Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: ‘Toen zij vertrokken...’

Laatste update:

Davy Klaassen hoopt op een langer verblijf bij Inter, zo heeft de middenvelder gezegd in een interview met Voetbal International. Het contract van Klassen loopt komende zomer af, maar de club heeft de optie om deze met een jaar te verlengen.

Klaassen beleefde een succesvol seizoen in Milaan. Vorig weekend werd hij met Inter kampioen in een onderling duel met AC Milan (1-2). Inter werd zo voor de twintigste keer in de clubgeschiedenis landskampioen en beschikt nu over twee sterren.

Zelf kwam de 31-jarige middenvelder slechts in 11 Serie A-duels aan spelen toe. Eén keer startte hij in de basis. Een doelpunt maakte hij niet en hij zette ook geen assists achter zijn naam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Toch heeft Klaassen het naar eigen zeggen naar zijn zin in Milaan. “Ik wist dat ik niet gehaald was als basisspeler. Ik moest het hebben van blessures, maar die zijn er nauwelijks geweest. Natuurlijk wil je meer spelen, maar het zit niet in mij om moeilijk te gaan doen.”

“Binnenkort zal ik met Inter in gesprek gaan over mijn contractsituatie. Het is wel duidelijk dat ik het hier naar mijn zin heb. Het leven in Italië bevalt mij en mijn verloofde goed”, aldus Klaassen, die hoopt bij Inter te mogen blijven.

In het interview met VI wordt ook Klaassens vertrek bij Ajax besproken. “Ajax voelde al een tijdje niet meer als Ajax. Toen Tadic en Blind vertrokken, voelde het anders aan. Toen deze kans voorbij kwam, heb ik de keuze gemaakt.”

Ajax maakt momenteel een rampzalig seizoen door. De club staat vijfde in de Eredivisie en er bestaat een reële kans dat de Amsterdammers nog ingehaald worden door zowel NEC als FC Utrecht. “Het is heel triest en doet pijn om te zien. Met sommige jongens zoals Steven Berghuis en Remko Pasveer heb ik nog geregeld contact.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, voor Klaassen is dit een droom. Was al een beetje op de zijlijn bij Ajax. De move naar Inter betekent dat hij de bank in Amsterdam verruilt voor de bank in Milaan. Daarmee ontliep hij de crisis bij Ajax en zit hij nu lekker zijn geld te verdienen bij een club dat de Scudetto pakt en Champions League speelt. En niemand die klaagt over Klaassen, want de verwachtingen zijn vrijwel nihil. Nou, behalve toen met die penalty I guess. En kijk eens, zijn haardos wordt steeds voller en voller. Als hij bij Ajax was gebleven, dan was hij van de stress zo kaal geworden dat we de groeven in zijn hersenen hadden kunnen zien. Hoop ook dat hij een nieuw contract krijgt bij Inter. Waarom niet?

29 april 2024 om 09:28

Ik denk dat een nieuw contract er niet in zit. Zielinski komt transfervrij over van Napoli. Die zal met Mhiki uit gaan maken wie er gaat spelen. De ander wordt de back-up, die rol is nu van Klaassen.

29 april 2024 om 10:05

Dat is trouwens wel echt een goede deal! Zielinski is echt wel een goede speler. Dat je hem transfervrij hebt kunnen toevoegen aan je selectie is top!

29 april 2024 om 10:19

Ah ja, dat is eigenlijk wel een goede reden waarom niet om eerlijk te zijn. Ach ja, jammer voor Davy.

29 april 2024 om 10:22

En daar ook nog eens Taremi transfervrij bij. Weeral geweldig werk op dat gebied.

Ook de doelman bento (Braziliaans international) lijkt nog te komen en de naam van Holm als opvolger van Dumfries komt vaak voorbij.

29 april 2024 om 12:00

Wat een onnozel gezever over zijn haardos. Klaassen is een mooie toevoeging om een selectie op peil te brengen. Voor plek 12 tot 14 binnen een team is hij ongetwijfend van waarde.

29 april 2024 om 12:20

Tsja, Davy maakt een kritische noot over Ajax. Dan moet je natuurlijk meteen op uiterlijke kenmerken aangepakt worden, want dat gaat zomaar niet 🙄

2 mei 2024 om 10:15

Het is een compliment over zijn haar en ik ben voor Feyenoord. Er zijn altijd een paar die de meest onschuldige opmerkingen nog steeds in een verkeerd daglicht weten te stellen. Vermoeiend hoe jullie zijn man.

Verwacht eigenlijk niet dat Inter op nog een jaar Klaassen zit te wachten. Zo'n denderende indruk heeft hij niet achter gelaten. Denk dat hij bij een club als Ajax toch het best op zijn plek zit, al is het dan ook niet altijd meer voor een basisplaats.

29 april 2024 om 09:27

Echt slecht was het ook niet dus ze zullen het wel overwegen denk ik. Een goedkope back-up die niet klaagt als hij niet speelt.

Met de komst van Zielinski lijkt het me echter niet logisch voor hem om te blijven. Dan is hij echt de back-up van de back-ups.

29 april 2024 om 09:42

Hij heeft letterlijk helemaal niks gepresteerd. Hem een contract geven is toch gewoon weggegooid geld? Voordat zelfde geld moet er toch wel iemand in de jeugd rondlopen die iets kan zou je zeggen. Als het criterium is dat spelers het niet erg vinden dat ze op de bank zitten kun je de halve wereld daar wel neer zetten.

29 april 2024 om 09:50

Hij heeft gedaan wat er van hem verwacht werd. Veel meer kon hij ook niet per se doen met zijn speelminuten.

Met andere woorden hij wilt zijn vakantie in Milaan verlengen. Snap het ook wel hoor, paar miljoen per jaar ontvangen om te wonen in Milaan met als tegenprestatie af en toe wat minuutjes meedoen in een wedstrijd.

Jammer, hij heeft toch niet de leeftijd om helemaal in de anonimiteit te verdwijnen. Kan bijvoorbeeld denk ik echt nog wel van meerwaarde bij Ajax zijn.

29 april 2024 om 09:30

Ik denk dat hij niet meer naar Ajax moet gaan.. Hij gaat niet meer beter worden dan hij op dit moment is. En ik denk dat Ajax op zijn positie een topper in spé nodig heeft om goed te functioneren. Zoals hij en vd Beek dat in hun jongere jaren bij ajax waren.

Als hij zich heeft neergelegd bij een plaats op de bank bij Inter is dat prima toch. Voor NL elftal komt hij sowieso niet meer in beeld, dus daarvoor hoeft hij niet meer wekelijks te spelen.
Als hij nog een jaartje bij Inter op de bank zit kan hij daarna altijd nog naar een middenmoter in Spanje, Italië of Frankrijk.

Nou prima toch Davy. Als je het naar je zin hebt en je het prima vindt dat je max 15-20 duels speelt over een heel seizoen is het toch helemaal dikke prima Snap het wel, leventje in Italie is natuurlijk lekker en je verdient een lekkere boterham daar in Milaan.

Ook Klaasen komt tekort voor de top. Uitwaaieren bij Milan is geen straf. Hij zal niet in de Ajax reset voorkomen.

29 april 2024 om 09:55

The Wolf

Waarom niet?

Volgens mij denken te veel mensen dat Ajax met een paar aankopen weer een topteam heeft. Ajax is zo ver afgebroken dat je met tussenstappen moet gaan opbouwen...

Als er 1 iemand Ajax-dna heeft is het Klaassen, die met zijn inzicht voor het lopen een gouden duo kan zijn met Brobbey, die de bal net zo lang vast houdt totdat Klaassen bij hem is.

Ajax zal echt moeten beginnen met types als Klaassen en Veltman, want spelers met talent als Lisandro Martinez zouden in het huidige Ajax ook niet aarden.

Tot slot: Als spelers als Til, de Wit en Verschuren er 10 kunnen maken in een seizoen... dan maakt Klaassen er net zo veel! Voor het beeld: Alle middenvelders van Ajax hebben er bij elkaar dit seizoen 12!

29 april 2024 om 10:21

Ik neem dan ook aan dat het middenveld, de motor van het team, het eerste deel bij Ajax is dat je flink gaat renoveren. Je kunt de selectie behoorlijk opschonen als je het gros van de huidige selectie kunt slijten, want je hebt een compleet nieuw middenveld nodig. Ook geen Henderson of Taylor, die kun je hoogstens voor de bank houden. Ga je wel verder met die twee, dan hou je het probleem. Want met b.v. een Hlynsson - komt heel veel te kort - blijft je probleemgebied gewoon je probleemgebied!

29 april 2024 om 10:41

pinko

We zien het denk ik wel iets anders.

Als je denkt dat het middenveld het probleemgebied is denk ik dat je te positief naar de posities RCV, LB, rechtsbuiten... en wat mij betreft ook keeper kijkt. Het probleem is niet opgelost met een goed middenveld.

Als Klaassen niet komt zou ik Taylor nog 1 kans geven, maar dan wel op 10 (of in een Sinkgraven rol als linksback. Op 8 is het klaar inderdaad.

Henderson zou afhankelijk zijn van wie er komen of je die moet behouden. Mansverk, Tahirovic en van der Boomen mogen wat mij betreft weg en dan heb je Hlynson en Vos die vanuit de luwte een eerlijke kans kunnen krijgen in een beter draaiend elftal. Wat mij betreft veel te vroeg om Hlynson o.b.v. de prestaties van dit elftal af te schrijven.

"klaassen beleefde een succesvol seizoen in Milaan"

1 basisplaats, 10 invalbeurten, 0 goals en 0 assist. Euh, hoezo succesvol? Zijn bijdrage aan het succes van Inter dit seizoen is 0,0.

Kan me ook niet voorstellen dat Inter zijn optie gaat lichten.

29 april 2024 om 09:48

Kampioen geworden? Hij hoeft toch niet per se smaakmaker en aanvoerder te zijn. Je kunt maar 11 opstellen en in dit geval was het - don't change a winning team. Gewoon prima voor Davy en als Inter niet verder wil kijken voor een Italiaanse middenmotor.

29 april 2024 om 09:48

Het is maar net hoe je de zin interpreteert. Hij is qua prijzen winnen succesvol gebleken, want Inter is kampioen geworden en hij is daar onderdeel van geweest (ondanks zn geringe bijdrage). Maar inderdaad persoonlijk, weinig gespeeld dus niet succesvol. Denk dat VZ op het eerste doelt ;-)

29 april 2024 om 14:37

Henry: voetbal is een teamsport hè?

Er bestaat een reële kans dat NEC en Utrecht Ajax nog in gaan halen?

Als ik naar het programma kijk, dan is de kans helemaal niet zo reëel. NEC moet nog tegen Excelsior, Feyenoord en Almere. Utrecht heeft Vitesse, Sparta en AZ nog op het programma staan.

Ajax moet nog tegen Almere, Volendam en Vitesse.

Ajax heeft veruit het eenvoudigste programma van de drie clubs.

29 april 2024 om 20:21

Helemaal eens hoor. Maar ajax speelt ook veruit het inconsistent van die clubs

30 april 2024 om 11:10

Ben ik niet met je eens. Ook Utrecht liet dit weekend makkelijk punten liggen, tegen RKC notabene.

Niet voor niets hebben NEC en Utrecht minder punten dan Ajax. Ook zij zijn zeer inconsistent.

Wat is dat " boekje" open doen over Ajax dan? Dat hij zegt dat toen zij vertrokken werd het anders? Nou dat is dan een geweldig nietszeggend artikel.

Hij moest het hebben van blessures? Gekke zin.

Davy is gewoon weer welkom als Inter hem niet wil verlengen. Middenveld met Henderson Davy en Donnie.. met Taylor, Hlynsson en Mannsverk nog achter de hand. Prima.

Inter zou wel erg stom zijn om nog door te gaan met een beperkte speler zoals Klaassen. Die hebben daarnaast ook Zielinski transfervrij binnengehaald van Napoli. En die is toch een stuk beter dan Klaassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren