Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Druk op verliezend Oranje stijgt naar ongekende hoogte

Laatste update:

De alarmbellen rinkelden al, maar klinken na woensdagavond oorverdovend. In de aanloop naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, is Oranje namelijk tegen een nieuwe zeperd onder het bewind van Guus Hiddink aangelopen. Het op wraak beluste Mexico toonde zich in Amsterdam een stugge opponent en won, niet eens onverdiend, met 2-3. Hiddink en zijn staf hebben nu nog vier dagen de tijd om de zinnen te verzetten en het elftal opnieuw op te lappen.

/

Er was vooraf nog zo op gehamerd: Oranje moest en zou een vroege achterstand dit keer voorkomen. Mexico begon echter fel en agressief, en zorgde voor een déjà vu in de ArenA. Er stonden namelijk nog geen acht minuten op de klok toen Carlos Vela de bal ontving en alle gelegenheid kreeg om iets te verzinnen. Het schot van de spits van Real Sociedad van buiten de zestien vloog vervolgens op prachtige wijze in de hoek: 0-1. Nederland had het daarna erg lastig met de Mexicanen en creëerde lange tijd vrijwel niks. Pas na achttien minuten spelen was Arjen Robben, die continu werd uitgefloten door de Mexicaanse fans, voor het eerst dreigend.

Oranje kwam daarna wel iets beter in het spel, maar kon nooit overtuigen. Toch waren er wel een aantal uitstekende mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Zo wipte Memphis Depay net over na een prachtige pass van Robben, en maaide Wesley Sneijder in kansrijke positie volledig mis. Dé kans op de 1-1 was echter voor Klaas-Jan Huntelaar, maar de spits slaagde erin om op twee meter van een vrijwel leeg doel naast te schuiven. Even daarvoor had de spits van Schalke, dit keer dus basisklant, ook al een aardige kopkans onbenut gelaten.

/

Na de pauze was het wél meteen raak voor Oranje. Sneijder ondernam een moedige poging van afstand en zag zijn knal buiten bereik van Guillermo Ochoa fraai binnen vallen. Nederlander slaagde er desondanks niet in om grip te krijgen op de wedstrijd en ontsnapte vlak na de 1-1 aan de gelijkmaker, omdat Javier 'Chicharito' Hernández rakelings over kopte. Een paar minuten later stond de wankele laatste linie van Nederland weer te schutteren. Een prachtige pass van Andrés Guardado leidde tot een dot van een kans voor Vela, die van het scoren kon worden gehouden dankzij een waanzinnige ingreep van Krul.

Na een ruim uur spelen viel de 1-2 alsnog. Invaller Jesús Corona (FC Twente) lanceerde Vela, die Krul nu wel het nakijken gaf. Oranje was het daarna even helemaal kwijt en werd acht minuten later op een nog grotere achterstand gezet. Chicharito ontsnapte aan de aandacht van de defensie, omspeelde Krul en schoof de bal in het lege doel: 1-3. Met een van richting veranderd schot bracht Daley Blind een kwartier de spanning nog even terug, maar meer dan die 2-3 zat er, mede omdat Georginio Wijnaldum en Quincy Promes nog twee goede kansen onbenut lieten, niet in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voordat iedereen om het ontslag van Guus gaat schreeuwen.
Jongens jongens, rustig blijven. Het is maar een oefeninterland.
Letland pakken we wel, alleen uitkijken voor Artjoms Rutnevs . Het is juist leuk dat Ijsland en Tsjechië een beetje meedoen in de poule van Nederland. Anders werd het ook maar zo'n saaie kwalificatie poule.
Wees blij en geniet. Denk positief. Nederland gaat het ek echt wel halen. Kop op.

12 november 2014 om 22:36

Aan het kapsel van Huntelaar en het weg vallen zijn rugnummer.. kon je weten dat dit weer een nederlaag werd voor het Nederlands Elftal. Op welke basis is Promes opgenomen? bakte er helemaal niks van! Krul mag lekker gaan banken! Cillessen of Vermeer is beter alternaief. Robben, Sneijder en Willems een dikke pluim!

Kritiek op Veltman onterecht. Die jongen komt net kijken en volgens mij roepen vele hem tegen, omdat hij vorige week een domme rode prent pakte tegen Barca. Maar jongens? Waar hebben we het in godsnaam over! Veltman vs Messi. Veltman komt nogmaals net kijken, is pas 21 jaar en mag die jongen ook eens fouten maken in zijn begin carrière.

Over Hiddink. Zit totaal geen leven in op de bank als bondscoach voor ons grote Oranje. De wereld klasse goal van Wesley Sneijder werd met inhoudend gevierd bij de bank van Oranje.. man.. man er mag wel wat uitbundigd gevierd worden hoor!

12 november 2014 om 22:38

Hiddink was meer bezig op zijn nagels te bijten, dan met de wedstrijd bleek het wel op de beelden

12 november 2014 om 22:39

Veltman staat en wordt beoordeeld! Wat is het voor een slap argument dat hij net komt kijken! Promes komt ook met kijken dus waarom zeik jij dan op hem? Beetje hypocriet vind je niet?!

12 november 2014 om 22:40

Willems een pluim? weet je dat zeker?

En Veltman is over 2 maanden al 23 hoor.

12 november 2014 om 22:40

Veltman is al bijna 23... Die jongen komt momenteel tekort voor Oranje, bij Ajax in de Eredivisie gaat het nog. Sneijder vond ik behalve z'n goal niet goed spelen, liet z'n man veel te makkelijk lopen bij de eerste goal

12 november 2014 om 22:42

Willems een dikke pluim? Hoe kom je daar bij? Twee tegengoals op zijn conto. Leverde heel erg vaak de bal zomaar in. Alleen in de laatste 15 minuten speelde hij redelijk.

De kritiek op iedereen is dus terecht, maar alleen Veltman mag fouten maken? Wat een slappe verdediger zeg. Hiddink neemt 3 rechtsbenige verdedigers op in zijn selectie. BMI valt af. Hoe zit dat precies? Hij had Kongolo of Rekik moeten oproepen als vervanger. Alle verdedigers verdienen een dikke onvoldoende. Krul kan niet meevoetballen. Sneijder heeft een goal gemaakt en dat was het.

Degenen die goed speelden waren Blind en Robben. Verder iedereen een onvoldoende.

12 november 2014 om 22:42

Mexico speelde zelf ook niet zo goed.
Nederland was voor het grootste gedeelte beter.
Vanaf minuut 25 ongeveer tot met de gelijkmaker vol op de aanval.
Vervolgens gaan ze door maar krijgen ze een tegendoelpunt door een goede counter van Mexico.
Oranje zet weer aan maar krijgt wederom in een counter door het slechte stappen van De Vrij een goal tegen. Dit was een zware persoonlijke fout.

Je zag aan de spelers dat ze voor elkaar wouden vechten, maar er zat géén logica in het team en het spel.

12 november 2014 om 22:42

Mexico speelde zelf ook niet zo goed.
Nederland was voor het grootste gedeelte beter.
Vanaf minuut 25 ongeveer tot met de gelijkmaker vol op de aanval.
Vervolgens gaan ze door maar krijgen ze een tegendoelpunt door een goede counter van Mexico.
Oranje zet weer aan maar krijgt wederom in een counter door het slechte stappen van De Vrij een goal tegen. Dit was een zware persoonlijke fout.

Je zag aan de spelers dat ze voor elkaar wouden vechten, maar er zat géén logica in het team en het spel.

12 november 2014 om 22:42

Willems dikke pluim? Was de eerste en tweede goal schuld.

12 november 2014 om 22:43

Willems en pluim? Was samen met Veltman de slechtste van het veld.

12 november 2014 om 22:43

Haha willems goed de invaller corona maakte gehakt van hem, veltman is en blijft een waardeloze verdediger en promes viel ongelukkig in, maar depay speelde ook waardeloze wedstrijd

12 november 2014 om 22:43

Vd Vaart

Ik vind het echt super dat je het voor Veltman opneemt hoor, maar ondanks dat hij pas 21 jaar is en net komt kijken, vind ik dat je op dit niveau niet zoveel fouten kan en mag maken. Doe je dat wel, simpel ben je nog niet klaar om in het Nederlands elftal te spelen.

Willems dikke pluim op basis waarvan ?

Wat Hiddink betreft ben ik het volledig met je eens.
Er zit totaal geen beleving bij, zit als een dooie op de bank.

12 november 2014 om 22:44

Wat is dit nou weer voor een onzin over Krul..? Die man houdt je in de wedstrijd met reddingen waar menig keeper niet aan kan tippen. De 1-0 was niet te houden, de 2-1 zit hij nog aan wat pech is, de 3-1 is belachelijk verdedigd en 1op1 speelt Chicharito het gewoon goed uit. Als je nu eerlijk doet dan mag Krul ook een aantal wedstrijden blijven staan om zich te bewijzen! Cillessen heeft ook genoeg kansen gehad, en Vermeer zou pas na Krul een kans mogen krijgen

12 november 2014 om 22:46

hunt heeft wel gevochten vond ik, jammer dat het niet is gelukt, over de rest heb je wel gelijk

12 november 2014 om 22:50

Krul keepte gewoon goed! Willems gaat bij 2 goals de fout in verder speelde hij in balbezit wel sterk! Veldman hoort niet bij nl elftal, is gewoon een domme verdediger, ook fer had van mij op de bank mogen blijven want die heeft echt werkelijk waar geen een bal fatsoenlijk geraakt! Maar verder vond ik het nl elftal gewoon redelijk spelen. Let maar op dit team gaat steeds beter spelen en er staat aan het eind gewoon een titelfavoriet

12 november 2014 om 22:51

Ik vond Promes maar ook Wijnaldum en Willems erg slecht. Ook Veldman en Bind speelden niet best. Eigenlijk waren alleen Robben en Huntelaar top.
De rest geen voldoende.

12 november 2014 om 22:52

Krul moet gewoon op doel blijven maakt een veel betere indruk dan Jasper het waren gewoon fouten van de verdediging daar kan je hem niets op afrekenen.

12 november 2014 om 22:53

Veltman 21? Hahahaha die gast is ouder dan De Vrij, kom op zeg. De Vrij werd vanaf wedsrijd 1 afgezeken en Veltman moet wel een berg krediet krijgen? Yeah right.

En de slechtste van het veld was in mijn ogen Blind.. zoooooooo traag... en alleen maar tikje breed of naar achteren. Hij werd echt van alle kanten voorbij gelopen, lachwekkend.

Nee, dit wordt echt helemaal niets.

12 november 2014 om 22:54

21/23 jaar, je snapt wel gewoon wat ik bedoel. De grond in boren vind ik altijd gemakkelijk argument. Je kan beter zo jongen steunen, dan hem afzeiken.

Over Promes mag ik wel kritisch zijn, die hoort gewoon bij Jong Oranje thuis. Robben, Depay, Narsingh, El-Ghazi zijn toch wel betere keuzes.. Het is ook dat Promes verkeerde keuze heeft gemaakt om naar Rusland te vertrekken. Had nog minimaal 1 a 2 jaar in Enschede moeten blijven en dan de oversteek maken naar Engeland / Duitsland.

12 november 2014 om 22:55

Huntelaar heeft niet gescoord, maar bracht toch meer dan Robin de laatste wedstrijden. Normaal scoort hij ook nog wel met de kansen die hij kreeg, maar het mocht deze keer niet wezen waardoor er weer een heleboel gaan schreeuwen van: zie je wel, Huntelaar kan er niets van. Hij was heel sterk in de bal vasthouden als aanspeelpunt vandaag.
Depay viel mij vandaag tegen als het om effectiviteit ging. Deed veel leuke bewegingen, maar vandaag haalde hij er niet veel rendement uit. Jammer.
Robben in de eerste helft ook niet, omdat hij van Rhijn maar niet wilde gebruiken. In de tweede helft deed hij dat wel een paar keer, en toen kwam er ook meer gevaar van die vleugel.

12 november 2014 om 22:57

Robben en Sneijder waren goed.

Willems, Veltman, Wijnaldum, Promes, Depay echt zwaar waardeloos.

De rest matig tot onvoldoende.

Krul zag er bij de tweede goal zeker niet lekker uit, lijkt daarvoor wel een mooie redding te maken, maar achteraf een bal die tegen het hoofd komt.

Veel werk aan de winkel, werk dat Hiddink naar mijn mening niet meer voor elkaar krijgt.

12 november 2014 om 22:58

@vdvaart. Krul hield ons regelmatig op de been hoor. Die goals waren niet zijn fout. Ik denk dat je clubvoorkeur de bovenstoon heeft in je reactie.

12 november 2014 om 22:59

Bijna alle spelers komen te kort. Krul, 1 goede redding, meer niet. Van rhijn, vond ik niet slecht spelen. Speelde aanvallend goed mee. Vlaar/de vrij, stonden goed te verdedigen, behalve het stapmoment van de vrij. Veltman, ging af en toe slordig in de fout, niet oranje waardig. Willems, moet het nog maar even bij psv alleen houden. Blind, speelde goed, rust aan de bal zoals altijd. Affelay, voegde ook haast niks toe. Gelukkig viel wijnaldum voor hem in. Sneijder, goede goal en werkte hard. Soms hield hij zn mannetje niet in de gaten. Depay, speelde naar mijn idee dramatisch. Creerde niks en leverde haast alles in. Huntelaar, in de eerste helft hetzelfde als depay, maar jerpakte zich in de 2e helft en speelde daarna prima (op de gemiste kansen na) Robben, speelde zoals bijna altijd goed

12 november 2014 om 23:00

Heb je de 2de helft niet gekeken of was je op basis van de eerste helft al je reactie aan het typen over Blind?

12 november 2014 om 23:00

Ruben
Wijnaldum speelde niet slecht in mijn opinie. Bracht in ieder geval meer dan Ibi. Was ongelukkig een paar momenten waar hij een goal of assist had kunnen maken.
Blind speelde ook niet slecht hoor.
Huntelaar ipv van Persie was, ook al heeft hij vandaag niet gescoord, een genot. Die jongen vecht tenminste voor alles en was vandaag on-Huntelaars in het verzilveren van kansen. Normaal scoort hij er echt wel in ieder geval een, als je de kansen optelt die hij kreeg.

12 november 2014 om 23:09

Blind is de Lex Immers van het Nederlands elftal.. hij staat erin omdat hij het cement tussen de stenen is oid. Maar geen pass vooruit zal ie geven. Het spel verleggen hoef je ook niet te van hem verwachten.. het is ook geen stofzuiger a la Davids. Dus tja.. wat is het wel? Een leuke meehobbelvoetballer, jus noch vlees noch kip.

Geef dan Clasie eens een kans zeg.. een speler die wel in vorm is en het spel "naar voren" kan verleggen. En Sneijder is ook passe. Maar goed wie moeten we ervoor op 10 zetten. Toornstra, Maher.. geen idee.

12 november 2014 om 23:11

Dat dacht ik ook al boven tweede en eerste helft was blind mom

12 november 2014 om 23:11

Veltman is het grootste verdedigend talent in Nederland omdat hij van alle verdedigers gewoon het allerbeste kan voetballen. Ik snap dat twente fans jaloers zijn.

12 november 2014 om 23:12

El Ghazi? Terecht dat Promes erin komt voor Depay want die bakte er niks van. Ten 2e Promes moest weg bij Twente, hijzelf wou blijven

12 november 2014 om 23:13

@adutchbrew

Sorry hoor maar Huntelaar verloor zeker 80%van zijn duels, dus waar heb je het over. Daarbij mist hij een dot van een kans. Wees nou gewoon objectief, als het RvP was had het meerendeel hem al afgezeken.

12 november 2014 om 23:13

Haha een Psv fan die Willems verdedigt waardeloze speler en Veltman afkraakt voetballend 3 niveaus hoger dan Willems. Sorry hoor nederland heeft deze wedstrijd verloren door een speler genaamd Willems.

12 november 2014 om 23:29

@ Guadalajara

Sneijder passe? Man open je ogen en lig niet half onderuit te sukkelen als je voor de buis zit want hij was de beste centrale middenvelder van deze wedstrijd en speelt gewoon dergelijk in het Nederlands Elftal...

12 november 2014 om 23:29

@vd.vaart waar slaat dat nu weer op, op promes mag je wel kritisch zijn maar als veltman slecht speelt moet je hem steunen. Nee ze horen beide niet in oranje als ze zo spelen.

12 november 2014 om 23:37

@ Digennaro

Huntelaar speelt misschien een oefenpotje wat minder, maar van Persie is wel 500x slechter in bijna elke wedstrijd die ik tot nu toe van hem gezien heb en dan is het logisch dat we hem zat zijn als hij al zo vaak niet heeft laten zien dat hij thuishoort in de basisopstelling van het Nederlands Elftal...

12 november 2014 om 23:44

Grootste talent? Ben jij gek geworden?! De Vrij, van Beek, Kongolo en Rekik zijn grotere talenten dan Veltman! En mannen als Indi, van Dijk en Bruma zijn verdedigend veel sterker! Het argument is beter kan voetballen slaat nergens op. Een verdediger hoort te kunnen verdedigen en anders moet Veltman middenvelder worden, dan kan die op alleen zijn voetballende kwaliteiten beoordeeld worden. Veltman is ouder dan de Vrij en de Vrij is al veel verder, een groter talent kan je het niet noemen dan!

12 november 2014 om 23:46

Nou Cillessen komt tenminste nog zijn doel uit als de verdediging zo staat te schutteren.

12 november 2014 om 23:57

Guadalajara

Misschien moet je eens een keer die gigantische anti-Blind bril van je afzetten! Blind behoorde vandaag nog tot de minst slechte spelers, had dan Veltman genoemd die was echt ondermaats.

13 november 2014 om 00:00

Lekker boeiend dat die Veltman goed kan voetballen. Verdedigen kan die niet

13 november 2014 om 00:22

Sorry hoor, maar pluim voor Willems? Die man was één vd mindere op het veld samen met idd Veltman bvb, uiteraard mogen we die twee allebei niet afrekenen op deze wedstrijd, want zijn beide grote talenten, en ik zie vooral Veltman over 3 jaar wel bij een grote club spelen. Verder was heel de opstelling gewoon verkeerd, want waar was Clasie bvb? Of werd die gespaard voor Letland? De enige die enigszins dreigend was, was Robben, maar die was wederom zéér egoïstisch. Normaal vind ik dat wel goed alleen bij NL komt het er al een paar wedstrijden niet uit en loopt ie zich gewoon stuk, dan maar wat eerder passen Robben! Verder vond ik er niemand echt bovenuit steken, wel 2 hele mooie goals gezien van Sneijder en Blind, maar laten we eerlijk zijn. Mexico heeft dik en dik verdiend gewonnen!

13 november 2014 om 00:24

Verder vond ik Krul gewoon degelijk keepen vandaag, maar Cilessen doet imo niet voor hem onder dus zou ik in de volgende interland gewoon voor hek kiezen ivm zijn ervaring.

13 november 2014 om 00:39

Waarom let je nou weer op een kapsel? Wat maakt t uit. Die jongen leeft ook nog naast het voetbal en als hij dat mooi vind vind hij dit mooi. Laatem lekker gaan. Dat jij nou geen styl hebt.

13 november 2014 om 01:06

Je vergeet dat Blind balverlies leed bij de 1-2, heel knullig. Foutje kan gebeuren, maar niet als het merendeel van het team niet achter de bal staat. Als je zo belangrijk bent als Daley, en je maakt zulke fouten, wordt een voldoende halen moeilijk.

12 november 2014 om 22:28

Het is gewoon super slecht, ik vind Blind een goede speler maar zeker niet op een nummer 6 positie, hij mist echt de drive naar voren geen 1 pass vooruit en als hij dat een keer doet komt ie bijna nooit aan. Clasie is echt in topvorm hopelijk komt hij daar te staan en blind gewoon op de linksback positie.

Wat doen promes, van rhijn, willems en veltman in het Nederlands Elftal? Er zit totaal geen verhaal in het spel. Hopelijk haalt Hiddink Janmaat snel terug en blij dat RVP volgende keer weer bij zit.

12 november 2014 om 22:31

Het roepen met wat doen die en die in oranje is zo simpel als je geen andere alternatieven hebt....

12 november 2014 om 22:31

Hoe bedoel je geen pass vooruit? Hij heeft juist aardig wat strakke passes vooruit gegeven. En die ene lange pass dat echt een mooie scoringskans creëerde. Niet alles was top, maar je hebt ben ik bang nog steeds die anti-Blind bril op

12 november 2014 om 22:33

aanvallend was het prima verzorgd dus aan Klaas Jan lag het totaal niet. Achterin zat het fout. Je kunt niet verwachten dat als je er twee maakt dat het niet genoeg is omdat je er drie om de oren krijgt! Je kunt niet verwachten dat je op internationaal niveau maar 5 goals moet maken omdat je achterin er wel altijd 3 tegen krijgt zo werkt het niet!

12 november 2014 om 22:34

Wat? Willems was overduidelijk de stressfactor, omdat hij af en toe te vaak naar voren wilde gaan qua moves en passing. Jetro is (op dit moment) gewoon een typische ED speler en niet meer dan dat. Verdedigend matig vandaag.
Veltman hoort sowieso niet op dit niveau thuis, verschrikkelijk die jongen, maar ja wie is beter?

12 november 2014 om 22:34

Vooral Promes was echt bizar zwak, die laatste bal, zag je die? Fenomenaal! Dat krijg ik nog niet voor elkaar met links. Een international van Oranje moet toch wel met zijn verkeerde been een bal in het strafschopgebied kunnen krijgen ipv hem richting Oslo te schieten wat bij de D'tjes gebeurd?

12 november 2014 om 22:38

Depay zat niet goed in de wedstrijd net als Afellay.
Maar oh wat was de verdediging slecht op Willems na die vond ik nog wel redelijk.
Aanvallend werkte Huntelaar hard maar hij deed niks. Had in de 1ste helft een intikkertje van 2 cm van het goal. Schiet die nog steeds langs.

Mensen zouden Van Persie hierop hard afrekenen. Dacht zelf ook met Huntelaar in de aanval zou Oranje veel beter spelen. Maar nee valt toch vies tegen.
Nederland probeerde het maar de verdediging was serieus gatenkaas.
Buitenspel stappen leer je toch al in de D of niet?

12 november 2014 om 22:39

@psv-ADO, Hiddink was de eerste om van Gaal af te maken over zijn spelwijze en keuzes. Nu Hiddink het mag doen leid het tot bagger, Veltman centraal, blind op het midden veld (zou hij als keeper ook nog achteruit pasen?) en vele nederlagen. Het elftal van van Gaal stond zo slecht nog niet en kijk hoe het nu staat....

12 november 2014 om 22:42

Promes heeft in die paar minuten idd niet veel laten zien, maar als je wilt zien wat hij echt kan, dan moet je hem meer speeltijd geven. Hij was trouwens niet de enige vandaag. Ik heb de afgelopen weken genoten van Willems, maar hij heeft die vorm niet meegenomen naar Oranje. Blind op het middenveld is sowieso een grap, maar als Nigel en Strootman weer fit zijn moet hij plaats maken. Centraal achterin is het echt een drama. Deze jongens krijgen keer op keer de kans om te falen, maar gasten als Douglas en van Dijk worden niet eens opgeroepen. Er moet echt wat veranderen, vooral achterin. Letland als meetpunt nemen is echt zielig, is Nederland zo ver weggezakt?

12 november 2014 om 22:42

Het roepen met wat doen die en die in oranje is zo simpel als je geen andere alternatieven hebt....

Jordie Clasie weleens van gehoord? Blind is niet geschikt, op die positie, klaar.

12 november 2014 om 22:43

Toch vindt ik niet dat deze spelers afgeserveerd moeten worden. Willems heeft duidelijk het niveau niet gehaald dat hij blijkbaar de laatste tijd bij PSV wel haalt. Al denk ik dat Pieters beter is vanwege zijn verdedigende kwaliteiten en hij toch ook wel kan aanvallen.
Veltman dekte niet kort genoeg bij die eerste goal, maar heeft verder zeker niet slecht gespeeld.
Degene waar ik vandaag van geschrokken ben is toch echt Stefan. Man, man, man, wat is die afgezakt. En in de Italiaanse competitie zou je als verdediger juist sterker worden als ik het goed begrijp. Vindt het echt jammer voor die jongen. Gun het hem wel, maar laat het nu eventjes niet zien.

12 november 2014 om 22:44

Promes kam vervangen worden voor Lens en anders Manu. Toch de enige buitenspeler met links die aan de linkerkant staat. Voor van Rhijn lijkt het mij logisch om Janmaat de volgende keer op te roepen. Met Janmaat en van der Wiel zit het wel goed op de rechtsback. Willems kan je omruilen met Blind en achter Blind zijn Butner en Patrick van Aanholt ook een betere optie. En Veltman is simpel te vervangen voor van Dijk, Kongolo of van Beek.
Genoeg alternatieven?

12 november 2014 om 22:45

Promes heeft volgens mij ruim twintig minuten gespeeld.

12 november 2014 om 22:46

Volgens mij heb je genoeg alternatieven. Alleen worden die nooit getest. Zelfs niet in oefenwedstrijden. V Dijk en Pieters bijvoorbeeld achterin.

12 november 2014 om 22:47

Heb je de 2de helft niet gekeken of was je op basis van de eerste helft al je reactie aan het typen? Geen bal vooruit gespeeld en geen drive naar voren? Heeft vrijwel alles vooruit gespeeld 2de helft en scoorde.. maar de anti-blind bril doet wonderen. Waarom moet Veltman eruit en noem je De Vrij niet, die schuldig was aan 2 doelpunten.. ik zeg niet dat Veltman top was ofzo, maar als je toch zeurt, doe dat dan op iedereen en niet alleen op de niet-(oud)feyenoord spelers.. zeg niet dat je feyenoord fan bent, maar alles wat in dat shirt speelde ooit hoor ik je niet over en moeten snel terug komen of opgeroepen worden. Huntelaar had pech met afronden, maar speelde verder gewoon een prima pot.
Krul voor cilles of vermeer. Van rhijn voor vd Wiel of janmaat. De Vrij en Bruma (ik zie graag no nonsens cv's achterin en Vlaar is weggevallen vandaar de vrij maar veltman is me om het even. Middenveld met blind/clasie, sneijder en van persie. Robben huntelaar en depay voorin. Als je dan niet van letland kan wint, dan is het idd hoogste tijd voor guus om gedag te zeggen.

12 november 2014 om 22:47

Krul: goede reddingen, maar 3 tegendoelpunten is teveel,
Vanrhijn: speelde redelijk, veel aanvallende impulsen, laatste pass had beter gekund
Devrij: stond vreselijk te slapen en heft buitenspel op. Speelde zwak.
Veltman: matig, stond aan de verkeerde kant en slordig in de opbouw
Willems: slecht, veel balverlies en maakt geen overtreding om de counter eruit te halen. Had een goede voorzet op Huntelaar.
Sneijder: aardig. Veel aan de bal geweest.
Affelay: storende factor. Technisch goed, vaak veel te lang aan de bal. Wisselt momenten met overzicht af met verkeerde keuzes
Blind: hard gewerkt, maar ook slechte momenten. Speelde nog best vaak naar voren.
Robben: komt niet 2 man voorbij, maar blijft de beste speler.
Huntelaar: wat pech in de afronding, hard gewerkt, maar begon erg slecht aan de wedstrijd, tweede helft minder balverlies. Had kansen genoeg om te scoren.
Depay: beroerde wedstrijd, zat hem niet mee.
Wijnaldum: verpestte hele goede kansen, ik denk wel vier stuks...

12 november 2014 om 22:49

Ik weet dat ik veel vertrouwen heb in Veltman, en dat hij ook zeker in de spiegel mag kijken bij dat eerste doelpunt. Toch had Krul beter opgesteld moeten staan. Krul had meer naar de kant van dat doelpunt moeten staan, omdat Veltman de andere hoek in ieder geval nog af kon dekken. Niet dat ik Veltman het goed vond doen bij dat doelpunt. Verder heeft hij zeker niet zo slecht gespeeld als vele willen doen denken. Ik vond Stefan en Jetro verdedigend toch echt wel slechter vandaag.

12 november 2014 om 23:12

Mollema,
Als Huntelaar nou een reeks wedstrijden zo zou spelen en niet weten te scoren, dan zou ik pal achter je oordee staan. Maar "the Hunter" was vandaag niet gelukkig in zjn afmaken, maar speelde wel veel meer voor het team. Vocht ook veel meer als van Persie. Robin gaf mij de laatste tijd het idee dat als Oranje de bal, ook voorin, verloor, hij dacht: laat de rest de boel maar opruimen. Ik ben #9.
Verdedigen begint in de aanval. Niet het lievelings motto van Robin jammergenoeg.
Toch denk ik nog altijd dat die twee, mits op de juiste manier opgesteld, best goed tegelijk zouden kunnen funcitioneren. Robin in een vrije rol om KJH heen. Maar daarvoor begint de tijd nu misschien toch teveel te dringen.

12 november 2014 om 23:16

Willems voetbalde redelijk ? Die gozer is schuldig aan alle drie de goals. Die Willems hype moet maar eens stoppen. Want tegen Excelsior, Nac en Cambuur kan zelfs een speler als Willems uitblinken.

12 november 2014 om 23:17

Van Beek, Kongolo, van Dijk, Douglas. Zomaar 4 alternatieven.

12 november 2014 om 23:21

@san90: jij acht Van Beek rijp voor oranje ? Dan zie je ze echt vliegen want Veltman is 2 niveaus hoger. Van Beek heeft echt nog 0 ervaring.

12 november 2014 om 23:37

Persoonlijk loop ik al een hele tijd tegen Blind aan te hikken.

Ik vond hem altijd meer het 'foutloze' type dat te bang was om balverlies te lijden en daarom altijd maar veilige paasjes gaf.

Nu heb ik mezelf voorgenomen om iedere keer als ik hem kan zien spelen, dat ik hem goed in de gaten houd. Ook bij wedstrijden zoals Manchester City - United en tegen Chelsea.

Nu zie ik niet elke wedstrijd, maar wat is er nou zo goed en top aan Blind? Ik zie het gewoon echt niet. Die gozer speelt zo ongelofelijk basaal voetbal, dat ik me er 90 minuten kapot aan erger. Altijd met z'n rug naar de tegenstander, 9/10x het balletje terug of breed. Hij is constant een tussenschakel die er net zo goed niet kan zijn.

Deze wedstrijd was wederom echt niet om aan te gluren. Ik ben echt niet anti-Blind ofzo, maar ik kan echt niet zien wat hij nou toevoegt. Na die fout van Willems gaat Blind ook weer op zijn eigen manier de 'achtervolging' in. Bejaarde-tempo wat zelfs mijn overleden oma nog zou kwijt rennen. Die jongen komt op zoveel vlakken tekort.

Pas na zijn doelpunt kwam hij een beetje los en begon hij brutaler te spelen. Wat gedurfdere balletjes naar voren. Als hij zo standaard zou spelen zou ik het misschien nog begrijpen, maar wat ik verder continu van hem zie.. nou..

12 november 2014 om 23:38

Huntelaar heeft meer laten zien dan van persie in alle wedstrijden hield de bal goed vast en gaf hem vaak goed af

13 november 2014 om 00:05

Sandra90

Je kan steeds minder jouw anti-Ajax houding verbergen, Veltman speelde inderdaad ondermaats. Maar dan kom je met Van Beek en Manu, die net nat zijn achter oren. En Van Dijk, waar blijkbaar zowel Van Gaal en Hiddink het niet in zien zitten.

Lachwekkend, maar ga vooral zo door!

13 november 2014 om 06:15

@san90

Kunnen we anders niet alle ex-Feyenoorders aangevuld met spelers uit het huidige Feyenoord opstellen?.... Die zijn een stuk beter en sterker en sneller en professioneler.... Ik snap niet dat jij hier commentaar komt geven terwijl je totaal niet objectief bent, je hebt hiervoor toch gewoon www.fr12.nl ??

Robben zei het heel mooi op het eind, je wint met ze allen en je verliest met ze allen. Ik vond niemand erboven uit steken. Natuurlijk zie je dat een Robben zelfs in slechte wedstrijden meer rendement heeft dan de overige spelers(zoals Wijnaldum san90). Maar het is te gemakkelijk om de rest hier af te branden. Nogmaals ik vond niemand echt super sterk spelen om het mindere spel van een ander te compenseren.

13 november 2014 om 10:06

Er zijn voor die spelers wel alternatieven. Ik zou namelijk altijd Narsingh opstellen en dan Robben op links zetten zodat de spits(of dat nou Huntelaar, Van Persie of allebei zijn) eens bruikbare ballen krijgt en er diepte in het spel komt. Voor van Rhijn hebben we Janmaat die nu met Newcastle een goede periode doormaakt en Verhaegh backs die in elk geval elke week tegen goede aanvallers staan. Datzelfde geldt voor Erik Pieters aan de linkerkant overigens. En voor Veltman zijn al helemaal veel alternatieven. Virgil van Dijk, Douglas, Martins Indi, de Vrij etc.

De alternatieven zijn er wel degelijk alleen ze worden niet gebruikt.

12 november 2014 om 22:30

Helemaal niet kop op. Dit moet gewoon beter. Oranje speelt als een stel nette kranten.

Overal slordig, lopen van de bal weg i.p.v. er naar toe, verliezen allerlei duels en ze moeten vooral het Hele spel tot in de puntjes uitwerken en minder op de automatische piloot spelen.

12 november 2014 om 22:35

Als je ziet hoe Promes of Wijnaldum af en toe die bal verspelen, Gewoon te ver voor zich uit of zo of hoog over de zijlijn. Zo dramatisch.

12 november 2014 om 22:43

Vond Wijnaldum wel gevaarlijk,maar typisch zijn kwaal hij mist enorm veel kansen. Maar hij staat er iig wel.

12 november 2014 om 22:30

Positief of gewoon dwaas en naief. Natuurlijk wil ik positief blijven, maar er is geen ene reden om positief te zijn over de toekomst. Als wij nog een pot verliezen zit de sleur er goed in en dan moet je er maar eens uit zien te komen voordat de plaatsbewijzen worden verdeeld.

Ik heb er een hard hoofd in.

12 november 2014 om 22:31

Sws bro! Zijn allemaal mensen die leven in waan van de dag. Nl haalt t sws. Zijn nog genoeg wedstrijden om te herstellen. Nl naar EK. Hiddink naar EK. Iedereen stil.

12 november 2014 om 22:32

Het lijkt toch ook nergens op man! Je verliest van landen als Tjechie, Ijsland en Mexico! Dat slaat nergens op, dan klopt er iets niet. Ook bij alle tegengoals geen organisatie, zelfs Ijsland en Tjechie straffen dat af met onze kleuter-verdediging. Ongelofelijk echt waar. Het EK kunnen we best halen, maar op het EK gaan we dan ook echt kei- maar dan ook echt keihard onderuit. Guus Hiddink snel wegsturen met een raket naar planeet Poen met eigenaar voormalig topcoach Guus Hiddink.
Boeit me niet wat zijn vervanger wordt, als het maar iemand is met een beetje tactisch vermogen. Wat een frustratie zeg, bahbah. Sorry mensen het moest er even uit.

12 november 2014 om 22:46

Mexico is echt zwaar onderschat hoor,is momenteel top 10 en nl niet op papier dus deze oefening interland is op een ongelukkig moment gekozen. Hier mag en kan je van verliezen.

12 november 2014 om 22:46

Mexico is echt zwaar onderschat hoor,is momenteel top 10 en nl niet op papier dus deze oefening interland is op een ongelukkig moment gekozen. Hier mag en kan je van verliezen.

12 november 2014 om 22:32

Met zo een waardeloze verdediging acht ik zelfs Letland niet kansloos.
Ik kan me voorstellen dat je als oranje aanvaller gek wordt van het gepruts achterin.
Normaal zal ik invullen @ toto 5 plus goals en 0 tegen, maar nu gewoon een 1tje met moeite.

12 november 2014 om 22:35

Ik wilde vandaag toto inzetten, maar dacht: hmmm miss winnen ze net niet. Laat ik het maar niet doen (wilde overigens ook op meerdere landen inzetten, maar dat terzijde). En damn! Ben ik ff blij. Wantvertoning van de grootste orde dit.

12 november 2014 om 22:36

Precies daar wordt je helemaal gek van als aanvaller als je ze zo ziet prutsen achterin. Hopeloos!

12 november 2014 om 22:40

Aanvallers waren ook slecht dusja andersom ken ook.

12 november 2014 om 23:23

Verdediging was uiteraard drama, geen discussie over mogelijk.
Maar de aanvallers hadden er ook minimaal drie meer mogen maken hoor.
Drama in z'n totaliteit gewoon dit...

12 november 2014 om 23:24

Wat lul jij nou weer slap, vond jij Robben en Huntelaar deze wedstrijd werkelijk slecht of had je tijdens de wedstrijd je bril niet op?

12 november 2014 om 22:35

Op basis van wat? Het is helemaal niks met oranje

12 november 2014 om 22:38

Nederland gaat het halen omdat er 24 landen meedoen aan het Ek.

Ongelooflijk wat valt die verdediging weer door de mand zeg.
Veltman is volkomen de weg kwijt, Willems goed zolang hij maar niet hoeft te verdedigen, wat toch wel handig is als je dat kan als verdediger.

12 november 2014 om 22:41

Als halve finalist van het wk hoort het geen leuke poule te worden. Het mag pas leuk worden om de nummer 2 achter Nederland. Als je met Ijsland en Kazachstan en zelfs Tsjechie al moeite hebt wordt het helemaal niks op het ek.

13 november 2014 om 00:31

Srry maar ik denk dat je die jongens eens een dikke trap onder hun reet moet geven... kom op zeg werken voor je centen en met zo'n verdediging wat guus nu heeft kun je hem ook niks kwalijk nemen.. hij mist ook een paar spelers die vgaal wel had ( en spelers die nu niet ij vorm zijm bij ned en in hun competitie) pff waslappen

13 november 2014 om 01:48

Het feit dat het al afhangt van een zege tegen, met alle respect, Letland, zegt toch al genoeg? Als daar van wordt gewonnen, kijkt niemand raar op.

Ik vond het een vermakelijke wedstrijd met aanvallend voetbal en veel kansen over en weer. Erg leuk om te zien. Dat je hem dan verliest, nouja boeiend. Maar het is lang geleden dat ik met plezier naar een (oefen!)wedstrijd van het Nederlands elftal heb gekeken. Oh en Willems vond ik sterk spelen, Promes is er duidelijk niet en ik betwijfel of hij er gaat komen.

12 november 2014 om 22:28

Willems sterk spelen????? Geef mij maar Eric Pieters

Aannemende dat Blind centraal op het middenveld blijft spelen.

12 november 2014 om 22:36

Ik vond Willems ook sterk spelen hoor. Bracht kracht, snelheid en een goede voorzet.
Verder vond ik Blind ook zeer sterk spelen, altijd overzicht houden e.d.

12 november 2014 om 22:39

Willems en Blind zeer sterk.... Oke, ik denk dat jij maar moet stoppen met het kijken van voetbal, want je hebt er nog minder verstand van dan m'n oma.

Willems krijgt hooguit een 3, wat een schande is die man. Echt verschrikkelijk. Zelfde geldt voor Veltman en Promes. Blind misschien een vijfje, alleen maar balletjes breed.

12 november 2014 om 22:43

Ik verbijster mij erover dat mensen elke keer weer roepen dat Willems goedspeelt. Een absolute schande, de grootste kneus die ik ooit in oranje heb zien rondlopen.

12 november 2014 om 22:37

Je vond Willems sterk spelen maar hij veroorzaakte wel twee tegendoelpunten.... schiet mij maar lek.

12 november 2014 om 22:46

Woest word ik op die kneus. Willems is echt de slechtste verdediger in oranje ooit.

12 november 2014 om 22:38

qure

Als je Willems sterk vond spelen dan is de rest van je verhaal ook gelijk vrij duidelijk. Waarschijnlijk heb je de wedstrijd niet volledig nuchter zitten aanschouwen? Willems speelde, hoewel bij Psv goed de laatste tijd, vrij dramatisch vanavond.

12 november 2014 om 22:42

Willems was vandaag idd echt matig. Had stront onder zijn schoenen of schaatsen aan....van rhijn was een van de betere samen met Robben.

12 november 2014 om 22:49

Heb inderdaad met een half oog gekeken. Maar aanvallend was hij toch wel aardig?

12 november 2014 om 23:00

Qure

Ik moet ook zo eerlijk zijn dat ik de eerste helft niet gezien heb, maar de tweede helft vond ik hem in ieder geval bijzonder weinig goed doen.

12 november 2014 om 22:39

Willems was by far de slechste speler van het veld... Wat een drama is dat zeg, nooit meer oproepen die jongen. Wat is er mis met Eric Pieters?
Over Promes heb je gelijk die bakte er niks van, net als Depay die alleen maar voor zichzelf bezig was met trucjes en schijnbewegingen. Nee dit was zeker niet een leuke oefenwedstrijd, het enige leuke waren de gigantische goals. Vooral die van Vela en Sneijder waren heerlijk.

Terecht. Van Gaal vroeg met zijn selectiebeleid om problemen maar kon dat camoufleren met de boel dicht te metselen. Hiddink volgt lafjes met zijn selectiebeleid en krijgt de deksel nu wel op de neus. Al jaren bewijzen een De Vrij, BMI en Veltman volstrekt Oranje-onwaardig te zijn... ze bewijzen het elke keer weer... Hiermee verdient Hiddink een ticket via de achteruitgang naar huis. laat er uab een keer iemand komen die wel kijkt naar kwaliteit ipv dat ze aardige jongens gaan selecteren.... dat moet het namelijk wel zijn want om hun verdedigende kwaliteiten kunnen eerdere genoemde heren toch onmogelijk geselecteerd worden... Nederland maakt zich al jaren belachelijk met hun laatste linie en Hiddink gaat gewoon door....

12 november 2014 om 22:33

De Vrij Oranje onwaardig? Met die andere 2 ben ik het wel eens, maar De Vrij speelt toch altijd wel een sterke wedstrijd, ook nog is beste verdediger op het WK geworden. Dus dat De Vrij Oranje onwaardig is is gewoon kul. Samen met Vlaar gewoon de beste CV.

12 november 2014 om 22:33

Als je derde kan worden op het WK met een verdediging zoals jij die omschrijft, moet je wel heel er goed kunnen metselen. Ze zijn als team bagger ja, maar om die jongen individueel te besmeuren terwijl ze het goed doen bij hun clubs is ook lekker makkelijk.

Verdedigen met 5 verdedigers is ook verdedigen, dat Hiddink een andere speelstijl hanteert is zijn schuld en niet van die gasten.

12 november 2014 om 22:36

Ik geef je gelijk. Maar in Nederland hebben we gaan betere verdedigers. Maakt niet uit wie je erin zet. We hebben gewoon geen kwaliteit achterin. Daarom zag v.gaal het ook zo goed op het wk.
Vlaar is goed. Maar die speelt bij A.villa ook niet met 40 meter in zn rug, dan is hij ook kwetsbaar.

12 november 2014 om 22:36

Mee eens. Er werd verontwaardigd gereageerd toen Bruma alsnog opgeroepen werd maar Veltman centraal achterin kan (nog) echt niet. Opbouwend maakte hij te vaak fouten wat tot balverlies leidde. Willems was ook dramatisch. Ik geniet enorm van hem bij Psv, maar vandaag was het echt slecht. Die jongen heeft meer op de grond geleden dan gestaan. Hij leidde de 0-1 in, waar Veltman vervolgens veel te ver van zijn tegenstander afstond en hem niets in de weg legde om te schieten. Ook de 1-2 werd ingeleid door balverlies van Willems, waarbij De Vrij en Van Rhijn te ver van hun tegenstander uit de buurt waren en de 1-3 was te wijten aan een slapende De Vrij. Daarnaast mogen we ook stoppen met het afzeiken van Van Persie, want Huntelaar is nog een stuk slechter dan een uit vorm verkerende Van Persie. Hij verloor 90 van zijn duels, maakte onnodig veel overtredingen en de kansen waar hij wel redelijk mee omsprong waren allemaal een makkie voor de keeper. Wat mij betreft treft Hiddink geen blaam. Alle tegengoals vielen uit wederom domme individuele verdedigende fouten. Ook zijn opstelling valt niets kwalijk te nemen. Willems en Veltman doen het bij PSV en Ajax gewoon erg goed en ik vond het meer dan terecht dat zij vandaag een basisplaats kregen. Makkelijk om na een nederlaag Hiddink weer de schuld te geven, maar dit had ook onder Van Gaal of bijvoorbeeld Koeman kunnen gebeuren.

12 november 2014 om 22:52

ligt dat alleen aan veltman, ben het eens dat hij in de eerste helft meerdere malen in de fout, maar ook die de bal aangespeeld werd, kwam niet snel genoeg in beweging en die van mexico wel

12 november 2014 om 22:38

Nou, onze verdediging heeft coaching nodig. Iemand die van te voren zegt: dit doe je in die en die situatie. Die afspraken zijn er onder Hiddink nog geen een wedstrijd geweest, telkens scoorde de tegenstander uit defensieve desorganisatie van NL. Kom maar op met Fdb!

12 november 2014 om 22:38

Martinus stel jouw selectie mbt de verdediging eens samen dan...

12 november 2014 om 22:48

Van der Wiel - van Dijk - Vlaar - Pieters. Ziet er prima uit denk ik. Als Willems zijn vorm bij psv vasthoudt, dan verdient hij nog een kans.

12 november 2014 om 23:54

Robin van Persie had ook de vorm van zijn leven bij Arsenal voor hij naar Manchester United ging maar speelde ook 9 op de 10 keer als een drol in het Nederlands Elftal in die zelfde periode, zullen we die dan ook nog maar duizend kansen gaan geven? Nee wat mij betreft mogen er spelers uitdonderen als ze het blijven verprutsen in het Nederlands Elftal en dan neem ik namen als Veltman, van Persie en BMI op dit moment maar in mijn lijstje op... En kijk Willems en Promes speelden vandaag ook dramatisch maar ze spelen beiden een oefenpot terwijl er normaal andere basiskrachten voor in de plaats staan, dus ik kan niet oordelen over of ze nou in het algemeen echt zo slecht zijn in het Nederlands Elftal of niet en dan heb ik het vooral over Promes die maar kort speelde deze wedstrijd en al helemaal niet zo vaak gevoetbald heeft voor het Nederlands Elftal...

Chapeau Nederland! Binnenkort Hiddink opgerot en beginnen met een schoon lei. Om te schamen dit voetbal.

12 november 2014 om 22:33

Je kunt ook een keer Van Dijk een kans geven

12 november 2014 om 22:33

Met een V Gaal kennelijk niet. Toch vreemd.

12 november 2014 om 22:35

Nee die verzinnen wel wat net als v gaal

12 november 2014 om 22:38

Onzin van Gaal heeft ook wel aangeoond dat je het gewoon op een bepaalde manier moet organiseren zodat de zwakke plekken niet naar boven komen drijven.
Veltman begon zwak, maar herstelde zich goed. van Rhijn ook niet echt groots gespeeld. Had van Willems meer aanvallende kwaliteiten verwacht aangezien hij dat blijkbaar zijn sterke punt is. Verdedigen heeft hij nooit gekunt. En de Vrij is geen schim meer van de verdediger die wij op het WK hebben gezien.
Is het toeval dat wij opeens zo opzichtelijk schutteren? nee, Hiddink kan er geen eenheid van maken. Ik heb veel respect voor Guus zijn verleden, maar nu gaat het kaarsje toch uit. Koeman had denk ik toch veel meer behaald met dit elftal. Alleen al door zijn passie. Hiddink blijft gewoon rustig op de bank zitten. Is ook niet erg als je op die leeftijd bent, maar dan moet je toch geen Oranje meer willen coachen.

12 november 2014 om 22:50

Nou PurSang in de Eredivisie was Van Dijk ook gewoon echt één van de allerbeste centrale verdedigers. Jongens die zich alleen in de Eredivisie hebben bewezen speelden ook op het WK voor Oranje.

12 november 2014 om 22:54

Met Mourinho hadden we echt wel gewonnen!

Volgens mij zijn we niet zo goed als dat we denken we zijn, des te knapper het sprookje is dat Van Gaal ons geschonken heeft. Het is ook duidelijk dat deze groep meer behoefte heeft, aan een autoritair streng type als Van Gaal dat was met al die ego'tjes.

Ik dacht dat Krul zich zou onderscheiden vandaag, maar hij zag een paar keer ook niet echt goed uit. Ik had het idee dat Veltman, Willems en De Vrij, zich op het strand waanden wat waren die aan het schutteren Blind en Van Rhijn vond ik solide spelen. Maar De Vrij herpakte zich heel goed in de loop van de wedstrijd, en die wissel van Depay begreep ik niet zo goed. Hij speelde niet geweldig, maar hij kan altijd zorgen voor een onverwachte actie. Ik vind het wel lullig wat Hiddink allemaal over zich heen zal krijgen, maar onterecht is het amper te noemen. Hij straalt niks meer uit, zat er weer zo passief en apatisch uit alsof hij al had opgegeven.

En als je al je lot verbind aan een tegenstander, dan moet het natuurlijk wel een serieuze zijn zoals Mexico dat is. En geen Letland, vierde nederlaag in vijf wedstrijden bizar!

12 november 2014 om 22:32

Niet goed genoeg?? Zoveel kansen gehad man in de eerste helft. Ook spel was goed. Jammer dat er zo laks verdedigd wordt. Spel was gewoon goed. Alleen moet het afgrmaakt worden. Komt wel goed zondag.

12 november 2014 om 22:42

Droom jij maar lekker verder.

12 november 2014 om 22:32

Blind en van Rhijn goed?! Ik vond die twee misschien wel de slechtste..

12 november 2014 om 22:39

Ja nog ff vriend. Van Rhijn vond ik wel lekker spelen over de hele wedstrijd, paar goede acties. En Blind won veel duels op het middenveld en scoorde nog.

12 november 2014 om 22:41

Samen met affelay de slechtste man man man die gozer gaat eerst met de bal lopen voordat hij die afgeeft.

12 november 2014 om 22:36

Die wissel van Depay vond ik wel begrijpelijk. Hij kwam telkens in de positie om een actie uit te voeren, maar verspeelde dan iedere keer weer de bal waardoor hij het momentum afbrak. Hij had zijn dag gewoon niet. Als Promes het dan wel lukt kan je de wedstrijd openbreken, maar helaas deed hij het niet beter en misschien wel slechter als je die voorzetten en die gemiste kans gaat meerekenen. Hij is nog wel een paar keer redelijk langs zijn mannetje gekomen, maar daarna ging het mis.

12 november 2014 om 22:55

vond depay ondanks dat die niet echt goed in de wedstrijd zat toch beter dan promes.

13 november 2014 om 01:55

Nee precies, omdat Promes het niks beter deed dan Depay. En ik ben sowieso niet zo weg van Promes, vind Depay veel talentvoller.

12 november 2014 om 22:39

Van Rhijn was na Willems de slechtste speler op het veld.

12 november 2014 om 22:41

Suejmanii, Hiddink heeft er gewoon een enorme puinhoop van gemaakt. De goede man straalt helemaal niets uit en mist het overwicht dat Van Gaal wel had op deze spelersgroep. Het boek Huntelaar kan ook definitief dicht, die speelde zijn eigen wedstrijd. Tegen Letland graag Van Persie in de spits.

13 november 2014 om 00:21

Petterson1963

Ben het helemaal met je eens, behalve Van Persie dan die vind ik niks toevoegen in Oranje. Huntelaar was niet scherp vandaag, maar speelde een aardige wedstrijd vond ik.

Ongelofelijk hoe tergend traag Daley Blind wel niet speelt, koning in het geven van 'het balletje breed'.
Promes moet nooit meer geselecteerd worden, nooit meer. Van Rhijn speelde een aardige wedstrijd, Affelay was een wildebras. Depay speelde een ongelukkige wedstrijd maar die jongen kan het wel. Sneijder was wel redelijk sterk, en Robben was natuurlijk weer de uitblinker.

Wat zal ik blij zijn als Strootman weer terug is, die voor rust op het middenveld moet gaan zorgen en zijn medespelers ook nog eens op hun flikker kan geven.

En voor de mensen die gaan roepen dat Van Dijk moet worden opgeroepen: die jongen speelt in de Schotse (!!) competitie en zijn club speelt gewoon in de Europa League.

12 november 2014 om 22:27

Dailey Blind kan er ook gewoon niks van

12 november 2014 om 22:27

promes is dan ook geen linksbuiten

12 november 2014 om 22:28

Je bent toevallig Willems vergeten. Aanvallend is het oké, maar verdedigend is het echt wanstaltig. Gewogen en te licht bevonden.

12 november 2014 om 22:29

Blind? Die speelde zeer solide en dat balletjes breed gelul is flauwekul, statistieken bewijzen dat ook vaak genoeg.

12 november 2014 om 22:31

Blind komt handelingssnelheid te kort, ik geef hem een jaar (maximaal 2 jaar) bij United; die jongen moet lekker bij een subtopper zoals Everton gaan ballen.

12 november 2014 om 22:35

Hij had vandaag wel erg zwakke fases in verdedigend opzicht. Natuurlijk kwam dat ook door zijn teamgenoten, maar dan mag je op zijn minst wel 1 keer iets met klasse corrigeren, dat heb ik echter geen 1 keer gezien.

Als de organisatie niet klopt, heb je ook helemaal niks aan Blind.

12 november 2014 om 22:35

Squawka, zoek maar op. Everton's niveau is bovendien veel hoger dan de gemiddelde speler van het Nederlands elftal.

12 november 2014 om 22:36

@ Pursang,

Wat jij wil jongen. Van Daley's passes komt 90% aan. Van al zijn passes gaat 67,9 procent vooruit. En geeft er gemiddeld 66 per wedstrijd.

Bronnen: Squawka en Whoscored

12 november 2014 om 22:39

Thanks wandelgang, ik geef op, blijkbaar zal Blind altijd een matige blijven, en blijkbaar hoeveel balletjes hij ook maar vooruit geeft, het is een balletjes breed voetballer..

12 november 2014 om 22:40

Dude kap eens met blind verdedigen. Bij ajax vond ik hem nog wel vaak goed spelen, maar hij is echt wel de king of balletje breed. Ik irriteerde me mateloos aan ook verkeerde inspeel paasjes drama. Arteta 2.0

Maar uhm nl is drama hoor. Mensen die om huntelaar riepen ja het is 1 wedstrijd maar de beperking van huntelaar is duidelijk, hij kan geen bal vasthouden. Af en toe leek het ergens op maar het was zo drama. Van persie is op dit moment ook niet veel beter dus het kan nog een probleem worden. Ik verwacht gewoon nog een overwinning van nl tegen letland.

Ps is pieters niet beter dan willems ?

12 november 2014 om 22:42

Ja hij heeft bij Ajax gevoetbald he. Als hij bij bijvoorbeeld Vitesse had gespeld was het vast een geweldenaar.

12 november 2014 om 22:42

Altijd mooi als er weer een aantal onzin aannames door middel van keiharde feiten onderuit gehaald worden

12 november 2014 om 22:44

Ondanks dat ik Blind vaak genoeg passjes naar voren zie geven, deed hij vandaag echt alles breed. Breed en terug, and again breed en terug. Je werd er moe van. Ik heb niets tegen Blind, heb veel bewondering voor die jongen maar vandaag was het irritant. En het absolute dieptepunt van de avond was Willems. Man man man

12 november 2014 om 22:53

Jouw ogen zijn bedekt met duct tape, maar dat geeft niet Pursang. Overigens zijn dde passes van Blind gemiddeld 21 meter lang over de lengte, dat haal je niet hoor met alleen maar passjes van 1 meter

12 november 2014 om 22:55

Zulke mensen als jij zijn de trieste, er is in feite bewijs dat wat je zegt de reinste onzin is, maar toch ga je er op door. Hou die Arteta maar lekker voor jezelf..

12 november 2014 om 23:00

Blind werd in de tweede helft eventjes voorbijgelopen.. niet normaal.. en ipv er achteraan te gaan stopte hij gewoon met rennen. Serieus, is die gozer wel goed bij zijn hoofd?

Slechtste man van het veld. Nutteloos.. verovert niets.. speelt geen enkele bal naar voren.. loopt rond als een vedette (terwijl het een modale voetballer is).

Nee.. als Clasie nou nog geen basisplaats krijgt straks dan weet ik het ook niet meer.

12 november 2014 om 23:21

Dude, kap eens met dat Blind aanvallen. Statistieken liegen niet. Club brillen wel.
Wandelgang komt tenminste met feiten en niet met anti-Blind haat.

Geef je wel gelijk over Eric Pieters. Die is verdedigend sterker en aanvallend kan hij ook meekomen. Alleen heb ik hem de laatste tijd eerlijk gezegd niet zien spelen, dus het kan zijn dat ik het fout heb.

12 november 2014 om 23:24

clintje, ik val over van je gemis aan voetbalintellect. Huntelaar die geen bal vast houdt? Hij was juist een solide aanspeelpunt in de aanval, die tenminste overeind blijft staan en de bal afspeelt zodra andere spelers aansloten. van Persie die wordt steeds omver gelopen en gaat dan telkens bij de scheids huilen.
Voor mij de grap van de dag vandaag

12 november 2014 om 23:29

Boem, en weer slaat pur sang een flater, door enkel met anti- Blind bril onzin uit te kramen. En weer met bewijs en niet met persoonlijke oordelen.

13 november 2014 om 09:34

Lol dat jij tevreden bent met een spits die niet eens fatsoenlijk kan aanmenen zegt meer over jouw beperkte visie dan mijne. Btw als dit van persie was geweest had iedereen moord en brand geroepen.

@ajaxcunian prima als jij tevreden bent met blind dat is niet mijn probleem. Als jij niet wilt inzien dat blind alleen balletjes breed speelt(schuin breed is ook breed in mijn opinie). Goed hopelijk krijgt pieters de kans ben wel benieuwd naar hem.

12 november 2014 om 22:41

Weet je, ik vind Blind ook maar een beperkte voetballer, maar hij is een van de weinigen die zijn shirtje vies durft te maken. Hij is de enige die vol een duel durft aan te gaan en dat kan ik wel respecteren.

12 november 2014 om 22:48

Zo is het ook. Blind heeft inzicht, een redelijke paas, goede voorzet, is fysiek en conditioneel goed in orde, kan goed verdedigen, heeft een goed schot en gaat er altijd voor. Maar het is geen geweldige dribbelaar en zeker geen spectaculaire speler.

13 november 2014 om 09:24

het is meer een werkpaard zoals kuyt dit ok altijd deed bij oranje en schijnbaar is dat niet goed genoeg

Voordat Huntelaar flink kritiek krijgt hier. Hij werkte zich tenminste de pleuris, was een aanspeelpunt en legde toch paar zeer gevaarlijk de bal af. Maar goh wat is die verdediging een drama zeg.

12 november 2014 om 22:28

tja, als ik in Oranje zou spelen zou ik me ook de pleuris werken. Maar ver komen we er niet mee..

12 november 2014 om 22:28

Werkte misschien hard... maar schrijnend hoeveel ballen van zijn voeten afspringen waardoor die weer een overtreding moet maken.... maar die willems gleed zo vaak uit... niet normaal

12 november 2014 om 22:33

Fijn dat het een aanspeelpunt is, alleen moet de bal daarna in bezit blijven en dat gebeurde veel te weinig. Hij heeft bewezen waarom Robin altijd speelt

12 november 2014 om 22:52

Robin is anders niks beter, houdt ballen ook vrijwel nooit vast. Maar eens een hele andere spits proberen dan?

12 november 2014 om 22:59

Dan heb je niet goed gekeken. Hij zorg juist bij uitstek dat de ballen in het bezit blijven soms geeft hij ze zelfs helemaal aan de zijkant af om zich vervolgens weer voor het doel op te stellen van geeft maar voor het doel!

12 november 2014 om 22:39

Huntelaar was in alles vandaag eigk een voldoende, op het benutten van kansen na dan. Hij alleen had er al 2-3 in moeten leggen.

12 november 2014 om 22:49

Huntelaar kan totaal geen bal vasthouden. Is ook wel moeilijk als je onvoldoende techniek hebt om een bal überhaupt normaal aan te nemen.

12 november 2014 om 22:58

ik ben ook voor de hunt, maar om nu te zeggen dat RVP niet hard werkt is ook weer een beetje overdreven, de hunt wou/moet zich bewijzen denkt men, RVP heeft gewoon een streepje voor

Weet je nou wat jammer is aan dit team. Als je ze op de huid zit zoals van gaal gedaan heeft en alles voorkauwt dan gaat het goed. Maar als het vanuit de jongens zelf moet komen dan lijkt het niet te lukken.

Als ik kijk naar onze verdediging en middenveld, dan zie ik te veel jongens zonder karakter. De vrij, Veltman, Willems, blind, Wijnaldum Hebben niet wat strootman, Nigel de jong, Robben en depay hebben. Dat is een bepaalde kwaliteit die vaak onbenadrukt blijft maar ontzettend belangrijk is. Soms moet je is iemand naar de keel grijpen, soms moet je een medespeler verrot schelden, soms moet je je tegenstander bespugen, ik bedoel maar te zeggen; het hoort er allemaal bij. Maar in dit geval ontbreekt het.
Als ik Ajax tegen Barcelona zie spelen en zie dat el ghazi een grote bek geeft tegen alba die een kop kleiner is dan geniet ik daarvan om een uur later te horen van de analisten dat die niet naast zijn schoenen moet lopen. Die nederigheid en overdreven beschaafdheid op voetbalgebied bevalt me niet.

12 november 2014 om 22:40

Hier maak je een goed punt, maar wat betreft Blind: ik zie vooruitgang wat karakter betreft sinds hij voor Man U speelt. Het heeft toch zeker effect op hem gehad. De rest mist dat inderdaad wel heel sterk. Volgens mij is dat heel erg iets van de Eredivisie dat spelers zo weinig karakter hebben. We zijn in Nederland gewoon veel te lief voor elkaar op het veld.

12 november 2014 om 22:43

Ja, gelukkig is het EK nog ver weg. En dat halen we wel. In het verleden zovaak op het nippertje een eindronde gehaald. Over 2 jaar met een middenveld, Clasie/dejong, Strootman/blind, Klaassen/fer, krijg je wel kracht en karakter op het middenveld.
Ik vind v.beek ook groot en sterk en meer een verdediger dan de Vrij/veltman. Pieters heeft dan ook een altijd jaar de PL in de benen. V. Rhijn/vd Wiel/janmaat ontwikkelen zich ook door. En voorin Depay/el Ghazi, vpersie/huntelaar, Robben

Op het EK hebben we een goed team staan

12 november 2014 om 22:51

Je slaat de spijker op zijn kop. Ik denk ook dat de groep meer baat heeft bij een marinier..

Wat een drama pot zeg.
Met een drama opstelling.
Affelay is geen middenvelder en zo lang je daar op door blijft gaan win je niks.
Er word niet gecoacht binnen het veld.
Buiten het veld vraag ik het me ook af.
De selectie snap ik ook niet.
Waarom word er geen linksbenige verdediger geselecteerd als je linksbenige weg valt?
Dan zou ik rekik selecteren.
Veltman heb ik nog nooit linkscentraal gezien maar word daar wel neergezet.
Hij kan wel een balletje spelen met links maar geen hele diepe bal wat hij met rechts wel kan.

Wat hebben we toch een waardeloze verdediging zonder Ron beton! Willems en Veltman waren zo slecht dat ik me zorgen begin te maken over de wedstrijd vs Letland. Willems volgens sommigen hiero nu al op het niveau van Marcelo, give me a break.

Ons middenveld is ook niet meer wat het is geweest hoor. Mexico voetbalde zo gemakkelijk op het middenveld niet normaal. Alle hoop op de aanval en zelfs hun stelden teleur.
Lichtpuntje: invalbeurt van Gini. Tenminste zijn loopacties. Zijn afronding is zoals gewoon matig.

12 november 2014 om 22:35

Aanvallend is Willems gewoon goed, verdedigend is het vaak drama.

12 november 2014 om 22:36

Aanvallend was het vandaag anders ook niks. Kwaliteit heeft hij, maar als je je zenuwen niet onder controle kan houden heb je er niks aan.

12 november 2014 om 22:38

Was vandaag niets van te merken en op dit niveau moet je het laten zien als (top)talent.
Leuk die acties vs de degradatieploegen, maar wat heb je eraan?

12 november 2014 om 22:40

De basis is verdedigen.
Als je dat niet kan moet je geen linksback worden gezet.

12 november 2014 om 23:23

En laat Willems nou net verdediger zijn.

Op eredivisie niveau kan hij aardig mee maar zodra het niveau hoger ligt wordt het drama.

Aanvallen waren in orde, verdedigend was het echt heel matig..

Promes speelde echt slecht man om er eentje uit te lichten. Oranje had heel wat ruimte (links) voorin maar verzuimt daarvan te profiteren door gebrek aan skills die de Mexicaanse boys wel in huis hebben. Die zijn veel handiger aan de bal. Veel rapper en slimmer in de kleine ruimtes. Anyway, over en uit met Hiddink en hopelijk game over voor KNVB-bobo a.k.a. voetbal-nitwit van Oostveen. Toch nog een mooie dag voor het Nederlandse voetbal mits zei beide per direct opstappen!

12 november 2014 om 22:35

Hahaha, die invalbeurt van Promes was wel een van de slechtste aller tijden.

12 november 2014 om 22:43

Haha, klopt. Promes moet terug gezet worden naar Jong Oranje. Niveau is duidelijk nog te hoog voor hem. Ik heb wel mooi mijn toto gepakt dus mijn avond kan niet stuk.

Leuke wedstrijd, genoeg kansen gehad om te winnen maar echt lelijk afgemaakt. Middenveld staat gewoon stroef. Mis echt Strootman op het middenveld.

Laat Promes voortaan maar lekker in Rusland.

We waren niet echt slechter, maar sommige normale passes kwamen niet eens aan.

Misschien een lucky goaltje van Blind, maar verdedigend kwam hij nergens tussen.

Hiddink doe eens wijs en stel Veltman niet meer op en haal van Dijk. Ongelooflijk hoe die prutser van een Veltman fout na fout mag maken. Wel verstandig dat Hiddink Krul op de goal zet want met Cillisen erbij was het 2-6 geworden.

12 november 2014 om 23:11

Haha 2-6? Doe alsjeblieft normaal.
Cillessen is de beste doelman die we hebben, al doet Krul er niet veel voor onder.
Maar Krul is niet beter omdat ie in de Premier League speelt. Anita en Bacuna spelen daar ook.

En zo zie je maar, Huntelaar bracht helemaal niks vanavond. Kansen missen en totaal niet aanwezig. Slechter nog dan Van Persie. Dat ligt niet aan Huntelaar en Van Persie, maar aan het feit dat er vrij weinig lijn zit in het spel en de flanken belachelijk zijn qua voorzetten. Alle ballen zijn opportunistische geluksballen.

12 november 2014 om 22:36

Helemaal mee eens maar Huntelaar werkte er vandaag wel voor, hij deed echt zn best. Balen dat ie niet tot scoren kwam

12 november 2014 om 22:38

Want van Persie heeft nog nooit een baggerwedstrijd gespeeld. Het verschil is dat van Persie na zo een wedstrijd 10 wedstrijden erbij krijgt om zich te bewijzen. Huntelaar mag zondag alweer zitten als RvP fit is en zo gaat dat elke keer. Lekker makkelijk om dan slechte wedstrijden te onthouden als hij om de 5 wedstrijden speelt.

12 november 2014 om 22:42

Totaal niet met je eens. Met Huntelaar loopt het spel zoveel beter dan met Rvp. Hij werkt hard, fungeert als aanspeelpunt en komt in scoringspositie. Dat de kansen er nog niet invliegen is naar mijn inziens gewoon een kwestie van tijd.

12 november 2014 om 23:02

lennonturbo, hier heb je gelijk in, de hunt heeft zich kapot gewerkt, ik blijf zeggen hij in de spits en RVP en robben zwervend op het veld.

13 november 2014 om 09:53

Grapjas. Huntelaar heeft geen duel gewonnen gisteren. Hij heeft geen bal bij zich gehouden en geen kans gecreëerd. Daarnaast heeft hij zelfs kansen om zeep geholpen die een 'topspits' zou scoren, dus zet je Huntelaar bril aub af. Het spel was vele malen minder met Huntelaar dan met Van Persie. De kracht van Van Persie is zijn scoringsvermogen, en dat heeft hij ernstig nagelaten.

13 november 2014 om 12:44

Huntelaar heeft geen duel gewonnen gister. Feitelijk onjuist, hij heeft meerdere duels gewonnen.

Geen kans gecreëerd. Denk je nou echt dat Huntelaar een spits is die zlef kansen gaat creëren? Dat is net zo iets als Krul afschrijven omdat hij geen goede steekpass heeft gegeven.

Kansen niet afgemaakt. Dat komt nog, Huntelaar dwingt veel meer kansen af dan Van Persie gedaan heeft de afgelopen wedstrijden door zijn werklust. Dat de kansen er nog niet invliegen is een kwestie van tijd.

Het spel was minder met Huntelaar. Ook absoluut niet waar. Van Persie verliest de bal dan misschien niet als aanspeelpunt, maar hij houdt hem wel zolang bij zich dat het momentum al lang voorbij is en dus heb je er eigenlijk net niks aan. Beter Huntelaar die 1 op de 4 ballen goed kaatst dan een Van Persie die elke bal bij zich houdt, maar er veel te lang mee klooit.

13 november 2014 om 15:12

Tuurlijk Woelie, toppertje ben jij. Hoe lachwekkend, iemand afschrijven na 1 wedstrijd. Waar hij nog het minst slechtste was, v Persie mag 15 wedstrijden achter elkaar slecht spelen. Dat is het grote verschil!

Ik denk dat als hiddink met oranje niet wint van letland dat het dan game-over is voor hem

12 november 2014 om 22:35

Mooie steen
Hiddink heeft ook al aangekondigd dat als er niet gewonnen wordt van Letland, hij op zal stappen.

12 november 2014 om 22:40

Dat heeft hij Toch ook gezegd...

12 november 2014 om 23:24

Nou rmboy, hoe kom je toch aan die geheime informatie. Chapeau!!!

Neutraal gezien een leuke wedstrijd, maar wat zijn we typisch ondermaats.

Ik heb medelijden met Hiddink, maar dit had ik al vanaf het begin zien aankomen. Bij Oranje kunnen al onze leeuwen opeens niet meer grommen, maar bij hun clubs doen ze het allemaal redelijk tot goed.

Wat was Blind gigantisch slecht weer vandaag zeg, wat een drama. Dat ie als linksback speelt oké, want veel keuze hebben we daar niet. Op het middenveld komt hij echter veel te kort. Zo traag en constant breed of terug.

12 november 2014 om 23:10

Welke wedstrijd heb jij gekeken?

Vindt dat Nederland wel beter speelde dan tegen IJsland, maar ze moeten een keer leren verdedigen daar achterin.

Dramatisch NL elftal...wat een onkunde zeg...met Guus voorop...die man lijkt het helemaal niets uit te maken...geen enkel beleving!!!

Ik zeg hou de eer aan jezelf en doe Nederland een plezier...en ga nu weg...maak de schade niet nog groter...

5 potten...en 4 verloren...die ene winst was ook met alle grote moeite...wat een drama coach is dat zeg...en dan nog een hoop PSV gastjes opstellen...pff...lachwekkend...

12 november 2014 om 22:32

Jullie praten allemaal met journaliste mee

12 november 2014 om 22:35

Nee hoor....dit is mijn mening...erger mij dood aan Hiddink...die ha niet moeten beginnen...was er ook op tegen...ze hadden Koeman moeten nemen...durf mijn hand in het vuur te steken dat dit niet zo gelopen had!!!

We geven guus wel de schuld maar wat hebben wij een een ***verdediging. Snap niet dat je een Virgil van Dijk wat bij celtic een leider is gewoon niet geselecteerd wordt maar wel een Veltman die weer niks goed deed. Je moet van Dijk naast Beton zetten en dan heb je 2 leiders in het team. van dijk opbouwend sterk en vlaar kan in de mandekking spelen.

12 november 2014 om 23:08

kabouterwesley, ten eerste het elftal moet het doen ja, maar de coach is degene die het doet.
ten tweede, hier staat bijna het hele elftal wat ook op de WK hebben gespeeld onder van gaal, en daar speelde ze toch wel beter dan onder hiddink nu.
Dus waar ligt het dan nu aan.

12 november 2014 om 22:31

Mee eens. Blind is afschuwelijk slecht.

12 november 2014 om 22:34

Ze waren allemaal slecht..niet enkel Blind...de Vrij die buitenspel opheft waaruit gescoord had moeten worden, of onze keeper die zomaar de bal in de voeten van de tegenstander speelt...had ook een goal kunnen zijn.

Nee...het ziet er niet uit het NL elftal...eerst Guus eruit...

12 november 2014 om 22:40

Jullie hebben toch niet helemaal goed gekeken. Ik heb Blind toch meerdere steekballen zien geven. Wat mij opviel dat er vanuit de verdediging niemand op het middenveld durft aan te spelen. Zowel de Vrij als Veltman hadden hier last van. Ook Willems had niet zijn sterkste partij vanavond

12 november 2014 om 22:41

Ach man ga weg met je altijd slecht...daarom speelt hij basis bij Man United zeker...

Nee hij speelt niet lekker...maar werd vaak belachelijk slecht aangespeeld...

Maar het probleem ligt hem vooral bij de coach...die krijgt ze niet aan het voetballen...

Zie je dan van Gaal wel een meester is en Guus een leerling op zijn leeftijd...

Guus zit er totaal passieloos bij...want het geld komt toch wel...de zakkenvuller...stelt verder teveel Psvérs op...en dat is mijn mening.

12 november 2014 om 22:46

Denk jij dat als Van Gaal niet meer bij Manu zit, Blind nog in de basis staat????

12 november 2014 om 22:49

"ballen breed en naar achteren"
Zoek anders voor de gein z'n stats eens op voor je opportunistisch begint te roepen.

12 november 2014 om 23:10

gooi die haat op blind toch eens weg, hij speelde nog lang niet zo slecht als willems en in de eerste helft veltman.

12 november 2014 om 23:18

Jolano, doe je Ajax-bril eens af. Ik ben normaal wel een fan van Blind (op het moddenveld), maar wat hij liet zien was gewoon niet goed man. Simpele dingen gingen bij hem fout en hij was medeverantwoordelijk aan de tweede tegengoal.

12 november 2014 om 23:29

zie je veltman niet in mijn reactie staan, kerzoep. Dus ik heb die ajax bril niet opstaan.

12 november 2014 om 23:33

Ik zie Veltman wel in je reactie staan maar als je die er niet in had staan was je je geloofwaardigheid helemaal kwijt, dus daarom heb je die er waarschijnlijk maar even ingezet. Heb je de wedstrijd wel gezien? Blind was echt niet goed. Niemand haat hier op hem, hij speelde gewoon erg slecht. En als iemand slecht speelt mag er iets van gezegd worden.

Hopen dat strootman snel terugkomt. Voor de rest had ik el ghazi geselecteerd. Een jongen met braveure kracht snelheid en techniek op links. Iedereen was slecht behalve sneijder en robben. Blind is ook dramatisch hoor. Mijn oma is nog sneller

Adios Guus. Denk dat het tijd is voor een moderne trainer. Verdediging is echt slecht. Begrijp niet waarom Nederland altijd van achteren wil opbouwen. Dit geeft de tegenstander alle tijd om de boel achter te organiseren.

12 november 2014 om 22:36

Hij had wel wat aan de verdediging kunnen doen om andere spelers te selecteren zoals Van Dijk o.a.

4 uit 5 verloren. Dat zegt eigenlijk alles.

De focus ligt nu vooral op Hiddink, maar we moeten ook de rentree van Affelay eens onder de loep nemen. Met hem op het middenveld en dan nog Sneijder ernaast is gewoon heel kwetsbaar. Zolang Strootman nog niet terug is moeten we gewoon met de punt naar voren spelen in plaats van punt naar achteren. Naast Daley hoort dan een Clasie/fer in plaats van Affelay.

12 november 2014 om 22:33

Afellay had rustig gebracht moeten worden totdat hij weer veel wedstrijden in de benen. Blind nooit meer opstellen

12 november 2014 om 22:34

Kritiek op Daley is onterecht. Robben nuanceert het perfect in de interview. Spelers als Willems brengen hem vaak in de problemen door risicovolle passen te geven.

12 november 2014 om 22:37

Inderdaad...die Willems gaf de ene na de andere domme bal af...lijkt mij niet bijster intelligent persoon...veel meer dan hard rennen kan hij niet.

Had beter een hardloper kunnen worden...zijn roeping gemist...

12 november 2014 om 22:44

Willems komt ook echt zwaar te kort zet dan gewoon Büttner daar neer, of Blind want die moet niet op het middenveld. We kwamen ook kracht te kort op het middenveld, daar moet een Strootman of Nigel de jong staan.

12 november 2014 om 22:48

Willems is echt bizar dom. Nog nooit zo'n kneus in oranje gezien.

Zou het misschien toch niet een verkeerd idee zijn beste Guus om gewoon de beste spelers te laten spelen en dus Virgil van Dijk te selecteren en te laten spelen?

Hoe moeilijk kan het zijn om het sterkste elftal op te stellen?

12 november 2014 om 23:20

Ja, bij Spakenburg staat ook nog een goede verdediger....en die worden ook kampioen in Schotland.

12 november 2014 om 23:26

Clasie, Strootman (indien voldoende fit), Van Dijk, Pieters en zelfs een Toornstra of Manu zou ik overwegen.

En kijkende naar de verdediging.. zelfs Van Beek / Kongolo zou ik erbij halen ipv kneuzen als Bmi, De Vrij en Veltman..

Wanneer de grote jongens het laten afweten verlies je gewoon, Robben was slecht, Huntelaar blijft een bankspeler want wanneer het wdl moet kan hij niet meevoetballen, en achterin is het drama en wordt tijd om Van Dijk een kans te geven.

Het is geen schande. Louis heeft er alles uitgehaald en had geluk. Nu loopt het niet en dan vallen er teveel spelers door de mand, zeker tegen een ploeg als Mexico. Ik betwijfel of een andere bondscoach dit gaat veranderen.

12 november 2014 om 22:48

Ik denk dat een bondscoach met wat meer karakter en een moderne spelopvatting erg goed zou doen, maar welke Nederlandse coach komt daar in godsnaam voor in aanmerking? De Boer? Koeman? Beide gaan niet gebeuren. Dan kom ik op namen als Henk de Jong, Ron Jans en Lodeweges? Daar wordt je ook niet vrolijk van als manager van het Nederlands elftal. En mensen als Van Nistelrooij en Danny Blind ga je al helemaal van huilen...

Kortom: we zijn kansloos totdat er een nieuwe trainer opstaat.

Van Rhijn, een van de zeldzame lichtpuntjes deze wedstrijd.

12 november 2014 om 22:35

Inderdaad met als hoogtepunt die 2e goal, stel je voor dat je jezelf er voor gooit of je man zou dekken

12 november 2014 om 23:02

Ik zeg ''deze wedstrijd'', dus ik heb het over de hele wedstrijd. Jij noemt 1 moment waarbij het minder goed deed (de grootste fout werd daarvoor al gemaakt, maar doe maar even of je het vergeten bent) en je laat de rest totaal buiten beschouwing, lekker opportunistisch en kortzichtig.

Vergeleken met de rest van de verdedigers heeft hij weinig fouten gemaakt (ik heb specifiek op hem gelet deze wedstrijd, zowel in aanvallend en verdedigend opzicht) maar dat is niet moeilijk als je Willems en Veltman achterin hebt staan. Ook aanvallend droeg hij een steentje bij, vooral samen met Robben (rende vaak mee zo dat de verdedigers moesten kiezen) en had af en toe een goede voorzet (op Huntelaar bijv.

Een dikke faal van Hiddink om met zo een opstelling te beginnen. Met name Veltman en Willems bakte er ook helemaal niks van, wat een onkunde

12 november 2014 om 22:39

Veltman en Blind herstelden zich in de tweede helft iets.
Promes was echt slechte invaller echt Blind.
Willems was echt heel slecht.

belgie is beter als nederland. We zijn er niet bij op het EK Helaas!

12 november 2014 om 22:40

Oranje is er gewoon bij (hopelijk zonder Guus) en zal als het erom gaat weer beter presteren.

De beste nummers 3 plaatsen zich ook en anders plaatst Oranje zich wel via de play-offs.

12 november 2014 om 22:44

Ik denk wel dat jullie erbij zullen zijn, aangezien er nu 24 deelnemers zijn. Een gelukje voor Nederland. Maar wat heeft België hier nou mee te maken? Duitsland is ook beter dan België en Nederland, en San Marino is slechter.

Op basis van de echte wedstrijden zaten we al zwaar door de ondergrens van dat wat Oranje mag heten.
Dus gelukkig, deze duidelijke nederlaag veranderd helemaal niks.

de hele achterhoede schutterde veltman de vrij willems van rhijn.
middenveld sneyder blind voldoende.
voor robben depay voldoende.
huntelaar slecht mist enorme kopkans leeg doel naast voor de rest niet gezien.
krul had 2e goal moeten hebben ondanks dat van rhjn zijn man laat lopen.
conclusie maak niks uit wie je erin zet is gewoon bagger.
ook de lobby voor huntelaar is nu wel duidelijk op de bank beginnen.

12 november 2014 om 22:38

Depay voldoende? Hij speelde dramatisch. Veel balverlies en zelden zijn tegenstander uitgespeeld.

Ik heb geen hekel aan Hiddink echt niet. Maar verdomme als Louis voor die groep stond had hij ze wel zo hard afgebekt en wijs gemaakt dat dit echt niet kan. Hiddink is veel te lief, discipline ver te zoeken, diep triest. Hollandse school mn reet. 5-4-1 laat ze maar een helft uitrazen en knal er dan over.

Dit is dus het verschil tussen een 4 of 5mans verdediging bij Nederland. Indien iedereen fit is heb ik wel de oplossing om met 433 te blijven spelen (zie opstelling). Denk dat dit de enige oplossing is om onze verdediging enigszins solide te krijgen.

Cillessen
vdWiel
Vlaar
N. de Jong
v Dijk
Strootman
Sneijder/RvP
Blind
Robben
Huntelaar
Depay

Weg met Snijder, Huntelaar, Blind, van Rhijn, Cillessen en Veltman. Iedereen blij en verlies Oranje nooit meer. Ongelooflijk de gekleurde brillen.

Vandaag van Rhijn en Robben Ok. De rest net voldoende tot slecht.

Hij is te langzaam gozer. Komt zwaar tekort op dit niveau. Hopen dat strootman snel terugkomt

Ze speelde goed alleen veltman vond ik zwakjes veder fantastische wedstrijd

We waren niet minder dan Mexico maar door onze ......verdediging verliezen we opnieuw een wedstrijd. We hadden ook beter met de kansen om moeten gaan. Zelf had ik een nog minder nederland verwacht met een grotere nederlaag dus t valt nog mee maar tegen Letland moeten echt 3 punten worden gepakt!

Ik wacht het interview met de bondscoach nog even af voordat ik ga slapen. Misschien kondigt hij nu al aan dat hij opstapt.

12 november 2014 om 22:41

Zou een nederlaag tegen Letland schelen als hij blind jr en sr ook meeneemt....

12 november 2014 om 22:42

Is het interview al geweest? Heb namelijk net de stream v sbs6 weer opgestart, maar die reclame daarop duurt 50s. Hoop eigk dat hij opstapt!

Zoals ze die Corona er door lieten lopen. Daar heb ik gewoon geen woorden voor. Leg hem dan tenminste nog neer pak hem bij zijn schouder maar doe iets. Dit is echt gewoon timide. Vinger in de mond van oh ja. Stond erbij en ik keek ernaar.

Het had ook 6-3 kunnen zijn

12 november 2014 om 22:39

Je kunt er niet van uit gaan dat je er 6 moet maken omdat je verdediging zo slecht is dat er altijd wel drie in vallen.

Denk je van Lens af te zijn krijg je Promes.... Van Rhijn was afschuwelijk slecht. Hoe kan die vent in Oranje spelen? Blind was ook niet goed evenals Afellay. Wijnaldum vond ik ook bar en bar slecht invallen. Het is gewoon FC Robben en de rest loopt erbij....

Om te beginnen gaan de credits naar Mexico. Een team dat voetbalt met 200% passie en strijd. Iets wat Nederland duidelijk mist.

Wat verder opvalt is: Veltman is goed tegen NAC Breda en Excelsior maar absoluut niet een verdediger voor topniveau. Blind is oké maar absoluut geen speler die een topteam of Nederland naar een hoger niveau tilt. Is te traag en niet geschikt voor Oranje. Robben kan dit team niet dragen. Depay denkt dat hij van absolute topniveau maar moet niet denken dat hij 150x per wedstrijd van afstand mag schieten. Is ook niet goed in de kleine ruimtes. Afellay is niet de oude en rendeert niet als controlerende middenvelder. De complete verdediging mist Killers en dat word hier weer duidelijk. Wij leiden op om verdedigers goed te laten meevoetballen maar slaan hier zwaar in door. Er zijn te weinig killers in de verdediging. Keepers zijn ook niet van een hoog niveau. Kortom, we zijn onder Louis van Gaal boven onszelf gestegen maar zijn de afgelopen maanden keihard met de neus op de feiten gedrukt. We missen talent en het geheel rendeert niet en dat allemaal terwijl de andere landen wel sterke selecties hebben. Wanneer een wedstrijd niet beslist kan worden door kwaliteit moet dit gedaan worden op karakter en moet iedereen zijn niveau halen. Dat heeft bijvoorbeeld Ijsland ons duidelijk laten merken. Met een nieuwe bondscoach zal er ook niet veel veranderen.

12 november 2014 om 23:14

Blind is inderdaad geen speler die een team naar een hoger niveau tilt, maar hij is wel een speler die andere spelers beter laat renderen. Hij is typisch zo'n geval van een speler die goed in een topteam kan meedraaien, maar niet een matig team naar een hoger niveau tilt.

Hoe ze niet eens kunnen stappen voor buitenspel. Dat kunnen ze al bij de E-tjes

Offtopic: die interviews na wedstrijden kunnen me nooit zo boeien maar ik vind Arjen Robben wel altijd goede interviews geven na een wedstrijd van het Nederlands elftal. Hij voelt zich duidelijk verantwoordelijk en zegt ook daadwerkelijk wat ipv met cliches en ingestudeerde teksten te strooien.

12 november 2014 om 22:51

Ben ik compleet mee eens. Arjen is gewoon de captain. Hij laat zijn emoties op een goede manier zien. Hij is strijdvaardig, maar staat niet te bekvechten met Kraay jr.

Ach, dit is maar een vriendschappelijk potje. De spelers hielden zich ook wel om niets op te lopen voor de wedstrijd tegen Letland. Die Mexicanen spelende met schuim op hun mond. En zo slecht was Nederland toch echt niet. Bal wou er gwn niet in. En Affelay en de verdediging was wel zwakjes.

Veltman hoe slecht was die wel niet zeg... ongelofelijk ik zei het van te voren al.... dacht nog noujah toch maar een kans geven en wat heeft hij die verprutst zeg. Wat een fouten.... Ook van der wiel of janmaat weer voor van Rhijn, die was ook drama! Willems, was aanvallend nog oke... maarjah verdedigend niet bepaald... en dat hebben we nou net nodig!!!

Veltman, Willems en Promes komen simpelweg tekort. Die jongens moet je gewoon niet oproepen. Zet Blind dan maar op de LB positie. Dan kun je op het middenveld tenminste spelers zetten die wel balvaardig zijn.

12 november 2014 om 23:43

Veltman komt inderdaad zwaar tekort. Willems daarentegen heeft zeer zeker wel de kwaliteiten. Het kwam er vandaag niet echt uit. Blind, Van Rhijn en Veltman eruit en niet meer oproepen. Pieters moet een kans krijgen op lb en Toornstra/clasie op t middenveld. Als ik Promes zo zie vraag ik me af wat er met Elia is gebeurt. Die had zo veel meer snelheid en dreiging. Affelay speelt ook totaal tandeloos en zonder inspiratie. Er gaat een hoop mis en misschien hebben we gwoon even geen goede generatie. Jammer maar helaas.

Niet een verlies om te schame, want als Mexico gewonnen had op WK van NL zag ik ze ook derde worden. Maar feit is dat met Hiddink niet werkt en er weinig nieuws is. Zovaak achtereen verliest Oranje zelden en waarom bijvoorbeeld geen nieuwe verdedigers de kans geven?

Echt genoten van Guardado. Bizar dat een speler van zijn niveau in de Eredivisie speelt. Hij heeft al een open sollicitatie gedaan, Brands leg hem zsm vast!

12 november 2014 om 22:45

Ik vond hem eerlijk gezegd niet zo opvallend. Heb meer genoten van Vela en dan vooral hoe clutch hij is. 2 kansen en dan 2 goals. Daar kon Huntelaar vanavond een puntje aan zuigen.

12 november 2014 om 23:11

Ik denk dat het verschil is dat ik specifiek op hem let, daardoor valt hij voor mij heel erg op. Vela was inderdaad ook fantastisch, heerlijke speler, jammer dat Arsenal hem heeft laten gaan.

Teveel spelers zijn te licht voor dit niveau en er zijn ook teveel twijfelgevallen. Veltman laat te veel steken vallen, Willems en Van Rhijn ook niet best. Wat Promes in die paar minuten liet zien, kon echt niet. Wat zag dat er onbeholpen uit, Robben die tig jaar ouder is is zo veel sneller en soepeler. Huntelaar won geen duel en is niet scherp genoeg en mist op deze positie en met deze manier van spelen handelingssnelheid.

Robben en Sneijder kunnen het niveau van het hele team niet omhoogtrekken. Erg zonde, maar zonder andere verdedigers en een andere speelwijze gaan we het niet redden.

Het is het fundament, zoals gullit zei. Als dat niet staat gaat het niet goed en dan zekerheid met Ron Beton, wat een beperkte speler ook.

Het is achterin al jaren droevig gesteld met NL, want welke top verdedigers hebben we nu gehad sinds de boer en Stam?

Ik heb veel meegemaakt maar zo´n slechte verdediger als Willems nog nooit. Bizar wat die aan het doen was. Elk beslissend duel verliezen, en schuldig aan 2 van de 3 goals. Als je een cijfer lager dan een 0 mocht geven dan kreeg hij van mij een -3 ofzo.

Veltman trouwens ook bizar slecht.

Nederland was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar als je geen enkele kans afmaakt en totaal niet kan verdedigen, tja.. Willems en Veltman waren naar mijn mening niet erg sterk om maar lekker zwak uit te drukken.

Vind het ook lastig om te zeggen welke linksbuiten er vandaag minder was, want zowel Depay als Promes hebben vrijwel niets goed gedaan.

Over Huntelaar zal ik maar niet beginnen. Behalve misschien dat zo'n kapsel dat je na elk duel terug in model moet zwiepen me erg onhandig lijkt.

Zo slecht was het vanavond niet. Ze hadden gewoon pech met de afwerking. Het zag er in ieder geval al beter uit dan met van persie in de punt. Hopelijk winnen ze zondag wel.

Jammer voor Oranje, maar heb wel een leuke wedstrijd gezien que doelpunten.

Toch wil ik wat kwijt.. Promes valt in. Dan denk je: Die gaat er vol in, 120% inzet etc.
Wat heb ik mij lopen ergeren in nog geen 30 minuten aan deze jongen! Echt bedroevend..
Voorzetten die gewoon achter het doel verdwijnen, voor eigen succes willen gaan.. etc.. Bleh.

Op naar zondag! 3 punten, niks minder!

Tja, Van Gaal zag tenminste dat deze verdedigers een 5e man nodig hebben om overeind te blijven. Van Rhijn (hoewel vandaag de minst slechte) en Veltman kunnen het niveau lang niet aan, De Vrij staat positioneel nog steeds verkeerd en de zwaar overschatte Blind voegt werkelijk niets toe. Willems laat het in Oranje nooit zien en Promes, alsjeblieft zeg.

Nou boys, volgende week hebben we een nieuwe bondscoach en mischien maar goed ook. Ik had echt verwacht dat Guus toch met een wat modernere aanpak zou komen maar het is weer ouderwets Hollands voetbal met dezelfde achterhaalde ideën.

Heb wel genoten van het geschutter vandaag, dat dan weer wel en mischien worden ze eindelijk wakker in Zeist en stoppen we met onzinnige spelers als Veltman en Blind. Dat zijn voetballers uit de jaren 60, niet meer van deze tijd,, hetzelfde als het spelsysteem van Oranje.

Nieuwe coach met een moderne visie op voetbal graag.

Als je wint, heb je vrienden
Rijen dik, echte vrienden
Als je wint, nooit meer eenzaam
Zolang je wint

Hopelijk kan Guus wat vriendjes maken na een overwinning tegen de Letten.

12 november 2014 om 23:54

Hey niet om het een of ander maar zoveel heeft die ook nog niet gewonnen he?

Nogmaals mijn opstellingals iedereen fit is)
Cillissen;
Van der wiel, vlaar, bmi, blind;
Sneijder, strootman, de jong;
Robben, huntelaar, depay

proficiat mexico, terecht gewonnen, prachtige goals geweest en die van blind ook.
Nederland heeft meer gevochten nu dan in de voorgaande wedstrijden die ze verloren.
Maar wat sommige deden was echt niet normaal, 1ste helft veldman een paar keer in de fout. Nu gelukkig geen goal er door, willems die klungelig werd enz. Jammer voor de hunt is het niet gelukt.
Wat floot de pool wel erg gauw tegen de hunt, maar als ze hem neerlegde liet hij door voetballen.

Hopelijk is alles goed met vlaar

Haha op basis van de cijfers hierboven was Blind 1 van de beste spelers van Nederland. Lachwekkend...

12 november 2014 om 22:52

Dus het is de schuld van papa Blind dat de meeste bezoekers hier Blind een van de beste van Oranje vonden???? Hahahaha....oeioei, gekker moet het echt niet worden....ik denk dat Papa Blind hoogst persoonlijk als een gek op de plusjes zit te drukken....hahahahaha.

De verdeding was niet best maar het ergste vond ik nog wel hoe er soms balverlies werd geleden op het middenveld. Ook was er bij balverlies totaal geen druk op de bal. Als je dit voetbal wil spelen moet je bij balverlies met z'n alle er in kleunen en zo snel mogelijk de bal terug willen hebben maar er zat totaal geen idee achter.

Wat een drama team. Zit geen lijn in. Van rhijn veltman Willems zwak. Blind in 1 tempo affeley kan beter postbode worden loopt alleen maar met de bal. Huntelaar had het te druk met zijn haar. Promes wordt hem ook niet.

Krul
Janmaat Vlaar kongolo Pieters
Clasie Klaassen strootman
Robben persie depay

Veltman was een drama. Waarom laat Hiddink hem 90 min staan. Voorlopig niet meer oproepen.
Promes vewijst weer eens dat hij te licht is voor Oranje. Wat een waardeloze invalbeurt.
Van Rhijn zakte ook door de mand. Aub vdWiel in de basis! Krul kon weinig aan de tegentreffers doen. Gewoon laten staan.
De huidige serie is Oranje onwaardig. Guus moet naar huus! En snel ook.

Vind het wel grappig hoe men op de man speelt. Blind kan er niks van, Guus moet weg, en ga zo maar door. Lui, leg alsjeblieft die clubbril eens neer. Het Nederlands voetbal ligt op z'n gat. Verdedigen kunnen we niet. In de eredivisie lijkt het er op dat clubs een sterke verdediging hebben, maar eenmaal internationaal zie je gewoon hoe veel wij te kort komen. Wie denkt dat van Dijk, Kongolo, en van Beek onze messias zijn zal ook terug komen van een koude kermis.

Aanvallend hadden we vanavond best onze momenten, maar ik krijg er genoeg van dat Robben steeds op rechts staat. Promes had na zijn invalbeurt gewoon op rechts moeten staan. Zijn voorzetten van links waren nog erger dan van een zaterdagmiddag amateur. Daar kan hij niet zo veel aan doen, maar Hiddink wel. Als een speler als Huntelaar (of van Persie) eens een goede voorzet van de achterlijn krijgen zouden we meer doelpunten zien.

En nu? zondag?
We gaan tegen een muur spelen. Letland heeft niet de klasse en finesse van Mexico. Je had vanavond beter tegen Luxemburg kunnen spelen...bert van Oostveen zal wel blij zijn met de knaken die de knvb heeft verdient, maar denk dat Oranje totaal niks heeft aan deze verloren partij.

12 november 2014 om 22:59

007, leg mij even uit waarom Van Gaal met nagenoeg dezelfde selectie beter presteerde dan Hiddink? Onder Van Gaal lag het Nederlands voetbal zogenaamd ook al op zijn gat en konden de verdedigers ook niet verdedigen in de Eredivisie. Onder Van Gaal werd De Vrij uitgeroepen tot de beste verdediger in Brazilië, Vlaar stond ook in de top tien qua ranking. Natuurlijk wordt er op de man gespeeld, Hiddink heeft er gewoon een enorme puinhoop van gemaakt!

12 november 2014 om 23:23

Je kan een toernooi niet met een kwalificatiereeks van anderhalf jaar vergelijken. Hiddink krijgt nu spelers van uit heel Europa en moet binnen een week resultaat bereiken. Ik denk dat Hiddink deze campagne als trainer niet gaat eindigen, maar ook de spelers zelf zijn schuldig aan deze crisis.

12 november 2014 om 23:33

007, Van Gaal had ook te maken met een kwalificatiereeks en kwalificeerde zich probleemloos voor een eindtoernooi. Hij deed dit met nagenoeg dezelfde selectie. Hiddink heeft er gewoon een enorme puinhoop van gemaakt. Onder Van Gaal was er sprake van een goede kwalificatiereeks en speelde Oranje een uitstekend toernooi.

Een aantal vallen echt door de mand
Promes, blind, Veltman,willems, van Rhijn wat een spelers. Leuk voor eredivisie niveau maar op internationaal niveau belachelijk . Huntelaar verliest alle duels. Enige lichtpuntje robben

Oke Jetro Willems was verdedigend heel slecht, maar zijn dieptepassen tussen de linies zijn van zeer hoog niveau. Dat zie ik weinig spelers bij Oranje beter doen.

Het is toch ongelooflijk dat ze zo slecht zijn
Krul: 6, mooie redding maar had de laatste moeten hebben.
Van Rhijn: 3 , grote fout bij de een na laatste goal.
Vlaar: X niet genoeg gezien.
De Vrij: 3 fout bij de een na laatste goal en de laatste goal Slecht!!!!!!!
Veltman: 4 ook vele fouten.
Willems: 2 een breedtepass over 3 meter nog niet goed gewoon stoppen.
Blind: 6 mooie goal maar nog te vaak terugspelen van de bal en een fout in dezelfde situatie als Willems.
Sneijder: 7 gewoon goed en een mooie goal.
Affelay: 5 is nog niet zo als hij moet zijn.
Wijnaldum: X
Fer: X
Robben: 8 is gewoon de beste.
Huntelaar: 1 3/4 100% procent kansen en allemaal gemist.
Depay: 3 niet in vorm

Jongens jongens kalm aan dit leverde mij 400 euries op. Zondag komt het wel goed - jammer genoeg want dan blijft die seniele dikzak zitten. Excuus voor mijn woordkeus. Echter is er onder Hiddink geen lijn te bekennen. Nul! De man is gewoon op zijn retour.

12 november 2014 om 22:51

Het ligt gewoon aan de spelers en de Nederlandse speelwijze.

12 november 2014 om 22:57

Dat is dus precies waar ik nu ook heilig in geloof. We lopen achter met onze filosofie en wanneer je nu ook even in een flinke dip zit qua talent (sneijder scoort dan wel, maar wat voegt hij nog aan Oranje toe? we hebben nu geen vervanger en dat in het oh zo aanvallend Nederland) komen we gewoon te kort. Ik geloof echt dat het niet aan speler X of Y ligt. Op te veel posities hebben we nu geen wereldspelers. Onze eredivisie stelt niks voor, niet wat betreft niveau. We hebben nu even te weinig goede spelers bij echte Europese topteams dus is deze crisis echt wel te begrijpen.

12 november 2014 om 23:16

Lovre, het ligt gewoon aan Hiddink en niet aan de spelers. Misschien kun je mij uitleggen waarom Hiddink zo matig presteert met deze selectie? Van Gaal werd met deze selectie derde in Brazilië.

13 november 2014 om 00:39

Met enorm veel geluk. Mensen moeten stoppen met het blindstaren op dat resulttaat.

Voetbal was op het WK ook al niks met moeilijke wedstrijden tegen de grootmachten Australië, Chili, Costa Rica en Mexico

13 november 2014 om 09:29

Volledig mee eens. Het kwartje viel op het WK gelukkig enkele keren onze kant op. Voetballend gezien was het vaak ook enorm slecht.

Laat Kongolo eens spelen achterin! Heeft een goede pass,lengte en maakt weinig echte blunders. Zet hem naast Vlaar of van Dijk. En haal er eens meer oudere spelers bij( ook al hebben ze misschien minder kwaliteit) Een team als het Nederlands elftal hoort niet voor de helft of meer uit zulke jonge jongens te bestaan. Je hoort er rustig 1 of 2 toe te voegen. De druk wordt op deze manier ook veel te groot.

Kom nou toch zeg! Achterin nou eindelijk eens gaan spelen met Vlaar en van Dijk! dit zijn echte kerels. Door de lucht komen ze er dan 100% niet door. Daar komt bij dat van Dijk ook nog eens een geweldige pass heeft. De bondscoach geeft op dit moment een interview waarbij wordt gevraagd buiten Vlaar om nog een goede nederlandse verdediger te noemen, hij wist er geen.... Nou ik wel, heb van Dijk heel vee zien spelen is vele malen beter dan bijv een Veltman. Heb Veltman ook weer veel te vaak zo de bal in zien leveren. Huntelaar wat ongelukkig maar absoluut veel dreigender dan van Persie. Verder zou het inderdaad fijn zijn indien Strootman terug is. Promes was inderdaad wel heel slecht. We hebben wel genoeg kansen gehad overigens!

Zet gewoon douglas erin.
Kan nooit slechter worden.

Wat zeurt iedereen toch steeds op Blind, ik vond dat hij vandaag juist een aantal keer zeer goed handelde in de combinatie. Heeft echt stappen gemaakt sinds hij bij United speelt. Maar ja, je moet toch iemand haten.

De twee linksbuitens waren vandaag bijvoorbeeld echt bizar slecht. Ik denk zelfs dat Depay en Promes Hiddink gewoon een eikel vinden en hem weg willen hebben. Normaal gesproken ben ik echt fan van Depay, maar mijn God, wat was hij vandaag matig. Promes was helemaal lachwekkend, die schoot gewoon alles de tribune in.

Krul: 7, wereldredding en geen cruciale blunders. De 2-1 was een kutbal voor een keeper.
Van Rhijn: 4, in aanvallende zin weinig gezien, verdedigend volgens mij weinig verkeerd gedaan.
Vlaar: Helaas te weinig gezien.
De Vrij: 4, O
Veltman: 4 ook vele fouten.
Willems: -10, Nog nooit zo'n slechte verdediger in oranje gezien. Lekker over de grond rollen bij elk belangrijk moment. Ben nog steeds pissig op deze kneus.
Blind: 7, lekkere goal en geen cruciale blunders, want Willems verklootte de boel bij de 2-1.
Sneijder: 7, Ik vond hem eigenlijk wel prima, en scoorde ook nog een wereldgoal.
Affelay: 5, Niet goed, ook niet überslecht.
Wijnaldum: 6, redelijk.
Fer: X
Robben: 7, Speelde gewoon prima, maar ik deel vandaag geen cijfers hoger dan een 7 uit.
Huntelaar: 2, Hoe kun je zulke kansen missen en dan ook nog elk duel verliezen.
Depay: 4, Schoot ook geen deuk in een pakje boter.
Promes: 4, Een kans van 2 meter overschieten is knap, verder nog niet zo superslecht.

12 november 2014 om 23:26

Ajax supporter? Blind was echt ondermaats en Veltman was net zo slecht als Willems. Veltman komt echt tekort, geen idee wat hij in het Nederlands Elftal doet. Willems was inderdaad ook slecht.

12 november 2014 om 23:40

Nee Feyenoordsupporter. Veltman was inderdaad te hoog, mee eens. Een 2 komt meer in de buurt. Wat was er zo slecht aan Blind dan?

12 november 2014 om 23:52

Oke, nu je Veltman een 2 hebt gegeven klopt het al wat beter haha. Blind vond ik vrij slecht spelen. Je zegt dat het bij de 2-1 niet zijn fout is, daar heb je wel een beetje gelijk in want het was inderdaad vooral Willems die het verklootte maar Blind verliest dan ook weer zo makkelijk de bal. Hij gaf alleen maar tikkies breed en terug en die ballen kwamen nog niet eens altijd aan. En als hij een risicovolle pass wilde versturen kwam die nooit aan. Hij maakt een goal, oke, maar daar zat nogal wat geluk bij. Ik vond Blind ook niet meer dan een 4 waard.

13 november 2014 om 12:00

@maartenfr12
Dat je Promes een hoger cijfer geeft of gelijk aan sommige andere, maakt je hele lijst direct ongeloofwaardig. Hij was met een straatlengte voorsprong de slechtste speler.. heeft niets gebracht. Mist een kans van 2m afstand terwijl robben volledig vrij staat. Verder alleen maar bal inleveren, waardeloze loopacties, waardeloze voorzetten.

13 november 2014 om 21:55

@maartenfr12
Ik vond van rhijn anders zeer onder de maat was ook een fout van hem die 2e goal van Mexico.

Het wordt een tijd dat Anita wordt opgeroepen man. Blind kan echt niet meer. Anita heeft meer drive en verdedigt beter dan Blind.

12 november 2014 om 23:31

Anita? Vurnon Anita? Die gozer die op de bank zit bij Newcastle? Nee dankje, dan nog liever Daley Blind. Kan niet wachten tot Strootman weer fit is want het middenveld is gewoon waardeloos.

13 november 2014 om 15:14

Strootman is uiteraard ook broodnodig. Hopelijk komt hij snel weer terug op niveau na zo een langslepende blessure.

Rustig rustig allemaal....ik vond het helemaal niet zo slecht....denk dat Oranje toch een stuk of 8 grote kansen heeft gecreeerd....dat vind ik veel....ja, de verdediging is een probleem maar dat wisten we toch al...iedereen maar blaten voor het WK dat 5 verdedigers belachelijk was, maar ik stond te juichen want ik wist net als Van Gaal dat dit de enige kans was.

Kansen moet er in tegen Letland, dan heb je in ieder geval tot maart nog enige relatieve rust

Die Huntelaar in de spits vind ik ook waardeloos. Dan nog liever een arrogante en niet in de vorm zijn de van persie. En robben per direct aanvoeder maken. Goer commentaar direct na de wedstrijd

Ik heb de hoop opgegeven qua huidige verdediging..

Van mij mogen Kongolo en Van Beek er per direct in...echt.. dat is mijn hoop in bange dagen.

12 november 2014 om 23:07

Haha. Even feyenoord bril afzetten. Vond tijdens WK Vlaar en de Vrij goede combi. Veltman is wel te licht voor NL elftal

12 november 2014 om 23:17

Tijden het WK was het eigenlijk een driemans verdediging centraal.. Blind/vlaar/de Vrij..

De heren komen toch echt tekort om centraal met maar 2 man te spelen.. De Vrij stond de hele tijd lucht te dekken.. liet de man achter hem keer na keer vrij (en Van Rhijn die niet dacht zo van hey, ik zal hem overnemen). Het klopte van geen meter.

En Feyenoord bril of geen Feyenoord bril.. Van Beek / Kongolo doen het nu al beter dan BMI / De Vrij.. in alle opzichten. En deze twee jochies hebben geen slaapmomenten..

12 november 2014 om 23:26

Nou ik heb ook een Feyenoord bril, maar van mij hoeven er geen Feyenoorders geselecteerd te worden. Hoop ook dat Clasie nog een paar dagen last houdt, zodat hij zondag net mist.
En dan lekker volgende week uitgerust ballen tegen Dordrecht.

12 november 2014 om 23:32

Clasie is dan geschorst, dus laat hem lekker meedoen.

Als Depay erin bleef werd er nog zeker gescoord. Promes was volstrekt waardeloos. Gevalletje Elia.

Behalve Robben en Depay was iedereen dramatisch, dit gaat nog heel lastig worden.

12 november 2014 om 23:10

Depay verloor een paar keer dom de bal, maar had wel een aantal goede acties.
Promes kon hellemaal niks, 1000 keer slechter.

13 november 2014 om 00:48

Inderdaad, en dat zijn n u net de fouten van Guus Geen Geluk....echt elke wissel pakt verkeerd uit....met Depay was het nog 3-3 geworden, ga je toch iets beter de volgende wedstrijd in en ook beter voor de Fifa-ranking....Nederland moet daarvoor echt gaan oppassen, want straks zitten ze bij de loting voor de volgende kwallificatieronde voor het wk in pot 2.

Heel snel weg met Guus en Rijkaard benoemen. Zondag tegen Letland: vermeer, vd wiel, de vrij, indi, blind, clasie, sneijder, robben, huntelaar, van persie en depay.

12 november 2014 om 23:09

Rijkaard vind ik ook geen goede keus. Op basis van welke prestatie zou hij bondscoach moeten worden

13 november 2014 om 00:44

Haalde de halve finale met Oranje 2000., Champions League gewonnen met Barca... Is een voorbeeld voor een hele hoop spelers en onze toppers hebben hem nog zien voetballen.

Weer snel 5-3-2 spelen
Die Veltman is me slecht zeg , hoe bestaat het dat hij mee mag doen

Vela had ook een mooie avond , van Rhijn dekt op 10 meter dat is Vela sinds de d-tjes niet meer gebeurt

Hopen dat Strootman , de Jong en Vlaar snel weer fit zijn
En toch maar eens Douglas en van Dijk proberen want dit kan echt niet .
Wist trouwens iedereen al op Ajacieden en Hiddink na

A.u.b een uitgebalanceerd team garant voor 5 goals. In ieder geval geen Blind.

vermeer
v.d.wiel
de vrij
bruma
willems
wijnaldum
fer
sneijder
robben
v.persie
huntelaar
12 november 2014 om 23:29

Nee.. de sterkste optelling is als bijgesloten.. Bruma kan echt niet.

Vermeer
vdWiel
De Vrij
Vlaar
Willems
Strootman
Clasie
Robben
Toornstra
Depay
vPersie
12 november 2014 om 23:31

je moet wel selecteren wat zondag beschikbaar is, vlaar speelt niet

12 november 2014 om 23:41

Hoe bevalt het leven in Rotterdam?

13 november 2014 om 13:38

Ik woon heel toevallig in Mexico en op dit moment is het leven eventjes K U T...

Maar goed..wat verwacht je van het NL elftal zonder Feyenoorders.. juist.. niets.

Het wordt nog hilarisch als Oranje van Letland wint zondag. Zit je met een coach die nèt niet zelf is opgestapt maar die enkel kan winnen van voetbaldwergjes. En dan moet je nog naar Turkije en tegen Ijsland en Tsjechië.

Mensen, besef het maar: we zitten in een historische fase waar nog langer over zal worden nagepraat dan over de bal op de paal van Rensenbrink.

13 november 2014 om 00:14

Mooi gesproken. Over 20 jaar zullen we Van Persie, Sneijder en Robben verheerlijken alszijnde voetbalgoden. En bij mij begint ook steeds meer het besef door te dringen dat we de periode sinds 2002 gewoon moeten koesteren. We gaan heel magere jaren tegemoet.

13 november 2014 om 09:54

Nou, weet je wat het rare is? Als ik de kenners mag geloven is er heel veel potentie nu in de leeftijd van 15-19. Over een jaar of 6 zouden we daar dus de vruchten van moeten kunnen plukken. Europees Kampioen in 2020?

Ik maak me eigenlijk nog de meeste zorgen om de kwaliteit van de trainers. De topclubs hebben het goed voor elkaar, maar spelers die van subtop doorstromen naar top missen vaak basale vaardigheden. Misschien is dat een kwestie van talent, maar het heeft misschien ook wel de maken met de vaardigheden van de trainers. En dan houdt alles op.

gevraagd: 2 meedogenloze backs ,hoeven niet te kunnen voetballen,moeten alleen voorkomen dat zij uitgespeeld worden en alle voorzetten onderscheppen.

Iedereen loopt hier maar te klagen over de verdediging. En terecht! Die is gewoon slecht. Hebben in nederland gewoon geen fatsoenlijke backs. Backs in nederland kunnen tegenwoordig alleen maar aanvallen. Lijkt wel of dat het eerste is wat ze leren op trainingen.
Verder lijkt het ook wel of niemand het elkaar gunt om te scoren. Hoe vaak je niet iemand in een vrije schot kans ziet staan en niet de bal krijgt...
Iedereen probeert voor zijn eigen te gaan, om maar te kunnen scoren en daarna te laten blijken dat ze een van de beste van het team zijn. Een en al arrogantie. Druipt er bij sommige gewoon echt vanaf!
In mijn ogen is het een eer om voor je land uit te komen, maar bij de meeste straalt dat er gewoon echt niet vanaf. Ze zeggen het wel, maar laat ze dan ook is een keer lopen en vechten tot het laatste fluitsignaal.

Vandaag vond ik het optreden van van Rijn, Blind zeer positief. Die hebben hun plek verdient voor komende zondag.

Verder vind ik de invulling van de overige posities over het geheel gezien onvoldoende.

Letland schat ik lager in dan Mexico en denk dat Nederland het dan wel gaat winnen. Echter moet Guus nu wel een duidelijke koers gaan varen en voort borduren op vandaag.

Cillissen
van Rijn
Veltman
Vlaar
Willems
Affellley
Daley Blind
Wijnaldum
Narsingh
Huntelaar
Robben

Beste backs (verdedigers) van nederland op dit moment.

1. Boulahrouz ?
2 .fischer ?

12 november 2014 om 23:56

Van der Wiel en Büttner! De beste rechts respectievelijk links back!

Veltman en van Rhijn wat waren die dramatisch zeg,op internationaal niveau kun je niet met zulke spelers aankomen dAt heb je al in de cl gezien en nog maakt Hiddink die fout!je speelt niet op het kunstgras veld van cambuur.

Wat is er zo moeilijk aan selecteren en een opstelling maken.

De kans dat je een wedstrijd wint wordt groter wanneer je de sterkste opstelling in het veld brengt !

Daarom kies je voor zondag de beste en meest fitte 10 spelers en vul je daarna hun positie in, alleen de keeper staat vast. Kan niemand meer klagen, of een referendum onder het volk en dan is iedereen tevreden.

Wat doet Promes bij Nederland? Er lopen hier bij de amateurclub meisjes van 10 rond die de bal beter voorzetten. Oprecht om te janken.

Volkomen logische uitslag met Van Rhijn, Veltman, Willems, Afellay en Blind in je elftal. Blind zelfs nog op het middenveld. Mag ik een teiltje?

Op het WK hebben we met 5 verdedigers gespeeld en dat is vandaag wel weer eens duidelijk geworden waarom: onze verdediging is dra-ma-tisch!!!!!

Oranje moet zo gauw mogelijk terugkeren naar het 5-3-2 systeem want onze verdedigers hebben de kwaliteit niet om 4-3-3 te spelen.. hoe treurig dat ook is!

Cillissen
Van Dijk
Vlaar
Indi
V.der WIel
De Jong
Strootman
?
Sneijder
Van Persie
Robben

Het is weer te triest voor woorden hoe er hier gereageerd wordt door sommige op VZ. Clubbelangen wegen (net als in de aanloop) in heel veel reacties zwaarder als het algemeen belang. De zondebokken voor deze nederlaag stonden van tevoren eigenlijk al vast : Veltman, Blind en Willems.

En dat heeft helaas niet zoveel te maken met de potentie, prestaties of vorm van deze spelers. Maar meer met de club waar ze van afkomstig zijn. Het is dat Kongolo niet speelde anders was dit zeker ook een van de zondebokken geweest. Het is triest voor woorden dat we weer vervallen in het prefereren van onze clubbelangen wanneer Oranje speelt. Onze 16 miljoen bondscoaches weten het weer beter, waarvan een groot deel een gekleurde kijk erop nalaat. Godzijdank spelen we niet met een basis van 5 of 6 Ajacieden, PSV-ers of Feyenoorders. De bondscoach is nog zoekende, maar is gelukkig niet bezig met dit soort onzinnige club spelletjes.

Jammer dat we deze oefenpot verliezen, het was gezien de kansen zeker nodig geweest. Vooral defensief was het bij vlagen zeer matig, en de afwerking mag oprecht zwak genoemd worden. Toch maak ik me niet veel zorgen, want in tegenstelling tot vele anderen denk ik dat veel talenten zich nog gaan doorontwikkelen. Op talenten die we wekelijks zien zijn we gewoon veel kritischer dan spelers waar we geen hele wedstrijden van zien. Daarvan lezen en zien we alleen een overzicht van het belangrijkste. Het is daarom bijzonder lastig vergelijken, je moet alles wat je ziet nuanceren tot een algemeen beeld om een vergelijking te maken. Gelukkig hebben ze in Oranje vaak een beter overzicht als de gemiddelde supporter, maar goed ook want daar krijgen ze voor betaald.

Deze wedstrijd gaf me nog niet het gevoel dat het goed gaat komen met Oranje, maar het gaf me een beter gevoel als de laatste wedstrijden. Kop op, op naar de wedstrijd tegen Letland.

13 november 2014 om 09:44

Hier ben ik het volledig mee eens. Het was heel storend om te zien dat kritiek op spelers nagenoeg altijd kwam van personen die op 1 of andere manier iets met een rivaliserende club te maken hadden. Kritiek op Krul kwam alleen van Ajacieden, Kritiek op Veldman en van Rhijn van Feyenoorders en Psvers en ga zo maar door.

Dit feit in combinatie met de mateloos irritante automatisch afspelende filmpjes zijn geen reclame voor voetbalzone. De waarde wordt toch aardig aangetast.

Wat betreft het spel geeft het voorlopig weinig reden tot optimisme. Er moet toch echt wel wat gebeuren voor aankomend weekend.
Daar waar iedereen zo gek was op de Eredivisie gedurende het WK blijkt nu toch wel dat het in een 'normale' opstelling toch wel redelijk kommer en kwel is. We doen hier regelmatig of we de beste opleiders ter wereld zijn maar je ziet toch een enorm gat vanaf de laatste toppers zoals van Persie, Sneijder, Robben en de jong. De enige die er wat mij betreft nu tussen lijkt te duiken is een Strootman en wellicht straks Depay. De rest is toch wel een stuk minder en dat biedt weinig hoop voor de directe toekomst.

13 november 2014 om 11:51

@sammerens
Ik moet me hier helaas bij aansluiten. Maar vergeet niet dat we bijna 2 jaar de tijd hebben om een fatsoenlijk elftal te vormen.. in 2 jaar tijd kunnen spelers als Depay en Blind nog heel veel stappen maken en uiteindelijk de fundering leggen voor een goed elftal i.c.m. Strootman.

Je geeft de wedstrijd m.i. echt weg door knullige fouten die zeker niet thuis horen op dit niveau.

Verder, ik pleit om Krul op doel te houden. De goals kon die vrijwel niks aan doen - deze man heeft 100x meer uitstraling dan Cilessen en is gewoon een heel goede keeper.

13 november 2014 om 12:34

Het is wel zo dat je 2 jaar de tijd hebt natuurlijk, maar dan moet je wel spelers zien die in zo'n relatief korte tijd enorme stappen kunnen gaan zetten. Die zie ik naast Depay en Strootman dus niet.

Hoewel Blind bij mijn clubje speelt moet ik toch zeggen dat het eigenlijk ook maar middelmaat is. Hij is van ver gekomen en dat is zeker knap, maar hij zit puur dankzij van Gaal bij een topclub. De laatste wedstrijden tegen de grotere tegenstanders in de PL is hij toch redelijk door de mand gevallen en daar was ik ook al redelijk bang voor. Ik zie hem zich niet dusdanig ontwikkelen dat hij een sterkhouder wordt voor Oranje. Wie weet kan hij me toch verrassen maar het lijkt me sterk.

Voor de rest is het allemaal best talentvol maar niet heel bijzonder. Gasten als Indi, Veldman en de Vrij zijn zeg maar allemaal net voldoende. Een beetje zo'n Evans bij United. Een redelijke verdediger om er bij te hebben als backup, maar geen sterkhouder met een basisplaats.

Hopelijk maakt een van Dijk een transfer en weet hij zich ook in een grote competitie staande te houden, of weet Rekik snel grote stappen te zetten. Dan hebben we in ieder geval weer een killer achterin die de beuk er in gooit. Daarna nog een goede box-to-box middelverder (of 2) in de vorm van spelers als Klaassen, van Ginkel of misschien zelfs Propper en een fatsoenlijke spits en dan krijg ik er weer iets vertrouwen in.

Krul mag van mij zeker blijven staan ja. Is in sommige dingen wellicht wat onrustiger maar pakt ballen die ik Cillessen nog nooit heb zien pakken. Sowieso meer uitstraling en voorlopig een veel hoger niveau gewend dan Cillessen die, met alle respect, in een competitie speelt met topscorers als Kramer, Uth en Depay in plaats van Aguero, Costa en Sanchez.

Ben ik de enige die zorgen maakt over 2 a 5 jaar? Als Robben, Persie, Huntelaar en Sneijder uitvallen? Ik keek eens op de bank en ik zie daar echt geen versterking rondlopen voor de toekomst.

Als Wijnaldum, Depay het elftal over 2 a 5 jaar moeten voorstellen dan zie ik het heel somber in, ook zie ik achterin geen versterking. Daley Blind had een aardige schot maar veder was hij ook onzichtbaar en verloor veel duels, natuurlijk komt er wel wat meer kracht erbij als Strootman weer terug is maar aanvallend gaat Nederland over een paar jaar zeer achteruit denk ik zo, vooral op de rechterflank, spits positie en nummer 10.

Een verwacht nederlaag. In ieder geval waren er de intenties om voetballend een resultaat te boeken, en niet om rond de eigen 16 te blijven hangen. Kun je heel misschien wel weer in de laatste minuut winnen, maar daar koop je helemaal niks voor. Dan wordt Nederland een 2e Ijsland.

Toen ik de opstelling in verdedigend opzicht zag, wist ik al voldoende .....
Een van de beste verdedigers liet Guus thuis, namelijk Janmaat. De Vrij begon op de bank. Dezen stijgen ver boven het niveau van Veltman en van Rhijn uit. Het heeft niets mee te maken dat van Rhijn en Veltman van Ajax af komen, maar het heeft te maken dat deze 2 op dit niveau tekort komen. Dan beter nog een van de Wiel als rechtsback, maar zoals je kunt zien in de PL is Janmaat veel beter aan het worden.
Dus snap ik deze keuzes van Hiddink niet, het lijkt wel alsof hij vrijwillig zijn hoofd op het hakblok wil leggen.

Wat natuurlijk ook jammer is, dat Vlaar uitviel met een blessure, Vlaar in het centrum met de Vrij stond meestentijds als een huis. Ik denk dat de Vrij met Kongolo in het centrum ook een goede optie zou zijn.

Willems linksback is van hetzelfde laken een pak, maar ja wie moet hij anders hiervoor selecteren ??
Kongolo is dan natuurlijk een optie, maar hij is het sterkste als Cv.
Sneijder is over the hill, Affelay nog niet in grootse doen. We missen Strootman. Strootman samen met Clasie zie ik al een geweldig middenveld. In de aanval zie ik alleen Robben uitblinken. Depay is nog te wisselvallig, maar wel beter als Lens. Huntelaar ben ik geen fan van, hij is meer een intikkerman dan targetman ..... Maar ja, welke spitsen hebben we dan nog over ??

Zoals je kunt zien was van Gaal tactisch sterker als Hiddink, hoewel ik Hiddink normaal gesproken als coach hoog heb zitten. Ik hoop dat we van Letland winnen, want anders zal Nederland te klein zijn.

Hiddink en Scholletje moeten opstappen het voetbal wordt er niet beter op.

13 november 2014 om 07:31

Voetballend is oranje al jaren een groot drama. Kleintje pils niveau sinds het EK 2012.

Wat heb ik genoten van de eerste goals van Mexico.......
Het nederlandse voetbal is sinds een decennia verslechtert!!!
nederland heeft compleet voetbal geïntroduceerd, allemaal leuk en aardig maar ipv
de tactiek verder ontwikkelen hebben ze dat aan andere landen overgelaten!! Met als
eindresultaat ''overcompleet voetbal'' van Bayern en Barcá!!
Maar dat wiil niet zeggen dat nederland heeft stil gestaan nee nee ze hebben weeldegelijk gesleuteld maar aan de mentaliteit van de spelers........... En niet te vergeten de ''lets go dutch'' mentaliteit Eigen Jeugd!.....met eindresultaat: een walgelijk niveau op de nederlandse velden?
Depay speelde aalsof hij de finale speelde Zo onnauwkeurig Zoveel Balverlies!!
Veltman???????!!!!!!!!!!!!!!!!! Of moet ik zeggen Veltmanntje(bijnaam voor zen Foutjes)
Huntelaaar!!!!! daar ging je kans om je te onderscheiden!!! alsof zijn bejaarde concurrent lekker in zen vel zit!!
Ik las ergens dat willems goed was? Analyseer de eerste goal!!!!

wat moet ik zeggen...... neeeederland ooooow neeeeederland jij word/bent geen kampioen!! Wij houden van oranje maa alleen als er meer wit dan zwart op het veld staat.... draai dat eens om en succes is gegarandeerd Zie opstelling!!

Vormer
VDWiel
VDijk
INDI
emanualson
strootman
DE JONG
Snijder
Depay
ROBBEN!!
lens

tje ik vond vooral het middenveld niet goed staan! klopt de verdediging is niet goed maar dan moet je met het midden veld ondersteuning gaan geven en niet met sneijder en affelay gaan spelen!!!!

---------------------huntelaar------------------
----------------------v persie-----------------------
robben-------------------------------------sneijde...
--------------blind----------------clasie---------...
willims--------- vlaar-------de vrij-----vdwiel
--------------------------krul--------------------...
en waarom? omdat willims en vdwiel gewoon goed kunnen aan vallen en het blok blind en clase hun positie kan over nemen! zowel blind als clasie kunnen goed verdedigen en hebben redelijk voetballend vermogen.
met sneijder en robben op rechts en links kun je flink wat voorzetten geven en komen ze zelf ook in scoring posities. met huntelaar als diepe spits (perfect voor de voorzetten die komen gaan!!) en v persie zwerfend er omheen (hebben onze beide spitsen ook meer ruimte en zijn ze 10x gevaarlijker!) v persie en huntelaar kunnen dan samen druk gaan zetten op de verdediding van de tegenstander en die zal (ws) een snelle pass richting het midden veld geven, en juist ja daar vechten blind en clasie de duels uit!

We moeten gewoon accepteren dat we een middelmatige selectie hebben. Niet voor niks spelen de meeste van onze spelers bij de Europese middenmoot of daaronder.

We moeten weer eens met een rechtspoot op rechtsbuiten en een linkspoot op linksbuiten gaan spelen, het hele tijd naar binnentrekken van de buitenspelers begint nu wel erg doorzichtig te worden voor tegenstanders. Dan heb je ook gelijk een betere aanvoer naar Huntelaar. Nou moeten we het hebben van schoten uit de tweede lijn.

Ook moet Robben eens oog hebben voor z'n medespelers i.p.v. het meest van de tijd voor z'n eigen kansen te voetballen.

Het Nederlandse voetbal is aan het devalueren, waarbij eerst onze spelers nog in de absolute top speelden is dat nu niet meer het geval. Spelen bij in Europees verband nietszeggende clubs helpt het Nederlandse voetbal helemaal niet

De meest onderschatte speler aller tijden van Nederland doet niet mee. En dat is te merken. De speler die nooit scoort in belangrijke wedstrijden (nederlands topscorer aller tijden op eindrondes) doet niet mee en de speler die als als als hij er al eerder in had gemogen altijd al had gescoord krijgt een kans. Nou bedankt Huntelaar, een hoop gemiste kansen en grossieren in balverlies. Na je vervelende gedrag in 2012 en tegen Kazachstan kun je eigenlijk wel vertrekken.

Hiddink moet gauw opstappen. Welke bondscoach roept Veltman, Rekik en Bruma op terwijl hij Van Dijk en Douglas' thuis laat. Duidelijk brevet van onvermogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren