Guaporta
Algemeen
Vrienden (216)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Zaterdag, 30 januari 2010
  • Guaporta
  • 200 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 27.437
  • jaar (--)
  • 216
Persoonlijke berichten
13 mei 2017 om 22:07
#707

Heb jij nooit kramp in je vingers als je klaar bent met een bericht?

13 mei 2017 om 23:04
#708

Snap ik ook wel.
Heb m best vaak zien spelen dit seizoen omdat ik atalanta een leuke ploeg vind dit seizoen.
Hij zou echt een welkome versterking zijn voor t middenveld.
Moet wel erbij zeggen dat de spelers die jij noemt, ik dan weer bijna niet heb zien spelen, dus kan ze ook niet vergelijken Haha

28 juni 2017 om 16:54
#709

Ik heb echt geen bezwaren tegen inhoudelijke meningsverschillen. Maar ga geen termen van 'hoogmoed' erin gooien. Want als je mijn teksten van het afgelopen 12 jaar leest ben ik altijd zeer kritisch op Madrid en heb ik veel bezwaren over hun beleid. Diskwalificeren van een meningsverachil op basis van een clubvoorkeur is gewoon nutteloos en kinderachtig.

De waarom-vraag waar je mee begint heb ik geen bezwaren tegen. Het is vergelijkingsmateriaal. Zoals je weet is het voetbal afgelopen 10 jaar geevolueerd. Fysiek wordt er veel gevraagd van de spelers en zeker de tegenstand in de CL door fysieke clubs uit Engeland, een PSG, Juve en een Bayern groot.

Barcelona is dit jaar niet zomaar uit de Champions Leugue geknikkerd. Ze zijn op fysiek gebied keihard afgetroefd. Barca kon met haar wissels ook niets toevoegen.

Verdedigend en Fysiek (zowel kracht, als lengte als uithoudingsvermogen) schort er veel bij Barca. Rakitic was een motor. Maar die wordt ook wat ouder. Masherano een bijtertje, maar die is echt achteruit gegaan. Mathieu en Vermaelen zijn het niet geworden. Arda, Valdez en Digne ook niet echt. Dan heb je nog Gomez. Ik ben een groot fan van de voetballer Gomez, en wil best in hem geloven, maar afgelopen jaar was gewoon niet goed. Als wissel moet je hem misschien komend jaar kansen geven en hopen dat die binnen 2 jaar zijn spelvisie hervindt. Maar je kunt nu niet op hem bouwen. Ook bij Portugal speelt hij dit jaar gewoon niet goed.

Wie blijft er dan over??? Iniesta en Busquets op het middenveld. Denis, Rafinha en Segi Roberto. Iniesta is komend jaar geen waterdrager. Hij is absoluut een belangrijke speler en voor mij misschien wel de mooiste voetballer van afgelopen 10 jaar. Maar Iniesta kun je niet meer op bouwen. Niet week in week uit. Eerder als wisselspeler en af en toe een basissplaats. Van de 5 spelers die ik net opnoemde is alleen Busquets onbetwiste wereldtopper die wekelijks kan spelen. Al heeft hij 2 mindere jaren. Sergi Roberto kan het voordeel van de twijfel krijgen als nuttige kracht. En Denis Suares als talent die hier en daar tegen de minder godennmag starten. Maar dit is natuurlijk allemaal slappe hap.

Vanaf mijn eerste post heb ik gesteld dat een topclub als Barca 17 absolute toppers moet hebben. De rest mag van mij aangevuld worden met spelers die nu wat minder zijn, en spelers vanuit de jeugd. Hiertoe reken ik dus spelers als Iniesta, Mascherano, Denis Suarez, Gomez, Rafinha (van mij mag hij weg, het os geen absolute topper) en nog 2 spelers vanuit de jeugd. Dat kan bijv. een Smaper zijn. Al mag deze laatste van mij weg.

De basis plus 2 keepers moet gewoon kwalitatief uitmuntend zijn. Pique, Umtiti, Alba, 2 top keepers, Busquets, Sergi Roberto, Rakitic, Messi, Neymar en Suarez zijn de enige spelers in de huidige selectie die meekunnen. 11 spelers zijn dat, waarin weinig fysiek, uithoudingsvermogen en lengte in zit. Als je spelers als Verrati, Dembele, Nianggolan, Sanches en Eriksen haalt waar fysiek en voetbal kwaliteit gecombineerd wordt kun je makkelijker rouleren en is er bij wissels en blessures/ schorsingen alsnog veel kwaliteit op het veld. Zo kun je ook spelers als Messi / Suarez en Neymar ontlasten. Want als je middenveld goed zit met Nianggolan en Verrati kun je een Denis Suares of Rafinha makkelijker laten spelen.

Willian is naar mijn bescheiden mening de beste aanvallende speler die Barca kan strikken. Hij heeft alles. Technisch perfect. Uithoudingsvermogen perfect. Fysiek klasse. Werkt keihard voor het team. Pefecte voorzetten en accelaratie en kan aanvallend op alle posities spelen. Eindelijk los je de 3 voorin met echte kwaliteit af. Bovendien is hij geen onbetwiste basisspeler onder Conte.. maar was die dat wel onder Mourinho. Alsnog is hij altijd wanneer die speelt een vd beste spelers op het veld.

Ik hoor jou nooit over een extra centrale verdediger, nu weer niet. Terwijl Barca gewoon een mega grote probleem heeft komend seizoen als Pique of Umtiti tegelijk geblesseerd en of toevallig geschorst zijn. Als je dan net in die week kwartfinale CL speelt tegen Bayern met daartussen een Classico.. dan kan zo een grap gewoon je hele seizoen verpesten. Wij zijn het dus niet eens. Jij wilt 3 versterkingen (waarvan 1 Delofeu.. heb ik hier en daar gelezen, corrigeer mij als dat niet klopt). Ik pleit voor 3 spelers waarbij een Pique, Umtiti, (ook hier is roulatie belangrijk) Neymar, Messi op een redelijk gelijke niveau opgevangen kunnen worden + 3 directe versterkingen voor op het middenveld en de rechtsback. Barca heeft behalve Segi Roberto geen speler die nu vanuit de jeugd op het niveau van Barca kan functioneren en waardoor ze dus geen kwaliteit inleveren. Hierin vind ik jou te romantisch (je komt maar steeds terug op spelers als Rafinha, Munir, Santos en Deloufeu.

Voetbal is nu teveel afhankelijk van details. Veel meer dan 10 jaar geleden. En een kwalitatief brede selectie maakt het verwchil. En om toch even kracht bij mijn stelling te zetten.. zie even voor de grap de selectie van Barcelona in het seizoen 2007-2008.

07/08
Abidal, edmilson, Marquez, oleguer, Gab. Millito, Puyol, Thuram, Zambrotta.

Deco, iniesta, victor sanchez, victor valdez, Xavi, Yaya Toure

Henry, Ronaldinho en Gudjonsson, Giovanni do Santos, Messi en Pedro.

Je ziet een brede selectie met een uitmuntende balans tussen fysieke kracht, kwaliteit, technische kwaliteiten, mix tussen talent en toppers. Maar de talenten die erin staan moeten wat aan het team toevoegen. 2 a 3 b-garnituur talenten die na 1 of 2 seizoenen mochten vertrekken.

08/09
Pique, Busquets en Seydou Keita is aan de selectie toegevoegd.

Ronaldinho weg.
Thuram weg.

09/10
Chyrginskiy toegevoegd. Zlatan toegevoegd.

Toure en Gudjonsson weg.
Zambrotta weg, Maxwell in.


10/11
Javier Mascherano in.

Marquez, Henry en Ibra is weg.

11/12
G. Millito weg.
Alexis Sanchez in.

12/13
Seidu Keita out.
Alex Song in.

Als je naar de fysieke kracht en lengte kijkt dan zie je dat de aftakeling van Barca zo is begonnen. Eerst was er een perfecte mix tussen fysiek sterke spelers, met lengte en explosiviteit gecombineerd met technisch vernuftige spelers met voetbalvisie.

Dee balans hierin is in de loop der jaren zoek geraakt. Xavi, Busquets en Iniesta hebben het middenveld jaren gedragen, maar zoals je weet zijn dit uitzonderlijke talenten.. die heb je nu niet rondlopen. Een Messi ook niet. Dus je kunt beter de beste talenten 1 a 2 jaar testen, daarna verhuren/ verkopen naar een fatsoenlijke club met een terugkoopclausule en pas terughalen als ze echt kwalitatief wat aan de basiself toevoegen. Niet a la Delofeu.

Het salarishuis van Barca kijk ik niet naar. Ik vind dit een praktisch probleem. Hiermee bedoel ik dat Barca kennelijk iets niet goed doet waardoor ze in de problemen komt met haar salarishuis. Barca moet hierboven staan. Dit betekent wel dat ze dus echt 5 - 8 spelers (die nu meer breedte en reservesspelers zijn) moet verkopen. Die ruimte moet maar gemaakt worden. Praktische bezwaren is iets anders dan ideele bezwaren. Zijn er kwalitatief hoogwaardige jeugdspelers in de jeugd van Barca? Geef je ze de kans. Zijn die er niet, investeer meer en beter ij de jeugd. Maar dan heb je voor nu wel een overbruggingsperiode nodig met kwalitatieve injecties. Geen experimenteer periode.

10 juli 2017 om 09:05
#710

Hallo Guaporta,

Ik ken je als de Barça-watcher hier, en aangezien ik ook Barça-fan ben ben ik benieuwd naar uw mening over Paulinho. Blijkbaar heeft Barça een "Keita"-rol voor hem weggelegd, hoe denk je hierover?

Ik denk persoonlijk dat hij daarvoor wel geschikt zou zijn, maar dat er absoluut Verratti eerst moet komen. En daarnaast zeker al niet voor die 40 miljoen dat Guangzhou vraagt

15 augustus 2017 om 22:41
#711

Hallo Guaporta,
Als vaste Barça-volger en trouwe fan wil ik je allereerst complimenteren met je kennis. Ten tweede vroeg ik mij af of jij mij kunt vertellen wat de visie is van Bartomeu c.s. Als bestuurder moet je toch wel iets van een langetermijn visie hebben? Ik begrijp steeds minder waar men nu mee bezig is.

16 augustus 2017 om 13:40
#712

Wat denk je als Barça vandaag een 3-4-3 zou uitproberen? Zie opstelling.ik denk dat er hiermee veel meer gevaar van de flanken zou komen. Ik vond dat dit vorige Clasico een beetje ondermaats was(links was dood)

MATS
Piqué
Mascherano
Umtiti
Sergi Robert
Rakitic
Busquets
Jordi Alba
Messi
Suarez
Denis
17 augustus 2017 om 16:43
#713

Beste Guaporta,

is er een mogelijkheid om automatisch een kopie te krijgen van jouw reactie(s). Ik moet zeggen dat jouw reacties vaak beter zijn dan de artikelen zelf. Ik scroll meestal bij Barca onderwerpen naar beneden om te kijken wat jij hebt geschreven. Als ik jouw berichten direct kan ontvangen via een link of iets aanvinken zou dat voor mij ideaal zijn.

ciao J.s.

29 januari 2018 om 23:22
#714

Ik kom alleen op VZ om jouw comments te lezen (y).

5 februari 2018 om 21:54
#715

hey man,

Weet jij toevallig wat er waar is van de geruchten omtrent een knieblessure van Piqué? Zie dit namelijk voorbij komen op enkele media. Echter nog geen officiële melding van FC Barcelona zelf, en ook nog niet op de grote voetbalsites.

Bij voorbaat dank!

29 april 2018 om 22:56
#716

Gefeliciteerd met het kampioenschap kerel! Ik weet dat je niet altijd blij was met het voetbal maar dominant waren jullie hoe dan ook. Volledig verdiend!

5 november 2018 om 20:46
#717

Goedenavond Guaporta,

Nog niet zo lang ben ik op VZ lid en daarnaast reageer ik ook amper op artikelen, maar het is mij opgevallen dat jij nogal veel kennis hebt over alles wat met Barca te maken heeft, t.o.v. andere Culè`s. Hierbij mijn vraag aan jou. Wie zie jij als de ideale opvolger van Sergio Busquets? Ik zelf zat te denken aan namen zoala Oriol Busquets, Julian Weigl en Sergi Samper als opvolgers van Sergio Busquets. Hoe denk jij daarover?

Aangepast op 6 november 2018 om 00:22 door Fusionizing.

28 februari 2019 om 23:08
#718

De ‘lachtertjes’ van Europa blijven nog steeds de Catalanen uit Barcelona. Gegroet

9 mei 2019 om 20:51
#719

Hey man waar bleef je ik was benieuwd naar je reactie na de verkrachting van barca door liverpool of reageer je alleen als ze winnen hahahahahahah

15 augustus 2020 om 04:04
#720

Guaporta waarom heb jij geen collumn geschreven over de wedstrijd tegen Bayern Munchen? Deze 8-2 blamage moet toch ook jou aan het denken gezet hebben? Normaal gesproken heb je een sterk uitgesproken mening. Het is niets voor jou om nu niks van je te laten horen. Ik hoor graag je visie. Ik kijk uit naar je reactie. Met vriendelijke groet, Voetbalexpert. (jan).

20 maart 2021 om 17:21
#721

hee Guaporta zou je me vriendschapverzoek kunnen accepteren?

11 januari 2022 om 22:34
#722

Guaporta vindt het ontzettend jammer dat je weinig reageert, want jij bent onze woordvoerder hier, met uitstekende teksten en goeie feiten, op naar de clasico morgen visca el barca!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 27 mei
The Gunners zouden verder geïnteresseerd zijn in Feyenoorder Orkun Kökcü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren