Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volwassen PSV buigt na strafschoppen voor Atlético

Laatste update:

PSV is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds het seizoen 2006/07 door te dringen tot de kwartfinale van de Champions League. Het team van Phillip Cocu maakte dinsdagavond in een ware slijtageslag tegen Atlético Madrid een volwassen indruk en hield de brilstand 120 minuten lang op het scorebord, maar vergat zichzelf te belonen voor een uitstekende prestatie. In de strafschoppenserie ging het mis, want Luciano Narsingh miste als enige vanaf elf meter.

/

Cocu had zijn plannetje klaar, want hij wilde Atlético opvangen met vijf verdedigers en dat lukte in de eerste helft heel aardig. In een aantrekkelijke beginfase was Atlético wel het gevaarlijkst, maar de bezoekers uit Eindhoven hielden stand. In de eerste minuut plukte Jeroen Zoet de bal voor de voeten van Yannick Ferreira Carrasco weg en later keerde de doelman een schot van Antoine Griezmann en belandde een kopbal van Diego Godín op het dak van het doel. PSV groef zich overigens niet in en was zeker na het eerste kwart gelijkwaardig aan de tegenstander. Men kreeg ook enkele kansen.

De mee opgekomen verdediger Héctor Moreno schoot na elf minuten na een voorzet van Jürgen Locadia over en keeper Jan Oblak moest zich na een klein half uur strekken om een voorzet van Marco van Ginkel weg te tikken. Atlético voelde dat het een tandje moest bijzetten, maar verder dan een afstandspoging van Ferreira Carrasco en drie geblokte schoten kwam men in het vervolg van de eerste helft niet meer. PSV kon dan ook met een goed gevoel de kleedkamer van het kolkende Vicente Calderón opzoeken en hoopte in de tweede helft de eerste Europese zege op Atlético ooit te boeken.

/

Na een klein uur kreeg PSV zijn beste kans van de wedstrijd: Locadia ontving de bal van Andrés Guardado en mikte de bal via de hand van Jan Oblak tegen de paal. Luuk de Jong kon de rebound niet verzilveren. Er leek een treffer in de lucht te hangen, want aan de andere kant was het in het eerste kwartier ook al een paar keer erg spannend geweest. José Giménez kopte bij een hoekschop net naast, Augusto Fernández zette Zoet met een afstandsschot aan het werk en een schot van linksback Filipe Luís werd door de sluitpost weggebokst. De wedstrijd lag volledig open en was dan ook interessant om naar te kijken.

Diego Simeone hoopte met Fernando Torres binnen de lijnen meer te kunnen forceren en de invaller liet zich gelden. Hij liep zich tweemaal stuk op de defensie, zette Zoet aan het werk, vond met een boogballetje het dak van het doel en raakte na 86 minuten via de hand van Zoet nog de paal. De reguliere speeltijd leverde echter geen treffer(s) op en daardoor was een verlenging nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen aan de Manzanares. Voor Atlético was het in de eerste helft echter nagenoeg onmogelijk om een gaatje te vinden in de defensie en kwam men niet verder dan een poging van Griezmann.

/

In de tweede helft van de verlenging werden er geen grote mogelijkheden meer gecreëerd. Invaller Maxime Lestienne loste al vrij gauw een poging, maar die ging ruim over. Bij Atlético lukte er ook vrij weinig meer en zodoende konden de supporters en spelers zich gaan opmaken voor het nemen van penalty’s. Marco van Ginkel, Griezmann, Guardado, Gabi, Pröpper, Koke, Jeffrey Bruma, Saúl, Moreno, Torres, Lestienne, Giménez, Santiago Arias en Filipe Luís scoorden, maar invaller Narsingh trapte tegen de lat. Juanfran schoot de gastheer vervolgens naar de laatste acht van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 maart 2016 om 23:33

Heel jammer ja. Vooral omdat Zoet zo goed als zeker die penalty pakte. Bloedstollend spannend.

15 maart 2016 om 23:36

Zoet pakte er zelfs 2, maar 2 keer besloot 'ie om zijn polsen en vuisten niet strak te houden. Heel zonde dit. Psv had het verdiend om door te gaan. Ik vond ze oprecht meer aanspraak maken dan Atletico. Maarja, toch weer typisch Nederlands om dan net niet het laatste stukje door te drukken.

15 maart 2016 om 23:38

Ik vond het al knap dat er 7 penals van PSV ingingen! Maarja als je keeper niks pakt dan houd het een keer op.

15 maart 2016 om 23:39

Maar toch. Als je iemand de nederlaag niet mag aanrekenen is het Zoet. Geweldig gekeept. Narsingh moet die bal laag houden. Als je schot niet je sterkste punt is moet je gecontroleerd schieten. Binnenkantje en een hoek uitzoeken. Narsingh neemt m op de wreef en met zoveel zenuwen en zo weinig minuten mis je die bal dan al snel.

15 maart 2016 om 23:40

Ehm hoe had Psv meer aansprak dan? Ze liepen alleen te verdedigen, de kansen en het spel kwamen echt van Atletico. Dat Psv zoveel wist te stunten is gewoon knap maar aanspraak maken op de kwartfinale?

15 maart 2016 om 23:42

hoezo vond je PSV meer aanspraak maken?
op basis van deze wedstrijd?

ON:
kan het echt niet geloven. dan ben je zo dicht bij, 6 penalties later en het lijkt er nog steeds op dat PSV 'gewoon' naar de kwart finales kunnen... helaas komt de grootste teleurstelling van de laatste 5 jaar van nederland dan aan de bal...

hoe komt het bij je op om hem een penalty te laten nemen nadat hij amper 5 min gespeelt heeft, en duidelijk niet een speler is die overdreven veen zelf vertrouwen heeft... had je net zo goed maher die pentalty kunnen laten nemen...

PSV mag belachelijk trots zijn, en ik gun PSV van harte het kampioenschap, zodat zij ons land weer goed kunnen vertegenwoordigen op het miljoenen bal

15 maart 2016 om 23:42

Ja, als het 0-0 is over twee wedstrijden na verlenging, maak je aanspraak op de kwartfinale.

15 maart 2016 om 23:43

De nederlaag ligt vooral in handen van Zoet. Hij zal mijns inziens nooit een topkeeper worden. Te veel persoonlijke fouten. 2 reddingen maken dat niet goed. Hij had gewoon minstens 2 pingels moeten hebben punt. Daarnaast had ik als coach Zoet en Narsingh alllerlaatst gezet op de lijst. Ze kunnen allebei totaal niet schieten. Verder doodzonde want psv speelde heel goed. Ze hadden het in de reguliere speeltijd af moeten maken want je doet jezelf tekort zo. Nederlanders kunnen gewoon geen penalty reeksen nemen dat blijkt.

15 maart 2016 om 23:43

Zoet sprong 8 keer naar de zelfde hoek hoe wil hij een dan nog één penalty houden?

15 maart 2016 om 23:45

Die bal ging 7 van de 8 keer ook daadwerkelijk naar die hoek. Het viel mij inderdaad ook wel op dat hij maar 1 kant op kan duiken

15 maart 2016 om 23:46

Precies. Overigens vond ik het voetballend sowieso maar povertjes. Atletico gokt altijd op 3/4 momenten van Griezmann of een Koke, en PSV moest het met nog minder momentjes doen. Jammer dat die bal van Locadia niet binnenkant paal ging, al had Oblak 'm sowieso beter moeten wegtikken.

Al met al een knappe prestatie van PSV, de onervaren ploeg van Ajax zie ik bijvoorbeeld niet 210 minuten de nul houden door met z'n allen de taken uit te voeren, zowel aanvallend als defensief. Desalniettemin wel twee weinig vermakende wedstrijden gekeken, focus en concentratie waren er wel, maar echte (blinde) strijd en voetballend gogme heb ik nauwelijks gezien.

15 maart 2016 om 23:46

Respect voor PSV. Mooi geknokt en uiteindelijk toch wel een verdiende winnaar ( als je de budgetten buiten beschouwing laat) laat dit PSV een inspiratiebron zijn voor alle Nederlandse clubs in Europa!

15 maart 2016 om 23:47

@jodelahitie
vind het oneerlijk om Zoet zo op penatlies aantepakken... ja hij had er minstens 2 kunnen hebben, maar wat hij gepresteerd heeft voordurend deze, en alle wedstrijden in de CL dit seizoen... dan zie ik hem als de MVP van PSV dit jaar.

15 maart 2016 om 23:48

Narsingh komt ook met een aanloop van niks. Hij huppelt drie keer met een veel te korte aanloop, lichaam te ver achterover en dus mis...... Je ziet de aanloop en je weet : die gaat mis. zonde.

15 maart 2016 om 23:52

Snap niet waarom narsingh en zoet al dat gezeik over zich heen krijgen nu. Iedereen mist wel eens een penal. Is toch iemand die hem moet missen. Daarnaast valt zoet ook weinig te verwijten, want die keepte verder gewoon heel goed.

15 maart 2016 om 23:53

Ik vind dat psv beter verdesigde dan dat AM aanvalde dus was psv voor mij de betere ploeg

15 maart 2016 om 23:55

Nou, zo te zien staan de beste schippers weer aan wal. Als ik het zo lees hadden een aantal mensen hier in de schoenen van Narsingh de bal wel even zonder problemen langs de keeper gewerkt.

Narsingh komt 2 minuten voor tijd in. Hij moet even onder druk, zonder een bal geraakt te hebben, een cruciale penalty nemen. Er wordt wel gezegd hier dat hij geen penalty moest nemen, maar dat is ook waarom hij niet bij de eerste 5 penaltynemers zat hè.

Je kunt je ook afvragen waarom De Jong niet nog even 1 balletje kon trappen. Of het feit dat Zoet een penalty zeker moest pakken, misschien zelfs 2.

Alles op Narsingh schuiven is te makkelijk. Zeker omdat hij eerder in de groepsfase juist weer heel belangrijk is geweest voor PSV.

Laten we allemaal het positieve hiervan inzien. PSV is ver gekomen en ging over 2 wedstrijden gewoon compleet gelijkop met een ploeg die alle teams kan pakken. Ik denk dat fans van o.a. Feyenoord en mede-Ajacieden PSV ook wel durven te zien als voorbeeld voor de Nederlandse clubs in Europa.

Ondanks het verlies - gefeliciteerd met de prestatie aan alle PSV-fans. Ik heb ervan genoten!

15 maart 2016 om 23:56

Ja dat weet ik ook wel. Missen kan, maar met zo'n korte aanloop vraag je erom. Het gaat me er dus niet om een goede stuurman uit te hangen of Narsingh de zwarte piet toe te schuiven Rodawa, ik vind alleen de manier waarop zo jammer. Dat geldt voor iedere speler die zo aan een penalty begint.

16 maart 2016 om 00:03

Zoet heeft een prima wedstrijd gekeept. Maar penalties stoppen kan die echt niet. Mocht het ooit op Penlaties aankomen bij het NL elfttal dan moeten we echt Vermeer erin gooien. Dat is een echte penlatykiller.

16 maart 2016 om 00:03

Ferrari..robotrock. Op basis van het feit dat het uberhaupt een wedstrijd met heel.weinig kansen was, en Psv daarin uiteindelijk nog de grootste kans heeft gehad. Atletico drong iets meer aan, heeft vooral iets meer de bal gehad maar heeft op die kans van Griezman na, ook geen bijster grote mogelijkheden gecreeerd. Meer heel wat loze pogingen. Locadia, en vooral de Jong in de rebound voor een leeg goal (die zijn kop er gewoon stevig tegenaan moet zetten) hebben dan nog de grootste kans gehad.

16 maart 2016 om 00:45

Resultaat over 2 duels is natuurlijk erg knap. Maar aanspraak maken op de volgende ronde is natuurlijk ronduit belachelijk. PSV heeft in 210 minuten 2 keer op goal geschoten en 6 corners behaald, Atletico 14 keer op goal geschoten en 20 corners. PSV heeft et 2 duels volledig op de verdediging gegooid. Dus nogmaals resultaat is top, maar we lopen hier wel wat hard van stapel. Had ook gewoon 0-3, en 3-1 kunnen zijn. Hadden ze ook niet mogen klagen.

16 maart 2016 om 01:08

Mooie reactie man, had t niet beter kunnen verwoorden

16 maart 2016 om 06:20

Geen grote mogelijkheden zegt deze Maffia fan.. Wat noem al die schoten van dichtbij die Zoet eruit hield? Zonder zoet stond psv al na 15 min op 1-0 achterstand. Geen idee welke wedstrijd jij hebt lopen kijken. Zal vast wel een Maffia wedstrijd zijn geweest. Waarom kijk je de stats niet even na? Atletico was beter en speelde niet eens naar hun niveau.

16 maart 2016 om 07:27

ga er zelf eens staan, dit kan je een keeper nooit aanrekenen. Er staat dan een druk op de keeper, dat is niet normaal meer en zeker als er meer dan 5 penalty's genomen moet worden. Ze mogen trots erop zijn dat ze het zo lang vol hebben gehouden.

16 maart 2016 om 07:33

jodelahitie, ten eerste is zoet een keeper, dus die schiet niet, ten tweede wij aan de kant hebben het makkelijk praten, wij staan er niet, ik vindt dat het je de keeper niet kan aanspreken op penalty's, meer aan degene die mis schoot, dus narsingh en ook die, als je maar 5 minuten speelt kan dit mis gaan.

16 maart 2016 om 08:23

@rodawa

Idd waarom moest de jong eraf terwijl al met anderhalf been de pingels in gaat.
En dan Narsingh laten nemen, een jaongen die al een jaar met en vormcrisis kampt.

16 maart 2016 om 18:54

Maar dan speelt de tegen partij toch ook een 0-0.dan hebben zei ook recht op een de kwartfinale. ke zou echt naar de wedstrijd moeten kijken wie de meeste kansen heeft gehad dat is echt atletico over duidelijk

15 maart 2016 om 23:34

Wel heel veel respect voor Psv. Toch snap ik die laatste wissel nog steeds niet.

15 maart 2016 om 23:35

Is toch te bizar voor woorden dat de aanvoerder/spits zich 2 minuten voor het einde laat wisselen voor iemand die geen penalty durft/kan/wilt nemen??

15 maart 2016 om 23:36

Die wissel is echt dramatisch. Dat blijkt ook wel door de gemiste penal.

15 maart 2016 om 23:36

Dat bedoel ik. En voor zover ik weet kan Luuk dat wel, dus wat was het nut dan?

15 maart 2016 om 23:37

Ik ook niet. Tenzij de Jong echt fysiek helemaal op was en niet verder kon, maar dan nog had ik eerder Schaars gebracht. Die weet in elk geval hoe hij penalty's moet nemen, nam ze bij AZ ook wel dacht ik.

15 maart 2016 om 23:38

Narsingh is nu de boeman maar zoet had ook echt wel een penalty mogen pakken.

Laten we niet vergeten dat narsingh in de poulefase onder andere tegen united goud waard was voor PSV

15 maart 2016 om 23:44

Hij had kramp in beide benen en kon bijna niet lopen zei Luuk na de wedstrijd

15 maart 2016 om 23:44

Narsingh neemt inderdaad die penalty gewoon niet goed maar Cocu en De Jong zijn in deze ook verantwoordelijk vind ik. Wat betreft Schaars weet ik niet of hij een penalty kan nemen maar ik vind het wel bizar dat de spits/aanvoerder zo voor zijn verantwoordelijkheid wegloopt.

15 maart 2016 om 23:44

D-f-j: daar kun je op wachten natuurlijk, ben ook ajacied, maar diep respect voor psv! Zonde dat het dan net niet lukt...

15 maart 2016 om 23:45

@mart1990
vergeet dan ook niet dat narsingh nooit een geslaagde speler is geweest... niet bij PSV en al zeker niet bij het nederlands elftal. Wat een matige is dat zeg, en die wissel je erin vlak voor tijd EN hij krijgt een penalty te nemen? Elke speler is voor PSV belangrijk geweest dit seizoen, maar op zo een moment moet je je beste spelers op het veld hebben staan, en niet je beste penalty nemer eruit halen voor deze kip zonder hoofd

15 maart 2016 om 23:45

edit: dubbel

15 maart 2016 om 23:46

De Jong had kramp in beide benen en gaf zelf aan niet door te kunnen!!

15 maart 2016 om 23:47

De jong heeft al 3 pingels gemist. Dus heel logisch dat hij eruit ging. Het is gewoon heel erg jammer.

15 maart 2016 om 23:47

De Jong gaf in een interview net aan dat hij niet verder kon. Had ontzettend last van z'n harmstrings.

Snap alleen niet waarom Cocu niet gaat voor een speler die beter met penalties is. Het is niet alsof je op dat moment nog echt hoop hebt op een goal tegen de beste defensie van Europa. Maar goed, achteraf is t makkelijk praten.

15 maart 2016 om 23:49

@panerai
ach dat had ik gemist

15 maart 2016 om 23:49

Je kan ook zeggen dat het onverantwoord is om met een halve blessure een penalty te gaan nemen... Dit is allemaal achteraf gepraat. Als De Jong was blijven staan en hij had gemist, had iedereen geroepen dat hij het team heeft benadeeld doordat hij niet meer fit was en gewisseld had moeten worden.

15 maart 2016 om 23:56

Ja tuurlijk
het is gewoon balen dat deze presetatie van psv overschaduwt wordt door iemand die 0 aandeel had in deze wedstrijd. Als een Propper ofzo de penalty mist, ok die heeft hard gewerkt en kan nog enig sinds begrepen worden.
maar hier komt een frisse Narsingh die niks heeft moeten doen de hele wedstrijd, en hij knalt hem ff keihard op de lat.... ja dan weet ik niks anders dan te denken dat dit wat beter had gekund

16 maart 2016 om 00:00

@bahaman inderdaad je doet het nooit goed. Misschien had narsingh die bal wel in de kruising geramt en was cocu de nieuwe LvG met geweldige wissels voor de penalties. Achteraf praten is heel makkelijk.

16 maart 2016 om 00:16

Ik vind het ook niet erg als een speler een penalty mist. Het gaat me meer om de wijze waarop. Zo nonchalant een penalty nemen terwijl je teamgenoten zojuist 120 minuten lang hebben gestreden. Dat gaat er bij mij echt niet in.

16 maart 2016 om 07:23

De Jong had zelf aangegeven dat hij niet meer kon.

15 maart 2016 om 23:34

Ja zo zonde.. alleen wel belachelijk hard geschoten van Narsingh, maarja dat zullen de spanningen wel zijn.

15 maart 2016 om 23:37

Die aanloop sloeg nergens op...

15 maart 2016 om 23:44

Ook dat waren de spanningen. Elke seconde dat je als speler stilstaat achter zo'n bal om de penalty te gaan nemen, gaat er een levensjaar vanaf. Ik kan me best voorstellen dat je de bal letterlijk meteen en zo snel mogelijk wil trappen.

15 maart 2016 om 23:49

Dat is wat een amateur, wat ik ben, mag denken. Maar hallo, we hebben het over een prof. Die moet weten wat hij hier moet doen en dit uit kunnen voeren, dan mag het mis gaan. Niet omdat je er zo snel mogelijk vanaf wilt zijn.

15 maart 2016 om 23:34

Respect voor Psv, geweldig gespeeld. Wat een knappe prestatie.

Maar wat heeft Cocu geblunderd met het vervangen van De Jong voor Narsignh in de 117e(!) minuut. Narsingh is een speler voor ADO-Cambuur. De Jong had het hoofd koel gehouden bij de strafschoppen. Dat nonchalante gedoe van die Narshingh, bah!
Hij heeft 200 minuten werken tegen Atleti met 1 balcontact verpest!

15 maart 2016 om 23:37

Als je hebt geluisterd naar de jong heb je gehoord dat ie niet verder kon

15 maart 2016 om 23:38

Als je net als narshing een onzekere speler bent. Dan moet je gewoon laag hard schieten. Dat bied meer zekerheid dat de bal in elk geval op goal gaat.
Maar nee deze man wilt dan proberen in de bovenhoek te schieten.

15 maart 2016 om 23:41

A: de jong kon praktisch niet meer lopen
B: als narsingh em erin schiet is het een goede wissel. Nu is Cocu een amateur. Wat een onzin

15 maart 2016 om 23:43

Vindt het niet gepast om een speler te verwijten dat hij een penalty mist, zo slecht was hij ook helemaal niet ingeschoten. Het houdt gewoon een keer op, voor hetzelfde geld was het Atletico geweest, maar ja, typisch weer. Ook op het WK dacht ik dat we eindelijk ze een keer overwonnen hadden en ja hoor, kwam er weer eentje bij om het weer in mineur te laten eindigen. Bah bah bah.

15 maart 2016 om 23:45

@sandy_d
Cocu gokte inderdaad op de snelheid van Narsingh in de laatste minuut. Hij vermoedde waarschijnlijk dat Atleti massaal ging aanvallen om penals te voorkomen en op die manier er veel ruimte achterin zou ontstaan. Met Narssingh, Propper en Lestienne in de omschakeling kun je dan net een goaltje er stiekem inprikken.

15 maart 2016 om 23:51

@sandy_d
als narsingh em erin schiet is hij zoals 7 van zijn andere maten gewoon 'normaal'... die nemen ze allemaal kalm, niet te gehaast en lang niet te hard. narsingh is gewoon middelmaat, en niet specifiek op penalties, maar zijn hele spel

elke keer dat hij het veld op gaat -psv of Nederlands elftal- is het een drama.

16 maart 2016 om 01:04

Hoe zit het precies met Zoet? Hij had die twee ballen ook gewoon moeten houden?
Waarom zeg je daar niks over?

15 maart 2016 om 23:34

Grillige spelers als Narsingh mogen nooit een penalty hoog inschieten. Dat is gewoon dom. Altijd laag blijven. Zo zonde... Klasse Psv. Geweldig de Nederlandse eer verdedigd tegen de miljoenen.

15 maart 2016 om 23:36

Tegen de miljoenen? Atletico gooit niet met geld hoor...

15 maart 2016 om 23:38

Meer miljoenen dan nederlandse ploegen ;-)

15 maart 2016 om 23:38

Hoe komen spelers als Griezmann, Torres, Gimenez, Hernandez, Luis, Kranevitter, in Madrid? Zijn gekocht hoor. Ze verkopen veel spelers maar kopen zeker ook heel veel in.

15 maart 2016 om 23:39

Onee? Wat verdient torres dan?

15 maart 2016 om 23:41

Oblak verdient in zn eentje meer geld dan de selecties van de Graafschap en Cambuur bij elkaar.

15 maart 2016 om 23:42

Dertig miljoen voor Griezmann en twintig voor Carrasco zijn anders bedragen die Nederlandse clubs niet neer kunnen leggen.

15 maart 2016 om 23:43

Torres is gehuurd, Kranevitter 8 miljoen, Griezmann is het dubbele waard, Luis is verkocht aan Chelses en terug gekocht voor minder. Jackson Martinez heeft winst opgeleverd.

15 maart 2016 om 23:44

Atletico gooit inderdaad niet met geld zoals clubs als Real, Barca, Chelsea en Man.city maar om nou te ontkrachten dat PSV zich knap staande heeft gehouden tegen de miljoenen is onzin. Atletico heeft namelijk de laatste jaren een meervoud aan transfer sommen uitgegeven in vergelijking met Psv

Oblak gekocht voor 15 miljoen
Savic gekocht voor 12 miljoen
Carrasco gekocht voor 15 miljoen
Griezmann gekocht voor 30 miljoen
Vietto gekocht voor 20 miljoen

16 maart 2016 om 00:29

Uhmmmn de ploeg met zo wat de hoogste schulden van Europa is....atletico

16 maart 2016 om 04:37

Klopt ook bijna 300 miljoen ofso,

15 maart 2016 om 23:36

Is jammer, maar wel raar dat wij hier thuis tegen elkaar zeiden dat door Narsingh we niet door zouden gaan toen ie kwam voor de Jong. Raar trouwens dat de spits van Psv gewisseld moet worden net voor de strafschoppen. Als spits moet je dit toch mee willen maken.

15 maart 2016 om 23:40

Haha. Hier zeiden we inderdaad ook al dat je beter Zoet een penal kan laten nemen dan Narsingh. Je ziet het gewoon aankomen. Toch een klein tactisch minpuntje van Cocu, na 2 zeer sterke tactische wedstrijden gecoacht te hebben.

15 maart 2016 om 23:44

Tja op het forum toen Bruma en Arias moesten schieten hoorde ik ook iedereen schreeuwen dat die hem gingen missen.

15 maart 2016 om 23:48

Asroma8. Dat is dan niet bijster slim van die mensen want die 2 zaten meer dan prima in de wedstrijd, hebben het koppie dan dus goed zitten en zullen met meer vertrouwen die penal nemen.

15 maart 2016 om 23:54

Je kunt Cocu over het geheel niet veel kwalijk nemen. De grens is ook zo dun, voor het zelfde geld schiet Narsingh hem erin en wordt er daarna gemist en is hij een van de helden.

Je moet toch een keer aan de minder zekere spelers beginnen met die penalties, zeker omdat er een aantal niet goed in de wedstrijd zaten. Dan kun je beter een onzekere buitenspeler hebben, dan een onzekere back denk ik.

Het is ontzettend zuur, hopelijk krijgen we volgend jaar twee teams die hun huid namens Nederland en de Eredivisie duur gaan verkopen.

15 maart 2016 om 23:57

Ik kneep het bij Bruma toch ook wel even hoor. Maar hij zat er prima in. Wat hij deze wedstrijd (en sowieso de laatste tijd) laat zien is echt meer dan goed. Verdedigen kon hij al, maar nu hij niet meer zo nonchalant is en meer constant presteert is het een topper in de maak.

15 maart 2016 om 23:38

Als Ajax fan vind ik het heel jammer, puike prestatie van PSV. Wij zullen zondag wel voordeel hebben bij deze lange pot, maar voor het Nederlandse voetbal is deze uitschakeling heel jammwrw.

15 maart 2016 om 23:49

Nou je hebt vijf dagen rust. Dat is twee dagen meer dan je bij de EL krijgt.
Maar goed gedaan van Psv. Echt tien stappen verder dan Ajax. Mag een wonder heten als we zondag winnen.....maar de bal is rond

15 maart 2016 om 23:58

Op het WK speelde Nederland 2 wedstrijden van 120 minuten in 4 dagen tijd. PSV moet zondag echt wel hersteld zijn van deze wedstrijd.

15 maart 2016 om 23:38

Jammer ja. Maar wie had nou verwacht dat Psv hier zou staan? Helemaal niemand. En ik al helemaal niet, ik vond het zeer onrealistisch dat terwijl het ook onrealistisch is maar in voetbal kan alles. En dat hebben Gent en Psv bewezen. Zeer mooie stunt van Psv om zo ver te komen. Teleurstelling is daarom helemaal niet nodig. Zeker omdat de de overige clubs gewoon beter zijn qua alles

15 maart 2016 om 23:39

PSV verdiende veel meer dan Atl Madrid, op basis van uistraling en beleving. Maar de psvsupporrers kunnen tevreden zijn.

15 maart 2016 om 23:43

Qua kansen dan weer niet.

16 maart 2016 om 18:57

Nou volgens mij ben jij een beetje in de war

15 maart 2016 om 23:55

Zeer jammer.

PSV had met de opstelling Atletico niet alleen in de tang, maar kon ook steeds een overtal creëeren in balbezit tot ongeveer de dertigste minuut. 5-3-2, werd 3-5-2, en daar had Atletico zichtbaar moeite mee. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd kreeg PSV regelmatig het middenveld in handen.

Simeone veranderde naar 4-1-4-1, en daarmee kregen ze wel meer grip, maar die goal viel niet in de eerste helft. Met dank aan Zoet, en Bruma. In de tweede helft zie je dat de stand een rol gaat spelen, en wordt Atletico nerveus. Slordig, en onbeheerst maken ze het PSV ongewild makkelijker. Daarom is het zo jammer dat die bal op de paal ging, want Atletico was het spoor een beetje bijster, en dat is toch een verdienste van de ploeg, en van Cocu.

Ik deel niet de mening dat ze daarom meer verdiend hadden. In eigen huis hadden ze meer mogen creëeren, dan had je nu door geweest. Je had dan ook 0-1 kunnen verliezen, maar dat was al het geval, en nu ben je ook niet door.

Over de twee wedstrijden hebben beide ploegen gespeeld om geen tegendoelpunten te incasseren. Daarom pleit ik om de uitdoelpuntregel af te schaffen. Nu waren het voor de onpartijdige toeschouwer twee slechte, maar spannende wedstrijden.

Toch denk ik dat Atletico in beide duels voor de meeste gevaar heeft gezorgd. Daarom lijkt het me terecht dat ze door zijn. Al had ik het liever anders gezien.

16 maart 2016 om 00:09

Zeker jammer. Al heeft Atletico het denk ik meer verdiend.

Voor mij is het grootste raadsel de wissel De Jong - Narsingh.

In die korte tijd kan narsingh niks uithalen. Breng hem dan 20 minuten eerder.
Nu haal je een speler weg die een aardige penalty kan schieten en zijn zenuwen onder controle heeft eruit, om hem te vervangen voor een speler die simpelweg alleen kan rennen.

Doe dit aan het begin van de verlenging en ik snap het. Maar zo kort voor het eind?!!!

Mijn eerste reactie was: zolang Narsingh maar geen penalty neemt..........

16 maart 2016 om 00:14

Lees net dat de jong niet meer door kon. Neemt niet weg dat ik eerder mijn keeper een penalty zou laten nemen dan Narsingh. Die vent heeft evenveel balgevoel als mijn vriendin die later lesbisch bleek.

16 maart 2016 om 01:22

Waarschijnlijk nog wel meer. In tegenstelling tot Narsingh weet je ex waarschijnlijk het gat nog regelmatig te vinden en heeft zij het scharen beter onder de knie.

On:
Vind het wel makkelijk om de nederlaag volledig op Narsingh af te schuiven. Hij had 'm beter in kunnen schieten, ja, maar goed, als Cocu je als 8e speler op de lijst zet en alle 7 spelers voor je komen aan de beurt, moet je er zelf ook aan gaan staan. Ik had het pas echt afgeschreven op een domme beslissing als Narsingh een van die eerste vijf penalties had genomen en gemist had. Dit was gewoon een ongelukkig moment. Als die bal 2 centimeter lager was gemikt, was Cocu een held door zijn gouden wissel, nu geeft iedereen hem de schuld dat hij Narsingh min of meer noodgedwongen erop bracht. Hindsight wist iedereen het beter...

PSV heel goed gespeeld💪🏽

15 maart 2016 om 23:37

Inderdaad! PSV bedankt dat jullie ons het plezier hebben gegeven wat we niet hebben kunnen krijgen van het NL elftal!

15 maart 2016 om 23:42

Zeker weten! Heel veel complimenten naar PSV. We hebben altijd moeite tegen ploegen die verdedigen maar PSV stond perfect. Slim van Cocu om met 5 verdedigers te spelen. Jullie waren niet minder dan ons en hadden zeker evenveel kans. Zoet MOTM imo. Hij gaat zich ook in team of the week spelen tenzij uefa hem afrekent op zijn penaltys. Maar zonder Zoet zou PSV sws niet zo ver gekomen zijn. Koke was echt onzichtbaar vandaag. Saul is nu al op hetzelfde niveau. Teminste qua prestaties. Koke werd doorvelen gezien als ideale opvolger van Xavi maar hij viel me tegen. Hij moet dan juist in deze wedstrijden opstaan! Zagen jullie Saul? Die actie bij de zijlijn tussen 2 man? En 120 minuten blijven lopen! De beste man is 20 jaar.

15 maart 2016 om 23:43

Vond het vrij gelijk opgaan. Maar daarnaast bent gek als je als Psv zijnde niet voor de penalty's gaat, zeker gezien het feit dat Atletico maar 12 tegendoelpunten heeft in de competitie

15 maart 2016 om 23:43

Het is toch gewoon waar, of niet dan. Zoet wordt niet voor niks de man van PSV genoemd want hij pakte echt 100% kansen van atletico. Atletico ook 2x zoveel schoten op doel en meer balbezit. De muur van PSV stond gewoon goed en daardoor kon atletico niet hun spel spelen, maar alsnog kwam atletico er veel vaker gevaarlijker uit dan PSV maar die topper van een zoet stond daar echt als een neuer te keepen.

Respect voor PSV, ze hebben gevochten.

15 maart 2016 om 23:34

Een eer voor het Nederlands voetbal om zo ver te komen

15 maart 2016 om 23:42

Een schande dat het een eer moet zijn voor de Nederlandse kampioen om tegen de nr 3 van Spanje eruit te vliegen.

15 maart 2016 om 23:44

Een eer voor het NL voetbal? Kom zeg, je kunt ook overdrijven.
Wel klasse gedaan van PSV.

15 maart 2016 om 23:45

Helemaal geen schande. Gewoon de realiteit waar het Nederlands voetbal zich in verkeerd. Niemand had durven dromen dat Psv hier zou komen. Mensen in het buitenland kennen de spelers van psv niet eens. Toch hebben ze mooi reclame gemaakt voor zichzelf. Mooie stunt van Psv

15 maart 2016 om 23:46

Nou zo'n schande is dit niet wanneer je bekijkt wat de begrotingen in Spanje en in Nederland zijn.

15 maart 2016 om 23:51

@roelreusel en ferrari
Juist daarom is het een schande. Hoe kan het dat een sport die eerlijk moet zijn, zulke astronomische verschillen toestaat in het inkomen van clubs. Er is echt geen sprake meer van een level playing field. Europese topclubs kunnen alle kleine landen leegroven. Alles wat mislukt wordt op een stapel gegooid. Zo blijven alleen de toppers bovendrijven en moeten kleine landen het doen met of heel jong talent, of met b-garde, of met afgestoten spelers van topclubs.

15 maart 2016 om 23:51

Waar heb jij het over? Een schande? Jouw reactie is een schande! Heb je uberhaupt verstand van voetbal?

15 maart 2016 om 23:51

Tussengas. Vergelijk de status en begrotingen van Atletico en Psv en je zult zien dat het een eer is

15 maart 2016 om 23:54

Atletico is de nummer 2, en ik denk dat de kampioen van Nederland in Spanje niet eens in de top 5 zou eindigen.
PSV moet trots zijn, ze hebben het volgehouden en weerstand geboden tegen het grote Atletico dat vorig jaar in de kwartfinale werd uitgeschakeld door real Madrid en 2 jaar geleden in de finale stond van de CL en verloor van real Madrid. Het is een ploeg dat mee draait met de beste clubs ter wereld. Als jij het een schande vind voor PSV dan ken je de verhoudingen niet.
Het is jammer maar niet schandalig.
En atletico was de betere over 2 wedstrijden dat is een feit.

15 maart 2016 om 23:54

Ik begrijp je feye99 bijvoorbeeld de Nba hanteert een eerlijke manier. Daar kun je niemand kopen, alleen ruilen. Bovendien worden draft picks geloot, zo hebben kleinere teams kans op de grootste talenten.

15 maart 2016 om 23:54

Huilie huilie feye88... zo werkt het al jaren man. Jij bent er net zo debet aan.

15 maart 2016 om 23:57

Misschien bedoel je de nr 2 van spanje die welliswaar een veel betere selectie heeft. Gewoon een puik prestatie van PSV

15 maart 2016 om 23:58

Atletico is trouwens de nummer 2 van Spanje.

15 maart 2016 om 23:59

@anlista. Hoe dan? Ik boycot elke CL-wedstrijd van niet Nederlandse clubs. Ik koop nooit spullen van buitenlandse clubs, support mn local. Ik koop regelmatig kaartjes voor mn favoriete club ook al heb ik er geen geld voor. Vertel me hoe ik er debet aan ben.
En dat het al jaren zo werkt is echt een heel dom argument. Dat betekent niet dat het zo goed is.

16 maart 2016 om 00:10

Als Nederland nu een succesvol voetballand was geweest met bijv. Feyenoord als Europese topclub had je ook niet lopen klagen, toch? Of wel? Had je je club geboycot omdat je het oneerlijk vind voor andere clubs? Dit speelt al jaren, dus accepteer het.... Nederland heeft de plank misgeslagen. Een ploeg uit Noord-Ierland of Malta zie je nooit in de Champions League als ze kampioen zijn geworden, terwijl de nummer 4 van Spanje of Engeland wel mee mag doen.... is ook niet eerlijk.

16 maart 2016 om 00:31

Nederland kan de plank niet goed slaan. Dat is onmogelijk en belangrijker nog: niet de schuld van Nederland. Het gaat erom dat je als club spelers opleidt en met een goede tactiek tevoorschijn komt. Dat is het pure voetbal.
Nu gaat het erom dat je zoveel mogelijk geld hebt en de beste spelers kan wegroven bij andere teams. Feyenoord heeft als beleid veel jeugdspelers op te leiden. Daarnaast kopen ze gericht spelers uit andere competities die echt een kans krijgen.
Ik had Feyenoord geboycot als zij een topclub waren die jeugdopleidingen leegroofde van al hun toptalenten om er een paar boven te laten drijven.
Nogmaals: dit speelt al jaren is echt een ontzettend stom argument.

16 maart 2016 om 00:48

Tja, je kan ook alles glas half leeg zien. Als dit echt een serieuze benadering is, leef je echt in een wereld van illusies. Of je leeft nog in het vorige decennium, dat kan ook...

16 maart 2016 om 00:50

Gast, Feyenoord haalt ook jonge talenten weg bij andere clubs, zo werkt het. Jij support de club, dus ben je net zo debet. Daarnaast leg je de schuld bij rijke clubs, maar in mijn ogen is de omgeving (ouders, zaakwaarnemers etc.) van een speler ook nog altijd van invloed op zijn beslissing. Jij noemt mijn argument dom en stom, maar ik heb je zelf geen zinnig tegenargument horen zeggen. Jij loopt te piepen dat het niet eerlijk is en ik zeg dat dit al jaren speelt. Accepteer het, want je verandert er niks aan.

16 maart 2016 om 00:51

@bahaboy, is dit naar mij gericht?

16 maart 2016 om 01:17

Feyenoord koopt talenten gericht. Ze kopen er niet 40 in de hoop dat er eentje bovenuit steekt. Alle aankopen worden gedaan om gaten in de selectie op te vullen. Dat is nogal een verschil met pak m beet Chelsea.
Zaakwaarnemers en clubs spelen onder 1 hoedje. ouders zijn ook schuldig, maar komen met regelmaat uit een situatie dat kiezen voor snel geld logisch is.
Ik weet ook wel dat ik er niks aan kan veranderen, maar dat betekent niet dat ik mn kop erover ga houden.

16 maart 2016 om 07:25

Atletico Madrid staat in Spanje tweede, met vier punten meer dan Real Madrid, dat door bijna iedereen gezien wordt als één van de twee beste ploegen ter wereld. ls je daar 210 minuten de nul tegen kunt houden, dan mag je heel erg trots zijn.

16 maart 2016 om 11:09

Absoluut, ben ik helemaal met je eens. Ik vind het alleen jammer dat zo'n situatie eerder uitzondering is dan regel. Het Nederlandse voetbal is gefundeerd op een geweldige opleiding en een zeer goede spelopvatting. Doordat andere landen veel meer geld in het voetbal pompen, kan nederland niet bijbenen. Anders behoorden we nog steeds tot de top van Europa. Clubs hebben geen gelijke kansen omdat ze in andere landen spelen. Dat klopt niet vind ik. Daarmee wil ik niets afdoen aan de prestatie van Psv, want ik heb ontzettend genoten.

15 maart 2016 om 23:39

DAt is waar over 2 wedstrijden was atleti zeker beter. Gewoon eerlijk.
Ookal was ik voor Psv.
Maar als je een keer kon stunten was het nu wel.

15 maart 2016 om 23:39

PSV kwam wel het dichtst bij met die bal op de paal. Atletico had er daarna nooit 2 kunnen maken.

15 maart 2016 om 23:43

@SabriReyiz wat maak jij jezelf belachelijk zeg. Ze hebben ontzettend realistisch en volwassen gevoetbalt. Atletico kwam er niet doorheen. PSV kan ontzettend trots zijn op zichzelf

16 maart 2016 om 00:07

Ah ik heb echt genoten van de 2 wedstrijden, vooral de laatste. Sterk tactisch voetbal, veel strijd en felheid. Prachtig.

Ben natuurlijk teleurgesteld maar heb ook vrede met het resultaat. Beide teams verdienen een plek in de kwartfinale. PSV laat absoluut zien dit jaar bij de betere van Europa te horen.

16 maart 2016 om 11:36

Inderdaad! Ik heb niets dan lof voor PSV. Ze mogen met opgeheven hoofd de Champions League verlaten!
In de nationale competitie ben ik voor Ajax, maar Europees ben ik gewoon voor het Nederlandse voetbal.
Ik heb nog keihard gebaald van de bal op de paal en toen het 5-5 stond bij de penalties heb ik de tv maar afgezet. Man man wat een spanning.
Wat is Bruma gegroeid! Scherpe tackles in het strafschopgebied. Dat wil je toch graag zien. En hij is nog 24, er zit echt potentie in hem.
Ook lof voor Cocu, je weet dat je tegen een grootmacht speelt als Atletico maar je past je gewoon aan aan de tegenstander. Niet dat eeuwige 4-3-3 maar gewoon het materiaal gebruiken. Van mii mag hij kandidaat zijn als bondscoach om Nederland maar de wereldtitel te leiden in 2022 of 2026. Want Nederland die de wereldtitel wint, dat hoop ik een keer mee te maken. Het liefst samen met mijn vader.

Dapper Psv, maar zeker verdiend voor Atletico. Respect voor Psv, echt, respect!!!

15 maart 2016 om 23:35

doet me een beetje denken aan palacio die zijn penalty tegen juventus miste ;p

15 maart 2016 om 23:37

Inderdaad, tegen alle verwachtingen in penalties eruit gesleept. En dan met penalties verliezen. Teams die zo hebben gestreden gun je dit niet.

15 maart 2016 om 23:43

Ik vond zelf dat PSV best wel aanspraak maakte op de overwinning. Ze speelden in sommige fases van de wedstrijd beter dan de tegenstander. Echt heel zuur van de bal op de paal. En daarna had De Jong natuurlijk ook een levensgrote kans met de rebound.

PSV heeft alles gegeven en we mogen echt trots zijn op een dergelijke prestatie.

15 maart 2016 om 23:50

Atletico was de betere ploeg met de betere kansen, maar PSV heeft gewoon een goede wedstrijd gespeeld die met een beetje geluk gewonnen had kunnen worden.
Je kan trots zijn, maar toch een zuur gevoel overhouden.

16 maart 2016 om 00:10

Bruma was ijzer sterk die is volgend seizoen weg

Jammer voor PSV, ik hoopte toch stiekem dat ze door gingen.

15 maart 2016 om 23:38

Waarom stiekem?

15 maart 2016 om 23:42

Hij is soort van voor Ajax tochh. Ieder Nederlander met gezond verstand hoopte dat PSV door zou gaan ongeacht de club dat zij supporter van zijn.

15 maart 2016 om 23:45

Zijn naam is AFCA. dus hij Is een Ajacied. On Helaas kon PSV niet doorgaan door babyolie inderdaad. Prachtig gedaan.

16 maart 2016 om 00:02

Ik lees nu twee keer babyolie. Waar heeft dat mee te maken?

16 maart 2016 om 00:16

Narsingh had in een interview gezegd dat ie zich insmeerde met babyolie

16 maart 2016 om 00:22

Lol, de onzinnigheid van interviews raakt tot ongekende hoogtes, begrijp ik.

Klasse PSV. Jammer Narsingh, maar misschien had je ook een wat betere aanloop moeten nemen... Ze leken wel weer penalty's te kunnen maken, dat is in ieder geval positief voor de competitie.

15 maart 2016 om 23:34

Narsingh had maar een taak... Echt maar een taak en toch verprutst hij het. Ongelofelijk

15 maart 2016 om 23:35

Ja die aanloop. Je ziet het aankomen hoe nonchalant hij die bal snel wilt nemen. Duidelijk geimponeerd door het gefluit, helaas.

15 maart 2016 om 23:35

Je bent wel heel mild voor die Narsingh, ik walg ervan. Dat nonchalante gedoe van die gozer bij de aanloop. Dood en doodzonde. Iemand die niet eens 2 minuten heeft meegespeeld verpest het voor de rest omdat ie denkt hem wel even makkelijk in te tikken.

15 maart 2016 om 23:38

Sta jij er dan... Penalties nemen is een loterij en dit had iedereen kunnen overkomen. Domme reactie van jou om de schuld in iemands schoenen te schuiven...

15 maart 2016 om 23:40

Penalty is zeker geen loterij maar je kan inderdaad niet Narsingh de schuld geven.

15 maart 2016 om 23:43

Maak niet uit als hij hem mist, als je gewoon even de tijd neemt om goed te lezen dan heb ik het vooral over de manier waarop hij die penalty neemt. Achterlijk nonchalant!

15 maart 2016 om 23:52

Ik ben niet degene die Narsingh hier op aan hoort te spreken, tuurlijk moet hij hem veel beter inschieten. Echter weet iedereen dat Narsingh alles behalve een coole kikker is. Dat je dan zo'n iemand inbrengt is Cocu's "fout". Echter mogen we als klein voetballand trots zijn op deze prestatie.

Het enige wat ik erg pijnlijk vind is dat we als Nederland (clubs en Oranje) nooit een belangrijke penaltyserie kunnen winnen...

15 maart 2016 om 23:56

Penalties neem je met je karakter en spelers als Isimat Arias Brenet en Narsingh vertrouwde ik sowieso niet voor een penalty dus ik weet ook niet wie em anders had moeten nemen. Natuurlijk jammer dat de jong niet door kon maar ik had dan alsnog liever Schaars of Hendrix de penal zien nemen.

15 maart 2016 om 23:39

Hoe kan je nou een aanloop nemenvan amper 1 meter.. zo zonde..

16 maart 2016 om 01:15

Men zoekt gewoon naar redenen. Misschien had ie zonder dat aanloopje verder over geschoten

Ik zei het nog op de bank, laat hem geen penalty nemen, maar helaas. Klasse gestreden psv!

15 maart 2016 om 23:35

Als er inmiddels 6 zijn genomen kom je als rechtsbuiten en verse kracht toch een keer in aanmerking.

15 maart 2016 om 23:54

Daar heb je gelijk in. Die jongen deed natuurlijk ook zijn best.

16 maart 2016 om 00:05

als ajax fan, diep respect voor deze prestatie.

16 maart 2016 om 00:21

Idd, ik wou net een slokje nemen van mijn bier toen ik opeens een bal tegen de lat zag vliegen. Ik dacht dat dit een grap was, maar het was gewoon een genomen penalty. Man wat zonde en ongelofelijk dom van Narsingh.

Enorm balen dit, had bijna extra zuurstof nodig bij de penalties, wat een spanning en wat zat Zoet er vaak goed bij.
Groots respect voor Psv, had het ze zo erg gegund.
Als je deze wedstrijd terugkijkt, denk ik dat ploegen als Barcelona, Bayern etc. dit Atletico gewoon met gemak inmaken.

Psv, dikke respect!

15 maart 2016 om 23:36

Kijk je die wedstrijden ook weleens van Atletico dan?
Dat zou mij iig verbazen..

15 maart 2016 om 23:40

Ik kijk regelmatig naar Atletico ja. Tegen Real hadden ze een hele goede wedstrijd gespeeld toen ze uit wonnen, maar zoals vanavond, als dat tegen een club als Bayern of Barcelona gebeurd, dan winnen ze dat nooit. Vond dat Atletico wel beter was, maar echt overtuigend niet hoor.

15 maart 2016 om 23:43

Haha ja mij ook, ben PSV en barca fan maar atletico verlies van geen 1 club makkelijk, barca won ook maar net met een doelpunt verschil door een goeie actie van Messi. Uit en thuis.

15 maart 2016 om 23:49

Atletico was dik en dik beter. Dit is typische Nederlands. We worden blind als onze clubs Europees spelen of nationale team spelen tegen andere landen. Als je met een neutrale blik kijkt, dan had Atletico de meeste en de beste kansen, maar Zoet keepte echt heel goed.

Heel jammer, maar PSV heeft echt zeer goed gedaan en heeft eer bezorgd voor heel Nederland. Nadat FC Groningen (was te begrijpen, want Groningen heeft te weinig ervaring in Europese duels), AZ (nieuw team, dus wennen met inspelen, nu zie je dat ze steeds beter spelen) en Ajax een dramatische Europa League spelen, heeft PSV als enige club veel punten gepakt. Daarnaast ook wel wat miljoenen gehaald in de Champions League. Hopelijk kunnen ze verstandig mee omgaan, maar Brands doet goede aankopen, dus heb er wel vertrouwen in.

16 maart 2016 om 00:03

Het is dan toch raar dat terwijl ze zoveel beter waren, niet konden scoren, het publiek begon te fluiten omdat ze te weinig de bal hadden en dat ze zo blij waren na het winnen.

16 maart 2016 om 00:15

Jeroen Zoet was echt het slot op de deur. Die bal van Torres, die via Zoet nog tegen de paal aan knalde of die kopbal van Griezmann die Zoet fantastische blokte. En dan waren er genoeg momenten dat Atletico al met 1-0 voor stonden.

Atletico te weinig aan de bal? PSV had 43 procent balbezit tegenover 57 procent balbezit van Atletico. En ik weet niet zeker als dat de supporters waren van Atletico, want ik hoorde de PSV supporters meer, dan de Atletico supporters. De enige wat ze deden waren paar liedjes zingen en 1 minuut uitfluiten wanneer PSV de bal had.

Tuurlijk ben je blij als je wint na een strafschoppenserie. Of moesten ze dat heel ingetogen houden? Je zit verdorie in de kwartfinale van de Champions League, dat is niet niks.

16 maart 2016 om 01:18

Vond die dominantie van atletico wel meevallen. Natuurlijk zit je op het puntje van je stoel als ze opbouwen/aanvallen, maar gekeken naar de al dan niet uitgespeelde kansen, is het toch nagenoeg gelijk. Dit psv kwam er zo nu en dan goed uit. Wel het idee gehad dat atletico nog een niveautje of twee kon bijschakelen, maar in de verlenging ook kwam er niet zoveel meer aan

16 maart 2016 om 01:47

Naja het is ook mijn bescheiden mening he. Maar zowel statistisch gezien als wat ik observeerde, vond ik Atletico stukken beter en kwam PSV goed weg met Zoet.

15 maart 2016 om 23:45

Mwah. Vergeet niet dat Atletico gigantisch goed kan levelen he. Plus psv speelde zeer defensief en compact tussen de linies. Atletico is geen spelmaker. De voorhoede is geïndexeerd op snelle en korte uitbraken. Tegen Real, Barca en Bayern kan Atletico haar eigen spel spelen.

Petje af voor PSV. Speelde compact en wisten de vechtmachine van Atletico af te stoppen. Volgend jaar beter (via de voorronde)

15 maart 2016 om 23:35

Kan ajax wat van leren, de strijd die psv erin houd in europa voetbal..... petje af

16 maart 2016 om 07:37

Het is lang geleden dat ik zo veel heb genoten van CL-wedstrijdsn, 'als ajax supporter'

Mijn god waarom die wissel?

15 maart 2016 om 23:35

Omdat luuk de jong kapot was, hij kon niet meer. Narsingh voor die enkele minuten extra energie was een logische zet naar mijn mening.

15 maart 2016 om 23:37

Onzin, alsof De Jong niet even 2 minuten had kunnen blijven staan. Als je Narsingh had gebracht bij de start van de 2e helft had ik het begrepen, maar dat doe je niet 2 minuten voordat je strafschoppen moet gaan nemen!

15 maart 2016 om 23:42

Je hebt gehoord wat de Jong zei?

15 maart 2016 om 23:50

De jong is toch wel in staat om 2 luttele minuutjes srustig rond te lopen terwijl de rest het dan even op slot gooit.

16 maart 2016 om 00:01

De Jong kan dan toch geen penaltys meer nemen met 2 verdoofde benen joh. Tsjonge sommige mensen hier...

16 maart 2016 om 00:04

Nee maar een schaars bijv. kan dan toch beter een penal nemen?

Lekker atletico... Geen haat trouwens maar atletico is zeg maar mijn 2de club daarom gun ik het ze meer

15 maart 2016 om 23:41

Ik snap dat wel. Als het Liverpool - Ajax was stond ik ook voor Liverpool.

16 maart 2016 om 00:02

Dank voor je begrip

Respect voor Psv. veel respect!

Verder niks aan toe te voegen.

Ah zo jammer dacht echt dat zoet die penalty van saul had

Liep Simeone nou serieus de fans aan te moedigen om te fluiten bij die strafschop van Narsingh? Laat die man maar lekker in Spanje blijven! Hoop dat Chelsea iemand anders neemt

15 maart 2016 om 23:35

Hij moedigt gewoon zijn fans aan, zoals hij altijd doet.

15 maart 2016 om 23:35

Wat dacht je dan? Pingels nemen is een psychisch spelletje.
Lekker je tegenstander de druk laten voelen. Daar heb je dus thuisvoordeel voor hé!

Ik zou het ook doen! Prachtige coach die meeleeft met zijn supporters

16 maart 2016 om 00:25

Na 120 minuten is dat thuisvoordeel eigenlijk oneerlijk. PSV had nooit de kans om zo'n strafschoppenserie op hun eigen terrein te kunnen doen. Dus dat is wel zeker een nadeel als je de eerste pot thuis moet spelen.

15 maart 2016 om 23:36

Nou ze floten toch al dus ja.
Niet dat het erg veel verschil maakten.

15 maart 2016 om 23:37

Die man begint een karikatuur van zich zelf te worden, net zoals Jurgen Klopp.

15 maart 2016 om 23:39

Als de geschiedenis ons iets heeft geleerd, is het wel dat er bij Chelsea geen plaats is voor onsportieve trainers.

16 maart 2016 om 00:25

@Karl_Heinz: Alleen Mourinho kan ik me zo bedenken. Ancelotti, Di Mateo, Benitez, Villas-Boas, Ranieri, Grant; allemaal sportieve trainers. Alleen die ene rotte appel, die verpest het hele imago van de club (en ja, hij heeft ook goed werk voor de club gedaan)

15 maart 2016 om 23:40

Wat is daar mis mee dan?
Alsof Chelsea bekend staat om zijn sportiviteit, wat een hypocrisie zeg.

15 maart 2016 om 23:43

Prachtig toch die emotie. Ik kan echt genieten hoe intens hij mee leeft in een wedstrijd, 90 minuten naar hem kijken is al geweldig.

16 maart 2016 om 00:06

Hij wilt ook helemaal niet naar Chelsea, dus maak je geen zorgen.

PSV heeft er hard voor geknokt en ik gunde ze het enorm. Jammer toch weer narsingh de zwakke schakel bij Psv. Zoet verdiende de winst, maar hij misste net een beetje geluk.

Gegroet een ajax-fan.

Man, man, man, ik snap echt helemaal niks van die wissel Is De Jong nu zo slecht in penalties nemen? Of kon Narsing in die drie minuten nog even snel zijn stempel op de wedstrijd drukken? Zonde dit.

Maar goed gespeeld Psv!

15 maart 2016 om 23:34

Nou interview die net net was zei Luukje dat die kapot in en nog de wedstrijd tegen Ajax snap ik het.

15 maart 2016 om 23:35

Idd een kansloze wissel

15 maart 2016 om 23:36

Met kramp in beide benen kun je ook geen goede penalty nemen, vandaar de wissel. Had zelf alleen Hendrikx gebracht.

16 maart 2016 om 00:05

Schaars lijkt me de beste keus voor een penal dan

15 maart 2016 om 23:48

Die stempel op de wedstrijd drukken is Narsingh inderdaad aardig gelukt !

Wat een prestatie van PSV! Nu op de competitie gaan richten en volgend jaar nog eens!

Heel erg jammer zoet man... maar hij heeft ons wel gered in 2 wedstrijden

Oh oh oh Cocu..

Waarom een speler een pingel laten nemen als hij nog geen een keer de bal heeft geraakt vandaag.
Eigen schuld dikke bult.

Jammer voor Psv. Maar toch is Atletico door!

15 maart 2016 om 23:44

En toch! Hij had de bal nog niet eens geraakt. Ga dan even 2x hooghouden of dergelijke.

Ik had hem persoonlijk als 11de keus gezet. Maar goed dat is daarna.
Als hij hem had gemaakt was er iemand anders die hem had gemist.

We zoeken altijd wel een reden achter iets.

15 maart 2016 om 23:46

Haha ja dat snappen de mensen hier niet echt volgens mij nee, dat die hem slecht inschoot ok, maar ja hij zou een x aan de beurt komen

Zo jammer maar ontzettend knap van PSV. Niks dan lof voor hun als Ajax fan. Zoet zat een paar keer dichtbij. Heel jammer. Snap alleen niet dat Narsingh mocht aanleggen en überhaupt nog werd ingebracht.

15 maart 2016 om 23:36

Lekker
Nonchalant narsing korte aanloop en schieten . Eigen schuld .

Sneu voor Narsingh. Al met al gaat Atleti verdiend door, maar sneu op zo'n manier. Maar PSV mag trots zijn op dit tweeluik. Met opgeheven hoofd naar huis

16 maart 2016 om 00:07

Nouja sneu, hij maakt het er zelf naar door die korte aanloop en te gehaast schieten. Ik gunde hem de penal te raken maar het was wel dom hoe hij hem nam. Eigenlijk kon cocu beter schaar ofzo inbrengen voor die ene penal.

Wat klote dit zeg. Maarja, met opgeheven hoofd...

Als je nou de jong niet had gewisseld of hendrix erin had gezet ipv narsingh dan had psv gewonnen..

15 maart 2016 om 23:40

Want dan had Atletico de penalty's wel gemist?

Goed gestreden van PSV. Over twee wedstrijden hebben ze wel enorm veel kansen van binnen de 16 tegen gekregen..
Maar prima prestatie!

Heel diep respect, maar wel heel typisch dat Narsingh weer degene is bij wie het fout gaat!

Man man man wat trots op PSV, gestreden tot het einde.... Jeroen Zoet simpel weg pure klasse en dan via penalty's eruit... nu is het zuur, maar echt een geweldige prestatie voor het Nederlandse voetbal!

Jammer, erg balen dit.. Zag aan de aanloop van Narsingh al dat hij hem ging missen.

15 maart 2016 om 23:48

Tja zo kan je na elke gemiste penalty wel iets over de aanloop zeggen...als guardado gemist had was de aanloop te lang geweest.

15 maart 2016 om 23:49

Een aanloop van ongeveer 1 a 2 stappen wordt bijna altijd gemist, behalve spelers als Messi. Kwam op mij een beetje gehaast over, maar dat ben ik hoor.

15 maart 2016 om 23:54

Snap je wel maar het is allemaal achteraf gepraat.

16 maart 2016 om 00:09

Neehoor, ik vond het gelijk al raar. Ik vertrouwde spelers als narsingh en arias sowieso niet voor penals. De helft had ik dus gelijk in.

Voorbeeld voor Nederlandse clubs

Toen hij in kwam had ik al een gevoel hij gaat het missen , maar ja je kan hem niet de schuld geven .
Respect Psv

15 maart 2016 om 23:38

Je kan hem niet de schuld geven? Die gast heeft met een schot 120 minuten naar de prullenbak gegooid.

15 maart 2016 om 23:42

Alsnog kan je hem niet volledig de schuld geven in mijn optiek.

Lekkere aanloop Narsingh, kans is 99% dat je een penalty dan mist. En daar ben je nou profvoetballer voor.

PSV goed gespeeld! Jammer van die penalty Serie. Vond het wel smerig van Simeone hoe hij het publiek ging oproepen dat werd te veel voor narsingh. Zoet weer een super goede wedstrijd gespeeld,

Ik kan er niet bij dat Luuk de Jong, als spits en als aanvoerder zijnde, zich 2 minuten voor het einde van de wedstrijd laat wisselen voor iemand die geen penalty wil/kan nemen.. Zonde zeg!

Ik ging kapot van de spanning, alsof het Oranje weer was op het afgelopen WK. Ik had het PSV echt gegund. Zonde om zo uitgeschakeld te worden.

Ongelooflijk dat PSV er nog uit gaat na deze wedstrijd. Ontzettend goed gespeeld, vooral verdedigend, en dan doet Zoet dit bij die penalty.. Daar kan ik echt met m'n hoofd niet bij. Je hebt twee handen achter de bal en nog krijg je het voor elkaar de bal in eigen goal te slaan. Maar goed; dit kan gebeuren en als Nederlander kan je alleen maar trots zijn op wat ze hebben laten zien. Hopelijk is dit een statement voor alle Nederlandse clubs en met name Ajax dat graag de CL wilt bereiken. Het hoeft niet altijd mooi!

16 maart 2016 om 00:11

Vergeet niet dat ziet nog een jonge keeper is en het niet minder heeft gedaan oblak.

16 maart 2016 om 00:53

Smk, idd met name Ajax. Hoop dat ze gekeken hebben..

Heel erg jammer dit. Had het Psv enorm gegung alleen die wissel deed ze de das om.

Trots op Psv! Zeer compact gespeeld en het Atlético zeer moeilijk gemaakt! We mogen terug kijken op een geslaagde CL, maar helaas waren we net niet koel genoeg in de penalty serie. Jeroen Zoet en Guardado Motm voor mij!

Wauw wat ben ik trots op mijn club! 120 minuten lang zonder angst spelen tegen een van de beste teams ter wereld!
En wat ben ik trots op Bruma, Zoet en Pröpper; die speelde een absolute wereldpartij!
Pröpper speelde alsof hij een 100-voudig international is, en Bruma speelde als een ware Maldini!
Nu de focus op zondag en dan thuis Ajax van de mat vegen!

Hoe kun je een penalty ook met zoveel risico inschieten. Zover onder de bal. Verder veel respect voor een ieder van PSV. Knap stand gehouden tegen Atletico en zelf af en toe wat speldenprikjes uitgedeeld.

Ik ben op! Ik heb ook maar één woord over voor Psv: respect! Fijne avond aan iedereen!

Respect voor PSV hoe ze zolang stand hebben kunnen houden. En zo er uit gaan echt veel respect

Wat heeft PSV een goed team ! Echt zonde dit had het ze gegund.
Heel veel respect voor psv nederland kan trots zijn op jullie.
Veel zin in zondag ! Maar denk dat Ajax dit nooit gaat winnen jammer genoeg.

Diep respect voor psv, er zijn weinig ploegen die 2 keer gelijkspelen geven atletico, laat staan ruim 3,5 uur geen goal tegen krijgt. Ongelofelijk goed.

9 schoten op doel van Atleti tegen 1 van PSV. Een balletje op de paal klaar. Wat is hier zo super glorieus aan? Respect voor PSV, maar 'volwassenheid' win je geen prijzen mee. Jammer dat het geen 1-1 is geworden.

15 maart 2016 om 23:41

Maar dat ene schot van PSV was wel meteen de grootste kans van de wedstrijd.

16 maart 2016 om 00:12

Ach dat jij niet trots kan zijn boeit ons niet. Ga dan niet hier zeiken.

Jammer, hard voor gewerkt. Atletico had ons hier bijna onderschat. Trots, als EEN team verdedigt en soms er goed uitgekomen. Respect voor wat mijn ploegje heeft laten zien in Vicente Calderon.

Off: weet iemand waarom Narsingh hem nam, kwam al niet zo zelfverzekerd over en nam hem veel te snel, maarja kan gebeuren. Er moet iemand een schlemiel zijn. Nu Ajax een pak rammel geven zondag.

Vooruit nu Rood-Witten, Vooruit PSV !!

15 maart 2016 om 23:37

Jammer... Maar toch knap.... Waar zijn die mensen die vertelde dat ze ff weg gespeeld zouden worden... 5-0..enz.... Respect hoor.

Zo jammer dat Narsingh die penalty mist. Ook uitgerekend hij. Ik gunde het PSV van harte. Ze hebben gestreden. Het nederlandse voetbal staat gelukkig weer een klein beetje op de kaart.

De Jong wisselen in de 117e minuut? Waar slaat dat op? Je grootste doelpuntenmaker eruit terwijl er nog 3 minuten op de klok stond. PSV dapper gestreden maar dit is wel echt een fout van Cocu.

Was echte rete spannend en vind t jammer dat PSV nu is uitgeschakeld. Hoopte op een wonder.

15 maart 2016 om 23:49

De Jong geeft zelf aan dat hij niet eens meer kon lopen, dan is een penalty waarschijnlijk ook teveel gevraagd. Dat hij dan Narsingh erin zet snap ik niet zo. Je gaat dan toch aan pingels denken en dan zou ik veel eerder Schaars gebracht hebben. Maargoed, wel enorm knap van PSV en zo zonde dat ze het net niet halen.

Jammer zeg, Zoet had er zeker eentje moeten pakken, zo dichbij en bij Narsingh wist ik meteen dat het mis zou gaan, te gehaast, onrustig en die korte aanloop ook nog. Psv .. ik heb echt genoten van jullie.

15 maart 2016 om 23:43

Bij die vierde van Atletico zat hij er inderdaad wel heel dichtbij. Dat was ook gewoon direct de genadeklap geweest... jammer.

Ik heb de wedstrijd gevolgd via de radio in de auto, helaas moest ik werken. Wel toevallig in Brabant, het moet een geweldige wedstrijd zijn geweest. Supertrots op Zoet en vooral Bruma, beide mannen ontwikkelen zich heel goed! Moreno en Guardado klasblakken! Psv jullie verlaten het toernooi met opgeheven hoofd, Nederland is trots op jullie! Jullie bewijzen dat Nederlandse clubs niet kansloos zijn in Europa.....

15 maart 2016 om 23:39

Bruma speelde als een ware 'maldini', heeft zich bijzonder goed ontwikkeld sinds hij met Moreno speelt.

15 maart 2016 om 23:48

Isimat en Arias speelde ook niet verkeerd. Klasse!

15 maart 2016 om 23:54

Ondanks zijn sterke optreden had hij twee kleine foutjes. Een keer simpel eruit gekapt door Torres en een andere keer schatte hij de bal verkeerd in volgens mij. Twee foutjes die niet heel veel boeien overigens.

Met Moreno naast zich is dit toch een sterke centrum. Verreweg de beste verdedigers van de Eredivisie.

Naar van simeone om t publiek te laten fluiten bij penal narsingh, maarja all in the game

Zonde hoor. PSV speelde goed georganiseerd en erg volwassen. Denk zelf dat Zoet zeker een paar penals had kunnen houden, maarja ze kunnen met een goed gevoel terug kijken naar deze wedstrijd denk ik.

Laten we positief blijven: Wel 7x gescoord in vicente calderon. OT: psv had het niet verdiend over 2 wedstrijden want atletico was wel wat beter, maar toch hebben ze zich klasse verweerd!

Atletico bedankt! Sierd bedankt! Psv knap gespeeld, maar dit is een tik hoor

15 maart 2016 om 23:52

Want?

15 maart 2016 om 23:58

omdat je zo dicht bij een stunt bent en in een paar minuten weer zo ver weg misschien ...

16 maart 2016 om 00:07

Vandaag en morgen de teleurstelling maar denk dat ze hier alleen maar meer vertrouwen van krijgen...

Uitstekend gedaan van PSV maar toch weer penalty's. We hebben goede keepers maar in dit soort dingen blijven ze helaas te weinig pakken. Verder Atletico mentaal ijzersterk na iedere penalty van PSV. Denk niet dat PSV dit andersom had gered. Alles wat Nederlands is blijft hierop 9 van de 10 keer stranden.

15 maart 2016 om 23:37

Nou die keeper van Atletico was nou niet echt beter..

15 maart 2016 om 23:44

Nee maar het breekt ons altijd op. Echt 9 van de 10 keer.

15 maart 2016 om 23:58

Het zijn enge woorden, maar het klopt. In welke bibliotheek in een ander land dan Nederland kan je boeken over penalty-fobie van een land vinden? Je zou denken dat bv. een Zoet ook met die angst opgroeit. Ballen die je hebt, toch maar in de goal schuiven alsof dat de bedoeling moet zijn.

Ik had al zo'n vermoeden dat juist Narsingh hem gaan missen. Pff, klote. Maar met opgeheven hoofd de CL verlaten, prima staande gehouden tegen de wereldtop.

Was te jaloers om het PSV echt te gunnen, maar ik snap wel hoe zuur dit moet zijn voor de PSV-supporters. Frustrerend denk ik ook hoe Narsingh die penalty nam. Het kwam heel gehaast en slordig over.

15 maart 2016 om 23:49

Ik had het idee dat hij hem helemaal niet wou nemen, maarja de overige keuzes waren Brenet en Zoet.. Jammer, maar de schuld ligt niet bij Narsingh vind ik, geweldig gestreden maar Atletico is de verdiende winnaar uiteindelijk. Kan maar één ding zeggen, en dat is dat ik TROTS ben!

Helden! Heb met trillende handen op de bank gezeten. Respect voor Cocu, het elftal, de staff. Respect voor PSV want wat een sterke ploeg is dit zeg, ze deden over twee wedstrijden zeker niet onder voor Atlético. Ook mooi hoe ze kalm bleven bij de strafschoppen. Ook een kwaliteit.

Zo zeg, het is lang geleden dat ik zo in de zenuwen zat voor een ander team dan Feyenoord! Erg jammer.
Goed gespeeld door de Eindhovenaren. Bij vlagen zeer goed. Al hebben ze hier en daar natuurlijk ook wel wat geluk gehad. Maar voor hetzelfde geld vloog er een keer een bal goed in voor Psv.
Nu proberen te focussen op de eredivisie, dat zal nog lastig worden denk ik.

Trots op Psv! Zeer compact gespeeld en het Atlético zeer moeilijk gemaakt! We mogen terug kijken op een geslaagde CL, maar helaas waren we net niet koel genoeg in de penalty serie. Jeroen Zoet en Guardado Motm voor mij!

Psv heeft heel volwassen gespeeld. De penalty, Jammer dat hij hem hoog schoot. Maar dit zeg je na afloop dus. Respect voor psv. Een geweldige zoet. Maar van ginkel kon zijn waarde vandaag net zoals in eindhoven tegen madrid niet tonen.

als ajax fan, diep respect voor deze prestatie.

Ontzettend jammer.

Echt alle complimenten voor een inderdaad heel volwassen, goed georganiseerd en strijdvaardig Psv. Natuurlijk had Atletico de overhand maar buiten veel druk heeft dat weinig gigantische kansen opgeleverd.

Cliché om te zeggen dat ze met opgeheven hoofd Madrid kunnen verlaten. Is helemaal waar maar zo zal het bij PSV niet voelen. Ik vraag me af wat de invloed van deze kater is als Ajax zondag aanstaande op bezoek gaat.

Maar dat is over een paar dagen, we zullen zien hoe PSV zich hiervan herpakt.

Alle lof nu voor Psv, ze hebben de huid duur verkocht en hebben het Nederlands voetbal prima vertegenwoordigd. Ik heb 130 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten.

15 maart 2016 om 23:42

PSV staat er in de toppers, hebben niet voor niets alle toppers heel makkelijk gewonnen; uit en thuis. Ik denk overigens ook niet dat er sprake is van een kater als je ziet hoe we deze wedstrijd hebben gespeeld.

15 maart 2016 om 23:43

We gaan het zien. De eerdere toppers zijn niet voorafgegaan door een zeer nipte en pijnlijke uitschakeling na 120 minuten en pingels in de achtste finale van de CL tegen een superieur geachte tegenstander..

Maar nogmaals, voor vanavond alle lof en complimenten. Een hele puike partij.

Respect voor psv, de enigste club in NL die het in de CL goed doet..

Oh wat jammer dit
Psv hield het wel heel lang vol en ook nog de grootste kans gehad .

Geweldig psv gezien, niet het mooiste voetbal, maar wel als mannen gestaan daar, niet 1x terug houdend, trots op PSV en wie zei dat PSV met geluk door was?

Respect voor ons Psv! Zo lullig van die gemiste penalty. Narsingh is altijd al paniekering geweest in het afronden. Ach ja, we verlaten met opgeheven hoofd de CL. Hopelijk zijn de jongens a.s. zondag fysiek weer 100 procent.

Jammer dit hoor. Ook zo zonde een echte top spits had die rebound van Locadia erin geramd.
Schrap die de Jong maar weer Danny Blind.

Verder hebben ze wel erg goed gespeeld. Vooral de verdediging.

Man Man Man Narsingh neem zo'n panel toch iets serieuzer!!!
3 stappen van de bal en schiet al en zo gehaast,prutser,pfff zo zonde dit!
Bruma speelde echt een dijk van een wedstrijd,o o o wat jammer dit.

Alle respect voor Psv.. net niet gehaald maar goed er zat ook niet meer in .. penalty's is altijd een loterij maar bij mij hebben ze veel meer respect gekregen als een Ajax die veel pocht en arrogant doet maar op Europees gebied nooit wat bereikt de laatste tijd.. dus alle respect naar Psv.. en moedig gestreden, mogen de supporters trots op zijn.. groetn oet Grunn

Ewa ja jammer heel jammer, maar toch een trotse gevoel over gehouden aan deze wedstrijd

Narsingh moet getroost worden...aldus de commentator. Nou sorry hoor...ik zal een emotieloze jongen. Niet boos...niet verdrietig...nee, alsof hij bij wijze van spreken een oefenpotje aan het spelen is.
Frustrerend....en dan heb ik het niet eens over zijn aanloop.

Nederlanders en penaltys. Waarom gaat het bijna altijd mis.

15 maart 2016 om 23:49

Joh gewoon goed schieten. Is gewoon pure geluk.
Er speelt zoveel tijdens zo'n reeks.

Van welk doel tot je scheenbeschermer die goed moet zitten.

Goede prestatie geleverd van PSV.. Jammer van Narsingh.. De Jong gaf zelf aan dat hij niet meer kon... Daarom de wissel.. Achteraf had je beter Hendricks kunnen brengen..

Het blijft een loterij die penaltys..

Wat een geweldige prestatie van PSV! Ze mogen echt trots zijn op wat ze hebben neergezet in de Champions League. Mooie wedstrijden gespeeld en aan heel Europa laten zien wie ze zijn.

Ik heb 3 uur lang vol spanning en zenuwen gekeken naar deze wedstrijd, en dan is het natuurlijk wel bijzonder lullig dat je er na zo'n spannende wedstrijd penaltyreeks uitvliegt.. PSV had meer verdiend in mijn ogen.

Vreselijk jammer...

Man van de wedstrijd: de scheidsrechter. Wat floot deze scheidsrechter een wereldpartij!

15 maart 2016 om 23:40

Klopt,
Hij liet zich niet beïnvloeden door de vele val partijen om zo een penalty of vrije trap te forceren.
Aan beide kanten wel gezien.

Jammer!!!!! Maar oo wat een volwassen psv gezien. Zoet was geweldig. Bruma man man man wat een kracht. Respect voor hetgeen dat psv heeft laten zien.

Ik baal echt enorm.
Ben wel trots op het volwassen spel van PSV vanavond.
Jammer dat op het moment van de goede counters de bal net niet in het netje gaat en een mokerslag kan uitdelen.
Daarentegen was het verdedigend weer goed georganiseerd.

2x 0-0 tegen A. Madrid is ook een verdienste.

A. Madrid wel over 2 wedstrijden verdient dat ze doorgaan.
Zoet wederom man van de wedstrijd voor mij.

Iemand moest eens missen en helaas was het Narsingh.
Maar goed, we moeten verder.
Dit spel meenemen naar zondag en het moet dan wel gaan gebeuren.

Klote.wat balen zeg. Echt jammer dat Zoet niet 1 pingel kan pakken. Dan kan je goed gekeept hebben maar hoe hij al die hoeken maar liep te gokken was niks. En tja Narsingh had je kunnen weten. Had nooit een pingel mogen nemen.

Risicovolle penalty van Narsingh. Als je m hoog inschiet moet ie zitten.
Helaas gokte Zoet teveel of anders gezegd, ze schoten 'm er goed in.

Al met al kunnen de psv-ers trots zijn op deze prestatie. Ik denk dat het merendeel in binnen- en buitenland ervan uit ging dat psv aan de broek zou krijgen. Maar ze hebben atleti 2 wedstrijden op rij op de 0 gehouden. Gefeliciteerd!!

man man man wat ben ik hier ziek van zeg als Ajax supporter wat waren ze er dicht bij! Respect! voor Psv!

Jammer PSV goed gewerkt! Complimenten

Wat een debiele aanloop die narsingh, een bloedstolende penalty reeks moet je voor een zo veilige schot gaan. Wat doet hij, hij neemt een 2 meter aanloop en schiet m keihard erin tuurlijk krijg je de bal niet in het doel

Zoet had die penalty. Het is misschien mierenneukerij, maar een Neuer, Buffon of een Cech hadden die penalty zeker gepakt. Hij moest de bak naar de zijkant boksen. Jammer. Zoet zou in 1 klap onsterfelijk worden in Eindhoven. Knap stand gehouden, Atletico is erg geduldig. Net een beetje het Milan uit de tijd van Kaka en Sheva.

Jammer PSV, echt balen is dit maar je kunt hier alleen maar respect voor hebben. 2 uur lang gestreden en met opgeheven hoofd kunnen ze Madrid verlaten. Respect!

atletico verdiend door maar respect voor psv!

15 maart 2016 om 23:42

Waarom verdiend? PSV komt uit de Eredivisie, Atletico staat 2e in La Liga (boven Real Madrid) en falen om ook maar 1 keer te scoren.

PSV verdiende het eerder

15 maart 2016 om 23:44

Het is geen liefdadigheid spelletje. Atletico was gewoon beter beide wedstrijden.

15 maart 2016 om 23:56

Atletico verdiende het op basis van kansen over de twee wedstrijden. Daarop baseer je dat. Niet imdat ze tweede staan in de PD en PSV eerste in de ED. Neemt niet weg dat PSV zeer verdienstelijk heeft gespeeld en met een opgeheven hoofd kan vertrekken.

16 maart 2016 om 01:00

Dante, want? Op grond van wat verdiende Atleti het?

16 maart 2016 om 10:36

Beter gespeeld. Veel meer kansen gecreeerd in beide wedstrijden. Het was een combinatie van heel hard werken en heel veel geluk dat psv zolang in de race bleef. Maar toch knap van ze.

Wat dacht Narsingh? Even Oblak voor de gek houden door snel penalty te nemen? Niet zo volwassen van hem. Voor de rest zeer goeie prestatie. En Bruma, wat een held.

Zonde, maar zeker met opgeheven hoofd het toernooi uit. Toch spookt het wat-als wel door mijn hoofd nu PSV er zo verschrikkelijk dicht bij was. Bij de aanloop van Narsingh zag ik al dat hij mis zou gaan, veel te kort en nonchalant. De rest nam veel meer de tijd en schoot (chapeau!) prima in.

Al had Atletico wel het betere van het spel. Uiteindelijk zijn ze dus zeker verdiend door. Al ben ik trots op de strijdlust van Psv! En als die kans op de paal net tien centimeter verder naar links was geweest ... Maar goed, Atletico had er ook een paar keer een kunnen maken.

Weer een mooi punt gesprokkeld voor de coëfficiëntenlijst en nu op naar de wedstrijd tegen Ajax, wat toch weer een totaal andere partij gaat worden dan vandaag.

16 maart 2016 om 00:01

Nou, toch moet ik zeggen dat ik bij Arias en vooral Bruma meer het gevoel had dat ze gingen missen. Op de een of andere manier vind ik Bruma op Stam lijken. De penalty tegen Italië kwam in me op.

16 maart 2016 om 13:16

Haha daar dacht ik ook aan met Bruma. Vlaar miste ook al tegen Argentinië. En rechtsback Arias net als rechtsback Bosvelt destijds.

Nederland is trots op PSV. Geen smoes is meer gerechtvaardigd. PSV heeft het super gedaan!

Tsjonge jonge, wat een arrogant aanloopje zeg! Dat er een penalty misgaat zal een keer gebeuren, maar door zo'n slechte speler met veels te veel zelfvertrouwen... weet niet waar die die weg haalt! Bah

Dit is echt zwaar klote, maar PSV kon hier alleen maar winnen. Verliezen van Atletico is echt geen schande, en vooral niet als je ze tot penalty's dwingt en pas de 8e mist.

Nu lekker met deze wedstrijd in de benen tegen Ajax zondag

Atletico verdiend door uiteindelijk, maar ik heb diep respect voor de manier waarop PSV uiteindelijk ten onder ging. Ik ben geen PSV supporter, maar ik ben trots op wat ik vandaag gezien heb. Ze hebben Nederland eer aangedaan. Daar neem ik mijn hoed voor af.

Bij 2 spelers kan je verwachten dat ze een penal gaan missen. Arias en Narsingh. Ik ken hun niet persoonlijk maar ik heb zo'n gevoel dat die 2 nooit rustig kunneb zijn in hun hoofd. Altijd te wild/gehaast/druk. Als je bijvoorbeeld Narsingh 10 keer 1op1 zet op de keeper dat hij dan maar 2x scoort.

15 maart 2016 om 23:55

De komst van Moreno heeft wonderen gedaan, Arias en Bruma zijn zo enorm veel rustiger geworden, hun penalty's waren daar het perfecte voorbeeld van. Kan ook gewoon ontwikkeling zijn, maar ik heb het idee dat Moreno hier iets mee te maken heeft haha

Als neutrale toeschouwer een net als de heenwedstrijd een toch vrij saaie pot voetbal gezien. Weinig kansen gezien en twee ploegen die het verdedigend goed op orde hebben. Ik heb wel enorm respect voor PSV dat ze het Atletico zo moeilijk hebben gemaakt. Buiten één grote kans voor Griezmann hebben ze eigenlijk geen echt grote kans weggeven. Daartegenover staat echter ook maar één grote kans voor Psv, wel gelijk de grootste van de wedstrijd.

Verder stelt Atletico wederom teleur. Het team staat organisatorisch wel goed en is daarom erg moeilijk te verslaan. Echter is het echt een momentenploeg heb ik het idee, en mist het vooral creativiteit om een goed georganiseerde ploeg als PSV kapot te spelen.

Diepe Buiging voor Psv! Wat een wereldprestatie van formaat, pure klasse.

Luuk de Jong zakt wel door het ijs......hier moest hij opstaan....jammer.
Erg sneu voor Narsingh, kan niet anders zeggen. Luuk, de aanvoerder had er moeten staan, loopt weer als een kievit. Gewoon slecht.

Maar al met al volwassen gespeeld tegen een wereld elftal. Super prestatie voor een Nederlandse ploeg.
Groot applaus vanuit Twente.

Sinds tijden niet zo in spanning gezeten. Wat ontzettend jammer maar PSV heeft een geweldige partij gespeeld. Ze mogen echt trots zijn! Wel balen voor het NL voetbal, dit was echt een mogelijkheid om door te gaan maar heeft helaas niet zo mogen zijn.

Respect voor psv. Ze hebben het geweldig gedaan in de CL. Strafschoppen is maar een loterij.

15 maart 2016 om 23:46

Waarvan Nederlandse ploegen vaak minder tickets hebben... Je voelt het vooraf al aankomen dat we dat niet redden... NL elftal daargelaten natuurlijk..

Tja, weer typisch Nederlands om er zou uit te vliegen... We zijn allemaal heel trots, maar op dit soort momenten kunnen we vaak niet het verschil maken.... We hebben het Madrid heel lastig gemaakt, maar het resultaat is nul.... Goed gespeeld, maar ik haat die bescheiden mentaliteit van ons Nederlanders!

Nederland moet echt trots zijn. Psv heeft laten zien dat slim transfer beleid, hard vechten en teamwork de sleutel zijn om nederlandse teams weer te laten presteren op Europees niveau.

Wat ben ik trots op Psv, zonder te kijken naar all dat zeikgedrag over wissels etc.

Nederlanders moeten altijd kritisch zijn op wissels, op Zoet terwijl iederreen dacht dat ze 3-0 gingen verliezen in Madrid

Ze moeten trots zijn, psv heeft ze laten dromen.

Kan iemand mij uitleggen waarom iemand die net 3 minuten koud in het veld staat überhaupt een penalty mag nemen ??? Totaal niet in de wedstrijd beleving en intensiteit als de overige PSV spelers... Je had toch nog 4 andere spelers die de penalty hadden kunnen nemen ? Misschien wat vergezocht maar toch snap ik deze keuze niet...

Als je ook ziet hoe nonchalant hij die penalty neemt met een rare aanloop.. Verkloot je echt alles waar de rest keihard voor gestreden heeft...

15 maart 2016 om 23:48

Omdat de 5 op papier reeds een penal genomen hebben.... Dan dient de rest ook te nemen he..

15 maart 2016 om 23:53

Ja dan heb je toch nog steeds 4 andere spelers over die wel de hele wedstrijd hebben gespeeld ? Narsingh staat koud in het veld en heeft weinig vertrouwen .. Domme keuze

15 maart 2016 om 23:57

Ja ok, maar ik kan niet beoordelen hoe Issimat, Zoet of Willems een penal kunnen nemen.... Zoet had er een of twee kunnen... Das ook wel jammer. Narsingh op de lat is ook maar een marginale manier van missen.... Jammer is het sowieso.
Wat ik een beetje verafschuw zijn de opmerkingen "met opgeheven hoofd".... Zo humble en zo jammer...

16 maart 2016 om 00:13

Baal er gewoon van !! Had miss anders gekund snap je...

16 maart 2016 om 00:31

Oh absoluut! We hadden hier meer kunnen krijgen en dat was gewoon terecht geweest ook.
Ik kan dan weer slecht tegen het "we kunnen met opgeheven hoofd...." gezever, want daar koop je verder helemaal niks voor. Neemt niet weg dat PSV een prima prestatie heeft neergezet, maar ik haat die bescheidenheid....

16 maart 2016 om 00:22

Narsingh had er uiteindelijk toch een keertje eentje moeten nemen.
En wie zegt dat een andere Psv'er het beter zou hebben gedaan? Ik vond het al erg verrassend dat er 7 achter elkaar invlogen.
Uiteindelijk zal toch iemand een keer die penalty moeten missen. Je wint als team en je verliest als team. Atletico heeft de penalty's beter genomen.

Bedankt psv. Is lang geleden dat ik op het puntje van mijn stoel naar een wedstrijd zat te kijken, geweldig gedaan jongens.

De complimenten, maar daar heeft psv helemaal niks aan.
Al zat een doelpunt maken er op die kans van Locadia na eigenlijk niet in.
Jammer, over een paar weken weet niemand in Europa meer dat ze hebben meegedaan.

16 maart 2016 om 01:08

Wij als PSV supporters wel...

Super trots op mijn helden! Helaas, de loterij verloren en uitgerekend Narsingh die 'm mist. Helaas jongen het zit je niet mee. Niemand haten op hem aub want dit kan iedereen overkomen en veel respect naar hem en heel de PSV staff, alle spelers.

Schitterend om te zien hoe Pasveer en Schaars zich meteen over Narsingh bekommeren en hem niet te laten zitten. Geweldige selectie met
een top prestatie.

Nu met volle moed naar zondag en zorgen dat we de schaal pakken en weer volop mee kunnen doen op het hoogste niveau.

FORZA PSV!

(tekst getypt om 23:45, spelfouten inbegrepen)

Die wissel is totaal onbegrijpelijk... Daardoor komt er zoveel druk op Narsingh. Met penals moet je geluk hebben, jammer genoeg viel het de andere kant op. Zoet had die ene wel moeten pakken van die jonge gast trouwens, hij tikt hem zijn eigen goal in..

15 maart 2016 om 23:48

Zo onbegrijpelijk was die wissel niet. De Jong kon van de kramp niet meer op zijn benen staan. Dan is het toch echt over!

Erg knappe prestatie van Psv/

Wel vind ik het jammer dat iedereen hier zo loopt te zeuren op Narsingh. Een penalty missen kan iedereen overkomen en dat heeft niet zoveel met één of andere aanloop te maken. Staat gewoon ongelooflijk veel druk op en zie dan maar koel te blijven. Volgens mij was het voor Zoet makkelijker om er eentje te pakken.

Respect voor PSV. Op een Italiaanse manier verdedigd, amper op fouten te betrappen en Zoet keepte als een beest. Onbegrijpelijke wissel van Cocu met nog 3 minuten te gaan. Narsingh moest ook echt 1 ding goed doen en faalt keihard, waardoor de overige 120 minuten zijn verknald. Zuur voor PSV, maar ze mogen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. En wat heb ik weer genoten van de sfeer in het Vicente Calderon, geweldig.

Ik zet mijn hoed af voor Psv, mijn clubje heeft ons de laatste jaren alleen maar vernederd maar PSV toont dat het ook anders kan. Ik hoop dat Ajax ook eens volwassen een Europees toernooi kan afsluiten en niet altijd met schaamte.

Wat iedereen er ook van vindt, ik ben zo enorm trots. Het kwaliteitsverschil was enorm en toch hebben we tot de laatste minuut meegedaan. De ontlading alleen al bij de Atletcio supporters verklaarde hoe goed PSV het deed. Het respect voor PSV is vanavond enorm gegroeid. Dat durf ik wel te stellen.

PSV heeft er het maximale uitgehaald, en tuurlijk met een beetje meer geluk hadden we zelfs door kunnen gaan. Klote, maar wel met opgeheven hoofd!

15 maart 2016 om 23:54

Niet het maximale helaas. Maar had het jullie wel ontzettend hard gegund. Het is dat Europees voetbal per definitie oneerlijk is, anders hadden Nederlandse clubs veel- en veel beter gescoord. Wanneer er gelijke begrotingen zijn, komt beleid en tactiek bovendrijven. Als je kijkt hoe PSV georganiseerd heeft gevoetbald, kun je niet anders zeggen dan dat er Europees B-garnituur gespeeld heeft met een bizar goede tactiek en organisatie. Heel knap tegen een team dat tot de 5 beste teams van Europa gerekend mag worden.

Ben benieuwd hoe het zondag gaat. of ze putten hier moed uit en rollen Ajax op of ze zijn fysiek en mentaal (omdat ze toch zo dichtbij waren en het toch een jonge ploeg is) kapot. Op naar zondag. Heb er zin in!

16 maart 2016 om 09:01

Ik denk dat de teleurstelling snel plaats zal maken voor trots want ze hebben een wereld prestatie geleverd door een geweldige ploeg als Atletico 2x op de 0 te houden.

De penalty serie is een loterij die helaas verloren ging.

Als ik ajax speler was dan zou ik me ernstig zorgen maken voor komende zondag...

Psv mag erg blij zijn dat zoet in deze vorm verkeert, psv was redelijk maar atletico toch iets beter mbt doelkansen. De jong speelde wel echt als een natte krant.

Jammer dat ze eruit liggen maar atletico blijkt toch een klein maatje te groot

Damm wat is dit zuur zeg, dit soort momenten hebben we als Nederlands club voetbal al te vaak mee gemaakt. Alle respect voor Psv, al ik weet ik dat je daar uiteindelijk niets voor koopt wanneer je er zo dichtbij was. Elke keer wanneer een Nederlander een hele korte of geen aanloop neemt voor een penalty gaat het meestal fout, en helaas gebeurde dat vanavond weer. PSV bedankt voor de punten voor Nederland en voor weer een glans laagje aan te brengen op de Eredivisie.

Hopelijk wacht die onmenselijke idioten die het nodig vonden om een paar senioren zwervers/daklozen zo te vernederen bij terug keer in Eindhoven een dik vet levenslang stadion verbod. Die gasten hebben niet alleen PSV en het Nederlandse voetbal hiermee in diskrediet gebracht, maar ook Nederland internationaal voor paal gezet (which is an understatement).

16 maart 2016 om 08:56

Goeie opmerking over de punten, maar krijgen ze die wel? Want wedstrijd verloren toch?

16 maart 2016 om 10:47

@ war75

Ik doelde niet op de punten van deze wedstrijd, want als je verliest krijg je natuurlijk geen punten. Alleen PSV heeft wel punten verdiend door de poulefase te overleven en vorige week gelijk te spelen, dat zijn toch mooie bonuspunten voor het Nederlandse voetbal die dat hard kan gebruiken.

16 maart 2016 om 11:23

Gisteren heeft volgens mijook weer een puntje opgeleverd, daar de wedstrijd in een gelijkspel is geëindigd. Penaltyserie staat daar los van.

Zo volwassen en goed gespeeld en dan door de lat uitgeschakeld worden. Heel zuur dit. Maar wat speelden we goed, kansen gecreëerd, klasse verdedigd en als een team gestreden. Ik heb genoten van dit PSV in de Champions Leaque! Jullie hebben me trots gemaakt. Nu alle focus op de competitie, wellicht spelen we volgend jaar weer CL. Zondag de kraker, en met een zoet in deze vorm en deze verdediging maken we ze af! Come on PSV!

Uitstekend van Psv. Pröpper kan nu niet anders dan een basisplaats hebben verdiend in Oranje want wat speelde hij geweldig! Bruma, Moreno en Isimat speelden fantastisch. Wat ben ik trots op deze ploeg! Arias heb ik trouwens ook erg sterk zien spelen en natuurlijk Zoet die een perfecte wedstrijd speelde, penalty's daargelaten. Jammer van de gemiste penalty en de uitschakeling maar mijn trots is er niet minder om! Dit niveau tegen Ajax zondag en het wordt minstens 10-0.

Beide teams hebben een prima verdediging, tel daar bij op dat niet 1 van beide teams een type messi in hun ploeg heeft die iets met een individuele actie het kan openbreken. En het wordt een wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen. Dat je dan uiteindelijk met penalty's verliest is extra zuur. Psv kan trots zijn dat ze deze ploeg 2 keer op 0-0 hebben gehouden. En als ze op deze manier in de competitie verder voetballen dan is een kampioenschap bijna wel zeker.

Wattefuck dacht narsingh?!!!!!!!! dat ie fucking neymar is? geen lange aanloop, schieten alsof het een penalty is tegen ado den haag en dan ook nog heel droog doen alsof ie ervan baalt...

fuck off man... prutser

On: Zware respect voor psv... tegenover zo een team en dan toch volwassen voetballen...
hadden zeker de kwartfinale verdient met zo een vertoning

16 maart 2016 om 00:01

@ Galactic

Nederlanders die een hele korte tot geen aanloop nemen gaat vrijwel nooit goed, helaas is het vanavond weer eens zo gegaan.

PSV heeft het fantastisch gedaan. Hoe ze vandaag hebben verdedigd. Ongelooflijk.
Met zijn allen drukken, de ruimtes tussen de linies klein houden, compact verdedigen. De aanvallen van komen meestal vanaf de flanken, als je daar goed verdedigd dan kan Atleti eigenlijk niks. Dat hebben ze vandaag uitstekend gedaan.
Geweldig PSV

PSV geweldig verdedigd. Ongelooflijk dat je Atletico zo goed onschadelijk kan maken, Cocu hoort bondscoach te zijn met zijn realistische manier van Europees voetbal spelen

15 maart 2016 om 23:58

Je hebt gelijk. Ze hebben net als Atleti verdedigd. Sterk en compact.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar als Ajacied vind ik dit knap. Kan me best voorstellen dat de fans nu teleurgesteld zijn. Hoe dan ook verdient PSV gewoon veel lof.

Complimenten voor psv, scheids floot ook zeer goed, jammer van de penals, oblak had niks laag en narsingh kiest voor hoog jammer.....

Vond dat Zoet ook het spelletje een beetje slecht speelde.
Hij dook elke keer dezelfde hoek in.
Ga voor de sier is een keer de andere kant op. Dan denkt de tegenstander ook van: Oke nu kan hij beide kanten op.

Na 4 keer heb je het echt wel door hoor

16 maart 2016 om 00:03

Ach, hij had er twee kunnen (misschien wel moeten) hebben, dus zo slecht dook ie niet....

16 maart 2016 om 00:06

Ik sluit me aan bij Gullit. Hij dook te snel. Maarja het is maar een momentopname.
Kan gebeuren.

Er spelen zoveel factoren bij die pingels.

Eindelijk weer eens een Nederlandse club waar we trots op kunnen zijn in Europa. Dit PSV verdient het om kampioen te worden en komend seizoen weer CL te spelen.

Wat een rare, zure reacties over het niet stoppen van een strafschop door de prima keepende Zoet hier trouwens. Komen deze reacties van Ajaxsupporters die moeite hebben met alle terechte positieve aandacht voor Psv?

Ja eer dit dat ik vind atletico geen echte kampioen van spanje en schandalig dat een NL kampioen zo moet onderdoen

PSV heeft zeer volwassen en degelijk gespeeld, bij vlagen ging de bal goed rond. Menigeen dacht dat PSV volslagen kansloos zou zijn. Dat je uiteindelijk pas na de 8e penalty hoeft te buigen geeft weer dat PSV uiterst volwassen is. Een groot compliment ook richting coach Cocu. Die heeft ook uitstekend gepresteerd. Maakt een hele sterke interessante ontwikkeling door.

Zonde. Maar wat een geweldige prestatie! Mogen de PSV-supporters enorm trots op zijn. Met opgeheven hoofd de CL-uit. Volgend jaar weer een kans! (Ik verwacht dat PSV kampioen word).

16 maart 2016 om 00:32

Tsja en zoniet, via de voorronde heb je met dit spel meer dan genoeg kans. PSV heeft het Nederlands voetbal weer een beetje op de kaart gezet, nu de taak aan alle Nederlandse clubs om de punten te pakken en er niet met de pet naar te gooien.

Hoe kan je. In vredesnaam. Luciano Narsingh. Een penalty laten nemen. Ik hield mijn hart al vast bij Jeffrey Bruma, maar Narsingh wist ik al. Snapte niks van de wissel van de Jong, hopelijk was dit omtrent een blessure anders is het onverklaarbaar.

Ik moet wel zeggen dat ik een verrassend volwassen en sterk PSV heb zien voetballen, dat in twee wedstrijden tegen Atletico knap de 0 heeft gehouden. Isimat en Bruma hebben samen Griezmann onschadelijk gemaakt, wat mij vooraf een groot probleem leek te gaan worden.
Daarnaast is het zuur dat het zo afloopt, de underdog verliest dan toch.
Enorm trots op PSV die toch een waardig afscheid beleven en een hele flinke duit in het zakje doen voor het Nederlandse voetbal

Jezus wat een gezeik weer, iemand is een keer de pineut. Misschien is narsingh een jongen die niet zo vaak penalty's neemt maar op een gegeven moment kom je aan de beurt. Als dit zijn manier is van penaltynemen dan is dat zo. Als hij onderkant lat erin was gegaan hoorde je niemand zeuren.

Jammer Psv. Goed gevochten. Dit was het dus voor NL dit seizoen met een laatste puntje in Madrid na het eerste puntje in Emmen. Volgend seizoen weer kans

Jammer, maar wel erg trots op ONS Psv.
Toch wel even de huidige nummer 2 van Spanje erg moeilijk gemaakt. In beide wedstrijden geen doelpunten tegen en zelf toch ook nog wat kansen gehad op een treffer.
Atletico op basis van de meerdere goede kansen in beide wedstrijden wel verdiend door, maar PSV heeft laten zien dat er voor een Nederlandse club toch mogelijkheden zijn, ondanks het grote verschil in budget.

Nu op naar komende zondag. Als er zo gespeeld wordt als in beide wedstrijden tegen Atletico, dan mag dat geen probleem zijn.

Wow PSV petje af voor jullie prestatie. Wat hebben jullie volwassen gevoetbald en NL weer op de kaart gezet. Echt een super pot! Ik heb samen met een feyenoord fan op de bank zitten juichen voor jullie bij elke pingel! Wat had ik het jullie gegund! Chapeau! Kudo's en 1000000 likes! Zondag ben ik overigens weer voor Ajax 😉

Heel jammer dat PSV de pingels verliest. PSV fans jullie voelen je vast verschrikkelijk maar kop omhoog. Jullie hebben twee keer gespeeld tegen de absolute wereldtop en dat deden jullie gewoon uitstekend. Met een beetje mazzel beker je zelfs verder. Respect voor de manier hoe jullie Nederland hebben vertegenwoordigd in de Champions league. Pak de landstitel maar , dat zou een bekroning zijn voor een geslaagd seizoen.

En veel mensen maar zeggen, PSV is kansloos. Het wordt 3,4-0 voor Atletico.
Als je gewoon 210 minuten de 0 houdt tegen Atletico verdien je alle lof. Want dat is waanzinnig knap.

Tuurlijk was Atletico de betere ploeg. Maar ze overklaste PSV bij langer na niet zelfs.
Een v.hanegem en vd Gijp die zeggen dat PSV kansloos waren. Nou dus niet.
Die lullen ook maar een end weg joh.
Het was gewoon de verdienste van PSV 210 minuten lang dat Atletico geen 1x scoorde , en dat t niet lukte om PSV echt te overklassen.

@marosa de overheersende teleurstelling over t missen van de strafschop en t niet doorgaan wordt op deze manier geuit. Begrijpelijk maar niet terecht.

Als Feijenoord fan ben ik trots op de prestaties van PSV in de CL Het is heerlijk om eindelijk na vele jaren weer een waardige Nederlandse vertegenwoordiger te hebben gehad in de CL Daarom hoop (en verwacht ik) dat PSV weer Kampioen wordt Mijn eigen cluppie heeft niets te zoeken in de CL en Ajax ook niet (als de nummer 7 van Noorwegen al te sterk is dan zijn ploegen als AM dat zeker) vwb het gezeur dat de uitblinkende keeper Zoet geen penalty stopte of 1 hoek koos....Cillessen stopt ook niets...alleen Vermeer soms) BEDANKT PSV heb van jullie genoten in de CL...succes zondag!!!

Ik begrijp de euforie eerlijk gezegd niet zo. Je trapt ballen wild naar voren en krijgt een levensgrote kans waar je wat geluk moet hebben maar voor de rest !!!! Sorry hoor maar dat is geen reclame voor het Nederlands voetbal. Nu wordt gezegd dat zoet het geweldig deed maar de ballen gingen recht op hem af. Ik ken een keeper die er ongelooflijk van langs kreeg omdat hij structureel geen pingel tegenhoudt. Hoe denken we dan als 16 miljoen bondscoaches over zoet, geen haar beter

16 maart 2016 om 00:41

Uptimist: omdat eindelijk eens een NL team gewoon volwassen op resultaat speelt en dan blijkt dat we best een rol kunnen spelen. Boop dat hiermee eindelijk eens afgerekend wordt met ons debiele 4-3-3 systeeml

@uptimist

En jou naam is uptimist ?, eerder pessimist als ik zie wat je allemaal zegt hier.
210 minuten de 0 houden tegen Atletico is gewoon enorm knap.
Je kan niet verwachten dat ze Atletico helemaal weg gaan tikken, want dat kan alleen Barcelona.
Ze hebben gewoon realistisch gespeeld,en daarom hebben ze zo goed gepresteerd in de Cl.

De meeste mensen denken gewoon positief over zoet hoor, weet niet hoe je daarbij komt. Zoet heeft in zijn carriere gewoon penaltys gepakt. Dat je er dan geen in een serie tegenhoudt betekent niet dat je een slechte keeper bent.

En mede dankzij zoet heeft psv 2x 0-0 gespeeld, een aantal 100% kansen pakt ie gewoon.

16 maart 2016 om 00:59

Oblak heeft er ook geen een gepakt hé.

Pff had er geld op moeten inzetten. Had zo;n voorgevoel dat toen de Jong eruit ging (angstig of niet) en narsingh erin dat hij de penalty ging missen.

Erg jammer voor Psv. Had het niet verwacht dat ze in Madrid ook de 0 konden houden. Erg knap

Heel jammer dit, maar ja. Atletico was gewoon iets beter dan Psv, maar voor de rest wil ik melden dat ik trots ben op Psv! ze verdedigden echt geweldig! vooral Bruma en Moreno.

Als ik bovenstaande reacties lees, staan de beste schippers aan wal. Narsingh mist, maar kopt ons wel aan de 3 punten tegen United. Zoet had volgens jullie penalty's kunnen stoppen, hetzelfde geldt voor Oblak. Dankzij zoet was het nog 0-0 in Calderon, plus, toen we er heen gingen al. Er valt hier niemand iets te verwijten. Ik ben trots op ONS PSV. We hebben ons geweldig staande gehouden. Heerlijk gevoetbald, genoten van de sfeer, genoten van het niveau. De selectie moet juist alleen maar kracht uit deze avond putten voor komende zondag. Ajax kom maar op! Niets krijgt ons nog klein!

PSV was onnederlands goed. Weinig weggeven en zelf wat kansjes creeren. Ook nog 7 penalties op rij scoren. Alleen jammer dat Zoet die ene penalty niet pakte. Verder keepte Zoet prima. Jammer, met opgeheven hoofd eruit tegen 1 van de lastigste ploegen van Europa. PSV deed niet veel onder. Waardige afgevaardigde van Nederland.

Respect voor psv. Je kunt zeggen wat je wilt maar zij hebben het echt goed gedaan dit jaar in Europa

Atletico had toch het overwicht, maar ondanks dat konden ze niet in hun gewone spel komen.
Knap van PSV. Als ze hadden doorgegaan was het ook verdient geweest.
Lang geleden dat ik een match tussen twee ploegen die me eigenlijk niks zeggen zo spannend heb gevonden.

Erg jammer dit. Madrid was wel de bovenliggende partij, maar het had zomaar gekunnen... De kansen waren er zeker....

Nu maar hopen dat dit lang blijft nawerken, en dat ze zondag nog ontzettend moe zijn. 😉

Als Ajaxied moet me van het hart dat psv het prima gedaan heeft en naar vermogen gevoetbald. Een opsteker voor het Nederlandse voetbal en een voorbeeld voor mijn eigen cluppie die het (internationaal) niet best gedaan hebben afgelopen jaar.

PSV heeft laten zien dat het wel degelijk iets toe te voegen had dit seizoen in de CL. Waar iedereen al lachend aan de kwartfinale dacht bij AM heeft PSV gedaan wat maar weinig ploegen gelukt is dit seizoen tegen AM en dat is 2x de 0 houden.
Iedereen die dit verlies aanrekent op Zoet dat die geen penalty pakt, als Zoet zo ruk was dan waren we wel 2x met 4-0/5-0 onderuit gegaan. We hebben 2x gelijk gespeeld tegen de nummer 2 van Spanje, iets om gruwelijk trots op te zijn.

Ik vind het allereerst erg mooi en knap reslutaat (als de serie was gewonnen was het fantastisch geweest) maar het meest onder de indruk was ik dat Psv zoveel pingels miste dit jaar en er gewoon 6 feiloos ingingen een ook gewoon perfect ingeschoten.

Ik snap wel werkelijk niet waarom Narsingh als 7de was ik bedoel je had nog 3 andere kunnen kiezen.
Hij loopt al totaal niet over van enig talent, teert puur op zn snelheid, en is ook nog is al 2 jaar (gokje hoelang zit hij bij psv ?) uit vorm.

Nee dat vind ik de coach aan te rekenen, behalve dan als die andere 3 hun verantwoordelijkheid niet durfden te nemen, dan valt het hun te verwijten en Narsingh te prijzen.

Juist de spelers van wie je verwacht dat zij de kar wel zouden kunnen trekken laten het weer afweten. Spelers zoals de Jong-Propper-van Ginkel-Locadia zijn in de ned. competitie misschien grote spelers maar verder moet het niet gaan. Achterhoede met Guardado-Moreno-Bruma-Arias-Zoet stonds goed maar kunnen het ook niet alleen. Vooral de Jong en van Ginkel zijn duidelijk door de mand gevallen.

16 maart 2016 om 12:14

Vergeet niet dat er nog een extra verdediger bij stond met Isimat, komt ook deels door de tactiek. Ik snap eigenlijk niet dat PSV Niet vanaf het begin voor wat meer snelheid voorin koos met bv. Narsingh of Lestienne.

Twee ploegen die vanuit een sterke defensie liefst in de reactie spelen. Dan krijg je dus 2x 0-0. In snap dat het voor degenen die PSV een warm hart toedragen razend spannend was, maar voor de neutralere toeschouwers 2x een draak van een wedstrijd.

Jammer voor psv .Ik heb me mateloos geërgerd aan de voorhoede.Die komt internationaal echt tekort.Geen vernuft, geen techniek,geen handelingssnelheid. Het is leuk voor de eredivisie maaar meer ook niet. Ook voor vGinkel id de eredivisie zijn plafond. De achterhoede was wel ijzersterk.En Zoet heeft uitstekend gekeept ,hoj moet alleen niet zo slap zijn handen achter de bal zetten bij de strafschoppen.

Goede wedstrijd van Psv, zeker verdedigend en het middenveld. De Jong is toch weer gebleken een gemankeerde spits te zijn waaraan je voetballend niets hebt en tegen topverdedigers zal deze jongen niet scoren. Hoop na gisteren dat die discussie over Willems, als beste verdediger van Nederland, even en misschien wel voor altijd, de ijskast in kan. Wederom een speler die niet gedisciplineerd kan spelen. Snel afscheid van nemen en cashen. Dan zien we hem niet meer terug.
Voor PSV is in deze wedstrijd veel duidelijk geworden waar er versterkt moet worden, wil je zulke wedstrijden ook kunnen winnen. Complimenten aan de TS voor de uitgestippelde techniek. Zoet had zich onsterfelijk kunnen maken, maar mist dan net dat kleine beetje ,,extra klasse''. Psv, verreweg de beste ploeg van Nederland op dit moment. Ze hebben uiteindelijk Nederland en zichzelf een goede dienst bewezen.

PSV heeft zich knap staande gehouden. Het is een hecht team dat maar weinig weggeeft. Vergelijk het eens met de eerste maanden van het seizoen, waar maar weinigen PSV serieus namen als titelkandidaat, en waarin elke wedstrijd wel een goal werd geïncasseerd.

Desondanks een paar constateringen:
van de 8 wedstrijden CL heeft PSV er slechts 3 gewonnen, o.a. tegen een zwalkend Mu
dit Atletico speelde niet best (bv. passing was erg onzorgvuldig, counters werden daardoor niet gevaarlijk)

Ik ben als Ajacied best jaloers op Psv, als je kijkt naar wat ze hebben bereikt. Anderzijds moeten we het wel in perspectief zien. PSV verliest niet vaak in de CL, maar winnen is er ook niet vaak bij (en in uitwedstrijden al helemaal niet). En daar gaat het toch om.

16 maart 2016 om 11:08

Misschien is dat het verschil wel dan. Het gaat er in de CL juist om dat je je thuiswedstrijden wint! Als je er vervolgens in slaagt om uit ergens een punt te pakken dan heb je grote kans om door te gaan.

Word ook een beetje moe van je (en met jou vele ajacieden) constatering dat de teams waartegen PSV zo knap gespeeld of niet goed of zwalkend waren. Je moet er wel staan op de momenten dat het er toe doet, eens?

Vooraf werd gezegd dat PSV geen enkele kans zou hebben om de poulefase te overleven en als ze dat wel doen dan ligt het aan de tegenstander. Vervolgens acht heel Nederland (heel Nederland? Nee, een kleine enclave in het Zuidoosten van ons kleine landje had een andere mening) PSv compleet kansloos tegen Atletico. Na een goede thuiswedstrijd met een prima resultaat volgde een nog betere uitwedstrijd met helaas een uitschakeling door strafschoppen.

Maar ook nu was Atletico waarschijnlijk zwak en daardoor kon PSV dat resultaat halen... ja ja.

PSV heeft gestreden als mannen !
Respect voor dit PSV, ze hebben het Nederlandse voetbal op kaart gezet, BOERUH BOERUH

Heel erg zonde! Ik baalde als een stekker moet ik eerlijk bekennen! Dat Narsingh die strafschop ging missen dacht ik al bij de 5-5... Dat hij hem dan zo inschiet, zonder aanloop, man man... Ik vrees voor aanstaande zondag, maar PSV op dit niveau behoort gewoon kampioen van Nederland te worden. Respect.

Knap stand gehouden door PSV en heel jammer dat ze niet door zijn! Had het ze echt gegund.
Atletico was over de wedstrijd gezien wel beter, maar PSV deed het gewoon heel goed, knokte voor iedere bal en ieder duel, zag je ook in de verdediging, als de een de bal miste zat er wel een ander tussen.
En Zoet keepte weer een prima wedstrijd met wat belangrijke reddingen, jammer dat hij tot 3x de bal net niet kon stoppen.
Zag bij de aanloop van Narsingh al dat het mis kon gaan, veel te snel en te gehaast, 3 stappen en meteen voluit knallen, kan mis gaan, maar goed gewoon de pech dat hij de lat raakte...
Maar ja dat is nou eenmaal de penaltyreeks, jammer dat het voor PSV verkeerd uitpakte.

Jammer, sterk verdedigd van met name Bruma, heeft zich sterk ontwikkeld. PSV heeft nu toch nog wat coefficient gepakt voor NL die hard nodig zijn, maar hadden er van meer mogen zijn. Voor Ajax gunstig dat ze nu 125 minuten in de benen hebben.

het zegt natuurlijk genoeg dat zoet de man van de twee wedstrijden was. snap niet dat mensen
niet willen toegeven dat atletico gewoon 2 klasse beter is dan dit psv, goed gevochten maar meer dan dit zat er buiten de penalty's niet in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren