Sammerens
Algemeen
Vrienden (11)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 12 augustus 2009
  • Sammerens
  • 199 punten
  • Lid
    + Bewezen lid
  • Geen ban
  • 14.268
  • 40 jaar (17-5-1983)
  • 11
Persoonlijke berichten
30 januari 2014 om 18:03
#1

Prachtig gesproken over Van de Sar en Courtois.

5 juni 2014 om 15:36
#3

Even een compimentje uitdelen, ik vind jouw reacties altijd heel helder en goed overdacht!

24 juli 2014 om 21:48
#4Sammerens

24 juli 2014 om 21:44

#76

favoriteimportantadd

En vervolgens vliegt Ajax er weer uit in de groepsfase, waarna de Ajax supporters allemaal weer klagen over pech, onrecht of omkoping. Vervolgens loten ze weer 'een makkie' in de EL, waarna na de loting volop reacties komen over de route naar de finale. 

Zoals gewoonlijk worden ze er dan de eerste de beste ronde alweer uitgeknikkerd, waarna men probeert de wanprestaties wegwuift omdat er in de groepsfase 1 wedstrijd gewonnen is van een al geplaatste grootmacht, de ploeg die won in de EL toch wel van heel hoog niveau is en wss de EL gaat winnen (en er vervolgens de volgende ronde ook uit ligt) of door te wijzen naar andere de 'grotere wanprestaties' van de andere Nederlandse ploegen.

Kortom: Beetje onnodig om op zo'n manier over de andere Nederlandse clubs te spreken, want de rijkste en grootste club van Nederland laat zich ook gewoon jaarlijks te kijk zetten. Het bovenstaande lijstje met waarschijnlijke smoezen doen daar niets aan af. 

Wees eens wat realistischer zou ik zeggen. Aberdeen was gewoon nr 3 in Schotland en Groningen 'slechts' de nummer 7 van Nederland. Dat ze op een andere en minder mooie manier voetballen zegt simpelweg niet alles. Volgens mij won een andere Nederlandse club ook niet beide potjes van de kampioen van die zogenaamde inferieure Schotse competitie. Waarom zou het dan vanzelfsprekend zijn dat onze nr 7 hun nr 3 wel op zou moeten rollen?

Bekijk alles eens wat meer in perspectief. Dan komt er misschien toch iets meer besef dat ploegen met minder bekende namen echt niet per definitie te doen zijn.

Goeie reacties heb jij altijd, zo ook deze

31 december 2014 om 15:23
#5

Welkom bij de club, veel succes en plezier

31 december 2014 om 15:42
#6

Dank je wel, insgelijks!

24 maart 2015 om 11:12
#7

Uitstekende reacties en goede onderbouwing..

2 juli 2015 om 11:16
#8

Ik zie net dat onze reacties waar we het over Cillessen hadden verwijderd zijn, maar ik wilde je nog even mijn complimenten overbrengen voor je onderbouwing van wat er mis ging bij de goal die Mexico tegen Nederland maakte. Ik had hem toen ook al meerdere keren teruggezien maar ik kon er voor mezelf niet precies uitkomen wat er nu precies misging. Het zag er voor mij gewoon niet goed uit. Nu ik hem net even terug heb gezien, met jouw onderbouwing erbij, zie ik zelf ook dat hij eigenlijk helemaal niet echt afzet. Je ziet ook wel eens keepers die bij zo'n bal echt naar de hoek schieten, maar daar leek dit in de verste verte niet op.

30 september 2015 om 15:34
#9

Je reacties op het onderwerp of Engeland nog de sterkste competitie heeft of niet zijn echt fantastisch en sterk over nagedacht. Altijd een plezier om jouw reacties te lezen.

3 augustus 2016 om 16:32
#10

Hoi,

Ik kon niet meer in het topic"http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=28... reageren, dus zal ik proberen om mijzelf via deze weg alsnog te verduidelijken.

Ik doelde er puur op dat een talent niet meteen na een goede reeks (wat zes wedstrijden kunnen zijn of een goede zes maanden maar daarvoor langere tijd niets gepresteerd te hebben) al denkt klaar te zijn voor het buitenland. Eriksen, Vertonghen, de Jong en Alderweireld om er een aantal te noemen waren spelers die ook geen haast hadden, zelfs Suarez en spelers zoals Fischer en Boilesen hadden ook die instelling.

Dat soort speler wilde eerst over een seizoen (soms anderhalf tot twee) eerst een meerwaarde betekenen voor Ajax voordat ze serieus aan het buitenland wilden denken. Iets wat ze in mijn ogen ook bewezen door niet op de eerste beste buitenlandse (lucratieve) aanbiedingen in te gaan. Jonge spelers die zo sterk in hun schoenen staan dat ze zich niet meteen zullen laten verleiden door het grote geld zijn zeldzaam. Waarvan je er naar mijn mening er niet genoeg van kunt hebben in onze opleiding (zelfde geld voor Feyenoord of Psv). Zodat spelers kunnen uitgroeien toch een sterktehouder, in de praktijk komt het erop neer wanneer ze dat stadium bereiken dat je ze maximaal twee seizoenen binnenboord kunt houden

23 november 2018 om 10:56
#11

Ik las met de nodige vertraging je reactie op mij in het topic van 10 november over de vele kaarten die tegenstanders oplopen om hem af te stoppen.

Inmiddels heb ik in praatprogramma’s herhalingen teruggezien en ben ik het ermee eens dat tegenstanders bij Lozano op snelheid vaak te laat zijn en terecht kaarten pakken, echter blijft Lozano in mijn ogen een geslepen manneke, dat op z’n Latijns-Amerikaans ook soms op zoek gaat naar de overtreding. Zulk gedrag vond ik over het algemeen genomen onsportief. En onsportiviteit geniet niet mijn voorkeur. Onsportiviteit keur ik dan ook af.

Ik moest wat glimlachen, toen ik echter jouw reactie op mij las. Ik zou in een inmiddels tamelijk ver verleden, zo’n anderhalf jaar geleden of zo, over het incident met Veltman, die wees naar een op de grond liggende speler, die vervolgens opstond, waarna Veltman doorspeelde, volgens jou letterlijk gezegd hebben `een dommigheidje` en `vermeend onsportief gedrag`. Je moet haast wel over een olifantengeheugen beschikken dat je die woorden letterlijk zo kan oplepelen.

“Dan kan je toch niet met droge ogen beweren dat je onsportief gedrag altijd walgelijk vindt, ook als het spelers van je eigen favoriete club betreft.”, schrijf je erachteraan.

Even mijn uitleg over hoe ik over de actie van Veltman dacht. Ik vond het allereerst een hele rare gebeurtenis. Ik heb de actie daarna nog eens teruggekeken en zag, dat er een speler (ik weet niet meer wie) met een ogenschijnlijke blessure op de grond lag. Veltman had de bal, zag de speler liggen en wees zijn directe tegenstander erop, die omkeek. De geblesseerde speler stond echter op en Veltman was zo dom om vervolgens door te dribbelen. Een ‘dommigheidje’ of beter gezegd dommigheid.

Ik zou volgens jou letterlijk de woorden ‘vermeend onsportief gedrag’ hebben gebruikt. Dat zou kunnen, al moet je er niet raar van opkijken, dat ik mij die woorden niet letterlijk kan herinneren en het dus ook niet ga bevestigen.

‘Vermeend onsportief gedrag’. Met “vermeend’ in de betekenis van ‘verondersteld’. Met andere woorden verondersteld onsportief gedrag in de negatieve zin van het woord. Men veronderstelde in het bewuste topic alom, dat Veltman vermeend bewust de boel in de maling zat te nemen door te wijzen en door te spelen. Maar het zou ook kunnen zijn, dat Veltman instinctief handelde door daarna door te spelen. Het gebeurde in een split second. Dat maakt het echter niet sportief. Dat was mijn punt destijds.

Ik keur zeker af wat er gebeurde en mocht het bewust zijn gebeurd, dat is het 100% onsportief. Ook als het onbewust gebeurde heeft het achteraf een hoge mate van onsportiviteit, al kan ik mij het instinctieve gedrag indenken. Echter verklaar ik niet met de volgens jouw herinnerde woorden ‘vermeend onsportief’ dat ik het daarmee ook goedkeur. Dat doe ik namelijk niet.

Het valt me toch op, dat je mij vaker probeert de vangen op bepaalde, selectieve uitspraken, die ik in het verleden zou hebben gedaan. Die je ook nog eens uit de door mij bedoelde context trekt. Uitspraken, die soms ver terug gaan in de tijd. Vaak probeer je daaraan te verbinden dat ik geenzins ongevoelig ben voor clubvoorkeur. Zoals het akkefietje met Veltman en de daaraan verbinden onsportiviteit.

Ja, ik ben tegen onsportief gedrag, dat durf ik walgelijk te noemen. Ook de actie van Veltman vond ik onsportief. Waar de discussie destijds voor mij echter over ging, was de mate van bewust de boel in de zeik nemen door Veltman. De discussie was voor mij niet of al dan onsportief was en was ongeacht zijn club. Sowieso ging het mij er niet om dat Veltman Ajacied is. En beetje kinderachtig, dat je mij met terugwerkende kracht dan ook op probeert te pakken. Moet je zelf weten hoor, maar tja...

Aangepast op 23 november 2018 om 11:14 door buitenspelval.

10 november 2020 om 07:38
#12

Hi Sammerens,

Wil je me wel vertellen waar je de info over de reddingspercentages vandaan hebt? Naar mijn idee keept Padt namelijk al 2 jaar als 1 van de beste 3-4 keepers van de eredivisie, maar ik wil je best geloven als je mij kan laten zien waar ik de stats kan vinden.

Groeten, FcG

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 8 juni
Armeens international Eduard Spertsyan staat hoog op het lijstje bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren