Sulejmanii
Algemeen
Vrienden (84)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Donderdag, 4 december 2008
 • Sulejmanii
 • 200 punten
 • Lid
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 14.685
 • 32 jaar (23-6-1989)
 • Amsterdam
 • ICT
 • Student
 • 84
Persoonlijke berichten
4 maart 2016 om 15:09
#118

Hi Sulejmanni! Leuk je gegeven compliment. Thanks! Ik kan me net als jij de bekrompen kortzichtigheid van sommigen maar moeilijk hebben. Mensen hebben vaak zonder inzage van de problematiek bij sporters al heel snel hun oordeel klaar liggen om degene in kwestie hard onderuit te halen. Dat blijft jammer. Groet buitenspelval

23 maart 2016 om 16:32
#119

Bedankt, het was leuk zolang het duurde =, blijkbaar mocht een grapje niet

19 april 2016 om 23:16
#120

Hi Sulejmanii,

Ik kom niet veel post meer van je tegen en dacht ik kijk eens op je profielpagina. Tot mijn verbazing zag ik dat je op een waarschuwing staat... Hoe is dat zo gekomen? Ik vind je in je reacties altijd erg beschaafd en begripvol naar anderen toe...

Groet buitenspelval

21 april 2016 om 07:03
#121

Moguh man ,

Tuurlijk scheelt het wel. Alleen word er erg veel de nadruk opgelegd en is de soep nit zo heet als hij gegeten word zeg maar.
Nee hij mag niemand beetpakken alleen de reacties zijn of hij iemand vermoord heeft.

Hij zal zich echt moeten leren beheersen en zeker in zulke sitiuaties. Het lijkt wel een instinct in hem te zijn om zich zelf te verdedigen. Misscihien komt dat door den haag en jeugd en straat maar ja dat weet ik natuurlijk niet.

Kramer missen moet wel lukken hij is wel op te vangen gelukkig.

En ik wil jou alvast feliciteren met het kampioenschap die ajax nu niet meer kan ontgaan

23 april 2016 om 10:29
#122

Hi Sulejmanii,

Sorry voor mijn late reactie! Goed om te lezen dat you're still alive and kicking bent, ook hier op de site! Lullig die reden van je waarschuwing, zeker omdat jij je altijd zo positief opstelt in je posts, het valt me idd ook steeds meer op dat ludieke of humoristische uitingen op VZ minder getolereerd worden de laatste tijd.

Het lijkt het op de site een tendens te worden bij leden onderling om elkaar het leven zuur te maken, te kleineren en belachelijk te maken. De tolerantiegrens en respectvolle omgangsvormen verminderen tot een soms bedenkelijk niveau. Moet haast wel een afspiegeling van de huidige maatschappij vrees ik.

Dat maakt het hier actief aanwezig zijn de laatste tijd ook voor mij minder aantrekkelijk. Een inhoudelijk discussie aangaan, wordt als snel gezien als betweterigheid en zelfkick. Jammer.

Wat onze Belgische vriend 'iedereen komt' betreft: daar lag ik zelf geregeld mee in de clinch. Zijn inbreng was inhoudelijk prima, welbespraakt, zeer frequent: zo'n 6000 posts in één jaar , en behoorlijk uitgesproken. Hij had overal een mening over en was zelden te overtuigen van andermans gelijk. Daarnaast was Google was zijn beste vriend om je mee om de oren te slaan :)

Ik had tamelijk veel verhitte discussies met hem, had wat 'problemen' met de vaak onderhuidse en provocerende steekjes die hij liet vallen. Aan de ene kant voelde ik een tamelijk sterke afkeer, aan de ander kan kon ik ook een bepaalde mate van bewondering opbrengen voor zijn inhoudelijke inbreng. Een soort haat/liefde zeg maar.

Doordat hij soms over het randje ging, kon ik ergens wel begrip opbrengen voor zijn ban, hij ging soms (verhuld) te ver, was vrij uitgesproken over de minder intelligenten en laaggeschoolden onder ons en viel daardoor in zijn eigen valkuil. Maar tegelijkertijd merkte ik ook dat ik zijn posts ook al snel missen. Er zijn er hier niet zoveel die een inhoudelijk discussie kunnen aangaan, jouw rijtje leden die daartoe behoren zitten overwegend ook in de mijne. En uiteraard behoor jij daar ook toe.

Ach, we laten ons niet uit het veld slaan en gaan vrolijk verder. 't Is weer een veel te lang verhaal geworden... Nogmaals goed om te horen dat alles goed met je gaat en hier nog volop aanwezig bent!

De kampioen-spanning loopt inderdaad flink op, met nog twee wedstrijden moet het lukken, hopelijk laat PSV nog wat puntjes liggen, dan is dat gepiep uit Eindhoven om de penalty's gelijk verstomd. Op vierde ster!

Greetz buitenspelval

11 mei 2016 om 09:22
#123

Vreselijk inderdaad om op de slotdag het kampioenschap uit handen te geven. Je leeft er een week naartoe, je bent in de feeststemming en gaat gezellig met vrienden naar het stadion of het marktplein op... en dan zo'n klap zoals jullie dit jaar of 2007, of wij tegen jullie in 2011...
Het hoort er helaas bij, en jullie hebben er weer een rivaal voor het leven bij want De Graafschap zal nu waarschijnlijk altijd in het geheugen gegrift staan.

Of het bij ons goed komt: we zullen zien. De bond mag en kan niet een oordeel geven op basis van emoties of een gun-factor (die gunfactor heeft het vorige bestuur sowieso verpest). Er zijn duidelijke voorwaarden gesteld. Kunnen we ons eraan houden, dan zien we jullie volgend jaar weer. Houden we ons er niet aan, dan is het einde verhaal.
Ik heb zeer goede hoop. Ik was ontzettend sceptisch over Jacobs als interim na zijn slechte prestaties bij Feyenoord, maar hij heeft (zover wij als supporter kunnen zien) de koe ontzettend goed bij de horen gevat.

12 mei 2016 om 10:33
#124

Hi Sulejmanni! Zo, dat was even een flinke kater, die ik de afgelopen week met me meedroeg na het missen van de 34ste titel... Die deed even pijn, de manier waarop we het uit handen gaven. Ik had ook even een paar dagen nodig om het een plaatsje te geven en had en passant even geen zin om het laatste voetbaniwuws te volgen of op tv iets mee te krijgen van het kampioensfeestje van Psv. Waarscijnlijk zal het jou niet veel anders zijn vergaan toch?

Ik zag het al snel in de wedstrijd aankomen dat het een zware dobber zou worden, zeker toe het te lang 0-1 bleef voelde ik de bui al hangen. De spanning bij de spelers nam zienderogen toe. Dat is toch een nadeel met al die relatief jonge en onervaren jongens op het veld. Wat we miste was op dat moment en type Rijkaard, iemand die het klappen van de zweep kent en het elftal rust had kunnen geven. Toch jammer dat tegenwoordig ex-Ajacieden als Sneijder liever voor t geld gaan in plaats voor hun jeugdliefde.

Ik kijk toch alweer uit naar het komende seizoen; deze selectie zal hopelijk redelijk intact blijven met weer een jaartje ervaring en revanchegevoelens om de afgelopen deceptie. Met een frisse coach voor de groep en een waarschijnlijk verzwakte concurrent PSV heb ik alle vertrouwen in een mooi komend seizoen. Gelukkig is er elk jaar ook weer een nieuwe schaal om voor te strijden al blijf deze zondag j.l. waarschijnlijk altijd hangen en zal ik het 't liefst willen wissen uit mijn gedachten.

Hopelijk heb jij alles ook een beetje van je af kunnen zetten en kijk jij eveneens met vertrouwen uit naar het seizoen 2016/2017 en de jacht op wederom de 34ste titel die er ongetwijfeld ooit gaat komen. Is het niet komend seizoen, dan wel één der seizoenen erna!

Greezz

19 mei 2016 om 13:25
#125

Helaas mocht het harde werken toch niet baten en voorzie ik geen nieuwe editie meer van Ajax - Twente. Met deze beslissing verwacht ik niet dat de garantstellingen nog doorgaan omdat feitelijk de bestaande licentie wordt ingetrokken (voorwaarde was dat deze aanbleef). Financieel moeten we nu Houdini, Klok én een wonder (dik Wessels?) erbij hebben om niet failliet te gaan.

26 juni 2016 om 15:21
#126

Hi Suljemanii

Weer een hele late reactie op je pb van 1 juni, sorry man, het blijft een domme valkuil bij mij om het een dagje vooruit te schuiven en dan steeds weer te vergeten terug te schrijven...alles goed met je?

De wedstrijd tegen de Graafschap lijkt alweer ver weg, al komt dat bij mij dat ik het resultaat en de deceptie zo snel mogelijk uit m'n gedachte probeer te skippen. Maar natuurlijk lukt dat niet en is het inderdaad net zo als de wedstrijd tegen Willem II destijds. Als deze twee wedstrijden spontaan in me opborrelen, dan lijken ze zo vers als de dag van gisteren, helaas...

Dat Bosz komend seizoen de nieuwe trainer wordt lijkt me oké. Tijd voor een frisse wind. Dat geklaag van sommige supporters dat hij bij Feyenoord heeft gewerkt en daarom niks te zoeken heeft in A'dam snap ik niet zo. Hij is door Vitesse opgeleid, heeft ook jaren bij RKC en NAC gespeeld, en daarnaast nog bij clubs in Frankrijk, Duitsland en Japan. Feyenoord was slechts één van de clubs. Ik vindt hem daarom geen typische Feyenoorder. Ik ben wel bang dat het zich wel tegen hem gaat keren als de resultaten tegen gaan vallen.

Wat ik wel opwindend vindt is dat Ajax op de Latijns-Amerikaanse toer gaat met Cassierra en Sánchez en dat er door de RVC eindelijk wat eerder een risico kan worden genomen zonder eerst te verkopen. Als ze anders beslist hadden had Sánchez nu wellicht bij Basel gespeeld en restte er niets anders op om door te gaan met Van der Hoorn. Nog wat ervaren breedteversterkingen erbij en ik zie het helemaal zitten voor komend seizoen. Hopelijk blijven de sterkhouder ook nog.

Ik zie er sowieso naar uit om weet naar de Arena te gaan. Die wedstrijden op t EK zijn leuk, maar meer als opvulling van de lege uurtjes. Echt spectaculair is het allemaal die wedstrijden, al is het wel lekker ontspannen zonder de stress dat Oranje door afwezigheid er uit kan vliegen. Elk nadeel heb z'n voordeel om met Cruijff te spreken.

We spreken (of schrijven) elkaar nog!

Groet buitenspelval

26 augustus 2016 om 10:15
#127

Heey Sulejmani,
Met mij gaat het goed man, druk met werk etc. Maar het gaat zijn gangetje. Hoe is met jou?
Als ik eerlijk mag zijn ben ik eigenlijk helemaal klaar met Ajax bro. Ik steun Ajax al jaren door dik en dun en zal ergens in mijn hart altijd een Ajacied blijven maar ik zie bepaalde patronen en processen binnen het bedrijf Ajax die me totaal niet bevallen. Heb het idee dat Ajax laatste paar jaar alleen maar een commerciële club geworden is inplaats van sportief wat voor te stellen, hierdoor laten ze toch de supporters in steek die kwaliteit op het veld willen zien staan en niet 150 miljoen op de bank.
Tuurlijk moeten we het financiële gedeelte goed in de gaten houden om niet in een zelfde situatie als Feyenoord, Fc Twente etc. te komen maar dit is wel erg extreem waar ze nu mee bezig zijn. Kan me herinneren dat Overmars aantal jaren geleden riep dat Ajax zich zelf wilt/zal aansluiten bij subtop van Europa maar als we niet uitkijken worden we straks zelfs in de EL weggespeeld man. Heb het idee dat Feyenoord met minder financiële mogelijkheden er beter voorstaan dit seizoen dan wij, hoe is dit mogelijk?
Allemaal toeval kan je zeggen en we kunnen ook blijven roepen dat het goed komt maar ik wil kwaliteit op het veld zien, ons middenveld is te statisch en iedereen ziet dat behalve Marc Overmars, Van der Sar etc.? Common, dan vraag ik me af zijn waar we mee bezig zijn bij onze voetbal club. Zijn we nou bezig om sportief te presteren of is het bedoeling dat een club als Ajax alleen winst gaat maken? Je zal toch ergens een evenwicht daarin zien te moeten vinden. Als je spelers als Traore en Krul gaat huren dan heb ik het idee dat het alleen om winst maken gaat, Milik weg voor 35 miljoen en Cillessen voor 14 miljoen is toch weer bijna 50 miljoen waar je over praat. Dan lijkt me dat er niks mis mee is om een speler te halen waar je 15 a 20 miljoen aan kwijt bent en die Ajax naar een volgend niveau kan brengen. Maar want doen? We gaan lekker huren, dat is een korte termijn visie op het sportief gebied. Ik wou gewoon een doelman en een spits hebben waar wij komende 3 jaar profijt van kunnen hebben en die ons daadwerkelijk gaat laten presteren in CL. Ik snap dat het makkelijker praten dan gedaan is maar Ajax is werkelijk waar al jaren aan klote met aankopen.
Vorige jaar was ik zeer sceptisch over spelers als El Ghazi, Bazoer, Riedewaald noem maar op, maar nu zie je dat als die jongens een terugslag krijgen er niet kwalitatief goede spelers klaarstaan om hun te vervangen. Ik kijk met zienderogen naar Psv, daar is gewoon een goede mix van kwaliteit, mentaliteit, fysiek en techniek. Tactisch staat het daar ook goed.
Er gaat gewoon te veel mis binnen ons cluppie, van Technisch directeur tot scouting en van scouting tot jeugdtrainers. Ajax moet zich misschien gaan richten op het fysiek en mentaal sterker maken van jeugd spelers inplaats van hele tijd dat geneuzel met positie spelletje.
Ik vind overigens dat Peter Bosz wel de tijd moet krijgen maar op een of andere manier lijkt hij die spelers niet te kunnen motiveren. Als je bijvoorbeeld ons middenveld zag tegen Rostov dan moet je Klaassen, Gudelj en Bazoer kunnen motiveren om hele tijd in beweging te zijn in verband met afspeel mogelijkheden maar dit was gewoon tragisch wat we voorgeschoteld kregen afgelopen woensdag. Geloof me dat het nog niet over is, je zal ook zien dat we moeite zullen hebben met Go Ahead komende zondag en die wedstrijden die daarop volgen. Met deze selectie ben ik bang dat we om de 4 a 5de plaats gaan strijden dit seizoen. Als iemand nu in actie moet komen is het Overmars wel maarja ik kan hem niet de schuld geven als de scouting niet van goede niveau is.
Als Ajax überhaupt dit seizoen nog wilt gaan redden dan moet ze een goede CV halen, hoe is het mogelijk dat PSV een Schwaab haalt die 27/28 die zich nog kan ontwikkelen en Ajax komt aankakken met Westermann? dat moeten wij als supporter accepteren? Tevens zou ik daarnaast nog een Rechtsbuiten halen en een Linksbuiten want als Younes geblesseerd raakt moeten we naar middelmaat gaan zitten kijken. Tenslotte moet er op het middenveld ook gewoon creatieve speler komen misschien Ziyech? Ik zou daarnaast Riedewaald naar middenveld schuiven en wellicht Bazoer, Klaassen of Gudelj laten banken. By the way moet Tete gewoon altijd spelen en ben een beetje klaar met die Viergever en Veltman. Heb Veltman nooit wat gevonden, onbegrijpelijk dat die man steeds geselecteerd wordt voor NL elftal. Ik kraakte Van der Hoorn altijd af maar die is kwalitatief en in potentie gewoon beter dan Veltman.
Ik heb een hoop getypt bro, maar er is gewoon een hoop frustratie en tegenwoordig ga ik zelf PSV voluit steunen in de CL. Bij PSV loopt gewoon aantal spelers waarvan ik kan smullen. Jammer dat dit niet bij mijn Eigen club het geval is.

Krul
Tete
Sanchez
Aankoop/Velt
Dijks
Ziyech
Riedewaald
Klaas/Gudlj
Aankoop/Trao
Traore/Dolbe
Younes
26 september 2016 om 09:26
#128

Hi Sulejmanii,

Leuk om weer een pb van je te ontvangen. Is toch alweer een tijdje geleden dat we elkaar via deze weg spraken en sindsdien is er nogal het éénen ander veranderde bij ons cluppie.

Wat de.onterechte beschuldigende vinger aan jouw adres door die PSV-er gisteren over die Vermeer-pop tot betrekking met de spreekkoren gericht op Makkelie, sloeg diegene de plak volledig mis en was die persoonlijke aanval dat je de Vermeer-pop zou hebben gedoogd totaal misplaatst. Ik weet dat het zeker jou, en vele andere Ajacieden met je, die actie toen volledig afkeurde. Jammer dat er hier op VZ steeds vaker ongenuanceerd wordt gestrooid met opmerkingen over club-brillen en afgunst. Zeker in dit geval had diegene zelf wat last van zijn clubvoorkeur.

Afgelopen zaterdag heb ik inderdaad ook erg genoten van het mooiere voetbal dat Ajax weer speelt. Er begint eindelijk weer 'voetbal' in te zitten, de swing laat zich weer zien. Het lojkt erop dat de poppetjes op de goed plek vallen, Bosz krijgt ook eindelijk vat op zijn selectie. Eigenlijk zou ik zaterdag verhinderd zijn, maar ik ik heb er alles aan gedaan om toch te kunnen gaan en heb daar geen spijt van gekregen. Ajax begint weer op Ajax te lijken; de lef en bluf i.c.m. mooi spel lijkt er weer in te zitten. In ieder geval gaat het rap de goede kant op.

Maar waar ik nog meer van genoten heb, is de doordeweekse wedstrijd tegen Willem ll.... Dat swingde als vanouds. Het elftal vol spelers, die de laatste tijd buiten de boot vielen, liet zien niet onder te doen voor de eerste keus van de seizoenstart. Daar zat spelplezier in, goed voetbal zoals je Ajax graag ziet spelen, bewijsdrang en passie. Dat doet goed, een brede selectie met gelijkwaardige spelers is de bottleneck voor een stabiel en goed seizoen. Daarmee doet deze groep voor niemand onder. Dat jongens als Bazoer, El Ghazi, Schöne besloten te blijven de afgelopen zomer, zegt ook iets over de bereidheid om ervoor te knokken.

Ik heb de laatste twee wedstrijden eindelijk weer de volle negentig minuten met plezier in dr Arena vertoeft, waar ik de laatste drie seizoenen vaak op mijn klokje keek, hoelang in de wedstrijd nog moest aanschouwen. Die Sánchez is een fijne verdediger, Sinkgraven speelt vol passie en vuur, Ziyech is een goede schakel, Schöne werpt zich op als nestor, Klaassen hervindt stap voor stap zijn vorm, Dolberg is onverstoorbaar, Younes een leuke speler die initiatief toont, Veltman (ik weet dat je het niet zo in hem ziet zitten) voert zijn taak prima uit; zo valt alles op zijn plaats en staat het daarachter een groep die staat te polpelen.

Waar ik ook erg van kan genieten is Jong Ajax op dit moment. Hoe ze speelde tegen Achilles was prachtig om te zien, het plezier bij die jongens was ouderwets. Ze tikten de tegenstander helemaal dronken, zoals Ajax onder Van Gaal dat ook kon. Het was wel tegen een laagvlieger, maar het toonde voluit de potentie van talenten als Nouri, De Jong, Cerny, Eiting, De Ligt, Cassierra. Echte voetballers. echte Ajax-voetballers

Al met al zie ik de nabije toekomst rooskleurig in en komt de zon langzaam, maar zeker weer op aan de Amsterdamse hemel boven de Arena. Er schijnt weer licht na wat donker tijden in de afgelopen seizoenen. Hopelijk leidt het ook tot mooie prijzen, dat kunnen we wel weer gebruiken na de decepties in Doetinchem, Rostov en zo meer..

Groet!
Buitenspelval

26 september 2016 om 09:50
#129

Ps: sxcuses voor de spellingsfoutjes door mijn dyslexie. Normaal gesproken haal ik die foutjes er nog even uit, maar edits worden hier niet opgeslagen.

26 september 2016 om 09:53
#130

*excuses dus...

28 september 2016 om 09:54
#131

Goedemorgen Sulejmanii, bedankt nog voor het compliment! Heel mooi hoe je beschreef dat een mens soms inzichtelijk veranderen kan en je zelf zo openlijk blootgeeft en door het stof gaat met je veranderde kijk op het functioneren van Overmars als directeur voetbalzaken. Dat siert je als mens en oprechte Ajacied! Mijn complimenten daarvoor zijn wederzijds! Groet buitenspelval

19 december 2016 om 09:36
#133

Graag gedaan voor de opmerking. Ere wie ere toekomt.

Jouw reacties vallen mij vaak op. Ze zijn goed onderbouwd en vaak ook genuanceerd. Je lijkt weg te willen blijven bij de waan van de dag en hebt ook een redelijk zelfkritische houding. Hierin kan ik mij erg in vinden en heb ik ook erg veel respect voor.

Ik geloof in dat achter iets een idee moet zitten. Ook bij voetballers. Younes is een mooi voorbeeld. Die jongen kan heerlijk dribbelen. Hij kan geweldig een man voorbij spelen. Echter dit wordt vaak opgevolgd door balverlies. Er moet wel rendement zijn. Dus als je een man voorbij komt moet je wel bedacht hebben wat je daarna gaat doen en niet nog meer de drukte in lopen. Oog hebben voor ruimte. Soms is een éã©n twee minder spannend maar wel veel effectiever dan zelf een man voorbij spelen. En een buitenspeler mag van mij acties maken. Deze acties mogen ook mislukken. Als er maar wel een idee achter zit.

Cassierra vind ik een echte schaduwspits trouwens. Kan goed meevoetballen. Oog voor medespelers. Maar is geen echte killer. Als Bosz het lukt om hem iets koelbloediger voor de goal te maken hebben wij een prima spits volgens mij. Ik staar qua spitsen mij niet alleen blind op goals. Als hij er voor zorgt dat zijn medespelers goals gaat maken vind ik het ook prima.

Qua Riedewald wil ik meer noodzaak zien. Het is mij allemaal te lief en te vrijblijvend. Als ik hem zijn man zie laten lopen, of buitenspel zie opheffen en soms ook duels zie aangaan. Dan hoop en smeek ik bijna dat er wat meer vuur in komt. Aan de andere kant herken ik hier Verthongen ook wel in. Die had dit in het begin ook heel erg. Was ook geen echte verdediger maar ook niet een echte middenvelder. Jan is echter op een gegeven moment opgestaan en is een leider geworden. Er kwam meer agressie in zijn spel en er kwam meer noodzaak in. En dat zie ik nog niet bij Riedewald gebeuren.

10 januari 2017 om 19:46
#134

Hesulejmani,

Sorry voor de late reactie, allereerst een fijn nieuwjaar gewenst.

Ja Onana en Sanchez zijn wel twee verassingen die erg goed uitpakken dit jaar en zeker de potentie hebben om de top te bereiken. Benieuwd of beide spelers deze ontwikkeling kunnen doorzetten, maar het zal mij niet verbazen als Sanchez binnen een jaar of twee een volgende stap zet, naar het niveau net onder Barca/real/arsenal. Zelden zo'n pure killer gezien.

17 februari 2017 om 11:46
#135

Yo Sulejmanii, alles ok daar?

Ik lees eigenlijk elke dag wel wat op Voetbalzone, al ben ik niet meer zo actief als dat ik altijd geweest ben. Door verscheidene redenen. Ik zie altijd wel een reactie van jou voorbij komen en ben het ook vaak met jou eens. Dus is het niet gek om te lezen, dat je het ook vaak met mij eens bent haha.

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe jij tegen het huidige Ajax aankijkt. De club is gezond, we kunnen eindelijk slagvaardiger op de transfermarkt zijn door directe versterkingen te halen en we hebben een goede vervanger teruggekregen nadat de Boer vertrokken is. Sterker nog, een trainer die Ajax weer goed laat voetballen (al is het nog niet wat het zijn moet imo). Ik zag dat je reageerde op mijn reactie. Ik wilde niet direct erop reageren, omdat het nogal off-topic is. Dus bij deze zet ik het hier maar even neer.

Tete is zeker een goede back, maar ik denk niet dat hij Veltman uit de basis gaat spelen. Sterker nog, mocht Veltman vertrekken denk ik dat Bosz een vervanger zal aantrekken. Het is beter voor Tete om te vertrekken naar een club waar hij wel kans heeft op speelminuten. Ik heb zelf ook een zwak voor hem, maar bij dit spelprincipe die Bosz hanteert komt hij niet echt tot zijn recht. Toch wel jammer als je bekijkt dat Riedewald (waar ik overigens ook altijd een zwak voor gehad heb) en Tete onder Bosz niet zullen gaan floreren. Ik hoop voor hun beiden dat dit pas het begin is van een mooie carriã¨re en dat ze niet hun beste spel al laten zien hebben.

Younes vind ik een leuke dribbelaar, maar er zit simpelweg geen idee achter. Zijn rendement is gewoonweg veel te laag. Hij mag wel eens aan zijn schot gaan werken en zijn passing is ook niet altijd even zuiver.

Eerlijk gezegd zie ik liever twee andere buitenspelers op het veld staan dan Traorã© en Younes. Ik denk dat we hiervoor nog tot volgend seizoen moeten gaan wachten. Neres wordt deze middag gepresenteerd. Hopelijk kan hij Traorã© uit de basis spelen. Ik ben eerlijk gezegd nooit een groot liefhebber geweest van Traorã© en was ook zwaar tegen zijn komst. Het was immers overbodig. Dat blijkt ook wel nu hij op links geposteerd wordt, door gebrek aan beter. Hopelijk brengt Kluivert inderdaad wat vele Ajacieden van hem verwachten. Cerny heeft zijn hoge verwachtingen ook nog niet ingelost, mede dankzij zijn rugblessure. Ook in de jeugd hebben we op links- en rechtsbuiten posities niet echt meer iemand lopen waar ik echt van gecharmeerd ben. Noah Lang heeft weliswaar potentie, maar ik denk dat hij mentaal nog lang niet klaar is voor de stap naar het eerste. Dekker heeft zijn vorm van vorig jaar ook nooit meer gehaald en Muric verwacht ik geeneens meer terug bij Ajax. Die zal hoogstwaarschijnlijk gelijk weer doorverkocht worden na zijn verhuurperiode. Menig verdiend naar mijn inziens wel een eerlijke kans. Hij doet het zeer aardig bij Zwolle en is vaak van doorslaggevende waarde voor de club. Nunnely (die nu vaker zijn kansjes krijgt in Jong Ajax) is vergelijkbaar met Lukoki en De Sa. Veel snelheid, maar komt tekort voor het eerste. Maar goed, ik kijk nu misschien alweer een beetje te ver vooruit.

De linksback positie blijft wat mij betreft nog het grootste zorgenkindje. Achter Sinkgraven hebben we gewoon niemand lopen die met hem kan concurreren. Dijks komt gewoon tekort in dit spelsysteem en dan heb je niks meer. Bakker is de eerste die dan in aanmerking zou kunnen komen, maar ook die jongen is nog niet klaar voor de stap naar het eerste. Het wordt dus hoog tijd dat er een nieuwe linksback aangetrokken gaat worden voor volgend seizoen. Wat ik overigens begin dit seizoen al aan het roepen was.

Wat vind jij eigenlijk van het huidige Ajax? Ben je tevreden over hoe het nu staat? Welke spelers verdienen hun kans volgend seizoen?

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar jouw mening. Let me know

6 maart 2017 om 10:47
#137

Het actief zijn op de telefoon herken ik helemaal. Dus ik mis ook nog wel eens reacties. Dus geen probleem

Riedewald. Vind ik aardig spelen. Een speler met goed inzicht. Alleen mis ik altijd iets bij hem. En ik heb er vaak over nagedacht en ik denk dat ik weet wat ik mis. Agressie. Riedewald vind ik vaak te lief en te vrijblijvend spelen. In het aangaan van duels zie ik geen noodzaak en niet genoeg wil. Ik herken wat Verthongen in hem. die had dit ook. Op een gegeven moment ging de knop om en was het lieve wat weg en werd hij wat agressiever.

Ik moet trouwens zeggen dat ik altijd erg kritisch op Younes ben geweest. Maar de laatste wedstrijden zie ik wel enige vooruitgang. Hij gaat iets vaker buitenom en hij gaat vaker de combinatie aan. Hierdoor wordt hij ook wat onvoorspelbaarder. Het is en blijft te grillig. De andere kant is dat Traore een grotere irritatiebron voor mij is dat Younes.

Casseira is gewoon een schaduwspits. Goed meevoetballen. Heeft wat ruimte voor zich nodig. Niet een echte killer. Toen Ajax hem heeft gescout hadden ze dit kunnen zien. Deze jongen moet dus echt nog omgeturnd worden tot centrumspits. Daar gaat tijd overheen. Toch mag hij wat mij betreft net wel iets vaker invallen. Ik zie wel potentie in die jongen.

18 april 2017 om 23:47
#138

Bedankt voor het compliment en de fijne toevoeging beste Sulejmanii ! nog een goede nacht gewenst.

Grten A.

19 april 2017 om 17:44
#139

Hè Sulejmani,

Haha nee zo Ajax gezind ben ik nooit geweest inderdaad! Ben gewoon erg onder de indruk van en trots op Ajax z'n Europese prestaties en vind het leuk om te zien dat er zoveel jonge spelers aan het doorbreken zijn en dat zelfs de volgende lichting alweer klaar staat. Denk dat Ajax een zeer gezonde toekomst tegemoet gaat en dat Europese prestaties wel weer eens structureel kunnen worden. Misschien zelfs wel in de Champions League!

Denk alleen dat het kampioenschap er niet meer in zit voor Ajax. Ga zelf zondag naar PSV-Ajax en als ik ga dan wint PSV meestal Hoop wel dat Cocu de jeugd gaat opstellen omdat we moeten denken aan volgend seizoen en aan het kapitaal. Heb het dan vooral over Hendrix (nog wel twijfelgeval), Bergwijn en Ramselaar.

Bedankt man leuk om te horen dat je ze graag leest! Ik zal jou ook is wat beter volgen vanaf nu

Groeten Pieterpost!

20 april 2017 om 22:31
#140

Onzin wat je zegt! Ik ben al jaren Schalke fan!
Maarja is altijd wat ben ik voor bayern als ze tegen real spelen wordt ik gezien als een kansloze barca fan lol.... Achja

23 april 2017 om 15:32
#141

Hey bedankt voor je invite.

28 april 2017 om 22:00
#142

Bedankt kerel! Waarom ik zoveel likes krijg weet ik niet en eigenlijk let ik er ook zo niet op, maar bij de reactie op Ronaldo viel het me wel zelf ook op ja, waarschijnlijk komt dat omdat het over Ronaldo ging, dewelke een speler is die door velen geliefd is en terecht als een grootheid word gezien, zeker na zo'n prestatie van hem zijn mensen sneller lyrisch en ik denk dan ook geneigd om sneller iets te liken. Ikzelf ben Belg met Italiaans bloed, en jij? Nederlander? Neen wij hebben echt niet zo`n goede site als VZ, daarom dat hier zoveel Belgen zitten, er zijn wel enkele voetbalsites zoals VZ in Belgie maar daar scheld echt iedereen elkaar verrot, een normaal gesprek kan je daar echt niet voeren en zulke reacties blijven ook gewoon staan. Soms zie ik mensen klagen over het niveau op vz, maar geloof me als ik zeg dat dat hier reuze meevalt, sowieso heb ik betere ervaringen met Nederlandse mensen dan met Belgische, Belgen zijn vaak heel afstandelijk en zelfs botweg grof, Nederlanders zijn vaker open en vriendelijk, en dat merk je aan VZ ook (op enkele trolls na, maar die heb je overal hehe).

Aangepast op 28 april 2017 om 22:02 door AlexDelPiero10.

14 mei 2017 om 18:58
#143

He klasse reactie man.
En de discussies zetten we voort.

Van de week weinig online geweest te veel spanning en had denk verkeerde discussies gekomen. Zeker na de nederlaag tegen Excelsior.

Aan de ene kant gun ik je de el. Aan de andere mant financieel gezien niet. Succes met de finale

3 juni 2017 om 21:44
#144

Hallo, ik zie je reactie nu pas dus zet het hier maar even: in Belgisch Limburg wonen veel Italianen omdat er vorig eeuw veel Italiaanse gastarbeiders in de mijnen kwamen werken en sommigen hebben zich hier definitief gevestigd en zo hebben we daar al een paar generaties Italianen. Veel Juve fans onder hen.

27 juni 2017 om 21:09
#145

Dankjewel voor jouw bericht. Leuk om weer eens van jou te horen, waarde collega-voetbalvolger . Ik ben blij met leden zoals jij, kritisch maar netjes en inhoudelijk. Zulke leden maken deze site veel meer waard.

Ik snap al 4 jaar helemaal niks van de positie van Veltman. Er zijn nogal wat verdedigers in deze periode de revu gepasseerd. Hij mag blijven staan, wordt idd niet beter, blijft hier en daar grote fouten maken, maar lijkt onvoorwaardelijke steun te hebben van de trainers. Ik kan daarin mee als het ook zo uitgesproken wordt door de trainers. Fergusson werkte ook Jaap Stam weg toen die lastig werd, Neville bleef altijd staan. Maar ga niet doen alsof Neville een betere verdediger was dan Stam (ze speelden niet op dezelfde positie, en waren geen concurrenten. Het is hypothetisch bedoeld). Iedereen wist gewoon dat Neville met zijn beperkingen gewoon een nuttige kracht is, en dat andere spelers zijn minpunten moeten opvangen.

Ik gun die jongen het beste en hoop dat die zich goed weet te ontwikkelen, maar vind dat hij echt de kansen heeft gekregen ten koste van spelers die verdedigend echt beter waren /zijn zoals een Denswil of Tete. Ook dat men een Van Dijk jarenlang heeft genegeerd voor Veltman schiet bij mij in het verkeerde keelgat.

Het is wel fijn dat je soms bevestiging vindt in collega-voetbalvolgers. Want wat analyitici steeds meer op tv uitkramen is zorgelijk. Soms lijkt het alsof wij meer voetbal volgen dan vele professionals.

Aangepast op 27 juni 2017 om 21:09 door diegopeladona.

14 december 2017 om 12:59
#146

Ik vind het zelf ook heel jammer dat ik niet meer zo actief ben als eerder, maar de reden daarvoor is dat overal op internet de communities toxisch zijn geworden. Op zowat elk forum en sociaal medium is het overgrote merendeel van de reageerders bezig met andere mensen treiteren, het uitlokken van ruzies of het ronduit beledigen van mensen omdat ze dat anoniem kunnen doen. Als je gisteren bijvoorbeeld kijkt naar het topic over de wedstrijd van Psv: 80% van de niet PSV reageerders reageren provocerend naar Psvers, 80% van de Psvers reageert op de provocatie en uiteindelijk heeft niemand het inhoudelijk nog ergens over. Van de bijna 300 reacties zijn er misschien 20 waardevol. Dit staat mij heel erg tegen aan de huidige gang van zaken en dat is de grootste reden waarom ik nog zelden reageer. Ik verlang naar 6 jaar geleden, waar het toch voornamelijk op inhoud discussieren was en waar er af en toe een gekkie was (expert4life bijvoorbeeld) maar daarvan wist iedereen dat ie niet serieus te nemen viel en kon je er op een ludieke manier mee omgaan.

Ik denk overigens dat er vele mensen zijn die er zo over denken als ik, want het valt mij op dat de meeste artikelen nog amper 10 reacties of meer krijgen. Dat was eerder toch veel meer? Ik vind het echt jammer, want voetbalzone was/is een plek waar je je loze uurtjes heel leuk op kunt spenderen.

14 december 2017 om 13:01
#147

Oh en btw cod ww2 zuigt, zieke camper community, kloten spawn points, auto aim is veel te sterk waardoor quickscoping nog waardevoller is geworden dan het al was. WW2 heeft me echt teleurgesteld Mocht je geinteresseerd zijn in een rondje zombies, of speel je af en toe mw3 op de ps3, voeg me dan maar toe: PsykoGenic-.

15 december 2017 om 12:49
#148

Hee, ik zie je bericht helaas vandaag pas. Ik was het in de grote lijnen wel eens met je betoog, maar de alinea die begint met 'in de eerste helft' vond ik wat minder. Ik had niet het idee dat Ajax verrassend sterk was in het balbezit of per se controle had over de wedstrijd. Ze hadden inderdaad wel veel balbezit, maar het was vooral op eigen helft of op het middenveld. Ik vond Ajax juist slordiger worden zodra ze dichter bij de goal kwamen en PSV ook meer druk ging zetten. Veel passes over een paar meter gingen (bij beide partijen) ook mis en daarom vond ik Ajax in de eerste helft niet sterk in het balbezit. Van de controle had ik het idee dat het meer een schijncontrole was omdat PSV toeliet dat Ajax achterin de bal had. In de tweede helft sloeg dat beeld volledig om en kreeg Ajax wel meer controle en werd het sterker in balbezit.

Eigenlijk is dat de enige alinea waar ik me niet zo in kon vinden, voor de rest een sterk betoog.

24 december 2017 om 12:55
#149

Het mooie aan een discussie is dat je het niet (volledig) met elkaar eens bent, maar probeert elkaar te overtuigen met je argumenten. Ik wil je andere kijk op de wedstrijd dan ook niet af doen als een gekleurde bril, maar waardeer juist de manier waarop je het brengt. Ik vind de manier waarop iets gebracht wordt altijd belangrijker dan de daadwerkelijke boodschap erachter.

Bedankt en ook voor jou fijne feestdagen!

27 december 2017 om 12:42
#150

Ben jij Smooth op PS? Dan heb ik je zojuist geaccepteerd Ik heb blackops niet, moet zeggen dat ik eigenlijk alleen maar mw3 speel omdat ik daar een leuke groep heb om mee te gamen. We moeten maar eens een rondje samen gaan knallen dan ^^

Heb je een beetje fijne feestdagen gehad? Nu lekker uitbuiken of weer vol aan het werk?

6 maart 2019 om 00:52
#151

Hartelijk dank voor je compliment, apprecieer het.

Veel succes in Europa. Het is jullie gegund. Mijn vader heeft Cruyff nog zien spelen en spreekt er nog regelmatig over. Hij was de grondlegger van deze clubs. Ajax en fc Barcelona staan waar ze nu staan door Cruyff. Prachtige overwinning, maar de manier waarop, dat kunnen er maar weinig.

Gefeliciteerd!

Aangepast op 6 maart 2019 om 00:52 door John Marston.

12 april 2019 om 18:07
#152

Hé Sulejmanii!
Graag gedaan man, zoals je zelf waarschijnlijk ook merkt ligt het algemene niveau in de reactie’s zo schrijnend laag de laatste twee jaar.
Als er dan een mooi betoog word geschreven die met feiten of iets meetbaars wordt onderbouwt kan ik daar van genieten.
Fijn weekend en de voetbalgroeten 🤝!

Aangepast op 12 april 2019 om 18:07 door De Roze Panter.

17 april 2019 om 13:09
#153

Haa kerel!

Wat zijn wij toch weer gezegend met een prachtig seizoen van ons cluppie he, ongelooflijk dat we dit mogen meemaken! Zo trots op onze club! Na de EL finale onder Bosz denk je nog dat je 20 jaar moet wachten op iets soortgelijks, maar dit seizoen overtreffen ze het gewoon. Ik durf nog niet op meer te hopen, omdat wat Ajax laat zien eigenlijk gewoon onmogelijk is, maar man zoveel mooie spectaculaire wedstrijden in 1 seizoen.. Dat zijn de voetbalavonden die je als fan echt bijblijven en wij hebben dit seizoen in ieder geval alvast een aantal verhalen voor onze kleinkinderen opgedaan.

Geniet ervan!

30 april 2019 om 09:42
#154

Hey man! Al klaar voor vanavond? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik deze keer ook een beetje gespannen by proxy ben, dat heb ik nog nooit gehad bij wedstrijden van Ajax haha Wat zou het een stunt zijn! Geniet ze vanavond, denk eraan om alvast wat pilsjes koud te zetten!

7 mei 2019 om 14:52
#155

Ik reageer wel even op deze manier Sulejmanii. Wat een seizoen hé? Bizar! Zondagochtend stond ik op met de angstige gedachte dat alles binnen 7 dagen verspeeld kon worden. Geen beker, uitgeschakeld in de halve finale CL en zondag de titel verliezen tegen Utrecht. Die beker is binnen. Een evt. verlies in de CL kan ik uiteindelijk wel naast me neerleggen (nu niet..) en wat er aankomende zondag gebeurd is maar even afwachten. Hoe dan ook: tot nu toe maken we een seizoen mee zoals vroeger. Het spel is ook zo on-ge-loof-lijk goed. Ervan uitgaande dat dit de komende jaren niet nog eens zal gebeuren, moeten we er nu zo hard mogelijk van genieten. Ik probeer vrienden/vrouw zonder voetbalkennis en ervaring bij elke wedstrijddag (en nu week) uit te leggen waarom ik zo zenuwachtig voor de tv sta te springen, schreeuwen en juichen. Dat ze naar iets historisch aan het kijken zijn. Ik sta tegen een muur te praten, maar heel eerlijk zeg ik het ook alleen maar tegen mezelf. "ik ben naar iets heel, heel bijzonders aan het kijken".

Dat dit een prachtige week mag worden. Gevolgd door een prachtige maand. Gevolgd door een bizar jaar.

23 oktober 2020 om 08:34
#156

Vriend geen probleem ik ken die soort emoties veels te goed .soms vind ik het wel lekker om een klein beetje de boel op te naaien hoor in een forum maar dan wel met respect.vind ook wel lekker om discussies te voeren met gasten die er al lang zitten zoals jij.je heb vaak een andere kijk op de ploeg die je support en dat wekt weleens onbegrip en als je er dan later over nadenk heb je zoiets mmmmmm misschien toch wel een puntje.geniet van je weekend en ajax komt er wel

26 oktober 2020 om 08:37
#157

Moguh,

Moet wel zeggen dat mijn stijl is aangepast de laatste jaren. Waar ik op het begin geen of nauwelijks een kritische noot op mijn cluppie had of fel de verdediging inging is dat nu wel anders.
Ook ten opzichte van Ajax in het verleden plaatste ik wel om oorlog te maken .
Nu soms nog wel alleen meen ik het vaak wel en ben ik echt kritisch.
Ben nog een tijdje moderater geweest ook maar das een hels karwei.

9 november 2020 om 13:56
#158

Hi Sulejmanii,

We hebben inderdaad lichtelijk afwijkende meningen wat betreft de rechtstaat en het straffen van criminelen. Ik begrijp de meeste straffen wel, ook al moet ik die mening vaak verdedigen tegen mensen die liever zwaarder straffen. Gelukkig hoeven jij en ik die straffen niet vast te stellen en uit te delen

En ach, zodra we het over de rechtstaat eens zijn vinden we vast wel wat anders om over te discussiëren. Over dat Linssen geen overtreding maakte op Onana bijvoorbeeld

PS: Ik weet dat sommigen dit heel vervelend vinden, maar het is volgens mij "bedoening" ipv bedoeling

30 november 2020 om 15:35
#159

Liggen wij elkaar niet? Ik heb geen problemen met jou.

25 februari 2021 om 20:16
#160

Verliespunten zijn de punten die je al verloren hebt. Dus op de stand staat Ajax zoveel punten voor maar heeft nog 1 duel meer, dus de werkelijke gat is op dat moment meer punten.

26 maart 2021 om 15:15
#161

Dag Sulejmani,

Ik zag dat je mij een tijd geleden alweer een persoonlijk bericht had gestuurd. Super tof. Had hem helemaal niet gezien! Wist ook niet dat zoiets kon. Ik geniet nog steeds van je mooie en unieke reacties op VZ. Niet altijd even met je eens, maar joh dat hoeft ook niet. Het zijn weer mooie maanden voor ons als Ajax supporters. Ik kijk ook zeer zeker uit naar komende maand,. Daar komen wat mooie wedstrijden uit. Hopelijk geniet je er ook van. Ondanks de afwezigheid van fans in het stadion. Hopelijk kunnen we er spoedig weer een wedstrijdje bij wonen in ons prachtige JC Arena. Geniet ook van het weekend. Ajax broeder!

27 mei 2021 om 16:41
#162

Haha ik had ook een Ban.
Maar we hebben de Play offs gered. Ik weet net of we er heel blij mee moeten zijn maar het levert in ieder geval weer beetje geld op.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
Besiktas geeft de hoop op de komst van Bruma voorlopig op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren