Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Arjen Robben in gesprek met FC Groningen over een terugkeer bij de club

Laatste update:

Arjen Robben is in gesprek met FC Groningen over een rol in de jeugdopleiding, zo meldt RTV Noord. Het is de bedoeling dat de oud-voetballer als techniektrainer aan de slag gaat met jeugdspelers van de Trots van het Noorden. Robben wordt al langer in verband gebracht met een terugkeer bij FC Groningen.

De 39-jarige Robben was dit seizoen regelmatig aandachtig toeschouwer bij FC Groningen, dat is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De 96-voudig international van Oranje verraste in de zomer van 2020 door als speler terug te keren bij de Trots van het Noorden, maar door blessureleed werd dat niet wat Robben ervan verwacht had. De oud-aanvaller kan nu in een andere rol ook van waarde zijn voor de club waar hij zijn rijke carrière begon.

“De eventuele terugkeer van Robben kan niet los worden gezien van het feit dat zijn zoons Kai en Luka volgend seizoen aansluiten bij de jeugdopleiding van FC Groningen. De tienjarige Kai gaat in de Onder-12 spelen en de veertienjarige Luka in de Onder-16”, schrijft RTV Noord. Robben stond afgelopen seizoen voor de groep bij Be Quick Onder-15, waar ook zijn zoons speelden. Eerder deze week meldde het Duitse Kicker nog dat naam van Robben zou zijn gevallen bij Bayern München in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur.

Hasan Salihamidzic en algemeen directeur Oliver Kahn werden afgelopen zaterdag een uur na het behalen van het kampioenschap van Bayern ontslagen. Naast de naam van Robben zou ook die van Bastian Schweinsteiger zijn gevallen als mogelijke nieuwe technische man. Christian Dreesen werd zaterdag al aangesteld als nieuwe algemeen directeur, terwijl zondagavond bekend werd dat Max Eberl in beeld is voor de technische positie.

De voormalig speler van Bayern is momenteel werkzaam als sportief directeur voor RB Leipzig en leverde in die hoedanigheid eerder ook al veertien jaar lang goed werk bij Borussia Mönchengladbach. Eberl heeft echter wel nog een contract bij Leipzig dat doorloopt tot medio 2026 en dus moet er onderhandeld worden over een overstap. Er zou al contact zijn geweest tussen beide partijen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou natuurlijk een slimme en goede zet zijn van Groningen. Ook om weer goodwill te kweken bij de achterban.

Ik zie wel een goede trainer in Robben. Trainde zelf altijd natuurlijk ongelooflijk hard en heeft een ijzersterke mentaliteit. Als die dat ook nog is kan combineren met de technische aspecten, die hij als speler natuurlijk ook behoorlijk onder de knie had, dan lijkt het me een geweldige optie.

30 mei 2023 om 16:02

Denk dat het belangrijkste als trainer nog altijd people management is. Hoe hou je alle kikkers in dezelfde emmer, ook de nummers 19 tm 23? Of spelinzicht, spelverloop - komen de inzichten die jij als trainer geeft over de aankomende tegenstander ook daadwerkelijk uit op het veld?

Hard trainen, mentaliteit, technische kwaliteiten - het zijn allemaal aspecten die je als voetballer voor een groot gedeelte al hebt en niet (of minimaal) trainbaar zijn.
En als ze al trainbaar zijn dan hebben ze daar aparte specialisten voor zoals een performance coach, mental coach, techniek trainer - het komt niet meteen op het bordje van de trainer terecht.

In het midden latend of Robben een goede trainer zou zijn of niet zie ik zulke grote namen altijd graag terugkeren in de voetballerij ipv achter een analisten tafel waar ze alle meningen tig keer herkauwen met een sausje van hun eigen mening omdat ze in het verleden een grote voetballer waren en daarom automatisch een relevante mening denken te verkondigen.

30 mei 2023 om 16:28

Grappig ik zie juist niet echt een trainer in hem. Meer net als Huntelaar de kant op gaan van directeurschap.

Denk dat het goed zou zijn om zulke jongens op te leiden voor hoofd opleidingen, technisch directeur/manager of zelfs algemeen directeur.

Zou mooi zijn, maar ik dacht dat hij rustig bij be quick wil gaan opbouwen?

30 mei 2023 om 16:27

Volgens mij wilde hij inderdaad rustig opbouwen, maar niet per se bij BQ. Daar heeft hij nu z'n eerste stapjes gezet, nu verder in de jeugd van de FC voelt voor mij als een logische stap (mocht hij de ambitie hebben richting profvoetbal.)

30 mei 2023 om 16:54

Ik wil je club niet dissen, maar techniektrainer in de jeugdopleiding is toch ook behoorlijk relaxed? Of denken ze daar in Groningen anders over?

Hahaha ik zie het al voor me:

"lettop jong, Dan draai je naar binnen en schiet je in de lange hoek. Verwachten ze Nooit"

30 mei 2023 om 15:41

Dan heeft Groningen binnenkort alleen nog maar linkspoten rondlopen. (Goede) linkspoten zijn zeldzaam, dus het kon wel eens een leuk verdienmodel worden!

30 mei 2023 om 15:42

Hahaha, ik vond het wel grappig. Al is het ook een risico dat wanneer Robben het nu voor wil doen het in zijn hamstring schiet. Hoop het niet voor hem natuurlijk, maar die kans is altijd aanwezig bij de man van glas.

30 mei 2023 om 22:08

Hahahaha hier moest ik wel om lachen

Wat zou ik hem graag willen zien als trainer. Robben was altijd 100% gemotiveerd. Hij kan denk ik jeugdspelers maar ook volwassen spelers bij het eerste mentaliteit aanleren. Weet iemand of hij ook bezig was met zijn trainerspapieren?

30 mei 2023 om 15:31

Hij is nu (jeugd)trainer bij Be Quick en twijfelt of (professioneel) trainersschap iets voor hem zou kunnen zijn alvorens zich op een trainerscursus te storten. Althans dat las ik een tijdje terug in een interview met hem. Maar dit zou zeker een leuk begin kunnen zijn mocht het allemaal doorgang vinden.



Mooi dat hij bij z'n cluppie een rol krijgt. Hij kan van grote betekenis spelen voor het opleiden van jonge jochies die dezelfde droom hebben als Arjen uit Bedum ooit had.

Uiteindelijk zie ik hem wel stappen maken richting een assistentschap en ook wel trainer worden. Ik weet nog wel een Ek/wk me te herinneren waarbij hij voordat de verlenging/pingels begonnen het woord nam en in midden in de kring vertelde wie wat moest doen en hoe ze er voor moesten gaan. Als je dat niet in je hebt of niet graag voor een groep spreekt is een trainerschap al gauw niet voor je weggelegd.

(nu betekend het niet automatisch dat al die anderen die luisteren geen trainer kunnen worden, maar vooral dat Arjen het sowieso wél in zich heeft, das mn punt, okee en nou Mand)

Ze zijn zich nu al beter aan het organiseren dan het hele seizoen en seizoenen daarvoor.
Alleen op een stevige fundament kan er gebouwd worden. Zou niet misstaan dat Robben deze job aanneemt. Het gevoel zegt me dat ondanks de tik die is uitgedeeld aan Groningen ze sterker terugkomen
Begin ziet er goed uit….

30 mei 2023 om 15:34

Nu de juiste spelers nog 😊

Geweldig nieuws, zou super zijn! Veldmate, Robben, Lukkien.... grote aanwinsten!

30 mei 2023 om 15:45

Dat moet ook, want FC Groningen hoort niet in de KKD thuis.

Het is natuurlijk hun eigen schuld, maar ik vind het een beetje een schande dat de club gedegradeerd is. Maar dat vind ik bijvoorbeeld ook van NAC Breda. Die moeten zich ook een beetje schamen dat kleinere clubs als Excelsior en FC Volendam zich handhaven in de ED terwijl ze zelf al jaren niet uit de KKD komen. Misschien dit jaar.

30 mei 2023 om 16:38

Concurrentie blijft onverminderd groot. Willem II, NAC, VVV-Venlo, De Graafschap, Roda JC en als Emmen het niet haalt, zij ook nog (oke, daarvoor gaat dan wel iemand voor terug). Vind dit een aardig hoog ED-gehalte hebben, waar ik in de huidige ED een Volendam, Emmen en mindere mate Excelsior en Go Ahead meer typisch KKD-clubs vind. Persoonlijke mening, schiet me er maar op af. Groningen legt nu in ieder geval een goede basis en hoop ook dat ze snel terugkeren, zoals Zwolle en Heracles nu. Anders krijg je het wellicht zwaar en is het een meerjaren plan.

30 mei 2023 om 16:53

Ben het helemaal met je eens hoor, al zou ik Excelsior ook helemaal bij de KKD-clubs in de ED scharen hoor. Hebben volgens mij de kleinste begroting van de Ed.

En dat is niet om die clubs af te zeiken, het is juist super knap van ze dat ze in de ED terecht zijn gekomen en zich weten te handhaven. Maar qua grootte van de clubs horen NAC, Willem II en Roda JC natuurlijk die 3 plekken in te nemen. En natuurlijk FC Groningen.

Zijn 2 zoons zijn net naar de jeugd van Groningen gegaan, speelden voorheen bij Be Quick. Toen was Arjen ook betrokken bij het team van één van zijn zoons. Perfecte timing om verder te gaan bij Groningen!

Max Eberl in beeld bij Bayern? Dat gaat dan flink wat kosten voor Bayern. De beste man zit pas een halfjaar bij Leipzig. In december overgekomen van BMG. Ik zou het een rare stap vinden, maar altijd beter dan een onervaren iemand als Schweinsteiger. Op de technische posities wil je toch graag iemand hebben met ervaring.

Voor Robben een mooie stap. Ik ben wel benieuwd of hij op termijn hoofdtrainer zou kunnen worden of dat hij toch meer heeft met individuele trainingen.

Het zou natuurlijk wel enorm rot zijn voor de jeugdteams dat ze een half uur training krijgen en dat de techniektrainer daarna 3 weken moet revalideren...

Wat een grootheid als ik zijn naam in de headlines lees! Aanwinst voor zijn oude club mocht dit doorgang vinden.

30 mei 2023 om 16:44

Mag weg, ik dacht op iemand anders te reageren, maar dat bericht is inmiddels verwijderd.

Een terugkeer van Robben zou goed nieuws zijn, in welke functie dan ook. Groningen heeft dringend behoefte aan mensen die de club kennen, er zijn de afgelopen tijd te veel passanten geweest. Ik heb ook geruchten gelezen dat Leandro Bacuna terug wil keren naar Groningen, zou ook geweldig nieuws zijn.

Als hij die jeugdspelers dezelfde mentaliteit kan laten krijgen als die hij zelf heeft. Top

Robben, VDV, Sneijder en vpersie. Wat een generatie. We hadden hier WK mee moeten worden :-(

Mooi om te zien dat hij Groningen gaat helpen. Ben benieuwd. Wel handig zo'n vader, goede kruiwagen om ergens binnen te komen (net zoals VdV en VP), nu maar laten zien. (helaas voor mijn zoon, kan ik geen kruiwagen zijn)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren