Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Zwitserse bondsvoorzitter schrikt van waarschuwing FIFA

Laatste update:

Manchester United werd vorige week uitgeschakeld voor een langer verblijf in de Champions League en zakte door haar derde plaats in de groepsfase af naar de Europa League. De kans bestaat echter dat de Engelsen alsnog naar de knock-outfase van de Champions League gaan. De wereldvoetbalbond (FIFA) wil namelijk dat Zwitserland zich streng opstelt tegen FC Sion en alle duels van die club omzet in een 5-0 nederlaag. Weigeren de Zwitsers te gehoorzamen, dan haalt de UEFA FC Basel uit de Champions League.

/

Donderdag stelde het Internationaal Sporttribunaal (TAS) de UEFA in het gelijk in de zaak die FC Sion tegen de UEFA aangespannen had. De club werd uit de Europa League gehaald vanwege het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers. De FIFA is van mening dat de Zwitserse federatie Sion sancties moet opleggen. Het verzoek van de wereldvoetbalbond is dat alle wedstrijden, die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een automatische 0-5 nederlaag.

Als de Zwitserse bond niet luistert, haalt de UEFA FC Basel uit Europa. In dat geval mag die club niet uitkomen in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München. Dan zou Manchester United, dat derde werd in de groep van Basel, de plaats van de Zwitsers innemen. Mogelijk krijgt Ajax dan ook een andere opponent in de Europa League. De Amsterdammers werden vrijdag tijdens de loting gekoppeld aan Manchester United.

Update 19 december 11:33 uur - Zwitserse bondsvoorzitter schrikt van waarschuwing FIFA
In Zwitserland is men geschrokken van de waarschuwing die zaterdag werd uitgedaan door de FIFA. De wereldvoetbalbond waarschuwde de Zwitserse bond dat het streng moet optreden tegen FC Sion. Die club werd door de UEFA uit de Europa League gezet na het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers, maar blijft beroep aanspannen en protesteren. Als de Zwitserse bond niet optreedt, zullen alle Zwitserse clubs uit Europa gehaald worden, zo dreigde de FIFA.

De bond heeft nu tot 13 januari de tijd om actie te ondernemen. "Het was een complete verrassing", zegt voorzitter Peter Gilleron. "We wisten dat de zaak van FC Sion besproken zou worden bij de FIFA, dus we hielden al met het nodige rekening. Maar deze beslissing was natuurlijk een flinke teleurstelling. Maar FC Sion beslist dit onafhankelijk, wij hebben er geen invloed op. Ik ben er zeker van dat we, hoewel de deadline nadert, een oplossing vinden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou der dan tog iets gunstig zijn voor Ajax dit seizoen?

17 december 2011 om 16:22

Dit zou opnieuw een ramp zijn voor Ajax. Mooiste uitwedstrijd van het seizoen, eindelijk hebben we geluk met een loting en dan zou het nu niet doorgaan. Zou wel heel zuur zijn en krijg ik dan ook nog een vergoeding voor mijn vliegticket?

17 december 2011 om 16:29

Kan voetbalzone uitleggen waarom Basel dan niet kan meedoen.
Ik zie namelijk alleen de conclusie en niet de beschreven relatie tussen Basel en FC Sion.?

Het zou wel heel zuur voor Basel zijn, mochten ze eruit gekickt worden door iets waar zij niets mee te maken hebben.

17 december 2011 om 16:32

Vergoeding voor je vliegticket kan je sowieso vergeten. Je ticket voor de wedstrijd krijg je dan als het goed is wel vergoed en anders een vrijkaartje voor de andere wedstrijd.

17 december 2011 om 16:35

De relatie is dat ze beiden Zwitsers zijn. Ik denk dat jij dat toch ook wel weet? Dat het heel zuur zou zijn voor Basel, dat klopt. Als de Zwitserse voetbalbond Uefa niet gehoorzaamd, dan maakt het voor de Uefa niks uit dat Basel er niks mee te maken heeft. Zij worden wel 'geleid' door de Zwitserse voetbalbond.

17 december 2011 om 16:37

Ze willen Basel benadelen door iets wat Sion verkeerd heeft gedaan. Zeg maar om de Zwitserse bond te pakken. Hopelijk blijft Basel er gewoon in, ze hebben het verdiend.

17 december 2011 om 17:16

Ja tuurlijk als je het zo bekijkt wel ja. Maar ik bedoel dat Ajax dit seizoen zoveel tegenslagen had dat het wel lekker zou zijn als ze in de Europa League een beetje ver komen en niet meteen Man Utd loten en er waarschijnlijk zo snel uitvliegen.

17 december 2011 om 17:55

Zou ajax uberhaubt nog wel een wedstrijd krijgen? Want als basel niet in de CL mag spelen, en Manu hun plek inneemt dan mag Basel ook niet in de EL spelen omdat het ook europees is, in dat geval zou ajax toch meteen een ronde verder zijn en alle winstpremies en dergelijke krijgen omdat het dan 2x met 3-0 gewonnen zou hebben? En dan nog maar afwachten of we bilbao en lokomotiv krijgen of is het niet zo simpel?

17 december 2011 om 18:41

Laten we niet overdrijven qua tegenslagen. Ja, de uitschakeling in de CL was zuur voor Ajax, maar dat kan gebeuren. De bestuurlijke puinhoop is iets wat ze zichzelf voor 100% aan doen. En verdere tegenslagen, behalve dat het op sportief vlak even niet loopt zoals gehoopt, zie ik niet.

Basel verdient de CL plek. Het zou toch ook schandalig zijn als AZ uit de EL wordt gehaald omdat men er bij bijv. Psv een potje van maakt?

17 december 2011 om 19:29

@arenais1

daar zat ik ook over te denken,

maar waarom zou je Man United terug sturen naar de CL en vervolgens de wedstrijd van Ajax 2x 3-0 laten winnen tegen een ''spook tegenstander'' als je dus hetzelfde kunt doen voor Bayern Munchen

maar ik denk dat dit allemaal gecompliceerd ligt aangezien dit toch allemaal met geld te maken heeft.

17 december 2011 om 19:45

ik zal eens wat tegenslagen op een rijtje zetten;

De bestuurlijke puinhoop die je al aangeeft zorgt voor enorm veel onrust in de club en dus ook bij de selectie.

De uitschakelijk in de CL heeft er enorm ingehakt op financieel en sportief vlak en speelt ook verder in de kopjes (de manier waarop) en neemt veel vraagtekens met zich mee.

Blessure's van oa Boilesen,boerrigter,dejong,sigthorsson,bulykin,ald... met als gevolg dat er spelers als ebecilio,blind in het veld komen die er geen reet van kunnen en nog niet in de jupiler league meekunnen (iig ebecilio niet), en een lodeiro die in de spits komt te spelen die daar natuurlijk niet hoort met als gevolg dat we minder stootkracht voorin hebben ook mede door het uitvallen van boerrigter op de vleugel.

ont; ik wil beginnen met dat het enorm onrechtvaardig is voor basel als zij hiervoor gestraft worden, en dan rest mij de vraag, wie komt er dan als tegenstander voor ons?? want als united de CL terug ingaat (wat ik overigens niet zie gebeuren) moeten wij logischer wijs een nieuwe tegenstander krijgen, maar basel kan het niet worden omdat die dan uitgesloten worden van europees voetbal. dus dan zie ik geen andere mogelijkheid dan dat wij meteen doorstoten na de volgende ronde, of dat wij dan spelen tegen de nummer 4 uit de poule van basel en united, en dat was als ik me niet vergis otelul, maar dat mag geen probleem zijn.

17 december 2011 om 20:29

Als de Uefa dit doorvoert zijn ze echt zo corrupt als de pest. Het slaat nergens op om Basel er uit te gooien. Ze zouden dan gewoon Sion een boete moeten geven. Dit wil de Uefa alleen maar omdat ze liever Man utd in de CL hebben zodat ze meer tv inkomsten hebben. Stelletje corrupte mtfs, ga liever Zagreb- Lyon onderzoeken die uitslag sloeg echt nergens op.

18 december 2011 om 01:14

Idd wat een corrupte bende, als dit daadwerkelijk gebeurt hoef ik nooit weer champions league voetbal te kijken, alles is daar toch al omgekocht, nee geef mij dan maar onze kleine eredivisie(voor hoelang het nog duurt voordat die oosterlingen ook onze competitie overnemen *kuch* vitesse *kuch*) nee dit is puur spelbederf, wij balen omdat man utd misschien niet onze tegenstander word maar stel je eens voor hoe Basel zich voelt. het is zoals dit scenario: Ajax is door in de champions league, maar psv heeft met een paar niet speelrechtige spelers gespeeld, en de fifa zegt: ja nederland jullie moeten psv nu straffen anders donderen we ajax eruit. hier is maar 1 woord voor: corrupt.

18 december 2011 om 08:35

Dat zou dan betekenen dat Otelul Galati die 0 punten heeft gehaald en dus laatste uit de poule is geworden dat die EL gaat spelen tegen ajax

19 december 2011 om 11:50

Ze willen iedere club, waartegen Sion heeft gespeeld met de niet gerechtigde spelers, 3 punten in mindering geven. Dit zou weer gevolgen hebben voor de eindstand op de ranglijst vorig seizoen in Zwitserland. Gevolg hiervan is dat Basel helemaal geen CL zou spelen. Als ik het allemaal goed begrepen heb hoor...

19 december 2011 om 12:10

zou Ajax dan niet tegen Otelul moeten spelen die zijn nr 4 in de poule van Manchester

17 december 2011 om 16:23

: had liever dat de Fifa harder op zou treden tegen Zagreb en Lyon, mag toch niet zo zijn dat als Sion gestraft word daarvan de Basel de dupe word

17 december 2011 om 16:25

alle ajacieden accepteer dat het nou eenmaal niet zo was serieus je kan hier altijd over blijven doorgaan

17 december 2011 om 16:36

ja ja alleen is daar niets bewezen. en je kan niet optreden tegen iets wat je niet zeker weet. hier is het gewoon een feit dat zij spelers hadden staan die er niet mochten staan.

17 december 2011 om 16:47

@owner01

Ik accepteer dat we er nu niets aan kunnen veranderen , maar besef dat we ons onderzoek alsnog krijgen als dit Uefa bestuur valt. Het is net als bij de Fifa slechts een kwestie van tijd voordat de corrupte bende omvalt en de sport bevrijd is. Bij een nieuw bestuur zal er ongetijwfelt een onderzoek komen , zodat alle discussie word weggenomen en de waarheid aan het licht komt.

Overigens hoop ik niet dat Bazel uit de CL voor iets waar men zelf geen invloed op heeft , dat zou ronduit schandalig zijn. Zou dat misschien beter zijn voor de kansen om ver te komen in de EL ? ongetwijfeld , maar zo wil ik niet door , zeker niet als een andere club onschuldig daar de dupe van word.

17 december 2011 om 17:03

@stretfordend, alleen heeft Basel niks te maken met niet speelgerechtigde spelers bij Sion. Totale onzin dit vanuit de Uefa. Als ze er zo'n moeite mee hebben moeten ze Sion lekker voor 10 jaar Europees voetbal schorsen of desnoods de Zwitserse bond pakken door ze uit te sluiten van Europese kwalificatiewedstrijden of wat dan ook, maar Basel heeft hier weinig mee te maken.

17 december 2011 om 18:11

Maar de Fifa mag een land als geheel straffen als de nationale bond van dat land niet optreed tegen het feit dat FC Sion niet speelgerechtigde spelers heeft opgesteld Maykel. Doet de bond niets, wordt Basel de dupe omdat de Zwitserse bond te laf is om FC Sion te straffen. Het is heel simpel. Of Basel, dat er niets mee te maken heeft, is de sjaak of FC Sion dat de fout gemaakt heeft. Blijkbaar wilt de Zwitserse bond het risico nemen dat Basel gestraft wordt.

17 december 2011 om 19:50

Jaaa en als Lyon heeft omgekocht en Ajax mag terug allemaal leuk en aardig. Het bestuur van de Uefa gaat weg en dan??
Komt de volgende en die gaat verder waar de oude zijn gestopt. Er is altijd corruptie en dan gaat niet weg.

En dan heb je de waarheid alsof je daar blij mee moet zijn. Je wilt denkt niet weten hoeveel wedstrijden er zijn omgekocht maar daar doe je niks aan en weet je waarom?

Money runs the world

17 december 2011 om 17:00

dat wel. maar ik vind dit vet lullig voor Basel. zij hebben uitstekend gepresteerd in de CL en dan is alles voor niets omdat hun competitie genoot alles verziekt. ik vind dit niet kunnen. je kan ze niet over één kamp scheren. wat heeft Basel hiermee te maken. alleen omdat ze uit het zelfde land komen? want een klote Uefa. altijd maar de kleintjes aanpakken en nooit de grote zoals Real en Lyon.
vind dit walgenlijk. wordt kost misselijk van die Uefa. het gister expres die loten van de CL niet gezien. want moet gewoon kosten als ik er naar kijk dat iemand door omkoping door gaat en dat de makkelijkste tegenstander loot.
ze pakken alleen Basel aan omdat zijn de enige zijn die nog Europees spelen nu. wat had die klote Uefa gedaan als er geen Zwitser ze teams meer in zaten.
echt schandalig dit. alleen Ajax krijgt weer meevaller. na meevaller? eigenlijk had Ajax het verdient om zijn plek terug te krijgen in de CL. en niet Man U.
god wordt kostmisselijk van die Uefa. Uefa mafia Uefa mafia!!!!

17 december 2011 om 20:26

het lijkt mij veel belangrijker voor het zwitsersvoetbal om een club in de CL te hebben dan fc sion dat niemand kent te helpen

17 december 2011 om 21:05

Heb net 750 euro betaald voor m'n hotel en vliegticket ! Wie gaat me dat terug betalen ?? Nee dit gaat heus niet gebeuren hoor! Die Zwitsers zijn ook niet gek, storm in een glas water !! Geheel niet gunstig voor Ajax dus en al helemaal niet voor de trouwe supporters die de tickets en hotels al geboekt hebben!

Wat heeft FC Sion te maken met FC Basel?

17 december 2011 om 16:25

Als de Zwitserse bond niet optreedt tegen Sion, dan geldt de straf voor alle clubs die zijn aangesloten bij de bond. Dus ook Basel. In dat geval worden alle Zwitserse clubs uit de Europese competities genomen.

Zou wel bizar zijn dit. Dat we nu ook nog op een lullige manier een duel tegen Man Utd kwijtraken:s

17 december 2011 om 16:29

Zou wel heel lullig zijn dat Ajax het duel tegen Man Utd kwijtraakt !

Ik vind dit echt diep triest, Basel die gewoon heeft gevochten voor wat ze waard zijn om een ronde verder te komen en het verdient hebben gehaald en dan door zoiets volledig uit Europese competities worden gehaald.

Ik verwacht zelf niet dat dit er door komt eerlijk gezegd en dat hoop ik ook zeker.

17 december 2011 om 16:32

Nog afgezien van de vele miljoenen die je dan zou missen.

Als dit echt gebeurt, dat is als Basel-fan nauwelijks te verkroppen.

En ik zit nog te denken. Als het klopt wat Lord Zedd hieronder zegt, en Zurich krijgt het kampioenschap. Kunnen die dan ook nog procederen om het misgelopen deelnamegeld aan de CL ergens te vorderen?

17 december 2011 om 16:37

Volgens mij lopen we verkeerd te denken Babinho.
Alleen de wedstrijden gespeeld met niet-speelgerechtigde spelers worden omgezet in een 0-5 nederlaag wat dus geen effect heeft op de competitie maar alleen de wedstrijden in Europa. Althans, dat is wat ik eruit begrijp.

17 december 2011 om 16:40

Een van die niet-speelgerechtigde spelers is trouwens Gabri

However controversy came to Sion, when in 2008 the club signed Essam El-hadary, leading to 2 ''registration period'' ban for Sion from June 2009, and an international playing ban for El-hadary for four months,[3][4] due to El-hadary still being under contract at his former club Al Ahly.[5] FC Sion appeal, but the Federal Supreme Court of Switzerland confirmed Fifa DRC and CAS decisions in 2009 and 2010 respectively.[6] However the lengthy legal battle and provisionally lift, made the first practical ban was excised only in winter window of 2010–11 season.[7]
Although gaining a place in the qualifying round of the 2011-12 Europa League through winning the previous seasons Swiss Cup, Sion were excluded from the Europa League by Uefa after fielding ineligible players, in their play-off victory over Celtic.[8] On 2 September Swiss Football League (sfl) rejected the registration of one more player, Brian Amofa.[9]
On 30 September 2011, SFL decided to provisionally qualify the 6 new signing, to comply with the ongoing legal process, namely Stefan Glarner, Billy Ketkeophomphone, Mario Mutsch, Pascal Feindouno, José Gonçalves and Gabri.[10] FC Sion also sued SFL and Uefa respectively in the Tribunal Cantonal de Valais and the Tribunal in Vaud, however both were dismissed.[11][12] The club earlier appeal was dismissed by Uefa Appeals Body on 13 September.[13] FC Sion also sued SFL and Uefa in Cas, but withdrew the former claim. The hearing of the latter was set on 24 November.[14]
On 25 October, the Discipline Commission (fr: Commission de discipline) of SFL suspended the 6 players for 5 games.[15] On 27 October, as a ''provisional and super-provisional measures'', [16] Uefa invited FC Sion to match schedule consultation once Uefa losing the legal battle.[17]
31 October 2011, the club sent a complaint to European Commission.[18]

17 december 2011 om 16:26

Fc Basel is met 73 punten kampioen geworden, Fc Zurich kwam met 72 punten net een punt tekort, doelsaldo is ook bijna gelijk. Beide teams hebben vier keer tegen FC Sion gespeeld, de resultaten tegen Fc Sion hebben invloed op het kampioenschap. Als alle duels van Fc Sion worden omgezet naar een 5-0 nederlaag, kan dit een andere kampioen opleveren.

17 december 2011 om 16:29

Zover gaat het volgens mij niet eens.

De bond wordt gewoon gestraft en Basel speelt via die bond in de CL. Dus alle clubs eruit

17 december 2011 om 16:29

Maar dan blijft het feit dat Basel er niks aan kan doen dat Sion een niet-speelgerechtige speler opstelt..

17 december 2011 om 16:30

Klopt, maar Basel moet wel via die bond in de CL spelen.

Het zou zwaar onrechtvaardig zijn, maar zo werkt het wel.

17 december 2011 om 16:46

nee het heeft daar niet veel mee te maken het gaat erom of de Zwitserse bond het gaat accepteren niet om het feit dat het een andere kampioen op kan leveren.
want wanneer de zwitserse bond het wel accepteert blijft basel gewoon in de champions league.

17 december 2011 om 17:21

Ik weet niet in hoeverre dit betrekking tot vorig seizoen heeft gehad, maar ik weet wel dat Bazel 5 verliespunten leed tegen Sion en Zurich maar 4. Dus de kans dat de kampioen veranderd lijkt me niet zo heel erg groot. Denk eerder dat je onderin moet kijken naar veranderingen en mogelijk naar Luzern die dan in plaats van Sion in Europa konden spelen.

17 december 2011 om 18:09

Ik zou gewoon zeggen Ajax vrijloten dan maar. En vervolgens ook maar Bayern vrijloten. Ik bedoel Manchester United was gewoon te slecht dit jaar voor in de CL. Dus ik vind zoiwezo het onzin dat hun dan alsnog 2e zouden worden. Belacheljk natuurlijk.

17 december 2011 om 19:24

Ajax vrijloten en dan?
Bayern Muchen vrijloten en dan?
Kijk ik ben het deels met je eens Manchester United heeft het slecht gedaan maar daarom zijn ze ook 3de geworden en moeten ze EL spelen.
Dus dan valt die reden gelijk al af dat ze te slecht waren....

Maar waarom mogen ze dan tegen niemand meer spelen ?

Ik zou het sneu vinden dat Fifa gaat eisen aan de Zwiterse bond wat ze moeten doen. Sion is al zwaar genoeg gestraft denk ik.
Basel staat terecht in de volgende ronde van de CL dus zal jammer zijn als ze dat worden ontnomen!

17 december 2011 om 20:12

Je hebt gelijk 1 van hun 2 dan in ieder geval want ik bedoel het zou belachelijk zijn dat Man United naar de CL weer gaat en dat Bayern dan tegen hun zou moeten, Zou Basel eruit moeten, Dan zeg ik Bayern vrijloten en United gewoon in de EL laten spelen. En anders Ajax vrijloten want zou het ook belachelijk vinden als hun weer een tegenstander zouden krijgen die er allemaal uit waren eigenlijk (el) omdat United geluk heeft dat ze weer terug de CL in mogen.

17 december 2011 om 20:28

het is voor de uefa natuurlijk wel beter als man utd uitkomt in de CL en de Uefa us net zo als de fifa alles voor het geld

hoezo mag basel dan niet in de champions league spelen? snap t eigenlijk niet. :$

17 december 2011 om 16:29

Als de Zwitserse federatie Sion niet zou straffen dan pas neemt Fifa het heft zelf in handen en zal Basel eruit worden gegooid. VZ heeft het ongelukkig en onduidelijk verwoord.

Ik zie trouwens nu dat ze het artikel hebben aangepast lol.

17 december 2011 om 16:52

inderdaad nu snap ik het wel, hoe het er nu staat. bedankt iig!

bizar dat basel wordt gestraft wat Sion heeft gedaan!! Schande!

17 december 2011 om 17:27

Basel wordt niet direct gestraft maar de zwitserse bond als die niet optreden. Zuur voor Basel, dat wel.

17 december 2011 om 17:31

maar als ik een misdaad bega hoef jij toch nietde gevangenis in

17 december 2011 om 17:34

Wel als we van dezelfde misdaadsorganisatie zijn en bij de daad aanwezig was.

17 december 2011 om 17:50

sorry maar wat jij zegt is gewoon een kromme vergelijking .. Heeft niks met dezelfde misdaadorganisatie te maken. Sion moet je zien als misdaadorganisatie en niet de zwitserse bond.

Basel heeft gewoon pech dat het een zwitserse club is.. slaat dus helemaal nergens op deze straf. Je kan de zwitserse bond ook op een andere manier straffen. Maarja we hebben vaker schandalige beslissingen van de uefa gezien. Dus omdat Sion niet gerechtige spelers opstelt mag FC basel geen CL spelen en inkomsten mislopen. Ik zou gek worden als supporter van Basel

17 december 2011 om 18:01

Ik kom toch niet met die vergelijking.. Ik ben niet degene die begint over een misdaad begaan. Natuurlijk slaat het nergens op al verwacht ik niet dat de zwitsers het zo ver laten komen.

ik snap het niet?
Waarom zou Basel niet meer mogen uitkomen in de achtste finales als er problemen zijn met fc Sion?

Als dit ook daadwerkelijk gebeurt, wat me sterk lijkt, dan kan je daar maar een ding op zeggen: ''ze hebben ook echt altijd(!!!!!!!!!!) geluk!''

17 december 2011 om 16:21

Wie Ajax of Manutd?

17 december 2011 om 16:23

Man Utd

17 december 2011 om 16:26

United natuurlijk, Lijkt me nogal logisch.

17 december 2011 om 16:30

Kijk naar zijn plaatje, en dan kom je er wellicht achter dat hij Utd bedoelt.

17 december 2011 om 16:33

De term lucky-ajax komt anders niet uit de lucht vallen.

Al is dat voor dit seizoen niet van toepassing.

17 december 2011 om 16:25

Voor deze ene keer ben ik het volledig met je eens. Waarschijnlijk halen we de finale dan ook weer zodat 'het uiteindelijk toch nog goed kwam' wat in de tradities van op het allerlaatste moment een doelpunt maken of een enorme inhaalslag maken op de ranglijst.

Lijkt me trouwens sterk dat het gebeurd...

17 december 2011 om 16:29

Zou wat zijn . Dan gewoon de CL winnen. Je begrijpt dat ik dan persoonlijk Old Trafford afbreek.

17 december 2011 om 16:35

hahah als dat gebeurt wajow, dan wordt ik ook helemaal gek. Denk overigens niet dat de zwitsere bond het zover laat komen.. dan maar basel door.

17 december 2011 om 16:53

je hebt gelijk maar.. aan de ene kant had het ook gewoon zo kunnen lopen bijv. als ze er eerder achterkomen van deze zaak dan zou united 2de worden in de CL maar dat is wel lelijk voor de andere engelse clubs

17 december 2011 om 16:40

Ga weg...

Dit is juist een pechseizoen, we falen steeds hard.

17 december 2011 om 16:43

Maar worden we terug gezet in de CL dan zou je toch mogen stellen dat de pech met blessures weer gecompenseerd is.

17 december 2011 om 17:01

Ik zie het niet gebeuren. De Zwitsers hoeven alleen harder op te treden, dus denk dat ze er wel mee akkoord gaan.

17 december 2011 om 16:55

@persiangooner

Ik denk persoonlijk dat Platini nog liever ziet dat Bayern word vrij geloot dan dat Manchester terug keert. We weten inmiddels allemaal hoe Platini tegenover Arsenal , Manchester , Chelsea en alles wat Engels is denkt ?

Ik zie het absoluut niet gebeuren

17 december 2011 om 16:59

Ja dat is natuurlijk ook weer zo , al heeft de Uefa de grote ploegen wel nodig natuurlijk.

17 december 2011 om 17:10

Dat is ook weer waar , een lastige keuze voor Platini , zijn nationalistisch ideaal of de portemonnee van hem en zijn mede bestuurders .......

uhu , ik bedoel natuurlijk de opbrengsten van het CL toernooi waarvan het geld allemaal ten goede komt aan de sport

17 december 2011 om 17:17

Dat lijkt me sowieso logischer ook eigenlijk, de Zwitserse ploegen zouden pas na 13 januari geschorst worden. Er is geen enkele reden om de resultaten van Basel tot nu toe ongeldig te verklaren, zij hebben immers gewoon reglementair hun spelers opgesteld. United is dus reglementair derde geworden en Basel zou er dan uitgezet worden, omdat de Zwitserse bond geschorst zou worden. Basel zou dus geen tegenstander meer zijn van Bayern, waarmee Bayern automatisch door zou gaan naar de kwartfinale. Lijkt me ook geen onwaarschijnlijk scenario eigenlijk.

Het meest logisch lijkt me echter gewoon nog dat de Zwitserse bond Sion gewoon straft, zelfs het Zwitserse elftal zou dan geen wedstrijden mogen spelen en die straffen samen gaan gewoon te ver. Basel wordt enorm veel inkomsten ontnomen en daarnaast kost het ze ook nog eens veel coëfficientpunten als de schorsing is afgelopen, waardoor ze weer moeten beginnen met zware lotingen en maar twee clubs de Europese voorrondes in. Het zou de komende tien jaar misschien wel negatief effect hebben op de Zwitserse competitie, dat zal de bond toch echt willen voorkomen.

17 december 2011 om 18:05

Ik denk dat de Uefa niet echt ongelukkig is met het feit dat er eens wat kleppers in de Europa League zitten ook. Kwestie van dat toernooi ook weer wat op te waarderen. Al is het maar tijdelijk en schijn.

17 december 2011 om 17:02

hoezo weten mensen nou niet wie er wordt bedoeld...
altijd geluk? Ajax heeft sowieso al pech dat ze in de EL spelen.
En verder zie ik geen club in dit artikel die zich gelukkig zou mogen prijzen...

17 december 2011 om 18:02

Gaat natuurlijk nooit gebeuren. En ik wil het eigenlijk ook gewoon niet. Hoe belachelijk zou dat zijn zeg. Dit wil je als club of supporter toch niet?

En hoe oneerlijk zou dat zijn voor Basel ook. Als de Zwitserse bond hier niet toegeeft zou dat toch maar erg zijn.

Wat is dat nu weer voor onzin, of ligt het gewoon aan mij? Wat heeft Basel daar nu mee te maken die kunnen er toch ook niks aan doen?

Misschien ligt het aan mij, maar ik begrijp deze hele berichtgeving niet. Werkelijk waar!

Typisch.. alsof de corruptie niet voldoende is.. komen ze nu met dit om Manchester United weer de CL in te krijgen. Zou er niet eens versteld van staan als dit nog echt zou gaan gebeuren ook. Een Champions League zonder Manchester United kan natuurlijk niet heh.. Gemiste inkomsten voor de Uefa.

En dan krijg ik een vergoeding voor mijn vliegticket?

17 december 2011 om 16:28

Ik denk dat supporters geen vergoeding krijgen die al een ticket naar Manchester geboekt hebben.

Ik vind het schandalig dat FC Basel de dupe wordt van wat een andere Zwitsere club misdaan heeft. FC Sion moet straf krijgen als zij iets misdaan hebben. Een andere club staat daar geheel buiten. Dit mag nooit gebeuren.

17 december 2011 om 17:06

Nee, dat is niet nodig. Jij gaat gewoon naar Manchester, want denk maar niet dat MU zomaar weer in de CL speelt.

Dat is een beetje lullig voor Basel en alleen maar Omdat een andere club die niets te maken heeft met Basel een straf moet krijgen. Trouwens vind ik dat United het dan niet verdiend om terug te mogen in de CL, ze zijn verdiend uitgschakkeld.

Kan VZ dit verduidelijken, wat heeft FC Basel te maken met de straf van FC Sion?!

17 december 2011 om 16:24

Vz,en iets verduidelijken,dat gaat niet lukken,inderdaad een vreemd nieuwsbericht,waarom Basel straffen vanwege Sion,lijkt mij een beetje vreemd op zijn minst ?



17 december 2011 om 16:26

Aangesloten bij dezelfde bond. Bond moet optreden tegen Sion. Doet het dat niet, wordt de bond gestraft, en alle clubs die erbij aangesloten zijn, dus ook Basel. Zou wel zwaar oneerlijk zijn.

17 december 2011 om 16:26

De Uefa wil dat de Zwitserse voetbalbond Sion straft, doen ze dat niet, dan zal de Uefa Zwitserland straffen (door Basel uit Europees voetbal te halen dus)

17 december 2011 om 17:08

Juist, zo makkelijk is het. Rare maatregel, maar het staat er erg duidelijk.

Wat heeft het dan precies ten gevolgen voor Basel? Die hebben toch geen wedstrijden tegen Sion gespeeld? Vind dat Basel die tweede ronde verdient. Daarnaast is het voor Ajax natuurlijk ook veel aantrekkelijk United te ontvangen dan Basel. Denk dat dit wel los loopt en er niks verandert.

17 december 2011 om 16:28

Omdat Basel een Zwitserse club is, Uefa wil dat Sion word gestraft door de Zwitserse voetbalbond, doen ze dit niet, dan word heel Zwitserland gestraft.

Kan iemand mij het beter uitleggen,want wat ik hier heb gelezen snap ik voor geen meter!!

17 december 2011 om 16:29

Uefa wil dat Zwitserland Sion straft, doen ze dit niet, dan straft de Uefa Zwitserlands, door Basel + de andere Zwitserse ploegen die nog in Europa spelen (geen 1 andere naast Basel volgensmij) uit Europa te halen.

17 december 2011 om 19:18

Ow zo nja bedankt voor de informatie.

Wat is er dan met Sion gebeurt?

17 december 2011 om 19:40

Die hebben een (of meerdere) spelers opgesteld terwijl die spelers niet speelgerechtigd waren (geschorst of niet ingeschreven voor de selectie bijvoorbeeld)

dussss. als sion gestraft wordt, dan mag basel niet in de champions league. hmm ik snap t verband niet helemaal. kan iemand dit uitleggen?

Het zou inderdaad een schande zijn!

Vreemd dit wat heeft Sion met Basel te maken. Afwachten tegen Manchester zou ik ook niet erg vinden word een leuke wedstrijd dan.

Vooral niet bijschrijven waarom of wat fc sion heeft gedaan
srry te slecht gelezen

die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een automatische 0-5 nederlaag.

maar snap er nog steeds weinig van

Hoe kunnen omzettingen naar nederlagen voor Sion nou de plaatsing voor de CL van Basel dwarsbomen?
Kan iemand dit nader uitleggen?

17 december 2011 om 16:30

De Uefa wil dat de Zwitserse bond Sion straft, doen ze dit niet, dan straft de Uefa Zwitserland door Basel uit de Champions League te schoppen.

17 december 2011 om 16:38

Ah, op die fiets. Hartelijk dank
Zou wel sneu zijn voor Basel overigens...

dan word het nog leuker manchester united vs FC bayern munchen wat een affiche

Dan mogen ze Lyon er ook uit donderen. Maak van deze wedstrijd dan maar een 1/8 finale van de Cl.

Waarom mag Basel dan niet in de Champions League spelen?? Dit is toch wel belachelijk.

What the F? Waar slaat dit nou weer op? Dus omdat Sion gestraft wordt, mag Basel niet meer in de CL uitkomen? Hoe krom kun je redeneren?

ik snap het niet kan iemand het uitleggen?

17 december 2011 om 17:10

De Uefa wil dat de Zwitserse Bond FC Sion straft. Doen zij dit niet dan haalt de Uefa FC Basel uit de CL om zo de Zwitserse Bond te straffen.

Correct me if I''m from!

Ik snap hier geen biet van. Wat heeft Sion hier precies mee van doen, waarom en hoe in vredesnaam kan dit nog invloed hebben op de lopende Champions League-campagne. Echt belachelijk als dit waar is.

17 december 2011 om 16:28

Als de Zwitserse bond Sion niet straft, dreigt uitsluiting van Zwitserland op internationale toernooien. Dan mag Basel niet meer meedoen in de CL en Zwitserland geen interlands meer spelen.

17 december 2011 om 17:51

Ah ok, bedankt. Dan neem ik aan dat de Zwitsers wel eieren voor hun geld zullen kiezen en Sion straf kan verwachten.

Zat ook te denken.. hoe kan dat?
Maar is het mogelijk dat andere clubs hierdoor meer punten hebben gehaald dan fc basel en daardoor in de CL thuis horen?

Zoals iedereen hier begrijp ik het verband tussen de Cl-prestaties van Basel en dit gebeuren met Sion niet??

Maar zou dat dan betekenen dat Ajax tegen de nummer 4 uit de poule moet spelen?

17 december 2011 om 16:50

Of dat Ajax de plek van Basel inneemt tegen Bayrn Munchen? xd

19 december 2011 om 12:48

of dat ajax een walk over krijgt, door zonder tegenstander toch door naar de volgende ronde.

Want ik denk dat basel dan helemaal gedisqualificeerd word, man united krijgt hun plek in de champions league, maar dan heeft ajax geen tegenstander

Wow ik denk dat VZ met hun beroemde 'update' moet komen, want ik ben niet de enige die het niet snapt.

17 december 2011 om 18:38

Uefa - Zwitserse bond - FC Sion en Basel

De Uefa wilt dat de Zwitserse bond FC Sion straft, gebeurt dit niet dan straft de Uefa de Zwitserse bond, en zoals je ziet wordt Basel dan ook gestraft.

19 december 2011 om 12:51

goede samenvatting van een hoop slap geleuter

Lol dit klopt toch niet. Bazel heeft United terecht sportief uitgeschakeld en verdiend het om door te gaan.

Aha t zit blijkbaar zo: Wanneer de Zwitserse voetbalbond FC Sion niet straft. Gaat de Uefa Zwitserland straffen. Dan mogen alle Zwitserse ploegen niet meer uitkomen in Europa

edit: inclusief de Zwitserse nationale ploeg. Deze mag dan geen interlandvoetbal meer spelen

17 december 2011 om 16:29

Edit: Rare actie van de Uefa, dit konden ze veel eerder al oplossen.

17 december 2011 om 16:32

De Uefa wil dat de Zwitserse bond Sion zo straft met 5-0 nederlagen. Maar als de Zwitserse bond dit niet doet. Gaat de Uefa de Zwitserse bond straffen, waaronder ook Basel valt. Geen enkele Zwitserse ploeg mag dan nog Europees uitkomen. Daarom zou dan Basel niet meer in de Champions League mogen spelen en zou dus uiteindelijk Man Utd weer door kunnen. Snap je?

17 december 2011 om 16:34

Ja, ik snap het nu wel, dank je, alleen waarom komen ze hier nu pas mee? Lekker bezig Uefa, eerst Fener onterecht eruit en nu dit.

Dit artikel mist de nodige uitleg. Ik kan nu alleen maar bedenken wat theoretisch mogelijk zou zijn:

= Een andere Zwitserse club heeft punten verspeelt tegen FC Sion (met onregelementaire spelers), maar dat wordt nu omgezet in 5-0 verlies voor Sion. Met die punten zou die club zich hebben gekwalificeerd in plaats van Basel.

wat een onzin. basel is geen fc sion. als basel eruit gaat moet lyon dat ook!

17 december 2011 om 16:38

Lyon is ook geen Fc Sion.

Oftewel; de Uefa is gewoon opzoek naar een reden om Man United terug te kunnen plaatsen naar de CL. Dit begint wel heel erg te ruiken naar overslaande commercie / corruptie; alles voor de kijkcijfers / geld

volgens mij zit het een beetje als volgt... stel Basel heeft in de Zwitserse competitie 2 x van Sion gewonnen zijn dat 6 punten, stel de nummer 2 (geen idee wie dat is!) heeft 2 x van Sion verloren..
en is op 4 of 5 punten van Basel 2e geworden in de competitie...

Nu worden de wedstrijden van Sion omgezet in verliespartijen waardoor de nummer 2 die eerder van Sion verloor er 6 punten bij krijgt waardoor die eigenlijk meer punten in de competitie zou hebben dan Basel en dus zij in de CL hoorden uit te komen en niet Basel...

Beetje vaag allemaal, en naar mijn idee ook niet terecht voor Basel

17 december 2011 om 16:50

volgens mij denk jij veel te moeilijk.
De fifa wil de zwitserse bond onder druk zetten om Sion te straffen. Dat doen ze door de zwitserse bond geen mogelijkheid te geven een afvaardiging voor Europese toernooien te leveren. Voor een zwitserse bond is dat een straf. Voor Basel is het voornamelijk heel zuur.

Maar om niet op de feiten vooruit te lopen, grote kans dat de zwitserse bond gewoon de straf aan sion uitdeelt en Basel cl speelt.

19 december 2011 om 12:12

foutje, Basel heeft zich in het seizoen 2010/2011 geplaatst voor de CL als kampioen. De straffen en punten aftrek voor Sion hebben betrekking op wedstrijden gespeeld in de lopende competitie 2011-2012 omdat de spelers in de zomer zijn aangetrokken terwijl ze door een eerdere straf een verbod hadden om spelers aan te trekken. Deze spelers zijn opgesteld in de voorronde tegen Celtic en daarom werd Sion door de Uefa uit de EL genomen.sion heeft vervolgens diverse rechtzaken tegen de Uefa aangespannen en dat zijn de Uefa en de Fifa nu zat.

19 december 2011 om 12:35

okay thanks voor je uitleg.

denk dat de Uefa en de Zwistersebond hier wel uit komen, zie t niet zomaar gebeuren dat Man U terug de Cl in gaat!

19 december 2011 om 13:06

ik hoop ook dat de zwitserse bond verstandig is en dat Basel gewoon mag spelen want dat hebben ze gewoon op een eerlijke manier verdiend. Manu heeft hier ook niets mee te maken en denk dat die er ook niet trots op zullen zijn als ze op deze manier weer in de CL zouden terug komen.
Die voorzitter van Sion is een hele rare vent,geld te veel en denkt dat ie alles kan kopen en maken. Ik volg deze zaak al een hele tijd omdat mijn favorite club ( Celtic) hierbij betrokken was,ik geloof dat Sion nu al 5 keer een rechtzaak tegen de Uefa heeft gevoerd om terug te komen in de EL en ze willen nu zelfs naar het europeese hof

Omkoping van de bovenste plank! Eerst tegen Ajax en nu tegen Basel. De voetbalwereld is zo ontzettend corrupt. De teksten en beelden spreken voor zich!

Als alles word omgezet in 5-0 tegen Basel was FC Zurich kampioen geweest en hadden die ipv van FC Basel in de Cl gespeeld!

Maar toch denk ik niet dat Basel uit Cl wordt gehaald. moesten ze hier maar eerder mee aankomen

Dit lijkt me erg stug!
Maar het idee is neem ik aan dat FC Zürich dan FC Basel inhaalt. De punten verdeling was vorig seizoen namelijk: Basel (73 punten) en Zürich (72 punten). Als Zürich bijvoorbeeld heeft verloren tegen Sion vorig seizoen, wordt dat nu 5-0 winst voor Zürich. Neem aan dat Zürich dan Basel inhaalt qua punten.
Als dit het scenario is dat wordt bedoeld, zou toch gewoon Zürich mee moeten doen aan de CL. Of worden dan alle Zwitserse ploegen uit de Europese competities gediskwalificeerd?
Dat wil de Uefa ook nog wel eens doen namelijk. De hele competitie voor een aantal jaar bannen uit Europa.

Hoe dan ook, het is vreemd dat Basel de dupe hiervan is. En dat Manchester hier van kan profiteren (en heel, heel, heel indirect Ajax ook nog)!

oke sion doet iets naar de klote, wat heeft basel ermee te maken? :O

Dit gaat erover dat de Zwitserse voetbalbond nalatig is met het straffen van FC Sion en zo doende zijn dus alle Zwitserse clubs die in Europa spelen de pineut. In dit geval dus Basel

Voor de mensen die t niet snappen. Wanneer de Zwitserse bond Sion niet straft (en die kans is groot) dan zal de Zwitserse bond gestraft worden met als gevolg dat Basel uit de CL gehaald word.

Tjah Man United de CL uit dat kan natuurlijk om commerciële redenen niet dus dan gaan ze het maar zo spelen. Wat een treurigheid en het zoveelste teken dat alles alleen nog maar om geld draait in het voetbal.

17 december 2011 om 16:53

Waarom zou de kans groot zijn ?
De bond kan nog altijd alleen Sion straffen (lijkt me het slimst en verstandigst)

Of kan het verpesten voor de andere ploegen van Zwitserland (wat heel veel gezeik en problemen gaat opleveren voor de bond.)

Artikel uit Parool:

Het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond Fifa heeft de Zwitserse voetbalbond (sfa) verplicht om voor 13 januari 2012 de nodige maatregelen tegen FC Sion te nemen. Gebeurt dat niet, dreigt de Fifa met een schorsing.

FC Sion (wit shirt). © reuters
Sancties
Donderdag stelde het Internationaal Sporttribunaal TAS de Europese Voetbalbond in het gelijk in de zaak die Sion tegen de Uefa aangespannen had. De Fifa is dan ook van mening dat de Zwitserse federatie Sion sancties moet opleggen.

Automtische 5-0 nederlaag
Zo moeten alle wedstrijden die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een automatische 0-5 nederlaag, of moeten er per duel drie punten afgetrokken worden. Doet de SFA dat niet, wordt de federatie vanaf 14 januari geschorst.

Ajax
In dat geval mag Basel niet uitkomen in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München. Dan zou Manchester United, dat derde werd in de groep van Basel, de plaats van de Zwitsers innemen. Mogelijk krijgt Ajax dan ook een andere opponent in de Europa League. De Amsterdammers werden gisteren tijdens de loting gekoppeld aan Manunited.

Niet speelgerechtigd
Sion leeft sinds september op voet van oorlog met de Uefa, nadat beslist werd om de club niet te laten deelnemen aan de Europa League. De Zwitsers hadden in de play-offs tegen Celtic zes spelers opgesteld die niet speelgerechtigd waren. Celtic diende klacht in en mocht in plaats van Sion naar de groepsfase.

Transferverbod
De betrokken Sion-spelers waren niet speelgerechtigd omdat de club wegens een ongeoorloofde transfer in 2008 een transferverbod opgelegd kreeg van de Fifa. Tot en met januari mocht de club de spelers die deze zomer aangetrokken werden niet gebruiken. Sion lapte het verbod aan de laars en liet hen toch spelen. Bij Sion staat de Nederlandse verdediger Michael Dingsdag onder contract.
(redactie)

Aanvullende info van Wikipedia:

However controversy came to Sion, when in 2008 the club signed Essam El-hadary, leading to 2 ''registration period'' ban for Sion from June 2009, and an international playing ban for El-hadary for four months,[3][4] due to El-hadary still being under contract at his former club Al Ahly.[5] FC Sion appeal, but the Federal Supreme Court of Switzerland confirmed Fifa DRC and CAS decisions in 2009 and 2010 respectively.[6] However the lengthy legal battle and provisionally lift, made the first practical ban was excised only in winter window of 2010–11 season.[7]
Although gaining a place in the qualifying round of the 2011-12 Europa League through winning the previous seasons Swiss Cup, Sion were excluded from the Europa League by Uefa after fielding ineligible players, in their play-off victory over Celtic.[8] On 2 September Swiss Football League (sfl) rejected the registration of one more player, Brian Amofa.[9]

On 30 September 2011, SFL decided to provisionally qualify the 6 new signing, to comply with the ongoing legal process, namely Stefan Glarner, Billy Ketkeophomphone, Mario Mutsch, Pascal Feindouno, José Gonçalves and Gabri.[10] FC Sion also sued SFL and Uefa respectively in the Tribunal Cantonal de Valais and the Tribunal in Vaud, however both were dismissed.[11][12] The club earlier appeal was dismissed by Uefa Appeals Body on 13 September.[13]
FC Sion also sued SFL and Uefa in Cas, but withdrew the former claim. The hearing of the latter was set on 24 November.[14]

On 25 October, the Discipline Commission (fr: Commission de discipline) of SFL suspended the 6 players for 5 games.[15] On 27 October, as a ''provisional and super-provisional measures'', [16] Uefa invited FC Sion to match schedule consultation once Uefa losing the legal battle.[17]

31 October 2011, the club sent a complaint to European Commission.[18]

17 december 2011 om 18:14

Allemaal goed en wel, maar in de praktijk zal er niets van komen voor Basel. Het is vanuit de Uefa vooral tonen wie de baas is. Uiteindelijk kan Sion misschien wel voor een paar seizoenen Europees voetbal ontnomen worden, maar tegen Basel zullen ze niets ondernemen. Al kan dat in theorie natuurlijk zeker. In België gebeurde bijna hetzelfde, toen Charleroi een proces startte tegen de Belgische voetbalbond als ik me niet vergis. De Uefa was hier helemaal niet blij mee en dreigde toen ook om alle Belgische ploegen te schorsen voor Europees voetbal. Uiteindelijk gebeurde er helemaal niets. Sion en de Zwitserse voetbalbond weten heel goed dat als de Uefa is wil tonen tot hoe ver haar macht strijkt, ze door middel van schorsing van Zwitserse ploegen in Europese competities het voetbal daar voor een 10tal jaar terug brengt naar amateurniveau.

Als dit verhaal klopt, kunnen we met zekerheid concluderen dat het allemaal doorgestoken kaart is. Als een grote club met veel geld de volgende ronde niet haalt, dan helpen we hem toch even een handje? Dit zou echt een blamage voor het voetbal zijn.

17 december 2011 om 16:37

Precies, eerlijk gezegd zou er dan niet eens meer gekeken moeten worden. Boycotten die boevenbende!

17 december 2011 om 16:57

Het is gewoon zo.
FC Sion heeft met niet speelgerechtige spelers gespeeld en de Uefa/fifa heeft de Zwitserse voetbalbond verzocht om voor 13 januari maatregelen te nemen.
Gebeurd dit niet dan krijgt de Zwitserse voetbalbond een schorsing.
Dat betekent dat de Zwitserse bond geen teams mag afvaardigen in Europa.
Het is in dit geval geen boevenbende want Man United heeft niks te maken met die incident.
Als je 1 club de schuld moet geven is het FC Sion wel.

17 december 2011 om 17:01

Het is ook gewoon zo dat Ajax er onrechtmatig uitgegaan is? Daar wordt vervolgens geen energie aan verspilt maar aan dit soort zaken waar een grote club mee te maken heeft wel?

Als niet man U maar FC Twente(of een club als Twente) betrokken was in deze zaak dan werd de zaak zeer waarschijnlijk opgeschort tot naar de CL finale.

17 december 2011 om 17:14

Dat is een zaak tussen Sion / Zwitserse bond vs Uefa / Fifa. Je kan Basel toch niet gaan straffen hiervoor?

17 december 2011 om 16:54

Fifa is maffia! Dit is toch echt een schande?! OK, je moet maatregelen treffen maar doe dit niet ten koste van een andere club die het verdient om in cl te staan. Ik geloof inderdaad ook dat er geldgewin mee in het spel zit. Dat Fifa alleen naar het geld kijkt heeft het wk in Quatar en de fifa eisen naar organiserende landen toe al bewezen. Man United levert hun een veel dikke spaarpot op als FC Basel.

Ik snapte het in eerste instantie ook niet, maar dit las ik in een ander nieuwsbericht:

Het Zwitsers voetbal zit in de problemen. FC Sion heeft met niet speelgerechtigde spelers gevoetbald. De Fifa heeft de Zwitserse voetbalbond (sfa) verzocht Voor 13 januari maatregelen te nemen tegen FC Sion. Gebeurd dit niet, dan komt er een schorsing.

De schorsing betekent voor Alle Zwitserse ploegen uitsluiting in Europa, dus ook Basel zou dan niet verder kunnen.

ik snap wel waarom dit gebeurd. Als je nu kijkt naar de cl en de el. meestal zijn de clubs van de cl veel beter en zijn de wedstrijden veel spannender. maar nu is het gewoon andersom. Dus vandaar dat man united weer terug moet. Het gaat niet om fairplay. maar om geld, aan basel verdient de ueafa bijna niks.

Het zou wel erg belachelijk als deze straf doorgetrokken wordt naar Basel. Als er al een Zwitserse ban komt, dan zal het hoe dan ook volgend seizoen pas worden ingevoerd.

Ook al wordt Basel dit seizoen nog uit de CL geknikkerd, geeft dat nog geen garantie voor Man Utd: waarom zou Ajax in de EL zonder tegenstander komen te zitten, in plaats van Bayern in de Cl?

Ik neem aan dat er helemaal niets gebeurt, het zou wel echt een enorme schande zijn als Manchester op deze manier terugkomt.

@lahaya070... ik zit ook in die richting te denken, is het enige wat "logisch" lijkt. Hoe dan ook, het is zeker l*llig voor Basel als dit doorgezet wordt.

Tsja dat is eigenlijk best wel balen voor Basel mocht dit gebeuren want zij kunnen er uiteindelijk weinig aan doen. Ze zouden eigenlijk die straffen moeten toepassen op nationaal vlak, niet internationaal vlak. Dan is dat 'luchy United' wat je hier vaak hoort toch één keer van toepassing

Dat zou mooi zijn voor Ajax, dat betekent namelijk automatisch door naar de volgende ronde, waar het tegen Bilbao of Lokomotiv speelt. Dan zijn er wel kansen om ver te komen.

Niet dat ik het weet , maar ik zou kunnen bedenken dat Basel zich helemaal niet had kunnen plaatsen voor de CL omdat toen zij tegen Sion speelde Sion wel met speelgerechtigde spelers speelde en die uitslag blijft staan terwijl een nederlaag van de concurrent nu wordt omgezet in 5-0 winst.
Mat als het gevolg dat de concurrent Basel voorbij ging op de ranglijst en eigenlijk ingeschreven had moeten worden in de CL ipv Basel.
Maar dat is wel heel ver gezocht en ik ben ook benieuwd op VZ ons kan verduidelijken hoe we dit bericht moeten snappen.

Edit
Nu is het stuk ineens een stuk duidelijker , mijn dank is groot.

17 december 2011 om 16:34

Zover gaat het in eerste instantie niet.

Basel zit aangesloten bij de Zwitserse voetbalbond en die wordt geschorst als het geen strraf oplegt. Derhalve kan Basel niet in de CL spelen, want de bond mag geen clubs afvaardigen.

17 december 2011 om 17:29

Vandaar ook mijn edit, het stuk was tijdens het schrijven van mijn tegel drastisch aangepast en een stuk duidelijker geworden.
Maar toch bedankt voor uw verheldering.

Waar slaat dit op? Willen ze bij de Uefa echt zo graag MU in de cl?

Wat een belachelijk besluit zeg. Basel hoort hier buiten gelaten te worden.

Ik begin het vermoeden te krijgen dat de Uefa niet al zijn leden eerlijk behandeld. Het begint allemaal op het politiek te lijken, net zoals de Navo / VN. Triest

Wat heeft Basel hiermee te maken? Fifa wilt gewoon United terug in de CL. Om verschillende redenen.

Als dit waar is heeft de Man United lobby bij de Uefa goed z'n best gedaan...

Ja Bullshit ...

Waarom moet Basel er nou uitgedonderd worden? Omdat 'een ander club van de zelfde competitie een ongerechte speler opstelde? Daar heeft FC Basel toch werkelijk he-le-maal niks mee te maken!?

Het zou mooi zijn voor United & de fans mocht United echt terug komen in de CL, maar ik denk dat United het gewoon verdiend heeft om de EL actief te zijn dit jaar.
Het spel was enorm slecht, laat me het daar op houden. Dit is de straf die zij eigenlijk toch wel verdienen zoals Fergie het zei. Maar ik zou ook geen nee zeggen mochten ze terug gezet worden ...

Ik snap er ook niet veel van, maar als ik een gokje mag wagen:

Als alle wedstrijden die FC Sion afwerkte in de hoogste divisie in Zwitserland worden omgezet in een 5-0 nederlaag, heeft dit wellicht een invloed op de eindrangschikking in de competitie, waardoor Basel misschien een plaats of 2 gezakt zou zijn en dus niet meer in aanmerking kwam voor een Championsleague-ticket. Ik zou geen andere verklaring kunnen bedenken.

17 december 2011 om 16:41

Nee de verklaring is gewoon dat CL plaatsen worden toegewezen aan bonden en niet aan clubs. Ze straffen dan de Zwitserse bond voor het niet optreden.

17 december 2011 om 16:52

In dat geval een immens hard verdict voor Basel, dat eigenlijk zo toch slachtoffer wordt van het amateurisme van een andere vereniging.

Ik geloof echter niet dat er daadwerkelijk geraakt zal worden aan de huidige loting en verdeling van Cl-plaatsen. Dat zou een domino-reactie van processen en beroepsaantekeningen teweegbrengen. Als er al iets gebeurd zal het wel een monsterboete of iets dergelijks betreffen.

19 december 2011 om 12:29

het gaat om de wedstrijden die sion dit seizoen(2011/2012) heeft gespeeld niet vorig seizoen ,kampioenschap van Basel was vorig seizoen en word niet betwist. de bond moet aktie ondernemen tegen Sion omdat ze blijven procederen tegen hun uitsluiting in de EL wegens het opstellen van ongerechtigte spelers aangetrokken deze zomer terwijl ze een transfer verbod hadden. volgens de regelementen van de Uefa/fifa is de bond verantwoordelijk voor het handelen van clubs en moet daarom aktie ondernemen

Haha, VZ dit is wel duidelijk een slecht staaltje journalistiek. Niemand die het snapt, één enkeling daar gelaten.

Hoe zit het dan trouwens met Sion. Bij een eventuele sanctie (neem aan dat de Zwitserse bond wel gewoon op tijd handelt), zouden alle clubs die door Sion zijn beïnvloed een schade claim in kunnen dienen.
Dan krijgt Sion weer een brok schade claims op het bord. Hoe gaat dat dan verder?
Iemand enig idee...?

Even een update. Als de 5-0 sanctie wordt ingevoerd, dan zal Zürich, FC Basel inhalen. Dit zal betekenen dat Zürich eigenlijk CL mocht spelen. Wat gebeurt daar dan mee?

17 december 2011 om 16:41

Ik denk dat niemand hier een glaze bol heeft ; haha maar ff serieus dit gaat denk ik nog wel veel problemen opleveren.

17 december 2011 om 16:57

Dat klopt, niemand heeft een glazen bol. Maar ben benieuwd naar deze zaak. Ditzelfde scenario kan zich ook voltrekken in Turkije namelijk. Dat weet jij ook wel.
Vandaar dat ik wil weten wat er kan gebeuren en misschien iemand wat informatie heeft gevonden. Of zich misschien nog regels kan herinneren van een vroegere zaak.
De regels omtrent zo'n zaak zijn namelijk van tevoren geschreven. De Uefa moet zich aan deze regels houden. Als bijvoorbeeld een advocaat al heeft gereageerd omtrent deze zaak, zouden wij daar nu gebruik van kunnen maken.

Het meest logische lijkt me dan dat Otelul Galati deze plek inneemt, of natuurlijk de beste nummer 4.. maarja, ik denk eerlijk gezegd dat de Zwitserse voetbalbond FC Sion gewoon straft.

Echt te belchelijk voor woorden, waarschijnlijk alleen maar gedaan omdat er nu een grootte ploeg uit de championsleaque is. Kunnen ze wat mij betreft hetzelfde doen met de franse bond. Lyon speelde namelijk ook met niet geregistreerde spelers namelijk die van dinamo zagreb met in het bijzonder Vida.

Dit is wel erg onrechtvaardig! Dus omdat FC Sion buiten zijn boekje is gegaan, moet FC Basel daarvoor worden gestrafd?

Nou hier geloof ik geen reet van, gaat niet gebeuren. Gewoon een pressie middel van de Uefa.

Ach voor Ajax en Man United ben ik blij als dit gebeurt.
Ajax krijgt dan een makkelijke tegenstander en Man United blijft zo toch op het hoogste podium, waar zo ook horen.
Het zou wel heel onverdiend zijn, Basel heeft voor zijn plek in de CL gevochten en hebben Man United eigenhandig naar de EL geschoten. En dan zouden ze nu hun plek kwijtraken.

Als dit gebeurd dan Moet Ajax ook terug naar de Cl!! dan spelen we dezelfde wedstrijd maar dan op CL niveau!

Dit is toch niet mogelijk...
Even uit de Basel ogen bekijken:
Wonderlijk goed dat ze door gaan in de CL en MU achter zich laten. Bij Basel is niets illegaal gegaan.

En dan is er een andere club uit Zwitserland die zich misdraagt. En dan moet Basel daar voor boeten? Dat zou een belachelijke straf zijn. Dat je Sion straft is logisch. Maar het moet niet op die bond aankomen of Basel wel/niet in de CL mag spelen ja of nee.
Stel dat de Zwitse bond niets doet. En Basel wordt er uit geknikkerd, dan kan je toch niets meer serieus nemen.

Dit zal niet gebeuren en zou ook niet eerlijk zijn tegenover Basel. Als 1 club iets verkeerd doet moet je niet de andere straffen. Anders kun je ook wel alle Turkse clubs eruit halen

17 december 2011 om 16:57

Dit is al bewezen, in Turkije wordt er nog naar bewijs gezocht. Heel wat anders.

Ik zou echt zo woest worden als dit wel zou gebeuren (wat ik niet geloof), dan heb ik een ticket naar Manchester, maar spelen we tegen Otelul Galati??

17 december 2011 om 16:46

Dan zou ik evengoed nog liever een dagje naar Manchester gaan;

Otelul kan trouwens denk niet. Die zouden ongeplaatst zijn en Ajax dient tegen een geplaatste tegenstander te spelen. In principe moet de hele loting overnieuw.

17 december 2011 om 16:56

Ja protesteren bij Manu - Bayern

Als Manchester dan een beetje fatsoen heeft, dan accepteren ze dit niet. Ze waren niet goed genoeg in de groepsfase, dus uitgeschakeld. Ik snap best dat het klote voor ze is, maar het is niet anders. Je moet ook weer niet ten koste van alles de volgende ronde willen halen.

17 december 2011 om 16:57

Ik denk dat ze bij United eerder zouden gaan voor meerdere tientallen miljoenen en een hernieuwde kans op de beker met grote oren dan voor een beetje eerbehoud. Het zou ze inderdaad sieren, maar niemand met een gezond verstand zou zo'n geschenk laten liggen.
Hoe dan ook, ik geloof niet dat er iets veranderd zal worden aan de huidige loting.

17 december 2011 om 23:34

@ Puyolmessi

Het zou United inderdaad sieren als ze dit zouden weigeren mocht het zover komen. Na het doping schandaal bij Juventus wilde de Uefa hen ook de gewonnen Champions League titel van 1996 afnemen, de Uefa heeft de titel aslnog toen aan Ajax ( als verliezend finalist ) aangeboden maar die weigerde dit, omdat ze op deze manier niet die extra titel op hun conto wilden hebben. Al had ik persoonlijk liever gezien dat Ajax alsnog die titel accepteerde.

Dus het kan wel alleen met de financiele belangen vandaag de dag weet je het maar nooit, maar goed ik denk eerlijk gezegd ook niet dat United weer terug geplaatst word in de Champions League.

Dit kan ook echt alleen de Uefa bedenken, wat heeft de Zwitserse competitie te maken met Europees voetbal en Basel met Sion? Wat een schandalige vertoning is de Uefa zeg.

Als dit gebeurt is het echt heel erg vies van de Uefa!
Een club die hard heeft gestreden om de knock-out ronde te halen in de CL (basel), moet boeten doordat een club uit eigen land zich niet aan de afspraken hield?
DIt mag gewoon niet gebeuren, wat een onzin dit!

Ik reken er wel op dat de Zwitserse bond gehoorzaamd, ander zou ik Basel-zijnde een flinke schadeclaim aan Sion en de bond vragen. Basel wordt namelijk gestraft voor iets wat Sion gedaan heeft. Ik durf te wedden dat Ajax gewoon een prachtige wedstrijd op Old Trafford mag gaan spelen.

Haha wat een grap is die Fifa zeg. Echt belachelijk dat wij nog zaken doen met die organisatie. Die mannen zijn zich lam geschrokken dat zij al die kijkcijfers en sponsorinkomsten mislopen nu Man U er uit ligt en nu gaan ze alle zeilen bijzetten om Manchester terug de CL in te krijgen. Om van te kotsen. Notabene over de rug van een club die niks met een het probleem van Sion te maken heeft en zich op een nette manier gekwalificeerd heeft tegen Manchester United. Echt waar, als de Fifa dit uit de hoge hoed tovert moeten we echt ingrijpen en niet meer meedoen aan eindtoernooien die de Fifa organiseert. Iemand moet er mee beginnen!

Dit zal de Uefa goed uitkomen, met Man United terug in de CL hebben ze miljoenen meer kijkers. Daar draait het allemaal om.

17 december 2011 om 16:55

Ja gaat echt helemaal nergens meer over, dit gaat gewoon te ver .

Eerst al dat dubieuze geval met ajax in de cl, en ook die voorgekookte loting op het Ek
en nu dit weer, lekker hoor Uefa, Nix fair play dit is gewoon puur winstbelang

Ik snap dat de Uefa de zwitserse bond wilt aanpakken vanwege dat gedoe met sion.
Maar het zal buiten gewoon lullig zijn dat Basel hier de dupe van zou worden.
Basel valt natuurlijk onder de zwitsere bond, maar staat totaal los van sion en wat de zwitserse bond wel/niet gedaan heeft om sanctie op te leggen.
Dit is in zekere zin gewoon afpersen !

Ik denk wel dat de zwitserse bond sion gaat straffen, kan me niet voorstellen dat je dat niet doet en daar door meerdere clubs de dupe laat worden wat één club heeft veroorzaakt.

als dit waar zou zijn betekent het dat er een oneven aantal clubs zijn in EL = automatische plaatsing voor Ajax naar 1/8 finale??

17 december 2011 om 16:55

Ja misschien ....

Of Manchester schuit naar nummer 2 in de groep en speelt tegen Bayern.

En de nummer 4 van de Champ. L groep neemt de plek van Man. United in en dan speelt F.c. Otelul Galati Europa L.

17 december 2011 om 16:58

dat zou een droom 'loting' zijn..

Benieuwd waar dit op uitdraait. Als de Zwitserse bond dus loyaal is aan de Uefa, speelt United gewoon EL tegen ajax. Daar zal het uiteindelijk toch wel weer op neer komen. Bovendien is het voor de selectie van ajax een mooi affiche. Een tweeluik tegen Fc Hfrbovetsk wordt je ook niet vrolijk van.

Als ik dit logisch doorbereken betekent het dat Basel sowieso uit de CL wordt gehaald (ervan uitgaande dat kwalificatie ook retro-actief toegepast kan worden, zie A):

Scenario A: De Zwitserse bond gaat overstag, Sion verliest al die duels met 5-0, hierdoor was Basel niet speelgerechtigd in de CL (zurich kampioen), en doen ze dus onrechtmatig mee en worden ze uit de CL gehaald en gaan alle duels die Basel in de CL speelde met 5-0 of 3-0 verloren.

Scenario B: De Fifa haalt Basel uit de CL omdat de Zwitserse bond niet optreed tegen Sion.

17 december 2011 om 16:59

Want Zurich won niet van Sion en Basel wel?

17 december 2011 om 17:05

Inderdaad, Zurich heeft dan minder verliespunten en haalt Basel dan in.

17 december 2011 om 17:09

16 april 2011 won Zurich van Sion, maar 23 oktober speelden Sion en Zurich gelijk. Dat zou volgens mij betekenen dat als Zurich reglementair 5-0 wint, zij kampioen zouden zijn. Dan zou Basel niet eens in de CL gespeeld hebben,

23 oktober 2010 axpo Super League FC Zürich - FC Sion 1 - 1
16 april 2011 axpo Super League FC Sion - FC Zürich 2 - 0

17 december 2011 om 17:10

Oke, maar dan zou Zurich de plaats van Basel in moeten nemen denk ik ik Scenario A?

17 december 2011 om 17:11

Inderdaad, omdat het verschil op de laatste speeldag maar een punt bedroeg wordt Zurich dan alsnog kampioen. Dan is het echter maar de vraag of Basel dan ook uit de CL wordt gehaald, maar dat zou wel in lijn met de logica zijn. Misschien komt Zurich er dan in, dat zou ook weer kunnen, omdat zij er anders geen benefit van hebben, maar je weet niet of Zurich die wedstrijden in de CL ook had gewonnen, dus om die er dan zo in te plaatsen zou ook weer schuin zijn. Anyway, moeilijk voor de Zwitserse bond.

17 december 2011 om 17:18

Keepertje

Zürich werd in de voorronde toch uitgeschakeld door Bayern? Zou zomaar kunnen dat ze Zürich in de CL zetten. Hebben ze ook met Fener geflikt, Trabzon eruit in voorronde CL, bijna eruit in voorronde EL maar alsnog in de CL geplaatst.

17 december 2011 om 17:27

Dat kunnen ze wel doen, maar ze kunnen Zurich er niet NU in de knock-out fase ineens inzetten, dat had wel gekund als deze affaire zich Voor de groepsfase had afgespeeld.

Zurich zou in scenario A de plek van Basel innemen op basis van de door Basel behaalde resultaten; ik denk niet dat dat kan volgens de Fifa-reglementen. Het punt is dat de Fifa hier kort door de bocht gaat, want als je het gewoon logisch door beredeneert, dan zadelen ze zichzelf met een groot probleem op.

Tenzij ze natuurlijk genoegen nemen met een 'halfslachtig compromis'; scenario C:

De Zwitserse bond gaat overstag, Sion verliest alle wedstrijden met 5-0, Zurich wordt kampioen, maar kan daar onmogelijk retroactief door in de knock-out fase worden geplaatst, waardoor de Fifa beslist in dit extreme geval gratie te verlenen aan Basel, waardoor Basel alsnog door mag voetballen in de CL.

17 december 2011 om 17:51

Ik ga uit van scenario C, lijkt me het minst gecompliceerd.

Scenario D is trouwens dat er in die ene wedstrijd tegen Zurich geen niet ingeschreven spelers meededen .

19 december 2011 om 12:50

snap niet waarom je een groen randje hebt gekregen. kampioenschap van Basel was vorig seizoen en terecht,dus recht op plaatsing in de CL. waar het nu om gaat is de wedstrijden van het lopende seizoen waarin Sion ongerechtigte spelers heeft gebruikt in de kwalificatierondes van de EL. daarom werden ze er uit gehaald. Sion ging toen via allerlei zwitserse rechtbanken in beroep en uiteindelijk via het CAS ,dat verloren ze maar ze blijven protesteren. Uefa/fifa willen nu dat de zwitserse bond Sion bestraft omdat de bonden verantwoordelijk zijn voor de clubs in de Cl/el. trouwens de clubs tekenen voordat ze deel nemen aan deze competities dat ze accoord gaan met de regels , procederen via rechtbanken wordt daarin uitgesloten,alleen de tuchtcommisies kunnen straffen opleggen en die hadden Sion uitgesloten wegens het opstellen van ongerechtige spelers in de voorronde.
dit heeft niets met geld te maken maar een puur juridische zaak tegen de regelemten.

wat beginnen lui nu weer over lyon en zagreb te zeiken dan? -.-
heeft er totaal Niets mee te maken

Iedereen moet rustig blijven... hier komt toch niets van.
Basel blijft gewoon in de CL en United in de EL, niet zo paniekerig doen.

@ Kalou2005

Ga er wel vanuit dat Ajax tegen Man United blijft spelen.
Kan me niet voorstellen dat de Zwitserse bond hier niks aan doet.
Maar je zat dicht bij hoor F.c. Otelul Galati inplaats van Hfrbovetsk

Ik denk niet dat Basel dit zal pikken hoor, lijkt me sterk dat dit uberhaupt mogelijk is in het lopende seizoen. Bij dezelfde club (sion) oke, maar dit gaat om een heel andere club

Ach hou toch op. Man U is eruit, klaar. Valt Basel weg dan heeft een club maar een Bye.

Het is wel jammer mocht Man. Utd alsnog doorgaan in de CL. Ik verheugde me erg op United tegen Ajax, toch nog iets om naar uit te kijken. Als ze nu direct doorgaan naar de 1/8 finales, zou dat ook mooi zijn. Extra lullig voor Basel natuurlijk.

Ik geloof echt niet dat dit gaat gebeuren. Hiermee halen ze zich meer problemen op de hals dan ze nu hebben. Wellicht dat ze Zwitserse clubs volgend seizoen van de CL uitsluiten of iets dergelijks.

Zou wel eens heel mooi kunnen zijn voor Ajax ! Okee we missen een mooie wedstrijd maar dan zouden we wel meer kans hebben om ver te komen

Ik zie ook niet in waarom Basel de dupe moet worden van Sion die een fout hebben begaan. Dat zou het zelfde zijn als Twente een fout maakt en PSV eruit zou moeten. Nee dit zou pas vervalsing zijn in de Champions League!

Wat een tuig bij de Fifa, Basel verdient het om verder te gaan in de CL en moet niet de dupe worden van een andere ploeg waar ze niets mee te maken hebben. Manu speelde slecht, zijn 3de geworden en Moeten nu maar El spelen.

Belachelijk dit. Zou je als Basel fan een keer zo'n top jaar hebben wordt je misschien de champions league uitgeschopt omdat een andere club iets fout doet.

Zou dit niet stiekem zijn omdat het veel aantrekkelijker is om Man U in de CL te hebben?

Dit zal wel niet gebeuren, want stel dat Basel eruit wordt gehaald, dan denk ik dat de mogelijke gerechterlijke procedures die daarop aangespannen worden pas een uitspraak kennen als we alweer een paar maanden verder zijn (verder dan begin februari) en het is toch onmogelijk in mijn ogen om een andere club op te laten draaien voor iets wat een andere club verkeerd heeft gedaan...dat kan gewoon niet.
Hoogst haalbare lijkt me inderdaad uitsluitsel van europees voetbal voor zwitserse clubs, maar dat gaat al te ver.

Ergens is het belachelijk dat Basel er dan op zo'n manier uitgaat terwijl Lyon en Zagreb de boel gewoon echt belazerd hebben.

Dat zou nog eens oneerlijk zijn tegenover basel, dit club heeft niks verkeerd gedaan, en dan kunnen ze zo uit de CL gehaald worden.

Als dat gebeurt word ik helemaal gek, want dan moet in mijn optiek Lyon naar de Europa League en Ajax in de Champions League. Hierdoor word meneer Platini niet vriendelijker erop op de Ajacieden (en mezelf). Ik vind dit echt te triest voor woorden, hebben we een mooie loting tegen Manchester United en dan zorg die Platini ervoor dat FC Basel de vervanger word.. bah ik moet er niet aan denken.

ect Het zit ons niet mee, eerst Zagreb - Lyon en nou weer dit???..

Een gevalletje van depot verwijt de ketel! De Uefa is zelf in gebreke gebleven ten op zichte van de wedstrijd van Celtic tegen Sion. Na die wedstrijd had de Uefa Celtic door moeten laten gaan maar hebben dat niet gedaan.

Ik begrijp, dat wanneer de Zwitserse Bond FC Sion niet straft, dat men dan met maatregelen moet komen.
Maar of FC Basel hiervan direct het slachtoffer moet worden??. Dat is best wel zwaar en eigenlijk onrechtvaardig op dit moment. Immers Basel verdient het om in de knock-out fase van CL te staan, hebben ze ook op eigen kracht gedaan.

Wanneer men dan toch de Zwitserse Bond wil straffen moet dat op andere manieren kunnen, toch?. Dan denk ik op puntenmindering op de coefficientenlijst, waardoor komend jaar minder of misschien zelfs wel geen clubs ingeschreven kunnen worden.

Maar om nu Basel te benadelen en ze uit competitie te halen en al helemaal om daarop volgend Manchester U terug te zetten op de plek van Basel...... dat is regelrechte competitievervalsing!.

Dit zou een regelrechte schande zijn! Als dit gebeurt, dan is dit alleen maar omdat Man U meer geld binnenbrengt dan Basel. Man U is eerlijk uitgeschakeld en dient dus niet terug te komen in de CL. Laat Bayern dan gewoon een ronde verdergaan, maar Man U opvissen zou schandelijk zijn.

Als het toch zou gebeuren is dit gewoon een regelrecht bewijs van corruptie. Basel straffen voor iets wat Sion gedaan heeft, dat zou te ver gaan. Dit is gewoon proberen om Man U erin te houden.

Ik heb niets tegen Man United, maar ze verdienen niet om verder te gaan in de CL.

Dat kan toch niet zomaar????
Hoe kan je nou een club die niks gedaan heeft straffen omdat een andere club zich niet aan de regels houdt,dat je de bond sancties en boetes oplegt als ze niet luisteren ok maar om dan maar FC Basel te straffen als drukmiddel gaat mij toch te ver.

Dat is bijna hetzelfde als een moeder van een moordenaar verplichten haar zoon aan te geven en als ze dat niet doet haar andere onschuldige zoon op te sluiten.

17 december 2011 om 17:54

Bijna hetzelfde inderdaad..

17 december 2011 om 18:04

Het is vaker gebeurt, of er is in ieder geval eerder mee gedreigd, dus het kan wel. Het is gewoon een drukmiddel en ga er dus van uit dat de bond zal doen wat fifa zegt.

Trouwens het gaat om de club FC Sion en niet FC Basel en dat vind ik nog triester dat hun er niks aan kunnen doen, want ik denk dat de supporters van Basel er ook woedend over worden, want hoe vaak sta hun nou in de Champions League? nou bijna nooit, altijd de Europa League. Platini probeert Ajax gewoon te pakken.. hij had gehoopt dat de Ajax supporters en spelers plus staff het geen mooie loting vonden.. en dat is wel het geval en dan gaat ie weer iets geks doen, die raare man!.

Ik hoop echt dat hij ontslagen word, want hier maak je geen vrienden mee. Wat die jongen boven mij zegt 'het zit ons niet mee, eerst Zagreb - Lyon en nou weer dit???..'' ben ik volkomen mee eens, dit verpest hij voor iedereen die van Ajax houd, die Platini kan beter geen stap op de grond zetten in Amsterdam, want dan is hij de klos

'

idd pure klasse justitie; Heeft sepp blatter iets goed te maken bij de Engelsen omdat ze t wk zijn 'misgelopen'........benieuwd wat er was gebeurt als nicosia tegen Basel had gespeeld ipv manu. Echt misselijkmakend dit. Wens niemand wat toe behalve Blatter

17 december 2011 om 18:03

Je bergijpt er echt helemaal niks van hè? De fifa wil dat de zwitserse bond actie onderneemt tegen Sion. Ze hebben zelf echter geen bevoegdheden, dus dwingen ze de bond indirect door te dreigen met uitsluiting van al hun clubs. Op deze manier, met name omdat het zo onrechtvaardig zou zijn, heeft de bond eigenlijk geen keus en zullen ze de orders opvolgen. Heeft niets met United of grote clubs of wat dan ook te maken.

Wat is dut nou weer voor een fucking onzin...

Gaan ze nu Basel dat zichzelf langs een club als Man U heeft geknokt van een 3-0 achterstand terug komen naar 3-3.. en in eigen huis nog eens met 2-1 winnen.. wat een sensatie was dat en dan willen ze hun mogelijk weer uit de CL halen.. Het moet toch niet gekker worden..

Maar dat is ook precies wat er gaat gebeuren met de zogenaamde ''financial Fair Play'' onzin die ze nu op aan het zetten zijn.. Daar worden ook alleen maar de ''kleinere'' clubs mee genaaid.. maar de grootmachten die tot aan hun nek in de shit (schulden) zitten wordt niks mee gedaan daar zal men het een en ander wel door de vingers zien..

Ik voorspel nu al dat er nooit maar dan ook nooit een of andere grote club van Eeuropees Voetbal uit wordt gesloten ookal zitten ze in de schulden.. Todat ik dat niet zie gebeuren zal het voor mij een een en al onzin maatregel zijn..

Dit zou echt een schande zijn als ze nu Basel eruit gooien en Man U weer terug erin zetten.. Een Fucking Schande en daar zou men zich als Man U ''zijnde'' ook diep voor moeten schamen.. Zelfs nog dieper als dat men uit de CL is gegooid..

Dit kan echt niet..

ik begin echt te denken dat de uefa ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het doorgaan van lyon hoor.
ze lijken hier ook wel erg streng op te treden en willen volgens mij united gewoon in de cl hebben.
lijkt wel alsof er alles aan gedaan wordt om de grotere clubs erin te houden...
belachelijk hoe de uefa hier handelt!

Dan gaan we dus automatisch een ronde verder. Een aantal seizoenen geleden mocht Tottenham ook een ronde verder toen Feyenoord uit de Uefa Cup werd gehaald.

Dit is wel een heel vreemd bericht. Zo zou ik als club niet mee willen doen hoor. United heeft het gewoon laten liggen en daarvoor zouden ze nu beloont worden. Ach, ja alles mag en kan tegenwoordig.

gadverdamme, echt om misselijk van te worden. Dit is gewoon onvervalste machtsmisbruik van de Fifa. Uiteraard hopen ze er op dat Zwitserland niet akkoord gaat zodat ze Basel eruit kunnen flikkeren voor het grote Manchester United. De Fifa kan ook gewoon zeggen dat ze liever Man Utd in de CL hebben dan FC Basel.

Wat hier heel erg zuur is dat Manchester united wel een kans krijgt op zich alsnog te plaatsen voor de laatste 16 omdat de club een grote naam heeft en veel geld maybe ook omdat er weinig grote namen over bijven waardoor de cl minder aantrekkelijk is tijdens de halve of finale mits barca de finale haalt.

Gewoon verschrikkelijk onrechtvaardig voor FC Basel.
Manchester United heeft het zelf verknald en nu komen die fraudeurs van de Fifa even met vol machtsvertoon met sancties, die in dit geval puur over FC Sion moeten worden uitgestort en niet over FC Basel. De Fifa zal er veel baat bij hebben dat MU het ver schopt, want dit is gewoon te gek voor woorden.
Bovendien is Champions Leauge een voetbaltoernooi die de Uefa organiseerd, dus waar bemoeid die wereldvoetbalmafia zich mee, met Godfather Sepp Blater.
De Uefa kan zelf toch wel hun boontjes doppen.

Tsja, voorbeeld stellen. Dat durft de Fifa alleen maar bij kleine landen en slachtoffert kleine clubs. Als er een mogelijkheid is om de kleintjes uit de CL te houden, dan pakt de Fifa die. Er wordt géén onderzoek gedaan naar een mogelijke omkoopschandaal (omkopen is geen rare effecten in bets op wedstrijden, ook dat moeten Fifa en Uefa nog leren) zodat een club uit een groot land (lyon) in de CL blijft...maar er wordt wél gedreigd met het bannen van een Zwitserse club (kleintje in Europa) omdat een club uit hetzelfde land de regels niet nastreeft. Zodoende komt Manchester die Eerlijk de CL uit is gekickt weer terug. Aiaiaiai, het is werkelijk waar om van over te geven zo misselijkmakend dit is.

Het gaat om de Champions League en de Europa League. De Uefa is de overkoepelende organisatie van deze competities, zij moeten de clubs dus straffen die de regels niet nakomen. Omdat Basel per ongeluk in hetzelfde land als Sion ligt is totaal daar niet relevant aan. Smerige, corrupte bendes zijn de Fifa en Uefa en van mij mag er wel eens een opstand a la Arabische lente worden georganiseerd om daar eens wat aan te doen.

Als Basel uit de CL word gehaald hoort Ajax gewoon door te gaan in de Cl.
Wij waren namenlijk de club die het dichste bij de volgende ronde waren.
En anders hoort Barcelona gewoon een bye te krijgen zou werkenlijk van de zotte zijn als United nu door zou mogen in de Cl.

Dit seizoen is echt een grote fail in Europa.

dus als dit alles door zou gaan wat voor wedstrijden krijg je dan en wie in de cl en el??

17 december 2011 om 19:01

Als Uefa Straft : Basel uit CL, Man UTD in de CL, Ajax in de EL, Geen idee wie Ajax krijgt

Als Uefa niet hoeft te straffen : Precies zoals het nu is.

Zouden ze dan serieus man utd terugzetten? Ik denk eerder dat de tegenstander van Basel vrijloting krijgt dan dat man utd teruggaat. MAn utd heeft geen recht op die plaats vind ik.

Ik denk dat een nummer 3 van een uefa cup poule die het hoogst geranked staat op de uefa cup ranglijst mag invallen in plaats van fc basel, mocht dit plaatsvinden.. Geen idee wie dat is

17 december 2011 om 18:01

Zal toch niet toevallig United zijn he ;

17 december 2011 om 18:11

Je probeert slim te doen door bijdehand over te komen maar lees het is nogmaals. Manu valt in voor Basel en een andere club voor manu. Dus: een andere club voor basel. Kwestie van verder kijken dan je neus lang is. Nogmaals:

'ik denk dat een nummer 3 van een uefa cup poule die het hoogst geranked staat op de uefa cup ranglijst mag invallen'

Manu is 3e geworden in de CL, niet in de uefa.. Voor de toelichting van het vervolg van mijn eerste opmerking zie mijn eerste 3 regels van deze opmerking. Voortaan 2 keer denken voor een reactie eh :D

17 december 2011 om 18:19

Ja dat heb ik niet zo gelezen,maar het is ook wel onduidelijk. Nu snap ik wel dat je doelt op de mogelijke tegenstander van Ajax. Niet zo logisch om dan FC Basel te zeggen, maar goed.. Je hebt gelijk. Zou best zo kunnen zijn.

Whahahha wat een grap is dit zeg. Complete gebakken lucht. Maar hoezo had ik toch al weer het idee dat er gezeik zou opreden toen United uitgeschakeld werd, want Basel is natuurlijk minder commercie...

Als dit werkelijk gebeurt, blokkeer ik mijn account en boycot ik alles wat met voetbal te maken heeft.

Wedstrijden van Manu leveren de uefa meer geld op dan wedstrijden van fc basel... Goede reden om basel te straffen voor sions fouten...br Uefa is corrupte bende

Mogelijk een andere tegenstander of gewoon door naar de volgende ronde? Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen!

Erg vreemd dat de Uefa dan Basel wil straffen voor iets wat Sion fout deed. Straf gewoon de schuldigen en niet degenen die er linksom of rechtsom wat mee te maken hebben. We gaan Platini toch ook niet aanpakken op wat Blatter allemaal flikt?

En als ze dit doordrukken dan stapt Basel naar het internationaal sporttribunaal en krijgen die gelijk. En dan?

De voetbalbonden stellen zich hier boven de autoriteit van het Tas. Megalomaan.

Het is goed voor Ajax want dan met geluk komen ze een mindere club tegen maar aan de andere kant gaat het wel om Basel dat helemaal niks heeft gedaan. het zou wel een leuke affiche worden met Bayern Munchen Vs Manchester United als deze beslissing komt dan heeft het leuke voordelen en slechte nadelen.

Zoveel domme reacties hier weer. Men ziet het woord Uefa en Fifa staan en gaat weer als een dolle stier tekeer zonder even na te denken.

Mocht dit allemaal inderdaad gebeuren, dan is er natuurlijk maar één schuldige in de hele zaak en dat is de Zwitserse voetbalbond die hun werk niet doet. Het dreigen met Europese uitschakeling is iets wat de Uefa wel vaker doet in dit soort gevallen. Het is nu eenmaal één van de enige echte drukkingsmiddelen die ze hebben om een nationale voetbalbond te straffen. Dat heeft dus ook helemaal niets met Man Utd te maken en het mogelijke geld dat ze in de CL zouden opbrengen.
Ik denk trouwens dat men bij de Uefa niet echt ongelukkig is om ook eens een paar grote clubs in de Europa League te hebben. Maakt dit toernooi ook weer wat interessanter financieel gezien.

Oh, en als dit inderdaad gebeurt vind ik dat Man Utd de plaats in de CL moet afslaan en gewoon de EL plek houden. Het zou gewoon belachelijk zijn om op zo'n manier via een achterpoortje terug te komen in een competitie waarvoor je gewoon niet goed genoeg hebt gepresteerd.

17 december 2011 om 22:43

King, jij en ik weten beiden natuurlijk dat United de kans op 23 miljoen euro niet laat liggen.

18 december 2011 om 10:00

Dutchy, jij en ik weten beiden natuurlijk dat United dit jaar die 23 miljoen nooit zal halen

Bij de Fifa zijn ze dus echt niet goed wijs. Wat heeft Basel hier mee te maken. Ze hebben zo goed gepresteerd en dan is dit de beloning....

dit is zwaar zuur voor Fc Basel,
hun hebben er niks mee te maken dat Sion spelers op heeft gesteld die niet speelgeregtig waren.
maar ja, als de zwitserse voetbalbond de wedstrijden van Sion met 0-5 laat verliezen dan is er niks aan de hand. ook sneu voor de Ajax fans, want het is en blijft natuurlijk mooi om tegen Manu te spelen.
hoop gewoon dat Basel in de CL blijft en Ajax mooi tegen Manu kan spelen en een plaats in de Europa league krijgen.

Zo, dit komt uit de lucht vallen.

Dus als ik het goed begrijp is Zurich kampioen vanwege de overwinningen die omgezet moeten worden in nederlagen. Dit betekent dat Basel onterecht deelname had in de Cl en dat Zurich kampioen gaat worden.

Maar, Zurich wordt dan de kampioen en dan heb je dus twee opties. Man Utd gaat Cl spelen omdat zij derde eindigde achter Basel of Zurich mag gaan meedoen omdat zij dan door de opgelegde sancties tegen Sion kampioen zijn.

Natuurlijk zou ik zeggen United aanpakken dit geschenk, maar als Zurich kampioen wordt verklaard , dan verdienen zij het om deelname te hebben in de Cl. Ben benieuwd.

Schande dat door een fout van Sion, Basel gestraft gaat worden. Dit an toch niet. Voor het Nederlands voetbal hoop ik natuurlijk dat united de cl terug ingaat maar je kan toch niet een club straffen die niets fout doet? Straf de bond en niet een club die er niets mee te maken heeft!

Dit is echt de omgekeerde wereld. Dus als Zwisterland weigert om Sion te straffen, dan wordt Basel uit de CL gehaald. Dat klopt toch voor geen kanten. De ene ploeg ontloopt zijn straf en een andere ploeg die er 10 keer niets mee te maken heeft krijgt juist straf.

Overigens is het ook nog eens belachelijk om Sion zo hard te straffen, want het klopt dat zij niet speelgerechtige spelers hadden opgesteld, maar de Uefa had die lijst gewoon goedgekeurd. Dat ze uit de EL zijn gehaald is in mijn ogen al een vrij zware straf, dan moet je er niet ook nog zo'n straf bovenop doen en daarnaast zo triest zijn een andere club hierop af te rekenen.

19 december 2011 om 16:49

Nee, je hebt het artikel niet helemaal begrepen. Het gaat om de Zwitserse bond. Volgens de Uefa hebben zij niet goed opgetreden tegen FC Sion, waardoor er straf dreigt voor de Zwitserse bond. Als straf willen ze alle Zwitserse clubs uit Europa halen.

19 december 2011 om 21:51

Ja, dat alles had ik begrepen. En ze willen dus inderdaad de Zwitserse bond straffen, maar dat gaat over de rug van Basel en Basel is degene die eigenlijk pas echt bestraft wordt (zij worden tenslotte uit de CL gehaald), dus dan doe je toch iets fout?

Het is eigenlijk niet meer normaal in de voetbalwereld hoe jammer het ook mag zijn. Dit verdient Basel om in de CL te blijven United niet dus die zijn terecht in EL nu, hoezo straffen jullie Basel waar ze niks te maken hebben maar straffen jullie Lyon niet die duidelijk de wedstrijd heeft omgekocht omdat meneer Patini daar zit. Als United naar de CL gaat moet Ajax ook terug gezet worden.

Wat heeft Basel, die dus wel eerlijk hun wedstrijden hebben gewonnen en Manchester United eerlijk uit de Cl hebben geknikkerd nou met Sion te maken?

Ik begin nu echt te denken dat de Uefa en de Fifa bewust alles eraan doen om de sterkere teams en landen te helpen. Voorbeelden: Een overduidelijke handsbal, waardoor een ene Frankrijk doorging naar het WK, 2 doelpunten van een team onterecht afkeuren en vervolgens een andere team die op een heel onverklaarbare wijze 7 doelpunten kon maken waardoor ze in een CL een ronde verder gaan en nu proberen ze FC Basel te straffen door een valsspel van een andere team waardoor dan Manchester United toch in de CL blijft?

WK, EK, CL en de EL zijn geen toernooien meer, maar zijn wedstrijden die puur bedoeld zijn om geld in het laatje te brengen voor de Uefa en de Fifa.

Ik denk dat er wel 10 manieren bedacht kunnen worden om Sion en of de zwitserse bond te straffen. Heel bijzonder dat ze dan dreigen met een straf waar een grote club als Manchester profijt van zou hebben. Zolang de grootste clubs er in blijven levert het de fifa het meeste geld op.

maar wie zou ajax dan in godsnaam als tegenstander krijgen ?

17 december 2011 om 19:15

Hangt er natuurlijk af van welke methodes zij daarvoor gebruiken. Als ze bijvoorbeeld de beste nummer 3 uit de groepsfases( EL) kiezen (op basis van punten) kom je uit op :

Tottenham Hotspurs
Psg
Birminghamcity

Wellicht dat de coëfficiëntielijst erbij gehaald wordt, het kan van alles zijn.

17 december 2011 om 19:37

Otelul Galati zou ook nog kunnen, die zou dan doorschuiven van Nr 4 naar Nr 3 in die poule?

Wat is dit voor onzin ? Waarom word FC Basel uit de Champions League gekicked als de Zwitsere bond naar de burgerrechter gaat voor FC Sion ? Corrupt mannetjes die Uefa. Dat is hetzelfde als dat PSV uit de Europa League gegooid zou worden , omdat de Knvb naar de rechter stapt voor die omkoperij van Lyon.... Wat een nare nare nare nare mannetjes die Uefa!!

17 december 2011 om 19:42

Ja gaat echt nergens over. Wordt tijd dat clubs eens gezamenlijk op gaan treden tegen deze mensen

17 december 2011 om 19:53

Volgens mij heb je het niet goed gelezen.

Misschien dat je het zo beter begrijpt.

Ajax zit in de CL, PSV speelde met niet-speelgerechtigde spelers. De Uefa wilt dat de Knvb, PSV gaat straffen door iedere wedstrijd met niet speel-gerechtigde spelers met 0-5 te bestraffen. Als de Knvb dit niet doet, dan wordt de Knvb bestraft, waaronder dus ook Ajax valt.

17 december 2011 om 19:57

Jawel ik heb het wel goed gelezen, maar het gaat om het feit dat de Zwitserse bond een beroep aan spant tegen de Uefa. En dat heeft de Uefa de bond verboden. En daarom worden ze gestraft!

Dit zou heel zuur zijn voor Basel. Basel heeft hier natuurlijk niets mee te maken en het zou volkomen onterecht zijn mochten ze uit de CL worden gezet. Laat ze alleen FC Sion maar straffen en niet clubs die er helemaal niets mee hebben te maken.

Nou dit kan echt niet, dus dit zal ook echt niet gebeuren. Hoe kan je nou een andere ploeg (die niets met Sion te maken heeft) straffen?
Komt goed, Ajax - Man gaat gewoon door!

Zou de fifa niet slecht uitkomen. wedstrijd basel vs bayern is niks waard. wedstrijd man u vs bayern. dat zijn wedstrijd die ze voor veel geld kunnen verkopen. Cream

Zou werkelijk schandalig zijn, Basel heeft United eerlijk uitgeschakeld en dan zouden zij hier de dupe van worden. Nee dit gun ik Basel niet, en zo hoef ik United ook niet in de CL te zien, stel je voor je haalt dan de finale of wint hem zelfs.....

Nee win de EL maar

ik vind dit allemaal niet zo raar hoor het enige is wat de zwitserse voetbalbond moet doen is optreden tegen Sion omdat ze de regels hebben overtreden dat is gewoon hun fout dan vind ik het meer dan logisch dat fifa hier tegen optreed. wat maakt het nou weer uit dat alle wedstrijden die ze met niet-speelgerechtigde spelers omzetten in 5-0 verlies. iedereen weet dat dat niet mag maar toch doen ze het hoe dom ben je dan als club

Natuurlijk. Uefa zoekt nu naar alle mogelijkheden om FC Sion keihard te straffen inclusief het Zwiterse voetbal. Het enige wat ze willen is Manunited boven FC Basel in de CL. Het Zwitserse voetbal kan voor hen gestolen worden!

It's all about money! $$$

Pff dit is een veel te zware straf voor Basel. Ze hebben Man United eerlijk uitgeschakeld en dan gebeurt er iets waar ze helemaal niks mee te maken hebben en dan wordt Basel daarvoor gestraft.

Het eerlijkste zou zijn dat de Uefa zich alleen maar richt op Sion. Maar ja, Uefa en eerlijk...

Als Man Utd nog wordt toegelaten tot de CL en Basel eruit wordt gestuurd, dan is dat absoluut onverdiend. Basel heeft het volkomen op eigen kracht gedaan en United speelde gewoon te slecht. Basel kan er niks aandoen dat Sion zich misdraagt. United speelde te matig en is verdiend uitgeschakeld voor de CL.

Ik denk overigens niet dat dit gaat gebeuren. Het zal wel met een sisser aflopen en de Zwitserse bond zal nu wel wat gaan ondernemen.

ik hoop dat man utd tog naar CL gaat
lekker voor ajax ook he

Ik ben The Red Devils, dit verdient FC Basel niet.
Ze hebben op eerlijk manier de 1/8 finals bereikt.dat is geschiedenis voor Zwitsersland.

Moest het toch zijn, dan moet Man utd - B.munchen, ajax-fc Basel.
Dat gaat de Uefa niet doen, bekennen ze eigenlijk dat ze corrupt zijn.

Dit is toch eigenlijk te belachelijk voor woorden. Een club die er helemaal niets mee te maken heeft beroven van Champions-league voetbal, toch wel het allerhoogste niveau voor clubteams, wegens de tekortkomingen en fouten van een andere club.

Dit is toch gewoon ten zeerste onbehoorlijk of zie ik dat nu verkeerd?

Zijn de Fifa en Uefa anno 2011 politieke aanhangels geworden?...wanneer gaan ze het weer over de mooie sport voetbal hebben? Ik bedoel soms kun je er niet omheen maar de laatste tijd...dan weer dit team dat gecheckt wordt en dan weer dat geval...pfff! Gewoon 2 teams...22 spelers...wat scheidsrechters...publiek en gaan met die banaan!

Terecht dat Sion gestraft wordt, regels zijn je om je eraan te houden, als hun zich daaraan niet houden, mogen er wat mij betreft straffen voor gegeven worden. Maar om nu alle Zwitserse ploegen hieraan nadeel te laten geven, vind ik wat zwaar. Ze kunnen er echter niets aan doen dat Sion zich niet aan de regels houdt.

19 december 2011 om 11:56

Er zit volgens mij nog maar 1 Zwitserse ploeg in, Basel. Dat zou echt een drama zijn voor Basel. Zullen ze gaan voor Basel of voor de ploeg die de fout gemaakt heeft?

Lijkt me niet meer dan logisch dat de nummer 4 uit die poul tegen ajax moet? Weet niet wie dat was maar wel erg jammer! Ik verheugde me op die match tegen Manu Dus even blijven hopen dat t door gaat

19 december 2011 om 11:54

Nr 4 was Otelul Galati.

19 december 2011 om 12:36

Of zoals Jack het zegt "otsjeloel Galatsj"

Ik zou Sion alles laten verliezen met 5-0... Ze hebben het hoofdtoernooi toch niet gehaald, en haalt Basel ook nog geld op in de CL, waarvan ook een deel gaat naar de Zwitserse voetbalbond, denk ik.

Dit zou ik wel heel oneerlijk vinden ten opzichte van FC Basel. Zij hebben totaal niets verkeerd gedaan. Schors desnoods FC Sion levenslang; maar laat niet andere clubs de dupe worden.

Ik ben Man United fan; maar zo zou ik niet eens door willen gaan.

FC Basel had dus gewoon voor spek en bonen gespeeld. Dit gun je zo'n ploeg toch helemaal niet?

Het is toch te gek voor woorden? Sion begaat de fout, en Basel word gestraft?? Ze moeten gewoon ervoor kiezen dat Sion al zijn duels reglementair 5-0 verliest. Dit kan je absoluut niet maken richting Basel. Deze ploeg heeft het fantastisch gedaan in de CL en staan terecht in de 8ste finale. Zou werkelijk een schande zijn om deze ploeg eruit te halen, omdat Sion niet speelgerechtige spelers opstelt.

Dit is echt bullsh...;;; Wat heeft Basel ermee te maken? Zo zien we maar weer dat de Fifa een corrupte bende is(en dat zeg ik al heel lang). Waarom moet Basel( de ploeg dat er zelf voor zorgde dat Man Utd niet doorging) voor boeten? Waarom? Ik gun het deze ploeg echt van harte dat ze zijn doorgegaan, want ze zijn altijd vaste klant in de Champions League en nu ze is naar de knock-out fase zijn doorgegaan wil de "fifa" ze ervoor boeten omdat een andere ploeg uit Zwitserland zich niet aan de regels houdt? Echt dit slaat echt nergens op! En doen ze dit omdat de grote meneer Ferguson niet wilt spelen in de Europa League? En ze willen hem te vriend houden door zo te gaan doen? Echt ik ben die Fifa kotsbeu!! Zeker toen ze de Wereldbeker niet voor Belgie en Nederland gaven terwijl we van alles waren voorzien. Sepp Blatter bah!!

Logisch dat Sion boos is, je droogt Chelsea af en toch wordt je uit het toernooi gezet door die corrupte bende!

19 december 2011 om 12:22

Sion heeft Chelsea afgedroogd? Wanneer? Ik weet van niets hoor en ik denk meerdere hier niet. Ik denk dat je gewoon verkeerd bent ingelicht jongen. Want FC Basel droogde Man Utd door ze uit te schakelen voor de knock-out fase van de Champions League.

19 december 2011 om 12:38

Celtic :P! Mijn fout, geen idee waarom ik Chelsea schrijf!

En reageer niet zo gefrustreed. Ik zou echt dat zand uit je ... halen!

Dit zou ook in Turkije kunnen gebeuren, aangezien Fenerbahce het ook niet eens is met de uefa. Ik zie dit als een soort van Machtsmisbruik. Het is tenslotte een professionele club, ze hebben het recht om in hoge beroep te gaan. Ze mogen toch proberen hun gelijk te halen als ze daar zo over denken, dit is geen goede manier van handelen vind ik. de Uefa EN Fifa behandelen niet iedereen tegelijk, ik weet nog goed dat AC Milan een aantal jaren geleden de Championsleaugue won, maar toch dat seizoen met min punten aan de competitie was begonnen wegens verdenking op omkoping. Dit seizoen wordt Fenerbahce er ook van verdacht. maar zonder enige pardon of afwachten zet de uefa de turkse voetbalbond ook onder druk en werd Fenerbahce uit de Chmpnsleague geknikkerd terwijl de zaak nog loopt.

Het is natuurlijk ook gewoon chantage wat de Fifa hier doet. Sion heeft alle recht om in beroep te gaan. Gelijk of geen gelijk, al gaan ze honderd keer in beroep. De Zwitserse bond bond staat hier toch totaal buiten. Maar die worden er nu bij betrokken door middel van een absurd dreigement. Dit met maar één reden, Sion verder onder druk zetten om de zaak te laten zitten. Chantage, machtsmisbruik, hoe je het ook noemen wil, het is weer schandalig.

Dit is dus de gebruikelijke Fifa strategie : we pakken de nationale bond aan zodat ook de andere clubs uit het desbetreffende land zich tegen de club gaan verzetten die de rechtzaak heeft aangespannen.

Zelfs al zou de Zwitserse Bond van mening zijn dat Sion gelijk heeft en ze hen dus moeten steunen, zal die Zwitserse Bond nu zeggen dat het algemeen Zwitser voetbalbelang zwaarder doorweegt dan het individuele belang van Sion.

De oude Romeinen wisten het al : verdeel en heers. Precies wat Fifa nu ook doet.

19 december 2011 om 12:36

Er ligt een uitspraak van het CAS en daar moet je het mee doen, of je het nou leuk vindt of niet. Ben het er wel mee eens dat deze sanctie absoluut niet de juiste is, maar ik weet niet welke sancties de Uefa nog meer heeft. Het is niet alleen Sion die in de fout fout gaat, maar ook de Zwitserse bond. Dus je kan de Zwitserse bond wel degelijk ook straffen.

De Zwitserse bond staat toe dat Sion met spelers speelt die niet speelgerechtigd zijn. Hen kan dus zeker wel wat verweten worden. De uitspraak van het CAS ligt er en daar moet je het mee doen of je het er nou mee eens bent of niet...

Als de Zwitserse bond dan niet optreedt dan is het logisch dat de Uefa/fifa daarop reageren. Ze hebben blijkbaar niet veel methodes want dit is wel een paardenmiddel... Zou zuur zijn voor Basel maar wel terecht dat er sancties worden opgelegd. De Zwitserse bond staat bewust toe dat Sion de regels blijft overtreden.

19 december 2011 om 12:40

Maar de Fifa staat weer toe dat de zwitserse bond toestaat dat Sion met bepaalde spelers opkomtdraven. Dus eigenlijk moet de fifa zichzelf straffen...

19 december 2011 om 13:57

Dat staan ze toch juist niet toe? Vandaar toch deze mogelijke sanctie?

19 december 2011 om 14:23

@sanmarcos

De Uefa staat dat niet toe, Uefa is een andere organisatie als de Fifa. Weet trouwens niet op het klopt wat Frikx zegt, maar als het klopt dat verklaart dit het hopelijk.

19 december 2011 om 14:50

Ik maakte gewoon een grapje. Het is gewoon de verantwoordelijkheid van Sion. Niet van de Zwitsersebond.. Kijk als Sion een fout maakt in de regels van de Fifa dan dient Sion door de Fifa sancties opgelegd te krijgen. Als Sion in de zwitsersecompetitie valsspeelt dan dient de bond in te grijpen...

Zo zo, de Fifa treedt wel heer erg hard op tegen de Zwitserse voetbalbond. En dan ook direct alle Zwitserse ploegen uit de CL of EU league te halen?

Best verdacht om zo een beslissing te nemen, toevallig kan Manchester United dan terug naar de Champions League.

Kan Fifa niet wat subtieler optreden?
Dit is alsof je de zelfs de bazooka laat staan, om met een kernraket op de spreekwoordelijke mug te schieten.

weet iemand waarom manchester united dan terug maar naar de champions leuqeu en geen ajax of andere club

19 december 2011 om 13:58

Reden daarvan is omdat Manchester United in de zelfde groep zat, en 3e is geëindigd net onder Fc Basel.

ont:

Zou jammer zijn als Fc Basel uit de CL gaat, en ook jammer voor Ajax zo een mooie wedstrijd. alleen andere kant zou het ook leuk zijn Bayern tegen Manchester United.

Wat een drama die Fifa zeg. Opstellen als een dictator doen ze. Volgens mij heb je in de westerse wereld het recht om met een beslissing niet eens te zijn en in hoger beroep gaan. Snap niet wat de Fifa zich druk maakt. Als ze het gelijk aan de hand hebben dan winnen ze die rechtszaken toch. En dan toch zo dreigen dat de Zwitserse bond geen keus heeft. Bah.

Als Manchester United wel terug mag naar de Champions League, dan vind ik ook dat Ajax terug moet komen en Lyon terug naar de Europa League. Ik weet niet wat de Uefa / Fiffa aan het doen zijn???.. maar ze doen wel raare dingen achter de schermen.

19 december 2011 om 14:43

En waarom moet Ajax naar de CL en Lyon naar de EL dan?

Wat is dit voor een ridiculiteit? Dus omdat de ene club fouten maakt, moet de andere club daar maar voor boeten, simpelweg omdat ze onder dezelfde bond vallen? Wat een idoterie. Dit riekt naar een probeersel van de Uefa (met de Fifa als belangrijke medeplichtige) om de Champions League weer aantrekkelijk te maken. Corruptie op en top, daar riekt dit naar. Hopelijk laat de Zwitserse bond zich niet afbluffen; voordat Basel aandient in de knockoutfase is een eventuele rechtsgang nog lang en breed niet voltooid.

19 december 2011 om 17:36

Dit heeft niks te maken met corruptie(dit ene keer dan he haha), Deze regel is al heel lang zo. Engeland heeft bv. ook jarenlang niet in europa mogen voetballen. Zwitserse bond is verantwoordelijk voor de Zwitserse clubs, dat lijkt me nogal logisch. Net zoals het logisch is dat mijn amateurclub onder de Knvb valt. Ik heb bv. ook een geldig voetbalpasje nodig, dat is niet anders in zulke landen.

Zou het niet zo kunnen zijn dat Blatter en co. in de zaak FC. Sion nattigheid voelt en het daarom via de nationale bond probeert te spelen om alsnog hun gelijk te halen? Als ik Familie in zwitserland mag geloven dan weet Blatter en co. niet goed met wat voor een soort voorziter van FC. Sion ze te doen hebben.
Deze voorzitter is overtuigd van zijn gelijk en gaat tot in den treure in beroep om Blatter en co. te overtuigen van zijn gelijk.
En waar gaat het nu om, alleen om dat Blatter en co. de schorsing tot het einde van het jaar destijds opgelegt hebben en dus FC. Sion in het nieuwe jaar gedurende het lopende seizoen destijds deze spelers opgesteld heeft ........... dus een onduidelijkheid in formulering.
Nogmaals dit is wat Familie van me in zwitserland hierover zeggen.......

20 december 2011 om 13:23

Dat is precies wat er hier gebeurd.
Nu de uitspraak van het CAS er ligt, wil de Fifa gelijk doorpakken door druk op de nationale bond te zetten. Waarom? Ten eerste om aan voorzitter Christian Constantin te laten zien wie de sterkste is en dit de gevolgen zijn als je met de Uefa/fifa solt. Ten tweede omdat ze inderdaad nattigheid voelen. Constantin is totaal niet van plan om zich erbij neer te leggen omdat hij overtuigt is van zijn gelijk. De CAS heeft uitspraak gedaan over de EL, niet over de Zwitserse competie.

Met de uitspraak van het CAS voelt de fifa zich gesterkt om volle druk op de Zwitserse bond uit te oefenen om de besluitvorming zo snel mogelijk en met zo veel mogelijk partijen er door te duwen. Oftewel zodat er geen weg terug meer is.
De complottheorieen om Man Utd terug in de CL te krijgen slaan nergens op. De fifa gaat er juist vanuit dat de Zwitserse bond snel in zal binden en Sion de punten afpakt.

In september gaf Blatter in een interview met de Zwitserse tv nog aan dat puntenaftrek in de Zwitserse competitie 'nicht im Frage' was. Dit was nadat een Zwitserse civiele rechtbank zich niet bevoegd achtte om een uitspraak te doen. Toevalligerwijs was dit voordat Sion een andere rechtbank vond, die de zaak wel in behandeling nam en Sion in het gelijk stelde.
Oftewel zolang Sion nergens gelijk kreeg was puntenaftrek in Zwitserland geen issue. Nadat ze dat wel hadden en de zaak op een hoger niveau aanvochten, is het wel een issue. Pure spierballen show van de Blatter en co.

Jammer genoeg hebben meerdere Zwitserse clubs al laten weten, achter de Fifa te staan en ben ik bang dat de Zwitserse bond het gevecht ook niet aan wil/durft.
Want of Sion gelijk heeft of niet, dit heeft niets de Zwitserse competitie te maken maar met een wedstrijdje -wie heeft de langste- tussen Blatter en Constantin.

Ik ben het overigens met Constantin eens. Door allerlei beroepsprocedures is de straf veel later ingegaan. In die tussentijd heeft Sion geen spelers kunnen aantrekken in afwachting van deze procedures. Ik vind het vergelijkbaar met voorarrest. Iemand die voor 3 jaar wordt veroordeeld en in afwachting van de straf al een jaar heeft vastgezeten, hoeft ook nog maar 2 jaar te zitten.

vergelijkbaar onzin verhaal met fenerbahce, alleen word de ene verdachte club vervangen door een andere verdachte club (trabzonspor). nu zitten ze te zeuren op de zwitsers, maar wat lyon deed was nou ook niet bepaald schoon (die 1-7)

aan de ene kant zou ik het goed vinden ,had ajax meer kans om door te gaan.
maar aan de andere heeft basel hier niks mee te maken ze verdiend gewonnen dus moeten zij door gaan .
ik denk dat de basel fans heel boos gaan zijn op zwitserse voetbalbond een fc sion als ze fc sion niet straffen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren