Ajax neemt toptalent Perr Schuurs over van Fortuna Sittard

Donderdag, 7 december 2017 om

Ajax en Fortuna Sittard hebben een overeenstemming bereikt over de transfer van Perr Schuurs, zo laat de club uit Amsterdam donderdagochtend weten via de officiële kanalen. De verdediger tekent een contract dat op 1 januari 2018 ingaat en loopt tot medio 2022. Dit seizoen maakt Schuurs op huurbasis af bij zijn club in de Jupiler League alvorens hij komende zomer de overstap naar Amsterdam maakt. De hoogte van de transfersom is door beide partijen niet bekendgemaakt.

Schuurs, die op 26 november achttien jaar werd, zette in oktober nog zijn handtekening onder een contract tot medio 2020 bij Fortuna Sittard. Afgelopen zomer had hij al de overstap naar Ajax of PSV kunnen maken, terwijl er ook interesse was van Bayern München, Borussia Dortmund en Liverpool. Bij laatstgenoemde club ging hij zelfs op stage, maar de talentvolle verdediger koos voor een langer verblijf in Sittard.

“Het is een droom om bij een topclub als Ajax te mogen spelen. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd en ik heb ook met andere clubs gesproken, maar mijn gevoel bij Ajax was meteen heel goed. Dat vind ik belangrijk”, zegt Schuurs op de clubwebsite van Fortuna Sittard. “Het is geweldig dat ik het seizoen af kan maken bij Fortuna. We zijn met de huidige spelersgroep en staf met iets heel moois bezig en dat wil ik ook zo afsluiten. Hoe mooi zou het zijn om samen de play offs halen."

BREAKING! Ajax versterkt zich met de achttienjarige Perr Schuurs. Het toptalent maakt het seizoen af bij Fortuna Sittard en komt in de zomer over naar Amsterdam. #officieel #ajax #fortuna #eredivisie #jupilerleague #schuurs

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Schuurs brak vorig seizoen al door bij Fortuna Sittard en werd als zeventienjarige door trainer Sunday Oliseh zelfs aanvoerder gemaakt. Vorige maand kreeg Schuurs nog de Bronzen Stier uitgereikt, de prijs voor beste talent uit de Jupiler League. De jeugdinternational speelde dit seizoen veertien competitiewedstrijden en was daarin drie keer trefzeker.

“Perr komt uit een topsportfamilie. Hij weet wat er van hem gevraagd wordt om topsport te bedrijven en om de top te kunnen halen”, laat directeur spelersbeleid Marc Overmars weten. “Dat hij op deze jonge leeftijd al aanvoerder is bij Fortuna Sittard, zegt ook iets over zijn persoonlijkheid. Wij zijn blij dat we dit grote Nederlandse talent hebben kunnen contracteren.”


Poll

Goede aankoop van Ajax?


Gerelateerd

258 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik vraag me toch af hoe ajax al die talenten tot ontwikkeling laat komen. Is er zo'n tekort aan talent en mankracht bij (jong)ajax? Ik zou me zorgen maken over mn speelminuten

7 december 2017 om 10:09

Bij Ajax is nou eenmaal veel concurrentie, ook in de jeugd. De beste komen altijd bovendrijven.

7 december 2017 om 12:04

Lijkt me alleen maar gezond De Toekomst.
Zouden we allemaal moeten hebben.

Daarnaast twijfel ik eraan of jullie er slim aan doen hem bij Fortuna te houden. Ja daar is hij aanvoerder en kent hij het reilen en zeilen. Maar anderzijds is het misschien wel slim om hem aan het Ajax spel te laten wennen..
Daarnaast ligt het niveau (ook qua training) bij jullie hoger dan in Sittard. Misschien pakt hij zelfs een wedstrijdje in het eerste mee. Maar waarschijnlijk sowieso een training en het trainingskamp. Ik denk dat jullie dit grote talent beter onder jullie eigen vleugels tot wasdom kunnen laten komen (met alle respect voor Fortuna). Jong Ajax speelt in de zelfde competitie, maar nogmaals, de trainingen, accomodatie etc liggen (lijkt mij) hoger in Amsterdam dan in Sittard. Zeker wanneer hij als toptalent meetraint met het eerste (wat jullie wel vaker doen). Plus wat ik al zei, dan kan hij wennen.

Ik vind dit wel heel nobel hoor. Maar of dit het slimste is? Ik weet het niet

7 december 2017 om 12:19

Misschien was het simpelweg de eis van Schuur zelf en/of kost hij daardoor minder.

7 december 2017 om 12:24

hou toch eens op over dat wennen aan het Ajax spel. een verdediger moet gewoon een bal veroveren en inleveren bij iemand met hetzelfde shirt aan.

7 december 2017 om 13:04

Ik denk dat zoals Lunny ook al zegt, Fortuna dit graag wou. Ze staan momenteel tweede en leveren natuurlijk fors aan kwaliteit in wanneer een van hun beste spelers midden in het seizoen weg gaat.

7 december 2017 om 14:03

@altijobjectie

Denk je ook niet dat practisch elke jonge speler een gewenningsperiode nodig heeft als hij naar een andere of zelfs grotere club verhuist?

Ongeacht of het Ajax betreft of een andere club zijn er verschillen in spelopvatting en is het wennen aan een andere omgeving, andere collega's en een ander leven in algemene zin, die concentratie vereisen.

Dat Perr Schuurs zich bij zijn overstap 'slechts' hoeft te wennen op ballen veroveren en afgeven bij iemand van dezelfde kleur, is wel erg simplistisch gedacht en gesteld. Voetballers zijn geen speelautomaten.

Bovendien komt Schuurs van de andere kant van Nederland uit het diepe zuiden, waar een compleet andere culture mentaliteit heerst. Voor veel Limburgers is het wennen in de Randstad en zeker in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Daarnaast verhuist hij van een kleine club die jaren in de marge van de JL voetbalde naar één der topclubs. Waar de prestatiedruk veel grote is dan hij tot nu toe gewend is

Qua tactisch en technisch vermogen en qua handelingsnelheidsnelheid zal hij hoogstwaarschijnlijk wat stapjes moeten maken om aan te tikken bij het hogere niveau.

Laat zo'n jongen zich eerst eens richten op zich settelen, op zijn verhuizing, het op zichzelf komen te wonen en aan zijn nieuwe sociale omgeving en nieuwe ploegmaten.

Al die aspecten zullen in de regel enig aanpassingsvermogen van die jongen vereisen.

Verder ben ik erg content met het goede nieuws dat hij Ajax komt versterken. Een hele goede zet van Ajax om deze jongen vast te leggen met naar verluidt zoveel andere kapers op de kust.

Ajax is in de persoon van Overmars en het TH erg goed bezig met het binnenhalen van grote talent als Frenkie de Jong, Wöber, Bandé en Schuurs.

Dat gejank van notoire criticasters, dat er enkel geld gespekt wordt en waar niets mee gedaan zou worden, wordt keihard onderuit gehaald. Er wordt wordt gezorgd en gekeken voor kapitaal op de bank èn op het veld. De toekomst kleurt rooskleurig.

Mijn complimenten voor de beleidsmakers van Ajax en in bijzonder onze directeur spelerszaken Marc Overmars. En natuurlijk welkom Perr!

7 december 2017 om 15:50

@buitenspelval,

Ik ben zoals ik afgelopen week al aangaf niet snel tevreden maar hiermee ben ik zeer content. Kordaat gehandeld van onze directie en daarmee voor de transferwindow al toegeslagen. Ik snap uberhaubt nooit waarom er destijds (afgelopen jaren) alleen in de transferperiode spelers werden aangetrokken. Zoiets kan gewoon het hele jaar door. Overigens een keer een prima lengte voor een verdediger. 1.91 is voor een profvoetballer buitegewoon lang. Sanchez was (slechts) 1.87.

Na Bande weer een jongen waar we direct komende zomer mee kunnen voorbereiden om het maximale uit de voorrondes te halen. Zo mag ik het graag zien.

7 december 2017 om 16:21

Eis van Perr zelf want overstappen in Januari betekend jong Ajax en dat wil hij niet dan speelt hij liever bij zijn Fortuna. Er zullen afspraken zijn gemaakt hij gaat geen weg volgen zoals die speler van Heerenveen want dan speelt hij liever ergens voor ipv spek en bonen in de jup

7 december 2017 om 10:11

Achterin is de spoeling heel schaars. Bergsma redt het niet, Doekhi misschien en veel meer is er niet.

7 december 2017 om 13:54

Badum tss. Maar ik ben het ook niet met de originele post eens dat het zo lastig is voor talenten bij Ajax. Ze krijgen echt wel de kans in het eerste. Of ze het redden is natuurlijk niet zeker, maar dat geldt overal. Bij Ajax is er wel de focus op talenten laten doorstromen dus snap heel goed dat jonge spelers er naartoe willen.

7 december 2017 om 15:08

Om te zeggen dat Bergsma het nirt red vind ik wel heel simpel gedacht: hij zit al bij de selectie van het eerste en is aanvoerder van Jong. Verstandig van Ajax dat Schuurs nu nog in Sittard blijft: hij kan rustig een huis kopen in Amsterdam, deprestaties van Ajax volgen en via Oranje in contact komen met zijn nieuwe ploeggenoten.

7 december 2017 om 10:11

De Ligt gaat in de zomer weg en Schuurs zal hem opvolgen, scheelt Ajax weer zo’n 40milj.

Daarnaast zal ook Viergever vertrekken. Je houdt dus alleen Wober en Veltman over, terwijl Veltman te kort komt als CV en vooral als rechtsback speelt.

Kortom, prima aankoop en zeker niet overbodig. Naast Schuurs zou ik als Ajax zijnde juist nog een CV halen, als de Ligt en viergever weggaan.

7 december 2017 om 10:40

Maar Ajax kan toch niet met Schuurs gelijk Europa in, dan verpesten ze het seizoen alweer vroeg. Ze doen er goed aan om een type Schwaab te halen. Goedkoop maar zou na het vertrek van de Ligt gelijk de beste verdediger bij Ajax zijn en de broodnodige ervaring toevoegen.

7 december 2017 om 10:44

Schwaab hahaha.. Met alle respect, dat is niet wat echt wat toevoegt aan Ajax, een Moreno, Vermaelen een echte ervaren topverdediger zou wel een toevoeging zijn. Maar belangrijker vind ik nog dat we CVs hebben met snelheid, zodat we verder voor ons doel kunnen verdedigen met meer ruimte in de rug.

7 december 2017 om 10:47

Ik vind Veltman juist beter als centrale verdediger dan als back. Het laatste jaar onder Frank de Boer, toen hij het hele seizoen centraal stond, vind ik nog steeds zijn beste jaar tot nu toe.

7 december 2017 om 10:51

@delpay
Je rekent verkeerd kerel.
Scheelt Ajax geen 40 milj.
Wat brengt de Ligt op?
Hoeveel gaat Ajax dat kosten (mislopen Cl of El)?
Want je gelooft toch zeker niet dat Schuurs hetzelfde niveau als de Ligt heeft?
Anders ben je wel heel chauvinistisch.

7 december 2017 om 10:54

@scotsman

Je bedoeld dat laatste jaar waar rond de winterstop Riedewald en Tete geblesseerd raakten, waardoor Veltman een half jaar rechtsback gespeeld heeft en Mike van der Hoorn een half jaar rechts centraal?

7 december 2017 om 10:58

Schwaab is dit seizoen de beste verdediger van PSV en PSV heeft verdedigend minder doelpunten tegen als Ajax. Misschien niet zo naar naam/reputatie kijken maar af en toe naar een wedstrijd.

7 december 2017 om 10:58

Schwaab heeft psv idd geholpen in Europa... Maar waarom weet iedereen al zeker dat de Ligt naar Barca gaat? Die speelt toch verschrikkelijk slecht dit seizoen?! Op basis waarvan wordt die gescout door Barca en 40 miljoen? Dat zou echt een belachelijk bedrag zijn. Buiten dat om heeft Barca, Yerry Mina al vast gelegd toch?

7 december 2017 om 11:00

Evenveel* (beide 14) en dat pas sinds dit weekend Twente 3 keer scoorde tegen Ajax. Ik ben het er wel mee eens dat Schwaab dit seizoen de beste CV van PSV is, voornamelijk omdat hij opbouwend flinke stappen heeft gemaakt, maargoed het is nou niet echt dat ik zou spreken van een 'type Schwaab' die we moeten halen..

7 december 2017 om 11:06

Tja Twente scoorde ook 3 gelukkige goals tegen Psv, zwak argument dus. En een verdediger met ervaring die beter is dan Schwaab is lastig te halen. Ajax lijkt ook weinig geld te willen uitgeven aan ervaring.

7 december 2017 om 11:10

Wat knap dat jij weet dat De Ligt weggaat in de zomer... Laten we eens ophouden met het normaal te vinden dat een jongen die 2 jaar eredivisie heeft gespeeld weg gaat, en hopen dat De Ligt nog een paar jaar bij Ajax speelt.

7 december 2017 om 11:35

Hoezo zwak argument, het gaat mij niet om de goals die Twente maakt. Ik geef het alleen aan om aan te geven dat Ajax voor dit weekend nog minder tegengoals had dan PSV en nu evenveel. Dus niet dat PSV de minste tegengoals had, dat is nooit het geval geweest.

7 december 2017 om 11:57

Schwaab is echt niet het niveau wat ajax zoekt (Ook niet wat psv zoekt). Dat psv minder tegen heeft is ook niet zo vreemd als je met 10 man achter de bal speelt en er alleen op de counter uitkomt.

7 december 2017 om 12:20

Konden we er maar mee ophouden helaas zijn er heel veel zelfs al weg na 1 seizoen dus niet zo zeuren. Dit is nou eenmaal de eredivisie en niet laliga

7 december 2017 om 12:51

Ophouden het normaal te vinden dat spelers na 2 jaar weg gaan? Jij bent gek man je kan beter leren wennen aan het feit dat je blij mag zijn als ze 2 seizoenen blijven

7 december 2017 om 13:48

Weet niet volgens welke glazen bol De Ligt weggaat maar het zou mij sterk verbazen.

7 december 2017 om 14:07

Ik ook, is niet de beste voetballer om rechtsback te spelen en wordt langzamerhand wat minder onstuimig. Zijn gebrekkige lengte/fysiek zorgt er wel voor dat hij vaak verdedigend vreemde kapriolen moet uithalen.

Denk sowieso dat Veltman aan het einde van het seizoen vetrekt maar dan heb je achterin met De Ligt, Wober en Schuurs, centraal achterin wel wat staan, ookal is het erg jong. De backposities zijn wel weer magertjes bezet.

7 december 2017 om 15:55

Vooral zo blijven praten dan zakken we alleen nog maar verder weg als voetballand. Mentaliteit van niks.

7 december 2017 om 18:35

De Ligt gaat deze zomer echt nog niet weg, die blijft nog zeker een jaar. Veltman gaat wel weg denk ik. En Viergever inderdaad ook, dus ze moeten zeker investeren in de verdediging en dan vooral in de backposities.

7 december 2017 om 10:12

Viergever zal wel vertrekken komende zomer. Groot en stabiel talent deze Schuurs.

7 december 2017 om 10:28

Veel concurrentie, blessures en dan beland je op 'n bepaalde leeftijd waar ze toch zien dat je het niet gaat redden dus voor jou 10 andere. Ajax is de mooiste club waarvoor je kan spelen in Nederland dan. Tenminste zo denk ik erover. Tegerlijkertijd is het ook de club waar je het minst zeker ben in de Eredivisie dat je er ooit in het 1ste zal spelen.

7 december 2017 om 10:34

We hebben nu al heel lang geen echte toptalenten meer mogen opleiden, dus pakken we nu gewoon de beste spelers van andere opleidingen. Zie Johnson van Heerenveen. Frenkie de Jong van Willem 2 en nu dus de parel van Limburg binnengehaald! Ik denk dat wij een betere koopclub zijn geworden dan Psv en die was er altijd erg goed in.

7 december 2017 om 10:41

Nee inderdaad: De Ligt, Kluivert en Van de Beek kunnen er alle 3 helemaal niks van zeg. Ook Bakker en Eiting zien er van oudste jeugdlichting veelbelovend uit. Ik ben juist blij dat Ajax eindelijk pro-actief gericht inkopen doet..

7 december 2017 om 10:42

Je zegt het alsof het iets ergs is. Jonge talentvolle spelers kopen en die later voor veel geld verkopen lijkt me een prima beleid. Als dit samengaat met af en toe een speler uit eigen jeugd en enkele ervaren jongens doe je het gewoon erg goed. Dat heilige "eigen jeugd" werkt gewoon niet.

7 december 2017 om 10:48

Ik zou graag weer een topper willen hebben uit de jeugd. Sneijer is de laatste verdorie.

7 december 2017 om 10:49

Ajax koopt toptalenten en leidt ze zelf op, het werkt dubbelop bij ons. Als je succesvol wilt zijn zul je goed moeten opleiden en goed moeten inkopen, bij voorkeur draaien spelers nog even mee in de opleiding om te kunnen wennen aan het spel en de clubcultuur, Ajax is toch vaak wat anders, direct, veel kritiek, veel concurrentie.

7 december 2017 om 10:57

@lauso
Jij vind dus als Ajax spelers die elders opgeleid zijn en door hun talent verder ontwikkeld worden door Ajax dat Ajax de credits heeft?
Bulshit.
Heb jou al eens eerder vermeld dat F de Jong, Dolberg, Neres, Onana, Younes en nu Schuurs dus absoluut niet door Ajax zijn opgeleid.
Daartegen worden ze wel verder ontwikkeld.
En natuurlijk heeft Ajax ook wel echte opgeleide spelers zoals de Ligt, Kluivert en van de Beek die het al laten zien.
Is ook niet erg hoor, maar je moet niet alles beter maken dan het is.

7 december 2017 om 11:06

Dat zegt hij helemaal niet, leer even begrijpend lezen anders.. Hij zegt Ajax koopt toptalenten (Johnssen, Frenkie, Perr, Dolberg, Onana, etc.) én leidt ze zelf op (Klaassen, Donny, Kluivert, De Ligt, Eiting, etc.). Vandaar dat hij ook spreekt van dubbelop.

7 december 2017 om 11:08

@ Holala

Als ze twee jaar bij Ajax in de jeugd spelen heeft Ajax ze niet van voor tot einde opgeleid, maar zeker wel een waardevolle bijdrage geleverd aan de opleiding van de betreffende speler. Besef wel dat bij Ajax de concurrentie veel groter is, de faciliteiten veel beter en de druk veel hoger. Top talenten van andere clubs ontwikkelen zich wel degleijk bij Ajax in de jeugd. Dus de credits moeten naar beide clubs.

7 december 2017 om 11:16

Hij zegt juist dat Ajax spelers aankoopt voor de posities waarop ze zelf geen toppers kunnen opleiden in die lichting. Dus dat het een mix is van zelfopgeleid talent als Kluivert, De Ligt, Van de Beek enerzijds en jong aangekocht talent als Neres, Onana en Dolberg anderzijds. Niks mis mee, toch?

7 december 2017 om 11:45

Telt Fosu-Mensah als Ajax product dan? Dan zeggen mensen nee. Dolberg? Ook nee. De grote talenten worden vroeg weggekaapt en wij kapen onze grote talenten ergens anders weer vroeg weg.

7 december 2017 om 12:39

Wie de credits krijgt maakt geen reet uit. Zijn ook niet serieus te nemen, het gaat velen om het enkel omlaag praten van Ajax, wat zijn die credits waard? Het gaat uiteindelijk om dat er kwaliteit op het veld staat bij Ajax, als een speler die twee jaar meedraait in de opleiding beter is dan een speler die er al 10 jaar zit, dan is een aankoop uitstekend.

Je kunt mij melden wat je wilt, maar Frenkie de Jong, Onana en Dolberg hebben gewoon in de A1 van Ajax gespeeld, dus ze hebben in de opleiding gezeten.

7 december 2017 om 14:12

@bergkamp
Dat zeg ik ook toch?
Ajax heeft die spelers niet opgeleid maar wel verder ontwikkeld.
Zonder naar Ajax te gaan zouden ze waarschijnlijk niet dat kunnen wat ze nu kunnen.
Ajax is gewoon een hele stap hoger dan de rest en ik geloof zelfs het hoogste in Nederland.
Maar ging mij erom dat niet elke speler alleen maar dankzij Ajax zo goed zijn. (eigen talent cq opleiding elders)

7 december 2017 om 10:48

Kunnen hem toch ook prima een seizoen uitlenen aan een andere eredivisie club a la Vertongen scenario?

De voortvarendheid in Amsterdam neemt in ieder geval toe.

Dit zie ik al mooie aankoop voor Ajax!

Jammer, had hem graag bij PEC gezien, of een subtopper om zich omhoog te spelen. Kijken of hij het waar kan maken.

7 december 2017 om 10:30

Eens maar denk dat dit een buitencatagorie talent is die voor Pec al niet meer haalbaar is. Zou mooi zijn voor het Nederlandse voetbal als deze jongen zijn verwachting waar kan maken.

De ligt gaat gewoon naar barca in de zomer. Heel simpel denk dat de deal in de winter rond is

7 december 2017 om 10:10

Of Viergever vertrekt?

7 december 2017 om 10:11

viergever vertrekt zowieso na dit seizoen. er is besloten om hem geen verleging te geven

7 december 2017 om 10:25

Zeg nooit nooit. Ajax kan Viergever zo nog een aanbieding doen. Nick heeft laatst ook gezegd dat hij de knop nu wel heeft omgezet en dat hij uitgaat van een vertrek, maar dat hij zeker nog wel zal luisteren naar een bod van Ajax als zij er mee aankomen.

7 december 2017 om 10:10

Op basis waarvan basseer je dit? Wat een onzin zeg.

7 december 2017 om 10:16

Waarschijnlijk op basis van de uitspraken van El Sierd. Naast dat hij ontzettend irritant is praat hij wel vaker onzin

7 december 2017 om 13:43

Hij praat altijd onzin ja, niet vaker. 😁

7 december 2017 om 10:30

Waar haal jij dat vandaan???? En mocht het toch waar zijn dan heb je 2 domme kampen en 1slimme. Kamp Barcelona en de Ligt. Je kan al raden wie de slimme zijn ...

7 december 2017 om 10:41

Mensen die dit soort overstappen dom blijven vinden van de spelers.... dit soort jongens krijgen contracten voor hun neus waarmee ze 5-6 keer zoveel gaan verdienen als dat de nu doen en waarmee ze voor de rest van hun leven financieel onafhankelijk zijn. Het is sportief gezien niet de beste keus nee, maar ik weet zeker dat minimaal 90% van de mensen die roept dat dit dom is, hetzelfde zou doen in zo een situatie.

7 december 2017 om 10:55

@skes
Hij vind Barcelona juist dom en de Ligt zal bankzitter zijn.
Alleen Ajax profiteerd het maximale.
Ik zou ook gaan als ik de Ligt zou zijn geweest.
Lekker vervroegd met pensioen, geld tellen in de zon.

7 december 2017 om 12:56

Een echte voetballer maakt zich niet druk om financieel onafhankelijk te zijn.
Een goede voetballer verdient altijd wel genoeg en dus ga ik er niet vanuit dat de Ligt daar mee bezig is. Die jongen wil gewoon het beste voor zichzelf.

Alsof de ligt niet rijk genoeg wordt als hij over 2 jaar naar barca zou gaan. Of als hij helemaal niet naar Barca zou gaan?
De ligt wordt sowieso rijk van het voetballen, het is alleen de vraag hoe snel.
Maar een beetje voetballer maakt zich daar niet druk om en ik schat de Ligt wel aardig hoog in qua intelligentie en dus neem ik aan dat hij door heeft dat nu naar Barca gaan, zelfmoord is.

7 december 2017 om 19:44

Je roept dat nu makkelijk maar je moet na je carrière nog wel langer dan 30 jaar met je centen doen he, als je er niets naast gaat doen. Mensen hebben het altijd over onafhankelijk voetballen maar als je op je 34e klaar bent en er komt niets meer binnen en je hebt je gezin te onderhouden en een levensstijl van toen je nog voetbalde dan gaat het snel op. Natuurlijk bouwen die jongens een pensioen op maar als je kan cashen bij Barcelona is dat toch wat makkelijker dan wanneer je dat bij Ajax doet. Gewoon een heel andere schaal aan salaris. Ik zal je zeggen: als Barcelona komt voor het eerste elftal dan gaat 99% van alle voetballers.

7 december 2017 om 10:57

De Ligt naar Barcelona? In het gunstige geval mag hij naast Jasper gaan zitten, hij is nog te onervaren voor Barcelona.

7 december 2017 om 11:10

@ Kohaku

Op de bank zitten naast Jasper en in de tussentijd lekker op de training tegen Suarez en Messi spelen. Het eerste half jaar compleet zoek gespeeld worden tot je leert en beter, sterker en voornamelijk slimmer word. Na een jaar ben je nog steeds onervaren, maar heb je wel 10x zoveel geleerd dan bij welke Nederlandse club dan ook.

7 december 2017 om 12:13

Enn vervolgens nog een paar jaar de bank warm mogen houden. Spelers op zijn leeftijd horen te spelen, niet enkel te trainen.

7 december 2017 om 11:03

Naar barca?, en dan samen met cilissen de bank warm houden en 1 wedstrijd in de maand spelen?. Dat word dan het volgende nederlands talent dat afgeschreven word

7 december 2017 om 11:45

Blijkbaar volgen jullie barca niet want ze zijn echt zeer geïnteresseerd in de ligt. Tuurlijk gaat hij daar banken.. Maar het gaat barca om de toekomst. Die hebben allang met elkaar gesproken. Overmars vriend van de club zegt dat hij hem niet kwijt wil maar dat zegt hij voor de supporters

Heel goede aankoop vam Ajax, Nederlands talent met een goed vooruitzicht. Ook slim dat ze hem nog even in Sittard laten

Mooi, net als Frenkie de Jong een mooi talent om toe te voegen aan de opleiding. Ik ben blij dat hij voor Ajax gekozen heeft.

8 december 2017 om 12:33

Gaat hij in de opleiding (jeugd spelen) ? Ik denk dat hij zijn wedstrijden in de JL gaat spelen. Weer een miljoenen aankoop in de JL.

Je kan zeggen wat je wilt maar Ajax houd wel woord als het gaat om sneller toeslaan op de transfermarkt.

7 december 2017 om 10:10

Is nu ook ff om de supporters te pleasen in deze mindere periode. Zo werkt dat altijd. Sinkgraven is om die reden gehaald, Ziyech..

7 december 2017 om 10:26

Denk dat ze niet met zulke spelers komen om supporters te please. Dan zouden ze wel met een goede LB komen die direct aan de slag kan gaan

7 december 2017 om 10:33

Hij wordt alleen al wel bijna een jaar als groot talent benoemd in de media

7 december 2017 om 10:25

Zijn alleen allemaal geen directe versterkingen. Hier heb je tijdens de voorrondes CL niet veel aan.

7 december 2017 om 10:30

Hoezo zou de topscorer (op dit moment) van de pro league geen versterking zijn?

7 december 2017 om 10:44

Bij Ajax moeten spelers toch altijd even wennen in jong? Zelfs Sanchez moest dat doen en die was duidelijk stappen beter dan de rest. Dan kan je niet verwachten dat in wedstrijd die er toe doet nummer 1 hij er gelijk staat.

7 december 2017 om 10:48

Sanchez (zucht) kwam pas na de CL kwalificatie omdat hij eerst de copa liberdatores moest spelen waardoor hij de voorbereiding mistte, dus wist niemand waar hij precies stond. Altijd weer die simpele opmerking over Jong Ajax.

7 december 2017 om 11:11

Ja en alsnog speelde Sanchez een tijd lang in jong Ajax om aan te passen. Dit is niet eens een sneer, bij andere clubs hebben nieuwe aankopen ook even tijd nodig.

7 december 2017 om 11:18

"Een tijd lang". Hij speelde letterlijk 1 wedstrijd in Jong Ajax. Ken je feiten voordat je onzin gaat verkondigen.

7 december 2017 om 11:27

Een tijd lang is blijkbaar de eerste wedstrijd na zijn vakantie om ritme op te doen, zijn tweede wedstrijd voor Ajax was in Ajax 1 en die plek heeft hij nooit meer ingewisseld. Sanchez had later vakantie dan rest en heeft een potje JL gespeeld vlak na aankomst in Nederland.

7 december 2017 om 11:42

Ik denk dat je jezelf wel weer genoeg voor schut hebt gezet AsRoma8. Waarom google je zulke dingen niet even voordat je een reactie typt, zo kom je alleen over alsof je koste wat kost Ajax wil afzeiken: 'zelfs een topper/miljoenenaankoop als Sánchez heeft tijden lang in Jong gespeeld', terwijl die man 1 potje in Jong heeft gespeelt omdat hij zonder vakantie aansloot bij een nieuwe club op een nieuw continent, nou poehpoeh.

7 december 2017 om 10:29

@n.chelsea:

Ajax is ook de enige Nederlandse club met een vette bankrekening, dan is het natuurlijk sowieso niet zo moeilijk om de concurrentie af te troeven als het gaat om het binnenhalen van Nederlandse talenten.

7 december 2017 om 10:32

Tja Ajax moet ook hard werken voor die vette bankrekening. Het komt in ieder geval niet aanwaaien.

7 december 2017 om 10:55

Weet ik. Het was een constatering, geen kritiek. Ajax heeft een hoop kwaliteit af moeten staan voor dat geld, ik vind het alleen maar verstandig van ze dat ze er eindelijk wat mee doen.

7 december 2017 om 11:15

@ Cabinessence

Ajax heeft een stap terug gedaan om lange termijn investeringen mogelijk te maken. Ze hoeven geen seconde meer na te denken over een miljoen of twee. Het is jammer dat veel kortzichtige supporters niet verder kunnen kijken dan de korte termijn.

Ajax haalt talent na talent voor de jeugdopleiding, iets wat de concurrentie en daarmee kwaliteit automatisch ten goede komt. Ja het is zonde van een aantal jeugd spelers die er al 10 jaar zitten. Maar wanneer je directe leeftijdsgenoot beter is, dan is het jammer maar helaas. Ik heb liever 5 talenten die op hun 16e van buitenaf komen en dan aantonen beter te zijn dan de spelers die we al hebben. Dan dat we met de eigen spelers blijven lopen die dus schijnbaar minder zijn. De echte toptalenten die van Ajax zelf zijn redden het dan ook wel.

Ajax haalt de (voorlopige) topscoorder van de jupiler Pro League, en mensen roepen dat dit ten koste gaat van Kluivert. De beste speler mag spelen, laat Kluivert maar werken voor zijn basis plek. Mensen roepen dat het ten koste gaat van Cerny. Als Cerny niet beter is, dan is het helaas pindakaas voor Cerny.

Het is topsport, er word niets gegeven, je moet het zelf verdienen. Is je concurrent talentvoller? Werk jezelf 110 procent in de rondte ala Dirk Kuyt en je hebt een prachtcarriere. Ben je zelf talentvoller, werk keihard want je concurrent doet het ook.

7 december 2017 om 13:02

Die bankrekening komt er omdat ze al jaren goed handelen op de transfermarkt, er ligt gewoon nog 45 miljoen van Sanchez op de schappen, die dat jaar ervoor voor 5 miljoen is gekocht. Daarnaast leidt Ajax een hoop spelers op, waar de return op investment erg hoog is. Oftewel, dat Ajax een vette bankrekening heeft, heeft Ajax voor elkaar gekregen door goed beleid en hebben ze zelf afgedwongen.

7 december 2017 om 13:17

D-Bergkamp

Wat jij hier schrijft vind ik een redelijk en genuanceerd verhaal. Maar goed, jij geeft ook leiding aan het Technische Hart dus jij hoort het ook allemaal te weten!

Maar, hoewel wat je zegt logisch klinkt en klopt, ook jij zult moeten erkennen dat er wel een merkwaardige verschuiving aan het optreden is binnen de verhoudingen van Ajax en Psv.
Ajax was altijd de club die uitging van de jeugdopleiding. Veel succesvoller dan het aankoopbeleid (ajax haalde in 20 jaar tijd echt een unieke lijst aan miskopen en flaters binnen). Vele talenten konden hun debuut maken, velen kwamen daarna ook bij mooie clubs in Europa terecht en hadden mooie carrieres. Maar de opleiding was de kern van de club en dat kon je zien in de opstellingen.

Bij PSV domineerden altijd juist de gehaalde spelers. PSV bleek een neusje te hebben voor het halen van talentvolle spelers die al hun debuut gemaakt hadden en verhandelde die spelers vaak voor mooie bedragen. De jeugdopleiding was het ondergeschoven kindje. Er braken spelers door, maar nooit constant.

Nu zie je die twee zaken verschuiven. Pak de opstellingen van Ajax van vorig seizoen en dit seizoen er maar bij. Meer dan ooit tevoren wordt de opstelling van Ajax gedomineerd door aankopen en niet meer door de opgeleide spelers. Onder Bosz was het zelfs zo dat hij meestal speelde met een team dat maar twee echte jeugdspelers herbergde. De rest was gekocht, gehuurd. Bij PSV gebeurt juist het omgekeerde. Spelers als Brenet, Hendrix, Locadia, Bergwijn en Zoet staan bijna standaard in de basis en ook Rigo, Gudmundsson, Mauro Jr. en Rosario krijgen dit seizoen speeltijd. En dat ook nog in een seizoen waarin PSV ongekend goed presteert (qua punten dan, want het voetbal is echt zwaar belabberd en enorm onder de maat).

Dus dingen verschuiven.

7 december 2017 om 13:52

Huh wacht even maar Gudmundsson (zat nog bij Heerenveen in O19, gelijk naar Jong PSV gekomen), Mauro Jr. (gelijk vanaf Brazilië aangesloten bij Jong PSV buiten wat stages op jongere leeftijd) en Rosario (recht van Almere City gehaald naar Jong PSV) zijn toch ook gewoon aankopen en geen eigen jeugd of ben ik nou gek? Alleen Dante Rigo zit van die 4 al lang bij PSV. De andere 3 namen kun je eerder vergelijken met Dolberg, Onana en Frenkie de Jong, op jonge leeftijd aangekocht en door laten groeien naar het eerste. Een prima methode hoor, ik ben blij dat mijn club Ajax het vaak zo doet. Maar vaak staan de PSV'ers vooraan om te melden dat dit geen eigen jeugd is (terwijl de 3 Ajacieden die ik noemde allen nog in de O19 hebben gespeeld waar dit bij Rosario, Mauro en Gudmundsson allen niet geval is) worden gepresenteerd zijnde eigen jeugd, dat is toch vreemd. Echter ben ik het in grote lijnen wel met je verhaal eens, het aankoopbeleid van Ajax is verbeterd (al doen ze het veelal nog met jonge talenten die ze aantrekken, soms zelfs om eerst in Jong Ajax te stallen), waar bij PSV juist groei in de jeugdopleiding te zien is. Al vond ik het voorbeeld van de 4 debutanten van dit jaar wat krom aangezien daarvan slechts 1 eigen jeugd is.

7 december 2017 om 15:16

@sanderkoevoets:

Ik neem aan dat je op mij reageert?

Nogmaals: ik bedoelde het niet als kritiek, het was een constatering. Ajax heeft de afgelopen jaren een hoop goeie spelers moeten laten gaan en heeft daardoor een vette bankrekening. En daardoor zitten ze in de luxe positie dat ze zonder er veel over na te denken de portemonnee kunnen trekken. Daarom zal PSV waarschijnlijk de komende tijd steeds het onderspit delven als beide clubs achter dezelfde speler aanzitten. PSV kon afgelopen zomer niet eens genoeg geld bij elkaar geschraapt krijgen voor een linksback.

En dat Ajax nu gaat kopen (bandé, Schuurs) vind ik niets meer dan logisch. Ze hebben de vorige drie seizoenen geen enkele prijs gewonnen en als ze zondag van PSV verliezen, dan denk ik dat ze dit seizoen ook niet verder gaan komen dan hooguit de Knvb Beker. Dat is natuurlijk onacceptabel voor een club als Ajax. En als je dan wel geld hebt, dan zul je daar toch eens iets mee moeten doen.

7 december 2017 om 16:22

@cabinessence: Nee het was een reactie op Constant kante (gaat niet altijd even lekker op mobiele versie). En ik bedoel het ook absoluut niet als kritiek. Mauro, Rosario en Gudmundsson zijn stuk voor stuk prima spelers, wat ik alleen aangaf is dat zei op eenzelfde wijze als F. de Jong, Dolberg, etc. zijn aangetrokken, dus goedkoop op jonge leeftijd, om later eventueel aan te sluiten bij 1. De reactie waar ik op reageerde schaarde die jongens in het rijtje Hendrix, Zoet, Brenet en Dante Rigo maar daartoe behoren die 3 niet omdat ze niet 'echt' uit de PSV-opleiding komen, dat bedoelde ik. En ja, ik ben het absoluut met je eens dat Overmars er goed aan doet om nu eindelijk de portemonnee eens bijtijds te trekken want we wachten voor Ajax begrippen al té lang op iets tastbaars in de prijzenkast inderdaad! Tot nu toe 2 goede aankopen in ieder geval vind ik, so far so good (qua aankopen dan, het spel mag nog wel wat beter). Een prettige wedstrijd zondag maar ik hoop toch dat jullie met een riante voorsprong van 7 punten terug naar het zuiden keren cabinessence! :D

7 december 2017 om 10:43

Mooi he.. Er was altijd kritiek dat ze de selectie zo laat op orde hadden. Maar we bedoelden eigenlijk dat ze in juni alles geregeld moeten hebben, niet dat ze met de kerst al klaar moeten zijn voor het jaar erna.

Ik ben wel benieuwd of er in de winter nog versterkingen komen of dat de aankopen van Schuurs en Bande aantonen dat Ajax zich al bij het mislukte seizoen heeft neergelegd en zich puur op volgend seioen richten.

7 december 2017 om 11:30

Ik ben echt verbaasd, geloofde er namelijk vrij weinig van dat ze vroegtijdig zouden gaan werken eraan. Als je nu nog een degelijke linksback aan kan trekken en liefst een vervanger van Ziyech alvast (Nouri is weggevallen dus moet -hoe pijnlijk dan ook- iemand voor in de plaats komen) en je hebt het goed voor elkaar met oog op volgend seizoen. Als ze die laatste 2 hordes nog nemen voor Europese voorrondes kan je niets anders zeggen dan chapeau.

7 december 2017 om 13:17

Ik (persoonlijk) zie liever Frenkie als linkshalf en een 6 komen. Met Frenkie of Van de Beek op 6 kan het gatenkaas worden terwijl ze beide wel creatief zijn. Linksback moet er sowieso bijkomen. Als Viergever vertrekt moet Ajax ook een ervaren cv halen. Op rechtsback zie ik ook graag wat anders dan Veltman.

7 december 2017 om 13:33

Ziyech zal wel vetrekken, zeker na een goed WK. Dan mag er wel iemand komen. Vraag is alleen; ga je veel geld neerleggen, of vertrouw je op de spelers die je hebt?

Frenkie de Jong
Van de Beek
Siem de Jong
Lasse Schone
Carel Eiting

En ik vind Azor Matusiwa echt een beest. Maar zien hoe dat uitpakt. Maar met 5 middenvelders de voorbereiding beginnen, is simpelweg niet genoeg.

7 december 2017 om 14:50

Denk dat je Frenkie niet te diep in het veld moet gaan gebruiken, een van zijn grootste tekortkomingen is dat hij niet scoort. Hij komt weinig in schietpositie en zijn schot zelf is niet ideaal. Zijn grootste kwaliteiten zijn atletisch vermogen, passing en dribbel. Dat komt best tot uiting in een vrijere rol minder diep in het veld, rond de middenlijn vind ik Frenkie op zijn sterkst. Kan hij mannetje meer situatie opzetten en met zijn passing kan hij in de halfzones overal op het veld iemand bereiken.

7 december 2017 om 14:54

Siem is ideale supersub naar mijn gevoel. Vd Beek op '8' basis met Siem erachter zit goed. Frenkie met Lassen en Eiting op termijn voor spelverdeler voor de verdediging. En aankoop met Mazraoui voor creatieve middenvelder lijkt me meest ideale samenstelling. Heb er wel paar op het oog voor de aanvallende plek maar ben benieuwd wie het gaan worden. Zou me niet verbazen als de Kadioglu halen, voor volgende zomer.

7 december 2017 om 15:23

Kadioglu komt te kort voor Ajax, als je het mij vraagt. Hij wordt iets te veel gehyped. Eerder ook een speler voor Feyenoord of Psv.

Maar nogmaals, er zal nog een middenvelder bij moeten. Ik denk dat dat de conclusie is.

7 december 2017 om 17:48

Kadioglu is zeker niet mijn favoriete keuze maar is er wel een die ik niet uit zou sluiten. Is jong, nogsteeds A-junior qua leeftijd, heeft er ongeveer seizoen al opzitten in betaalde voetbal. Zijn zo'n 5-7 ploegen die hem kunnen betalen in Nederland en kan op positie spelen waar Ajax iemand nodig heeft. Zie het best gebeuren nog ook. Bij Cali loopt nog een leuke middenvelder rond, is al eens aan Ajax gelinkt. Ook Dueland zie ik best gebeuren.

Goede zet van Ajax! Spelen ze hiermee in op het vertrek dan de Ligt? Hij is nog erg jong natuurlijk maar dat was de Ligt ook. Als ze nog een ervaren rot in het vak weten te strikken achterin zie ik het volgend seizoen wel weer goed komen. En dan geen type Heitinga maar een echte leider die het niveau ook nog kan bijbenen! Zoals Jaap Stam toendertijd. Wellicht Klavan overnemen van Liverpool?

7 december 2017 om 11:31

Eerder op vertrek van Viergever, dan hou je 3 tieners over met Perr erbij. Verwacht dat ze ook doorpakken bij een iets oudere CV omdat de spoeling toch dun is.

Goed bezig Overmars en co. Groot talent als ik alles en iedereen moet geloven. De statistieken voor deze jongen spreken ook in zijn voordeel. Hopelijk laat hij wel zien dat hij om kan gaan met alles wat erbij komt kijken in Amsterdam.. En vergaat er niet weer een talent zoals bijvoorbeeld bij Zivkovic is gebeurd...

7 december 2017 om 10:11

Dat risico heb je altijd, maar met dit soort talenten kan je wel een gokje wagen.

7 december 2017 om 10:35

Dat talentje Zivkovic heeft alles aan zichzelf te danken. Hij mag Ajax dankbaar zijn dat een topclub toekomst in hem zag. Maar het zelf verputsen en toch niet goed genoeg zijn is een optel sommetje die heel makkelijk te beantwoorden is. Infomeer maar ff waar hij nu speelt. Ergens in België ...

7 december 2017 om 12:56

Ik vond Zivkovic ook echt niet bij Ajax passen. Meer een counterspits in een 4-4-2 systeem. Kan hard rennen. Maar komt als aanspeelpunt tekort.

Dat houdt waarschijnlijk in dat de Ligt aankomende zomer vertrekt.. leuk talent maar wederom een talent..

Goed bezig Ajax! Eindelijk een keer vroeg beginnen met de plannen voor volgend jaar.

Aha, dus Ajax neemt hem niet Perr direct over, maar pas in januari waarna hij op huurbasis blijft.

Geen idee wie deze speler is. Iemand die hier iets meer over kan vertellen?

7 december 2017 om 10:11

Ik zou zeggen Google hem even. Aanvoerder van Fortuna

7 december 2017 om 10:18

Ja maar dat vind ik altijd zo makkelijk. Ik zou graag een mening willen horen van mensen die hem wel eens zien spelen.

7 december 2017 om 10:35

Doet me aan de Ligt denken. Heeft voor z’n leeftijd een sterk lichaam en is 1,91. Ook is hij opbouwend sterk en al aanvoerder van een goed draaiende Fortuna. Kortom, talent heeft hij zeker en een prima opvolger voor de Ligt.

7 december 2017 om 10:39

Bedankt Delpay! Klink allemaal positief. Alleen opvolger voor de Ligt? Denk namelijk niet dat hij weg gaat. Viergever gaat sowieso wel weg.

7 december 2017 om 10:25

Contract gaat in januari in en wordt vervolgens gelijk tot de zomer verhuurd aan Fortuna. Lijkt me een goede deal, groot verdedigend talent met een grote toekomst. Wellicht nog jaartje jong Ajax of verhuren maar wel toekomstige basisspeler voor Ajax.

7 december 2017 om 10:28

Dat eerste stuk heb ik ook gelezen. Maar ben benieuwd wat zijn kwaliteiten etc zijn. Ik zie hier eigenlijk overal wel dat het een goede slag van Ajax is, dus dat is al positief te noemen.

Toch bedankt!

7 december 2017 om 10:28

Groot talent, wordt ook al een tijdje in de gaten gehouden door Liverpool

7 december 2017 om 10:30

Thanks. Ik lees ook dat hij er stage heeft gelopen. Eindelijk iemand die niet zo'n stap maakt, maar gewoon in NL blijft. De kans dat hij hier doorbreekt is groter dan in Liverpool. Verstandig van Perr.

7 december 2017 om 11:36

Heb hem toevallig in jeugd vaker zien spelen, ken het gezin en eigenlijk de familie op formele basis en zijn echte winnaars. Zijn nichtje speelt bij Oranje dames onder 15 meen in, zussen en ouders allen in topsport. Is grootste talent in Limburg naar mijn mening momenteel, Ajax wilde hem met 15/16 al binnenhalen en Jonk is nog thuis geweest daar. Afgelopen periode oa Overmars gesprek aangegaan met Perr en de ouders (ook Van Bommel namens PSV trouwens) maar Perr heeft wel een heerlijke poeier in de benen zoals Alderweireld en Vertonghen dat ook hadden, kan je best een vrije trap op breedleggen. Is fysiek dik in orde, relatief lang en breed maar niet in de mate dat hij atletisch veel in heeft moeten boeten. Schat hem nu nog iets minder in dan zowel Wober als De Ligt maar zou bij Jong Ajax met afstand beste CV zijn. Zie in hem met Bergsma een heerlijk centrum voor eerste paar maanden en zo nu en dan basisplaats in Ajax 1 is niet ondenkbaar. Ook een leider, kan coachen en doet geen rare dingen.

7 december 2017 om 11:42

Leuk stukje achtergrond informatie! Bedankt Wolterx.

Prima aankoop zeg met het oog op de toekomst! Zie hem wel naar de basis toegroeien.

Uitstekende aankoop van Ajax! Hoop dat hij snel het eerste haalt en niet nog drie jaar in Jong Ajax speelt om te rjipen en wennen, dat zou namelijk zonde zijn.

Geweldig nieuws dit. Eén van de grootste talenten van zijn generatie. Hopelijk kan hij snel aansluiten bij het eerste. Overmars lijkt met zijn nieuwe beleid geen half werk te verrichten. Na Bandé lijkt dit toch opnieuw een uitstekende aankoop. Is er iets bekend over het aankoopbedrag?

Gefeliciteerd Ajax. @ M. Brands word wakker. Deze jongen had je kunnen halen voor een laag bedrag met een goed plan er bij en weinig risico op kapitaal vernietiging want zo duur zal hij wel niet hebben gekost.

7 december 2017 om 10:31

Hoe wil je dat aan Obispo verkopen die net een langdurig contract heeft getekend en kansen zullen zijn beloofd. Daarnaast is het ook niet slim om alleen maar van die jonge jongens te kopen, kijk maar hoe instabiel Ajax is.

7 december 2017 om 10:43

Tja dat heeft weinig met leeftijd te maken, feyenoord heeft een relatief oud team maar is nog veel instabieler. Het gaat om kwaliteit, niet leeftijd.

7 december 2017 om 10:51

Feyenoord werd juist instabiel toen de ervaren krachten wegvielen. Met Botteghin en Jan arie was het stabiel, met Tapia, Diks, st Juste was het opeens instabiel.

7 december 2017 om 10:52

Ajax koopt hem omdat bij Jong momenteel niet echt een CV staat die zou kunnen aansluiten bij 1 (De Ligt zit er al op zeer jonge leeftijd natuurlijk). PSV heeft met Obispo nog een groot talent centraal achterin in Jong rondlopen dus maakt het perspectief m.b.t. speeltijd voor Perr wel kleiner bij PSV inderdaad.

7 december 2017 om 11:02

Oh dan vergis ik mij zeker en zijn, Jones, Berghuis, Jorgensen, Toornstra, El Ahmadi, Boetius en Haps tieners? Zelfs met Tapia, Diks en st juste heeft Feyenoord een relatief oud team. Nogmaals het heeft net kwaliteit te maken en niet leeftijd. Ajax ging pas goed draaien toen Wober er in kwam ipv Dijks 19 vs 24. Ajax ging beter draaien toen Kluivert de plek van Younes overnam 18 vs 23. Ajax ging van het weekend slecht toen Zeefuik er in kwam, die is dan wel jonger dan Wober maar oh zo veel slechter. Ik weet dat je wilt zeggen dat jonge spelers vaak voor meer instabiliteit zorgen en daar heb je geen ongelijk in maar dat is dit jaar niet het probleem bij Ajax dus je gebruikt een heel verkeerd voorbeeld.

7 december 2017 om 11:38

PSV heeft van Bommel ingezet om hem te halen, daar hebben dus ook gesprekken plaats gevonden. Maar zal meespelen dat Ajax 2/3 jaar geleden al achter hem aan zat en Jonk naar hun thuis is gegaan.

Zo jammer dat die deze keuze maakt ik zag hem liever na psv komen

7 december 2017 om 10:28

PSV zet duidelijk in op eigen jeugd.

7 december 2017 om 10:55

Op die positie toevallig wel ja. Ajax heeft op CV niks wat voorlopig goed genoeg is voor 1 (De Ligt zit al in 1 als A-junior), op andere posities weer wel. PSV heeft centraal achterin Obispo die door kan stromen maar die zullen op andere posities wellicht weer versterkingen moeten halen.

7 december 2017 om 19:10

Ja toch en daarom sprak PSV met hem ...
Ajax heeft PSV afgetroefd en logisch. Als talent weet je dat je gewoon makkelijker aan de bak komt in Mokum.

Het lijkt er op dat Ajax zijn slagen vroeg wil slaan dit keer. Meen me wel te herinneren dat Perr net zijn contract had verlengd, klopt dat? In dat geval heel netjes van hem dat Fortuna de hoofdprijs heeft kunnen vragen. Het lijkt erop dat Ajax met Frenkie, Donnie, Matthijs en Perr wel de toekomst van het Nederlands elftal op het veld heeft staan.

7 december 2017 om 15:21

Maar wat zou de hoofdprijs zijn? 1, 2 miljoen? Kan haast niet meer zijn.
Als Ajacied zijnde, hoop ik dat Fortuna echter er meer aan verdiend heeft. Bijv. 3,5 miljoen + 10% doorverkoopprecentage. Gun ik zo'n klein clubje wel.

goede aankoop met het vertrek van de ligt in het verschiet wss. goede talentvolle speler en op deze leeftijd aanvoerder zijn van je ploeg zegt ook genoeg hem. goed bezig ajax

Schijnt een groot talent te zijn, maar ik vind dit toch zonde. Die verdwijnt straks uit het eerste elftal, zal bij Jong Ajax de speelstijl moeten leren om dan rond zijn 20ste weer bij het eerste te komen. Terwijl hij met Fortuna misschien wel promoveert. Voor Ajax is het goed, laat dat duidelijk zijn, maar ik weet niet of de speler er beter van wordt. Dat is altijd speculeren, was Frenkie de Jong nu verder geweest als hij gewoon bij Willem II was gebleven en daar een basisplaats had veroverd? Ik vond het juist wel een mooi gegeven deze Schuurs, 18 jaar en aanvoerder en dan zo presteren met Fortuna. Waarom zou je niet nog een jaar of twee daar blijven spelen? Zoveel verantwoordelijkheid krijg je nergens op zo'n leeftijd en ik denk dat je ontwikkeling juist daarbij gebaat is.

7 december 2017 om 10:21

Als Ajax hem haalt om in te spelen op een vertrek van Matthijs de Ligt komende zomer zal hij waarschijnlijk gelijk een plekje naast Wöber kunnen bemachtigen. Nu hoop ik echt van harte dat Matthijs slim genoeg is om na de zomer nog een jaar te blijven maar je weet hoe het kan gaan, Barca wil hem nu al hebben dusja..

7 december 2017 om 10:34

Ja, ik hoor de geruchten maar kan het me amper voorstellen. In mijn ogen nog veel te vroeg. Maar goed, misschien is dat ook wel de realiteit van het hedendaagse voetballer. Barcelona haalt een verdediger uit de basis van Ajax voor de toekomst, Ajax haalt er eentje uit Sittard voor de toekomst. Terwijl zowel Ajax als Fortuna meer hadden gehad aan een verdediger die eerst uitgroeit tot de uitblinker van het team. Ajax heeft nu alle jeugdfouten gehad van De Ligt, en als hij ze straks niet meer maakt is hij weg. De investering betaalt zich in feite alleen financieel terug, sportief nauwelijks.

7 december 2017 om 10:54

Ajax heeft de ambitie en financiële power om Europees een rol te spelen (voorrondes CL doorkomen). Lijkt me dan niet dat ze een speler in de basis zetten die alleen nog maar in de Jupiler league gespeeld heeft.

7 december 2017 om 11:17

Daar sla je de spijker op z'n kop Baardgrasmus, natuurlijk komt Barca nog te vroeg voor Matthijs maar die club wil niet wachten tot De Ligt nog 1.5 doorontwikkeld, dan zijn er meer kapers op de kust en kost die jongen het dubbele (wat met de toch al op hol geslagen transfersommen veel geld gaat zijn). Hetzelfde geldt voor Perr en Ajax, die wordt nu ook al vroeg gehaald voordat er meer concurrentie komt en hij nog duurder wordt. Kortom, alle kleintje profiteren ietwat en financieel opzich en alleen de grootste clubs bovenaan de transferketens zijn sportief gezien de winnaars. Ik vrees dat we dit soort constructies echter vaker en vaker gaan zien..

7 december 2017 om 11:20

Ik hoop dat we dit niet steeds vaker gaan zien, dat we straks naar Ajax en Feyenoord kijken, daar jeugdspelers zien die al zijn vastgelegd door de grote clubs. Want dat zit er ook aan te komen, dat ze hun aankoop een jaartje verhuren aan ons zodat hij nog wat kan rijpen. Voor mijn gevoel heb je bij zo'n speler minder gevoel dan bij een speler die pas aan het eind van het seizoen wordt verkocht.

7 december 2017 om 10:24

Mocht Fortuna promoveren dan zie ik wellicht nog wel een huurdeal aankomen. Ajax verhuurt niet zo snel spelers meer aan een derde club maar nog een jaar ED ervaring opdoen bij de club van afkomst zie ik wel gebeuren.

7 december 2017 om 10:52

Bij Ajax speelt ook al een tijdje een 17-18 jarige CV, die toch aardig wat verantwoordelijkheid krijgt, bij Ajax speel je als je goed genoeg bent, niet als je oud genoeg bent. Dus als hij het laat zien dan zal hij spelen, maar dan wel op een hoger niveau, om het kampioenschap en eventueel in Europa of zelfs Oranje.

7 december 2017 om 12:20

Volgens mij is dat bij elke club hoor dat je speelt als je goed genoeg bent.

Dit verbaast me eigenlijk niet eens. In de zomer was al het gerucht dat ze hem wilden en nog een jaar bij Fortuna laten spelen. Uiteindelijk wordt dat nu een half jaar.
Maar de Ligt gaat zeker geen jaren meer blijven dus ik denk een goede aankoop.

Prima aankoop van Ajax, lijkt me een ideale opvolger van De Ligt alvast.

7 december 2017 om 10:26

Zeker een groot talent maar ik ben bang dat hij nog niet klaar is voor Ajax. Zal net als de ligt waarschijnlijk nog wel basis fouten maken. Ik had hem liever eerst naar een subtopper zien gaan.

7 december 2017 om 10:45

Aan de ene kant begrijpelijk, alleen gaat iemand die echt excelleert bij een subtopper tegenwoordig niet meer naar Ajax.

7 december 2017 om 10:54

Ajax koopt die ook niet omdat er maar weinig subtoppers zijn met het gewenste niveau en ze relatief duur zijn voor een ontwikkel traject.

7 december 2017 om 11:47

Zoals hierboven al vermeld is: tegenwoordig is het bijna onmogelijk voor Ajax om talenten van subtoppers te kopen aangezien die ook grote bedragen vragen.

Als Perr echt het talent heeft dat hem wordt toegeschreven dan moet hij het bij Ajax ook gewoon kunnen redden. Daarnaast zal hij genoeg kansen krijgen aangezien Veltman, De Ligt en Viergever allemaal worden gelinkt aan een vertrek.

7 december 2017 om 10:40

De Ligt is de komende jaren toch helemaal niet klaar voor een stap hoger? Als de Ligt verstandig is speelt hij nog 2 a 3 seizoenen bij Ajax. Waar moet Schuurs dan spelen? Jong Ajax? Dat is toch niet echt een vooruitgang? Van een echte club naar een opleidingsteam van Ajax waar bijna nooit iemand naar kijkt?

7 december 2017 om 10:55

Goh want je zou maar 3 goeie CV's hebben (De Ligt, Wöber, Schuurs), dat is toch gewoon precies de bedoeling bij Ajax 1? Als hij goed genoeg is speelt hij volgend jaar. Viergever vertrekt namelijk zo goed als zeker, Veltman wellicht ook. En wat betreft De Ligt denk ik dat we blij mogen zijn dat hij nog 1 vol jaar blijft na dit seizoen. Als hij zo blijft doorontwikkelen is 2 à 3 jaar echt een utopie..

7 december 2017 om 11:24


Dat doorontwikkelen van de Ligt vind ik nog wel meevallen. Hij maakt nog dezelfde fouten als vorig seizoen hij blijft in de eredivisie meestal wel overeind maar ook daar doet hij veel dingen fout voor een international. Zeker talentvol maar hij groeit niet echt door op het moment en dat zal hij toch wel moeten doen wil hij een stap buiten de eredivisie zetten.

7 december 2017 om 14:05

Hij zit momenteel niet in z'n beste fase nee maar die jongen is enorm veel gegroeid in 1 jaar in het eerste hoor!

8 december 2017 om 12:31

Ik denk dat Ajax aan haar stand verplicht is om 3 goede Cv's te hebben. Je kunt je alleen afvragen of dit allemaal knapen van 18 jaar moeten zijn.

Daarnaast zie ik de ontwikkeling van de Ligt niet echt. Mede door zijn fysiek houdt hij zich prima staande in de eredivisie, maar ik zie hem nog steeds dezelfde stomme fouten maken. En als ik hem in interviews zie heb ik niet dat hij daar heel erg mee bezig is. Hij komt niet heel zelfkritisch over.

Goed dat er nu al wordt gewerkt aan het nieuwe seizoen. Is deze jongen niet trouwens linksbenig?. Ik kijk niet heel vaak jl maar volgens mij staat hij meestal lcv toch?

7 december 2017 om 10:24

hij is idd een lcv. je zal hem als opvolger van viergever kunnen zien

7 december 2017 om 10:28

Juist ik zie mensen zeggen "opvolger" de ligt. Maar dat is gezien zijn positie niet zo. Bedankt in ieder geval!

7 december 2017 om 11:21

Schuurs is rechtsbenig en staat altijd als rcv...

7 december 2017 om 10:56

De wedstrijden die ik van Fortuna gezien heb dit seizoen is het me toch vrij duidelijk dat hij een rechtsbenig is. In ieder geval de laatste wedstrijden speelde hij gewoon rcv met Wessel Dammers naast zich als lcv.

Een extra verdediger kon Ajax nu al wel gebruiken, apart dat dan onderdeel van de deal is dat hij tot de zomer bij Fortuna blijft. Zou Ajax stiekem dit seizoen al als verloren beschouwen en daarom alleen bezig zijn met de selectie van volgend seizoen.
Ben wel erg blij dat Ajax probeert de selectie een keer op orde te hebben voor de start van het seizoen.

Mooi! Ajax weet een van de grotere Nederlandse verdedigende talenten te strikken. Overmars is lekker bezig met eerder al Bande en nu dus Perr Schuurs. Ze proberen de selectie in ieder geval op tijd rond te hebben voor volgend seizoen, dus ze hebben wel geleerd van dit seizoen.

Ik hoop alleen wel dat Marc ook gaat zoeken naar wat ervaren spelers die direct iets toevoegen, want talenten zijn leuk, maar een paar directe versterkingen zijn ook gewenst. Het zou fijn om een ervaren verdediger er bij te hebben voor de verdediging en het middenveld.

Goed gedaan van Ajax. Nou wel graag in de winterstop nog backs voor aan beide kanten. Dat is echt één van de dingen die Ajax al dit hele seizoen opbreekt. De wedstrijden dat Sinkgraven kon spelen liep het ook beter, puur omdat er meer voetbal vanaf één van die backposities kwam.

Hier kan Ajax zich geen buil aan vallen. Kost wellicht een miljoen, misschien zelfs minder.

7 december 2017 om 10:33

Ik denk wat meer dan een miljoen. Als ik me niet vergis, dan heeft Fortuna afgelopen zomer nog een bod van 1,2 miljoen van PSV afgewezen.

7 december 2017 om 10:36

Een miljoen of 2.5-3 denk ik. Oftewel zakgeld voor ons. Kunnen inderdaad geen buil aan vallen.

7 december 2017 om 12:09

Dat zijn andere verhalen dan er vanuit de Limburgse kranten komen. Daar wordt gesproken over een transfersom van rond de 1,6 miljoen en een gratis verhuur (waarbij Ajax wel al de salariskosten gaat dragen.

Lekker bezig bij Ajax. Bandé en Schuurs alvast er bij voor volgend seizoen. Maar ik wacht nog steeds op de opkomende backs...

7 december 2017 om 10:42

Ach ze zijn in ieder geval goed bezig, wellicht dat er al iets aan zit te komen voor de winter, maar zou me niks verbazen als nieuws daarover stil wordt gehouden zolang het nog geen winterstop is.

7 december 2017 om 10:56

Mitchell Bakker, Orejuala (deze zomer gekocht) lopen al rond bij Ajax, ik zou echt eerst Mitchell Bakker een kans geven op LB, ik betwijfel of je een speler van een zelfde niveau kunt kopen.

7 december 2017 om 18:30

Sorry hoor maar als ze een back van het juiste niveau in huis hadden gehad hadden we die inmiddels wel gezien. Als ze het zagen zitten in die Orejuala bijvoorbeeld, had die echt al lang minuten gemaakt hoor.
Het niveau moet een beetje omhoog, we hebben een waardeloos seizoen tot nu toe, en we hebben een berg met geld, dus we hoeven niet te wachten tot een jeugdspeler over een paar jaar goed genoeg is om wat te presteren.

Groot talent, maar van Fortuna naar Ajax is het een grote stap. Benieuwd hoe hij zich gaat manifesteren daar. En is hij als basiskracht gehaald (beoogde opvolger van De Ligt), of wordt hij tweede man achter eventueel nieuw te halen ervaren verdediger. In het eerste geval zal hij er gelijk moeten staan met Wober.

Deze had ik niet zien aankomen...

Ik snap dat Schuurs een stap hogerop wil maken. Maar waarom dan van Fortuna S meteen naar een topclub à la Ajax. De concurrentie is moordend en ik verwacht niet dat De Ligt aankomende zomer (ondanks de vele interesse) vertrekt. Daarvoor moet De Ligt nog veel stappen maken om een stabiele topper te worden.

Daarom zou een tussenstap naar een subtopper logischer voor Schuurs geweest zijn. Ik had hoop dat mijn cluppie in Arnhem interesse zou hebben. Maar ook subtoppers als Utrecht, Pec, Heerenveen waren logischer geweest voor hem.

7 december 2017 om 10:44

De grote talenten komen altijd bovendrijven! Hij red het wel... desnoods verhuren we hem een jaartje aan een subtopper ala Az die ook goed met talenten zijn!

7 december 2017 om 11:51

Maar dan moet je ook de mogelijkheid hebben om die tussenstap te maken. Ik gok dat Schuurs iets tussen de 1,5 en 2,5 miljoen gekost zal hebben, plus een aantrekelijk salaris en misschien nog een mooi doorverkooppercentage. Dat is voor clubs als Vitesse, Utrecht, PEC en Heerenveen wel heel erg veel geld voor een jongen van net 18 die zich tot nu toe alleen in de Jupiler League bewezen heeft.

Snap goed dat hij voor Ajax kiest. Als hij bij ons kijkt ziet hij dat de jeugd af en tie is invalt ,en maar weinig een vaste waarde van het eerste is.

7 december 2017 om 11:10

Of gewoon realistisch. Alleen de jeugdspelers met de echte potentie worden ingepast. Als je goed genoeg bent, speel je. Je moet nu prijzen winnen, niet volgend jaar. Ajax is hierin doorgeschoten.

Bovendien heeft PSV Obispo.

7 december 2017 om 12:26

Brands zei pas geleden dat ze bij PSV met data werken en als de data van een jeugdspeler in de buurt zit van wat er van een eerste elftalspeler wordt verwacht dan krijg je kansen. Zit je niet in de buurt dan is het niet zinvol en blijft het bij meetrainen.

Fantastisch nieuws dit! Overmars en Co zijn goed bezig! Volgend jaar is de selectie op tijd klaar en kunnen we weer effe een kampioensfeest houden, want dat is ook wel weer een tijdje geleden.....

Langzaam maar zeker zie je wat Overmars, van der Sar, Slop, Quaali medewerkers en zeker ook Bergkamp hebben opgebouwd. Ajax speelt al twee jaar geen CL, maar nog ruimschoots kunnen investeren, 25 miljoen aan aandelen gekocht om vermogen te spreiden, 36 miljoen in de opleiding geinvesteerd, Schuurs en Bande alweer aangetrokken, voor miljoenen aan jeugdspelers uitgegeven. Voor volgend seizoen en er staan ook nog een hoop spelers uit de opleiding klaar, ik kijk vooral uit naar Mitchell Bakker op LB, omdat we daar wat tekort komen en hij dat mijn inziens perfect kan invullen. Frenkie de Jong, Dolberg, Onana dat is pas het begin van hele goedkope maar waardevolle aankopen.

Heeft Schuurs ook snelheid? Lijkt mij hoe dan ook een prima aankoop voor de toekomst, deze jongen kan er ook al snel staan gezien zijn fysiek.

7 december 2017 om 10:47

Ja echt hè! Hopen dat Ajax en de andere Eredevisie clubs ook met geld kunnen gaan strooien en weer meedoen in de top iets wat ik helaas niet mee gemaakt heb😔

7 december 2017 om 12:42

De top is lastig, het verschil wordt alleen maar groter, maar Ajax zet in ieder geval positieve stappen op bv. commercieel gebied, die winst merk je langzaam in de hele organisatie en ook steeds meer bij Ajax 1.

Eindelijk een daadkrachtig ajax, maar of het voor het talent nou zo'n goede stap is. Op een gegeven moment is er toch ook teveel concurrentie, zien die gasten dat dan niet? Ik had als ik hem was eerder voor een fc utrecht of az gekozen, heb je veel meer kans op speeltijd en is de stap naar het eerste minder groot.

Sterk gehandeld. Eindelijk stopt de zelfsabotage en laten we de financiã£â«le spierballen zien.

Gelet op het aanstaande vertrek van Veltman, Viergever, Dijks en mogelijk De Ligt, graag direct doorpakken met een linksback en een rechtsback. En eigenlijk heb je eventueel Magallan als derde CV nodig (buiten Wã£â¶ber, Schuurs en evt een jeugdspeler). Tevens een VM (schã£â¶ne doorselecteren) en een vervanger voor Ziyech. Volgend seizoen moet een strafexpeditie worden.

Verdere verlanglijst: rechtsback, linksback, verdedigende middenvelder (allen basiswaardig). Schã¶ne, Younes, Veltman, Viergever, Dijks doorselecteren. Weg met die middelmaat. De ambitie moet terugkeren.

7 december 2017 om 12:30

Veltman heeft toch pas verlengd? Lijkt me niet dat die weg gaat, tenzij hij geld meekrijgt. Welke club is er in hem geïnteresseerd? Afgelopen seizoen was er geen interesse van een club gelijkwaardig aan ajax of beter.

7 december 2017 om 12:53

Ik denk dat hij komende zomer wel een stap wil maken, desnoods naar niveau Sampdoria, Eintracht Frankfurt of Deportivo La Coruna. En eerlijk gezegd: als je na zoveel jaar nog steeds een wankele factor bent dan moet je worden doorgeselecteerd. Orejuela tweede rechtsback en daarvoor eventueel Magallan of iemand anders halen.

7 december 2017 om 13:04

Veltman zal nog keihard gemist worden, maar helaas zullen velen hem pas gaan waarderen als hij weg is. Ik heb hem het liefst de komende 8 jaar nog bij Ajax.

7 december 2017 om 13:00

Ambitie is een ding, de realiteit is twee. We zijn voor toptalent enorm interessant, speelt ook mee dat Ajax die nog wel kan betalen qua salaris en aankoopprijs. Op gebied van gevestigde spelers (die meteen kwaliteit toevoegen) is dat weer heel anders, daar gaan jouw verwachtingen scheef. Deze spelers willen veel meer salaris, zijn te duur en willen niet op de toppen van hun kunnen in de ED spelen op kunstgras.

Oftewel, Ajax doet er goed aan om te blijven op de ingeslagen weg van toptalent kopen, doorontwikkelen, zo lang mogelijk houden en goed verkopen. Daar zit onze kracht. Dan snap ik niet, dat je perse aankopen wilt en niet spelers als Mitchell Bakker, Zeefuik een kans wilt geven. Orejuala is overigens al gekocht als RB, maar Ajax is niet interessant voor spelers die er meteen staan, die is net als Casseirra gekocht met het oog op komend seizoen.

Op gebied van ervaring mogen we heel blij zijn met Schone, Viergever, Veltman, Huntelaar en bv. een Poulsen eerder. Ik denk dat Westermann ook een positieve bijdrage heeft geleverd op trainingen en om de concurrentie scherp te houden. Tuurlijk zou je hier een klein stapje willen maken naar meer spelers als Huntelaar en minder Westermann, maar of dat fin. haalbaar is, hangt sterk af van de situatie van de speler en kun je dus niet verwachten.

Ik zie hef liefst Schone, Veltman, Viergever blijven, zijn ook belangrijk voor de continuïteit en kunnen ervoor zorgen dat we niet telkens in de zelfde valkuil vallen, je hebt niet alleen uitblinkers nodig, maar ook spelers die constant presteren en minder grillig zijn. Dijks kun je inderdaad doorselecteren, maar de rest van de bovengenoemde spelers is vrijwel het hoogst haalbare, plus dat ze er al een tijdje zitten en er wat dat betreft meteen staan.

Na Frenkie de Jong weer eentje die Ajax boven PSV verkiest... Stemt me toch een beetje droevig, toch dat beetje allure wat Ajax schijnbaar voor heeft op PSV.

7 december 2017 om 13:02

Ach. In de loop der jaren zijn er wel meer spelers geweest die konden kiezen tussen een dienstverband bij PSV of een andere club. Het is die spelers, die PSV links lieten liggen ten faveure van een andere club, echt uiterst zelden echt goed gegaan verder in hun carriere.

Die mag eerst weer rijpen in Jong Ajax op vrijdagavond! Zet deze jongen aub gelijk in de basis als de Ligt vertrekt!!

Ik ken deze jongen niet. Mss. wel goed, maar van mij mogen ze wel enkele spelers met ervaring aantrekken. Spelers in de leeftijdcategorie tussen 25 en 30 jaar. Spelers met ervaring maar niet over the hill.
Alle nieuwkomers zijn wel heel jong. Volgend seizoen 3 Cv's van 18 en 19 jaar. Zo kom je Europees nooit verder. Lijkt wel of het de doelstelling is een jong elftal op de been te brengen i.p.v. resultaten te behalen.
Al die jonge jongens hebben ervaring nodig die hen op een hoger niveau brengt, spelers die hen bij de hand neemt en hen de klappen van de zweep bijbrengt.
Er is geen club in Europa die resultaten haalt met zoveel jonge spelers.

Toen ik twee maanden geleden een interview las met deze speler zei hij heel stellig dat hij gestreeld was door de belangstelling van PSV en Ajax. Maar dat hij het vooral heel belangrijk vond om op zijn leeftijd elke week te spelen en daarom zeker nog een jaar of twee bij Fortuna te gaan blijven. Leek me een verstandige jongen.

Nu blijkt hij dus gewoon alsnog al op zijn 18e naar Ajax te gaan. Tenminste, in de zomer dan. Maar dan is het voor hem te hopen dat De Ligt in de zomer verkocht wordt. Zo niet, dan zou deze move in wezen niet veel anders betekenen dan dat hij in de JL een move maakt van Fortuna naar Jong Ajax. Maar of dát nou die stap is in overeenstemming met de visie die hij twee maanden geleden nog leek te hebben dat vraag ik me ernstig af. Want van wekelijks spelen op je 18e naar banken bij Ajax en vaak spelen op exact hetzelfde nievau als waar je nu al speelt, dat is in mijn ogen niet de juiste carriereplanning.

Los hiervan: kan iemand mij uitleggen waarom Ajax een fetish heeft met het spelen met een team van bijna louter tieners? Als in de afgelopen jaren nou iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat Ajax structureel tekort komt op het vlak van de ervaring, gogme en algemene voetbalslimheid. Talent is er meestal in overvloed. Technisch vaardig zijn bijna alle spelers wel, maar het is al jaren een gegeven dat de tienerbrigade van Ajax standaard in de problemen komt als de wind tegen zit, de balletjes niet lekker lopen, de mouwen omhoog moeten en de storm moet worden bestreden. Niet voor niets haakte Ajax in Europa standaard af tegen tegenstanders die echt niet beter waren. Op afgelopen seizoen na, dat duidelijk een incident was, moest Ajax elk jaar opnieuw buigen voor vechtploegen die de tieners het mes op de keel zette. Altijd ontbrak die ervaren kracht die de boel bij elkaar hield en de tieners de houvast gaven om overeind te blijven. Maar wat doet Ajax? Het koopt en koopt en koopt alleen maar tieners. Onbegrijpelijk. Haal dan eens een ervaren bikkel! Iedereen kan zien waar je steeds het onderspit delft.

7 december 2017 om 11:59

"leek me een verstandige jongen. Nu blijkt hij dus gewoon alsnog al op zijn 18e naar Ajax te gaan."

Je weet niet wat er achter de schermen speelt, he. De totale begroting van Fortuna Sittard is 2,44 miljoen. Ik gok dat Schuurs iets tussen de 1,5 en 2,5 miljoen gekost zal hebben. En dat is voor Fortuna dus een vermogen. Ik kan me best voorstellen dat iemand van de club hem even aan zijn mouw heeft getrokken en heeft gezegd, "eh, Perr... Heel fijn dat je langer wil blijven, maar we kunnen dat geld eigenlijk wel heel erg goed gebruiken..."

7 december 2017 om 12:20

Zou inderdaad zomaar kunnen, acht ik totaal niet onwaarschijnlijk.

Maar de interesse van PSV en Ajax is al van enige tijd geleden. Destijds zullen de bestuurders van Fortuna net zo aan de mouw van Schuurs hebben gehangen denk ik. De begroting van Fortuna is hiermee in één keer gered inderdaad. En wat ik zei, op dat moment beweerde Schuurs nog dat het voor hem helemaal niet zo goed zou zijn om naar PSV of Ajax te gaan omdat hij dan eerst op de bank zou komen en dus niet zou spelen.
Dat is kennelijk dus veranderd. Apart.

Weet iemand wat Ajax voor hem betaald heeft?

7 december 2017 om 16:37

Volgens locale kranten 1.6 miljoen plus zijn salaris vanaf 1 januari.

Hij komt op mij over als een rustige jongen. Niet het type dat doorgaans slaagt bij een bravoure-club zoals Ajax. Ik hoop dat hij om kan gaan met de verhoogde media-aandacht. Er is namelijk geen Nederlandse club waar de aandacht van de media zoveel op gericht is.

Aan de andere kant durft hij op zijn leeftijd aanvoerder te zijn bij een Jupiler League-club. Dat zegt ook wel weer wat over zijn karakter.

7 december 2017 om 13:08

Iedereen haalt zich maar wat in zijn hoofd, er zijn zat jongens met minder bravoure geslaagd bij Ajax. Bergkamp is misschien wel een van de meest introverte topspelers geweest.

Helaas een fantastische aankoop. Schuurs is ongelofelijk goed voor zijn leeftijd en met afstand het grootste talent in het Fortuna stadion van de afgelopen 10 jaar. Gaat pijn doen komend seizoen om hem in dat foeilelijke shirt te zien. Heb het niet zo met Ajax dus had gehoopt dat Perr naar Psv, AZ of FC Utrecht ging maar ja. Dit seizoen maar promoveren dan!

Toptransfer! Zeer groot talent! Kan zo het plekje overnemen van de Ligt en de Ligt voor €45mln naar Barca.

Wat een heerlijke aankoop! Een super groot talent die zijn verantwoordelijkheid bij Fortuna krijgt dmv de aanvoerdersband. Ajax is dan ook al een tijdje bezig om deze jonge binnen te halen. Hier vissen toch opnieuw aardig wat clubs achter het net, geweldig nieuws!

Weer zo'n statistiek van verdedigers die doelpunten maken.... Wellicht een duelwinst percentage of iets van die aard?

Feyenoord laat hier een grote kans ligge, aangezien perr een feyenoorder is in hard en niere

7 december 2017 om 13:25

Hij zegt juist dat hij altijd al fan was van het Ajax spel, denk dat Feyenoorders zichzelf deze wijsheid hebben aangepraat.

7 december 2017 om 13:37

Ik kan je foto's sturen als je wilt dat hij in de kuip staat te hosse met een feyenoord sjaal

7 december 2017 om 17:21

Het is nooit te laat om te leren in dat geval..

7 december 2017 om 17:51

Lausho, hij heeft meeste sympathie voor Feyenoord gehad, ook als kind (niet dat dat zo lang geleden is) al. Hij heeft ook wel eens uitgesproken Feyenoord een mooie club te vinden. In hart en nieren zou ik niet zeggen maar heeft wel een band met Feyenoord.

7 december 2017 om 14:06

Ene kant jammer inderdaad, aan de andere kant; Feyenoord heeft nog steeds niet zoveel geld en met Nieuwkoop, Van Beek, Tapia, St. Juste, Geertruida en Malacia hebben wij voldoende talenten voor de verdediging. Het moet ook niet te jong worden allemaal.

Hij had veel beter naar PSV kunnen gaan, dan had hij de eerste jaren gewoon in Sittard kunnen blijven wonen...

Goed punt , dat lijkt me een uitstekende reden waarom hij voor Ajax heeft gekozen.

Goed bezig Marc!
Ben ontzettend benieuwd wat deze jongen gaat laten zien.

Heel leuk dat we weer een talent erbij hebben, maar ik word hier persoonlijk niet blij van. Ik ken deze hele speler niet maar dat terzijde. Ik had meer gehoopt dat we nu al een nieuwe sterke rechts- en linksback gehaald zouden hebben. Daar hebben we nu direct heel veel behoefte aan. Prio 1 !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong Ajax 5 0 0 0
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Fortuna Sittard 16 3 2 1
2017/2018 Fortuna Sittard 17 5 2 0
2016/2017 Fortuna Sittard 24 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het is geen schande om mijn wedstrijden bij Jong Ajax te spelen’

Perr Schuurs deed in de voorbereiding bij de nodige wedstrijden van Ajax mee, maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut in het eerste elftal. De achttienjarige verdediger maakt zijn minuten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren