Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FIFA gunt Rusland organisatie van WK in 2018

Donderdag, 2 december 2010 om 16:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:03

Nederland en België zijn er niet in geslaagd de organisatie van het WK 2018 binnen te halen. Het mondiale toernooi heeft over acht jaar plaats in Rusland, zo deelde FIFA-voorzitter Sepp Blatter donderdagmiddag mee in het Zwitserse Zürich.

/

Het is de eerste keer dat de mondiale eindronde wordt afgewerkt in Oost-Europa. Rusland organiseerde in 1980 wel de Olympische Zomerspelen (Moskou). Naast Nederland/België waren ook Engeland en de tandem Spanje/Portugal kandidaat voor ‘2018’. De keuze voor Rusland zou pas na drie stemrondes tot stand zijn gekomen. Het is nog niet bekend in welk stadium Nederland en België afvielen. Spanje organiseerde het toernooi al in 1982, Engeland in 1966. Nederland en België organiseerden het toernooi nog nooit.

Ruud Gullit (voorzitter van het HollandBelgium Bid), Johan Cruijff, Guus Hiddink, Paul van Himst en Jean-Marie Pfaff brachten donderdagochtend in een half uur tijd met filmpjes en interviews de voordelen van het WK in de Lage landen onder de aandacht. De voordelen waren voor het uitvoerend comité van de FIFA niet voldoende voor een toewijzing van het WK. Ook premier Mark Rutte en zijn Belgische collega Yves Leterme kwamen ook op het podium om de HollandBelgium Bid te ondersteunen.


Poll

Het is terecht dat Rusland het WK 2018 mag organiseren


781 reacties (laatste reactie door PSVJaah)
2 december 2010 om 16:46

Hoe zit het met tijdsverschil in Qatar? Ik wil wel op een degelijke tijd het WK kunnen zien en niet om 04:00 ofzo, iemand enig idee hoelaat het daar nu is?

2 december 2010 om 16:48

Er zit niet zo heel veel verschil maar een uurtje of drie denk ik.

2 december 2010 om 16:48

Tsja, laten we eerlijk wezen, of het nu eerlijk gegaan is of niet, mocht Rusland winnen dan zou het sowieso corrupt heten, of dat nu ook zo is of niet.
Proficiat Rusland, veel succes.
Jammer dat het hier niet komt.
Gelukkig hoeven we nu onze vingers ook niet te branden aan de idiote Fifa-regels.

2 december 2010 om 16:49

Dat van Qatar snap ik een klein beetje wel, als je zag wat voor een stadions zij gaan bouwen, daar wil ik heel graag bij zijn.. Warm land, klein land

Maar Rusland integendeel, koud land, lelijk land, geen mooie stadions..

2 december 2010 om 16:51

daar is het zo'n 3/4 uur verder geloof ik. Dus smorgens en smiddags de wedstrijden.

2 december 2010 om 16:51

Streeter, niet overdrijven he.
Rusland is absoluut geen lelijk land (is sowieso een subjectief iets, maar toch...) en in de zomer is het daar minstens even warm als hier.

2 december 2010 om 16:52

Hoe kom je er bij dat Rusland een koud land is? Slaat echt helemaal nergens op. En die mooie stadions die komen er ook wel.

2 december 2010 om 16:55

het is er 2 uur later

2 december 2010 om 16:57

tijdverschil is 2 uur. ik kom zelf uit midden oosten.

ont: mensen natuurlijk speelt geld rol. maar vertel mij, waarom moet altijd in europa of zuid amerika ofzo zijn. gun een keer die andere landen. ik weet ook dat geld de doorslag was. maar ja fifa weet zeker nu dat die stadions worden gebouwd en dat ze geen gezeik met geld krijge.

en mensen die roepe qatar in woestijn, niet zo onzin praten. en daarbij, nederland had tijd geleden al gezegd dat ze niet verantwoord vonden en niet mee eens waren om honderden miljoenen investeren.

ik had kei graag gewild in nederland. ik zou flippe gek worde in 2018.

zuid afrika, zaten mensen hier ook van alles te zeiken. maar ja was prima wk(buiten vuvuzela's)

2 december 2010 om 16:58

Verbaast me niets dat Maffifa voor het geld koos.

2 december 2010 om 16:58

Hier heb je helemaal gelijk in...je moet straks van stadion naar stadion vliegen in Rusland, ik zou daar als speler niet eens willen voetballen, het is daar koud en nou net geen weer om er naar uit te kijken.

Ik zie al die Brazilianen en Argentijnen hun bontmutsen en handschoenen verzamelen, hahahaha.

Qatar heeft ook veel geld en het blijkt maar weer dat waar het geld is, daar is de Fifa, de Fifa laat nu ook weer deze mensen straks in de kou zitten, wanneer het WK is afgelopen en zij met 40000 lege plekken in het stadion zitten.

Gefeliciteerd Rusland en Qatar, als de spelers hier maar zin in hebben, vooral naar Rusland reizen....koud he!

2 december 2010 om 17:00

Misschien moet je er is een kijkje gaan nemen. Mooi land met een landklimaat, dus warme zomers.

2 december 2010 om 17:01

@chafa
Rusland koud in de zomer? En dan ook nog eens kijken naar de steden waar gespeeld gaat worden? Je opmerking getuigt van wel erg weinig topografische kennis.... is snikheet daar!

2 december 2010 om 17:02

Chafa eerst facts goed kijken.
In de zomer is het soms zelfs warmer dan hier.
+ Allen in winter hebben wij zo koud.,

Eigenlijk Qatar is wel meegevallen. Want tijdverschillen met Japan en Australie... zijn toch groter!

Nou 8 jaar wachten op volgende stem ronde!

Nederland was wel voor verandering dichtbij.

2 december 2010 om 17:04

Voor iedereen onder en boven mij kom met bewijzen en niet elkaar napraten!!!!!!!!

2 december 2010 om 17:06

met alle respect, maar het wk in zuid afrika was één groot drama ja, ik buitende finale misschien een goede wedstrijd gezien , de rest was van dramatisch niveau
De organisatie viel wel mee...

2 december 2010 om 17:06

Ik geef toe nog nooit geweest, maar heb nu wat frustraties waarom die niet naar Engeland gegaan is, daar is zo een voetbalsfeer!

Stadions zijn al gebouwd! Lekker dichtbij!

Ik was dan oud genoeg om daar alleen naar toe te gaan!!

Echt *piep*

2 december 2010 om 17:07

VZ Verandert titel:

Rusland gunt Fifa geld!

2 december 2010 om 17:10

Bent u weleens in Rusland geweest? Volgens mij niet. Koud land? Wk is volgens mij in de zomer, dan is het in Rusland lekker warm kan ik je vertellen. Lelijk land? Duidelijk geen ervaring, het is namelijk een prachtig land! Arm land? Economie zit sterk in de lift.

2 december 2010 om 17:23

@streeter: tjsa, ik geloof niet dat in een land zo groot als Rusland, dat er niets moois te vinden is. Dus dat zal wel meevallen. Stadions gaan ze bouwen. Volgen het bid wordt er meer geld in gepompt dan dat ze in de Olympische spelen stoppen. en dat is rond het miljard dollar.

blijft alleen je argument van Koud over. En ook dat valt in de zomer wel aardig mee in sommige delen.

2 december 2010 om 17:26

Het is wel duidelijk dat Fifa kiest voor zekerheid en het geld..

2 december 2010 om 17:44

Dat beeld heeft elke nederlander bij Rusland volgens mij. Maar Rusland is zeker een mooi land en in de zomer is het er gemiddeld heel wat warmer als bij ons, tenzij je in het noorden gaat kijken en in hartje siberie zal niet gevoetbald worden dus maak je geen zorgen.zeker niet over de stadions want daar gaat nog genoeg geld in gepompt worden door de Russen. Ik denk dat rusland een schitterend toernooi gaat bezorgen, maar toch helaas dat het niet dichterbij is of nog beter in ons eigen landje.

2 december 2010 om 17:56

Over Qatar zeide ze een paar weken geleden nog dat het een medisch risico is om ze daar te laten spelen in Juni/juli maar ja. De stadions gingen gekoeld zijn dus dat hebben ze min of meer opgelost.

Tsjah En over Rusland ze hebben gewoon de overheidssteun etc. Ze kunnen daar rustig hun gang gaan en hun wk organiseren wat zij willen. Ik denk dat ze met 1 ding geen rekening hebben gehouden dat daar minder geld zit in de middenstand, er zijn zijn daar de meeste super-rijken per vierkante km in Moskou maar een gegoede middenklasse is daar niet zo groot als hier dus de alghele omzet zal volgens mij lager liggen maar dat zal hun een worst wezen aangezien zij toch niet moeten omkijken hoe het land er onder baat

2 december 2010 om 18:03

Koud? Hoe kom jij daarbij.. WK in de zomer he. Rusland heeft een landklimaat en dus prima temperatuur in de zomer.
En dit jaar moesten ze ook in Z-A van plek naar plek vliegen.

2 december 2010 om 18:26

Daar waar het geld zit wordt het dus georganiseerd.
Ben wel een beetje teleurgesteld dat het niet bij ons zal plaats vinden.
Maar om eerlijk te zijn had het gewoon in Engeland moeten plaats vinden.
Dat is naar mijn mening toch het voetballand bij uitstek. En is niet zo ver voor de Belgen en Nederlanders om naar toe te reizen.
Voor de voetballers is het ook niet echt ideaal dat ze steeds zover zullen moeten reizen wegens die grote afstanden in Rusland.

2 december 2010 om 19:00

geen mooie stadions?

Rusland gaat alle stadions nieuw bouwen, er komen maar liefst 13 geheel nieuwe stadions.

2 december 2010 om 21:10

Waarom is het onzin als mensen roepen dat Qatar in de woestijn ligt? Ik heb het even opgezocht en CIA Factbook geeft me gelijk: 'mostly flat and barren desert covered with loose sand and gravel'.

Over Zuid-afrika: WK was prima georganiseerd in één van de mooiste landen ter wereld. Maar de kwaliteit op het veld was ver te zoeken (saaie wedstrijden) en de sfeer in de stadions was dramatisch met die vuvuzela's zoals je zelf al aangeeft.

Ik denk dat Qatar een schitterend WK gaat neerzetten. Er komen fenomenale stadions en aan alles wordt gedacht daar ben ik zeker van. Van de hitte buiten de stadions houden t/m de sfeer aan toe.

Rusland echter wordt een dramatisch WK ben ik bang. De afstanden in dat land zijn gigantisch en naast Sint Petersburg valt er verder weinig te bezichtigen. Als mensen al zo'n eind moeten reizen om een wedstrijd te bezoeken willen ze meestal ook nog iets anders doen en dat is dan jammer. Want Russische steden zijn lelijk, ben er vaak geweest voor mijn werk en ook Moskou is buiten de vierkante kilometer waarop het Rode Plein en Kremlin liggen een vreselijke stad. Ook de sfeer is er straks ver te zoeken ga daar maar vanuit.

Ontzettende domper dus dat 2018 in Rusland is. Ik droomde al van die fantastische sfeer die er altijd hangt in Engelse en Nederlandse stadions. Eén grote oranje zee hadden we dan gezien als onze vaderlandse trots zou spelen. Dit zal helaas niet het geval zijn in Rusland ben ik bang...

2 december 2010 om 16:44

olie heeft gewonnen

2 december 2010 om 17:14

Helemaal mee eens, geld, geld en geld, dat is het belangrijkste.
Laten ze gewoon landen kiezen waar mensen écht hun hart geven voor het voetbal.
Zoals in Europa, Afrika en Zuid-amerika.
Vervelend en kinderachtig gedrag van 'volwassen mannen'.

2 december 2010 om 17:23

Rusland is ook Europa.

2 december 2010 om 16:47

de 2 landen met het meeste geld rusland en qatar winnen!!!
Hoeveel zullen blatter en co gekregen hebben...?
heel erg jammer voor ons was prachtig geweest een wk in nederland!!!

2 december 2010 om 16:55


Haahaha en die titel ook 'fifa gunt'

Hoe duidelijk kan het zijn, wat heeft zo'n land nou te bieden behalve geld?

Gaat toch om passie voor de sport, dat heeft meerderheid van de bevolking daar geen eens!

2 december 2010 om 17:06

Tja, laten we eerlijk zijn. Fifa is corrupt net zoals vele scheidsrechters. Alles is te koop ook een wereldtitel. Waarom zou Blatter toch geen TV beelden willen.....

2 december 2010 om 16:46

Hahahahahahaha

De Fifa kiest duidelijk voor het geld. Rusland en Qatar. Give me a break, alle andere landen waren veel betere opties geweest. Ongelofelijk wat corrupt is dit.

2 december 2010 om 17:28

Misschien dat over 8 jaar het Wk-bid kan worden georganiseerd door Rtl4! Dan kunnen we allemaal smsen zodat de Fifa nog meer winst kan maken! (hoop dan wel dat Wendy van Dijk 't presenteerd!)

2 december 2010 om 16:47

olie en gas. Dan heb je geld. Verdeel dat geld heel oneerlijk zodat de meeste mensen heel arm zijn en een paar heel rijk. Dan krijg je het Wk...

2 december 2010 om 17:00

leuke zinspeling die helaas nogal waar is ook Fifa IS Maffia

2 december 2010 om 19:35

Tsja waarschijnlijk was hun slogan beter dan die van de Engelsen: Maffia is coming home

2 december 2010 om 19:44

ben het helemaal met je eens ...abramovitch heeft de wk gekocht ..ben wel benieuwd naar de stemming ...

3 december 2010 om 02:27

@ajax1954

Er is al een topic waar het aantal stemmen van de landen instaat. Nederland kreeg de 1e ronde 4 stemmen en de 2e ronde 2. Of bedoelde je dat niet?

2 december 2010 om 16:49

Rusland EN Qatar?
Zooo... wat een blamage, niet te geloven, het is wel duidelijk, de landen die bereid zijn zonder controle met miljoenen te smijten, gas miljoenen... olie miljoenen.... maffia miljoenen.... die landen die krijgen het WK.
Ik ben er even stil van ongeloofelijk

2 december 2010 om 17:20

zeker is er veel geld en met je blamage ga niet overdrijven als nederland dat allemaal had zouden ze er ook gebruik van maken dus ga geen onzin dingen zeggen

2 december 2010 om 17:27

hij zegt geen onzin dingen. Want nederland heeft het wel degelijk maar steekt dat geld in humanaire zaken. Ik denk dat in Nederland minder dan 2% echt in armoede leeft. En dan is die Armoede zoals in Nederland nog Niets vergeleken met Armoede in Rusland!!!

2 december 2010 om 16:49

Rusland snap ik nog wel.. maar Qatar?! Geen voetbalhistorie, geen uitstraling, midden in de woestijn. Elk stigma dat de Fifa had wordt hier wel bevestigd.

Hoe kan Qatar nou boven Usa, Australie en Japan worden verkozen?!

2 december 2010 om 16:53

Van Gaal, dat is de man die de Fifa aan moet stellen als president

2 december 2010 om 17:45

Nou daar zullen ook vele het niet mee eens zijn, en wat heeft dat te maken met de toewijzing aan Rusland en Qatar, dacht je dat wij hem dan ineens in Nederland kregen? Als deze lande (ja dat komt door geld) de beste garanties hebben voor een schitterend toernooi dan hore ze het ook te organiseren.

2 december 2010 om 17:47

Als het eerlijk verlopen is wel ja! Maar maakt toch niet uit, tis pas over 8 en 12 jaar

2 december 2010 om 16:53

Voor de duidelijkheid:
In Qatar is het nu 3 uur Later
Op deze site kan je de tijden in Rusland zien want in Rusland heb je 13 tijdzones:
http://www.wereldtijd-zoeker.nl/wat-is-de-tijd-in/...

2 december 2010 om 17:18

in rusland 13 tijdzones? jij bent grappig, ze hadden er zeven, zijn teruggebracht naar 5.
dus; eerst nadenken voor je iets zegt.

2 december 2010 om 17:35

@arnhem-zuid1

Een minuut op Google leert mij dat Rusland 9 tijdzones heeft.

Moet jij dan niet even nadenken voordat je iets zegt?

On topic:

Rusland heeft natuurlijk veel inwoners, veel voetbalfans. Hopelijk is het niet een en al criminaliteit en corrupt gezeik.

2 december 2010 om 18:45

Rusland heeft 9 tijdzones als je het op de kaart bekijkt. Ze hebben allen wat tijdzones samen getrokken, want dat komt beter uit voor het land, waardoor het er in de realiteit minder zijn.

Super! Een mooie kans om ook het Russische voetbal te ontwikkelen!

2 december 2010 om 16:46

Hebben ze dat nodig dan? Een hele aardige competitie hebben ze daar.

2 december 2010 om 16:49

Ja, maar internationaal staat het nog niet echt op de kaart. Er wordt een beetje lacherig over gedaan al lopen er erg veel talenten rond

2 december 2010 om 16:50

Ach dan ga jij toch lekker naar Rusland toe... Ik had het WK liever dichterbij huis gehad! Mijn voorspelling, ook in Rusland zullen de stadion niet eens vol komen te zitten bij alle wedstrijden (net al Zuid Afrika).. Jammer maar helaas! De Fifa kiest duidelijk voor de olielanden!

2 december 2010 om 16:51

Lol, is niks mis hoor met het Russische voetbal. Het wordt tijd om het Nederlandse en Belgische voetbal verder te ontwikkelen :-)
En Qatar is dan helemaal een lachertje natuurlijk, hebben ze daar überhaubt voetbalclubs?

2 december 2010 om 16:54

Lege stadion hadden ze al.
Nog grotere lege stadions hebben ze niks aan.

2 december 2010 om 16:57

Jij probeert ook weer interessant te doen.

Wat een corrupte bende. Verschillende tijdzones daar. 3200 km tussen verschillende speelsteden en een saai land. Mij leek het in zon compacte omgeving hier geweldig. Betwijfel of ik het ooit mee maak. Ben het vertrouwen in de Fifa volledig verloren. Alle opties waren beter dan Rusland en Qatar. Mja, voor de Fifa gelden alleen $$$$$

2 december 2010 om 17:01

Ja dat idee had ik dus ook, de compacte omgeving is hier super, van een feest in Heerenveen naar een feest in Amsterdam naar een feest in Brussel, elke dag ergens anders heen, maar in Rusland zit je duizenden kilometers verwijderd van de andere steden.

2 december 2010 om 17:07

Precies. Een gemiste kans dit. Oi oi oi, wat is dit toch voorspelbaar. Als het nou Engeland was, de bakermat van het voetbal, oke. Als het nou Spanje was, waar in die economie werkgelegenheid gecreeerd word en de wereldkampioen, oke. Nederland zou perfect zijn, maar Rusland???? Sorry jongens, het was nu of nooit. Ik denk dat Nederland en Belgie juist het mooiste WK ooit zouden kunnen organiseren. Jammer dat voetbal tegenwoordig om de centen draait. Vele voetbalsupporters in binnen en buitenland zullen dit jammer vinden. Zeker met de naam die wij als supporters van Oranje hebben.

2 december 2010 om 17:26

Voor het mooiste Wk heb je geld nodig en met dat gierige Nederlandse kabinet had je maar een flut Wk'tje gehad.

2 december 2010 om 17:31

Erg mooi om 3200 km te moeten overleggen naar je volgende wedstrijd. Ik verwacht mooie optochten naar de plaatsen en een Oranjecamping in Moskou waaruit ze naar de speelsteden reizen. Voor de voetballiefhebber is dit een drama, net als het WK in Qatar waar het in de periode van juni/juli gemiddeld 40 graden is.

2 december 2010 om 19:20

Het zijn de supporters die een wk mooi maken, niet per definitie geld!

2 december 2010 om 16:46

De Fifa is ineens een stuk rijker.. Blatter verlaat straks Zurich in zijn gloednieuwe privé helicopter

2 december 2010 om 16:49

En nog 2 huizen... 1 in Rusland en 1 in Qatar op het palmeiland! Corrupte klotezooi!

2 december 2010 om 16:50

80 jaar heeft het niemand hier wat geinteresseerd wie het wk mag organiseren en nu wordt er weer met de belerende vinger gewezen nadat nederland het niet geworden is. Na de massale selectieve verontwaardiging bij het songfestival kunnen we nu alweer naar anderen wijzen.

Hoe denk jezelf dat een dergelijke verkiezing in zijn werk gaat ?

Dit was natuurlijk wel te verwachten...geld speelt hierin een grote rol..

2 december 2010 om 16:46

Als je denkt dat Blatter het alleen is dan ben je heel naief. Als die vent de pijp uit is, dan staat de volgende corrupte vogel gewoon weer klaar hoor. Heel die organisatie is ziek.

2 december 2010 om 16:46

De Fifa is een corrupt maffiazootje, dat weten we. Maar Blatter zal ook wel deels gegaan zijn voor de roebels van Poetin

2 december 2010 om 17:07

Ik begrijp ook wel dat de hele organisatie ziek is, het is gewoon net onkruid. Maar die Blatter is wel de verpersoonlijking van die gekke corrupte mongolen bende

Jammer, magoed daar zou wel het meeste geld zitten.

2 december 2010 om 16:59

Daarom is dit zo´n domme keuze van de Fifa... Ze hadden al de naam dat ze corrupt zouden zijn, door de keuze van Rusland én ook zeker Qatar is de geloofwaardigheid van de fifa echt totaal weg!

Riekt toch wel erg naar corruptie, zowel Rusland als de Fifa zijn niet van onbesproken gedrag op dit vlak.

2 december 2010 om 16:57

Om het nog maar niet voer quatar te hebben...
Een land met 800.000 inwoners waarvan driekwart uit het buitenland komt.
Het moet een voetbalfeest worden, maar dat kan je daar vergeten.

2 december 2010 om 17:02

En het grappige is, dat hij zijn speech begon met fair play xD

Jammer, Engeland of Nl-be zou ik heen kunnen gaan maar ik denk dat ik in 2018 geen zin heb om naar Rusland te gaan.

Wordt het uitgerekend in Rusland gehouden, het land dat ik juist niet wilde.

Achja, toen ik op VZ las dat Rusland de Fifa winst beloofde, kon je het al bijna geloven... Achja. Rusland is opzich een immens groot land, maar ik wens ze veel succes met het organiseren van het WK. Jammer voor Nl/belgie, maar we kunnen het bid niets kwalijk nemen, ze hebben er alles voor gedaan.

Edit: 2022 gaat naar Qatar... Weer geld, denk ik. Achja.

2 december 2010 om 16:52

Kom, we gaan even een wedstrijd van Nederland bekijken met t WK, dag 1 in Moskou, dag 2 aan de grens met Alaska! Leuk tijdverschil zal dat wezen

2 december 2010 om 17:12

alles wordt rondom moskou gespeeld. dus dat zal wel meevallen

2 december 2010 om 17:29

Alles wordt in West-rusland gespeeld, afstanden daar zijn niet groot.

2 december 2010 om 16:57

Wat wil je deze dagen de elite geven niks om de armen, zo lang als we olie en gas krijgen is alles goed denkt de Fifa natuurlijk. Niet dat wij hier arm zijn, maar wij zijn niet bereid ons inkomen af te staan voor een corrupt zooitje. Inderdaad Nl/be hebben er alles aangedaan in redelijke zin.

Ongelofelijk!!!!

Hier is ongetwijfeld veel geld in omgegaan.

Rusland is helemaal geen voetballand en hebben ook helemaal niet veel voetbalsupporters of grote stadions

2 december 2010 om 17:30

Is 140 miljoen supporters weinig dan? Of het Luzhniki stadion, waar de Arena en het Philips stadion samen in passen.

2 december 2010 om 18:10

noem de rest een dan!!!ze hebben misschien 3 aansprekende clubs die in europa meedoen. Bovendien hebben ze weinig gepresteerd. ze zijn wel in aantocht,maar Nederland daarentegen staat al jaren in de top 5 dat kan Rusland niet zeggen.

'is 140 miljoen supporters weinig dan'

-ten eerste hebben zij een land dat 50x zo groot is als dat van Nederland dus in aantalen kunnen we niet spreken in percentage wel.

-en ten tweede is het in Rusland niet de populairste sport en dat zou het in Nederland/belgie en in Engeland wel zo zijn. Van Spanje/portugal weet ik het niet.

2 december 2010 om 19:45

1: Waarom zou ik de rest moeten noemen? De rest is qua capaciteit zeker niet kleiner dan de stadions in Nederland en Belgie.
2: Het aantal aansprekende Russische clubs dat meedoet in Europa is daarnaast ook nog steeds groter dan die van nederland en belgie samen, wiens club een lachertje in Europa zijn.
3: In Rusland is voetbal weldegelijk de populairste sport, gevolgd door ijshockey.

Was logisch. De Fifa officials krijgen in Rusland een vorstelijk verblijf en alle privileges die ze willen. Het zijn gewoon oude mannen die onbeschaamd genieten van het leven als Fifa official...

Qater 2022... geld geld geld

Helaas, maar je kon het eigenlijk wel verwachten. Veel meer geld daar, maar had het toch graag hier gezien. Maar we zijn hier gewoon simpelweg te klein voor.

2 december 2010 om 16:56

qater niet dan?!

2 december 2010 om 17:23

Jawel, maar er zit daar gewoon veel meer geld en hebben (in 2022) hypermoderne stadions, wat er in Nederland gewoon niet in zit. Daar is in Nederland het geld niet voor, en in Qatar barst het ervan. Helaas!

niet zo gek.. poetin heeft miljoenen beloofd aan de Fifa als het naar Rusland zou komen.. Zeer Zeer teleur gesteld in de Fifa.. en de uitslag ofcourse!

Het rijkste land kiezen en dan zeggen dat je niet corrupt bent

2 december 2010 om 16:55

Ze hadden hier vandaan hun naam kunnen 'zuiveren'.
Goed gelukt jongens, Fifa OLE

2 december 2010 om 16:59

Wil ik verder niet miereneukerig doen maar 95% van de mensen kent hun feiten hier niet. Rusland is slechts 50% rijker dan Nederland en een stuk armer dan bijvoorbeeld Engeland. Qatar is zelfs veel armer dan Nederland. Alles gemeten via de grote van de economie. Het komt er dus eigenlijk op neer dat deze corrupte landen gewoon bereid waren meer geld naar de Fifa te schuiven want Engeland en vooral de VS hadden meer geld kunnen bieden dan Rusland en Qatar samen.

2 december 2010 om 17:10

Het gaat niet om de grote van de economie. Integendeel zelfs, anders zou Nederland drie Wk's en een Olympische Spelen kunnen kopen. Het gaat om sjeiks uit Qatar die uit het niets een grote som geld op iemand rekening kunnen storten of om Russische oliebazen die meneer Blatter een envelopje toe kunnen schuiven. Dit heeft niks met economie te maken. Het gaat niet vanuit de bevolking of regering, het gaat vanuit louche figuren die graag willen dat het toernooi naar hun land komt. De Fifa is hier gevoelig voor.

2 december 2010 om 17:12

waar heb je die info vandaan als ik vragen mag??

2 december 2010 om 17:15

Misschien maar dat neemt niet weg dat in deze landen véél meer geld aanwezig is dan in Rusland en Qatar. Duidelijk wilden de mensen met macht (lees geld) in die landen liever het WK hebben dan de rijke mensen hier. Maakt mij verder niet uit maar ik word moe van het geneuzel dat ''de rijkste landen hebben gewonnen'', dat is niet zo. De landen die bereid waren het meeste geld over de tafel te schuiven hebben gewonnen.

Het gaat overigens wel via de regering. Als de Nederlandse en de Belgische regering (als die er ooit nog komt) de Fifa nog meer financiele voordelen hadden gegeven behalve bijvoorbeeld die BTW aftrek dan hadden wij waarschijnlijk wel gewonnen.

@kooltie,
Nou is algemeen bekend dat de Engelse economie en de Amerikaanse economie veel groter zijn dan die van Qatar en Rusland samen maar zoek gewoon op google in; biggest economies in the world. Bij wikipedia krijg je een mooie tabel met rankings en grote van het Gdp.

2 december 2010 om 18:02

Haha, Spanje/portugal zal gelijk spijt hebben van toen ze zeiden dat Fifa niet corrupt was, ze zien nu gewoon zelf dat Fifa corrupt is

Hoe zou het komen? Geld, geld, geld!

had op Engeland gehoopt! Een land dat voetbal ademt!

2 december 2010 om 16:48

inderdaad, Ik had ook Engeland gehoopt.

Ohnee he. De miljoenen waren toch verleidelijker!

Eén en al Corruptie!!! Gewoon gekocht inderdaad.

In een woord schandalig!!. Pure omkoping van Afrikaanse landen daarga je echt niet voor je lol naar toe

2 december 2010 om 16:45

Sorry, maar ik heb het moment gemist waar Rusland een deel werd van Afrika.

2 december 2010 om 16:47

antihoologan bedoelt dat Rusland de stemmen van de Afrikaanse landen kreeg omdat ze ze hadden omgekocht

2 december 2010 om 16:48

Hij bedoelt dat Rusland de Afrikaanse vertegenwoordigers omgekocht heeft, maar maakt verder niet uit hoor

2 december 2010 om 18:19

Tekstverklaring zal wel niet jou sterkste kant zijn?

2 december 2010 om 20:11

Zolang een tekst normaal geschreven is ben ik er goed in, maar aan zo'n onsamenhangend stukje heb ik niets.

jammer, had het wel graag in nederland gezien:s

Fifa=corruptie.

Desalniettemin ben ik er niet ontevreden mee. Het zou leuk zijn als het hier was geweest, maar het kost uiteindelijk toch te veel. Dan maar lekker naar Rusland met dat WK.

De Fifa is dus toch voor het geld gegaan:@

Belachelijk dat zulke vage landen het WK krijgen, het het zal wel met de centjes te maken hebben. Leuk voor Rusland hoor, maar als ik aan een voetbalsfeer denk ik aan West-europa of Zuid-amerika, en niet aan Rusland, en al helemaal niet aan Polen, Oekraïne. Afgelopen WK was al een grafstemming, maar in Rusland verwacht ik niet veel meer sfeer.

Edit: Ah nog een land met een grafstemming in een land met een hoop geld. De Mafifa heeft gesproken, de Wk's zijn verkracht.

Van mij hoefde het WK echt niet naar Nederland, Engeland was in mijn ogen de mooiste kandidaat.

Corrupte Fifa.. Belachelijk!

Weer tweede geworden...

2 december 2010 om 16:53

Is dat zo? Zijn die uitslagen al bekend dan? Want uiteindelijk word geloof ik wel bekend wie 2e is geworden.

Fifa is zo corrupt als de pest. Ben blij dat ze niet hier komen.

pfff... ik ruik hier een omkoping..

Was te verwachten. Corrupte aangelegenheid.

Mooi. Laat de Russen maar lekker geld in deze bodemloze put pompen. Ik kijk toch het WK op TV.

Fifa en Rusland. Een corrupte organisatie in samenwerking met een corrupt land. Ze kunnen vast nog veel van elkaar leren.

En Qatar 2022... verdacht.

Had het veel leuker gevonden als het in Engeland was geweest. Had dan echt een voetbalfeest kunnen worden.. Maar de Fifa vindt geld natuurlijk belangrijker... haha nu hoor ik ook qatar in 2022. Money money money

Zoo zonde! Van mij had NL het niet hoeven krijgen, maar alle andere opties waren beter en leuker geweest, zowel aan Engeland als aan Spanje/portugal had ik wel een bezoekje gebracht, maar Rusland? No way, eens maar nooit weer.

En Qatar ook nog?! Haha de Fifa geeft er dus niks om dat ze verdacht worden van corruptie, ze bevestigen het maar al te graag........

2 december 2010 om 17:03

Nederland en Engeland vond ik echt veel betere opties dan Rusland. Infrastructuur is daar beter, die landen ademen voetbal, geen last van verschillende tijdzones en zo zijn er nog wel meer redenen. Ook de presentaties van het WK bid van Nederland en Engeland waren ook veel beter dan die van Rusland.

Qatar is ook een lachertje. Australië was voor mij de ultieme gastheer. Voor het eerst een WK in Oceanië en dan hebben alle continenten een keer een WK mogen organiseren. Maarja, de Fifa is echt corrupt bezig. Echt jammer dat deze instelling zich zo laat kennen.

Ik hoorde btw ook verhalen dat Rusland handelsverdragen had afgesloten met vele Afrikaanse landen. En het toeval blijkt dat Rusland bijna alle stemmen uit Afrika heeft gekregen, wat hilarisch. Het zou mooi zijn als iemand daar in Zurich de microfoon pakt en eens de waarheid over die verdomde Fifa vertelt....

2 december 2010 om 18:29

Inderdaad, Henk Spaan kon het mooi omschrijven in studio voetbal... Zonde dat de Fifa voor het geld heeft gekozen en niet voor het mooiste WK.

maffia corruptie!!!!!!!!!!!!!!! Nu ook Qatar wat een bull shit

Lekker op kunstgras spelen. Heeeeeeeeeeeerlijk..........

Super, vooral voor de spelers die na een zwaar seizoen als het even meezit nog een paar duizend kilometer door Rusland moeten reizen van stadion naar stadion. en dan ook nog eens om de 100 kilometer hun klok verzetten.

Ook voor voetbalfans uit andere landen in Europa is het gelukkig in Rusland want daar spreekt bijna niemand engels of welke andere taal dan ook. Lekker makkelijk communiceren.

Gelukkig spreekt Rusland wel de taal van de Fifa en dat is de taal der keiharde poen.

Over omkoping (met oliedollars) gesproken.

2022: Qatar!

PFF Rusland had ik als laatste gedaan. Absoluut geen voetballand... Had dan maar Engeland of spanje.portugal gedaan. Nogmaals Pfff

Niet zo verrassend wat mij betreft, maar toen ik voor de bekendmaking het gezicht van Abramovich/ Chelsea overtuigend zag glimlachen met zijn handen over elkaar wist ik het zeker. En zo geschiedde. Feli Russia en Qatar.

Rusland en Qatar... zegt genoeg lijkt me.

Er was vertraging, en dat komt natuurlijk omdat ze wat onderlinge foutjes hadden gemaakt bij de stemming, en dus hebben ze nu snel ff besproken van: 'ja we zoude toch op Rusland stemmen!'

en dat hebbe ze dus even in die vertragingstijd rechtgetrokken.

Corrupt!

De grootste zak met geld heeft dus gewonnen

Nou krijgen we natuurlijk allerlei reacties als ' Voorgekookt ', ' Alles draait om geld ' etc.
Mensen, wie zich bij deze verkiezing nog heeft laten verrassen mag gerust van zichzelf zeggen naief te zijn. Sorry, maar welkom bij de altijd winstdraaiende wereldorganisatie Fifa.
Wie betaalt, bepaalt.
Veel succes Rusland! Zal ongetwijfeld wel goed komen met het aanwezige kapitaal.

En Qatar!!! whahahahahahah zijn heel veel mensen weer rijk geworden!!!

Blatter kiest voor het geld

Aahahaha, Rusland en Qatar.
Fifa maakt zichzelf weer eens belachelijk, maar het was wel te verwachten.
Gewoon flink wat geld aan Blatter geven en je hebt een Wereldkampioenschap voetbal.

En Qatar, ongelooflijk, die hebben geen representatief team voor een WK.

Rusland en Qatar... wat een toeval zeg. Hoeveel zullen ze betaald hebben?

jonge jonge ken je het tog veel beter in engeland houden.. jammer dat het niet naar nl en bl gaat sjonge jonge wat baal ik hiervan zeg

Balen, dat wordt weer thuis kijken met vrienden en Familie.
zomer 2018 2022 ook Qatar

idd Mafia!

Die roebels hebben het hem gedaan... Zonde had het een mooi festijn gevonden hier!

Kom op man zeg! Die lui organiseren ook al de O.s.. WTF Qatar ook nog? Fifa $$$$

Verwachte uitslag en ben er bepaald niet rouwig om. Desondanks wel een smerige corrupte zooi die Fifa maar zoals gezegd, wat mij betreft prima. Dit kost ons land véél en véél teveel geld. Laat die Russen maar lekker dokken, ze hebben al zoveel.......

Qatar en Rusland hahahahahahhaah ahhahahahaha
met 60 graden in de zomer voetballen lol

2 december 2010 om 16:46

hoezo corruptie : S

Corruptie slaat weer toe

qatar...omfg!!!!!
rusland kan nog en is nog wel verdiend, maar qatar??? nee...hier laat de fifa wel heel erg blijken voor t geld te gaan en niks om t spelletje te geven. schandalig!!!!!!!!!!!!!

Verassend? Nee
Maar onthoud fifa geld maakt niet gelukkig

qatar wat een grote verrassing!!!!!
money tolks zo zie je maar weer!

hoezo omkoping? mafifa,,, die russen beloven miljoenen euro's en krijgen het WK, Schandalig.

Against Modern Football

Hier kan ik alleen maar om lachen.

Op alles wat relevant is voor het voebal blinken Belgie en Nederland uit maar Rusland heeft het WK gekregen omdat de Fifa daar het meeste kan verdienen. Dit gaat voorbij aan normen en waarden. De Fifa heeft een wake-up call nodig.

Had ik ook maar een stem wie het WK mocht organiseren. Was ik meteen financieel onafhankelijk! Rusland kan het beste omkopen blijkbaar, en daarbij willen al die Fifa bobo's natuurlijk heerlijk in de watten worden gelegd tijdens het WK door al die olie miljarden!

gelukkig heeft nederland het wk niet. maar helaas rusland wel had gehoopt dat engeland wk kreeg maar helaas.

he bah, Qatar en Rusland. corruptie eerste klas. en de tijdverschillen

Het is zo omgekocht,
ook al naar Qatar,
in beide landen is ontzettend veel geld te verdienen,
Rusland miljoenen! en in Qatar precies hetzelfde
ontzettend jammer dat het zo moet gaan!

Het geld heeft gewonnen.

Het kan geen toeval meer zijn dat de twee rijkste landen ter wereld (qua beschikbaar geld voor voetbal) zijn gekozen.
Het is verschrikkelijk dat de corruptie door geld heeft gewonnen van de vreugde van het voetbal.

Het andere WK na quatar. Hoe kan je daar nou het WK naartoe doen? Een land met 1,3 miljoen inwoners. Het WK moet een voetbalfeest zijn voor het hele land. Nu gaat het naar een zandbak met een paar wolkenkrabbers en hotels.
Jammer dat het weer alleen maar om geld gaat.

Correctie: Volgens wikipedia hebben ze zelfs maar 800.000 inwoners

2 december 2010 om 16:49

en een land met een nationaal elftal wat qua niveau hoogstens vergelijkbaar is met amateurs in nederland. dat worden 10-0 wedstrijden in de poule....

2 december 2010 om 16:53

En dan ook nog wedstrijden met een temperatuur of 50 graden

2 december 2010 om 17:04

En een enorm hoge luchtvochtigheid.

Natuurlijk, de 2 landen met geld zijn gekozen: nouja het lijkt mij duidelijk dat nooit meer iemand zich inzet om een toernooi naar Nederland te halen als meneer Blatter aan de macht is.

Ik ben totaal niet verrast. Money talks bij de Fifa, dat is gevoeglijk bekend. Ik heb geen enkel moment de hoop gehad dat wij het WK zouden krijgen. Als we dit allemaal niet vinden kunnen, dan hadden we nooit aan dat Bid mee moeten doen. Ben blij dat die soap weer achter de rug is, back to real life met real problems.

Voor het eerst naar het Midden-oosten werd tijd ook.

Dat filmpje met al die 6 stadions dat Qatar een tijdje geleden vond ik het mooiste voorproefje van alle kandidaten bij elkaar.

Het is Qatar gegund.

2 december 2010 om 17:10

Volgens mij ben jij de enige op deze planeet (de bevolking van Qatar niet meegerekend) die het leuk vindt dat het wk naar Qatar gaat.

2 december 2010 om 17:33

Ik denk dat ik je daarin gelijk moet geven alkatorian.

Een cliché maar waar, money makes the 'fifa' go around.

Ik ben zeer benieuwd met wat voor stadions de russen zullen komen.

WTF Qatar! Dat kan toch niet mensen! Echt eerlijk waar wat een grove schande is dit. Niet te geloven. Rusland kan ik nog wel begrijpen maar Qatar? Waar slaat dit op?

Rusland in 2018 en Qatar in 2022? Jezus, die maffiabende in Zurich probeert niet eens de schijn op te houden van ''fair Play''. Tekenend dat de uitverkiezing van Rusland hélémaal niks losmaakt onder de bevolking.

Wie betaald bepaald zo simpel is het! Corruptie voert de boventoon erg jammer weer

qatar nu ook al! nog corrupter!

Echt matig dit.
In mijn ogen had Engeland de beste bid.
Mooie stadions, reisafstanden die te doen zijn en een volk dat voor voetbal leeft.
Met geld is dus alles mogelijk..

zoals bijna iedereen hierboven, heeft veel te maken met geld..
die russen willen in alles het beste zijn en nu is ze dat met het voetballen ook gelukt met het oog op het wk 2018.
vindt ut jammer, had liever engeland gehad (op nederland-belgië na natuurlijk). engeland is tog wel hét voetballand en dan had je niet te maken met een groot tijdsverschil. in rusland loopt het volgens mij een paar uur voor, dus dan zouden de wedstrijden bijvoorbeeld smorges zijn voor onze tijd..

jammer dat de fifa zoveel om geld geeft.

Duidelijk; de Fifa kiest voor het grote geld, aangezien ze Rusland en Qatar aanwijzen als organisatoren!

en dan ook nog qatar. hoezo gaan voor het meeste geld

corrupt zooitje is het

It's all about the money...

Zat net nog Wu Tang Clan - Cream te luisteren.

Cash rules everything around me

2 december 2010 om 16:59

Cream get the money, Roebel, Rial bil y'all....

2 december 2010 om 17:05

Je kent het..

Het is waar, maar ook een schande.

Just the way it is..

2 december 2010 om 17:13

Ja ik ben een redelijk oude Hiphop (1990-1995) fan van het eerste uur.

On topic:

Het is jammer dat de Fifa zo schaamteloos doorzichtig is. De geloofwaardigheid is, lijkt mij, gigantisch afgenomen. Het zou de rest van de wereld sieren bij de volgende Bids niet eens een Bid in te leveren.

Maar ja, zoals je zegt. Het is zoals het is...

Haha, Rusland OF Quatar was nog te geloven, maar beide? Daar worden ze lekker rijk van in Zwitserland!

Tja, de Fifa kiest voor de kandidatuur die het meeste geld oplevert voor de Fifa. De Russen hebben daar goed op ingespeeld. De Engelsen zijn het niet geworden doordat de Engelse media de Fifa openlijk bekritiseerde. Portugal en Spanje zijn het niet geworden door de financiële situatie in de landen zelf. Tenslotte zijn Nederland en Belgie het niet geworden doordat de politieke draagvlak er niet of nauwelijks was.

2 december 2010 om 16:54

Of Nederland en Belgie zijn het niet geworden omdat Blatter wekelijks voor lul staat in Voetbal International

On: de Fifa maakt zich met deze twee beslissingen alleen nog maar belachelijker. Heeft Qatar ooit meegedaan aan een WK? volgens mij niet.
Slaat toch nergens op dat zo'n land de gastheer van het WK mag worden

Echt klote. Van mij had het alles mogen zijn behalve Rusland. Ten eerste gun ik ze het gewoon niet, omdat ze puur vals spelen. Daarnaast zit je straks misschien wel weer midden in de nacht de voetbalwedstrijden te kijken.

Ben hier zo ziek van. Corrupte bende bij de Fifa

Gaat sparen voor de copa cabana.
Brasil lalalalalala
Rusland en Qatar gaat hem niet worden.

Rusland en Qatar, verrassend. De Fifa heeft bevestigd wat iedereen al tijden weet; Het is een grote corrupte bedoeling.

Corrupte zooi, Rusland en Qatar.. Hmm had gehoopt op Engeland en Usa.
Maargoed, ben er trots op dat NL en Bel als enige bid er schoon bij was. Maar eerlijkheid en schoonheid speelt bij de Fifa geen rol.

Ongelofelijk, hier speelt zoals mensen al aangaven geld een vreselijk grote rol.
Maffia, dat is de Fifa.
Nu de uitslag bekend is ben ik toch maar blij dat het niet naar Nederland is gekomen.
Als het geen Nl/be was geweest, had dan Engeland gedaan!
Prachtige stadions, sfeer is geweldig.
In Rusland? Naja, niks hè?..

Rusland en Qatar... wie wil nu nog beweren dat de Fifa niet corrupt is...............

Als we het al niet dachten, weten we het nu in elk geval zeker: Een WK is ook gewoon te koop voor veel geld, Rusland en Qatar, wat een verrassing...

ze hebben nog geen enkel stadion af!!!

2 december 2010 om 17:02

Ja nou en? Oekraine en Polen ook nog niet. En daar is het in 2012

2 december 2010 om 18:20

Ze hebben nog 8 jaar.
En qatar heeft geen grote competitie dus geen een stadion is nog klaar is niet zo gek.
En bovendien waarom zou je al beginnen met bouwen als je nog niet eens weet of je het wk krijgt?

Het is toch niet te geloven, wat een trieste vertoning is dit zeg.
Rusland en Qatar hoe is het toch mogelijk, jonge jonge wat een rotzooi daar

Zwaar duidelijk de Fifa kiest voor het grote geld in het corrupte Rusland en het zwaar rijke Qatar.

Hoezo corruptie! Laat Nederland hier a.u.b. nooit meer aan deelnemen.. Qatar is nog geen halve voetballer vanaf gekomen, waar je met geld al niet kunt komen.

2 december 2010 om 18:19

Achja zuid-afrika was nou ook geen top land.
Ik weet het wel beter dan qatar maar toch.
En het wk daar was ook prachtig
En het slappe zuid afrika, kon nog een beetje mee in een hele sterk poule

Qatar... Wat is daar nou? Qatar gaat verdomme gewoon meedoen aan het WK!

Een land van een miljoen inwoners? Over Rusland ben ik wel enthousiast, maar Qatar?

2 december 2010 om 16:49

Tja ik ben dan wel tevreden dat hij naar Rusland gaat, maar het is zo de landen met veel geld bieden krijgen hem.

Corruptie viert hoogtij!!!!!

Fifa staat synoniem voor corruptie!
Blater zwicht zoals altijd voor geld en landen waar mensen onderdrukt worden hebben al vaak de voorkeur gehad.
Argentinie zuid afrika nu rusland. maar geld is de belangrijkste drijfveer voor de fifa helaas!

Qatar.
Nog 2x op een dag gekozen voor het geld.

Ik vond het nog wel raar dat sommige mensen echt dachten dat NL het zou woorden.
Juist omdat Nl eerlijk is. Dus niet.

Wat een verrassende keuze,niet! Rusland heeft de Fifa vele miljoenen belooft en dus in het vooruitzicht gesteld, en ja hoor, ze mogen het WK 2018 organiseren. Het is nu wel duidelijk dat de Fifa álles voor geld doet, want het WK 2022 wordt in Qatar georganiseerd, en ook Qatar heeft de Fifa vele miljoenen in het vooruitzicht gesteld. Ik maak mijn woorden er verder niet meer aan vuil, 2x kiezen voor geld in plaats van sportiviteit, schande !!!

Corruptie of niet ik ben tevreden dat de WK naar mijn geboorteland gaat Dit wordt een grote feest!!! Het liefst had ik Engeland of Rusland. Dit is een goeie teken voor Rusland.
2022 gaat naar Qatar!

Bericht: Overigens deze verkiezingen zijn 30 minuten vertraagd maar een vriend van mij op twitter had deze informatie al bekend gemaakt voor 4 uur . Hij zei ook niet dat hij het had gegokt hij zei iets van dat die dingen zijn gelekt of zo.

2 december 2010 om 16:52

Er is inderdaad gelekt. Er was al bekend dat Engeland het juist niet zou worden. Spanje was erg onlogisch. Dus zou het tussen Nederland en Rusland gaan. Rusland bied natuurlijk ongelofelijk veel mogelijkheden, maar het leeft er totaal niet. Niemand was blij, niemand ging de straat op, geen toeters en bellen en zelfs de premier was niet aanwezig! Nederland en Engeland zijn voetballanden. Daarom was een van deze landen veel logischer geweest..
Neemt niet weg dat ik blij ben dat het niet in Nederland wordt gehouden Maar Engeland was leuk geweest, sowieso ook qua tijd!
Verder Qatar.. Tsja, het wordt geweldig mooi. Een strak WK, waar alles prima zal verlopen. Maar ook hier, Qatar is geen voetballand. Ze zien het WK ook weer als een speeltje. De Fifa gaat hier voor zekerheid en een goede uitstraling, maar ik had liever twee voetballanden gezien!

2 december 2010 om 17:57

Dat niemand de straat op gaat betekent dat mensen gewoon werk hebben en gewoon simpelweg een leven, dat het niet gelijk een carnaval/circus (waar ik zelf kotsmisselijk van word) wordt zoals in Nederland altijd betekent niet dat men niet blij is.

2 december 2010 om 17:59

Putin is op dit moment gewoon onderweg naar Zwitserland hoor, die had vanmiddag gewoon belangrijkere dingen te doen dan dit bij te wonen.

2 december 2010 om 21:28

Jonge toch.. Als jij het allemaal zo goed weet?
Toevallig ken ik mensen in Rusland, het WK leefde tot dat moment totaal niet. Er waren op de drukste straat in Moskou geen toeters of weet ik veel wat, een teken van blijdschap oid te horen of te zien. En nee, de straat was niet leeg, en het was tegen het einde van de werkdag
Poetin en Medvedev waren er beiden niet. Een van de twee was logisch geweest, ze kunnen de taken van elkaar over nemen. En als het echt zo belangrijk was, was hij niet gekomen..

2 december 2010 om 16:53

Gefeliciteerd met Qatar. Ik zelf had ook liever Qatar dan Amerika, maar ben benieuwd hoe het daar gaat worden. Een miljoen inwoners en zeer hoge temperaturen.

Ik ben het eens met Derksen, met zulke mensen wil je geen zaken doen
omkoping ongelovelijk kan niet duidelijker
blatter en de hele fifa moeten worden aangepakt
een voetbalfeest dat verpest wordt door geld en die dikke blatter en zijn vriendjes

wat een schande!!!!
maffia praktijken!!..

Ik vind dit vreemd.
De afstanden tussen de stadions is enorm groot en sommige gebieden zijn op die tijd van het jaar omgetoverd in een ijslandschap.
Ik wil niets insinueren, maar Qatar is nu ook gekozen. Zou het geld dan toch een rol spelen?
Ik vind dit ongelooflijk, zulk een onsympathieke landen die een WK organiseren.
Is de infrastructuur dan zo goed in Rusland? Kan men spreken van veilige plekken in de steden zoals wij die kennen? Quatar is een zandbak, of gaan we iedereen in steden zoals Dubai proppen?

Ik vind het zonde, maar toch een dikke proficiat aan iedereen die met Rusland en Qatar verbonden is!

Rusland is nog enigzins te begrijpen, maar Qatar? Het land waar het om 21.00 uur nogsteeds ruim 40 graden is rond die tijd? Zullen de spelers erg blij mee zijn!

Rusland en Quatar: hahaha, hoezo corruptie?????

Welk team doe je er een plezier aan om in zo'n mega land een toernooi te organiseren? Wat een afstanden zeg...

En ook Quatar... wat een geldwolven daar zeg!

2 december 2010 om 17:00

Het Russische team doe je hier wel een plezier mee hoor.

2 december 2010 om 18:02

Daarnaast waren de afstanden in de V.s. in 1994 en ook in J/zk in 2002 ook niet klein te noemen, dat was toch echt allemaal prima gegaan.

En dan die Blatter met zijn bek die het over fairplay heeft.

hmm jammer. Gefeliciteerd voor de Russen. Vind het raar dat iedereen weer begint over corruptie en dat soort dingen. Ik vind het ook jammer maar je moet in mijn ogen wel realistisch zijn en zeggen dat we eigenlijk geen kans hadden om het te mogen reageren. Dat ook Quatar gekozen is zie ik als toeval. Wat ik eigenlijk wel wil weten is : hoeveel heeft deze campange eigenlijk gekost? daar hoor ik namelijk niemand over

2 december 2010 om 16:56

toeval? right.. toevallig dat de landen met cash winnen

Propaganda wint van het voetbal.

wat is dit nou weer voor uitslag, hoezo rusland? hoelaat willen ze dan gaat voetballe, de 1ne wedstrijd om 11 uur smorgens en de ander 10 tijdzones verder, om 11 uur savonds zeker,.
ja okee dat ze qatar kiezen vind ik gewoon vet., ik wil die stadions wel eens zien die ze nu gaan bouwen, want ze zeggen dat het het beste van het beste word.
maar rusland dat is gewoon zwaar triest

2 december 2010 om 17:05

Je hebt je (net als de rest die over tijdzones begint) er in ieder geval totaal niet in verdiept. Bijna alle speelsteden liggen in de meest westelijke tijdzones. Yekaterinburg is het meest oostelijk en daar is het maar 4 uur later in dan Nederland. Kaliningrad ligt zelfs bijna in Polen.

2 december 2010 om 17:43

ja je zegd het goed, Bijna lle speelsteden.
en Maaaar 4 uur dan krijgen wij wedstrijden om half 11 hier,
maar daar kunnen ze ofcourse geen rekening mee houden dat begrijp ik wel

Kom op, Qatar???? Als host mag je toch automatisch meespelen? Welk elftal gaan die dan in godsnaam op de mat brengen?

2 december 2010 om 16:50

Het elftal waar Adriaanse al bijna 2 jaar mee bezig is denk ik

2 december 2010 om 16:52

Waarvan daadwerkelijk niemand voor een team buiten Qatar speelt, op eentje na en die speelt voor een club uit Egypte...

Overigens is Adriaanse coach van Jong Qatar, niet van de hoofdmacht. Maar tegen die tijd is dat elftal natuurlijk alweer met pensioen.

Sorry, ben een beetje cynisch.

2 december 2010 om 17:04

Haha ja ik ook hoor. Maar het zal wel iets met elkaar te maken hebben denk ik, het feit dat hij 2 jaar geleden daar werd aangenomen en de ambitie om een WK te organiseren.. kunnen ze 12 jaar lang met elkaar oefenen............

2 december 2010 om 16:53

Klopt het dus dat er deze week gewoon 4 afleveringen van VI zijn? Omdat er Europees gevoetbald word?

zoals ik al eerder poste corruptie reageerd de fifa...

De fifa heeft zichzelf verraden. Geld en corruptie zijn hun enige doelen en de enige reden waarom zij zich staande houden. Hoe verrassend dat zowel Rusland als Qatar dit wk krijgen, landen met veel geld en die corrupt getind zijn. Als ze een mooi dossier hadden en presentatie dan zou ik nog zeggen maar ik vond Rusland hun presentatie niet bepaald speciaal of geweldig.

2 december 2010 om 16:57

Jammer maar helaas.

Steeds minder mensen hebben vertrouwen in de Fifa en nu leiden ze erg veel gezichtsverlies en hun respect.

Zoals je zegt is het ''verrassend'' dat de landen met veel geld het mondiale toernooi naar hun land toe hebben getrokken.
Heb hun presentatie niet kunnen volgen maar het was al van begin af aan duidelijk dat geld een van de aandachtspunten was.

Denk niet dat iemand mij in Rusland ziet rondlopen in een oranje shirt maar in een oranje getint winterjas.
Plus dat het wk in Rusland ook grotendeels op kunstgras wordt gespeeld.

2 december 2010 om 18:06

Want jij trekt een winterjas aan bij een temperatuur van + 34 (afgelopen zomer bijvoorbeeld)? Nou dan is er toch iets goed mis met jou.

2 december 2010 om 18:15

''denk niet dat iemand mij in Rusland ziet rondlopen in een oranje shirt maar in een oranje getint winterjas.''

Ik zie hier geen fout in.

Denk dat jij mij verkeerd begrepen hebt.
Want in Rusland trek ik een winterjas aan want de kans is groter dat er - 34 is dan 34 graden

2 december 2010 om 19:49

Volgens mij heb jij de basisschool nog niet afgemaakt?! In Rusland was het de afgelopen zomer +34 graden. Iedere zomer is de gemiddelde temperatuur in het Westelijk deel van Rusland hoger dan +25 graden.

2 december 2010 om 20:05

Op de basischool heb ik geleerd dat het in Rusland erg koud kan zijn.
Ligt er ook aan dat ik niet veel over de Russisch zomer heb meegekrgen want dat is niet echt noemenswaardig

Nee, het enigste wat ik van Rusland heb meegekrgen is dat het een erg koud land kan zijn.

Jij zit wel hard te juichen dat Rusland de eer heeft om het wk te organiseren omdat je een Spartak Moskou fan bent.

2 december 2010 om 20:21

Rusland heeft een landklimaat (d), kenmerkend hiervoor zijn de warme zomers, maar koude winters.

2 december 2010 om 20:27

Dat heb ik wel geleerd!!

Al ben ik geen fan van Aardrijkskunde niet ben ik er wel aardig goed in
Weet er iemand toevallig ook of er op wk op kunstgras gespeeld gaat worden?

3 december 2010 om 04:54

Zeker weten niet.
Dat is niet nodig in de zomer.
Twee jaar geleden werd de CL finale in Moskou gespeeld, op een stadion, waar altijd kunstgras ligt- ze hebben speciaal voor de CL finale een natuurlijk grasmat gelegd, dus er zal niet op grasmat gespeeld worden.

3 december 2010 om 04:54

Zeker weten niet.
Dat is niet nodig in de zomer.
Twee jaar geleden werd de CL finale in Moskou gespeeld, op een stadion, waar altijd kunstgras ligt- ze hebben speciaal voor de CL finale een natuurlijk grasmat gelegd, dus er zal niet op grasmat gespeeld worden.

Qatar.... Rusland.... ook wel bekend als landen met geld. Rusland kan ik nog inkomen, maar Qatar koop het echt gewoon. Bouwt van alles wat daarna nergens meer voor word gebruikt.

Qatar had wel erg vette plannen voor nieuwe stadions. Ik hoorde dat ze de stadions na het wk weer af willen breken en in afrika weer opnieuw opbouwen (als soort geschenk). Goed plan, want ze hebben daar nog niet genoeg dure stadions die leeg staan......

man wat balen dit! Qatar en rusland zijn geen voetbal landen. Onbegrijpelijk dit. Alle landen met geld hebben gewonnen!!! dramatisch dit. Hier is zo veel omgekocht

Fifa = Maffia
echt waar, dit kunnen ze toch niet meer ontkennen, of wel soms?

Zo !!! Corrupte bende he wow Geld Geldwolven pfff naja goed ik ben erbij in Rusland waar kan je kaartjes kopen knvb .nl?

haha jack van gelder zegt zo van: Geld Regeert!

prachtig

het geld regeert...tijd dat die Blatter plaats gaat maken..ongelovelijk!

Jongens wat doen we ineens verontwaardigd..??

iedereen wist toch al dat dit zou gaan gebeuren,....?? zogenaamd een half uur later bekendmnaking omdat er een 3e stemronde zou moeten plaatsvinden.

uhu!!! ik weet 1 ding zeker, Geld Regeerd!!

Hoeveel geld zal er gemoeid zijn voor het organiseren van het Wk2018!

Qatar in 2022. Lijkt mij duidelijk dat de Fifa dollar tekens in haar ogen ziet. Eigenlijk zag iedereen in de wereld dat ze daar voor zouden kiezen. Ik ga lekker tv kijken in 2018 ... met een biertje er bij.

Nederland Wereldkampioen in 2018. Dat zou geweldig zijn!

Zou de Fifa zichzelf nog serieus nemen?

Rusland, met het grote geld, lekker in al die tijdzones.
En Qatar?, wat een corrupte bende die Fifa, wat we al wisten is nogmaals bevestigd.

Toevallig nog mijn voorspelling ook, maar dat was ook niet zo moeilijk te voorspellen als je de Fifa nog een beetje kent.

Dit was juist de stap voor de fifa om aan alle verhalen een eind te maken, maar juist bij deze uitslag wordt er maar weer eens bevestigd hoe het echt is .
Hoe kan het zo zijn dat dit land het mag organiseren, sorry hoor, maar een land als Engeland is toch veel meer sfeer en zoals die zelf al zegt het land ademt voetbal. Maar nee hoor er wordt alleen maar omgekeken naar centen, Jammer.

Mooi, overal moet bezuinigd worden in nederland en belgie. de armoede is nog nooit zo groot geweest. Steeds meer werkende mensen kunnen niet aan de vaste lasten voldoen. Deze zaken oplossen zijn helaas niet belangrijk voor onze Politici(ook corrupt), maar zo'n geldverslindende kermis zeker wel.

Laat het maar naar Rusland gaan en de zandbak Qatar.

Het grote geld heeft gewonnen!!!

Alsjeblieft, laat elk werkelijk elk onderzoeksbureau hierop los en maak de Fifa echt helemaal kapot. Gadverdamme, wat een corrupte, bij elkaar gekochte zooi. Dat die organisatie het zeggenschap over het voetbal heeft. Ongelooflijk!

Het wordt tijd dat het voetbal gedecentraliseerd wordt, naar de continenten op zich. Weg wereldvoetbalbond. Nergens voor nodig. Dat WK organiseren we wel met een onafhankelijke organisatie.

Money talks.

Meer hoeft er niet gezegd te worden lijkt me, kortste beschrijving ...

gewoon boycotten, net als het Eurovisie Songfestival

Corrupt? haha
Voor de WK 2010 is Marokko ook zwaar genaaid, Zuid Afrika hebben ze gekozen omdat Nelson Mandela daar vandaan komt.
Nu weten jullie hoe het voelt

Mooi voor Rusland en Qatar.. Beter als in Nederland/belgie naar mijn mening.

2 december 2010 om 16:50

Kom op Qatar.

Dat land verdiend niet eens om op een WK te spelen/
Dat land heeft geen enkele betekenis in de voetbal wereld.

Oke, rusland is corrupt, maar daar leeft voetbal tenminste nog.

2 december 2010 om 16:54

Het wk is pas in 2022, misschien hebben ze tot die tijd een goed elftal staan. Overigens hoeft het toch niet te gaan om wat voor elftal het land heeft.. De plannen van Qatar zien er in ieder geval fantastisch uit!

2 december 2010 om 17:16

gefeliciteerd je bent van alle voetballiefhebbers ter wereld de 2e die het leuk vind dat het naar Qatar en Rusland gaat.

2 december 2010 om 17:48

Wie ben jij om namens alle voetballiefhebbers te praten? *-)

gelukkig,hier niet......kost het ons in ieder geval geen geld,een opluchting moet ik zeggen.
kunnen ze mooi de corruptie en zwendel praktijken hoog houden in rusland

Wat een grote ordinaire corrupte bende, het is één grote maffia bende. Dat hele WK kan mij gestolen worden. Blatter en zijn marionetten..... is een enorme schande voor het voetbal.... Aan dezer mensen kleeft heelveelbloed en kinderhandel. Nederland moet zo snel mogelijk uit de fifa stappen en samen met grootbritannie een eigen bond oprichten.

Tsja, ze hadden dan ook een onweerstaanbare presentatie: ''de Fifa kan miljoenen eurotjes verdienen als ze naar Rusland komen''.

Tsja, dan is het voor de heren simpel, de rekenmachientjes kunnen terug in de binnenzak, geen onderzoek naar totaal verwaarloosde infrastructuur of comfort voor de voetbalfan....

Het is uitkijken geblazen voor de Bavaria babes. In Rusland wordt nog wel eens met een iets hardere hand opgetreden. En daar waar vroeger het volk voor gelijkheid streed zul je nu dus een eretribune met bontjas dragende vriendjes en familie van abramovic en kornuiten zien. Natuurlijk met in het midden hun omgekochte held Blatter en zijn 40 rovers.

Gefeliciteerd Rusland. Ik ben benieuwd hoeveel échte Russische voetballiefhebbers mogen gaan genieten van dit toernooi. Of Jan met de pet ook een kaartje mag kopen of zijn eigen wodka'tje mag slijten op de hoek van de straat waar hij misschien al 15 jaar zit....

oh en toen het ek in 2016 werd toegewezen aan frankrijk hoorde ik niemand klagen.
Dat was toen ook duidelijk dat turkije het verdiende maar dankzij platini kreeg france hem. toen hoorde ik niemand over corruptie klagen en nu wel raar.

2 december 2010 om 16:51

Dat gaat over de uefa en daar staan gelukkig nog wel wat voetbalmensen aan het roer zoals bijvoorbeeld Platini. Blatter denkt alleen maar aan geld.

2 december 2010 om 16:53

nee helemaal niet bij fifa spelen econimische belangen mee bij uefa persoonlijke het blijft corruptie toen klaagde er niemand behalve de turken.

2 december 2010 om 16:54

waarom verdiende Turkije de wk 2016? Frankrijk is een echt voetballand met grote historie. Prima keus. Had in 2018 graag de wk in Engeland gezien maar goed Rusland zal de fifa wel het meeste geld en de minste problemen hebben beloofd... 2022 Quatar: keuze kan alleen maar voor het geld geweest zijn! Fifa maakt zichzelf steeds belachelijker. Ben blij dat de wk niet naar NL komt

2 december 2010 om 17:20

omdat het EK onder de Uefa valt, snuggere

2 december 2010 om 17:32

Wij zijn toch Nederlanders waarom moeten wij klagen over Turkije dat zij het EK niet kregen je zegt net zelf. Alle Turken klaagden toen ze het EK niet kregen nou nu klagen alle Nederlanders, omdat wij het WK niet krijgen. Dus waarom is dat zo raar?

2 december 2010 om 17:41

EK wordt gehouden door Uefa Maar toch was het ook erg oneerlijk , Frankrijk heeft al vele toernooien mogen houden !

Ik kan me hier enorm over opwinden, die zelfingenomen Blatter die denkt dat hij een soort paus is, dat hele corrupte zootje kan me gestolen worden... Bah, zum kotsen!!
Ik ben blij dat we het niet gekregen hebben. De enige reden waarom ik blij zou zijn wanneer we het wel hadden gekregen zou zijn dat het dan nog een beetje aantoonbaar was dat de boel niet corrupt was, maar helaas....

hou op met zeuren. Rusland is een prachtig land, en een prachtig volk. Ik vind het het mooiste land ter wereld. Dat er corruptie in Rusland heerst achja, wat is nieuw. Is dat in de VS en Europese landen niet zo? En ja we weten dat Rusland geheime oorlogen voert en noem het allemaal maar. De veiligheidsmaatregelen zullen wel extreem worden want Rusland heeft wel een paar vijanden...maar ondanks dat, ik gun het ze wel. En zeg nou zelf, een WK in Nederland kom op zeg. Met die stadionnetjes hier. Alleen de Kuip en Arena voldoen vooralsnog, en zelfs die zijn niet groot genoeg.

2 december 2010 om 16:53

Het gaat er niet om dat we het Rusland misgunnen! De discussie gaat over het feit dat er op camera vastgesteld is dat 3 (van de 21) leden omkoopbaar waren en dat het nu wel bijzonder is dat het land met de meeste financiële vrijheid gewonnen heeft. Poetin wist al lang dat ze Blatter en het hele zootje in hun broekzak hadden...

2 december 2010 om 17:20

wij hebben als je kijkt naar de rest van de wereld gewoon redelijk grote stadions. groter dan die in Rusland in ieder geval. jij kijkt door de rusland bril. waarshijnlijk omdat je zelf russisch bent.

van mijn hoefde het niet per se naar Nederland te komen hoor. Engeland en Spanje leken me beide ook erg mooi. allesbehalve rusland dus. en wat denk je: het land dat het meeste geld belooft krijgt het wk. terwijl de bevolking het armste is van alle kandidatne

2 december 2010 om 17:26

Rusland een prachtig land? Dat zou zeker weten kunnen, zou het met eigen ogen moeten zien. Prachtig volk? Ook dat zou ik graag willen zien; beetje jammer alleen dat er een aantal Extreem rijken wonen en er Extreem veel armen wonen. Daarnaast ben ik niet overtuigd van het feit dat ze een prachtig volk hebben. Ik was erbij in het stadion toen Nederland verloor van de Russen op het EK. De dag zelf verliep super. Heb alles bij elkaar misschien 25 russen gezien (en bier mee gedronken). Toen ik het stadion echter uitliep zag ik Grote groepen russen provoseren naar groepen Nederlanders. Ik hoop dat de Armen in Rusland de kans krijgen wedstrijden te bezoeken in de hoop dat zij zich beter kunnen profileren dan de Russen waarmee ik in aanraking ben gekomen!

Dat je het hebt over de Nederlandse stadions vind ik niet relevant want als je een klein beetje op de hoogte was had je geweten dat de Nederlandse (en Belgische) stadions zouden voldoen op het moment dat het wk hier van start zou gaan.

2 december 2010 om 18:00

ja en je denkt dat de Fifa dan snel overtuigd is? Ja we kunnen het WK wel organiseren maar ja we moeten wel nog de hele infrastructuur aanpassen en zowat alle stadions bouwen/verbouwen. Mja das heel overtuigend. Rusland heeft wel een paar redelijke stadions voor zover ik weet hoor. En extreem veel armen? Uhm Rusland is nu ook geen 3e wereldland hoor, er zal vast armoede zijn maar dat geldt evengoed voor de Vs.. Ik ben zelf niet Russisch, 100 % Nederlands maar ik gun het ze gewoon wel. Die mensen hebben genoeg problemen overwonnen en nog steeds, een beetje aandacht voor Rusland is niet verkeerd. Wat zou hier nog bereikt moeten worden? Twee van zo'n kleine landen. Rusland heeft enorme potentie dus...

2 december 2010 om 19:31

Het gaat helemaal niet om een land er beter van te maken. Essentie is het voetbal. Dat een land daarvan kan meeprofiteren is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Rusland zou zijn geld veel beter kunnen investeren in het gelijktrekken van de extreme verschillen in het land.

Daarbij wil ik je even corrigeren betreft de kosten die moeten worden gemaakt; bijna alles in Rusland voor wat betreft stadions en infrastructuur moet nog van de grond af aan worden opgebouwd dus dit argument van je kun je meteen de prullenbak ingooien.

2 december 2010 om 19:43

Ga er wonen zou ik zeggen, volgens mij heb je hier niets te zoeken. Ik vind het een vreselijk land en een vreselijk volk.

Ik heb nooit het idee gehad dat Nl/be het WK zou krijgen, maar dat uitgerekend Rusland en Quatar het WK binnenhengelen zegt mij meer dan genoeg.

Fifa Maffia!

tijd dat de toplanden zich gaan distantieren van de Fifa en hun eigen bond oprichten die transparant is en waar geen half demente zwitser aan het hoofd staat. Wat had ik graag dat WK in Engeland gezien!

Ongelooflijk wat een idioten
Rusland en Qatar...
dat zulke organisaties als de Fifa nog bestaan hierzo

Een WK voetbal hoort in een Voetballand, in een zandbak of op een toendra kan je niet voetballen...

2 december 2010 om 16:57

Volgens mij zal Rusland betere stadions naar voren brengen, als Nederland..

2 december 2010 om 17:21

Volgens mij en met mij velen niet. alleen jij denkt dat.

2 december 2010 om 17:27

Alleen ik denk dat?
Rusland heeft geld en is bereid te investeren!
Nederland stelt sowieso al niet veel voor met deze rampzalige stadions..

2 december 2010 om 17:35

Of een land een voetballand is, kan je niet alleen zien aan de stadions.
In Nederland of Engeland zijn er meer echte voetbalsupporters.
Bovendien zijn de stadions in Nederland (en zeker in Engeland) sfeervoller dan de Russiche stadions.

2 december 2010 om 17:46

In de competitie.. Op het wk zullen ongetwijfeld veel supporters op afkomen uit allerlei landen die voor sfeer zorgen..

2 december 2010 om 19:12

ja er komen miljoenen supporters naar het aantrekkelijke rusland. het klimaat zit mee en de reistijd ook. Nederland heeft met de Arena, de kuip, het phillips stadion, het gelredome, de grolsch veste (binnenkort), het abe lenstra stadion, nieuw galgenwaard toch al 7 stadions die een capaciteit hebben van 25.000 of meer. is dat in rusland ook zo?

2 december 2010 om 19:19

@sdholanda

Maar een deel van de mensen in de stadions komen uit het organiserende land.
Die zouden dus ook voor een bepaalde sfeer moeten zorgen. Maar wie weet wordt het wel een leuk WK. Rusland moet het nu maar laten zien.

2 december 2010 om 19:51

Als je je ook maar enigszins had verdiept in de eisen van de fifa zou je misschien weten dat geen enkele stadion in Nederland op dit moment voldoet aan de eisen van de fifa mbt tot het Wk2018. Daarnaast is de reistijd naar Rusland vanaf Nederland 3 uur met het vliegtuig en is het er gemiddeld +25 graden in de zomer.

echte voetbalsfeer in qatar.. nu al zin in!! denk wel dat er heel veel mensen komen om daar van het voetbal te genieten en lekker uit te gaan enzo met zijn allen
rusland.. beetje koud!! maar dat land heeft natuurlijk potentie..
had gehoopt op engeland, is kwa reizen goed te doen en daar leeft voetbal.. of natuurlijk hier!! hoe vet was dat geweest

Hahahaha... Rusland en Qatar, de Chelsea baas in 't publiek.. Nee er zijn vast geen steekpenningen betaald

Dikke maffia...
Het gaat niet meer om voetbal maar alleen nog maar om het geld.
Corruptie ten top...

Leuk, in Rusland voetballen waar je een dag moet reizen tot je bij het stadion bent. Leuk, in Quatar voetballen met veertig graden (wel met aircondition maartoch)...


Al is het natuurlijk wel zo dat in deze landen op voetballend gebied nog heel veel op te bouwen is, bijvoorbeeld Nederland, Spanje, Portugal en Engeland zijn al erg ver op voetballend gebied en in de infrastructuur, Rusland absoluut niet.

En toch is de Fifa een en al corrupt :S

WK in 2018 en 2022 word het WK voor de Fifa, er zijn er een aantal bij de fifa die weer een
leuk zakcentje erbij hebben verdiend.
Word dit leuk voor de supporters en spelers, volgens mij niet echt
10500 km in rusland om af te leggen, 11 verschillende tijdzones!!
Gaan nederlandse supporters nu ook met de caravan alles af??

Qatar....

Hmmm

Dat wordt wel een mannenfeest, in dat land mogen geen vrouwen op straat...

Belachelijk!!!

Er wonen nog minder mensen dan in Amsterdam... Kan toch niet?!

Rusland daar in tegen is redelijk, ook niet het hoogst op mijn lijstje vanwege de afstanden en tijdzones...

2 december 2010 om 17:06

Denk dat de Bavariajurkjes daar al helemaal in de kast mogen blijven!

2 december 2010 om 18:15

Zomer wordt het in Rusland wel redelijk warm hoor.. Waarschijnlijk beter als in Nederland, als de zomers hier net zoals voorgaande jaren zijn met volop regen

2 december 2010 om 20:48

Ik heb het over Qatar, vrouwen moeten daar met vrij veel lichaams bedekking over straat toch?

3 december 2010 om 13:16

Weer zo'n vooroordeel over Qatar

Wel heel toevallig

Rusland en Qatar
Dit spelletje had de fifa beter moeten spelen, door maar voor 1 van deze 2 rijke landen te kiezen

Nu is het alleen maar een bevestiging van de geruchten over de corruptie bij de Fifa.
Rusland (2018) en Qatar(2022), de 2 rijkste landen mogen een WK organiseren.
Wat een toeval zeg, iedereen is omgekocht met geld dat is wel duidelijk, dat kon je ook wel verwachten na de woorden van Poetin van gisteren. De 2 landen met de minst goede accommodaties maar wel met heel veel geld en daar houden de Fifa bestuurders wel van

Rusland organiseert in 2018 : Nederland Wint in 2018.

2 december 2010 om 17:22

laten we het hopen man

Gadverdamme, wat walg ik hier van. Rusland kan nog, al speelde het geld weldegelijk een rol, maar Qatar? Die hebben totaal geen voetbalachtegrond en het is daar snikheet in de zomer. Zie je meteen dat de Fifa niks om de spelers geeft en alleen maar om geld heeft, zonde!

Bewijst maar weer hoe corrupt de Fifa is. De twee landen met het meeste geld krijgen het WK. Ongelooflijk, in beide landen moet alles van de grond opgebouwd worden en ze hebben nog niks voor het internationale voetbal bewezen.

2 december 2010 om 17:08

De 2 landen met het meeste geld krijgen het wk dus het is corrupt? Wat is dat nou voor onzin?

2 december 2010 om 17:33

Dat is geen onzin; een WK zou (zijn zelfs de woorden van de fifa) moeten draaien om fairplay, het leren omgaan met winnen (en vooral) verliezen in de sport. Ik benadruk hier; in de sport. En dus zou het niet moeten draaien om het geld. Alle Wk-bids waren beter dan dat van Rusland op net dat éne aspect na; het beloven van miljoenen winst wat bij de andere europese kandidaten ontbrak.....

2 december 2010 om 17:35

Het wk moet daarom draaien, het wk zelf, niet de organisatie ervan. Nu zijn rusland en qatar bereid om er meer geld in te steken dan nederland, dat is geen schande.

Dat je zegt dat alle wk bids beter waren is een mening, een mening die ik niet deel, het bid van rusland was niet slecht en het bid van qatar al helemaal niet.

2 december 2010 om 17:52

Ik ben van mening dat het zeer zeker wel een schande is. Een wk is het eindproduct van de organisatie. Als dat eindproduct uitgaat van fairplay en het geven van inhoud aan de sport dan is het bieden van geld om te mogen organiseren inderdaad belangrijker dan de sport zelf! (ik hoop dat je begrijpt dat dit sarcastisch bedoeld is)

Dat die landen er meer geld in willen steken (en daar dus hun organisatie op baseren) dan is dat vanuit hun oogpunt redelijk; dat geld is er immers. Echter zou de Fifa zich daar niet mee moeten inlaten en de sport op 1 te zetten. Echter staat € op 1 bij de Fifa en dat is de reden dat het wk naar die landen gaat terwijl de sport juist het belangrijkste is om het voor te doen.

2 december 2010 om 18:18

Nou eddymoolen gelukkig zit jij niet bij de Fifa. Een ding is namelijk duidelijk, verliezen kan jij niet, dus geldt fair play zeker niet voor jou.

2 december 2010 om 19:12

Ik kan er niet tegen dat een voetbalbond zo erg focust op geld en zich niet bewust is van andere ook belangrijke factoren die bij het voetbal mee zouden moeten spelen. Je raakt kant noch wal met je opmerking over dat ik niet tegen verliezen kan want op welk vlak heb ik verloren dan? Op het vlak dat het wk niet in Nl/belgië gehouden wordt? Laat ik je dan een illusie armer maken; het had mij niet uitgemaakt of het wk hier, in Engeland of in Spanje werd gehouden. Wat ik het belangrijkste vind is dat een land een wk mag organiseren omdat het daar de beste redenen voor heeft, redenen die direct betrekking hebben op de voetballiefhebbers. Niet redenen die betrekking hebben op de 'leiders' van de voetbalbond fifa.

Als ik bij de fifa zat en mijn mening doorslaggevend zou zijn hadden we een wk in een land dat voetbal voorop heeft staan en niet het bieden van een goed winstperspectief, want geloof mij nou maar als ik zeg dat in welk land zoiets georganiseerd wordt de fifa er uiteindelijk Altijd een smak geld aan overhoudt.

2 december 2010 om 19:55

De fifa kijkt ook naar het feit waar het voetbal zich nog kan ontwikkelen en waar het voetbal ook gepromoot kan worden. Daarom kreeg de Vs het Wk in 1994 en heeft het Amerikaanse voetbal sindsdien een enorme sprong gemaakt. Dit is ook in Rusland zeer zeker mogelijk. Een prima reden lijkt mij. Daarnaast publiceerde het Nrc Handelsblad onlangs een artikel waarin de puntenverdeling per land stond. Daar kwam Rusland met een geweldige score uit de bus en het enigste minpunt was toen de beschikbare infrastructuur en accomodaties. Dat is echter prima te bouwen in 8 jaar.

Wat moet je hier weer mee... lekker wk's bezoeken in russia en qatar

Erg jammer. Maar ja so be it....als het in Engeland, Spa/por of Nl/bel wordt gehouden overweeg ik nog wel om naar een wedstrijd tegaan. Maar Rusland No way.
Fifa is idd voor het geld gegaan en kijkt helemaal niet wat wij als publiek willen...

Hoezo corruptie? Hoezo voetbal = geld?
Fifa (lees: blatter en zn billenlikkers) maken zich wederom belachelijk.

Jack van Gelder: 'De Spaanse radio had de primeur en wist om 15:35uur te melden dat Rusland en Qatar het gingen worden'. Zo corrupt als de pest die klotezooi daar

2 december 2010 om 16:52

Zeker omkoping. :s
Maar is wat jij zegt nou een grap of niet?
Ik neem aan van wel namelijk

2 december 2010 om 17:03

Grootste kans.. Niet zo moeilijk. Er was al gelekt dat Engeland het niet zou worden. Spanje was kansloos ivm geld. Nederland was teveel commotie, dus Rusland bleef over..
Qatar had ook de grootste kans, ivm geld en mogelijkheden voor de Fifa..

Moet er niet aan denken om naar naar Rusland of Qatar af te reizen :s

2 december 2010 om 18:21

Ik zou zeggen, verbreed je horizon. Even een keertje niet met de camper naar zuid-frankrijk of costa brava.

Blatter, Is dat niet die man die?

http://www.youtube.com/watch?v=mu7i5cjq3mg

2 december 2010 om 17:04

Ik hoop dat ie een keer blijft liggen ;h

Weeeer een voetbaltrauma dat met Fifa, Nederland en 2010 te maken heeft

Wat een verrassing de 2 met de meeste poen hebben de Wk's in de wacht gesleept.
Wie had dat verwacht

wat loopt iedereen te zeggen maffia of corrupt??? vind het leuk er is nog nooit een wk in rusland of in qatar gehouden, dus des te leuker!!!! Gun iemand anders es wat..nederland en belgie zijn het al een x geweest..dus nu iets anders, mooi!

2 december 2010 om 16:52

Hoe kortzichtig ben je man. Kom eens je huis uit. Denk je nou echt dat dit eerlijk is gegaan?

2 december 2010 om 16:58

ach alsof jij erbij was en weet wat er gaande is..k weeet het in iedergeval niet en weet van al het nieuws erover..vind gewoon dat je iemand anders iets kan gunnen en vind het mooi voor ze!!

kom eens je huis uit?? lol

2 december 2010 om 17:11

Nederland heeft nog nooit een WK gehad kneus en niemand gaat naar die bananenrepublieken ik bedoel maar in een rijtje Zuid afrika Brazilie Rusland Qatar internationaalvoetbal is verneukt ik zeg stap uit Fifa liefst vandaag nog.

2 december 2010 om 16:58

Ja, Nederland en Belgie hebben het EK gehad, maar nog nooit het WK.

2 december 2010 om 17:10

ai je hebt gelijk..98 was in frankrijk..had een gevoel alsof het in nederland/belgie was..stom

@twentet nee klopt ben zo dom..dat ik wel es een fout kan maken.

2 december 2010 om 17:02

Jij stond ook niet voorop toen het IQ werd uitgedeeld of wel?

2 december 2010 om 17:07

Helemaal gelijk heb je maar de meeste nederlanders gunnen een ander niks, denken alleen aan ikke ikke ikke..

Feli Russia

2 december 2010 om 21:08

Wat een onzin daarom geeft Nederland als klein land zoveel geld aan goede doelen, betalen wij het meeste belasting aan Europa en steken wij geld in Ierland en Griekenland om hun economie weer op te krikken.

Mensen zoals jij zijn dom en roepen maar wat, ga alsjeblieft naar een ander land want met al deze egoisten hier (zoals jij ons noemt) kun je toch moeilijk leven?

Met een beetje pech zit je midden in de nacht naar en wedstrijd te kijken met het wk in Rusland
Leuk..

2 december 2010 om 16:53

Niet te ver gaan...2002 zaten we in de middag te kijken. En dat was helemaal in Zuid Korea en Japan.

Corrupte zooi daar. Alleen maar geld. We kunnen ons beter niet meer aanmelden , want er zijn meer landen met meer geld. Kansloze missie zolang Blatter er zit.

is zeg neit dat t naar nederland moet maar nu weetje dus dat het wk corrupt word

bij de fifa draait t weer om geld

Jongens jullie zullen allemaal wel weer maffia en omkoping zeggen en daar hebben jullie gelijk in maar snappen jullie het niet? Rijke landen winnen altijd. Dus doe nou maar niet alsof jullie geschokt zijn want dit was te verwachten. Mooi dat Rusland het mag organiseren , het voetbal in Rusland begint zich steeds meer te ontwikkelen en zo hebben ze een kans om het nog sneller te laten ontwikkelen. Gefeliciteerd Rusland Nederland heeft nog niet zo lang geleden een EK gehad andere landen moet je ook een keer wat gunnen.

2 december 2010 om 16:52

Nou ik had in ieder geval geen Qatar verwacht. Rusland ook niet echt ging toch voor Engeland als ik een voorspelling moest doen.

2 december 2010 om 16:56

Quatar komt misschien een beetje als verrassing omdat de VS qua vermogen ook een rijk land is. Maar snap niet waarom alle mensen zo verbaast doen alsof ze niet hadden verwacht dat een rijk land het WK zou krijgen.

2 december 2010 om 17:02

Tja er was toch de hoop vooral dat het in een voetballand werd gehouden. Waar de mensen echt gek van voetbal zijn en niet in een landje waar een paar mensen die toevallig flink wat nullen op de bank hebben het af en toe wel eens leuk vinden om naar te kijken.

2 december 2010 om 16:57

Dat rijke landen altijd winnen heb je geen gelijk in.. het afgelopen WK werd in Zuid-afrika georganiseerd. Niet bepaald een rijk en welvarend land te noemen.

2 december 2010 om 16:59

Waarom denk je dat de Fifa dat heeft gedaan? Om krediet op te bouwen natuurlijk zodat ze bij het volgend WK veel geld binnen kunnen halen. Dat is een spelletje dat door de Fifa wordt gespeeld. Maar vinden jullie het allemaal zo erg dat Rusland het WK krijgt?

Schandalig dat Quatar een WK mag organiseren. Dat land heeft totaal geen uitstraling behalve uitzichtloze zanbakken met kunstmatige skibergen.

Gelukkig krijgen we 't niet, ik had er niet aan moeten denken. Als ik sommige dingen dan hoor, dan koste het ons alleen maar geld. En gezien de crisis kunnen we het beter ergens anders aan besteden.

Vond alles best (NL was het leukst geweest natuurlijk) behalve Rusland. Oprotten met die Blatter, heel Fifa eruit trouwens. Maffia.

Overigens hoop ik dat er in Rusland gewoon op normaal gras gespeeld kan worden (zomerperiode). Anders wordt het het kutste WK ooit.

Nee, wacht eens even...

Dit betekent dus ook dat het Qatarees voetbalelftal mee zal doen aan het Wk 2022...niet te geloven wat een schande voor het voetbal.
Rusland en Qatar: geld regeert inderdaad.

2 december 2010 om 16:53

Ja echt. Ook nog eens zo'n dramateam dat gaat meedoen. De Fifa zakt hier heeeeeel diep in aanzien. Niet alleen in ons onbelangrijk kikkerlandje, maar ook in Engeland. En Engeland is toch wel heel belangrijk voor deze oppercorrupte organisatie.

Jezus, het enige land dat ik niet wou. Pff duidelijk voor de centjes gekozen, echt Mnr Blatter en de rest van je corrupte zooitje dat zichzelf Fifa noemt oprotten aub. Het WK hoort een voetbalfeest te zijn en nu kiezen ze voor de centjes.

2 december 2010 om 16:52

Als je echt de gedachte had dat het in NL zou worden georganiseerd ben je niet goed wijs! Dit zag ik al mijlenver aankomen, tuurlijk kiezen ze voor het geld het is immers een corrupte organisatie!!!

2 december 2010 om 16:59

Ik had niet de gedachte dat het in NL zou worden georganiseerd, wel de hoop. Daarnaast had ik ook liever engeland of spanje/portugal gehad daar kan je tenmeninste nog eens naartoe reizen. En dan nog de keuze op Qatar dat is helemaal een lachtertje.

Maargoed, scheeld weer wat geld en corrupt volk

Ik neem de Fifa dus echt niet meer serieus.

Rusland, á la, maar Qatar...

Na het WK groeide mijn vermoeden dat de Fifa één en al maffia is en vandaag is dat met glans bevestigd!

Alle voetballiefhebbers willen het WK totaal niet in Rusland en Qatar, en zie wat er gebeurd ..

Logsiche verkiezingen toch.
Wk 2018 is maffia+maffia
Wk2022 is geld+maffia.
Echt jammer, grote voetbal toernooien moeten gehouden worden in echte voetballanden. Bijv Engeland. Daar zijn de mooiste voetbalstadions ter wereld. Dat zou toch geweldig zijn. Maargoed Fifa is corrupt.

Rusland en Qatar.... De Fifa heeft voor het geld gekozen...

Pff, gaat ook nog even Qatar..
ja, het is eerlijk gegaan zo te zien hier..
pffff, omgekochte mensen die op geld azen, niet te geloven joh,
ik had het liever in spanje/ portugal gezien.

Toppunt van corruptie! Rusland en Quatar, kon ook wel verwacht worden. 2 landen met het meest Smeergeld.. Fifa = Maffia

Ik heb nu al vreselijk veel zin in VI vanavond.
Ik vind het werkelijk een schande dit.

Rusland dat meedoet aan een WK, oké dat kan.
Maar Qatar?

Ga toch allemaal de bietebrug op

Niet verrassend, geld regeerd en laat ze maar lekker in die landen deze poppenkast houden.
Die extra stemronde ook.. haha wat een onzin. Is nooit spannend geweest.

Jammer, jammer, jammer. Had wel zin gehad in een paar dagen WK in Engeland.

Een grote grap die Fifa. Dit stinkt naar alle kanten.
Ik hoop dat de BBC over een maand met een keiharde reportage naar buiten komt dat het allemaal corrupt is. Dat Blatter en co de hele wereld over zich heen krijgen en zich terugtrekken.

Het zal ook nachtwerk worden net zoals in 2014.

2 december 2010 om 17:19

Het zal voor ons Nederlanders geen nachtwerk worden hoor. De avondwedstrijd in Rusland en Qatar wordt Nederlandse tijd rond 17, 18 of 19 uur gespeeld.

De Fifa probeert het niet eens te verbergen; het gaat gewoon allemaal om geld, geld en nog eens geld. Erg matig van de Fifa om het zowel in Rusland als in Qatar te organiseren, waar het voetbal totaal niet leeft. Nee, dan had ik het veel liever in Engeland gezien!

Dit worden echt twee dramatoernooien.

Hoeveel mensen wonen er godsnaam in Qatar?

WK in Rusland, waar gaat het heen..

Dan sta je nog met een jetlag te voetballen..

2 december 2010 om 18:28

Rusland is drie uur vliegen... En dan zeggen ze dat het onderwijs in Nederland goed is...

2 december 2010 om 21:29

Inderdaad, met begrijpend lezen was je altijd ziek? Ik heb het over het vliegen van Moskou (westen van rusland) naar Novosibirsk (centraal Rusland) en weer naar Magadan (oosten van Rusland)..

Duidelijk maffia helaas dat Blatter zijn naam niet zuivert, dit was zijn ideale kans om dat te doen door te kiezen voor een land waar voetbal echt leeft en dan bedoel ik niet alleen Nederland maar zeker ook Spanje en Engeland. Verder begrijp ik ook niets van Qatar?? Ik had gedacht en gehoopt dat het in 2022 naar Australie zou gaan. Maar helaas ik denk dat nu alleen maar meer mensen hopen op het aftreden van Blatter. Ongelooflijk dat zo'n maffia figuur de baas is van het internationale voetbal!!

Waarom Rusland, Geld speelt zeker weer een rol ja, maar in dat godsvergeten land, wie gaat daar nou heen? Als je pecht hebt moet je een paar duizen kilometer reizen voordat je een wedstrijd kan kijken. Heerlijk dit weer hoor, Van mij mocht Spanje en Portugal, Engeland of het liefst NL en Belgie natuurlijk, maar geen Rusland.

Iedereen wist al lang dat geld een voorname zo niet de voornaamste rol zou spelen, Het feit Dat Nederland een goede presentatie gaf doet daar niets aan. Behalve de hoop als natie zijnde opschroeven.

Zodra landen met geld gaan smijten dan is het eigenlijk al afgelopen.

Vind het wel goed zo, gun het rusland en Qatar van harte

En let maar op de fifa zal toch gewoon zeggen dat de (terechte) kritiek omtrent hun mafia praktijken als verliezerspraat beschouwd moeten worden.

Spanje en Portugal zouden om half 4 al gezegd hebben dat Qatar en Rusland het zouden worden, hier klopt toch iets niet jongens, één en al corruptie. Engelse zenders hadden bewijzen voor corrupte bestuurders van de Fifa, daarom is Engeland het niet geworden. Het was eigenlijk een soort van veiling volgens mij. Wie het hoogst bied krijgt het bid, Dit gaat echt helemaal nergens meer over

De fifa bevestigd hiermee dat het dus allemaal om geld draait!! Belachelijk

Qatar is nog het grootste lachertje, ik ben daar afgelopen zomer geweest... niet normaal zo warm, je kan er nauwelijks adem halen. Was toevallig ook in juli tijdens het WK, er was geen tv te vinden die de wedstrijden uitzond. Alleen het WK bid filmpje kon je overal bekijken.
Ze zullen de stadions wel verkoelen, maar eigenlijk zouden alle supporters het moeten boycotten.

2 december 2010 om 16:58

Alles word gekoeld daar, heb in de zomer de modellen gezien van de stadions en accomodaties.
Overal worden airco's neer gepoot, lekker groen evenement.....

Wel prachtige stadions dat dan weer wel.

2 december 2010 om 17:08

Leuk, voetballen onder een dak. Werkelijk waar, niet te geloven dit toch.
Bij mij reist steeds meer de vraag: is het niet mogelijk om een nieuw overkoepelend orgaan op te zetten? Ik weet uit (zeer) betrouwbare bronnen dat vrijwel alle voetbalbonden walgen van de Fifa. Hoe sterk is de Fifa? Welke mogelijkheden zijn er om zelf een nieuw orgaan op te richten? Ben benieuwd!

2 december 2010 om 17:50

Denk dat het haast niet mogelijk is omdat het allemaal draaid om geld. Landen gaan ook niet zomaar een WK boycotten omdat ze miljoenen aan inkomsten mis lopen.

Zie maar wat de Knvb heeft overgehouden aan het WK in Zuid-afrika. Pas als 1/2 landen het echt zouden doen heb je een kans maar zie ik niet gebeuren. Daarnaast als je de Fifa boycot zal de Uefa je er ook wel uitgooien en lopen clubs ook al die inkomsten mis uit Europa.

Geld is alles en we hebben ons zelf, de clubs en de bonden daarvoor te danken.

Hoorde ik nou net serieus dat Qatar die stadions gewoon in Afrika gaat bouwen? Dus niet eens in Qatar? Wtf. Hoe kan de Fifa hier mee instemmen?!

2 december 2010 om 16:53

Dat is nadat het WK is gespeeld. Alles wordt afgebroken en verplaatst.

De Mafia met de fifa. Dit wordt genieten. Ik word liever niet doodgeschoten, dus ik blijf lekker thuis.

Noem 1 speler van het Qatar'se voetbalelftal..........?? Kansloos!!

Ik had toch liever een Spanje/portugal gezien met mooie stadions als die van clubs als Benfica,porto,sporting Lissabon,real Madrid,barcelona. Waarschijnlijk is er wel met geld gesmeten.

Tjonge jonge, Qatar. Daar ga je zeker per kameel van stadion naar stadion.

2 december 2010 om 17:04

Ja en hier op de fiets.. Liever op de kameel dan!

Och toe maar. In Qatar zijn er in ieder geval mooie stadions. Reken er maar niet op dat ik in 2018/2022 een reisje Rusland/qatar ga boeken. Ik denk dat velen andere Europeanen/amerikanen dat ook niet zullen doen. Zeker Qatar gaat misschien wel het minst bezochte WK ooit worden..

2 december 2010 om 16:55

Vooral omdat die Qatarezen ook niet staan te springen om naar een wedstrijd te gaan kijken. Dit wordt één groot drama. Die temperatuur ook echt...

2 december 2010 om 17:33

Och die temperatuur is het probleem niet zo. Het schijnt dat er in het stadion genoeg airco is voor iedereen inclusief de spelers.

Hoewel, na de wedstrijden heb je dat natuurlijk niet.. En de trainingen van spelers.. Tja, dit word sportief gezien ook een drama. Niemand zal fit aan zo een wedstrijd beginnen.

2 december 2010 om 18:22

Dat bedoel ik ook met de temperatuur. In het stadion zal het wel goed geregeld zijn, maar daarbuiten...

Dit wordt echt een drama. Sterker nog; ik zie de winst voor de Fifa niet. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er veel supporters zijn die even naar Qatar gaan...

Het draait allemaal om geld, geld en nog eens geld.

Blatter kwam niet voor niets een paar weken geleden bij Poetin in Rusland op bezoek, dus we konden van te voren al weten dat het naar Rusland ging.

Wie weet hoeveel geld Poetin onder de tafel aan Blatter heeft gegeven om het WK naar Rusland te halen.

Jammer voor Nederland&belgië.

2 december 2010 om 18:32

Blatter is in alle deelnemende landen op bezoek geweest.

belachelijk dit.. Dit wijst sterk op corruptie. Rusland kan nog, maar de afstand is ongelooflijk en het tijdsverschil in het land zelf is een heel groot nadeel. Qatar heeft helemaal niets te bieden op voetbalgebied. Ook zal het nauwlijks een boost zijn op gebied van voetbal. De stadia worden direct verplaatst naar afrika, waardoor het allemaal geld is dat 1x gebruikt wordt en verder weggegooid is. Het zullen allemaal enorme investeringen gaan worden die in 1x afgeschreven worden. Triest dat het voetbal deze kant op gaat...

Nou oke dat Rusland het heeft gekregen, najah had ik nog wel zien aankomen. En dan zou je nog kunnen zeggen dat men ook een land in oost-europa een WK gunt.

Echter kiest men vervolgens ook voor qator, dan kan ik alleen maar zeggen:

Blatter en zijn corrupte boevenbende kiezen voor geld en sfeerloze Wk's. Geen hond die vanuit Nederland naar Qatar of Rusland gaat.

Argh en nog zo veel argumenten, najah laat ik maar niet door zeiken ben al niet zo fit .

Oh en ik vergeet nog 1 positief ding:
We kunnen weer een land met 10-0 op de bek zien gaan

Ah kom op man, ik vind het zelf een teleurstelling.

Als Nederland of België zo olierijk grond hadden als Rusland en Qatar hadden we zeker de WK gehaald. Maar ja, het leven is niet eerlijk.

Ok Rusland snap ik nog wel is nog een sportland met een goede voetbalcompetitie.

Maar kom op, Qatar? Sorry hoor maar ik ben zelf een Syrier, een Assyrian, maar voetbal leeft zeker niet in Qatar. Altijd als ik naar de Qatarse competitie kijk op 1 zender van Al Jazeera Sport, zie half lege stadions, en alle supporters zijn wit gekleed. Waarom gaat de WK van 2022 niet gewoon naar Australië, nog nooit werd gespeeld op de continent Australië. En volgens mij zijn de Australiërs meer fanatieker dan die sjeiks in Qatar. O ja ik zie het al voor me in 2022: '' Qatar naar de finale tegen Brazilië, waar 7 spelers van de Qatarse elftal als geboorteland Brazilie heeft''.

Dus als conclusie kom ik: Fifa IS Corrupt! Maar ja dat wisten we allang. Dus ik zeg er moet een nieuwe bestuur komt. Een Revolutie misschien?

Gelukkig is het allemaal heel eerlijk gegaan..
Teleurstellend dit.

De grote landen moeten zich ontrekken aan de Fifa en een eigen bond oprichten... Gewoon de Wso, World Soccer Organisation... en dan met A en B landen, ben je meteen van die domme kwalificatieduels af. De Fifa heeft zich hier van haar beste kant laten zien, wat een corrupt zootje... De grote voetballanden moeten echt de handen ineen gaan slaan, dan is de Fifa nergens meer!!

2 december 2010 om 17:01

Precies, veel roepen dat de Fifa het voetbal kapot maakr maar de clubs en voetbalbonden werken er zelf het hardste aan mee.

Sla de handen in elkaar met de toplanden, 3/4 is genoeg en boycotten die handel.

De definitieve teloorgang van het internationale voetbal. Dit is de zwartste dag in de geschiedenis van de Fifa en de internationale sport in het algemeen. Een WK in Rusland had er ooit moeten komen, maar Europa zou hem krijgen, ik zie Rusland niet als Europa. Tot 2026 nog maar één WK in Europa, dat is totaal krankzinnig.

RIP voetbal... voetbal is nu dus écht van de maffia...

Wel toevallig dat het 2 landen zijn met heel veel geld
Aan de ene kant ben ik teleurgesteld. had het wk graag in Nederland gehad, maar aan de andere kant nou hoeven wij ons niet te houden aan die idiote hoge eisen van de Fifa.
Baah 1 corrupte boel daar die Fifa

Nou ik zie het al gebeuren. Weet al wat het eerste filmpje op studio sport gaat worden. Iemand die z'n buurman in het stadion de hersens inslaat met een balalaika...

Mensen, alsjeblieft zeg.. Get a life iedereen die hier loopt te klagen.

Probeer eens reëel te kijken naar het bid van Rusland: het is de eerste keer dat zij zoiets mogen organiseren, ze hebben er het geld om alle faciliteiten in een rap tempo neer te zetten, het land wordt steeds voetbalgekker en door het WK er te houden zal het aantal voetballertjes nog meer toenemen. En daarnaast is het in juni en juli echt geen -20 meer in Rusland..

Dat zijn gewoon allemaal redenen voor de Fifa om dit bid te verkiezen. Dat iedereen hier weer meteen als blinde kippen elkaar gaat napraten over corruptie bij de Fifa, etc. toont direct maar weer aan hoe het gemiddelde niveau hier is.

Uiteindelijk komt het er dus op neer dat de Fifa corrupt is als het WK niet naar Nederland / Belgie zou gaan en als we het WK wel toegewezen zouden krijgen, dan zou ook iedereen ontevreden zijn, omdat we het WK hier niet willen.. Misschien kunnen we het hele WK maar beter afschaffen, want blijkbaar is iedereen dan wél gelukkig..

Wel vind ik het jammer dat het WK in Rusland wordt gehouden, want dat vind ik van de kandidaten toch het minst toegankelijke land. Ik zou liever naar Engeland gaan voor het WK, dan naar Rusland, maargoed.. Aan de andere kant is het ook wel leuk om het eens in een voor mij onbekend deel van de wereld te doen, want je pikt dan ook weer een andere cultuur op (zoals ook tijdens het WK in Zuid-afrika).

2 december 2010 om 16:56

denk nou eens na man, de enige reden waarom ik zou kunnen bedenk (buiten het geld om) dat het wk naar Rusland zou moeten gaan is dat het nog nooit in Oost-europa is geweest. Maar Nederland/belgie hebben het ook nog nooit gehad en hebben daarbij een veel grotere voetbalgeschiedenis. Dus dan blijft voor mij alleen het geld over............ Snap ieee????

2 december 2010 om 16:59

Je kijkt nu alleen naar de vergelijking Nederland - Oost Europa, maar als je nou eens zou nadenken lijkt die vergelijking redelijk onlogisch te zijn. Als je het nou eens vergelijkt als West Europa - Oost Europa, dan krijg je Italie, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland tegenover niets.. Dat is toch een redelijk kromme verhouding vind je ook niet?

En daarnaast: kon je je lachen inhouden met die beschuldigingen over corruptie en kiezen voor het geld, terwijl je zelf als plaatje een vlag van Oekraine hebt?

2 december 2010 om 17:06

Wat schrijf je een boel flauwekul.. heeft Feyrus nog een bepaalde invloed hierop?
Je weet net zo goed, dat de enige reden waarom Fifa voor Rusland kiest is om het geld en helemaal niets anders. Rusland beloofde tijdens de presentatie miljoenen....
Ik heb trouwens ook veel voetbalrellen gezien via internet in Rusland, hoop dat ze dat tegen die tijd stukken beter onder controle krijgen (dat even terzijde).
Maar alles draait om de centjes en om de poen. Nederland hoefde hem van mij ook niet te krijgen. Maar spanje gunde ik het wel, omdat ze wk winnaar zijn. En Engeland vind ik gewoon mooi, om daar een WK te hebben.
Maar rusland, en Qatar... ITS ALL About THE Money

2 december 2010 om 17:13

Zie je het zelf nog niet? Rusland én Qatar. Dat zegt echt al meer dan genoeg. Rusland kan ik nog wel een heel klein beetje snappen, maar Qatar??

2 december 2010 om 16:59

Zo. Iemand is aan het solliciteren naar een groen randje!

Het is ook de eerste keer voor Nederland, wij hebben het geld ook(min of meer) en de argumenten over het aantal ' voetballertjes dat gaat toenemen' is onzin want dit zou ook gebeuren in Nederland.

In Rusland heb je 11 tijdzones, spreekt de gemiddelde burger amper Engels en ligt alles ongelofelijk ver uit elkaar..

2 december 2010 om 17:05

Tot nu toe werd het om en om in West Europa en buiten West Europa gehouden. Dat er dan nu een keer een Oost Europees land mee vandoor gaat vind ik helemaal niet zo gek.

Daarnaast, in Nederland is iedereen al voetbalgek en voetbalt de halve jeugd al, terwijl dat in Rusland niet zo schijnt te zijn. Verder is het aantal tijdzone's in Rusland recentelijk teruggebracht naar 8 (edit: 9 tijdzones, en ze willen dat aantal nog verder verminderen.) en kan Rusland in 8 jaar tijd echt wel fatsoenlijke verbindingen aanleggen.

Verder wil men dit WK in Rusland enorm graag organiseren en heeft het er nagenoeg alles voor over, terwijl wij in Nederland alleen maar lopen te klagen.

Ten slotte: als jij denkt dat ik reageer om een groen randje te krijgen, dan moet je jezelfd maar eens laten nakijken. Dat ik er een objectievere mening op nahoud dan de meeste anderen hier zeg niet dat mijn mening onjuist is. Hij is alleen wat minder schreeuwerig.

2 december 2010 om 17:07

Weet je ook de werkeloosheidcijfers en de armoede cijfers van Rusland? Die heb ik niet zo bij de hand....

2 december 2010 om 17:11

Ik weet niet of je hiermij mijn argumentatie probeert af te breken, maar daar faal je dan jammerlijk in, want het ondersteunt mijn reactie juist.

Als er heel veel geld aanwezig is en er nog geen infrastructuur, stadions en hotels staan, dan geeft dit dus een enorme boost aan de werkgelegenheid en het bedrijfsleven in Rusland.

Voor de werkloosheid en armoede in Rusland is dit WK dus pure winst.

2 december 2010 om 17:25

En na het wk?

2 december 2010 om 17:48

Ja , wat een geluk dat Zuid-afrika er veel beter van geworden is van het afgelopen WK. De rijken worden rijker en de armen kunnen lekker wodka blijven kopen.

3 december 2010 om 01:12

'verder is het aantal tijdzone's in Rusland recentelijk teruggebracht naar 8 (edit: 9 tijdzones, en ze willen dat aantal nog verder verminderen.)'

Hahahahaha.... Dude ze kunnen van heel Rusland één focking tijdzone maken als ze dat willen, maar het wordt nog steeds 10 uur eerder donker in het oosten van Rusland dan in het westen van Rusland... dus houd alsjeblieft op met je geneuzel, want het is gewoon duidelijk dat Rusland is gekozen vanwege het beloofde geld....

2 december 2010 om 17:00

feyrus prachtig verwoord..en dat probeer ik iedereen ook mee te geven..zij lopen te kortzinnig te denken en te reageren!!

Gun andere landen ook wat en men die het over '' grote rijke landen winnen altijd..nou zuid afrika is niet de rijkste en van grote kan wel zo zijn..ma rijk absoluut niet en uiteindelijk is het gewoon goed en leuk gegaan!!!

2 december 2010 om 17:08

wat versta je onder goed en leuk? dat de arme bevolking omwille van de fifa is uitgebuit, de regering veel geld uitgaf aan nu nutteloze stadions en de fifa haar zakken daar leuk vulde? als je dat onder goed en leuk verstaat was het idd goed en leuk

2 december 2010 om 17:09

Afrika heeft met alles ingestemd wat de Fifa wilde, daarom hebben ze het gekregen. Marketingsausje over de boodschap dat het voor het volk en continent is en klaar. Afrika is niet rijk. De gemiddelde (zuid-)afrikaan in ieder geval niet. Beetje lullig dat al het geld wat ze met WK hadden kunnen hebben naar een Zwitserse bankrekening is gegaan. Maar ik ben er van overtuigd dat de Fifa daar binnenkort wel iets mee gaan doen voor de armen op deze aarde.... Echt.... Ofzo.

2 december 2010 om 17:01

Misschien heb je wel een punt. Je vergeet echter alleen dat de Fifa zelf dergelijke reakties heeft uitgelokt, met alle verhalen die de laatste jaren naren buiten zijn gekomen. Veel van die verhalen zijn ook nog redelijk goed onderbouwd!

Edit:

Daarbij is het naar mijn idee ook niet ethisch verantwoord om het te organiseren in Rusland. Er heerst daar een hoop armoede! Die miljoenen wat in het WK gestoken worden kunnen ze beter voedsel van kopen voor een aantal mensen. De Fifa kent blijkbaar geen ethiek!

2 december 2010 om 17:05

Ja, lekker op kunstgras voetballen. Heerlijk.

WK in Rusland prima hoor, maar zorg dan wel voor echt gras. Want in veel grote stadions van Rusland wordt er gewoon op kunstgras gespeeld. Dat wil geen enkele fan, speler of coach.

2 december 2010 om 18:40

Het is over 8 jaar man, kap eens met dat gejank over het gras. Ze zullen echt wel echt gras kunnen laten groeien binnen 8 jaar.

2 december 2010 om 19:20

Ja sorry, wordt een beetje cynisch van de fifa af en toe.

2 december 2010 om 17:07

Ik kan de beslissing voor Rusland nog wel deels begrijpen, daar gaat het niet om. Maar om dan ook nog qatar te kiezen maakt het wel heel duidelijk....
Wat heeft dat land te bieden dat te maken heeft met voetbal??? Ja geld.....

2 december 2010 om 17:13

Ik kom nog wel eens voor mijn werk in Rusland en kan je vertellen: het is niets en het zal ook nooit wat worden. Dat jij hier ongelooflijk positief doet over Rusland, moet je vooral zelf weten. Waarschijnlijk weet je daarentegen wel beter.
Mensen zijn laks, Rusland radicaliseert snel, men heeft geen interesse in andermans zaken/interesses en de armoede regeert nog steeds.

Het WK in Qatar en Rusland is een pure keuze op basis van geld. Dan kun je mooi blijven lullen, maar het wordt er niet anders van.

2 december 2010 om 17:18

Ik doe niet ongelooflijk positief over Rusland. Ik zeg alleen dat er aan het bid weldegelijk gewoon zeer goede punten zaten, terwijl de rest hier als kippen zonder kop puur en alleen wijst op zogenaamde corruptie.

2 december 2010 om 17:27

Elk land heeft goede punten. Maar wat zijn goede punten? Wat is goed überhaupt? Goed bestaat niet. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Feit blijft wel dat wij als land, zeer goed georganiseerd zijn. Wij niet zomaar 1 van de rijkste landen ter wereld.
Daarnaast zijn Nederlanders nuchter, zijn we verschrikkelijk innovatief (kijk maar waar dan ook in de wereld) en zeer milieubewust (alleen Duitsers zijn nog milieubewuster). Dat zijn wel punten waarvoor je een WK toebedeeld. Rusland heeft enkel en alleen veel oliedollars in de top van de allerrijksten. Wat zal het de gewone man op straat boeien? Niets, want die is te arm om überhaupt er iets van mee te krijgen.
Hier leeft een heel land mee en maken we er 1 groot feest van. Rusland niet en dat hoef ik hopelijk niet uit te leggen.

PS. ik mag van mijn opdrachtgever 's avonds niet alleen in de metro in Moskou. Waarom denk je? En dat land moet een WK organiseren? Hahahaha!

2 december 2010 om 17:17

Onzin. De argumenten die je gebruikt om voor rusland te kiezen gaan nergens over. Natuurlijk speelt geld de grootste rol. De fifa kiest echt niet voor Rusland omdat het in juni en juli niet -20 graden is, want dat is het ook niet in Nl/belgie, Spanje/portugal en ook niet in Engeland. Of omdat mensen er snel een stadion neer kunnen zetten. Het is pas over 8 jaar he (!) . In die tijd kan elk land wat meedeed een paar stadions bouwen/uitbreiden. En dan dat het land steeds 'voetbalgekker' wordt . Haha wat een onzin, hoe kom je daar bij ? In Nederland en Belgie is iedereen toch ook voetbalgek ?

Die 3e aliniea is ook onzin. Als je iets onderneemt met een groep, zijn er áltijd mensen die het er niet mee eens zijn, en die het er wél mee eens zijn. En dat heb je ook met het organiseren van een WK. In Rusland zijn ook mensen die dit liever niet hebben hoor, geloof mij maar.

Nee ik vind het wél jammer dat er geen WK komt. Had het graag meegemaakt, en ik denk dat als het in NL was geweest, dat het voetbal hier ook een grote stap had kunnen maken.

2 december 2010 om 17:23

Het stukje over dat het er in de zomer geen -20 is, was meer een reactie op een argument dat zovaak genoemd wordt, dat het in Rusland een schijtklimaat is. Ik probeerde aan te geven, dat dat in de vroege zomer wel meevalt.

Over je tweede punt: helemaal gelijk, in Nederland en Belgie is iedereen al voetbalgek. Omdat de Fifa het zich tot doel stelt voetbal wereldwijd te promoten is het dus logisch dat ze het in een land doen waar het voetbal nog moet groeien, zodat zij daardoor een steuntje in de rug krijgen.

Dat iedereen zomaar die stadions kan uitbreiden is niet zo. Spanje en Portugal zitten namelijk in grote financiele problemen en kunnen echt niet zonder gevolgen miljarden investeren in een WK, zelfde geldt voor Nederland, dat het misschien wel kán, maar zeker niet heel graag wíl.

Dat er in Rusland mensen zijn die het niet willen geloof ik graag, maar de mensen met het geld willen het wel heel graag en zijn bereid om hun geld er in te stoppen. In ons landje vol met zeurderige mensen zal dat helemaal niet zo makkelijk gaan.

2 december 2010 om 17:29

Je verhaal klopt wel, maar dat laat onverlet dat de Fifa een corrupt zootje dat alleen maar naar geld kijkt... Zie de toewijzing aan Qatar... Die gaan stadions bouwen met airco om ze vervolgens weer af te breken... Wat een verspilling van geld en energie, niet normaal...

Daarnaast: Ga jij cultuur snuiven in 2018 in Rusland? Laat me niet lachen...

2 december 2010 om 17:32

En die stadions zetten ze daarna weer op in landen die het niet kunnen betalen. Lijkt me toch wel een nobel streven of niet soms?

Waarom zou ik geen cultuur gaan snuiven in Rusland?

2 december 2010 om 17:49

@feyrus

Denk je serieus dat ze dat gratis gaan doen. De Fifa denkt alleen maar aan geld, dus in dit geval ook.

2 december 2010 om 17:59

Geheel kosteloos :') Ik vond het knap dat je nu al had bedacht cultuur te gaan snuiven in 2018... Veel plezier :')

2 december 2010 om 17:50

Ik snap je verdediging van Rusland wel, maar ik begrijp ook de felle kritiek. Het is wel heel toevallig dat de twee rijkste landen het WK mogen organiseren. Des te verdachter zijn de uitspraken van de vertegenwoordigers: ''alles is mogelijk.''

Het is algemeen bekend dat het in Rusland en Quatar vaak geen zuivere koffie is, dus de uitspraken hier zijn misschien wel terecht.

Aangezien je Rusland zo verdedigt, kun je jouw opinie geven over de verkiezing van Quatar? Wat voegt een WK daar toe? In een land met 800.000 inwoners en een grote zandvlakte? Is daar de cultuur ook zo fijn en leerzaam?

Overigens moet je niet als een betweter over willen komen. Iedereen mag zijn mening verkondigen, dus om direct te roepen dat de rest, behalve jij, maar een leven moet zoeken, is volledig misplaatst.....

2 december 2010 om 17:57

Je moet uit mijn reactie niet opmaken dat ik nu zit te springen en dansen omdat Rusland het WK toegewezen krijgt. Ik probeer alleen aan te geven dat het veel te kortzichtig is om het allemaal naar de corruptie toe te schuiven.

Ik heb van het WK 2022 niets gevolgd, dus ik weet niet wat ik van Quatar moet denken. Ik hoop op het beste.

Fifa = Maffia. Hopelijk worden beide Wk's geboycot, dit gaat nergens meer over.

zou Qatar nu allemaal brazilianen gaan neutralizeren???

Hoe kan men met een gezond verstand nou voor Rusland kiezen?
Het heeft uiteraard financiële voordelen voor de fifa, maar heeft voor zowel de voetballers, voetballanden als voetbalsupporters verschrikkelijk veel nadelen.

Men heeft gekozen met dollartekens in haar ogen, niet met het voetbalhart.

Feyenoord@

Ach zeur niet zo joh net of alleen jou land de enige is dat telt. Misschien ben jij er niet in geïnteresseerd om Rusland en Qatar te bezoeken maar dit zijn gewoon 2 mooie landen. Ik snap dat er hier mensen gewoon gefrustreerd zijn dat Rusland en Qatar hem hebben gekregen, maar voor Rusland is het gewoon een grote feest net als Qatar.

Je bent niet verplicht om daar naartoe te gaan. Voor jou zou het ook nergens slaan als iemand zei:''wie moet nou naar Nederland gaan...

2 december 2010 om 16:58

Je bent niet verplicht, maar mensen zouden het wel een keertje leuk kunnen vinden. We hebben van 2010 t/m 2022 allemaal verschrikkelijke landen waar het WK gehouden wordt. In Europa zelf, waar voetbal het meest populair is, daar wordt geen WK meer gehouden.

Ik baal hier ook van als een stekker. Had graag ooit nog eens een feest van dichtbij mee gemaakt. De volgende keer dat er een WK hier in de buurt komt zijn mijn kinderen inmiddels zo oud dat ik me meer zorgen maak om hun gezondheid dan dat ik kan genieten van dat feest.

2 december 2010 om 17:08

Ik snap de frustraties van de mensen hier wel misschien dat ik daar ook rekening moet houden, maar het is ook leuk voor de landen die het houden.

En doelde meer op het feit dat die gene zeg wie wil er nou een WK in Rusland zien? Ik bedoel ik snap dat de andere kandidaten teleurgesteld zijn maar hun zijn niet de enige landen. Bovendien heeft Rusland hem ook nog nooit gehad.

En Nederland en Belgie ook niet, dus eigenlijk verdiende zij het ook wel maar er kan maar 1 winnaar worden gekozen hetzelfde geld voor die kandidaat-lidmaatschap van Azië.

2 december 2010 om 17:10

Klopt wel. Doen ze het een keertje sinds 2006 weer in Europa wordt het Rusland, helaas. Nu is het wachten tot 2026 en dat duurt nog heel lang. In ieder geval krijgen we in 2014 een mooi voetballand waar het wk gehouden wordt.

Owh mijn god.
De Fifa laat zich gewoon hier kennen.
2 Rijke landen krijgen het WK toegewezen.
Duidelijk corruptie.

Heeft Qatar überhaupt een nationaal elftal?

In 2022 dus voetballen midden in de woestijn tijdens de warmste maanden van het jaar? In Juli is het rond de 40 graden in Qatar. Voetballen in een airconditioned stadion. Lijkt me als voetballer echt vreselijk. Muffe droge lucht. Wederom weer de beste omstandigheden voor voetbal, maar niet heus.

De Fifa is gek!

Rusland & Qatar. Gefeliciteerd

De Fifa is niet corrupt! Rusland is gewoon een mooi land en gewoon logisch vanwege het eerste WK in het Oosten.
En ook is het geweldig voor Quatar, prachtige stadions zullen het worden,
Goodjob Fifa

Schandalig gewoon..

2 december 2010 om 17:08

Enorme geldverkwisting, al die super de luxe stadion in Qatar waar je later geen drol aan hebt.

2 december 2010 om 17:11

Daarom worden de stadions uit elkaar gehaald en als het goed is naar China? gebracht.

2 december 2010 om 17:46

Nog meer geldverspilling, hoeveel kost dat uit elkaar halen en in elkaar zaten wel niet.

2 december 2010 om 18:47

Nou niet veel. Het is voor china goedkoper om dat te kopen dan een nieuw stadion te bouwen, en zo krijgt qatar ook nog een beetje geld terug.

2 december 2010 om 20:32

Waarom gelijk niet wk in China.... Betaald door Qatar

Het was te verwachten...
Geld maakt de Fifa gelukkig en vooral Blatter...
En dan ook nog 2022 naar Quatar.
Ongeloofelijk!
Ik denk niet dat er veel mensen zin zullen hebben in een WK in Rusland en de spelers al helemaal niet aangezien de stadions daar honderden kilometers van eelkaar liggen. Dus een hele slechte keus van de Fifa.... maar zoals ik al zei : Geld maakt de Fifa gelukkig...

Wat een onzin dit zeg. Als voetballiefhebber wordt je hier niet blij van. We krijgen na Zuid-afrika 2010, Brazilie 2014 nu Rusland in 2018 en Quatar in 2022. Zit je niet op te wachten, ik wist dat een WK in Nederland en België vrijwel kansloos zou zijn, maar dan had ik toch liever Engeland of Spanje gehad, waar je fatsoenlijk nog met de auto en voor een redelijke prijs wedstrijden kunt zien. Nu moeten we naar Rusland, waar speelsteden duizenden kilometers van elkaar liggen, waar er verschillende tijdzones zijn. Corrupt zooitje zeg. Bedankt Blatter

Rusland en Qatar, hoe verrassend! Kunnen ze de chinezen alvast reserveren voor 2018 en 2022 om de stadions weer op te vullen

Tja, dat geeft toch wel stof tot nadenken... Alhoewel, heel lang nadenken is in dezen niet echt belangrijk, het moge duidelijk zijn wat er heeft gewonnen, geld.

Jammer dat er geen mooie landen zijn uitgekozen. Ik zou graag een keer zo'n toernooi willen meemaken, maar met gevaar voor eigen leven (en portemonnee) naar Rusland of Qatar vertrekken zie ik niet zo zitten.

Had graag één van de andere 3 landen zien winnen, maar helaas hadden deze te weinig geld.

Goh, wat een slechte verliezers allemaal zeg. Rusland en Qatar gefeliciteerd!

Dat gaan dus Wk's worden met vele lege tribunes, rare arrestaties door mensen die het verkeerde bier drinken (of uberhaupt drinken in Qatar). Daarnaast kan je de klok er op gelijk zetten dat we zo rond 2015, 2016 nerveuze fifa mensjes door besneeuwde bouwputten zien schuifellen en mokken over stadions die niet klaar zijn. Ook hoop ik dat Qatar niet te veel economie lesjes bij buurkindje Dubai heeft gevolgt aangezien het dan nog wel eens een probleem kan worden die stadions te betalen. Maar goed Qatar was de meest logisch (of minst onlogische/onhandige) voor 2022 en Rusland voor 2018, tja NL en B zouden de wow factor niet hebben, kan nou niet echt een wow factor inbeelden bij een WK in Rusland maar goed het zei zo, zijn we hier van een hoop gezeik af.

Corrupte bende!!!

wat een lachertje is het toch de 2 landen met het meeste geld.

En dan nog roepen dat ze niet corrupt zijn.

Fifa Maffia

Het WK kan me nu gestolen worden. Dit is reinste voetbalvervalsing!! Hier gaat het voetbal aan onderdoor..

Hulde aan Iedereen die het Belgie/nederland bid heeft gesteund en positief gepresenteerd hebben!
Jammer da we het niet zijn maar je kon het verwachten.

Gefeliciteerd meneer Blatter! Nog even zakkenvullen met deze twee landen.. Corrupte bende daar..

Dat Rusland een WK krijgt toegewezen vind ik niet zo heel erg, aangezien ze inderdaad nog nooit in Oost-europa een Wk hebben gehad, maar het feit dat de Russen ook hebben gezegd dat er veel winst te behalen valt in Rusland doet de Fifa geen goed. Dat Qatar ook een rijk olieland ook een Wk krijgt doet de verdenkingen van corruptie en machtgeilheid van de Fifa ook geen goed

Rusland en Qatar! Als er nu niet is aangetoond dat het echt alleen nog maar om geld gaat...

Yes ben blij toe dat al die hooligans niet hier komen in 2018 , gefeliciteerd Rusland
Ik wist het al dat het Rusland zou worden, en terecht want Engeland, Nederland/belgie, en Portugal hebben allen al een keer een EK mogen organiseren, Rusland heeft nog nooit iets gekregen.
Sterker nog het hele oostblok heeft nog nooit een wk gekregen, Rusland is de eerste dus is het ook terecht dat het daar een keer wordt gehouden..

Qatar is inderdaad wel raar ik had Australie wel verwacht, Ik wist dat USA en Japan het niet zouden worden die hebben het ook al keer gehad, nog niet zo heel lang geleden..

Maar dat iedereen hier weer over maffia praktijken en geldpraktijken zitten te zeuren is alleen maar omdat jullie niet tegen je verlies kunnen dat Nederland/belgie het wk niet krijgen..

2 december 2010 om 16:58

Nee. Je zit er naast. Hier houden ze van voetbal. Jammer dat je niet ziet dat het verneukt wordt...

Hahaha net zo corrupt allemaal. Naar verluidt wist de spaanse media al om 16.30uur te melden dat Rusland en Qatar de WK zouden krijgen. Geld heeft de regie in de WK keuze dat is wel duidelijk. Je gaat toch geen Wk Houden in een zandbak. (ik gun het ze wel hoor daar niet om)

Tjonge jonge jonge,

Heeeeeeeeeeel jammer van de Fifa dit.

Qatar, waarom zou je ooit daar een WK houden, oja, miljoenen en nog eens miljoenen voor de Fifa.

Man, in Qatar krijg je straf als je je vrouw in het openbaar een kus geeft en is er een alcoholverbod. Heeft Blatter daar ook aan gedacht? of zijn dat problemen voor in 2020?....

2 december 2010 om 16:58

Moet we dus met ons Holland House naar Qatar. Dat leverd veel straffen met ons nederlanders Hahaha

2 december 2010 om 17:07

Zal wel het Holland Heineken Malt House worden daar.

Brazil ok... Ondanks dat ze daar eerst hele steden moeten zuiveren van tuig en ongelukkigen in het leven, houden ze daar wel van voetbal. Ik kan het niet betalen, dus ben er niet bij. En mijn volgende 2 kansen zijn Rusland en Qatar? Wtf?! ...weer niks om naar uit te kijken... Doodwensen doe je iemand niet, maar hoop wel dat $epp weer een keer gruwelijk op zijn muil gaat. Fuck it, ik ga lezen, ''snelle Jelle, Misdadigers op het Spoor''. Daarin worden ten minste boeven gevangen...

Jammer, maar viel te verwachten. Die Fifa is door- en door corrupt, net zoals Rusland, Dus daar valt voor die mafiabende van Blattler en zijn graaiende vrienden heel veel te graaien. Had het graag hier gezien, het is niet anders. En Qatar, tja oliemiljarden hè? Gelukkkig is een mooi toernooi niet te koop, volgens mij is het daar veel te heet. Maar Blatter zal het wel zo weten te draaien dat daar een rijke voetbalcultuur heerst. Te triest voor woorden, dat de hele voetbalfamilie dit maar laat gebeuren.

2x op een dag, voor het geld kiezen maakt veel los, in andere landen.
Nu gaan die nog meer nadenken dat de Fifa is omgekocht

Fifamaffiaaaaa

Titel had beter kunnen zijn: ''fifa verkoopt Rusland organisatie van WK in 2018''...

2 december 2010 om 17:03

Ja inderdaad!

Nou lekker... 500 kilometer van stadion naar stadion. En in 2022 in de woestijn waar gaat dit heen met de Fifa? Corrupt zooitje daar!

Binnen Rusland zijn ook verschillende tijdzones maa rin sommige gebieden is het 4 uur later dus wordt het wk hier 's morgens uitgezonden. ALS Iedereen Werkt OF OP School ZIT Dus. gvd kan ik alweer gaan spijbelen

2 december 2010 om 16:57

neem aan dat je dan al klaar bent met je opleiding!

2 december 2010 om 16:59

weer gaan spijbelen hahaha zit jij in 2018 nog op school dan man misschien leeft de helft van deze site dan al niet eens meer, jij niet, ik niet, misschien is de hele wereld wel weg (wat ze zeggen over het jaar 2012) dus waar maak je je nu al druk om dan?

Zoals 4 artiesten uit Zweden uit zongen:
''money, money, money
Must be funny
In the rich man's world''

2 december 2010 om 17:01

Zie je Blatter al mee dansen 'ahaaaaaaaaaaaaahaaaaaaa'' lol

Geen verrassing aangezien het geld de meeste stemmen trekt en dat er weer eens flink wat geld in de zakken kunnen worden gestoken.

Als je elke Fifa official zou vragen wat de reden zou zijn dan kunnen ze niks anders zeggen behalve geld.

Against Modern Football!!!!

Dramatisch dit hoor. Blatter is baas van de maffia!

De mensen die nog niet overtuigd waren van corruptie binnen de fifa.. zijn blind als ze dat nu nog niet zijn.

2 december 2010 om 17:01

Jongens wat een omkoopschandaal zeg het is tog niet meer te geloven wat een k** jongen is dat hy kan geen engels heeft nix met voetbal te maken en hy is tog wel egt zeer en zeer corrupt hy wil alleen maar geld, heb net uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat de sjeik van qatar en tevens die corrupte poetin een paar miljoentjes naar de rekening van de fifa(blatter) hebben verstuurd. Het gaat de Fifa alleen maar om het geld, niet om het voetbal. Stelletje malloten die fifa weg ermee!!!

Van alle landen had ik Rusland als laatste gehoopt!

Ook om er bijvoorbeeld heen te gaan had je buiten Nederland ook wel makkelijk naar Engeland of Spanje/portugal kunnen gaan.

Rusland zou ik zelf persoonlijk minder zien zitten, zelfde als Zuid Afrika de laatstre keer en Qatar in 2022.

Jammer dat de Fifa zich duidelijk door geld laat leiden, want je gaat mij niet vertellen dat daar de sfeer beter is dan in de andere landen die kans maakten.

Erg jammer, en weer een WK in een naar mijn mening minder voetballand

Wel toplanden qua €€€€€€€€ en $$$$$$$$$$$$$$$$$

2 december 2010 om 17:03

hahahhahahaaa, die laatste regel van jou +1

Rusland en Qatar, twee landen die geen enkele voetbalhistorie heeft, niet een normaal voetballand. Rusland kan zich nog niet eens plaatsen voor een WK en Qatar, heeft dat wel een voetbalploeg? Oja daar zitten de sjeiks en Blatter in.

Een beetje 2 landen die niet eens in het voetbal thuishoren verkiezen boven,
Nederland (en Belgie) die de Fifa mede heeft opgericht en in de WK finale stond en aan de wieg stond van het voetbal.
Engeland, officiele oprichters van het voetbal en het grootste voetballand ooit in de historie van voetbal.
Spanje (en Portugal) wonnen het afgelopen WK en ze Zijn voetbal. Dit Spanje is het voetbal en zulk soort teams zullen er nooit komen.

Hoezo Money makes the Fifa happy??

ik vind het leuk eindelijk n niet west europees land en voor het eerst n arabisch land. Dit heb ik al n jaar geleden voorspeld..
Als die andere het echt wilde hebben hadden ze meer geld maar ervoor uit moeten trekken.
Engeland. Dutsland spanje en ja ook nedeland kennen we al wel. Wk draait om hele wereldvoetbal en landen als rusland en qatar verdienen ook n kans

Rusland kan ik nog inkomen, maar het neigt inderdaad (ook naar het eerder verschenen bericht) naar corruptie. Waar wij als klein land niet tegen op kunnen.
Maar wat ik me afvraag.
Als je het in Qatar organiseert en er 8 speelsteden moeten komen??? Of hoe gaan ze dat doen, Qatar kan loopbruggen bouwen om de stadions te verbinden.

Ik dacht dat heel veel mensen 't WK niet wouden hebben. Maar als ik deze reacties lees, dan had ik het fout. Nou ik ben er blij om dat het niet in Nederland & Belgie wordt gehouden want het kost de inwoners alleen maar geld, willen we nou echt dat we geld betalen aan de Fifa? Ik wil daar niks mee te maken hebben. Voor sommige over het tijdsverschil met qatar, het is nu daar 18:56 dus dat is gelukkig te doen.

Ik vind het persoonlijk schandalig dat het Wereldkampioenschap voetbal in een land gehouden wordt, wat zelf niet of nauwelijks iets toe te voegen heeft aan de geschiedenis van het voetbal, of voor de huidige situatie van het voetbal.. Het zou naar mijn mening veel mooier zijn als de Wk-wedstrijden in de wereldberoemde stadions worden gespeeld in Engeland of Spanje. Erg jammer dat de Fifa er anders over denkt..

Man wat maken jullie je toch druk om die WK 2018, nu weten we zeker dat het geld niet over de balk wordt gesmeten.
Met die corrupte Fifa wil je toch niet mee worden gelinkt.
Veel plezier Rusland met de organisatie ik ga lekker met een biertje via mijn tv naar het voetballen kijken.

Haha Fifa niet corrupt? Eerst over schreeuwen dit is goud eerlijk, en dan de twee rijkste landen kiezen. Kan Blatter als hij wel lekker een eigen weg speciaal voor zijn limo laten bouwen.

Een WK In qatar.
Dat wordt waarschijnlijk het grootste verlies voor een gastland tijdens de openingswedstrijd in de geschiedenis van een WK. Heel droevig.

Gezellig Qatar, dat wordt waarschijnlijk het WK met de minst aantal bezoekers in de geschiedenis van voetbal. Wat moet je in godsnaam in Qatar...
Verder was het al duidelijk dat Rusland en Qatar het WK hebben gekocht.

Blatter tijd om op te rotten corrupte ouwe smeerzak

Ik vraag me af hoe de landen erover gaan denken om even 600km van stad tot stad te vliegen...

Ongelooflijk wat een schandalige organisatie die Mafifa. Kan Cruijff daar ook geen revolutie tegen beginnen? (die hoeft van mij niet fluweel te zijn).

Toen ik net op tv hoorde dat Blatter meerdere malen op bezoek is geweest bij putin, wist ik al genoeg. Waar denk je dat die twee het over gehad hebben: Miljoenen muntjes... In Rusland zijn de supporters zo nadelig, vervelend en duur uit. Er moet enorm veel een lang gereis worden omdat het zo'n groot land is.

En dan Qutar!! Ik word gewoon misselijk als ik bedenk dat de organisatie van de mooiste sport ter wereld dat land kiest voor het belangrijkste voetbal toernooi!. Wat heeft Qutar nou betekent voor het voetbal? H-e-l-e-m-a-a-l- niks! Ook dit is weer vreslijk duur voor de supporters.. het ligt totaal niet centraal, midden in de woestijn, er hangt totaal geen voetbal sfeer, dure vliegtickets, de stadions die gebruikt worden in 2022 worden daarna weer gesloopt begreep ik van de NOS enzovoort.. De enige reden die ik me kan bedenken is het oligeld wat de stemmers wel lusten..

Echt Walgelijk

vind dat een hoop mensen rusland onderschatten en of denigrerend doen over dat land. de keuze voor de russen is namelijk niet eens zo gek.

alleen de keuze voor qatar....dat kan echt niet. een land met zo weinig inwoners, wat nog nooit iets heeft btekend voor t voetbal....dat kan toch niet!? hoop dat een hoop landen/voetbalorganisaties dat wk gaan boycotten!!

Stelletjes egoïsten stelletjes egoïsten. Het is niet erg als mensen uit Qatar of andere werelddelen aan jullie tijd aanpassen maar zodra jullie dat moeten zie ik een aantal reacties met veel kritiek. Het gaat niet alleen om jou eigen land iedere land dit het kan heeft recht op de WK. En over die corruptie begin ik niet over. Want ik wist al dat zodra Nederland hem niet zo gaan krijgen dat men hier meteen over corruptie zou gaan praten. Huil a.u.b niet zo, zo hoeft de regering hier ook niet te voldoen aan alle eisen van de Fifa en ik dacht dat de vooral de Nederlandse regering hier juist moeite mee had...

2 december 2010 om 17:04

heel leuk je verhaal, maar kom eens met 1 goede reden waarom qatar t wk zou moeten krijgen??

t is zo'n groot land?
zoveel voetballiefhebbers?
goeie accomodaties?
opkomende voetbalcompetitie met grote talenten?
geweldige historie met hun nationale team?

nee, helemaal niks van dat alles. t enige wat ze hebben is geld, geld en nog eens geld!!

2 december 2010 om 17:05

ben het met je eens.
volgens mij heeft qatarr niet eens voetbal geschiedenis...

2 december 2010 om 17:13

Zoeffhaasje@

Het gaat mij gewoon dat mensen hier zich niet willen aanpassen, althans een aantal reacties hier maken het wel duidelijk. Zoals hier onder weer zegt iemand dat het een lelijke land is een bla bla bla. De andere boven zegt weer dat het tijdverschil is en bla bla bla en zich dan zo moeten aanpassen dat noem ik egoïstisch.

Dat een aantal mensen gefrustreerd zijn vind ik niet erg, maar om meteen de land aan te vallen vind ik echt een onzin. Om deze 2 landen lelijk te noemen hebben deze mensen zeker nog nooit van deze landen gezien..

Oke over die corruptie neem ik mijn woorden terug. Daar dacht ik even niet na, maar deze land is niet lelijk en dat het warm daar is en een andere tijd is dan de westerse vind ik geen reden om het niet te geven daar had ik het over.

2 december 2010 om 17:41

Wat een grote onzin lees ik hier, Nederlanders staan juist bekent om hun aanpassen. Nederlanders spreken Duits, Frans, Engels!!! Welke landen doen dat nog?? Als nederlanders ergens komen doen ze de moeite om die taal te leren.

Egoisten? Hahahah alsjeblieft, wij als klein landje met 16 miljoen inwoners geven Facking veel geld aan goede doelen en betalen het meest aan Europa, dan helpen we Griekenland en Ierland nog is met hun economie door te betalen!

Hou alsjeblieft je mond als je het over egoisten hebt

Corrupte bende @ Fifa
Met geld is alles te koop!

En ja hor dat word weer geen WK zien, doe normaal joh, Rusland? zo kapot ver! en Qatar naaj denk niet dat een nederlander erheen zou willen. Hoezo niet in Engeland of spanje dan kunnen europeanen, echt europeanen en geen rijke stinkerds er ook heen. Ik kan dat gewoon neit betalen hor, en wil ook niet zo ver weg. Voetbal is en blijft een europese sport maar het word constant zo ver weg gehouden, behalve in 2006 was het in duitsland maja..

Was te verwachten, de beide landen met het meeste geld gaan er met de winst vandoor.

Enige positieve punt aan Qatar is dat het maar 1 uur tijdsverschil is met Nederland. Maar voor de rest. lekker voetballen met 45 graden.

En dan Rusland, er is zelfs tijdsverschil in Rusland zelf. Nou dat wordt leuk. Veel te groot land, waar je als ploeg veel te veel moet reizen.

Nee ik had liever Engeland gezien, dichtbij, mooie stadions, mooie sfeer. Prachtig.

Ik weet niet wat alle mensen hier lopen te huilen maar het bid van rusland was gewoon goed, onzin om gelijk te gaan roepen dat het maffia is corruptie. Vergeleken met Zuid-afrika is het niet eens zo ver weg, ik zie het probleem ook niet, nee het is niet om de hoek maar laten we vooral niet doen alsof het lichtjaren weg is.

2 december 2010 om 17:32

Ik denk vooral dat het probleem is dat het absoluut niet veilig is in rusland en de afstanden inmens groot zijn tussen de steden.
Als je alle punten vergelijkt met dat van bijvoorbeeld Engeland snap ik niet waarom de Fifa voor Rusland heeft gekozen, behalve dan misschien geld.

2 december 2010 om 17:36

Ach Zuid afrika was ook niet veilig, dat was dus ook geen probleem, en om nou te zeggen dat zuid afrika lekker dichtbij is, nee.

Tja, Money talks.. Is natuurijk wel jammer want in deze landen is er niet echt een ''voetbal sfeer'' maar laten we hopen dat het tegen die tijd wel is..

Qatar; We bouwen even wat stadions met airconditioning en alles erop en der aan... En daarna maken we er golf baan van

Jammer dat organisaties als IOC en Fifa nog steeds de ware aard van Rusland niet zien. Rusland is een dictatuur onder leiding van Poetin, waar mensenrechten op grote schaal geschonden worden. Tegenstanders van Poetin worden stelselmatig vermoord of veroordeeld na een showproces.

Ik had niet anders verwacht. Iedereen weet dat de Fifa één grote, corrupte bende is. Bij die organisatie draait het niet om de zogenaamde ''fairplay'' en de schoonheid van het voetbal , maar enkel papieren biljetten tellen daar. Je kon het vooraf al op papier zetten dat deze 2 landen het wk toegewezen zouden krijgen. Het zegt genoeg dat alleen de regering in Rusland er baat bij heeft en de Russische bevolking er totaal niet mee bezig waren. Maar goed, dit is gewoon weer een bevestiging, van de toch al sterke vermoedens over de Fifa.

engeland was er in de eerste stemronde al uit! Uiteindelijk nederland met 2 stemmen verloren in de 3e stemronde.... wat een gemiste kans....

Ik lees dit bericht eigenlijk wel met enige opluchting.

Een WK in eigen land is fantastisch, maar ik denk dat we achteraf nog wel eens met enig gegniffel gaan terugdenken aan dit mogelijke WK.

Johan derksen staat nu tespringen en tejuichen!!!
Johan was de grootste tegenstander van het wk in nederland.
Hij heeft al die tijd het wk zwart gemaakt en in zijn blad en in zijn tv programma en bij paauw en witteman enz enz....
Nou Johan je hebt je zin!!

2 december 2010 om 17:39

Niet alleen Derksen maar ik ook. Hoef dat circus hier in Nederland echt niet. Engeland was perfect geweest. Lekker dichtbij, met de auto die kant op en alle voordelen maar niet de nadelen.

Ik lees op de BBC dat Engeland er in de 1e ronde al uit lag. Ben wel benieuwd naar de officiele uitslag en aantallen.

Die Blatter zal wel gedacht hebben ik geef nu even lekker 2 Wk´s weg aan 2 rijke landen, krijg ik lekker een dikke vette bonus. En tegen die tijd ligt hij te dobberen op de Bahama´s want dan is hij te oud en staat er een ander aan de mafifa macht.

2 december 2010 om 17:02

Idd, niemand weet het, maar blatter kon namelijk 10 keer stemmen terwijl de andere maar 1 keer konden stemmen, ja die blatter, hij zit erachter.

2 december 2010 om 17:20

Dus omdat Blatter maar 1x kon stemmen kan hij niet geregeld hebben dat het naar Rusland en Qatar gaat? Als jij vraagt aan je 10 buren om te stemmen op Rusland en je belooft ieder b.v. 1 miljoen denk je dat ze dan niet op Rusland stemmen? Zo gaat dat, dikke corruptie!

2 december 2010 om 17:22

Ik denk dat er dan altijd 1 van die 10 is die het naar buiten zal brengen waardoor blatter zwaar in de problemen zou komen, door dat te doen loop je zoveel risico en het komt altijd naar buiten.

Ik geloof nooit dat iemand zoveel risico zou lopen voor een beetje geld. Terwijl hij al rijk zat is

2 december 2010 om 18:21

Dan ben jij veel te goedgelovig in de Fifa.
Want het is wel zo gegaan, zoals ternos zegt.
Misschien is Blatter niet langs zijn companen gegaan, maar dan is het zeker Rusland zelf wel die dit gedaan heeft.
En het is inderdaad uitgekomen dat sommige zich konden laten omkopen, dit is echter niet door de Fifa zelf naar buiten gekomen maar door de Engelse pers. Hierdoor heeft de Fifa mooi 2 zondebokken kunnen aanwijzen, zodat ze konden laten zien, ''kijk eens hoe wij met corupte fifaleden omgaan''. Terwijl de hele bende daar corrupt is.

Kom op nou, het kan zo zijn dat één land met veel geld wordt aangewezen omdat zij een goed bit afleveren. maar dat 2 landen, die bekend staan om de grote financiele mogelijkheden én om de corrupte zaken in het land, het wk krijgen toegewezen, nee dat kan niet. Daar maakt de Fifa zichzelf gewoon ronduit belachelijk mee.

2 december 2010 om 18:49

Ach ga weg joh, je hebt totaal geen bewijs, omdat een land met geld het wk krijgt zal het wel corruptie zijn, wat een onzin, moet je voor de gein eens rondkijken in nederland, dan kom je het vaak genoeg tegen joh.

Hoevaak ben je trouwens in Rusland en Qatar geweest, het lijkt namelijk wel alsof je in beide landen woont.

Laten we lekker tussen de wodka, en gangsters in gaan zitten!

Nu krijg je het zelfde gezeik als in afrika.

Jammer dat nederland hem niet heeft maarja, we kunnen niet allemaal de fifa omkopen

Zijn we nou weer tweede geworden?

/wk-trauma

wat een schande.....
rusland alla
maar qatar....
pfffffffffffffffffffffffff
een schande voor de echte voetbal landen,....

Volgens mij komt het nationale elftal nog niet eens verder dan jupiler niveau?

Niemand hoeft te zeggen dat Nederland en België te klein is, want dan had Qatar ook nooit gewonnen. Gaat inderdaad puur om het geld. Wel lachen eigenlijk dat een minilandje als Qatar het grote Amerika met Clinton en Obama zomaar verslaat. Dat snap ik nog niet zo goed, als we praten over macht en geld.

ik heb het echt niet zitten met Rusland. Het is een land koud land. Letterlijk en Figuurlijk.
Dan bedoel ik dat de mensen niet bepaald 'gezellig' zijn in mijn ogen. Bovendien is het land veel te groot en zijn de stadions niet mooi.
Jammer voor Nederland. Als Nederland het dan niet werd dan spanje en portugal, maar geen rusland

De mafifa strikes again !
Deze 2 landen scoorden van de deelnemers het hoogst op gebied van corruptie in het algemeen.

BBC meldt dat Engeland er in de 1e ronde uit is gevlogen!!

1549: England bid ambassador and BBC presenter Gary Lineker has confirmed that England were knocked out in the first round of voting. They came fourth out of four. I'm stunned.

Fifa kunt je het beste in één woord omschrijven: corrupt.
Hiermee heb je alles gezegd.
Je gaat toch verdomme geen WK toewijzen aan Rusland, als je ook nog keuze hebt tussen Engeland, Spanje/portugal en Nederland/belgie?!
Engeland is hét voetballand. Het land van de geschiedenis van het voetbal. De mooiste stadions en accomodaties (die al klaar zijn!), de beste nationale competitie en de meest prachtige steden. Engeland ademt voetbal, jong of oud, iedereen houd van voetbal.. Dat is geweldig toch?
Maar Rusland staat garant voor mega winst, dat klinkt als muziek in de oren van de Fifa. Stelletje mafioso daar!

Voetballiefhebbers spreken een taal waarmee men elkaar altijd begrijpt, de voetbaltaal die je met je benen 'spreekt'.

Mafiosi spreken een taal waarmee men elkaar altijd begrijpt, corruptie en smeergeld.

Blatter sprak de Russen, de deurtjes gingen dicht en het was liefde op het eerste gezicht.
Er zal ongetwijfeld nog wel een wodka'tje op gedronken zijn maar alles was lang, lang geleden al in kannen en kruiken.

Jammer dat ze er zo'n dure show van hebben gemaakt vandaag, en ik hoorde dat Gullit en vrienden ook een paar miljoen budget hadden. Met die paar miljoen hadden ze heel wat bomen kunnen planten of kerstcadeau'tjes voor de minder bedeelden kunnen halen... op de fiets ofzo.

toen ik dit hoorde dacht ik aan het liedje van Youp van 't Hek: polonaise van het hele grote geld.

snap trouwens wel dat de stemronde zo lang duurde. Blatter was natuurlijk flauwgevallen toen Rusland zijn miljarden aanbood..

tsja, als rusland evenveel geld had als nederland, was het wk gewoon in de lage landen gehouden. vermoed ik. erg jamemr dat geld voor het grootste deel de doorslag geeft. want hoe kun je het anders bekijken? Engeland was in principe klaar voor het WK, driekwart van de stadions was al gereed en kon zo worden gebruikt. en wat is nou mooier dan een WK in het land waar voetbal groot is geworden. ''football's going abroad to 'mother' Russia''

Verdomme !

1: 100 Rellen
2: Eerst paspoort met een visum aanvragen
3: Corruptie
4: Bizarre hotel avonturen ( vraag Manu fans of Inter fans maar eens )
5: Lelijk land

Wat een schande dit bah! Ik dacht echt dat ze geleerd hadden van Zuid Afrika met de wereldwijde bereikbaarheid maar dit is gewoon kut.

Qatar sleept hiermee 2 toekomstige awards binnen!:
-WK organiseren waar de minste mensen op afgekomen zijn in de voetbalgeschiedenis
-De ploeg met de grootste 3 nederlagen in de voetbalgeschiedenis.

Heb er zin in, Nederland in de poule van Qatar maar doen.

Het lijkt misschien op corruptie dat het WK naar Quatar gaat maar dat is niet waar hoor. Quatar heeft alles wat je nodig hebt....
-maar liefst 800.000 inwoners waarvan driekwart nog uit het buitenland komt.
-Ze hebben een echte voetbalcultuur. Bijna alle grote wereldvoetballers komen uit Quatar.
-het klimaat is ook heel fijn, lekker vochtig daar.
-mooie ondergrond. Bijna het hele land bestaat uit zand.
-mooie democratie.
-het geld komt natuurlijk allemaal bij de gewone bevolking terecht ipv superrijken.

Ze hebben dus echt alles wat je nodig hebt
Het slaat helemaal nergens op dat het daar gehouden wordt. Het gaat alleen maar om geld.

2 december 2010 om 17:10

Ach, het klimaat doen ze wel wat aan, ze hebben zulke grote plannen en zullen daar wel rekening mee houden. Zelfde geld voor het ondergrond, zoveel maakt dat natuurlijk niet uit.

Dat je zegt mooie democratie is natuurlijk onzin, zou alleen een domocratie het mogen houden? Gaat nergens over,

In nederland komt het geld bij de gewone burger terrecht, maar die betaalt er ook lekker aan mee.

Denk je dat de gewone bevolking van qatar gaat meebetalen of zullen alleen de mega rijken het gaan financieren.

2 december 2010 om 17:29

ik denk dat de allerrijksten eerst de allerarmsten voldoende uitzuigen om dit geld in het WK te stoppen. waarom zouden deze mensen allemaal geld verliezen als je dit ook gewoon van de allerarmsten af kan pakken?

2 december 2010 om 17:30

Omdat van de allerarmsten al vrij weinig te pakken valt dus het heeft weinig nut om van die mensen geld te pakken, het gaat zo verschrikkelijk veel kosten dat je eigenlijk 99 % zelf aan het financieren ben,

dan kan je die 1 % net zo goed zelf financieren en vervolgens niet al die negatieve publiciteit hebben.

2 december 2010 om 18:28

Quatar is net zo corrupt als de Fifa.
ze zullen er alles aan doen om het geld bij de allerarmsten weg te halen en natuurlijk zullen zij zelf ook mee gaan financieren.

Maar hier gaat het nog niet eens om, het gaat om de winst die eventueel uit het WK gaat komen. Dit zal nooit en te nimmer bij de arme burgers komen en zij zullen hier nooit beter van worden. Alle voordelen zullen alleen maar bij de allerrijksten komen en hierdoor zal het verschil wat al groot is in dat land alleen nog maar groter worden. nogmaals jij denkt veel te rooskleurig over de fifa en over deze corrupte landen.
ja lekker eerlijk ja

Rusland mag dan corrupt zijn maar het is daar gewoon veel en veel beter geregeld. Ze hebben grotere stadions , betere faciliteiten en zij zijn al begonnen met het renoveren van een aantal stadions. Het kan zelfs zo zijn dat de stadions al ruim 2-3 jaar voor het begin van het eindtoernooi in 2018 gereed zijn. Ik vind het vooral jammer maar begrijpelijk dat het uiteindelijk naar Rusland is geworden. Lets face it onze kleine kikkerland kan niet op tegen het grote Rusland en al het geld(corruptie?).

Abramovich & co schenken Blatter een Russische cruise en 14000 olievelden.

Die oude kereltjes van de Fifa worden natuurlijk vorstelijk onthaald met kaviaar, dure cadeaus en een Russische Slottie op de kamer, ja daar kan een verblijf in het Amstel Hotel en een kopje koffie met Gullit niet tegenop.
Bijvoorbaat een verloren strijd geweest 15 miljoen naar de klote.

Mooi zo, het WK in Rusland.
Ik ga nog een wel een paar wedstrijdjes meepakken!

Waarschijnlijk ga ik naar Brazilië-italië in Wladiwostock op vrijdag en omdat ik toch in Rusland ben, wil ik zaterdagmiddag Nederland-belgië nog even mee pakken in St.petersburg... oh, nee gaat niet... Behalve dat het van Wladiwostock naar St.petersburg 14 uur vliegen is, kost een dergelijke vlucht ook nog eens €500.

De keuze voor Rusland is niet de gelukkigste.

Ook bij Qatar heb ik mijn vraagtekens. Qatar is even groot als Gelderland en Noord-brabant samen. Ik zie het al voor me dat er tegelijk in Doetinchem, Arnhem, Nijmegen als in 's-hertogenbosch, Eindhoven, Breda en Tilburg wordt gespeeld. 12 stadions in 7 steden lijkt overzichtelijk een goed te bereizen, maar het brengt ook risico's mee (engeland-duitsland?).

Geen overwogen keuze dus van de Fifa.

2 december 2010 om 17:08

Stupide reactie, Wladiwostok is niet eens een speelstad. Ekaterinburg is de meest oostelijke speelstad, het is daar maar 4 uur later dan in Nederland.

2 december 2010 om 18:00

Daar gaat het niet om, het gaat erom dat het voor supporters niet te bereizen is.
Jekaterinenburg (2000km), Kazan (800km), Krasnodar (1250km), Rostov (1100km), Samara (900km), Wolgograd (900km) en Kalinigrad (1100km) liggen zover uit elkaar dat je binnen Rusland wel moet vliegen...

2 december 2010 om 18:12

ook slecht voor het milleu als er zoveel gevlogen moet worden!!

2 december 2010 om 18:34

Slechte reactie
enerzijds verontwaardiging over de grote afstanden tussen de speelsteden, maar als deze dan klein zijn, zoals in Quatar, is het ook weer niet goed?

Nee, je kan het beter op de grote corruptie cijfers in deze landen gooien waardoor deze keuze niet te rechtvaardigen is.

Haha en dan zegt die Platini ook nog: 'het was een extreem moeilijke beslissing.' Natuurlijk hoor, Qatar en Rusland, die hele corrupte Fifa ziet alleen maar de cashtekens voor de ogen.

Wat een corruptie weer!

Ok, Rusland kan ik dan nog enigzins begrijpen, dat is een groot land waar het WK best wel een succes kan worden. Door de grootte van het land heb je heel veel mogelijkheden en het Russische voetbal is echt niet slecht. Eerlijk gezegd verheug ik me daar ook op, Rusland is en blijft een zeer fascinerend land en het word ook wel eens tijd dat het WK naar Oost-europa gaat.

Maar Qatar??? Waar slaat dat in godsnaam op? Daar kan ik echt niet inkomen en ik vraag me af hoeveel smeergeld daarvoor is aangenomen door de Fifa-leden.
Het voetbal leeft daar toch ook voor geen meter,
Doe dan Australie. Dat is een groot sportland waar het voetbal veel meer leeft.
Ongelooflijk, dat gaat nog wat worden.
Maar ja, misschien is het over twaalf jaar wel anders he.

Blatter, aub rot op uit de voetbalwereld. Het zijn niet de clubs die het voetbal kapot maken, maar jij bent het! Jullie Fifa organisatie is de grootste mafia organisatie ter wereld. Samen met de oliestaten proberen jullie de wereld te regeren. Tijdens het WK willen jullie boven de wet staan. Het is prima dat jullie niet naar Nederland komen. Wij willen jullie hier niet!

Goh, de favoriet van Blatter, die ook nog eens Afrika en Azie en zijn zak heeft. Wat een verrassing! Nou de wereld is weer een aantal miljonairs rijker en Blatter strijkt weer wat oliedollars op.

Blatter : $$$$$
Fifa leden : $$$$
Dit is wat zij denken geen voetbalkennis geen respect tegenover de voetbal niks !

Jammer voor Gullit en co het was een kansloze missie

ik zeg boycot tegen blatter

kiest alleen waar hij het meeste geld kan verdienen

Simpel....

Money Talks

schandalig deze uitslag had wk in Engeland verwacht, want het belangrijkste is toch de grasmat!!!
1 corrupte bejaardensoos dit, verschrikkelijk toch dit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Mijn God Rusland. Ten eerste heeft het land 11 tijdzones!!!!!! Ten tweede heerst er een landklimaat. Dit houd in dat er in de winter meters sneeuw valt en dat het er in de zomer ontzettend warm is. Ten tweede zijn de Russen over het algemeen niet tolerant. Is alcohol een groot probleem én vind ik het gewoon een kut keuze aangezien je een prachtig WK kunt houden bij de huidig wereldkampioen en het land waar voetbal een levenswijze is (engeland) Ongelofelijk. Hoeveel oliedollars zijn er in zakken gestopt vraag ik me af.

Ten eerste er klopt geen bal van dat DE Fifa het Rusland gunt, Het enige wat DE Fifa wilt is geld, toevallig hebben de russen het ervoor over!

Hmmm...

Ik dacht toch echt dat de Wk in Nederland en België zou zijn...
Echt lachwekkend van de Fifa serieus. Nu ga ik mij hele leven geen WK meer meemaken in Nederland. Man ik vond de WK in 2018 al ver weg... Laatstaan dat Nederland ooit de Wk weer zal krijgen...

Een leuke WK tussen al die mafia gasten zitten. Qatar heeft heel veel olie en nu worden ze nog rijker. Maar Rusland heeft ze allebij mafia en olie... De Fifa is gewoon in èèn woord een schande!

Ik hoop tenmisten ooit dat mijn kinderen de WK in Nederland een keer kunnen meemaken.

Rusland was voor mij een verassing.maar ik wist het zeker dat Qatar winnaar werd.
Het is eigenlijk 1 grote klere bende bij de fifa.lekker hoeren en snoeren die fifa mannetjes.
Bah en nog een bah.

Wat een onsportieve reacties hier! Ik vind het juist geweldig. Wij denken dat alleen het superieure westen WKs kan organiseren? Onzin. Rusland gaat een fantastische nieuwe infrastructuur aanleggen, om maar te zwijgen over de prachtige stadions. En Qatar is helemaal geweldig met hun stadions en trainingsaccommodaties met airco. Beide landen hebben genoeg oliedollars dus het zullen 2 fantastische WKs worden. Waarom altijd de weg van de minste weerstand? Wees eens positief.

2 december 2010 om 17:18

Gaat om het geld waardoor erop gekozen wordt.
Voor de rest tsja.. Tijd zal het uitwijzen

2 december 2010 om 17:29

Niemand heeft het hier over het superieure Westen of dat Rusland en Qatar het niet kunnen organiseren, mensen klagen omdat Rusland de Fifa veel geld beloofde als ze voor hun zouden kiezen, Qatar is ook een super rijk land dus daar is de conclusie ook snel getrokken. Toeval bestaat niet met deze 2 landen, dikke corruptie.

2 december 2010 om 17:45

In tijden dat er rellen zijn over global warming en andere gebeurtenissen ga je fijn een WK organiseren die meer energie gaat gebruiken dan heel Nederland in een jaar er door heen jaagt.

Want dat gaat een mooie klus worden in Qatar om alles daar zo te koelen dat je er fatsoenlijk kan sporten en niet gefrituurd word in de zon. Lekker gekoelt in een stadion zitten voor een paar uur en dan naar buiten in de oven lopen. Heerlijk.....

Gewoon belachelijk.

WK 2018 naar de *** door fifa

$$$ en meer is het niet.
Zeker nadat ook Qatar nog is als winnaar uit de bus kwamen.

Fifa staat niet voor voetbal maar de Fifa staat voor geld. Ik heb altijd al gezegd dat het een commerciële maffia is. Het is heel logisch. Rusland is altijd al een corrupt land geweest met achterkamertjespolitiek. Iets waar de Fifa ook goed in is. Laat Rusland nou juist beschikken over mensen met vele oliedollars. Die hebben daar gewoon meer lopen zwaaien en zo hebben ze het WK ook gekregen. De Engelsen wisten dit en hebben daarom ook verloren. Nederland en België zijn klein maar het ging wel puur om voetbal. We waren bij voorbaat al kansloos.

Eigenlijk ben ik wel blij, als voetballiefhebber betreur ik de keuze Rusland maar als Nederlander ben ik blij dat wij niet te maken krijgen met deze 'vieze' organisatie. We hebben genoeg problemen in ons land, om dan miljoenen te gaan investeren in voetbalstadions is krom als we zien dat veel mensen te maken hebben met sociaal-economisch moeilijke tijden.

Het was gewoon te verwachten dat dit zou gebeuren hoor. Het zou schitterend zijn mochten enkele grote landen of landen met grote voetballers in opstand komen en een eigen federatie oprichten. Het World Football Union, kort gezegd Wfu. Laat dan maar mensen zoals Baggio, Beckham, Ballack, Hierro en die spelers hier deel van uitmaken.

Eerste reactie: Maffifa
Genuanceerd oordeel: Rusland valt te begrijpen, het is immers een opkomende economie, een enorme potentiële afzetmarkt en het voetbal leeft er bovendien. Overigens getuigen de opmerkingen van de meesten hier dat het in Rusland in de zomer nog steeds steenkoud is van weinig topografische kennis, want het is daar in de zomer echt bloedjeheet.

Qatar daarentegen... Hoe kan de Fifa dit in godsnaam doen? Een land met amper een miljoen inwoners en totaal geen sportcultuur moet een van de grootste sportevenementen ter wereld gaan organiseren? Ik begrijp heel goed dat de Fifa nieuwe afzetmarkten wil aanboren, maar als het dan in het Midden-oosten moet, was dan voor een land als Egypte gegaan, waar het voetbal wel leeft.

Fifa: We care about football--------> We care about money....

Als alle grote voetballanden nou gezellig het WK van 2018 & 2022 boycotten, zal de Fifa misschien niet meer zo corrupt zijn. En dan kan Qatar misschien wel derde worden in hun groep.

Volgens onze grote vriend Jack zjn er 3 stemrondes geweest en er gaan geruchten dat Engeland er al na de 1e stemronde uitlag. En aangezien ik niet zie dat Spanje erg ver zou komen zou in mijn opinie Nederland en Rusland dus in de 3e stemronde zitten!!

Dat wij als voetbalnatie het moeten geven aan een stelletje kleuters die het woord voetbal niet eens kunnen spellen.

Speelsteden liggen ontiegelijk ver uit elkaar, geen enkele voetbalhistorie. De helft spreekt niet eens Engels en de burgers van het land die willen zich niet eens met zulke onzin bemoeien.

In ieder geval geen Vuvuzela's meer!

2 december 2010 om 17:14

Flessen vodka dan maar?
Ik vind dit echt doodzonde, in sommige streken is het dan berekoud! Kwaliteit van het spel zal er flink op achteruit gaan!

2 december 2010 om 17:17

Iedereen die naar Rusland komt krijgt extra geld toe

Het geld wint het van het voetbal

Yakuza en cosa nostra is niks vergeleken bij fifa

Jongens laten we het van de positieve kant bekijken. Die corrupte organisatie komt gelukkig niet hier heen.

Tegen die tijd is de kans groot dat Blatter er niet meer is. Jammer dat hij zijn eigen mislukkingen dan niet kan zien.

kuch gefeliciteerd Rusland kuch kuch
kuch eerlijk kuch kuch
kuch goede beslissing kuch kuch

Jezus wat reageert iedereen verbaasd, verontwaardigd en boos. Dit zag je echt mijlenver aankomen, dit lag er al dagen zo niet weken zo dik bovenop. Fifa is maffia en als Nederland zichzelf serieus had willen nemen hadden ze zich teruggetrokken. Maakt mij geen donder uit waar het wordt gespeeld, hoop dat de mensen daar er gelukkig mee zijn. Zo ongelofelijk blij dat het hier niet komt. Kun je tegenover je iegen volk niet maken. Hier dikke vette krisis, ontslagen enz enz en dan gaan we miljoenen in dat circus steken dat maar drie weken of zo duurt. Gefeli Rusland en Quatar. Ik zal er geen minuut minder door slapen. Integendeel zelfs.

Rusland en Qatar.... mmmh ja denk dat deze landen wel weer met geld hebbe zitten strooien

FF een voorspelling:

WK 2026: Noord-amerika (waarschijnlijk VS, maar misschien Mexico)
WK 2030: Europa (of Z-amerika): Turkije, Oekraine (argentinie)

waar zijn al die tegenstanders van het WK in Nederland gebleven... Als ik eerdere reacties heb gelezen hier op VZ dan moet minstens de helft maar wat opgelucht zijn dat het niet hier wordt gehouden?? Maar daar hoor je nu niemand meer over!! Iedereen viel over de zogenaamde belachelijke regelingen omtrent rijstroken en belastingen, maar nu wij daar niet meer mee te maken krijgen hebben we wel wat anders te zeuren, namelijk dat dit ook geen goeie landen zijn... (wat in mijn ogen niet eens waar is, volgens mij kan het prima goed komen daar!) Wat zijn wij Nederlanders eigenlijk een raar volk!

De keuze voor Rusland vind ik nog wel te rechtvaardigen. Mensen zijn daar voetbalgek, het land is een wereldmacht, heeft een enorme historie en op voetbalgebied doen ze het prima de laatste jaren.

Maar de keuze voor Qatar vind ik een lachertje. Een klein landje zonder enige voetbalhistorie, snikheet en gezellig de kroeg in voor een biertje voor of na de wedstrijd kun je op je buik schrijven.

Ik kan me overigens niet aan de gedachte onttrekken dat het geen toeval kan zijn dat twee landen die barsten van de olie- en gasreserves de WKs mogen organiseren ...

Wat een stelletje huilebalken hier. Alleen maar zeuren en huilen over het feit dat Rusland het WK krijgt. Als de VS het wk krijgt is het allemaal koek en ei. Als het Westen zijn zin niet krijgt is het meteen kommer en kwel. Zo zielig heb ik de commentaren nog nooit gelezen op VZ, zelfs niet bij topics over homo's.

2 december 2010 om 17:21

En jouw comment voegt iets toe aan dit onderwerp? Zeg dan liever niks!

2 december 2010 om 17:25

Heeft dit toegevoegde waarde ?

2 december 2010 om 17:42

Met al dat niet onderbouwde gejank in de honderden posts voor mij zeker wel. Dus als iemand zegt; Rusland....geldgeldgeld corruptie en vreselijk dat zij het hebben gekregen.
moet ik gewoon stilzitten?

2 december 2010 om 17:53

Zoek eens wat feitjes op over Rusland. Dan is het ongelooflijk als je nog dezelfde mening hebt. En Qatar versterkt dat alleen maar.

2 december 2010 om 17:27

Ja want iedereen is tegen Rusland en Oost-europa altijd is het Westen de schuldigen en zijn we egoistisch alsjeblieft zeg, je jankt zelf ook een eind dus beter zeg je niks!

2 december 2010 om 17:43

ik jank een eind?? sorry hoor, maar ik noem wel feiten

2 december 2010 om 17:49

Als de VS het wk krijgt is het allemaal koek en ei. Als het Westen zijn zin niet krijgt is het meteen kommer en kwel. Zo zielig heb ik de commentaren nog nooit gelezen op VZ, zelfs niet bij topics over homo's.

Nou wat een feiten, wat jij janken noemt doe je zelf ook, dat is een feit .
Altijd die clichés roepen dat de wereld alleen om het Westen draait enzo, wat een onzin.

2 december 2010 om 17:58

Klopt, er zijn voldoende hypocrieten hier. Maar begrijp me niet verkeerd, Rusland vind ik een logische keus, het is immers een enorme afzetmarkt en het voetbal leeft er. Maar Qatar? Kom op zeg, zelfs jij kan niet ontkennen dat dat nergens op slaat. Een land met amper een miljoen inwoners zonder een sportcultuur kan toch niet een van de grootste sportevenementen ter wereld organiseren?

2 december 2010 om 18:18

het ging ook niet tussen VS en Rusland. Dus jouw post is niets toevoegend en zowiezo vol van frustratie richting het Westen. Geniet van de wk in Rusland en laat je politieke gelul achterwege.

Quatar hoe kom je er op!! Ze hebben daar nog niet eens 1 stadion en als de stadions er komen wat moeten ze er dan mee doen. Zie Zuid-afrika daar is het gras in de stadions in het afgelopen half jaar maar 1 keer gemaaid. Het voetbal leeft daar gewoon echt niet. Ik zou niet reden weten buiten het vele geld om daar een WK te organiseren. Misschien de prachtige hotels maar meer ook niet

Ja en Rusland daar hoef je al geen 1 woord aan vuil te maken.

Gefliceteerd Fifa met de hondereden miljoenen.

2 december 2010 om 17:20

Hebje gehoord wat met de stadions uit Qatar gebeurd? Die worden na het wk in Afrika geplaatst. Daar komt nu al het gras uit het dak

Ik denk alleen dat de meesten boos zijn dat de WK van 2022 naar Qatar is gegaan. Rusland nog oke, maar 4 jaar later ook nog in Qatar? Leuk dat een land uit de Sahara een keer een WK heeft kunnen organiseren, maar een land die 2e op Fifa lijst staat (nl) en gewoon echt een voetbal land is heeft nog nooit het WK georganiseerd.

Sinds 2006 is er dus tot minstens 2026 geen WK meer te beleven in Europa. Rusland tel ik niet mee aangezien de helft van de wedstrijden buiten Europa worden gespeeld en het land niet echt bij Europa hoort.

Kortom, als de WK van 2022 niet naar Qatar maar bijv Australie/japan is gegaan zou het al een heel ander verhaal zijn geweest.

2 december 2010 om 17:25

De probleem is alleen dat de Fifa a;thans zegt dat de keuzes niet worden gebaseerd op de ranglijsten en prestaties want zo zou Spanje ook favoriet zijn voor dit.

En Japan heeft hem al gehad met Zuid Korea. Ik had liever op Amerika of Australië gehoopt. Maar het is geen drama dat het naar Qatar gaat althans voor mij niet mensen maken hier heel druk om.

2 december 2010 om 18:00

Precies, ik vind Rusland een goede keus, al had ik natuurlijk liever Nederland gezien. Maar Qatar slaat echt helemaal nergens op, dat is gewoon een kunstmatige zandbak.

Rusland? De afstanden van de stadions zijn zeker niet belangrijk? 4 tot 8uur rijden van stadion tot stadion..

Het WK draait toch niet alleen om Geld.....
Rusland en Qatar wat een belachelijk keuze..
In landen als spanje,nederland en engeland leefd het voetbal toch veel meer??
Kortom na brazilie 2 kleurloze wk's voor de deur dacht ik

WK 2026: Here we come!!

In Rusland hebben we wat goed te maken na het EK in Zwitserland en Oostenrijk.
Finale is hopelijk dan Rusland-nederland 0-10!!!
10 10 10 10 10 10 10 10!!
(leuk voor de oranje-feyenoord supporters!)

eyz,
het zou mooi zijn als alle landen zouden staken na deze corrupte zooi. Het is schandalig dat altijd de mensen met geld het voor het zeggen hebben. Waarom niet een normaal land zoals nederland/belgie of Spanje/portugal, maar nee hoor die hebben geen geld en dus geen stemmen. Ik hoop dat het een blattertjes (blunder) wk wordt.

Muchas Gracias Los Fifa

Iedereen in de wereld zal jullie toejuichen met volkomen vertrouwen in de Fifa! Wij geloven in je Sepp. Maak het waar met je mooie beslissingen.
Bedankt dat je het een na grootste evenement op aarde toevertrouwt aan een land waar geld en maffia de baas regeert.
Bedankt dat je het een na grootste evenement op aarde toevertrouwt aan een land die het woord voetbal niet eens kan spellen en zich niet eens kan plaatsen voor het afgelopen Wk.
Bedankt dat je het een na grootste evenement op aarde toevertrouwt aan een land waar nog helemaal geen voorbereidingen zijn getroffen en waar niks met voetbal te maken heeft.
Bedankt dat je het een na grootste evenement op aarde toevertrouwt aan een land waarvan de burgers zich niet eens bezighouden met deze gebeurtenissen en die het helemaal niet boeit of het komt.
Bedankt voor deze geweldige beslissing Joseph.
Bedankt Bedankt en Bedankt!!!!!

Ik vreesde dit al van tevoren als grootste tegenstander van de Benelux mbt de organisatie van het WK in 2018, buiten het feit dat Rusland natuurlijk gewoon een redelijk groot voetballand is.

Ten eerste staan zowel Rusland als de Fifa niet bekend om hun eerlijke praktijken, waarbij de Russische premier Poetin eigenhandig ook nog eens de Fifa-leden in bescherming nam en de veroordelingen mbt corruptie e.d. naar het land ter fabelen verwijst.

Het feit dat de voormalig secretaris-generaal van de Fifa plotseling weg moest na beschuldigingen aan Blatter mbt omkoping. En het feit dat Engeland er blijkbaar in de eerste stemronde al uit lag, toevallig een paar dagen na dat Bbc-programma over, jawel, corruptie binnen de Fifa.

Buiten dat heeft het voormalig Oostblok nog nooit een WK georganiseerd en is Rusland natuurlijk ook een zeer lucratieve nieuwe voetbalmarkt, dankzij haar vele oliedollars van Abramovich, Gazprom en noem ze allemaal maar op. Twee op geld gestoelde redenen om ook op Rusland te stemmen.

Het heeft dus alles met geld te maken, gezien het feit dat alle kandidaten grotere voetballanden zijn, gezien het feit dat dat de enige voordelen van Rusland zijn tov de concurrenten.

Zowel Rusland als Qatar zijn de landen die er gewoon het meeste geld tegenaan willen smijten met regeringen die de Fifa geen strobreed in de weg zullen leggen.
Triest dat de Fifa hier duidelijk de voorkeur aan geeft...

Ik kan het niet laten om dit puur omkoping te noemen. Rusland is een veels te groot land met 9 tijdzones (!) en volop corruptie als ik mijn bronnen moet geloven. Veel mensen zitten er in de kou momenteel door de o zo goede overheid , maar dit kunnen ze wel ineens betalen. Ook nog een land met 0 voetbalhistorie ( nouja België ook niet , maar toch laten zien) terwijl Nederland een van de beste teams was en momenteel zelf nog is. Maarja , met geld kan je alles kopen...

En Qatar ? Daar begin ik niet eens over ; nummer 113 van de wereld die het mag organiseren door de olie? Leuk zeg ...

2 december 2010 om 19:29

1: Het Wk wordt gehouden in een deel van Rusland die maar over 3 tijdszones is verdeeld.

2: 0 voetbalhistorie? Volgens mij is Rusland's prijzenkast even groot als die van Nederland, beiden hebben namelijk 1 Ek gewonnen. Daarnaast heeft Rusland s'werelds beste keeper aller tijden voortgebracht, namelijk Lev Yashin, waar Nederland een van de beste voetballers ooit, Johan Cruijff heeft voorgebracht. Het is leuk en aardig dat Nederland vaak de eindrondes haalt, maar daar koop je niks voor. Niet zo denigrerend doen tegenover Rusland dus mannetje.

2 december 2010 om 19:56

Rusland heeft juist niks gewonnen , de Sovjet-unie wel . Maar die tijdzones heb je er sowieso bij , oke 3 , maar wat heeft Rusland meer dan dat België-nederland niet hebben buiten olieroebels ?

2 december 2010 om 20:13

Rusland is de rechtmatige opvolger van de Sovjet-unie en dus is de beker van 1960 officieel van Rusland. Rusland heeft tal van mogelijkheden wat betreft de ontwikkeling van voetbal. In Amerika is het in 1994 prima gelukt, dus waarom nu in Rusland niet? Rusland heeft daarnaast de mogelijkheid om alles tot in het puntje perfect en grandioos te organiseren gezien het te besteden budget.

Dikke corruptie, ik hoop dat de Knvb dit WK gewoon gaat boycotten en dat Engeland, Spanje en Portugal meedoen. Anders gewoon een nieuwe organisatie opzetten i.p.v. de Fifa die zo corrupt is gebleken (en vandaag weer) dat veel mensen hun vertrouwen hebben verloren. Ik gun het Rusland en Qatar wel als landen maar hun regeringen gun ik het niet omdat ze miljoenen beloven aan de Fifa.

Het zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar ik hoop het wel!

Rusland & Quatar! Football is coming home!!!

2 december 2010 om 17:30

Wie betaald bepaalt he, zo gaat dat met topsport in de wereld. Ik kijk nu al uit naar deze Wk's met al die verschillende tijdzones

Juist een land waar ik niet op hoopte. Kijk naar Engeland of Spanje/portugal wilde ik nog wel gaan, maar Rusland gaat 'm echt niet worden. Proficiat Rusland.

Geld regeert, dat is nu wel heel duidelijk te zien

Money talks hahaha. Wat een ratten daar bij de Fifa, alleen maar geld is wat ze willen daar. Ben blij dat we die onzin hier niet krijgen. Qatar heeft niet eens een fatsoenlijk voetbalteam en daar kunnen ze zoveel mensen niet eens huisvesten. Maar het grote geld en de grote beloften hebben gewonnen van het voetbal... en gelukkig maar want nu hoeven wij in ieder geval niet naar de pijpen van de Fifa te dansen. Ben trouwens benieuwd wie daar in de 50-graden zon naartoe gaat. Blatter kan in ieder geval weer gerust gaan slapen vanavond. Die heeft er sinds vandaag alweer 15 nieuwe bolides bij en in Qatar vernoemen ze vast en zeker een hotel naar hem waar hij dan helemaal in zijn eentje mag slapen. Misselijke vertoning, maar ik ben wel benieuwd hoe de stadions er daar uit gaan zien. Dat wordt een fantastisch staaltje techniek en dat is misschien ook weer iets om van te genieten.

Ach Nederland/belgië is niet gekozen en meteen lekker zeuren met z'n allen. Bij Zuid Afrika ook al. Rusland verdient het gewoon. Rusland is bezig om europa te veroveren met Cska, Zenit, Rubin Kazan. Ook het nationale elftal is gewoon goed bezig. So what dat het land groot is. Geef ze gewoon de kans.

Alleen Qatar is wellicht dubieus. Ik had daar Japan echt aan het werk willen zien. The capital of technology. Natuurlijk is Qatar ongelofelijk rijk, maar Japan is geen 3e wereld land ofzo. Ze zijn het meest vooruitstrevend op het gebied van technologie. Daar zit echt wel geld.

2 december 2010 om 21:12

'alleen Qatar is wellicht dubieus.'

Rusland beloofde de Fifa miljoenen! als zij het WK zouden krijgen, wie krijgt het WK? Rusland had de slechtste presentaties (of bid hoe je het wilt noemen) samen met Qatar en die krijgen het.

Wie zegt dat het is omgekocht? In mijn ogen waren Rusland en Qatar de beste kandidaten en de meest logische. Dus ik snap het wel hoor. *kugh, kugh*

Hoeveel F-en zitten er in Fifa? En hoeveel in Maffia?

is dit misschien een questie van wie het meeste geld biedt?

-dit is gewoon corruptie vooral omdat Rusland met Poetin iets heeft gedaan.
Ik ben zeker niet teleugesteld maar wat had ik gehoopt dat WK in Nederland zou gebeuren.
Jammer dat het geen ''europees land'' is geworden...

Ik ben teleurgesteld, maar ook blij. Ik kom uit Nederland maar woon in Amerika, mar ik zal dus niet bij het wk zijn in Amerika en Ned/bel. Rusland heeft gewonnen door het geld een corrupte maffia natuurlijk, wat verwacht je dan van die Blatter grootse mafiozo ooit. Qatar verdient het misschien wel een klein rijzend land wel irritant het tijds verschil maar ja in Amerika sta ik ook op om half vier s'ochtends om Ajax te kunnen kijken en ik was ook bij de eerste 2 wedstrijden van Nederland in Amerika heb toen ook vroeg moeten opstaan een echte voetbal fan doet het er wel voor, gelukkig was ik voor de rest van het WK in Nederland. Ben wel teleurgesteld had het echt graag gezien in Nederland lekker in me achtertuin of in Amerika. Maarja misschien heb ik wel liever geen dictatuur in Nederland of Amerika alhoewel ik me afvraag of je Amerika zo kan over nemen.

tjonge tjonge, alleen maar voor dat geld.

Haha ik vind het best wel grappig hoe de Hollanders/belgen gefrusteerd raken als ze niet krijgen wat ze willen
Ene zegt dat Rusland een lelijk land (50x mooier dan België of Holland) is de ander zegt dat Qatar een klein land is (verschilt niet veel van Belgë of Holland)
Ene zegt dat het in Rusland te koud is (In de zomer veel warmer dan in België of Holland) en de ander zegt dat het in Qatar te warm is (des te beter toch?)
hahahahahaha
Kom op mensen we weten allemaal goed genoeg dat Rusland en Qatar een veel betere Wk kunen organiseren dan de dwergen Holland en België
en het grappigste is dat mensen komen klagen door de tijdszone terwijl het in maar Qatar 3/4 u verder is en in Amerika 10 u?

2 december 2010 om 18:35

lekkere objektieve op feiten gebaseerde post, niet! snap ook niet dat als je Rusland zo mooi vindt je er niet gaat wonen......

2 december 2010 om 20:27

Als je problemen hebt met waar ik wel of niet woon dan zou ik graag hebben dat we het op een andere manier en op een andere plaats zouden oplossen okeeee

2 december 2010 om 19:03

Ik weet niet of je goed kijkt. maar 3/4 van de mensen hier gunt het WK eerder aan Spanje/portugal of Engeland dan aan Nederland zelf, het gaat er dus niet om dat Nederland het WK niet krijgt maar dat Rusland het WK WEL krijgt en niet Spanje/portugal of Engeland!

Oftoppic: Waarom praat iedereen elkaar na over het geld enzo?
Ontopic:ik ben natuurlijk voorstander van nederland/belgie maar ik ben eigenlijk blij dat het niet in nederland is. Laat nederland nou eerst maar de eigen economie op z'n gang krijgen en dan lekker in2026 meedoen. Laten we zien wat Rusland ervan maakt,ben benieuwd!

weer een geldkwestie, je wordt er scheitziek, wanneer gaat het nou een keer om het voetbal en niet om het geld?

We hebben het erover dat het allemaal om geld gaat bij de toewijzingen voor rusland en qatar. Maar is het ooit in jullie wijze hersenen opgekomen hoe verschrikkelijk veel geld en macht engeland en andere EU landen hebben? Is het zo een groot probleem dat de macht in het voetbal wat gespreidt wordt nadat alle macht naar de EEG en EU is gegaan na 1990?

2 december 2010 om 17:53

Macht in het voetbal? Gaat toch niet om macht in het voetbal? Of is Zuid-afrika en Korea-japan ook machtiger geworden als voetballand door een WK te organiseren? Nee hoor dit gaat om geld verdienen bij de Fifa meer niet.

Helemaal niet erg maar ze moeten gewoon niet zo schijnheilig doen.

Gatverredamme wat een corrupte handel daar bij de Fifa. Echt frappant dat Rusland en Qatar worden gekozen. Bah, je zou bijna zeggen dat het om geld gaat. :x

Het komt allemaal door Johan Derksen en zijn filmpje over Blatter!
even serieus ik had het liever in Engeland en USA gehad, maarja..
niet voor het eerst gezegd. De Fifa kiest voor het geld.

Ik kan hier als voetballiefhebber echt heel kwaad om worden, die lui van de Fifa zijn zo corrupt als maar kan. Alles wat ze willen is geld, maar een WK draait toch buiten het voetbal om dat de sfeer goed is?! Ik vind het gewoon belachelijk dat van de 4 bids er gewoon 1 is die niets met voetbal te maken heeft en ook nog is wordt gekozen om de economie op te krikken en daar het voetbal te laten leven. Spanje en (vooral) Nederland zijn landen met Wk-gekte. Op TV is er gewoon in Heel Moskou niets veranderd na half 5. Ik gun elk land een WK, maar dan moet er buiten geld ook een fantastische sfeer aanwezig zijn en dat is er zomenteen gewoon niet, neem van mij aan. Belachelijk...

Als wen nou nog is 2 miljard bieden voor het WK, zou Blatter het dan nog terugdraaien en aan Nederland/belgië geven?? Ik denk van wel eigenlijk Ik zeg doen

xx

Blatter kun je niet gewoon meteen de wereldbeker verloten zodat het hele wk niet gespeeld hoeft te worden, want slaat allemaal werkelijk waar helemaal nergens op!!!!

hahahaha laat me niet lachen dit is echt een grootte grap en de fifa maakt zich nu echt onsterfelijk belachelijk. Rusland was wat voetbal en beleving voor de fans echt de slechste kandidaat. Als we van engeland of spanje verloren hadden oke, maar rusland? Echt belachelijk! Er gaan vanavond heel wat auwe fosielen los op blonde rusische hoeren!en enkele miljoenen verwelkomen op hun rekening!

De twee dingen die bij de team en spelers denk ik voorop staan is dat ze kunnen voetballen met een jetlag of anders ten minste in een woestijn!

Veel beter dan dit had het niet kunnen uitpakken denk ik dan.

weet iemand of het bekend is hoe de stadions eruit komen te zien? en waar ik dat kan vinden

2 december 2010 om 18:04

ik heb even gegoogeld, en er zijn geen echte stadions te vinden.
de meeste stadions staan op papier,
het is onbegrijpelijk dat de fifa dit doet,
ook in Rusland de meeste stadions moeten nog gebouwd worden, een grote corrupte zooi die fifa

2 december 2010 om 19:36

youtube, zoek qatar 2022.

Stelletje nagemaakten hier allemaal iedereen praat elkaar allemaal na hier .
Wat zouden jullie doen als bijvoorbeeld een ander bedrijf jou een hogere salaris geeft dan je huidige zouden jullie opzeker weggaan.
Zo is het leven nou eenmaal ! Alles draait om geld

Achteraf ben ik blij dat hij hier niet is gekomen . Had je alleen maar hogere belasting moeten betalen , Wel jammer dat die niet naar Engeland is gegaan want Engeland is voetbal !
Had een heerlijk sfeer daargeweest

En ik vraag me af hoe ze dat met beveiliging gaan doen daar ?? want er loopt daar heel veel extreem rechts

Prachtig corrupt land met een corrupt WK! Mooier kan niet nou lekker geen hond erheen zal ze leren! Wanneer gaat die Blatter nou is Deaud

Het spreekt voor zich dat iedereen nu al begint met zeiken over omkoping e.d. en dat ze het liever in een ander land hadden omdat het zo corrupt is en dat Quatar geen voetballand is en blablabla.
Maar laten gewoon lekker afwachten wat deze Wk's ons zullen brengen.
U.s.a. was ook geen voetballand in ' 94... maar uiteindelijk was dat toch 1 van de mooiste kampioenschappen ooit... dus wie weet zal het Rusland of Quatar ook wel lukken...

Iedereen zeikt maar meteen dat deze landen dit met geld bereikt hebben...
Als je denkt dat deze landen met hun geld dit voor elkaar hebben gekregen, heb er dan ook vertrouwen in dat ze met hetzelfde Geld ook een fantastisch WK kunnen neerzetten..

Deze landen verdienen gewoon ook een kans om zoiets te organiseren.... en wie weet kunnen ze mede door het WK zichzelf als voetballand ontwikkelen..
Dat is uiteindelijk toch 1 van de belangrijkste criteria van de Fifa.. ze willen dat steeds meer 3e wereldvoetballanden zich gaan ontwikkelen...

ver Qatar zeide ze een paar weken geleden nog dat het een medisch risico is om ze daar te laten spelen in Juni/juli maar ja. De stadions gingen gekoeld zijn dus dat hebben ze min of meer opgelost.

Tsjah En over Rusland ze hebben gewoon de overheidssteun etc. Ze kunnen daar rustig hun gang gaan en hun wk organiseren wat zij willen. Ik denk dat ze met 1 ding geen rekening hebben gehouden dat daar minder geld zit in de middenstand, er zijn zijn daar de meeste super-rijken per vierkante km in Moskou maar een gegoede middenklasse is daar niet zo groot als hier dus de alghele omzet zal volgens mij lager liggen maar dat zal hun een worst wezen aangezien zij toch niet moeten omkijken hoe het land er onder baat

hahahahahhahahaa en ik lees nu dat quatar het wk ookk krijgt! Dat is echt om ongelofelijk! Dat land heeft zich volgens mij nog nooit geplaatst! Hahahahahahhahahahahahahahahhahahaha dit moet een flauwe grap zijn! Omg omg omg dit kan echt niet waar zijn! Hahahahahahahhaah

Qatar, een land dat zich nog nooit wist te plaatsten voor een WK krijgt de eer om het toernooi van 2022 te organiseren. De huidige nummer 113 van de Fifa ranking dat grootmachten als Luxemburg (133e), Singapore (138e) en het altijd gevaarlijke St. Kitts and Nevis (122e) zowaar achter zich laat. Dat zegt toch wel genoeg over de voetbalkwaliteiten van Qatar. Het is te hopen dat er drie top landen in de groep met Qatar komt.. Dan weet je zeker dat de openingswedstrijd niet in een saaie 0-0 eindigt......

PS. Ik ben wel benieuwd hoeveel Brazilianen zich de aankomende jaren tot Qatarees laten neutraliseren....

2 december 2010 om 18:06

Haha inderdaad, perfect verwoord. Te gek voor woorden dat zo een voetbaldreumes mag meedoen. Maar dat naturaliseren, ik zie dat zo gebeuren. Met een flinke som geld wil ik ook wel voor Qatar gaan voetballen. Die spelers daar zijn toch al volledig uit beeld dus hebben ze niets te verliezen

Dat gaat voor de fans nog een hele tour worden.
Rusland kom je namelijk niet zomaar in. Je moet uitgenodigd worden door iemand die in Rusland woont voordat je een visum krijgt.
En 99.9% fan de honderdduizenden fans over de wereld kent niemand in Rusland.
En Rusland kennende zullen ze het niet zomaar versoepelen..

Maar goed, het duurt nog 8 jaar. Wie weet in wat voor situatie de wereld dan verkeerd..

2 december 2010 om 18:05

Wat een kul, Fifa heeft juist voor Rusland gekozen omdat daar het meeste te halen valt voor ze dus nauwelijks tegenstand.

2 december 2010 om 18:25

''maar goed, het duurt nog 8 jaar. Wie weet in wat voor situatie de wereld dan verkeerd..''

Sterker nog; misschien vergaat de wereld wel in 2012.

Ik zie het al helemaal voor me. 2018: Lege tribunes, Onklare stadions, veel blessures, geen beleving bij de fans. Bijna niemand gaat voor zijn plezier naar Rusland dus fans blijven ook massaal weg. Geen schoon wk, geen werkgelegenheid creeren, niet teruggaan naar de bakermat van het voetbal. Nee we gaan lekker al onze aandacht in een Russische bouwput flikkeren. Geen enkel stadion is klaar!

En dan nog maar te zwijgen over Qatar. Wat een onzin. Bij elkaar geteld 1 redelijke voetballer spelend in egypte, en 20 amateurs. Dan kan je nog wel Co Adriaanse voor een megasalaris op tv laten verkondigen dat er best wel talent in de ploeg zit, maar een beter team krijg je daar niet mee. Verder wordt er vast ook weer weinig gescoord in die woestijn. Je ziet het al aan de speelsnelheid in de competitie. Elke prof die daar heen gaat raakt gewend aan het lome, langzame spel en raakt volledig zijn vorm kwijt.

1 corrupte zooi die fifa!!

2 december 2010 om 18:08

Rusland is best een mooi land hoor, Moskou en St. Petersburg zijn beslist de moeite waard om eens te bezoeken. Bovendien zal Poetin met een ijzeren vuist ervoor zorgen dat alles netjes afkomt, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken, net als het klimaat. Het is een landklimaat, dus 's zomers is het steevast 30 graden. Jammer dat Rusland alleen niet bijzonder veilig is, mij werd dus ook afgeraden om 's avonds de straat op te gaan (heb namelijk een Aziatisch uiterlijk).

Joseph Blatter:

|--------------------|
|----$$-----$$----|
|--------------------|
|--|________|--|
|--------------------|


Duidelijk waarom Blatter en de Fifa dit hebben gekozen, maar we moeten er nu maar verder mee leven.

Laat Rusland er nu maar een mooi WK van maken waar ze veel geld in steken, zodat alle voetballers en supporters er goed tot hun recht komen. Ik mijn ogen was Rusland niet de beste keus, maar ja het leven draait maar om 1 ding.
Tijd(verschillen) hebben ze in Rusland genoeg, en geld ook. Zo zie je maar weer, tijd = geld.

Toch vreemd zo'n man als Blatter. Altijd op zoek naar geld. Als hij over 2 jaar doodgaat.. wat heeft hij dan in godsnaam aan dat geld?

Ik vind Rusland niet echt hèt voetballand, maar het is toch wel een land wat in opkomst is qua economie en de competitie verbetert ook, dus.. ik ben blij dat het niet Kazachstan is geworden!

Het wk 2022 in Qatar...
De fifa Is toch niet meer serieus te nemen....
Een wk moet toch in een land met een echte voetbalcultuur worden gehouden...het moet toch een voetbalfeest zijn.
Alsof supporters uit alle landen naar Qatar willen en kunnen komen....

Op voetbalgebied ben ik uitermate tevreden met de keuze voor Rusland. Maar ik ben diep van binnen toch wel erg teleurgesteld in de regering van Rusland met Vladimir Putin en co. Het WK voetbal in Rusland is een misdaad tegen de eigen bevolking. Stel, je bent een Russische voetbalsupporter van 55 jaar. En je weet dat de Fifa het WK van 2018 heeft toegewezen aan jouw land, dan is het dus vrij groot dat je het wereldkampioenschap niet mee zal maken. De gemiddelde levensverwachting van een Rus is ruim 62,8 jaar (van een Russin 74,7 jaar). De overheid kent dat schandalig lage cijfer. De overheid kent ook de oorzaken: onder meer een gênant slechte gezondheidszorg. Dus wat doen we, dachten ze in Moskou: we gaan dat WK binnenhalen en steken straks miljarden in de bouw van voetbalstadions. Je mag dat gerust een misdaad tegen de eigen bevolking noemen. Aan de andere kant ben ik tevreden, al blijft het een raadsel hoe clubs als Ural Oblast en Mordovia Saransk de stadions in de toekomst vol zullen krijgen. De bouw van de stadions kost in Rusland bijna drie miljard euro, wat beter in de gezondheidszorg besteed kan worden. Er zullen dertien nieuwe stadions gebouwd worden.

- Shinnik Yaroslavl krijgt een nieuw stadion van 44.042 stoeltjes. De kosten hiervan worden geraamd op ruim 152 miljoen euro.
- Rubin Kazan krijgt een nieuw stadion van zo'n 45.000 stoeltjes en de kosten hiervan zijn ruim 190 miljoen euro.
- Baltika Kaliningrad krijgt een stadion van eenzelfde capaciteit ter waarde van bijna 160 miljoen euro.
- Kuban Krasnodar krijgt zelfs een voetbaltempel van ruim 50.000 wat bijna twee ton gaat kosten.
- Er worden twee nieuwe stadions in Moskou gebouwd en in Nizhny Novgorod zal een stadion van bijna 45.000 stoeltjes verrijzen.
- Voor FK Rostov verschijnt een onderkomen van bijna 44.000 stoeltjes t.w.v circa ruim 165 miljoen euro.
- Krylya Sovetov Samara en Mordovia Saransk krijgen een ongeveer evengroot stadion waarvan de kosten gezamenlijk tot over de 270 miljoen euro oplopen.
- In Sint-petersburg komt een stadion van bijna 70.000 stoeltjes, in Sochi ruim 43.000 en Wolgogrod van Rotor ruim 45.000 stoeltjes.

2 december 2010 om 18:07

Gaat dus heel veel geld mee gemoeid.
Maar kan jij mij ook vertellen hoeveel supporters er bij die clubs nu op de tribune zitten? Of tewel.. Komen de stadions daarna wel vol?

Ek 2012 Polen - Oekraine kut
WK 2014: Brazilie = gevaarlijk
Ek 2016: Frankrijk ...leuk
Wk 2018 : Rusland, niet best
Ek 2020: Geen idee?
Wk 2022: Qatar: nog erger.

Rusland en Qatar gunt de organisatie Fifa het fortuin van wat de andere kandaten tezamen opbrengen.

Gaat de Russische competitie nu gewoon door tijdens het WK aldaar ?

2 december 2010 om 18:16

Lijkt mij niet he.
Aangezien veel russen in de russische competitie spelen.
Denk dat ze eerder gaan beginne.

2 december 2010 om 18:40

Nee. Er was een paar maanden geleden al afgesproken dat ze vanaf volgend seizoen het programma voor het seizoen gaan veranderen. Het gaat nu net als de meeste competities in europa.

mij interesseerd het geen mallemoer waar het wk wordt gehouden!
Is het corrupt? Who cares! Ik ben een voetbalfan!
Voor mij part spelen ze op de maan, als ze maar een goeie grasmat erop hebben
en goed voetbal vertonen.

2 december 2010 om 18:17

inderdaad sparta.

het schijnt dat blatter daar gewoon als is geweest

Rusland en quatar?
pff de fifa kiest dus duidelijk voor het geld..

vind het nog altijd heel frustrerend dat rusland als europa wordt gezien....

2010 Zuid Afrika
2014 Brazilie
2018 Rusland
2022 Qatar

In mijn ogen allemaal veel te ver weg dit. en 2026 mag dan zeker ook niet in europa omdat het in 2018 in rusland is... triest dit hoor.

2 december 2010 om 18:22

de wedstrijden in rusland vinden allemaal in het europese deel plaats. al frustreert het je, westelijk van de oeral is rusland ook geografisch gezien gewoon europa.

Dit is dramatisch voor de hele geschiedenis van voetbal. Rusland & Quatar totaal geen voetbal landen. Het gaat alleen maar over geld.

Ik ben in 2018 24 en de ideale leeftijd om een WK te bezoeken en te feesten. Maar nee dat gaat niet lukken tussen die gekke russen. De reis tijden zijn veels te groot en alles moet per vliegtuig. En een vliegtuig is heeeel erg slecht voor het milieu. Daar wordt ook niet aan gedacht?!?! Co2 uitstoot wordt 8 x groter voor voetbal? dat is het niet waard. En voor elke supporter is Nl/be, EN of Spa/por te doen. Maar Rusland is gewoon Fout!

Ik kan nog eens een uur gaan typen over Quatar? Het is een groot woestijn. Veels te klein land. Veels te warm. Ook al heb ik gehoord dat ze stadions met daken maken en er een koel systeem in zetten vind ik het alsnog buiten het stadion veels te warm waardoor het te warm is om er een voetbal Feest van te maken.

nou Ru$land en Quatar hopelijk verpesten jullie het totaal waardoor ze de volgende 20 toernooien standaard in west europa doen en landen met een voetbal geschiedenis zoals Argentinie en Brazilie bijv.

Ach man, wat zeuren we nou! Het is slechts de bekendmaking van een organiserend land. Gewoon de wereldbeker ophalen en je hoort niemand meer over de organisatie van het land!

2 december 2010 om 18:28

Van het organiserend land van het grootste sportevenement mag toch verwacht worden dat het land een boegbeeld voor de sport is. Dat zijn Rusland en zeker Qatar niet. Die hebben niets met voetbal te maken en het is belachelijk dat het daar wordt georganiseerd. Dan had ik liever Engeland..

Belachelijk, corruptie, mafia, dollars.
En Qatar of all places waar niemand normaal een bal kan raken.....
voetbal is 1 corrupte bende

je zou het toch bijna gaan boycotten he. een Wk hoort een feest te zijn en dat kan alleen in een land waar voetbal 1 van de belangrijkere sporten is. In landen als Qatar kan je daar lang naar zoeken, en Rusland ademt natuurlijk ook niet voetbal zoals in Nederland-belgië, Engeland en Spanje-portugal

Wat een gezeik hierzo. Voetbal is toch een wereldsport. Kleinere en of andere landen waar het voetbal minder leeft moeten ook gewoon de kans krijgen om zoiets te kunnen organiseren. Het is in het verleden toch ook gebleken met Zuid-afrika. Het WK moet ook in niet standaard landen georganiseerd kunnen worden en de keuze is in mijn ogen logisch gevallen op die twee landen. En dat Rusland geld heeft is geen geheim.........

Hetzelfde in Formule 1, Bahrain en Abu Dhabi hebben ook een prachtig high-tech circuits neergelegd met de beste accommodaties en zijn de races zelf heel goed verzorgd en erg spectaculair....

Iedereen verdient een kans......

2 december 2010 om 18:32

in dat opzicht spreek jij jezelf dus helemaal tegen.....

1 Rusland is zo'n klein land nog niet, volgens mij zelfs t grootste land ter wereld

2 in een niet standaard land die de kans moet krijgen..... uhhhhh NL, nog nooit een wk georganiserd en nou niet bepaald standaard.

2 december 2010 om 18:40

Wel goed lezen he, ik zeg kleinere en of andere landen waar het voetbal minder leeft.....en daarnaast Nederland heeft inderdaad nog nooit een WK georganiseerd, maar wel een EK, toch een redelijk groot eindtoernooi......

Het irritantste is dat Rusland in mij wereld niet bij Europa hoort qua bijna alles..ik had liever een land van het westen gehad !

Had het dan liever in een mooie land als Porutgal en spanje dan het grauwe rusland. En als ze mogen dan ook echt die grasmat fixen want het is niet om aan te zien. elke CL wedstrijd of EL wedstrdij die ik heb gezien in ruland werd bepaald door het slechte gras. Het zal wel lekker weer zijn in de zomer maar echt een prachtig land vind ik het niet. Ook de stadions trekken mij niet.. Nee vind het maar een vreemde keuze. Doe mij maar het zonnige spanje. portugal. Nederland vind ik niet zo erg dat het niet is geworden. Heb Begrepen dat het meer kost dat opbrengt.

Hieperdepiep Qatar krijgt het WK toegewezen.

Sterspelers zijn: Hussein Yasser, Yusef Ahmed, Saad Al-shammari en natuurlijk niet te vergeten Bilal Mohammed!

Dat wij geen WK krijgen kan ik mee leven, maar dat we Qatar gunnen om deze shitspelers op een WK te zien spelen, daar gaan mijn haren recht van overeind staan. Gewoonweg verschrikkelijk. Qatar heeft niks met voetbal net zoals een Zambia (sorry Mulenga) niks met voetbal heeft!

En dan zegt de Fifa dat ze niet corrupt zijn. Opzouten met Blatter en consorten!

Vind zo zonde dat het WK van 2018 naar Rusland gaat voor mij had het echt naar Engeland gemogen. Engeland heeft alles al compleet en heeft 1 van de beste stadion over de helewereld met de beste grasmat om lekker te kunnen voetbellen en beter presteren.... Maar nee de ''fifa'' moet weer een land kiezen die nog heel veel moet doen aan stadion en vliegvelden en nog veel meer... Het Fifa denk wel mooi over dat soort landen laten organiseren die amper weet wat voetbal is maar je moet toch gewoon een land laten organiseren die alles al compleet heeft man. Nu gaat er nog miljarden weg bij die russen terwijl je aan een land kan ''gunnen'' die niet veel hoeft te spenderen. Voor mij slechte besselissing om het WK van 2018 te laten organiseren aan Rusland!!!

Toen Rusland eruit kwam dacht ik waarom niet? Hun verdienen evenveel kans als ons om een WK te organiseren, in oost-europa is nog nooit een WK geweest. Maar toen Qatar bekend werd voor 2022 gaf ik het weer op en gaat het om geld.

De koptitel had beter kunnen zijn.......''mafia gunt Mafia Wk''.........kom op zeg niemand die er toch aan twijfelde dat Rusland wk niet zou krijgen?die blatter had wat harder op zijn bek moeten gaan.1 grote corrupte zooi is het .

Als alle bezoekers van VZ nou een euri doneren, dan moet er toch iemand rondlopen die Blatter ff een koekie geeft?

Frustrerend is dit wel! Ik kan die man niet uitstaan, hij straalt corruptie, schijnheiligheid en onbetrouwbaarheid uit. Walgelijke man, ouwe ijshockeyer die nu bepaalt waar wij als voetbalsupporters heen moeten om het mooiste toernooi ter wereld te bekijken! De Uefa heeft het al toegewezen aan Oekraïne en Polen, dus die gaan ook al mooi die kant op!

Wat een belachelijke beslissing, rond die tijd ben ik 22 had een mooie zomervakantie kunnen zijn, ofwel in spanje/portugal of engeland maar niet rusland ga ik voor me verdriet nog nie naar toe!!

2 december 2010 om 20:00

Ik hoop echt voor je dat je op je 22e intellectueel wat vooruit bent gegaan, nu valt dat iig erg tegen.

Wat onzin in de comments hierboven zeg. Qatar een corrupt land??? Sorry hoor, ga uit frustratie even uitwaaien buiten, het is toch koud genoeg. Mensen , kom dan gelijk met argumenten. Qatar heeft gewoon het geluk dat er veel olie in de grond zit... Waarom dan geen gebruik van maken, zouden wij ook doen.

En het gaat helemaal niet om geld, dat is slechts mischien 1 kant van het verhaal. Je kan ook zeggen dat beide landen tenminste 1 keer de kans moeten krijgen om een WK te organiseren. Echt zo Nederlands dit om na frustratie onzin uit te kramen.

Ik denk zelf dat het niet helemaal eerlijk is verlopen.
Als je hoort dat een half uur van tevoren de Spanjaarden al op de radio hadden wie er won.
Misschien een beetje Corruptie

2 december 2010 om 18:59

Een beetje corruptie?????????????????? Een beetje veel corruptie zeg maar gerust.

rs1991 Qatar is dan misschien wat minder corrupt dan rusland maar wees nu eerlijk wat moet Qatar nu met een Wk voetbal???brazilie ,duitsland,engeland,italie,argentinie,spanje,neder... enzv......... dat zijn voetbal landen maar Qatar kom op zeg Abba had er vroeger een nummer 1 hit mee money money money.

blatters gezicht tijdens de omkooping $_$

Beste Meneer Blatter,
Hierbij wil ik u vragen of ik misschien een keer in het zwembad van uw nieuwe optrekjes in Rusland en Quatar mag zwemmen. Ik zou dit zeer op prijs stellen
Mvg...........

Laat ik even serieus worden. Dit is toch om te lachen! Quatar en Rusland, de landen die het meeste geld aan Blatter geven. Blatter en co zullen hier weer heel wat aan hebben verdiend! Zielig dat dit kan

Wat is dit jammer zeg,
Mijn droom zou echt zijn dat het wk hier zou zijn.
Maarja, als je het even goed bekijkt, 2022, dat is 12 (!) jaar later.

Hopen op 2026, dit doet eigenlijk gewoon pijn dat het naar Rusland en Qatar is gegaan, Als het serieus corruptie was deed het 10x meer pijn, maar gewoon ongeloofelijk jammer

ik was er al bang voor toen rusland het over geld en winst had. Fifa, als voetbalorganisatie moeten zich bezig houden met wat voor het voetbal en de fans het beste en leukste is. Maar fifa is tegenwoordig gewoon een organisatie die zijn zakken wilt vullen met geen enkel oog voor het spel.

Wk's worden tegenwoordig alleen gehouden in landen waar alles nog aangelegd moet worden. Dat dit niet alleen slecht is voor de economie in het land en dat die stadions daarna leegstaan wordt niet naar gekeken. Vind het echt een schandelijk besluit. Niet kijken naar de beste optie maar naar de financiële belangen. En dan niet die van het betreffende land, maar van de organisatie zelf.

Vraagin de toekomst gewoon van kandidaten dat ze een balans maken zodat direct zichtbaar is waar het meeste te halen valt onder de streep. Scheelt jaren werkt en heeft zelfde resultaat!

Gemende gevoelens hierbij.

Ene kant ben ik wel blij dat Nederland het niet heeft want ik denk dat ons land daar te klein voor is.
Ik woon namelijk in Enschede en als hier wedstrijden gespeeld zouden worden en veel fans komen dat kan het infrastructuur van deze stad niet eens aan. Nu is het al druk rondom het centrum rond de avond spits. En dan heb ik het nog niet over de wegen in het westen en midden van het land. Plus dat we te weinig hotels hier in de buurt hebben om veel fans op te kunnen vangen.

Als inwoner van dit land moet je het ook niet willen om dat volk van de Fifa hier te hebben wat hun eigen rare regels en eisen heeft.

Andere kant ben ik beetje teleurgesteld in de Fifa een grote corrupte illegale bende dat.. weinig goede woorden voor over.. Jammer dat zoon grote organisatie waarvan je kunt verwachten dat die profesioneel zijn. Zo slecht bezig zijn

Interview met Blatter

Journalist
De Fifa is de fifa niet meer he?
Blatter
Tuurlijk wel de fifa is de fifa nog wel want we plegen corruptie en dat vinden jullie geweldig
Journalist
Het lijkt wel of jullie jullie stem helemaal niet meer serieus nemen
Blatter
Wie betaalt bepaald he.
Journalist
Dus jullie hebben eigenlijk helemaal niks te zeggen?
Blatter
Nee helemaal niks
Journalist
Want doet u dan zoal?
Blatter
Ja beetje corruptie plegen he.
Journalist
Hoe voelt dat nou?
Blatter
Geweldig want ik krijg er geld voor, dus ik voel me er prima bij
Journalist
Bent u verliefd op geld?
Blatter
Ja waarom anders deze corruptie?

ON: Maar even zonder geintjes, zoals Ted zou zeggen: wie betaald bepaald he.
Erg leuk dat dit naar Qatar en Rusland gaat, want kom zeg nou zelf, wie zou er niet in zo'n prachtig wereldvoetballand als Qatar willen zijn?

Ik denk dat de Fifa niet zozeer heeft gekozen voor Rusland, omdat ze een ''goede economie'' hebben en dus veel geld daar is te verdienen, ik denk eerder, omdat de regering daar zowiezo een oogje gaat dicht knijpen voor de Fifa en dat de Fifa daar gewoon hun eigen gang kan gaan, net als in Qatar, ze willen niet in Engeland, omdat daar de engelse Media diep gaat graven en er zowiezo schandalen gevonden wordt, in Nederland/belgië bemoeit de politiek, terecht, zich ermee zodat de Fifa niet geheel hun eigen gang kunnen gaan, en als laatste Spanje/portugal ze hebben nog veel stemmen, maar ik durf te zeggen dat hun economieën zo slecht zijn dat als daar een WK gehouden wordt dat ze als landen een financiële malaise krijgen, omdat ze gewoon arm zijn. Al met al was dit te verwachten en kon je geld verdienen bij de wedkantoren.

Iedereen die Rusland en Quatar een warm hart toedragen wil ik feliciteren. En iedereen die een warm hart toe draagt aan de andere kandidaten, ik treur net zo hard met jullie mee.

Wat hebben we uiteindelijk vandaag geleerd:

1) Fair Play bestaat helaas niet meer. Dus voortaan geen hypocriete ''fairplay badges'' meer op de shirts van EK- en WK deelnemers.

2) Er wordt totaal niet meer gedacht aan de ''normale supporter''. Het grote geld regeert nu nog harder dan normaal.

3) Fifa heeft vandaag een statement gemaakt; het heeft zich namelijk volstrekt belachelijk en ongeloofwaardig gemaakt als organisatie. Het wordt eens tijd voor een grote schoonmaak binnen de organisatie daar en laat eens a.u.b. iemand met voetbal ''know how'' aan het hoofd staan daar.

We kunnen lang doorblijven gaan over corruptie en dergelijke, maar we kunnen er helaas niets meer aan veranderen.

Mensen kom op zeg,
Waarom zou Rusland het niet mogen zijn, maar Nederland wel?
Ze zijn allebei een goed voetballand (kijk maar naar de laatste belangrijke wedstrijd tegen elkaar)
Verder is het in allebei de landen niet heel lekker weer, zoals bijvoorbeeld in Spanje.
En Rusland heeft veel meer geld dan Nederland?

Dus kom op en loop niet te zeuren dat Nederland het verdient. Ik zou het zelf ook geweldig vinden als het in Nederland kwam. Maar wees realistisch Rusland is een goede keus.

2026 kandidaten zijn China, Usa, Marokko, Algerije, Nigeria.

denk China met Marokko als outsider want die zijn zijn al 5 keer 2de geworden bij stemmen bij verschillende WK editities.

Die smerige Blatter ook weer blij. Kan hij een villaatje erbij kopen in Rusland.

Ik kan nu natuurlijk hetzelfde gaan zeggen als alle andere hier op VZ, dat doe ik dus maar niet, maar wat ik wel kan zeggen:
Als iedereen nou het WK booikot(behalve op TV natuurlijk), dan verdienen ze alleen aan de binnenlande bevolking!i
In Qatar zal dat dus niet veel zijn! En in Rusland wonen nog altijd veel mensen die echt neit 100 euro gaan betalen om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Die gebruiken ze liever om van te eten!

PS. in Qatar is het wel prima weer voor Bavaria jurkjes

De supporters en de landen van niet groepshoofden zijn de dupe van het Wk

Voor Nederland maakt de groepsfase niet heel erg uit ze zijn toch groepshoofd.
maar je hebt altijd de kleinere voetballanden op de aarde die komen bij elke wedstrijd in de groepsfase met een jetlag aan!
dat neemt de kans op verrassing kleiner!
en de supporters moeten ergens heel veel geld vandaan halen om hun land achterna te reizen
ik ben benieuwd hoe ze de knockoutfase regelen!
je kan niet als land 2 dagen van tevoren ergens aankomen!
dan heb je last van een jetlag en voetbal je als een zoutzak!

ik hoop dat rusland hiervoor een goede oplossing weet neer te zetten!

2 december 2010 om 20:02

In het ergste geval liggen twee speelsteden ruim 2200 kilometer uit. Dat is 2,5 uur met het vliegtuig. Als je dan al een jetlag hebt weet ik het niet...

Wat een zielig, klein en verbitterd volkje zijn Nederlanders afentoe toch. Ik blijf me er keer op keer over verbazen. Dat eeuwige calimero-gedrag jegens Duitsland, Nederland-rusland, Nederland-spanje en nu dit weer.

Jullie hebben het allemaal over fair play? Winnen en ook tegen je verlies kunnen. Nou velen kunnen anders allemaal ook niks van het fair play, want tegen je verlies kunnen ze hier niet.

Rusland had een prachtig bidbook, die voldoet aan alle eisen van de Fifa en heeft tal van mogelijkheden wat betreft ontwikkeling op het gebied van voetbal. Voetbal leeft er met de dag meer en meer en zit daarnaast ook verschrikkelijk in de lift de laatste jaren.

Noch in Engeland, noch in Spanje wordt er zo verbitterd en galspuwend gereageerd op deze uitkomst. Echt kansloos dit.

Gefeliciteerd Rusland! Zo zie je maar, dat het land dat de meeste euro's belooft wint!

mooi voor landen als rusland en qatar dat het wk daar wordt georganiseerd. ik lees veel verhalen over courrupite. dat zal best. maar dit is ook wel een manier om het voetbal in landen als vooral qatar verder op te laten bloeien. alhoewel er zal wel hetzelfde gebeuren als in zuid afrika dat de stadions na het wk nie veel meer worden gebruikt.

We weten nu dus al dat de begintunes van de Wk's worden:
In Rusland: Abba met Money, money money
In Qatar: Pink Floyd met Money

Wat een farce

Aan alle mensen die denken dat Rusland het niet verdiend en door olie/gas geld heeft gewonnen heb ik maar een iets te zeggen : gun andere mensen ook iets!

In Rusland is het prachtig weer tijdens de zomer, meestal warmer dan in Nederland en het Regent ook pak minder.
Er zijn prachtige dingen te zien in Rusland en het is een hitorisch land met veel aantrekellijke en interessante plaatsen.
Stadions gaan gebouwd worden, maak je daar geen zorgen om, dat is in Z-A gebeurd. dus hier ook.
Het heeft zeker een positieve voetbal invloed op Rusland want hun competitie gaat in 2018 alleen maar sterker staan en ik schat hun competitie nu hoger in dan Nederlandse.
Verder wil nog aangeven het is nog 8 jaar dus er is tijd zat en het gaat allemaal in orde komen, hopelijk gaan we er allemaal samen van genieten!!

IK ben een van de weinigen die het anders ziet: ik ben dolblij dat het WK niet in Nederland/belgie plaats vindt. Het kost namelijk veel te veel en al wat er wordt verdiend gaat naar de Fifa. Dat ze dat WK dus maar lekker ergens anders houden.

Het is niet te verkopen dat we allemaal moeten inleveren, dat we dan toch miljarden investeren (want met bouw c.q. uitbreiding van stadions en wegen, etc. gaan we wel die kant op) en dat we er vervolgens niks aan verdienen maar alleen maar in de file mogen staan (want de heren van de Fifa moeten er langs en dat we ook niks kunnen terug verdienen (alleen maar handel door de sponsors en de winst naar Zwitserland.

Kortom: deze idioterie hebben we ook weer gehad, let's move on!

Voor mij is het zo klaar als een klontje; had Nederland meer geld ter beschikking gesteld dan Rusland of Quatar, dan was de WK naar ons toegekomen. Duidelijk dat anno 2010 het geld in Rusland en Quatar is.

Om eerlijk te zijn ben ik echt teleurgesteld op de manier hoe dit is gegaan. Heel mooi voor een land als Rusland of Quartar dat het WK daar heen gaat. Maar toch het is allemaal veel te commercieel, het gaat tegenwoordig alleen nog maar om geld! En als je al weet dat landen als Rusland en Quartar al veel geld bezitten dan zelfs de grote voetballanden Spanje en Engeland al kansloos.stel je voor als al dat olie nou net iets over een andere grens lag, wie weet was het Wk dan wel in Kazachstan of Saoudi Arrabie gehouden. Ik Weet niet of het corrupt is, maar de gasten bij Fifa zien wel Russische $$.

Voor het eerst in het oosten van Europa! Nou fantatisch.. Waarom geen Nederland/belgie? Complimenten hier en daar.. maar geen WK. Met uitstekende argumenten, denken aan het milieu wat nou en voor in de toekomst veel aan wordt gedacht. Of dat Fifa ooit is opgegroeid in Nederland. In tegendeel is Rusland vroeger nooit een voetbal land geweest, zonder dat geld was een club zoals Zenit ook nooit zover gekomen. En aan het milieu wordt al helemaal niet gedacht afgelopen zomer was er onzettend veel smog! Stel je dadn eens voor dat in 2018 al zeker een miljard meer mensen op de aarde zijn dus meer co2. Lekker gezond voor de voetballers en supporters die er komen, een kille sfeer omdat iedereen een mondkapje moet dragen. Het zal dan vast warmer zijn als in het woestijn in Quartar.

De kans was ubberhaupt al klein dat het WK hier zou komen, maar we mogen toch wel een keer beloond worden? Dat geld is hier niet, en wij met grotere stadions(die zouden gebouwd worden als het wk kwam) krijgen we voller dan in Rusland na het WK. Ik gunde het Engeland zelfs nog liever, erg jammer dat het ook daar niet heen is gegaan, daar gaat het teminste om het voetbal!
Dit moest ik even kwijt en zo zie je wel weer hoeveel geld tegenwoordig een rol speelt.
Toch is het heel mooi voor de mensen zelf dat het Wk na Rusland is gegaan. Maar ik gunde ze het persoonlijk niet..

Begrijp er absoluut niks van!

Vind dit toch bewijzen dat de Fifa voornamelijk voor het grote geld gaat. Persoonlijk vond ik Engeland een hele goede kandidaat met de mooiste voetbalcultuur ter wereld.
En Qatar, hoezo echt? Zou het heel mooi hebben gevonden als Australie of VS het had mogen doen, maar Qatar? Zie je die al op het WK en het uberhaupt organiseren?!

Money Money Money!

ON: Het Wk in eigen land laat de Russen net zo siberisch koud als de temperaturen in Moskou hoorde ik al op het nieuws. Dit wordt een van de saaiste Wk's ooit ga daar maar vanuit. Lekker tv kijken ook straks met die 11 tijdzones in dat land. De ene keer kan je om 3 uur snachts je nest uit en de andere keer begint de wedstrijd om 12 uur savonds als je de volgende dag vroeg op moet voor je werk (of de volgende kraker die 7 tijdzones terug om 7 uur aftrappen). Om nog maar niet te beginnen over het ontbreken van die oranje zee in de stadions wanneer het WK wel naar de andere Europese kandidaten was gegaan...

Het voetbal word van ons afgepakt door de Fifa.

Voetbal is hoe dan ook gewoon van west Europa en zuid Amerika.

Want:

daar zijn de supporters
daar is de echte voetbal sfeer
daar is het de traditie
daar is het begonnen
daar is voetbal groot gebracht
daar zijn al zolang als het voetballen bestaat de meeste en beste spelers ter wereld
daar zijn de grootste competities
daar is de warmte van zo'n WK aan te voelen.
daar zijn de afstanden perfect
daar heb je gemiddeld de meeste fanatieke voetbalsupporters op 1 vierkante meter.
daar heb je de meeste voetbal supporters in totaal.
daar zit voetbal in ons hart

En nou?

Nou kunnen we lekker thuis op de bank om 11 uur sochtends de wedstrijden gaan bekijken, in een café'tje? Nee zijn niet bepaald mijn tijden om 10 uur sochtends aan het bier te gaan.

Jongens geen paniek!
ik zal morgen even met Dhr Blatter gaan praten
want dit is schandalig

Geweldig hoe alle Nederlanders maar zeiken. Toen Turkije EK 2016 miste door de hand van Platini, waren de Turken aan het zeuren, maar stonden de Nederlanders op Voetbalzone klaar om ze te vertellen dat het allemaal 'eerlijk' en 'goed' was gestemd. En nu is Nederland een kandidaat, en moet je ze eens zien.

Just a lil' message: Lekker voor jullie! Goed gedaan Fifa! Rusland en Qatar hebben het ook nooit eerder gedaan, en dus krijgen zij nu een kans. Terecht!

2 december 2010 om 22:16

uefa?

2 december 2010 om 22:20

Na ja, ze lijken allemaal op elkaar. Stuk voor stuk een zooitje dat nooit goed zal komen.

3 december 2010 om 11:41

Graag een groen randje voor dit hoogstaande bericht. Als ik aan voetbal denk dan denk ik automatisch aan Qatar! Wie kent die sterspelers nou niet? Als ik me niet vergis hebben zij de afgelopen 20 jaar wel 4 keer in de halve finale gestaan!

Qatar is een groot voetballand! Het schijnt trouwens dat de WK bal van olie wordt gemaakt en de gele en rode kaarten worden ingewisseld voor echt geld!

2-12-2010 de dag dat het voetbal is dood gegaan RIP

3 december 2010 om 12:29

Nee, 8 Juni 1998. Blatter werd aangesteld als voorzitter van de Fifa. Het einde van de voetbal was toen al duidelijk. R.i.p.

Wat een stelletje misgunners zijn het Nederlandse volk toch hè. In plaats van normaal Rusland te feliciteren komen ze allemaal met rare vooroordelen. Ja, de Fifa zal waarschijnlijk wel een corrupte bende zijn maar dat weerhoudt mij er niet van om blij zijn dat het wk in mijn land gehouden gaat worden. Ik wil Blatter zelfs bedanken voor deze mogelijkheid. Nu wil ik een paar dingen recht gaan zetten: Het wk zal alleen in het westelijke deel plaatsnemen dus je hoeft niet heel Rusland af te gaan reizen om een wedstrijdje te bekijken. Ik ben zelf van mening dat echte supporters gewoon de moeite nemen om hun land in een Sochi te zien. anders kijk je toch lekker op tv? Ik veroordeel jullie niet hoor. En de tijdsverschil is maar 2 uur en het is vanaf Schiphol maar 3 uurtjes vliegen. Ideaal vergeleken met het wk in Brazilië waar je 12 uur moet vliegen. Ik hoop dat Rusland wederom laat zien dat ze een groot evenement zo spectaculair mogelijk kunnen maken net zoals de OS van 1980 en de Eurovisie Songfestival .

3 december 2010 om 02:40

Songfesitval is toch geen groot evenement, als je t vergelijkt met OS of een Wk/ek...

Echter je hebt gelijk, maar ik ben allang blij dat Nederland t niet heeft gekregen. Ik had misschien wel gehoopt op Engeland, maar dit vind ik ook heel leuk, t onbekende...

Het is net of iedereen dit niet zag aankomen ?!?

Het zou me geeneens interesseren waar het gehouden wordt, als het maar een leuk voetbalfeest is.. Ik ben allang blij dat Nederland/belgië het niet heeft gekregen.. Ik had wel verwacht dat Engeland beter zou staan in de stemronde, ah fijn, wat maakt het uit. Nu gaan we het grote avontuur achterna naar Rusland, het meest onbekende van de 4 bids en dat maakt het juist zo leuk.

Nu iedereen is weer aan t kopiëren van andere. Het woord corruptie en geld, gaat hier als een lopend vuurtje... Niemand kan iets bewijzen, dus wat is iedereen hier maar slap aan het lullen? Een redelijk normaal denkend mens kan toch ook wel genoeg argumenten bedenken waarom Rusland het is geworden. Nee, men moet meteen praten over corruptie.. Niemand hier, of heel weinig hebben heel diep op de bid van Rusland en de andere bekeken, dus ja.. ik snap alle heisa niet..

Ik ben benieuwd wie er allemaal gewild had, dat het in Nederland werd gehouden....

Hetzelfde geld voor Qatar, ook zij hebben goede plannen staan, en ze hbeben nog ruim de tijd om alles t bouwen en te verbeteren.

Ik zie het dus niet als: Fifa kiest voor geld, maar Fifa kiest voor onbekende avonturen!

Ik ben ontzettend blij!
Een van de meest blije dagen in mijn leven!
Fifa heeft gekozen voor het perspectief, voor de toekomst (alle stadions moeten nog gebouwd worden)
Ik had dit absoluut niet verwacht.

@gomes1psv, gelukkig zit jij niet in de Fifa. Hoezo is voetbal alleen maar van west Europa en zuid Amerika? Ben je soms vergeten dat het voetbal voor iedereen is? Ik weet niet hoe voetbal geleefd wordt in Qatar maar in Rusland leeft dat wel degenlijk hoor. De sfeer in stadions zijn vaak 10x beter dan bij de meeste west Europeanen en er wordt hartstikke veel geïnvesteerd in de competitie om ze nog beter te maken dan dat ze misschien al zijn. Het voetbal in oost Europa wordt steeds beter(vooral Oekraïne vind ik na de premjer Liga heel interessant) en nu deze 2 landen een groot evenement mogen organiseren laat weer zien dat er rekening met ons gehouden moet worden.

Gefeliciteerd Rusland.hoop dat jullie er een mooi WK gaan van maken.
Er moet wel een nieuwe lichting komen willen ze verrassen in hun land..

het lijkt mij niet zo handig om het in Rusland te organiseren vanwege het weer en ze hebben ook niet zulke grootte stadions en economisch staan ze er ook niet goed voor ze hadden het beter een ander land kunnen kiezen

Ik snap er heel weinig van. Laatst nog een mooi overzicht gezien met alle plussen en minnen van de kandidaten, uitgerekend Rusland kwam daar heel slecht uit (door lange afstanden, problemen met de veiligheid, nog allerlei stadions en wegen die moeten worden gebouwd of uitgebreid etc.).
Maargoed, als je allemaal als één man opzijstapt en de Fifa alle ruimte geeft om te doen en laten wat ze willen, dan win je blijkbaar, zo makkelijk is het.

Denk best dat het WK kan slagen, maar om nou te zeggen dat Rusland een stimulans nodig had qua voetbal en de rest niet.... Engeland en Spanje/portugal hebben al mooie competities en stadions, maar Nederland en Belgie dan? Die hadden een stimulans prima kunnen gebruiken, allerlei stadions zouden worden uitgebreid en het zou een enorme lift voor het voetbal hier betekenen. Rusland had dit ook kunnen doen zonder de boost van een Wk.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren