diegopeladona
Algemeen
Vrienden (43)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Zondag, 29 juni 2003
 • diegopeladona
 • 200 punten
 • Lid
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 5.523
 • 39 jaar (1-3-1983)
 • Amsterdam
 • 43
Persoonlijke berichten
14 juli 2011 om 18:12
#25

Goede post van jou in het stuk over Been, complimenten!

9 augustus 2011 om 15:56
#26

Goede post in dat stuk over ''''gelijkwaardigheid''''

7 augustus 2012 om 10:12
#27

Als ik de artikel vind dan mail ik het persoonlijk naar je.. De voorzitter van Milan zegt: Nadat ik Kaka heb gezien, na dit oefenpotje!!!! was ik pas volledig overtuigd van zijn kwaliteiten!! Natuurlijk is het een procedure, maar het was een oefenpotje dat echt de doorslag gaf.. en dat heeft de voorzitter toen zelf gezegd.. het zijn niet mijn woorden..en jij komt mij zeggen dus dat ik het uit me hoofd moet halen? wauuw

Dan kan jij beter een discussie met hem gaan voeren :)

En als je zoveel weet van de tijd van El Conejito Saviola en Kaka, dan is het vreemd dat jij dit niet weet...

Aangepast op 7 augustus 2012 om 10:19 door blink182.

15 april 2013 om 16:30
#28

Even over mijn theorie. Die geldt alleen als Barcelona in de halve finales staat. In '03, '04, '05 en '07 stond Barcelona niet in de halve finales van de CL. Dus de theorie klopt nog steeds.

23 april 2013 om 12:50
#29

Mooi stuk over Guardiola.

27 augustus 2013 om 20:43
#30

Mooie posts over Ancelotti.

Ik heb hetzelfde gevoel als jij hierover: Door de tegenstelling met Mourinho, de gewonnen sympathie door het laten doorstromen van talenten en de aanstelling van Zidane krijgt hij imo credits die hij niet verdient.

De enige positieve verandering tov vorig seizoen is imo Isco: is veel meer aanwezig tussen de linies dan Ozil en zorgt ervoor dat Real aan het voetballen toekomt. Verder... tja, ik denk niet dat Real op deze manier ver gaat komen. Zelfde problemen als vorig seizoen die je alleen oplost door afscheid durven te nemen van bepaalde spelers.

12 oktober 2013 om 00:40
#31

Ik zag je reactie over Modric iets te laat, dus maar even zo.

Hij is zeker slecht begonnen aan het seizoen, maar ik zie echt wel wat in Modric. Ik zie hem bijna altijd bij Kroatie spelen en hij kan de rol als grote man daar aan. Hij was ook geweldig op het EK in 2008. Vorig seizoen had hij ook goede wedstrijden, een veel hoger niveau dan dit seizoen. Maar het moet veel beter inderdaad aangezien zonder Ozil hij de spelmaker nu is.

Het ligt ook wel aan de formatie en Ancelotti. Hier zit geen idee achter, Ancelotti word gedwongen om aanvallend te spelen wat hij niet kan. Niet dat hij het echt aanvallend neerzet, maar een stuk meer dan hij zou willen. Zijn beste team was een geweldige counter ploeg bij Milan. Met de geweldige backs en de ruit Pirlo, Gatusso, Seedorf en Kaka. Maar hij weet wat ze bij Real verwachten. Weer eens de verkeerde trainer aangesteld in plaats van het eens aandurven met een Míchel. Maar goed, doe je niks meer aan.

Ik denk dat Modric als halfspeler met een Xabi of Illarra tussen hem en Isco in veel beter zou spelen. Nu speelt hij iets teveel naar achteren waardoor hij te lang met de bal loopt. Modric heeft de bal graag aan zijn voet, maar goed dat heeft Xavi ook. Alleen weet die beter wanneer het wel en niet moet. Maar daar hoort Xabi of Illarramendi dus de bal te krijgen. Hij moet ervoor. Hij heeft echt wel de techniek, dat weet ik zeker. Hebben we vaak genoeg kunnen zien. Ik geef toe dit seizoen heb ik veel slechte aannames gezien en blinde passes, maar dat zag ik niet eerder bij hem. Maar zijn koelheid onder druk en dat geweldige draaien is echt briljant. Kan ook zeker mooie passes geven en is een rustpunt. Ik zie hem niet graag uit de basis verdwijnen, Isco is geen spelmaker.

Illarra zou trouwens echt een type Redondo kunnen worden voor Real. Hij heeft niet de elegantie en versnelling van Redondo, natuurlijk ook niet zo technisch. Maar van wat ik heb gezien bij Sociedad en Spanje U21 komt hij wel in de buurt. Speelde met heel veel lef wat nu nog niet het geval is. Is een rustpunt, is intelligent, geweldige passer en verdedigend sterk. Hoop wel echt dat we in de punt naar achteren gaan spelen zoals in de voorbereiding. Redondo was in die rol ook het best, met Seedorf en Karembeu.

3 december 2013 om 18:30
#32

En wat vind je nu van Modric? Ik ben weer helemaal tevreden. Speelt al weken heel goed(vond hem wel tegenvallen in de eerste wedstrijd van Kroatie tegen Ijsland), denk ook wel deels door Xabi. Hoogtepunt natuurlijk tegen Valladolid, wat sinds het vertrek van Djukic wel een stuk zwakker is maar goed. Xabi en Modric waren fantastisch. Sowieso is het middenveld Xabi, Modric en Isco om van te smullen, meeste passes dit seizoen verstuurd (725). Vind het ook goed uitgebalanceerd, ze hebben sowieso meer controle en meer de bal dan met een Khedira, maar met Xabi heb je iemand die zich bij balverlies goed positioneert, Modric loopt erg veel en kan goed tackelen en Isco de creatieve loper met scorend vermogen. Hoop wel dat Isco zich nog kan ontwikkelen als spelmaker.

12 januari 2014 om 20:58
#33

Ok, boeit me niet echt ofzo. Ik heb je post niet gelezen was te lang

5 mei 2014 om 09:23
#34

Helaas werd ik om onduidelijke reden (je kunt weer reageren vanaf niveau 3) uitgesloten van de discussie, waardoor ik niet meer op jouw reactie in kon gaan.
Erg jammer maar toch bedankt voor je reactie

21 september 2014 om 23:26
#35

Je moet iets als je op je telefoon zit. Bovendien had jij het meeste al gezegd. Nogmaals bedankt voor de support, ik voelde me in dat topic gezien alle reacties (niet alleen in de buurt van mijn reactie) een roepende in de woestijn.

24 september 2014 om 19:03
#36

Bedankt voor de 'invite' vriend.

24 september 2014 om 20:08
#37

Ah, vakantie eh. Maar officieus al terug half aan het werk. Ik heb het geluk dat ik meestal thuis werk en mijn werk kan indelen zoals ik wil. Dingen zoals VZ zijn een beetje een surrogaat praatje met de collega's.

Maar soms stop ik er wel te veel tijd in, in die VZ. Het is ergens verslavend. lol

Verschillen van mening is nét goed. Zou hier niet plezant zijn wanneer iedereen maar ja zit te knikken op alles wat je zegt.

Jammer soms dat sommige een nogal, nu ja, primitieve manier hebben van communiceren. Maar ook dat is goed, op één of andere manier houden die je ook fris. Het is zeker ook plezant wanneer zo iemand na een tijdje zijn 'primitiviteit' achterwege laat en op een normale manier begint te discussiëren.

25 september 2014 om 14:24
#38

Bwa, onder de Vlamingen zit er toch ook 'uitschot'. Zal wel ongeveer hetzelfde zijn als in Nederland. Enfin in verhouding toch.

In België zijn er wel een paar voetbalsites, maar ze boeiden me niet. Het niveau van de journalisten was echt laag. Ik maak ook wel eens een spelfout, maar ik ben geen journalist. Bovendien, in een klein stukje van 10 zinnen, 20 fouten bemerken, da's ook voor mij te veel van het goede.

Ook de reaguurders aldaar vond ik maar niks. Nederlanders zijn doorgaans verbaal toch wat sterker en ik heb dat nodig.

Ook de moderatie vond ik maar niks. Zeer club gekleurd. Als de moderator met een Club Brugge signatuur van wacht was, dan kon je beter niks fout over Club Brugge zeggen. Was die met Anderlecht roots online, dan mocht het weer wel, maar dan was het weer wijselijk om niet kritisch te zijn over Anderlecht.

Dat werkt dus niet voor mij. lol

Ah, ik heb het genoegen gehad om veel te mogen studeren. Ik ben licentiaat Toegepaste Informatica en heb een PhD in Cognitieve Psychologie. En om het helemaal onbehoorlijk te laten klinken heb ik ook nog eens een MBA van Vlerick Business School.

Dat is wel wat, maar het was toch vooral geluk dat ik het mocht doen. Ik zou nog willen studeren, maar met vrouw en kinderen ligt dat moeilijk. Misschien als ik braaf ben geweest en de kinderen het huis uit zijn, dat het dan wel mag van mijn vrouw.

Ik zou graag Filosofie nog willen doen. Ik kan het beroepsmatig niet echt gebruiken, maar ik voel het aan als een gemis ergens. Ik heb daar echt te weinig kennis over en wil die gewoon graag wél hebben. Je kan er wel een boekje over lezen, maar dat is niet hetzelfde. Enfin, vind ik toch.

9 oktober 2014 om 11:11
#39

Hee Diego,

Leuk om van je te horen. Ja hij is al een tijdje heel goed bezig. Durft meer, is succesvoller en laat zien hoe goed hij kan voetballen. Zelfs zijn afstandsschoten zijn een wapen geworden. Ik vind nog steeds dat hij vaker een wedstrijd over mag nemen en laten zien dat hij wel degelijk kan passen en het spel kan maken. Maar hij laat het in ieder geval zien en daar ben ik blij om. Bemoeit zich nu ook meer met het spel sinds di Maria weg is. Blijft doodzonde dat je 2/3 van dat fantastische middenveld laat gaan. Hoe bevallen Kroos, Isco en James je?

Groet

15 december 2014 om 20:32
#40

Hulde dat er toch nog nederlanders bestaan die wel kunnen nuanceren en wel dingen zien zoals ze zijn en niet meelopers zijn in het geval Bakkali.

30 december 2014 om 15:01
#41

Helaba,

Ik onderschat niet wat die voetballers moeten doen. Maar toch, de club kan de belasting verminderen door de spelers te roteren.

Alleen doen ze dat niet. Of toch niet graag.

De spelers zouden zelf kunnen aangeven 'deze wedstrijd liever niet', maar die doen dat ook al niet makkelijk. Misplaatste trots, korte termijn denken en schrik om hun plek te verliezen, het speelt allemaal mee.

Mja, soldaatjes. Het zwaarste is meestal de opleiding, daarna valt het fysiek allemaal wel mee. Tijdens hun werk vervelen ze zich meestal.

Maar daar is de druk psychologisch. Toch bij degene die missies doen. Het gevoel van tastbaar gedood kunnen worden of een mens zelf doodschieten, het doet toch wel iets met je. Ook al is dat de vijand, ook al is het legitiem. Ook al was het pure noodzaak, hij of ik.

In films heeft een dode een klein gaatje waar wat bloed uit komt, maar in het echte leven zijn de koppen er half afgeknald. Ik heb eens een website bezocht met allemaal zo'n lijken, na de 3de of 4de foto moest ik afhaken. En da's maar foto en ik ben niet betrokken.

Ja zeker, de psychologische hulp hier stelt niks voor. Deels door gebrek aan ervaring, deels door gebrek aan middelen. En het leger zelf heeft liever dat zo'n getraumatiseerde ontslag neemt. Dan zijn ze er vanaf.

Mijn kameraad heeft jaren met Ptss rondgelopen. Een Franse psychiater heeft hem er vanaf geholpen met imaginaire exposure en kilo's anti-depressiva. Heeft ie uit eigen zak nog betaald ook.

En praten eh. Met iedereen die wou luisteren. Damn, die kerel heeft toch dingen gezien en gedaan, die ik niet wil meemaken.

Voetbal spelen met een afgerukt hoofd bv. Vanuit onze beleving wansmakelijk, misdadig zelfs. Maar vanuit zijn leefwereld op dat moment begrijpelijk. Door dat hoofd te ontmenselijken verwerk je op dat moment de stress gemakkelijker en sneller. De keiharde realiteit is plots zo hard niet meer.

De klapt komt er wel, wanneer ze terug thuis zijn. Schuldgevoel, wroeging, walging over zichzelf.

Maar bon, hij is er wel redelijk goed doorgekomen, maar hij heeft nog af en toe giga nachtmerries.

Wat zo'n mensen meemaken, het staat toch echt niet in verhouding met wat la Rooney meemaakt hoor.

Ik denk niet dat la Rooney over 20 jaar nog nachtmerries heeft over het kerstvoetbal. :)

31 december 2014 om 08:55
#42

Ja, het is zeker het korte termijn denken van club, trainer en spelers die er voor zorgen dat ze te veel spelen.

Maar als ze dit wat wetenschappelijker zouden aanpakken, dan spelen de spelers gemiddeld nét meer of beter, want minder kleine en grote blessures.

Er zijn wel trainers die wél volop roteren hoor. En die krijgen idd. verwijten van de fans en zelfs bestuur. Als er verloren wordt, dan ligt het daar aan.

Ik denk dat de voetbalbond hier wel een rol in kan spelen. Door enerzijds kennis te verschaffen en anderzijds iedereen te sensibiliseren. Als iedereen beseft waarom roteren moet, dan aanvaarden ze het wel.

26 februari 2015 om 16:59
#43

Doe niet zo lichtgeraakt man, daar raakt Drayton van van zn stuk. Ik verdenk hem ervan lichtelijk autistisch te zijn, hij vertoont namelijk rare trekjes in de intermenselijke interactie. Fijn om te lezen dat er meerdere personen zijn die net als ik zijn manier van discussiëren niet aanstaat. Het gaat niet eens zozeer om de inhoud, zijn vorm van discussiëren is totaal fout. Laat zich leiden door emoties in plaats van objectief te kijken. In andere topics betrap ik hem er nog wel eens op dat ie best een goede kijk op het spelletje heeft, maar zodra het over Arsenal gaat is Drayton Drayton niet meer, of juist wel.

26 februari 2015 om 17:21
#44

Na een blik op mijn pagina geworpen te hebben, zou je tot de conclusie kunnen komen dat Drayton niet tot inzage te krijgen is, of gewoonweg te koppig is om er iets aan te veranderen. Ik heb op zich ook niets tegen de persoon, maar zoals hij zich profileert is er ook amper mee te praten. Vandaar dat ik me op een gegeven moment voor heb genomen om er toch maar een pleziertje uit te halen en dan zie je dat het op een gegeven moment van mijn kant provocaties zijn. Het meest storende is dat drayton altijd op de man speelt en zeer zelden met steekhoudende argumenten aan komt zetten. Als jij zo heftig de discussies invliegt met mensen die zo negatief zijn over je club, dan moet je het ook kunnen onderbouwen met feiten. Hij zegt de feiten wel te hebben, alleen vindt ie dat je dat zelf maar op moet zoeken. Lekker makkelijk..

Ik ben blij dat het niet geheel aan mij ligt, maar dat er meer mensen zo tegenaan kijken. Ik hou van scherpe discussies die op het randje zijn en af en toe net iets eroverheen, maar het moet uiteindelijk natuurlijk wel om de inhoud gaan. Wanneer iemand alleen maar op de man blijft spelen, zoals jij ook aangeeft, dan doet inhoud er op een gegeven moment niet meer toe. Dan kun je de beste man gaan negeren, of zoals ik lekker kinderachtig provoceren omdat je dan tenminste nog grinnikend achter de computer kan zitten. Door het hele topic heen zie je gewoon de frustratie bij Drayton opspelen, continu reageert ie op een manier van: oh je hebt niks anders te melden of oh en Chelsea en City dan? Altijd in de verdediging schieten. Ik ben het vaak niet eens oneens met hem, maar hij kan het gewoon totaal niet rustig en realistisch overbrengen. Mengt zich in elke discussie maar kan het niet hebben als mensen tegen hem gaan discussiëren.

27 februari 2015 om 10:14
#45

Hola Diego,

bij deze mijn excuses voor de manier waarop ons gesprek startte. Het had er veel van weg dat je graag wilde dat je verhaal gezien werd. Je uitleg was helder.

Ik was al aardig opgefokt vanwege die irritante mug hierboven, die blijkbaar met een soort persoonlijke kruistocht bezig is, want jij bent niet de eerste waar tegen hij het over mij moet hebben.

Hoe dan ook, ik zal je woorden ter harte nemen en mij voornemen de emotie van een vorige reactie niet door te laten werken in de volgende. Zoals ik al aangaf, ik zeg nogal snel wat ik denk en reageer vrijwel altijd op bewuste provocatie, al weet ik dat het verspilde energie en moeite is. Mijn eigen tekortkoming.

Wellicht tot een volgende keer.

10 april 2015 om 12:20
#46

Insgelijks. Je kan ook een opening in iemand zijn mindset creëeren door met alledaagse, doch harde argumenten te komen die niet gericht zijn op de man maar op de menselijkheid.

Menselijk zijn we allemaal. Het wordt ons jammer genoeg grotendeels ontnomen door de mensen die de macht over ons hebben.

Want je wilt natuurlijk niet dat mensen het samen over de echt belangerijke problemen gaan hebben in plaats van over elkaar.

1 mei 2015 om 19:39
#47

Eventjes op deze manier, toch nog even antwoord geven op je laatste reactie. Excuses dat die wat verlaat komt, was voornamelijk op de matige voetbalzone app actief..

Ben geen PSV-fan. Ben gewoon voor Nederlands voetbal. Heb eigenlijk niets speciaals met PSV en helemaal niet met Afellay.

Afellay heeft dezelfde blessure gehad als die van Falcao, maar dan 2x achter mekaar. Falcao, die zelfs voor 20 miljoen is gehuurd, kan ook niet zonder die wedstrijdritme zijn niveau halen.

Dit is niet een blessure waar je je even rustig je kunt terug-knokken in een elftal (dat zijn geen spierblessures). En Afellay was ook geen onbetwiste wereldspeler, niet bij Barca en niet bij Schalke. Dus als zo een speler dan terugkomt van een blessure, op dat niveau, worden er geen uitzonderingen voor hem gemaakt. Je moet dan vertrouwen krijgen en je team en trainer moeten je dat ook gunnen. Bij Barcelona kon dat niet en bij Schalke was hij na een uitstekend begin weer zwaar geblesseerd geraakt.

Het terug-knokken waarover jij spreekt, na zo een blessure, gebeurt in een verhuurperiode van een jaar niet. Na die blessure was het over en uit, dat wist eigenlijk iedereen. Hij moest zich vooral weer richten op herstel. Pas aan het einde van het seizoen was hij wedstrijdfit verklaard.

Naar mijn mening praat je er te makkelijk over. Het zijn geen smoesjes, de afgelopen jaren waren vooral ongelukkig voor Afellay. Hij moest wel uitwijken naar een mindere competitie om wedstrijdritme op te doen. Ik vond Olympiakos geen goede beslissing, maar hij heeft daar wel gespeeld, ook in de CL en Europees. Heeft de ritme van een voetballer weer opgepakt en denk dat hij nu dit jaar moet gebruiken om zich echt in de kijker te spelen.

Ik heb Afellay nooit topclub materiaal gevonden. Maar bij de subtop is hij meer dan een bruikbare speler. Het is allemaal speculeren wat we doen. Mocht hij alsnog bij een goede subtopper presteren heb ik niet per se gelijk, maar heb ik het vooral goed gegokt.

Overigens denk ik met jou dat hij met een aanvallende rol op het middenveld meer tot zijn recht komt. Daar zijn we het dus over eens:)

**************************************************...
Oh oke ik was in de veronderstelling dat je een psv fan was, ik ben trouwens ook ten allen tijden voor het Nederlandse voetbal zeker in Europa.

Ze hebben inderdaad allebei zware blessures gehad, maar sommige spelers zijn ook niet geschikt om in Spanje te spelen maar wel bijvoorbeeld in Engeland. Bij Falcao is dat net andersom vermoed ik, en wat betreft Afellay is het moeilijk in te schatten. Ik denk echt dat het beste is om terug te keren naar Psv, maar ik ben er zeker van dat hij die stap niet zal gaan nemen. Wat ik overigens wel jammer vind voor de eredivisie, dat soort spelers zijn altijd een aanwinst in onze pauper competitie.

Ik kan er naast zitten maar van wat ik mij kan herinneren, was hij na iets langer dan een halfjaar weer fit. Dan heb je nog sowieso een maand gehad om je te laten zien, en als je dan iemand hebt die je geen kansen geeft . Wordt het een moeilijk verhaal daar moet ik je gelijk in geven, maar als het bij twee clubs gebeurd en niet helemaal optimaal bij een derde club. Ja dan ga ik twijfelen aan zo een jongen, veel zal afhankelijk zijn aan de beslissing van hem na dit seizoen.

Laten we hopen dat hij een goede keuze maakt dan, en over het middenveld zijn we het inderdaad eens maar dat ben ik uiteindelijk nu ook. Begrijp je beter dan eerste instantie..

Groetjes Sulejmanii

28 mei 2015 om 21:53
#49

Het zou stijlvol zijn een post niet te beginnen met een leugen over mij. Dit is letterlijk de eerste keer dat ik die woorden bezig richting jou. Overigens heb ik jou ook wel eens vergelijkbare woorden zien bezigen, dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Nee, de periode dat Real Madrid haar beste voetbal speelde in meer dan tien jaar tijd - en dus logischerwijs aller tijden - speelde Isco in de basis. De wedstrijden tegen Liverpool en Barcelona, die periode. Bale was destijds geblesseerd. Kan ook niet anders, want je kunt onmogelijk beter voetbal spelen met Bale in plaats van Isco.

Zie hier: https://vimeo.com/109840493

Ik sprak ook niet over jou persoonlijk, maar over de algehele lijn van kritiek die Isco over zich heen heeft gekregen na de winterstop. Maar als jij dat persoonlijk al vond voor de winterstop, dan vind ik dat op zijn minst merkwaardig. Dat is hetzelfde als zeggen dat Messi of Iniesta te veel met de bal lopen. Dat is simpelweg de manier waarop zij spelen en dat zal niet veranderen. Isco kan zich wel ontwikkelen uiteraard, maar met de juiste management. Oftewel, niet als grof vuil behandeld worden. Ondanks ontwikkeling zal hij ongetwijfeld 'te veel' met de bal lopen, net als Iniesta en Messi.

De strekking van je post is dat hij niet in de basis zal staan, maar dat weet ik ook wel. Het ging mij vooral hierom:

''naar mijn mening is Isco sowieso geen speler voor dit Real. Hij is een klabak, heeft een goede techniek, maar loopt teveel met de bal en is toch een beetje een egoïst. Dat laatste is verbeterd, maar het is net niet.''

Je hebt hier vaak genoeg gesteld dat Real Madrid penetrerende voetballers nodig had en dat Di Maria van de hand doen derhalve niet slim was. Je mening wat Isco betreft is dus nogal ironisch. Di Maria verliest de bal vaker dan Isco en is net zo 'egoïstisch' (in hoeverre je dan van egoïsme kunt spreken, want beiden zijn in mijn ogen helemaal geen egoïstische voetballers). Beiden hebben ook een enorme arbeidsethos. Di Maria is wel wat explosiever, maar beiden zijn van die penetrerende voetballers waar jij het vaak over hebt. En als je Isco dan niet zo'n voetballer vindt, dan houdt het op.

28 mei 2015 om 23:50
#50

Nogmaals, dat is niet waar. Ik heb het absoluut wel eens gebezigd, maar de mensen die mij goed kennen (dan moet je op het forum zijn en niet hier op de frontpage) weten dat ik daar zeker geen handje van heb. Dat is hetzelfde als ik zeg dat jij er een handje van hebt, wat ook niet waar is. Maar goed, je hebt gelijk voor de rest en we laten het hierbij.

''maar meer dat hij niet in dit Real past''

Real Madrid was op haar best met Isco in de basis. Spelers hoeven niet per se individueel optimaal gebruikt te worden om het team optimaal te laten renderen. Benzema is ook nooit optimaal gebruikt, maar de coaches zagen in hem een cruciale speler voor het team. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Henry en Villa aan de linkerkant bij Barcelona. En zo kun je letterlijk duizenden voorbeelden vinden van spelers die 'misbruikt' worden opdat het het team ten goede komt. Daar draait het immers om.

Overigens valt het verschil tussen de Isco van Malaga met die van zijn beste vorm bij Real Madrid wel mee. Zeker niet zo'n groot verschil als jij doet overkomen. Een meer centrale rol, maar ook genoeg wedstrijd vanaf links. Echter is het grootste verschil het verschil in management. Bij Real Madrid wordt er onfatsoenlijk omgegaan met hem, daar hij bij Malaga uiteraard het volle vertrouwen kreeg en logischerwijs barstte van het zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is cruciaal voor voetballers en dat ontving Isco niet. Hij heeft zich er ook lichtjes over uitgesproken.

Het mocht duidelijk wezen dat hij ten koste van Bale in de basis hoorde en Ancelotti kennende wist hij dat dondersgoed. Hij is kenner genoeg. Het blijft mij een raadsel waarom hij Bale per se moest implementeren nadat het team fenomenaal speelde zonder hem. Men wijst dan naar instructies van bovenaf, maar daar wil ik dan net niet in geloven. Wellicht dat hij die druk van bovenaf wel voelde zonder dat het expliciet duidelijk werd gemaakt. Het is niet zo dat Isco zwak speelde en daarom gewisseld werd. Nee, hij werd ongegeneerd naar de kant geschoven, terwijl hijzelf en het team geweldig aan het voetballen waren. Vervolgens is hij pas minder geworden. Hij is mentaal gekrenkt en zo kun je niet voetballen, want je voetbalt immers met je hoofd.

Wat Di Maria betreft: uiteraard zit er een verschil tussen hem en Isco, maar de essentie is hetzelfde. Namelijk iemand in de aanval met een dribbel die de organisatie van de tegenstander kan penetreren. Er is niemand met een hogere penetreer-gehalte dan hij in de selectie, dus ik snap je niet geheel.

Ze moeten teruggaan naar het team dat tegen Liverpool en Barcelona speelde. Ancelotti durfde het niet meer en Benitez zal daar zeker niet voor opteren. Jammer genoeg zullen we het hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug zien. Dat is een referentiepunt waar Real Madrid naartoe moet willen. Ze stapten af van de notie dat je niet enkel met aanvallende middenvelders kunt spelen en bewezen dat. Er moeten altijd voetballers, dus geen beperkte spelers, op het middenveld staan, want de opbouw moet via creatieve, verfijnde voetballers gaan. Als je er vier naast elkaar zet op het middenveld op de juiste manier, dan krijg je prachtig voetbal te zien en dat hebben we dus ook gezien. In principe vind ik Ronaldo een erg lelijke voetballer en heb ik hem nooit bij Real gewild, maar zelfs hij zie graag blijven in dat team. Hij speelde ook zijn beste wedstrijden destijds. Iedereen wel zowat. Het enige team dat ik mooier vond was het Barcelona van Guardiola.

29 mei 2015 om 03:37
#51

Ik had het niet over het Real Madrid van voor de winterstop, maar over het team zonder Bale. Dat was van ongeveer 14 oktober tot 5 november. Slechts vijf of zes wedstrijden. Het team dat nog nooit met elkaar had gespeeld, maar wel direct prachtig voetbal speelde en Liverpool en Barcelona van de mat speelde. Ja, die teams waren destijds relatief zwak, maar het team van Real speelde ook nog maar net samen. En ook een zwakkere Barcelona zal in El Clasico ten top gemotiveerd zijn en 99% van de teams kunnen verslaan.

Ze speelden het mooiste voetbal dat ik Real heb zien spelen en wonnen alles ook gewoon overtuigend. Het argument dat ze niet getest zijn vind ik niet opgaan. Relatief gezien zijn ze weldegelijk getest. Feit is dat die elf spelers nog niet eerder hadden samengespeeld en vervolgens in drie dagen tijd achtereen Liverpool en Barcelona wegspeelden. Niet op het randje gewonnen, ook niet zomaar overtuigend gewonnen, maar met prachtig voetbal, dat Real nooit eerder heeft vertoond, gewonnen.

Het is gewoon doodzonde dat dat team uitelkaar gehaald is door de terugkomst van Bale en de blessure van Modric. Anders hadden ze genoeg wedstrijden gehad om ingespeeld te raken op elkaar om zo de cruciale wedstrijden tegen Valencia en Atletico begin januari in te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat zij dan 'gewoon' hadden gewonnen. Het zou ook enorm interessant zijn geweest te zien hoe zo'n creatief en verfijnd Real het zou doen tegen Atletico. Er werd gezegd dat Ancelotti nooit een antwoord tegen Atletico had, maar wellicht had hij dat, maar heeft hij dat dus nooit kunnen bewerkstelligen. Wat zij altijd misten tegen hen was meer beweging tussen de linies, beter positiespel, snellere passing en combinaties, verfijning. En dat had dat team juist.

Dit zullen we dus nooit weten, maar ik ben er persoonlijk van overtuigd dat dat team minstens zo goed zou zijn als Barcelona op dit moment en het kampioenschap niet uit handen had gegeven en we nu een geweldige El Clasico in de CL finale hadden. Ach, fantaseren is leuk.

Wat Isco betreft: hij was een cruciale basisspeler in dat team en meer kan en hoef ik er niet over te zeggen.

6 juni 2015 om 14:42
#52

hey diegopeladona,

Bedankt voor het compliment. Voor welke clubs ben jij dan vooral?

Ik wil het best vanuit jouw perspectief bekijken. Het is begrijpelijk dat Europa hun belangrijke positie in het voetbal wil behouden. Maar ik denk dat het niet slecht is als jij beweert. Bovendien, zouden andere continenten het ons meer gegund hebben indien zij in onze positie zaten? Denk eerder andersom, maar misschien is dat overschatting van mijn eigen westerse cultuur.

Natuurlijk zou een pleidooi gebaseerd op eigenbelang niet werken. Dus ja, mocht Europa het andere continten daadwerkelijk misgunnen dan zou je een pleidooi gebaseerd op principes moeten houden.

Het is triest hoe de mens omgaat met macht. Wereldvrede, en dus een monidale regering, lijkt een utopie. We blijven verdeeld. Concurrentie motiveert tot vooruitgang, maar als we werkelijk een geglobaliseerde wereld willen hebben die functioneert dan moeten we wezenlijk veranderen lijkt het wel. Het is niet zo dat wij mensen allemaal kwaadaardig zijn, maar er is een bepaalde ethische ondergrens nodig waar we toch steeds doorheen blijken te zakken. Dat, terwijl klimaatproblemen bijvoorbeeld niet kunnen wachten. Zoveel mensen hebben goede bedoelingen, laten we dan met z'n allen ons aan de afspraken houden die we maken. Vergeving is belangrijk, maar straffen zijn in deze kwesties belangrijker want anders veranderen we nooit.

Het voetbal is van ons allemaal: wat betekent dat eigenlijk? Het wordt bijna als een fundementeel recht geformuleerd. Ik kan er niet zoveel mee. Natuurlijk gun je mensen uit andere landen het om daar het WK ook te houden. Maar zoals je zegt is de regio niet altijd stabiel. Denk echt dat je dat onderschat. Europa heeft gewoon een enorm voordeel wat dat betreft. Verder is het de vraag of Zuid-Afrika echt 20 jaar vooruit geholpen is. Heb niet zoveel zin om daar over te discussiëren dus laten we maar aannemen dat het inderdaad goed voor hen was, al zijn er anderen die zeggen van niet. Al met al is het inderdaad een argument dat een bepaald continent of een bepaald land aan de beurt is om het te organiseren. Maar er zijn nog maar 20 Wk's georganiseerd terwijl er bijna 200 landen ter wereld bestaan. En aangezien het voetbal in Europa is ontstaan vind ik dat de sample nog veel te klein is om conclusies te trekken over de eerlijkheid van de verdeling.

Ik ben er niet op tegen dat de arbeiders in Qatar zo weinig verdienen. Vaak is het meer dan ze in hun thuisland kunnen verdienen en nu hebben ze tenminste werk en inkomen. Maar de dodentallen zijn sowieso onacceptabel. Dat er westerse fabrieken zijn met dezelfde onacceptabele dodentallen is geen excuus, die fabrieken moeten ook aangepakt worden! Ik snap wel dat Qatar die gastarbeiders niet wil omarmen als immigranten, maar dat sluit niet uit dat je hun situatie niet per direct kan verbeteren denk ik. Volgens mij wil het westen daar ook best aan bijdragen door er in mee te denken. Hoe dan ook, ik vind het slecht als de Fifa denkt: 'hey, het gaat slecht in dat land, laten we daar een WK organiseren zodat het beter zal gaan'. De Fifa moet zich niet teveel bezighouden met andere zaken dan voetbal, anders krijg je weer die ontransparante organisatie waar corruptie aan alle kanten er in sluipt. Gewoon voetbaltoernooitjes organiseren waarbij het belangrijkste de veiligheid van teams en publiek en dergelijke is.

Dat linkje in je 2e post wordt niet helemaal weergegeven. Als je het even verdeelt over meerdere regels komt het wel goed volgens mij.

6 juni 2015 om 17:38
#53

Oké, leuk. Ja ik ben ook geen die hard fan idd, volg clubs die mooi voetbal spelen en/of leuke spelers hebben, maar hoop natuurlijk ook dat zij resulaten halen. Wie weet welke clubs ik over 5 jaar volg, maar het lijkt me waarschijnlijk dat het nog steeds dezelfde zijn eigenlijk.

Heb het artikel van Eurosport gelezen. Als dat waar is dan is Duitsland inderdaad erg hypocriet door Qatar van corruptie te beschuldigen. Het WK afpakken lijkt me dan ook geen goed idee. Maar de corruptie moet een keer eindigen. Hoop dat die Duitsers nog terecht gesteld worden voor hun daden mocht het aangetoond worden.

We moeten ons realiseren dat voetbal ten hoogste de belangrijkste bijzaak in het leven is. Bijzaak dus. De Fifa moet niet teveel verantwoordelijkheid hebben. Er hoeft ook niet zoveel geld bij betrokken te zijn. Wat heeft het voor zin om straks in Oceanië een WK te houden en daar stadions uit de grond te stampen? Dan heb je daar het voetbal gebracht, nou hoera. Het is bijzaak. Laat eerst de nationale competities zich ergens ontwikkelen zodat die stadions al bestaan. En dan kan je prima een internationaal toernooi organiseren daar.

Wil tenslotte nog wel iets zeggen over de zorg. Daar gaat ook veel te veel geld in om. Denk dat ziekenhuizen en vooral specialisten veel te hoge tarieven rekenen. Weet niet of er nog meer geld naar de ouderen moet, ze krijgen al Aow. Gevolg is dat ouders en grootouders losgelaten werden door kinderen en kleinkinderen, omdat er al mensen waren die voor hen zorgden. Sommigen zijn gelukkig in een bejaardentehuis, anderen zitten daar maar wat voor hun uit te staren achter een tafeltje. Denk dat we meer eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de bejaarden. Maar de bejaarden moeten ook niet koste wat het kost in leven gehouden worden met dure behandelingen.
De te verdelen koek bestaat volgens mij niet. Als iemand anders gaat bepalen wat iedereen verdient dan ontneem je de motivatie om iets voor jezelf op te bouwen. Verschillen zullen er altijd zijn, dus relatieve armoede zal altijd bestaan. Wat is de ondergrens? Je kan niet altijd blijven nivelleren. Als er aan de basale behoeften voldaan is vind ik dat al heel wat. En we zijn vooral verantwoordelijk voor onze eigen omgeving vind ik. Anders blijf je bezig. Je kan niet iedereen ter wereld helpen. Je eigen middelen zijn sowieso begrensd en dus moet je keuzes maken. Waarom help je de één wel en de ander niet? Ieder trekt zijn eigen grens daarin, dat moet een overheid niet doen vind ik. Nederland heeft al een gigantische staatsschuld dus zorg eerst dat je eigen problemen opgelost zijn voordat je die van andere landen probeert op te lossen vind ik.

25 augustus 2015 om 11:14
#54

Ja Martino is me flink tegengevallen nadat ik hem zo hoog had zitten na het WK 2010 met Paraguay.

Garay vond ik het heel goed doen op het WK in 2014. Maar betwijfel of hij snel een transfer zal maken naar een topclub aangezien Zenit goed betaalt.

10 maart 2016 om 10:47
#56

Beste diegopeladona, bedankt voor het compliment en bijgevoegde toelichting. Hopelijk leidt de energie, die ik in mijn betoog steek om mijn discussiepunt duidelijk te maken, ook tot iets en is het geen verspilde moeite. Af en toe heb ik wel eens het gevoel tegen een blinde muur te praten bij sommige leden. Dat maakt jouw bijval in de vorm van het groene randje des te stimulerender! Groet buitenspelval

16 maart 2016 om 17:10
#57

Ik heb echt veel respect voor jouw en je reacties! Godzijdank zijn er nog leden met gezond verstand hier.

16 maart 2016 om 18:04
#58

Het is minder geworden hier, zoveel is zeker, er word gewoon minder inhoudelijk en minder respectvol gereageerd. En goeie discussies zijn ook ver te zoeken. Ik volg je helemaal hierin. Het is ook gewoon zo dat er, naast het feit dat vz enkele goede leden gebanned heeft, er ook veel goede leden minder of zelfs niet meer reageren hier, en geef ze eens ongelijk, soms loont het nog de moeite, maar dat is meer uitzondering dan regel.

Hoe dan ook, we komen elkaar hier nog wel tegen, voor normale aangename en goede discussies

16 maart 2016 om 18:51
#59

De beelden van PSV supporters die zich te buiten gingen in Madrid, en het uitblijven van een correctie uit die groep hebben mij enorm aangegrepen. De daaruitvolgende discussie op dit forum zet mij te denken.

In deze discussie neem jij de juiste standpunten in, en beargumenteer je ze helder en sterk naar de andere leden. Voor mij val je positief op, en dat is niet de eerste keer.

Ik werk en woon sinds 1993 in het buitenland, en ben jaarlijks in drie continenten of meer actief. Ik ben dankbaar, en trots om Nederlander te zijn. Het heeft mij mede in deze gelukkige omstandigheid gebracht.

Deze beelden gaan nu de hele wereld over. Vandaag ben ik door mensen uit verschillende landen met deze beelden geconfronteerd. Ronduit beschamend. Ik wil je bij deze bedanken voor je bijdrage in de discussie.

18 maart 2016 om 12:11
#60

Ja een avond om snel te vergeten, of ook weer niet. De verslagenheid is groot, maar ik voel vooral trots. Een goal onterecht afgekeurd en Morata die normaliter zeker één maal had moeten scoren, dan was het 0-3 of zelfs 0-4. Dat Juve Bayern München zo bij de keel grijpen kon doet mij deugd, ik bedoel, wie kan dat zeggen dat ze het Bayern zo lastig gemaakt hebben? Op het laatste was het gewoon op voor onze mannen, ze zaten er allemaal door en dan maakt zelfs onze goeie defensie dekkingsfouten, want er mocht twee maak veel te vrij ingekopt worden, zoiets zie je zelden bij onze defensie.

Ja klopt, voor de neutrale toeschouwer was dit een droom wedstrijd, voor de Juventini één met bittere nasmaak.

27 juni 2016 om 13:16
#61

Ik moet zeggen dat ik jouw reacties meestal met plezier lees maar in het geval van Messi worden wij het denk ik niet eens. Ik vond hem ook in deze finale weer ronduit tegenvallen. We kunnen er allerlei excuses voor verzinnen zoals medespelers die falen, een slechte coach of een slechte scheidsrechter maar naar mijn mening maakt hij het bij het Argentijnse elftal gewoon niet helemaal waar. Ik vind dat ook erg jammer want ik ben echt een fan van hem. Zowel als voetballer als hoe hij zich binnen en buiten het veld gedraagt vind ik het werkelijk een sieraad voor de sport.

Het is wat mij betreft veruit de beste voetballer van zijn generatie maar wat hij bij zijn nationale team laat zien vind ik nou niet bepaald indrukwekkend. Daarom reageer ik ook op je persoonlijke pagina want als je deze mening hier geeft wordt je al snel uitgemaakt voor een hater. Terwijl er wat mij betreft niets aan deze jongen is waar ik mij aan zou kunnen ergeren. Sterker nog, er is op dit moment geen enkele andere speler waar ik mijn wekker voor zet om midden in de nacht een wedstrijd van hem te bekijken. Ik zou het ook eeuwig zonde vinden wanneer hij niet meer voor zijn nationale elftal zou spelen want volgens mij maken ze ook op het komende WK weer een hele goede kans om voor de winst mee te doen.

27 juni 2016 om 13:59
#62

Ik wil even wat kwijt dat je zei dat Di Maria geen basisspeler moet zijn voor Argentinie. Daar ben ik het niet mee eens.

Hiervoor de 2 finales WK en vorig speelde hij niet. En werd er verloren. Di Maria is in de kwalificatie wedstrijden van het WK misschien wel de beste speler. Toen Messi niet speelde tegen Brazilie was Di Maria fenomenaal. Ook tegen Chili wonnen ze 2x maal met Di Maria erbij. En dat zonder 1x Messi. In de kwalificatie scoorde hij wonnen ze 2-1. In de copa groepsfase wonnen ze ook gaf Di Maria een assist en scoorde ook nog. Gaf assist tegen Panama. Ja het was 'maar' Panama maar toen Messi 3x scoorde vond iedereen het geweldig en werd er gezegd dat Panama goed team was. Daarna raakte Di Maria geblesseerd en keert hij na 3/4 wedstrijden terug in de basis. Logisch dat hij dan niet goed speelde want dat zag je ook aan hem.

Kan gewoon niet begrijpen waarom men opeens naar Di Maria gaat wijzen. Heeft 3 wedstrijden gespeeld dit toernooi en dan zeggen dat Di Maria geen basisspeler moet zijn onbegrijpelijk.

27 juni 2017 om 18:09
#63

Het probleem van Tete is zijn zaakwaarnemer. Ajax heeft geen zin in hoofdpijn. En Tete is goed, maar het moet volgens hoenajax het wil. Doet een speler, via zaakwaarnemer, moeilijk... wordt die eruit gewerkt en zijn carriere op een zeer professionele manier van negatieve referenties voorzien en dus kapot gemaakt.

Dan even over de opmerking van Woltrex.."geen directe tegenstander van Veltman heeft gescoord".. dit is zo een onzinnige statistiek. Ik wil weten hoevaak is een vleugelspeler Veltman voorbij gegaan. Als hij daarna een belabberde voorzet geeft of een belabberd schot of door een Sanchez (hoevaak heeft die Veltman wel niet gered) wordt afgestopt, dan is dat niet de verdienste van Veltman, mr meer het geluk.

Ik zou graag met jou een dagje allemaal wedstrijden Veltmab kijken.. en dan gaan we even inzoomen op al zijn fouten zoals er inhezoomd wordt op Tete (om hem niet op te stellen). Het is zo duidelijk dat als men bij de technische staf net zo kritisch was op Veltman als op Denswil of Tete dat Veltman nooit zoveel kansen zou hebben gehad. Man wat is het een foutenfestijn met hem. Alleen bij Veltman slikken we het allemaal en kijken we nr wat die goed doet, en bij de anderen Denswil en Tete werd alleen gekeken naar wat die kan verbeteren eer die kan spelen. Al jarenlang duidelijke voorkeur voor bepaalde spelers en mindere kansen voor anderen. In de een wordt zogenaamd het talent gezien..terwijk niemand t ziet (bij Blind heeft t 3 a 4 jaar geduurd voordat men het zag, en wat was die daarvoor slecht)... en bij de ander als het een paar wedstrijden iets minder gaat direct banken.

Dan snap ik dat sommige spelers het op een gegeven moment zat worden. Je voelt vertrouwen en een eerlijke kans.. of je voelt het niet.

--------------------------------------------------...
Eindelijk een Ajacied die dezelfde mening heeft als ik, Veltman heb ik altijd als een speler gezien die tekort kwam. Ook toen hij centraal speelde, europees heeft hij ons bijna vier keer benadeeld. En in tegenstelling tot Klaassen, heeft hij nooit jaarlijks stappen gemaakt als hem. Bovendien heeft Veltman nooit geleerd van zijn fouten, en staat hij al jaren vast in zijn ontwikkeling in mijn ogen. En dat sommigen hem als aanvoerder willen zien? Snapt het echt niet.....

30 augustus 2017 om 13:30
#64

Wauw sorry Diego zag je bericht nu pas op mijn pagina. Ik vind Kenny zeker een hele talentvolle speler en ik denk zeker dat hij zal gaan slagen bij Lyon. Wel vertrouw ik onze vriend Raiola niet. Heeft het wel vaker geflikt om een Kishna of Bouy bij Ajax zo snel mogelijk weg te brengen voor de centen. Ook bij Donnarumma had hij het op een haar na geflikt. Denk zeker dat hij invloed heeft gehad op Tete's beslissing om niet bij te tekenen, want Overmars zei dat hij het wel geprobeerd had. Ook heeft Peter Bosz een groot aandeel gehad in zijn vertrek. In de Eredivisie deed Veltman het wel beter omdat hij aan de bal beter is dan Tete, maar Europees vond ik Tete dan weer 2 klasses beter omdat hij verdedigend veel sterker was. Hopelijk gaat hij zich goed ontwikkelen bij Lyon, want dat wordt het de vaste back van Oranje, want ik schat hem hoger in dan karsdorp.

23 juni 2018 om 13:46
#65

Hé, 

ik volg je reacties met betrekking tot de Argentijnse ploeg al vanaf 2010, inhoudelijk en kwalitatief zijn jouw stukken altijd van de bovenste plank, dus het is een genot om jouw reacties te lezen.Je bent wat minder actief nu, maar toch vroeg ik me af of je een schets kon geven van jouw kijk op de huidige toestand. Wat vind jij van Sampaoli en zijn tactiek? Hoe zou jij het willen zien? En andere vraagstukken omtrent de situatie rondom Messi, het thuislaten van Icardi, de Zuid-Amerikaanse mentaliteit dat lijkt te ontbreken en etc.

18 januari 2019 om 12:41
#66

@Alex
Het Real van Mourinho had paardenmiddel gesnoven voor de topwedstrijden. Het Real van Ancelotti was een verademing in rust en controle. Als dit niet een geweldige eigenschap is van een trainer. Dat hij dit kan inbrengen, dan weet ik het ook niet. We hebben het hier niet over een kleine ploegske he. Het gaat om Real. Het allergrootste ploeg, de meest scucesvolle ploeg, ter wereld. Dan moet je die klasse ook uitstralen.

18 januari 2019 om 12:49
#67

Dit bedoel ik dus.. helemaal met je eens, mensen die Real intensief hebben gevolgd weten waar ze het over hebben. Van mij part, wat Mourinho heeft gedaan jegens Casillas is al genoeg om hem nooit meer te prijzen. Ik geef alle prijzen in wat Real onder Mourinho heeft gewonnen, alle mooie doelpunten die er destijds werden gemaakt in ruil dat hij nooit coach was geworden, was 1 van de lelijkste jaren van onze mooie geschiedenis.

4 januari 2021 om 09:55
#68

Hi! Ik las jouw betoog over City onder het topic na de wedstrijd en ik wil je mij compliment geven voor het verhaal! Valt mij sws op dat jij als je reageert vaak gewoon goede argumenten worden uitgedragen. Ik zelf vind City een mooie club en volg wel eens een wedstrijd van ze omdat Pep daar zit en dan ben je gewoon gegarandeerd van een prachtige spelopvatting. Ik vind alleen dat Zermatt niet moet wijzen naar aankopen van een club omdat City dat ook gewoon doet. Wel ben ik met je eens dat het gezeik van Japie op City en pep echt ernstige vormen begint aan te nemen. Wint City de komende 3 CL dan zegt hij nog dat het ergens anders aan ligt. City is met een mooi project bezig (kan ook niet anders als je oude barca mensen daar hebt zitten ) en het duurt even voor het grote publiek dat ook ziet. Die CL komt vanzelf wel.

13 januari 2021 om 16:17
#69

Hi Diegopeladona,

Leuk verhaal dit wist ik zelf niet! Ik dacht altijd dat er twee verkiezingen waren: die van de Fifa zelf en die van het internet. Ik ben een groot fanaat van beide voetballers en een echte aanhanger van de Selecao, maar ik kan er niet omheen dat Diego de beste was. Althans, in mijn opinie natuurlijk .

Jij ook nog de beste wensen!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 30 januari
Alireza Jahanbakhsh blijft Feyenoord trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren