peinke
Algemeen
Vrienden (1)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 16 september 2013
  • peinke
  • 56 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 2.207
  • jaar (--)
  • 1
Persoonlijke berichten
9 maart 2014 om 02:10
#1

Kijk daar wachtte ik op, argumenten.

Allereerst wil ik me verontschuldigen, ik heb wat overdreven gereageerd. Zal door de emotie/frustratie komen van zo'n waardeloze wedstrijd. Ten tweede wil ik je gelijk geven, het spel is de laatste weken zeker niet om over naar huis te schrijven. Ik blijf echter wel van mening dat jouw mening ietwat te negatief is. Van het rijtje spelers dat jij opnoemt, hebben de meesten al bewezen mee te kunnen met het niveau in de eredivisie. Een ander, Thomas, heeft zich nog niet voldoende bewezen, maar laat week in weet uit wel zien over zeer veel talent te beschikken. Ik vind het dus te pessimistisch om te stellen dat het een middelmatige speler uit de eerste divisie zou zijn.

Verder wil ik je graag wijzen op de namen Mokotjo, Klich en Fernandez. Drie spelers die dit seizoen zijn gekocht en van grote waarde zijn voor het elftal. Om dus te stellen dat geen enkele aankoop een succes is, is dus wederom ietwat overdreven. De slechte tweede helft is slechts een fenomeen van de laatste paar weken. PEC speelt vaker beter dan slechter in de tweede helft dan de eerste. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de recente wedstrijden tegen Heracles, Ajax, Utrecht en Nac.

21 februari 2015 om 10:26
#2

Beste peinke,

allereerst wil ik je bedanken voor je felicitatie aan mij. Ik voel mij alweer een jaartje ouder en wijzer. Maar ik heb nooit de intentie gehad om jou persoonlijk te aan te pakken, alleen vond ik het een beetje overdreven dat je op zo'n nieuwsbericht als de interesse van Nijkamp naar een stap hogerop nog moet benadrukken dat er bestuurlijke chaos is en weer de confrontatie met mij moet aangaan. Bovendien was het ook een opstapeling van allemaal facetten. Ik heb sinds ik jou voor het eerst heb gezien een aantal jaar geleden op de fora weinig tot geen positieve reacties zien plaatsen. Dat kan, dat is jouw algemene kritische houding en daar heb ik respect voor. Maar ik hoor je dan wel heel weinig als het bestuurlijk wel de goede kant op gaat of wanneer wij een goed sportief resultaat hebben geleverd en daar stoor ik mij soms wel aan. Je hebt al subtiel laten merken dat je geen grote fan bent van Bram van Polen, en gezien zijn prestaties in sommige wedstrijden kan ik het niet altijd met je oneens zijn, maar ik zie jou dan wel vertellen dat Bram ''zich als een aanvoerder onwaardig gedraagt'' toen hij kritiek uitte op Van der Kerkhof tegen Cambuur, maar hij heeft ook fantastische wedstrijden gespeeld zoals tegen Sparta Praag begin dit seizoen en dan ben jij in geen velden of wegen te bekennen. Het zou misschien wel de confrontaties wel verminderen met andere (mede-) supporters en dan kom je ook veel geloofwaardiger over als je vertelt dat wij heel erg moeten oppassen wat betreft de financiële situatie. Dat ik met termen als ''wat lul jij'' kwam was een vorm van jeugdige enthousiasme en internethooligan gedrag waar ik mij wel voor wil verontschuldigen.

Hopelijk is hier de kous ermee af en zijn we vanaf nu weer dikke maatjes en supporters van dezelfde ploeg.

Groet,
de jarige job

22 februari 2015 om 12:37
#3

Het kan zijn dat je mijn bericht 2 keer ontvangt. Mijn excuus. Heb het idee dat er iets mis ging.

------------------

Ik vind het allemaal fantastisch wat er sportief bij PEC gebeurt. Petje af voor iedereen die daar bij betrokken is.

Bram van Polen: Ik heb heel vaak kritiek op Bram van Polen, niet op zijn persoon, wel op zijn verdedigende kwaliteiten. Daar staat hij voor in het team. Dat is soms zo triest en vindt hem verdedigend dan ook een van de slechtste back's in de eredivisie. Als wij de bal hebben in thuiswedstrijden en het spel moeten maken, is hij van toegevoegde waarde. Maar primair is zijn taak verdedigen. V.w.b. het aanvoerderschap: Dan moet je te allen tijde een ingetogenheid hebben, dat hij hij in die wedstrijd zeker niet.

Ongerust en minder enthousiast ben ik over de huidige organisatie en keuzes. Ik probeer het je nog een keer uit te leggen waarom ik dat vind en hoe die ongerustheid komt. Ik heb al 2 keer de bijna ondergang van ,,mijn club'' meegemaakt door wanbeleid of egotrippers met teveel geld. Al heel lang geleden heeft een bankdirecteur met veel ego (slavenburg Bank), PEC op de afgrond gebracht. Later was iedereen laaiend over de inbreng van Eibrink. Die bracht hier spelers als Rep (ongelooflijk), Piet Schrijvers (ongelooflijk), bouwde een prachtige tribune/stadion voor die tijd, maar het ging hem alleen om grond en uiteindelijk heeft hij de club en de gemeenschap met de strop om de nek de club berooid achtergelaten. Blind van succes en niet van continuïteit. Ik vond het als jonge supporter fantastisch, maar werkelijk was het een drama, zeker de periode dat heel minnend PEC zat af te wachten of we nog wel konden bestaan. Ik kon er niet van slapen. Kun je je dat voorstellen! Ik was toen van jouw leeftijd he.

Huidige situatie: Ook nu dreigt er weer een financieel organisatorisch drama. Daar kun je je ogen voor dicht doen, maar het kan niet dat je weer geld moet lenen om je hachje te redden na het meest succesvolle seizoen ooit, met de meest transfers in een seizoen ooit. Natuurlijk extra kosten, maar niet geprofiteerd door een matige organisatie op commercieel gebied. Wel blijven roepen over kosten v.w.b. het succes en premies. PEC heeft gewoon 350.000 euro van Knvb en Uefa ontvangen. Alle clubs in Europa dekken hun kosten door de extra recettes en sponsorinkomsten. Premies aan spelers: was het verdelen volgens jouw van 150000 euro onder de contractspelers/staf niet genoeg geweest voor zo'n 1e jaar succes? Vraag Adriaan Visser maar eens hoeveel het is? Ik ben bang dat je geen antwoord krijgt. Dat kan toch niet en is als argument volstrekte onzin.

Als je dan nu weer Babalj aanhaald, Necid laat komen (2 ton tot eind seizoen), Becker, miskleunen hebt in de vorm van 3 Grieken, Moro, terwijl je de doelstelling rechtstreekse handhaving eredivisie, in december al had gehaald, dan is het allemaal niet zo rooskleurig. Prima als je dat allemaal uit eigen vermogen/reserves/begroting kunt financieren, maar dat is niet het geval kun je 1. het niet doen; 2. niet om een lening vragen. Alle transfers, je kent ze wel, hebben gewoon nagenoeg geen gel dopgeleverd. Daarom is er een tekort die ook nog eens structureel blijkt te zijn. PEC zal dus 3 ton per jaar moeten aflossen + rente, lijkt niet onoverkomelijk, maar vergis je niet. Waar zou de groei moeten zitten? Toeschouwers, 12000 tweewekelijks, dus geen groei; catering.... niet in eigendom; sponsoring.... niet in deze nog steeds slechte economische tijd en al helemaal niet met een directeur in opleiding zonder netwerk. Gekscherend zeg ik dan dat het enige netwerk van Broerse is die met Lukoki in de ,,horlogebranche'' (bedoeld als grapje natuurlijk).

Een aantal jaren geleden heeft PEC bij de garantstelling geeist dat PEC zijn financien op orde moest hebben en transparantie tonen. Dat is dus niet gelukt! En nu staat dus iedereen op zijn achterste poten dat ik kritisch ben op de organisatie. Dat is gewoon schenden van afspraken en misbruik maken van publieke middelen. Daar ben ik tegen, zeker als je je beseft dat er in Zwolle nog steeds mensen rondlopen die vanaf december hun persoons gebonden budget nog niet hebben ontvangen van de gemeente. Ik werk zelf in de zorg, dat is veel schrijnender dan je denkt. Mede-schuldig is dus die zelfde gemeente.

Veel jaren geleden interesseerde mij al dat gelul ook niet, toen vond ik het allemaal prachtig en was ik de eerste die riep dat die kutgemeente eens geld moet geven aan de grootste naammaker van Zwolle. Maar inmiddels ben ik 56 en denk daar anders over. Zeker als ik zie wat er organisatorisch bij Zwolle gebeurd. Adriaan Visser voorop. Hij zal prachtige dingen hebben gedaan voor Zwolle, dat geloof ik best. Maar heb het idee dat hij nu aan het doorslaan is om alle functies binnen de club te gaan vervullen. Voorzitter, algemeen directeur en zelfs de komende jaren commercieel directeur. Geloof mij, dit gaat niet werken. In een gezonde organisatie moet er controle zijn op functies en taken en die is er niet op deze wijze. Gaat een Nijkamp ook nog een stapje hoger op, dan ben je ook nog je hele ,,sportieve'' netwerk kwijt en liggen je contracten cq clausules op straat. Dus ook die van spelers die in de toekomst misschien nog wel wat geld kunnen opleveren.

Het heeft dus wel iets te maken met mijn leeftijd en mijn historisch besef over Pec. Ik zat in het stadion toen er tweewekelijks nog maar net 2500 mensen zaten, de club failliet was en er 8 contractspelers op de eerste training stonden zonder trainer. Geeft geen rechten, maar wel besef op het moment je weer het gevoel krijgt dat er mensen aan het roer zitten die de club niet de goede kant opsturen. De goede kant is continuïteit van de club, sportief het liefst in de eredivisie, maar anders maar een stapje lager. Kun jij inschatten hoeveel supporters er in slechte tijden na dit succes overblijven? Ik zeg op z'n top 3500.

Ik ben dus niet positief, zeker niet als ik altijd die korte 1-liners lees van met name heel jonge supporters. Ik begrijp het wel, maar voel me dan wel verplicht om daar tegenin te gaan.

en v.w.b. de steun van de gemeente.... ik heb bronnen genoeg in de gemeente om de sfeer te proeven. Daar komt nu weerstand uit de partijen en het is nog helemaal niet gelopen. Dat is niet te hopen overigens. Ik hoop dat PEC kan profiteren van de aanstaande verkiezingen. Dan branden partijen en gemeente zich liever niet aan de ,,publiekslieveling Pec''. Maar het 1-2-tje wat Visser en De Heer (gemeente Zwolle) i.c.m. PEC United voor ogen hadden tuint niemand meer in.

Ik hoop dat je mijn standpunt begrijpt, ik wil niet weer die vervelende tijd meemaken waar PEC afhankelijk is van de overheid. Dan gaat het niet meer lukken. Weet je wat er dan gebeurt met Visser en co. ..... Die druipen af en beginnen zo weer in een zelfde functie bij een andere club of bedrijf. Doen dan een plas en flikken het zelfde weer.

4 maart 2015 om 15:35
#4

Dat klinkt inderdaad allemaal mooi! Ben het niet overal mee eens, maar dat zul je natuurlijk altijd hebben. En in hoeverre is deze koerswijziging haalbaar denk je? En in welke mate zal PEC dan uiteindelijk weer 'gezond' zijn als dit zo zou gebeuren denk je?

4 augustus 2015 om 11:15
#5

Ik vind het helemaal prima Peinke. Ik irriteer me alleen aan het feit dat door je retoriek het eerder op monologen lijken dan op daadwerkelijke discussies. Ik wens je in ieder geval nog veel succes hier, ik zal proberen niet meer persoonlijk op je te reageren.

4 augustus 2015 om 12:47
#6

Bedankt!

Geen retoriek, dat lijkt zo als je reageert zonder argumenten en op basis van onvoldoende kennis en/of rose bril! Maar in ieder geval, bedankt dat je je best doet om Niet meer te reageren. Jammer genoeg wijst de huidige situatie uit dat mijn visie en commentaar en kritiek nog niet zo onterecht was.

Hoop toch op een mooi seizoen voor Pec! Daar zullen we het waarschijnlijk wel over eens zijn.

15 december 2016 om 09:35
#7

Beste Peinke,

Een heel duidelijk verhaal! En veel zorgen deel ik met jou,

Ik ben nu 19 jaar seizoenkaarthouder. Eerdere faillisementen heb ik niet meegemaakt, daar kan ik niet over oordelen, behalve uit verhalen over die tijd die ik uiteraard gelezen heb. Ikzelf ben 31 en vanaf mijn 12e zit ik (vrijwel) alle wedstrijden in het stadion. Via de oude BD naar BF en later op Noord. Ik zit niet tussen de harde kern, maar rustig in Vak 1 bij de cornervlag.

Het spelersbeleid, wat jij aankaart, ben ik grotendeels met je eens. Ik kan letterlijk veel dingen kopiã«ren die jij zegt. Ik mis alleen 1 naam in het geheel die jij niet benoemd hebt. Gerard Nijkamp. De reden dat jongens als Achenteh, Lachman en v/d Werff gratis de deur uit zijn gelopen is Gerard Nijkamp. Ze wilden voor de supporters en club wel verlengen zodat PEC nog iets voor ze kon vangen alleen Gerard Nijkamp heeft ze letterlijk als stront behandeld. Dit heb ik uit 1e hand dus ik weet dat het waar is. Nijkamp word geroemd om zijn aankoopbeleid, maar hier ben ik het niet mee eens. Hij heeft inderdaad een aantal gouden aankopen gedaan in het recente verleden, maar er zaten ook tal van missers tussen. Hier praat niemand meer over.

De spelers die nog transferwaarde hebben zijn in mijn ogen inderdaad Saymak en Thomas. Verder misschien inderdaad V/d Hart en v/d Pavert, gezien hun jonge leeftijd en de hoop dat ze grote ontwikkelingssprongen gaan maken. Daarnaast is Achahbar een dure jongen, maar wel een die ook transferwaarde heeft zodra hij presteerd. De fout die PEC met Achahbar heeft gemaakt is dat de scouting hierop niet goed is geweest. Zo’n jongen rendeert niet als spits in het systeem van Pec. Deze jongen kan je als spits gebruiken in een 2 spitsen systeem, waarbij hij om de diepe spits heen zich vrij mag bewegen. Daarin kan Achahbar goed voetballen.

Wat betreft Vincent Janssen kan ik niet over oordelen. Hiervoor zit ik te ver van het vuur. Wat ik wel vernomen heb is dat PEC inderdaad heel dichtbij was maar door ondoortastendheid AZ met hem aan de haal is gegaan.

Ook deel ik jou ergernis wat betreft de huurlingen. De enige die zich bewezen hebben is Warmerdam (maar je weet niet wat de rest van het seizoen gaat doen), Klich en Veldwijk. De rest is allemaal pure aanvulling op je selectie. Jongens als een Menig, Verdonk etc. moet je niet huren. Deze jongens kunnen best groeien, maar dat betekent dat je ze moet aantrekken ipv huren. Een huurling moet er direct staan. Dat wil zeggen een speler die je selectie per direct versterkt op posities waar nodig. Daarnaast vind ik zelf max. 2 huurlingen, directe versterkingen, per seizoen. De rest moet je in eigen beheer hebben. De zogenaamde wereldtoppers in spe die gehuurd worden blijken allemaal nog lang niet klaar voor het niveau wat PEC nastreeft. Dit is allemaal weggegooid geld.

Joost Broerse doet het in jou ogen goed? Ik vind dat hij slechte deals heeft gemaakt met Molecaten. 8 ton voor een hoofdsponsor? Dit is bijna het laagste van de eredivisie! Hier moet je in mijn optiek minimaal 1,5 miljoen voor ontvangen. Vooral voor een club met de huidige status van de club. Afgelopen 4 jaar 3x halve finale beker, waarvan 1x winst, linkerrijtje etc.

Dus in grote lijnen ben ik het met je eens. Maar daarnaast ben ik wel supporter en zit deze club in mijn hart. Ik probeer ze wel te steunen ondanks dat ik het lang niet altijd eens ben met de gemaakte keuzes. Dus ik probeer positief te blijven, maar ook met een onderbuikgevoel.

13 september 2017 om 22:19
#8

Uhm, ik moet ervan uitgaan dat je bericht niet voor mij bedoeld was op mijn persoonlijke pagina?

15 september 2017 om 17:03
#9

Die mening mag je hebben en die zal ik ook respecteren, echter vind ik wel dat ik in moet grijpen als de situatie kan gaan ontsporen. Neem aan dat we allebei liever een prettige discussie voeren in plaats van waar continu op de man gespeeld wordt, daarom heb ik de reactie geplaatst, omdat ik al meerdere straffen heb moeten uitdelen, en ik dat ook zonde vind.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren