Lefter10
Algemeen
Vrienden (4)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Donderdag, 23 oktober 2008
  • Lefter10
  • 185 punten
  • Lid
    + Bewezen lid
  • Geen ban
  • 4.063
  • 29 jaar (26-5-1993)
  • 4
Persoonlijke berichten
28 februari 2011 om 16:19
#31

Hallo
Ik geniet van jou reacties, mooi objectief!
Ik hoop ook dat je een keer een CE over Fenerbahçe ofzo schrijft!

2 maart 2011 om 11:32
#32

Weet jij iets over Sercan Yildirim? Op championat.ru staat dat Lokomotiv het eens geworden is met een bedrag van 5,2 miljoen.

5 maart 2011 om 22:57
#33

Jammer voor hem. Maar ik denk ook dat dat het beste is voor beide partijen. Nu schijnt Marica morgen naar Moskou te gaan om met het bestuur van Lokomotiv te praten.

9 maart 2011 om 19:07
#34

Hee,

Jij hebt echt goede reacties en ik hoop als BJK supporter dat Fenerbahçe dit jaar ook kampioen wordt, is tenminste de enige club die iets in Europa kan doen.

17 april 2011 om 16:34
#35

De vrouwelijke basketbalteam van Fenerbahçe is kampioen geworden na de 91-86 winst op aartsrivaal Galatasaray. Na het schandaal rond Taurasi waar Fener flink in is benadeeld, is hier de prachtige kampioenschap die het weer goedmaakt. Herseye Ragmen, Sampiyon Fenerbahçe!

20 juni 2011 om 21:57
#37

Wat betreft Malaga heb ik ook een dergelijke opmerking geplaatst. Ik zei dat ze vooral oude uitgerangeerde vedettes haalde. Mathijsen en Van Nistelrooij zijn ook gewoon uitgerangeerd, ze gaan nu gewoon nog even cashen, anders waren ze wel teruggekomen naar Nederland.

4 juli 2011 om 17:14
#38

Echt een mooie reactie onder het kopje van manipulatie in turkije , je hebt helemaal gelijk in je laatste reactie en ik steun je volledig ga zo door!

26 augustus 2011 om 16:30
#39

wat een reactie''s heb je meer kan ik niet zeggen !

4 september 2011 om 13:48
#40

Goed natuurlijk haha zal nooit een fener supporter afkraken!

7 september 2011 om 18:43
#41

biz bize yeteriz cunku biz fenerbahceliyiz!

10 september 2011 om 14:14
#42

Hey een moderator? haha hayirli olsun, werd tijd dat er een Fenerli moderator kwam, die ene gsli verwijdert hele tijd onze reacties man

12 september 2011 om 22:46
#43

moderator ? gefeliciteerd ermee zwaar verdiend!.

13 september 2011 om 00:18
#44

Gefeliciteerd met jouw moderatorschap heb het pas vandaag gezien.

Heb je wel verdient hadi hayirlisi

16 september 2011 om 17:05
#45

Om terug te komen over de informatie die je had van de clown Sansal Büyükaga.
Hij heeft zijn informatie dan niet op een rijtje. Ik weet het 100% zeker, dat Trabzon heeft lopen flyeren en dat er spandoeken werden opgehangen. Ook nu weer staat er op de voorpagina:
''tribünü mesaleyle degil, iyi tezahüratla aydinlat!''
Dit is precies wat ik aangeef, als je ook op de site gaat, zie je dat er voor iedere wedstrijd op de site wordt gewaarschuwd. Dat ze flyeren, wordt niet altijd via de site weer gegeven als artikel. Als ze het wel weer als artikel plaatsen zal ik het je doorsturen.

Het is trouwens doodnormaal dat ik zeg: ''ken je feiten!''. Jij presenteert ze en ik ga er vanuit dat alles wat jij hier post ook direct door jou is opgeschreven. Maar goed ik kon niet ruiken dat die informatie ergens anders vandaan kwam.
Dan nog had je het natuurlijk kunnen verifiëren, want als ik aan kom met een of andere willekeurige bron lach je mij ook uit!

20 september 2011 om 21:54
#46

De eerste mod die geen 200 punten heeft?

29 februari 2012 om 17:05
#50

Heb je misschien een keer zin om een CE te schrijven over Alex de Souza? Hoor het wel van je!!!

10 maart 2012 om 05:35
#51

Over mijn p.s

Ja ik heb een Smartphone, maar Antwerpen is buitenland en internet in buitenland doet pijn ;))

10 maart 2012 om 23:37
#52

Eindelijk een Fenerli die mderator is

Aangepast op 10 maart 2012 om 23:38 door Emrah67.

4 april 2012 om 18:45
#53

Ben je echt nog maar 18?

Als ik je reacties lees, denk ik soms even dat ik met iemand van 30 heb te maken.

16 april 2012 om 23:23
#54

Ja, ik heb hem gelezen. Ik denk vice versa juist niet, aangezien ik een melding krijg van jouw reactie en niet andersom. In ieder geval. Dat van het messen gooien heb ik nooit goed gekeurd! Ik verwacht dat je mijn karakter nou wel een beetje kent. Ik ben niet van dat soort dingen en zal de onschuldige altijd in bescherming nemen.
Dat van de vieze was buiten hangen en de rookbommen vond ik kunnen, misschien was het langs het veld beter geweest, zodat het spel niet werd belemmerd, maar op zich ik ben er niet fel tegen. In de rivaliteit kunnen dat soort dingen gebeuren. Ik ben er ook geen fan van, maar het is wel een mooi protest. Zolang er maar niet te hevig wordt gescholden en er geen fysieke acties bij komen, kan ik er nog wel mee leven. Ik bedoel je moet wel inlevingsvermogen hebben met de supporters van ons.

Aan de andere kant Emre verneukt het voor zichzelf. Daar hebben wij geen schuld aan. Hij is zolang ik hem ken al een randdebiel en dat heb ik nu wel gehad.

En ja mijn laatste alinea botst op elkaar. Maar je moet het als volgt lezen: het eerste deel is wat ik er over weet en van snap. Het tweede deel is waarom ik denk dat Zokora het in de media gooide. Een gedachtegang dus. Als je het zo leest is het verwarrend dat klopt.

22 april 2012 om 22:37
#55

Ik heb het je in mijn vorige bericht haarfijn uitgelegd, maar je vertikt het of je doet je voor als een randdebiel.
Laat ik nog een maal benadrukken, wat ik je al een triljoen keer heb gezegd:
ik haat Fenerbahçe, maar mijn haat is altijd binnen de perken gebleven. Het is bij mij altijd de minste vorm van haat gebleven, namelijk afgunst. Ik heb veel vrienden die voor Fenerbahçe zijn, kijk wedstrijden met Fenerbahçe fans, support ze in Europa (in tegenstelling tot jullie fans) en zal niemand kwaad doen om voetbal. Ik gun ze echter niets. Dat zijn twee heel andere zaken. Graaf eens in de geschiedenis van onze gesprekken, vooraleer je dus verwijten maakt!
Ik heb geen flauw idee van wat je allemaal lult met dood en weet ik het allemaal. Ik weet niet of je het nog beseft, maar voetbal is een spel. Het is mijn leefwijze en mijn passie, maar dat betekent niet dat ik me zo aan voetbal verbonden voel, dat ik alle opponenten handmatig uit de weg wil ruimen.
Ik verdedig al ruim één jaar alle Fener fans, tegenover de nog niet bewezen aantijgingen en jij beweert dat ik Emre of wie dan ook dood wil!?
Gerechtvaardigdheid is het enige wat ik vraag. Als Fener schuldig is, verdienen ze de degradatie. Zelfde geld voor Trabzon of welke andere club dan ook. Is Fener onschuldig, houd iedereen zijn bek en gaan we weer verder. Ik ben helemaal koud geworden van Voetbalzone, mede door types als jou. Altijd maar doordrammen op een bepaalde visie en mening. Het voetbal is mij al koud gemaakt door types als Aydinlar en zijn play-offs.

Dat van de mes heb ik toen veroordeeld, doe dat nu nog steeds en zal dat morgen ook blijven doen. Echter was de mes naar mijn weet wel dichtgeklapt. Dus gaan al die dingen die je opnoemt niet op. Maar goed, feit blijft dat het afschuwelijk is. Dit heeft niets te maken met nationale doelman. Al kwam Volkan uit Zimbabwe, je hebt grenzen en die zijn toen overschreden. Je bekijkt het dus sowieso uit verkeerd perspectief. Het is moraal totaal fout, jij hebt het over nationalisme.
Trabzon kreeg twee wedstrijden. Te weinig? Ja zeker.
Maar met dit bestuur kun je niet iets anders verwachten. We hebben precies hetzelfde gezien bij de straffen voor Emre en Besiktas. Dit bestuur durft niet en dat verneukt het Turkse voetbal.

Als laatste, of Zokora het gezegd heeft weten we nog niet. En weet je ik ken een leuke slagzin: iemand is onschuldig, tot het tegendeel is bewezen.
Ik denk persoonlijk ook dat Fener het een ander heeft omgekocht vorig jaar, dit heb ik nooit openbaar gezegd. Want het is niet bewezen. Nu zeg jij, de grote voorvechter van de slagzin, ineens dat je denkt dat Zokora ook wat moet hebben gezegd. Hypocriet noemen ze dat heel mooi in het Nederlands. Zoek daar de betekenis maar van op, in plaats mij te komen vertellen wat haat inhoud.

23 april 2012 om 20:56
#56

De helft van je argument had ik al weerlegd in het wedstrijd topic. De andere helft had ik in mijn vorige bericht al herhaald. Ik zal niet in herhaling blijven vallen.

Why should I be frustrated? Je kan blijkbaar al oordelen over de emoties van mensen via internet. Knap, erg knap. Ik reageer tegenwoordig op dezelfde wijze als jou. Ik zie geen andere aanpak voor jou. En hoezo zou dat me gefrustreerd maken? Omdat ik aan het begin insinueer dat je een randdebiel bent?

In ieder geval. Je laatste punt, waarbij je mij wijst op mijn grammaticale fouten en ermee sport, lag ik even dubbel om. Je schrijft zo vaak dingen fout (vooral lidwoorden) dat ik me met moeite kon inhouden om je erop te wijzen. Nu begin je over een fout aan het eind van een ellenlange tekst, die ik niet nogmaals heb doorgelopen. Kinderachtig gedrag.

27 april 2012 om 09:55
#58

Tayfur Bayindir, een echte Fenerbahceli, ik ben benieuwd wat je van zijn nieuws vindt.

Vatan Gazetesi'nde Tayfur Bayindir imzasiyla yayinlanan habere göre;) F.bahçe Baskani Aziz Yildirim ile Tayfur Havutçu’da suçlayici delile ulasilamadi. Besiktas herhangi bir suçla itham edilmedi. Ibrahim Akin’in Istanbul Bs-f.bahçe maçiyla ilgili tapeleri ise sorusturmanin en tartisma götürmez delili olarak rapora kondu.

Ve Etik Kurulu 8 aylik yogun mesaisini tamamlayip ana mütalaasini dün TFF Yönetim Kurulu’na teslim etti. Kurul, iddianamede yer alan F.bahçe’nin, Istanbul BS, Eskisehir, Karabük ve G.birligi ile oynadigi maçlarda sike yapildigina dair yeterli delil olduguna kanaat getirdi. Kurul ayrica Trabzon’un Sivas-f.bahçe maçi için kirmizi-beyazlilara tesvik primi verilmesi girisiminde bulunduguna dair kuvvetli süphelere sahip olduklarini da ana mütalaanin sonuç bölümüne yazdi.

1 mei 2012 om 17:22
#59

Kijk, ik snap de situatie waarin jullie zitten. Jullie fans hebben namelijk niets gedaan, om wedstrijden te beinvloeden, behalve dan dat jullie met alles wat jullie liefhebben schreeuwen voor jullie team. Jullie steunen de team. Ik lees gister weer een bericht van ene Oskay, die beweert dat hij in 2001 is omgekocht door Aziz Yildirim. Dit is een ernstige beschuldiging.

Ik begin stilaan misselijk te worden van dit allemaal. Er is helemaal geen plezier overgebleven. Moet je maar eens opletten hoe wij en andere leden tegen elkaar tekeergaan. De omkoopschandaal heeft het fanatisme flink doen opleven. Iedereen is gefrustreerd en niemand is tevreden te krijgen. In Italie hadden ze binnen drie maanden een club als Juventus, vele malen groter dan onze clubs, zonder pardon eruit geschopt. Wat is er met Juventus gebeurd ? Zijn ze nu kleiner ? Denken mensen nog aan Juventus mbt de omkoopschandaal ? Nee, het wordt gezien als een positief voorbeeld van rechtvaardigheid. Juventus staat nu bovenaan en gaat denk ik gewoon kampioen worden.

Fenerbahce fans moeten deze overweging maken:

Wil ik de klap opvangen en op korte termijn pijn lijden om vervolgens met een schoon lei te beginnen of wil ik de klap ontwijken en tientallen jaren met een vlek rondlopen ?

Het is voor mij als Gs'li makkelijker te zeggen dat jullie schuldig zijn, evenals het voor jou makkelijker is om te zeggen dat jullie onschuldig zijn. Maar wat zegt jouw hart ? Wat zeg jij binnenskamers tegen jouw vader ? Jouw oom ?

13 mei 2012 om 02:27
#60

Iyi aksamlar Renktas,

Allereerst wil ik zeggen dat wij als soldaten hebben gevochten ondanks de falende en late wissels van Aykut Kocaman. Wij hebben nog een Turkse beker te gaan en mogen we hopen dat we die winnen

Wie denk je dat we kunnen halen als versterking ???

Als laatst wil ik nog kwijt dat ik niet kan wachten om je reacties te lezen met elke Fenerbahce wedstrijd !

22 januari 2013 om 12:17
#61

Mooie Reacties man dat je opkomt voor Galatasaray. Vind ik prachtig om te zien

15 mei 2013 om 16:16
#62

Hey renktas, hoe is het ?

22 mei 2013 om 19:01
#63

He lefter, topic is te onoverzichtelijk

Je typt serieus een hele alinea om mijn laatste alinea onderuit te halen. Je doet anders wel heel erg moeite om mij onderuit te halen. Dus wie probeert graag te overwinnen? Jij of ik? Ik snapte jou laatste zin inderdaad niet en geef dat ook mannelijk toe. Ik geef mijn fouten of verkeerde opvattingen toe, daar mag jij een voorbeeld aan nemen, want je bent nog steeds in de ontkenningsfase.

Kijk, je doet het nog steeds. Je geeft niet toe dat je aan het veralgemenen was. Je zegt 'galatasaraylilar' zonder een woord erbij te zetten dat er ook Galatasaraylilar zijn die het tegendeel beweren. Ik ben absoluut geen Aysalci en als puntje bij paaltje komt, dan bekritiseer ik hem. Vooral de laatste tijd. Dus als je mijn Aysal-visie niet hebt meegekregen, moet je mij ook niet aan de kant van Aysalcilar zetten.

Daar en tegen weet ik nog van jouw voorgaande opvattingen dat jij een die-hard Aysalci was die het omkoopschandaal enkel een 'machtsvertoning' vond om het imago van Aziz te kleineren. Het is verbazingwekkend dat je deze woorden niet durft toe te geven. Vergeet niet dat toegeven/excuseren een groot teken van volwassenheid is. Maar het geeft niet. Na 2 jaar heb je de omkoping toegegeven, over nog een twee jaar zal je deze woorden ook accepteren. Dit proces gaat ietwat traag bij jou, maar dat is geen probleem. Als je maar ooit bij het rechte einde komt.

Over Voetbalzone. Manneke, je hoeft je niet aangevallen te voelen. Het was inderdaad een uitdaging, omdat ik mijzelf op scherp kan houden met zulke leden. Je blijft taai als de tegenpartij tegenstrijd bied. Het was meer als een compliment bedoeld, maar blijkbaar snap je zoiets alleen als het beestje bij de naam wordt genoemd. Jammer, ik had je wat relaxter verwacht, je bijbaantje bezorgt je teveel stress. Toevallig horeca?

Waarom is mijn Turkije voorbeeld zo scheef dan? Ik kijk alle Gs-wedstrijden met dikke stress en raak mijn nagels elke keer weer kwijt. Mijn club is mijn passie en ik mis geen wedstrijden, koste wat het kost. Ook met de Hakan's, Hagi's, Florquin's, Suat Usta's, Saidou's, Ayhan's (akman en Yalcin), Sergen's, Mustafa Sarp's en Xavier's niet. Als ik incidenteel een wedstrijd mis, dan kijk ik ruime samenvattingen en is Vz een uitermate geschikt platform om mijn mening te delen. What's your point? Dat deed je zelf toch ook tijden lang? Voetbalzone was toen zo en nu nog steeds. Dus je denigrerende toon over Vz-volgers kan eruit.

Wat je over het Burak-incident zeg, is schrikbarend. Dit had ik nou totaal niet verwacht van je. Daha cahilsin kocum. Nog aangeven dat gsli fbli vermoordt. Wie is hier de provocateur? Je bent gewoon aan het provoceren en aan het categoriseren. Vervolgens geef je Terim de schuld? Dus volgens jou is de moord op Burak alleen de schuld van Terim? Dat is zo kort door de bocht en bijzonder goedkoop om dit onderwerp zo eenvoudig te concluderen. Aziz dan? Demiroren? Omkopen? Haat zaaien? Uitspraken onder de gordels? Hasan Sas? Emre Belezoglu? Volkan? Sabri? Elke sportprogramma? Websites? Jij? Ik?

Tot dit stuk van je verhaal had ik nog hoop in je rechtvaardigheid, aangezien je het omkoopschandaal nu wel durft toe te geven met Aziz als leider daarvan. Maar dit raakt echt alles.

Je gooit alles op de rug van Terim, terwijl die moord een gemeenschappelijke moord is, waarbij iedereen daaraan heeft bijgedragen. Begin maar alvast op te sommen vanaf februari 1998 (.....). Wie is de haatzaaier? Wie is de persoon die Fener een onwijs slecht imago heeft bezorgd en de provocaties onderling van de twee grootste clubs uit Turkije. Dus ga nou niet de domme persoon uithangen door te zeggen 'wonder dat....'

Over Terim. Heel simpel. Terim zit fout in zijn reactie erna, maar de aanleiding van zijn wegsturing in de Mersin-match is gewoon schandalig. Omdat hij de bal naar de grond toe werpt? Haha. De speler van Mersin doet precies hetzelfde tijdens de wedstrijd, hij krijgt amper een waarschuwing (!).

Je zal het niet herinneren door je leeftijd, maar ik herken deze scenario wel. In 2000 probeerde het bestuur van Fener Fatih Terim over te halen om naar Fener te komen om de hegemonie van Gs te verbreken. Daarvoor deden ze ook alles om hem van zijn troon af te stoten (media), maar dat lukte ze niet. Die scenario is weer gaande. Terim kleineren om hem weg te krijgen, goed geprobeerd!

Ik quote de hoogtepunten uit jouw schandaligste comments, waarin jij de functie 'advocaat van de duivel' bekleedde. Die tijden wil jij niet herinneren omdat je ervoor schaamt en dat vind ik volkomen logisch.

23 mei 2013 om 13:32
#64

Als eerst die Aysalci moet Azizci zijn. Dus ik leg géén link tussen Aysal en het begin van het sike-proces. Dat is één.

Over jouw stuk.

Aaaaaaah. Oldu mu simdi? Ik doe niet aan herhalen, jij geeft bepaalde dingen wel en niet toe. Dat is alles. Jijzelf probeert mijn punt ingewikkelder te maken dat dat het is. Je hebt het al 4 a 5 reacties over herhalen, maar ik twijfel of je deze discussie wel snapt. Ik zal mijn punt verstevigen met behulp van een simpel voorbeeld. Als jij later een partijleider wordt (dit is een voorbeeld hé, niet achteraf zeggen dat ik jouw toekomst bepaal), dan heb je een bepaalde ideologie. Je bent dan verplicht om je standpunten te verdedigen. Als jij dan vind dat fraude in x-sector drastisch verlaagt moet worden d.m.v. hoge straffen, dan ga je je standpunt in verschillende platformen haarfijn uitleggen. Als jij dan het strafstelsel te soft vind, dan ga je daarop in. Je gaat proberen om de fraudeurs zo hard mogelijk te straffen en daarom ga je dingen voorstellen. Als de wet niet meewerkt, ga je je punten toch aankaarten omdat je in iets gelooft.

Jij noemt dit herhalen, ik noem het mijn morele rechten verdedigen. Snap je het nu? Of zal ik het ook nog eens in gebarentaal uitleggen??

Vervolgens probeer je doodleuk andere partijen in het zelfde schootje te zetten door middel van `,speculaties`,, terwijl je je eigen club niet durft af te rekenen op de overmatige gevestigde hoop in Aziz (waardoor hij zijn macht heeft misbruikt door te ......). Wat jij in je laatste alinea `,beweert`,, klinkt als popmuziek in oren. Dus ik kan er alleen maar om lachen! Yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, ordayiz `,koc`,um, hehe.

Op een gegeven moment begon je je telkens af te vragen waarom ik zoveel waarde hecht aan jouw aanwezigheid op Voetbalzone. Toen heb ik dat haarfijn uitgelegd en indirect gaf ik je een compliment, maar zelfs dat dringt niet tot je door. Kan het misschien komen door het feit dat je nooit complimenten krijgt, dus de situatie niet kan inschatten en kan beantwoorden? Als je een bepaalde feeling erin wilt krijgen, dan ben ik bereid om je vaker te complimenteren. De woorden over het aanval-gedoe golden alleen voor het stukje over Voetbalzone. Voor de rest verloopt de discussie op een normaal (emotioneel) niveau, dus ik weet niet waarom je die observatie aan een heel stuk toewijd. Ik zit niet in een Vn-vergadering hé, ik maak af en toe grapjes met de tegenpersoon. Al is het een die-hard Fenerli, je mag best grappen maken over mij. Ik kan wel tegen zelfspot, maar jij weer helemaaaal niet.

`,`,in eerste instantie dacht ik dat het een machtsvertoning was van een derde partij,`,`, Kijk, dus je durft het toch wel toe te geven, het begint er op te lijken. Eigenlijk haal je hier het vervolg van je alinea neer. Het is een kunst om je alinea al in het begin te ontkrachten, dit verdient een inlijsting. Ik kan zoveel reacties van jou erbij halen, maar ik vind het onnodig om nu hele reacties te posten. Het gaat om de essentie van het verhaal en dat is (leg ik al voor de zoveelste keer uit) dat je bewust moet zijn van de dingen die jij eerst altijd zei. In de topic waar we aan deze discussie begonnen, maakte Gangstarr ook een opmerking over dat je de omkoping eindelijk toegaf. Hoe verklaar je dat dan? Gangstarr en ik (en vast nog een paar in die topic) weten dat jij voet bij stuk hield en nu doodgewoon kan toegeven.

Merk je nu de tegenstrijd jongen? Eerst zeg je dat je al meer dan een jaar niet actief bent op VZ en daarna zeg je dat je tussentijds al tig keer hebt aangegeven dat Aziz onder de naam Fenerbahce heeft gefraudeerd? Waarom fronsen onze wenkbrauwen nu dan, waarom ging Gangstarr dan net inzoomen op het feit dat jij omkoping eindelijk toegegeven hebt. Omdat de wat langer actievere leden de beide Lefter`,s kunnen vergelijken en daar zit een wereld van verschil in.

Trouwens, je komt er niet zo makkelijk van af. Je probeert heel sluw de omkoping alleen te linken met het bestuur, maar zo gaat dat niet, dat hoort niet zo te zijn. Het overgrote deel van de Fenerbahce supporters hebben Aziz Yildirim zelf zo groot en meedogenloos gemaakt. Her dedigine amin, her dedigine amin. En nu probeert Amigo Sefa tegenover Aziz te staan, maar daarvoor is het veel en veel te laat. Cevabi ne? Cevab: Hic ki*inizi yirtmayin, ben burdayim. Dus als Aziz goede dingen doet wordt de naam van Fenerbahce geroemd, maar als Aziz slechte dingen doet, moet enkel het bestuur bestraft worden. Merk je de kromheid? Net een banaan:). Je hebt een goede stap gezet in de richting door toe te geven dat Aziz heeft omgekocht en de volgende stap is dat Aziz de hoofdverantwoordelijke is bij Fenerbahce en dat hij onder deze naam heeft gefraudeerd. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Anladin mi kocum? Yoksa Turkce tercume edebilirim.

Bré, even serieus. Je snapt mijn Turkije voorbeeld niet, ik bedoelde met Wk-finale dat elke wedstrijd van Galatasaray mij zo een gevoel geeft en dat ik elke wedstrijd met dezelfde serieuze houding bekijk. Zo benader ik voetbal en Galatasaray, daar doelde ik op. En niet of jij een objectieve blik kan werpen over voetbaltechnische dingen. Daarom vind ik Voetbalzone een goed patform waar ik mijn mening kwijt kan aan mede- en tegensupporters. Maar die enthousiasme is bij jou niet meer aanwezig dus, terwijl je voorheen zelf een Vz-freak was en nu vind je mensen die hier structureel aanwezig zijn `,raar`,. Tegenstrijd?

Zo een reactie over de leeftijd had ik al verwacht, je bent best voorspelbaar eigenlijk. Het gaat erom dat ik als een die-hard Gs-supporter de trainer Terim nauwlettend volg en precies weet wat wanneer is gebeurd (van zijn zilveren en gouden medaille op Akdeniz Oyunlari in 91`, en 93`, tot zijn zesde kampioenschap in 2013). Dus ik toon interesse in Terim omdat hij een gigantisch belangrijk onderdeel is van Galatarasay, maar jij moet zulke gebeurtenissen in jouw bewust zijn doorkrijgen omdat je gebeurtenissen/onderwerpen rondom Terim niet nauwlettend volgt (of ben toch een Terim-fanaat?). Dus jij moet zulke acties op het moment van gebeuren doorkrijgen om het te kunnen weten. Want je kan mij niet wijs maken dat je Terim op staande voet volgt, net als hoe ik dat niet kan zeggen over jouw clubheld Aykut Kocaman. Znap je?

Ik zeg toch ook dat zijn actie na wegsturing fout was, hoe vaak moet ik dat nog zeggen? Terim is ook mans genoeg om dat toe te geven. Hij heeft zijn actie erna zelf bestempeld als fout. Hij moest zich niet zo gedragen, maar elk mens op aarde (dus niet alleen Turkije) weet hoe Terim in elkaar zit, hij heeft situationele woede-uitbarstingen. Dat geeft hem niet het recht om zo te reageren, maar de houding van Abay verklaart ook meteen alles. Hij stond er bij van: kijk mannen, kijk! Ik ben Terim aan het wegsturen! Yes`, Er zijn gewoon sommige krachten die structureel inspelen op zijn woede-kant.

Vervolgens probeer je je provocatie over Burak gewoon regelrecht goed te praten. Door de situatie van Terim uit te vergroten, probeer je al het schuld af te schuiven op Terim. Arada, natuurlijk is het niet alleen Terim diyorsun (soort van relativering). Jij probeert het Burak-proces af te schuiven op het seizoen 12/13, zodat je de gebeurtenissen van Terim eruit kan pikken. Zo een proces ontwikkelt zich niet in één jaar. Dat kan hooguit bij situationele woede-uitbarstingen, maar als er structureel gehaat wordt, dan moet dat al langer gaande zijn. Sinds de komst van Aziz Yildirim is hij alleen maar bezig met het onderuit halen/verslaan van Galatasaray en daarvoor heeft hij vaak onder de gordel geslagen met zijn schandalige uitspraken. Kocum, tum bizim baskanlar mi sucluydu? Faruk Suren ook? Adnan Polat ook? Aysal ook?

Een klein voorbeeld. Hij staat de bestuurders en leden te woord bij zijn congres. Wat zou je daarin moeten vertellen? Je toekomstige plannen. Waar praat deze man over? Galatasaray, Galatasaray, Galatasaray. Dan ben je ronduit zielig. En dit doet hij al jaren om haat te zaaien in beide groeperingen, zodat hij daarmee zijn doel kan bereiken. Voor zijn komst was er nooit zo een haat omgeving waarin twee supportersgroepen elkaar gewoon haten.

Nog iets. Jij bekijkt de moord op Burak als een Gsli die een Fbli vermoordt, maar het is een gemeenschappelijke moord waarin een Turkse jongen het leven van zijn broeder ontneemt. Jij probeert jouw graantje te pikken met behulp van een moord, zwak.

Dus kort samengevat, als jij de moord op Burak enkel op de rug van Terim afschuift, laat dat zien wat voor een tunnelvisie jij hebt. Cik tunelden kardes. Kortzichtige en onbevangen mening heb je.

De actie van Caner-aydinus is geheel los van mijn verhaal. Dat is een fout van Aydinus, daar is Fenerbahce benadeeld. Daarna is Caner met rust gelaten en nu kan hij ongestoord doorvoetballen. Dat was een incident. Bij Terim is de situatie totaal anders. Hoe succesvoller die man wordt, hoe meer kritiek hij krijgt. Ze willen hem weg hebben omdat Terim een zware factor is in de Turkse voetballerij. Hij ontneemt mensen van sportieve prestaties en dat valt in het verkeerde keelgat. Daarnaast, die man heeft 10plus wedstrijden straf gekregen, dus hij zit zijn straf uit? Waar zijn de mensen/groepen die een straf moeten krijgen? Elini kolunu sallayarak geziyorlar:). Anladin toch?

Maarreeeee... Op bepaalde vragen heb ik nog niks gehad. Mmmm..

Aangepast op 23 mei 2013 om 13:48 door Bkorkmaz3.

26 mei 2013 om 14:32
#65

Héél erg bedankt voor je opdracht! Zo heb ik nog wat te doen in mijn monotoon leven! Lefter, stop is met je puberale opmerkingen, hehehe (special for you).

Je zegt keer op keer dat ik het niet snap, maar jij snapt mijn punt niet. Of je hebt meer tijd nodig om een voorbeeld te snappen, of je snapt het helemaal niet. Zolang het `,`,jeweetwel`,`,-schandaal niet op een eerlijke, oprechte en heldere wijze wordt afgehandeld, zal ik elk gelegenheid (dus niet elk moment, maar een geschikt moment, dus nu) benutten om mijn visie duidelijk te maken. Zo benader ik poltieke kwesties, want het omkoopschandaal is géén voetbalkwestie meer. Al lang niet. Ik heb respect voor jouw mening hoor, maar ik ben er grotendeels niet mee eens. Ik zal eens uitleggen waarom.

Wat er mis is met je laatste alinea? Je gooit je eigen ramen in, terwijl je het amper door hebt. Naarmate de discussie vordert, laat je steeds meer steken vallen. Eerst loop je van 3 Temmuz tot de rechterlijke uitspraken en bevestigingen van het `,`,jeweetwel`,`,-schandaal te beweren dat je onschuldig bent tot het tegendeel wordt bewezen. Je vroeg keer op keer om harde feiten, terwijl de Turkse rechter alles al heeft bevestigd en uitgesproken. Vervolgens beschuldig je Galatasaray van `,`,jeweetwel`,`, doen op basis van `,rivayetlere gore orda burda surda bu bu bu yapilmis`,`,. Emel Sayinin sarkisina dondu: onda bunda sundadir, heheheh (special for you 2).

Jij gebruikt mijn idool om je punt te maken en ik gebruik jullie efsane baskan Ali Sen om mijn punt te maken. Ali Sen heeft gezegd dat Galatasaray in géén enkele periode heeft omgekocht. Wie heeft meerdere periodes meegemaakt, Ali Sen of Bulent Korkmaz? Bulent Korkmaz vanaf 88, Ali Sen …..? Merk je nu de Bs-gehalte van je uitspraak?

Maar alsnoooooog. Ik beloon onze discussie en laat ruimte voor een compromis. Jongen, ik ga niet in 30 kleuren om onrectvaardigheid te verdedigen. Als het rechterlijk wordt bewezen dat Galatasaray heeft gefraudeerd, dan stop ik met het supporten van mijn club. Ik zal er altijd van blijven houden, maar dan stop ik ermee. Ik zal alleen een passieve volger worden die boos zal zijn op de fans die het betreffende bestuur heeft gesteund. Maaaaaaaarrrrrrr, kom niet met `,iki kicikirik`, artikels of wat, gewoon met uitspraken van de Turkse rechterlijke instanties.

Oké, het moge duidelijk zijn dat ik géén grappen mag maken met Lefter! Je hebt een bijbaan toch? Dus je hebt ervoor gesolliciteerd en daarvoor ben je minstens één of paar keer op gesprek geroepen (lees:sollicitatiegesprek). Dus omdat je die mensen niet kent, ga je géén functionele grappen maken om relaxter en overtuigender over te komen (dat is een teken van snel aanpassen aan een bepaalde omgeving). Ook in ultra belangrijke vergaderingen/bijeenkomsten waarin tientallen miljarden de boventoon voeren, worden er grappen gemaakt. Ik zeg ook niet dat je constant moet gaan grappen, maar af en toe kan het géén kwaad. Vooral in je vrije tijd niet (wat nu wel het geval is) of neem je Voetbalzone toch weer serieus?

Kijk, als je volgende alinea een Clubexpert was (afgezien van de inhoud) had ik hem 5 sterren gegeven en voor de 6de zou ik een aanvraag doen bij de redactie! Je hebt een fijne schrijfstijl! Mooie sentimentele momenten waarin men in tranen uitbarstte.

Maar de inhoud weerspiegelt jouw denkwijze héél goed. Ik heb in al die woordenwisselingen op deze alinea gewacht. Hier geef jij het ultieme voorbeeld van een Fenerbahce-supporter die de rechterlijke uitspraken verwaarloosd en het volgende argument naar voren schuift:`, Ama amca, sike sahaya yansimadi ki?`, Dit is de grootste onzin wat ik in tijden hebt gehoord, zelfs de politici in Turkije hebben nog betere, inspirerende uitspraken. Italya`,da sike sahaya yansidi mi? Illaki rahmetli Kemal Sunal gibi para ceklerinin sahada ciceklerin iarasinda mi verilmesi lazim, heheheh (special for you 3).

Jouw punt is duidelijk: de bestuurders zijn schuldig, maar de bewezen omkoping heeft niet plaatsgevonden op het veld, dus de club moet met rust gelaten worden. Wat jij niet inziet (of niet wilt inzien), is dat de bestuurders – die zo via de tel gingen praten – bij de club Fenerbahce hoorden. Dus zij hebben zoveel vertrouwen gekregen van de supporters om zulke schandalige, eerloze dingen uit te flikken. O var ya o, ya cok kotu oynasin, ya sakatim desin oynamasin (doelend op Emenike van jullie buyuk baskan). Dit is maar een kleine voorbeeld.

Nu mijn punt. Omkoping is in alle vormen van betrokkenheid en effect een schandalige vertoning. Bijv. Ik heb vandaag een tentamen, maar ik heb niet voorbereid. Ik maak spiekbriefjes en begin aan de toets. Ik kan gedurende het tentamen géén één vraag beantwoorden met behulp van de spiekbrieven, maar in de laatste vijf minuten van de reguliere toetstijd ziet de docent de spiekbrieven op mijn tafel en gééft mij een 1 voor de toets en sluit mij 6 maanden uit voor alle komende tentamens.

Dus ik ga naar de examencommissie en verdedig mijzelf:

Ik had de spiekbrieven (dus een illegale weg om beter te scoren) bij mij, maar ik heb géén één vraag m.b.v. deze spiekbrieven beantwoord.

Weet je wat de examencommissie dan doet? Ze lachen jouw helemaal uittttt.

Aziz Yildirim heeft bepaalde wedstrijden hevig beinvloedt, deze uitspraken zijn bevestigd in in telefoonopnames. Mannen als Bulent Uygun, Mecnun Odyakmaz, Serda Kulbilge, Korcay, Aziz Yildirim, Sekip Mosturoglu etc. hebben een straf opgelegd gekregen (dus ook voetballers). Je hoeft niet 34 wedstrijden om te kopen om `,echt omgekocht`, te hebben.

Nogmaals, je stukje is het ultieme voorbeeld en tevens de sterkste kaart van de frauders, `,sike sahaya yansimadi`,. Illaki adami oldurmek gerekir, hukum giymek icin:). In Italie hebben ze gewoon elke frauderende ploeg ervan langs gegeven, Juventus werd in een bloeiperiode teruggezet. Zonder tolerantie. Niks te van `,alleen de personen moeten bestraft worden`,, als je die mensen de ruimte en de kans geeft om alles te flikken, dan moet je de consequenties onder ogen zien.

Hiermee bevestig je weer dat je het omkoopschandaal niet toegeeft, maar alleen door de rechterlijke uitspraken gedwongen bent om erin te geloven, anders verlaag je je eigen geloofwaardigheid als een wetende mens. Alleen om die reden geef je het wel toe. Yani, in peutertaal: je spreekt poltiek-correct.

Gelukkig dat je je ware denkwijze toch even duidelijk maakt, want hier doelde ik nou al die tijd op.

Vergeet iets niet, zo kan je de dag redden, maar om je toekomst veilig te stellen heb je veel meer nodig.

Dus kom in het vervolg niet zeggen dat je toegeeft dat omkoping heeft plaatsgevonden, terwijl je diep van binnen zulke sentimentele gedachtes hebt. Je kan een gebied kopen en elk jaar structureel bomen planten. Je ziet over twintig jaar dat je een hele bos tot je beschikking hebt, maar door één lucifer kan je al dat moeite in de fik steken. Seytanin avukatligini yapma.

Nee, nee, nee. Je bent wederom aan het foute einde. Gangstarr gaf precies hetzelfde als mij aan omdat wij precies wisten hoe jij hierover dacht, dus hij heeft de verandering ook gemerkt en daarom postte hij alleen een reactie over het feit dat je het nu wel toegaf. Je kan de discussie wel op andere platformen verleggen om je onderuit te lullen, maar dat is gewoon een feit. Overigens hadden wij beide ongelijk, want jij erkent het schandaal nog steeds niet:).

Over het hehehe-gelach. Ik zou mijzelf niet zijn als ik dingen niet zou kunnen toegeven. Ik had hem niet voor het eerst bij Gangstarr gezien, want die lach wordt veel te vaak gebruikt om `,m aan één persoon te kunnen wijden. Maar het klopt dat ik hem na zoveel keer bij Gangstarr gezien te hebben, ook begon te gebruiken. Kocum, bende yalan yok, korkma. Maar als je beter had opgelet (dus je volgt mij stiekem wel?!) zie je mij ook regelmatig met `,hahaha, muahah, nihahaha`,. Gelukkig ben ik een vrij mens en mag ik zelf bepalen hoe ik lach, maar je weet wat ze zeggen: beter goed gestolen, dan slecht verzonnen.

Hani beni bilmiyordun? Dus je weet wel dat Gangstarr en ik een soortgelijke mening hebben over Galatasaray en andere Turkse voetbalzaken. Je moet niet dingen gaan zeggen die niet waar zijn. Ik kan het zeker goed vinden met Gangstarr, zijn mening zint mij. Hij heeft een uitdagend manier van discussieren en reageren en kan de situaties simpel verklaren met goede metaforen. Jij vind ons provocerend, dat klopt soms ook wel.(in vele gevallen ben jij geindexeerd om onze reacties als provocatie te opvatten) Maar het is geen onbevangen provocatie, het heet een fundament. Nu mijn vraag aan jou: Wat is in het tijdsbestek van 3 4 jaar veranderd? Waarom zijn mensen elkaar gaan uitdagen? Eerst werd op deze forum grotendeels over voetbal gepraat, wat betreft de Turkse topics hé. Dus er is iets gebeurd, waardoor mensen een aanvallend gedrag hebben gekregen. Gerisini de sen tamamla.

Owh owh, wat een calimero-gedrag. Telkens weer met de vinger naar iemand anders wijzen. De onderwerpen van onze huidige discussie zijn: het omkoopschandaal, onze meningen erover en de hoofdpersonage Aziz. Dus ik weet niet waarom jijde behoefte hebt om Melo erbij te halen, oké als hij met het schandaal te maken zou hebben, zou ik je nog het voordeel van de twijfel geven, maar tja.

Als ik er toch op moet ingaan: Melo is een uitstekende voetballer, in vorm zie ik hem in top 15 Vmc`,s komen. Maar nogmaals, wie heb jij in deze discussie als discussiepartner? Bkorkmaz. Over wat praat jij nu? Andermans mening. Wat ben je aan het doen? Generaliseren/veralgemenen.

Als je mijn mening over Melo niet weet, dan mag je mij niet aanspreken over het verdedigen van Melo. Melo heeft uitstekende voetballende kwaliteiten, hij is heel belangrijk voor ons team, mits die in vorm is en zich optimaal op het voetbal concentreert. Over zijn gedrag, ga maar terugkijken naar de topics van onderhandelingen voor zijn tweede huurperiode. Ik was als één van de weinige Gs-supporters sceptisch over zijn komst. Na zijn incident met Riera, Oguzghan-actie, overdreven liefdesuitingen en andere akkefietjes vind ik dat hij zijn krediet heeft verspeeld. Of hij moet drastisch veranderen, maar dat zit er niet meer in. Hij kiest zijn momenten uit en weet precies wanneer hij zich moet inspannen, bana bunlari anlatmana gerek yok.

Zulke dingen kan je vertellen bij mijn mede-supporters die het niet eens zijn met mijn mening hierover. Als je met mij discussiert, moet je mijn mening weerleggen en niet van andere fans.

Je snapt mij wederom niet Lefter, ik zeg dat je de omkoping alleen op het bestuur afschuift, zodat de club zelf zonder kleerscheuren kan verder gaan. Ik vind dat gewoon te goedkoop, de club stelt voorzitters aan en het overgrote gedeelte koos voor Aziz als preses en dat meerdere malen (door vele dienstverlengingen). Als je merkt dat Aziz te groot en te oncontroleerbaar wordt, dan moesten ze maar afscheid nemen van zijn dienst. Ama yemedi. Ferit Sahenk, Ali Koc of desnoods Nihat Ozdemir zou een veel betere kandidaat zijn die de omgeving (ook de externe dus) beter kon runnen. Maar Koc is moeilijk, want Koc representeert heel Turkije, hij kan en mag géén onderscheid maken in groeperingen (dus Gsli Fbli). Dat kan eigenlijk wel als je zaakjes op kleinschalig niveau hebt lopen, maar het merk Koc is echt groot en ze zijn altijd een hot topic voor de uitgevende mens. Daarom is zijn familie ook sceptisch over zijn actieve rol bij de club Fenerbahce. Dus dat heeft niks te maken met dat Ali Koc zelf afstand wilde nemen, dat werd hem opgedragen door the Koc family. Bij Nihat Ozdemir weet ik niet wat de reden. Ferit Sahenk is weer een hele slimme, relatief jonge zakenman die een goede Fenerli is. Wie weet, als Aziz ooit zijn achtertuin wil verlaten.

Dat bedoelde ik inderdaad met mijn voorbeeld.

Over je werk, familie en andere privé-dingen kan ik niks zeggen, dat zijn jouw waarden. Maar houd in je achterhoofd dat veel reageerders op VZ een baan hebben en een opleiding volgen. Ook al die mensen chillen, hebben een vriendin en maken ruimte voor hun familie. Door werktijden kan je misschien niet reageren in de wedstrijdtopics, maar de afname van jouw interesse in VZ komt niet door de bovengenoemde dingen. Je geeft daarna toe dat de situatie rondom de omkoping je teveel werd, dat is de ware reden van je passieve houding op VZ. Dat is niet erg, als je niet wilt, dan hoef je niks. Maar in eerste instantie beweerde je dat je afstand nam van VZ door de werktijden. Dat kan deels kloppen, maar de echte reden is dat je géén interesse meer hebt in het Turkse voetbal door bepaalde gebeurtenissen. Dat is nou net het belangrijkste punt die jouw niet meer motiveert om je mening over het Turkse voetbal te geven, want die staat op de achtergrond door andere dingen.

Over mijn aanwezigheid op VZ, ik ben voornamelijk (80 procent) actief in de Turkse topics. Ik heb een telefoon die zeer functioneel is, daardoor hoef ik niet ruim de tijd te nemen om via laptop te reageren. Mijn aanwezigheid op VZ ligt aan het aantal Turkse topics in een periode, als die dalen, ben ik ook minder actief. Verder ben ik tegenwoordig meer de tegenreageerder, dus wanneer ik een bericht zie waar ik iets aan zou kunnen toevoegen, dan reageer ik. Dit ter verheldering.

Ik studeer, heb een vriendin, ook nog eens bijbaan en maak ook tijd vrij voor familie, vrienden en Galatasaray. Niemand voelt zich verwaarloosd en ik kan alle belangrijke/mooie momenten bijwonen, dus het zit goed. Heel goed eigenlijk.

De poging om Terim naar Fenerbahce te halen, was de allerlaatste optie. Daarvoor zijn er nog veel dingen geprobeerd om de synergie tussen Terim en Galatasaray te verbreken. Je hebt mijn punt niet te pakken. Terim werd toen belachelijk gemaakt door de media:`,maganda, sosyetenin kiro`,su, ilk okul mezunu, Galatasarayin ugursuzlugu devam edecek (doelen op de 0 kampioenschappen van Terim als voetballer) etc`,. Hij verbrak alle soorten records en liet aan de media zien wie Terim eigenlijk is.

Nu doet media precies hetzelfde en proberen op zijn rug hits te scoren door op zijn woede in te spelen, dat was mijn punt. Ik herken deze scenario.

Ik schuif de moord op Burak niet af op Aziz Yildirim. Althans, niet alleen op hem. Als je mijn voorgaande reacties goed had doorgelezen, dan zag je dat ik iedereen schuldig vind. De sportprogramma`,s, de media, handelswijze Aziz Yildirim, Aysal etc. Onnodige woede-uitbarstingen van Terim, snikkie-uitspraken van Aykut en de supporters zelf.

Maar er is een feit. Deze holiganisme en haat heeft een begin. Bij de periode van Ali Sen en daarvoor waren de gebeurtenissen nooit zo erg en haatvol. Toen had je gentleman`,s die elkaar af en toe te grazen namen (d.m.v. oyuncuyu kacirip imza attirma vesayire), maar het bleef in een bepaald kader. Aziz Yildirim verbrak alle soorten regels (letterlijk en figuurlijk) en groepeerde de supporters. Als je als fb-fan achter Aziz stond, was je koning, maar als je tegen hem was, was je een verrader die de clubkleuren niet waard was. Vervolgens hebben andere clubs dit gedrag overgenomen en hebben ook hun steentje bijgedragen aan dit afschuwelijke beeld. Ook de betrokkenen van mijn club.

Over zijn financiele daden heb ik het niet. Egriye egri, dogruya dogru. Hij heeft power in het huis gebracht en heeft gezorgd voor goede faciliteiten. Dat spreekt voor zich en ik ga dat zeker niet ontkennen. Fenerbahce is ook een flinke sportclub, daar heeft Aziz ook voor gezorgd, maar eerlijk gezegd ligt mijn interesse in voetbal en Galatasaray. Ik word niet warm van het basketbalteam en ik ken de spelers ook niet. Ik vind dat niet noodzakelijk, maar het is zeker een puike prestatie om de club in zijn geheel succesvol te maken, of op zijn minst jaarlijks te laten strijden voor de titel.

Die denkwijze die jij beschrijft, dat moet eruit. Door voorgaande successen/prestaties kan je fouten niet door de vingers zien. Elke fout die je door de vingers ziet, is één te veel. Je kan verbonden zijn aan een club/personen, maar je levert van je karakter in als je de fouten van diegene niet in kenbaar maakt.

Zo is het ook bij de opvoeding van de Turkse kinderen, ze krijgen geen `,nee`, te horen. Eerst willen ze een onschuldig snoepje, daarna een speelgoed auto met afstandbediening, daarna een Mountainbike, vervolgens een dure schoen, daarna een scooter, daarna een auto en op een gegeven moment kunnen de ouders het niet betalen. Wat doen ze dan? Dan gaan ze een andere weg bewandelen om hun zin te krijgen. Dit is misschien een extreem voorbeeld, maar de mens creert de monster. Een monster wordt nooit in één dag monster, voorafgaand vind er een langdurig proces plaats.

Als Aziz echt iets aan sportieve prestaties zou hechten, zou hij niet hele tijd de 6-0 argument aankaarten als `,overwicht`,. Dat seizoen eindigde Fenerbahce 6de en Galatasaray 2de. Dat moest belangrijker zijn voor de heer Aziz Yildirim, maar zijn seizoen was geslaagd. Zo kan je Aziz al eigenlijk samenvatten, zo lang ik Galatasaray kan verhinderen, dan ben ik op de goede weg (last round: Kongre konusmasi en Alper Potuk).
Aysal is een slimme zakenman, maar (nog) géén geschikte voorzitter van een club. Hij moet niet zoveel op de voorgrond zijn, dat moeten juist de spelers zijn. Maar ja, hij is niet voor jan doedel de voorzitter geworden, hij is een rationele zakenman, die zijn publiciteit in Turkije wilde verhogen. Dat deed Aziz ook destijds en Orman doet dat nu ook. Zo gaat dat in Turkije. Wie kende Orman hiervoor...?

We moeten Nederland als voorbeeld nemen. Ik hoor zelden de naam van de voorzitter van Ajax, Feyenoord en Psv. Die mensen houden zich bezig met bestuurlijke zaken en de financien. Zo hoort het ook.

Echter doe jij nu alsof de bestuurders van GS zomaar uit het niets gingen praten, het begon met de Ordu-wedstrijd waarin Terim werd weggestuurd nog wel na een 2-0 achterstand.waarom? Omdat hij de scheidsrechter aanspreekt? Maci daha da kotu yonet, hierom? Hoe vaak is Aziz dit seizoen niet naar de catacomben gegaan, zelfs in de scheidsrechterskamer???? Daarna begonnen de bestuurders van GS te praten, wat ik overigens onnodig vond. Maar er zijn zeker wel grenzen. De manier waarop er gereageerd word, is zeker niet goed. Ook niet van Terim na zijn verbanning tijdens Mersin, zulke dingen passen gewoon niet bij onze cultuur.

De tijd van Albayrak is aangebroken, hij is een man met goede bedoelingen en een echte Galatasarayli van hart en nieren, maar ik hoef hem niet om de haverklap op TV te zien. Dat irriteert op den duur. Ali Durust wil ik behouden, hij is een bestuurder die verschillende periodes heeft meegemaakt en heeft veel ervaring. Wel moet hij ook een stapje naar achteren zetten om daarna weer twee stappen naar voren te kunnen zetten. Adnan Ozturk moet weg, ik ben niet weg van hem. Aysal moet zijn periode afmaken en nu al moet er gezocht worden naar een ideale vervanger. Na Aysal zou ik Ali Durust willen zien als voorzitter, hij heeft het verdiend. Juist daarom moet hij nu wat rustiger worden, like always.

Over Terim heb ik mijn mening al duidelijk gemaakt, dat weet je al te goed. Ik ga dat niet nogmaals herhalen. Jij bekijkt het gedeelte na de verbanning al te goed, ik kijk naar de aanleiding van de verbanning en keur de gebeurtenissen erna af. So simpel as that.

Dat je de moord op Burak nog steeds categoriseert, geeft jouw blik over de situatie weer. Hopend op een gebeurenis om Galatasaray zwart te maken. Die jongen is op een metrostation om het leven gekomen. Is dat niet typerend? Dus de derby zelf is amper de hoofdreden, het ging om de denkwijze van beide kanten, hij is mijn vijand en hem moet ik pijn doen... De ene rent op de andere af en de andere haalt zijn mes uit zijn zak en steekt hem. Belazer je zelf Lefter, belazer je zelf.

Jij kijkt naar personen en namen, maar ik naar het systeem:).

Aangepast op 26 mei 2013 om 14:38 door Bkorkmaz3.

29 mei 2013 om 19:31
#66

Ik smeer jou niks aan, ik dwing je ook niet mijn mening te delen. Het enige wat ik doe, is (volgens jou) mijn zogenaamde ideologie duidelijk maken. Jij hebt om mijn punt gevraagd en ik geef antwoord. Ik begrijp heel goed wat je bedoeld en daarnaast weet ik precies hoe jij denkt over het omkoop gebeuren. Dat hoef je niet met sentimentele voorbeelden te verduidelijken. Ik heb jou haarfijn uitgelegd waarom ik vind dat Fenerbahce en Aziz Yildirim bestraft moeten worden, als je dit punt verder niet wilt oppikken. Even goede vrienden. Nog iets, ik negeer je stuk niet. Ik geef jou prima voorbeelden (spiekbrief etc) maar jij ontwijkt mijn voorbeelden door het `,leuk en aardig te noemen`,. Je hebt er geen antwoord op.

Over Aziz hoeven we dus ook niet meer te praten, aangezien je hem nu wel wilt weg hebben, hoef ik het niet nader te motiveren. Je weet wat ik over hem denk. Vica versa.

Als je mij goed zou samenvatten, had je daar wat anders neergezet. Ik heb niks met de club Fenerbahce, maar als Fenerbahce zich zodaning laat gebruiken door een individu, dan is jouw club ook medeplichtig. Zo simpel is dat.

Je punt over Ali Sen is lachwekkend. Ali Sen was misschien niet een persoon die het voorzitterschap goed onder de knieen had, maar hij heeft altijd eenzelfde houding met karakter. Yani sozunun er`,i ve son derece karakterli. Dat kan je niet zeggen over andere mensen. Misschien heeft Ali Sen sportief niet zoveel als Aziz kunnen presteren, maar hij behield zijn morele waarden ten minste. Dat is al heel wat voor types als Aziz. Trouwens, doe nou niet betweterig dat hij niks wist, Ali Sen kwam 40 jaar voor jouw geboorte in aanraking met het Turkse voetbal (taaaa raaa, een opdracht!). Die man weet precies wat wanneer afspeelde, `,ben kefilim`, diyebiliyorsa, o zaman gerisini sen anla. Mooi geprobeerd om Ali Sen als een niets wetende te bestempelen!

Er zijn twee oude captains van Gs die Bulent heten: Bulent Korkmaz en Bulent Eken?

Wacht wacht, nu probeer je bepaalde dingen snel door te gaan. Jij doet nu alsof je toen al dat je Aziz niet meer steunde, je loopt gewoon keihard te ontkennen om je punt te maken. Als jij toen wist hoe Aziz in elkaar stak, dan had je het zeker niet raar gevonden dat Aziz alles ervoor over heeft om succesvol te zijn, al gaat dat om het omkopen. Geef maar nou gewoon toe dat je jarenlang verblind was door zijn camouflerende tactics. Je hebt pas sinds kort de hoop in Aziz opgegeven, omdat het staart van deze zaak ook de club zelf zal raken. Daarom wil Fener ook dat de individuen apart bestraft moeten worden. Niet de wetende spelen, terwijl je gedurende tijd je ogen dichthield. Ik blijf erbij dat jij een van de volhouders was op het gebied van Aziz en hierboven heb ik uitgelegd waarom je noodgedwongen afscheid moest nemen van hem:).

Ik weet niet waarom je nu om de haverklap Gangstarr erbij betrekt? Wil je dat hij het leest of iets dergelijks? Ik refereerde op de woorden van Gangstarr om mijn punt te maken en jij gaf antwoord. Dus je hoeft niet constant terug te vallen op Gangstarr, het is niet fair om steeds hem erbij te betrekken. Als je toch een antwoord wilt, wij weten precies hoe jij bent en wat er aan jou is veranderd. Je probeert nu de koele, rationele gast uit te hangen, maar de wat langere actievere leden weten precies hoe jij in elkaar steekt en hoedanig je bent veranderd. De grootste provocateur onder de Turkse leden probeert nu de bemiddelaar/mentor uit te hangen, dinime kufreden musluman olsa.

Als ik niet goed lees en er niks van begrijpen, hoe weet ik dan dat je constant op het `,sike sahaya yansimadi`,-argument speelt. Je speelt al je geld op dat argument, maar zelf heb je geen kaas gegeten van wat ik allemaal heb uitgelegd over dat argument. De rechters hebben met de huidige materialen een beslissing genomen in het nadeel van Aziz, Fenerbahce en andere clubs/personen. Boylesi hassas olaylar bir kivilcima bakar. Dit wil jij niet snappen. Als jij het verschil tussen de afwezigheid van emenike tegen fb en ts niet snapt, dan ben wel eeeeerg naief. Heb jij een telefonopname van Sadri baba gehoord waarin hij het volgende zegt: `,o var ya, o, o ya cok kotu oynasin ya oynamasin`,. Nee toch? Van Aziz? Ja toch? Als je voor aanvang van de wedstrijd dit zegt en de speler last minute uit de basiself wordt gehaald door onbekenden redenen, dan is dit een keiharde bewijs. Voor de rest kan de uitslag mij niks interesseren, het gaat mij om deze schandalige actie. Dit is maar een simpel voorbeeld. Over de zwarte koffers wil ik het amper hebben.

Jij wilt mensen zien handen schudden en zonder code taal wedstrijden bestellingen. Dat de cheques op het veld worden uitgedeeld en dat er minimaal aantal wedstrijden worden omgekocht. Omkoping is geen kinderspel, zelfs 1 gemanupileerde wedstrijd is genoeg om een club te laten degraderen. In dit geval zijn de uitslagen van 4 a 5 wedstrijden beinvloedt, terwijl nog een paar wedstrijden hevig onder druk hebben gestaan.

Verder is de intentie om te manupileren even erg als het omkopen zelf. Vergis je niet he, veel wedstrijden zijn afgevallen (dus hiervoor zijn de omkopers niet gestraft) door het feit dat de intentie niet omgezet werd in daadwerkelijke omkoping. Daarvoor zijn deze mensen nog gematst. Ik herhaal het nogmaals: hukum giymek icin adami oldurmek mi gerek? Als je dit nog steeds niet snapt, dan is dit de laatste keer dat ik je een uitleg erover geef.

Over je volgende alinea. In mijn ogen moeten alle betrokken spelers, trainers, bestuurders en clubs bestraft worden. Ook Sivasspor. Ook de oude captain van Galatasaray Umit Karan. Iedereen die ons voetbal heeft verziekt met dit schandaal moet verdwijnen uit het voetbal en haar straf uitzitten. Ook de clubs zijn schuldig door het overvloed aan vetrouwen in deze mensen.

Als je nu je vinger niet opoffert, zal je later je hand moeten geven.

Hahaha, ik heb echt gelachen. Mij even uitmaken voor successupporter. Luister jongen, mijn account is aangemaakt op 6 september 2010, dus ongeveer 9 maanden voor het omkoopschandaal. Ik stapte in VZ toen Galatasaray he-le-maal de weg kwijt was, in het seizoen dat we 8ste eindigden en we met BAM speelden. Er was helemaal geen reden en gelegenheid om glory te hunten, want Fenerbahce was met Bursa en Trabzon de sterkhouders (wat achteraf wel onktracht werd door de rechter). Ging ik het succes van Fener en Bursa hunten? Hahaha, gooi die term maar de prullenbak in. Ik maakte een account aan om types zoals jou duidelijk te maken dat Galatasaray geen speelgoed is van kinderen, om mijn club te verdedigen. Pas na 9 maanden van mijn komst (na jullie controversieel kampioenschap) lekte het omkoopschandaal uit, dus de bs-gehalte van jouw bewering ligt wel erg hoog!

Haha, buikpijn hadden wij zeker niet. Wij wilden duidelijkheid en dat kregen wij van de rechter. Nu willen wij straffen zien. Jammer voor de leden die zijn geband, want ze bedoelden het goed, maar de manier waarop, was inderdaad fout. Je moet niet gaan schelden om je gelijk te halen. Je moet juist je denkwijze motiveren met geldige argumenten, wat wij dus wel deden. Ik weet dat je ons graag geband zag worden, maar het mocht niet baten. Ik ga haast denken dat je uit ervaring spreekt en dat je structureel op bepaalde mensen hebt gemunt om ze weg te hebben. Wie weet?

'en jij waarschijnlijk ook wel' Een persoon die constant om bevestigingen en bewijzen vraagt, komt aanzetten met losse flodders. Wat ben je tegenstrijdig bezig zeg. Ik heb dingen van Melo niet door de vingers gezien en heb zijn misstappen ook niet verdedigd. Ik heb hem al te vaak bekritiseerd (zie voorgaande berichten) en heb zijn trekjes niet gecamoufleerd. Ik heb in mijn vorige reacties precies uitgelegd wat ik over Melo vindt, de mening van mijn mede-gs fans respecteer ik. Iedereen heeft een andere invalshoek en iedereen ziet de situatie anders.

Wel moet ik zeggen dat de 15-jarige dienstperiode van Aziz en talloze delicten `,iets zwaarder`, meetellen dan de acties van Melo. Echter is het op kleinschalig niveau zeker niet te tolereren hoe Melo zich gedraagt en timed.

Ik vind Koc qua persoonlijkheid veel rustiger, bewuster en overweginder dan Aziz. Koc staat veel meer open voor compromissen en onderlige vredesbesluiten. Hij is ook een stuk verstandiger dan Aziz, hoe kan het anders als je afkomstig bent van een van de toonaangevende families uit Turkije. Ik geloof ook wel dat hij niet grote conflicten zal veroorzaken, maar op den duur zal hij zijn kant laten zien. Dat is niet erg, maar je hebt van die situaties waarin je belangrijke keuze moet maken (met harde consequenties) en met de achtergrond van Koc weet ik niet of zijn familie dat leuk zal vinden. Je hebt bedrijven en bedrijven, deze hoort bij de tweede. Teveel publiciteit is niet goed bij de high society. We zullen het zien.

Als bestuurder zie ik hem sowieso terugkomen na het vertrek van Aziz. Dat is een ongeschreven regel.

Aziz Yildirim is inderdaad een individu maar in 15 jaar tijd heeft hij een buitengewoonlijk controversieel systeem opgebouwd bij de club. Paar voorbeelden:

- het ontslaan van trainers en spelers als ze meer aandacht krijgen dan de voorzitter
- het kopen om te camoufleren (alper, Meireles etc)
- jeweetwel
- de club besturen met een ijzeren hand
- structureel zwart maken van de aartsrivaal
- opofferen van personen/bestuurders als het fout gaat
etc, etc, etc.

Hij heeft een negatief systeem opgebouwd, daar betaalt Fener nu de tol van.

Aangepast op 29 mei 2013 om 19:32 door Bkorkmaz3.

5 juni 2013 om 18:29
#67

Lefter,

Wij verschillen zeker van mening. Ik sta kaarsrecht tegenover jou op bepaalde gebieden, dat mag na zoveel berichten wel duidelijk zijn. Jij probeert alles en nog wat van te weerleggen, terwijl ik zeg wat ik denk op basis van officiele uitspraken. Vooralsnog probeer je de situatie te vermilden met 'hafifletici sebepler'.

Over Ali Sen. Jij zegt jouw ding en ik heb tig keer mijn ding gemotiveerd. Jij vind Ali Sen een niksnut, ik geloof hem, want dat was een man met karakter:). Het is zo simpel. Iemand met karakter geloof ik veeeeeeeeel makkelijker dan iemand die zegt dat die heeft gefraudeerd door zijn liefde voor Fenerbahce.

Geef naam. Welke Bulent? Galatasaray heeft twee captains gehad met de naam Bulent: Korkmaz en Eken. Ik heb nog op Google nagezocht over die mythische Bulent, maar ik kom alleen Bulent Uygun tegen:). Je weerlegt het zelf al. Hij is de enige. Wie is dat? Is zijn geld op? Heeft hij even publiciteit nodig? Dat ene meisje van Survivor kwam met aantijgingen dat ze eten kregen van Acun en dat het allemaal gespeeld is. Alleen haar hoorde je erover, terwijl de andere personen dat niet zeiden en 'hilarisch' vonden. So what? Paardenrace is gewoon legaal in Turkije hé, Besiktas, onze Sergen etc. waren er gek op. Dure hobby (of juist winstgevend). Wat wil je daarmee zeggen?

Welke wedstrijden Lefter. Je zegt eerst paardenrace en daarna matchfixing. Heb je je alinea teruggelezen? Kom met beelden, laat zien waar Galatasaray heeft gefraudeerd en wie dat heeft bewezen? Of laat op zijn minst uitspraken van invloedrijke personen zien? Je kent de volledige naam van die Bulent amper en komt op basis van die oud-speler Galatasaray schuldig maken voor omkoping.

Over matchfixing voor financiele doeleinden (dus rijke mensen die toto spelen op wedstrijden). Dat zijn mensen van buitenaf die hier een business van hebben gemaakt. Paar maanden terug publiceerde een organisatie de cijfers van wedstrijden en volgens mij bedragen waar er op hevig gegokt is. Dat zijn personen. Die hebben niks, maar dan ook niks met de club te maken. Natuurlijk is het ook spelbederving en moeten de frauders (winsthebbenden) gestrafd worden. Echter gebeurt dit soort matchfixing niet onder de naam van de club met bevoegde personen (voorzitters, bestuurders etc). De clubs kunnen mensen van buitenaf niet controleren, maar je bestuurders en voorzitter moet je wel kunnen controleren:). Dus je vergelijkt appels met peren om de term 'matchfixing' te vermilden, zodat de smerige praktijken van Aziz minder erg lijken.

Fenerbahce stond in de hoofdrol omdat Fenerbahce ook de grootste club was tussen de clubs die te maken hadden met omkoping. Verder waren de meeste verdachte wedstrijden achter de naam van Fenerbahce. Verder is dit omkoopsysteem opgezet door Aziz en consorten (alleen het Akin-bjk-incident uitgezonderd). Natuurlijk moeten de andere clubs ook keihard bestraft worden, dit maakt het niet minder erg ofzo.
 
Oké, dan moet je dus Gangstarr aanspreken. Hij zal zijn geldige redenen hebben, maar mijn punt over Melo is duidelijk. Prachtige speler als alle omstandigheden naar wens zijn, maar een klootzak als het hem niet zint. Je zegt het zelf: ik was geen lid. Ik heb een lange tijd niks géén account aangemaakt op Voetbalzone omdat ik reageren niet nodig vond. Ik las liever de reacties omdat er paar gasten er tussen zaten die ik goed vond (sahane, Gangstarr, Zaferfb (forzafener), Bunyo, Hard etc). Er werden meer Ce's. De discussies onderling waren veel netter en mensen konden zich beheersen. Trouwens, ik volg de site al sinds 08' na advies van een klasgenoot van mij die het prachtig vond dat de leden uit zijn dak gingen omdat Turkije de halve finale EK bereikten, terwijl Oranje werd verslagen door Arshavin en Hiddink. Toen ben ik het gaan volgen.

Totdat een bepaalde groep aan fans het nodig vonden om met Galatasaray te spotten. Toen heb ik een account aangemaakt om leden zoals Jechtgate (dus hier antwoord op je vraag) te laten weten dat ik daar niet van gediend ben. Toen pas ben ik echt gaan reageren. Trouwens, dat was in het seizoen dat we 8ste eindigden hé. Niet dat je dadelijk zegt dat ik in een succesperiode ben gaan inspringen:).

Over expres verliezen en andere dingen. Tot kort was tesvik primi legaal, dat hebben ze aangepast. Als je de Galatasaray wedstrijd bedoeld, Galatasaray werd dat jaar verslagen door elk team die een beetje aanval kon opzetten. Ook Fenerbahce versloeg ons vrij eenvoudig in Ali Sami Yen en in Kadikoy speelden we 0-0 met het Hagi-effect (zijn eeerste wedstrijd). Dus Galatasaray heeft echt niet expres verloren, want zo een ''luxe'' hadden we amper. Van de andere teams zou het best kunnen, dat moet ook bestraft worden.

Wat je zegt over successupporters is haast lachwekkend. Elke club heeft successupporters. Ook Fenerbahce. Dat is gewoon een onbewuste mechanisme die op gang komt als een team succesvol is. Ik weet van mij zelf dat ik er altijd was, ook met Suat Usta, Kingston, Lukunku, Cesar Prates, Flavio Concecaio etc. Dat weet ik gelukkig van mijzelf, voor de rest kan mij niet veel schelen. Ik ben ook niet een halve gare persoon die telkens veren in de kont van zijn supportersgroep steekt, zoals sommigen dat doen met hun supportersgroepen.

Kijk naar de aantal fans die er aanwezig waren op dit forum toen Fenerbahce kwartfinale CL speelde en kijk nu. Kijk bijvoorbeeld naar Amigo Sefa. In glorietijden van Fenerbahce met Aziz Yildirim (die toen even smerig was), was hij het schoothondje van Aziz, maar nu keert hij zijn rug om (en terecht maar toen was de situatie niet anders, alleen werd het toen verbloemd met succes).veel fans konden de voeten van Aykut kussen toen hij in 10/11 kampioen werd, nu scheldt men zijn stamboom uit.

Wat zou jij dan doen? Elke reactie met pik, dombo, verdomme, rot toch op verwijderen? Jij noemt het 'beetje provoceren' en ik noem het 'plagen'. Jij neemt de tekst die er staat 'te serieus'. Een grapje kan je niet hebben, omdat discussieren altijd serieus moet zijn.

Als moderator moet je niet constant reacties verwijderen, dat is je taak niet. Je moet orde houden en als er af en toe een slimme, leuke, ietwat pikante opmerking langskomt, dan hoef je niet ineens a la Stalin ingrijpen. Natuurlijk is er een grens, maar dat merk je vanzelf wel. Ik ben wel sowieso tegen het schelden. Als je gaat schelden, dan is het klaar met je. Vergis je niet, ik kan vaak lachen om grappen, plaagacties van Fb, BJK fans die Aysal een botox-hoofd vinden of Albayrak een huilebalk vinden. Ook was ik het er mee eens dat Aysal te graag een aandelenverkoop wilde forceren, dat vond ik unfair. Als die fans gelijk hebben, dan ga ik niet als een dolle dwaas reacties verwijderen.

Maar ik heb ook genoeg FB fans langs zien komen die Galatasaray 'serefsiz en Fransiz', Burak Yilmaz 'gurursuz haysiyetsiz' en Terim 'fahise Terim' noemden. Deze leden zijn nog steeds actief op VZ en zijn niet gestraft voor hun beledigingen i.c.m. scheldwoorden. Eger inanmazsan, soyleyenlerle yuzlestirebilirim.

Moet ik League nu beschuldigen? Of heef Lostwords dit door de vingers gezien? Ziet League deze scheldwoorden door de vingers of is Lostwords toch maar een 'mens' die af en toe niet alle reacties kan volgen. Je moet niet zo knipogen in het donker. Ik heb minstens 5,6 dagelijkse en wekelijkse bans gekregen van Lostwords. Als hij Gsliler in bescherming zou nemen op dit forum, dan zou ik toch nooit zoveel bans krijgen????

Verder heb ik van twee Fb fans gelezen dat ze expres Gs leden uit de tent lokten en daarna melding maakten van die reacties. Hoe laag kan je zijn???????????? Kan het nog erger? Of vind je dat fair? Heb je dat ook gedaan?
Je loopt de situaties uit te vergroten en vertelt het verhaal onder het dakje Galatasaray. Verder zijn de meeste fans gesneuveld door het omkoopschandaal. Zie het zo: de manier waarop ze iets zeiden, was fout, maar de essentie klopte gewoon.

Over Aziz heb ik je al duizend keer uitgelegd wat voor een sysyteem hij introduceerde in de Turkse voetbalmarkt. Duidelijker kan ik het niet maken.

We verschillen van mening en ik merk dat het zo verder zal gaan. Jij je ding, ik mijn ding. Jij zegt dat alles vanouds zal zijn als Aziz vertrekt, ik zeg dat hij zo sterk is geworden bij FB dat zelfs de nakomeling zijn woord moet hebben en onder zijn invloed moet blijven. Als Aziz weg is, dan is alleen zijn functie weg. Aziz zal altijd in nauwe contact zijn met de huidige en de komende bestuurders en voorzitters van Fenerbahce. Hij heeft de macht om altijd macht uit te oefenen op Fenerbahce, dat heeft hij door de jaren heen opgebouwd. Oh, het woordje opgebouwd. Wat bouw je op? Een imperium, ofwel een systeem (in dit geval).

Eyvallah.

14 juni 2013 om 16:51
#68

Merhaba Lefter bey,

Even los van alles. Heb je het nieuws gevolgd? Serdar Ali Celikler heeft een stuk gepubliceerd (onder de naam: Aziz Yildirim ozur dileyip, istifa etmeli) over Aziz en Fenerbahce. Lees hem goed door en je zal snappen wat ik bedoel. Over het algemeen is het een flutpersoon, maar hier raakt hij de zere plekken van Aziz en de passieve houding van Fenerbahce t.ov. Aziz.

Je hebt het misschien niet door, maar jijzelf valt in herhaling. Als je met mij nog wilt discussieren over je beweringen rondom GS, dan moet je met namen, feiten of sterke geruchten komen. Met je vage theorien en ruime fantasie kom je niet ver. Je zei eerst Bulent, nu beschuldig je mij van `,niet het negatieve nieuws volgen`,. Wat is de volgende stap? Ik tik Bulent en sike in bij Google en eerste de beste Bulent is Bulent Uygun.....

Je vraag over waarom Sivas, Eskisehir, IBB en Besiktas niet in het stuk voorkomen, is deels beantwoord (bjk wordt ook op het matje geroepen door Uefa). Over paar dagen en na het besluit van Uefa zal je zien dat Sivas, Eskisehir en IBB even erg de klos zullen zijn.

In je overige stukken verschaf je géén primaire informatie en zeg je telkens hetzelfde, dus dat mag één keer wel duidelijk zijn (neem ik aan).

Alleen nog je beschuldigingen jegens Lostwords zal ik nog behandelen. Jongen, in je opening noem je mij achterdochtig, maar je hebt volgens mij niet in de spiegel gekeken. Wat voor een denkwijze heb jij, ongelooflijk! Ik ben in totaal 5 keer geband in een Galatsaray-topic die over het algemeen wordt gemodereerd door Lostwords. Dus ik ga ervan uit dat hij mij heeft geband. Van twee bans weet ik het zeker en die andere drie neem ik maar over!

Maar nu gaan we over naar het lachwekkende gedeelte van je beschuldigingen. X-persoon heeft mij ook twee a drie keer geband, Y idem dito en nog één a twee moderators. Hebben zei allemaal mij in bescherming genomen, hahaha? Ook de niet-gs moderators dus? Wat een compleet onzinscenario die je regelrecht uit je duim hebt gezogen. Dus je foetsie-theorie is hierbij keihard onderuit gehaald.

In de beginperiode van het omkoopschandaal werden je reacties al verwijderd als je het woord `,omkoopschandaal`, in je reactie zette, in zo een omgeving werden veel leden voor een dag of week geband om de rust in de topics te bewaren. Door grote oneerlijkheden heb ik constant bans van een dag of week gekregen, want het zit in mijn bloed dat ik niet tegen oneerlijkheid kan. Sommige mensen stelen en worden niet berecht, maar ik word gestraft omdat ik de dieven openlijk bekritiseer:).

Je zei in je allereerste reactie dat ik géén woorden in jouw mond moest stoppen. Ra ra ra, wat doe je zelf nu? Je zegt dat ik Lostwords heb opgebiecht. Wie is er hier artniyetli, jij of ik? Je haat op Lostwords is erg hoog zie ik. Had jij misschien oog op zijn moderatorfunctie? Ga je schamen, misgunner.

Lostwords kan er niks aan doen dat de voorzitter van Fenerbahce heeft gefraudeerd, je moet de subjectiviteit en achterbakse houding van de voorzitter van Fenerbahce ter discussie stellen. Die heeft voor deze omgeving gezorgd, niet andere mensen. Lostwords voert zijn taken gewoon uitstekend uit en houdt keurig afstand van de leden, ook de leden van zijn eigen club.

Volgens mij heb jij een beeld dat de Gs-leden en Lostwords een vergadering houden over de issues op VZ? Haha. Gozer, ik ken Lostwords niet persoonlijk, ook niet op VZ. Ik kan af en toe leuk discussiëren als hij zich spaarzaam in een discussie mengt, voor de rest niks. Ik heb hem bijvoorbeeld al maanden niet gesproken op VZ. Dus kom nou niet betweterig doen en mensen zomaar beschuldigen.

En nog een tip voor jou. Als je een conflict hebt met een persoon, dan moet je daar wezen om verhaal te halen. Niet bij iemand anders. Ik ga ook niet uit het niets beginnen over de functionaliteit van League, dat doe ik niet. Nergens voor nodig. Ik gun mensen een functie (in dit geval gun ik ze wat meer omdat ze van Turkse komaf zijn), dat zou jij ook eens moeten doen:). Verder zou ik het op prijs stellen als je niet in mijn plaats zou spreken, dat kan ik zelf wel. Dus probeer niet onrust te stoken tussen bepaalde partijen, je lijkt wel op een Gezi Parki-`,protestant`,.

`,`,ik geloof er niets van dat die mensen die schelden niet zijn bestraft. Of dat nou puntenvermindering is of tijdelijke ban, ze hebben het vast gekregen. `,`,

Ik vraag niet of je het wel of niet gelooft, ik zeg dat ik mijn bewering kan aantonen uit de mond van die personen. Ik werk niet met losse flodders. Mijn voorstel geldt nog steeds: ik kan die mensen erbij halen:). Dus deze politiek-correcte uitspraak is nergens voor nodig, maar het komt je niet uit, dus daarom zet je de deur op slot.

Over je laatste alinea heb ik ook al genoeg gezegd. Iedereen zal zelf zien wat voor schade Aziz de club heeft aangericht. Nu wordt het weer verbloemd door transfers (cardozo etc), ama bilanco cok agir olacak.

Aangepast op 14 juni 2013 om 16:55 door Bkorkmaz3.

8 augustus 2013 om 17:02
#69

Bayramin mübarek olsun amigo

10 september 2013 om 14:27
#70

Sorma broer, zwaar teleurstellend. Mijn hoop is nu gevestigd op de reintegratie van Janko en een goed seizoen voor Henrique. Emre Gural en Batuhan heb ik bij voorbaat al de hoop voor opgegeven.
We gaan het meemaken.

Jammer, maar dit verkleind onze kansen enorm. Was echt een ontbrekend stuk in het elftal.

11 september 2013 om 13:39
#71

Ja, dat zijn de twee posities in mijn ogen, die het meest opvallen. Maar we hebben meer nodig, o.a.:
een goede spits, iemand in plaats van Colman op het middenveld (overigens is een defensieve middenvelder ook nodig, want met Abdulkadir, Zokora of Aykut Akgun gaan we het ook niet redden, alhoewel Aykut het de laatste tijd erg goed doet), daarbij komt nog een linksback, want die positie is erg zwak en tot slot nog een goede rechtervleugelspeler, want al onze spelers zijn linksbuiten erg goed (olcan, Malouda, Yusuf en eventueel Adrian) en Volkan vind ik al jaren een drama...

Kortom, we hadden vier transfers nodig, waarbij vooral de spits positie en de creatieve middenvelder, zoals jij ook vernoemd, mij een doorn in het oog waren.

Maar goed, ik snap ook wel dat het moeilijk is voor het nieuwe bestuur. De oude spelers konden we maar niet kwijt, buitenlanders kunnen we niet kopen daardoor, en als we ze kunnen kopen kosten ze veel (en we hebben niet veel geld). Goede Turkse spelers zijn er gewoon weg niet of ze zijn enorm duur (alper bv.).
We hebben nu wel wat eventuele talenten toegevoegd van 1461 en ik hoop in ieder geval dat zijn twee van die vier posities die ik opnoem kunnen indekken (abdulkadir op het middenveld en Ergin Keles als linksback, waardoor Olcan naar voren kan schuiven en Malouda naar rechtsbuiten).

We moeten inderdaad denken aan de top 3 / 4 voor dit seizoen en hoge ogen in Europa. Maar goed, de poule doorkomen moet toch wel lukken? Oke, Lazio zal waarschijnlijk plek 1 pakken. Maar Limassol en Legia, moeten we thuis in ieder geval van kunnen winnen en thuis minimaal gelijk spelen (wel lastige uitwedstrijden met fanatieke supporters). Stel dat je tegen Lazio stunt in een van de wedstrijden, dan lijkt me dat je tweede bent en dan ben je door. Maar goed dat is allemaal hypothetisch.

Janko heb ik eigenlijk al tijden vertrouwen in, maar hij krijgt gewoon niet het vertrouwen. Ik denk dat je hem eens moet opstellen in een 4-4-2, samen met Henrique.
Alleen voorin kan die het sowieso niet, hij speelt alleen effectief in een 4-4-2 systeem maar dat lijken onze coaches maar niet te begrijpen. Anders staat die maar op een eilandje (zoals Burak en nu ook Henrique ook staan eigenlijk, maar zij waren fysiek nog sterk waardoor ze wat konden/kunnen forceren).

Ik zou gaan voor onderstaande opstelling en denk dat je er nog best ver mee komt, mits ingespeeld.

Kijk in het 4-2-3-1 systeem dat we spelen, mis je een speler a la Jaja, want Adrian is goed, maar niet het zelfde type speler als Jaja. Verder komt Henrique praktisch tegen elke fatsoenlijke tegenstander op een eiland te staan. Daarom heb ik liever dat Janko ernaast komt, zo benut je beid spelers optimaal.
Dat gaat helaas ten koste van Adrian op de '10' positie, maar een tussenweg is om hem op de DMF positie te laten spelen met aanvallende intenties (hij speelt bij Polen ook niet op '10' namelijk). Dus in een rol a la Xavi / Selcuk Inan / Nuri / Sapara / Colman (of hoe je het ook wil benoemen. Zo werk je ook Zokora uit de basis, die ik eigenlijk elke wedstrijd wel op blunders betrap de laastste tijd. Zokora kun je er eventueel nog wel inzetten bij wedstrijden waarin je meer moet verdedigen.

Verder zijn er ook maar 5 buitenlanders in dit systeem, waar ik ook heel blij mee ben. Je hebt ook nog redelijke back-ups, want je kan op rechtsback ook nog Zeki kwijt, waarbij Bosingwa ook door kan schuiven naar de linksback positie. Voor centraal achterin heb je Mustafa, linksvoor kun je met Olcan of met Yusuf spelen en de flankspelers kunnen ook veelvuldig met elkaar wisselen (malouda en de linksbuiten dus). Op het middenveld heb je nog Zokora en Abdulkadir achter de hand en op de flank kun je als het moet nog met Volkan spelen.
Malouda, zal dus veelvuldig naar binnen komen (als linksbuiten) en schieten a la Robben en Henrique eventueel de rebounds afmaakt en een kaatsfunctie heeft naast Malouda. Vanaf links kan er dan veelvuldig op Janko worden voor gezet die ze kan binnen koppen.

Je benut met zo'n systeem je spelers beter, hebt meer scoringsmogelijkheden en je speelt ook attractiever voetbal. Maar of MRA van zijn geliefde 4-2-3-1 wil afstappen? Ik betwijfel het....

11 september 2013 om 23:06
#72

Broer om met het eind te beginnen:

In mijn geval ging het absoluut niet om jou reactie, het ging om de reactie van Applegreen, waarin het me specifiek om deze zinnen ging:

'dat gebed vond ik overdreven. Ga het veld op en speel je spel. De tegenpartij bidt ook, wat verwacht je dan?'

Dat vond ik dan weer een overdreven reactie, maar hoe overdreven ik het ook vind, ik zal niets kwaads zeggen over Applegreen's geloofsovertuiging of van die van iemand anders. Dat beoordelen is niet aan mij, ik zeg alleen dat ik het jammer vind dat mensen zo reageren (vooral gezien de huidige politieke situatie in Turkije, zie ik er misschien te veel achter).
Maar ook terwijl ik dat zeg heb ik niemands woorden uit de context getrokken, want Applegreen zegt zelf: ik vind het overdreven, ga het veld op en speel je spel.

Maar goed, dat is weer heel wat anders. Ik zie dat je het eens met me bent. Ik zal je heel eerlijk zeggen, Alanzinho was ik alweer helemaal vergeten, vaag maar waar. Het probleem met Alanzinho is dat hij bij een 4-4-2 systeem niet tot zijn recht komt. Hij kan dwars door het midden optrekken zoals jij ook aangeeft, maar vanaf de flank speelt hij niet op zijn best. En om voor hem het systeem aan te passen?!
Hij is gewoon niet constant en is te vaak pas beslissend als die een deel van de wedstrijd mee speelt. Als dat niet zo was, was hij ook een van de beste spelers van Turkije geweest. Maar ik prefereer een goede Janko, Adrian of Malouda boven een halve Alanzinho. Hij mag best invallen, maar in dat systeem rendeert hij zogezegd niet.

Alhoewel wij praten hier compleet hypothetisch want de kans dat MRA voor een 4-4-2 gaat, is kleiner dan de kans dat ik naar de maan zal gaan.

1 september 2014 om 23:15
#73

Leef je nog?

19 september 2014 om 00:43
#74

Ahahaha watan ben je naar Syrië vertrokken hehehehehehe

Ok ok goed dat het goed met je gaat naar omstandigheden dan. Leven nu wel op een rijtje?

Hope so :)

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren