Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is ex-Ajax-directeur Sven Mislintat corrupt? ‘We hebben het bewijs gezien’

Laatste update:

Lawrence de Munck en Maarten Vledder geven bij AT5 al jarenlang hun ongezouten meningen over hun club Ajax. De twee mannen, die beter bekendstaan als Kale en Kokkie, zien hun club langzaam maar zeker naar de top drie van de Eredivisie kruipen na een dramatische seizoenstart. Kale en Kokkie bespreken met Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters onder meer de ‘corrupte’ acties van Sven Mislintat bij Ajax.

“Ik denk dat die berichtgeving rondom Mislintat waar is”, begint Kokkie zijn betoog. “Neem bijvoorbeeld Chuba Akpom. Daar is een veel hoger bedrag betaald dan wat eigenlijk voor hem werd gevraagd. Wij hebben daarvan ook dingen op papier gezien, het klopt gewoon niet. Hij (Mislintat, red.) heeft voor Ajax zo 120 miljoen door het putje gespoeld.”

Kale haakt daarna in op zijn collega. “Ajax had op een gegeven moment ook de kans om Isco naar Amsterdam te halen. Ook Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, Noa Lang en Sergino Dest hadden we kunnen halen. Je had voor minder geld een heel ander elftal kunnen hebben dan wat er nu staat.”

“Met de zaakwaarnemer van Tagliafico is dus nooit gepraat”, vervolgt Kokkie. “Dan wordt er van allerlei kanten geschreven dat hij te duur was, maar dat is dus helemaal niet waar. De zaakwaarnemer van Tagliafico wilde door zaken uit het verleden niet samenwerken met Mislintat. Toen heeft Mislintat bij het bestuur van Ajax gezegd: ‘Hij is te duur. We moeten doorschakelen.'”

“Die jongen wilde dolgraag terugkeren bij Ajax. Hetzelfde geldt voor Ziyech. Als je hem vandaag belt en zegt dat je hem voor anderhalf jaar wil huren, staat hij morgen in Amsterdam”, zegt Kokkie uiterst overtuigend.

Kale gaat vervolgens verder in op de situatie van Isco. De middenvelder zat vorig jaar zomer zonder club en was volgens Kokkie zelfs bereid om salaris in te leveren om bij Ajax te kunnen voetballen. “Dat heeft hij zwart op wit gezegd. Isco wilde heel graag voor Ajax voetballen. Hedwiges Maduro is uiteindelijk degene die contact heeft gezocht met Isco.” Kokkie kan dat bevestigen. “Wij hebben e-mails gelezen tussen de club en Isco.”

“Hij stuurde video’s waarin hij liet zien dat hij topfit was. Hij wilde echt heel graag bij Ajax aan de gang met jonge gasten. Hieraan kun je gewoon zien dat Mislintat een oplichter is, die alleen maar zichzelf probeert te verrijken en je daardoor als club benadeelt. Maar goed, je bent natuurlijk als club ook gestoord dat je zo’n iemand zomaar je pinpas meegeeft.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik krijg een de-ja-vu. Dit artikel was toch al een keer geplaatst? Dit lijstje wat beide heren opnoemen, is toch ook al lang achterhaald. Net als de uitspraken 'mislintat heeft te veel geld uitgegeven'. Dat weet iedereen nu wel.

Verder had je voor Isco en Ziyech een reusachtig salaris moeten neerleggen en was Tagliafico onhaalbaar door een ego-dingetje tussen zijn zaakwaarnemer en Mislintat. Lang en Dest hadden goed, misschien zelfs wel beter bij Ajax gepast.

Verder bleek de afgelopen transferperiode overigens wel dat diverse spelers die Mislintat naar Ajax haalde prima in de markt lagen. Voor Akpom had je hetzelfde bedrag terug kunnen krijgen en Forbs ziet men in Amsterdam blijkbaar potentie in, want die kon ook op huurbasis in Engeland ervaring opdoen. Verder is Ramaj een uitstekende aankoop gebleken

5 februari 2024 om 15:35

De uitspraak ‘120 miljoen verdampt’ is ook gewoon onzin. Op een Akpom ga je gewoon winst maken. Mikautadze en een Avilla gaan het aankoop bedrag nooit meer opleveren, maar van die 120 miljoen krijgt Ajax er echt nog wel 100 terug. Als ze ze allemaal zouden willen verkopen

5 februari 2024 om 15:59

Nou ja, het belemmert je nu om door te pakken met betere aankopen en je moet dus eerst verkopen. Dus je krijgt het weliswaar terug maar het zet je wel gewoon een dik seizoen op achterstand en afwachten.

5 februari 2024 om 16:25

Dat klopt. Daar moeten we een beetje geluk mee hebben, dat de spelers waar we vanaf willen, snel verkocht worden. Maar zoals met een Akpom gaat dat wel gebeuren

6 februari 2024 om 12:47

Waar willen ze die 100 miljoen vandaan toveren dan? Je geeft zelf al aan dat Mikautadze en Avila hun aankoopbedrag niet gaan waarmaken, waarbij je bij Avila af kunt vragen of je er nog een kwart van terugziet. Daarbij zit je ook nog met salarissen, waardoor zoveel miskopen dubbel zo zeer doen.

Dan zit je ook nog met het probleem dat de kans erg klein is dat deze ploeg zich kwalificeert voor de CL, zelfs als ze hypothetisch nog derde zouden worden. Ook dat kost je gewoon veel geld. De financiele gevolgen van zo'n transferzomer zijn wel wat groter dan enkel die transfersommen.

6 februari 2024 om 13:03

Onzin. Die 120 miljoen zie je niet meer terug. Te veel spelers presteren ondermaats, prestatie van het team gaat omlaag, contracten worden korter enz enz. Die spelers die slechter presteren had je nu of uiterlijk komende zomer dus moeten verkopen. En op dat moment zijn ze niet meer waard dan jij betaald hebt…en dan moet je ook nog alle kosten van zo’n transfer en het verlies aan inkomsten compenseren…. Natuurlijk is die 120 miljoen niet volledig weg maar alles bij elkaar kan het je wel 120 miljoen en zelfs meer kosten.

5 februari 2024 om 15:49

Dat klopt, minder dan een week geleden stond exact dezelfde tekst op Voetbalzone.

7 februari 2024 om 16:45

De opmerking zijn ook min of meer een op een terug te leiden naar een 'kerstspecial-podcast' van Pantelic-podcast waarin Kale en Kokkie te gast waren en deze uitspraken werden gedaan. Schijnbaar nog eens herhaald in een item met VZ.

Tot slot nog wat context, die podcast was een jaarevaluatie, dus vrij logisch dat het toen nog eens voorbij kwam.

Blijven deze 2 heren nou dezelfde onzin spuien iedere keer? Het lijkt wel alsof er een kras op een plaat zit. Die lijst van namen is allang en breed besproken en de meeste namen waren onhaalbaar. Toen Lang bij PSV tekende hadden we Tadic nog, daarnaast hebben we Bergwijn. Wat moet je dan met Lang? Isco, Ziyech, Nico… allemaal oude wijn in nieuwe zakken. Dest was wel realistisch geweest en had niet misstaan.

5 februari 2024 om 15:31

Bergwijn.. pfff, grootste miskoop ooit! En door z’n torenhoge kosten speelt hij altijd.

5 februari 2024 om 15:41

Komt omdat vz oude afleveringen erop zet krijg je het idee dat ze elke keer t zelfde vertellen maar Ik kijk altijd kale en kokkie zijn 2 topgasten met een ajax hart maar dit is een oude aflevering.

Dit is toch geen bewijs van corruptie. Gewoon een verhaal uit pure emotie van 2 supporters.

120mil door het putje? oh? want die spelers leveren nooit meer iets op?
ik durf te zeggen dat van al die aankopen, eruit uiteindelijk meer geld aan wordt verdiend dan dat er aan is betaald. En ja dat is niet omdat mislintat geweldig heeft ingekocht, maar zeer zeker ook omdat ajax de naam mee heeft bij uitgaande transfers. Daarnaast zit er ook gewoon een paar spelers bij die zeker wel potentie hebben en "makkelijk" doorverkocht kunnen worden.

5 februari 2024 om 15:31

Ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat de 120 miljoen waarvoor is ingekocht niet wordt terugverdiend. Of Sutalo moet zijn potentie nog waarmaken en voor 50-60 miljoen vertrekken.

5 februari 2024 om 15:41

Het zal waarschijnlijk op ongeveer hetzelfde uitkomen als wat je zelf uitgegeven hebt. De winst ga je halen uit Ramaj, Akpom en Forbs. Rest zal hetzelfde zijn of een klein verlies.

5 februari 2024 om 15:46

Tel daar de vorstelijke salarissen bij op en dan weet je dat je er echt niet meer aan gaat verdienen dan dat je aan deze middelmatigheid kwijt bent.

5 februari 2024 om 15:55

Als je deze spelers niet gehad had,dan had je natuurlijk 23 vrijwilligers gehad die misschien zelfs nog contributie zouden betalen. Dus dan had je idd geen salariskosten. Pfff, wat een kul opmerking

5 februari 2024 om 17:07

Oh zeker wel.
Op Akpom maken ze paar mln winst
Mikautadze paar mln verlies
Forbs; Engels en jong. Wordt winst
Vd Boomen. Wordt zeker 10 mln winst gemaakt. Zelfde voor Ramaj.
Sosa zal winst opleveren als hij speeltijd krijgt.
Tahirovic zal minimaal zelfde opbrengen net als Mansverk. Medic koste niets. Ga je geen verlies op maken.
Gaaei miljoentje verlies
Sutalo min zelfde verkoop.
Alleen Avila zal echt een verlies zijn.

5 februari 2024 om 15:59

Nou ja, indirect wel. Waardeloze trainer aangesteld, slecht elftal bij elkaar gekocht terwijl feyenoord de boel ook niet voor elkaar heeft. Je had je dus simpel kunnen plaatsen voor cl. T mislopen van de cl kost direct en indirect (waarde spelers, aantrekkingskracht op nieuwe spelers) een hoop geld

Hij heeft wel staan te rommelen want Ajax had het recht om Mislintat zonder vergoeding te ontslaan, wat ook gebeurd is. Lang en Dest zijn niet gevraagd door Ajax maar wel door PSV.

Als ik die Isco dit seizoen bezig zie bij Real Betis... die lijkt bezig aan een nieuwe jeugd. Is weer de echte Isco Disco van zijn hoogtijdagen bij Real. Als je die bij Ajax op je middenveld had in plaats van Taylor... maar ja als is vals. Had wel precies het type geweest die nu ontbreekt. Sterk in de kleine ruimtes, creatief, zet aanvallers continue vrij voor de keeper.

Lang en Dest wou niemand hebben voordat ze naar Psv gingen. Lang was een raar mannetje met een Marokkaans accent waar iedereen zich aan irriteerde. Dest kon er volgens veel Ajacieden niks van. Achteraf dus vrij makkelijk lullen. Tagliafico hebben ze geprobeerd maar ik denk ook niet dat het hetzelfde succes was geworden. Leuke speler maar kon ook alleen maar tegenvallen.

5 februari 2024 om 15:53

Achteraf bekeken is het ook maar goed dat Lang niet naar Ajax gegaan is. Lang is veel geblesseerd, heeft maar 4 goals gemaakt en slecht 1 assist gegeven. Buitenspelers van Ajax presteren stukken beter.

Dest is erg duur qua salaris (4 miljoen euro) en gaat je minimaal 10 miljoen euro aan transfersom kosten. PSV huurt hem een jaartje omdat Barcelona de helft van zijn salaris wel wilde doorbetalen. Maar dat PSV hem komende zomer koopt is allerminst zeker.

Waarom lekt Maduro aan deze twee supporter vertegenwoordigers? We kunnen een tussenbalans opmaken over zijn aankopen:Ramaj: prima doelman, zit potentie in.Gaaei: onvoldoende, pure middelmaat.Sutalo: staat er niet direct, kan alleen maar beter worden.Medic: breedte aankoop. Lijkt overbodig, maar is een speler waar ik wel vertrouwen i heb. Als breedtespelerAvilla: pure miskoopSosa: prima back, zit nog wel muziek in. Ervaring en kapitaal.SalahEddine: onvoldoende gebleken als backup, maar eigen jeugd en kan ook op middenveld spelen.Manssverk: geen goede indruk achter gelaten voor zijn blessure.Tahirovic: prima talent. Zit nog wel muziek in.Forbs: prima talent. Is al belangrijk geweest.Akpom: prima spits, is al belangrijk geweest. Ervaring en kapitaal.Mikautadze: gefaald. Gaat ook niets meer worden als al zijn trainers het bij Ajax niet in hem zien zitten. Rest van het basismateriaal: Rensch: eigen jeugd, kan en moet verbeteren. Terecht in de basis. Talentvol.Hato: groot talent. Goede spelerTaylor: eigen jeugd, kan en moet verbeteren. Hoort een roulatie speler te zijn. Talentvol. Brobbey: eigen jeugd, groot talent met kapitaal. Terecht in de spits. Berghuis: ervaren speler, terecht in de basis. Moeilijk karakter. Geen leider. Bergwijn: ervaren speler, levert onvoldoende. Te makkelijk karakter. Geen leider. Mis ik iemand van de belangrijkste spelers. Branco is geen aankoop van hem. Is basismateriaal.

5 februari 2024 om 16:37

U lijkt wel fan van Feyenoord, wat een realistische blik op Ajax spelers!
"staat er niet direct" hoe lang gaan we dit nog horen over die Sutalo? We zijn inmiddels al weer eventjes begonnen aan de tweede seizoenshelft. Als je er dan nog niet staat ben je gewoon niet goed genoeg. Rensch en Taylor zijn talentvol als je ze vergelijkt met een RKC speler. Die kunnen het niveau gewoon niet aan, dat is prima, maar daar ga je niet meer uit krijgen.

5 februari 2024 om 18:23

Sutalo speelde zaterdag misschien wel zijn beste wedstrijd in een Ajax shirt. Heeft geen hele gekke dingen gedaan, had wellicht dingen beter kunnen doen bij de 1-1, maar je kan ook alles onder een vergrootglas leggen (we speelde immers tegen de ongeslagen koploper). Taylor is niet goed genoeg, Rensch in mijn ogen wel, al is die soms wat laconiek in zijn spel, dat moet er echt uit.

5 februari 2024 om 17:00

Je bent wel heel positief; je vraagt je bijna af waarom Ajax niet kort achter psv staat.

5 februari 2024 om 18:15

Dit is wel een positieve tussenbalans.

Ramaj doet het goed. Voor de rest vallen alle aankopen voor de tussenbalans in de categorien redelijk, matig of slecht.

Sutalo: staat er zeker niet direct, dat geeft niet al was het wel handig geweest, ik zie hem alleen ook nog geen stappen maken. Dat kan nog komen, ik sluit niet uit dat hij met een ervaren nummer 6 voor zich ineens veel meer kan, maar heel veel vertrouwen heb ik daar na een half jaar niet in. Op zijn tussenrapport is het voorlopig nog gewoon een onvoldoende.
Sosa speelde tegen PSV een redelijke wedstrijd, al was hij een van de spelers die in de fout ging bij de goal. Tot nu tot was het, zeker in verdedigend opzicht, matig tot slecht/zeer slecht wat hij heeft laten zien. Gezien zijn leeftijd gaat hij ook geen enorme stappen meer zetten.
Tahirovic: is tot nu toe heel matig, misschien minder slecht dan een aantal andere aankopen, maar komt eigenlijk in alles te kort.
Avilla is een drama
Gaaie is een drama
Medic, scoorde een wereld goal, maar is voetballend ook een drama
Mikautadze is een drama
vd Boomen is matig, die man is veel te langzaam voor Ajax (hij is bijvoorbeeld nog een stuk langzamer dan Blind), alleen in vergelijking met de andere slechte aankopen hield hij zich redelijk staande. Zou geen basismateriaal horen te zijn en gaat dat op de lange termijn ook niet worden.
Forbs, voor een aankoop van 14 miljoen is het ook heel mager wat hij heeft laten zien. Heeft, ook door zijn leeftijd zeker nog potentie, maar voorlopig houdt het nog niet over.
Akpom doet het redelijk als reserve spits, niet iemand waar je op de lange termijn mee vooruit kan, en als eers spits is hij zeker niet goed genoeg, maar gezien de problemen elders in de selectie voorlopig goed genoeg als backup
Manssverk heeft pas 45 mins gespeeld toen hij er net 2 dagen was, onmogelijk om daar nu al een oordeel over te vellen.

6 februari 2024 om 07:37

Bij die tegengoal stapt Sutalo toch gewoon dom in. Sosa probeert nog te knijpen, want Hato moest in de ruimte stappen die Sutalo vrij liet. Dat Sosa niet op tijd was, wil niet zeggen dat het een fout van hem was. De fout was van Sutalo, de rest moest daarop reageren.

6 februari 2024 om 07:51

De fout was van Hato. Die hief buitenspel op bij die bal op Saibari. De rest was al gestapt en was daardoor te ver uit positie.

Edit: niet de bal op Saibari, maar die ervoor.

6 februari 2024 om 13:15

@nora1911 er ging een heleboel fout bij die tegengoal

Het was inderdaad ook een fout van Sutalo. Maar ook van Henderson (nog voor Sutalo instapte, stapte hij in waardoor er uberhaupt ruimte ontstond), en ook van Bergwijn, die deed niet mee in het druk zetten en stond te ver van Sosa af waaroor die tussen twee spelers moest kiezen, en van Taylor die op dat moment zelf geen man had en eerder mee terug had kunnen zijn. En ik zal vast nog iemand missen. Maar ook gewoon van Sosa. Dat een speler voor je een fout maakt geeft je vervolgens nog geen vrijbrief om dan maar half in te grijpen. De Jong is geen Messi die daar nog iemand uit gaat spelen, daar had hij gewoon veel feller bovenop moeten zitten zodat hij niet kon schieten.

6 februari 2024 om 13:25

Klopt allemaal London, maar als Hato gewoon blijft staan, en niet terugstapt om buitenspel op te heffen, is er geen vuiltje aan de lucht. Als je iemand 'hoofdschuldige' moet noemen, is hij het.

Geen schande, want het is een tiener die foutjes maakt. Maar dat was gewoon een hele opmerkelijke actie waardoor iedereen ineens uit positie komt te staan. Saibari stond gewoon twee meter buitenspel, tot Hato ineens terugstapte.

6 februari 2024 om 14:39

Dan kun je die er ook nog bij zetten.
Er ging in ieder geval van alles fout bij meerdere spelers. Uiteindelijk loopt die aanval zo dat de bal bij de Jong komt, die is op dat moment de man van Sosa. Het was geen luchtduel waar je naar de kopkracht van de Jong kan wijzen, het was gewoon goed anticiperen van de Jong en slecht anticiperen van Sosa waardoor hij die bal er in kan schieten.

Ik vind het verhaal dat Akpom overal in de Premier league voor 7 miljoen is aangeboden wel een stuk ongeloofwaardiger geworden nou Ajax in de winter hem voor meer dan dat ze betaald hebben konden verkopen. Als die clubs nou interesse hebben voor hem voor zulke bedragen hadden ze hem in de zomer wel gehaald voor 7 miljoen.

5 februari 2024 om 20:10

Dat verhaal over verkopen voor meer dan waar hij voor gehaald was, was ook maar een verhaal he. Waarom zou je het ene verhaal wel geloven en het andere niet?

5 februari 2024 om 21:19

Er zijn toch serieuze biedingen geweest op Akpom. Allemaal boven de aankoopprijs. Stelletje frauduleuze clubs..

5 februari 2024 om 22:59

Omdat dat werd gebracht door Fabrizio Romano die toch een serieus trackrecord heeft voortaan en Ajax bevestigd heeft dat er biedingen waren.

6 februari 2024 om 13:22

Omdat het ene verhaal van de Telegraaf komt, en het andere verhaal van Fabrizio Romano.

6 februari 2024 om 22:34

Want Romano zit er nooit naast? Sorry hoor, maar wie zou Akpom niet verkopen voor meer dan waar hij voor gekocht is (14 miljoen euro)? Akpom kan absoluut waarde hebben voor Ajax, maar als er pakweg een bod van 16 a 17 miljoen euro was binnengekomen, hadden ze 'm natuurlijk wel geaccepteerd. Vooral ook omdat de interesse zogenaamd al erg snel in januari was waardoor Ajax genoeg tijd had om door te schakelen. Ik vind beide scenario's ongeloofwaardig. Bij de ene is het de moeite niet eens om hem van de hand te doen, bij de ander is het aanbod ook onder de huidige omstandigheden te goed om af te slaan. Het is namelijk niet dat Ajax momenteel zwemt in het geld voor versterkingen de komende zomer.

6 februari 2024 om 23:02

Volgens mij ging het er om dat het een ging om huur voor een half jaar met een verplichte koopoptie die verviel in het geval van degradatie. En Nothingham forrest is allesbehalve veilig van degradatie. Dus snap wel dat je hem dan houd als het niet zeker is en je anders met een 17 jarige als 2e spits moet gaan spelen omdat er geen tijd meer was om een vervanger te halen.

7 februari 2024 om 16:07

Ik weet natuurlijk niet wat er wel en niet echt is binnengekomen aan biedingen, maar bij dat verhaal van Romano zat nog wel een detail: Die 16 a 17 mil was geen directe koop, maar een huurt + een koopoptie die bij degradatie niet gelicht hoefde te worden. Dus dat zou het ook wel een stuk minder aantrekkelijk maken, je reservespits verhuren om hem dan misschien toch niet te verkopen.

Maar nogmaals, dat is het verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren