Gutihaz
Algemeen
Vrienden (9)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Zaterdag, 31 maart 2012
  • Gutihaz
  • 182 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 8.873
  • jaar (--)
  • 9
Persoonlijke berichten
19 december 2013 om 18:23
#30

Aangezien hij nu voor de Juvenil A's speelt zal hij waarschijnlijk aankomend seizoen naar Barça B gaan om daar op het middenveld te spelen. Zou wel eens de opvolger van Iniesta kunnen worden, hij werd ooit door El Mundo Deportivo (die er overigens wel bekend om staan soms wat op te hemelen) de nieuwe Iniesta genoemd, denk dat hij binnenkort wel naar Barça B zal gaan.

9 januari 2014 om 23:38
#31

Oh ik zie dat je al bijna 200 punten hebt verzamelt op je frontpage account. Wat geweldig man! Ga je dan een feestje geven? Zo ja, mag ik komen en is er taart aanwezig?

10 januari 2014 om 22:43
#32

Hey nageboorte.. Reageer gewoon op een lopend topic van mij want dan kunnen we lachen, prive wordt vanaf heden meteen verwijdert. Moet niet gekker worden dat ik iedere puistekop appart moet gaan beantwoorden

16 januari 2014 om 19:05
#33

eeeeeeeen je hebt een ban op het forum....

26 januari 2014 om 20:34
#34

Jouw haat jegens Ronaldo begint echt belachelijke proporties aan te nemen.

9 februari 2014 om 12:34
#37

Waarom neem jij deze profielfoto? Jij bent net z'n provocateur als al die andere kleine jongetjes hier. En dan beticht jij andere van een laag niveau, kleine kinderen etc. Neem AUB een andere profielfoto.

En ja Ronaldo is afgelopen jaar de beste voetballer van de wereld. Erken het gewoon en doe niet alsof jij de wijsheid in pacht hebt. Misselijkmakend jongetje ben je. Alleen maar Madrid fans lopen provoceren.

9 februari 2014 om 15:23
#38

Jou niveau is laag, idioot. Dat je Ronaldo afkraakt, betekend nog niet dat je verstand van voetbal hebt. Sterker nog je bent een nietsnut.

9 februari 2014 om 18:37
#39

Kan je het inhoudelijk niet aan sukkel...

9 februari 2014 om 20:56
#40

Leer eerst om je haat opzij te zetten, want je kraakt Ronaldo altijd af, niemand neemt jou serieus. Is maar dat je het weet.

10 februari 2014 om 22:00
#41

Eerst had jij nog betere reacties en kon ik je waarderen.
Ben het wel soms met je eens hoor over Ronaldo dat hij vaak zelf gaat en het spel vertraagt, maar hij doet ook goede dingen.

10 februari 2014 om 22:40
#42

Gatver wat een narcistische trekjes vertoon je nogal, je plaatst jezelf nogal boven iedereen. Discussie ok, maar je bent meer bezig met het afkraken van Ronaldo. Natuurlijk heeft hij sterke en zwakke punten...

Eenieder voetballer heeft zwakke sterke punten.... Mensen storen zich aan je gedrag jegens (ronaldo en Madrid) zijnde...

Ik ben dan pas lid, maar je valt me wel heel erg op door toedoen van bashen op Ronaldo(!) Op een gegeven moment is dat storend en provocerend, dat er geen spraken meer is van een discussie.

Aangepast op 10 februari 2014 om 22:42 door Depay-CR7.

11 februari 2014 om 23:32
#43

Hola !

Jouw reacties zijn top, heel eerlijk en perfect onderbouwd..

Je speelt zelf voetbal of hebt het gespeeld, je hebt er in ieder geval oog voor..

25 maart 2014 om 22:45
#44

Ben jij wel een real fan? want je zegt nooit iets goed dat verbaasd mij wel! hoe komt dat? zelfs onder mourinho klaagde je nu nog steeds

26 maart 2014 om 00:58
#45

Real fan is hij niet, maar een provocateur eerste klas, jammer dat de moderators deze provocateur niet aanpakken.

27 maart 2014 om 14:25
#46

We hebben vaak wel dezelfde gedachtes over het spelletje. Goed om te zien! Het wordt je niet in dank afgenomen meestal, maar je durft tenminste eerlijk te zijn. Kritisch kijken naar je eigen club: helemaal goed man!

10 april 2014 om 17:23
#47

Omdat de moderators mijn reactie hebben verwijderd.. bij deze:

Een reactie van jou in dit document is verwijderd door een moderator.
De opgegeven reden: Reactie op inmiddels verwijderde/aangepaste reactie.
Het gaat om de volgende reactie:
Hahah Gutihaz, ik weet goed genoeg hoe de wereld in elkaar steekt. Jij haalt echter 2 concepten door elkaar.

Dat er genoeg individuen op hoge posities in de wereld louter hun eigen winst willen maximaliseren dat klopt. Dat dit in sommige gevallen gepaard gaat met corruptie dat klopt ook. Dat deze twee concepten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn zoals jij nu stelt is pure speculatie, en vanuit mijn eigen ervaringen kan ik je vertellen dat het onzin is.

We gaan nu redelijk offtopic, maar PM anders maar als je bewijzen hebt of de discussie wilt voortzetten.

PS: jammer dat je elke keer in je posts wil laten blijken dat je praat alsof je alles weet en dat moet uitleggen aan een kleuter. Je kan discussiëren, maar woordjes als ";lieve"; en ";debiel"; dragen daar niet aan bij en ze compenseren ook niet je zwakke argumenten die op niks gebasseerd zijn.

Pps: tip voor de volgende keer; zorg dat je weet met wie je discussieert, dat helpt je in het formuleren van de juiste argumenten

Aangepast op 10 april 2014 om 17:24 door Chi7.

11 april 2014 om 13:08
#48

Loting gezien? Daar gaat je hele theorie...hopelijk staan we nu aan dezelfde kant om ons Real naar de finale te schreeuwen, ze zullen het nodig hebben

17 juni 2014 om 02:38
#50

Mij een troll noemen, hoe ironisch kan je zijn. Van Iemand die zelf een troll is, die niet geheel toevallig, zijn eigen ploeg afkraakt, Barca ophemelt. Jij bent zelf een troll die een Real supporter speelt, maar eigenlijk een Barca supporter is, je bent wel het laatste die hier een opmerking over mag maken. Ieder Madridista kotst jou uit, omdat je een fake Real fan bent.

Aangepast op 17 juni 2014 om 02:41 door Blanco..

29 juni 2014 om 14:37
#51

hey

Wat is jou primaire motivering van de evt. verkoop van C.ronaldo eigenlijk? Evenwicht in het team? Financieel nog iets overhouden richting het einde van zijn carriere (gewoon beleidsmatig verantwoording dus)?
Lees zo nu en dan over een korte reactie van je heen, en je standpunt is dusdanig uniek dat het altijd veel reacties oplevert. Je hebt vast wel eens een uiteenzetting gedeponeerd, maar die ben ik vooralsnog niet tegen gekomen. Vandaar deze vraag.

Mvg
Afcfokke
(als medelid, in deze dus niet als moderator)

Aangepast op 29 juni 2014 om 14:38 door AFCfokke.

4 oktober 2014 om 21:43
#52

Iemand enig idee wat de reden van zijn bann is?

18 februari 2015 om 07:26
#53

Zoiets dacht ik al.
Vind het wel grappig.
Dat haten op Bale komt telkens terug, dus zo moeilijk is het niet om te denken dat het Lors is.
Probeer hem ook een beetje uit de tent te lokken. Af en toe wel geinig om die oude Lors weer eens te zien.

19 februari 2015 om 16:29
#54

Hahahahahaha gaat ie negeer-status doen je weet gewoon dat ik waarheid spreek he pussy boy

21 maart 2015 om 21:23
#55

Ik heb nog een laatste reactie toegevoegd. Zoals je weet vind ik het altijd interessant om van gedachten te wisselen.

22 maart 2015 om 21:38
#56

Hahaha! Na onze discussie over Benzema moest ik aan je denken vanavond. Wat speelt ie fantastisch, ik geef het toe. Dat hakje was bruut! En die voorzet daarvoor ook die Ronaldo op de lat schoot.

2 april 2015 om 23:54
#57

Sterke argumentatie op de reactie van iedereen komt in het Arbeloa artikel. Ben benieuwd naar het verloop.

10 april 2015 om 12:42
#58

Nee, het is gebaseerd op een spaarzame anderhalf uur van een dag dat de camera aanstaat en gericht op een man waarbij zijn hormonen op en neer springen en miljoenen mensen voor een enorme druk zorgen om te presteren.

Lijkt me niet geheel eerlijk om daar je omderzoek op te baseren niet? Ik heb gemerkt dat je zeker snugger bent, dus ik weet dan ook zeker dat als dit niet Ronaldo betrof jij ook in de gaten had gehad dat dergelijke onderzoeken juist in eem confort-sfeer gedaan worden in plaats van onder de loep van miljoenen kijkers en dat de gebruikte argumenten door jou goed bedacht maar op weinig gebaseerd zijn.

Nogmaals via de manier van testen kan je vrijwel alle mensen deze stoornis toeschrijven, ook jij en ik.

Oh en daar hoef ik geen nobelprijs voor te winnen. 90%(wilde schatting) zal niet eens twijfelen een onbekend persoon dood te schieten als hij de optie krijgt, hij of jij.

Egoïsme zit ingeprent in onze hersenen omdat het enige wat eigenlijk belangerijk is, is overleven en voortplanten.

Dat wij, aangezien wij in de Westerse wereld leven en er ook in de rest van de wereld een bepaakde standaard van normen en waarden leeft, de ingeboren empathie die zonder training niet ontwikkelt, zo ontwikkelen en trainen, zodat ons zoontje leert dat het gezelliger is om zijn speelgoed te delen en samen te spelen geeft al lichtjes aan dat zonder de juiste training, je nagenoeg 'barbaars' bent in deze wereld.

Egoïsme is de standaard, empathie het verlichte. Hopelijk helpt iemand als ze een oud vrouwtje tassen zien sjouwen. Als je vervolgens op FB moet vermelden wat een goede daad je hebt verricht, geeft al de egoïsme aan.

Men die goed doet, beseft hoe spontaan en ongewoon deze gedachte is en is vervolgens daardoor ook extreem tevreden met zichzelf.

Omdat de mensen de keuze maken anderen te helpen, dit gebeurd ver van automatisch op bepaalde opdrachten voor bepaalde mensen na.

10 april 2015 om 17:50
#59

e zegt niet dat hij aan stoornis narcisme lijdt, maar je vind hem wel narcistisch? Klinkt onlogisch maar goed. Narcistische trekjes zijn altijd structureel. Daarom noem je het ook 'trekken'. Dat jij stelt dat andere spelers als vergelijkingsmateriaal gelden lijkt me ook onredelijk. Ten eerste omdat elk mens anders is en ten tweede omdat je niet kan stellen dat een vriendelijke Kuyt, wanneer de camera's uitzijn, narcistisch is tot in het asociale met als dat je nu niet kan stellen dat Ronaldo zijn narcistische trekken op het veld ook maar enige invloed hebben op zijn hedrag erbuiten. Dat ik deze voorbeelden gaf, was alleen aam te geven hoe enorm veel invloeden er zijn en het onmogelijk is om überhaupt een debat te beginnen over of een voetballer narcistisch is, of überhaupt een persoon die je daadwerkelijk kent dat is.

Het gaat hier meer om Ronaldo dan om daadwerkelijk het obderwerp narcisme. Ik heb er geen problemen mee dat je problemen hebt met Ronaldo. Het constant moeten uiten daarvan wel. Laat het toch gaan. Ik kijk niet naar personages uit mijn miniscule leventje als diegene niks in me losmaakt. Hoe jij omgaat met zijn arrogantie of narcistische trekjes ligt daarbij dus ook aan jou. Jij bent erdoor geïntimideerd wat vrij onnodig is. Ik zie ook dat hij als een huilebalk over het veld paradeert. Ik lach me er daarentegen kapot om in plaats van me er aan te irriteren. Heeft puur met je eigen instelling tw maken.

Ik ben het zeer zeker mee eens tot bepaalde hoogte over egoïsme. Wat ik bedoelde is dat mensen in geval van nood zeker een andere persoon zouden redden maar als er gevaar voor eigen leven bijkomt minimaal 75% tot 90% de keuze maakt iemand niet te helpen.

Of een persoon die een hond red omdat hij zelf een hond heeft maar later op de dag wel een kalfsbiefstuk eet.

Mensen bezitten empathie en dit idee past zich je gehele leven aan maar instinctief ben jij egoïstisch. Deze maatschappij voedt het maar is niet de oorzaak van.

Wij kennen minder extreme vormen van egoïsme omdat we het goed hebben. Als jij daarentegen in een gebied van armoede een lunchpakket voor 10 personen moet delen terwijl er 20 man zijn zal men na extreme honger niet denken om iedereen de helft te geven, nog erger, zullen er mensen zijn die alles voor zichzelf nemen.

Wij kunnen denken, wat ons boven egoïsme oftewel instinctief gedrag uit 'kan' laten denken. Vaak ligt dit puur aan de situatie tpt hoeverre dat lukt.

15 april 2015 om 21:39
#60

Ik ben het met je eens maar als het volledige systeem in het Westen gebaseerd is op het Nazi-Duitsland, waarbij de manipulatie ideëen dan wel verbeterd zijn, en vrijwel iedereen de geschiedenis en aard van werken van toentertijd hebben geleerd en gelezen dan verwijt ik het men wel degelijk.

Er zijn tegenwoordig enorm veel manieren om bewust te worden van de dingen om je heen en tot op bepaalde hoogte ontkomt zelfs niemand aan de infamous 'complotideëen' maar toch weigert men om zelf te onderzoeken en zonder emotionele belangen na te denken.

Ik noem ze dom, niet omdat mensem dom zijn, maar omdat ze vertikken kennis te vergaren wat iedereen tot op bepaalde hoogte zeer zeker kan.

Maar wat ik bedoel te zeggen is dat als jij foute bedoelingen hebt op de wereld en men staat het je toe, zal je dat ook zeer zeker uitvoeren.

Net als dat een pestkop zal blijven pesten zolang jij hem niet uot zijn schoenen mept.

16 april 2015 om 00:14
#61

Haha ik kan er nogmaals op in gaan maar volgens mij heb je mijn verhaal afgerond met het woord revolutie.

Dat vind ik ook een mooie afsluiter. De tussenhaakjes opgenoemde mogelijke oorzaken van vind ik interessant dat je die noemt. Vooral de laatste twee.

Aangenaam gesprek zo op een voetbalforum, dat doet mijn idee van de mens op kleine schaal verbeteren.

28 mei 2015 om 22:38
#62

Gutihaz,

Als je mijn zin goed leest, zeg ik niet dat jij iedere keer met mij zo jouw berichten begint. Je hebt er alleen een handje van, de strekking van mijn bericht was om jou er op te attenderen dat dit een gedachtewisseling niet nuttig laat lopen, maar dat dit een gesprek meer persoonlijk maakt. Ik heb er persoonlijk geen problemen mee. Ik voel mij ook niet beledigd. Ik kaart het aan, in de hoop dat je hiermee voorzichtiger smijt.

Ik had dan ook op een andere begin van jouw reactie gehoopt.

Wat er ook van zij, ik ga nu inhoudelijk. Ik ben geen fan van Bale, en ook niet van CR. Ik ben ze zelfs liever kwijt dan rijk bij Real. Maar ik vind wel dat Bale verkeerd gebruikt wordt en dat op deze wijze zijn kwaliteiten niet worden benut. Dit geldt ook voor Isco. De Isco van Real die jij bedoelt komt niet in de buurt van de Isco van Malaga.

Er is een groot verschil tussen Di Maria en Isco. Di Maria bij Real is een uitblinker in bijna alle topwedstrijden. Hij Is veel meer onvoorspelbaar, terwijl Isco meer onzichtbaar wordt. De explositiviteit en de werkethiek van Di Maria is ook veel en veel beter dan Isco. Ik heb geen problemen met een dribbelaar bij Real, maar niet Isco. Ik ben van mening dat hij met zijn spel bij dit Real niet bereikt wat hij kan bereiken. Zet je hem bij Barca ipv Iniesta, dan denk ik dat dit het spel van Barcelona ten goede komt. Daar zijn de spelers om hem heen veel beter daarop ingesteld.

Dus als je mijn reactie ziet, is mijn punt niet een kritiek ten opzichte van de kwaliteiten van Isco (al mist hij bepaalde kwaliteiten), maar meer dat hij niet in dit Real past. Zet daar andere spelers voorin, en Isco kan weleens uitgroeien tot een van de beste spelers.

29 mei 2015 om 01:38
#63

Beste Gutihaz,

Ik ben even de gegevens van dit seizoen erbij gaan pakken. Ik zal nu niet heel uitgebreid hierop ingaan, maar wel voor zover mogelijk. Naar mijn mening verheerlijk je het Real van voor de winterstop teveel.

Real Madrid heeft het tot 4 januari 2015 maar 4 echte topwedstrijden gespeeld. 1x tegen Barcelona, 2x tegen Atletico en 1x tegen Valencia. Van deze 4 wedstrijden heeft Real er 3 verloren, 1 gewonnen. Zoals je weet was Barcelona juist aan het begin van het seizoen zoekende. Ze hadden weliswaar niet veel punten verloren, maar het voetbal was nog niet goed genoeg. Messi was nog niet op gang gekomen en Suarez was nog niet ingepast. Het was ook een zeer rumoerige periode bij Barcelona. Dus die ene overwinning, dik verdiend, was het niet de clash tussen twee titanen.

De wedstrijden tegen liverpool beschouw ik dan ook niet als imponerend. Dit is misschien wel de slechtste Liverpool in 15 jaar. Of misschien meer. Uit deze wedstrijden ga ik niet opmaken dat dit voetbal het beste voetbal is wat Real ooit heeft laten zien.

Dan ga ik even in op de bijdrage van Isco in de eerste 15 wedstrijden (vanaf de super cup tot en met Barcelona). Isco startte welgeteld in 6 wedstrijden: Sociedad uit (verloren), Elche thuis (gewonnen), Ludogorets uit (g), Levante uit (g), Liverpool uit (g) en Barcelona thuis (g). In al deze wedstrijden waarin hij is gestart ( 2x gewisseld (75 min en 83ste min)), heeft hij maar aan 1 doelpunt en 1 assist bijgedragen (beide tegen Levante). In de wedstrijden waarin hij als wissel is ingevallen (t/m Barcelona) had hij 3 assists gegeven. Dus hij was aan het begin van het seizoen geen vaste starter en zijn cijfers waren zeker niet om naar huis te schrijven. Dit zijn geen getallen waaruit blijkt dat hij effectief penetrerend is. Di Maria verliest veel de bal, maar hij zorgde continu voor gevaar en indien fit voor vele assists.

Vanaf Barcelona tot Barcelona heeft Real 27 wedstrijden gespeeld. Hij is in 26 wedstrijden gestart en 1x als wissel binnen de lijnen gekomen. Hierin heeft hij 4 doelpunten gescoord tegen:cornelia (beker), Almeria, Cruz Azul en Deportivo. Zeer zeer mager. Hij heeft 6 assists, waarvan 1 weer tegen Cornelia, Rayo, San Lorenzo, Sociedad, Elche en Sevilla. Real heeft in deze periode bijna alle wedstrijden tegen de topploegen verloren. Tegen Sevilla is er 1x gewonnen en tegen Schalke is er 1x gewonnen, mocht je deze tot de topploegen berekenen. Real heeft 7 wedstrijden in deze periode verloren en 1 gelijkgespeeld. Dit was helemaal niet indrukwekkend.

Van de laatste 13 wedstrijden is hij er 9x als basisspeler gestart en 1x ingevallen. Daarin heeft hij 1x tegen Valencia gescoord en heeft hij 1 assist tegen Sevilla. Dit zijn dan ook de enige twee goede ploegen tegen wie Isco een serieuze bijdrage aan de overwinning heeft gehad.

Nou weet ik dat dit ook teveel statistieken zijn en als ik alleen hiernaar kijk dan kleed ik hem ook echt uit. Maar dit zegt ook wel iets over zijn overzicht en over zijn bijdrage aan het elftal. uit deze statistieken blijkt overigens dat Isco er bijna niet naast heeft gezeten. Het klopt dat toen James en Bale geblesseerd waren hij kon spelen, en dat toen ze beter waren hij moest banken en dat toen Modric geblesseerd was hij mocht spelen en toen die fitter werd, hij moest banken.. maar, Isco heeft er bijna niet naast gezeten. Hij heeft het gewoon niet echt laten zien. Niet qua overzicht en niet qua prenetreren en zeker niet in de belangrijke wedstrijden. Hij heeft bijna alleen een bijdrage gehad in de wedstrijden die real met 2 vingers in de neus heeft gewonnen (op Sevilla en Valencia na). Dit is echt mager. Di Maria was bijna in alle topwedstrijden de beste man aan Real zijde. Hij groeide in de topwedstrijden, Isco niet.

Dan het laatste punt dat ik nog wel even wil bespreken: Isco speelde bij Malaga frank en vrij. Hij was veel doelgerichter en dat is ook zijn spel. Had veel meer schoten op doel en hoefde minder voor de assists te zorgen. Isco was toen een hele andere voetballer en veel belangrijker in de belangrijke wedstrijden. Hij speelde zijn spel.

Dus er zijn meerdere punten die ik niet met je deel. Dit Real is dit seizoen - in haar topperiode - niet echt getest en toen ze werd getest (tegen Atletico) was het eigenlijk niet genoeg. Dus zo geweldig was dit Real niet. In de fase dat Real de zwaardere wedstrijden moesten spelen, waren Modric en James weggevallen en was het allemaal al wat minder. Dus ook daarna is dit real niet getest. Isco heeft een paar goede wedstrijden gespeeld en heeft zeker enkele mooie momenten gehad, maar hij is by far niet zo beslissend als Di Maria.

Ik schrijf dit toe aan hoe dit Real in elkaar steekt. Dit Isco zijn kwaliteiten komen niet naar buiten en hij verguist. Ik deel overigens wel jouw mening dat Benzema ook niet tot zijn recht komt bij dit Real en zoals ik eerder al heb aangegeven vind ik ook dat Bale wordt misbruikt. Maar dit geheel terzijde. Toch heeft Bale vorig jaar bijna alle belangrijke wedstrijden beslist en is Benzema - met zijn techniek en overzicht - misschien wel de enige spits die nuttig weet te functioneren tussen flankspelers als CR en Bale. Bij Isco is het anders. Ik vind dat het bij hem ten koste gaat van zijn ontwikkeling.

26 augustus 2015 om 18:48
#64

Mooie reactie i.v.m het Özil artikel, hopelijk zijn er nog mensen die het zo inzien zoals jij!

3 augustus 2016 om 17:25
#65

Ja natuurlijk kunnen wijzigingen in je elftal ertoe leiden dat je naar een ander plan schakelt. Als je in plaats van Mata en Cesc op de flanken gaat spelen met Navas en Pedro (om maar wat te noemen), dan verandert je hele dynamiek. Je gaat dan veel meer op snelheid via de vleugels spelen en voorzetten geven. Dit snap je denk ik wel. Zo ook, kan Bayern in plaats van Lahm en Alaba op het middenveld, kiezen voor Martinez en Alonso en meer vanuit de omschakeling te spelen met power. Etc etc.

Pep kiest af en toe wel voor plan B, maar misschien in minuut 70 als hij eindelijk merkt dan zijn plan A niet werkt, en hij gedwongen wordt.. Hij zou gewoon een wedstrijd moeten beginnen met plan B, zeker tegen bepaalde ploegen.

Op de rest van je verhaal is beetje welles nietes, dus dat laat ik voor wat het is.

Wel wil ik je nog wijzen op 1 van je comments, waar je het hebt over biases, en beschrijf dat er allemaal events (concurrentie zwakker, etc) ertoe hebben geleid dat er een piek moment ontstond voor Heynckes, waardoor Bayern de treble kon winnen. Jij zou gezien je teksten als geen ander moeten weten dat je niet op die manier causaliteit kan aanwijzen. Als je Taleb/mandelbrot/kahneman leest dan weet je dat het onmogelijk is om te zeggen dat er een piek onstond voor Heynckes, doordat X, Y, Z plaats vonden. Uiteraard heeft het ook te maken met de hindsight bias waar je nu zelf in trapt.

1 september 2016 om 19:30
#66

Dag beste GutiHaz`

Ik wil bij deze mijn excuses maken voor ons "akkefietje" laatst, ik had mij niet zo moeten laten gaan, ik merk ook aan mezelf dat ik de laatste tijd minder kan verdragen en sneller op mijn tippen sta, waar dat opeens vandaan komt weet ik zelf niet, ik weet wel dat het een serieus werkpunt is hehe. Maar goed, ik hoop dat je mijn excuses aanvaard, en ik hoop op een spoedige volwassen voetbal disscussie met je, want uiteindelijk zijn we beiden voetbal dieren, met liefde voor het spelletje.

Groeten Alex.

Aangepast op 1 september 2016 om 19:31 door AlexDelPiero10.

15 september 2016 om 00:24
#67

Prachtig stuk dat je geschreven hebt over Guardiola, zijn weinig mensen die de wijze van Pep adoreren ondanks zijn achtergrond met succes.

18 september 2016 om 12:13
#68

Goed te lezen dat we het het grotendeels eens zijn. Wat je zegt over ontwikkeling is mooi en ook in een breder spectrum correct. Er moet één genie (of een groep) iets nieuws bedenken en daarna volgt de rest en gaat het algehele niveau omhoog. Het maakt verder niet uit of je dat op totaalvoetbal of op de iphone betrekt.

Het enige waar we van mening verschillen is of Messi de beste voetballer ooit zal blijven. De mens heeft uiteindelijk slechts beperkt mogelijkheden, dus er zal een keer een voetballer komen die het beste is tot het einde der tijden, maar ik denk dat Messi deze voetballer nog niet is. In zo'n beetje elke sport ter wereld stijgt het niveau nog steeds en worden er nog steeds wereldrecords gebroken. Aan de hand daarvan denk ik dat er ook nog een betere voetballer zal komen.

Dan nog even over de grenzen van de mens. Een jaar of 5 gelden las ik een artikel dat claimde dat de mens nooit een marathon zou lopen onder 2 uur, 3 minuten en wat seconden. Dat zou fysiek onmogelijk zijn, ondertussen is het record sneller dan dat en las ik een studie over een marathon onder de 2 uur. De voorspelling van die studie is dat dat pas in 2075 gebeurt, maar toch gaat de vooruitgang gestaag door.

20 september 2016 om 10:44
#69

Ik heb genoten van je bericht. Dat meen ik echt. Jouw zinsopbouw en vocabulaire zijn, ondanks dat jij je hier niet eens hebt uitgesloofd, van erg hoog niveau. Veel hoger dan dat van mij, daar waar ik meer met cijfers heb.

Ik val jou zelden aan op 'normale' reacties en analyses. Waar ik wat meer moeite mee heb (en zo ook ene Larsoboy, als ik even naar boven scrol op je pagina), is dat repetitieve. Het constant maar herhalen, dat Zidane een laffe coach is, dat Real voetballend matig is, etc. Iedereen heeft het al zo vaak gelezen, dat het nu volgens mij enkel als doel heeft om reacties uit te lokken bij mensen. Correct me if I'm wrong. Maar goed, dat is meer mijn probleem dan, aangezien jij in het volste recht staat om dat te doen. En eerlijk is eerlijk, het is af en toe ook wel lekker om aan de boom te schudden.

Weet je wat het bizarre van al dit is? Onze voetbal visie lijkt enorm veel op elkaar. Als je naar boven scrolt op mijn pagina, zie je dat ik al in 2010 (jezus, time flies) met Raulvilla een gesprek had over een Real zonder Ronaldo. Ronaldo, die zoals wij allebei weten het voetballende vermogen van Real enorm hindert.

Het lijkt alsof jij Real constant benadert vanuit een heel idealistisch oogpunt., daar waar ik meer vanuit een realistisch oogpunt kijk. Je verwacht een bepaalde stijl bij Real, terwijl ik denk, dat we daar de capaciteiten, gegeven de restricties, helemaal niet voor hebben.

Je zou dan kunnen zeggen dat Zidane zowel Cristiano en/of Bale zou moeten vervangen door Isco en/of James, maar dat is dus vrij idealistisch (en onrealistisch) gedacht. Dat gebeurt gewoon niet. Daarvoor heeft Cristiano een te grote staat van dienst, en zal hij, al dan niet onterecht, altijd in de basis staan. Je kan Zidane niet kwalijk nemen dat hij te maken heeft met bepaalde elementen die hij niet kan veranderen. Ik denk ook dat Zidane het liefst trainer van Real was geworden na het tijdperk Cristiano, zodat hij er een fantastisch voetballend elftal van kon maken. Zidane weet echt wel hoe het spelletje gespeeld moet worden. Volgens mij heeft Zidane het ook meerdere keren aangegeven, dat hij er nog niet echt klaar voor was, maar goed, Real weigeren is bijna onmogelijk.

Ik weet ook wel dat Real voetballend meer potentie heeft, maar gegeven dat Cristiano en Bale altijd zullen starten, dan moeten we die verwachtingen toch echt temperen. Althans, dat is de wat meer realistische kijk die ik erop na houd. Waar Zidane trouwens wel wat credits voor mag oogsten, is het inpassen van de Juveniles. Daar waar Mourinho ze slechts liet debuteren, geeft Zidane ze echt vertrouwen en speeltijd. Dat mag ook wel is gezegd worden.

Over je alinea betreffende het "grootste belang van de kijker". Daar heb je absoluut gelijk in. Op de lange termijn prevaleert entertainment boven alles. Echter bevonden we ons in een tijdperk dat gedomineerd werd door onze grote rivaal. De cyclus die normaliter een jaar of 2-3 duurt, leek nu een oneindigheid te duren. Het eerste wat terug moest komen in Madrid was de winnaarsmentaliteit. Ze moesten weer geloven dat ze konden winnen, en dat ook uiteindelijk doen. Hoe? Dat maakte minder uit. Als je valt, dan denk je niet aan opklimmen, je denk eerst aan de val stoppen. Vandaar dat ik het niet erg vind om 1, of zelfs 2 seizoenen tegen minder voetbal aan te kijken, als dat betekent dat de val wordt gestopt.

Overigens is het wel van belang dat je een goede scheiding maakt tussen de begrippen 'entertainment' en 'dominant voetbal'. Want dat Real meestal geen 'dominant voetbal' speelt begrijp ik, maar ze staan vaak genoeg garant voor entertainment. Niet voor iedereen, maar dat heeft te maken met de subjectieve aard van het begrip entertainment. De gehele PL (op een enkeling na) is een grap wat betreft goed voetbal, maar er is entertainment genoeg. En zoals je al zei, daar gaat het uiteindelijk om.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren