elninoo
Algemeen
Vrienden (19)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Vrijdag, 1 mei 2009
 • elninoo
 • 200 punten
 • Lid
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 4.251
 • 33 jaar (27-1-1990)
 • Purmerend
 • Paris College de Beau Arts
 • Schappenvuller
 • 19
Persoonlijke berichten
21 februari 2011 om 22:12
#3

Leuke CE trouwens. Als het goed is dit jouw eerste? Ik zou zeggen ga maar door want je kunt het heel goed.

25 februari 2011 om 19:38
#5

Dank je wel, was inderdaad mijn eerste!
Jij hebt ook niet te klagen over het aantal reacties over je eerste clubexpert, al is het een erg goede CE. Had er graag op willen reageren, maar daar ben ik te laat voor.
Succes met Zwolle gaat wel lukken, hopelijk 3 punten vanavond.
Wacht op je 2e clubexpert!
Grtz!

10 april 2011 om 20:28
#6

Ja is goed, ik kan je wel me e-mail sturen via een privé-bericht.

19 mei 2011 om 15:52
#7

Het klopt toch of niet? Ze blijven maar bedelen bij de gewone mensen met een bescheiden inkomen om dat geld vervolgens aan die overbetaalde zogezegde vedetten te geven.
groetjes

14 december 2011 om 19:58
#8

Haha okeee. Isokee!

12 november 2012 om 17:33
#9

Ja.
Ik weet waar je het over hebt.
Feyenoord koopt en traint Pelle =, Investering, want hij gaat scoren en dat gaat geld opleveren voor Feyenoord.

17 november 2012 om 19:12
#10

Haha ja man sommige mensen praten zonder iets te weten.

7 februari 2013 om 12:41
#11

Maar wat Neymar in zijn vrijetijd doet, moet ons toch niet boeien.. Wij houden van voetbal en we zijn niet geïnteresseerd in zijn lifestyle.. toch?

6 januari 2014 om 23:49
#12

Hahah ja inderdaad. Jij ook een fijne avond man

30 januari 2014 om 09:34
#13

Als reactie op je bericht waarin je zegt dat de samenstelling van de selectie van Ajax niet klopt:

Nee, ik vind de wedstrijd tegen GAE geen graadmeter om te kunnen concluderen dat de samenstelling niet klopt.

Je lijkt het ook niet helemaal te begrijpen. Want Ajax hoeft niet terug te vallen op jongens als De Sa, Ajax heeft er bewust voor gekozen om met jonge jongens uit (bij voorkeur eigen) jeugd terug te vallen waar dat mogelijk is. Als Ajax zou willen, zouden ze voor miljoenen spelers aan kunnen trekken. Dat doen ze dus bewust niet!

Frank de Boer kiest er voor om jonge jongens op te stellen, zelfs als ze eigenlijk nog te kort komen. Dat is een geweldige kwaliteit waar ook gevaren aanzitten. Maar het is wel de enige manier om er voor te zorgen dat zulke jongens uiteindelijk doorbreken. Je ziet bij andere clubs dat jonge jongens juist niet de kans krijgen om zich -in het eerste elftal- te ontwikkelen en over een langer termijn te laten zien.

De factoren maken Ajax sterk en laat juist zien dat de samenstelling van de selectie top is! Jonge spelers combineren met ietwat oudere spelers en er toch voor zorgen dat alle(!) spelers beter worden is een geweldige prestatie.

Dat je zegt dat een Schöne onmisbaar is, is klinkklare onzin. Die is gemakkelijk te vervangen door meerdere spelers. Vervolgens geef je aan dat je het liefst zou zien dat Ajax specialisten op de flanken wilt zien die Ajax zelf heeft opgeleid. Maar die moeten er, in jouw ogen, wel meteen staan. En zo werkt het gewoon niet. Dat is een proces die spelers moeten doorlopen.

Met de selectie van Ajax is helemaal niets mis, ik hoop dat je dat in gaat zien...

30 januari 2014 om 14:04
#14

Ik begrijp wat je bedoeld. Maar bekijk het ook eens van de andere, positieve(re), kant.

Ajax heeft op iedere(!) positie minimaal twee spelers die met elkaar moeten strijden om dezelfde positie. En als je dan ziet dat er geen enkele speler écht ontevreden is en weg wil, geeft wel aan hoe goed Frank de Boer en de rest van de staff eigenlijk is.

En ja, natuurlijk kan het allemaal nog beter. Maar daar is tijd voor nodig. Meer tijd dan jij ze geeft op dit moment. Dat je in één week tijd van Psv, Feyenoord en daarna GAE wint, geeft echter wel aan dat we op de goede weg zitten. Nu aankopen doen zou dood- maar dan ook echt doodzonde zijn. Misschien in de zomer, maar nu zeker niet. Laat deze jongens het uitvechten en Frank de Boer zijn koers varen, dan weet ik zeker dat het goed komt.

Bekijk het geheel en je, in mijn optiek, nooit zeggen dat dit geen goede selectie is of niet goed is samengesteld:

Doel:
Cillessen, Vermeer en Van het Hart.

Verdedigers:
Blind, Boilessen, Denswil, Ligeon, Moisander, Veltman, Van Rhijn. (bazoer, Riedewald en Van der Hoorn(?) kloppen op de deur)

Middenvelders:
Siem de Jong, Duarte, Klaassen, Poulsen, Schöne, Serero (lobotka en El Ghazi, kloppen op de deur)

Aanvallers: De Sa, Fischer, Hoessen, Bojan, Sana, Sigthorson, (meleg, Hendriks, Menig, Andersen en Kishna kloppen op de deur)

En nu ben ik er ongetwijfeld nog een aantal vergeten of heb ik ze bij de verkeerde linie gezet. Maar dit zegt toch meer dan genoeg?

30 september 2014 om 15:09
#15

'geen dank'

Nou eigenlijk wel dank! Want ik kon er serieus niet bij waarom Feyenoord de prijs afgelopen seizoen kreeg, dit lijkt mij op deze manier wel logischer. Maar dan vind ik zelf niet dat je van beste opleiding kan spreken, maar beste begeleiding. De prijs voor beste jeugdopleiding moet uiteindelijk erom draaien welke club kwalitatief en kwantitatief de beste spelers opleidt.

Ook kan je dan afvragen of het überhaupt nog nut heeft om de prijs per jaar uit te reiken omdat er per jaar geen grote veranderingen plaats vinden.

31 december 2014 om 11:55
#16

Ik zie nu pas je laatse reactie en ik kijk niet door een gekleurde bril, veel vrienden en familie zijn voor Ajax en delen dezelfde mening als mij over Blind en Veltman. Zijn echt hele erge matige voetballers die boven hun eigen niveau spelen. Veltman al helemaal, echt een klein mietje hoe die staat te verdedigen. Terwijl je kerels op de bank hebt zitten. En op het middenveld waar dit hoort te spelen heeft die geen kans bij Ajax.
En hoezo gekleurde bril, ik kijk juist er objectief en realistisch naar de spelers, Klaassen bijvoorbeeld heeft een gouden toekomst en andere ajacieden zoals Suarez, Erikesen, Aldeweireld, Vertonghen etc heb ik nooit negatief over gepraat. Daar zag je gelijk aan dat ze wel genoeg kwaliteiten hebben om die stap te maken.

15 januari 2015 om 23:48
#17

Waar heb ik dit aan te danken?

2 maart 2015 om 13:26
#18

Cheers, zal het zeker onthouden!

13 april 2015 om 16:06
#19

Ik ben het zeker met je eens op het gebied van de linker vleugel bij Ajax. Fischer is naar mijn mening veruit de beste optie, indien fit. Wat mij betreft is het boek Kishna ook gesloten, al denk ik wel dat dat grotendeels te danken is aan onze vriendelijke Italiaanse spelersmakelaar... Kishna laat het de laatste weken ook niet zien, al komt er af en toe weer een sprankje van het talent wat hij bezit naar boven.

Qua jeugd hoop ik dat voor de vleugels Cerny en Muric ontwikkeling doormaken, iets dat in mijn ogen zeker kan gebeuren. Cerny heeft wel echt meer body nodig, maar qua spelinzicht en techniek zit het helemaal goed. Met Nouri en Van de Beek kunnen ze een mooie toekomst tegemoet gaan.

Wat me alleen zorgen baart is de verdediging... Tete lijkt me wel een degelijk voetballer op de CV positie, maar voor de rechtsback positie zie ik geen directe opvolger voor van Rhijn... Boilesen verdient naar mijn mening meer krediet, ik verwacht dat hij op termijn een belangrijke schakel gaat zijn.

13 april 2015 om 17:33
#20

Je haalt af en toe echt de woorden uit mijn mond. Ik ben het volkomen met je eens dat Ajax de laatste jaren te veel kleine backs opleidt (burnet, Ligeon etc.). Juist daarom ben ik er ook van overtuigd dat Boilesen een prima linksback kan zijn voor Ajax: hij heeft genoeg snelheid, genoeg fysiek en hopelijk krijgt hij zijn agressiviteit ook weer eens terug. Hetzelfde geldt in principe voor van Rhijn.

Die agressie was er wel toen Christian Poulsen nog rondliep... Een veel betere agressie die bijvoorbeeld een Zimling brengt. Misschien dat Gudelj dit kan terugbrengen? Laten we het hopen!

Die Savastano laat inderdaad ook leuke dingen zien, maar het valt te betwijfelen of we deze drie jongens ook echt tegelijk zien spelen in Ajax 1. Dat is naar mijn mening ook vaak het probleem van de jeugd, vaak zijn ze enorm goed met elkaar, maar wanneer ze met volwassen mannen spelen dan blijken ze individueel toch minder goed dan gedacht werd. Hier speelt aanpassingsvermogen een grote rol, en ik denk ook dat daarom Fischer het eerder gaat maken dan Kishna. Fischer heeft zich al vroeg moeten aanpassen door vanuit Denemarken naar Nederland te komen. Muric en Cerny hebben zich ook al vroeg moeten aanpassen, dus laten we hopen op een goed scenario.

Wat betreft die Owusu hoop ik dat je gelijk krijgt. Ooit had ik over Ligeon ook een geweldig gevoel, maar helaas is dat toch niet juist gebleken. Ajax haalt ook nooit backs valt me op, dit is een positie die ze altijd bezetten met jeugd. Misschien is het een idee om eens een jongen van buiten te halen zoals PSV en Feyenoord hebben gedaan met bijvoorbeeld Arias, Wilshere en Janmaat.

De Champions League is inderdaad enorm belangrijk, we hebben laten zien dat we het kunnen tegen grote clubs, maar de loting heeft eigenlijk elk jaar roet in het eten gegooid Misschien is een jaar Europa League inderdaad goed voor de punten, maar zoals je al zei is Champions League voor de fans en de financiële situatie toch veel aantrekkelijker.

22 april 2015 om 21:22
#23

Hi! Ja zeker, buiten de klassieke Premier League, Primera Division, Serie A en Bundesliga volg ik ook veel Scandinavische competities. Je hebt het over directe versterkingen, en op dit moment zie ik als vervanger van Moisander Daniel Stenderup van Esbjerg (denemarken). Ik zou dan Veltman en Van der Hoorn met elkaar laten concurreren voor de RCV-positie. Stenderup is 25 jaar en is vaak echt op geen fout te betrappen. Ik denk echt dat dit een versterking kan zijn.

Verder op het middenveld hoop ik echt op Gudelj, zou het nodige gif met zich meebrengen wat Ajax op dit moment mist.

Voor de aanval heb ik meerdere ideeën, maar feit blijft dat ik ervan overtuigd ben dat de huidige aanvallers prima kunnen zijn. Fischer - Milik - El Ghazi geniet mijn voorkeur.

Jij nog ideeën?

24 april 2015 om 12:52
#24

Ik volg de Championship eigenlijk alleen op statistieken moet ik je eerlijk bekennen. Ik zag dat Middlesborough misschien weer terugkeert in de Premier League, en daar speelt Bamford van Chelsea. Dat zou echt geen slechte middenvelder voor Ajax zijn. Hij speelt ook wel eens in de spits en heeft zeker een neusje voor de goal. Chelsea heeft zoveel spelers op de loonlijst staan, dat hij daar waarschijnlijk nooit een kans zal krijgen. Ajax is dan een perfect stap denk ik.

Verder vind ik ook dat België zeker in de gaten moet worden gehouden. Ajax heeft vaak wel interesse in Anderlecht/gba spelers, maar in principe is Anderlecht natuurlijk een perfecte club voor talenten met bijna elk jaar een verzekerd Champions League ticket. Daarom zullen de talenten van Anderlecht niet heel snel naar Ajax komen ben ik bang. Ik denk dat Leyder de laatste Belg in die naar Ajax is verkast.

Over die Stendrup, die heeft zeker visie, alleen de Deense competitie is nou niet echt een technische competitie. Het zou een goedkope optie zijn, ik schat in ongeveer een half miljoen.

Ook ben ik gek van Helenius, een Deense spits die nu bij Aston Villa loopt weg te kwijnen. Een lange spits die jong en technisch is. Echt een type Dost.

Laten we hopen dat de scouting in Zuid Amerika wat oplevert! Kan zeker interessant zijn, en de instelling van de meeste van die gasten is geweldig.

9 augustus 2016 om 15:08
#25

Mooi stuk over de mythes der shirtverkoop.

http://www.tussendelinies.nl/enorme-inkomsten-via-...

Aangepast op 9 augustus 2016 om 15:09 door elninoo.

12 maart 2018 om 10:24
#26

Allereerst dank voor je gulle compliment!
En omdat je de moeite nam om nog te reageren op mijn stuk zal ik hier nog een korte reactie plaatsen.

"gezien het feit dat bij ajax de trainer als passant wordt gezien begrijp ik niet goed waarom je die trainer als bestuurder van de raceauto ajax zou zien."

Nou, simpel gezegd puur vanwege de directe invloed op de prestaties van die auto. Het zijn de trainers die de spelers opstellen en die spelers die moeten uiteindelijk die ballen erin trappen, zeg maar. Zoals de coureurs ook de auto's over de racebaan laten glijden. Bestuurders kunnen alleen vaanf de afstand waarop zijnstaan invloed uitoefenen en al helemaal niet zelf die ballen erin schieten.

"en wat betreft het salarisplafond? Ik denk dat jij ook wel begrijpt dat het salarisplafond verhogen niet hoeft te betekenen dat je gelijk bakken geld zou moeten gaan weggeven aan iedere speler die bij ajax speelt."

Jouw voorbeeld vind ik wle treffend, wat is er mis met het geven van een bijzondere bonus voor exceptonele spelers? Niets, is mijn antwoord. Tuurlijk moet je dat doen. Dat deed PSV ook met Luuk de Jong, Guardado, Moreno. Die steken er bovenuit en zijn zo belangrijk dat je die ook zo moet belonen. Maar enerzijds moet je wel oppassen dat het om de juiste spelers gaat. Bij Ajax is Veltman één van de grootverdieners. Dat lijkt mij niet echt de juiste weg. Bovendien denk ik oprecht dat het geven van meer salaris aan je beste spelers alleen niet genoeg is. Want je beste spelers die kunnen elders nu het vier of vijfvoudige verdienen. Dus mijn punt is eigenlik dat het geven van extra salaris pas écht zin heeft als je echt stevig meer geld gaat betalen. Want Klaassen 1,7 miljoen betalen houdt hem echt niet veel langer in Amsterdam. Als je Neres nu twee miljoen gaat betalen, dan gaat die alsnog over een jaar weg. Ik denk dat de verhoudingen gewoon verkeerd zijn. Pas als je ze echt superbedragen betaalt, zou je spelers echt langer kunnen behouden. Maar dat is zoveel dat het niet meer te verantwoorden valt en in feite ook niet meer te betalen. Want 175 eigen vermogen is een geweldige prestatie maar als je je salarisgebouw (nu zo'n vijftig miljoen als ik me niet vergis) verdubbelt, dan moet je dus ook je omzet structureel verdubbelen ( nu rond de 100 miljoen). Dat is echt niet te doen, in onze kleine markt.

Wat eventueel nog wél zou kunnen, zou het afspreken van percentages bij transfers zijn. Dat kost je dan wel je transferwinsten, maar daarmee heb je wel een worst voor spelers, die dan flink cashen als Ajax ook casht.

4 februari 2019 om 23:10
#27

Yy

2 april 2019 om 21:50
#28

Goeie reactie wel op die van mij over de nieuwe Kuip. Ik klaag over de naam omdat ik een zwak heb voor de stad Rotterdam, heb er een jaar gewoond, alhoewel ik me meer thuis voel in DH en Ams. Graag zou ik willen dat Rotterdam nog mooier wordt dan het al is. Wellicht helpt een stadion daar bij ja. Maar naamgeving is belangrijk met het aanpakken van een identiteit welke netter is dan naar een wijk.

30 juni 2020 om 14:58
#29

Jij bent met afstand de meest treurige betweter op dit forum. Altijd met je moralistische vingertje proberen mensen naar beneden te praten. Je bent nauwelijks nog serieus te nemen met al je negatieve commentaar. Laat mensen lekker in hun waarde en ga niet op kinderachtige wijze discussies proberen uit te lokken. Schiet niet op dit zielige aandacht zoekende gedrag. Gewoon eerst nadenken voordat je weer eens de lachwekkende betweter gaat uithangen. Capish?

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 maart
Real Madrid is bereid in 2024 een gigantische afkoopsom neer te tellen voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren