Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sam Beukema mag na goed seizoen dromen van overstap naar Europese topclub’

Laatste update:

Internazionale ziet in Sam Beukema (25) de ideale opvolger van Francesco Acerbi (36), zo schrijft het Italiaanse Corriere dello Sport donderdag. De centrumverdediger uit Deventer is bezig aan een uitstekend seizoen bij Bologna in de Serie A. Beukema ligt in Stadio Renato Dall'Ara nog tot medio 2027 vast, maar maakt mogelijk snel een vervolgstap naar de Italiaanse top.

Bologna nam Beukema afgelopen zomer voor 9 miljoen euro over van AZ. Met de Nederlandse mandekker centraal achterin staat het elftal van trainer Thiago Motta op een stevige vierde plek in de Serie A, die recht geeft op Champions League-voetbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Beukema speelde al 28 officiële wedstrijden in het shirt van Bologna. Volgens Transfermarkt is de rechtspoot inmiddels 15 miljoen euro waard. Corriere dello Sport weet dat Inter de verdediger op de korrel heeft. Beukema wordt gezien als de perfecte vervanger van Acerbi, die nog tot medio 2025 vastligt in Milaan. Ook het contract van Stefan de Vrij loopt in die zomer af.

Internazionale wil Beukema echter komende zomer al halen, zodat hij er direct kan staan indien Acerbi en De Vrij vertrekken. Ook zou Beukema’s prijskaartje momenteel nog minder hoog zijn dan die van centrale verdedigers als Perr Schuurs (24) en Riccardo Calafiori (21). Internazionale wil dus toeslaan nu Beukema nog relatief goedkoop is.

Interview


In november vorig jaar sprak Voetbalzone uitgebreid met de openhartige Beukema. De verdediger vertelde onder meer te dromen van het Nederlands elftal. “Ik weet zelf ook heel goed dat de concurrentie bij Oranje hevig is, dus wellicht is dat iets voor de langere termijn. Zolang ik wekelijks blijf presteren in de Serie A is niets onmogelijk. Wie weet heb ik nog een vervolgstap nodig om dat niveau te halen, maar je weet het nooit.”

Mogelijk volgt die vervolgstap voor Beukema al heel snel door de interesse van Internazionale. I Nerazzurri staan momenteel stijf bovenaan in de Serie A met 79 punten uit 30 wedstrijden. Naaste achtervolger AC Milan heeft slechts 65 punten verzameld. Juventus staat derde met 59 punten, terwijl nummer vier Bologna met 57 punten een goede voorsprong heeft opgebouwd op AS Roma (52 punten).

Beukema’s absolute droomclub speelt echter niet in Italië. “Het zou geweldig zijn als ik ooit nog bij West Ham mag spelen, al is de hele Premier League voor mij het ultieme. Ik hoop dat ik dat ooit nog mag meemaken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch bizar dat Nederland (grondlegger van de 4-3-3 met buitenspelers een aanvallend voetbal) alleen nog maar goed lijkt te zijn in het ontwikkelen van centrale verdedigers. Na Per Schuurs weer een voorbeeld van een speler die zich bizar goed doorontwikkeld in een jaar tijd in de Italiaanse competitie.
Petje af voor zijn ontwikkeling, volg de Italiaanse competitie niet, maar had dit niet verwacht.

4 april 2024 om 11:46

Aanvallend voetbal begint met een goede, voetballende verdediging. Je kan dan een hoge lijn aanhouden. Neemt niet weg dat we qua creativiteit in de aanval niet meer wereldtop zijn.

4 april 2024 om 11:52

@dani17 andersom is het net zo. Een sterke verdediging begint met een sterke voorhoede die zo goed kan voetballen dat de tegenstanders niet van hun eigen helft komen. Daarom ook dat we alsnog tegendoelpunten krijgen met wereldverdedigers tegen teams die helemaal niets voorstellen.

4 april 2024 om 11:48

We hebben ons overtuigd dat we weinig tot geen goede verdedigers kunnen opleiden na eeuwwisseling. Dat klote ook wel. Echter zijn we daarin een beetje in doorgeslagen en nu weten we weinig to geen goede aanvallende spelers meer op te leiden.

4 april 2024 om 11:50

Na al die top lichtingen met een wereld aanval en het gevloek over de verdediging verlang ik toch weer naar die tijden. Liever een wereld aanval dan een wereld verdediging.

4 april 2024 om 11:50

Zoals Cruyff ooit zei: " mijn aanvallers zijn de eerste verdedigers, en mijn verdedigers de eerste aanvallers."

4 april 2024 om 11:51

Goed meevoetballende verdedigers wel ja. Dat komt toch door de Hollandse school. Plus dat Nederlanders gemiddeld lang zijn, wat handig is voor verdedigers. Maar wel een groot verschil met de tijd dat we het moesten doen met Matthijsen en Ooijer enzo, terwijl we wereldtoppers als Van Persie en Sneijders en Robben voorin hadden lopen.

4 april 2024 om 14:30

Mathijsen en Ooijer zijn toch altijd prima spelers gebleken. Geen absolute hoogvliegers, maar uitermate betrouwbaar. Ook altijd belangrijk geweest bij hun clubs.

5 april 2024 om 13:26

Vooral Ooijer vond ik wel een prima speler. Relatief snel en zelden een blunder of fout.
Mathijsen zat nog wel eens te slapen en liet zijn man lopen.

Hoe dan ook, toch liever een prima aanval en middenvelder als dit.
Het spel is niet om aan te gluren, tikkie breed , tikkie terug. Corners die zelfs bij onze keep eindigen. Hopen dat Brobbey, Xavi en Lang zich beter ontwikkelen. Frimpong kan ook gewoon op rechtsbuiten of half.

4 april 2024 om 11:51

Mwah, het zijn grotendeels toch ook centrale verdedigers die ook op voetballend gebied uitblinken. Als het gaat om pure verdedigers hebben Italië en Spanje misschien wel betere verdedigers, maar omdat spelers in Nederland wordt aangeleerd mee te voetballen zijn die spelers nu zo goed. Het moderne voetbal vereist nou eenmaal verdedigers die volgens de Hollandse school zijn opgeleid, kijk maar naar bv het spel van Guardiola.

Zo die heeft duidelijk in de sportschool gezeten. Leuk voor Beukema en leuk dat Bologna het dit seizoen verrassend goed doet.

4 april 2024 om 11:40

Dat valt wel heel erg op inderdaad, hij doet zijn naam in ieder geval eer aan

We hebben straks ongeveer 38 cv's van een hoger niveau dan in 2010 en 2014. Jammer dat je nu de Sneijers, Robbens en Van Persies mist.

4 april 2024 om 11:51

Met een mix van 2010 en 2024 was je op elk toernooi gewoon topfavoriet geweest.

Gakpo/kuyt? - Van Persie - Robben
Van Bommel - Sneijder - Frenkie de Jong
Van Bronckhorst - Ake - Van Dijk - Frimpong
Van der Sar

4 april 2024 om 12:14

Ik betwijfel in hoeverre je frenkie met nigel moet gaan wisselen. Frenkie is misschien de betere voetballer, maar Nigel vond ik wel een heel sterk duo vormen met Van Bommel namelijk. Hierdoor kon Sneijder gewoon zijn ding doen, want hij wist toch wel dat de duels gewonnen ging worden door Mark en Nigel. Kuyt vond ik overigens verder dan wat Gakpo nu is qua speler. Kuyt was al bepalender bij Liverpool.

4 april 2024 om 14:11

Liverpool waar Kuyt in speelde was daarentegen totaal niet te vergeleken met dit Liverpool.

4 april 2024 om 14:20

@sitostick - Dat maakt opzich niet uit, want heb het nu over competitieniveau. Gakpo heeft vooralsnog het lastiger om zich aan te passen aan de Premier League dan Kuyt.

4 april 2024 om 12:06

Bizar dat we een WK finale met Heitinga en Mathijsen hebben gespeeld en dat verdedigers als De Ligt en De Vrij tegenwoordig op de bank zitten bij Oranje.

Als hij echt een uitdaging wilt, keer dan terug bij AZ. Als je daar de verdediging gemaakt krijgt ben je een grote jongen.

In 2030 wordt Nederland kampioen met een revolutionair 8-1-1 opstelling

4 april 2024 om 11:51

Toch maar de 2004 Griekenland tactiek gaan toepassen

4 april 2024 om 11:58

Grinkenland 2004 was meer geluk dan wijsheid. Het is ze ook nooit weer gelukt om op die manier te voetballen en resultaat te behalen.

4 april 2024 om 12:18

@bereta.. Een zo'n toernooi is alles wat we nodig hebben. Voordat ik dood ga wil ik oranje eens wereldkampioen zien worden.

Al gebeurt het door arbitraal falen, iedere wedstrijd de de nul houden en een ontkennende weghorst die elke wedstrijd 1 bal erin frommelt om vervolgens als een leeuw naar de hoekvlag te kruipen, vijf kruisjes te slaan en jankend het volkslied te zingen terwijl Depay naast het veld een groot expressionistisch portret van Promes schildert en Wijnaldum per ongeluk het Saudische volkslied inzet.. Ik vind het allemaal prima.

4 april 2024 om 13:05

Dat blijft dan een droom denk ik haha. Verder ben ik het met je eens. We willen allemaal gewoon een mooie zomer met leuk voetbal en uiteindelijk zo een tornooi winnen.

Waar zijn de spitsen en de vleugelspelers

Wellicht dat we gewoon voortaan 1-10-0-0 kunnen gaan spelen en dan hopen op een corner of een vrije trap die we voor de pot kunnen smijten.

Het blijkt de perfecte stap vanuit de eredivisie te zijn die serie A.

Het lijkt wel alsof de serie a de ideale springplank is voor Nederlandse spelers. Ideale tussenstap. Beetje ervaring opdoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren