Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández

Laatste update:

Denzel Dumfries heeft op het kampioensfeest van Inter veel bekijks getrokken. De kersverse kampioen van Italië reed op een bus door Milaan, waar Dumfries boven iedereen uitstak en een zeer opvallend spandoek omhoog hield.

Inter legde afgelopen maandag beslag op de twintigste landstitel door in de stadsderby directe concurrent AC Milan te verslaan. Francesco Acerbi en Marcus Thuram zorgden voor een 0-2 voorsprong voor i Nerazzurri, waarna een tegentreffer van Fikayo Tomori niet genoeg was om het kampioensfeest van Inter te verpesten.

In de slotfase van de wedstrijd kregen Dumfries en Theo Hernández het, niet voor het eerst tijdens hun carrière, met elkaar aan de stok. Dumfries zag Hernandez tegen een van zijn ploeggenoten oplopen, waarna de Nederlander op hem afstormde. Het opstootje leverde beide heren een rode kaart op.

Dat Dumfries en Hernández niet de beste vrienden zijn werd al een aantal keer eerder duidelijk. In meerdere Milanese derby’s raakten de twee betrokken bij opstootjes en dat moesten ze al vaker bekopen met gele en rode kaarten.

Tijdens het kampioensfeest van Inter, dat zondag in Milaan plaatsvindt, gaf Dumfries de Fransman nog een trap na. Hij toonde een groot spandoek, waarop hij Hernández aan een strakke ketting vasthoudt.

Het zal vermoedelijk niet de laatste keer zijn dat de twee elkaar tegenkomen. Op het EK komende zomer is Frankrijk een van de tegenstanders van Oranje, waarbij het aannemelijk is dat Dumfries en Hernández daar weer tegenover elkaar staan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niveautje Emi Martinez dit, lekker bezig Denzel.

28 april 2024 om 18:15

Hij kreeg ook al rood toch? Tegen Argentinie?

29 april 2024 om 09:10

Hahaha mooi dit! In het voetballen zijn ze allemaal heel gevoelig. Lekkere boks cultuur is dit. Wil ik vaker zien.

28 april 2024 om 18:22

Denzel is ook wel een engerd vind ik. Dit is niet zijn eerste keer provoceren. Hij is wel gehaaider of gewoon een beetje een stiekemurt. Deze actie is dan niet echt stiekem.



Oei... Lijkt me niet verstandig. Met alle respect, maar als de afbeelding omgedraaid zou zijn kreeg dit heel snel de stempel van "racisme". Had dit toch niet achter Dumfries gezocht.

28 april 2024 om 18:13

@AfcaEric, Wat een onzin. Het is kinderachtig, maar als je hier, zelfs als de rollen omgedraaid zouden zijn, racisme in ziet, dan is er iets goed mis met je.Toevoeging: Met 'je' bedoel ik natuurlijk de mensen in het algemeen die dit dan als racisme zouden bestempelen, en niet jou specifiek."

28 april 2024 om 18:15

Kettingen rondom zwarte mensen hun nek afbeelden is om begrijpelijke redenen niet echt een goed idee vind ik.

28 april 2024 om 18:19

En wat vindt je van de actie van Dumfries, Lierse?

28 april 2024 om 18:21

Dat jij niet helemaal door hebt dat je beter niet mensen van Afrikaanse origine kan afbeelden met een ketting om hun nek, zegt meer over jou, denk ik.

28 april 2024 om 18:21

Kettingen rond iedereen zijn nek als verwijzing naar een slaaf zijn is in geen enkel geval een goed idee niet enkel voor zwarte mensen.

28 april 2024 om 18:24

@Lierde1997, Dat snap ik ook wel en het is ook een heel domme actie van Dumfries. Alleen is dit gewoon een bekende meme en is er niets racistisch aan ook als de rollen omgedraaid zouden zijn, vind ik. Ik weet ook wel dat de reacties in dat geval anders zouden zijn, maar dat zou naar mijn mening nergens op slaan en zouden mensen te ver doorslaan door alles als racisme te bestempelen, zelfs bij kleine dingen.

28 april 2024 om 18:27

@JK-Ajax helemaal juist, witte mensen zijn ook slaaf geweest. Google anders Jan Janszoon uit Haarlem. Uiteraard is de associatie bij donkere mensen bekender en wellicht zwaarder wegend gezien de looptijd maar haast ieder volk is slaaf geweest. Mensen moeten hun eigen maar ook elkaar geschiedenis kennen zijnde algemene kennis. De massa weet niet eens wie Hitler, Cleopatra, Mansa Musa en-/of Genghis Khan zijn. Belachelijk!

28 april 2024 om 18:27

Lees mijn reactie hier onder zou ik zeggen.

28 april 2024 om 18:29

Ik denk dat iedereen weet wie hitler was hoor. Kleopatra is ook best tot belachelijk bekend. Ook al maken ze er slechte docus over.

28 april 2024 om 18:53

"de massa weet niet eens wie Hitler, Cleopatra, Mansa Musa en-/of Genghis Khan zijn. Belachelijk!"

Wat zeg jij nou??

28 april 2024 om 18:54

Dat is mijn punt. Voor eerdere generaties zijn dat alom bekende historische figuren maar hedendaags kun je daar minder zeker van zijn. Wat voor ons basiskennis is zal voor de huidige generatie en eentje daarvoor nieuw zijn.

28 april 2024 om 18:57

Nou helaas zit daar wel een kern van waarheid in. Er zijn genoeg mensen van de jongere generaties die de nazi swastika niet herkennen en of de betekenis daarvan. Triest en waar helaas

28 april 2024 om 19:56

Mijn moeder was in 1930 nog slaaf mijn opa kon het eten niet meer betalen tien werd mijn moeder op 10 jarige leeftijd te werkgesteld als meid ze was daar dsg en nacht aanwezig en ze heeft kilo's en kilo's aardappelen geschild ik heb nog nooit iemand sneller zien schillen dan mijn moeder.

28 april 2024 om 18:22

Aan ons dan nu de kans om het goede voorbeeld te geven en niet om elke scheet te gaan zeiken.

28 april 2024 om 18:27

Beetje Calimero dit. Het is een domme actie, maar verder dan dat gaat het niet.

28 april 2024 om 18:32

Volgens mij wordt Hernandez als een aangelijnde hond (rottweiler als ik het goed zie) afgebeeld.
Waarom zou dit racistisch zijn geweest als Hernandez Dumfries op exact dezelfde wijze had afgebeeld? Als Hernandez hem als geketende zwarte piet had afgeschilderd, dan had ik het begrepen. Maar dit? Nee.

28 april 2024 om 19:26

Hartstikke dom van Dumfries. Leek altijd zo een verstandige jongen maar dit is erg laag van hem

28 april 2024 om 20:24

Nee joh, dit waait gewoon over. Racisme is enkel nog geaccepteerd wanneer het wordt gedaan door blanke mensen. Conform de woke cultuur is dit gewoon een sportman die zijn tegenstander chique te kak zet. Niet eens de aandacht waard van het openbaar ministerie. Zucht, bovenstaande klinkt zo raar maar wat is het toch vreend dat dit wel de realiteit is.

28 april 2024 om 21:07

@spijkenisser

Of heel misschien kan het zijn dat de duidelijke rottweiler ketting in plaats van een slavenketting wijst op dat hij een hond is, niet 'zijn slaaf.'

Wat wel heel geaccepteerd is, is dat sommige blanke mensen ten alle machte proberen niet eens ironisch genoeg om te verklaren dat ze het niet zijn, maar wel wijzen op dat 'anderen het ook zijn'. 9 van de 10 keer, zitten ze er compleet naast, omdat ze logischerwijs racisme simpelweg enkel heel oppervlakkig begrijpen en daarom dit soort conclusies trekken.

Mooie shift is dat en nog mooier dat men het zelf niet eens doorheeft

Best wel triest, heeft amper aandeel gehad in dit kampioensschap. Al weken uit de basis gespeeld door Darmian, wat geen geweldenaar is.

28 april 2024 om 18:28

Al weken je bedoelt het hele seizoen al.

28 april 2024 om 18:35

Wat een trieste reactie, een klein aandeel is nog steeds een aandeel.Laat hem dat lekker vieren.

28 april 2024 om 19:03

Wat een trieste tegenreactie. Dit heeft niks met vieren te maken haha. Dumfries kan beter focussen op zijn eigen kwaliteiten, raakt geen knikker meer.

Waarom zou je dit nou doen Denzel? Vier feest!

Idiote actie van Dumfries, wees gewoon blij zonder andere spelers belachelijk te maken. En dan nog wat belachelijk lopen doen tegen een speler die veel beter is dan jezelf.

Hopelijk vangt Inter een miljoen of 30 deze zomer voor Dumfries en wordt er iemand beter gehaald ter vervanging. Emil Holm wordt regelmatig genoemd op dat gebied.

Dit betekent dat het Dumfries erg heeft bezig gehouden. Misschien wel veel meer dan Hernandez.
Ik vind dit walgelijk. Vecht wedstrijden uit in het stadion.
Ik ben benieuwd welke sanctie hem wordt opgelegd

28 april 2024 om 18:26

Denk je nu echt dat dumfries dit zelf heeft gemaakt😂

Ik ga het toch opgooien; als Theo dit andersom deed, stond de wereld in brand🫣

Wel pittig maar hoort erbij; ibra dat Calhanoglu provoceerde bij Milan’s kampioenschap; Tonali, Theo en nog iemand (ff vergeten) die met “inter merda” rondliepen.
Moet kunnen. Hoort bij rivaliteit. Hopelijk nog vele derby’s tussen die 2. Maar gok dat Dumfries weggaat



Zeer triest van Dumfries. Zeker als je zelf ook met rood van het veld gestuurd bent.

Krijgt hem waarschijnlijk van iemand op straat aangereikt, en laat hem in de heat of the moment aan de rest vd stad zien.

Ik vind het wel mooi, laten we nou niet om alles een probleem maken

Kansloos gedrag wat je een hele slechte winnaar maakt. Denk dat Theo zou moeten vrezen voor zijn loopbaan als de rollen omgedraaid waren..



Snap de ophef niet echt om eerlijk te zijn. Een beetje spotten met de aartsrivaal mag toch wanneer je het kampioenschap gewonnen hebt? Dit maakt Milanese derbies in de toekomst i.i.g. een stuk verhitter en dus leuker voor de neutrale en partijdige kijker!

Andersom en Hernandez zou aan de schandpaal genageld worden maar in deze setting is schijnbaar alles geoorloofd. Zielige actie als je hiermee bezig bent, altijd al een raar ventje gevonden qua gedrag en provocaties, gluiperd.

28 april 2024 om 18:33

/zielige actie als je hiermee bezig bent, altijd al een raar ventje gevonden qua gedrag en provocaties, gluiperd./

Wat voor dingen heeft Dumfries allemaal gedaan dat je hem een raar ventje vindt?

28 april 2024 om 18:38

Een penalty stip kapot trappen en provoceren en dan janken als je een reactie van Tadic krijgt. Dumfries staat altijd vooraan en is niet vies van provocaties.

28 april 2024 om 21:18

@JK-Ajax

Wist je dat vrouwen heel anders reageren als ze er wordt gezegd dat ze terug de keuken in moeten dan mannen?

Verbazingwekkend niet dat bepaalde stereotypen vooral voor bepaalde groepen gelden door een historische lading?

Bijvoorbeeld, wist je dat Feyenoorders altijd 'Joden' riepen tegen Ajacieden maar als dit andersom gedaan wordt het Legioen vooral heel verward zou zijn?

Ik kan echt eeuwig zo doorgaan, maar ik denk dat je gewoon niet gezien had dat er een rottweiler ketting gebruikt werd, geen slavenketting, omdat echt niemand dus logischerwijs blanke mensen als slaaf neerzetten op symbolische wijze om logische redenen.

Ik gok maar wat hoor, maar dat zou eerder de tegenpool van een slaaf zijn, denk je niet?

Denzel houdt wel van een opstootje. Dat weten we al jaren. Maar in deze kwam hij gewoon terecht op voor een ploeggenoot die een duw in de rug kreeg. Dat spandoek is dan weer best fout. Maar die krijgt hij waarschijnlijk gewoon door een fan toegereikt in beschonken en euforische toestand. Hoeven we niet zo'n groot probleem van te maken.

Slechte winnaar die Dumfries zeg. Hou je gewoon lekker bezig met je eigen ploeg in plaats van andere.

Triest dit, andersom was het binnen 3 seconde de racisme kaart naar voren trekken, geniet lekker van je kampioenschap, had Dumfries wel hoger zitten mja alles om de zieltjes van de Interista te winnen.

Ah daar is Mr. Denxel "BLM ik ben tegen racisme en het slavernijverleden" Dumfries. Vond het al een domme kracht toen hij bij mijn cluppie zat en dit bevestigd dat nog maar eens. Had een spandoek van hem met een ketting om zijn nek moeten zijn. Kijken wat dan de reacties waren. Hele enge gast.

28 april 2024 om 21:38

@achterman

Ik weet dat er groepen zijn die niet eens meer ontkennen tegen racisme te zijn, maar simpelweg willen 'bewijzen' dat de rest het ook is.

Wist je dat vrouwen anders reageren dan mannen als er wordt gezegd dat ze de keuken in moeten?

Als er apengeluiden worden gemaakt in een stadion, kijkt iedereen op het veld en thuis naar om welke donkere speler het gaat, maar jij kijkt natuurlijk welke arme blanke knul daarmee te maken krijgt.

Dat lijkt me een hondenketting, geen slavenketting. Ik zou zeggen zoek eens op hoe dat er uit ziet,

28 april 2024 om 22:25

Hmm. Als ik 'afrikaanse slaven' google dan zie ik ze met een ketting om hun nek.

29 april 2024 om 13:41

@achterman

Oké, dus lijkt die ketting op een Rottweiler ketting?

De meeste Afrikaanse slaven hadden zelfs niet eens een ketting om de nek, maar om enkels en polsen. Rond hun nek hadden ze vaker iets vergelijkbaar met een 'berentrap' met een hendel waaraan een ketting waarmee ze makkelijk aan meegetrokken konden worden.

Daarom zei ik al, zoek het eens even op. Met alle respect weten veel blanke mensen logischerwijs gewoon amper iets af van zowel slavernij als racisme en dan krijg je dit soort opmerkingen.

Zie veel mensen zeggen dat ze het triest vinden.Maar 2 seizoenen geleden toen Milan kampioen was provoceerde hun ons het meest.Maignan samen met Rebic een spandoek met stop die coppa maar in je reet.Hernandez samen met Tonali een spandoek Inter m*rda.Zlatan die een boodschap voor Hakan had.Dus waarom dit dan niet ik vindt het geweldig en zeker voor Hernandez.Dat Spandoek heeft hij niet zelf gemaakt maar van een fan gekregen.

28 april 2024 om 18:35

Dat was nog erger inderdaad. Maar ik ben nooit fan van iets doen waar je je zelf eerder hard aan stoorde.

Hij moet hier gewoon boven staan.

28 april 2024 om 22:55

Dus omdat de een het doet mag jij het ook doen? Het is gewoon dom om zoiets te doen en onnodig. Je hebt sportief bewezen dat je de beste bent. Sta hier gewoon boven.

29 april 2024 om 11:12

Gast kom niet met deze dingen alsjeblieft, het hoort gewoon bij deze 2 ploegen, een voorbeeld Genoa en Sampdoria paar seizoenen degradeerde Genoa waardoor de fans dat gingen vieren met een grafkist in de kleuren van Genoa, tuurlijk dat is niet de manier maar de rivaliteit leeft onder zulke ploegen.
Napoli dat vorig seizoen kampioen werd richte het ook op hun huldiging naar Juve allemaal dingen die gewoon bij de rivaliteit horen en zo zie je het leeft.

Dumfries heeft sowieso niet de klasse die een speler van inter hoort te hebben.
Vooral qua gedrag etc

Neem aan dat denzel te veel heeft gedronken en hem van iemand mee krijgt. Blijft een beetje een onnozele actie. Ik houd wel van rivaliteit en dat gaat en over en weer, maar dit is een beetje net als die pop van Vermeer in de arena. Dat kan gewoon niet. En al helemaal niet als het van een speler zelf komt.

Heerlijk dit. Mag ook niks meer tegenwoordig. Als dit andersom was gebeurt, was het ook prima en als je daar racistische gedachtes bij kreeg, dan ligt dat meer aan jezelf. Die Theo was tijdens de wedstrijd ook behoorlijk irritant.

Zo dom dit. Vier gewoon je feest en wees geen slechte winnaar.

Dit moet gewoon kunnen. Ik hou er wel van, dit soort rivaliteiten tussen spelers. Het valt allemaal wel mee. Men moet ook niet gaan overdrijven alsof professionele sporters altijd maar braaf en heilig moeten zijn. Dit soort trash talk momenten en activiteiten is leuk voor de rivaliteit. Net zoals in de legendarische akkefietjes tussen Keane en Viera. Zolang het niet racistisch, discriminerend, tegen familie leden is etc zie ik hier echt geen problemen in.

Ik ben geen fan van dit soort acties, als iets erger is dan een slechte verliezer is het wel een slechte winnaar. Maakt ook niet uit wat Hernandez eerder heeft gedaan, het was juist goed dat er niet werd ingegaan op dingen uit het verleden,nu laat Dumfries zich toch gaan. Wmb Dumfries voor een mooi bedrag richting PL en daar een betere back voor terughalen, Dumfries heeft echt wel goede wedstrijden gespeeld voor Inter maar ook weer geen onuitwisbare indruk achtergelaten en dit soort gedrag past niet bij Inter.

Wat een domme reactie. Ik denk dat wanneer het omgekeerd was geweest het een grote rel was geworden. Vraag me af hoe ze dit in Amerika opgepakt zouden hebben. Waar de 2 heren niet bekend zijn. Verder vind ik het schandalig dat hij zijn collega voetballer zo voor schut zet. Gaat helemaal nergens over. Zoiets doe je niet. Arrogant...misplaatst en uitlokking.

Tsja. Ik vind hem wel goed gevonden, maar inderdaad: zou Theo dit bij Denzel doen, dan is het een racist en noem het maar op, want dan zit de getinte man aan '''de ketting''.

Laten we het maar op een leuk grapje houden, in het heetst van de strijd.

Ik gok dat van de zomer hernandrz bij de huldiging van Frankrijk met hetzelfde beeld op een vlag loopt maar dan andersom. Hij in Frankrijk shirt en Domfries in Oranje shirt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren