Constant kante
Algemeen
Vrienden (26)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Dinsdag, 7 november 2017
 • Constant kante
 • 200 punten
 • Lid
  + Moderator
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 13.973
 • 54 jaar (6-1-1969)
 • 26
Persoonlijke berichten
21 december 2017 om 10:35
#1

Gewoon Geen ban zie ik op je profielpagina?
Goed bezig Enig

1 januari 2018 om 13:42
#2

Haha, hoeist Eindhovense vriend Enig???
Tuurlijk zat ik op SN. Ik wist al meteen dat jij het was. Ik begon die lange teksten al te missen!
Jij hebt al meteen vrienden gemaakt met D-Bergkamp zag ik?
SN was zonder nadere mededelingen ineens niet meer bereikbaar als reageersite. Mooie trieste vertoning was dat. Jammer, want vond het altijd wel leuk daar, afgezien vh laatste jaar waarin er velen ineens waren vertrokken.

Anyway, ook de beste wensen voor jou en je familie. Hopelijk een gezond en zorgenloos jaar voor je met als middelpunt en mss wel een hoogtepunt, natuurlijk het kampioenschap van Psv!

We spreken elkaar!
Groeten Ray

20 januari 2018 om 02:01
#3

je hebt geen verstand van voetbal dat jij zegt er zijn geen middenvelders beter dan sneijder bij oranje
afellay, propper en clasie vergeten?

6 februari 2018 om 15:44
#5

4. PSV heeft bovenmatig veel geluk gehad bij arbitrale beslissingen. Waarbij ik aanteken dat PSV ook een aantal onterechte penalties tegen gekregen heeft (en bijvoorbeeld die corner die geen corner was tegen Feyenoord). Maar zelfs als je die twee tegen elkaar af zou zetten, blijkt toch dat PSV gemiddeld gezien heel erg veel geluk heeft gehad. Opvallend is ook hoe vaak PSV op dood spoor de hulp kreeg door een rode kaart bij de tegenstander.

Je reageert niet op mijn vraag op het forum, dus dan maar hier want ik vind dit een vreemde opmerking.

Kan je objectief aantonen dat 'psv gemiddeld gezien heel erg veel geluk heeft gehad' ?

6 februari 2018 om 16:18
#6

Haha, thanks voor de mooie reactie, dat kan ik waarderen.

Maar in dat kader vraag ik absoluut iets van je, maar dat vind ik niet vreemd gezien je uitspraak. Je kan niet 'zomaar' concluderen dat PSV gemiddeld gezien heel erg veel geluk heeft gehad. Wat is gemiddeld en wat is geluk?

Feiten zijn er nauwelijks, zoals je zelf ook al aangeeft en objectieve media bestaat niet.

Statistieken lijken me moeilijk, want hoe wordt gemeten wat de invloed is van bepaalde (arbitrale) beslissingen?

Ik ben erg benieuwd waarmee je op de proppen komt!

12 februari 2018 om 00:43
#7

Thanks voor je vriendenverzoek! Discussies - mits op een beschaafde manier gevoerd - zijn wat dit soort websites leuk maakt, voor de artikelen kom ik hier niet hoor . Ik begon de discussie een beetje te fel en bijna ad hominem, dat doe ik wel vaker en is onnodig. Maar we zijn het niet helemaal oneens hoor. Jij denkt (of bent ervan overtuigd) dat het een voordeel is om op zaterdag te spelen als je concurrent zondag moet, ik betwijfel het vooral en zeg zeker niet dat het niet zo is. Als supporter vind ik het in ieder geval wel lekkerder om zaterdagavond te spelen, het hoort ook bij Psv. Jammer dat toppers vrijwel altijd op zondagmiddag gespeeld worden.

Laten we hopen dat we de landstitel over de streep kunnen trekken. Het zou zeker niet de meest glorieuze zijn, maar ik zou hem er niet minder om koesteren (misschien juist wel iets meer).

15 februari 2018 om 15:24
#8

Tof zeg al die stadions! Zuid-Amerika staat met stip bovenaan m'n wishlist. Ik ben nog geen 30 en nog altijd druk met studies, dus vooral financieel is het vaak een brug te ver geweest. Die tijd komt nog wel. In Nederland de Arena, Galgenwaard, Mac3park en de Geusselt bezocht. Verder probeer ik op vakanties ook altijd een wedstrijd te bezoeken. Zo ben ik bij Porto, Espanyol en Rapid Wien (aanrader) geweest. Erg leuke dingen inderdaad! Dat er nog maar vele mogen volgen.

3 maart 2018 om 13:14
#9

Maestro, heb jij enig idee wie Fcknudde 1988 is?
Eerst nog een keer heel goed lezen en dan moet er vast wel een keer het kwartje gaan vallen!

Houdoe!

4 maart 2018 om 18:15
#10

"stefandefree

Wat je hier dus zegt is dat die 10-0 dus voor jou het meest erge en meest frustrerende is geweest dat jij in je leven als supporter meegemaakt hebt. Dat je dus zelfs je natuurlijke afkeer tegen alles wat Ajax is aan de kant zet vanwege één nederlaag van inmiddels al bijna acht jaar geleden tegen een provincieclubje.

Wow, wist niet dat het zo hoog zat zeg. Sjeminee."

Meen je dit? Je begrijpt niet dat dit de grootste vernedering ooit is geweest voor mijn club?

4 maart 2018 om 22:03
#11

Jaaaaa hoor, was voor mij eigenlijk al een tijdje duidelijk dat dit om Morf ging. Dat komt omdat ik dezelfde accountnaam ook wel eens bij elfrink op twitter voorbij heb zie komen en als ik dan zijn berichtjes lees, dan zijn die één op één vergelijkbaar met wat hij altijd op SN postte.het mooie is natuurlijk dat hij niet weet wie jíj bent. Daar kun je je voordeel mee doen zeg maar...

Waar treinemans is weet ik niet. Ik vermoed dat hij op VP zit, evenals mojo. Kippie(kiprich) zit vlgs mij ook op VP.

Maar gezien de ontwikkelingen...blijf je nog steeds bij je mening dat het nog wel eens fout zou kunnen gaan óf ben je inmiddels al een beetje overtuigd dat zelfs de prusters, nietsnutten, lamballen en vooral oeverloos saai heen-en weer getik voetbal dat zich in EHV afspeelt toch nog wel eens klaar zou kunnen zijn om het inmiddels onder een dikke laag stof zittende platte kar een grote poetsbeurt te geven voor het aanstaande landskampioenschap en dat nog wel tegen onze grote aartsrivaal dat zich Ajax noemt? Wat voor een feest zou dat zijn zeg? En dan alle ajax supp(als ze al komen????) als straf heel de feestelijke ceremonie bij laten benen!!

7 maart 2018 om 22:21
#12


@constant Kante

Leuk dat je reageert ik vindt vaak dat jij, in tegenstelling tot vele anderen op dit forum je reacties goed onderbouwd. Ik lees ze dan ook graag maar dit keer ben ik het niet met je eens. Gezien het feit dat bij ajax de trainer als passant wordt gezien begrijp ik niet goed waarom je die trainer als bestuurder van de raceauto ajax zou zien. Natuurlijk maakt deze trainer keuzes maar deze trainer is wel aangesteld door de heren van bovenaf. Deze heren voeren gesprekken met de desbetreffende trainer over de te varen koers binnen en club. Ik neem aan dat alles tot in detail zal worden besproken en dat de bestuurders op de hoogte zullen zijn van de manier waarop de trainer te werk wil gaan. Het bestuur is dan ook verantwoordelijk voor de prestaties van de coach. De spelers die jij hierbij tevens als bestuurders van de raceauto aanduidt worden ook gehaald door het bestuur. Als deze niet presteren heeft het bestuur het eveneens niet goed gezien. Dan had het immers andere spelers moeten halen. Het is namelijk niet zo dat de trainer bepaald welke spelers aangetrokken worden. Ik blijf dan ook van mening dat het bestuur als bestuurder van raceauto ajax zou moeten gezien. Als de club dus niet draait ligt dat aan het bestuur. Presteerd een trainer niet dan ligt dat eveneens aan het bestuur. Dan hadden zij simpelweg een andere trainer met een beter passende visie moeten aanstellen.

Neem een club als NAC waar het al jaren een bestuurlijke wanorde is. Je kunt daar een trainer als Pep Guardiola of het andere uiterste, jose Mourinho voor de groep zetten. Als het van bovenaf niet goed wordt aangepakt gaat het nooit werken.

En wat betreft het salarisplafond? Ik denk dat jij ook wel begrijpt dat het salarisplafond verhogen niet hoeft te betekenen dat je gelijk bakken geld zou moeten gaan weggeven aan iedere speler die bij ajax speelt. Maar een uitzondering voor een speler met bijzondere capaciteiten zou wel tot de mogelijkheid moeten behoren. Je hebt immers een verschil tussen het salarisplafond verhogen en je geld in de prullenbak gooien. Gewoon een gematigd beleid voeren betreft exceptionele spelers. Als bijvoorbeeld een Klaassen per seizoen vijf ton bruto meer zou verdienen zou niemand in de selectie er raar van opkijken gezien zijn status. Misschien een slecht voorbeeld om te stellen omdat Klaassen was uitgeleerd in de eredivisie en hij voor dat geld niet bij de club blijft maar op deze manier kun je wel contracten opwaarderen zodat de speler meer contractjaren behoudt. Ik hoef je denk ik niet uit te leggen dat spelers hierdoor meer waarde behouden. Maar de club zou daar geen buil aan vallen. Een beter voorbeeld zou zijn: david Neres. Jong, in trek en een groot potentieel. Wanneer je vroegtijdig zijn contract voor meer geld zou opwaarderen vang je altijd de hoofdprijs. Waar ajax soms, om als voorbeeld Younes te noemen in een spagaat komt te zitten. Namelijk verkopen of transfervrij laten gaan. Nu loop je enkele miljoenen mis. Dat had je mooi kunnen gebruiken voor de optie die ik hierboven omschrijf.

Geld uitgeven is dus wel degelijk de oplossing maar wel op een slimme` gematigde manier. Wat jij omschrijft is simpelweg geld verbrassen, zoals het vroeger ging. Qua uitgaven heeft ajax het wel op orde alleen mis ik de handigheidjes en geslepenheid van het bestuur. Wellicht niet zo vreemd want ze draaien nog niet zo lang mee in dit spel. Maar wel zijn ze te lief. Je denkt toch niet dat er andere clubs zijn die zich laten piepelen door Napoli in de zaak younes?

Aangepast op 7 maart 2018 om 22:21 door elninoo.

12 april 2018 om 12:47
#13

You're welcome!

Hahaha ja klopt. Ik vind je reacties tegen het randje van provocatie en is politiek gezien net correct om niet verwijderd te worden, maar lijdt vaak tot veel discussies. Als ik je reacties dan lees, heb ik namelijk de neiging om er tegenin te gaan, maar denk dan "wat schiet een ieder ermee op?!" dus laat ik het hahaha.

Het klinkt alsof ik er veel last van ondervind, maar dat valt allemaal wel mee hoor. Dit keer vond ik je reactie echter goed onderbouwd en weinig provocerend, misschien dat het me daarom (positief) opviel en ik je daardoor een groen randje heb gegeven.

Het lijkt alsof ik je in de gaten houd, maar dat is niet zo. Ik heb ooit als moderator dingen voor VZ gedaan dus ik houd me wat meer bezig met het gedrag van leden dan eigenlijk zou moeten. Daarnaast vergeet ik dingen niet zo snel, dus bij je naam had ik gelijk een link. (dit maal echter een positieve )

19 april 2018 om 16:20
#14

Je van drogredenen doorspekte moralistische gezever is tot daar aan toe, maar ik ontvang graag een voorbeeld van mijn vermeende racisme. Een scherpe discussie vind ik namelijk hartstikke leuk, maar mij wegzetten als racist die Marokkanen over een kam scheert, gaat me wat ver.

1 augustus 2018 om 20:30
#16

"rinusmichels

"waarom zou je iemand in blessure tijd laten invallen in n oefenwedstrijd"

Om het publiek je nieuwe aankoop te tonen misschien? Hoezo kan je dat zelf niet bedenken eigenlijk? Opener deuren heb ik zelden ingetrapt."

hij zit daar al een half jaar. Iedereen heeft zn gezicht al gezien en niemand zit te wachten op zn gezicht. Ze willen hem zien voetballen,dus dan laat je hem een kwartier mee doen. Niet 10 seconden.

hoezo open deur

23 oktober 2018 om 13:30
#17

Gefeliciteerd met je moderatorschap.
Ik moest in het begin wennen aan je opmerkingen welke in eerste instantie provocerend oogden, maar welke toch zeer goed onderbouwd zijn.
Nu met dat in gedachten kan ik je reacties zeer waarderen en heb je het moderatorchap echt verdiend.

5 november 2018 om 13:48
#18

Net als onder ajaxsupporters en andere supportersgroepringen hebben wij bij Feyenoord ook supporters die elke realiteitszin zijn verloren. Echter wil ik wel even op jouw reactie regeren.

Je schrijft:
bombanera99

"makellie is sowieso pro Ajax. "

Oh? Jeetje, dat is mij om heel eerlijk te zijn eigenlijk nooit opgevallen. Of doelde jij alleen op die ene onterechte pingel tegen Utrecht in april 2016?? Is dat je enige voorbeeld of is dat de enige?

Nee, pro - Feyenoord, dat kan ik me wel herinneren, hij gaf ooit twee hele goedkope pingels en een rode kaart bij Feyenoord - PSV DÚS was hij 'pro-Feyenoord' maar pro Ajax??? Sorry, ik zie dat even niet.

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat Ajax indirect voordeel had bij verlies van PSV .

Makkelie is nou niet bepaald pro Feyenoord. Misschien komt dat doordat hij in Dort woont en bij Politie Rijnmond werkte, dat hij alle schijn probeert te voorkomen en daardoor juist tegen Feyenoord fluit. Met Kuipers hebben wij ook absoluut geen plezierige herinneringen, maar dat komt mijn inziens voornamelijk dat Feyenoord hem telkens treft in uitwedstrijden en ik vind Kuipers een thuisfluiter. Ook Europees. Jullie hebben dat weer met onze favoriete scheidsrechter en held van VI. Door zijn relatie met de Knvb hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat hij een topwedstrijd Ajax-Psv, Feyenoord-Ajax krijgt toegewezen.

Ps: de rode kaart van St.juste was volkomen terecht, die had hij al een paar minuten daarvoor moeten tonen aan Toonstra.

9 december 2018 om 11:14
#19

Haha, ja kostte nauwelijks moeite. Trefwoorden `Labyad` en `PSV` en daar was hij al

Had hem afgelopen zomer best bij PSV willen zien maar dit bevestigd voor mij alleen maar zijn nare karakter. Verschrikkelijk mannetje.

Aangepast op 9 december 2018 om 11:14 door Skede.

24 januari 2019 om 12:10
#20

Constant,

Bedankt voor je antwoord. Dat bevestigt wel mijn vermoedens inderdaad.
Duidelijk en lijkt me -mits je er genoeg over af weet- ook heel interessant, maar ik heb me er eens (op een blauwe maandag, niet die van afgelopen week) een klein beetje in verdiept en het is ontzettend veel en lang en op dat moment was het voor mij saai(er), zeker tov het strafrecht. Zoiets trekt mij dan meer.

Gefeliciteerd met je moderatorschap! Zie nu dat je inmiddels Mod bent! Terecht .

Groetjes,
Isco24

20 februari 2019 om 22:58
#21

Ha Constant, even een bericht op je reactie #176 in het topic dat Ajax een rechtszaak zou plannen tegen de Knvb omtrent de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Volledig met je eens en knap hoe je het zo treffend weet te verwoorden. Het is inderdaad een onmiskenbaar verschil dat de wedstrijd destijds een finale betrof. Je enige punt waar ik over zou kunnen vallen is je conclusie, dat de sva zich belachelijk zou maken. De enige manier waarop zij kracht bij hun standpunt kunnen zetten is op deze manier, de manier van argumentatie is inherent aan de invalshoek waarin ze deze discussie betreden. Je kan het ze haast niet kwalijk nemen. Ongeacht dat, ben ik heel benieuwd naar de eventuele uitspraak en de mate waarin de jurisprudentie van de finale mee zal spelen.

26 februari 2019 om 18:19
#22

Dus bij Ajax hebben ze ook een serieus probleem met de mentaliteit ls je ziet dat ze tegen Real heel sterk spelen maar tegen Heracles door het ijs zakken. Allemaal mentalteit dus?......

Heb t idee dat jij continue de confrontatie/discussie met mij op zoekt. Waarom geen idee! Zie hierboven ook weer... het antwoord op je stelling kan je zelf ook wel raden! Ja, dat is een mentaliteitskwestie! Klopt, je hebt helemaal gelijk. Alleen is dat bij Ajax 1x en bij Feyenoord al sinds de thuiswedstrijd tegen psv!

12 maart 2019 om 15:57
#23

Ik reageerde op mijn eigen page ... niet zo handig ....

Ik reageerde op je post vanwege het ''regels zijn regels' argument. Er zijn voldoende stereotypen van toepassing op het fascisme (bv nationalisme, autoritairiteit, a-democraties, collectiviteit boven individu) dat ik het regels zijn regels argument daar nniet echt tussen vond passen. Sterker, de nazi's (om even de Duitse fascisten er uit te lichten) waren meester om hun eigen regels te verszinnen als het ze uit kwam en desnoods achteraf (nacht van de lange messen).

Daar komt bij dat ik een paar allergieen heb (elke gek zijn gebrek); bv het na 1 leuke wedstrijd een talent uitroepen tot potentiele wereldtop, maar ook het te pas en te onpas stickers opplaakken als fascisme (of discriminatie); het lijkt wel een mode versschijnsel. Daarom moest ik wel reaageren en ik geef toe dat daar door mijn opzettelijke kort door de bocht redenatie een kleine provocatie in zat.

Mijn interesse bij WO-2ligt voooral aan de Duitse kant van begin tot eind en alle aspecten. Dus opkomst, politiiek, persoonlijke zaken, militaire opbouw, holocaust. Wat eigenlijk niet?

Aangepast op 26 februari 2019 om 08:51 door Njfromvol.

21 februari 2020 om 11:04
#24

Het was ook wel een heel obscure. . Jan Hassink. Was in 1925 de eerste speler die van Ajax naar PSV ging en datzelfde jaar tevens de eerste PSV-er in Oranje. In 1927 verongelukte hij op 25-jarige leeftijd met zijn Harley Davidson op de Boschdijk, ter hoogte van De Grote Beek.

27 april 2020 om 22:39
#25

Echt even complimenten voor je reacties helder neutraal en oprecht. Wat ik sterk vind is dat je nooit kleur bekend maar altijd neutraal de zaak belicht. Ga zo door

3 mei 2020 om 15:07
#26

Ik kan me beiden nog aardig herinneren; n een post-seizoen toernooitje op de Antillen werd de Feyenoord verdediging redelijk weggespeeld door vooral die twee jongens. Dat de Feyenoord verdedigers waarschijnlijk al genoten van een vervroegde vakantie werd niet in ogenschouw genomen. Beiden kwamen op proef naar Rotterdam waar Kwidama een contract afdwong; het was inmiddels de donkere tweede helft van de jaren 80 voor Feyenoord. Kwidama viel regelmatig in, hij was razendsnel, de hoop van het publiek drukte op zijn schouders, maar hij was bij lange na niet goed genoeg Rovina kreeg geen contract en ging bij Eindhoven voetballen, waar hij het volgens mij niet onverdienstelijk deed.hartfalen betekende een het einde voor hem, helaas veel te vroeg; hij was nog geen 30.

31 juli 2020 om 13:56
#27

Ha Constant Kante, ik zag een aantal berichten over VI en ik wilde even meegeven dat ik je beargumentatie vaak erg sterk vind. Een klein duimpie omhoog van mijn kant hier. Niet veel nemen constant (pun intended) de moeite om uit te leggen waarom deze soap zo uit ziijn verband getrokken is. Ik ben erg blij om te zien dat dit wel wordt gedaan door iemand die dusdanig actief is op dit forum

30 oktober 2020 om 00:59
#28

Hi Constant Kanté, Mijn mening gaf ik en niet meer dan dat. Ik pretendeer nergens om Jurisch onderlegd te zijn, want dat ben ik niet! Ik ben een ict-er maar mag je dan niet je mening geven over de rechtstaat? Ik weet dat jij een type bent die zich verheven voelt boven de rest hier, als een soort professor althans zo komt het soms over. Het lijkt alsof je altijd betweterig bent, maar ik kan het natuurlijk mis hebben. Desalniettemin lees ik sowieso graag je stukjes, of ik het er mee eens ben of niet. Dus die kan je in zak steken. 😜En ja ik vind een gevangenis straf van een jaar een grap, waar nog 3 maanden van af gaan! Voor zo een vergrijp mag je wat mij betreft 10 jaar achter tralies, dat zal men leren niet die slappe onzin straffen van hier. Zoals Ajax 4ever al zei het lijkt alsof je achter de dader staat, in plaats van het slachtoffer heel kwalijk als dat echt zo is! Kan jij misschien even toelichten waarom jij een jaar minus 3 maanden genoeg vind? Dat vind ik belachelijk en ongelooflijk! En ik hoef me niks voor te stellen, want ik ben op het rechte pad. Heb je bewijs dat die `straffen` hier het zwaarst zouden zijn vergeleken met heel Europa. Want dat kan ik me niet voorstellen namelijk, zoals ik al zei alle straffen hier vind ik te laag. Zeker voor gekomen hoor dat een kinderverkrachter met alleen tbs is weggekomen en een taakstrafje, als ik het voor het zeggen had was zo een monster nooit meer vrij gekomen! Hoe bedoel je? Dat je denkt dat ik van het type ben dat nooit de keiharde feiten en waarheid in de weg zal staan voor een mooi verhaal? En ja blijkbaar zit het je dwars dat ik die `straffen` in Nederland voor criminelen te laag vind! Jij bent blijkbaar aan de kant van de crimineel, nou ik ten allen tijden aan het kant van slachtoffer. Dan kan je mooie verhalen ophangen of jouw juridische insteek doordrukken. Ik hoop nog van je te horen, en net ook zoals 4everAjax zijn ik ben beter van je gewend. Meestal snijdt het wel hout wat je zegt, de ene keer wat meer dan de andere. Maar dit is heel apart.😅Mvg. Sulejmanii

Aangepast op 30 oktober 2020 om 01:00 door Sulejmanii.

30 oktober 2020 om 08:52
#29

Hi Kante, bedankt voor je bijdragen over de straf die de bestuurder van de overval op Van der Gijp krijgt. Ik merk dat ik het vaak met je eens ben, maar iets minder goed onder woorden kan brengen. Ik zie hier boven al dat Sulejmanii het niet met jou (en mij) eens is, dat is zijn goed recht, maar blijf vooral doorposten. Mvg, Fcg95

30 november 2020 om 17:32
#30

Hi Constante Kante,

Ik kan niet inhaken op de discussie rondom Cavani zijn instagram post omdat ik een te laag niveau heb op VZ. Maar hoe kijk jij aan tegen het feit kennelijk veel zuid Amerikaanse voetballers de term gebruiken? In het verleden is ook naar buiten gekomen dat Spelers als Messi, Higauin en Heinze ook zo hun teamgenoten en tegenstanders aanspraken? Los van het feit dat ik het persoonlijk een rare manier van aanspreken zou vinden, zou het dan niet kunnen dat het in de Zuid-Amerikaanse culturen anders opgenomen is dan in Europa of de Usa? Het is natuurlijk wel afhankelijk van de context die er om het woord heen zit, maar ik heb niet het idee dat Cavani dit nou echt denigerend dan wel racistisch insteekt. Om het liefkozend te noemen vind ik zelf ook vreemd en zelf eerlijk gezegd niet passend. Maar ik kan niet uit de post van Cavani concluderen dat hij dit nou echt racistisch intsteekt. Ik hoor heel graag je verdere mening op dit punt.

met vriendelijke groeten,

Reserve-Coach

8 december 2020 om 14:07
#31

Ha CK, Ik reageer net op dat bericht van de overvallers van VD Gijp en ik vroeg me al af hoe lang het ging duren voor jij ook zou reageren. Ik kan jouw reacties mbt tot de rechtspraak in Nederland altijd goed waarderen, vaak ben ik het ook wel redelijk met je eens, in tegenstelling tot de grote "onderbuik groep", die het hebben over te lage straffen en D66 rechters. Bedankt en ga zo door!

Groeten,

FCG 95

13 januari 2021 om 16:46
#32

Hi Constant,

Ik ben het niet altijd eens met je en de toon waarop je reageert, al snap ik dat dat vaak nodig is.. Maar ik moet toch even zeggen dat je vandaag in het topic over de coronakapsels en de kappersbonden zeer sterk bezig bent! Enkel feiten en goed dat je mensen aanpakt die vooral onzin verspreiden op dit forum. Dank voor de goede discussie en dat je er altijd voor zorgt dat deze inhoudelijk blijft!

Groet,

@osthoved89.

4 februari 2021 om 21:04
#33

Ik reageer even hier ipv op het Promes/spartak topic:
Moet zeggen dat ik niet bekend ben met de arbeidswetwijziging uit 2015 en kon hem ook niet zo snel vinden. Ben jij arbeidsrechtjurist? Ik heb de master niet gedaan, bedrijfsrecht wel. Heb lang getwijfeld tussen beide.

Overigens eens dat een veroordeling en de leugens van Promes kunnen leiden tot ontslag; maar in mijn optiek niet tot staande voet omdat er geen reden meer is om op dat moment staande voet te doen. Je kan dan prima 2 minuten de tijd nemen en een reguliere opzegging doen. In de praktijk zou je volgens mij moeten kiezen voor non-actief stelling, vergunning aanvragen voor ontslag en vervolgens ontslaan. Mijn docente arbeidsrecht heeft destijds wel onderzoek gedaan naar de bijzondere positie van het arbeidsrecht met betrekking tot voetbal, maar dat speelt hier dus helemaal niet want dat ging over het contract en de lengte daarvan.
Wat denk ik wel kan is ontslag op staande voet omdat de werknemer, Promes, fraudeert/liegt, en dat dat uitkomt omdat de rechter vaststelt dat Promes iets gedaan heeft wat hij zegt niet te hebben gedaan. Kleine nuance, dan is de veroordeling niet de reden van het ontslag maar de veroordeling is reden van de vaststelling van onverwijldheid waardoor het inderdaad niet meer kan worden gevergd van de werkgever.
Schadevergoeding kan natuurlijk altijd, op Onrechtmatige Daad en op ontslag met schade voor de werkgever.

Verder wel leuke interessante discussie, ben benieuwd naar je achtergrond!

2 april 2021 om 18:42
#35

Ik reageer even hier op jouw punt in de discussie over Nouri en de 'schadevergoeding' omdat ik geen niveau 3 ben, dus niet direct kan reageren.

Laat ik beginnen dat ik vind dat je een aantal zeer valide argumenten inbrengt (zij het soms met een licht provocerende ondertoon, maar als je daar niet tegen kan is het einde snel zoek op Vz). Je kennis van zaken en goede beargumentatie kan ik alleen maar waarderen. Waar ik echter wel tegenaan loop is het punt dat je maakt over Ajacieden die Nouri de hemel in prezen vóór zijn 'ongeluk' en daarna verkondigen dat het helemaal geen uitgemaakte zaak zou zijn dat hij de top zou halen. Hoewel feitelijk (in sommige gevallen) juist, vind ik het wel een beetje een zwak argument. Vooraf is dit natuurlijk een mening zonder gevolgen die bij het uitblijven van een top carrière geen consequenties hebben. Nu ziet de wereld er ineens een stuk anders uit en komen mensen met een realistische kijk op een carrière waar geen garanties voor zijn (zoals je zelf ook terecht aanstipt).

Mijn punt is, ook hier is je argument licht provocerend, waar ik van mening ben dat dit niet nodig is. Zeker omdat er ook genoeg Ajacieden zijn die hier kritisch over zijn richting Ajax en hun manier van omgang met de hele situatie. Zolang we echter de feiten niet weten, kunnen we alleen maar gissen. Ik denk dat zonder deze lichte sneer je argument nog veel sterker overkomt. Ben benieuwd hoe jij hier over denkt.

Fijn weekend!

30 maart 2022 om 14:26
#39

Hey man, je was lekker scherp in het topic, van wat Derksen en gijp van Guus zijn hulp vonden bij Ruud!.

3 augustus 2022 om 13:46
#40

Ik lees jouw bijdrages over actualiteiten en economie altijd erg graag. Geeft me weer een iets minder negatief beeld over mijn medemens, want wat word je toch soms treurig van de discours op internet.

3 april 2023 om 13:51
#42

Beste meneer Kanté. Onder het bericht van de straf van Vloet kan ik op een of andere manier niet meer reageren. Maar je vroeg om toelichting, dus bij deze.

Ik weet toevallig een klein beetje hoe het rechtsstelsel in elkaar zit. Het is namelijk artikel 307 van het wetboek van strafrecht dat Vloet krijgt opgelegd. Uit mijn hoofd staat daar iets in dat de maximale straf 2 jaar gevangenisstraf bedraagt en een geldboete van de vierde categorie (denk aan een bedrag van rond de €20.000,-)

Omdat Vloet deze straf opgelegd krijgt geeft het mij weer opheldering hoe mild/debiel ik deze straf vindt. Toevallig weet ik dat vele naast mij dat ook vinden, daarom in mijn laatste zin de opmerking; "heeft denk ik geen toelichting nodig". Aan het aantal duimpjes te zien die ik krijg nogmaals de bevestiging dat vele mensen het met mij eens zijn. Ik ga er vanuit dat die mensen artikel 307 ook kennen en weten dat het geen natte vingerwerk is geweest van de Rechtbank.

Een fijne maandag gewenst.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 7 juni
Cyriel Dessers gaat al na één seizoen afscheid nemen van Cremonese. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren