Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal hakt knoop door en schrapt zes namen

Laatste update:

De definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal is bekend. De KNVB heeft zaterdagmorgen in een persbericht laten weten welke 23 voetballers komende maand onder leiding van bondscoach Louis van Gaal op zoek gaan naar de eerste wereldtitel ooit. Karim Rekik, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Jeroen Zoet en Patrick van Aanholt vallen af.

/

Van Gaal stuurde Rekik, Vilhena, Boëtius en Promes na de eerste trainingsstage in Hoenderloo naar Jong Oranje. Promes en Rekik maakten afgelopen week in het EK-kwalificatieduel met de beloften van Schotland een goede indruk, maar het was ontoereikend voor een WK-ticket. Ook Vilhena en Boëtius zullen nog minimaal twee jaar op een eindtoernooi met het grote Oranje moeten wachten.

Terence Kongolo krijgt de voorkeur boven Van Aanholt, die wel een sterke indruk maakte in de oefenwedstrijd tegen Ecuador. Van Gaal moest sowieso de naam van een keeper doorstrepen. De bondscoach raakte op het trainingskamp in Portugal onder indruk van de kwaliteiten van Jasper Cillessen en Michel Vorm. De ervaring van Tim Krul gaf uiteindelijk de doorslag: Van Gaal had zaterdagochtend ook slecht nieuws voor Zoet.

Arjen Robben en Wesley Sneijder gaan beide voor hun zesde eindtoernooi. De 29-jarige middenvelder en de 30-jarige aanvaller zijn de eerste Oranje-internationals ooit die tot dat aantal komen.

De definitieve selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München).


Wie had Louis van Gaal absoluut moeten meenemen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk het hele WK met Blind op linksback. In een 433 formatie was het al niks, moet je nagaan als hij in een 532 formatie de hele linker kant moet bestrijken.

31 mei 2014 om 11:23

Je bent je naam niet waardig.
Blind beste ajacied en speler van het jaar in de eredivisie.

Doe niet zo negatief man, of neem lekker een seizoenkaart in Rdam.

31 mei 2014 om 11:24

Dat was lasse

31 mei 2014 om 11:25

Of hij is gewoon iemand die zijn clubvoorkeur wél aan de kant kan zetten als het gaat om Oranje, in tegenstelling tot velen hier.

31 mei 2014 om 11:25

@Fritsie: op een andere positie ja. Zo op de vleugel heeft hij nooit gespeeld en kan hij ook niet belopen. Die snelheid en dat loopvermogen heeft hij niet. Schandalig dan Van Aanholt er niet bij is.

31 mei 2014 om 11:26

Of jij hebt gewoon geen verstand van voetbal. Blind is de slechste linksback van de Eredivisie. Zelf Leiwakabesy (of hoe je het ook mag schrijven) is een betere linksback. Ongelooflijk dat deze speler het Nederlands Elftal haalt.. Heeft denk ik ook meer te maken met zijn pappie..

31 mei 2014 om 11:26

Hij heeft gewoon gelijk hoor. Had eigenlijk gewoon gehoopt op van Aanholt, nu maar hopen dat Kongolo lb gaat spelen dan

31 mei 2014 om 11:27

Sinds wanneer mogen supporters niet kritisch zijn op de eigen spelers? Blind was ook gewoon drie keer niks als linksback in 4-3-3. Het enige voordeel nu is, is dat hij meer rugdekking heeft en dus minder kwetsbaar is omdat hij zo traag is.

31 mei 2014 om 11:28

Alsjeblieft geen Kongolo. Die heeft niets in te brengen als lb.

31 mei 2014 om 11:28

Als je 5-3-2 speelt is Blind natuurlijk ook een waardeloze back. Van Aanholt was de beste optie die nog over was, maar die blijft juist thuis. Eigenlijk had Emanuelson er gewoon moeten staan, maja gekke Louis he.

31 mei 2014 om 11:32

Fritsie... Kom op. Hij is gewoon realistisch en heeft gelijk. Blind is niet goed genoeg voor de linksback positie op een WK. Bij Ajax leuk en aardig maar kom op...

31 mei 2014 om 11:32

Hoeveel tegenstanders spelen op het WK met een echte rechtsbuiten? Met vrijheid en bijna nooit een vaste tegenstander, altijd in de rug gedekt door een driemans centrum is Blind veruit de beste linksback die Nederland heeft.

31 mei 2014 om 11:33

Hij heeft toch gewoon gelijk. Blind is een erg goede voetballer, maar hij mist het loopvermogen om de linkerkant te bestrijken in een 5-3-2 systeem. Ik vind hem dan ook een beter middenvelder dan back, maar helaas hebben we in Nederlands elftal weinig andere opties voor de back positie en wel voor het middenveld.

31 mei 2014 om 11:35

Wat heeft Blind als linksback in te brengen dan?

31 mei 2014 om 11:35

Doe nou niet alsof van Aanholt een geweldige speler is. Die heeft m.i. toch veel meer steken laten vallen dit seizoen dan Blind. Blind is nou ook geen wereldtopper maar hij staat z´n man wel en speelt degelijk. Het liefst had ik ook Emanuelson gezien omdat ik hem veruit het meest compleet vind.

31 mei 2014 om 11:36

Wat een achterlijke die van Gaal. Van Aanholt hoorde in mijn ogen gewoon in de basis te staan in deze opstelling. Nu gaan we lekker met de trage Blind spelen die het woord aanvallen niet in zijn woordenboek heeft staan. Of nog erger Kongolo die als een achterlijke debiel rond rent over het veld en gaan fatsoenlijke aanval kan leiden. Echt triest gewoon. Had ook gehoopt dat Promes mee zou gaan, mja Depay is gewoon beter.

31 mei 2014 om 11:38

In dit systeem moet een linksback 90 minuten lang opkomen en er overheen denderen. Blind kan dat niet die is zo traag als dikke stront

31 mei 2014 om 11:40

Jeeh het negativisme viert weer hoogtij "slechtste lb van de eredivisie" "niks te zoeken". Zullen we r afwachten? 4 jaar geleden had van Bronkhorst een klote seizoen bij Feyenoord achter de rug en 2 jaar geleden waar sommige mensen na afloop redelijk tevreden met Willems.

31 mei 2014 om 11:42

Wat een onzin lees ik hier. Blind was vorig seizoen de beste Ajacied als lb. Alle vleugels had hij in zijn zak. Daar hoor je niemand over. En ter info het ging niet tussen blind en Patrick maar Patrick en kongolo.

31 mei 2014 om 11:44

Want Patrick is een superster? Zei je dat ook toen hij keer op keer werd gedold dit seizoen? Typisch Nederlands zeiken vooraf

31 mei 2014 om 11:46

Liever een oude Gio of een geblesseerde Willems dan Bolle Blind.

31 mei 2014 om 11:48

Bolle blind? Hij is 1 van de meest afgetrainde daar.... Ongetwijfeld wil je leuk doen maar als hij alle gio die bal erin peert kom je klaar.

31 mei 2014 om 11:49

Jij hebt kongolo zeker niet tegen Ecuador gezien? Dan speelt blind beter hoor

31 mei 2014 om 11:49

@aefde

Overdrijven is ook een vak.
Jullie lb is vast beter he hahaha.
Blind heeft zich de laatste jaren wel bewezen.
De meeste spelers die zulke kritiek krijgen en blijft aanhouden, vluchten nachtclubs in en zien t voetbal nie meer zitten.
Blind is altijd rechtop blijven staan en heeft de mensen de mond gesnoerd.

On: nou van gaal! Veel plezier met je jokertje Kongolo, waarschijnlijk ben je zelf de enige die snapt waarom je Kongolo boven v Aanholt kiest. Succes scheefneus!

31 mei 2014 om 11:50

Heeft hele kwalificatie goed gespeeld en verdient het dus het meest.

31 mei 2014 om 11:51

Blind is te sloom vind ik op linksback. In de eredivisie mag die het dan wel goed doen maar als je tegen al die landen moet waar hun rechts buiten allemaal heel snel zijn dan denk ik niet dat blind het nog zo goed doet. Ik had liever blind op central middevelder en dan van aanholt linksback omdat hij wel snel is.

31 mei 2014 om 11:51

Grappig dat iedereen van aanholt mee wilt nemen door 1 goede helft tegen ecuador. Van gaal heeft die gasten elke dag zien spelen dus ben er van overtuigd dat hij wel weet wat ie doet. En voor de blind haters, blind verdedigt 5x beter dan van aanholt en zou een prima standin zijn als nederland alles op slot wilt gooien. zelfde geldt voor verhaegh.

31 mei 2014 om 11:52

Blind die een keer op doel schiet. Het zal mij al verbazen als hij uberhaupt minuten maakt. Die jongen hoort naast Veltman op bank te zitten, zonder minuten en niet klagen.

31 mei 2014 om 11:57

Deze discussie slaat werkelijk nergens op. De afvaller voor de linksbackpositie ging tussen Kongolo en van Aanholt. Hoe kan je überhaupt denken dat Blind een mogelijkheid was om af te vallen? Met Blind heb je een speler die zowel op linksback als op het middenveld uit de voeten kan, en die bovendien als één van de weinige spelers in de selectie ervaring heeft op het hoogste niveau en het hier ook gewoon goed deed. Daar staan dan Kongolo en van Aanholt tegenover… Blijkbaar zien de meeste van jullie die 2 spelers, waarvan er één slechts een half seizoen Eredivisie op heeft zitten, liever dan een speler met ervaring die bovendien een goed seizoen heeft gedraaid. Dit gaat natuurlijk ook volledig in tegen een ander veelgehoord argument: er gaan teveel spelers zonder ervaring mee.

Maar goed, ik begrijp ook wel dat er een zondebok nodig is.

31 mei 2014 om 12:04

De beste speler in de eredivisie staat gewoon in de basis, kijk maar en aanschouw. Je overdrijft enorm. Blind komt per wedstrijd meer dan 8 keer op. Dat hoort nou eenmaal bij Ajax.

31 mei 2014 om 12:05

kifeesh van aanholt niet mee

31 mei 2014 om 12:05

Emanuelson was perfect geweest want die is gewend om de hele linkerflank te bestrijken. Speelde ook op alle posities.

31 mei 2014 om 12:08

Haha Kongolo is aanvallend juist super sterk! Jammer dat je hem nooit echt aan het werk hebt gezien .. Is her grootste Nederlandse talent qua verdediger , snel, sterk, technisch.. etc.

31 mei 2014 om 12:11

Volgens mij heb jij geen verstand van voetbal. Blind was vorig jaar al een van de sterkhouders van ajax op de linksbackpositie. Een man die aanvallend juist sterk is en over veel meer techniek beschikt dan van Aanholt. Ook het positie spelletje beheerst hij beter en heeft veel meer overzicht. Enige wat ontbreekt is zijn snelheid. Maar mensen lijken snel te verfeten hoe hij speelde als lb tegen een man city. En dat hij al twee seizoenen tot de betere voetballers behoort van de competitie. En ja het klopt dit seizoen iets meer als middenvelder gevoetbald, maar volgens mij is dat in de ogen van Van Gaal ook wel een verkapte middenveld positie die linksback. Niet voor niets noemde hij het 343. Mensen zijn zeker niet kritisch, want van de media beïnvloed zoveel meningen helaas. Baseer je op de feiten. Dan weet je dat blind een betere voetballer is. Dat heeft hij namelijk de afgelopen twee seizoenen bewezen. En wie dan komt met zijn "pappie" kan beter niet reageren, want zijn "pappie" heeft dan ook zeker de voetballer van het jaar bepaald. Zoewel bij ajax als voor de eredivisie?

31 mei 2014 om 12:15

bent u blind?

31 mei 2014 om 12:18

@gangdinho.
Zwijg met je nonsens!
Blind is gewoon de beste lb die we hebben. Niemand van Vitesse verdiend een WK. Als er 1 spelersgroep niet kan presteren onder druk dan zijn zij het wel.
Het gaat hier om oranje en niet om club.
Blind speelde gewoon 2 jaar lang zeer goed. Vorig jaar de beste ajacied (heeey als links back) en dit seizoen zelfs de beste in de eredivisie.
Als er iemand een wk verdiend is hij het !
Dus doe je haatbril af

31 mei 2014 om 12:37

Pieters is beter en zelfs Emanuelson en van Aanholt passen beter op die positie. Ik durf bijna wel te stellen dat Büttner beter past in dit systeem dan Blind.
Dat Blind speler van het jaar en Ajacied van het jaar heeft kunnen worden geeft al aan dat we genoegen nemen met goed genoeg. Hij was dit seizoen gewoon matig in de verdediging en hij is gewoon beter op het middenveld. En op het Oranje-middenveld heeft hij niks te zoeken mits iedereen fit.
Leuk voor Ajax en de Eredivisie maar nee bedankt.

Ik houd mijn hart al vast met het centrale trio.. een gelegenheidsback kan er niet bij.

31 mei 2014 om 12:44

Pieters ??? Je bedoelt diezelfde Pieters die helemaal werd afgekraakt in NL? Typisch Hollands weer. Zodra ze in het buitenland spelen zijn ze goed. Butner komt totaal niet aan de bak dus lachwekkend dat je zijn naam opnoemt. Urby idem. En laatst genoemde werd ook de grond in geboord toen hij nog Ajacied was. Al die afgunst tegen Ajax spelers is gewoon lachwekkend. Zodra ze een ander tenue dragen kunnen ze wat. Zie eriksen.

31 mei 2014 om 12:47

Je kan van Bronkhorst van 2010 niet vergelijken met blind. Je kan ze ook niet in dezelfde zin gebruiken.

Ik vergelijk veltman ook niet met thuram want dat is hij van zijn lang zal die leven niet.

31 mei 2014 om 12:48

Kijk wat je zegt.. Omdat iemand je mening niet deelt is diegene achterlijk? Denk dat onze louis heel wat meer verstand van voetbal heeft dan iedereen op deze site bij elkaar. Bovendien heeft hij met Blind op lb getraint, gezien je reactie neem ik aan dat je erbij was?

31 mei 2014 om 12:52

Kijk, daar ben ik het nou volledig mee eens. Ik heb al zo vaak gezegd dat Blind een zeer stabiele factor is en doorgaans degelijk speelt. Oké ; van Aanholt is sneller, dat klopt, maar verdedigend een stuk minder dan Blind. En dit seizoen was van Aanholt nou niet bepaald stabiel in tegenstelling tot Blind. De keuze tussen Kongolo en van Aanholt was ongetwijfeld een lastige ; ga je voor een rookie die het bij zijn club goed doet, of voor een linksback met veel loopvermogen en offensieve intenties? Het liefst had ik Emanuelson erbij gehad.

31 mei 2014 om 12:54

Natuurlijk zijn Leiwakabessy, v Dijk (heerenveen), Bulthuis, V Aanholt, Van Peppen en de rest kan ik niet eens snel de naam van noemen beter dan Daley Blind.

Je hebt helemaal gelijk joh.
Dom van mij om te zeggen dat Blind goed is.

Het is ook raar dat hij uitgeroepen is als speler van het jaar.
Met dit 5-3-2 systeem heb je ook helemala geen rugdekking van je linker centrale verdediger.
Nee Blind kan er geen reet van!

31 mei 2014 om 12:59

Dat kan ik ook hoor!
Daar voel ik me niet teveel supporter voor.

Ajax heeft al 4 keer de CL gewonnen. Daar ben ik super blij mee, de wereldtitel met ONS land ontbreekt en heb ik dus hoger op het lijstje staan dan weer een CL titel.

Maar ik ben gewoon heel reëel om te zeggen dat Blind gewoon beter is, meer ervaring heeft en hoogstwaarschijnlijk ook veel meer gewend is om met druk om te gaan dan pak em beet van Aanholt.

Jullie kunnen wel 6000 keer reageren maar er is geen speld tussen te krijgen en het klopt gewoon wat ik zeg. Als je dan als ajacied deze man eigenlijk afkraakt dan begrijp ik dat al helemaal niet vandaar de ietwat pittige reactie!

31 mei 2014 om 13:04

In de Mickey Mouse competitie wel ja....

31 mei 2014 om 13:08

Pieters speelt ook goed in de Premier League! Kijk gewoon is voetbal buiten Ajax om. Dan zie je nog is wat. De enige afgunst is op Blind

31 mei 2014 om 13:16

ze vergeten dat blind de laatste 2 seizoenen sterk gegroeid is,maar zal ook wel komen dat papa blind erbij is en dan menen ze dat van gaal daar van onder de indruk is en hem absoluut niet mag vergeten mee te nemen, maar hij beslist en niet papa blind. Ik zelf ben blij dat hij er bij is, goed voor het team, ook al is hij niet zo snel als van aanholt, ook al had die wel mee kunnen/moeten gaan, maar daley doet zijn uiterste best iedere wedstrijd en is niet bang om een tackle in te zetten.

31 mei 2014 om 13:20

Loopvermogen heeft blind wel hoor, hij gaat de hele wedstrijd. Maar hij komt idd snelheid tekort voor díe positie.

31 mei 2014 om 13:21

Als je zo graag de wijsneus wil uithangen, schone was ajacied van het jaar en als het aan mij gelegen had werd iemand anders benoemd tot eredivisiespeler van het jaar

31 mei 2014 om 13:29

Ja maar van bronckhorst had al status en een perfecte cv. CL gewonnen met barca. Blind is gewoon een slechte LB sorry

31 mei 2014 om 14:00

Waan van de dag regeert weer hoor. v Aanholt speelt 1 wedstrijd aardig en opeens wil half Nederland hem als vaste linksback. Zo ongelooflijk kortzichtig weer om het op één wedstrijd te baseren. Zelfde geldt voor Promes die ook 1 wedstrijd goed is en volgens velen ook maar meteen mee zou moeten. v Gaal heeft de afgelopen weken die spelers dagelijks aan het werk gezien en hij is dan ook veel beter in staat om een keuze te maken. Blijkbaar werd v Aanholt, ondanks de goede indruk die hij achterliet in de oefenwedstrijden, toch te licht bevonden. Kunnen wij daar wel met zijn allen over oordelen maar wij zien slechts een glimp van wat v Gaal te zien krijgt. En van Gaal is (op voetbalgebied) ook niet gek en zal wel zijn redenen hebben.

31 mei 2014 om 14:06

Blind zal in Nederland pas gewaardeerd worden als hij in het buitenland speelt. Net als alle spelers die bij Ajax onder contract stonden. Suarez kon het niet aan, Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld waren de slechtste verdedigers van het al d en ook De Jong was een drama destijds. Blind lijkt me een zekerheidje in de basis, een van de weinig jongens met ervaring die in grote wedstrijden zich laat zien.

31 mei 2014 om 14:09

Supergrappig natuurlijk dat bij de definitieve selectie van verdedigers met De vrij, Kongolo, Bmi, Veltman en Verhaegh de discussie hier over Blind gaat. De speler van het jaar in Nederland die al jaren op CL niveau zich staande houdt. De wedstrijdendie hij heeft gespeeldkan de rest alleen maar van dromen, om nog maar niet eens over zijn prijzenkast te beginnen.

31 mei 2014 om 14:42

Waarom haalt iedereen de prijs "speler van het jaar in de eredivisie " erbij. Lex f*cking Immers is tweede geworden met een marginaal verschil. Die prijs heeft dit jaar in mijn ogen totaal geen waarde.

31 mei 2014 om 14:52

In jou belevingswereld moet ik Van Gaal een *** vinden omdat hij Jetro Willems niet mee heeft genomen? Ook al zou hij niet geblesseerd zijn.

Lekkere clowneske opmerking. Ook al beweren de feiten anders, zou jij nog zo hard schreeuwen dat je gelijk hebt. Heerlijk.

31 mei 2014 om 15:04

Fritsie, jij moet je echt doodschamen! Ben je geen Ajacied als je kritiek hebt op eigen spelers, of realistisch bent? Daley Blind heeft geen snelheid, dus is de slechtste keuze voor de linksback positie. Als men ver wilt komen in een toernooi moeten de beste elf spelen, niet de meeste van je eigen clubje. Realiteitszin, is ook ver te zoeken bij sommige.

31 mei 2014 om 15:10

Ik ben het gewoon totaal niet met de kritiek eens.
Natuurlijk heb ik ook kritiek op Ajax spelers, maar de kritiek op Blind vind ik meer dan overdreven.

Luister ik ben ook niet Blind (hahaha) en zie ook wel dat het niet de snelste is.
Ik vind hem echter een zekerheid, technisch en tactisch erg goed. Iemand die goed kan opbouwen en zeer weinig balverlies heeft.
Als je dan met een 5-3-2 soort van opstelling speelt heb je volgens mij altijd rugdekking, dus juist zijn snelheid wordt dan gecamoufleerd. Voorin neem ik aan dat hij het balletje aan één van de grote drie afgeeft.

Hopelijk een iets beter onderbouwde reactie speciaal voor jou.

Maar doodschamen moet alleen Sulejmani zich, mafkees die nooit helemaal geen reet in Amsterdam heeft gepresteerd. Dat jij zijn naam draagt moet je lekker zelf weten. Miskoop van de eeuw!

31 mei 2014 om 15:38

Hoe kan deze man zoveel duimpjes omhoog krijgen. Ik had liever van Aanholt op linksback gezien en snap totaal niet dat hij afvalt, maar Blind was een seizoen geleden speler van het jaar bij landskampioen Ajax op de linksback positie. Verkondig dus alsjeblieft niet zulke ongelofelijke onzin.

31 mei 2014 om 15:50

Hhahahah iedereen is Veltman vergeten, die kleine rakker is ertussen geglipt. Ik heb er in ieder geval vrede mee, ik snap heel die heisa rond Blind sowieso niet.

Verprutst hij het vanavond dan lijkt het me sterk dat hij er tegen Spanje gaat staan. En het is echt een prima voetballer en hij kwam beter tot zijn recht op het middenveld. Nu dat hij iets meer gaat moeten rennen raakt iedereen in paniek, zo erg dat we Veltman vergeten hahaha.

Als Blind vanavond een goede pot speelt is de helft alweer om.

31 mei 2014 om 16:37

weet nog wel dat Blind ook bijna door heel veel( was ook in eerste instantie niet gecharmeerd) Ajax supporters werd uitgefloten, heeft een hele tijd geduurd maar toen kwam de omslag en daarmee ook de waardering van de meeste Ajax supporters.

Laten we voor Blind ons allen hopen dat hij ook de niet Ajacieden kan gaan verbazen in positieve zin.

Ligt er maar net aan hoe Louis wil gaan spelen, zal niet tegen iedere tegenstander het zelfde zijn.

Als we nu met zijn allen eens die clubbrillen af kunnen zetten en een oranjebril op, zal alles misschien een stuk positiever overkomen.

De keuzes van Louis zijn voor de meeste van ons misschien toch niet te begrijpen.

Zit een heel hoog Feijenoord gehalte in Oranje, zou toch mooi zijn als we daarmee heel ver gaan komen.

31 mei 2014 om 17:31

Dus als je voor een club bent mag je een speler van die club niet afkraken? De supporters die Blind uitfloten werden toch ook niet voor nep supporters uitgemaakt? Ik ben zelf voor Feyenoord en verbaas mij heel erg dat Kongolo mee gaat, maakt dat mij nu ook een slechte supporter?

31 mei 2014 om 21:19

Hij moest kongolo ruilen voor van aanholt man ..

1 juni 2014 om 10:17

Het eerste verstandige stukje. Hopen dat ze met elkaar de boel achter dicht kunnen gooien en dat het supertrio voorin scoort. Lekker op z'n Italiaans spelen, maakt mij nu niet uit het spelersmateriaal is nu eenmaal niet zo dat je frivool kan gaan spelen. Ik vind het belachelijk dat een non- voetballer als Kuyt meegaat, laat dan een jonge speler ervaring opdoen.

31 mei 2014 om 11:25

4 jaar geleden maakte we ons ook zorgen om Gio. Is ook goed gekomen. Daarnaast. We hebben niet beter

31 mei 2014 om 11:26

Van aanholt is beter. En Gio een zorgenkindje? Een man met Barcelona en Arsenal achter zijn naam?

31 mei 2014 om 11:28

Dat we niet beter hebben, is wel heer erg duidelijk.

Dit is misschien wel het zwakste NL elftal aller tijden die naar een eindtoernooi gaat.

31 mei 2014 om 11:30

Daley Blind is te traag en ben nooit kapot van deze knaap geweest. In het buitenland gaat hij net zoals Luuk de Jong (plus) Siem de Jong ook niet reden, zijn gewoon te lief en komen gewoon snelheid te kort.

Patrick van Aanholt had hij nooit mogen weg strepen zeg ik je bij deze!

31 mei 2014 om 11:31

Toen destijds speelde Gio bij Feyenoord zoals je zelf ongetwijfeld wel weet en was hij toen zeker niet aan zijn beste periode bezig.
Sterker nog, hij speelde dramatisch vaak maar gelukkig voor ons was Gio op het WK echt ineens in een topvorm.

Neemt niet weg dat we met Blind ons toch wel zorgen moet maken als hij linksback staat...

31 mei 2014 om 11:34

Ja en? Een man die op het WK zijn laatste wedstrijden zou spelen vanwege pensioen. Een man die nooit bekend stond om zijn snelheid en verdedigende taken. Uiteindelijk is het wel goedgekomen, maar mensen vergeten blijkbaar snel slechte dingen. Of je bent veel te jong om het WK 2010 mee te maken of je hebt toentertijd net als iedereen Gio lopen afkraken bij de voorbereiding van het WK.

Als Pinto een Nederlander zou zijn, hadden we ons ook zorgen gemaakt ondanks dat hij Barca achter zijn naam heeft. Dat zegt dus echt niks Azalkmaar

31 mei 2014 om 11:35

Het ging trouwens tussen Kongolo en Van Aanholt dus de discussie die gevoerd moet worden is waarom die Feyenoord jongeling mee gaat

31 mei 2014 om 11:37

Jouw geheugen is niet zo sterk zeker? Iedereen maakte zich zorgen om Gio, omdat hij bij Feyenoord geen best seizoen achter de rug had en volgens iedereen te oud was.

31 mei 2014 om 11:39

Nou, dan had je moeten zien hoe erg Gio werd afgekraakt. Hij was te traag, niet meer van het oude niveau en Oranje-onwaardig. Hij heeft toch het tegendeel bewezen.

Ik heb niet heel veel vertrouwen in Oranje, maar toch heb ik aan de ene kant het gevoel dat ze ons, pessimistische Nederlanders, gaan verrassen in Brazilie. En dan lopen de mensen die nu de meeste kritiek hebben, vooraan in de polonaise.

31 mei 2014 om 11:47

Patrick is helemaal niet beter.....
Vraag dat maar aan bos die dagelijks met hem werkt.

31 mei 2014 om 11:53

Ook een man die in Oranje wel altijd een voldoende te halen en ook in 2008 op het EK uitblonk.

31 mei 2014 om 12:08

VD vaart. Nee jouw raf moest mee of niet sms? Over sloom gesproken zeg.
Patrick speelt het gehele seizoen dramatisch en als je de tekst had gelezen dan had je geweten dat het ging tussen patrick en kongolo
Iedereen wilde kongolo ook zien op het wk 1 mindere pot en meteen hoort hij er niet bij terwijl hij dit seizoen zoveel malen beter was dan patrick!

31 mei 2014 om 13:28

Beste kroko,

Wat ben jij ontzettend wijs zeg; je wilt blind en gio met elkaar vergelijken omdat ze beiden slecht speelden voor een wk, waarbij jij de vergelijking gaat trekken en met volle zekerheid aangeeft dat blind het daarom ook goed gaat doen op het wk? Dus omdat steek keeper was van ajax, en het voortreffelijk deed gaat cillessen dat dus ook doen

31 mei 2014 om 13:31

Waarom zou je geen kritiek mogen hebben en juichen tegelijk? Ik heb kritiek, ik zie dingen liever anders, maar dat neemt toch niet weg dat ik het fout gezien kan hebben ? Als jij blijkbaar alles goed ziet en precies hetzelfde idee heb als van gaal, snap ik niet waarom jij geen bondscoach bent

31 mei 2014 om 13:57

Ik zeg nergens dat ik het eens ben met Van Gaal. En jij redeneert eigenlijk heel krom. Als ik dus hetzelfde als Van Gaal denk, moet ik bondscoach worden? Ik heb dan niet eens zelf een idee, maar kopieer een ander. Nee, dan zou jij bondscoach moeten worden, want jij weet het zo veel beter.

Dat pessimistische gedoe kan ik niet tegen. Alles de grond intrappen, maar als het toch een succes wordt schreeuwen ze het hardst. Nu zeggen dat alles anders moet en als Van Gaal toch kampioen worden dan hadden ze altijd al het vertrouwen in hem. Ik ben het niet met alles eens met wat Van Gaal doet, maar ik denk dat hij er toch iets meer verstand van heeft, bovendien ziet hij de jongens op dit moment dagelijks, dus ik heb wel vertrouwen in hem als coach.

31 mei 2014 om 15:36

Gio ja, oud speler van Barca.
Nu komen we met een ED verdediging met Ron Vlaar ertussen.
Wat een afgang gaat dit worden.

31 mei 2014 om 11:25

Het is wel heel vreemd dat Van Aanholt afvalt idd. Het lijkt er wat mij betreft nu op dat Van Gaal terug gaat naar 4-3-3 en dat zou ik zeker toejuichen.

31 mei 2014 om 11:28

In wat lijkt het daar op? Het lijkt daar helemaal niet op en zal ook niet gebeuren. Kongolo en blind heb je 2 voor links meer dan genoeg. Het zou van Anholt worden of kongolo. Dat is nu Kongolo geworden

31 mei 2014 om 11:32

Van Aanholt leek mij de enige geschikte vleugelverdediger in 5-3-2.

Op basis van de wedstrijd tegen Ecuador vind ik het echt bizar als Kongolo boven Van Aanholt werd verkozen trouwens.

31 mei 2014 om 11:34

Ik ga dan ook JUICHEN!

on: goed dat deze spelers allemaal afvallen, ik had gevreesd dat Fer of Wijnaldum ofzo zou afvallen, maar alle onervaren talenten gaan nu niet mee, wat ik ook wel snap. Alleen vind ik het jammer van Van Aanholt, ik had verwacht dat hij de verrassing zou worden van Oranje

31 mei 2014 om 11:35

Kongolo kan zowel op linksback als centraal achterin. Denk dat dit de doorslag heeft gegeven.

31 mei 2014 om 11:37

Er zijn in totaal 6 aanvallers gehaald, waarvan 4 vleugelspelers. Als je kijkt naar de selectie heeft hij de posities allemaal precies dubbelbezet, dus is een 4-3-3 opstelling logischer. Je gaat niet 6 aanvallers meenemen voor 2 posities lijkt mij.

31 mei 2014 om 11:46

Inderdaad, zo zat ik ook al te kijken, en lijkt mij dat hij de 4-3-3 zeker achter de hand houdt.

31 mei 2014 om 11:49

"op basis van de wedstrijd tegen Ecuador vind ik het echt bizar als Kongolo boven Van Aanholt werd verkozen trouwens"

Van gaal heeft ook de trainingen gevolgd, zou niet best wezen als hij zijn keuzes maakte op een vriendschappelijke wedstrijd.

31 mei 2014 om 12:07

Het is toch volkomen normaal om op basis van een wedstrijd keuzes te maken? In die setting moeten we ook punten zien te halen straks.

31 mei 2014 om 12:39

@ plavata

Er zitten toch behoorlijk wat namen tussen die goede internationale ervaringen ontbreken, ik vind het onverantwoord om zoveel van dat soort spelers mee te nemen. Eerlijk gezegd had ik op Emmanuelson gehoopt, die heeft wel de power om veel op te komen en voor de verdediging had ik Heitinga ook mee genomen. Nog 1 keer leunen op de oudere (ervaren) spelers in plaats van leunen op spelers die amper noemenswaardige internationale ervaringen hebben.

31 mei 2014 om 13:45

Emanuelson heeft geen goed seizoen gedraaid hoor. En Heitinga was niet eens goed genoeg om voldoendes te spelen bij degradant Fulham.

Ik mis Pieters en Anita in de selectie. Ook is het erg jammer dat Van der Wiel er niet bij kon zijn.

Dit zou anders mijn droomopstelling zijn geweest bij het ontbreken van Strootman:

Cillessen
V.d. Wiel
Veltman
Vlaar
Pieters
De Guzman
Sneijder
Anita
Van Persie
Huntelaar
Robben
31 mei 2014 om 11:29

Precies, Blind AKA schildpad.
Van Aanholt is veel dreigender en zorgt voor een veel hoger tempo.

31 mei 2014 om 12:15

Hij kan alleen niet verdedigen, de basis taak van een verdediger volgens mij.

31 mei 2014 om 12:25

Het gaat niet eens om blind.
Het ging tussen kongolo en van aanholt.
Daarbij is het gewoon logisch als je tegen iniesta en xavi zegt raken ze meer onder de indruk dan van aanholt.
Aangezien blind ze behoorlijk dwars heeft gezeten afgelopen jaar.

31 mei 2014 om 11:30

De linksback positie is al jaren de positie van 'door gebrek aan beter'.

Ik had voor deze formatie zeker Emanuelson meegezien

31 mei 2014 om 14:05

Ja man ... Van Bronckhorst vergeten?

31 mei 2014 om 20:19

Ik vond eerlijk gezegd Van Bronckhorst ook gebrek aan beter, dat hij een weergaloze doelpunt maakte, veranderd niet mijn mening

31 mei 2014 om 11:32

Inderdaad. Beter Van Aanholt die met zijn snelheid nog iets kan doen.

31 mei 2014 om 11:42

Kongolo boven v aanholt?
Wat een lachertje Hahaha

31 mei 2014 om 12:43

Ach joh, we hebben nou eenmaal geen topper op die positie, of het nou Kongolo of van Aanholt of Blind is. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere posities achterin.

Gelukkig is de teamprestatie altijd nog belangrijker als de namen en individuele klasse.
Griekenland won ook het Ek met een matige selectie. We wonnen vier jaar geleden van Brazilie met Ooijer. Feyenoord won ook de Uefacup met Thomas Rzasa en Gyan.

Een goede teamprestatie zal bij Nederland de doorslag moeten geven, want we hebben op dit moment minder toppers als 'normaal'. Maar laten we Van Gaal nou gewoon lekker zijn gang laten gaan, want als er 1 coach een team kan bouwen is hij het wel.

31 mei 2014 om 14:06

@berliner80

100% mee eens. Dit is een getalenteerde groep, met voorin een paar wereldtoppers. Beetje geluk en een perfecte teamprestatie kunnen ons ver brengen!

31 mei 2014 om 11:43

Opvallend dat Van Gaal zoveel Feyenoorders mee neemt, die missen de absolute winnaarsmentaliteit die benodigd is om ver te komen op het Wk.
Het ergste is nog dat ze waarschijnlijk ook nog in de basis staan.
Een 2e plaats behalen en vervolgens barst er een absoluut volksfeest uit, is dat het soort volk wat je in je wereldkampioenschap team wilt hebben staan??

31 mei 2014 om 11:55

Het vieren van die tweede plek mag ook gerelativeerd worden. Feyenoord begint het seizoen als een middenmotor en eindigt het met voorronde CL, niemand die dat destijds zag aankomen of in de jaren daarna zag aankomen, ik niet en jij ook niet. Dan mag je gewoon blij zijn en het vieren. Sindsdien is het verwachtingspatroon omhoog geschoten en is een 2e plek niet goed genoeg. Dit jaar was er niks op de Coolsingel. Dus ja, dat heeft geen invloed op onze prestaties op het WK.

31 mei 2014 om 11:58

Als je kijkt naar alle eredivisieclubs dit seizoen, dan ontbreekt daar de winnaarsmentaliteit. In een competitie compleet bestaande uit losers zal toch ééntje moeten winnen. Europees voetbal bewijst dit al jaren. Het wordt helemaal niks.

31 mei 2014 om 12:10

Onzin, Lulkoek, Bullshit!

Slaat gewoon nergens op voor een club als Feyenoord om een compleet volksfeest te houden bij een 2e plek.
Feyenoord is voor mij echt geen topclub meer na die ene dag.
Als Feyenoord fan moet je je toch schamen dat je zo uit je dak gaat bij een 2e plaats terwijl de grote rivaal kampioen is geworden.
trieste bende daar in Rotterdam

31 mei 2014 om 12:44

@ Whysoserious?

Enig sinds heb je wel gelijk, wanneer het moest in de titelrace of men Europees voetbal kon bereiken stond men er ook niet. Wat ik zorgelijker vind is dat de spelers van Feyenoord totaal geen noemenswaardige internationale ervaring hebben.

Ja, een paar goede wedstrijden met Oranje tegen de zwakkere landen, toen Oranje echte tegenstanders kreeg werd het duidelijk dat ze nog niet zo ver zijn. Overigens vind ik het voor Veltman ook te vroeg om naar een wereldkampioenschap te gaan. Hetzelfde geld ook voor Wijnaldum, die in zijn tijd bij PSV alleen aan het begin van dit seizoen een goede periode heeft gehad.

31 mei 2014 om 12:47

@whysoserious: Je naam zegt genoeg maar toch even dit :-)
Heb je de laatste drie jaar in een afgesloten doos gezeten ?
Want daar heb je het over. Is hier meer sprake van blinde club-rivaliteit want een gedegen argumentatie mis ik even.
Keuzes van de bondscoach zijn altijd arbitrair, maar ik moet zeggen op basis van meer dan 1 helft (ecuador) dat ik de keuze voor Kongolo kan billijken t.o.v van Aanholt. De verdediging van Feyenoord bleek sinds de intrede van Kongolo nl. Wel over een winnaarsmentaliteit te beschikken. Van Aanholt heeft dit seizoen heel vaak teleurgesteld. Clubvoorkeur snap ik bij kritieken, maar jij spant wel een beetje de kroon met je blijven hangen in het verleden :-)

31 mei 2014 om 12:58

Ik kan me herinneren dat het Oranje van 2010 ook behoorlijk wat extra festiviteiten had met t.g.v. het bereiken en verliezen van de finale.

31 mei 2014 om 11:44

Pff wat een mafkees hee die van gaal kongolo kon t tegen ecuador al niet eens bijbenen en dan van aanholt niet meenemen? Bahbah laat m lekker nu al naar manchester gaan!!

31 mei 2014 om 11:51

En als kongolo goed speelt ben je de eerste die juicht of niet soms? Patrick speelt dramatisch en Door 1 goede helft in een oefen interland is hij de man hahaha

31 mei 2014 om 11:53

Ik snap niet dat mensen het onbegrijpelijk vinden dat Kongolo boven van Aanholt is verkozen.
hebben jullie na de winterstop geen voetbal meer gezien dan? Kongolo heeft een vaste plaats weten te veroveren bij Feyenoord en Feyenoord is steeds beter gaan spelen. Bij Vitesse zijn ze niet zomaar weggezakt ze zijn daar met zijn alle in een ravijn gedonderd na de winterstop incl v Aanholt.
Dus wat valt er niet aan te begrijpen. v Aanholt is verdedigend erg kwetsbaar.

31 mei 2014 om 12:27

wie is hier een mafkees?
kongolo is met afstand de beste verdediger van nederland,niet qua ervaring
maar wel in kwaliteit.

binnen 1 a 2 jaar verhuist deze jongen naar de europese top.

31 mei 2014 om 12:45

Ik snap wel dat Kongolo boven Van Aanholt is verkozen. Ik snap alleen niet dat hij meegaat. 10 wedstrijden bij Feyenoord. Overlopen tegen Ajax overlopen tegen Ecuador. Geen Europese ervaring zoals alle Feyenoordspelers. Gewoon bagger! Eerste top bagger! Spreek je wel als we er in de groepsfase uitliggen!

31 mei 2014 om 13:47

@lee112

Je bent zelf dramatisch

31 mei 2014 om 14:03

Van Aanholt kan dit niveau natuurlijk niet aan. Dan is Kongolo die de laatste maanden een prima indruk achterliet een logische keuze. Zeker als je de echte concurrenten voor Van aanholt, Buttner en Emanuelson geen kans geeft.

31 mei 2014 om 11:45

Ik weet het niet hoor, maar Daley Blind is de laatste 2 jaar een stabiele factor bij Ajax. Zakt als een van de weinige spelers bij Ajax nooit door het ijs. Het Ajax dat in de Champions League speelt (waar veel van deze spelers nog nooit hebben gespeeld). Volgens mij was Blind tegen Barcelona een van de beste bij Ajax en ook tegen Real Madrid werd Daly Blind verkozen tot beste Ajax speler op het veld.

Dit zie ik Emanuelson, Van Aanholt, Kongolo, BMI of een Braafheid niet zo snel doen hoor. Beetje respect voor Daley is wel op ze plaats!

31 mei 2014 om 11:55

Ja, Blind was daar goed, maar speelde al die goede wedstrijden (grotendeels) op het middenveld... In Oranje heb je op het middenveld met De Guzman een betere optie en op linksback heb je nu eigenlijk geen optie.

Blind is te langzaam, voornamelijk voor het aanvallende gedeelte als linksback. Hierdoor mis je iedere aanval (of de daarop volgende counter) een man. Dat kan gewoon niet in dit systeem. Je hebt een kopie van Janmaat nodig maar dan op Links...

Kongolo is een CV die bij feyenoord een paar keer LB is gezet omdat het zo'n groot talent is. Het is geen LB ondanks dat het in de eredivisie leuk ging. Hij heeft een half seizoen in de basis gespeeld en moet nu de LB van Oranje op het WK worden?

Lachwekkend eigenlijk. Zeker als je naar de Alternatieven voor de Lb/links half positie kijkt zoals een Emanuelson en van Aanholt die beide die positie beter in kunnen vullen dan de huidige 2 geselecteerden.

31 mei 2014 om 12:14

@daniel

"zakt nooit door het ijs"

Dan heb je niet alle wedstrijden gekeken blijkbaar.

31 mei 2014 om 12:55

@ Medellin

Kan jij je nog herrineren dat wij het eerder deze week over het "gezeik" hadden rondom Oranje ? Nu zijn de meeste weer negatief, totdat iemand die serieus genomen word in de voetbalwereld zegt dat het allemaal wel meevalt.

31 mei 2014 om 13:38

Ik weet het niet hoor maar de laatste 2 jaar is gebleken dat Daley Blind een stabiele speler bij Ajax is. Natuurlijk speelde hij niet elke week de sterren van de hemel maar was wel altijd een 6 waardig en af en toe een 8 of 9.

31 mei 2014 om 11:48

Blind heeft het gewoon prima gedaan als linksback ook in de CL. Je zag tegen Ecuador dat hij op het middenveld fysiek niet fel genoeg was en qua handelingssnelheid te kort komt. Op linksback kan hij zijn 'passing-game' uitvoeren zoals hij dat bij Ajax ook deed waarbij het opvalt dat hij in balbezit altijd de goede keuzes lijkt te maken.

31 mei 2014 om 11:48

Aan de andere kant, Blind is wel een keiharde werker, een soort Kuyt type. Ik denk juist dat hij eerder de puf heeft om een hele linkerkant te bestrijken dan van Aanholt.

Toch had ik ze beide meegenomen, kunnen elk bij verschillende wedstrijden belangrijk zijn op hun eigen manier

31 mei 2014 om 12:00

Blind vergelijken met Kuyt? In Nederland doen we vaak lacherig over Dirk, maar Blind gaat nooit in de buurt komen van wat Kuyt heeft gepresteerd. Blind is een 13 in een dozijn voetballer, Kuyt is de ultieme harde werker (loopvermogen gekoppeld aan inzet en een redelijke basistechniek).

31 mei 2014 om 12:21

Ik heb het ook alleen over het harde werken aspect, iets wat je wel nodig hebt om de hele linkerflank te bestrijken. En wat je hier noemt, loopvermogen gekoppeld aan inzet en een redelijke basistechniek, heeft Blind ook gewoon hoor

31 mei 2014 om 15:39

Blind en loopvermogen? Hij maakt nog niet eens de helft van de meters die Kuyt aflegt. Kuyt zijn longinhoud is wat hem bijzonder maakte. Ook al wordt dat in Nederland niet vaak als goede eigenschap gezien, het is wel iets waarin hij een flinke streep voor heeft/had op Blind. Haal dat weg en ook Kuyt stelt nog maar weinig voor (ook hetgeen waar de meeste mensen bang voor zijn door zijn leeftijd).

31 mei 2014 om 11:49

inderdaad, hadden beter veltman thuis kunnen laten! die is gewoon dik gehyped, paar keer leuk gespeeld maar ook mega blunders gemaakt!

31 mei 2014 om 12:03

Geen van Aanholt en geen van Dijk (dat vind ik persoonlijk nog wel het ergste). Laat je toch wat kansen liggen in een al dramatische verdediging.

Voor de rest weinig mis mee en zal Louis op de training echt wel doorgehad hebben wie het wel en niet gaan redden. En nu allemaal dat juichpak aan.

31 mei 2014 om 12:11

Wat een negativisme jegens Daley Blind. Als Ajacied weet ik hoe goed hij is/kan worden Was in het seizoen 2012/13 een vaste waarde als linksback en was altijd een zekerheidje. Óók in de Champions League. Ik had 'm liever op het middenveld gezien, aangezien hij daar heerste dit seizoen, zie de wedstrijd tegen Barça als perfect voorbeeld. Natuurlijk is hij ook door de ondergrens gezakt tegen Salzburg, maar laten we niet vergeten dat je natuurlijk ook met teamgenoten te maken hebt die in vergelijking met internationals zwak zijn. Blind is een heel slimme speler, die met betere voetballers om zich heen nog beter wordt. Ik durf te voorspellen dat Blind wel eens een grote transfer kan verdienen door zijn spel op het WK. Natuurlijk is hij kwetsbaar op snelheid, maar daarnaast compenseert hij dat door zijn spelinzicht. Veel personen op VZ reageren constant negatief en wijzen vooral op zijn gebrek aan snelheid. Terwijl hij juist zoveel andere kwaliteiten heeft. Hij heeft een erg goede techniek, goede pass, sterk in de persoonlijke duels en is een tacticus. Nogmaals, hij zou mijns inziens komende zomer naast Nigel de Jong moeten spelen. Een perfect koppel. Maar laten we eens stoppen met dat negatieve geklets over een speler die een constante factor is bij Ajax en ook zal worden bij Oranje.

31 mei 2014 om 12:13

Kongolo had af moeten vallen ipv van aanholt

31 mei 2014 om 12:30

ze hadden van mij die veltman af mogen laten vallen,wat een prutser is dat.
die veltman die mag nog niet in de schaduw staan van kongolo qua talent.

31 mei 2014 om 12:15

Wie zegt er dat Depay niet de hele linkerflank gaat bestrijken. Hij heeft regelmatig als linksback gespeeld in de jeugd en aangezien bijna geen land met echte buitenspelers speelt hoeft ie alleen maar mee te lopen met zn man.

31 mei 2014 om 12:16

Ach mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar van Aanholt, maar in tegenstelling tot veel mensen hier besef ik me goed dat van Gaal waarschijnlijk meer kennis van voetbal heeft dan ik. Ik vertrouw er dan ook op dat dit een overwogen keuze is geweest en dat, hoewel Blind op sommige vlakken in van Aanholt zijn meerdere moet erkennen, er vast ook eigenschappen zijn die Louis als belangrijk beschouwt en die Blind juist weer meer bezit dan van Aanholt.

31 mei 2014 om 12:25

Je hebt er echt geen verstand van he. Dat is juist Blind zijn sterke kant, aanvallend, voetballend. Verdedigen is zijn zwakste kant en dat hoeft hij hier een stuk minder.

31 mei 2014 om 12:49

Met of zonder Blind, is Nederland kansloos op dit Wk vrees ik...

31 mei 2014 om 13:48

Het wk duurt toch maar 3 wedstrijden

31 mei 2014 om 14:03

Ik ben zo klaar met de keuzes van Van Gaal dat ik het maar een beetje heb laten lopen.. we zullen het wel gewoon allemaal zien op het wk. Nederland had in 2010 ook geen superselectie en kwam toch tot de finale, ik verwacht dat Nederland het beter doet dan in 2012!

31 mei 2014 om 14:41

Blind is niet de snelste back maar fysiek en conditioneel is hij in topvorm !
Dus dat hij de hele linkerkant moet bestrijken zie ik niet als een probleem. Al zie ik hem alsnog op het middenveld spelen...

Ik had Van Aanholt niet zien aankomen, maar verder wel een goede selectie. Wijnaldum in zekere zin toch wel de grote verrassing, maar als VDV fit was geweest was hij gewoon meegegaan.

Blind dus de linksback. Opstelling is bekend.

Laat het vanavond maar zien Louis en co!

31 mei 2014 om 11:24

Daar baal ik nou ook van. Blind komt sowieso veel beter tot zijn recht op het middenveld...

31 mei 2014 om 11:27

Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer vertrouwen heb in De Guzman en De Jong. Ik zie het Blind nog wel prima doen op de linksback. Ik heb genoeg vertrouwen in Louis om de juiste keuzes te maken!

31 mei 2014 om 11:47

Als blind opgesteld staat speelt hij ook eerder vanaf het midden naar voren dan andersom. het is namelijk een rare? 343 opstelling. hier word juist de sterke kanten van Janmaat en Blind gebruikt door ze te laten aanvallen en te laten verdelen. Plus dat ze allebij een sterk loop vermogen hebben en dat is ook waarom ze zo hoog opgesteld staan de bal kan hierdoor sneller weer terug waar die zijn moet naar voren en waar nodig mocht zijn kunnen ze dan weer op tijd zijn omdat ze grootte longen hebben.
Ik heb er wel geloof in. We zien het vanavond en dan kunnen we met z'n alle verder discuseren!

1 juni 2014 om 14:26

Jullie hebben helemaal gelijk. Heb er inderdaad nog even over na gedacht en blind is hier echt een middenvelder annex verdediger. Misschien is dit juist wel de ideale positie voor hem?

Kongolo toch mee ipv v Aanholt? Niet verwacht maar wel mooi als Feyenoorder! De rest was lijkt mij al van te voor ingevuld! Op naar de 3 wedstrijdjes!

31 mei 2014 om 11:42

Als het om het Nederlands elftal gaat moet je toch gewoon kijken naar wat het beste daarvoor is, ik snap niet waarom mensen dan nog steeds meer Feyenoorders willen zien

31 mei 2014 om 11:49

Omdat Feyenoorders vaak niets met het nederlands elftal hebben waar ze dat in de hoofdstad wel hebben.

31 mei 2014 om 12:48

Dan hebben ze ook bij Feyenoord een wat anders dan Eredivisie en Beker. Europees is het al tijden dramatisch. En dat is dan ons internationale elftal.......

31 mei 2014 om 12:52

Ik ben Feyenoorder. Oranje is over het algemeen een van ajaxiede vergeven elftalletje. Daar kan ik echt niet zo veel mee hebben. Heb dan ook een sterke voorkeur voor mn andere helft van mn bloed. Duits bloed.... Maar als er veel Feyenoorders bij Oranje zitten wordt het wel automatisch leuker.

31 mei 2014 om 13:00

@ Chrisz1908

Dat is onzin want de meeste Ajacieden en zekere de fanatiekere hebben ook niet zoveel op met Oranje. Daar zijn de Feyenoorders echt niet de enige in.

31 mei 2014 om 13:36

Elastiekje ik tel 3 ajaccieden en tig feyenoorders. Ga weg man! Ga schuilen bij maasvlakte 2! Niet zeuren

31 mei 2014 om 13:44

Wat een onzin, de laatste jaren hebben er sowieso veel meer Feyenoorders bij het Nederlands elftal gezeten.

En bovendien vind ik het totale niet relevant bij welke club de spelers vandaan komen, ik heb misschien ook niet zo'n sterke voorkeur voor een club in Nederland (al kom ik vaak in de Arena), ik ben trots op het Nederlands elftal en steun ze altijd, of er nu 11 Feyenoorders of Ajacieden instaan. Je speelt voor Nederland en niet voor je club.

31 mei 2014 om 18:23

Tuurlijk kijk je het meeste naar je eigen teams. Tuurlijk juch ik ook als KJ Huntelaar scoort, maar wanneer Kuyt of een v Persie scoort ben je toch net wat blijer. Noem het naief, maar dat heeft iedereen.

Ondanks dat de verwachtte namen afvallen, blijft het een matige selectie.

Top selectie.

Exact de gasten die af moesten vallen zijn afgevallen.

31 mei 2014 om 11:32

Ja want blind is onze beste optie voor de linksback he. Pfff, blind is niet eens een volwaardige linksback in een 4-3-3 en nu moet dat dan gebeuren in een 5-3-2.

31 mei 2014 om 11:38

Aub stop is met die negatieve onzin. Typisch Nederlands weer om letterlijk alles af te kraken

31 mei 2014 om 11:52

Waarom negatief, is typisch van gaal de beste back thuis laten. Wat een mafkees.

31 mei 2014 om 12:01

Niet alles: 1 speler.

31 mei 2014 om 12:22

We gaan op het WK 5-3-2 spelen, maar de 4-3-3 wordt achter de hand gehouden. Van Gaal neemt niet voor niets 6 aanvallers mee voor 2 posities. Al kunnen Kuyt en Lens wel op die verkapte back positie kunnen spelen natuurlijk.

31 mei 2014 om 12:35

Ja hij is de beste linksback.
Verdedigd goed en komt goed op en is voetballend ook beter dan de rest.

31 mei 2014 om 13:21

Ik kraak niet alles af. Ik zeg ook niet dat hij blind thuis moet laten. Hij had voor van aanholt en blind moeten kiezen. Blind is beter op het middenveld en op linksback vind ik hem gewoon matig.

31 mei 2014 om 13:37

@angels.

Van Gaal is toch ook een waardeloze trainer.

Tjonge jonge wat is men over het algemeen negatief zeg.
Het toernooi moet nog beginnen stelletje zeikerds!

Zo verassend dat Kongolo meegaat, prachtig voor die jongen natuurlijk. Van Gaal zou hem wel nuttiger vinden vanwege zijn inzetbaarheid op meerdere plaatsen. De overige namen zijn niet verassend.

31 mei 2014 om 11:39

Hoezo verrassend? Het was toch wel duidelijk dat of Blind of Van Aanholt zou afvallen. Jammer dat het Van Aanholt is geworden aangezien je aan hem meer hebt dan aan Blind.

31 mei 2014 om 11:45

Volgens mij ging het meer tussen Kongolo en Van Aanholt. Blind ging sowieso toch wel mee. Van Aanholt is beter in 5-3-2 en Kongolo is beter met 4-3-3 en multi-inzetbaar.

Uitstekende keuze van Louis! Alleen Van Aanholt had ik er wel bij verwacht.

Onbegrijpelijk dat Veltman mee gaat

31 mei 2014 om 11:25

Want jij had liever Rekik mee zien gaan? Of weer de discussie Van Dijk, etc.? Die zijn we nu toch wel voorbij....

31 mei 2014 om 11:26

Je was me net een seconde voor haha

31 mei 2014 om 11:29

Rekik is inderdaad een betere verdediger dan Veltman, alleen denk ik dat van Gaal een rechtspoot achter Vlaar wilt hebben. Kongolo en BMI zijn namelijk al linksbenig en die staan hoger in de rangorde dan Rekik.

31 mei 2014 om 11:32

Met alle respect, maar heb liever van Dijk in de verdediging dan Veltman. Denk wel dat Veltman betrouwbaarder is dan Rekik op dit moment...

31 mei 2014 om 11:25

Want? Jij had liever rekik gezien?

31 mei 2014 om 12:54

Douglas?!!!?!!??!

31 mei 2014 om 14:22

Dat was al geen keus meer. Had het over de spelers die afgevallen waren

31 mei 2014 om 11:35

Jongen Veltman is de toekomst, maar je hebt hem nooit zien voetballen.. tja dan moet je niet wat gaan roepen jongen.

31 mei 2014 om 11:47

Veltman is idd de toekomst, maar we hebben er een voor nu nodig, Rekik vind ik beter dan Veltman. Kan voorin met corners ook nog iets forceren. Beiden maken te veel fouten. Rekik een paar kleine, veltman elke wedstrijd minimaal 1 grote. Kleine fouten kunnen misschien nog gered worden door vlaar. Maar als veltman weer eens verkeerd gaat staan of de aanvaller een paar meter cadeau geeft is het WK voor ons snel afgelopen hoor.

31 mei 2014 om 11:36

Inderdaad. Veltman is een schande voor het Nederlands Elftal!

31 mei 2014 om 11:52

Veltman een schande voor t Nederlands elftal? Doe normaal man, dan zijn Clasie, BMI, Kongolo, verhaegh, dat nog eerder. Waar komt al die negativiteit jegens Ajacieden vandaan? Blind heeft vorig jaar een dijk van een seizoen gespeeld als linksback, was de enige die overeind bleef in de CL tegen bijv een real Madrid en heeft dit jaar prima potten gespeeld. Veltman is duidelijk verder dan Rekik. Vier jaar geleden speelden we met heitinga en mathijsen, dat was lekker....

31 mei 2014 om 12:23

Verschil was dat Mathijssen en Heitinga gepokt en gemazeld waren en beide uit een topcompetitie kwamen en zich niet gek lieten maken.

31 mei 2014 om 16:48

Inderdaad. Net zoals Kongolo, Martins Indi, Verhaegh, De Vrij, Clasie, Fer, Wijnaldum, Kuyt, Lens of eigenlijk iedereen behalve Sneijder, Robben, Van Persie en Huntelaar dat is....

Logische afvallers. Jammer dat van Aanholt toch niet meegaat, want die kan een hele linkerkant bestrijken. Zonde dat we uiteindelijk Douglas en Van Dijk niet hebben kunnen zien.

Verrassend dat van aanholt niet meegaat. Speelde toch lekker

Dom dat van dijk niet mee gaat

31 mei 2014 om 11:31

Van Dijk zou ik ook nooit meenemen zolang hij in de Schotse League speelt. Wat een matige voetballer is dat zeg. En dan heb ik het voornamelijk in balbezit. Opbouw 0,0.

31 mei 2014 om 11:42

Verdedigers staan er in om te verdedigen. Veltman is een prutser 1e klas met een lichaam van een b junior die wordt door alles en iedereen omver geduwd

31 mei 2014 om 12:31

Dat je hem een matige voetballer noemt en dat hij niet kan opbouwen zegt genoeg over jou dat je nog nooit van Dijk hebt zien voetballen..

Wel Kuyt, geen Boëtius. Wel Blind voor de linksbackpositie, geen Van Aanholt. Vreemde keuzes van Ome Louis...

31 mei 2014 om 11:26

Boetius is nog veel te wisselvallig voor zo'n eindtoernooi. Die moet eerst maar is wat constanter worden. Van Kuyt weet je idg dat als hij speelt hij alles geeft. Ik denk dan ook dat hij van te voor al een zekerheidje was.

31 mei 2014 om 11:43

Wat een non-argument, alsof Boëtius niet alles zou geven op het moment dat hij speeltijd zou gaan krijgen. Dirk Kuyt voegt enkel nog iets toe als waterdrager en iemand die bij een teleurstelling de fans rustiger kan krijgen. Als Louis 'm meeneemt vanwege de balans in de selectie qua ervaring kan ik me het nog wel voorstellen, maar puur op voetbalkwaliteiten verkies ik Boëtius elke dag van de week boven Kuyt.

31 mei 2014 om 11:58

Kuyt is tactisch overduidelijk sterker dan Boetius. Kuyt heeft ook meer ervaring dan hem en heeft meer scorend vermogen en is altijd belangrijk geweest voor oranje.
Mensen die Boetius kiezen zijn gewoon mensen die FIFA spelen. Die zien veel liever een technische snelheidsduivel dan een allround speler.

31 mei 2014 om 18:20

Gelukkig ben jij niet de bondscoach als je het alles geven van Boetius vergelijkt met het alles geven van Kuyt. Kuyt kom je 3x tegen en blijft gaan. Heeft longen als een paard. Boetius heeft dan misschien de betere kwaliteiten, maar legt het toch echt af bij Kuyt op zo'n eindtoernooi.

Kuyt speelt ook niet voor niets bij Fenerbahce in de basis.

Je doet net als velen alsof Kuyt een doodnormale voetballer is waar je er in elk team er 3 van hebt lopen. Maar een speler zoals Kuyt is zeldzaam.

31 mei 2014 om 11:28

Wel Kuyt, geen Promes zul je bedoelen. Promes zit er momenteel dichter tegenaan dan Boëtius, wiens tijd nog wel komt, maar fysiek nog wat tekort komt.

31 mei 2014 om 11:30

En Promes staat er fysiek wel? Kom op man. Beiden zijn er nog niet.

31 mei 2014 om 11:30

Ja, in ieder geval meer dan Boëtius.

31 mei 2014 om 11:39

Dit zeg je alleen maar omdat Promes een hattrick scoorde tegen verdedigers van Aberdeen FC Dundee en Livingston, daarvoor had niemand het over Promes. Zo opportunistisch is de voetbalwereld dus.

31 mei 2014 om 11:43

Tegen Frankrijk was Promes ook beter dan Boëtius, dus hij zat er wel degelijk dichter tegenaan.

31 mei 2014 om 11:44

Promes zou veel nuttiger zijn dan Dirk Kuyt. We hebben iemand nodig die een wedstrijd kan beslissen, dat zie ik Kuyt never doen hoor.

De Turkse competitie is van hoog niveau wou je zeggen?? Het gaat altijd tussen de Instanbulse clubs: Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas. Verdedigen kunnen ze daar helemaal niet, laat staan dat Kuyt 1 van het andere erin schiet

Cristiano Ronaldo maakte een hatrick tegen de duurste ploeg uit Turkije

31 mei 2014 om 11:44

Promes, het is alleen al een grap dat die jongen is opgeroepen voor Oranje. Driemaal scoren tegen wat Schotse schooljongens, wat een prestatie.

31 mei 2014 om 11:56

Promes heeft ook een beter seizoen gedraait dan Depay en wijnaldum. En liet tegen Schotland zien dat hij in bloedvorm is. Hij moest het laten zien en hij heeft het laten zien. Wat een performance. En als je dan niet word opgeroepen dan is er een politiek spelletje gespeeld.

31 mei 2014 om 12:20

Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld en 3x gescoord. Daarnaast heeft hij ook gewoon een topseizoen bij Twente gehad.

Wanneer was het dan wel goed genoeg?
Als hij in de competitie speelde met een rood-wit shirt in plaats van een rood shirt?

31 mei 2014 om 14:30

Alleen omdat hij tegen Schotland een hattrick scoorde? Leg me geen worden in de mond. Als Twente fan volg ik hem al het hele jaar en die jongen was samen met Tadic en Gutierrez de beste speler aan Twente kant. Tevens zei van Gaal dat hij op basis van de wedstrijd van Jong Nederland tegen Schotland ook zou beslissen. Promes heeft het laten zien en wordt vervolgens niet opgeroepen, dat is gewoon zeer inconsequent, maar goed dat weten we al langer dat van Gaal dat is.

@guaporta

Trouwens dat je Promes noemt dat hij alleen gescoord heeft tegen Schotland, maar jij zelf noemt dat Boëtius mee moet naar het WK, wie minder heeft laten zien afgelopen seizoen dan Promes, dat noem ik pas hypocriet.

31 mei 2014 om 11:29

Boëtius heeft van de drie jonge buitenspelers dan ook gewoon de minste indruk gemaakt, totaal logisch dat hij er niet bij zit. Alleen Van Aanholt is een vreemde keuze, Louis zou Kongolo's multi inzetbaarheid wel meer waarderen.

31 mei 2014 om 11:32

Van Gaal en F. de Boer zien dingen bij Daley Blind, wat de rest van Nederland helemaal niet in hem zien op de LB positie

Onbegrijpelijke keuze naar mijn idee..

31 mei 2014 om 11:52

Daarom zijn zij topcoaches en hebben er dus verstand van...dus zijn jouw ideeën niet relevant.

31 mei 2014 om 12:13

Stuur dan een open sollicitatie naar de Knvb als jij het beter weet.

31 mei 2014 om 12:19

Eerder onbegrijpelijk dat je jouw inzicht op dit gebied blijkbaar hoger inschaalt dan dat van van Gaal en de Boer... mensen doen hier net alsof zij het spelletje hebben uitgevonden en schuiven coaches met een enorme staat van dienst even terzijde alsof het de eerste de beste boerenl*llen zijn...

31 mei 2014 om 12:55

Ga aub je mond spoelen.. En hoe bedoel je rest ? Praat voor jezelf..

geen echte verrassingen vind ik. misschien had ik alleen getwijfeld over van aanholt inplaats voor kongolo voor de wedstrijd tegen australie, waar je toch meer aanvallende kracht nodig heb.

31 mei 2014 om 12:58

Als je meer aanvallende kracht nodig hebt dan zijn er aanvallend genoeg alternatieven met depay, lens

1 juni 2014 om 14:43

ik bedoel natuurlijk vooral voor aan de linkerkant in een 532 systeem. Daar zie ik lens en depay niet echt renderen met hun verdedigende kwaliteiten

jammer blind op LB. Had liever van Aanholt daar gezien

Vreemd dat Kongolo mee gaat i.p.v. van Aanholt. Maar hij zou zich wel bewezen hebben op de training?

31 mei 2014 om 11:24

Natuurlijk heeft hij dat bewezen anders zou van Gaal hem niet selecteren.

31 mei 2014 om 12:30

Op de training win je geen wedstrijden.

31 mei 2014 om 12:30

Op de training win je geen wedstrijden.

31 mei 2014 om 13:00

Niet zo vreemd als de training een extra bevestiging heeft gegeven naast de competitie. Op basis van de competitie is Kongolo t.o.v van Aanholt op punten geplaatst. 1 helft tegen Ecuador zal toch niet hebben opgewogen aangezien er meer wedstrijden zijn geweest waar van Aanholt minder presteerde.

Valt aardig te billijken alleen Veltman en Clasie vind ik te licht. Die zullen wel mee mogen bij gebrek aan beter op die positie denk ik.

Had Van Aanholt er wel bij verwacht. Nu heb je alleen Blind die op de linkerflank kan, en dat vind ik al niet optimaal.

Kongolo gaat ongetwijfeld als back-up voor BMI en Blind mee.

31 mei 2014 om 11:34

Nou dan hoop ik eerder dat blind de back-up van kongolo gaat worden. Heb ik toch wat meer vertrouwen in.

Toch, een discutabele keuze, en naar mijn mening belachelijke keus, om kongolo mee te nemen, van aanholt heeft een betere drive naar voren, meer ervaring. Voor de rest ben ik wel redelijk tevreden, al denk ik wel dat rekik beter is dan veltman!

31 mei 2014 om 11:26

Kongolo gaat niet mee als linksback, maar als back-up voor een centrale positie achterin lijkt mij. Want dat is zijn positie ook.

31 mei 2014 om 11:46

Dan is het helemaal vreemd. Kongolo heeft op niveau nog nooit centraal achterin gespeeld. Sowieso vreemd, omdat hij als linksback in de oefenwedstrijd ook finaal door het ijs zakte.

31 mei 2014 om 12:04

En wie is de 2e linksback dan? Aangezien Martins Indi ook centraal speelt.

31 mei 2014 om 13:03

de meeste Feyenoorders hebben liever kongolo als cv dan Martins Indi

De meest logische namen zijn geschrapt. Nu knallen met deze 23

Perfect behalve kongolo wrm niet van aanholt

Van Aanholt valt me op, maar verder alle logische keuzes gemaakt. De geruchten dat Promes mee zou gaan in plaats van Huntelaar blijken gelukkig niet waar. De ervaring zou daarmee wel erg tegenvallen. Nu is er in ieder geval een mooie mix van ervaring en talent. Ik had persoonlijk Kongolo laten afvallen, vond Van Aanholt een betere indruk maken. Het voordeel van Kongolo is natuurlijk dat hij ook centraal kan spelen, mocht dat nodig zijn.logische selectie verder.

Als Strootman, Van der Vaart en Van der Wiel niet geblesseerd waren en hij nam Van Dijk mee in plaats van Veltman, dan zag ik Nederland de poulefase wel doorkomen, maar nu? Ik weer het niet...

Je had ook Mathijsen en/of Heitinga mee kunnen nemen voor meer ervaring achterin.

31 mei 2014 om 11:38

Dat zegt iemand met een Feyenoord bril

Veltman hoort er gewoon bij, die speelde tenminste nog CL en EL voetbal, wat heeft de Vrij en Martins Indi afgelopen 2 seizoenen gespeeld?? Ja juist, alleen de competitie tegen een RKC en Heracles en paar beker wedstrijden wauw!

Edit: Mag een jongen van zijn leeftijd eens fouten maken, later zal je niks meer van merken.. wat zijn sommigen snel kort zinnig zeg *bah*.

31 mei 2014 om 11:43

Wat boeit het dat Veltman CL en EL gespeeld heeft, hij werd kapot gespeeld tegen Red bull. En je gaat me niet vertellen dat je Veltman boven Bruno zet, dan ben je gewoon echt subjectief. Veltman is veelste overschat, gelukkig staat hij niet in de basis tijdens het WK anders hoefde ze hun koffers niet eens uittepakken. Matige verdediger die door Ajax en de Ajax media (telegraaf) gehyped word.

31 mei 2014 om 11:50

Ja leuk en aardig weer Lanvin, maar jij praat nooit realistisch als het weer een over Ajax of een Ajax speler gaat..

Bij Bruno ben ik al gestopt met lezen, die loopt te traag en heeft weinig wedstrijden gespeeld bij Feyenoord.

Ja AD is altijd geweldig wou je zeggen

31 mei 2014 om 12:01

Mathijsen speelde CL, EL, Bundesliga, Premiera Division, Ek's en Wk's.
Was dit seizoen trouwens ook beter dan Bmi.

31 mei 2014 om 12:36

Dus iemand van zijn leeftijd mag wel fouten maken? Klopt helemaal, maar toch niet op een wk! Doe dat in de Jupiler League, nu gaat het erom dat er gepresteerd word. Veltman is by far de slechtste verdediger in deze selectie, maakt elke wedstrijd wel cruciale fouten. Grote fouten die vaak worden gecamoufleerd door bij Ajax moisander...

In mijn opzicht zijn, van dijk, Douglas en mathijsen betere opties om mee te nemen naar Brazilië, hoop dan ook dat hij niet basis gaat spelen want dan weet je zeker dat je minimaal 2 tegendoelpunten per wedstrijd krijgt, door toedoen van Veltman. Trouwens het is nog meer een jochie, dus Veltjochie zou beter bij hem passen!

31 mei 2014 om 11:41

De Vrij is een lekkere verdediger wou je zeggen. Die Fernando Torres laat alle hoeken van het veld zien tegen de juffvrouwtje de Vrij.

31 mei 2014 om 12:16

Kijk naar Feyenoord afgelopen seizoen en kijk naar Ajax afgelopen seizoen. Dan is de Vrij stukken beter dan Veltman. Ik ga niet discussieren over de selectie, maar als je niet kan zien dat de Vrij gewoon beter is kan je net zo goed bij de Telegraaf gaan werken.

31 mei 2014 om 12:40

Weet nog een actie van onze Italiaanse vriend Ballotelli, die had die Veltman letterlijk in zijn broekzak.. Dus dit argument slaat kant noch wal.

31 mei 2014 om 12:50

Die 'juffrouw' De Vrij is nu anders 2 klassen beter dan Veltman, die elke wedstrijd wel een goede fout maakt.

31 mei 2014 om 13:07

@ jeroenasse

Helemaal mee eens, deze selectie is internationaal te onervaren, ik zou toch ook nog 1 keer op leunen op de ervaren rotten, in plaats van te leunen op spelers met voornamelijk alleen Eredivisie ervaring.

In dat opzicht (het noemen van Mathijsen en Heitinga) zou ik Emmanuelson ook nog meenemen vanwege zijn ervaring en omdat hij wel in staat veel op te komen tijdens een wedstrijd.

Waarom Van Aanholt? De beste linksback in dit systeem. :S

Behalve van aanholt geen verassingen natuurlijk. Iedereen wist al dat zoet af zou vallen, Boetius staat te laag in de ranking, heeft lens depay en in dit systeem rvp voor zich. Rekik maakt nog te veel fouten (waarom veltman wel mee mag snap ik dan niet) Vilhena zelfde als Boetius, te veel concurrentie. Promes was geweldig tegen schotland, maar dat kun je niet vergelijken met een spanje of chili, dus terecht afgevallen.

Wat heb je nou toch aan Kuyt.. Die brengt toch helemaal niets verrassends meer.. Zo makkelijk te verdedigen die jongen. Loopt altijd overal maar te bikkelen behalve op zijn eigen positie.

van Aanholt daar snap ik dus echt niks van. Blind wil sowieso al niet op de linksback zien en Kongolo al zeker niet.

Goede selectie, hoewel het voor mij een verrassing is dat Kongolo boven Van Aanholt is gekozen. Kongolo speelt pas een half seizoen bij het eerste elftal van Feyenoord en heeft maar een handjevol goede wedstrijden gespeeld. Van Aanholt daarentegen heeft de snelheid, kan goals maken en toont regelmatig nog zijn inzet.

Het is natuurlijk belachelijk dat Van Aanholt niet mee gaat naar het WK. Iedereen kon zien dat hij het als linksback tegen Ecuador uitstekend deed, sowieso vele malen beter dan Kongolo. Als je Kongolo mee wil nemen dan doe je dat i.p.v. een andere centrale verdediger, maar niet als linksback zoals nu het geval is.

Ik snap niet waarom je Verhaegh mee zou nemen als jij Rekik en Van Aanholt gewoon de kans gaan geven.

Belachelijk dat Veltman, Kongolo en Wijnaldum mee mogen. Van Aanholt en Promes had ik persoonlijk mee genomen omdat ze beiden het gehele seizoen naar behoren hebben gespeeld. Veltman: wisselvallig, Kongolo: tweede seizoenshelft alleen gespeeld, Wijnaldum: paar wedstrijdjes aan het einde van het seizoen.

Wie zal Louis nu op LB zetten? Daley Blind mag ik toch niet hopen..

31 mei 2014 om 11:32

Ja Daley Blind, zo is ook getraind deze week.

31 mei 2014 om 11:50

Haha dat wordt echt genieten, Blind die de hele linkerflank moet gaan belopen. Ik hoop dat hij het of uitstekend doet zodat hij me verrast, of dat hij het zo verpest dat Van gaal inziet dat je geen slome speler zonder enorm loopvermogen neer moet zetten op een positie waarbij je telkens op moet komen.

31 mei 2014 om 11:34

jup. Blind gaat op LB, kan niet anders. Hij gaat zeker niet beginnen met Kongolo in de basis.
Zo zal het zijn denk ik:

(of de Guzman ipv Clasie)

Cillessen
de Vrij
Vlaar
BMI
Janmaat
de Jong
Clasie
Blind
Sneijder
Robben
van Persie
31 mei 2014 om 11:42

Zou zelf idd De Guzam ipv Clasie neerzetten. Meer ervaring op een hoger niveau en brengt wat meer kwaliteit.

Eigenlijk zie ik nog een redelijk goed team staan. Aanval is wereldtop, middenveld is sterk, alleen de verdediging is vrij onervaren op dit niveau, maar dat wisten we van tevoren.

Toch verrassend Kongolo. Aan de andere kant als je met drie centrale verdedigers gaat spelen moet je er meer dan vier meenemen. Kongolo kan zowel centraal als LB spelen.

Nou jongens, alvast veel sterkte met onze complete linkerflank op het WK ...

Bizar dat hij van Aanholt thuis laat. Niet dat ik afgelopen seizoen zo'n fan van Patje was, want verdedigend laat hij nog weleens steken vallen. Maar in het systeem van van Gaal zie ik liever hem dan Blind of Kongolo op links. Daar vond ik hem goed in passen.

31 mei 2014 om 11:46

Helemaal mee eens. Ik vond Van Aanholt goed invallen en hij is ook het perfecte type voor die positie. Met zijn loopvermogen en snelheid (en hij had ook enkele goede voorzetten) had hij daar echt van waarde kunnen zijn. Nou begrijp ik nog wel dat hij niet in de basis staat, maar ik had hem sowieso meegenomen.

Ik kan er wel mee leven alleen Kuyt had ik thuis gelaten ipv Promes of Boetius. Ik weet niet wat Kuyt moet gaan toevoegen aan het Nederlands elftal.Ik snap wel dat Van Aanholt niet meegaat. Dan had je net zo goed Willems kunnen selecteren. Dit zijn spelers die misschien iets te veel risico in hun spel leggen.

Ik kan er wel mee leven alleen Kuyt had ik thuis gelaten ipv Promes of Boetius. Ik weet niet wat Kuyt moet gaan toevoegen aan het Nederlands elftal.Ik snap wel dat Van Aanholt niet meegaat. Dan had je net zo goed Willems kunnen selecteren. Dit zijn spelers die misschien iets te veel risico in hun spel leggen.

Met deze selectie zie ik oranje nog wel de groepsfase overleven maar daarna is het denk ik wel over. Oranje mist goede voetballers als Vaart, Wiel en Strootman en moet na de groepsfase misschien matige voetballers als Clasie of Verheagh inbrengen dan lig je er tegen veel landen al uit.

Jammer dat van dijk niet bij de selectie zit, maar ja de bondscoach heeft gewoon kleppen op en kijkt het liefst gewoon naar eigen competitie en de big 4. Maar ja het is zo en de bondscoach beslist. Op zich geen verkeerde selectie. Als Nederlandse supporter wens ik deze selectie succes op het komende wk.

Wat doet overhypte Veltman in deze selectie en wie komt nou op de linksbackpositie?? Blind mag lekker gaan banken maar Kongolo is er natuurlijk ook nog lang niet klaar voor.. Van Aanholt was zeer geschikt voor de LB in dit systeem

Ik neem aan dat Veltman keurig achter de Vrij op de bank belandt.

31 mei 2014 om 11:36

Die twee ontlopen elkaar toch niet veel, maar De Vrij zal waarschijnlijk wel in de basis beginnen. Die heeft de laatste tijd toch beter gepresteerd.

31 mei 2014 om 11:45

Ontlopen elkaar niet veel? Alhoewel ik niet gecharmeerd ben van De Vrij is hij op dit moment toch echt 10 klassen beter dan de Veltman. Hij is jonger dan Veltman maar veel meer ervaring en body, onbegrijpelijk dat Veltman erbij zit

31 mei 2014 om 12:12

Ja onbegrijpelijk want je hebt geen wissels nodig ofzo??

Tevens ontlopen ze elkaar niks.
De vrij maakt gewoon net zo veel fouten als veltman dit seizoen terwijl het veltman zijn eerste seizoen is.

31 mei 2014 om 12:16

Dat zeg ik toch, dat De Vrij de laatste tijd beter was? 10 klasses beter is echter overdreven en voorlopig heeft De Vrij nog nooit zo'n hoge piek gehad als Veltman o.a. tegen Barcelona en Colombia. Veltman heeft hoger gepiekt, maar De Vrij is nu inderdaad beter.

31 mei 2014 om 12:18

Wve, hou toch op. Jij baseert je onzin op drie wedstrijden aan het begin van het seizoen. Veltman heb ik zoveel fouten zien maken dit seizoen en heb het gevoel dat hij geen echte stappen heeft gemaakt. Veel mensen wijzen meteen naar een wedstrijd waar hij goed speelde, zoals de eerste helft tegen Barcelona. Maar de Vrij speelt vrijwel het hele seizoen constant en maakte geen fouten. Dus gewoon vele malen beter dan Veltman.

31 mei 2014 om 12:39

Martyn... De Vrij is ook pas echt weer gaan presteren na de winterstop. Doe alsjeblieft niet alsof hij het hele seizoen al zo gepresteerd heeft, want dat is niet zo.

31 mei 2014 om 12:48

Veltman zijn statistieken zijn ook gewoon veel beter dan die van de vrij.
Dus ik snap niet waar iedereen vandaan haalt dat de vrij zo geweldig veel beter is.
Met zo een lichaam als de vrij moet je eigenlijk veel meer duels winnen.

En dan kan er gezegd worden dat je met statistieken geen wedstrijd wint maar het feit blijft dat ajax kampioen is en feyenoord niet.
En ajax heeft afgelopen seizoen weer de minst gepasseerde verdediging waar veltman bijna het hele jaar heeft gespeeld.

31 mei 2014 om 12:55

Leuk en aardig, maar ik heb nog steeds geen (echte) verklaring gehoord waarom Veltman in de Eredivisie elke week een behoorlijke fout maakt en De Vrij nagenoeg foutloos speelt na de winter.

Face it, De Vrij is nu echt een heel stuk verder dan Veltman. Alleen (sommige) Ajacieden zullen anders beweren. Gelukkig weet de rest van Nederland wel beter, net als Van Gaal die De Vrij boven Veltman verkiest.

31 mei 2014 om 13:05

De vrij maakt ook gewoon fouten maar veltman ligt gewoon onder een vergrootglas.

31 mei 2014 om 13:15

@ Ct07

Met die ervaring van de Vrij vind ik het ook wel meevallen. Wanneer het moest met Feyenoord voor de titelrace stond hij er ook niet. Wanneer Oranje tegen fatsoenlijke tegenstanders speelde vond ik hem ook niet uitblinken, dus wat dat betreft ontlopen die twee elkaar niet zoveel. Alleen qua Eredivisie ervaring heeft de Vrij een licht voordeel, zoals "De Toekomst" zegt heeft de Vrij ook een wisselvallig seizoen gedraaid. Sterker nog, volgens mij heeft hij überhaupt nog nooit een volledig stabiel seizoen gedraaid.

31 mei 2014 om 14:20

' maar veltman ligt gewoon onder een vergrootglas.'

Blijf je kop maar in het zand steken zou ik zeggen. De Vrij is zeker niet helemaal foutloos, maar wel veel 'minder' foutloos dan Veltman. Dat heeft niks met een vergrootglas te maken, maar gewoon met het meer maken van fouten van Veltman. De Vrij is een heel stuk verder in zijn ontwikkeling. Volwassener en betrouwbaarder vooral.

Als je gezegd zou hebben dat De Vrij de periode die Veltman nu doormaakt ook gehad zou hebben was ik het met je eens geweest. Maar zeggen dat Veltman even goed is als De Vrij is een verkrachting van de situatie over de afgelopen 6 maanden.

31 mei 2014 om 11:50

Veltman is het lachertje van de selectie. Een seizoen lang fouten maken en kaarten pakken beloond zien worden met een wk selectie.

31 mei 2014 om 12:26

Haha, twee gele kaarten.. Wat een kaartenpakker.. En voor de duidelijkheid; De Vrij had 3 gele en een rode kaart...

Verder heeft De Vrij ook niet foutloos gespeeld. Nogmaals, terecht dat De Vrij speelt, maar we moeten niet doen alsof De Vrij heel veel voorsprong heeft op Veltman..

31 mei 2014 om 12:32

Veltman heeft 2x oliedom rood gepakt dit seizoen...

31 mei 2014 om 12:44

En toen was het stil.

Zo, en deze selectie moet het op het WK gaan laten zien? Eredivisie niveau met een paar goede spelers erbij. Dit wordt echt helemaal niks

31 mei 2014 om 11:40

Tja, het is niet voor niets, dat Nederland vaker spelers meeneemt uit de eredivisie. Juist prima, dat ze meegaan. Misschien niet voor dit jaar, maar voor volgend EK. Tevens word de eredivisie hier alleen maar beter van. Straks hebben we gewoon als eredivisie 1 van de meeste spelers op het WK. Alleen maar goed, dan die overlopen sterren. Alleen had ik emanuealson meegenomen en Douglas, verder is het gewoon prima.

31 mei 2014 om 11:43

Haha, ga eens naar de selecties van Uruguay, Chili, Colombia, Zwitserland, Nigeria, Ghana, Ivoorkust.. Wij praten ons nationale elftal echt te ver naar beneden. Er zijn zoveel landen die het van een paar uitstekende spelers moeten hebben en de rest van het nationale elftal met duidelijk mindere spelers aan moeten vullen. Wij hebben gewoon nog een goed team voor het Wereld Kampioenschap.

Het is veel huilie huilie over het aantal Eredivisiespelers, maar het is goed zo. Andere landen moeten ook spelers uit mindere competities halen en moeten dan vaak nog gaan voor oudere spelers. Wij hebben spelers van hetzelfde niveau, maar jonger. We moeten dit nu even accepteren, maar in de toekomst zal het weer beter worden.

We zijn niet minder dan een Chili, maar omdat we nu een minder goed elftal (op papier) hebben dan de afgelopen jaren is iedereen nu ineens heel negatief..

Daarbij missen wij nog Strootman en Van der Wiel.

31 mei 2014 om 11:53

De Toekomst,

Spijker. Kop. Goed verwoord.

Wat een azijnpissers hier, ongelofelijk.

31 mei 2014 om 15:23

Sinds wanneer willen wij ons meten met Zwitserland, Ghana etc.
Als dat het doel is,dan begin ik het selectiebeleid te begrijpen.....

Niet heel verrassend, alleen misschien V Aanholt die afvalt. Vond hem tegen Ecuador iets beter dan Kongolo, maar die zal wel bij de trainingen een betere indruk hebben achtergelaten.
Dit zal wel de opstelling worden, alleen bij de keeper heb ik geen idee wie V Gaal als nummer 1 ziet.

Krul
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
Janmaat
De Jong
De Guzman
Blind
Sneijder
Robben
V Persie

Wel Kongolo maar geen Van Aanholt schandalig niets tegen Kongolo maar Van Aanholt was dit seizoen echt op dreef en speelde tegen Ecuador ook erg goed

31 mei 2014 om 13:09

Van Aanholt dit seizoen op dreef? Dan heb ik zeker heeeeel veel gemist? Overdrijven is een vak. Maar probeer wat objectiever te blijven. tegen Ecuador speelde hij inderdaad goed. Keuzes zijn arbitrair maar worden gelukkig niet op basis van 1 helft gemaakt.

Leuk voor Kongolo dat hij mee mag. Komt voor de basis natuurlijk nog veel te kort, maar wel een prachtige ervaring voor zo'n jonge speler.
Verder vind ik het toch apart dat Blind nu de linksback wordt. Hij speelde dit seizoen - uitstekend - op het middenveld. Volgens Louis moet een speler in actie komen op een bepaalde positie om er te staan, dacht ik. Lijkt me niet de ideale speler voor die positie in een 5-3-2 systeem.
Hij verdient verder wel gewoon een plaats in de selectie naar mijn mening.

Van gaal heeft toch een goede keus gemaakt al zou die van mij van aanholt mee mogen nemen ipv kongolo

Deze namen had ik zelf ook ''laten vallen''. Enkel van Aanholt zou ik meenemen i.p.v. Fer en dan had ik Blind in plaats van Fer voor op het middenveld gekozen.

Maar goed, de andere namen zijn natuurlijk logisch. Spelers die afvallen zijn gewoon net iets minder ver of net iets minder dan de talenten die wel meegaan.. Rekik minder dan Kongolo en/of Veltman, Zoet is minder dan Cillissen, Promes en JPB zijn minder dan Depay, Vilhena is (nu nog) minder ver dan alle ander middenvelders en tja, alleen van Aanholt had ik meegenomen maar goed.. ik kan hier mee leven.

Nog een paar dagen!! Hoop dat ze vanavond en op het WK laten zien waarom juist zij geselecteerd zijn!

Apart dat jullie na 1 wedstrijdje het al jammer vinden dat van Aanholt wegvalt, hij heeft geen eens een superseizoen gedraaid of zo..
ik begrijp bepaalde hun kijk of voetbal bij lange na niet!
1 wedstrijdje een beetje flair en hij moest gelijk mee, Daley speelt al een heel seizoen constant maar komt te kort!?

Gelukkig heeft Louis zijn verstand wel nog, HUP Holland!

31 mei 2014 om 11:36

Het gaat niet alleen om vorm, het gaat ook om het type speler dat je in dit systeem nodig hebt. Daarnaast heeft Blind zo ongeveer altijd op het middenveld gespeeld.

31 mei 2014 om 11:41

De eerste seizoenshelft heeft van Aanholt wel degelijk veel laten zien. Hij werd niet voor niets opgeroepen. Alleen na de winterstop kakte heel Vitesse in, maar met vlagen was van Aanholt gewoon goed bezig. Aanvallend is hij altijd wel sterk, helaas vergeet hij daardoor weleens te verdedigen, maar dat kan in een 5-3-2 systeem minder kwaad.

Blind is een degelijke speler, maar snel is hij niet. Ik zie Blind ook liever op het middenveld spelen dan als linksback. Alleen heb je bij Oranje betere alternatieven dan Blind. Wil niet zeggen dat hij er niets van kan overigens.

daley blind! ff serieus kan iemand mij vertellen wat ze in hem zien?? die man kan echt voor geen poot voetballen en geeft nooit een fatsoenlijke pass...... waarom is danny ze pa anders was hij waarschijnlijk vuilnisman geweest of een dierenverzorger ofzo..

31 mei 2014 om 11:44

Is daley door de kenners niet gekozen als beste speler van de eredivisie? :-)

31 mei 2014 om 13:47

@flowetic
Ja, en Lex Immers was de nummer twee...

31 mei 2014 om 17:16

Hahaha als je het zo bekijkt... maar laten we eerlijk zijn van alle eredivisie spelers die zijn geselecteerd was Blind de beste volgens de kenners. Daar hoef je het niet mee eens te zijn natuurlijk maar waarom hij zo bekritiseert wordt t.o.v. de andere lijkt mij veel meer met onderbuik gevoelens te maken te hebben dan met resultaten. Hij constant gespeeld, weinig balverlies veel onderscheppingen

31 mei 2014 om 11:44

Ga maar eens de wedstrijden van Ajax dit seizoen in de Champions League kijken...ik zou hem niet op linksback zetten, maar op het middenveld. Daley Blind is gewoon terecht gekozen om mee te gaan.

Zo gaat het dan worden denk ik.....

groep komen we wel door! Daarna maar zien hoe het gaat.

Cilissen
vlaar
De Vrij
M Indi
Janmaat
De Jong
Guzman
Kongolo
Sneijder
Robben
v Persie
31 mei 2014 om 11:36

Blind gaat spelen op LB ipv Kongolo. En Vlaar komt in het centrum met de Vrij op Rcv.

Vind het eigenlijk best een goede selectie. Voor zo'n eindtoernooi hoeft niet iedereen bij Barcelona, real, man united of Bayern te spelen. Zag laatst nog de selectie van brazilie 1982. Daar zaten ook gewoon spelers in van Europese middenmoters hoor. Zelfde als argentinie 1986. Teveel kapiteins werkt vaak niet, zeker niet met de Nederlandse volksaard. Verder vind ik een middenrif met de jong en de guzman, dat bij balbezit versterkt wordt met blind, allesbehalve verkeerd. En met lens hebben we nog een hele goede allrounder voorin achter de hand.

31 mei 2014 om 11:40

Ik zat ook net te kijken ja. We hebben zoals het nu staat met Guzzie gewoon ook een érg sterk middenveld. Verdediging is natuurlijk niet best, maar dat is ook de reden van die extra verdediger achterin. Fantastische aanval, goed middenveld en een (erg) matige verdediging. Op de een of andere manier heb ik er toch best veel vertrouwen in dat die verdediging het boven verwachting gaat doen.

Tweede in de poule en dan eruit tegen Brazilië denk ik. En dan hebben die jongens een prima WK gespeeld!

31 mei 2014 om 11:41

Mee eens. De basisopstelling is écht niet verkeerd, zeker middenveld en voorhoede hebben echt veel kwaliteit en daar heb je zelfs nog topspelers op de bank zitten (fer, Lens, Depay).

31 mei 2014 om 11:49

Zelfs het Argentinië van nu valt tegen wat betreft de clubs nog, meerdere spelers van Catania geloof ik, veel uit de eigen competitie, dat is inderdaad ook echt niet alles als je kijkt naar de clubs. Het is niet meer wat het vroeger was met Ayala, Zanetti, Sensini, Simeone, Veron, Redondo, etc etc.

31 mei 2014 om 11:54

Dit vind ik ook. Ben gematigd optimistisch. De aanval is wereldtop, sterk middenveld, verdediging mist ervaring.

Es kijken hoe Oranje het vanavond tegen Ghana doet, geen slecht team die in 2010 bijna de halve finale wisten te halen.

Waarom neemt eigenlijk elk land drie keepers mee? Is dit verplicht? 2 lijkt me meer dan voldoende.

31 mei 2014 om 11:37

Is verplicht. Een keeper kan geblesseerd en geschorst raken tijdens een toernooi. Of zelfs ziek worden.

31 mei 2014 om 11:42

Aha, als het niet verplicht was zou ik het risico zeker nemen. Er zijn genoeg clubs waarbij een keeper het hele jaar ongeschonden door komt, die 4 weken van het wk kan je ook wel met twee keepers doen.

31 mei 2014 om 11:43

Als je eerste keeper geblesseerd raakt en je 2 heeft griep dan heb je een probleem want je mag niemand meer oproepen daarnaast kan je qua veldspelers nog altijd sleutelen en een keeper is een keeper.

31 mei 2014 om 11:49

De kans dat beide keepers gelijktijdig uitvallen is echt heel klein, kijk maar naar reguliere competities, komt daar ook zelden voor.

31 mei 2014 om 12:05

Is verplicht.
Noord Korea nam 4 jaar geleden een speler mee als derde keeper maar die mochten ze van de Fifa alleen als keeper opstellen.

En daar is alle kritiek weer. Ieder toernooi is er weer kritiek. Vier jaar geleden gaf bijna niemand in Nederland een kans voor Oranje en wat gebeurde er?? We werden tweede.

Ik zie Oranje ver komen dit toernooi.

Blind beter op de linksback dan van Aanholt? Waar is dat schroefje losgeraakt bij van Gaal? Maar goed, hij was ook fan van van de Brom bij Ajax, die liep net zo traag als van Gaal. Hij heeft zeker wat met spelers met een loophandicap. Mark my words: alle ballen van de tegenstander gaan op de (snelle) rechtsbuiten. En kijk dan even Frankrijk - Nederland terug. Is iedereen bij de technische staf dan Blind?

Wel Depay maar geen JPB? Pfff ik snap het niet meer joh!

31 mei 2014 om 11:38

Dat ligt aan jou, denk ik :-)

Ik als Feyenoorder kan daar zelfs niets tegenin brengen. Depay is toch echt een heel stuk verder dan Boëtius...

31 mei 2014 om 11:45

Depay is voorspelbaar. Vond hem in het begin goed, nu is het dikke stront.

Van Aanholt was de enige in de voorselectie die de rol van linkervleugelverdediger perfect kon invullen. Ik zelf zie daar nu liever Kongolo dan Blind lopen, ik zou Blind achter de hand voor op het middenveld houden meer niet.

Kongolo (lb en lcv) en Blind (lb en cvm) kunnen beiden op twee posities uit de voeten, van Aanholt alleen als linksback. Dat lijkt me al een reden om voor die twee te kiezen, zeker aangezien ze elkaar qua talent allemaal niet veel ontlopen.

Blind heeft (zoals vaak genoeg wordt aangestipt) een aantal tekortkomingen, maar heeft ook een aantal pluspunten die je op een eindtoernooi goed kunt gebruiken: ervaring, discipline en werklust.

Er valt denk ik weinig af te dingen op deze selectie, hoewel ik zelf Veltman niet had meegenomen. Maarja.. je moet altijd een Wilbert Suvrijn in de selectie hebben :-)

Van Aanholt is 10x beter dan Kongolo, vooral in een 5-3-2 formatie.

Mooi hoor.. Al helemaal als het over Blind gaat. Elke coach ziet het zitten, maar iedereen die niets met voetbal te maken heeft, dan alleen kijken zoals mezlef inbegrepen vinden Blind Niets.
Hij zal toch aardig goed zijn als iedereen in het voetbal wereld het wel in hem zien zitten.

31 mei 2014 om 11:42

Gek he, als je vader assistent-trainer en toekomstig bondscoach is
Die jongen is sowieso de komende jaren verzekerd van een plek in de selectie.

31 mei 2014 om 11:51

Waarom is Frank de Boer dan zo gek op hem?

31 mei 2014 om 11:53

Wat kraam je nou een onzin uit man. Blind heeft het dit jaar gewoon prima gedaan. Ook als linksback is hij degelijk geworden. Dit heeft niks met zijn vader te maken en zal dat de komende jaren ook niet hebben.
Het verschil is dat ze elkaar qua niveau op de lb positie simpelweg niet veel ontwijken alleen heeft Blind veel meer ervaring.
We hebben nu eenmaal geen top linksback maar blijkbaar ook geen centrale verderdigers en rechtsback. Achterin is gewoon de achilleshiel van het Nederlands elftal.

31 mei 2014 om 12:03

ik heb niks tegen Blind hoor. Sinds bij hem een knop is omgegaan en hij ieder duel dat hij aangaat lijkt te winnen vind ik hem ijzersterk. Ook positioneel en tactisch is hij geweldig. Echter mist hij snelheid en dat zal altijd zijn zwakte blijven zolang hij als LB speelt. Ik zie hem het liefst op CVM maar ik denk dat in een vijfmans verdediging en Nigel de Jong op het middenveld er helemaal geen opbouw meer mogelijk is als je daar ook nog een defensieve speler als Blind neer zet. Dan liever Blind linksback en een meer voetballende speler als Clasie, de Guzman, Fer, Wijnaldum of zelfs Sneijder op die plek.

Kuyt is 34 jaar. Hij kan het verschil ook niet meer maken. Daarom liever een jongere aanvaller met potentie meegenomen.

31 mei 2014 om 11:45

Ik had ook liever gezien dat ie Kishna of Boëtius meenam ipv Dirk.

31 mei 2014 om 11:50

Kishna? Zet je rood-witte bril af aub je maakt jezelf belachelijk. Kuyt had overigens ook wel thuis kunnen blijven van mij daar heb je werkelijk waar niks aan

31 mei 2014 om 11:59

Kishna heeft meer talent in z'n kleine teen dan Dirk in z'n hele lichaam. Als Kongolo mee mag naar het WK waarom Kishna niet?

31 mei 2014 om 12:10

Kishna? Hij zou bij Jong Oranje niet eens in de selectie zitten..

31 mei 2014 om 12:34

Kishna? What the hell? Wat heeft die bewezen dat ie ook maar als optie genoemd mag worden? Staat er bij Ajax meestal ook gewoon naast, ondanks dat ie zeker talent heeft.

31 mei 2014 om 12:06

Ben blij dat hij er bij is.
Typisch Nederlands om spelers van 30 jaar en ouder af te kraken.

Het zat er al aan te komen, maar als je die namen ziet, daar wordt je niet vrolijk van. Blind als linksback is wel heel triest, maar ook jongens als Kongolo en Wijnaldum, dat is echt een wonder dat die in Oranje staan. Toch wel jammer dat op een WK in een voetballand bij uitstek wij het slechtste Nederlands elftal in dertig jaar afleveren.

Iedereen heeft het over blind op lb tenzij ik mij in Nederland geen betere lb kan voorstellen hij is in aanvalijk opzicht en in verdedigend opzicht betere dan de concurrentie ik vind wijnaldum juist opmerkelijk hij heeft bijna niet gespeeld dit seizoen ik had klaassen niet laten afvallen hij was een goeie vervanger geweest voor van der vaart hij heeft veel meer wedstrijdritme

31 mei 2014 om 11:46

Ik ben het met je eens dat Wijnaldum er eigenlijk niet bijhoort wegens zijn gebrek aan wedstrijdritme, maar Klaassen was volgens mij, naar eigen zeggen, helemaal gesloopt na dit seizoen.

31 mei 2014 om 11:52

Wie Blind dit jaar in de Champions league heeft gezien weet wat hij kan. Dat mensen elkaar napraten is makkelijk zeker omdat men de clubbril niet kan afdoen. Als Ajacied kan ik ook zeggen dat Feyenoord Europees de voorrondes niet wist te overleven, driemaal ten onder ging tegen de 'kampioen van de armoede' en niks wist te winnen. Toch neemt van Gaal al die Feyenoorders mee, waarom...?

Toch laat ik al deze kritiek achter me en ga compleet achter Oranje staan. Dit is onze selectie en we moeten nu kappen met onze blinde clubhaat.

Ik had Van Aanholt meegenomen in plaats van Kongolo. Dan had je in ieder geval een linksback mee gehad...

Lochische afvallers.. maar toch mis ik wat namen, zeker in het 5-3-2 systeem..

Zou Emanuelson dan geen perfecte back zijn? Is Van Der Wiel niet veel beter, als Verhaegh? Die hebben toch én ervaring én een redelijk tot goed seizoen gedraaid bij hun club.

En ja, ik denk ook dat ik eerder Van Dijk of Heitinga (voor ervaring) mee had genomen als Veltman of Kongolo...

31 mei 2014 om 11:46

Het feit dat je Van der Wiel nu opnoemt is natuurlijk lachwekkend, het is de afgelopen tijd tientallen keren in het nieuws gekomen dat hij nog altijd last heeft van een blessure.

31 mei 2014 om 11:47

Emanuelson was mooi geweest inderdaad.
Maar even serieus: Blind Niet selecteren was natuurlijk pas echt raar geweest, gezien het seizoen dat hij achter de rug heeft.

31 mei 2014 om 11:49

Ajax-Celtic vergeten?

31 mei 2014 om 11:49

Van der Wiel is geblesseerd. Emanuelson had op zijn minst een kans moeten krijgen. In een 5-3-2 systeem is hij een ideale linksback met zijn snelheid en redelijke voorzet. Van zijn verdedigende capaciteiten ben ik overigens niet kapot.

Het bewijs dat V Gaal de selectie heeft opgevuld met alleen spelers van bevriende makelaars en van bevriende bestuurders van de tradionele top 3.
Van aanholt heeft het beter gedaan dan concurrentie van de tradionele top 3, maar moet naar huis. Promes heeft zich bewezen, zelfs meer dan dat, maar tegen alle afspraken in moet hij toch naar huis.
V Gaal heeft leugens verkondigd en de enige afspraken waar hij zich aan houdt is de afspraken met zaakwaarnemers en bestuurders van de KNVb, die ook bestuurders zijn bij de tradionele top 3. Dit wk is om er puur om te proberen spelers op te leiden voor de tradionele top 3 en om de marktwaardes omhoog te krijgen en de winst te verdelen.

31 mei 2014 om 11:51

Waar haal je dit precies vandaan?

31 mei 2014 om 13:05

Ik verkondig deze ergernis al een tijdje hier op VZ. En deze selectie is wederom een bevestiging.
Ik snap best de logica dat meestal de meeste oranje spelers uit de traditionele top 3 komen. Maar overdrijven is ook een vak en de tijd dat die 3 clubs hoge ogen gooien Europees gezien is voorbij en ook nationaal zijn er weinig verschillen.

Ik ben geen fan van castaignos, maar waarom kregen afgelopen zomer Hoessen? en Locadia? de voorkeur op het jeugd Ek.?!
Van de Hoorn was met een fout verantwoordelijk voor de uitschakeling op het jeugd EK, waarom zat Van Dijk niet in die selectie ipv Van de Hoorn ?

Persoonlijk vind ik Douglas de beste CV van NL en ik denk ik dat het gebrek aan snelheid achterin oranje lelijk gaat opbreken. Hoeft niemand mee eens te zijn, maar is onze verdediging zo goed dat Douglas, Van Dijk, Urby Pieters etc. geen eens een kans hoefden te krijgen ?! De gehele verdediging bestaat bijna uit Feyenoorders, een club waar de absolute ster een Italiaan is en een selectie die het niet gelukt is om een keer kampioen te worden, die niet 1x een Europees hoofdtoernooi hebben gehaald.....

En nu als klap op de vuurpijl deze selectie. Heel Nl(vz,media,tv) heeft gezien dat Van Aanholt het beste heeft gepresteerd op de LB positie, maar heel toevallig valt hij af ipv kongolo (fey) of Blind (ajax).
De 4 van Jong Oranje waren nog lang niet afgevallen,volgens Van gaal , ze moesten het maar eens alten zien. Promes zette zelfs heel GB in vuur en vlam met zijn fanatische acties en doelpunten. Maar nee hoor, zit er niet bij. Een wijnaldum en Depay trouwens wel na een waardeloos seizoen.

Etc Etc.

31 mei 2014 om 11:59

Het schijnt ook dat de Illuminati zich binnen de Knvb genesteld heeft. Ik zet snel m'n alu-hoedje op!

31 mei 2014 om 12:00

Man man man,
Promes heeft zich bewezen? Hij heeft een jaartje bij FC Twente gespeeld die geen Europees voetbal speelde en 3e is geworden in deze competitie. Laat deze jongen zich eerst echt bewijzen. Moeten er meer maar Promes helemaal. In de aanval kunnen we deze jongen echt nog niet gebruiken. Lopen betere aanvallers rond.
En je hele complot theorie slaat ook nergens op. Ik ben het helemaal niet eens met een deel van de geselecteerde maar van Gaal kiest maar voor 1 iemand spelers en dat is voor zichzelf. Hij heeft altijd en overal schijt gehad aan wat andere vonden. Dit is gewoon het handelsmerk van van Gaal. Veel jonge spelers inpassen die nog goed te kneden zijn en goed luisteren naar hem.

31 mei 2014 om 12:16

Van Gaal wil Promes naar Utd halen. Zo blijft de prijs lekker laag...

31 mei 2014 om 12:27

J. Staatsen doelt erop dat Promes zich volgens Van Gaal bij Jong Oranje moest bewijzen, als hij dat deed zou hij een kans maken op de definitieve selectie. Je kunt moeilijk ontkennen dat hij dat niet heeft gedaan.

Persoonlijk vind ik Promes op dit moment ook beter dan Depay en Boetius en misschien ook wel beter dan Kuyt, daarnaast is hij op meerdere posities inzetbaar, ik had zijn selectie dan ook niet onlogisch gevonden, zeker wanneer je de namen ziet die wel meegaan naar Brazilië. Dat hij tekort komt voor het mondiale niveau is duidelijk maar dat geldt voor 80 van deze selectie.

31 mei 2014 om 13:28

Promes vorig seizoen speler vh jaar in de JL en gepromoveerd. Dit jaar ijzer sterk bij Twente , betere stats dan wijnaldum en Depay, ook hoger geëindigd. En by far de beste van jong oranje. Waar ligt zijn plafond was een mooie vraag op het WK.
Europees heeft hij niet gespeeld, net zoals de Feyenoorders....., die zich, net als ieder jaar, weer niet wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ook de spelers van Ajax en PSV hebben laten zie dat het internationale niveau te hoog gegrepen voor ze is.

Beter had Van Gaal gewoon Douglas moeten selecteren in plaats van Veltman.
En misschien hadden Pieters en/of Emanuelson erbij moeten zitten voor de linksback positie.

31 mei 2014 om 15:18

De hele discussie Douglas, van dijk etc. Hebben we al lang gehad, naar mijn mening dus ook niet nodig om deze discussie opnieuw op te laaien

on: van aanholt had naar mijn mening een plek in de selectie verdient, kongolo heeft de potentie om in de toekomst een vaste waarde in dit Nederlands te worden, maar is nu nog niet toe aan een een groot eindtoernooi

Deze selectie houdt volgens mij in dat vgaal gewoon 433 wil gaan spelen. Misschien met 532 als een plan B. Van Verheagh, Janmaat, Kongolo en Blind kan alleen Janmaat de hele flank goed bestrijken. Volgens mij kunnen we ook het beste 433 spelen met Sneijder in de punt naar voren en 2 cvm's.

Cillessen
Janmaat De Vrij Vlaar Blind
De Jong Fer/guzman
Sneijder
Robben vpersie Lens

Oke... we zijn terug in 2010 toen iedereen blind afkraakte?
Ik hoor zoveel onzin hierboven... Ja blind is niet de snelste, maar hij heeft een goed inzicht en een goede inspeel pass. Hij heeft dan ook vorig jaar en begin dit jaar het fantastisch op linksback gedaan.

Iemand die 4 keer achter elkaar kampioen is geworden, waarvan 2,5 echt fantastisch gespeeld werden door Blind, mag je toch wel verkiezen boven van Aanholt lijkt me?

31 mei 2014 om 11:56

// Iemand die 4 keer achter elkaar kampioen is geworden, waarvan 2,5 echt fantastisch gespeeld werden door Blind, mag je toch wel verkiezen boven van Aanholt lijkt me? \\

Uiteraard mag dat, maar het is onzin om iemand te verkiezen op basis van het feit dat hij met zijn team het de voorbije vier jaar zo goed heeft gedaan. Het gaat erom hoe gaat een speler om dit moment is. Daarmee zeg ik overigens niet dat de uitverkiezen van Blind boven Van Aanholt niet terecht is.

1
Jasper Cillessen
Micheal Vorm
Tim Krul
2
Daryl Janmaat
Paul Verheag
3
Virgel Van Dijk
Joël Veltman
4
Ron Vlaar
5
Douglas
6
Urby Emanuelson
Luciano Narsingh
7
Leroy Fer
Jonathan de Guzman
8
Nigel De Jong
Daley Blind
10
Wesley Sneijder
Gerginio Wijnaldum
11
Arjen Robben
Jermain Lens
Menphis Depay
9
Robin van persie
Klaas jan Huntelaar

Of dit betekent dat Van Gaal teruggaat naar een 4-3-3 systeem (anders schop je Van Aanholt er niet uit) of Van Gaal heeft meerdere belangen bij bepaalde spelers of hij is gewoon een lachwekkend tacticus. De voorselectie was al lachwekkend en dom en dit is nog erger. Ik stel voor dat ze gewoon niet eens naar het WK gaan, want hiermee kan je gewoon niet aankomen. Tot zover Nederland als voetbalgrootmacht.

Waardeloos dat Kuijt meegaat. En Blind linksback? Ik voorzie problemen. Maar Van Gaal, verras me! Toch nog Kongolo of Martins Indi linksback?

Wat me nog opviel vanochtend.. ik keek een filmpje van onsoranje op facebook. En Blind trainde daar op voorzetten. Maar heeft iemand weleens gezien hoe Blind mee opkomt? á la Tim de Cler.. hij blijft ter hoogt van de 16 staan en als er dan een rechtsback staat, dan passt 'ie de bal weer breed of terug. Dan heeft 'ie niet de versnelling om er langs te gaan.
Oftewel.. hij kan nu wel op voorzetten gaan trainen, maar als 'ie er straks toch niet langskomt, dan zit je daar met een probleem. Daarom had ik ook eerder Van Aanholt daar gezien. Die nog snelheid/een actie heeft.

Want je kunt er de donder op zeggen dat je minstens 1 verdediger daar tegenkomt. Aangezien de tegenstander een mannetje over heeft in de verdediging.

Had liever Van Aanholt in plaats van Blind gehad, maar verder is het een logische selectie.

Met alle respect voor Kongolo, maar iemand meenemen die slechts 23 wedstrijden voor het eerste elftal heeft gespeeld dan ben je als coach niet goed bij je hoofd.

Jammer dat Van Aanholt niet mee gaat. Had van mij mee gemogen in plaats van Blind of Kongolo.

De afgunst tegen Blind is hier zelfs al zo ver dat een Speler als Kongolo zonder enige Europese ervaring er volgens velen eerder in moet staan dan Blind. Jammer.

31 mei 2014 om 12:03

Mensen kunnen hun clubbril niet afzetten...ze praten elkaar lekker allemaal na en vergeten dat blind een goede Champions League campagne heeft gespeeld. Ook als linksachter zal hij meer ervaring meenemen als bijvoorbeeld Kongolo, maar dat maakt niks uit. Blind is 'langzaam, speelt alleen tikkie breed, en kan er niks van.'

Een piespaal hebben we tenminste al...

Mooi om te zien dat er eindelijk duidelijkheid is. De belangrijkste spelers zijn in ieder geval geselecteerd. En over de wisselspelers kan je nog discussiëren. Maar ik heb er vertrouwen in dat LVG de spelers mee heeft genomen waarin HIJ vertrouwen heeft en waar hij het beste mee kan werken om er een hecht collectief ervan te maken.

Hopelijk wordt het geen afgang zoals het vorige toernooi. En hoop ik op een paar mooie wedstrijden. Het toernooi zullen wij zeer waarschijnlijk toch niet gaan winnen. Maar hopelijk kunnen zij het toernooi straks met een opgeheven hoofd verlaten.

Meer dan de helft heeft nog niet eens een CL wedstrijd achter hun naam staan. Maar aan de andere kant gaan we het niet slechter doen dan op het afgelopen EK.

Ik kan me wel bij deze selectie neerleggen, al kan ik niet begrijpen waarom tikkiebreed Blind meegaat. Maar goed je hebt altijd voordeel als je vader assistent is, en dan kunnen ze nog altijd lopen ontkennen maar Nederland heeft veel betere linksbacks dan Blind. Ook snap ik niet waarom die gehypede Veltman meegaat, voegt niets toe en ik hoop dan ook dat hij op de bank blijft zitten. Ik ben benieuwd wie van Gaal op goal gaat zetten: de keeper die elke week tegen wereldtoppers speelt, of de Eredivisie keeper?

31 mei 2014 om 12:05

Als ik moet kiezen tussen Karim - oh shit, ik speel de bal te ver voor me uit, nu moet ik maar met gestrekt been inkomen - Rekik of Joel Veltman, dan wist ik 't wel.

31 mei 2014 om 12:31

Virgil van Dijk had moeten opgeroepen worden in plaats van Veltman.

Krijg de spreekwoordelijke tranen in mijn ogen als ik de definitieve selectie zie.
We hebben enkele toppers (van Persie, Sneijder, Robben, de Jong, Huntelaar) met enkele aanstormende talenten (depay, Kongolo, Janmaat), maar met deze defensie kun je gewoon simpelweg geen hoge ogen gooien op een eindtoernooi.

Ik weet dat dit 4 jaar geleden ook gezegd werd, maar toen hadden we nog wel een vd Wiel in topvorm en aanvoerder van Bronckhorst.
Ik hoop dat ik ongelijk krijg.

Kunnen allemaal wel zeuren en vertellen hoe het beter moet, maar laten we gewoon die mannem supporten. Die jonge jongens kunnen tot grote hoogte komen op zn toernooi. Ze willen zich allemaal laten zien en bewijzen. Prima selectie met de middelen die we hebben.

Eerst geen Emanualson en nu geen Van Aanholt....
Lekkere keuzes van Gaal
Ik ga het tegen mijn team genoot zeggen (klein zoon van Van Gaal) dat zijn opa domme keuzes maakt!
Hopen op Kongolo dan LB want Blind is veeeeel te traag...
Dit zou de beste opstelling zijn (met geblesseerde niet geselecteerde etc.)
Krul - DM
Van der Wiel - RVV
Van Dijk - CV
Vlaar - CV
De Vrij - CV
Emanuelson - LVV
Nigel De Jong - CVM
Strootman - CM
Sneijder - CAM
Van Persie - SP
Robben - SP
Iemand met me eens?

31 mei 2014 om 12:01

Of in plaats van Stefan De Vrij kan je ook nog Douglas doen
Toch een aardig team!

Ik steun elk Nederlands elftal en elke speler die hiervoor geselecteerd wordt, want ja, het blijft toch je land, hé.

Maar ipv Blind en Kongolo had ik liever Urby en Pieters gezien. Veltman maakt in mijn ogen nog teveel fouten, maar Van Dijk en anderen zijn voor nu een gepasseerd station, jong genoeg, dus gaan hun kans vast wel krijgen bij Hiddink (hoop ik).

Dat wordt prima cashen voor Feyenoord en Ajax. 5 Feyenoord-spelers en 3 Ajax-spelers, een club krijgt ongeveer 2.000 euro per speler per dag van de Fifa. Die telling gaat volgens mij vandaag in of wanneer ze naar Brazilië vertrekken en die telling stopt de dag nadat NL is uitgeschakeld. Feyenoord krijgt dus 10.000 euro per dag en Ajax 6.000.

Ik zie ook liever van aanholt inplaats van blind of kongolo!

Wat ik opvallend vind 5 Feyenoorders en 6 voormalige Feyenoorders.

Goed bezig daar in Rotterdam, of zou Truus zich er mee bemoeit hebben

31 mei 2014 om 17:15

Dat is logisch. Feyenoord heeft de meest ervaren eigen kweek op dit moment.

Als je uitgaat van 3-5-2 had je natuurlijk van Aanholt moeten meenemen , aangezien Kongolo alternatief is voor BMI , zou er een aanvaller moeten afvallen en dan had ik Kuyt laten afvallen want zou niet weten wanneer die moet invallen , hooguit als aanvallende rechtback maar daar is die weer teveel aanvaller voor .

Ik word het gezeik op Veltman en Blind echt spuugzat. Elke keer worden jongens van Ajax en de prestaties van Ajax omlaag geluld. Het is ook zo vervelend allemaal. Elke keer die Ajacieden met de schaal te zien. Had Louis onze jongens maar thuis gelaten. Konden ze zich in alle rust voorbereiden op het komende seizoen. Horen we een paar weekjes het gegeil van andere supportersgroepen aan om ze vervolgens met het schaamrood op de kaken na 3 wedstrijden weer over komend seizoen te horen praten. Om uiteraard nog even de kampioensschappen van Ajax de afgelopen jaren omlaag te praten. Lachwekkend! Succes daar in Brazilie. Ik ga het sowieso niet kijken. Niet vanwege Nederland, maar vanwege de schandalige acties van de politie tegen straatkinderen en moeders die niet begrijpen waarom de regering honderden miljoenen investeren, terwijl er elke dag tientallen kinderen omkomen in de gevaarlijke favelas.

31 mei 2014 om 12:05

Veel plezier met dood vervelen
Ik kan weinig doen dan behalve WK kijken want ik doe dan Ramadan
Maar als dat jouw keuze is dan heb je mijn respect...

31 mei 2014 om 12:19

Er zijn genoeg andere leuke sporten deze zomer . Dit WK is voor mij erg pijnlijk. Ik woon al jaren in Brazilie en zie daar wat er mis is. Slecht openbaar vervoer, onveilig voor kinderen, veel drugsbendes. Net nu de economie de goede kant op ging geven ze zoveel geld uit aan een toernooi. En mensen die dat niet begrijpen worden afgeschoten (ook straatkinderen). Dus nee..ik ga me niet vervelen. Ik ga lekker de Tour de France kijken. Tuurlijk zal ik met een schuin oog naar het NL elftal kijken, maar het intensief volgen zit er voor mij niet in.

31 mei 2014 om 12:06

Arie Vink heeft weer een reden gevonden om de 'we worden elke keer kampioen'-cd af te spelen. Gedraag je eens naar je leeftijd en laat je niet zo makkelijk uit de tent lokken man. Het gaat niet om Ajax, het gaat om het Nederlands Elftal. Besef je dat wel? Ajax heeft hier totaal niks mee te maken, zeker niet gezien het geringe aantal eigen talenten dat men nog levert aan het Nederlands Elftal tegenwoordig. Blind en Veltman, halleluja!

Wat wil je dan? Meer Ajax? Waarom die sneer naar andere clubs? Meer Ajax is niet mogelijk, er zijn geen Nederlandse talenten momenteel. Gevolg van de nieuwe visie van de jeugdopleiding: jeugdscouting in het buitenland!

Gewoon een keer je mond houden en niet steeds zo denigrerend - indirect - over andere clubs, met je Ajax dit, Ajax dat. Who cares.

31 mei 2014 om 12:15

Gewoon een keer je mond houden? En wie ben jij om dat te bepalen? De prestaties van Blind (al jaren de beste Ajacied) en Veltman (redelijk stabiele verdediger dit jaar) worden hier omlaag gepraat, maar ik moet mijn mond houden? Het gaat hier om het Nederlands elftal, maar ik zie niks anders dan een hetze tegen deze Ajacieden. Toeval? Nee zeker niet! We zien al maanden niks anders. Een beetje respect voor een speler zoals Daley is op zijn plaats. Maar continu lezen wat een prutser hij is, doet mij wel wat. Hij betekend al jaren ongelooflijk veel voor Ajax. Die toevallig al jaren kampioen is. Dat zegt wel wat als je naar het Nederlands elftal kijkt, waarbij de helft in de Eredivisie speelt. Maar he..ik moet gewoon mijn mond houden! Zoek het uit man.

31 mei 2014 om 12:20

Misschien omdat je op een wk speelt en niet tegen ploegen als Nec, RKC en Roda? Misschien omdat Veltman elke wedstrijd minimaal 1 grote fout maakt? En met alle respect voor Blind maar die komt internationaal veel tekort als linksback. Is niet snel genoeg en verdedigend niet sterk genoeg.

31 mei 2014 om 12:31

Die komt internationaal te kort als linksback...en wie heeft wel genoeg ervaring en kan wel goed mee internationaal??? Vertel het maar. En zeggen dat Veltman elke wedstrijd een grote fout maakt is hier inderdaad vaak gezegd. Niet echt orgineel. Hij heeft wat fouten gemaakt en daarin moet hij verbeteren. Maar de Vrij en BMI maken ook fouten. Ook dit seizoen! Ik vind het terecht dat Joel meegaat. Net als de Vrij en BMI overigens. Het is zo makkelijk om na een aantal fouten te zeggen dat ie dat elke wedstrijd doet, als je niet elke wedstrijd kijkt. Joel heeft potentie en speelde veel wedstrijden met een bepaalde rust waar ik met verbazing naar stond te kijken. Daarnaast heeft ie wat CL ervaring wat met deze onervaren verdediging mooi meegenomen is. Dus het afzeiken van deze twee jongens vind ik zwaar onterecht en ik heb het recht daar wat van te zeggen. Mij vertellen dat ik m'n mond moet houden gaat me helemaal te ver.

31 mei 2014 om 13:27

' Het is zo makkelijk om na een aantal fouten te zeggen dat ie dat elke wedstrijd doet, als je niet elke wedstrijd kijkt.'

Ik denk dat ik persoonlijk op de een of andere manier heel veel wedstrijden van Ajax gezien heb. En er is inderdaad potentie te zien bij Veltman. Maar hij heeft na de winter niet zomaar 'wat' fouten gemaakt, het waren er echt heel veel. Tegen Utrecht( De Ridder), tegen PSV 2x met Locadia(die dan niet scoort), tegen Salzburg met die penalty, tegen AZ voor de beker met die rode kaart, tegen Vitesse waar hij Vejinovic(!) met een terugspeelbal vrij voor Cillessen zet en zo kan ik wel even doorgaan. Allemaal grappen die De Vrij niet meer uithaalt na de winter en onverantwoord op WK-niveau.

31 mei 2014 om 17:12

Bertgeitz, diezelfde Blind en Veltman die al weten wat het is om topniveau te spelen in de championsleage. In tegenstelling tot de rest van de eredivisie spelers in het Nederlnds elftal...

31 mei 2014 om 16:30

Ja en de Vrij is een mietje, Sneijder is over de top en Wijnaldum heeft geen wedstrijdritme. Zo gaat dat nu eenmaal, dat is echt niet alleen tegen Ajax gericht.

Laat gaan joh zo een beetje elke speler van Nederland wordt naar beneden gepraat, behalve Robben, van Persie en Strootman.

Kongoloo en veltman zwakste schakels maar wie we ook meenemen we gaan er toch na de eerste ronde uit.

31 mei 2014 om 12:13

Nou nou een beetje positief zijn mag wel hoor!
Ik denk dat we 2e worden maar we kunnen ook 1e worden
Ik snap niet waarom iedereen Chili op hemelt en Nederland zo onderschat...
Gezien de vorige wedstrijd van Chili licht hun zwakte net als bij ons in de verdediging
En ook bij hun is de aanval het sterkst
Maar wij hebben weer het voordeel dat we met 5verdedigers en 1cvm zijn
En kom op toch onze aanval is 2klasses bete dan dat van Chili
Onze spelers op het middenveld zijn beter dan die van Chili (behalve Vidal echt een wereldspeler)
En onze verdediging , tsja we hebben er 5 :-D dus ik schat ons hoger in dan Chili!
Spanje word gewoon een en al knokken!!
En Australie word ook niet makkelijk maar ook niet moeilijk
Ik verwacht het zo :
Spanje - Nederland ( 1-1 )
Nederland - Chili ( 2 - 1 )
Nederland - Australie ( 2 - 0 )

1 - Spanje (7 ptn) /
2 - Nederland ( 7 ptn ) /
3 - Chili ( 3 ptn ) /
4 - Australie ( 0 ptn )

Spanje 1e op doelsaldo
En eerlijk gezegd verwacht ik Kroatie op 1 en Brazilie op 2

Dat 10 van de 23 spelers in de Eredivisie spelen zegt ook wel genoeg. Willen we weer echt vooruit dan moeten er heel wat van die spelers zich bewijzen bij clubs die minstens een subtopper zijn in een grote competitie. Daarom heb ik graag dat de geruchten deze zomer al waarheid worden: De Vrij naar Lazio, Martins Indi naar een club als Everton, Janmaat naar een Inter of Arsenal etc.. Bewijs maar dat je naar dat niveau kan groeien.

Veltman? Dan zie ik nog liever rekik

31 mei 2014 om 17:06

Rekik? Die oliedomme schopper?
Schei uit man, Veltman is een prima keuze.

Dit zou het perfecte Nederlands elftal voor het WK zijn geweest..
ik reken de spelers met blessures enzo mee.

btw een fout in opstelling..

Krul
Van der Wiel - Douglas - Vlaar - Martins indi - Emanuelson
De jong - Strootman
Sneijder
Robben - Van Persie

Krul
Douglas
Vlaar
Martins Indi
van der Wiel
De Jong
Strootman
Emanuelson
Sneijder
Robben
Van Persie
31 mei 2014 om 12:13

Dat lijkt natuurlijk nergens op... Ik neem aan dat je het door de war hebt gehaald.

31 mei 2014 om 12:18

Ja haha.. heb al wijziging toegepast gewoon in het bericht.

Ik heb een vraag hoe laat zijn de wedstrijden nou?

31 mei 2014 om 12:21

22:00

Van Gaal heeft weer een aantal eigenwijze keuzes gemaakt, zoals we van hem gewend zijn. Dat hij Virgil van Dijk geen kans heeft gegeven en nu wel Joel Veltman meeneemt is een lachertje, waarvan eerstgenoemde denk ik onder Hiddink wel het ongelijk van Van Gaal zal bewijzen.

Maar ook de keuze Van Aanholt te laten vallen voor opkomende linksback begrijp ik niet. Van Aanholt speelt al twee seizoenen op die plek in die rol. Kongolo maar een handvol wedstrijden. Bovendien heeft Van Aanholt meer body. Verdedigend is hij iets kwetsbaarder, maar geldt dat ook niet voor Blind? Daley Blind speelt als linksback alle ballen veilig terug naar de keeper en mist bovendien (start)snelheid om goed invulling te geven aan de linksbackpositie in dit systeem.

Verder vind ik het typisch dat Van Gaal Dirk Kuyt matst. Kuyt voegt niets meer toe aan dit elftal. Om die redenen zijn Joris Mathijsen en John Heitinga (terecht) niet meer in beeld.

31 mei 2014 om 12:21

Virgil van Dijk vergeet ik nog te noemen. Of hij goed genoeg is, durf ik niet te beweren, maar hij had zeker een plaats in de voorselectie verdiend.

31 mei 2014 om 12:30

Haha, Blind is een van de beste spelers van de Eredivisie, maar jij ziet liever iemand als Van Aanholt spelen die helemaal niks klaargespeeld heeft het afgelopen half jaar? Ik had een type Van Aanholt ook zeker meegenomen. Nog liever Emanuelson, maar daarna Van Aanholt.. Gewoon, om zo'n type erbij te hebben, maar Blind is wel echt verder.

Nou uiteindelijk nog een vrij logische selectie. Ik zou alleen Kongolo thuis gelaten hebben ten faveure van Van Aanholt.

Ik vermoed ook dat Kongolo boven Van Aanholt is verkozen omdat hij ook centraal kan spelen. Kan me behoorlijk vinden in deze selectie.
Zelf had ik echter deze selectie in gedachten, uitgaande van 5-3-2:

Keepers: Cillessen, Krul, Vorm
Rechterflank: Janmaat, Kuijt
Centraal: Vlaar, De Vrij, Bmi, Veltman, Mathijsen
Linkerflank: Blind, Lens
Centraal: N. De Jong, De Guzman, Fer, Clasie
Tien: Sneijder, Wijnaldum
Aanval: Huntelaar, Van Persie, Robben, Depay
Joker: van der Vaart

Ik zie Lens en Kuijt als geschikte spelers om de flanken in te vullen, naast Janmaat en Blind die daar de voorkeur krijgen tegen de sterkere landen als Spanje en Chili. Tegen Australië is het wellicht interessant om daar Kuijt en Lens te laten starten. Enorme longinhoud, verzaken niet en zijn sterk in de duels.

Mathijsen kan mee als ervaren man in een Ooijer rol en extra linkspoot in de defensie. Kongolo zou ik wegens gebrek aan ervaring thuislaten. Van der Vaart mee als Joker. Hij is niet meer wat hij is geweest, maar het is een man met ervaring, die het allemaal al eens meemaakte en hij is iemand die in dat laatste kwartier het elftal iets extra's kan geven.

5-3-2 behoudend:
Vorm
Janmaat, Vlaar, De Vrij, Bmi, Blind
N. De Jong, De Guzman
Sneijder
Van Persie, Robben

5-3-2 offensief:
Vorm
Kuijt, Vlaar, De Vrij, Bmi, Lens
N. De Jong, De Guzman
Sneijder
Van Persie, Robben

4-3-3:
Vorm
Janmaat, Vlaar, Bmi, Blind
N. De Jong, De Guzman
Sneijder
Robben, Van Persie, Depay

Lekker dan, Blind op linksback.. En Kongolo als back-up? Blind is niet geschikt voor linksback in dit systeem, veel te traag. Die had je lekker naast De Jong kunnen zetten op het middenveld, als Louis hem zo graag in z'n elftal wilt opnemen. Dat Van Aanholt niet eens als back-up mee mag, maar Kongolo wel, snap ik ook niet. Kongolo is door de mand gevallen tegen nota bene Ecuador, waar Van Aanholt het juist erg goed deed. Louis blijft onbegrijpelijk..

blind is beetje doorgestoken kaart naar mijn zin prima verdediger maar zit de hand van PAPA Blind hier niet achter die namelijk in de billen van loui van gaal gaat. naja wat voor nog ontbreekt zijn namen urby em en van dijk

31 mei 2014 om 17:02

Blind is een tactisch heel sterke speler met een ijzeren discipline en enorm loopvermogen.
Terecht dat hij mee gaat, zijn selectie staat los van zijn vade, dat zou van Gaal nooit toestaan.

Ach wat boeid het nog, dit Oranje intresseerd me echt al tijden niet en nu helemaal geen ene donder meer.

Ik ga lekker genieten van het WK maar Oranje.... het zal.

Douglas had geselecteerd moeten worden. Dan had je tenminste iemand met body snelheid en kracht centraal in de verdediging. Bovendien doet hij het momenteel hartstikke goed in Rusland en ik denk dat de competitie daar stukken beter is dan de Nederlandse competitie.

Hoe kunnen Jullie zeggen dat Van Aanholt de beste optie was ?!?! Zijn wij soms vergeten dat hij rest van Vitesse een dramatische tweede seizoenshelft heeft geleverd? En ja hij heeft 45 minuten tegen een tweede of derde rangs land goed gevoetbald maar tegen de grote landen kan hij het gewoon niet aan. Mensen kijk langer dan dat je neus is en je zult zien dat Blind de beste optie is voor lb is . Van Aanholt is aanvallend goed maar verdedigend zeer zwak

Vind het wel vreemd dat Wijnaldum mee mag. Goede speler hoor, maar dit seizoen (bijna) niet gespeeld...

31 mei 2014 om 12:31

Maar op dit moment wel in vorm

Maroo44 van de voorlopige Selectie , denk dat veel hier ook Emanuelson en Buttner wel als opties zouden invullen

waarom loopt iedereen te zeiken over blind, hij is echt het kop van jut.
wat hebben kongolo en van Aanholt gepresteerd dit jaar? helemaal niets.

Blind is een multifunctionele speler en op die positie de beste die we hebben.

We hebben gewoon een matige verdediging maar om blind zo af te kraken gaat nergens over.

31 mei 2014 om 12:53

Slaat helemaal nergens op inderdaad, Blind is een van de beste spelers van Ajax dit seizoen en is speler van het jaar in de Eredivisie. Wat een rare hetze tegen hem, hij is een van de meest logische Eredivisie spelers in deze selectie.

Daley Blind op de linksback positie. Ik dacht dat de backs de hele kant moesten bestrijken? Sta je dan met een koekenbakker die alleen maar balletjes terug kan geven. Ik vond het al vreemd dat Urby Emanuelson niet mee is, laat staan Patrick van Aanholt. Enige reden die ik kan bedenken dat Blind geselecteerd is en waarschijnlijk basis zal spelen, is dat hij 'de zoon van' is.

Conclusie: Louis van Gaal is aan het einde van zijn latijn. Hij heeft zijn beste jaren gehad als trainer. Hij is inconsequent, zijn keuzes zijn niet te begrijpen en met Blind op de linksback positie is het het zwakte bod van dit elftal. Ik hoop dan maar op Sneijder, Robben en van Persie dat ze het op hun heupen krijgen

Alleen met dit elftal had je een goed gebalanceerd elftal gehad

Cillessen
de Vrij
Vlaar
Martins Indi
Janmaat
N. de Jong
de Guzman
v Aanholt
Sneijder
Robben
v Persie

Blind moest hoe dan ook mee van Blind senior. Natuurlijk was het te opvallend om iemand als Clasie ervoor op te offeren dus wordt hij nu maar de linksback, door zogenaamd gebrek aan beter. Nu zijn pieters en van aanholt hier de dupe van, echt walgelijk.

Blind schijnt ook totaal niet goed in de groep te liggen, die spelers zijn natuurlijk ook niet achterlijk.

De 4-3-3 wordt zeker achter de hand gehouden, anders neemt Van Gaal geen 6 aanvallers mee. Het voordeel is wel dat Lens en Kuyt op de verkapte backpositie kunnen spelen in de 5-3-2. Zelfs Depay zou dat kunnen in mindere mate.

Ik lees dat veel mensen de keuze van Blind niet snappen. Voor de 5-3-2 als linksback is Blind een slechte optie, daarvoor mist hij loopvermogen en snelheid. Maar hij zal wel achter de hand worden gehouden als middenvelder denk ik.

Dit gaat de basis opstelling worden:

Goal: Krul
Centraal vlnr: De vrij, Vlaar, Bmi
Linksback: Kongolo (loper over de linkerflank)
Rechtsback: Janmaat (loper over de rechterflank)
Cvm: N. De Jong (breker), Leroy Fer (als box to box)
Cam: Sneijder
Aanval: Robben (vrije rol), Van Persie (diepe spits)

Slaat helemaal nergens op, Kongolo is er nog helemaal niet klaar voor. Van Aanholt speelde veel beter tegen Ecuador. Schandalig dat hij niet meegaat

31 mei 2014 om 12:40

Kongolo bibbert tenminste niet op hoger niveau in tegenstelling tot blind en veltman.

Leuk dat mensen Van Aanholt erin willen zetten. Aanvallend gezien zeker een meerwaarde tov Blind, defensief is hij echter een stuk minder. De vraag is dus: moet een verdediger kunnen verdedigen of aanvallen? Bij de optie verdedigen vervalt Van Aanholt, bij de optie aanvallen: waarom dan Van Aanholt en niet bujv. Depay? Kortom, Van Aanholt hoort niet in de basis.

Ik denk dat van Aanholt is afgevallen, omdat hij hoofdzakelijk op de linksback positie kan spelen. Alleen in een 5-3-2 opstelling zou van Aanholt kunnen renderen, omdat zijn defensieve vaardigheden tekortschieten. Die worden opgevangen door 1 van de Cvs.

Kongolo speelt bij Feyenoord CV (links) en linksback. Voor van Gaal lijkt het mij gemakkelijker om jongens mee te nemen die zowel in een 4-3-3 als een 5-3-2 opstelling kunnen spelen.

Blind kan op het middenveld en als linksback spelen. Linksback is niet zijn ideale plek in mijn mening, maar van Gaal heeft meer keuze door Blind mee te nemen.

Persoonlijk vind ik het jammer dat van Aanholt niet mee gaat. Hij is toch net wat gevaarlijk dan Blind of Kongolo. Maar puur gebaseerd op de dubbele bezetting van de posities begrijp ik de keuze heel goed.

Terecht dat Kongolo is geselecteerd. Je kan Kongolo op veel posities inzetten en dat is belangrijk. Rechtscentraal (heeft hij in de jeugd gespeeld), linkscentraal, linksback en zelfs op het middenveld. Kongolo is bijvoorbeeld bij Jong Oranje en Feyenoord wel eens ingevallen als controlerende middenvelder om alle ballen weg te houden en veel kopduels te winnen.

Feyenoord hofleverancier, echt fantastisch. Zak met geld van de Fifa erbij. Kan eigenlijk tot nu toe niet mooier.

Wat ik hier vooral veel hoor is de kritiek op van Gaal dat hij van Aanholt niet meeneemt. Die kritiek deel ik wel. Van gaal is eigenlijk een beetje onbegrijpelijk geworden. Als je er namelijk voor kiest om met 5 verdedigers te spelen en dus defensieve zekerheid wil, dan moet je juist wel kiezen voor drie centrale verdedigers die vooral goed kunnen verdedigen. Als het achterin puur gaat om voetballende kwaliteiten kan je er beter een middenvelder neerzetten.
Daarom had hij het volgens mij zo moeten doen:

Vorm/krul(spelen wekelijks hoogste niveau)
Janmaat Douglas van Dijk Vlaar van Aanholt
Blind De Jong
Sneijder
Robben v Persie

Of, als hij inderdaad vooral voor het voetballende wil gaan, doe het dan direct goed met middenvelders achterin.

Vorm/krul
Janmaat Blind Clasie van Aanholt
Fer Sneijder De guzman
Robben v Persie Lens/depay

Van gaal heeft hier niet tussen gekozen. Dus krijg ik het idee dat hij wil een goede stevige verdediging wil bouwen zonder echte verdedigers maar met verdedigende 'voetballers'

En dan vergeet ik die veltman nog, hoevaak mag een speler blunderen bij oranje (en eigen club)? En douglas geeneens een kans geven in de voorselectie, hou op hoor. De knvb moet zich schamen, dit is hun eigen schuld door al die ajacieden die de selectie mogen bepalen.

Ik heb totaal geen begrip voor deze selectie... Geen vAanholt, die toch uitstekend in de 5-3-2 formatie kan spreken (Kongolo en Blind kunnen dat niet of minder) en ook het feit dat hij Veltman meeneemt is voor mij een raadsel: totaal geen body. Rekik heeft het fysiek voor een wk wel.natuurlijk maakt hij soms een foutje, maar dat Veltman ook. Veltman kan wel aardig voetballen, maar tegen teams als Spanje, Chili en misschien Brazilië heb je toch echt een beetje fysiek nodig, en dat mist hij...

Verder prima selectie...

Offtopic: had ik nou ergens gehoord daar Depay misschien linksback zou gaan spelen?

31 mei 2014 om 12:55

Rekik heeft binnen 1 wedstrijd een rode kaart..fysiek sterk is leuk...maar Blind maaien kun je op dit niveau wel vergeten...ofschoon ik veltman ook onervaren vind vind ik het een beduidend betere speler..zowel tactisch als voetballend..dan Rekik..of het genoeg zal zijn betwijfel ik ook

31 mei 2014 om 16:39

Veltman is juist de speler die 2x rood pakte dit seizoen.
Ze komen echte beide zwaar te kort en verdienen absoluut geen plek in de WK selectie.

31 mei 2014 om 16:57

Rekik mist de intelligentie om op dit niveau mee te kunnen. Die gast is zo dom en gaat dat compenseren met fysiek en gaat schoppen.
Veltman gaat jou verbazen. Beide keren dat hij rood kreeg was te wijten aan fouten van anderen. Hij heeft leergeld betaald in de champions leauge.
Welke andere eredivisie spelers kunnen dat nog meer zeggen? Juist, niemand!

31 mei 2014 om 17:58

ED spelers ?
Douglas heeft veel meer internationale ervaring, zowel in de CL als in de EL. Douglas was ook veel succesvolle Europees en hoefde op die leeftijd op dat niveau geen leergeld te betalen, ...

2 juni 2014 om 17:44

Champions League zegt niet zegt niet zo veel, rekik trainde bij het eerste van Mancity tegen spelers als Balotelli, Aguero, Tevez, En ga zo maar door. Hierdoor leer je echt verdedigen. ik denk dat je aan zulke ervaringen meer heb dan aan 2 wedstrijden Barca en 2 wedstrijden Milan...
Rekik in mijn ogen absoluut de betere

Verdediging is tien keer niks weinig ervaren spelers

Verdediging is tien keer niks weinig ervaren spelers niks voor wk rest van selectie ziet er goed uit

31 mei 2014 om 12:57

Onze verdediging was in 2010 ook brak.

Wat een gezeur over Daley en zijn functioneren...als je tactisch inzicht hebt en 3 stappen vooruit denkt zials Daley al 2 Seizoenen laat zien kun je het gebrek aan snelheid prima corrigeren. In een 5 3 2 opstelling zal hij nog minder last hebben van zijn 'gebrek' aan snelheid ondat hij meer als linkshalf speelt en een extra cv in de rug heeft...perfect voor de voorzetten van links..want loopvermogen heeft hij absoluut...Daley is voor die positie het beste wat we hebben...het feit dat we na 3 wedstrijden waarschijnlijk klaar zijn ligt niet aan Daley alleen maar aan een gebrekkige achterhoede mede door blessure (van der Wiel) en selectiebeleid (van Dijk en emanuelson)...Daley gaat het prima doen maar vrees dat we als team te kort komen...al blijft het voetbal en is alles mogelijk

Lachwekkend dat onervaren Veltman en Kongolo meegaan terwijl spelers als Douglas' en Van Dijk geen enkele kans hebben gehad om zich te bewijzen.

31 mei 2014 om 12:56

Ja dat wisten we na de voorselectie al wel hoor. Ik had zelf ook graag van Dijk en Emanuelson gezien. Blijkbaar zijn ze te licht bevonden of passen ze niet goed in de totale samenstelling.

31 mei 2014 om 12:56

En dan vergeet je pieters nog voor de linksback, echter mocht hij zich geeneens bewijzen want blind moet natuurlijk spelen.

31 mei 2014 om 12:57

Van Dijk ben ik met je eens..en wat betreft Douglas niet..met van dijk heb je namelijk al zo'n speler...zou eerder Urby meenemen

31 mei 2014 om 17:01

Douglas heeft meer gepresteerd in NL (alles gewonnen), speelt op een veel hoger niveau(top Rusland) en heeft ziek veel internationale ervaring. Kan daarnaast ook nog links en recht in het centrum spelen en is gewend aan het klimaat in Brazilië.... .

31 mei 2014 om 16:53

Douglas, hahaha dat is zo'n gehypte speler, dat is een slechte speler.
Heb nou eens vertrouwen in van Gaal!

Ik denk dat ie zo gaat spelen. Ik verwacht dat Louis meer zekerheid wil inbouwen met de verdediging. Blind zou ook naast De Jong kunnen spelen als het aanvallend minder loopt, dan halverwege posities wisselen. Dan op de eigenlijke lb positie een aanvaller posteren, dit zou een Depay, Lens of Kuijt kunnen zijn. Sneijder zou ook een linie kunnen zakken eventueel en naast De Jong kunnen spelen met daarvoor dan een 3-mans aanval. Louis zal wel een aantal tactische varianten kunnen toepassen.

Cillissen
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
Janmaat
De Jong
De Guzman
Blind
Sneijder
Robben
Van Persie

Ik had ook graag v Aanholt gezien, maar om nu te zeggen dat Blind zo slecht is. Wie zegt dat NL zo vaak de kans krijgt om continu aanvallend te spelen. Kies je moment en doe het dan goed! Blind heeft spelinzicht dus ik denk dat hij het goed gaat doen.

Selectie is nu bekend dus hopen dat de jongens voor elkaar door het vuur gaan. Met inzet kun je veel bereiken en compenseren. Ik heb er zin in!!

31 mei 2014 om 13:02

Als Nederland 5-3-2 gaat spelen, hebben we niet de juiste backs meegenomen. Het was/is al een aderlating dat VD Wiel er niet bij is, en dan neemt ie Verhaegh (verdedigend prima, aanvallend niet bijzonder) en Janmaat (verdedigend heel matig, aanvallend leuk voor de ED, maar te langzaam) mee, ipv Bacuna en wellicht is Van Rhijn een betere optie dan Verhaegh. Bacuna is na VD Wiel onze beste rechtsback voor 5-3-2. Büttner, Emanuelson, Van Aanholt, Anita en zelfs Willems (die is helaas geblesseerd) zijn allemaal beter geschikt als lb in dit systeem dan Kongolo, Blind en BMI. BMI had ik sowieso niet meegenomen en ik had Rekik of Douglas in zijn plaats meegenomen. Clasie had ik ook thuis gelaten en Blind als middenvelder meegenomen. Verder ben ik het wel met Louis eens, maar ik ben bang deze verdedigers helemaal weggespeeld worden door die Spanjaarden.

Een beter bewijs dat Feyenoord de beste jeugdopleiding heeft is er niet.

31 mei 2014 om 13:26

Clasie, Janmaat, BMI en Kongolo zijn op dit moment eigenlijk te slecht voor Oranje hoor.. Janmaat staat er bij gebrek aan beter, terwijl BMI en Clasie alleen mee mogen, omdat Van Gaal alleen naar de Eredivisie kijkt. Kongolo is als lb ook niet goed genoeg. Blind had trouwens als middenvelder mee gemoeten.. BMI, Kongolo en Blind zijn geen geschikte linksbacks voor het 5-3-2 systeem.

11/23 spelen of hebben gespeeld bij Feyenoord. Beste producent van spelers, doen niet aan Deense import.

Eerlijk? Blind hoort hier niet thuis. Wat een drama, pappie helpt

31 mei 2014 om 13:06

Blind zus en Blind zo...maar is wel de meest stabiele factor bij Ajax over de 2 laatste seizoenen..goed voetbal inzicht en tactisch sterk..is daardoor zelde te laat voor zijn actie..en met de gekozen opstelling zal hij veel meer linkshalf spelen en meer de verbinding zijn voor de voorhoede..het zelfde als bij Ajax alleen vanaf de linkerkant...het team kan ver komen maar zal volledig vanuit het teamverband moeten komen

31 mei 2014 om 16:50

Afca fanmail, ben jij een Ajacied? Kom je wel eens bij Ajax, of heb je afgelopen seizoen niet goed opgelet?

Bizar dat je 5-3-2 gaat spelen als je geen fatsoenlijke speler hebt voor de linksback/midden. Blind vind ik als CVM best wel van toegevoegde waarde voor Oranje, maar als back mist hij natuurlijk snelheid en loopvermogen. En al helemaal als back in een 5-3-2.

Onbegrijpelijk dat Emanuelson niet meegaat, misschien de enige die die positie een beetje fatsoenlijk kan opvullen.

Ik hoop wel dat De Jong en Sneijder gewoon gaan spelen, dan ziet je middenveld en aanval er nog wel goed uit.

31 mei 2014 om 16:46

Onzin! Als er iemand loopvermogen heeft is het Blind wel.die jongen kan gewoon ruim 90 minuten blijven lopen. Zijn topsnelheid is niet de hoogste van het stel, daarin heb je gelijk.

Daley Blind en Arbeloa zijn de slechtste backs die ik op niveau heb gezien.

31 mei 2014 om 13:08

Maar Arbeloa is ook gewoon slech,t Carvajal is jonger en is vele malen beter dan Arbeloa

Over de doelmannen: Jasper Cillessen (wordt een internationale topper) maakt een betrouwbare indruk en straalt rust uit; hij wordt onze 1e doelman in Brazilie. Michel Vorm (in belangstelling van Liverpool) wordt onze 2e doelman en Tim Krul (in belangstelling AC Milan) onze 3e doelman. Logisch dat Jeroen is afgevallen; hij is nog niet van dit niveau.

Over de verdedigers: Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Bruno Martins Indi gaan de driemansachterhoede leiden in Brazilie. De offensieve backs worden Daryl Janmaat en Daley Blind. Betere hebben we op niet voor handen. Daley Blind is in mijn verdedigend sterker dan de inmiddels afgevallen Patrick van Aanholt. Daarnaast heeft Daley Blind de nodige ervaring opgebouwd met alle Europese wedstrijden. Paul Verhaegh, Joel Veltman en Terence Kongolo zijn bruikbare wisselspelers bij eventuele blessuregevallen.

Over de middenvelders: Nigel de Jong wordt het meest defensief opgesteld daar ligt zijn kracht en is nog steeds van grote waarde door de non-verbale communicatie (lichaamstaal). Jonathan de Guzman de man van het loopvermogen en het creatieve brein dicht achter Wesley Sneijder. Leroy Fer, Jordi Clasie en Georginio Wijnaldum zijn bruikbare wisselsspelers. Jonathan de Guzman is in mijn ogen het meest geschikt voor de positie tussen Nigel de Jong en de op die nummer 10 staande Wesley Sneijder. Leroy Fer is namelijk te veel fysiek en Jonathan de Guzman heeft ook het creatieve brein en Jordi Clasie heeft te weining ervaring om een belangerijke rol op het middenveld te vervullen.

Over de aanvallers: Arjen Robben en Robin van Persie wordt het spitsenkoppel; een koppel waar menig nationaal elftal van droomt. Memphis Depay krijgt zijn invalbeurten (kan ook in bepaalde systemen bijvoorbeeld het overschakelmoment van 3-5-2 naar 4-3-3 en dan op linksvoor). Jeremain Lens geldt precies hetzelfde als Memphis Depay alleen Memphis Depay is de favoriet van Louis van Gaal. En Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuyt moeten het uitmaken wie de pinchitter wordt van dit Nederlands Elftal.

J. Cillessen
S. de Vrij
R. Vlaar
B. M. Indi
D. Janmaat
N. de Jong
J. de Guzman
D. Blind
W. Sneijder
A. Robben
R. v. Persie

Quincy Promes en Jean-Paul Boetius niet maar Dirk Kuyt wel?wat als je van Persie wisselt of Robben ga je er toch echt niet Kuyt in zetten maar Huntelaar, Promes, Boetius ofzo

31 mei 2014 om 13:19

Ik weet niet, die jongens hebben meer talent maar als we 2-1 voor staan tegen Spanje en het is de 80 minuut en robben is kapot of geblesseerd dan breng ik liever Kuyt in de zo kneiter hard werkt fysiek sterk is en ervaren is, dan een boetius of Promes. Ze verliezen daar nog te veel duels voor.

Ai Blind... Zo niet geschikt voor dit systeem. Je hebt snelle spelers nodig, geen trage tikkie-terug spelers. Man wat heeft die Blind weinig risico in zijn spel. Leuk dat hij dan geen fout maakt, maar hij creeert echt geen enkele kans. En nee Ajacieden, ga nou niet zeggen dat hij de beste speler van de eredivisie was, of dat hij de boel aan het draaien kreeg tegen Ecuador.
Dat laatste was natuurlijk van Aanholt.

Ik denk dat in dit systeem Wijnaldum cruciaal is. Als je maar 3 aanvallend ingestelde spelers hebt, heb je snelle speler daarachter nodig om voor een gevaarlijke counter te zorgen. De aanval is van wereldklasse.

Krul
De Vrij
Vlaar
BMI
Kuijt
De Jong
Wijnaldum
Kongolo
Sneijder
RVP
Robben
31 mei 2014 om 14:15

Blind was niet de beste speler van deceredivisie maar wel de beste veldspeler van de kampioen.
Het tikkie breed zit (helaas) in het spel van Ajax omdat Frank de Boer de tegenstander vanuit balbezit wil kapot spelen. Daarnaast is Blind bij Ajax cruciaal in het druk zetten en bapaalt hij wanneer en hoever er druk wordt gezet iets wat helemaal in het straatje van Van Gaal past.

31 mei 2014 om 16:42

Blind is veel en veel beter dan jij denkt. Hij lijdt zelden balverlies is tactisch heel sterk en heeft longen als een paard. Hij blijft gaan 90+ minuten lang.
Hij mist wel de absolute snelheid, dat is waar.
Maar van Gaal is meer dan goed genoeg om hierin de juiste inschatting te maken.

He hè eindelijk de selectie bekend.
Krul op doel zou ik zeggen
Rb Janmaat Vlaar Veltman de vrij centraal. Indi lb
Guzman Sneijder de jong op het middenveld
Robben en v persie in de aanval

Dit lijkt mij wel wat

Het vreemdste vind ik uit deze keuze is dat Kongolo boven van Aanholt word gekozen. De hele Blind discussie kunnen we wel weer hebben maar we wisten allemaal wel dat hij mee ging, hij heeft altijd gespeeld onder Van Gaal. Maar ik vond Van Aanholt een veel betere indruk maken dan Kongolo. Misschien is het omdat Kongolo op meerdere plekken inzetbaar is. Als hij Blind is nummer 1 op de back ziet dan gaat hij daarnaast niet nog een pure LB mee nemen. Met BMI en Kongolo zijn er nu twee back-ups in de selectie. Die tevens alle bij centraal kunnen. Goed nieuws voor de Guzman denk ik dan want die zal dan naast De Jong gaan spelen.

De afvallers zijn natuurlijk geen wk waardige spelers. Echter Kongolo en Veltman zijn zelfs niet Nederlands elftal waardig. Louis van Gaal is het gelukt om het meet incompetentie Nederlands elftal naar en wk te sturen sinds mijn geboorte. Een schande.

Krul
Vlaar
De Vrij
BMI
Janmaat
De Jong
Blind
Kongolo
Sneijder
Robben
V Persie

Pff kongolo ipv v aanholt, hoe dan??

Toch vreemd dat Van Gaal zoveel aanvallers oproept, terwijl het erop lijkt dat er 5-3-2 gespeeld gaat worden. Echt zonde als straks Depay, Lens en Huntelaar vanaf de bank moeten toekijken.

Als je 5-3-2 speelt is Blind natuurlijk ook een waardeloze back. Van Aanholt was de beste optie die nog over was, maar die blijft juist thuis. Eigenlijk had Emanuelson er gewoon moeten staan

Als we heel eerlijk zijn is het een compliment voor feyenoord 5 spelers bij de selectie. Maar realistisch gezien moeten achterin van dijk en douglas gewoon mee. Kongolo? Snap ik echt niets van.

Kongolo mee omdat het een talent is? oke dus nu sturen we onze talenten naar Wk's en Ek's voor later als ze eind 20 zijn en dan denken te kunnen spelen in de basis omdat ze er klaar voor zijn maar ohja dan zijn er weer nieuwe talenten dan sturen we die maar weer.
In Nederland's elftal moet je je beste spelers van dat moment sturen en niet een talent.

Wordt zo helemaal niks , Torres vs Veltman . Tegen ecuador was hij bij de goal al geweldig bezig dus tegen spanje wordt het helemaal geweldig . Die jongen hoort niet in het nederlands elftal thuis . Kongolo trouwens ook niet .

31 mei 2014 om 13:47

Nee Torres vs de Vrij wordt een mooie? Denk dat voor sommige spelers het WK een gigantisch leermoment zal worden en dat ze zwaar tekort komen op alle fronten! Generatiekloof zullen we het maar ophouden!

"de Knvb heeft zaterdagmorgen in een persbericht laten weten welke 23 voetballers komende maand onder leiding van bondscoach Louis van Gaal op zoek gaan naar de eerste wereldtitel ooit."

Zie je, je moet er gewoon blijven in geloven. Als je van Chili wint, ben je de groepsfase door en dan is alles mogelijk. Dan heb je net als in 2010 Kuyt en veel geluk nodig en haal je misschien opnieuw een finale.

Lees alleen maar dat Daley Blind wordt afgekraakt, de enige speler die meer internationale ervaring heeft dan alle Feyenoord spelers bij elkaar? Alsof we moeten vertrouwen op een speler als de Vrij? Ik wens Nederland veel succes op het WK met Kongolo, Janmaat, de Vrij en Vlaar achterin! Ongetwijfeld de slechtste achterhoede die het Nederlands elftal ooit gehad heeft!

31 mei 2014 om 14:05

De Cler - Boulahrouz - Opdam - Kromkamp, Nederland-Duitsland 2005?

Dit slechtste elftal ooit, met topspeler Blind, kan na 3 wedstrijden de koffers pakken. En terecht. Gun hem helemaal niets meer na de vuilspuiterij richting Roda. Wij in het zuiden volgen de België wel, past meer bij ons karakter.

Enige spelers die het niveau van spanje aankunnen zijn van persie , robben , sneijder en huntelaar .

31 mei 2014 om 13:57

De jong

31 mei 2014 om 15:30

De Guzman.

31 mei 2014 om 15:41

Een bondscoach zonder dubbele agenda had gewoon elftal kunnen formeren die iig een kans maakt tegen spanje.
Nu moet je 10-0 niet uitsluiten hoor.

31 mei 2014 om 16:23

Wat is Van Gaal zijn dubbele agenda dan?

31 mei 2014 om 16:38

Van het WK gewoon een opleidingskamp van de traditionele top 3 maken,zoals Van der Gijp ook al zei. Marktwaarde omhoog laten gaan, voor de bevriende makelaars.
Of denk je dat Van Gaal echt vind dat de ED van een hoger niveau is dan de serie A, zoals Van Gaal zelf verkondigde.

31 mei 2014 om 17:47

Ja, ik denk dat Van Gaal naar eer en geweten handel. Je kan veel over Van Gaal zeggen maar denk je nou echt dat hij zijn eigen trots opzij zet zodat eventueel bevriende makelaars een centje meer verdienen.
Verder is bekend dat Van Gaal graag met jonge spelers werkt en hier haalt hij ook de grootste successen mee.

Van Der Gijp is overigens een op tv gecreeerde karikatuur van zichzelf en heeft nog nooit iets zinnigs over voetbal gezegd.
Als Van Gaal zegt dat Verhaegh beter is als Van Rhijn of Cillesen beter als Krul dan vorm ik wel mijn eigen mening maar vertrouw ik ook volledig op hem gezien zijn kennis en verleden

31 mei 2014 om 18:00

Dus jij vind de ED ook van een hoger niveau dan de serie A?

Grappig dat iedereen discussierd over de verdedigers (blind) die meegaan.
Het enige rare aan deze selectie vind ik dat er 6 spitsen meegaan voor 2 posities en hierbij vraag ik me dus ook af of we toch niet stiekem starten met een 433 opstelling.

Toch wil ik ook even reageren op de kwestie Blind en aangeven dat hij 6 CL wedstrijden een van de betere Ajacieden was en dus ook op linksback. De thuiswedstrijd tegen Salzburg vond ik hem de enige die nog eens een voetballende oplossing vond (uitwedstrijd niet volledig gezien ivm werk).
Nu heb ik van Aanholdt en Kongolo minder aan het werk gezien maar kan me niet eens herinneren of Kongolo meedeed de uitwedstrijd tegen Ajax en Van Aanhold zie ik in samenvattingen alleen maar gedolt worden.

Waarom gaat Kuyt eigenlijk mee als we zo te lezen met Blind al een nieuwe pispaal hebben?!?

31 mei 2014 om 14:16

Om maar niet te spreken over de Vrij? Dat moet onze rots in de branding worden met wedstrijdjes tegen Zwolle, NAC of FC Katwijk!

Toch wel een logische selectie zonder echte verrassingen. Het enige wat me een beetje verbaasd is dat het echt een 433 selectie is met 8 verdedigers, 6 middenvelders en 6 aanvallers. Ergens had ik nog gedacht dat of Fer of de Guzman zou afvallen voor een Rekik of van Aanholt. Ik had Kuyt verder thuis gelaten en liever een onbevangerene speler meegenomen zoals Promes en Boetius maar goed van Gaal kennende geen verrassing.

Verder word ik echt ongelofelijk moe van al dat negatieve gedoe hier. Echt niet normaal meer. Dat gezeik over alleen maar Eredivisiespelers. Van Persie, Robben en Sneijder die komen ook voort uit de Eredivisie. Elke verdediger die we hebben die staan hoog op de verlangelijstjes van Europese (sub) topclubs. Met Depay, Lens, Huntelaar, van Persie en Robben hebben we gewoon 5 goede aanvallers en behoren daarmee tot de beste van de wereld. En dan missen we nog kwakkelende spelers als Elia, Affelay, Narsingh en van der Vaart.

Ajax heeft dit seizoen nog van Barcelona gewonnen. Ja zonder Messi ja maar Spanje heeft ook geen Messi en Oranje is wel een stuk beter dan dat Ajax. Met van Gaal hebben we ook een uitstekende coach. Je kan vinden van hem wat je wilt maar hij is de aangewezen persoon om van deze groep een echt team te maken. Gek maar ook geniaal.

Kortom de selectie is nu bekend en hier moeten we het mee gaan doen of je het nu leuk vindt of niet. Het is nu tijd om er gewoon achter te gaan staan. Of support je alleen Oranje als ze een makkie hebben?

31 mei 2014 om 14:46

Iedereen support Oranje wel, alleen is het een feit dat het een middelmatige selectie is. Aanval valt overigens ook reuze mee, alleen Robben en van Persie kunnen iets uithalen. Dit elftal komt niet in de buurt van het elftal in 2010.

31 mei 2014 om 15:09

Robben en van Persie zijn gegroeid. Tis even afwachten of Sneijder hetzelfde niveau weer aan kan tikken. De verdediging destijds was met een jonge van der Wiel, Heitinga, Mathijssen en Gio nou ook weer niet van zo'n dusdanig niveau dat ik bij mezelf denk nou sjonge jonge hadden we dat nu nog maar. Enige die je misschien mist is van Bommel nu. En Strootman natuurlijk maar ik bedoel met het verschil van 2010. Daarnaast hebben we nu een betere trainer met van Gaal dan met Bange Bert die Kuyt maar bleef opstellen.

Het echte grote verschil waarom de mineur stemming er nu zo inzit bij veel bezoekers is dat we in een hele zware groep zitten. Dat is volgens mij het enige. Wel belangrijk natuurlijk maar daar komt de teneur vandaan. De zware loting.

Zet van Gaal Blind niet op LCB aangezien ze 5-3-2 gaan spelen? Dan heeft hij toch een minder grote ruimte te bedekken en geeft hij rugdekking aan de LB.

Het is jammer dat we niet beter hebben rondlopen, maar ik ben het hier wel mee eens. Op Veltman na dan. Op 3 a 4 leuke wedstrijden vond ik het een bijzonder matig seizoen van hem, maar Van Gaal zal wel dingen hebben gezien tijdens het trainingskamp.

31 mei 2014 om 16:06

We hebben wel beter, maar mag niet. Of kunnen Nederlanders geen 433 spelen?
Als dit niet een half succes wordt heeft Hiddink een echt probleem. Daarom is Guus alvast aan getrokken door de knvb. Toekomst visie.
Van de eerste plaats naar plek 15 in 2.5 jaar tijd . Daar is v Gaal niet schuldig aan, die heeft een opdracht.

Echt jammer hoor, zou onderling wel gesproken zijndat \/anaanholt niet beter is dan blind, dooor zijn \/ader. maar jij woord het dadelijk op afgerekend \/an Gaal, en de blindjes

Het zwakste Oranje ooit. Misschien worden we wel kampioen door geluk en dwalingen.

Als je het mij vraagt heeft hij een grote fout gemaakt door kongolo mee te nemen inplaats van van aanholt. Kongolo is nog niet echt een vaste basisspeler bij feyenoord omdat hij niet constant speelt en hij heeft weinig ervaring terwijl van aanholt 2 seizoen in de basis staat bij vitesse en in het oefeninterland redelijk tot goed heeft gespeeld. Verder had hij veltman thuis moeten laten en van dijk mee moeten nemen en ik denk dat iedereen wel snapt waarom. Dus de verdediging zal niet al te sterk zijn omdat er veel spelers spelen die het internationaal niveau nog niet kunnen halen. Maar de rest lijkt me wel goed geselecteerd door van gaal.

31 mei 2014 om 15:55

Ik weet niet of je Fox sport abbo defect was na januari, maar Kongolo stond toch wel echt het laatste half jaar steevast in de basis. En toevallig zat van Aanholt ook nog eens op de bank zo nu en dan de laatste maanden.

Zonder die goede inval beurt hadden weinig mensen van Aanholt verwacht of gehoopt in de definitieve selectie. Waarschijnlijk is hij op de trainingen ook gewoon niet net niet geweest.

Maar aan de Andre kant als hij al deze reacties zou lezen Daley kan hij niks meer goed's doen, dus \/an zijn kant kan het alleen maar beter . ik denk dat al deze reacties op \/oetbalzone de doorslag heeft gege\/en. en daarom hij blind heeft megenomen

Oke, we kunnen nu gewoon beter kappen met dat gehaat op die spelers en de keuze van van Gaal respecteren, ongeacht of er betere opties waren. Zoveel doen ze allemaal niet voor elkaar onder. Laat ik voorop stellen: Ik vind dat 5-3-2 een debielen opstelling en sommige spelers horen er in mijn ogen idd niet bij. Maar vooral bij de verdediging: Wie wil je dan zien? Het verschil tussen Bmi, kongolo, rekik, bruma, veltman, de vrij, van dijk, mathijsen en heitinga is echt miniem: Ze zijn allen (nog) niet goed genoeg voor dit WK. Ja ik had liever rekik gezien dan de vrij, en mathijsen liever dan kongolo, blind als back-up op het middenveld en dan een andere linksback. Alleen de verschillen zijn toch niet zo groot. Accepteer dat gewoon en respecteer de keuzes van van Gaal.

\/an gaal kennende :P

@fc philps Hahahah dan is van Gaal wel intensief bezig op VZ. Denk je dat hij een account heeft?

Ach, je moet maar denken dat Daley Blind een stuk beter is dan Sjaak Troost.

Ik snap niet dat Veltman en Blind mee mogen. Die twee had ik er als eerste uit gegooid. Ook opvallend dat Van Aanholt eruit is. Als je iemand nodig hebt die de hele flank moet bestrijken, dan kies je toch Van Aanholt boven Blind. Het zal me overigens ook niet verbazen als Van Gaal toch 4-3-3 besluit te spelen, het aantal aanvallers is aardig hoog voor 3-5-2.

31 mei 2014 om 17:33

De keuze was waarschijnlijk veltman of Rekik. Beide hebben dit seizoen een aantal fouten gemaakt waardoor de keuze moeilijk was. Denk dat Veltman vooral aan de bal rustiger en beter is waardoor de keuze op hem is gevallen.
De keuzeop linksback was denk ik tussen kongolo en Van Aanholt Blind is op basis van zijn prestaties van dit (en vorig) seizoen een zekerheidje bij oranje en volgens mij is alleen de vraag op welke positie hij een (basis) plaats krijgt.

Mensen gaan snel voorbij hier aan de kwaliteiten van Blind:
Enorm tactisch inzicht waardoor hoj de spil is in het wanneer en hoever pressie zetten bij Ajax, goede pass, geweldige bal aanname en iets wat ook onderschat wordt heeft hij toch 3 jaar CL ervaring en een gevulde prijzenkast.

Ik snap niet dat Wijnaldum mee gaat naar het Wk....
Die man heeft 11 eredivisie wedstrijden gespeeld dan verdiend Quincy Promes toch meer die 31 wedstrijden speelde met heel wat goals en voorbereidend werk meer dan Wijnaldum
Maar nee Promes is geen nummer 10 zeggen ze dan. Promes heeft bij GAE alleen maar op 10 gevoetbald en een voordeel meer is dat hij ook aan de buitenkant uit de voeten kan.
Dat kan Wijnaldum ook zeggen ze dan maar Promes is gewoon beter dan Wijnaldum naar mijn mening

Veltman en Blind zijn gewoon twee heel goede voetballers, met in tegenstelling tot de Feyenoorders en psv'ers championsleage ervaring. Ze zijn niet spectaculair, maar het zijn tactisch slimme spelers.
Persoonlijk vind ik het als Ajacied jammer dat Boëtius niet mee gaat.

Urby Emanuelson had perfect gepast als LM in een 352... Jammer blind kan denk ik beter dan cvm rol bespelen naast een sloper als de Jong.

De enige echte klasse die we hebben is onze aanval, dus zou ik er altijd 3 opstellen. Buiten De Twee ook Depay. Sneijder er dan achter voor zijn laatste kunstje. De rest is inwisselbaar en gaat het verschil heus niet maken in welk systeem dan ook. Voor hen geldt vooral hard werken en maar hopen dat ze boven zichzelf kunnen uitstijgen.

Wat een schreeuwers om voetballers die in hun hele carrière geen internationale topwedstrijd hebben gespeeld daar Blind dit wel heeft en dit ook goed gedaan heeft

De achterhoeden \/an Feyenoord heeft al er\/aring in het systeem 5-3-2 tegen ps\/ toch. ps\/ had daar geen antwoord op. \/an gaal is niet gekk

En weer al die haters die Blind lopen af te kraken. Ik zie echt serieus niet in wat die jongen verkeerd heeft gedaan. Toegegeven, hij heeft het een periode heel erg moeilijk gehad bij Ajax. Ook ik had toen mijn twijfels of hij het wel zou redden.

Echter kun je niet ontkennen dat deze jongen al 2 seizoenen erg constant speelt en één van de dragende krachten is van Ajax. Vorig seizoen als linksback en dit seizoen grotendeels als CVM en dat heeft hij naar behoren gedaan. Het tikkie terug, tikkie breed verhaal is echt te zot voor woorden.

Blind speelt juist heel erg vaak naar voren en slaat dan een linie over. Als ik iemand in de selectie moet aanwijzen die tactisch enorm sterk is, dan is hij het wel. Echt een zeer onderschatte voetballer, die het nog verder gaat schoppen dan velen hier denken. Ik zou zeggen kijk eens goed naar de CL wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld, elke wedstrijd haalde hij een dikke 8. De wedstrijd tegen Barcelona speelde hij eveneens zéér sterk. Hij begon op het middenveld en eindigde na de blessure van Boilesen op de LB positie. Sanchez amper gezien toen.....

Over een paar jaar zullen jullie roepen dat Blind bij de selectie moet zitten.

Dat Van Aanholt is afgevallen t.o.v. Kongolo vind ik een risico. M.i. heeft Van Aanholt meer power en body. Maar Van Gaal zal er wel een reden voor hebben.

Lachwekkende gasten. Heeft Van Gaal bevestigd dat Daley Blind als Linksback gaat spelen? nee toch? hij kan net zo goed op het middenveld staan.

Blind als linksback is gewoon degelijk. Maar oranje waardig? Nee absoluut niet. Dan had ik liever Urby, Pieters of van aanholt gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren