Nederland door late treffer Robben toch langs Engeland

Woensdag, 29 februari 2012 om 22:52Bart Kruyt • Laatste update: 23:46

Na nederlagen tegen Zweden en Duitsland en een gelijkspel met Zwitserland heeft Nederland woensdagavond weer eens een interland gewonnen. De ploeg van Bert van Marwijk was met 2-3 te sterk voor Engeland en boekte daarmee de tweede overwinning ooit op Wembley, na de 0-2 overwinning van februari 1977. Arjen Robben snoerde de monden van de (Duitse) critici, door twee keer te scoren. Ook Klaas-Jan Huntelaar, die in de rust Robin van Persie verving, was trefzeker voor Oranje: bij dat doelpunt raakte Huntelaar echter wel geblesseerd en evenals zijn bewaker Chris Smalling moest hij direct daarna gewisseld worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Klaas-Jan Huntelaar heeft laten zien dat hij de spits van Oranje moet zijn


Gerelateerd

Meer sportnieuws

461 reacties (laatste reactie door 007)

Lekkere overwinning, heerlijke laatste minuten en goed spelende Robben!

29 februari 2012 om 22:59

Robben is zoals Robben het beste is is in zijn spel.. Zon goudhaantje moet je toch niet willen.veranderen!! Leuke wedstrijd

29 februari 2012 om 23:01

Inderdaad, die gaat er wel voor zorgen dat NL het EK wint.

29 februari 2012 om 23:02

Een Robben in vorm zal ons zekers de EK titel kunnen bezorgen. Maar de defensie blijft de achilleshiel.

29 februari 2012 om 23:03

Ook de rechtsbuiten positie is een achilleshiel. Daar komt in aanvallend opzicht helemaal niets vandaan.

29 februari 2012 om 23:05

Ja als je Kuyt opstelt wel ja. Die loopt overal maar niet op zijn positie. Ik zal voor Elia kiezen.

29 februari 2012 om 23:06

precies dat die bertje het in ze hoofd haalt om kuyt daar 90 min te laten voetballen. dan denk ik waar ben je mee bezig als je gewoon narcing bij je hebt

29 februari 2012 om 23:07

Verdedigend staan we daarentegen wel sterk. Dat Bert een tactisch genie is door 2 rechtsbacks op te stellen had ik niet van hem verwacht

29 februari 2012 om 23:07

Niet alleen de defensie, ook de spits positie. (zolang van persie daar staat)

Van Persie is niet de beste spits voor het nederlands elftal, dat is toch echt huntelaar.
Van Persie is de beste spits van de premier league, maar daar koop je niks voor op het Ek en in het Nederlands elftal.
Hij loopt er ongeintereseerd bij, en speelt afschuwelijk slecht.
Terwijl Huntelaar fanatiek en doeltreffend is.
Van Persie heeft genoeg kansen van Van Marwijk gekregen, maar heeft in het NL elftal al tijden geen goede wedstrijd meer gespeeld.

Tja, dan heb je ook nog Kuijt..... Wat een drama.
En dan te bedenken dat je John en Narsing oproept, en daarmee ook nog Jong Oranje van hun beste spelers beroofd....

29 februari 2012 om 23:07

elia speelt niet eens bij ze club. dan snap ik niet waarom kuyt wel mag spelen

en de enige logische oplossing voor rechtsbuiten was narcing of ola john voor vandaag

29 februari 2012 om 23:08

@El Fenomeno: Robben moet gewoon rechtsbuiten. Vandaag werd ook weer duidelijk dat de 2x dat hij van rechts naar binnen trok en met links schoot hij weer trefzeker was. Vanaf links is het duidelijk minder (te zien aan de eerste helft).

Jammer dat van Marwijk geen Narsingh of John durfde te brengen, maar de slechte speler van het veld, Kuyt, gewoon liet staan.

Een zwakke eerste helft en een leukere tweede helft met als man of the match Robben.

29 februari 2012 om 23:09

we hebben het nu allemaal over Robben en die was ook super! maar laten we de rust van sneijder en de jong niet vergeten. die gasten zijn toch niet heel zichtbaar maar ik denk dat 90 procent van alle ballen aankwamen!

29 februari 2012 om 23:09

idd hoe kan die in hemelsnaam kuyt opstellen die nooit speelt bij liverpool alleen invalt en was dat niet de reden dat elia niet was opgeroepen?? bert verliest zijn geloofwaardigheid. Kuyt stond in de spits liep RVP voor de voeten hij liep sneijder voor de voeten, ongelofelijk

29 februari 2012 om 23:12

@ Imit

Je kan bijna iedereen op de rechtsbuiten opstellen, iedereen behalve Kuyt is daar al een verbetering. Net zoals Boularouz, wat een waardeloze rechtsback is dat, die voegt echt helemaal niks toe met aanvallen.

29 februari 2012 om 23:15

Elia is helemaal niks, in de wk finale storte nederland in toen hij er in kwam voor kuyt.

29 februari 2012 om 23:19

@newboy

Ja ga lekker iemand erin zetten die nog geen interland ervaring heb en John of narsing zijn nog niet goed genoeg voor het Nederlandse elftal net zoals Luuk de jong laat die eerst is spelen in de premier leuge ofzo

On van persie is de spits die voetbald tenminste mee maar blijft goed op zijn positie

29 februari 2012 om 23:26

@ frdaniel Maar dan moet hij wel op links staan

29 februari 2012 om 23:35

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar was het niet Kuijt die de puntgave voorzet op Huntelaar gaf?

29 februari 2012 om 23:38

misschien raar idee maar waarom niet van persie op die plek en huntelaar in de spits? elia is ook niet echt in top vorm...

29 februari 2012 om 23:41

Of van Persie op rechts en the Hunther in de spits, van Persie is te goed om te paseren maar is gewoon niet de ideaale spits voor dit systeem. Mischien presteerd ie wel goed op rechts valt op zijn minst te proberen.

29 februari 2012 om 23:45

Goeie overwinning van nederland maar dat kwam dan vooral van de persoonlijke klasse van arjen robben, De eerste helft was niet om aan te zien je zag dat het nog een beetje onwennig was de tweede helft liep het wel beter, Ik ben geen fan van klaas jan huntelaar maar hij verdient vandaag wel een dik compliment mooie loopactie bij de goal van robben en de 2e goal was van grote klasse smet op de wedstrijd was toch wel de uitval van Kjh. Grootste kritiek punt is toch wel de verdediging wat een regelrechte aanfluiting is en nederlands elftal onwaardig, Mathijssen en Pieters zijn vandaag wel echt door de mand gevallen in de eerste helft zag ik sturridge een paar keer versnellen en pieters werd gezien ,schaars kan ik niet veel kwalijk nemen want hij is geen linksback de verdediging is vandaag echt diep gezonken.

1 maart 2012 om 00:30

Elia maakt geen minuten. Ik denk dat Afellay wel gaat spelen als hij weer fit is.

1 maart 2012 om 00:58

hopen dat Affelay op zijn oude niveau terug komt.
dan kan robben en hij afwisselen.

on-topic: mooie wedstrijd en goed Nl-elftal alleen jammer van de verdediging eerste doelpunt van england was buitenspel en 2e was fout van Vlaar hij moest buitenspel opheffen iedereen stapte naar voren behalve hij.

1 maart 2012 om 04:26

Ik vind het inderdaad jammer dat John en/of Narsingh niet in actie zijn gekomen. Ruud Gullit zei: "misschien was het er wel niet de wedstrijd voor". Wanneer dan wel? Nederland moést niet per se deze vriendschappelijke pot winnen. Een oefeninterland tegen een grote tegenstander is juist dé showcase voor zulke spelers. Want als je een Narsingh tegen Andorra opstelt en hij scoort twee goals, ben je nog niet veel wijzer.

Enfin, ik lobby al een tijdje voor Huntelaar in de spits. Ik denk dat hij gewoon de betere is in de spitspositie in het systeem van Oranje. Van Persie voetbalt voornamelijk met zijn voeten; Huntelaar voetbalt met zijn hoofd. De cijfers liegen er ook niet om; zelfs als stand-in heeft Huntelaar een superieur moyenne met 31 doelpunten in 50 interlands (waarvan dus veel invalbeurten).

Van Persie op rechts geeft meer voetbal aan de rechterkant. De enige reden dat daar een voorzet van Kuyt vandaan kwam was omdat hij in de ruimte werd aangespeeld en slecht gedekt werd.

Ik hoop dat Van Marwijk nog wat meer lef toont, in ieder geval in de oefenpotjes die nog komen gaan.

1 maart 2012 om 04:28

Dan heb je niks aan Huntelaar. Dan heb je 2 spelers naast hem die voor eigen succes willen gaan en niet denken goh laat ik eens een voorzet geven die Huntelaar binnen kan koppen.

1 maart 2012 om 07:48

Maar je geeft toch een jong iemand de kans in zo'n vriendschappelijke wedstrijd, Kuyt krijgt zo belachelijk veel speeltijd, puur op basis van kansberekening moet hij wel eens keer iets goed doen, het is over het algemeen voorspelbaar en zinloos wat hij doet.

1 maart 2012 om 07:55

@patrickstern
dan ga je toch het systeem spelen waar van Persie het best tot zijn recht kom?
Gewoon het systeem van Arsenal nemen. Het is de beste speler (in potentie)die we hebben. Die moet spelen op zijn favoriete plek. Gewoon een 4-3-3 gaan spelen met van der Vaart en Sneijder op de aanvallende middenvelder posities.
Van Marwijk moet van Persie de belangrijkste man maken, zoals hij is bij Arsenal, en hij zal hem niet teleurstellen

29 februari 2012 om 23:01

Waarom krijg je in hemelsnaam zoveel duimpjes omlaag :S Je hebt geheel gelijk !

29 februari 2012 om 23:02

What a goaal !!

29 februari 2012 om 23:08

@ El Fenomeno

De rechtsbuiten positie is denk ik wel voor Robben hoor, de 2 goals die hij maakt, komt hij bij allebei vanaf rechts.
Ik denk dat we op het EK met Affelay links en Robben op rechts gaan spelen.

29 februari 2012 om 23:12

die eerste kwam die van eigen helft dwars door midden en toen linksom dus klopt niet wat je zegt. Ik vind hem veel beter op links op rechts is die te voorspelbaar iedereen kent hem nu wel

29 februari 2012 om 23:18

Hij komt vanaf het midden jah, maar hij trek dan naar links en schiet hem in de rechterhoek. Dit kan hij niet doen als hij linksbuiten staat. Hij trekt dus gewoon naar binnen, wat volgensjouw voorspelbaar is geworden doet hij dus gewoon weer.

29 februari 2012 om 23:24

Je zegt trouwens dat je hem beter vind op links, maar hij heeft bijna niks goeds gedaan op de linkerflank en maakte zijn goals ook niet vanaf links.
Als je hem op links zet kan hij alleen buitenom en voorzetten, want met rechts kan die bijna niks. Die actie's waarmij hij vandaag 2x scoort kan hij niet maken als je hem linksbuiten zet dus hij moet gewoon rechts.

29 februari 2012 om 23:08

En Robben speelde op links volgens mij! Doet ie perfect en dan zelfs nog scoren.

1 maart 2012 om 10:43

Klopt, maar bij het scoren komt hij een keer vanuit het midden/eigen helft vanuit een counter en van rechts. Juist die afwisseling op de posities is gevaarlijk en goed.
Alleen zou ik liever Huntelaar in de spits zien en dan misschien van Persie op rechts in plaats van Kuyt.

1 maart 2012 om 17:43

Het is gewoon zonde om zo'n spits als van Persie niet in de basis te zetten, maar als hij gewoon niet goed speelt in Oranje moeten we hem niet op rechts zetten. Ik heb daar dan liever Affelay staan want RVP heeft niet een heel erg sterk rechter been dus zal hij alleen maar naar binnen draaien. Ook is van Persie heel veel vrijheid gewend en zal hij dus heel veel moeite hebben om op de flank te blijven. Dan loopt hij de hele tijd Huntelaar in de weg. Hoe dan ook, ik hoop niet dat er tussen de twee laatstgenoemden een prestigestrijd komt in Oranje. Zo niet, kunnen we het EK winnen met wat geluk

1 maart 2012 om 02:15

Ik vond Nigel de Jong goed spelen. Ijzersterk was hij, spijkerhard in duels etc, alleen jammer dat hij een kneus als MvB naast zich heeft, zet er stootman neer volgende keer.

De eerste helft was dramatisch en de tweede helft wat beter, maar er moet alsnog beter gevoetbalt worden. Verder wel genoten van Robben, heerlijke goals had hij.

29 februari 2012 om 23:04

Het tempo lag verschikkelijk laag en er was van beide kanten ook veel te weinig beweging. Pas in de tweede helft werd het wat leuker omdat Engeland meer naar voren ging voetballen en Nederland daardoor meer ruimte kreeg.

29 februari 2012 om 23:06

Klopt. En dan heb je een Robben die fantastisch met die ruimte om kan gaan. Zag je bij de 1-0 goed. Huntelaar trok de verdedigers goed met zich mee waardoor Robben zelfs nog meer ruimte kreeg. In de eerste helft ben ik bijna in slaap gevallen, zo saai was het.

29 februari 2012 om 23:07

We kunnen ook gewoon zeggen dat Robben ons de overwinning heeft bezorgd. overigens was de verdediging weer eens een ramp, ook al was het 1e doelpunt van engeland buitenspel. Nu maar hopen dat het goed gaat met Kjh, zag er niet lekker uit( het doeklpunt wel)

Heerlijk, Wat zou Robben lachend naar Duitsland gaan.

Er gaat niets boven Arjan Robben

1 maart 2012 om 04:34

Behalve dan de góed gespelde naam van deze man, Arjen Robben dus.

Engeland is verslagen door de beste spelers van NL Robben en Bayern moet ophouden.
Goed gespeeld in de tweede helft, alleen Kuyt mocht eruit voor Narsing en door Vlaar hadden we bijna gelijk gespeeld.

Maar ik hoop toch echt dat Urby op de plek van Pieters speelt en Van Persie op de plek van Kuyt op het EK en dan kunnen we alle landen pakken.

29 februari 2012 om 22:58

Hoezo door Vlaar? Het is 2x Matthijssen die zijn man laat lopen.

29 februari 2012 om 23:01

Onjuist, zeker de 2e goal. Zet je bril af.

29 februari 2012 om 23:01

@ Eki_bosna

Dan heb je toch echt niet goed opgelet. Cahill kwam door aan de kant van Vlaar, maar die was aan het slapen. Daardoor moest Mathijsen er nog als een malle achteraan. Vervolgens vergeet Vlaar ook nog een sliding te maken en mag Cahill wel heel simpel scoren. Het was ook niet voor niets dat Mathijsen na die goal boos was op Vlaar. Overigens werd in mijn ogen de grootste fout door Heitinga gemaakt, die was buitenspel aan het opheffen.

29 februari 2012 om 23:04

Blind of ??

Cahill kwam vanaf de rechterkant van ons centrum.. bij Mathijssen dus.

Dus hij liep weg bij mathijssen zo de rug van vlaar in die stapte en het buitenspel zette wat dus ook 100% het geval was als je niet door je brilletje kijkt die je dat ook.

29 februari 2012 om 23:05

Het is Gary Cahill een centrale verdediger best logisch dus dat hij vergeten wordt. Zowel Vlaar als Mathijsen moesten iemand anders dekken.

29 februari 2012 om 23:06

Nee hoor, afgezien dat Cahill buitenspel stond zorgde Heitinga ervoor dat het werd opgehefd want hij kwam terug lopen.

29 februari 2012 om 23:11

@eki_bosna

Doe aub je bril af. Vlaar komt zelfs bij jouw club zwaar te kort, laat staan bij Nederland! Beide goals komen door zijn onoplettendheid. Het was het grootste drama die ik tot nu toe gezien heb, 10 min erin, en meteen 2 goals. Te lachwekkend voor woorden. Als ik bondscoach was had ik gezegd dat hij beter bij de topklasse kan voetballen en nooit meer een uitnodeging zal krijgen. Ik moest me bijna kapot lachen om zijn geklungel.

29 februari 2012 om 23:25

De 2e goal was verkeerd instappen van Schaars en het de man laten weglopen van V. Bommel.

29 februari 2012 om 23:43

Klopt. Aan de andere kant : Het was ook zuiver buitenspel. Terecht dat de handen ook omhoog gingen alleen jammer dat het niet gezien werd. Zulke foutjes kun je niet hebben op het EK.

29 februari 2012 om 22:59

inderdaad! wat was die Ron vlaar slecht zeg! wat en slechte verdediger is dat!

29 februari 2012 om 23:40

Ik kan me Nederland - Italie nog herinneren toen we door hem verloren. Voor feyenoord is hij goed genoeg maar voor Nederlands elftal duidelijk niet.

29 februari 2012 om 22:59

Beter kijken; was het mannetje van Mathijsen;

29 februari 2012 om 23:11

typische feyenoorder, vlaar stond lucht te dekken.

29 februari 2012 om 23:34

@vvga

En wat stond Mathijssen dan te dekkken? En waarom begin je over "typische Feyenoorder"? Probeer je onnodig een discussie te starten?

1 maart 2012 om 00:04

@vvga
Een typische joden reactie
Schijnt van provoceren te houden kan het blijkbaar niet hebben dat er niemand van zijn club geselecteerd was voor het NL elftal.

29 februari 2012 om 23:00

Vergeet het maar, Affelay, vd Vaart, Huntelaar en alle talenten krijgen we niet of nauwelijks te zien, want de fantastische dirk kuyt moet altijd spelen....

29 februari 2012 om 23:14

kuyt is en harde werker. maar er zit niet echt en actie in hem hij kan niet en wedstrijd beslissen met 2/3 goals. zoals huntelaar sneijder en robben dat wel kunnen!

29 februari 2012 om 23:01

Mathijssen liet bij de eerste goal zijn man lopen, hij stapte goed en de goal had af gekeurd moeten worden maar het was geen Vlaar. Bij de tweede goal was het Schaars of Van Bommel die hun man lieten lopen, beide spelers stapten in en vergaten Young.

29 februari 2012 om 23:02

@ El Fenomeno

Helemaal niet Mathijsen. Zie reactie op Eki_bosna hierboven.

29 februari 2012 om 23:03

2e goal vind ik fout van Vlaar hoor... Hij staat letterlijk bij de doelpuntenmaker maar loopt niet mee, daardoor krijgt hij alle ruimte.
Maar we hebben altijd Robben nog he

29 februari 2012 om 23:04

bij die 2e goal was het misschien niet vlaar zijn mannetje maar vlaar stond als enige lucht te dekken

29 februari 2012 om 23:06

Dan zitten beiden fout, want Mathijssen moet goed rugdekking geven. Hij stapte goed in, maar Heitinga liep dom door.

Bovendien is Cahill een centrale verdediger en had iemand anders in een eerder stadium hem ook wel kunnen opvangen.

29 februari 2012 om 23:12

@hen_nie: Kerel ga een bril kopen. Je ziet duidelijk dat Cahill bij Mathijsen vandaan loopt en dat Mathijsen em eigenlijk buitenspel wil zetten, maar dit mislukt waardoor Cahill alleen door kan.
Maar ja het Vlaar bashen kan weer beginnen, het zal bij VI vrijdag ook allemaal wel weer door Vlaar komen.

29 februari 2012 om 23:01

Zo zag ik het ook, bij de eerste tegengoal kwam de man weg van Mathijssen en in de rug van Vlaar.
De 2de misten we opnieuw Mathijssen die veel te dicht op de rest stond waardoor er een grote ruimte achter Schaars open kwam.

Er jammer van Huntelaar, sneu eigenlijk wel.

Maar het resultaat mag er zijn!
Robben bedankt!

29 februari 2012 om 23:02

Leuk hoor dat je voor Ajax ben... maar zinloos iemand de schuld geven?

1e was gewoon buitenspel en hij loopt weg bij Mathijssen en de 2e komt young los aan de zijkant van 1 van de 2 centrale middenvelders.

Achja stond geen Ajaxied in het elftal dus moet je toch wat vinden om te zeiken he.

29 februari 2012 om 23:02

Volgens mij wist Schaars zich helemaal geen raad in de verdediging. Urby zou daar moeten staan.

Ons spel is erg eendimensionaal. Kuijt voegt helemaal niks toe, in feite speel je dus met drie verdedigende middenvelders. Sneijder laat zich te vaak terugzakken om de combinatie aan te gaan, waardoor de spits op een eiland komt te staan. Robben was vandaag onze enige wereldspeler.

Verder vond ik de scheidsrechter redelijk aan onze kant staan en is het tijd om Stekelenburg te vervangen door Krul. Het lijkt wel alsof die hersenschudding hem nog steeds parten speelt, zo sloom als hij oogt.

29 februari 2012 om 23:03

Eerste doelpunt was buitenspel en beide mannen maar vooral Mathijsen was het die zijn man liet lopen.

Tweede doelpunt stond van Bommel te slapen.. Die laat een speler waar hij nog naar kijkt achter zich langs lopen en die zet zijn voet tegen de bal en het is 2-2...

29 februari 2012 om 23:06

Inderdaad. Ik heb me de hele wedstrijd lopen ergeren aan Kuyt. Robben had een lekker doelpuntje en Hunterlaar was zeer effectief. De eerste helft was echter niet om aan te gluren.

29 februari 2012 om 23:09

Bij die tweede goal was Vlaar zeker niet goed bezig, maar Gelukkig word hij nu nooit meer opgeroepen want Bruma komt weer terug!

wie verlost ons van Dirk Kuyt en Bert Van Marwijk? Leuk hoor dat we winnen, maar van deze incompetente coach en dramatische prutsvoetballer zakt je broek toch van af?
Waarom riep hij nu eigenlijk Narsingh en John op? Dit slaat toch nergens op.

29 februari 2012 om 23:00

Niemand. Kuyt speelde op elke positie behalve op rechtsbuiten. Je zag ook dat alles over links ging en dat Kuyt in aanvallend opzicht niets goeds deed. Oke, alleen die voorzet bij de 2-0 dan. Van Persie kreeg ook weer geen ballen, want Sneijder stond veel te ver terug en Kuyt gaf nooit een voorzet of iets dergelijks. Ik had toch liever Emanuelson of Narsingh op die positie gezien.

Het is ongelofelijk dat Kuyt elke wedstrijd weer speelt, je hebt op beide flanken gewoon twee echte buitenspelers nodig. De eerste helft zag je dat Nederland er ook niet doorkwam, vooral dankzij Kuyt. In de tweede helft was het iets anders, maar dat kwam doordat Engeland naar voren ging voetballen.

29 februari 2012 om 23:01

En als van Marwijk dan toch perse een feyenoorder er in wilt hebben , heb ik nog liever Cabral daar... ( Liefst gewoon V Persie rechtsvoor, Hunter spits)

29 februari 2012 om 23:03

Kuyt gaf een prachtige assist.

29 februari 2012 om 23:06

De enige bal die hij goed raakte in de hele wedstrijd. Mooi rendement is dat. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij die voorzet bewust op het hoofd van Huntelaar legde. Hij zal hem wel verkeerd geraakt hebben

29 februari 2012 om 23:37

Ik heb Kuyt alleen al 3 keer balverlies zien lijden doordat zijn techniek hem tekort schoot. Echt een groot drama om naar te kijken leuk dat Bert zijn grootste fanboy is maar hij heeft geen enkele kwaliteit die een flankspeler hoort te bezitten.

29 februari 2012 om 23:01

Kuyt maakt toch wel een mooie assist en heeft echt goed gespeeld. Jij had deze reactie wsch. al voor de wedstrijd klaar. I

29 februari 2012 om 23:03

Kuyt goed? Aub zeg, je maakt een grapje toch?

29 februari 2012 om 23:04

Okay, je hebt gelijk, ik chargeer het een beetje. Goed is teveel gezegd, en ik had zelf ook liever gezien dat Narsingh of John hun debuut hadden gemaakt. Maar ik vind niet dat hij het slecht heeft gedaan. Dan vind ik dat Sneijder het nog minder heeft gedaan deze wedstrijd.

29 februari 2012 om 23:05

jij bent echt selectief blind of zo hahahaha. Goed gespeeld,wat een mop.

29 februari 2012 om 23:08

Buiten de assisst en een snoei hard schot raakte hij elke bal kwijt ik had liever John of Narsingh op zijn positie gezien.

29 februari 2012 om 23:46

Kuyt speelde buiten de assist een draak van een wedstrijd. Bert van Marwijk blijft in leven door Arjen Robben. Kuyt die bij Liverpool niet eens speelt, staat wel in de basis Nederlands elftal als je narcingh, Emanuelson op de bank hebt zitten. Wat is van Marwijk's uitspraken van ja je moet goed presteren bij je club blablabla dan nog waard?? Ik zie nog liever Emanuelson op zijn plek. Bert offert 2 middenvelders op om voor de verdediging te gaan staan, omdat hij de verdediging niet vertrouwt en dan nog presteert Bert om niet een totaal op aanvallen gerichte voorhoede neer te zetten. Tsja en het is dat Robben van wereldklasse is, anders bakte niemand er wat van in dit systeem.

1 maart 2012 om 18:18

Ik heb ff lopen tellen bij dirk kuijt in de tweede helft en 83% van de ballen is een tikkie terug, het kan zijn dat ik scheef tel maar volgens mij klopt het aardig. dus hij voegt echt helemaal niks toe op rechtsbuiten!!

Dit is hoe Luxor de Haan het allemaal zag. Ik voorspelde een overwinning en kreeg een overwinning. Sneijder speelde afschuwelijk slecht, maar was wel elke keer beslissend.
Van Persie weer is niet gezien. Ik vind dat zijn tijd is geweest, nooit meer oproepen! Ik hoor u denken: na ja, wat grof van de Luxor de Haan. Maar het is echt de beste keuze voor ons. Al met al ben ik tevreden met de wedstrijd. We hebben weer veel geleerd en gezien.

Van Marwijk rot op! Angsthaas!

29 februari 2012 om 23:05

Amen.

De spelers weten Van Marwijk keer op keer te redden. Deze keer is het Robben. Maar hiervoor hebben ze al 3 keer niet gewonnen. Gewoon omdat Van Marwijk geen automatismen er in slijpt en niks durft. Hij probeert al het toeval uit te sluiten en met 7 man achter de bal te spelen. Maar dan kan je de bal ook niet kwijt.

29 februari 2012 om 23:12

Persoonlijk word ik gewoon leip van zijn steeds weer falende begin opstelling en wisselbeleid. Daarbij komt er ook nog eens bij dat hij totaal geen oog heeft voor de toekomst en maar elke keer weer aan zijn vaste vriendjes denkt.
We zijn toch het "grote" Oranje, bekend om zijn aanvallende voetbal. Waarom speel je dan met 2 controleurs en een dubbele bezetting op rechtsback?

Vandaag was een oefenwedstrijd, probeer dan eens een keer met de beide spitsen in vorm of stel een keer Emanuelson op op linksback voor het geval dat Pieters niet tijdig in een normale vorm komt. Overigens kan ik een coach die de keuze heeft tussen een over de top, matige, niets toevoegende Kuyt en 2 goede perspectief biedende buitenspelers ( John / Narsingh) en dan voor Kuyt gaat, niet serieus nemen

29 februari 2012 om 23:19

De spelers wíllen van Marwijk ook redden, dat is al reden genoeg om hem op zijn post te houden. Of heb je liever een briljant strateeg waar de spelers binnen een half jaar op afgeknapt zijn, waardoor ze met tegenzin naar het Nl. elftal komen en al helemaal niets meer laten zien?

29 februari 2012 om 23:20

Er zit ook helemaal geen systeem of tactiek in dit Oranje. Hij speelt met Van Persie in de spits. Bij Arsenal doet hij het het fantastisch en dat komt omdat hij lopende, snelle jongens om zich heen heeft staan. Kuyt liep iedereen in de weg en in aanvallend opzicht heb je daar niets aan. Sneijder is een centrale middenvelder en geen nummer tien. Hij zakte erg ver in waardoor Van Persie op een eiland stond. Robben is iemand die vaak de actie zoekt en dan is het logisch dat Van Persie geen ballen krijgt. Dat is niet zijn schuld, maar de schuld van de trainer.

Bovendien had ik ook Van Bommel gewisseld. Je speelt met een blok op het middenveld, maar in voetballend opzicht brengt Van Bommel te weinig. De Jong heeft meer loopvermogen en is aan de bal iets beter. Zet daar een Strootman naast zodat je de bal wat beter rond kan spelen. Nederland speelde in de eerste helft zo slap en saai en speelde op balbezit. Dan moet je juist voetballende mensen erin zetten.

Ik denk dat Van Marwijk zelf ook niet weet wat hij doet, maar al ruim twee jaar lang zit er helemaal geen idee achter dit Oranje. De criticasters zoals ik krijgen dan tegenargumenten als ''ja WK finale''. Ja goed argument is dat....

29 februari 2012 om 23:23

Helemaal mee eens. Laat je twee toptalenten meetrainen en dan gun je ze geen minuten. Dat Huntelaar en Van Persie niet samen gaan spelen daar heb ik me inmiddels bij neergelegd. Maar Schaars als linksback? Wat is dat voor experiment?
Dit was voor Aaajax23 bedoeld

29 februari 2012 om 23:09

De selectie houd van hem, we zijn hardstikke succsesvol, en door wie wil je hem vervangen?

29 februari 2012 om 23:31

De selectie houdt van hem? Ik denk dat jongens als Van Persie, De Jong en VD Vaart zich dood ergeren aan hem. Succesvol? Een extreem gelukkig WK waar je met veel mazzel de finale haalt? Dat moet geen graadmeter zijn. Het voetbal is al twee jaar lang niet om aan.

1 maart 2012 om 10:05

Waar wij met veel mazzel de finale hebben gehaald???
Jongen als jij een echte supporter zou zijn, dan teken je daarvoor!!!

Wat een heerlijke afsluiting, wat een heerlijk doelpunt van Robben! Volkomen verdiend! De stumperds hadden het nog bijna uit handen gegeven, maar gelukkig was er Robben die weer iets van zijn oude vorm liet zien. Laat de criticasters maar achterwege, ook al was dit Engeland B, C of zelfs Z, Nederland weet toch even drie (!) keer te scoren op Wembley. Hopelijk kunnen we het ook zo laten zien tegen de andere grote landen en tegen Engeland A!

Heerlijk om Robben weer zo te zien spelen. Verheug me nu al op een EK met hem.

nou huntelaar probeert zich weer zo geforceerd waar te maken dat smalling de ret vh seizoen in een rolstoel kan zitten en hij zelf weer een paar maanden meteen masker. Zo jammer dat sneijder nooit een bal naar RVP speelt...

29 februari 2012 om 23:00

Smalling is te laat met zijn kopbeweging. De bal lag onderhand al in het net, dus het is lachwekkend om Huntelaar hier de schuld van te geven.

29 februari 2012 om 23:04

Laat hem maar lekker praten staat niet voor niks Feyenoord in Ze naam en is nog steeds jaloers op dat huntelaar nooit bij Feyenoord heeft gespeeld

29 februari 2012 om 23:06

doe niet zo belaggelijk heb je het wel gezien sorry het kan wel heel erg zijn voor smalling maar het was zijn eigen fout huntelaar had al gekopt en smalling probeerde het nog goed te maken maar was te laat

29 februari 2012 om 23:10

Kom op zeg. Huntelaar maakt een hele mooie goal en het is ongelukkig hoe ze met elkaar in botsing kwamen. Ik vind het erg zonde voor Huntelaar, want hij begon goed en ik denk dat hij dat wel een goed vervolg had gegeven. Zonde voor hem, want hij is nog maar net terug van een gebroken neus.

Edit: was een reactie op iemand die zei dat het Huntelaar zijn eigen schuld was.

29 februari 2012 om 23:33

pardon?? Smalling komt heel lomp in springen en is al veeel te laat.
Hoop dat het voor allebei meevalt.

Nederland Nederland!

We gaan gewoon EK winnen hoor.

29 februari 2012 om 23:25

Ben jij wel op de hoogte van de historie van de Europese wk-finalist. Ikzelf heb 2 redenen waarom Nederland de groepsfase niet eens doorkomen.

1e Reden: Vanaf 1980 Kent men bij de Ek voetbal een groepsfase systeem
En Historie wijst uit dat de Europese Wk-finalist bijna tot nooit Door de groepsfase van een europees kampioenschap doorkomen!

Verliezend Europese Wk-finalisten:

Nederland (1978) Niet gekwalificeerd voor EK 1980
West-duitsland (1982) Uitgeschakeld in de groepsfase van EK 1984
West-duitsland (1986) Halve Finalist EK 1988
Italie (1994) Uitgeschakeld groepsfase van Ek 1996
Duitsland (2002) Uitgeschakeld groepsfase van Ek 2004
Frankrijk (2006) Uitgeschakeld groepsfase van Ek 2008

Argentinie (1990) Brazilie (1998) dit zijn geen europese landen, dus heb ik dan ook niet meegenomen.

2e Reden: Na vanavond is dit de 4e wedstrijd op rij dat Nederland (als er druk wordt gezet op onze defensie) niet onder de druk uit kan komen. Dit is een groot probleem Bertje ziet dat dan wel niet in en zal dan ook terecht tegen een domper aanlopen op het komende Ek.

29 februari 2012 om 23:31

Iets met resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst?

29 februari 2012 om 23:39

Je vergeet wel te vermelden dat in de meeste gevallen hierboven de verliezend WK finalist een bijna totaal andere selectie(samenstelling) had op het EK. Lees dat als een vernieuwde, verouderde of gewoon totaal andere selectie, die mede daardoor minder presteerde.

1 maart 2012 om 00:04

@kalou2005

Ik ga geen selecties vergelijken (hiermee heb je gelijk). Als de historie uitwijst dat wk finalisten vaak wordt uitgeschakeld in de groepsfase van een ek ga ik er maar van uit dat die historie geen toeval is. En ga dan ook niet hard van de daken schreeuwen dan Nederland dan favoriet is voor de titel. Iemand die dat doet heeft naar mijn inziens geen enkele weet van de historie.

En zoals jij aangeeft de selecties waren veranderd, van die ploegen ben je naar mijn inziens meer opzoek (sauvenisme) waarom die ploegen niet presteerde.

1 maart 2012 om 15:15

Een andere historie voor 2010 was dat Spanje nog nooit wereldkampioen was geworden en dat er sowieso nog nooit een Europees land buiten Europa wereldkampioen was geworden.

Statistieken zijn er wat dat betreft om verbroken te worden.

Engeland met een fitte selectie kan zeker een kans maken in de EK dit keer, maar Oranje heeft Robben! Zou hem toch graag terug willen zien bij Chelsea, daar respecteert men hem nog steeds. En we zouden hem goed kunnen gebruiken!

Echt zonde dat Sturridge geblesseerd eruit moest gaan.

29 februari 2012 om 22:59

Kom op, dit Engeland stelt echt niks voor. Zou een schande geweest zijn als we niet hadden gewonnen van dit elftal. Zij hadden vandaag geen spelers als v. Persie, Robben, Sneijder die het verschil maken. Bij een fitte selectie hebben ze alleen Rooney

29 februari 2012 om 23:04

Jongen ben gewoon stil Nederland is sws goed en Engeland ook !! Want alle spelers spelen bij man united en chelsea enzo dat zijn niet zomaar voetballers

29 februari 2012 om 23:05

Schaam je!

Geen Lampard, geen Rooney, geen Terry geen Ashley Cole, geen Ferdinand en geen Wilshere. Dit was gewoon Engeland B waar Nederland moeite mee had, en als ze even druk gingen zetten begon de verdediging van Oranje al te zweten. Het is maar dat Robben weer zijn kwaliteiten laat zien en ook nog eens mee ging verdedigen..

29 februari 2012 om 23:10

Ja, oke. Rooney noemde ik ook. En die andere spelers die jij noemt gaan het verschil niet maken voorin. Maar zijn inderdaad wel toppers.

edit:
ik las jouw eerste post niet goed en misschien is mijne niet duidelijk. ik bedoelde dat de spelers die vandaag er in stonden niets bijzonders waren en Nederland dat dus sowieso moest winnen eigenlijk.

29 februari 2012 om 23:13

Alsof Terry, Cole en Ferdinand zoveel toevoegen. Verdediging van Engeland stond opzich niet slecht, Nederland had maar amper schoten op doel. Lampard is een type Gerrard en die heb ik vandaag in 30 minuten ook niets zien doen. De enige die echt gemist werd was Rooney.

29 februari 2012 om 23:19

El Fenomeno, ik vind zeker van wel dat Terry met zijn ervaring achterin gemist wordt, geweldige leider overigens. Ferdinand zelfde verhaal en Cole staat bekend als 1 van de beste linksbacks ter wereld en was de enige die een goede WK speelde.

Lampard moet je niet vergelijken met Gerrard want hij is altijd bepalend voor Engeland. Scoort bijna altijd. Dus gewoon onzin wat je zegt.

29 februari 2012 om 23:23

El Fenomeno, haha alsjeblieft man. Ashley Cole is met afstand al jaren de allerbeste speler van Engeland.

29 februari 2012 om 23:34

Footy

Terry mis je inderdaad wel, maar het probleem bij Engeland ligt in aanvallend opzicht. Je kan wel een ijzersterke verdediging hebben, maar die maken de goals niet.

29 februari 2012 om 23:35

Cole is natuurlijk een hele goed back, maar had die het verschil gemaakt vanavond?

29 februari 2012 om 23:36

Ferdinand en Lampard zijn voor mij al geen basisklanten meer.
Hebben al moeite genoeg bij de club. Terry twijfel ik ook over, alhoewel ik hem altijd een van de beste van de wereld heb gevonden.

Ook Engeland zal moeten verjongen dus vind niet zo dat het een B-elftal was.
Dit is het Engeland dat het tijdens het EK moet gaan doen.
Alleen Rooney mis, maar die missen ze de eerste potten op het EK ook.

29 februari 2012 om 23:04

Niet alleen Sturridge. Het regende blessures. Huntelaar en Smalling. Ik vond Smalling er niet goed uit zien, overigens was hij veels te laat.
Ik hoop ook dat Gerrard er niet lang uit ligt want die kunnen we niet missen bij liverpool.

Nooit zo'n enerverende 2de helft verwacht na die saaie 1e helft! Mooie slotfase!

Hoop dat het goedkomt met The Hunter en smalling, zag er lelijk uit!

Jezus wat een goals zeg van Robben, en die laatste om van te smullen zeg.. Robben = back en winnen op Wembley vind ik toch wel knap hoor.. Op naar het EK !!

Vind dat je eigelijk een 2-0 niet mag weggeven maja dit was een beetje PSV - Feyenoord gevalletje haha..

29 februari 2012 om 23:07

Inderdaad, alleen was dit derde doelpunt ietsje mooier.

Ietsje maar.

Slechts tien minuten nodig om zich te bewijzen! Volgende keer weer Huntelaar in de spits!

1e helft saai, 2e helft leuk.

Kuyt en Vlaar slechtste van het veld. Sneijder was ook slecht. Positiespel zag er niet heel goed uit maar wel een erg leuke slotfase.
Vraag me echt af Wat Kuyt en Vlaar in Oranje te zoeken hebben behalve het feit dat ze cult-held in Rotterdam zijn.

Dit Oranje speelt erg Feyenoord-achtig wat niet zo gek is als de hoofdcoach een Feyenoorder is en zijn ''volgens hem belangrijkste speler'' een Feyenoord-held is. Gooi die Van Marwijk eruit en zet een Ajacied neer die het totaalvoetbal op zijn Michels speelt!

Robben/huntelaar prachtig gespeeld. Hopen dat de schade meevalt.

29 februari 2012 om 23:01

Hahaha, interresant dat je de man die lucht stond te dekken bij het eerste doelpunt goed vond spelen en huntelaar die ongeveer 15minuten in het veld heeft gestaan ook.

maar als ik zo je embleem zie en de mensen die je slecht vond spelen ook, en dat zonder enige vorm van beredenerin dan snap ik het wel.

29 februari 2012 om 23:03

Wie stond lucht te dekken, Huntelaar of Robben?

29 februari 2012 om 23:02

van basten bijvoorbeeld?

29 februari 2012 om 23:19

Toen speelde Oranje wel attractief en aanvallend voetbal. Ben het verder niet met Vafca eens dat het Feyenoord-achtig is, want dat is gewoon belachelijk en wat valt dan onder Feyenoord-achtig, want ik mis de onderbouwing aardig.

1 maart 2012 om 02:19

@lfc11

Attractief en aanvallend voetbal onder van Basten? Ja twee wedstrijden om precies te zijn. Die tegen Frankrijk en Italië. Verder was het voetbal niet om aan te zien. Op het WK lag Nederland er snel uit met dramatisch voetbal en voor het EK kwalificeerde Nederland zich met heel veel moeite achter Roemenië.

29 februari 2012 om 23:05

Helemaal mee eens!!

29 februari 2012 om 23:08

ogh hier hebben we er weer 1.. een zielig ajax mannetje...
er staat geen Ajaxied in het elftal en het is maar zoeken naar Feyenoorders of zelfs oud feyenoorders of zelfs de coach want ja die heeft Feyenoord getrained! Pffff niet meer normaal!

En dan die reactie zet een Ajacied neer die het totaalvoetbal speelt! Hahaha kijk naar het ajax van nu en hou op man! Krijg eigenlijk met je te doen.

29 februari 2012 om 23:13

Beargumenteer eens waarom niet dan?

Oranje speelt hard-werk voetbal, iets dat wordt geprezen in de kuip. Daarnaast spelen alle, letterlijk alle, oud Feyenoorders matig in Oranje. En is het inderdaad de coach waar dat aan ligt want die bepaalt de tactiek en het selectiebeleid.

Nu de Boer vertrokken is, is al het Ajax uit het elftal verdwenen. Ik zie niemand combinaties aangaan of wat het is puur voetbal volgens de oude Feyenoord methode. Keihard verdedigen en goed counteren en de hele wedstrijd hard werken om een bal te krijgen.

Iets waar van Marwijk bij Feyenoord en Dortmund successen mee heeft behaald. Maar ik hou niet van dat voetbal! Ik hou van combinaties en vanuit achteruit opbouwen. Ik wil een coach die de jeugd de kans geeft (narsingh, Strootman, Wijnaldum en John).

Het is mijn mening hè. Je kan enorme resultaten boeken door zo te spelen maar ik vind het niet het voetbal waar ik van hou.

29 februari 2012 om 23:17

@ Mm.fr: ik krijg met jou te doen, dus iedereen met ajax in zijn naam en die iets kritisch zegt over toevallig een feyenoord speler is jaloers omdat er geen ajacied in speelde. zozo er speelde ook wel 1 feyenoorder en direct grote mond he

29 februari 2012 om 23:20

Dus jij wilt eigenlijk zeggen dan we dankzij de Boer 2e zijn geworden op het Wk?? dat geloof jezelf toch niet echt?

NL speelde niet goed maar het zijn oefenwedstrijden het is lachwekkend dat bijv een Vlaar die niks aan vooral het 1e doelpunt kon doen gelijk de grond in wordt gestampt door iedereen met maar iets van ajax in zijn foto of naam. Dat is gewoon lachwekkend.

Of kijk even voor de grap naar de duimpjes omhoog en omlaag 99% is omdat degene voor de club is waar het overgaat Ajax is ook de grootste groep hier op VZ wat duidelijk daaraan te merken is.

Van Basten een ajaxied was goed voetbal 1e 2 wedstrijden op het EK en daarna was het ook helemaal niks is dat wat je wilt dan 2 wedstrijden goed spelen en dan door een land als Rusland helemaal worden weggespeeld.

Noem jij maar even die Ajaxied dan die het NL moet trainen en het allemaal beter zal doen en ze het totaal voetbal weer laat spelen. Die is er namelijk niet.

29 februari 2012 om 23:22

@ Theo... nee hoor maar het is duidelijk dat iedereen elkaar maar napraat.
En duidelijk dat meer dan de helft niet zonder gekleurde bril kan kijken.

29 februari 2012 om 23:26

Die duimpjes of iets boeien me niet en het gaat niet om de Boer dat Oranje 2e is geworden.

Ik denk zelfs dat Nederland als ze op deze manier doorgaan ook 1e kunnen worden op het EK maar het gaat me om het voetbal. Toen de Boer nog bij Oranje zat zag je af en toe nog wel eens een echte combinatie, echt getik zegmaar. Ik zie dat nu helemaal niet meer, ik weet ook niet of dat te maken heeft met het vertrek van de Boer maar het valt me gewoon op.

Ik denk persoonlijk dat Rijkaard een goede oplossing zou zijn als hij klaar is in Saudi Arabië.

29 februari 2012 om 23:43

Laten we god behoeden hopen dat van Marwijk geen Ajax voetbal gaat spelen. Dat team heeft namelijk vorige week (let wel: eind februari) zijn eerste fatsoenlijk wedstrijd van het seizoen gespeeld.

Wat een onzin man. Dat er geen automatismen in het spel van Oranje sluipen is niet zo gek, dat is altijd lastig voor een nationale ploeg die maar een handjevol keer per jaar bij elkaar komt. Die automatismen sluipen er vaak pas in in de loop van Europese Kampioenschappen. Van Marwijk doet het gewoon alleszins aardig, en dat we geen voetbal spelen als in 2008 in de groepsfase onder van Basten, prima, daar kwamen we toch geen steek verder mee.

29 februari 2012 om 23:49

Lekker kortzichtig, overigens belachelijk dat je zegt dat Ajax pas in februari de eerste goede wedstrijd speelde als Ajax de eerste wedstrijden met 5-1, 5-1, 4-1 won en tegen Twente is genaaid en in Eindhoven en Lyon knap staande bleef. Maar goed dat is een andere discussie.
Je weet donders goed wat ik met Ajax-voetbal bedoel. En over je verdere stukje, voetbal gaat veel verder dan resultaat allen.

29 februari 2012 om 23:29

Dit Oranje speelt Feyenoord achtig?

- Feyenoord speelt in een typische 433, geen 4231.
- Feyenoord speelt met creative buitenspelers op de flanken, geen harken als Kuyt op de flank.
- Feyenoord speelt met twee voetballende mensen voor de verdediging die ook nog eens hartstikke veel ''vuil'' werk opknappen. Dat zijn Van Bommel en De Jong ook niet echt, vanuit voetballend perspectief dan.
- Feyenoord speelt met een vooruitgeschoven middenvelder die de spits goed ondersteunt en er regelmatig overheen komt, iemand met diepgang. Geen Sneijder die zich veel te ver inzakt waardoor de spits op een eiland komt te staan.
- Feyenoord speelt vaak met ziel en zaligheid. Ik zie de Rotterdamse mentaliteit dit seizoen weer in het elftal. Ik heb nog nooit een team zo slap zien beginnen als Oranje vandaag.

Dus ik snap echt niet wat je bedoeld, wat zijn je argumenten?

Verder: Bij die eerste goal kun je het Mathijssen aanrekenen die instapt of Heitinga die buitenspel opheft. Bij de tweede goal liet Vlaar zijn man niet lopen, want Young, de buitenspeler, was de man van Schaars.

29 februari 2012 om 23:35

Ik heb het niet over het huidige Feyenoord, ik heb het over het oude Feyenoord.

Het huidige Feyenoord is (als ik dat heel pijnlijk mag zeggen) een variant op het Ajax-voetbal maar dan met een Rotterdamse mentaliteit.

Ik bedoel het voetbal dat jullie vroeger speelde met keihard inkomen en dan naar voren spelen en vechten voor elke bal.

Mathijssen is een dramatische verdediger, net als Vlaar.

Van Marwijk is een lafbek. Kuyt laten staan en Narsingh en John voor niets oproepen. Over de verdediging kunnen we kort zijn: ik vrees het ergste tegen Duitsland en Portugal.

29 februari 2012 om 23:07

Meest stomme is nog, dat jong oranje hierdoor niet wint in Schotland Voor Kwalificatie !! Ik vind het echt schandalig.

29 februari 2012 om 23:13

Wie moeten we dan oproepen?
We moeten wel genoeg spelers hebben.

Wat is die Robben toch een koning! En wat is Huntelaar toch een geweldenaar! Die 2 jongens gaan ons Europees kampioen maken! Nee zonder gekheid maar dit zijn wel de 2 jongens die heeel belangrijk kunnen worden voor dit elftal (hopen dat Sneijder ook snel weer op staat). Ik hoop echt dat Bert nu eens dat zand uit zijn ogen wrijft want het is toch allang duidelijk dat Huntelaar De spits van oranje is?! Overgens wel balen van dat dat ongeluk net gebeurde op het moment dat oranje het op de heupen kreeg. Daarna waren ze het toch even kwijt..

Wat een held is die Robben zeg. Speelde echt een geweldige pot!

Ik moet zeggen dat ik vandaag aardig tevreden over Oranje was. Je kon duidelijk zien dat Oranje vandaag een beetje op halve kracht en ongeconcentreerd speelde. Opvallend was dan ook hoe makkelijk ze scoorde toen ze eindelijk even aanzetten, dat stemt mij toch heel erg positief.

Heerlijk gespeeld door Arjen Robben! Zo te zien is hij zijn vorm weer aan het herpakken. Jammer dat Ola John zijn debuut niet heeft kunnen maken, hetzelfde geld voor Narsingh. Van Marwijk had ze beter thuis kunnen laten, dan hadden ze nog wat voor Jong Oranje kunnen betekenen.

Dramatisch niveau met stilstaand voetbal met als verpersoonlijking Mark van Bommel

heerlijk wat was die robben weer goed zeg! veroverde zelfs en paar ballen! je ziet maar weer wie duidelijk nederland in de spits moet hebben! huntelaar heb maar 20 minuten nodig en scoord weer! van persie goede spits maar niet voor het nederlands elftal!

Robben is op de weg terug.vlaar viel ook heeeerlijk in......

Robben verdient alle credits. Hij werkte voor heel het team, hele tijd druk zetten, acties, dreiging en natuurlijk zijn doelpunten.

Moet je opletten, Robben rekent persoonlijk af met Duitsland op het EK!

29 februari 2012 om 23:12

dat zou wel de ultieme wraak zijn
en dat je dan die bobo's van bayern munchen je weet wel beckenbauer enz in beeld komen half in trannen
hahahaha dan kan ik nooit meer stoppen met lachen

29 februari 2012 om 23:14

Haha, ja! en dan die Bayern-lui die zo'n kritiek op hem hebben filmen.

Altijd lekker om in de laatste minuut te winnen en eindelijk een einde gemaakt aan die reeks gelijke spelen tegen Engeland.

Heerlijk om alsnog zo te winnen nadat de voorsprong was verspeeld. Robben speelde een geweldige wedstrijd. Verder erg zonde om Huntelaar en Smalling zo geblesseerd te zien raken, hopen dat het bij beide mee valt.

Eerste helft kun je kort over zijn, die was gewoon zeer slecht. De tweede helft vond ik wel redelijk. Tuurlijk werd er slecht verdedigd bij die eerste tegengoal, maar het was gewoon buitenspel! Dit hoort een grensrechter gewoon te zien. Verder genoot ik echt van Robben hoor, wat een mooie goal die laatste! Huntelaar ook weer gescoord, zoals altijd. Het was een mooi doelpunt, jammer van zijn aftocht erna.

Al met al, een degelijke overwinning op Wembley .

nou hebbben we het allemaal gezien, 1e helft slecht rvp bakt er niks van op de een of andere manier past hij niet in dit systeem in de spits! KJH speelt 10 minuten prachtige kopbal, wat een klasbak. als bert nou nog KJH wissel durft te zetten en kuyt basis, dan verliest die al zijn geloofwaardigheid. RVP op rechts en KJH in spits en robben op links: oi oi oi wat speelde hij goed op links is die veel beter zo maakt hij ons europees kampioen

Robben redt Van Marwijk hier. Alleen hij, Heitinga en Huntelaar haalden niveau.

Engeland B was eigenlijk de betere ploeg. 4 goals vandaag waren zware defensieve fouten, nu kan je dat Engeland niet kwalijk nemen want die speelde met een b-defensie... maar Nederland pff. Goal van Huntelaar was trouwens geweldig en de enige goal die geen fout was. Goede voorzet Kuyt ook... what are the odds.

Maar nogmaals, Robben (en Huntelaar) redden hier Van Marwijk... met zijn achterlijke Van Bommel waardoor de ploeg 0,0 omschakeling heeft.

29 februari 2012 om 23:02

Betere ploeg? Ze waren dramatisch, zo makkelijk afgestopt die aanvallers.

29 februari 2012 om 23:02

B defensie Cahill Smalling noem jij ene B defensie ,ga je mond spoelen,je kraamt onzin uit ,dan maakt het mij niet uit ,dat je 200 punten hebt,want dat zegt mij neits.

29 februari 2012 om 23:16

Ja b-defensie, weet je wie Terry en Ferdinand zijn?

29 februari 2012 om 23:23

Haha, ervaring is natuurlijk belangrijk(lichtelijk overschat maar toch) maar of die twee nog beter zijn? Ik zou sowieso met Richards centraal spelen zoals hij ooit naast Dunne deed. En dan Walker rechts, Richards heeft alles voor een cv en nog veel snelheid ook. Naast hem of Terry of Jagielka of Smalling.

29 februari 2012 om 23:26

Ja die zijn tijden uit vorm en over de hill ? kijk maar naar Man United en Chelsea !

29 februari 2012 om 23:28

Ja maar goed het is niet dat Cahill en Smalling samen trainen dagelijks... juist hier is ervaring wel belangrijk.

29 februari 2012 om 23:31

@ Pg

Toch staat er in principe nog wel een verdediging van niveau. Dit doelende op het feit dat beide centrumverdedigers toch regelmatig spelen bij Chelsea en United, zei het mede door blessures van beide partijen. Het is in ieder geval een beter duo dan Matthijsen, Heitinga, op papier dan. Bovendien zijn Terry en Ferdinand ook kwetsbaar tegenwoordig.

Gebrek aan omschakeling ligt natuurlijk ook aan Kuijt, die de hele rechterkant dicht maakt. Je kunt best vanuit stilstand omschakelen, als je de bal het werk maar laat doen. Van Bommel hoeft niet degene te zijn die meters maakt met de bal.

29 februari 2012 om 23:39

Ja 2 voetballers die over hun top beginnen te raken.
En dan vooral Ferdinand. Die man kan het allemaal niet meer belopen.
Dus dat gelul over B-elftal vind ik onzin.
Enigste die ze mistte was Rooney, maar die missen ze in de poule ook op het EK.

Hoop ook altijd dat Engeland ver komt en elke keer denk ik ze hebben een mooi elftal, maar ze vliegen er toch altijd vroeg uit.
Verwacht deze zomer helaas niet anders. ;

29 februari 2012 om 23:43

Wel grappig dat Nederland van Duitsland verloor omdat ze met een b-elftal speelden (alleen Robben was er niet, want Van Persie en VdV zijn zogenaamd niet goed genoeg volgens diezelfde mensen) maar bij Engeland wordt dit ontkent.

Het kost tijd om samenhang te krijgen, Smalling en Cahill spelen voor het eerst(?) samen en staan bij hun eigen club nog onder de vleugels van de meer ervaren mannen. Geen leiders nog dus.

Wilshere was er ook niet, by far de beste Engelse middenvelder.

29 februari 2012 om 23:48

Wilshere is inderdaad een groot talent, maar hij moet het nog wel laten zien vind ik.
Gerrard is natuurlijk nog een paar klasse beter op dit moment.
Wilshere heeft er net 1 vol seizoen op zitten bij Arsenal.
Als hij blessurevrij blijft kan hij wel een hele grote worden. Mooie speler om naar te kijken.

29 februari 2012 om 23:50

Van Der Wiel deed niet mee ? Mooi zoek meer complot theorie !

29 februari 2012 om 23:55

Gerrard klasse beter? Heb je hem zien spelen vandaag? Zo speelt hij al 2 jaar, daar is het beste allang vanaf. Wilshere houdt zich staande tegen ploegen als Barca.

1 maart 2012 om 00:01

Haha sorry persiangooner. Even het brilletje afzetten.
Na zijn blessure's die hij achter elkaar krijgt speelt hij elke pot weer beter bij Liverpool.

Wilshere heeft pas 1 volledig seizoen gespeeld bij Arsenal. Die jongen is nog nat achter zijn oren. Dat je dan 1 pot leuk speelt tegen Barca zegt mij niet zoveel.
Yakubu speelde met Ajax ook een hele sterke pot tegen AC Milaan in 2004.

Laat Wilshere eerst maar fit worden en wat langer dan 1 seizoen zien dat hij zijn talent dat jij hem toebedeeld ook waard is.

1 maart 2012 om 01:04

Oh maar Wilshere was het hele seizoen onze beste middenvelder, zijn wedstrijd tegen Barca is slechts een voorbeeld.

29 februari 2012 om 23:03

Ik had echt gedacht dat Cahill vanavond hier zou gaan falen, maar hij staat echt zijn mannetje en maakt ook nog eens zijn goal. Robben is gewoon een killer pur sang en ik zou hem graag terug willen zien bij Chelsea in de Premier League.

Engeland met een fitte selectie maakt gewoon kans op een EK, kunnen we wel als conclusie trekken. Hun mentaliteit in de vorm van Scott Parker is waanzinnig en zij zijn verlost van hun eeuwige keepersprobleem. Maakt Nederland toch wel moeilijk met hun beste selectie.

29 februari 2012 om 23:04

Cahill is wel de schuldige bij die eerste goal van Nederland. Wijst Smalling aan om Huntelaar te volgen en gaat dan bizar genoeg zelf ook mee en laat Robbe helemaal vrij.

29 februari 2012 om 23:08

Cahill kun je moeilijk vinger naar wijzen bij de goal van Robben, er lopen verdomme 4 man(smalling, Cahill, Richards en Parker) met Robben mee en hij passeert ze gemakkelijk. Als ze een beetje hadden gecommuniceerd en niet zo stijf erin gingen met name Smalling en Parker was dat gewoon geen kans geweest.

Vind je het gek als je ziet dat Smalling zijn mannetje laat lopen, dan moet je het zelf ook gaan doen want hij ziet dat Parker en Richards ook al mee lopen.

29 februari 2012 om 23:12

Ik zou het nog eens bekijken. Cahill wijst Smalling duidelijk aan om Huntelaar te volgen, maar gaat dan plots ook gewoon mee met Huntelaar? Dat slaat toch nergens op. Als je je partner de directie geeft de lopende speler zonder bal te volgen moet je zelf naar de speler met bal gaan. Niet zelf ook meelopen met Huntelaar en Robben vrije schietkans geven.
Maar goed, ik wil hier nu ook niet het proces Cahill maken. Vond je opmerking dat hij echt zijn mannetje stond enkel wat overdreven.

29 februari 2012 om 23:21

Ja oke hij speelde niet foutloos toegegeven, maar hij voegt vind ik wel toe in de selectie. Zodra Terry en Ferdinand weer fit zijn gaat hij en Smalling er wel uit.

29 februari 2012 om 23:23

Ik vraag me af of Terry en Ferdinand nog ooit in één team zullen spelen. Zou me niet verwonderen dat Ferdinand gewoon bedankt voor het nationale elftal. Zou ik zelf ook liever hebben, gezien zijn chronische rugproblemen.

29 februari 2012 om 23:31

Ferdinand zal denk heus niet bedanken vlak voor een EK, hij wilt deelnemen met waarschijnlijk de sterkste selectie van de afgelopen 10 jaar misschien die Nederland moeilijk heeft gemaakt en van Spanje won. Ik zie ze met een fitte selectie en goede mentaliteit zonder bullshit van media gewoon goede kans maken op een EK. Ik zou als ik beide heren was nog lang niet opgeven.

1 maart 2012 om 00:19

Laten de persen nou in Engeland op 200% draaien als er een hoofdtoernooi is. Ik weet nog hoe Green met de grond gelijk werd gemaakt in Zuid-afrika na zijn blunder.

Ferdinand zal lastig worden voor Engeland. Heeft toch aardig wat last van die rugblessure, dus wie weet neemt hij toch het besluit om zich volledig op de club te concentreren. Aan de andere kant Engeland kan nu eigenlijk niet zonder hem door die hele affaire rondom Terry, dus het wordt echt een lastige kwestie voor Ferdinand.

29 februari 2012 om 23:04

Eindelijk iemand die inziet dat Van Bommel gewoon niet in Oranje past. Met het spel wat Oranje wil spelen heb je een voetballende type naast een opruimer nodig.
4-3-3 is nog steeds de beste opstelling voor Oranje ben ik van mening. 2 controleurs is veel te veel, vooral als het dan ook nog zo'n speler is als Mark.

29 februari 2012 om 23:18

Toch houd ik met maar één controleur mijn hart vast met al die matige verdedigers die we hebben, vooral tegen de toplanden.

29 februari 2012 om 23:05

Misschien ligt het aan mij maar als je nooit een fout maakt scoort de tegenstander toch ook nooit? Ik weet niet of jij misschien een andere wedstrijd hebt zitten kijken maar volgens mij speelde van Bommel gewoon weer een uitstekende pot. De commentatoren in Engeland waren dat overigens met mij eens.

29 februari 2012 om 23:06

Amen, ik kwam tot precies dezelfde conclusie. Maar ik had eigenlijk liever Nederland zien falen want zolang Bert de resultaten blijft halen met meer geluk dan wijsheid hoeft hij zijn elftal niet te veranderen en dat is funest voor onze kansen op het EK.

29 februari 2012 om 23:06

Ik vond Engeland over de hele wedstrijd gezien ook de betere eigenlijk. Die goals van Nederland kwamen echt wel helemaal uit het niks telkens. Wel een kwaliteit, daar niet van.

Wat vond je trouwens in het algemeen van dit jonge Engeland? Ondanks de score ben ik toch positief verrast door dit Engeland. Je kan uit dit soort oefenpartijtjes natuurlijk niet teveel conclusies trekken, maar je merkt duidelijk dat de jongeren voor een frisse wind in dit elftal zorgen. En dit is dan nog een elftal dat helemaal niet op elkaar is ingespeeld. Als daar dan nog eens Cleverley en Wilshere bijkomen, en Rooney weer fit is zal het nog een pak verbeteren. Vanavond is toch duidelijk geworden dat Engeland definitief de weg van de verjonging moet inslaan. Weg met Lampard, Terry, Ferdinand en dergelijke graag.

Enkel het middenveld was dramatisch. Carrick had hier niet misstaan eigenlijk. Als Wilshere en Cleverley niet fit zouden zijn voor het EK, dan moet Carrick gewoon mee. Speelt op een veel hoger niveau dan Barry of Milner.

Smalling's blessure laat wel een enorm zure smaak na
Hopelijk is het niks ernstigs.

29 februari 2012 om 23:17

Oneens, jongens zoals Lampard en Terry zou je nooit uit de Engelse selectie moeten halen zolang ze nog presteren voor hun Clubs en dat doen ze nog steeds.

Geloof me Carrick is overbodig, daarintegen denk ik dat het wel een verstandige keuze zou zijn geweest om Cleverly minuten te laten maken. (weet niet of hij geblesseerd is of gewoon gepasseerd?) Maar als je die Scott Parker zo ziet voetballen op die middenveld, die verdiend gewoon altijd een basisplaats. Dan heb je nog Wilshere die al eerder liet zien uitstekend met Lampard en Rooney kon voetballen. En dat Ruud Gullit zegt dat Lampard nooit goed speelt voor Engeland is helemaal onzin want die is in elke wedstrijd van Engeland bepalend als hij erin zit.

Als je wil verjongen moet je Lampard, Terry en Gerrard passeren, als je wilt winnen zet je hun erin.

Maar goed je kijkt weer via je Unitedbril en wilt niet toegeven dat Ferdinand en Carrick totaal overbodig zijn voor Engeland en dat Smalling gewoon slecht speelde vandaag..

29 februari 2012 om 23:22

Carrick is overbodig, en dan roep je wel op om Lampard mee te nemen...
Met alle respect voor wat Lampard heeft gepresteerd, maar Carrick is al het hele seizoen gewoon op een hoog niveau aan het spelen, een hoger niveau dan Lampard en een hoger niveau dan Barry. En aangezien die laatste zowat identiek dezelfde rol heeft als Carrick, dan lijkt het me geen gekke gedachte om te zeggen dat Carrick had moeten opgeroepen worden.

En uiteindelijk verwacht ik dat Rooney gewoon achter Welbeck zal spelen, dus ik weet niet waar je Lampard dan nog gaat plaatsen. Centraal op het middenveld? Daar komt hij ook niet echt uit de verf vind ik.

Cleverley was opgeroepen maar is vorig weekend geblesseerd uitgevallen trouwens.

Dit neertypen en dan mij beschuldigen van een United-bril te hebben, je bemerkt de ironie?

Ik zal er met mijn 'united-bril' trouwens ook niet om zagen dat ze niet worden opgeroepen. Ik had liever gehad dat er helemaal niemand van United werd opgeroepen.

Smalling speelde trouwens helemaal niet slecht. Toch zeker niet slechter dan Cahill. En wat dat winnen betreft, we hebben het gezien in Zuid-afrika hoe super die gouden generatie is.

29 februari 2012 om 23:26

Tja wat moet ik er van vinden. Deze wedstrijd zegt zo weinig, ze hielden best makkelijk stand lange tijd tegen Nederland maar zodra iemand 1x tussen de linies ging spelen en de omschakeling snel ging scoorde Nederland. Maar wat wil je met 3 lopers op het middenveld en niemand die de defensie kan organiseren. Hoe Baines ook dekte bij de goal van Robben, hoe kan je nou niet weten dat die kerel altijd naar zijn linker gaat.

Ze moeten echt direct verjongen inderdaad, als je Gerrard vandaag weer zag vind ik het spijtig dat hij een twijfelgeval is voor zaterdag. Ik zou Ferdinand en Terry er wel bij houden, de defensie zou ik wat wat rustiger integreren. Maar het middenveld moet zo snel mogelijk bestaan uit Cleverly, Wilshere en Parker. Rooney in de punt, A.young op links en Johnson op rechts.

Nu hebben we een klote oefenwedstrijd gehad, krijgt Schalke haar spits geblesseerd terug, Utd haar verdediger, Liverpool haar middenvelder en ook RvP is licht geblesseerd. Kan toch niet. Volgende week weer Europees voetbal, dit weekend een paar krakers... nutteloos gewoon. De enige die hier baat bij had was Robben.

Btw, Stekelenburg had een fout.

29 februari 2012 om 23:30

Ben het eens met je wat die verdedigers betreft. Al zou ik enkel Terry nog oproepen en Ferdinand niet meer oproepen. Of omgekeerd. Maar samen ga je volgens mij problemen hebben in het elftal. Persoonlijk prefereer ik dan dat Ferdinand bedankt

Maar het middenveld moet inderdaad gaan bestaan uit de mensen die je daar noemt. Ofwel Welbeck erbij, Rooney erachter en met een 2-mans middenveld. Zal er een beetje vanaf hangen hoe het met de driehoek Cleverley-rooney-welbeck gaat. Als die mekaar daar weer vinden, met Young er ook nog bij, dan zou ik die niet uit elkaar halen eigenlijk.

29 februari 2012 om 23:40

Ik begrijp je punt over Carrick, hij speelt idd een goede seizoen. Maar ik ben van mening dat ik Lampard betere speler vind. Hij kent de elftal goed, ook al speelt hij een bizarre slechte wedstrijd weet hij nog steeds 1 of andere loopactie te maken en te scoren. Zulke spelers zijn van goud waard voor een ploeg, vooral voor Engeland. Ik vind dat je prive zaken buiten moet zetten en nog 1 keer met ze allen ervoor moet gaan. Nou ja ik zeg weldegelijk dat je met een bril bekijkt want je noemt wel namen op zoals Cleverly - Carrick - Welbeck (die allesbehalve overtuigend was vandaag) en Young. Maar je hebt ook nog jongens die bewezen hebben zoals Wilshere ten op zichte van Cleverly en Carrick. Je hebt ook nog een AOC en Walcott die het niet slecht doen bij Arsenal en verdienen mijn inziens meer krediet net zoals Sturridge en Adam Johnson vandaag lieten zien een dreiging te kunnen zijn.

Wel ben ik het mee eens dat verjonging nodig is en ben blij dat Stuart Pearce dat ook inziet. Maar je hebt ook winnaars nodig en voor sommige is het te vroeg om afscheid van te nemen.

29 februari 2012 om 23:43

Ik vond zelfs Welbeck niet zo slecht vandaag. In de eerste helft zorgde hij voor redelijk veel voetbal; 1-2 tjes, beweging, dynamiek, goeie passing. Allemaal zaken die we al lang niet meer zien bij de Engelse nationale ploeg. De tweede helft was vrij zwak inderdaad. Geldt ook voor Young trouwens.

En wat Carrick betreft, zelfs als je alsnog voor Lampard zou kiezen moet je nog altijd Carrick boven Barry verkiezen. Die keuze vond ik de meest bizarre vandaag.

29 februari 2012 om 23:59

Redknapp wordt toch de coach (anders begrijp ik niet waarom Parker aanvoerder is gemaakt). Misschien dat hij het wel aandurft.

Ik vond Welbeck ook niet zo slecht trouwens, deed dingen goed die hij goed kon doen. Kon verder weinig uitrichten met 3 van die lopers achter hem die geen speler vrij kunnen speler.

1 maart 2012 om 00:19

Parker is aanvoerder omdat hij een echte aanvoerder is ; Het moge duidelijk zijn dat jij geen fan van hem bent maar hij is toch echt perfect voor die rol. Hij is een natuurlijke leider, werkt altijd extreem hard en staat op de goede positie in het veld (ook makkelijk).

Ik kan me nog teksten van spelers van West Ham vorig jaar herinneren die hem, als aanvoerder, echt de hemel in prezen omdat hij altijd bij zijn medespelers de juiste snaar wist te raken.

Het is dan misschien niet de meest belangrijke speler op het veld maar dat hij aanvoerder is vind ik helemaal niet onlogisch.

29 februari 2012 om 23:06

Zucht. Waarom moet jij altijd de quasi-realistische pessimist uithangen? Kijk, dat je niet veel waarde hecht aan deze overwinning, ok. Dat je zegt dat Nederland matig speelde, ok. Dat je zegt dat Engeland verre van met de sterkste opstelling speelt, ok. Maar als jouw conclusie is dat Engeland vandaag eigenlijk de betere ploeg was, dan is mijn conclusie dat jij aan de paddo's zit. Dit was een terechte overwinning en mijns inziens zijn er twee gerechtvaardigde conclusies: 1) de Nederlandse verdediging is drama en 2) de Nederlandse aanval kan op elk moment en tegen elke tegenstander een doelpunt maken. That's it!

29 februari 2012 om 23:32

Ja ik vond Engeland wel beter ja. Ze waren vaker gevaarlijk en wisten net iets sneller om te schakelen. Een paar bevliegingen van Robben maken het team niet beter hoor.

1 maart 2012 om 00:00

Heb je de verkeerde bril opgehad ,ik weet dat je fan bent van Engeland,oranje was dik beter klaar .

29 februari 2012 om 23:17

Hoe was Engeland de betere ploeg? Sorry maar die bakte er echt niets van. Als Nederland het af en toen wat beter uotspeelt maken ze er nog 3 bij. De defensie van Nederland is echter wel zeer matig.
Verder vond ik toen Urby erin kwam dat je wel duidelijk ziet dat Wes 3 klasses beter is op die positie.

29 februari 2012 om 23:18

Van Bommel is natuurlijk niet geschikt voor het countervoetbal, maar je hij speelde een goede wedstrijd hoor. Hij was verdedigend erg sterk en zelfs de Engelse commentatoren moesten toegeven dat hij een erg sterke wedstrijd speelde. Zij waren bij het begin van de wedstrijd ook erg kritisch tegen over Van Bommel en zijn omschakeling. Met de verdediging die Nederland heeft, is een Van Bommel noodzakelijk in mijn ogen.

29 februari 2012 om 23:36

Met hem krijgen we ook gewoon 2 tegen.. dan maar zorgen dat we wat meer scoren en verder van de goal spelen toch?

29 februari 2012 om 23:30

@ Persiangooner

Van wie komt de assist in de laatste minuut???? Wie doet al het verdedigende werk?????? Wie zorgt voor structuur op het middenveld/verdediging?? Wie zorgt ervoor dat de backs minder door de mand vallen??? Ja 1 naam: Mark Van Bommel!!!!!!!!!!!11

29 februari 2012 om 23:34

Wie zorgt al 3,5 jaar dat de aanvallers geen ruimte hebben omdat er te traag omgeschakeld en opgebouwd wordt?

Op het EK in Duitsland speelden we zonder Van Bommel en toen was Nigel De Jong de enige die zich staande hield tegen Rusland. Daar heeft hij bewezen dat hij prima het middenveld bij elkaar kan houden.

29 februari 2012 om 23:42

Op het EK in Duitsland speelde V.persie(of kuijt, afwisselend) op rechts, Robben op links en V.nistelrooij in de spits!!! Hele andere situatie, hele andere coach, hele andere opstelling. In het huidige opstelling is V.bommel nummer 1 voor zijn positie en niet Nigel de Jong.

Zal je net zien, heb ik hem na de eerste helft uitgezet krijg je dit. Wel lekker dat Robben het weer goed doet natuurlijk, misschien is ie gewoon ongelukkig bij Bayern? Kan natuurlijk een keertje uitgewerkt zijn.

Robben is toch veruit onze beste speler...van Persie, Sneijder, ik heb ze maar weer eens niet gezien. Ik heb me maar weer eens ontzettend geergerd aan Kuyt, loopt de hele tijd te kloten met tikkie breed en tikkie naar de keeper. Hij liep voor het eerst op de positie rechtsbuiten, en gaf meteen een goede voorzet waar die goal uit kwam. Dat moet hij doen, niet als een rechtsback spelen. Van Bommel moet ook stoppen met voetballen, wat is die man slecht zeg.

Robben zonder twijfel man of the match maar mijn God wat doet Vlaar in het Nederlandse elftal? Wat ziet v Marwijk in hem? Hij komt zelfs zwaar voor Feyenoord te kort, laat staan Nederland en dat zagen we wel hij kwam volgens mij laatste 10 min erin en dan vliegen er 2 goals om de oren! Och och och als V Marwijk Vlaar bij het EK opsteld ga dan maar vanuit dat Nederland 4e eindigd in de groepsfase dan kan zelfs Denemarken met speels gemak scoren!

Altijd huntelaar, die is gewoon slimmer dan van persie. Hij past niet in oranje, waarom je speelstijl aanpassen aan 1 speler als je die ene speler kan vervangen.

Jezus wat een wedstrijd, kreeg toch wel een hart verzakking van die 2-2. De ontlading bij de 3-2 was ook ongelofelijk. Robben man of the match?!
Eerste helft was van beide elftallen zwak. Tweede helft kon je bijna het bloed ruiken ( vooral bij de 2-0) Ik ben benieuwd hoe het is met huntelaar en smalling, hoop dat het goed gaat.

Al met al een heel entertainende 2e helft en turbulente wedstrijd.

Prima gespeeld. Robben grote uitblinker. Maar waarom Kuijt er nog in staat is mij een raadsel

29 februari 2012 om 23:02

Hij wisselt Kuyt ook niet he. Die man speelt dramatisch maar mag altijd blijven staan.

29 februari 2012 om 23:06

En dan ook nog eens in een oefenwedstrijd. Ik had zo gehoopt om Narsingh te zien debuteren.

29 februari 2012 om 23:07

Hij had wel een assist vandaag?

29 februari 2012 om 23:08

@lfc11

Ja, schandalig man. Narsingh heeft nog tenminste wat, wat een buitenspeler moet hebben. Kuyt totaal niet...

@js050

Nou nou, hij had een assist. Kom op man... Die gast speelt al tijden ziek slecht.

29 februari 2012 om 23:12

Daar komt de standaard Kuyt haat weer. Heb je de wedstrijd gezien? Kuyt heeft nauwelijks balverlies geleden, geeft een assist en scoort in de slotfase nog bijna en dan nog komt de term ''dramatisch'', ongelofelijk.

29 februari 2012 om 23:15

Hahah, heb jij het wel gezien? Weinig balverlies? Ik heb hem vaak genoeg balverlies zien lijden. Weetje wat het is. Kuyt staat opgesteld als buitenspeler. Maar wat kan Kuyt? Balletje terug en breed en met zijn tegenstander meelopen. Als buitenspeler is het ook handig als je techniek hebt, snel bent en een actie kan maken. Kuyt kan dat gewoon niet.

29 februari 2012 om 23:15

Ik ben ook zeer blij dat Dalglish het niet zo ziet zitten in Kuyt. Leuk dat hij scoort in Carlling Cup en tegen United, maar het is gewoon een beperkte voetballer. Niets verder tegen Kuyt heb veel respect voor hoe hij met zijn mentaliteit het zo ver heeft kunnen schoppen, maar in Nederland heeft hij gewoon niks te zoeken.

Narsingh laat gewoon zien in de Eredivisie een zeer goede buitenspeler te zijn en had zo gehoopt dat hij dat nu in een oefenpot tegen een gerenommeerde tegenstander als Engeland kon laten zien hoe hij het er daar vanaf zou brengen. Helaas dacht Bert er anders over. Gemiste kans voor hem.

29 februari 2012 om 23:29

Hij is 'belangrijk voor de balans in het elftal'. Snap er niks van. Enigste wat hij doet in het NL elftal is met zijn man mee rennen.

Als dat zo belangrijk is, waarom zetten we dan niet meteen Vlaar op linksbuiten?

29 februari 2012 om 23:10

Ik denk dat dat voor iedereen een raadsel is. Kuyt heeft vandaag één ding goed gedaan en dat was de assist op Huntelaar. Kuyt verloor telkens de bal, heeft verder geen goede bal gegeven en waar ik me met name aan irriteer is dat hij telkens naar het centrum loopt. Daardoor heeft van Persie geen ruimte om zijn spel te spelen. Kuyt loopt alleen maar de andere spelers in de weg. Ongelooflijk dat Kuyt nooit wordt gewisseld, zelfs als hij geen bal goed raakt.

Ik dacht na de eerste helft echt, waarom zijn er in hemelsnaam vriendschappelijke voetbal wedstrijden. De 2 veranderde veel. Zeer spannend en mooi om te kijken.

Gelukkig dat Robben nog raak schoot want Nederland mocht het niet meer uit handen geven.

Robben moet weg bij Bayern waar ze hem mentaal kapot maken. Die jonge heeft meer klasse dan de rest van dat team bij elkaar.

Robben held, Van Persie en Kuyt wil ik nooit meer in Oranje zien ,kuyt is een renpaard ,van Persie past niet in Oranje . Van Persie doet het waardeloos in Oranje ,hij is het Oranje Shirt niet waar. Van Persie laat het nooit zien ,huntelaar wel ,die verdiend de volgende keer een basis plaats.van Persie mag van mij ophoepelen !

29 februari 2012 om 23:03

Inderdaad iedereen zegt wel dat hij goed is omdat het net een werkpaard is nou heel leuk maar als mensen van paarden houden moeten ze maar een paardenrace kijken Kuyt was gewoon dramatisch net zoals Vlaar.

29 februari 2012 om 23:10

Indeerdaad daar zou Kuyt niet misstaan , Van Persie Sorry hoor,maar hij past niet in Oranje . Huntelaar binnen de zestien is honderd procent goal,van Persie is ook nooit te vinden in de punt ,waardoor we geen afmaker hebben voorin .Ik heb het gehad met Van Persie ,laat die excuses van iedereen maar komen van hoe dat komt.

29 februari 2012 om 23:12

Inderdaad Van Persie wordt alleen maar opgesteld omdat hij een 'naam' heeft bij die overschatte Premier League. Huntelaar daarentegen, die maakt van een halve kans een goal. Ik vind ook dat hij zonder twijfel in de basis hoort te staan!

29 februari 2012 om 23:19

Bovendien loopt hij alleen maar de middenvelders in de weg ! .het blijf geen kille afmaker zoals Huntelaar,hij dit seizoen dan alles mee ,maar vind ik hem gene puur afmaker !

29 februari 2012 om 23:24

@barcapsver

Nou vind ik wel dat je het Vlaar te zwaar aanrekent hoor.
Want bij het eerste doelpunt laat Marthijsen zijn man lopen en Vlaar probeerde nog te corrigeren.
En in de voorgaande wedstrijden ging het er precies zo aantoe.... alleen speelde vlaar toen niet me...dus zal het niet alleen aam hem hebben gelegen.
Toch!??

29 februari 2012 om 23:39

Van Persie stond in de eerste helft een paar keer in de 16 maar toen stonden er 6 Engelsen om hem heen omdat het zo ontiegelijk traag ging bij Oranje. Dat Huntelaar wel in een situatie met ruimte terecht komt kan je Van Persie niet aanrekenen. Waarom komen jullie eigenlijk nog op een site als deze als je het spelletje niet kan lezen?

29 februari 2012 om 23:44

Geef gewoon toe dat Van Persie Oranje geen gelukkig huwelijk is ? .bij Huntelaar stonden er ook wat spelers omheen ,toch weet hij te scoren . Daarbij speelt Van Persie als ene jonge juffrouw !

29 februari 2012 om 23:47

Dat hij tussen veel verdedigers stond is vrij normaal...
In de competitie scoort hij vaak omdat hij veel ruimte krijgt, nu wordt hij goed gedekt, en hij krijgt het moeilijk..
Huntelaar stond ook tussen een paar verdedigers, maar hij scoort wel..

29 februari 2012 om 23:52

Huntelaar stond tussen 2 verdedigers, dat wint Van Persie ook wel dat bewijst hij regelmatig. Maar als je de wedstrijd hebt gekeken dan zag je dat er echt 5-6 Engelsen in de 16 stonden en Van Persie de enige Nederlander was, wanneer er eindelijk opgeschoven werd met de bal.

Maar goed, het verschil tussen 2 en 5 begrijp je niet merk ik?

1 maart 2012 om 00:04

Met 5 verdediger om Van Persie overdrijf je wel ? Huntelaar word ook vaak strak gedekt door ene paar man,hij weet dan juist wel te scoren ,van Persie niet. Van Persie is hem gewoon niet ! Ik zou het maar accepteren als ik jou was ,hoe hard het ook klinkt .Of wou je zeggen dat spitsen zonder dekking spelen? Persiangooner

1 maart 2012 om 00:05

Bij het doelpunt van Huntelaar stond hij ook in z'n eentje tussen 5 verdedigers. Huntelaar bespeelt de ruimte goed, vindt gaten. Van Persie probeert die zelf aan de bal te creëren. Dat is overbodig en zelfs contraproductief met spelers als Sneijder en Robben achter en naast je.

1 maart 2012 om 01:02

Jij zegt dat Van Persie nooit in de 16 stond, ik zeg dat hij wel in de 16 stond maar dat het dan vol verdedigers staat. Van Persie kan er toch niks aan doen dat het NL elftal in de eerste helft geen tempo versnelling ertegen aan gooit en in de 2e helft wel een stuk of 5x.

1 maart 2012 om 16:24

@schorpioen

Het is toch geen toeval dat wanneer Vlaar erin komt, er onrust bij de verdediging ontstaat? Daar heeft Vlaar mee te maken.

@persiangooner

Nee Huntelaar werd bij alle goals die hij voor Nederland gemaakt heeft niet gedekt. Jonge toch begrijp je niet dat Huntelaar precies weet waar hij moet staan? Dat is een echte spits pur sang, die weet wat zijn spitspositie is en hoe hij ze erin moet knallen.

robben is weer de held hopelijk houden de Duitsers nu op met zeiken.

Mooie overwinning, alleen Van Marwijk verdiende hem niet. Mensen die Van Persie nu weer afschrijven hebben er duidelijk geen verstand van, evenals Bert. Wat een tactisch onbenul.

Robben is de enige die risico in zijn spel legt. Gelukkig worden dit soort spelers die aanvallend denken beloond.
Dit Oranje is een schaakploeg geworden die altijd voor de voorspelbare veilige bal kiest.
We hebben meer spelers nodig die als Robben denken.

Die Matthijssen kan ook echt niet meer, wat is die gast slecht en traag geworden.

29 februari 2012 om 23:24

Niks tegen mijn dorpgenoot he haha
Je hebt gelijk is te oud en mag samen met kuyt stoppen met interlands.

Vlaar niet meer oproepen.

Vind toch echt dat ze van persie en the hunter naast elkaar moeten zetten dodelijk koppel met garantie voor doelpunyen

Robben speelde een heerlijke wedstrijd. Was de enige die echt tekeer ging, pakte daardoor zelfs veel ballen af. Verdedigde mee en scoorde ook nog eens 2 keer. Dit is weer DE Robben.

Ik ben echt zeer benieuwd naar de gezondheid van Hunterlaar een Smalling, hopen dat het niet te erg is. En ik zag volgens mij ook een tand missen bij Huntelaar.

Maar eerste helft was saai, gebeurde niets.

Tweede helft maakte het weer helemaal goed, ik voorspelde al een 2-3 voor Nederland en een leuke wedstrijden. Maar eerste helft was er niets aan en tweede helft was zeer vermakelijk, eindelijk weer een leuke oefeninterland van Nederland en ook eindelijk weer een Robben die we graag zien.

De eerste helft was niet om aan te zien.tweede helft daarentegen maakte het helemaal goed met die twee goals(jammer van huntelaar).slotfase was echt om te smullen.

Robben man off the match.

Was geen topwedstrijd van oranje, 3 geniale momenten dat wel, huntelaar basis, zeldzame spits.... trek ook gaten voor sneijder en robben.. miss. moeten we van persie dan maar op rechts zetten? Dat is gruwelijk.

Van persie - Sneijder - Robben

Huntelaar

Ik vond schaars een verademing op links, had ik al op gehoopt, goed voetballende back en verdedigende evengoed als pieters..

29 februari 2012 om 23:21

Nee de meesten zullen nu wel weer beweren dat het een vrienschappelijke wedstrijd is en de goal van Huntelaar niks voorstelt... Jammer dat hij zo vaak ondergewaardeerd is. In het systeem waarin Oranje speelt is Huntelaar de beste optie. Van Persie is ook een klasbak die van de zijkant voldoende toevoegt. De voorhoede die jij hier neer zet is niet te verdedigen. Alleen zou ik van Persie van links laten komen.

29 februari 2012 om 23:39

Inderdaad, moeten ze alleen verdedigende taken wel doen.. Ik stel voor dat je veel gaat switchen, dan heb je helemaal een gekkenhuis.. Huntelaar moet nog meer gaten gaan trekken, ook van persie bv.. Is ook een speler die een keer uitzakt...

Vind sneijder en van persie soms een beetje lui.... Maar daar kun je goed aan werken..

Mooi goals van Robben en die Huntelaar mocht er ook zijn. Typische Huntelaar goal trouwens, zo zou V. Persie ze niet maken (niks tegen V. Persie overigens, V. Persie maakt ze mooier).
Wel jammer dat we door het wisselen achterin veel weg gingen geven. Vooral Ron Vlaar viel opvallend slecht in. Bij de eerste goal stond hij niet in het centrum en bij de tweede had hij geen idee waar zijn mannetje was.

Het is al met al een leerzame oefenpot voor oranje geweest.

sneijder speelde niet goed trouwens moet echt weg bij inter

Schande dat je nog bijna gelijk speelt tegen zo'n zwakke tegenstander.

Nu is het dus echt duidelijk dat kuyt er nooit meer in hoort en dat Huntelaar gewoon basis hoort en vlaar niet meer in de selectie moet. Verder Robben goed gespeeld en jammer dat Huntelaar eruit moest

Mooie overwinning, Nederland speelde op zich wel goed. Robben mag wel wat vaker op links beginnen vind ik, als hij op rechts staat speelt hij ontzettend egoïstisch, te egoïstisch. Ook op links heeft hij dat egoïsme nog een beetje maar dat is juist zijn kracht, dat zagen we bij zijn eerste goal ook goed.

Heerlijk dat steeds dezelfde spelers er van langs krijgen.

Waar was Persie? Waar was Sneijder?

Kansloos, dit Nederlands elftal. En dat valt op het conto te schrijven van onze supercoach. Er is totaal geen omschakeling als je De Jong en Van Bommel op het middenveld posteert. Dan stagneert de aanvoer naar de spitsen en creëer je dus helemaal niets. En met Dirk Kuyt op de vleugel speel je dus met 4 middenvelders.
En dan is dit een oefenwedstrijd en je hebt 2 rechtsbuitens tot je beschikking. Waarom laat je dan Kuyt, die sowieso nooit zou moeten spelen, de hele wedstrijd in het veld staan? Bert van Marwijk is al jaren het noorden kwijt en zou eens op de vingers getikt moeten worden. Wat een tactisch onbenul en dat gecombineerd met een conservatieve speelwijze, aangevuld met vriendjespolitiek. Ik kots ervan. Met een elftal vol frivole voetballers(en die hebben we), hadden we Engeland opgerold want die kunnen er helemaal niets van.
En dan nog even Ron Vlaar, die komt in de ploeg en ik mompel in mezelf dat we er dan nog zeker eentje tegen zouden krijgen. Nou, het werden er 2. Bert van Marwijk heeft nergens kaas van gegeten en ik weet nu al dat het komende EK een aanfluiting wordt, puur omdat die lafbek niet durft te voetballen. Met zo’n generatie zou je elk elftal van de mat moeten kunnen en willen spelen. Maar Bert niet, die doet het liever zo en mag god op zijn blote knietjes danken dat Arjen Robben hem hier redt.

29 februari 2012 om 23:05

Omdat Van Marwijk een zwaar overschatte en laffe coach is. De verdediging is om te janken zo slecht en in plaats van te focussen op een hoge balcirculatie, wat perfect kan met zulke technisch begaafde spelers in de voorhoede, schijt hij in zijn broek als hij al denkt aan een tegengoal. Met opa Mathijsen en slak Heitinga win je de oorlog niet.

29 februari 2012 om 23:16

Maar we hebben simpelweg de verdediging niet om aanvallender te spelen!

29 februari 2012 om 23:20

We hebben juist de verdediging niet om het huidige spelletje te spelen. Van Marwijk wil alleen maar tegenhouden en wachten op de omschakeling, waarin Robben en Sneijder dodelijk (kunnen) zijn. De verdediging is echter zo kwetsbaar geworden met een Mathijsen die nu bijkans een rollator nodig heeft, dat dit niet meer kan.

29 februari 2012 om 23:39

Conclusie, een goede veredediging is eigenlijk in elke taktiek wel gewenst

Ik ben het wel eens met Pienaarno10. Ik zie het liefst ook alle creatieve spelers aan het werk maar de verdediging red dat niet. Kuijt moet er natuurlijk gewoon uit, uit de selectie wat mij betreft, maar een beetje vastigheid op het middenveld kan geen kwaad. Dan heb je daarvoor gewoon vier creatieve mensen die het mogen doen. Kan best.

29 februari 2012 om 23:23

Amen!

Te idioot voor woorden dat Pieters linksback wordt opgesteld terwijl Emanuelson op de bank zit, dat een Boulahrouz rechtsback speelt die aanvallend echt he-le-maal niks toevoegd. Heeft de snelheid van een slak, kan geen eens een bal over 5 meter spelen en kan ook niet een voorzet geven. Ik durf te wedden voor al mijn spaargeld dat een Ricardo van Rhijn een betere rechtsback is dan deze prutser.

Viel het trouwens iemand op wanneer Robben de bal op links had, dat Kuyt gewoon de bal op kwam halen?! Mijn god, hoe kan die gozer een miljoenen contract hebben bij Liverpool?! Echt, er staan toch een paar klapjosti's in dit elftal, en het ergste is dat Van Marwijk ze gewoon laat staan.

29 februari 2012 om 23:52

Er wordt hier wel heel makkelijk gewezen naar van Marwijk als zondebok. Vergeet niet dat hij van zijn 5 vedettes er 1 afhaakt, 2 hopeloos uit vorm waren voor deze wedstrijd, en slechts twee met een tamelijk goed gevoel naar Wembley afreisden. Dat de rest van het Nederlands team bittere middelmaat is willen de meesten hier blijkbaar niet inzien. Dat er dan na een matig potje gewonnen wordt op Wembley er een startsein gegeven moet worden om van Marwijk te bashen omdat hij een aardig rechtsbuiten van Heerenveen die dit seizoen een paar leuke voorzetten heeft afgeleverd niet in laat vallen vind ik ronduit sneu.

1 maart 2012 om 00:12

Bert had dit team twee jaar geleden al moeten laten vlammen. Hij is gewoon te bang. Hij stelt Kuyt op om de backs van de tegenstanders af te stoppen, dat is toch de omgekeerde wereld.

"het blok" van Bommel - De Jong is al helemaal om te janken. Maar dat zal wel een familie kwestie wezen:-) Baltempo en goed positiespel heeft Bert iig niet erg hoog in het vaandel.

29 februari 2012 om 23:54

Je haalt me de woorden uit de mond. Bert die offert 2 middenvelders op om voor de verdediging te gaan staan, omdat hij de verdediging niet vertrouwt. Oké dit is geen slechte gedachte, maar dan zet hij ook nog Kuyt erin die deze verdedigende middenvelders ook nog helpt. Te gek voor woorden. Kies dan als je een blok hebt gezet voor een totaal op aanvallen gerichte voorhoede. Maar nee Bert speelt vanaf het begin met dit systeem en heeft een bord voor zijn kop. Ik persoonlijk zou zo spelen:

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Boulahrouz
Ema
Nigel de Jon
Narci/Rafael
Sneijder
Robben
Huntelaar
van Persie

Haha , wat een slottoffensief !

De eerste helft niet geweldig maar daar kwam in de 2e helft verandering in . Behalve de matige defensie van Nl staat verder alles wel goed . Wat een geweldige speler is die robben . Veel bekritiseerd in duitsland maar laat zien waarom hij zo'n geweldenaar is . Ik d8 dat het eventueel wel bij 2-2 zou blijven totdat robben weer in actie kwam .

Schrok wel toen ik huntelaar helemaal van de wereld zag na zijn goal . Zag er niet goed uit met die grassprieten in zijn mond .

Mooie overwinning voor NL .

Heeft huntelaar nou zijn tand verloren?
Want toen hij scoorde zat een stuk gras in zijn mond...

kippenvel...

Hoop dat het goed gaat met Smalling.

29 februari 2012 om 23:14

Dat zag er echt eng uit hoe hij daar lag met zn arm omhoog en dat gras in zn mond.

Mooie avond.

Robben in zijn eentje en Frankrijk als team hebben ervoor gezorgd dat we voorlopig verlost zijn van dat wansmakelijk chauvinistisch geblaat van die '' Übermenschen ''....

29 februari 2012 om 23:08

Het enige nadeel aan die übermenschen is dat hun meestal het laatst lachen op momenten dat moet en extra pijn doet bij ons....

Prachtig gespeeld door Robben , heerlijke wraak op Bayern.
Gerrard geblesseerd , en zaterdag tegen Arsenal , wat heb ik een geweldige hekel aan die stink-oefeninterlands.

@feyenoordsam

aub hou je onzinnige domme reactie voor je! br

Ik ben groot fan van Van Persie maar vandaag is maar weer eens gebleken dat voor dit elftal Huntelaar wel de beste spits is. Jammer dat ze zo ongelukkig in botsing kwamen, hopelijk beiden schaden vrij!

Saai wedstrijd was het om naar te kijken, dit had eerlijk gezegd 0-0 moeten blijven, niemand domineerde de wedstrijd echt, pas de laatste minuten begon Nederland lekker te spelen.

Conclusie van de wedstrijd Huntelaar is een betere spits voor oranje dan van persie met alle respect voor hem hij is echt goed maar niet in dit oranje.

Luuk de Jong en Vlaar komen te kort voor het Nederlandse elftal

29 februari 2012 om 23:04

Wat Vlaar betreft eens! Maar Luuk de Jong kan nog weleens een heel goede spits gaan worden, vind het nog wat vroeg om hem nu al af te schrijven ;

29 februari 2012 om 23:16

Inderdaad, dat is duidelijk te zien na 20 minuten spelen. Ze kunnen net zo goed meteen stoppen met voetballen eigenlijk, niemand neemt ze meer serieus na deze 20 minuten...

29 februari 2012 om 23:26

Vlaar heb je gelijk in, maar Luuk de Jong?
In Vlaar zit totaal geen groeipotentie, hij is 27 jaar. Luuk de Jong is 21 en kan nog veel leren. Ik zie in hem wel de eerste spits van het Nederlands elftal over een jaartje of 3/4. Vandaag was hij wat ongelukkig, maar je zag toch dat hij wel degelijk de kwaliteiten bezit van een echte topspits. Goed afjagen en was dicht bij een doelpunt.

Waarom van Marwijk Narsingh en John niet in heeft laten vallen is mij een raadsel. Het lijkt me toch dat als je ze niet in het grote Oranje gebruikt in een oefeninterland je ze toch beter een belangrijke wedstrijd voor Jong Oranje kan gebruiken. Laat ze dan in ieder geval een paar minuten maken.
Ik had bijvoorbeeld veel liever John in de tweede helft gezien in plaats van Kuyt.

Het is mij echt onduidelijk waarom Kuyt er telkens in staat. Die jongen voegt echt totaal niks toe aan het Nederlands elftal. Hopelijk is Affelay snel weer fit zodat hij op die positie kan gaan voetballen. Of zet er desnoods van Persie neer en Hunterlaar in de spits.

Leuke overwinning van Oranje.
maar ja tegen een B-elftal van England moet je wel winnen.
zie er somber in voor Nederland tijdens het EK.

29 februari 2012 om 23:22

Ik betwijfel of Engeland beter kan dan dit. Engeland is gewoon een zeer matig elftal en daar veranderd de aanwezigheid van Ferdinand en Lampard weinig aan denk ik. Rooney kan daarentegen misschien wel het verschil maken.

Al met al heb ik geen flauw idee hoe we het doen deze zomer. Het gaat denkik liggen aan de vorm van Robben en Sneijder.

Sjaa ik denk toch dat Bert een ander plekje voor v Persie moet zoeken. Met Huntelaar in de spits loopt het gewoon beter... Ook die loopactie bij de 1-0 was fantastisch. Misschien v. Persie vanaf rechts ipv Kuijt? Robben op links was ook een verademing. Erg leuke tweede helft na een oersaaie eerste. 3-2 winnen van en in Engeland is toch netjes.

Stekelenburg
vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
de Jong
v Bommel
vd Vaart
v Persie
Sneijder
Robben
Huntelaar
29 februari 2012 om 23:13

zo zie ik het liever.
alleen links centraal weet ik het niet, matthijssen alvast niet meer.
niet typisch Nederlands, maar denk wel een sterke bezetting

steek
vd wiel
heitinga
??
urby/royston
robbern/elia
de jong
sneijder
robben/elia
v Persie
Huntelaar
29 februari 2012 om 23:28

Jeetje wat krijg je snel duimpjes naar bededen hierzo ... Ja linksback de Jong is misschien niet de allerbeste optie, als het maar geen Pieters is. Wat jij zegt vind ik een goede opstelling, maar zo aanvallend zal v Marwijk nooit gaan spelen. En een grote kans dat Sneijder en v. Persie elkaar in de weg gaan lopen. Ik had v bommel erin gezet omdat v Marwijk hem er never nooit uithaalt. Wat Kuijt betreft heb ik nog stille hoop.

1 maart 2012 om 20:50

sneijder staat hierbij niet op 10, dit is door deze formatie opgeheven.

v Persie moet meer om The Hunter spelen vind ik en Sneijder als nummer 6 waar hij in mijn inziens veel beter tot zijn recht komt.

v Bommel hoef ik echt niet te zien meer, meeste goals die we tegen krijgen komen doordat hij zijn man verliest.

Matthijssen was altijd een degelijke verdediger alleen vind hem met name dit seizoen steeds slechter spelen en over Kuijt daar hoeven we het niet over te hebben iedereen op v Marwijk na ziet dat hij absoluut niet meer thuis hoort bij ons oranje.

Robben en Huntelaar mijn helden! wat waren die 2 toch weer belangrijk!

Hopelijk maakt Bayern Robben de komende tijd helemaal gek zodat hij revanche gevoelens krijgt, want als die Robben ook op het komende EK zo ongelooflijk gemotiveerd gaat spelen gaan wij nog heel ver komen denk ik. Ik bedoel als Robben buiten zijn doelpunten en gevaarlijke acties zelfs mee gaat verdedigen en ballen gaat onderscheppen..............

Mijn god wat snap ik toch niks van die van Marwijk. Heb weer lekker 90 minuten mogen ergeren aan Kuyt. Hij heeft 1 ding goed gedaan in de hele wedstrijd, de rest sloeg echt helemaal nergens op. Waarom neem je dan in godsnaam Narsingh en Ola John mee? Volgens mij zat 99% zich dood te ergeren achter de tv aan deze verschrikkelijke speler.

Je merkt ook dat als Huntelaar in de spits staat het hele elftal veel logischer gaat spelen en ook vele malen beter. Ik mag dan ook hopen dat Bert de volgende keer eens Sneijder op de bank zet en van Persie op 10 met Huntelaar in de spits.

Robben is en blijft de beste speler die Oranje heeft. Van Marwijk moet daar niet alleen op afgaan en ook aan de rechterkant iemand opstellen die ook kan voetballen. Kuyt moet echt zo snel mogelijk opsodeflikkeren uit dit elftal. Afellay, Elia, Boerrigter kom alsjeblieft zo snel mogelijk terug. Of Sneijder weer in vorm en van Persie op rechts.

Kuyt mag nooit meer in Oranje komen. Nooit meer. Wat een kutspeler.

29 februari 2012 om 23:16

Idd, Sneijder is uit vorm. RVP op 10 en Hunter hoe dan ook spits.. Echte killer rendeert veel beter dan RVP. Daarnaast, wrom neem je Narsingh en John mee als je ze niet eens laaat debuteren.. Laffe zak die Bert. Hoop dat ie Kuyt eindelijk eruit haalt, waardeloos. Deze wedstrijd had ideaal geweest voor John en Narsing om zich te laten zien, wat weet Bert nu meer dan vorige wedstrijd? Niks!
Schande voor NLvoetbal en Robben deze match een zegen. Maar een collectief falen IMO

robben was weer goed, maar wat is bertje van marwijk een pussy zeg. Dat hij het durfd om dirky 90 min te laten voetballen terwijl die vent gewoon wissel is bij liverpool.

robben die aan de linkerkant voetbalde was gewoon veel gevaarlijker omdat , je dan niet weet wat hij gaat doen. aan de rechterkant is voorspelbaar ( naar binnen kappen en schieten)

daarom moet robben altijd aan de linker kant gaan spelen en dan op rechtsbuiten narcing.
Dan heb je 2 buiten spelers die vet snel zijn en als ze ook nog eens gaan kruizen met elkaar heb je dodelijke voorhoede.

maar als afellay weer terug is zet je hem gewoon rechtsbuiten en als back up narcing.
en voor robben back up ( ola john) voor de linksbuiten positie

zo had ik dat gedaan teminste

Stekeleburg
boularouz
heitinga
mathijsen
pieters
de jong
bommel/ v.d
narcing
snijder
robben
van persie

Leuke tweede helft, maar het niveau mag wel flink omhoog willen we een kans maken op het EK. Geweldige pot van Robben. Huntelaar sterk in het kwartiertje dat hij heeft meegedaan. Schaars viel sterk in en zie hem liever op de linksback dan Pieters. Sneijder was matig, Van Persie weer niet(jammer genoeg, waar de oorzaak ligt, laat ik aan anderen over), Kuyt mooie voorzet maar verder weinig toegevoegd. Boulahrouz degelijk alleen brengt aanvallend weinig. Leuk voor Vlaar dat hij even mee mocht doen, maar meteen de laatste keer denk ik zo. Tweede goal van Engeland is die toch even te gefocust op Walcott(denk ik) en vergeet hij uit te stappen naar links.

Heerlijk van Robben, maar laten we eerlijk wezen.. wat een bijzonder saaie wedstrijd.
Het is voor mij echt een raadsel waarom Kuyt de 90 minuten vol heeft mogen spelen, en dat Narsingh of John de kans niet kreeg. Ik begrijp sowieso niet waarom hij überhaupt speelt, hele beperkte speler.. Speelt alleen de bal terug, kapt met de bal en loopt zich zelf vast, zo frustrerend om naar te kijken.
Maar goed, gelukkig nog gewonnen.

Robben is de man van de wedstrijd, dit gun ik hem echt! Wat een gezeik krijgt die over zich heen.
Dat verdient hij niet, want het is een geweldige speler. Huntelaar deed het ook goed.
Die botsing is wel erg rot. Hopen dat het met allebei goedkomt.

Misschien een vreemde constatering maar het shirt van het Nederlands efltal lijkt op tv heel anders dan op de foto's o.a. hier op voetbalzone.

Verder een dodelijk saaie eerste helft, een vermakelijke tweede helft maar had graag John en Narsingh zien spelen!

Pff balen dat Sturridge geblesseerd is, dat kan er ook nog wel bij bij Chelsea. Hopelijk valt het mee. De eerste helft was zeer slecht van Nederland: er was totaal geen beweging en ze vonden niet de vrije man. De tweede helft was wel prima, maar wat was de verdediging dramatisch. Het moet echt beter op het EK. Hopelijk valt het mee bij Smalling, die botsing was even schrikken. Man of the match was absoluut Robben, wat speelde hij geweldig. Robben zorgde voor dreiging, maakte acties, pakte veel ballen af, was de gevaarlijkste man en speelde geweldig.

29 februari 2012 om 23:12

Ik zou ook balen als ik voor Chelsea was ja. Speelt een zeer sterk seizoen en dan zou het zuur zijn om hem kwijt te raken in een oefenpot.

29 februari 2012 om 23:13

Inderdaad, hij is één van de weinige die altijd strijd toont, voor creativiteit zorgt, acties aangaat en een goede voorzet heeft. Tevens scoort hij regelmatig. Chelsea gaat Sturridge enorm missen en dat om zo'n domme wedstrijd die nergens om gaat. Echt balen dit, hoop echt dat het meevalt. Het enige dat Sturridge niet goed doet is dat hij te vaak voor eigen succes gaat, verder is hij gewoon een geweldige speler voor Chelsea.

De verdediging is echt een drama ,vlaar inbrengen betekent tegen goals !

Robben is een koning, al die ondankbare Duitsers zijn nu stil =)

1e helft saai, beide ploegen erg verdedigend.

V. Persie speelt niet goed met dit systeem, ff wachten tot VDV terug is en dan proberen. Kuyt speelde wisselvallig, N. de Jong speelde wel goed vond ik, Bommel speelde goed, Sneijder speelde niet goed maar ook niet echt slecht. Verdediging kan altijd beter..

Marwijk moet echt durven te experimenteren met opstellingen, zodat b.v. Persie beter kan functioneren.. Eigenlijk had ie Persie op de plek van Kuyt moeten zetten en Huntelaar in t midden.

Conclusie: Robben de beste Nlse speler (iedereen wist dat wel denk ik)
Nlse elftal kan echt wel zonder Sneijder. Als je voor Nederland bent, dan kan ik begrijpen dat je aan hem ergert.. Hij verdedigd noooooiit... Laat zn mannetje altijd wel lopen. Wanneer hij een bal verliest, blijft hij staan.. Emanuelson speelde kwartiertje..maar liet een betere indruk achter op mij.

Rvp, tsja, Hij speelt nooit echt goed in het Nederlandse elftal. Huntelaar speelt 90procent van zijn wedstrijden wel goed. Jammer dat Huntelaar geen ''naam'' heeft, dan zou RvP zeker geen basisspeler zijn.

29 februari 2012 om 23:11

Je zag toch aan alles dat V.persie het voorzichtig aan wilde doen? Hij is de man bij Arsenal en kan zichzelf niet teveel belasten in een oefenpotje! Je zag aan Robben en Sneijder wel dat ze zich graag wilden bewijzen. Robben is dat wel gelukt, Sneijder niet echt! Ik hoop dat Emanuelson EK in de basis staat! Dat lukt wel als hij zo blijft presteren.

29 februari 2012 om 23:17

Hallo?! Je speelt bij het Nederlands elftal. Dan ga je toch niet rustig aan doen. Het is een oefenduel, maar dat geeft helemaal niks. Voor Oranje spelen, dat is een grote eer en dan ga je, je niet inhouden of voorzichtig doen.

29 februari 2012 om 23:24

Dat moet je V.persie dan kwalijk nemen, niet mij Ik meld alleen wat ik zie! Ik heb verder geen mening gegeven of ik dat wel of niet goed vind.

29 februari 2012 om 23:31

Haha, het was ook niet op jou gericht. Ik wou er nog gewoon aan toevoegen dat je zoiets gewoon niet kan maken... .

29 februari 2012 om 23:31

Dat lijkt zo omdat hij vaak slap en timide speelt ! .Ik heb het altijd gezegd Van Persie is een slappe juffrouw !

29 februari 2012 om 23:37

@ ac Milan 22

Heb je Rvp dan meer dan 3 wedstrijden goed zien spelen..voor het Nlse elftal????

Ik iig niet.. en vele mensen ook niet .. dat weet ik zeker.. dus ..je zegt dat hij dan altijd wel voorzichtig doe? Nu dat hij in vorm is (netals Huntelaar), moet hij toch een betere indruk achterlaten! .. Op het wk was hij al dramatisch.. toen dacht men, jaa hij is niet in vorm.. maar nu is hij in vorm..

29 februari 2012 om 23:45

@ blink 182

Jaaaaa!!!!!! Ik heb V.persie heel veel goede interlands zien spelen voor Nederland. Tot en met het EK in 2008 speelde hij alle wedstrijden goed voor nl!! Voor de kwalificatie van het WK speelde hij de oefenwedstrijden ook vlammend met name tegen Mexico dacht ik??? Op het WK is iets misgegaan en nooit meer goedgekomen....

29 februari 2012 om 23:47

@lapulga_10

hahaahahha het lijkt alsof je mij kwalijk neemt dat V.persie niet goed speelt!!

Ik verwacht veel van V.persie en weet zeker dat V.marwijk hem laat staan op het EK en zal dan hopelijk aan alle verwachtingen voeldoen.

29 februari 2012 om 23:47

Ik word wel moe van de drogredenen over Van Persie ,dat het zogenaamd aan anders spelers ligt. Hij zal zelf moeten laten zien,huntelaar doet het wel goed .

29 februari 2012 om 23:54

Heb je het over mij? Ik heb namelijk nergens vermeld dat Van Persie het af laat weten door andere spelers, tenminste kun je dat aantonen, weet echt niet wat je bedoeld??

1 maart 2012 om 00:12

Niet over jou ,maar over ander leden met een gekleurd Arsenal bril,die alles zoeken en excuses erbij halen,waarom hij niet rendeert in Oranje !

1 maart 2012 om 00:23

Nou ik zag RvP amper goed spelen .. van 2005-2008 heeft hij ook niet heel erg goed gespeelt.. maar gewoon normaal.. Hij was toen ook een opkomende ster.. maar nu is hij een echte ster en toch wil hetn iet baten!

In 2007 herinner ik me.. scoorde hij geen 1keer voor het nlse elftal..ik weet niet meer precies of hij veel heeft gespeeld.. maar wat ik zeker weet is dat hij niet echt altijd goed speelt voor het nlse elftal. en zeker niet tegen grote landen.
hij scoort gemiddeld 3 doelpuntjes perjaar voor het nederlandse elftal .. dat is weinig zeker voor een spits als hem. Huntelaar zou meer scoren. en Wesley speelt ook beter met Huntelaar dan RvP

1 maart 2012 om 00:25

Hij was toen ook geen spits he! V.nistelrooij zorgde voor de doelpunten. V.persie speelde rechtsbuiten en Robben linksbuiten. De statistieken van hem van toen ken ik niet om eerlijk te zijn, maar zijn veld spel was fenomenaal!

1 maart 2012 om 01:04

Daarom juist, hij is geen spits.. ik vond zijn veldspel toendertijd ook niet zo waauw ofzo..maar tenminste was dat iets..wat hij nu laat zien is verschrikkelijk.
en zolang hij daar speelt (9), zal hij slecht blijven spelen.. enige optie is, Huntelaar in de spits en Rvp op de flanken. Of moet Nederland zonder een echt spits spelen. Laat Rvp en Sneijder wel van positie wisselen..

Kuyt bakt er ook niks van dus ja..

29 februari 2012 om 23:20

moest even bijkomen van het lachen hoor .... Emanuelson beter dan Sneijder. Na deze wissel was al het vloeiende op het middenveld verdwenen. Toen pas kon je zien hoe belangrijk Sneijder is. Urby was echt dramatisch, net als elke andere invaller .... Op Huntelaar na natuurlijk.

29 februari 2012 om 23:28

Emanuelson is ook niet beter dan Sneijder, maar wel meer in vorm! Hij heeft gewoon goed ingevallen.

29 februari 2012 om 23:39

begrijpend lezen is moeilijk he..
Waar lees je dat ik hem beter vind dan Sneijder? ik word echt ziek van het herhalen!
Leest even goed aub

''nlse elftal kan echt wel zonder Sneijder. Als je voor Nederland bent, dan kan ik begrijpen dat je aan hem ergert.. Hij verdedigd noooooiit... Laat zn mannetje altijd wel lopen. Wanneer hij een bal verliest, blijft hij staan.. Emanuelson speelde kwartiertje..maar liet een betere indruk achter op mij.''

Conclusie... Emanuelson liet een betere indruk achter vndg!!! Snapje hem nu..jeeitje

Als je Emanuelson beter vindt dan Sneijder (in het algemeen), dan ben je best dom.

1 maart 2012 om 08:32

Zo vermoeiend zulke denigrerende reacties. Lees even en begin vooral niet over begrijpend lezen. Ik leg uit dat na de wissel van Sneijder het vloeiende weg was op het middenveld. Daarmee geef ik volgens mij duidelijk aan dat Sneijder vandaag meer bracht dan Emanuelson. Ik heb het dus niet over het algemeen maar over deze wedstrijd. Emanuelson bracht net als De Jong en Vlaar helemaal niks vandaag. Ik hoop dat je het nu snapt ;

29 februari 2012 om 23:48

Bij zulke ploegen zullen individualisten altijd de beste zijn en teamspelers lijden eronder (van persie). Bij een goed lopend elftal met veel automatismen (bayern) is zo'n Robben de slechtste man.

1 maart 2012 om 01:11

Toch was het echt Robben die Manchester United het kampioenenbal uitkegelde en niet Bayern met al zijn automatismen.. Vind het vrij frapant dat men Robben ineens als de 'slechtste' speler ziet en opeens zo'n punt maakt over iets dat al jaren bekend is.

Robben is en blijft in dit middelmatige Oranje de beste speler.

1 maart 2012 om 01:22

Ben je echt op achterhoofd gevallen ,tegen Fiorentina was de wedstrijd op slot ,fiorentina zou eigenlijk door gaan,ja Robben brak de wedstrijd open waardoor ze tegen Man United aantraden ,ook toen leek Man United de winnende hand . Waar het niet dat Robben een volley vanuit de corner erin trapt.je bent niet helemaal lekker?

1 maart 2012 om 11:35

Eh, was Bayern destijds een goed lopende machine dan?

1 maart 2012 om 11:57

Het Bayern van toen is niets meer of minder dan het Bayern va nu..

en ja hoor, gebeurt wat iedereen al weet.. Van persie is oranje onwaardig. Wat speelde die jongen toch slecht. Leed balverlies, schot op doel leek nergens op..
Klaas-jan staat er pak en beet een kwartier erin en is meteen beslissend door een paar keigoede acties. Hopen dat hij niet te ernstig geblesseerd is.

En dan die verdediging..vlaar mathijssen wat stonden ze toch tr schutteren bij de tegendoelpunten..
Uiteindelijk beslist robben op prachtige wijze de wedstrijd

Robben is bijna altijd beslissend..
Een Robben in vorm is samen met Messi de beste speler van de wereld, jammer dat hij zovaak geblesseerd is..
Trouwens hoe speelde Van Persie?

29 februari 2012 om 23:12

Matig, maarja.. hij kreeg ook geen aanvoer. Hij heeft geen kans gehad.

Wat was Nederland weer slecht zeg. Robben weet het weer te verbloemen, maar het enige wat Nederland doet is tikkies breed geven. En er zitten ook totaal geen automatismen in. 1-2tjes, loopacties.. niks! Voor iedereen die pro dit Nederlands elftal is: Wat typeert dit Nederlands elftal dan? Dat ze domineren? Dat ze niks weggeven? Dat ze goed counteren? Dat ze veel kansen creeeren? Dat ze zoveel scoren? Ik kan niks bedenken.

29 februari 2012 om 23:13

Dus jij vind een Robben in vorm beter dan een C. Ronaldo in vorm?

29 februari 2012 om 23:17

Ronaldo scoort wel meer..
Maar Robben is met de bal aan de voet veel gevaarlijker, en hij heeft ook nog eens een heel goede steekpass als hij de bal wilt geven tenminste haha..
Als de wedstrijd vastzit, dan ben ik bv niet echt bang van Ronaldo dat hij even een paar man dribbelt en scoort, als hij geen ruimte krijgt is hij veel minder..
Robben blijft altijd gevaarlijk met zijn acties, als hij in vorm is, dan is hij heel moeilijke te stoppen, hij heeft de actie van Messi, al is Messi slimmer vind ik..

1 maart 2012 om 00:07

Dat is niet waar hoor Tipi.

Ronaldo is heel erg veranderd de afgelopen drie jaar. Bij United was hij juist wel de lichtvoetige speler die hele verdedigingen kapot dribbelde. Heb ik hem vaak genoeg zien doen. Hij was bij United juist een killer tegen kleine ploegen die met z'n elven voor de goal gingen staan. Daar werd hij bij Match of the Day ook altijd volop voor geprezen Maar hij heeft zoveel gewerkt aan zijn fysieke kracht en zijn uithoudingsvermogen dat hij veel zwaarder en krachtiger is geworden dan toen hij voor United speelde, waardoor hij mijns inziens ook wat lenigheid en lichtvoetigheid heeft verloren. Je ziet ook dat hij bij Real altijd zijn duels aangaat op basis van kracht en snelheid, waar hij bij United altijd zijn man probeerde te passeren met technische hoogstandjes, dat doet hij helaas bijna nooit meer.

Kuyt, Mathijssen, Boulahrouz (op rechtsback) en vandaag Van Bommel, het is allemaal pure middelmaat, Van Marwijk moet nou 's met vleugels spelen, en een voetballende speler naast de '6', Van Bommel én De Jong is te veel verdedigend, zeker als je geen opbouwende backs hebt. Ik hoop zó erg op deze opstelling op het WK!

Stekelenburg
V/D Wiel
Boulahrouz
Heitinga
Emanuelson
De Jong
Sneijder
Robben
V/D Vaart
Afellay
Van Persie

Robben prachtig met een Cristiano Ronaldo doelpunt, zesde versnelling (hebben alleen Messi en Ronaldo ook aan de bal) en dan het halve veld oversteken en tegendraads scoren: werkelijk schitterend.

De tweede helft was zeker de moeite waard, jammer dat Huntelaar het veld moest verlaten en die twee tegentreffers waren niet nodig. We hebben weer eens gewonnen op Wembley.

29 februari 2012 om 23:07

En Kaka heeft het ook he..niet vergeten haha

Maarja.. dat is typisch kenmerken van eeen wereld voetballer.. Jammer dat deze man zovaak geblesseerd is..

29 februari 2012 om 23:56

Kaka in zijn jaren bij Milan dan, want daarna was hij nooit zo goed

29 februari 2012 om 23:26

Dat is juist geen Cristiano doelpunt! Zoals blink zegt is dit echt een Kaka' doelpunt. Messi maakt ook bijna nooit een sprint vanaf eigen helft en dan scoren.

29 februari 2012 om 23:42

Vind Robben nog meer controle hebben dan Ronaldo, geen geintje, Ronaldo heeft meer kracht en een harder en zuiverder schot dat wel... maar qua controle kun je robben ongeveer met messi op een eiland zetten.. zon korte controle en dat op mega snelheid.. Messi is nog wat onvoorspelbaarder en loopt wat beter..

1 maart 2012 om 00:06

ronaldo-doelpunt? Zo maakt Ronaldo ze nooit hoor, Robben is op dit gebied gewoon een paar klassen beter.

1 maart 2012 om 00:10

Het ging me om de versnelling en qua schotkracht. Dit is zo'n doelpunt waar je eindelijk weer de klasse ziet van een speler die van wereldklasse is.

Povere wedstrijd van dit zwart-oranje. Enige hoogtepunt was de kopbal van Huntelaar met alle commotie daarna met hem en Smalling (hopelijk komen beide goed er van af). Is Huntelaar een paar tanden kwijt? In ieder geval kan deze man wel vertellen hoe heilig gras smaakt. Nee Nederland kan mij niet warm of koud maken. En Engeland is echt helemaal niks meer. Veel jonge spelers die nog erg moeten groeien. Duurt nog wel even voor hun er zijn. En dan toch Nederland weer 2x schandalig te kijk zetten. 2-2 was een terechte afspiegeling geweest.

pff lekkere 2de helft mooi goals maar waarom in hemelsnaam speelde kuyt
schrok me wel kapot toen ik Huntelaar met dat gras in z'n mond zag liggen

Op het WK speelde we slechter dan vandaag. We wonnen wel, maar het spel was nooit goed. Vandaag was prima.

Mooie foto van Huntelaar toen die nog z´n tand had..

On: Ik bedoel dit dus altijd. Clubs krijgen zo vaak geblesseerde spelers terug na een ¨ oefenduel.¨
Hopen voor Huntelaar dat het niet te ernstig is en dat hij z´n goede vorm kan hervatten bij Schalke.
Zelfde geldt voor Smalling goede verdediger bij Manu. Die kunnen nu niet echt een blessure erbij hebben denk ik.

Leuke wedstrijd, op naar het EK!

Huntelaar heeft zich weer bewezen. Gaat meer dreiging in het NL elftal van hem uit dan van Rvp. Ik vind ook dat Bert eens moet kappen met RvP en klaas jan in de spits moet zetten. Staat er 10 minuten in en scoort weer.

Ik vond eerste helft echt saai .... Je ziet gwn dat KJH een echte spits is. Ik zie KJH liever in de spits op het EK en Emanuelson op 10 ipv Sneijder...sneijder bakt er niks meer van...

Zo de duitsers hebben verloren en"wij " hebben gewonnen op naar de ek titel......
of zouden we verdedigend toch helemaal blind getikt worden door xavi, iniesta , fabregas en consorten.?
Ik gok het laatste.

Tja dat heb je als Van Marwijk steeds aan 1 tactiek houd 4-2-3-1,je moet ook anders spelen,zeker tegen een Engeland en straks Portugal en Duitsland.van Persie stond weer op een eiland,waarom speel je niet met Huntelaar ernaast,dat zijn de 2 in vorm voorin,erachter begon Robben vrijuit te spelen,maar in zo een vorm als sommige spelen word het erg lastig op het EK.

Stekelenburg

ik denk dat robben weer in topvorm is. met 2 goals is hij super belangerijk voor oranje. laten we maar hopen dat hij dat ook bij bayern munchen doet.

Matige wedstrijd, wat heeft NL toch een matige opbouw. Nederland heeft nog geluk dat ze tegen een Engeland spelen die Nederland liet voetballen (opbouwen). Totdat Nederland met 2-0 voorkomt daarna ging Engeland wat meer druk naar voren zetten.

Nederland is geen Ek favoriet zullen met dit elftal de groepsfase niet eens doorkomen. Duitsland, Portugal en Denemarken zullen meer druk zetten op onze verdedigende as. Nederland heeft na vandaag weer bewezen dat ze onder druk niet kunnen voetballen.

Na Zweden, Zwitserland en Duitsland is dit al het 4e duel waar je dit elftal overklast word als er druk komt op onze verdedigende as.

Van Marwijk is ongeloofwaardig als hij tijdens het Ek Van Persie in de spits zet i.p.v. Huntelaar. Zet Kuyt maar lekker op de bank (of misschien is hij een goede linksback?) en positioneer Van Persie lekker als AM. Sneijder naast van Bommel en Afellay rechtsbuiten.

29 februari 2012 om 23:19

zet sneijder am persie linksbuiten en robben rechtsbuiten! en huntelaar in de spits! 4 spelers die in vorm zijn!

29 februari 2012 om 23:35

Is Sneijder in vorm?

1 maart 2012 om 00:07

Hij beweert van wel en heel dit land gelooft die kerel toch in alles wat ie zegt?

Vermakelijke 2e helft. Vond Nederland verre van geweldig, maar toch mooi dat Robben het zo goed deed. Hopen dat hij fit blijft en nog beter in vorm raakt, dan is ie niet te stoppen.

Nou Hansie, vraag Bert even naar z'n wisselbeleid:

1) Hoe kun je Dirk Kuyt, die weinig speelt en aanvallend niks toevoegt aan het spel, in de basis laten beginnen én 90 minuten laten staan?

2) Ron Vlaar? ...

Robben redt Nederland hier. Mooi op linksbuiten houden. Als we nu nog een speler op rechtsbuiten krijgen die een mannetje kan passeren ben ik blij. Van der Vaart er nog bij, dan is er zeker wat mogelijk.

mijn god wat hebben mensen tegen Vlaar deze wedstrijd? De eerste goal verkleinde hij de ruimte voor de man aan de bal, alles wat Matthijssen moest doen was meelopen met zn man, maar dat deed ie totaal niet... Anders had de man die de pass gaf(het was overigens wel buitenspel) zelf kunnen schieten en dan was het vlaar zn schuld dat ie ruimte had gekregen om te schieten. mathijssen zag bovendien dat vlaar met zn rug naar de man stond, dus totale omzin om hem de schuld te geven.

De tweede goal was een combifout van Schaars, maar nog meer van Mathijssen die zijn deel compleet openliet.

dit zeg ik als objectieve supporter, aangezien ik geen vlaarfan ben... heb bijv liever een centrum met de vrij en Martins Indi

Heerlijke speler die Robben. Dat laatste doelpunt is gewoon klasse!

Eerste helft was niet om aan te zien en die moeten we snel vergeten. Oranje hanteerde een erg laag tempo en liet Engeland steeds komen. Pieters werd constant overlopen op de linkerflank. Hij komt net terug van een blessure dus ik vergeef het hem wel. Dit keer dan.

Tweede helft speelde Nederland veel beter. Ook al is er niet veel verandert aan de opstelling. Huntelaar erin voor Van Persie en Schaars voor Pieters. Ik wist niet dat Schaars LB kon spelen, maar hij deed het best redelijk. We komen op een 0-1 voorsprong door een goede solo van Robben. Huntelaar maakt een goede loopactie, waardoor Robben de ruimte krijgt om te schieten. Niet lang daarna scoort Huntelaar met een goede kopbal na een prachtige voorzet van Kuyt. Klaas raakt jammer genoeg geblesseerd en Oranje nam het initiatief in de twee helft. Urby komt er nog in voor Sneijder ( ik snap niet waarom) en Vlaar er nog in voor Boulah. Daarna laat Oranje in een kort tijd bestek twee makkelijke doelpunten door. Bij de 1-2 kreeg Cahill ruimte om te kappen en te schieten. Stekelenburg mocht die bal eigenlijk wel hebben. En bij de 2-2 was Young opeens los en kon hij makkelijk afronden oog in oog met Stekelenburg. Geluk scoort Robben nog mooi de 2-3 na een voorzet van Urby. Van Bommel speelt hem goed tussen twee spelers in naar Robben die prachtig afrond.

Oranje speelde goed in de tweede helft, maar ik vind dat we echt meer voorzetten erin moeten pompen. Je ziet toch dat we erg gevaarlijk daaruit zijn. Huntelaar is een afmaak specialist en we waren erg gevaarlijk bij de voorzetten. Iets van goede 4 voorzetten en daaruit 2 doelpunten?

Jammer dat Narsingh of John geen speel minuten mocht maken. Maar dat was wel begrijpelijk. Had ze dan overigens liever bij Jong Oranje gezien. Die konden hen wel goed gebruiken.

Eerste helft viel tegen, met aan beide kanten schaarse kansen. 2e helft ontpopte de wedstrijd zich, Robben met een goeie actie met hulp van Huntelaar die een paar Engelse mannen afleidde werd het 0-1. Snel daarna 0-2, via een goeie voorzet van Kuyt kopt Huntelaar hem erin, hij houd er een stukje.. modder/gras over in zijn mond maar de goal telt.
Best kut dat wanneer Vlaar invalt er meteen 2 doelpunten vallen, ik zeg niet dat het zijn schuld is.. maar best grappig. Op het EK mag je geen 2 doelpunten weggeven want dan is het over en sluiten de verdediging van Nederland blijft een probleem.
Robben die in de blessure tijd dan nog 2-3 maakt via een prachtige treffer, hoop dat ie ook zo speelt op het Ek.

al met al, goeie wedstrijd gespeeld. Saaie eerste helft, verdediging van Nederland blijft de zwakke plek.

Huntelaar onderweg naar het ziekenhuis voor een controle.
Weet iemand al meer over de situatie's van Smalling en Huntelaar?

1e helft was niks aan. 2e helft vond ik redelijk van Nederland. Nog niet echt verschrikkelijk goed combinatiespel, maar wel redelijk volwassen en effectief. Defensie blijft de zwakste schakel, want ze staan 5 minuten niet op te letten en Engeland scoort 2 keer(alhoewel die 1e volgens mij nooit had mogen tellen).

Dit lijkt mij de opstelling voor het EK.

Steek
Wiel
Heitinga
Mathijsen
Pieters
Bommel
VDV
Robben
Sneijder
Afellay
RvP

Genieten dit zeg... Iedereen met iets richting Ajax in hun profiel foto of naam huilt gelijk over Kuyt, Vlaar of zelfs van Marwijk... Geweldig dit mooi om dit weer eens te zien ;

Kuyt kan ik begrijpen erger me erzelf ook meer aan de laatste tijd en had ook gehoopt om John of Narsingh te zien maar helaas het gebeurde niet.

Voor de rest WAT EEN Drama van een wedstrijd gelukkig hebben we Robben die weer goed speelde en de wedstrijd eigenlijk beslist. Psv-fey herhaling? alleen deze keer genoot ik ervan!

Hopelijk haalt Pieter zijn ouwe niveau een beetje want dit was bedroevend jongen is lang geblesseerd geweest snapte dus ook niet echt waarom die bij de selectie gehaald werd gelijk.

Nu maar hopen dat er niks ergs is met KJH en Smalling.

29 februari 2012 om 23:22

Sorry hoor, maar dat heeft niets met Ajax of wat. Ze speelden beiden gewoon niet goed. Sneijder speelt toch ook geen beste pot en daar hoor je de mensen toch ook over? Vind dit pas een kort door de bocht reactie en niet realistisch.

29 februari 2012 om 23:22

Ik word er nogal moe van dat bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal het dreigt uit te lopen op discussies waar mensen clubvoorkeuren erbij gaan betrekken.

Aardige bijkomstigheid is dat na deze avond Nederland op de Fifa ranglijst weer hoort te staan waar hjet moet staan. Boven de '' Übermenschen ''...
En dat gaat exact straks ook in de groepsfase gebeuren... ''mark my words''....

Ik zie hier nog steeds mensen schrijven dat we Europees Kampioen worden, maar die zal ik toch echt uit de droom helpen: het is al een uitstekende prestatie als we de groepsfase doorkomen, maar ik vrees het ergste. Dit terwijl er zoveel potentie in de groep zit. Gewoon lekker aanvallend spelen en voorkomen dat de laatste linie onder druk komt te staan. Dynamiek en hoge balcirculatie zijn met deze opstelling gegarandeerd, en dus mooi voetbal.

Stekelenburg
VDW
Mathijsen
Heitinga
Emanuelson
Sneijder
Van Bommel
VDV
Afellay
RVP
Robben

Wij winnen wel van de Duitser als Robben zo speelt en verder was Sneijder ook goed, en die twee gaan veel lastig lastig maken. Ik hoop toch echt wanneer Ibi terug is dat Kuyt op de bank terecht komt en Robin van Persie op de plek van Kuyt en als Back up is Affelay ideaal voor Van Persie.

Steek
Vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Urby
V Bommel
N De Jong
Van Persie
Sneijder
Robben
Huntelaar

Hoop eindelijk ,dat de azijnpissers over robbn, hun mond houden, wat een heerlijke avond voor hem, en de volgende keer staat een ander op, en Huntelaar is toch echt een concurrent voor v Persie hoor... hij doet het toch maar weer ik zeg v Persie en Sneijder op 10 kuijt eruit en robben en Huntelaar in de vrije rol in de spits... dus een 4 1 2 2 2.. bestaat dit systeem al.. kan makkelijk als je bewegenlijke spelers hebt.. toch?

Belachelijk saaie 1ste helft, deed me even terugdenken aan de wedstrijd tegen zwitserland waar ik voor lul zat. Wat me vooral opviel was de luiigheid en laksheid waarmee sneijder voetbalde, hoe erg kuyt het spel wel niet op hield en hoe gedreven Robben speelde. Gelukkig was de 2de helft een totaal ander verhaal. De eerste goal was een mooie goal die niet door een team was gemaakt maar door 2 spelers die wel gedreven waren. Het was namelijk tekenend om te zien hoe alleen Robben en Huntelaar er vol voor gingen en de rest zo iets had van 'red oe'. Ook de verslaggever gaf dit aan. Ik snap totaal niet waar die instelling vandaan komt. 2de goal was echt een mooie spitsen goal en geeft nogmaals aan dat helaas voor mijzelf toch huntelaar beter in het NL elftal past als spits dan van Persie. Dat het nog spannend werd kwam toch door 2 fouten van Vlaar, die afgelopen zondag ook al er slecht uitzag bij 2 goals. Bij de eerste goal gaat in 1ste instantie Heitinga in de fout, maar als Vlaar gewoon voor de bal ging sliden (ala scott parker) was hij er nooit ingegaan. Bij de 2de goal staat hij gewoon lucht te dekken, hij moet gewoon zien dat Young (geloof ik) ontiegelijk vrij loopt en hij als enige niemand staat te dekken en er het dichts bij staat. Daarnaast zag hij er ook nog een keer bij een voorzet zeer ongelukkig uit, hij laat namelijk zijn directe tegenstander gemakkelijk uit zijn rug lopen. Al met al snap ik niet wat deze man in de selectie doet, hopelijk is bruma er bij in zijn plaats komende zomer. Verder mooi dat Robben, de man van de wedstrijd, nog zo magnifiek afmaakt.

Denk dat Herr 'kaiser' nu wel niks te zeuren heeft.

Kuyt heeft weer laten zien dat hij met afstand de slechtste 'aanvaller' is die Nederland heeft. Wat een groot drama is die kerel. Op die assist na (een simpele voorzet) helemaal niks laten zien. Stel dan een John of Narsingh op, die zijn frivool, zoeken graag hun tegenstander op. En Bert, dit is een oefenwedstrijd. Oefen dan ook eens wat. Stel Van Persie en Hunteaar samen op. Zet een offensievere speler naast 1 van de verdedigende middenvelders. Ook vandaag krijg je er weer 2 tegen en creeren we weer veels te weinig

1 maart 2012 om 10:42

Kuyt had anders wel een prachtige assist..

1 maart 2012 om 10:59

Kuyt had inderdaad een goede assist op Hunterlaar. Maar het was ook zn enige voorzet vanaf rechts deze wedstrijd. Voor een rechtsbuiten wel heel erg matig. Ik zie liever een rechtsbuiten waar veel meer dreiging uit gaat en meer voorzetten aflevert. Met de kwaliteiten van Huntelaar en Van Persie in 16 wordt een goede voorzet altijd gevaarlijk.

Ik zie nu ook weer berichten dat Kuyt goed in de discpline heeft gespeeld, weinig balverlies en hard heeft gewerkt. Mooi, maar in aanvallend opzicht is er 0,0 uitgegaan van Kuyt. Robben had ook weinig balverlies gisteren en werkte ook hard, maar er ging wel veel dreiging vanuit en hield het veld breed (itt Kuyt). In aanvallend opzicht zijn we gewoon heel erg beperkt als Kuyt speelt. Een goede, ervaren en op elkaar ingespeelde verdediging (duitsland, Spanje, Engeland(normaal)) heeft al gauw door dat we alles via Robben spelen (als Kuyt speelt). Met een andere goede buitenspeler komt Robben nog beter uit de verf.

Goeie zege van Nederland het moet gezegd worden dat de goals van Engeland erg goed waren met name de 2de, de goals van Robben waren ook van pure klasse!
Maar vergeet niet dat Engeland hier Rooney, Cleverly, Terry, Ferdinand, ashley cole en dan vergeet ik vast nog wel iemand niet had. Dus ben zeer onder de indruk van dit jong Engeland.

Ten eerste kunnen we zeggen leuke overwinning met 3 prima goals!

Maar als we gaan kijken naar het spel was het zeker de eerste helft niet best. Veel te laag tempo, veel te veel balletjes breed en we zijn te afhankelijk van een actie van Robben. Maar met een rechtsbuiten die 80 % van de tijd daar niet staat is dat niet zo gek. Kuyt is de meest overschatte voetballer van het hele elftal. Die mag dus echt nooit meer opgesteld worden. Wel meenemen, want als er een voorsprong verdedigd moet worden kan hij van waarde zijn. Maar als je wil gaan aanvallen moet je een Narsingh of van Persie daar neer gaan zetten. Het mooiste is dadelijk Robben rechts en Afellay links, dan heb je heel veel dreiging van beide kanten.

En ik denk dat de tijd is gekomen om echt te stoppen met van Persie in de spits. Huntelaar liet in de tweede helft gelijk zien veel meer gevoel te hebben voor de spits positie bij Oranje. Dat heeft van Persie gewoon niet. En dat heeft vooral te maken met de rol van de spits bij Arsenal. Daar is alles afgestemd op de spits, van Persie. Bij Oranje is dit op Sneijder en Robben en moet de spits in een ondersteunende rol spelen en als afmaker er vooral staan. En dit zijn toch meer kwaliteiten voor Huntelaar.

Verdedigend was het toch niet al te best. Vooral toen Vlaar erin kwam werd het onrustig. We hebben maar een echte goede verdediger en dat is Heitinga. Mathijsen is ook al aan het eind van zijn latijn. Misschien toch een keer Bruma proberen op die positie? Ik weet niet hoe hij het doet bij Hsv.
En de backs blijven ook een pijn puntje. Boulahrouz doet het aardig maar je mist de aanvallende kwaliteiten van van der Wiel. Ik hoop eigenlijk dat Janmaat het volgend jaar bij Feyenoord gaat laten zien. En links hebben we gewoon niet veel. Pieters is een matige back die ik zelfs voor PSV te slecht vind.

Conclusie: matige eerste helft, betere tweede helft, Robben en Huntelaar top en verdedigend nog een hoop werk te verrichten!

Genoten van Robben! Maar wat frustrerend zeg dat Narsingh niet eens z'n debuut mocht maken. Echt ik kon er gewoon kwaad om worden. Zoveel Nederlandse voetballiefhebbers hadden zo graag gezien hoe hij het zou doen ipv Kuijt..

Met dit team wordt je toch echt Ek-kampioen.
Met snelle backs, snelle buitenspelers en zonder Sneijder. hij is gewoon overhypt en doet het slecht bij Inter. Je kan dit proberen in de voorbereiding, weet niet tegen wie.
Je kan ook Sneijder voor Afellay en dan RvP als linksbuiten, maar ik vind sneijder op dit moment 3x niks.

Steek
VD WIel
Heitinga
Mathijsen
Urby
V.Bommel
VDV
Robben
RvP
Afellay
Huntelaar
29 februari 2012 om 23:39

Sneijder niks? Hij hoeft niet altijd te scoren om op te vallen. bijna al zijn ballen kwamen vandaag aan en dan ook nog de rust als hij aan de bal is zulke speler heeft iedere team nodig. en al helemaal als je voor het kampioenschap wil gaan spelen.

RvP en Huntelaar samen in de spits zou ik overigens nog wel eens willen zien maar dan moet er een speler als sneijder achter staan met 2flanken zoals afellay en robben. maar dan speel je maar met 1 controlerende middenvelder V.bommel in dit geval. En met zo een aanvallende opstelling heb je urby niet echt nodig zie ik liever toch boulahrouz daar staan.

Al die ajacieden hier die alle mogelijkheden aangrijpen om Vlaar te bashen. Sjonge jonge wat kansloos zeg. Jarenlang hebben Feyenoorders aan moeten kijken tegen een Nederlands elftal vol ajacieden die er niet in hoorden, nu staat er één Feyenooorder in en ligt alles wat verkeerd ging aan hem. Als je goed gekeken hebt heb je gezien dat hij bij beide goals geen fout maakte.

Begrijp ook niet waarom Narsingh er niet in kwam voor Dirk Kuyt, Ola John kan ik nog begrijpen.. Robben speelde een goede wedstrijd.

No hard feelings, ik ben altijd voorstander van het voetbal en ik haat het als men tijd gaat rekken. Daarom was ik blij dat het 2-2 werd, gewoon omdat Nederland tijd rekte, maar uiteindelijk komen ze er goed mee weg, dankzij Robben, fenomenaal.

De wedstrijd begon saai, maar vooral de tweede helft was erg spannend! Leuk spelletje toen!

Ophouden over dat Sneijder nooit naar van Persie paste, ik heb wel aantal keren gezien, naar van Persie was gewoon niet te bereiken en stond positioneel moeilijk. Hoe kan het dat huntelaar wel beter loopt? Omdat huntelaar dominant speelde, en het spel ook begrijpt. Dat is mentaliteit. Huntelaar scoorde veel bij Ajax mrt flankspeler zoals boukhari en rosales, dut zijn toch matig toch weet hij te scoren, overal! Van Persie alleen in eengeland... In het Europees en NL laat hij weinig zien, omdat hij daar te weinig ruimte krijgt, type Makaay.

29 februari 2012 om 23:51

Van Persie een type Makaay? Makaay was juist een meester op Europees niveau. Heeft eerst voor Deportivo en later voor Bayern juist ontiegelijk veel doelpunten gescoord in de Champions League. In 2002 bij Deportivo zelfs 9 doelpunten in de CL. Dat maak je niet heel vaak mee hoor. Hij heeft zelfs nog bij Deportivo de gouden schoen gewonnen. Een beetje meer respect voor Makaay is op zijn plaats.

Veel spelers van NL voelen met huntelaar gewoon thuis dan van Persie. Huntelaar zorgt ervoor dat anderen op hun gemak kunnen spelen. Van Persie wil dat iedereen hen aanpast terwijl er geen ruimte is!

Kuyt heeft helemaal niet zo slecht gespeeld als iedereen hier beweert! Het is gewoon zijn positie niet! Stel hem dan op een positie op waar hij een vrije rol heeft, dat past veel meer bij hem, want nu liep hij af en toe Sneijder en RVP voor de voeten, wat geen ernstige gevolgen had gelukkig

Robben!!!!!!

Leuke pot voetbal de 2de helft.
Robben speelde heerlijk zeg. Maar wat was die Smalling lomp bezig zeg pfff....
Hoop dat het meevalt voor Klaas.
Steek ook erg matig hoor bij de doelpunten. Vind dat het tijd wordt voor Krul!

Jahwel,mooie tweede helft.en huntelaar speelde goede pot en zorgde voor beide goals.
Robben,tja,die was gewoon lekker in vorm vandaag.verdiend gewonnen.

Bert wakker worden! Zet aub Huntelaar in de spits vanaf nu, die is in de vorm van zijn leven. Van Persie rendeert niet in de spits bij Oranje dat hebben we nu al 1,5 jaar gezien daar moet die van af stappen.

Als hij slim is ga je de volgende oefenwedstrijden met deze opstelling spelen en kijken hoe dat loopt. Kan toch geen kwaad om Van Persie vanaf rechts te laten spelen? Met alle respect voor Kuijt maar Van Persie zou dat toch niet slechter invullen?

En Van de Vaart op de plek van De Jong zou ik zeker niet doen omdat de verdediging dat gewoon niet aankan. Die heeft echt een verdedigend blok ervoor nodig omdat ze anders kapot worden gespeeld.

Dan kan je nog altijd in een wedstrijd Vdv, Affelay,kuijt en dat soort gasten inbrengen als het nodig is. Jammer voor hun maar er zijn op dit moment betere.

Stekelenburg
Van de Wiel
Heitinga
Mathijsen
Pieters
Van Bommel
N. De Jong
Van Persie
Sneijder
Robben
Huntelaar

Robben man of the Match, duidelijk. Waar ik het nog even over wil hebben: Hans Kraaij jr. Wat een beschamend interview met Stuart Pierce, zo'n slecht Engels, en zulke slechte vragen. Bah, kunnen ze daar niet iemand anders voor regelen? Gio van Bronckhorst, iemand met uitstraling. Of zet desnoods Gullit langs de kant.

We hebben heel veel stof om over te discussiëren, maar ik begin me echt te ergeren aan het feit dat van Persie maar de krediet blijft krijgen. Mijn gevoel is dat de Arsenal spits veel te veel 'de ster' wil worden. Huntelaar weet zijn zwakke punten en doet waarin hij goed in is: doelpunten maken. Waarom kan van Marwijk in godsnaam van Persie ook niet verlossen van z'n eigen koppigheid? Zet Kuyt op de bank en laat Robben en van Persie op de flanken spelen. Wil van Persie dat niet? Prima, blijft thuis. Elke speler heeft z''n favoriete plek op het veld, maar een grote speler weet ook zichzelf voor het team op te offeren. Kan van Persie dat?

Ik ben ook geschrokken over wat er linksachter gebeurt. Pieters is al niet de beste, maar sinds wanneer is Schaars een linksachter??? We hebben in Nederland twee mogelijke oplossingen: Emanuelson en Drenthe. Dan zet je Schaars daar toch niet?

Robben? Fenomeen. Nu maar hopen dat hij gezond blijft...

29 februari 2012 om 23:42

Dat Drenthe niet opgeroepen wordt is mij nog steeds een raadsel. Wat vpersie betreft ben ik het volledig met je eens. Dat roep ik al jaren, alleen weet ik dat Bert dat nooit zal doen. Maar hij heeft nog een paar maanden om tot inkeer te komen.

29 februari 2012 om 23:56

Eens. Ten eerste omdat Drenthe best in vorm is bij Everton (scoorde in de cup een prachtige goal in de eerste minuut laatst), ten tweede omdat hij al aan heeft gegeven als linksback te willen fungeren bij Oranje en ten derde omdat hij dat ook kan.

1 maart 2012 om 23:39

De enigste reden waarom van Marwijk Drenthe er niet bij wil hebben is dat de trainer misschien bang is dat Drenthe voor onrust gaat zorgen. We weten allemaal dat het makkelijk is om altijd de beste spelers op het veld te willen zien, maar van Marwijk moet ook rekening houden met de ego's van heel wat sterren. Dat is denk ik ook de reden waarom Kuyt zo veel krediet krijgt.

Pieters is een zeer matige verdediger, maar Drenthe heeft een heel ander karakter dan de psv' er. Het zou best kunnen dat van Marwijk juist nu geen sociale problemen wilt krijgen. Een van zijn grootste successen is dat hij de ego's en waarschijnlijk de onderlinge strijd van grootste drie Nederlandse clubs in toom kan houden. Te veel mensen, inclusief mezelf, willen te vaak ' mooi voetbal' , maar van Marwijk heeft wel z'n team naar de wk finale weten te loodsen...misschien is dat ook iets wat Cruijff ook wel eens vaak vergeet...

best een leuke wedstrijd. huntelaar laat toch wel weer zien dat hij in de spits moet. robben op links zag er goed uit. tja van persie je snapt het toch niet bij arsenal tikt hij ze er allemaal in maar in het nederland elftal wil het niet helemaal lukken. misschien toch maar weer als rechts buiten? want kuyt kan echt niet meer op die positie....

Wat een verschrikkelijk laag tempo was het in het merendeel van de wedstrijd. De eerste helft viel ik bijna in slaap. Wat maakt Bert van Marwijk zo'n goede trainer?? Juist Arjen Robben! Zonder Robben was er echt helemaal niemand die het verschil kon maken. Robben je moet gewoon snel weg bij dat Bayern waar je niet wordt gerespecteerd. Robben is gewoon de Messi van het Nederlands elftal.

Bert zet weer Kuijt erin wat ik weer niet begrijp. Je zet 2 verdedigende middenvelders voor de verdediging, omdat je de verdediging niet vertrouwt en dan zet je ook nog kuijt erin die meeloopt met de aanvallers om ook te verdedigen. Met dit systeem kunnen we echt helemaal niks op het EK. Op het WK moest ook alles van Sneijder en Robben komen en dat gebeurde ook. In een ander systeem waren we misschien wel wereldkampioen geworden. Maja van Marwijk die wilt zijn schoonzoon niet passeren en Nigel doet het te goed om hem eruit te halen. Onbegrijpelijk dat hij zich aan het systeem vasthoud.

Robben heeft in 1 seizoen van Gaal een goede trainer gemaakt bij Bayern en hij maakt van Marwijk een goede bondscoach.

Ik begrijp ook niet dat mensen zeggen dat we het elftal moeten aanpassen aan van Persie, het elftal staat er al! Zet Huntelaar erin en het is gewoon klaar, niks aanpassen aan 1 speler. Sommige relaties gaan gewoonweg niet samen, die moet je niet gaan forseren. Ik hoop echt dat Bert nu wakker is geworden want zelfs met een ezel in de spits hadden we het WK op onze naam geschreven. Niks ten nadelen van Robin hoor maar aub niet meer op de plek van Huntelaar.

29 februari 2012 om 23:44

Huntelaar maakt ze bijna vanaf de bank. Het is niet te geloven hoe makkelijk die kerel scoort. En met vpersie en Robben op de flanken heb je toch een wereld aanval. Want Kuyt is niet goed genoeg meer helaas...

29 februari 2012 om 23:46

denk je nou echt dat huntelaar tegen spanje had gescoord? op basis van wat? die geweldige voorzetten van kuyt of zijn loopakties? het elftal staat voor geen meter. je bent afhankelijk van 2 bevliegingen van Robben tegen een Engeland B )die 1e goal dat leek wel 5e klasse B qua verdedigingen een voorzet van een dramatsiche Kuyt die geweldig wordt ingekopt door Huntelaar..huntelaar scoort niet tegen de top 10 van Duitsland, waaro mwel tegen Spanje....ik snap niet dat Huntelaarn iet in de spits staat en v Persie erachter maar ik word een beetje moe van de ' v Persie kan er helemaal niets van' commentaren

1 maart 2012 om 00:10

vpersie kan er zeker wel wat van en ik pleit al sinds het WK voor hem, maar je kunt toch niet ontkennen dat zodra dat Arsenal shirt uitgaat en het Oranje (in dit geval zwart) shirt aan, er een andere Robin staat. Wellicht omdat de spelers eromheen anders fungeren ja, maar je gaat niet enkele maanden voor een groot tournooi een heel team omgooien, waar je toch al aardig wat succes mee geboekt hebt, ten gunste van één enkele speler. Ook ik zou dan uiteindelijk toch voor doelpunten kiezen en dus voor Huntelaar en ach, zijn gemiddelde is toch ook niet onaardig dacht ik zo! Je ziet het trouwens overall hoor, neem nu spitsen als Klose en Toni in het verleden, toch ook niet de beste voetballers, maar ze schieten de ballen er wel uit alle hoeken in.

ik moet altijd een beetje lachen als ik mensen hier zie typen dat v persie te licht is voor oranje. dan heb je z weinig inzicht in het edele spel dat je eigenlijk niets te zoeken hebt op een website die erover gaat. Huntelaar heeft het geweldig gedaan vanadaag en is ook de beste spits in de 16 voor oranje. dat er Altijd een plek moet zijn voor v Perise (de topscorer vd beste competitie ter wereld maar volgens sommige hier een soort van 3e klasse C). kuyt moet eruit das duidelijk en sneijder is ook helemaal niet meer de man..robben daarnetegen is gewoon vanwege zijn snelheid dodelijk en moet ook altijd spelen

stekelenburg
vd wiel
matthijsen
heitinga
emanuelson
v Bommel
Sneijder
Robben
van Persie
Affelay
Huntelaar
29 februari 2012 om 23:46

Niet te licht voor oranje alleen hij laat het niet zien bij oranje dat terwijl die veel meer kwaliteiten heeft als Huntelaar . Daarom denk ik dat we gewoon Huntelaar in de spits moeten doen en Robben van recht en Van Persie van links . Kuyt stelt tog niks voor.

29 februari 2012 om 23:49

dat ben ik met je eens. ik vind het gewoon zo jammer dat zo'n sierlijke voetballer zo wegkwijnt bij oranje. de kwaliteit is er duidelijk maar het komt er op de 1 of andere manier niet uit. dat heeftn iets met ruimte te maken maar ook met vertrouwen ofzo, heel raar

Ik vrees dat Robben er zojuist voor gezorgd heeft dat Bert nog steeds niet inziet dat het met zo'n spelopvatting nooit gaat lukken om Europees kampioen te worden. Hoe kun je in vredesnaam beginnen met maar 3 aanvallend ingestelde spelers?! Je hebt jongens als John en Narsingh op de bank maar toch laat je Kuyt 90 minuten lang staan. Werkelijk een schande!br Ik hoop echt dat BvM gaat inzien dat we de kwaliteiten de we hebben, moeten gaan gebruiken. Met jongens als Van persie, Robben, Afellay en Huntelaar in je selectie mag je nooit, maar dan ook echt nooit met Kuyt op komen draven.

Een paar zaken zouden Van Marwijk nou toch duidelijk moeten zijn:
Huntelaar hoort eerste spits te zijn en niet Van Persie.
Kuyt hoort niet meer in de basis te staan.
De Jong hoort altijd op het middenveld te staan.
Pieters en Boularouz kunnen goed opkomen, maar geen voorzet geven.
Er moet in de komende wedstrijden met jonge spelers in het centrum van de verdediging worden geoefend, want met Vlaar wordt het hem niet en daar zijn we juist erg kwetsbaar.
Robben moet zelf mogen bepalen waar hij speelt.

Maar Van Marwijk kennende zal hij wel vasthouden aan Kuyt, Van Persie in de spits en Pieters.

1 maart 2012 om 00:15

Wat mij betreft eens oefenen met Huntelaar in de punt, vpersie en Robben op de flanken, met John en Narcingh als invallers. Niet de Jong, maar Strootman naast vbommel, waardoor je toch net wat meer diepgang en loopvermogen krijgt. Drenthe linksback, wellicht gaan de ballen dan niet alla Manolev de 2e ring in en hopelijk vdwiel weer op rechts. Kan dat niet, dan vind ik Boulahrouz niet eens zo'n slechte vervanger. Verdedigend is hij best aardig, voetballend schiet het te kort maar ach er lopen zat goede voetballers bij. Centraal achterin is nu eenmaal de zwakte en daar valt weinig meer aan te verbeteren richting het EK helaas.

1 maart 2012 om 00:38

Strootman heeft in Oranje aangetoond dat hij het niveau nog niet aan kan. Hij maakt veel passfouten en onnodige overtredingen op gevaarlijke plaatsen. De Jong wordt door velen, en dus ook door jou, zwaar onderschat. Aanvallend is hij beter dan menigeen denkt. Kijk maar eens naar de passes die hij verzendt en de mogelijkheden die hij Silva en Sneijder biedt door zijn loopacties. Daar is Strootman nog niet aan toe.
Verder heeft Drenthe de linksbackpositie al een jaar of 2, 3 niet meer gezien, dus dat is een utopie. Liever Emanuelson.

1 maart 2012 om 10:20

Ik onderschat de Jong niet, ik vind dat hij voetballend niets toevoegd. Als ik naar zijn passes kijk, gaan die 9 van de 10x breed. Strootman heeft daarnaast helemaal geen onkunde aangetoond maar slechts één belabberde wedstrijd gespeeld tegen een messcherp Duitsland. Om hem daarop te bekritiseren vind ik wel erg ver gaan. Drenthe zou prima schikken in de rol van linksback, Urby komt fysiek te kort en heeft die positie ook al ruim 2 jaar niet gezien. Geen argument dus van je,

Bewijs dat robben puur en alleen slecht speelt bij bayern door die kranten en de trainer daar. Een fitte robben die goed in zijn vel zit is voor elke club een genot om te hebben!

Waarom van Persie niet gewoon hangend op links? Dan zijn we verlost van Kuijt en dan kan Huntelaar in de Spits... Hij funcioneerd gewoon het beste in de spits bij het NL elftal!

Wel erg belachelijk de reactie van Van Marwijk over De Jong. Hij heeft een moeilijke periode gehad en is nu weer terug op niveau. Dat is wel de hypocrisie ten top, want die moeilijke periode is vooral door de bondscoach ingeluid door hem te "schorsen" voor een overtreding in Engeland (die overigens daar niet als overtreding werd gezien).

1 maart 2012 om 00:18

En daardoor speelde de Jong vervolgens als een natte krant bij zijn club? Mwua...erg ver gezocht als je het mij vraagt. Neemt niet weg dat ik de Jong sowieso niet zou opstellen daar hij voetballend geen drol toevoegt en Strootman over meer diepgang beschikt. Aan de andere kant is een scherpe de Jong tegen Portugal en Duitsland niet eens zo slecht om erbij te hebben.

1 maart 2012 om 00:35

Ja, mede daarom speelde De Jong wat minder, vlak voor zijn blessure. Zo vergezocht is dat niet hoor. Verder moet je de wedstrijd er nog maar eens weer op nakijken en dan zul je zien dat De Jong veel aanvallende impulsen geeft of ze een mogelijkheid geeft. Strootman loopt meer met de bal, waardoor het lijt alsof hij aanvallend meer doet, maar De Jongs strakke passes luiden heel vaak de gevaarlijkste aanvallen in. Daarnaast is Strootman verdedigend veel, veel minder en met een verdediging, zoals Oranje die heeft, is een speler als De Jong onmisbaar.

Wat scoort Huntelaar toch makkelijk zeg. Bij Schalke scoort hij ook al heel makkelijk. Robben was vandaag gewoon geweldig! Hij is helemaal fit en hij maakt zijn doelpunten gewoon. Hij maakte ook de winnende voor Nederland. Bij Bayern speelt Robben niet zo goed, maar bij het Nederlandse elftal speelt hij gewoon dodelijk. Ik zal het niet weten waar dit aan zou liggen, maar Robben is gewoon fantastisch. Respect voor Robben, maar ook voor Huntelaar! Ik hoop dat het al goed gaat mrt Huntelaar, want hij knalde wel hard met zijn hoofd tegen de tegenstander.

Wel jammer dat Bertje Emanuelson opstelt. Toch de minste van allemaal. Voor de rest goed gespeeld van het Nederlands elftal. En hopelijk ook een betere keeper want Stekelenburg is niet veel.

Heb genoten van de 2e helft..

maar wat ik niet begrijp is, waarom Phil jones als Rechtsback ging spelen en Richards centraal terwijl eigenlijk het andersom moest.
en waarom liet bert Narsing en Ola niet invallen? ik had op z'n minst kuyt eruit gehaald voor 1 van die 2.

hoop op het ek met deze opstelling

steek
wiel
heitinga
matthijsen
pieters
Sneijder
Bommel
Vaart
Persie
Huntelaar
Robben

Vpersie op links lijkt me helemaal niks. hij is gewoon geen buitenspeler en daar hoort op het ek gewoon afellay te staan.

29 februari 2012 om 23:59

Mag ik je er even op attenderen dat Van Persie pas enkele seizoenen als spits speelt? Bij Feyenoord was hij linksbuiten en bij Arsenal heeft hij heel lang als rechtsbuiten gespeeld.

1 maart 2012 om 11:42

Weet ik. Maar bij Arsenal is v Persie een hele andere meer doelgerichte voetballer geworden. Tevens heeft hij veel snelheid ingeleverd en is hij niet in staat om zo even een Lahm of Coentrao voorbij te gaan. Dat zal een Ibi, Narsingh of John toch beter kunnen.

Ik vond kuyt wederom weer niet goed spelen. Spel was redelijk maar zeker niet goed genoeg, aangezien Engeland zeer matig speelde. Tempo zou toch echt een stuk hoger moeten en passing ook een stuk beter. V. Persie stond weer op een eiland omdat Sneijder telkens inzakte naar v. Bommel en De Jong om de bal te halen. Daarom zou Nederland volgens mij in de volgende opstelling moeten spelen.

Werkt dit niet kan je v persie altijd naar de spits doorschuiven en robben op rechts zetten waardoor affelay links buiten komt te spelen Kuyt is leuk omdat hij 90 op en neer loopt en irritant is voor de tegenstander maar hij haalt het tempo eruit komt geen man voorbij en heeft vaak balverlies.

de linie robben - sneijder - persie zal voor elk land dodelijk zijn. Aangezien ze daar hun handen vol aan zullen hebben. robben zal twee man nodig hebben en van persie ook waardoor er veel ruimte is voor sneijder en huntelaar. Huntelaar zal denk ik vaak de vrije man zijn aangezien hij de minste naam heeft. waardoor hij veel ruimte zal krijgen en die moet je huntelaar niet geven .

Vanwege het aanvallend ingestelde middenveld is het handig 2 afpakkers er achter te hebben staan want met vdvaart zal het te aanvallend worden waardoor de balans in het elftal weg is. De jong komt zelden mee naar voren en ook van bommel komt niet verder dan de 16. Waardoor het middenveld en de aanval prima staat.

Verdediging is natuurlijk wel het zorgenkindje maar dat weet iedereen. rechtsback heb ik gekozen voor vd wiel aangezien ik hem toch beter vind dan boulahrouz omdat opbouwend vdwiel meer kan brengen wel zou ik tegen portugal met boulah beginnen. Van CR schijt in zijn broek voor hem volgens mij na het Wk2006. linksback gekozen voor emanuelson omdat hij toch meer kwaliteiten heeft verdedigend maar ook aanvallend gezien dus dat is uitgemaakte zaak. Ben ook toch wel benieuwd hoe drenthe daar zou functioneren maar bij gebrek aan beter is vd wiel en emanuelson op de flanken het beste.

Centraal is heitinga en mathijssen het beste. Hun zijn aan elkaar gewend weten wat ze van elkaar kunnen verwachten misschien is bruma ook nog een optie maar voor de rest is het niks centraal gezien.

Stekelenburg is duidelijk, alhoewel vorm en krul ook aardige keepers zijn maar stekelenburg heeft het altijd goed gedaan dus waarom wisselen?

Kortom met dit elftal worden we Europees kampioen

Stekelenburg
V/d Wiel
Heitinga
Mathijssen
Emanuelson
v. Bommel
de Jong
v. Persie
Sneijder
Robben
Huntelaar

Huntelaar vind ik persoonlijk scherper in het NL-elftal dan van Persie. Hij maakt simpelweg de doelpunten.

Wat een slappe zak is onze bondscoach. De enige manier om te kijken of Narsingh en John het een beetje aankunnen op een hoger niveau was vandaag(tegen backs uit de eredivisie worden ze niet getest). Laat hij Kuyt (parodie op een voetballer) rechtsbuiten starten.

Stop nu maar met Robin van Persie: zelfs in topvorm bakt hij er in Oranje helemaal niets van!
Schitterende clubspeler, één v/d allerbeste in Europa, maar in het Nederlands elftal de zwakste schakel zonder een zweem van zelfvertrouwen.

In de 1e helft krijgt hij een uitgespeelde schietkans op de rand van de 16m, jaagt hij de bal over het het dak het stadion uit. Symptomatisch voor Van Persie in Oranje! Geef Van Persie 10 precies dezelfde ballen in Arsenal shirt en hij schiet er 10 op rij op de goal en scoort er 4-5 keer uit.

Huntelaar is juist het omgekeerde: scoort altijd en overal voor Oranje en matched beter met de rest van het team.

Robben : Goede wijn behoeft geen krans !

Wow ziet er heftig uit met Huntelaar en Smalling ! Hopelijk valt het mee !
Ik heb helaas de wedstrijd niet te zien, wel gehoord dat de eerste helft walgelijk was !
Maar hoe dan ook, ik vind dat huntelaar in de spits moet, wat een killer is dat !
Samen met van persie heb je daar een dodelijk spitsenduo in mijn ogen, ze moeten in een soort 4-3-1-2 spelen !

Stekelenburg
vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Pieters
Robben
V Bommel
De Jong
Sneijder
v Persie
Huntelaar

Wat een dodelijk saai potje was het zeg! Ik vond het sneu dat Van Persie als spits wederom niet uit de verf kwam. Volgens mij heet het euvel dat hem parten speelt Robben. Die is erg richting doel gefocust en loopt de beweeglijke Van Persie dan de ruimtes dicht. Ik denk dat Huntelaar bij de eerste twee goals zijn waarde als spits in dit systeem wederom bewees. Niet dat Van Persie het veld hoeft te ruimen - hij is met Sneijder in principe onze beste speler - want Kuyt is over zijn houdbaarheidsdatum heen. Ik opteer daarom voor Robben, Sneijder en Van Persie achter Huntelaar.

Verder was ik het erg eens met de lezing van Johan Derksen. Ik begrijp niet waarom Van Marwijk Narsingh en John heeft meegenomen. Nog los van het feit of hij ze inzet, maar dat de bondscoach voor een gezapig midweeks oefenpotje direct de belangen van Jong Oranje schaadt vind ik onbegrijpelijk en ook helemaal niet des Van Marwijk.

Tenslotte blijft het me een doorn in het oog dat Ron Vlaar steeds maar weer geselecteerd wordt. Waar is dat toch op gebaseerd? Dit is een bijzonder middelmatige verdediger. Hoe moet Nick Viergever zich onderhand voelen dat ondanks zijn sterke prestaties met AZ Van Marwijk hém totaal niet ziet staan. En ook Ricky van Wolfswinkel zal zich erg genegeerd voelen ondanks zijn goals voor Sporting Portugal en de interesse van buitenlandse topclubs. Ik begrijp dat Luuk de Jong het eveneens verdient, maar juist in dit soort oefenpotjes zou Bert de tweede garnituur eens van samenstelling kunnen veranderen.

1 maart 2012 om 00:22

Van Persie in Oranje is als een Ferrari in een woonerf vol met drempels

1 maart 2012 om 03:54

gomes1psv, ik betrap mij erop dat ik het met je hele betoog eens ben, jij hebt echt verstand van het spelletje, alleen vind ik dat je Sneijder een beetje overschat, voor de rest een 10 met een griffel

1 maart 2012 om 13:06

Thanx! Kharika! Mooier compliment kun je niet krijgen...

Deze wedstrijd was verhelderend. Zet Vlaar in het veld en je kan net zo goed een blanco wedstrijdformulier aan de tegenstander geven. Volgens mij flikte hij dit ook 1 of 2 interlands terug tegen Italie. De beste man faalt iedere keer hopeloos in het vaderlands tenue.

Kort gezegd: Het zou mij verbazen als Bertje hem nog mee nam naar het EK, zelfs als wissel.

Doewie Vlaar, het was amusant zolang het duurde :w

Zelfs ik als Feyenoorder heb het ook niet zo op Vlaar. Ik vind hem veel te soft voor een verdediger, laat staan aanvoerder. Ik vond het sowieso al frappant dat aan het eind van vorig seizoen Vlaar werd opgeroepen, maar niet Stefan de Vrij. Die is 19 jaar, maar nu al beter dan Vlaar. Dat zegt Vlaar zelf trouwens ook. De Vrij is echt bikkel- en bikkelhard. En elke man die tegen hem speelt is de hele wedstrijd onzichtbaar. Hij is ook nog eens heel snel en zeer sterk aan de bal. Hij doet me altijd een beetje denken aan Van Wonderen, die was ook altijd snel en sterk aan de bal, alleen vind ik De Vrij veel harder dan Kees.

1 maart 2012 om 03:49

Nu overdrijf je met De Vrij, maar precies wat jij zegt zeg ik ook en dan gaan die Feyenoorders hier janken dat hij wel goed is enzo

Dirk kuyt deed weer helemaal niks en voegde ook niks toe.
Iedereen speelt hier fijn in, Robben moet gewoon van links komen, maar mag hangen ook naar de rechter kant hij komt er van zelf wel dat zag ej zelf ook wel. Sneijder zat ook weer lekker met z'n lob passjes, hij meot wel gewoon op het verdedigend mid staan en Raffa achter RVp anders werkt dat niet. Dat zag je ook gewoon toen Huntelaar der in kwam begon Nederland te draaien, Vpersie moet spelen of in een ander systeem want in dit systeem is Huntelaar de beste. Van Persie 0 kansen gecreerd Huntelaar 3 en 2 goals komen der uit. ik zeg niet dat Van Persie der uit moet, hij is de beste 3 spelers van de wereld, maar in dit systeem past hij neit

Als van Marwijk blijft vasthouden aan Mathijssen en Kuyt gaan we het niet ver schoppen op het Ek.
Beide spelers zijn te oud en kunnen het niveau niet meer aan. Met name Mathijssen stond gewoon totaal verkeerd bij beide treffers. Kuyt had vandaag een leuke voorzet maar brengt ook niets meer.
Deze twee snel vervangen. Bruma lijkt mij een prima vervanger voor Mathijssen. Op de rechtsbuiten heb je straks meerdere opties Affelay/v persie/ narsingh

De 2-2 kent velen fouten helaas. Het begint met de pass van de linksbuiten van Engeland die hem de 16 inspeelt. Nigel de jong is te laat en die man komt voor hem. Vervolgens wordt de bal terug gepassed en dan is van Bommel te laat om te onderscheppen. Vervolgens stappen Vlaar en Matthijssen uit, maar Matthijssen glijdt uit. Vervolgens komt de bal buiten de 16 en gaat Schaars uitstappen. Vlaar let alleen maar op ( d8 Wellback) , omdat hij dat ziet als zijn directe tegenstander. Hij ziet niet dat van Bommel niet in de gaten heeft dat Ashley Young acher hem staat en wegloopt de ruimte in, Engeland geeft de pass en Stekelenburg is kansloos. Ik denk allemaal fouten, maar de miscommunucatie tussen Vlaar ( die Ashley Young moet kunnen zien wegtrekken) en van Bommel die ashley Young zijn directe tegenstander is aan het begin van de aanval al. Des al niet temin winnen we van engeland. Altijd leuk nu deze lijn voortzetten en Europese kampioen worden !

1 maart 2012 om 09:59

he! Van Bommel die iemand uit zijn rug laat weglopen? Al eens eerder gehoord. Voor de rest prima gespeeld hoor maar toch weer even niet opgelet!

De verdediging van Nederland heeft het helaas weer van zich af weten. Erg jammer dat je zo een verdediging hebt met zulke aanvallers en middenvelders voor je.
Overigens vond ik Huntelaar perfect invallen en vind ik het uiterst zielig voor hem dat hij een keiharde aanslag tegemoet kwam. Wat Marco van Basten al zei vond ik zeer terecht, Huntelaar deed alles goed bij de goal van hem zelf en wat Smalling deed alles fout. Als je al ziet dat je veel te laat komt. Waarom moet je er dan in godsnaam nog zo inkomen? Dit is voor hem zelf erg risicovol en zelfs levensgevaarlijk voor je tegenstander. Wat als hij Huntelaar zijn slaap goed had geraakt? Dan zou deze situatie nog vele malen erger zijn.

Overigens heeft Nigel de Jong goed de draad weer opgepakt, heeft een hele verdienstelijke pot gespeeld en mag voorlopig nog wel weer opgesteld blijven. Ben heel erg blij voor hem zelf en het Nederlands elftal. Hopelijk gaan we een goed EK tegemoet en gaan we die tweede EK beker binnehalen !!

Net wat we nodig hadden, het verlies van Duitsland en de winst van ons kikkerlandje, mede dankzij Robben natuurlijk. Jongens dit betekent weer dat we terug gaan na de 2de plek op de wereld ranglijst!

Kortom een geweldige prestatie tegen een tegenstander van gelijkwaardig niveau!

Wat mij weer opviel en wat ik al wist. Huntelaar is dé spits voor Oranje. Kuyt moet eruit, maar die betaalt waarschijnlijk om iedere keer maar weer in de basis te mogen starten. Nigel de Jong is zijn vreemde drieste acties nog steeds niet verleerd. Doet hij dat alleen in Oranje of bij zijn club ook? Nu nam hij bij zo'n debiele actie notabene behalve een Engelse speler ook Kuyt nog mee. Weer 2 goals om de oren. Misschien toch maar eens wat andere centrale verdedigers erbij. Er zitten talentvolle spelers aan te komen. En als laatste waarom in deze oefeninterland de buitenspelers laten debuteren. De wedstrijd kon bijvoorbeeld goed een snelle Narsingh gebruiken!

van der wiel/ van de vaart en miss urby linksback en michien bouma oproepen als centrale verdediger. een boerighter die hopelijk goed terugkomt en wat minuten voor het ek kan pakken. zit je goed op alle posites

Mensen die zeggen dat Huntelaar in de spits moet en V. Persie op de bank sporen niet. Je zet de topscorer uit de PL niet op de bank... Dan maar achter huntelaar of gewoon in een andere opstelling.

1 maart 2012 om 04:22

Waar slaat die opmerking op zeg! Doe even normaal man!! Sporen niet? Omdat ze een mening hebben die afwijkt van jouw mening??? Typisch Nederlands he. Je kan topscoorder Plzijn maar als je niet in Oranje past gaat het gewoon over. V Persie in Oranje is niet dezelfde als bij Arsenal. Als je ziet hoe Oranje beter ging voetballen enook ging scoren toen Huntelaar erin kwam....zegt genoeg. Ieder zn maning!

ben ik de enige die de verdediging slecht vond ?? ... of is iedereen weer in een euforische staat door de vertekende 2-3 overwinning ?

Whahahaa Vlaar komt erin en meteen chaos daarachter, die bolle is niet goed genoeg, jammer dat verdedigers als Gouweleeuw,de Rhijn,viergever en zelfs Martens Indi door zo een lompe anti-verdediger worden gepasseerd. Luuk de Jong kon trouwens ook niet mee, doe mij maar V Wolfswinkel

Dan heb je grote namen/personality's als Gerrard,lampard,ferdinand en Rooney, maak je 1 of andere anonieme scott Parker captain, ik kan die Pearce nu al niet meer serieus nemen

1 maart 2012 om 08:42

Dat Scott Parker voor jou anoniem is zegt meer over jou dan over Pearce. Kijk je uberhaupt weleens Engels voetbal, of?

Nederland gaat dus niet het EK winnen met Kuyt, het wordt allemaal zo makkelijk te verdedigen of beter gezegd Kuyt verdedigd zelf wel met z'n voorspelbaar gehannes. Gebruik toch Narsingh of iemand anders, het zijn maar vriendschappelijke wedstrijden.

En Ron Vlaar, Dirk Kuyt bedankt, julie geven mij hoop dat ik altijd nog eens uit bed gebeld kan worden door van Marwijk omdat ik opgeroepen wordt voor Oranje, ik ben namelijk ook goed in verbaasd over het veld lopen.

1 maart 2012 om 08:48

Ondanks zijn voorspelbaar gehannes geeft hij toch een mooie pass waaruit Huntelaar kan scoren. Aanvallend zit het wel snor bij Nederland, dan zijn de verdedigende aspecten toch wel een belangrijk bijkomend iets, dat heeft Kuyt wel tav de andere aanvallers. Ook ervaring is op een eindronde van belang.

Je kan je beter zorgen maken over de defensie, die is zo lek als een mand.
Overigens toch grappig dat je uithaalt naar 2 (oud)feyenoorders, heeft het niet te maken met je afgunst tegenover Feyenoorders?

1 maart 2012 om 21:08

Ja Kuyt gaf een goede pass, maar het rendement is niet echt hoog. En het lijkt mij dat van Markwijk tijdens zo'n vriendschappelijke wedstrijd wel eens een keer iets anders zou kunnen proberen in plaats van Kuyt.

En de defensie is inderdaad ruk maar heb geen idee wie onze verdedigers zouden moeten vervangen. En waar haal jij de kennis vandaan dat ik iets zou hebben tegen Feyenoorders?

aantal conclusies:

- robben moet je gewoon laten gaan en niet te veel op zn huid zitten dan voetbald hij gewoon goed
- sneijder is nog steeds een baas op het middenveld
- kuyt mag nooit meer in de basis aangezien die niet kan voetballen. Vroeger kon die nog nuttig rennen maar dat is ook gebeurd
- vlaar mag nooit meer opgeroepen worden
- van persie is de beste spits van de PL, maar niet geschikt voor oranje. Dit is het zoveelste bewijs
- Huntelaar zal NL doelpunten brengen.
- automatismen ontbreken maar NL staat er niet slecht voor.
- de jong & van bommel zijn een monsterblok. Eventueel vd vaart als we meer ruimte krijgen en willen voetballen.

Robben was weer eens baas, met v/d vaart en affelay heb je helemaal een lekker aanval.

Jammer dat mensen Vlaar bashen en roepen dat deze man te kort komt voor de eredivisie terwijl hij wekelijks geweldig speelt.

1e goal was van mathijssen de schuld, vlaar heeft geen ogen in zijn rug en de man was van mathijssen, deze moest gewoon meelopen. 2e wel van vlaar hoewel de pass mooi was en niemand had deze verwacht.

Alle ajacieden hoor je niet over die hark heitinga wat een debiel is dat zeg. Hoe hij ook welbeck neermaaide schandalig. En mathijssen man man ga met pensioen lopen gillen tegen vlaar terwijl het 100% zijn schuld was. De verdediging blijft drama en over pieters begin ik liever niet whaha.

Huntelaar is een echte nummer 9. Als Oranje doelpunten wil, zet dan KJH in de spits!!

Engeland heeft mij positief verrast, de tijdperk kick-and-rush voetbal is verleden tijd geworden. Daarnaast waren ze heel aanvallend ingesteld en hadden ze op een gegeven moment meer balbezit dan Oranje, zonde dat een Barry nog speelminuten maakt over hem was ik niet bepaald over te spreken. En natuurlijk Huntelaar die weer een doelpunt maakt, die verdiend toch wel de basisplaats en laten we ook Robben niet vergeten die misschien in wat moeilijke periode zit maar zijn klasse nooit zal verdwijnen. Graag had ik Engeland op volle sterkte gezien maar we zien ook dat hun toekomst er mooi uit zal zien met nog spelers als Wilshere. Cleverly en Alex Oxlade Chamberlain.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren