Joentje
Algemeen
Vrienden (102)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Maandag, 15 september 2003
 • Joentje
 • 200 punten
 • Lid
  + Moderator
  + Hoofd moderator
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 11.497
 • 35 jaar (1-5-1987)
 • Baexem
 • -
 • NATO E-3A Component
 • 102
Persoonlijke berichten
24 november 2010 om 07:36
#8

Bedankt voor je compliment. Zie in je Avator dat je Ajacied bent en juist dat maakt het speciaal. Gelukkig zijn er ook nog mensen die normaal kunnen reageren.

10 maart 2012 om 23:01
#12

Thanks voor je vriendenverzoek .

24 juni 2015 om 19:47
#15

Ik was even in de war, maar had de reactie eigenlijk direct erna al aangepast :P

4 december 2015 om 20:10
#21

Hallo,ik zag in mijn reactie die gaat over Suarez/el Hamdoui , aangepast door joentje.
Wat is er aangepast?
Volgens mij staat er nog steeds hetzelfde.
Kun je me dit uitleggen?
Alvast bedankt voor de moeite.
Groetjes.

24 november 2016 om 14:58
#24

Hoi Joentje,

Ik weet niet of dit de juiste manier is maar ik wil weten waarom ik geen duimpjes meer kan geven?
Ik heb zojuist weer punten gekregen voor gedrag en snap dus niet waarom het niet meer kan.

Groet 993410

19 juni 2017 om 18:00
#25

Wij zijn ook maar vrijwilligers
Wat niet iedereen weet, is dat moderators op Voetbalzone (hierna: ‘vz’) vrijwilligers zijn. Wij zijn allemaal bezoekers net als jij die eerst tijden normaal actief zijn geweest en later zijn gevraagd om toe te treden tot de Crew. Moderators zetten zich allemaal in onze eigen tijd belangeloos in voor een VZ waardoor jij, ik en iedereen over voetbal kunnen praten. Dit betekent dat wij niet allemaal 24 uur per dag online zijn en ook niet a la minute kunnen reageren en modereren. Ons streven is uiteraard wel om op elk moment van de dag minimaal een moderator online te hebben en topics en posts niet lang ongemodereerd te laten. Alleen omdat we met vrijwilligers werken, is dat niet altijd mogelijk. Je kan ons wel helpen door posts die niet aan de regels te voldoen te melden middels het gele driehoekje in die post. De post komt dan in ons meldpunt terecht en wordt dan door een van ons (extra) bekeken)

Wie doet wat bij Vz
Vele vragen en opmerkingen richting mij (en anderen) over verwijderingen hebben te maken met een misverstand of onduidelijkheid over de manier waarop VZ werkt. VZ is een organisatie waarbij redacteurs (volgens mij freelance) in dienst zijn om nieuwsberichten te verzamelen en bundelen. VZ ‘maakt’ dus geen nieuws en gebruikt nieuwsberichten uit allerlei nationale en internationale media. Hoe redacteurs dat precies doen en welke afwegingen ze maken weet ik ook niet want wij moderators hebben daar geen zicht op. Redactieleden, lezen echter vanuit hun taak bij VZ niet de berichten die bezoekers posten en verwijderen die ook niet. Al dat soort dingen worden door moderators gedaan. Moderators zijn er voor om te zorgen dat de website ‘schoon’ blijft en dat posts die niet aan de regels voldoen verwijderd worden.

De Regels en vooral onderbouwing van posts
Om een inhoudelijke discussie te kunnen voeren onder fans van verschillende clubs, zijn helaas regels nodig omdat je anders ziet dat dat het een grote rommel wordt met scheldpartijen, provocaties en weet ik wat nog niet meer. Dat willen we niet en daar schiet ook niemand wat mee op.

Ik mag mijn menig toch wel posten?!
Een van de regels die voor veel verwarring zorgt, is dat alle posts onderbouwd moeten worden. Veel bezoekers denken dat een korte post voldoende is en dat bijvoorbeeld ‘zlatan is de beste spits van de PL’ een goede post is. Bezoekers komen vervolgens bij ons klagen dat hun mening niet gewaardeerd wordt of dat een post verwijderd wordt omdat een moderator een hekel aan (in dit geval) Manchester United heeft. Dat is echter niet het geval; dergelijke posts worden inderdaad verwijderd, maar omdat er geen onderbouwing gegeven wordt. Het is prima dat iemand Zlatan de beste spits vindt, maar om een discussie te kunnen voeren of om de post voor anderen zinvol te maken, moet je ook aangeven waarom je dat vindt. De post alleen voegt namelijk niets toe en wanneer je ‘zlatan’ vervangt door ‘kane’ of ‘aguero’ staat er eigenlijk precies hetzelfde. Bezoekers worden dus niet in het uiten van hun mening beperkt, maar we verlangen dat een discussie gestart wordt met een onderbouwde mening en niet met een stelling.

Moderators hebben geen humor
Dezelfde regel betekent ook dat grappig bedoelde maar inhoudsloze opmerkingen verwijderd wordt. VZ is nu eenmaal geen pagina zoals facebook waar het geen probleem is om onzinnige opmerkingen te posten. VZ is bedoeld om inhoudelijk mee te praten over voetbal. Wanneer wij opmerkingen ‘grappen en grollen’ toe zouden gaan staan, dan worden dergelijke discussies compleet onoverzichtelijk en bijna niet meer mogelijk. Beste voorbeeld zijn topics over Bendtner waar vaak 99 van de berichten compleet onzinnig waren en die ene post die wel inhoudelijk was ondersneeuwde in opmerkingen dat Bendtner bewust blessures faked omdat het anders oneerlijk voor de concurrentie is etc. etc.

Waarom wordt mijn post verwijderd en worden soortgelijke posts goedgekeurd?
Bezoekers denken vaak dat wanneer een post zichtbaar is, deze ook door een moderator bekeken zijn. Dat is zeker niet altijd het geval omdat modereren op VZ achteraf, dus na het posten, gebeurt. Ook zijn het vrijwilligers die een post modereren en kan het dus langere tijd duren voordat een post daadwerkelijk gemodereerd is. Jij als normale bezoeker kan aan een post niet zien of deze gemodereerd is of niet (moderators kunnen dat wel) en het kan dus best zijn dat jouw post verwijderd is en dat er 10 posts verder een soortgelijke post staat die nog wel in het topic staat. Ons streven is om alle topics 100 te modereren en dus is de kans groot dat een moderator op een later tijdstip die post alsnog verwijdert.

VZ maakt ook fouten
VZ heeft ervoor gekozen om berichten liever snel te plaatsen met het risico op fouten dan het uitvoerig te laten lezen en reviewen. Dat is misschien een zwakte van VZ maar tevens ook haar sterke punt: je kan hier immers vaak nieuwtjes lezen die op andere sites nog niet te vinden zijn. Feedback op artikelen wordt uiteraard gewaardeerd, omdat ook de redactie natuurlijk een kwalitatief hoogstaande website wil. Redacteuren lezen echter de reacties niet (dat doen moderators) dus posten in een topic lost niets op en is in veel gevallen niets anders dan het bashen van VZ. Wanneer je een inhoudelijke opmerking over een artikel hebt, een fout ziet of je afvraagt hoe de redactie werkt, kun je altijd contact opnemen met de redactie zelf via [email protected]

Kan ik ook moderator worden?
Ja, dat kan. Moderators zijn bezoekers net als jij en veranderingen in de crew vangen wij op met nieuwe bezoekers. Mocht je al een tijdje hier rondlopen, in de buurt van de 200 punten zitten en een redelijk schoon verleden hier hebben en interesse hebben in het moderatorschap, dan kun je een van de hoofdmoderators altijd een PB sturen.

Vragen, opmerkingen, suggesties
Mocht je desondanks toch een vraag hebben over een verwijdering, dan kun je een PB naar het lid moderators of een email naar [email protected] sturen. In dat geval kijkt een moderator nog een keer extra naar de verwijdering en geeft je of een toelichting, of draait de verwijdering terug (ook moderators maken fouten).

14 september 2018 om 00:49
#39

Dank voor de toevoeging Ik ben zo vrij om dat te zien als compliment. Goed weekend alvast!

16 september 2018 om 09:37
#40

Thnx voor de uitnodiging!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren