Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Magie van Messi wordt Bayern München fataal

Laatste update:

Lionel Messi heeft de eerste halve finalewedstrijd tussen Barcelona en Bayern München in het voordeel van het team van Luis Enrique beslist. De aanvaller maakte woensdagavond de eerste twee doelpunten in Camp Nou (3-0) en voert nu met 77 goals de topscorerslijst van het Champions League-toernooi aan. De return staat voor volgende week dinsdag gepland in Beieren.

/

Barcelona ging in 2012/13 in München met 4-0 onderuit tegen Bayern en werd vervolgens ook in Camp Nou vernederd door Arjen Robben en co. De Catalaanse trots hoopte zich daar woensdag voor te revancheren en begon het beste aan de wedstrijd. Na vier minuten schreeuwde Luis Suárez al om een strafschop na een duwtje in de rug, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli liet doorspelen. Het spel golfde in de beginfase in een hoog tempo op en neer en na twaalf minuten had de thuisploeg op 1-0 moeten komen: Suárez werd vrij voor het doel gezet door Messi, maar schoot tegen een been van Manuel Neuer, die daarmee een belangrijke redding verrichtte. Bayern ontsnapte na een kwartier opnieuw aan een tegendoelpunt.

Suárez zocht Neymar voor de goal en via het been van Rafinha ging de poging van de Braziliaan een metertje naast. Ook Bayern miste een grote kans, na achttien minuten spelen. Robert Lewandowski kwam alleen voor het doel te staan, maar raakte de bal niet zuiver. Aan de andere kant kopte Suárez even later bij een hoekschop over. Na het eerste half uur nam de dreiging van beide ploegen wat af, maar zes minuten voor de onderbreking werd Barcelona weer gevaarlijk. Andrés Iniesta werd door Dani Alves voor de goal gezet, maar Neuer bracht opnieuw redding met de voet. Bayern had moeite om met de druk van Barcelona om te gaan, maar haalde het tot de rust wel met 0-0.

/

In de beginfase van de tweede helft raakte Barcelona maar moeilijk over de middellijn en men mocht van geluk spreken dat Alves geen rood kreeg na het neerhalen van Lewandowski. De daaropvolgende vrije trap van Xabi Alonso strandde in de muur. Na een klein uur leverde de eerste goede actie van Messi van de tweede helft gevaar op, maar Neuer had geen moeite met het schot van de Argentijn. Neuer stond even later opnieuw een doelpunt van Barcelona in de weg, toen hij snel onder zijn lat vandaan kwam en de bal voor de neus van de sprintende Neymar wegschoot. De voetbalmachine van Barcelona kwam langzaamaan weer op gang, maar echt grote kansen werden er lange tijd niet gecreëerd.

Bayern speelde al weer gauw makkelijk mee en kreeg in de persoon van Thiago Alcántara een goede schietkans, negentien minuten voor tijd. Marc-André Ter Stegen dook de van richting veranderde bal echter uit de hoek. Dertien minuten voor het slotsignaal viel dan toch de beslissing in Camp Nou: Messi kreeg even wat ruimte en schoot de bal van zo’n twintig meter buiten het bereik van Neuer in de korte hoek. Een zucht van verlichting ging door Camp Nou en vier minuten later werd het zelfs 2-0: Messi schakelde Jérôme Boateng uit en lobte het leder vervolgens over Neuer in het doel. Neymar bepaalde de eindstand na een counter op 3-0, in de vierde minuut van de blessuretijd.

Denk jij dat Bayern München in de return tweemaal gaat scoren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een fenomenale wedstrijd van het allerhoogste niveau, overschaduwt door de meest irritante commentator die ik ooit tijdens een wedstrijd heb gehoord. Alles wat Lewandowski deed was voor de volle 100 te wijten aan zijn masker... Alles wat Suarez deed was niet goed omdat hij steeds werd vergeleken met god. En alles wat god deed was goed maar niet goed genoeg voor god. En dat terwijl god met afstand de beste speler op het veld was( de enigste die in de buurt kwam van god was Neuer).

Maar wát een wedstrijd zeg !!!!

Vergeet Zidane, vergeet Maradonna, Vergeet Nedved, Vergeet Pelé, vergeet beide Ronaldo's, vergeet Ronaldinho. God is terug op aarde in de vorm van Lionel Andrés Messi Cuccittini.

90 Minuten lang smullen geblazen, wat een wedstrijd, wat een wedstrijd!

6 mei 2015 om 22:39

Guardiola is de meest overschatte coach ooit.

Man man heeft half Spanje meegenomen naar Munchen. Allemaal tik takkie spelers, een Alonso bijv. wat heb je eraan? Bernat die alleen maar pingelt, Gotze die niet word opgesteld omdat Lahm weer op het middenveld moet, ongelofelijk. Shaqiri wegdoen omdat je zoveel flanspelers hebt. Nou helemaal niemand op Robbery na. Waardeloos inkoopbeleid. Bayern heeft dringend behoefte aan flanspelers. Maar nee Guardola wil alleen dat spelers kunnen passen, anders speel je niet.

2 flankspelers, 3e keus is Weiser, haha
6 cvs terwijl je er aan 2 genoeg hebt
Daar klopt iets niet
op het begin met 3cv's spelen met als hoogtepunt Rafinha op lcv. Wat??????! Unglaublich
Ik peins weer terug naar Heynkess..

6 mei 2015 om 22:40

Niet overschat, wel heel naïef.

6 mei 2015 om 22:42

Wedstrijd zou anders gelopen zijn wanneer alaba robben en ribery er bij waren maar desondanks heeft barcelona verdiend gewonnen, Messi was weer in topvorm, deze halve finale is zo goed als gespeeld hopen op een classico in de finale

6 mei 2015 om 22:44

Tja, wat kan je dan doen als Pep zijnde?

Opzich was Bayern niet heel slecht maar het waren vooral de Spaanse spelers van Bayern die echt veel verpestte.

Dat Bayern hun absolute sterspelers misten, kon je ook wel zien aangezien ze alleen gevaarlijk werd door Lewa en Muller.

6 mei 2015 om 22:45

1 woord is voldoende:

MESSI!!

6 mei 2015 om 22:46

Pep heeft Barcelona echter wel jarenlang totaal laten domineren met schitterend voetbal. Vergeet niet dat Robben, Ribery, Alaba en Martinez missen.

6 mei 2015 om 22:46

Als bestaat niet in deze realiteit

6 mei 2015 om 22:49

Bayern stond gewoon prima na de eerste 10 minuten waar ze een op een stonden in de verdediging (dat was wel heel optimistisch). Ze misten alleen overduidelijk kwaliteit voorin.

6 mei 2015 om 22:51

Martinez zat gewoon 90 minuten op de bank!

6 mei 2015 om 22:52

Geef die man maar alvast de gouden bal.

6 mei 2015 om 22:59

Die Spanjaarden waren wel slecht ja. Geen idee ook waarom Alonso boven Schweinsteiger staat in de pikorde voor vrije trappen.

6 mei 2015 om 23:03

Dat vroeg ik mij ook af... Hij was totaal uit vorm en liet zich beïnvloeden door het barca publiek...

6 mei 2015 om 23:05

Jouw reactie slaat nergens op. Bayern had een hele goede veldbezetting. Het is dat Suarez niet scherp was anders had je kunnen lachen vandaag.

Maar de blessures hebben ervoor gezorgd, dat guardiola niets anders kon. Daarbij is dit barca te sterk voor iedere team in Europa.

On topic.
Barca moet snel een vervanger halen voor iniesta. Dit barca heeft harde werkers nodig op het middenveld. Een type Vidal of zoiets. Want iniesta brengt de laatste tijd gewoon te weinig.

6 mei 2015 om 23:06

Guardiola kan hier alles aan doen! Hij heeft ervoor gezorgd dat creatieve spelers zoals Götze, Thiago, Müller, Schweinsteiger, etc. geen één normale individuele actie kunnen en durven te maken. Hij heeft het voetbal van Bayern geruïneerd met zijn vreselijke gepass. Ook tactisch blunderde hij weer aan het begin van de wedstrijd. Rafinha en Bernat werden gewoon weer volledig overlopen. Geen één kans gecreëerd op die van Lewandowski na.

Ook het gezeur over spelers missen vind ik geen goed argument. Van Gaal haalde met een heel wat minder elftal de finale. Hopelijk pakt Rummenigge nou is zijn verantwoordelijkheid en gooit hij Guardiola er eindelijk uit. Wat mist Bayern nu Hoeness die hard had uitgehaald naar deze wanvertoning!

6 mei 2015 om 23:21

Barca was toendertijd ook aangeslagen door blessures. Messi was net terug en mascherano was er niet. Trouwens wat wAs hij weer belangeijk.

6 mei 2015 om 23:21

Vriend wat wil je doen als pep zijnde ? Je mist ribery alaba en 1 van de beste flanker robben robben maakt gaten kaas van die defencie van barcelona het is allemaal bayern dit bayern dat , bayern kan niet veel doen klaar barca was gewoon de betere en terecht gewonnen maar met de sterkste 11 van bayern zie ik barca niet 3-0
Winnen

6 mei 2015 om 23:34

FCKlose dit is weer typisch, zolang je alles wint is het opeens geen probleem, maar wanneer je verliest van misschien wel het beste team op dit moment is Pep een prutser. Hij heeft veel geblesseerde en dat zijn zoals bekend net de belangrijkste spelers. Dan moet je wat proberen. Je kan ook niks doen en alsnog onderuit gaan, dan krijgt hij daar weer commentaar over. Verliezen van Barca is geen schande en tot een kwartier voor het einde stond Bayern gewoon solide te spelen. Dat je door de individuele klasse van iemand als Messi alsnog verliest, tja dat gebeurd nu eenmaal. Ik zou eerder de spelers de schuld geven voor de gemiste kans(en). Zij moeten het immers doen.

6 mei 2015 om 23:34

Het is altijd maar wijzen naar iedereen als het even niet loopt.
Bayern voor 2 weken geleden was het nog allemaal rozekleur en manenschijn en nu verliezen ze 2 wedstrijden van Dortmund & Barca en dat wijst iedereen weer naar Guardiola. Bayern was alleen het laatste kwartier de concentratie helemaal kwijt en dat verwijt ik de spelers en niet de trainer. Natuurlijk waren Robben, Ribery en Alaba er niet bij en dat scheelt 1 a 2 slokken op n borrel

6 mei 2015 om 23:36

Alsjeblieft Nudel2 lees m'n clubexperts. Ik zeg dit al anderhalf jaar. Een beetje een vreemde opmerking!

6 mei 2015 om 23:53

FCKlose, je clubexperts heb ik niet gelezen, vind ik ook niet perse nodig voor een reactie hierover. En als je het al eerder had gezegd, prima. Feit blijft dat al die kritiek op Pep zwaar onterecht is. Hij heeft Bayern in recordtempo kampioen gemaakt en nog andere prijzen geworden. Dat doet hij met aanvallend attractief voetbal. Dat er dan eens wat misgaat, dat gebeurd elke trainer. Zeker als je je belangrijkste spelers mist. Hij verdient sowieso respect voor het feit dat hij niet achterover gaat leunen en alles op de counter gooit. Sommige keuzes kunnen misschien betwist worden maar het team gaat voor Pep boven het individu en hij zal echt wel zijn redenen hebben voor zijn keuzes. Ik vind het ook niet meer dan logisch dat hij zijn eigen speelstijl doorvoert. Hij heeft er immers het materiaal voor. Die speelstijl is overigens niet eens gericht op het tikken om te tikken zoals de meeste mensen denken. Dat heeft hij zelf ook aangegeven dat dat niet het principe is achter Tiki-taka.
Je kan trouwens ook zoals bijv. Mourinho met ontzettend creatieve spelers puur resultaatvoetbal gaan spelen. Dat sorteert echter ook niet altijd effect en is ook nog eens ontzettend saai om te zien.

6 mei 2015 om 23:58

Tegen dit Barca met deze Messi is ook Madrid vogens mij kansloos.

7 mei 2015 om 00:05

Nudel2, volgens mij kijk jij dan niet elke week Bayern München live. Dan zou je namelijk zien dat ze vaak helemaal niet aanvallend spelen, maar dodelijk saai controlerend. Het is vaak niet om aan te zien.

7 mei 2015 om 00:50

Overschat? Zonder Messi was het 0-0 en had Bayern de beste kans om door te gaan...

7 mei 2015 om 00:50

Dit gewauwel gaat zelfs van gaal boven zijn pet! Ik meen toch echt dat pep dit herstelde in de loop van de wedstrijd ongeveer rond de 16:34 minuut! Tactisch is die man echt wel supersterk! dat hij zo begon had vast een reden dat t niet goed uitpakte a la!!! Barcelona is gewoon Eem goed ingespeelde machine waar enrique op voortborduurt, maar ik geloof dat pep de architect is van dit barcelona! München gaat t niet redden maar ik denk wel dat Bayern thuis gaat winnen! Jammer voor Robben Ribéry en alaba dat ze geblesseerd zijn is toch wat extra dynamiek en kwaliteit wat je mist

7 mei 2015 om 13:08

Asroma8

over Ribery, Alaba en Robben heb je gelijk alleen is Martinez nooit fit geweest en heft dus helemaal geen toegevoegde waarde

8 mei 2015 om 17:41

Luister pep heeft gewoon t stokje overgenomen net als nu bij München ook jij kan dat met zulke teams !

6 mei 2015 om 22:39

Het antivoetbal van Bayern is afgestraft. Nee grapje, ik heb Guardiola nooit zien loeren op de counter joh. Oké het was niet echt counteren maar ik had wel iets meer verwacht van Bayern. Vooral op het begin speelde ze best angstig, later kwamen ze meer in de wedstrijd. Als Robben, Ribery en Alaba erbij waren dan was het denk ik anders afgelopen. Maar ja, als als als als........

6 mei 2015 om 22:40

Bayern speelde gewoon aanvallend hoor, niet zo als barca maarja Bayern is gewoon momenteel 2 klassen minder dan dit Barcelona.

6 mei 2015 om 22:44

Op de kans van lewandowski niks gecreeërd.. Maar wel aanvallend 👍.

6 mei 2015 om 22:45

aanvallend ja.. en toch hebben ze 0 schoten op doel.. tegen 8 schoten op doel van barcelona..

6 mei 2015 om 22:47

Ze probeerden het gewoon maar hadden door de blessures gewoon kwaliteit tekort voorin.

6 mei 2015 om 22:49

Bayern had gewoon niet zoveel creativiteit en leden steeds balverlies. Hadden trouwens een levensgrote kans.

6 mei 2015 om 22:49

@barca*messi, Haal bij Barcelona Suarez en Neymar weg en je hebt Bayern, wat in deze wedstrijd zonder Robben en Ribery speelt. Ook lijkt Lewandowski niet op z'n gemak met dat masker. Een compleet Bayern had meer kunnen aanvallen.

6 mei 2015 om 22:54

Bayern speelde alles behalve aanvallend. Zodra ze de bal hadden was het de taak m zo lang mogelijk in de ploeg te houden. Nimmer werd er op doel geschoten. Natuurlijk mis je aanvallende kracht, maar uit niet 1 poging ondernemen te scoren maakt je meteen kansloos. Het was overduidelijk zichtbaar dat Guardiola hoopte op een 0-0.

6 mei 2015 om 23:15

Ja dus weet je nog dat barca spelers miste tegen bayern toen t 7 0 over twee wedstrijden werd.dat ze spelers miste is geen excuus

6 mei 2015 om 23:19

Tja, als als als... daar koop je niet voor.

6 mei 2015 om 23:19

Toevallig waren deze twee spelers ook heel veel onzichtbaar en als ze er waren bakte ze er niet veel van.

6 mei 2015 om 23:31

Bayern speelde gewoon aanvallend. Het probleem was, dat Barca 4 man achterin hield en Bayern 3. Is ook logisch, hadden ze er 1 gemaakt, dan heb je tenminste een kans. Nu zie ik het somber in. Hoop op een finale Juve Barca.

7 mei 2015 om 08:15

Wat je inderdaad zag was dat Bayern met veel minder geweld de diepte in denderde. Ze vielen bijzonder gedisciplineerd aan zonder onnodig risico te nemen.

Ik vond het een waanzinnig spannende wedstrijd, totdat die linksback 2x in de fout ging. Ik had op dat moment geen goal van Barca meer verwacht. Maar vooral die 2e goal van Messi was echt briljant. Boateng die gewoon omvalt... Briljant!

7 mei 2015 om 11:30

Maarja, als barca ook 2 van belangrijkste aanvallers mist, zijn ze ook 2-3 klasses minder

7 mei 2015 om 12:04

dat is zeker waar hyper-hidde. maar als barcelona maldini en beckenbauer als centraal duo had waren ze nog 10x beter.
als als als. het is gewoon zo en barcelona was gewoon beter en heeft verdiend gewonnen.

6 mei 2015 om 22:39

Op de 3 minuten na heeft Messi niks laten zien. Dus vergeet al die grootheden maar niet

6 mei 2015 om 22:41

Welke wedstrijd heb je gekeken?

6 mei 2015 om 22:42

Haaa!!

Wat een fenomenale eerste helft speelde god.

Dat jij én Frank Snoeks dat niet inzien dat zegt meer over jullie dan over god himself.

6 mei 2015 om 22:45

Maak je bril eens schoon joh. Messi was helemaal niet fenomenaal de 1e helft ook de 2e helft niet. Messi speelde een voor hem doen mindere wedstrijd.

6 mei 2015 om 22:48

Messi speelde heel dwingend, las het spel goed (omdat hij in de wedstrijd zat) en heeft meer ballen onderschept dan notabene Busquets. Speelde een Fantastische wedstrijd!!

6 mei 2015 om 22:48

Kun je nagaan slecht spelen volgens jouw en toch een dergelijk rendement azijn zeikers zul je altijd houden

6 mei 2015 om 22:49

@ luissimo
de pure arrogantie van sommige verwaande barca fans om messi god te noemen... man man man.

6 mei 2015 om 22:49

Messi speelde helemaal niet als een god, hij speelde zeker niet slecht maar bijzonder was het de 1e helft nou ook weer niet. 2de helft was die nergens tot zijn eerste goal.

6 mei 2015 om 22:50

@emile Steele
in de tweede helft wandelde messi grootendeels. heel barca was vrij matig in de tweede helft tot de 1-0

6 mei 2015 om 22:55

Maar wat wil je nu zeggen? Messi haalt zijn gelijk gewoon met 2 doelpunten!

6 mei 2015 om 22:57

Stop eens met Messi god te noemen? Zie je niet dat je respectloos bezig bent? Messi was fanrastisch maar wat kunnen die Barca fan boys overdrijven zeg met "god"

Bij die 2e goal leek het of Boateng expres weg dook.

6 mei 2015 om 22:58

Messi speelde bijna perfect. Echter, doordat suarez niet zichzelf was, en ook rakitic, alves en neymar steken lieten vallen, leek het miss niet zo, als je niet goed op Messi lette. Als je dat wel deed, zoals ik en echte voetballiefhebbers, dan had je gezien dat hij bijna alles perfect deed, niet alleen de goals

6 mei 2015 om 23:01

Gloryunited

Man Man Man wat zeur je nou, wie van de 11 van Barcelona heeft een complete wedstrijd gespeeld zonder dat er fouten zijn gemaakt? Je mag best zeggen dat hij een aantal mindere momenten heeft gehad. Maar je beseft toch ook wel dat als hij niks heeft laten zien, niet de kans geeft aan Suarez 1 op 1. Neymar laat scoren en gewoon zoveel goede dingen heeft die jij niet begrijpt en probeert te bagatelliseren door te zeggen dat hij niks heeft laten zien. Maar wel 1 weergaloze goal maakt Neymar laat scoren en de wedstrijd openbreekt en direct beslist.

6 mei 2015 om 23:01

@GloryUnited
Messi wandelt altijd. En waarom zou hij ook rennen, wandelend de beste speler van de wereld.

6 mei 2015 om 23:02

Wat verwacht je? Dat hij iedere minuut 5 man voorbij speelt en scoort? In die 3 minuten dat hij zich liet zien scoort hij 2x en geeft 1 assist. Dus prima wedstrijd van Messi

6 mei 2015 om 23:06

@guardiola omdat het een teamsport is en je ook je verdedigende taken moet vervullen en bijv interesse tonen in wat de rest van je team doet op het veld. ook iets als actief meedoen?

6 mei 2015 om 23:10

@Gloryunited meer succesvolle tackles dan Busquets. Lul alsjeblieft niet uit je nek.

6 mei 2015 om 23:11

@19messi19

er wordt beweerd dat messi na deze wedstrijd zo groot is dat grootheden als zidane en maradonna vergeten kunnen worden. ik geef aan dat dit nergens op slaat.

Messi heeft niet boven gemiddeld gepresteerd. In het tweede deel van de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft.

vond jij messi deze wedstrijd zo goed dat bijv zidane en maradonna vergeten kunnen worden?

6 mei 2015 om 23:31

Om over hypen te beginnen. Welke prijzen heeft Maradona nu precies behaald in zijn carrière? WK gewonnen 1 x kampioen met Napoli. Vul het verder maar aan.
Maradona is een hype vanwege zijn WK verder maar weinig klaar gespeeld hoor!

6 mei 2015 om 23:32

@ Nikes

Hoezo meervoud ? Hij is de enige die hem god noemt. ( wat natuurlijk nergens op slaat). Ik noem hem geen god, maar ik noem hem wat hij is: de beste speler ooit.

6 mei 2015 om 23:39

@gloryunited, gaat het wel een beetje of ben je gepikeerd, want ik denk dat iedere kijker wel zo'n beetje heeft genoten van deze wedstrijd. Messi wandelen??
Moet hij per se heel het veld rondrennen. Hij onderschepte een paar ballen, was zeer gevaarlijk aan de bal en maakt 2 mooie doelpunten en nog eens een assist. Barca heeft en fantastische wedstrijd gespeeld, iets wat ik jou club dit hele seizoen nog niet heb zien doen.

7 mei 2015 om 00:05

In het voetbal is hij momenteel god ja. Hij is onbetwist de beste ter wereld.

7 mei 2015 om 00:18

@ jjommyboy815
Kijk anders naar Maradona zijn wedstrijden. Jij zult zien dat maradona als geen ander constant risicovol en stijlvol voetbalde. Kijk hoe hij ballen aanneemt, vrije trappen krult en hoe gemakkelijk hij steekt, kapt en draait. Jij bent een kleine 14 jarige troll dit kan niet anders.

7 mei 2015 om 00:24

@Gloryunited je zegt het heel goed. Hij wandelde de hele wedstrijd maar dan wel langs de verdediging van bayern.

7 mei 2015 om 00:24

Ben eens realistisch. Triest dit. Gaf de pass op Suarez die 1 op 1 ging met Neuer. Scoorde 2 keer. Gaf de assist op Neymar's goal.
10 succesvolle dribbels.
100% luchtduels gewonnen.

7 mei 2015 om 00:29

Hij dook niet express, ik vond boateng heel de wedstrijd goed spelen en messi had elke verdediger op de wereld met deze actie op de grond gezet. Hij doet dat namelijk bij veel grote verdedigers zoals o.a. Roberto Carlos.

7 mei 2015 om 02:32

Gloryunited

Wie heeft het in hemelsnaam over vergeten? Jij hoort weer iets van iemand en je denkt direct dat iedereen dat denkt. Zidane en Maradona worden echt nooit vergeten ben jij nu maar niet bang. Ik denk alleen dat iedereen over 100 jaar Messi nog kent en Pele, Maradona en Cruijff en dan zullen er ook veel voetballers vergeten worden.

Daarnaast speelde Messi wel gewoon een goede wedstrijd met gewoon enorm veel dreiging en het maken van de juiste keuzes (soms ook niet),

Ik vind Messi sowieso in alle opzichten boven Zidane staan over Maradona valt nog te twijfelen, al geldt voor mij dat er nooit een betere speler is geweest dan Messi en voorlopig ook niet zal komen.

7 mei 2015 om 03:06

Ik vind het prima als je 's werelds grootste Messi-fanboy wilt uithangen, maar hou alsjeblieft op met dat God-gedoe: ongelooflijk irritant. Als je de vergelijking een keer wil maken, prima, men noemt 'm ook altijd buitenaards. Maar zijn naam constant vervangen voor 'God' is toch wel het meest kinderachtige wat ik iemand ooit heb zien doen op Voetbalzone. Ik weet verder ook niet hoe oud je bent, maar ik ga ervan uit dat je ouder dan 12 bent. Zo niet, bied ik bij deze al mijn excuses aan.

7 mei 2015 om 08:21

Alsof god of Allah overal de beste in is.... Messi was niet super tot zijn twee goals. Leed meer balverlies dan in alle wedstrijden in die suffe La Liga bij elkaar, maar had wel een paar verschrikkelijk mooie momenten. Zoals die 2e goal. Als er al een god bestaat, zou ook hij jaloers zijn op de kunsten van Messi.

7 mei 2015 om 13:16

@19messi19

kijk even mijn reactie #17 op reactie #1 daarin wordt gezegd dat de grootheden vergeten mogen worden. dat jij messi de grootste vindt is wel duidelijk.

7 mei 2015 om 18:03

Ga naar hand anders, blinde!

6 mei 2015 om 22:40

Je hebt vandaag kunnen zien dat Barcelona verschrikkelijk sterk is. En ze gaan waarschijnlijk gewoon de cl winnen. Jammer dat bayern geen pak slaag kreeg. Neymar was zoals vaker slecht. Dribbelt altijd de verkeerde ruimtes in en loopt zich vaak vast. Ik begrijp dan ook niet dat mensen neymar beter vinden dan hazard. Hazard is veel beter. Veel praten over hazard dat hij niet veel goals maakt maar is in 3e fase altijd belangrijk om opening te forceren. Messi was vandaag weergaloos!! Messi liet vandaag weer zien dat hij de beste is! 2 goals em 1 assist

6 mei 2015 om 22:42

@wauww, barcelona verschrikkelijk sterk? Sorry maar ik vond toch dat bayern de 2e helft meer domineerde totdat die doelpunten vielen, je bent pas verschrikkelijk sterk als je heel de wedstrijd domineert naar mijn mening

6 mei 2015 om 22:43

Ze hadden alleen maar balbezit maar echte kansen kregen ze niet.

6 mei 2015 om 22:49

Rond de 80e minuut kwam in beeld dat Bayern 51% balbezit had....

6 mei 2015 om 22:50

Ja bayern was 2e helft meer aan de bal maar niet echt dreigend. Barca is dit jaar echt verschrikkelijk sterk

6 mei 2015 om 22:51

Juventus gaat de CL winnen meneer, dat is het enige wat er niet klopt in je comment. Verder een sterke analyse!

6 mei 2015 om 22:58

@ Emile steele. Grappig dat je dat nu zegt. Voor de wedstrijd was te zien dat Bayern bij die bejubelde 4-0 in München slechts 36 balbezit had. Dat duel werd dus ook sterk vanuit de tegenaanval / momenten beslist.

6 mei 2015 om 23:12

ik irriteerde me rot aan neymar vandaag op 2 leuke acties na maakte hij veel fouten, maar 1 wetstrijd zo spelen betekent niet dat hij niet dat hij zoals jij beweerd vaak slecht speelt, als neymar niet speelt zal barcelona dat direct merken en hazard is overhyped goeie speler maar neymar vind ik toch meer talent hebben over een paar jaar zullen we zien welke speler het meeste bereikt heeft.

6 mei 2015 om 22:40

Frank Snoeks, die man kan het werkelijk totaal niet over de wedstrijd hebben. De 'mannen van de wereld' moeten benoemd worden, het sobere karakter van Xavi moet belicht worden, het moreel van beide ploegen, hoe fijn het is om een been van Messi te hebben... Die vent is me al jaren een pijn in m'n aars.

Ietwat tandeloos Bayern B tegen scherp Barcelona, jammer dat de spanning er nu grotendeels af is.

6 mei 2015 om 22:47

een mega slechte uitvoering van sierd de vos die snoeks.

6 mei 2015 om 23:19

Ongelofelijk hoe irritant deze commentator is inderdaad. Hij ziet ook totaal het wedstrijdbeeld niet; zegt dat bayern zichzelf tekort doet terwijl ze 0 gevaar stichten voor barca, zo kortzichtig deze man. Dan nog die fouten van dat xabi alonso geel kreeg waarbij je je hart vasthoudt en dan blijkt het niet zo te zijn. Geen commentator met alleen het stadion geluid zou toch 1000x beter zijn. Niet de avond van messi en neymar ook nog zo een grap, messi speelde Geweldig en neymar ook goed.

6 mei 2015 om 23:35

juist bayern had de 2de helft balbezit maar geen 1 kans gecreerd en kansen laten de kracht van een ploeg zien, bayern had 2 jaar geleden maar 30% balbezit tegen barca maar toch wonnen ze met 4-0

6 mei 2015 om 23:36

Hahaha inderdaad. Je moet voor de gein ook eens letten op Frank Snoeks als hij Barcelona of Spanje verslaat. Hij verwijst ALTIJD naar de goal van Iniesta in de wk finale. Niet geheel toevallig ook een wedtrijd die hij versloeg. Maar de stopwoordjes van vanavond waren toch wel 'masker' en 'alibi'.

7 mei 2015 om 08:27

Sowieso, bij dit soort wedstrijden zou het stadiongeluid vele malen sterker mogen worden uitgezonden wat mij betreft. Iedereen heeft tegenwoordig een goede geluidsset thuis of in de kroeg om het stadion veel meer te ervaren. En de optie om de commentator uit te zetten zou ook een goede zijn. Vroeger op de spelcomputer kon dat ook al, waarom op tv nog niet?

6 mei 2015 om 22:43

Verdwaalde ziel..

ON: genoten van de wedstrijd. Deze twee ploegen zijn toch behoorlijk gewaagd aan elkaar. Genoten van Messi zijn acties dat resulteerde in twee doelpunten. Ben benieuwd naar de return.

6 mei 2015 om 22:43

Suarez enige wat hij deed was provoceren en doen alsof hij werd gebeten. Jammer. Daarnaast heeft bernat en eafinha weer bevestigd waarom zij niet mogen spelen tijdens topwedstrijden. Maarja lievelingtjes van pep he. Gewoom lahm als rb en thiago op middenveld en niet op 10. Daar hoort gotze of muller

6 mei 2015 om 22:45

Suarez heeft zich gewoon netjes gedragen hoor. Paar incidentjes maar die waren niet erg.

6 mei 2015 om 23:01

Zo'n hoog niveau vond ik het niet hoor. Veel foute passes aan beide kanten, veel gejank en schwalbes en doelloos rond tikken. Dat een magische Messi toch nog er een leuke wedstrijd van maken, ik heb meer genoten van Juve-Real.

6 mei 2015 om 23:06

Doe eens normaal met je vergeet iedereen. Is slechts jouw mening, de rest is magisch op hun eigen manier.

6 mei 2015 om 23:24

ik zou eerlijk gezegt niet weten naar welke wedstrijd jij hebt zitten kijken maar zo goed verliep het niet allemaal tot aan de 70e minuut

7 mei 2015 om 00:14

Vergeet Zidane? Je beledigt deze legende!! Iedere speler is anders en heeft eigen stijl van het spel en op zijn best. En vergeet niet dat Spaanse competitie vrij makkelijk is om te scoren wat in andere competities moeilijker zijn.

7 mei 2015 om 01:18

Let op munchen gaat gewoon door

7 mei 2015 om 18:39

haha ik ben het 99.9% met je eens alleen Ronaldinho vergeten zal ik nooooooit haha messi is zeker de betere veldvoetballer dan iedereen ooit is geweest alleen Ronaldinho was de echte straat voetballer waar iedereen van hield

6 mei 2015 om 22:44

Ik ben het volledig met je eens.. wat een verschikking die Frank Snoeks.. wordt al bijna blij dat Sbs de CL volgend seizoen heeft. Die samenvattingen op NOS kijk ik toch nooit meer. Fox is gewoon goed voor NL begrippen.

6 mei 2015 om 22:47

Alleen al vanwege de opmerking 'barca had al de patat en met de goal van neymar ook nog de mayonaise' is Frank gewoon een held!!

6 mei 2015 om 22:49

Ik heb na 10 min overgeschakeld op de ZDF daar werd de pot ook uitgezonden. Duits commentaar is zoveel beter dat geouwehoer ook altijd

6 mei 2015 om 23:16

Ik heb overgeschakeld naar sport1 ik kon die Frank Snoeks niet langer aanhoren.

Maar wat een wedstrijd

6 mei 2015 om 22:56

Dé Frank Snoeks? Met afstand de beste commentator op dit moment in Nederland. Evert ten Apel en Theo Reitsma even buiten beschouwing gelaten, die doen wel weer potjes bij Fox maar zullen nooit hun top niveau meer halen.

Dat Snoeks niet helemaal aansluit op de huidige generatie? Misschien. Maar een slechte commentator? Nee. Wie dat zeggen hebben 0.0 verstand van het vak

6 mei 2015 om 23:47

En wie ben jij Bobbelman om te zeggen dat mensen die Snoeks een slechte commentator vinden 0,0 verstand hebben van 'het vak'? De expert? Of geef je slechts je mening net als alle andere 'experts' hier?

6 mei 2015 om 23:28

Een van de voornaamste redenen dat ik Sport 1 heb is omdat ik dan niet naar het geneuzel van Snoeks en co. hoef te luisteren.

De stijl van een artiest, de flair van een elegante balletdanser, het inzicht van een architect, en het klinische van een huurmoordenaar. Lionel Messi, bedankt dat ik jouw kunsten mag aanschouwen, jij bent echt een geschenk van god aan het voetbal.

Forza Messi!

6 mei 2015 om 22:40

Je haalt de woorden uit mijn mond!

6 mei 2015 om 22:50

Lijkt me sterk dat je net hetzelfde ging zeggen

6 mei 2015 om 22:41

Groene randje aub!

6 mei 2015 om 22:46

We moeten nederig blijven. Het was niet zijn beste wedstrijd, maar hij is wel een goede verdediger

6 mei 2015 om 23:18

Hij viel gewoon neer als een pop en daarna dacht ie kan mij het schelen ik stift hem gewoon met m'n zwakke been over deze beste doelman ter wereld.

6 mei 2015 om 22:43

Mooi verwoord, inderdaad ik kan echt genieten van zijn speelstijl.

6 mei 2015 om 22:44

Dit is geen groen randje waard Alexdelpiero10, maar een goud randje!

Visca el barça!

6 mei 2015 om 22:46

Geweldig mooi gesproken Alex!

Men vergeet soms weleens hoe verwend wij als voetballiefhebber zijn. Als je elke week minimaal 1 keer Messi kan zien voetballen, welke al 4 maanden maximaal in vorm is, mag je enkel in je handen wrijven met een biertje op tafel en lekker achteruit gaat zitten want je weet gewoon dat er een voetbalshow gaat komen.

Hij kwam vanavond echter wat laat, als je het echt hebt over de goals, maar in de eerste helft heb ik hem ook tot 2 keer toe tussen 3 man zien wringen.

Messi is een van de meest sierlijke en dodelijkste voetballers ooit.

7 mei 2015 om 09:23

Ik maak me ook niet druk kerel. Het was slechts een verwijzing naar een eerdere post van je. Groet!

6 mei 2015 om 22:55

Amen, mooie woorden!

Visca El Barca, visca Leo Messi!

6 mei 2015 om 23:01

Prachtig verwoord, je maakt de lach op mijn gezicht alleen maar breder. Hopelijk zien we elkaar in de finale!

Wat is Messi een heerlijke speler, niet normaal. Ik ben ook blij dat Barcelona wint want ik ben geen fan van Guardiola, dus de keuze is snel gemaakt. Erg leuke wedstrijd uiteindelijk, Bayern had net zo goed de kansen gehad om te scoren.

Barcelona speelde bij vlagen Bayern helemaal weg maar een 3-0 is uiteindelijk toch teveel van het goede want Bayern is ook gevaarlijk geweest. En Messi tjah.. dat is gewoon genieten. Maakt niet uit voor welke ploeg je bent. Toch vind ik het jammer dat Bayern zoveel goede spelers miste. Een Barcelona zonder Neymar, Messi en Alba en een Suarez met een masker op had dit nooit zolang volgehouden zoals Bayern nu doet. Dat mag ook gezegd worden. Hoop wel niet dat de beide Spaanse ploegen doorgaan.
Off : wat is die Bernat een heerlijke speler zeg moet alleen eerder leren afgeven.

7 mei 2015 om 00:47

Sterker. Barcelona had 2 keer een rode kaart moeten hebben (alonso doorgebroken speler en tweede geel voor Neymar vlak voor het eerste doelpunt ivm een schwalbe). Dan had ik het nog wel moeten zien of het Barca was die had gescoord. Die 1-0 was iig een knock-out en op basis van de tweede helft tot dat moment onverdiend. Die 2-0 zat wel erg lekker. Was echt een mooi doelpunt. Wat mij betreft wordt de finale Juve-Barca. En dan mag van mij Juve winnen. Maar dat heeft meer met financieel fairplay te maken.

7 mei 2015 om 09:55

Terecht geen rood, liep niet recht naar het doel toe (linkerkant vh strafschop gebied) en Mascherano liep gelijk met hem en was in de baan vd bal gekomen.
En was geen schwalbe aangezien Neymar uit balans werd gebracht doordat Rafinha?hem wel degelijk vastpakte , was ook te licht voor een strafschop daar niet van.

Verdiend gewonnen, jammer want ik gun het een koopclub die zwaar in de schulden zit niet met name Barcelona en Real Haal die 300 miljoen schuld van de waarde van de spelers af en het is helemaal niks meer daar

6 mei 2015 om 22:42

Je eet zeker elke dag zuurkool, geniet gewoon is van een prachtige wedstrijd ipv weer excuses te zoeken of ranzaken erbij te halen

6 mei 2015 om 22:48

Ik zeg niet dat ik niet geniet van de wedstrijd, die was echt zeer leuk, Maar mij gaat het er meer om hoe de topclubs voortaan aan hun spelers komen. Kijk maar naar de grote bedragen die ermee gemoeid gaan. Bayern is de enige club die (geloof ik) geen schulden heeft en zijn team op een gezonde manier bij elkaar brengt!

Het is overigens ook een compliment naar de Eredivisieclubs. Hoe men in de Eredivisie om gaat met de bedragen (zie Ajax met 100 euro op de bank), en de Knvb die dik op de financiële situatie zit van clubs (categorieën, zie bijvoorbeeld Twente) Dàt heeft voor mij de voorkeur van een topclub en dan heb je ook meer respect vanuit mij als je met die club succes boekt.

6 mei 2015 om 22:58

Ik eet dan misschien elke dag wel zuurkool maar het liefst eet ik een drie gangen menu bij een sterrenrestaurant. Wat Barca doet is "drie gangen eten" terwijl ze het niet kunnen veroorloven. Ze zouden met hun financiële situatie beter zuurkool kunnen eten. Hypocriet, en wanneer stopt dit?

Hopelijk dat ik het met een metafoor nog eens verduidelijk.

6 mei 2015 om 22:43

Gelukkig koopt Bayern geen spelers.

6 mei 2015 om 22:45

Bayern doet dit van eigen geld. Heel wat anders he. Zowat de enige club wereldwijd die eerlijk aan zijn geld komt.

6 mei 2015 om 22:44

Het ergste is nog dat wij (Nederland) deze clubs indirect financieerde in het verleden. Wij steunde de Spaanse banken, zij kochten er spelers van.. Het wordt tijd voor echte financial fair play, maarja die komt er toch nooit.

6 mei 2015 om 22:50

De banken hebben juist profijt van real en barca, al je aan real of barca je geld leent dan krijg je het met rente terug, die gaan noit failliet, het komt juist door de bedrijvenindustie de schulden last van spanje.

6 mei 2015 om 22:53

Ze hebben geld geleend dat er niet was. Of je daar over 5 jaar profijt van hebt is totaal niet relevant.

6 mei 2015 om 23:16

Zijn geen intelligente opmerkingen Bieroloog. Als je weinig kaas hebt gegeten van financien houdt het dan lekker op commentaar geven over voetbal.

6 mei 2015 om 23:27

Leg me maar eens uit dan wat er niet aan klopt. Ben heel erg benieuwd.

7 mei 2015 om 09:07

Als je het basisprincipe van een bank al niet snapt ga ik jou verder niet uitleggen wat er nog meer niet aan jouw beweringen klopt. Als je zelf iets van naslag had gedaan en je een beetje had verdiept zou je al een stuk verder komen dan het napraten van het populistische gelul van types als Wilders.

7 mei 2015 om 11:00

Haha ik hoor nog steeds geen argumenten hoor. Wat heeft het basisprincipe van een bank te maken met op te grote voet leven? Feit is dat de grote Spaanse banken zijn geholpen met Europese steun. De Noord-Europese landen zijn (natuurlijk) weer de landen die dit potje hebben mogen vullen.

Wat Wilders hier mee te maken heeft is me een groot raadsel. Iemand die het niet met je eens is meteen tot populist bestempelen omdat je inhoudelijk geen argumenten hebt, ga de politiek in zou ik zegen.

Eerste helft voor barca tot pep zijn tactiek veranderde. Daarna in evenwicht.

Tweede helft Bayern veel beter, barca vrij slecht en dan 1 moment van onoplettendheid dat tegelijk valt met een uitspatting van Messi levert meteen 2 goals op. Waarbij bernat knullig de bal verloor bij de 1-0 en boateng als een amateur verdedigt bij de tweede goal.
Die Suarez loopt ook steeds iedereen te treiteren he. Hij zou vaker geel moeten krijgen. Wordt die gast nooit moe van zichzelf?

Geflatteerd dit. Het is nog niet gespeeld maar wordt wel moeilijk voor bayern

Btw, snoek liep non stop over Messi te praten. Echt abnormaal veel. Niet gezond. Jammer dat de NOS niet een objectievere commentator kon vinden.

6 mei 2015 om 22:43

Iets zegt me dat jij deze uitslag niet zo fijn vond..

6 mei 2015 om 22:46

ja het maakt de return minder leuk. een 1-0/0-0 was meer terecht geweest en had de return leuker gemaakt

6 mei 2015 om 23:05

Je hebt helemaal gelijk. Zo goed was Barca zelfs ook niet, zelfs Messi niet maar iedereen prijst hem plots de hemel in alsof hij de pannen van het dak heeft gespeeld. Ja een mooie flits tegenover Boateng maar deze score is echt overdreven in verhouding met de kansen die Barca had. Een 1-0 leek me meer dan voldoende en veel interessanter. Alhoewel je nooit weet, betwijfel ik dat Bayern er 3-4 gaat scoren met dit elftal zonder Robbery.

Messi kan er weer twee doelpunten en een asisst bijschrijven, wat een voetballer. Messi is voetbal in haar puurste vorm. En dan te bedenken dat er mensen zijn die Ronaldo beter vinden.

Bayern speelde zéér teleurstellend. Geen enkel moment had je het idee dat daar één van de beste clubs van de wereld stond te voetballen. Dit kan toch haast niet meer mis gaan, al hoewel, vraag dat eens aan Ancelotti..

6 mei 2015 om 22:42

Bayern mist ook heel wat spelers die beslissend zijn. Zoals je kon zien waren ze aanvallend onmondig, zonder de aanvallende impulsen van Ribery en Robben. Dat maakt het heel jammer, en ook Bernat die 3 klassen minder is dan Alaba en kinderlijk balverlies lijdt, want zo goed was Barca nu ook weer niet hé

6 mei 2015 om 22:45

Is puur smaak. Ik hou meer van de Ronaldo die een show geeft, tegenstanders sierlijk weg speelt. Zijn speelstijl vind ik mooi. Messi doet het minder mooi maar over het algemeen effectiever.

Neemt niet weg dat Messi op dit moment gewoon weer de betere van de twee is en ik vanavond echt heb ge-no-ten bij de doelpunten van Messi. Vooral die laatste, daar spat de kwaliteit vanaf. Ik blijg erbij: geniet vsn beide zolng het kan. Eens komt het moment dat het niet meer kan en dan gaan we het missen.


Verder een sterk Barca gezien en redelijk saai Bayern. Verdedigend erg sterk, aanvallend zwak. Verdiende overwinning van Barca!

6 mei 2015 om 22:54

Sorry hoor, maar Ronaldo die speelt bijna nooit een speler weg, laat staan op een sierlijke manier. Hier en daar een schaartje om niks en dat was het. Hij kan geweldig scoren, en als je daar fan van bent ok, maar maak het niet mooier dan dat het is.

6 mei 2015 om 22:54

Messi zijn bewegingen zijn veel natuurlijker, bij Ronaldo is het allemaal veel te geforceerd. Hoe Messi met korte tikjes tussen zijn tegenstanders dribbelt kan Ronaldo alleen maar van dromen. Messi doet dat echt op techniek, Ronaldo meer op snelheid.

6 mei 2015 om 23:01

Ronaldo is echt allesbehalve sierlijk, tegenwoordig een afmaker pur sang. Hij laat zich de hele wedstrijd niet zien maar staat toch 2 keer op de goede plek.

6 mei 2015 om 23:04

Ronaldo die tegenstanders sierlijk weg speelt? En Messi doet dat niet? huh..

6 mei 2015 om 23:12

Dyon, blijf van het bier... Ronaldo sierlijker dan Messi... Ik hoop echt dat je een grapje maakt :-(

6 mei 2015 om 23:30

Ronaldo sierlijker dan Messi, haha dat kun je toch gewoon niet menen man. Ronaldo is de minst sierlijke topvoetballer ter wereld, is werkelijk niets, maar dan ook echt niets sierlijks aan zijn stijl.

6 mei 2015 om 23:38

Damsco , kijk zijn tijd bij united maar is terug met je schaar hier schaar daar haha praat niet over afgelopen paar jaar maar over zijn hele carriere , hij rende heel t veld over

7 mei 2015 om 18:08

Heeft niks met smaak te maken. Messi is gewoon de allerbeste. Als je dat niet ziet is er iets mis met je.

'op dit moment' de betere? Nee hij is al jaren de betere voetballer. Accepteer het nou maar.

6 mei 2015 om 23:11

Ja Ronaldo vind ik beter, niks mis mee. Messi is natuurlijk wel niet normaal goed maar mensen mogen best hun voorkeur geven.

7 mei 2015 om 00:07

Serieus wat moet messi nog doen om mensen zoals jij te overtuigen. Het enige wat ronaldo beter zou kunnen is doelpunten maken en daar wordt hij zelfs op afgetroefd.

7 mei 2015 om 00:09

-NEC-, nou ga ik even kinderachtig doen, maar zou je kunnen uitleggen waarom je Ronaldo beter vindt? Want ik kan dus geen enkele reden verzinnen, met alle respect.

7 mei 2015 om 09:56

Dat hoeft hij niet toe te lichten want je gaat zijn mening toch afzeiken.

7 mei 2015 om 18:09

Hahahaha. Misschien ben je meer fan van Ronaldo. Maar hem beter vinden, kan niet.

7 mei 2015 om 20:33

Ronaldo doet veel op kracht en ik hou daarvan. die bewegingen, de show en de persoonlijkheid zelf. zijn afstandschoten en techniek van de zwabberbal vind ik prachtig. zijn atletische vermogen is ook buitenaards. ja, genoeg gelezen Lacazette en Quirento ?

edit: spelfoutje

Barca toppie! De halve finale is zo'n beetje verzekerd. Nu alleen real nog en een clasico finale is een feit.

6 mei 2015 om 22:45

weet niet of je van een clasico finale zo blij moet worden. die wedstrijden zijn meestal nou niet bepaald de meest leuke voor de neutrale voetbal fans om te zien. ik denk dat als dat gebeurd dat ik dit jaar de finale maar oversla.

6 mei 2015 om 22:55

Wat ben jij dan voor een voetbalfan zeg, de CL-finale is gewoon jaarlijks het hoogtepunt van het seizoen. Maakt niet uit wie er speelt zoiets wordt gewoon gekeken!

7 mei 2015 om 11:40

het is wel het jaarlijks hoogte punt dat klopt en ik kijk de wedstrijd eigenlijk ieder jaar. maar ik heb de afgelopen 7 jaar misschien 1 el classico gezien die werkelijk het kijken als neutrale toeschouwer waard was. en je weet bij voorbaat al dat hier zoveel druk opstaat dat deze 2 ploegen niet gaan voetballen maar alleen maar provoceren en kaarten naaien en dat komt het voetbal niet ten goede.

Heerlijk! De winst is binnen, 3-0 had ik nooit durven dromen op voorhand. Hele wedstrijd waren wij geweldig, van de eerste seconde tot de laatste! Messi, meesterlijk gewoon, geen andere woorden voor. Twee pareltjes en een assist. Heel barça vond ik heerlijk spelen gewoon!

Oh oh oh, Bayern kwam precies met de gedachte geen tegengoal te incasseren..nouja, mislukt!

Fijne avond aan iedereen, de mijne kan al niet meer stuk! Visca el barça!!!!!!!!

6 mei 2015 om 22:43

Iedereen wist dit al Barcelona in topvorm en Bayern zonder haar beste spelers en dan heb je nog een trainer die geen andere systeem kan spelen.
Guardiola out!

6 mei 2015 om 22:52

@Q7-Porto, haha, velen voorspelde dit wel maar ik zou het nooit gedroomd durven hebben, werkelijk waar. Vond het al raar dat hij 3-5-2 begon, maar zelfs die eerste 10 minuten had het middenveld van Bayern niet de macht over dat van Barça, dus toen hij met 4 vanachter ging spelen dacht ik wel dat we de wedstrijd zouden domineren.

Barça miste vandaag wel veel kansen, tot de 77e minuut onze verlosser kwam :D

6 mei 2015 om 23:05

Gefeliciteerd.
Hopelijk is Modric er bij in de finale zou echt wreed zijn
Real en Barca in de finale.
Barca zat sowieso al in de finale en ik denk dat Madrid toch de finale zal halen.
Ronaldo tegen Messi wauw.

6 mei 2015 om 23:23

Ben ik nou zo dom of snap jij er werkelijk niks van? Zoals de commentator ook al meldde was Bayern dit jaar al succesvol in 8 verschillende systemen. Dat Guardiola geen ander systeem kan spelen is niet alleen feitelijk onjuist, maar gewoon lachwekkend.
Verder miste Bayern zoals je zelf al zegt meerdere belangrijke spelers waaronder de 2 allerbesten, Ribery en Robben. Dat je dit verlies aan de trainer wil verwijten is dom.

7 mei 2015 om 00:07

Nou dat heb ik gezien vandaag en tegen Dordmund en tegen Leverkusen.
Zoveel systemen ongelooflijk maar toch er niks van bakken?
Wat een meesterbrein die Guardiola.

7 mei 2015 om 09:20

Gelukkig ben ik dus niet zo dom, maar snap jij er werkelijk niks van. Laat Bayern met Robben en Ribery spelen tegen Barcelona zonder Messi en Neymar en de uitslag is omgekeerd. Tegen Barcelona kan elk team ter wereld verliezen. Helemaal als je je allerbeste spelers mist.

wat was messi weer goed vandaag fenomenaal

Ontzettend jammer van deze uitslag. Na dat domme balverlies van bernat was het wachten op de 1-0, en helaas was Bayern daar kapot van. Verder een prachtige wedstrijd gezien! En die 2e goal van Messi, dat is voetbalporno

Wie nu nog zegt dat Messi niet de beste voetballer ter wereld is snapt het spelletje niet.

6 mei 2015 om 22:43

Hij was eigenlijk alleen 3 minuten echt in zijn normale doen. Daarvoor en daarna (behalve de assist) vrij veel onzichtbaar.

Hij speelde goed, maar Nederlandsers moeten oppassen dat ze niet teveel op Frank snoeks gaan lijken met al dat opgehemel.

6 mei 2015 om 22:47

Messi vernietigde Bayern München de hele wedstrijd al, al ver voor die goals. Dit is gewoon een leugen. Het meeste Barça gevaar kwam van zijn kant en eindigde steeds met Suarez die hem scheef d'r in schoot. Man of the Match en binnenkort ook in de CL finale.

Die cup wordt van ons trouwens. Real en Juve strijden om plek 2.

6 mei 2015 om 22:52

Niemand strijdt om plek 2, Real had Barca ook vast in de laatste Clasico maar verzuimde de kansen te benutten.

Als het een Clasico wordt dan zal het 50/50 zijn.

6 mei 2015 om 22:52

zoals barca vandaag speelde zullen ze niet van een compact juventus winnen hoor. Italianen in een finale zijn moeilijk te verslaan.

messi wandelde de 2e helft. daar vernietig je bayern niet mee hoor.

6 mei 2015 om 22:54

Messi speelde op zijn goals na gewoon een slappe wedstrijd. Kwam aan de bal, maar gaf telkens verkeerde passes of slappe schoten. Vooral in de eerste helft was hij niet goed. Beetje op het veld sjokken en wandelen, maar veel deed hij niet. Zijn goals waren wel echt fenomenaal en daar genoot ik wel echt van. Suarez was slecht en Neymar kwam ook weinig aan zijn bal en was matig over de hele wedstrijd. Iniesta en Rakitic speelden een veel betere wedstrijd, vooral Rakitic.

6 mei 2015 om 22:55

Ik snap dat je blij bent maar een verwonde Bayern weg zetten is niet zo moeilijk.
Real heeft een in top vorm Bayern vernederd in Duitsland dus.
En ik vond Real 2 keer de betere dit seizoen tegen Barcelona.
Word waarschijnlijk een mooie finale Modric moet er wel bij zijn

6 mei 2015 om 22:56

Haha hoe blind kun je zijn joh. Onzichtbaar? HIj was de hele wedstrijd al Bayern aan het vernietigen!

6 mei 2015 om 22:57

@ Gloryunited

Onzichtbaar? Bijna alles wat hij deed was goed en hij zette in de eerste helft Suarez alleen voor de keeper en in de tweede helft Neymar die op Neuer stuitte. Daarnaast vond ik hem juist vrij dwingend aanwezig, alhoewel hij natuurlijk altijd nóg beter kan, maar dat zegt meer over Messi.

6 mei 2015 om 22:57

Het feit dat jij die drie minuten (terecht) benoemd als zijn normale doen zegt alles over hoe goed Messi wel niet is.

6 mei 2015 om 23:05

@tomtom
volgens mij noemde ik de assist al. en de bal op suarez was meer geluk dan wijsheid, een kopbal die toevallig na een duel bij suarez beland. de eerste helft van de eerste helft was barca goed, dus messi ook, maar hij sprong er niet bovenuit. tweede helft vrij weinig laten zien op de 3 minuten en de assist. met als hoogtepunt zijn ongeïnteresseerde, laconieke wandelvaartje.

6 mei 2015 om 23:11

Neuer zei voor de wedstrijd dat hij Messi kende van A tot Z.de letters L-O-B was hem even ontgaan

6 mei 2015 om 23:29

Haha, ze hebben daar in München wel vaker van die grootspraak. Vorig seizoen toen Madrid er heen moest zouden we ook door de hel gaan en we weten allemaal hoe dat is afgelopen..

Man man man, wat mis je Robben en Ribéry in zulke wedstrijden. Bayern die als barca probeerd te spelen tegen barca wordt fataal afgestraft.

Wat een fantastische wedstrijd.. kan niet anders zeggen. Dit is nou exact wat deze sport zo mooi maakt. Hulde.

GE WEL Dig!! Toch ver en ver uit de aller beste speler die er is, Messi!

Absoluut verdiend! Bayern nog echt gevaarlijk geweest, Ter Stegen niet getest. Aan andere kant konden Alves en Suarez scoren.

Suarez was afschuwelijk slecht, moest meer doen met zijn kansen en verknoeide vaak leuke aanvallen. Neymar met een zwakke wedstrijd. Messi jah...

Proficiat Culés met de finaleplaats! Dik verdiend, niks op aan te merken. Messi: geen woorden meer nodig. Blij dat de wedstrijd ook niet beslist wordt door discutabele situaties.

Minpuntjes: Suarez zijn gedrag op het veld. Gevalletje Diego Costa.

Hopelijk Clasico in finale, maar vrees zoals vooraf voorspeld: Juve-Barca.

6 mei 2015 om 22:56

@rmadrid4ever, zeer sportieve reactie, bedankt daarvoor! Ik wens jou volgende week ook succes in het behalen in de finale, en dat meen ik oprecht. Supporters als jou zouden er meer moeten zijn aan de Madrileense kant, die gun ik dat van harte!

Inderdaad was Suarez erg vervelend, niet alleen zijn gedrag maar ook zijn spel vandaag. Verprutste zeer veel acties.

Ohja, ik denk net andersom. Ik hoop op Juve-Barça maar ik verwacht een Clasico. Als we doorgaan, we staan met 1 been in de finale, maar het is en blijft Bayern. Maarja, als we zoals vandaag spelen, dan zitten we in de finale ja.

6 mei 2015 om 23:03

Het feit dat jullie de nul houden was zo belangrijk. MSN zie ik zowiezo scoren in Duitsland.

Hopelijk werkt het motiverend voor Madrid dat Barcelona in de finale staat te wachten.

6 mei 2015 om 23:21

Net zoals we het klusje al in Turijn gingen klaren waarschijnlijk. Daarbij was het niet eens ondenkbaar dat Atletico zou hebben gewonnen van Madrid.

Pure klasse van Messi die het duel beslist. Verder was het van beide kanten matig. Bayern miste creatieve spelers die het 1 op 1 duel aangaan, Barcelona was slordig in de passing en weinig gelukkig rond de 16. Barcelona staat in de finale, ik verraadt Bayern thuis niet veel sterker. Je ziet gewoon dat het vroeg of laat mis zal gaan, de klasse van Messi is ongekend. Echt fenomenaal om dat te mogen meemaken.

Wie weet waar Bayern nog toe in staat is. Ze zullen in ieder geval vol op de aanval gaan in Munchen.

6 mei 2015 om 23:37

Door vol op de aanval te gaan viel de 3-0. Denk dat, dat niet zal werken tegen een Barça in tegenstelling tot een Porto.

Prachtig, zoveel respect voor mekaar bij Barca, zoals Messi en Neymar mekaar knuffelen. Jammer dat Bayern 3 cruciale spelers misten,maar al met al een dik verdiende en mooie overwinning voor ze!

6 mei 2015 om 22:50

Barca scoort sowieso in Munchen dus ze moeten er al 5 maken

Man naja zoveel blessures. Maar kom op die vernat en rafinha.. pep.. deze jongens doen het alleen goed tegen freiburg. Lahm altijd rb.. tegen toppers en plaats maar martinez op t middenveld of gewoon thiago met gotze als 10. Daarnaast begrijp ik niet waarom muller eruit moet voor gotze, terwijl bernat om de minuut balverlies heeft. En.. bababah wat een nare spelers die neymar en suarez. Alleen maar provoceren.. suarez die deed als hij gebeten werdt bij elke aanraking en neymar... daarbij nog dat balletje wegschoppen terwijl het naar neuer moest.. Overal barca beter en messi gewoon een geweldige speler

Wat is messi toch een fenomeen, barca terecht gewonnen en de scheids vond ik ook erg goed hij liet veel door gaan

Slopen in de Allianz dan maar.

Zo dit moet pijn doen. Bayern miste hun belangrijkste spelers, maar wat een gatenkaas. Zo zie je maar weer eens dat verdedigen en alles dichthouden lang niet makkelijk is. Guardiola heeft een probleem als hij een team als Barca die ook graag op balbezit speelt. Tot twee keer toe mag je concluderen dat hij tactisch heeft gefaald, helaas .

Betreft Barcelona, heb ik een vraag aan de Barcelona fans, welke Barcelona vinden jullie beter, die van Guardiola of onder Luis Enrique?

Verder is Lionel Messi wat mij betreft overduidelijk de beste voetballer. Niet alleen door zijn goals, maar man wat een prachtige acties en skills heeft deze jongen, fantastisch!

6 mei 2015 om 23:06

Dit kunnen we nog niet beslissen, nu toe natuurlijk het Barcelona van Guardiola, die hebben jarenlang gedomineerd. Speelden alles tot in de fijnste details uit en tikten echt geweldig. Dit Barça vind ik meer gevarieerd en daardoor kan het beter worden. Ik zie dit team de komende jaren nog beter worden dan dat van Guardiola, gewoonweg omdat we zoveel opties hebben. We kunnen nu goed counteren, nog steeds het tikkie-takka spel spelen en we zetten weer geweldig druk bij momenten. Ook hebben we op het middenveld nu meer kracht, gecombineerd met geweldige passing. De verstandhouding tussen MSN is natuurlijk ook een grote factor!

Momenteel is het Guardiola-team nog beter, maar het zou me niets verbazen moest dit team beter worden.

6 mei 2015 om 23:22

Is dat een serieuze vraag? Die van Pep was overduidelijk beter. Teams werden genadeloos weggezet en getemd, terwijl bij dit Barca daar minder sprake van is.

7 mei 2015 om 00:50

Dit was een serieuze vraag ja omdat ik veel geluiden uit de Barca kamp hoorden dat zij vonden dat dit beter was dan die van Guardiola.

7 mei 2015 om 00:01

Niets tipt aan Barca van Guardiola, die was gewoon perfect. Barca van Lucho is niet overal goed, middenveld vind ik gewoon te zwak. Een speler als Verratti kan daar wel verandering in brengen.

Zwaar geflatteerd. thuis wel 4-0

6 mei 2015 om 23:13

Sarcasme mag ik toch hopen?

6 mei 2015 om 23:15

Alles kan he.

7 mei 2015 om 11:02

Robben erbij of niet?
Scheelt nogal ...

Neymar en suarez. Wat een vervelende gasten. Snap echt niet hoe je fan kunt zijn van zo'n team. Wat een verschrikking.
Overigens een terechte overwinning voor Barca. Er werd me hier verweten dat Robben en Ribery niet zo gemist werden als dat ik dacht. Nou, vandaag hebben we het gezien. Ze werden enorm gemist.

6 mei 2015 om 22:58

@De Bieroloog, rare opmerking. "snap echt niet hoe je fan kunt zijn van zo'n team"? Dus ik ben al 19 jaar fan van Barça, nu dat Suarez en Neymar erbij komen moet ik ineens stoppen met fan zijn? Haha, maar ik begrijp wel wat je wil zeggen, je bedoeld waarschijnlijk; hoe kan je voor Suarez en Neymar supporteren.

6 mei 2015 om 23:07

Ja inderdaad, mijn excuses. Ik vind dat vooral omdat een club als Barca dat totaal niet nodig heeft in mijn ogen.

6 mei 2015 om 23:21

Geen een club heeft dat nodig. Echter heeft elke club er wel een paar randdebielen bij zitten. Ik probeer me niet aan het negatieve te storen maar te genieten van het mooie voetbal wat wel degelijk ook laten zien.

6 mei 2015 om 23:23

Een club als Barça hoort geen spelers te hebben met zulk gedrag, mee eens. Maar het is nu in iedere ploeg zo dat je er wel kwalletjes tussen hebt. Met de voeten zijn ze in ieder geval goed genoeg om bij Barça te spelen, dat mag zeker zijn!

6 mei 2015 om 23:33

Dat moet ik dan misschien ook maar eens proberen. Ik gun dan meteen het hele team niks meer, haha. Daarnaast moet ik ook gewoon toegeven dat een speler zoals Muller ook behoorlijk vervelend kan zijn.

Het zal er tegenwoordig wel allemaal bij horen, ik vind het toch vooral erg sonde en storend. Als een stelletje idioten 90 minuten lang met de scheids bezig.

De commentator had Messi al afgeschreven maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Mooi dat hij 2x scoort en assist geeft. Snap ook niet dat de commentator zei dat Bayern zich te kort deed. Met alleen balbezit kom je er niet. Ze creëerden geen kansen met balbezit.

Wat me ontzettend opviel, was dat de Spaanse spelers allemaal (bernat, Thiago en Xabi) verschikkelijk waren.

En dan heb ik het over de kleine dingen, zoals aannames, handelingsnelheid en passjes (lang en kort). Het neigde bijna naar fraude, zou mij ook niets verbazen als Pep liever Barca door laat gaan dan zijn eigen gehandicapte team (zonder Robben en Ribery)

Dat Bayern uiteindelijk met 3-0 de boot in gaat kan je alleen maar naar Barca toeschrijven.
Bayern heeft aanvallend totaal niets heeft laten zien.

Ik wist dat Bayern niet zou winnen, maar een 3-0 uitslag had ik niet verwacht. Messi was geweldig in de eerste 20min en de laatste 20min. Hij heeft uitstekend gespeeld. Suarez was de zwakste van de 3 aanvallers en dat zeg ik niet omdat hij niet gescoord heeft. Je zag gewoon dat Bayern zonder vleugelspelers het moeilijk had. Een mooie winst voor Barca.

Fenomenaal! Messi is echt een held! Bayern werd gewoon helemaal weggespeeld zeg

Ik weet 99.99% zeker dat Barca de CL wint dit jaar, zowel Juve als Real zijn volledig kansloos tegen Msn.

Bayern verliest keihard van zichzelf. Weer die Gotze voor Muller wissel waarna alles openstaat. Die 1-0 is gewoon achterlijk van Neuer. Waarom neem je een doeltrap zo snel zo kort op Bernat terwijl er 5-6 Barca spelers op de rand 16 staan. Dom van Neuer en slecht van Bernat die hem dan maar weg moet peren met 2 tegenstanders voor zn neus.

Verschrikkelijk dom van Bayern en je weet dan je dan 3 moordenaars tegenover je hebt die het afmaken. Hopelijk tot in de finale Barca! Jullie zijn er al.

Extra toevoeging: Die 2de van Messi is heerlijk. Maar kom op Boateng. Er staan 3 mensen in je rug dus Messi moet naar buiten (waar je hem als verdediger toch naartoe moet proberen te dwingen) en dan sta je zo? Messi ziet dat natuurlijk en maakt je af.

6 mei 2015 om 23:26

Volhens mij nam Neuer die bal snel om een penalty te vermijden. Het leek er namelijk op dat de scheids een woordje wilde hebben met een van de officials. Hij had de bal wel elders kunnen spelen.

6 mei 2015 om 23:30

Had meer het idee dat Rizzoli naar Neymar liep om hem standje te geven voor dat gezeik. Hoe dan ook het blijft verschrikkelijk dom van neuer en Bernat.

wat is barca toch een vervelende ploeg om te zien. allemaal alleen maar provoceren en kaarten naaien. maar wel verdiend gewonnen. blij mee zijn maar niet te blij want dit was natuurlijk bayern die bij lange na niet op volle oorlogs sterkte was. en alves had rood kunnen krijgen dus dat viel ook nog de goede kant op. dus je kan wel stellen verdiend gewonnen met druk op de tegenstander en redelijk gevoetbald maar niet echt goed naar mijn mening.

7 mei 2015 om 00:08

Wat een haat. Neymar kreeg onterecht geel omdat muller constant op de grond lag. Neuer die naar de scheids rent om aan te geven dat rakitic geel moet krijgen. De duitsers lijken het spaanse aanstellerij over te hebben genomen en dan kom jij, van al die jaren, in het jaar waarin barcelona dus dat niet meer doet even onzin verkondigen? Schaam je kerel. Ga lekker slapen want je ziet duidelijk niet helder.

7 mei 2015 om 09:26

blij dat we het eens zijn haha

We hebben gezien wat Bayern kan doen bij een achterstand, ik heb er vertrouwen in dat ze dit gewoon gaan goedmaken in Munchen.

6 mei 2015 om 23:39

Ik weet niet wat of welke wedstrijd hebt gezien maar je kan beter even bij de dokter gaan vragen wat er mis is met je? Door het aanvallen van Bayern viel juist de 3-0 nog.

7 mei 2015 om 06:54

Bayern ging met een 3-1 achterstand van Porto naar Munchen, velen zeiden dat het gespeel was maar toch gaf Bayern nog het onderste uit de pan.

7 mei 2015 om 14:23

Barça is geen Porto. Barça is 5 klassen beter dan Porto. Barça gaat dit niet meer uit handen geven. Dat zou dan wel heel erg historisch zijn.

Messi Wtf. Boateing ligt nog steeds op de grond!
Hij heeft het team op sleeptouw genomen met zijn goals, werklust en assist.
Fenomenale performance van Messi

6 mei 2015 om 22:57

Werklust? Laat me niet lachen, Leo wandelde continu een beetje op het veld en speelde op zijn goals na best een slappe en matige wedstrijd. Zijn goals waren werkelijk fantastisch, maar voor de rest viel het wel mee. Rakitic speelde beter.

6 mei 2015 om 23:09

@luka

Ik denk niet dat je zelf geloofd wat je net hebt geschreven toch?
Rakitic speelde ook sterk maar Messi knokte echt wel voor de ballen....
Ook heb je waarsschijnlijk zijn assist gemist, crossballen, versnellingen in het spel.
Je bent ook niet objectief.

6 mei 2015 om 23:16

Messi knokte voor ballen? Jongen, moet jij niet allang al in je bedje liggen. Zijn assist was niet zo bijzonder als die van Rakitic. Zijn crossballen, daar ging het vaak mis en Barca heerste meer op het middenveld dan in de aanval. Maar ja, tegenwoordig is het roepen van je bent niet objectief erg makkelijk.

6 mei 2015 om 23:41

Messi heb ik vaak genoeg voor ballen zien knokken vooral in de eerste helft schuwde hij absoluut niet de duels. Messi heeft werklust getoond, dat werd nog expliciet benadrukt door Franks Snoeks. Snap daarom ook niet waarom je het tegen spreekt.

7 mei 2015 om 00:43

Frank Snoek zei ook dat Bayern de tweede helft domineerde en zich te kort deed door niet te scoren, ga je dat ook verdedigen? Minder luisteren, meer kijken. Messi speelde overall niet voor zijn doen, maar scoorde wel twee keer heel mooi.

Vond de scheids op zich een prima pot fluiten, maar dat hij dan 2 gele kaarten aan benatia en bernat geeft vond ik wel zwaar overdreven. Dan moet je ze aan de andere kant ook geven

6 mei 2015 om 23:07

Alsof hij dat niet deed joh, aan beide kanten werden schandelijke gele kaarten uitgedeeld. Ook moest Barcelona een penalty krijgen van de 3 gevallen waarbij er geen overtreding door de scheidsrechter werd geconstateerd.

Deze scheids sloeg nergens op. Je hebt scheidsrechters die helemaal geen gele kaarten uitdelen, of idioten die denken dat dit vrijwilligerswerk is en dat ze zoveel mogelijk aquarius blikjes moeten uitdelen.

Wraak! Droom komt uit. Bayern München kapot gemaakt in eigen huis met Messi als koning. Niet te stoppen deze man, net als Busquets, Iniesta en Neymar. We hebben ze gewoon vernietigd. Visca el Barça

6 mei 2015 om 22:46

Je weet toch dat de beste 4 niet meededen? Robben,ribery,alaba en Badstuber. Nee dit is het nog niet

6 mei 2015 om 22:49

Paar jaar terug had Barcelona precies hetzelfde terwijl niemand het per se daarover had. Ik kan mij voorstellen dat dit lekker is voor de Barca fans.

7 mei 2015 om 11:46

je hebt gelijk. alleen bayern miste nu wel meer belangrijke spelers als barca toen de tijd. maar ook toen was ik van mening net al nu. er blij mee zijn want je hebt een zeer grote kans op de finale. het grote verschil in mijn ogen is dat bayern toen de tijd wel echt duidelijk een stuk beter was en dat vond ik bij barca niet met zo'n groot overwicht het geval ze hebben verdiend gewonnen. maar ik had de hele wedstrijd het gevoel dat als barcelona zou verliezen dat ze het seizoen hierna zouden gaan verspelen. Ik had een erg zwaar gevoel of dat ze bij barcelona het gevoel hadden dat ze moesten domineren en winnen omdat ze allemaal wisten we staan tegen een verzwakt bayern en als we nu niet kunnen domineren en winnen dan is er iets mis, dat gevoel had ik de hele wedstrijd tot aan de goal het leek op mij of dat barca daarna wat bevrijd was van die druk die ze zichzelf opgelegd hebben

6 mei 2015 om 22:48

Vernietigd? We?

Nou nee, Barca was echt matig vandaag en Bayern idem dito.

Je hebt Barca en je hebt Messi, als we praten over vernietiging dan heeft Messi Bayern vernietigd niet Barca.

Eerste helft van hoog niveau waarbij Barca toch een beetje beter was, tweede helft vond ik matig, maar dat werd goed gemaakt met 3 goals. Messi pfff zie je de hele tweede helft bijna niet en toch 2 goals en een assist, wat een speler. Hopelijk kan Bayern volgende week thuis in de Allianz Arena er toch nog een mooie pot van maken. Niets is onmogelijk!

Heb me zo doodgeërgerd aan die commentator bij de NOS. Messi speelde de hele wedstrijd gewoon goed, zorgde continu v gevaar. Ma als dat doelpunt te lang uitblijft beginnen te zeiken dat Messi uit vorm is...
En even later als n blad aan n boom keihard omdraaien, zoo irritant

Iemand die weet wie commentaar gaf?

6 mei 2015 om 22:50

Haha Frank Snoeks die ken je toch wel neem ik aan... Vind hem ook echt verschrikkelijk elke wedstrijd komt die weer terug op dat WK doelpunt van Iniesta en allemaal andere niets toevoegende feitjes..

7 mei 2015 om 11:48

ach frank snoeks is nog steeds beter dan sierd de vos, maar het was gisteren inderdaad niet veel soeps. was zo blij dat ik in de rust een hd stream gevonden had met Engels commentaar dat was een stuk aangenamer.

7 mei 2015 om 12:33

@mastaanban

Haha dan zitten we totaal niet op 1 lijn, Snoeks vertelt niks grappigs en allemaal oude nieuwtjes.

EL Sierd daar en tegen staat bij mij op eenzame hoogte en is gewoon meest bevlogen commentator van Nederland..

Koekoek, Ratatatatatataaaaaa!!!!

6 mei 2015 om 22:52

Hij liep zich ook regelmatig vast en kwam ongeïnspireerd over. Dat mag natuurlijk voorkomen, maar juist omdat het Messi is en iedereen weer heeft kunnen zien waartoe hij instaat is valt het extra op wanneer hij wat ongelukkig speelt. Hij speelde absoluut niet zijn beste wedstrijd, maar heeft aan 3 geniale momenten genoeg om een compleet elftal uit te schakelen.

De winnaar van de CL is al vroeg bekend dit jaar

6 mei 2015 om 22:46

Ik denkt dat Juventus en Real Madrid meer tegenstand bieden. Toch jammer hoor maar Guardiola heeft toch tactisch gefaald.

De mensen die Luis Enrique afkraakten een paar maanden geleden, ik zeg tegen hun : in your faces.

Luis Enrique heeft perfect geroteerd doorheen het jaar om ze op dit punt heel scherp te krijgen, en dit Barça was echt fantastisch. Volle 90 minuten op pressing, zeer scherp verdedigen en als je dan een supertrio van voor hebt dan weet je dat je zal scoren.

Messi, je bent echt een geweldenaar. Ronaldo kan echt niet aan je tippen, zelfs niet als hij in supervorm is.

6 mei 2015 om 22:52

En dan te bedenken dat de Barcelona fans van een crisis spraken eerder in het seizoen en Enrique inderdaad weg wilden. Stelletje verwende fans zijn het toch ook. Barcelona is op dit moment de beste ploeg in de wereld, speelt heerlijk voetbal en ze doen volop mee om de treble. Wat wil je nog meer? Wat een crisis zeg.

6 mei 2015 om 23:06

Ik geef wel toe dat er een verschil is in het Barça van December en het Barça van nu.. Nu zijn ze gewoon niet te stoppen. Ik denk dat Barça de titel komt vieren in ons stadion...

7 mei 2015 om 00:30

Lucho is gewoon afgestapt van dat achterlijke rouleren. Voor de winterstop gooide hij een winning team opeens om of komt met een B-team op de proppen in belangrijke matches. De laatste weken doet hij het geweldig. Het middenveld staat vast, de aanval staat vast. Voor lucho is dat al heel wat.

7 mei 2015 om 01:09

@json030

Rouleren doe je sowiso niet in deze stage van de competitie. Hij heeft het slim gespeeld, hij rouleerde in het begin van de competitie om de overbelasting tegen te gaan op de momenten waar ze het moeten laten zien. Uiteraard had hij ook geen reden meer om zijn winning eleven te wisselen, maar kijk naar Real. Altijd met dezelfde 11 gespeeld de eerste 3 maanden, nu ligt Modric eruit , heeft James er lang uitgelegen en zijn ze lang niet zo goed als voor de winterstop. Chelsea hetzelfde, lang niet de indrukwekkende ploeg die ze tot december waren. Barça kon 90 minuten lang druk zetten en gas geven, dan zie je dat de technische staf hun werk heel goed doen. Conditioneel en fysiek staan de mannen top op dit moment.

7 mei 2015 om 11:51

in your face is misschien wat overdreven want het voetbal was nou niet bepaald goed te noemen en hij maakte vele rare wissels toendertijd maar hij heeft zich daarin sterk verbeterd en zo blijkt maar weer als je een coach soms een beetje tijd geeft komt het wel vaak wel goed maar veel top clubs en dan vooral het bestuur daarvan raken in paniek zodra ze 1x verliezen en dan staat de trainer als weer klaar om eruit gestuurd te worden.

Heerlijk hoe Messi de wedstrijd beslist met 2 geweldige goals en ook nog eens een mooie assist!!
Ik denk dat er in deze generatie geen enkele speler mensen zo in vervoering kan brengen zoals Messi dat heel heel vaak doet.

Eerste helft was een geweldige tempo en met hele grote kansen die erin moesten maar in de 2e helft was Bayern iets beter maar ik had nooit het gevoel dat ze zouden gaan scoren, En dan staat Messi op en beslist de wedstrijd met magie..

Het moet nu heel gekk lopen willen ze de finale niet bereiken maar ze moeten nog steeds uit spelen al zie ik Barcelona sowieso 1x scoren in Munchen.

Barca in deze vorm is gwn niet te stoppen!

Hebben we dat ook weer gehad dat Messi nog nooit tegen Neuer heeft gescoord.

Poll klopt niet meer. Bayern moet 3 keer scoren minimaal.

Messi wat een speler. Ben superblij dat Barca heeft gewonnen. 3-0 gaat Bayern denk ik niet goed maken want Barca is nog altijd in staat om te scoren in München.

Geflatteerd... Mensen die het laatste kwartier inschakelde kregen geen eerlijk beeld van de wedstrijd, om het maar zo te zeggen

6 mei 2015 om 23:06

Zeker teveel maar Frank Snoeks geluisterd. Bayern was gewoon geen enkel moment bij machte om barca pijn te doen alleen lewa een keer.

Tsja, ik kan niet anders zeggen dan: fenomenaal. Messi is een god en ik ben helaas geneigd te zeggen ook de beste speler van de wereld. Wat een magie de hele wedstrijd door. Beide ploegen hebben de verwachtingen helemaal waargemaakt, ze hebben er een fantastisch duel van gemaakt. Barca uiteindelijk de sterkste door individuele kwaliteiten, denk ik. Kijk al uit naar de terugwedstrijd, gewoon om met name Messi en Neymar aan het werk te zien.

Voetbal is in het geval van Barcelona inderdaad entertainment ten top, en ik vond dat Bayern het eigenlijk ook heel lang goed deed.

Haha Frank snoeks vergelijk iedereen met Messi en kwam tot de conclusie dat niemand hetzelfde was

6 mei 2015 om 23:19

Hahah precies dit...
Frank snoeks leek wel aangeschoten, kwam met nutteloze opmerkingen die steeds nergens op sloegen. Wordt tijd voor hem om op te stappen.

Weer genoten van 2 ploegen die naar voren wilden voetballen. Het voetbal heeft vanavond gewonnen.

6 mei 2015 om 23:19

Bayern 0 schoten tussen de palen. Op het moment dat ze rond de 16 meter kwamen en konden schieten ging de bal terug. Normaal ben ik ook fan van aanvallend voetbal, maar Guardiola heeft Bayern niet aanvallend laten spelen vandaag. Alleen Lewandowski had ik de eerste helft een grote kans, dat was het dan ook wel. Balbezit hebben en houden en de schade beperken. Dus om te zeggen dat het voetbal zegevierde vanavond gaat me veel te ver.

6 mei 2015 om 23:22

het is niet dat bayern verdedigend speelde. ze misten gewoon creativiteit om kansen te creeren.

6 mei 2015 om 23:37

Zeg ik ook niet. Ik weerleg alleen het beeld dat Bayern aanvallend heeft gespeeld. Dat is namelijk dikke onzin. Bayern speelde op balbezit, risicoloos en inspiratieloos. Dat je speler mist is inderdaad een reden, maar je zag duidelijk dat Guardiola instructie heeft gegeven de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden. Want zelfs wanneer er ruimte was voor een schot, ging de bal terug of breed. Dus nee, Bayern heeft niet de bus geparkeerd maar heeft ook zeker niet aanvallend gespeelt. Eigenlijk was er niet echt een plan, en misschien is dat naast Messi wel de grootste reden voor deze nederlaag.

7 mei 2015 om 12:58

Zes man diep op de helft van Barcelona en dan 1 op 1 achterin tegen Messi, Neymar en Suarez. Het is onmogelijk nog aanvallender te spelen. Guardiola had zelf ook door dat het iets te aanvallend was en dus veranderde hij de laatste linie van 3 naar 4.

Dat ze weinig kansen hebben weten te creëren doet daar niets aan af. Aanvallender hadden ze niet kunnen spelen.

Geweldige wedstrijd, Messi was weer als vanouds, vooral bij zijn tweede goal. Het commentaar was om te van te kotsen, wat een galbak is die commentator!!

Kunnen we gelijk de zinloze discussie sluiten wie nou beter is! Messi is de allergrootste als speler en als teamspeler

Dit is toch wel het bewijs dat Pep helemaal niet zo geweldig is. Vorig jaar kreeg die een vreselijke pakslaag van Real Madrid en nu is het de beurt aan Barca. Dit zijN werkelijk waar beschamende resultaten voor een club als Bayern. Die Pep moet gewoon ontslagen worden, schandalig gewoon. 3-0, 4-0, 3-0 hahaha

6 mei 2015 om 22:52

Hoezo mag je niet verliezen dan?
Jij kunt zo voorzitter worden in Turkije , de waan van de dag vandaag is alles morgen Ist niks

6 mei 2015 om 23:31

Omdat hij nu op weg is om nogmaals 7-0 over 2 wedstrijden op z'n broek te krijgen. Dat betekent 14 goals tegen en 0 gescoord in twee jaar tijd in de Cl tegen een Spaanse tegenstander. Dat vind ik voor een club als Bayern dat voor zijn komst een prachtige team had, toch zeer, ik herhaal, zeer matig...

Voorzitter van Turkijke... hmm als je dan net zoveel verdient als de graaiers in Eu dan graag haha!

Neur kent Messi vandaag inhoudelijker van a tot z. Er is geen bewijs meer nodig om deze man de beste allertijden te noemen. CR7 groot respect voor, maar bij een actie van jou voel je ook echt de magie waarvoor deze kleine beschikt. Wat hebben wij geluk met Mssi, je bent niet met woorden te beschrijven!!

messi beste speler ooit sorry deze man is nie normaal

Heerlijk dit, wat is Messi toch een fenomeen! Eerste helft was Barca beter dan Bayern en had t wel 3-1 kunnen staan, maar Barca met o.a. een matige Suarez miste teveel kansen. Tweede helft was t gelijkwaardig aan elkaar en dacht ik dat t 0-0 of een late goal voor Bayern zou worden, maar gelukkig had ik t mis want ineens was die kleine Argentijn er.

Geweldige avond met een perfecte uitslag, Barca kan de finale amper ontlopen!

messi wat een voetbalgod niet normaal, bovendien heeft hij eindelijk zn vloek van zich afgespeeld, ik vond barca de eerste helft veel sterker maar op de cruciale momenten verstijfde msn het leek of de druk te groot was en veel grote kansen werden op zeep geholpen , gaandeweg de wetstrijd en de 2de helft werd bayern dominant maar dat leidde niet tot kansen, bayern speelde vooral met de rem erop uiteindelijk een moment van balverlies en een geweldige actie van messi leid tot de 1-0 en daarna moet bayern waardoor barca het kon afmaken.

Wat was Frank irritant vandaag zeg, geef mij maar Sierd de Vos!

6 mei 2015 om 22:56

Doe mij maar gewoon helemaal geen commentaar

Aangezien ik van beide teams kan genieten toch met een neutrale kant naar deze wedstrijd gekeken. Ongelooflijk dat Guardiola met 3 verdedigers begon tegen MSN, maar goed dat hij het tijdig veranderde want anders was dit 5-0 geworden. Neuer 2 belangrijke reddingen en Lewa die wel had mogen scoren, dan hadden ze in de return nog enige kans gehad.

2e helft begon Bayern goed en kreeg het de overhand, maar het overwicht werd niet omgezet tot een goal. Hiervoor missen ze gewoon twee vleugelspelers, want buiten Robbery zijn er geen. Had de wedstrijd graag met deze twee gezien maarja..

En dan heb je nog Messi, kwam er niet echt doorheen en dan profiteert hij weer geweldig van een fout van Bernat die weer wou gaan lopen. Tweede goal was fenomenaal, denk dat Boateng nog vaak spontaan om zal vallen . Als Bayern zijnde moet je dan toegeven dat je met 2-0 naar huis gaat, en nog enige hoop houdt op een goed gevolg, zeker omdat ze verder geen echte kans gehad hebben. Die 3-0 had nooit meer mogen vallen.

Al met al een mooie wedstrijd gezien.

Wordt nog een lang seizoen naar Bayern met Guardiola kijken. Verschrikkelijk, van de beste backs in de wereld naar deze clowns. Ben benieuwd waar hij volgend jaar mee komt. Zal het Lewandowski als verdediger zijn, of toch Boateng als aanvaller. Neuer als middenvelder zodat die andere spanjaard ook nog kan spelen. Altijd een verrassing.

Ik zou wel willen zeggen dat ik blij ben als Alaba terug is nadat Bernat zo door het ijs is gezakt vandaag. Maar ik weet heel goed dat Bernat zal blijven staan en Alaba (met 20 jaar de beste linksback in de wereld) lekker als centrale verdediger of als middenvelder mag gaan spelen. Niet omdat het goed is hoor, nee integendeel, iedereen kan zien dat Lahm en Alaba de beste backs zijn. Nee omdat Guardiola even leuk wilt doen.

6 mei 2015 om 22:50

Die Bernat is ook echt een Marcelo 2.0.

Wat een verschikking, is hij nou een back want van verdedigen heeft hij totaal geen kaas gegeten.
Was ook totaal besluiteloos toen hij wel opkwam en in een goede positie kwam.

Nee, Bayern is te ver-Spaanst door Pep en daar moet Bayern echt van af.

6 mei 2015 om 22:59

Neuer uiteraard in de spits. Hij is sterk, lang en balvast. Dat helpt bij de hele tijd rondtikken.

6 mei 2015 om 22:59

Ik snap die hele opstellingen van Guardiola ook niet. Beginnen met 3 CV's, waarvan Rafinha of all people er 1 van is! Dramatisch bedacht. Gelukkig wisselt hij dit snel weer om, maar dan nog. Geen flankspelers, geen creatieve speler achter de aanvallers. Ik heb Schweinsteiger nog nooit zo vaak bij de zijlijn gezien, dat moet gewoon niet kunnen, daar is hij totaal geen speler voor. Thiago is ook geen flankspeler. Lahm moet in dit soort wedstrijden gewoon weer op rb. Lahm is de beste rb ter wereld, verdedigend zo belangrijk. Zet Gotze en Muller op de flanken, Thiago op 10 en Schweini en Alonso erachter. Dat zorgt voor veel meer balans, en bovendien zijn de spelers dat systeem gewend.

6 mei 2015 om 23:02

Als Guardiola 1 ding haat is het wel een systeem waaraan spelers gewend zijn waardoor ze makkelijker kunnen samenspelen. Het is veel leuk om elke wedstrijd een nieuw systeem te doen met een nieuwe tactiek zodat het moeilijker is voor spelers.

1 goed systeem werkt namelijk te goed, daar won Bayern de treble mee.

6 mei 2015 om 23:08

Het probleem van Pep is dat hij zich keer op keer opnieuw wilt uitvinden, zo van kijk mij is revolutioneel zijn.

Maar dat gaat nu ten koste van spel en club.

7 mei 2015 om 00:15

Ik snap ook totaal niet waarom hij Müller eruit haalde in plaats van Lewandowski die buiten die grote kans die hij had in de eerste helft onzichtbaar was. Met Müller heb je tenminste iemand voorin die wat beweeglijker is.

Verder heb je wat Guardiola betreft volledig gelijk. Heynckes heeft een fantastisch elftal voor hem neergezet wat al op hun manier geweldig voetbal speelde, maar Guardiola wil er zo nodig weer een Barcelona-achtig elftal van maken. Vind het ook enorm jammer dat Schweinsteiger, die in de periode van Heynckes in mijn ogen de beste middenvelder van de wereld was, nu als een grijze muis speelt en de vrije trappen aan Xabi Alonso(die niet 1x aankwamen) moet overlaten.

7 mei 2015 om 00:34

Het is vooral merkwaardig dat Pep haast obsessief die Alonso blijft opstellen. Die man remt het spel geweldig af.

Een geweldige eerste helft en een mindere tweede, maar dat werd goed gemaakt door de doelpunten. Een mooie revanche voor de wedstrijden in 2012/13. Nu een kwestie van afmaken in de return.

Tja als Messi het op z'n heupen krijgt kan niemand hem stoppen. Het verschil in kwaliteit was vandaag gewoon te groot. Dan kan je beginnen over Robben, Ribery en Alaba, maar goed, die acties van Messi hou je niet tegen. Gewoon echt duidelijk de beste speler die ik ooit heb gezien.

Wel jammer dat Bayern op een gegeven moment gewoon goed in de wedstrijd zit en het dan opeens compleet weggeeft. Het is helaas voorbij, gefeliciteerd Barca-fans. Ik ga huilen in een hoekje.

Messi is wel een aardige speler, zit toekomst in. Laat de laatste tijd toch wel leuke dingen zien.
Nee ik hoef natuurlijk geen uitgebreid betoog te schrijven over hoe goed Messi is dus dat ga ik ook niet doen . Laten we het er op houden dat genieten van dit fenomeen het enige is wat we hoeven doen.

Man man wat een wanvertoning van Bayern zeg, liet zich compleet wegspelen, dit was totaal geen kraker. Dit leek wel Barcelona tegen Rayo Vallecano, ongekend. Bayern dat niet eens 3x de bal naar elkaar kan overspelen, is het gemis van Robben dan toch zo ernstig.. Ja de tweede helft speelden ze aardig, maar de afronding was waardeloos, geen enkel moment het gevoel gehad dat Bayern zou toeslaan. En Oh oh die Boateng, wat laat die zich wegzetten als Kenny van der Weg

Dit maakt Bayern nooit meer goed, return kan schriftelijk afgedaan worden.

Die 3-0 refleteert niet druk match. Kvind het spijtig voor de spanning. Toch puike match van bayern

6 mei 2015 om 22:58

Geen spanning meer, thuis kan Bayern nog makkelijk met 3 goals verschil winnen met Ribery en Robben in de aanval, Dat hebben ze 2 jaar geleden ook bewezen door Barca een pakkie te geven ,et 5-0, dus waarom zou het nu niet kunnen ??

6 mei 2015 om 23:01

Alleen is Robben er niet bij, en ga ook maar niet uit van Ribery in topvorm, want die is net terug van een blessure.

6 mei 2015 om 23:19

Hij breng straks weer eeen bezoekje aan die fysio die met placenta werkt.
Dit is de enige oplossing om nog een kans te maken. voor het wk had hij het ook gered, dus waarom nu niet.

Messi! Messi! Messi! wat een speler, voor zn goals speelde hij al een hele sterke wedstrijd. En dan die commentator, Messi is niet in goede doen, hij sjokt maar wat over het veld, het is niet zijn avond. Blijkbaar kan je beter net als Ronaldo gewoon niks doen, de bal nog minder dan je keeper aanraken, maar wel een intikker scoren, want speel je goed volgens de media.
Zn acties, passes, kwaliteit van doelpunten, we kunnen nu wel stoppen met de vergelijking van Messi en de doelpuntenmachine.
hahahahaha Neuer....ik zal Messi laten zien wie de baas is. hahahahaha.

Messi fenomenaal maar Bayern miste echt teveel spelers om weerstand te bieden.

Pep blijft een supporter van barca. Overduidelijk toch.

Heerlijke 2-0 messi!!
Wereldgoal !!

Wauw wat heb ik weer zoals gewoonlijk genoten van Messi. Die eerste goal was al erg mooi maar die tweede is gewoon magisch weer. Nu hopen dat Barca volgende week weer wint en de treble pakt.

Wat een geweldige pot zeg! Ik heb 90 minuten kunnen smullen vanavond en ben heel blij dat het volgende week weer van dit is. Bayern creërde nauwelijks kansen. Barca zakte net in maar dan zie je weer die klasse van Messi. Wat een fenomenale speler zeg, geen twijfel over mogelijk, hij is gewoon de beste.

Dan speel je zo degelijk tot de 80 ste minuut, en dan laat je het zo afweten. Zwaar on-duits, zeer onprofessioneel. Bayern kon hier winnen mits ze gewoon dodelijker gingen voetballen. als je 0-2 achter staat dan zorg je toch dat je geen tegendoelpunten meer krijgt? bayern kan thuis echt wel 2-0 winnen, met een beetje passie en moed. maar nee, je vangt de derde tegen, en nu word het echt heel lastig, want je moet gaten achterin laten om voorin te scoren, word jezo afgestraft. jammer bayern

Ben geen fan van beide clubs, maar man man man ........ wat een heerlijke wedstrijd. De uitslag is wellicht enigszins geflatteerd: Bayern 2e helft dominant en natuurlijk de vele belangrijke spelers die Bayern mist. Barca over de gehele wedstrijd gezien wel verdiend gewonnen!

Hoop stiekem toch een beetje dat Juve de beker pakt.

Moest de titel niet zijn: Bayern laat Barça groeien en wordt afgestraft. Tot aan de 75e minuut speelde Bayern redelijk. Zo boden goed tegenstand en hadden de voorste drie ook niet veel kansen gegeven. En daarna een stomme actie van Bernat en Barça heeft ze toen vermorzeld!

6 mei 2015 om 23:18

Zoals verwacht ook, het ging afhangen van details. Ik gaf Bayern nog kans bij een 2-0 (een hele kleine), maar nu is het helemaal over. Die 3e mogen ze nooit pakken en daar zal Guardiola flink van balen.

Het mocht natuurlijk ook wel met alle geblesseerden bij Bayern München. Zeer geflatteerde uitslag, dat is gewoon een feit.

Ongelofelijk wat een overwinning. Ik wou tien euro zetten op 3 0 voor Barca. Maar ben in slaap gevallen. Ik ben baal als een stekker. On Messi was weergaloos. Wat is Barca sterk zeg.

Dat tiki-taka gaat nooit tegen Barcelona werken. Wat mij betreft mag Guardiola de laan uit. Hij maakt Bayern wel kampioen, maar met die selectie kan het wel. Ik heb veel respect voor hem toen hij bij Barca zat, maar lijkt geen plan B te hebben. En wat is Messi een geweldenaar! Die tweede goal. Hulde!

Denk jij dat Bayern München in de return tweemaal gaat scoren? // Waar slaat deze poll op? Moeten ze niet 4 x scoren willen ze doorgaan?

6 mei 2015 om 22:55

Waarschijnlijk is die poll gemaakt toen het 2-0 stond. Iets anders kan ik niet bedenken. Of het is gewoon een random vraag

6 mei 2015 om 22:59

Denk jij dat het morgen gaat regenen in Oegsgeest? Had ook zomaar een vraag voor de poll kunnen zijn. Maar ze zullen wel 3 keer bedoelen, in dat geval is het antwoord: nee.

6 mei 2015 om 23:05

En dan mag barca nog niet eens scoren, de stelling zou moeten zijn:

Zou bayern met 4 goals verschil thuis kunnen winnen?

Ik snap niet waarom iedereen komt met dat Messi helemaal geen goede wedstrijd speelde. Aub dit blijft Bayern. Een team dat in de top drie van Europa staat. Heeft genoeg acties gemaakt en twee goals op zn naam.

Terecht gewonnen , prachtig 2e doelpunt. Maar 3-0 vind ik iets geflatteerd. Bayern miste duidelijk 3 spelers. Het zou hetzelfde zijn als barca neymar suarez en pique zouden missen. Maar barca terecht gewonnen. Bayern is gewoon een hele goede ploeg als zijn ze minder uiteraard zonder robbery...man man wat zijn die suarez en neymar tocc irritant dat gedrag zou he nooit zien van messi.

6 mei 2015 om 23:13

Terecht zou zijn als Robben en Ribery mee zouden doen

6 mei 2015 om 23:44

Dat werd niet gezegd toen Barça met 7-0 over twee wedstrijden verloor.... Toen werden deze excuses ook niet aangehaald.

Jongens toch. Allemaal een Messi fotootje boven het bed en de tissues bij de hand? Wat wordt die jongen toch opgehemeld als hij weer eens een mooie goal maakt. Jullie lijken Frank Snoeks wel met z'n allen.

Bayern dik terecht verloren. Ze creeerden veel te weinig met het overwicht en ze waren extreem naief bij de 1-0 en 2-0. Nou is 3-0 wel een beetje geflatteerd, maar zonder Ribery en Robben is Bayern voorin weinig verrassend.

En even iets anders: wanneer stoppen voetballers en trainers eens met dat praten achter hun handje? Als ik dat zie, wil ik spontaan rugby gaan kijken. Wat een stelletje kneusjes zijn het toch ook soms in de voetbalwereld, met hun geepileerde wenkbrauwtjes achter hun handen praten.

6 mei 2015 om 23:02

Wat moeten we dan zeggen als iemand 2 goals en 1 assist geeft in de halve finale tegen een top3 team van de wereld. Tuurlijk wordt hij nu opgehemeld, kijk even die 2-0 terug dan heb je 4 pakken tissues nodig. Er is niemand op de wereld die zo kan passeren en afronden.

6 mei 2015 om 23:14

Dat doen ze omdat de Spaanse media er een negatieve draai aan geven, waardoor de spelers, trainers en club in kwestie in een kwaad daglicht geplaatst worden. Beter voorkomen door die handjes voor de mond dan dat een incident weer helemaal opgeblazen.

Bayern heeft niet een 100 procent kans gehad dus geflatteerd is het zeker niet

Het is geen excuus dat bayern zoveel spelers moest missen! Messi was buitenaards en in de verdediging geen enkel fout te bespeuren

Verdiende overwinning, lekkere revanche. Dit mag toch niet meer mis gaan zou je zeggen.

En tja.. Messi, messi, messi. Wat heb ik genoten van hem. Speelde niet zijn allerbeste wedstrijd, maar toch weer super en een prachtig doelpunt. Op naar dinsdag!

6 mei 2015 om 23:01

Had je verwacht dat hij zijn beste pot van zijn hele leven zou spelen dan, wat onderschat jij messi zeg

Mesii heeft laten zien dat hij in alle competieties wel 45 goals kan maken als je tegen barca ook zo makklijk scoort

Leuke wedstrijd, had alleen meer verwacht van Bayern. Messi 2 geweldige doelpunten. Ben benieuwd naar de return.

Wel grappig dat iedereen leeft met de waan van de dag. Vandaag is Messi een soort god voor sommige en kan Guardiola er niks van. Wie weet is het volgende week weer precies andersom en Guardiola een geweldenaar en Messi een luie donder die over het veld sjokt.

Euphorie is ok maar wel realistisch blijven mensen.

Scheidsrechters zijn zo laf geworden. Toen wij vroeger een swalbe maakten kregen wij geel. Paar jaar geleden net zo maar nu champions league wedstrijd Italiaanse schreidsrechter durft gewoon niet te fluiten en neymar zijn tweede geel te geven
Even voor de rest ik krijg sws haat.
Ik ben maar een neutrale kijker

Origami jij snapt het!

Messi had de eerste helft ook al voldoende goeie acties, mooie acties

Maar zolang t te lang duurt voordat hij scoort of assist geeft, laten veel mensen zich blijkbaar meeslepen door die onzin die Frank Snoeks uitkraamt

Ook als Messi niet zou hebben gescoord, had hij goed gespeeld

Geweldige wedstrijd van beide ploegen.

Wat een tempo in de eerste helft waarin Barca meer grip op de wedstrijd had. Bayern in de tweede helft na mijn mening de iets betere met meer controle. En juist net op dat moment dat ik denk van dit gaat een 0-0 worden slaat Messi gewoon ijs koud toe. Het waren 2 geweldige goals daar kan men niets anders over zeggen of men niet "vriend" of "vijand" is.

2 van de 3 goals vond ik wel heel makkelijke weggegeven. Vooral die van Neymar waar ze zo hoog staan met een 2-0 achterstand. Daar hadden ze geen risico's meer moeten nemen. Ook die 1-0 van Messi te makkelijke weggegeven.

Maar zoals ik al zei, het was een geweldige wedstrijd tussen deze twee ploegen. Het moet er nu wel heel gek aan toe gaan wil Bayern dit volgende week nog rechttrekken. Maar we zullen zien, ik hoop ondanks deze stand dat return net zo spannend wordt.

7 mei 2015 om 00:05

Goal van Neymar was inderdaad heel gemakkelijk 'gegeven', maar op dat punt komt Bayern niets anders. Het was alles of niets, ze moesten de 2-1 maken en dan moet je een risico nemen.

messi messi , wat een topper ! een andere bemerking is dat barca veel leuker voetbal speelt dan tijdens het tiki takka tijdperk , dit is echt wel attractiever voetbal .

minpunt is dat uitdagend spel van mascherano, werkelijk op het randje en neymar geef die voor elke duik in het zwembad een kaart , hij zal het vlug laten dat bedrog, zulk gedrag hoeft echt niet en is barca onwaardig !

Wat een top wedstrijd voor Barcelona puur op kansen hebben wij verdiend gewonnen en wij hebben Suarez neymar Messi of te wel Show No Mercy , wat een top avond alleen die commentaar van NOS is drama die moeten ze gouw dumpen want erg me kapot aan hem !!! Messi legende

Messi geweldige goals! Bayern was toch sterk wat ik wel had verwacht. Maar blij dat Barca heeft gewonnen!

Op het moment dat Messi zijn eerste doelpunt maakte vond ik dat 3 - 1 de terechte uitslag al zou moeten zijn. Maar Bayern gaf in het laatste kwartier nog 2 doelpunten meer weg omdat ze vol voor de 1 - 1 wilden spelen met het gevolg vandien dat ze 3 - 0 verliezen.

Dan zou je kunnen zeggen dat 5 - 1 de terechte uitslag is maar dat klinkt nu ook weer te overdreven. Gewoon dom van Bayern dat ze nog 2 doelpunten weggeven en dat Barça nu al 95 zeker van de CL finale. Met 1-0 verliezen was geen schande voor Bayern, wel moeilijk maar nog haalbaar om via verlengingen door te stoten, al denk ik dat Barça daar ook zeker 1 keer zal scoren en moesten ze mikken op een 3 - 1 met wat geluk.

De scheids floot goed alleen had Barça wel nog 2 gele kaarten moeten krijgen die enkel bij een overtreding bleven als je de gele kaarten van Bayern vergelijkt.

Ik gok volgende week dat Pep nog alles op alles zal zetten en mikken om in de eerste 20 min toch nog de 1-0 te forceren en hopen om via 3 - 0 en verlengingen nog een kans te maken, maar 4 - 0 zoals 2 jaar geleden of 5 - 1 tegen dit Barça in vorm is onmogelijk. Ik gok voor volgende week op een 2-1 maar als Barça het eerste doelpunt maakt denk ik zelfs een 1-2 of 1-3 doordat het 100 gespeeld is.

Werd Bayern niet als de grote favoriet gezien, aangezien ze de breedste selectie hebben. Gaan ze nu na het verlies als excuus gebruiken dat er blessures zijn...

6 mei 2015 om 23:11

volgens mij 5 basispelers geblesseerd, veel plezier met Barca zonder Messi, Neymar, Mascerano en Suarez

6 mei 2015 om 23:19

Wie van Bayern gebruikt het excuus dat er blessures zijn?

Natuurlijk wordt dat aangehaald maar iedereen die dat zei, zei ook dat zo iets geen excuus mag zijn. 2 jaar terug was Barca de ploeg die geplaagd werd door blessures. Toen werd dat ook aangehaald. Dat is nou eenmaal altijd zo bij een topclub.

Verdediging heeft zijn werk goed gedaan van bayern. maar na 77 minuten nutteloos verdedigen omdat er gewoonweg meteen weer balverlies ontstaat tja dan is het klaar. boateng zwaar de bosjes in gestuurd. maar ja niemand zou op zulke momenten messi kunnen stoppen. Ik wil een rematch met robben en ribery

Bayern zonder Robben , Ribery en Alaba dat zegt op voorhand al genoeg. Zwaar gehavend , ik heb wel het vertrouwen in dat Bayern thuis zal gaan winnen , maar of dat met 3-0 of meer wordt betwijfel ik..

Gewoon verdiende overwinning voor Barca , vond Neuer fantastisch keepen overigens. Die goals van Messi zegt genoeg over zo'n speler , gewoon wereldklasse.

ik vond dat juventus niet bang hoefte te zijn voor Real (waar,dat hebben we gezien) en ook niet barca, maar nu begin ik m toch te knijpen, zou gewoon leuk zijn om is geen spaanse of duitste cl winnaar te hebben, maarja we gaan het zien, de finale is al bekend: Juve- Barca

6 mei 2015 om 23:09

Dat zou leuk zijn, weer een clasico zou niet tof zijn. Te veel geweest laatste jaren.

6 mei 2015 om 23:15

ja percies! maar de clasico is ook te commercieel geworden en te gehyped. voelt niet het zelfde dan waarneer je kijkt naar Manu vs Manc of milan vs inter of real vs atletico.

6 mei 2015 om 23:20

Bonucci, Barzagli en Chiellini vallen in ieder geval niet om bij die 2-0. Buffon speelt niet zo'n slappe bal naar Evra en die gaat niet dribbelen daar bij de 1-0.

Maar ja bij een finale Juve-Barca word het wel pittig. 8 spelers van Barca ben ik totaal niet bang van maar die 3 voorin zijn wel redelijk tot goed :P

Barca was gewoon een klasse beter vandaag, al heeft Bayern knap gespeeld in de tweede helft. Maar een echte doelkans buiten Lewandowski in de eerste helft heb ik niet gezien. Barca speelde gewoon om veel te scoren, dat zag je aan alles.

Off: al dat gezeik over die schwalbe, die trap van Schweinsteiger zien ze heel toevallig over het hooft dan.

Kippenvel niks meer niks minder krijg je van dit soort wedstrijden.

Wat een mooie pot.

Als Bale volgende week speelt zoals Messi vandaag (en enkel dan), dan mag hij van mij blijven. :D

Ik heb het gevoel dat die 3-0 Guardiola niet al te veel pijn deed; Was niet gekomen om te winnen. Zette gewoon zijn spelers op mandekking, waardoor het achterin met drie verdedigers nog ergens op leek, maar in feite achter de feiten aan lopen was. Suarez miste vroeg een kans, waardoor hij gefrustreerd raakte en niets meer lukte anders was het de eerste helft al misschien 2 of 3 nul.

Bayern zeer zeer zwak, Guardiola heeft heel dat team verpest met spelers al Bernat. Neuer heb ik trouwens altijd al een malloot gevonden, die man kan echt niet keepen, omdat hij gewoon een boer is gooit die zich voor elke bal en gaat het vaak gewoon goed, maar vandaag dus niet.

Ben zeer zeker geen Barca fan maar echt lekker dat die Duitsers even gestraft worden.

Ik blijf het vreemd vinden dat sommige mensen niet zien wat Messi allemaal doet. Hij kan zoveel meer dan de 'normale' voetballer. Kijk naar zijn aanname, handelingsnelheid en overzicht. Dit is pure techniek wat andere spelers minder beheersen. Messi is daar uitzonderlijk in, hij is een échte voetballer. Zo hoor je te voetballen, kijk goed en zie het a.u.b.

Ik begin nu toch gemengde geboelens te krijgen. Barca-Juve?

Beetje triest hoe mensen hier reageren. Messi is idd geen god, maar pep guardiola afzeiken slaat ook nergens op.

Je kan bayern afzeiken maar dat vind ik niet terecht. Je kan ook gewoon toegeven dat barca gewoon te goed was vandaag. Zonder robben en ribery is het gewoon te weinig voorin. Je had de complete selectie om kunnen gooien(zoals lahm rechtsback, götze op 10 enz) maar barca was gewoon te goed denk ik. En messi zat niet in de wedstrijd? Komop he, buiten zijn 2 goals en assist speelde die alsnog een puike wedstrijd, net zoals die andere 10 van barca. Bayern was er gewoon niet tegen opgewassen, in welke hoedanigheid dan ook vanavond...

En voorsat iedereen begint te zeiken over barca fan of wat dan ook, ik ben een voetbal fan

6 mei 2015 om 23:52

Guardioala is gewoon niet een coach voor Bayern. De Duitse mentaliteit is helemaal weg.

Verliezen van Barca is geen schande. Maar je kan spelers wel opstellen op de juiste posities. Niet Lahm cvm en Schweinsteiger lcam. En zeker niet beginnen met Rafinha als lcv.

Wisselbeleid was helemaal krankzinnig. Müller eruit. Alonso Thiago laten staan....

Ik denk Boateng nog steeds op zoek is naar de bal.

Ik wil een petitie starten om deze commentator per direct te ontslaan. Wat een achterlijke commentator. Verzint zijn eigen geschiedenis, houd van commentaar geven als:

' Van Persie speelt niet goed, niet lekker in zijn vel, schijnt niet fit te zijn en lijkt geïrriteerd. Onzichtbaar en niet dreigend '
Van Persie scoort.
' Ja Van Persie zit helemaal in zijn vel, speelt een perfecte wedstrijd, de tegenstander heeft z'n handen vol aan hem, in topvorm, neemt zijn team op sleeptouw'

Waardeloze commentator.

6 mei 2015 om 23:26

Maar het belangrijkste... van Persie is geen Messi. Ronaldo is geen Messi. Mascherano is geen Messi. De Paus.....geen Messi. Dalai Lame geen Messi,

En als mijn vrouw maar 1 zo'n been had (waar de F**** haalt Snoeks dat vandaan?) dan schrok ik me rot.

6 mei 2015 om 23:31

'de patat was er al, nu is de mayonaise er ook' niet te vergeten.

7 mei 2015 om 00:00

Wanneer zei die dat?

7 mei 2015 om 00:03

Deze wedstrijd, na het doelpunt van Neymar meen ik.

7 mei 2015 om 00:37

Klopt, na de 3-0 ging hij over mayo praten. Ik heb met beide clubs niks maar ik hoopte op 0-1 puur en alleen zodat Snoeks dan zn mond zou houden.
Ik verlang naar Jeroen Grueter, en dat zegt meer over de rest van de commentatoren dan over Grueter die dan "the best of a bad situation" is.

6 mei 2015 om 23:36

Ik ben het helemaal met je eens. Ik lachte me werkelijk rot om zijn commentaar, hij zet zichzelf zwaar voor schut. Bij Messi's tweede goal kwam hij zowat klaar.

Als je met Bayern-onwaardige spelers zoals Bernat, Alonso, Rafinha en Alcántara aankomt, mag je ook niet al te veel gaan verwachten. Dit waren nou precies de zwakke schakels in dit toch nog sterke Bayern. Drie ervan zijn nietszeggend, die nog net aan bij de subtop mogen spelen en Alonso zijn voetbal jaren op het hoogste niveau zijn voorbij, duidelijk genoeg.

7 mei 2015 om 00:13

Inderdaad, hoe dom kan je zijn om Alonso over te nemen. Je zag al bij Real en het WK dat hij handelingssnelheid tekort komt. De man kan het net als Pirlo alleen nog maar op 1 tempo. Ze fantastische lange bal zal hij tot zijn pensioen behouden, maar Xabi kan echt niet meer. Had beter naar zijn Sociedad gemoeten

Ik ben niet gelovig alleen maar bijgelovig maar na vanavond geloof ik er toch weer in.

Die Spanjaarden hebben echt alles verpest voor ons. Pep, Bernat, Alonso en Thiago waren alle vier matig. De duitsers waren de enige die echt hard werkten samen met Benatia. Boateng een matige verdediger om 1 fout hoe zielig ben je dan. Pique en Mascherano zijn dan ook matig. Al met al Barcelona verdiend gewonnen. Ik ben echt trots op me team! Behalve op die 4

6 mei 2015 om 23:29

Ik vond juist dat Bernat sterk speelde. Hij verdedigde goed en deed aanvallend ook aardige dingen. Thiago leverde ook wel strijd had ik het idee. Xabi Alonso, daar ben ik het met je eens dat hij slecht speelde. Overigens vind ik niet dat je Pep hier echt de schuld van kan geven. Hij mist behoorlijk veel spelers en dan blijft er niet veel keuze over. Bayern deed het zo slecht nog niet, vooral in de 2e helft, totdat Messi het verschil maakte. En dat is ook niet echt iets wat je Pep kan aanrekenen. (Mede)verantwoordelijk voor dit verlies is hij natuurlijk wel, dat ben je altijd als coach, maar het is te makkelijk dit allemaal op de Spanjaarden inclusief coach af te schuiven.

7 mei 2015 om 11:36

De gene die op het veld stonden leden alle knullig balverlies. Bij Thiago leek het wel hockey elk bal ging door zijn benen. Bernat heeft ook teveel naar Messi gekeken. Hij bleef maar door rennen terwijl er 5 Barca spelers op hem zaten te wachten. Guardiola tjua het is zijn manier van coachen maar Luis Enrique was slimmer, Guardiola hanteert nog steeds zijn eigen speelstijl door zo hoog te verdedigen. Guardiola is een goede coach. Ik kan hem blijven verdedigen, hij heeft ons mooie wedstrijden verzorgd. Maar als je erbij nadenkt, het te hoog verdedigen kost ons altijd de kop. Boateng gaat altijd een keer de fout in dan, Benatia ook al. Ik zie toch liever een Duitser komen Klopp? Ik ben het balbezit voetbal zat, het is on-duits. Kijk maar eens naar de Buli. Daar kan je makkelijk balbezit voetbal spelen de meeste clubs spelen toch op de counter

7 mei 2015 om 17:36

Hm ja ik kan je wel begrijpen. Hij speelt anders dan de meeste teams in Duitsland doen. Persoonlijk zou ik hem echter nog even de tijd geven. Als hij het weer aan de praat krijgt en de selectie fit is kan hij mooie resultaten neerzetten. Sowieso denk ik dat hij niet meer langer blijft dan 1 max 2 jaar. Maar goed dat is afwachten.

6 mei 2015 om 23:34

Bellamyll,

Je hebt helemaal gelijk. Die guariola is een zwaar overschatte trainer. Als je Barca en Bayern onder je hoede krijgt wordt je sws wel kampioen. Het zou een schande zijn als je niet kampioen zou worden.

Maar als je beslissende spelers zoals Robben en Ribery mist, wordt het al op voorhand heel moeilijk.

Maar ik denk dat Bayern thuis Barca gaat pakken, hopelijk met 3-0 of meer maar dat wordt moeilijk. De beste keeper ter wereld is ongetwijfeld Neuer. Ik hoop zo erg dat Bayern het flikt om de finale te halen ten koste van Barca, maar dat wordt heeeeel moeilijk. Maar zeg nooit , nooit.. Alles is mogelijk. Bayern speelt thuis als heer en meester.

Prachtig hoe Barca nog de wedstrijd naar zich toe weet te trekken. Volledig verdiend overigens. Messi speelde een hele goede wedstrijd, deed eigenlijk vrijwel alles goed. Een kans gemist, recht op Neuer, maar daarna 2 goals, waarvan de 2e weer fenomenaal was. Verder vond ik Mascherano en vooral Dani Alves erg goed spelen zowel verdedigend als aanvallend. Bij Bayern was het eigenlijk Neuer die ze in de wedstrijd hield. Suarez en Rakitic zaten daarentegen niet echt lekker in de wedstrijd. Gelukkig loopt er dan nog ene Messi op het veld die het verschil kan maken

En wij moeten het met een Gudelj doen. Eigenlijk diep triest onze selectie bij Ajax. Wel weergaloos Barcelona gezien. Barcelona zal wel doorgaan. Messi is een zeer goede voetballer maar dat is de hele selectie al van Barcelona.

Suarez viel tegen deze wedstrijd. Kon niet eens een normale pass aannemen. En verprutste kansen en combinaties.

En wederom heeft Snoeks weer een voetbalavond compleet weten te verpesten met zijn eindeloze gejank en gewkijl over 'messi Messi Messi Messi Messi Messi Messi Messi Messi Messi'. Er kon serieus geen minuut voorbij gaan zonder dat Frank het toch even over de fabelachtige Messi moest hebben, en hoe geen enkele andere voetballer op het veld toch in de buurt kan komen van de kwaliteiten van Messi.

Ongelooflijk dat deze man toch telkens weer de kans krijgt van de NOS om bij de belangrijkste wedstrijden het verslag te mogen doen, en daarmee het kijkplezier van miljoenen kijkers te vergallen. Verschrikkelijke vent.

7 mei 2015 om 00:04

Ik wist dat dat zou gebeuren. Heb mij al ingedekt. Lekker op ZDF zitten kijken. Die duitsers zijn objectief en hebben niet zo een grote mond als die vervelende hollandse commentatoren

Ik blij dat ik sport 1 heb . Messi we love you

Wat een avond, heb echt genoten. Complimenten aan Bayern, die met een verzwakt elftal toch prima spel lieten zien. Ze misten alleen snelheid en diepte, iets wat je normaal wel hebt met Robben en Ribéry.

Een finale tegen Real zou toch wel zenuwslopend zijn, en ondanks dat ze gister verloren hebben, denk ik dat we toch een Clásico in Berlijn tegemoet zien... ben benieuwd!

Ik vind het te makkelijk om guardiola de schuld te geven van alles. Want bayern speelde zonder haar sterkhouders tot de 77e minuut een redelijke wedstrijd en het had een goed resultaat in handen. Ik vind dit ook een geflateerde overwinning maar wel dik terecht natuurlijk

Wel grappig hoe dan weer loopt.

Real zou Juve aftroefen en Bayern Barca.

Verscheidene mensen kwamen dan ook met statistieken dat Messi nooit tegen Neuer kon scoren en dat Bayern Barca met 7-0 verloeg 2 jaar geleden.

.......lol

Geen super wedstrijd helaas, gelukkig maakt Messi het elke keer weer waard om te kijken, geniaal!!

Qua speelstijl zeker de beste ooit (vind ik).

Verschil met hem en CR7... Hij juicht tenminste als een teamgenoot scoord. En is niet obssesd met het meer doelpunten/records halen.

Nederigheid ongekende voetbalkwaliteiten = de beste altijd = Messi

Bayern mist voorin de individuele klasse van Robben en Ribery waar bij Barca Messi het verschil maakt. En Müller wisselen bij een 1-0 achterstand is achterlijk toen hij eruit ging werd Bayern minder. Zwaar onderschatte speler in mijn optiek.

Tja, het was natuurlijk een behoorlijk geflatteerde overwinning. Maar wel knap dat Messi er twee maakt. Overigens had een totaal fit Bayern hier niet verloren, maar ook dat is voetbal. Twee jaar geleden was dat een beetje omgekeerd. Verder vond ik de scheidsrechter erg matig fluiten (aan beide kanten). Wat de ene keer geel was, was de andere keer niet eens een overtreding.

Matige wedstrijd, die door een genie beslist werd. Veel foutpasses, veel lopen met de bal en egoïstische acties.
Wat die linksback van Bayern de hele wedstrijd aan het doen was weet ik niet, maar wat een dom renpaard. Loopt de hele tijd met de bal en wil ook nog tussen 2 man door, of 2 man uitspelen. En dat als linksback!! Daar kwam de 1-0 van Messi ook uit voort.

Voor de rest was het commentaar van Frank Snoeks weer verschrikkelijk irritant. Elke keer dat gezeur over Messi dit en Messi dat. Wat een irritant commentaar.
"suarez heeft niet de balaanname van Messi" Nee dat heeft niemand meneer Snoeks!!! Suarez is een killer en afmaker, dat kan hij beter dan Messi.

snap niet dat Guardiola gewoon niet Lahm als RA gebruikt, snap ook niet echt het aankoop beleid, ja je hebt Robben en Ribery maar je weet van Robben dat hij sowieso paar weken seizoen eruit ligt en dat hij ook gewoon rust nodig heeft en als dan zon belangrijke speler wegvalt moet je een prima back-up hebben dat was die man die naar Inter is gegaan, maar 3 vlankspelers in je selectie is echt heel weinig. Wat als Robben en Ribery over 2 jaar gewoon over hun top zijn dan is er toch niks meer over van dit Bayern. maar gelukkig dat Barca heeft gewonen.

Viscabarca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren