myvision
Algemeen
Vrienden (36)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Zondag, 24 januari 2010
 • myvision
 • 200 punten
 • Lid
 • Geen ban
 • 15.360
 • 37 jaar (8-4-1986)
 • Amsterdam
 • Communicatie- & Informatiewetenschappen
 • Audiovisueel designer
 • 36
Persoonlijke berichten
22 juli 2014 om 01:42
#3

Je was dus 10 toen de jonge broekies van Ajax de CL wonnen. Dat is een leuke ervaring. Zelf als Fenerbahce fan lijkt de winst van het Europa League het hoogst haalbare omdat het simpelweg onmogelijk is te concurreren met de Europese elite voor de CL beker. De groepsfase overleven is voor onze ploegen al een kunst. We waren er 2 jaar geleden dichtbij toen de finale in Amsterdam was, maar we sneuvelden helaas in de halve finale.

Ik kijk nog regelmatig terug naar beelden van het Ajax van toen. Litmaenen was voor mij toen echt een idool maar mijn favoriete Nederlandse voetballer aller tijden is en blijft voorlopig Clarence Seedorf.

Nederlandse clubs zijn heer en meester in het opleiden. Dan heb ik vooral bewondering voor Feyenoord en Ajax. Maar met opleiden kan je hooguit flink verdienen en thats it. Als elk jaar je beste talenten worden weggepikt, dan blijft er geen ervaring meer over voor een degelijke prestatie in de CL. Ajax moet toch eindelijk eens die groepsfase van de CL overleven.

22 juli 2014 om 02:36
#4

In Turkije mag Fenerbahce eigenlijk al worden gezien als revolutionair. We zijn een sportclub en hoewel het opleiden moeizaam gaat in het voetbal, zijn onze vrouwen en mannen elftallen van de basketbal- en volleybal branches een van de beste van Europa. Fenerbahce als onderneming verdient sowieso een vermogen aan merchandise en goede investeringen. Qua inkomsten en beursprestaties is Fenerbahce de meest succesvolle club in Turkije. Alleen al rond de 25 miljoen fans in Turkije, fanshops en supportersverenigingen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en zelfs Amerika. Dus Fenerbahce is zeker wel revolutionair, alleen op voetbalgebied is het wat minder zichtbaar. Geloof me, als sportclub is Fenerbahce gigantisch groot.

Google maar eens naar Topuk Yaylasi, ons trainingscomplex in de bergen van Düzce waar we elk jaar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen afwerken. Ik garandeer je dat weinig clubs over zo een fantastisch complex beschikken. Door de hoge ligging hebben de spelers ook geen last van de Turkse zomerhitte. Voorheen gingen we altijd op kamp naar Oostenrijk of zelfs Nederland, maar dat nieuwe trainingscomplex is ideaal en bespaart de club van een buitenlandse trainingskamp.

Ik hoef denk ik ook niet te gokken dat jij als voormalige De Meer ganger de sfeer daar indrukwekkender vond dan de huidige sfeer in de Arena. Helaas heb ik De Meer niet meegemaakt maar op filmpjes is al genoeg te merken. Hopelijk treffen Ajax en Fener elkaar snel zoals je aangeeft. De laatste keer dat dat gebeurde waren Johan Cruijf en de rest van de spelersgroep zich flink aan het vermaken met Turkse buikdanseressen in een nachtclub in Istanbul haha! De beelden staan nog op Youtube. Typ maar in Ajax - Fenerbahce.

Thx voor je respect. De mijne heb je ook. Ik zal een discussie niet uit de weggaan. En ben alleen maar blij als we met z'n allen nieuwe dingen kunnen keren van elkaar.

5 augustus 2014 om 22:48
#5

Mooi gezegd man ! Dat van wij hebben t meeste talent per hoofd van de bevolking ter wereld, zo mee eens !

Het afgelopen wk was daar voor NL al echt een goed voorbeeld van. En als je al die dingen leest over jonge Nlse talenten dat zijn er ook echt bergen.

Misschien niet de sterkste competitie ter wereld, maar wel de beste talenten en jeugdopleidingen ter wereld, mag best gezegd worden, mogen we best wat meer trots op zijn :-)

6 augustus 2014 om 16:24
#6

Hey ! Thanks voor je reactie ! :)
Graag gezegd hoor, tis ook gewoon zo .

Ja die frustratie deel ik ook wel ja, kijk naar Nlse selecties in de eredivisie en hoeveel % van de spelers er Nederlands zijn, en hoeveel spelers er via de jeugdopleidingen doorstromen, naar een eerste selectie, de meeste clubs spelen met grotendeels Nlse selecties aangevuld met wat ervaren of talentvolle buitenlanders , uitzonderingen als Vitesse toch daargelaten, maar bij de top 5,6 zie je toch genoeg doorstromen, op Vitesse daargelaten dus,( al heb ik geen idee wat daar in de jeugdopleidingen rondloopt, omdat hun weg naar de eerste selectie juist geblokkeerd kan worden door die huurlingen ).

En ook daaronder is t ook echt niet zo slecht .

Idd met miljoenen strooien aan salarissen en transfersommen etc. allemaal leuk en aardig, maar wat stroomt er door in de BPL tis niet bijster veel, wat uitzonderingen daargelaten natuurlijk. En ook in Spanje stroomt er wel eens wat door, maar dat zijn toch bij de 'kleinere clubs in Spanje dan sowieso t geval, Bij een Real Madrid of Atletica stroomt er weinig tot niks door in de eerste selectie puur door t kopen kopen.

De regel van 6+5 in een basiselftal met max. 5 buitenlanders zou eigenlijk in alle grote competities moeten worden ingevoerd, om een eerlijkere competitie te bieden, en niet alle buitenlanders op te kopen.

Wat ook trouwens een goed idee zou zijn, hetzelfde salarisplafond voor alle clubs in een bepaalde competitie, wat dus in t basketbal gebruikt word, zo kan een team maar aan een paar spelers echt grote salarissen betalen, en voor de rest moeten ze hun selectie aanvullen met minder dure spelers met lagere salarissen.

Zo zal in de grote competities zo'n salarisplafond juist laag zijn omdat, bijv in een Spanje heeft een Cordoba die pas gepromoveerd is een veel lager salarisplafond , dan Real en Barcelona, en zo kan ik in Duitsland ook wel de vergelijking maken tussen een Bayern en een 1.fc Koln zo krijg je veel eerlijkere competites enz enz.

Zo worden de grote spelers veel meer verdeeld over meer clubs, waardoor de top veel breder word ook.

Idd Ajax Barca perfect voorbeeld, en afgelopen WK natuurlijk ook.
Ja ik was t eerst ook niet echt eens met zijn selectie voor t WK, maar hij heeft t idd gewoon goed gezien en zijn gelijk gehaald.
Zo werkt t idd vaak ja, eerst afkraken dan ophemelen.

Die mening deel ik, ik geniet ook gewoon van de Eredivisie , ook al baal ik van de Europese prestaties. Wat ook voor een groot deel te maken heeft met waar wij t nu over hebben .

Precies, ik blijf positief ook al zie ik al die idiote transfers en verdiensten van spelers.
Wij zijn er dan al klaar voor, terwijl Italie,engeland,spanje,frankrijk t dan echt veel moeilijker zullen krijgen, gezien allen Duitsland t financieel ook goed voor elkaar heeft.

15 september 2014 om 16:45
#7

We zijn het dan wel niet eens, maar wel me complimenten hoe je de discusie voert over de talenten.

Niet aangevallen of onzin roepend. Gewoons terk onderbouwen en je mening uiten. Ondanks het mening verschil toch me complimenten!

15 september 2014 om 17:05
#8

Ja dat is zeker waar baal er ook van, maar tja zo is de wereld. Kan je na gaan waar een Feyenoord was met Wijnaldum, Ebicilio, Luc, Rekik, Ake en dan de jongens die er nog zijn.

Maarja Zo zou jongens Al Eiksen en Vermaelen niet jong naar Ajax zijn gekomen en daar kon ook van genieten.

Dushopene maar dat sommige jongens het nut blijven inzien om gewoon hier bij onze clubs te blijven.

10 december 2014 om 09:03
#9

Volgens mij ben jij de enigste op Voetbalzone die een stap van Ajax naar Liverpool een stap terug vind.. Een stap die letterlijk elke voetballer die nu onder contract van Ajax met beiden handen zou grijpen.. Maar leg eens uit hoe je aan je rare mening komt?

10 december 2014 om 13:38
#10

Dus jij baseerd jou mening op gister avond? Spelers als Sterling, Markovic, Sturridge Emre Can en Kelly hebben zeker wel potentie. Dit is ook zowat het zelfde elftal als vorig jaar, alleen Suarez is vertrokken, die veel goals maakte voor Liverpool. Wanneer Liverpool een spits haalt met een hoog scorendvermogen doen ze gewoon weer mee voor de titel net als vorig jaar.

Ook weet ik niet waarom je Basel met Ajax vergelijkt, aangezien Basel al jaren wel door de groepsfase komt. Elke speler zoals ik al zei zou meteen vertrekken naar Liverpool die nu bij Ajax speelt en jij noemt het een ''ploegje''. Ajax heeft al jaren niks te zoeken in Europa man. Ik heb dan ook geen zin in een discussie met je als je toch subjectief je meningen zegt, want je bent gewoon de enigste op deze hele site die dit denkt.

28 januari 2015 om 10:24
#11

Haha klopt, zijn vaak mensen waar de haat jegens andere clubs groter is dan de liefde voor hun eigen club.

Ik zelf heb het ook niet op Ajax (rivaliteit Feyenoord-Ajax, logisch dus), maar dan kan ik nog wel helder nadenken.

2 februari 2015 om 13:37
#12

Nogsteeds van mening dat een stap van Ajax naar Liverpool een stap terug is?

2 februari 2015 om 14:31
#13

Wel appart dat je het Eredivisie-Southampton noemt met 4- ex Eredivisie spelers.

22 april 2015 om 13:56
#14

Complimenten voor je reactie omtrent Ajax en Winnie Haatrecht in artikel over Denswil (Y)

22 april 2015 om 15:53
#15

Precies dat inderdaad. Met dat stukje wordt de spijker op z'n kop geslagen en kunnen eigenlijk (bijna) alle kul-argumenten de prullenbak in.

Daarbij kwam ook dat Denswil zijn (beoogde) potentieel niet waar maakte. Ook bij CB heeft hij nog niet weten te overtuigen, integendeel zelfs wat ik van andere hoor. Zonde van zo'n jongen. De schuld ligt grotendeels ook bij hemzelf, ondanks zijn vervelende zaakwaarnemer.

24 september 2020 om 11:35
#16

En Humberto neemt natuurlijk ook altijd een donkere vrouw of vriendin, zoals Dionne Stax.. eh oh, wacht dat is zeker weer wat anders.. Ik vind de reactie van Frank Rijkaard heel volwassen, het gaat om de kwaliteit en ja, als we een keer een donkere coach willen, heb ik ook niets tegen, dan moet de spoeling niet zo dun zijn maar kwaliteit moet alles doorslaggevend zijn.ik weet eigenlijk niet of deze discussie ook over de landsgrenzen speelt, in ieder geval nooit gehoord.

20 oktober 2020 om 14:55
#17

Dank voor het accepteren van mijn verzoek! Las dat je ook bekend staat als duBlanqeBogarde en ik volg je ook op Twitter. Bovendien ben ik het vaak met je eens over Ajax. :-)

2 juni 2021 om 21:41
#18

Laat maar. Je hebt je zin gekregen met mijn reactie. Ik kan hem vanaf hier helaas niet verwijderen. Ik hoop dat je trots bent jochie

Aangepast op 2 juni 2021 om 22:27 door Mangalitsa.

22 juli 2021 om 11:32
#19

Helaas jouw reactie weer moeten melden, met onnodige provocaties van jouw kant wederom. Bijzonder wel weer

22 juli 2021 om 11:45
#20

Ik daag je niet uit. Ik ben niet eens negatief over jouw aller-Ajax. Ik zeg alleen dat met enkelen het niet te doen is om in discussie te gaan. Ik noem jou inderdaad omdat jij wel het schoolvoorbeeld bent van subjectiviteit. Ikzelf bagatelliseer dingen die veel clubs aangaan en dan krijg ik direct personen als jou op mijn nek, omdat ik Ajax niet de mooiste club van Nederland vind. Ben ik er negatief over? Nee. Helemaal niet. Maar ik vind hen niet veel beter dan de rest. Daarvoor dus mijn nederige excuses. Ik zal proberen Ajax als een groter geheel te zien, zoals jij dat zou willen

22 juli 2021 om 11:50
#21

En even reagerende op jouw berichtje recent bij dat gesprek: Het is onnodig om daar een persoonlijke vete, welke jij ooit bent gestart vreemd genoeg, uit te vechten. Hiermee verpest je een nette discussie. Onnodig. Ik laat anderen ook in hun waarde. Ik beledig niemand. Ik maak niemand zwart. Ik snap niet wat jouw probleem altijd is. Ik was ook niet negatief over jou. Niet over Ajax. Over niemand. Toch reageer jij als gestoken. Sund, sund, sund. Overigens ben ik geen Fries en ben ik ook niet voornemens ooit iets met Friesland verder te maken te hebben, behalve dan mijn cluppie.

16 augustus 2021 om 12:26
#22

Geen probleem! Als iemand ze verdient, kan ie ze ontvangen
En zoals gezegd, ken ik veel mensen die het meer dan zwaar hebben gehad en nog steeds de naweeën voelen ondanks het feit dat ze - net als jij- toch weer opdrachten hebben of open zijn.
Dat je het dan op je eigen houtje doet, terwijl je ook nog in deze bizarre tijd vader bent geworden. Chapeau en nog gefeliciteerd!

12 mei 2022 om 01:07
#23

Hey Myvision!

Of ik ben blind of je was vandaag niet online en lekker aan het feesten: Wil je toch even feliciteren met het welverdiende kampioenschap. Veel discussies gehad en het niet altijd met elkaar eens maar dit kampioenschap hebben jullie zeker verdient, geniet ervan! Hopelijk blijft het volgend seizoen spannend tot de laatste speelronde. Drinkze!

Groetjes Aguerooo.

18 mei 2022 om 01:41
#24

Hey,

Had je reactie niet voorbij zien komen: Het "wat als" gevoel is er inderdaad maarja, wat hebben we eraan he, "als" telt niet in het voetbal, de wedstrijden zijn gespeeld en de kampioen en bekerwinnaar zijn bekend, volgend jaar is er weer een jaar met een complete renovatie vanuit beide kampen, nieuwe trainers en spelers. Ben echt benieuwd hoe het allemaal staat volgend seizoen onder v Nistelrooy en Schreuder, kan nu al niet wachten op de eerste wedstrijden en het seizoen is net voorbij!

Groetjes, Aguerooo.

30 december 2022 om 20:51
#26

Rrrrr

31 december 2022 om 13:16
#27hallo Jordy, bedankt voor je mooie woorden. 1970 is het jaar dat ik voor Feyenoord werd, nadat ik de wedstrijden tegen Vorwarts Berlin ( in de sneeuw in Oost Duitsland) en Celtic, de finale , heb gezien. Ik weet het nog goed, mijn moeder was jarig en alle verjaardagsvisite bij ons ging uit hun dak bij de 2-1 van Kindvall. Iedereen riep “penalty” na de handsbal van Gemmill, alleen mijn opa riep Goal… Goal … Goal.

En die zomeravond dat Brazilië Met 4-1 won van Italie zal ik nooit vergeten. Iedereen, vaders en zonen, was door het dolle heen. Pele was weergaloos, en daarom wilde iedereen Pele zien. Vergeet niet dat in die tijd, en ook daarna tot rond 1980, je eigenlijk nooit beelden zag van buitenlands voetbal. Elke 4 jaar bij een wk keek iedereen uit naar Brazilië met de hoop dat ze weer goddelijke kanaries in de selectie hadden. We hadden geen idee hoe voetbal daar was. Wat een verschil met tegenwoordig, alles is te volgen nu.

5 maart 2023 om 01:42
#28

Ze kunnen het in Rotterdam niet hebben dat ze met de neus op de feiten worden gedrukt.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren