Ondernemer Erik de Vlieger onthult bedrag dat familie Nouri vraagt van Ajax

Vrijdag, 15 januari 2021 om 16:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:31

De familie van Abdelhak Nouri verlangt een bedrag van vijftien miljoen euro als schadevergoeding van Ajax, zo verzekert Erik de Vlieger in de podcast 1-2-tje van Yves. De mediaondernemer heeft met diverse personen binnen Ajax gesproken en is ervan overtuigd dat het genoemde bedrag op waarheid berust. "Het is niet 'wij hebben ergens gehoord dat...', nee: wij hebben naar boven gekregen hoe het precies zit tussen Ajax en de familie Nouri", aldus De Vlieger.

De Vlieger dook met Yves Gijrath, met wie hij de podcast maakt, diep in de zaak en samen komen ze met details over de onderhandelingen. "Het gaat niet over veertig miljoen euro of meer, zoals bijvoorbeeld Johan Derksen (in Veronica Inside, red.) zei, maar het gaat over vijftien miljoen euro", aldus Gijrath. "De familie heeft dat niet rechtstreeks zo gezegd, maar dat is het bedrag dat bij Ajax op tafel is gekomen. Ajax heeft daarop geen antwoord gegeven, maar de verzekeraar vergoedt daarvan vijf miljoen euro. Moet je je voorstellen dat Ajax besluit om de resterende 10 miljoen euro gespreid te betalen, over een periode van 25 jaar misschien. Dan hebben we het dus over een bedrag van drie ton per jaar (vier ton, red.)."

Gijrath heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Ajax. "We hebben het vaak gehad over de menselijke maat, en nu hebben we het over Abdelhak Nouri, een kind van de club, een jongen uit Amsterdam", aldus de ondernemer. "Niet alleen Appie Nouri heeft levenslang, maar ook iedereen die voor hem zorgt, de hele familie. Hoe kan Ajax dit aan de wereld uitleggen? Dat we een discussie hebben met de familie Nouri over de afwikkeling van deze ellende... Dat begrijpt niemand. En daarom zeg ik: dit moet stoppen. Ik ben teleurgesteld in de Raad van Commissarissen, want dit is de verantwoordelijkheid van de RvC, niet van de directie. Ajax moet zich realiseren dat deze discussie never nooit gevoerd mag worden in welke rechtszaal dan ook."

Arbitragezaak tussen Ajax en familie Nouri ‘misschien de beste oplossing’

Eerder sprak ook journalist Valentijn Driessen zich uit over het geschil tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri.Lees artikel

De Vlieger neemt het woord over en haalt nog veel harder uit naar Ajax. "Met letselschadeadvocaten duurt dit normaal gesproken drie, vier, vijf, zes of zeven jaar. Maar in dit geval... Kijk: Edwin van der Sar (algemeen directeur van Ajax, red.) is een fatsoenlijk mens, het is goed dat hij de club leidt. Maar Van der Sar zit in een dilemma, want Ajax is een beursgenoteerd bedrijf, en bij alle betalingen boven één miljoen euro moeten ze een handtekening hebben van de RvC. Maar de RvC en aanverwante juristen hebben hun hakken in het zand gezet tegen de familie van Nouri. Dat is kwalijk. Ik heb gehoord dat Marc Overmars en Van der Sar ook een soort conflict hebben met de RvC hierover."

Volgens De Vlieger zou Ajax er goed aan doen akkoord te gaan met het voorstel van de familie van Nouri. "Ik vind vijftien miljoen een héél redelijk bedrag, en zelfs geen antwoord geven aan de familie Nouri, is een gotspe, een gemeen gotspe. We weten nooit of Appie een grote ster had geworden, dat weten we niet, maar zelfs een middelmatige ster in een grote competitie, bijvoorbeeld bij West Ham United, verdient zes miljoen euro per jaar. Stel: zo'n jongen had 2,5 miljoen euro per jaar verdiend, voor drie, vier of vijf jaar... Dat Ajax na eigen medische fouten de familie van deze jongen juridisch nog een beetje wil uitlepelen, vind ik een schande voor de club. Ik vind dat de supporters daar ook geen genoegen mee moeten nemen. Dit is niet Ajax. Dit is ook zó slecht voor de club. Ze hebben een pad uitgestippeld om die mensen minder geld te betalen, zodat het goed is voor het beursgenoteerde bedrijf. Dat snap ik wel, maar er is ook iets als de menselijke maat."

Nouri zakte drieënhalf jaar geleden in elkaar in Oostenrijk in een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. De inmiddels 23-jarige Nouri liep daarbij ernstig hersenletsel op. Sindsdien onderhandelt Ajax, dat volledige aansprakelijkheid heeft erkend, met de familie van de getroffen voetballer over een schadevergoeding. Eerder werd al bekendgemaakt door Van der Sar dat beide partijen er niet uitgekomen zijn en dat de zaak waarschijnlijk voor een arbitragecommissie komt. “We hebben met familie en juristen gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen", zei Van der Sar tegenover de NOS.

Bekijk de schitterende compilatie van Appie Nouri #StayStrongAppie
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

327 reacties (laatste reactie door constant kante)
14 januari 2021 om 15:51

Ik ken de beste man niet, dit zijn forse uitspraken richting Ajax. Ik hoop van ganse harte dat hij dit ergens vandaan haalt. Anders zijn het behoorlijke verwensingen zonder fundatie in wat immers al een pijnlijke kwestie is. Daarbij 15 miljoen voor een fantastisch talent overigens, waarvan de vraag is hoe ver die het geschopt zou hebben met zo'n zwak hart. Vind ik buiten proportioneel.

14 januari 2021 om 16:11

Het heeft niet alleen te maken met hoe zijn voetbal carrière zou lopen maar met nog meer factoren. De pijn die ze elke dag maar dan ook elke dag voelen omdat hij nog leeft maar zowat niks kan, de kosten om hem te verzorgen. En al zou hij heel z’n leven bij Ajax blijven met de salarissen die ze nu uitkeren zou abdelhak zeker wel een miljoen verdienen? Ja je we roepen allemaal wat ik zelf ook maar ik vind het super lastig man en Derksen riep nog ja het gaat zeker om 20-30 miljoen. Het is lastig super lastig man voor de familie al helemaal, wij geloven in Allah en zullen er altijd onze hoop uit halen zodat het goed zal komen met hem maar met dat geld krijgen ze hem er niet voor terug ofso dus het is echt heel moeilijk

14 januari 2021 om 16:20

Ik deel de pijn en leed. Ik vind het ook lastig hoor. Gewoon zo ontzettend pijnlijk en dan ben ik niet eens familie of vriend of wat dan ook. Maar sinds 8 juli 2017 voel ik pijn en leegte. Het had anders moeten zijn en ik hoop voor beide partijen dat zij er alsnog samen uitkomen!

14 januari 2021 om 16:31

Ik snap veel van de reacties hier niet. Ik wordt verdrietig van de houding van veel mensen hier. Lijkt wel of de meeste jaloers zijn op een bedrag van 15 miljoen.

Het is wat mij betreft heel simpel. Deze jongen is door medische fout in deze situatie gekomen. Dat wil niet zeggen dat dit expres gebeurd is. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Het punt is dat je daar als werkgever verantwoordelijk voor bent, net zoals je verantwoordelijk bent als een van je werknemers een geniale vinding doet.
In dit geval betekent dat contract uitbetalen en medische zorg op je nemen, daarnaast in overleg over een schadevergoeding. Dat overleg kan met zakelijke invloeden of met menselijke invloeden. Waarschijnlijk zijn Van der Sar en Overmars menselijk en worden ze teruggefloten door de RvC vanuit hun schuilkelders.

Deze jongen was jarenlang HET talent van de jeugdopleiding in een hele sterke lichting. Jarenlang was hij DE man in de jeugd. De supporters in de arena zongen zelfs voor zijn debuut; WIJ Willen Appie Zien!
Het is dus zeer aannemelijk dat hij een minimaal vergelijkbaar pad als De Ligt, VD Beek en Frenkie zou zijn gevolgd. Natuurlijk had het anders kunnen lopen maar dit was zeker de lijn der verwachting bij Alle experts.
Dan moet je gewoon menselijk zijn en die mensen betalen! Vragen ze 15 waarbij je er maar 10 hoeft te betalen, geen probleem jullie krijgen 20 alsjeblieft hier zijn ze en we hopen dat jullie leven nog vreugde zal kennen, wat niks met geld te maken heeft.
Dan laatje gewoon zien als club hoe je met je mensen omgaat.

Iedereen die dit zakelijk wil afwegen moet zelf maar eens in zo'n situatie komen dat je zoon een kastplantje is.

14 januari 2021 om 16:45

Vijftien miljoen is ongelooflijk veel
Kijkk eens naar Bazoer, die was ook een heel groot talent, maar heeft geen €15 mln verdient (kan misschien nog) Eijting en zo kan je er nog veel meer noemen. Een talent zijn is mooi, maar het is pas het begin.
Ach, ik snap niet dat mensen dit soort zaken bemoeien en er mee naar buiten komen. Best wel walgelijk om over de ruggen aandacht te vragen

14 januari 2021 om 16:51

Even een nuance, Nouri heeft ook zijn hartafwijking achtergehouden. Er was een groot risico dat er iets zou hebben kunnen gebeuren. Wellicht had, als Ajax het zou hebben geweten, Nouri nooit profvoetballer zijn geworden bij Ajax, omdat het een te groot risico zou zijn. Maar het is wel gebeurd, en als het dan om 15mil in 25 jaar gaat, zou ik zeggen zonder enige twijfel doen. Er is al teveel over gezegd en er zijn alleen maar verliezers hier.

14 januari 2021 om 17:24

Ik vraag me af wat de familie had geist als Nouri bijvoorbeeld bij Willem 2 had gespeeld (net zoals Frenkie de Jong). Vraag je dan nog steeds 15 miljoen en daarmee het failliet van de club?

14 januari 2021 om 17:35

Wat ik heel bizar vind is dat mensen nu ineens de discussie aangaan, terwijl de persoon die dit roept, ook de persoon is die over zaak Demmink zegt dat Omtzigt geen vragen meer mag stellen en dat het rondom Demmink het net zo'n corrupte zaak is als rondom toeslagenaffaire (ook daar is meineed gepleegd en hebben juristen hun werk niet gedaan). Dit is tevens de persoon die onthult heeft dat Ab Osterhaus 5,6 miljoen verdient heeft aan covid-19 & de gene die nu begonnen is met de aanval op van Dissel die ook miljoenen verdient heeft en tevens niet ondertekend heeft dat hij niet doet aan belangenverstrengelingen. Iets wat door VZ forummers altijd maar als complotten en wappie gedrag weg wordt gezegd. Bizar hoe weinig mensen echt verdiepen in bronnen. Je kan niet zeggen dat alles rondom Covid complotten is wat de Vlieger roept en rondom Demmink en nu het als potentieel waarheid kan zien.

Overigens vind ik de Vlieger een topbron.

14 januari 2021 om 18:11

Waar je aan voorbijgaat is dat er een kans bestaat (ik heb het medisch rapport niet) dat hij nooit meer had mogen voetballen. Het is daarom helemaal niet 'zeer aannemelijk' dat hij hetzelfde pad als de overige talenten had kunnen bewandelen. Je bericht stikt van de aannames en populistische teksten als 'vragen ze 15, dan krijgen ze er 20'. Uiteindelijk is Ajax gewoon een beursgenoteerd bedrijf en geen filantropische instelling. Als je er samen niet uitkomt dan begin je een zaak en krijg je een definitieve uitspraak. Niemand weet de ins en outs van deze zaak precies en alle (gekleurde) bronnen kunnen wel een heel ander beeld schetsen, zowel van de zijde Ajax als Nouri.

14 januari 2021 om 18:49

Ben het echt totaal niet eens met je Mancunianb. Natuurlijk is het een ontzettend trieste situatie, en dat Ajax daar deels verantwoordelijk voor is klopt ook, maar 15 miljoen vind ik echt een belachelijk groot bedrag. Het doet er voor mij ook niet zoveel toe dat het een mega talent was. Ik vind dat je iedereen over dezelfde kam moet scheren. Als ze 5 miljoen hadden gevraagd (wat ik ook gewoon erg veel geld vind) dan kun je als Ajax zeggen oke, hier heb je 6 miljoen en wij blijven zijn verzorging betalen ofzo. Maar 15 miljoen vind ik echt buiten proportie. Kan me ook niet voorstellen dat de rechter hierin meegaat.

14 januari 2021 om 19:37

Ja craig dat is nu het probleem voor mij, jouw gedachtegang. Als je 5 miljoen oke vind maar 15 niet dan zit het hem voor jou puur in het bedrag. Puur de hoogte zit voor jou niet lekker, waarschijnlijk omdat je ze zelf niet krijgt. Je benoemt in ieder geval geen andere reden dan dat je het veel vind maar dat lijkt me niet zo aan de orde.

Maar we zijn nu 3 jaar verder en Frenkie, Donny en Mathijs zitten al bijna aan dit bedrag.
De rechter zal oordelen dat een schikking in alle redelijkheid en billikheid zal moeten worden gevonden.
En die redelijkheid die benoem ik in lijn met zijn leeftijd en kwaliteit genoten. En wat alle experts er toen van vonden.
Eiting en Bazoer zijn hier geen maat in dat is totaal anders.
Punt is Ajax moet het helemaal niet tot een rechtszaak willen laten komen.

14 januari 2021 om 19:47

Waar het mij vooral om gaat is de handelswijze van de advocaat. Het klopt dat ik 15 miljoen teveel vind, maar dat heeft niet zoveel met mijn gedachtegang te maken. Er staat geen 'juist bedrag' op deze situatie, maar wat mij een beetje steekt is de stampij eromheen. Nogmaals, ik vind het vergelijken van talenten enorm lastig, dus daar is geen beginnen aan. Stel dat het grootste talent van een middenmoter precies hetzelfde overkomt, moet die dan ook een bedrag krijgen van wat de andere grote talenten ooit hebben verdiend? Wat ik redelijk vind is dat ajax de volledige zorgkosten betalen (dat doen ze vgm....) en dat ze de familie steunen (die indruk heb ik ook altijd gehad). Ik vind 15 echt belachelijk veel geld, maar als daarmee het probleem verholpen zou worden kun je zeggen oke. Maar dat is totaal niet het geval, de situatie blijft in en in triest.

14 januari 2021 om 20:12

@mancunianb,

in de Nederlandse wet staat opgenomen dat een levensjaar van een mens 80.000 euro bruto waard is. En in de wet staat ook dat de gemiddelde leeftijd 82 jaar oud is die mensen in nederland heerst. Op basis van de wetgeving heeft Nouri vanaf zijn 20ste daarmee nog 62 jaar te leven. Omgerekent kom je dan op een minimum bedrag van 5 miljoen euro als vergoeding.

Ajax zit met 5 miljoen, geheel terecht, netjes op de wettelijke voorwaarden. Alles daarboven is buitenproportioneel en schandalig. Zeker als je bedenkt dat Nouri al een geboren hartafwijking had, hiervan op de hoogte was, en als gevolg daarvan een hartstilstand heeft gekregen. Let wel, Ajax medische staf heeft foutief gehandeld, dat is duidelijk. Alleen heeft Nouri die hartafwijking en hartstilstand niet aan Ajax te danken. Zijn carriere zou hoe dan ook over zijn.

14 januari 2021 om 20:52

Ik vind zeker dat je in deze situatie gul moet zijn als club, maar in mijn ogen was Nouri echt never nooit wereldtop geworden. Eerder subtop Eredivisie. Gewoon een ontzettend leuke voetballer, zoals bijvoorbeeld Maher en een Bel Hassani. Maar ik denk dat hij te veel 'zaalvoetballer' was en tempo en fysiek vermogen te kort kwam. En wat betreft HET talent zijn: dat zijn er honderden geweest én daar komt bij dat in het senioren profvoetbal het tempo en fysiek vermogen ineens ontzettend belangrijk wordt.

14 januari 2021 om 21:37

Ja daag Bergkamp, 5 miljoen is wat de verzekeraar wilt betalen, dan kost het Ajax inprincipe helemaal niks

15 januari 2021 om 11:32

@mancunianb ik ben het helemaal met je eens! Goed verhaal ook. Ik verbaas me ook over het aantal Ajax-fans hier dat Ajax blijft beschermen op dit punt. Ik herinner me nog toen de docu van Appie uit kwam en hoe iedereen deze mooie sociale familie helemaal ophemelde. Nu worden ze ineens afgeschilderd voor geldwolven door velen. Jantje lacht, Jantje huilt zullen we maar zeggen.

15 miljoen, ja dat is veel geld. Alleen je bent als werkgever wel verantwoordelijk voor je medewerkers. Aangezien Ajax op de eerste rij staat als hoe goed ze wel niet zijn als er iemand voor records bedrag wordt verkocht had het gesiert om die 15 miljoen te geven zonder daarnaast teveel te klagen. Erg bang om een president te scheppen hoef je niet te zijn, want zulke ongevallen komen zeer zelden voor.

Ik geloof ook niet dat Ajax helemaal niets van de problemen afwist. Dat ga je mij niet wijsmaken. Als je ziet hoeveel statistieken worden opgeslagen van voetballers tegenwoordig geloof ik niet dat Ajax helemaal niets wist. Helaas is dit hoe bedrijven werken. Op de eerste rij staan om geld te ontvangen maar de vinger stevig op de knip houden als er betaald moet worden. Stel dat Appie 80 miljoen had opgeleverd hadden ze zich zelf als een gorilla op de borst geslagen van hoe goed ze het wel niet doen. Neem je verantwoordelijkheid. Vooral omdat het voor een voetballer 15 miljoen niet eens zoveel is. Ja, voor ons is het veel geld, voor voetbaltalenten niet (meer).

15 januari 2021 om 11:37

"bij de in juli vorig jaar door een hartstilstand getroffen Ajacied Abdelhak Nouri is eerder door de Knvb een hartafwijking geconstateerd. De voetbalbond constateerde de afwijking bij een echo in april 2014. De Knvb oordeelde dat die afwijking ongevaarlijk was en deelde de informatie met de Amsterdamse club."

"het conflict gaat over de medische begeleiding voor, tijdens en na het ongeval, waarbij de middenvelder ernstige hersenschade opliep. Nouri verkeert nog steeds in een zeer lage staat van bewustzijn."

"over de eerder geconstateerde hartafwijking door de Knvb meldt de krant dat die informatie aan Ajax schriftelijk is overgebracht."

Alles wijst er toch op dat Ajax op de hoogte is gebracht. Verzwegen lijkt me niet het geval. Ajax wist er dus wel degelijk van maar ging er vanuit dat het ongevaarlijk was. Misschien had je toch meer verantwoordelijkheid moeten nemen Ajax zijnde.

15 januari 2021 om 11:49

Ik ben het niet met je eens. Nouri was populair en kon geweldig voetballen inderdaad. Maar hij had op zijn 20e nog steeds geen vaste basisplek. Sterker nog, hij zat vaker niet dan wel bij de wedstrijdselectie. Ook dat is niet uniek, Frenkie kwam ook wat later. Maar niemand weet hoe groot de kans was op een carriã¨re als een De Ligt of De Jong. En zelfs met zijn talent, is de kans dat hij het zou redden relatief klein. Het lukt immers veel vaker niet dan wel. Dat geldt net zo goed voor getalenteerde spelers. Je weet ook niet of hij door een medische fout in deze situatie terecht was gekomen. Dan doel ik nu even op voetballen op topniveau. Misschien was de klap voor zijn hart zo groot, dat hij ook na een perfecte medische behandeling nooit meer had gevoetbald. Je weet het gewoon niet. Om dan nu te zeggen dat je 'gewoon' moet betalen is nergens op gebaseerd. En zeker door iemand als jij, die niet dicht bij het vuur zit (zoals wij allemaal). Ik zeg dus ook niet wat er wel of niet moet worden betaald, want ik was er ook niet bij. Natuurlijk is het vreselijk wat er is gebeurd met Appie. Maar als je op een bedrag wilt uitkomen, zul je het toch soort van zakelijk moeten benaderen. Dat kan toch niet anders? Het toont ook niet aan dat Ajax slecht met haar mensen omgaat, vind ik. Zij willen gaan tot wat in hun ogen het uiterste is. De partijen liggen simpelweg te ver uit elkaar. En dat is niemands schuld.

14 januari 2021 om 15:52

Achja Est1913, laten we eerlijk zijn. De hele kwestie Nouri is een verschrikkelijke situatie en kent enkel verliezers. Met name Nouri en zijn familie dragen deze pijn voor altijd mee.

14 januari 2021 om 15:55

Dit is een trieste zaak. Dat staat voorop. Maar ik blijf zeggen dat ongeacht wat je van die familie en hun motieven allemaal unt vinden en denken dat Ajax hier echt de grootste blunder maakt die ze kunnen maken. Deze kwestie had allang en heel erg breed geregeld en gesettled moeten zijn. Hoe de Ajaxdirectie hier loopt te dralen is echt tenenkrommend en een club als Ajax echt vreselijk onwaardig.

14 januari 2021 om 16:01

Je weet niet wat de familie vraagt maar hoe zij zich opstellen, hun beredenering en houding in dit alles vind ik dan weer tenenkrommend. De uitgekozen advocaat helpt hier ook niet bij.

14 januari 2021 om 16:06

Een beetje jammer dat je met je post insinueert dat het aan Ajax ligt dat er nog geen overeenkomst is. In alles heeft de club zich correct gedragen: het lopende contract is niet ontbonden, alle zorgkosten werden betaald etc. Het enige waar nu nog over onderhandeld wordt is een afsluitende vergoeding, waar al maandenlang over gesproken wordt, maar waarin beide partijen zich (nog) niet in kunnen vinden. Da's ook niet raar, want de onderhandelaar van de familie Nouri schijnt behoorlijk wat te claimen en ik begrijp volledig dat Ajax een andere kijk daarop heeft. Persoonlijk vind ik , dat het in het artikel genoemde bedrag aan de hoge kant is, zeker gezien datgene wat de club op financieel vlak al heeft gedaan voor Nouri en zijn familie.

14 januari 2021 om 16:14

Ajax leunt ook puur op hun juridisch adviseurs.
Dit is geen emotie kwestie, want de directie kan prima door een deur met de familie Nouri, echter voor de continuïteit van de club dient men advies op te volgen.
Daarnaast kan het 15 miljoen zijn, maar ook 50 miljoen weten wij veel.
Denk maar dat een zaak als deze ff snel is opgelost.

14 januari 2021 om 16:19

Het lijkt mij ook bijzonder lastig om hier gaan te bepalen wie nu precies waar recht op heeft. Aan de ene kant heeft Ajax natuurlijk gefaald tijdens de reanimatie van Nouri. Maar Ajax is natuurlijk niet verantwoordelijk voor het feit dat hij naar de grond gaat. Clubs zijn doorgaans wel een beetje huiverig voor spelers met een hartafwijking en zeker wanneer een speler een keer een hartinfarct heeft gehad. Daardoor lijkt het mij moeilijk inschatten waar Nouri precies terecht was gekomen. Laat staan of hij, indien Ajax wel correct had gehandeld op dat veld in Oostenrijk ooit nog had kunnen voetballen.

14 januari 2021 om 16:24

Inderdaad, je moet het menselijk en het zakelijk aspect los zien van elkaar in deze situatie. Ik vind 15 miljoen persoonlijk 14 miljoen euro te veel. Speculeren over zijn carrière kan niemand. Ik kan me Peter Bosz herinneren die minder enthousiast van hem was. Wellicht was Nouri wel bij FC Groningen geëindigd, dan had hij misschien nooit de 15 miljoen aangetikt. Ik denk dat de rechters in Nederland ook niet meegaan in deze eis. Ajax is en blijft een bedrijf en daar gebeuren nu eenmaal ongelukken hoe treurig het ook is. Ondanks het falen van de medische staf, blijft ook dat mensenwerk.

14 januari 2021 om 16:26

Klopt dus de rechter zal onmogelijk hiermee akkoord kunnen gaan. Er is 0.0 fysiek bewijs. De medische kosten worden voor de volle 100% betaald en het is maar de vraag hoe Nouri zijn toekomst bij Ajax eruit had gezien.
Mocht het een Frenkie zijn geweest, dan kan Ajax ook komen met: toekomstige transferopbrengsten die verloren zijn gegaan. Wie vergoedt dat dan?
In de rechtszaal gaat het niet om sympathie. Men moet met verklaringen/bewijzen komen. Helaas wordt het zo gespeeld, want Nouri was echt een kind van de club en ik denk dat hij dit never had gewild.

14 januari 2021 om 16:32

is het ook niet gewoon het beste dat een onafhankelijk iemand hier naar kijkt. De een vind Ajax hier nalatig en de ander de familie Nouri weer. Als de rechter zich dan uitspreekt is het ook klaar en kan iedereen verder.

14 januari 2021 om 16:40

Constant, Ik vraag mij af wat de directie hier in jou ogen had kunnen regelen? Moeten ze dat geld dan maar even uit eigen zak voorschieten? Directie heeft de intentie eruit te komen maar kan zelf niet zomaar geld uitgeven. Raad van Commissarissen wil het ook oplossen maar geeft de voorkeur dit eerst juridisch uit te zoeken alvorens men betaald. Nou dan krijg je dus een rechtszaak. Lijkt mij in principe niet meer dan logisch. Gewoon de knip trekken in deze kwestie zonder naar de feiten te kijken lijkt mij zeer ongewoon als bedrijf zijnde. Dus hier te stellen dat zoiets al lang en breed geregeld en gesetteld had moeten zijn? Dat doe je als je bijvoorbeeld bij de buurman de bumper van zijn auto rijdt. Dan neem je de waarneembare schade op en regel je dat onderling. Maar gezien het feit dat het hier om een mens gaat vind ik je reactie persoonlijk erg kort door de bocht.

14 januari 2021 om 17:00

Dennis.
Ik insinueer helemaal niet, ik vind 100% dat het aan Ajax ligt dat deze kwestie nog niet geregeld is. Heeft niet alleen te maken met het feit dat van een goed werkgever gewoon wettelijk verwscht en geëist mag worden dat die behalve haar wettelijke zorgplicht ook haar morele verplichtingen jegens haar werknemers nakomt.
Overigens zie ik wel vaker dat mensen stellen dat Ajax netjes was door het conyract niet te ontbinden. Onzin. Ajax had het contract simpel kunnen doen ontbinden maar in dat geval had Ajax wel direct het resterende salaris in één keer af moeten tikken. Dus Ajax heeft dar echt niks onverplicht of als gunst gedaan.

En tuurlijk, ik snap ook wel dat Ajaxfans erover vallen dat die familie, naar verluidt, hele hoge bedragen zou vragen. En het zou inderdaad wel heel erg meegaand zijn als Ajax 40 miljoen op tafel zou leggen als de familie dat zou eisen. Of at die vertegenwoordiger van de familie ook nog een paar miljoen wil of zo. Dat zou belachelijk zijn.
Maar het gaat, zegt dit artikel, om 15 miljoen. En van een dergelijk bedrag zeg ik: onderhandel en maak er 12,5 van, desnoods 14 miljoen (ajax is nota bene nog gedekt door een verzekering ook nog!)! Maar regel het! Dan is het voorbij! Nu krijg je dat elke dag dat dit langer duurt Ajax meer schade lijdt. En iedereen mag dat bedrag, alsnog, aan de hoge kant vinden, maar je belang is hier helemaal niet om dit zo goedkoop mogelijk te regelen. Je belang is om dit te regelen! En als dit met 12,5 -14 miljoen kan, dan ben je echt heel erg beschamend bezig als je dat niet doet. Want dit ettert en ettert maar door. En stel dat er echt een zaak komt, dan nog veel erger!

14 januari 2021 om 17:05

Lee112
"klopt dus de rechter zal onmogelijk hiermee akkoord kunnen gaan. Er is 0.0 fysiek bewijs. "
Huh? Hoe bedoel je '0,0 bewijs'?? Ajax heeft erkend dat ze schuldig zijn aan het ongeval van Nouri en tevens dat zij aansprakelijk zijn. Wat voor bewijs heb jij nog nodig dan, aangezien in juridische zin de belangrijkjste stap (vaststelling aansprakelijkheid) al genomen is??

14 januari 2021 om 17:20

Bewijs dat hij later een stervoetballer zal worden, want dat claimt de familie. Daar is geen bewijs voor net als dat Ajax ook 0.0 bewijs heeft dat het niet zo zal zijn. Dat bedoel ik dus met bewijs.

14 januari 2021 om 17:26

Dat is natuurlijk niet helemaal waar, Dennis. Het heeft gênant lang geduurd voor Ajax schuld bekende.
Verder lijkt het er op dat Ajax zich vrij correct heeft gedragen.
Ik vind ook wel dat de bal telkens wel heel nadrukkelijk bij Ajax wordt neergelegd en soms alleen maar omdat ze veel geld hebben. Dit had bij elke club kunnen gebeuren.

14 januari 2021 om 17:29

@Constant, zullen we eerst afwachten of dit bedrag klopt voordat je een verwijt bij Ajax legt?

14 januari 2021 om 17:34

Ajax heeft toegegeven dat de behandeling op het veld niet zo is gelopen als hafd gemoeten. Zij zijn niet "schuldig" aan het feit dat hij vanwege een bij de Knvb bekende en bij Ajax verzwegen hartafwijking een hartstilstand heeft gehad op het veld.

Overigens klopt je stelling niet in je andere reactie op mij: bij arbeidsongeschiktheid of blijvende invaliditeit is het niet vanzelfsprekend dat bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst het volledig aan het contract gekoppelde salaris betaald moet worden. Je doet het in de rest van je betoog echt voorkomen alsof het enkel en alleen aan de club ligt dat deze kwestie (de vergoeding) nog speelt. Het is volstrekt logisch dat zich allerlei mensen hierover moeten buigen, we leven immers niet in de Verenigde Staten, waar miljoenen aan schadevergoedingen betaald worden. Dat de familie Nouri dit wel probeert te claimen neem ik ze niet kwalijk, echter begrijp ik ook Ajax heel goed. Als zich een letselschade specialist over zo'n zaak buigt , komt er echt geen bedrag uit van enkele tientallen miljoenen, zeker omdat bekend is dat Nouri al een hartafwijking had (bekend bij de Knvb) en hij ondanks dat toch zijn zinnen had gezet op een profcarrière, waar alleen maar over gespeculeerd kan worden hoe ver hij had kunnen komen met die afwijking.

Neemt niet weg dat het heel verhaal een treurige aangelegenheid is en ik hoop op een voor iedereen passende oplossing.

14 januari 2021 om 17:35

@constant kante Zoals gebruikelijk zeg je weer allemaal dingen die niet kloppen over Ajax. Ajax heeft helemaal niet erkend dat ze schuldig zijn aan het ongeval. Ajax heeft erkend dat ze aansprakelijk zijn voor het medisch handelen van de arts niet voor het feit dat Nouri een ongeval heeft gekregen. Hier zit juridisch gezien een enorm verschil tussen. De eerste vraag gaat er dan ook over wat voor carriã£â¨re Nouri na een hartaanval nog had kunnen hebben. Als het antwoord daarop is geen of maar een hele beperkte dan is de schade vergoeding ook heel beperkt (dit was immers niet de fout van ajax, en daar hebben ze dus ook niet voor aangegeven dat ze aansprakelijk zijn). Als het antwoord is dat hij alsnog de wereld top had kunnen halen dan kom je bij de miljoen aan schade vergoeding uit. kun je er als moderator niet mee ophouden om grove feitelijk onjuistheden over Ajax rond te spuien. Dat is niet zo netjes. Als je dat wilt doen prima, maar dan moet je geen moderator willen zijn.

14 januari 2021 om 17:48

@London, dat is dus het enige valide argument dat ik hier lees: hoe zou het met Nouri zijn vergaan als hij wel adequaat was behandeld? Ik heb jaren in de letselschade gewerkt en weet hoe het eraan toe gaat: geen emotionele beslissingen maar zakelijke.

14 januari 2021 om 17:50

Ajax heeft niet erkend dat ze schuldig zijn aan het ongeval. Ze hebben erkend dat hun arts niet adequaat heeft gehandeld. Als jurist zijnde zou je het verschil moeten weten.

14 januari 2021 om 18:08

@joe Rogan, De uitgekozen advocaat? John Beer is een zeer gerespecteerd en hoog aangeschreven advocaat met zeer veel respect. Ook heeft hij niks naars gezegd en zeker niet om Ajax in een kwaad daglicht te stellen. Er is een verschil tussen woordvoerder van de familie en de advocaat.

14 januari 2021 om 18:22

Je gaat er gemakshalve dus vanuit dat deze bewering over die 15 miljoen klopt en dat lijkt me wat voorbarig. Vooropgesteld, als het inderdaad om 15 miljoen gaat en Ajax voor 5 miljoen gedekt is dan zijn het een stelletje k***zakken eerste klas, maar gaat het bijvoorbeeld daadwerkelijk om 40 miljoen, dan wordt het een ander verhaal.

Verhaal kent alleen maar verliezers en het is jammer dat het een geld kwestie is geworden, maar vingertje wijzen mag iedereen gaan doen als alle details bekend zijn.

14 januari 2021 om 20:08

@constant kante Ajax heeft erkent dat de arts niet adequaat gehandeld heeft en dat daaruit voortkomend Nouri in een slechtere conditie is dan hij had hoeven zijn bij een adequate behandeling. Dat is wat Ajax erkent heeft. Ajax heeft geen schuld aan het hartfalen van Nouri erkent. Jurisisch gaat het er dus om wat had Nouri nog gekund als hij wel tijdig gereanimeerd was. Hoeveel schade zou hij dan hebben gehad. Die vraagstelling bepaald de hoogte van de schadevergoeding. Hoeveel de familie vraagt, dat weten we niet. Het is kennelijk duidelijk dat de verzekeraar tot 5 miljoen euro gaat. Overigens de hoogste schadevergoeding tot op heden ooit in Nederland uitgekeerd na medisch falen van een arts. Ajax is bereid dat bedrag nog verder op te hogen, maar niet tot het bedrag dat de familie vraagt.

14 januari 2021 om 20:51

@constant, ik kan er werkelijk waar niet bij dat als je je andere posts een beetje volgt dat je probeert feitelijk te blijven en nu het weer om Ajax gaat je alles doet behalve bij de feiten blijven en vooral aan het stoken bent. Voor de goede orde heeft Nouri na onderzoek Knvb bericht gekregen dat hij een hartprobleem heeft. Wat hij daarmee gedaan heeft is onbekend. Dat Ajax niets mocht doen met deze informatie is bekend en ligt echt voor 100% bij Nouri. Dus dat jij stelt dat Ajax hier niet met hem over gesproken heeft is domme insinuatie. Tot nu toe wat zorgwekkend maar keuze ligt bij Nouri en laten we iig uitgaan dat advies is ja risico maar moeilijk te zeggen en op korte termijn en goed in de gaten houden bij klachten mag je voetballen. Dit is een aanname die ik doe omdat het logisch lijkt en hij na dit nieuws gewoon is gaan spelen.

Dan krijgt Nouri gelukkig op het veld een hartstilstand. Geen Hartaanval maar stilstand. Gelukkig omdat mocht dit gebeurt zijn in zijn slaap, of op straat of ergens anders waar geen medici is je gewoon de pineut bent. Dus hartprobleem en zet zich om in een hartstilstand. Hier kan Ajax helemaal niets aan doen. Dan komt er een arts bij en die maakt een besluit die je achteraf als niet de juiste kan beschouwen. Ik zeg beschouwen want vanaf hier wordt het kans berekenen en speculeren. Deze arts geeft aan een hartslag te voelen en te zien op de meter die Nouri draagt maar blijkt toch een stilstand te zijn. Dus achteraf zoals altijd een verkeerde keuze. Dat je dit laat onderzoeken is heel logisch als Ajax zijnde. Hier gaan al veel mensen op los maar dit is zo impactvol voor familie, Nouri , club maar ook arts dan ben je verplicht goede research te doen. Resultaat was inconclusive dus niet iedereen had 100% zelfde uitslag. Ajax besluit, na best een lange periode, toch de aansprakelijkheid op zich te nemen. Dit is niet schuld maar aansprakelijkheid. Hier stap jij maar de meeste hier makkelijk overheen. Dit is niet vanzelfsprekend. Ook hier had je juridisch naar kunnen laten kijken omdat ook hier zorgvuldigheid geboden is. De medische wereld is namelijk niet zo zwart wit en de arts maakt hier geen bewuste foute keuze mogen we toch over eens zijn toch?

Als je de aansprakelijkheid op je neemt moet je rekening houden met de uitvoering hiervan en deze is complex. Vooral in dit geval aangezien hij al een hartstilstand heeft waar Ajax niet aansprakelijk voor is maar alles wat er daarna gebeurt. Dus de vraag alleen al hoe had hij eruit gekomen na goed handelen is moeilijk. Je hersenen zijn al binnen paar minuten beschadigd. Ook als je van meest gunstige situatie uitgaat is een hartstilstand in topsport heftig en resultaat in de meeste gevallen niet tot vervolg topsport. Laat staan dure transfer naar topclub maar laat ik deze een varen voor de discussie.

Dan hou je 2 situaties over. 1 Emotie, gevoel en menselijkheid. Op dat vlak had je meer kunnen doen maar hebben vele mensen binnen Ajax echt hun best gedaan. Nouri laten verzorgen, huis laten aanpassen, Familie proberen te ondersteunen en waardering voor Nouri uitspreken. Dit kan men bagatelliseren maar in het echt en als je dit meemaakt is dit best goed als het maar echt is en dat kunnen de mensen van buitenaf niet beoordelen.

Dan 2. zakelijke kant. Beursgenoteerd bedrijf en niet schuldig aan hele incident maar wel aansprakelijk en dat is gewoon harde centen. Ik ga hier niets van vinden want Nouri krijgt dit niet meer te besteden en de familie heeft qua gevoel een 100 miljoen aan waarde verloren maar een bedrijf houdt rekening met mijn hele verhaal hierboven. Een hartaanval had en heeft hij zonder aansprakelijkheid van Ajax al gehad, ging om na hartaanval en dat is echt andere koek dan simpel vergelijken met Frenkie of met Sno zoals ik al voorbij heb zien komen.

Als laatste is er maar 1 zaak schandelijk. Dat is dat een paar zakenlui dit gerucht naar buiten brengen. Deze mensen spreken van schandelijk gedrag maar hebben niet het fatsoen en lef om te wachten en Ajax of de familie van Nouri naar buiten te laten komen met hun verhaal. Deze zaak loopt nog en beide partijen zijn nog steeds van hoop om er gezamenlijk uit te komen. Dat is een schande en dat VZ dit plaatst en je hier ineens wel op mag reageren verbaasd mij enorm als je ziet waar je dat niet mag. Een schande van een bron die elk norm en waarde heeft laten liggen om een scoop te hebben in alleen maar eigen belang. bah.

14 januari 2021 om 22:12

Ah okay. Dacht dat je bedoelde voor de aansprakelijkheid, sorry.
Nee, het bewijs dat hij later een stervoetballer was geworden hoeft juridisch gezien helemaal niet geleverd te worden. Het gaat om de berekening van de hoogte van de schade voor die jongen en zijn familie. We zullen nooit weten hoe het was gegaan, dus moet een arbiter bepalen wat in dit specifieke geval 'naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid' een waarschijnlijk scenario voor het verdere verloop van de carriere zou zijn geweest. En dan, op basis van álle omstandigheden afwegend een bedrag bepalen. Bij die omstandigheden kan een arbiter trouwens ook rekening houden met het feit dat er al een beknd hartprobleem was bij Nouri én dat Nouri dat voor zijn familie verzwegen heeft. En dus geen tien miljoen vaststellen als schadebedrag.

14 januari 2021 om 22:17

London
Ja, je hebt gelijk. Ik vergiste me, Ajax heeft inderdaad slechts haar aansprakeiijkheid voor het ongeval erkend maar niet haar eventuele schuld daaraan. Voor jou en anderen die daarop hebben gewezen, I stand corrected.
Ik schijn er vaker feitelijk naast te zitten, maar als je nog andere 'feitelijke onjuistheden' behalve deze hierboven kent, hoor ik ze graag.

14 januari 2021 om 22:19

Kyle
Het is natuurlijk ook absoluut niet het enige (valide) argument. Ik zei hierboven al dat de arbiter álle omstandigheden van dit specifieke geval moet meewegen. Heb ook niet beweerd dat zijn verwachte carriere het enige is dat telt. Alles telt.

15 januari 2021 om 10:16

@constant kante vaak genoeg wanneer het over Ajax gaat. Niet alleen hier over, ook over zaken als de financiele verslaglegging/huishouding, ik kan me een discussie herinneren over rode kaarten waar je er naast zat en zo zijn er wel meer geweest. Prima om een andere mening te hebben. maar op het moment dat het over feiten gaat moet je daar zeker als moderator bij blijven, anders moet je geen moderator willen zijn.

16 januari 2021 om 12:32

Zodra je concrete vaststaande feiten kunt noemen waarover ik feitelijke onjuistheden heb verteld kan ik daarop reageren. Op "...) ik kan me een discussie herinneren (...)" kan ik onmogelijk reageren. Word eens concreet.

16 januari 2021 om 12:34

Die emoji staat er onbedoeld in. Heeft denk ik met de code te maken, ik bedoelde ( en dan een puntje.

Als dit waar is, dan moet Ajax zich toch wel een beetje schamen

14 januari 2021 om 15:51

Waarom? Alsof 15 miljoen niks is ofzo. Hoe erg het voor de familie ook is, ze hebben in een zaak denk ik geen poot om op te staan. In hoeverre kan je uitrekenen dat Nouri daadwerkelijk die 15 miljoen bij elkaar had gevoetbald?

14 januari 2021 om 15:56

Je begrijpt het niet. Door het falen van de medische staf is het leven van deze jongen naar de kloten. Dit handel je netjes af met de familie zonder dat een rechter een besluit hoeft te nemen. 15 miljoen is een fair en redelijk bedrag. Hiervan wordt 5 miljoen door de verzekeraar uitgekeerd. Dus je praat over 10 miljoen dat ook nog eens kan worden uitgesmeerd over meerdere jaren. Als dit bericht waar is dan levert dit de club heel veel imagoschade op.

14 januari 2021 om 15:59

Niet? Het is toch toegegeven dat Ajax fouten heeft gemaakt? Dus het feit dat Nouri nooit heeft kunnen verdienen is wel degelijk deels aan Ajax toe te schrijven. Dan heb je als familie toch wel degelijk een poot om op te staan.

14 januari 2021 om 15:59

Deze jongen is zo blind van zijn club dat hij letterlijk over lijken gaat. Je mag hopen dat hij niet ooit zelf in een situatie komt dat een direct familielid min of meer hersendood is als gevolg van foutief handelen door het bedrijf waar dat familielid werkt en dat die werkgever vervolgens niet bereid is om 5 jaarsalarissen te betalen wat een fractie is wat deze jongen ooit zou kunnen hebben verdienen en een druppel is op het menselijk leed van de familie Nouri.

14 januari 2021 om 15:59

Master 1, buiten het feit dat ik vind dat deze zaak alleen maar verliezers kent, wil ik wel even zeggen dat je verhaal niet zo zwart wit is als jij stelt. Je weet niet wat er gebeurd zou zijn als er wel een kundige medische behandeling geweest was. Misschien had Nouri dan ook niet meer kunnen voetballen, of zeker niet op (top)niveau. We zullen dat misschien wel nooit weten. Dus dit is een lastige.

14 januari 2021 om 16:07

Wat een makkelijk praat heeft iedereen weer. Dit lijkt een beetje op facebook discussies over Corona waar ook iedereen ineens expert is als hij over van alles mag beslissen terwijl je 0 verstand ervan hebt of van de situatie. @alkmaar: "zou kunnen hebben verdienen" - En daar weet jij dus geen ene reet vanaf.

14 januari 2021 om 16:11

Dat de medische staf van Ajax kordater had moeten optreden is in deze geen twijfel over mogelijk. Dat daar een schadevergoeding tegenover staat is ook duidelijk, maar 15 miljoen is buiten alle proporties.
Nouri heeft een hartstilstand gehad, mogelijk voortkomend uit een onderliggende kwaal. Ook mét een juiste behandeling had dit tot blijvende, onherstelbare, schade kunnen leiden.

14 januari 2021 om 16:11

Daar is het toch een forum voor? Ik noem mijn mening , ik zeg niet dat ze verplicht zijn dit te moeten doen toch?

14 januari 2021 om 16:11

@master 1 "door het falen van de medische staf is het leven van deze jongen naar de kloten." is wel erg kort door de bocht. De medische staf heeft verre van optimaal gehandeld, maar als het op een willekeurig pleintje was gebeurd was Nouri gewoon dood geweest.

14 januari 2021 om 16:13

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Betekent dit dan dat de familie Nouri maar alles kan eisen wat ze willen? En Ajax overal ja en amen tegen moet zeggen omdat ze de schuldige partij is? Lijkt me niet. Ik mag aannemen dat Ajax haar standpunt net zo goed kan onderbouwen/verdedigen als de familie Nouri dat met hun standpunt kan. Als ze er samen niet uitkomen, dan maar door de rechter laten beslissen.

14 januari 2021 om 16:14

Het gaat ook niet zozeer om jou Bramthijs maar om de anderen die dit soort artikelen als de absolute waarheid aannemen terwijl deze vent wel vaker leugens de wereld in slingert voor eigen gewin.

14 januari 2021 om 16:14

En zeker niet het risico dat Nouri ZELF NAM. Er is hem verteld datie wat aan het hart had. Dit heeft hij aan iedereen verzwegen en ZELF het risico genomen door te blijven voetballen

14 januari 2021 om 16:19

@Alkmaar54, Heb je door wat je over me zegt terwijl je me niet eens kent? 😅

14 januari 2021 om 16:22

De gehele familie wist van zijn hartkwaal. Hij nam sowieso een risico.
Uiteraard is de medische staf schuldig. Dat heeft Ajax toch ook erkent? De dokter terplekke is immers ook ontslagen.

14 januari 2021 om 16:24

@Master1 Iedereen binnen die club hield van die jongen. Ineens zakt hij in elkaar en breekt paniek uit. Vanwege de paniek worden er dan fouten gemaakt en dan doe jij net alsof het kwaadaardige Ajax zijn leven heeft verwoest. Dus als ik een hartstilstand op het werk krijg en mijn collegas raken in paniek en bellen 112 te laat dan zijn zij het dus schuld als ik dood ga? Echt wtf

14 januari 2021 om 16:31

Rick1o1, wat een domme vergelijking. De medische staf ban ajax is opgeleid voor dit soort zaken. Ze hebben verkeerd gehandeld dus zijn ze daar aansprakelijk voor wat ook erkend is. Op jouw werk is daar niemand voor opgeleid waarschijnlijk dus is het Idd niet hun schuld. Echt die vergelijking raakt kant nog wal.

14 januari 2021 om 16:35

Snap ik, maar helaas is dit inherent aan een open discussie op zo'n fora

14 januari 2021 om 16:41

@rick1o1.

Je collega's hebben geen dokter certificaat.
Van een professional mag je wat beters verwachten he.

14 januari 2021 om 16:44

Eens met wat je zegt. Geen idee of ik er dan wel iets over mag zeggen? Heb ik spreekrecht als mr. in de rechten? Ik doe het toch, vond jouw reactie dusdanig zinnig dat ik lekker op jou reageer.

Het gaat om gederfd inkomen en ik heb inderdaad geen idee hoeveel dat is, wat zou Nouri redelijkerwijs hebben kunnen verdienen, dat is de vraag.
Dit is wel echt een unieke situatie omdat profvoetballers behoorlijke bedragen kunnen verdienen. Nouri zijn carriere zou ongeveer 15 jaar duren en een gemiddelde eredivisie voetballer van Ajax verdient pfoe 6 ton? Dan zit je met 9 miljoen en de 30 jaar daar na met zeg 50.000 per jaar op nog 1,5 miljoen.

Ik zelf vind 15 miljoen euro extreem veel en absurd maar als ik het rekensommetje zo typend maak vind ik juridisch gezien het bedrag niet onoverkomelijk

14 januari 2021 om 16:52

@lee112 ''dat heeft Ajax toch ook erkent?'' Ja nadat er een externe partij een onderzoek heeft ingelast en daaruit bleek dat het zeker de schuld was van Ajax. Volgens het onderzoek van Ajax zelf was dat namelijk niet zo. Ik heb de hele situatie niet gevolgd met betrekking tot rechtszaken en geld maar als het daad werkelijk 15 mil is waarvan 5 mil wordt vergoedt dan moet Ajax zich schamen dat het niet al lang is opgelost. Je weet niet hoe de carriere van nouri zou zijn geweest maar mede dankzij Ajax is Nouri nu waar hij nu is. Zeg niet dat het Ajax hun schuld alleen is maar ze hebben er wel aan bijgedragen.

14 januari 2021 om 17:09

Messibazoer

Voor exact die vraag heeft de jurisprudentie tal van voorbeelden paraat. Je neemt een redelijkw verwachting over carriereontwikkeling, het daarbij te verdienen salaris en dan kan je een simpele rekensom maken wat tot een bedrag leidt. Als er speciale omstandgheden en feiten zijn, kunnen die een factor zijn in die berekening zodat een rechter die ook kan meenemen. Uiteindeljik rolt er dan een bedrag uit.
Punt is, het gaat erom dat niemand weet hoe de carriere zich ontwikkeld had. Dat weet de familie niet, maar Ajax ook niet. Dat kan zowel een miljoenencontract bij Barcelona zijn, als nooit meer spelen of een bescheiden salaris als speler van Nac. Maar daarin is best een redelijke inschatting te maken, op basis van gemiddelde salarissen. En zo wordt dit soort schae doorgaans ook berekend.

14 januari 2021 om 17:13

Richd
Maar Ajax wist hier ook van! En die hebben niet tegen Nouri gezegd dat hij beter kon stoppen toch? En in het Arbeidsrecht beschermen we niet de werkgever, maar de werknemer. Dat is een zelfs een kernwaarde van ons Arbeidsrecht. Waarin de zorgplicht van de werkgever zich uitstrekt tot zelfs die gevallen waarin de werknemer zelf kiest voor het in gevaar brengen van zichzelf. Dan nog rust op de werkgever de wettelijke plicht om dat te voorkomen. Dus Ajax treft een zwaarder verwijt dan Nouri zelf in juridische zin en ik adviseer geen enkele jurist om ooit dát argument in dit soort zaken naar voren te brengen.

14 januari 2021 om 17:27

@barcalover.
''als club hebben wij ons bij het analyseren van de behandeling op het veld in eerste instantie gebaseerd op de informatie die wij van onze eigen mensen kregen, maar ook op de televisiebeelden en andere medische gegevens. Een externe medisch adviseur, die zich heeft laten bijstaan door een intensive care arts, heeft alle beschikbare informatie van dat moment voor ons beoordeeld en een professionele second opinion gegeven”, begon Van der Sar de verklaring van Ajax.''
Kortom puur op basis van de zogeheten experts binnen de club. Je neemt toch adviseurs aan om vervolgens naar ze te luisteren of wat? Eindstand erkent nadat een externe medisch adviseur zich ermee mengde.. Wat is daar mis mee? Is doodnormaal namelijk.

En puur omdat je niet weet hoe zijn loopbaan was verlopen weet je dus niet of die 10 miljoen + 5 miljoen terecht is.
Daarom gaat men naar de rechtbank.

14 januari 2021 om 17:28

Maar Constant, een miljoenencontract bij Barca had toch sowieso nooit gekund? Ik bedoel, hij zou toch nooit met zijn hartafwijking door een grondige medische keuring komen? Ik denk dat weinig (grote) clubs bereid zouden zijn het risico te nemen eerlijk gezegd.

14 januari 2021 om 17:29

Ajax kan als werkgever van Nouri en de betrokken arts aansprakelijk worden gehouden op grond van artikel 7:658 BW en artikel 6:170 BW. Over de aansprakelijkheid bestaat weinig discussie. De discussie draait om de hoogte van de te betalen schadevergoeding. Had Nouri nog wel professioneel voetbal kunnen spelen wanneer de arts wel direct juist had gehandeld? Maar wat me uit menselijk oogpunt veel belangrijker lijkt: had Nouri nog kunnen lopen, praten en lachen wanneer de arts direct juist had gehandeld?

14 januari 2021 om 17:29

@Constant Kante, hoe weet jij dat de clubarts van Ajax of Oranje stoppen niet heeft geadviseerd bijvoorbeeld? Een arts heeft tot zekere hoogte ook een beroepsgeheim, dus hij mag het ook niet eens vertellen aan een Ten Hag wettelijk gezien zonder toestemming van de speler. De hartafwijking was vastgesteld, maar Nouri besloot het zelf niet te vertellen aan de familie bleek toen zo te zijn. Wie weet heeft de clubarts van Ajax stoppen ook wel geadviseerd in een vertrouwelijk gesprek? Dat weten jij en ik niet.

14 januari 2021 om 17:35

Bedroevend om dit te lezen. Als Nouri nog op het veld had gestaan hadden alle Ajax supporters hem nu de hemel in geprezen. Echter nu, hij nooit meer kan voetballen, wordt zijn potentie ineens gebagatelliseerd. "Wie zegt dat hij zo goed zou worden of zijn potentie zou waarmaken", spijtig om te lezen.

14 januari 2021 om 17:39

Nu wordt hij vooral gezien als een kostenpost, zo lijkt het. Gelukkig denken niet alle Ajax-supporters er hetzelfde over. Hoe vaak hebben we niet gehoord wat voor geweldig talent Nouri toch niet was?

14 januari 2021 om 17:40

15 miljoen is geen redelijk bedrag in het Nederlandse rechtssysteem. We zijn hier niet in Amerika. Heb t aan een collega gevraagd en die stelt dat 15 miljoen echt kansloos is om te vorderen. Het gaat immers niet om doelbewuste schade.

14 januari 2021 om 18:05

@richdinho en er is ook aan hem verteld dat het kwaal in zijn hart geen belemmering vormt voor prof voetbal. Ook was zijn hartstilstand niet als gevolg van zijn kwaal in het hart. Wat een “false tendon” was.

14 januari 2021 om 18:06

@boca slaat inderdaad echt nergens op. Vind het gedrag van sommige walgelijk.

14 januari 2021 om 18:07

Ze hebben het hier juist over de menselijke maat, niet over zuivere juridische aspecten. Het zou om een uitgave van 10 miljoen gaan , Ajax geeft tientallen miljoenen uit aan transfersommen en salarissen van nieuwe spelers. Ja, ik weet dat daarmee ook weer inkomsten gegenereerd kunnen worden maar dat betreft dan weer het zakelijke aspect.

14 januari 2021 om 18:08

Als jij op je werk in elkaar stort dan krijg je ook geen 15 mil vergoed. Het is heel vervelend voor ze, maar ze hadden hem ook een week later bij een oefenpot ernstig kunnen blesseren waardoor hij nooit meer kon voetballen. Oftewel, dit soort bedragen kunnen nooit hoog uitvallen omdat hij potentieel veel zou opleveren.

14 januari 2021 om 18:19

Hij krijgt het bedrag niet omdat hij neer is gestort maar omdat er fouten zijn gemaakt in zijn behandeling. Fouten die tot enorme gevolgen hebben geleid. Of jij 15 miljoen of 1 miljoen krijgt hangt af van je salaris en je carriere. Dus die vergelijking die jij maakt is zo enorm fout jongen.

14 januari 2021 om 18:38

Zijn familie heeft altijd ontkend dat ze wisten van zijn hartkwaal,dus hoe kom jij er bij dat zijn hele familie het als wist...

14 januari 2021 om 18:55

De grap is als jij bij je werkgever een dagje weg gaat en je stort in elkaar je ook geen 15milj. Krijgt. Ik lees dat hij een sterspeler was, maar zoveel speelde hij niet. Ik vind het echt veel te veel geld

14 januari 2021 om 19:15

Wat je zegt klopt niet helemaal. Door zijn hartfalen, die hij ongeacht handelen van Ajax, ook zou hebben, is hij in elkaar gezakt. Waarbij het sowieso al heel goed mogelijk was geweest dat zijn voetbalcarriere naar de kloten was.
Door falend handelen van Ajax is dat "mogelijk" veranderd in "zeker" en daarbij een kans op fatsoenlijk leven verwoest.
Daar kan je prima miljoenen tegenover zetten. Maar 15 miljoen vind ik dan ook wel klinken als veel geld.
Maar ja, wat is geld waard als je in deze situatie zit? Het blijft een lastige overweging. En wellicht dan juist wel prima als het formeel door een rechter zonder emoties wordt beslecht. Dan kan Ajax altijd nog zijn warme kant tonen als de rechter zwaar in het nadeel van de familie beslist.

14 januari 2021 om 19:17

Bizarno. Eigenlijk stelde die Nouri helemaal niets voor. Hij werd tot het grootste talent van Ajax benoemd maar in feite was hij een grote hype en was hij helemaal niets. Zoveel speelde hij niet. Toch? Ongelofelijk dat we ons al die tijd wijs hebben laten maken dat Nouri een groot talent was. Sterspeler of niet, groot talent of niet, feit is dat Nouri een mens is die zeer ernstig beperkt is geraakt nadat hij tijdens het uitvoeren van zijn werk voor Ajax in elkaar zakte en blijkbaar verkeerd werd behandeld door een arts die eveneens werkzaam was voor Ajax. Nouri was geen dagje weg, hij was aan het werk voor zijn werkgever.

14 januari 2021 om 19:55

Inderdaad, wel zonder blikken of blozen voor tientallen miljoenen een spits kopen met een jaarsalaris van 5 miljoen maar niet het fatsoen hebben Nouri en familie fatsoenlijk bij te staan. Dat is Ajax in 2021....

14 januari 2021 om 20:32

@master 1, 15 miljoen is een redelijk bedrag op welke grond?Die jongen had met die hartkwaal nooit meer op het niveau zoals premier league (vb in artikel) kunnen voetballen. En wil je ook even raden hoe hoog het bedrag voor 20 jaar lang ongeveer was voor een letselschade door medische fout? 3 ton.Ajax kan niets doen aan de hartkwaal, en is alleen aansprakelijk voor de medische fout en niet handelen op het veld, en dus maar deels verantwoordelijk voor de gevolgen.

14 januari 2021 om 22:49

" hoe weet jij dat de clubarts van Ajax of Oranje stoppen niet heeft geadviseerd bijvoorbeeld?"
Dat weet ik niet. Dat zou het alleen maar erger maken voor Ajax. Want dan hebben zij, willens en wetens, een speler opgesteld waarvan de eigen clubarts heeft geadviseerd dat het risicovol is. In dergeljke gevallen beschermt de wet de werknemer, De werkgever is in dergelijke gevallen eigenlijk verplicht om de speler dan niet meer op te stellen. Anders riskeert het aansprakelijkheid via de wettelijke zorgplicht die op de werkgever rust. En die wordt zwaarder geacht dan de zorgplicht van de werknemer om te stoppen als dat geadviseerd wordt.

Maar maak je geen zorgen, de al bestaande medische problematiek van Nouri wordt uiteraard door de arbiters meegenomen in hun beoordeling. En de omstandigheden daarom heen.

14 januari 2021 om 15:51

Met een hele grote nadruk op als. Zou me niks verbazen als hij dit zegt om te peilen wat de publieke opinie is welk bedrag een go of no go is om te eisen van Ajax als familie.

14 januari 2021 om 15:53

Waarvoor precies? Situatie met Nouri pijnlijk: jazeker. Alleen verliezers: ja, zeker. Kind van de club: 100%. Dat alles neemt niet weg dat er een verschil van inzicht kan zijn. Al zou de directie willen betalen, dan zit een RvC juist boven de directie om te borgen dat het belang van de club op lange termijn niet geschaad wordt, alle belangen van Nouri, supporters die het Nouri gunnen etc. ten spijt. In deze doet dus iedereen wat van hem/haar verwacht mag worden: familie, directie en Rvc. Ook ik zou wensen dat er betaald zou worden en dat de familie geen geldzorgen heeft en volledig kan focussen op het herstel van Appie. Maar ik zie totaal niet in waarom eender welke partij in dit conflict, zich zou moeten schamen.

14 januari 2021 om 18:01

Maar dan is 3-5 miljoen toch ook genoeg? Dan heeft de familie geen geldzorgen meer. Ajax heeft zelfs al een nieuw huis voor ze laten bouwen, dus wat betreft hoeven ze daar ook al niet meer naar te kijken.

14 januari 2021 om 15:54

Als wat waar is? Dat er juristen en advocaten zijn die de kant van een client verdedigen? Of dat als je een groot bedrag over veel jaar spreid het per jaar een kleiner bedrag wordt? Vorig jaar was te lezen dat ajax 10M wilde betalen (bovenop de kosten van een paar miljoen die nu al gemaakt zijn). Als de advocaten en juristen documenten hebben waaruit naar voren komt dat Nouri na de hartaanval bijvoorbeeld sowieso geen topsport meer kon bedrijven, snap ik dat de rvc van een beursgenoteerde onderneming bij 10M een grens trekt. Neemt niet weg dat je hoopt dat je nooit in 1 van de 2 posities komt te staan.

14 januari 2021 om 17:09

Wie vertegenwoordigt Ajax. Van der Sar is het gezicht van de club en doet dat naar behoren. De club moest zonodig beursgenoteerd zijn. Daar zit het probleem. Van der Sar kan de RvC nu eenmaal niet aansturen.

14 januari 2021 om 17:36

Als één ding duidelijk wordt uit bovenstaande reacties is dat veel mensen wel erg zakelijk en weinig empathisch denken. Er wordt niet gedacht aan het leed van de mensen wiens zoon ernstig gehandicapt is geraakt tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden voor Ajax en door foutief handelen van een arts die werkzaam was voor Ajax, maar enkel aan de zakelijke belangen van hun favoriete club.

14 januari 2021 om 18:03

Maar wordt dat leed teniet gedaan door 15 miljoen? Nee, natuurlijk niet, dat leed blijft exact hetzelfde. Logisch gezien zou Ajax na die hartstilstand het maximaal haalbare zijn geweest voor Nouri. Hij zou nooit meer gaan verdienen dan hij op dat moment zou verdienen.

14 januari 2021 om 18:08

Ajax heeft een nieuw huis gebouwd. Contract van toen nog 3 jaar volledig uitbetaald. Daarnaast vergoeden ze ook nog alle kosten van Nouri voor de rest van zijn leven. Ajax heeft wel degelijk veel meegedacht met de familie en ook al veel vergoed. Dat ze daar boven op niet zomaar 15 miljoen betalen op speculaties is als beursgenoteerd bedrijf ook meer dan logisch. Na een hartstilstand en hartkwalen was het zeer waarschijnlijk dat hij nooit meer tegen een bal had getrapt op profniveau.

14 januari 2021 om 18:09

Het gaat niet om het geld. Die jongen kan niet meer lopen en praten, dat gaat veel verder dan voetballen en geld verdienen.

14 januari 2021 om 18:17

Oke maar de familie claimt 15 miljoen op basis van een "mogelijke" voetbalcarriere, dus dan mag je het toch meenemen dat de kans dat hij ooit nog op profniveau had gespeeld nihil was en dat 15 miljoen daarvoor een absurd bedrag is. Ja, het is ontzettend sneu, maar als het bij Jan van 40 gebeurt die bij de bakker werkt dan krijgen ze ook geen 15 miljoen.

14 januari 2021 om 18:08

En daarbij velen hier op Vz die de familie als geldwolven etc beschimpte! Schandalig! Ik bleef er tussen en had begrip voor beide maar dit is ronduit triest als dit waar is en dan mag Ajax en vele met hun zich diep schamen!

14 januari 2021 om 19:03

Het is echt schandalig man. Ik kan niet geloven hoe hard mensen kunnen zijn. Totaall geen enkele inlevingsvermogen. En nog erger sommige draaien feiten om hun standpunt tr versterken zoals het hart kwaal van appie. Maar er is helemaal niet eens aangetoond dat zijn “false tendon” een oorzaak was van zijn hartstilstand. Ik geloof dat cardiologen hadden gezegd dat daar geen causaal verband in is. Mocht het waar zijn vind ik 15 miljoen geen gek bedrag, waarvan ajax zelf 10 uit moet betalen.

14 januari 2021 om 19:13

Maar jij gelooft ook iets wat je denkt een keer gehoord te hebben. Je versterkt de discussie net zo goed. Niemand weet voldoende van de zaak af.

15 januari 2021 om 10:51

De reden van de hartstilstand is nimmer te wijten aan de werkgever. Dit geldt echt voor iedereen die een hartstilstand op zijn werk krijgt. Het gaat hier puur om het medisch handelen van de arts in diesnt bij Ajax na de hart stilstand.

Het probleem zit erin wat normaliter uitgekeerd wordt en niet wat iemand zoals jij geen gek bedrag vind. Medische missers worden regelmatig gemaakt. Ook missers die leiden tot een coma of dood van een patient.

Dan wordt er in Nederland nimmer vele miljoenen euro's toegekend als schadevergoeding. Niet voor niets hanteert de verzekeraar een bovengrens van 5 miljoen euro. Dat zou normaliter meer dan genoeg moeten zijn, een dergelijk bedrag is nog nooit toegekend in Nederland.

Ajax heeft al geholpen met een aangepast huis, heeft verzorgers in dienst genomen en het salaris doorbetaald. Er zijn niet veel werkgevers die dat allemaal zouden regelen. Daar bovenop komt nog een schadevergoeding van miljoenen euro's. Dan is het echt de vraag, wanneer is het genoeg. En omdat ze daar niet uitkomen, zal de rechter uitspraak moeten doen.

15 januari 2021 om 18:54

Precies dit. Als het geen voetballer van Ajax betrof maar een werknemer van een regulier bedrijf (zelfs met een zeer hoog inkomen of potentieel hoog inkomen) zouden de vergoedingen waar het hier over gaat als meer dan redelijk worden geacht en zouden de extra eisen (wat is genoeg) helaas voor de rechter moeten komen.

14 januari 2021 om 20:20

@simon_toivonen, als dit waar is, dan doet Ajax het juist erg goed! 15 miljoen is veel meer als vele clubs hebben, en kan zelfs voor een club als Ajax het verschil tussen overleven en failliet gaan als beleid niet goed wordt uitgevoerd. De familie vraagt buitenproportioneel veel geld. Ik persoonlijk zou 1 miljoen al een meer dan redelijk bedrag vinden, en wellicht kosten voor zijn onderhoudt. De rest is je zakken vullen, en Nouri komt daar niet mee terug.
Fouten worden overal gemaakt en helaas ook grote fouten. Dat betekend niet dat je dan het moet uitbuiten. Dit is ordinair geld vragen van de club en supporters die dar voorop draaien.

Zoo dat is een fors bedrag, maar geld maakt zoiets natuurlijk nooit goed. Het zal het verlies alleen verlichten.

14 januari 2021 om 18:09

Zal het ook niet verlichten hoor. Je kan ze een miljard geven maar als je naar het gezicht van zijn vader kijkt zie je dat er geen geld bedrag is wat dit voor hem makkelijker maakt of de pijn verlicht. Het is echt puur opgelopen financiele schade claimen.

14 januari 2021 om 18:36

Echter is het niet zo dat Ajax zijn dood veroorzaakt heeft. Zoals iemand hier al zei, als dit op een n pleintje ergens had gebeurd was hij sowieso overleden.

14 januari 2021 om 19:04

Maar het is niet op een pleintje gebeurd. Het is gebeurd op een voetbalveld waar er ter plekke een arts van ajax aanwezig was. Ajax heeft schuld erkent. Het enige wat resteert is het bedrag en dat zal de rechter bepalen. Of het 5 mil is of 20 of 30.

15 januari 2021 om 09:09

Feit is ook dat hij een aangeboren hartafwijking had waar hij van op de hoogte was...

15 januari 2021 om 10:11

Je bent duidelijk er niet van op de hoogte dat ajax en nouri de afwijking in zijn hart hebben na laten kijken door een cardioloog die concludeerde dat zijn hartafwijking geen belemmering voor prof voetbal zou zijn. Ook is het niet aangetoond dat zijn hartstilstand als een gevolg van zijn hartafwijking was. Wat is dat toch met jullie mensen man, zijn jullie werkelijk zo harteloos?

Dat is nog een redelijk bedrag in mijn ogen. Hij zou de sterspeler worden van ajax waarschijnlijk en die verdienen allemaal rond de 5 mil per jaar. Als hij vervolgens nog een stap hoger had kunnen zetten zou hij waarschijnlijk nog meer gaan verdienen. Als je 22 mil kan betalen voor haller zou dit bedrag geen enkel probleem moeten zijn voor ajax

14 januari 2021 om 15:51

Hij zou de sterspeler worden van ajax? Waar basseer je dit op als je ziet dat de ontwikkeling van sommige leeftijdgenoten verder was?

14 januari 2021 om 15:56

En daarnaast ook maar de vraag of hij nog steeds een ster speler zou zijn geworden als zijn hartfalen aan het licht was gekomen en na deze hartaanval. Want Ajax erkent schuld aan de gevolgen, maar aan de hartaanval is Ajax niet schuldig.

14 januari 2021 om 16:03

Mwah zolang je goed kan voetballen en door de jaarlijks medische keuring komt kan je gewoon een sterspeler worden.

14 januari 2021 om 18:04

Dat is dus het probleem, hij zou niet door de medische keuring komen.

14 januari 2021 om 15:52

Je vergelijking met het aantrekken van Haller slaat werkelijk helemaal nergens op.

14 januari 2021 om 15:52

Zo werkt het totaal niet. Er zit geen tegenprestatie achter. Zal dus weggegooid geld zijn. Hoeveel spelers hebben in totaal 15 miljoen euro verdiend bij Ajax en hebben 0 opgeleverd ? Met alle respect, maar logisch dat Ajax het juridisch aanpakt. Kan me ook niet voorstellen dat de rechter hiermee akkoord gaat, mits de familie zeer concreet aangeeft waar dit bedrag op gebaseerd is

14 januari 2021 om 15:54

Dat is natuurlijk onzin, hij had nu ook bij Volendam kunnen spelen. Daarover speculeren is zinloos. Als dit verhaal waar is vind ik wel dat Ajax zich moet schamen. Zij hebben een fout gemaakt dus moeten op de blaren zitten, zo'n onfatsoenlijk bedrag vind ik het niet.

14 januari 2021 om 16:05

Ter vergelijking. Stel ik verdien als asbestsaneerder een prima boterham (die jongens worden best redelijk betaald). Ik heb een contract voor 2 jaar. Na 3 maanden krijg ik een flauwte in de hoogwerker, ik val uit de hoogwerker (werkgever had mij geen juist harnas gegeven) waardoor ik arbeidsongeschikt word. Mijn werkgever moet in dat geval de twee jaar van mijn contract doorbetalen. Na die twee jaar ben ik 23.. En ik ga dan een claim neerleggen van EUR 50k per jaar * 45 jaar = EUR 2,2 miljoen. Hoeveel kans dat mijn werkgever dat moet betalen? Is het dan ook schande dat een werkgever dat niet doet? Of is het schande omdat het nu om Ajax gaat dat een vette bankrekening heeft?

14 januari 2021 om 16:16

Dat is geen medisch falen van je werkgever maar een arbeidsgeschil en natuurlijk een hele andere wereld. Dat komt ook niet zo uitgebreid in het nieuws. Feit is dat het gedoe maar eens afgelopen moet zijn en eerlijk gezegd vind ik logischer dat Ajax water bij de wijn moet doen dan andersom

14 januari 2021 om 16:26

Die kans zit er degelijk in dat die werkgever dan flink moet dokken. Er zit een groot verschil in je verhaal en het verhaal van Nouri en dat is de oorzaak. Als je flauwvalt dan zitten daar normaal geen hele extreme gevolgen aan vast, dus als je werkgever een correct harnas had geleverd dan was jij niet niet gevallen en dus niet arbeidsongeschikt geworden. Dus dan kan jij prima in de rechtszaal bewijzen dat je met een correct harnas nog X aantal jaar had kunnen doorwerken. De rechter zal dan samen met medische experts kijken hoeveel gederfd inkomen er door de situatie is geleden en dat zal de werkgever dan vergoeden. De situatie van Nouri is anders omdat je zelfs met correct handelen van Ajax (tijdig reanimeren) niet weet of Nouri uberhaupt nog voetballer zou zijn geweest. Ajax denkt van niet en de familie van Nouri is van mening dat het een sterspeler van Ajax zou zijn geworden. Daarin zit nu dus de crux, het is heel lastig om de toekomst te voorspellen.

14 januari 2021 om 15:56

Die hart aanval had hij sws gehad, zou hij dan nog de sterspeler worden? Daar heb zeker mijn twijfels over. Maar 15 miljoen vind ik geen heel gek bedrag om op in te zetten. Weet iemand hoe dit trouwens zit, moet Ajax dit bedrag gaan betalen of is dit verzekerings werk?

14 januari 2021 om 16:02

Zoals in de tekst vermeld vergoed de verzekering 5 miljoen.

14 januari 2021 om 15:56

Ik denk niet dat hij bij Ajax een grootverdiener zou zijn. Maar hij kon met zijn kwaliteiten wel makkelijk de 15 miljoen verdienen. In de slechtste scenario kon hij bij Ajax 1 miljoen verdienen voor 1-2 jaar. Vervolgens transfer maken naar een middenmoter daar ook 1-2 miljoen verdienen voor ongeveer 4-5 jaar.

En als het niks wordt richting Turkije, Arabie, China, Amerika gaan en daar ook een paar miljoen verdienen.

14 januari 2021 om 18:08

Ik denk dat hij nooit meer zou gaan verdienen dan het geld dat hij op dat moment verdiende. Geen enkele club gaat dat risico nemen met een speler die al eens hartstilstand op het veld heeft gehad.

14 januari 2021 om 16:10

Hij had ook Donovan Slijngard achterna kunnen gaan qua carriere pad. Het is onmogelijk om met 100% zekerheod vast te stellen waar hij nu had gestaan. En dat Ajax onlangs nog 22 miljoen voor Haller heeft neergelegd heeft niks met de zaak Nouri te maken. Ik vraag mij af waar die 15 miljoen op is gebaseerd.

14 januari 2021 om 16:30

Nergens op gebaseerd. Die jongen had het tot op het moment van de hartstilstand moeilijk in het eerste van Ajax. Maar goed, waarom is 15 miljoen euro een eerlijk bedrag? Die jongen had een hartstilstand en een hartafwijking. De kans dat hij uberhaupt nog aan voetballen toe was gekomen, is zeer klein.

14 januari 2021 om 16:43

@fc ramires als hij de sterspeler van ajax zou worden en rond de mil per jaar verdienen, dan zou ajax ook een transfersom voor hem vangen van 80 miljoen. Die krijgen ze nu ook niet

14 januari 2021 om 17:27

Unuvar zou ook de toekomstige sterspeler van Ajax moeten zijn.. Kishna, Andersen en nog veel anderen stonden ook te boek als gigantische talenten. Fischer, Bazoer, Boilesen ook. Die gaan echt geen 15 miljoen bij elkaar spelen. Daarbij komt dat hij wel gewoon een hartafwijking had van nature en daardoor waarschijnlijk vroeg of laat in de problemen was gekomen. Zo'n afwijking moet ergens een rem op je carrière zetten. Er zijn zoveel variabelen.

Persoonlijk vind ik 15 miljoen helemaal geen redelijk bedrag. Met alle respect want wat die jongen is overkomen is vreselijk maar 15 miljoen euro gaat helemaal nergens over. Ajax was dan wel aansprakelijk maar enige uitspraak doen over hoe Nouri zijn carrière zou verlopen is nergens op gebaseerd los van onderbuik.

14 januari 2021 om 15:58

In de huidige voetbalwereld moet het wel heel slecht aflopen om geen 15 miljoen bij elkaar te spelen. Ik lees hier vaak dat bazoer wordt genoemd tegenover jongens als de ligt en de jong, en terecht, maar ook die gaat fluitend zo'n bedrag bij elkaar spelen. Als dan de verzekering ook nog eens 1/3 daarvan wil betalen, lijkt me dit geen onredelijke of onoverkomelijke deal voor ajax.

14 januari 2021 om 16:12

Die 15 miljoen zou hij waarschijnlijk halen zonder hartproblemen. Maar die had hij sowieso. Ajax en die familie moeten dit onderling oplossen. Dat dit soort berichten naar buiten komen, voelt op mij aan alsof ze Ajax in een slecht daglicht willen zetten. Heel eerlijk, wij hebben allemaal te weinig kennis om te zeggen of 15 miljoen te veel, te weinig of juist precies goed is. Voor mij voelt het aan als heel veel geld. Maar misschien heeft de familie wel een goede onderbouwing waarom ze dit bedrag vragen (als dat bedrag al op waarheid berust).

14 januari 2021 om 16:34

Ik vind juist dat dit verhaal ajax in een goed, of in ieder geval beter, daglicht stelt. Met name dan het feit dat vd sar en overmars het graag willen oplossen met de familie.

14 januari 2021 om 16:07

Helemaal mee eens, daarnaast hebben ouders en broers geen aanspraak op het eventuele inkomen van appie. Als hij een gezin had gehad was dat een ander verhaal geweest, maar dat is niet aan de orde.

14 januari 2021 om 16:11

Naast of 15 miljoen nou wel of niet een terecht bedrag is, is het wel schandalig dat Derksen met het nepnieuws over 35-40 miljoen aan komt. De familie is dus ten onrechte uitgemaakt voor geldwolven, want dat bedrag sloeg helemaal nergens op. Nu kan je verder natuurlijk discussiëren of die geëiste 10 miljoen van Ajax redelijk of te veel is

14 januari 2021 om 16:22

Wat een onzin om hier Derksen af te serveren omdat iemand anders iets anders heeft vernomen, daarnaast zijn het toch ook geldwolven? Ik hoor ze niets zeggen over de zorg die Ajax verleend, enkel dat ze geld, geld en nog eens geld willen zien.

14 januari 2021 om 16:25

De zorg die Ajax heeft verleend is dus de reden dat die jongen nou niet meer zelfstandig uit bed komt. Maar ik zal ze even vragen of ze Ajax daarvoor willen bedanken

14 januari 2021 om 18:34

Maar als je dit als amateurspeler krijgt of tijdens het hardlopen dan kom je niet eens meer in een bed terecht, dan is het meteen klaar.

14 januari 2021 om 18:46

Is het de zorg die ajax heeft verleend of is het het bewuste risico van appie zelf. Ik heb zelf op een aardig niveau gevoetbald tot de rikketik gek begin te doen. Hierop zelf besloten geen risico te nemen met als gevolg dat er een deel inkomsten weg was. Ik lees her en der dat appie zaken zelf ook niet naar buiten heeft gebracht mbt zijn kwaal. Of dat klopt weet ik natuurlijk niet. Wat ik probeer te zeggen is dat ajax natuurlijk niet alleen debet is aan deze situatie. Ik denk wel dat ajax zelf dit in alle redelijk wil oplossen maar het feit dat het beursgenoteerd is en via de rvc moet gaan het complex maakt evenals die geldwolven van een advocaten. Laten we wel wezen hoe triest ook 15 miljoen is in mijn ogen totaal niet redelijk en zijn Amerikaanse bedragen. Mits gezond had deze jongen zeker een grote toekomst echter het blijft zeer de vraag of hij profvoetbal had kunnen blijven spelen met deze kwaal wanneer dit voorval niet was geweest. Het ellendige is gewoon dat niemand het hier goed in doet. De familie wil centen, ajax betaald niet, de media melkt het uit en uiteindelijk is iedereen een verliezer.

14 januari 2021 om 16:19

Als je hem uit elkaar trekt als de kosten van verzorging van een zwaar gehandicapte jongen, waarvoor Ajax volledig zegt de verantwoordelijkheid te dragen, kom je uit op 50 jaar a 3 ton. Ik vind dat een stuk dragelijker en realistischer over komen.

14 januari 2021 om 16:31

En wie zegt dat hij nog zolang leeft. Hoop het voor hem maar je weet maar nooit hoelang hij het volhoudt. Zeker icm zijn hartafwijking.

14 januari 2021 om 16:19

Nou, niet alleen maar de onderbuik. Er bestaan gewoon juridische methodes om tot bepaling van de schade te komen. En volgens de wet en de rechtspraak omvat schade niet alleen maar je directe kosten maar ook je eventueel gederfde inkomsten. En anders dan jij hier suggerreert kan een rechtbank dus wel degelijk op een door haarzelf bepaalde manier proberen om te berekenen hoe hoog die schade, redelijkerwijs, geweest zou zijn. Dat is dus heel iets anders dan onderbuik of natte vingerwerk, eenrechtbank of arbiter kan gewoon een redelijke verwachting nemen op basis van een gemiddeld salaris en op die basis een schadevergoeding toekennen.
Want hoe wilde jij het anders doen? Jammer dan Nouri, maar als je medische kosten zin betaald zijn wij als Ajax verder klaar ermee? Sorry, maar zo zit de wet in Nederland dus niet in elkaar.

14 januari 2021 om 16:34

@Constant kante Zoals gebruikelijk is je reactie weer veel te kort door de bocht en vergeet je andere factoren erbij te betrekken. Ajax was niet verantwoordelijk voor het hartfalen, maar heeft de aansprakelijkheid aanvaard voor de inadequate medische zorg op het veld. Er was sprake van pre-existentie en de vraag is dus hoe de loopbaan van Nouri er uit had gezien met dit hartprobleem. Een simpel jaarinkomen kapitaliseren met een bepaalde looptijd is hier dus niet aan de orde. Vraag is hoe de loopbaan zou zijn geweest met de aanwezige hartproblemen en dat zou dus een bedrag zoals hier wordt genoemd, voor wat het waard is, niet rechtvaardigen. Zoals jij het stelt zit Nederland dus ook niet in elkaar.

14 januari 2021 om 16:37

Nu ben ik toch wel benieuwd hoe een rechtbank gaat bepalen wat de eventueel gederfde inkomsten zouden zijn voor zo een Nouri. En zou er ook niet nog de vraag zijn of hij na zo een enorm zwaar voorval überhaupt nog op niveau zou kunnen voetballen? Uiteindelijk zal het mogelijk wel in een wettelijk kader gegoten zijn, maar verandert dat echt het feit dat het eigenlijk toch gewoon wat natte vingerwerk en speculatie is?

14 januari 2021 om 16:37

Eerder deze week stond er een bericht hier op VZ dat Ajax verwacht dat een goed gereanimeerde Nouri jeugdtrainer of scout zou zijn geworden en daar baseren zij hun berekening op. De familie stelt dat Nouri een vergelijkbare carrière als De Jong zou maken. In welke mate Nouris aangeboren hartproblemen hem in de weg zouden hebben gezeten is natte vingerwerk. Hoe goed hij zich zou hebben ontwikkeld in de wijde voetbalwereld met ver uiteenlopende salarissen is ook natte vingerwerk. Dat is wat anders dan een betonvlechter wiens salaris de komende jaren een stuk makkelijker in te schatten is.

14 januari 2021 om 22:55

Lierse
Daarin zijn de arbiters in beginsel vrij, in die zin dat ze natuurlijk wel moeten motiveren waarom ze tot dat bedrag gekomen zijn. Het gaat dus om een waardering van de feiten en met name om een inschatting van de mogelijk te verwachten gederfde inkomstenschade. Want de overige schade, naast medisch en emotionele, daar worden in Nederland absoluut geen miljoenen voor toegekend. Wij kennen hier geen punative damages of strafboetes.
Maar relatieve vrijheid dus voor de arbiters. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen uitgaan van gemiddelden in carrierelengte en salarissen en dan een factor bepalen om de omstandigheden gewicht te geven.

14 januari 2021 om 17:11

@consy: Eigenlijk vind ik het een heel normaal bedrag. Oke we praten over miljoenen. Maar ik ken iemand die is aangereden door een joyrider en heeft een dwarslaesie daardoor... die jonge die ik kende studeerde nog... de joyrider betaald nu het salaris wat het slachtoffer had kunnen verdienen als hij zijn opleiding had afgerond...

14 januari 2021 om 17:25

Dat is echter niet meteen een perfecte vergelijking. De joyrider is rechtstreeks verantwoordelijk voor het letsel omdat hij hem aanreed. Maar Nouri had dat hartkwaal al. Er is dus wel enige nuance. Het is niet zo dat Nouri dat hartkwaal had door Ajax. Ajax was wel verantwoordelijk voor de niet adequate handelingen van de arts, maar dat is dus nog wel een andere casus dan die joyrider.

Het moet niet gekker worden. Een ondernemer, die al eerder een loopje met waarheden genomen heeft, roept lukraak een bedrag wat op tafel gekomen is. Hoe weet hij welk bedrag er op tafel is gekomen? Wat/wie is zijn bron? Erik redeneert sowieso wel heel makkelijk (helemaal voor een ondernemer). Als het 20 miljoen was, verspreid over 50 jaar, is het ook drie ton per jaar. Waar trekken hij de grens dan? Kan je werkelijk alles vragen onder het mom van 'ja, maar over zoveel jaar te trekken is het echt niet veel geld'. Rare redenering. Bovendien vind ik 15 miljoen euro totaal geen redelijk bedrag. Wat die jongen is overkomen is verschrikkelijk, maar 15 miljoen vragen voor iemand, een vergelijking met Blind trekken (wat een totaal andere situatie is), gaat helemaal nergens over.

14 januari 2021 om 16:05

Blij dat jij dit zegt, want die De Vlieger (en misschien ook Gijrath) is een op geld belust persoon, die graag de feiten lichtelijk anders vertelt dan ze zijn. En zij vinden echt dat geld gelukkig maakt, dus die gasten denken alleen in dollar/eurotekens. Zelfs zijn zoon vindt hem een gek.

Dat lijkt me een heel redelijk bedrag. Maar goed, aangenomen dat dit verhaal waar is... hier ondervind je als Ajax heel duidelijk de nadelen van de beursnotering. Je bent nou eenmaal geen club meer, je bent een bedrijf. Dat wordt hier pijnlijk duidelijk.

Tsja, allemaal weer aannames.
Van verschillende mensen binnen Ajax heeft hij dit vernomen.
Tuurlijk, maar een naam staat er dan weer niet bij.

14 januari 2021 om 18:10

Maar als de negatieve geluiden andersom waren geweest richting de familie dan had je zeker wel meteen als waarheid aangenomen en dan waren de familie enorme geldwolven etc, agh!

14 januari 2021 om 19:15

Sociofan, wat een rare aanname. Grappig namelijk dat een bekende op-geld-geobsedeerde leugenaar die lucht praat geloofd moet worden in jouw ogen. Het is totaal niet zo dat Ajacieden denken dat Ajax (on)gelijk heeft, of dat ze vinden dat de familie (on)gelijk heeft. Dit verhaal kent alleen maar verliezers. Dat vinden de meeste Ajacieden. Maar laten we dit dan maar gewoon rusten, uitzoeken door experts (evt rechtbank) en geen aandacht geven aan dit soort types die aandacht willen en die niks, maar dan ook niks te maken hebben met deze hele zaak.

14 januari 2021 om 19:25

Je mist me punt volledig, de extreme geluiden van dat de familie enorm veel wil etc waren er ook en meteen werden ze als geldwolven bestempeld, geen naunce niks, geen bescherming richting hen maar enkel afvuren op ze. Maar als de geluiden anders zijn zoals nu (los van of het waar is of niet) dan zie je meteen zulke geluiden als van ja aannames, is er opeens ruimte voor nuance en wordt de club opeens wel meteen in bescherming genomen. Maar idd niet iedereen laat dat duidelijk zijn en ben het ook zeker eens met je laatste punt. Beide hebben het helaas lastig en hebben zo hun argumenten, prima en hopelijk lossen ze het op. Want idd er zijn alleen maar verliezers helaas.

14 januari 2021 om 22:27

Sociofan, ik heb je punt dan idd volledig gemist. Ik heb toch aardig wat Ajacieden in mijn omgeving en niemand praat negatief over de familie Nouri. Niemand. Wel over hun advocaat trouwens, maar dat is wat anders. Echt iedereen hoopt dat ze er samen goed uitkomen, nog steeds. Oh, en af en toe lees je hier en daar wat online, ook hier, maar zelfs online zijn de meeste Ajacieden het eens over dat het hopelijk goed en eerlijk voor beide partijen opgelost wordt. En ze moeten stoppen met het plaatsen van die extreme gevallen, zoals deze De Vlieger. Echt puur stemmingmakerij. En dan zie je ook mensen die dit voor waarheid aannemen, net als dat ook andersom gebeurt (tegen de familie).walgelijk.

Als dit echt waar is moet Ajax zich heel diep schamen. Een topclub onwaardig dit, nog los van de imago schade.

"stel: zo'n jongen had 2,5 miljoen euro per jaar verdiend, voor drie, vier of vijf jaar... " Ja of draai het om, stel hij scheurde een kruisband of presteerde voor geen meter, dan zou die 1 ton per jaar verdienen. Man man man, van dat als als berichten wordt je wel moe. Ik denk dat ze met 5 miljoen ook al in hun handen mogen knijpen. Begrijp me niet verkeerd, maar nadat ik die advocaat hoorde praten, kon je wel zien dat ze echt hard op geld uit zijn. Begrijpelijk, maar er zijn grenzen. En om dan over 'niet des Ajax' te praten... Draai het om, om misbruik te maken van de situatie is wellicht nog triester...

14 januari 2021 om 16:01

Noem eens een paar spelers die van grootste talent bij ajax naar 1 ton per jaar zijn gegaan? Die kans is extreem klein. Bijna niemand in de hele eredivisie verdient zo weinig. Sommige gaan dit zelfs in 1 jaar verdienen, dus in 1 hele carriere is dat heel mild.

14 januari 2021 om 16:16

Voldoende spelers die bij Ajax (of PSV of Feyenoord) als toptalent werden gezien en nu op KKD-niveau spelen, zelfs de afgelopen jaren. Vaak zitten er dan wel een aantal jaren als jeugdspeler bij een topclub bij, wat natuurlijk lekker aantikt. Denk aan Castillion bijvoorbeeld. Niet dat ik iets dergelijks van Nouri had verwacht, was in mijn ogen echt buitencategorie.

Als dit verhaal klopt, zou Ajax inderdaad gewoon over de brug moeten komen. Het gaat er niet eens om of hij dit ooit verdiend zou hebben (dat is namelijk onmogelijk te bepalen), maar het is een jongen van de club die door jouw toedoen zijn leven kwijt is. 15 miljoen is in de huidige voetbalwereld geen onrealistisch bedrag, generatiegenoten De Jong en Van de Beek zitten daar waarschijnlijk al bijna aan.

Zou persoonlijk die grens trekken bij twintig-vijfentwintig miljoen o.i.d. Komt natuurlijk ook gewoon een punt waarop de familie genoegen met nemen, Appie krijg je er toch niet mee terug, helaas.

14 januari 2021 om 16:24

Maar je gaat toch niet het hele salaris wat een voetballer bij elkaar voetbalt uitbetalen aan een jongen die nog nauwelijks was doorgebroken? Met alle respect hoor, maar die jongen besloot zelf door te voetballen met een hartafwijking en heeft daarover schijnbaar z'n familie niet ingelicht. Hoe groot zo'n prijskaartje betreft medisch falen dan is, dat weet ik niet. Echter is 15 miljoen euro wel heel erg veel geld. We hebben het hier wel gewoon over een hartstilstand. Ik weet niet of je het percentage overlevenden kent in zo'n situatie, maar die is 23 procent. Dan hebben we het alleen nog maar over de overlevingskans. Dat zijn wel hele negatieve cijfers voor 15 miljoen euro aansprakelijkheid, niet?

14 januari 2021 om 16:28

Dat is een heel andere discussie. Ik geef alleen aan dat 15 miljoen voor de carriere van een voetballer van dit kaliber echt niet veel is. Zelfs niet als het niet zo goed loopt als je zou verwachten.
Als je trouwens met dat soort statistieken wil strooien, zou ik eens uitzoeken wat de overlevingskans is bij 16-21 jarigen of zo. Want daar is dat natuurlijk absoluut geen 23 procent, en eigenlijk dus een vrij irrelevante toeveging ind eze discussie.

14 januari 2021 om 16:32

Zo een Tom De Mul, zou die de 5 miljoen in zijn carrière gehaald hebben?

14 januari 2021 om 16:37

Geen idee, maar dat was 20 jaar geleden en ik kan me niet herinneren dat hij een vergelijkbare status/verwachtingspatroon als nouri had. Totaal niet relevant dus. En gaat iedereen nu alleen maar namen proberen op te noemen van spelers die dit niet verdiend hebben. Het is gemiddeld genomen in ieder geval heel weinig voor een toptalent uit de opleiding van ajax.

14 januari 2021 om 16:51

Totaal niet relevant? Tom De Mul stond zowat te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie in België. En die man is ondertussen 34. Dat is dus absoluut geen 20 jaar geleden. En vreemd he dat mensen namen gaan opnoemen als je zelf (!!!) vraagt om namen op te noemen?

14 januari 2021 om 17:13

@Lierse1997 Denk jij dat Nouri een carrière als die van De Mul zou hebben gehad? Of eerder 1 zoals die van Frenkie of De Ligt?

14 januari 2021 om 17:27

Geen idee en dat is net het ding. Dat is puur speculeren. Niemand kan dat met zekerheid zeggen. Zeker aangezien Nouri dus dat voorval sowieso gehad zou hebben tijdens de partij tegen Bremen en zelfs al had de arts ter plekke volledig adequaat gehandeld had, dan was het nog steeds maar de vraag of Nouri daarna kon voetballen.

14 januari 2021 om 17:46

John Goossens (die van ADO ja) en Jeffrey Sarpong halen die 15 miljoen ook niet, gok ik zo. Dat waren wel spelers waar Chelsea vroeger achter aan zat, toen ze nog bij Ajax in de jeugd speelden. Of recenter dan, een generatiegenoot van Nouri. Een man met wie hij tegelijkertijd zijn contract ondertekende: Vince Gino Dekker. Die werden allebei hoog ingeschaald in de opleiding, hij was zelfs aanvoerder van zijn lichting. Die zit nu bij de amateurs.

14 januari 2021 om 18:03

@sirius, waarschijnlijk weer jij ook dat bij de hoogte bij de overlevingskans het belangrijk hoe snel er ingegrepen wordt. In dit geval was de hulp op tijd aanwezig maar werd er niet ingegrepen. Als bij elke hartstilstand zo snel een arts aanwezig was geweest als in dit geval, dan zou het percentage heel veel hoger liggen. In de meeste gevallen komt de hulp te laat. Nu was de hulp er wel, maar heeft deze hulp verkeerd gehandeld, zelfs tegen alle regels in.

14 januari 2021 om 19:04

Tom de mul speelde in 2003 al bij ajax. Sorry dat is inderdaad nog maar 18 jaar geleden.

14 januari 2021 om 19:06

Misseva Ik zeg nergens dat het onmogelijk is he. Maar in zo'n discussie gaat het daar niet over. Het gaat over in enige redelijkheid aan te nemen situaties. Dan ga je dat soort totale drama's naast de perfect verlopen carrieres leggen en dan nog wat daar ongeveer tussen zit. En dan kom je in deze generatie echt met alle gemak boven de 15m uit.
Dat chelsea erachteraan zat is trouwens geen argument. Die stoppen een paar 100 van die kids per jaar in hun fabriek.

14 januari 2021 om 21:43

@iron jij lijkt er echt helemaal niks van te snappen. Allemaal leuke oneliners en herhalingen maar echte argumenten heb je niet. De meeste top talenten verdienen bij Ajax geen miljoenen. Sterker nog Nouri verdiende bij Ajax op het moment 300K zover ik weet. Daarna heeft hij een hartaanval gekregen. Er is nog nooit een speler geweest die na een hartaanval nog een succesvolle carrière heeft gehad. Ondanks het foutieve handelen van de medische staf zou Nouri zijn carrière dus over zijn. Ajax heeft ook niet het hartkwaal van Nouri ondekt dat is de KNVB geweest.

14 januari 2021 om 21:43

@iron jij lijkt er echt helemaal niks van te snappen. Allemaal leuke oneliners en herhalingen maar echte argumenten heb je niet. De meeste top talenten verdienen bij Ajax geen miljoenen. Sterker nog Nouri verdiende bij Ajax op het moment 300K zover ik weet. Daarna heeft hij een hartaanval gekregen. Er is nog nooit een speler geweest die na een hartaanval nog een succesvolle carrière heeft gehad. Ondanks het foutieve handelen van de medische staf zou Nouri zijn carrière dus over zijn. Ajax heeft ook niet het hartkwaal van Nouri ondekt dat is de KNVB geweest.

14 januari 2021 om 16:02

Het verschil is dat Ajax schuldig is als gevolg van medisch falen. Bij een gescheurde kruisband valt Ajax niets te verwijten.

14 januari 2021 om 16:17

Ajax is schuldig voor de gevolgen van het medisch falen ja, alleen niet voor de hartaanval. Dan gaan de rechters nu uitspraak doen over of hij nog zou hebben gevoetbald na zijn hartfalen. Die kans is ook reëel dat dat niet meer was gebeurd. Dus ik zie dit bedrag niet betaald worden door Ajax.

14 januari 2021 om 16:26

Als gevolg van medisch falen ja, niet als gevolg van een hartstilstand. De cijfers omtrent een hartstilstand zijn sowieso niet in het voordeel van een patient. Slechts 23 procent overleeft een hartstilstand en hersenschade is ook zeker niet zeldzaam, ook niet als er correct is gereanimeerd.

14 januari 2021 om 18:05

Zoals ik al schreef is dit percentage zo laag omdat hulp vaak te laat is. Nu was erop tijd hulp, maar faalde deze hulp.

Dat is wat anders dan de bedragen van 40 miljoen die ik in veel media hoorde. Ik heb geen enkele juridische achtergrond, dus kan niet oordelen of die 15 miljoen gegrond is. Volgens mij is het verhaal van Ajax ook wel dat Nouri nooit goed uit het voorval toen was gekomen, zelfs als er wel snel en adequaat was gehandeld. Ik ben ook geen dokter of financieel sportspecialist, maar ik zou als 15 miljoen het echte bedrag is als Ajax zijnde dit direct betalen om het imago in de hele kwestie niet al te erg te schaden. Alhoewel ik niet overal verstand van heb. Edit: domme opmerking over Haller en geld verwijderd.

14 januari 2021 om 16:02

Ik vond je post de eerste keer niet terecht en nu weer niet. Het is een schande dat Ajax zijn contract heeft door betaald (wat niet hoefde)? Het is een schande dat Ajax al zijn medische kosten en verhuizing heeft betaald? Het is een schande dat Ajax de verbouwing aan het huis heeft betaald om hem een goede plek te geven? Het is een schande dat Ajax naar verluid 10M heeft geboden? Het is een schande dat een RvC van een beursgenoteerd bedrijf ergens een grens trekt? Geloof maar dat de club Ajax er het liefste uit gekomen was. Als ze het puur zakelijk hadden gespeeld was er echt geen cent meer betaald dat het verzekeringsgeld van 5M. Sterker nog, met de juiste juristen was het waarschijnlijk nog veel minder geworden.

14 januari 2021 om 16:09

Hoe kom jij erbij dat zijn contract niet doorbetaald hoefde te worden? Een contract moet 999 van de 1000 x wel doorbetaald worden.

14 januari 2021 om 16:12

Ik denk niet dat Ajax in het recht stond zijn contract te verscheuren op dat moment. Ik snap dat je ergens een grens moet trekken. Maar het is zoals De Vlieger stelt een paar ton per jaar voor 25 jaar. Dat is voor een club als Ajax wisselgeld, toon je van de menselijke kant als club. De familie heeft het al zo zwaar.

14 januari 2021 om 16:28

Ajax had het contract wel degelijk voortijdig kunnen laten ontbinden. Nouri was immers niet meer in staat de bedongen arbeid te verrichten. Maar, in dat geval dan had Ajax per direct het resterende bedrag aan salaris waar Nouri nog recht op had in één keer af moeten tikken. Dus wat 100% Meijer zegt klopt sowieso niet.

14 januari 2021 om 17:20

Dan had de verzekering het in 1 keer af getikt. Dat is voor Ajax wel een verschil. Wat ik zeg klopt dus (sowieso vind ik te ver gaan ) wel

14 januari 2021 om 18:55

Gast, ik weet eerlijk gezegd niet wat hier gebeurd. Dit is de eerste keer ooit dat ik hier iets over heb gezegd. Niet op VZ, een ander forum, of tegen vrienden. Welk eerdere post je bedoelt, weet ik niet, maar die moet van iemand anders zijn. Ik heb het nergens over schande en je antwoord heeft niks te maken met wat ik zeg.

14 januari 2021 om 19:16

Noils ze hebben mijn reactie verplaatst. Deze heeft de afgelopen uren onder een reactie van Alkmaar gestaan en staat nu ergens anders nadat de opmerking van Alkmaar is verwijderd

14 januari 2021 om 22:27

@alkmaar waarom niet 'slechts' een paar ton per jaar voor 100 jaar dan? Het is voor een club als Ajax wisselgeld. Als ze toch bezig zijn waarom geven zij mij ook niet even 50K per jaar erbij? gewoon omdat het voor hun relatief weinig is! Echt de meest zwakke argumenten die je geeft. Het gaat om recht hebben op. Nouri verdiende 300K per jaar. Na een hartaanval heeft nog nooit een voetballer een carrière gehad. Ondanks falend handelen van de doktoren heeft Ajax zijn carrière niet verpest, zijn carrière was hoe dan ook over na deze zwarte dag. Zijn huis is verbouwd, zijn contract is uitbetaald, ze hebben alle medische kosten betaald en een royaal bedrag geboden aps tegemoetkoming. Ondanks dat die jongen niks meer zou verdienen in de voetbalwereld. De familie is duidelijk uit op geld over de rug van hun zoon zijn aandoening. Wat mij betreft zijn zij de enige die zich moeten schamen.

14 januari 2021 om 22:47

Thanks, vreemd dit. Ben het met je eens overig!

14 januari 2021 om 22:59

100%
Dit soort verzekeringen die jij bedoelt dekken, meestal, geen vrijwlilige beëindigingen. En ik kan me, financieel technisch, ook niet voorstellen dat een dergelijke verzekering voor een club als Ajax dat risico rendabel verzekert. Maar wie weet heeft Overmars ook verstand van verzekeren.

14 januari 2021 om 16:03

Alkmaar54. Wat wil je precies horen? Ik lees in je reactie vooral heel veel leegte, en niks inhoudelijke of feitelijks. Verder mis ik ook de connectie tussen jouw eerder geschreven stukje en dit artikel? Het is allemaal gewoon nog steeds speculeren en jij probeert nu de casus Nouri te gebruiken om je mening over de club te staven zonder enige feitelijke beweringen. Vind het eerlijk gezegd best wel triest, maar wellicht krijg jij er een goed gevoel van.

14 januari 2021 om 16:03

@alkmaar op welke basis moet Ajax die 15 mil gaan betalen dan?
Eruit komen heeft met 2 partijen te maken toch.?

Ik vind 15 mil ook echt Fors. Niemand gaat je garanderen dat deze jongen het gehaald zou hebben.
We hebben genoeg grote talenten gezien die het niet gehaald hebben.

Ze hebben als club gezegd dat ze fouten hebben gemaakt op het veld, Ze hebben niet gezegd dat ze verantwoordelijk zijn. Nouri had een geboren hart afwijking is ook een risico om daar mee te spelen.

Eigenlijk vind ik het echt te triest dat hier zoveel berichten over verschijnen. Alles gaat over de rug van een jongen die zijn mening niet eens kan geven.

14 januari 2021 om 16:06

Daar ben ik het wel mee eens Bliek. Het is supertriest dat alles over de rug van deze jongen gaat. En ja het heeft met 2 partijen te maken, maar wat ik in de eerder gevoerde discussie stelde, je hebt een partij met een omzet van tegen de 200 miljoen en een gezin. Dat zijn niet echt gelijke partijen. Je hebt zeker als een grote club als Ajax met een maatschappelijke verantwoordelijkheid een soort fatsoensnorm die je moet hanteren om zulke zaken intern op te lossen. Zo zit ik er ten minste in.

14 januari 2021 om 16:10

Leuk die omzet, maar nu de kosten. Als het bedrag 5 miljoen was geweest had ik je gelijk gegeven, 15 vind ik te veel. Ik snap ook niet dat de familie dat zou eisen, behalve dat ze in zo'n geval nog rijker zullen zijn dan in het andere

14 januari 2021 om 16:10

@alkmaar alleen alle berichten die hierover naar buiten komen komen niet van de kant van Ajax.
Eens dat je bepaalde zaken moet oplossen echter is wel de vraag is het terecht wat je beide vraagt en wil.
Ik ken de zaak echt niet inhoudelijk hoor maar zoals je leest in verschillende stukken heeft ajax al best wat gedaan.
Contract tot einde betaald.
Verhuizing betaald
zorg betaald
verbouwing betaald.
en ze hebben luttele miljoenen geboden. Die is puur voor de familie uiteraard voor onderhoud maar de Famile zal er ook wel bij varen.

Laten we hem even in een ander perspectief plaatsen. Stel dit gebeurd morgen op je werk?
Wat denk je wat je krijg?

14 januari 2021 om 16:14

Ik ben geen expert in arbeidsrecht, maar zover ik weet wordt berekend wat je salaris zou zijn geweest tot aan je pensioen en wordt dat uitgekeerd aan jou. Ik ken iemand die een ongeluk heeft gehad en deels arbeidsongeschikt werd en de verzekeraar van de dader moest een compensatie betalen voor het verlies aan inkomen dat werd en wordt geleden.

14 januari 2021 om 16:22

Dat salaris wat gecompenseerd word gaat volgens mij over het bedrag wat hij op dat moment verdiende.
Zal heus rekening mee gehouden worden dat hij in de toekomst wat meer zou gaan verdienen maar echt geen duizenden meer.

Wat ik aangeef het blijft een vervelende kwestie.

14 januari 2021 om 16:22

Maar hoe bereken je dat in hemelsnaam in deze zaak? Ten eerste had Nouri dus al last van hartfalen, ten tweede kreeg hij die hartstilstand zonder toedoen van Ajax (zou hij überhaupt nog wel profvoetbal kunnen spelen hierna?). Dus de aanname volgens velen dat hij makkelijk 15 miljoen bij elkaar gespeeld zou hebben vind ik wel erg kort door de bocht. De Ajax supporter en Nouri fan in mij zegt dat je dat geld moet dokken en er een streep onder moeten zetten maar de realist in mij snapt de RVC wel degelijk.

14 januari 2021 om 16:41

bliek

Ik snap dat je je voorbeeld naar een 'normale' situatie terug wlt brengen, maar het punt is dat een vergeoljik met de meesten mensen hier zinloos is. Voor de meesten hier zou gelden dat je recht hebt op schadevergoeding op basis van je verwachtte inkomen, hetgeen een te overzien bedrag is. In het geval Nouri, die verdiende al drie ton. Met een reële verwachting dat hij een mljoenen salaris zou gaan verdienen. En ja, daar wordt dan door een arbiter die de schade moet begroten wel degelijk rekening mee gehouden.

14 januari 2021 om 17:20

@Constant, er zal ook rekening mee gehouden worden dat hij misschien nooit meer op hoog niveau had kunnen voetballen na zijn hartaanval, ook als de dokter hem adequaat had behandeld. Als uit onafhankelijk onderzoek zal blijken dat daarvan sprake zou zijn geweest, zal Ajax nog minder hoeven te betalen. Dit is een risico dat de familie loopt.

14 januari 2021 om 23:02

Ja, dat klopt inderdaad. Er wordt ook naar die omstandigheden gekeken en die worden meegenomen in het oordeel. Heb nooit gesteld dat het alleen om te verwachten salaris ging.

Schandalig. Ajax is verantwoordelijk voor het handelen van hen artsen. Die hebben zware grove fouten gemaakt. Dan is zo een vergoeding niet veel gevraagd. Schandalig gewoon!

14 januari 2021 om 16:14

Tja, en die jongen was verantwoordelijk voor z'n eigen lichaam en besloot door te voetballen met een hartafwijking. Zo een vergoeding? We hebben het hier over 15 miljoen euro! Dat is gewoon vreselijk veel geld. Tevens ook waar dit uiteindelijk hoofdzakelijk om lijkt te draaien, zoveel mogelijk geld uit de nasleep willen halen. Tja, zo ben je wel in 1 klap financieel onafhankelijk de komende generaties. Met alle respect, maar dergelijke bedragen zijn hoofdzakelijk op potentie gericht en dat komt er veel vaker niet dan wel uit. Bij Nouri waren ook nog genoeg twijfels, want buiten een vrije trap en een enorme gunfactor had hij nog alle moeite om aan te haken bij Ajax 1

14 januari 2021 om 17:22

Die jongen had een hartafwijking en er is een kans dat hij misschien nooit meer op hoog niveau gevoetbald zou hebben. Ajax was niet verantwoordelijk voor zijn hartaanval.

Met alle respect maar Nouri en zijn familie waren bekend met het risico van z'n hartafwijking, vind persoonlijk dat ze niets te eisen hebben en genoegen moeten nemen met wat ze vergoed krijgen. Door die schimmige advocaat zijn ze de gunfactor ook wel verloren. Het belangrijkste is dat Nouri de rest van z'n leven hulp kan krijgen en ik betwijfel of daar 10m+ voor nodig is.

Geen idee hoe ze aan die 15 miljoen euro komen, maar ik vind het een fors bedrag. Te fors, als je het mij vraagt. Vooropgesteld, wat er met Nouri is gebeurd is tragisch en wens je niemand toe, maar het lijkt alsof ook het hartfalen nu aan Ajax wordt toegeschreven. Er wordt mij veel te makkelijk over de aangeboren hartafwijking van deze jongen heengestapt. Nadat hij ineen stortte faalde Ajax, maar nadat hij instortte werd zijn voetbalcarrière ook een enorm moeilijk verhaal. Om dan alsnog 15 miljoen euro te willen vangen is fors. 'we willen die jongen zelf verzorgen' is dan het verhaal. 3 ton per jaar, wijs mij de verpleegkundige aan die dat vangt.

Hoe ik dit dus nu begrijp is dat Van de Sar en consorten dit wel willen, maar de RvC zoals wel vaker gewoon extreem moeilijk doet. Dan gaat het tijdens de arbitragezaak wel duidelijk een akkoord plaatsvinden om de RvC eventueel te omzeilen. Ook wel leuk die reacties over dat Ajax zich kapot zou moeten schamen, terwijl het puur de bedrijfsstructuur lijkt te zijn die je eenmaal hebt als beursgenoteerd bedrijf die dwars ligt..

14 januari 2021 om 16:44

"dan gaat het tijdens de arbitragezaak wel duidelijk een akkoord plaatsvinden om de RvC eventueel te omzeilen."
RvC omzeilen? Hoe dan? Een 'deal' zoals jij die noemt moet gesloten worden door directeuren van Ajax die bevoegd zijn om te tekenen. Als zij hun bevoegdheid overschrijden of bijvoorbeeld in strijd met de reglementen toch een deal sluiten dan kan de RvC die directeuren ontslaan.

14 januari 2021 om 16:47

Ja ik heb het een beetje snel neergezet, maar doel meer op het feit dat Ajax zich er tijdens de zaak dan bij de eis neerlegt. Mocht dit daadwerkelijk de eis zijn. Want ik heb daar heel sterk mijn twijfels over. Erik en zijn vriend zijn namelijk niet bepaald betrouwbaar.

14 januari 2021 om 17:23

@Downwards, en wat als uit onafhankelijk onderzoek zou blijken dat hij nooit meer op hoog niveau gevoetbald zou hebben?

14 januari 2021 om 18:14

@kylie is dat onderzoek er dan? Want ik neem aan dat ze in de rechtzaal niet gaan zeggen “als het onderzoek er geweest was dan was zus en zo de conclusie”. Daar is sowiezo bijna geen gegrond conclusie uit te trekken.

14 januari 2021 om 18:35

@bf1994, ik ga er vanuit dat de rechtbank een onafhankelijk onderzoek zal gelasten. Op basis van dat onderzoek zal er een bedrag worden vastgesteld.

Ik vind 15 mil ook een hoop geld. Tuurlijk was Nouri een groot talent maar je kan ziet zeggen of hij de top had gehaald.
We hebben in de jaren genoeg talenten gezien die het niet gehaald hebben.
Daarnaast als die jongen een flinke blessure had opgelopen had hij het ook niet gehaald.

Het is puur koffie dik kijken.

14 januari 2021 om 16:04

Maar dat is het hem juist. 15 miljoen is een bedrag wat iemand zou verdienen die juist niet de top haalt.

14 januari 2021 om 16:14

Iron nu ben ik even advocaat van de duivel. De beste jongen scheurt alles af in zijn derde voetbal jaar kan nooit meer voetballen.

Weet je het ergste wat ik van deze zaak vind is dat alles over de rug gaat van een jongen die niks meer kan. Snap echt niet dat dit steeds uitgemeten moet worden in de media.

Laat de rechter maar lekker beslissen wat het hoort te zijn is het 15 is het 15 is het 30 is het 30.
Ik hoop echt dat deze zaak heel snel klaar is en dat er weinig meer over de rug van de jongen gaat.

14 januari 2021 om 16:15

Hebben Cedric van der Gun, Stanley Aborah, Ismael Aissati, Aras Özbiliz en Evander Sno ook allemaal 15 miljoen euro verdiend ja?

14 januari 2021 om 16:20

Hoe vaak gebeurt het in de voetballerij dat iemand van prof naar totaal arbeidsongeschikt door blessures gaat bliek? Dat is mogelijk, maar extreem kleine kans.
En ik denk dat die jongen niets liever zou willen dan dat zijn familie wat reserve heeft voor het leven dat ze tegemoet gaan. Dat was vast 1 van zijn grootste dromen.

14 januari 2021 om 16:24

Het vervelende, beslist de rechter te laag (welke kans groot is, in Nederland zijn we niet zo van de schadevergoedingen zoals in Amerika), dan gaat de familie Nouri verder procederen totdat ze een hoop geld krijgen. Het gaat die familie immers alleen daarom.
De zorg voor Nouri is geregeld (en betaald) door Ajax, dus het gaat alleen maar om hun eigen zakken te vullen. Rupsjes nooitgenoeg

14 januari 2021 om 16:24

Misseva ik weet niet of dit de allergrootste talenten uit hun lichting waren, dus weet niet of die vergelijking helemaal eerlijk is. Maar oa iassati heeft dat zeker wel bij elkaar verdiend. En sno heeft ook eens voor 1.4m per jaar op de lijst gestaan.
Bovendien zijn dit ook nog eens spelers uit de vorige generatie. Inmiddels zijn de salarissen al makkelijk verdubbeld.

14 januari 2021 om 16:32

Ja natuurlijk veel beter om dit geld bij een beursgenoteerd miljoenenbedrijf te laten zitten dan bij de familie van dit kind van de club.

14 januari 2021 om 16:46

@ironman Aborah en Van der Gun werden zo wel gezien ja. Özbiliz werd uitgeroepen tot grootste talen van de Toekomst. Aissati werd ook een grote toekomst voorspeld en maakte het uiteindelijk ook niet waar. Sno werd na aangeboren hartfalen uiteindelijk niet de speler die hij eerder wel leek te worden, maar uiteindelijk bleek dat hart hem toch in de weg te zitten. Ouasim Bouy is nog een voorbeeld van een groot talent in de Ajax opleiding, die zit nu (volgens salarysport.com) op 223k per jaar.
Dus nee, spelers die de top niet halen krijgen niet zo maar 15 miljoen euro bij elkaar gevoetbald.

14 januari 2021 om 19:11

Niet zomaar, maar je noemt er nu 3 op met teleurstellende carrieres, waarvan er 2 waarschijnlijk wel 15m gehaald hebben. Bouy verdiende bij juve trouwens een half miljoen, en ik zie net dat hij bij leeds voor 457k pond op de loonlijst staat voor 4 jaar. En gratis gekomen, dus waarschijnlijk nog wel wat tekengeld ook. En zijn carriere loopt nog. Dus ook hij zal een eind komen.

14 januari 2021 om 21:02

Geen van die jongens heeft 15 miljoen euro opgehaald. En inderdaad, het zijn allemaal spelers die een grote toekomst werd voorspeld en een teleurstellende carrière kregen. Dat is precies het punt. Nouri was een fantastisch talent en ik heb enorm van die jongen genoten, maar je hebt nul zekerheid dat een speler een goede carrière tegemoet gaat. Dus om daar bij Nouri wel automatisch van uit te gaan... iedereen hoopte het en gunde het die jongen. Maar dat was bij een Pascal Heije ook het geval. Er is nu eenmaal geen zekerheid. Fischer was ook een hoogaangeschreven talent. Van Lucas Andersen werd ook een hoop verwacht. Edgar Manucharyan werd ook hoog aangeschreven. Het is er van geen van allen uitgekomen. Geen van allen verdienen gemiddeld een miljoen per jaar.

Niemand weet of hij een loopbaan zou krijgen als toptalent Frenkie de Jong of als voormalig toptalenten Daniel de Ridder, Geoffrey Castillion of Ricardo van Rhijn...

Oh.. Ik dacht eigenlijk dat het ging om iets richting de 50+ miljoen. Ze hadden het steeds over wat Nouri zou hebben verdient als hij de (sub)top zou hebben gehaald en Ik ken hen hem en zijn generatiegenoten sinds ze 13 waren, dat zat er bij Nouri dik in. Met afstand de meest getalenteerde voetballer van die groep.

Die arts van Ajax is natuurlijk 100% verantwoordelijk voor het feit dat hij in een bed ligt en Ajax is dan weer verantwoordelijk voor die arts. Dat ontkent toch niemand hier? Ik zou zeggen maak er maar 15 miljoen van (excl. verzekering) en dat uitkeren over 35 jaar. Dat lijkt mij wel terecht.

Ik vind het best absurd dat mensen dit een redelijk bedrag vinden. Er is helemaal geen garantie dat hij een stervoetballer zou worden en dat zou hebben verdiend. Misschien werd het wel een gevalletje Maher of Aissati of noem ze maar op. En ja Ajax heeft fouten gemaakt tijdens die behandeling maar dat hartprobleem was er al. Misschien had hij daardoor uberhaupt nooit op het hoogste niveau kunnen spelen. Plus als hij voetballer was dan had hij al dat geld zelf opgemaakt. Nu gaat zijn familie dat geld lekker opmaken want hij zit in een rolstoel en kan verder niks.

14 januari 2021 om 16:17

Maher verdiende bij psv 1 miljoen, en kon volgens eigen zeggen miljoenen pakken in het buitenland. En aissati verdiende op zijn 17e al 17k per week en verdiende bij terek grozny zelfs 1.8 miljoen. Die gevalletjes verdienen dus ook dit soort bedragen. Als dat waar is, heeft de familie juist aan de lage kant ingezet. Vandaar ook waarschijnlijk dat de mensen bij ajax zelf er zich ook wel in kunnen vinden.

14 januari 2021 om 18:16

Gast hou op! Dat bedrag raap je zo op tegenwoordig, in China of Qatar ofso. Binnen 5 jaar. En een redelijke voetballer pakt tig miljoenen in Europa tegenwoordig. Neem Zivkovic, kijk hoeveel hij verdient heeft en zo tig voorbeelden. Leuk een vb halen van een speler die het niet lukt maar het is kijoen naar wat redelijk is, wat vaker wel gebeurd en dat is dat grote talenten in hun voetbalcarriere goed cashen. Uitzonderingen daar gelaten want die zijn minder aanwezig dan andersom.

En alleen de zorg betalen? Is dat geen optie. Want niemand kan met 100% zekerheid zeggen hoe de carriere van Nouri was verlopen...... dus omdat als maatstaf te gebruiken als vergoeding.... En ik zeg niet dat het erg is. Dit gun je niemand, het onwijs erg dat dit Nouri over kwam (bij iedereen trouwens).

Ik krijg altijd een heel naar gevoel bij dit soort dingen. De zorg voor Nouri zal betaald moeten worden, maar hoe die mensen dan in hemelsnaam op 15 miljoen euro komen, da's me dan een raadsel. Dit lijkt me meer de(!) manier om financieel onafhankelijk te worden. We hebben hier in Nederland gewoon een zorgstelsel en Ajax heeft al aangeboden de overige kosten op zich te willen nemen plus een in hun ogen acceptabele schadevergoeding. Ik heb al vanaf het eerste moment het gevoel dat dit meer om geld gaat dan om aansprakelijkheid. Op basis van potentie kun je bovendien geen inschattingen maken, want potentie komt er veel vaker niet dan wel uit.

14 januari 2021 om 16:15

'zelfs' met 5 miljoen ben je financieel onafhankelijk, zeker op hun leeftijd. Dan ben je gewoon echt flink rijk. Jan modaal verdient in zn hele leven misschien 1.5 miljoen oid.

14 januari 2021 om 16:37

We hebben het over de grootste talent van Ajax sinds Van der vaart. Die had wel meer verdient dan Jan modaal. Zelfs als hij volledig was mislukt bij Ajax en was er genoeg interesse vanuit de subtop. En een paar jaar bij de subtop, zelfs op de bank, kom je tegenwoordig wel uit op 10 miljoen+. het is een meer dan redelijk bedrag. het probleem bij de menigte die deze bedrag te fors vinden zit e'm vooral in omdat ze dit bedrag vergelijk met hun eigen salaris. Dat is natuurlijk niet fair. Niet fair voor Nouri en ook niet voor jezelf.

14 januari 2021 om 17:25

En als hij na de hartaanval nooit meer had kunnen voetballen? Althans, nooit meer op een hoog niveau?

14 januari 2021 om 19:10

Kyle: Dan was Ajax niet verantwoordelijk geweest. misschien enigszins aansprakelijk voor het niet grondig testen van een van je assets. realiteit is echter dat Ajax een arts in dienst heeft gehad die zijn werk niet goed uitvoerde / volgens de voorgeschreven regels heeft gehandeld. Dan ben je als werkgever gewoon verantwoordelijk.

14 januari 2021 om 20:13

@Bereta, ik heb tien jaar in de letselschade gewerkt en zo werkt het niet. Er zal een onderzoek komen naar wat er zou zijn gebeurd als de arts wel goed had gehandeld. Als uit dat onderzoek zou blijken dat hij nooit meer op hoog niveau had kunnen voetballen, zal Ajax nog steeds wat betalen, maar dan uit coulance.

De Vlieger is nou niet bepaald een betrouwbare bron. Wel mooi hoe men dit weer aangrijpt om een ontzettend jankverhaal over Ajax op te hangen. De kwestie of Nouri veel of minder geld had kunnen verdienen is een zienswijze waar blijkbaar Ajax en de familie het niet over eens kunnen worden. Het is goed om experts in combinatie met een onafhankelijke rechter hier naar te kijken om in alle redelijkheid een passend oplossing te bieden.

14 januari 2021 om 18:17

Ja maar als het andersom is, dan wordt de familie wel afgekraakt, als geldwolven bestempeld maar nee hoor nu is het onzin en te makkelijk etc. Agh, hou op.

Nog iets anders: Dit nieuws met Nouri was wereldnieuws destijds. Niet wereldnieuws als in: in Belgie praten ze er ook over, maar echt wereld nieuws. Als je dit te lang uitrekt en hier echt een moddergevecht van gaat maken, kan ik jullie verzekeren dat het imagoschade die Ajax internationaal zal leider velen malen hoger zal zijn dan een kleine 10 miljoen euro. In de meeste landen zullen ze dat niet zien een fors bedrag en Ajax zal worden neergezet als een gierig, harteloze club. Dus juist financieel zal dit niet handig zijn van Ajax.

14 januari 2021 om 16:30

Ach, dat zal wel meevallen. Voor de meeste mensen in de wereld is 15 miljoen euro een mega bedrag! Ongeveer 95% van de wereldbevolking leeft in armoede.... Bovendien: Nouri had Ajax op de hoogte moeten brengen van zijn aangeboren hartafwijking. Weet wel zeker dat hij dan nooit een contract had gekregen. Dat risico had Ajax nooit genomen. Je kan het dus ook zo bekijken: Door het verzwijgen van die afwijking heeft hij vele jaren boven stand kunnen leven.

14 januari 2021 om 16:48

15 miljoen is veel voor een individu. We hebben het hier over beursgenoteerd bedrijf. Men kijkt daar heel anders tegen aan. Zie hoe hard andere bedrijven worden aangepakt tegenwoordig die moeilijk doen om geld in dit soort situaties. Ik werk in deze sector. Als familie Nouri genoeg centen heeft voor een simpele social campagne kan ik je verzekeren dat ik Ajax meer dan 15 miljoen schade kan toebrengen door een heel simpele case te maken namens Nouri in deze kwestie. Daar kan Ajax ook helemaal niets tegen doen, dat zie je nu ook al. De advocaat die de familie vertegenwoordigd spelt dit (wel heel ongecoã¶rdineerd) via de media en je ziet ok dat Ajax hier niets tegen kan doen.

14 januari 2021 om 16:58

Dat zal meevallen. Buiten Nederland is dit hele verhaal bij vrijwel niemand meer bekend. Zo gaat dat in de wereld, het ene moment groot nieuws en na een tijdje is iedereen het alweer vergeten.

14 januari 2021 om 17:50

Waarom zou je een club willen beschadigen?

14 januari 2021 om 16:33

Bereta. Jij hebt zelf toch wel door dat die 10 miljoen nog steeds uit de lucht is gegrepen hé. Knap om hier nou al allemaal consequenties aan te verbinden.

Blijf het een parasitair verhaal vinden. Die jongen zat op zijn 21e nog niet eens in Ajax 1, ondanks zijn talent. Om de verantwoordelijkheid voor zijn hartafwijking louter op Ajax af te wentelen terwijl hijzelf en zijn familie ook op de hoogte waren gaat me te ver. Kan me niet herinneren dat Robbie de Wit ooit een zak met geld meegekregen heeft. Die was 22 en reeds een volwaardig A-international voor Nederland.

14 januari 2021 om 16:48

Robbie de Wit kreeg een hersenbloeding tijdens zijn vakantie in Spanje. Nouri heeft onherstelbaar hersenletsel opgelopen omdat de dokter die door Ajax was aangesteld (en die inmiddels is ontslagen trouwens) ernstige fouten heeft gemaakt bij de reanimatie van Nouri.

Dus twee echt totaal verschillende gevallen. Hersenbloeding versus hartstilstand, tijdens een wedstrijd versus een vakantie en directe betrokkenheid van werknemers van Ajax versus geen enkele betrokkenheid.

Er zijn dus meer verschillen dan overeenkomsten. Dat maakt vergelijken niet heel nuttig, in dit geval.

14 januari 2021 om 16:53

Nouri was 20 jaar toen dit ongeval gebeurde.

Belachelijk als je het mij vraagt. Heel sneu voor die familie natuurlijk maar 5 miljoen lijkt me een mooi bedrag voor zijn ouders en broer. Die jongen was ook niet erg slim dat hij zijn hartafwijking heeft verzwegen destijds. Ook als de arts eerder was begonnen met reanimeren was de kans heel erg klein dat hij nu nog op het veld had gestaan. Die jongen was totaal niet gemaakt voor een Barca of Real. Hij had een kinder lichaampje. Als naar buiten was gekomen dat hij een hartproblemen had dan was hij nooit verkocht geweest en daarom verzweeg hij het dus ook.

Alsof geld het verlies van Nouri kan opvangen..... Ik vind de familie van Nouri wel erg ver gaan als dit allemaal klopt. Ik vind het ook niet kunnen dat Nouri of zijn ouders Ajax nooit heeft ingelicht over zijn aangeboren hartafwijking. Als Ajax dit had geweten dan vraag ik mij af of ze Nouri überhaupt wel een jeugdcontract hadden gegeven. Grootste verliezer is Nouri zelf. Ik hoop dat hij dit allemaal niet meekrijgt.... Want als er eentje gul was en anderen met problemen altijd hielp, dan was hij het wel. Dat ventje had een hart van goud.

Toen ajax de nouri shirtjes over de toonbank verkocht en dankzij nouri miljoenen views en clicks op social media bemachtigde, hoorde ik de "ajacieden" hier niet klagen in ieder geval. Als ze alles eerlijk berekenen en dit erbij meenemen, dan zul je zien dat die 10 miljoen euro niks is vergeleken met wat ajax heeft binnen gehaald achter nouris rug. Dus ja noem mij wat je wilt, maar Ajax is een grote hypocriete club!. En dit zeg ik als ras Amsterdammer!!

14 januari 2021 om 16:28

10 miljoen niks is? Nou, kom maar eens met je schatting hoeveel Ajax verdiend heeft aan de shirtjes, miljoenen views (is een korte piek in views of denk jij serieus dat Ajax nu nog steeds miljoenen views heeft op hun filmpjes?) en clicks? Hoeveel miljoenen heeft Ajax ermee verdiend, zodat de gespeculeerd 10 miljoen in het niets valt? Denk overigens dat alle aandacht niet alleen voor Ajax goed is geweest, maar ook voor de familie maar dat ter zijde.

14 januari 2021 om 16:56

Vergeet ook niet dat Ajax sinds dat vreselijke moment ook al veel geld heeft betaald aan Appie en zijn familie.

Stel de 15 miljoen is wat de familie vraagt, dan betaalt de verzekering er 5. Dan hoeft Ajax 10 miljoen te betalen. Diegene wie de fout maakt betaalt het bedrag wat de persoon die invalide misloopt. Als jij werk niet meer kan doen door een fout van de werkgever krijg jij ook dit bedrag wat jij misloopt. Niet alleen Nouri, wat door sommige wordt beweerd.
10 miljoen vind ik aan de lage kant gezien wat voetballers nu verdienen. Sterker nog als een persoon als een kasplantje moet verder leven en uit eigen onderzoek is gebleken dat je zelf niet schuldig bent, ben je het aankijken niet waard! Precies de spijker op de kop van wat deze mannen vertellen.

14 januari 2021 om 17:27

Nee. Er wordt gekeken naar hoe de situatie geweest zou zijn als de dokter wel adequaat had gehandeld. Er is namelijk ook een kans dat hij nooit meer op hoog niveau had gespeeld en dus ook nooit een hoog salaris had kunnen verdienen.

14 januari 2021 om 17:53

Precies, zelfs als de artsen goed hadden gehandeld, dan is het onwaarschijnlijk dat topclubs in de rij zouden staan om een speler met een hartconditie miljoenen te betalen. Er zijn al meer transfers op medische redenen afgeketst. Nemt niet weg dat ik hoop dat Ajax er met de familie uit gaat komen, want het blijft treurig.

Als Nouri niet bij Ajax had gevoetbald, maar bij Albert Heijn had gewerkt bijvoorbeeld. Zouden die toch ook als een soort steun/solidariteit een bedrag overmaken aan de familie neem ik aan. Weliswaar geen megabedrag, maar wel drie jaarsalarissen denk ik. 15 miljoen vind ik wel aan de hoge kant. Wat zou Nouri per jaar verdienen bij Ajax? En dan keer 3-5 lijkt me een bedrag dat meer geschikt is.

Die meneer De Vlieger kan van alles roepen. Ik kan ook een interview geven, waarbij ik zeg dat ik met insiders heb gesproken en de waarheid vertel.

Ajax moet gewoon betalenn !!! Als is het 30 mljn. Leven van een jongen is verwoest omdat de artsen het niet goed hebben aangepakt.. artsen werken voor ajax dus ajax is aansprakelijk!! Hele familie moet voor appie gaan zorgen voor de rest van zijn leven!! Betaal gewoon wat er gevraagd word en doe niet zo gierig aub!!

14 januari 2021 om 18:20

Eerste Ajax fan die fatsoenlijk is en niet blind de club gaat zitten verdedigen. Chapeau. Het is al erg genoeg wat er gebeurd is. Geen enkel bedrag zal Nouri volledig genezen helaas. Jammer dat men steeds maar Ajax verdedigd maar andersom wordt de familie als geldwolven bestempeld etc, tsja erg oneerlijk. Het is voor beide partijen lastig, hopelijk komen ze eruit.

Ik snap niet dat de familie zover over zijn rug heen wil gaan. Ajax betaald toch ook al voor de behandelingen? Ik snap heel goed dat dit hel ernstig is wat nouri en ze familie daarmee is overkomen alleen de laatste tijd lijkt het ze alleen nog maar om het geld te gaan.

De Vlieger is eh... een aparte gast dus zou er niet zomaar op afgaan. Communicatie loopt allang via advocaten, je kunt niet zomaar door t proces heen rammen. Lijkt redelijk bedrag maar dat hangt van veel meer voorwaarden af ben ik bang. Sensatiezucht derhalve

ik snap niet waar deze personen zich mee bemoeien? Erik de Vlieger en Yves Gijrath, zijn dat tegenwoordig de mensen die volledig op de hoogte zijn van deze zaak? Of is het deze aandachttrekkers alleen te doen om publiciteit? die ene gast is toch van die miljonairs beurs (de enige die er rondloopt die het zelf niet is) om over die laagvlieger maar te zwijgen? Deze zaak kent alleen maar verliezers...waarom moeten zij zo hard oordelen terwijl het een zaak is tussen Ajax en de familie? Laat het oplossen door de direct betrokkenen en respecteer dat zonder uit te halen. Hoe hard ook: er gaan wel vaker mensen dood door ongelukken op de werkvloer/medische missers/ongevallen maar dit soort bedragen heb ik in die situaties ook nog nooit gehoord. laten we gewoon rustig afwachten tot het voor beide partijen afgehandeld is...het is al erg genoeg, voor iedereen die er bij betrokken is....

Het is erg triest dat deze meneer zich ook nog moet mengen in dit trieste verhaal om ook nog wat meer zout in de wonden te strooien. Waar bemoeit hij zich mee, waarom heeft hij deze aandacht nodig? OK, het kan zijn dat hij een mening heeft maar als je het verhaal alleen van het bedrag kent en niet van beide kanten dan weet je dus eigenlijk helemaal niets en moet je je mond houden. Waarom laten ze de rechter niet gewoon beslissen wat Ajax moet betalen, das wel zo eerlijk. En je bent gelijk van enig commentaar van de RvC af, want die zullen elke rechterlijke beslissing moeten accepteren. En ik ben er zeker van dat als Ajax wat voor die jongen kan doen, voor zijn familie, dat ze dat niet zullen laten.

Waarom bemoeit die De Vlieger zich hiermee?

14 januari 2021 om 17:19

Het zal wel van Yves Gijrath komen, die verder volslagen nobody meent zich al langer met Ajax te moeten bemoeien.

Is dit de Eric de Vlieger die in Portugal toch 150 man personeel op straat zet ondanks zijn vermogen? Is dit de Eric de vlieger die in het verleden nogal wat prkblemen heeft gehad met faillesementen en rechtzaken zoals fraude? Uiteraard hoop ik voor Ajax en de familie van Nouri dat ze er spoedig uit zullen komen. Maar ik heb een beetje de twijfel of hij wel het supertalent was wat wordt beweerd. En vlak voor dit ongeval was zijn salaris meen ik al behoorlijk opgetrokken voor een jongere speler.

Ik trek trouwens de betrouwbaarheid van Yves Gijrath behoorlijk in twijfel. Die man had een directe connectie met Rik van den Boog en in die hoedanigheid had hij toegang tot behoorlijk wat communicatie binnen de Ajax directie in de tijd van Cruijffs revolutie. Hij verzette zich publiekelijk enorm tegen Cruijff in die tijd, mede ook dankzij zijn band met Uri Coronel. Al zijn connecties uit die tijd zijn grotendeels uit Ajax weg. Wie hij in vredesnaam binnen Ajax gesproken zou moeten hebben is me een raadsel. Misschien heeft hij John Heitinga gesproken, maar die heeft natuurlijk geen enkele weet van dit soort details.

Als het maar geen breuk tussen Overmars/vd Sar en Ajax wordt hierdoor

Het verhaal klinkt allerminst redelijk. If het waar is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat Nouri in de jeugd vele mogenlijk heeft afgeslagen om naar het buitenland te gaan waaronder Barca. Hij wilde persé slagen bij Ajax. Over clubliefde gesproken! Beroepsmatig heb naar aanleiding de beelden van het ongeluk al gelijk geconcludeerd dat de medische staf fout zat. Ik kan dat zeggen omdat ik gedurende 30 jaar 100 den reanimatie heb uitgevoerd. Laten we hopen dat Ajax en de familie wr alsnog uitkomen.

15 miljoen.. zijn ze gek? Je hebt nooit de garantie gehad dat hij top voetballer zou zijn geworden. Het was een TALENT. Wat nou als dit gebeurt was bij de beste vakkenvuller bij de Apple in Amsterdam West?

Ik vind het nogal onkies dat je als buitenstaander gaat zitten wroeten in de onderhandelingen tussen (de familie) Nouri en Ajax. Meteen hebben weer duizenden mensen hun mening klaar, die gaat van de hebberigheid die de Nouri's wordt aangewreven tot het gierige standpunt van Ajax. Als een speler geveld wordt door corona dan mag niemand daar iets over zeggen, want het is privé, maar een zo veel grotere zaak als die tussen Nouri en Ajax mag kennelijk wel via de pers uitgevochten worden. Ik hoop, wellicht tegen beter weten in, dat ze er toch gezamenlijk uit komen en vervolgens de pers er niet over informeren. Die rust zou ik iedere betrokkene gunnen.

14 januari 2021 om 21:03

@theo, kan me hier echt in vinden. Hoe kan het dat wij in Nederland het schijnbaar normaal vinden om op een smerige gerucht zo een mening te vormen. Als is het later waar dan is alleen het bedrag waar en dat is echt maar een stukje van dit verhaal. Waarom gun je het de familie en de club niet om met hun eigen nieuws op hun eigen manier in eigen tijd naar buiten te komen. Ze spreken van schande maar ze zijn echt zelf schandelijk. Laat de bron dit doen en laten we niet als aasgieren reageren op iets zo delicaat en complex de situatie voor Nouri is al erg genoeg.

Waar is die 15 miljoen dan op gebaseerd? Ik vind dat echt belachelijk veel. Wat een geldwolven. Zijn contract jaren zijn gewoon uitbetaald en als je dan een beetje schadevergoeding krijgt voor wat gedaan is, dan moet het klaar zijn

Met alle respect want het is en blijft triest wat Nouri en z'n gezin is overkomen maar je kunt nooit zeggen wat hij had bereikt omdat hij blijkbaar ,en dat hij ook verzwegen , hartfalen had en had misschien sowieso daardoor de top nooit gehaald , aan zijn voetbaltalent twijfelt niemand maar niemand heeft een glazen bol waar hij zou eindigen, misschien had later wel uit onderzoek gekomen dat hij nooit topsport zou kunnen bedrijven dus om daar nu een prijskaartje aan te hangen door de famile vind ik ronduit net zo triest als wat hen is overkomen

14 januari 2021 om 20:05

Tegen wie heeft hij dat verzwegen?

14 januari 2021 om 22:31

Nou sowieso aan zijn eigen familie als je hen moet geloven. Daarbij is het bij mij niet duidelijk of Ajax er vanaf wist aangezien de KNVB de hartproblemen heeft gevonden en niet Ajax. (Ga er wel vanuit dat zij sit wisten overigens)

15 januari 2021 om 09:05

@johannetje, de Arts van Ajax heeft dit gewoon opgenomen in het medisch dossier van Nouri dus ja het was bekend. Is ook bevestigd door Ajax.

Iedereen doet maar of Ajax zwemt in het geld of iets, 15 miljoen is een enorm bedrag, ik heb het idee dat ze onderling niet uit deze delicate kwestie komen. Ik zeg, laat de rechter er maar een duidelijk oordeel over vellen.

14 januari 2021 om 20:04

Ajax zwemt ook in het geld. Kopen vorige week een spits van 22.5 miljoen hebben een omzet van 200 miljoen een begroting van 100 miljoen. Dan zwem je in het geld! Maar als je dit laat regelen door een stel advocaten ipv als club dan ben je fout bezig

Maar we nemen wel de trein om naar Nice te gaan. Zo tonen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wanneer het om mensen gaan dan denken we heel anders. Waar Appie altijd werd gebruikt als de personificatie van de Ajax opleiding, kon hij er nu opeens geen hout meer van. Wat een modderfiguur slaat Ajax hier zeg.. Het was al een kille club, maar dit slaat werkelijk waar alles als dit waar is. 15 miljoen euro is zeker veel geld, maar er is ook een menselijke maat. Deze jongen leeft verder sorry dat ik het zeg als een kasplantje. Als het nou om 100 miljoen euro ging, dan zou ik het misschien buitenproportioneel vinden, maar 15 miljoen.
Ajax je zet je zelf weer geweldig op de kaart. Wat een maatschappelijke betrokkenheid zeg..

14 januari 2021 om 18:39

Hoe weet je dat dit een redelijk bedrag is! Nouri was een groot talent maar wij weten niet of hij nog op hoog niveau had kunnen voetballen na zijn hartaanval als er wel goed was gehandeld.

14 januari 2021 om 19:25

En met 15 miljoen verandert de situatie van Appie ook niet. Evenmin met 5 miljoen of met 100 miljoen.

Aftikken die 15 en afsluiten. Dit moet geen jarenlange kwestie meer worden. Vreselijk wat er gebeurd is, kind van de club en meer, maar nu oplossen. Familie blij en doorgaan.

Ik zie hiernaast een filmpje van Ajax die gebruik maakt van de rechten die het heeft van zijn werknemer Nouri. Prachtig filmpje waarin je Nouri schiet schitteren in het mooie shirt van Ajax. Zijn lach en de glimlach bij iedereen die om hem heen hangt de Ligt, Donny en Sjaakie allemaal een arm om hem heen en lachen. Maar dan komt de pijnlijke zinnen
JIJ Abdelhak
Jij bent Ajax
Jij bent Clubliefde
Jij bent Amsterdam
Jij bent Ajax
(en dan) We denken aan je en we bidden voor je , voor papa, voor mama, voor je broers, je zusje voor je hele familie. Dan de vraag aan zijn vader die trots naar zijn zoon kijkt en met halve tranen in zijn ogen zegt :heel trots. en dan Weer Want jij Abdelhak jij bent Ajax....maar het had moeten zijn

Jij Abdelhak, jij ligt daar op een bed terwijl je had moeten schitteren in de Arena vanavond tegen Twente. In het Ajax shirt voor Ajax want jij bent Ajax. Maar jij bent clubliefde maar de club heeft geen liefde voor jou. Jij bent Amsterdan en jij bent 1 van ons. Jij bent Ajax die club die jou nu laat stikken terwijl ze fouten hebben gemaakt. Abdelhak jij bent geen Ajax, jij bent meer jij word niet vergeten al doet de club dat wel wij zullen dat nooit.

Klaar 15 miljoen aftikken en klaar owh wacht 10 miljoen want 5 komt van de verzekeraard.

14 januari 2021 om 21:00

@jouses, waar heeft de club geen liefde voor Nouri? Jij geeft in de post hierboven aan terecht dat er een rare reactie gemaakt wordt maar wat doe jij zelf dan? Liefde is toch geen geld en deze hele kwestie hangt nu toch af van geld? Wat weet jij voor de liefde van de club, dit zijn mensen en geen stadion of aandeelhouders.

De familie mag alle emoties hebben en terecht en is echt heel normaal. Hun zoon is er niet meer zoals ze hadden gehoopt maar dat maakt de liefde van de club er niet minder om omdat er een compleet andere visie is op zakelijke afhandeling? Lijkt wel of men vergeet dat Nouri een hartstilstand heeft gehad. Geen hartaanval maar stilstand. Daar kon Ajax niets aan doen en is het een geluk dat dit niet bv in zijn slaap is gebeurt. Ajax heeft aansprakelijkheid genomen toch? Dat is echt niet te onderschatten in deze situatie.

Ajax heeft op menselijk vlak echt wel liefde getoont en dat mensen die er vanaf een computer naar kijken en er bar weinig van weten zulke zaken neerzetten is jammer. Dat deze zakenlui dit gerucht op deze manier naar buiten brengen is schandelijk. Beide partijen zijn nog bezig met de hoop dit alsnog onderling te regelen maar deze mensen vinden hun eigen belang van meer waarde, belang van als eerste gerucht brengen ipv dit afwachten en geen oordeel vellen over iets waar je alleen een bedrag over hebt gehoord maar dacht dat dit niet over geld ging. Beetje hypocriet.

15 januari 2021 om 09:00

Thamike,

Ik kan je gedeeltelijk volgen maar het is tegen mijn haren in als ik zo'n filmpje ziet dan gebruik je zo'n jongen wel als marketing tool en likes te genereren maar er financieel met een levenslang contract tegenover staan doen ze niet dat vind ik vreemd. Maar je hebt gelijk laten we afwachten of dit de waarheid is als dit wel zo is dan snel die 10 miljoen overmaken. Voor we allemaal nobody's die zich deskundige noemen en gaan twisten aan de carriere van Nouri. Een bedrag van 300.000 gespreid over 25 jaar is keurig in mijn ogen zowel de ouders, broers en zusje van Nouri geven hun leven gedeeltelijk op voor de zorg aan hun zoon/broer.

Ik schreef exact dit gisteren. Ben ik nu Itk?

Ik schreef 15 tot 25 miljoen euro, 5-10 miljoen direct te betalen en de rest gespreid over 30-40 jaar + vergoeden van de resterende medische kosten.

Ik zou letterlijk gewoon betalen en dan ben je klaar met die ... familie. Gaat op dit moment alleen maar om geld en de rest doet er niet toe. Maar ik zal wel de enige zijn die mijn mening uitspreekt en zegt dat nouri zwaar overrated word door alles en iedereen. Had een contract dat bij lange na geen 15 miljoen waard was en als hij een nieuw contract zou krijgen was het nog steeds geen 15 miljoen waard geweest. Dit bedrag is gewoon gebaseerd op niks en ze willen gewoon geld.

Ik zal hier misschien met alle zonden overladen worden maar ik vind 15miljoen euro een absurd hoog bedrag. Zoals iedereen hier al aanhaalt kan geen enkel bedrag goed maken voor hetgeen Nouri is overkomen maar waarom dan het onderste uit de kan halen? Als alle zorgen levenslang gedekt worden door de verzekeraar/Ajax, dan begrijp ik eerlijk gezegd niet waarom er zo een absurd hoge schadeclaim genoemd wordt. Nouri zelf gaan er jammer genoeg niets meer aan hebben. Iemand die op 20 jaar nog steeds niet vast in het 1ste van ajax staat kan je geen grote carrière toeschrijven. Het zou kunnen van wel natuurlijk maar even goed was het niet zo. Dus mijn inziens begrijp ik dat er niet direct wordt toegegeven aan zo een bedrag. Vooral spijtig dat dit allemaal op de kap van Nouri gebeurd.

Ik vraag mij af in hoe verre 15 miljoen een reëel bedrag is. De familie hamert op de potentie die Nouri had, maar is die potentie niet al gekelderd op het moment dat de hartaanval begon? Dat de zaken toen ernstiger zijn geworden door foutief handelen van Ajax staat wel vast. Over dat deel zou een schadevergoeding moeten komen. Maar dan wel voor salarisverlies van een speler van een hoog niveau die een hartstilstand heeft gehad. Ik denk dat het de prijs voor Nouri als voetballer flink had gedrukt en dat zijn plafond dan ook bij Ajax had gelegen na de hartaanval an sich.

Dit toont nog eens aan wat voor mensen dat zijn bij ajax. Met zoveel geld op de bank moeilijk een schadevergoeding van 15 miljoen niet willen betalen aan iemand die z'n carrière en z'n leven weg is door hun fout. Te triest voor woorden. Schaam je kapot.

Nou, als de rvc akkoord moet geven voor elk bedrag boven de 1milj. Dan zorg je er als directie toch voor dat er een stichting voor Nouri opgericht wordt door de familie en dan geef je elk jaar iets minder dan 1 milj. Aan die stichting en dat 15 jaar lang. Of denk ik nou te simpel.

Ik vraag me eerlijk gezegd af of Ajax wel echt aansprakelijk is voor de rechter. Die jongen zakt in elkaar op het terrein van een andere club doordat hij verzwegen heeft dat er een hartproblemen is geconstateerd bij het Nederlands elftal. Waar was het medisch team wat daar hoort te zitten tijdens een wedstrijd. Wie was er als het ware de hoofd bhver? Wie stuurde de boel aan? Waarom was er geen aed aanwezig? Waarom duurde het zo lang dat er over werd gegaan tot reanimatie? Wie heeft dat verlaten? Ademde hij eerst nog zelfstandig? In dat geval mag je niet eens reanimeren. Als Nouri zijn hartkwaal niet had verzwegen had Ajax waarschijnlijk adequater opgetreden en een aed bij zich gehad. Dit zijn zoveel verschillende dingen wat het behoorlijk lastig maakt allemaal. Ik zou die 10 mil aftikken dan ben je er gewoon klaar mee. Anders gaat het Ajax ook nog veel kosten aan rechtzaken en dat moet je niet willen denk ik.

Ik vind dit een moeilijke kwestie. Ajax heeft een fout gemaakt, en dat is uberhaubt met geld niet te repareren. Nouri was sowieso ver boven modaal gaan verdienen. Stel dat hij het niet zou redden en een Bazoer of Cerny zou worden, die zitten ook echt wel op 5-10x modaal per jaar. Ik weet niet wat een dergelijke ED speler krijgt maar het zal een paar ton per jaar zijn. Dan kom je met een carriere van 10-15 jaar alsnog op een miljoenen bedrag uit. 15 miljoen is redelijk als hij het tot een Juventus of Barca zou schoppen, De Ligt heeft dat netto na 2 of 3 seizoenen bij elkaar. Maar het is te veel als hij zou verlopen als Cerny. Het valt niet te zeggen. Geld zou niet moeten uitmaken, het verlies is veel erger. Maar dat de familie gecompenseerd wil worden omdat de werkgever een grove fout heeft gemaakt snap ik wel, dat speelt ook een principekwestie in mee he. Ajax moet op een manier boeten, en dat kan al gauw alleen met geld.

Ajax heeft ervoor gezorgd dat Appie niet meer kan voetballen...
Ajax heeft ervoor gezorgd dat Appie geen kinderen meer kan krijgen...
Ajax heeft ervoor gezorgd dat Appie zijn 'leven' voorbij is...
Ajax heeft ervoor gezorgd dat Appie niet meer de geweldige persoon kan zijn waar iedereen verliefd op is geworden...
Ajax heeft ervoor gezorgd dat zijn familie nu de rest van zijn 'leven' voor hem moet zorgen...

Ajax wou hem persé hebben en vasthouden om er ooit flink aan te verdienen. Noemde hem "kind van de club".

Zo ga je niet met je eigen kinderen om. Niet met Appie. Met niemand!! Iedereen heeft hier verloren. Appie en zijn familie nog het meest. Niet teveel praten maar gewoon betalen en genieten van wat hij betekend heeft!!!

Ik schaam me voor mijn cluppie op het moment

15 januari 2021 om 19:16

Een beetjje erg simpel

Ajax heeft er niet voor gezorgd dat Appie een hartkwaal had

De rest is restschade....

Het is bijna onmogelijk om hier een bedrag aan te hangen

Ten eerste: Ajax is zelf ook verliezer. Ajax verliest een speler, en een hele goede, waar geld en tijd in geinvesteerd is

Er blijven zo veel vragen open: wat was er gebeurd als de medici beter hadden gehandeld? Waarschijnlijk ook einde carriere, maar je weet het niet

Feit dat Ajax bij monde van van der Sar heeft toegegeven dat Ajax verantwoordelijk is, brengt een plicht met zich mee

Aan de andere kant: wat is een redelijk bedrag? 1 miljoen, 20 miljoen? 50 miljoen?

Dat is natte vinger werk

Ik denk ook niet dat Ajax zomaar kan roepen: O ja, doe maar 15 miljoen

Ajax is een beursgenoteerd berdijf, en kan niet zomaar 10 niljoen weggeven (15 miljoen minus de verzekeraar) op grond van emotie

En als je toch over emotie praat: is 5 miljoen van de verzekeraar dan niet genoeg? JE krijgt Appie er niet mee terug, maar ook niet met 15 miljoen

En wie zijn deze twee heren nu om hierover te praten?

"de familie heeft dat niet rechtstreeks zo gezegd, maar dat is het bedrag dat bij Ajax op tafel is gekomen""

Ok, en daarop heeft de familie nee gezegd?

Ik vind vijftien miljoen een héél redelijk bedrag, en zelfs geen antwoord geven aan de familie Nouri, is een gotspe, een gemeen gotspe""

Ho,ho,ho!

Nu klopt het verhaal al niet meer

Je kunt je wel door emotie laten leiden en van alles roepen, maar je komt er niet onderuit dat uiteindelijk juristen hierover gaan beslissen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

105 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Ajax 9 0 0 0
2016/2017 Jong Ajax 26 10 4 0
2015/2016 Jong Ajax 17 1 1 0
2014/2015 Jong Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen maakt opmerkelijke draai in zaak-Nouri: ‘Hij roept maar wat’

Yves Gijrath heeft in zijn eigen podcast 1-2-tje met Yves een reactie gegeven op het verhaal dat Johan Derksen vorige week vrijdag hield over de zaak van Abdelhak Nouri. Volgens Derksen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren