NJfromVOL
Algemeen
Vrienden (10)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Zaterdag, 29 september 2007
 • NJfromVOL
 • 199 punten
 • Lid
 • Geen ban
 • 14.629
 • jaar (--)
 • Omgeving Rotterdam
 • Universitair
 • Zelfstandig consultant
 • 10
Persoonlijke berichten
25 februari 2019 om 22:37
#1

Laten we de discussie hier voortzetten, in plaats van in het topic, om meer vervelende reacties te vermijden.

Mijn voorbeeld spitst zich toe op het fascisme, vanwege de oorsprong van die 'regels zijn regels'-ellende. Maar ik zou inderdaad geen goed argument weten om dit niet ook op de Trotskistische of Maoistische (om maar een linkse stroming te noemen) leer toe te passen, of op ieder ander dictatoriaal regime. Maar dan gaat het op wel een beettje op een Links-Rechts discussie lijken (hoezo fascisme, die Stalin deugde toch ook niet?). Overigens is het fascisme helemaal niet bedacht door Hitler, maar gewoon gejat uit het Italië van de jaren '20 maar dat terzijde.

Overigens, 'jouw terrein'?? Is (ook) mijn terrein. Woii en met name het Oostfront bestudeer ik al jaren. Vandaar de 'wijsheden' die ik daarover rondstrooi. Ook heel interessant verder om daarover van gedachten te wisselen.

26 februari 2019 om 08:50
#2

Ik reageerde op je post vanwege het ``regels zijn regels` argument. Er zijn voldoende stereotypen van toepassing op het fascisme (bv nationalisme, autoritairiteit, a-democraties, collectiviteit boven individu) dat ik het regels zijn regels argument daar nniet echt tussen vond passen. Sterker, de nazi`s (om even de Duitse fascisten er uit te lichten) waren meester om hun eigen regels te verszinnen als het ze uit kwam en desnoods achteraf (nacht van de lange messen).

Daar komt bij dat ik een paar allergieen heb (elke gek zijn gebrek); bv het na 1 leuke wedstrijd een talent uitroepen tot potentiele wereldtop, maar ook het te pas en te onpas stickers opplaakken als fascisme (of discriminatie); het lijkt wel een mode versschijnsel. Daarom moest ik wel reaageren en ik geef toe dat daar door mijn opzettelijke kort door de bocht redenatie een kleine provocatie in zat.

Mijn interesse bij WO-2ligt voooral aan de Duitse kant van begin tot eind en alle aspecten. Dus opkomst, politiiek, persoonlijke zaken, militaire opbouw, holocaust. Wat eigenlijk niet?

Aangepast op 26 februari 2019 om 08:51 door NJfromVOL.

2 maart 2019 om 20:32
#3

Hee,
Jij vond mijn verhaal onsamenhangend maar dat heeft ook te maken met mijn slechte interpunctie. Ook dat steeds meer opborrelde in mijn frustratie jegens mijn omgeving die steeds meer anti Ajax wordt en af en toe flink op mijn oprechte ziel trapt net als dat wat in de kuip gebeurde woensdag.
Dat ik nouri verkeerd schreef schaam ik mij voor dus ook goed opgemerkt heeft ook te maken met mijn slechte Nederlands en spelling en onoplettendheid. Kon niet meer reageren in het artikel dus doe het zo... lees trouwens jouw commentaren normaal graag deze was pijnlijk voor mij maar je had gelijk.

12 maart 2019 om 18:47
#4

Bedankt weer voor jouw reactie!
Kreeg laatst een ban vanwege provoceren volgens de moderators en ik zal daar anders mee omgaan voortaan en idd het woordje eencelligen niet meer gebruiken voor supportersgroepen in het algemeen! Fijne avond en blijf reageren hoe je doet! 99%is gewoon doordacht en goed onderbouwd!

1 juni 2019 om 23:27
#5

Hoi, wij hebben niet helemaal dezelfde clubvoorkeur, zachtjes gezegd. Maar je bent wel iemand die nuchter en realistisch reageert. Cheers!

29 oktober 2019 om 23:18
#6

Hi NJ, ik wilde je even via deze weg laten weten dat ik waardeer hoe je reageerde over mijn Faust-opmerking. Af en toe mag dat ook op VZ vind ik, speciaal voor de mensen die het waarderen. Dank dat je dat liet blijken. VZ heeft alles verwijderd, dus even via deze weg. Fijne avond en succes met je club. Ik hoop dat jullie snel de weg naar boven inslaan, want dat verdienen de supporters zeker. Fijne avond

3 mei 2020 om 14:41
#7

Wat mooi dat jij vandaag in het kader van de culthelden van Feyenoord Glenn Kwidama en vooral Sixto Rovina van stal gehaald hebt! Lang geleden dat ik die namen voorbij heb zien komen. Die Rovina heb ik nog zien spelen, bij Eindhoven. Jij kent vast ook zijn trieste einde, in het harnas...

17 juli 2021 om 01:27
#8

Ik denk dat mijn waarschuwing nog steeds staat van jaren geleden toen ik niet zo veel reageerde. Niet dat ik provoceerde, maar bijv. complimenten op iemands post gaf. Dat werd dan gezien als een post zonder inhoudelijke onderbouwing.

Ik weet niet of het ook voor jou geldt, maar mijn posts worden af en toe nog wel eens verwijderd. Ik denk dat het groene balkje voorkomt dat ze me helemaal verbannen.

28 augustus 2021 om 16:38
#9

Ik vind u een topper. Objectief reageren, altijd met de poten op de grond en ook heerlijk direct naar andere leden inclusief mij als wij bullshit verkondigen. Succ6 dit seizoen!

23 januari 2023 om 00:14
#11

Het was mijn bedoeling om het hier gewoon te bespreken. We sparren volgende keer weer. Ik denk dat we van elkaar begrijpen wat er bedoeld wordt, maar jij zegt dat het ('dreiging' bij bus opwachten) met de mantel der liefde bedekt wordt en daar ben ik het niet mee eens, ik probeer alleen aan te geven dat ik het niet hetzelfde vind en zeker niet het vergelijken waard vind.

Ik heb echter nooit gezegd dat er randdebielen in De Kuip zitten, maar je reageert wel op mijn reactie met 'mantel der liefde'. Ik vind dat je doet dus overkomen alsof ik het een veroordeel en het ander accepteer, terwijl ik mij niet uitgesproken heb rond de veiligheid van Berghuis rondom deze wedstrijd. Het enige wat ik erover gezegd heb is dat het jammer is dat de netten na tientallen jaren weer opgehangen moeten worden - en als reactie op het bericht dat er plannen waren om dartpijlen te gooien - dat ik dat te ver vond gaan. Spreekkoren, middelvingers, gefluit. Prima! Fysiek geweld, familie bedreigen e.d. vind ik te ver gaan, ook als dat bij Schreuder zou gebeuren (of voorheen bij Jaakke).

En een bus opwachten -waarbij ik er van uit ga dat dit zou moeten resulteren in een gesprek- zorgt wellicht voor dreiging, maar ik ging niet uit van de gewelddadige variant.

Dat gezegd hebbende vond ik ook dat er flink overdreven werd rond de dreiging rond Berghuis. Maar daar heeft Berghuis zich mooi over uitgesproken. Dat het er bij hoort is sneu maar helaas de waarheid. Of naja, hoort.. het komt er bij. Maar om het bijna een soort van te promoten in de media vind ik belachelijk. Dat zorgde er ook wel voor dat de terugkeer van Berghuis in de Kuip in de spotlights kwamen te staan.

Ik reageerde juist hier om de discussie hier te voeren ipv met 100 anderen. We zijn het dan weliswaar niet vaak eens maar je zet vaak goed onderbouwde reacties neer. Ik heb hierboven 'populair willen doen op een forumpje' geschreven en hier bied ik mijn excuses voor aan, dat had ik anders moeten opschrijven en bedoelde ik niet op die manier.

Ik zit vaak op de (waardeloze) app, maar overdag regelmatig gewoon op de website.

Goede nacht. Rutger

23 januari 2023 om 00:27
#12

Was niet naar jou gericht NJ, het was meer de emotie rondom dit 'gedoe'. Ik zou het op prijs stellen als je dat bericht over 'populair doen op een forumpje' wilt verwijderen. Jouw eerste reactie kwam een soort van persoonlijk binnen, terwijl ik het júist positief bedoelde.

Tot snel. Gr.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren