FRtorres
Algemeen
Vrienden (25)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Donderdag, 23 april 2009
  • FRtorres
  • 123 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 9.894
  • jaar (--)
  • Vianen
  • 25
Persoonlijke berichten
17 mei 2011 om 19:14
#21

Haha natuurlijk zet ik me af tegen Mourinho. Hoe kun je zo voetballen met zo''n spelers, je hebt genoeg mogelijkheden.

En ik vind het juist leuk dat er ook nog mensen zijn die van der Wiel te overschat vinden, dacht dat ik ook de enige was!

17 mei 2011 om 22:16
#22

Ja, dan krijg ik dat terug wat ik al op me profiel heb staan. Die lui snappen het niet helemaal.

18 mei 2011 om 17:37
#23

Klopt, Haha!

16 juni 2011 om 12:15
#24

Cruijff, gek of geniaal?

Het is woensdagavond vijftien september, de dag waarop Real Madrid-ajax gespeeld zal worden. Vooraf is iedereen het er wel over eens, Ajax heeft geen schijn van kans, zeker niet gezien het feit dat Suarez en Vertonghen ontbreken. Wat men vooraf al verwachtte is uiteindelijk ook gebleken, Ajax is kansloos ten onder gegaan, vernederd en keihard op de plaats gezet door het sterrenensemble uit Madrid met een 2-0 nederlaag als gevolg. Is deze nederlaag daadwerkelijk zo dramatisch?

Nee is het antwoord! De wedstrijd tegen Real Madrid is de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Na de wedstrijd begint namelijk een zekere Johan Cruijff aan de poorten van de Arena te rammelen. Zijn clubhart bloedt. Cruijff heeft kritiek op de speelwijze en het niveau wat Ajax vandaag de dag laat zien. Het is voor de volgers al vrij snel duidelijk dat de kritiek in 1 woord is samen te vatten: de jeugdopleiding!

Cruijff is van mening dat de spelers die Ajax uit de eigen jeugd laat doorstromen niet meer van het niveau zijn wat het ooit geweest is. Van de huidige lichting komen alleen Eriksen, Stekelenburg en Vertonghen in de buurt van het niveau wat Ajax hoort na te streven. Vooral de basisvaardigheden laten volgens Cruijff te wensen over, hij wijt het aan een gebrek aan persoonlijke training. In de visie die Cruijff voor ogen heeft staat bij de jeugd de ontwikkeling van de speler centraal en niet het verlangen naar het kampioenschap.

Bijkomend gevolg hiervan is dat je tevens het financiële plaatje veel meer op orde krijgt. De afgelopen jaren heeft ons geleerd dat je topspelers niet lang kunt behouden. Wat je wel kan doen is deze spelers voor een zo hoog mogelijk bedrag doorverkopen, zoals met Vermaelen en Suarez recentelijk nog is gebeurd. Met de visie zoals Cruijff die voor ogen heeft kun je dan moeiteloos een speler van de jeugd doorschuiven zonder dat je daar kwalitatief veel op achteruit gaat. Het geld wat hierdoor vrijkomt kan gebruikt worden voor hogere salarissen om op deze manier weer de aansluiting met de Europese top te maken.

Dat laatste is waar ook Cruijff naar toe wilt, de aansluiting met de Europese top. Ik ben dan ook van mening dat de kritiek van Cruijff volledig terecht is. Enig punt van kritiek dat de buitenwereld heeft, is dat Cruijff geen functie heeft bij Ajax en dus geen recht van spreken heeft. Cruijff roept altijd maar wat en neemt nooit zijn verantwoordelijkheid? Volkomen onzin natuurlijk! Een man met zo''n status en verleden moet geen functie hoeven hebben alvorens hij mag spreken. Wanneer een icoon van je club zulke kritiek geeft heb je dat als club serieus te nemen! De kritiek die Cruijff krijgt is het begin van een Revolutie die zijn weerga niet kent. Iedereen is het er vooraf wel over eens dat Cruijff gewoon de macht moet krijgen. Toch besluiten van den Boog en Coronel samen te spannen en Cruijff op alle mogelijke manieren te dwarsbomen.

Cruijff besluit ook om een machtsblok op te trekken, bestaande uit namen als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk. Eerstgenoemde zal op niet al te lange termijn, na die desastreuze wedstrijd, het stokje van Jol overnemen en de eerste selectie onder zijn hoede nemen. Dennis Bergkamp en Wim Jonk zijn de twee personen die het voetbaltechnische gedeelte verder moeten uitvoeren. Iedere club zou een moord doen om deze personen samen binnen hun club te krijgen, de kennis en ervaring die ze in de top van Europa hebben opgedaan is ongekend. Er komt een voetbalbolwerk te staan zoals men het nog nooit gezien heeft. Enige probleem bij dit alles is de manier waarop dit moet gebeuren. Cruijff heeft volledig gelijk wanneer hij zegt dat dit op korte termijn moet gebeuren en waar nodig mensen moeten worden ontslagen. De zittende directie is het hier niet mee eens, een machtsstrijd is begonnen!

In de maanden die daarop volgen is het over en weer moddergooien. Inmiddels zijn ook de supporters volledig op de hoogte en zij kiezen dan ook massaal de kant van Cruijff. De dagen van Rik van den Boog en Uri Coronel lijken geteld. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voor beide heren hun functie neerleggen. Ze hebben een strijd verloren die vooraf onmogelijk gewonnen kon worden.

Cruijff pakt zijn verantwoordelijkheid, niet voor zichzelf maar voor de buitenwereld en zijn eeuwige liefde Ajax! Hij neemt zitting in de Raad van commissarissen. Frank de Boer laat Ajax herkenbaar voetbal spelen met een duidelijke visie. Talenten worden voor de lange termijn vastgelegd. Er komt een Raad van commissarissen die op alle gebieden over de nodige expertise beschikt. Ajax is hard op weg naar de Europese top, terug naar waar het hoort!

Johan Cruijff...................................een geniale gek! Barcelona is er volgens mij niet slechter van geworden, toch?

16 juni 2011 om 12:15
#25

Eriksen, het antwoord voor Barcelona!

Zeventien oktober 2008, een kleine, blonde, nuchtere, Deense jongen tekent een contract bij Ajax. Zijn naam? Christian Eriksen. Op het moment dat hij naar Ajax komt is hij zestien jaar oud. Zijn positie is aanvallende middenvelder. Op het moment van tekenen is nog niet veel bekend over deze jongen, behalve dan dat hij aardig kan voetballen en kon kiezen uit diverse clubs. Wie is deze speler? Wat maakt hem zo goed? Waar ligt zijn plafond?

Eriksen begint bij Ajax in de A-jeugd. Zijn positie daar is aanvallende middenvelder, de positie waar het bij Ajax allemaal om draait. Al bij het begin is te zien dat we hier niet zo maar met een talent hebben te maken, dit is wereldklasse! De vergelijkingen met Sneijder en van der Vaart zijn snel gemaakt. Wat bij Eriksen opvalt is zijn balbehandeling, inzicht en het feit dat hij tweebenig is. Dit maakt hem voor iedere tegenstander lastig te bespelen. Minpunt is zijn lengte, een te verwaarlozen eigenschap waar hij enkele maanden later de critici keihard de mond mee snoert, dan gaat het namelijk alleen nog over zijn voetballende eigenschappen.

De ontwikkeling van Eriksen is binnen Ajax niet onopgemerkt gebleven en men besluit dan ook vrij snel om hem over te hevelen naar de eerste selectie. Ook Martin Jol is gelijk onder de indruk van Eriksen. Enige nadeel voor Eriksen is dat Siem de Jong in dat seizoen als aanvallende middenvelder speelt en er voor hem dus helaas geen plaats is. Jol besluit Eriksen vooral als linkshalf en linksbuiten te zien. Het is al vrij snel duidelijk dat hier niet zijn kwaliteiten liggen, hij mist snelheid en heeft geen passeer actie in huis. Jol blijft er desondanks toch aan vasthouden.

De echte doorbraak van Eriksen komt in de tweede helft van het seizoen erna onder Frank de Boer. De Boer besluit Eriksen zonder twijfel steevast op nummer tien te zetten. Vanaf dat moment gaat het snel. Eriksen leeft weer helemaal op en laat regelmatig staaltjes van wereldklasse niveau zien. Zijn spelinzicht, precisie en tweebenigheid maken hem de absolute smaakmaker op het middenrif bij Ajax. Zijn belangrijkste wapen is nog wel zijn steekpass waarmee hij medespelers vrij voor de keeper kan zetten. Waar in de jeugd nog de vergelijking met Sneijder en van der Vaart werd gemaakt heeft men het nou al over de vergelijking met Xavi en Iniesta.

De ontwikkeling van Eriksen en zijn ongekende mogelijkheden zijn niet onopgemerkt gebleven. Grootmachten Barcelona en AC Milan gaan voorop in de strijd om dit talent vast te leggen, tevergeefs. Deze jongen staat met beide benen op de grond en heeft voor zichzelf al lang bepaald welk pad hij wilt bewandelen, eerst een jaar constant presteren bij Ajax en hierna de stap maken naar het buitenland.

In Barcelona vragen ze zich vaak af wie Xavi moet opvolgen? Moeten ze Fabregas halen? Het antwoord op die vragen loopt bij Ajax rond!

16 juni 2011 om 12:16
#26

De dubbel, maar dan net een beetje anders!

Arjen robben dribbelt tijdens de finale van het WK op Casillas af maar mist. “godverdomme!” klinkt het vanaf de bank. Iedere keer nadat er een kans om zeep is geholpen horen we dit woord vanaf de bank, gekoppeld aan een prachtige gezichtsuitdrukking. Het is niemand minder dan Frank de Boer, op dat moment nog de assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal en tevens trainer van de A-selectie bij Ajax. Zowel bij de A-selectie als het Nederlands elftal leeft Frank de Boer volledig met zijn team mee, hij voelt zich een met ‘zijn’ jongens.

Met die laatste zin zijn we aangekomen bij de belangrijkste eigenschap van de Boer, hij heeft een duidelijke visie! Iedereen die de A-selectie heeft zien spelen onder leiding van de Boer is het erover eens dat er een team staat, spelers die voor elkaar willen werken. Het woordje ‘sterspelers’ komt onder de Boer niet voor, iedereen heeft te voetballen in dienst van het team. Spelers spelen de bal hard in, weten hun taken en er is niemand in het team die ook maar één seconde verzaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in het seizoen een moment komt dat de A-selectie beter positiespel laat zien dan de eerste selectie.

Waar bij de A-selectie een team staat dat voor elkaar wilt werken, zien we bij de eerste selectie dat alle ballen voornamelijk op Suarez gespeeld worden. Het grootste probleem wat je hierbij hebt is dat je afhankelijk bent van één speler terwijl bij de A-selectie iedere speler belangrijk is en, nog belangrijker, ook makkelijk opgevangen kan worden. Wanneer Martin Jol opstapt bij Ajax is het dan ook logisch dat de Boer wordt doorgeschoven als zijn vervanger. De Boer zet de lijn voort die hij bij de A-selectie is begonnen, men moet spelen als een team. De Boer hamert op het positiespel.

Vanaf de eerste wedstrijd uit bij Milan is het spelconcept 180 graden gedraaid. Luis Suarez is niet langer de belangrijkste speler, ook hij krijgt van de Boer zijn verdedigende taken mee. Ajax speelt positioneel sterk en Milan heeft niks in te brengen. Het is een mooie bijkomstigheid dat Milan op dat moment al geplaatst is, wat de prestatie natuurlijk niet minder aanzien geeft. Sinds die wedstrijd speelt Ajax weer herkenbaar voetbal. Wat gelijk na de wedstrijd, en ook de wedstrijden erna, opvalt is de kalmte waarmee de Boer de pers te woord staat. Waar sommige trainers voor de camera exploderen en de schuld bij de scheidsrechter leggen zegt de Boer doodleuk dat hij ‘met een stel kleine kinderen’ te maken heeft. Nooit krijg je ook maar even het idee dat hij het niet meer weet, de Boer straalt rust uit.

Deze rust zou later in het seizoen cruciaal blijken wanneer Ajax samen met Twente afstevent op een ontknoping van de competitie zoals we die tot dat moment nog nooit hebben meegemaakt. Uiteraard moet eerst nog de bekerfinale worden afgewerkt. Na met 2-0 voorgestaan te hebben komt Twente terug tot 2-2. De wedstrijd lijkt af te stevenen op penalty’s, ware het niet dat Twente een discutbale vrije trap krijgt. Janssen snijdt de vrije trap goed aan en na klungelig verdedigen van Alderweireld kan Janko vrij binnen koppen. De eerste tik in de titelstrijd is uitgedeeld, dat is wat ze denken in Enschede. Gelijk na de wedstrijd reageert de Boer heel kalm door te zeggen dat Ajax de week erop gewoon de titel pakt, heel Nederland verklaart hem voor gek! Waarop baseert de Boer dit? De Boer heeft de wedstrijd die nog gespeeld moet worden in zijn hoofd al afgespeeld en kent geen enkele twijfel.

De week erna breekt het moment van de waarheid aan. In een kolkende Arena heeft Twente geen schijn van kans en worden de woorden van de Boer waarheid. Hij pakt met Ajax de titel! De Boer gaat in de feestvreugde voorop, prachtig om te zien. Als kers op de taart ziet de Boer in datzelfde seizoen ook nog eens ‘zijn’ jongens van de A-selectie kampioen worden. En ook al heeft hij ze in dat seizoen maar een half jaar onder zijn hoede gehad, iedereen is het erover eens dat bij zowel het kampioenschap van de eerste selectie als het kampioenschap bij de A-selectie de hand van de Boer duidelijk zichtbaar is. Hieruit concluderend kunnen we stellen dat emotie, visie en kalmte hebben geleid tot de dubbel, maar dan net een beetje anders.

16 juni 2011 om 12:16
#27

Prognose

Ajax prolongeert in het seizoen 2011-2012 de titel! Vele verklaren mij nou ongetwijfeld voor gek, ik ben het wel gewend inmiddels. Wat veel belangrijker hierbij is, is de vraag waarop ideze uitspraak is gebaseerd? Kort gezegd is dit onder te verdelen in de macht van Cruijff, de hand van de Boer, de voorbereiding van de Boer en de ontwikkeling van de spelers die daaruit voort vloeit.

Laten we beginnen bij het begin, Cruijff. Inhoudelijke ga ik er hier niet al te diep op in, dit om de eenvoudige reden dat ik hier al een keer een Club Expert aan heb gewijd en dat dus niet nogmaals allemaal ga herhalen. De grote vraag die we ons in dit geval moeten stellen is, kan het slechter gaan dan de voorgaande jaren? Iedereen is het er wel over eens dat we hier met een keiharde NEE op kunnen antwoorden. De visie van Cruijff is immers helder, er zitten geen ja-knikkers in de Rvc, er is een machtsblok wat overal hetzelfde over denkt, er is genoeg kennis en kunde aan boord op verschillende gebieden en bovenal is er het afgelopen halfjaar door de Boer een fundament gelegd waar we de komende jaren op kunnen voortborduren.

Was het immers niet de Boer die hoogstpersoonlijk de eigen jeugd liet doorstromen? Was het niet de Boer die openlijk het vertrouwen in ‘zijn’ jongens uitsprak? Was het niet de Boer die ook in mindere tijden vast hield aan ‘zijn’ jongens? Stuk voor stuk vragen die we met een keiharde JA kunnen beantwoorden. Juist in dit onderdeel zal de komende jaren voor Ajax de grootste winst liggen. Wanneer we dit terugkoppelen naar Cruijff is de logica compleet, door een doorstroom van de talenten, die zich ieder jaar beter ontwikkelen door individuele training, is Ajax niet meer genoodzaakt om spelers van buitenaf aan te trekken! Sterker nog, Ajax zal spelers moeten verkopen om de doorstroom in stand te houden. Hoeft Ajax dan helemaal geen spelers te kopen? Wanneer zich een mogelijkheid voor doet zoals Janssen of Boerrigter, moet een club als Ajax deze natuurlijk pakken. Het spreekt echter voor zich dat we de tijd van Luque, Atouba en Oleguer achter ons hebben liggen!

Naast Cruijff en de hand van de Boer is ook de voorbereiding van essentieel belang. Tijdens de voorbereiding leg je immers de basis voor het seizoen wat komen gaat. Iedereen weet natuurlijk wel dat de Boer afgelopen seizoen pats boem voor de groep is gezet onder het motto van, maak er maar het beste van! Is het mogelijk dat de spelers onder een voorbereiding (van enkele weken) van de Boer slechter positiespel laten zien? Dat de Boer zijn visie niet kan overbrengen op de spelersgroep? Dat spelers hun niveau in een keer niet meer halen? Wederom vragen waar we met een overtuigende NEE op kunnen antwoorden. Het positiespel zoals de Boer dat voor ogen heeft krijg je immers alleen erin geslepen wanneer je dit wekenlang met elkaar kunt trainen, automatismen erin slijpen. De visie van de Boer is het afgelopen halfjaar al nadrukkelijk op de spelersgroep over gebracht, ook dat laat niks te wensen over. Spelers die hun niveau in een keer niet meer halen? Daar maak ik me totaal geen zorgen over. Spelers als Stekelenburg, Vertonghen, Janssen, Eriksen en Sulejmani gaan komend jaar de kar trekken.

Met Sulejmani komen we gelijk uit bij het laatste punt, hoe gaan de talenten zich komend jaar ontwikkelen? Ebecilio, Eriksen, Ozbiliz, Boilesen, Castillion en in mindere mate Sulejmani, stuk voor stuk talenten die er komend jaar moeten staan. Kan de Boer deze spelers beter maken? Kan de Boer er een eenheid van creëren? Gaat Ajax op de juiste manier met deze talenten om? JA is hierop het antwoord. Het is immers voor een groot deel te wijten aan de Boer dat de A-selectie afgelopen seizoen kampioen is geworden. Voor het creëren van een eenheid binnen de selectie zijn Maarten Stekelenburg, Jan Vertonghen én Theo Janssen drie absolute leiders op cruciale posities in het team. Zelfs al gaat Vertonghen en/of Stekelenburg alsnog weg dan hebben we met Janssen hét ideale verlengstuk van de Boer in het veld staan. Daarbij kan het niemand ontgaan zijn dat alle talenten een langdurig contract hebben, wat dus wil zeggen dat ze alleen voor de jackpot de deur uit mogen! Tevens staat er nog een rits met talenten aan de poort te rammelen.

Aan de hand van bovenstaande kunnen we dan ook concluderen dat Ajax van het verleden heeft geleerd en de invloed van Cruijff positief is. De jeugd krijgt weer de voorkeur boven het betalen van absurde bedragen voor spelers van buitenaf. De Boer legt in de voorbereiding de basis voor een prachtig seizoen en mocht er onverwachts toch nog een speler weg gaan hoeven we ons hier geen enkele zorgen over te maken. De titel voor volgend seizoen is al min of meer een feit……………….

16 juni 2011 om 12:16
#28

Een dubbeltje op z’n kant!

Eriksen, Ebecilio, Ozbiliz, Boilesen zijn de namen van de talenten die afgelopen jaar hun doorbraak hebben gehad in het eerste van Ajax. In het geval van Boilesen is het ietwat gelukkig geweest, zeker gezien de vele blessures in de achterste linie in die periode. In het geval van Ebecilio en Ozbiliz mogen we concluderen dat ze erbij zijn gehaald bij gebrek aan beter, er was immers geen geld beschikbaar voor nieuwe buitenspelers. In het geval van Eriksen kunnen we toch wel zeggen dat dit op basis van zijn kwaliteiten is gebeurd. De volgers hebben mijn Club Expert over Eriksen natuurlijk al gelezen, zijn talent staat dan ook niet ter discussie en iedereen is het er wel over eens dat dit een wereldtopper gaat worden. Het dubbeltje valt bij hem dus vanzelfsprekend naar de goede kant.

Wanneer we verder kijken naar Ebecilio zien we een jongen die nog duidelijk aan het begin staat van zijn ontwikkeling. Zo beschikt hij over snelheid, een goed schot en brengt hij tevens wat fysiek met zich mee. De meeste buitenspelers zijn toch vrij licht en behendig, bij hem staat er echt een kerel, wat ook terug te zien is in de duels. Zijn zwakke punten? Hij maakt nog te weinig een passeeractie, iets wat hij wel in zich heeft. Het overzicht zodra die aan de bal is wil ook nog wel eens te wensen over laten, ook hiervoor geldt weer dat het trainbaar is. De Boer laat hem steevast in de basis staan, of dit terecht is? Komend seizoen krijgt Ajax de beschikking over Boerrigter, een speler voor dezelfde positie als Ebecilio. Aan het eind van volgend seizoen weten we dan ook welke kant het dubbeltje in het geval van Ebecilio is gevallen. Ik persoonlijk ben van mening dat het dubbeltje naar de verkeerde kant gaat vallen.

Wanneer we het over buitenspelers hebben ontkomen we niet aan de naam van Araz Ozbiliz, wederom uit de eigen keuken van Ajax. Ozbiliz is een speler die vooral opvalt door zijn kleine, snelle en behendige dribbels. Hij heeft eigenlijk alles wat Ebecilio niet heeft, een passeeractie, explosiviteit en behendigheid. Qua speelstijl is hij te vergelijken met Messi, waarmee ik overigens niet zeg dat hij qua niveau ooit hierbij in de buurt gaat komen. Wanneer we naar de zwakke punten gaan kijken zien we dat het een speler is die vooral goed is wanneer hij invalt, dit is tevens de reden waarom de Boer de voorkeur geeft aan Ebecilio boven Ozbiliz. Wanneer Ozbiliz wat constanter weet te worden zie ik voor hem een gouden toekomst weg gelegd en zou hij wel eens een van Europa’s meest gevreesde flankspeler kunnen worden. Hij heeft het allemaal, het moet er alleen ook uitkomen in de wedstrijd. Ik ben dan ook van mening dat bij Ozbiliz het dubbeltje naar de juiste kant valt.

Dan hebben we nog Boilesen. Een speler die min of meer per toeval bij de selectie is gehaald omdat men in die periode een hoop spelers miste in de achterste linie. Gezien de Boer wist wat deze jongen kon haalde hij hem bij de selectie. In de thuiswedstrijd tegen Heracles mocht hij invallen en zijn officiële debuut maken. Wat bij Boilesen gelijk opviel is zijn lengte, techniek en drive naar voren. Boilesen is zo’n typische speler die alle basisvaardigheden van een verdediger beheerst, positioneel sterk, goede balaanname en sterk in de duels. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet is het een back die ook graag de achterlijn opzoekt. Minpuntje bij Boilesen is dat hij nog wel eens de neiging heeft om zijn man achter in z’n rug weg te laten lopen. Voor de rest is dit een uiterst betrouwbare speler die geen gekke dingen doet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Boer hem heeft laten staan toen Blind weer fit was. Voor Boilesen geldt hetzelfde als voor Eriksen, deze speler zullen we nog twee a drie seizoenen bij Ajax zien alvorens hij de overstap maakt naar een grote Europese topclub.

De laatste alinea wil ik graag gebruiken om jullie nog even kort kennis te laten maken met talenten die eraan zitten te komen. Als we achterin beginnen hebben we met Toivomaki, van Rhijn en Ligeon een aantal talentvolle verdedigers die dicht tegen de eerste selectie aanzitten. Ik maak me dan ook geen zorgen over een eventueel vertrek van Gregory van der Wiel. Het middenveld is de linie waar nog wel het meeste potentieel zit met talenten als Fisher, Rits, Bouy en Klaassen. Dit zijn stuk voor stuk aanvallende middenvelders die het beste renderen op de nummer 10-positie. Over het komende vertrek van Eriksen is dan ook al nagedacht en kan tegen die tijd moeiteloos worden opgevangen. Ten slotte hebben we in de voorste linie ook nog wat talenten die eraan zitten te komen. Castillion is al ingevallen in de uitwedstrijd bij Ado Den Haag en zal ook komend seizoen zijn kans krijgen. Daarnaast rammelen ook talenten als Lukoki, De Sa en Tom Boere aan de poort. Naar welke kant het dubbeltje bij hun gaat vallen? Wie het weet mag het zeggen………..

16 juni 2011 om 12:16
#29

Vertonghen, student?

In het jaar 2003 komt bij Ajax een Belgische talent binnen, Jan Vertonghen is zijn naam. Op het eerste gezicht is het een nuchtere, rustige, Belgische jongen zonder enige vorm van kapsones of grootheidswaanzin. De meeste mensen associëren hem zelfs met het woord ‘student’. Iets wat op het eerste gezicht ook niet zo gek is. Toch zijn er echter gelijk een aantal vragen die opkomen bij het zien van dit talent. Hoe goed is deze jongen bijvoorbeeld werkelijk? Is hij echt zo nuchter als hij oogt? Een verdediger hoort toch iets uit te stralen?

Zijn eerste jaren speelt Vertonghen bij de A-jeugd, later zou hij doorstromen naar Jong Ajax om vervolgens in het seizoen 2006-2007 door ten Cate bij de eerste selectie gehaald te worden. In de voorbereiding van dat seizoen maakt Vertonghen een prima indruk, hij wint zijn duels, heeft een aardige pass in de benen en is kopsterk. Zijn duelkracht en deelname aan het spel moet beter om enige rol van betekenis te kunnen spelen. De concurrentiestrijd voor het centrum verliest hij in dat seizoen dan ook van Jaap Stam en Thomas Vermaelen, Vertonghen speelt in de eerste helft van het seizoen slechts 3 competitiewedstrijden.

Logisch gevolg hiervan is dan ook dat Ajax hem de tweede helft van het seizoen verhuurt aan Rkc, iets waar ze achteraf gezien nog spijt van zouden krijgen. In de wedstrijd Rkc-ajax is het namelijk Jan Vertonghen die hoogstpersoonlijk voor de 2-2 zorgt door keihard uit te halen vanaf de rand van het strafschopgebied. In zijn periode bij RKC wordt Vertonghen een speler die harder de duels ingaat en ook zijn doelpuntjes meepakt.

Dit is ook bij Ajax niet onopgemerkt gebleven en men besluit hem dan ook na een half seizoen terug te halen. Het seizoen 2007-2008 zou hét seizoen van Vertonghen worden. Er staat een verdediger die de duels niet schuwt en bovendien sterk in de lucht is. Doordat Vertonghen dat seizoen veel wedstrijden speelde heeft hij zich verder kunnen ontwikkelen tot een complete verdediger die over alle facetten beschikt die nodig zijn in het topvoetbal. Voor een stap naar het buitenland is het dan nog te vroeg, zijn basisplaats bij Ajax heeft hij echter te pakken en laat hij vanaf dat moment dan ook niet meer los, iets wat zijn mentaliteit typeert! Als beloning voor het goede seizoen pakt hij dan ook bij Ajax de titel ‘talent van het jaar’.

Het seizoen erna neemt Marco van Basten het roer over. Vertonghen speelt niet langer centraal in de verdediging maar doet ervaring op als linksback en middenvelder. Het typeert de speler Vertonghen dat hij speelt waar de trainer hem nodig heeft zonder hier ook maar een verkeerd woord over te zeggen. Door diverse omstandigheden mist Vertonghen in dat seizoen de nodige wedstrijden maar weet hij toch nog vier keer te scoren in 26 wedstrijden. Door het spelen op diverse posities is Vertonghen een speler geworden met meer mogelijkheden wat absoluut zijn vruchten nog zal afwerpen.

Het seizoen 2009-2010 brengt voor Vertonghen een dieptepunt met zich mee. Ajax loopt het kampioenschap net mis maar weet wel de beker binnen te halen. In zijn enthousiasme en viering met de supporters laat Vertonghen zich volledig meeslepen en zingt onder luid gejuich van duizenden Ajacieden ‘het zijn maar kut kakkerlakken’. De Ajacieden vonden het prachtig om te zien en een nieuwe cultheld is dan ook geboren. Vertonghen moet hierna echter door het stof en biedt openlijk zijn excuses aan, een smetje op de het behalen van de prijs.

De mentaliteit en clubliefde van Vertonghen komen tot uiting in het seizoen erna waarin Vertonghen samen met Ajax eindelijk weer Champions League weet te behalen. Na de beslissende thuiswedstrijd tegen Dynamo Kiev is de vreugde in het stadion bij iedereen enorm, toch is er een persoon die erboven uit springt en zijn emoties de vrije loopt laat, Jan Vertonghen. Het is een mooie illustratie van het feit hoe erg deze jongen met de club meeleeft en wat voor geweldige mentaliteit deze jongen heeft.

In de Champions League-wedstrijden die volgen maakt Europa kennis met de leider Vertonghen. Vertonghen leidt zijn defensie in de wedstrijden soeverein en laat een prima indruk achter op het Europese podium, hij wint de duels, stuurt zijn defensie, schuift in wanneer het kan en pakt zijn doelpuntje geregeld mee. Dit alles laat hij ook in de laatste en beslissende competitiewedstrijd tegen Twente zien. Vertonghen staat symbool voor de onverzettelijkheid bij Ajax, de club pakt dan ook onder leiding van Vertonghen de titel en dus de derde ster.

Het niveau van de Nederlandse competitie is hij gedurende het seizoen dan ook definitief ontgroeid. Na dit seizoen houden ze in Amsterdam dan ook rekening met een vertrek van Vertonghen, zeker wanneer grootmachten als Liverpool, Milan, Barcelona en Manchester City zich melden.

De student is een echte kerel geworden!


16 juni 2011 om 19:19
#30

Een kwestie van geld of beleid?

Kapitaal, Financial fair play, eigen jeugd, het verband tussen deze drie zaken zullen in deze Club Expert worden uitgelegd. Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Manchester City zijn stuk voor stuk clubs die een aanzienlijk hoger bedrag te besteden hebben dan Ajax. Bijkomend feit is dat sommige clubs zijn over genomen door rijke individuen en sindsdien eigenlijk onbeperkt met geld gesmeten kan worden. Op korte termijn is dit leuk voor de clubs, de spelers en de supporters. Ik sluit zelfs niet uit dat dit op korte termijn bij een club nog wel eens zijn vruchten af gaat werpen. De termijn, dat is nou net het punt waar de schoen wringt. Is het allemaal wel zo gunstig op de lange termijn?

Trainers komen en trainers gaan. Iedere trainer wilt het liefst zo veel mogelijk geld ter beschikking hebben om de spelers te halen waarvan hij denkt dat ze zijn team beter zullen maken. Als dit dan gekoppeld moet worden aan een absurd salaris dan moet dit maar, de eigenaar betaalt immers. Wat dat betreft spant een club als Manchester City natuurlijk de kroon. De ene na de andere week duikt er wel een bericht op waar een absurd bedrag in wordt genoemd. Hoogtepunt is nog wel het jaarsalaris wat ze Ibrahimovic hebben aangeboden, 25 miljoen euro! Dat deze bedragen op geen enkele manier in verhouding staan met de geleverde arbeid zien we maar even als onbelangrijke bijzaak. Het is aan de hand van dit voorbeeld wel duidelijk dat bij sommige clubs het geld centraal staat en dat ze denken dat ze daarmee ook prijzen kunnen kopen. Zolang er maar genoeg geld wordt uitgegeven aan spelers en het bijbehorende salaris dan komt het allemaal wel goed, is wat men denkt!

Dat dit in de toekomst nog gaat tegenvallen staan veel clubs niet bij stil. Toch zien we bij Barcelona al dat men maatregelen heeft genomen. Zo speelde Barcelona lange tijd met Unicef op het shirt, hier moest Barcelona zelfs nog voor betalen ook. Vanaf het seizoen 2011-2012 prijkt de naam ‘quatar Foundation’ op het shirt, hiervoor ontvangt Barcelona tot en met het seizoen 2015-2016 dertig miljoen euro per jaar! Acties zoals in 2009 (barcelona verkocht toen een stuk grond wat 15 miljoen euro opleverde) lijken steeds meer een gewoonte te gaan worden om de gigantische schuldenlast weg te poetsen, zowel bij Barcelona als bij andere kapitaalkrachtige clubs met een enorme schuldenlast.

De reden voor dit alles? Financial Fairplay! Dit is een nieuwe regel waarbij clubs hun financiële huishouding op orde moeten hebben voor ze deel mogen nemen aan een Europees toernooi. Zo mogen clubs niet langer schulden hebben aan andere clubs of aan de fiscus. Daarnaast mogen de uitgaven aan transfers en salarissen niet hoger zijn dan de inkomsten uit kaartverkoop, merchandising en tv-rechten van een club en mag de maximale schuld over een periode van drie jaar niet meer bedragen dan vijf miljoen euro. Zogenaamde suikerooms mogen wel gaten in de begroting dichten, maar wel als ze dit voor het seizoen hebben aangegeven. Deze regel zal in het seizoen 2013-2014 worden ingevoerd en de eerste straffen worden uitgesproken voor het seizoen erna. De straffen kunnen variëren van uitsluiting tot het toernooi tot het niet mogen opstellen van de speler die eigenlijk niet betaald had kunnen worden. Het spreekt voor zich dat er in het begin nog steeds clubs zullen zijn die er de eerste jaren doorheen glippen, dit kunnen ze echter niet jaren achter elkaar blijven volhouden! Of ze het nou willen of niet, de salarissen zullen in de toekomst aanzienlijk omlaag moeten, ook bij Barcelona, Manchester City en Real Madrid.

Omdat in Nederland al een dergelijke systeem van kracht is hoeven we ons wat betreft Ajax geen zorgen te maken. Hoe krijgen we nou de aansluiting met de Europese top? De oplossing moet gezocht worden in de eigen jeugd. Wanneer we kijken naar Ajax zien we een club die met grote regelmaat talenten aflevert aan de Europese topclubs. Dit gaat regelmatig gepaard met een geldbedrag van miljoenen euro’s. Sinds de aanstelling van de Boer besteedt Ajax dit bedrag niet meer volledig aan aankopen maar gaat men er zorgvuldig mee om. Voordeel hiervan is dat de salarissen op termijn misschien weer een beetje omhoog kunnen zodat het voor spelers aantrekkelijker wordt om voor Ajax te komen spelen. Doordat er een constante doorstroom aan talenten is, wat door de visie van Cruijff alleen nog maar beter zal worden, blijft er als het ware geld binnen komen wat Ajax weer voor diverse zaken kan gebruiken. In de toekomst zal dan ook het opleiden van talenten centraal komen te staan, verkoop hiervan zal leiden tot hogere inkomsten om op deze manier de salarissen van de spelers wat hoger te krijgen. Ik maak me dan ook geen enkele zorgen over de mogelijkheden die Ajax heeft om de aansluiting met de Europese top weer te maken.

Een zak met geld of een goed beleid? Wat zou u kiezen?!

26 november 2011 om 16:03
#32

Prachtig verwoord over de jeugdspelers van Feyenoord! Kan het helemaal vinden in je woorden over Fer en Wijnaldum etc.

31 december 2011 om 15:48
#33

Haha jaa zo'n beetje de enige voor Lyon en Ajax :$ al moet ik nu voor Lyon wat meer uitkijken met me uitspraken erover xD

11 januari 2012 om 18:14
#34

Hé!
Lang niet gesproken. Ik ben een tijd inactief geweest op Voetbalzone en ik vind het wel eens tijd worden voor weer een Clubexpert. Zou je een idee willen achterlaten op mijn persoonlijke pagina als je die hebt? Het hoeft niet per se over mijn favoriete club PSV te gaan, ook gewoon in het algemeen. Alvast bedankt.

Groetjes,
Daniel

11 januari 2012 om 20:13
#35

Hey, ik heb het heel druk met school (volgende week ook) dus daarom was ik een tijdje afwezig. Ik wil je bedanken voor je zeer uitgebreide reactie en voor de moeite dus. Ik heb een paar hele nuttige tips gelezen en ik wil je daar echt voor bedanken. Ik zal alles rustig bekijken en je ziet er vanzelf een op de voorpagina!

Groeten,
Daniel

18 januari 2012 om 23:41
#38

Hoi,

op je reactie rond 23.30 te reageren en wel de live topic heenwedstrijd Copa tussen Real tegen Barca, er zijn een hoop nieuwe mensen die hebben niet helemaal de regels gelezen ook vanwege het openstellen van een reactie over streams en taal.

Verder wordt er in het stadion net zo gereageerd maar nu zit je er dichterbij.

Veel plezier verder hier op Vz.

Vr.groet van Angelo.

19 januari 2012 om 00:13
#39

Hoi,

ja aan het eind van deze topic van Real- Barca hoorde ik een lid nog lelijke vloekwoorden zeggen omtrent dat hij niet tegen zijn verlies kan, hij zal zeker wel verbannen worden. Zag dat ook vorige week bij de comp. wedstrijden van de beide topclubs dat anderen verbannen werden door grove text.

Maar ben het met je eens dat het beter aangepakt moet worden door de moderators, er staan al regels maar het is een hele kolos text waar veel leden geen zin in hebben om dat te lezen.

Ik geef toe ook niet alles gelezen te hebben.

Nou nogmaals veel voetbalplezier op deze site.

Gr.angelo.

22 maart 2012 om 20:17
#40

Klopt helemaal, fijn om te horen dat je er interesse in hebt! Zodra ik tijd heb zal ik er zeker aan werken

11 mei 2012 om 17:37
#41

Als jij in een land woont waar je het minder/slecht hebt en krijgt de kans om ergens te gaan wonen waar het stukken beter is dan mag je minimaal de taal leren spreken ( zal dan niet schrijven zeggen daar jij mij ook op fouten betrapte) maar veel personen spreken na 30 jaar de taal nog niet en genieten wel een uitkering.
Ik spreek wel uit ervaring want ben al vaker in Marokko geweest, waar al een jaar een auto van mij staat welke gestolen is in Marbella.
Iedereen weet en zegt dat het mijn auto is tot de rechter toe, maar procedure enz. enz. deze (voor de duidelijkheid een auto van nieuw € 195.000) auto staat nu weg te rotten op een parkeerplaats van de douane in de woestijn.
Deze ervaring en het feit dat ik mede-eigenaar van een beveiligingsbedrijf ben en dus vrij vaak negatieve ervaringen heb met o.a. Marokkanen (vaker dan met autochtonen) vormen hoogst waarschijnlijk mijn mening.

29 april 2013 om 14:37
#42

Götze veracht ik nu, zelfs als hij ons morgenavond naar Wembley schiet.

Hij had naar elke club ter wereld kunnen gaan, maar ga dan niet uitgerekend naar Bayern, zeker niet als je nog zo jong bent en je bij Dortmund ook een glorieuze carrière had kunnen opbouwen. Ik zal verder geen woorden meer vuil maken over hoe en wanneer dit bekend is geworden.

Dortmund kan hier sterker uitkomen als men twee aanvallende middenvelders haalt, á la Eriksen en de Bruyne (realistisch). Dan nog een knaller van een vervanger voor Lewandowski (dzeko of Negredo) en de naam Götze wordt snel vergeten.

6 maart 2014 om 13:47
#43

Bedankt voor je reactie bij het Roda-artikel van gisteren. Ik zie het nu pas, daarom reageer ik zo. Ik kan ook niet begrijpen dat VZ zoiets plaatst terwijl ze bij het minste of geringste leden aanpakken vanwege zogenaamd provoceren.

Afgelopen weekend zijn posts van mij verwijderd en heb ik een ban van een week gekregen (wat na een email van mij is omgezet in een waarschuwing, maar dan nog) omdat ik onnodig Roda zou provoceren. Ik zei inderdaad dat Roda van mij aan een kant mag degraderen, maar meldde daar duidelijk bij dat ik het de supporters (waar ik totaal geen problemen mee heb) en de club op zich (die een mooie historie heeft en in de eredivisie hoort) zeker niet gun. Ik heb dat onderbouwd met hun beleid en met wat ik van Vlemmings en Tomasson vind. Dat was extreem provocerend volgens VZ, ondanks dat Roda-fans gewoon netjes op mij reageerden en zeiden hoe zij tegen beleid, Tomasson en Vlemmings aankeken, zonder enige rancune richting mij.

Als zo'n post van mij al niet mag, dan moet VZ zeker nooit zo'n artikel publiceren.

25 september 2016 om 15:50
#44

Toch typisch dat jij een weekban hebt gekregen en degene waarmee je in discussie was nog steeds op 200 punten staat + bewezen lid.

13 november 2016 om 05:07
#45

Hey kerel, alles goed?

Een beetje laat, omdat ik bijna nooit meer actief ben op de desktopversie. Ondanks de app nog steeds amateuristisch slecht is, voor de grootste voetbalsite van Nederland.

Ik wilde je nog mijn excuses aanbieden, als ik wat onredelijk was in het topic van Kramer vs Onana een aantal weken geleden. Als het over Kramer en Guidetti gaat, dan ga ik in attack mode daar moet je sowieso niks van aantrekken er zit geen slechte bedoeling bij. Die twee triggeren me alleen heel erg, zeker als ik het als onrecht/provocatie ervaar naar mijn cluppie toe..

23 februari 2017 om 21:15
#46

Hey kerel, sorry voor de late reactie! Ik ben bijna altijd actief op mijn telefoon, dus ik reageer geregeld wat later op persoonlijke berichten..

Haha, ik kwam die desbetreffende ochtend inderdaad uit de bar gerold!

Kleine moeite, ik voel me nimmer te groot om mijn excuses aan te bieden of ergens op terug te komen. En ik weet van mezelf, dat altijd de stoppen doorslaan in topics van Kramer en Guidetti. Het is dan wel mijn mening moet ik erbij zeggen, maar ook geregeld tegen het onredelijke aan. Daarom negeer ik meestal ook de topics van beide heren, al is een goede felle discussie ook wel leuk. En later als ik wat afgekoeld ben, lees ik mijn reacties weer terug. En dan ben je vaak ook wat relationeler, tenminste dat heb ik af en toe!

Daarnaast hebben we regelmatig felle discussies en zijn we het niet eens maar dat waardeer ik juist in jou! Van de inhoud wijken we nooit van af, en dat is helaas niet met ieder lid zo. Daarnaast vind ik het fijn, om met supporters van concurrenten/rivalen te discussiã«ren.

Let's agree, to disagree.

Frtorres 13 november 2016 om 14:36

Hey man, gaat prima! Met jou ook? Lekker om vijf uur 's ochtends (rechtstreeks uit de kroeg?) al in de weer op voetbalzone?

Ikzelf heb me ook teveel laten meeslepen in die discussie, omdat ik vond dat Guidetti en voornamelijk Kramer onrecht werden aangedaan. Afijn, zand er over. Ik waardeer het zeer dat je je excuses aanbiedt, dat onderscheidt je van het gros van de leden op deze site. Excuses zijn overigens niet nodig, omdat de discussie met jou misschien fel is, maar wel altijd op de inhoud. En ja, dan kunnen we het oneens zijn, maar in het desbetreffende beruchte topic over Kramer had jij nog wel een van de meest gefundeerde en genuanceerde reacties. Let's agree to disagree

19 juli 2017 om 01:04
#47

Je haalt type en niveau door elkaar Nouri kan wel degelijk vergeleken worden met xavi en iniesta door zijn stijl. Zo ingewikkeld is dat toch niet? Sneue reactie

23 juli 2017 om 11:01
#48

"bij Ajax is geld verdienen ook een primair doel hoor, dat zie je als spelers niet willen bijtekenen en meteen naar bank of tribune worden verbannen. Ajax is gewoon een voetbalclub zoals ieder ander. En daar is helemaal niets mis mee."

Om even op je reeds verwijderde reactie terug te komen.

Ajax haalt geen spelers om er vervolgens aan te verdienen. Ze halen ze voor het eerste elftal om eerst ermee te presteren en dan vervolgens voor veel geld door te verkopen. Bij Chelsea is het andersom. Die halen een jongen voor veel geld om hem vervolgens te verhuren voor veel geld en daarna bij prestaties voor meer geld te verkopen. Dat presteren in het eerste elftal wordt dus achterwege gelaten bij Chelsea. Je reactie is dus wat mij betreft totaal niet relevant op mijn reactie noch op de reacties erboven geschreven door derden.

30 november 2017 om 14:15
#49

Is je reactie op het Kezman topic verwijderd omdat je zijn homfobie benoemde?

De reacties zullen nu niet zo heftig zijn, omdat het topic er niet over gaat, maar vind absoluut dat het benoemd mag worden. Zelf ben ik opgegroeid met Kezman als 'held', dat gevoel bij hem als voetballer zal ook niet snel wegtrekken. Het gevoel is wel veranderd en minder geworden sinds zijn uitspraken, kan het me echt niet voorstellen dat je zo denkt. Het zal ook met zijn afkomst te maken hebben, maar schofterig blijft het natuurlijk.

30 november 2017 om 14:38
#50

Ik denk dat het toch een beetje het gevoel geeft alsof een voorbeeldfiguur of bekendheid van zijn voetstuk valt. Ik herken het heel goed hoor, zeker wat je beschrijft bij Kevin Spacey, het was namelijk een fantastische acteur en een hele goede serie, maar was ongeveer halverwege toen dat naar buiten kwam en kon het niet aan om verder te kijken.

Qua biografieën lees ik ongeveer alles, zelfs de saaie zoals Heintze en Simons, maar ik zal die van Ruben Schaken nooit kopen. Ik was al genezen toen hij zijn anekdotes over vreemdgaan gebruikte om zijn boek te verkopen en nu komen de uitspraken rondom homoseksualiteit er nog eens bij. Vind het dan ook moeilijk te begrijpen dat VZ en de schrijver die hier ook actief is hoog en laag springen om toch reclame te maken en zaken goed te praten.

Ik ben blij met principes hoor, ze zullen met kleine dingen in de weg zitten, maar het toont wel karakter vind ik. Dacht iedereen er maar zo over.

30 januari 2018 om 16:09
#52

Jammer dat mods iemand die al bijna 10 jaar lid is van VZ een week ban geven, omdat ie iemand met paar maanden oud troll accounts aanspreekt op z'n gedrag.

1 februari 2018 om 14:59
#53

Ik heb er wel een mod over gesproken. Sjakie is er op aangesproken, maar omdat hij op zich geen regels overtreedt, is het advies hem gewoon te negeren en te doen alsof je met een Ajacied praat. Ze hebben het dus opzich wel door

20 februari 2018 om 13:23
#57

Hi FRtorres,~~~~ ~~~~~Bedankt voor je bericht. Ik was toevallig net bezig je persoonlijk mail te schrijven. Echter had ik deze nog niet verzonden. Omdat je mij net een bericht stuurde op mijn persoonlijke pagina, antwoord ik je ook maar langs deze weg~~~~~ ~~~~~Je post leidde gisteren inderdaad tot een verhitte discussie, die uitmondde in felle reacties over en weer. In je post reageerde je op het en passant noemen van Eiting in het artikel over het bezoek van de hoofdscout van Barca in Zwolle. ~~~~~ ~~~~~Daarop is in mij ogen helemaal niets mee mis. Iedereen heeft het recht om zich in welk topic dan ook te mengen en zijn mening te geven. Ongeacht de clubvoorkeur. Waar ik me echter wel aan stoorde was de cynische toonzetting van je gegeven mening. Openen met ‘Haha’, ‘één helftje meedoen’, het huiskrantje van Ajax’ en ‘het gaat nergens over’. Je op zo’n manier uiten in een Ajax-topic als uitgesproken Feyenoorder is (net als vice versa) imo niet handig en onnodig. Dat komt over als dat je Ajax en zijn talentenontwikkeling niet zo serieus neemt, dan wel wat afgunstig kijkt naar het doorbrekende talent. Het zo benadrukken is naar mijn idee onnodig olie op het vuur gooien en zoals Arie Vink als reactie gaf niets toevoegend. Het artikel ging namelijk niet over Eiting.hij werd slechts kort benoemd.~~~~~ ~~~~~Jij stelt nu dat ik samen met 007 de discussie op gang bracht, dat is echter niet helemaal waar. 007 bracht de discussie over je clubvoorkeur op gang en jij beantwoordde hem. Isco24 reageerde weer op jullie discussie, steunde je en zag jouw vermeende clubvoorkeur net als jij ook niet in je bericht terug. Op Isco24 haakte ik pas in op de discussie. ~~~~~ ~~~~~Allereerst wil ik even kwijt, dat ik met ‘gepusht door het huisblaadje van Ajax’ onterecht op het verkeerde spoor zat.. Omdat er leden waren, die boven jouw met verbazing spraken over het pushbericht, dat ze kregen over het betreffende bericht, ging ik er vanuit dat je bedoelde dat jij het daar ook cynisch over had. Dat vatte ik op als sneer naar Ajax. Maar blijkbaar bedoelde je er de Telegraaf mee en niet VZ, zoals ik nu in je bericht lees.~~~~~ ~~~~~Zoals gezegd stoorde ik mij gisteren aan het cynisch toontje in je post. Ik vond dat nogal kleinerend overkomen en het voelde voor mij als het uitlokken van reacties dan wel onnodig provoceren. Openen met een cynisch lachje, verkleinwoordjes gebruiken, ‘het gaat nergens over’ schrijven, alsof je er de aanwas van Ajax-talent hier bedoelt. ~~~~~ ~~~~~Dat cynische toontje voelde ik de laatste tijd vaker in je posts in Ajax-topics. Ik vraag me dan af waarom dat nodig is? Je jaagt er zinloos rivaliserende supporters mee op de kast. In Feyenoord- of PSV- topics reageer ik ook, maar probeer ik zo min mogelijk aanleiding te geven van onbedoelde kwade intenties. ~~~~~ ~~~~~Cynisme gebruiken als rivaal, is olie op het vuur gooien en er een clubdiscussie van maken. Of onnnodig bewust of onbewust uitdagen/provoceren. Vandaar dat ik je post en ook je eerderen als zodanig zag en omschreef. ~~~~~ ~~~~~Voor de duidelijkheid heb ik je wel beticht van provoceren en je een intrigant genoemd met het plaatsen van onnodige cynische reacties, maar weet ik ook dat je daarnaast ook inhoudelijk reageert, ook wij inhoudelijke discussies hebben gevoerd, die gebasseerd waren op ratio en imo wederzijds respect. Ik vind je dan ook niet in alles een ‘provocateur’ en heb ook je niet letterlijk zo genoemd. ~~~~~ ~~~~~Ik heb genoemd, dat je vaak in Ajax-topics nogal prominent je je reacties geeft. Daar is zeker niets verkeerd aan. Maar hoe je meermaals met cynische openers komt in Ajax-topics kan ik wat minder begrijpen. Ik vroeg me dat ook openlijk af waarom je daarvoor kiest, waarom je op zo’n manier in Ajax-topics begeeft. Wat je op die manier in Ajax-topics hebt te zoeken? Ik heb echter nooit gezegd, dat je helemaal niets te zoeken hebt in Ajax-topics. Ook heb ik je nooit een troll genoemd.~~~~~ ~~~~~~Zoals ik je persoonlijk post met je uitgebreide uitleg nu lees, heb ik je bedoelingen verkeerd ingeschat, is het zeker niet je intentie om in Ajax-topics bewust te provoceren. Dat neem ik dan graag van je aan. Je soms cynisme posts laten blijkbaar de die-hart supporter in mij teveel zijn beloop gaan. Dat maakt blijkbaar inderdaad niet altijd het meest chique deel in een clubsupporter in mij los. Dat is natuurlijk niet goed. Excuses hiervoor.~~~~~ ~~~~~~Ik geloof je nu uiteraard op je woord en eerlijkheid en bied bij deze oprecht en welgemeend mijn excuses aan. Blijkbaar maakte ik een verkeerde inschatting wat jou betreft. Ik liet me gisteren veel te veel meeslepen in emoties in die felle discussie. Dan zeg je wel eens dingen onnodig harder dan je eigenlijk bedoelt. Of soms helemaal niet bedoelt. Ik heb zeker geen hekel of zo aan je en waardeer de discussie met je.~~~~~ ~~~~~Ik hoop dat we on speaking terms blijven en de botte strijdbijl begraven kan worden. Van mijn kant zal ik dat sowieso doen. Hopelijk klimt je clubbie de komende tijd ook uit het dal en winnen jullie de beker. Ik kijk ook echt uit naar de wedstrijd Feyenoord-PSV binnenkort. Van mijn familie’s kant was een gedeelte Feyenoorder en een deel zoals ik Ajacied. Ik ben opgegroeid met beide kampen en hoop op winst van Feyenoord, ook omdat jullie ons dan twee punten kunnen zetten. Tot een volgende keer.~~~~~ ~~~~~Greetz, buitenspelval~~~~~ ~~~~~ps: geen idee waarom de alinea’s wegvallen.... het is ook weer een veel te lang verhaal geworden...~~~~~

20 februari 2018 om 15:07
#61

Ik lees net pas de reactie die je op de pagina van Isco24 schreef. Jammer dat deze post een hele andere strekking en intentie heeft dan het bericht dat je mij stuurde.~~~~~ ~~~~~Ik heb het volgens jou wel heel erg hoog in mijn bol, omdat ik mijn niet door een autoritaire Isco24 in de hoek laat zetten en een hem een ‘essay’ schrijf? Ik ben één van die gasten, die door de mods moet worden aangesproken? Je hebt mijn reactie op jou en Isco24 aangemeld als op de man spelend? Ik begrijp het allemaal niet?~~~~~ ~~~~~Tja... dat klinkt toch allemaal weer een stuk onvriendelijk dan ik dacht. Was ik er toch even van overtuigd dat je persoonlijke bericht een verzoenend karakter had, waar ik graag in mee ging. Mijn oprechte ecxuses waren gemeend, jammer dat ik zo naast zat en je met dubbele tong praat. Triest.~~~~, ~~~~Weet je FRtorres, ik ben niet zo haatdragend. Niet zoals Isco24, die er al tijden op wachtte om onderuit te kunnen schoppen, omdat ik hem schijnbaar ooit niet gelijk gaf in een oude discussie en me nu voor alles en nog wat uitmaakte. En ook niet tegenover jou. Praat maar over mij zoals je wenst, ik keer je graag de andere wang toe.~~~~~ ~~~~Jammer hoor. Mijn oprechte uitleg hietboven blijft echter staan, evenals mijn excuses voor hoe de discussie verliep en de eerdere harde woorden daarbij soms onterecht vielen.~~~~~ ~~~~~ Troost je met de gedachte dat ik na jouw aangifte effect heeft gehad, ik ben aangesproken en eveneens een punt in mindering heb gehad.

21 februari 2018 om 08:08
#62

Hey man,

Geen probleem. Ik zie vaak Ajacieden op deze site het gedrag vertonen wat bij kleine kinderen hoort en vond het daarom nodig om te reageren want er was he-le-maal niets mis met de post van jou. Sterker nog, ik heb een keer een artikel gelezen over die jongen van Az; Calvin Stengs. Geweldig talent, echt waar. Hij schitterde vorig seizoen in een wedstrijd en er werd met veel lof over hem gepraat door de betaalde analisten a la de Boer etc. Een artikel kwam vervolgens op VZ terecht, eigenlijk een beetje in gelijke strekking als over Eiting. In dat artikel was het bericht dat het meeste geliked was (en dus bovenaan stond, nog vóór dat je alle reacties ziet) een reactie met de tekst: "hahaha, eerst maar eens een paar wedstrijden volhouden" of woorden van gelijke strekking. Waar ik zeker van ben, was het lacherige toontje -wat door Buitenspelval cynisch wordt opgevat, an fijn-.
In dat geval was ik het ook met de persoon eens die dat als reactie neerzette, want inderdaad 'ze moeten het nog maar eens laten zien.'

Waar ik nu naartoe wil, en dat lijkt de laatste maanden ineens extreme vormen aan te nemen, is het overschot aan Ajax-gehalte op deze site.
Buitenspelval zag jouw opmerking omtrent 'ajaxblad' of iets in die trant als een sneer naar VZ, wat eigenlijk de Telegraaf was natuurlijk. Maar ik stoor me steeds vaker aan het feit dat VZ ook die richting op gaat.
Steeds minder wordt er over andere Nederlandse clubs gepost. Als je een Nederlands vlaggetje ziet staan (indien je op de computer zit), is het 99% een Ajax bericht. Tuurlijk, Ajax is nou eenmaal 1 van de 3 en boeiender dan een Willem II, maar 1 artikel over Eiting is bijvoorbeeld voldoende. Nee, we krijgen op zondag 3 en maandag ook nog eens 3 artikelen.

Terwijl, als er een boeiend bericht is waar een vervolg op komt. Maakt VZ er ineens een 'update-artikel' van. En dat terwijl het eerste artikel 3 dagen geleden was, dus de reacties zijn niet meer up-to-date.
Maar over Eiting wordt 6 keer een artikel geschreven.
Ik let er niet op, maar het valt gewoon op..

Dan over (blijkbaar) mijn aartsvijand. Ik snap niet zo goed wat er met hem aan de hand is. Dat ik een beter geheugen heb dan hij, ben ik volgens hem ineens "erop uit om hem de grond in te boren omdat ik het niet kon hebben dat..." -- Ja, wat moet je daar nou over zeggen? Ik vind het triest en ronduit kinderachtig. Dat is wat ik er van kan zeggen.

Terugkomend op mijn eerste en tweede alinea. Het feit dat jij een punt aftrek krijgt en je reactie verwijderd wordt toont precies aan wat er momenteel loos is met de site Vz.
Zelf ben ik ook moderator geweest en ik heb nooit het gevoel gehad dat men op basis van clubvoorkeur aan het modereren was. Echter, momenteel is dit wel degelijk het geval en gooit een beetje de charme weg van Vz.
Jammer. Vooral ook omdat ik voor 90% zeker weet dat de reden van de verwijderde post is geweest omdat Araman zich ermee ging bemoeien en zei 'vroeger in mijn tijd als moderator zou deze reactie verwijderd worden'. Daarop kan ik 2 woorden zeggen die ook als 1 woord kunnen worden vermeld: Bull shit! Dat is gewoon niet waar, maar omdat het Ajax betreft is het ineens provoceren.

En dan wordt ik gek aangekeken als ik vind dat men tegenwoordig snel op hun tenen getrapt zijn en calimero gedrag vertonen (ja hier mag ik dat woord wel vermelden, want het is jouw profielpagina )

Anyway.. Ik ken jou niet, jouw voorgaande reacties omtrent Ajax niet, maar in dit geval stond ik volledig achter je en sta ik nog steeds.
Ik sta ook nog steeds achter mijn mening en woorden en probeer me niet ineens voor te doen als een ander en m'n excuses aan ga bieden, alleen maar omdat ik denk dat de ander dat deed (Yo know who)..

Fijne dag en sorry voor het lange verhaal!

8 mei 2018 om 16:13
#63

Had je bericht op mijn pagina even gemist tussen al het verkeer. Maar bedankt voor de aardige woorden natuurlijk. Hopelijk zien we elkaar snel weer (in de Eredivisie )

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren