Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bedrag onthuld dat familie Nouri aanvankelijk eiste van Ajax’

Laatste update:

De familie van Abdelhak Nouri eiste aanvankelijk zestig miljoen euro van Ajax. Dat schrijft Menno de Galan in zijn boek Ajax in crisis. De journalist en verslaggever brengt donderdag een boek uit over de teloorgang van de club uit Amsterdam. Het Parool mocht het boek alvast inzien.

Op 8 juli 2017 werd Nouri tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Als gevolg daarvan is bij de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opgetreden.

Ajax bevestigde later dat de medische zorg van Nouri in de acute fase op het veld niet adequaat is verlopen en heeft als werkgever aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan erkend.

Uiteindelijk bereikten Ajax en de familie van Nouri overeenstemming over de door de club te betalen schadevergoeding. Nog voordat de zaak kon voorkomen bij de Arbitragecommissie van de KNVB kwamen beide partijen tot een akkoord voor een bedrag van 7.850.000 euro.

De Galan schrijft in zijn boek Ajax in crisis dat de familie Nouri aanvankelijk veel hoger inzette, namelijk zestig miljoen euro. Daar is de club dus niet in meegegaan. De familie spande aanvankelijk een rechtszaak aan bij de Arbitragecommissie, maar zag deze beëindigd worden door de minnelijke schikking.

Eerbetoon
Vorig jaar zomer heeft Ajax in de Johan Cruijff ArenA een blijvende plek gecreëerd als eerbetoon aan Nouri. Het kleedkamermeubel van Appie werd in het bijzijn van vader Mohammed Nouri verplaatst en heeft een plekje gekregen in de fanshop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

60 miljoen dat is een beste levensverzekering. Hoe vervelend ook wat er is gebeurd, dit gaat nergens over.

16 november 2023 om 09:15

Exact. Het is ontzettend vervelend, maar dit klinkt wel heel anders dan de situatie zoals de familie van Nouri en die advocaat het continue lieten uitlekken. Zo veel valt Ajax dan niet te verwijten als zij met dit soort absurde bedragen aan komen zetten.

Een knieblessure, of een enkelblessure heb je zo opgelopen en dan is het ook einde van je verdiensten als voetballer en krijg je niets van de club (terwijl die voor die specifieke blessure misschien ook wel verantwoordelijk zou zijn voor de nazorg).

16 november 2023 om 09:31

Sowieso is het belachelijk hoeveel er betaald is mijn inziens, kijk er zijn fouten gemaakt, dat is achteraf allemaal wel duidelijk. De vraag is of deze fouten 8 miljoen waard zijn, laat staan 60 miljoen. Ik heb altijd te doen met de clubarts van Ajax die daar gewoon kapot hard heeft gewerkt met de beste intenties om die jongen in leven te houden. Ik heb zelf 10 jaar op een crisisunit in de zorg gewerkt, veel scenario's meegemaakt die je van tevoren kan uittekenen. Echter zijn de reacties niet te controleren, iedereen doet op zo een moment zijn best, alleen niet iedereen kan even adequaat handelen, ondanks voorbereiding en opleiding.

Positief is wel dat je momenteel in de eredivisie ziet dat de protocollen behoorlijk strak zijn, ook al hoor je hier vraagtekens bij (incident RKC bijvoorbeeld). Dat er meer aandacht is voor dit soort zaken is misschien wel de grootste winst.

16 november 2023 om 09:31

Advocaten mensen. Die zetten hoog in en uiteindelijk vind je elkaar ergens. Ik peersoonlijk vind 7.5 miljoen te weinig. Rond de 15 had beter geweest en dan uitgesmeerd over 15 jaar.

16 november 2023 om 09:33

Denk dat Ajax vooral wordt verweten dat ze in het begin niet eens aansprakelijkheid wilden nemen voor wat er is gebeurd, terwijl heel de wereld kon zien dat er op het veld niet adequaat is gehandeld. Sterker nog, ik ben totaal niet medisch onderlegd en zou 100% zeker eerder begonnen zijn met reanimeren dan wat die mensen op het veld allemaal aan het doen waren.

16 november 2023 om 09:44

7,5 miljoen weinig geld vinden, je moet het maar uit je mond krijgen. Daar kan je gewoon meerdere generaties een mooi leven van geven hoor.

16 november 2023 om 09:47

Het bedrag wat ze in eerste instantie hebben geeist is idd vrij hoog. Maar kun je het ze kwalijk nemen dat ze hoog inzetten? Andersom zal Ajax ongetwijfeld behoorlijk laag in de boom zitten met een 1e voorstel. Het voelt wat ongemakkelijk natuurlijk om over bedragen te onderhandelen in een situatie als deze, maar ik vind dat allemaal niet perse onlogisch.

Wat ik wel onlogisch vindt is dat je hier een vergelijking trekt tussen een jongen die door de medische staf niet juist behandeld is en daardoor nu zo ongeveer een kas plantje is en iemand die een knie blessure oploopt en daardoor niet meer kan voetballen.

Ik hoop dat als je even 1.5 seconden nadenkt, je wel begrijpt dat hier een enorm verschil in zit.

16 november 2023 om 09:53

@littlelebowski, je hebt gewoon invloed op je eigen advocaat hoor. Als jij niet wil dat die op 60mil inzet, doet ie dat echt niet.

16 november 2023 om 09:55

@marocberkane: Het probleem ligt er eerder in dat mensen gewoon niet weten wat aansprakelijkheid precies betekent. Ajax heeft vanaf het begin altijd gezegd dat ze de resultaten van een onderzoek wilden afwachten, voordat ze de aansprakelijkheid op zich namen. Dit is iets wat je als bedrijf (juridisch en voor de verzekering) simpelweg moet doen. Hoe overduidelijk iets op beelden kan blijken, door lukraak verantwoording uit te spreken kun je een ongelofelijke shitshow aan regels en kosten over je heen krijgen.

16 november 2023 om 09:59

Goeie reactie. Totaal geen kennis van medische dingen maar dan wel gaan reanimeren. Wat je hier gewoon hebt is een situatie die daarvoor nog nooit bij mij weten was gebeurd.
Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Het is in en in triest dat dit met zo'n jjonge gozer is gebeurd maar de gehele sportwereld heeft er wel een goeie les van geleerd

16 november 2023 om 10:37

60 miljoen is een prima bedrag. Deze man zal nooit meer hetzelfde zijn. Wat als het jou was geweest?
Afijn, het gebeurde nooit dat een speler opeens in elkaar zakte en daarom was het medisch team gewoon te langzaam en laks. Ze hadden meteen moeten reageren en dat is niet gebeurd.
Absurd om dit te vergelijken met een knieblessure

16 november 2023 om 10:45

Goh... de eis heeft toch betrekking op toekomstige salarissen? Zo werkt het toch bij de rechter, of denk jij dat het heel anders werkt in Nederland?

Als iemand in de haven van Rotterdam komt te overlijden door een noodlottig ongeval, denk je dat die familie dan ook maar 6 miljoen kan eisen bij de Nederlandse rechter?

Vanuit juridisch opzicht juist een uitstekende vergelijking met een enkel/knieblessure voor een voetballer... Kijk naar wielrenner van Hooijdonk, die overleeft een hartaanval, maar kan ook nooit meer topsporter zijn. Had nouri ook prima kunnen overkomen, wel overleven en niet meer kunnen voetballen. Dan denk je dat die nog miljoenen had verdiend?

16 november 2023 om 11:00

Je skipt express in zin: wat als het jou was geweest?
Door foutief handelen heb jij voor de rest van je leven problemen.
En dan kan je nu niet zeggen: "ja euh echt wel hoor want euh de wet en rechter enzo"
Nee je wordt ffing boos en verdrietig dat je geen hulp noch gevoel van rechtvaardigheid krijgt

16 november 2023 om 11:12

Je hebt het iedere keer over het "ongeval" en de gevolgen er van. Je vergeet hier in mee te nemen dat er nalatig is opgetreden door de club. Dat is juist net de hoofdreden dat er zaken afgekocht worden.

16 november 2023 om 11:12

Nr.11, die jongen heeft een hartstilstand gehad. Dat is natuurlijk niet aan Ajax te wijten, maar komt door zijn eigen lichaam. Als dit was gekomen door Ajax zou het geëiste bedrag logisch zijn.

16 november 2023 om 11:15

De hartstilstand an sich is toch helemaal geen punt van discussie. Het gaat om het nalatige optreden van de medische staf na de hartstilstand waardoor de gevolgen voor Nouri en zijn familie veel zwaarder zijn dan ze misschien hadden hoeven zijn.

16 november 2023 om 15:42

@daei

Een speler die door nalatigheid een kasplantje is vergelijk jij met een enkel/knieblessure of een hartaanval waarbij niet nalatig opgetreden werd.

Stel je eens voor dat jouw kind daar lag en jij tot vandaag de dag het moment terugkijkt en ziet hoe ze 'expres of niet' je kind daar op het veld dood laten gaan?

En nee natuurlijk had hij dus geen miljoenen verdient als er dus GEEN fouten waren gemaakt. Sorry hoor waar zat jij met je hoofd toen je dit opschreef?

16 november 2023 om 16:23

@herosen kan je aub mijn bericht eens even goed uitgeslapen lezen?

Ik zeg vanuit een juridisch aspect met de nadruk op de schadeclaim. Haha en lees je laatste zin even, tegen zoveel contraditios in termines ben ik niet bestand.

Dat ajax nalatig is geweest ontken ik niet, maar dat je na hartfalen er niet vanuit kan gaan dat de persoon weer 100% zal functioneren, of dat het niet sowiesio een kasplantje was geworden kan niet gezegd worden. Datzelfde geldt voor een enkelblessure, zie Marco van Basten.

Daarnaast 'expres laten gebeuren' is echt een schofterige opmerking ten opzichte van medische staf van ajax... dus je zult ongetwijfeld wel een neef zijn van ofzo... maar iemand die eed van hippocrates heeft afgelegd zal je de volgende keer als je het ziekenhuis in wandelt wel even uitleggen.

@nr 11 "wat als het jou was geweest"... vertaal ik als "wat als jij het was geweest", corrigeer me als je dat niet bedoelt.

Ik zeg toch duidelijk dat ik het juridische aspect belicht? In 95% van de gevallen kun je geen externe 'schuldige' aanwijzen in hartfalen... Foutief handelen zeker, maar zelfs al zijn ze er op tijd bij, je hebt geen garantie... En daarnaast wat is in jouw ogen, als je de emotionele kant erbij haalt wel rechtvaardig? Is 60 miljoen gerechtigheid dan? Waarom niet 100 miljoen? Of 500 miljoen? Daar kan niemand op deze planeet toch een goede opmerking over maken?

16 november 2023 om 17:52

Inderdaad @bizzlad! @oenieboy vergeet dat het gaat over het nalatige optreden van de medische staf van Ajax na de hartstilstand. Anders kunnen we dan sinds 2021 elke week wel 60 miljoen uitkeren.
@daei16 maar juridisch klopt het tótáál niet wat je zegt. De vergelijking ''nalatige optreden van de medische staf van Ajax na de hartstilstand VS enkelblessure'' klopt totaal niet. Dat zijn 2 verschillende zaken, dat kan je echt niet met elkaar vergelijken. En verder is je 2e argument ook fout. Ik zegt duidelijk dat 60 miljoen een prima bedrag zou zijn. Ik heb het niet over 100 miljoen of 500 miljoen. Dat haal je er zelf bij. Misschien kan de rechter daar beter over oordelen, hé?

17 november 2023 om 18:28

Maar op basis waarvan is dat veel?

Je geeft zelf al het voorbeeld van knie en enkel blessures. De hoogste schade vergoeding in het nederlandse prof voetbal tot nu toe is 12 miljoen voor een knie blessure die werd opgelopen eind jaren 80 en waar de gemiste inkomsten dus over de jaren 90 gingen.

Reken je dat om naar de huidige salarissen dan is 60 miljoen niet veel.

17 november 2023 om 20:19

Het niet tijdig beginnen met reanimeren is geen basis voor zo’n (60 miljoen) claim.

Sterker nog, dan kan je iedereen wel aanklagen die bij een reanimatie aanwezig is.

Het gaat er om dat er hulp is geboden, dat is de enige vereiste die er eigenlijk bestaat in Nederland.

Dat achteraf is gebleken dat men moest beginnen met reanimeren klopt. Daarom doet men nu ook aan preventief reanimeren (heel pijnlijk als je nog leeft/het hart fibrileerd).

Men kijkt bij zaken zoals deze wat iemand had kunnen verdienen op basis van hun huidige salaris.
Niet op basis wat zij wellicht later hadden kunnen verdienen bij een of andere topclub. Alleen het Amerikaanse recht zal daar wellicht in voorzien.

Ik ben zelf hulpverlener, bij reanimaties vaak als eerste ter plaatste. Zal wat worden als wij net even te lang wachten en dat de staat dan aangeklaagd word.

16 november 2023 om 09:40

Ik vraag me af of er bronverwijzingen bij dit boek zitten. De advocaat van de familie gaf eerder aan dat het absoluut niet om dit soort bedrsgen ging. Die man kan natuurlijk ook liegen, maar daarom zou bronvermelding dit boek heel interessant maken.

16 november 2023 om 10:04

Dat is waar. Alhoewel ik meer van mening ben dat het gewoon helemaal niet genoemd moest worden. Zowel Ajax als de familie weigerden om geldbedragen uit te spreken. Ergens ook logisch, want dan zou in de publieke opinie Nouri van mens tot een geldbedrag zijn veranderd.

Hele situatie is eigenlijk gewoon heel kut geweest. Zowel van Ajax kant, als van de familie van Nouri. Ik ben toch blij dat het om 5 voor 12 alsnog met een overeenstemming was geeindigd.

16 november 2023 om 16:43

@ewoud
Het is 2 ledig. Ene kant hoor je dat ajax vrij terughoudend heel laag zat. Anderkant hoor je dat de familie heel hoog in de boom zat.
Als de ene partij zo danig laag zit, dan kan ik begrijpen dat je het ander uiterste uitspreekt uit emotie.

Uiteindelijk hebben ze een compromis gesloten. En zal er ook overeen zijn gekomen dat men zich niet publieklijk / aan derden over de onderhandelingen en eind resultaat uitspreekt

16 november 2023 om 10:07

Als leken jij en ik word je bijgestaan door deskundige en advocaten.Ik denk dat de familie met alles wat hun advocaten zeiden akkoord zijn gegaan.

17 november 2023 om 18:23

Echt verbaasd ben ik ook niet over het bedrag als insteek. Het is misschien voor de fans niet leuk, maar uiteindelijk gaat het er om waar iemand recht op heeft natuurlijk en niet wat wij er met zijn allen van vinden.

De hoogste schade vergoeding in het Nederlandse prof voetbal die door een rechter is toegekend is tot nu toe 12 miljoen euro geweest (voor Danny Hoekman na een zware blessure). Dat ging over gemiste inkomsten uit de jaren 90. Natuurlijk zaten er veel verschillen tussen die zaak en Nouri. Maar als je dat bedrag omzet naar de huidige salarissen in het voetbal en wat spelers zouden kunnen verdienen dan ga je een eind die kant op, misschien wel meer.

Ik begrijp alle argumenten waarom die zaak van Hoekam hier niet op gaat. Het was immers niet de fout van Ajax dat Nouri zijn hartaanval kreeg. Maar dat je als startpunt, op basis van een eerdere uitspraak door een rechter, voor zijn gemiste inkomsten gaat kijken wat hij in zijn carriere had kunnen verdienen lijkt mij ook niet raar.

Geen geldbedrag kan op tegen de ellende waar Nouri en zijn familie in beland zijn. Maar denk wel dat de zorg voor Nouri wat makkelijker gemaakt word met t geld. Ben wel inmiddels erg benieuwd naar t boek. Heel veel sterkte voor de familie en ik hoop dat Ajax ze niet los laat maar wel zonodig de helpende hand blijft bieden en contact blijft houden met de familie

16 november 2023 om 09:19

Zorgkosten staan hier in principe nog los van zelfs he. Alle kosten voor medische verpleging, verzorging en aanpassingen in de huisvesting heeft Ajax altijd al voor hun rekening genomen en dat zullen ze ook blijven doen; dat staat los van die 7,85 miljoen die nog is uitgekeerd (als smartegeld en een vergoeding van het verlies van arbeidsvermogen).

Begrijp me niet verkeerd: de pijn van het verliezen van een kind is met geen miljarden euro's te compenseren. Maar als je een eis neerlegt voor een vergoeding moet die wel realistisch zijn - zestig miljoen is dat echt in de verste verte niet.

16 november 2023 om 09:37

Idd, Ajax heeft zich altijd goed opgesteld en heeft met bijna 8 miljoen (excl zorgkosten) toch echt hun best gedaan het zo goed mogelijk op te lossen. Al is het met geld natuurlijk niet op te lossen.

16 november 2023 om 09:53

"ajax heeft zich altijd goed opgesteld "

Echt ja?
Het feit dat ze in eerste instantie geen enkele verantwoordelijkheid op zich wilden nemen (Uit angst voor een financiele claim uiteraard) vindt jij wel netjes van ze??

16 november 2023 om 10:00

Ajax wilde resultaten van het onderzoek afwachten. Is dat zo gek? Ze hebben altijd alle kosten betaald voor verpleging en verzorging en geven uiteindelijk 8 miljoen aan de familie. Uiteindelijk hebben ze ook verantwoordelijkheid genomen. Niet vanaf het begin maar wel daarna. Al met al heeft Ajax zich toch goed opgesteld?

16 november 2023 om 10:02

Bizzlad, dat heeft niets met netjes te maken maar dat is gewoon afwachten tot het onderzoek is afgerond en de juiste juridische handelswijze als bedrijf, ook richting de verzekering. Dat heeft geen hol te maken met de emotie waar je het nu op speelt.

16 november 2023 om 10:08

Super Sander voor je aanvulling!! Dat mag zeker vaker benoemd worden geen idee dat Ajax voor eeuwig alle kosten zal betalen .

16 november 2023 om 10:10

Klopt wel wat jullie zeggen hoor JK en Arsenal.
.
In dit geval heeft ajax in principe niets bijzonders gedaan. Door te stellen dat ze zich goed hebben opgesteld, wekte het bij mij de indruk alsof ze iets bijzonders gedaan hebben, maar dat is helemaal mijn eigen interpretatie. Arsenal kan met het woordje "goed" net zo goed bedoelen dat ze niets verkeerds gedaan hebben.

16 november 2023 om 10:46

Bizzlad wat had je dan wel bijzonder gevonden? Ajax heeft altijd alle zorgkosten op zich genomen. Geeft zijn rugnummer nooit meer aan een andere speler. En er is een prijs naar hem vernoemd. Uiteindelijk is het nooit genoeg want je krijgt hem er niet mee terug. Maar ik denk dat ajax echt wel wat "bijzondere" dingen heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Nouri nooit vergeten wordt.

16 november 2023 om 11:13

Dat van die zorg kosten is toch niet meer dan normaal? Die jongen is in deze situatie beland door nalatig optreden van Ajax.

Dat prijsje en rugnummertje zijn leuke gebaartjes, maar wie heeft daar wat aan?

16 november 2023 om 11:50

"het feit dat ze in eerste instantie geen enkele verantwoordelijkheid op zich wilden nemen" is onjuist. Ajax heeft vanaf het eerste moment zorg genomen voor alle medische en zorggerelateerde kosten. En ja, dat is normaal wat mij betreft maar wat jij stelt is onjuist. Het onderzoek / de discussie ging enkel over de vergoeding voor het verlies van arbeidsvermogen en hierin heeft Ajax klaarblijkelijk gewoon goed gehandeld want de initiele eis van de familie Nouri was op zijn zachts gezegd absurd. Uiteindelijk is er met een kleine 8 miljoen (bovenop vergoeding van alle onkosten) gewoon een riant bedrag betaald lijkt me. Dat "prijsje" en "rugnummertje" zijn gewoon mooie gestes, opdat Nouri niet vergeten wordt. Dat heeft verder niets met het financiele aspect te maken.

Precies. Kun je wel zeggen: Ajax moet die kwestie gewoon oplossen en betalen. Maar dit bedrag raakt kant noch wal.

16 november 2023 om 10:12

Zulke kwesties zijn altijd zo pijnlijk.Ik mag ajax niet maar als bedrijf kan je dit nooooit goed doen.
Ik volg de juridische wereld op de voet en geef eerlijk toe dat advocaten heel belangerijk zijn maar ook gewoon hun werk doen en het heel hard spelen. Zie zaak Niki verstappen de heer Roethof vaak van dichtbij gezien gegroet en gesproken super aardige man zeggen meerdere mensen maar in zijn zaken denk wat een nare man.
Dat kan je hier ook zeggen. De advocaten van Ajax en Nouri doen waarvoor ze betaalt krijgen dan gaan ze over lijken.

De situatie is met geen enkel bedrag te compenseren, maar naar mijn idee moet je wel redelijk kunnen zijn als dit dan toch een rol gaat spelen. 60 miljoen is gewoon totaal niet realistisch en ik denk dat de familie dit zelf ook wel wist.
Ben vooral erg benieuwd naar de status van Nouri, zou mooi zijn als we weer is een glimp van hem kunnen opvangen aangezien de laatste berichten vrij 'positief' waren.

16 november 2023 om 10:40

60 miljoen is juist een prima bedrag. Met zijn talent had hij heus wel 60 miljoen in totaal kunnen verdienen. Deze man zal nu nooit meer hetzelfde zijn. Stel dat jij daar op de grond lag en het medisch team deed niets / te weinig/te langzaam. Afijn, het gebeurde nooit dat een speler opeens in elkaar zakte en daarom was het medisch team gewoon te langzaam en laks. Ze hadden meteen moeten reageren en dat is niet gebeurd.

16 november 2023 om 11:18

Dat er niet goed genoeg gehandeld is, is inmiddels duidelijk. Los daarvan weet je nooit hoe het was afgelopen als er andere gehandeld was. Misschien maakte het verschil, misschien ook niet.

Daarnaast vind ik het niet helemaal realistisch om te stellen dat hij wel even 60 miljoen had kunnen verdienen. Ook zonder dit voorval had hij natuurlijk wel een hartprobleem dat een rol zou spelen in z'n carrière.

17 november 2023 om 18:34

Ik zou niet weten waarom het niet realistisch was.

Als je als startpunt het bedrag neemt wat hij redelijkerwijs had kunnen verdienen als prof voetballer over zijn carriere kom je al snel aan zo'n bedrag. Er is eerder door een rechtbank in nederland op basis van die benadering wel eens een schade vergoeding toegekend dus het is ook niet vreemd om het als uitgangspunt te nemen.

Als je Nouri dan net zo in schaalt als bijvoorbeeld van de Beek, dan is 60 miljoen ineens een heel reeel bedrag.

Geen idee in hoeverre dit exacte bedrag klopt maar dat zou wel echt een schaamteloze eis zijn hoor, het spijt me zeer. Het was wel bekend dat de familie hoger inzette dan hetgeen wat uiteindelijk betaald is, maar dit zou echt alle perken te buiten gaan.

16 november 2023 om 09:21

Ik herinner me ergens iets van een bod van 15 miljoen van Ajax, dat niet geaccepteerd werd en toen gingen de geruchten dat de familie 80 wilde. Met 60 is dat nog steeds een groot bedrag. Uiteindelijk zal Ajax bij een rechtszaak dat gulle bod van 15 miljoen hebben terug getrokken en toen de familie Nouri bang was dat ze vele malen minder gingen krijgen, wilden ze ineens wel een overeenkomst maken.

Hij had toch ook bij de KNVB te horen gekregen dat er iets niet goed was met zijn hart, maar had dit verzwegen? Bij een medische test naar een andere grote club waar hij veel kon verdienen (want je moet kapot veel verdienen als je op 60m uit wil komen) zou dat aan het licht zijn gekomen. Vind 60m echt bizar. Waar heb je zoveel geld voor nodig.

Het was natuurlijk al een tijdje duidelijk dat de familie Nouri een stel geldwolven zijn. 60 miljoen, wat een belachelijke eis

Het is natuurlijk een belachelijk bedrag om te eisen als familie zijnde en op basis waarvan is dit uitgerekend? Ze hebben in mijn ogen al een flinke som geld gekregen met die 7.850.00 miljoen. Los van het feit dat geen enkel bedrag op kan tegen wat er met hem is gebeurd.
Aan de andere kant zoveel geld ontvangen voor een iemand die als kasplant door het leven gaat? Onzinnig.
Daarnast mogen we onderhand ook wel stoppen met deze Nouri gate, de beste jongeman was ''al'' 21 jaar oud en heeft letterlijk 1x in de beker mogen meedoen tegen de amateurs. We doen soms net of het een gearriverde vedette is die osn heel veel heeft gegeven.
Soms moet je maar gewoon door.

Wat heeft het nou voor zin dat al deze dingen lekken? Dat doet voor niemand wat goeds toch. En wat betreft 60 miljoen, geen idee of dat een serieus bedrag is geweest of in het wild is geroepen.

En Menno van Galen... Een boekje schrijven zo snel mogelijk om de eerste te kunnen zijn. Deze crisis is toch helemaal niet bezworen, daar zit je nog middenin. En Nouri was juist in de periode dat Ajax sportief en financieel enorm in de lift zat. Dat ging juist waanzinnig goed. De teloorgang (zoals hij het noemt) is toch max 2 jaar geleden

Mocht dit inderdaad als eis op tafel gelegd worden dan snap ik best dat deze kwestie zo onnodig lang heeft moeten duren. Zestig miljoen eisen is natuurlijk van de pot gerukt en geeft mij de indruk dat het vooral een ordinaire smacht naar geld is. Ik meende dat Ajax eerder iets van 15 miljoen had aangeboden, dat vind ik al een heel royaal bedrag voor de gemaakte fouten.

Mits dit waar is, is het natuurlijk een volstrekt belachelijke eis zeg. Het zijn gewoon geldwolven want met het bedrag dat ze nu hebben ontvangen is dat gewoon een meer dan terechte compensatie. Ook dat Ajax voor de medische kosten zorgt als extra's. Bizar dat je gewoon 60 miljoen wou hebben.

Gelukkig hebben we straks AI en kunnen we redelijk voorspellen wat voor carriere Nouri gehad zou hebben en wat de familie uiteindelijk is missgelopen. Ik verheug me op de toekomst en wat dit soort cases met zich gaat meebrengen

Wat een belachelijk bedrag. Ik vraag me in deze kwestie überhaupt af waarom Ajax miljoenen zou moeten betalen. Als iemand op kantoor een hartaanval of stilstand krijgt en daardoor kom te overlijden dan gaat men toch ook niet de werkgever aansprakelijk stellen voor de schade. Dat kan in principe iedereen overkomen. Ajax lijkt mij dan niet verantwoordelijk voor het feit dat hij in eerste instantie die stilstand krijgt. Het is natuurlijk dieptriest dat het gebeurd is maar bij medische situaties heb je nooit de garantie dat de uitkomst is zoals men hoopt.

16 november 2023 om 10:01

Ligt er toch een beetje aan? Als in de RIE staat dat een hartaanval een geloofwaardig risico is, dan moeten er preventieve en repressieve maatregelen worden getroffen. Doe je dat niet en het gaat fout, dan ben je in gebreken gebleven. Die boetes zijn niet mals. Alleen zullen de nabestaanden zeker geen 60 miljoen ontvangen, als ze al een significant bedrag kunnen krijgen.

16 november 2023 om 10:15

Mrvp, volgens mij draai jij nu de situatie om. Begrijpelijk, maar niet correct. De familie en Ajax hebben geen verschil gehad omdat de hartstilstand heeft plaatsgevonden, maar het verschil is ontstaan door het handelen na het tragische incident waarbij menselijke fouten zijn gemaakt. Daarom was dit ook een hele lastige kwestie om in behandeling te nemen, omdat hier fouten zijn gemaakt die uiteindelijk ook zijn toegegeven en wat in die zin wel overal kan gebeuren. Neemt niet weg dat Bhv'ers / artsen / medisch personeel verantwoordelijk zijn voor de medische incidenten die gebeuren binnen de bevoegdheden van het betreffende personeel. Als er een brand uitbreekt binnen het pand waarin ik werk (en ben dus ook Bhv'er) ben ik verantwoordelijk voor de ontruiming. Daarvoor heb ik gekozen toen ik de rol als Bhv'er op mij nam. In die zin kan je het dus Ajax als organisatie aanrekenen dat het verantwoordelijke personeel fouten heeft gemaakt bij het acute handelen. Neemt niet weg dat 60 miljoen een absurd bedrag blijft en dat het in mijn ogen bevestigt dat de familie Nouri er zoveel mogelijk uit probeerde te halen.

17 november 2023 om 18:39

Ajax betaald niet voor de hartaanval maar voor de foutieve medische behandeling.
Overigens kun je werkgevers bij bedrijfsongevallen ook gewoon aansprakelijk stellen.

De reden dat dit zo lang geduurd heeft zal deels het bedrag zijn maar daaraan verbonden de discussie in hoeverre Nouri bij een goede behandeling nog top voetbal had kunnen spelen (en dan is 60 miljoen geen raar bedrag over zijn loopbaan) of, wat waarschijnlijk het verhaal van Ajax was, dat hij zelfs met de beste behandeling geen top voetbal meer had kunnen spelen.

Ik blijf dit nog steeds heel erg vinden en het raakt mij weer om dit te moeten lezen.
Ja er is slecht gehandeld door Ajax en wij krijgen Nouri daar niet meer mee terug.
Ajax hoort Nouri en de familie goed verzorgd achter te laten maar dan vindt ik 60 miljoen wel heel veel.
Nu klinkt het net of de hele familie alleen maar uit is op geld om zo lekker ombezorgd kan leven.
Beetje dubbel dit, Ajax hoort de familie financieel bij te staan zodat zij geen zorgen hebben masr is toch geen 60 miljoen

16 november 2023 om 10:16

Maar daar heb je het punt, wat is 'goed verzorgd'? Wat is dusdanig financieel bijstaan zodat 'zij geen zorgen hebben'? Ik vind 60 miljoen ook absurd hoor, maar mede door dit soort vage begrippen zorgde dus ook ervoor dat een uitspraak zolang duurde.

16 november 2023 om 10:31

Uit onderzoek is gebleken dat als je vanaf je 18e een normaal leven zou leven (netto uitgave van 2500 euro) je aan rond de 2 miljoen genoeg hebt.

Wil je een meer in luxe gaan leven dan komt het bedrag neer op rond de 7,5 miljoen. Dus ja dan lijkt mij 60 miljoen wel flink buiten proportie

16 november 2023 om 11:00

60 miljoen is gewoon heel erg veel toch??
Komt dan over als geldwolven

16 november 2023 om 11:25

Nogmaals, 60 miljoen is ook buiten proportie. Maar de rechtszaak ging om de 'speciale omstandigheden' die een voetballer heeft. Dus in die zin vaststellen duurde gewoon langer. Uiteindelijk gewoon een prima schikking vanuit Ajax neem ik aan. Daar heb ik het verder ook niet over. Zie nu twee reacties boven mij waarbij mijn uitspraken wat verdraait worden

Wat een krankzinnige eis. We zullen helaas nooit weten hoever Nouri het had geschopt als speler. Maar dat hij zo’n bedrag bij elkaar zou voetballen is erg onwaarschijnlijk. Dat heb bedrag de familie ten goede zou komen vind ik ook vergezocht. Kreeg toen al sterk de indruk dat de familie een luxe levensstijl door de neus geboord zag worden.

Is het nou nodig om hier op terug te blijven komen ? Iedere keer stel of Ajax of de familie in een kwaad daglicht. Er zijn fouten gemaakt, die zijn toegegeven. Het is nu naar beide tevredenheid opgelost. Appie krijg je er niet mee terug op het voetbalveld.

Laat dit nou rusten man. Dit brengt menseb onnodig in diskrediet.

Niemand is hiermee geholpen. Gebeurd is gebeurd. En achteraf weet iedereen het beter. Feit is dat niemand opzettelijk heeft gefaald, maar dat de samenloop van omstandigheden geleid hebben tot een niet adequate behandeling. Met noodlottig gevolg. Kan ook op andere plekken gebeuren. Hoe vaak lees je niet dat b.v. een operatie mis is gegaan. Blijft gewoon mensenwerk. Dat in deze kwestie de familie een absurd bedrag eiste geeft ook te denken, maar die zullen wel ingefluisterd zijn door de huisadvocaat. Logisch dat Ajax dat niet kon accepteren. En dan wordt het zakelijk. Met als uitkomst een mooi bedrag voor de familie. Maar Nouri is hier natuurlijk maar voor een heel klein beetje mee geholpen. Het is wat het is. En nu is er een boek verschenen over een Ajax periode, dat verkocht moet worden. Dan helpen een paar smeuïge onderdelen verklappen wel bij de verkoop…..

En wat moet de familie met zoveel geld. Het uitgekeerde bedrag hoort enkel uitgegeven te worden aan de zorg voor Nouri lijkt mij. Dat de familie het geld gebruikt voor eigen (belang) zoals goederen etc. is toch überhaupt vreemd te noemen. Het lijkt alsof ze zichzelf gewoon rijk willen rekenen i.p.v. alleen de kosten voor zorg, aangepaste huisvesting enz. vergoed willen hebben.

Stelletje geldwolven maar dat was al duidelijk met al die media optredens.

Logisch dat ze hoog inzetten, dat g je immers nooit krijgen. Als je 10 miljoen vraagt wordt het een bedrag daar onder.

In hoeverre is het verdienpotentieel van Nouri in dit bedrag meegenomen? Stel dat er wel adequaat gehandeld zou zijn dan zou deze jongen natuurlijk gigantisch veel geld gaan verdienen in zijn carrière.

16 november 2023 om 12:00

Ja dat is wel een beetje giswerk hoe goed iemand kon worden. Maar dan heb je ook te maken dat Ajax een aanzienlijke transfersom zou krijgen voor hem. En die valt nu logischerwijs ook weg.
Als je dan een bedrag krijgt van 8 miljoen dat is wel vergelijkbaar met een complete voetbalcarrière van 16 jaar bij Ajax met 500.000 per jaar doe je het niet verkeerd.

17 november 2023 om 18:50

Dat is ook waar dit bedrag vandaan komt. Het onderbuik gevoel van veel fans begrijp ik. Maar het uitgangspunt zal geweest zijn wat hij redelijkerwijs tijdens zijn carriere had kunnen verdienen.

Heel ander geval, maar Danny Hoekman kreeg na aanleiding van een zware overtreding eind jaren 80 een schade vergoeding toegekend van 12 miljoen euro (de rechtzaak heeft toen 20 jaar geduurd, misschien toch ook een teken dat het iets complexer ligt dan de gemiddelde VZ fan vermoed). Hij was destijds een groot taltent, speelde voor NEC maar kon schermen met aanbiedingen van o.a. Ajax en de Spurs. De rechter heeft in dat vonnis toen ook de redelijke groei die hij qua salaris in de jaren 90 had kunnen hebben meegenomen.

Compleet ander geval natuurlijk. Maar het is dus niet alsof er helemaal geen jurisprudentie is in Nederland en als uitgangspunt is het bedrag wat hij had kunnen verdienen dus ook niet vreemd.

Overigens heeft Danny Hoekman dat bedrag nooit ontvangen, FC Utrecht (de club die had moeten betalen) had dat geld immers niet en zou failliet zijn gegaan, dus na de uitspraak is er een schikking getroffen.

60 miljoen vragen op basis waarvan vraag ik mij dan af, tuurlijk was het een groot talent, maar je weet nooit hoe dat zich ontwikkeld had.

60 miljoen eisen en dan akkoord gaan met 8 dat klinkt wel als goed zaken doen.. dus dat bedrag van 60 mil zal dan wel niet kloppen

16 november 2023 om 13:53

Sja, jij kunt je Fiat Cinquecento uit 1996 ook voor 50.000 euro op Marktplaats zetten maar als je met zo'n onrealistische eis/vraagprijs aankomt is het logsich dat je (heel) veel zult moeten zakken om tot een akkoord te komen natuurlijk.

17 november 2023 om 18:58

Ik denk dat het wel klopt maar dat ze in de rechtbank het risico niet wilden lopen dat het nog minder werd.

Die 60 miljoen begrijp ik wel als uitgangspunt. Dat is het bedrag wat hij had kunnen verdienen als groot talent van Ajax. Of dat was gebeurd weet je nooit, maar daar is wel jurisprudentie voor in Nederland waar de rechter de mogelijk toekomstige inkomsten als prof voetballer die als talent geblesseerd raakte heeft toegekend (op internet kun je wel een paar stukken vinden over Hoekman).

Alleen heeft Ajax geen schuld aan de hartaanval zelf maar aan het medisch handelen. De vraag die een rechter hier had moeten beantwoorden was of Nouri uberhaupt nog had kunnen spelen op top niveau, ook bij de beste behandeling. Als het antwoord daarop ja is, dan kom je inederdaad op 60 of misschien wel meer miljoen volgens die eerste uitspraak. Maar als het antwoord nee is krijg je een minimaal bedraag of misschien wel niets. Dat risico zullen ze niet hebben willen lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren