Scotsman
Algemeen
Vrienden (8)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Woensdag, 23 november 2005
 • Scotsman
 • 200 punten
 • Lid
 • Waarschuwing
 • 5.847
 • 34 jaar (28-11-1987)
 • Groningen
 • Sociale Geografie
 • Student
 • 8
Persoonlijke berichten
4 maart 2011 om 20:31
#2

Het is dat ik geen punten toe kan kennen, maar anders had ik het zeker gedaan voor de reactie die je naar aanleiding van de uitspraken van Wielaart in het artikel over Verbeek gedaan hebt. Ik heb het met plezier gelezen en kan me er goed in vinden.

4 maart 2011 om 21:56
#3

''''accepteren, dat mensen dingen verschillend kunnen waarnemen, is het beste. Prima. Maar accepteren dat tot professioneel scheidsrechter opgeleide mensen niet eens meer een wedstrijd kunnen leiden, is nonsens.

Neem nou Bas Nijhuis afgelopen zondag bij Feyenoord-groningen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb al 6 jaar een seizoenkaart van Feyenoord en was dolblij dat ze met 5-1 wonnen, maar de beste man liet zich totaal, voor de volle 100, beïnvloeden door het publiek. Elke overtreding van Groningen leverde Feyenoord een vrije trap op. Elke overtreding van Feyenoord werd genegeerd. De twee penalty''s waren onterecht: Bij de eerste werd Ryo vrijwel niet aangeraakt en bij de tweede begon de overtreding buiten het 16-meter gebied. Daarnaast kwam 1 van de normale velddoelpunten ook nog eens voort uit een handsbal van Ryo. De gehele arbitrage was de hele wedstrijd lang belachelijk eenzijdig. Toen ik met de tram naar huis ging moest zelfs het Feyenoord-publiek lachen om de incapabiliteit van Nijhuis. En het was niet de eerste keer dat de beste man alleen voor de thuisclub floot.

Daarnaast klopt Verbeeks voorbeeld van Toivonen en Vertonghen natuurlijk ook, en die voorbeelden hebben daadwerkelijk helemaal niets met een verschil in waarnemen te maken. Elke idioot kan toch waarnemen dat Vertonghen een klap verkoopt? Elke idioot kan toch waarnemen dat Toivonen op de voet van Gudelj gaat staan? Waarom wordt dat dan in Godsnaam niet bestraft? Ik vind dat een hele kwalijke zaak. Er kijken wekelijks honderdduizenden kleine jongens (en meisjes) naar Studio Sport op zondagavond die net beginnen met voetballen en bezig zijn met het opzoeken van hun grenzen wat betreft wat wel en niet mag (dat deed ik zelf ook altijd). Zij zien dan dat een Jan Vertonghen er gewoon mee weg komt om iemand in zijn ballen te slaan, zij zien dan dat Toivonen er gewoon mee weg komt om expres op iemands tenen te staan. Voetballers hebben wat dat betreft gewoon een voorbeeldfunctie, en als ze daar niet mee om kunnen gaan, of daar misbruik van maken, dienen ze natuurlijk bestraft te worden. Want je hebt het hier, zeker in het geval van Vertonghen, niet over simpelweg een overtreding, maar over geweld. Fysiek geweld. Vertonghen is natuurlijk sowieso een vies mannetje, anders scheld je niet voor een publiek van miljoenen mensen Feyenoord-supporters uit voor ''kutkakkerlakken''.

En om even op je laatste punt terug te komen: Waarom zou je in Godsnaam niet tegen de autoriteiten in mogen gaan? Dat is juist het hele principe van de Verlichting en de Renaissance geweest. Zelf leren nadenken, zelf beslissingen nemen, zelf een mening vormen en niet zomaar de mening van een ander, en met name dat van de autoriteiten, over te nemen. De Knvb is de Rooms-katholieke Kerk toch zeker niet? Als je gaat accepteren dat de Knvb fouten maakt en inconsequent bezig is, draai je de ontwikkelingen die wij als samenleving al 300 jaar geleden ingezet hebben weer helemaal om.

Ik hoop dat Verbeek zich ondersteund en geïnspireerd voelt door de huidige gebeurtenissen in de Arabische Wereld, waar ik net voor mijn studievereniging nog een boek over geschreven heb. In de meeste landen zit het regime al 28, 30, 32 jaar, en ook daar begint het eindelijk tot de mensen door te dringen dat je autoriteit niet zomaar hoeft te accepteren, maar dat je als inwoner van een land (of als lid van een vereniging zoals Verbeek) op mag, kunt en moet komen voor je eigen rechten.

Om nog even af te sluiten met de opmerking dat zowel de arbitrage als de strafcommissie gewoon aangestuurd wordt door de Knvb.''''

Dit stuk hoort hier op je profielpagina te staan, prachtig geschreven

31 maart 2011 om 22:45
#4

Hoe kan ik de legendarische Ernst Happel vergeten,(?!

15 april 2011 om 08:50
#5

No worries man.

Soms blijf ik ook een beetje hangen en ga ik er net zo hard tegenin

Geniet van het voetbal!

3 september 2011 om 11:06
#6

Bruins, briljante voetballer, nog groter mens. Geschoffeerd en neergehaald. Triest.

Zou in deze selectie by far de meest technische, best passende en meest schotbegaafde speler zijn. Kortom, hartstikke dom dat ze hem weg hebben gedaan en ik hoop en denk dat Feyenoord en met name van Geel er spijt van gaat krijgen. Bruins, misschien niet de robuuste werker van uitstraling, maar wat erover hem gezegd is absoluut overtrokken en hij is ontzettend goed aan de bal. Daarbij, wat je al zei in het topic, zijn beste wedstrijden als controlerende middenvelder gespeeld, beoordeeld op zijn functioneren als ''10''. Ronduit belachelijk en respectloos voor de mens en voetballer Bruins.

10 november 2011 om 11:46
#7

Are ye Scottish?!

13 november 2011 om 14:34
#8

Oke oke haha

15 maart 2012 om 13:36
#9

http://www.soccernews.nl/news/149792/bezoekerscolu...
een column van mij over Raul !

20 februari 2014 om 10:26
#10

Mijn reactie over Özil is door een gefrustreerde moderator verwijderd.
Ik weet niet of jij vervolgens weer gereageerd hebt, maar ik kan het niet meer zien.

Dat hij nonchalant wordt is precies wat hij bij Real Madrid ook had.

15 november 2018 om 20:38
#11

Ik ben echt diep onder de indruk van jouw reacties over de BeNeLiga! Zelden iemand zo consequent zoveel goede teksten zien typen op deze site! Wauw!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren