Chi7
Algemeen
Vrienden (13)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Maandag, 7 december 2009
 • Chi7
 • 200 punten
 • Lid
 • Geen ban
 • 8.819
 • jaar (--)
 • Amsterdam
 • Quantitative Finance
 • Real Estate Finance | Capital Markets
 • 13
Persoonlijke berichten
29 september 2010 om 21:47
#1

Hey Chi7

Ja ik zou niks liever zien dan dat een keer, maar dat doet Mourinho echt niet. Hij is dol op Ronaldo, het is ook nog eens zij landgenoot. Maar je hebt gelijk, Ronaldo vertraagt het spel en is totaaaaaal uit vorm.

Ozil kan inderdaad prima van rechts spelen, hij trekt dan naar binnen en kan schieten of een steekpass geven. Di Maria van links is geweldig. En mijn favoriet Canales dan op nummer 10 waar hij de opvolger van Guti moet worden. Hoop echt dat hij snel weer fit is.

Ik zou het dus zeker wel willen zien, zelfs met Pedro Leon kan het. Di Maria-ozil- Pedro Leon. Gewoon Ronaldo laten rusten en kijken hoe het gaat.

8 september 2011 om 16:27
#3

Bedankt voor je compliment.

Groetjes Barcelonista.

27 november 2013 om 23:23
#8

Chi7

Laat die Isco, en vooral Gutihaz.

Die lijken wel op Anti-Madridistas.
Kraken Bale en Casillas tot en met af, Casillas keepte vandaag foutloos, was voetballend zelf beter dan ervoor. Had een fantastische redding op Drogbas kopbal heel Bernabeu ging klappen, Drogba kon het zelf niet geloven maar dan komen die knullen af met : Lopez zou het zonder sprong die bal hebben gepakt.

En dan Bale vervolgens al weken Bale afkraken, Bale heeft zich enorm goed aangepast aan Real Madrid en daar kunnen zij niet tegen omdat zij diegene waren die zeiden dat Bale tegen zou vallen maar hij doet het geweldig.

10 april 2014 om 20:53
#9

Nogmaals: corruptie is inherent aan het systeem. Dat heb je verkeerd geïnterpreteerd, gezien je reactie. Hier kun je uren over discussiëren, maar het antwoord zul je niet weten. Je zal onderzoek hiernaar moeten doen voor jezelf.

En jij was het die begon met 'debielen'. Dus niet zo hypocriet. Jij begon tevens ook met ad hominem.

22 juli 2014 om 23:21
#10

Voor mij geen shirt, want ik ben aan het sparen voor vakantie XD.

21 februari 2015 om 17:56
#11

Ik reageer hier i.p.v. live meepraten want ik denk dat je het dan misschien niet te zien krijgt.

Malaga heeft verdiend gewonnen. We mogen van geluk spreken dat ze niet goed kunnen counteren. Maar de ref was echt slecht aan kant van Barca. 4x onterecht offside (waarbij 2 100 % kansen) en dan nog tijdrekken niet straffen. En dan nog een paar kleinere (maar steeds rare) foute beslissingen. Ref was duidelijk in nadeel van Barca.

21 februari 2015 om 19:07
#12

Het was ook een beetje emotie op dat moment

Ref was slecht, laten we het vergeten en dan maar naar volgende wedstrijd.

5 maart 2015 om 13:16
#13

Hé Chi7

Als Madridistas onder elkaar.

Met de huidige stand, wat en hoe denk jij dat Ancelotti gaat doen tegen Barcelona? Ik zit al dagen te denken maar ik weet het niet. Ik vraag me echt af wat hij gaat doen, de voorsprong van 2 punten beschermen of als een gewone wedstrijd de wedstrijd ingaan en alles geven.

15 mei 2015 om 11:24
#14

Ik ben blij dat ik je heb kunnen verduidelijken wat ik bedoelde! Het kampioenschap is nog niet zeker binnen, maar ik zie het tegen Deportivo (normaal) niet mis gaan, dus dank daarvoor! De Treble is een mogelijkheid, als wordt de CL moeilijk, Juventus is een zeer hecht team dat een sterke muur heeft vanachter. Ik ben wel blij dat we het zo goed gedaan hebben, dit had ik echt niet verwacht dit jaar, zeker niet als je zag hoe Real Madrid op dreef was voor de winterstop.

En inderdaad, MSN vind ik echt bizar goed. Ik ben er wel zeer blij om, omdat ik op het begin van het jaar uitgelachen werd door meerdere personen als ik zei dat Suarez zou gaan inpassen en uitblinken. Hij was echt het type speler dat we nodig hadden, een 'echte' nummer 9, die 90 minuten lang maar blijft lopen van links naar rechts en voor verwarring zorgt bij de verdediging.

Over Bbc, ik vind Benzema en Cristiano samen zeer goed spelen, maar Bale gewoon echt niet. Bale is een goede speler, maar het lijkt wel alsof Cristiano alleen maar gunt aan Benzema. Benzema vind ik echt de beste spits die er kan zijn voor Madrid en nouja.. Cristiano, heeft natuurlijk geen uitleg nodig! Toch merkwaardig hoe belangrijk Modric is voor dit elftal, echt een topper. Eerlijk gezegt, denk ik niet dat wij La Liga hadden gewonnen als Modric een heel jaar fit was, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Overigens is Kroos echt toe aan rust, veel teveel gebruikt dit jaar door Ancelotti, maar ik begrijp hem wel. Zonder Kroos en Modric is het Madrid op 50%..

17 maart 2016 om 10:05
#15

Je zag het zelf al. Status quo had met je hele uitspraak natuurlijk niets van doen.

3 augustus 2016 om 14:21
#16

Wijzigingen toepassen in de opstelling is dus een plan B hebben? Guardiola heeft dus vele plannen.

Naïef om ervan overtuigd te zijn dat Barcelona Neymar en Suarez heeft gekocht omwille van een filosofie wijziging. Neymar hadden zij al jaren lang op het oog omdat het een onwijs talent was en Suarez kende een uitmuntend seizoen. Rakitic was een uitblinker van een topteam en concurrent. Dat het team uiteindelijk meer countervoetbal is gaan spelen heeft dus niets te maken met een plan B hebben. Dat wordt bewezen door het feit dat ze na de winterstop pas herkenbaar begonnen te counteren en voordien het oude spel trachtten te spelen.

Bayern heeft niet het beste team. Real Madrid en Barcelona hebben overduidelijk meer kwaliteit en dat is wat daadwerkelijk telt. Bayern heeft kwantiteit. Echter is dit helemaal niet van elementair belang. Een coach vormt een team naar zijn eigen visie. Een coach is arrogant, eigenwijs, egoïstisch, en egocentrisch. Niet alleen Guardiola, Mourinho en Van Gaal, maar alle (top)coaches. Wederom naïef.

Je verwacht het onrealistische. Guardiola zal zijn filosofie niet (significant) wijzigen. Mourinho ook niet. Simeone niet. Heynckes niet. Ancelotti ook niet. Geen enkele topcoach. Ze zijn van wereldklasse omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat zij het bij het juiste eind hebben en dus haast religieus bezig zijn met hun eigen voetbalfilosofie.

Overigens heeft Guardiola zijn Bayern team vaak genoeg aangepast, maar het tegendeel beweer jij al jarenlang. Hij noemde het tweeluik tegen Real Madrid in 2014 'de grootste fout in zijn carrière', waarna hij het jaar erna het team bij balverlies niet langer enkel naar voren liet lopen, maar een tweede middenvelder voor de verdediging zette. Verder is Guardiola bij uitstek een coach die zich aanpast aan de tegenstander, maar uiteraard niet radicaal. Hij zal niet plots de bus parkeren, maar nuance verschillen implementeren, en dat heeft hij bij Bayern - letterlijk - haast elke wedstrijd gedaan. Lees je eens wat meer in, of let wat beter op op het moment zelf.

3 augustus 2016 om 23:40
#17

Guardiola heeft ongezien veel verschillende opstellingen en tactieken gebruikt - om zich aan de tegenstanders aan te passen. Dat beantwoordt je eerste alinea. Je hoeft maar even te googlen en je komt zo tientallen artikelen tegen die uiteenzetten hoe Guardiola het Bayern team onwijs vaak heeft gewijzigd. Volgens mij staat hij erom bekend te tegenstander te analyseren om daaruit het elftal, de opstelling, en de tactiek te vormen.

Nogmaals: je verwacht het onrealistische. Een coach die zijn filosofie verloochent en met de nieuwe speelwijze een wedstrijd begint is een uitzondering. Zeker op het hoogste niveau. Daarnaast lijkt het mij logisch dat je dat eenvoudigweg niet doet omdat je jarenlang, elke dag traint om op een bepaalde wijze te spelen, waardoor een plotse - significante - wijziging iets is waar de spelers niet gewend aan zullen zijn, wat mij funest lijkt tegen een willekeurige goede tegenstander.

Wat je laatste alinea betreft: eens. Oneindige biases hebben maakt mij mens.

19 september 2016 om 13:53
#18

Zucht, ik kan het niet laten: dat je dat allemaal in je laatste post ongegeneerd uit je strot krijgt is mij een raadsel, vermits het barst van de hypocrisie en ironie. Eerlijkheidshalve kan ik redelijk elitair zijn, maar jij overtreft alles hier.

De hele discussie begon doordat jij, en anderen, met een alpha studie over mij persoonlijk op de proppen kwam. Daarin ben je bovendien heel selectief te werk gegaan, wat ik al bewees.

Je hele standpunt en al je posts zijn een aanval op mij, waar ik gewoon inhoudelijk reageerde over de wedstrijd en Zidane, vervolgens tracht je mij op elitaire wijze de les te lezen wanneer ik terug op de man speel. Als je een kat constant aan de staart trekt, krijg je een reactie. Ik val jou, en al die andere figuren die op dezelfde wijze als jij op mij reageren, nooit aan in originele posts. Ik reageer inhoudelijk over Real Madrid, Barcelona, Zidane, Ronaldo, Messi, Guardiola, etc. en vervolgens word ik gedemoniseerd om mijn opinie en op de brandstapel gegooid. Dat is te verwachten, maar ontken het dan niet. Dat ik dan termen als infantiel en simpele ziel bezig valt ook te verwachten, en terecht.

Kom op, die anderen zijn pubers, jij niet. Jij realiseert je best dat het infantiel is wat jullie doen, en dat het simpele zielen typeert. Een volwassen mens valt mij niet structureel aan om mijn mening over voetbal. Waar hebben we het over. Dit ervaar ik overal waar ik kom in het leven, zoals virtueel als het echte: de volwassenen accepteren, tolereren, en waarderen het, waar de kinderachtige figuren mij constant persoonlijk aanvallen.

Het gros van mijn post op jou was inhoudelijk, slechts een deel was ad hominem. Ik had er, zoals gewoonlijk, ook voor kunnen kiezen je te negeren. Maar ik heb je uiteindelijk een antwoord gegeven op de vragen, waarmee je kennelijk al 4 jaren zat. Dat heb ik bewust in grote lijnen gedaan, zodat je de rest zelf kunt invullen, vermits ik dat van jou verwacht.

Jij bent intelligent genoeg om je ervan bewust te zijn dat de voetbalwereld, specifiek de clubcultuur, uiterst dogmatisch is, en bijgevolg dat dissidenten daarin gedemoniseerd worden. Zodoende weet je best wat mijn rol en situatie is. Daar hoef je mij niet jaren lang persoonlijk op aan te vallen. Als je simpel gesteld even je emotie en systeem 1 opzij schuift, en met je systeem 2 en ratio nadenkt, had je dit al lang geweten. Het vergt inspanning, maar het loont. Vandaar dat ik teleurgesteld was.

Kijk naar Andonis. Er zijn maar een handvol mensen hier wie ik waardeer en respecteer, en hij is er een van. Ik veronderstel dat jij er nagenoeg hetzelfde over denkt. Hij is op persoonlijk vlak uiteraard volwassener dan ik, maar heeft een soortgelijke visie als ik over Real Madrid, Barcelona, Ronaldo, Messi, Guardiola, en voetbal in het algemeen. Hem val je toch ook niet op structurele wijze persoonlijk aan omdat hij opinieert omtrent desbetreffende onderwerpen. Ik breng het wellicht in een provocerend kleedje, maar dat zou in principe niet moeten prevaleren. Kijk naar Christopher Hitchens.

Zoals ik reeds toegaf kan ik elitair reageren, maar jijzelf mist alle zelfreflectie. Wellicht een idee na te denken over de reden achter mijn poststijl in bepaalde discussies, en over deze post. Je weet het antwoord al vast wel.

Dit is de aller laatste keer dat ik iets zeg over dit onderwerp.

Overigens is het nog altijd naïef te denken dat winnen van het grootste belang is voor de kijker. Als jij de keuze had tussen saaie wedstrijden en winnen, of leuke wedstrijden en er een paar meer verliezen, zou je de eerste keer pragmatisch ingesteld zijn en kiezen voor winnen, maar nadien zou je je realiseren dat entertainment prevaleert boven alles. Voetbal is een vorm van escapisme. Je kijkt niet zonder dat je op de eerste plaats vermaakt wilt worden. Winnen is slechts een subdoel van het grote doel, zoals seksueel genot een subdoel is van de egoïstische genen om zichzelf te verspreiden

Wat elementair is hierin is de sociale omgeving: als jij je niet zou mengen in fora als voetbalzone, zou je mening hieromtrent, en andere onderwerpen, heel anders zijn. Hier word je gedrukt, door de dogmatische clubcultuur, om je te gedragen naar de conventies en dus zoals een 'echte supporter'. Jij weet wat de invloed van het sociale is op de psyche van mensen.

Ik ben ervan overtuigd dat jij dit allemaal best weet, want je geeft blijk eerder een rationeel mens te zijn, maar dat het gewoon heel moeilijk is om dergelijke gedachten te accepteren, vermits er sprake is van discrepantie. Wat essentieel is in dezen is de persoon met wie je in dialoog bent. Van mij zou je het dus nooit accepteren, daar ik de grip op de realiteit ben verloren, verdwaald ben geraakt in mijn theorieën, je medelijden met mij hebt, je wellicht denkt dat ik gepest bent, en je mij zielig vindt, zoals je eloquent stelde. En nee, ik ben geen AI robot. Dat zal nog komen in de toekomst.

20 september 2016 om 13:38
#19

Natuurlijk provoceer ik, zij het niet helemaal bewust (ik denk niet ''nu zal ik eens gaan provoceren''. Het zou intellectueel wangedrag zijn mocht ik dat ontkennen, maar zoals ik zei moet doet niet prevaleren. En ja, bij tijd en wijlen geeft het voldoening om te provoceren of op de man te spelen, eens. Zodoende voel je je verheven, wat altijd even fijn voelt, en kun je op gezonde wijze je inherente frustratie uiten.

Herinner jij je Larsoboy niet? Leuke jongen was dat hier. Ik had hem graag nog hier gezien. Hij stoorde zich niet zozeer aan mij hoor. We hadden een uitstekende band, en hij sprong graag in de bres voor mij tegen allerlei figuren, zelfs wanneer het niet nodig was. Een Portugees, dus je kunt je wel voorstellen dat we af en toe botsten in bepaalde discussies.

Ik zou Ronaldo en Bale wel vervangen, maar niet door James en Isco. Dat zijn eenvoudigweg geen buitenspelers. Eerder door Douglas Costa/hazard en Muller. Laatstgenoemde zou ik interessant vinden om de Ronaldo-rol op zich te nemen, daar hij op soortgelijke wijze speelde onder Guardiola. Begon als halfspeler naast Thiago, maar in balbezit werd hij de tweede spits met Lewandowski, zoals Ronaldo op links begint om zo naar de spits te bewegen. Benzema zou ik behouden, maar in tegenstelling tot wat de meesten denken, zou ik het geen groot probleem vinden mocht hij verkocht worden. Ik kan toch ook van hem genieten als hij bij een ander team speelt, dat is me om het even.

Ik verwacht ook niet dat Zidane hen vervangt of Ronaldo en Bale minder van het veld laat zien. Ik verwacht niets van hem m.b.t. mijn idealen. Het enige dat ik graag zie is dat hij de deur wordt gewezen. Niets tegen hem persoonlijk; parel van een voetballer en sympathiek, maar dit is gewoon Mourinho 2.0. Volgens mij weet je ook hoe ik over Mourinho denk.

Je kunt hem inderdaad nageven dat hij Juveniles vertrouwen geeft en meer dan verwacht laat spelen. Persoonlijk heb ik niets met de hele 'jeugd moet spelen'-gedachtegang die alomtegenwoordig is in de voetbalwereld.

Ik ben het niet met je eens dat Zidane vast wel weet hoe het spelletje werkt. Totaal niet zelfs. Daar heeft hij geen enkele blijk van gegeven, daar het voetbal dat hij tentoon stelt geen 'idee' heeft. Hij motiveert hen zowel bewust als onbewust, en laat hen naar achter spelen met hier en daar wijzigingen in tactiek bij bepaalde wedstrijden. Echter, het daadwerkelijke snappen van 'het spelletje', nee, dat kan ik hem absoluut niet nageven. Dat is niet zozeer mijn persoonlijke visie, maar gewoon een constatatie.

Ik ben inderdaad idealist en romanticus (klinkt vreemd om dat nu over mezelf te zeggen). Deze type mensen botsen vaak met anderen omdat zij de status-quo beogen te veranderen.

Goede post verder. Zand erover en we gaan weer.

20 september 2016 om 13:40
#20

Wat zijn die smileys toch kut...

12 april 2017 om 23:46
#21

Hey man waar in Londen woon je?

14 april 2017 om 21:16
#22

Ik woon al 9 jaar in Londen, North West London. Hoe vond je het hier trouwens?

16 april 2017 om 14:32
#23

Hahah ja man 9 jaar al, als je hier een baan kan vinden waarom niet lekker terug komen. Neem je vriendin mee op vakantie dan overtuig je haar wel

28 januari 2018 om 15:12
#24

Chi7

Ik heb heus niets tegen Kroos persoonlijk hoor. Hij moet absoluut geen hattricks gaan maken in de cl om mijn mening over hem te doen veranderen. Ik heb namelijk nooit iets aan te merken op de Kroos in balbezit. Ik vind hem, net als jou, een geniale voetballer en een van de beste ter wereld. Naar mijn mening is Kroos samen met Ronaldo, Marcelo en Modric de belangrijkste speler in dit elftal. Tenminste dat waren ze de voorbije twee seizoenen, momenteel is dat natuurlijk allemaal minder duidelijk.

Mijn probleem is dat ik na Pirlo de voorbije jaren geen enkele middenvelder heb gezien die met minder intensiteit speelt. Normaal is dat geen probleem, dan draait alles lekker en kan Kroos gerust de hele wedstrijd joggen. Casemiro en Modric werken hard genoeg om dat op te vangen en er is niemand die hem dat kwalijk neemt als je ziet hoe belangrijk hij in balbezit is en hoe hij de lijnen uitzet.

Het afgelopen half jaar echter was Kroos zelf, noch de rest van het team in vorm. Die vormdip kan natuurlijk gebeuren en dat is niet Kroos' schuld. Maar dan verwacht je toch wel dat spelers op zo'n moment een tandje bij steken en iets harder werken tot je het terug op de rails hebt. Zoals jij ook weet is die reactie echter bij bijna niemand in de selectie te zien. Waarom stoor ik me dan zoveel aan Kroos specifiek? Omdat er niemand in de selectie zo ongeinteresseerd en lui bijloopt als hij (tenminste niet in de basisopstelling momenteel, Isco kan er ook wat van en daar klaag ik ook genoeg over). Zoals ik al zei, dat zijn we van hem gewend en normaal is dat niet zo'n probleem maar nu is het donders frustrerend.

Daarom zag ik Kroos ook graag vervangen worden door Kova. Naar mijn mening komen de talenten van Kroos enkel tot uiting wanneer het team goed draait. Niet dat hij een meelifter is, verre van, hij laat het team dan nog eens dubbel zo goed draaien. Hij is degene die het spelletje verdeelt en het tempo bepaalt. Om dat goed te doen moet Madrid het balbezit hebben en moeten de spelers om Kroos heen de juiste bewegingen en loopacties maken, en dan zal Kroos ze perfect bedienen, net als dat heerlijke passje van Kroos op Ronaldo gisteren, of hoe hij even het spel versnelde bij dat doelpunt omdat Kova, Marcelo en Asensio goed bewogen.

De afgelopen weken/maanden was die beweging er echter niet en kon Kroos dus ook niet uitblinken. Dat gekoppeld aan zijn gemakzucht bij balverlies maakte hem vaak nutteloos. Kova zou naar mijn mening dan belangrijker kunnen zijn omdat hij in balverlies harder werkt en in balbezit zelf voor meer dynamiek zorgt. Iets wat momenteel enkel Modric doet.

Je hebt me een tijd geleden dezelfde opmerkingen zien maken over de luiheid bij Isco en Asensio. Zoals je dus kunt merken heb ik een gloedhekel aan gemakzuchtige, luie spelers. De enige waar ik dat enigszins van kan verdragen is Ronaldo omdat hij natuurlijk zo belangrijk is en we dat sowieso meer gewend zijn van aanvallers.

Maar goed, hopelijk is de vorm, honger en het vertrouwen van het team nu eindelijk een beetje terug. Dan zul je me niet meer over Kroos horen klagen aangezien hij dan vanzelf weer belangrijker wordt en zijn gebrek aan inzet minder doorslaggevend.

29 januari 2018 om 21:01
#25

Klopt wat je zegt, ik zou hem absoluut niet willen zien vertrekken. Daar waren die statistieken niet voor nodig (hoewel ik wel opkeek van dat percentage passes dat hij vooruit speelt, dat had ik nooit gedacht). Normaal gezien zou Kroos ook altijd de eerste naam zijn die ik op het wedstrijdformulier zou invullen. Het is gewoon dat hij, zoals ik eerder al aangaf, redelijk nutteloos is op momenten dat Madrid in zijn geheel slecht draait. Dan focus ik me misschien iets teveel op Kroos maar dat is de eerste wissel die ik zie waarvan ik denk dat dat meteen een grote impact kan hebben. Als alle spelers in een slechte vorm verkeren kan je niet veel doen als coach. Maar je kan er wel voor zorgen dat de hardste werkers op het veld staan.

Overigens vind ik die gemiddelde afgelegde afstand statistieken zo'n drogreden wanneer het over werklust of inzet gaat. Dat zie ik ook wel eens wanneer het over Ozil gaat ofzo. De hoogste afstand die je ooit ziet passeren zal rond de 15 km op een wedstrijd zijn. Dat is anderhalf uur tegen 10km/h rennen met een kwartier rust in het midden. Dat kan oma bij wijze van spreken ook. Kroos loopt dan wel veel maar dat zegt helemaal niets. Ik heb nog nooit een voetballer een afstand zien afleggen waar eender welke atleet moe van wordt. Het gaat allemaal om interval en intensiteit.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat we min of meer op dezelfde golflengte zitten. Alleen erger ik me iets erger aan Kroos op slechte momenten

14 april 2018 om 16:38
#26

Hee kerel, zag dat jij woensdag aan het begin van de wedstrijd ook een ban kreeg opgelegd na een reactie op barryballs. Al dat geprovoceer blijkt geen probleem te zijn maar daardoor gefrustreerd raken en erop reageren lijkt niet toegestaan, waanzin

26 mei 2018 om 23:18
#27

Hoi, gefeliciteerd met de 3e CL op een rij. Een geweldige prestatie, geniet ervan.

31 december 2020 om 19:06
#28

Hi Chi7. Ik doe het maar even op deze manier, want de site loopt steeds vast wanneer ik reageer. Daarom zie je me minder vaak. Weet niet hoe dat komt.

1 juni 2021 om 22:10
#29

Hey Chi! Ik wou je even vragen wat jij denkt over de aanstelling van Ancelotti. Ik kan je inzichten mbt Madrid altijd wel waarderen

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren