Canniggia
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 17 oktober 2006
  • Canniggia
  • 37 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 2.016
  • jaar (--)
  • Groningen
  • Webdesigner
Persoonlijke berichten
3 januari 2021 om 22:36
#1

Ha, Caniggia,
Ik zie nu pas jouw reactie op mijn reactie op het verkeerd schrijven van de naam Maradona. Ik moest erom lachen

De naam die ik heb geschreven is geen eigen mix, maar een herinnering aan een historisch moment, die ik nooit wil vergeten. De Fifa heeft in het jaar 2000 de verkiezing gehouden voor de beste speler van de vorige eeuw. Via Internet. Toen was internet niet zomaar iets wat iedereen op de wereld heeft. Het was vaak via inbellen. Telefonisch. Uit de hele wereld hadden miljoenen mensen gestemd. En de Fifa zag, voor de uitreiking, dat gaat hem niet worden. Oogappeltje Pele werd tweede, en Pluisje, die was dik dik de meest verkozen speler ter wereld.

Dus, heeft de Fifa snel een nieuwe prijs uit de kast gehaald. De echte Fifa prijs noemden ze dat. En wat maakten ze van de internetstemming: een publieksprijs. De FIFA-prijs werd bepaald adhv een stemming van de FIFA-leden. En die hebben natuurlijk op Pele gestemd. Sterker nog, Di Stefano hebben ze 2e gemaakt, en Maradona 3e. Zo herinner ik het mij.

Maradona kreeg dus een soort aftrekselprijs. Hij kwam derhalve niet opdagen.

In de AD schreven ze over deze verkiezing, de beladenheid, en de uitslag een schitterend artikel. Met de titel die naar de uitslag refereert: 'diegopeladona is de beste speler ter wereld'

Dat moment wilde ik niet vergeten.

De beste wensen nog!

8 maart 2021 om 20:46
#2

Ik zie nu pas dat je een bericht hebt gestuurd. Ik kijk/klik bijna nooit op mijn profiel/persoonlijke account. Excuses daarvoor dat ik nu pas reageer.

'diegopeladona' vandaar je nickname. Een mooi geschiedenis!

Ik kan me de Fifa beste speler van de eeuw verkiezingen ook heel goed herinneren. Je kon toen destijds stemmen op de website van Fifa.
Maradona won de internetverkiezing ruim van Pelé. En wat je zegt het oogappel van FIFA moest Pelé het worden die niet werdt. Ik vond het ook al vreemd dat FIFA op het laatste moment een tweede verkiezing ging houden. Hier mogen alleen FIFA leden (die uiteraard op Pelé moet gestemd worden), journalisten en coaches aan meedoen. Laatste twee heb ik me twijfels of ze daadwerkelijk juist hebben gestemd. Hierin heb je genoeg ruimte de verkiezingen te manipuleren. Zij kozen (als ik me niet vergis ruim met 75% van de stemmen) Pelé als beste speler van de eeuw. Dat zijn wel keiharde cijfers als je het vergelijkt met de eerste verkiezing die Pelé ruim verloor van Pluisje. Er ontstond ook meteen onenigheid vanwege internetverkiezing. De jongere mensen die op Maradona hebben gestemd, hebben Pelé nooit zien voetballen. Fifa besloot toen opnieuw verkiezing te organiseren.

Maradona won de onderscheiding op basis van internetverkiezing, terwijl Pelé won op basis van stemmen van FIFA leden, journalisten en coaches.

Ik hecht ook niet veel waarde aan deze verkiezing. Het is leuk voor de speler die het wint. Een erkenning, maar voor mij persoonlijk is maar één de beste voetballer allertijden en dat is Maradona. Ik heb hier dus geen verkiezingen voor nodig. Het zit in mijn hart! Die kan je never nooit van me afpakken.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 23 maart
Feyenoord is niet de enige club die de verrichtingen van Emil Hansson nauwlettend in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren