Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech bij debuut voor Ajax direct van waarde

Laatste update:
/

Hakim Ziyech heeft zijn debuut bij Ajax opgeluisterd met een assist. Tegen Vitesse waren de Amsterdammers, net als vorig seizoen, met 1-0 te sterk. Nick Viergever maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De bezoekers eindigden met tien man nadat Arnold Kruiswijk ruim twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Peter Bosz liet Ziyech zoals verwacht vanaf de eerste minuut spelen. De aankoop van elf miljoen euro werd geposteerd op de rechtsbuitenpositie, Bertrand Traoré verhuisde naar de spitspositie, Kasper Dolberg naar de bank. De Amsterdammers trok vanaf de aftrap de wedstrijd naar zich toe en kregen al snel kansen via Nemanja Gudelj en Amin Younes. Tot twee keer toe bracht doelman Eloy Rooy goed redding. Vitesse hield stand in de openingsfase meldde zich met Navarone Foor, die zijn debuut maakte voor de club uit Arnhem, voor het doel van André Onana. Het schot van de ex-NEC’er ging naast.

Ondanks dat Ajax de bovenliggende partij was, bleef Vitesse relatief eenvoudig overeind. Na 34 minuten spelen bediende Ziyech Ajax-aanvoerder Davy Klaasen, die Room redding zag brengen op zijn kopbal. Op slag van rust werd de thuisploeg een penalty onthouden. Maikel van der Werff stopte een voorzet van Younes met zijn arm, maar scheidsrechter Richard Liesveld hield het bij een hoekschop.

/

Het liep zondag niet gesmeerd bij Ajax. Net op het moment dat het publiek begon te morren, nam de ploeg van Bosz de leiding in de wedstrijd. Het was Ziyech die zichzelf met een assist direct belangrijk maakte voor zijn nieuwe club. Hij had een perfecte vrije trap in huis die tot doelpunt werd gepromoveerd door Viergever. Eerdere standaardsituaties, genomen door Gudelj, hadden niets opgeleverd. Niet lang na de 1-0 kwam Vitesse bijna op gelijke hoogte. Een vrije trap van Lewis Baker werd van richting veranderd door de muur van Ajax en verdween bij de tweede paal bijna in het doel.

Ruim twintig minuten voort tijd moest Kruiswijk na zijn tweede gele kaart inrukken. Vitesse raakte het geloof kwijt en met een man meer zou Ajax niet meer in de problemen komen. Traoré en de sterk invallende Dolberg waren nog dicht bij de 2-0, maar Room stond telkens in de weg. Ondanks meerdere kansen in de slotfase, wist Ajax de score niet verder uit te breiden en mag het Ziyech en Viergever danken voor een verdiende overwinning op het team van Henk Fraser.

Is Ajax met Hakim Ziyech titelfavoriet?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax weet aardig wat kansen te creeeren, helemaal met Dolberg erbij. Op het middenveld en achterin geven ze veels te veel weg. Ajax had zomaar tegen 0-2 achterstand aan kunnen kijken.

Aardig debuut van Ziyech. Zou hem persoonlijk liever op de plek van Gudelj zien.

11 september 2016 om 18:41

en mag hij de vrije trappen van Gudelj overnemen. Wat een drama en telkens weer die bal opeisen.

11 september 2016 om 18:46

Gudelj zou ook eens moeten stoppen op van 30 meter proberen op goal te schieten

11 september 2016 om 18:57

Ziyech neemt ook alle vrije trappen uit alle standen en hoeken en mist er ook veel.

11 september 2016 om 18:57

kom op zeg, Gudelj is een goede vrije trapper of bij corner, alleen Vitesse stond goed opgesteld, Gudelj speelde sterk, net als Veltman, Zanchez en Ziyech en Younes

11 september 2016 om 19:07

@jolano
Vind je Gudelj echt een goede vrije trappen nemer? Zowel de corners, als de vrije trappen van Gudelj zijn al tijden echt zeer ondermaats. Zijn corners vliegen altijd of hoog langs de 2e paal of zijn veel te kort. Ze komen haast nooit strak voor de goal. Zijn vrije trappen zijn ook al tijden niet om aan te zien. Ze belanden of in de muur of vliegen hoog over de goal. Het is toevallig dat hij vorige week tegen GAE uit een vrije trap scoorde, maar daar heeft hij wel echt heel lang over moeten doen voordat hij weer eens erin vloog. Nee, laat liever Ziyech ze maar nemen. Zowel de corners als de vrije trappen.

11 september 2016 om 19:15

Ik vindt Gudelj een belangrijke speler voor het balans in het veld, maar ik hoop toch echt dat we iemand erbij hebben die betere vrije trappen en hoekschoppen kan nemen. Ziyech doet dat schijnbaar beter van wat ik lees. Had vandaag ook een assist. Dus misschien wordt hij het wel. Anders begin ik wel heimwee te krijgen naar Schone wat dode spelmomenten betreft.

11 september 2016 om 19:17

Gudelj opende sterk en was eerste kwartier de gevaarlijkste man, dam is de focus weg en gaat het gewoon nergens over. Niemand was echt top aan ajaxzijde, al heb ik klaassen en riedewald niks echt fout zien doen. Dolberg in de tijd die hij kreeg veel dreigender dan traore in zijn tijd. Als het allemaal iets strakker gaat lopen kan het wel wat worden, maar tot die tijd is het niet echt boeiend. Van ziyech wel aardige dingen gezien, maar minimaal even veel fouten..veel werk aan de winkel dus.

11 september 2016 om 19:29

En dan die in het zestienmeter gebied... Bijna het stadion uit!

11 september 2016 om 21:17

Maar goed dat de scheidsrechter het niet weet, belachelijke regel namelijk.

11 september 2016 om 18:44

Dolberg moet ook gewoon basis staan. Ajax heeft begin dit seizoen eindelijk de ideale Ajax-spits met hem gevonden: zeer goed meevoetballend, maar tegelijkertijd ook zo scherp als een mes. Maar nu moet continu lievelingetje Traore spelen, wat Ajax alleen maar verzwakt heeft.

11 september 2016 om 18:46

Ja ja ja en zodra dolberg een tijdje matig speelt dan wordt die jongen afgekraakt. Zulke talenten moet je beschermen vind ik.

11 september 2016 om 18:47

Inderdaad, dat viel ook op.

Als je dan nog een vervanging hebt voor Dijks dan heb je toch een heel fatsoenlijk elftal staan.

11 september 2016 om 18:48

Breng Dolberg alsjeblieft rustig. Straks heeft die een dipje en wordt die weer massaal afgeschreven net als Bazoer, EL Ghazi, Fischer etc. Ziyech speelde aardig, leuke dingen laten zien. Het druk zetten zal alleen nog vele malen beter moeten. Je speelt met een zee aan ruimte tussen de spits en de verdedigers.

11 september 2016 om 18:49

Dan vindt jij dat. Ik vind dat leeftijd er niet toe doet op het moment dat die speler veruit de beste optie is om op te stellen.

11 september 2016 om 18:53

@lee112
Ik vind ook dat Dolberg gewoon zijn kansjes mag krijgen in de basis. Ik zie hem veel liever in de spits dan Traore. Iedereen weet dat hij de potentie heeft en iedereen weet dat hij nog jong is, dus fouten maken op die leeftijd is geen schande. Zolang hij maar geen cruciale fouten maakt bij het terug verdedigen. Zoals die overtreding die hij maakte tegen Makamba vlak voor de zestien. Dat was gewoon onnodig, al laat dat wel zijn gretigheid zien.

Dit seizoen hebben we hoe dan ook geen vaste nummer 9, dus laat die jongen af en toe eens in de basis starten, zou ik zeggen.

11 september 2016 om 18:57

@njfrom Vol
We hebben in principe ook geen directe vervanger voor de linksbuiten positie. Sinkgraven heeft daar wel gespeeld, maar dat is uiteraard geen buitenspeler. Cerny zou eventueel daar uit de voeten kunnen, maar die jongen doet het gewoon zeer goed op de rechtsbuiten positie. Zolang Bosz Ziyech op rechtsbuiten blijft gebruiken zullen we ook hem zeer weinig aan het werk zien dit seizoen. Wat ik overigens zeer teleurstellend zou vinden, want ook die jongen heeft echt gigantisch veel potentie, net als Dolberg.

11 september 2016 om 18:58

Je kan beter Traore rustig brengen. Die jongen doet echt heel weinig goed als 'ie in de spits rondloopt. Vandaag begon 'ie ook steeds meer met de ziel onder zijn arm te lopen, aannames steeds slechter etc.

11 september 2016 om 18:59

klopt wat je zegt, maar je ziet direct het spel sneller wordt, maar ben met je eens dat men moet opletten met zo'n jonge speler.

11 september 2016 om 19:08

Het was nog maar een wedstrijd en we moeten hem even laten wennen, maar ik vond Ziyech op rechts echt niet beter dan El Ghazi. Hij liep zich steeds vast op twee verdedigers waar hij doorheen probeerde te kappen zonder geluk. Dat wil niet zeggen dat ik nu pleit voor El Ghazi, maar het zal wel effectiever moeten. Ik geloof dat we meer baat hebben van Traore op rechts en Dolberg in de spits. En Ziyech er dan maar achter. Maar door het hoge spel, zal Ziyech wel meer mee moeten verdedigen dan dat hij gewent is. Is hij daar al klaar voor of bereid toe?
Sanchez en Veltman in de verdediging goed. Ook zie ik veel meer kritiek op Viergever dan hij zou moeten krijgen. Dijks had het moeilijk vandaag. Probleem zoals ik andere al constateren is dat het middenveld nog steeds niet dynamisch genoeg is. Ziyech kan daar zeker verbetering in brengen. Kijken wat Bosz gaat doen in de volgende wedstrijd. Traore kan misschien niet eens spelen ivm (lichte?) hamstring.

11 september 2016 om 19:15

Dolberg krijgt toch ook zijn kansen? Heeft al een aantal keer in de basis gestaan en valt bijna elke wedstrijd wel in. Wat mij betreft gaat Bosz goed met hem om. Cerny mag wel meer kansen krijgen. Onbegrijpelijk dat hij zo weinig bij de selectie zit

11 september 2016 om 19:19

Wat vinden de ajax fans van Viergeven tegenwoordig?

11 september 2016 om 19:19

Ik weet ook niet waarom de rem op Cerny wordt gezet. Leek het toch aardig te doen op rechts, de paar keer dat hij speelde. Hij zal niet elke keer een hoog nivieau halen, maar je zag toch dat hij naar binnen kon draaien zowel als buitenom kan gaan en ook nog eens een scoringspositie wist te komen. Maar wij zien niet alles wat de trainers wel zien. Dus ik vertrouw er op dat ze er een betere kijk op hebben als ons.

11 september 2016 om 19:22

Ik vindt dat Viergever te veel shit over zich heen krijgt. Er zijn een paar media lui die hem populair hebben afgevallen en er is zoals altijd een hele meute die dan gewoon blind daar achteraan hollen ipv objectief beoordelen hoe hij speelt. Hij maakt weinig fouten en is bij dode spel momenten vaker belangrijk geweest. Heeft het de tweede helft vorig jaar ook zeer verdienstelijk gedaan. En heel Ajax draait nog niet wervelend en dan is het voor iedere speler lastiger om uit te blinken. Vooral als verdediger met het hoge spel dat Ajax speelt. Dan is her risico dat je vaker de pineut bent veel groter.

11 september 2016 om 19:28

Kluivert, Seedorf etc waren ook niet te jong. Verschil is natuurlijk wel dat hij in een elftal terecht kwam dat kwalitatief veel beter was.
Ik geloof ook dat vandaag de dag er veel meer is veranderd door de evaluatie van de mediawereld. Nu wordt alles uit elke hoek en om de minuut op je afgevuurd. Dan is het ook moeilijker binnen de club om zo'n speler in bescherming te nemen. Vroeger moest je het hebben van de krant, Voetbal International of NOS langs de lijn op zondag. De rest van de week was het rustig.

11 september 2016 om 19:32

Fijn dat onze verdedigers ook kunnen scoren, overigens afgelopen tweede seizoenshelft zeer waardevol geweest voor Ajax.

11 september 2016 om 20:58

@apyrog

Ik vind dat je op de linksbuiten positie de huidige invulling geen probleem hebt. Natuurlijk wil je een goede back up, maar als Younes zijn ding doet, is dat niet zo nodig.
Dijks vind ik echt Ajax onwaardig. Lomp, gebrek aan over/inzicht, technisch onvoldoende. Als je daar een beter voetballende linksback kan krijgen, maak je echt stappen.

11 september 2016 om 21:38

Ajax onwaardig.

11 september 2016 om 22:38

Eens. Traoré en Dolberg wisselend laten spelen, waarbij Traoré in de basis start in deze opstelling. Dolberg is 18 en heeft nog een, eventueel veelbelovende, toekomst bij Ajax, Traoré is aan het eind van het seizoen gewoon weer weg.

11 september 2016 om 18:47

Onbegrijpelijk dat het bij 1-0 gebleven is ook. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. Er gaan nog maar erg weinig dingen goed. Ajax speelde dan ook erg slecht vond ik. Sanchez beste man op het veld. Speelde wat mij betreft een zeer sterke pot. Je zag inderdaad ook dat Ajax gelijk dreigender werd toen Dolberg erin kwam. Al maakte hij wel nog jeugdige foutjes, bijvoorbeeld die overtreden vlak voor de zestien op Makamba en het zelf schieten op goal terwijl Ziyech helemaal vrij stond op rechts. Desalniettemin viel hij wel aardig in. Ook jammer dat El Ghazi vlak nadat hij inviel niet wist te scoren. Ik gunde hem wel een goaltje.

11 september 2016 om 18:48

Hoe speelde ziyech los van de assist?

11 september 2016 om 18:55

Eerste helft redelijk, niet bijzonder. Tweede helft ging met name na zn gegeven assist een stuk beter spelen.

11 september 2016 om 18:56

Vrij onopvallend. Schoot een paar keer op doel. Speelde niet slecht, maar viel ook niet op. Het lijkt me dat er was afgesproken dat hij de vrije trappen zou nemen, want bij nagenoeg alle vrije trappen die Ajax kreeg ging hij er achter staan. De 1-0 was overigens erg slecht verdedigd. Ajax wint hier meer op geluk dan wijsheid, want Vitesse sprong erg slordig om met de kansen.

11 september 2016 om 19:33

Buitenspelgoal. Ajax had natuurlijk gewoon met 2 of 3 0 moeten winnen na de rode kaart. En Ziyech liet wel mooie dingen zien (o.a prachtige steekbal op traore en opening op Younes)

11 september 2016 om 20:17

Dat deed hij ook zeker prima, maar vooral in de eerste helft en tot aan de goal kwam hij onwennig over. Op zich ook best logisch. Het was in die helft dat Vitesse had kunnen scoren. Dan had Ajax hier gelijk gespeeld. Ik vind Ziyech overigens een heerlijke voetballer, laat dat duidelijk zijn, hoewel ik de torenhoge hype nooit zo gevoeld heb. Hij gaat denk ik echter wel slagen bij Ajax. De beste aankoop van Ajax in tijden.

11 september 2016 om 21:51

Ziyech heeft vrij veel ballen verloren en slechte voorzetten gegeven. Gaf een assist en een paar goede ballen maar ik had meer van hem verwacht. Het is ook pas de eerste wedstrijd bij Ajax en misschien voelde hij de druk.

11 september 2016 om 22:49

Op de poll van iets later vandaag is het 50/50. Nu er Hakim Ziyech bij staat is het 60/40 wat een invloed hshaha

Verdiende overwinning van Ajax. Weten tenminste wel een wedstrijd winnend te beeindigen.

Goede overwinning. 22 keer op goal geschoten waarvan 6 on target. 13 corners gehad. En naar 2 keer een schot op het eigen doel gehad.

Vitesse is goed weggekomen, als Ajax iets scherper was, dan was de nederlaag veel dikker geweest.

11 september 2016 om 18:42

Tel je die schoten van Gudelj ook mee?

11 september 2016 om 18:53

Zo te zien wel. Maar Vitesse heeft het helemaal aan zichzelf te danken. Baker en Nathan is gewoon rotzooi. Spelen iedere keer een zware onvoldoende en staan iedere keer weer in de basis. Voor het eerst dat ik merk dat Chelsea hier bepaalt.

11 september 2016 om 18:46

Wat een onzin reactie. Vitesse was gewoonweg beter dan Ajax tot de rode kaart. Ajax had hier verdiend moeten verliezen.

11 september 2016 om 18:48

Vitesse beter? Ajax is geen moment in de problemen gekomen geweest man.

11 september 2016 om 18:48

Nogal misplaatst petr.acrobat. Ajax overduidelijk de betere. Uitslag is wel enigszins geflatteerd aangezien Ajax zeker 2 a 3 goals meer had moeten maken.

11 september 2016 om 18:51

Onana heeft veel minder te doen gehad dan Room. Zeker voor de rode kaart.

11 september 2016 om 18:51

volgens mij begrijp je er niets van. Ik geef hier de officiële statistieken weer. Allemaal dik in het voordeel van Ajax. Vandaar de overwinning die zomaar een stuk hoger had kunnen uitvallen.

11 september 2016 om 18:51

Eh...het had gewoon 1-2 of 2-3 horen te staan voor de rust.

11 september 2016 om 18:56

Hoe kan je nou drie keer scoren als je maar twee keer op doel schiet in de hele wedstrijd?

Volgens mij begrijp je er werkelijk helemaal niets van. Statistieken liegen niet.

11 september 2016 om 18:56

Als de ballen niet eens op doel gaan dan hoort er gewoon helemaal niets.

11 september 2016 om 18:58

Je weet wat ze zeggen over statistieken ...

Vitesse had aan het eind van de eerste helft een paar hele mooie kansen. Ajax had de mazzel dat Vitesse er niet veel mee deed. Het was niet aan uitgekiend verdedigen te danken dat ze er niet ingingen.

11 september 2016 om 19:10

@NJfromVOL: Precies hetzelfde kan je zeggen over Ajax die hadden ook genoeg kansen gehad en deden er veel te weinig mee. Dit is gewoon een verdiende overwinning Ajax heeft meer kansen gecreëerd dan Vitesse al waren de verschillen tussen beide teams niet enorm groot. En moet zeggen toen Dolberg erin kwam liep het wel lekkerder voorin maar dat zal ook wel deels te maken hebben dat Vitesse meer ging proberen om nog te scoren en ze ook al een man minder hadden.

11 september 2016 om 20:49

Een objectieve mening was meer op zijn plaats geweest. Ajax is geen moment in de problemen geweest en wint de wedstrijd terecht. Leuke kansen gecreeerd waar Vitesse aanvallend weinig liet zien. De uitslag had hoger uit kunnen lopen als Ajax zorgvuldiger met de kansen om was gegaan.

11 september 2016 om 22:19

Volgens de officiële statistieken had PSV al goed koploper met een doelsaldo van 25-1 kunnen zijn. Overigens zijn statistieken een van de onbetrouwbaarste bronnen. Ik heb verschillende apps vergeleken en allen hadden andere gegevens. Je bril afzetten en 90 minuten een wedstrijd volgen is daarintegen een ideale methode om zonder onzin iets te posten op VoetbalZone.

11 september 2016 om 22:51

Vitesse is ongeveer 10 minuten de betere geweest, voor de rest was Ajax lichtelijk beter, na de rode kaart was Ajax heer en meester.
Het is een keihard feit dat Ajax beter was, in alle opzichten was Ajax beter namelijk(als je naar de stats kijkt, en die liegen er niet om)

Veldspel van Ajax was zoals gezegd 10 minuten minder, daarna gewoon weer beter dan Vitesse.

Ik ga er geen eens serieus op in, want dat heeft geef zin op VZ.

Altijd maar weer dat ''als als als' vitesse die kansen had afgemaakt....ja als Ajax alle kansen had afgemaakt was het 7-3 geworden.... nog steeds ruim in het voordeel van Ajax.
Ajax was gewoon net ietsjes beter, uitslag is terecht.

11 september 2016 om 19:03

@speedyafc
Ik vond het eigenlijk best teleurstellend. Hier hadden we gewoon met ruime cijfers moeten winnen. Al helemaal na die rode kaart hadden ze erover heen moeten walsen, maar er gebeurde vrij weinig. Nadat Dolberg in het veld kwam zag je dat het veel dreigender werd. Traore vond ik echt teleurstellend. Sanchez speelde wat mij betreft een (bijna) foutloze wedstrijd. Hij speelde echt een zeer sterke wedstrijd. Ziyech hoort wat mij betreft gewoon op het middenveld te staan. Op rechtsbuiten kan hij zijn ei niet kwijt. Je merkte dat gewoon aan zijn spel, al zou dat ook kunnen liggen aan wat spanning aangezien dit zijn eerste wedstrijd is als Ajacied.

11 september 2016 om 19:37

@apyrog

Bij Twente speelde hij ook vanaf rechtsbuiten in een vrije rol.

Natuurlijk had er meer gescoord moeten worden, maar twintig schoten waarvan zes on target is gewoon prima. Zeker tegen een subtopper waarvan we verleden jaar gewoon verloren.

Langzamerhand begint het team te wennen aan de nieuwe speelstijl en doen we weer gewoon bovenin mee. Zeker met Feyenoord-PSV volgende week op de agenda.

11 september 2016 om 19:38

Ziyech moet voetballen zoals hij bij Twente deed.
Maar Twente en Ajax kan je niet met elkaar vergelijken.
Maar Bosz moet het gewoon eens proberen vindt ik voor een,
paar wedstrijden op het middenveld. Zoals je weergeeft.
Je merkte dat gewoon aan zijn spel, al zou dat ook kunnen liggen,
aan wat spanning aangezien dit zijn eerste wedstrijd is als Ajacied.

11 september 2016 om 20:07

@speedyafc & Wimklz
Waar ik meer op doel is dat hij onder Bosz geen vrije rol krijgt. Tenminste, dat betwijfel ik. Met zijn kwaliteiten komt hij op het middenveld veel beter van pas en kan hij zich echt laten gelden. Ik vind sowieso dat Bosz Cerny eens een kans moet geven op de rechtsbuiten positie. Die jongen laat telkens opnieuw zien dat hij die kans gewoon verdiend.

Twintig schoten en zes op goal laat misschien zien hoeveel overwicht Ajax gehad heeft, maar het rendement is gewoonweg zeer laag. Het is al langere tijd zo dat het rendement niet al te best is. Tegen ploegen als AZ, Feyenoord, PSV en ploegen in de EL gaat dat je opbreken.

11 september 2016 om 19:11

Vitesse goed weggekomen? Als Vitesse goed was omgesprongen met de kansen, met name voor de goal van Ajax viel, had Ajax hier punten laten liggen. Ajax creëerde eveneens veel, maar deed er ook bizar weinig mee. Room is wel een goede keeper trouwens.

11 september 2016 om 20:13

Vitesse had voor moeten komen vanwege de kansen maar Ajax creëerde veel maar deed er niets mee? Tja zo kun je ook redeneren. Gudelj schot op goal, Klaassen schot op goal, Traore alleen op de keeper, Youness schot op goal dat waren echte kansen. Vitesse counter slecht uitgespeeld in de 11e minuut en een dwarrel voorzet die langs ging. Geloof niet dat Vitesse echt aanspraak mocht naken op de 3 pnt. Ajax was ook niet veel maar echt wel de betere kansen en de goal.

11 september 2016 om 22:54

Jezus kerel, je blijft hetzelfde roepen...als vitesse beter met de kansen was omgegaan?
En dat geld niet voor Ajax?

Ajax deed er bizar weinig mee, maar Vitesse idem dito.

Kinderachtig gedoe dit zeg/

12 september 2016 om 00:02

Rustig aan, andere kerel. ''als Vitesse beter met de kansen was omgegaan'' impliceert ook dat ze er niks mee deden. Ajax overtuigde me niet, wat het gezien het materiaal op het veld best zou mogen doen. 1 goede voorzet en een slechte mandekking bracht ze naar de overwinning. Ik beredeneer het dan ook meer vanuit dat Ajax me nog niet overtuigd, dan dat ik Vitesse zo'n topteam vind.

Beginfase was aardig. Daarna heel matig gespeeld. Maar goed 3 punten in Amsterdam gehouden. Ik vind Dolberg trouwens gewoon een betere spits dan Traoré. Traoré vind ik meer een buitenspeler. Verder klimmen we omhoog op de ranglijst. Volgende week laat de concurrentie sowieso punten liggen, ook mooi meegenomen. Al met al lekker resultaat.

11 september 2016 om 18:43

Maar helaas moeten wij zelf ook nog winnen volgende week om eventueel te profiteren.

Redelijke pot. 2e helft in ieder geval een stuk beter, zeker verdedigend. Na de rode kaart nog heel veel kansen laten liggen om er nog 2 of 3 extra te maken.

Achterin Sanchez, speelde echt heel erg goed. Terecht man van de wedstrijd. Traoré veel pech maar werkt hard en je ziet zijn klasse. Komt er vanzelf wel uit.

Dolberg viel weer erg lekker in en Ziyech speelde redelijk. Prima debuut met een assist.

Al met al heel erg blij met de 3 punten. En gematigd tevreden met het spel.

Het was nog niet groots, maar minder afzichtelijk dan vorige wedstrijden. Ziyech liet bij vlagen zijn klasse zien en met name Gudelj leek hier baat bij te hebben. Hij was erg bedrijvig maar niet altijd eve gelukkig.

Hopelijk is dit de opmaat naar meer

Ik ga het maar gewoon zeggen: het lievelingetje van Bosz (Traore) heeft Ajax alleen maar verzwakt. Dolberg is de spits waar Ajax al tijden naar zoekt, en die het met hem begin dit seizoen dus gevonden had: meevoetballend zeer goed maar tegelijkertijd ook zo scherp als een mes. Nu wordt 'ie geslachtofferd omdat Traore zo nodig moet spelen. Een Traore die niks presteert in de spits bij Ajax. Leeftijd maakt niet uit als je de kwaliteiten hebt. Dolberg heeft die wel om spits van Ajax te zijn, Traore niet. Sanchez begint een beer in de verdediging te worden trouwens.

11 september 2016 om 18:54

Waarom niet Traoré links, Dolberg in de spits en Ziyech rechts? Met Younes win je de oorlog ook niet..

11 september 2016 om 19:00

Mwa younes was vandaag niet sterk inderdaad, maar brengt normaal gesproken altijd zeer veel dreiging. Traore zou ik dan eerder laten banken.

11 september 2016 om 21:22

Of younes links, dolberg spits, traoré op rechts en Ziyech op het middenveld ipv Gudelj

11 september 2016 om 19:19

Ik vind het eerlijk gezegd heerlijk dat Traore niet goed speelt, aangezien ik van het begin al zei dat hij helemaal niet nodig was. Je haalt Cassiera binnen als toekomstige Ajax spits, terwijl je er al eentje had rondlopen. Een groei briljantje genaamd Dolberg. Dat vond ik geeneens een slechte zet, aangezien we in de spits geen basiswaardige speler hadden rondlopen. Dat je dan nog eens een overbodig spits binnen die helemaal niet meer is dat die andere 2 jongens, kan ik totaal niet begrijpen. Ze hadden simpelweg voor een linksback moeten gaan, die kon concurreren met Dijks. Daarbij ben ik hoe dan ook geen voorstander van spelers huren. Vooral niet op posities die al goed bezet zijn (bekijk voor de grap eens hoeveel spitsen Ajax onder contract heeft staan). Nu is Cassiera degene die op een houtje moet gaan bijten, omdat Traore (notabene een gehuurde speler) zogenaamd beter is en speelminuten moet maken. Had dan of Cassiera niet gehaald of Traore niet gehuurd.

Sanchez speelde inderdaad een zeer puike wedstrijd. Hij was wat mij betreft ook de beste Ajacied en speelde een bijna foutloze wedstrijd.

11 september 2016 om 19:33

Gelijk heb je. Wat mij betreft werd ook veel te hossanna gedaan met de huur van Traore. Je haalde met hem totaal niet de ervaren spits, of in ieder geval zekerheid aan goals, die men wel beoogde. Het is een jonge grillige bankzitter van Chelsea die niet veel verder is dan de 2 andere heren die op dat moment al speelden. Sterker nog, Dolberg past inderdaad veel beter bij het spel en dus verzwak je jezelf alleen maar met de verplichting om Traore op te stellen. De kans om een speler aan te trekken die concurreert met Dijks diende zich zelfs recent nog een keer aan in de vorm van Emanuelson. Ik kan me niet voorstellen dat die zo min is geworden dat 'ie Dijks helemaal niet meer aan kan of in ieder geval scherp kan houden. Gemiste kans ook weer.

11 september 2016 om 20:01

Eerlijk gezegd zou ik ook niet blij geweest zijn met de komst van Emanuelson. Het probleem van Urby is dat hij verdedigend te zwak is voor linksback, technisch niet geweldig is, explosiviteit en snelheid tekort komt voor linksbuiten. Op de linkshalf komt hij gewoonweg kwaliteit tekort. Dat heeft hij in de Serie A al aangetoond. Ik vind Urby een uitermate sympathieke jongen, maar eerlijk is eerlijk, hij zou geen goede concurrent voor Dijks zijn. Dat er geen club zich gemeld heeft bij hem gedurende de transfer window is eigenlijk al veel zeggend. Hij is al jaren geen basisspeler meer bij de clubs waar hij onder contract stond. Nu is hij weliswaar aangetrokken door Sheffield Wednesday, maar ik betwijfel of hij daar een basisplaats weet te bemachtigen.

Over verhuur gesproken, in plaats van Traore zou Kenedy (ook onder contract bij Chelsea) geen slechte optie geweest zijn. Hij zou wel een goede concurrent voor Dijks geweest zijn. Nog jong, technisch en aanvallend zeer sterk. Dan had je ook nog eens een ander soort linksback achter de hand gehad, wat overigens geen overbodige luxe geweest zou zijn.

11 september 2016 om 21:45

Inkemontana, afbreuk risico is veel te groot! Dat weet jij toch ook, net als Bazoer wordt hij volledig afgemaakt na een serie slechte wedstrijden. Die Dolberg moet gewoon rustig gebracht worden.

11 september 2016 om 22:21

Sulejmanii. Mwa nee dat vind ik altijd een beetje een excuus zoeken om een jonge speler niet op te stellen. De grote talenten staan er ook met die leeftijd al meteen: Eriksen, Sneijder, Seedorf, Kluivert, om even wat voorbeelden door de tijd heen te noemen. Bazoer gaat ook zeker weer hard terug komen zometeen, daar ben ik van overtuigd. Vind ik dus een beetje onzin. En Dolberg heeft er een goede kop opzitten hoor, vergis je niet, heel veel zelfvertrouwen en zelfbewust. Traore is ook maar 2/3 jaar ouder en oogt bovendien een stuk onzekerder.

En een Sanchez is een jaartje ouder, komt uit een hele andere cultuur, moet dus een stuk meer wennen, maar speelt wel alles. Is het afbreukrisico bij zo'n iemand dan ineens weer minder? Lijkt me niet toch? beetje onzin dus.

Traore speelt omdat hij een dure huur is en omdat hij op voorspraak van Bosz is binnen gekomen. Niet meer en niet minder.

Wat een matige wedstrijd was dit zeg. Wat heeft Ajax geluk gehad daar achterin dat Vitesse de kansen niet wist af te maken. Ben benieuwd hoe deze ploeg speelt als het tegen PSV moet spelen. Zet Traore op rechts en Dolberg in de spits. Ziyech op 10 en Klaassen ernaast.

11 september 2016 om 20:25

Iedereen zou zo spelen behalve Bosz. Wat een vent is dat.

11 september 2016 om 21:46

Prologic, precies zo zou ik spelen!

11 september 2016 om 22:56

En wat heeft Vitesse geluk gehad dat Ajax de kansen voorin niet heeft afgemaakt.

Er is nog veel werk aan de winkel. Weer een saai Ajax gezien gelukkig win je met 1-0 maar als Vitesse in de eerste helft de ballen breed legt verlies je deze wedstrijd gewoon.

Niet goed maar ook niet echt slecht. Sanchez was een beest achterin vandaag. Ziyech was wel prima maar wel te vaak balverlies nog, vooral toen dat bijna de 0-1 inleidde. Dolberg viel goed, heb hem graag in de spits, Traore op rechts en Ziyech op het middenveld.

11 september 2016 om 18:50

Ziyech dan voor Gudelje??

Als Ziyech niet wordt verkracht bij Ajax, dan kan hij over 2 seizoenen verkocht worden voor 25 plus miljoen.

Met Frank de Boer zat de kans erin dat Ziyech misbruikt zou worden. De Boer kennende zou er een persoonlijke conflict ontstaan, omdat hij (relatief) grote namen niet kan hendelen. Echter, Bosz kijkt puur naar het materiaal en de benutting ervan.

11 september 2016 om 20:27

Tja nu ook niet op zijn positie. Dus Bosz moet een kerel wezen en Hakim op 10. Bosz moet net zoals Klopp zijn die Balotelli niet nodig heeft. Er moet spelers geslachtofferd worden of het systeem moet veranderd worden. Ziyech op 10 punt.

11 september 2016 om 20:27

Eh Bosz verkracht Tete Bazoer Traore, Ziyech en Dolberg. Maar ok. De Boer kon iedereen "hendelen", alleen flapdrol Mounir niet. Maar dat was dan ook een ontzettend eigenwijze onprofessionele voetballer. Kishna ander verhaal, die heeft van De Boer echt veel kansen gekregen. Kortom, ik ben het met je oneens.

Vitesse had in de eerste helft twee dotten van kansen die gewoon amateuristisch zijn uitgespeeld. Daarna die domme terechte rode kaart van Kruiswijk en kon Room nog wat ballen redden. Ajax was zeker matig, maar verdiende vandaag om te winnen. Jammer voor de lui die Ajax niks gunnen, maar na vijf matige wedstrijden staan we derde. Ik hoop dat Bosz deze ploeg op de rails weet te krijgen want potentie hebben we zeker. Voor nu zijn de punten belangrijk. Op naar Griekenland en daarna Almelo.

Volgende wedstrijd graag Traore op de bank, die jongen zit geloof ik met zichzelf in de knoop ofzo want dit gaat echt nergens over.
Bovendien is Dolberg in prima vorm en hij heeft het voordeel dat hij geen huurling is.
Verder mogen Klaassen en Younes wel even wat effectiever worden wat betreft afronden, Al met al geen extreem slechte wedstrijd.
En daar moet je het mee doen als Ajax fan tegenwoordig.

11 september 2016 om 18:48

Dolberg is gewoon een echte spits, Traore meer een buitenspeler. Kort gezegd is Traore dus gehaald om de verkeerde reden, maar wel bruikbaar op de vleugels.

11 september 2016 om 19:42

Je weet dat Dolberg in Denemarken bij zijn club gewoon een linksbuiten was toch? Ze zijn nu al een dik jaar met hem bezig om er een spits van te maken omdat hij alles ervoor heeft. Beetje zoals van Persie positieswitch.

11 september 2016 om 18:51

Verwacht dat Traore er wel een paar weken uit ligt dus kan Dolberg lekker in de spits. Traore moet gewoon op rechts is geen spits voor Ajax.

Gudelj moet echt nooit meer corners of vrije trappen nemen. Ziyech heeft meer traptechniek in zijn kleine teen dat gudelj in totaal. Elke vrije trap gaat huizenhoog over en de meeste corners zijn ook kansloos

Had meer ingezeten voor Vitesse. Tot de 1-0, wat gewoon een hele makkelijke gegeven vrije trap was(liesveld floot heel matig) was Vitesse gelijkwaardig en misschien zelfs beter.

11 september 2016 om 19:02

Gast, dit kan je niet menen. Zelfs voor iemand die zo subjectief is kan niet met een stalen gezicht zeggen dat er meer in zat voor Vitesse. De enige ploeg die aanspraak had op meer was Ajax. En dan kan je heel kinderachtig op een makkelijk gegeven vrije trap wijzen maar Ajax had een penalty moeten hebben. Ik ga toch ook niet zeuren dat Feyenoord geholpen is door een buitenspelgoal, daar moet je toch bovenstaan?

11 september 2016 om 23:00

Heeft geen zin joh, let by the way niet op die plusjes, Heel Arnhem heeft een account aangemaakt.
Want dit kan je absoluut niet serieus nemen.
Iedereen, inclusief de analisten zeggen dat Ajax een stukje beter was.
Voor Vitesse heeft er 1 goal in gezeten, maar die viel niet.
Ajax had meer kansen en meer schoten op doel, ja ook als je de ballen om de aarde van Gudelj er af haalt!

Toch lachwekkend dat iedereen het heeft over 'als Vitesse de kansen had afgemaakt', maar voor het gemak even vergeten dat diezelfde vlieger ook voor Ajax op gaat!

Davinson Sánchez begint uit z'n schulp te kruipen . Speelde dominant

11 september 2016 om 18:53

Zeker goede speler! Viergever speelde ook een redelijke pot

ik erger me echt aan gudelj zeg... ook had ik dolberg liever in de spits gezien met traore of el Ghazi rechts zo dus:

Onana
Tete
Veltman
Sanchez
Dijks
Ziyech (10)
Riedewald (6
Klaassen (8)
Traore
Dolberg
Younes
11 september 2016 om 18:56

Totaal mee eens. Dit moet gewoon de opstelling zijn. Klaassen iets meer meeverdedigen met Riedewald, Ziyech lekker achter de spits Dolberg. Traore goede buitenspeler. Tete terug.

11 september 2016 om 20:32

Ik zie nu al tientallen mensen dit opperen. Inclusief mezelf. Maar wat doet Petertje? Chagrijnig kijken en Traore blijven opstellen. Dit begint te lijken op De Boer met Theo Janssen. Nu Traore geblesseerd. Frank had ook wel eens geluk dat hij door blessures opeens de spelers op de juiste plekken zette.

11 september 2016 om 19:01

Ik vond zelf anders Veltman echt prima spelen op de rechtsback (op zijn rare moment van 3 stappen naar voren zetten na).

11 september 2016 om 19:03

Prima opstelling. Ik vind het onbegrijpelijk dat Tete op de bank zit. Hij is de beste verdediger die Ajax heeft. Verder zal Ziyech op het middenveld veel beter tot zijn recht komen.

11 september 2016 om 23:02

Sinds zijn blessure is het wel wat minder helaas. Echter krijgt hij nu ook de kans niet om zichzelf weer te laten zien.
Hopelijk werkt hij wel keihard op de training, door die mentaliteit te showen aan PB komt hij er wel weer bij.

Ik vond Ajax maar matig vandaag. Naar mijn mening was dit ook niet de ideale opstelling. Doordat Ziyech rechtsbuiten speelde bleef het middenveld even statisch als voorheen. Daarbij vind ik Traore geen spits. Persoonlijk zou ik voorin spelen met Younes-Dolberg-Traore en op het middenveld met Klaassen-Riedewald-Ziyech.

Ziyech vandaag vond ik redelijk. Ondanks een wat onwennige wedstrijd toch vaak dreigend en betrokken bij meerdere grote kansen. Vooral met het in 1 keer doorspelen zorgt hij voor een tempoversnelling die ik lang niet bij Ajax gezien heb.

11 september 2016 om 19:48

Grotendeels mee eens. Speeltuinvoetballer Traore is geen spits en ook totaal niet effectief. Tegen Go Ahead Eagles speelde hij beter als rechtsbuiten. Ik denk wel dat Dolberg niet overbelast moet worden, maar je hebt Cassierra ook nog. Misschien kun je ook iemand anders af en toe spits laten spelen.

11 september 2016 om 20:34

Dit is dus falen van het aankoopbeleid. Het enige wat we echt nodig hadden was een spits. En zo ongeveer het enige wat we niet hebben gehaald is, jawel, een spits. Cassiera en Traore lijken mij allebei (nog) geen spitsen. Misschien Klaassen in de spits en ziyech erachter en dan bazoer en gudelj als blok. Maar zou zelf ook met Dolberg spelen.

11 september 2016 om 23:40

Ik vind Cassiera wel echt een spits hoor, snel, goed in de kaats, vrij sterk en een goede kopper. Ik ben het er mee eens dat Dolberg niet overbelast moet worden en wat mij betreft mag Cassiera dus dan gebruikt worden in de spits. Maar sowieso, als Younes niet gauw op een beetje niveau komt moeten we gewoon lekker 442 spelen. Traore, Cassiera en Dolberg kunnen dan met zijn drieen strijden voor de twee plekken en Ziyech kan dan als vrije spelmaker functioneren (op het middenveld maar zonder te veel taken, dat kunnen de andere drie middenvelders op zich nemen). Dan speel je wat mij betreft het beste in op de kracht van dit team, sterk middenveld en goede spitsen. Van de vleugels ben ik bang dat je niet te veel hoeft te verwachten.

De rol van de spits en nummer 10 is totaal verkeerd naar mijn mening. Bij het Ajax van vandaag is Klaassen de loper en Traoré als spits de creatieveling. Dan moet je het als spits hebben van voorzetten, maar de backs zijn niet goed in het geven daarvan. Vind je het gek dat je geen kans creëert dan.

De rollen moeten juist andersom. Nummer 10 als creatieveling die de steekpasses geeft en de spits als loper. Daarom dat Eriksen en De Jong zo'n goed duo was, waardoor de Jong vaak tot scoren kwam. Eriksen was de man van de steekpassjes en De Jong ging lopen en ging constant diep.

Bojan en Sinkgraven hadden dan ook een beetje te kampen met hetzelfde. Bojan was creatief, maar werd als spits gebruikt. Achter hem stond dan Klaassen, Serero of Siem de jong en dat waren weer die typische lopers. Sinkgraven hetzelfde.

Misschien is het beter voor Ajax als een Klaassen of Dolberg gaat spitsen, Traoré op recht gaat en Ziyech op 10 staat. 100% zeker dat dat Ajax goed gaat doen.

11 september 2016 om 20:36

Eens. Mooi uitgelegd ook. Ik zeg Klaassen spits en Ziyech erachter. Kan Bazoer ook weer eens spelen. Als die echt drama is, dan Klaassen op middenveld en Dolberg spits. Traore doet daar alles fout.

11 september 2016 om 22:42

Opzich kan Klaassen de lopersrol die hij normaliter gebruikt ook wel aan op het middenveld als linkshalf achter de nummer 10. Heb je een extra pion voorin. Echter moet er dan wel een type Anita, Poulsen of Enoh wat meer achterblijven om de balans te bewaren.

In principe zou elk middenveld een sloper/controleur, loper en spelmaker als nummer 10 moeten hebben. Dat was precies zo in de beginjaren van Frank de Boer. Het middenveld met Anita, Siem de Jong, Eriksen liep daarom ontzettend goed. Nu zijn het drie lopers.

Toevallig of niet, maar het Ajax voetbal was altijd zeer goed tot en met het seizoen 2012/13. Toen hadden we dat middenveld met De Jong, Eriksen en Poulsen. Toen het seizoen daarop Eriksen wegging en De Jong constant geblesseerd was, speelden we met Klaassen, Poulsen en Serero. Oftewel; een controleur en twee lopers. Toevalligerwijs begon het gedonder toen al. We mochten toen van geluk spelen dat PSV dramatisch was, want Ajax speelde toen al zo slecht als nu.

Jeetje, wat een slecht artikel zeg. Ajax was absoluut niet de bovenliggende partij en mag zelfs blij zijn dat Vitesse voor rust niet twee of drie doelpunten scoorden. Dat Ziyech uit een onterecht gegeven vrije trap een assist geeft, doet niets af aan het feit dat hij erg matig speelde. Conclusie: Ajax komt goed weg en Vitesse doet zichzelf tekort.

11 september 2016 om 18:53

Nogal lachwekkende reactie richarthur. Objectiviteit is weer ver te zoeken hier en het Ajax bashen is verheven tot nationale sport de afgelopen weken.

Ajax speelde, zeker de 2e helft, een prima pot. 1e helft stond het verdedigend bij 2 a 3 momenten zeker niet goed maar aan de andere kant had Ajax ook zeker 5 a 6 grote scoringskansen.

Vitesse komt 2e helft erg goed weg met het feit dat er maar 1 goal gemaakt wordt en geen 3 of 4.

11 september 2016 om 18:56

Dat is te makkelijk Richararthur. Die Japanner die in de tweede helft Viergever onderuit trekt in het strafschopgebied zal je wel niet gezien hebben. Die hands in de eerste helft had ook zo maar een penalty voor Ajax kunnen zijn. Als Ajax na de terechte rode kaart wat scherper had geweest had het misschien zelfs 4-0 geweest. Vitesse heeft zichzelf zeker niet beloond, maar zo meteen ga je nog zeggen dat Ajax onterecht heeft gewonnen.

11 september 2016 om 23:04

Tja als Ajax weer haar kansen had afgemaakt was het alsnog 7-3 geworden voor de Amsterdammers.

Dus stop maar met dat zielige gedoe over 'kansen'.

Davinson Sanchez was voor mij vandaag de beste man bij Ajax. Scherp en fel, zijn directe tegenstanders kwamen er niet aan te pas. Die commentator had het alleen maar over de kansen van Vitesse maar Onana heeft daarbij nauwelijks iets hoeven doen, terwijl Room aan de andere kant een paar spectaculaire saves heeft moeten verrichten. Dolberg maakt op mij weer een betere indruk in de spits dan Traore.

Wauw wat word het hier pro ajax neergezet..ja ze begonnen goed..maar vitesse stond goed en liet ajax het spelletje maken..Vitesse heeft alleen verkeerde keuzes gemaakt anders stond het zo 0-3 bij rust. In de 2e helft tot aan de goal was er ook niks aan de hand en t publiek was zeer ontevreden. Ajax is goed weg gekomen, Vitesse heeft zichzelf niet beloond

11 september 2016 om 18:54

Ajax en vitesse redelijk gelijkwaardig de eerste helft. Beide grote kansen gehad en hadden beide 2 of 3 keer kunnen scoren.

2e helft laat Ajax vitesse in leven door er geen 3 of 4 te maken. 2e helft geen kans geteld voor vitesse waarbij Ajax zeker 5 a 6 mega grote kansen om zeep hielp.
Vitesse komt erg goed weg met een 1-0 nederlaag.

11 september 2016 om 19:05

Ajax heeft zich ook niet beloond mede door goed keeperswerk van Room. Snap wel dat zijn naam ook bij Ajax is gevallen toen Cillissen weg ging.

Ajax heeft een keer de nul gehouden! Weliswaar meer geluk dan wijsheid, want Vitesse kwam er in de eerste helft 2 keer in een counter 3 tegen 1 te staan. Ben heel positief over Sanchez, verdedigend goed, en ook sterk aan de bal.
Hoewel ik heel goed snap dat Bosz begon met Ziyech als rechtsbuiten (hij heeft immers nog maar een paar keer mee getraind) vind ik toch dat hij zo snel mogelijk als AM moet worden opgesteld. Traore verzuipt een beetje in de spitspositie. Dan zie ik hem liever op rechts, en dan kunnen Caissierra en Dolberg alvast om de spitspositie strijden. Verder een wedstrijd om snel te vergeten. Genoeg kansen na de rode kaart, slecht afgewerkt. Dolberg heeft 4 doelpogingen ondernomen, maar niet 1 op doel, allemaal naast. Dat kan veel beter.

Leuke eerste helft gezien.
Twee teams die aanvallend voetbal wilden laten zien.
Vitesse daarin beter voor de dag komend....snellere aanvallen en betere kansen.
Ajax beter uit de rust gekomen, maar nog niet overtuigend.
Na de rode kaart van Kruiswijk(erg makkelijk gegevan tweede geel) was de wedstrijd voorbij.
Ajax verzuimde het slot erop te gooien, waardoor Vitesse nog een beetje gevaarlijk werd.

1-1 was op z'n plaats geweest.

11 september 2016 om 18:54

Welnee, wat een onzin. Vitesse kwam maar tot twee schoten op doel terwijl Ajax de ene na de andere aanval had.

Waarom denk je dat Ajax 13 corners kreeg. 62 procent balbezit had? 6 keer op doel schoot? 22 keer het vijandige doel onder vuur nam? Omdat Vitesse gelijkwaardig was? Laat me niet lachen.

Hoe speelde Davinson Sanchez? Die gekke Colombiaanse tank!

11 september 2016 om 18:55

Speelde een goede wedstrijd, erg sterk.

11 september 2016 om 18:56

Fantastisch. Man van de wedstrijd vandaag. Opbouwend prima, maar vooral als mandekker echt geweldig. Zijn directe tegenstanders hadden geen enkele kans.

11 september 2016 om 19:05

Thanks jongens. Precies zoals ik hem ken van Atletico Nacional. Ik ben blij dat het nonchalante uit zijn spel is. Ajax gaat nog veel plezier beleven aan Davinson!

11 september 2016 om 21:57

ForzaFener, ik vind het zo leuk om een Turkse supporter. Zo passievol te praten, over een club uit Colombia en een Colombiaanse speler. Ik heb meerdere stukken van je gelezen over deze speler. Met veel plezier!

12 september 2016 om 06:38

Forzafener

Sanchez is echt een slager, sterk en bijzonder snel ook. Zou altijd moeten starten in mijn ogen, ondanks de taalbarrière speelt hij gewoon sterk!

Goed gedaan Ajax, alleen had ik meer goals verwacht en zeker na die rode kaart. Ik wordt echt gek van die lui, dat een nieuwe speler er direct moet staan, omdat hij veel geld heeft gekost. Eerste wedstrijd gespeeld en direct was Ziyech belangrijk met een assist. Interesseert me helemaal niet of hij zo goed speelde als hij deed bij Twente, dit komt wel, ben er van overtuigt. Wat speelde Veltman een sterke wedstrijd, vindt ik, die een move wat hij deed, dit verwacht je van El Ghasi of Ziyech maar niet van hem.

11 september 2016 om 19:05

Ik vond Ziyech anders precies hetzelfde spelen als bij Twente. Veel balverlies, enkele keren zeer goed. Hij legt erg veel risico in zijn spel en dat leidt tot veel balverlies, maar ook enkele zeer goede passes/momenten. Wat mij betreft haalde Ziyech nu zijn niveau van Twente. Misschien dat het een keer een wedstrijd is waarin meer lukt of juist minder, maar dit is Ziyech gewoon. Dat de meeste mensen zich alleen de goede momenten/studio sport-samenvattingen onthouden betekend niet dat Ziyech constant foutloos en geniaal speelt. Het is ook een van de redenen dat Ziyech nu bij Ajax speelt en niet bij een Atletico Madrid, Dortmund, Everton of iets dergelijks..

Vitesse had een duidelijke tacktiek. Ook toen ze met 11 man stonden, en toen ze 1-0 achterstonden, was het gewoon 11 man achter de bal. Dat is wel wat anders dan NEC gister...

Traore valt nu toch wel tegen, is gewoon geen echt killer/goalgetter. Ik vind de achterhoede nog steeds een zooitje, alleen Sanchez speelt degelijk. Veltman is gewoon geen rechtsback. Zet Tete daar aub weer neer, centrum met Sanchez en Viergever/veltman.

11 september 2016 om 20:39

Ook dit ziet iedereen behalve Bosz. Gewoon spelen met Tete Veltman Sanchez. Maar ja..

3 punten volgende week hopen op gelijk spel in de topper en zelf winnen

Aardige wedstrijd van Ajax, eerste helft vrij slecht maar de tweede helft stuk beter. Ziyech speelde een redelijk debuut, maar was wel belangrijk met de assist voor de winst. Traore nog niet goed maar werkt wel hard en Dolberg viel erg goed in.

Ben tevreden met het resultaat, op naar donderdag uit bij Panathinaikos!

Ziyech was erg vaak slordig. Als Sinkgraven net zoveel ballen krijgt en net zoveel risico in zijn spel mag leggen, doet hij het zeker niet minder dan Ziyech vandaag deed. Hij heeft vandaag precies zo gespeeld als ik had verwacht. Veel balverlies, omdat hij veel te vaak teveel risico in zijn spel legt, maar enkele momenten pakte dat wel goed uit. Rechtsbuiten is denk wel de beste positie voor hem voorlopig. Op het middenveld wordt meters maken en verdedigend werk opknappen ook weer een issue. Nu is het alleen zijn slordigheid. Hopelijk gaat hij het wel beter doen.

11 september 2016 om 19:00

Ziyech moet ook gewoon op het middenveld spelen. Traore kan op rechts en Dolberg in het midden. Van mij part zet Bosz Klaassen in de spits, maar de Marokkaan zal Ajax echt gaan gaan helpen als hij niet aan de zijkant staat. Iets moet veranderen want in mijn mening hebben we aanvallend talent genoeg. Bosz moet maar gaan puzzelen.

11 september 2016 om 19:03

Zitje hier nu serieus Ziyech met Sinkgraven te vergelijken??!!. Ziyech is letterlijk in alles beter, en ook al speelde die vandaag niet best is het nog steeds beter dan wat Sinkgraven in zijn beste wedstrijden voor Ajax heeft laten zien. Plus Sinkgraven kan die risico in zijn spel niet leggen, omdat hij niet die inzicht heeft, dus wat je zegt is gewoon onzin.

11 september 2016 om 19:07

Sinkgraven heeft dat wel, maar kwam als te jonge jongen onder een te dominante trainer die juist dat risicovolle eruit wilde hebben. Ziyech heeft geluk dat hij al wat ouder is/sterker in zijn schoenen zou moeten staan en er een trainer is die er ook van houdt om veel risico te nemen.

11 september 2016 om 19:35

Tja.. dat is Ziyech ook wel een beetje. In 2 weken tijd kan hij niet van speler die regelmatig balverlies lijdt veranderen in een stabiele topper. Ook bij Twente leed hij veel balverlies en zag je hem vaak sjokken. Maar in enkele momenten kan hij ook weer subliem zijn met zijn trap.

11 september 2016 om 19:52

Dat is helemaal waar. Ziyech is op momenten geweldig en die momenten kunnen beslissend zijn. Het is vervolgens alleen de vraag of die paar momenten opwegen tegen al dat balverlies. Ik vond het aantal keren balverlies ten opzichte van het aantal goede momenten tegenvallen. Dat vond ik ook bij Twente al. Een andere speler heeft waarschijnlijk minder van die geweldige acties, maar ook veel minder balverlies waardoor het team op een andere manier kansen kan creëren. Nu zag ik Ajax, zeker in de eerste helft, moeite hebben om de verdedigende linie op de helft van de tegenstander te krijgen om ze daar vast te zetten, omdat we de bal verloren voor die linie daar stond. De ruimte bleven daarom veel te groot...

11 september 2016 om 20:10

Het ligt er ook aan hoevaak het balverlies of juist het sublieme moment beslissend is. Het balverlies wat hij vaak bij Twente had was zelden fataal, maar ik vond het wel een bron van ergernis. Kijkend naar zijn cijfers zijn de sublieme momenten erg vaak beslissend geweest. Als Tukker heb ik altijd een soort haat/liefde verhouding. Heel veel ergernis, maar o wat was hij belangrijk!

11 september 2016 om 20:54

Ja, maar bij Twente was alles Ziyech. Alle ballen gingen zo snel mogelijk richting hem, verdedigend knapte de rest het wel op als hij balverlies leedt. Dan is het logisch dat Ziyech in zijn eentje zo belangrijk was qua statistieken, want de keren dat het lukt is het geweldig. Echter krijgen andere spelers nauwelijks kansen om beslissend te zijn, omdat Ziyech zoveel risico in zijn spel legt dat het geniaal of dramatisch is. Als hij af en toe een balletje breed gaf, konden andere spelers ook proberen om beslissend te zijn bij Twente. Maar spelers kregen die kans niet. Ik vond Twente trouwens vandaag veel vrijer spelen. Nu zag ik andere spelers opstaan of dit in ieder geval proberen. Het resultaat was er niet naar, maar ik denk dat de verkoop van Ziyech uiteindelijk niet perse negatieve gevolgen hoeft te hebben voor jullie spel en resultaten. Andere jonge spelers zie ik nu al veel beter spelen.

Geen beste wedstrijd, zowel van Ajax als Vitesse, maar ben toch blij met de overwinning van Ajax. Ajax begon best goed aan de wedstrijd met de kansen van Amin Younes en Davy Klaassen. Het enigste wat ik me nog afvraag: waarom nam Nemanja Gudelj in godsnaam vandaag negen van de tien keer de vrije trap of corner die Ajax kreeg?

Precies hetzelfde heb ik met zijn afstandsschoten: ze zijn allemaal zo slecht. De enigste twee vrije trappen die ik me kan herinneren die Gudelj goed nam, waren vorig seizoen tegen FC Groningen (2-0 overwinning voor Ajax en Gudelj maakte de 1-0 uit een vrije trap) en twee weken geleden tegen Go Ahead Eagles, waar hij de 0-3 uit een vrije trap scoorde, maar voor de rest zijn zijn corners/vrije trappen/afstandsschoten zo dramatisch slecht.

De voorzetten die Hakim Ziyech gaf, waren veel beter en zorgden voor veel meer dreiging dan die van Gudelj. Ook had Ziyech uiteindelijk de assist bij de enigste goal van Ajax en ik weet zeker dat als Gudelj 'm had genomen, dat Ajax niet had gescoord.

Voor de rest speelde Ziyech niet bijzonder goed, maar ook niet bijzonder slecht. Af en toe zag je weleens dat hij het spel echt versnelde en de tweede helft vond ik Ziyech wel wat beter spelen dan in de eerste helft en ook Kasper Dolberg viel uitstekend in en ook Davinson Sánchez vond ik sterk spelen.

Dolberg was in de minuten die hij kreeg een heel stuk gevaarlijker dan Bertrand Traoré, die ik overigens vandaag redelijk goed vond spelen, maar hij heeft gewoon pech. Voorlopig zou ik toch wat wijzigen in de opstelling van Ajax: zodra Tim Krul weer fit is, Krul opstellen, Nick Viergever op de bank, Joël Veltman gewoon als centrale verdediger en Kenny Tete weer terug als rechtsback.

Dan met Davy Klaassen, Jaïro Riedewald en Hakim Ziyech op het middenveld en in mijn ogen is dit het beste middenveld waarmee Ajax op dit moment kan spelen. Doet me ook een beetje aan het middenveld van een paar seizoenen terug denken, met Christian Eriksen, Vurnon Anita en Siem de Jong: Eriksen zorgde voor de creativiteit op het middenveld, Anita deed het vuile werk en zorgde voor een goede balans op het middenveld en de Jong was de loper op het middenveld.

Zo'n middenveld kan er nu ook gevormd worden bij Ajax: Ziyech in de rol van Eriksen, Riedewald in de rol van Anita en Klaassen in de rol van de Jong. In de aanval zou ik dan met Bertrand Traoré als rechtsbuiten spelen, Kasper Dolberg als diepe spits en Amin Younes aan de linkerkant.

Krul
Tete
Veltman
Sánchez
Dijks
Klaassen
Riedewald
Ziyech
Traoré
Dolberg
Younes
11 september 2016 om 21:51

Deze opstelling komt meer in de buurt van normaal. Stuur hem even door naar die Bosz? Die begrijpt er echt geen reet van.
Ben toch bang dat we het paard van Troje hebben binnengehaald......

Ik hoop dat Bosz gezien heeft dat hij Ziyech op 10 moet zetten. Hij had af en toe een prima steekpass maar verder bracht hij te weinig als rechtsbuiten. Sanchez kon me vandaag trouwens wel bekoren, ijzersterke verdediger!

11 september 2016 om 19:45

@stylogmang

Het is je wellicht ontgaan, maar Ajax speelt niet meer met een 10 nadat Riedewald een positie is opgeschoven.

11 september 2016 om 20:41

Het is je wellicht ontgaan, maar dat mag geen excuus zijn om Ziyech weg te stoppen op rechtsbuiten en Traore te laten klooien in de spits. Bosz snapt er gewoon niks van.

11 september 2016 om 20:56

Inderdaad, Riedewald gewoon weer lcv neerzetten en wel met Ziyech op 10 spelen. Traore rechtsbuiten en Dolberg in de spits.

12 september 2016 om 10:26

@leidsehood

Ik vind het behoorlijk pedant als iemand zonder CV in de voetbalwereld een ervaren trainer verwijt dat hij er niets van snapt. Bovendien denk ik dat er zelf niet zoveel van snapt. Als Zyech tegen Vitesse op het middenveld had gestaan, had Ajax waarschijnlijk een flink pak slaag gekregen met het vele balverlies dat hij heeft geleden. Daar weten spelers als die van Vitesse doorgaans wel raad mee.

Een coach moet nu eenmaal keuzes maken en daarmee kun je het eens of oneens zijn. Ik begrijp zijn keuze en had het ook zo gedaan en jij kennelijk niet. Dan kun je ook gewoon zeggen dat je het zelf anders zou doen. Dat is slimmer dan een coach die zijn sporen in het betaalde voetbal al ruimschoots heeft verdiend, voor tactisch onbenul uit te maken, terwijl uit je reactie blijkt dat je er zelf niet zoveel van snapt. En dat kan iedereen lezen.

12 september 2016 om 11:11

Dat is toch precies waar Voetbalzone voor is? Om met elkaar over voetbal te discussieren? Dat gaat lastig als we altijd zeggen: de trainers zullen het wel beter weten. Daarnaast vind ik Bosz tot nu toe een groot drama bij Ajax, en de resultaten spreken voor mij. Hij maakt vreemde beslissingen en het spel, laat staan de resultaten, is slecht. Ik vind het dan vrij achterlijk om je te verschuilen achter "hij is een professional, hij zal het wel weten". Feit is dat profs vaak genoeg domme dingen doen.

Ziyech voor 12 miljoen halen om hem rechtsbuiten te zetten is het domste wat Ajax zou kunnen doen. Traore huren als spits als het geen spits blijkt te zijn is ook al zoiets. Je beste verdediger (tete) slachtofferen omdat hij zogenaamd niet kan opbouwen (alsof hij niet een balletje kan inleveren bij de middenvelders, wtf gewoon) is een derde voorbeeld van het ongelukkige trainerschap van Bosz bij Ajax tot nu toe.

Maar dat mag ik van jou niet zeggen, want jij loopt altijd netjes in de pas achter de professionals aan.

Maar ik zal het uitleggen: Ziyech moet op het middenveld omdat Ajax al jaren een creatieve middenvelder mist (na Eriksen geen vervanger gehaald). Ajax heeft een lopende en scorende middenvelder met Klaassen, een hard werkende stofzuiger die ook nog iets kan met een bal met Gudelj, maar Ajax heeft geen creatieveling in de as. Ziyech is die creatieve middenvelder. Daarnaast heeft Ajax al een goede rechtsbuiten met Traore (en El Ghazi als die in vorm raakt). Dan kan je Ziyech daar wel neerzetten, maar dan haal je de angel uit zijn spel. Om voor Riedewald je hele systeem om te gooien ten koste van Ziyech, is gewoon zonde.

12 september 2016 om 20:44

@leidsehood

Je schrijft: "maar dat mag ik van jou niet zeggen, want jij loopt altijd netjes in de pas achter de professionals aan".

Je kunt ook gewoon zeggen dat je het niet eens bent met PB en dat je zelf een andere keuze zou hebben gemaakt. Dat kan ook zonder hem weg te zetten als tactisch onbenul en dat heeft niets te maken met "netjes in de pas lopen", maar met het tonen van respect.

En PB heeft al vanaf het begin van zijn aantreden gezegd dat hij een voorkeur heeft voor de punt naar achter en door laten schemeren dat hij zo zou gaan spelen zodra hij Riedewald achterin niet meer nodig had. Er is dan ook geen sprake van dat hij het hele systeem om heeft gegooid om Riedewald te plezieren, maar het is gewoon zijn eigen keuze. Ook daarvoor geldt dat jij het volste recht hebt om daar anders over te denken, maar omdat PB de coach is en de verantwoording draagt, mag hij ook de beslissingen nemen en hoeft hij er natuurlijk geen rekening mee te houden dat jij of ik daar wellicht anders over denken. Ik vind het volstrekt logisch dat hij dat gedaan heeft omdat Zyech net een week bij Ajax is en eerst nog maar eens waar moet maken dat een plek op het middenveld verdiend. Tegen Vitesse heeft hij dat in ieder geval geen moment waargemaakt omdat hij grossierde in balverlies en dat had, als het op het middenveld was gebeurd, helemaal fout kunnen gaan.

Het was geen grootse overwinning, maar goed de 3 punten zijn binnen. Ik moet zeggen dat ik Sanchez en Onana vandaag heel sterk vond spelen. Sanchez won veel duels, speelde de bal vaak goed in en je kon zien dat hij tot het bod getergd was om de winst over de streep te trekken. Onana had een paar goede reddingen in huis en sprak zijn verdediging goed toe bij vrije trappen en corners voor Vitesse. Ziyech begon matig tot zwak in de eerste helft, maar herpakte zich (zelfs afgezien van de assist op de goal) sterk. Toch zou ik hem liever zien op het middenveld in plaats van Gudelj. Laat Ziyech daarnaast alsjeblieft alle vrije trappen en corners nemen want Gudelj zet Ajax daarmee echt compleet voor schut. Tot slot zou ik willen opteren voor Traore op de rechtsbuiten positie en Dolberg of Cassiera in de spits. Van de wedstrijden die ik tot nu toe heb gezien, lijkt dat een stuk beter te draaien.

11 september 2016 om 22:02

Roerend mee eens, nu moet Bosz het nog inzien.

Krappe overwinning op een hele lastige tegenstander. Ajax draait niet optimaal, je kunt discussieren over bepaalde posities. Bazoer ipv Riedewald. Ziyech ruilen voor Gudelj en el Ghazi erin. Dolberg voor Traore? Het is ff puzzelen maar veel potentie in de selectie.

11 september 2016 om 19:20

Dat is in ieder geval gunstig dat de breedte ook sterk is bezet bij Ajax. Alleen ik mis nog wel ervaren spelers en betere backs.

Ik snap dit niet. Ik weet nog dat er een poll was of Ajax dit seizoen de titel gaat winnen dit seizoen en 90% was tegen. Nu heeft Ajax Ziyech gekocht en nu denkt echt 61% van de mensen dat Ajax titelfavoriet is?

11 september 2016 om 20:42

Ziyech is wel een speler die het verschil kan maken toch?

12 september 2016 om 00:13

Tuurlijk maar hij is niet Ronaldo. Daarnaast speelt Ajax niet goed, ze zijn niet in vorm en dan kan Ziyech het verschil maken maar hij heeft zat wedstrijden gehad waar hij niet z'n stempel op kon drukken. Denk dat een Ajax in vorm zonder Ziyech meer kans op de titel maakt dan een Ajax slecht in vorm met Ziyech.

Davinson Sanchez doet me een beetje denken aan Alex. Sanchez is zelfs nog sneller en behendiger dan Alex.

Ajax speelde niet al te best, maar er zijn 3 punten in de Pocket. Maar voor dat iedereen Viergever weer af begint te zeiken. Het is misschien geen aanvaller maar hij maakt toch de belangrijke 1-0, dus dat doet ie ook mooi. Vond hem niet slecht spelen, alleen was Gudelj met zijn afstandsschoten belachelijk slecht en dan zeg ik maar niks over de corners en vrijtrappen. Maar waarom zet Bosz Tete, Bazoer, Sinkgraven op de bank. Traore is wel leuk en aardig maar zijn rendement is nou niet egt geweldig. En Sinkgraven was in de eerste speelronde toch niet slecht meende ik. En als we nou gewoon zo is gaan spelen: Krul
Tete-Veltman-Riedewald-Viergever
Ziyech- Bazoer/Gudelj-Klaassen
Sinkgraven/el Ghazi?-Dolberg-Younes

*erger me trouwens het hele seizoen al aan dijks.

11 september 2016 om 19:28

Viergever is nog slechter dan Dijks als linksback. Ik snap niet dat je liever Viergever daar wilt zien.

11 september 2016 om 20:09

We hebben een brede selectie, dat bleek vandaag weer, maar het is jammer dat we op linksback geen goede vervanger hebben. Hebben we in Jong Ajax niet een geode back-up?

11 september 2016 om 20:58

Helaas niet nee.

Verdediging van Ajax is gewoon dramatisch. Veltman, Viergever, en Dijks ontberen echt inzicht. Die Sanchez kan een goede worden, goede mandekker maar met zoveel onkunde om hem heen, zal dat niet makkelijk zijn. Ook veltman staat zo vaak verkeerd. Middenveld kan het niet altijd belopen. Want het gebeurde zo vaak dat de verdediger van ajax allemaal op de eigen 5 meter staan en er niemand de kop van de 16 pakt. daar kreeg Vitesse vandaag 4 goede kansen. komt ook door het middenveld wat met Klaasen en Guldelj soms veel te diep staat voor de kwaliteit van de verdediging. Ik ben wel bang dat Bosz dat niet beseft en koste wat koste aanvallend wil voetballen

Wat is dat toch met scheidsrechters die de regels niet kennen. Zelfs de commentator kent ze niet. Een hinderlijke handsbal in de 16 is Altijd een penalty. Het maakt niet uit waar de hand zich bevindt, hoe de hand beweegt en wat de intentie van de speler is. Deze factoren zijn van toepassing bij het wel of niet geven van een kaart en de kleur van de eventuele kaart.

Klopt, die commentator liep te kletsen. ''niet opzettelijk'' riep hij. Onzin, door de beweging te maken die hij maakte nam hij bewust het risico dat de bal tegen zijj hand zou komen. Penalty.

Is Ramselaar net zo belangrijk?

Het is een topper,maar waarom zo veel aandacht aan een iemand die enkel een Assist geeft?

Hij speelde niet altijd even zuiver , maar dit is een speler die altijd beslissend kan zijn . Ook als hij minder speelt. En toch zag je af en toe ook de klasse wat hij heeft. Openingen op de stropdas , snel een steekpass op de diepste man na balverlies van Vitesse . Belangrijk is t resultaat op dit moment . De automatismen en frivole spel zullen vanzelf volgen .

Verbazingwekkend dat vrijwel niemand over Viergever praat. Hij wordt steeds belangrijk bij Ajax. Ik zie hem wekelijks steeds beter spelen.

Snap niet waarom Bosz niet gewoon zijn voorhoede hetzelfde had gehouden zoals 2 weken geleden. Younes-Dolberg-Traore dat werkte echt heel goed en dan met Ziyech op het middenveld er bij voor het creatief aansturen van deze drie. Ziyech staat daar in ieder geval niet goed aan de rechter flank bij Ajax.

Had liever deze opstelling gezien.

Onana; Tete, Veltman, Sanchez, Dijks; Ziyech, Riedewald, Klaassen; Traore, Dolberg, Younes.

Eerlijk gezegd ik had nooit gedacht dat hij naar Ajax zou verhuizen. Maar ik vind dat echt een goeie stap!! Niet te vroeg naar het buitenland gaan.. Deze jongen heeft echt een verstandige makelaar. hoed af voor deze jongen en zijn makelaar ;-) Hopelijk loop alles goed bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren