 2014 om 23:00

Alle penaltys onterecht. Ook de 2e van barca is te makkelijk gegeven

23 maart 2014 om 23:06

Hij moet de verdediger daar rood geven en een vrije trap voor Real. Dan speel je gewoon een hele andere wedstrijd. Daarnaast heeft Real gewoon alles tegen zich gehad.

23 maart 2014 om 23:08

Niks niet zeuren, de pingels waren niet terecht beide kanten niet. Raar dat deze scheids steeds de kans krijgt in EL classico! Ik ben gewoon voor Engelse scheids in Spanje. Wat was die manco slecht vandaag. Real minder hard als de vorige klassiekers barca huilt en vraagt nog steeds net zo hard als altijd! Barca goed team is al moeilijk genoeg tegen hen alleen, moet daar ook nog een scheidsrechter als laatste man staan?

Maar komt wel goed aan het eind van de dag staan we nog steeds boven aan!

Onterechte overwinning. Ze hadden 2 onterechte penalty's nodig en een onterechte rode kaart om te winnen. Dit doet me denken aan de wedstrijd tegen Chelsea van 2008 ofzo, toen hadden ze ook zo overduidelijk de scheids mee. Ik heb genoten van de eerste helft maar de tweede helft was minder met name door die partijdige scheidsrechter.

We zijn bestolen door de scheids die vent moeten ze nooit meer laten fluiten, ik wist dat deze scheids een Barca fan was, maar dit slaat werkelijk alles. De Spaanse bond wilt Barca kampioen maken, ze hebben de winst gratis gekregen.

23 maart 2014 om 23:12

Whahaha , dan heb je nooit wedstrijden onder Mourinho .Mattea la Hos is een vriend van Mourinho .

23 maart 2014 om 23:29

Dit is zo'n beetje het standaard excuus na een verloren partij, misschien eens een keer in de spiegel kijken?

23 maart 2014 om 23:35

Real had de wedstrijd in handen, maar Neymar moet Ramos een rode kaart aannaaien, ik wist bij voorbaat dat deze scheids Barca ging helpen, vorig Clasico was hij ook op de hand van Barca.

24 maart 2014 om 00:45

Vergeet je de niet gegeven rode kaart van pepe er niet bij te vermelden en de onterechte pingel van Ronaldette? Ik wordt zo moe van al dat subjectieve commentaar steeds. Als Madrid verliest dan ligt het nooit aan hun zelf maar altijd aan externe factoren. Ik weet zeker dat er in de kleedkamer een spiegel is voor Ronaldette. Misschien moet hij die eens afstaan aan de rest van de ploeg zodat iedere madridista daar eens een kijkje in kan gaan nemen.

Dankje scheidsrechter.. Een mooie el classico verpest.

Penalty Real kan je misschien nog over twijfelen, maar leek me sowieso er buiten.
Ramos doet werkelijk niets en ontwijkt Neymar zelfs.
Tweede penalty barca kan ik me nog beetje voorstellen.
Op eind gewoon counter-mogelijkheid eruit halen voor Real, echt drama.

Leuker voor de titelstrijd, maar had op een eerlijkere wedstrijd gehoopt

23 maart 2014 om 22:57

Hoezo twijfel je over de penalty als het sowieso buiten was??

23 maart 2014 om 23:07

Ik vind het zo jammer dat het in Spanje zo ver is gekomen dat het net een vrouwen sport lijkt. Wat minder vallen, en wat meer voetballen wat mij betreft.

23 maart 2014 om 23:29

Waar was de rode kaart?

24 maart 2014 om 18:23

Omdat de scheidsrechter het in een moment moet beslissen en het nog niet eens ver van de zestien is met vrij veel spelers ervoor. Daarnaast valt Ronaldo vrij ver in de zestien, wat de beslissing lastiger maakt

Heeeeerlijke wedstrijd, wat een mooie pot voetbal. Een Clasico zoals we die al altijd wilden zien. Zonder vechtpartijen maar met goed voetbal en vooral veel doelpunten. 90 minuten lang genoten. De competitie blijft open.

Barcelona verdiende winnaar. Wat Real doet heeft weinig met voetbal te maken, lekker alles naar voren schieten. Heb je nog geluk dat wij dwergen achterin hebben die niet eens meespringen bij hoge ballen. Penalties komen voort uit domme overtredingen, ramos 17x rood bij madrid? Niet echt een verrassing meer dus. Pepe is gewoon een crimineel en een slechte beroepsleugenaar.

Messi, Iniesta en Xavi heerlijk gespeeld.

Ik ga lekker slapen, welterusten! koekkoek ratatatatatata

Verdient wat mij betreft! Hadden Messi en Nyemar hun kansen in de eerste helft afgemaakt hadden we die penalty's niet eens nodig.

23 maart 2014 om 22:58

Had Benzema zijn kansen gemaakt zeker wel.

23 maart 2014 om 23:30

Had Alves vervolgens tussen de palen geschoten was het weer afgelopen. Maja maakt niet uit. Barca heeft gewonnen en ik ben tevreden.

Geweldige wedstrijd zeg, ik heb niet echt een voorkeur dus voor de competitie vind ik het leuk. Zonde van die 2 pingels die onterecht waren en dan vooral dat er bij 1 ook rood zit.
Die derde is overigens wel gewoon een penalty. 4-4 was qua spelbeeld terecht geweest.

Iniesta , benzema en di maria geweldig. Maar toch weer Messi. Beste ter wereld. Terechte penalty's voor Barca, onterecht voor Real. Heerlijke wedstrijd!

Geweldige pot, 2 pingels moesten aan beide kante niet gegeven worden, die 3-3, ik durf de wedden dat 85% van de leden hier aan een pingel dachten en rood toen we dit zagen, waaronder ik. Die van Ineista is gewoon zeer terecht hoor, want heel dom gedaan van Real.

23 maart 2014 om 23:25

Lol, dat je hier nog duimpjes omhoog voor krijgt ook.. Jij bent zeker dit jaar geboren anders wist je wel beter: 5-0 tegen Real Madrid, 4-1 tegen Arsenal, 3-1 tegen Manchester United zijn er drie die ik heel makkelijk en snel op kan noemen dus ga ff ergens anders janken met je leugens...

23 maart 2014 om 23:28

dus die pingel van Madrid vond je binnen? 3-3, ik durf te wedden dat jij zelfs dat pingel en rode kaart, 3-4 was terecht en zeer idooit, en jullie ster speler had nog rood moeten krijgen net als Pepe.

Dik verdiende overwinning voor Barcelona

Jalalaaa.... 17mei, the game off the Champions!!! Barca - Atletico.. and im there...

partyhard!!

on; Barcelona de terechte winaaar

23 maart 2014 om 22:58

Maar waaromnwisselde hij Maria en benz want die speelden goed

Wedstrijd helemaal kapot gemaakt door een zeer zwakke arbitrage. 3 onterechte strafschoppen. En de rode kaart van Ramos heeft de wedstrijd doen beslissen.

Wat moet ik ervan denken... kijk al heel de week uit naar deze wedstrijd...

- 8.45 pm krijg bericht dat ik een goede vriendin moet helpen met transport...
-9.00 pm ik volg even op livestream, ik ga mijn schoenen aandoen, kom terug 0-1!!!!!!
-10.44pm: ben thuis en zie 3-4 op het scherm!

heeft iemand gepaste medicatie aub..... en kan iemand kort en bondig me vertellen of het verdiend was de overwinning...

23 maart 2014 om 23:01

Real vond overall beter tot en met de rode kaart, daarna nam Barca het over en trokken ze wat gelukkig aan het langste eind.

23 maart 2014 om 23:33

Kort en bondig?

Barca terecht gewonnen. Een onterecht penalty aan beiden kanten, een hattrick Messi en Ronaldo was nergens. Meer hoef je niet te weten wil je morgen mee kunnen discussieren met collega's haha

23 maart 2014 om 23:36

DIt is echt balen voor je.

Mocht je een neutrale toeschouwer zijn, dan zou je deze wedstrijd zeer aantrekkelijk vinden. Zeker omdat de defensie aan beide kanten er niet al te best uitzag.

Kort samengevat, Barca begon sterk, ze controleerden het middenveld en deelden een speldenprikje uit. Echter Real was heel scherp in de omschakeling, vaak toch wel na balverlies van Neymar (bij een actie). Alle verdedigers en middenvelders stonden uit positie. Aangezien de Real spelers in de voorhoede (met Blae, CR en Di Maria) over snelle spelers beschikken, leek het steeds dreigend. Na de 1-0 van Barca, zeer goede goal, leek Barca de wedstrijd in handen te hebben. Echter, een slordige kwartier van Barca, maakte dat Real 3 a 4 levensgrote kansen kreeg, waarvan er 2 door Benzema werden benut. Allemaal counters icm zeer slecht verdedigingswerk van de Barca-zijde. In het laatste kwartier herstelde Barca het evenwicht met een doelpunt van Messi.

Interessant in de eerste helft was dat er spelers van de beide partijen op zoek waren naar kaarten en panlties. Zo had Barca wellicht in de eerste helft al een penalty verdiend (pepe op Neymar). In de tweede helft werd deze lijn doorgezet, alleen hapte de scheidsrechter dit keer wel. Dit maakte de wedstrijd heel anders. Penalty CR was feitelijk buiten het strafschopgebied. Penalty Neymar, doorgebroken speler, was heel licht (maar dit was oliedom van Ramos). De scheids had hem niet hoeven geven, dit gebeurt vaak genoeg (en als de scheids hem niet had gegeven, zou denk ik het meerendeel akkoord gaan dat het een schwalbe was), toch is Neymar wel geraakt door Ramos. Heeel licht, maar iedereen weet dat Neymar heel snel uit balans is, en dat hij graag naar de grond gaat. Zo geschiedde het. De tweede penal van Barca kon de scheids niet omheen. Deze was wel erg slim uitgelokt.

24 maart 2014 om 00:54

dank je wel...

23 maart 2014 om 23:17

Gefeliciteerd barca fans. Terechte overwinning. Barca staat er toch maar als het moet. Madrid jankers...gewoon accepteren...er is altijd wel een excuus waarom Barca heeft gewonnen.

Heerlijke eerste helft het spel ging op en neer beide teams hadden periodes waarin ze beter waren maar helaas tekent de scheidsrechter de tweede helft met aardig wat foute beslissingen, 2 in mijn ogen onterechte pingels waardoor die rode kaart (die westrijd doet kantelen) ook niet had gevallen. Maarja in dat geval zegt het meer over Neymar dan over Ramos, irritant mannetje die Neymar kan wel erg goed voetballen maar dit soort dingen moet je niet doen.

Opzich was het een leuke wedstrijd vooral de eerste helft maar de tweede helft vond ik stukken minder als neutrale toeschouwer!

Je weet pas wat je mist als het er niet meer is: mourinho weg bij real en ze zijn er party's de bitch van barca. ...

23 maart 2014 om 23:00

Hij durfde de arbiters aan te pakken,bij de eerste penalty van Barca had Mourinho allang het veld opgelopen. Maar wij pikken alles als zoete koekjes.

23 maart 2014 om 23:48

Ik begin langzaam te denken dat je Mourinho zelf bent. Zo een narcist is hij in het dagelijks leven denk ik ook wel.

23 maart 2014 om 23:55

hahahah, je maakt mijn zure avond toch nog een beetje goed. Comedy capers deze man

Mourinho had er zoals gewoonlijk een circus van gemaakt met Pepe op het middenveld en 4 rode kaarten als gevolg. Ik heb een fantastische wedstrijd Clasico gezien waarin Real voetballend veel sterker was dan Barcelona, voor het eerst sinds jaren.

Ik weet in ieder geval wat ik niet mis: met 5-0 er af gaan in het eigen Bernabeu!

24 maart 2014 om 07:28

Wanneer is dat gebeurd dan? Of bedoel je die 2-6? ...

Weet je wat je ook niet meer hoeft te missen: winnen van Barca!

En ik steek geen veren in zn reet, ik benoem slechts de feiten. Volgens mij zeg ik toch niks wat niet waar is....

24 maart 2014 om 09:04

Excuses dat was niet in Bernabeu maar in Camp Nou. Neemt niet weg van het feit dat we toen wel Barcelona's bitch waren, en niet als je een wedstrijd verliest die alle kanten op kon gaan, en waar je ook nog is grotendeels de betere was.

Ja..., want winnen van Barca heeft Mourinho zo vaak gedaan bedoel je? Jij als "man van de feiten" zou toch moeten weten dat Mourinho met een negatieve balans tegen Barca is vertrokken uit Madrid. Verder zal de pijn van Clasicos meer dan verzacht worden als we aan het einde van de rit kampioen worden.

Mooi voetbal, voortreffelijk imago en op weg naar het kampioenschap. Mourinho? Mourinho who? Nee ik mis echt niks. Als we na 3 jaar niet verder komen dan 1 kampioenschap en een schamel Coppa'tje, dan kan je met zulke onzin aankomen.

Tot de rode kaart van Ramos een goede wedstrijd van Real. Echt ongelofelijk dat je hier rood voor kan trekken. Dan is het maar met z’n allen tegenhouden maar dat is dus niet gelukt.

Toen Benzema er af ging wist ik al dat er geen fatsoenlijke aanval meer zou komen, hij was echt de cruciale en beste speler op het veld samen met Di Maria. Wat mis ik Jese nu zeg.. dan had je die waardeloze Bale er uit kunnen halen. Benzema in deze vorm is gewoon de beste spits ter wereld, geen twijfel mogelijk.

Nu mag Real echt niets meer laten liggen. Mijn felicitaties aan de Barcelona supporters.

23 maart 2014 om 23:06

Helemaal met jou eens. Maargoed die rode kaart was nooit een rode kaart. Nu maar revanche in de Copa del Rey finale en zorgen dat we geen punten laten liggen om de titel te pakken.

23 maart 2014 om 23:52

Ramos hou eens op met feiten negeren, vertel me hoe dit geen overtreding is:
http://gfycat.com/barrenunlinedbooby

Volgens de regels ook rood, gewoon terecht.

23 maart 2014 om 23:08

Ach die rode kaart ligt niet aan de scheids, maar aan de Fifa. Die regel van penalty+rode kaart+schorsing is gewoon te belachelijk voor woorden en kan wedstrijden helemaal verzieken. Ook al raak je iemand zo licht als een veertje aan en is er absoluut geen kwaad in het spel. Zo jammer dat de Fifa vasthoudt aan die achterlijke middeleeuwse regels van ze.

23 maart 2014 om 23:31

@hernanes

Als hij een rode kaart voor Ramos trekt moet hij dat ook voor Alves doen. Niet dat de penalty terecht was want het was er net buiten maargoed.

23 maart 2014 om 23:50

Vond ik ook, al was dat wel wat minder makkelijk in te schatten. Deze scheids was sowieso echt waardeloos bezig, mja niet anders gewend in de Primera Division.

23 maart 2014 om 23:10

Zo goed was Benzema toch ook weer niet. Z'n 2 goals waren uitstekend, daar niet van, maar ik hoorde Sierd tot meerdere malen toe zeggen dat dit z'n beste wedstrijd bij Real ooit was enz enz. Kan me niet voorstellen dat dit z'n beste van de 222 wedstrijden bij Real is, aangezien hij er vandaag nog wel 3 bij had kunnen maken.

23 maart 2014 om 23:12

Benzema is juist zo goed omdat hij niet alleen teert op doelpunten. Hij kan geweldig meevoetballen. Hoe hij de bal vasthoudt, driehoekjes maakt en sinds de komst van Ancelotti ook veel jaagt maakt hem een hele complete spits.

Hij had inderdaad vaker kunnen scoren, maar goed, welke spits maakt wel al zijn kansen af. Iedereen mist wel eens.

23 maart 2014 om 23:31

Benzems stelt al jaren niks voor en dat ondanks dat hij kan meevoetballen.

Zet Toivonen in de spits bij Real en hij zal ook wel scoren.

En dat meen ik serieus.

23 maart 2014 om 23:25

Suarez is nog steeds beter dan Benzema hoor in mijn ogen. En ik denk Ibra ook. Dat neemt niet weg dat Benzema in deze vorm wel echt een heerlijke speler is hoor, had ik niet verwacht.

If you can't beat them, join them! Ze zagen dat Real niet meer te stoppen was natuurlijk, dus moesten ze weer is lekker omkopen op zn Spaans. Scheidsrechter mag nu een blowjob geven aan de spelers van Barca natuurlijk. Ze zijn weer geholpen, lekker scheids! Np, Real pakt beker + competitie.

Voor de rest een uitstekende clasico!

23 maart 2014 om 23:28

Hahahahaha Real Madrid was toch zo goed dat ze ook Bayern aan konden ? Waarom scoren ze dan niet vaker tegen de ziek slechte verdediging van Barça ? Barça is nog steeds beter dan Real Madrid. leg je er maar gewoon bij neer en ga niet zo zitten janken.. alweer

xavi en iniesta de beste spelers van het veld,zowel barca als real madrid speelde erg aanvallend wat veel kansen opleverde, geweldige wedstrijd.

23 maart 2014 om 23:00

Welke match heb jij gekeken? Di maria by far beste van het veld

23 maart 2014 om 23:15

di maria had een 7.1 en iniesta een 8.1 als wedstrijdcijfer.
dus wie is nu beter?

23 maart 2014 om 23:21

Haha, alsof je enige waarde aan die wedstrijdcijfers kunt hechten. Het feit dat Lopez een onvoldoende heeft zegt al genoeg. Allevier de goals waren gewoon onhoudbaar.

23 maart 2014 om 23:23

Vind Lopez nou niet het beste voorbeeld
Een 5,5 en dan houd het wel op voor hem

23 maart 2014 om 23:35

@davy klaassen

Dus we moeten geen waarde hechten aan de wedstrijdcijfers maar wel aan jouw mening????

23 maart 2014 om 23:38

Het is ook zeker niet zo dat hij uitzonderlijk goed keepte of zo, maar de ballen die hij tegen moest tegenhouden hield hij tegen en de ballen die erin vlogen kon hij niet tegenhouden. Dan zou een 5.5 of een 6 inderdaad het juiste cijfer zijn.

23 maart 2014 om 23:52

Ik vraag jou niet om waarde te hechten aan mijn mening. Feit is dat die cijfers over het algemeen niet overeenkomen met het wedstrijdbeeld. Die wedstrijdcijfers zijn gewoon een som van een hele hoop subjectiviteit. Deze subjectiviteit wordt vervolgens als cijfer verpakt. Waarschijnlijk geeft een hoop mensennamelijk gewoon alle spelers van het winnende team een en alle spelers van het verliezende team een - geven. Er zijn nog talloze andere scenario's te bedenken waarin mensen niet op basis van de wedstrijd stemmen, maar uit voorkeur. Als jij zo'n bron waarde toe wilt kennen, prima, maar mij lijkt het meer dan gelegetimeerd om te zeggen dat die wedstrijdcijfers geen betrouwbare bron zijn.
Het feit dat Lopez een lager cijfer heeft dan Valdes bewijst mijn punt. Valdes ging bij de eerste goal zeker niet vrijuit, terwijl Lopez vier keer niets te verwijten viel.

24 maart 2014 om 01:27

@ davy klaassen, idd

23 maart 2014 om 23:10

Ze waren allebei goed inderdaad.
Maar Di Maria was toch ver uit de beste op het veld met daar achter Benzema op 2.

23 maart 2014 om 23:18

iniesta had een 8.1 als wedstrijdcijfer,en benzema een 7.2.

23 maart 2014 om 23:21

OMG ik kan die cijfers niet serieus nemen...
Die cijfers zijn toch lariekoek? Dan had Messi de beste op het veld geweest en hij was nr 5 achter Di Maria, Benzema, Xavi en Iniesta.

24 maart 2014 om 01:26

Narsingh dan zul je ook wel een teletekstsuporter zijn. Heb wel vaker domme cijfers gezien. Di maria was vandaag de beste man

24 maart 2014 om 01:29

Narsingh je krijgt van mij een 1 qua mening en een 10+ voor reactie waar ik vandaag het meest om heb moeten lachen

Sinds neymar bij barcelona speelt heb ik echt een hekel aan hem met ze swalbes(vergeten hoe je het schrijft)

Neymar, pepe en scheids wat een wedstrijd verkrachters. Zonder dat geshit was wedstrijd nog mooier geweest dan dat het al was.. amusements waarde 10+

23 maart 2014 om 23:28

2 penalty's en een bal in de kluts mee krijgen
Het is wel een held zeg niet normaal staat toch op de juiste plaats.

Pot is niet beslist door de scheids. Penalty van Madrid was er buiten en bij Neymar niet veel aan de hand.
Verder genoten!

Gefeliciteerd barcelonafans. En dan bedoel ik de 'echte' fans.
3-3 leek me een meer terechte uitslag. Neemt niet weg dat dit een geweldige classico was met alles erop en eraan.
Die scheids mogen ze van mij naar Siberië sturen
-Pique maakt bewust hands, gewoon een duidelijke penalty
-de penalty van real was buiten de 16
-de scheids trapt in de prachtige duik van wie anders.....
-rode kaart voor Ramos was erg streng
-neymar stond buitenspel dus die hele situatie had zich niet voor moeten doen
-en ik neem aan dat we allemaal weten dat die penalty van iniesta nergens op sloeg.

Ik was trouwens echt teleurgesteld in real de tweede helft. Ze begonnen al met lange ballen en dat is vragen om problemen. Jammer

Ik vond alle penalties wel terrecht. Echter vind ik die regel waar Marco van Barsten het laatst over had gewoon apathisch. Het verneukt gewoon een wedstrijd. Neymar zoekt de penalty op, en krijgt hem ook verdiend. Maar waarom dan in godsnaam rood voor Ramos. Jammer.

Wat een geweldige pot, een van de beste classico'ss afgelopen jaren. Discutabele momentan van de scheids, maar aan beide kanten gelukkig. Ik heb genoten. Alleen de man van de gouden bal maakte het niet echt waar

Messi ongelofelijk. Echt een held jammer dat ronaldo weer een elleboog geeft. Geweldige wedstrijd gezien..
Voor de mensen die gaan reageren die alleen de samenvatting hebben gezien.. Kijk 90 min herhaling.. Voordat je iets zegt. Het was een top wedstrijd.. Geweldig.. Ben neutraal trouwens. Maar dit was voor iedereen geweldig..

Jammer dat de scheidsrechter deze wedstrijd kapot heeft gefloten. Ik vond alleen de laatste overtreding een strafschop, maar die andere twee waren belachelijk. Vond beide sterren, Messi en Ronaldo vrij matig. Messi maakt er dan drie, maar speelde verder niet heel bijzonder. Ronaldo was slecht. Iniesta en Di Maria man of the match. Benzema slachtoffer van de rode kaart, maar als we kritisch zijn heeft hij te weinig kansen benut vanavond. Maakte wel een fenomenale goal, die aanname plus afronding was grote klasse. Mooie pot gezien en de titelstrijd is weer helemaal open. Maar toch jammer dat de scheidsrechter zijn stempel zo graag wil drukken.

23 maart 2014 om 23:27

Benzema had 5x moeten scoren idd want hij kreeg 9 (!) kansen.
Maar eerlijk gezegd, ik ben niet zo verdrietig.. Mssn omdat we niet slecht hebben gespeeld en omdat we nog steeds 1 punt meer hebben dan Barca?

Mooie wedstrijd. Enorm genoten van Messi, Iniesta, Di Maria, Benzema en van het theater dat er kwam van beide kanten. Sierd eindigde met een mooie zin en zei precies wat ik dacht: ''die kluns stopt er maar weer mee''.

Wat een prachtige wedstrijd zeg! Barcelona is en blijft gewoon het beste team op deze aardbol. Wat een prachtig combinatiespel. Om van te smullen! En dan heb je die kleine nummer 10 voorin die elke record verbreekt die er maar is . Visca el barca!

Het was gewoon duidelijk dat de scheids wilde dat la liga nog spannend zou blijven door barca steeds te helpen

Messi zorgt toch echt weer voor het verschil in deze wedstrijd, Eerst stuurt die Neymar diep en schiet die op Lopez vervolgens laat die Iniesta scoren en krijgt die vervolgens een levensgrote kans op de 2-0.

Daarna maakt die vlak voor rust een prachtige goal, eerst een 1 twee met Fabregas hij speelt Pepe uit en vervolgens steekt die hem met Rechts prachtig naar Neymar die hem verliest en Messi reageert alert en schiet hem prachtig binnen.

In de 2e helft was het eerst Madrid en daarna weer Barcelona met een geweldige steekpass van Messi op Neymar die vervolgens terecht een penalty mee krijgt. Messi schiet hem goed in. Zelfde geldt voor zijn laatste penalty die hij vol in het kruis schiet.

Al met al was het verschil tussen Messi en Ronaldo weer eens niet een beetje maar gewoon een gat. Ronaldo op 1 schot na in de 1ste helft gewoon onzichtbaar (en zijn penalty). Ronaldo big game choker zoals zovaak. Messi staat er als het moet zoals die vandaag ook weer liet zien.

23 maart 2014 om 23:06

Welk gat? In het benutten van penalty's? Laten we nou niet overdrijven. Net als van persie in de CL speelde messi helemaal niet bijzonder naast die hattrick die zelf ook niet veel voorstelde op z'n eerste goal na.
Gefeliciteerd overigens met de overwinning, want ik gok zo dat je een barcafan bent.

23 maart 2014 om 23:47

Die steekbal op Neymar, daar hoor ik heel weinig mensen over. Maar dat was echt de mooiste bal van de wedstrijd. Precies de goeie snelheid, Precies op maat. Alleen hij kan dat zo perfect. Echt ongelofelijk. Hij was vandaag twee klassen beter dan Ronaldo.

24 maart 2014 om 00:25

Prachtige steekbal op Neymar idd. Hij gaf 3 prachtige ballen op Neymar en 1 op Iniesta. Neymar verprutste er 2. Daarnaast scoorde hij er 3. Ik vond dat hij een zeer goede wedstrijd heeft gespeeld.

Was een heerlijke wedstrijd om te kijken. Scheidsrechter vond ik trouwens niet echt een goeie wedstrijd fluiten. De la liga gaat nog spannend worden zo.

Grootste diefstal in tijden, de scheids moeten ze flink schorsen voor het onnodig geven van 3 penalty's en JA ook voor Real Madrid was de bal buiten de 16 meter, maar als je hierna ook nog eens een rode kaart aan Ramos geeft terwijl Neymar weer eens theater speelt, stop dan maar met fluiten.

23 maart 2014 om 23:31

Als dit het Real Madrid in vorm is hoeft men daar echt niet bang voor te zijn. Dortmund maakt ook gewoon kans tegen dit team. Barça is nog steeds beter dan Real Madrid.

23 maart 2014 om 23:41

Ik zou je de volgende keer eens adviseren om de wedstrijd op TV te kijken en dan kon je zien dat Neymar duidelijk werd geraakt en dat de scheids er zeer goed voor stond.

Dat rood vind ik ook triest maar dat is helaas de regel.

Dus kom niet aan met diefstal.

Tja, als je die kansen niet afmaakt. Benzema had er in de 1e helft al 5 kunnen hebben. 2 Onterechte penalty's dan en Ramos pakt weer een rode kaart. Real moet zorgen dat ze het op de rit krijgen en 1e staan voor de laatste speeldag, want als Atleti en Barca elkaar kunnen helpen, laten ze dat niet liggen. '

Beste man was trouwens Di Maria. Heerlijk gespeeld.

Penalty Real onterecht buiten de zestien, penalty's van Barca beiden terecht net bij Sport 1 werd het duidelijk getoond. Rood was veel te hard gestraft maar zo zijn de regels.

23 maart 2014 om 23:13

Petje af voor jou, goede objectiviteit. Jammer dat Kalp en abiest je dan betichten van provoceren en zeuren, maar je zegt waar het op staat.. Ik zie dat graag, nogmaals petje af voor jou Gutihaz.

23 maart 2014 om 23:30

Ongelooflijk dat madridista's tevreden kunnen zijn met wat Real presteert de laatste jaren. Hoe haal je het in je hoofd om je niet kritisch op te stellen gezien het verschrikkelijk matig voetbal en dan ook nog eens geen prijzen? Onbegrijpelijk.

edit: Mijn eerste reactie is verwijderd? Wow, moderators, schaam je.

23 maart 2014 om 23:37

Stop met provoceren voor de rode kaart was Real heer en meester. Ik snap niet waarom je nodig acht om maar te provoceren.

23 maart 2014 om 23:43

Heer en meester?

Ik weet niet welke wedstrijd je hebt zitten kijken maar het ging aardig gelijk op hoor want want niet alleen Benzeman faalde maar ook Messi.

Volgende keer toch een kijken op TV ipv een stream op via de radio.

23 maart 2014 om 23:45

Ik kijk op Sport een, voor de rode kaart was Real de baas.

23 maart 2014 om 23:23

Schakelde je in vanaf min 60 of zo?

Real was veel en veel beter dan Barcelona. Benzema had er al 6 moeten maken. Je zag aan alles dat Barca op breken stond, tot aan het moment van Ramos. Maargoed als je Real zo matig vind, dan moet je Barca wel heel erg slecht vinden.

Schitterende wedstrijd, prima voor Barça in het klassement staan ze 1 punt op koplopers Atletico en Real en er zijn nog 27 punten te verdienen. Deze week en ook kort daarna moet Real uit spelen tegen Sevilla en Real Sociedad ik zie ze toch nog 2 punten verspelen minstens. Barça laat mogelijk nog punten verspelen wat later in de kalender met als laatste speeldag de clash Barça - Atletico.

Mooi en een gelijkspel was hier terecht geweest maar Real verdiende geen penalty want de fout was net buiten de lijn. Verder kreeg Barça 2 penalty's en kon men twijfelen of Ramos rood verdiende of geel want Neymar overdreef om naar de grond te vallen, verder is de fout op Iniesta ook een twijfelgeval.

Mooi dat La Liga weer spannend is en Messi op 5 doelpunten komt van Ronaldo in de Pichini trofee waarbij dat 5 weken geleden het dubbele was.

Atletico mag zich eigenlijk koploper noemen met evenveel punten als Madrid, op het einde van het seizoen telt dit mocht Real nu in sommige klassementen op de 1ste plaats staan. Verder heeft Barça nu ook het voordeel op Real mochten ze op evenveel punten eindigen.

23 maart 2014 om 23:13

Tot aan de rode kaart was het gelijk.
De eindstand verdiende ook eigenlijk 2 winnaars en 2 verliezers ^^. Maar het mocht niet zo zijn.

Real had de wedstrijd in de hand, creëerde kansen en was uitgelopen naar 5/6-2 want 11v11 was de 3-2 voorsprong uitstekend geweest zijn, maar ja dan heb je die duikelaar van een neymar die een vieze schwalbe maakt en een scheids die hierdoor de wedstrijd kapot.maakt

Heerlijke eerste helft en dan die 2de...

Geen penalty voor Real want was buiten 16 was wel overtreding
Geen penalty voor Barca want Neymar stond al buitenspel en hij maakte de mooiste schwalbe.
Geen penalty voor Barca want te weinig aan de hand voor een penalty

Waar zijn nu al die Real fan boys die zeiden dat real met 5-0 zou winnen.... wat erger ik me aan dat soort mensen.

En als Benzema nou ietsjes beter kon richten dan had hij er misschien 5 gemaakt maarja.

Man of the first half : Di Maria

Scheids is de beslissende man.

een 2-2 was op zijn plek geweest

Ronaldo en Messi waren beiden heel slecht los van hun goals.

Hala Madrid

23 maart 2014 om 23:19

Nou dan streep.je penalty 1 voor real en barca weg. Rood was te zwaar dat klopt. En de tweede was overduidelijk een penalty man. Je bent gewoon in de war nu. Kijk t morgen nog maar eens. Hij wordt 2 keer geschopt en het is een duel tussen 3 man.

23 maart 2014 om 23:27

Ik heb het net weer bekeken en ik vind nog steeds dat het onterecht is. Maar de wedstrijd is toch al gespeeld en mijn reactie kan hier toch niets aan veranderen.

23 maart 2014 om 23:37

Geen speld tussen te krijgen. Alleen die 3de penalty moet je toe geven die kun je geven. Meningen kunnen anders zijn bij mensen maar het zal toch wel een 3/5 moment zijn voor die 3de penalty.

Scheids maakte de wedstrijd dood. Met zijn mooie rode kaart.
Zag iemand nog zeggen met die penalty voor Real dat een scheids die 20cm heel moeilijk kan zien. Het enige dat ik over dat kan zeggen is dat klopt maar dat neemt niet weg dat hij er naast zit .

Na de rode kaart(zwaar onverdiend) kantelde de wedstrijd.
Ja de penal van Real was ook onverdiend, bij vlagen speelde Real goed.
Benzema had er meer in mogen schieten had een aantal 100% kansen dat is dan jammer.
Scheids hoeft nooit meer te fluiten, wat een drama naar allebei de kanten toe.
En wat heb ik me geïrriteerd aan Neymar die constant bleef vallen, maar ook Ronaldo had jammer genoeg zijn minpuntjes.
Messi wederom belangrijk, Ronaldo doelpuntje erbij ook mooi.
Vond een gelijkspel wel op z'n plaats allebei evenveel kansen gekregen, helaas.
We staan gelukkig nog bovenaan, ik zeg; 'tot 19 april'
Hala Madrid!

wedstrijd was heerlijk, slechtste man op het veld was de scheids natuurlijk. ik ben neutraal maar na de rode kaart was de wedstrijd dood. overal is de arbitrage bizar slecht.

En maar zeggen dat real beter is, en dat ze barca gaan verslaan met grote verschil. Ronaldo was de hele wedstrijd niet eens te zien. En messi maakt een hatrick, zo zie je wie de beste speler van de wereld is.

23 maart 2014 om 23:07

2keer van de stip en een keer nog dichter. Tegen 10 man kan iedereen het vriend.

23 maart 2014 om 23:42

abiest

Heb je die bal gezien van Messi op Neymar waar de penalty uit kwam? Mooiste bal van de wedstrijd. Messi was gewoon weer een klasse beter dan Ronaldo vandaag.

Vond de teams gelijkwaardig. De controversiële rode kaart deed het duel duidelijk kantelen, al had Ronaldo ook geen penalty moeten krijgen.

Messi met 3 goals natuurlijk doorslaggevend maar ik vond hem verder eerlijk gezegd niet de beste man van het veld. Dan eerder Di Maria, of Iniesta dat is een magistrale voetballer.

Gast messi 2 penals omdat de scheidsrechters nog steeds pro-barca is. Triest, wanneer er zo veel op het spel staat.

Heerlijke wedstrijd, ik kan niks anders zeggen. Een wedstrijd met alles, mooi voetbal, hoogstandjes, mooie doelpunten, drama, kaarten, penalty's, agressie. Echt alles wat slecht, goed, mooi is in het voetbal zat er vanavond in.

Wat ik alleen niet snap is waar de Madrid supporters nu om zeuren, ja ik snap wel dat het zuur is met de penalty's maar wees a.u.b. een beetje realistisch, die eerste penalty die Real Madrid kreeg was overduidelijk buiten het strafschopgebied dus geen penalty. De 2e en 3e penalty waren volgens de regels gewoon penalty's en lichte doch domme overtredingen van Real Madrid.

En Messi heeft vanavond toch echt wel gewonnen vs Ronaldo. Niet verwacht moet ik zeggen, alhoewel hij overduidelijk in een stijgende lijn zit de afgelopen weken.
Ik kan niet wachten op de volgende Classico in de beker

Als Madrid fan doet dit verlies mij zeer pijn. Ik wil de vingers niet richten op de scheids, daar ben ik niet echt een fan van maar eerlijk is eerlijk, deze scheids deed maar wat. Barcelona heeft terecht gewonnen, maar de scheids heeft voor beiden kanten onterecht gefloten.

Dit was een van de beste clasico's die ik heb mogen meemaken, het was spannend tot de laatste seconde! Ik had meer verwacht van Ronaldo en Bale, maar in plaats van hun deden Di Maria (geweldig vandaag) en Benzema (kon zoveel meer scoren)

Real madrid speelde veel beter de eerste helft, maar het ging bergafwaarts toen sergio ramos natuurlijk weer een rode kaart moest pakken...

Wij worden nogsteeds kampioen hoor _

(neymar moet surfer worden)

Altijd weer de scheids de schuld geven voor de winst van barcelona, barca heeft gewoon gevochten voor wat ze nu hebben gekregen!!

Força Barça❤️

Geweldig waren de reacties in het meepraat-topic. Dan was de scheids weer voor Real en dan weer voor Barca, als je de reacties mocht geloven.
Eerste penalty was er geen. Ronaldo ging makkelijk neer en als het al een overtreding was, was die buiten de 16.
Tweede was ook erg makkelijk gegeven. Neymar ging ook makkelijk naar de grond, maar Ramos leek hem wel te raken met zijn voet. Rode kaart dan wel een logisch gevolg. Kan je moeilijk gaan doen dat die rode kaart onterecht is, maar eerder had Pepe er al eentje moeten krijgen voor zijn misselijke actie bij de 2-2.
Derde penalty was overduidelijk terecht. Iniesta wordt overduidelijk neergehaald.

Competitie in Spanje is weer spannend.

Het commentaar op Sport1 was lachwekkend. Nodigt mij totaal niet uit om een abonnement te nemen. De Vos is op Rtl7 al erg, maar nu was het helemaal irritant.

Ik zei vorige week na de wedstrijd tegen Osasuna die kleine zal me volgende week niet teleurstellen hoop ik en hij heeft me alles behalve teleurgesteld.

Atletico 70
Real 70
Barca 69

pfffffffffffffffffffffff wat een spannning dat 9 wedstrijden voor het einde.

23 maart 2014 om 23:39

Nee joh.
Atletico wordt kampioen !!!!!!!!!!
Zo zeg zou dat toch heerlijk zijn voor een keer. Geen Real of Barca boven aan.

Mooi dat Barcelona heeft gewonnen, nu is het ongelofelijk spannend en wordt het een mooi slot van de competitie. Di Maria en Iniesta waren de beste mannen op het veld. Ronaldo was onzichtbaar en Messi, ja Messi blijft de best. Die steekbal op Neymar waar de Penalty uitkwam was zo mooi..zo precies, alleen hij kan dat. En verder hoe hij die winnende inschiet, echt ongelofelijk! Voor mij is hij de beste aller tijden.

Geweldige wedstrijd... ik heb echt genoten.

Messi laat weer eens zien wie de beste voetballer is, en niet alleen op basis van deze wedstrijd. Maar Messi is bijna bij elke goal betrokken, of hij zet het op, of hij geeft de assists, of hij scoort hem zelf. Ronaldo is zoals altijd te afhankelijk van de aanvoer, geweldige afmaker, maar creëert zelden iets uit het niets, dat is de specialiteit van Messi, kansen creëren uit het niets..en Ronaldo, kap nou eens met die vrije trappen man, het zijn 100 procent kansen, je verprutst ze keer op keer op keer op keer, schiet 1 op 55 vrije trappen raak, en dan ook steeds maar verbijsterd kijken dat hij het raar vind dat de bal er niet in gaat, is hij nou echt zo dom om te geloven dat hij een specialist is? Zo niet, onbegrijpelijk dat hij zicht niet schaamt. Slechtste vaste vrije trappen nemer aller tijden. Messi had een hattrick in doelpunten, Ronaldo in schwalbes.

De verdediging van Barca is echt een groot drama. Mascherano als centrale verdediger is echt een grap en Pique die heeft een draaicirkel van een olie tanker. Iniesta is echt met afstand de beste middenvelder van de wereld. Wat een geweldenaar. Voor mij was hij de beste van de wedstrijd.

23 maart 2014 om 23:40

Die man is echt de top van de top. Het is al Madrid supporter echt frustrerend om zo'n goeie speler bij de tegenstander te zien. Ik haat de meeste Barca-spelers dat geef ik gewoon toe, maar Iniesta kan je gewoon niet haten. Zo wendbaar, perfecte first touch, inzicht, techniek, tweebenig.

Terechte winst voor barcelona.
Xavi 95% !!!! van zijn passes kwamen aan.
Iniesta 83%
Messi hattrick en assist.
Ronaldo en bale geen deuk in een gesmolten pakje boter geschoten.
Alleen Benz en Modric en di maria in de eerste helft goed gespeeld.
Pingel madrid was erbuiten .
Ramos raakt neymar heel licht in de loop met zijn scheenbeen tegen de hak.dus pingel.
En dan die alonso ... wat een pannekoek , zet nog ff zijn rechterbeen door op iniesta.
Barca is een team met uitblinkers als iniesta xavi en de grote allerbeste speler ooit messi .
Zie ook zijn tweede pingel.
Real is een eenlingen legioen.
Wordt nog een heerlijk slot van de competitie , ik ben benieuwd wie van de drie de langste adem heeft.

23 maart 2014 om 23:10

Welke wedstrijd heb jij gezien maat?

23 maart 2014 om 23:22

Weerleg mijn feiten is in plaats van zulke domme vragen te stellen.
Vooropgesteld dat het mij geen zak uit maakt wie er wint of wie er kampioen wordt .

23 maart 2014 om 23:28

En dan zelf niet met tegenargumenten komen. Heb jij die pot wel gezien maat?

23 maart 2014 om 23:43

Zal ik wel even doen.
"ramos raakt neymar heel licht in de loop met zijn scheenbeen tegen de hak.dus pingel." Veel te makkelijk gegeven. Dit is een mening geen feit al hoe wel 19/20 keer Neymar geel zal krijgen.

Het feit is dat Neymar al buitenspel stond.. Alleen daarom al geen pingel. Die 3de jah das gewoon dom 90% penalty.

Heb echt genoten van de wedstrijd tot de rode kaart.
Toen was de wedstrijd wel dood.

23 maart 2014 om 23:44

De zelfde als ik en hij heeft gewoon gelijk en daarbij had Pepe ook nog eens rood moeten hebben met zijn kopstoot.

24 maart 2014 om 00:15

Laurens
Neymar staat overduidelijk op 1 lijn ,gaat graag liggen dat geef ik toe maar werd wel degelijk geraakt door het scheenbeen van ramos op de hak.
Daar kan je een pingel voor geven.de regel rood is nou eenmaal zo en daar ben ik ook geen voorstander van.
Alhoewel ramos van mij geen rood genoeg kan krijgen maar dat is een persoonlijke mening.

Geweldige wedstrijd, alleen de scheids was dramatisch. Heeft 2 penalty's gegeven waarover ik mijn twijfels heb.

Ronaldo niet gezien, Bale niet gezien. Barcelona was beter. Messi goede pot gespeeld en Neymar speelde naar mijn mening ook een 6,5. Di Maria speelde ook een geweldige wedstrijd, heeft veel meer laten zien dan Ronaldo en Bale (waar toch veel van verwacht wordt).

Voor alleen Sierd de Vos als commentator ga ik voor de buis zitten. Ik pis altijd m'n hele broek lek met Sierd als commentator. Wat vind ik die vent geweldig: 'de scheidsrechter is Ray Charles met een fluitje'. Je kon me echt opdweilen.

Tot slot die wissel van Benzema, daar begreep ik geen drol van. Die wissel heeft Real ook mede de kop gekost. Daardoor gingen ze meer achteruit lopen waardoor Barcelona druk kon blijven geven.

De hele wedstrijd gezien, verdiende overwinning van Barcelona. Had duidelijk meer balbezit de gehele wedstrijd en was gewoon beter, wat ik overigens niet verwacht had. Ik had verwacht dat Real zou winnen van Barcelona.

Gefeliciteerd Barcelona supporters en bedankt Real voor deze heerlijke pot.

Jammer dat de Real supporters zo onsportief zijn dat ze de scheidsrechter de schuld geven en niet naar hen eigen team kijken, volgens mij hebben die verloren hoor! Heerlijke pot die alles in zich had. Iniesta weer fenomenaal, het is jammer dat hij steeds ouder wordt al zie je daar nog niets van.

Hoezo zegt iedereen hier dat de rode kaart onterecht was? Een doorgebroken speler neerhalen is altijd rood of zijn er nieuwe regels? Ramos tikt m aan met z'n been en tevens trekt hij m met zn handen.
Lul niet aub.

Klassieker zoals Klassiekers horen te zijn. Feyenoord - Ajax is dan toch een lachertje qua tempo en niveau. Leuk dat alles nu weer open ligt. Scheidsrechters in Spanje zijn trouwens minstens net zo slecht als in Nederland, wat een fouten.

23 maart 2014 om 23:15

Heb je die scheids Chelsea-Arsenal gezien die stuurt de verkeerde eruit. Jules de Korte belde hem nog op.

Heerlijke wedstrijd gezien. Vooral als neutrale kijker. In deze wedstrijd was het voor mij wel duidelijk wie er beter is, messi of ronaldo. Duidelijk messi. Niet alleen om zijn goals maar alles eromheen. Ronaldo eerste helft vrijwel onzichtbaar. Hetzelfde geldt voor neymar, slecht hoor. Benzema was echt goed!

Allemaal terecht, Alonso domme dwaas blokkeert iniesta , terechte penal maar olie dom ! Dan Ronaldo werd niet eens geraakt, kijk de overtreden maar van alle hoeken. Ramos had er niet af gehoeven, maar had dat handje niet gedaan, had ie ook geen rood getrokken en was de stand alleen gelijk... om toch nog ff kritiek te leveren, WAT WAS Bale Slecht !!!! sodeju en ook Ronaldo was slecht jammer, Benzema was super vandaag en dan toch wisselen (tactisch maar had iemand anders gekozen bobo)

Heerlijke wedstrijd gezien.
Real kan makkelijk uitlopen in de eerste helft. Die bal had Valdes moeten hebben.
De penalty van Ronaldo had niet mogen gebeuren, overtreding was buiten de 16. Ook geen rood aangezien Alves niet de laatste verdediger was. Di Maria man van de eerste helft, baas!!!
De penalty van Neymar was terecht, was contact met het linkerbeen van Ramos. Geel kon ook wel gegeven worden.
Dan de derde penalty, Alonso is duidelijk uit op een blok. Messi heerlijk ingeschoten.
Het is wel als als maar Real moest gewoon doordrukken na de 2-1.

Wel leuk om te zien hoeveel schapen er zijn bij het live gebeuren. Vooral bij de overtreding van Neymar.
Betere Clasico's sinds Mourinho weg is.

Barca flikt het toch wel na de kritiek die ze de afgelopen weken hebben gekregen. Zoals ik al zei dat ik dacht dat het vooral in de koppen zit. Ja het spel is wel wat minder dan voorgaande jaren, dat dan weer wel.

Edit: was Neymar buitenspel bij de overtreding van Ramos? Ik moet dit nog een keer terug zien.

23 maart 2014 om 23:13

Je kan beter zeggen de scheids flikt het toch wel na de terechte kritiek die barca heeft gehad. Barca was nergens te bekennen tot aan die onterechte penalty + rood. Ja zo kun je de wedstrijd na je toe trekken natuurlijk. Neymar kan buitenspel hebben gestaan maar dan was het nipt en dat kan je de grens niet verwijten, Neymar kan je echter wel verwijten als een vallende zwaan naar t gras te gaan, vervolgens denk je hij krijgt geel maar dan schetst ieders verbazing dat Neymar's duikeling beloond word met een penalty en een rode kaart voor Ramos, lachwekkend en je zou haast denken dat de wedstrijd is omgekocht.

24 maart 2014 om 01:22

@if psv
Ik deel jouw mening echt niet. Barcelona speelde best goed voetbal.. verdediging van Barca was daarentegen matig tot slecht.

Jammer dat bij die valpartij van Neymar de scheids rood gaf, het was niet echt een harde overtreding maar een heel licht contact. Maar ergens snap ik het wel want hij kon voor de doelman uithalen. Desalnietemin heb ik een leuke wedstrijd gezien.

23 maart 2014 om 23:11

Een overtreding plegen op een doorgebroken speler ongeacht hoe zwaar de overtreding was is en blijft rood. Dit was gewoon zeer dom van Ramos.

23 maart 2014 om 23:13

Ben ik het me eens, je moet het spel niet bederven door doeplunten te verhinderen met ene overtreding. Ik denk wel dat in dit geval Neymar heel graag viel.

Als je eerlijk bent was de scheidsrechter erdevisie niveau maar... dat wilt niet zeggen dat barca door de scheids won want , Ronaldo penalty was ook niet terecht en die van neymar ook niet dus was het sowieso 2-3 ! geworden

On: Visca Barca I Visca Catalunya!

24 maart 2014 om 00:31

nee zieligerd zo werkt het niet.. als die eerste 2 penaltes niet waren gevallen, was er ook geen rode kaart dus een andere wedstrijd!

wat een prachtige wedstrijd. Totaal verdiende overwinning door Barca. Eindelijk kunnen mensen nu hun mond houden over zeggen dat madrid de beste is.
Visca EL Barca

23 maart 2014 om 23:15

Madrid was beter vriendje.. Barca was nergens te bekennen tot aan die onterechte penalty + rood. Ja zo kun je de wedstrijd na je toe trekken natuurlijk. Neymar kan je verwijten als een vallende zwaan naar t gras te gaan, vervolgens denk je hij krijgt geel maar dan schetst ieders verbazing dat Neymar's duikeling beloond word met een penalty en een rode kaart voor Ramos, lachwekkend en je zou haast denken dat de wedstrijd is omgekocht. Als je graag wil dat je team zo wint dan vind ik dat prima maar kom geen onzin verkondigen door te zeggen dat Barca verdient heeft gewonnen want dan maak je, jezelf belachelijk.

Ajax - Feyenoord is nog beter dan dit. Dit was weer een drama voorstelling. Het publiek en ik hebben genoten van al het theater. Vraag me af wanneer een van de spelers een oscar krijgt..

Woensdag Sevilla - Real
05/04 Real Sociedad - Real
En later ontvangt Real nog Valencia
Wordt nog lastig voor Real om hier 6 op 6 te halen.

Barça speelt komende wedstrijden tegen Celta De Vigo, Espanyol, Real Betis, Granada en daarna komen wedstrijden als Barça - Atletic Bilbao, Villareal - Barça en Barça - Atletico Madrid (laatste wedstrijd !!!)

Complimenten aan Carlo Ancelotti ik kan weer genieten van Real allebei wereld elftallen en genoten van allebei. Heb een geweldige avond gehad.

Zalige match voor een neutrale toeschouwer. Penals waren terecht.
Barca won verdiend, Madrid counterde slechts sporadisch.
Ramos was oerdom, jammer voor de partij. Messi beste speler ooit.

Terechte overwinning want beide penalty's voor Barca waren terecht ik twijfelde eerst aan die van Neymar maar na de beelden was het gewoon terecht en due van Iniesta was overduidelijk en die van Ronaldo was een lachertje zeg en een cadeau!

Messi wat een speler

23 maart 2014 om 23:10

Neymar stond buitenspel! Dus of het terecht was of niet maakt helemaal niets uit.

23 maart 2014 om 23:13

Neymar stond helemaal geen buitenspel dus die vlieger gaat helaas niet op voor je!

23 maart 2014 om 23:16

Hij stond wel buitenspel... Misschien langs gaan bij Pearl?

23 maart 2014 om 23:18

Jij bent lachwekkend gozer. Je barca bril staat op je geschminkte barca gezichtje doe hem toch is af. Barca was nergens te bekennen tot aan de onterechte penalty voor Valmar wat een gore speler is dat, 85 mil betalen voor een een duikelaar die beter toneel kan gaan spelen, voetballen kan die niet. Jammer dat barca zo moet winnen maar goed dat zijn we van ze gewend de scheids is hun 12e man.

23 maart 2014 om 23:28

Ik denk dat dit eerder het geval bij jou is en uk adviseer je eens om een wedstrijd op tv te kijken ipv een slechte stream!

23 maart 2014 om 23:46

Uhhm op Sport 1 werd een herhaling laten zien al tijdens de wedstrijd dat het buitenspel was. Misschien gemist ? maar was wel buitenspel cm of 50 nog verder dus dan die onterechte pingel van Real.

24 maart 2014 om 00:01

Nou ik heb het gezien en hoe graag je het ook wil het was geen buitenspel.

24 maart 2014 om 00:20

insu: des te zieliger je bent als je het zelfs gezien hebt en dan niet toe te geven..

overal zeggen ze buiitenspel maar insutje beweert van niet, ga je ogen laten laseren ofso

24 maart 2014 om 01:05

Overal?

Niet bij Sport1 maar zeker wel bij Prorealsites!
Daar stond ook zeker dat Ronaldo on de 16 stond toen hij werd aangeraakt!

En dat beledigen is weer typisch Realaanhang!

24 maart 2014 om 08:28

Huh???
Zie je mijn reactie ?
Sport1 liet al zien dat het buitenspel was en ze zeiden het ook nog.

Gefeliciteerd barcelonafans. En dan bedoel ik de 'echte' fans.
3-3 leek me een meer terechte uitslag. Neemt niet weg dat dit een geweldige classico was met alles erop en eraan.
Die scheids mogen ze van mij naar Siberië sturen
-Pique maakt bewust hands, gewoon een duidelijke penalty
-de penalty van real was buiten de 16
-de scheids trapt in de prachtige duik van wie anders.....
-rode kaart voor Ramos was erg streng
-neymar stond buitenspel dus die hele situatie had zich niet voor moeten doen
-en ik neem aan dat we allemaal weten dat die penalty van iniesta nergens op sloeg.

Ik was trouwens echt teleurgesteld in real de tweede helft. Ze begonnen al met lange ballen en dat is vragen om problemen. Jammer

Wat een blamage die scheids, een troost dit zwakke team van barca zal dit jaar geen prijzen pakken.

Waar zijn die stoere praatjes van ronaldo gaat het maken hij gaat de wedstrijden beslissen. Hij is beter dan messi????? nog lang niet.

23 maart 2014 om 23:30

Pas op hoor, ik denk dat je hem flink geraakt heb met deze felle imponerende woorden.

Fantastische wedstrijd gezien, twee geweldige teams.

Zoals al door Oleguapa aangegeven twee teams met een verschillende spelsoort, dit keer gewonnen door Barca.

Helaas dat het niet met 11 tegen 11 eindigde.

Wel de mooiste wedstrijd sinds lange tijd die ik gezien heb.

3 lastige penalty gevallen :

1 In mijn optiek geen strafschop, het contact vond plaats buiten de 16.

2 In mijn optiek wel een strafschop, er is namelijk contact tussen de knie van Ramos en de schoen van Neymar. Ik denk oprecht dat Ramos probeert Neymar te ontwijken, maar dat mislukt gewoon. De zware straf van Ramos is een geval van computer rechtspraak. Op het moment dat de scheidsrechter fluit moet hij ook rood geven, geen andere keuze.

3 Er was contact, maar ik vond het persoonlijk wel wat licht, Iniesta is duidelijk op zoek naar de strafschop en leek niet veel meer uit die situatie te kunnen halen. Ik vind het een lastig geval. Gezien het feit dat de scheidsrechter ieder licht contact zwaar bestrafte paste het wel in de geest van de wedstrijd om ook hier voor licht contact de bal op de stipt te leggen.

Geen gemakkelijke beslissing voor een scheidsrechter die moet fluiten in een duel waar je bij voorbaat als verliest als arbitrage.

23 maart 2014 om 23:16

1 Klopt helemaal.

2 Lastig te beoordelen, maar ik vond hem niet terecht. Ik denk dat Neymar niet geraakt wordt..

3 100% penalty. Alonso en Carvajal werken hem tegen de grond, dat is een penal. Ook al is hij er naar op zoek. Ronaldo deed exact hetzelfde bij de 3-2, al was die er buiten..

23 maart 2014 om 23:19

Eziomessi hulde voor je oprechtheid dat siert je.

23 maart 2014 om 23:27

2 De eerste herhaling lijkt het erop alsof Neymar duikt, maar Skysports had een herhaling waar duidelijk te zien was dat Ramos met zijn knie de voet van Neymar raakt. Dat zou ook de weinige protesten van Ramos verklaren.

3 Vanuit mijn standpunt had Iniesta zichzelf al zo goed als vastgelopen en was het contact erg licht.

Anway, ik heb als neutrale toeschouwer genoten vanavond van een heerlijke pot voetbal tussen 2 grootmachten. Geweldig om zoveel klasse op de grasmat te zien.. Het ging werkelijk alle kanten op vandaag en heb vanaf minuut 1 tot en met 90 op het puntje van me stoel gezeten. Leuk ook dat de titelrace weer helemaal open ligt.

Edit :

Meerdere herhalingen geven de scheidsrechter bij strafschop nummer 3 toch meer het voordeel van de twijfel.

23 maart 2014 om 23:51

1 Mee eens
2 Neymar was al buitenspel dus had die hele situatie niet eens kunnen ontstaan.
3 Ik ga voor een strafschop.

'Dan de koploper en Atletico Madrid' raar, staat Atletico dan op 1 & 2? Want Atleti is koploper niet Real.

Messi all time topscorer in Clasico(21goals)
Is ook de meest scorende buitenlander in de La Liga nu hij is daarvoor Hugo Sanchez moeten voorbijgaan.en volgens mij is het ook de 2x in zijn carriere dat hij 2 opeenvolgende hattricks maakt in de Pd.

één woord fenomenaal

23 maart 2014 om 23:17

Je weet dat er 2 penalties bij zaten he? xd

Het is inderdaad een fenomeen, maar hij was vandaag verre van goed, en 2 penalties maken verandert daar niet veel aan.

Clasico's vielen de laatste keren wat tegen, maar wat een heerlijk spektakel voor de neutrale toeschouwer zeg. Ik gunde Real Madrid meer, vond ze de eerste helft veel beter dan Barcelona, dat ik al jaren niet zo defensief heb zien spelen. Waar is het pressievoetbal gebleven? Alleen bij de 2-2 was daar iets van te ruiken met direct gevaar tot gevolg. Penalty van Ronaldo was erbuiten, zo simpel is het. Penalty van Neymar en Iniesta allebei twijfelachtig, 1 van de 2 zou terecht zijn geweest, nu vond ik het wel erg zwaar. Ik snap die Ramos ook niet trouwens. Nu krijg je alsnog die goal om je kop (messi heeft in zijn hele carriere geloof ik 2 strafschoppen gemist) en verlies je de wedstrijd. Terwijl Neymar eerst nog maar eeens moest afdrukken. Ach, hoort erbij, heerlijke wedstrijd en nu spannender als ooit tevoren in La Liga!

Ronaldo is natuurlijk een geweldige speler maar als hij niet scoort wordt hij echt een dissonant in het combinatiespel. Ik vraag me af hoe Real zou zijn met bijvoorbeeld Ribery op links. Niet dat cr niet goed is, maar die mooie aanvallen stoppen bij hem zovaak omdat hij per se zelf het verschil wil maken.

23 maart 2014 om 23:17

Moeilijk als je tegen 11 man speelt, hij was daarvoor wel goed bezig.

24 maart 2014 om 08:36

Ik vond hem helemaal niet goed bezig. Was constant op zoek naar zijn eigen glorie. Di Maria was veel beter. Naast de kansen die Benzema miste, vond ik hem eveneens een stuk beter.
Na die rode kaart was het gespeeld, die periode bedoel ik niet.

23 maart 2014 om 23:17

Real zou denk ik veel beter kunnen zonder Ronaldo dan met Ronaldo. Hij is echt een stoorzender. Maar ja! 95 miljoen uit de basis zetten is vragen om problemen.

23 maart 2014 om 23:18

Stoorzender was de arbiter volgens mij, hij is vaak belangrijk genoeg voor ons. Als die faler van een Benzema de kansen afmaakt was het gedaan.

Prachtige wedstrijd tot rode kaart van ramos. Barca begon heel goed, maar dan zie die verdediging weer en sta je opeens achter. Voor de rest vond ik iniesta voor zijn doen wat minder spelen en ook modric trouwens. Di maria was beest, benz was oké en Ronaldo kan beter. Messi was goed prachtige bijna assist op neymar en ja neymar net als bale waren niet in goede doen. Over de penalty's heel kort. Die van iniesta en ronaldo onterecht en van neymar duidelijk wel een penalty. Ramos raakt hem met zijn linker. Tot de penalty was real iets gevaarlijker.

Die Diego Lopez houdt geen bal tegen. Wanneer gaan de supporters eens opkomen voor Cassilas!

23 maart 2014 om 23:32

Welke had hij vandaag tegen moeten houden dan?

Ben het wel met je eens dat Casillas gewoon in het doel moet, maar niet door de wedstrijd van vandaag.

Wat ben ik trots op mijn ploeg en de metamorfose die het heeft ondergaan. We hebben met de borst vooruit gevoetbald tegen Barca. Met 11 tegen 11 waren we veruit de sterkste, Benzema had er wel 6 kunnen maken! Real heeft laten zien dat het met 11 tegen 11 barca voetballend van de mat kan vegen. Helaas doen we onszelf wederom de das om, en weer is het Ramos.. Wanneer krijgt Varane nou is een keer de voorkeur? Die jongen maakt dit soort fouten gewoon niet.

Iniesta was echt heel goed en Alonso viel zwaar en zwaar door de mand. Hij bekroonde zijn slechte optreden met die ongelofelijke domme overtreding op Iniesta voor de penalty.

Gefeliciteerd Barca fans. Dit doet pijn.

23 maart 2014 om 23:22

Van de mat vegen vind ik beetje overdreven maar jullie waren gevaarlijker tot de penalty. Benzema had er minimaal 3 in moeten schieten, en ja ik denk nog steeds dat jullie kampioen worden . Met onze schijt verdediging gaan we niet allemaal van onze 9 wedstrijden winnen en indien we dat wel doen en real ook dan zijn jullie alsnog kampioen.

Mensen die nee hebben gestemd moeten zich schamen. Dik verdiende overwinning van Barcelona. Madrid viel zwaar door de mand en heeft zichzelf onklaar gemaakt door domme keuzes. Ronaldo deed voor spek en bonen mee, Bale is een aanfluiting op rechts en Peppe is een ongeleid projectiel. Als
Je dan ook als trainer 1 van de 2 uitblinkers aan Real kant, Benzema wisselt, dan heb je het helemaal niet begrepen. Had dan Bale of Ronaldo vervangen.

mooi man !!! Real is al gedoemd onderling resultaat met zowel Barca als Atletico is negatief. We will see welke club er aan het einde van het seisoen met het eremetaal naar het wk gaat !

Lekkere wedstrijd zeg! Deze had alles in huis; veel goals, mooie acties. penalty's, kaarten en vooral spanning!

Beide teams begonnen goed aan de pot. Barca kwam goed op voorsprong maar had naar mijn mening toch echt moeten uitlopen naar 2-0 of zelfs 3-0. Benzema liet even een stukje van zijn klasse zien met 2 prima goals na 2 meer dan prima voorzetten van de op dat moment uitblinkende Di Maria. Opeens was de wedstrijd gekanteld, maar dankzij Messi - who else- stond het toch bij rust gelijk.

Na rust de penalty voor Real, wat natuurlijk totaal geen penalty was maargoed.. het kan helaas eens gebeuren. Prima, goal Ronaldo (die deed alsof hij de man was terwijl hij heel de wedstrijd buitengewoon kut speelde). Rode kaart voor Ramos, welke ik van te voren al had voorspeld. Ja, het was een penalty want hij raakte hem, maar ik moet eerlijk toegeven dat het in eerste instantie moeilijk te zien was en Neymar zoals altijd weer gretig het gras op zocht. In de beelden was duidelijk dat Ramos zijn voet aantikte, maar goed.. goed gezien van de scheids zeggen we dan maar? De rode kaart is logisch wanneer hij fluit.

3-4 voor Barca dankzij een 4e penalty waarbij naar mijn mening geen discussie mogelijk is. Ik vond het dan ook raar dat Alonso nog durfde te protesteren, waar hij dan alsnog een kaart voor kreeg. De bal was al weg, Iniesta was zo goed als langs de verdediger.. Maar Alonso tja.. lullig maar terecht.

Een mooie pot met een licht verdiende winnaar. Real had naar mijn mening echter geen recht op de overwinning, aangezien ik vond dat Barcelona het spel toch wel maakte. Real was in de eerste helft af en toe gevaarlijk maar that's it.

Gefeliciteerd Barcelona Fans ^^

Heb flink genoten van dit aantrekkelijke wedstrijd.
Behalve van de arbitrage.
Wat een drama scheids!
Na de onterechte rode kaart voor Ramos.
Zag ik het aankomen dat Barca als nog in Madrid gaat winnen.
2 ongerechte penalties.
Een gelijkspel was meer terecht geweest, mocht Ramos nog in staan.
Helaas niet.

Neymar & Pepé beide een oscar gewonnen!

Snap die wissel van Ancelotti totaal niet.
Wissel van Di Maria, Modric & Benzema snap ik totaal niet.
Ik zag liever Alonso, Ronaldo & eruit gehaald.
Ronaldo was drama en zeurt om vrije trappen.
Wat heb ik geërgt aan hem als een Madridista.

Voor de rest...
Wat heb ik kunnen genieten van Iniesta, Messi, Modric, Benzema & Di Maria.
Die 5 speelde een heerlijke wedstrijd.

24 maart 2014 om 01:33

Logische wissels en als je die van bemzema niet snapt weet k hey ook niet meer, benzema speelt diep, ronaldo trekt met balbezit van tegenstander vaal terug in het spel mee om de bal te onderscheppen of druk te zetten benzema nauwelijks, met wen man minder dus meer dan logische wissel

Neymar stond toen die de bal aangespeeld kreeg 100% buitenspel!
Als real geen rode kaart had gekregen had ik nog wel willen zien of barcA zou winnen.
Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat die scheids gewoon heeft meegekregen om barcA te laten winnen om zo nog enige spanning in de Primera te houden.
Achja als real 19 april maar wint mogelijk dat Barcelona real Madrid kampioen maakt de laatste dag als zij tegen atletico moeten.

Leuke wedstrijd gezien maar wat een dramatische scheids zeg. Bij een andere scheids was er een hele andere uitslag geweest. Blij met de overwinning voor Barca. Zo blijft het ontzettend spannend!

Waar zijn al die zielige barca fans die tegen city zeiden dat "het is een 100% penalty ookal is het er net buiten want hij valt binnen het penalty gebied"?

Te triest voor woorden hoe barca weer eens gewonnen heeft. Ik zou me diep schamen als fan. Neymar wat een vies ventje is dat.

23 maart 2014 om 23:27

Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar van beide kanten was het niet pluis. Twee penalty's onterecht, alleen de laatste was terecht. Overigens is die Pepe net zo'n vies ventje. Die kan alleen maar uitdelen, maar bij elk vlaagje wind ligt hij op de grond te rollen.

Barca en Real hebben allebei een team met wat smerige mannetjes. Haalt de charme wel een beetje van een verder fantastische wedstrijd af.

De penalty van RM was volkomen onterecht. Maar de eerste penalty van Barca ook. Die was overigens niet onterecht omdat het geen overtreding was want dat was het (er is contact met het rechterbeen van S Ramos) maar daarvoor stond Neymar buitenspel. Maar ook al was het een overtreding van S Ramos, het was natuurlijk een totaal onterechte rode kaart. De laatste pingel van Barca was volkomen terecht. Xavi wordt opzettellijk met een knietje onderuit gehaald. Dat was eerder rood dan die actie van S Ramos Dus al met al is RM erg benadeeld door die rode kaart. Wel vind ik over de hele wedstrijd dat Barca heeft laten zien over meer tactisch en voetballend vermogen te beschikken. Wat RM doet is erg simplistisch; zakken en dan via de tegenstoot gebruik maken van de snelheid van Bale en Ronaldo. Zo kan ik ook coachen. Over Bale gesproken; wat valt die door de mand zeg. En Ronaldo was ook duidelijk minder dan Messi. Het grote verschil tussen de twee; Ronaldo is voornamelijk dreigend met ruimte, Messi is dreigend met ruimte maar ook in de kleine ruimte. Atletico lachende derde, bij gelijk aantal punten telt onderling resultaat. En dat is voor RM het slechtste van de drie. En het was nog lang onrustig in Madrid ...

23 maart 2014 om 23:24

Het was geen buitenspel, en de rode kaart dat zijn nu eenmaal de regels bij doorgebroken speler die alleen voor de keeper komt.
Niet dat ik het met de regel eens ben maar het is gewoon de regel dus dan kan je dat de scheidsrechter niet kwalijk nemen.

23 maart 2014 om 23:57

Het was geen buitenspel, duidelijk te zien in de herhaling.

24 maart 2014 om 02:03

@adonai, meen je dat? Volgens mij had hij zijn rechterbeen net over de lijn. Maar goed, als dat zo is dan mag RM alleen maar klagen over de rode kaart, beide pingels waren dan terecht. En in dat geval is het alleen RM dat een onterechte pingel kreeg.

Eindelijk weer een Real Madrid die mooi voetbal laat zien, wat een top wedstrijd die gelijk op ging qua kansen en heel spannend bleef. Penalty Ronaldo was onterecht de rest was allemaal terecht.

Scheidsrechters verneuken zoveel wedstrijden. Dit is echt niet meer normaal. Real was duidelijk beter. Barca verdiend het niet om kampioen te worden

23 maart 2014 om 23:25

en nu op bed ! Wie ben jij om te vertellen wie er verdiend om kampioen te worden ? spelregels zijn er nog altijd dat degene met de meeste punten , wint. Trek er maar aan jongen

23 maart 2014 om 23:31

hahah. Real was duidelijk beter? Ze hebben verloren vriendelijke vriend. 3-4. En beter waren ze niet nee. Angsthazenvoetbal tegen het grote barcelona.

Uit welk café hebben ze deze scheids gehaald, café ''de Klunspiet''? Zo ja logisch dat ze daar de Sint dan misten omdat hij met cadeautjes aan het strooien was voor Barcelona... Al met al een spannende wedstrijd alleen was een gelijkspel het meest terecht geweest, en die scheidsrechter mag een paar speelrondes thuis op de bank gaan zitten en vanaf daar de wedstrijden volgen want wat hij vandaag liet zien was echt super waardeloos.

Uiteindelijk was alleen de penal van Real onterecht, die van Barca waren beiden terecht, bij die eerste penalty van Barca raakt Ramos Neymar wel degelijk

23 maart 2014 om 23:28

Ja eigenlijk zijn alle penalty's die real ooit heeft gekregen sinds haar bestaan onterecht, en die van barca allemaal terecht.
Goede reactie!

23 maart 2014 om 23:29

Bij sport 1 geven ze me gelijk wou jij zeggen dat je het beter weet dan Ronald de Boer en Henk ten Cate?

23 maart 2014 om 23:31

Waar zie jij hem zeggen dat alle penalties die Real Madrid krijgt onterecht zijn en alle penalties die Barcelona krijgt terecht zijn?

23 maart 2014 om 23:33

Ja dat wou ik inderdaad zeggen. Ik weet niet hoelang je sport1 hebt, maar als één ding duidelijk is, is het dat ze geen fan van real zijn. Ontken het a.u.b niet, want dan zet je jezelf voor schut.
Het hele bestuur van psv vond manolev een waardige back, moeten we nu ook aannemen dat hij een speler van het niveau psv is geweest? Beetje makkelijk.

Overigens was de penalty van real ook niet terecht.

Wow wow wat een wedstrijd,wat een classico.beste wedstrijd van het jaar.de sport1 fans hebben nu al hun hoogtepunt beleefd.het had echt alles.mooie doelpunten,gele kaarten,rode kaart etc etc.wat een passie van beide ploegen.alleen jammer dat de scheids niet van topniveau was en een paar fouten maakte aan beide kanten.deze wedstrijd moest eigenlijk eindigen in een gelijkspel,maar als barca fan ben ik natuurlijk blij met de drie punten.

wie haalt Neymar even naar Engeland volgens mij worden beide benen van hem aan gort geschopt.. ik dacht dat Suarez zijn 1e seizoen erg was maar Neymar is toch echt de koning van de schwalbe! wat is die man in en in sneu! amen. P.S. ik ben 100% neutraal

onderling resultaat verliest real het op barca en atletico.en al mochten we niet meer aan kop komen dan maar hopen dat atletico het volhoud, en dan de laatste wedstrijd atletico laten winnen.lijkt me ook heerlijk mocht barca geen kampioen worden

Ben als neutrale voetbalfan echt zo blij dat Mourinho vetrokken is bij Real Madrid echt heerlijke pot echt ouderwets genoten veel discussie geweldige actie prachtige goals en ongelofelijk veel snelheid in het spel. Denk dat dit de beste 'el clásico' van de laatste tien jaar is en de beste topper die ik in jaren heb gezien! Daarnaast is Ancelotti de enige Italiaanse trainer die aanvallend durft te spelen en ook Martino duft gewoon uit in Estadio Santiago Bernabéu vol op de aanval te gaan. Enige minpunt is Neymar veel balverlies en gewoon een klasse minder als Pedro en Sanchez maar moet spelen ivm marketing.

Dankjewel weer Ramos top gedaan. Ik zeg het al jaren maar van mij mag hij echt weg al is hij de allerbeste op die positie hij kan het maar niet laten iets doms te doen waardoor het team weer eronder lijd.

Scheids ook weer heerlijk gefloten zoals het wekelijks in de PD aan toe gaat, pff dramatisch!
Grappig trouwens.. de scheids had nog geen 1 x dit seizoen (direct) rood gegeven uiteraard moet hij dat vandaag doen.
Barca ook weer best lekker geholpen hoor maar dat is ook niet bepaald iets nieuws.
Maar ze hadden ook zeker goed geknokt zeker gezien ze tot 2x toe achterstonden. en van Real; kan ik enkel zeggen dat ze het finaal hebben nagelaten vooral de 1e helft.
Toen zouden ze al 4 doelpunten minimaal moeten hebben. In feite was Real ook gewoon sterker, tot die rood kwam. Ik kon toen al raden dat zelfs gelijkspel er niet in zou zitten.
Ronaldo vond ik eigenlijk nog de slechtste man aan Reals kant.
En wat is dat nou steeds als Neymar de bal had leek het wel of Real zich geen raad wist.
Vorige match was dat ook al zo toen scoorde neymar nog zelfs 2x. Ik vond Neymar overduidelijk de meest gevaarlijke speler van Barca, en Iniesta speelde ook sterk.

Ik vond het een leuke wedstrijd (ook al had ik liever Real zien winnen), maar ik blijf het jammer vinden dat de spaanse arbiters van zo een bedroevend niveau zijn en wekelijks cruciale blunders maken. Eigenlijk is het nieteens leuk meer.

Maar goed ik vind het zeer knap van barcelona hoe ze zich hebben neergezet, en Real heeft het voornamelijk aan zich zelf te danken dat ze nieteens een punt aan over houden. Gefeliciteerd Barca
Wordt nog spannend allemaal tussen die top 3.

23 maart 2014 om 23:32

Sorry hoor maar heb jij wel dezelfde wedstrijd gezien? Neymar de gevaarlijkste speler bij Barca ? hij bakte er totaal niks van op de actie na waarbij hij een rode kaart en penalty versierde, overigens wel terecht.

23 maart 2014 om 23:39

Ik heb de wedstrijd gezien ja Senna_ayrton en kan je nagaan hoe enorm bagger ik Barca eigenlijk vond als ik Neymar al zo gevaarlijk vond

Even serieus kijk zelf maar zodra er naar Neymar werd gepasst zag je direct dat Real Madrid verdedigers raar begonnen te doen, in de zin van zenuwachtig. (en hoe kwamen doelpunten tot stand??juist ja dankzij hem)
Ja hij speelde slecht maar ik vond geheel barca nou niet zo geweldig hoor.
Enkel Messi en Iniesta en toch ook Neymar vond ik een voldoende scoren, en eigenlijk vond ik het raar dat Pedro niet basis stond maar goed dat is dan weer iets anders.
ps:en met gevaarlijk doel ik nieteens alleen op als hij aan de bal was he?! ik bedoel ook dat hij ervoor zorgde dat er wat chaos kwam achterin bij Madrid eigenlijk vooral dat!

23 maart 2014 om 23:47

Elke keer als hij aan de bal kwam verspeelde hij de bal zelfs bij het velddoelpunt van Messi, daar was die ook weer aan het klungelen dat doelpunt is geheel te danken aan Messi zelf.

Wat een heerlijke wedstrijd! Barca verdient gewonnen

Wat een wedstrijd!

De thuisploeg had het initiatief in het begin, maar daarna was het toch de uitspelende ploeg die het spel in zijn voordeel heeft laten beslissen. Deze match kon echter alle kanten opgaan. Maar de beslissing is nog niet gevallen. De messen zijn geslepen. Het zal echter nog lang naspoken in het Estadio Santiago Bernabéu stadion!

Wat een fantastisch potje voetbal was dit. Een prettige avond en tot de volgende keer!

Ik dacht dat de scheidsrechters in Nederland slecht waren, maar deze was dramatisch!

WAT EEN Wedstrijd!!! Helaas moet die klote scheids het weer verpesten. Tot aan de rode kaart was het een leuke wedstrijd dat alle kanten op ging, maar na de rode kaart (wat overigens een dikke schwalbe van neymar was) was het eenrichtingsverkeer geworden. Messi en ronaldo waren heel slecht vandaag had er meer van verwacht. En voor de mensen die messi goed vonden, ik kan ook 2 penalties scoren vs Diego Lopez.

Jammer dat we niet hebben gewonnen maar barca fans juich niet te vroeg jullie staan nog 3e met 1 punt achter ons!

overigens zie ik atletico nog wel punten liggen , ze zijn nog actief in de CL en dat kan doorslaggevend zijn, uiteraard kan het ook in de laatste speeldag gebeuren.

Felicidades FC Barcelona.
Jullie hebben het verdiend, meer zeg ik niet.

Voor de rest wil ik iedereen bedanken voor de tijd dat ik hier op VZ zat.
Dit zal mijn laatste reactie zijn het ga jullie goed.

Typisch real fans geef gewoon toe barca heeft terecht gewonnen.ok 2 onterechte penaltys dan alsnog zou barca winnen.... :-)

Heerlijk ontspannend als je volstrekt, maar dan ook volstrekt neutraal naar een wedstrijd kunt kijken.
Heb toch een lichte voorkeur voor de speelstijl van het Real van Ancelotti (niet dus het Real van loopgraven-coach Mourinho) omdat het entertainment gehalte voor mij wat hoger ligt dan het oeverloze Barcelona getik.
Aan de andere kant toch weer genoten van dat fenomeen wat Messi heet.
Als het erop aankomt dan staat hij er en dat kun je niet altijd van Ronaldo zeggen.

Wedstrijd wel een beetje verpest door de scheidsrechter die in mijn beleving fout zat bij het geval Ramos (geen penalty en dus ook geen rood), daardoor direct in de wedstrijd ingreep en daarnaast een hele boel discutabele beslissingen nam.

23 maart 2014 om 23:36

Hey ole dan zijn we het een keer oneens joh Hoe kan dat nou?
En voor de duidelijkheid ok mij zal het roesten wie er wint maar die messi is toch wel buitengewoon en heeft wel mijn voorkeur boven ronaldo als ik eerlijk ben.dus op dat punt zijn we weer hetzelfde.
Maar:
Zoals je weet zit ik hier in spanje en ben dus aangewezen op de spaanse canalplus sportzender .99 herhalingen mogen zien.
Ramos raakt weliswaar onbedoeld met zijn scheenbeen de hak van neymar.daar kan je gewoon een pingel voor geven.

En een doorgebroken speler is rood .

23 maart 2014 om 23:49

Heb alleen wat herhalingen van Sport1 gezien en inderdaad was er achteraf een lichte beroering van Ramos te zien.
Ik denk dat er veel scheidsrechters zouden zijn die daarvoor geen penalty gegeven zouden hebben.

Die rode kaart is natuurlijk reglementair volkomen terecht als je een penalty geeft, maar dit geval toont wederom aan dat je voor een dergelijke overtreding eigenlijk onterecht zwaar gestraft wordt (penalty, uit het veld gestuurd dus eigen ploeg met man minder en schorsing).
Heeft coach "pannenkoek" voor het eerst in zijn leven een keer gelijk gehad met zijn camera- act.

23 maart 2014 om 23:57

Klopt als een bus.
Het zal altijd een heikel punt blijven oorgebroken speler is nou eenmaal rood.ik vind dat een goede scheids dit zelf per geval moet aanvoelen en in dit geval ramos gewoon geel had moeten geven.
Alhoewel ik persoonlijk een afkeer heb tegen types als pepe en ramos die voorop liepen te smeken om een rode kaart bij die pingel van real.

Fluiten in de geest van de wedstrijd noemen ze dat .
Maar het is zoals adzevedo ook hier terecht opmerkt : ga er maar aan staan.

23 maart 2014 om 23:46

Heerlijk inderdaad om puur als liefhebber en niet belanghebbende te kijken naar deze wedstrijd.

Alleen deel ik je anlyse toch niet helemaal, omdat vanuit de herhaling van Skysports te zien is dat Ramos inderdaad Neymar zijn voet raakt met zijn knie. Het ging niet om de arm, wat ik ook in eerste instantie dacht.

Maar in het algemeen deel ik wel de mening dat de scheidsrechter de wedstrijd te streng floot, voornamelijk in de 2de helft. Het contact bij strafschop 3 was erg licht, daarnaast was de penalty van Real een overtreding buiten de 16 meter. Maar goed, ga er ook maar staan als arbiter in El Clasico. Op voorhand weet je al bijna zeker dat er na afloop over je geklaagd gaat worden door minimaal 1 van de 2 partijen.

23 maart 2014 om 23:59

Niet gezien de herhaling van Skysports, dus ik moest het doen met beelden van Sport1.
Voor mij zat er bij Ramos totaal geen opzet bij om Neymar onreglementair te stuiten.
Bij dit soort gevallen neem je in mijn optiek altijd een discutabele beslissing, of je de penalty nu wel geeft of niet.

Wel vond ik dat na de rood van Ramos de wedstrijd een beetje van haar spannende charme verloor.
Onbegrijpelijk was voor mij ook de Benzema wissel door Ancelotti die in sprongkracht en atletisch vermogen duidelijk de meerdere was van het Barcelona duo Pique-Mascherano.
Ik denk dat hij met het inbrengen van Varane puur zat te gokken op een gelijkspel en weer blijkt dat angst een slechte raadgever is.

23 maart 2014 om 23:55

http://gfycat.com/barrenunlinedbooby

hoe is dit geen overtredding?

24 maart 2014 om 00:04

Bedankt voor de link.
Maar toch kun je constateren dat de beweging van de hak van Neymar in de loop omhoog gaat en Ramos geen opvallend opzettelijke beweging naar het lichaam van Neymar maakt en wel een hele rare zijsprong zou moeten maken om de hak van Neymar te ontwijken.

Blijft voor mij nog steeds een discussie geval.

24 maart 2014 om 00:12

Ik denk niet dat er sprake is van opzet van de kant van Ramos, maar Neymar wordt wel geraakt en probeer dan nog maar eens overeind te blijven.

24 maart 2014 om 00:48

Een directe vrije schop of strafschop (indien binnen het eigen strafschopgebied) wordt toegekend aan de tegenpartij, indien een speler één van de zeven hieronder volgende overtredingen begaat op een wijze die door de scheidsrechter wordt beoordeeld als onvoorzichtig, onbesuisd of als gepaard gaande met buitensporige inzet:
1. een tegenstander trapt of probeert te trappen;
2. een tegenstander laat struikelen of probeert te laten struikelen;
3. springt naar een tegenstander;
4. een tegenstander aanvalt;
5. een tegenstander slaat of probeert te slaan;
6. een tegenstander duwt;
7. een tegenstander ten val brengt
En verder ook nog in het geval van:
8. een tegenstander vasthoudt;
9. een tegenstander bespuwt;
10. opzettelijk de bal met de hand of arm speelt (dit geldt niet voor de doelverdediger binnen zijn eigen strafschopgebied).
Uit: Fifa: Laws of the game

Het gaat dus hier om de overtreding genoemd in punt 7.
Bij de toekenning van een penalty moet er dus wel sprake zijn van onvoorzichtig c.q. onbesuisd ten val brengen of sprake zijn van buitensporige inzet.
In mijn beleving is hiervan geen sprake bij de val van Neymar.
Dus zal wel een discussiepunt blijven, zoals ik al eerder beweerde.

P.s.
Er zijn ook scheidsrechters die op hoog amateurniveau fluiten onder de VZ bezoekers.
Wellicht kan er eentje hierop reageren.

24 maart 2014 om 08:35

Ramos brengt Neymar ten val, ik vind niet dat er sprake is van onbesuisd gedrag of iets dergelijks, maar hij loopt hem gewoon tegen de hak aan en brengt hem ten val. Als dat in de regels staat lijkt het me een overtreding.

Wat een ongelofelijk mooie wedstrijd die helaas toch weer nadelig door de ref werd beïnvloed...
Maar een heerlijk spektakel voor de neutrale toeschouwer...ik heb genoten.

Jammer dat Neymar zolang meedeed...was duidelijk de zwakste schakel aan Barca zijde...
Bale en Ronaldo waren ook onzichtbaar.

Onterechte 1e panalty, en de 2e had nooit gegeven mogen worden wegens buitenspel...dus ook geen rode kaart(rood was sowieso te zwaar)

Niet te min een schitterende pot... en ja dan heb je daar weer Messi...het fenomeen...ongehoord die man zeg....wat een verschil met onze Nederlandse competitie...
Weet verder iemand waarom er maar zo weinig Barca supporters mee mochten?

Wedstrijd die absoluut geen winnaar verdiende. Eerste helft is Barcelona met 2-2 bij rust goed weggekomen. Tweede helft na de rode kaart van Ramos daarentegen niks weggeven.

Penalty van Ronaldo had natuurlijk een vrije trap moeten zijn. Die van Neymar was overduidelijk geen strafschop en die van iniesta kan je geven.

Blijf het jammer vinden dat zo n beslissing van de scheidsrechter de hele wedstrijd eigenlijk uitblaast . Zelfs al zou Ramos hem raken, dan komen we toch weer terug op wat van basten vorige week zei. Belachelijke regel!

Mooie wedstrijd alleen jammer dat we net dit keer ronaldo nergens zagen. En bale die deed ook maar wat, maar di maria en benzema hebben heerlijk gevoetbald, wat waren hun goed samen.

Schitterende wedstrijd! zonde dat de penalty's en met name de rode kaart de wedstrijd in mijn ogen toch wel ontsierd hebben. De velddoelpunten waren echt van grote klasse heerlijk schot van Iniesta, de aanname van Benzema, de goal van Messi die in de kleinste ruimtes gewoon rondloopt alsof er niemand staat.

Beide grote aankopen van Real en Barca konden mij niet echt overtuigen. Bale maakte dan nog een paar mooie acties (liep tussen 2 verdedigers door en mooie pass aan Benzema volgens mij buitenspel?) maar dat was het dan ook, verder zag hij er een beetje verloren uit. Neymar vond ik meer in de weg lopen dan echt een aandeel te hebben in de wedstrijd behalve zijn val die de penalty en de (onterechte) rode kaart veroorzaakte.

Vond het erg jammer dat de penalty's gegeven werden. De scheidsrechter veranderde de wedstrijd wel gigantisch. De eerste penalty voor Real had al niet gegeven moeten worden. Ronaldo viel erg makkelijk en het was nog is buiten het strafschopgebied. De eerste penalty voor Barca was ook vrij weinig aan de hand er was wel contact maar of het echt een overtreding was vraag ik me wel af. Het was sowieso geen rode kaart. De 3e penalty was de enige waar ik echt dacht dat het een penalty was. Dat was gewoon erg dom van Xabi Alonso om de speler van Barca zo te 'sandwichen'.

Uiteindelijk denk ik dat Real Madrid meer verdiende vond vooral Di Maria en Benzema erg sterk spelen.

Wat een reacties hier allemaal.
Ik zal jullie even op de hoogte brengen van wat de spaanse voetbaldeskundige n hier in de nabeschouwing over zeggen:
Pingel real was er duidelijk buiten.
Pingel 1 barca , ramos raakt onbewust met zijn scheenbeen neymar die natuurlijk gaat liggen pingel,doorgebroken speler dus rood.
Pingel2 Barca Iniesta wordt en licht vastgehouden en alonso zet zijn rechterbeen nog even extra door dus weer pingel.
Xavi 95% van zijn passes goed iniesta 83
Messi 3 goals 1 assist Ronaldo en bale onzichtbaar.
Ronaldo uit zijn frustratie met een elleboog.
Ramos schreeuwt om een rode kaart en krijgt er zelf 1 wat een ironie en pepe spoort nog steeds niet.
Positieve punten real Di maria eerste helft Benz en modric.
Eindconclusie :terechte winst barca die meer een geheel zijn .

En ik als neutrale kijker die ontzettend genoten heeft sluit me daar volledig bij aan.

23 maart 2014 om 23:34

Helemaal met deze samenvatting eens.

23 maart 2014 om 23:35

eindelijk is iemand hier die het goed ziet

23 maart 2014 om 23:42

Hij vertelt even een samenvatting van wat de echte voetbalkenners ervan zeggen in plaats van al die verontwaardige Real fans hier die alles ontrechts vinden zelfs een rode kaart bij een droogebroken speler is volgens hun niet correct.

24 maart 2014 om 00:57

Visca el barca!! Nu dit vasthouden en blijven winnen.

Fijne wedstrijd, eindelijk weer eens genoten van een pot! Gelukkig heeft Barcelona gewonnen, ook spannender voor de titelstrijd. Slechtste man van het veld was de scheids met 2 onterechte penalty's (iig die van Ronaldo, Neymar kon ik niet goed zien) En wat is die Sierd de Vos een clown, wordt met de week erger lijkt het wel...

heerlijke pot barca had wel het geluk dat ronaldo niet meedeed vandaag of deed die wel mee

Heerlijke pot, ben blij dat ik deze wedstrijd heb gezien. Bezoek iedere thuis en uitwedstrijd van mijn club in Nederland maar dan is het effe omschakelen. Blij dat ze volgende week vrij zijn. Ik vond dat Barcelona wel terecht gewonnen heeft, zeker als je de strafschoppen in beschouwing neemt. Want alleen vond ik de penalty van Real onterecht. Wel toppie kan weer even vooruit.

Niet te geloven wat een match! Had niet durven dromen van deze zege! Wat ben ik blij! Iedereen lachte voor de match barça uit en we gingen volgens de meeste met grote cijfers verliezen, maar het tegendeel is bewezen!

Prachtige match, qualitatief van het hoogste niveau, alles erop en eraan! Spanning, goals,..
Voor een barça supporter prachtig, voor een madrid supporter vies.

Wat heb ik genoten van barça vandaag! Neymar deed het uiteindelijk goed, Messi en Iniesta Motm.
Iniesta en Messi waren vandaag echt abnormaal goed. Ze staan er wanneer ze moeten! Overigens was Xavi ook goed. Maar nu even over de verdediging.. Mascherano.. WAT EEN Ramp! niet te geloven!

Ook mijn complimenten aan madrid,en dan heb ik het vooral over Di Maria & Benz. Wauw wat een spelers! Modric was ook goed.

Visca el barça!

Real Madrid verslagen in Bernabeu, nog hoop in de titel, ik moet bijna huilen.

Wat een geweldige wedstrijd. Heb geen zin in een analyse alhoewel dat allang duidelijk was; Iniesta aan de linkerkant schuivend met Alba en het koppel Neymar Alves Di Maria kapot laten rennen. Eerste helft ging het slecht, maar de tweede helft had Di Maria geen puf meer.

Barça had eigenlijk in de eerste 20 minuten op 0-3 moeten staan. Maar zo gaat dat in de voetballerij; scoor jij hem niet, dan scoort de tegenstander hem. En tegen Real Madrid in Santiago Bernabeu passen ze dat maar al te graag toe. Een gelukkige eerste goal van Benzema want Valdes zat er nog aan, en die tweede goal was prachtig aangenomen maar ook vrij gelukkig want hij stond daar vogelvrij.

Die goal van Iniesta jongen, oh mijn god wat doet mijn held het toch weer. Fantastische wedstrijd gespeeld. En dan heb ik het nog niet over de goal van Messi. Hoe hij Neymar daar vond in die drukte vond ik legendarisch. Heel bewust gepasst naar hem en prachtig afgerond na een mooie combinatie met Neymar.

Als laatst wil ik dit zeggen: Jammer Madrilenen. Ik voel de pijn die jullie lijden pijn omdat jullie aanvoerder voor de zoveelste keer over de scheef ging. Maar begrijp dat jullie mazzel hadden gehad met de pingel van Cristiano en dat Neymar er één had moeten krijgen na de overtreding op Pepe. Toch over Pepe gesproken, de scheids moest Pepe minimaal geel geven voor de schwalbe en misschien wel rood voor een kopstoot op Fabregas. En Neymar? Dat zijn gewoon de regels. Een doorgebroken speler neerhalen is rood. Dat is al weet ik veel hoelang al duidelijk. Die tweede pingel van Barça had ik op zak gehouden. Het was geen schwalbe van Iniesta, maar ik vond het niet zwaar genoeg voor een penalty. Nogmaals; Jammer, maar dit is voetbal! Sterkte!

Men of the Match: Leo y Andres

Terechte overwinning? Verdiende winst? Scheids Pro-Barça/Real? Deze vragen boeien mij nu niet. Winst op Real in eigen stadion is het belangrijkst nu. We doen nog mee, en we gaan er vol voor!

Visca el Barça!

23 maart 2014 om 23:45

Die pass op Neymar inderdaad in die overvolle zestien, echt bizar. En wat dacht je vd pass bij die penalty dan? Die steekbal? Oooh man dat kan alleen hij. Genieten!

Een classico met de gebruikelijke elementen. Een doelpuntje van Messi (en nog twee erbij), een doelpuntje van Ronaldo, een omstreden scheidsrechter die bovendien zoals gebruikelijk een rode kaart uitdeelt aan Ramos en Pepe is nog steeds zo gek als een deur. Kortom, we hebben ons weer vermaakt.

grappig hoe de meeste mensen niet eens een onpartijdig oordeel kunnen vellen over de strafschoppen. Het is toch duidelijk dat de eerste 2 onterecht waren evenals de rode kaart voor Ramos. Alleen de laatste penalty was terecht. Als je alles tegen elkaar afweegt kan men concluderen dat Real Madrid slechts is benadeeld ten aanzien van de rode kaart. Terechte overwinning voor Barcelona naar mijn mening. Real kreeg veelal de kansen vanwege de kwakkelende verdediging bij Barca.

23 maart 2014 om 23:51

Ramos raakt Neymar en dan maakt het niet uit of het perongeluk is of doelbewust en een doorgebroken speler is rood
Tuurlijk verpest dat het spel maar zo zijn nu eenmaal de regels

24 maart 2014 om 01:12

Niet helemaal juist.
Er moet sprake zijn van onvoorzichtig of onbesuisd optreden of buitensporige inzet (fifa: Laws of the Game).
Ramos had hgeen buitensporige inzet of was onbesuisd.
Of zijn inzet onvoorzichtig was valt ook nog eens zeer te betwijfelen.

In mijn beleving geen penalty en dus ook geen rode kaart.

Weergaloze wedstrijd.

Het kon alle kanten op en gelukkig heeft barca gewonnen. Toch moet er wel echt iets aan die defensie gebeuren, want elke hoge bal is levensgevaarlijk.

Dat mensen hier serieus weer durven te zeiken over de scheids vind ik echt ongelooflijk. Beide penaltys van Barca waren 100% terecht (neymar wordt iets geraakt, maar dat is genoeg op volle snelheid) en die ongelooflijk overschatte Alonso schopt Iniesta gewoon onderuit. Daarentegen die duik van ronaldo was absoluut geen penalty, hij werd heel iets aangetikt, dat wel, maar dat was erbuiten en volgens mij had ie helemaal niet hoeven vallen maar goed.

Messi. Wat kunnen we erover zeggen? Wat ik jammer vind is dat bij die penalty van Neymar zeg maar niemand meer terugkijkt naar die weer-ga-loze pass van messi. Ongelooflijk, dat kan echt alleen hij. En dan die 2e penalty. Bah bah.

Tot slot. Ronaldo. Ik roep het al zolang. De man is qua voetballende capaciteiten enorm overschat. Als ie niet scoort heb je weinig tot niets aan em. Wel goed ingeschoten penalty.

Ik heb genoten van deze Clasico.. weinig gezeik gezien.. wel jammer natuurlijk dat Pepe weer als een idioot begint wat niet nodig was. Maar het was een leuke pot.

Ja de scheids pff ook weer een drama, hij begon goed maar werd toch zwakker.

Barca heeft verdiend gewonnen (ik kijk natuurlijk een beetje door een barca bril) maar Barcelona heeft betere uitgespeelde aanvallen gehad en wat heb ik genoten van Messi en Iniesta wauw.
Real had het voornamelijk van de voorzetten nodig en daar kwamen dan ook 2 doelpunten uit.

En dan de penalty's.. die van Ronaldo sowieso al niet dat is er al 1.
Neymar ja.. Ramos is gewoon stom dat ie kruist en dan weet je al dat je hem gaat raken ook al is het lichtjes dan ligt Neymar wel. Hij had 'm moeten laten lopen dan kwam je op 2-2 maar wel met 11-11.
Van Iniesta was natuurlijk sowieso wel een penalty, Alonso komt daar als een gek in trappen.

Heerlijk dat alle madridista's nu op hun plek zijn gezet. Voor de wedstrijd Bbc.. uit eindelijk was het maar 1 B.

En Messi dan wat een koning is dat toch.. de vergelijking met Ronaldo kan de prullenbak in. Hij is bij far de beste speler die ik ooit heb mee gemaakt.
Ben benieuwd wie kampioen gaat worden.. Atletico laat heel weinig punten liggen.

Visca Barca !

23 maart 2014 om 23:50

zeg er ook even bij dat neymar gewoon buitenspel stond

23 maart 2014 om 23:53

dat was duidelijk geen buitenspel stonden op 1 lijn maar bij twijfel is het voordeel voor de aanvallende partij

23 maart 2014 om 23:57

Was geen buitenspel als je op een voetbalsite zit ken dan de regels.

Het doelpunt dat Benzema bijna scoorde dat was buitenspel en niet gezien.

24 maart 2014 om 21:33

Neymar stond buitenspel en nu? je kan het niet terug draaien. Anders vergeten we ff de kopstoot van Pepe, elleboog van Ronaldo en in de laatste seconde een smerige trap van Varane op de enkels van Messi.. Daar hoor je mij niet over klagen want weet je waarom?

Barca Wordt Kampioen !

23 maart 2014 om 23:55

@ Utrecht Barca

Ik roep het hier al jaren. Mensen die uberhaupt ronaldo in een adem met messi durven te noemen snappen er echt helemaal niets van.

Wat een superwedstrijd. Real heel gevaarlijk met de aanvallen, zeker die van uit de lucht. Maar Barca die heel goed de bal aan het rondtikken was. Hoewel Pique niet slecht bezig was heeft Barcelona toch wel dringend nood aan een goede centrale verdediging, dat zag je ook aan de kansen die Real had. En zo zie je maar dat Barcelona de capaciteiten wel bezit maar vaak tekort komt aan motivatie. Martino lijkt me gewoonweg geen goede bron te zijn hiervoor. En voor velen onder ons hier heb ik een gouden regel: spreek pas als de wedstrijd is afgelopen, anders zet je jezelf alleen maar voor schut.

Mannen van de match: Iniesta en Messi. Slechtste man op het veld: Neymar.

Als je 's middags naar AZ - PEC hebt zitten aangluren en je schakelt dan 's avonds in op deze atoombom van een wedstrijd dan heb je echt het idee dat je naar een andere sport zit te kijken. Het is niet normaal hoeveel hoger dat tempo ligt, echt niet normaal! AZ en PEC zijn gedegradeerd tot 4e klassers reserve vandaag.

Het was een weergaloos spektakel, een feest voor elke voetbalfan en voor de Barca aanhangers zoals ik, een heerlijke avond! Ik heb echt genoten van een prima, voor de overwinning spelend Madrid, maar boven alles van een geweldige Barcelona. Het was nu of nooit en ze hebben het laten zien, de laatste kans om de competitie extreem spannend te maken. We krijgen een heerlijk slot in Spanje en wie het ook wordt, Barca heeft ervoor gestreden, ze hebben het onderste uit de kan gehaald vandaag en deze overwinning telt niet dubbel, maar driedubbel!

Buiten dat spektakel wil ik wel nog even zeggen dat ik nu wel echt genoeg heb van die waardeloze Sierd de Vos, wat een clown zeg. Wanneer wordt er eens besloten die malloot buiten de deur te zetten, want het gaat echt nergens over tijdens zo'n wedstrijd.

23 maart 2014 om 23:52

Haha ik lach me.echt kapot om.sommige barcma fantjes messii ditdat blabla ja hij heeft een hatrick gemaakt door 2 pen als ronado dat was dan was het meteen negatieff

Enerverende wedstrijd die alles had. Fouten, maar ook geniale momenten. Onterecht gegeven strafschoppen, maar ook terechte strafschoppen. Verder veel strijd en veel kaarten.

In mijn ogen een terechte overwinning, maar bij zo'n wedstrijden kan het alle kanten op. Ik heb genoten van Messi, wat is deze man weer geniaal. Verder moet ik zeggen dat ik regelmatig lees dat Barca vaak de scheids meeheeft, maar dat was in dit geval niet zo. Die penalty van Ronaldo was er namelijk duidelijk buiten (duidelijk in de herhaling dan, want een scheids moet zoiets in een splitsecond beslissen en dan is het moeilijk te zien).

Verder vind ik dat de penalty's van Barcelona natuurlijk duidelijke penalty's zijn. Bij de eerste wordt Neymar duidelijk uit balans gebracht door Ramos, die volgens de regels rood krijgt (helaas weer de drievoudige straf, aangezien de overtreding zelf niet zo heel zwaar was). En ja, Neymar gaat makkelijk liggen, maar wat moet je anders wanneer er een mogelijkheid is dat de scheids de strafschop niet geeft als je blijft staan? Overtreding is overtreding, ongeacht de manier van vallen. De 2e penalty was ook duidelijk. Beide spelers van Madrid gaan voor het blok (bewegen niet richting bal, maar richting man) en bewegen van hun lijn, terwijl de tegenstander dat niet doet. Een blok is niet zozeer strafbaar, maar dan moet je wel op je plek blijven staan en niet naar de tegenstander stappen, dan mag het alleen met een schouderduw.

Ik moet zeggen dat deze uitslag de titelstrijd wel een heel stuk spannender maakt en dat de wedstrijd daar ook naar was. Ik heb uitermate genoten, zelfs van Sierd de Vos.

Volgende voorspelling van de bookmakers: de kans dat messi een hattrick maakt is groter dan dat ronaldo een doelpunt maakt??

23 maart 2014 om 23:59

Mensen mensen geen paniek barca verspeeld weer volgend week punten bij een shityy club geen zorgen dat zal ze wel voor een tijdje stil houden gewoon wij hadden vandaag barca kunnena afslachten als ramos geen rood had. Mede door die rode kaart lag de ruimtr voor barca open dan gaan ze nundoen alsof ze de sterren van de hemel hebben gespeeld vandaag terwijl jullie precies niks voorstelden sleepwell en tot de copa

Man of the match di maria benzema hala madrid en messi gwb lucky boy dat die 2 pen mocht nemen

24 maart 2014 om 00:05

mo het is beter dat je naar bed gaat want je praat onzin.
MOM is overduidelijk die kleine .
Als die ronaldo en die man van 100 miljoen ook meegevoetbald zouden hebben dan had je misschien een kans gehad.

Barcelona terecht gewonnen vandaag ze kunnen het nog steeds domineren

Ik zei het gisteren al deze wedstrijd wordt waarschijnlijk besloten door blunders van de scheids. Persoonlijk ben ik super blij met de winst en ook de manier dat Barca speelde. Het was niet onverdiend of zo, ze kregen 2 keer pingel waar over je kunt discusseren terwijl Real 1 pingel krijgt dat totaal onterecht was want hij viel buiten de 16. Ik probeer neutraal te zijn ondanks dat ik Barca fan ben, maar wees eens eerlijk hoe vies werden die spelers van Real met de achterstand op het eind? Real had geweldige momenten niet daarvan, maar Ronaldo viel telkens zo simpel wat erg jammer is. Ik ga niet eens Messi en Ronaldo vergelijken hier, team dat beter speelde was toch echt Barca. Real kwam op voorsprong met 2 prachtige assists van Di-Maria, maar vervolgens gaan ze achter over leunen tegen een hongerige Barca die voor de winst op bezoek komt.

Ramos heeft jullie redelijk goed genaaid en niet de scheids want als je kijkt voordat hij jullie een penalty gaf stond Barca toch echt 3-2 voor en dat was al eerlijk.

Spannende laatste weken al ben ik eerlijk gezegt niet overtuigd dat Barca hiermee kampion zal worden aangezien hun zware schema vergelijken met die van Real.

Voor mij is Barca al landskampion die tweemaal Real's ongeslagen record weet te breken. Zegt toch wel wat als je het mij vraagt!

***** Barca en ****** scheids. Bah wat heeft de scheids deze classico verpest zeg. Real Madrid de betere en verdiende het te winnen, helaas vond die laffe scheids het anders. Rood en penalty geven hoe haalt die idioot het in zijn hoofd. Is hij soms omgekocht?

Nu is het een zaak de hoofd koel houden en de resterende wedstrijden te winnen en hopen dat die separatisten en Atletico Madrid een misstap begaan. Die Catalanen kunnen en mogen niks winnen met hun euroshopper winstpartijen.

Hala Madrid

24 maart 2014 om 02:18

allereerst was real zeker niet de betere. In het eerste half uur had het al 0-3 kunnen zijn. Verder was er maar 1 penaty onterecht, en dat was die van Real, die was nl buiten de 16

Ik snap niet dat een hoop mensen hier zit te zeuren dat Barca weer bevoordeel is door de scheids.

Strafschop van Real was buiten de 16 of te wel niet terecht.

1ste strafschop van Barca was makkelijk gegeven maar hij raakt Neymar wel. De rode kaart die daar op volgt is gewoon (een stomme) regel die de scheids moet hanteren.

En de 2de strafschop van Barca lijkt me geen discussie.

Pen van ronaldo onterecht buiten de 16

Pen van neymar terecht werd aangetikt aan zijn linkervoet

Pen iniesta terecht duidelijke overtreding van alonso

Wat een gezeur over de scheidsrechter, de man floot helemaal niet zo slecht en liet zelfs erg veel toe waardoor het tempo in de wedstrijd ongekend hoog was. Het arbitrale trio moet in een fractie van een seconde een beslissing nemen en wij kunnen na talloze herhalingen concluderen of het wel of geen overtreding was. Zelfs na meerdere herhalingen vanuit verschillende hoeken kon Sierd de Vos ons niet vertellen of Neymar terecht een penalty kreeg. Ronaldo blijft nare trekjes vertonen wanneer het niet loopt zoals meneer het wil en was verder onzichtbaar. Pepe liet weer zien waar hij al jaren goed in is en Bale heeft een aardige rush in huis die niet zou misstaan op de atletiekbaan. Barcelona speelde weergaloos mooi voetbal, Andrés Iniesta Luján blijft een fenomeen in de kleine ruimte.

Eeeeeeeeeverybody wants too be like lionel Messi Madrid just got punk'd

Wat erger is dan het optreden is het niveau hier van de 'fans'.

Maar goed. Alle drie de penalties waren terecht.
-Ronaldo's bovenlichaam begon de 16 in te gaan en Alves stond op de lijn.
-Ramos raakt Neymar z'n been en trekt/slaat de schouder van Neymar (ook geen buitenspel)
-Alonso is gewoon dom om zo zijn been neer te zetten voor Iniesta en zo het been van Iniesta te haken.

Vele mensen zitten wel op het optreden van de scheidsrechters te zeiken, maar de voetballers hebben het er zelf naar gemaakt. Als alle spelers (niet alleen van Real en Barca) dat drama theater gedrag eens achterwege zouden laten, zou het een stuk makkelijker zijn voor de scheidsrechters om is een keer dingen eens goed te kunnen beoordelen.
Ze moeten daar in Spanje is een keer kaarten gaan trekken voor die jongens die om kaarten vragen. Misschien dat wedstrijden niet uitgespeeld kunnen worden, maar misschien dat die gasten is een keer door krijgen dat ze niet meer met voetbal bezig zijn. De wedstrijden daar liggen nog vaker stil dan een gemiddelde Nba/nfl wedstrijd

24 maart 2014 om 00:44

Maar goed. Alle drie de penalties waren terecht.
-Ronaldo's bovenlichaam begon de 16 in te gaan.....
haha das lachen dus dan maar een pingel geven omdat zijn kapsel misschien de 16 meterlijn voorbij was......

24 maart 2014 om 01:51

Wat een kul. Het gaat erom waar de overtreding plaats vind en dat is buiten de 16.

Iedereen hier op vz. met voetbalverstand heeft kunnen zien dat barca zwaar beter was dan real! Dus wel of geen terechte pingel....uiteindeljk kwam het goed

Wat een heerlijk spannende pot, ik heb echt genoten! Het tempo lag heerlijk hoog, veel doelpunten en winst in Bernabeu!

De penaltys? Ronaldo was volgens de regels erbuiten dus geen penalty, die van Neymar dacht ik in eerste instantie wel, later betwijfel ik hem en Iniesta, tsjah mooie ssandwich van hem gemaakt, dus duidelijk wel eentje!

Barca maakt het zich wel behoorlijk lastig, als Neymar en Messi op scherp stonden staan we 3-0 voor in de eerste 20 minuten. Real begint bloed te ruiken en scoort en krijgt dus de onterechte penalty. Als goedmakertje krijgen we er 1 aan de andere kant. De wedstrijd bleef heerlijk spannend maar werd weer grimmiger (rivaliteit is te voelen)! Dan loopt de spanning nog verder op en wordt het 3-3 door penalty 2 van Barcelona, die zeker gegeven kan worden. Rood is dan wel jammer voor de wedstrijd. Barcelona nog een bal op de paal, de gevaarlijkere kansen waren in mijn ogen toch voor Barcelona, al vond ik Real in ieder geval een stuk leuker spelen op sommige gemene dingen na als de elleboog van Ronaldo en het gedrag na de rode kaart van Ramos. Uiteindelijk toch met de winst ervandoor! Gezien de kansen (zonder subjectief te proberen te zijn) een verdiende overwinning! Al was het wel nog niet eerder zo spannend!

Hopelijk delen we in de Champions League een mentale tik uit aan Atletico Madrid zodat we het in de competitie recht kunnen zetten! Toch is het spel nog voor verbetering vatbaar, maar ik ben tevreden op het moment!

Begrijp niet hoe er nog mensen hier zijn die de penalty toegewezen na de overtreding op iniesta onterecht vinden? Veel zuiverder krijg je ze niet. Die van Ronaldo was uiteraard buiten het strafschopgebied en die van Neymar is zeer discutabel. Maar die van Iniesta was echt duidelijk als kan zijn..

Achja ja madrid fans, real heeft het nog in eigen hand en er is nog een club met 1 punt meer, alle 2 worden ze sws niet achterhaald door barca.. barca in competitie nog uit tegen villareal en thuis tegen atletico madrid, real alleen nog thuis lastig tegen valencia als dat nog lastig te noemen valt...

Mensen ga nou niet haat berichten sturen naar elkaar. Na lange tijd hebben we genoten van een El Clasico. Het was gewoon een spektakelstuk!
Ik hoop dat het over een paar weken in Copa del Rey finale weer een prachtige wedstrijd word.

Barca fans gefeliciteerd en geniet er van.

Heerlijke wedstrijd en een legendarische classico.
ik heb echt genoten ervan, Barca terecht gewonnen en terug in de titelstrijd, Messi weer een hattrick en Iniesta was ook geweldige

Gebruikelijke beeld van de Classico van de laatste jaren: Barca de betere ploeg, en wint terecht. Real-fans doen huillie huillie en zetten hun Calimero-pet weer op..."de scheidsrechter is tegen ons, boehoe snik snik".

Ongelooflijk, bij deze wedstrijd zie je duidelijk hoe bs het ratingsysteem is:

- Sowieso verdient elke speler die vandaag op het veld heeft gestaan hoger dan een zeven, het niveau was verbluffend aan beide zijden.

- Messi en Iniesta verdienen toch wel een 9+ en bij Madrid ook Benzema en Di Maria

- Madrid verdient niet veel lager dan Barcelona, het was gewoon genieten wat ze lieten zien, ook al was Barcelona net iets beter / gelukkiger.

Heerlijke wedstrijd! Barca dat nadat ze op 0-1 kwamen waarschijnlijk de wedstrijd al op slot hadden moeten gooien.. Daarna had Real Madrid zeker 3 goals moeten maken in de eerste helft (3 keer Benzema!) .
Het had dus alle kanten op kunnen gaan.

Ik verbaas me eerlijk gezegd wel een beetje over de reacties hier, ik krijg het idee dat Real Madrid zwaar benadeeld is. Op het forum waar ik Real Madrid volg (bigsoccer) zijn de reacties echt heel anders, daar zijn de meeste er overeens dat de twee penalties voor Barcelona terecht zijn en die van Ronaldo niet (trouwens heerlijk ingeschoten he, wat een techniek heeft die ook). Daarnaast ook dat Real Madrid redelijk laf speelde in eigen huis (na de 2-1 hadden ze veel meer moeten doordrukken...., barcelona konden ze toen pakken).

Vanuit mijn optiek vind ik de penalties van Barcelona ook terecht, Ramos is oer maar dan ook echt oerdoem, je ziet in de herhaling dat hij hem duidelijk aanraakt. Op zo'n snelheid bij het minste contact val je al, had die moeten weten. Ik vond echt duidelijk geen schalwbe, het is inderdaad wel buitenspel, maar minimaal. Om dan maar te zwijgen over de situatie met Xabi, erg dom net zoals BVB vorig jaar.

Vond Di Maria en Benzema erg sterk spelen, helaas Ronaldo een stuk minder, net zoals Bale. Messi was OK, net zoals Neymar. Voor de rest Iniesta en Xavi ook goed. Vond dat de scheidsrechter goed floot, alleen fluitte hij bij sommige overtredingen te snel voor Barcelona.

Penaltys of niet...wat een heerlijke wedstrijd!!

Dik verdiende overwinning van Barcelona. Spel van Madrid goed ontregeld, Ronaldo en Bale kwamen niet in het stuk voor. Madrid moest het alleen hebben van di Maria en Benzema. Toont aan dat het zonder Ronaldo maar een middelmatig ploegje is. Als je dan ook idioten als Peppe constant laat spelen dan heb je het niet goed begrepen. En als je dan een van je uitblinkers vervangt ben je helemaal van het padje af. Penalty Madrid was lachwekkend. Van Barcelona waren beide terecht. Bij de 1e kon je in de herhaling duidelijk zien dat het geen buitenspel was en dat Neymar met een subtiele veeg van de linkervoet werd gevloerd. En eerlijk gezegd had Ramos daarvoor al rood moeten krijgen door z'n domme duo aktie met Peppe. De 2e viel helemaal niets op af te dingen.

Wat een heerlijke clasico! Enorm hoog tempo en heel veel beleving van beide kanten. Ik heb geen voorkeur voor real of barca dus voor mij als neutrale kijker een heerlijk spektakel. Vind wel dat Real zichzelf te kort heeft gedaan. Benzema had er zeker nog 3 moeten maken. kreeg de eerste kans waarbij hij de bal helemaal verkeerd raakte, die bal die Pique van de lijn haalde en die kopkans vlak voor rust. na rust 1 op 1 met Valdes na goed voorbereidend werk van Bale. Real had er dus zeker 6 kunnen maken. Barcelona had naast de 4 goals ook nog wel 2 keer raak kunnen schieten, Messi 1 op 1 met Lopez en dat schot van Alves op de paal. De strafschoppen.....die van Ronaldo was er buiten, Die van Neymar vond ik wel een strafschop maar het is zo jammer (zoals ten Cate al zei) het is de regel dat je dan rood trekt, voor de wedstrijd was het pure vergiftiging. Die van iniesta vond ik wel makkelijk gegeven. Xabi raakt hem maar ik dacht dat Pepe die bal zo kon oppikken en dat Iniesta maar al te blij was met de sandwich waarin hij terecht kwam want het was volgens mij nooit een doelpunt geworden! Uitblinkers bij Real: Benzema eerste helft en Di Maria eerste helft. Tweede helft viel iedereen wat tegen, Modric speelde ook wel een redelijke pot. Bij Barcelona, Iniesta, Messi en Busquets heel sterk. Messi......2 pingels in eht bernabeu raak trappen is niet mis. en dan vooral die tweede in dezelfde hoek als de eerste schieten, respect! Neymar en Bale, de twee topaankopen vielen tegen. Zeer vermakelijke wedstrijd die de spanning in La Liga op voert!

Dik verdiende zege voor Barca. Slim tactisch gespeeld en uitstekend de verdediging opengerukt. Het was echt een genot om dit duel te bekijken. Messi was weer fenomenaal. Toch moet ik ook Di Maria een compliment geven voor zijn optreden. In tegenstelling tot Cr7 was hij nadrukkelijk aanwezig en zeer gevaarlijk.

Ik ben echt klaar met barcelona

ze kunnen alleen maar winnen door scheidsrechters te kopen

Wat is dat toch een kutploeg echt waar

Penalty van real was onterecht.

Maar die van neymar was gewoon een dikke schwalbe waar neymar geel verdient. En dan ook nog rood geven. Daarna geef je ook nog is een penalty voor barca in de laatste minuut. Alsof het nog niet erg genoeg is.


Spaanse competitie stelt niks voor.

Barca en real met geld van banken domineren en barca die scheidsrechters omkopen. Kijk liever naar de eredevisie daar is de kampioen altijd de terechte kampioen.

Ik was onlangs aan het discuieren welk land zou net zo slechte scheidsrechters hebben als Belgie ?

Ik ben er uit Spanje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren