Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord kan streep zetten door Oosting: trainer gaat verlengen bij Twente

Laatste update:

Joseph Oosting staat op het punt om zijn contract bij FC Twente met een jaar te verlengen. Dat meldt Tubantia vrijdagmiddag. De 52-jarige trainer, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Enschede, ligt momenteel nog tot medio 2026 vast. Daar komt binnenkort dus een jaar bij.

Oosting kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk en is bezig aan een prima debuutseizoen in de Grolsch Veste. Twente stevent af op de derde plek in de Eredivisie, wat plaatsing voor de voorrondes van de Champions League zou betekenen.

De afgelopen dagen werd Oosting hevig gelinkt aan Feyenoord, als mogelijke opvolger van Arne Slot, die op het punt staat naar Liverpool te vertrekken. Door deze aanstaande contractverlenging lijkt Feyenoord een streep door de naam van Oosting te kunnen zetten.

Overigens meldt Tubantia dat Oosting en Twente al langere tijd in gesprek zijn over het openbreken van zijn contract. Deze verlenging staat dus los van de vermeende interesse van Feyenoord.

Nu hebben beide partijen een akkoord hoofdlijnen bereikt. Daardoor ligt Oosting binnenkort tot medio 2027 vast in Enschede.

„Ik ben nog lang niet klaar hier en wil heel graag bij FC Twente blijven. We zijn met iets moois bezig”, citeert Tubantia Oosting. „Er zullen ongetwijfeld ook nog mindere tijden komen, maar dat staat los van alles. Ik zit bij een geweldige club, die volop in ontwikkeling is en werk met een stel geweldige mensen samen. Ik ben er oprecht trots op dat ik trainer ben van FC Twente en dat ook blijf.”

Ook technisch directeur Arnold Bruggink is blij met de aanstaande contractverlenging. “Er is hier iets in werking gezet wat misschien nog wel wordt onderschat: we staan niet zesde, maar derde! Maar naast die topprestatie ben ik ook heel enthousiast over de manier waarop er wordt gewerkt. Joseph is ambitieus, legt de lat hoog en er is volop aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Hij straalt in alles uit dat hij het naar zijn zin heeft en trots is om trainer van FC Twente te zijn. En dat zien we graag.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou prima toch? Laten we eens kijken buiten onze eigen landsgrenzen. Trainer van Bodo/Glimt lijkt me wel wat.

26 april 2024 om 15:25

Die pakt wel ongeveer 10% van al je sales aan transfers. Daarom kon Ajax hem niet betalen. Als je dat geen probleem vind is het wel een uitstekende trainer verder.

26 april 2024 om 15:27

En hij wil naar schijnt ook helemaal niet halverwege het seizoen vertrekken. Dat maakt het nogal ingewikkeld voor elke Europese club aangezien in Noorwegen het seizoen anders loopt.

26 april 2024 om 15:29

Oh dat is me even ontgaan.. dat is wel iets wat niet echt handig is.

26 april 2024 om 15:48

ik las ergens 15 tot 20%, nooit aan beginnen als Feyenoord zijnde

26 april 2024 om 15:57

Tja, als hij naam wilt gaan maken dan zal hij toch een keer moeten vertrekken. Dus ik denk dat als hij dat echt wilt dat hij die 10% echt wel laten varen. Dat zal hij bij geen een andere club krijgen.

26 april 2024 om 16:04

Dat kan wel zo zijn, maar de uitgaande transfers van Bodo/glimt zijn ook gemiddeld een stuk lager dan bij Feyenoord. Zelfs als hij daar 15-20% krijgt, als je 5% bij Feyenoord krijgt verdien je uiteindelijk meer geld.

Arne Slot verdiende 4-5 miljoen in zijn laatste jaar, dus er is echt wel geld om de juiste trainer aan te trekken.

Ik denk overigens dat maar weinig clubs akkoord gaan met zo'n winstdeling. Dus als Knoesen ooit ergens anders trainer wilt worden zal hij toch echt water bij de wijn moeten doen.

26 april 2024 om 16:10

Maar zelfs als hij 5% krijgt moet je het niet willen.

26 april 2024 om 15:26

Als ik het me goed herinner heeft die trainer daar contractuele voordelen (bij transfers?) waardoor hij onbetaalbaar was voor Ajax. Zet daar ook maar een streep door.

26 april 2024 om 15:27

Mooi nieuws voor Twente in ieder geval!

26 april 2024 om 16:04

Precies, ik vond Oosting ook niet een goede optie. Doet het goed bij Twente en eerder rkc maar is wel een grote gok. Dan zie ik liever March of idd de coach van Bodo.

26 april 2024 om 16:34

Daarom, Oosting is ook al 50+ met weinig Europese ervaring en vind het tactisch nou niet bepaald een frisse wind. Geen enkele Nederlandse coach overigens.

Mijn topfavoriet zou Neestrup, van Kopenhagen zijn. Jong, ambitieus, tactisch sterk , CL ervaring en zijn teams evolueren elk jaar en worden zichtbaar beter. Benieuwd of ie de Eredivisie als een stap hogerop ziet.

(hjulmand, Thorup van Nordsjaelland of die Rydstrom ook prima) Farioli of Motta lijken me niet haalbaar.

Volgens insiders zingen er voornamelijk buitenlandse namen rond in het Maasgebouw, dus wie weet.

26 april 2024 om 16:45

Feyenoord gaat vaak naar (oud) AZ medewerkers/spelers. Misschien Pascal Jansen dan maar proberen?

26 april 2024 om 17:39

Goede trainer , me eerste optie zou pusic zijn met Jansen als een hekel goede 2de

26 april 2024 om 15:48

Ben benieuwd hoe hij het gaat doen komend seizoen. Zal wel wat extra budget vrijkomen voor spelers door de Euopese plaatsing en met het drukke programma zijn wat extra opties niet overbodig! Als de kern van spelers blijft dan kan het best wel eens een leuk seizoen worden voor Twente!

26 april 2024 om 17:52

Ik hoop het met je mee Ticer! Kan niet wachten, ben ook erg benieuwd of ‘we’ Weghorst nog binnen slepen deze zomer.

Zo, totaal niet verwacht. Oosting prachtig mens

26 april 2024 om 15:36

Jammer, was voor mij een van de favorieten als opvolger van Slot.
Maar Gefeliciteerd, hopelijk gaat hij met jullie ook daadwerkelijk de CL in.

Goed nieuws Feyenoord moet voor Knutsen gaan niemand in NL is goed genoeg

26 april 2024 om 16:45

Hoezo dan? Omdat Ajax hem graag wou hebben? 😂

Prima. Meeste feyenoorders blij evenals de twente supporters

26 april 2024 om 15:53

Ik krijg altijd een beetje de kriebels als mensen op deze manier voor anderen menen te moeten praten.

Over Oosting heb ik verder niet echt een mening. Heeft een prima seizoen met Twente, maar of hij dat op lange termijn bij een grotere club kan weet ik niet...

26 april 2024 om 16:03

Ik snap de Feyenoorders wel. Ik denk dat de meeste iemand willen hebben die al wat langere tijd het goed gedaan heeft. Feyenoord is groter in bijna alles als Twente en ze gaan sowieso CL spelen. Dus denk dst de meeste feyenoordfans liever een wat gerourineerdere trainer zien. Hoe dan ook, feyenoordfans blij, twentefans blij.

Oosting doet het gewoon goed ook al zijn AZ en vooral Ajax natuurlijk wat minder constant. Dat helpt mee met de 3e plek. Maar Twente is gewoon heel stoïcijns dit seizoen. Het is kwalitatief niet zo goed (vind ik) maar als collectief heel erg goed. En dat is ook een verdienste van Oosting.

Vind ook niet dat je een trainer moet halen die er net een jaar zit.
Twente heeft het risico genomen en laat ze dan daar een paar jaar van genieten.

Prima, geen trainer voor Feyenoord, lekker door groeien bij Twente en daarbij zie ik liever de trainer van NEC komen.

26 april 2024 om 15:25

Dat snap ik dan weer niet. Meijer lijkt me niet echt een toptrainer. Heeft met een uitstekende selectie echt maanden matig gespeeld. De supporters zagen hem ook graag vertrekken.

26 april 2024 om 15:34

Ja na 2 westrijden. Dat was ook wel overdreven en nu hoor je ze niet meer...

26 april 2024 om 15:41

Als eerst maar gefeliciteerd Oenieboy.

Ik denk dat Oosting een hele goede coach is. Volgend seizoen zal blijken hoe het gaat lopen op Europees niveau. Ik verwacht wel meer van Twente.

Die Rogier Meijer heeft het goed gedaan hoor, maar in een competitie waar middenmoot groot is. Ik bedoel na PSV, Feyenoord en Twente hebben de clubs Ajax, AZ en Utrecht laten liggen. Daardoor was het makkelijker voor NEC. Ik bedoel zelfs GAE staat maar 5 punten achter NEC.

Normaliter heb je clubs als Heerenveen, Vitesse en (ook al zitten ze in KKD) groningen.

26 april 2024 om 15:52

Eens Oenieboy. NEC heeft een hele goede selectie voor ED begrippen. Je kon in de tweede helft van de bekerfinale goed zien dat Meijer helemaal geen tactisch genie is. Had totaal geen antwoord op de omzetting van Feyenoord en kon tegen de 10 van Feyenoord eigenlijk weinig klaarspelen.

Ook verliest NEC regelmatig punten tegen laagvliegers en zijn veel gelijke spelen dit jaar uiteindelijk nog behaald dankzij de individuele klasse van spelers (wereldgoal vanaf randje 16, mooie vrije trap, dat soort zaken).

Ik vind het geen geniale coach, en zijn uitstraling vind ik ook niet bij Feyenoord passen.

26 april 2024 om 16:38

Feyenoord moet helemaal niet in Nederland rondkijken voor een trainer. Alles zou een paar forse stappen terug zijn tov Slot. In met name Scandinavie lopen een paar hele interessante opties rond en het schijnt dat men ook in het Maasgebouw zo denkt als je de insiders mag geloven.

Een goed en doordachte beslissing geweest van Oosting op naar de volgende .ffffen bij Utrecht gaan kijken !!! Denk ik .

Zijn gevoel gevolgd en bij een succesvol volgend jaar ook op lange termijn beter voor zijn eigen carierre..

Zo, mooi nieuws dit voor Twente zeg! Ergens wel begrijpelijk als hij mogelijk CL kan spelen met Twente en hij zit er ook pas een jaar. Prima trainer, laat Twente erg leuk voetballen.

Voor iedereen beter. Ik ben in ieder geval blij!

Door wie worden al deze namen, nu Oosting, eigenlijk gelinkt?
Alleen de media heeft nu toe toch nog namen geroepen.

26 april 2024 om 15:33

Ja, en soms (lang niet altijd) is dat gebaseerd op bronnen binnen de club. En Feyenoord is een club van waaruit regelmatig gelekt wordt.

26 april 2024 om 16:22

Dat zou best kunnen en ik vind het goed dat Feyenoord binnen Nederland kijkt of er jonge, talentvolle trainers rondlopen die wellicht een stap hogerop aankunnen. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat er momenteel echt trainers in de Eredivisie lopen die nu al klaar zijn om de stap te kunnen maken. Wellicht Ron Jans maar ook dat blijft toch een gok.

Misschien dat ze toch bij een buitenlandse trainer uit gaan komen. Zie zelf Van Bronckhorst nog wel graag terugkeren. Speelde weliswaar niet het beste voetbal met Feyenoord maar de selectie was bij vlagen ook brandhout.

26 april 2024 om 15:41

Tja, de media maakt gewoon een lijst met trainers die haalbaar zijn. Feyenoord is de nummer 2 van Nederland, Twente de nummer 3, Oosting leek in eerste instantie haalbaar en doet het uitstekend.

Dusja, 1 + 1 = 2, ik betwijfel of de media echt informatie vanuit Feyenoord heeft.

26 april 2024 om 16:41

Oosting komt volgens mij alleen van de Telegraaf vandaan.er zal best wat geinformeerd worden hier en daar maar vermoedelijk is de lijst wel wat langer dan Eredivisietrainers aangezien men intern ook wel wist dat Slot er Europees goed opstond.

Blij mee, spelers zijn gek met Oosting en Twente moet het maximale doen om dit team bij elkaar te houden en waar nodig te versterken.

Wordt in een keer door verschillende mensen gebombardeert tot de redder. Vind het niet erg dat hij verlengt bij Twente, hoop gevestigd op Ten Kloese en co. Niet overhaast handelen maar dat doen we al jaren niet meer! Laat me graag verassen.

Denk dat we ff lekker rustig moeten afwachten wie er gaat komen. Volgens mij is er nog helemaal niemand concreet in beeld namelijk.

26 april 2024 om 15:44

Ik heb een beetje het gevoel dat Te Kloese en co. helemaal niet hadden verwacht dat Slot echt zou vertrekken deze zomer. Njfromvol vertelde mij hier laatst ook al dat er redelijk wat signalen waren dat hij zou blijven, ook in hoe hij sprak over de toekomst van spelers bij Feyenoord en mogelijke vervangers van huidige spelers.

Mogelijk dat Feyenoord daarom ook baalt van hoe snel Liverpool de deal wil beklinken. Zou kunnen dat het projectie is van mijn kant, maar het nieuws kwam wel echt opeens uit de lucht vallen voor mijn gevoel.

26 april 2024 om 16:03

Nou, als ik iets geleerd heb de laatste jaren is dat Te Kloese ver vooruit kijkt. Is ook altijd op tijd met nieuwe contracten etc. Tuurlijk leek het er op dat het 50-50 was dat Slot zou blijven, maar ik geloof echt niet dat Te Kloese niet voorbereid is en geen short list heeft

26 april 2024 om 16:13

Ik hoop het voor jullie, maar een shortlist is nog wel wat anders dan daadwerkelijk contact leggen met mogelijke kandidaten en concrete interesse tonen.

Wie zie jij graag komen?

26 april 2024 om 16:23

Tsja, zo lang de interesse voor Slot niet concreet werd, hoef je ook nog geen andere trainer te benaderen.

Ik hoop op Pusic, Knutsen of nu Dick Schreuder

26 april 2024 om 16:27

Klopt helemaal hoor. Maar je ziet wel vaak dat een trainer redelijk snel aangeeft dat hij wel oren heeft naar een vertrek (zie ook Ten Hag bij Ajax) en dan zou je al kunnen gaan polsen bij vervangers. In mijn ogen heeft het er alle schijn van dat dit allemaal nogal plotseling in gang is gezet en dat er niet is geanticipeerd dat het balletje zo vroeg al zou kunnen gaan rollen.

Dick Schreuder lijkt me top! Knutsen lijkt me een moeilijk geval (zie hierboven, wil meeverdienen op transfers en wil niet midden in het seizoen weg) en Pusic zou ik persoonlijk wel een risico vinden, maar dat kan altijd goed uitpakken!

26 april 2024 om 19:18

Ik moet zeggen dat ik ook wel verrast ben dat Liverpool zo vol voor Slot gaat. Dat Slot zou vertrekken bij een dergelijke club had iedereen wel verwacht lijkt me, maar dat ze zich zo snel zo concreet zouden melden had ik niet verwacht. Slot heeft ook nooit echt een geheim gemaakt van zijn ambitie.

Prachtig nieuws! Bij RKC goed gepresteerd, nu bij Twente een bijzonder goed seizoen, volgend jaar de uitdaging met minstens groepsfase Europa League.
Geen enkele wanklank vanuit de club/supporters richting Oostsing, en niet geheel onbelangrijk, we hebben een trainer die echt uitstraalt trots te zijn om voor de club te mogen werken.

Helemaal prima. Feyenoord kan wel een stapje hoger inzetten qua trainer.

26 april 2024 om 15:56

Benieuwd of het werkelijk een stapje hoger wordt.

26 april 2024 om 17:55

Oosting kan zich idd beter nog een paar jaar door ontwikkelen bij een club als Twente. Vraag mij wel af met welke trainer en een stapje hoger dan gaat inzetten.

Rare titel… niemand weet of hij überhaupt een kandidaat is voor Feyenoord. Maar leuk dat hij zijn contract verlengd. Hij is de juiste trainer voor FC Twente.

jammer voor Joseph, kan zomaar ook weer over zijn met Twente. Feyenoord moet daarnaast ook hoger inzetten. Zie graag Jesse March komen.

Mocht Erik Ten Hag een mooie stap vooruit willen maken dan is het nu zijn kans!

26 april 2024 om 16:00

Je weet wat 'vooruit' betekent?

26 april 2024 om 16:05

Rutger ik kon er wel om glimlachen, steekje her en der moet toch kunnen. 😉

Dit had ik al wel gedacht.
Is zijn eerste jaar bij Twente en heeft het naar zijn zin.
Kan nu een nog een jaar bij Twente doen waar hij Europees voetbal heeft, maar niet de veel hogere eis zoals Feyenoord. Overwinteren is natuurlijk wel het doel bij Twente, maar mocht het niet gebeuren, wordt hij er niet op afgerekend, bij Feyenoord is het toch echt wel de eis om te overwinteren

Heeft het naar zijn zin in Twente en de supporters zien hem ook graag.
Daarnaast straalt hij trots uit dat hij bij Twente zit.
Twee stabiele jaren bij Twente, misschien drie en dan mooi een volgende stap.

26 april 2024 om 18:53

Iedere club overwintert dit jaar in de Europese competities. 1e fase duurt namelijk tot eind januari. Ik ben echt blij met het verlengen van Joseph omdat club en trainer prima bij elkaar passen.

28 april 2024 om 14:28

Haha, kijk aan.
Ja echt, toch mooi dat hij verlengt.
Nu maar eens kijken waar Twente het Europese avontuur gaat spelen.

Fantastische nuchtere trainer die streetwise is...
Goede zet van fc twente om zijn contract te verlengen...
Mooie beloning..

Meteen duidelijkheid gegeven. Goede zet van Oosting, maar ook van Twente. Ben wel benieuwd, wie Slot dan wel op gaat volgen in Rotterdam. Meijer in combo met van Persie?

Heel verstandig van Oosting. Slot heeft het zo goed gedaan bij Feyenoord dat je die prestaties bijna niet kunt evenaren laat staan verbeteren. Je zal altijd naast de meetlat Slot gelegd worden. Je moet nooit een uiterst succesvolle coach opvolgen want dat gaat in de meeste gevallen mis. Overigens geldt hetzelfde voor Slot naar Liverpool. Ik begrijp dat hij deze kans wil pakken want wie zou die stap niet willen zetten, maar ik acht de kans groot dat hij het niet gaat redden in Liverpool. Ik hoop voor Slot dat het hem wel lukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren