Dysentery Gary
Algemeen
Vrienden (5)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Zondag, 5 februari 2012
  • Dysentery Gary
  • 46 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 2.814
  • 31 jaar (11-2-1989)
  • 5
Persoonlijke berichten
11 november 2013 om 20:55
#1

Dysentery wat is er gebeurd ? Waarom heb jij een ban?

21 juli 2014 om 17:08
#2

Ah ben je terug? Dit is mijn nieuwe account btw, had wat problemen met men vorige (Il Pinturicchio)

22 juli 2014 om 17:46
#3

Aha ik vroeg het me al af

Schijnbaar wou hij halverwege vorig seizoen al weg door de druk, maar toen overtuigde het bestuur hem alsnog. Toen hij terugkeerde zat het gevoel echter nimmer goed en nam hij in samenspraak met Marotta,agnelli etc de beslissing ontslag te nemen. Het is klote, en de timing is nog erger, maar we kunnen enkel er het beste van hopen. Al acht ik Allegri onbekwaam Juve te leiden.

26 november 2018 om 15:37
#4

Iemand zei dat Juve vorig jaar in de CL finale stond. Ik zei, wellicht op een wat vervelende manier, nee hoor dat stonden ze niet. Jij zegt vervolgens, maar het jaar er voor wel, kijk je pas sinds vorig jaar voetbal. Waarop ik zeg, weer op een vervelende manier, jawel hoor al best lang zelfs. Kinderachtig zal best, maar op domme opmerkingen geef ik graag domme antwoorden.

Wat betreft Ajax; helemaal mee eens, direct al hun Europacups afnemen!

30 november 2018 om 18:37
#5

Met ad hominem praktijken bereik je niks. Jouw eerste fout is meteen een standpunt te nemen dat ik een trol ben. Dit schets een beeld van jou en je verliest hiermee meteen wat krediet.

"jouw uitgangspunten zijn lachwekkend en bijzonder kinderachtig."
Misschien moet je eens de betekenissen van 'lachwekkend' en 'kinderachtig' erbij nemen. Beide definities zijn hier niet relevant.

"vvd nu al de beste verdediger noemen is nauwelijks serieus te nemen."
In jouw humble opinion. Ik heb duidelijk aangegeven dat hij op dit moment de beste is. Niet dat hij de beste ooit is. Daarbij gebruik ik mijn maatstaven om tot deze conclusie te komen. En deze maatstaven zijn uitermate goed onderbouwd.

"ik sluit niet uit dat hij die titel in de toekomst kan dragen, maar nu is dat absoluut voorbarig."
Mijn visie is dat je ook zonder een trofee tot de beste kan horen. Immers, het winnen van een trofee is een collectief gebeuren waar je afhankelijk van bent. Bovendien zijn er ook 'average' spelers die een medaille hebben zonder tot de top te behoren. Ik kijk dus naar de afgelopen jaren en de spelers zelf.

"ook moeten we in zeker opzicht definieren wanneer je volgens jou de beste verdediger bent. Heeft dat te maken met leiderschap? Fysieke kracht? Timing? Kopkracht? Persoonlijkheid? Tackle? Opbouwen? Visie?"
Ik kijk naar verschillende zaken: skillset (de algemene aspecten van het verdedigen waar ik ook bijvoorbeeld onderscheid maak tussen een sliding tackle en standing tackle), attributen (aanvullende eigenschappen zoals leiderschap, organisatie, communicatie, ) en invloed. Ten tweede kijk ik naar de samenstelling van het team, de kracht(en) van de tegenstanders, speelstijl van beide teams en in hoeverre de speler constant presteert en op wat voor niveau.

"ja het zijn household names omdat ze dat verdienen. Ze hebben het een en ander gepresteerd in de afgelopen tien jaar."
Ze bouwen reputatie op, maar ik neem het niet vanzelfsprekend dat elke speler op hetzelfde niveau blijft presteren. Alderweireld, Hummels, Bonucci en dit seizoen Varane en Ramos hebben wat ingeleverd op dat gebied. Dit betekent niet meteen dat ze niet meer van wereldklasse zijn, maar dat ze niet automatisch tot de beste gerekend kunnen worden. Daar tegenover zijn er ook spelers die in opmars zijn en zich al geruime tijd laten gelden zoals een Koulibaly, Gomez, van dijk, Laporte. Het gaat er dan om in hoeverre zij aanspraak maken op een van de besten. Ik maak de afweging tussen de household names en 'nieuwelingen' op basis van recente seizoenen. Zodoende is er geen sprake van een one-season wonder.

"het staat gelijk aan Dybala tot de beste spits van de wereld te benoemen en daarbij household names als Ronaldo, Aguero, Kane, Immobile en Lewandowski te negeren."
Dybala is een slecht voorbeeld. Hij heeft niet zo lang als van dijk gepresteerd en heeft veel concurrentie van spelers die even goed of beter hebben gepresteerd terwijl van dijk er snel boven uitsteekt.

"ja als Deeney, Murray en Hazard dat zeggen, zou het wel kloppen he. Je weet dat mensen als Deeney, Murray en Gray alleen in de PL spelen he? Dus een Chiellini, Ramos en Hummels komen ze hoogstwaarschijnlijk nooit tegen ivm hun clubs."
Dan moeten Deeney, Murray, Benteke spelers zijn waar verdedigers hun handen vol aan hebben omdat ze fysiek erg sterk zijn. Hetzelfde geldt voor een Dzeko, Ronaldo en Lukaku. Alledrie in de broekzak van van dijk en Dzeko is toevallig de speler waar Umtiti en Piqué geen grip op kon krijgen. Mijn punt is dat de waardering en x-factor/fear factor voor van dijk uit verschillende (geschreven) bronnen valt te halen. Dit zegt niet alles, maar geeft wel aan dat hij erg veel aanzien heeft. Het is niet voor niets dat in de Engelse shows wordt gedebatteerd over zijn status als beste cb in de wereld.

5 december 2018 om 21:07
#6

"hahaha als je dit al ad hominem noemt, ben je wel heel lichtgeraakt."
Heeft niks met 'lichtgeraakt' te maken. Ik zeg waar het op slaat: het is infantiel.

"oh maar dat weet ik zeker! Verder in mijn argumentatie laat ik ook zien waarom jouw argumenten lachwekkend en kinderachtig zijn."
Fijn dat jij erom kan lachen, maar je bent dan wel de enige. De ernst zijn in mijn woorden te vinden. Je kan het ermee oneens zijn, maar om het als 'lachwekkend' en 'kinderachtig' te bestempelen is meer jouw coping om ermee om te gaan gezien mijn argumentatie voor een gedeelte op feiten zijn gebaseerd.

"dat is juist het probleem. Ik vind ze niet goed onderbouw. Ook hier laat je zien dat je soms bijzonder zwakke argumenten gebruikt. Kijk maar verderop."
Toch vreemd dat mijn punten 'lachwekkend', 'kinderachtig' en 'zwak' zijn terwijl je wel met onderstaande punt het eens bent.

"hier ben ik het dus wel met je eens. Kijk maar naar een Cannavaro en een Thuram. Beiden geen CL gewonnen maar staan desalniettemin bekend als één van de beste verdedigers van hun generatie."
Misschien is er hoop voor jou.

"dan zou VVD juist hier afvallen aangezien hij pas heel kort op topniveau speelt. Daarvoor bij Southampton en daarvoor bij Celtic."
Naar mijn weten speelt Southampton nog steeds in de premier league, een van de beste of volgens sommigen de beste competitie ter wereld. Van Dijk speelt nu niet anders dan hij voor Southampton speelde. Alleen zijn team omgeving is veranderd en speelt nu champions league, iets dat hij ook bereikte met Celtic waar hij onder andere tegen Barcelona een redelijk goede pot speelde.

"in dat kader zou een De Vrij ook hoog op jouw lijstje moeten staan aangezien beiden ongeveer dezelfde ontwikkeling door hebben gemaakt."
Eh, nee. Stefan is qua ontwikkeling niet te vergelijken met Virgil omdat ten eerste de competitie anders is. (er is o.a veel meer competitie tussen de ploegen en meer sterspelers) Ten tweede is van dijk waarschijnlijk de meest complete centrale verdediger in de wereld als je naar zijn profiel kijkt. Stefan komt niet eens in de buurt en is niet voor niets een wisselspeler voor Oranje. Dat hij van Lazio naar Inter is gegaan spreekt ook boekdelen. Ik noem dat amper een stap hogerop. Ik kijk niet veel Serie A, maar heb niet het idee dat Stefan zijn stempel heeft gedrukt in het team qua invloed. We weten allemaal wat van dijk betekent voor Liverpool.

"hier ben ik het ook soort van met je eens, alleen vergeet je te vermelden welke verdedigers nog steeds stijf bovenaan staan omdat ze niks hebben ingeleverd."
Als je internet een beetje volgt weet je welke namen er de laatste jaren altijd bovenaan staan: Ramos, Varane, Godin, zelfs Alderweireld. Koulibally en van dijk zijn relatief nieuwkomers die hun sporen hebben verdiend en zich mogen meten met de usual suspects. Graag verwijs ik jou naar een artikel waar van dijk voor zijn transfer naar Liverpool werd vergeleken en geanalyseerd: 'is Van Dijk world class? Comparing the £60m Liverpool target to Europe’s best centre-backs'. Ik wil nog speciaal Godin vermelden als verdediger omdat hij in een systeem/systemen speelt waar verdedigen makkelijker is.

"ook hier geef je aan dat het van tijd tot tijd verschilt of je de beste bent of niet. Het is alleen dan heel makkelijk om te beweren dat Van Dijk nooit wat fout doet en niets kan worden verweten. Ook hij maakt fouten. Dan moet je daar ook erg eerlijk in zijn."
Er is geen speler die geen fouten maakt. Ook de grootheden van het verleden waren hierop te betrappen. Het gaat echter ook om wat voor fout je maakt. Wordt je dolgedraaid door een speler? Verlies je vaak een individueel duel of bij een sprint? Sta je niet goed gepositioneerd, etc. Wat ook een fout is dat je een bal verkeerd raakt of onnodig een overtreding maakt of een hoekschop weggeeft. Echter vallen deze fouten niet in eenzelfde categorie. Mensen neigen soms ook te snel een fout te zien zonder de situatie goed in te kunnen schatten. Het is voetbal, maar er is ook sprake van nuances, de details die het verschil maken voor een speler. Maar goed, van dijk maakt dus ook fouten. Wat vooral opmerkelijk is hoe je bijna niemand hoort wanneer hij een erg goede wedstrijd heeft gespeeld, maar wel meteen mensen hoort praten wanneer er iets mis is gegaan zonder dat het perse zijn fout is geweest. Sommige spreken zelfs over dat hij elke wedstrijd een fout maakt en dat is natuurlijk onzin. Mensen vergeten ook hoeveel goeds hij doet buiten de normale defensieve taken. Mensen kijken niet naar zaken als 'passive defending', horen niet hoe hij naar zijn teamgenoten schreeuwt of zien niet dat hij een talisman is. Ik heb al deze dingen al geruime tijd geroepen en nu zie ik steeds meer bekende voetballers mij napraten. Nou, wat toevallig.

"ook mag je Skriniar niet onderschatten. De Vrij doet het ook heel goed. Dat geldt ook voor Koulibaly, Marquinhos en De Ligt."
Van deze spelers zie ik Koulibaly het meest omdat ik ook fan van hem ben. De Ligt is goed bezig, maar speelt in de eredivisie en maakt daar nog steeds opzichtige fouten tegen nobody's. Ik heb ook moeite om te geloven dat bovengenoemde spelers eenzelfde impact als van dijk zouden hebben voor Liverpool en dat is puur te wijten aan de skillset van de spelers. Ik kan er naast zitten, maar zit er haast nooit naast dus geef ik mezelf het voordeel van de twijfel.

"dit is bijvoorbeeld een plek waar jouw argumentatie erg slecht is. Engelse shows debatten over de status van Van Dijk?"
Ook Engelse shows zijn kritisch en de mensen geven ook toe wanneer ze het mis hebben. Ik zie geen partijdigheid. Daarnaast zie je ook internationale media aandacht schenken aan hem.

"engels shows hemelen altijd hun eigen spelers op. Dat weet jij en gaf jij gek genoeg in een eerder post ook aan. Je spreekt jezelf dus tegen."
Naar mijn weten is van dijk gewoon een Nederlander en niet Engels. De shows zijn happig om hun 'eigen' spelers op hun schouders te dragen. Je vergeet daarbij dat Engelse shows vaak ook buitenlandse spelers te gast hebben die hun zegje doen. Daarbij is het nog extra leuk als tegenstanders van dijk complimenteren. Toevallig is hij speler van de maand geworden in de premier league. Zal vast toeval zijn.

"je kan ook de spitsen noemen die in de broekzak van Chiellini, Ramos, Koulibaly etc. waren. Ronaldo en Kane hadden beiden ook niks tegen Chiellini te vertellen bijvoorbeeld."
Ik ontken ook niet dat de andere verdedigers hun broekzakken vol hebben met sterspelers. van dijk kan zich met deze verdedigers meten op dit gebied.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 augustus
Arsenal wil deze zomer 110 miljoen euro uitgeven om de komst van Thomas Partey, Gabriel Magalhães en Dani Ceballos mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren