Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De familie van Nouri is wéér de dupe: eis van 60 miljoen is klinkklare onzin’

Laatste update:

Henk Spaan zegt dat de familie van Abdelhak Nouri nooit zestig miljoen euro heeft geëist van Ajax. In zijn column in Het Parool verwijst de journalist de berichtgeving uit het boek Ajax in crisis van Menno de Galan resoluut naar het rijk der fabelen.

De Galan schrijft in zijn boek Ajax in crisis dat de familie Nouri aanvankelijk veel hoger inzette dan de uiteindelijk overeengekomen 7.850.000 euro, namelijk zestig miljoen euro. De familie zou aanvankelijk een rechtszaak aangespannen hebben bij de Arbitragecommissie, maar zag deze beëindigd worden door de minnelijke schikking.

“Het is een kletsverhaal, waarschijnlijk in de wereld gebracht door een of ander lid van de toenmalige Raad van Commissarissen”, zo schrijft Spaan in zijn column. “Welk lid weet ik niet. Het is daar een niet bij te houden komen en gaan van lekkende bobo’s.”

“De Galan heeft niet gecheckt bij de Nouri’s of het bedrag van zestig miljoen euro klopte. Alsof die toonbeelden van bescheidenheid zoiets ooit in hun hoofd zouden halen.” Spaan stelt dat De Galan zich blind heeft gestaard op de advocaten van Nouri, Beer en Hogeling.

“Het wachten is nu op de verklaring van Ajax dat de zestig miljoen onjuist is”, zo luidt de oproep van Spaan richting de Amsterdammers. “Zolang ze dat niet doen, is de familie Nouri opnieuw de dupe.”

Op 8 juli 2017 werd Nouri tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Als gevolg daarvan is bij de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opgetreden.

Ajax bevestigde later dat de medische zorg van Nouri in de acute fase op het veld niet adequaat is verlopen en heeft als werkgever aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan erkend.

Uiteindelijk bereikten Ajax en de familie van Nouri overeenstemming over de door de club te betalen schadevergoeding. Nog voordat de zaak kon voorkomen bij de Arbitragecommissie van de KNVB kwamen beide partijen tot een akkoord voor een bedrag van 7.850.000 euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Toonbeelden van bescheidenheid" maar wel rond de 8 miljoen uitkomen. Dat is een hele vreemde vorm van bescheidenheid, al helemaal als je meerekent dat dit na onderhandelingen is en de familie dus hoger heeft ingezet.

17 november 2023 om 19:29

8 miljoen is in jouw wereld miscchien veel geld maar in de grote voetbalwereld niet,nouri was toch een van de grootste talenten van nederland en publiekslieveling bij ajax,hij zou bij ajax op een gegeven moment toch gewoon een miljoenen salaris hebben..

17 november 2023 om 19:41

Ja dat zou hij inderdaad verdiend hebben. Niet zijn familie. Waarom moeten die dan het geld krijgen? Of gaan ze er van uit dat nouri geld met hun deelt?

17 november 2023 om 19:42

Allemaal als als als, als mn oma 2 wielen had was ze een fiets. Als hij zijn been had gebroken en daardoor niet meer op niveau had kunnen voetballen hadden ze ook niet zoveel geld gekregen. Tuurlijk is het echt vreselijk en heftig wat er gebeurd is. Maar ik vind zo'n geld eis eigenlijk een beetje van den zotte en het voelt gewoon alsof ze de handicap van Nouri willen gebruiken om er zoveel mogelijk uit te halen. Dit had overal kunnen gebeuren, ook in de supermarkt. Ajax die meebetaalt aan alle medische kosten/aanpassingen en hem de komende (tientallen) jaren een royaal salaris (100k p/j) uitbetaald zou genoeg moeten zijn. Er is nooit een garantie geweest dat hij een topspeler zou worden die wel even miljoenen zou verdienen

17 november 2023 om 19:46

Laat Nouri in zijn eerste 2 jaar A-selectie een salaris van 1 miljoen hebben gehad, daarna nog 2 seizoenen 2,5 miljoen om vervolgens een stap te maken naar een buitenlandse club.

Dan is de overeengekomen som geld best wel in lijn met de gederfde inkomsten.

Het is natuurlijk niet zo dat Ajax 100% verantwoordelijk is voor de hartproblemen van Nouri en daarom tot in lengte van jaren een dik miljoenensalaris verschuldigd is. Ik denk dat deze huidige som prima recht doet aan de familie Nouri. Een deel van de situatie is ook gewoon botte pech voor Nouri zelf, hoe hard dat ook klinkt. De hartstilstand is Ajax niet aan te rekenen, een deel van de gevolgen wellicht wel. Maar laten we niet doorschieten in dit verhaal. Dat Ajax de familie geneteus tegemoet komt is helemaal in orde maar Ajax is niet opeens verantwoordelijk voor de rest van de levens van alle familieleden van Abdelhak Nouri. Zonder ook maar op enigerlei wijze het leed te bagatelliseren.

17 november 2023 om 20:18

Groot talent dat klopt, in de jeugd. Zal ik je een lijstje geven van al die mega toptalenten bij Ajax die tussen de grote mannen niet geslaagd zijn?

17 november 2023 om 20:20

Ze zullen ook gekeken hebben naar de potentie en daar is wel jurisprudentie voor, ook in Nederland en in het Nederlandse prof voetbal.

Danny Hoekman kreeg in 2009 een schade vergoeding van 12 miljoen euro toegekend voor een zware blessure die hij opliep eind jaren 80 agv een forse overtreding (die duur van 20 jaar geeft misschien ook aan dat het allemaal niet zo simpel is). Hij Speelde destijds als jong talent bij NEC maar kon aantonen dat hij in de belangstelling stond van Ajax en de Spurs. Geen idee wat hij toen bij NEC verdiende, maar midden jaren 90 lagen de top salarissen, bekend van de kabel saga bij Ajax nog op 450k euro (9 ton guldens) per jaar. De rechter is daar dus toen ook mee gegaan in zijn potentie en de mate waarin salarissen in het voetbal over een periode van 10 of 15 zouden stijgen.

Nou zitten er een heleboel verschillen tussen de zaak van Hoekman en die van Nouri waardoor je die niet zo maar kan vergelijken. Maar een rechter heeft dus al eens een forse schade vergoeding toegekend op basis van de potentie en niet op basis van het salaris wat een speler daadwerkelijk verdiende dus dat ze dat als uitgangspunt pakten is ook niet heel vreemd. Extrapoleer je 12 miljoen uit eind jaren 80 naar de huidige salarissen dan is 60 miljoen helemaal niet gek.

En ja dat vind ik ook veel, en het bedrag dat hij uiteindelijk heeft gekregen is dat ook. Maar uiteindelijk gaat het er om waar hij recht op heeft en niet wat wij er van vinden.

17 november 2023 om 21:36

@cuco10. Helaas is Nouri zelf niet meer in staat om voor zijn rechten op te komen... iemand zal voor zijn belangen moeten opkomen, geld eisen/beheren/uitgeven etc.

18 november 2023 om 00:00

Dat zal best, maar zelfs in de voetbalwereld is 8 miljoen erg veel om nog als toonbeeld van bescheidenheid geprofileerd te worden. Geldwolven zijn het niet, maar enorm bescheiden ook niet.

18 november 2023 om 11:18

Omdat zijn familie nu de rest van zijn leven voor hem moet zorgen, en enorm veel pijn heeft geleden. Een getalenteerde jonge man zijn leven is compleet verwoest. Geen enkel bedrag kan dat weer goed maken. 8 miljoen is niks als je bedenkt dat ze voor hem moeten zorgen de komende 50 jaar

18 november 2023 om 11:51

Tja, makkelijk gezegd. Was een minder talent dan een aantal van zijn voorgangers die het ook niet gered hebben. Ik noem maar een Bojan Krkic, Hoeveel nieuwe ‘messi’s hebben we al gezien en hoeveel hebben het gemaakt? Een groot talent betekent niet automatisch een grote toekomst.

18 november 2023 om 12:50

Linley, Ajax neemt alle zorgkosten voor de rest van zijn leven op zich dus daar kan het bedrag nooit op gebaseerd zijn.

18 november 2023 om 14:26

Hoeveel geld zou een speler nog kunnen verdienen als ie een hartaanval op het veld heeft gehad nog voor zijn doorbraak? Want dat is de situatie waar we naar kijken. Er is iets fout gegaan met de eerste behandeling, maar dat was pas na de hartaanval op het veld.

17 november 2023 om 20:47

Ja wat zullen zij zich in de handen wrijven met dat geld, poeh poeh poeh, ze zullen dolgelukkig zijn. Nouri en zijn familie zijn de grootste verliezers, heel naar om al die nare insinuaties te lezen over ze.

17 november 2023 om 21:23

Geld maakt vaak blind, zelfs wanneer direct naasten erbij betrokken zijn.

18 november 2023 om 00:03

Over wat voor nare insinuaties heb je het? Ik zeg alleen dat toonbeelden van bescheidenheid niet uitkomen op een vergoeding van 8 miljoen. De rest verzin je er zelf bij. De familie zal het echt heel zwaar hebben met hun verlies en ik ben er ook van overtuigd dat het geen geldwolven zijn, maar om ze nou toonbeelden van bescheidenheid te noemen en dat dan ook als argument te gebruiken waarom Ajax heeft verzaakt gaat me ook weet wat te ver, en ik heb niet eens iets met Ajax.

Waarom moet ajax van hem maar duidelijkheid geven? Misschien heeft ajax met de familie van nouri afgesproken het bedrag niet bekent te maken. Dus omdat iemand het in een boek schrijft moet de ander maar met tekst en uitleg komen. Zo werkt het ook niet helemaal he. En daarbij joernalisten van tegenwoordig doen die wel overal perfecte na vraag? Dus wat spaan nu allemaal heeft geroepen heeft die allemaal gecheckt en gedaan? Nou denk het niet

Ja leuk deze welles nietes discussie, maar gaat er ook nog iemand met bronnen of bewijzen komen? Hier heb je precies niks aan.

17 november 2023 om 20:40

Precies, weer iemand met onderbuik. Komt met geen enkele bron en roept van alles. Daar is deze situatie veel te precair voor.

17 november 2023 om 21:03

Waarschijnlijk niet. In dit geval is het de een journalist die claimt zijn boek te hebben geschreven op basis van een goed geinformeerde insider bij Ajax die na zijn vertrek zijn verhaal deed maar die verder annoniem wil blijven.

al zou het mij niet verbazen wanneer we in de komende weken alsnog achter de bron komen, zo veel medewerkers met top functies zijn er afgelopen zomer ook niet vertrokken.

Toch eigenlijk te triest voor woorden dat zo'n journalistje over de rug van Nouri en/of zijn familie aan wat publiciteit hoopt te komen. Zelfs als het blijkt te kloppen vind ik het niet chique om dat soort dingen naar buiten te brengen, het zal wel aan mij liggen denk ik.

18 november 2023 om 11:54

Nou ja, aan de ene kant waar. Aan de andere kant, tijdens de onderhandelingen was Ajax echt de partij die alle negativiteit over zich heen kreeg omdat ze niet wilden settelen. Dus als het dan anders blijkt te zijn, mag dat best gemeld worden van mij.

Het zou gecheckt kunnen worden bij de familie, maar hoe zeker ben je dan van de antwoorden die je krijgt? En het was algemeen bekend volgens mij dat de familie flink hoger inzette. Er vanuit gaande dat ze rekening hielden met zijn talent/potentie en hij het ver zou schoppen, zou ik er niet van op kijken als ze bij hun eis uit gegaan zijn van gemiddeld salaris over de komende 10/12 jaar richting de 3-5 miljoen per jaar plus vergoeding voor (medische) zorg. Dan zit je al gauw op 60mln. Maargoed de exacte waarheid zullen we niet snel te weten komen verwacht ik.

Noem het bedrag dan, meneer Spaan. Als je zegt dat het niet klopt, dan weet je ook wat het wel was. Maar schijnbaar durf je het toch niet te zeggen. Was het toevallig 59 miljoen dan?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren